T.C. Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü. Hoş geldiniz. Fen Bilimleri Enstitüsü

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "T.C. Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü. Hoş geldiniz. Fen Bilimleri Enstitüsü"

Transkript

1 1 T.C. Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Hoş geldiniz

2 2 Enstitümüz Lisansüstü Programlar Dersler Lisansüstü Süreçler Eğitim Olanakları

3 3 Enstitümüz

4 4 Enstitümüz Enstitüler, Lisansüstü Eğitim-Öğretim, bilimsel araştırma ve uygulama yapan birimler olup ana bilim dallarından oluşurlar. Öğretim faaliyetleri fakültelerdeki bölümler tarafından Enstitü bünyesinde yürütülür. Erzincan Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü, kurulmuş olduğu 2006 yılından itibaren Eğitim, Fen, Mühendislik ve Teknoloji alanlarında faaliyetlerine devam etmektedir.

5 5 Yönetim Prof. Dr. Paşa YALÇIN Enstitü Müdürü Dr. Öğr. Üyesi İsrafil OKUMUŞ Müdür Yardımcısı Nejmi BAŞKAN Enstitü Sekreteri

6 6 İdari Personel Nejmi BAŞKAN Enstitü Sekreteri MERYEM İNAN ÖNAL ŞEF YAZI İŞLERİ KURULLAR KALEMİ GENEL EVRAK İŞLERİ KÜTÜPHANE İŞLERİ ÖZEL KALEM YILMAZ DELİKTAŞ PERSONEL İŞLERİ MALİ İŞLER TAŞINIR KAYIT VE KONTROL YETKİLİSİ MUTEMET ÖMER BOZKURT ÖĞRENCİ İŞLERİ

7 7 Yüksek Lisans Programlarımız Fen Bilgisi Eğitimi İlköğretim Matematik Eğitimi Fizik Kimya Biyoloji Matematik Makine Mühendisliği İnşaat Mühendisliği* Elektrik-Elektronik Mühendisliği* *Atatürk Üniversitesi ile ortak

8 8 Doktora Programlarımız Fen Bilgisi Eğitimi İlköğretim Matematik Eğitimi Kimya Biyoloji Matematik Makine mühendisliği

9 Profesör Dr. Doçent Dr. Dr. Öğr. Üyesi Araştırma Gör. İdari Personel 9 Akademik ve İdari Personel Sayımız

10 Yüksek Lisans Doktora Toplam Mezun Yabancı Uyruklu 10 Öğrenci Sayılarımız

11 11 Lisansüstü Eğitim

12 12 Lisansüstü Eğitim Tezli Yüksek Lisans programının amacı, öğrencinin bilimsel araştırma yaparak bilgiye erişme, bilgiyi derleme, yorumlama ve değerlendirme yeteneğini kazanmasını sağlamaktır. Doktora programının amacı, öğrenciye bağımsız araştırma yapma, bilimsel problemleri, verileri geniş ve derin bir bakış açısı ile irdeleyerek yorum yapma, analiz etme ve yeni sentezlere ulaşmak için gerekli becerileri kazandırmaktır. Doktora çalışması sonunda hazırlanacak tezin, bilime yenilik getirme, yeni bir bilimsel yöntem geliştirme, bilinen bir yöntemi yeni bir alana uygulama niteliklerinden en az birini taşıması gerekir.

13 13 Dersler

14 14 Ders kaydı yaptırmayan öğrenci öğrencilik haklarından yararlanamaz. Ders kaydı yaptırmama nedeniyle kaybedilen süre öğrenim süresinden sayılır. Bir yarıyılda en fazla 45 AKTS lik ders alınabilir. Tüm kayıtlı öğrenciler her dönem Uzmanlık Alan Dersine kayıt yaptırmak zorundadır.

15 15 Kayıt yenileme/ders seçim işlemleri akademik takvimde belirtilen ders kayıt haftası içerisinde öğrenci tarafından otomasyon sistemi üzerinden yapılır ve danışmanın kesin kaydı ile tamamlanır. Ders seçimlerinin haftalık ders programlarına göre ders çakışmaları dikkate alınarak yapılması gerekmektedir. Öğrencilerin ders kayıtları ile ilgili değişiklik talepleri akademik takvimde belirtilen ders ekle/çıkar haftası içerisinde danışmanın uygun görmesi halinde danışman tarafından otomasyon sistemi üzerinden yapılır. Danışman ve öğrenci tarafından imzalanmış ders kayıt çıktısını en geç ders ekle çıkar haftası sonuna kadar Enstitü Öğrenci İşleri Bürosuna teslim eden öğrencinin ders kaydı yenilenmiş sayılır. ÖNEMLİ!!! Önceki dönemlerde başarısız olunan seçmeli dersin yerine başka bir seçmeli ders alınabilir. Bu durumda öğrenci yeni seçtiği dersin isminin sağ tarafında bulunan açılır menü üzerinden başarısız olduğu dersi seçmelidir. Bu işlemi yapmayan öğrencilerin Transkriptlerinde önceki yıllarda alıp başarısız olduğu dersler başarısız ders olarak gözükür. Bu işlemin yapmayan öğrencilerin Danışmanları tarafından Ders Eşleştirme Dilekçesi verilmesi gerekir.

16 16 Uzmanlık Alan Dersi Danışman öğretim üyelerinin bilgi, görgü ve deneyimlerini öğrencilerine aktarmalarını, Öğrencilere bilimsel etik ve çalışma disiplini kazandırmayı, Öğrencilerin tez konuları ile ilgili bilgi, beceri ve tutum kazanmalarını sağlamayı amaçlamaktadır.

17 17 Not Değerlendirme Cetveli Yüksek Lisans Doktora 100 lük Puan Harf Notu 4 lük Puan Değerlend irme 100 lük Puan Harf Notu 4 lük Puan Değerlen dirme AA 4.00 Başarılı AA 4.00 Başarılı BA 3.50 Başarılı BA 3.50 Başarılı BB 3.00 Başarılı BB 3.00 Başarılı CB 2.50 Başarılı F Başarısız CC 2.00 Başarılı F Başarısız

18 18 Lisansüstü Süreçler

19 19 Danışman Öğrencinin öğrenim süresince hedeflerine ulaşmasında yardımcı olur, Ders seçiminde yönlendiricidir, Seçilen dersleri onaylar, Tez çalışmalarında yol gösterici olur.

20 20 Yüksek Lisans Eğitimi Tez Konusu Önerisi (Ders Kayıtlarından Önce verilmeli) 1. Yarıyıl 2. Yarıyıl 3. Yarıyıl 4. Yarıyıl UAD 4 Ders 30 AKTS UAD 3 Ders Seminer Dersi 30 AKTS UAD Tez Aşaması 30 AKTS UAD Tez Aşaması 30 AKTS Yüksek Lisans Semineri Ders Dönemi Sonuna Kadar (Bütünleme sınav haftasına kadar) Savunma Sınavı Uzmanlık Alan Dersi her dönem alınmalıdır (6 AKTS) 21 Kredi ders+ Seminer Dersi = 60 AKTS En az 7 Ders + 1 Seminer + 1 Tez (en az iki dönem Tez Aşaması 60 AKTS) Toplam 120 AKTS

21 21 Yüksek Lisans Tezli Yüksek Lisans programı, en az yedi ders, bir seminer dersi ve tez çalışmasından oluşur. Programın süresi, bilimsel hazırlıkta geçen süre hariç, her dönem için kayıt yaptırıp yaptırmadığına bakılmaksızın dört yarıyıl olup en fazla altı yarıyıldır. Kredili dersleri ve seminer dersini başarıyla tamamlamanın azami süresi dört yarıyıldır. Seminer Dersi: seminer dersine en erken 2. Yarıyılda kayıt yaptırılır. Seminer dersini en geç 4. Yarıyıl sonuna kadar başarmak zorunludur. Seminer dersinden başarılı sayılmak için ilgili ders dönemi sonuna kadar semineri başarı ile sunmak gerekir.

22 22 Yüksek Lisans Tez Konusu: Kredili derslerini ve seminer dersini/çalışmasını başarıyla tamamlayan öğrenci danışmanıyla beraber belirlediği tez konusunu etik kurul onayı gerektiriyorsa etik kurul onayı ile birlikte en geç ikinci yarıyılın sonuna kadar, ders döneminin uzaması halinde ise en geç dördüncü yarıyıl sonuna kadar enstitüye önerir ve tez konusu enstitü yönetim kurulu onayı ile kesinleşir. (Bir sonraki yarıyılın ders kayıtları başlamadan önce tez konusu önerisi verilmelidir) Tez Aşaması: Yüksek lisans programında öğrencilerin tez aşamasına kayıt yaptırabilmeleri için programın gerektirdiği kredili derslerini başarı ile tamamlamış, en az bir seminer dersi almış, seminer sunumunu başarı ile sunmuş ve tez konusu önerisini vermiş olmaları gerekir. Tez Konusu Önerisini vermeyen öğrenciler tez aşamasına kayıt yaptırmazlar.

23 23 Yüksek Lisans Yayın Şartı: Öğrencinin, tez savunma jürisinin oluşturulmasından önce tez konusu ile ilgili danışmanı ile birlikte ürettiği en az bir adet ulusal ya da uluslararası hakemli bir dergide yayıma kabul edilmiş/yayımlanmış bilimsel bir makale veya ulusal ya da uluslararası konferans, kongre veya sempozyumda poster ya da sözlü olarak sunulmuş bir adet bildirisini belgelendirmesi gerekmektedir.

24 1. Yarıyıl 2. Yarıyıl 3. Yarıyıl 4. Yarıyıl 5. Yarıyıl 6. Yarıyıl 7. Yarıyıl 8. Yarıyıl 24 Doktora Tez Konusu Önerisi (Yeterlik Sınavından sonra 6 ay içerisinde) UAD UAD UAD UAD UAD UAD UAD UAD 4 Ders 30 AKTS 4 Ders 30 AKTS Doktora Semineri 30 AKTS Yeterlik Sınavı 30 AKTS Tez Aşaması (1. Ara Rapor) Tez Aşaması (2. Ara Rapor) Tez Aşaması (3. Ara Rapor) Tez Savunma Sınavı 30 AKTS 30 AKTS 30 AKTS 30 AKTS Uzmanlık Alan Dersi her dönem alınmalıdır (6 AKTS) 24 Kredi ders (Toplam 60 AKTS) üst üste 2 veya aralıklı 3 rapor başarısız ise Enstitü ile ilişiği kesilir En az 8 Ders + 1 Seminer + 1 Yeterlik Sınavı +1 Tez Önerisi+ en az 3 Rapor+1 Tez Toplam 240AKTS

25 25 Doktora Doktora programı, en az sekiz ders, seminer, yeterlik sınavı, tez önerisi ve tez çalışmasından, oluşur. Programın süresi, bilimsel hazırlıkta geçen süre hariç sekiz yarıyıl olup azami tamamlama süresi on iki yarıyıldır. Doktora programı için gerekli kredili dersleri ve seminerini başarıyla tamamlamanın azami süresi tezli yüksek lisans derecesi ile kabul edilenler için dört yarıyıldır.

26 26 Doktora Tez Konusu: Doktora yeterlik sınavını başarı ile tamamlayan öğrenci, en geç altı ay içinde, yapacağı araştırmanın amacını, yöntemini ve çalışma planını kapsayan ve danışmanıyla beraber belirlediği tez önerisini tez izleme komitesi önünde sözlü olarak savunur. Öğrenci, tez önerisi ile ilgili yazılı bir raporu etik kurul onayı gerektiriyorsa etik kurul onayıyla birlikte sözlü savunmadan en az on beş gün önce komite üyelerine dağıtır. Yayın Şartı: Öğrencinin, tez savunma jürisinin oluşturulmasından önce tez konusu ile ilgili danışmanı ile birlikte ürettiği ulusal/uluslararası hakemli bir dergide yayıma kabul edilmiş/yayımlanmış bilimsel bir makale veya çalışmasını belgelendirmesi gerekmektedir.

27 27 Lisans Dereceli Doktora Lisans Dereceli Doktora programı, Lisans derecesi ile kabul edilmiş öğrenciler için en az 15 ders, seminer dersi, seminer, yeterlik sınavı, tez önerisi ve tez çalışmasından oluşur. Programın süresi, bilimsel hazırlıkta geçen süre hariç on yarıyıl olup azami tamamlama süresi on dört yarıyıldır. Doktora programı için gerekli kredili dersleri ve seminerini başarıyla tamamlamanın azami süresi lisans derecesi ile kabul edilenler için altı yarıyıldır.

28 28 Savunma sınavı Öğrenci, Enstitü Sayfasında bulanan Tez Şablonunu kullanarak Tezini Tez Yazım kılavuzuna göre hazırlar ve danışmanına sunar. Hazırlanan tezin savunulabilir olduğu danışman tarafından uygun görüldüğünde savunma sınavı süreci başlatılır. Önce Tez Şekilsel Ön inceleme için Enstitüye sunulur. Enstitü tarafından incelenir, Tez Yazım Kılavuzuna göre şekilsel olarak uygun görüldükten sonra Tez Savunma sınavı dilekçesi verilir. (Sınavdan en az bir ay önce)

29 29 Organizasyon Şeması Danışman Öğrenci Anabilim Dalı Başkanı Enstitü

30 30 Eğitim Olanakları

31 31 Çalışma Büroları Fizik A.B.D. Kimya A.B.D. Biyoloji A.B.D. Mühendislik Fak. Lisansüstü Sınıfı (Ortak) Fen Bilimleri Eğitimi.

32 32 Bilgisayar Laboratuvarı Seminer Salonu Temel Bilimler Uygulama ve Araştırma Merkezi

33 33

34 34 TEŞEKKÜR EDERİZ

Fen Bilimleri Enstitüsü

Fen Bilimleri Enstitüsü Fen Bilimleri Enstitüsü 2017 1 Enstitümüz Enstitüler, Lisansüstü Eğitim-Öğretim, bilimsel araştırma ve uygulama yapan birimler olup kanunla kurulurlar ve Enstitüler ana bilim dallarından oluşurlar. Enstitümüz,

Detaylı

T.C. ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ. KAYIT YENİLEME ve DERS SEÇİMİ YOL HARİTASI

T.C. ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ. KAYIT YENİLEME ve DERS SEÇİMİ YOL HARİTASI T.C. ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ KAYIT YENİLEME ve DERS SEÇİMİ YOL HARİTASI İÇİNDEKİLER Lisansüstü Eğitim Süreleri... 4 Kredi Sistemi... 4 Kayıt Yenileme ve Ders Ekleme Çıkarma... 4 Öğrenci

Detaylı

ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ DERS KAYIT KILAVUZU

ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ DERS KAYIT KILAVUZU ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ DERS KAYIT KILAVUZU İÇİNDEKİLER Lisansüstü Eğitim Süreleri... 3 Kredi Sistemi... 3 Kayıt Yenileme ve Ders Ekleme Çıkarma... 3 Öğrenci Otomasyonu... 4 Yeni

Detaylı

Tezli Yüksek Lisans Programı Tezsiz Yüksek Lisans Programı Yüksek Lisans Dereceli Doktora Lisans Dereceli Doktora Tez yazım kuralları Sistem Tanıtımı

Tezli Yüksek Lisans Programı Tezsiz Yüksek Lisans Programı Yüksek Lisans Dereceli Doktora Lisans Dereceli Doktora Tez yazım kuralları Sistem Tanıtımı Tezli Yüksek Lisans Programı Tezsiz Yüksek Lisans Programı Yüksek Lisans Dereceli Doktora Lisans Dereceli Doktora Tez yazım kuralları Sistem Tanıtımı Tezli Yüksek Lisans Programı En az 7 adet ders, 21

Detaylı

Doktora Programları. Başvurmak istediği programa göre istenilen ALES puan türünden en az puan almış olması,

Doktora Programları. Başvurmak istediği programa göre istenilen ALES puan türünden en az puan almış olması, Doktora Programları Amaç Anabilim Dalı / Programlar Doktora programının amacı, öğrenciye bağımsız araştırma yapma, bilimsel olayları geniş ve derin bir bakış açısı ile irdeleyerek yorum yapma ve yeni sentezlere

Detaylı

A M A S Y A Ü N İ V E R S İ T E S İ F E N B İ L İ M L E R İ E N S T i T Ü S Ü M Ü D Ü R L Ü Ğ Ü

A M A S Y A Ü N İ V E R S İ T E S İ F E N B İ L İ M L E R İ E N S T i T Ü S Ü M Ü D Ü R L Ü Ğ Ü SIKÇA SORULAN SORULAR 1-) Yüksek lisans ve Doktora başvurularını nereden öğrenebilirim? Lisansüstü öğrenci alım ilanları ve gerekli şartlar Enstitümüz web sayfasından https://sbe.amasya.edu.tr/ duyurulur.

Detaylı

YENİ YÖNETMELİK VE BAZI ÖNEMLİ HATIRLATMALAR

YENİ YÖNETMELİK VE BAZI ÖNEMLİ HATIRLATMALAR Yeni Lisansüstü Eğitim ve Öğretim Yönetmeliğine göre dikkat edilmesi gereken bazı hususlar aşağıda verilmiştir. Buradaki bilgiler özet çıkarımlardır; ayrıntı için Yönetmeliğimize başvurmakta yarar vardır.

Detaylı

İstanbul Üniversitesi

İstanbul Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Tezli Yüksek Lisans Programı Amaç ve kapsam MADDE 31 (1) Tezli yüksek lisans programının amacı; Öğrencinin bilimsel araştırma yaparak bilgiye erişme, Bilgiyi derleme, Yorumlama

Detaylı

tarihinden önce enstitümüze kayıt yaptırmış öğrencilerin dikkatine!

tarihinden önce enstitümüze kayıt yaptırmış öğrencilerin dikkatine! 20.04.2016 tarihinden önce enstitümüze kayıt yaptırmış öğrencilerin dikkatine! Değerli Öğrencimiz, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı, 2016 yılında Lisansüstü Eğitim- Öğretim Yönetmeliği nde değişiklik yapmış

Detaylı

BAŞVURU ve KESİN KAYIT TARİHLERİ Başlama Bitiş

BAŞVURU ve KESİN KAYIT TARİHLERİ Başlama Bitiş T.C ERZİNCAN BİNALİ YILDIRIM ÜNİVERSİTESİ Fen Bilimleri Enstitüsü 2018 2019 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı üstü Programlara Öğrenci Alım İlanı 2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılında, Enstitümüzün

Detaylı

Kurallar yaşamayı kolaylaştırmak ve daha zevkli kılmak içindir. Tasarım: Şükrü KARA

Kurallar yaşamayı kolaylaştırmak ve daha zevkli kılmak içindir. Tasarım: Şükrü KARA Kurallar yaşamayı kolaylaştırmak ve daha zevkli kılmak içindir. Tasarım: Şükrü KARA 1 Sağlık ğ Bilimleri Enstitüsü bünyesindeki 35 anabilim dalında 31 doktora 33 yüksek lisans olmak üzere toplam 64 lisansüstü

Detaylı

Doktora Eğitimi Sürecinde Önemli Konular

Doktora Eğitimi Sürecinde Önemli Konular Doktora Eğitimi Sürecinde Önemli Konular Prof Dr.M.Nihal ESİN İ.Ü.Florence Nightingale Hemşirelik Fakültesi İ.Ü.Sağlık Bilimleri Enstitüsü Yönetim Kurulu Üyesi İÇERİK Ders dönemi Danışman seçimi Yeterlik

Detaylı

T.C ERZİNCAN BİNALİ YILDIRIM ÜNİVERSİTESİ Fen Bilimleri Enstitüsü. Lisansüstü Programlara Öğrenci Alım İlanı

T.C ERZİNCAN BİNALİ YILDIRIM ÜNİVERSİTESİ Fen Bilimleri Enstitüsü. Lisansüstü Programlara Öğrenci Alım İlanı T.C ERZİNCAN BİNALİ YILDIRIM ÜNİVERSİTESİ Fen Bilimleri Enstitüsü üstü Programlara Öğrenci Alım İlanı 2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılında, Enstitümüzün aşağıda verilen Anabilim Dallarındaki üstü

Detaylı

LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİLERİMİZİN DİKKATİNE!!! TEZLİ YÜKSEK LİSANS

LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİLERİMİZİN DİKKATİNE!!! TEZLİ YÜKSEK LİSANS LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİLERİMİZİN DİKKATİNE!!! 20 NİSAN 2016 TARİH VE 29690 SAYILI RESMİ GAZETE DE YAYIMLANAN LİSANSÜSTÜ EĞİTİM VE ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ ve 20 ŞUBAT 2017 TARİH VE 29985 SAYILI RESMİ GAZETE DE YAYIMLANAN

Detaylı

ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ UZAKTAN EĞİTİM TEZSİZ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ UZAKTAN EĞİTİM TEZSİZ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ UZAKTAN EĞİTİM TEZSİZ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 - (1) Bu Yönergenin amacı Ondokuz Mayıs Üniversitesine bağlı

Detaylı

Eğitim ve öğretim dili YENİ LİSANSÜSTÜ YÖNETMELİĞİ NİN GETİRDİĞİ DEĞİŞİKLİKLER. Özel öğrenciler. Lisansüstü eğitim

Eğitim ve öğretim dili YENİ LİSANSÜSTÜ YÖNETMELİĞİ NİN GETİRDİĞİ DEĞİŞİKLİKLER. Özel öğrenciler. Lisansüstü eğitim Eğitim ve öğretim dili YENİ LİSANSÜSTÜ YÖNETMELİĞİ NİN GETİRDİĞİ DEĞİŞİKLİKLER MADDE 5 (5) Senato tarafından eşdeğerliği belirlenen uluslararası dil sınavı puanlarının geçerlik süresi, Türkçe lisansüstü

Detaylı

T.C. NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ Eğitim Bilimleri Enstitüsü

T.C. NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ Eğitim Bilimleri Enstitüsü T.C. NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ Eğitim Bilimleri Enstitüsü Doktora Tez İzleme Komitesi, Doktora Tez İzleme Komitesi Raporu ve Tez Savunma Sınavı Uygulamalarına İlişkin İlke Kararları 1- Necmettin Erbakan

Detaylı

T.C. İSTANBUL AYDIN ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ ÖĞRENCİ BİLGİ NOTU

T.C. İSTANBUL AYDIN ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ ÖĞRENCİ BİLGİ NOTU T.C. İSTANBUL AYDIN ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ ÖĞRENCİ BİLGİ NOTU Bu form, YÖK Lisansüstü Eğitim Öğretim Yönetmeliğince belirlenmiş esaslar çerçevesinde, öğrencileri bilgilendirmek maksadıyla

Detaylı

HARRAN ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ YÜKSEK LİSANS İŞ AKIŞ ŞEMASI

HARRAN ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ YÜKSEK LİSANS İŞ AKIŞ ŞEMASI HARRAN ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ YÜKSEK LİSANS İŞ AKIŞ ŞEMASI Öğrenim Süresi Ders Kredisi Yüksek Lisans tamamlama için gerekli olan koşullar : 4 yarıyıl (2 yarıyıl ders, 2 yarıyıl tez çalışması)

Detaylı

İSTANBUL TEKNİK ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

İSTANBUL TEKNİK ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar 1 of 17 26.01.2011 15:13 İSTANBUL TEKNİK ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ EĞİTİM VE ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı; İstanbul Teknik Üniversitesine

Detaylı

KTÜ Eğitim Bilimleri Enstitüsü Lisansüstü Eğitim Yürütme Esasları

KTÜ Eğitim Bilimleri Enstitüsü Lisansüstü Eğitim Yürütme Esasları KTÜ Eğitim Bilimleri Enstitüsü Lisansüstü Eğitim Yürütme Esasları 1. Öğretim Programı Öğretim programları 5000,6000, 7000, 8000 ve 9000 kodlu derslerden oluşur. 5000, 6000 ve 7000 kodlu dersler kredili

Detaylı

T.C ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ Fen Bilimleri Enstitüsü Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı Lisansüstü Programlara Öğrenci Alım İlanı

T.C ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ Fen Bilimleri Enstitüsü Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı Lisansüstü Programlara Öğrenci Alım İlanı T.C ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ Fen Bilimleri Enstitüsü 2017 2018 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı üstü Programlara Öğrenci Alım İlanı 2017-2018 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılında, Enstitümüzün aşağıda

Detaylı

YÜKSEK LİSANS PROGRAMINA BAŞVURU VE KABUL SÜRECİ

YÜKSEK LİSANS PROGRAMINA BAŞVURU VE KABUL SÜRECİ Baş YÜKSEK LİSANS PROGRAMINA BAŞVURU VE KABUL SÜRECİ KONTENJAN İLAN SÜRECİ Akademik Takvime uygun olarak, Anabilim Dalları tarafından Enstitüye iletilen kontenjan istekleri, Sağlık Bilimleri Enstitüsü

Detaylı

SIKÇA SORULAN SORULAR

SIKÇA SORULAN SORULAR SIKÇA SORULAN SORULAR Enstitü öğrencisi olmak için ne yapmalıyım? ÖĞRENCİ KABULÜ Enstitümüz web sayfasının duyurular kısmında yer alan lisansüstü programlar ve öğrenci kontenjanları ilanında yer alan şartları

Detaylı

Eğitim-Öğretim Yılı Güz Dönemi

Eğitim-Öğretim Yılı Güz Dönemi 2012-2013 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Dönemi Lisansüstü Programlar için Yeni Başvurular: Haziran/Temmuz Açıklamalar Başlangıç Bitiş Yabancı uyruklu adayların başvuru tarih aralığı Enstitüye yapılacaktır 11.06.2012

Detaylı

GEBZE TEKNİK ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ EĞİTİM VE ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

GEBZE TEKNİK ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ EĞİTİM VE ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar GEBZE TEKNİK ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ EĞİTİM VE ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 Bu Yönetmeliğin amacı, Gebze Teknik Üniversitesine bağlı enstitülerde yürütülen

Detaylı

EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI DOKTORA/SANATTA YETERLİK ÖĞRENCİSİ OLARAK KAYIT YAPTIRDINIZ.

EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI DOKTORA/SANATTA YETERLİK ÖĞRENCİSİ OLARAK KAYIT YAPTIRDINIZ. 2017-2018 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI DOKTORA/SANATTA YETERLİK ÖĞRENCİSİ OLARAK KAYIT YAPTIRDINIZ. DOKTORA/SANATTA YETERLİK PROGRAMLARININ SÜRESİ, BİLİMSEL HAZIRLIKTA GEÇEN SÜRE HARİÇ, KAYIT OLDUĞU PROGRAMA

Detaylı

KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ. LİSANSÜSTÜ EĞİTİM ve ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ. Hazırlayan: Fen Bilimleri Enstitüsü Eğitim Komisyonu.

KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ. LİSANSÜSTÜ EĞİTİM ve ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ. Hazırlayan: Fen Bilimleri Enstitüsü Eğitim Komisyonu. KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ EĞİTİM ve ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ Hazırlayan: Fen Bilimleri Enstitüsü Eğitim Komisyonu 12 Nisan 2012 2 Sunum Planı Dersler, öğrenci başarısını ölçme ve değerlendirme Sınav Değerlendirme

Detaylı

FIRAT ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNETMELİĞİ

FIRAT ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNETMELİĞİ Fırat Üniversitesinden: FIRAT ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı; Fırat Üniversitesine bağlı

Detaylı

Меѓународен Универзитет Визион - International Vision University Universiteti Ndërkombëtar Vizion - Uluslararası Vizyon Üniversitesi

Меѓународен Универзитет Визион - International Vision University Universiteti Ndërkombëtar Vizion - Uluslararası Vizyon Üniversitesi Меѓународен Универзитет Визион - International Vision University Universiteti Ndërkombëtar Vizion - Uluslararası Vizyon Üniversitesi Adres: Ul. Major C. Filiposki No.1, Gostivar Makedonya tel: +389 42

Detaylı

İSTANBUL TEKNİK ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ EĞİTİM VE ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ

İSTANBUL TEKNİK ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ EĞİTİM VE ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ İSTANBUL TEKNİK ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ EĞİTİM VE ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı; İstanbul Teknik Üniversitesine bağlı enstitülerde

Detaylı

T.C ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürlüğü 2015-2016 Güz Yarıyılı Anabilim Dalları-Lisansüstü Öğrenci Kontenjanları

T.C ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürlüğü 2015-2016 Güz Yarıyılı Anabilim Dalları-Lisansüstü Öğrenci Kontenjanları ALES PUAN T.C. Uyruklu Yabancı Uyruklu ÜNİP * T.C ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürlüğü 2015-2016 Güz Yarıyılı Anabilim Dalları-Lisansüstü Öğrenci Kontenjanları ANABİLİM DALLARI PROGRAMA

Detaylı

DOKTORA PROGRAMINA BAŞVURU VE KABUL SÜRECİ

DOKTORA PROGRAMINA BAŞVURU VE KABUL SÜRECİ DOKTORA PROGRAMINA BAŞVURU VE KABUL SÜRECİ KONTENJAN İLAN SÜRECİ Akademik takvime uygun olarak, Anabilim Dalları tarafından Enstitüye iletilen kontenjan istekleri, Sağlık Bilimleri Enstitüsü Enstitü Kurulunda

Detaylı

T.C ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ Fen Bilimleri Enstitüsü Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılı Lisansüstü Programlara Öğrenci Alım İlanı

T.C ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ Fen Bilimleri Enstitüsü Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılı Lisansüstü Programlara Öğrenci Alım İlanı T.C ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ Fen Bilimleri Enstitüsü 2017 2018 EğitimÖğretim Yılı Güz Yarıyılı üstü Programlara Öğrenci Alım İlanı 20172018 EğitimÖğretim Yılı Güz Yarıyılında, Enstitümüz Anabilim Dallarındaki

Detaylı

BÖLÜM 1- KAYIT İŞLEMİ SIRASINDA DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR

BÖLÜM 1- KAYIT İŞLEMİ SIRASINDA DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR BÖLÜM 1- KAYIT İŞLEMİ SIRASINDA DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR 1. Danışman Seçimi Hakkında Yüksek Lisans öğrencileri için 1. Dönemlerinin sonuna kadar, Doktora öğrencileri için 2. Dönemlerinin sonuna kadar danışman

Detaylı

T.C. Resmi Gazete. Başbakanlık Mevzuatı Geliştirme ve Yayın Genel Müdürlüğünce Yayımlanır. 9 Mayıs 1997 CUMA. Yönetmelik

T.C. Resmi Gazete. Başbakanlık Mevzuatı Geliştirme ve Yayın Genel Müdürlüğünce Yayımlanır. 9 Mayıs 1997 CUMA. Yönetmelik T.C. Resmi Gazete Başbakanlık Mevzuatı Geliştirme ve Yayın Genel Müdürlüğünce Yayımlanır Kuruluşu : 7 Ekim 1920 9 Mayıs 1997 CUMA Sayı: 22984 YÜRÜTME VE İDARE BÖLÜMÜ Yönetmelik Celal Bayar Üniversitesinden

Detaylı

YÜKSEKÖĞRETİM LİSANSÜSTÜ EĞİTİMİ ÇERÇEVE YÖNETMELİĞİ. Prof. Dr. Mehmet Durman

YÜKSEKÖĞRETİM LİSANSÜSTÜ EĞİTİMİ ÇERÇEVE YÖNETMELİĞİ. Prof. Dr. Mehmet Durman Prof. Dr. Mehmet Durman ULUSAL VE ULUSLARARASI BOYUTLARIYLA DOKTORA EĞİTİMİ ÇALIŞTAYI, İSTANBUL ÜNİVESİTESİ, 20-21 MAYIS 2014 2 YÜKSEKÖĞRETİM LİSANSÜSTÜ EĞİTİMİ ÇERÇEVE YÖNETMELİĞİ NE İLİŞKİN SUNUMDA YAPILAN

Detaylı

LİSANSÜSTÜ EĞİTİM VE ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ. Amaç ve Kapsam

LİSANSÜSTÜ EĞİTİM VE ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ. Amaç ve Kapsam LİSANSÜSTÜ EĞİTİM VE ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ Amaç ve Kapsam Madde 1- Bu yönetmelik, 2547 Sayılı Kanunun 65'inci maddesi hükmü gereğince Üniversitelerarası Kurul tarafından hazırlanan Temmuz l996 tarihli Resmi

Detaylı

T.C. ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ LİSANSÜSTÜ EĞİTİM VE ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ UYGULAMA ESASLARI

T.C. ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ LİSANSÜSTÜ EĞİTİM VE ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ UYGULAMA ESASLARI T.C. ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ LİSANSÜSTÜ EĞİTİM VE ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ UYGULAMA ESASLARI Amaç, kapsam ve tanımlar MADDE 1 (1) Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Fen

Detaylı

GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM

GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM 31 Ağustos 2015 PAZARTESİ Resmî Gazete Sayı : 29461 YÖNETMELİK Gümüşhane Üniversitesinden: GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç

Detaylı

DOKTORA PROGRAMINA BAŞVURU VE KABUL SÜRECİ

DOKTORA PROGRAMINA BAŞVURU VE KABUL SÜRECİ DOKTORA PROGRAMINA BAŞVURU VE KABUL SÜRECİ KONTENJAN İLAN SÜRECİ Akademik takvime uygun olarak, Anabilim Dalları tarafından Enstitüye iletilen kontenjan istekleri, Sağlık Bilimleri Enstitüsü Enstitü Kurulunda

Detaylı

YÖNETMELİK ARDAHAN ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ EĞİTİM VE ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

YÖNETMELİK ARDAHAN ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ EĞİTİM VE ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK 7 Ağustos 2017 PAZARTESİ Resmî Gazete Sayı : 30147 Ardahan Üniversitesinden: YÖNETMELİK ARDAHAN ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ EĞİTİM VE ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK MADDE 1 27/11/2016

Detaylı

DOKTORA PROGRAMLARINA BAŞVURU VE KAYIT SÜRECİ (ORPHEUS)

DOKTORA PROGRAMLARINA BAŞVURU VE KAYIT SÜRECİ (ORPHEUS) DOKTORA PROGRAMLARINA BAŞVURU VE KAYIT SÜRECİ (ORPHEUS) Kontenjan İlanı Anabilim Dallarından gelen kontenjan talepleri, Enstitü Yönetim Kurulu tarafından değerlendirildikten sonra Hacettepe Üniversitesi

Detaylı

10 Şubat 2017 CUMA Resmî Gazete Sayı : YÖNETMELİK

10 Şubat 2017 CUMA Resmî Gazete Sayı : YÖNETMELİK 10 Şubat 2017 CUMA Resmî Gazete Sayı : 29975 YÖNETMELİK Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesinden: ADANA BİLİM VE TEKNOLOJİ ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam,

Detaylı

T.C. YAŞAR ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARI UYGULAMA ESASLARI BİRİNCİ BÖLÜM

T.C. YAŞAR ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARI UYGULAMA ESASLARI BİRİNCİ BÖLÜM T.C. YAŞAR ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARI UYGULAMA ESASLARI BİRİNCİ BÖLÜM Amaç ve Kapsam, Amaç ve Kapsam MADDE 1 (1) Bu Uygulama Esasları; Yaşar Üniversitesi ne bağlı Enstitülerde yürütülen lisansüstü

Detaylı

ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ EĞİTİM VE ÖĞRETİM UYGULAMA ESASLARI. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ EĞİTİM VE ÖĞRETİM UYGULAMA ESASLARI. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ EĞİTİM VE ÖĞRETİM UYGULAMA ESASLARI BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Uygulama Esaslarının amacı, Atatürk Üniversitesine bağlı enstitülerde

Detaylı

GEBZE TEKNİK ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ EĞİTİM VE ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

GEBZE TEKNİK ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ EĞİTİM VE ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar GEBZE TEKNİK ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ EĞİTİM VE ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı, Gebze Teknik Üniversitesine bağlı enstitülerde

Detaylı

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI YÜKSEK LİSANS/DOKTORA KAYIT YENİLEME

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI YÜKSEK LİSANS/DOKTORA KAYIT YENİLEME 2016-2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI YÜKSEK LİSANS/DOKTORA KAYIT YENİLEME Lisansüstü Kayıt Yenileme Tarihleri : 29 Ağustos-02 Eylül 2016 Lisansüstü Kayıt Yenileme Saati : 09:00-17:00 Lisansüstü Kayıt

Detaylı

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI YÜKSEK LİSANS/DOKTORA KAYIT YENİLEME

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI YÜKSEK LİSANS/DOKTORA KAYIT YENİLEME 2016-2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI YÜKSEK LİSANS/DOKTORA KAYIT YENİLEME Lisansüstü Kayıt Yenileme Tarihleri : 06-10 Şubat 2017 Lisansüstü Kayıt Yenileme Saati : 09:00-17:00 Lisansüstü Kayıt Yenileme

Detaylı

LİSANSÜSTÜ EĞİTİM VE ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

LİSANSÜSTÜ EĞİTİM VE ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK LİSANSÜSTÜ EĞİTİM VE ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK MADDE 1 1/7/1996 tarihli ve 22683 sayılı Resmî Gazete de yayımlanan Lisansüstü Eğitim ve Öğretim Yönetmeliğinin 2 nci

Detaylı

MUŞ ALPARSLAN ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

MUŞ ALPARSLAN ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar MUŞ ALPARSLAN ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- (1) Bu yönergenin amacı, Muş Alparslan Üniversitesi lisansüstü eğitim

Detaylı

SİİRT ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNETMELİĞİ

SİİRT ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNETMELİĞİ 21 Temmuz 2014 PAZARTESİ Resmî Gazete Sayı : 29067 SİİRT ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı;

Detaylı

Fen Fe n Bilimleri Enstitüsü Bülent Mertoğlu

Fen Fe n Bilimleri Enstitüsü Bülent Mertoğlu Fen Bilimleri Enstitüsü Bülent Mertoğlu Başvuru koşulları Adayların ALES ten, başvurdukları program türünde, Tezli yüksek lisans için en az 60, Tezsiz yüksek lisans için en az 55 Doktora için en az 65

Detaylı

YÖNETMELİK LİSANSÜSTÜ EĞİTİM VE ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİNDE

YÖNETMELİK LİSANSÜSTÜ EĞİTİM VE ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİNDE 6 Şubat 2013 ÇARŞAMBA Resmî Gazete Sayı : 28551 YÖNETMELİK Üniversitelerarası Kurul Başkanlığından: LİSANSÜSTÜ EĞİTİM VE ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK MADDE 1 1/7/1996 tarihli

Detaylı

KAYIT YENİLEME VE DERS SEÇİM İŞLEMLERİ. Enstitümüz tarihi itibariyle yeni binasına taşınmış olup, adresimiz aşağıdaki gibidir:

KAYIT YENİLEME VE DERS SEÇİM İŞLEMLERİ. Enstitümüz tarihi itibariyle yeni binasına taşınmış olup, adresimiz aşağıdaki gibidir: KAYIT YENİLEME VE DERS SEÇİM İŞLEMLERİ Enstitümüz 30.01.2018 tarihi itibariyle yeni binasına taşınmış olup, adresimiz aşağıdaki gibidir: Emniyet Mahallesi, Abant Sokak No:10/2 E Blok, Kat:7 06500 Yenimahalle

Detaylı

ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ EĞİTİM VE ÖĞRETİM UYGULAMA ESASLARI

ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ EĞİTİM VE ÖĞRETİM UYGULAMA ESASLARI ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ EĞİTİM VE ÖĞRETİM UYGULAMA ESASLARI BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Uygulama Esaslarının amacı, Atatürk Üniversitesine bağlı enstitülerde

Detaylı

T.C. GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ UYGULAMA ESASLARI İLE İLGİLİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ KURULU TOPLANTI TUTANAKLARI

T.C. GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ UYGULAMA ESASLARI İLE İLGİLİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ KURULU TOPLANTI TUTANAKLARI T.C. GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ UYGULAMA ESASLARI İLE İLGİLİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ KURULU TOPLANTI TUTANAKLARI Toplantı Tarihi : 06.01.2010 Toplantı No : 01 Karar 1) Enstitü kurulumuzun değişik zamanlarda

Detaylı

BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ İÇ KONTROL SİSTEMİ ÖĞRENCİ İŞLERİ İŞ AKIŞ ŞEMASI

BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ İÇ KONTROL SİSTEMİ ÖĞRENCİ İŞLERİ İŞ AKIŞ ŞEMASI ŞEMA ADI: KONTENJAN BELİRLENMESİ İŞ AKIŞ ŞEMASI ŞEMA NO: 01 BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ Anabilim Dallarına her eğitim-öğretim yılı güz ve bahar dönemleri için lisansüstü programlara kontenjan ve başvuru

Detaylı

Doktora programına başlayan Lisanstan başvuru

Doktora programına başlayan Lisanstan başvuru TEŞKİLAT : İŞ ADI : FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ DOKTORA Yüksek Lisanstan başvuru Doktora programına başlayan Lisanstan başvuru En az 7 tane kredili ders(21 krediden az olmamak koşulu) ve bir seminer alarak

Detaylı

01 10/01/ /1 1. Üniversitemiz Senatosu Rektör Prof. Dr. Mehmet Bakır Başkanlığında toplandı.

01 10/01/ /1 1. Üniversitemiz Senatosu Rektör Prof. Dr. Mehmet Bakır Başkanlığında toplandı. 01 10/01/2007 2007/1 1 Üniversitemiz Senatosu Rektör Prof. Dr. Mehmet Bakır Başkanlığında toplandı. Karar No 1- Cumhuriyet Üniversitesi Lisansüstü Eğitim ve Öğretim Yönetmeliğinde ekteki değişikliğin yapılmasına,

Detaylı

ESKİŞEHİR OSMANGAZİ ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ EĞİTİM VE ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

ESKİŞEHİR OSMANGAZİ ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ EĞİTİM VE ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar ESKİŞEHİR OSMANGAZİ ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ EĞİTİM VE ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve kapsam MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı; Eskişehir Osmangazi Üniversitesinde

Detaylı

ESKİŞEHİR OSMANGAZİ ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ EĞİTİM VE ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ

ESKİŞEHİR OSMANGAZİ ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ EĞİTİM VE ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ Resmi Gazete Tarihi: 01.11.2016 Resmi Gazete Sayısı: 29875 ESKİŞEHİR OSMANGAZİ ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ EĞİTİM VE ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve kapsam MADDE

Detaylı

BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ UZAKTAN ÖĞRETİM TEZLİ/TEZSİZ YÜKSEK LİSANS PROGRAMLARI UYGULAMA YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ UZAKTAN ÖĞRETİM TEZLİ/TEZSİZ YÜKSEK LİSANS PROGRAMLARI UYGULAMA YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ UZAKTAN ÖĞRETİM TEZLİ/TEZSİZ YÜKSEK LİSANS PROGRAMLARI UYGULAMA YÖNERGESİ (Başkent Üniversitesi Senatosu nun 25.01.2018 tarih ve 850/1 Sayılı Kararı ile kabul edilmiştir.) Amaç ve

Detaylı

Kontrol ve Otomasyon Mühendisliği Yıldız Teknik Üniversitesi. [Doktora Yeterlik Sınavına Dair Hususlar]

Kontrol ve Otomasyon Mühendisliği Yıldız Teknik Üniversitesi. [Doktora Yeterlik Sınavına Dair Hususlar] Kontrol ve Otomasyon Mühendisliği Yıldız Teknik Üniversitesi [Doktora Yeterlik Sınavına Dair Hususlar] 1. Tanımlar... 2 2. Yeterlik sınavı... 2 3. Yeterlik yazılı ve sözlü sınav jürileri... 3 Yeterlik

Detaylı

EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI TEZLİ YÜKSEK LİSANS ÖĞRENCİSİ OLARAK KAYIT YAPTIRDINIZ.

EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI TEZLİ YÜKSEK LİSANS ÖĞRENCİSİ OLARAK KAYIT YAPTIRDINIZ. 2017-2018 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI TEZLİ YÜKSEK LİSANS ÖĞRENCİSİ OLARAK KAYIT YAPTIRDINIZ. EĞER, SİZE ANABİLİM DALI BAŞKANLIĞI TARAFINDAN BİLİMSEL HAZIRLIK PROGRAMI ALMANIZ GEREKTİĞİ BİLDİRİLDİYSE; BİLİMSEL

Detaylı

SAĞLIK BİLİMLERİ ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNETMELİĞİ

SAĞLIK BİLİMLERİ ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNETMELİĞİ SAĞLIK BİLİMLERİ ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı, Sağlık Bilimleri Üniversitesi ne bağlı

Detaylı

BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ UZAKTAN ÖĞRETİM TEZLİ/TEZSİZ YÜKSEK LİSANS PROGRAMLARI UYGULAMA YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak Ve Tanımlar

BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ UZAKTAN ÖĞRETİM TEZLİ/TEZSİZ YÜKSEK LİSANS PROGRAMLARI UYGULAMA YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak Ve Tanımlar BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ UZAKTAN ÖĞRETİM TEZLİ/TEZSİZ YÜKSEK LİSANS PROGRAMLARI UYGULAMA YÖNERGESİ (Başkent Üniversitesi Senatosunun 18 Mayıs 2017 tarih ve 844 sayılı Senato Kararı ile Yürürlüğe girmiştir.)

Detaylı

GEBZE TEKNİK ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

GEBZE TEKNİK ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Gebze Teknik Üniversitesinden: GEBZE TEKNİK ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı, Gebze Teknik Üniversitesine

Detaylı

26 Mayıs 2015 SALI Resmî Gazete Sayı : 29367 YÖNETMELİK

26 Mayıs 2015 SALI Resmî Gazete Sayı : 29367 YÖNETMELİK 26 Mayıs 2015 SALI Resmî Gazete Sayı : 29367 YÖNETMELİK Gebze Teknik Üniversitesinden: GEBZE TEKNİK ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç

Detaylı

T.C. ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜMÜDÜRLÜĞÜ

T.C. ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜMÜDÜRLÜĞÜ T.C. ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜMÜDÜRLÜĞÜ 2011-2012Öğretim Yılı Güz Yarıyılı için aşağıda belirtilen Bilim/Sanat Dallarına Tezli Yüksek Lisans ile Doktora öğrencisi alınacaktır. LİSANSÜSTÜ

Detaylı

Eğitim-Öğretim Yılı Güz Dönemi

Eğitim-Öğretim Yılı Güz Dönemi 2010-2011 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Dönemi Lisansüstü Programlar için Yeni Başvurular: Haziran/Temmuz Açıklamalar Başlangıç Bitiş Adayların online başvuru tarih aralığı 15.06.2010 30.06.2010 Bilim Sınavı

Detaylı

YÖNETMELİK LİSANSÜSTÜ EĞİTİM VE ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ

YÖNETMELİK LİSANSÜSTÜ EĞİTİM VE ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ 20 Nisan 2016 ÇARŞAMBA Resmî Gazete Sayı : 29690 Yükseköğretim Kurulu Başkanlığından: YÖNETMELİK LİSANSÜSTÜ EĞİTİM VE ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve kapsam

Detaylı

T.C. ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ

T.C. ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ T.C. ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ YÜKSEK LİSANS VE DOKTORA ÖĞRENCİLERİNE YÖNELİK ORYANTASYON EĞİTİMİ 07.03.2016 Terzioğlu Kampüsü/Troya Kültür Merkezi AMAÇ Fen Bilimleri

Detaylı

YÖNETMELİK ESKİŞEHİR OSMANGAZİ ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ EĞİTİM VE ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ

YÖNETMELİK ESKİŞEHİR OSMANGAZİ ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ EĞİTİM VE ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ 1 Kasım 2016 SALI Resmî Gazete Sayı : 29875 Eskişehir Osmangazi Üniversitesinden: YÖNETMELİK ESKİŞEHİR OSMANGAZİ ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ EĞİTİM VE ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak

Detaylı

SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ. Öğrenci İşlemleri SIKÇA SORULAN SORULAR

SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ. Öğrenci İşlemleri SIKÇA SORULAN SORULAR SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ Öğrenci İşlemleri SIKÇA SORULAN SORULAR İstanbul, 2017 İÇİNDEKİLER 1 BAŞVURU İŞLEMLERİ... 2 2 KAYIT İŞLEMLERİ... 3 3 GENEL KONULAR... 4 4 TEZLİ YÜKSEK LİSANS... 5 5 TEZSİZ YÜKSEK

Detaylı

BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar

BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar İSTANBUL TEKNİK ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ EĞİTİM ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ (28.12.2011 tarih ve 28156 sayılı Resmi Gazete yayımlanarak yürürlüğe girmiştir.) BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar Amaç MADDE

Detaylı

MİMAR SİNAN GÜZEL SANATLAR ÜNİVERSİTESİ MUAFİYET VE İNTİBAK İŞLEMLERİ YÖNERGESİ

MİMAR SİNAN GÜZEL SANATLAR ÜNİVERSİTESİ MUAFİYET VE İNTİBAK İŞLEMLERİ YÖNERGESİ Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesinden: MİMAR SİNAN GÜZEL SANATLAR ÜNİVERSİTESİ MUAFİYET VE İNTİBAK İŞLEMLERİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve kapsam MADDE 1 (1) Bu

Detaylı

ANKARA ÜNĠVERSĠTESĠ LĠSANSÜSTÜ EĞĠTĠM-ÖĞRETĠM YÖNETMELĠĞĠ

ANKARA ÜNĠVERSĠTESĠ LĠSANSÜSTÜ EĞĠTĠM-ÖĞRETĠM YÖNETMELĠĞĠ ANKARA ÜNĠVERSĠTESĠ LĠSANSÜSTÜ EĞĠTĠM-ÖĞRETĠM YÖNETMELĠĞĠ 28 Kasım 2016 tarih ve 29902 sayılı Resmi Gazete de yayınlanan Ankara Üniversitesi Lisansüstü Eğitim Öğretim Yönetmeliği, 2016-2017 eğitim-öğretim

Detaylı

SÜLEYMAN DEMĠREL ÜNĠVERSĠTESĠ LĠSANSÜSTÜ EĞĠTĠM VE ÖĞRETĠM YÖNETMELĠĞĠ BĠRĠNCĠ BÖLÜM

SÜLEYMAN DEMĠREL ÜNĠVERSĠTESĠ LĠSANSÜSTÜ EĞĠTĠM VE ÖĞRETĠM YÖNETMELĠĞĠ BĠRĠNCĠ BÖLÜM 4 Şubat 2019 PAZARTESİ Resmî Gazete Sayı : 30676 YÖNETMELİK Süleyman Demirel Üniversitesinden: SÜLEYMAN DEMĠREL ÜNĠVERSĠTESĠ LĠSANSÜSTÜ EĞĠTĠM VE ÖĞRETĠM YÖNETMELĠĞĠ BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak

Detaylı

İSTANBUL YENİ YÜZYIL ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ LİSANSÜSTÜ PROGRAMLAR İLE İLGİLİ SIKÇA SORULAN SORULAR VE CEVAPLARI

İSTANBUL YENİ YÜZYIL ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ LİSANSÜSTÜ PROGRAMLAR İLE İLGİLİ SIKÇA SORULAN SORULAR VE CEVAPLARI İSTANBUL YENİ YÜZYIL ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ LİSANSÜSTÜ PROGRAMLAR İLE İLGİLİ SIKÇA SORULAN SORULAR VE CEVAPLARI 1. Enstitüde yer alan programlara nasıl ve ne zaman başvurulabilir? Akademik

Detaylı

Hemşirelik Anabilim Dalı Yüksek Lisans Genel Bilgi Amaç ve Hedefler Amaç: Hedef: Verilen Derece: Düzeyi Bazı Kabul Koşulları Kabul Koşulları:

Hemşirelik Anabilim Dalı Yüksek Lisans Genel Bilgi Amaç ve Hedefler Amaç: Hedef: Verilen Derece: Düzeyi Bazı Kabul Koşulları Kabul Koşulları: Hemşirelik Anabilim Dalı Yüksek Lisans Genel Bilgi Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü ile Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü nün ikili anlaşması ile

Detaylı

2018/2 Bülteni. Güncel Haberler Güz Dönemi Lisansüstü Başvuruları Güz Dönemi Lisansüstü Kayıtları 3-4

2018/2 Bülteni. Güncel Haberler Güz Dönemi Lisansüstü Başvuruları Güz Dönemi Lisansüstü Kayıtları 3-4 Yıldız Teknik Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü 2018/2 Bülteni Başlık Sayfa Güncel Haberler 2 2018-2019 Güz Dönemi Lisansüstü Başvuruları 3 2018-2019 Güz Dönemi Lisansüstü Kayıtları 3-4 2018 Akademik

Detaylı

ERZURUM TEKNİK ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM

ERZURUM TEKNİK ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM 27 Nisan 2017 PERŞEMBE Resmî Gazete Sayı : 30050 YÖNETMELİK Erzurum Teknik Üniversitesinden: ERZURUM TEKNİK ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

Detaylı

BEYKOZ ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ EĞİTİM VE ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ

BEYKOZ ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ EĞİTİM VE ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ Beykoz Üniversitesinden: BEYKOZ ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ EĞİTİM VE ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ Kabul eden makam, tarih ve sayı : Senato, 28.11.2017 / 11 Ek ve değişiklikler : Senato,..2018 / Ek ve değişiklik kontrol

Detaylı

T. C. NİĞDE ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ DANIŞMAN KILAVUZU

T. C. NİĞDE ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ DANIŞMAN KILAVUZU T. C. NİĞDE ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ DANIŞMAN KILAVUZU "Danışman, öğrencinin kendi özgüveninin gelişiminde, kariyere doğru ilerlemesinde ve gelecekte fırsatlar yakalamasında başlıca yol göstericisidir."

Detaylı

*01/03/2017 tarih sayılı Resmi Gazete ile yapılan Lisansüstü Eğitim Öğretim Yönetmeliği değişiklikleri eklenmiştir. BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ

*01/03/2017 tarih sayılı Resmi Gazete ile yapılan Lisansüstü Eğitim Öğretim Yönetmeliği değişiklikleri eklenmiştir. BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ 18 Ağustos 2016 Resmî Gazete Sayı : 29805 *01/03/2017 tarih 29994 sayılı Resmi Gazete ile yapılan Lisansüstü Eğitim Öğretim Yönetmeliği değişiklikleri eklenmiştir. BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ

Detaylı

*16/09/2017 tarih sayılı Resmi Gazete ile yapılan Lisansüstü Eğitim Öğretim Yönetmeliği değişiklikleri eklenmiştir.

*16/09/2017 tarih sayılı Resmi Gazete ile yapılan Lisansüstü Eğitim Öğretim Yönetmeliği değişiklikleri eklenmiştir. 18 Ağustos 2016 Resmî Gazete Sayı : 29805 *16/09/2017 tarih 30182 sayılı Resmi Gazete ile yapılan Lisansüstü Eğitim Öğretim Yönetmeliği değişiklikleri eklenmiştir. BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ

Detaylı

ANKARA ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ EĞİTİM ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

ANKARA ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ EĞİTİM ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar ANKARA ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ EĞİTİM ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve Kapsam MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı; Ankara Üniversitesi ne bağlı enstitüler tarafından

Detaylı

SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ LİSANSÜSTÜ PROGRAMLAR HİZMET STANDARTLARI TABLOSU

SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ LİSANSÜSTÜ PROGRAMLAR HİZMET STANDARTLARI TABLOSU SIRA 1 Lisansüstü Programlara Başvuru İşlemleri 2 İlk Kayıt İşlemleri 3 Kayıt Yenileme /Ders Seçimi/ Ders Ekle Bırak İşlemleri lisansüstü Programlara Başvuru tarihlerinde; Gerekli belgeler ile başvuru

Detaylı

ANKARA ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ EĞİTİM ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

ANKARA ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ EĞİTİM ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar ANKARA ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ EĞİTİM ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ Amaç ve kapsam BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı; Ankara Üniversitesine bağlı enstitüler tarafından

Detaylı

T.C. IĞDIR ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ Lisansüstü Akademik Yılı Bahar Yarıyılı Lisansüstü Başvuru Bilgi Rehberi

T.C. IĞDIR ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ Lisansüstü Akademik Yılı Bahar Yarıyılı Lisansüstü Başvuru Bilgi Rehberi T.C. IĞDIR ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2018-2019 Lisansüstü Akademik Yılı Bahar Yarıyılı Lisansüstü Başvuru Bilgi Rehberi 1. KONTENJANLAR: Sağlık Bilimleri Enstitüsü bünyesinde 2018-2019 Akademik

Detaylı

Page 1 of 14 15 Ağustos 2016 PAZARTESİ Resmî Gazete Sayı : 29802 YÖNETMELİK Dokuz Eylül Üniversitesinden: DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ EĞİTİM VE ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak

Detaylı

HİZMETİ SUNMAKLA GÖREVLİ/YETKİLİ KURUM/ BİRİM ADI : GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ

HİZMETİ SUNMAKLA GÖREVLİ/YETKİLİ KURUM/ BİRİM ADI : GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ HİZMETİ SUNMAKLA GÖREVLİ/YETKİLİ KURUM/ BİRİM ADI : GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ SUNUM SÜRECİ No ADI TANIMI DAYANAĞI Enstitü Yazı Öğrenci Mali HİZMETTEN MEVZUATIN

Detaylı

LİSANSÜSTÜ EĞİTİM VE ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ

LİSANSÜSTÜ EĞİTİM VE ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ LİSANSÜSTÜ EĞİTİM VE ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ Amaç ve Kapsam MADDE 1. a) 2547 sayılı Kanun un 65. maddesi hükmü gereğince Üniversitelerarası Kurul tarafından hazırlanan bu Yönetmelik Yükseköğretim kurumlarında

Detaylı

YÖNETMELİK. İstanbul Aydın Üniversitesinden: İSTANBUL AYDIN ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNETMELİĞİ

YÖNETMELİK. İstanbul Aydın Üniversitesinden: İSTANBUL AYDIN ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNETMELİĞİ 4 Mart 2019 PAZARTESİ Resmî Gazete Sayı : 30704 YÖNETMELİK İstanbul Aydın Üniversitesinden: İSTANBUL AYDIN ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak

Detaylı

YÖNETMELİK. Gümüşhane Üniversitesinden: GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ

YÖNETMELİK. Gümüşhane Üniversitesinden: GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ 29 Temmuz 2017 CUMARTESİ Resmî Gazete Sayı : 30138 YÖNETMELİK Gümüşhane Üniversitesinden: GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç

Detaylı

MUŞ ALPARSLAN ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ EĞİTİM VE ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ

MUŞ ALPARSLAN ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ EĞİTİM VE ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ Resmi Gazete Tarihi: 16.02.2014 Resmi Gazete Sayısı: 28915 MUŞ ALPARSLAN ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ EĞİTİM VE ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin

Detaylı

LİSANSÜSTÜ EĞİTİM VE ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ (Resmi Gazete Tarihi: Resmi Gazete Sayısı: )

LİSANSÜSTÜ EĞİTİM VE ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ (Resmi Gazete Tarihi: Resmi Gazete Sayısı: ) LİSANSÜSTÜ EĞİTİM VE ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ (Resmi Gazete Tarihi: 01.07.1996 Resmi Gazete Sayısı: 22683 ) Amaç ve Kapsam MADDE 1- a) 2547 sayılı Kanun'un 65. maddesi hükmü gereğince Üniversitelerarası Kurul

Detaylı

İZMİR YÜKSEK TEKNOLOJİ ENSTİTÜSÜ (İYTE) LİSANS ÜSTÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ

İZMİR YÜKSEK TEKNOLOJİ ENSTİTÜSÜ (İYTE) LİSANS ÜSTÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ İZMİR YÜKSEK TEKNOLOJİ ENSTİTÜSÜ (İYTE) LİSANS ÜSTÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ Amaç ve Kapsam Madde 1. a) Üniversitelerarası Kurul Başkanlığı tarafından hazırlanan ve 01 Temmuz 1996 tarihinde yürürlüğe

Detaylı

ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ UZAKTAN EĞİTİM TEZSİZ YÜKSEK LİSANS UYGULAMA İLKELERİ

ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ UZAKTAN EĞİTİM TEZSİZ YÜKSEK LİSANS UYGULAMA İLKELERİ ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ UZAKTAN EĞİTİM TEZSİZ YÜKSEK LİSANS UYGULAMA İLKELERİ Amaç MADDE 1- (1) Bu Uygulama İlkelerinin amacı, 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun

Detaylı