BİG DATA, MUHASEBE VE MALİ MÜŞAVİRLİK MESLEĞİ. Prof.Dr.Yıldız ÖZERHAN Doç.Dr.Ümmühan ASLAN

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "BİG DATA, MUHASEBE VE MALİ MÜŞAVİRLİK MESLEĞİ. Prof.Dr.Yıldız ÖZERHAN Doç.Dr.Ümmühan ASLAN"

Transkript

1 BİG DATA, MUHASEBE VE MALİ MÜŞAVİRLİK MESLEĞİ Prof.Dr.Yıldız ÖZERHAN Doç.Dr.Ümmühan ASLAN

2 Big Data Nedir? SUNUM PLANI Fırsatları? Tehditleri? Big Data ve Muhasebe Big Data ve Muhasebe Mesleği Big Data ve Muhasebe Eğitimi Sonuç ve Öneriler

3 BIG DATA

4 DATA NEDİR? Türkçede, data kelimesinin karşılığı veri kelimesi ile ifade edilmektedir. Ancak İngilizce Information ve Knowledge kelimelerinin Türkçedeki karşılığı ise bilgi kelimesi ile ifade edilmektedir.

5 DATA NEDİR? Türkçe karşılığı Veri olarak ifade edilen Data kelimesi; herhangi bir işlemden geçmemiş(edit edilmemiş, özetlenmemiş veya rafine edilmemiş) ve kullanıcısını doğrudan etkilemeyen gerçeklerdir.(hakikatler, unsurlar, olgular vb.)

6 DATA NEDİR? Datanın unsurları, sayı, harf, şekil, ses veya resim olabilir.(haftalık çalışma saatleri, bir sınıftaki öğrencilerin matematik sınav sonuçları, veridir)

7 BİLGİ NEDİR? Bir değeri ve anlamı olan organize edilmiş veri olarak ifade edilmektedir.(matematik sınavı sonunda sınıfın ortalama başarı durumu vb.) Kullanıcısını etkileyen olarak tanımlanmaktadır. Kullanıcısına karar verme, belirsizlikleri azaltma, karmaşık durumların çözümlenmesine olanak veren şeklinde ifade edilmiştir

8 DATA VE BİLGİ DATA(VERİ): 2018 YILI SATIŞLARI TL BİLGİ: Son beş yıllık satış ortalaması

9 BIG DATA NEDİR? ÇOK HACİMLİ ÇOK ÇEŞİTLİ ÇOK HIZLI VERİ

10 HACİM

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26 ÇEŞİT

27 DATA ÇEŞİTLERİ

28 ÇEŞİTLİ DATA? SAYISAL VE SAYISAL OLMAYAN(görsel ve metinsel) STANDART VE STANDART OLMAYAN YAPILANDIRILMIŞ VE YAPILANDIRILMAMIŞ TEKDÜZEN OLMAYAN BİRBİRİ İLE BENZEŞMEYEN HERŞEY!!!!!

29 HIZ

30 HIZ

31 HIZLI DATA? SANİYEDE GÖNDERİLEN EMAİL SAYISI: 2,9 MİLYON HANE BAŞINA TÜKETİLEN VERİ SAYISI: 375 MEGABAYT GOOGLE DA BİR GÜNDE İŞLENEN VERİ SAYISI: 24PETABAYT BİR GÜNDE ATILAN TWEET SAYISI: 50 MİLYON FACEBOOK DA BİR AYDA HARCANAN DAKİKA: 700 MİLYAR

32 HIZLI DATA? MOBİL İNTERNET KULLANANLARIN VERİ ALIŞ/VERİŞ MİKTARI: 1,3 EXABAYT AMOZON DA BİR SANİYEDE SERGİLENEN ÜRÜN SAYISI: 72,9 ADET YOUTUBE HER DAKİKA YÜKLENEN VİDEO SAYISI: 300 SAAT YOUTUBE DA HER GÜN İZLENEN VİDEO SAYISI: 5 MİLYAR FACEBOOK KULLANICI SAYISI: 1 MİYAR 91 MİLYON

33 Big Data Nasıl Elde Edilir? Sensors gathering information: e.g. Climate, traffic etc. Social media: posts, pictures and videos Digital satellite images Purchase transaction records High volume administrative & transactional records Mobile phone GPS signals

34 Big Data Teknolojileri Nelerdir? Cloud Computing Parallel Computing NoSQL Databases General Programming Data Visualization Machine Learning

35 HADOOP? MAPREDUCE? NoSQL? HADOOP NEDİR? VERİ KÜTÜPHANE YAZILIMI MAPREDUCE NEDİR? KÜTÜPHANEDEKİ VERİLERİ ANALİZ EDER KULLANIMA HAZIR HALA GETİREN YAZILIM NoSQL DATABASE NEDİR? VERİ SAKLAMA YAZILIMI Genel olarak özetlemek gerekirse çok yüksek trafikte akan bir veriniz olduğu zaman (Örnek günlük 100 milyon + ) verileri HDFS üzerinde saklayabilir ve MapReduce ile verilerinizi analiz edebilirsiniz. Alternatif olarak diğer NoSQL (Mongo, ElasticSearch) saklama yöntemlerini yada Apache Spark gibi paralel veri işleme yöntemlerini tercih edebilirsiniz.

36 Big Datanın Kullanıldığı Alanlar

37 Big Data Nerelerde Kullanılmaktadır Sağlık Üretim Trafik Yurtiçi Güvenlik Ticaret İletişim Finans Pazarlama Araştırma Hile ve Risk Ulaşım MUHASEBE

38 FAYDALARI Anahtar rolleri, işlevleri ve süreçleri optimize etmek, İşletmenin paydaşlarının raporlama taleplerini zamanında ve etkin bir şekilde karşılamak, Büyük veri hacimlerini yönetmek, Riskleri kontrol altına almak ve yönetmek Örgütsel performansın artırılmasına yardımcı olmak.

39 FAYDALARI Big data,kısaca, verilerin dijitalleşmesi ve farklı boyutlarda alınan verilerin toplanıp, düzenlenerek insan davranışlarını anlama, tahminler yapma, öngörülerde bulunma, işletmenin sahip olduğu verilerden yola çıkarak akıllı yönetim imkanı sağlıyor.

40 SAKINCALARI Doğru Verinin Tanımlanamaması Etkin olarak kullanımın tam bilinememesi Verilerin analiz edilmesi ve yorumlama yapacak yeterli elemanın olmaması Veriye ulaşma ve bağlantı kurmada yaşanan zorluklar Teknolojinin çok hızlı değişimesi(yıkıcı teknoloji) Farklı disiplinlerin birarada çalışmasındaki zorluklar Siber Saldırılar

41

42

43

44 BİG DATA VE MUHASEBE

45 BIG DATA VE MUHASEBE Denetim İç denetim İç kontrol Maliyet muhasebesi Yönetim muhasebesi uygulamalarında etkisini hissettirmektedir.

46 BIG DATA VE MUHASEBE Video, Ses Kayıtları ve Metinler Yazılımlar aracılığı ile muhasebe uygulamalarına katkı sağlamaktadır.

47 BIG DATA VE MUHASEBE VİDEO İşçilik Maliyetlerinin Hesaplanmasında Maddi Duran Varlıkların Değerlenmesinde Maddi Duran Varlıkların değer düşüklüğünün tespiti ve karşı Önlemlerin Alınmasında

48 BIG DATA VE MUHASEBE VİDEO Yönetim ve yönetim kurulunun görüşme videolarının içerik, duygu ve algılamalar açısından periyodik analizi, iş ve denetim riskleri hakkında sözel olmayan bilgi sağlamaktadır.

49 BİG DATA VE MUHASEBE YAZILIMLAR Kurumsal sistemler(yazılımlar), finansal olmayan sistemlerden gelen verilerle bütünleşik muhasebe verileri, muhasebe verisinin hacim ve çeşitliliğinin daha da genişlemesine neden olmaktadır. Örneğin satış sonrası servis verileri ve müşteri davranış takibi ile muhasebe işlemleri arasında bağlantı kurulmaktadır

50 BİG DATA VE MUHASEBE Verilerin sensörler, RFID (Radyo Frekanslı tanıma) ve GPS veri akışları aracılığıyla otomatik olarak yakalanması, yönetim, muhasebe ve güvence süreci tanımlamasının yanı sıra çok sayıda denetim kanıtı kaynağının eklenmesine olanak tanımaktadır.

51 BİG DATA VE MUHASEBE Örneğin, stok maliyetlerinin belirlenmesinde LİFO ve FİFO gibi yöntemleri kullanmak yerine, Big Data kaynaklarından biri olan RFID veya barkod sistemlerinden elde edilen verilerin kullanılması, stok maliyetlerinin gerçek zamanlı olarak sistemden anlık olarak görülebilmesine imkân tanımaktadır.

52 BİG DATA VE MUHASEBE İşletme faaliyetlerine ilişkin ses verileri muhasebe kayıtlarını ve finansal bilgilerin kalitesini geliştirebilmektedir. Big Data unsurlarından bir diğeri ise sayısal olmayan metin şeklindeki verilerdir (bu veriler sermaye piyasalarına ait dosyalar, ler, web sayfaları, sosyal medya ve medya haberleridir). Bu veriler, yönetim muhasebesi amaçları açısından işlemenin performansının değerlendirilmesi ve geliştirilmesine katkı sağlayan ilave araçlardır.

53 BİG DATA VE MALİ MÜŞAVİRLİK MESLEĞİ

54 BİG DATA VE MALİ MÜŞAVİRLİK MESLEĞİ Big Datanın etkin yönetimi, bu alanda gerekli becerileri olan insan kaynaklarına sahip olmayı gerektirmektedir.

55 BİG DATA VE MALİ MÜŞAVİRLİK MESLEĞİ ACCA nın araştırma raporunda gelecek 5-10 yıl içinde muhasebe meslek mensuplarının, kendilerini farklılaştırmak ve Big Datayı Avantaja dönüştürmek için aşağıdaki alanlarda kendilerini geliştirmeleri gerektiği ortaya konulmuştur (ACCA and IMA 2013, 15).

56 BİG DATA VE MALİ MÜŞAVİRLİK MESLEĞİ Veri değerlemesi için hizmetler ve yöntemler geliştirme, Veri varlıklarının etik ve etkili bir şekilde iç kontrolünü sağlamak ve uyum içinde rolünü artırma, Karar Almada Big Datayı Kullanma, Risk Yönetiminde Big Datayı Kullanma, YETEKNEKELERİNE SAHİP OLMALIDIR.

57 BIG DATA &YENİ MESLEK Finans YENİ HİBRİD BİR MESLEK Tekonoloji Bilgi

58 ARAŞTIRMA

59 ARAŞTIRMANIN AMACI Meslek mensuplarının Big Datanın gelecek 10 yıl içerisinde muhasebe mesleğine etkisini varsayma düzeyleri ile demografik değişkenler arasındaki ilişkileri ortaya koymaktır.

60 ARAŞTIRMANIN YÖNTEMİ Anket Yöntemi Kullanılmıştır. Anket formu ACCA nın 2015 yılında hazırladığı muhasebe mesleğinin geleceğine yön verecek faktörler raporundan yararlanılarak oluşturulmuştur. ACCA nın raporunda görüş alınan kişiler, farklı ülkelerdeki muhasebe meslek örgütlerinin otorite kurum temsilcileri, muhasebe meslek mensupları ve denetçilerden oluşmaktadır.

61 ARAŞTIRMANIN YÖNTEMİ Anket Yöntemi Kullanılmıştır. Anket formu ACCA nın 2015 yılında hazırladığı muhasebe mesleğinin geleceğine yön verecek faktörler raporundan yararlanılarak oluşturulmuştur. ACCA nın raporunda görüş alınan kişiler, farklı ülkelerdeki muhasebe meslek örgütlerinin otorite kurum temsilcileri, muhasebe meslek mensupları ve denetçilerden oluşmaktadır.

62 ANALİZ katılımcıların % 79 u erkek, %17 si kadın Katılımcıların %44 ü Y kuşağı, %37 si X kuşağı ve %17 si Sessiz kuşağı katılımcıların %63 ü İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi mezunu katılımcıların %27 si 21 yıl ve üzeri çalışma deneyimine sahip katılımcıların %45 i bağımlı çalışan ve %50 si bağımsız çalışandır katılımcıların %55 i Ankara da yaşamaktadır.

63 Meslek Mensuplarının Big Datanın Gelecek 10 Yıl İçerisinde Muhasebe Mesleğine Etkisini Varsayma Düzeyleri 159 meslek mensubu, Big datanın gelecek 10 yıl içinde muhasebe mesleği üzerindeki etkisinin düşük düzeyde olacağını, 174 meslek mensubu orta düzeyde olacağını, 407 meslek mensubu ise yüksek düzeyde olacağını varsaymıştır.

64 Varsayım Düzeyleri ile Cinsiyet Arasındaki İlişki Cinsiyet ile varsayım düzeyleri arasında anlamlı bir ilişkiye rastlanmamıştır. Ancak Erkeklerin ve kadınların %55 inin Big Datanın gelecek 10 yıl içinde muhasebe mesleğine yüksek düzeyde etkisi olacağı konusunda hem fikir oldukları saptanmıştır.

65 Varsayım Düzeyleri İle Doğum Yılı Arasındaki İlişki Doğum yılı (kuşak) ile varsayım düzeyleri arasında anlamlı bir ilişki saptanmıştır. Sessiz Kuşağın %70 i, X kuşağında doğanların %60 ı, Y kuşağının ise %48 nin Big Datanın gelecek 10 yıl içinde muhasebe mesleğine yüksek düzeyde etki edeceği konusunda hem fikir oldukları saptanmıştır.

66 Varsayım Düzeyleri İle Mesleki Deneyim Arasındaki İlişki Mesleki deneyim ile varsayım düzeyleri arasında anlamlı bir ilişkiye rastlanmamıştır. Mesleki deneyimi 20 yılın üzerinde olan meslek mensupları ile 1 yıldan daha az deneyime sahip olan meslek mensuplarının %60 seviyesinde Big Datanın gelecek 10 yıl içinde muhasebe mesleğine yüksek düzeyde etki edeceği konusunda hem fikir oldukları saptanmıştır.

67 Varsayım Düzeyleri İle Mezun Olunan Fakülte Arasındaki İlişki Mezun olunan fakülte ile varsayım düzeyleri arasında anlamlı bir ilişkiye rastlanmamıştır. Ancak eğilim düzeyleri ile mezun olunan fakülteler arasındaki ilişki incelendiğinde, İİBF ve diğer fakülte mezunlarının %55 nin Big Datanın gelecek 10 yıl içinde muhasebe mesleğine yüksek düzeyde etki edeceği konusunda hem fikir oldukları saptanmıştır.

68 Varsayım Düzeyleri İle Çalışma Şekli İlişki Çalışma şekli ile varsayım düzeyleri arasında anlamlı bir ilişkiye rastlanmıştır. Bağımlı çalışanların % 50 si, Bağımsız çalışanların ise%60 ı Big Datanın gelecek 10 yıl içinde muhasebe mesleğine yüksek düzeyde etki edeceği konusunda hem fikir oldukları saptanmıştır.

69 BIG DATA&MUHASEBE EĞİTİMİ MÜFREDAT TEKNİK ALT YAPI YETKİN ÖĞRETİM ELEMANI İSTİHDAMI OKUL YÖNETİMLERİNİN BAKIŞ AÇILARI

70 SONUÇ

71

72

BÜYÜK VERİ. Abdulkadir ŞAN Proje Yöneticisi 7/1/2014 VERİ SİSTEMLERİ. Anayurt Güvenliği Md. Yrd. Metin Madenciliği ve Kaynaştırma Sistemleri

BÜYÜK VERİ. Abdulkadir ŞAN Proje Yöneticisi 7/1/2014 VERİ SİSTEMLERİ. Anayurt Güvenliği Md. Yrd. Metin Madenciliği ve Kaynaştırma Sistemleri BÜYÜK VERİ Abdulkadir ŞAN Proje Yöneticisi 1 VERİ SİSTEMLERİ Relational Database DataWarehouse 2 1 VERİ TÜRLERİ 3 BÜYÜK VERİ NEDİR? Verinin çok büyük bir kısmı YAPISAL OLMAYAN veridir ve şimdi bu veriyi

Detaylı

Kamu Sektörü İçin SAP Karar Destek Sistemleri Zirvesi. Gökhan NALBANTOĞLU / CEO, Ereteam 9 Aralık 2014, Salı

Kamu Sektörü İçin SAP Karar Destek Sistemleri Zirvesi. Gökhan NALBANTOĞLU / CEO, Ereteam 9 Aralık 2014, Salı Kamu Sektörü İçin SAP Karar Destek Sistemleri Zirvesi Gökhan NALBANTOĞLU / CEO, Ereteam 9 Aralık 2014, Salı Gündem Biz Kimiz? Geçmişten Günümüze, Ereteam Neden Karar Destek Sistemleri? Kamu Kurumlarının

Detaylı

Geleceğin Muhasebe Meslek Mensubunda Olması Gerekli olan Yetkinlikler

Geleceğin Muhasebe Meslek Mensubunda Olması Gerekli olan Yetkinlikler Geleceğin Muhasebe Meslek Mensubunda Olması Gerekli olan Yetkinlikler Muhasebe Mesleğine Yön Verecek Etkenler Yasal Düzenlemeler ve Yasal Kurumlar Dijital Teknoloji Değişim Paydaş Taleplerindeki Farklılaşma

Detaylı

IT-515 E-Devlet ve e-dönüşüm Türk Hava Kurumu Üniversitesi Bilişim Teknolojileri Yüksek Lisans Programı 2014

IT-515 E-Devlet ve e-dönüşüm Türk Hava Kurumu Üniversitesi Bilişim Teknolojileri Yüksek Lisans Programı 2014 IT-515 E-Devlet ve e-dönüşüm Türk Hava Kurumu Üniversitesi Bilişim Teknolojileri Yüksek Lisans Programı 2014 Geleceği (Kamuda Mevcut Ahmet Sözer h.ahmetsozer@hotmail.com Ders Öğretim Görevlileri Dr. İzzet

Detaylı

IBM Big Data. Emre Uzuncakara emre@tr.ibm.com Big Data Sales. 2009 IBM Corporation

IBM Big Data. Emre Uzuncakara emre@tr.ibm.com Big Data Sales. 2009 IBM Corporation IBM Big Data Emre Uzuncakara emre@tr.ibm.com Big Data Sales Büyük Veri Nedir? Hız Hacim 12 terabyte Günlük Tweet verisi Ürün Analizi 350 5 Çeşitlilik milyon Ticari hareket - saniyede Potansiyel suistimal

Detaylı

Veri Yönetiminde Son Nokta. Sedat Zencirci, Teknoloji Satış Danışmanlığı Direktörü, Orta Asya ve Türkiye

Veri Yönetiminde Son Nokta. Sedat Zencirci, Teknoloji Satış Danışmanlığı Direktörü, Orta Asya ve Türkiye Veri Yönetiminde Son Nokta Sedat Zencirci, Teknoloji Satış Danışmanlığı Direktörü, Orta Asya ve Türkiye Oracle Veri Tabanı 11g & Oracle Exadata Geçen seneden bu yana neler değiģti? Aralık 2010 Oracle Exadata

Detaylı

Sosyal Medya Uzmanlığı Ders Programı

Sosyal Medya Uzmanlığı Ders Programı Sosyal Medya Uzmanlığı - Müfredat // Ders Saati: 48 Saat Orhan Akkuş - Sosyal Beyin 23 Ocak 2015 Sosyal Medya Uzmanlığı Ders Programı Sosyal Medyada Uzmanı Nedir? Ne İş yapar? Ders Saati ( 2 Saat) Giriş

Detaylı

İŞLETMELERDE BİLGİ SİSTEMLERİ. Mustafa Çetinkaya

İŞLETMELERDE BİLGİ SİSTEMLERİ. Mustafa Çetinkaya İŞLETMELERDE BİLGİ SİSTEMLERİ Mustafa Çetinkaya Bilgi Teknolojisi Nedir? Bilgisayar Donanım ve Yazılımı Ağ Teknolojileri Veri Yönetimi 15/10/17 İşletmelerde Bilgi Sistemleri Mustafa Çetinkaya 1 Bilgi Sistemi

Detaylı

DERS İÇERİĞİ. Maliyet ve Yönetim Muhasebesi. Seçmeli DERS HEDEFİ

DERS İÇERİĞİ. Maliyet ve Yönetim Muhasebesi. Seçmeli DERS HEDEFİ DERS İÇERİĞİ Ders Adı Ders Türü Maliyet ve Yönetim Muhasebesi Seçmeli DERS HEDEFİ Maliyet ve Yönetim Muhasebesi dersini alan öğrenciler aşağıdaki becerileri kazanacaktır: İşletme yöneticilerinin planlama,

Detaylı

OKÜ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ İŞLETME BÖLÜMÜ DERS MÜFREDATI I. SINIF I. YARIYIL

OKÜ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ İŞLETME BÖLÜMÜ DERS MÜFREDATI I. SINIF I. YARIYIL OKÜ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ İŞLETME BÖLÜMÜ DERS MÜFREDATI I. SINIF I. YARIYIL ISL 101 İKTİSADA GİRİŞ 1 2 0 2 4 ISL 103 İŞLETME BİLİMİNE GİRİŞ 1 3 0 3 4 ISL 105 GENEL MUHASEBE 1 3 0 3 5 ISL

Detaylı

Veritabanı Yönetim Sistemleri (Veritabanı Kavramı) Veritabanı Sistemleri

Veritabanı Yönetim Sistemleri (Veritabanı Kavramı) Veritabanı Sistemleri Veritabanı Yönetim Sistemleri (Veritabanı Kavramı) Veritabanı Sistemleri Konular Büyük Resim Ders Tanıtımı Niçin Veritabanı? Veri ve Bilgi Kavramları Klasik Dosya Yapıları Klasik Dosya Sistemlerinin Zayıflıkarı

Detaylı

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ MALATYA MESLEK YÜKSEKOKULU DERS TANITIM FORMU. İşletme Yönetimi Programı. Kredisi AKTS Eğitim Dili Tipi: Zorunlu/ Saat

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ MALATYA MESLEK YÜKSEKOKULU DERS TANITIM FORMU. İşletme Yönetimi Programı. Kredisi AKTS Eğitim Dili Tipi: Zorunlu/ Saat İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ MALATYA MESLEK YÜKSEKOKULU DERS TANITIM FORMU DERSİN KODU VE ADI: 137 GENEL İŞLETME Eğitim-Öğretim Yılı:2017-2018 BÖLÜM/PROGRAM Yönetim ve Organizasyon Bölümü İşletme Yönetimi Programı

Detaylı

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ MALATYA MESLEK YÜKSEKOKULU DERS TANITIM FORMU. İşletme Yönetimi Programı. Kredisi AKTS Eğitim Dili Tipi: Zorunlu/ Saat

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ MALATYA MESLEK YÜKSEKOKULU DERS TANITIM FORMU. İşletme Yönetimi Programı. Kredisi AKTS Eğitim Dili Tipi: Zorunlu/ Saat İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ MALATYA MESLEK YÜKSEKOKULU DERS TANITIM FORMU DERSİN KODU VE ADI: 236 GİRİŞİMCİLİK VE KÜÇÜK İŞLETME YÖNETİMİ BÖLÜM/PROGRAM Yönetim ve Organizasyon Bölümü İşletme Yönetimi Programı Eğitim-Öğretim

Detaylı

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ MALATYA MESLEK YÜKSEKOKULU DERS TANITIM FORMU. İşletme Yönetimi Programı. Kredisi AKTS Eğitim Dili Tipi: Zorunlu/ Saat

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ MALATYA MESLEK YÜKSEKOKULU DERS TANITIM FORMU. İşletme Yönetimi Programı. Kredisi AKTS Eğitim Dili Tipi: Zorunlu/ Saat İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ MALATYA MESLEK YÜKSEKOKULU DERS TANITIM FORMU DERSİN KODU VE ADI: 246 İNSAN KAYNAKLARI YÖNETİMİ Eğitim-Öğretim Yılı:2017-2018 BÖLÜM/PROGRAM Yönetim ve Organizasyon Bölümü İşletme Yönetimi

Detaylı

SİSTEM ANALİZİ ÖĞR. GÖR. MUSTAFA ÇETİNKAYA DERS 2 > GÜNÜMÜZ İŞLETMELERİNDE ENFORMASYON SİSTEMLERİ

SİSTEM ANALİZİ ÖĞR. GÖR. MUSTAFA ÇETİNKAYA DERS 2 > GÜNÜMÜZ İŞLETMELERİNDE ENFORMASYON SİSTEMLERİ SİSTEM ANALİZİ IT (ET) NEDİR?. BİLGİSAYAR DONANIM VE YAZILIMI VERİ YÖNETİMİ AĞ VE TELEKOMÜNİKASYON TEKNOLOJİLERİ WWW & İNTERNET İNTRANET & EKSTRANET SAYFA > 1 IS (ES) NEDİR?. ENFORMASYON SİSTEMİ BİRBİRİYLE

Detaylı

ALMS SUNUMU KARİYER TEKNOPARK

ALMS SUNUMU KARİYER TEKNOPARK ALMS SUNUMU KARİYER TEKNOPARK www.globaxsoft.com 28.10.2016 1 www.advancity.com.tr HAKKIMIZDA 1999 dan bu yana faaliyet gösteren Advancity uzaktan eğitim ve yazılım çözümleri sunmaktadır. Ofislerimiz:

Detaylı

19 Şubat 2018 itibariyle kurumsal faturalı aboneler için aşağıdaki Pass paketleri geçerli olacaktır.

19 Şubat 2018 itibariyle kurumsal faturalı aboneler için aşağıdaki Pass paketleri geçerli olacaktır. 19 Şubat 2018 itibariyle kurumsal faturalı aboneler için aşağıdaki Pass paketleri geçerli olacaktır. Pass paketleri, uygulamalar kapsamında tarifenin internet kotasından düşmeden kullanım yapılabilmesini

Detaylı

Türkiye nin BT Çözümleri Lideri

Türkiye nin BT Çözümleri Lideri V@W V@ W finans Muhasebe Modülü accounting Muhasebe Modülü Türkiye nin BT Çözümleri Lideri www.cs.com.tr http://www.cs.com.tr/finans/accounting.html Tüm parasal işlemlerinizin muhasebesini kolayca yönetebilmeniz

Detaylı

Büyük ve Hızlı Veri ile Değer Yaratmak

Büyük ve Hızlı Veri ile Değer Yaratmak Büyük ve Hızlı Veri ile Değer Yaratmak Pivotal FIRAT OZTURK EMC Türkiye 2 Büyük ve Hızlı Veri ile İşinize Değer Katın Pivotal Veri-Odaklı Uygulamalar için Çevik Altyapı Sağlar Yüksek miktarda veriyi gerçek

Detaylı

Saha Yazılım Geliştirme. Web ve Mobil site tasarımı ve geliştirme

Saha Yazılım Geliştirme. Web ve Mobil site tasarımı ve geliştirme Hizmetlerimiz Mobil uygulama, servis ve oyun geliştirme Saha Yazılım Geliştirme Operatör Ücretlendirme Altyapısı Sistem altyapı geliştirme ve entegrasyon Web ve Mobil site tasarımı ve geliştirme Dijital

Detaylı

JetMail (Toplu Mail) Platformu Genel Teklifi

JetMail (Toplu Mail) Platformu Genel Teklifi JetMail (Toplu Mail) Platformu Genel Teklifi JetMail JetMail, düzenli yaptığınız E-Mail gönderimlerinizi hedef kitlenizin önemsiz kutusundan çıkartarak gerçek bir satış aktivitesine dönüştürür. E- Mail

Detaylı

Finansal Eğitim Merkezi ve Eğitim Teknolojileri Dönemi Değerlendirmesi

Finansal Eğitim Merkezi ve Eğitim Teknolojileri Dönemi Değerlendirmesi Finansal Eğitim Merkezi ve Eğitim Teknolojileri 2015 2016 Dönemi Değerlendirmesi Mesleki Gelişim ve Eğitim Bölümü Ağustos 2016 Giriş Bu çalışma, Türkiye Bankalar Birliği Finansal Eğitim Uygulamaları hakkında

Detaylı

İŞLETME FAKÜLTESİ TARİHÇEMİZ

İŞLETME FAKÜLTESİ TARİHÇEMİZ İŞLETME FAKÜLTESİ TARİHÇEMİZ İşletme Fakültesi; 1992 yılında, Ege ve çevre bölgelerin alanında uluslararası tanınırlığa sahip, İngilizce eğitim veren yüksek öğretim kurumu ihtiyacını karşılamak amacıyla

Detaylı

Mobil Güvenlik ve Denetim

Mobil Güvenlik ve Denetim Mobil Güvenlik ve Denetim IV. Bilgi Teknolojileri Denetim ve Yönetişim Konferansı Ümit Şen, Ernst & Young 14 Mart 2013 Gündem Mobil veri üretimi ve kullanımına ilişkin sayısal bilgiler Mobil cihazlara

Detaylı

Bucak İşletme Fakültesi İşletme Bölümü Öğretim Yılından İtibaren Uygulanacak Yeni Öğretim Planı

Bucak İşletme Fakültesi İşletme Bölümü Öğretim Yılından İtibaren Uygulanacak Yeni Öğretim Planı Bucak İşletme Fakültesi İşletme Bölümü 2018-2019 Öğretim Yılından İtibaren Uygulanacak Yeni Öğretim Planı 1. YARIYIL 18101 Genel İşletme Z Girer 3+0 3,0 5 18103 Genel Muhasebe Z Girer 3+0 3,0 5 18105 Genel

Detaylı

MAĞAZA MÜDÜRÜ VE MAĞAZA SATIŞ PERSONELİ TEST PAKETLERİ

MAĞAZA MÜDÜRÜ VE MAĞAZA SATIŞ PERSONELİ TEST PAKETLERİ MAĞAZA MÜDÜRÜ VE MAĞAZA SATIŞ PERSONELİ TEST PAKETLERİ PozitifİK tarafından hazırlanmıştır. Tüm hakları saklıdır. YOURLOGO Test Kullanımının Amacı Kuruma başvuran adaylar içinden; vizyoner bakış açısına

Detaylı

Pazar Bölümlendirmesi

Pazar Bölümlendirmesi Pazar Bölümlendirmesi Umut Al H.Ü. Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümü umutal@hacettepe.edu.tr Plan Pazar bölümlendirmesi Pazar araştırması Pazarlama araştırması Bilgi merkezlerinde pazar bölümlendirmesi SWOT

Detaylı

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ MALATYA MESLEK YÜKSEKOKULU DERS TANITIM FORMU. BÖLÜM/PROGRAM YÖNETİM ve ORGANİZASYON BÖLÜMÜ İŞLETME YÖNETİMİ PROGRAMI

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ MALATYA MESLEK YÜKSEKOKULU DERS TANITIM FORMU. BÖLÜM/PROGRAM YÖNETİM ve ORGANİZASYON BÖLÜMÜ İŞLETME YÖNETİMİ PROGRAMI İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ MALATYA MESLEK YÜKSEKOKULU DERS TANITIM FORMU DERSİN KODU VE ADI: 235 YÖNETİM VE ORGANİZASYON Eğitim-Öğretim Yılı:2017-2018 BÖLÜM/PROGRAM YÖNETİM ve ORGANİZASYON BÖLÜMÜ İŞLETME YÖNETİMİ

Detaylı

Temel Muhasebe İleri Muhasebe SAP Logo Tiger Enterprise

Temel Muhasebe İleri Muhasebe SAP Logo Tiger Enterprise MUHASEBE VE ERP EĞİTİMLERİ Temel Muhasebe İleri Muhasebe SAP Logo Tiger Enterprise Bilge Adam Akademi nin Muhasebe ve ERP eğitimleri; şirketlerin ihtiyaç duyduğu, hem muhasebe alanında teorik bilgiye sahip

Detaylı

Taşınabilir Teknolojiler

Taşınabilir Teknolojiler Taşınabilir Teknolojiler Nelerdir? Akıllı cep telefonları Dizüstü bilgisayarlar Tablet PC ler Giyilebilir teknolojiler Akıllı cep telefonları Fotoğraf makinesi, video kamera, sesli ve görüntülü ortam oynatıcılar,

Detaylı

OPERASYONEL ÜSTÜNLÜK VE TÜKETİCİ YAKINLAŞMASINI SAĞLAMAK ve KURUMSAL UYGULAMALAR

OPERASYONEL ÜSTÜNLÜK VE TÜKETİCİ YAKINLAŞMASINI SAĞLAMAK ve KURUMSAL UYGULAMALAR OPERASYONEL ÜSTÜNLÜK VE TÜKETİCİ YAKINLAŞMASINI SAĞLAMAK ve KURUMSAL UYGULAMALAR Dünya üzerinde işletmeler giderek artan şekilde daha fazla hem içerideki şirketlere hem de diğer şirketlerle bağlanmaktadır.

Detaylı

6_ _ _n.mp4

6_ _ _n.mp4 SAP Business One SAP Business One http://gateteknoloji.com/wp-content/uploads/2016/12/1567832 6_306102789784420_1572539796541145088_n.mp4 Muhasebe araçlarından daha fazlasına mı ihtiyacınız var? Küçük

Detaylı

(EK-C) TİCARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ MUHASEBE VE FİNANSAL YÖNETİM PROGRAMI TYYÇ BİLGİ PAKETİ ÖRNEĞİ

(EK-C) TİCARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ MUHASEBE VE FİNANSAL YÖNETİM PROGRAMI TYYÇ BİLGİ PAKETİ ÖRNEĞİ TİCARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ MUHASEBE VE FİNANSAL YÖNETİM PROGRAMI TYYÇ BİLGİ PAKETİ ÖRNEĞİ (EK-C) BAŞKENT Üniversitesi Muhasebe ve Finansal Yönetim Bölümü (Türkçe) Genel Bilgi Muhasebe ve Finansal Yönetim

Detaylı

DİJİTAL PAZARLAMA &SOSYAL MEDYANIN FAYDALI ve ŞAŞIRTICI GERÇEKLERİ

DİJİTAL PAZARLAMA &SOSYAL MEDYANIN FAYDALI ve ŞAŞIRTICI GERÇEKLERİ DİJİTAL PAZARLAMA &SOSYAL MEDYANIN FAYDALI ve ŞAŞIRTICI GERÇEKLERİ Sadece E-mail Abonelerine Özel BİLİYOR MUYDUN? Tüketicilerin %90 ı satın alma kararlarında internetteki yorumların etkili olduğunu düşünüyor.

Detaylı

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ MALATYA MESLEK YÜKSEKOKULU DERS TANITIM FORMU. İşletme Yönetimi Programı. Kredisi AKTS Eğitim Dili Tipi: Zorunlu/ Saat

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ MALATYA MESLEK YÜKSEKOKULU DERS TANITIM FORMU. İşletme Yönetimi Programı. Kredisi AKTS Eğitim Dili Tipi: Zorunlu/ Saat İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ MALATYA MESLEK YÜKSEKOKULU DERS TANITIM FORMU DERSİN KODU VE ADI: 233 PAZARLAMA İLKELERİ Eğitim-Öğretim Yılı:2017-2018 BÖLÜM/PROGRAM Yönetim ve Organizasyon Bölümü İşletme Yönetimi Programı

Detaylı

(EK-C) TİCARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ SİGORTACILIK VE RİSK YÖNETİMİ PROGRAMI TYYÇ BİLGİ PAKETİ ÖRNEĞİ

(EK-C) TİCARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ SİGORTACILIK VE RİSK YÖNETİMİ PROGRAMI TYYÇ BİLGİ PAKETİ ÖRNEĞİ (EK-C) TİCARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ SİGORTACILIK VE RİSK YÖNETİMİ PROGRAMI TYYÇ BİLGİ PAKETİ ÖRNEĞİ Genel Bilgi BAŞKENT Üniversitesi Sigortacılık ve Risk Yönetimi Bölümü (Türkçe) Başkent Üniversitesi Sigortacılık

Detaylı

Üniversite Öğrencilerinin Sosyal Ağ Bilgi Güvenlik Farkındalıkları

Üniversite Öğrencilerinin Sosyal Ağ Bilgi Güvenlik Farkındalıkları Üniversite Öğrencilerinin Sosyal Ağ Bilgi Güvenlik Farkındalıkları M. Emre SEZGİN, Ozan ŞENKAL Çukurova Üniversitesi Eğitim Fakültesi BÖTE Sosyal Ağlar-I Yaşamakta olduğumuz yüzyılda ortaya çıkan en önemli

Detaylı

NORMAL ÖĞRETİM DERS PROGRAMI

NORMAL ÖĞRETİM DERS PROGRAMI NORMAL ÖĞRETİM DERS PROGRAMI 1. Yarıyıl 1. Hafta ( 19.09.2011-23.09.2011 ) Derse Baslangıç ve Dersin öneminin kavratılması ile ders materyalleri ve isleme biçimi Dersin Tanıtımı İnternet, Özellikleri ve

Detaylı

MUHASEBE ve İŞLETME AĞIRLIKLI İNGİLİZCE SMMMO ÜYE VE STAJYERLERİNE YÖNELİK

MUHASEBE ve İŞLETME AĞIRLIKLI İNGİLİZCE SMMMO ÜYE VE STAJYERLERİNE YÖNELİK MUHASEBE ve İŞLETME AĞIRLIKLI İNGİLİZCE SMMMO ÜYE VE STAJYERLERİNE YÖNELİK 0216 418 1 419 MUHASEBE ve İŞLETME AĞIRLIKLI İNGİLİZCE PROGRAMI HAKKINDA Değerli Oda Mensuplarımız ve Stajyerlerimiz, Denetim

Detaylı

İKTİSADİ ve İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ

İKTİSADİ ve İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ Öğrenci Odaklı Üniversite Fatih Üniversitesi Tıp Fakültesi ve FATÜBAT tarafından düzenlenen 3. Uluslararası Öğrenci Kongresi ni onurlandırmanızı diler, saygılar sunarım. Prof. Dr. M. Ramazan YİĞİTOĞLU

Detaylı

Büyük Veri de Türkiye den Uygulama Örnekleri Dr. Güven Fidan

Büyük Veri de Türkiye den Uygulama Örnekleri Dr. Güven Fidan Büyük Veri de Türkiye den Uygulama Örnekleri Dr. Güven Fidan ARGEDOR Bilişim Teknolojileri ARGEDOR ARGEDOR, şirketlere ve son kullanıcılara yenilikçi bilgiyi işleme çözümleriyle dünya çapında mevcut olan

Detaylı

Kurumsal Uygulamalar ve Bilgi Teknolojileri Entegrasyonu

Kurumsal Uygulamalar ve Bilgi Teknolojileri Entegrasyonu Kurumsal Uygulamalar ve Bilgi Teknolojileri Entegrasyonu 20.12.2013 Kurumsal Bilgi Sistemleri Satış ve Pazarlama Bilgi Sistemleri Muhasebe ve Finans Bilgi Sistemleri İnsan Kaynakları Bilgi Sistemi Üretim

Detaylı

Biz Kimiz? Ekibimizi yakından tanıyın: adresgezgini.com/ekibimiz

Biz Kimiz? Ekibimizi yakından tanıyın: adresgezgini.com/ekibimiz Biz Kimiz? Ekibimizi yakından tanıyın: adresgezgini.com/ekibimiz 2007 Ekip 35 kişiye, müşteri sayısı 10.000'e ulaştı. AdresGezgini A.Ş. İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü, Teknoloji Geliştirme Bölgesi nde

Detaylı

Büyük Verinin Büyük Güvenlik İhtiyacı. Yavuz S. Selim Yüksel Bilişim Teknolojileri ve Siber Güvenlik Derneği Yönetim Kurulu Başkanı

Büyük Verinin Büyük Güvenlik İhtiyacı. Yavuz S. Selim Yüksel Bilişim Teknolojileri ve Siber Güvenlik Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Büyük Verinin Büyük Güvenlik İhtiyacı Yavuz S. Selim Yüksel Bilişim Teknolojileri ve Siber Güvenlik Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Yaklaşık 300 sensör bulunan bir formula 1 aracı Saniyede 1.2GB veri üretiyor

Detaylı

Perakende sistemlerinizi kolay ve sorunsuz yönetmek sizin elinizde.

Perakende sistemlerinizi kolay ve sorunsuz yönetmek sizin elinizde. Perakende sistemlerinizi kolay ve sorunsuz yönetmek sizin elinizde. www.hqtech.co.za Tekstil, konfeksiyon, ayakkabı, aksesuar, mobilya, beyaz eşya, gıda vb. perakende mağazalarına özel olarak geliştirilmiş

Detaylı

SEÇKİN İşletme & Finans

SEÇKİN İşletme & Finans Dr. Cem Niyazi DURMUŞ M. Vefa TOROSLU İŞLETME BÜTÇELERİ SEÇKİN İşletme & Finans İçindekiler Önsöz... 5 Şekiller Listesi... 13 Kısaltmalar... 15 Birinci Bölüm İŞLETME KAVRAMI 1.1. İŞLETME KAVRAMI... 17

Detaylı

Büyük veriye genel bakış, mimari ve çözümler

Büyük veriye genel bakış, mimari ve çözümler Büyük veriye genel bakış, mimari ve çözümler Tansel Okay Kurumsal Mimar Gündem Neden Büyük Veri? Farkı nedir? Nasıl? Oracle ın önerdiği mimari yol haritası nedir? Ne sağlıyorsunuz? Örnek(ler) 2 Gündem

Detaylı

Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü. Selma Kalyoncuoğlu, Ph.D.

Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü. Selma Kalyoncuoğlu, Ph.D. Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü ISLE 306 Pazarlama Stratejileri Bahar 2018 Selma Kalyoncuoğlu, Ph.D. Ofis: Gazi Üniversitesi, İİBF, İşletme Bölümü, 2. Kat, Oda No:

Detaylı

İşletme Bilgi Yönetimi. Doç. Dr. Serkan ADA

İşletme Bilgi Yönetimi. Doç. Dr. Serkan ADA İşletme Bilgi Yönetimi Doç. Dr. Serkan ADA Bilgi Toplanmış, organize edilmiş, yorumlanmış ve belli bir yöntemle etkin karar vermeyi gerçekleştirmek amacıyla ilgili birime sevkedilmiş, belirli bir amaç

Detaylı

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ MALATYA MESLEK YÜKSEKOKULU DERS TANITIM FORMU. Kredisi AKTS Eğitim Dili Tipi: Zorunlu/ Saat

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ MALATYA MESLEK YÜKSEKOKULU DERS TANITIM FORMU. Kredisi AKTS Eğitim Dili Tipi: Zorunlu/ Saat İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ MALATYA MESLEK YÜKSEKOKULU DERS TANITIM FORMU DERSİN KODU VE ADI: 143 OFİS PROGRAMLARI I Eğitim-Öğretim Yılı:2017-2018 BÖLÜM/PROGRAM Muhasebe ve Vergi Uygulamaları Bölümü Muhasebe Programı

Detaylı

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ İNŞAAT FAKÜLTESİ İHTİSAS KURULLARI VE KOMİSYONLARI YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ İNŞAAT FAKÜLTESİ İHTİSAS KURULLARI VE KOMİSYONLARI YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ İNŞAAT FAKÜLTESİ İHTİSAS KURULLARI VE KOMİSYONLARI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve Kapsam MADDE 1- (1) İhtisas Kurulları ve Komisyonları İnşaat

Detaylı

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ MALATYA MESLEK YÜKSEKOKULU DERS TANITIM FORMU. İşletme Yönetimi Programı. Kredisi AKTS Eğitim Dili Tipi: Zorunlu/ Saat

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ MALATYA MESLEK YÜKSEKOKULU DERS TANITIM FORMU. İşletme Yönetimi Programı. Kredisi AKTS Eğitim Dili Tipi: Zorunlu/ Saat İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ MALATYA MESLEK YÜKSEKOKULU DERS TANITIM FORMU DERSİN KODU VE ADI: 138 TİCARET HUKUKU Eğitim-Öğretim Yılı:2017-2018 BÖLÜM/PROGRAM Yönetim ve Organizasyon Bölümü İşletme Yönetimi Programı

Detaylı

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ MALATYA MESLEK YÜKSEKOKULU DERS TANITIM FORMU. İşletme Yönetimi Programı. Kredisi AKTS Eğitim Dili Tipi: Zorunlu/ Saat

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ MALATYA MESLEK YÜKSEKOKULU DERS TANITIM FORMU. İşletme Yönetimi Programı. Kredisi AKTS Eğitim Dili Tipi: Zorunlu/ Saat İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ MALATYA MESLEK YÜKSEKOKULU DERS TANITIM FORMU DERSİN KODU VE ADI: 135 GENEL MUHASEBE 1 Eğitim-Öğretim Yılı:2017-2018 BÖLÜM/PROGRAM Yönetim ve Organizasyon Bölümü İşletme Yönetimi Programı

Detaylı

B2C E-Ticaret. İşletmeden Tüke ciye E-Ticaret. Sa n almak için yardım alın STANDART AVANTAJLI PROFESYONEL

B2C E-Ticaret. İşletmeden Tüke ciye E-Ticaret. Sa n almak için yardım alın STANDART AVANTAJLI PROFESYONEL B2C E-Ticaret İşletmeden Tüke ciye E-Ticaret B2c e caret modeli son kullanıcıya direk ürün sa şı yapabilmeni sağlayan e caret türüdür. Yüksek kapasiteli b2c e caret yazılımları ile kaliteli ve sorunsuz

Detaylı

İç Denetimin Gelişen Teknolojideki Rolü

İç Denetimin Gelişen Teknolojideki Rolü www.pwc.com.tr/ras İç Denetimin Gelişen Teknolojideki Rolü 20 Ekim 2014 Ajanda Gelişen Teknolojiler, Yeni Riskler ve İç Denetim Bulut Bilişim Sosyal Medya Mobil Teknolojiler Siber Güvenlik Sorularınız

Detaylı

Biz Kimiz? Ekibimizi yakından tanıyın: adresgezgini.com/ekibimiz

Biz Kimiz? Ekibimizi yakından tanıyın: adresgezgini.com/ekibimiz Biz Kimiz? Ekibimizi yakından tanıyın: adresgezgini.com/ekibimiz 2007 Ekip 35 kişiye, müşteri sayısı 10.000'e ulaştı. Global All-Star Ödülü kazandı. İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü, Teknoloji Geliştirme

Detaylı

Eğitimde Yeni Teknolojiler

Eğitimde Yeni Teknolojiler Eğitimde Yeni Teknolojiler Yard. Doç. Dr. Yüksel GÖKTAŞ Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümü Kâzım Karabekir Eğitim Fakültesi, Atatürk Üniversitesi ERZURUM www.yukselgoktas.com Fiziksel Arayüz

Detaylı

T.C. KASTAMONU ÜNİVERSİTESİ FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİ DEKANLIĞI FAKÜLTE KURULU KARARLARI

T.C. KASTAMONU ÜNİVERSİTESİ FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİ DEKANLIĞI FAKÜLTE KURULU KARARLARI 2016.02.01. Üniversitemiz Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürlüğünün 28/0/2016 tarihli ve 10926 sayılı yazısı uyarınca Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi ( I ve II), Türk Dili (I ve II)

Detaylı

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ MALATYA MESLEK YÜKSEKOKULU DERS TANITIM FORMU. İşletme Yönetimi Programı. Kredisi AKTS Eğitim Dili Tipi: Zorunlu/ Saat

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ MALATYA MESLEK YÜKSEKOKULU DERS TANITIM FORMU. İşletme Yönetimi Programı. Kredisi AKTS Eğitim Dili Tipi: Zorunlu/ Saat İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ MALATYA MESLEK YÜKSEKOKULU DERS TANITIM FORMU DERSİN KODU VE ADI: 234 ÜRETİM YÖNETİMİ Eğitim-Öğretim Yılı:2017-2018 BÖLÜM/PROGRAM Yönetim ve Organizasyon Bölümü İşletme Yönetimi Programı

Detaylı

Yönetim Bilişim Sistemleri. Programın Amaçları

Yönetim Bilişim Sistemleri. Programın Amaçları Yönetim Bilişim Sistemleri Programın Amaçları Yönetim Bilişim Sistemleri Lisans Programının amaçları,açıköğretim sistemiyle Yönetim Bilişim Sistemleri programını tercih eden öğrencilere, işletmelerin ve

Detaylı

Editörler Mustafa Kırlı & Hakan Seldüz. Maliyet Muhasebesi

Editörler Mustafa Kırlı & Hakan Seldüz. Maliyet Muhasebesi Editörler Mustafa Kırlı & Hakan Seldüz Maliyet Muhasebesi Yazarlar C. Yunus Özkurt Cengizhan Karaca Mehmet Akif Ayarlıoğlu Muhammed Ardıç Nurcan Günce Süleymen Dönertaş Ümmehan Erdil Şahin Editörler Doç.Dr.Mustafa

Detaylı

Temel Muhasebe İleri Muhasebe SAP Logo Tiger Enterprise

Temel Muhasebe İleri Muhasebe SAP Logo Tiger Enterprise MUHASEBE VE ERP EĞİTİMLERİ Temel Muhasebe İleri Muhasebe SAP Logo Tiger Enterprise Bilge Adam Akademi nin Muhasebe ve ERP eğitimleri; şirketlerin ihtiyaç duyduğu, hem muhasebe alanında teorik bilgiye sahip

Detaylı

Dijital Ekonomi Çağında İç Denetim

Dijital Ekonomi Çağında İç Denetim Dijital Ekonomi Çağında İç Denetim Burcu Kutlu, SAP Türkiye Çözüm Yöneticisi https://www.youtube.com/watch?v=v-nnatpmlju DİJİTAL DÖNÜŞÜM Son 50 Yılda Teknoloji Nasıl Değişti? Olgunlaşması için gereken

Detaylı

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ MALATYA MESLEK YÜKSEKOKULU DERS TANITIM FORMU. İşletme Yönetimi Programı. Kredisi AKTS Eğitim Dili Tipi: Zorunlu/ Saat

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ MALATYA MESLEK YÜKSEKOKULU DERS TANITIM FORMU. İşletme Yönetimi Programı. Kredisi AKTS Eğitim Dili Tipi: Zorunlu/ Saat İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ MALATYA MESLEK YÜKSEKOKULU DERS TANITIM FORMU DERSİN KODU VE ADI: 242 ELEKTRONİK TİCARET Eğitim-Öğretim Yılı:2017-2018 BÖLÜM/PROGRAM Yönetim ve Organizasyon Bölümü İşletme Yönetimi Programı

Detaylı

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ MALATYA MESLEK YÜKSEKOKULU DERS TANITIM FORMU. İşletme Yönetimi Programı. Kredisi AKTS Eğitim Dili Tipi: Zorunlu/ Saat

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ MALATYA MESLEK YÜKSEKOKULU DERS TANITIM FORMU. İşletme Yönetimi Programı. Kredisi AKTS Eğitim Dili Tipi: Zorunlu/ Saat İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ MALATYA MESLEK YÜKSEKOKULU DERS TANITIM FORMU DERSİN KODU VE ADI: 142 MAKRO EKONOMİ Eğitim-Öğretim Yılı:2017-2018 BÖLÜM/PROGRAM Yönetim ve Organizasyon Bölümü İşletme Yönetimi Programı

Detaylı

Adnan Menderes Üniversitesi FAKÜLTESİ SÖKE İŞLETME. BÖLÜMLER ULUSLARARASI TİCARET ve İŞLETMECİLİK YÖNETİM BİLİŞİM SİSTEMLERİ

Adnan Menderes Üniversitesi FAKÜLTESİ SÖKE İŞLETME. BÖLÜMLER ULUSLARARASI TİCARET ve İŞLETMECİLİK YÖNETİM BİLİŞİM SİSTEMLERİ Adnan Menderes Üniversitesi SÖKE İŞLETME FAKÜLTESİ BÖLÜMLER ULUSLARARASI TİCARET ve İŞLETMECİLİK YÖNETİM BİLİŞİM SİSTEMLERİ SÖKE İŞLETME FAKÜLTESİ ULUSLARARASI TİCARET VE İŞLETMECİLİK BÖLÜMÜ DERS PROGRAMI

Detaylı

Bilgi Hizmetlerinin Pazarlanması

Bilgi Hizmetlerinin Pazarlanması Bilgi Hizmetlerinin Pazarlanması Umut Al http://yunus.hacettepe.edu.tr/~umutal umutal@hacettepe.edu.tr - 1 Plan Pazarlama - halkla ilişkiler Pazarlama ile ilgili temel kavramlar Pazarlama karması Pazar

Detaylı

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ MALATYA MESLEK YÜKSEKOKULU DERS TANITIM FORMU. İşletme Yönetimi Programı. Kredisi AKTS Eğitim Dili Tipi: Zorunlu/ Saat

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ MALATYA MESLEK YÜKSEKOKULU DERS TANITIM FORMU. İşletme Yönetimi Programı. Kredisi AKTS Eğitim Dili Tipi: Zorunlu/ Saat İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ MALATYA MESLEK YÜKSEKOKULU DERS TANITIM FORMU DERSİN KODU VE ADI: 245 TOPLAM KALİTE YÖNETİMİ Eğitim-Öğretim Yılı:2017-2018 BÖLÜM/PROGRAM Yönetim ve Organizasyon Bölümü İşletme Yönetimi

Detaylı

SmartMessage Kitlenizle Güçlü İlişkiler

SmartMessage Kitlenizle Güçlü İlişkiler SmartMessage Kitlenizle Güçlü İlişkiler 60+ deneyimli çalışan 2.000+ yerel & küresel müşteri 6 ofis SmartMessage Marketing Platform Müşterilerinize ulaştığınız dijital kanallardan maksimum fayda almanızı

Detaylı

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ MALATYA MESLEK YÜKSEKOKULU DERS TANITIM FORMU. İşletme Yönetimi Programı. Kredisi AKTS Eğitim Dili Tipi: Zorunlu/ Saat

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ MALATYA MESLEK YÜKSEKOKULU DERS TANITIM FORMU. İşletme Yönetimi Programı. Kredisi AKTS Eğitim Dili Tipi: Zorunlu/ Saat İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ MALATYA MESLEK YÜKSEKOKULU DERS TANITIM FORMU DERSİN KODU VE ADI: 139 TEMEL HUKUK Eğitim-Öğretim Yılı:2017-2018 BÖLÜM/PROGRAM Yönetim ve Organizasyon Bölümü İşletme Yönetimi Programı

Detaylı

ISLYLU1700 Uzmanlık Alan Dersi (Zorunlu) 4 0 0 6

ISLYLU1700 Uzmanlık Alan Dersi (Zorunlu) 4 0 0 6 TEZLİ YÜKSEKLİSANS Birinci Dönem ISLYLU1700 ISLYL 543 Uygulamalı İstatistiğe Giriş I (Zorunlu) 3 0 3 6 Toplam 16 0 12 30 ISLYL 503 Yönetim Düşüncesinin Evrimi 3 0 3 6 ISLYL 505 Örgütsel Davranış 3 0 3

Detaylı

MPS. Multi-service Platform System Powered by QIHAN

MPS. Multi-service Platform System Powered by QIHAN MPS Multi-service Platform System Powered by QIHAN Düşük çalışan memnuniyeti ile daha Önsöz Geleneksel perakende işletmeler, ayak Esnek olmayan pazarlama tanıtımı yüksek ve daha yüksek trafiğini sürekli

Detaylı

Data Science Boot Camp

Data Science Boot Camp Data Science Boot Camp Eğitim Detayları Eğitim Süresi : 3 Gün Kontenjan : 12 Ön Koşullar : Eğitim Hakkında Data Science Boot Camp Sertifikasyon Programı Introductory Python, Data Science with Python: Data

Detaylı

Sosyal Medya SEO İçerik Pazarlama Dijital Reklamcılık

Sosyal Medya SEO İçerik Pazarlama Dijital Reklamcılık DİJİTAL MEDYA VE E-GİRİŞİM EĞİTİMLERİ Sosyal Medya SEO İçerik Pazarlama Dijital Reklamcılık Sosyal medya uygulamaları temelli Dijital Medya ve E-Girişim eğitimleriyle satış ve pazarlamada en önemli kanal

Detaylı

(EK-C) TİCARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ BANKACILIK ve FİNANS PROGRAMI. Genel Bilgi

(EK-C) TİCARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ BANKACILIK ve FİNANS PROGRAMI. Genel Bilgi (EK-C) TİCARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ BANKACILIK ve FİNANS PROGRAMI Genel Bilgi Bankacılık ve Finans Bölümü 4 yıllık lisans eğitimi vermektedir. Dersler ve ders içerikleri, öğrencilerin yeterli mesleki altyapıyı

Detaylı

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ MALATYA MESLEK YÜKSEKOKULU DERS TANITIM FORMU. İşletme Yönetimi Programı. Kredisi AKTS Eğitim Dili Tipi: Zorunlu/ Saat

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ MALATYA MESLEK YÜKSEKOKULU DERS TANITIM FORMU. İşletme Yönetimi Programı. Kredisi AKTS Eğitim Dili Tipi: Zorunlu/ Saat İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ MALATYA MESLEK YÜKSEKOKULU DERS TANITIM FORMU DERSİN KODU VE ADI: 237 FİNANSAL YÖNETİM Eğitim-Öğretim Yılı:2017-2018 BÖLÜM/PROGRAM Yönetim ve Organizasyon Bölümü İşletme Yönetimi Programı

Detaylı

SAP Çözümleri ile Üniversitelerde Kurumsal Dönüşüm. Cihat ONBAŞI / Çözüm Yöneticisi 03 Şubat 2012

SAP Çözümleri ile Üniversitelerde Kurumsal Dönüşüm. Cihat ONBAŞI / Çözüm Yöneticisi 03 Şubat 2012 SAP Çözümleri ile Üniversitelerde Kurumsal Dönüşüm Cihat ONBAŞI / Çözüm Yöneticisi 03 Şubat 2012 Gündem SAP Kurumsal Profil SAP Entegre Çözümü Sorular 2011 SAP AG. All rights reserved. 2 SAP, Lider Kurumsal

Detaylı

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ MALATYA MESLEK YÜKSEKOKULU DERS TANITIM FORMU. İşletme Yönetimi Programı. Kredisi AKTS Eğitim Dili Tipi: Zorunlu/ Saat

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ MALATYA MESLEK YÜKSEKOKULU DERS TANITIM FORMU. İşletme Yönetimi Programı. Kredisi AKTS Eğitim Dili Tipi: Zorunlu/ Saat İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ MALATYA MESLEK YÜKSEKOKULU DERS TANITIM FORMU DERSİN KODU VE ADI: 238 İŞ VE SOSYAL GÜVENLİK HUKUKU Eğitim-Öğretim Yılı:2017-2018 BÖLÜM/PROGRAM Yönetim ve Organizasyon Bölümü İşletme

Detaylı

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ İNŞAAT FAKÜLTESİ İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ. Mezun Bilgi Formu

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ İNŞAAT FAKÜLTESİ İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ. Mezun Bilgi Formu YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ İNŞAAT FAKÜLTESİ İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ Mezun Bilgi Formu Bu çalışma; Program Çıktılarının mezunlarımız tarafından ne ölçüde sağlandığının belirlenebilmesi amacıyla hazırlanmıştır.

Detaylı

GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK VE DOĞA BİLİMLERİ FAKÜLTESİ WEB TEMELLİ ÖĞRENME VE İÇERİK YÖNETİM SİSTEMİ

GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK VE DOĞA BİLİMLERİ FAKÜLTESİ WEB TEMELLİ ÖĞRENME VE İÇERİK YÖNETİM SİSTEMİ GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK VE DOĞA BİLİMLERİ FAKÜLTESİ WEB TEMELLİ ÖĞRENME VE İÇERİK YÖNETİM SİSTEMİ GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK VE DOĞA BİLİMLERİ FAKÜLTESİ BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ

Detaylı

Bu Çalışma. Tarafından Hazırlanmıştır

Bu Çalışma. Tarafından Hazırlanmıştır WEB SİTELERİ DEĞERLENDİRME ARAŞTIRMALARI YÖNTEMLER 5 EKİM 2001 WEB SITELERI DEĞERLENDIRME ARAŞTIRMALARI 5 EKİM 2001 Bu Çalışma Tarafından Hazırlanmıştır 2001 Proje Ekibi Güçlü Atılgan... Proje Lideri Dr.Emre

Detaylı

Üye Memnuniyet ve Beklenti Anketi Sonuçları Eylem Planı SAKARYA TİCARET BORSASI. Hazırlayan: Dr. Yüksel VARDAR

Üye Memnuniyet ve Beklenti Anketi Sonuçları Eylem Planı SAKARYA TİCARET BORSASI. Hazırlayan: Dr. Yüksel VARDAR Üye Memnuniyet ve Beklenti Anketi Sonuçları Eylem Planı SAKARYA TİCARET BORSASI Hazırlayan: Dr. Yüksel VARDAR SAKARYA TİCARET BORSASI ÜYE BEKLENTİ VE MEMNUNİYET ANKETİ SONUÇLARI VE EYLEM PLANI BORSANIN

Detaylı

Kodlama Oyun Tasarımı ve Programlama Dijital Tasarım Robotik

Kodlama Oyun Tasarımı ve Programlama Dijital Tasarım Robotik Genç Akademi BİLGE ADAM GENÇ AKADEMİ Kodlama Oyun Tasarımı ve Programlama Dijital Tasarım Robotik Genç Akademi, Bilge Adam ın 20 yılı aşkın deneyimiyle 7-17 yaş grubu gençleri üniversite öncesinde ileri

Detaylı

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ MALATYA MESLEK YÜKSEKOKULU DERS TANITIM FORMU BÖLÜM/PROGRAM YÖNETİM VE ORGANİZASYON BÖLÜMÜ İŞLETME YÖNETİMİ PROGRAMI

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ MALATYA MESLEK YÜKSEKOKULU DERS TANITIM FORMU BÖLÜM/PROGRAM YÖNETİM VE ORGANİZASYON BÖLÜMÜ İŞLETME YÖNETİMİ PROGRAMI İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ MALATYA MESLEK YÜKSEKOKULU DERS TANITIM FORMU DERSİN KODU VE ADI: 231 BİLGİSAYARLI MUHASEBE I BÖLÜM/PROGRAM YÖNETİM VE ORGANİZASYON BÖLÜMÜ İŞLETME YÖNETİMİ PROGRAMI Eğitim-Öğretim Yılı:2017-2018

Detaylı

KÜTAHYA DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ HİSARCIK MESLEK YÜKSEKOKULU AKADEMİK YILI GÜZ DÖNEMİ ARA SINAV ROGRAMI

KÜTAHYA DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ HİSARCIK MESLEK YÜKSEKOKULU AKADEMİK YILI GÜZ DÖNEMİ ARA SINAV ROGRAMI KÜTAHYA DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ HİSARCIK MESLEK YÜKSEKOKULU 2018-2019 AKADEMİK YILI GÜZ DÖNEMİ ARA SINAV ROGRAMI BÖLÜM Sınıf Dersin Adı Öğretim Elemanı Bankacılık ve Sigortacılık 1 Atatürk İlke ve İnkılapları

Detaylı

Eğitimde Yeni Teknolojiler

Eğitimde Yeni Teknolojiler Eğitimde Yeni Teknolojiler Yrd. Doç. Dr. Yüksel GÖKTAŞ Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümü Kâzım Karabekir Eğitim Fakültesi, Atatürk Üniversitesi ERZURUM www.yukselgoktas.com 2 3 4 5 6 7

Detaylı

KULLANIM ÖRNEĞİ KATALOĞU. Yammer'ı sosyal çalışma alanınız olarak kullanın ve iş birliği, yenilik ve katılımın başlamasını sağlayın.

KULLANIM ÖRNEĞİ KATALOĞU. Yammer'ı sosyal çalışma alanınız olarak kullanın ve iş birliği, yenilik ve katılımın başlamasını sağlayın. KULLANIM ÖRNEĞİ KATALOĞU Yammer'ı sosyal çalışma alanınız olarak kullanın ve iş birliği, yenilik ve katılımın başlamasını sağlayın. Yammer Kullanım Örneği Kataloğu Yammer, güncelleştirmeleri paylaşmanızı,

Detaylı

Bankacılık ve Sigortacılık-1

Bankacılık ve Sigortacılık-1 Bankacılık ve Sigortacılık-1 Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I - 1.Grup Türk Dili I-1.Grup ANFİ-1 Ali TEKİN Hikmet DEGEÇ Genel İşletme-1.Grup Finans Matematiği Temel Sigortacılık Hizmetleri D-15 Vasfi

Detaylı

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ MALATYA MESLEK YÜKSEKOKULU DERS TANITIM FORMU. İşletme Yönetimi Programı. Kredisi AKTS Eğitim Dili Tipi: Zorunlu/ Saat

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ MALATYA MESLEK YÜKSEKOKULU DERS TANITIM FORMU. İşletme Yönetimi Programı. Kredisi AKTS Eğitim Dili Tipi: Zorunlu/ Saat İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ MALATYA MESLEK YÜKSEKOKULU DERS TANITIM FORMU DERSİN KODU VE ADI: 239 DIŞ TİCARET İŞLEMLERİ YÖNETİMİ Eğitim-Öğretim Yılı:2017-2018 BÖLÜM/PROGRAM Yönetim ve Organizasyon Bölümü İşletme

Detaylı

İ.Ü. AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ Tanıtım Faaliyetleri Standartları Standardı

İ.Ü. AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ Tanıtım Faaliyetleri Standartları Standardı Dök. No: AUZEF-SS-2.1-10 Yayın Tarihi:30.06.2014 Rev.No:00 Rev Tarihi: Sayfa 1 / 8 1. AMAÇ... 3 2. KAPSAM... 3 3. SORUMLULAR... 3 4. TANIMLAR... 3 5. AUZEF Tanıtım Faaliyetlerin Standartları... 3 5.1.

Detaylı

1. YIL 1. DÖNEM DERS KODU DERS ADI T+U+L KREDİ AKTS. Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I

1. YIL 1. DÖNEM DERS KODU DERS ADI T+U+L KREDİ AKTS. Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I SEYDİŞEHİR AHMET CENGİZ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ 2018-2019 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ DERS MÜFREDATI VE AKTS (ECTS) KREDİLERİ NORMAL ÖĞRETİM 1. YIL 1. DÖNEM 0370060001 Algoritma ve

Detaylı

optimisation of data/digital for communication and commerce

optimisation of data/digital for communication and commerce optimisation of data/digital for communication and commerce Biz Kimiz? Gerçek zamanlı hedefleme ve satın alma teknolojileriyle doğru yerde doğru zamanda doğru kullanıcıya ulaşmanızı sağlıyoruz Teknoloji

Detaylı

PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ.

PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ. PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ www.pau.edu.tr İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ Pamukkale Üniversitesi nin 03.07.1992 tarih ve 3837 sayılı kuruluş yasasında öngörülen teşkilat

Detaylı

SAP Sigortaclık Zirvesi 2015

SAP Sigortaclık Zirvesi 2015 SAP Sigortaclık Zirvesi 2015 Sigortacılık için ERP Çözümleri Turgut BAKIR / Proje Yöneticisi 22 Mayıs 2015, Cuma Agenda CYBERSOFT Hakkında ERP Nedir? SAP ERP ve Sigortacılık İnsan Kaynakları Lojistik Süreçler

Detaylı

Sosyal Web te Yeni Eğilimler: Kurumlar İçin Dışa Dönük Sosyal Yazılımlar

Sosyal Web te Yeni Eğilimler: Kurumlar İçin Dışa Dönük Sosyal Yazılımlar Sosyal Web te Yeni Eğilimler: Kurumlar İçin Dışa Dönük Sosyal Yazılımlar Yrd. Doç. Dr. Rıza Cenk Erdur, Prof.Dr. Oğuz Dikenelli Serhat Safyürek, Oğuz Uz, Ahmet Melih Özcan Ege Üniversitesi, Bilgisayar

Detaylı

Kamuda Büyük Veri ve Uygulamaları

Kamuda Büyük Veri ve Uygulamaları Kamuda Büyük Veri ve Uygulamaları Doç.Dr.İzzet Gökhan ÖZBİLGİN 1 gozbilgin@thk.edu.tr Özet: Son yıllarda özellikle Kamu kurumlarında çeşitli analiz ve istatistikler oluşturmak amacı ile saklanan veri miktarları

Detaylı

Kurumsal İçerik ve Bilgi Yönetimi Kapsamında Web 2.0 Teknolojileri: Enterprise 2.0

Kurumsal İçerik ve Bilgi Yönetimi Kapsamında Web 2.0 Teknolojileri: Enterprise 2.0 Kurumsal İçerik ve Bilgi Yönetimi Kapsamında Web 2.0 Teknolojileri: Enterprise 2.0 Tolga ÇAKMAK Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümü tcakmak@hacettepe.edu.tr On Dokuz Mayıs Üniversitesi Samsun, 2010 İçerik Kurumsal

Detaylı

Verileri Daha Verimli Kullanmak için 3 İpucu

Verileri Daha Verimli Kullanmak için 3 İpucu Verileri Daha Verimli Kullanmak için 3 İpucu Yayınlanma tarihi: Aralık 2016 Konular Ölçüm, Reklamcılık Bugünün çok kanallı ve çok cihazlı dünyasında, veriler bir markanın hem en önemli varlığı hem de karşılaştığı

Detaylı

TÜRKİYE CUMHURİYETİ GİRESUN ÜNİVERSİTESİ ŞEBİNKARAHİSAR MYO RADYO TELEVİZYON TEKNOLOJİSİ BÖLÜMÜ BİLGİ FORMU

TÜRKİYE CUMHURİYETİ GİRESUN ÜNİVERSİTESİ ŞEBİNKARAHİSAR MYO RADYO TELEVİZYON TEKNOLOJİSİ BÖLÜMÜ BİLGİ FORMU TÜRKİYE CUMHURİYETİ GİRESUN ÜNİVERSİTESİ ŞEBİNKARAHİSAR MYO RADYO TELEVİZYON TEKNOLOJİSİ BÖLÜMÜ BİLGİ FORMU Bölüm Bölüm Başkanı Bölümün amacı Bölümün Hedefi Öğrenme Çıktıları RADYO TV TEKNOLOJİSİ Öğr.

Detaylı