Prinanın Ekonomik ve Çevreci Geri Kazanımı: Prina Kurutma ve Ayrıştırma Sistemleri

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Prinanın Ekonomik ve Çevreci Geri Kazanımı: Prina Kurutma ve Ayrıştırma Sistemleri"

Transkript

1 Prinanın Ekonomik ve Çevreci Geri Kazanımı: Prina Kurutma ve Ayrıştırma Sistemleri

2 3 Geçişli Döner Tamburlu Kurutucu Yağcı Makina firması olarak endüstriyel kurutma teknolojisi konusunda, döner kurutma, püskürtmeli kurutucular, akışkan yataklı ve depo tipi kurutucular gibi birçok çeşit seçeneği müşterilerimize sunuyoruz. Endüstriyel ihtiyaçlar genişlemeye devam ederken firmamız bu ihtiyaçlara en kısa sürede cevap vermeyi amaçlamaktadır. Bu süreçte döner kurutma sistemlerini daha verimli ve daha yüksek kapasitelerde müşterilerimize sunmak için 2012 yılından bu yana sürdürdüğümüz Kosgeb ve Tübitak destekli Ar-Ge projelerimizi başarıyla tamamladık. Yaptığımız Ar-Ge çalışmaları ışığında, döner kurutucular ile ilgili cevaplanmamış bir çok soruya ve probleme çözüm bulmamız ile yüksek verimlilikte, %75 rutubet oranındaki ekolojik prinayı kurutabilen 3 geçişli döner tamburlu kurutucularımızı müşterilerimizin kullanımına sunduk. 3 Geçişli Döner Kurutucunun Avantajları 3 geçişli döner kurutucuların, tek geçişli ve iki geçişli döner kurutuculara göre enerji verimliliği daha fazladır. 2 geçişli döner kurutucularda çıkan kuru ürün ısı kaynağına çok yakın bir bölgeden çıktığı için ürünün yanma riski vardır. 3 geçişli döner kurutucuda kuru ürün çıkışı, ısı kaynağına en uzak noktadadır. 3 geçişli döner kurutucuda kurutulacak ürün, aynı uzunluktaki alternatiflerine göre daha fazla mesafe kat eder. Diğer bir deyişle kurutulacak ürünü daha uzun süre kurutma tamburunun içerisinde tutabiliriz. Kapasite Kurutma sistemlerinde kapasite buharlaştırılacak su miktarına göre veya kurutulacak ürünün nemi ve istenilen son ürün nemi belli ise ton/saat olarak belirlenir. Prina sektörü için PK-2800 tipi bir 3 geçişli döner tamburlu kurutucunun kurutma kapasitesi, %65 rutubetli ürünün %10 a düşürülmesi için 3500 kg/saat olarak belirlenmiştir. Diğer ürünlerin kapasite analizi için lütfen firmamız ile iletişime geçiniz.

3 Kuru Çekirdek Ayırıcı Temel prensibi kurutulmuş prinanın özkütle farkıyla çekirdeklerinden tamamen ayrıştırılmasına dayanan çekirdek ayırıcımız, firmamız tarafından tasarlanmış özgün ve patentli bir üründür. Kuru çekirdek ayırıcıya girecek prinanın mutlaka kuru olması gerekir. Kuru olan prinadaki zeytinin et ve kabuk kısmı, çekirdekten hafif olacağı için kuru çekirdek ayırıcıda bu iki ürün kolayca birbirinden ayrılır. Kurutulmamış yaş prinanın çekirdeğini alan elekli tipteki diğer alternatif çekirdek ayırıcılara göre, kuru çekirdek ayırıcımızın sahip olduğu en büyük avantaj çekirdeğin tamamının alınabilmesidir. Çünkü kuru çekirdek ayırıcımız elek sistemine göre değil özkütle farkına göre ayrıştırma yapmaktadır. Çekirdeklerinden tamamen ayrılan ürün ise çekirdeksiz kuru zeytin posası adıyla kuru olarak 2 sene raf ömrü olan bir karma yem ham maddesidir. Çekirdeksiz kuru zeytin posası Farklı Üretim Sistemlerinden Elde Edilen Çekirdeksiz Kuru Zeytin Ezmesinin Yem Değerinin ve Hayvan Beslemede Kullanım Olanaklarının Belirlenmesi adlı San-Tez projesi kapsamında kuzu besisinde ve süt ineklerinde birçok teste tabi tutulmuştur. Avusturya Patent Ofisi tarafından yapılan patent araştırma raporuna göre katıyı katıdan ayırma ve yemler tasnif sınıfında projemize benzer herhangi bir sonuç bulunamamış ve patent belgemiz Türk Patent Enstütüsü tarafından onaylanmıştır.

4 Çekirdeksiz Kuru Zeytin Posasının Yem Değerinin ve Hayvan Beslemede Kullanım Olanaklarının Belirlenmesi Bu projenin ilk adımlarını firmamıza ait zeytinyağı fabrikamızda çıkan 3 fazlı prinayı kurutma için tasarladığımız tek geçişli kurutma sistemi ile attık. Tek geçişli prina kurutma sistemi ve patentli kuru çekirdek ayırıcımız ile 2 veya 3 fazlı prinayı kurutup çekirdeklerinden tamamen ayrıştırarak kaliteli bir hayvan yemi üretmeyi başardık. Bu ürünün hayvan yemi olarak karma yem endüstrisindeki değerini belirlemek amacıyla başlattığımız Uludağ Üniversitesi Ziraat Mühendisliği Zootekni Bölümü Yemler ve Hayvan Besleme Ana Bilim Dalı başkanı Prof. Dr. İbrahim AK' ın yürütücülüğünde, firmamızın proje önerisi ve finansal katkısı, Sütaş A.Ş. nin bir alt kuruluşu olan TARFAŞ Tarımsal Ç.K.Z.P. BESİN DEĞERİ Ham Protein: %8-10 Ham Selüloz: % Ham Yağ: % Ham Kül: % 5-8 ADL: % 20 NDF: % 59 Nem: % Metabolik Enerji: 2800 kcal/kg Faaliyetler Üretim San. ve Tic. A.Ş.' nin ayni katkısı ve Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının desteği ile "Farklı Üretim Sistemlerinden Elde Edilen Çekirdeksiz Kuru Zeytin Ezmesinin Yem Değerinin ve Hayvan Beslemede Kullanım Olanaklarının Belirlenmesi" konulu SAN-TEZ projesi 2 adet yüksek lisans tezi ile başarıyla tamamlanmıştır.

5 Farklı üretim sistemlerinden elde edilmiş çekirdeksiz kuru zeytin posasının NDF sindirilebilirliğinin % 59 civarında olması ve %20 ADL içeriğinin ise standart bir yem hammaddesine yakın olduğu, firmamız buluşu kuru çekirdek ayırıcının, kuru prinanın çekirdeğini tamamen ayırabildiği ve çekirdeksiz zeytin posasının başarıyla üretildiği San- Tez projemiz kapsamında saptanmıştır. Ayrıca yapılan kuzu besi denemesi sonunda, kuzu besi rasyonlarına %20 düzeyine kadar çekirdeksiz zeytin posasının katılmasının uygun olduğu, ette lezzet ve duyusal özellikleri olumlu etkilemesi nedeniyle alternatif yem kaynağı olarak önerilebileceği sonucuna varılmıştır. Süt inekleri ile yapılan besleme denemesi sonunda, süt ineklerinin sağlığı, süt verim ve kalitesine olumsuz bir etkide bulunmaksızın süt yemlerine %10 ÇKZP katılabileceği, bu oranın sütte yağsız kuru madde, yağ, protein ve laktoz oranını arttırdığı, kurutularak ürünün daha uzun süre bozulmadan saklanabileceği, karma yem sektöründe ve hayvan beslemede pirinç kepeği vb. yemlerin yerine kullanılabileceği, ürünün çekirdeksiz kuru zeytin posası (ÇKZP) olarak tanımlanmasının uygun olacağı sonucuna varılmıştır. San-Tez projesi ile projemizin, prinanın hayvan yemi olması üzerine geçmişte yapılan tüm çalışmalardan farklı olduğu görülmüştür. Çekirdeksiz kuru zeytin posasının elde ediliş yöntemi ile prinanın kurutularak çekirdeklerinden tamamen ayrıştırılmasının, sindirim problemlerinin ve zeytin posasının hayvanın sindirim sistemine verebileceği zarar riskinin ortadan kaldırılması konusunda büyük bir adım olduğu ve prinadan elde edilen bu yeni ürünün hayvan yem olarak ticarileşme potansiyeli de ayrıca ortaya konulmuştur.

6 Prina Geri Kazanım Tesisi Bir ülkenin diğer ülkelere karşı prestiji enerji, gıda, yaşanabilir çevre ile ilgili yeni teknoloji üretimi ile doğru orantılıdır. Firma olarak, prinanın geri kazanımındaki sorunlar ve karasuyun yarattığı büyük çevresel zararın önlenmesi amacıyla yaptığımız Ar-Ge projeleri sonucunda, ekonomik olarak uygulanabilinir bir prina geri kazanım tesisi projesi ortaya koyduk. Bu proje sonucu zeytin çekirdeği ile biyo-kütle üretimi, et ve süt ürünleri fiyatlarının yükselmesine sebep olan karma yem açığının azalmasına katkı sağalayacak olan hayvan yemi üretimi gerçekleşecektir. Projemizin ülkeye sağladığı katkının yanı sıra üretilen yüksek katma değer sayesinde yatırımcısına da yüksek gelir getirecektir.

7 Su 511 gr Yağ 261 gr Prina Geri Kazanım Çekirdek 138 gr Meyve Eti 90 gr Tesisi Çıktıları 2010 yılı zeytin ve zeytincilik araştırma enstitüsü kültür koleksiyonu verilerine göre yağlık zeytin ortalama verilerine göre zeytinin % 51,1 i su, %26,1 i yağ, %13,8 i çekirdek, %9 u meyve etinden oluşmaktadır. Buna göre 1 kg zeytinin yapısı; Su 511 gr Çekirdek 138 gr Yağ 261 gr Meyve Eti 90 gr Aşağıdaki şemada 1000 kg zeytinin 1. ve 2. sıkıma tabi tutulduktan sonra çıkan yağı alınmış zeytin hamurunun kurutma ve ayrıştırma sisteminden geçmesi sonucu çıkan ürünlerin miktarı belirtilmiştir. Çıkacak Karasu işlem suyu olarak kullanılır 1000 Kg zeytin 319 Kg Karasu 823 Kg 2 Fazlı prina 2 Fazlı 1. Sıkım 3 Fazlı 2. Sıkım 60 Kg işlem suyu 237 Kg Yağ (R:%23.7) 24 Kg Yağ 138 Kg Çekirdek 90 Kg Meyve Eti 571 Kg Su (511+60) % 70 Rutubet 496 Kg 3 Fazlı prina 8 Kg Yağ 16 Kg Yağ 138 Kg Çekirdek 90 Kg Meyve Eti 252 Kg Su ( ) % 51 Rutubet Kg Zeytin Posası 143 Kg Çekirdek 31 Kg Sistemde Yakılır. 174 Kg Çekirdek 79 Kg Meyve Eti 14 Kg Su (%13) 13.5 Yağ (%12,6) 138 Kg Çekirdek 11 Kg Meyve Eti 22.5 Kg Su (%13) 2.5 Kg Yağ (%1.4)

8 PROJEMİZİN AVANTAJLARI Yüksek katma değer üretimi gerçekleşir. Nakliye ve stoklama maliyetleri alternatiflerine göre düşüktür. Yatırım kısa sürede amorti edilir. Çekirdeği %100 ayırabilme başarısı. Kaliteli bir katı yakıt olan zeytin çekirdeği üretimi. Nitelikli hayvan yemi üretimi Düşük kapasiteler için kurulabilme olanağı. Prina harici diğer endüstriyel atıkların değerlendirilmesi mümkündür. Projemizin çevreci yaklaşımı. Çekirdeksiz kuru zeytin posasının kuzu besisinde %20, Süt ineklerinde %10 rasyona katılabileceği bilimsel olarak kanıtlanmıştır. Yaz aylarında oluşan kötü prina kokusu oluşmaz. Tehlikeli ve doğaya zararlı hegzan uygulamasına gerek yoktur. Yüksek Ar-Ge deneyimi Projemize Destek Verenler

Prina Geri Kazanım Tesisi Projesi TANITIM SUNUMU

Prina Geri Kazanım Tesisi Projesi TANITIM SUNUMU Prina Geri Kazanım Tesisi Projesi TANITIM SUNUMU İnsan Yaşamının En Büyük İhtiyacı GIDA ENERJİ YAŞANABİLİR ÇEVRE Bu sebeple firma olarak zeytinyağı sektöründeki, prinanın değerlendirilmesini sağlamak ve

Detaylı

ALTERNATİF PRİNA GERİ KAZANIM TESİSİ PROJESİ PROJE TEKNİK SONUÇ RAPORU

ALTERNATİF PRİNA GERİ KAZANIM TESİSİ PROJESİ PROJE TEKNİK SONUÇ RAPORU ALTERNATİF PRİNA GERİ KAZANIM TESİSİ PROJESİ PROJE TEKNİK SONUÇ RAPORU İÇİNDEKİLER 1. GİRİŞ... 4 2. ÖZET... 5 3. SEKTÖREL DURUM... 7 3.1. Karasu Problemi... 7 3.2. Prinanın Değerlendirilmesi... 8 3.3.

Detaylı

PROJE TEKNİK SONUÇ RAPORU

PROJE TEKNİK SONUÇ RAPORU PRİNA GERİ KAZANIM TESİSİ Yüksek Ar-Ge Deneyimi İle Çevreye Duyarlı Atık Yönetimi Prina Geri Kazanım Tesisi Yerli, Milli ve Gerçekçi İşimizi Ciddiye Alıyoruz. Çekirdeksiz Kuru Zeytin Posası Test edildi,

Detaylı

SAN-TEZ PROJE TEKNİK SONUÇ RAPORU

SAN-TEZ PROJE TEKNİK SONUÇ RAPORU T.C. BİLİM, SANAYİ ve TEKNOLOJİ BAKANLIĞI BİLİM ve TEKNOLOJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ SAN-TEZ PROJE TEKNİK SONUÇ RAPORU PROJE KODU PROJE ADI PROJE YÜRÜTÜCÜSÜ PROJENİN YÜRÜTÜLDÜĞÜ ÜNİVERSİTE PROJE ORTAĞI FİRMA 0342-STZ-2013-2

Detaylı

Dr. Gökhan FİLİK* (İşletmeci-Ziraat Yüksek Mühendisi, gfilik@hotmail.com )

Dr. Gökhan FİLİK* (İşletmeci-Ziraat Yüksek Mühendisi, gfilik@hotmail.com ) GIDA ATIKLARINDAN TEKNOLOJİK İŞLEMLER İLE ALTERNATİF YEM HAMMADDESİ GERİ KAZANIMI VE HAYVAN BESLEMEDE KULLANIM OLANAKLARI Dr. Gökhan FİLİK* (İşletmeci-Ziraat Yüksek Mühendisi, gfilik@hotmail.com ) Çukurova

Detaylı

T.C. ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ ZİRAAT FAKÜLTESİ ZOOTEKNİ BÖLÜMÜ

T.C. ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ ZİRAAT FAKÜLTESİ ZOOTEKNİ BÖLÜMÜ T.C. ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ ZİRAAT FAKÜLTESİ ZOOTEKNİ BÖLÜMÜ ZEYTİNYAĞI SANAYİ YAN ÜRÜNLERİNİN RUMİNANT BESLEMEDE KULLANIM OLANAKLARININ GELİŞTİRİLMESİNE İLİŞKİN PROJE SONUÇ RAPORU ŞENOL GIDA SANAYİ

Detaylı

T.C. NAZİLLİ TİCARET BORSASI HAFTALIK BORSA BÜLTENİ. - 24/02/2012 Şube Adı: Sayfa: 1-7 Maddelerin Cins ve Nev'ileri. Ortalama Fiyat.

T.C. NAZİLLİ TİCARET BORSASI HAFTALIK BORSA BÜLTENİ. - 24/02/2012 Şube Adı: Sayfa: 1-7 Maddelerin Cins ve Nev'ileri. Ortalama Fiyat. Sayfa: 1-7 HUBUBAT 0.5 0.6 0.540 1,509,50.00 KG 1,29,415.50 3 ı: 1,29,415.50 3 ı 1,29,415.50 3 SARI TTS 0.5 0.64 0.6132 172,40.00 KG 105,769.0 7 ı: 105,769.0 7 ı 105,769.0 7 BUĞDAY MAKARNALIK BUĞDAYLAR

Detaylı

T.C. BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ EDREMİT MESLEK YÜKSEKOKULU. Zeytincilik ve Zeytin İşleme Teknolojisi Programı

T.C. BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ EDREMİT MESLEK YÜKSEKOKULU. Zeytincilik ve Zeytin İşleme Teknolojisi Programı T.C. BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ EDREMİT MESLEK YÜKSEKOKULU Zeytincilik ve Zeytin İşleme Teknolojisi Programı Öğr. Gör. Mücahit KIVRAK 0 505 772 44 46 kivrak@gmail.com www.mucahitkivrak.com.tr 1 2 PİRİNA YAĞI

Detaylı

YEM VE DİĞER TARLA BİTKİLERİ

YEM VE DİĞER TARLA BİTKİLERİ 21-22 Nisan 2015 / İZMİR YEM VE DİĞER TARLA BİTKİLERİ KANATLI HAYVAN BESLEMEDE DUT YAPRAĞI TOZU VE DUT YAPRAĞI SİLAJI TOZUNUN HAYVAN PERFORMANSI, SERUM PARAMETRELERİ, ET KALİTESİ VE YEM MALİYETİ ÜZERİNE

Detaylı

YEMLERDE PARTİKÜL BÜYÜKLÜĞÜ. A.V.Garipoğlu TEMMUZ-2012

YEMLERDE PARTİKÜL BÜYÜKLÜĞÜ. A.V.Garipoğlu TEMMUZ-2012 YEMLERDE PARTİKÜL BÜYÜKLÜĞÜ A.V.Garipoğlu TEMMUZ-2012 Yard. Doç.Dr. Hıdır GENÇOĞLU tarafından Yem Magazin dergisinde yayınlanan bir makaleden özetlenmiştir. YEMLERDE PARTİKÜL BÜYÜKLÜĞÜ NEDEN ÖNEMLİDİR?

Detaylı

Lezzet kataloğu. Siyah Zeytinler. Yeşil Zeytinler. Endüstriyel Grup

Lezzet kataloğu. Siyah Zeytinler. Yeşil Zeytinler. Endüstriyel Grup Lezzet kataloğu Siyah Zeytinler Yeşil Zeytinler Endüstriyel Grup Kaanlar Gıda Grubu olarak peynir üretimindeki verimliliğimizi ve markamızın oluşturduğu güveni, zeytincilik sektörüne de taşımak amacıyla

Detaylı

FİGEN YARICI Nuh Çimento Sanayi A.ş. Yönetim Destek Uzman Yard. 07.10.2015

FİGEN YARICI Nuh Çimento Sanayi A.ş. Yönetim Destek Uzman Yard. 07.10.2015 1 2 FİGEN YARICI Nuh Çimento Sanayi A.ş. Yönetim Destek Uzman Yard. 07.10.2015 3 İÇİNDEKİLER 1) TARİHÇE 2) ÇİMENTO nedir ve ÇİMENTO ÜRETİM PROSESİ 3) VERİMLİLİK UYGULAMALARI (Bu sunumda yer alan sayısal

Detaylı

Merve Böğürcü Türkiye Teknoloji Geliştirme Vakfı

Merve Böğürcü Türkiye Teknoloji Geliştirme Vakfı Merve Böğürcü Türkiye Teknoloji Geliştirme Vakfı İskenderun Körfezi nde Endüstriyel Simbiyoz Projesi Kapanış Etkinliği ENDÜSTRİYEL SİMBİYOZ KONFERANSI 2014 20 Şubat 2014 Ankara HiltonSA ES Uygulamalarının

Detaylı

TEMİZLEME ÜNİTESİ KIRMA ÜNİTESİ DEĞİRMEN ÜNİTESİ Çöp sasörü Kırıcı valsler Vals

TEMİZLEME ÜNİTESİ KIRMA ÜNİTESİ DEĞİRMEN ÜNİTESİ Çöp sasörü Kırıcı valsler Vals GRUP: 10 10.61 Öğütülmüş hububat ve sebze ürünleri imalatı 1- Un Üretimi a) Buğday Unu Makina ve tesisat tablosunda, tesiste mevcut valslerin top adetleri, vals uzunlukları, devirleri ve motor güçlerinin

Detaylı

Edirne Ticaret Borsası Bülteni AYLIK

Edirne Ticaret Borsası Bülteni AYLIK Edirne Ticaret Borsası Bülteni AYLIK BültenTarih Aralığı: NİSAN-2018 02.05.2018 1 HUBUBAT GRUBU BUĞDAY YUMUŞAK(EKMEKLİK) Tutar Buğday (Ekm.) 32 0 0.903 1.017 0.962 13.414.687 Kg 12,912,018.55 HMS Buğday

Detaylı

zeytinist mucahit@zeytin.org.tr www.mucahitkivrak.com.tr

zeytinist mucahit@zeytin.org.tr www.mucahitkivrak.com.tr 1 T.C. BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ EDREMİT MESLEK YÜKSEKOKULU Zeytincilik ve Zeytin İşleme Teknolojisi Programı Öğr. Gör. Mücahit KIVRAK 0 505 772 44 46 kivrak@gmail.com www.mucahitkivrak.com.tr 2 3 4 5 Zeytinyağı

Detaylı

Püskürtmeli Kurutma. Püskürtmeli Kurutma. Gıda Analiz Teknikleri Bahar

Püskürtmeli Kurutma. Püskürtmeli Kurutma. Gıda Analiz Teknikleri Bahar Gıda Analiz Teknikleri 2017-18 Bahar Püskürtmeli Kurutma Kurutma gıdaların korunmasında kullanılan en eski ve en yaygın kullanılan Öğr. Gör. Merve metotlardan birisidir. Kurutma ile gıdanın içeriğindeki

Detaylı

Edirne Ticaret Borsası Bülteni AYLIK

Edirne Ticaret Borsası Bülteni AYLIK Edirne Ticaret Borsası Bülteni AYLIK BültenTarih Aralığı: MAYIS-2018 01.06.2018 1 HUBUBAT GRUBU BUĞDAY YUMUŞAK(EKMEKLİK) Tutar Buğday (Ekm.) 31 0 0.800 0.994 0.938 6.306.834 Kg 5,912,866.65 HMS Buğday

Detaylı

Edirne Ticaret Borsası Bülteni AYLIK

Edirne Ticaret Borsası Bülteni AYLIK Edirne Ticaret Borsası Bülteni AYLIK BültenTarih Aralığı: NİSAN-2017 03.05.2017 1 HUBUBAT GRUBU BUĞDAY YUMUŞAK(EKMEKLİK) Tutar Buğday (Ekm.) 376 0 0.800 1.053 0.952 9.779.013 Kg 9,306,356.24 HMS Buğday

Detaylı

T.C. NAZİLLİ TİCARET BORSASI AYLIK BORSA BÜLTENİ. Şube Adı: Sayfa: 1-9 Maddelerin Cins ve Nev'ileri. Ortalama Fiyat. Ençok Fiyat.

T.C. NAZİLLİ TİCARET BORSASI AYLIK BORSA BÜLTENİ. Şube Adı: Sayfa: 1-9 Maddelerin Cins ve Nev'ileri. Ortalama Fiyat. Ençok Fiyat. 01/0/01-9/0/01 Sayfa: 1-9 HUBUBAT ÇELTİK ÇELTİK ÇELTİK MTS 0.85 0.86 0.8554 3,07,480.00 KG,68,50.10 6 ÇELTİK ı:,68,50.10 6 ÇELTİK ı,68,50.10 6 MISIR MISIR MISIR SARI MTS 0.45 0.57 0.56 607,660.00 KG 319,771.50

Detaylı

Edirne Ticaret Borsası Bülteni AYLIK

Edirne Ticaret Borsası Bülteni AYLIK Edirne Ticaret Borsası Bülteni AYLIK BültenTarih Aralığı: OCAK-2018 01.02.2018 1 HUBUBAT GRUBU BUĞDAY YUMUŞAK(EKMEKLİK) Tutar Buğday (Ekm.) 49 0 0.820 1.018 0.967 8.102.010 Kg 7,833,911.91 HMS Buğday (Ekm.)

Detaylı

Edirne Ticaret Borsası Bülteni AYLIK

Edirne Ticaret Borsası Bülteni AYLIK Edirne Ticaret Borsası Bülteni AYLIK BültenTarih Aralığı: EKİM-2018 02.11.2018 1 HUBUBAT GRUBU BUĞDAY YUMUŞAK(EKMEKLİK) Tutar Buğday (Ekm.) 1 0 1.136 1.136 1.136 52.980 Kg 60,182.00 E.M.S. Buğday (Ekm.)

Detaylı

Edirne Ticaret Borsası Bülteni AYLIK

Edirne Ticaret Borsası Bülteni AYLIK Edirne Ticaret Borsası Bülteni AYLIK BültenTarih Aralığı: ARALIK-2018 02.01.2019 1 HUBUBAT GRUBU BUĞDAY YUMUŞAK(EKMEKLİK) Tutar Buğday (Ekm.) 34 0 0.900 1.311 1.125 8.140.506 Kg 9,157,703.84 HMS Buğday

Detaylı

RASYON ÇÖZÜMÜNDE TEMEL KRİTERLER

RASYON ÇÖZÜMÜNDE TEMEL KRİTERLER RASYON ÇÖZÜMÜNDE TEMEL KRİTERLER KAFES YUMURTA TAVUĞU RASYONU Ca % P % Ver. Mik.% HP Yem Mad. HP % ME kcal/kg % ME kcal/kg Ca % P % Mısır 8 3400 0,05 0,3 52,00 4,16 1768,00 0,026 0,156 Arpa 11 2650 0,07

Detaylı

Fast-Food Restoranlarının Atık Patates Kızartmalarından Hayvan Yemi ve Biyodizel Eldesi. Özlem Gönülkırmaz Pan Biyoteknoloji Ltd. Şti.

Fast-Food Restoranlarının Atık Patates Kızartmalarından Hayvan Yemi ve Biyodizel Eldesi. Özlem Gönülkırmaz Pan Biyoteknoloji Ltd. Şti. Fast-Food Restoranlarının Atık Patates Kızartmalarından Hayvan Yemi ve Biyodizel Eldesi Özlem Gönülkırmaz Pan Biyoteknoloji Ltd. Şti. PAN Biyoteknoloji Pan Biyoteknoloji Hayvancılık Araştırma Geliştirme

Detaylı

Edirne Ticaret Borsası Bülteni AYLIK

Edirne Ticaret Borsası Bülteni AYLIK Edirne Ticaret Borsası Bülteni AYLIK BültenTarih Aralığı: HAZİRAN-2017 01.07.2017 1 HUBUBAT GRUBU BUĞDAY YUMUŞAK(EKMEKLİK) Tutar Buğday (Ekm.) 1 0 0.500 0.500 0.500 69.780 Kg 34,890.00 E.M.S. Buğday (Ekm.)

Detaylı

KBM404 Kimya Mühendisliği Laboratuvarı III. Tepsili Kurutucu. Bursa Teknik Üniversitesi DBMMF Kimya Mühendisliği Bölümü 1

KBM404 Kimya Mühendisliği Laboratuvarı III. Tepsili Kurutucu. Bursa Teknik Üniversitesi DBMMF Kimya Mühendisliği Bölümü 1 Tepsili Kurutucu Bursa Teknik Üniversitesi DBMMF Kimya Mühendisliği Bölümü 1 1. Amaç Kurutma hakkında temel kavramların öğrenilmesi ve tepsili kurutucuda kurutma işleminin yapılmasıdır. Öğrenme çıktıları

Detaylı

Edirne Ticaret Borsası Bülteni AYLIK

Edirne Ticaret Borsası Bülteni AYLIK Edirne Ticaret Borsası Bülteni AYLIK BültenTarih Aralığı: AĞUSTOS-2018 03.09.2018 1 HUBUBAT GRUBU BUĞDAY YUMUŞAK(EKMEKLİK) Tutar Buğday (Ekm.) 73 0 0.820 1.400 0.929 33.793.583 Kg 31,393,992.27 HMS Buğday

Detaylı

Edirne Ticaret Borsası Bülteni AYLIK

Edirne Ticaret Borsası Bülteni AYLIK Edirne Ticaret Borsası Bülteni AYLIK BültenTarih Aralığı: KASIM-2018 03.12.2018 1 HUBUBAT GRUBU BUĞDAY YUMUŞAK(EKMEKLİK) Tutar Buğday (Ekm.) 40 0 0.900 1.341 1.118 7.504.055 Kg 8,389,908.36 HMS Buğday

Detaylı

Edirne Ticaret Borsası Bülteni AYLIK

Edirne Ticaret Borsası Bülteni AYLIK Edirne Ticaret Borsası Bülteni AYLIK BültenTarih Aralığı: MAYIS-2017 01.06.2017 1 HUBUBAT GRUBU BUĞDAY YUMUŞAK(EKMEKLİK) Tutar Buğday (Ekm.) 56 0 0.900 1.015 0.960 2.023.839 Kg 1,943,499.15 HMS Buğday

Detaylı

HUBUBAT HUBUBAT. Toplam YAĞLI TOHUMLAR YAĞLI TOHUMLAR. Toplam. BiTKİSEL YAĞLAR T.C. NAZİLLİ TİCARET BORSASI AYLIK BORSA BÜLTENİ - 31/12/2009

HUBUBAT HUBUBAT. Toplam YAĞLI TOHUMLAR YAĞLI TOHUMLAR. Toplam. BiTKİSEL YAĞLAR T.C. NAZİLLİ TİCARET BORSASI AYLIK BORSA BÜLTENİ - 31/12/2009 HUBUBAT MISIR MISIR 01//2009-31//2009 Sayfa: 1-9 MISIR SARI 2009 MTS 0.33 0.40 0.3851 2,530,290.0 KG 974,366.92 9 MISIR SARI 2009 TTS 0.39 0.43 0.4155 2,185,810.0 KG 908,275.00 21 MISIR YEMLİK 2009 MTS

Detaylı

T.C. NAZİLLİ TİCARET BORSASI HAFTALIK BORSA BÜLTENİ. - 28/12/2012 Şube Adı: Sayfa: 1-5 Maddelerin Cins ve Nev'ileri. Enaz Fiyat.

T.C. NAZİLLİ TİCARET BORSASI HAFTALIK BORSA BÜLTENİ. - 28/12/2012 Şube Adı: Sayfa: 1-5 Maddelerin Cins ve Nev'ileri. Enaz Fiyat. Sayfa: 1-5 HUBUBAT SARI TTS 0.62 0.66 0.6374 348,0.00 KG 222,130.10 14 ı: 222,130.10 14 ı 222,130.10 14 BUĞDAY MAKARNALIK BUĞDAYLAR BUĞDAY ANADOLU DURUM MTS 00 14,300.00 KG 8,580.00 1 MAKARNALIK BUĞDAYLAR

Detaylı

Edirne Ticaret Borsası Bülteni AYLIK

Edirne Ticaret Borsası Bülteni AYLIK Edirne Ticaret Borsası Bülteni AYLIK BültenTarih Aralığı: MART-2017 03.04.2017 1 HUBUBAT GRUBU BUĞDAY YUMUŞAK(EKMEKLİK) Tutar Buğday (Ekm.) 1 0 0.750 0.750 0.750 11.500 Kg 8,625.00 E.M.S. Buğday (Ekm.)

Detaylı

PMS / STANDART 250 ZEYTİN İŞLEME SİSTEMİ

PMS / STANDART 250 ZEYTİN İŞLEME SİSTEMİ PMS / STANDART 250 ZEYTİN İŞLEME SİSTEMİ POLAT MAKİNA SANAYİ VE TİCARET A.Ş. Astim Organize Sanayi Bölgesi (P.K. 105) AYDIN / TÜRKİYE TEL : +90 (256) 231 04 73 (pbx) FAX : +90 (256) 231 04 78 www.polatas.com.tr

Detaylı

GAZBETONLU. HAFİF ÇELiK YAPI. SiSTEMLERİ

GAZBETONLU. HAFİF ÇELiK YAPI. SiSTEMLERİ GAZBETONLU HAFİF ÇELiK YAPI SiSTEMLERİ Patentli Sistemimiz PACKET Gazbetonlu ÇELİK YAPI MESKEN Çelik Yapı nın kendine ait patentli yapı sistemi olan PACKET, çelik yapının bildiğiniz tüm avantajlarından

Detaylı

Hayvancılığ. Prof.Dr.Behi Üniversitesi Veteriner Fakültesi Hayvan Besleme ve Beslenme Hastalıklar. kları Anabilim Dalı KONYA

Hayvancılığ. Prof.Dr.Behi Üniversitesi Veteriner Fakültesi Hayvan Besleme ve Beslenme Hastalıklar. kları Anabilim Dalı KONYA Biyoyakıt Üretiminin Hayvancılığ ığa a Katkısı Prof.Dr.Behi.Behiç COŞKUN Selçuk Üniversitesi Veteriner Fakültesi Hayvan Besleme ve Beslenme Hastalıklar kları Anabilim Dalı KONYA Enerji GüvenliG venliği,

Detaylı

Çukurova Bölgesi Sığır Yetiştiriciliğinin Yapısı. Prof. Dr. Serap GÖNCÜ

Çukurova Bölgesi Sığır Yetiştiriciliğinin Yapısı. Prof. Dr. Serap GÖNCÜ Çukurova Bölgesi Sığır Yetiştiriciliğinin Yapısı Prof. Dr. Serap GÖNCÜ Memeli hayvanlardan elde edilen süt, bileşimi türden türe farklılık gösteren ve yavrunun ihtiyaç duyduğu bütün besin unsurlarını içeren

Detaylı

T.C. KIRIKKALE TİCARET BORSASI YILLIK BORSA BÜLTENİ. Şube Adı: KIRIKKALE TİCARET BORSASI Enaz Fiyat. Ençok Fiyat. Ortalama Fiyat

T.C. KIRIKKALE TİCARET BORSASI YILLIK BORSA BÜLTENİ. Şube Adı: KIRIKKALE TİCARET BORSASI Enaz Fiyat. Ençok Fiyat. Ortalama Fiyat HUBUBAT ARPA ARPA YEMLİK Şube Adı: Sayfa: - 8 ARPA YEMLİK MTS 0.50 0.50 0.5000 7,600.00 KG 3,800.00 ARPA YEMLİK ı: 3,800.00 ARPA BEYAZ ARPA MTS 0.60.24 0.8048 28,308,489.00 KG 22,782,788.40 92 ARPA MTS-

Detaylı

İZMİR TİCARET BORSASI

İZMİR TİCARET BORSASI SAYFA : 1 HUBUBAT Buğday Yumuşak 3 0,68 0,71 0,70 259.000,00Kg 182.125,00 V BUĞDAY 259.000,00 Kg 182.125,00 Çeltik 1 1,29 1,29 1,29 20.140,00Kg 25.996,00 MS ÇELTİK 20.140,00 Kg 25.996,00 Pirinç Kırık 1

Detaylı

Edirne Ticaret Borsası Bülteni AYLIK

Edirne Ticaret Borsası Bülteni AYLIK Edirne Ticaret Borsası Bülteni AYLIK BültenTarih Aralığı: EKİM-2017 14.11.2017 1 HUBUBAT GRUBU BUĞDAY YUMUŞAK(EKMEKLİK) Tutar Buğday (Ekm.) 1 0 0.500 0.500 0.500 127.250 Kg 63,625.00 E.M.S. Buğday (Ekm.)

Detaylı

RUMİNANT RASYONLARINDA MAYA KULLANIMI VE ÖNEMİ

RUMİNANT RASYONLARINDA MAYA KULLANIMI VE ÖNEMİ RUMİNANT RASYONLARINDA MAYA KULLANIMI VE ÖNEMİ Rumen mikroorganizmaların (bakteriler,protozoalar ve mayaların) bir denge içinde çalıştırdığı kusursuz bir makinedir. Yüksek et-süt verimi isterken bu hayvandaki

Detaylı

Kaynak Verimliliği Uygulamaları

Kaynak Verimliliği Uygulamaları Kaynak Verimliliği Uygulamaları Kaleseramik Çanakkale Kalebodur Seramik Sanayi AŞ Elif Gökhan 16.5.2017 Kale Grubu Kaleseramik 66 milyon metrekare yıllık üretim kapasitesi ile tek bir alanda üretim yapan

Detaylı

TİCARET BORSASI YILLIK BORSA BÜLTENİ YILI:2002 01.01.2002-31.12.2002 FİAT FİAT FİAT MUAMELE GÖREN MAD. MU. E N A Z E N Ç O K ORTALAMA B E D E L

TİCARET BORSASI YILLIK BORSA BÜLTENİ YILI:2002 01.01.2002-31.12.2002 FİAT FİAT FİAT MUAMELE GÖREN MAD. MU. E N A Z E N Ç O K ORTALAMA B E D E L T.C EDİRNE Sayfa 1 TİCARET BORSASI YILLIK BORSA BÜLTENİ YILI:2002 01.01.2002-31.12.2002 FİAT FİAT FİAT MUAMELE GÖREN MAD. MU. E N A Z E N Ç O K ORTALAMA B E D E L i SATIŞ ADET MiKTARI CİNS ve NEVİLERİ

Detaylı

DORSET BİYOKÜTLE VE TAVUK GÜBRESİ KURUTMA SİSTEMİ

DORSET BİYOKÜTLE VE TAVUK GÜBRESİ KURUTMA SİSTEMİ DORSET BİYOKÜTLE VE TAVUK GÜBRESİ KURUTMA SİSTEMİ n Kurutma Biyokütle Biyogaz tesisi çıktısı Yonga Arıtma Çamuru Tavuk Gübresi Gıda atıkları vs. n Kompakt ve esnek n Peletleme tesisi n Sanitasyon n Çuvallama

Detaylı

İnek Rasyonları Pratik Çözümler

İnek Rasyonları Pratik Çözümler İnek Rasyonları Pratik Çözümler Prof.Dr. Selahattin Kumlu Akdeniz Üniversitesi Ziraat Fakültesi Zootekni Bölümü Antalya Kim ki, bugün hala ineklerini artık (çer-çöp) değerlendiren hayvanlar olarak görüyorsa,

Detaylı

Edirne Ticaret Borsası Bülteni AYLIK

Edirne Ticaret Borsası Bülteni AYLIK Edirne Ticaret Borsası Bülteni AYLIK BültenTarih Aralığı: TEMMUZ-2017 01.08.2017 1 HUBUBAT GRUBU BUĞDAY YUMUŞAK(EKMEKLİK) Tutar Buğday (Ekm.) 31 0 0.500 0.500 0.500 982.931 Kg 491,465.50 E.M.S. Buğday

Detaylı

İZMİR TİCARET BORSASI

İZMİR TİCARET BORSASI SAYFA : 1 HUBUBAT Buğday Kırık 1 1,14 1,14 1,14 62.000,00Kg 70.370,00 HŞ BUĞDAY 62.000,00 Kg 70.370,00 Mısır Yemlik Mısır DDGS 2 1,13 1,25 1,17 29.520,00Kg 34.449,60 HŞ 3 1,39 1,45 1,43 78.540,00Kg 112.130,61

Detaylı

Edirne Ticaret Borsası Bülteni AYLIK

Edirne Ticaret Borsası Bülteni AYLIK Edirne Ticaret Borsası Bülteni AYLIK BültenTarih Aralığı: ARALIK-2017 03.01.2018 1 HUBUBAT GRUBU BUĞDAY YUMUŞAK(EKMEKLİK) Tutar Buğday (Ekm.) 67 0 0.800 1.072 0.955 11.806.966 Kg 11,281,905.81 HMS Buğday

Detaylı

HUBUBAT HUBUBAT. Toplam BAKLİYAT VE MAMÜLLERİ BAKLİYAT VE MAMÜLLERİ. Toplam YAĞLI TOHUMLAR T.C. NAZİLLİ TİCARET BORSASI HAFTALIK BORSA BÜLTENİ

HUBUBAT HUBUBAT. Toplam BAKLİYAT VE MAMÜLLERİ BAKLİYAT VE MAMÜLLERİ. Toplam YAĞLI TOHUMLAR T.C. NAZİLLİ TİCARET BORSASI HAFTALIK BORSA BÜLTENİ HUBUBAT 14/03/20-18/03/20 Sayfa: 1-5 2010 MTS 0.90 0.90 0.9000 196,500.00 KG 176,850.00 1 ı: 176,850.00 1 ı 176,850.00 1 SARI 2010 MTS 0.50 0.50 0.5000 365,000.00 KG 182,500.00 1 SARI 2010 TTS 0.62 0.62

Detaylı

Edirne Ticaret Borsası Bülteni AYLIK

Edirne Ticaret Borsası Bülteni AYLIK Edirne Ticaret Borsası Bülteni AYLIK BültenTarih Aralığı: KASIM-2017 04.12.2017 1 HUBUBAT GRUBU BUĞDAY YUMUŞAK(EKMEKLİK) Tutar Buğday (Ekm.) 1 0 0.500 0.500 0.500 76.986 Kg 38,493.00 E.M.S. Buğday (Ekm.)

Detaylı

Mübeyyen TEPE KÜÇÜKOĞLU Yeni Yüzyıl Üniversitesi İstanbul. Prof. Dr. R. İbrahim PINAR İstanbul Üniversitesi

Mübeyyen TEPE KÜÇÜKOĞLU Yeni Yüzyıl Üniversitesi İstanbul. Prof. Dr. R. İbrahim PINAR İstanbul Üniversitesi Mübeyyen TEPE KÜÇÜKOĞLU Yeni Yüzyıl Üniversitesi İstanbul Prof. Dr. R. İbrahim PINAR İstanbul Üniversitesi AJANDA ÇEVRE BİLİNCİ VE ÇEVREYE DUYARLI İŞLETMELER ÇEVRECİ TEKNOLOJİLER İŞLETMELERİ ÇEVRECİ TEKNOLOJİLER

Detaylı

T.C. NAZİLLİ TİCARET BORSASI HAFTALIK BORSA BÜLTENİ. - 23/11/2012 Şube Adı: Sayfa: 1-6 Maddelerin Cins ve Nev'ileri. Ortalama Fiyat.

T.C. NAZİLLİ TİCARET BORSASI HAFTALIK BORSA BÜLTENİ. - 23/11/2012 Şube Adı: Sayfa: 1-6 Maddelerin Cins ve Nev'ileri. Ortalama Fiyat. Sayfa: 1-6 HUBUBAT SARI MTS 0.60 0.65 0.6004 1,984,975.00 KG 1,191,765.50 1 SARI TTS 0.52 0.64 0.5682 589,620.00 KG 335,030.20 23 ı: 1,526,795.70 24 ı 1,526,795.70 24 BUĞDAY MAKARNALIK BUĞDAYLAR BUĞDAY

Detaylı

KÜSPELER KÜSPELER. Toplam. BiTKİSEL YAĞLAR T.C. EDREMİT TİCARET BORSASI AYLIK BORSA BÜLTENİ 01/02/2010. Tarih: Sayı: - 28/02/2010 Satış Şekli

KÜSPELER KÜSPELER. Toplam. BiTKİSEL YAĞLAR T.C. EDREMİT TİCARET BORSASI AYLIK BORSA BÜLTENİ 01/02/2010. Tarih: Sayı: - 28/02/2010 Satış Şekli T.C. Sayfa: 1-7 ZEYTİN PRİNA KÜSPESİ YAĞLI TARİŞ 0.04 0.04 0.0400 38,740.00 KG 9,549.60 3 ı: 9,549.60 3 ı 9,549.60 3 9,549.60 3 BiTKİSEL YAĞLAR HAM HMS 3.7 4.50 3.3573 37,840.00 KG 17,039.0 4 HAM HTS 3.03

Detaylı

Edirne Ticaret Borsası Bülteni

Edirne Ticaret Borsası Bülteni Edirne Ticaret Borsası Bülteni 02.10.2017 BültenTarih Aralığı: 01.09.2017-30.09.2017 1 HUBUBAT GRUBU BUĞDAY YUMUŞAK(EKMEKLİK) Tutar Buğday (Ekm.) 1 0 0.500 0.500 0.500 68.862 Kg 34,431.00 E.M.S. Buğday

Detaylı

İZMİR TİCARET BORSASI

İZMİR TİCARET BORSASI SAYFA : 1 HUBUBAT Arpa Yemlik Arpa Yemlik 2 1,18 1,18 1,18 218.690,00Kg 258.054,20 HŞ 1 1,04 1,04 1,04 2.740,00Kg 2.854,69 MS ARPA 221.430,00 Kg 260.908,89 Mısır Yemlik Mısır Yemlik 3 1,26 1,29 1,26 611.980,00Kg

Detaylı

İZMİR TİCARET BORSASI

İZMİR TİCARET BORSASI SAYFA : 1 HUBUBAT Arpa İthal 1 1,05 1,05 1,05 7.411.700,00Kg 7.782.285,00 TMOS ARPA 7.411.700,00 Kg 7.782.285,00 Buğday İthal 1 1,36 1,36 1,36 9.447.600,00Kg 12.801.498,00 TMOS BUĞDAY 9.447.600,00 Kg 12.801.498,00

Detaylı

İZMİR TİCARET BORSASI

İZMİR TİCARET BORSASI SAYFA : 1 HUBUBAT Buğday Yumuşak Buğday Aşurelik (1000 gr) 1 0,60 0,60 0,60 427.660,00Kg 254.457,70 MS 3 1,80 2,25 1,95 444,00Ad 864,00 HŞ BUĞDAY 428.104,00 Kg 255.321,70 Mısır Slajlık 3 0,14 0,17 0,14

Detaylı

İZMİR TİCARET BORSASI

İZMİR TİCARET BORSASI SAYFA : 1 HUBUBAT Arpa Yemlik 1 0,70 0,70 0,70 44.260,00Kg 30.982,00 MS ARPA 44.260,00 Kg 30.982,00 Buğday Yumuşak 2 0,65 0,65 0,65 53.820,00Kg 34.983,00 MS BUĞDAY 53.820,00 Kg 34.983,00 Çeltik 1 1,20

Detaylı

İZMİR TİCARET BORSASI

İZMİR TİCARET BORSASI SAYFA : 1 HUBUBAT Mısır Yemlik Mısır Yemlik Mısır Patlak (1 kg) 1 1,13 1,13 1,13 516.100,00Kg 584.225,20 HŞ 2 1,02 1,20 1,13 240.720,00Kg 271.013,71 MS 1 5,49 5,49 5,49 672,00Ad 3.689,28 HŞ MISIR 757.492,00

Detaylı

T.C. ÇORUM TİCARET BORSASI İKİ TARİH ARASI BORSA BÜLTENİ. Ortalama Fiyat. Enaz Fiyat. Ençok Fiyat ÇELTİK ,011, KG 2,894,473.

T.C. ÇORUM TİCARET BORSASI İKİ TARİH ARASI BORSA BÜLTENİ. Ortalama Fiyat. Enaz Fiyat. Ençok Fiyat ÇELTİK ,011, KG 2,894,473. HUBUBAT ARPA ARPA YEMLİK T.C. Sayfa: 1-6 ARPA YEMLİK MTS 0.70 0. 0 16,45 KG 149,167.74 29 ARPA YEMLİK OFİS-S 0.7 0.7 0.7750 219,6 KG 170,256.70 5 ARPA YEMLİK TTS 0.90 0.90 0.9000 159,55 KG 143,595.00 6

Detaylı

12.321.378,68 YEKUN ÇEŞİTLİ GIDA MADDELERİ

12.321.378,68 YEKUN ÇEŞİTLİ GIDA MADDELERİ EDİRNE TİCARET BORSASI AYLIK BORSA BÜLTENİ AY-4 (NİSAN) MUAMELE GÖREN MADDE MUA. AD. EN AZ EN ÇOK ORT. MiKTARI BRM BEDELİ SATIŞ CİNS ve NEVİLERİ AD. (YTL) (YTL) (YTL) (YTL) ŞEKLİ Buğday Yumuşak (Ekm.)

Detaylı

HUBUBAT HUBUBAT. Toplam HUBUBAT MAMÜLLERİ T.C. TARSUS TİCARET BORSASI AYLIK BORSA BÜLTENİ. Tarih: Sayı: - 31/07/ Maddelerin Cins ve Nev'ileri

HUBUBAT HUBUBAT. Toplam HUBUBAT MAMÜLLERİ T.C. TARSUS TİCARET BORSASI AYLIK BORSA BÜLTENİ. Tarih: Sayı: - 31/07/ Maddelerin Cins ve Nev'ileri HUBUBAT ARPA ARPA YEMLİK 01/0/2015 T.C. Sayfa: 1-10 ARPA YEMLİK MTS-V 0.59 0.60 0.592 8,900.00 KG 52,493.60 25 ARPA YEMLİK TTS-V 0.1 0.1 0.129 22,000.00 KG 15,683.44 2 ARPA YEMLİK TTS 0.62 0.62 0.6200

Detaylı

İZMİR TİCARET BORSASI

İZMİR TİCARET BORSASI SAYFA : 1 HUBUBAT Buğday Yumuşak Buğday Yemlik Buğday Aşurelik 1 1,09 1,09 1,09 5.000,00Kg 5.445,50 HŞ 2 0,85 0,87 0,86 131.260,00Kg 112.604,60 HŞ 6 1,30 1,50 1,39 31.100,00Kg 43.140,00 HŞ BUĞDAY 167.360,00

Detaylı

BİYOKÜTLE OLARAK PİRİNANIN ENERJİ ÜRETİMİNDE KULLANILMASI

BİYOKÜTLE OLARAK PİRİNANIN ENERJİ ÜRETİMİNDE KULLANILMASI BİYOKÜTLE OLARAK PİRİNANIN ENERJİ ÜRETİMİNDE KULLANILMASI Sebahat Akın Balıkesir Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümü Balıkesir sakin@balikesir.edu.tr ÖZET Dünyada fosil yakıtların tükenmekte

Detaylı

EDİRNE TİCARET BORSASI 2013 ARALIK AYI BÜLTENİ (01/12-31/12/2013) AY-12

EDİRNE TİCARET BORSASI 2013 ARALIK AYI BÜLTENİ (01/12-31/12/2013) AY-12 Buğday Yumuşak (Ekm.) 44 0,7049 0,8300 0,7597 3.059.770 KG 2.324.480,56 TS Buğday Yumuşak (Ekm.) 550 0,6200 0,8200 0,7467 6.049.922 KG 4.517.688,73 HMS Buğday Yumuşak (Ekm.) 7 0,3500 0,6250 0,3591 1.925.630

Detaylı

KÜSPE NORMLARI. (Tebliğ No: 2004/17) 06 Mayı s 2004 / BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Hukuki Dayanak ve Tanımlar. Amaç

KÜSPE NORMLARI. (Tebliğ No: 2004/17) 06 Mayı s 2004 / BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Hukuki Dayanak ve Tanımlar. Amaç Son Güncelleme Pazar, Aralık 200 22:26 Ayçiçek küspesi, soya küspesi ve kanola küspesi içerdikleri besin öğeleri ile yem sanayi için oldukça gerekli olan hammaddelerdir. Bu küspeler, proteince zengindirler.

Detaylı

Edirne Ticaret Borsası Bülteni

Edirne Ticaret Borsası Bülteni Edirne Ticaret Borsası Bülteni 06.09.2017 BültenTarih Aralığı: 01.08.2017-31.08.2017 1 HUBUBAT GRUBU BUĞDAY YUMUŞAK(EKMEKLİK) Tutar Buğday (Ekm.) 3 0 0.500 0.850 0.808 495.510 Kg 400,485.60 E.M.S. Buğday

Detaylı

İZMİR TİCARET BORSASI

İZMİR TİCARET BORSASI SAYFA : 1 HUBUBAT Buğday Yumuşak Buğday Yemlik 2 1,46 1,50 1,48 1.500,00Kg 2.220,00 HŞ 1 1,20 1,20 1,20 1.500,00Kg 1.800,00 MGT BUĞDAY 3.000,00 Kg 4.020,00 Mısır Yemlik Mısır Yemlik Mısır Slajlık Mısır

Detaylı

SÜT İNEKLERİNİN BESLENMESİNDE DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR. Süt ineklerinin beslenmesini başlıca 4 dönemde incelemek mümkündür.

SÜT İNEKLERİNİN BESLENMESİNDE DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR. Süt ineklerinin beslenmesini başlıca 4 dönemde incelemek mümkündür. SÜT İNEKLERİNİN BESLENMESİNDE DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR Süt ineklerinin beslenmesini başlıca 4 dönemde incelemek mümkündür. 1. Birinci Dönem: Doğumu takiben süt veriminde hızlı bir artışın görüldüğü dönemdir.

Detaylı

NIRLINE. NIRS Teknolojisinin Kaba Yem Analizlerinde Kullanımı

NIRLINE. NIRS Teknolojisinin Kaba Yem Analizlerinde Kullanımı NIRS Teknolojisinin Kaba Yem Analizlerinde Kullanımı KONU Hayvan Beslemede Kaba Yem Analizinin Önemi ve NIRS Teknolojisi İLGİ TERCÜME VE DERLEME ANAHTAR KELİMELER KAYNAKÇA YAYININ KAPSAMI NIRS Teknolojisinin

Detaylı

İZMİR TİCARET BORSASI

İZMİR TİCARET BORSASI SAYFA : 1 HUBUBAT Arpa Yemlik 1 0,88 0,88 0,88 1.000,00Kg 879,54 HŞ ARPA 1.000,00 Kg 879,54 Buğday Aşurelik Buğday Aşurelik (Lüx) Buğday Kırık 4 1,09 1,45 1,25 13.500,00Kg 16.895,50 HŞ 1 1,69 1,69 1,69

Detaylı

YAĞ HAMMADDELERİ VE YAĞLI TOHUMLARA DEĞER BİÇİLMESİ

YAĞ HAMMADDELERİ VE YAĞLI TOHUMLARA DEĞER BİÇİLMESİ YAĞ HAMMADDELERİ VE YAĞLI TOHUMLARA DEĞER BİÇİLMESİ Yağ Hammaddeleri İklim ve toprak koşullarının uygun olması nedeni ile ülkemizde ayçiçeği, pamuk tohumu (çiğit), susam, haşhaş, kanola (kolza), keten,

Detaylı

HUBUBAT HUBUBAT. Toplam BAKLİYAT VE MAMÜLLERİ T.C. NAZİLLİ TİCARET BORSASI AYLIK BORSA BÜLTENİ. Tarih: Sayı: - 30/04/2011 Şube Adı: MERKEZ ŞUBE

HUBUBAT HUBUBAT. Toplam BAKLİYAT VE MAMÜLLERİ T.C. NAZİLLİ TİCARET BORSASI AYLIK BORSA BÜLTENİ. Tarih: Sayı: - 30/04/2011 Şube Adı: MERKEZ ŞUBE Tarih: HUBUBAT ARPA ARPA YEMLİK - 30/0/2011 T.C. Sayfa: 1-8 ARPA YEMLİK 2010 MTS 0.65 0.65 0.6500 12,905.00 KG 8,388.50 1 ARPA YEMLİK ı: 8,388.50 1 ARPA ı 8,388.50 1 ÇELTİK ÇELTİK ÇELTİK 2010 MTS 0.92

Detaylı

İZMİR TİCARET BORSASI

İZMİR TİCARET BORSASI SAYFA : 1 HUBUBAT Arpa İthal 1 1,05 1,05 1,05 4.117.000,00Kg 4.322.850,00 HŞ ARPA 4.117.000,00 Kg 4.322.850,00 Buğday İthal 1 1,36 1,36 1,36 15.891.700,00Kg 21.533.253,50 HŞ BUĞDAY 15.891.700,00 Kg 21.533.253,50

Detaylı

Tüm doğal taşlar için. Yüzey Eskitme Makina ve Sistemleri

Tüm doğal taşlar için. Yüzey Eskitme Makina ve Sistemleri Tüm doğal taşlar için Yüzey Eskitme Rösler Kromaş Hakkında: Rösler Kromaş ın yüzey işlem makinaları konusunda başlattığı öncülük, yeni sistem ve teknolojilerin geliştirilerek, sanayinin hizmetine sunulması

Detaylı

HUBUBAT HUBUBAT. Toplam BAKLİYAT VE MAMÜLLERİ T.C. NAZİLLİ TİCARET BORSASI YILLIK BORSA BÜLTENİ 01/01/200. Tarih: Sayı: - 31/12/2008 Satış Şekli

HUBUBAT HUBUBAT. Toplam BAKLİYAT VE MAMÜLLERİ T.C. NAZİLLİ TİCARET BORSASI YILLIK BORSA BÜLTENİ 01/01/200. Tarih: Sayı: - 31/12/2008 Satış Şekli HUBUBAT ARPA ARPA YEMLİK - 31/1/008 Sayfa: 1-18 ARPA YEMLİK MTS 0.37 0.4413 18,06 KG 7,97 3 ARPA YEMLİK TTS 0.56 0.5335 65,66 KG 35,06.70 9 ARPA YEMLİK ı: 4,996.70 1 ARPA ı 4,996.70 1 DARI NATÜREL DARI

Detaylı

Ekoten boyahanesi enerji izleme

Ekoten boyahanesi enerji izleme Eski adıyla Ekoten boyahanesi enerji izleme Neden ees Mühendislik Ltd. Şirketi? Türkiye de yenilenebilir enerji ees Mühendislik ofisi İzmir Sütaş Karacabey: 300 kw Biyogaz tesisi Sütaş Karacabey: 2,2 mw

Detaylı

RENSEF Yenilenebilir Enerji Sistemleri ve Enerji Verimliliği Fuarı - 2015 Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı Yenilenebilir Enerji Mali Destek Programları

RENSEF Yenilenebilir Enerji Sistemleri ve Enerji Verimliliği Fuarı - 2015 Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı Yenilenebilir Enerji Mali Destek Programları RENSEF Yenilenebilir Enerji Sistemleri ve Enerji Verimliliği Fuarı - 2015 Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı Yenilenebilir Enerji Mali Destek Programları Seyitcan ALTINKAYNAK BAKA Antalya YDO Uzmanı Ekim 2015

Detaylı

Fırtına 2019 B Profesyonel Zeytin hasat ve budama makinası

Fırtına 2019 B Profesyonel Zeytin hasat ve budama makinası Fırtına 2019 B Profesyonel Zeytin hasat ve budama makinası 2-3 adet zeytin çırpıcı çalıştırabilen 2019 B özel hava kompresörü sayesinde zeytin hasadında yüksek hasat kapasitesi ve performans sağlar. Uzun

Detaylı

ZORUNLU MAKİNE VE TEÇHİZAT TEMİZLEME ÜNİTESİ KIRMA ÜNİTESİ DEĞİRMEN ÜNİTESİ Çöp sasörü Kırıcı valsler Vals

ZORUNLU MAKİNE VE TEÇHİZAT TEMİZLEME ÜNİTESİ KIRMA ÜNİTESİ DEĞİRMEN ÜNİTESİ Çöp sasörü Kırıcı valsler Vals GRUP: 3116 1- Un Üretimi a) Buğday Unu Un fabrikalarında kapasite günde 24 saat, yılda 300 iş günü çalışma esası üzerinden aşağıda belirtilen esaslara göre tespit edilir. ZORUNLU MAKİNE VE TEÇHİZAT TEMİZLEME

Detaylı

EDİRNE TİCARET BORSASI ARALIK AYI BÜLTENİ (01.12/ ) AYLIK-12

EDİRNE TİCARET BORSASI ARALIK AYI BÜLTENİ (01.12/ ) AYLIK-12 EDİRNE TİCARET BORSASI ARALIK AYI BÜLTENİ (01.12/31.12.2010) AYLIK-12 MUAMELE GÖREN MADDE MUA. AD. EN AZ EN ÇOK ORT. MiKTARI BRM BEDELİ SATIŞ CİNS ve NEVİLERİ AD. (T.L.) (T.L.) (T.L.) (T.L.) ŞEKLİ Buğday

Detaylı

1800x1700x2100mm. 2800x2800x1250mm. 4000x600x600mm. Tambur Bulgur ÇarpmaModel 1.040

1800x1700x2100mm. 2800x2800x1250mm. 4000x600x600mm. Tambur Bulgur ÇarpmaModel 1.040 Tambur Bulgur ÇarpmaModel 1.040 BAŞAY MAKİNA BULGUR ÜRETİM TESİSİ Buğday kabuğunu soymak için idealdir. Kurutmalı ve savurmalıdır. Buğday direkt atılırsa aşurelik buğday elde edilir. 1800x1700x2100mm.

Detaylı

EDİRNE TİCARET BORSASI 2013 TEMMUZ AYI BÜLTENİ (01/07-31/07/2013) AY-7

EDİRNE TİCARET BORSASI 2013 TEMMUZ AYI BÜLTENİ (01/07-31/07/2013) AY-7 EDİRNE TİCARET BORSASI 2013 TEMMUZ AYI BÜLTENİ (01/07-31/07/2013) AY-7 MUAMELE GÖREN MADDE MUA. EN AZ EN ÇOK ORT. BEDELİ SATIŞ CİNS ve NEVİLERİ AD. AD. MiKTARI BRM ŞEKLİ Buğday Yumuşak (Ekm.) 62 0.6039

Detaylı

Suadiye Mahallesi, Eminalipaşa Caddesi, No: 55/A Suadiye, Kadıköy, İstanbul

Suadiye Mahallesi, Eminalipaşa Caddesi, No: 55/A Suadiye, Kadıköy, İstanbul Suadiye Mahallesi, Eminalipaşa Caddesi, No: 55/A Suadiye, Kadıköy, İstanbul + 90 216 463 07 07 + 90 532 602 3244 info@stingaturk.com STİNGA TEKNOLOJİSİ NEDİR? STİNGA Teknolojisi, patenti Türk Mucit Şenol

Detaylı

SIFIR ATIK, SIFIR KAYIP!

SIFIR ATIK, SIFIR KAYIP! SIFIR ATIK, SIFIR KAYIP! İstanbul da bir yılda Kız Kulesi ni 4.500 kere dolduracak kadar çöp üretiliyor! SIFIR ATIK YÖNETİM PLANI Sürdürülebilir kalkınma ilkeleri çerçevesinde gelecek nesillere tertemiz,

Detaylı

KÜSPELER KÜSPELER. Toplam. BiTKİSEL YAĞLAR T.C. EDREMİT TİCARET BORSASI AYLIK BORSA BÜLTENİ - 31/05/2017. Tarih: Sayı:

KÜSPELER KÜSPELER. Toplam. BiTKİSEL YAĞLAR T.C. EDREMİT TİCARET BORSASI AYLIK BORSA BÜLTENİ - 31/05/2017. Tarih: Sayı: 01/0/2017-31/0/2017 T.C. Sayfa: 1-6 ZEYTİN PRİNA KÜSPESİ YAĞLI HTS 0.10 0.10 0.1000 00,000.00 KG 0,000.00 1 ı: 0,000.00 1 ı 0,000.00 1 0,000.00 1 BiTKİSEL YAĞLAR HAM İTL 2.79 2.81 2.7979 3,000,000.00 KG

Detaylı

İZMİR TİCARET BORSASI

İZMİR TİCARET BORSASI SAYFA : 1 HUBUBAT Mısır Yemlik Mısır Slajlık Mısır Slajlık Mısır Slajlık Mısır Slajlık Mısır DDGS 1 0,82 0,82 0,82 353.500,00Kg 290.778,66 MS 8 0,22 0,50 0,32 2.551.765,00Kg 817.639,64 GT 1 0,22 0,22 0,22

Detaylı

Sığırlar İçin Rasyon Örnekleri

Sığırlar İçin Rasyon Örnekleri Sığırlar İçin Rasyon Örnekleri Süt İnekleri Dişi Dana ve Düveler Besiye Alınan Dana ve Tosunlar Amasya İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği www.amasyadsyb.org 2016 Önsöz Süt sığırcılığında yem giderlerinin

Detaylı

İZMİR TİCARET BORSASI

İZMİR TİCARET BORSASI SAYFA : 1 HUBUBAT Arpa Yemlik 1 1,32 1,32 1,32 1.800,00Kg 2.377,23 HŞ ARPA 1.800,00 Kg 2.377,23 Mısır Yemlik Mısır Slajlık 1 0,92 0,92 0,92 4.500,00Kg 4.131,00 MS 2 0,23 0,25 0,24 4.622.320,00Kg 1.107.117,67

Detaylı

PMS / MİNİ 250 ZEYTİN İŞLEME SİSTEMİ

PMS / MİNİ 250 ZEYTİN İŞLEME SİSTEMİ PMS / MİNİ 250 ZEYTİN İŞLEME SİSTEMİ POLAT MAKİNA SANAYİ VE TİCARET A.Ş. Astim Organize Sanayi Bölgesi (P.K. 105) AYDIN / TÜRKİYE TEL : +90 (256) 231 04 73 (pbx) FAX : +90 (256) 231 04 78 www.polatas.com.tr

Detaylı

T.C. NAZİLLİ TİCARET BORSASI GÜNLÜK BORSA BÜLTENİ. Enaz Fiyat. Ençok Fiyat. Ortalama Fiyat İNEK SÜTÜ MTS , LT 232,500.

T.C. NAZİLLİ TİCARET BORSASI GÜNLÜK BORSA BÜLTENİ. Enaz Fiyat. Ençok Fiyat. Ortalama Fiyat İNEK SÜTÜ MTS , LT 232,500. BiTKİSEL YAĞLAR Sayfa: 1-6 HAM MTS 10.00 1 11.6606 27,776.00 KG 323,884.96 2 ı: 323,884.96 2 ı 323,884.96 2 BiTKİSEL YAĞLAR 323,884.96 2 ÇEŞİTLİ GIDA MADDELERİ ET ET BÜYÜKBAŞ KARKAS DANA ETİ TTS 30.00

Detaylı

MALZEMELERİN GERİ KAZANIMI

MALZEMELERİN GERİ KAZANIMI MALZEMELERİN GERİ KAZANIMI PROF. DR. HÜSEYİN UZUN HOŞGELDİNİZ 1 KAĞIT/KARTON AMBALAJI GERİ KAZANIMI Kağıt ve karton en çok kullanılan ambalaj malzemesi türüdür. Değerlendirilebilir nitelikli atıkların

Detaylı

Susuzlaştırılmış Çamurun ısıl olarak Kurutulması

Susuzlaştırılmış Çamurun ısıl olarak Kurutulması Susuzlaştırılmış Çamurun ısıl olarak Kurutulması Konular 1. Tanıtım 2. Kurutulmuş Biyolojik katı maddenin Avantajları 3. Etkileşimdeki unsurlar 4. Çamurun Isıl olarak Kurutulması 5. Çamur Kurutma Teknolojileri

Detaylı

Yeni Nesil Kalsiyum Sabunu By Pass Yağ; Magnapac Tasty

Yeni Nesil Kalsiyum Sabunu By Pass Yağ; Magnapac Tasty Katkı Servis Rm-43 Syf 250-260 Yeni Nesil Kalsiyum Sabunu By Pass Yağ; Magnapac Tasty KONU İLGİ Yem Alımında Problem Yaratmayan, Yeni Nesil Bypass Yağ- Magpanac Tasty beslemede kullanılan bypass yağ kaynaklarının

Detaylı

1999 YILI FİYAT BÜLTENİ

1999 YILI FİYAT BÜLTENİ 1999 YILI FİYAT BÜLTENİ HUBUBAT Yumuşak Buğday (Ekm.) 725 50.500.00 95.000.00 66.053.79 44.490.812 KG 2.938.786.845.592 TS Yumuşak Buğday (Ekm.) 947 45.000.00 90.000.00 64.329.81 30.260.265 KG 1.946.637.202.697

Detaylı

İZMİR TİCARET BORSASI

İZMİR TİCARET BORSASI SAYFA : 1 HUBUBAT Buğday Yemlik 45 Gun 45,00 Buğday İthal Buğday Aşurelik 4 1,01 1,01 1,01 149.860,00Kg 151.358,60 V 1 0,63 0,63 0,63 5.127.500,00Kg 3.246.207,43 İA 1 1,73 1,73 1,73 20,00Kg 34,60 HŞ BUĞDAY

Detaylı

GMNEM. Nem Alma Cihazları. Nem Alma Cihazları. Ürün Kataloğu. Made in Turkey

GMNEM. Nem Alma Cihazları. Nem Alma Cihazları. Ürün Kataloğu. Made in Turkey Nem Alma Cihazları Nem Alma Cihazları Ürün Kataloğu Made in Turkey w w w. g m n e m. c o m NEM ALMA CİHAZLARI atmosferde çıplak gözle görülemeyen nemin giderilmesinde ve iklimlendirme çözümleri konusunda

Detaylı

EDİRNE TİCARET BORSA 2015 EYLÜL AYI BÜLTENİ ( ) AY-9 F i A T MUAMELE GÖREN MADDE MUA. EN AZ EN ÇOK ORT. BEDELİ SATIŞ CİNS ve

EDİRNE TİCARET BORSA 2015 EYLÜL AYI BÜLTENİ ( ) AY-9 F i A T MUAMELE GÖREN MADDE MUA. EN AZ EN ÇOK ORT. BEDELİ SATIŞ CİNS ve Buğday Yumuşak (Ekm.) 551 0,7100 0,9000 0,8252 4.822.006 KG 3.979.039,85 HMS Buğday Yumuşak (Ekm.) 15 0,7600 0,8750 0,7995 1.905.960 KG 1.523.783,59 TS Buğday Yumuşak (Ekm.) 2 0,4950 0,5050 0,5000 194.531

Detaylı

HUBUBAT. T.C. ÇORUM TİCARET BORSASI HAFTALIK BORSA BÜLTENİ - 08/12/2018. Tarih: Sayı: Sayfa: 1-7 Miktarı Br. Tutarı İşlem Sayısı.

HUBUBAT. T.C. ÇORUM TİCARET BORSASI HAFTALIK BORSA BÜLTENİ - 08/12/2018. Tarih: Sayı: Sayfa: 1-7 Miktarı Br. Tutarı İşlem Sayısı. HUBUBAT. ARPA ARPA YEMLİK Sayfa: 1-7 ARPA YEMLİK MTS 0.80 1.12 0.9700 668,947.00 KG 648,873.45 92 ARPA YEMLİK TTS 0.98 1.09 1.0321 904,590.00 KG 933,630.30 12 ARPA YEMLİK ı: 1,623,860.45 109 ARPA ı 1,623,860.45

Detaylı

TAVUK GÜBRESİ KURUTUCU

TAVUK GÜBRESİ KURUTUCU Dorset POLLO TAVUK GÜBRESİ KURUTUCU Tavuk gübresinin kurutulması Kümes içerisindeki hava ile Dış ısı kaynağı ile Kompakt ve düşük bakım maliyetli Ön kurutmasız İnce tozda yüksek oranda azalma Pelet üretimi

Detaylı