ECE401/402 ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI I-II

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "ECE401/402 ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI I-II"

Transkript

1 ECE401/402 ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI I-II Uygulama El Kitabı HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ OKUL ÖNCESİ EĞİTİMİ ANA BİLİM DALI

2 İÇİNDEKİLER TANIMLAR...2 DEĞERLİ ÖĞRENCİLERİMİZ;...3 UYGULAMA ÖĞRETMENİ VE UYGULAMA ÖĞRETİM ELEMANININ ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI İLE İLGİLİ SORUMLULUKLARI...6 UYGULAMA DERSİYLE İLGİLİ GENEL BİLGİLER...8 ETKİNLİK PLANI HAZIRLANIRKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN NOKTALAR...10 UYGULAMA SÜRECİNDE GÖZLEMLERDE VE UYGULAMALARDA DİKKAT ETMENİZ GEREKEN NOKTALAR...11 UYGULAMALARDA GÖZ ÖNÜNDE BULUNDURULMASI GEREKEN NOKTALAR...12 DERS SORUMLUSU UYGULAMA GÖZLEM FORMU GÜZ DÖNEMİ ECE 401 ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI I DEVAM ÇİZELGESİ BAHAR DÖNEMİ ECE 402 ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI II DEVAM ÇİZELGESİ...16 ÇOCUK GÖZLEM FORMU*...17 ÖĞRETMEN ADAYI BİLGİLENDİRME...19 ÖĞRETMENE MEKTUP...20 ARA DEĞELENDİRME FORMU hu_okulonce Fax:

3 TANIMLAR Bu kılavuzda geçen bazı kavram ve tanımlar aşağıda açıklanmıştır. "Öğretmen Adayı", öğretmenlik programlarına devam eden, öğretmeni olacağı öğretim düzeyi ve alanında, okul ortamında, öğretmenlik uygulaması yapan yükseköğretim kurumu öğrencisidir. "Öğretmenlik Uygulaması", öğretmen adayının öğretmenlik mesleğini ve erken çocukluk eğitimi hizmeti veren kurumların yapısını, işleyişini, dinamiklerini tanıması, bu kurumlarda gözlemler ve uygulamalar yaparak öğretmenlik mesleği ve erken çocukluk eğitimi alanının gerektirdiği bilgi ve becerilerin kazanımı ile öğretmenlik yapmak için kendi öz-değerlendirmesini yapmasını sağlayan derstir. "Uygulama Okulu", öğretmenlik uygulamalarının yürütüldüğü, Millî Eğitim Bakanlığı na bağlı resmî ve özel okul öncesi eğitim kurumlarıdır. "Uygulama Öğretim Elemanı", alanında deneyimli ve öğretmenlik formasyonuna sahip, öğretmen adaylarının uygulama çalışmalarını planlayan, yürüten ve değerlendiren yükseköğretim kurumu sorumlusu üniversite öğretim elemanıdır. 2 "Uygulama Öğretmeni, uygulama okulunda görevli, öğretmenlik formasyonuna sahip, alanında deneyimli öğretmenler arasından seçilen, öğretmen adayına öğretmenlik mesleğinin gerektirdiği davranışları kazanmasında rehberlik ve danışmanlık yapan sınıf veya ders öğretmenini ifade eder. hu_okulonce Fax:

4 DEĞERLİ ÖĞRENCİLERİMİZ; ECE 401 Öğretmenlik Uygulaması dersi kapsamında yeni başlayacağınız uygulama sürecinin hepiniz için yararlı, eğitici ve zevkli bir deneyim olmasını dileriz. Bu dersler kapsamındaki sorumluluklarınız; *Gözlem (okul, sınıf, öğretmen, öğretmen- aile iletişimi ve çocuklar) *Plan hazırlama ve uygulama (günlük eğitim akışı ve etkinlik planı) *Teorik derslere katılım (etkinlik planlarının tartışılması) Bu dersin amacı; Öğretmen adayının öğretmenlik mesleğini ve erken çocukluk eğitimi hizmeti veren kurumların yapısını, işleyişini ve çocuğun gelişimini tanıması, Öğretmen adayının eğitim kurumlarında gözlemler ve uygulamalar yaparak öğretmenlik mesleği ve erken çocukluk eğitimi alanının gerektirdiği bilgi ve becerileri kazanması, Öğretmen adayının lisans öğrenimi boyunca öğrendiği teorik bilgileri uygulama ortamına aktarma ve öğretmenlik becerilerini geliştirme fırsatı vermektir. 3 Bu amaç doğrultusunda yapacağınız uygulamalarda kendinizi deneme ve geliştirme fırsatı bulacaksınız. Öğretmenlik becerilerinizi geliştirerek, sistemli, bilinçli ve akademik bir şekilde uygulamalar yapacak şekilde uygulama yapmanız için uygulama kılavuzu ve planı hazırlanmıştır. Uygulama yapmanızın en temel amacı sizin mesleki olarak beceri ve deneyim kazanmanızdır. Bu nedenle, uygulama sorumluluğunu aldığınız bu süreç boyunca yeni bir beceri öğrenmeye ya da öğrendiğiniz becerilerinizi geliştirmeye odaklanmanız önerilmektedir. Bu doğrultuda ECE 401/402 Öğretmenlik Uygulaması dersi için öğretmen adayının sorumlulukları şu şekilde belirlenmiştir. H.Ü Ön Lisans-Lisans Eğitim Öğretim ve Sınav Yönetmeliğinin 38. maddesine uygun ve daha rahat hareket edebilecek şekilde giyinilmesi ve temiz ayakkabı götürülmesi gerekir. Bu derste devamsızlık yapmamanız gerekmektedir. İzin almanız gereken bir durumda ders danışmanınızı, okulunuzu ve sizden sorumlu olan öğretmeninizi bilgilendirmeniz ve durumu resmi bir raporla belgelendirmeniz gerekir. Bu özel durumun yoklama çizelgesine devamsızlık olarak işlenmesi gerektiğini ve günün telafisinin mecburi olduğunu unutmayın. hu_okulonce Fax:

5 Uygulama okulunuzda çalışan öğretmen ve diğer personelle iş birliği içinde çalışmanı beklenmektedir. Uygulama okulundaki giriş-çıkış saatlerinize, selamlaşmalarınıza (Selamlaşma yerine Kurumdaki yöneticiler, öğretmenler ve diğer personel ile olumlu bir iletişim kurmaya gibi bir ifade olabilir) dikkat etmeniz ve kurallara uymanız beklenmektedir. Kurumda yaşadığınız sizi rahatsız eden bir durumda öncelikle dersin üniversitedeki sorumlu asistan hocası ve ders danışman hocasıyla görüşmeniz gerekmektedir. Planlarınızı yapmadan önce sınıf öğretmeninizin yönlendirmesi ile kazanım ve göstergelerinizi belirlemeniz, sonra dersin üniversitedeki sorumlu asistan hocası ile planınızı görüşerek onun önerdiği şekilde planlama yapmanız ve son olarak planınızı sınıf öğretmeninizle mutlaka paylaşarak son düzeltmeleri yapmanız gerekmektedir. Daha sonra uygulamaya geçebilirsiniz. Uygulama öncesinde mutlaka materyal temini gibi ön hazırlıklarınızı yapınız. Bu ön hazırlıklarınızı okula gideceğiz günlerden önce temin edip tamamlamaya dikkat ediniz. Okul bu konuda destek verebiliyorsa materyal desteği alabilirsiniz, okula gittiğiniz gün etkinlik öncesi ortam düzenlemesini yapmalısınız. Uygulama sırasında ve sonrasında, uygulamanızla ilgili iyi giden ve gitmeyen durumları gözden geçirin ve sonraki uygulamalarınız için aksaklıkları telafi ederek kendinizi geliştirmeye çalışın. Uygulama bittikten sonra sınıf öğretmenizle görüşerek yaptığınız uygulama ile ilgili görüşlerini/ dönütlerini mutlaka alın. Uygulama sırasında sizden sorumlu öğretim elemanı sizi izleyecek ve sizinle ilgili bazı notlar alacaktır. Bu notlar sizin için önemlidir. Lütfen uygulamadan sonra uygun bir zaman diliminde sorumlu öğretim elemanı ile süreci değerlendirmeyi unutmayın. 4 Okulun eğitim-öğretime başladığı saatte, kurumlarınızda bulunmanız gerekmektedir. Okulda bulunma süreniz, okulun çalışma saatleridir. hu_okulonce Fax:

6 ECE 401 Öğretmenlik Uygulaması I Dersi; Bu ders haftada 2 yarım gün olarak yapılacaktır. Bu ders kapsamında 2 hafta gözlem ve 12 hafta uygulama gerçekleştirilecektir. Öğrenciler dönem boyunca her yarım gün için eğitim akışı ve akışta yer alan 2 etkinlik planı hazırlamalıdır. Bu etkinlik planı, MEB Okul Öncesi Eğitim Programı Etkinlik Planı formatına uygun olarak hazırlanmalıdır. Hazırlanan planlar önce ders danışmanının onayına sunulmalı, sonrasında sınıf öğretmenine de onaylatılarak uygulanmalıdır. Ara rapor ve final raporları belirlenen tarihlerde teslim edilecektir. Uygulama dersleriniz için devamsızlık hakkınız yoktur. Hastalık gibi özel durumlarda uygulama danışmanı ve sınıf öğretmeninize haber vermeniz ve bu durumu belgelendirmeniz/resmi olarak raporlandırmanız gerekmektedir. Bu şekilde raporlu olarak yaptığınız devamsızlık hakkınız, dönem içindeki öğretmenlik uygulaması toplam saatinizin (14x4=56 saat) %20 si kadardır. Bu günlerin raporlandırılarak, daha sonra telafisinin yapılması ve uygulamasının sınıf öğretmeniyle konuşularak telafi günü belirlenerek gerçekleştirilmesi zorunludur. 5 ECE 402 Öğretmenlik Uygulaması II dersi kapsamında Bu ders haftada üç yarım gün olarak yapılacaktır. Bu ders kapsamında 14 hafta uygulama gerçekleştirilecektir. Öğrenciler dönem boyunca her yarım gün için eğitim akışı ve akışta yer alan 2 etkinlik planı hazırlamalıdır. Bu etkinlik planı, formatına uygun olarak hazırlanmalıdır. Hazırlanan planlar önce ders danışmanının onayına sunulmalı, sonrasında sınıf öğretmenine de onaylatılarak uygulanmalıdır. Ara rapor ve final raporları uygulamadan belirlediği tarihlerde teslim edilecektir. Uygulama dersleriniz için devamsızlık hakkınız yoktur. Hastalık gibi özel durumlarda uygulama danışmanı ve sınıf öğretmeninize haber vermeniz ve bu durumu belgelendirmeniz/resmi olarak raporlandırmanız gerekmektedir. Bu şekilde raporlu olarak yaptığınız devamsızlık hakkınız, dönem içindeki öğretmenlik uygulaması toplam saatinizin (14x6=84 saat) %20 si kadardır. Bu günlerin raporlandırılarak, daha sonra telafisinin yapılması ve uygulamasının sınıf öğretmeniyle konuşularak telafi günü belirlenerek gerçekleştirilmesi zorunludur. hu_okulonce Fax:

7 UYGULAMA ÖĞRETMENİ VE UYGULAMA ÖĞRETİM ELEMANININ ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI İLE İLGİLİ SORUMLULUKLARI A- Uygulama öğretmeninin sorumlulukları 1. Öğretmen adayını çocuklarla tanıştırır ve uygulamaya yönelik gerekli yönergeleri ve belgeleri öğretmen adayına verir. 2. Öğretmenlik Uygulaması süresince öğretmen adaylarının derslere devamını düzenli olarak takip eder ve kayıt eder. 3. Öğretmenlik uygulamasının başında öğretmen adaylarına okul, araç-gereç ve kaynaklar, kütüphane, çocuklar, okul kuralları ile onların çalışmaları için gerekli olacak diğer konularda gerekli bilgileri sunar. 4. Öğretmen adaylarının uygulamaları konusunda öğretmen adaylarıyla önceden görüşerek, gerekli hazırlıkları yaparak, planlarını uygulamadan önce inceleyerek, uygulamadan sonra da değerlendirerek öğrenciye geri bildirim verir. 5. Öğretmen adayında gelişmesi beklenen yeterliklerle ilgili hedefleri saptayarak ve gerçekleşen gelişmeleri gözden geçirerek öğretmen adayına gelişim süreci hakkında dönüt verir. 6. Öğretmen adayı ile iş birliği yapar, ona öğretmenlik mesleği ile ilgili deneyimlerini paylaşarak yardım eder ve gelişimini destekler. 7. Öğretmen adayının etkinliklerini belli aralıklarla birçok kez baştan sona gözlemler ve dönüt verir. 8. Öğretmen adayını, öğretmenlik mesleği ile ilgili kurumsal konularda bilgilendirir. Bunlar: Kanun, yönerge ve yönetmelikler (657 ve ilgili kanunlar) Uygulama okulunun idari yapısı ve işleri Okulda uyulması gereken kurallar Okul bilgi sistemleri (E-Okul ve MEBBIS) Bir öğretmenin kuruma, ailelere ve çocuklara ilişkin görev ve sorumluluklarıdır. 9. Dönem sonunda öğretmen adayını değerlendirir ve notunu kapalı bir zarf içinde verir. 10. Öğretmen adayıyla sınıfta sürekli birlikte olur ve öğretmen adayını sınıfta çocuklarla yalnız bırakmaz. 6 hu_okulonce Fax:

8 B- Uygulama öğretim elemanının sorumlulukları 1. Öğretmen adaylarını uygulama okulu, uygulama programı, öğretmen yeterlikleri, değerlendirmeler ve uymaları gereken kurallar konusunda bilgilendirir. 2. Öğretmenlik Uygulamasının ilk haftasında (okul uygulama koordinatöründen randevu alarak) öğretmen adaylarını uygulama okuluna götürür, okul uygulama koordinatörü ve uygulama öğretmeni ile tanıştırır. ECE 401/402 Öğretmenlik Uygulaması yönergesinden bir nüshayı uygulama öğretmenine teslim eder. 3. Öğretmen adayının öğretmenlik uygulama programını düzenli olarak yürütebilmesini sağlamak için; plan, eğitim materyalleri ve ortam düzenlemeleri vb. hazırlıklarla ilgili rehberlik ve danışmanlık yapar. 4. Öğretmen adayına etkinlik değerlendirme formunu kullanarak hem uygulamadan önce hem de uygulamadan sonra geri dönütler verir. 5. Ders planlama, öğretim araçlarını hazırlama ve kullanma, kayıt tutma ve değerlendirme (çocuk, program ve kendisini), sınıf yönetimi gibi konularda rehberlik ve danışmanlık yapar. 6. Bu süreçte, öğretmen adayı ile iş birliği yaparak ona öğretmenlik mesleği ile ilgili yardım ve destek sağlar. 7. Öğretmen adayının uygulamalarını dönem boyunca az üç kez gözlemleyip, bu doğrultuda öğretmen adayının mesleki gelişmesine katkı sağlayacak dönütler verir ve yapıcı önerilerde bulunur. 8. Öğretmen adayının sorumlu öğretmeniyle iletişimini gözlemler, değerlendirir ve gerekirse öğretmen adayına yönlendirmelerde bulunur. 9. Uygulama öğretmeni ile öğretmen adayının çalışmalarını görüşür, öğretmen adayının öğretmenlik becerilerinin gelişmesi ve başarısının artması için gerekli önlemleri alır. 10. Uygulamada öğretmen adayının Millî Eğitim Bakanlığı nca belirlenen öğretmenlik mesleğine ilişkin kurallara uygun davranıp davranmadığını denetler. 11. Uygulama programının yürütülmesinde ilgili koordinatörlükler ve uygulama öğretmeniyle sürekli iletişim ve iş birliği içerisinde bulunur. 7 hu_okulonce Fax:

9 UYGULAMA DERSİYLE İLGİLİ GENEL BİLGİLER ECE 401 ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI I Dersin Adı Kodu Yarıyıl Teori (saat/hafta) ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI I Önkoşul(lar)(var ise) Dersin dili Dersin türü (Seçmeli/Zorunlu) Dersin verilme şekli Dersin sorumlusu (ları) Dersin öğrenme çıktıları Dersin içeriği Kaynaklar Uygulama (saat/hafta) Kredi ECE ECE 302 "Okul Deneyimi" dersinden başarılı olmak Türkçe Zorunlu Yüz yüze Bölüm sorumlusu AKTS Bu dersin sonunda başarılı öğrenciler; Erken çocukluk dönemi çocuklarının gelişimsel özelliklerini (bilişsel, dil vb.) bilir. Erken çocukluk dönemi çocuklarının eğitim sürecindeki davranış ve becerilerini gelişim alanlarına göre gözlemler ve kaydeder. Erken çocukluk bakım ve eğitiminin amaçlarına ve çocukların gelişimine uygun etkinlikler hazırlar. Etkinliklerin uygulanması için gerekli fiziksel ve eğitsel düzenlemeleri gerçekleştirir. Erken çocukluk bakım ve eğitiminin amaçlarına ve çocukların gelişimine uygun etkinlikler uygular. Etkinlikleri, etkinliklerin uygulama sürecini ve öğretmenlik becerilerini değerlendirir. Öz değerlendirme raporları hazırlar ve uygulamadaki deneyimlerini bir raporla değerlendirir. Erken çocukluk bakım ve eğitim hizmeti veren kurumlarda gözlem yapma, uygulanmak üzere günlük etkinlikler hazırlama ve geri bildirimler doğrultusunda düzenleme, hazırlanmış ve gözden geçirilmiş planları erken çocukluk bakım ve eğitim hizmeti veren kurumlarda uygulama MEB (2013). Okul öncesi eğitim programı. Ankara: MEB 8 hu_okulonce Fax:

10 ECE 402 ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI II Dersin Adı Kodu Yarıyıl Teori (saat/hafta) ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI II Önkoşul(lar)(var ise) Dersin dili Dersin türü (Seçmeli/Zorunlu) Dersin verilme şekli Dersin sorumlusu (ları) Dersin öğrenme çıktıları Dersin içeriği Kaynaklar Uygulama (saat/hafta) Kredi ECE ECE401 "Öğretmenlik Uygulaması I" dersinden başarılı olmak Türkçe Zorunlu AKTS Yüz yüze Bölüm sorumlusu Bu dersin sonunda başarılı öğrenciler; Erken çocukluk eğitimde farklı yaklaşımları bilir ve MEB erken çocukluk eğitim programının diğer yaklaşımlara göre farklı ve benzer yönlerini açıklar; MEB erken çocukluk eğitimi programına uygun etkinlikler hazırlar ve uygular; Erken çocukluk eğitimi aylık planı hazırlar ve uygular; Farklı gereksinimi olan çocuklar için etkinlik planı hazırlayıp uygular; Gerekli eğitsel materyalleri hazırlar, ortam düzenlemesini yapar; Sınıfın fiziksel, sosyal ve psikolojik ortamını gözlemler; Öğretmen ve öğrenci davranışlarını gözlemler. Çocuğu tanıma ve değerlendirme tekniklerini kullanarak çocukları gözlemler ve değerlendirir; Eğitim uygulamalarını materyal ve öğretmen açısından değerlendirir; Öz değerlendirme raporu hazırlar ve uygulamadaki deneyimlerini bir raporla ortaya koyar. Günlük akışın planlanması ve akışa uygun etkinliklerin hazırlanması ve uygulanması, etkinlik uygulamalarının okuldaki öğretmen, öğretim elemanı ve uygulama öğrencisi tarafından değerlendirilmesi, değerlendirmeler doğrultusunda düzeltmelerin yapılması, ürün dosyası hazırlama, çocuklarla ilgili kayıt formlarını doldurma, okul öncesi eğitim kurumlarında belirlenen kazanımlar doğrultusunda aylık plan hazırlama, aile katılımı için öneriler geliştirme, özlük haklarını ve sahip olması gereken yeterlikleri öğrenme. MEB (2013). Okul öncesi eğitim programı. Ankara: MEB 9 hu_okulonce Fax:

11 ETKİNLİK PLANI HAZIRLANIRKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN NOKTALAR Programla ilgili her türlü bilgiyi MEB Temel Eğitim Genel Müdürlüğü Aylık Çocuklar İçin Okul Öncesi Eğitimi Programı nda bulabilirsiniz (ilgili link: ). Burada daha önceki uygulamalardan yola çıkılarak siz öğretmen adaylarının zorluk yaşadığı genel noktalara değinilecektir. Uygulamalarınızda kullanacağınız etkinlik türleri ve tanımları aşağıda yer almaktadır. Büyük Grup Etkinliği, aynı kazanımlara ulaşmayı amaçlayan, aynı yöntem, teknik ve materyaller kullanarak sınıftaki tüm çocuklarla birlikte yapılan etkinliklerdir. Bütün gruba aynı etkinliklerle aynı kazanımları kazandırmak amaçlandığı için resim yapma, deneyler (Örn: fasulye yetiştirme, rüzgârgülü yapma ) çalışma kâğıtları gibi etkinlikler büyük grup etkinlikleridir. Küçük Grup Etkinlikleri, çocukların ilgileri, yetenekleri, gelişim özellikleri ve yaşları doğrultusunda gruplara ayrılarak farklı çalışmalar yaptıkları etkinliklerdir. Gruptaki çocukların hepsinin aynı etkinliği küçük gruplar hainde yaptıkları etkinlikler büyük grup etkinlikleridir. Küçük grup etkinliklerinde, her etkinlik için ayrı plan yapılmalıdır. Başka bir deyişle küçük grup etkinlikleri, öğretmenin farklı yöntem ve teknikleri kullanarak aynı kazanım göstergelerle etkinlik planlamasıdır. 10 Bireysel Etkinlik; çocuğun ilgi ve becerileri doğrultusunda kendi başına yaparak yaşayarak öğrenmesini amaçlayan etkinliklerdir. Bütünleştirilmiş Etkinlik; birden fazla etkinliğin uygun geçişlerle bir araya getirilmesidir. Programda yer alan etkinlik türleri; Matematik, Drama, Okuma yazmaya hazırlık, Sanat, Türkçe, Oyun, Müzik, Fen, Hareket ve alan gezisidir. Sizden beklenen, dönem boyunca bu etkinliklere planlarınızda dengeli bir şekilde yer vermenizdir. Bunun için ekte yer alan formu kullanabilirsiniz. (Hangi form?) hu_okulonce Fax:

12 UYGULAMA SÜRECİNDE GÖZLEMLERDE VE UYGULAMALARDA DİKKAT ETMENİZ GEREKEN NOKTALAR Öğretmenin Sınıfı Yönetme Süreci Sınıfın fiziksel düzeni Zaman yönetimi Etkinlikleri başlangıç ve bitişi (geçişler, dikkat çekme, değerlendirme) Çocukları izleme Rutin ve kuralların takibi (sınıf kurallarını hatırlatan görsel var mı? ) Öğretmenin Kullandığı Öğretim Yöntem ve Teknikleri Sınıf Ortamının Organize Edilmesi Öğretmen tutumu (Demokratik, otokratik, izin verici) Çocuklarla etkileşim Pozitif Destek Özel gereksinimli çocukların bütünleştirilmesi Aylık ve günlük planların incelenmesi Öğrenme çıktılarının değerlendirilmesi Formal değerlendirme İnformal değerlendirme Etkinlik sonu ve gün sonu değerlendirmelerin yapılması 11 Uygulama derslerinizin gözlem boyutunda yukarıda verilen maddeleri sınıf öğretmenlerinizde gözlemlemeniz, uygulama boyutunda ise sizlerin bu maddeleri göz önünde bulundurarak uygulama yapmanız beklenmektedir. hu_okulonce Fax:

13 UYGULAMALARDA GÖZ ÖNÜNDE BULUNDURULMASI GEREKEN NOKTALAR Bütün çocukların katılımını sağlamaya özen gösterin. Süreçte mesleki olarak kendinizi geliştirmeye odaklanın. Uygulama danışmanınız ve sınıf öğretmeninizle iş birliği içinde olun ve dönütleri göz önünde bulundurarak kendinizi geliştirin. Çocukların bireysel özelliklerini ve gereksinimlerini, geçmiş yaşantılarını, aile yapılarını ve kültürel özelliklerini göz önünde buldurun. İleriki etkinliklerde kullanmak üzere, çocuklarla ilgili gözlemler yaparak bunları not alın. Çocukların gelişimlerini gözleyerek takip edin. Öğretmen Adayı Değerlendirilirken Dikkat Edilecek Hususlar Etkinlik planlarının zamanında hazırlanarak sorumlu öğretim elemanının onayının alınması 2. Etkinlik planına verilen geri dönütler doğrultusunda planların düzeltilerek sorumlu öğretim elemanına gönderilmesi 3. Yeni etkinlik planı hazırlanırken, önceki dönütlerin göz önünde bulundurulması 4. MEB formatına uygunluk (etkinlik adı ve türünün belirtilmesi, güne başlama etkinliğinin yazılması, kazanım ve göstergelere uygun etkinlik, öğrenme sürecinin açık ve anlaşılır olması, uygun materyaller, değerlendirme, aile katılımı, uyarlama ) 5. Uygulama okulunda giriş-çıkış saatlerine dikkat edilmesi 6. Genel görünüm ve kılık kıyafetin yönetmeliğe uygun olması 7. Sınıfta kullanacağı temiz ayakkabının götürülmesi 8. Uygulamaya gidilemeyeceği zamanın ve sebebinin uygulama danışmanına ve sınıf öğretmenine bildirilmesi hu_okulonce Fax:

14 9. Uygulama süreci (çocuklarla etkileşim, sınıf yönetimi, materyal hazırlığı, etkinlik geçişleri, tüm çocukların aktif katılımını sağlama, yaratıcı ve özgün etkinlikler uygulama, çocukların bireysel farklılıklarını göz önünde bulundurma, zaman yönetimi, planda yer verilen uyarlamanın uygulanması, plandaki değerlendirmenin gerçekleştirilmesi) 10. Öğretmen adayının teorik ve uygulamalı derslere devam durumu 11. Öğretmen adayının sınıf öğretmeni ve okul personeliyle iletişiminin değerlendirilmesi 12. Öğretmen adayının etkinliklerle ilgili hazırladığı dosya raporlarının değerlendirilmesi. 13. Öğretmen adayının bağımsız olarak yürüttüğü uygulamalarda, uygulama öğretmeni ve uygulama öğretim elemanı tarafından yapılan değerlendirme sonuçları. 13 hu_okulonce Fax:

15 Öğrenci Adı Soyadı: Tarih: DERS SORUMLUSU UYGULAMA GÖZLEM FORMU BEKLENTİLER (Puanlama yok) EVET HAYIR Öğretmen adayının uygulama için genel görünümü uygundur Öğretmen adayı uygulamaya zamanında gelir. *** Öğretmen adayı, uygulamaya gidemeyeceğinde mazeretini danışmanına ve sınıf öğretmenine zamanında bildirir. Öğretmen adayı sınıfta kullanacağı ayakkabıyı getirir. UYGULAMA EVET (2) GELİŞTİRİLMELİ (1) HAYIR (0) 1. Serbest oyun saatinde çocuklarla etkileşime geçer. 2. Güne başlama etkinliğini uygular. 3. Materyal hazırlığını uygulamaya gelmeden önce yapar. 4. Etkinlik başlangıcında çocukların dikkatini toplar. 5. Uygulama sırasında çocuklarda etkili iletişim kurar. 6. Etkinliği uygularken sürece hakimdir. 7. Etkinlik sürecinde çocukların aktif katılımını sağlar. 8. Etkinlik geçişlerini uygun şekilde yapar. 9. Zamanı etkili kullanır. 10.Etkinliği uygularken çocukların ilgi ve dikkat sürelerini göz önünde bulundurur. 11.Sınıf yönetimi becerileri yeterlidir. 12.Sınıf kurallarına uygun olmayan çocuğa sınıf kurallarını hatırlatır. 13.Sınıf kurallarına uyan çocuğa olumlu geri dönüt verir. 14.Uygulamada çocukların bireysel farklılıklarını göz önünde bulundurur. 15.Planda yer verilen değerlendirme yöntemini uygular. 16.Planladığı uyarlamayı uygular. 17.Geri bildirim ve önerileri uygulamalarına yansıtır. TOPLAM /50 14 Öğretmen adayının uygulamasına dair eklemek istedikleriniz varsa: hu_okulonce Fax:

16 GÜZ DÖNEMİ ECE 401 ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI I DEVAM ÇİZELGESİ Öğrencinin Adı Soyadı: Uygulama Yapılan Okul: Öğrenci Numarası: Uygulama Yaş Grubu: Okul Uygulama Öğretmeni: UYGULAMA ÖĞRENCİSİ İÇİN DEVAM ÇİZELGESİ TARİH 1.Hafta 1.Hafta 2.Hafta 2.Hafta 3.Hafta 3.Hafta 4.Hafta 4.Hafta 5.Hafta 5.Hafta 6.Hafta 6.Hafta 7.Hafta 7.Hafta Öğrenci İmzası Uygulam a Öğretme ni İmzası 15 TARİH 8.Hafta 8.Hafta 9.Hafta 9.Hafta 10.Hafta 10.Hafta 11.Hafta 11.Hafta 12.Hafta 12.Hafta 13.Hafta 13.Hafta 14.Hafta 14.Hafta Öğrenci İmzası Uygulam adan öğretmen i İmzası *Varsa telafi tarihlerini de lütfen belirtiniz. Sınıf Öğretmeni Ders Danışmanı Okul Müdürü hu_okulonce Fax:

17 BAHAR DÖNEMİ ECE 402 ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI II DEVAM ÇİZELGESİ UYGULAMA ÖĞRENCİSİ İÇİN DEVAM ÇİZELGESİ TARİH 1.Hafta 1.Hafta 2.Hafta 2.Hafta 3.Hafta 3.Hafta 4.Hafta 4.Hafta 5.Hafta 5.Hafta 6.Hafta 6.Hafta 7.Hafta 7.Hafta Öğrenci İmzası Uygulam a Öğretme ni İmzası 16 TARİH 8.Hafta 8.Hafta 9.Hafta 9.Hafta 10.Hafta 10.Hafta 11.Hafta 11.Hafta 12.Hafta 12.Hafta 13.Hafta 13.Hafta 14.Hafta 14.Hafta Öğrenci İmzası Uygulam adan öğretmen i İmzası *Varsa telafi tarihlerini de lütfen belirtiniz. Sınıf Öğretmeni Ders Danışmanı Okul Müdürü hu_okulonce Fax:

18 Öğrencinin Adı-Soyadı: Çocuğun Adı: ÇOCUK GÖZLEM FORMU* Tarih: A) DİL KULLANMA 1.KONUŞMAYI ANLAMA Evet Hayır 1 Çocuk kendisine seslenildiğinde genellikle karşılık vermez/ denileni yapmaz 2 Çocuk basit yönergelere (Örneğin Çembere gel ) uyar. 3 Çocuk basit, açık, konuşma dilinde söylenen tümcelere karşılık verir. 4 Çocuk günlük konularda sınıf içi konuşmalara katılır. 5 Çocuk birden fazla aşamalı veya karmaşık yönergeleri yerine getirir. 2. DİLİ KULLANMA Evet Hayır 1 Çocuk iletişim kurmak için konuşmaz. Yalnızca mimik ve konuşma dışı sesler kullanarak iletişime yönelir. 2 Çocuk az sayıda kelime kullanır. (Örneğin: "bak","hayır") 17 3 Çocuk bir veya iki kelimeli değişik cümlecikler kullanır. 4 Çocuk kolay cümleler kullanır. 5 Çocuk iki parçalı cümleler kullanır. (Örneğin: iki değişik fikirli cümleler) 6 Çocuk özenle hazırlanmış, ayrıntılı tanımlamalar içeren karmaşık cümleler kullanır. 7 Çocuk ayrıntılı ve iyi geliştirilmiş öyküler, şiirler ya da şarkılar oluşturur, anlatır ve söyler. 1 Çocuk okuma gereçlerine hiç ilgi göstermez. 3.KİTAPLARLA İLGİLİ BİLGİ Evet Hayır 2 Çocuk kitapları alır, doğru tutar ve sayfaları doğru yönde çevirir. 3 Çocuk kitabın "resimlerini okur" (resimlerine bakar) ve onları öykü ile bağdaştırır. 4 Çocuk kitapta yazılanları doğru yönde izler.(örneğin: Yukarıdan aşağıya ve Türkçede olduğu gibi soldan sağa) 5 Çocuk kitabı, kelimeleri göstererek ve öyküyü anlatarak okur.(gerçek anlamda okumasa da ) hu_okulonce Fax:

19 4.YAZILI GEREÇLERE İLGİ Evet Hayır 1 Çocuk okuma etkinliklerine hiç ilgi duymaz. 2 Çocuk öykü okunduğunda ilgi gösterir. 3 Çocuk başkalarından öyküleri ya da işaretleri okumasını ister. 4 Çocuk kendisine okunan bir öykünün sorularını cevaplar ya da öykünün bir kısmını anlatır. 5 Çocuk kendi kendine ya da başkalarına kitap okur. 5.YAZILI HARFLERI, SAYILARI VE KELİMELERİ TANIMA Evet Hayır 1 Çocuk hiçbir harfi, sayıyı ya da kelimeyi tanımaz. 2 Çocuk bazı sesleri, harfleri sayıları ya da kelimeleri tanır. 3 Çocuk bazı kelimeleri okur. 4 Çocuk çok kolay olan birkaç cümleyi okur. 5 Çocuk cümleleri okur. 1 Çocuk yazı yazmaya ilgi göstermez. 6.YAZMA Evet Hayır 18 2 Çocuk karalamaları ve işaretleri harf gibi kullanarak yazar. 3 Çocuk harfleri ya da sayıları kopya eder. 4 Çocuk ilk adını ya da tek kelimeler yazar. 5 Çocuk kısa cümlecikler ve cümleler yazar. * AÇEV Çocuk Gözlem Formundan adapte edilmiştir hu_okulonce Fax:

20 Değerli Öğretmen Adayımız; ÖĞRETMEN ADAYI BİLGİLENDİRME BAHAR/ GÜZ DÖNEMİ ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI Öğretmenlik Uygulaması dersi kapsamında yeni başlayacağınız uygulama sürecinin hepiniz için yararlı, eğitici ve zevkli bir deneyim olmasını dileriz. Öğretmenlik uygulaması dersinin amacı, siz öğretmen adaylarına lisans öğrenimi boyunca öğrendiğiniz teorik bilgileri gerçek yaşama aktarma ve öğretmenlik becerilerini geliştirme fırsatı vermektir. Bu amaç doğrultusunda yapacağınız uygulamalarda kendinizi geliştirme fırsatı bulacaksınız. Bu nedenle, uygulama sorumluluğunu aldığınız günlerde yeni bir beceri öğrenmeye ya da öğrendiğiniz becerileri geliştirmeye odaklanın. Uygulamaların etkin bir şekilde yapılabilmesi ve mesleki becerilerinize en üst düzeyde fayda getirebilmesi için aşağıda belirtilen durumlara özen göstermeniz önemlidir. H.Ü. önlisans-lisans eğitim öğretim ve sınav yönetmeliğinin 38. maddesine uygun giyinilmesi ve hijyen koşulları nedeniyle okulda ayrıca giyilecek temiz bir spor ayakkabısı götürülmesi gerekir. Herhangi bir nedenle izin almanız gereken bir durumda ders danışmanınızı ve okulunuzu bilgilendirmeniz ve durumuzu belgelendirmeniz gerektiğini; yoklama çizelgesine bu devamsızlığın işlenmesi gerektiğini ve devamsızlık yapılan günün telafisinin zorunlu olduğunu unutmayın. Uygulama okulunuzda çalışan öğretmen ve diğer personelle iş birliği içinde çalışmanız, okulun giriş-çıkış saatlerine dikkat etmeniz ve okul kurallarına uymanız beklenmektedir. Kurumda yaşadığınız sizi rahatsız eden bir durumda öncelikle ders danışmanınızla görüşmeniz uygun olacaktır. Planlarınızı yapmadan önce sınıf öğretmeninizin yönlendirmesi ile kazanım ve göstergelerinizi belirlemeniz, sonrasında ders danışmanınızla planınızı görüşerek onun önerdiği şekilde planlama yapmanız, sonrasında da planınızı sınıf öğretmeninizle mutlaka paylaşarak son düzeltmeleri yapmanız gerekmektedir. Daha sonra uygulamaya geçebilirsiniz. Uygulama öncesinde mutlaka ön hazırlıklarınızı yapınız. Uygulama sırasında ve sonrasında iyi giden ve gitmeyen durumları yeniden gözden geçiriniz ve kendinizi geliştirmeye çalışınız. Uygulama bittikten sonra sınıf öğretmenizle görüşerek yaptığınız uygulama ile ilgili görüşlerini alınız. 19 Hepinize başarılı uygulamalar diliyoruz. hu_okulonce Fax:

21 Değerli Öğretmenimiz; ÖĞRETMENE MEKTUP GÜZ/BAHAR DÖNEMİ ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI 4. Sınıf öğrencimiz Eğitim ve Öğretim Güz/Bahar Dönemi Öğretmenlik Uygulaması I-II dersi uygulamasını sınıfınızda yapacaktır. Öğretmen adayının uygulama süreci ile ilgili her türlü değerlendirme-yönlendirme anaokulu sorumlularının bilgisi ve yetkisindedir. Öğretmen adayının uygulaması süresince aşağıda belirtilen kapsamda anaokulunda bulunacaktır. Öğretmen adayımız MEB 2013 Okulöncesi Eğitim Programına uygun günlük program hazırlayacaktır. Öğretmen adayımız anaokulunun mevcut eğitim programına uymalı ve uygulamaya gittiği her gün için günlük eğitim akışı hazırlamalıdır. Günlük eğitim akışı içerisinde bulunan etkinliklerden en az 1 etkinliğe yönelik etkinlik planını hazırlamalı ve uygulamalıdır. (Sınıf öğretmenine bağlı olarak uygulama sayısı değişebilir.) Etkinliklerin çeşitliliği öğrencimize önemli deneyimler kazandıracaktır. Öğretmen adayımız uygulama etkinlikleri dışında sınıfın gereksinim duyduğu alanlarda sınıf için eğitsel materyal geliştirmelidir. Sınıfın gereksinimleri için hazırlayacağı etkinliklerde gerekli olan materyallerin temini konusunda gönüllü olarak destek verebilirsiniz. Öğretmen adayımız günlük eğitim akışı ve etkinlik planlarını bir hafta önceden ders danışmanı ve sizin onayınıza sunmalı ve onay aldıktan sonra uygulamalıdır. Öğretmen adayımız kendinden kaynaklanan devamsızlıklarını telafisi zorunludur. Telafi günü sizin ve öğrencimizin birlikte belirlediğiniz bir zamanda yapılacaktır. Kurumunuz öğretmenleri için geçerli olan tüm kurallar öğretmen adayımız için de geçerlidir. 20 Destek ve katkılarınız öğretmen adaylarımızın gelişimi için son derece önemli olacaktır Öğretmen adaylarımızın öğretmenlik mesleğine ilişkin olumlu modeller görmesine fırsat vererek mesleki gelişimlerine sağlayacağınız katkılardan dolayı teşekkür ediyoruz. hu_okulonce Fax:

22 ARA DEĞELENDİRME FORMU DÖNEMİ ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI ÖĞRENCİ ARA DEĞERLENDİRME FORMU Öğrencinin Adı Soyadı: Uygulama Yapılan Okul: Yaş Grubu: Okul Uygulama Öğretmeni: 1) Öğretmen adayının uygulamaya ve sınıfın genel işleyişine katılımını değerlendiriniz. Çok İyi İyi Orta Geliştirmesi Gerekiyor 2) Öğretmen adayının okuldaki çalışanlarla ve çocuklarla olan iletişimini değerlendiriniz. Çok İyi İyi Orta Geliştirmesi Gerekiyor 3) Öğretmen adayının verilen görev ve sorumlukları yerine getirmede gösterdiği çaba ve duyarlılığı değerlendiriniz. Çok İyi İyi Orta Geliştirmesi Gerekiyor 21 4) Öğretmen adayının plan hazırlama sürecini değerlendiriniz. (Günlük Etkinlik Planı ve plana uygun materyalleri önceden hazırlama ve sınıf öğretmeni ile paylaşma) Çok İyi İyi Orta Geliştirmesi Gerekiyor 5) Öğretmen adayının uygulama sürecini değerlendiriniz. Çok İyi İyi Orta Geliştirmesi Gerekiyor Öğretmen adayı değerlendirirken yukarıdaki maddeleri göz önüne alarak uygun kutucuğu işaretleyiniz. Varsa görüş ve önerilerinizi yazınız. Not: Lütfen bu formu uygulamanın 7. Haftasında ve son haftasında öğrenciye kapalı bir zarf içinde teslim ediniz. hu_okulonce Fax:

ECE401/402 ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI I-II

ECE401/402 ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI I-II ECE401/402 ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI I-II Uygulama El Kitabı HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ OKUL ÖNCESİ EĞİTİMİ ANA BİLİM DALI İÇİNDEKİLER TANIMLAR... 2 DEĞERLİ ÖĞRENCİLERİMİZ... 3 UYGULAMA ÖĞRETMENİ VE UYGULAMA

Detaylı

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ TEMEL EĞİTİM BÖLÜMÜ OKUL ÖNCESİ EĞİTİMİ ÖĞRETMENLİĞİ ANABİLİM DALI ECE 401/402 ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI KILAVUZU

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ TEMEL EĞİTİM BÖLÜMÜ OKUL ÖNCESİ EĞİTİMİ ÖĞRETMENLİĞİ ANABİLİM DALI ECE 401/402 ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI KILAVUZU HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ OKUL ÖNCESİ EĞİTİMİ ÖĞRETMENLİĞİ ANABİLİM DALI ECE 401/402 ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI KILAVUZU HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ EĞITIM FAKÜLTESİ TANIMLAR Bu kılavuzda geçen bazı

Detaylı

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ TEMEL EĞİTİM BÖLÜMÜ OKUL ÖNCESİ EĞİTİMİ ÖĞRETMENLİĞİ A.B.D. EDE401/402 ÖĞRETMENLİK UYGUALAMASI KILAVUZU

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ TEMEL EĞİTİM BÖLÜMÜ OKUL ÖNCESİ EĞİTİMİ ÖĞRETMENLİĞİ A.B.D. EDE401/402 ÖĞRETMENLİK UYGUALAMASI KILAVUZU EĞİTİM FAKÜLTESİ TEMEL EĞİTİM BÖLÜMÜ OKUL ÖNCESİ EĞİTİMİ ÖĞRETMENLİĞİ A.B.D. EDE401/402 ÖĞRETMENLİK UYGUALAMASI KILAVUZU TANIMLAR Bu kılavuzda geçen bazı kavram ve tanımlar aşağıda açıklanmıştır. "Öğretmen

Detaylı

Hacettepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi İlköğretim Bölümü Okul Öncesi Eğitimi Anabilim Dalı Bahar Dönemi ECE 302 Okul Deneyimi

Hacettepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi İlköğretim Bölümü Okul Öncesi Eğitimi Anabilim Dalı Bahar Dönemi ECE 302 Okul Deneyimi Değerli Öğretmenimiz; Hacettepe Üniversitesi 2013-2014 Bahar Dönemi ECE 302 Okul Deneyimi 3. Sınıf öğrencimiz 2013-2014 Akademik Yılı Bahar Dönemi Okul Deneyimi dersinin uygulamasını sınıfınızda yapacaktır.

Detaylı

BOZOK ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ TEMEL EĞİTİM BÖLÜMÜ OKUL ÖNCESİ EĞİTİMİ ANABİLİM DALI GÜZ DÖNEMİ OMES 403 ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI I

BOZOK ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ TEMEL EĞİTİM BÖLÜMÜ OKUL ÖNCESİ EĞİTİMİ ANABİLİM DALI GÜZ DÖNEMİ OMES 403 ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI I BOZOK ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ TEMEL EĞİTİM BÖLÜMÜ OKUL ÖNCESİ EĞİTİMİ ANABİLİM DALI 2016-2017 GÜZ DÖNEMİ OMES 403 ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI I DERSİN AMAÇLARI 1. Okul öncesi çağı çocuklarının gelişim

Detaylı

1. Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Önlisans ve Lisans Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği esastır.

1. Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Önlisans ve Lisans Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği esastır. MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ GÖLHİSAR SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU ÇOCUK GELİŞİMİ PROGRAMI OKULÖNCESİ EĞİTİM KURUMLARINDA UYGULAMA DERSİ KILAVUZU DERSİN AMAÇLARI 1. Okul öncesi çağı çocuklarının

Detaylı

T.C. SİNOP ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ TEMEL EĞİTİM BÖLÜMÜ OKUL ÖNCESİ EĞİTİMİ ANABİLİM DALI

T.C. SİNOP ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ TEMEL EĞİTİM BÖLÜMÜ OKUL ÖNCESİ EĞİTİMİ ANABİLİM DALI T.C. SİNOP ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ TEMEL EĞİTİM BÖLÜMÜ OKUL ÖNCESİ EĞİTİMİ ANABİLİM DALI Öğretmenlik Uygulaması II UYGULAMA KILAVUZU ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI DERSİNE İLİŞKİN GENEL AÇIKLAMALAR Öğretmenlik

Detaylı

BOZOK ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ TEMEL EĞİTİM BÖLÜMÜ OKUL ÖNCESİ EĞİTİMİ ANABİLİM DALI

BOZOK ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ TEMEL EĞİTİM BÖLÜMÜ OKUL ÖNCESİ EĞİTİMİ ANABİLİM DALI 2016-2017 GÜZ DÖNEMİ OMES 303 OKUL DENEYİMİ DERSİ UYGULAMA KILAVUZU Değerli Öğretmenimiz; Anabilim dalımızın 3. Sınıf öğrencisi 2016-2017 Akademik Yılı Güz Dönemi Okul Deneyimi dersinin uygulamasını sınıfınızda

Detaylı

T.C. AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ PEDAGOJİK FORMASYON SERTİFİKA PROGRAMI

T.C. AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ PEDAGOJİK FORMASYON SERTİFİKA PROGRAMI T.C. AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ PEDAGOJİK FORMASYON SERTİFİKA PROGRAMI ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI DERSİ ÇALIŞMA VE UYGULAMA YÖNERGESİ Aralık, 2016 Bu yönerge, Pedagojik Formasyon Sertifika Programında

Detaylı

HASAN KALYONCU ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ

HASAN KALYONCU ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ HASAN KALYONCU ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ PEDAGOJİK FORMASYON EĞİTİMİ SERTİFİKA PROGRAMI ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI KILAVUZU 2017 GAZİANTEP İÇİNDEKİLER Sayfa ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI DERSİNİN AMACI 3 ÖĞRETMENLİK

Detaylı

T.C. AKSARAY ÜNİVERSİTESİ BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU BEDEN EĞİTİMİ ÖĞRETMENLİĞİ BÖLÜMÜ BES ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI DERS YÖNERGESİ

T.C. AKSARAY ÜNİVERSİTESİ BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU BEDEN EĞİTİMİ ÖĞRETMENLİĞİ BÖLÜMÜ BES ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI DERS YÖNERGESİ T.C. AKSARAY ÜNİVERSİTESİ BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU BEDEN EĞİTİMİ ÖĞRETMENLİĞİ BÖLÜMÜ BES 434 - ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI DERS YÖNERGESİ AKSARAY - 2017 AKSARAY ÜNİVERSİTESİ BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU

Detaylı

2013-2014 Bahar Dönemi ECE 204 Erken Çocukluk Eğitimi Kurumlarında Gözlem

2013-2014 Bahar Dönemi ECE 204 Erken Çocukluk Eğitimi Kurumlarında Gözlem 2013-2014 Bahar Dönemi ECE 204 Erken Çocukluk Eğitimi Kurumlarında Gözlem Değerli Öğretmenimiz; 2. Sınıf öğrencimiz 2013-2014 Akademik Yılı Bahar Dönemi Erken Çocukluk Eğitimi Kurumlarında Gözlem dersinin

Detaylı

T.C. ÇANAKKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR ÖĞRETMENLİĞİ BÖLÜMÜ ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI

T.C. ÇANAKKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR ÖĞRETMENLİĞİ BÖLÜMÜ ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI T.C. ÇANAKKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR ÖĞRETMENLİĞİ BÖLÜMÜ ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI ÇANAKKALE 2017 T.C. ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ BEDEN

Detaylı

UYGULAMA ÖĞRETMENİ DOSYASI

UYGULAMA ÖĞRETMENİ DOSYASI UYGULAMA ÖĞRETMENİ DOSYASI Sayın Uygulama Öğretmeni; 1. Bu dosyada örneği sunulan ve öğretmen adayı tarafından temin edilecek olan ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI DERSİ ETKİNLİK PLANI nı (Ek 1) haftalık olarak

Detaylı

BİRİNCİ BÖLÜM GENEL HÜKÜMLER. Amaç

BİRİNCİ BÖLÜM GENEL HÜKÜMLER. Amaç T.C ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR EĞİTİMİ ÖĞRETMENLİĞİ BÖLÜMÜ OKUL DENEYİMİ VE ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI YÖNERGESİ ERZİNCAN 2016 BİRİNCİ BÖLÜM GENEL HÜKÜMLER

Detaylı

OMÜ EĞĐTĐM FAKÜLTESĐ OKULLARDA UYGULAMA ÇALIŞMALARI YÖNERGESĐ

OMÜ EĞĐTĐM FAKÜLTESĐ OKULLARDA UYGULAMA ÇALIŞMALARI YÖNERGESĐ OMÜ EĞĐTĐM FAKÜLTESĐ OKULLARDA UYGULAMA ÇALIŞMALARI YÖNERGESĐ BĐRĐNCĐ BÖLÜM Genel Hükümler Amaç Madde 1- Bu yönergenin amacı; öğretmen adaylarının, öğretmenlik mesleğine daha iyi hazırlanmalarını; öğrenimleri

Detaylı

ÖZEL EĞİTİM BÖLÜMÜ ZİHİN ENGELLİLER ÖĞRETMENLİĞİ ANABİLİM DALI OKUL DENEYİMİ VE KAYNAŞTIRMA UYGULAMALARI DERSİ

ÖZEL EĞİTİM BÖLÜMÜ ZİHİN ENGELLİLER ÖĞRETMENLİĞİ ANABİLİM DALI OKUL DENEYİMİ VE KAYNAŞTIRMA UYGULAMALARI DERSİ ÖZEL EĞİTİM BÖLÜMÜ ZİHİN ENGELLİLER ÖĞRETMENLİĞİ ANABİLİM DALI OKUL DENEYİMİ VE KAYNAŞTIRMA UYGULAMALARI DERSİ Öğretmen Adayına Öğretmenlik Uygulamasına başlayıp öğretmenlik görevini tam olarak üstlenmeden

Detaylı

Ders Adı : ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI II Ders No : Teorik : 2 Pratik : 8 Kredi : 6 ECTS : 16. Ders Bilgileri

Ders Adı : ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI II Ders No : Teorik : 2 Pratik : 8 Kredi : 6 ECTS : 16. Ders Bilgileri Image not found http://bologna.konya.edu.tr/panel/images/pdflogo.png Ders Adı : ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI II Ders No : 0310500149 Teorik : 2 Pratik : 8 Kredi : 6 ECTS : 16 Ders Bilgileri Ders Türü Öğretim

Detaylı

Ek 1. BEDEN EĞİTİMİ DERSLERİ GÖZLEM FORMU Uygulama Okulu : Gözlem Yapılan Sınıf : Gözlem Yapan BEÖA : Gözlem Saati/ Tarih :

Ek 1. BEDEN EĞİTİMİ DERSLERİ GÖZLEM FORMU Uygulama Okulu : Gözlem Yapılan Sınıf : Gözlem Yapan BEÖA : Gözlem Saati/ Tarih : BEDEN EĞİTİMİ DERSLERİ GÖZLEM FORMU Uygulama Okulu : Ek 1 Gözlem Yapılan Sınıf : Gözlem Yapan BEÖA : Gözlem Saati/ Tarih : Beden Eğitimi Ders Sürecinde; 1. Güler yüzlü enerjik ve otoriter bir tavır sergilenmiştir.

Detaylı

T.C. KAFKAS ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ DEKANLIĞI. Öğretmenlik Uygulaması Kılavuzu

T.C. KAFKAS ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ DEKANLIĞI. Öğretmenlik Uygulaması Kılavuzu T.C. KAFKAS ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ DEKANLIĞI Öğretmenlik Uygulaması Kılavuzu KARS-2019 i Bu yönerge, 1739 sayılı Milli Eğitim Temel Kanunu, 3797 sayılı Milli Eğitim Bakanlığı Teşkilat ve Görevleri

Detaylı

ÖZEL EĞİTİM KURUMLARINDA GÖZLEM

ÖZEL EĞİTİM KURUMLARINDA GÖZLEM ÖZEL EĞİTİM KURUMLARINDA GÖZLEM Gözlem Yönerge Kitapçığı Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Özel Eğitim Bölümü ESKİŞEHİR OSMANGAZİ ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ ÖZEL EĞİTİM BÖLÜMÜ BAHAR

Detaylı

UYGULAMA ÖĞRETMENİ DOSYASI

UYGULAMA ÖĞRETMENİ DOSYASI UYGULAMA ÖĞRETMENİ DOSYASI Sayın Uygulama Öğretmeni; 1. Size verilen dosya içerisinde her öğrenci için doldurmanız gereken bir form (ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI DERSİ ÖĞRETMEN ADAYI DEVAM ÇİZELGESİ) bulunmaktadır.

Detaylı

T.C. Ege Üniversitesi Eğitim Fakültesi. Öğretmenlik Uygulaması ve Öğretmenlik Uygulaması-II Dersleri Kılavuzu. Şubat, 2015 İZMİR

T.C. Ege Üniversitesi Eğitim Fakültesi. Öğretmenlik Uygulaması ve Öğretmenlik Uygulaması-II Dersleri Kılavuzu. Şubat, 2015 İZMİR T.C. Ege Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretmenlik Uygulaması ve Öğretmenlik Uygulaması-II Dersleri Kılavuzu Şubat, 2015 İZMİR T.C. Ege Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretmenlik Uygulaması ve Öğretmenlik

Detaylı

T.C. MUŞ ALPARSLAN ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ. Topluma Hizmet Uygulamaları Dersi Yönergesi. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

T.C. MUŞ ALPARSLAN ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ. Topluma Hizmet Uygulamaları Dersi Yönergesi. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar T.C. MUŞ ALPARSLAN ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ Topluma Hizmet Uygulamaları Dersi Yönergesi Amaç BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar MADDE 1 (1) Bu yönergenin amacı, eğitim fakültelerinde

Detaylı

ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI EK 1 BEDEN EĞİTİMİ DERSİ GÖZLEM FORMU

ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI EK 1 BEDEN EĞİTİMİ DERSİ GÖZLEM FORMU ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI EK 1 BEDEN EĞİTİMİ DERSİ GÖZLEM FORMU Uygulama Okulu : Gözlem Yapan Öğretmen Adayı Adı Soyadı : Gözlem Yapılan Öğretmen Adayı : Gözlem Yapılan Sınıf Düzeyi : Gözlem Yapılan Tarih:..

Detaylı

ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI KILAVUZU

ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI KILAVUZU Anadolu Üniversitesi Eğitim Fakültesi ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI KILAVUZU 2014 ESKİŞEHİR Öğretmenlik Uygulamasının Tanım ve Amacı Öğretmen Adaylarının Milli Eğitim Bakanlığına Bağlı Eğitim Öğretim Kurumlarında

Detaylı

ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ İLAHİYAT FAKÜLTESİ PRATİK DİNİ HİZMETLERVE MESLEKİ UYGULAMA YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM

ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ İLAHİYAT FAKÜLTESİ PRATİK DİNİ HİZMETLERVE MESLEKİ UYGULAMA YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ İLAHİYAT FAKÜLTESİ PRATİK DİNİ HİZMETLERVE MESLEKİ UYGULAMA YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler Amaç Madde 1- Bu yönergenin amacı, din görevlisi adaylarının, din görevliliği

Detaylı

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI MUALLİM RIFAT EĞİTİM FAKÜLTESİ ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI ESASLARI

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI MUALLİM RIFAT EĞİTİM FAKÜLTESİ ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI ESASLARI 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI MUALLİM RIFAT EĞİTİM FAKÜLTESİ ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI ESASLARI 1-AMAÇ, TANIM, İŞLEYİŞ VE DEĞERLENDİRME Amaç Bu dersin amacı, öğretmen adayının kazanmış olduğu bilgi ve becerileri

Detaylı

MUSTAFA KEMAL ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI DERSİ UYGULAMA YÖNERGESİ

MUSTAFA KEMAL ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI DERSİ UYGULAMA YÖNERGESİ MUSTAFA KEMAL ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI DERSİ UYGULAMA YÖNERGESİ Mart 2016 ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI I. Dersin Amacı Okul uygulaması çalışmalarının ikinci basamağını oluşturan Öğretmenlik

Detaylı

EK-1 BEDEN EGİTİMİ DERSİNDE ÖĞRENCİ BAŞARISININ DEĞERLENDİRİLMESİ

EK-1 BEDEN EGİTİMİ DERSİNDE ÖĞRENCİ BAŞARISININ DEĞERLENDİRİLMESİ BEDEN EGİTİMİ DERSİNDE ÖĞRENCİ BAŞARISININ DEĞERLENDİRİLMESİ EK-1 Beden eğitimi dersinde öğrencilerin başarıları; sınavlar, varsa projeler, öğrencilerin performanslarını belirlemeye yönelik çalışmalardan

Detaylı

ÖĞRETMEN UYGULAMASI DOSYASI

ÖĞRETMEN UYGULAMASI DOSYASI TC ÖĞRETMEN UYGULAMASI DOSYASI Öğretmenlik Uygulaması Dosyasında Bulunması Gereken Belgeler: Çalışma Plânı (Ek-5), Ders Gözlem Formu (Öğretmen adayının kendisinin, gözlem yaptığı derslerde dolduracağı

Detaylı

Okul Deneyimi I ve II öğretmenlik uygulaması tamamlandığında.öğretmen_adayları aşağıdaki özelilikleri kazanmış olmalıdırlar:

Okul Deneyimi I ve II öğretmenlik uygulaması tamamlandığında.öğretmen_adayları aşağıdaki özelilikleri kazanmış olmalıdırlar: OKUL DENEYİMİ VE ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI Okul Deneyimi Aday öğretmenlerin okullarda yaptığı çalışmalardır. Okul Deneyimi i ve Okul Deneyimi II, öğretmenlik uygulamaları i olarak ders halinde düzenlenmiştir.

Detaylı

OKULÖNCESİ ÖĞRETMENLİĞİ LİSANS PROGRAMI OKUL DENEYİMİ DERSİ DANIŞMAN UYGULAMA YÖNERGESİ

OKULÖNCESİ ÖĞRETMENLİĞİ LİSANS PROGRAMI OKUL DENEYİMİ DERSİ DANIŞMAN UYGULAMA YÖNERGESİ OKULÖNCESİ ÖĞRETMENLİĞİ LİSANS PROGRAMI OKUL DENEYİMİ DERSİ DANIŞMAN UYGULAMA YÖNERGESİ Sayın danışman; Milli Eğitim Bakanlığı Okulöncesi Eğitim Programı yenilenerek 2013-2014 öğretim yılından itibaren

Detaylı

ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI DERSİ

ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI DERSİ ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI DERSİ Öğretmenlik uygulaması, öğretmen adayının kazanmış olduğu bilgi ve becerilerini bir okul ortamında deneyip geliştirebilmesi ve mesleğinin gerektirdiği özellikleri kazanabilmesi

Detaylı

1. Çocukları Tanıma Çocukların fiziksel özelliklerini tanıma Çocukların sosyo-ekonomik özelliklerini tanıma

1. Çocukları Tanıma Çocukların fiziksel özelliklerini tanıma Çocukların sosyo-ekonomik özelliklerini tanıma Milli Eğitim Bakanlığı ve öğretmen yetiştiren yüksek öğretim kurumları temsilcilerinden oluşturulan "Öğretmen Yeterlikleri Komisyonu" 1999 yılında başlattığı çalışmalarını 2002 yılında tamamlayarak öğretmen

Detaylı

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ - CERRAHPAŞA FLORENCE NIGHTINGALE HEMŞİRELİK FAKÜLTESİ LİSANS PROGRAMI KLİNİK UYGULAMA DERSİ UYGULAMA YÖNERGESİ

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ - CERRAHPAŞA FLORENCE NIGHTINGALE HEMŞİRELİK FAKÜLTESİ LİSANS PROGRAMI KLİNİK UYGULAMA DERSİ UYGULAMA YÖNERGESİ T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ - CERRAHPAŞA FLORENCE NIGHTINGALE HEMŞİRELİK FAKÜLTESİ LİSANS PROGRAMI KLİNİK UYGULAMA DERSİ UYGULAMA YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 -

Detaylı

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ DERS TANITIM FORMU ÖĞRETİM YILI-1 YARIYIL. Dersin Türü: Zorunlu

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ DERS TANITIM FORMU ÖĞRETİM YILI-1 YARIYIL. Dersin Türü: Zorunlu DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ DERS TANITIM FORMU 2012-2013 ÖĞRETİM YILI-1 YARIYIL Dersi Veren Birim(ler): SBE İşletme ABD Yönetim Bilimi Yüksek Lisans Programı Dersi Alan Birim(ler):

Detaylı

EĞİTİM KURUMLARINDA UYGULAMA DERSİ ÖĞRENCİ BİLGİ FORMU

EĞİTİM KURUMLARINDA UYGULAMA DERSİ ÖĞRENCİ BİLGİ FORMU EĞİTİM KURUMLARINDA UYGULAMA DERSİ ÖĞRENCİ BİLGİ FORMU FOTOĞRAF Öğrencinin; Öğretmenin; Öğrenci No :. Adı :... Adı :. Soyadı :... Soyadı :. Okulu :... Sınıfı :.... Öğretim T. :. Yaş Grubu :... Tlf No :.

Detaylı

SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ SOSYAL HİZMET BÖLÜMÜ

SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ SOSYAL HİZMET BÖLÜMÜ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ SOSYAL HİZMET BÖLÜMÜ SHB 220 YAZ STAJI KARNESİ Öğrencinin Adı ve Soyadı: Fotoğraf Doğum Tarihi/Yeri: TC Kimlik No: Dönemi: Numarası: Staj Başlama Tarihi: Staj Bitiş Tarihi: Yukarıda

Detaylı

T.C. YOZGAT BOZOK ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ MATEMATİK VE FEN BİLİMLERİ EĞİTİMİ BÖLÜMÜ FEN BİLGİSİ EĞİTİMİ ANABİLİM DALI

T.C. YOZGAT BOZOK ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ MATEMATİK VE FEN BİLİMLERİ EĞİTİMİ BÖLÜMÜ FEN BİLGİSİ EĞİTİMİ ANABİLİM DALI T.C. YOZGAT BOZOK ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ MATEMATİK VE FEN BİLİMLERİ EĞİTİMİ BÖLÜMÜ FEN BİLGİSİ EĞİTİMİ ANABİLİM DALI (IFB312) TOPLUMA HİZMET UYGULAMALARI DERSİ GRUP ÜYELERİ 1 TOPLUMA HİZMET UYGULAMALARI

Detaylı

T.C. ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ SPOR BİLİMLERİ FAKÜLTESİ BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR ÖĞRETMENLİĞİ BÖLÜMÜ OKUL DENEYİMİ

T.C. ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ SPOR BİLİMLERİ FAKÜLTESİ BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR ÖĞRETMENLİĞİ BÖLÜMÜ OKUL DENEYİMİ T.C. ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ SPOR BİLİMLERİ FAKÜLTESİ BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR ÖĞRETMENLİĞİ BÖLÜMÜ OKUL DENEYİMİ 2018 T.C. ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ SPOR BİLİMLERİ FAKÜLTESİ BEDEN EĞİTİMİ

Detaylı

BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ BİYOMEDİKAL MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ

BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ BİYOMEDİKAL MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ BİYOMEDİKAL MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ Revizyon Tarihi: 26.10.2016 Revizyon Numarası: 02 BME 491 VE BME 492/494 BİTİRME PROJELERİ UYGULAMA ESASLARI (YÖNETİM, DANIŞMANLIK

Detaylı

Ders Adı : A.SEÇ.II:DİK.EKS.VE HİPER.BOZ.OLAN Ç.VE EĞT. Ders No : Teorik : 3 Pratik : 0 Kredi : 3 ECTS : 4.

Ders Adı : A.SEÇ.II:DİK.EKS.VE HİPER.BOZ.OLAN Ç.VE EĞT. Ders No : Teorik : 3 Pratik : 0 Kredi : 3 ECTS : 4. Image not found http://bologna.konya.edu.tr/panel/images/pdflogo.png Ders Adı : A.SEÇ.II:DİK.EKS.VE HİPER.BOZ.OLAN Ç.VE EĞT. Ders No : 0310500086 Teorik : 3 Pratik : 0 Kredi : 3 ECTS : 4 Ders Bilgileri

Detaylı

T.C. KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ ÖĞRETMEN ADAYI ÖĞRETMENLİK UYGULAMA EĞİTİMİ KOMİSYONUNUN GÖREV, YETKİ, SORUMLULUKLARI VE UYGULAMA İLKELERİ

T.C. KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ ÖĞRETMEN ADAYI ÖĞRETMENLİK UYGULAMA EĞİTİMİ KOMİSYONUNUN GÖREV, YETKİ, SORUMLULUKLARI VE UYGULAMA İLKELERİ T.C. KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ ÖĞRETMEN ADAYI ÖĞRETMENLİK UYGULAMA EĞİTİMİ KOMİSYONUNUN GÖREV, YETKİ, SORUMLULUKLARI VE UYGULAMA İLKELERİ Amaç, Kapsam ve Tanımlar Amaç Madde 1 Bu kurulun amacı;

Detaylı

4.1. Genel Açıklamalar Amaç

4.1. Genel Açıklamalar Amaç lîölültl 4 : m Ö&&1M1MJK U i JMAS1 U &3U3L &ÇWL. t l/di # 4.1. Genel Açıklamalar 4.1.1. Amaç Öğretmenlik Uygulaması II çalışmalarında amaç öğretmen adaylarına, kazandıkları genel kültür, alan eğitimi ve

Detaylı

BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam Ve Tanımlar

BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam Ve Tanımlar SAKARYA ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK YÜKSEKOKULU HEMŞİRELİK/EBELİK BÖLÜMÜ 8. YARIYIL UYGULAMA (İNTÖRNLÜK) YÖNERGESİ (22.01.2015 Tarih, 442 Sayılı Ve 24 Numaralı Üniversite Senato Kararı) BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam

Detaylı

T.C. DUMLUPINAR ÜNĠVERSĠTESĠ EĞĠTĠM FAKÜLTESĠ/ĠSLAMĠ ĠLĠMLER FAKÜLTESĠ/ SĠMAV TEKNĠK EĞĠTĠM FAKÜLTESĠ/ BEDEN EĞĠTĠMĠ VE SPOR YÜKSEKOKULU

T.C. DUMLUPINAR ÜNĠVERSĠTESĠ EĞĠTĠM FAKÜLTESĠ/ĠSLAMĠ ĠLĠMLER FAKÜLTESĠ/ SĠMAV TEKNĠK EĞĠTĠM FAKÜLTESĠ/ BEDEN EĞĠTĠMĠ VE SPOR YÜKSEKOKULU Üniversitemiz Senatosu nun 25/5/2017 tarihli ve 11 sayılı toplantısında kabul edilmiştir. T.C. DUMLUPINAR ÜNĠVERSĠTESĠ EĞĠTĠM FAKÜLTESĠ/ĠSLAMĠ ĠLĠMLER FAKÜLTESĠ/ SĠMAV TEKNĠK EĞĠTĠM FAKÜLTESĠ/ BEDEN EĞĠTĠMĠ

Detaylı

OKUL DENEYİMİ, ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI I ve ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI II DERSLERİ UYGULAMA ESASLARI

OKUL DENEYİMİ, ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI I ve ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI II DERSLERİ UYGULAMA ESASLARI OKUL DENEYİMİ, ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI I ve ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI II DERSLERİ UYGULAMA ESASLARI T.C. DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ OKUL DENEYİMİ, ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI I ve ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI

Detaylı

8. OKUL REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMA ÖRGÜTLENMESİ. Abdullah ATLİ

8. OKUL REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMA ÖRGÜTLENMESİ. Abdullah ATLİ 8. OKUL REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMA ÖRGÜTLENMESİ Rehberlik hizmetleri planlı, programlı ve sistemli yürütülmesi gereken hizmetlerdir. Bu nedenle programların hazırlanması, uygulanması ve değerlendirilmesi

Detaylı

T.C. BÜLENT ECEVĠT ÜNĠVERSĠTESĠ EREĞLĠ EĞĠTĠM FAKÜLTESĠ ECE ÖĞRETMENLĠK UYGULAMASI I-II DERS ÖĞRENCĠ UYGULAMA REHBERĠ

T.C. BÜLENT ECEVĠT ÜNĠVERSĠTESĠ EREĞLĠ EĞĠTĠM FAKÜLTESĠ ECE ÖĞRETMENLĠK UYGULAMASI I-II DERS ÖĞRENCĠ UYGULAMA REHBERĠ T.C. BÜLENT ECEVĠT ÜNĠVERSĠTESĠ EREĞLĠ EĞĠTĠM FAKÜLTESĠ ECE 473-474 ÖĞRETMENLĠK UYGULAMASI I-II DERS ÖĞRENCĠ UYGULAMA REHBERĠ Değerli Öğrencilerimiz, ECE 473-474 Öğretmenlik Uygulaması dersleri kapsamında

Detaylı

ANKARA ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ FAKÜLTESİ ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI KILAVUZU

ANKARA ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ FAKÜLTESİ ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI KILAVUZU ANKARA ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ FAKÜLTESİ ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI KILAVUZU Ekim, 2017 Ankara Önsöz Bu kılavuz, 20.-20. öğretim yılında Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi nde Öğretmenlik

Detaylı

OKUL ÖNCESİ EĞİTİM KURUMLARINDA UYGULAMA - I

OKUL ÖNCESİ EĞİTİM KURUMLARINDA UYGULAMA - I OKUL ÖNCESİ EĞİTİM KURUMLARINDA UYGULAMA - I 1 1. ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI PLANI 1.1. Uygulama Yeri: MEB e bağlı bağımsız anaokulu, ilköğretime bağlı anasınıfları ve özel anaokulları. 1.2. Uygulama Süresi:

Detaylı

ÇOCUK GELİŞİMİ VE EĞİTİMİ ALANI ÇOCUK GELİŞİMİ VE BAKIMINDA TEMEL BİLGİLER VE ETKİNLİKLER KURS PROGRAMI

ÇOCUK GELİŞİMİ VE EĞİTİMİ ALANI ÇOCUK GELİŞİMİ VE BAKIMINDA TEMEL BİLGİLER VE ETKİNLİKLER KURS PROGRAMI T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ÇOCUK GELİŞİMİ VE EĞİTİMİ ALANI ÇOCUK GELİŞİMİ VE BAKIMINDA TEMEL BİLGİLER VE ETKİNLİKLER KURS PROGRAMI Ankara, 2018 İ Ç İ N D E K İ L E R

Detaylı

T.C. İZMİR KÂTİP ÇELEBİ ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ DANIŞMANLIĞI YÖNERGESİ

T.C. İZMİR KÂTİP ÇELEBİ ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ DANIŞMANLIĞI YÖNERGESİ T.C. İZMİR KÂTİP ÇELEBİ ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ DANIŞMANLIĞI YÖNERGESİ Amaç MADDE 1- (1) Bu yönergenin amacı; İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi ndeki tüm fakülte ve yüksekokullarda öğrenim görmekte olan öğrencilere

Detaylı

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci;

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci; Image not found http://bologna.konya.edu.tr/panel/images/pdflogo.png Ders Adı : ANNE BABA EĞİTİMİ Ders No : 0100101 Teorik : 2 Pratik : 0 Kredi : 2 ECTS : 5 Ders Bilgileri Ders Türü Öğretim Dili Öğretim

Detaylı

T.C. İSTANBUL AREL ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ YÜKSEKOKULU ÇOCUK GELİŞİMİ BÖLÜMÜ UYGULAMALI DERSLER VE İŞ YERİNDE UYGULAMA DERSİ YÖNERGESİ

T.C. İSTANBUL AREL ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ YÜKSEKOKULU ÇOCUK GELİŞİMİ BÖLÜMÜ UYGULAMALI DERSLER VE İŞ YERİNDE UYGULAMA DERSİ YÖNERGESİ T.C. İSTANBUL AREL ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ YÜKSEKOKULU ÇOCUK GELİŞİMİ BÖLÜMÜ UYGULAMALI DERSLER VE İŞ YERİNDE UYGULAMA DERSİ YÖNERGESİ Amaç BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar MADDE 1

Detaylı

T.C. GEDİK ÜNİVERSİTESİ SPOR BİLİMLERİ FAKÜLTESİ BEDEN EĞİTİMİ

T.C. GEDİK ÜNİVERSİTESİ SPOR BİLİMLERİ FAKÜLTESİ BEDEN EĞİTİMİ T.C. GEDİK ÜNİVERSİTESİ SPOR BİLİMLERİ FAKÜLTESİ BEDEN EĞİTİMİ ve SPOR ÖĞRETMENLİĞİ BÖLÜMÜ OKUL DENEYİMİ DERS YÖNERGESİ Amaç Madde 1. Bu yönergenin amacı Beden Eğitimi Spor Öğretmenliği lisans programında

Detaylı

DÜZCE ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ TEMEL EĞİTİM BÖLÜMÜ SINIF EĞİTİMİ ANA BİLİM DALI TOPLUMA HİZMET UYGULAMALARI DERSİ FORMLARI

DÜZCE ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ TEMEL EĞİTİM BÖLÜMÜ SINIF EĞİTİMİ ANA BİLİM DALI TOPLUMA HİZMET UYGULAMALARI DERSİ FORMLARI DÜZCE ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ TEMEL EĞİTİM BÖLÜMÜ SINIF EĞİTİMİ ANA BİLİM DALI TOPLUMA HİZMET UYGULAMALARI DERSİ FORMLARI 2017-BAHAR 23 ŞUBAT 2017 DÜZCE ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ EK 1. PROJE/ETKİNLİK

Detaylı

Dersin Adı Kodu Yarıyılı T + U Kredisi AKTS Çocuk Edebiyatı SNFS Ön Koşul Dersler

Dersin Adı Kodu Yarıyılı T + U Kredisi AKTS Çocuk Edebiyatı SNFS Ön Koşul Dersler Dersin Adı Kodu Yarıyılı T + U Kredisi AKTS Çocuk Edebiyatı SNFS002 2 + 0 2 4 Ön Koşul Dersler Dersin Dili Türkçe Dersin Türü Dersin Koordinatörleri Dersi Veren Dersin Yardımcıları Dersin Amacı Dersin

Detaylı

T.C. ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR ÖĞRETMENLİĞİ BÖLÜMÜ OKUL DENEYİMİ

T.C. ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR ÖĞRETMENLİĞİ BÖLÜMÜ OKUL DENEYİMİ T.C. ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR ÖĞRETMENLİĞİ BÖLÜMÜ OKUL DENEYİMİ 2015 T.C. ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU

Detaylı

MUSTAFA KEMAL ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI DERSİ UYGULAMA YÖNERGESİ

MUSTAFA KEMAL ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI DERSİ UYGULAMA YÖNERGESİ MUSTAFA KEMAL ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI DERSİ UYGULAMA YÖNERGESİ Eylül 2016 ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI I. Dersin Amacı Okul uygulaması çalışmalarının ikinci basamağını oluşturan

Detaylı

Ders Adı : A.SEÇ.IV: KON.GÜÇLÜĞÜ ÇEKEN ÇOCUK VE EĞİTİMİ Ders No : Teorik : 3 Pratik : 0 Kredi : 3 ECTS : 4.

Ders Adı : A.SEÇ.IV: KON.GÜÇLÜĞÜ ÇEKEN ÇOCUK VE EĞİTİMİ Ders No : Teorik : 3 Pratik : 0 Kredi : 3 ECTS : 4. Image not found http://bologna.konya.edu.tr/panel/images/pdflogo.png Ders Adı : A.SEÇ.IV: KON.GÜÇLÜĞÜ ÇEKEN ÇOCUK VE EĞİTİMİ Ders No : 0310500122 Teorik : 3 Pratik : 0 Kredi : 3 ECTS : 4 Ders Bilgileri

Detaylı

T.C. Ege Üniversitesi Eğitim Fakültesi. Öğretmenlik Uygulaması-I Dersi Kılavuzu. Şubat, 2015 İZMİR

T.C. Ege Üniversitesi Eğitim Fakültesi. Öğretmenlik Uygulaması-I Dersi Kılavuzu. Şubat, 2015 İZMİR T.C. Ege Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretmenlik Uygulaması-I Dersi Kılavuzu Şubat, 2015 İZMİR T.C. Ege Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretmenlik Uygulaması-I Dersi Kılavuzu Amaç: Bu kılavuz, Ege Üniversitesi

Detaylı

İlke 1: İyi Bir Öğrenme Ortamı Öğrenci-Okul Arasındaki Etkili İletişimi Teşvik Eder. İfadeler/ Yapılma Sıklıkları Çok Sık

İlke 1: İyi Bir Öğrenme Ortamı Öğrenci-Okul Arasındaki Etkili İletişimi Teşvik Eder. İfadeler/ Yapılma Sıklıkları Çok Sık Saygı değer öğretmen bu çalışma iyi bir eğitim için yedi ilkenin kullanımı üzerine hazırlanmıştır. Vereceğiniz cevaplar çalışmadan başka hiçbir yerde kullanılmayacaktır. İçtenlikle cevaplandıracağınızı

Detaylı

ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ SPOR BİLİMLERİ FAKÜLTESİ SPOR YÖNETİCİLİĞİ BÖLÜMÜ STAJ UYGULAMA YÖNERGESİ

ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ SPOR BİLİMLERİ FAKÜLTESİ SPOR YÖNETİCİLİĞİ BÖLÜMÜ STAJ UYGULAMA YÖNERGESİ SPOR YÖNETİCİLİĞİ BÖLÜMÜ STAJ UYGULAMA YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1-(1) Bu yönergenin amacı; spor yöneticisi adaylarının eğitim-öğretim programlarında yer alan

Detaylı

Ders Adı : Z.E. MATEMATİK ÖĞRETİMİ Ders No : Teorik : 4 Pratik : 0 Kredi : 4 ECTS : 6. Ders Bilgileri

Ders Adı : Z.E. MATEMATİK ÖĞRETİMİ Ders No : Teorik : 4 Pratik : 0 Kredi : 4 ECTS : 6. Ders Bilgileri Image not found http://bologna.konya.edu.tr/panel/images/pdflogo.png Ders Adı : Z.E. MATEMATİK ÖĞRETİMİ Ders No : 0310500073 Teorik : 4 Pratik : 0 Kredi : 4 ECTS : 6 Ders Bilgileri Ders Türü Öğretim Dili

Detaylı

T.C. AKSARAY ÜNİVERSİTESİ BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU BEDEN EĞİTİMİ ÖĞRETMENLİĞİ BÖLÜMÜ BES OKUL DENEYİMİ DERS YÖNERGESİ

T.C. AKSARAY ÜNİVERSİTESİ BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU BEDEN EĞİTİMİ ÖĞRETMENLİĞİ BÖLÜMÜ BES OKUL DENEYİMİ DERS YÖNERGESİ T.C. AKSARAY ÜNİVERSİTESİ BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU BEDEN EĞİTİMİ ÖĞRETMENLİĞİ BÖLÜMÜ BES 316 - OKUL DENEYİMİ DERS YÖNERGESİ AKSARAY 2017 1 Amaç T.C. AKSARAY ÜNİVERSİTESİ BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR

Detaylı

T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI Özel Eğitim, Rehberlik ve Danışma Hizmetleri Genel Müdürlüğü

T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI Özel Eğitim, Rehberlik ve Danışma Hizmetleri Genel Müdürlüğü T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI Özel Eğitim, Rehberlik ve Danışma Hizmetleri Genel Müdürlüğü AFYONKARAHİSAR REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ MÜDÜRLÜĞÜ 1 MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMA

Detaylı

ERCİYES ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI

ERCİYES ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI ERCİYES ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI 2 Öğretmenlik Uygulaması Dersi: Usul ve Esaslar Fakültemizin dördüncü sınıf öğrencileri ve Formasyon Programı öğrencilerimiz

Detaylı

AÖF Okulöncesi Öğretmenliği Lisans Programı Okul Deneyimi Dersi Güz Dönemi Etkinlik Takvimi

AÖF Okulöncesi Öğretmenliği Lisans Programı Okul Deneyimi Dersi Güz Dönemi Etkinlik Takvimi AÖF Okulöncesi Öğretmenliği Lisans Programı Okul Deneyimi Dersi 2018-2019 Güz Dönemi Etkinlik Takvimi ETKİNLİK TARİHLERİ YAPILACAK ETKİNLİKLER 1. Hafta 08 Ekim - 12 Ekim 2018 Öğrencinin uygulama yapacağı

Detaylı

Bilgi Teknolojisi Çözümleri

Bilgi Teknolojisi Çözümleri Bilgi Teknolojisi Çözümleri İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ TOPLUMA HİZMET UYGULAMALARI DERSİ YÖNERGESİ MALATYA 2009 BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar AMAÇ MADDE 1. Bu Yönergenin amacı

Detaylı

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU 09 MART -11 EYLÜL 2015 ÖYP DİL EĞİTİMİ PROGRAMI

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU 09 MART -11 EYLÜL 2015 ÖYP DİL EĞİTİMİ PROGRAMI HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU 09 MART -11 EYLÜL 2015 ÖYP DİL EĞİTİMİ PROGRAMI AMAÇ: Hacettepe Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu ÖYP Dil Eğitimi programının amacı, Yükseköğretim

Detaylı

Zihin engellilere giriş. Özel eğitime giriş.

Zihin engellilere giriş. Özel eğitime giriş. Image not found http://bologna.konya.edu.tr/panel/images/pdflogo.png Ders Adı : Z.E. İLETİŞİM BECERİLERİNİN KAZANDIRILMASI Ders No : 01050006 Teorik : Pratik : 0 Kredi : ECTS : 5 Ders Bilgileri Ders Türü

Detaylı

Ders Adı : YASALAR VE ÖZEL EĞİTİM Ders No : Teorik : 2 Pratik : 0 Kredi : 2 ECTS : 2. Ders Bilgileri. Genel Bilgiler

Ders Adı : YASALAR VE ÖZEL EĞİTİM Ders No : Teorik : 2 Pratik : 0 Kredi : 2 ECTS : 2. Ders Bilgileri. Genel Bilgiler Image not found http://bologna.konya.edu.tr/panel/images/pdflogo.png Ders Adı : YASALAR VE ÖZEL EĞİTİM Ders No : 0310500140 Teorik : 2 Pratik : 0 Kredi : 2 ECTS : 2 Ders Bilgileri Ders Türü Öğretim Dili

Detaylı

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ Çocuk Gelişimi Programı

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ Çocuk Gelişimi Programı İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ Çocuk Gelişimi Programı Dersin Adı: OYUN VE OYUN MATERYALLERİ DERSİ Sorumlu Öğretim Üyesi: Ait Olduğu Programın Adı: ÇOCUK GELİŞİMİ Yarıyılı: 4 Kodu: CGE 206

Detaylı

DEMİRCİ EĞİTİM FAKÜLTESİ TOPLUMA HİZMET UYGULAMALARI DERSİ PROJE KILAVUZU

DEMİRCİ EĞİTİM FAKÜLTESİ TOPLUMA HİZMET UYGULAMALARI DERSİ PROJE KILAVUZU DEMİRCİ EĞİTİM FAKÜLTESİ TOPLUMA HİZMET UYGULAMALARI DERSİ PROJE KILAVUZU Dersin İçeriği: Topluma hizmet uygulamalarının önemi, toplumun güncel sorunlarını belirleme ve çözüm üretmeye yönelik projeler

Detaylı

T.C. İSTANBUL AREL ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ YÜKSEKOKULU HEMŞİRELİK BÖLÜMÜ UYGULAMALI DERSLER VE İŞ YERİNDE UYGULAMA YÖNERGESİ

T.C. İSTANBUL AREL ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ YÜKSEKOKULU HEMŞİRELİK BÖLÜMÜ UYGULAMALI DERSLER VE İŞ YERİNDE UYGULAMA YÖNERGESİ T.C. İSTANBUL AREL ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ YÜKSEKOKULU HEMŞİRELİK BÖLÜMÜ UYGULAMALI DERSLER VE İŞ YERİNDE UYGULAMA YÖNERGESİ Amaç BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar MADDE 1- (1) Bu yönergenin

Detaylı

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci;

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci; Image not found http://bologna.konya.edu.tr/panel/images/pdflogo.png Ders Adı : MATERYAL GELİŞTİRME Ders No : 0310340081 Teorik : 2 Pratik : 2 Kredi : 3 ECTS : 4 Ders Bilgileri Ders Türü Öğretim Dili Öğretim

Detaylı

DERS BİLGİLERİ Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS A- Seçmeli IV-Okul Öncesi Eğitimde Kaynaştırma Ön Koşul -

DERS BİLGİLERİ Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS A- Seçmeli IV-Okul Öncesi Eğitimde Kaynaştırma Ön Koşul - DERS BİLGİLERİ Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS A- Seçmeli IV-Okul Öncesi 478 8 2 2 4 Eğitimde Kaynaştırma Ön Koşul - Dersin Dili Türkçe Dersin Seviyesi Lisans Dersin Türü Seçmeli Dersi Veren Öğretim

Detaylı

Ders Adı : ZİHİN ENGELLİLER VE EĞİTİMİ Ders No : Teorik : 3 Pratik : 0 Kredi : 3 ECTS : 4. Ders Bilgileri

Ders Adı : ZİHİN ENGELLİLER VE EĞİTİMİ Ders No : Teorik : 3 Pratik : 0 Kredi : 3 ECTS : 4. Ders Bilgileri Image not found http://bologna.konya.edu.tr/panel/images/pdflogo.png Ders Adı : ZİHİN ENGELLİLER VE EĞİTİMİ Ders No : 0310500015 Teorik : 3 Pratik : 0 Kredi : 3 ECTS : 4 Ders Bilgileri Ders Türü Öğretim

Detaylı

T.C. ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ SAMSUN SAĞLIK YÜKSEKOKULU BESLENME VE DİYETETİK BÖLÜMÜ STAJ YÖNERGESİ

T.C. ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ SAMSUN SAĞLIK YÜKSEKOKULU BESLENME VE DİYETETİK BÖLÜMÜ STAJ YÖNERGESİ T.C. ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ SAMSUN SAĞLIK YÜKSEKOKULU BESLENME VE DİYETETİK BÖLÜMÜ STAJ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar Amaç MADDE 1 - (1) Bu yönergenin amacı, Ondokuz Mayıs

Detaylı

BEZMİALEM VAKIF ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ STAJ YÖNERGESİ

BEZMİALEM VAKIF ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ STAJ YÖNERGESİ BEZMİALEM VAKIF ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ STAJ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve Kısaltmalar Amaç MADDE 1 Bu Yönergenin amacı; Bezmiâlem Vakıf Üniversitesi Önlisans

Detaylı

HASAN KALYONCU ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ İLKÖĞRETİM BÖLÜMÜ SINIF ÖĞRETMENLİĞİ ANABİLİM DALI DERSİN TANIMI VE UYGULAMASI

HASAN KALYONCU ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ İLKÖĞRETİM BÖLÜMÜ SINIF ÖĞRETMENLİĞİ ANABİLİM DALI DERSİN TANIMI VE UYGULAMASI HASAN KALYONCU ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ İLKÖĞRETİM BÖLÜMÜ SINIF ÖĞRETMENLİĞİ ANABİLİM DALI DERSİN TANIMI VE UYGULAMASI Ders ismi Ders kodu Dönem Teori+Pratik Kredi AKTS Drama SNF206 4. 2+2 3 4 Ön

Detaylı

DÖNEM SONU İTİBARİYLE YAPILMASI GEREKENLER

DÖNEM SONU İTİBARİYLE YAPILMASI GEREKENLER DÖNEM SONU İTİBARİYLE YAPILMASI GEREKENLER 1) 4.sınıflar için yazılı sınav ve ders etkinliklere katılım puanları aşağıdaki gibi olmalıdır. ( nin 22. maddesinin 1. Ve 3. fıkraları) Ders Yazılı Sayısı Ders

Detaylı

KARABÜK ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULLARI MESLEKİ UYGULAMALAR ve MESLEKİ EĞİTİM YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

KARABÜK ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULLARI MESLEKİ UYGULAMALAR ve MESLEKİ EĞİTİM YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar KARABÜK ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULLARI MESLEKİ UYGULAMALAR ve MESLEKİ EĞİTİM YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- (1) Öğrencilerin üçüncü veya dördüncü yarıyıllarda

Detaylı

BİRİNCİ BÖLÜM GENEL HÜKÜMLER

BİRİNCİ BÖLÜM GENEL HÜKÜMLER MEVLANA ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK HİZMETLERİ YÜKSEKOKULU BESLENME VE DİYETETİK BÖLÜMÜ 4. SINIF STAJ YÖNERGESİ (BES403-Kurum ve Hastane Uygulamaları-I) (BES404- Kurum ve Hastane Uygulamaları-II) Amaç BİRİNCİ

Detaylı

ÖĞRETMEN ADAYLARININ MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞINA BAĞLI EĞİTİM ÖĞRETİM KURUMLARINDA YAPACAKLARI ÖĞRETMENLİK UYGULAMASINA İLİŞKİN YÖNERGE

ÖĞRETMEN ADAYLARININ MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞINA BAĞLI EĞİTİM ÖĞRETİM KURUMLARINDA YAPACAKLARI ÖĞRETMENLİK UYGULAMASINA İLİŞKİN YÖNERGE ÖĞRETMEN ADAYLARININ MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞINA BAĞLI EĞİTİM ÖĞRETİM KURUMLARINDA YAPACAKLARI ÖĞRETMENLİK UYGULAMASINA İLİŞKİN YÖNERGE Tebliğler Dergisi : EKİM 1998/2493 Ek ve Değişiklikler: 1) 04/01/2010

Detaylı

Nuh Naci Yazgan Üniversitesi. Psikoloji Bölümü PSİ 401 Alan Yaz Çalışması Uygulama Esasları

Nuh Naci Yazgan Üniversitesi. Psikoloji Bölümü PSİ 401 Alan Yaz Çalışması Uygulama Esasları Nuh Naci Yazgan Üniversitesi Psikoloji Bölümü PSİ 401 Alan Yaz Çalışması Uygulama Esasları Dersin Amacı ve Kapsamı Bu dersin amacı, Psikoloji Bölümü lisans öğrencilerinin almış oldukları çeşitli derslerde

Detaylı

HASAN KALYONCU ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ İLKÖĞRETİM BÖLÜMÜ SINIF ÖĞRETMENLİĞİ ANABİLİM DALI DERSİN TANIMI VE UYGULAMASI

HASAN KALYONCU ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ İLKÖĞRETİM BÖLÜMÜ SINIF ÖĞRETMENLİĞİ ANABİLİM DALI DERSİN TANIMI VE UYGULAMASI HASAN KALYONCU ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ İLKÖĞRETİM BÖLÜMÜ SINIF ÖĞRETMENLİĞİ ANABİLİM DALI DERSİN TANIMI VE UYGULAMASI Ders ismi Ders kodu Dönem Teori+Pratik Kredi AKTS Güzel Yazı Teknikleri SNF217

Detaylı

Ders Kodu: FIZ 131 Ders Adı: FİZİK I Dersin Dönemi: Güz Dönemi

Ders Kodu: FIZ 131 Ders Adı: FİZİK I Dersin Dönemi: Güz Dönemi Ders Kodu: FIZ 131 Ders Adı: FİZİK I Dersin Dönemi: 2015-2016 Güz Dönemi 1 Orta 2 3 4 5 Bu ders ile ilgili temel kavramları, yasaları ve bunlar 0% 0% 0% 20% 80% arasındaki ilişkileri anladım Kuramsal ve

Detaylı

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci;

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci; Image not found http://bologna.konya.edu.tr/panel/images/pdflogo.png Ders Adı : REHBERLİK Ders No : 0310400210 Teorik : 3 Pratik : 0 Kredi : 3 ECTS : 3 Ders Bilgileri Ders Türü Öğretim Dili Öğretim Tipi

Detaylı

Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanlığı

Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanlığı 2018-2019 Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanlığı ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI KILAVUZU İÇİNDEKİLER İÇİNDEKİLER... 2 UYGULAMA DERSLERİNİN AMACI... 4 DERSİN DEVAM/DEVAMSIZLIK DURUMU... 5 DEĞERLENDİRMEDE

Detaylı

T.C. ÇANAKKKALE ONSEKĠZ MART ÜNĠVERSĠTESĠ BEDEN EĞĠTĠMĠ VE SPOR YÜKSEKOKULU BEDEN EĞĠTĠMĠ VE SPOR ÖĞRETMENLĠĞĠ BÖLÜMÜ ÖĞRETMENLĠK UYGULAMASI

T.C. ÇANAKKKALE ONSEKĠZ MART ÜNĠVERSĠTESĠ BEDEN EĞĠTĠMĠ VE SPOR YÜKSEKOKULU BEDEN EĞĠTĠMĠ VE SPOR ÖĞRETMENLĠĞĠ BÖLÜMÜ ÖĞRETMENLĠK UYGULAMASI T.C. ÇANAKKKALE ONSEKĠZ MART ÜNĠVERSĠTESĠ BEDEN EĞĠTĠMĠ VE SPOR YÜKSEKOKULU BEDEN EĞĠTĠMĠ VE SPOR ÖĞRETMENLĠĞĠ BÖLÜMÜ ÖĞRETMENLĠK UYGULAMASI ÇANAKKALE 2016 T.C. ÇANAKKALE ONSEKĠZ MART ÜNĠVERSĠTESĠ BEDEN

Detaylı

T.C. DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ FEN FAKÜLTESİ BİLGİSAYAR BİLİMLERİ BÖLÜMÜ. BİL4007 Bitirme Projesi Uygulama Planı

T.C. DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ FEN FAKÜLTESİ BİLGİSAYAR BİLİMLERİ BÖLÜMÜ. BİL4007 Bitirme Projesi Uygulama Planı T.C. DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ FEN FAKÜLTESİ BİLGİSAYAR BİLİMLERİ BÖLÜMÜ BİL4007 Bitirme Projesi Uygulama Planı 1. GİRİŞ Bu doküman, Dokuz Eylül Üniversitesi Fen Fakültesi Bilgisayar Bilimleri Bölümü ndeki

Detaylı

*Her aşamadaki tanılamada, bireyin eğitsel. *Ayrıca özel eğitim gerektiren öğrencilerin normal

*Her aşamadaki tanılamada, bireyin eğitsel. *Ayrıca özel eğitim gerektiren öğrencilerin normal *Her aşamadaki tanılamada, bireyin eğitsel performans düzeyi belirlenir, gelişim alanlarındaki özellikleri değerlendirilir ve bu değerlendirme sonuçları dikkate alınarak eğitim amaçları ve hizmetleri plânlanır,

Detaylı

BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ EREĞLİ EĞİTİM FAKÜLTESİ SOSYAL BİLGİLER ÖĞRETMENLİĞİ ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI KILAVUZU EYLÜL

BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ EREĞLİ EĞİTİM FAKÜLTESİ SOSYAL BİLGİLER ÖĞRETMENLİĞİ ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI KILAVUZU EYLÜL BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ EREĞLİ EĞİTİM FAKÜLTESİ SOSYAL BİLGİLER ÖĞRETMENLİĞİ ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI KILAVUZU EYLÜL 2012 1 Bu ders öğretmen adayının bizzat öğretmenlik formasyonunu edinebilmesi için

Detaylı

HASAN KALYONCU ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ SINIF ÖĞRETMENLİĞİ ANABİLİM DALI DERSİN TANIMI VE UYGULAMASI

HASAN KALYONCU ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ SINIF ÖĞRETMENLİĞİ ANABİLİM DALI DERSİN TANIMI VE UYGULAMASI HASAN KALYONCU ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ SINIF ÖĞRETMENLİĞİ ANABİLİM DALI DERSİN TANIMI VE UYGULAMASI Ders ismi Ders kodu Dönem Teori+Pratik Kredi AKTS EĞİTİM FELSEFESİ SNF114 1 2+0 2 3 Ön Şartlı Ders(ler)

Detaylı

ZONGULDAK BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ EREĞLİ EĞİTİM FAKÜLTESİ

ZONGULDAK BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ EREĞLİ EĞİTİM FAKÜLTESİ ZONGULDAK BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ EREĞLİ EĞİTİM FAKÜLTESİ TEMEL EĞİTİM BÖLÜMÜ SINIF EĞİTİMİ ANA BİLİM DALI SNO 472 ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI II KILAVUZU Bu ders öğretmen adayının öğretmenlik formasyonu

Detaylı

DERS BİLGİLERİ. Ön Koşul Dersi bulunmamaktadır.

DERS BİLGİLERİ. Ön Koşul Dersi bulunmamaktadır. DERS BİLGİLERİ Ders Adı Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS Yabancı Dil Öğr. Ölçme ve Değerlendirme YDI402 8.Yarıyıl 3+0 3 4 Ön Koşul Dersleri Ön Koşul Dersi bulunmamaktadır. Dersin Dili Dersin Seviyesi Dersin

Detaylı

T.C. UFUK ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULU ÖĞRENCİ DANIŞMANLIĞI USUL VE ESASLARI BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

T.C. UFUK ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULU ÖĞRENCİ DANIŞMANLIĞI USUL VE ESASLARI BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar T.C. UFUK ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULU ÖĞRENCİ DANIŞMANLIĞI USUL VE ESASLARI BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve kapsam Madde 1 (1) Bu Usul ve Esasların amacı Ufuk Üniversitesi,

Detaylı