DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ DEKANLIĞI Ralçova 35340, İzmir

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ DEKANLIĞI Ralçova 35340, İzmir"

Transkript

1 DKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ DEKANLIĞI Ralçova 35340, İzmir Sayı: 8781 Sayın Meslektaşım, //.2018 Tıp doktorluğu eğitim programımız içinde yer alan alan çalışmaları kapsamında yaz uygulamasını Birinci Basamak Sağlık Kurumu nda yapacak olan öğrencilerimizin eğitimine vereceğiniz katkılar için size ve ekibinize şimdiden teşekkür ederim. Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Staj Yönergesi gereği, öğrencilerimizin teorik eğitimini uygulamayla pekiştirmek amacıyla birinci basamak kamu kurumlan ve kamu hastanelerinde uygulamalı eğitim yapma zorunlulukları vardır. Fakültemizde üç yılını tamamlayan öğrencilerimiz, programımız uyarınca ilk yıl birinci basamak işleyişini tanımak amacıyla kurum gezileri ve yaz uygulaması yaptılar ve hizmetin özelliklerini tanıma fırsatı buldular. Bu süre içerisinde ayrıca hasta öyküsü alma, model üzerinde fizik muayene, basit tıbbi girişimler yapma ve kan-idrar analizi gibi temel becerileri, bu amaçla geliştirilmiş bir laboratuvarda yeterliliğe dayalı eğitim ilkeleri ile kazandılar. Gerçekleştirilecek iki haftalık yaz uygulaması ile öğrencilerimizin Birinci Basamak Sağlık Kurumu hizmetlerinin bir kısmını uygulayarak (kayıtlar, bebek-çocuk izlemi, gebelohusa izlemi, yaş kadın izlemi) öğrenmeleri amaçlanmaktadır. Bu uygulamada öğrencilerimizin en az bir kez bebek-çocuk izlemi, gebe-lohusa izlemi, yaş kadın izlemi yapmaları beklenmektedir. Öğrencilerimiz 6331 sayılı yasa gereği öngörülen Temel İş Sağlığı ve Güvenliği eğitimini almış olup, 5510 sayılı Kanunun 5. maddesinin (b) bendi gereğince zorunlu uygulamalı eğitimlerini yapacak öğrencilerimizin İş Kazası Meslek Hastalığı primi uygulamalı eğitimleri süresince Üniversitemiz tarafından ödenecektir. Ayrıca öğrencilerimiz eğitimleri süresince hiçbir ücret talep etmeyeceklerdir. Bu eğitim uygulaması için İl Sağlık Müdürlüklerimden resmi izinler alınmaktadır. Uygulamanın sürekli geliştirilebilmesi ve daha iyi bir tıp eğitimi için, sağlıklı bir iletişimin önemine ve eğitici ile öğrenci görüşlerinin bir arada ele alınmasının gereğine inanmaktayız. Doldurulan formların öğrencimiz aracılığıyla fakültemize iletilmesi bu nedenle önem taşımaktadır. Çalışmalarınızda başarılar diler, saygılarımızı sunarız. Prof.Dr. ğuz Dicle Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Dönem 3 Yaz Uygulaması Formu (HBD 3102)

2 Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Dönem III Yaz Uygulaması Formu Değerli Öğrencimiz, İki haftalık yaz uygulaması sırasında birinci basamak sağlık hizmeti çalışmalarını ve bu kapsamda sunulan hizmetleri tanımanız amaçlanmaktadır. Kurum ekibinin çalışmalarını izleyerek, onların bilgi ve deneyimlerinden yararlanacak ve onların desteğiyle bazı uygulamaları (kayıtlar, bebek-çocuk izlemi, gebe-lohusa izlemi, yaş kadın izlemi) ekte verilen izlem formlarını doldurarak gerçekleştireceksiniz. Bu form, uygulama sırasında kurumu, hizmet sunumunu ve kurumda sunulan bazı çalışmaları değerlendirmede sîzlere yardımcı olacaktır. Uygulamada en az bir kez bebek-çocuk izlemi, gebe-lohusa izlemi, yaş kadın izlemi yapmanız beklenmektedir. Çalışmalarınızda başarılar diler, birlikte çalışacağınız ekibe teşekkürlerimizi sunarız. Öğrencinin Adı Soyadı Numarası Uygulama tarihleri Aile Sağlığı Merkezinin Adı Adresi İl/İlçe Telefon No Sorumlu Hekimin Adı Soyadı Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Dönem 3 Yaz Uygulaması Formu (HBD 3102)

3 1. KURUM ve ÇALIŞANLARININ TANINMASI 1. Çalışan sayısı, meslekleri ve görev tanımları nasıldır? 2. KURUMDA TUTULAN KAYITLARIN TANINMASI 2.1. Uygulamanızı yapmakta olduğunuz kurumda Aile Hekimliği Bilgi Sisteminde (AHBS) tutulan temel kayıt ve bildirim formlarını gözden geçiriniz. Bu amaçla kurumda kullanılmakta olan formları aşağıdaki liste üzerinde işaretleyerek, isim ve işlevlerini belirtiniz. K u r u m d a F o rm k u lla n ılıy o r n u m a r a sı m u? Form 005 Form 006 Form 012/A Form 012/B Form 013 Form 014 F o r m u n adı F o r m u n işlev i Form 014D Form 016 Form 017 Form 018 Form 019 Form yaş kadın izlem formu Form 102 Form 103 Diğer Diğer Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Dönem 3 Yaz Uygulaması Formu (HBD 3102)

4 3. TEMEL SAĞLIK GÖSTERGELERİ 3.1. Kurumunuzun aşağıda belirtilen sağlık göstergelerini AHBS'den elde edeceğiniz verilerden yararlanarak hesaplayınız. Hesaplamalar için gereksinim duyacağınız formüller Ek 6'da yer almaktadır. Aile hekimine bağlı nüfusun Yaş gruplan Sayı % 0-4 yaş 5-14 yaş yaş yaş 65 yaş ve üstü Aile hekimine bağlı nüfusun Cinsiyet Sayı % Erkek Kadın Sağlık Göstergeleri Kaba Doğum Hızı (Binde) Kaba Ölüm Hızı (Binde) Bebek Ölüm Hızı (Binde) Anne Ölüm Hızı (Yüzbinde) 3.2. Bu sağlık göstergelerini Ek 5, Tablo 1 ve 2'de yer alan Türkiye verileriyle karşılaştırarak yorumlayınız Bölgede en sık karşılaşılan bebek ölüm nedenleri nelerdir? Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Dönem 3 Yaz Uygulaması Formu (HBD 3102)

5 4. HASTA BAKIM HİZMETLERİ Aşağıdaki sorulan yanıtlamadan önce en az bir gün süresince hekimle birlikte poliklinik çalışmalarına katılmış olmanız beklenmektedir. 5. ANA-ÇCUK SAĞLIĞI HİZMETLERİ 5.1. Kurumda görevli aile sağlığı elemanı ile birlikte birer kez yaş kadın, gebe/lohusa, bebek-çocuk izlemi yaparak Ek 1, 2 ve 3'de yer alan ilgili formları doldurunuz. Bu bölümdeki soruları yanıtlarken Kaynak l'den yararlanabilirsiniz yaş kadın izlemi ne sıklıkta ve hangi amaçlarla yapılır? İzlem sırasında neler Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Dönem 3 Yaz Uygulaması Formu (FIBD 3102)

6 5.4. Lohusa izlemi ne sıklıkta ve hangi amaçlarla yapılır? İzlem sırasında neler değerlendirilir? 5.5. Bebek izlemi ne sıklıkta ve hangi amaçlarla yapılır? İzlem sırasında neler değerlendirilir? 6. BAĞIŞIKLAMA HİZMETLERİ 6.1. Çocukluk dönemi için ülkemizde önerilen rutin aşı şeması nasıldır? (Kaynak 2) 6.2. Kurumda hangi aşılar uygulanmaktadır? Aşılama düzeylerini Ek 5, Tablo 3 te yer alan Türkiye verisi ile karşılaştırarak değerlendiriniz. Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Dönem 3 Yaz Uygulaması Formu (MBD 3102) 2018

7 7. AİLE PLANLAMASI HİZMETLERİ 7.1. Kurumda hangi aile planlaması hizmetleri kimler tarafından verilmektedir? 7.2. Kurum bölgesinde modem aile planlaması yöntemi kullanım oranları ne kadardır? Ek 5, Tablo 4 te yer alan Türkiye verisi ile karşılaştırarak değerlendiriniz. 8. BULAŞICI HASTALIKLARLA İLGİLİ ÇALIŞMALAR 8.1. Kurumunuzda bildirimi zorunlu hastalık saptandığında yapılan çalışmalar nelerdir? Hangi formlar doldurulmakta ve nerelere bildirimde bulunulmaktadır? Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Dönem 3 Yaz Uygulaması Formu (HBD 3102)

8 9. UYGULAMALAR Yaz uygulamanız süresince aşağıdaki listede yer alan uygulamaları gerçekleştirebilme durumunuzu belirtiniz. U ygu lam a Y apıldı Y ap ıla m a d ı Y ap ılam ad ıysa 1 Hasta öyküsü izleme 2 Hasta muayenesi izleme 3 Hastayı hekimle tartışma 4 Aile sağlığı elemanı ile bebek izlemi 5 Aile sağlığı elemanı ile çocuk izlemi 6 Aile sağlığı elemanı ile gebe izlemi 7 Aile sağlığı elemanı ile lohusa izlemi 8 Aile sağlığı elemanı ile yaş kadın izlemi 11 Bulaşıcı hastalık bildirimi yapma 14 Kan grubu bakma izleme 15 Parmak ucundan kan alma izleme 16 Periferik yayma hazırlama 17 Tam idrar incelemesi izleme (mikroskopi dahil) 18 Kas içi ve damar içi enjeksiyonu izleme 19 Damardan kan alma izleme 20 Pansuman izleme 21 Aşı uygulaması izleme 24 Resmi yazışma 27 Aile planlaması danışmanlığı izleme 28 RİA uygulaması izleme 29 Jinekolojik muayene izleme Diğer (Açıklayınız): gerekçesi Belirtilen uygulamalar öğrenci tarafından gerçekleştirilmiştir. Sorumlu hekim Ad, soyad:... İmza - kaşe:.. Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Dönem 3 Yaz Uygulaması Formu (HBD 3102)2018 8

9 ÖĞRENCİ GERİBİLDİRİM FRMU LÜTFEN DÖNEM 3 YAZ UYGULAMASINA İLİŞKİN GÖRÜŞLERİNİZİ BELİRTİNİZ. Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Dönem 3 Yaz Uygulaması Formu (HBD 3102)

10 HEKİM GERİBİLDİRİM FRMU LÜTFEN YAZ UYGULAMASINA İLİŞKİN GÖRÜŞLERİNİZİ BELİRTİNİZ. Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Dönem 3 Yaz Uygulaması Formu (HBD 3102)

11 EK 1: YAŞ KADIN İZLEM FİŞİ u>* iri o 2 ra /> l I - /> ll LU _ J N «cn «o e. * c h m > Ui >ö> U) û * C/> > cn r t * m Ö lü D oğum S ayısı Ö le n Ç o cu k S ayısı D üşük S ayısı Yaşayan Ç o cu k S ayısı p t - * o C D C anlı D o ğ u m S a yısı To p la m Gebelik S ayısı UJ o 2 _ l x o o Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Dönem 3 Yaz Uygulaması Formu (HBD 31 02)

12 İZLEMLER G e b e lik S o n u c u Ş u A n d a K u lla n d ığ ı A ile P la n la m a s ı Y ö n te m i İzle m T a rih i B u lg u la r Gebe Emzikli Risk Durumu Canlı Doğum Ö!ü Doğurn 2 (!>' o a Sezeryan 0_ X KNDM DEP-PRV NRPLANT TÜP LİG X S3 :> k UJ UJ S > Êi Etkısİ2 Yöntem Kullanan «5 (T- E c : P S «> / RİSK DURUMU D ere ce ; 1 D erece : 2 D ere ce ; 3 * Yaşı 18'den küçük olanlar * 4 ve daha az çocuk doğuranlar * Son doğumu yapalı 5 yıldan çok olanlar * Yaşı 35 ve daha fazla olanlar * Başka çocuk istemeyenler * Eşi başka yerde olanlar * 5 veya daha fazla doğum yapanlar * Güvenilir korunma yöntemi * Güvenilir korunma yöntemi kullananlar * Son doğumu yapalı 2 yıldan az olanlar * Sistemlk hastalığı olanlar * Kötü gebelik ve doğum öyküsü kullanmayanlar * Çocuğu olmayanlar Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Dönem 3 Yaz Uygulaması Formu (HBD 3102)

13 EK 2: GEBE-LHUSA İZLEM FİŞİ Doğumla İlgili Karar Sağlık evi, Sağlık cağında Hastanede ü co- LU LU _ l N C 3 X LU m LU o o İD Z m '0 U- ra E Q -5 ra E o g C 3 > D > >- [) M E lü S ou > 3L o CD Bir Önceki Gebeliğin Sonucu, Yeri ve Biçimi Bir Önreki Gebeliğin Sonlanma Tarihi Eşinin Kan Grubu -Rh Kan Grubu - Rh Pelvis Durumu Gebelik Öncesi Annenin Sistemik Hastalığı Varsa Yazınız Ölen Çocuk Sayısi Düşük Sayısı Yaşayan Çocuk Sayısı Ölü Doğum Sayısı «i ı a s * ö?5? Ç «D iv>. _c -33 0) * o Canlı doğum. gün Uygun t i Ölü doğum. ay Dar Düşük U. yıl Şüpheli Lİ Yer: Biçim:. Û ^ E 0 3 >» CÛ :j o a o ~Q UJ o N cu 0 E I > >.ra a a> Q_ >03 fö co o )- >- w a> CL C Q o o Ebenin Adı Soyadı Hekimin Adı Soyadı Tarih.../ I. Tarih imzası : İmzası Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Dönem 3 Yaz Uygulaması Formu (HBD 3102) 2018

14 # fy yy vy «JU JZ İ2 cı rc h~ >v E t 4J w 5 g C İZLEME VE ÖĞÜTLER JjL D «3 -C g Î S jsj {_. C ^ > c 5 _ o 2* o S E» 0 ) 1) 5.1 >r U 1* c d» q 55 ^ >cr> ^ c * = E 03. i > J -Q -*f tfh oj -w 15 J p 3 (/>C 03 > c/> 0 *Q> > m v; -* 3 S- «-S y to «* S * w! ö.e E -o - S e X C3> 03 o '55 C 2 o J2 N j j - *S İ5 fö Z TJ 03 > 0} T? _ ö o> c c X 03 c CQB ) >cn ^ (ü 03 - U ; 03 CD I 03 ( LHUSALIK DÖNEMİ İZLEMESİ Tarih Kan Basıncı /mmhg Nabız/daklka Ateş Açıklama, diğer inceleme ve öğütler imza Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Dönem 3 Yaz Uygulaması Formu (HBD 3102) 2018

15 EK 3: BEBEK VE ÇCUK İZLEME FİŞİ T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI Form No; 006., BEBEK VE ÇCUK İZLEME FİŞİ İL ; İLÇE: Muhtarlığı KURUM: SAĞLIK EVİ: Sosyal Güvence Durumu Fişin Düzenlendiği Tarih.//. Cinsiyet Sokağı Adı Ev No Baba Adı Telefon Ana Adı Doğum Tarihi Anne-Baba Akrabalık Derecesi Kan Grubu ANNENİN GEBELİK YKUSU Doğum Tarihi Öğrenim Durumu Toplam Gebelik Sayısı Canlı Doğum Sayısı Ölü Doğum Sayısı Yaşayan Düşük Sayısi Çocuk Sayısı Ölen Çocuk Sayısı BEBEĞİN DĞUMU İLE İLGİLİ BİLGİLER Doğum Ağırlığı Doğuma Yardım Eden Doğumun Yapıldığı Yer Kan Uyuşmazlığı Tanı Başlıkları (Doğum Komplikasyonları, Konjenital Defekt, Genetik Hastalık) Riskli Durumlar AŞILAR Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Dönem 3 Yaz Uygulaması Formu (HBD 3102)

16 Değerlendirme ve Tanı Boyu İZLEMELER Fontanel Kol Çev. cm G öğüs Çev. cm om Baş Çev. cm Bulgular imza 03 ra ra cö N N N N E E E E jç? _ir= E }-~ h- h- E *o *o " ~c 03 o? (U >- >- >- o o o V ) V ) co C/5 *6 *5 5 *5 c c c c E E E ı X ÎD 0) 0> o X X X X T- CM C 'S35-5) o> * Yafi1 >V > i h 5 s s -4 S s s s s H s 4 s H H s Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Dönem 3 Yaz Uygulaması Formu (HBD 3102) 2018

17 EK4: TÜRKİYE NÜFUS PİRAMİDİ (TÜİK 2016) Nüfus piramidi, 2016 Yaş grubu o Erk ek Kadın 6 EK 5: TÜRKİYE SAĞLIK GÖSTERGELERİ Tablo l:t ürkiye ye Ait Bazı Demografik Veriler Demografik veriler % Erkek nüfus 50.2 Kadın nüfus yaş nüfus yaş nüfus yaş kadın yaş ve üzeri nüfus 8.3 Toplam Türkiye nüfusu: 79,814,871 Kaynak: TÜİK 2016 Tablo 2:Türkiye ye Ait Bazı Sağlık Göstergeleri Sağlık Göstergeleri TNSA 2013* Türkiye İstatistik Yıllığı 2016 Kaba Doğum Hızı (binde) 17.5 Kaba Ölüm Hızı (binde) Bebek Ölüm Hızı (binde) Ana Ölüm ranı (yüz binde) Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Dönem 3 Yaz Uygulaması Formu (HBD 3 102)

18 Tablo 3: Türkiye ye Ait Bazı Aşı ranlan (%) AŞI TNSA 2013 Türkiye İstatistik Yıllığı, 2016 İzmir 2009 BCG 'li KARMA AŞI* DBT KKK** HBV YAŞINA GÖRE TAM AŞILI ÇCUK 69.9 RANI HİÇ AŞI LMAMIŞ ÇCUK RANI 2.7 GEBE TT-2*** 71.9 *DaBT-İPA-Hib:Difteri, aselülerboğmaca, Tetanoz, İnaktif Polio, Hemofilus influenza tip b (menenjit) Aşısı (Beşli Karma aşı) **Kızamık,Kızamıkçık,Kabakulak aşısı ***Tetanoz toksoidi 2. doz. Tablo 4:Türkiye de Yaş Evli Kadınlarda Aile Planlaması Yöntem Kullanım ranları Aile Planlaması Yöntem Kullanımı % Modern Yöntem Kullanan Kadın 47.4 RİA 16.8 KNDM 15.8 RAL KNTRASEPTİF 4.6 TÜP LİGASYNU 9.4 Geleneksel Yöntem Kullanan Kadın 26.0 GERİ ÇEKME 25.5 TAKVİM 0.3 Hiçbir Yöntem Kullanmayan Kadın 26.5 Kaynak: Türkiye Nüfus ve Sağlık Araştırması (TNSA) 2013 Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Dönem 3 Yaz Uygulaması Fonnu (HBD 3102)

19 EK 6:SAGLIK DÜZEYİ GÖSTERGELERİ HESABI İÇİN GEREKLİ FRMÜLLER Fertilité (Doğurganlık) Ölçütleri Kaba Doğum Hızı = toplumda bir yıldaki toplam canlı doğum sayısı x 1000 aynı toplumda yıl ortası nüfus Mortalité (Ölümlülük) Ölçütleri Kaba Ölüm Hızı = toplumda bir yıldaki toplam ölen sayısı x 1000 aynı toplumda yıl ortası nüfus (Duyarlı bir ölçüt değildir. Yaş, cins ve nedene göre dağılımı göstermez.) Bebek Ölüm Hızı = toplumda bir yılda ölen bebek (0-11 av) sayısı x 1000 aynı toplumda bir yıldaki canlı doğum sayısı (Bebek Ölüm Hızı, toplumun genel sağlık düzeyini ve çocuk sağlığı düzeyini gösteren önemli bir ölçüttür.) Ana Ölüm ranı = toplumda bir yılda gebelik, doğum, lohusalık nedeniyle ölen kadın sayısı x 100,000 aynı toplumda bir yıldaki canlı doğum sayısı Hasta Bakım Hizmetleri Ölçütleri Kişi Başına Düşen Bakı Sayısı = bakılan hasta sayısı aile hekimi nüfusu (Bir kişinin yılda kaç kez aile hekimine başvurduğunu gösterir. Bu sayının en az bir" olması beklenir.) Sevk ranı = sevk edilen hasta sayısı x 100 bakılan toplam hasta sayısı (Bu oranın en fazla % 10 olması beklenir. Aile hekimlerine başvuruların %90-95 inin çözümlenebileceği kabul edilmektedir.) Laboratuvar İnceleme ranı = yapılan laboratuvar inceleme sayısı x 100 bakılan toplam hasta sayısı (Birinci basamak koşullarında en az %50 inceleme yapılması beklenir.) Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Dönem 3 Yaz Uygulaması Formu (HBD 3102)

20 EK 7: KAYNAKLAR: 1. Öztek Z, Sağlık Hizmetlerinin Sosyalleştirilmesi ve Sağlık cağı Yönetimi, Palme Yayınları, Ankara, 2004) EK 8: YETERLİLİK KRİTERLERİ Uygulamalı Eğitime devam, Uygulamalı Eğitim formunun değerlendirme ölçütlerini karşılayacak şekilde doldurulması Uygulamalı Eğitim yapılan kurumdaki sorumlunun onayı (imza ve kaşe) Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Dönem 3 Yaz Uygulaması Formu (HBD 3102)

T.C. DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ DEKANLIĞI Balçova 35340, İzmir

T.C. DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ DEKANLIĞI Balçova 35340, İzmir T.C. DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ DEKANLIĞI Balçova 35340, İzmir Sayı:8779 Sayın Meslektaşım,./.../2018 Tıp doktorluğu eğitim programımız içinde yer alan yaz uygulamasını Birinci Basamak Sağlık

Detaylı

T.C. DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ DEKANLIĞI Balçova 35340, İzmir

T.C. DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ DEKANLIĞI Balçova 35340, İzmir T.C. DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ DEKANLIĞI Balçova 35340, İzmir Sayın Meslektaşım, Tıp doktorluğu eğitim programımız içinde yer alan alan çalışmaları kapsamında yaz uygulamasını Birinci Basamak

Detaylı

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ DEKANLIĞI Balçova 35340, İzmir

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ DEKANLIĞI Balçova 35340, İzmir DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ DEKANLIĞI Balçova 35340, İzmir Sayı no: 11.04.2017 Sayın meslektaşım, Fakültemizde üçüncü yılını tamamlayan öğrencilerimiz, eğitim programımız içinde birinci basamakta

Detaylı

Sayı no: }K?S 11/04/2017

Sayı no: }K?S 11/04/2017 D O K U Z E Y L Ü L ÜNİVERSİTESİ T IP FAKÜLT E S İ D E K A N L IĞ I Balçova 35340, İzmir Sayı no: }K?S 11/04/2017 A İL E H E K İM L İĞ İ B İR İM İN E, Tıp doktorluğu eğitim programımız içinde yer alan

Detaylı

T.C. DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ DEKANLIĞI Balçova 35340, İzmir. Sayı: /... /2018

T.C. DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ DEKANLIĞI Balçova 35340, İzmir. Sayı: /... /2018 T.C. DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ DEKANLIĞI Balçova 35340, İzmir Sayı:8780.../... /2018 Sayın, Dr... Tıp doktorluğu eğitim programımız içinde yer alan yaz uygulamasını Acil Servisinizde yapacak

Detaylı

KOCAELİÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ HALK SAĞLIĞI ANABİLİM DALI

KOCAELİÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ HALK SAĞLIĞI ANABİLİM DALI KOCAELİÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ HALK SAĞLIĞI ANABİLİM DALI HEKİM ADAYI İLÇE SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIŞMA DOSYASI ADI SOYADI : NUMARASI : EĞİTİM TARİHLERİ : ÇALIŞTIĞI İLÇE SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ : DANIŞMAN ASİSTAN

Detaylı

KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ HALK SAĞLIĞI ANABİLİM DALI HEKİM ADAYI AİLE SAĞLIĞI BİRİMİ ÇALIŞMA DOSYASI

KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ HALK SAĞLIĞI ANABİLİM DALI HEKİM ADAYI AİLE SAĞLIĞI BİRİMİ ÇALIŞMA DOSYASI KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ HALK SAĞLIĞI ANABİLİM DALI HEKİM ADAYI AİLE SAĞLIĞI BİRİMİ ÇALIŞMA DOSYASI HEKİM ADAYININ Adı Soyadı : Numarası : Staj Tarihleri : Danışman Öğretim Üyesi : DANIŞMAN AİLE

Detaylı

T.C. DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ DEKANLIĞI Balçova 35340, İzmir. Sayı:.../... /...

T.C. DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ DEKANLIĞI Balçova 35340, İzmir. Sayı:.../... /... n. T.C. DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ DEKANLIĞI Balçova 35340, İzmir Sayı:.../... /... Sayın, Dr... Tıp doktorluğu eğitim programımız içinde yer alan yaz uygulamasını Acil Servisinizde yapacak

Detaylı

KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ HALK SAĞLIĞI ANABİLİM DALI HEKİM ADAYI AİLE SAĞLIĞI BİRİMİ ÇALIŞMA DOSYASI

KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ HALK SAĞLIĞI ANABİLİM DALI HEKİM ADAYI AİLE SAĞLIĞI BİRİMİ ÇALIŞMA DOSYASI KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ HALK SAĞLIĞI ANABİLİM DALI HEKİM ADAYI AİLE SAĞLIĞI BİRİMİ ÇALIŞMA DOSYASI HEKİM ADAYININ Adı Soyadı : Numarası : Staj Tarihleri : Danışman Öğretim Üyesi : DANIŞMAN AİLE

Detaylı

KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ HALK SAĞLIĞI ANABİLİM DALI

KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ HALK SAĞLIĞI ANABİLİM DALI 2009 KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ HALK SAĞLIĞI ANABİLİM DALI HEKİM ADAYI SAĞLIK OCAĞI ÇALIŞMA DOSYASI ADI SOYADI : NUMARASI : EĞİTİM TARİHLERİ : ÇALIŞTIĞI SAĞLIK OCAĞI : DANIŞMAN OCAK HEKİMİ : DANIŞMAN

Detaylı

Bölüm-1: Genel Bilgiler

Bölüm-1: Genel Bilgiler KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ HALK SAĞLIĞI ANABİLİM DALI HEKİM ADAYI TOPLUM SAĞLIĞI MERKEZİ ÇALIŞMA DOSYASI ADI SOYADI : NUMARASI : EĞİTİM TARİHLERİ : ÇALIŞTIĞI TOPLUM SAĞLIĞI MERKEZİ : DANIŞMAN ASİSTAN

Detaylı

EK-7 KORUYUCU HİZMET GÖSTERGELERİ

EK-7 KORUYUCU HİZMET GÖSTERGELERİ EK-7 KORUYUCU HİZMET GÖSTERGELERİ Gösterge Adı Gebe Tespit Oranı (Yüzde) Gebelik sürecindeki riskli durumlarla ilgili oluşabilecek sorunları en aza indirmek için gebe sayısının tespit edilmesidir. İlgili

Detaylı

EK-7 KORUYUCU HİZMET GÖSTERGELERİ

EK-7 KORUYUCU HİZMET GÖSTERGELERİ EK-7 KORUYUCU HİZMET GÖSTERGELERİ Gösterge Adı Gebe Tespit Oranı (Yüzde) Gebelik sürecindeki riskli durumlarla ilgili oluşabilecek sorunları en aza indirmek için gebe sayısının tespit edilmesidir. İlgili

Detaylı

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ HALK SAĞLIĞI ANABİLİM DALI DÖNEM VI HALK SAĞLIĞI STAJI İLÇE SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ (İSM) SAHA ÇALIŞMASI DOSYASI

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ HALK SAĞLIĞI ANABİLİM DALI DÖNEM VI HALK SAĞLIĞI STAJI İLÇE SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ (İSM) SAHA ÇALIŞMASI DOSYASI HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ HALK SAĞLIĞI ANABİLİM DALI DÖNEM VI HALK SAĞLIĞI STAJI İLÇE SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ (İSM) SAHA ÇALIŞMASI DOSYASI Intörn hekimin adı/soyadı :.. Staj tarihi Staj yaptığı İSM

Detaylı

Hitit Üniversitesi Sağlık Yüksekokulu Halk Sağlığı Hemşireliği. Aile Sağlığı Merkezi Staj Kılavuzu. Sorumlu Öğretim Üyesi: Yrd.Doç.Dr.

Hitit Üniversitesi Sağlık Yüksekokulu Halk Sağlığı Hemşireliği. Aile Sağlığı Merkezi Staj Kılavuzu. Sorumlu Öğretim Üyesi: Yrd.Doç.Dr. Hitit Üniversitesi Sağlık Yüksekokulu Halk Sağlığı Hemşireliği Aile Sağlığı Merkezi Staj Kılavuzu Sorumlu Öğretim Üyesi: Yrd.Doç.Dr.Gülay YILMAZEL Çorum, 2015 İÇİNDEKİLER 1- Halk Sağlığı Hemşireliği Dersi

Detaylı

SEÇMELİ DERS ÖNERİ FORMU

SEÇMELİ DERS ÖNERİ FORMU Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi 2012-2013 Eğitim Öğretim Yılı SEÇMELİ DERS ÖNERİ FORMU Dersin adı Üreme Sağlığı Anabilim dalı Sorumlu öğretim üyesi E-posta adresi Halk Sağlığı Prof.Dr.Haldun SÜMER

Detaylı

TOPLUMU TANIMA VE EKİP ÇALIŞMASI YARD. DOÇ. DR. NALAN AKIŞ

TOPLUMU TANIMA VE EKİP ÇALIŞMASI YARD. DOÇ. DR. NALAN AKIŞ TOPLUMU TANIMA VE EKİP ÇALIŞMASI YARD. DOÇ. DR. NALAN AKIŞ Amaç Bu dersin sonunda öğrenciler, sağlık hizmeti verecekleri toplumu tanımanın önemi konusunda bilgi sahibi olacaklardır. ÖĞRENİM HEDEFLERİ Bu

Detaylı

Intörn hekim adı/soyadı. ASM nin bağlı bulunduğu İlçe Sağlık Müdürlüğü ASM sorumlu hekiminin adı-soyadı

Intörn hekim adı/soyadı. ASM nin bağlı bulunduğu İlçe Sağlık Müdürlüğü ASM sorumlu hekiminin adı-soyadı HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ HALK SAĞLIĞI ANABİLİM DALI DÖNEM VI KIRSAL HEKİMLİK/HALK SAĞLIĞI SAHA ÇALIŞMALARI AİLE SAĞLIĞI MERKEZİ (ASM) ZİYARETLERİ DEĞERLENDİRME REHBERİ Intörn hekim adı/soyadı

Detaylı

TNSA-2003 ÖNEMLİ SONUÇLARI HİZMET ALANLARI

TNSA-2003 ÖNEMLİ SONUÇLARI HİZMET ALANLARI TNSA-2003 ÖNEMLİ SONUÇLARI HİZMET ALANLARI Prof. Dr. Sabahat Tezcan Hacettepe Üniversitesi Nüfus Etütleri Enstitüsü Müdürü 8 Ekim 2004 - Ankara HANEHALKI ÖZELLİKLERİ Nüfus halen genç yapıda (%29, 15 )

Detaylı

İZMİR KATİP ÇELEBİ ÜNİVERSİTESİ AİLE HEKİMLİĞİ ANABİLİM DALI

İZMİR KATİP ÇELEBİ ÜNİVERSİTESİ AİLE HEKİMLİĞİ ANABİLİM DALI İZMİR KATİP ÇELEBİ ÜNİVERSİTESİ AİLE HEKİMLİĞİ ANABİLİM DALI HEKİM ADAYI DEĞERLENDİRME DOSYASI Hekim Adayının Adı, Soyadı Çalıştığı Aile Sağlığı Merkezi (ASM) ASM de Çalıştığı Tarihler Danışman Öğretim

Detaylı

İSTANBUL TIP FAKÜLTESİ Dönem 6 Öğrenim Esasları. A. Genel Tanıtım B. Çalışma Kılavuzu C. Rotasyon Tablosu D.Dönem Kurulu E.

İSTANBUL TIP FAKÜLTESİ Dönem 6 Öğrenim Esasları. A. Genel Tanıtım B. Çalışma Kılavuzu C. Rotasyon Tablosu D.Dönem Kurulu E. İSTANBUL TIP FAKÜLTESİ Dönem 6 Öğrenim Esasları A. Genel Tanıtım B. Çalışma Kılavuzu C. Rotasyon Tablosu D.Dönem Kurulu E. İletişim A. GENEL TANITIM Dönem 6, tıp eğitiminin önceki 5 yılında edinilen bilgi,

Detaylı

BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ KLİNİK TIP BİLİMLERİ ÖĞRENCİLERİNİN STAJ EĞİTİM VE ÖĞRETİMİ YÖNERGESİ

BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ KLİNİK TIP BİLİMLERİ ÖĞRENCİLERİNİN STAJ EĞİTİM VE ÖĞRETİMİ YÖNERGESİ BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ KLİNİK TIP BİLİMLERİ ÖĞRENCİLERİNİN STAJ EĞİTİM VE ÖĞRETİMİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1. Bülent Ecevit Üniversitesi Tıp

Detaylı

Halk Sağlığı. YDÜ Tıp Fakültesi Yrd. Doç. Dr. Aslı AYKAÇ

Halk Sağlığı. YDÜ Tıp Fakültesi Yrd. Doç. Dr. Aslı AYKAÇ Halk Sağlığı YDÜ Tıp Fakültesi Yrd. Doç. Dr. Aslı AYKAÇ Halk Sağlığı, organize edilmiş toplum çalışmaları sonunda; - çevre sağlığı koşullarını düzelterek - bireylere sağlık bilgisi vererek - bulaşıcı hastalıkları

Detaylı

T.C. YALOVA ÜNİVERSİTESİ YALOVA MESLEK YÜKSEKOKULU MÜDÜRLÜĞÜNE

T.C. YALOVA ÜNİVERSİTESİ YALOVA MESLEK YÜKSEKOKULU MÜDÜRLÜĞÜNE Form No: 1.Öğrenci Başvuru Dilekçesi.. /../ T.C. YALOVA ÜNİVERSİTESİ YALOVA MESLEK YÜKSEKOKULU MÜDÜRLÜĞÜNE Yüksekokulunuz Programı. numaralı öğrencisiyim. Zorunlu staj yapmak istediğim işletmeye verilmek

Detaylı

Mevsimlik Tarım İşçilerinin ve Ailelerinin İhtiyaçlarının Belirlenmesi Araştırması 2011 Harran Üniversitesi-UNFPA

Mevsimlik Tarım İşçilerinin ve Ailelerinin İhtiyaçlarının Belirlenmesi Araştırması 2011 Harran Üniversitesi-UNFPA Mevsimlik Tarım İşçilerinin ve Ailelerinin İhtiyaçlarının Belirlenmesi Araştırması 211 Harran Üniversitesi-UNFPA Hizmet için kanıt oluşturan sonuçlar açısından Hizmetleri planlama ve uygulama açısından

Detaylı

Türkiye de Anne ve Çocukların Durumu. Dr. Mehmet Rifat KÖSE

Türkiye de Anne ve Çocukların Durumu. Dr. Mehmet Rifat KÖSE Türkiye de Anne ve Çocukların Durumu Dr. Mehmet Rifat KÖSE Değerlendirme Notu 214 Yılı Canlı doğum sayısındaki belirsizlikler devam etmektedir. Hastanede doğum yapan gebe sayısı 1.326.151 dir. Sağlık personeli

Detaylı

Ş.KARAAĞAÇ İLÇESİ TOPLUM SAĞLIĞI MERKEZİ 2011 YILI FALİYET RAPORU

Ş.KARAAĞAÇ İLÇESİ TOPLUM SAĞLIĞI MERKEZİ 2011 YILI FALİYET RAPORU Ş.KARAAĞAÇ İLÇESİ TOPLUM SAĞLIĞI MERKEZİ 2011 YILI FALİYET RAPORU İlimizde 17 OCAK 2007 Tarihinde Aile Hekimliği uygulamasına geçilmiştir.toplum Sağlığı Merkezi ve Aile Hekimleri koordineli bir şekilde

Detaylı

TC ANKARA VALİLİĞİ Halk Sağlığı Müdürlüğü

TC ANKARA VALİLİĞİ Halk Sağlığı Müdürlüğü TC ANKARA VALİLİĞİ Halk Sağlığı Müdürlüğü Dr. Deniz YERTUT 08.10.2016 Aile Hekimliği Uygulamasına Geçiş Tarihi 15 Temmuz 2010 Aile Hekimliği Birim Sayısı 1558 AHB Başına Düşen Ortalama Nüfus 3.364 Gezici

Detaylı

TNSA-2003 BÖLGE TOPLANTISI-IV KUZEYDOĞU ANADOLU DA ANNE VE ÇOCUK SAĞLIĞI

TNSA-2003 BÖLGE TOPLANTISI-IV KUZEYDOĞU ANADOLU DA ANNE VE ÇOCUK SAĞLIĞI TNSA-2003 BÖLGE TOPLANTISI-IV KUZEYDOĞU ANADOLU DA ANNE VE ÇOCUK SAĞLIĞI Prof. Dr. Sabahat Tezcan H.Ü. Nüfus Etütleri Enstitüsü Müdürü 16 Haziran 2005 - KARS Bebek ve Çocuk Ölümlülüğü 0-4 Yaş Dönemindeki

Detaylı

ACİL TIP ACİL TIP STAJININ AMACI

ACİL TIP ACİL TIP STAJININ AMACI ACİL TIP ACİL TIP STAJININ AMACI Klinik öncesi ve klinik dönemlerde edinilen bilgi, beceri ve tutumlar doğrultusunda acil hastaları birinci basamak düzeyinde yönetilme (acil durumu tanımak, ilk müdahaleyi

Detaylı

1.Gebelik Bildirim (223)

1.Gebelik Bildirim (223) 1.Gebelik Bildirim (223) Gebelik Bildirim Paketi Gebelik Paket Genel İş Kuralları 1. Hastaya ait Gebelik Sonucu gönderilmemiş bir gebelik kaydı var ise Bu veri seti gönderilebilir. 2. Hastaya ait gebe

Detaylı

Sağlık Göstergeleri II.1. ÜREME SAĞLIĞI II.2. AŞILAMA II.3. MORTALİTE II.4. MORBİDİTE

Sağlık Göstergeleri II.1. ÜREME SAĞLIĞI II.2. AŞILAMA II.3. MORTALİTE II.4. MORBİDİTE 2 Sağlık Göstergeleri II.. ÜREME SAĞLIĞI II.2. AŞILAMA II.. MORTALİTE II.. MORBİDİTE II. Üreme Sağlığı TABLO: TÜRKİYE'DE YERLEŞİM YERLERİNE GÖRE ÜREME SAĞLIĞI (%, 2) ÖZELLİKLER KENT KIR TOPLAM DOĞURGANLIK

Detaylı

Şehnaz HATİPOĞLU Aile Hekimliği Uzmanı İzmir, 2016

Şehnaz HATİPOĞLU Aile Hekimliği Uzmanı İzmir, 2016 Şehnaz HATİPOĞLU Aile Hekimliği Uzmanı İzmir, 2016 Aşılama Birinci basamak sağlık kuruluşlarında çalışan hekim ve diğer personelin temel görevlerinden biri çocuk sağlığının korunmasıdır. Hastalıkların

Detaylı

Ülkemizde Anne Sağlığı Hizmetleri

Ülkemizde Anne Sağlığı Hizmetleri Ülkemizde Anne Sağlığı Hizmetleri TÜRKİYE HALK SAĞLIĞI KURUMU Kadın ve Üreme Sağlığı Daire Başkanlığı Uzm. Dr. Sema Sanisoğlu 20 Mart 2017, Ankara 1994 Kahire Uluslararası Nüfus ve Kalkınma toplantısında

Detaylı

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI Burdur Halk Sağlığı Müdürlüğü

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI Burdur Halk Sağlığı Müdürlüğü Sayı : B.10.1HSK.4.15.16.00 102/ 646 17/09/2012 Konu : Hepatit A Aşısı Uygulaması Sağlık Bakanlığı Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Başkanlığının Çocukluk Aşı Takvimine eklenen Hepatit A Aşısı Uygulaması ile

Detaylı

S A H A A R A Ş T I R M A S I

S A H A A R A Ş T I R M A S I S A H A A R A Ş T I R M A S I GEREÇ VE YÖNTEM Saha Araştırması Plan ve Uygulaması Bu araştırma, Sağlık Bakanlığı Refik Saydam Hıfzıssıhha Merkezi Başkanlığı ve Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından

Detaylı

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ DARENDE BEKİR ILICAK MESLEK YÜKSEKOKULU STAJ DOSYASI. Öğrencinin. Bölümü : Adı Soyadı : Numarası :

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ DARENDE BEKİR ILICAK MESLEK YÜKSEKOKULU STAJ DOSYASI. Öğrencinin. Bölümü : Adı Soyadı : Numarası : İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ DARENDE BEKİR ILICAK MESLEK YÜKSEKOKULU STAJ DOSYASI Öğrencinin Bölümü : Adı Soyadı : Numarası : T.C. İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ DARENDE BEKİR ILICAK MESLEK YÜKSEKOKULU EK - 1 ÖĞRENCİNİN Adı

Detaylı

18 Sürekli İlaç Kullanım Raporu (AH Uzmanı) T.C.Kimlik Numarası, Tetkikler vs. 2 GÜN

18 Sürekli İlaç Kullanım Raporu (AH Uzmanı) T.C.Kimlik Numarası, Tetkikler vs. 2 GÜN AİLE HEKİMLİĞİ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU (10.12.001) 5 Sağlık Kurumuna Sevk T.C.Kimlik Numarası AİLE HEKİMLİĞİ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU (10.12.002) 5 Sağlık Kurumuna Sevk T.C.Kimlik Numarası AİLE

Detaylı

2013 Türkiye Nüfus ve Sağlık Araştırması

2013 Türkiye Nüfus ve Sağlık Araştırması 213 Türkiye Nüfus ve Sağlık Araştırması Ulusal Toplantı TNSA-213 Sonuçları Doç. Dr. A. Sinan Türkyılmaz Doç. Dr. Alanur Çavlin 2 Aralık 214, Rixos Grand Ankara Oteli, Ankara Sunuş Planı Hanehalkı nüfusunun

Detaylı

2013 Türkiye Nüfus ve Sağlık Araştırması

2013 Türkiye Nüfus ve Sağlık Araştırması 213 Türkiye Nüfus ve Sağlık Araştırması 2. Bölge Toplantısı TNSA-213 Sonuçları Doç. Dr. Alanur Çavlin Dr. Pelin Seçkiner 5 Şubat 215 Swiss Otel Büyük Efes, İzmir Sunuş Planı Hanehalkı nüfusunun ve kadınların

Detaylı

DOĞUM ÖNCESİ BAKIM. Dr. Ferruh N. Ayoğlu. Halk Sağlığı Anabilim Dalı

DOĞUM ÖNCESİ BAKIM. Dr. Ferruh N. Ayoğlu. Halk Sağlığı Anabilim Dalı DOĞUM ÖNCESİ BAKIM Dr. Ferruh N. Ayoğlu Sevmek güzel şey delikanlım, l sev bakalım. Madem ki kafanın içerisinde ışıklı bir karanlık var, benden izin sana sev sevebildiğin kadar. Yaşanan her 1 dakika da:

Detaylı

İşçi Sayısı : Erkek Kadın Genç Çocuk Özürlü. Kaza Tarihi :... Kaza Gününde İşbaşı Saati :... Kazanın olduğu saat :...

İşçi Sayısı : Erkek Kadın Genç Çocuk Özürlü. Kaza Tarihi :... Kaza Gününde İşbaşı Saati :... Kazanın olduğu saat :... EK-2 İŞ KAZASI VE MESLEK HASTALIĞI BİLDİRİM FORMU Düzenlenme tarihi... 1 İ şy eri ni n Unvanı : SGK/Bölge Müdürlüğü Sicil No : Adresi : Tel No. ve E-mail : İşçi Sayısı : Erkek Kadın Genç Çocuk Özürlü Toplam

Detaylı

. HALK SAĞLIĞI MÜDÜRLÜĞÜ

. HALK SAĞLIĞI MÜDÜRLÜĞÜ . HALK SAĞLIĞI MÜDÜRLÜĞÜ GÖREVE YENİ BAŞLAYAN SAĞLIK ÇALIŞANLARI İÇİN UYUM REHBERİ İÇİNDEKİLER Önsöz T.C. Sağlık Bakanlığı Teşkilat Şeması Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Organizasyon Yapısı. Halk Sağlığı

Detaylı

İlçede Halk Sağlığı Uzmanı Olmak. Uzm. Dr. Özge Yavuz Sarı

İlçede Halk Sağlığı Uzmanı Olmak. Uzm. Dr. Özge Yavuz Sarı İlçede Halk Sağlığı Uzmanı Olmak Uzm. Dr. Özge Yavuz Sarı Sunum planı Etimesgut İlçe Sağlık Müdürlüğü kısa tanıtımı Birimler ve faaliyet alanları Çalışmalardan örnekler ÇEKÜS birimi çalışmaları Takipsiz

Detaylı

ÜREME SAĞLIĞI BLOĞU GELİŞİM İZLEM DOSYASI

ÜREME SAĞLIĞI BLOĞU GELİŞİM İZLEM DOSYASI MÜTF FAZ 2 EĞİTİM PROGRAMI 2016-17 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÜREME SAĞLIĞI BLOĞU GELİŞİM İZLEM DOSYASI STAJYER ÖĞRENCİNİN ADI ve SOYADI:... DANIŞMAN ÖĞRETİM ÜYESİNİN ADI ve SOYADI:. 1 GELİŞİM İZLEM DOSYASI MÜTF

Detaylı

Çocuk Sağlığı İzlemi İlkeleri 6. PUADER Kongresi- Antalya

Çocuk Sağlığı İzlemi İlkeleri 6. PUADER Kongresi- Antalya Çocuk Sağlığı İzlemi İlkeleri 6. PUADER Kongresi- Antalya Dr. Başak TEZEL Çocuk ve Ergen Sağlığı Daire Başkanı İzlenmesi Gereken Gruplar 15-49 yaş kadınlar Gebeler Lohusalar 0-5 yaş çocuklar Okul çağı

Detaylı

ECEABAT SAĞLIK GURUP BAŞKANLIĞI 2011 YILI FAALİYET RAPORU

ECEABAT SAĞLIK GURUP BAŞKANLIĞI 2011 YILI FAALİYET RAPORU ECEABAT SAĞLIK GURUP BAŞKANLIĞI 2011 YILI FAALİYET RAPORU ECEABAT SAĞLIK GURUP BAŞKANLIĞI İlçemiz 2011 yılı nüfusu 9493 tür.(12 köy dahil) Asya ile Avrupa Kıtaları arasında köprü durumunda Tarihi, turistik

Detaylı

1)SML 2) Ön lisans 3) Lisans 4) Yüksek lisans 5) Doktora 3. Çalışma Yılı:.. yıl

1)SML 2) Ön lisans 3) Lisans 4) Yüksek lisans 5) Doktora 3. Çalışma Yılı:.. yıl Ebelerde Bilgi Beceri Kursu Eğitim Modülü Belirleme Anketi Sayın Güney Genel Sekreterliğine Bağlı Bulunan Hastanelerde Çalışan Ebe Meslektaşlarımız. Ebelik eğitimi almış, ancak daha sonraki yıllarda farklı

Detaylı

Ulusal Aşı Takvimi. (Genel bakış ve Yenilikler) Ara Güler in objektifinden

Ulusal Aşı Takvimi. (Genel bakış ve Yenilikler) Ara Güler in objektifinden Prof. Dr. Mustafa Hacımustafaoğlu Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Bilim Dalı, Bursa Ulusal Aşı Takvimi (Genel bakış ve Yenilikler) Ara Güler in objektifinden Aşı niçin yapılır?

Detaylı

Şanlıurfa il merkezinde Suriyeli mülteci kadınların üreme ve ruh sağlığı ihtiyaçları; Suriyeli mültecilerin sağlığını geliştirme modeli

Şanlıurfa il merkezinde Suriyeli mülteci kadınların üreme ve ruh sağlığı ihtiyaçları; Suriyeli mültecilerin sağlığını geliştirme modeli Şanlıurfa il merkezinde Suriyeli mülteci kadınların üreme ve ruh sağlığı ihtiyaçları; Suriyeli mültecilerin sağlığını geliştirme modeli Prof.Dr. Zeynep ŞİMŞEK Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı

Detaylı

YAŞAM BOYU SAĞLIK BLOĞU GELİŞİM İZLEM DOSYASI-2

YAŞAM BOYU SAĞLIK BLOĞU GELİŞİM İZLEM DOSYASI-2 ÇOCUK HASTALIKLARI PROGRAMI YAŞAM BOYU SAĞLIK BLOĞU GELİŞİM İZLEM DOSYASI-2 STAJYER ÖĞRENCİNİN ADI ve SOYADI:... DANIŞMAN ÖĞRETİM ÜYESİNİN ADI ve SOYADI:. 1 GELİŞİM İZLEM DOSYASI ÇOCUK HASTALIKLARI PROGRAMI

Detaylı

ÖRNEKLEME HATALARI EK C. A. Sinan Türkyılmaz

ÖRNEKLEME HATALARI EK C. A. Sinan Türkyılmaz ÖNEKLEME HATALAI EK C A. Sinan Türkyılmaz Örneklem araştırmalarından elde edilen kestirimler (estimates) iki tip dan etkilenirler: (1) örneklem dışı lar ve (2) örneklem ları. Örneklem dışı lar, veri toplama

Detaylı

Bağışıklama Hizmetleri: Sorunlar ve Öneriler. Prof.Dr.Muzaffer Eskiocak Trakya Üni.Tıp Fak. Halk Sağlığı Anabilim Dalı

Bağışıklama Hizmetleri: Sorunlar ve Öneriler. Prof.Dr.Muzaffer Eskiocak Trakya Üni.Tıp Fak. Halk Sağlığı Anabilim Dalı Bağışıklama Hizmetleri: Sorunlar ve Öneriler Prof.Dr.Muzaffer Eskiocak Trakya Üni.Tıp Fak. Halk Sağlığı Anabilim Dalı Bağışıklama hizmet sistemi: hizmet sunumu, soğuk zincir, zamanında aşı sağlama, izleme

Detaylı

Sağlık İstatistikleri Yıllığı 2014 Haber Bülteni

Sağlık İstatistikleri Yıllığı 2014 Haber Bülteni Sağlık İstatistikleri Yıllığı 2014 Haber Bülteni Haber Bülteni Yayın Tarihi: 09.09.2015 Bilgi İçin: Dr. Berrak BORA BAŞARA berrak.basara@saglik.gov.tr/ 0312 585 68 17 Cemil GÜLER cemil.guler@saglik.gov.tr/

Detaylı

EBELİK ÖĞRENCİ UYGULAMA DEĞERLENDİRME DOSYASI

EBELİK ÖĞRENCİ UYGULAMA DEĞERLENDİRME DOSYASI EBELİK ÖĞRENCİ DOSYASI ÖĞRENCİ TANITIM Öğrencinin Adı ve Soyadı: Öğrenci Numarası: I: Bu bölüm İl Uygulama Koordinatörü tarafından öğrencinin uygulama hastanesine sevki için doldurulacaktır. Uygulama Yapılacak

Detaylı

Aile Bireyleri Adı ve Soyadı Yaşı Öğrenim Durumu Mesleği Halen Yaptığı İş Baba Anne Çocuklar. (büyükten küçüğe) (..)

Aile Bireyleri Adı ve Soyadı Yaşı Öğrenim Durumu Mesleği Halen Yaptığı İş Baba Anne Çocuklar. (büyükten küçüğe) (..) ANKARA ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ 2016-2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI TOPLUMA DAYALI TIP GRUBU DÖNEM 3 EĞİTİM ETKİNLİĞİ AİLE İZLEM ÇALIŞMASI ÖĞRENCİ REHBERİ DÖNEM 3 AİLE İZLEM ÇALIŞMASI Sevgili öğrenciler; Topluma

Detaylı

TABLOLAR VE ŞEKİLLER LİSTESİ

TABLOLAR VE ŞEKİLLER LİSTESİ TABLOLAR VE ŞEKİLLER LİSTESİ BÖLÜM 1 GİRİŞ Tablo 1.1 Hanehalkı ve kişi görüşmelerinin sonuçları...15 BÖLÜM 2 HANEHALKI NÜFUSU VE KONUT ÖZELLİKLERİ Tablo 2.1 Yaş, yerleşim yeri ve cinsiyete göre hanehalkı

Detaylı

07.11.2014. Ana Sağlığını Etkileyen Faktörler ve Alınacak Önlemler

07.11.2014. Ana Sağlığını Etkileyen Faktörler ve Alınacak Önlemler 10.Sınıf Kadın Sağlığı Hastalıkları ve Bakımı 2. Hafta ( 22 26 / 09 / 2014 ) 1.) KADIN ve ANASAĞLIĞINI ETKİLEYEN FAKTÖRLER ve ALINACAK ÖNLEMLER 2.) KADIN ve ANA SAĞLIĞI İLE İLGİLİ ÖLÇÜTLER Slayt No: 2

Detaylı

ERİŞKİNDE AŞIYLA KORUNULABİLEN HASTALIKLARIN EPİDEMİYOLOJİSİ

ERİŞKİNDE AŞIYLA KORUNULABİLEN HASTALIKLARIN EPİDEMİYOLOJİSİ ERİŞKİNDE AŞIYLA KORUNULABİLEN HASTALIKLARIN EPİDEMİYOLOJİSİ Dr. Sema ALP ÇAVUŞ Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji AD,İzmir Seroepidemiyoloji Aşıyla

Detaylı

Intern hekim adı/soyadı: ASM nin bağlı bulunduğu TSM: ASM sorumlu hekiminin adı-soyadı: Fiziksel kapasiteye ilişkin gözlemler

Intern hekim adı/soyadı: ASM nin bağlı bulunduğu TSM: ASM sorumlu hekiminin adı-soyadı: Fiziksel kapasiteye ilişkin gözlemler HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ HALK SAĞLIĞI ANABİLİM DALI DÖNEM VI KIRSAL HEKİMLİK/HALK SAĞLIĞI SAHA ÇALIŞMALARI AİLE SAĞLIĞI MERKEZİ (ASM) ZİYARETLERİ DEĞERLENDİRME REHBERİ Intern hekim adı/soyadı:

Detaylı

İSTANBUL RUMELİ ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU MÜDÜRLÜĞÜNE

İSTANBUL RUMELİ ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU MÜDÜRLÜĞÜNE Ek-1 İSTANBUL RUMELİ ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU MÜDÜRLÜĞÜNE 5510 SAYILI SOSYALSİGORTALAR VE GENEL SAĞLIK SİGORTASI KANUNU KAPSAMINDA STAJ YAPAN ÖĞRENCİYE AİT BİLGİ FORMU ÖĞRENCİ

Detaylı

T.C. İSTANBUL RUMELİ ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULULLL.../... ÖĞRETİM YILILLL ÖĞRENCİ STAJ DOSYASILLL

T.C. İSTANBUL RUMELİ ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULULLL.../... ÖĞRETİM YILILLL ÖĞRENCİ STAJ DOSYASILLL T.C. İSTANBUL RUMELİ ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULULLL.../... ÖĞRETİM YILILLL ÖĞRENCİ STAJ DOSYASILLL ÖĞRENGİNİN ADI SOYADI :... BÖLÜMÜ :... PROGRAMI :... SINIFI :... NUMARASI :... MESLEK YÜKSEKOKULU

Detaylı

KONYA İLİ ÖNCELİKLİ YAŞAM KALİTESİ GÖSTERGELERİ

KONYA İLİ ÖNCELİKLİ YAŞAM KALİTESİ GÖSTERGELERİ KONYA İLİ ÖNCELİKLİ YAŞAM KALİTESİ GÖSTERGELERİ 1 Rutin Aşılama Oranı 0-11 Aylık Dönem 12-23 Aylık Dönem 0-11 aylık 0-11 aylık dönemde BCG aşısını tamamlamış BCG aşılama 0-11 aylık dönemde DBT3 aşısını

Detaylı

T.C NİĞDE ÜNİVERSİTESİ NİĞDE ZÜBEYDE HANIM SAĞLIK YÜKSEKOKULU

T.C NİĞDE ÜNİVERSİTESİ NİĞDE ZÜBEYDE HANIM SAĞLIK YÜKSEKOKULU T.C NİĞDE ÜNİVERSİTESİ NİĞDE ZÜBEYDE HANIM SAĞLIK YÜKSEKOKULU GEBE-LOHUSA İZLEM DEFTERİ DANIŞMAN ÖĞRENCİNİN ADI SOYADI:... NUMARASI:. NOT: Defterler spiralli veya baskılı formlar birbirinden ayrılmayacak

Detaylı

SAINT JOSEPH LİSESİ EĞİTİM VAKFI ÖZEL KÜÇÜK PRENS OKULLARI ÖĞRENCİ KAYIT FORMU

SAINT JOSEPH LİSESİ EĞİTİM VAKFI ÖZEL KÜÇÜK PRENS OKULLARI ÖĞRENCİ KAYIT FORMU SAINT JOSEPH LİSESİ EĞİTİM VAKFI ÖZEL KÜÇÜK PRENS OKULLARI ÖĞRENCİ KAYIT FORMU ÖĞRENCİ ANNE BABA 1-ÖĞRENCİNİN / / 20 TC Kimlik Numarası (Gün, Ay, Yıl) Cinsiyeti Kan Grubu Geldiği Okul Okula Başlama Tarihi

Detaylı

Sosyal Riski Azaltma Projesi Kapsamında Şartlı Nakit Transferi Uygulaması Tarihi:03.05.2004 Sayısı:2004/64-1838

Sosyal Riski Azaltma Projesi Kapsamında Şartlı Nakit Transferi Uygulaması Tarihi:03.05.2004 Sayısı:2004/64-1838 Sosyal Riski Azaltma Projesi Kapsamında Şartlı Nakit Transferi Uygulaması Tarihi:03.05.2004 Sayısı:2004/64-1838 T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI Ana Çocuk Sağlığı ve Aile Planlaması Genel Müdürlüğü ANKARA Sayı :

Detaylı

İNTÖRN DOKTOR STAJ DOSYASI

İNTÖRN DOKTOR STAJ DOSYASI HARRAN ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ HARRAN ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ 06-07 Eğitim Yılı Kardiyoloji 6 Sınıf HALK KARDİYLOJİ SAĞLIĞI ANABİLİM EĞİTİM PRO DALI İNTÖRN DOKTOR STAJ DOSYASI İNTÖRN DOKTORUN ADI-SOYADI

Detaylı

Ölçme Değerlendirme. Yöntem ve gereç:

Ölçme Değerlendirme. Yöntem ve gereç: Ölçme Değerlendirme Amaç: Uzmanlık öğrencilerinin aldığı eğitimin, AH uzmanlık eğitimi çekirdek müfredat başlıkları ile uyumu açısından değerlendirilmesi. Hedefler: uzmanlık öğrencisinin; bilgi tutum beceri

Detaylı

BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ İNTÖRNLÜK ÖĞRENCİLERİNİN EĞİTİM VE ÖĞRETİMİ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ İNTÖRNLÜK ÖĞRENCİLERİNİN EĞİTİM VE ÖĞRETİMİ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ İNTÖRNLÜK ÖĞRENCİLERİNİN EĞİTİM VE ÖĞRETİMİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1. Bülent Ecevit Üniversitesi Tıp Fakültesi intörnlük

Detaylı

GİZLİ EK 2 AİLE HEKİMLİĞİ BİRİMİ DEĞERLENDİRME FORMU. Aile Hekiminin Adı. Sözleşmeli Görevlendirmeli Yetkilendirilmiş. Aile Sağlığı Elemanının Adı

GİZLİ EK 2 AİLE HEKİMLİĞİ BİRİMİ DEĞERLENDİRME FORMU. Aile Hekiminin Adı. Sözleşmeli Görevlendirmeli Yetkilendirilmiş. Aile Sağlığı Elemanının Adı AHB GRUBU EK 2 AİLE HEKİMLİĞİ BİRİMİ DEĞERLENDİRME FORMU Aile Hekimliği Biriminin İl Kodu :42.... / ÇKYS Kodu :... Tarih :... /... / 2014 Aile Hekiminin Adı Aile Sağlığı Elemanının Adı AHB nin güncel telefonu

Detaylı

İŞYERİ SAĞLIK KAYITLARI

İŞYERİ SAĞLIK KAYITLARI İŞYERİ SAĞLIK KAYITLARI Gösterge, değişimi ölçmeye yardım eden değişkendir. Olguların zamana ve mekana bağlı olarak karşılaştırılmasına olanak sağlar. Değişim ölçülürken, ölçüt olarak tek gösterge ile

Detaylı

STAJ TAAHHÜTNAMESİ T.C. KİMLİK NUMARASI : ADI SOYADI : ÖĞRENCİ NO : BÖLÜMÜ : STAJ BAŞLAMA TARİHİ : STAJ BİTİŞ TARİHİ :

STAJ TAAHHÜTNAMESİ T.C. KİMLİK NUMARASI : ADI SOYADI : ÖĞRENCİ NO : BÖLÜMÜ : STAJ BAŞLAMA TARİHİ : STAJ BİTİŞ TARİHİ : STAJ TAAHHÜTNAMESİ T.C. KİMLİK NUMARASI : ADI SOYADI : ÖĞRENCİ NO : BÖLÜMÜ : STAJ BAŞLAMA TARİHİ : STAJ BİTİŞ TARİHİ : STAJ SÜRESİ : Staj yeri değişikliği hariç, (Staj yeri değişikliği yeni bir staj başvurusu

Detaylı

SAINT JOSEPH LİSESİ EĞİTİM VAKFI ÖZEL KÜÇÜK PRENS ANAOKULU ÖĞRENCİ KAYIT FORMU

SAINT JOSEPH LİSESİ EĞİTİM VAKFI ÖZEL KÜÇÜK PRENS ANAOKULU ÖĞRENCİ KAYIT FORMU SAINT JOSEPH LİSESİ EĞİTİM VAKFI ÖZEL KÜÇÜK PRENS ANAOKULU ÖĞRENCİ KAYIT FORMU ÖĞRENCİ ANNE BABA 1-ÖĞRENCİNİN / / 20 TC Kimlik Numarası (Gün, Ay, Yıl) Cinsiyeti Kan Grubu Geldiği Okul Okula Başlama Tarihi

Detaylı

2012 YILI FAALİYETLERİ TOPLUM SAĞLIĞI MERKEZİ

2012 YILI FAALİYETLERİ TOPLUM SAĞLIĞI MERKEZİ 2012 YILI FAALİYETLERİ TOPLUM SAĞLIĞI MERKEZİ İLÇEMİZDE SAĞLIK HİZMETLERİ SAĞLIK HİZMETLERİ TOPLUM SAĞLIĞI MERKEZİ 1 NOLU ACİL SAĞLIK HİZ.İST. 18 MART ASM. KİLİTBAHİR SAĞLIK EVİ KUMKÖY SAĞLIK EVİ ALÇITEPE

Detaylı

ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ

ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ Dönem VI Ön Hekimlik Çocuk Sağlığı Ve Hastalıkları Uygulama Dilimi (Zorunlu) Eğitim Programı Eğitim Başkoordinatörü: Dönem Koordinatörü: Koordinatör Yardımcısı: Doç. Dr. Erkan Melih ŞAHİN Doç. Dr. Okhan

Detaylı

BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ HALK SAĞLIĞI A.D. İNTÖRN DOKTOR STAJ KARNESİ

BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ HALK SAĞLIĞI A.D. İNTÖRN DOKTOR STAJ KARNESİ BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ HALK SAĞLIĞI A.D. İNTÖRN DOKTOR STAJ KARNESİ İNTÖRN DOKTORUN ADI-SOYADI İNTÖRN DOKTOR İLETİŞİM BİLGİLERİ GSM: e-mail: HALK SAĞLIĞI STAJI BAŞLAMA TARİHİ HALK SAĞLIĞI STAJI

Detaylı

BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ KADIN HASTALIKLARI ve DOĞUM A.D. İNTÖRN DOKTOR STAJ KARNESİ

BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ KADIN HASTALIKLARI ve DOĞUM A.D. İNTÖRN DOKTOR STAJ KARNESİ BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ KADIN LIKLARI ve DOĞUM A.D. İNTÖRN DOKTOR STAJ KARNESİ İNTÖRN DOKTORUN ADI-SOYADI İNTÖRN DOKTOR İLETİŞİM BİLGİLERİ GSM: e-mail: KADIN LIKLARI ve DOĞUM STAJI BAŞLAMA TARİHİ

Detaylı

ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ Tıp Eğitimi Anabilim Dalı Mezun Görüşleri Anketi

ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ Tıp Eğitimi Anabilim Dalı Mezun Görüşleri Anketi ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ Tıp Eğitimi Anabilim Dalı Mezun Görüşleri Anketi Değerli Hekim Arkadaşımız, Bu anket ülkemizdeki farklı eğitim kurumlarınca uygulanan örnekler temel alınarak UÜTF Tıp

Detaylı

KANSER ERKEN TANI VE TARAMA PROGRAMI

KANSER ERKEN TANI VE TARAMA PROGRAMI KANSER ERKEN TANI VE TARAMA PROGRAMI Hasta Adı - Soyadı: Cinsiyet: K E Hasta ID No: Doğum Tarihi: Baba Adı: Kimlik No: Sayın Hastamız, Bu form, size uygulanması planlanan erken tanı ve tarama programının

Detaylı

AİLE HEKİMLİĞİ BİRİMİ DEĞERLENDİRME FORMU

AİLE HEKİMLİĞİ BİRİMİ DEĞERLENDİRME FORMU EK 2 AHB GRUBU AİLE HEKİMLİĞİ BİRİMİ DEĞERLENDİRME FORMU Aile Hekimliği Biriminin İl Kodu /ÇKYS Kodu : 42..../... Tarih :... /. /2013 Aile Hekiminin Adı :... Sözleşmeli Görevlendirmeli Aile Sağlığı Elemanının

Detaylı

Çocukluk Çağı Aşılamaları. Doç. Dr. Güldane Koturoğlu

Çocukluk Çağı Aşılamaları. Doç. Dr. Güldane Koturoğlu Çocukluk Çağı Aşılamaları Doç. Dr. Güldane Koturoğlu Rutin Aşı Takvimi-2012 ÖNERİLEN RUTİN AŞI PROGRAMI-2012 Ulusal aşı programı DOĞUM 1. AYIN SONU 2. AYIN SONU 4. AYIN SONU 6. AYIN SONU HEPATİT B 1. Doz

Detaylı

AİLE İZLEM ÇALIŞMASI

AİLE İZLEM ÇALIŞMASI ANKARA ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ 2018-2019 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI TOPLUMA DAYALI TIP GRUBU DÖNEM 3 EĞİTİM ETKİNLİĞİ AİLE İZLEM ÇALIŞMASI ÖĞRENCİ REHBERİ DÖNEM 3 AİLE İZLEM ÇALIŞMASI Sevgili öğrenciler; Topluma

Detaylı

İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Tıp Fakültesi Eğitim Öğretim Yılı. Dönem 6. Aile Hekimliği STAJ TANITIM REHBERİ

İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Tıp Fakültesi Eğitim Öğretim Yılı. Dönem 6. Aile Hekimliği STAJ TANITIM REHBERİ İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Tıp Fakültesi 2018-2019 Eğitim Öğretim Yılı Dönem 6 Aile Hekimliği STAJ TANITIM REHBERİ Hazırlayan: Aile Hekimliği Anabilim Dalı AİLE HEKİMLİĞİ Staj () adı-kodu : TIP603

Detaylı

Türkiye de Sağlık Örgütlenmesi

Türkiye de Sağlık Örgütlenmesi Türkiye de Sağlık Örgütlenmesi (224 Sayılı Yasa ) Doç.Dr.Melikşah ERTEM İdeal Bir Örgütün İlkeleri Eşitlik Sürekli hizmet Entegre hizmet Katılımcı hizmet Öncelikli hizmet Ekip hizmeti Kademeli hizmet İdeal

Detaylı

EK 2 AĠLE HEKĠMLĠĞĠ BĠRĠMĠ DEĞERLENDĠRME FORMU

EK 2 AĠLE HEKĠMLĠĞĠ BĠRĠMĠ DEĞERLENDĠRME FORMU EK 2 AĠLE HEKĠMLĠĞĠ BĠRĠMĠ DEĞERLENDĠRME FORMU Aile Hekimliği Biriminin Ġl Kodu / ÇKYS Kodu :.../... Tarih :../ / Aile Hekiminin Adı : Sözleşmeli / Görevlendirmeli Aile Sağlığı Elemanının Adı : Sözleşmeli

Detaylı

Dünyada ve Türkiye de çocuk sağlığının durumu ( ) Prof. Dr. Betül Ulukol Sosyal Pediatri Bilim Dalı

Dünyada ve Türkiye de çocuk sağlığının durumu ( ) Prof. Dr. Betül Ulukol Sosyal Pediatri Bilim Dalı Dünyada ve Türkiye de çocuk sağlığının durumu (2017-2018) Prof. Dr. Betül Ulukol Sosyal Pediatri Bilim Dalı Sağlık Yalnızca hastalık ve sakatlığın olmayışı değil fiziksel, bilişsel, psikososyal tam bir

Detaylı

2013 Türkiye Nüfus ve Sağlık Araştırması

2013 Türkiye Nüfus ve Sağlık Araştırması 213 Türkiye Nüfus ve Sağlık Araştırması 3. Bölge Toplantısı TNSA-213 Sonuçları Doç. Dr. Alanur Çavlin Dr. Tuğba Adalı 19 Şubat 215 Greenpark Otel, Diyarbakır Sunuş Planı Hanehalkı nüfusunun ve kadınların

Detaylı

b) Kurumlarca yapılacak idari iş ve işlemlere esas teşkil etmek üzere raporlama hizmeti veren sağlık personeli bu Tebliğin kapsamı dışındadır.

b) Kurumlarca yapılacak idari iş ve işlemlere esas teşkil etmek üzere raporlama hizmeti veren sağlık personeli bu Tebliğin kapsamı dışındadır. Kurum Tabipliklerinin Standardına Dair Tebliğ Resmi Gazete: 10 Şubat 2005-25723 BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve Temel İlkeler Amaç Madde 1 - Bu Tebliğin amacı; etkin, verimli ve kaliteli

Detaylı

T.C NİĞDE ÜNİVERSİTESİ NİĞDE ZÜBEYDE HANIM SAĞLIK YÜKSEKOKULU

T.C NİĞDE ÜNİVERSİTESİ NİĞDE ZÜBEYDE HANIM SAĞLIK YÜKSEKOKULU T.C NİĞDE ÜNİVERSİTESİ NİĞDE ZÜBEYDE HANIM SAĞLIK YÜKSEKOKULU DOĞUM-TRAVAY İZLEME STAJ DEFTERİ DANIŞMAN ÖĞRENCİNİN ADI SOYADI:... NUMARASI:. NOT: Defterler spiralli veya baskılı formlar birbirinden ayrılmayacak

Detaylı

ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ

ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ Dönem VI Ön Hekimlik Aile Hekimliği (ASM) Uygulama Dilimi (Zorunlu) Eğitim Programı Eğitim Başkoordinatörü: Dönem Koordinatörü: Koordinatör Yardımcısı: Doç. Dr. Erkan Melih ŞAHİN Doç. Dr. Okhan AKDUR Yrd.

Detaylı

Prof. Dr. Erkan Melih ŞAHİN. Dr. Öğr. Üyesi Yusuf Haydar ERTEKİN. Dr. Öğr. Üyesi Murat TEKİN

Prof. Dr. Erkan Melih ŞAHİN. Dr. Öğr. Üyesi Yusuf Haydar ERTEKİN. Dr. Öğr. Üyesi Murat TEKİN 2018-2019 Dönem VI Ön Hekimlik Aile Hekimliği Uygulama Dilimi Eğitim Programı Eğitim Başkoordinatörü: Dönem Koordinatörü: Koordinatör Yardımcısı: Staj Eğitim Sorumlusu: Prof. Dr. Mesut Abdülkerim ÜNSAL

Detaylı

SAĞLIK ÇALIŞANLARI MESLEKİ RİSKİ TALİMATI

SAĞLIK ÇALIŞANLARI MESLEKİ RİSKİ TALİMATI Dok No: ENF.TL.15 Yayın tarihi: NİSAN 2013 Rev.Tar/no: -/0 Sayfa No: 1 / 6 1.0 AMAÇ:Sağlık çalışanlarının iş yerinde karşılaştıkları tehlikeler ve meslek risklerine karşı korumak. 2.0 KAPSAM:Hastanede

Detaylı

T.C. SELÇUK ÜNİVERSİTESİ TEKNİK BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU STAJ BAŞVURU FORMU İLGİLİ MAKAMA

T.C. SELÇUK ÜNİVERSİTESİ TEKNİK BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU STAJ BAŞVURU FORMU İLGİLİ MAKAMA T.C. SELÇUK ÜNİVERSİTESİ TEKNİK BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU STAJ BAŞVURU FORMU Fotoğraf Yapıştırarak Yüksekokul Öğrenci İşleri Bürosunda Onaylatınız İLGİLİ MAKAMA Aşağıda kimlik bilgileri verilen öğrencimiz

Detaylı

MARMARA ÜNİVERSİTESİ MAR-AHEK EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ

MARMARA ÜNİVERSİTESİ MAR-AHEK EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ MARMARA ÜNİVERSİTESİ MAR-AHEK EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ KURULUŞ AMACI Marmara Aile Hekimliği Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (MAR-AHEK- EAU Merkezi) kurulma amacı, Tıp Fakültesi öğrencilerinin,

Detaylı

KİMLİK BİLGİLERİ. ÇOCUK SAĞLIĞI ve HASTALIKLARI ANABİLİM DALI HASTA DEĞERLENDİRME FORMU. Doktorun Adı, Soyadı: Cinsiyeti: Kadın Erkek

KİMLİK BİLGİLERİ. ÇOCUK SAĞLIĞI ve HASTALIKLARI ANABİLİM DALI HASTA DEĞERLENDİRME FORMU. Doktorun Adı, Soyadı: Cinsiyeti: Kadın Erkek Tarih:../ /.. Adı Soyadı: KİMLİK BİLGİLERİ Doktorun Adı, Soyadı: Hasta ID No: Doğum Tarihi (gün/ay/yıl):.../.../... Yaşı:. Anne Adı: Cinsiyeti: Kadın Erkek Baba Adı: Sosyal Güvence: GSS Ücretli Özel Sağlık

Detaylı

T.C. İSTANBUL TİCARET ÜNİVERSİTESİ

T.C. İSTANBUL TİCARET ÜNİVERSİTESİ T.C. İSTANBUL TİCARET ÜNİVERSİTESİ STAJ FORMLARI (Ek-1) STAJ YERİ BİLDİRİM ve KABUL FORMU İstanbul Ticaret Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Dekanlığına,... -... tarihleri arasındaki stajımı, aşağıda

Detaylı

TÜRKİYE CUMHURİYETİ GİRESUN ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ EBELİK BÖLÜMÜ BİLGİ FORMU

TÜRKİYE CUMHURİYETİ GİRESUN ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ EBELİK BÖLÜMÜ BİLGİ FORMU TÜRKİYE CUMHURİYETİ GİRESUN ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ EBELİK BÖLÜMÜ BİLGİ FORMU Bölüm Bölüm Başkanı Bölümün amacı Bölümün Hedefi EBELİK Yrd. Doç. Dr. Ayşegül Çebi Ebelik bölümünün amacı;

Detaylı

EK 2 AİLE HEKİMLİĞİ BİRİMİ İZLEME DEĞERLENDİRME FORMU

EK 2 AİLE HEKİMLİĞİ BİRİMİ İZLEME DEĞERLENDİRME FORMU EK 2 AİLE HEKİMLİĞİ BİRİMİ İZLEME DEĞERLENDİRME FORMU Aile Hekimliği Biriminin İl Kodu/ÇKYS Kodu :.../... Tarih :../ / Aile Hekiminin Adı : Sözleşmeli /Görevlendirmeli /Yetkilendirilmiş Aile Sağlığı Elemanının

Detaylı

Dersin adı: Dönem IV Kadın Hastalıkları ve Doğum. Dahili Tel. No: 1134

Dersin adı: Dönem IV Kadın Hastalıkları ve Doğum. Dahili Tel. No: 1134 Dersin adı: Dönem IV Kadın Hastalıkları ve Doğum Dersin Kodu TIP 403 AKTS Kredisi:13 Dönem IV Lisans Zorunlu 183 saat / 8 hafta Teorik:57 saat / 8 hafta lı:126 saat / 8 hafta Dersin dili: Türkçe Dersin

Detaylı

7.3. Uluslararası bilimsel toplantılarda sunulan ve bildiri kitabında basılan bildiriler:*

7.3. Uluslararası bilimsel toplantılarda sunulan ve bildiri kitabında basılan bildiriler:* Sevtap YILDIRIR dryildirir@gmail.com ORCID ID: 0000-0002-0766-178X (505) 799 23 35 1. Doğum Tarihi : 06 / 06 / 1969 2. Unvanı : Pratisyen Hekim 3. Öğrenim Durumu : Yüksek Lisans 4. Çalıştığı Kurum : İstanbul

Detaylı