Mehmet ORDUKAYA. Mesleki Yeterlilik Kurumu Sınav ve Belgelendirme Dairesi Başkanı ANTALYA

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Mehmet ORDUKAYA. Mesleki Yeterlilik Kurumu Sınav ve Belgelendirme Dairesi Başkanı ANTALYA"

Transkript

1 Mehmet ORDUKAYA Mesleki Yeterlilik Kurumu Sınav ve Belgelendirme Dairesi Başkanı ANTALYA

2 Neden Ulusal Yeterlilik Sistemi? Ulusal Yeterliliklere Göre Belgelendirme Belge Zorunluluğu Tanıtım ve Teşvikler

3 Neden Ulusal Yeterlilik Sistemi? Ulusal Yeterliliklere Göre Belgelendirme Nasıl Yapılıyor?

4 Neden Ulusal Yeterlilik Sistemi? GENEL SORUN ALANLARI Mesleklerin standartlarının olmaması nedeniyle eğitimde, ölçme değerlendirmede ve üretimde kalite ve verimliliğin sağlanamaması. Uzun süren mesleki ve teknik eğitimlerden mezun olan kişilerin gerçek iş piyasasının beklentilerini karşılamaması ve iş ortamına uyum sağlayamaması. Serbest öğrenme ile kazanılan yetkinlikler için uygun bir belgelendirme sisteminin olmaması.

5 GENEL SORUN ALANLARI - 2 Mevcut yapılarda, hak etmeyen kişilerin de belgelere ulaşabilmesi ve belgelendirme yapılarının uluslararası geçerliliği ve kıyaslanabilirliğinin olmaması. Mesleklere özgü iş sağlığı ve güvenliği standartlarının olmaması nedeniyle iş sahalarında meydana gelen iş sağlığı ve güvenliği ihlalleri. Mesleki eğitim ve istihdam arasındaki uyumsuzluğun da olumsuz etkilediği yüksek işsizlik oranları.

6 Ulusal Yeterlilik Sistemi Temel Bileşenleri Ulusal Meslek Standartları Ulusal Yeterlilikler Ölçme, Değerlendirme ve Belgelendirme

7 TÜM ULUSAL MESLEK STANDARTLARINDA MESLEK PROFiLLERİNDE; Görevler, işlemler ve Başarım Ölçütlerinin tanımlandığı birimlerde; «İş sağlığı ve güvenliğine ilişkin önlemleri almak» işlemi yer almaktadır.

8 ULUSAL MESLEK STANDARTLARINDA «Çalışma Ortamı ve Koşulları» bölümünde mesleğe ilişkin iş sağlığı güvenliği ve meslek hastalıklarına ilişkin riskler tanımlanmaktadır. Örnek:..Çalışma ortamının olumsuz koşulları arasında gürültü, nem, sıcaklık farkı, titreşim, kaygan zemin, yağlı ortam ile çarpma, düşme ve kayma türünden kazalara maruz kalma ve sürekli eğilip kalkma sayılabilir. Mesleğin icrası esnasında iş sağlığı ve güvenliği önlemlerinin alınmasını gerektiren kaza, yaralanma ve meslek hastalığı riskleri bulunmaktadır. Risklerin tamamen ortadan kaldırılamadığı durumlarda ise işveren tarafından sağlanan uygun kişisel koruyucu donanımı kullanarak çalışır. 5

9 Tüm ulusal yeterliliklerde İş Sağlığı ve Güvenliğine ilişkin zorunlu birim Sınavlarda KKD kullanmadan belgeye ulaşılamayacak bir ölçme ve değerlendirme sistemi İş sağlığı ve güvenliğine ilişkin farkındalığı yüksek belgeli çalışan Meslek hastalığı oranlarının azalması 5

10 Akreditasyon Başvurusu TURKAK ISO EN Akreditasyon Denetimi Sınav ve Belgelendirme Semineri YBK Yetkilendirme Süreci YETKİLENDİRİLMİŞ BELGELENDİRME KURULUŞU Ön Yetkilendirme Başvurusu Yetkilendirme Ön Sözleşmesi Nihai Yetki için Başvuru MYK Dış Denetim ve İzleme Yetkilendirme ADAYLAR Belgelendirme için Başvuru Sınav Merkezi İç Kalite Güvence Sistemi Merkezi Belgelendirme Tüm Sınavlar için Görüntü Kaydı

11

12 DENETİM FAALİYETLERİ Kurumuzdan yetki alan tüm kuruluşlar yılda en az bir kez programlı denetimlere tabi tutulurlar. Ayrıca MYK Mesleki Yeterlilik Belgeleri konusunda yaşanan gelişmelerin etkisiyle artık sınav programlarına programsız denetimlerin yapılmaktadır. 5

13 Ön Başvuru, Denetim, Yetkilendirme, Ücret Tarifeleri, Sınav Merkezleri, Sınav Başarı Oranları, Teşvik Kullanımı, Ödemeler, Sınav ve Belge Sonuçları, Belge Geçerlilikleri, Yetki Durumları vb.

14 Sayılarla Ulusal Yeterlilik Sistemi MYK Belgesi: YBK:70 Ulusal Yeterlilik Sayısı :371 Ulusal Meslek Standardı Sayısı :700

15 sek 3 İş sağlığı ve güvenliği ortamının iyileştirilmesine yönelik yapısal tedbir : 6645 Sayılı Kanun ve MYK Mesleki Yeterlilik Belgesi Zorunluluğu

16 6645 sayılı Kanun ve Belge Zorunluluğu 6645 Sayılı Kanunun 74. maddesi (1) uyarınca; Tehlikeli ve çok tehlikeli işlerden olup, MYK tarafından standardı yayımlanan ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığınca çıkarılacak tebliğlerde belirtilen mesleklerde, tebliğlerin yayım tarihinden itibaren on iki ay sonra MYK Kanununda düzenlenen esaslara göre Mesleki Yeterlilik Belgesine sahip olmayan kişiler çalıştırılamayacaktır.

17 6645 sayılı Kanun 05/06/1986 tarihli ve 3308 sayılı Mesleki Eğitim Kanununa göre ustalık belgesi almış olanlar ile Millî Eğitim Bakanlığına bağlı meslekî ve teknik eğitim okullarından ve üniversitelerin meslekî ve teknik eğitim veren okul ve bölümlerinden mezun olup, diplomalarında veya ustalık belgelerinde belirtilen bölüm, alan ve dallarda çalıştırılanlar için meslekî yeterlilik belgesi şartı aranmaz.

18 6645 sayılı Kanun Belge zorunluluğuna ilişkin denetimler; Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı iş müfettişlerince yürütülmektedir. Belgesiz çalışan her kişi için işveren ya da işveren vekiline 500 TL idari para cezası verilecektir. Tehlikeli ve çok tehlikeli mesleklerde, MYK tarafından yetkilendirilen belgelendirme kuruluşlarının gerçekleştireceği sınavlarda başarılı olan kişilerin tarihine kadar belge masrafı ile sınav ücreti, tarihinden tarihine kadar ise belge masrafının tamamı ile sınav ücretinin yarısı İşsizlik Sigortası Fonundan karşılanacaktır.

19 Mesleki Yeterlilik Belgesi Zorunluluğu-1.Tebliğ 25 Mayıs 2015 tarihinde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yayınlanmış MYK Mesleki Yeterlilik Belgesi zorunluluğuna ilişkin Tebliğ ile Enerji, Metal, Otomotiv ve İnşaat sektörlerinde yer alan 40 meslek zorunluluk kapsamına alınmıştır. İnşaat sektöründe zorunluluk getirilen meslek sayısı 17 dir. Tebliğde belirtilen süre 26 Mayıs 2016 tarihi itibarıyla dolmuş olmasına rağmen Bakanlığımızca alınan idari karar gereğince bu süre 2016 yıl sonuna kadar ötelenmiştir.

20 Mesleki Yeterlilik Belgesi Zorunluluğu-2.Tebliğ 24 Mart 2016 tarihinde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yayınlanmış MYK Mesleki Yeterlilik Belgesi zorunluluğuna ilişkin Tebliğ ile Elektrik-Elektronik ve Metal sektörlerinde yer alan 8 meslek daha zorunluluk kapsamına alınmıştır. 25 Mart 2017 tarihi itibarıyla bu mesleklerde belgesiz kişiler çalıştırılamayacaktır.

21 TANITIM FAALİYETLERİ 3

22 Belge Zorunluluğu Tanıtım Faaliyetleri Başbakanlık tarafından tüm kamu kurum ve kuruluşlarına MYK Mesleki Yeterlilik Belgesi zorunluluğuna ilişkin gerekli tedbirlerin alınmasına yönelik talimat yazısı gönderilmiştir. 81 ilin Sanayi ve Ticaret Odalarına ve 276 Organize Sanayi Bölgesine bilgilendirme yazısı, afiş ve broşürler gönderilmiştir. Tüm sendikalara bilgilendirme yazısı, afiş ve broşürler gönderilmiştir. SGK ve İŞKUR un tüm taşra teşkilatlarına belge zorunluluğuna ilişkin bilgilendirme yazısı, afiş ve broşürler gönderilmiştir. SGK ya kayıtlı inşaat işverenine belge zorunluluğuna ilişkin bilgilendirme yazısı gönderilmiştir.

23 Belge Zorunluluğu Tanıtım Faaliyetleri Türkiye Serbest Muhasebeci, Mali Müşavir ve Yeminli Mali Müşavirler Odasına (TURMOB) bağlı Serbest Muhasebeci, Mali Müşavir ve Yeminli Mali Müşavire belge zorunluluğuna ilişkin bilgilendirme yazısı gönderilmiştir. Ülkemizde faaliyet gösteren Yapı Denetim Kuruluşuna belge zorunluluğuna ilişkin bilgilendirme yazısı gönderilmiştir. 52 ilde sektör temsilcilerinin ve sosyal tarafların katılımı ile konferans düzenlenmiştir. Sayın Bakanlarımızın teşrifleriyle inşaat ve metal alanında yetkilendirilmiş kuruluşların sınavları basına tanıtıldı.

24 Belge Zorunluluğu Tanıtım Faaliyetleri SGK ya kayıtlı inşaat işverenine belge zorunluluğuna ilişkin bilgilendirme yazısı gönderilmiştir. Türkiye Serbest Muhasebeci, Mali Müşavir ve Yeminli Mali Müşavirler Odasına (TURMOB) bağlı Serbest Muhasebeci, Mali Müşavir ve Yeminli Mali Müşavire belge zorunluluğuna ilişkin bilgilendirme yazısı gönderilmiştir. Ülkemizde faaliyet gösteren Yapı Denetim Kuruluşuna belge zorunluluğuna ilişkin bilgilendirme yazısı gönderilmiştir. 52 ilde sektör temsilcilerinin ve sosyal tarafların katılımı ile konferans düzenlenmiştir. Sayın Bakanlarımızın teşrifleriyle inşaat ve metal alanında yetkilendirilmiş kuruluşların sınavları basına tanıtıldı.

25 Yapı Sektöründe Çalışan Meslek Erbaplarının Mesleki Niteliklerinin Geliştirilmesi İşbirliği Protokolü Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı, Çevre ve Şehircilik Bakanı ve Milli Eğitim Bakan Yardımcısı tarafından 13 Nisan 2016 tarihinde yapı sektöründe çalışan meslek erbaplarının mesleki niteliklerinin artırılmasına ilişkin protokol imzalandı. Protokol ile inşaat sektöründe belge zorunluluğu getirilen 17 meslekte yaklaşık 300 bin kişinin mesleki eğitimi, sınav ve belge ücretlerinin karşılanması Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı işbirliğinde gerçekleştirilmektedir.

26 Belge Zorunluluğu Teşvikler, İşsizlik Fonu Desteği tarihi itibarıyla; kişi MYK Mesleki Yeterlilik Belgesi zorunluluğu sonucu uygulamaya konan teşvikten yararlanmıştır. İşsizlik Sigortası Fonundan karşılanan toplam sınav ve belge ücreti ,58 TL dir. Bugüne kadar sınav ve belge ücretinin %99,46 sı İşsizlik Sigortası Fonundan karşılanmıştır.

27 Belgelendirme İçin Doğrudan Hibe Programı Belgelendirme İçin Doğrudan Hibe Programı tarihinde başlatılmıştır. 5 milyon tutarındaki Belgelendirme İçin Doğrudan Hibe Programı kapsamında bireylerin MYK Mesleki Yeterlilik Belgesi sahibi olabilmeleri için sınav ve belgelendirme masrafları 300 ya kadar AB tarafından desteklenmektedir tarihi itibarıyla; kişi Belgelendirme İçin Doğrudan Hibe Programından yararlanmıştır. Hibe Programından karşılanan sınav ücretleri toplamı ,75 TL dir.

28 sek 3 İstihdam Anahtarı

29 MYK MESLEKİ YETERLİLİK BELGESİ MYK Mesleki Yeterlilik Belgeleri; bir kişinin mesleğini bildiğini ve doğru bir şekilde icra ettiğini teyit eden uluslararası akredite belgelerdir. Teorik ve uygulamalı sınavlar MYK tarafından yetkilendirilen sınav ve belgelendirme kuruluşları tarafından gerçekleştirilir. Teorik sınavda başarılı olmak için yeterliliklerde belirlenen asgari puanı almış olmak gerekir. Uygulama sınavında başarılı olmak için ise standartta yazılı görevlerin iş ortamında, belirlenen süre içerisinde, iş sağlığı ve güvenliği önlemleri alınarak eksiksiz yerine getirilmesi gerekmektedir.

30 MYK MESLEKİ YETERLİLİK BELGESİ Teorik ve pratik sınavlarda iş sağlığı ve güvenliğine ilişkin ölçme ve değerlendirme yapıldığından iş kazalarının azalmasına katkı sağlar. İcra edilen mesleğin gerektirdiği nitelikli ve belgeli iş gücünün istihdamını kolaylaştırır. İşverenler için 48 ila 54 aya kadar SGK işveren prim desteği sağlar. (4447K/Geçici 10m) Üretimde verimliliği artırır, ürün ve hizmet kalitesinin artmasına katkı sağlar. Mesleki Yeterlilik Belgesi sahibi bireyler, ortaöğretim kurumlarında eğitici olarak görevlendirilebilir. (MEB Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği, Md.93) Kariyer hareketliliğini desteklemektedir.

31 Saygılarımla Teşekkür ederim. myksosyalmedya

Doğalgaz Sektöründe Mesleki Yeterlilik. By: Mehmet ORDUKAYA Date: 02/11/2017 Venue:

Doğalgaz Sektöründe Mesleki Yeterlilik. By: Mehmet ORDUKAYA Date: 02/11/2017 Venue: Doğalgaz Sektöründe i Yeterlilik By: Mehmet ORDUKAYA Date: 02/11/2017 Venue: Neden Ulusal Yeterlilik Sistemi? Ulusal Yeterliliklere Göre Belgelendirme Belge Zorunluluğu Tanıtım ve Teşvikler Neden Ulusal

Detaylı

MESLEKİ YETERLİLİK KURUMU VE MYK MESLEKİ YETERLİLİK BELGESİNİN İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİNDEKİ YERİ. Mehmet ORDUKAYA

MESLEKİ YETERLİLİK KURUMU VE MYK MESLEKİ YETERLİLİK BELGESİNİN İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİNDEKİ YERİ. Mehmet ORDUKAYA MESLEKİ YETERLİLİK KURUMU VE MYK MESLEKİ YETERLİLİK BELGESİNİN İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİNDEKİ YERİ Mehmet ORDUKAYA Sınav ve Belgelendirme Dairesi Başkanı 07.12.2017 İSTANBUL Mesleki Yeterlilik Kurumu Faaliyetleri

Detaylı

İNŞAAT SEKTÖRÜNE ULUSAL YETERLİLİK SİSTEMİ PENCERESİNDEN BAKIŞ

İNŞAAT SEKTÖRÜNE ULUSAL YETERLİLİK SİSTEMİ PENCERESİNDEN BAKIŞ İNŞAAT SEKTÖRÜNE ULUSAL YETERLİLİK SİSTEMİ PENCERESİNDEN BAKIŞ Ülkemizde nitelikli insan kaynağının oluşmasında önemli görevler üstlenen Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK), 2006 yılında ulusal yeterlilik

Detaylı

6654 Sayılı Kanun ile 5544 Sayılı MYK Kanuna ve 4447 sayılı İşsizlik Sigortası Kanununa bir dizi yeni madde eklenmiş olup;

6654 Sayılı Kanun ile 5544 Sayılı MYK Kanuna ve 4447 sayılı İşsizlik Sigortası Kanununa bir dizi yeni madde eklenmiş olup; MESLEKİ YETERLİLİK BELGESİ 6654 Sayılı Kanun ile 5544 Sayılı MYK Kanuna ve 4447 sayılı İşsizlik Sigortası Kanununa bir dizi yeni madde eklenmiş olup; 5544sayılı Kanuna aşağıdaki Ek Madde eklenmiştir. EK

Detaylı

ANA HATLARIYLA & MESLEKİ YETERLİLİK SİSTEMİNE ETKİLERİ

ANA HATLARIYLA & MESLEKİ YETERLİLİK SİSTEMİNE ETKİLERİ ANA HATLARIYLA 6645 & MESLEKİ YETERLİLİK SİSTEMİNE ETKİLERİ Abdullah ÖZDEMİR MYK Uzmanı 29 Mayıs 2015 - Ankara Sayılı Kanun Sunum Planı 6645 sayılı Kanunun; Belge Zorunluluklarına Etkisi Diğer Kurumların

Detaylı

İŞİNİZİ SAĞLAMA ALIN. PAGEV MESLEKİ YETERLİLİK merkezinden Alacağınız sertifika İLE PLASTİK SEKTÖRÜNÜN ARANAN ÇALIŞANI OLUN

İŞİNİZİ SAĞLAMA ALIN. PAGEV MESLEKİ YETERLİLİK merkezinden Alacağınız sertifika İLE PLASTİK SEKTÖRÜNÜN ARANAN ÇALIŞANI OLUN İŞİNİZİ SAĞLAMA ALIN PAGEV MESLEKİ YETERLİLİK merkezinden Alacağınız sertifika İLE PLASTİK SEKTÖRÜNÜN ARANAN ÇALIŞANI OLUN BİLGİLENDİRMEK BİLİNÇLENDİRMEK SÜREKLİ İYİLEŞTİRMEK KATMA DEĞER YARATMAK Türk

Detaylı

POLİETİLEN BORU KAYNAKÇILIĞINDA YASAL ZORUNLULUK VE DEVLET TEŞVİKİ

POLİETİLEN BORU KAYNAKÇILIĞINDA YASAL ZORUNLULUK VE DEVLET TEŞVİKİ POLİETİLEN BORU KAYNAKÇILIĞINDA YASAL ZORUNLULUK VE DEVLET TEŞVİKİ 02.12.2015 İSTANBUL UYGULAMALI GAZ VE ENERJİ TEKNOLOJİLERİ ARAŞTIRMA MÜHENDİSLİK SAN. VE TİC. A.Ş. 1/17 UGETAM EĞİTİM YENİLEBİLİR ENERJİ

Detaylı

Fatih BİLEN MYK Uzman Yardımcısı Sınav ve Belgelendirme Dairesi Başkanlığı. 14 Eylül 2015 ADANA

Fatih BİLEN MYK Uzman Yardımcısı Sınav ve Belgelendirme Dairesi Başkanlığı. 14 Eylül 2015 ADANA Fatih BİLEN MYK Uzman Yardımcısı Sınav ve Belgelendirme Dairesi Başkanlığı 14 Eylül 2015 ADANA 1 Sunum Planı Mesleki Yeterlilik Kurumuna İlişkin Genel Bilgiler Ulusal Yeterlilik Sistemi Türkiye Yeterlilikler

Detaylı

MYK MESLEKİ YETERLİLİK BELGESİ ZORUNLULUĞU TEŞVİKLER&DESTEKLER. Mustafa ÖZGEN MYK Uzmanı Sınav ve Belgelendirme Dairesi Başkanlığı

MYK MESLEKİ YETERLİLİK BELGESİ ZORUNLULUĞU TEŞVİKLER&DESTEKLER. Mustafa ÖZGEN MYK Uzmanı Sınav ve Belgelendirme Dairesi Başkanlığı MYK MESLEKİ YETERLİLİK BELGESİ ZORUNLULUĞU TEŞVİKLER&DESTEKLER Mustafa ÖZGEN MYK Uzmanı Sınav ve Belgelendirme Dairesi Başkanlığı Mesleki Yeterlilik Kurumu 6645 Sayılı Kanun ve Belge Zorunluluğu Teşvik

Detaylı

Mesleki Yeterlilik Belgesi Zorunluluğu

Mesleki Yeterlilik Belgesi Zorunluluğu www.meslekiyeterlilikbelgesi34.com 25 Mayıs 2015 PAZARTESİ Resmî Gazete Sayı : 29366 Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından: TEBLİĞ MESLEKÎ YETERLĠLĠK KURUMU MESLEKÎ YETERLĠLĠK BELGESĠ ZORUNLULUĞU GETĠRĠLEN

Detaylı

BİLGİ NOTU BOĞAZLIYAN TİCARET VE SANAYİ ODASI

BİLGİ NOTU BOĞAZLIYAN TİCARET VE SANAYİ ODASI BİLGİ NOTU MYK MESLEKİ YETERLİLİK BELGESİ ZORUNLULUĞU NEDİR? İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı 4 Nisan 2015 tarihinde

Detaylı

Mesleki Yeterlik ve Mesleki Eğitim Uygulamaları. Metin KARAMAN Mesleki Yeterlilik Kurumu Başkan Yardımcısı

Mesleki Yeterlik ve Mesleki Eğitim Uygulamaları. Metin KARAMAN Mesleki Yeterlilik Kurumu Başkan Yardımcısı Mesleki Yeterlik ve Mesleki Eğitim Uygulamaları Metin KARAMAN Mesleki Yeterlilik Kurumu Başkan Yardımcısı Gelişmiş toplumların en önemli göstergelerinden biri de nitelikli insan kaynağıdır. Nitelikli insan

Detaylı

MESLEKİ YETERLİLİK KURUMU VE ULUSAL YETERLİLİK SİSTEMİ

MESLEKİ YETERLİLİK KURUMU VE ULUSAL YETERLİLİK SİSTEMİ MESLEKİ YETERLİLİK KURUMU VE ULUSAL YETERLİLİK SİSTEMİ Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) MYK 21 Eylül 2006 tarihinde 5544 sayılı Mesleki Yeterlilik Kurumu Kanunu ile kurulmuş, kamu tüzel kişiliğini haiz,

Detaylı

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ HİZMETLERİNE İLİŞKİN YAYINLANAN SON İKİ YÖNETMELİK

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ HİZMETLERİNE İLİŞKİN YAYINLANAN SON İKİ YÖNETMELİK İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ HİZMETLERİNE İLİŞKİN YAYINLANAN SON İKİ YÖNETMELİK İş sağlığı ve Güvenliği Hizmetlerine ilişkin önemli değişiklikler içeren iki yönetmelik yenilenerek 18.12.2014 tarihli resmi gazetede

Detaylı

Faaliyet 1.8. Eğiticilerin Eğitimi ULUSAL YETERLİLİK SİSTEMİ Mesleki Yeterliliklerin Tanımlanması ve Belgelendirilmesi

Faaliyet 1.8. Eğiticilerin Eğitimi ULUSAL YETERLİLİK SİSTEMİ Mesleki Yeterliliklerin Tanımlanması ve Belgelendirilmesi Faaliyet 1.8. Eğiticilerin Eğitimi ULUSAL YETERLİLİK SİSTEMİ Mesleki Yeterliliklerin Tanımlanması ve Belgelendirilmesi Aişe Akpınar 25-30 Temmuz 2016 (Temel Kaynak: DPT 2006 sürümü) Ulusal Yeterlilik Sistemi

Detaylı

TOBB MEYBEM Mesleki Yeterlilik ve Belgelendirme Merkezleri. Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası 9 Ocak 2017

TOBB MEYBEM Mesleki Yeterlilik ve Belgelendirme Merkezleri. Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası 9 Ocak 2017 TOBB MEYBEM Mesleki Yeterlilik ve Belgelendirme Merkezleri Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası 9 Ocak 2017 1 Gündem Tehlikeli ve Çok Tehlikeli Meslekler ile ilgili Mevzuat Ulusal Yeterlilik Sistemi

Detaylı

Kariyer ve Yetenek Yönetimi Ulusal Meslek Standardı

Kariyer ve Yetenek Yönetimi Ulusal Meslek Standardı Kariyer ve Yetenek Yönetimi Ulusal Meslek Standardı Süleyman ARIKBOĞA MYK Uzmanı İTÜ III. Ulusal Kariyer Çalıştayı 26 Şubat 2015, İstanbul Sunum Planı Mesleki Yeterlilik Kurumuna İlişkin Genel Bilgiler

Detaylı

Hilal DOĞRUÖZ ÖZER Uzman

Hilal DOĞRUÖZ ÖZER Uzman 1 Hilal DOĞRUÖZ ÖZER Uzman SUNUM PLANI MYK-Hukuki Yapı Avrupa Yeterlilik Çerçevesi Ulusal Yeterlilik Çerçevesi Ulusal Meslek Standartları Ulusal Yeterlilikler, Sınav ve Belgelendirme Gerçekleştirilen Faaliyetler

Detaylı

1 TEMMUZ 2016 ÇALIŞMA HAYATINDA YENİ DÖNEM BAŞLIYOR

1 TEMMUZ 2016 ÇALIŞMA HAYATINDA YENİ DÖNEM BAŞLIYOR 1 TEMMUZ 2016 ÇALIŞMA HAYATINDA YENİ DÖNEM BAŞLIYOR 1 İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu (6331) 6331 sayılı İSG Kanunu 30 Haziran 2012 tarihinde yayınlandı. 50 den fazla çalışanı olan işyerleri için 01.01.

Detaylı

Ulusal Meslek Standartları. Ulusal Yeterlilikler. Ölçme, Değerlendirme ve Belgelendirme. Slayt 2/39

Ulusal Meslek Standartları. Ulusal Yeterlilikler. Ölçme, Değerlendirme ve Belgelendirme. Slayt 2/39 1/39 Ulusal Meslek Standartları Ulusal Yeterlilikler Ölçme, Değerlendirme ve Belgelendirme 2/39 ULUSLARARASI GEÇERLİ MYK YETKİNLİK BELGELERİ, BELGE MASRAFLARININ VE SGK TEŞVİKLERİ HK. SİZLERİ BİLGİLENDİRMEK.

Detaylı

MESLEKÎ YETERLİLİK KURUMU İLE İLGİLİ BAZI DÜZENLEMELER HAKKINDA KANUN (1)

MESLEKÎ YETERLİLİK KURUMU İLE İLGİLİ BAZI DÜZENLEMELER HAKKINDA KANUN (1) 9947 MESLEKÎ YETERLİLİK KURUMU İLE İLGİLİ BAZI DÜZENLEMELER HAKKINDA KANUN (1) Kanun Numarası : 5544 Kabul Tarihi : 21/9/2006 Yayımlandığı R.Gazete : Tarih : 7/10/2006 Sayı : 26312 Yayımlandığı Düstur

Detaylı

TOBB MEYBEM Bilgilendirme Toplantısı

TOBB MEYBEM Bilgilendirme Toplantısı TOBB MEYBEM Bilgilendirme Toplantısı Kasım 2017 1 Mesleki Yeterlilik Belgesi zorunluluğu 2 MYK Mesleki Yeterlilik Belgesi Zorunluluğu 5544 sayılı MYK Kanunu ile; Tehlikeli ve çok tehlikeli işlerde mesleki

Detaylı

BELGELENDİRME ÜCRETLERİ LİSTESİ

BELGELENDİRME ÜCRETLERİ LİSTESİ UY000-/0 Çelik Kaynakçısı (Seviye ) A Kaynak İşlemlerinde İş Sağlığı ve Güvenliği 00 TL B Elektrotla Ark Kaynağı () 80 TL 50 TL 4 B6 Tel Elektrotla Metal-Ark Aktif Gaz Kaynağı (MAG Kaynağı) 80 TL 50 TL

Detaylı

TEHLİKELİ VE ÇOK TEHLİKELİ İŞLERDE MESLEKİ EĞİTİM KARĞAŞASI

TEHLİKELİ VE ÇOK TEHLİKELİ İŞLERDE MESLEKİ EĞİTİM KARĞAŞASI TEHLİKELİ VE ÇOK TEHLİKELİ İŞLERDE MESLEKİ EĞİTİM KARĞAŞASI Recep GÜNER* 67 ÖZ 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanun unun 17 inci maddesine göre mesleki eğitim alma zorunluluğu bulunan tehlikeli ve

Detaylı

MAKINA SEKTORU BELGELENIYOR! MESLEKİ YETERLİLİK BELGESİ. MESLEKLER Makine Bakımcı-Seviye 3 YETKILENDIRILMIS. BELGELENDIRME KURULUSU

MAKINA SEKTORU BELGELENIYOR! MESLEKİ YETERLİLİK BELGESİ. MESLEKLER Makine Bakımcı-Seviye 3 YETKILENDIRILMIS. BELGELENDIRME KURULUSU MAKINA SEKTORU LET DEV TES İ VİG %10 0 BELGELENIYOR! MESLEKİ YETERLİLİK BELGESİ Birçok Tehlikeli ve Çok Tehlikeli Meslekte MYK Mesleki Yeterlilik Belgesi Zorunlu Hale Getirildi MESLEKLER Makine Bakımcı-Seviye

Detaylı

MAKINA SEKTORU BELGELENIYOR! MESLEKİ YETERLİLİK BELGESİ

MAKINA SEKTORU BELGELENIYOR! MESLEKİ YETERLİLİK BELGESİ MAKINA SEKTORU BELGELENIYOR! MESLEKİ YETERLİLİK BELGESİ %100 DEVLET TESVİGİ MESLEKLER Makine Bakımcı-Seviye 3 Makine Bakımcı-Seviye 4 Makine Bakımcı-Seviye 5 Makine Montajcısı- Seviye 3 Hidrolik Pnömatikçi

Detaylı

MESLEKÎ YETERLİLİK KURUMU İLE İLGİLİ BAZI DÜZENLEMELER HAKKINDA KANUN (1)

MESLEKÎ YETERLİLİK KURUMU İLE İLGİLİ BAZI DÜZENLEMELER HAKKINDA KANUN (1) 9947 MESLEKÎ YETERLİLİK KURUMU İLE İLGİLİ BAZI DÜZENLEMELER HAKKINDA KANUN (1) Kanun Numarası : 5544 Kabul Tarihi : 21/9/2006 Yayımlandığı R.Gazete : Tarih : 7/10/2006 Sayı : 26312 Yayımlandığı Düstur

Detaylı

MESLEKİ YETERLİLİK BELGESİ ZORUNLU OLAN MESLEKLER

MESLEKİ YETERLİLİK BELGESİ ZORUNLU OLAN MESLEKLER Yeterlilik Adı Seviyesi MESLEKİ YETERLİLİK BELGESİ ZORUNLU OLAN MESLEKLER Ahşap Kalıpçı Seviye 3 Alçı Levha Uygulayıcısı Seviye 3 Alçı Sıva Uygulayıcısı Seviye 3 Alüminyum Kaynakçısı Seviye 3 Bacacı Seviye

Detaylı

Mesleki Yeterlilik Kurumu. By: M. Murat ÇİFTÇİ, Uzman Yardımcısı Date: 30.05.2013 Venue: İstanbul

Mesleki Yeterlilik Kurumu. By: M. Murat ÇİFTÇİ, Uzman Yardımcısı Date: 30.05.2013 Venue: İstanbul Mesleki Yeterlilik Kurumu By: M. Murat ÇİFTÇİ, Uzman Yardımcısı Date: 30.05.2013 Venue: İstanbul Sunum İçeriği - Mesleki Yeterlilik Kurumu - Ulusal Yeterlilik Sistemi - MYK Enerji Sektörü Faaliyetleri

Detaylı

T.C. Mesleki Yeterlilik Kurumu. H.Ali EROĞLU Uzman

T.C. Mesleki Yeterlilik Kurumu. H.Ali EROĞLU Uzman T.C. Mesleki Yeterlilik Kurumu H.Ali EROĞLU Uzman 18 Ocak 2013 1 Sunum Planı Mesleki Yeterlilik Kurumuna İlişkin Genel Bilgiler Ulusal Yeterlilik Sistemi Türkiye Yeterlilik Çerçevesi Ulusal Meslek Standartları

Detaylı

DOĞAL GAZ MESLEK STANDARTLARI VE PERSONEL BELGELENDİRMENİN ÖNEMİ. Serkan KELEŞER UGETAM A.Ş. Genel Müdür

DOĞAL GAZ MESLEK STANDARTLARI VE PERSONEL BELGELENDİRMENİN ÖNEMİ. Serkan KELEŞER UGETAM A.Ş. Genel Müdür DOĞAL GAZ MESLEK STANDARTLARI VE PERSONEL BELGELENDİRMENİN ÖNEMİ Serkan KELEŞER UGETAM A.Ş. Genel Müdür 30.05.2013 İSTANBUL INGAS 2013 Doğal Gaz Meslek Standartları Ve Personel Belgelendirmenin Önemi Meslek

Detaylı

MESLEKİ YETERLİLİK KURUMU MESLEKİ YETERLİLİK BELGESİ ZORUNLULUĞU 20 KASIM 2018

MESLEKİ YETERLİLİK KURUMU MESLEKİ YETERLİLİK BELGESİ ZORUNLULUĞU 20 KASIM 2018 MESLEKİ YETERLİLİK KURUMU MESLEKİ YETERLİLİK BELGESİ ZORUNLULUĞU 20 KASIM 2018 KAPSAM İşbu çalışma, 11.11.2018 tarih ve 30592 sayılı Resmi Gazete de yayımlanan Mesleki Yeterlilik Kurumu Mesleki Yeterlilik

Detaylı

İŞGÜCÜ PİYASASI İHTİYAÇLARININ KARŞILANMASI İÇİN MESLEKİ EĞİTİM VE ÖĞRETİM SEMİNERİ

İŞGÜCÜ PİYASASI İHTİYAÇLARININ KARŞILANMASI İÇİN MESLEKİ EĞİTİM VE ÖĞRETİM SEMİNERİ İŞGÜCÜ PİYASASI İHTİYAÇLARININ KARŞILANMASI İÇİN MESLEKİ EĞİTİM VE ÖĞRETİM SEMİNERİ E-mail: myk@myk.gov.tr Web: www.myk.gov.tr 02 Temmuz 2008 TOBB-MEÖ 1 SUNUM İÇERİĞİ Yeterlilik Sistemi Genel Bakış Mesleki

Detaylı

AĞIR VE TEHLİKELİ İŞLERDE ÇALIŞANLARIN ANLARIN EĞİTİMİ E VE BELGELENDİRİLMESİ

AĞIR VE TEHLİKELİ İŞLERDE ÇALIŞANLARIN ANLARIN EĞİTİMİ E VE BELGELENDİRİLMESİ TÜRKİYE CUMHURİYETİ MİLLÎ EπİTİM M BAKANLIπI ERKEK TEKNİK ÖπRETİM M GENEL MÜDÜRLÜπÜ M AĞIR VE TEHLİKELİ İŞLERDE ÇALIŞANLARIN ANLARIN EĞİTİMİ E VE BELGELENDİRİLMESİ LMESİ KONYA MAYIS 2010 ETÖGM NÜN N GÖREVLERİ

Detaylı

BELGELENDİRME ÜCRETLERİ LİSTESİ. 11UY0010-3/03 Çelik Kaynakçısı (Seviye 3) 12UY0083-3/00 Metal Kesimci (Seviye 3)

BELGELENDİRME ÜCRETLERİ LİSTESİ. 11UY0010-3/03 Çelik Kaynakçısı (Seviye 3) 12UY0083-3/00 Metal Kesimci (Seviye 3) UY000-/0 Çelik Kaynakçısı (Seviye ) A Kaynak İşlemlerinde İş Sağlığı ve Güvenliği 00 TL B Elektrotla Ark Kaynağı () 80 TL 50 TL B6 Tel Elektrotla Metal-Ark Aktif Gaz Kaynağı (MAG Kaynağı) 80 TL 50 TL B9

Detaylı

1. SINAVLARA BAŞVURU ÜCRETLER... 3

1. SINAVLARA BAŞVURU ÜCRETLER... 3 1 / 31 İÇİNDEKİLER 1. SINAVLARA BAŞVURU... 1 2. ÜCRETLER... 3 1. SINAVLARA BAŞVURU Sınavlara başvurmak isteyen adaylar BAŞVURU FORMUNU eksiksiz bir biçimde doldurur ve ıslak imzalı olacak şekilde RAYTEST

Detaylı

EDİRNE TSO Mart 2018

EDİRNE TSO Mart 2018 TOBB MEYBEM Bilgilendirme EDİRNE TSO Mart 2018 1 Gündem Tehlikeli meslekler mevcut durum MYK Mesleki Yeterlilik Belgesi Mevzuatı TOBB MEYBEM Oda Borsalar Örnek Çalışmalar 2 Tehlikeli işlerde mevcut durum

Detaylı

DİSK GENEL-İŞ EMEK ARAŞTIRMALARI KİTAPÇIKLARI 2 MESLEKİ MESLEKİ YETERLİLİK DİSK GENEL-İŞ

DİSK GENEL-İŞ EMEK ARAŞTIRMALARI KİTAPÇIKLARI 2 MESLEKİ MESLEKİ YETERLİLİK DİSK GENEL-İŞ DİSK GENEL-İŞ EMEK ARAŞTIRMALARI KİTAPÇIKLARI 2 BELEDİYELERDE BELEDİYELERDE VASIFSIZLIK VASIFSIZLIK BİLMECESİ BİLMECESİ ve ve MESLEKİ MESLEKİ YETERLİLİK DİSK GENEL-İŞ Belediyelerde Vasıfsızlık Bilmecesi

Detaylı

TEKSTİL VE HAZIR GİYİM SEKTÖRÜ

TEKSTİL VE HAZIR GİYİM SEKTÖRÜ 53 TEKSTİL VE HAZIR GİYİM SEKTÖRÜ İKİNCİ BÖLÜM 1. Sektörde mevcut istihdam imkanları geliştirilecektir. 1.1 Kadın istihdamı / Kadın istihdamını geliştirmeye yönelik aktif işgücü politikaları uygulanacaktır.

Detaylı

İŞBİRLİĞİ YAPILACAK KURUM/KURULUŞ. Maliye Bakanlığı Hazine Müsteşarlığı ASPB SGK KOSGEB. Maliye Bakanlığı SGK KOSGEB

İŞBİRLİĞİ YAPILACAK KURUM/KURULUŞ. Maliye Bakanlığı Hazine Müsteşarlığı ASPB SGK KOSGEB. Maliye Bakanlığı SGK KOSGEB TEKSTİL VE HAZIR GİYİM SEKTÖRÜ 1. Sektörde mevcut istihdam imkanları geliştirilecektir. 1.1 Kadın istihdamı (İstihdam Hizmetleri Dairesi Başkanlığı) Hazine Müsteşarlığı ASPB Kadın istihdamını geliştirmeye

Detaylı

ALTINBAŞ ÜNİVERSİTESİ MESLEKİ EĞİTİM VE KARİYER GELİŞTİRME, UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ

ALTINBAŞ ÜNİVERSİTESİ MESLEKİ EĞİTİM VE KARİYER GELİŞTİRME, UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ ALTINBAŞ ÜNİVERSİTESİ MESLEKİ EĞİTİM VE KARİYER GELİŞTİRME, UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı, Altınbaş Üniversitesi

Detaylı

Tarih : Sayı : AOSB Sayın Sanayicimiz,

Tarih : Sayı : AOSB Sayın Sanayicimiz, Tarih :23.11.2018 Sayı : AOSB-71579 Sayın Sanayicimiz, Mesleki Yeterlilik Kurumu Mesleki Yeterlilik Belgesi Zorunluluğu Getirilen Mesleklere İlişkin Tebliğ 11 Kasım 2018 tarihli ve 30592 sayılı Resmî Gazete

Detaylı

ULUSAL İSTİHDAM STRATEJİSİ İNŞAAT SEKTÖRÜ TEKNİK KOMİTE TOPLANTISI TOPLANTI TUTANAĞI

ULUSAL İSTİHDAM STRATEJİSİ İNŞAAT SEKTÖRÜ TEKNİK KOMİTE TOPLANTISI TOPLANTI TUTANAĞI ULUSAL İSTİHDAM STRATEJİSİ İNŞAAT SEKTÖRÜ TEKNİK KOMİTE TOPLANTISI TOPLANTI TUTANAĞI 2015 yılının Aralık ayı içerisinde yapılması planlanan 3. İzleme ve Değerlendirme Kurulu toplantısına hazırlık teşkil

Detaylı

A) GENEL KURALLAR B) ÖDEMELERİN GERÇEKLEŞTİRİLMESİ

A) GENEL KURALLAR B) ÖDEMELERİN GERÇEKLEŞTİRİLMESİ SINAV VE BELGE ÜCRETLERİNİN İŞSİZLİK SİGORTASI FONUNDAN KARŞILANMASINA İLİŞKİN USUL VE ESASLARIN UYGULANMASINDA GEÇERLİ OLAN GENEL KURALLAR ( SIRA NO:2) A) GENEL KURALLAR 1) Bu usul ve esas kapsamındaki

Detaylı

ÇANAKKALE ÇALIŞMA VE İŞ KURUMU İL MÜDÜRLÜĞÜ TEŞVİKLER 2018

ÇANAKKALE ÇALIŞMA VE İŞ KURUMU İL MÜDÜRLÜĞÜ TEŞVİKLER 2018 ÇANAKKALE ÇALIŞMA VE İŞ KURUMU İL MÜDÜRLÜĞÜ TEŞVİKLER 2018 1 TEŞVİKLER İLAVE İSTİHDAM - 7103 (4447 sayılı kanun geçici 19. madde) KADIN, GENÇ VE MESLEKİ YETERLİLİK BELGESİ OLANLARA YÖNELİK TEŞVİK BİR SENDEN

Detaylı

11UY İş ve Meslek Danışmanı (Seviye 6) (Rev. No:02) Yeterlilik Sınavına Giriş Şartı Olarak Belirlenen Eğitime İlişkin Genel Şartlar

11UY İş ve Meslek Danışmanı (Seviye 6) (Rev. No:02) Yeterlilik Sınavına Giriş Şartı Olarak Belirlenen Eğitime İlişkin Genel Şartlar 11UY0017-6 İş ve Meslek Danışmanı (Seviye 6) (Rev. No:02) Yeterlilik Sınavına Giriş Şartı Olarak Belirlenen Eğitime İlişkin Genel Şartlar Sınav ve Belgelendirme Dairesi Başkanlığı Giriş Ulusal yeterlilikler;

Detaylı

BAŞVURU KILAVUZU. MYK ULUSAL YETERLİLİKLERİ BELGELENDİRME PROGRAMLARINDA UYGULANACAK (Mesleki Yeterlilik Belgesi) Şeref DEMİR Şeref DEMİR Ayhan ÖZER

BAŞVURU KILAVUZU. MYK ULUSAL YETERLİLİKLERİ BELGELENDİRME PROGRAMLARINDA UYGULANACAK (Mesleki Yeterlilik Belgesi) Şeref DEMİR Şeref DEMİR Ayhan ÖZER Sayfa 1 / 7 Sayfa 2 / 7 MESLEKİ YETERLİLİK BELGESİ NEDİR? Mesleki Yeterlilik Belgesi; 1. Mesleği ile ilgili örgün ya da yaygın eğitim alamamış, diploması veya ustalık belgesi olmayan, ancak mesleğinde

Detaylı

ULUSAL YETERLİLİK SİSTEMİ

ULUSAL YETERLİLİK SİSTEMİ ULUSAL YETERLİLİK SİSTEMİ METİN DEMİRSOY MESLEKİ YETERLİLİK KURUMU MESLEK STANDARTLARI DAİRESİ BAŞKANLIĞI 1 ADANA 25 MAYIS 2012 SUNUM PLANI ULUSAL YETERLİLİK SİSTEMİ ULUSAL MESLEK STANDARTLARI ULUSAL YETERLİLİKLER

Detaylı

İŞ VE MESLEK DANIŞMANLIĞI HİZMETLERİ

İŞ VE MESLEK DANIŞMANLIĞI HİZMETLERİ İŞ VE MESLEK DANIŞMANLIĞI HİZMETLERİ 2 BİREYSEL GÖRÜŞME Yüz yüze yapılan görüşmelerdir. Danışanın yeterlilikleri ve yetkinlikleri doğrultusunda İşe yönlendirme Aktif programlara yönlendirme Ya da diğer

Detaylı

TÜRKİYE YETERLİLİKLER ÇERÇEVESİ

TÜRKİYE YETERLİLİKLER ÇERÇEVESİ TÜRKİYE YETERLİLİKLER ÇERÇEVESİ -Güncel Çalışmalar- Osman Seçkin AKBIYIK Uzman Yardımcısı Sınav ve Belgelendirme Dairesi Başkanlığı 8 Mart 2013, Ankara 2 Sunum Planı Yeterlilik Kavramı Ulusal Yeterlilik

Detaylı

ONAYTURK MESLEKİ YETERLİLİK SINAV VE BELGELENDİRME MERKEZİ A.Ş

ONAYTURK MESLEKİ YETERLİLİK SINAV VE BELGELENDİRME MERKEZİ A.Ş 11UY0010-3/03 Çelik Kaynakçısı (Seviye 3) A1 Kaynak İşlemlerinde İş Sağlığı ve Güvenliği SINAV VE BELGELENDİRME ÜCRET TARİFESİ Ücret Tarifesi Başlangıç Tarihi 05/03/2019 100 TL B1 Elektrotla Ark Kaynağı

Detaylı

ULUSAL MESLEK STANDARTLARI VE ALT YAPI SİSTEMLERİNE KAZANDIRDIKLARI

ULUSAL MESLEK STANDARTLARI VE ALT YAPI SİSTEMLERİNE KAZANDIRDIKLARI ULUSAL MESLEK STANDARTLARI VE ALT YAPI SİSTEMLERİNE KAZANDIRDIKLARI Halil AKDAŞ Eğitim ve İş Geliştirme Müdürlüğü Belgelendirme Şefi hakdas@ugetam.com.tr 2. Plastik Boru ve Altyapı Sistemlerinde Kalite

Detaylı

6111 Sayılı Torba Kanun Uygulama Eklentileri. 5 Puanlık Ek İndirim Ek İstihdam Teşviği

6111 Sayılı Torba Kanun Uygulama Eklentileri. 5 Puanlık Ek İndirim Ek İstihdam Teşviği 6111 Sayılı Torba Kanun Uygulama Eklentileri 5 Puanlık Ek İndirim Ek İstihdam Teşviği 6111 Sayılı Kanun 6111 Sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması İle Sosyal Sigortalar Ve Genel Sağlık Sigortası

Detaylı

İZMİR MESLEKİ YETERLİLİK MERKEZİ Ul.Ara.Belg.Öz.Eğt.Gztm.ve Dan.Hizm.Tic.Ltd.Şti SINAV VE BELGELENDİRME ÜCRET TARİFESİ Geçerlilik Süresi: 31/12/2018

İZMİR MESLEKİ YETERLİLİK MERKEZİ Ul.Ara.Belg.Öz.Eğt.Gztm.ve Dan.Hizm.Tic.Ltd.Şti SINAV VE BELGELENDİRME ÜCRET TARİFESİ Geçerlilik Süresi: 31/12/2018 İZMİR MESLEKİ YETERLİLİK MERKEZİ Ul.Ara.Belg.Öz.Eğt.Gztm.ve Dan.Hizm.Tic.Ltd.Şti SINAV VE BELGELENDİRME ÜCRET TARİFESİ Geçerlilik Süresi: 31/12/2018 1-11UY0011-3 AHŞAP KALIPÇI SEVİYE 3 Ücret (TL) 11UY0011-3/A1

Detaylı

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI İLE ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI ARASINDA YAPILAN İSTİHDAM İÇİN MESLEKÎ EĞİTİM PROJESİ (İMEP) İŞBİRLİĞİ PROTOKOLÜ

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI İLE ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI ARASINDA YAPILAN İSTİHDAM İÇİN MESLEKÎ EĞİTİM PROJESİ (İMEP) İŞBİRLİĞİ PROTOKOLÜ T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI İLE ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI ARASINDA YAPILAN İSTİHDAM İÇİN MESLEKÎ EĞİTİM PROJESİ (İMEP) İŞBİRLİĞİ PROTOKOLÜ 6 Ocak 2009 1 T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI İLE ÇALIŞMA

Detaylı

MUAYENE ELEMANI BAŞARI BELGESİ

MUAYENE ELEMANI BAŞARI BELGESİ Sayfa 1 / 8 MUAYENE ELEMANI BAŞARI BELGESİ Sayfa 2 / 8 HANGİ KONULARDA BİLGİ VERMEK İÇİN HAZIRLANMIŞTIR? 01 Ağustos 2016 Tarih ve 29788 Sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Asansör Periyodik Kontrollerini

Detaylı

BAŞVURU KILAVUZU. MYK ULUSAL YETERLİLİKLERİ BELGELENDİRME PROGRAMLARINDA UYGULANACAK (Mesleki Yeterlilik Belgesi) ASO 2. ve 3.

BAŞVURU KILAVUZU. MYK ULUSAL YETERLİLİKLERİ BELGELENDİRME PROGRAMLARINDA UYGULANACAK (Mesleki Yeterlilik Belgesi) ASO 2. ve 3. Revizyon 06 Sayfa 1 / 8 Revizyon 06 Sayfa 2 / 8 MESLEKİ YETERLİLİK BELGESİ NEDİR? Mesleki Yeterlilik Belgesi; 1. Mesleği ile ilgili örgün ya da yaygın eğitim alamamış, diploması veya ustalık belgesi olmayan,

Detaylı

BELGELENDİRME HİZMETLERİ ÜCRETLENDİRME TALİMATI

BELGELENDİRME HİZMETLERİ ÜCRETLENDİRME TALİMATI : 1 / 6 1. AMAÇ Bu talimatın amacı, personel belgelendirme hizmetlerindeki ücretlerin kamuoyuna açıklanması ve BELGEMER e belgelendirme başvurusunda bulunan kişilere ve firmalara belgelendirme faaliyetleri

Detaylı

Ulusal Yeterlilik Sistemi ve Mesleki Yeterlilik Kurumu

Ulusal Yeterlilik Sistemi ve Mesleki Yeterlilik Kurumu Ulusal Yeterlilik Sistemi ve Mesleki Yeterlilik Kurumu Bayram AKBAŞ Başkan E-mail: myk@csgb.gov.tr Web: www.myk.gov.tr OCAK/2008 İST 1 SUNUM İÇERİĞİ Mesleki Yeterlilik Sistemi, Mesleki Yeterlilik Kurumu;

Detaylı

Ulusal Yeterlİlİk Sİstemİ

Ulusal Yeterlİlİk Sİstemİ Bu proje Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilmektedir. Türkiye de Mesleki Yeterlilik Kurumunun ve Ulusal Yeterlilik Sisteminin Güçlendirilmesi Projesi Nİtelİklİ İşgücü İçİn Ulusal

Detaylı

TÜRK İŞGÜCÜ PİYASASI MESLEKİ EĞİTİM İSTİHDAM İLİŞKİSİ VE ORTAKLIK YAKLAŞIMI

TÜRK İŞGÜCÜ PİYASASI MESLEKİ EĞİTİM İSTİHDAM İLİŞKİSİ VE ORTAKLIK YAKLAŞIMI TÜRK İŞGÜCÜ PİYASASI MESLEKİ EĞİTİM İSTİHDAM İLİŞKİSİ VE ORTAKLIK YAKLAŞIMI 15 Ekim 2012 Mehmet Ali ÖZKAN İŞKUR Genel Müdür Yardımcısı 1 SUNUM PLANI I- İşgücü Piyasası Göstergeleri II- Mesleki Eğitim ve

Detaylı

TORBA KANUNDAKİ İSTİHDAM TEŞVİKLERİ

TORBA KANUNDAKİ İSTİHDAM TEŞVİKLERİ TORBA KANUNDAKİ İSTİHDAM TEŞVİKLERİ TEŞVİK NEDİR Sosyal Güvenlik Kurumu yada diğer Kamu Kuruluşları (İş-Kur, Hazine, vb) tarafından sağlanan teşviklerden anlaşılması gereken işverenin daha az prim ödemek

Detaylı

TÜRKİYE İNŞAAT SEKTÖRÜNDE MESLEKİ YETERLİLİK SİSTEMİ VE SINAV ORGANİZASYONU TÜRKİYE MESLEKİ YETERLİLİK MERKEZİ

TÜRKİYE İNŞAAT SEKTÖRÜNDE MESLEKİ YETERLİLİK SİSTEMİ VE SINAV ORGANİZASYONU TÜRKİYE MESLEKİ YETERLİLİK MERKEZİ TÜRKİYE İNŞAAT SEKTÖRÜNDE MESLEKİ YETERLİLİK SİSTEMİ VE SINAV ORGANİZASYONU TÜRKİYE MESLEKİ YETERLİLİK MERKEZİ İrem ENGİN İş Güvenliği Uzmanı Kalite Yönetim Temsilcisi İnşaat Sektörü; Yoğun işgücü kullanımı

Detaylı

Uzmanlaşmış Meslek Edindirme Merkezleri (UMEM) Projesi / Beceri'10

Uzmanlaşmış Meslek Edindirme Merkezleri (UMEM) Projesi / Beceri'10 Uzmanlaşmış Meslek Edindirme Merkezleri (UMEM) Projesi / Beceri'10 24 Mayıs 2011 Uzmanlaşmış Meslek Edindirme Merkezleri (UMEM) Projesi / Beceri'10 Başlangıç: Uzmanlaşmış Meslek Edindirme Merkezleri Projesi

Detaylı

İSG Kanunu ve Ülkemizde İSG Hizmetleri

İSG Kanunu ve Ülkemizde İSG Hizmetleri İSG Kanunu ve Ülkemizde İSG Hizmetleri Dr. Rana GÜVEN, MSc., PhD. Genel Md. Yrd. 24 Eylül 2013, İstanbul İÇERİK İSG Kanunu Sonrası Neler Yaptık? İSG Hizmetleri Hedef ve Planlamalar MEVZUAT TABLOSU 23.9.2013

Detaylı

Yeterliyim, Belgeliyim, Sektörde Öncelikliyim

Yeterliyim, Belgeliyim, Sektörde Öncelikliyim Bu proje Avrupa Birliği tarafından finanse edilmektedir. This project is financed by the European Union. KEY TO EMPLOYMENT: ACCI VOCATIONAL TESTING AND CERTIFICATION CENTER Yeterliyim, Belgeliyim, Sektörde

Detaylı

Metal Ve Makine Sektörü Ücretlendirme Talimatı. SINAV VE BELGELENDİRME ÜCRET TARİFESİ Ücret Tarifesi Başlangıç Tarihi: 11/12/2018.

Metal Ve Makine Sektörü Ücretlendirme Talimatı. SINAV VE BELGELENDİRME ÜCRET TARİFESİ Ücret Tarifesi Başlangıç Tarihi: 11/12/2018. Metal Ve Makine Sektörü Ücretlendirme Talimatı Doküman No T52 Revizyon 00 Yürürlülük Tarihi 08.12.2018 Mesleki Yeterlilik Kurumu Tarafından Yayımlanan Ulusal Yeterliliklere Göre Yapılan Sınavların Ücretlendirmesi

Detaylı

İŞBİRLİĞİ YAPILACAK KURUM/KURULUŞ. SGK İŞKUR Maliye Bakanlığı Dışişleri Bakanlığı Ekonomi Bakanlığı Hazine Müsteşarlığı TMB. ÇSGB Maliye Bakanlığı

İŞBİRLİĞİ YAPILACAK KURUM/KURULUŞ. SGK İŞKUR Maliye Bakanlığı Dışişleri Bakanlığı Ekonomi Bakanlığı Hazine Müsteşarlığı TMB. ÇSGB Maliye Bakanlığı İNŞAAT SEKTÖRÜ 1. Sektörde mevcut istihdam imkanları geliştirilecektir. 1.1 Yurtdışı müteahhitlik hizmetlerinde Türk işgücü istihdamı teşvik edilecektir. (Dış İlişkiler ve Yurtdışı İşçi Hizmetleri Dışişleri

Detaylı

İstihdam Seferberliği 2019 ŞUBAT 2019

İstihdam Seferberliği 2019 ŞUBAT 2019 İstihdam Seferberliği 2019 ŞUBAT 2019 1 2 3 İSTİHDAM TEŞVİKLERİ İstihdam Seferberliği 2019 Kapsamında Uygulanan Teşvikler Diğer İstihdam Teşvikleri Teşviklerden Geriye Dönük Yararlanma 4 İSTİHDAM TEŞVİKLERİ

Detaylı

Bu talimat, 12UY İskele Kurulum Elemanı nın ulusal yeterliliğine dayalı olarak sınav ve belgelendirme ile ilgili süreçleri kapsar.

Bu talimat, 12UY İskele Kurulum Elemanı nın ulusal yeterliliğine dayalı olarak sınav ve belgelendirme ile ilgili süreçleri kapsar. 1.AMAÇ Bu talimat, 12UY0056-3 İskele Kurulum Elemanı adayının belgelendirilmesine yönelik olarak yapılacak olan sınav için temel şartları, yeterlilik alanını, ölçme ve değerlendirme koşullarını ve belgelendirme

Detaylı

TÜRK AKREDİTASYON KURUMU. Personel Akreditasyon Başkanlığı

TÜRK AKREDİTASYON KURUMU. Personel Akreditasyon Başkanlığı TÜRK AKREDİTASYON KURUMU Personel Akreditasyon Başkanlığı Personel Belgelendirme Kuruluşlarının Akreditasyonu Uygunluk Değerlendirmesi; Ürünlerin veya hizmetlerin istenilen şartlara uygunluğunu göstermek

Detaylı

ULUSAL İSTİHDAM STRATEJİSİ TURİZM SEKTÖRÜ TEKNİK KOMİTE TOPLANTISI TOPLANTI TUTANAĞI

ULUSAL İSTİHDAM STRATEJİSİ TURİZM SEKTÖRÜ TEKNİK KOMİTE TOPLANTISI TOPLANTI TUTANAĞI ULUSAL İSTİHDAM STRATEJİSİ TURİZM SEKTÖRÜ TEKNİK KOMİTE TOPLANTISI TOPLANTI TUTANAĞI 2015 yılının Aralık ayı içerisinde yapılması planlanan 3. İzleme ve Değerlendirme Kurulu toplantısına hazırlık teşkil

Detaylı

TÜRKİYE İŞ KURUMU GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

TÜRKİYE İŞ KURUMU GENEL MÜDÜRLÜĞÜ TÜRKİYE İŞ KURUMU GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 1 SUNUM PLANI İşe Yerleştirme Hizmetleri İstihdam Teşvikleri Kısa Çalışma Ödeneği 2 İŞE YERLEŞTİRME HİZMETLERİ 3 İŞE YERLEŞTİRME HİZMETLERİ İş arayanların kayıtlarının

Detaylı

Mesleki Yeterlilik Kurumu ve Ulusal Yeterlilik Sistemi

Mesleki Yeterlilik Kurumu ve Ulusal Yeterlilik Sistemi Mesleki Yeterlilik Kurumu ve Ulusal Yeterlilik Sistemi Yaprak AKÇAY ZİLELİ, MYK Uzmanı Elif Özlem BABAOĞLU, İstatistikçi Osman Seçkin AKBIYIK, MYK Uzmanı Hüdazan YAŞIN, Proje Uzmanı Hacettepe Üniversitesi,

Detaylı

PAK SOY AKADEMİ SINAV ÜCRETLERİ

PAK SOY AKADEMİ SINAV ÜCRETLERİ Sayfa No: /5 SIRA NO YETERLİLİK KODU PAK SOY AKADEMİ SINAV ÜCRETLERİ YETERLİLİK ADI SEVİYE YETERLİLİK TOPLAM SINAV ÜCRETİ SINAVSIZ BELGE YENİLEME ÜCRETİ 3UY037-3 BİTİM İŞLEMLERİ OPERATÖRÜ SEVİYE 3 740

Detaylı

2018 YILI TEŞVİKLERİ

2018 YILI TEŞVİKLERİ 2018 YILI TEŞVİKLERİ İlave İstihdam Teşvikleri Bir Senden Bir Benden Teşviki Mesleki Eğitim ve Beceri Geliştirme İşbirliği Protokolü 1 İlave (2018) (4447 sayılı Kanuna eklenen Geçici 19. madde) Sigortalı

Detaylı

CEPHE İSKELELERİNİ KİM (LER) KURMALIDIR?

CEPHE İSKELELERİNİ KİM (LER) KURMALIDIR? CEPHE İSKELELERİNİ KİM (LER) KURMALIDIR? Gaziantep/Kahramanmaraş/Adana/Mersin 01-02-04-05/Aralık/2014 Bilgilendirme Seminerleri CEPHE İSKELELERİNİ KİMLER KURMALIDIR? Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı:

Detaylı

İŞBİRLİĞİ YAPILACAK KURUM/KURULUŞ. Maliye Bakanlığı Hazine Müsteşarlığı SGK KOSGEB. Maliye Bakanlığı SGK KOSGEB İŞBİRLİĞİ YAPILACAK KURUM/KURULUŞ

İŞBİRLİĞİ YAPILACAK KURUM/KURULUŞ. Maliye Bakanlığı Hazine Müsteşarlığı SGK KOSGEB. Maliye Bakanlığı SGK KOSGEB İŞBİRLİĞİ YAPILACAK KURUM/KURULUŞ TEKSTİL VE HAZIR GİYİM SEKTÖRÜ 1. Sektörde mevcut istihdam imkanları geliştirilecektir. 1.1 Kadın istihdamı ÇSGB () Kadın istihdamını geliştirmeye yönelik aktif işgücü politikaları uygulanacaktır. İlk

Detaylı

ÇALIŞMA VE İŞKURUMU SİNOP İL MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI

ÇALIŞMA VE İŞKURUMU SİNOP İL MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI ÇALIŞMA VE İŞKURUMU SİNOP İL MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI SIRA NO HİZMETİN ADI BAŞVURUDA İSTENEN BELGELER HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ (EN GEÇ) 1 Vatandaşların,şikayet, bilgi ve belge talepleri (Bilgi Edinme

Detaylı

Adres: Saracalar Mahallesi Özal Bulvarı 351/8 C3 Blok No:25/1 Akyurt/ANKARA P.K Adres:

Adres: Saracalar Mahallesi Özal Bulvarı 351/8 C3 Blok No:25/1 Akyurt/ANKARA P.K Adres: Amaç Madde 1: (1) İş bu protokol taraflar arasında, personel belgelendirme sürecinde sağlanacak hizmetlerin belirlenmesi, tarafların yükümlülüklerinin belirlenmesidir. Taraflar Madde 2: (1) MASFED MYM

Detaylı

687 sayılı KHK kapsamında İstihdam için sağlanan Teşvikler (İŞKUR)

687 sayılı KHK kapsamında İstihdam için sağlanan Teşvikler (İŞKUR) 7 Şubat 2017 de TOBB koordinasyonunda düzenlenen Türkiye Ekonomik Şurası nda ülkemiz genelinde bir Milli İstihdam Seferberliği başlatılmıştır. Bu kapsamda 9 Şubat 2017 tarihli Resmi Gazete de ilan edilen

Detaylı

MESLEKİ EĞİTİM VE İSTİHDAM KONUSUNDA 6111 SAYILI KANUNDA YAPILAN DÜZENLEMELER

MESLEKİ EĞİTİM VE İSTİHDAM KONUSUNDA 6111 SAYILI KANUNDA YAPILAN DÜZENLEMELER MESLEKİ EĞİTİM VE İSTİHDAM KONUSUNDA 6111 SAYILI KANUNDA YAPILAN DÜZENLEMELER 13/02/2011 tarih ve 6111 sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu

Detaylı

12UY İSKELE KURULUM ELEMANI SEVİYE 3 SINAV ŞARTNAMESİ

12UY İSKELE KURULUM ELEMANI SEVİYE 3 SINAV ŞARTNAMESİ 1.0. AMAÇ Bu şartname, 12UY0056-3 İskele Kurulum Elemanı Seviye 3 adayının; niteliklerinin belirlenmesi ve belgelendirilmesi amacıyla hazırlanmıştır. Bu bakımdan iskele kurulum elemanı bilgi, beceri ve

Detaylı

MYK Sınav ve Belgelendirme Teşviklerinin Uygulanması Hakkında 2018/1 sayılı Genelgenin Uygulanmasına İlişkin Açıklamalar

MYK Sınav ve Belgelendirme Teşviklerinin Uygulanması Hakkında 2018/1 sayılı Genelgenin Uygulanmasına İlişkin Açıklamalar MYK Sınav ve Belgelendirme Teşviklerinin Uygulanması Hakkında 2018/1 sayılı Genelgenin Uygulanmasına İlişkin Açıklamalar Malumları olduğu üzere 25/06/2015 tarihinde yürürlüğe giren Tehlikeli ve Çok Tehlikeli

Detaylı

İstihdam Seferberliği 2019 ŞUBAT 2019

İstihdam Seferberliği 2019 ŞUBAT 2019 İstihdam Seferberliği 2019 ŞUBAT 2019 1 2 3 İSTİHDAM TEŞVİKLERİ İstihdam Seferberliği 2019 Kapsamında Uygulanan Teşvikler Diğer İstihdam Teşvikleri Teşviklerden Geriye Dönük Yararlanma 4 İSTİHDAM TEŞVİKLERİ

Detaylı

SİRKÜLER 1. BÖLÜM SOSYAL GÜVENLİK HUKUKU

SİRKÜLER 1. BÖLÜM SOSYAL GÜVENLİK HUKUKU SİRKÜLER SAYI: ARALIK 2015 1. BÖLÜM SOSYAL GÜVENLİK HUKUKU 1. 6111 Sayılı Kanun Teşvikinin Uygulama Süresi Uzatıldı Değişen Mevzuat: 08.09.1999 Tarih ve 23810 Sayılı Resmi Gazete de yayımlanarak yürürlüğe

Detaylı

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ YÖNETİM SİSTEMİNDE DÖKÜMANTASYON

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ YÖNETİM SİSTEMİNDE DÖKÜMANTASYON *İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Sağlık Daire Başkanlığı, İş Sağlığı ve Güvenliği Müdürlüğü 'İstanbul Gedik Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, İş Güvenliği ve Sağlığı Doktora Programı İŞ SAĞLIĞI VE

Detaylı

SAĞLIK SEKTÖRÜNE YÖNELİK FAALİYETLERİMİZ ARALIK 2018

SAĞLIK SEKTÖRÜNE YÖNELİK FAALİYETLERİMİZ ARALIK 2018 SAĞLIK SEKTÖRÜNE YÖNELİK FAALİYETLERİMİZ ARALIK 2018 SUNUM PLANI İşbaşı Eğitim Programları Mesleki Eğitim Kursları 2 İŞBAŞI EĞİTİM PROGRAMI PROGRAMIN AMAÇLARI Programın temel amacı; mesleki deneyimi veya

Detaylı

PAK SOY AKADEMİ SINAV ÜCRETLERİ

PAK SOY AKADEMİ SINAV ÜCRETLERİ Sayfa No: /7 SIRA NO YETERLİLİK KODU PAK SOY AKADEMİ SINAV ÜCRETLERİ YETERLİLİK ADI SEVİYE YETERLİLİK TOPLAM SINAV ÜCRETİ SINAVSIZ BELGE YENİLEME ÜCRETİ 3UY037-3 BİTİM İŞLEMLERİ OPERATÖRÜ SEVİYE 3 740

Detaylı

TOBB MEYBEM Mesleki Yeterlilik ve Belgelendirme Merkezleri. Motorlu Kara Taşıtları Alım Satım İşlemleri Mesleki Yeterlilik Hizmetleri

TOBB MEYBEM Mesleki Yeterlilik ve Belgelendirme Merkezleri. Motorlu Kara Taşıtları Alım Satım İşlemleri Mesleki Yeterlilik Hizmetleri TOBB MEYBEM Mesleki Yeterlilik ve Belgelendirme Merkezleri Motorlu Kara Taşıtları Alım Satım İşlemleri Mesleki Yeterlilik Hizmetleri 1 MYK Mesleki Yeterlilik Belgesi Zorunluluğu 5544 sayılı MYK Kanunu

Detaylı

OTOMOTİV BOYACISI (SEVİYE 3) SINAV ŞARTNAMESİ

OTOMOTİV BOYACISI (SEVİYE 3) SINAV ŞARTNAMESİ 1.0. AMAÇ Bu şartname, 11UY0005-3 OTOMOTİV BOYACISI (SEVİYE-3) adayının belgelendirilmesine yönelik olarak yapılacak olan sınav için temel şartları, yeterlilik alanını, sınav koşullarını, kabul şartlarını

Detaylı

İZMİR TERSANESİ KOMUTANLIĞI

İZMİR TERSANESİ KOMUTANLIĞI İşgücü İstemi (00002984952) Profil statüsü aktif olmayanlar iş başvurusunda bulunamazlar. Bu ilana Kişisel Durumu "Normal" olanlarla birlikte "TMY (Terorle Mücadelede Yaralanan)" olanlar da başvurabilir.

Detaylı

Bedri TEKİN Makina Mühendisi MMO Yönetim Kurulu Yedek Üyesi 06.09.2009 1

Bedri TEKİN Makina Mühendisi MMO Yönetim Kurulu Yedek Üyesi 06.09.2009 1 İş Güvenliği Mühendisliği Bedri TEKİN Makina Mühendisi MMO Yönetim Kurulu Yedek Üyesi 06.09.2009 1 2007 Yılı SSK İstatistikleri İş Kazası Sayısı : 80602 İş kazaları sonucu ölüm sayısı : 1043 Sürekli iş

Detaylı

Resmî Gazete TEBLİĞ KAMU İHALE GENEL TEBLİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR TEBLİĞ

Resmî Gazete TEBLİĞ KAMU İHALE GENEL TEBLİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR TEBLİĞ 25 Ekim 2008 CUMARTESİ Resmî Gazete Sayı : 27035 TEBLİĞ Kamu İhale Kurumundan: KAMU İHALE GENEL TEBLİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR TEBLİĞ MADDE 1 25/7/2005 tarihli ve 25886 sayılı Resmî Gazete de yayımlanan

Detaylı

12UY İSG ELEMANI BELGELENDİRME PROGRAMI

12UY İSG ELEMANI BELGELENDİRME PROGRAMI Programının Adı Programının Amacı Referans Standart İSG Elemanı Programı Bu yeterlilik İSG Elemanının niteliklerinin belirlenmesi ve belgelendirilmesi amacıyla hazırlanmıştır. İSG Elemanı bilgi, beceri

Detaylı

X X İl Milli Eğitim Müdürlüğü Toplum Sağlığı Merkezleri X X X X X X X X X X X X X X X X X X X X X. X X X X X X Okul/Kurum Müdürlükleri

X X İl Milli Eğitim Müdürlüğü Toplum Sağlığı Merkezleri X X X X X X X X X X X X X X X X X X X X X. X X X X X X Okul/Kurum Müdürlükleri A 1 B 2 İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ SORUMLULARININ TESPİTİ İl/İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri ve Bağlı bulunan Okul/Kurumların işveren vekillerinin tespit edilerek, makam onayının alınması İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜKLERİ

Detaylı

İstihdam Politikaları ve Çalışmaları

İstihdam Politikaları ve Çalışmaları İstihdam Politikaları ve Çalışmaları Kadri KABAK İl Müdürü Elektronik Posta: kadri.kabak@iskur.gov.tr İzmir Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü Temel Misyon İşveren odaklı politikalar ile işverenlerin aradıkları

Detaylı

Genel Açıklama Bizim için Özelsiniz.

Genel Açıklama Bizim için Özelsiniz. ÇELİK KAYNAKÇISI Ders Notu SEVİYE: 3 REVİZYON NO: 02 11UY0010-3 www.meslekiyeterlilikakamisi.com.tr Genel Açıklama Bizim için Özelsiniz. Mesleki Yeterlilik Akademisinin sunduğu rehberlik ve danışmanlık

Detaylı

GENEL DESTEK PROGRAMI TABLO 2 - BAŞVURU VE ÖDEME BELGELERİ TABLOSU

GENEL DESTEK PROGRAMI TABLO 2 - BAŞVURU VE ÖDEME BELGELERİ TABLOSU YURT İÇİ FUAR 1. Yurt İçi Fuar Desteği Başvuru Formu 2. İşletmenin Organizatör Kuruluş ile yapmış olduğu Fuar Başvuru / Katılım Formu (İşletmenin Meslek Kuruluşundan yer temin etmesi halinde Meslek Kuruluşu

Detaylı