SIKÇA SORULAN SORULAR VE CEVAPLARI

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "SIKÇA SORULAN SORULAR VE CEVAPLARI"

Transkript

1 AKADEMİK YILI JEAN MONNET BURSLARI Başvuruların son teslim tarihi 11 Mart 2009 olacak şekilde, 26 Ocak 2009 tarihinde MFİB tarafından yayınlanan Başvuru Çağrısı SIKÇA SORULAN SORULAR VE CEVAPLARI Not: Bu Programa ilişkin sorulan soruların birçoğu, Burs Başvuruları için yayınlanan Duyuru nun dikkatli bir şekilde okunmasıyla cevaplandırılabilecektir. Soru 1 Cevap 1 Jean Monnet Bursu için, son başvuru tarihinden önce dil yeterlilik sınavlarına giren adaylar koşullu olarak, yani sınav sonuçları daha sonra iletilmek üzere, başvurabilir mi? Hayır. Yabancı dil yeterlilik belgeleri başvuru için zorunlu belgelerdir ve başvuru ile birlikte son başvuru tarihine kadar iletilmelidir. Soru 2 Cevap 2 Hali hazırda geçerli olan ancak 1 Eylül 2009 dan önce geçerliliğini yitirecek olan bir yabancı dil yeterlilik belgesi ile başvuru yapılabilir mi? Hayır. Burs başvurusu yapılırken sunulan yabancı dil yeterlilik belgelerinin 1 Eylül 2009 tarihine kadar geçerli olması gerekmektedir. Soru 3 Cevap 3 Daha sonra resmi belgeyi iletmek üzere, yabancı dil yeterlilik belgesinin fotokopisi ile başvuru yapılabilir mi? Hayır. Yabancı dil yeterlilik belgesinin aslı veya Noter onaylı kopyası ile başvuru yapılabilir. Soru 4 Cevap 4 Yabancı dil yeterlilik belgesinin internet çıktısı ile başvuru yapılabilir mi? Evet. Orijinalini daha sonra iletmek koşuluyla, internet sınav sonucu çıktısı ile başvuru yapılabilir. Soru 5 Cevap 5 TOEFL IBT sonucu ETS tarafından posta ile direkt Jean Monnet Ofisine gönderilebilir mi? Evet. Ancak duyuruda da belirtildiği üzere postadaki olası gecikmeler veya kaybolmalar adayın sorumluluğundadır; belgenin başvuru son tarihi ve saatinden önce Jean Monnet Ofisine ulaşması gerekmektedir.

2 Soru 6 Cevap 6 TOEFL sınavı farklı şekillerde yapılmaktadır; Jean Monnet Bursuna başvurularda uluslararası geçerliliği olan belge mi istenmektedir, yoksa Türkiye de geçerliliği olan belge de kabul edilmekte midir? Jean Monnet Burs başvurusu için yalnızca uluslararası geçerliliği olan TOEFL belgesi kabul edilmektedir. Soru 7 Cevap 7 IELTS 6,5 şartı toplamdaki ortalama not için mi geçerli, yoksa IELTS sınavındaki tüm alanlar en az 6,5 olmalı mı? Toplamdaki ortalama not en az 6,5 olmalıdır. Soru 8 Yurtdışında bazı merkezlerde yapılan Paris Sanayi ve Ticaret Odası nın E- TEF sınav sonucu dil yeterlilik belgesi olarak kabul edilebilir mi? Cevap 8 Hayır. Duyuruda belirtilen yabancı dil yeterlilik belgeleri dışındaki dil sınavı belgeleri kabul edilmemektedir. Soru 9 Cevap 9 Goethe Institut Ankara tarafından verilen ZDF diploması veya ÖSD diploması Jean Monnet Bursu açısından geçerli midir? Hayır. Duyuruda belirtilen yabancı dil yeterlilik belgeleri dışındaki dil sınavı belgeleri kabul edilmemektedir. Soru 10 Cevap 10 Lise ve üniversiteden alınan dil yeterlilik belgesi veya KPDS/ÜDS/TOEIC belgeleriyle başvuru yapılabilir mi? Hayır. Duyurularda ilan edilen yabancı dil yeterlilik belgeleri dışında herhangi bir belge (KPDS, ÜDS, TOEIC, referans mektubu, dil eğitim sertifikası, diploma v.b.) ile başvuru yapılamaz. Soru 11 Sizin yapacağınız dil sınavına girmem yeterli olur mu, yoksa ayrıca sertifika istiyor musunuz? Cevap 11 Jean Monnet Burs Programı çerçevesinde herhangi bir dil sınavı yapılmamaktadır ve duyuruda ilan edilen dil yeterlilik belgeleri başvuru için zorunlu belgelerdir. Başvuru koşullarını karşılayan adaylar, duyuruda belirtildiği şekilde, başvuru sırasında belirledikleri dilde ve seçtikleri çalışma alanında Jean Monnet Bursu yazılı ve sözlü sınavlarına gireceklerdir. Soru 12 İspanyolcadan sınava girecek olanlar DELE-1, DELE-2 veya DELE-3 seviyelerinden herhangi biri ile başvuruda bulunabilecekler midir?

3 Cevap 12 DELE sınavları, Starter, Inicial/Beginner, Intermedio/Intermediate ve Superior/Proficiency olarak 4 düzeyde yapılmakta olup, Jean Monet Bursu için Intermedio/Intermediate veya Superior/Proficiency resmi sonuç belgesi gerekmektedir. Soru 13 Cevap 13 İki yabancı dil seçmek mümkün müdür? Hayır. Adaylar başvuru sırasında AB resmi dillerinden yalnızca birini seçmek zorundadır. Soru 14 Cevap 14 Aslı verilen dil belgeleri başarılı/başarısız adaylar açıklandıktan sonra geri alınabilecek mi? Evet. Başvuru sırasında verilen dil belgeleri adayın bireysel başvurusu ve imzalı beyanı karşılığında iade edilebilir. Başvuru için dil belgelerinin noter onaylı kopyaları da kabul edilmektedir. Soru 15 Cevap 15 Burs duyurularında belirtilen yabancı dil yeterlilik belgesinin yurt dışında edinilmiş olması kabul edilebilir mi? Evet. Duyuruda ilan edilen yabancı dil yeterlilik belgelerinin uluslararası geçerliliği vardır ve yurt dışında edinilmiş bir belge ile de başvuru yapılabilir. Soru 16 Cevap 16 Türkiye deki doktora programımı dondurarak şu anda Fransa da asistanlık yaptığım dikkate alındığında, Fransızca dil yeterlilik belgeleri için sadece Türkiye deki Fransız Kültür Merkezleri ne mi başvuru yapabiliyoruz? Hayır. Duyuruda ilan edilen yabancı dil yeterlilik belgelerinin uluslararası geçerliliği vardır ve yurt dışında edinilmiş bir belge ile de başvuru yapılabilir. Ancak, duyuruda da belirtildiği üzere halen yurtdışında lisans veya yüksek lisans programına devam edenler burs başvurusunda bulunamazlar. Soru 17 Cevap 17 IELTS sınavının sonucunun geçerlilik süresi ne kadardır? IELTS sınavlarının geçerlilik süresi iki yıldır. Soru 18 Cevap 18 Türkiye veya yurt dışında %100 yabancı dilde eğitim veren bir üniversitede eğitim görmüş olmak yabancı dil yeterlilik sınav belgesi sunmaktan muaf kılar mı? Hayır. Yurt dışında çalışmış ve/veya eğitim görmüş olmak ya da Türkiye de yabancı dilde eğitim veren bir üniversiteden mezun olmuş olmak, yabancı dil yeterlilik belgesi muafiyet sebebi değildir. Burs başvurusunun

4 değerlendirmeye alınabilmesi için istenilen yabancı dil yeterlilik belgelerinin sunulması gerekmektedir. Soru 19 Cevap 19 IELTS sınavında akademik mi yoksa genel test mi geçerlidir? Akademik test geçerlidir. Soru 20 Cevap 20 Almanca için belirtilen Sprachdiplom dil yeterlilik belgesinin hangi dereceden olması gerekiyor? Almanca için Goethe Enstitüsünden alınan Kleine veya GroBe Deutshe Sprachdiplom gerekmektedir. Soru 21 Cevap 21 Burs başvurusunda bulunurken yabancı dil olarak Bulgarca veya Rusça seçilebilir mi? Bu dillerde istenilen dil yeterlilik belgeleri nelerdir? AB nin tüm resmi dillerinden başvuru yapılabilmektedir, ancak Rusça bunlardan biri değildir. Bulgarcadan başvuracak adayların, ilgili ülkenin büyükelçiliği ile görüşerek, o dilde yüksek lisans yapılabilmesi için gerekli dil yeterlilik belgesini sunması gerekmektedir. Soru 22 Cevap 22 Türkçe AB resmi dili midir? Sınavlara Türkçe dilinde girilebilir mi? Hayır. Türkçe AB resmi dili değildir ve Türkçe dilinde başvuru yapılamaz, Türkçe dilinde yazılı/sözlü sınava girilemez. Soru 23 Cevap 23 Sprachdiplom um var ancak doğum tarihim yanlış yazılmış, Alman Kültür Bakanlığından yenisi hazırlanıyor, ancak elime ulaşması 11 Mart tarihini biraz geçebilir. Bu durumda elimde bulunan ve doğum tarihimin yılı yanlış yazılmış olan belgeyi başvuru belgelerimle kuruma ulaştırmam, yenisi gelince onu da daha sonra göndermem mümkün olabilir mi? Evet. Doğum tarihinizin düzeltildiği nihai belgenizi daha sonra teslim etmek koşuluyla mevcut belgenizle başvurabilirsiniz. Soru 24 Internet duyurusunda bursa kabul koşulu olarak 100'lük sistemde 75, 4'lük sistemde ise 2.5 ortalama aranmaktadır. Ancak, bazı okullardaki 4'lük sistemdeki 2.5 ortalama, 100'lük sistemde 60 ortalamaya denk düşmektedir. Hangi sistem esas alınarak değerlendirme yapılacağı hakkında bilgi verir misiniz? Cevap 24 İlgili üniversite 100 lük sistem uyguluyorsa 75, 4 lük sistem uyguluyorsa 2.5 not ortalaması istenmektedir.

5 Soru 25 Cevap aylık iş deneyimi şartı burs başlangıç tarihi mi, yoksa bursa başvuru tarihi itibarıyla mı hesaplanacaktır? Adayların, son başvuru tarihi olan 11 Mart 2009 tarihine kadar 36 aylık iş deneyimini tamamlamış olmaları gerekmektedir. Soru 26 Cevap 26 Başvuru koşullarında belirtilen 36 aylık iş deneyimi yerine istenilen not ortalaması sunularak başvuru yapılabilir mi? Evet. Duyurularda da belirtildiği üzere, adayların yüksek öğrenim (lisans) süresince 4 üzerinden en az 2,5 veya 100 üzerinden en az 75 not ortalamasına ya da başvuru yaptıkları çalışma alanı ile ilgili en az 36 ay iş deneyimine sahip olmaları gerekmektedir. Bu nedenle, istenilen not ortalamasına sahip adayların iş deneyimine sahip olmaları gerekmemektedir. Adayların başvuru yaparken ya istenilen not ortalamasına ya da başvuru yaptıkları çalışma alanında 36 ay iş deneyimine sahip olmaları gerekmektedir. Soru 27 Cevap 27 Diploma/Mezuniyet Belgesi, Not Çizelgesi, Kurum Yazısı/Çalışma Belgesi gibi belgelerin Türkçe olması durumunda eğitim görülecek dile tercümesi başvuru için gerekli midir? Hayır. Başvuru aşamasında ilan edilen belgelerin Türkçelerinin sunulması yeterlidir. Ancak bursa hak kazanan adayların yerleştirilebilmesi için, adaylardan bazı başvuru belgelerinin noter onaylı tercümelerini sunmaları istenebilecektir. Soru 28 Cevap ay iş tecrübesine sahip olunduğuna ilişkin resmi belge hangi kurumdan alınmalıdır? Başvuru yapılan çalışma alanı ile ilgili iş deneyimine ilişkin belge çalışılan kurum ya da kurumlardan alınmalıdır. Soru 29 Cevap 29 Diploma ve not dökümlerinin asılları veya noter onaylı kopyaları isteniyor; noter yerine çalıştığımız kurum veya mezun olduğumuz üniversite tarafından onaylansalar olur mu? Hayır. İstenilen belgelerin yalnızca aslı veya noter onaylı kopyaları kabul edilmektedir. Soru 30 Cevap 30 Özel sektör için kurumdan alınması gereken Çalışma Belgesi nde sigorta numarasının belirtilmesi gerekmekte midir? Hayır. Çalışma Belgesi adayın hali hazırda özel sektörde çalıştığını gösteren resmi belgedir.

6 Soru 31 Cevap 31 Çalışma Belgesi ile birlikte firmanın imza sirküleri, ticaret odası kayıt belgesi veya vergi levhasının da verilmesi gerekli mi? Hayır. Aday bizzat o işyerinin sahibi olmadığı sürece firmanın imza sirküleri, ticaret odası kayıt belgesi veya vergi levhasının verilmesi şart değildir; Çalışma Belgesi başvuru için yeterlidir. Soru 32 Cevap 32 Halen çalışmakta olduğu firmadan aldığı Çalışma Belgesi ile başvuru yapan adayların başvuru tarihi sonrasındaki Kurum değişikliği bursa hak kazanma konusunda engel teşkil eder mi? Hayır, başvuru sonrasındaki Kurum değişiklikleri Burs almaya engel teşkil etmez, ancak bu tür değişikliklerin en kısa sürede Jean Monnet Yerleştirme Ajansına bildirilmesi gerekmektedir. Soru 33 Cevap 33 Kamu kurumlarından başvuracak adayların kurumlarından alması gereken Kurum Yazısı için Devlet Personel Başkanlığıyla yapılan yazışmalara gerek var mıdır? Hayır. Başvuru aşamasında Devlet Personel Başkanlığıyla herhangi bir yazışma yapılmamaktadır. Kamudan başvuranların sunacakları Kurum Yazısı, adayların kurumlarının bilgisi dahilinde bursa başvurulduğunu gösteren bir yazıdır. Kamu çalışanı bursiyerlerin görevlendirilmelerine ilişkin Devlet Personel Başkanlığı tarafından yapılan yazışmalar, bursa hak kazandıktan sonra yapılmaktadır. Soru 34 Cevap 34 Yurtdışındaki bir kurumda çalışıyorsak, bu kurumdan alacağımız Çalışma Belgesi ile bursa başvurabilir miyiz? Hayır. Jean Monnet Bursu hali hazırda Türkiye deki ya da merkezi Türkiye de bulunan kamu, özel sektör veya üniversitede çalışan kişilere açıktır. Soru 35 Cevap 35 Özel sektörde çalışan bir mimar/avukat olarak yalnızca Mimarlar Odası'ndan/ Baro dan kayıtlı olduğumla ilgili bir belge almam yeterli olur mu? Hayır. Özel sektörden başvuran adayların hali hazırda aktif olarak çalıştıklarını belgeleyen Çalışma Belgesi sunmaları gerekmektedir. Soru 36 Jean Monnet Burs başvurusunda özel sektörden başvuran adaylardan istenen Çalışma Belgesi için Ocak 2009 a ait çalışan bordro belgesi yeterli olabilir mi?

7 Cevap 36 Evet. Özel sektörden başvuran adayların hali hazırda çalıştıklarını belgelemek üzere Çalışma Belgesi sunmaları istenmektedir ve Ocak 2009 a ait çalışan bordro belgesi bu çerçevede değerlendirilir. Soru 37 Cevap 37 Aldığımız sertifikaların da kopyalarını veya üniversite hocalarımızdan alınan referans mektuplarını göndermemiz gerekiyor mu? Hayır. Duyuruda istenen belgelerin dışındaki belgeler değerlendirme sürecinde dikkate alınmayacaktır. Soru 38 Cevap 38 Adayların Diploma ibraz edememeleri durumunda not çizelgesi (transkript) ile başvuru yapılabilir mi? Hayır. Mezun olmasına rağmen diploması olmayan adaylar ancak mezuniyet/çıkış belgesi ile başvuru yapabilirler. Sadece henüz mezun olmamış adaylardan diploma istenmemiştir. Diploma/mezuniyet/çıkış belgesi sunmayan diğer adayların başvuruları değerlendirmeye alınmayacaktır. Soru 39 Cevap 39 Doktora öğrencisiyim ama ilgili başlıkta 36 aydan fazla is tecrübem de bulunmakta. Bu durumda iş tecrübeme ait belge göndermem gerekir mi? Adayların başvuru sırasında sunmaları gereken belgeler başvurdukları sektöre ve seçtikleri başvuru kriterine göre değişmektedir. Duyurunun başvuru için gerekli belgeler bölümünde bu belgeler tek tek belirtilmektedir. Adayların başvuru yaparken ya istenilen not ortalamasına ya da başvuru yaptıkları çalışma alanında 36 ay iş deneyimine sahip olmaları gerekmektedir. Bu nedenle istenilen not ortalamasına sahipseniz ve bursa bu kriter çerçevesinde başvuruyorsanız ilgili başlıkta 36 ay iş tecrübeniz olduğunu gösteren bir belge sunmanız gerekmemektedir. Soru 40 Cevap 40 Lisans ve yüksek lisans mezuniyet belgelerim var ve halen doktora öğrencisiyim. Bu durumda şu anki öğrenci belgesini göndermem yeterli midir? Ayrıca lisans ve yüksek lisans mezuniyet belgelerini de istiyor musunuz? Hayır. Duyuruda da belirtirliği üzere lisans diploması/mezuniyet belgesi tüm mezun adayların, lisans not çizelgesi (transkript) ise tüm adayların sunması gereken zorunlu başvuru belgeleridir. Soru 41 Cevap 41 Kurum Yazısının matbu hali var mı, içeriği nasıl olmalı ve kim tarafından verilmelidir? Hayır. Kamudan başvuran adaylardan istenen Kurum Yazısının matbu bir formatı yoktur; adayın çalıştığı birimden veya personel ve idari konularla

8 ilgili birimden alacağı, Jean Monnet Bursuna kurumunun bilgisi dahilin de başvurduğunu belirten resmi bir yazıdır. Soru 42 Hâlihazırda avukatlık stajı yapmakta olanlar burs başvurusunda bulunabilirler mi? Cevap 42 Hayır. Duyuruda belirtildiği üzere stajyerler ve aday memurların başvuruları kişisel başvuru olarak değerlendirilecek ve kabul edilmeyecektir. Soru 43 Cevap 43 Burs başvuru formunu doldururken çalışma alanı olarak listede belirtilen başlıklardan hangisini seçtiğimizi belirtmemiz yeterli midir? Yoksa o konu başlığını daraltarak daha spesifik bir konu veya konuları çalışma alanı olarak belirtmeli miyiz? Başvuru formu doldurulurken çalışma alanı bölümüne duyuruda ilan edilen başlıklardan birini seçip yazmanız gerekmektedir. Söz konusu başlık altında spesifik bir konu belirtmeniz gerekmemektedir. Soru 44 Cevap 44 Başvuru formu Türkçe doldurulabilir mi? Hayır. Başvuru formu Türkçe doldurulamaz, AB resmi dillerinden birinde doldurulması gerekmektedir. Soru 45 Cevap 45 İngilizce form mu Türkçe form mu doldurulacak? İngilizce form doldurulmalıdır; Türkçe form sadece başvuru dili İngilizce olmayan adayları bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Soru 46 Cevap 46 Başvuru formu internet sayfasında pdf formatında bulunmaktadır; Word dokümanı olarak da var mıdır? Elle doldurmamızda bir sakınca var mı? Başvuru formu adresine word dokümanı olarak da yüklenmiştir. Formların elle doldurulmasında hiçbir sakınca yoktur. Soru 47 Cevap 47 Jean Monnet Burs Programı hangi ülkelerdeki üniversiteler için geçerlidir, örneğin İngiliz üniversiteleri bu kapsamda mıdır? Jean Monnet Burs Programı AB üyesi tüm ülkeleri kapsamaktadır. Bu nedenle İngiliz üniversiteleri de Program kapsamındadır. Soru 48 Burs başvurusuna paralel olarak, üniversitelere başvuru yapmak gerekli mi? Bir üniversiteden kabul almış olmak başvuru şartı mı?

9 Cevap 48 Adayların burs başvuru ve sınav sürecine paralel olarak AB üyesi ülkelerdeki üniversite veya eğitim kuruluşlarından çalışma alanları ile ilgili programlara kabul almaları beklenmektedir ancak bu, bursa başvuru şartı değildir. Soru 49 Cevap 49 Seçilecek üniversiteler konusunda bir kriter ya da kısıtlama var mı? Mevcut bir üniversite ve program listesi var mı? Seçilecek üniversitelerin saygınlıkları Jean Monnet Burs Programı açısından önemlidir. Ayrıca seçilecek programların adayların başvuru formunda belirttikleri çalışma alanı ve AB diliyle uyumlu olması gerekmektedir. Ancak Burs Programının adayları belli üniversite ve programlara yönlendiren özel bir listesi bulunmamaktadır. Adaylar yukarıda ifade edilen genel çerçeveye göre istedikleri programlara başvurabilir ve ihtiyaç duyduklarında Yerleştirme Ajansından üniversiteler ve programlar hakkında bilgi alabilirler. Soru 50 Cevap 50 Jean Monnet Bursunu almaya hak kazanan adaylar istedikleri programlara gidebilmekte midir, bu konuda kendilerine yardımcı olunmakta mıdır? Jean Monnet Bursuna hak kazanan adayların seçeceği programların başvuru formunda belirttikleri çalışma alanı ve AB diliyle uyumlu olması gerekmektedir ve Jean Monnet Yerleştirme Ajansı bu konuda kendilerine destek olmaktadır. Ancak, Jean Monnet Ortak Komitesi, bursların AB ülkelerine eşit düzeyde dağılımını sağlamak ve ilgili çalışma alanında olmasını garanti etmek amacıyla, yerleştirme konusunda nihai karar verme hakkını saklı tutar. Soru 51 Cevap 51 Jean Monnet Bursu kapsamında AB üyesi ülkelerdeki okul ve kurumlara bireyler kendileri mi başvuracak? Bu başvurular ne zaman yapılmalı? Evet. Jean Monnet Bursuna başvurmayı düşünüyorsanız, okulların başvuru tarihlerine bağlı olarak programlara en kısa sürede bireysel başvuru yapmanızı ve kabul mektuplarınızı toplamanızı öneriyoruz. Soru 52 Cevap 52 Hali hazırda asteğmen olarak askerliğini yapanlar askeriyede çalıştığı için kamu kurumu çalışanları statüsünde başvurabiliyor mu? Hayır. Hali hazırda askerlik görevi yapanlar (er, erbaş, asteğmen) kamu statüsünde başvuru yapamazlar. Soru 53 Erkek adaylar için, burs başvurusunda, askerlik hizmetlerinin yapıldığına veya tecil edildiğine ilişkin herhangi resmi bir belge ibraz etmeleri gerekli midir?

10 Cevap 53 Hayır. Ancak duyuruda da belirtildiği üzere erkek adayların askerlik görevlerini tamamlamış veya tecil ettirmiş olmaları gerekmektedir. Askerlik için bursun ertelenmesi söz konusu değildir. Bu durumdaki bursiyerlerin bursları iptal edilir. Soru 54 Cevap 54 KKTC Yakındoğu Üniversitesi veya Lefke Avrupa Üniversitesi öğrencisi Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları burs başvurusunda bulunabilir mi? Evet. KKTC deki üniversitelerde eğitim görenler Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmaları koşuluyla burs başvurusu yapabilirler. Soru 55 Cevap 55 Yabancı ülkede doğmuş olan ve sonradan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı alan çift vatandaşlı kişilerin, istenen okul belgelerindeki soyadı farklılığı burs başvurusuna engel midir? Hayır. Sonradan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı alan çift vatandaşlı kişiler, Türkiye Cumhuriyeti kimlikleri ile başvuru yapmaları ve belgelerindeki soyadı farklılığının nedenini belgelemeleri koşuluyla bursa başvurabilirler. Soru 56 Cevap 56 Hem öğrenci olan hem de özel sektör veya kamuda çalışan adaylar hangi sektörden başvuru yapabilirler? Aynı anda iki sektörden de başvuru yapma hakkına sahip adaylar, hangi sektörden başvuru yapacaklarını kendileri belirleyecektir. Ancak tercih edilecek sektörün gerektirdiği belgelerin tam olarak sunulması gerekmektedir. Soru 57 Cevap 57 Tarım Kredi Kooperatifleri, İhracatçı Birlikleri, Ticaret ve Sanayi Odaları, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları ve Türk Telekom A.Ş. den başvuran adaylar kamu çalışanı olarak mı, özel sektör çalışanı olarak mı başvurmalıdırlar? Tarım Kredi Kooperatifleri, Ticaret ve Sanayi Odaları, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları, Türk Telekom A.Ş. özel sektör olarak, İhracatçı Birlikleri ise kamu sektörü olarak değerlendirilmektedir. Adaylar hangi sektörden başvuracaklarını çalıştıkları kurumun yasal statüsü ve çalıştıkları kadro çerçevesinde belirlemeli ve ilgili belgeleri buna bağlı olarak sunmalıdırlar. Soru 58 Cevap dönemi için Üniversiteye bağlı Enstitü veya Merkezlerde bir yıllık lisansüstü programa devam etmekte olan adaylar üniversite sektöründen başvuru yapabilirler mi? Takip edilen lisansüstü programın niteliğine bağlıdır ve ancak söz, konusu lisansüstü program akademik derece (Mastır, Doktora derecesi) sağlıyorsa üniversite sektöründen başvuru yapılabilir.

11 Soru 59 Cevap 59 Daha önce AB üyesi ülkelerde farklı AB programları ile eğitim görmüş olmak Jean Monnet Bursu için bir avantaj sağlar mı? Hayır. Daha önce AB üyesi ülkelerde farklı AB programları ile eğitim görmüş olmanın bir avantajı ya da dezavantajı yoktur; önemli olan duyuruda belirtilen başvuru koşullarının eksiksiz karşılanmasıdır. Soru 60 Cevap 60 Jean Monnet Bursu her şeyi karşılayacak miktarda mıdır? Burs miktarı başarılı adaylara gidecekleri ülkede asgari bir yaşam düzeyi sağlayacak şekilde ve söz konusu ülkenin ilgili makamlarının görüşleri de alınarak yıllık olarak Jean Monnet Ortak Komitesi tarafından belirlenir. Burs ödeneği; eğitim, seyahat, konaklama, kitap, yeme-içme, ulaşım, banka transferleri, Eurozone üyesi olmayan ülkeler için kur farkı, vize, sağlık, yerel makamlara kayıt, sağlık sigortası, her türlü vergi ve benzeri masrafların karşılanmasını amaçlar. Soru 61 Cevap 61 Kabul almış olduğumuz programın ücretine ilişkin olarak bursun bir üst sınırı var mı, var ise yaklaşık olarak ne kadardır? Okul ücreti üst sınırı, burs ödeneği hesaplanırken Jean Monnet Ortak Komitesince belirlenir. Soru 62 Cevap yılında üniversiteden mezun olan ve hâlihazırda çalışmayan kişiler burs başvurusu yapabilirler mi? Hayır. Duyuruda sayılan gruplara girmeyen kişilerin başvuruları kişisel başvuru olarak değerlendirilecek ve kabul edilmeyecektir. Soru 63 Cevap 63 Bursu almaya hak kazanırsam, bursiyer olarak programım bittiğinde Türkiye'ye dönme zorunluluğum var mıdır? Bursiyerlerin, programlarının bitiminde Türkiye ye dönerek ilgili alanlarda çalışmaları beklenmektedir. Soru 64 Cevap 64 Hâlihazırda MBA yapanlar başvurabilir mi, Jean Monnet Bursu kapsamında MBA yapılabilir mi? Hayır, Jean Monnet Bursu kapsamında MBA yapılamaz. Ancak hâlihazırda Türkiye'de yüksek lisans yapanlar (MBA dâhil) Jean Monnet Bursuna başvurabilirler. Soru 65 Bursa daha önce başvurup kabul edilmemiş olmam/ yazılı-sözlü sınava katılamamış olmam/ hak kazandığım halde istediğim üniversitenin

12 programına kabul alamamış olmam nedeniyle bursu kullanamaz isem, seneye tekrar başvurabilir miyim? Cevap 65 Evet. Jean Monnet bursuna başvuru sınırı yoktur. Sadece Jean Monnet Bursunu kullanmış olanlar tekrar başvuru hakkına sahip değillerdir. Soru 66 Cevap 66 Jean Monnet Bursu karşılıklı mıdır? Hayır. Jean Monnet Bursu karşılıksızdır. Soru 67 Cevap 67 Uzun süre kamu sektöründe çalışmakla birlikte şu an ücretsiz izinde olanlar bursa başvurabilirler mi? Evet. Kadrosu bir kamu kurumunda saklı olan ve ücretsiz izin hakkı kullananlar burs başvurusu yapabilirler. Soru 68 Cevap 68 Kamudan başvuran adaylar bursa hak kazandığında kurumlarından maaş almaya devam edecekler mi? Kamudan başvuran adayların nasıl görevlendirilecekleri çalıştıkları kurumun yetkisindedir. Soru 69 Sözlü sınav tarihi olarak Mayıs 2009 tarihleri belirlenmiştir. Kamu sektöründe çalışan adayların belirtilen tarihlerde yurtiçi ve/veya yurt dışında görevlendirilmiş olmaları durumunda sınavlarının ertelenmesi mümkün müdür? Cevap 69 Duyuruda belirtilen sınav tarihleri öngörülen tarihlerdir ve zorunlu bir gerekçe olmadığı takdirde bu tarihlerde değişiklik yapılmayacaktır. Ancak kesin sınav tarihleri sınav tarihinden önce ayrı bir duyuru ile yine aynı internet sitelerinde yayınlanacaktır. Soru 70 Cevap 70 Doktora tez çalışmamla ilgili araştırma yapmak üzere bursa başvurmak istiyorum; araştırma yapacağım süre nasıl belirleniyor? Burs süresi en az 3 (üç) ay, en fazla 12 (on iki) aydır. Bitim tarihi 31 Ekim 2010 u geçmemesi koşuluyla süreyi belirlemek adaya ve seçeceği programa bağlıdır. Soru 71 Cevap 71 Kısa süreli sertifika programları da burs kapsamında değerlendiriliyor mu? Evet. Jean Monnet Burs Programı kapsamında süresi en az 3 (üç) ay en fazla 12 (on iki) ay olmak koşuluyla kısa süreli sertifika programları da desteklenmektedir.

13 Soru 72 Cevap 72 Bir yıllık programa başvurup daha sonra çeşitli sebeplerle (iş yoğunluğu, sağlık vs.) kısa süreli programa geçiş yapılabilir mi? Hayır. Aday bursa hak kazanıp, ilgili programa yerleştirildikten sonra program içeriği ve süresinde değişiklik yapılamamaktadır. Soru 73 Cevap 73 Kamu sektöründen bursiyerlere verilen burs miktarı ile diğer sektördeki bursiyerlere verilen burs miktarı arasında bir fark var mı? Hayır. Sektörlere yönelik farklı bir uygulama söz konusu değildir. Soru 74 Cevap 74 Adayların seçecekleri çalışma alanları, geçmiş iş deneyimleri ve/veya mezun oldukları bölümle uyumlu olmak zorunda mıdır? Hayır. Başvuru koşullarını yerine getiren adaylar duyuruda ilan edilen çalışma alanlarından herhangi birini seçebilirler. Ancak minimum not ortalaması kriterini karşılamayan ve 36 ay iş tecrübesi kriteri üzerinden başvuran adayların iş tecrübelerinin, başvurdukları çalışma alanında olması gerekmektedir. Soru 75 Cevap ay iş deneyimi kriterinden başvuracak adayların mevcut iş deneyimlerinin hangi çalışma alanı ile uyumlu olduğu nasıl anlaşılır? Adayların mevcut iş deneyimlerinin hangi çalışma alanı ile uyumlu olduğu kendileri tarafından belirlenir ve tüm adaylar başvuru için gerekli koşulları sağlamak için ilgili belgeleri sunmakla yükümlüdür. Soru 76 Cevap 76 AB Müktesebat başlıklarından olan "Bilgi Toplumu ve Medya" konusu ilan edilen çalışma alanları arasında bulunmamaktadır. Bu çerçevede bilgi toplumu ve iletişim alanlarında çalışacak adayların hangi alandan bursa başvurması gerekmektedir? AB Müktesebat başlıklarından olan "Bilgi Toplumu ve Medya" konusu AB'nin telekomünikasyon politikası üzerinedir ve Jean Monnet Bursu kapsamında adayların bu konuyu çalışması desteklenmektedir. Ancak çalışma alanı olarak "Bilgi Toplumu ve Medya" ifadesinin kullanılması adayların yanılmasına ve müktesebat kapsamı dışında, basın-yayın ve iletişim gibi farklı alanlarda çalışma yapmak istemelerine neden olmaktadır. Bu nedenle, adayların konunun içeriğine ilişkin olarak farklı bir izlenim edinmesini önlemek amacıyla "Telekomünikasyon Politikası" ifadesi kullanılmıştır. Soru 77 3 ay ile 6 ay arasındaki programlardan birine gidilirse en geç başlama ve en geç bitiş tarihleri ne olmalıdır?

14 Cevap 77 Program sürelerine, bitim tarihi 31 Ekim 2010 u geçmeyecek şekilde, bursiyerler karar verir. Soru 78 Cevap 78 Başvuru koşulları arasında bulunan "başvuru yapılan çalışma alanı ile ilgili en az 36 ay iş deneyimine sahip olmak" koşulu neleri içermektedir? Başvuru koşullarının ilgili maddesinde belirtilen "iş deneyimi" ifadesi profesyonel olarak, belli bir ücret karşılığında, belli bir sosyal güvenlik ağı kapsamında yapılan çalışmaları içermektedir. Söz konusu iş deneyiminin başvuru yapılan çalışma alanı ile doğrudan ilişkisinin olması gerekmektedir. Çalışma alanı ile ilgisi olmayan herhangi bir iş deneyimi, bahse konu 3 yıllık iş deneyimi kapsamında değerlendirilmeye alınmayacaktır. Soru 79 Cevap 79 3 aylık kısa çalışma programı Avrupa daki ilgili resmi kamu kurum ve kuruluşlarında mı yapılmaktadır? Yoksa üniversitelerde mi? Burs kapsamındaki çalışmalar AB üyesi ülkelerdeki eğitim ve/veya araştırma kurumlarında öğrenci statüsünde yapılmalıdır. Jean Monnet Burs Programı çalışma vizesi ile kamu ve özel sektörde yapılacak çalışmaları kapsamamaktadır. Soru 80 Cevap 80 Çalışma alanları için kota var mı? Hayır. Çalışma alanları için belirlenmiş bir kota yoktur. Soru 81 Cevap 81 Gidilecek üniversiteyi, ülkeyi, şehri siz mi belirliyorsunuz yoksa adayların seçme şansı olabiliyor mu? Gidilecek üniversiteyi, ülkeyi, şehri ve program tercihini adaylar belirler, ancak Jean Monnet Ortak Komitesi çalışma alanları ile uyumlu olmalarını sağlamak ve bursların AB ülkelerine eşit düzeyde dağılımını gözetmek amacıyla yerleştirme konusunda nihai karar verme hakkını saklı tutar. Soru 82 Cevap 82 Adayların seçecekleri çalışma alanları ile eğitim görmek istedikleri programın uyumlu olup olmadığı nasıl anlaşılır? Yanlış seçilen konu başlığı burs için elenme nedeni olabilir mi? Çalışma alanının belirlemesi tamamen adayların sorumluluğundadır. Gitmek istediği programa göre uygun çalışma alanını belirlemek adayın yükümlülüğüdür. Ancak seçilen çalışma alanının duyuruda ilan edilen AB Müktesebat başlıkları kapsamında olması gerekmektedir. Ayrıca hem yazılı hem de sözlü sınavda adayın seçtiği çalışma alanıyla ilgili bilgisi değerlendirilebilecektir. Bu nedenle çalışma alanı belirlenirken alanın içeriğine dikkat edilmesinde fayda vardır.

15 Soru 83 Cevap 83 Bazı çalışma alanları çok spesifik ve o konu üzerine yüksek lisans programı bulunmamakta, bu durumda çalışma alanı ile ilgili bir ders veya derslerin bulunduğu programlara gidilebilir mi? Adaylar çalışma alanlarını kendileri belirlemekle yükümlüdür. Seçilen çalışma alanı ile gidilecek programın doğrudan aynı ismi taşıması gerekmemektedir. Adayın seçtiği çalışma alanı ile gitmek istediği programın uyumu seçilen alanın niteliğine ve gidilecek program kapsamındaki derslere göre belirlenmektedir. Soru 84 Cevap 84 Tez konusunda katı sınırlamalar getiriliyor mu? Seçilen başlık altında yazılacak tez konusunda daha sonra yapılacak değişiklikler açısından esneklik tanınıyor mu? Jean Monnet Burs Programı çerçevesinde takip edilecek programların ve yazılacak tezlerin duyuruda ilan edilen AB müktesebat başlıklarıyla ilgili olması gerekmektedir. Adaylar bursa başvururken seçtikleri çalışma alanını daha sonra değiştiremezler. Soru 85 Cevap 8 Mütercim Tercümanlık, Dil Bilimi (Linguistik) veya Edebiyat Bölümlerinden mezun olan adayların, bursa başvurabilmek için bu yıl ilan edilen çalışma alanlarından birinde kaç yıldır çalışıyor olması gerekir? Mütercim Tercümanlık, Dil Bilimi (Linguistik) ve Edebiyat Bölümlerinden mezun olan adayların bu yıl açıklanmış çalışma alanlarından herhangi biri ile ilgili en az 36 ay iş deneyimine sahip olmaları gerekmektedir. Soru 86 Cevap 86 Soru 87 Cevap 87 Mühendislik fakültesi mezunları ve özellikle ziraat mühendisleri Jean Monnet Bursuna başvurabilirler mi? Evet. Mühendislik fakültesi mezunları da açıklanmış olan çalışma alanları arasından seçecekleri bir konuda, yüksek lisans eğitimi yapmak üzere bursa başvurabilirler. Öğretmenler Jean Monnet Bursuna başvurabilir mi? Evet. Eğitim Fakültesi mezunları bursa başvurabilirler. Ancak adayların açıklanmış olan çalışma alanları arasından seçecekleri bir konuda, yüksek lisans eğitimi yapacağı dikkate alındığında, öğretmen adayların çalışma alanlarını belirlerken belli bir birikime sahip oldukları alanlara yönelmesinde fayda vardır. Soru 88 Cevap 88 Birden fazla çalışma alanı seçilebilir mi? Hayır. Adaylar duyurularda belirtilen çalışma alanlarından sadece bir tanesini seçmek durumundadır. Adaylara gerek yazılı gerek sözlü sınavda

16 seçtikleri çalışma alanı ile ilgili sorular sorulabilecek ve bursa hak kazanan adaylar sadece çalışma alanları ile ilgili bir programa gidebileceklerdir. Soru 89 Cevap 89 İlan edilen çalışma alanları dışında bir alanda burs verilmekte midir, başka bir alandan başvuru yapılabilir mi? Hayır. Sadece ilan edilen çalışma alanlarında burs verilmektedir, başka bir alandan başvuru yapılamaz. Soru 90 Cevap 90 Sözlü ve yazılı sınav için verilen tarihler kesin midir? Hayır. Duyuruda da belirtildiği gibi söz konusu tarihler öngörülen tarihlerdir. Soru 91 Cevap 91 Soru 92 Cevap 92 Kadrosuz olarak projede çalışan ancak asistan olmayan doktora öğrencilerinin kurum yazısı sunmaları gereklimidir? Hayır. Üniversitede kadrolu asistan olmayan doktora öğrencilerinin kurum yazısı sunmalarına gerek yoktur. Halihazırda üniversitede asistan olarak çalışan ancak değerlendirme sürecinde sözleşmesi sona erecek olan adaylar başvuru yapabilirler mi? Evet başvurabilirler. Adayların başvuru aşamasındaki durumları esastır. Soru 93 Cevap 93 Jean Monnet Burs Programı kapsamında farklı ülkelerdeki üniversitelere kabul için başvuru yapılabilir mi? Evet. Başvuru sırasında aday tarafından seçilen AB diline sadık kalınması koşuluyla, AB üyesi tüm ülkelerdeki eğitim kurumlarına kabul almak üzere başvuruda bulunulabilir. Soru 94 Cevap 94 Doktora programının bir bölümü olarak yapılacak çalışma planının bir örneği var mı? Hayır. Jean Monnet Burs Programı başvurularında herhangi bir çalışma planı istenmemektedir.

AVRUPA BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ, MERKEZİ FİNANS VE İHALE BİRİMİ, AVRUPA KOMİSYONU TÜRKİYE DELEGASYONU

AVRUPA BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ, MERKEZİ FİNANS VE İHALE BİRİMİ, AVRUPA KOMİSYONU TÜRKİYE DELEGASYONU Continuation of the Jean Monnet Scholarship Programme AVRUPA BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ, MERKEZİ FİNANS VE İHALE BİRİMİ, AVRUPA KOMİSYONU TÜRKİYE DELEGASYONU 2011-2012 AKADEMİK YILI JEAN MONNET BURSLARI

Detaylı

2011 2012 AKADEMİK YILI JEAN MONNET BURSLARI

2011 2012 AKADEMİK YILI JEAN MONNET BURSLARI 2011 2012 AKADEMİK YILI JEAN MONNET BURSLARI Başvuruların son teslim tarihi 8 Şubat 2011 olacak şekilde, 12 Kasım 2010 tarihinde MFİB tarafından yayınlanan Başvuru Çağrısı SIKÇA SORULAN SORULAR VE CEVAPLARI

Detaylı

2013 2014 AKADEMİK YILI JEAN MONNET BURSLARI

2013 2014 AKADEMİK YILI JEAN MONNET BURSLARI Başvuruların son teslim tarihi 19 Kasım 2012 olacak şekilde, 2 Ağustos 2012 tarihinde Not: Bu Programa ilişkin sorulan soruların birçoğu, Burs Başvuruları için yayınlanan Duyuru nun dikkatli bir şekilde

Detaylı

T.C. ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜNDEN

T.C. ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜNDEN T.C. ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜNDEN Enstitümüz Lisansüstü Öğretim Programlarına 2012 2013 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Dönemi için öğrenci alınacaktır. Öğrenci alınacak

Detaylı

KONYA GIDA VE TARIM ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ YÜKSEK LİSANS PROGRAMLARI BAŞVURU DUYURUSU

KONYA GIDA VE TARIM ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ YÜKSEK LİSANS PROGRAMLARI BAŞVURU DUYURUSU KONYA GIDA VE TARIM ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ YÜKSEK LİSANS PROGRAMLARI BAŞVURU DUYURUSU İÇERİK 1 Genel Hususlar... 2 2 Programları için Başvuru Şartları ve Özel Hususlar... 2.1 Biyoteknoloji

Detaylı

KONYA GIDA VE TARIM ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ YÜKSEK LİSANS PROGRAMLARI BAŞVURU DUYURUSU

KONYA GIDA VE TARIM ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ YÜKSEK LİSANS PROGRAMLARI BAŞVURU DUYURUSU KONYA GIDA VE TARIM ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ YÜKSEK LİSANS PROGRAMLARI BAŞVURU DUYURUSU İÇERİK 1 Genel Hususlar... 2 2 Enstitü Programları için Başvuru Şartları ve Özel Hususlar... 5 2.1 (Biyoteknoloji)...

Detaylı

CHEVENING LİSANSÜSTÜ BURSLARI. Eğitim ve Kurumsal Yapılanma Başkanlığı

CHEVENING LİSANSÜSTÜ BURSLARI. Eğitim ve Kurumsal Yapılanma Başkanlığı CHEVENING LİSANSÜSTÜ BURSLARI 1 Chevening Nedir? İngiltere de öğrenim görmek isteyen uluslararası lisansüstü öğrencilere finansman sağlayan prestijli bir ödül programı. Dışişleri ve Commonwealth Bakanlığı

Detaylı

KONYA GIDA VE TARIM ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ YÜKSEK LİSANS PROGRAMLARI BAŞVURU DUYURUSU

KONYA GIDA VE TARIM ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ YÜKSEK LİSANS PROGRAMLARI BAŞVURU DUYURUSU KONYA GIDA VE TARIM ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ YÜKSEK LİSANS PROGRAMLARI BAŞVURU DUYURUSU İÇERİK 1 Genel Hususlar... 2-4 2 Programları için Başvuru Şartları ve Özel Hususlar... 5 2.1 Ana Bilim

Detaylı

KONYA GIDA VE TARIM ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ YÜKSEK LİSANS PROGRAMLARI BAŞVURU DUYURUSU

KONYA GIDA VE TARIM ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ YÜKSEK LİSANS PROGRAMLARI BAŞVURU DUYURUSU KONYA GIDA VE TARIM ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ YÜKSEK LİSANS PROGRAMLARI BAŞVURU DUYURUSU İÇERİK 1 Genel Hususlar... 2 2, Uluslararası Ticaret ve İşletmecilik için Başvuru Şartları ve Özel

Detaylı

TÜRK-ALMAN ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ Eğitim -Öğretim Yılı Kültürlerarası Yönetim Tezli Yüksek Lisans Programı

TÜRK-ALMAN ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ Eğitim -Öğretim Yılı Kültürlerarası Yönetim Tezli Yüksek Lisans Programı TÜRK-ALMAN ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ 2018-2019 Eğitim -Öğretim Yılı Kültürlerarası Yönetim Tezli Yüksek Lisans Programı Başvuru İçin Gerekli Belgeler, Kontenjanlar, Başvuru Koşulları, Önemli

Detaylı

2015-2016 AKADEMİK YILI GÜZ DÖNEMİ NDE SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜNÜN AŞAĞIDA BELİRTİLEN LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARINA ÖĞRENCİ ALINACAKTIR.

2015-2016 AKADEMİK YILI GÜZ DÖNEMİ NDE SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜNÜN AŞAĞIDA BELİRTİLEN LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARINA ÖĞRENCİ ALINACAKTIR. 2015-2016 AKADEMİK YILI GÜZ DÖNEMİ NDE SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜNÜN AŞAĞIDA BELİRTİLEN LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARINA ÖĞRENCİ ALINACAKTIR. Anabilim Dalı ve Programın Adı Amerikan Kültürü ve Edebiyatı Tezli/Tezsiz

Detaylı

2015-2016 AKADEMİK YILI BAHAR DÖNEMİ NDE SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜNÜN AŞAĞIDA BELİRTİLEN LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARINA ÖĞRENCİ ALINACAKTIR.

2015-2016 AKADEMİK YILI BAHAR DÖNEMİ NDE SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜNÜN AŞAĞIDA BELİRTİLEN LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARINA ÖĞRENCİ ALINACAKTIR. 2015-2016 AKADEMİK YILI BAHAR DÖNEMİ NDE SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜNÜN AŞAĞIDA BELİRTİLEN LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARINA ÖĞRENCİ ALINACAKTIR. Anabilim Dalı ve Programın Adı Amerikan Kültürü ve Edebiyatı Tezli/Tezsiz

Detaylı

ANADOLU ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ 100/2000 YÖK DOKTORA BURSU BAŞVURUSU

ANADOLU ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ 100/2000 YÖK DOKTORA BURSU BAŞVURUSU ANADOLU ÜNİVERSİTESİ 2018 2019 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ 100/2000 YÖK DOKTORA BURSU BAŞVURUSU 100/2000 YÖK Doktora Bursu kapsamında aşağıda listelenen Doktora Programları ve konular için belirtilen

Detaylı

AKADEMİK YILI BAHAR DÖNEMİ NDE SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜNÜN AŞAĞIDA BELİRTİLEN LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARINA ÖĞRENCİ ALINACAKTIR.

AKADEMİK YILI BAHAR DÖNEMİ NDE SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜNÜN AŞAĞIDA BELİRTİLEN LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARINA ÖĞRENCİ ALINACAKTIR. 2016-2017 AKADEMİK YILI BAHAR DÖNEMİ NDE SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜNÜN AŞAĞIDA BELİRTİLEN LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARINA ÖĞRENCİ ALINACAKTIR. Anabilim Dalı ve Programın Adı Amerikan Kültürü ve Edebiyatı Tezli/Tezsiz

Detaylı

KONYA GIDA VE TARIM ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ YÜKSEK LİSANS PROGRAMLARI BAŞVURU DUYURUSU

KONYA GIDA VE TARIM ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ YÜKSEK LİSANS PROGRAMLARI BAŞVURU DUYURUSU KONYA GIDA VE TARIM ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ YÜKSEK LİSANS PROGRAMLARI BAŞVURU DUYURUSU İÇERİK 1 Genel Hususlar... 2-4 2, Uluslararası Ticaret ve İşletmecilik için Başvuru Şartları ve Özel

Detaylı

KARMA HAYVAN YEMİ, HARUP ÜRÜNÜ VE LP GAZ ÜRETİM VE PAZARLAMA KOOPERATİFİ (BİNBOĞA) LTD MÜNHAL KILAVUZU

KARMA HAYVAN YEMİ, HARUP ÜRÜNÜ VE LP GAZ ÜRETİM VE PAZARLAMA KOOPERATİFİ (BİNBOĞA) LTD MÜNHAL KILAVUZU KARMA HAYVAN YEMİ, HARUP ÜRÜNÜ VE LP GAZ ÜRETİM VE PAZARLAMA KOOPERATİFİ (BİNBOĞA) LTD MÜNHAL KILAVUZU KARMA HAYVAN YEMİ, HARUP ÜRÜNÜ VE LP GAZ ÜRETİM VE PAZARLAMA KOOPERATİFİ (BİNBOĞA)LTD. Kooperatifimizde

Detaylı

2013/14 AKADEMİK YILI İÇİN KIBRIS TÜRK TOPLUMUNA YÖNELİK BURS PROGRAMI

2013/14 AKADEMİK YILI İÇİN KIBRIS TÜRK TOPLUMUNA YÖNELİK BURS PROGRAMI 2013/14 AKADEMİK YILI İÇİN KIBRIS TÜRK TOPLUMUNA YÖNELİK BURS PROGRAMI Başvuru rehberinin 5. Maddesi doğrultusunda 28 Nisan 2014 e kadar gelen AÇIKLAMA TALEPLERİ No. Soru Cevap 27 Bir öğrenci şu anda yurt

Detaylı

KONYA GIDA VE TARIM ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ YÜKSEK LİSANS PROGRAMLARI BAŞVURU DUYURUSU

KONYA GIDA VE TARIM ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ YÜKSEK LİSANS PROGRAMLARI BAŞVURU DUYURUSU KONYA GIDA VE TARIM ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ YÜKSEK LİSANS PROGRAMLARI BAŞVURU DUYURUSU İÇERİK 1 Genel Hususlar... 2 2 Programları için Başvuru Şartları ve Özel Hususlar... 2.1 Biyoteknoloji

Detaylı

2012-2013 AKADEMİK YILI JEAN MONNET BURS BAŞVURULARI BAŞLAMIŞTIR

2012-2013 AKADEMİK YILI JEAN MONNET BURS BAŞVURULARI BAŞLAMIŞTIR 2012-2013 AKADEMİK YILI JEAN MONNET BURS BAŞVURULARI BAŞLAMIŞTIR Jean Monnet Burs Programı 2012-2013 Akademik Yılı Jean Monnet Burs Programı kapsamında 100 kişiye burs verilmesi öngörülmektedir. Kontenjana

Detaylı

-T.C. MERSİN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ SOSYAL BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ

-T.C. MERSİN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ SOSYAL BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ -T.C. MERSİN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ SOSYAL BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ Mersin Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsüne 2014-2015 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılı nda aşağıda belirtilen Ana Bilim Dallarına

Detaylı

T.C. ERCİYES ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ LİSANSÜSTÜ PROGRAMLAR ve KONTENJANLARI

T.C. ERCİYES ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ LİSANSÜSTÜ PROGRAMLAR ve KONTENJANLARI T.C. ERCİYES ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2018-2019 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ LİSANSÜSTÜ PROGRAMLAR ve KONTENJANLARI ANABİLİM KONTENJANLAR DALLARI MATEMATİK VE ALES TEZLİ FEN BİLİMLERİ

Detaylı

MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ LİSANSÜSTÜ (DOKTORA, TEZLİ/TEZSİZ YÜKSEK LİSANS) PROGRAM İLANI

MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ LİSANSÜSTÜ (DOKTORA, TEZLİ/TEZSİZ YÜKSEK LİSANS) PROGRAM İLANI MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ ÜSTÜ (DOKTORA, / ) PROGRAM İLANI 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI İÇİN; BAŞVURU TARİHLERİ: 04-08 Ocak 2016 tarihleri arasında Enstitüye

Detaylı

T.C. ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜNDEN

T.C. ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜNDEN T.C. ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜNDEN Enstitümüz Lisansüstü Öğretim Programlarına 2012 2013 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Dönemi için öğrenci alınacaktır. Öğrenci alınacak

Detaylı

DRC. UNVAN ALES. Öğr.Gör. (Arş.Gör kadrosu karşılık gösterilerek atama yapılacaktır) Yüksek Lisans yapmış olmak Torul MYO/Hukuk Bölümü/ Adalet Pr.

DRC. UNVAN ALES. Öğr.Gör. (Arş.Gör kadrosu karşılık gösterilerek atama yapılacaktır) Yüksek Lisans yapmış olmak Torul MYO/Hukuk Bölümü/ Adalet Pr. Gümüşhane Üniversitesi Rektörlüğünden: DÜZELTME İLANI 25 Mart 2019 tarihli ve 30725 sayılı Resmi Gazetede aslına uygun olarak yayımlanan ilanımızda Üniversitemiz aşağıda belirtilen birimleri için ilan

Detaylı

AKADEMİK YILI GÜZ DÖNEMİ NDE SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜNÜN AŞAĞIDA BELİRTİLEN LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARINA ÖĞRENCİ ALINACAKTIR.

AKADEMİK YILI GÜZ DÖNEMİ NDE SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜNÜN AŞAĞIDA BELİRTİLEN LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARINA ÖĞRENCİ ALINACAKTIR. 2017-2018 AKADEMİK YILI GÜZ DÖNEMİ NDE SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜNÜN AŞAĞIDA BELİRTİLEN LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARINA ÖĞRENCİ ALINACAKTIR. Anabilim Dalı ve Programın Adı Amerikan Kültürü ve Edebiyatı Tezli/Tezsiz

Detaylı

SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILINDA AŞAĞIDAKİ LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARINA SINAVLA ÖĞRENCİ ALINACAKTIR

SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILINDA AŞAĞIDAKİ LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARINA SINAVLA ÖĞRENCİ ALINACAKTIR 208-209 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILINDA AŞAĞIDAKİ LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARINA SINAVLA ÖĞRENCİ ALINACAKTIR TEZLİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMLARI Anabilim Dalı (Program) Kontenjan ALES Puan Türü YDS/veya Eşdeğer

Detaylı

Program Özel Şartları ya da Türü. Eşdeğeri DOKTORA BAŞVURU, KAYIT VE SINAV TARİHLERİ

Program Özel Şartları ya da Türü. Eşdeğeri DOKTORA BAŞVURU, KAYIT VE SINAV TARİHLERİ İZMİR KÂTİP ÇELEBİ ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ 2018-2019 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI DOKTORA ÖĞRENCİ ALIMI, KONTENJANLAR VE BAŞVURU KOŞULLARI Yabancı ALES Sınav Tarihi ve Saati T.C. Yab.

Detaylı

AKADEMİK YILI BAHAR DÖNEMİ NDE SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜNÜN AŞAĞIDA BELİRTİLEN LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARINA ÖĞRENCİ ALINACAKTIR.

AKADEMİK YILI BAHAR DÖNEMİ NDE SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜNÜN AŞAĞIDA BELİRTİLEN LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARINA ÖĞRENCİ ALINACAKTIR. 2017-2018 AKADEMİK YILI BAHAR DÖNEMİ NDE SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜNÜN AŞAĞIDA BELİRTİLEN LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARINA ÖĞRENCİ ALINACAKTIR. Anabilim Dalı ve Programın Adı Amerikan Kültürü ve Edebiyatı Tezli/Tezsiz

Detaylı

T.C. UYRUKLU ALAN DIŞI ALAN

T.C. UYRUKLU ALAN DIŞI ALAN ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2013-2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI YÜKSEK LİSANS KONTENJANLARI TEZLİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMLARI ANABİLİM DALI Ortaöğretim Sosyal

Detaylı

TEZLİ YÜKSEK LİSANS BAŞVURU VE KABUL KOŞULLARI

TEZLİ YÜKSEK LİSANS BAŞVURU VE KABUL KOŞULLARI SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2012-2013 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI YÜKSEK LİSANS KONTENJANLARI VE KABUL KOŞULLARI TC YABANCI YATAY ALES PUAN ANABİLİM DALI UYRUKLU UYRUKLU GEÇİŞ TÜRÜ TIBBİ GENETİK ALAN

Detaylı

Ankara Müzik ve Güzel Sanatlar Üniversitesi Rektörlüğünden: ÖĞRETİM ÜYESİ ALIM İLANI Üniversitemiz birimlerine 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu ve

Ankara Müzik ve Güzel Sanatlar Üniversitesi Rektörlüğünden: ÖĞRETİM ÜYESİ ALIM İLANI Üniversitemiz birimlerine 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu ve Ankara Müzik ve Güzel Sanatlar Üniversitesi Rektörlüğünden: ÖĞRETİM ÜYESİ ALIM İLANI Üniversitemiz birimlerine 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu ve 657 Sayılı DMK 48. Maddesi hükümleri dâhilinde Üyesi alınacaktır.

Detaylı

-T.C. MERSİN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ SOSYAL BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ

-T.C. MERSİN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ SOSYAL BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ -T.C. MERSİN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ SOSYAL BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ Mersin Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsüne 2014-2015 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılı nda aşağıda belirtilen Ana Bilim Dallarına

Detaylı

GEREKLİ BELGELER. İstanbul Gelişim Üniversitesi, postadaki gecikme veya kaybolmalardan sorumlu değildir.

GEREKLİ BELGELER. İstanbul Gelişim Üniversitesi, postadaki gecikme veya kaybolmalardan sorumlu değildir. GEREKLİ BELGELER 1. Başvuru Formu internetten doldurulup çıktı alınacaktır. 2. Geçerli Sınav Sonucu: Başvuru için kullanılacak olan sınav sonucunun (YÖS, SAT, GCE vb.) aslı veya onaylı kopyası. 3. Lise

Detaylı

-T.C. MERSİN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ SOSYAL BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ

-T.C. MERSİN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ SOSYAL BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ -T.C. MERSİN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ SOSYAL BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ Mersin Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsüne 2015-2016 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılı nda aşağıda belirtilen Ana Bilim Dallarına

Detaylı

Erasmus öğrencisi olmak için Üniversitemiz, her yıl başvuru süresi belirlemektedir. Bu süre içerisinde öğrenciler Erasmus Ofisine başvuru yapmaktadır.

Erasmus öğrencisi olmak için Üniversitemiz, her yıl başvuru süresi belirlemektedir. Bu süre içerisinde öğrenciler Erasmus Ofisine başvuru yapmaktadır. Erasmus öğrencisi olmak için nasıl başvurabilirim? Erasmus öğrencisi olmak için Üniversitemiz, her yıl başvuru süresi belirlemektedir. Bu süre içerisinde öğrenciler Erasmus Ofisine başvuru yapmaktadır.

Detaylı

Sınav Tarihi ve Saati Dil YDS Anabilim Dalı. Puan. Program Özel Şartları ya da Türü. Eşdeğeri

Sınav Tarihi ve Saati Dil YDS Anabilim Dalı. Puan. Program Özel Şartları ya da Türü. Eşdeğeri İZMİR KÂTİP ÇELEBİ ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ 2017-2018 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI DOKTORA ÖĞRENCİ ALIMI, KONTENJANLAR VE BAŞVURU KOŞULLARI ALES Sınav Tarihi ve Saati T.C. Yab. Yatay

Detaylı

SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ TEZLİ YÜKSEK LİSANS YURT DIŞI KONTENJAN TEZSİZ YÜKSEK LİSANS YURT DIŞI KONTENJAN

SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ TEZLİ YÜKSEK LİSANS YURT DIŞI KONTENJAN TEZSİZ YÜKSEK LİSANS YURT DIŞI KONTENJAN BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN ***Üniversitemiz Sosyal Bilimler Enstitüsüne aşağıda isimleri yazılı anabilim dalları programlarına 2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılında Yüksek Lisans

Detaylı

TÜRK-ALMAN ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ 2015/2016 ÖĞRETİM YILI YÜKSEK LİSANS PROGRAMLARI ÖĞRETİME KABUL ŞARTLARI VE KONTENJAN

TÜRK-ALMAN ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ 2015/2016 ÖĞRETİM YILI YÜKSEK LİSANS PROGRAMLARI ÖĞRETİME KABUL ŞARTLARI VE KONTENJAN TÜRK-ALMAN ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ 2015/2016 ÖĞRETİM YILI YÜKSEK LİSANS PROGRAMLARI ÖĞRETİME KABUL ŞARTLARI VE KONTENJAN A BAŞVURU SÜRESİ Başvuru Süresi : 1 Haziran 2015 1 Temmuz 2015 Adres

Detaylı

Sınav Tarihi ve Saati Dil YDS Anabilim Dalı. Program Özel Şartları ya da Türü. Puan. Eşdeğeri

Sınav Tarihi ve Saati Dil YDS Anabilim Dalı. Program Özel Şartları ya da Türü. Puan. Eşdeğeri İZMİR KÂTİP ÇELEBİ ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ 2017-2018 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI DOKTORA ÖĞRENCİ ALIMI, KONTENJANLAR VE BAŞVURU KOŞULLARI ALES Sınav Tarihi ve Saati T.C. Yab. Yatay

Detaylı

Sınav Tarihi ve Saati Dil YDS Anabilim Dalı. Program Özel Şartları ya da Türü. Puan. Eşdeğeri

Sınav Tarihi ve Saati Dil YDS Anabilim Dalı. Program Özel Şartları ya da Türü. Puan. Eşdeğeri İZMİR KÂTİP ÇELEBİ ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ 2018-2019 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI DOKTORA ÖĞRENCİ ALIMI, KONTENJANLAR VE BAŞVURU KOŞULLARI ALES Sınav Tarihi ve Saati T.C. Yab. Yatay

Detaylı

YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ 2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI LİSANS PROGRAMLARINA KURUMLARARASI YATAY GEÇİŞ YOLUYLA ÖĞRENCİ KABULÜNE İLİŞKİN ESASLAR

YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ 2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI LİSANS PROGRAMLARINA KURUMLARARASI YATAY GEÇİŞ YOLUYLA ÖĞRENCİ KABULÜNE İLİŞKİN ESASLAR YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ 2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI LİSANS PROGRAMLARINA KURUMLARARASI YATAY GEÇİŞ YOLUYLA ÖĞRENCİ KABULÜNE İLİŞKİN ESASLAR Yükseköğretim Kurumlarında Önlisans ve Lisans Düzeyindeki

Detaylı

T.C. MERSİN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ SOSYAL BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ

T.C. MERSİN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ SOSYAL BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ T.C. MERSİN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ SOSYAL BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ Mersin Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsüne 2014-2015 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı nda aşağıda belirtilen Ana Bilim Dallarına

Detaylı

T.C. MARDİN ARTUKLU ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ NDEN

T.C. MARDİN ARTUKLU ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ NDEN T.C. MARDİN ARTUKLU ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ NDEN Mardin Artuklu Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü nün aşağıda belirtilen programlarına, 2016 2017 Öğretim Yılı Güz Yarıyılında

Detaylı

Avrupa Kolejinde verilen eğitimin genel özellikleri nelerdir? Avrupa Kolejinde hangi yüksek lisans programları yürütülmektedir?

Avrupa Kolejinde verilen eğitimin genel özellikleri nelerdir? Avrupa Kolejinde hangi yüksek lisans programları yürütülmektedir? TÜRKİYE CUMHURİYETİ AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI AVRUPA KOLEJİ YÜKSEK LİSANS BURS PROGRAMI SIKÇA SORULAN SORULAR Avrupa Kolejinde verilen eğitimin genel özellikleri nelerdir? Avrupa Koleji (College of Europe

Detaylı

FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ LİSANÜSTÜ PROGRAMLARA BAŞVURU TAKVİMİ

FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ LİSANÜSTÜ PROGRAMLARA BAŞVURU TAKVİMİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ LİSANÜSTÜ PROGRAMLARA BAŞVURU TAKVİMİ Başvuru ve Ön Kayıt : 11-15 Ocak 2016 Adaylar başvuru linki; http://oys.msgsu.edu.tr/fenbilimleri/basvuru/olustur üzerinden yapacakları başvuru

Detaylı

Fen Bilimleri Enstitüsü Bahar Yarıyılı Öğrenci Alım İlanı

Fen Bilimleri Enstitüsü Bahar Yarıyılı Öğrenci Alım İlanı Fen Bilimleri Enstitüsü 20182019 Bahar Yarıyılı Öğrenci Alım İlanı BAŞVURU TAKVİMİ 20182019 BAHAR YARIYILI ÖĞRENCİ ALIM AKTİVİTESİ Başlama Bitiş Online Başvuru ve Ön Kayıt Tarihleri 17 Aralık 2018 21 Aralık

Detaylı

T.C. ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜMÜDÜRLÜĞÜ

T.C. ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜMÜDÜRLÜĞÜ T.C. ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜMÜDÜRLÜĞÜ 2011-2012Öğretim Yılı Güz Yarıyılı için aşağıda belirtilen Bilim/Sanat Dallarına Tezli Yüksek Lisans ile Doktora öğrencisi alınacaktır. LİSANSÜSTÜ

Detaylı

T.C. GIDA, TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI BİLGİ İŞLEM DAİRESİ BAŞKANLIĞI SÖZLEŞMELİ PERSONEL ALIM İLANI

T.C. GIDA, TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI BİLGİ İŞLEM DAİRESİ BAŞKANLIĞI SÖZLEŞMELİ PERSONEL ALIM İLANI T.C. GIDA, TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI BİLGİ İŞLEM DAİRESİ BAŞKANLIĞI SÖZLEŞMELİ PERSONEL ALIM İLANI Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı nda 657 sayılı Devlet Memurları

Detaylı

2013-2014 EĞİTİM-ÖĞRETİM GÜZ YARIYILI LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİ ALIMI

2013-2014 EĞİTİM-ÖĞRETİM GÜZ YARIYILI LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİ ALIMI 2013-2014 EĞİTİM-ÖĞRETİM GÜZ YARIYILI LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİ ALIMI TÜRKİYE CUMHURİYETİ GİRESUN ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2013 2014 ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI LİSANSÜSTÜ KONTENJANLAR VE KOŞULLARI

Detaylı

T.C. HARRAN ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ

T.C. HARRAN ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ T.C. HARRAN ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ KARAR 2015/09/01: 2015 2016 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Döneminde, Enstitümüz Anabilim Dallarına alınacak Yüksek Lisans öğrenci kontenjanlarının

Detaylı

FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ Yönetim Kurulu Kararları

FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ Yönetim Kurulu Kararları FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ Yönetim Kurulu Kararları Toplantı Tarihi: 19.07.2018 Toplantı Sayısı : 31 Karar No:01 2018-2019 eğitim-öğretim yılı güz yarıyılı Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı nın 27.06.2018 tarihli

Detaylı

T.C ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürlüğü Güz Yarıyılı Anabilim Dalları-Lisansüstü Öğrenci Kontenjanları

T.C ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürlüğü Güz Yarıyılı Anabilim Dalları-Lisansüstü Öğrenci Kontenjanları ALES PUAN TÜRÜ T.C. Uyruklu ÜNİP * ALES PUANI MEZUNİYET NOT ORTALAMASI MÜLAKAT T.C 2017-2018 Güz Yarıyılı Anabilim Dalları-Lisansüstü Öğrenci Kontenjanları DEĞERLENDİRME % İlköğretim Anabilim Dalı/Temel

Detaylı

T.C CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ

T.C CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ T.C CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARA BAŞVURU KILAVUZU OCAK 2015 2014-2015 BAHAR DÖNEMİ LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARA ÖĞRENCİ

Detaylı

T.C. ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜNDEN

T.C. ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜNDEN T.C. ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜNDEN Enstitümüz Lisansüstü Öğretim Programlarına 2011 2012 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı için öğrenci alınacaktır. Öğrenci

Detaylı

Program Özel Şartları ya da Türü. Eşdeğeri

Program Özel Şartları ya da Türü. Eşdeğeri İZMİR KÂTİP ÇELEBİ ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ 2016-2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI DOKTORA ÖĞRENCİ ALIMI, KONTENJANLAR VE BAŞVURU KOŞULLARI Yabancı ALES Sınav Tarihi ve Saati T.C. Yab.

Detaylı

ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜNDEN

ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜNDEN ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜNDEN Enstitümüz Lisansüstü Öğretim Programlarına 2009 2010 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılı için öğrenci alınacaktır. Öğrenci alınacak

Detaylı

T.C. GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ PROGRAMALARA YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİ BAŞVURU, KABUL VE KAYIT YÖNERGESİ

T.C. GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ PROGRAMALARA YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİ BAŞVURU, KABUL VE KAYIT YÖNERGESİ T.C. GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ PROGRAMALARA YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİ BAŞVURU, KABUL VE KAYIT YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve Kısaltmalar Amaç MADDE 1 (1) Bu yönergenin

Detaylı

GENEL BİLGİ. ÖSYM tarafından merkezi olarak yapılan ALES** sınavından alınması gereken puanlar

GENEL BİLGİ. ÖSYM tarafından merkezi olarak yapılan ALES** sınavından alınması gereken puanlar GENEL BİLGİ Yüksek Lisans başvuruları için herhangi bir alanda lisans diplomasına sahip olmaya ek olarak aşağıdaki şartlar aranmaktadır. Doktora başvuruları için herhangi bir alanda lisans ve yüksek lisans

Detaylı

ENERJİ PİAYASASI DÜZENLEME KURUMU AVUKATLIK SINAV DUYURUSU

ENERJİ PİAYASASI DÜZENLEME KURUMU AVUKATLIK SINAV DUYURUSU ENERJİ PİAYASASI DÜZENLEME KURUMU AVUKATLIK SINAV DUYURUSU Enerji Piyasası Düzenleme Kurumunda boş bulunan 6 ncı dereceli 10 (on) Avukat kadrosu için giriş sınavı yapılacaktır. İ- SINAVA BAŞVURU ŞARTLARI

Detaylı

18.pdf/

18.pdf/ T.C. SAĞLIK BİLİMLERİ ÜNİVERSİTESİ GÜLHANE SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 100/2000 YÖK DOKTORA BURSLARI BAŞVURU KOŞULLARI VE KONTENJANLAR Üniversitemiz Gülhane Sağlık Bilimleri Enstitüsü ne Yükseköğretim Kurulu

Detaylı

T.C. MERSİN ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ

T.C. MERSİN ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ T.C. MÜDÜRLÜĞÜ Mersin Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsüne 2013-2014 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılında Aşağıda Belirtilen Anabilim Dallarına Yüksek Lisans ve Doktora Öğrencisi Alınacaktır. Anabilim/Bilim

Detaylı

T.C. BOZOK ÜNİVERSİTESİ Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürlüğü ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİ ALIM İLANI

T.C. BOZOK ÜNİVERSİTESİ Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürlüğü ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİ ALIM İLANI T.C. BOZOK ÜNİVERSİTESİ Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürlüğü 2016-2017 ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİ ALIM İLANI Kontenjanlar Anabilim Dalı T.C. Vatandaşı Yabancı Uyruklu 1/5 Biyoloji 7 - -

Detaylı

SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILINDA AŞAĞIDAKİ LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARINA SINAVLA ÖĞRENCİ ALINACAKTIR

SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILINDA AŞAĞIDAKİ LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARINA SINAVLA ÖĞRENCİ ALINACAKTIR SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ AŞAĞIDAKİ LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARINA SINAVLA ÖĞRENCİ ALINACAKTIR TEZLİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMLARI Puan Türü Başvuru için Gerekli Yabancı Dil YDS/ÜDS/ KPDS asgari Puan Türk Dili ve

Detaylı

YAKIN DOĞU ÜNİVERSİTESİ YATAY GEÇİŞ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM

YAKIN DOĞU ÜNİVERSİTESİ YATAY GEÇİŞ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM YAKIN DOĞU ÜNİVERSİTESİ YATAY GEÇİŞ YÖNETMELİĞİ Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar BİRİNCİ BÖLÜM Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı, Yakın Doğu Üniversitesi önlisans ve lisans programlarına yatay geçiş

Detaylı

T.C İZMİR KÂTİP ÇELEBİ ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI ÖĞRENCİ ALIMI, KONTENJAN VE BAŞVURU KOŞULLARI

T.C İZMİR KÂTİP ÇELEBİ ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI ÖĞRENCİ ALIMI, KONTENJAN VE BAŞVURU KOŞULLARI T.C İZMİR KÂTİP ÇELEBİ ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI ÖĞRENCİ ALIMI, KONTENJAN VE BAŞVURU KOŞULLARI ANABİLİM DALI SİYASET BİLİMİ VE KAMU YÖNETİMİ TÜRK

Detaylı

T.C. MERSİN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ

T.C. MERSİN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ T.C. MERSİN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ Mersin Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsüne 2013-2014 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılında aşağıda belirtilen Ana Bilim Dallarına

Detaylı

SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ TEZLİ YÜKSEK LİSANS YURT DIŞI KONTENJAN TEZSİZ YÜKSEK LİSANS YURT DIŞI KONTENJAN

SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ TEZLİ YÜKSEK LİSANS YURT DIŞI KONTENJAN TEZSİZ YÜKSEK LİSANS YURT DIŞI KONTENJAN BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN ***Üniversitemiz Sosyal Bilimler Enstitüsüne aşağıda isimleri yazılı anabilim dalları programlarına 2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılında Yüksek Lisans

Detaylı

GÜZ YARIYILI ÖĞRENCİ ALIM AKTİVİTESİ. Yüksek Lisans Online Başvuru ve Ön Kayıt Tarihleri 23 Temmuz Temmuz 2018

GÜZ YARIYILI ÖĞRENCİ ALIM AKTİVİTESİ. Yüksek Lisans Online Başvuru ve Ön Kayıt Tarihleri 23 Temmuz Temmuz 2018 ÖĞRENCİ ALIM AKTİVİTESİ 2018-2019 GÜZ YARIYILI Başlama Bitiş Yüksek Lisans Online Başvuru ve Ön Kayıt Tarihleri 23 Temmuz 2018 27 Temmuz 2018 Mülakat a Çağrılacak Adayların İlanı (İnşaat Mühendisliği)

Detaylı

FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI TEZLİ YÜKSEK LİSANS VE DOKTORA BAŞVURU İLANI TEZLİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMLARI

FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI TEZLİ YÜKSEK LİSANS VE DOKTORA BAŞVURU İLANI TEZLİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMLARI ANABİLİM DALLARI FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI TEZLİ YÜKSEK LİSANS VE DOKTORA BAŞVURU İLANI TEZLİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMLARI Kontenjan Ales Kontenjan DOKTORA PROGRAMLARI

Detaylı

T.C. MANİSA CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI YATAY GEÇİŞ KILAVUZU

T.C. MANİSA CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI YATAY GEÇİŞ KILAVUZU T.C. MANİSA CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI YATAY GEÇİŞ KILAVUZU İçindekiler YATAY GEÇİŞ KILAVUZU... 3 1. Yatay Geçiş Şekilleri... 3 2. Kurum içi yatay geçiş:... 3 5. Kurumlar

Detaylı

LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARA BAŞVURU KOŞULLARI KILAVUZU EĞİTİM- ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ

LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARA BAŞVURU KOŞULLARI KILAVUZU EĞİTİM- ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARA BAŞVURU KOŞULLARI KILAVUZU 2017-2018 EĞİTİM- ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ Başvuru Tarihleri: 08 Ocak 2018-17 Ocak 2018 Sınav Tarihleri: Bilim Sınavı ve Mülakat : 25 Ocak 2018 Perşembe

Detaylı

T.C. ERCİYES ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ YÖNETİM KURULU KARARLARI

T.C. ERCİYES ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ YÖNETİM KURULU KARARLARI T.C. ERCİYES ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ YÖNETİM KURULU KARARLARI Enstitü Yönetim Kurulu, Enstitü Müdürü Doç. Dr. Cevdet KIRPIK ın başkanlığında 20/04/2017 Perşembe günü saat:16.00 da toplanmış

Detaylı

ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜNDEN

ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜNDEN ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜNDEN Enstitümüz Lisansüstü Öğretim Programlarına 2010-2011 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılı için öğrenci alınacaktır. Öğrenci alınacak

Detaylı

TC GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM GÜZ YARIYILI

TC GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM GÜZ YARIYILI TC GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ 2017 2018 EĞİTİM-ÖĞRETİM GÜZ YARIYILI KONTENJANLAR, BAŞVURU ŞARTLARI, BAŞVURUYA ESAS TEŞKİL EDEN LİSANSÜSTÜ PROGRAMLAR Lisansüstü Programlara Başvuru

Detaylı

T.C. KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ. Açıklamaları dikkatle okuduktan sonra müracaatınızı yapınız.

T.C. KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ. Açıklamaları dikkatle okuduktan sonra müracaatınızı yapınız. T.C. KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ Açıklamaları dikkatle okuduktan sonra müracaatınızı yapınız. LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARA 2013-2014 BAHAR YARIYILI İÇİN ÖĞRENCİ ALIM İLANI VE BAŞVURU

Detaylı

FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARA BAŞVURU TAKVİMİ

FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARA BAŞVURU TAKVİMİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARA BAŞVURU TAKVİMİ Başvuru ve Ön Kayıt : 04-08 Haziran 2018 Adaylar ön kayıt için istenilen belgeleri Enstitümüze (09:00-12:00 ile 13:00-16:00 saatleri arasında)

Detaylı

ATILIM ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI ÖĞRENCİ KABULÜNE İLİŞKİN USUL VE ESASLAR YÖNERGESİ

ATILIM ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI ÖĞRENCİ KABULÜNE İLİŞKİN USUL VE ESASLAR YÖNERGESİ (21.03.2017 gün ve 04 sayılı Senato Kararı) ATILIM ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI ÖĞRENCİ KABULÜNE İLİŞKİN USUL VE ESASLAR YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1-(1) Bu yönergenin

Detaylı

SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILINDA LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARINA SINAVLA ÖĞRENCİ ALINACAKTIR

SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILINDA LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARINA SINAVLA ÖĞRENCİ ALINACAKTIR ANABİLİM DALLARI SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2017-2018 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILINDA LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARINA SINAVLA ÖĞRENCİ ALINACAKTIR TEZLİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMLARI ALES Asgari YDS/ÜDS/ KPDS/

Detaylı

İLKÖĞRETİM ANABİLİM DALI SINIF ÖĞRETMENLİĞİ DOKTORA PROGRAMI

İLKÖĞRETİM ANABİLİM DALI SINIF ÖĞRETMENLİĞİ DOKTORA PROGRAMI MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ ÜSTÜ (DOKTORA, TEZLİ/TEZSİZ ) PROGRAM İLANI 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI İÇİN; BAŞVURU TARİHLERİ: 06-10 Temmuz 2015 tarihleri arasında

Detaylı

AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI AVRUPA BİRLİĞİ TÜRKİYE DELEGASYONU MERKEZİ FİNANS VE İHALE BİRİMİ 2012-2013 AKADEMİK YILI JEAN MONNET BURS PROGRAMI DUYURUSU

AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI AVRUPA BİRLİĞİ TÜRKİYE DELEGASYONU MERKEZİ FİNANS VE İHALE BİRİMİ 2012-2013 AKADEMİK YILI JEAN MONNET BURS PROGRAMI DUYURUSU AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI AVRUPA BİRLİĞİ TÜRKİYE DELEGASYONU MERKEZİ FİNANS VE İHALE BİRİMİ 2012-2013 AKADEMİK YILI JEAN MONNET BURS PROGRAMI DUYURUSU Bursun amacı, kapsamı, burs süresi, bursun yürütülmesi,

Detaylı

Fulbright Eğitim Komisyonu www.fulbright.org.tr

Fulbright Eğitim Komisyonu www.fulbright.org.tr Fulbright Eğitim Komisyonu www.fulbright.org.tr Meltem Bilikmen Akademik Danışman advising@tr.net Fulbright Eğitim Komisyonu 150 den fazla ülkede Fulbright programları 1949 - ABD ve Türk hükümetleri arasında

Detaylı

FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARA BAŞVURU TAKVİMİ

FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARA BAŞVURU TAKVİMİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARA BAŞVURU TAKVİMİ Başvuru ve Ön Kayıt : 08-10 Ocak 2018 Giriş Sınavı Tarihi : 29-31 Ocak 2018 Adaylar ön kayıt için istenilen belgeleri Enstitümüze (09:00-12:00

Detaylı

TEZLİ YÜKSEK LİSANS VE DOKTORA PROGRAMLARININ ANABİLİM DALI BAZINDA ALES PUAN ÜRLERİ

TEZLİ YÜKSEK LİSANS VE DOKTORA PROGRAMLARININ ANABİLİM DALI BAZINDA ALES PUAN ÜRLERİ Not: Başvuru sürecinden sonra her ne sebeple olursa olsun adayın hatası, bilgi eksikliği vb. nedenlerle yapılan yanlış başvurular sonucunda başvuru yapan adayın işlemleri iptal edileceğinden adayın başvuru

Detaylı

b) Erkek adayların askerliğini yapmış veya en az 1 yıl tecil ettirmiş olması,

b) Erkek adayların askerliğini yapmış veya en az 1 yıl tecil ettirmiş olması, BİNGÖL VALİLİĞİNDEN KAMUOYUNA DUYURULUR 4/B SÖZLEŞMELİ PERSONEL ALIM İLANI İçişleri Bakanlığı Bingöl Valiliği emrinde çalıştırılmak üzere ekli listede unvanı ve adedi belirtilen Sözleşmeli Personel Pozisyonlarına

Detaylı

MALTEPE ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİ KABUL YÖNERGESİ

MALTEPE ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİ KABUL YÖNERGESİ MALTEPE ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİ KABUL YÖNERGESİ Amaç ve Kapsam MADDE 1- (1) Bu yönerge Maltepe Üniversitesi Lisansüstü Eğitim ve Öğretim Yönetmeliği uyarınca, Maltepe Üniversitesi

Detaylı

TOEFL PDS ÜDS IELTS CBT IBT PBT

TOEFL PDS ÜDS IELTS CBT IBT PBT 2012-2013 Eğitim - Öğretim Güz Yarıyılı Material Science and Mechanical Engineering (Malzeme Bilimi ve Makine Mühendisliği) Doktora (ingilizce) programının başvuruları başlamıştır. HANGİ PROGRAMLARDAN

Detaylı

GAZİ ÜNİVERSİTESİ GAZİ EĞİTİM FAKÜLTESİ

GAZİ ÜNİVERSİTESİ GAZİ EĞİTİM FAKÜLTESİ GAZİ ÜNİVERSİTESİ GAZİ EĞİTİM FAKÜLTESİ 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILINDA EĞİTİM GÖREN ÜNİVERSİTEMİZ ÖĞRENCİLERİ VE MEZUNLAR İÇİN (GAZİ ÜNİVERSİTESİ VE DİĞER ÜNİVERSİTELER) PEDAGOJİK FORMASYON EĞİTİMİ SERTİFİKA

Detaylı

T.C. DÜZCE ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARINA BAŞVURU KOŞULLARI KILAVUZU EĞİTİM- ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ

T.C. DÜZCE ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARINA BAŞVURU KOŞULLARI KILAVUZU EĞİTİM- ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ T.C. DÜZCE ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARINA BAŞVURU KOŞULLARI KILAVUZU 2016-2017 EĞİTİM- ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ Sevgili Adaylar, 2016-2017 eğitim-öğretim güz yarıyılında

Detaylı

SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI YÜKSEK LİSANS KONTENJANLARI VE KABUL KOŞULLARI

SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI YÜKSEK LİSANS KONTENJANLARI VE KABUL KOŞULLARI SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2013-2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI YÜKSEK LİSANS KONTENJANLARI VE KABUL KOŞULLARI TC YABANCI YATAY ALES ANABİLİM DALI UYRUKLU UYRUKLU GEÇİŞ PUAN TÜRÜ ALAN ALAN ALAN ALAN

Detaylı

T.C. ORDU ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ AKADEMİK YILI GÜZ YARIYILI LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİ KONTENJANLARI ve BAŞVURU KOŞULLARI

T.C. ORDU ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ AKADEMİK YILI GÜZ YARIYILI LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİ KONTENJANLARI ve BAŞVURU KOŞULLARI T.C. ORDU ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ 2016-2017 AKADEMİK YILI GÜZ YARIYILI LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİ KONTENJANLARI ve BAŞVURU KOŞULLARI PROGRAM KONTENJAN BAŞVURU KOŞULLARI VE AÇIKLAMALAR Sınıf Öğretmenliği

Detaylı

T.C. ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜNDEN

T.C. ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜNDEN T.C. ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜNDEN Enstitümüz Lisansüstü Öğretim Programlarına 2013 2014 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Dönemi için öğrenci alınacaktır. Öğrenci alınacak

Detaylı

Erzurum Teknik Üniversitesi Rektörlüğünden: Üniversitemizin aşağıda belirtilen birimlerine, tarihli Resmi Gazete de yayımlanan Genel Kadro

Erzurum Teknik Üniversitesi Rektörlüğünden: Üniversitemizin aşağıda belirtilen birimlerine, tarihli Resmi Gazete de yayımlanan Genel Kadro Erzurum Teknik Üniversitesi Rektörlüğünden: Üniversitemizin aşağıda belirtilen birimlerine, 10.07.2018 tarihli Resmi Gazete de yayımlanan Genel Kadro ve Usulü Hakkında 2 Sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi,

Detaylı

MALTEPE ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS PROGRAMLARI YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİ KABUL YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM

MALTEPE ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS PROGRAMLARI YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİ KABUL YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar Amaç MALTEPE ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS PROGRAMLARI YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİ KABUL YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM MADDE 1 - (1) Bu Yönergenin amacı, Maltepe Üniversitesi bünyesindeki

Detaylı

TEZLİ. LİSANS Ağaç İşleri Endüstri Mühendisliği Bilgisayar Mühendisliği lisans programı Bilgisayar Mühendisliği 10 -

TEZLİ. LİSANS Ağaç İşleri Endüstri Mühendisliği Bilgisayar Mühendisliği lisans programı Bilgisayar Mühendisliği 10 - FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2018 2019 BAHAR DÖNEMİ TEZLİ YÜKSEK LİSANS VE DOKTORA ÖĞRENCİ KONTENJANLARI VE MÜRACAAT ŞARTLARI Lisansüstü Programlara Başvurular : 07 Ocak 2019 16 Ocak 2019 Lisansüstü Öğretimi

Detaylı

AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI MERKEZİ FİNANS VE İHALE BİRİMİ AVRUPA BİRLİĞİ TÜRKİYE DELEGASYONU 2013-2014 AKADEMİK YILI JEAN MONNET BURS PROGRAMI DUYURUSU

AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI MERKEZİ FİNANS VE İHALE BİRİMİ AVRUPA BİRLİĞİ TÜRKİYE DELEGASYONU 2013-2014 AKADEMİK YILI JEAN MONNET BURS PROGRAMI DUYURUSU AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI MERKEZİ FİNANS VE İHALE BİRİMİ AVRUPA BİRLİĞİ TÜRKİYE DELEGASYONU 2013-2014 AKADEMİK YILI JEAN MONNET BURS PROGRAMI DUYURUSU Jean Monnet Burs Programının kapsamı, başvuru şartları

Detaylı

T.C ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ Fen Bilimleri Enstitüsü Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı Lisansüstü Programlara Öğrenci Alım İlanı

T.C ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ Fen Bilimleri Enstitüsü Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı Lisansüstü Programlara Öğrenci Alım İlanı T.C ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ Fen Bilimleri Enstitüsü 2017 2018 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı üstü Programlara Öğrenci Alım İlanı 2017-2018 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılında, Enstitümüzün aşağıda

Detaylı

T.C. GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ

T.C. GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ T.C. GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ 2017 2018 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI Lisansüstü Kontenjanları, Başvuru Şartları ve Başvuruya Esas Teşkil Eden Programlar Lisansüstü

Detaylı

ALES/YDS. Bölüm/Program/ Anabilim Dalı. Kadro Unvanı. Kadro. Eşdeğeri Puanı *Başvuracak adayların Diş Hekimliği Fakültesi mezunu. Fakülte/Yüksekokul

ALES/YDS. Bölüm/Program/ Anabilim Dalı. Kadro Unvanı. Kadro. Eşdeğeri Puanı *Başvuracak adayların Diş Hekimliği Fakültesi mezunu. Fakülte/Yüksekokul Yeditepe Üniversitesi Rektörlüğünden: Üniversitemize 547 sayılı Yükseköğretim Kanunu nun 3.Maddesi ile 09 Kasım 08 tarihli, 30590 sayılı Resmi Gazete de yayımlanan ve Dışındaki Elemanı Kadrolarına Yapılacak

Detaylı

2014-2015 ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ

2014-2015 ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ 2014-2015 ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ KONTENJAN ANABİLİM DALI YÜKSEK LISANS DOKTORA ALES Puan Türü Tezli Tezsiz ÇALIŞMA EKONOMİSİ VE ENDÜSTRİ İLİŞKİLERİ ÖZEL KOŞULLAR Endüstri İlişkileri

Detaylı

EĞİTİM PROGRAMLARI VE ÖĞRETİM YÜKSEK LİSANS ve PEDAGOJİK FORMASYON EĞİTİMİ PROGRAMINA BURSLU ÖĞRENCİLER ALINACAKTIR

EĞİTİM PROGRAMLARI VE ÖĞRETİM YÜKSEK LİSANS ve PEDAGOJİK FORMASYON EĞİTİMİ PROGRAMINA BURSLU ÖĞRENCİLER ALINACAKTIR EĞİTİM PROGRAMLARI VE ÖĞRETİM YÜKSEK LİSANS ve PEDAGOJİK FORMASYON EĞİTİMİ PROGRAMINA BURSLU ÖĞRENCİLER ALINACAKTIR ğ EĞİTİM PROGRAMLARI VE ÖĞRETİM YÜKSEK LİSANS ve PEDAGOJİK FORMASYON PROGRAMI NA (CITE)

Detaylı