BWS yoluyla ayrık mil PTO sunun etkinleştirilmesi. İşlevle ilgili genel bilgiler. Araç hareket halinde ve sabitken çalışma

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "BWS yoluyla ayrık mil PTO sunun etkinleştirilmesi. İşlevle ilgili genel bilgiler. Araç hareket halinde ve sabitken çalışma"

Transkript

1 İşlevle ilgili genel bilgiler İşlevle ilgili genel bilgiler Ayrık mil PTO'su çoğunlukla çok büyük güç çıkışları gerektiğinde kullanılır. Avantajı yarı millerin devreden çıkarılması ve tüm gücün PTO'yu çalıştırmak için kullanılabilmesidir. PTO, şanzıman ve arka aks arasındadır. Not: Ayrık mil PTO'su sadece BWS kumanda ünitesi tarafından kontrol edilebilir. Bu şekilde araçtaki diğer kontrol üniteleri PTO'nun devrede olduğu bilgisini alır. Bu, motor devri kontrolü gibi maddelerin düzgün çalışması için gereklidir. Araç hareket halinde ve sabitken çalışma Yarım aks millerine giden güç aktarımı devreden çıkarıldığından normalde fonksiyon sabit işlem için kullanılır. Araç hareket halindeyken çalışmak mümkündür, örneğin yol temizleme amaçlı araçlarda. Bu durumda normal motor dışında bir güç kaynağı araç yarı millerine bağlanmalıdır, örneğin hidrolik tahrik. 11:60-06/09 Yayım 8 tr-tr 1 (18)

2 İşlevle ilgili genel bilgiler Düz vites PTO'nun çalışması sırasında şanzımanda oluşan ısıyı en aza indirmek için düz vitesin ana şanzımanda kullanılması çok önemlidir. Düz vites, vitesin şanzımanda 1:1 vites oranı olacak şekilde seçilmesi anlamına gelir. Overdrive'lı şanzımanda (GRSO) sonraki en yüksek vites kullanılmalıdır. Overdrive'sız şanzımanda (GRS, GRS) en yüksek vites kullanılmalıdır. Allison şanzımanlarda 4. vites düz vitestir. PTO, bu dokümandaki talimatlara göre devreye alınırsa Opticruise veya Allison kontrol ünitesi, aşağıdaki koşullar yerine getirildiğinde düz vitesi otomatik olarak devreye alacaktır. Kontrol ünitesi bir onay sinyali almıştır: Vites kolu D konumuna ve otomatik konuma (Opticruise) veya Sürüş konumuna (Allison) alınmıştır. Debriyaja basılmıştır (tam otomatik Opticruise için geçerli değildir). Not: Bu çalıştırma, PTO'nun her devreye alınmasında sürücünün düz vitese geçmesinin gerekmediği anlamına gelir. 11:60-06/09 Yayım 8 tr-tr 2 (18)

3 İşlevle ilgili genel bilgiler Onay sinyali PTO'nun etkinleştirildiği gösterge bütününde görüntülenir. PTO devreye alındığında ve yarı miller devreden çıkarıldığında teyit sinyali her zaman BWS kontrol ünitesine gönderilmelidir. Onay sinyali her zaman topraklama sinyalidir. Kontrol ünitesi araçtaki diğer araçları bilgilendirir. Vitese takılı olduğunda ve el freni devreye alındığında, örneğin sabit çalıştırma sırasında PTO durumunun motor devrinin kontrolüne izin vermesi gereklidir. Araç hareket halindeyken ve vitese takılıyken tekerlek frenleri kullanıldığında PTO'nun durumunun motor devir kontrolüne izin vermesi gereklidir. Bu, örneğin yol temizleme araçları hidrolik olarak çalıştırıldığında araç PTO tarafından çalıştırıldığında meydana gelir. Yeni gösterge bütününde PTO'nun devreye sokulması için onay Tekerlek devirleri ve kardan mili hızlarına dayalı olarak hız hesaplamalarındaki farklılıklar yüzünden oluşan hata kodlarını önlemek için çeşitli kontrol ünitelerinin PTO durumunu bilmesi gereklidir. Kardan mili devri değil, tekerlek devri 0 olduğundan PTO kullanılırken fark oluşur. Eski gösterge bütününde PTO'nun devreye sokulması için onay :60-06/09 Yayım 8 tr-tr 3 (18)

4 İşlevle ilgili genel bilgiler Motor devri kontrolü Ayrık mil PTO'su bu dokümandaki talimatlara göre devreye alınmışsa normalde güç aktarım mekanizmasını korumak için normalde kullanılan belli koşullar çalışmaz. Bu uygulamanın 1. PTO devreye alındığında, Scania motor devri kontrolüne alternatif olarak Uzaktan motor devri kontrolünü tavsiye eder. Motor devri kontrolü ile ilgili daha fazla bilgi Motor devri başlığı altındaki belgelerde mevcuttur. Başka bir motor devri kontrolü seçeneği kullanılırsa; örneğin El gazı veya Sınırlı el gazı gibi, aşağıdakiler meydana gelebilir: Beklenen araç hızı 20 km/sa'ten fazlaysa motor kontrol ünitesi, motor devrinin kontrol edilmesini değil araç hızının kontrol edilmesine geçer. Bu, yol hız sensörü hareket ettirilmediğinde meydana gelir. Sonraki bölüme bakın. Debriyaj ve fren pedallarına basmak motor devri kontrolünü devreden çıkarır. 1. motor devrini kontrol etmek için bu gereklidir. Motor ve frenlerin birbirlerine karşı çalışmalarını önlemek için normalde motor devrini rölantiye düşüren standart emniyet koşulları: a)servis freni veya el freni bir vitese geçildiğinde ve kavrama pedalına basılmadığında uygulanır. b)servis freni veya el freni tork dönüştürücüsü mekanik dişlisi (kilitleme) etkinleştirildiğinde tork dönüştürücüsü olan araçlara uygulanır 11:60-06/09 Yayım 8 tr-tr 4 (18)

5 İşlevle ilgili genel bilgiler Yol hız sensörünün hareket ettirilmesi Yol hız sensörü, aşağıdaki nedenlerle kardan mili üzerine, ayrık mil PTO'sunun arkasına yerleştirilmelidir. Yol hız sensörü, PTO'nun çalışması sırasında da doğru hızı gösterecektir. Takograf, doğru araç kullanımını kaydedecektir. Fren ve şanzıman kontrol ünitelerindeki geçici hata kodları dikkate alınmayacaktır. Bu hata kodları çalışmayı engellemez, ancak gerçek hataların belirlenmesini zorlaştırır. Motor devri El gazı ya da Sınırlı el gazı işlevince kontrol edildiğinde, yol hız sensörü 20 km/sa üzerinde hızlar kaydediyorsa motor regülatörü sabit hız kontrol moduna geçecektir. Mafsallı aks hidrolik kalkışı sürüşünde, motor devri kontrol seçeneklerini kullanmaktan kaçının. Kardan mili devri kaydedilmediği sürece Opticruise sürücünün vites değiştirmesine izin verir. 11:60-06/09 Yayım 8 tr-tr 5 (18)

6 İşlevle ilgili genel bilgiler Devreye alma ve devreden çıkarma koşulları Ayrık mil PTO'sunu devreye alma ve devreden çıkarma mantığı normalde kaporta için seçilen ekipmanda bulunur. Ek olarak BWS kontrol ünitesinde sayısız genişletilmiş koşul da ayarlanabilir. Örnek: Motor devri kontrolü ile ilgili daha fazla bilgi Motor devri kontrolüne genel bakış belgesinde bulunabilir. Ek freni koşulları Boş vites konum koşulları Devreye sokma için üst motor devri limiti Devreye sokma için alt motor devri limiti Devreye sokma için üst araç hızı Devreye sokma için alt araç hızı Gaz pedalının devreden çıkarılması Tavsiyeler: El f devreye alma ve devreden çıkarma koşullarını her zaman kullanın. Araç kaportasında büyük aralıklı, hava köprüsü veya benzer parçalı beton pompası olduğunda gaz pedalını devreden çıkarmayı kullanın. Motor devri kontrol modları 1, 3 ve 4 için geçerlidir. 11:60-06/09 Yayım 8 tr-tr 6 (18)

7 İşlevle ilgili genel bilgiler Tam otomatik Opticruise Tam otomatik Opticruise olan araçlarda gaz pedalı debriyajı kontrol eder. Aşağıdakiler, debriyaj kontrolü için geçerlidir: Gaz pedalı basılı olduğunda debriyaj kapanır. Debriyajın kapanması gaz pedalına ne kadar basıldığına bağlı olarak kontrol edilir. Gaz pedalına ne kadar çok basılıra, o kadar çabuk kapanır. Debriyaj tam kapanmadan gaz pedalı bırakılırsa debriyaj açılır. PTO'yu devreden çıkartmak için sürüş modu seçicisini N'ye (boş vites) getirin. Not: Mafsallı aks hidrolik kalkışı ile işlemde frenleme parametresi, fren pedalına basıldığında debriyajın açılması mı yoksa kapalı kalması mı gerektiğini kontrol eder. Debriyaj için varsayılan değer açıktır. Devreden çıkarma için koruyucu mantık PTO devreden çıkarıldığında ve tahrik aksları tekrar devreye alındığında ana şanzımandaki kardan milinin dönüş hızı ve torku devreye alma ve devreden çıkarma için yeterince düşük olan seviyelere indirilmelidir. Normalde kullanıcı bunu, PTO anahtarını kapamadan önce ana şanzımanı boşa alarak yapar. Not: Mekanik hasara yol açabilecek operatör hatalarına karşı aracı korumak için Scania bir koruma devresinin bağlanmasını tavsiye etmektedir. Koruma devresinin fonksiyonu, çıkan dönüş hızı yeterince yavaşlayana dek PTO'yu devrede tutmaktır. 11:60-06/09 Yayım 8 tr-tr 7 (18)

8 Şasi koşulları Şasi koşulları Genel bilgiler Fonksiyon, bu bölümdeki özetlerdeki şasi seri numaralı araçlara bağlanabilir. Düşük şasi seri numaralı araçlarda belirli bir çalıştırma durumu gerekliyse bağlantının nasıl yapılacağıyla ilgili bilgi için bir Scania bayisiyle temas kurun. Not: Araçların şasi seri numarası serilerindeki farkın araç sabit ve hareket halindeyken çalışma amaçlı olduğuna dikkat edin. 11:60-06/09 Yayım 8 tr-tr 8 (18)

9 Şasi koşulları Sabit çalışan araçlar Opticruise'lu veya Opticruise'suz manüel şanzımanlı araçlar: Otomatik şanzımanlı araçlar: Araç üretim süresi Araç üretim süresi Üretim sahası Şasi seri numarası Üretim sahası Şasi seri numarası Södertälje Södertälje Zwolle Zwolle Angers Angers Araç hareket halindeyken çalışan araçlar Euro3 motorlu araçlar: Euro 4, Euro 5 ve Euro 6 motorlu araçlar: Araç üretim süresi Araç üretim süresi Üretim sahası Şasi seri numarası Üretim sahası Şasi seri numarası Södertälje Södertälje Zwolle Zwolle Angers Angers :60-06/09 Yayım 8 tr-tr 9 (18)

10 Şasi koşulları Tüm şanzıman alternatifleri için zorunlu seçenek Fabrikadaki hazırlıklar Seçenek Alternatif Varyant kodu BWS Var 3319A Ayrık mil PTO'sunun elektrikli hazırlığı Var 3545A Not: Müşteri seçeneği 3545A sadece elektrikle ilgili hazırlığı kapsar. Üstyapı imalatçısı anahtarlar, gösterge lambaları, solenoid, PTO ve onay sensörünün kendisini takmalıdır. Şekilde 3319A ve 3545A müşteri seçenekleri genel olarak gösterilmektedir. V152 ve C231 sol şasi elemanının içine yerleştirilmiştir. C231 konektör olmadan durdurulur. C A 3319 A 3545 A :60-06/09 Yayım 8 tr-tr 10 (18)

11 Bağlantı talimatları Bağlantı talimatları Alternatif 1: Opticruise'lu veya Opticruise'suz manüel şanzıman Bağlantıyla ilgili genel bilgiler Yol hız sensörü, ayrık mil PTO'sunun arkasındaki kardan miline doğru hareket ettirilir. Opticruise için: Teyit sinyali devreye alındığında Opticruise otomatik olarak düz vitesi seçer. Debriyaja basıldığında vites etkinleştirilir. PTO'nun çalışması sırasında Opticruise manuel modu her zaman devreye alır. Düz vites ayarlanmamışsa sürücü, PTO'nun her devreye alınışında bu vitese geçmelidir. Yol hızı sensörü Scania, yol hız sensörü çıkış kardan miline hareket ettirildiğinde orijinal palstakiyle aynı sayıda diş kullanılmasını tavsiye etmektedir. Diş sayısı (devir başına pals) değiştirilirse SOPS dosyası SDP3'ü (Scania Diagnos & Programmer 3) kullanarak güncellenmelidir. Aşağıdaki değişkenler mevcuttur: Seçenek Yol hız sensörleri için sabit dönüş devri Devir başına düşen pals A D Varyant kodu Örnek: Beton pompalı kamyon Scania, transfer kutusu ve ayrık mil PTO'su kombinasyonunu tavsiye etmediği için transfer kutusu 1541Bvaryant kodu tabloda gösterilmemektedir. 11:60-06/09 Yayım 8 tr-tr 11 (18)

12 Bağlantı talimatları Sinyal tipi ve işlev etkinleştirmesi Sinyal tipi Sinyal yönü Notlar C260-4'a şasi bağlantısı a Giriş PTO'yu devreye alan solenoidin devreye alınması C260-3 ile şasi bağlantısı Giriş Aktifleştirilmiş PTO için onay sinyali b a. Alternatif olarak C260-5 (+24 V'la devreye alma) veya C veya C (harici CAN) kullanılabilir. SDP3'ü kullanarak ayarlanır. b. Mafsallı aks hidrolik kalkışı devreye girdiğinde gösterilmelidir. Örneğin, motor devrinin kontrolüne sadece bundan sonra izin verilir. SDP3 kullanılarak ayarlanabilen parametreler Not: Tablodaki önerilere, özellikle de aşağıdaki değişkenlere uyunuz: Diğer ekipmandan onay El freni çekili olduğundaki koşullar (diğer donanım) Değişken Olası değer Fabrikadan Bu bağlantı için Sistem PTO 3 veya başka donanım aktivasyon sinyali Aktif düşük Aktif düşük Aktif düşük için sinyal girişinin seçimi Aktif yüksek CAN PTO 3 veya diğer ekipmanlardan onay Var Var Var Yok PTO 3 için lamba göstergesi (gösterge lambası) Var Yok Var BWS Yok Yok Aktivasyon tipi (PTO 3 veya diğer donanım) Manüel Manüel Manüel Otomatik Otomatik Sürüş konumu Sürüş konumu 11:60-06/09 Yayım 8 tr-tr 12 (18)

13 Bağlantı talimatları Değişken Olası değer Fabrikadan Bu bağlantı için Sistem Uygulanan el freni için koşullar (PTO 3 veya başka donanım) Boş vites koşulları (PTO 3 veya başka donanım) Bir Yok Bir İki İki Yok Bir a Yok Bir a İki a İki a Yok Mafsallı aks hidrolik kalkışıyla çalışma sırasında Kavramayı açın Kavramayı açın Kavramayı açın GMS fren yapma b Debriyajı kapalı tutun Debriyajı kapalı tutun Devreden çıkarma alt sınırı, motor devri (PTO Alt sınır yok Alt sınır yok Alt sınır yok 3 veya başka donanım) r/min r/min Devreden çıkarma üst sınırı, motor devri (PTO Üst sınır yok Üst sınır yok Üst sınır yok 3 veya başka donanım) r/min r/min Devreden çıkarma alt sınırı, araç hızı (PTO 3 Alt sınır yok Alt sınır yok Alt sınır yok BWS veya başka donanım) km/h km/h Devreden çıkarma üst sınırı, araç hızı (PTO 3 Üst sınır yok Üst sınır yok Üst sınır yok veya başka donanım) km/h km/h Silindir dengeleme Etkin Etkin Etkin EMS Etkin değil Etkin değil a. Manuel şanzımanlı araçlarda bu koşullar şanzımana ayrı bir boş konum sensörü takılmasını gerektirir. b. Bu parametre 23 Ekim 2012'de kullanılmaya başlanmıştır. BWS 11:60-06/09 Yayım 8 tr-tr 13 (18)

14 Bağlantı talimatları Parça bilgisi ve bağlantı konumları 1 Anahtar Kapatma S171 Üstyapı imalatçısı tarafından takılmış 2 Onay sensörü Üstyapı imalatçısı tarafından takılmış S171 3 Solenoid Üstyapı imalatçısı tarafından takılmış Kablo kesit alanı en az 1.5 mm 2 olmalıdır. Topraklama ve konektörler fabrikada takılır. Parçalar Scania bayilerinden bulunabilir. C C260 1 C493 C V152 S231 2 S231 V :60-06/09 Yayım 8 tr-tr 14 (18)

15 Bağlantı talimatları Alternatif 2: Otomatik şanzıman Bağlantıyla ilgili genel bilgiler Yol hız sensörünü hareket ettirmek için seçenek 1'e bakın. PTO'nun devreye alınmasını ve devreden çıkarılmasını kontrol eden koşullar SPD3 kullanılarak BWS kontrol ünitesinde (aşağıdaki şekle bakın) ayarlanır. Değiştirilebilir parametrelerin özeti seçenek 1'de bulunabilir. PTO'nun mekanik olarak devreye alınması solenoid tarafından yapılır. Onay sensörü tahrik akslarının devreden çıkarıldığını ve PTO'nun devreye alındığını belirtir, lamba 2 ise değişikliği sürücüye gösterir. Röle A, C449 pim 6 ve C449 pim 4 arasında kısa devre yapar. Kısa devre, sürüş akslarının devreden çıkarıldığını ve PTO'nun devreye alındığını şanzıman kontrol ünitesine bildirir. Araçtaki diğer kontrol ünitelerindeki değişikliği göstermek için, röle B C260 pim 3'e şasiye kısa devre yaptırır. C449 pim 5, şanzımanın dördüncü viteste kilitlendiğini gösterdiğinde röle C devreye alınır (Allison fonksiyonu Lock-up 4th gear). Röleyi devreye alan güç aktif düşüktür (topraklama). Lamba 3, şanzımanda düz vitesin devreye alındığını ve motor devri ve torkunun yükseltilmeye başlamasına izin verildiğini gösterir. Örnek: Motoru su pompasıyla çalıştırın :60-06/09 Yayım 8 tr-tr 15 (18)

16 Bağlantı talimatları Allison şanzımanının tekrar programlanması Allison şanzıman kontrol ünitesi Pump Mode Program içeren, amaca uygun olarak tasarlanmış bir Novation package,'ne tekrar programlanmalıdır. Tekrar programlama Allison bayisi veya atölyesi tarafından yapılır. Bu örnek Allison Meslek Paketi 124, İtfaiye ve Acil Durum Araçlarına dayalıdır. Bu örneğin avantajı tüm elektrik kablolarına ve pinlere C449 konektörden ulaşılabilmesidir. Diğer seçimler pimlerin değiştirilmesini gerektirir. İlgili Vocation Packageiçin Allison bağlantı talimatlarıyla her zaman karşılaştırın. Not: SDP3, sadece Scania tarafından programlanmış olan bir Meslek Paketi'ni tanıyacaktır. Bunun nedeni parça numarasının geçerli olmamasıdır. Arıza kodları okunabilir ancak açıklayıcı metne bağlanmaz. 11:60-06/09 Yayım 8 tr-tr 16 (18)

17 Bağlantı talimatları Parça bilgisi ve bağlantı konumları 1 Anahtar Kapatma Üstyapı imalatçısı tarafından takılmış 2 Lamba 1 Üstyapı imalatçısı tarafından takılmış 3 BWS Zorunlu seçenek Scania tarafından takılmıştır 4 Solenoid Üstyapı imalatçısı tarafından takılmış 5 Onay sensörü Üstyapı imalatçısı tarafından takılmış 6 Lamba 2 Üstyapı imalatçısı tarafından takılmış 7 Röle A Üstyapı imalatçısı tarafından takılmış 8 Röle B Üstyapı imalatçısı tarafından takılmış 9 Röle C Üstyapı imalatçısı tarafından takılmış 10 Lamba 3 Üstyapı imalatçısı tarafından takılmış +24V 1 C BWS C C V C GMS Allison:143 Allison:117 Allison:103 Allison: Şekildeki gri alanlar Scania tarafından hazırlananları gösterir. Beyaz alanlar kaporta üreticisinin yapması gereken bağlantıları gösterir. Parçalar Scania bayilerinden bulunabilir. 11:60-06/09 Yayım 8 tr-tr 17 (18)

18 Bağlantı talimatları Ayırma koruyucu mantığı örneği Sağdaki şekildeki kesiksiz çizgiler ayrı mil PTO'sunun koruyucu mantığının Allison şanzımanla bağlantısını gösterir. Bu örnek Allison Meslek Paketi 124, İtfaiye ve Acil Durum Araçlarına dayalıdır. Koruyucu mantık, ayrılmanın şanzıman dönüş hızının yeterince düşük olmasından önce yapılmasını önler. C449 pim 10, şanzımandan çıkış mili hızının belli bir dönüş hızının üzerinde olduğunu belirttiği sürece, röle giriş C493 pim 3'ü etkinleştirecektir (şasi bağlantısı). Dönüş hızı seviyesi Allison bayisi veya atölyesi tarafından kontrol edilebilir. Gönderilen C493 pim 14'ü devreye alma ve devreden çıkarma mantık koşulları BWS kontrol ünitesinde SDP3'ü kullanılarak belirlenir. Girilen C493 pin 3 ve gönderilen C493 pin 14'e SP3'te PTO1 başka ekipman) adı verilir ve Diğer donanıma ayarlanmalıdır. Diyotlar BWS kontrol ünitesinin çıkışlarındaki ters voltajı önler. 1 Röle Üstyapı imalatçısı tarafından takılmış 2 BWS Zorunlu seçenek Scania tarafından takılmıştır 3 Diyotlar Üstyapı imalatçısı tarafından takılmış Kablo kesit alanı en az 1.5 mm 2 olmalıdır. Kabloları üstyapı imalatçıları takar. Parçalar Scania bayilerinden bulunabilir. +24V C BWS 3 C C V +24V Allison şanzımanlı ayırma koruyucu mantığı Daha fazla bilgi Güvenlik uyarıları belgesinde mevcuttur. GMS C449 8 Allison:143 6 Allison:117 4 Allison:103 5 Allison: Allison: :60-06/09 Yayım 8 tr-tr 18 (18)

Mafsallı aks PTO sunun etkinleştirilmesi. İşlev

Mafsallı aks PTO sunun etkinleştirilmesi. İşlev İşlev İşlev Fonksiyon PTO'nun sürücü alanından ve kabinin dışından etkinleştirilmesi için kullanılır. PTO, BCI kontrol ünitesi tarafından kontrol edilmektedir. PTO'nun doğru bir şekilde çalışmasının kontrolü

Detaylı

Boşaltma sırasında motor devri kontrolü. Arkaplan

Boşaltma sırasında motor devri kontrolü. Arkaplan Arkaplan Arkaplan Kanca kaldıraç dişlisi veya damper gövdesi kullanıldığında, araç sabit iken gövdenin çalışmasını kolaylaştırmak için motor devrinin geçici olarak arttırılması önerilebilir. Sürüş modu

Detaylı

BWS üzerinden bir EK PTO'sunun etkinleştirilmesi. Genel bilgiler. Güvenlik koşulları. Değişmez güvenlik koşulları. Seçilebilir güvenlik koşullar:

BWS üzerinden bir EK PTO'sunun etkinleştirilmesi. Genel bilgiler. Güvenlik koşulları. Değişmez güvenlik koşulları. Seçilebilir güvenlik koşullar: Genel bilgiler Genel bilgiler EK PTO Etkinleştirme işlevinin amacı; volan tahrikli PTO'yu sürücü alanından ve/ veya kabinin dışından, tercihen motorun uzaktan çalıştırılması ve kapatılması işlevleriyle

Detaylı

PTO'ların kontrolü. Genel bilgiler

PTO'ların kontrolü. Genel bilgiler Genel bilgiler Genel bilgiler Aracın BCI (Üstyapı İletişim Sistemi) kontrol ünitesi aracılığıyla PTO'nun kontrolü İşlev yalnızca araçta PTO varsa kullanılabilir. Araç PTO ile donatılmışsa, BCI için bir

Detaylı

Otomatik bir şanzımandaki PTO'nun etkinleştirilmesi

Otomatik bir şanzımandaki PTO'nun etkinleştirilmesi İşlevle ilgili genel bilgiler İşlevle ilgili genel bilgiler Otomatik vites kutusundaki (Allison) PTO etkinleştirmesi işlevi sürücü alanı ve kabinin dışından PTO etkinleştirmesi için tasarlanmıştır. Bu

Detaylı

EG PTO'ların etkinleştirilmesi. İşlev. PTO'ların nasıl birleştirilebileceği ile ilgili bilgiler PTO kombinasyonları belgesinde bulunabilir.

EG PTO'ların etkinleştirilmesi. İşlev. PTO'ların nasıl birleştirilebileceği ile ilgili bilgiler PTO kombinasyonları belgesinde bulunabilir. İşlev Fonksiyon PTO'nun sürücü alanından ve kabinin dışından etkinleştirilmesi için kullanılır. PTO, BCI kontrol ünitesi tarafından kontrol edilmektedir (Bodywork Communication Interface). PTO'nun ne zaman

Detaylı

EG PTO'ların etkinleştirilmesi. İşlev

EG PTO'ların etkinleştirilmesi. İşlev İşlev EG PTO'ların etkinleştirilmesi Fonksiyon PTO'nun sürücü alanından ve kabinin dışından etkinleştirilmesi için kullanılır. PTO, BCI kontrol ünitesi tarafından kontrol edilmektedir (Bodywork Communication

Detaylı

ED PTO etkinleştirmesi. İşlev

ED PTO etkinleştirmesi. İşlev İşlev ED PTO etkinleştirmesi Fonksiyon PTO'nun sürücü alanından ve kabinin dışından etkinleştirilmesi için kullanılır. PTO, BCI kontrol ünitesi tarafından kontrol edilmektedir. Bir ED PTO'su diğer PTO'lar

Detaylı

Otomatik şanzıman PTO etkinleştirmesi. Fonksiyon

Otomatik şanzıman PTO etkinleştirmesi. Fonksiyon Fonksiyon Fonksiyon Fonksiyon PTO'nun sürücü alanından ve kabinin dışından etkinleştirilmesi için kullanılır. PTO, BCI kontrol ünitesi (Bodywork Communication Interface) ile kontrol edilir. PTO'ların nasıl

Detaylı

COO üzerinden EG PTO'sunun etkinleştirilmesi. İşlevle ilgili genel bilgiler. Etkinleştirme koşulları

COO üzerinden EG PTO'sunun etkinleştirilmesi. İşlevle ilgili genel bilgiler. Etkinleştirme koşulları İşlevle ilgili genel bilgiler İşlevle ilgili genel bilgiler nı içeren bu işlev açıklaması, koordinatörün şanzıman tahrikli PTO'nun etkinleştirilmesini kontrol ettiği araçlar için geçerlidir. EG PTO nun

Detaylı

Otomatik boş vites. Genel PGRT

Otomatik boş vites. Genel PGRT Genel Genel Bu fonksiyon aşağıdaki fonksiyonlara sahip araçlarda bulunur: Otomatik şanzıman Tam otomatik Opticruise (debriyaj pedalsız araçlar) Sürücü konforunu arttırmak amacıyla, el freni uygulandıktan

Detaylı

Otomatik şanzıman PTO etkinleştirmesi. İşlev

Otomatik şanzıman PTO etkinleştirmesi. İşlev İşlev İşlev Fonksiyon PTO'nun sürücü alanından ve kabinin dışından etkinleştirilmesi için kullanılır. PTO, BCI kontrol ünitesi tarafından kontrol edilmektedir. PTO'nun doğru bir şekilde çalışmasının kontrolü

Detaylı

Aracın hızını sınırlama fonksiyonları. Fonksiyonlarla ilgili genel bilgiler. Hız sınırlayıcılar arasında öncelik sırası.

Aracın hızını sınırlama fonksiyonları. Fonksiyonlarla ilgili genel bilgiler. Hız sınırlayıcılar arasında öncelik sırası. Fonksiyonlarla ilgili genel bilgiler Fonksiyonlarla ilgili genel bilgiler Scania hız sınırlama için üç fonksiyon sunar. Bu fonksiyonlar, örneğin çöp kamyonları, itfaiye araçları ve ağır mallar taşıyan

Detaylı

Boşaltma sırasında motor devri kontrolü. Arkaplan

Boşaltma sırasında motor devri kontrolü. Arkaplan Arkaplan Arkaplan Kana kaldıraçlı kamyonu veya damperli gövdeyi kullanırken aracın manevra yapmasını kolaylaştırmak için, motor devrini geçici olarak arttırmak olumlu olabilir. Sürüş modu boş vites haricindeki

Detaylı

Sabit yükseltilmiş rölanti hızı (UF 221) Sabit yükseltilmiş rölanti devri ile ilgili genel. Etkinleştirme. Etkisizleştirme

Sabit yükseltilmiş rölanti hızı (UF 221) Sabit yükseltilmiş rölanti devri ile ilgili genel. Etkinleştirme. Etkisizleştirme Sabit yükseltilmiş rölanti devri ile ilgili genel bilgiler Sabit yükseltilmiş rölanti devri ile ilgili genel bilgiler Sabit yükseltilmiş rölanti devri işlevi, bazı durumlarda motor rölanti devrini kontrol

Detaylı

Motorun kapatılmasının izlenen uzaktan devreye sokulması

Motorun kapatılmasının izlenen uzaktan devreye sokulması Açıklama Açıklama Motorun kapatılmasının izlemeli uzaktan etkinleştirmesi işlevi (motor durdurma 2) motoru kabinin dışından kapatmak için kullanılır. Bu motorun uzaktan etkinleştirilmesinden daha güvenli

Detaylı

Sesli uyarının uzaktan etkinleştirilmesi. Açıklama

Sesli uyarının uzaktan etkinleştirilmesi. Açıklama Açıklama Açıklama Sesli uyarının uzaktan etkinleştirmesi fonksiyonu, üstyapı donanımı tarafından kombinasyon aygıtındaki sesli uyarıyı etkinleştirmek için kullanılır. Fonksiyonu etkinleştirmek için aşağıdaki

Detaylı

Uzaktan motor devri kontrolü. Motor devrinin uzaktan kumandası ile ilgili genel bilgiler. Araç hızı

Uzaktan motor devri kontrolü. Motor devrinin uzaktan kumandası ile ilgili genel bilgiler. Araç hızı Motor devrinin uzaktan kumandası ile ilgili genel bilgiler Motor devrinin uzaktan kumandası ile ilgili genel bilgiler Motor devrinin uzaktan kontrol edilmesi işlevi 2 değişik şekilde mevcuttur: Motor Hızı

Detaylı

Uzaktan el gazı kontrolü. Açıklama. Genel. Koşullar. Etkinleştirme

Uzaktan el gazı kontrolü. Açıklama. Genel. Koşullar. Etkinleştirme Açıklama Açıklama Genel Uzaktan el gazı fonksiyonu; el gazı, sınırlı el gazı ve artırılmış rölanti fonksiyonlarının uzaktan kumandası için kullanılmaktadır. Koşullar Fonksiyon, sadece el freni uygulanırken

Detaylı

BWS üzerinden bir EG PTO'sunun etkinleştirilmesi. İşlevler, genel

BWS üzerinden bir EG PTO'sunun etkinleştirilmesi. İşlevler, genel İşlevler, genel İşlevler, genel nı içeren bu işlev açıklaması Üstyapı Çalışma Sisteminin (BWS) bir veya iki şanzıman tahrikli PTO'nun etkinleştirilmesini kontrol ettiği araçlar için geçerlidir. EG PTO'nun

Detaylı

Yükseltilmiş rölanti devri. İşlev. Davranış

Yükseltilmiş rölanti devri. İşlev. Davranış İşlev İşlev Motor rölanti hızının artırılması motorun ısıtılması veya örneğin aracın pnömatik sisteminin doldurulması için uygundur. Bu fonksiyon motorun normal rölanti devrinde gücün ya da motor devrinin

Detaylı

PTO'ların kontrolü. Genel bilgiler. Farklı tür PTO ların kontrolü hakkında daha fazla bilgi aşağıdaki belgelerde bulunur:

PTO'ların kontrolü. Genel bilgiler. Farklı tür PTO ların kontrolü hakkında daha fazla bilgi aşağıdaki belgelerde bulunur: Genel bilgiler Araçları fabrikada PTO takılı şekilde sipariş etmek mümkündür. Araçları fabrikada takılı PTO için elektrik tesisatı ile sipariş etmek de mümkündür. PTO lar mesela üstyapı imalatçısı tarafından

Detaylı

Ön cam sileceklerinin uzaktan etkinleştirilmesi. Açıklama

Ön cam sileceklerinin uzaktan etkinleştirilmesi. Açıklama Açıklama Açıklama Ön cam sileceklerinin uzaktan etkinleştirilmesi ön cam sileceklerini kabinin dışından çalıştırmak için kullanılır. Ön cam sileceği hızı Scania Diagnoz Programlayıcısındaki (SDP3) ayarlanabilir

Detaylı

Şasinin alçaltılması. Genel

Şasinin alçaltılması. Genel Genel Genel Örneğin bir vinç kullanırken veya devirme işlemi yaparken, aracın daha stabil olabilmesi için, hava körükleri hava süspansiyonlu durdurma lastiğine boşaltılıdır. Körükleri Boşalt işlevini etkinleştirme

Detaylı

Arka lift hazırlığı. Hazırlıkla ilgili genel bilgiler. Eylül 2015'ten bu yana üretilen araçlar. Kasım 2007'den bu yana üretilen araçlar

Arka lift hazırlığı. Hazırlıkla ilgili genel bilgiler. Eylül 2015'ten bu yana üretilen araçlar. Kasım 2007'den bu yana üretilen araçlar Hazırlıkla ilgili genel bilgiler Hazırlıkla ilgili genel bilgiler Arka liftin elektrik bağlantısını kolaylaştırmak için arka lift kablo tesisatı için bağlantı hazırlık paketi fabrikadan sipariş edilebilir.

Detaylı

Görünürlük ve aydınlatma işlevlerinin uzaktan etkinleştirmesi

Görünürlük ve aydınlatma işlevlerinin uzaktan etkinleştirmesi İşlev İşlev Aşağıdaki görünürlük ve aydınlatma işlevleri uzaktan etkinleştirilebilir: Aydınlatmaya ilişkin ayrıntılı bilgiye Sürüş lambalarının devre dışı bırakılması ve Uzun far flaşörünü dönüşümlü çalıştırma

Detaylı

Seçime bağlı çıkış sinyalleri (UF 356) Seçime bağlı çıkış sinyalleri. Ters sinyal

Seçime bağlı çıkış sinyalleri (UF 356) Seçime bağlı çıkış sinyalleri. Ters sinyal Seçime bağlı çıkış sinyalleri Seçime bağlı çıkış sinyalleri Bu belge C493 konektörü pim 8-12 için opsiyonel çıkış sinyallerini açıklamaktadır (uzatılmış fonksiyonelliğe sahip konektör). Bu sinyaller SDP3

Detaylı

C259 - Daha fazla işlevsellik için konnektör C259

C259 - Daha fazla işlevsellik için konnektör C259 , karoserinin kaporta kontrol sistemi BWS (Bodywork System - Kaporta Sistemi) üzerinden çeşitli sinyal ve işlevlere erişimini sağlayan 21 pimli bir konektördür. Konektör ayrıca karoseriye, sinyalleri diğer

Detaylı

PTO ve motor devri kontrolü. Genel bilgiler

PTO ve motor devri kontrolü. Genel bilgiler Genel bilgiler Genel bilgiler PTO'lar ve motor devri araç kontrol ünitesi (COO) (koordinatör) ve BWS (Body Work System) ile kontrol edilmelidir. Kontrol üniteleri farklı motor devri kontrol türleri seçeneğini

Detaylı

Otomatik boş vites. Dahili araç sinyalleri ve analog sinyaller kullanarak etkinleştirme

Otomatik boş vites. Dahili araç sinyalleri ve analog sinyaller kullanarak etkinleştirme Arka Plan Arka Plan Otomatik boş vites fonksiyonu BCI kontrol ünitesi (Bodywork Communication Interface) ile kontrol edilir. Otomatik boş vites dahili araç sinyalleri, analog sinyaller ve Harici CAN (Controller

Detaylı

Uzun far veya spot lambalarının yanıp sönmesinin uzaktan devreye alınması

Uzun far veya spot lambalarının yanıp sönmesinin uzaktan devreye alınması Açıklama Açıklama Genel Gövde imalatçısı bu fonksiyonu uzun farların veya spot lambalarının nasıl aydınlanacağını seçmek için kullanabilir. Koşullar Fonksiyonu etkinleştirmek için aşağıdaki koşullar karşılanmalıdır:

Detaylı

Gösterge. Açıklama. Genel. Takometre. Kalibrasyon

Gösterge. Açıklama. Genel. Takometre. Kalibrasyon Açıklama Açıklama Genel Motor devri ve yağ basıncı için C49 soketine ekran göstergeleri bağlamak mümkündür. Bu bölüm bu bağlantıların nasıl yapılacağını anlatır. Pim 7 bir takometre bağlamak ve pim 8-12

Detaylı

Ayarlanabilir parametreler Sinyal ve görüş alanı sistemleri

Ayarlanabilir parametreler Sinyal ve görüş alanı sistemleri Giriş Giriş Bu ayarlanabilir parametreler listesini sınırlamak için sadece üstyapı imalatçılarının kullanabileceği parametreler açıklanmıştır. Belli bir araca yönelik mevcut parametrelerin tüm detayları

Detaylı

Dış görüntüleme araçlarının bağlanması. İşlev PGRT

Dış görüntüleme araçlarının bağlanması. İşlev PGRT İşlev İşlev Sürücü alanından farklı bir yerde konumlanan ekran göstergeleri araç verilerinin görüntülenmesi ve okunması için kullanılır. Not: İşlev, Harici CAN ile kullanılamaz. :0-005 Yayım 4 tr-tr (4)

Detaylı

Uzaktan motor marşı. İşlev. Davranış. Motoru kabinin dışından çalıştırmak için uzaktan motor çalıştırma fonksiyonu kullanılır.

Uzaktan motor marşı. İşlev. Davranış. Motoru kabinin dışından çalıştırmak için uzaktan motor çalıştırma fonksiyonu kullanılır. İşlev İşlev Motoru kabinin dışından çalıştırmak için uzaktan motor çalıştırma fonksiyonu kullanılır. Davranış Sİnyal lambaları, başlatma denemesinin başarılı olup olmadığına yönelik bir görsel onay olarak

Detaylı

Çalışma lambasının etkinleştirilmesi. Açıklama. Genel. İtme düğmesi parça eklemesi. Bağlantı seçenekleri PGRT

Çalışma lambasının etkinleştirilmesi. Açıklama. Genel. İtme düğmesi parça eklemesi. Bağlantı seçenekleri PGRT Açıklama Açıklama Genel Çalışma lambasını etkinleştirme fonksiyonu çalışma lambalarını açmak ve kapatmak için kullanılır. Bunlar kabinin arka duvarında, şaside, üstyapının farklı parçaları üzerinde veya

Detaylı

Hazırlanmış kablolama için alarm bağlantısı. Açıklama

Hazırlanmış kablolama için alarm bağlantısı. Açıklama Alarm kontrol ünitesinin, aşağıdaki fonksiyonları bağlayabilmek için fabrikadan hazırlanmış olarak elde edebileceği bağlantıları vardır: Kapı kilidi ile birlikte çalışması için kargo bölgesinin merkezi

Detaylı

C489 Standart işlevler için konnektörler C489

C489 Standart işlevler için konnektörler C489 , aracın genel işlevlerine erişim sağlayan 21 pimli bir konnektördür. Konnektör kahverengidir ve üstyapı tutucusunun iç kısmında bulunur. 316 371 C234 C493 C259 C449 C447 C494 C234 C260 C493 C259 C494

Detaylı

Şasinin alçaltılması. Genel

Şasinin alçaltılması. Genel Genel Genel Örneğin bir vinci çalıştırırken veya boşaltırken, aracın daha stabil olabilmesi için, hava körükleri hava süspansiyonlu durdurma lastiğine boşaltılmalıdır. Körükleri Boşalt işlevini etkinleştirme

Detaylı

ED PTO etkinleştirmesi. Genel bilgiler. PTO'ların nasıl birleştirilebileceği ile ilgili bilgiler PTO kombinasyonları belgesinde bulunabilir.

ED PTO etkinleştirmesi. Genel bilgiler. PTO'ların nasıl birleştirilebileceği ile ilgili bilgiler PTO kombinasyonları belgesinde bulunabilir. Genel bilgiler ED PTO motor tarafından mekanik olarak çalıştırılır ve motor çalışırken daima çalışır. PTO devreden çıkarıldığında bağlantısı çalıştırması niyetlenen fonksiyondan kesilir. PTO'ların nasıl

Detaylı

Alarm sensörlerini bağlama. Genel

Alarm sensörlerini bağlama. Genel Genel ALM kontrol ünitesi (Alarm sistemi) harici alarm sensörlerinin bağlantısı için fabrika hazırlığıyla sipariş edilebilir. Hazırlık konnektör C8112'den oluşmaktadır. Konnektör sarı renkli olup gösterge

Detaylı

Yükseltilmiş rölanti devri

Yükseltilmiş rölanti devri Arka Plan Arka Plan Yükseltilmiş rölanti devri fonksiyonu BCI kontrol ünitesi (Bodywork Communication Interface) ile kontrol edilir. Bu fonksiyon hem analog sinyallerle hem de Harici CAN (Controller Area

Detaylı

Uzaktan motor marşı. Fonksiyon

Uzaktan motor marşı. Fonksiyon Fonksiyon Uzaktan motor çalıştırma mesela kabin dışında bir anahtar kullanarak marş anahtarını çalıştırma konumuna çevirmeden motoru çalıştırmak için kullanılır. Fonksiyon Uzaktan etkinleştirme ile motorun

Detaylı

Sürekli motor devri sınırlayıcısı

Sürekli motor devri sınırlayıcısı Arka Plan Arka Plan Sürekli motor devri sınırlayıcısı fonksiyonunun nasıl etkinleştirileceğine yönelik üç seçenek vardır. Aracın BCI işlevselliğiyle donatılması (Üstyapı İletişim Arabirimi): Analog sinyaller

Detaylı

Şartlı çıkış sinyalleri. İşlev. Davranış

Şartlı çıkış sinyalleri. İşlev. Davranış İşlev İşlev Üstyapıcının farklı üstyapı fonksiyonlarını ve cihazlarını kontrol etmek için kullanabildiği 3 şartlı çıkış sinyali bulunmaktadır. Davranış Bu 3 şartlı çıkış sinyalleri birbirlerinin birebir

Detaylı

Araç hızı. Açıklama. Farlar için döner düğmeli kontrol

Araç hızı. Açıklama. Farlar için döner düğmeli kontrol Açıklama Açıklama Takograflı araçlarda, araç hızını görüntülemek için ilave bir aygıt bağlama seçeneği vardır. Üstyapı konsolunda konnektör C7'deki pim 5'e bağlanır. 7 Şubat 005 dahil olmak üzere bu tarihe

Detaylı

Görünürlük ve aydınlatma için fonksiyonların uzaktan etkinleştirilmesi

Görünürlük ve aydınlatma için fonksiyonların uzaktan etkinleştirilmesi Arka Plan Arka Plan Görünürlüğün ve aydınlatmanın uzaktan etkinleştirilme fonksiyonları BCI kontrol ünitesi (Bodywork Communication Interface) ile kontrol edilir. Fonksiyonlar ya analog sinyallerle ya

Detaylı

İlave arka lambalar. İlave arka lambaların takılmasıyla ilgili genel. Arka lambalar

İlave arka lambalar. İlave arka lambaların takılmasıyla ilgili genel. Arka lambalar 341 722 340 905 341 740 İlave arka lambalar İlave arka lambaların takılmasıyla ilgili genel bilgiler İlave arka lambaların takılmasıyla ilgili genel bilgiler Arka lambalar 3 tip arka lamba vardır: Kompakt

Detaylı

Ayarlanabilir parametreler Motor. Giriş

Ayarlanabilir parametreler Motor. Giriş Giriş Giriş Bu ayarlanabilir parametreler listesini sınırlamak için sadece üstyapı imalatçılarının kullanabileceği parametreler göz önünde bulundurulmuştur. Belli bir araçta mevcut parametrelerin tüm detayları

Detaylı

C449 - Otomatik şanzıman ve römork bağlantısı için konnektör

C449 - Otomatik şanzıman ve römork bağlantısı için konnektör - Otomatik şanzıman ve römork için konnektör 'a giriş 'a giriş, otomatik şanzımanlar ve römork bağlantılarına ilişkin işlevlere erişim sağlayan 18 pimli bir konnektördür. Otomatik şanzıman işlevlerine

Detaylı

C449 - Otomatik şanzıman ve römork bağlantısı için konnektör

C449 - Otomatik şanzıman ve römork bağlantısı için konnektör C449 hakkında genel bilgi C449 hakkında genel bilgi C449, otomatik şanzıman ve römork bağlantılarına ilişkin işlevlere erişim sağlayan 18 pimli bir konnektördür. Otomatik şanzıman işlevlerine ilişkin bağlantı

Detaylı

Dış görüntüleme araçlarının bağlanması

Dış görüntüleme araçlarının bağlanması Arkaplan Arkaplan Harici ekran göstergeleri BCI kontrol ünitesi (Bodywork Communication Interface) ile kontrol edilir. Harici ekran göstergelerinin hangi araç verilerini görüntüleyeceği koşullar BICT (Bodywork

Detaylı

Spot lambalar. Genel bilgiler. Etkinleştirme

Spot lambalar. Genel bilgiler. Etkinleştirme Genel bilgiler Bu belge spot lambalar için sipariş etme seçeneklerini belirtir ve tavandaki ya da tampondaki ilave spot lambaların bağlantısını da açıklar Aşağıdaki sipariş seçenekleri mevcuttur: A Genel

Detaylı

Tork sınırlayıcı. Analog sinyaller kullanarak etkinleştirme. Harici CAN kullanarak etkinleştirme

Tork sınırlayıcı. Analog sinyaller kullanarak etkinleştirme. Harici CAN kullanarak etkinleştirme Arka Plan Arka Plan Tork sınırlayıcı fonksiyonu BCI kontrol ünitesi (Bodywork Communication Interface) ile kontrol edilir. Bu fonksiyon hem analog sinyallerle hem de Harici CAN (Controller Area Network)

Detaylı

PTO ED120 UYARI! Not: Mekanik hazırlığı olmayan bir araçtaki sürüş kiti olan PTO yu sonradan takmak pahalıdır ve fazla iş yükü gerektirir.

PTO ED120 UYARI! Not: Mekanik hazırlığı olmayan bir araçtaki sürüş kiti olan PTO yu sonradan takmak pahalıdır ve fazla iş yükü gerektirir. Genel bilgiler Genel bilgiler Aşağıdaki sipariş seçenekleri ED120 PTO için mevcuttur. Hidrolik pompa bağlamak için fabrikada takılı sürüş kiti (PTO ED120P) PTO hazırlığı Daha fazla bilgi Sipariş etme seçenekleri

Detaylı

Uzaktan motor marşı. Açıklama. Motoru kabinin dışından çalıştırmak için uzaktan motor çalıştırma fonksiyonu kullanılır.

Uzaktan motor marşı. Açıklama. Motoru kabinin dışından çalıştırmak için uzaktan motor çalıştırma fonksiyonu kullanılır. Motoru kabinin dışından çalıştırmak için uzaktan motor çalıştırma fonksiyonu kullanılır. Fonksiyonu etkinleştirmek için aşağıdaki koşullar yerine getirilmelidir: Marş anahtarı sürüş konumunda Kabindeki

Detaylı

Üst farlar. Üst farlar hakkında genel bilgi. Bağlantı seçenekleri

Üst farlar. Üst farlar hakkında genel bilgi. Bağlantı seçenekleri Üst farlar hakkında genel bilgi Üst farlar hakkında genel bilgi Üst farlar, normal farların ve sinyal lambalarının yerine geçer, örneğin önde kar küreyici takılıysa. Anahtar kullanarak, normal farlarla

Detaylı

PTO'ların kontrolü. Genel bilgiler

PTO'ların kontrolü. Genel bilgiler Genel bilgiler Genel bilgiler Aracın BCI (Üstyapı İletişim Sistemi) kontrol ünitesi aracılığıyla PTO'nun kontrolü İşlev yalnızca araçta PTO varsa kullanılabilir. Araç PTO ile donatılmışsa, BCI için bir

Detaylı

C494 - Kabinden şasiye kadar kablo tesisatı için konnektör

C494 - Kabinden şasiye kadar kablo tesisatı için konnektör C494 C494 C494, aracın teknik özelliklerine bağlı olarak üstyapı imalatçısına bir takım sinyallere ve işlevlere erişim sağlayan 21 pimli bir konektördür. Konektör ayrıca sinyalleri üstyapı konsolundaki

Detaylı

Üstyapı konsolu ve konnektörlerle ilgili genel bilgiler

Üstyapı konsolu ve konnektörlerle ilgili genel bilgiler Üst yapı konsolu ve konnektörler Üst yapı konsolu ve konnektörler Üstyapı konsolu, kaporta işlevleri için kullanılan konnektörler için braket görevi gören bir panel bölmesidir. Konnektörler iki kablo tesisatına

Detaylı

Üstyapı arayüzü. Açıklama. Üstyapı arayüzü. BWS (Bodywork System)

Üstyapı arayüzü. Açıklama. Üstyapı arayüzü. BWS (Bodywork System) Açıklama Açıklama Üstyapı arayüzü Scania araçlarındaki elektrik sistemi, (CAN protokolü üzerine kurulu) bir ortak ağ yoluyla birbiri ile iletişim sağlayan bir dizi kontrol ünitesine dayanır. Mevcut teknolojiyi

Detaylı

Ayarlanabilir parametreler Sürücü bilgileri. Giriş

Ayarlanabilir parametreler Sürücü bilgileri. Giriş Giriş Giriş Bu ayarlanabilir parametreler listesini sınırlamak için sadece üstyapı imalatçılarının kullanabileceği parametreler açıklanmıştır. Belli bir araca yönelik mevcut parametrelerin tüm detayları

Detaylı

Gösterge panelindeki üstyapı bilgileri

Gösterge panelindeki üstyapı bilgileri Gösterge tablosundaki genel üstyapı bilgileri Gösterge tablosundaki genel üstyapı bilgileri Gösterge paneli, araç sürücüsünün ortamını kullanım alanına doğru şekilde adapte edebilmek için çeşitli tipte

Detaylı

Parametreler Üstyapı uyarlaması. Giriş

Parametreler Üstyapı uyarlaması. Giriş Giriş Giriş Bu belgedeki parametreler listesini sınırlamak için sadece üstyapı imalatçılarının kullanabileceği parametreler açıklanmıştır. Belli bir araca yönelik mevcut parametrelerin tüm detayları için,

Detaylı

PTO ED160. Genel bilgiler Genel bilgiler. Scania Truck Bodybuilder 22: Yayım Scania CV AB 2017, Sweden 1 (8)

PTO ED160. Genel bilgiler Genel bilgiler. Scania Truck Bodybuilder 22: Yayım Scania CV AB 2017, Sweden 1 (8) Genel bilgiler Genel bilgiler Aşağıdaki sipariş seçenekleri ED160 PTO için mevcuttur. Hidrolik pompa bağlamak için fabrikada takılı sürüş kiti (PTO ED160P) PTO hazırlığı Daha fazla bilgi Sipariş etme seçenekleri

Detaylı

Üstyapı konsolu ve konnektörlerle ilgili genel bilgiler

Üstyapı konsolu ve konnektörlerle ilgili genel bilgiler Üst yapı konsolu ve konnektörler Üst yapı konsolu ve konnektörler Üstyapı konsolu, kaporta işlevleri için kullanılan konnektörler için braket görevi gören bir panel bölmesidir. Pimlerin, sinyallerin ve

Detaylı

Ayarlanabilir parametreler Şanzıman. Giriş

Ayarlanabilir parametreler Şanzıman. Giriş Bu ayarlanabilir parametreler listesini sınırlamak için sadece üstyapı imalatçılarının kullanabileceği parametreler açıklanmıştır. Belli bir araca yönelik mevcut parametrelerin tüm detayları için, yetkili

Detaylı

Tork aralığı dahilinde maksimum yük (Nm)

Tork aralığı dahilinde maksimum yük (Nm) Sipariş hakkında genel bilgiler Sipariş hakkında genel bilgiler PTO'ları ve PTO'lar için elektrikli tertibatı doğrudan fabrikadan sipariş edin. Parça ekleme oldukça maliyetli olacaktır. Tavsiye edilen

Detaylı

Üstyapı arayüzü. Açıklama. EXT düğmesi. Üstyapı arayüzü. BCI (Bodywork Communication Interface)

Üstyapı arayüzü. Açıklama. EXT düğmesi. Üstyapı arayüzü. BCI (Bodywork Communication Interface) Açıklama Açıklama Üstyapı arayüzü Scania araçlarındaki elektrik sistemi, bir ortak ağ yoluyla birbiri ile iletişim sağlayan bir dizi kontrol ünitesine dayanır. Mevcut teknolojiyi kullanmak için, geleneksel

Detaylı

Parametreler Görünürlük

Parametreler Görünürlük Giriş Giriş Bu belge görünürlüğe ilişkin parametreleri açıklar. Yalnızca, üstyapı imalatçısı için kullanışlı olduğu düşünülen parametreler listelenir. Belirli araca yönelik parametreler ve ayarlar aracın

Detaylı

Yavru şanzıman, genel görünüm. Genel bilgiler. Tanımlama EK 730 P

Yavru şanzıman, genel görünüm. Genel bilgiler. Tanımlama EK 730 P Genel bilgiler Bu belge Scania yavru şanzıman hakkındaki en önemli teknik ayrıntıların bir derlemesini içerir. Tanımlama Yavru şanzımanların tanımlanması, aşağıdaki örnekte olduğu gibi bir karakter kombinasyonundan

Detaylı

Arka lambalar. Uygulama. Araç, sipariş edildiği zamanki teknik özelliklerine bağlı olarak aşağıdaki arka lambalardan biriyle teslim edilir:

Arka lambalar. Uygulama. Araç, sipariş edildiği zamanki teknik özelliklerine bağlı olarak aşağıdaki arka lambalardan biriyle teslim edilir: Araç, sipariş edildiği zamanki teknik özelliklerine bağlı olarak aşağıdaki arka lambalardan biriyle teslim edilir: Daha fazla bilgi için bir Scania bayisiyle temasa geçin. Kompakt 7 gözlü lamba grubu LED

Detaylı

Parametreler Şasi. Giriş

Parametreler Şasi. Giriş Giriş Bu belgedeki parametreler listesini sınırlamak için sadece üstyapı imalatçılarının kullanabileceği parametreler açıklanmıştır. Belli bir araca yönelik mevcut parametrelerin tüm detayları için, lütfen

Detaylı

EK PTO ları için daha büyük kapasiteli hava-yağ soğutucusu. Genel bilgiler

EK PTO ları için daha büyük kapasiteli hava-yağ soğutucusu. Genel bilgiler Genel bilgiler Bu belge, PTO nun 250 kw ye kadar sürekli bir güç çıkışıyla çalıştığı EK730 veya EK740 türü bir PTO ya sahip araçlardaki şanzıman yağının soğutulmasını açıklar. PTO EK750, şanzıman yağının

Detaylı

Ayarlanabilir parametreler Sinyal ve görüş alanı sistemleri

Ayarlanabilir parametreler Sinyal ve görüş alanı sistemleri Giriş Giriş Bu ayarlanabilir parametreler listesini sınırlamak için sadece gövde imalatçılarının kullanabileceği parametreler açıklanmıştır. Belli bir araç için mevcut parametrelerin tüm detayları için,

Detaylı

EK PTO ları için daha büyük kapasiteli hava-yağ soğutucusu

EK PTO ları için daha büyük kapasiteli hava-yağ soğutucusu Genel bilgiler Genel bilgiler Bu belge, PTO nun 250 kw ye kadar sürekli bir güç çıkışıyla çalıştığı EK30 veya EK40 türü bir PTO ya sahip araçlardaki şanzıman yağının soğutulmasını açıklar. PTO EK50, şanzıman

Detaylı

Parametreler Hırsızlık koruma aygıtı

Parametreler Hırsızlık koruma aygıtı Giriş Giriş Bu belge hırsızlığa karşı korumaya ilişkin parametreleri açıklamaktadır. Yalnızca, üstyapı imalatçısı için kullanışlı olduğu düşünülen parametreler listelenir. Belirli bir araç için mevcut

Detaylı

Ayarlanabilir parametreler Şasi ayarları. Giriş

Ayarlanabilir parametreler Şasi ayarları. Giriş Giriş Giriş Bu ayarlanabilir parametreler listesini sınırlamak için sadece gövde imalatçılarının kullanabileceği parametreler açıklanmıştır. Belli bir araç için mevcut parametrelerin tüm detayları için,

Detaylı

Güvenlik önlemleri. Riskler. Bütün araçlar üzerinde çalışırken alınması gereken güvenlik önlemleri

Güvenlik önlemleri. Riskler. Bütün araçlar üzerinde çalışırken alınması gereken güvenlik önlemleri Kaldırılmış araçlar ve kaporta üzerinde çalışırken Kaldırılmış araçlar ve kaporta üzerinde çalışırken Mekanik ve hidrolik kaldırma cihazları yanlış manevra alınması veya teknik hatalardan dolayı devrilebilir

Detaylı

Eklenti ünitelerinin montajı. Genel. BCI eklenti ünitesi. IP sınıflandırması PGRT

Eklenti ünitelerinin montajı. Genel. BCI eklenti ünitesi. IP sınıflandırması PGRT 1 4 7 10 13 19 22 25 28 31 34 37 2 38 3 6 9 12 15 21 24 27 30 31 36 39 PGRT Genel Genel Şasi ve üstyapı arasındaki iletişim, C259 konnektöründeki yapılandırılabilir giriş ve çıkışlar aracılığıyla yürütülür.

Detaylı

İlave spot lambaları. Açıklama. Bağlantı seçenekleri

İlave spot lambaları. Açıklama. Bağlantı seçenekleri Açıklama Açıklama Aracın görüş ve görünürlük işlevleri düzenlemesi için hangi kontrol ünitesi ile donatıldığına bağlı olarak iki farklı bağlantı seçeneği bulunmaktadır. Bunların en yenisine belgede CUV2,

Detaylı

Merkezi elektrik ünitesi. Merkezi elektrik ünitesi

Merkezi elektrik ünitesi. Merkezi elektrik ünitesi yolcu tarafında, gösterge panelindeki eşya gözünün altında bulunur. Aşağıdaki şekilde açın: 1. Gösterge panelindeki eşya gözünün kapağını açın. Kapak yolcu koltuğunun ön kısmında yer alır. 2. Lastik döşemeyi

Detaylı

Şanzımanın çıkarılması. Genel. Aletler. GR/S/O 875/895/9105/R şanzımanlar için geçerlidir. Scania'dan uygun alet örnekleri:

Şanzımanın çıkarılması. Genel. Aletler. GR/S/O 875/895/9105/R şanzımanlar için geçerlidir. Scania'dan uygun alet örnekleri: Genel Genel GR/S/O 875/895/9105/R şanzımanlar için geçerlidir. Aletler Scania'dan uygun alet örnekleri: Parça numarası Tanımlama 99 309 Döndürme aleti 99 318 Motor desteği 99 502 Debriyaj bilyası aleti

Detaylı

Hidrolik donanım bileşenleri. Genel. Yeni hidrolik sistemi çalıştırmadan önceki eylemler

Hidrolik donanım bileşenleri. Genel. Yeni hidrolik sistemi çalıştırmadan önceki eylemler Genel Genel Hidrolik donanımı çalıştırmak için fabrikadan bileşenlerin sipariş edilmesi mümkündür. Aşağıdaki bileşenler mevcuttur: Kumanda Basınç sınırlama valflı hidrolik yağ deposu Hidrolik pompa Hortumlar

Detaylı

PTO seçimi. Sipariş hakkında genel bilgiler Sipariş hakkında genel bilgiler. Scania Truck Bodybuilder 22: Yayım

PTO seçimi. Sipariş hakkında genel bilgiler Sipariş hakkında genel bilgiler. Scania Truck Bodybuilder 22: Yayım Sipariş hakkında genel bilgiler Sipariş hakkında genel bilgiler Not: PTO'ları ve PTO'lar için elektrikli tertibatı doğrudan fabrikadan sipariş edin. Parça ekleme oldukça maliyetli olacaktır. Parça ekleme,

Detaylı

Beton pompalama kamyonları

Beton pompalama kamyonları Genel bilgiler Genel bilgiler Beton pompalama kamyonları hidrolik olarak kontrol edilen bir kol ile genellikle araçtan belirli bir mesafede olan yerlere beton pompalamak için kullanılır. Üstyapı torsiyonel

Detaylı

Kanca sistemli kamyonlar

Kanca sistemli kamyonlar Genel bilgiler Genel bilgiler Kanca sistemli kamyonlar gevşek yük taşıyıcıları taşımak için kullanılır. Yüklerin taşınması yük taşıyıcıyı mesela kanca kolu veya kablosu kullanılarak kamyonun arka ucuna

Detaylı

P 3 üniteden (P, U veya I) 2 tanesi biliniyorsa, üçüncüyü aşağıdaki formülle hesaplamak mümkündür (resme bakınız):

P 3 üniteden (P, U veya I) 2 tanesi biliniyorsa, üçüncüyü aşağıdaki formülle hesaplamak mümkündür (resme bakınız): Akım tüketimi ile ilgili genel bilgiler Akım tüketimi ile ilgili genel bilgiler VIKTIGT! Akü hasarını önlemek için, alternatör şarj kapasitesi akım tüketimine uyarlanmalıdır. Aküler, alternatör ve akım

Detaylı

Bir düz şanzımanın sökülmesi. Genel. Emniyet. GR801, GR900, GRS890, GRS900 ve GRS920 şanzımanlar için geçerlidir. ÖNEMLİ!

Bir düz şanzımanın sökülmesi. Genel. Emniyet. GR801, GR900, GRS890, GRS900 ve GRS920 şanzımanlar için geçerlidir. ÖNEMLİ! Genel Genel GR801, GR900, GRS890, GRS900 ve GRS920 şanzımanlar için geçerlidir. Emniyet ÖNEMLİ! Sadece bir krikoyla desteklenen bir aracın altında asla çalışmayın. Destekler kullanın. Varsa, körükteki

Detaylı

Hibrid araçlarla çalışma. Hibrid araçlar ve hibrid sistemler hakkında genel bilgiler

Hibrid araçlarla çalışma. Hibrid araçlar ve hibrid sistemler hakkında genel bilgiler Hibrid araçlar ve hibrid sistemler hakkında genel bilgiler Hibrid araçlar ve hibrid sistemler hakkında genel bilgiler Scania'nın hibrid araçları içten yanmalı motor ve elektrikli motordan oluşan paralel

Detaylı

BlueEFFICIENCY teknolojisinin özellikleri:

BlueEFFICIENCY teknolojisinin özellikleri: BlueEFFICIENCY teknolojisinin özellikleri: Yeni motor nesli, ihtiyaca göre ayarlanan, elektrik destekli hidrolik direksiyon ve vites değiştirme göstergesi, ekonomik sürüşün temelleridir. BlueEFFICIENCY

Detaylı

Güvenlik önlemleri. Riskler. Bütün araçlar üzerinde çalışırken alınması gereken güvenlik önlemleri

Güvenlik önlemleri. Riskler. Bütün araçlar üzerinde çalışırken alınması gereken güvenlik önlemleri Kaldırılmış araçlar ve kaporta üzerinde çalışırken Kaldırılmış araçlar ve kaporta üzerinde çalışırken Mekanik ve hidrolik kaldırma cihazları yanlış manevra alınması veya teknik hatalardan dolayı devrilebilir

Detaylı

PTO için kardan milleri

PTO için kardan milleri Genel bilgiler Genel bilgiler Bu belge kardan milini PTO ya bağlama gerekliliklerini açıklamaktadır. Kardan milleri mesela hidrolik pompayı doğrudan PTO ya bağlamak için alan olmadığında kullanılır. Titreşimlerin

Detaylı

Şasi üzerinde çalışma için sınırlamalar. Genel bilgiler

Şasi üzerinde çalışma için sınırlamalar. Genel bilgiler Genel bilgiler Üstyapıyı planlayabilmek için, erken bir aşamada bir araç için neye izin verilip neye izin verilmediğini bilmek çok önemlidir. Genel bilgiler Bu döküman, opsiyonel donanımların ve üstyapının

Detaylı

Merkezi elektrik üniteleri. Genel. Araçta dört merkezi elektrik ünitesi vardır:

Merkezi elektrik üniteleri. Genel. Araçta dört merkezi elektrik ünitesi vardır: Genel Araçta dört merkezi elektrik ünitesi vardır: Genel Açıklama Tanımlama Konum Merkezi elektrik ünitesi P2 Kabinde, yolcu koltuğunun Üstyapı merkezi elektrik P9 önünde, koruyucu mahfazanın ünitesi arkasındaki

Detaylı

Sökülebilen gövdeli kamyonlar. Sökülebilen gövdeli kamyonlar hakkında genel bilgi PGRT

Sökülebilen gövdeli kamyonlar. Sökülebilen gövdeli kamyonlar hakkında genel bilgi PGRT hakkında genel bilgi hakkında genel bilgi Sökülebilen üstyapılı kamyonlar torsiyonel olarak esnek kabul edilir. Sökülebilen üstyapılı kamyonlar farklı taşıma gereksinimleri için farklı yük taşıyıcıları

Detaylı

Çekme üniteleri. Genel bilgiler. Çekme üniteleri hakkında daha fazla bilgi Arka uç adaptasyonları belgesinde bulunur.

Çekme üniteleri. Genel bilgiler. Çekme üniteleri hakkında daha fazla bilgi Arka uç adaptasyonları belgesinde bulunur. Genel bilgiler Çekme birimleri, bir aracın römork çekebilmesi için donatılmış olması gereken parçanın hepsine birden verilen isimdir. Çekme biriminin amacı, aracın çekme gücünü treylera aktarmaktır. Çekme

Detaylı

Parametreler Hırsızlığa karşı koruma. Giriş

Parametreler Hırsızlığa karşı koruma. Giriş Giriş Bu belgedeki parametreler listesini sınırlamak için sadece üstyapı imalatçılarının kullanabileceği parametreler açıklanmıştır. Belli bir araca yönelik mevcut parametrelerin tüm detayları için, lütfen

Detaylı

Yakıt depolarının taşınması. Yakıt depolarının taşınmasıyla ilgili genel notlar. Gazlı araçlar

Yakıt depolarının taşınması. Yakıt depolarının taşınmasıyla ilgili genel notlar. Gazlı araçlar Yakıt depolarının taşınmasıyla ilgili genel notlar Yakıt depolarının taşınmasıyla ilgili genel notlar Bazen üstyapı parçalarına yer açmak için bir veya birkaç yakıt deposunun taşınması gerekebilir. VARNING!

Detaylı

Üstyapılar için anahtarlar. Genel

Üstyapılar için anahtarlar. Genel Genel Genel Bu belge, üstyapıcılar tarafından kullanılabilen anahtarların bir özetini içerir. Anahtarlar ve kontak muhafazaları Scania bayilerinden sipariş edilebilir. Ayrıca özel sembollere sahip düğmeler

Detaylı