Mali zorluk ile baş etmek için. bir rehber

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Mali zorluk ile baş etmek için. bir rehber"

Transkript

1 Mali zorluk ile baş etmek için bir rehber

2 Biz kimiz? Financial Ombudsman Service (FOS) Avustralya, şikayetlerini üye olan, mali hizmet sağlayıcı kuruluşları ile çözümleyemeyen müşteriler için adil, bağımsız ve erişilebilir uyuşmazlık çözümü önerir. Üyelerimiz arasında bankalar, sigortacılar, mali danışman ve planlamacılar, alacak tahsil acentaları ve mali ürün ve hizmet sağlayan diğer işletmeler yer alır. Kar amacı gütmeyen bir sivil toplum kuruluşu olan FOS, mahkeme işlemlerine daha ucuz alternatif oluşturarak, uyuşmazlıkları çabuk ve etkin bir şekilde çözer. Başvuru sahipleri için hizmetimiz ücretsizdir. Hizmetlerin yürütülme masrafları üyelerimiz tarafından karşılanır..

3 Nasıl yardımcı oluruz Tüketiciler ile Mali Hizmet Sağlayıcı Kuruluşlar arasındaki uyuşmazlıkları çözümleriz: işbirliği içinde, etkin, zamanında ve adil bir şekilde formalite ve teknik ayrıntıları en aza indirerek, ve olabildiğince saydam bir biçimde, gizlilik ve mahremiyete ilişkin yükümlülüklerimizi göz önünde tutarak. Bu uygulama, taraf tutmadan bir uyumsuzluğun tüm görüş açılarını anlamayı ve her uyumsuzluğun belirli gerçek ve koşulları temelinde kararlar vermeyi içerir. Mali zorluk nedir? Bireyler ve küçük işletmeler bazen kendilerini, (ev borcu, işletme borcu ya da kredi kartı gibi) kredi olanaklarına ilişkin geri ödeme gereksinimlerini yerine getiremeyecek durumlarda kalabilirler. Biz bunu mali zorluk olarak tanımlarız. Hastalık, aşırı üstlenme ve doğal afet gibi olayların tümü mali zorluklar oluşturabilir.

4 Mali zorluk içinde bulunmam durumunda ne yapabilirim? Mali hizmet sağlayıcı kuruluşunuz ile iletişime geçin Çabuk harekete geçin. Geri ödemelerinizde zorlanmanız ya da bankanızın, kredi birliğinizin ya da diğer mali hizmet sağlayıcı kuruluşun, ödeme zamanının geçmiş olduğunu bildiren bir hatırlatma göndermiş bulunmasına karşın ödemeyi yapamayacak olmanız durumunda, bu kuruluşlar ile derhal iletişime geçmeniz gerekir. Aşağıda belirtilenler için hazırlıklı olun: gelir ve giderlerinize ilişkin bilgi sağlayın durumunuzun ne zaman iyileşeceğini düşündüğünüzü ilgililere bildirin ne gibi bir yardıma ne kadar süreyle gerek duyacağınızı düşündüğünüzü açıklayın. Bir bütçe hazırlayın Bir bütçe hazırlamanız, sizin için uygun olabilecek bir çözüm biçiminin bulunmasında size ve mali hizmet sağlayıcı kuruluşunuza yardımcı olacak en iyi yoldur. Bütçe, mali durumunuzu ve yapabileceğiniz geri ödeme düzeylerini anlamanıza yardımcı olacaktır. Mali gücünüzün şimdi neye yeterli olabildiğini ve durumun değişmesi halinde gelecekte neye yeterli olabileceğini düşünmeniz gerekir. Bir bütçe hazırlamanız ve paranızın yönetimi için diğer genel tavsiyeler edinmeniz amacıyla ücretsiz hizmetler bulunmaktadır. Önerdiğimiz internet üzerinden bütçe planlama kaynakları aşağıda belirtilmektedir:

5 ASIC s MoneySmart bakın gov.au/tools-and-resources/calculators-andtools/budget-planner Australian Bankers Association s Zorlanıyor musunuz? bakın FOS internet sitesindeki diğer gereçler/bağlantılar Bir mali danışman ile görüşün Mali danışman, genel mali durumunuzu net bir şekilde görmenize yardımcı olur ve seçeneklerinizi açıklar. Mali danışmanların çoğu, toplum kuruluşlarında çalışırlar ve hizmetleri ücretsiz, gizli ve bağımsızdır. Daha fazla bilgi edinmek için, numaralı telefondan ulusal mali danışmanlık yardım hattını arayın ya da adresli internet sitesini ziyaret edin. Sorular sorun Mali hizmet sağlayıcı kuruluşunuzun size yardımcı olamaması durumunda, konuyu yeniden göz önüne alabilmesine olanak tanıyıcı ek bilgiler sağlayıp sağlayamıyacağınızı sorun. Yapabildiğiniz geri ödemeleri sürdürün Soruna bir çözüm sağlamaya çalışırken, mali gücünüzün karşılayabildiği kadar geri ödemeleri sürdürün. Düzenli geri ödemeler, borçtan kaynaklanan faizin miktarını azaltacak ve ayrıca yardım isteğinize destek de sağlayabilecektir. FOS a uyumsuzluk başvurusunda bulunun Siz ve mali hizmet sağlayıcı kuruluşunuz soruna yeterli bir çözüm bulamamanız durumunda, FOS a uyuşmazlık başvurusunda bulunabilirsiniz.

6 FOS a nasıl uyuşmazlık başvurusunda bulunabilirim? Bize bir şikayet başvurusunda bulunmak amacıyla, internet uyuşmazlık formumuza erişim için adresli internet sitemize girin. Bu form internet içinde doldurulabilir ya da baskısını yapıp posta ya da e-posta ile bize gönderebilirsiniz. Ayrıca, numaralı telefondan da bizi arayabilirsiniz ve formun doldurulmasında size yardımcı olabiliriz. Ne tür bir yardım isteyebilirim? Kredi anlaşmanızda, borcunuzun geri ödenmesi için size yardımcı olabilecek herhangi bir makul değişikliğin yapılmasını isteyebilirsiniz. Bu, aşağıda belirtilen hususları içerebilir: borç süresinin uzatılması ve düzenli ödeme miktarlarının azaltılması belirli bir tarihe kadar ödemelerin geciktirilmesi ödemelerin bir süre için durdurulması ve borç süresinin uzatılması. Mali hizmet sağlayıcı kuruluşunuzun, mali zorluğunuzun üstesinden gelmeniz amacıyla sizinle birlikte çaba göstermesi gerekir. Bununla birlikte, istediğiniz değişiklikleri kabul etmek ve faiz ya da borcu silmek zorunda değildirler.

7 Nasıl yardımcı oluruz FOS a bir mali zorluk uyuşmazlığı başvurusunda bulunulması durumunda, aşağıda belirtilen girişimleri uygularız: mali hizmet sağlayıcı kuruluştan isteğinizi yeniden incelemesini isteriz isteğinizi tartışmak için sizi ve mali hizmet sağlayıcı kuruluşunuzu, karşılıklı görüşmek ya da telefon kanalıyla uzlaşmak amacıyla bir araya getiririz mali hizmet sağlayıcı kuruluşun verdiği yanıtın uygun olup olmadığı konusunda karar veririz. Borcun değiştirilmesinin yetkimiz içinde olması ve değiştirilmesinin gerektiğine inanmamız durumunda, borcun geri ödemelerinde değişiklik yapmasını mali hizmet sağlayıcı kuruluştan isteyebiliriz. Borcun değiştirilmesinin gerektiğine karar verdiğimizde, mali koşullarınızı, geri ödemeleri yapabilme gücünüzü ve borcun makul bir zaman içinde ödenip ödenmeyeceğini göz önüne alırız. Ulusal Kredi Yasası kapsamında bir borcu değiştirme yetkimiz bulunmaktadır.

8 Benden beklenilen nedir? Mali zorluk uyuşmazlığının çözümünde FOS un yardımcı olmasını istemeye karar vermiş olmanız durumunda, aşağıda belirtilen hususları dilemeniz önemlidir: durumunuza ilişkin konularda mali hizmet sağlayıcı kuruluşunuz ile görüşmenin sürdürülmesi mali durumunuz konusunda açık olmanız ve gelir ve giderleriniz gibi koşullarınıza ilişkin bilgiler sağlamak için hazırlıklı bulunmanız mali hizmet sağlayıcı kuruluşunuzun, size yardımcı olması için ne yapmasını istediğinizi bize açıklayın açık görüşlü olun ve alternatif çözümler araştırın biz uyuşmazlığınızı değerlendirirken mali gücünüzün karşılayabildiği kadar geri ödemeleri sürdürün. Bir küçük işletme olmam durumunda ne olur? Mali hizmet sağlayıcı kuruluşların, küçük işletmelerin yardım isteklerini göz önüne almaları gerekir. Mali hizmet sağlayıcı kuruluşunuza, işletme planı (business plan), kar ve zarar bildirim ve projesi gibi daha ayrıntılı bilgiler sağlamanız gerekebilir. Bazı durumlarda FOS, mali hizmet sağlayıcı kuruluşun işletmeye yardımcı olmak için tüm makul seçenekleri göz önüne almamış olması halinde, ücretler ya da gecikme faizi için tazminata karar verir. Bununla birlikte, mali hizmet sağlayıcı kuruluştan işletme anlaşmasını değiştirmesini isteyemeyiz.

9 FOS benim uyuşmazlığımı incelerken borcuma ne olur? Faiz ve geri ödemeler Genellikle biz uyuşmazlığınızı incelerken, hesabınıza faiz uygulaması devam edecektir. Mali gücünüzün karşılayabildiği kadar geri ödemeleri sürdürmeniz önemlidir. Olanaklarınız çapında ödemede bulunmamanız durumunda, durumunuz daha da kötüleşebilir. Tahsilat işlemi Uyuşmazlığınız tarafımızdan incelenirken mali hizmet sağlayıcı kuruluşunuzun tahsilat ya da icra işlemlerini durdurması gerekir. Yasal işlemlerin başlamış olması durumunda Ayrıca, uyuşmazlığınızı incelerken bazı durumlarda, hizmet sağlayıcı kuruluşunuzun herhangi bir yasal işlemini de durdurabiliriz. Yasal işlemlerin durdurulup durdurulamayacağı, bu işlemlerin hangi aşamada bulunduğuna bağlıdır. Daha fazla bilgiye gerek duymam durumunda ne olur? Bu broşür, mali zorlukla ilişkili özet bir tanıtımı içermektedir. İnternet sitemizde, mali zorluk içinde bulunmanız durumunda ne yapabileceğiniz konusunda daha ayrıntılı bilgiler yer almaktadır adresli sitemize bakın. Ayrıca herhangi bir sorunuzun bulunması durumunda, numaralı telefondan bizi de arayabilirsiniz.

10 Sally nin öyküsü Sally hem tam günlük işini hem de küçük oğlunun tek başına bakımı ile uğraş veriyordu. Annesinin artık haftada iki gün çocuğun bakımını yapamayacak olması nedeniyle koşullarda oluşan değişmelerden sonra, çalışma saatlerini azaltmak zorunda kaldı. Sally, azalan geliri ile aylık konut borcu geri ödemelerini azalan geliri ile karşılayamayacak olduğunu kısa zamanda anladı. Ne yapacağını bilmiyordu. Aylık geri ödemelerinde art arda iki ay 200 Dolar yetersiz kaldı ve evini kaybetmekten kaygılanmaya başladı. Birkaç uykusuz geceden sonra Sally, mali hizmet sağlayıcı kuruluşunun mali zorluk ekibini telefonla aradı. Bu ekipteki görevliler Sally e, mali gücüyle sağlayabileceği meblağı açıklayan bir bütçe hazırlamasını bildirerek yardımcı oldular. Ayrıca Sally, mali hizmet sağlayıcı kuruluşuna oğlunun sekiz ay içinde okula başladığında tam gün işe dönmeyi planladığını da belirtti. Mali hizmet sağlayıcı kuruluşu, üç ay süreyle aylık ödemelerini yalnızca faiz tutarı düzeyine indirdi. Sally, bu yanıtın sorununa çözüm sağlamadığını hissederek FOS a uyuşmazlık başvurusunda bulundu. FOS, her iki tarafa da alternatifler üzerinde düşünmeleri konusunda yardımcı oldu. Sally nin durumunun üç ay içinde değişmeyeceği için mali hizmet sağlayıcı kuruluş, yalnızca faiz dönemini Sally nin tam gün çalışmaya dönene kadar uzatmayı önerdi. Taraflar ayrıca, ev borcunun gecikmiş ödemelerinin ev borcuna eklenmesi hususunda da anlaştılar. Böylece bunlar ev borcu süresi içinde geri ödenmiş olacaktır.

11 Diğer yararlı bilgiler Diğer FOS broşürlerini ya da adreslerinde görün: Uyuşmazlık nasıl çözümlenir Güvenli borç verme ve kredi kartları için rehber

12 Bizimle iletişim kurun FOS a uyuşmazlık başvurusu yaparken, aşağıda belirtilen seçenekler bulunmaktadır: Çevrimiçi Uyuşmazlık başvuruları, adresli internet sitesinde ya da nfo@fos.org.au adresine bir e-posta gönderilerek çevrimiçinde yapılabilir. Telefon (1800 FOS AUS) numaralı telefondan bizi arayarak uyuşmazlık başvurularında bulunulabilir (saat 9:00 ile 17:00 arası, Pazartesiden Cuma ya kadar) Posta Uyuşmazlık formlarının gönderilebileceği adres: Financial Ombudsman Service Limited GPO Box 3 Melbourne 3001 Yayın tarihi itibariyle (Temmuz 2015) tüm ayrıntılı bilgiler doğrudur Çevreye duyarlı kağıt üzerine basılmıştır

Uzlaşma konferansları için. rehber

Uzlaşma konferansları için. rehber . Uzlaşma konferansları için rehber Ücretsiz hizmetlerimiz, mahkemeye gitme masrafı ve sıkıntısı olmadan şikayetinizin çözümü için yardım sağlar.. Biz kimiz? Financial Ombudsman Service (FOS) Australia

Detaylı

Şikayet formu. 1. Kişisel detaylar: Şikâyetçi. 2. İş detayları

Şikayet formu. 1. Kişisel detaylar: Şikâyetçi. 2. İş detayları Şikayet formu 1. Kişisel detaylar: Şikâyetçi Bir veya daha fazla şikayetçinin Aborijin veya Torres Strait Adalı menşeli olarak tanımlanması durumunda lütfen burayı işaretleyin (isteğe bağlı) Bu kutuyu

Detaylı

Erken Müdahale Birimi

Erken Müdahale Birimi Resolving legal issues before they get serious Turkish Aile Hukuku Erken Müdahale Birimi Yasal sorunları ciddi hale gelmeden çözmek Biz kimiz? Aile Hukuku Erken Müdahale Birimi (EIU) uzman bir aile ve

Detaylı

ISLINGTON GELİŞİM ORTAKLIĞI KİRANIZI ÖDEME

ISLINGTON GELİŞİM ORTAKLIĞI KİRANIZI ÖDEME ISLINGTON GELİŞİM ORTAKLIĞI KİRANIZI ÖDEME Aredrk hr rk UrKr xbi r Bengali Πληρωμή του ενοικίου σας Greek Pagamento da renda Portuguese Bixinta kiradaada Somali Pago de su alquiler Spanish Kiranızı ödeme

Detaylı

KENDİ KENDİNİ TEMSİL EDEN İŞÇİ

KENDİ KENDİNİ TEMSİL EDEN İŞÇİ KENDİ KENDİNİ TEMSİL EDEN İŞÇİ THE SELF-REPRESENTED WORKER Turkish Workers Compensation Commission, yaralanmış işçilerle işverenler arasındaki işçi tazminatları anlaşmazlıklarını çözümler. Komisyon a bir

Detaylı

Mülteci İnceleme Kurulu nca reddedildiniz. Seçenekleriniz nelerdir?

Mülteci İnceleme Kurulu nca reddedildiniz. Seçenekleriniz nelerdir? Refugee Advice and Casework Service (Mülteci Danışmanlık ve Vaka Çalışması Servisi) A. Level 12, 173-175 Phillip Street Sydney NSW 2000 P. [02] 9114-1600 F. [02] 9114-1794 E. admin@racs.org.au W. www.racs.org.au

Detaylı

Turkish. İletime odaklandık. 2012 2013 Yıllık Gözden Geçirme nin anlık görüntüsü

Turkish. İletime odaklandık. 2012 2013 Yıllık Gözden Geçirme nin anlık görüntüsü Turkish İletime odaklandık 2012 2013 Yıllık Gözden Geçirme nin anlık görüntüsü Mali Kamu Denetimi Başkanı nın mesajı Kamu Denetimi Başkanı Shane Tregillis 2012-2013 İş Planı hedeflerimiz anlaşmazlıkların

Detaylı

Tak! Tak! Kim o? Kapıdan yapılan satışlar konusunda tüketici rehberi

Tak! Tak! Kim o? Kapıdan yapılan satışlar konusunda tüketici rehberi Tak! Tak! Kim o? Kapıdan yapılan satışlar konusunda tüketici rehberi BİR SATIŞ ELEMANI KAPINIZI ÇALDIĞINDA HAKLARINIZI BİLİN Kapınıza gelen satış elemanları ile alışverişiniz konusunda yasal haklarınız

Detaylı

şikâyetiniz ve ombudsman

şikâyetiniz ve ombudsman şikâyetiniz ve ombudsman ombudsman hakkında Bir finansal kuruma şikâyette bulunduğunuz ve işlerin gidişatından memnun kalmadığınız durumlarda, Financial Ombudsman Service devreye girebilir. Bizden yararlanmak

Detaylı

Yardım Kuruluşum ve Avustralya Yardım Kuruluşları ve Kâr Amacı Gütmeyen Kuruluşlar Komisyonu (ACNC)

Yardım Kuruluşum ve Avustralya Yardım Kuruluşları ve Kâr Amacı Gütmeyen Kuruluşlar Komisyonu (ACNC) Çalışma Kitabı Yardım Kuruluşum ve Avustralya Yardım Kuruluşları ve Kâr Amacı Gütmeyen Kuruluşlar Komisyonu (ACNC) 2015 ACNC 2015 sayfa 1 İçindekiler Kaynak... 2 Bölüm 1: ACNC nedir ve ne yapar?... 3 Bölüm

Detaylı

İnceleme Başvurusu Formu

İnceleme Başvurusu Formu İnceleme Başvurusu Formu Avustralya Bilgilendirme Dairesi Başkanlığı (OAIC), bir Avustralya Hükümeti veya Avustralya Hükümeti Bakanı tarafından verilen bir Bilgilenme Özgürlüğü (FOI) kararını inceleyebilir.

Detaylı

Göçmenlik Hizmetleri Komiseri nin Şikayet Programı. Şikayet formu. www.oisc.gov.uk Göçmenlik Konusundaki Tavsiyelerin Düzenlenmesi

Göçmenlik Hizmetleri Komiseri nin Şikayet Programı. Şikayet formu. www.oisc.gov.uk Göçmenlik Konusundaki Tavsiyelerin Düzenlenmesi Göçmenlik Hizmetleri Komiseri nin Şikayet Programı Şikayet formu www.oisc.gov.uk Göçmenlik Konusundaki Tavsiyelerin Düzenlenmesi Kimler hakk nda flikayette bulunabilirsiniz? Bir göçmenlik danışmanının

Detaylı

Gizlilik Şikayet Formu

Gizlilik Şikayet Formu Gizlilik Şikayet Formu Avustralya Bilgilendirme Dairesi Başkanlığı (OAIC), Privacy Act 1988 (Cth) [1988 Gizlilik Yasası] kapsamındaki Avustralya Hükümeti, ACT ve Norfolk Adası daireleri ve özel sektör

Detaylı

Geçmişe kıyasla daha mı sık unutuyorsunuz?

Geçmişe kıyasla daha mı sık unutuyorsunuz? Geçmişe kıyasla daha mı sık unutuyorsunuz? Tüm insanlar yaşlanınca değişir. Gençliğinizdeki kadar hatırlayamamanız doğaldır. Bazı durumlarda hafıza sorunları hastalık belirtisi olabilir. O takdirde doktorunuza

Detaylı

Solucan Haber Mayıs ve Haziran Kampanyası! Memnuniyet Garantili!*

Solucan Haber Mayıs ve Haziran Kampanyası! Memnuniyet Garantili!* Solucan Haber Mayıs ve Haziran Kampanyası! Memnuniyet Garantili!* Merhaba, Kırmızı Solucan ve Gübresi Ticareti yapan bir firma olarak kazancınızı arttırmak ve daha çok müşteriye erişmek istiyorsanız, Türkiye

Detaylı

Aile Birleştirmesi Family Reunion

Aile Birleştirmesi Family Reunion Refugee Advice and Casework Service (Mülteci Danışmanlık ve Vaka Çalışması Servisi) A. Level 12, 173-175 Phillip Street Sydney NSW 2000 P. [02] 9114-1600 F. [02] 9114-1794 E. admin@racs.org.au W. www.racs.org.au

Detaylı

Sivil Düşün bir Avrupa Birliği programıdır. AVRUPA BİRLİĞİ SİVİL DÜŞÜN PROGRAMI YARDIM MASASI REHBERİ

Sivil Düşün bir Avrupa Birliği programıdır. AVRUPA BİRLİĞİ SİVİL DÜŞÜN PROGRAMI YARDIM MASASI REHBERİ Sivil Düşün bir Avrupa Birliği programıdır. AVRUPA BİRLİĞİ SİVİL DÜŞÜN PROGRAMI YARDIM MASASI REHBERİ SİVİL DÜŞÜN YARDIM MASASI REHBERİ Avrupa Birliği Sivil Düşün Programı, aktivistlerin ve sivil toplum

Detaylı

Hibe Başvuru Formu. Başvuran kuruluşun adı: Proje adı: Proje süresi (başlangıç tarihi sona eriş tarihi): Talep edilen hibe miktarı: Başvuru tarihi:

Hibe Başvuru Formu. Başvuran kuruluşun adı: Proje adı: Proje süresi (başlangıç tarihi sona eriş tarihi): Talep edilen hibe miktarı: Başvuru tarihi: Başvuran kuruluşun adı: Proje adı: Proje süresi (başlangıç tarihi sona eriş tarihi): Talep edilen hibe miktarı: Başvuru tarihi: 1) Proje irtibat bilgisi a) Başvuran kuruluşun adı b) Başvuran kuruluşun

Detaylı

Bir soruşturmaya devam edilmemesi kararına karşı itirazda bulunma

Bir soruşturmaya devam edilmemesi kararına karşı itirazda bulunma Turkish Bu bilgiler, polis kuvveti tarafından 22 Kasım 2012 tarihinde ve sonrasında alınan şikâyetler hakkındadır. Eğer şikâyetiniz 22 Kasım 2012 tarihinden önce alındıysa, itirazınız, farklı bir sistem

Detaylı

Şikâyetinizi ileri bir safhaya mı taşımak istiyorsunuz?

Şikâyetinizi ileri bir safhaya mı taşımak istiyorsunuz? Şikâyetinizi ileri bir safhaya mı taşımak istiyorsunuz? Financial Ombudsman Service ombudsman hakkında Finansal bir şirketin yapmış olduğu bir şeyden memnun değilseniz, Financial Ombudsman Service (Finansal

Detaylı

İşverenler genel bakış Nakit ekonomisi www.ato.gov.au

İşverenler genel bakış Nakit ekonomisi www.ato.gov.au İşverenler için genel bakış Nakit ekonomisi İşletmenizi nasıl etkilediğini ve vergi kaçakçılığını durdurmada nasıl yardımcı olabileceğinizi öğreniniz Daha fazla bilgi için www.ato.gov.au sitesine bakınız

Detaylı

Neden Mann s Solutions?

Neden Mann s Solutions? Neden Mann s Solutions? Profesyonel bir danışman ekibimiz var Sizin için bir iş ve vize başvurusu oluşturmanın tüm zorlu yönlerini halledeceğiz, böylece uzmanlarımızın uygun bir iş kurmasına ve başarılı

Detaylı

E-BELEDİYECİLİK İŞLEMLERİ YARDIM DÖKÜMÜ AnaSayfa. A-Genel

E-BELEDİYECİLİK İŞLEMLERİ YARDIM DÖKÜMÜ AnaSayfa. A-Genel E-belediye sistemimizi kullanırken internet sitemiz ile olan tüm etkileşim 128 bit SSL şifreleme sistemi ile korunmaktadır. Kredi kartı ile yapılan ödemelerde kart bilgileri sistemimiz üzerinde tutulmamakta,

Detaylı

Enerji sektörünün güçlü oyuncularından İpragaz, gücü ve güvencesiyle elektrik piyasasında da önemli bir oyuncu olmayı hedefliyor.

Enerji sektörünün güçlü oyuncularından İpragaz, gücü ve güvencesiyle elektrik piyasasında da önemli bir oyuncu olmayı hedefliyor. Enerji sektörünün güçlü oyuncularından İpragaz, gücü ve güvencesiyle elektrik piyasasında da önemli bir oyuncu olmayı hedefliyor. Türkiye ye güven ve enerji veriyoruz İpragaz, 1961 yılında Eureka Metal

Detaylı

ELEKTRİKTE YENİ AKIM!

ELEKTRİKTE YENİ AKIM! ELEKTRİKTE YENİ AKIM! Enerji sektörünün güçlü oyuncularından İpragaz, gücü ve güvencesiyle elektrik piyasasında da önemli bir oyuncu olmayı hedefliyor. Türkiye ye güven ve enerji veriyoruz İpragaz, 1961

Detaylı

Yaşlı Kişiler için Hizmetler

Yaşlı Kişiler için Hizmetler Yaşlı Kişiler için Hizmetler Yaşlı Kişiler için Hizmetler Merri Community Health Services (Merri Toplum Sağlık Hizmetleri), toplum içindeki yaşlı kişilerin günlük bakım ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla

Detaylı

Özel Pazar a Kimler Başvurabilir?

Özel Pazar a Kimler Başvurabilir? Özel Pazar Nedir? Özel Pazar, halka açılmadan pay alımı-satımı amacıyla şirketler ile yatırımcıları bir araya getiren web tabanlı ve üyelik bazlı bir platformdur. Özel Pazar, şirketlere halka açılmadan

Detaylı

Sunulan hizmet için uygulanacak tarifeler konusunda açık, detaylı ve güncel bilgilere erişebilme hakkı,

Sunulan hizmet için uygulanacak tarifeler konusunda açık, detaylı ve güncel bilgilere erişebilme hakkı, SABİT TELEFON HİZMETLERİ: Abonelik: Abonelik sözleşmesi yapabilme hakkınız bulunmaktadır. Abonelik sözleşmesi yaparken aşağıdaki hususlara dikkat etmeniz yararınıza olacaktır: Sözleşme hükümlerini okumalı,

Detaylı

TÜKETİCİ KREDİSİ EK SÖZLEŞMESİ. Kredi Tipi

TÜKETİCİ KREDİSİ EK SÖZLEŞMESİ. Kredi Tipi Başvuru Bilgileri Başvuru No Ad TCKN İletişim Bilgileri Ev Adresi İş Adresi Cep Telefonu İş Telefonu Ev Telefonu İletişim Telefonu İletişim Adresi İletişim Eposta Adresi KEP Adresi TÜKETİCİ KREDİSİ EK

Detaylı

Sağlık kayıtlarınızda değişiklikler Özet Bakım Kayıtları

Sağlık kayıtlarınızda değişiklikler Özet Bakım Kayıtları Lütfen bu broşürü okumak için zaman ayırınız Sağlık kayıtlarınızda değişiklikler Özet Bakım Kayıtları Biz, (İngiltere deki NHS) sağlık kayıtlarınızı sakladığımız ve Değişiklikler nedir? Hasta bakımının

Detaylı

bilgiçiftliği Genel Çevrimiçi Gizlilik ve Bilgi güvenliği Bildirimi

bilgiçiftliği Genel Çevrimiçi Gizlilik ve Bilgi güvenliği Bildirimi bilgiçiftliği Genel Çevrimiçi Gizlilik ve Bilgi güvenliği Bildirimi 1. Amaç: Bir bilgiçiftligi servisi olan, AntalyaList.com internet sitesini ziyaret ettiğiniz için teşekkürler. Bu genel gizlilik bildirimi.

Detaylı

ÜCRET HAKKANİYETİ KOMİSYONU

ÜCRET HAKKANİYETİ KOMİSYONU ÇALIŞANLAR İÇİN ÜCRET HAKKANİYETİ Adaletli Davranma Gereği ÜCRET HAKKANİYETİ KOMİSYONU Ücret Hakkaniyeti Yasası nedir? Ücret Hakkaniyeti Yasası (Pay Equity Act) (Yasa) işverenlerin ücret uygulamalarında

Detaylı

Çeviri Köyü Projesi Hakkında. Çeviri Köyü Projesi, insana ve doğaya önem veren bir yaşam alanı oluşturma gayesi ile yola çıktı.

Çeviri Köyü Projesi Hakkında. Çeviri Köyü Projesi, insana ve doğaya önem veren bir yaşam alanı oluşturma gayesi ile yola çıktı. 1 Çeviri Köyü Projesi Hakkında Çeviri Köyü Projesi, insana ve doğaya önem veren bir yaşam alanı oluşturma gayesi ile yola çıktı. Kimsiniz Siz? Çeviri Köyü Projesi Hakkında Neyi, Niye Yapıyorsunuz? Birlikte

Detaylı

SPLIT-TYPE AIR CONDITIONERS MODEL

SPLIT-TYPE AIR CONDITIONERS MODEL SPLIT-TYPE AIR CONDITIONERS MODEL BAĞLANABİLİR DIŞ ÜNİTE SEÇENEKLERİ MUZ-GF60 VE MUZ-GF71 VE MXZ-3E68VA MXZ-4E72VA MXZ-4E83VA(HZ) MXZ-5E102VA MXZ-6D122VA Şikayet ve İtirazlar Hakkında Bilgi;

Detaylı

Ön İnceleme Çalışması Gizlilik Sözleşmesi

Ön İnceleme Çalışması Gizlilik Sözleşmesi EK 14 Ön İnceleme Çalışması Gizlilik Sözleşmesi 1) Taraflar İşbu Sözleşme, merkezi..., Türkiye adresinde bulunan. (bundan sonra Şirket olarak anılacaktır) ile merkezi., Türkiye adresinde bulunan Turquality

Detaylı

Saygının Hakim Olduğu Bir Çalışma Ortamı İlkesi

Saygının Hakim Olduğu Bir Çalışma Ortamı İlkesi Saygının Hakim Olduğu Bir Çalışma Ortamı İlkesi İlke Beyanı: 3M çalışma ortamındaki herkes, kendisine saygıyla davranılmasını hak eder. Saygı göstermek, her bir kişiye eşsiz yetenekleri, geçmişi ve bakış

Detaylı

ARAÇ GEREÇLERİN YERLEŞTİRİLME SÜRESİ

ARAÇ GEREÇLERİN YERLEŞTİRİLME SÜRESİ Sayın ev halkı, National Broadband Network: Araç gereçlerin yerleştirilmesi ile ilgili bildirim Avustralya nın National Broadband Network u (NBN) yaşamakta olduğunuz sokağa getirilmiş olup kısa bir süre

Detaylı

YÖNETMELİK. MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı, taksitle satış sözleşmelerine ilişkin uygulama usul ve esaslarını düzenlemektir.

YÖNETMELİK. MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı, taksitle satış sözleşmelerine ilişkin uygulama usul ve esaslarını düzenlemektir. 14 Ocak 2015 ÇARŞAMBA Resmî Gazete Sayı : 29236 Gümrük ve Ticaret Bakanlığından: YÖNETMELİK TAKSİTLE SATIŞ SÖZLEŞMELERİ HAKKINDA YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1

Detaylı

Üçüncü Taraf Aracılar için Uluslararası Sağlık Hizmetlerinde Uyum ve İş Bütünlüğü

Üçüncü Taraf Aracılar için Uluslararası Sağlık Hizmetlerinde Uyum ve İş Bütünlüğü Üçüncü Taraf Aracılar için Uluslararası Sağlık Hizmetlerinde Uyum ve İş Bütünlüğü Tüm Yasalara ve Johnson & Johnson Politikalarına Uyma Yükümlülüğünüz Johnson & Johnson Şirketleri ve bu şirketler adına

Detaylı

Bu kılavuzda, federal seçim sürecine ilişkin soruların cevaplarını ve oy verirken yapmanız gerekenler hakkında bilgiyi bulabilirsiniz.

Bu kılavuzda, federal seçim sürecine ilişkin soruların cevaplarını ve oy verirken yapmanız gerekenler hakkında bilgiyi bulabilirsiniz. Seçmen Kılavuzum Kılavuz hakkında Bu kılavuzda, federal seçim sürecine ilişkin soruların cevaplarını ve oy verirken yapmanız gerekenler hakkında bilgiyi bulabilirsiniz. Seçimler hakkında Federal seçimlerde,

Detaylı

ISLINGTON GELİŞİM ORTAKLIĞI İKAMET EDENLERİN KATILIMI

ISLINGTON GELİŞİM ORTAKLIĞI İKAMET EDENLERİN KATILIMI ISLINGTON GELİŞİM ORTAKLIĞI İKAMET EDENLERİN KATILIMI ArgrsoKxbk A mmÿpy Bengali Συμμετοχή ενοίκων Greek Participação do(s) Residente(s) Portuguese Ka qaybqaadashada dadka deegaanka ah Somali Participación

Detaylı

ARAÇ GEREÇLERİN YERLEŞTİRİLME SÜRESİ

ARAÇ GEREÇLERİN YERLEŞTİRİLME SÜRESİ Sayın ev halkı, National Broadband Network: Araç gereçlerin yerleştirilmesi ile ilgili bildirim Avustralya nın National Broadband Network u (NBN) yaşamakta olduğunuz sokağa gelmekte olup kısa bir süre

Detaylı

student complaints procedure (Turkish)

student complaints procedure (Turkish) student complaints procedure (Turkish) English UK üyesi dil merkezleri ile ilgili şikâyetler Bu belgede, English UK in üye dil merkezleriyle ilgili şikâyetleri nasıl ele aldığı özetlenmektedir. Arka plan

Detaylı

Generali Grubu Uyumluluk Yardım Hattı (EthicsPoint) Hakkında

Generali Grubu Uyumluluk Yardım Hattı (EthicsPoint) Hakkında Generali Grubu Uyumluluk Yardım Hattı (EthicsPoint) Hakkında Bildirim Genel Bildirim Güvenliği Gizlilik ve verilerin korunması Generali Grubu Uyumluluk Yardım Hattı (EthicsPoint) Hakkında Generali Grubu

Detaylı

MESAFELİ SÖZLEŞMELERE DAİR YÖNETMELİK UYARINCA HAZIRLANAN ÖN BİLGİLENDİRME FORMU

MESAFELİ SÖZLEŞMELERE DAİR YÖNETMELİK UYARINCA HAZIRLANAN ÖN BİLGİLENDİRME FORMU MESAFELİ SÖZLEŞMELERE DAİR YÖNETMELİK UYARINCA HAZIRLANAN ÖN BİLGİLENDİRME FORMU 1. TANIMLAR KİRAYA VEREN: Ticaret Unvanı: Mobicar Araç Paylaşım Hizmetleri A.Ş. Adresi: Eski Büyükdere Cad. Ayazağa Yolu

Detaylı

Tarih :../../. Müşteri Adı Soyadı Müşteri Numarası Başvuru Numarası

Tarih :../../. Müşteri Adı Soyadı Müşteri Numarası Başvuru Numarası Tarih :../../. Müşteri Adı Soyadı Müşteri Numarası Başvuru Numarası : : : Kredi türü ihtiyaç ise; TÜKETİCİ KREDİSİ KULLANDIRIM BİLGİLENDİRME FORMU (İhtiyaç Kredisi) Kredi türü taşıt ise; TÜKETİCİ KREDİSİ

Detaylı

SABİT FAİZLİ KONUT FİNANSMANI KREDİSİ SÖZLEŞME ÖNCESİ ÜRÜN VE BİLGİ FORMU Form No :

SABİT FAİZLİ KONUT FİNANSMANI KREDİSİ SÖZLEŞME ÖNCESİ ÜRÜN VE BİLGİ FORMU Form No : SABİT FAİZLİ KONUT FİNANSMANI KREDİSİ SÖZLEŞME ÖNCESİ ÜRÜN VE BİLGİ FORMU Form No : 1. KREDİ VERENİN BİLGİLERİ Unvan ve Adres : Burgan Bank A.Ş. ( Banka ) Esentepe Mah. Eski Büyükdere Cad. Tekfen Tower

Detaylı

Maaşını Ziraat ten alan çalışanlar, kendileri için hazırladığımız ayrıcalıklı dünyada ücretsiz bankacılık hizmetlerinden özel kredi imkânlarına kadar

Maaşını Ziraat ten alan çalışanlar, kendileri için hazırladığımız ayrıcalıklı dünyada ücretsiz bankacılık hizmetlerinden özel kredi imkânlarına kadar Maaşını Ziraat ten alan çalışanlar, kendileri için hazırladığımız ayrıcalıklı dünyada ücretsiz bankacılık hizmetlerinden özel kredi imkânlarına kadar sayısız artıya sahip oluyor. ZİRAAT, HER ZAMAN HER

Detaylı

Ürün ve hizmet başvurularını işleme alma, ödeme ve işlemler gerçekleştirme, talimatları ya da talepleri tamamlama

Ürün ve hizmet başvurularını işleme alma, ödeme ve işlemler gerçekleştirme, talimatları ya da talepleri tamamlama Gizlilik Politikası Bu Gizlilik Politikası, Standard Chartered Grup un ( SCB, biz veya bizim ) herhangi bir üyesi tarafından Kişisel Verilerin toplanması, kullanılması ve ifşa edilmesi hakkındadır. Kişisel

Detaylı

GEÇİCİ ÖDEME KARARLARI

GEÇİCİ ÖDEME KARARLARI GEÇİCİ ÖDEME KARARLARI INTERIM PAYMENT DIRECTIONS Turkish Workers Compensation Commission sakatlanmış işçilerle işverenler arasındaki işçi tazminatları anlaşmazlıklarını çözümler. Geçici Ödeme Kararı nedir?

Detaylı

AG DANIŞMANLIK HAKKINDA

AG DANIŞMANLIK HAKKINDA AG DANIŞMANLIK HAKKINDA AG DANIŞMANLIK; Bilişim sektörü üreticileri ve iş ortaklarına, yurtiçi ve yurtdışında danışmanlık, kurulum, eğitim, bilişim güvenliği ve dış kaynak sağlama(outsource) alanlarında,

Detaylı

Asiston Hizmetleri Bilgilendirme Kitapçığı

Asiston Hizmetleri Bilgilendirme Kitapçığı Asiston Hizmetleri Bilgilendirme Kitapçığı asiston.com.tr 7/24 Bilgisayarcınıza nasıl ulaşırsınız? Telefon ile ara Bizi telefonla arayabilir, 0850 532 0 100 7/24 Bilgisayarcım hattında 1 i Tuşlayarak destek

Detaylı

İŞYERİ SAKATLANMALARI YÖNETİM ANLAŞMAZLIKLARI

İŞYERİ SAKATLANMALARI YÖNETİM ANLAŞMAZLIKLARI İŞYERİ SAKATLANMALARI YÖNETİM ANLAŞMAZLIKLARI WORKPLACE INJURY MANAGEMENT DISPUTES Turkish Rolümüz Workers Compensation Commission, Workplace Injury Management and Workers Compensation Act 1998 çerçevesinde

Detaylı

Kredi sözleşmesinde faiz oranı nasıl belirlenir?

Kredi sözleşmesinde faiz oranı nasıl belirlenir? Tüketici kredisi sözleşmesi nasıl kurulur? Tüketici kredisi sözleşmesi yazılı olarak kurulur, yazılı olarak kurulmadıkça geçerli olmaz. Geçerli bir sözleşme yapmamış olan kredi veren, sonradan sözleşmenin

Detaylı

OLGUN ÇELİK A.Ş. GİZLİLİK POLİTİKASI

OLGUN ÇELİK A.Ş. GİZLİLİK POLİTİKASI OLGUN ÇELİK A.Ş. GİZLİLİK POLİTİKASI 1 İÇİNDEKİLER 1. Giriş 3 2. Politika nın Kapsamı 3 3. Kişisel Verilerinizi Neden Topluyoruz? 3 4. Bilgileri Ne Zaman ve Hangi Araçlarla Topluyoruz? 4 5. Ne Tür Kişisel

Detaylı

VODAFONE Blackberry 9320 CİHAZ KAMPANYASI TAAHHÜTNAMESİ

VODAFONE Blackberry 9320 CİHAZ KAMPANYASI TAAHHÜTNAMESİ ye, (kısaca Vodafone ) tarafından yürütülen Vodafone Blackberry 9320 Cihaz Kampanyası ndan ( Kampanya ) yararlanmak istemem sebebiyle.../.../... tarihli, [ ] numaralı GSM hattı için imzaladığım Vodafone

Detaylı

TARİH: 01/03/2018 SAYI: 2018/33 KONU: İNTERAKTİF VERGİ DAİRESİNE İLİŞKİN VERGİ USUL KANUNU GENEL TEBLİĞİ YAYIMLANDI.

TARİH: 01/03/2018 SAYI: 2018/33 KONU: İNTERAKTİF VERGİ DAİRESİNE İLİŞKİN VERGİ USUL KANUNU GENEL TEBLİĞİ YAYIMLANDI. TARİH: 01/03/2018 SAYI: 2018/33 KONU: İNTERAKTİF VERGİ DAİRESİNE İLİŞKİN VERGİ USUL KANUNU GENEL TEBLİĞİ YAYIMLANDI. 28 Şubat 2018 tarihli Resmi Gazete de yayımlanan 492 sıra numaralı Vergi Usul Kanunu

Detaylı

TRICARE Overseas Program (TOP)

TRICARE Overseas Program (TOP) RICAR Overseas Program (OP) OP Prime kullanıcılarına sağlık hizmeti sağlayan sağlayıcılar için kısa kullanım klavuzu. RICAR is a registered trademark of the Department of Defense, Defense Health Agency.

Detaylı

Kuveyt Türk Internet Şubesinde Hesap Açma işlemi yapmak

Kuveyt Türk Internet Şubesinde Hesap Açma işlemi yapmak Kuveyt Türk Internet Şubesinde Hesap Açma işlemi yapmak Hesaplar menüsünde Hesap Açma alt başlığının altında bulunan Cari/Kıymetli Maden Hesabı Açma, Tasarruf Hesabı Açma veya Katılma Hesabı Açma seçeneklerinden

Detaylı

Şikâyetinizle ilgili polis soruşturması hakkında itirazda bulunma

Şikâyetinizle ilgili polis soruşturması hakkında itirazda bulunma Bu bilgiler, polis kuvveti tarafından 22 Kasım 2012 tarihinde ve sonrasında alınan şikâyetler hakkındadır. Eğer şikâyetiniz 22 Kasım 2012 tarihinden önce alındıysa, itirazınız, farklı bir sistem altında

Detaylı

KEFALET VE HESAP REHNİ ŞÖZLEŞMESİ. Kefil ve Rehin Veren (Bundan böyle Kefil ve Rehin Veren veya Kefil veya Rehin Veren olarak anılacaktır.

KEFALET VE HESAP REHNİ ŞÖZLEŞMESİ. Kefil ve Rehin Veren (Bundan böyle Kefil ve Rehin Veren veya Kefil veya Rehin Veren olarak anılacaktır. KEFALET VE HESAP REHNİ ŞÖZLEŞMESİ Kefil ve Rehin Veren :. (Bundan böyle Kefil ve Rehin Veren veya Kefil veya Rehin Veren olarak anılacaktır.) Alacaklı Müşteri Kefalet ve Rehin Miktarı : TÜRKİYE FİNANS

Detaylı

Giderler & yardım hizmeti saatleri listesi

Giderler & yardım hizmeti saatleri listesi Giderler & yardım hizmeti saatleri listesi 1. Kaza nedeniyle uzmanlara gidilen ve gelinen kilometreler Uzmanın adi ve soyadı Posta kodu Tarih Toplam km ler Sürücü Toplam saatler Toplam km/ saat Uzmanlara

Detaylı

EthicsPoint Hakkında. EthicsPoint Hakkında Raporlama Genel Güvenlik ve Gizlilik Hakkında Raporlama İpuçları ve En İyi Uygulamalar

EthicsPoint Hakkında. EthicsPoint Hakkında Raporlama Genel Güvenlik ve Gizlilik Hakkında Raporlama İpuçları ve En İyi Uygulamalar EthicsPoint Hakkında Raporlama Genel Güvenlik ve Gizlilik Hakkında Raporlama İpuçları ve En İyi Uygulamalar EthicsPoint Hakkında EthicsPoint Nedir? EthicsPoint, olumlu bir çalışma ortamının gelişmesini

Detaylı

Maaşını Ziraat ten alan çalışanlar, kendileri için hazırladığımız ayrıcalıklı dünyada ücretsiz bankacılık hizmetlerinden özel kredi imkânlarına kadar

Maaşını Ziraat ten alan çalışanlar, kendileri için hazırladığımız ayrıcalıklı dünyada ücretsiz bankacılık hizmetlerinden özel kredi imkânlarına kadar Maaşını Ziraat ten alan çalışanlar, kendileri için hazırladığımız ayrıcalıklı dünyada ücretsiz bankacılık hizmetlerinden özel kredi imkânlarına kadar sayısız artıya sahip oluyor. ZİRAAT, HER ZAMAN HER

Detaylı

Yardım ve matchning (İşgücü Piyasasında Eşleştirme) iş aranmasında daha fazla yardım

Yardım ve matchning (İşgücü Piyasasında Eşleştirme) iş aranmasında daha fazla yardım Sida: 1 av 4 Turkiska Faktablad för arbetssökande Stöd och matchning mer stöd i jobbsökandet 2014-12 Yardım ve matchning (İşgücü Piyasasında Eşleştirme) iş aranmasında daha fazla yardım Yardım ve İşgücü

Detaylı

VODAFONE SAMSUNG GALAXY POCKET CİHAZ KAMPANYASI TAAHHÜTNAMESİ

VODAFONE SAMSUNG GALAXY POCKET CİHAZ KAMPANYASI TAAHHÜTNAMESİ ye, (kısaca Vodafone) tarafından yürütülen Vodafone Samsung Pocket Cihaz Kampanyası ndan ( Kampanya ) yararlanmak istemem sebebiyle.../.../... tarihli, [ ] numaralı GSM hattı için imzaladığım Vodafone

Detaylı

MOBİL UYGULAMA GİZLİLİK BİLDİRİMİ

MOBİL UYGULAMA GİZLİLİK BİLDİRİMİ MOBİL UYGULAMA GİZLİLİK BİLDİRİMİ Sürüm, 01 Ocak 2017 Tüm Kullanıcılarımızın gizliliği bizim için çok önemlidir. Bir Uygulama Kullanıcısı olarak Hizmetimizi kullandığınızda, (Uygulama Yayıncısı olarak)

Detaylı

Gürc r an n B ange g r

Gürc r an n B ange g r Gürcan Banger Hareket Noktası Kendi işini kurmaya karar vermede başlıca etkenler şunlardır: 1. İşini kaybetmek, 2. İşsizlik döneminin uzun sürmesine tepki, 3. Bir iş fırsatının belirlenmesi, 4. Daha çok

Detaylı

Carinova. İkamet bakımı. Güvenilir ve yakın. www.carinova.nl

Carinova. İkamet bakımı. Güvenilir ve yakın. www.carinova.nl Carinova İkamet bakımı Güvenilir ve yakın www.carinova.nl Bakımlı ikamet Carinova İkamet bakımı ikamet ve bakım hizmetini altı ikamet ve bakım merkezinde ve iki hasta bakım evinde sunuyor. İkamet ve bakım

Detaylı

Sosyal Hizmet. De Wering sizinle...

Sosyal Hizmet. De Wering sizinle... Sosyal Hizmet (Özel)yaşamınızda geçici- zorluklar mı yaşıyorsunuz? Belirli sınırlarınızla karşı karşıya mı kaldınız? Bu sorunlarla birlikte yaşamayın, sosyal hizmet görevlilerimizin uzmanlığından ücretsiz

Detaylı

Artan endişeler ve Misilleme karşıtı politika

Artan endişeler ve Misilleme karşıtı politika Artan endişeler ve Misilleme karşıtı politika Yürürlük Tarihi: Eylül 2015 Revizyon Tarihi: Ekim 2018 İç ve dış kullanım içindir. İçindekiler Bu Politika kimler için geçerlidir?... 3 Endişeler nasıl ortaya

Detaylı

Göçmenlik ve iltica konuları ile ilgili yardıma mı ihtiyacınız var? Bilmeniz gerekenler

Göçmenlik ve iltica konuları ile ilgili yardıma mı ihtiyacınız var? Bilmeniz gerekenler Göçmenlik ve iltica konuları ile ilgili yardıma mı ihtiyacınız var? Bilmeniz gerekenler Göçmenlik ve iltica konuları hakkında yasal bir yardım arıyorsanız, bu rehber tam size göre demektir. Bu rehberde

Detaylı

İmza... Tarih... Bir klinik çalışmaya başlamadan önce gönüllülerin çalışmaya alınması için gerekenlerin planlanması

İmza... Tarih... Bir klinik çalışmaya başlamadan önce gönüllülerin çalışmaya alınması için gerekenlerin planlanması SÇP No: 5 Gönüllülerin seçilmesi ve kaydedilmesi Versiyon no: 2 Geçerlilik tarihi: Aralık 2015 Onaylayan: Prof. Dr. Hamdi Akan İmza... Tarih... I. Amaç Bir klinik çalışmaya başlamadan önce gönüllülerin

Detaylı

Credit and Investments Ombudsman Case Management Faks: 02 9273 8440 Posta: PO Box A252, Sydney South NSW 1235

Credit and Investments Ombudsman Case Management Faks: 02 9273 8440 Posta: PO Box A252, Sydney South NSW 1235 Şikayet Formu Bize Gönderin: Credit and Investments Ombudsman Case Management Faks: 02 9273 8440 : PO Box A252, Sydney South NSW 1235 Bu form, sizin şikayetinizi değerlendirmek ve araştırmak için bize

Detaylı

TASARRUF MEVDUATI SİGORTASI VE FİNANSAL İSTİKRAR FONU KESİN ALIM İŞLEMİ HAKKINDA TEBLİĞ

TASARRUF MEVDUATI SİGORTASI VE FİNANSAL İSTİKRAR FONU KESİN ALIM İŞLEMİ HAKKINDA TEBLİĞ R.G 58 27 Mart 2009 TASARRUF MEVDUATI SİGORTASI VE FİNANSAL İSTİKRAR FONU KESİN ALIM İŞLEMİ HAKKINDA TEBLİĞ AMAÇ 1. Tasarruf Mevduatı Sigortası ve Finansal İstikrar Fonu tarafından bankaların donuk kredilerinin

Detaylı

SİVİL TOPLUM KURULUŞLARININ GÜÇLENDİRİLMESİ MALİ DESTEK PROGRAMI. Başvuru Sahiplerinin Uygunluğu: Kimler Başvurabilir?

SİVİL TOPLUM KURULUŞLARININ GÜÇLENDİRİLMESİ MALİ DESTEK PROGRAMI. Başvuru Sahiplerinin Uygunluğu: Kimler Başvurabilir? SİVİL TOPLUM KURULUŞLARININ GÜÇLENDİRİLMESİ MALİ DESTEK PROGRAMI SIKÇA SORULAN SORULAR LİSTESİ Başvuru Sahiplerinin Uygunluğu: Kimler Başvurabilir? Soru 1: Sosyal güvenlik primi, vergi borcu ya da Ajanstan

Detaylı

Royal Visio Görme bozukluğu olanlar ve körler için uzmanlık merkezi

Royal Visio Görme bozukluğu olanlar ve körler için uzmanlık merkezi Royal Visio Görme bozukluğu olanlar ve körler için uzmanlık merkezi Geniş imkânlar Hollanda da binlerce insan, görme bozukluğu olarak adlandırılan kalıcı hâldeki kısmi veya tam görme kayıpları ile mücadele

Detaylı

İHTİYAÇ KREDİSİ BİLGİ ve TALEP FORMU TAHSİL EDİLECEK FAİZ, ÜCRET, MASRAF VE KOMİSYON TUTARLARI (*):

İHTİYAÇ KREDİSİ BİLGİ ve TALEP FORMU TAHSİL EDİLECEK FAİZ, ÜCRET, MASRAF VE KOMİSYON TUTARLARI (*): İHTİYAÇ KREDİSİ BİLGİ ve TALEP FORMU ÜRÜNE AİT BİLGİLER: Ürünün Adı İHTİYAÇ KREDİSİ Süresi (Vadesi) Kredinin Tutarı TAHSİL EDİLECEK FAİZ, ÜCRET, MASRAF VE KOMİSYON TUTARLARI (*): MASRAFIN ADI Faiz Oranı

Detaylı

Çocuklarım için en iyi olan çözümü bulma

Çocuklarım için en iyi olan çözümü bulma FAMILY DISPUTE RESOLUTION TURKISH Aile Hukuku Aile anlaşmazlık çözüm servisi Çocuklarım için en iyi olan çözümü bulma İyi sonuçlar, daha iyi çözümler, çocuklar için en iyisi Aile anlaşmazlık çözüm servisi

Detaylı

Bitödeme ürün ve hizmetlerini kullanmanız aşağıdaki koşulları otomatik olarak kabul ettiğiniz anlamına gelir.

Bitödeme ürün ve hizmetlerini kullanmanız aşağıdaki koşulları otomatik olarak kabul ettiğiniz anlamına gelir. GENEL ŞARTLAR Bitödeme ürün ve hizmetlerini kullanmanız aşağıdaki koşulları otomatik olarak kabul ettiğiniz anlamına gelir. Bitödeme ürün ve hizmetlerinin kullanılması sebebiyle, sözleşmenin ihlali, haksız

Detaylı

YILLIK MALİYET ORANININ HESAPLAMASI. I. Ödemeler ve Ücretler ile Kredi Tutarı Arasındaki Denkliği Gösteren Denklem

YILLIK MALİYET ORANININ HESAPLAMASI. I. Ödemeler ve Ücretler ile Kredi Tutarı Arasındaki Denkliği Gösteren Denklem Ek- 1 YILLIK MALİYET ORANININ HESAPLAMASI I. Ödemeler ve Ücretler ile Kredi Tutarı Arasındaki Denkliği Gösteren Denklem Aşağıda yer alan denklem, bir tarafta konut finansmanı kuruluşunca yapılan ödemelerin

Detaylı

TÜKETİCİ KREDİSİ SÖZLEŞMELERİ YÖNETMELİĞİ YAYIMLANDI

TÜKETİCİ KREDİSİ SÖZLEŞMELERİ YÖNETMELİĞİ YAYIMLANDI TÜKETİCİ KREDİSİ SÖZLEŞMELERİ YÖNETMELİĞİ YAYIMLANDI Tüketici Kredisi Sözleşmeleri Yönetmeliği ( Yönetmelik ) 22.05.2015 tarihli ve 29363 sayılı Resmi Gazete de yayımlanmıştır. Yönetmelik yayımı tarihinden

Detaylı

Hoşgeldiniz. Northern AMEP Konsorsiyumuna Hoşgeldiniz

Hoşgeldiniz. Northern AMEP Konsorsiyumuna Hoşgeldiniz Hoşgeldiniz Turkish Northern AMEP Konsorsiyumuna Hoşgeldiniz Northern AMEP Melbourne nın kuzey bölgesinde, kişilerin evlerine yakın bir eğitim merkezinde Yetişkin Göçmenler için İngilizce Programı (Adult

Detaylı

6563 sayılı Kanun. Ticari İletişim ve Ticari Elektronik İletiler Hakkında Yönetmelik

6563 sayılı Kanun. Ticari İletişim ve Ticari Elektronik İletiler Hakkında Yönetmelik 6563 sayılı Kanun Ticari İletişim ve Ticari Elektronik İletiler Hakkında Yönetmelik 9 Eylül 2015 Ticari İletişim ve Ticari Elektronik İletiler 6563 sayılı Elektronik Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun

Detaylı

MESAFELİ TÜKETİCİ KREDİSİ EK SÖZLEŞMESİ

MESAFELİ TÜKETİCİ KREDİSİ EK SÖZLEŞMESİ MESAFELİ TÜKETİCİ KREDİSİ EK SÖZLEŞMESİ BAŞVURU VE İLETİŞİM BİLGİLERİ Başvuru No: Ad: TCKN Soyad: Ev Adresi: İş Adresi: Cep Telefonu: İş Telefonu: Ev Telefonu: İletişim Adresi: İletişim Telefonu: İletişim

Detaylı

TÜRK TELEKOM BİRİKTİRME VE YARDIM SANDIĞI BORÇ VERME YÖNETMELİĞİ

TÜRK TELEKOM BİRİKTİRME VE YARDIM SANDIĞI  BORÇ VERME YÖNETMELİĞİ TÜRK TELEKOM BİRİKTİRME VE YARDIM SANDIĞI www.turktelekombys.com.tr BORÇ VERME YÖNETMELİĞİ Mayıs 2017 BORÇ VERME YÖNETMELİĞİ Konu Madde 1- Bu Yönetmeliğin konusu; Türk Telekom Biriktirme ve Yardım Sandığı

Detaylı

Digiturk dünyasına keyifli bir yolculuk

Digiturk dünyasına keyifli bir yolculuk Digiturk dünyasına keyifli bir yolculuk Merhaba, Digiturk e Hoş Geldiniz! Digiturk ün eğlenceli ve zengin dünyasında size yardımcı olabileceğini düşündüğümüz bazı konuları paylaşmak istiyoruz. Digiturk

Detaylı

Maaşını Ziraat ten alan çalışanlar, kendileri için hazırladığımız ayrıcalıklı dünyada ücretsiz bankacılık hizmetlerinden özel kredi imkânlarına kadar

Maaşını Ziraat ten alan çalışanlar, kendileri için hazırladığımız ayrıcalıklı dünyada ücretsiz bankacılık hizmetlerinden özel kredi imkânlarına kadar Maaşını Ziraat ten alan çalışanlar, kendileri için hazırladığımız ayrıcalıklı dünyada ücretsiz bankacılık hizmetlerinden özel kredi imkânlarına kadar sayısız artıya sahip oluyor. ZİRAAT, HER ZAMAN HER

Detaylı

Türkiye de Dünya Bankası: Öncelikler ve Programlar

Türkiye de Dünya Bankası: Öncelikler ve Programlar Türkiye de Dünya Bankası: Öncelikler ve Programlar Dünya Bankası Grubu Hakkında Dünya Bankası nedir? 1944 te kurulan Banka, kalkınma desteği konusunda dünyanın en büyük kaynağıdır 184 üye ülke sahibidir

Detaylı

Tecavüz veya diğer cinsel saldırıya uğramış 18 yaşından küçük gençler için

Tecavüz veya diğer cinsel saldırıya uğramış 18 yaşından küçük gençler için Tecavüz veya diğer cinsel saldırıya uğramış 18 yaşından küçük gençler için Içerik Bu kitapçık, cinsel saldırıya maruz kalmış kişiler için hazırlanmıştır. Tecavüzü veya cinsel saldırıyı polise ihbar ettiğiniz

Detaylı

Victoria da Bebeklere İşitme Tarama Programı. Bebeğinizin işitme taraması

Victoria da Bebeklere İşitme Tarama Programı. Bebeğinizin işitme taraması Victoria da Bebeklere İşitme Tarama Programı Bebeğinizin işitme taraması Yeni doğmuş bebeğin işitme taraması nedir? Bebeğinize, doğumundan kısa bir zaman sonra bir dizi rutin kontrollar uygulanacaktır.

Detaylı

Danışmanlık, yardım ve tedavi hizmetlerimiz ( Vi ger råd, stöd och behandling på turkiska)

Danışmanlık, yardım ve tedavi hizmetlerimiz ( Vi ger råd, stöd och behandling på turkiska) 1(7) Informationsenheten Broschyren "Vi ger råd, stöd och behandling" på andra språk 2009 juli Danışmanlık, yardım ve tedavi hizmetlerimiz ( Vi ger råd, stöd och behandling på turkiska) Elinizdeki bu yazı

Detaylı

VODAFONE 958 BRANDY CİHAZ KAMPANYASI TAAHHÜTNAMESİ

VODAFONE 958 BRANDY CİHAZ KAMPANYASI TAAHHÜTNAMESİ ye, (kısaca Vodafone ) tarafından yürütülen Vodafone 958 Brandy Cihaz Kampanyası ndan ( Kampanya ) yararlanmak istemem sebebiyle.../.../... tarihli, [...] numaralı GSM hattı için imzaladığım Vodafone Tip

Detaylı

Amaç. Ödeme esasları. Borcun hesaplanması

Amaç. Ödeme esasları. Borcun hesaplanması T.C. Ziraat Bankası A.Ş. ve Tarım Kredi Kooperatifleri tarafından Üreticilere Kullandırılan ve Sorunlu Hale Gelen Tarımsal Kredilerin Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Kanunu, Yasası 4872 sayılı, numaralı,

Detaylı

Google a Aittir ve Gizlidir

Google a Aittir ve Gizlidir Google a Aittir ve Gizlidir İçindekiler Geribildiriminize yanıt olarak yaptığımız değişiklikler Karşılaşabileceğiniz iki kullanıcı arayüzü tasarımı Yeni Fatura Özeti sayfası Güncellenmiş Faturalandırma

Detaylı

İNSAN KAYNAKLARININ GELİŞTİRİLMESİ MALİ DESTEK PROGRAMI SIKÇA SORULAN SORULAR LİSTESİ -1-

İNSAN KAYNAKLARININ GELİŞTİRİLMESİ MALİ DESTEK PROGRAMI SIKÇA SORULAN SORULAR LİSTESİ -1- SORU 1 CEVAP 1 Projelerde ortak zorunlu mudur? Eğer zorunlu ise ortak sayısını artırmanın artı puan değeri var mıdır? Projelerde ortaklık oluşturulması zorunlu değildir. Bununla birlikte başvuru rehberinin

Detaylı

Soru ve önerileriniz için, adresini ziyaret edebilir ve/veya adresine e-posta gönderebilirsiniz.

Soru ve önerileriniz için,  adresini ziyaret edebilir ve/veya adresine e-posta gönderebilirsiniz. Değerli Meslektaşım Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği olarak, sizlerin beklentilerini en yüksek kalitede karşılamak adına TÜRMOBKart çalışmamızı sizlerin

Detaylı

Hızlı Başlangıç Kılavuzu

Hızlı Başlangıç Kılavuzu Hızlı Başlangıç Kılavuzu Güvenli erişim, paylaşım ve dosya depolama sayesinde her yerde daha fazlasını yapın. Office 365 aboneliğinizde oturum açın ve uygulama başlatıcıdan SharePoint'i seçin. Arama Siteler,

Detaylı

VODAFONE SAMSUNG GALAXY POCKET S5301 CİHAZ KAMPANYASI TAAHHÜTNAMESİ

VODAFONE SAMSUNG GALAXY POCKET S5301 CİHAZ KAMPANYASI TAAHHÜTNAMESİ ye, (kısaca Vodafone ) tarafından yürütülen Vodafone Samsung Galaxy Pocket S5301 Cihaz Kampanyası ndan ( Kampanya ) yararlanmak istemem sebebiyle.../.../... tarihli, [...] numaralı GSM hattı için imzaladığım

Detaylı

Aktivist Programı - Başvuru. Kimler Başvurabilir

Aktivist Programı - Başvuru. Kimler Başvurabilir Aktivist Programı - Başvuru Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu, Türkiye deki aktif bireylerin, sivil toplum örgütlerinin ve platformların desteklenmesi amacıyla 2012 yılı sonlarında Sivil Düşün AB Programını

Detaylı