Eğitimde fırsat eşitliği için Özyeğin Üniversitesi Burs Programı

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Eğitimde fırsat eşitliği için Özyeğin Üniversitesi Burs Programı"

Transkript

1 Eğitimde fırsat eşitliği için Özyeğin Üniversitesi Burs Programı

2 Davet Maddi koşulları ne olursa olsun, başarılı her öğrencinin dünya standartlarında eğitim görme hakkına sahip olduğuna inanan Özyeğin Üniversitesi, kurulduğu günden beri, geniş burs olanaklarıyla her başarılı öğrenciye destek oluyor. Üniversitemiz, sekizinci yılında da, %40 oranında sağladığı giriş bursuna ilave olarak öğrencilerini, akademik başarı bursu, spor bursu, ihtiyaç bursu, kısmi zamanlı çalışma bursu gibi çeşitlendirilmiş ek burslarla desteklemeye devam ediyor. Böylece, sayıları e ulaşan öğrencilerimizin %85 i öğrenimlerini burslu olarak sürdürüyor. Ancak, başarılı olduğu halde maddi yetersizlikler nedeniyle dünya standartlarında eğitim olanaklarına erişemeyen gençlerimiz de var. Girişimci ve yenilikçi Özyeğin Üniversitesi, bu gençlerimiz için üniversitemizin tüm imkânlarından tam burslu olarak yararlanabilecekleri yeni bir burs programı başlatıyor. Tüm paydaşlarımızı, üniversitemizin eğitimde fırsat eşitliği adına başlattığı bu önemli sosyal girişimin ortağı olmaya davet ediyoruz.

3 Programın Amacı Özyeğin Üniversitesi Burs Programı Nedir? Girişimci ve yenilikçi bir araştırma üniversitesine erişimde fırsat eşitliği için yeni bir burs programı... Özyeğin Üniversitesi, bir vakıf üniversitesi olarak kurulduğu günden beri, dünya standartlarında eğitim sunmayı hedeflemiş, sağladığı geniş burs olanaklarıyla da başarılı her öğrenci için erişilebilir olmayı ilke edinmiştir. Toplumsal sorumluluğumuzun bilinciyle daha fazla başarılı öğrenciye yükseköğretimde fırsat eşitliğinin sağlanmasına katkıda bulunmak üzere geliştirilen Özyeğin Üniversitesi Burs Programı, bu amaca ortak olan bağışçılarımızla birlikte uygulanmaktadır. Böylece, başarılı oldukları halde ekonomik nedenlerle dünya standartlarında eğitim olanaklarına erişemeyen üniversite adayları, Özyeğin Üniversitesi nde tam burslu olarak öğrenim görebilmektedir. Eğitimde fırsat eşitliği sağlamayı amaçlayan Özyeğin Üniversitesi Burs Programı, Özyeğin Üniversitesi ni, başarılı ve maddi desteğe ihtiyacı olan öğrenciler için de erişilebilir kılmayı amaçlar. Özyeğin Üniversitesi Burs Programı kapsamında, bursiyerler, öğrenim ücreti ödemezler; üniversitenin yurtlarında ücretsiz kalabilirler; ayrıca, ders kitapları, yemek, ulaşım gibi diğer yaşam ve öğrenim giderleri için her yıl 9 ay süreyle aylık TL tutarında nakit burs alırlar. Burslar, normal öğrenim süresince devam eder. Bu süre, öğrenimlerine doğrudan lisans programından başlayanlar için 4 yıl; öğrenimlerine İngilizce Hazırlık Programı ndan başlayanlar için hazırlık programı süresine (en fazla 2 yıl) ek olarak 4 yıldır. Çift Anadal programlarına kayıtlı olan ve normal öğrenim süresi içinde Esas Anadal programından mezun olan bursiyerlere, İkinci Anadal programlarını tamamlayabilmeleri için 1 yıl ek süre verilir. Üniversitenin başka bir programına yatay geçiş yapan bursiyerlerin burs hakları devam eder. Bursiyerler, akademik başarısızlıktan dolayı burs kaybı yaşamazlar. Burslar karşılıksız olup öğrenciye bir mecburi hizmet ya da geri ödeme yükümlülüğü getirmez. Bursiyerlerin, akademik sorumlulukları gereği, derslere devam etmeleri ve disiplin cezaları gerektiren davranışlardan uzak durmaları beklenir.

4 Adaylık Koşulları Başvuru Süreci Özyeğin Üniversitesi Burs Programı On-Line Başvuru Sistemi aracılığıyla yapılır. Özyeğin Üniversitesi Burs Programı na, Türkiye deki bir lisede son sınıfta okuyan, başarılı ve maddi desteğe ihtiyacı olan, TC vatandaşı üniversite adayları başvurabilir. Adayların, 2015 yılı LYS sonucunda, Özyeğin Üniversitesi fakülterince yürütülen lisans programlarından öğrenim görmek istedikleri puan türünde ilk e girmiş olmaları ve lise diploma notunun 100 üzerinden en az 80 olması beklenmektedir. Adayların, aşağıdaki bilgi ve belgeleri, eksiksiz olarak, On-Line Başvuru Sistemi üzerinden son başvuru tarihine kadar Özyeğin Üniversitesi ne iletmesi gerekir. Doldurulmuş başvuru formu Nüfus cüzdanı fotokopisi 2015 YGS sonuç belgesinin kopyası 2015 LYS sonuç belgesinin kopyası (LYS sonuçlarının ilan edilmesini takiben 24 saat içinde sisteme yüklenmelidir) Lise başarısını gösterir belge (Lise birinci sınıftan başlayarak lise son sınıf da dahil not döküm belgesi) 2 adet referans mektubu (Adayın referans gösterdiği rehber öğretmen, okul müdürü veya diğer branş öğretmenleri tarafından on-line başvuru sistemi üzerinden gönderilmelidir) Ailenin gelir durumunu gösteren belgeler - Çalışanlar için işyerinden onaylı maaş bordrosu - Emekliler için emekli aylığını gösterir emekli cüzdanı fotokopisi veya aylığı gösterir hesap ekstresi - Serbest çalışanlar için gelir vergisi beyannamesinin fotokopisi - Geliri olmayanlar için SGK dan aile reisi adına gelirsizlik belgesi - Tapu ve mülkleri gösteren belgelerin fotokopisi - Kira sözleşmesi fotokopisi; Diğer gelirleri gösteren belge fotokopileri) Anne-baba adına kayıtlı malvarlığını gösterir döküm ( adresinden anne-baba adına kayıtlı malvarlığını gösterir belge. Geçimi anne-babası dışında biri tarafından sağlananlar; bu kişinin mali durum belgesini başvurusuna eklemelidir) Varsa, başvuruyu destekleyecek diğer belgeler.

5 Değerlendirme Süreci Başvuru ve Değerlendirme Takvimi Başvurunun değerlendirilmeye alınabilmesi için, adayın, son başvuru tarihine kadar, Özyeğin Üniversitesi Burs Programı On-Line Başvuru Sistemi aracılığıyla gerekli bilgi ve belgeleri eksiksiz olarak üniversiteye iletmiş olması gerekir. Başvurular, Rektörlükçe oluşturulan bir komite tarafından değerlendirilir. Başvuru bilgi ve belgeleri üzerinden yapılan ön inceleme sonucunda belirlenen adaylar, değerlendirme komitesiyle yüz yüze görüşmek ve kendileri için tasarlanmış özel bir programa katılmak üzere Özyeğin Üniversitesi ne davet edilirler. Adayların, seyahat ve konaklama masrafları, üniversite tarafından karşılanır. Adayların değerlendirilmesinde LYS başarıları, lise diploma notları, ailelerinin maddi durumları, katıldıkları sosyal ve sportif faaliyetler, öğretmenlerinden aldıkları referanslar, yazdıkları kompozisyonlar, mezun oldukları lisenin bulunduğu bölgenin sosyo-ekonomik durumu ve komiteyle yüz yüze görüşmelerde gösterdikleri başarı gibi farklı faktörler dikkate alınır. Bursiyer seçiminde, ilgili LYS puan türünde ilk 20,000 içinde yer alan ve lise diploma notu 100 üzerinden en az 80 olan adaylara öncelik verilir. Değerlendirmenin sonucu, bursiyer adayı olarak seçilenlere, ÖSYM nin tercihler için ilan ettiği son tarihten önce, on-line başvuru sistemi veya e-posta kanalıyla bildirilir. Bursiyer adayı seçilen öğrenciler, Özyeğin Üniversitesi nin ilgili lisans programına %50 burslu olarak ÖSYM tarafından yerleştirilmeleri ve üniversiteye kayıtlarını yaptırmaları halinde, Özyeğin Üniversitesi Burs Programı kapsamında bağışçı firmanın / kişinin bursiyeri olarak Özyeğin Üniversitesi nde öğrenim görürler. Son Başvuru Tarihi: 11 Haziran 2015 Ön değerlendirme sonuçlarının açıklanması* 30 Haziran 2015 Ön değerlendirmeyi geçen adayların Kampüste Tanışma Günleri ne katılımı* 4 5 Temmuz 2015 Sonuçların açıklanması* 7 Temmuz 2015 * Belirtilen tarihlerde, ÖSYM nin LYS sonuçlarını açıklama ve tercih bildirimleri için ilan edeceği tarihlere göre olası güncelleme ayrıca duyurulacaktır. Daha fazla bilgi için: ozuburs@ozyegin.edu.tr

6 Türkiye nin En Yenilikçi ilk 10 Üniversitesi Arasında 2012, 2013 ve 2014 Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksi sıralamasında ilk 10 da 2014 Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksi nde vakıf üniversiteleri arasında 4 üncü Özyeğin Üniversitesi Hakkında Üniversitelerin ana işlevi küresel nitelikte eğitimin yanı sıra bilgiyi üretmek, geliştirmek, iyileştirmek, yaymak ve elde edilen bilgi birikimini insanlık ve toplum için faydalı yeniliklere dönüştürmektir. Özyeğin Üniversitesi (ÖzÜ) toplum için ekonomik ve sosyal faydalar üretmeye gönülden inanmakta ve en yüksek uluslararası mükemmellik seviyelerinde araştırma ve yenilikler gerçekleştirerek daha iyi bir toplum yaratmaya katkıda bulunmayı hedeflemektedir. MIT, Cambridge gibi üniversitelerin lideri olduğu 3. kuşak üniversite anlayışını benimseyerek araştırma temelli girişimcilik üniversitesi misyonuyla eğitime başlayan Özyeğin Üniversitesi, topluma doğrudan değer üreten ve katma değer yaratan çalışmalar yapmayı hedeflemektedir. Tüm öğrencilerinin ders içinde ve dışında kazandığı bilgi, donanım ve deneyimlerle çevresinde ve çalışacağı kurumlarda fark yaratma arzusu ve azmi ile mezun olmasını amaçlayan Özyeğin Üniversitesi, sadece profesyoneller değil, girişimciler yetiştiriyor. ÖzÜ mezunları, akademik eğitimlerinin yanı sıra edindikleri sektör deneyimleriyle donanımlı, birkaç dil bilen, sosyal etkinliklerle çok yönlü gelişen, değişim programları ve/veya staj olanaklarıyla kazandıkları yurtdışı deneyimleri ile küresel vizyona sahip, fark yaratan bireyler olarak hayata atılıyor.

7 TÜBİTAK'tan 10 yılda 10 milyon TL TTO desteği alan 10 üniversiteden biri 2015 te 34 Milyon TL ye ulaşan proje hacmi 17 Araştırma Laboratuvarı 5 Araştırma Merkezi 16 Milyon TL Avrupa Birliği Fon Miktarı 105 Dış Kaynaklı Aktif Araştırma Projesi Kısaca Özyeğin Üniversitesi İşletme Fakültesi Bankacılık ve Finans (İngilizce) Girişimcilik (İngilizce) İktisat (İngilizce) İşletme (İngilizce) Uluslararası İşletmecilik ve Ticaret (İngilizce) Yönetim Bilişim Sistemleri (İngilizce) Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği (İngilizce) Elektrik-Elektronik Mühendisliği (İngilizce) Endüstri Mühendisliği (İngilizce) İnşaat Mühendisliği (İngilizce) Makine Mühendisliği (İngilizce) 3Yüksekokul %12 Lisansüstü Öğrenci Öğrenci 5Fakülte 2Enstitü 47 Diploma Programı Hukuk Fakültesi Sosyal Bilimler Fakültesi Psikoloji (İngilizce) Uluslararası İlişkiler (İngilizce) Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Endüstri Ürünleri Tasarımı (İngilizce) İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı (İngilizce) İletişim Tasarımı (İngilizce) Mimarlık (İngilizce) Mimarlık Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Gastronomi ve Mutfak Sanatları (İngilizce) Otel Yöneticiliği (İngilizce) Sivil Havacılık Yüksekokulu Pilot Eğitimi (İngilizce) Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği (İngilizce) Yabancı Diller Yüksekokulu 301 %85 Burslu Öğrenci Tam Zamanlı Öğretim Elemanı 43 Yabancı Uyruklu Öğretim Elemanı Kişilik Yurt kapasitesi 17 Laboratuvar %6 Yabancı Uyruklu Öğrenci

8 Özyeğin Üniversitesi Farkı Özyeğin Üniversitesi Farkı + Araştırma üniversitesi Özyeğin Üniversitesi nde Teknoloji Transfer Ofisi (TTO), öğretim üyelerine sunduğu tam destekle kendi bünyesinde bilgi ve yeniliğin 3 ana unsuru olan, yükseköğrenim, araştırma ve sektörleri bir araya getirerek çalışmalarını sürdürmektedir. Bu nedenle Özyeğin Üniversitesi nde gerçekleştirilen araştırmalar üniversitenin hedef ve misyonlarının gerçekleşmesinde vazgeçilmez önemde bir role sahiptir. Araştırmanın desteklenmesi, milli ekonomiye faydalı yenilikler üretilebilmesi için itici bir güç görevi görür. Özyeğin Üniversitesi nin 2009 yılında 1,5 milyon TL olan destekli araştırmalar hacmi, 2014 yılında 14,85 milyon TL ye ulaşmıştır. 28 Avrupa Birliği Projesi 69 TÜBİTAK proje desteği 9 Sanayi ve Ticaret Bakanlığı San-Tez Programı Ödülü 77 Endüstri Projesi ve Ödülü 133 akademisyen patenti, üniversite adına 17 patent başvurusu yılları arasında projeler kapsamında destek alan 90 öğrenci + Uluslararası İşbirlikleri ve Değişim Programları 34 ülkede 100'den fazla işbirliği ile; arasında 200 e yakın ÖzÜ öğrencisi değişim programlarından yararlandı (164 öğrenim, 23 staj) 122 öğrenci misafir edildi + İş Dünyasıyla Entegre Bir Staj Modeli: Kredisiz Yaz Stajları ÖzÜ öğrencilerinin tümü, daha ilk yıllarından itibaren özel olarak kurgulanmış farklı yaz stajı programlarıyla profesyonel iş hayatını tecrübe etmeye başlıyor. Başarılı ÖzÜ öğrencilerinin tamamı yurtiçinde sıcak satış ve farklı birimlerin gözlemlendiği ofis stajları ile birlikte yurtdışında da ücretli staj fırsatlarından yararlanabiliyor. + Mezuniyet Sonrası yıllarında mezun olan toplam 239 ÖzÜ öğrencisinin katılımıyla gerçekleştirilen ankete göre mezunların; %79 u tam zamanlı bir işte çalışıyor %12 si yüksek lisans / doktoraya devam ediyor %80 i ilk 6 ay ve öncesinde iş buldu + Sektörlerle İç içe, Uygulamalı Öğrenim Özyeğin Üniversitesi nin sektörlerle iç içe eğitim felsefesi doğrultusunda tasarlanan sektörel eğitim modeli kapsamında her ÖzÜ öğrencisi 2. sınıftan itibaren aldığı Sektörel Çözümler dersleriyle farklı sektörleri yakından gözlemleme, derinlemesine araştırma ve ilgilendiği sektörleri bizzat deneyimleme olanağına oluyor. + ÖzÜ Öğrencileri İş Dünyasının Liderleriyle Tanışıyor Özyeğin Üniversitesi nde yıl boyunca düzenlenen çeşitli etkinliklerde öğrenciler iş dünyasının lider isimleriyle buluşuyor. Sektörel Çözümler dersi, Sectoral Orienteering, öğrenci kulüplerinin faaliyetleri ve diğer etkinlikler kapsamında öğrenciler, hem başarılı profesyonellerin ve girişimcilerin deneyimlerini dinleme hem de onlarla bizzat tanışma şansı yakalıyor.

9 34 ülkede 100 ün üzerinde üniversiteyle işbirliği akademik yılında 24 spor takımıyla kazanılan 13 kupa ve 100 ün üzerinde madalya Özyeğin Üniversitesi Farkı + Uluslararası akademik kadro - Doktorası yurtdışından olan öğretim elemanlarının oranı %73 - Yabancı uyruklu tam zamanlı öğretim elemanı oranı %14 + Maddi yönden erişilebilir üniversite Özyeğin Üniversitesi, başarılı her öğrenciye sağladığı ortalama %40 giriş bursuyla dünya standartlarında eğitim olanakları sunmaktadır. Ayrıca öğrencilerin %85 i, eğitimleri süresince verilen ek burslarla desteklenmektedir. Bu yıl, Eğitimde fırsat eşitliği adına daha fazla öğrenciye ulaşmak için, öncü kurumların katkılarıyla, yeni bir burs programı başlatılmıştır. + Girişimcilik ruhu Özyeğin Üniversitesi nde tüm öğrenciler sadece birer profesyonel değil, çevreci, kurumsal düşünebilen, sosyal değerlere önem veren kişiler olarak yetiştirilmektedir. 300 ü aşkın akademik kadro Akademik yılında burslu lisans öğrencilerinin oranı %85

10 Özyeğin Üniversitesi Farkı + İlk günden kariyer Öğrenciler, yenilikçi eğitim modelleri sayesinde, okurken çalışmaya, yazları staj yapmaya ve kariyerlerini ilk dönemlerinden itibaren planlamaya başlamaktadır. ÖzÜ öğrencileri okurken ilk şirketlerini kurabildikleri gibi, profesyonel gelişim ekibinden kariyer danışmanlığı hizmeti de alabilmektedir ülkede 100 den fazla üniversite ile işbirliği Özyeğin Üniversitesi aralarında University of Minnesota, University of Texas at Dallas, University of Waterloo, University of Alberta, Clemson University, Oregon State University, University of Florida, Georgia State University, Queensland University of Technology, Tilburg University, Lund University, University of Valencia, University of Bologna, University of Edinburgh'un da bulunduğu 100'ün üzerinde kurumla işbirliği yapmaktadır. Özyeğin Üniversitesi, girişimcilik vizyonunu tüm eğitim birimlerine uyguluyor ve öğrencilerini bu anlayışla yetiştiriyor. Sadece profesyoneller değil, bağımsız, kurumsal ve sosyal girişimciler yetiştiren Özyeğin Üniversitesi, mezunlarının bir çağlayan etkisiyle yeni girişimcilere rol modeli olmalarını, girişimcilik ekosisteminde öncü roller üstlenmelerini de hedefliyor. + Sporda Türkiye nin en başarılı ikinci üniversitesi Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu, Türkiye de Akademik Yılı nda faaliyetlere katılan 147 üniversite arasında yaptığı sportif başarı sıralamasında, Özyeğin Üniversitesi ni Spor alanında en başarılı ikinci üniversite ilan etmiştir. Sıralamada ikinciliği elde eden Özyeğin Üniversitesi nin 24 spor takımı, Akademik Yılı nı toplamda 13 kupa ve 100 ün üzerinde madalya alarak tamamlamıştır m 2 lik spor merkezi Çekmeköy Kampüsü nde bulunan spor merkezi, seyirci kapasitesine sahip m 2 lik kapalı spor salonu, yarı olimpik yüzme havuzu ve 450 m 2 lik fitness salonuyla ÖzÜ öğrencilerine sporla iç içe bir yaşam sunmaktadır.

11 Özyeğin Üniversitesi Farkı + Yepyeni, donanımlı ve çevreci kampüs Çekmeköy de bulunan çevreci kampüs, toplam m 2 alanda ÖzÜ öğrencilerini hayata hazırlar. Cambridge ve Princeton ın binalarını da tasarlayan dünyanın önde gelen mimarlık firmasının tasarladığı Çekmeköy Kampüsü, Türkiye nin ilk LEED sertifikalı kampüsü olma özelliğini de taşımaktadır. + Ev sıcaklığında yurtlar kişilik yurt binası, öğrencilerin kendilerini evlerinde hissedecekleri şekilde düzenlenmiştir. Yurtlarda, 1-4 kişiye kadar değişken oda seçenekleri, ücretsiz çamaşırhane, etüt salonları, dinlenme ve misafir kabul salonları, TV salonu, kafeterya ve revir bulunmaktadır. Kamera sistemi, merkezi ısıtma, devamlı sıcak su, güvenlik, ambulans hizmeti ve kablosuz internet erişimi de yurdun sağladığı diğer imkânlardandır. Türkiye nin ilk LEED Sertifikalı Çevreci Kampüsü 24 Spor Takımı 48 Öğrenci Kulübü + Sosyal olanaklar ve öğrenci kulüpleri Özyeğin Üniversitesi nde yaşam, akademik etkinler ile sosyal ve sportif etkinliklerin birbirinden ayrılmadan bir arada sürmesine olanak sağlar. Kampüste yer alan açık ve kapalı spor alanlarında öğrenciler çeşitli sportif faaliyetler gerçekleştirir. Öğrencilerin toplumsal, kültürel, sanatsal ve kişisel gelişimlerine yardımcı olan 48 öğrenci kulübü ve 24 spor takımı bulunmaktadır.

12

13 Yanımızda olun, gelecek düşlerini birlikte gerçekleştirelim /ozyeginuniversitesi /ozyeginuni /ozyeginuni /ozyeginuni /ozyeginuni Özyeğin Üniversitesi Nişantepe Mah. Orman Sok. No:34-36, Alemdağ-Çekmeköy / İstanbul T : F :

EĞİTİMDE FIRSAT EŞİTLİĞİ İÇİN EL ELE

EĞİTİMDE FIRSAT EŞİTLİĞİ İÇİN EL ELE EĞİTİMDE FIRSAT EŞİTLİĞİ İÇİN EL ELE Özyeğin Üniversitesi, ekonomik koşulları ne olursa olsun, her başarılı ve yetenekli öğrencinin dünya standartlarında bir eğitim alma hakkı olduğuna inanıyor. Üniversitemiz,

Detaylı

Özyeğin Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi

Özyeğin Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi Özyeğin Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi Özyeğin Üniversitesi Kuruluş : 18 Mayıs 2007 Açılış : 15 Eylül 2008 Kampüs : Çekmeköy, Türkiye nin ilk LEED Sertifikası alan kampüsü 220 bin m2 alana kurulu

Detaylı

2016-2017. Aday Öğrenci Bilgilendirme Kitapçığı

2016-2017. Aday Öğrenci Bilgilendirme Kitapçığı 2016-2017 Aday Öğrenci Bilgilendirme Kitapçığı FAKÜLTE VE BÖLÜMLER FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİ İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü Matematik Bölümü Mütercim Tercümanlık Bölümü Psikoloji Bölümü GÜZEL SANATLAR,

Detaylı

Aday Öğrenci Bilgilendirme Kitapçığı

Aday Öğrenci Bilgilendirme Kitapçığı 20162017 Aday Öğrenci Bilgilendirme Kitapçığı FAKÜLTE VE BÖLÜMLER FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİ İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü Matematik Bölümü Mütercim Tercümanlık Bölümü Psikoloji Bölümü GÜZEL SANATLAR, TASARIM

Detaylı

Özyeğin Üniversitesi. Teknoloji Transfer Ofisi

Özyeğin Üniversitesi. Teknoloji Transfer Ofisi Özyeğin Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi Özyeğin Üniversitesi Kuruluş : 18 Mayıs 2007 Açılış : 15 Eylül 2008 Kampüs : Çekmeköy, Türkiye nin ilk LEED Sertifikası alan kampüsü 220 bin m2 alana kurulu

Detaylı

GEÇMİŞTEN BUGÜNE DOĞUŞ

GEÇMİŞTEN BUGÜNE DOĞUŞ DOĞUŞ ÜNİVERSİTESİ GEÇMİŞTEN BUGÜNE DOĞUŞ Doğuş markası, eğitime adanmış yarım asra yaklaşan bir anlam ifade etmektedir. Doğuş Üniversitesi eğitimde ilklerin sahibi, yeniliklerin öncüsü olarak, geçmişinden

Detaylı

Özyeğin Üniversitesi. Teknoloji Transfer Ofisi

Özyeğin Üniversitesi. Teknoloji Transfer Ofisi Özyeğin Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi Özyeğin Üniversitesi Kuruluş : 18 Mayıs 2007 Açılış : 15 Eylül 2008 Kampüs : Çekmeköy, Türkiye nin ilk LEED Ser?fikası alan kampüsü 220 bin m2 alana kurulu

Detaylı

BİLGİ DE BURS OLANAKLARI

BİLGİ DE BURS OLANAKLARI BİLGİ DE BURS OLANAKLARI İstanbul Bilgi Üniversitesi, 1996 yılında kurulduğu günden beri, Türkiye nin en saygın, öncü ve yenilikçi akademik kurumlarından biri oldu. Akademik özgürlüğü, entelektüel düşünceyi,

Detaylı

T.C. ANKARA ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ Hizmet Standartları

T.C. ANKARA ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ Hizmet Standartları T.C. ANKARA ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ Hizmet Standartları SIRA NO HİZMETİN ADI İSTENEN BELGELER HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ (EN GEÇ) ÖĞRENCİ İŞLERİ 1 Öğrenci Belgesi, Transkript, Askerlik Belgesi,

Detaylı

BURS YÖNERGESİ. Rektör Prof. Dr.Abdullah DİNÇKOL. Kalite Koordinatörü Prof. Dr.Mesut KUMRU. Doküman No

BURS YÖNERGESİ. Rektör Prof. Dr.Abdullah DİNÇKOL. Kalite Koordinatörü Prof. Dr.Mesut KUMRU. Doküman No Sayfa 1 / 7 (Üniversite Senatosunun 13/02/2014 tarih ve 2014/06 sayılı toplantısında kabul edilerek, 17.02.2014 tarih ve 2014/10 sayılı Mütevelli Heyeti yazısı ile onaylanmıştır.) 1. AMAÇ MADDE 1- Bu yönergenin

Detaylı

İKTİSADİ ve İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ

İKTİSADİ ve İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ Öğrenci Odaklı Üniversite Fatih Üniversitesi Tıp Fakültesi ve FATÜBAT tarafından düzenlenen 3. Uluslararası Öğrenci Kongresi ni onurlandırmanızı diler, saygılar sunarım. Prof. Dr. M. Ramazan YİĞİTOĞLU

Detaylı

Akademik Yılı Taban Puan ve Kontenjan Tablosu

Akademik Yılı Taban Puan ve Kontenjan Tablosu 2017-2018 Akademik Yılı ve Kontenjan Tablosu Burası öğrenerek, keşfederek, paylaşarak, hayatı dolu dolu yaşayacağın yer. 21 yıldır akademik ortamı ve kadrosuyla öncü ve yenilikçi olan BİLGİ, sana 7 fakülte,

Detaylı

2015-2016 Aday Öğrenci Bilgilendirme Kitapçığı

2015-2016 Aday Öğrenci Bilgilendirme Kitapçığı 2015-2016 Aday Öğrenci Bilgilendirme Kitapçığı FAKÜLTE VE BÖLÜMLER FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİ İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü Matematik Bölümü Mütercim Tercümanlık Bölümü Psikoloji Bölümü GÜZEL SANATLAR,

Detaylı

Sabancı Üniversitesi

Sabancı Üniversitesi Sabancı Üniversitesi 1996 yılında kurulan Sabancı Üniversitesi araştırmaya ve bireye odaklanan disiplinler arası eğitimi, özgür akademik seçim ve performans ortamı ve tüm dünyada etkili öğretim kadrosu

Detaylı

KOLOĞLU HOLDİNG A.Ş. tarafından eğitim- öğretim yılında üniversite öğrencilerine burs verilecektir.

KOLOĞLU HOLDİNG A.Ş. tarafından eğitim- öğretim yılında üniversite öğrencilerine burs verilecektir. KOLOĞLU HOLDİNG A.Ş. tarafından 2018-2019 eğitim- öğretim yılında üniversite öğrencilerine burs verilecektir. Koloğlu Holding Bursu, üniversitelerde öğrenim gören başarılı ve maddi imkanları yetersiz olan

Detaylı

İstanbul Gedik Üniversitesi Rektörlüğünden:

İstanbul Gedik Üniversitesi Rektörlüğünden: İstanbul Gedik Üniversitesi Rektörlüğünden: Üniversitemize 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu nun ve Öğretim Dışındaki Öğretim Elemanı Kadrolarına Yapılacak Atamalarda uygulanacak Merkezi Sınav İle Giriş

Detaylı

İKTİSAT TEZLİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI* TC Uyruklu (Alan içi) TC Uyruklu (Alan dışı)

İKTİSAT TEZLİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI* TC Uyruklu (Alan içi) TC Uyruklu (Alan dışı) T.C. NEVŞEHİR HACI BEKTAŞ VELİ ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ 2016-2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİ ALIMI İLANI Enstitümüz Lisansüstü programlarına 2016-2017

Detaylı

EK-7 YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİ STRATEJİK PLANI

EK-7 YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİ STRATEJİK PLANI EK-7 YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİ 2017 2022 STRATEJİK PLANI Amaç 1. Çağdaş Eğitim Öğretim Faaliyetlerinin Sürekli İyileştirilmesi Hedef 1.1. Küresel Sanat, Bilim ve Dünyasında Yeni Yüzyılın Gereksinmelerini Karşılamaya

Detaylı

EK-7 YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİ STRATEJİK PLANI

EK-7 YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİ STRATEJİK PLANI EK-7 YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİ 2017 2022 STRATEJİK PLANI Amaç 1. Çağdaş Eğitim Öğretim Faaliyetlerinin Sürekli İyileştirilmesi Hedef 1.1. Küresel Sanat, Bilim ve Dünyasında Yeni Yüzyılın Gereksinmelerini Karşılamaya

Detaylı

T.C. ANKARA ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ Hizmet Standartları

T.C. ANKARA ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ Hizmet Standartları T.C. ANKARA ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ Hizmet Standartları SIRA NO HİZMETİN ADI İSTENEN BELGELER HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ (EN GEÇ) ÖĞRENCİ İŞLERİ 1 Öğrenci Belgesi, Transkript, Askerlik Belgesi,

Detaylı

MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ

MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ Bir yıl sonrasını düşünüyorsan tohum ek; on yıl sonrasını düşünüyorsan ağaç dik; yüz yıl sonrasını düşünüyorsan insan yetiştir. Konfüçyüs REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK

Detaylı

KURUM GÖSTERGE RAPORU İSTANBUL BİLİM ÜNİVERSİTESİ

KURUM GÖSTERGE RAPORU İSTANBUL BİLİM ÜNİVERSİTESİ KURUM GÖSTERGE RAPORU İSTANBUL BİLİM ÜNİVERSİTESİ 1.11.2018 Ölçütler 2015 2016 2017 1- Kuruma Ait Bilgiler 1- Birim Sayıları 1- Fakülte Sayısı 2 2 2 2- Enstitü Sayısı 2 2 2 3- Yüksekokul Sayısı 2 2 2 4-

Detaylı

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU SIRA NO HİZMETİN ADI İSTENEN BELGELER HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ (EN GEÇ) 1 Genel Evrak Gelen ve Giden Evrakların Kayıt Altına Alınması. Sürekli 2 Gelen Evrak Tüm Resmi Yazışmalar, Dilekçeler v.s. 3 Fakülte

Detaylı

DOĞUŞ ÜNİVERSİTESİ BURS YÖNERGESİ

DOĞUŞ ÜNİVERSİTESİ BURS YÖNERGESİ DOĞUŞ ÜNİVERSİTESİ BURS YÖNERGESİ (Üniversite Senatosunun 13/02/2014 tarih ve 2014/06 sayılı toplantısında kabul edilerek, 17.02.2014 tarih ve 2014/10 sayılı Mütevelli Heyeti yazısı ile onaylanmıştır.)

Detaylı

KURUM GÖSTERGE RAPORU ORTA DOĞU TEKNİK ÜNİVERSİTESİ

KURUM GÖSTERGE RAPORU ORTA DOĞU TEKNİK ÜNİVERSİTESİ KURUM GÖSTERGE RAPORU ORTA DOĞU TEKNİK ÜNİVERSİTESİ 01.06.2018 Ölçütler 2015 2016 2017 1- Kuruma Ait Bilgiler 1- Birim Sayıları 1- Fakülte Sayısı 5 5 5 2- Enstitü Sayısı 5 5 5 3- Yüksekokul Sayısı 1 1

Detaylı

KURUM GÖSTERGE RAPORU ATILIM ÜNİVERSİTESİ

KURUM GÖSTERGE RAPORU ATILIM ÜNİVERSİTESİ KURUM GÖSTERGE RAPORU ATILIM ÜNİVERSİTESİ 31.05.2018 Ölçütler 2015 2016 2017 1- Kuruma Ait Bilgiler 1- Birim Sayıları 1- Fakülte Sayısı 5 5 6 2- Enstitü Sayısı 2 2 2 3- Yüksekokul Sayısı 1 2 2 4- Meslek

Detaylı

KURUM GÖSTERGE RAPORU TOROS ÜNİVERSİTESİ

KURUM GÖSTERGE RAPORU TOROS ÜNİVERSİTESİ KURUM GÖSTERGE RAPORU TOROS ÜNİVERSİTESİ 29.05.2018 Ölçütler 2015 2016 2017 1- Kuruma Ait Bilgiler 1- Birim Sayıları 1- Fakülte Sayısı 3 3 3 2- Enstitü Sayısı 2 2 2 3- Yüksekokul Sayısı 2 2 2 4- Meslek

Detaylı

KURUM GÖSTERGE RAPORU KIRIKKALE ÜNİVERSİTESİ

KURUM GÖSTERGE RAPORU KIRIKKALE ÜNİVERSİTESİ KURUM GÖSTERGE RAPORU KIRIKKALE ÜNİVERSİTESİ 16.05.2018 Ölçütler 2015 2016 2017 1- Kuruma Ait Bilgiler 1- Birim Sayıları 1- Fakülte Sayısı 12 12 12 2- Enstitü Sayısı 3 3 3 3- Yüksekokul Sayısı 1 1 1 4-

Detaylı

Bölüm/Program/ Fakülte. Duyuru Başlama Tarihi: Son Başvuru Tarihi: Mimarlık Fakültesi Mimarlık Doçent 1

Bölüm/Program/ Fakülte. Duyuru Başlama Tarihi: Son Başvuru Tarihi: Mimarlık Fakültesi Mimarlık Doçent 1 İstanbul Bilgi Üniversitesi Rektörlüğünden: Üniversitemize 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu nun ve Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Yönetmeliği nin ilgili maddeleri ve Üyesi Dışındaki Elemanı Kadrolarına

Detaylı

KURUM GÖSTERGE RAPORU İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ

KURUM GÖSTERGE RAPORU İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ KURUM GÖSTERGE RAPORU İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ 01.06.2018 Ölçütler 2015 2016 2017 1- Kuruma Ait Bilgiler 1- Birim Sayıları 1- Fakülte Sayısı 12 12 12 2- Enstitü Sayısı 4 4 5 3- Yüksekokul Sayısı 1

Detaylı

Gösterge

Gösterge 1- Kuruma Ait Bilgiler 1- Birim Sayıları 1- Fakülte Sayısı 2- Enstitü Sayısı 3- Yüksekokul Sayısı 4- Meslek Yüksekokulu Sayısı 5- Merkezi Araştırma Laboratuvarlarının Sayısı 6- Araştırma Merkezlerinin

Detaylı

BARTIN ORMAN FAKÜLTESİ

BARTIN ORMAN FAKÜLTESİ BARTIN ÜNİVERSİTESİ Bartın, Karadeniz Bölgesi nde, Batı Karadeniz Bölümü nde bir ildir. 1991 yılında Zonguldak ilinden ayrılarak Türkiye nin 74. ili olmuştur. Bartın bölünmüş yollar ile İstanbul a 420km,

Detaylı

CHEVENING LİSANSÜSTÜ BURSLARI. Eğitim ve Kurumsal Yapılanma Başkanlığı

CHEVENING LİSANSÜSTÜ BURSLARI. Eğitim ve Kurumsal Yapılanma Başkanlığı CHEVENING LİSANSÜSTÜ BURSLARI 1 Chevening Nedir? İngiltere de öğrenim görmek isteyen uluslararası lisansüstü öğrencilere finansman sağlayan prestijli bir ödül programı. Dışişleri ve Commonwealth Bakanlığı

Detaylı

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ ZİRAAT FAKÜLTESİ KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ ZİRAAT FAKÜLTESİ KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU SIRA HİZMETİN TAMAMLANMA HİZMETİN ADI İSTENEN BELGELER NO SÜRESİ (EN GEÇ) 1 Genel Evrak Gelen ve Giden Evrakların Kayıt Altına Alınması. Sürekli 2 Gelen Evrak Tüm Resmi Yazışmalar, Dilekçeler v.s. 3 Fakülte

Detaylı

1- Fakülte Sayısı Enstitü Sayısı Yüksekokul Sayısı Meslek Yüksekokulu Sayısı 4 4 4

1- Fakülte Sayısı Enstitü Sayısı Yüksekokul Sayısı Meslek Yüksekokulu Sayısı 4 4 4 GENEL GÖSTERGELER 2015 2016 2017 1- Kuruma Ait Bilgiler 1- Birim Sayıları 1- Fakülte Sayısı 11 11 11 2- Enstitü Sayısı 5 5 5 3- Yüksekokul Sayısı 0 0 0 4- Meslek Yüksekokulu Sayısı 4 4 4 5- Merkezi Araştırma

Detaylı

T.C. ANKARA ÜNİVERSİTESİ HAYMANA MESLEK YÜKSEKOKULU Hizmet Standartları

T.C. ANKARA ÜNİVERSİTESİ HAYMANA MESLEK YÜKSEKOKULU Hizmet Standartları T.C. ANKARA ÜNİVERSİTESİ HAYMANA MESLEK YÜKSEKOKULU Hizmet Standartları SIRA NO HİZMETİN ADI İSTENEN BELGELER HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ (EN GEÇ) ÖĞRENCİ İŞLERİ 1 Öğrenci Belgesi, Transkript, Askerlik

Detaylı

STRATEJİK AMAÇLAR-HEDEFLER-PERFORMANS GÖSTERGELERİ

STRATEJİK AMAÇLAR-HEDEFLER-PERFORMANS GÖSTERGELERİ STRATEJİK AMAÇLAR-HEDEFLER-PERFORMANS GÖSTERGELERİ STRATEJİK AMAÇ 1: Eğitim Öğretim Kalitesini Arttırmak HEDEF 1.1. Lisans programlarına kabul edilen öğrencilerin niteliklerini artırmak. HEDEF 1.2. Öğretim

Detaylı

beykent.edu.tr Beykent Üniversitesi

beykent.edu.tr Beykent Üniversitesi %100 B urs %40 İvned ir İmk an im ı yurt dışı imkanları dikey geçiş sınavı ERASMUS çözüm merkezi 1997 2018 09 TEMMUZ Taksim Yerleşkesi YÜKSEK LİSANS DOKTORA SANATTA YETERLİK kesintisiz burs HEDEF GENÇ

Detaylı

2015-2016 GÜZ DÖNEMİ BAŞVURU İLANLARI

2015-2016 GÜZ DÖNEMİ BAŞVURU İLANLARI Anabilim Dalı Tezli Yüksek Lisans Yatay Geçiş (Y. Lisans) T.C T.C Makine Mühendisliği Ortak Yüksek Lisans Programı (İKÇÜ-CBÜ) Malzeme Bilimi ve Mühendisliği A.B.D Mekanik BD 3 Mekatronik ve Kontrol BD

Detaylı

T.C. ANKARA ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ Hizmet Standartları

T.C. ANKARA ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ Hizmet Standartları T.C. ANKARA ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ Hizmet Standartları SIRA NO HİZMETİN ADI İSTENEN BELGELER HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ (EN GEÇ) ÖĞRENCİ İŞLERİ 1 Öğrenci Belgesi, Transkript, Askerlik Belgesi,

Detaylı

PİYALEPAŞA GAYRİMENKUL A.Ş BURS YÖNETMELİĞİ

PİYALEPAŞA GAYRİMENKUL A.Ş BURS YÖNETMELİĞİ PİYALEPAŞA GAYRİMENKUL A.Ş BURS YÖNETMELİĞİ AMAÇ-KAPSAM Madde 1- Bu yönetmeliğin amacı; Piyalepaşa Gayrimenkul Geliştirme Yatırımı ve Tic. A.Ş tarafından, Türkiye genelinde lise ve üniversitede eğitim

Detaylı

TR EN Anasayfa TEV Projelerimiz Eğitim Kurumlarımız Kız Öğrenci Yurtlarımız İletişim GÜNCEL BAĞIŞ

TR EN Anasayfa TEV Projelerimiz Eğitim Kurumlarımız Kız Öğrenci Yurtlarımız İletişim GÜNCEL BAĞIŞ Arama yap TR EN Anasayfa TEV Projelerimiz Eğitim Kurumlarımız Kız Öğrenci Yurtlarımız İletişim GÜNCEL BAĞIŞ Bağış Nasıl Yapılır? Burs Fonlarına Bağış Bağışçı Videoları Bağışçılarımız Hibe ve Vasiyet Kurumlarla

Detaylı

w w w. b e z m i a l e m. e d u. t r

w w w. b e z m i a l e m. e d u. t r w w w. b e z m i a l e m. e d u. t r Dünden Bugüne... Yıl 1843 Osmanlı Padişahı II.Mahmut un eşi ve Padişah Abdülmecit in annesi Bezmiâlem Valide Sultan, bir rüya görecek ve bu rüyadan sonra, İncelikler

Detaylı

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ ve İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ ve İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU SIRA HİZMETİN TAMAMLANMA HİZMETİN ADI İSTENEN BELGELER NO SÜRESİ (EN GEÇ) 1 Genel Evrak Gelen ve Giden Evrakların Kayıt Altına Alınması. Sürekli 2 Gelen Evrak Tüm Resmi Yazışmalar, Dilekçeler v.s. 3 Fakülte

Detaylı

09 TEMMUZ. sayısal-sözel 09 JULY kesintisiz burs. çap/yandal. kariyer merkezi BEYKENT UNIVERSITY. çözüm merkezi

09 TEMMUZ. sayısal-sözel 09 JULY kesintisiz burs. çap/yandal. kariyer merkezi BEYKENT UNIVERSITY. çözüm merkezi DİKEY GEÇİŞ SINAVI (DGS) 20 1 7-2 0 1 8 Konte nj an Tabl o s u %100 %40 BURS İMKAN I 1997 2017 09 TEMMUZ çözüm merkezi 1997 kesintisiz burs kariyer merkezi BEYKENT UNIVERSITY çap/yandal BEYKENT UNIVERSITY

Detaylı

Fulbright Eğitim Komisyonu www.fulbright.org.tr

Fulbright Eğitim Komisyonu www.fulbright.org.tr Fulbright Eğitim Komisyonu www.fulbright.org.tr Meltem Bilikmen Akademik Danışman advising@tr.net Fulbright Eğitim Komisyonu 150 den fazla ülkede Fulbright programları 1949 - ABD ve Türk hükümetleri arasında

Detaylı

İZMİR YÜKSEK TEKNOLOJİ ENSTİTÜSÜ YATAY GEÇİŞ İLKELERİ A-FAKÜLTE İÇİ VE FAKÜLTELER ARASI YATAY GEÇİŞ İLKELERİ

İZMİR YÜKSEK TEKNOLOJİ ENSTİTÜSÜ YATAY GEÇİŞ İLKELERİ A-FAKÜLTE İÇİ VE FAKÜLTELER ARASI YATAY GEÇİŞ İLKELERİ A-FAKÜLTE İÇİ VE FAKÜLTELER ARASI 02 Mayıs 2014 tarih ve 28988 sayılı Resmi Gazete de yayımlanarak bazı maddelerinde değişiklik yapılan 24 Nisan 2010 tarih ve 27561 sayılı Yükseköğretim Kurumlarında Ön

Detaylı

T.C. MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN

T.C. MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN T.C. MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN Üniversitemiz Enstitülerinin aşağıda kontenjanları belirtilen Anabilim Dallarına 20162017 Eğitim Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı için yüksek lisans ve doktora

Detaylı

T.C. ANKARA ÜNİVERSİTESİ SPOR BİLİMLERİ FAKÜLTESİ Hizmet Standartları

T.C. ANKARA ÜNİVERSİTESİ SPOR BİLİMLERİ FAKÜLTESİ Hizmet Standartları T.C. ANKARA ÜNİVERSİTESİ SPOR BİLİMLERİ FAKÜLTESİ Hizmet Standartları SIRA NO HİZMETİN ADI İSTENEN BELGELER HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ (EN GEÇ) ÖĞRENCİ İŞLERİ 1 Öğrenci Belgesi, Transkript, Askerlik Belgesi,

Detaylı

İZMİR YÜKSEK TEKNOLOJİ ENSTİTÜSÜ YATAY GEÇİŞ İLKELERİ

İZMİR YÜKSEK TEKNOLOJİ ENSTİTÜSÜ YATAY GEÇİŞ İLKELERİ A- FAKÜLTE İÇİ VE FAKÜLTELER ARASI 02 Mayıs 2014 tarih ve 28988 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak bazı maddelerinde değişiklik yapılan 24 Nisan 2010 tarih ve 27561 sayılı Yükseköğretim Kurumlarında Ön

Detaylı

T Ü R K İ Y E B U R S L A R I

T Ü R K İ Y E B U R S L A R I TÜRKİYE BURSLARI TÜRKİYE BURSLARINA İLİŞKİN GENEL BİLGİLER Hâlihazırda 16 binin üzerinde kişiye burs verilmektedir. Her yıl yaklaşık 5 bin yeni burs verilmektedir. Yandakilerin hepsi verilen bursa dahildir:

Detaylı

T.C. MALTEPE ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS, LİSANS VE LİSANSÜSTÜ BURS VE İNDİRİM YÖNERGESİ

T.C. MALTEPE ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS, LİSANS VE LİSANSÜSTÜ BURS VE İNDİRİM YÖNERGESİ T.C. MALTEPE ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS, LİSANS VE LİSANSÜSTÜ BURS VE İNDİRİM YÖNERGESİ Amaç Madde 1- Bu yönergenin amacı öğrencileri öğretim programı çerçevesinde ve bu çerçeveye ek olarak, öğrenci kulüpleri

Detaylı

İLİŞKİN ŞARTLAR VE ADAYLARDA ARANAN GENEL NİTELİKLER

İLİŞKİN ŞARTLAR VE ADAYLARDA ARANAN GENEL NİTELİKLER TL Vakfı Bursları Türk Loydu Vakfı; elde ettiği gelirle ve dışarıdan yapılan bağışlarla oluşturduğu bütçesinin bir bölümüyle, Vakfın ulvi amaçları ve toplumsal sorumluluğu kapsamında Lisans, Lisansüstü

Detaylı

Eğitim-Öğretim Yılı Yatay Geçiş Yönetmeliği Ek Madde-1 (Merkezi Yerleştirme Puanı İle) Yatay Geçiş Duyurusu

Eğitim-Öğretim Yılı Yatay Geçiş Yönetmeliği Ek Madde-1 (Merkezi Yerleştirme Puanı İle) Yatay Geçiş Duyurusu 2017-2018 Eğitim-Öğretim Yılı Yatay Geçiş Yönetmeliği Ek Madde-1 (Merkezi Yerleştirme Puanı İle) Yatay Geçiş Duyurusu Yükseköğretim Kurumlarında Ön Lisans ve Lisans Düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş,

Detaylı

2015-2016 BAHAR DÖNEMİ BAŞVURU İLANLARI

2015-2016 BAHAR DÖNEMİ BAŞVURU İLANLARI 20152016 BAHAR DÖNEMİ BAŞVURU İLANLARI YÜKSEK LİSANS BAŞVURU ALANLARI VE ŞARTLARI Anabilim Dalı Tezli Yüksek Lisans Yatay Geçiş (Y. Lisans) T.C T.C Makine Mühendisliği İKÇÜCBÜ Ortak Yüksek Lisans Programı

Detaylı

ÖĞRENCİ MEMNUNİYET ANKETİ DEĞERLENDİRME RAPORU

ÖĞRENCİ MEMNUNİYET ANKETİ DEĞERLENDİRME RAPORU ÖĞRENCİ MEMNUNİYET ANKETİ DEĞERLENDİRME RAPORU 2016 DÜZCE ÜNİVERSİTESİ SÜREKLİ İYİLEŞTİRME KOORDİNATÖRLÜĞÜ TAKDİM 2006 yılında kurulan ve değer üreten üniversite sloganıyla yeni kurulan üniversiteler arasında

Detaylı

Ege Ünv. Evrak Tarih ve Sayısı: 22/09/2016-E

Ege Ünv. Evrak Tarih ve Sayısı: 22/09/2016-E Ege Ünv. Evrak Tarih ve Sayısı: 22/09/2016-E.179168 Sayı : 42937845-304.01 Konu : Yaşar Eğitim ve Kültür Vakfı Bursu T.C. EGE ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ SAĞLIK KÜLTÜR VE SPOR DAİRE BAŞKANLIĞI Kültür ve Sanat

Detaylı

I

I İstanbul Bilgi Üniversitesi, 1996 yılında kurulduğu günden beri, Türkiye nin en saygın, öncü ve yenilikçi akademik kurumlarından biri oldu. Akademik özgürlüğü, entelektüel düşünceyi, iş dünyasını ve öğrenci

Detaylı

İLAN ALANYA ALAADDİN KEYKUBAT ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜNDEN

İLAN ALANYA ALAADDİN KEYKUBAT ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜNDEN Lisansüstü Başvuru Tarihleri: Yatay Geçiş Başvuru Tarihleri: İLAN ALANYA ALAADDİN KEYKUBAT ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜNDEN Üniversitemiz Sosyal Bilimler Enstitüsü'ne 2018-2019

Detaylı

MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI İLANI

MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI İLANI MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI İLANI 1. Mevlana Değişim Programı Hakkında Genel Bilgiler: M evlana Değişim Programı, yurtiçinde eğitim veren yükseköğretim kurumları ile yurtdışında eğitim veren yükseköğretim

Detaylı

TOBB Üniversitesini tanıyalım

TOBB Üniversitesini tanıyalım On5yirmi5.com TOBB Üniversitesini tanıyalım TOBB Üniversitesi hakkında her şey... Yayın Tarihi : 16 Nisan 2013 Salı (oluşturma : 10/6/2015) TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi ya da kısaca TOBB ETÜ,

Detaylı

Atılım Üniversitesine HOŞGELDİNİZ.

Atılım Üniversitesine HOŞGELDİNİZ. Atılım Üniversitesine HOŞGELDİNİZ 2017 www.atilim.edu.tr ANKARA DA BİR ÜNİVERSİTE Sayılarla Atılım Üniversitesi 6 Fakülte 2 Yüksekokul 550 Akademisyen (Tam Zamanlı) 40 Lisans Programı 140 Laboratuvar

Detaylı

BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ BURS YÖNERGESİ

BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ BURS YÖNERGESİ BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ BURS YÖNERGESİ BİRİNCİBÖLÜM Genel Hükümler Amaç Madde 1- Bu Yönergenin amacı, eğitimin niteliğini artırmaya yönelik olarak, grubu içindeki başarı sırası yüksek olan üniversite adaylarını

Detaylı

T.C. KAHRAMANMARAŞ SÜTÇÜ İMAM ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ

T.C. KAHRAMANMARAŞ SÜTÇÜ İMAM ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ ALES Puan Türü Özel Öğrenci (Yüksek Lisans) Yatay Geçiş (Tezsiz Yüksek Lisans) Yatay Geçiş (Tezli Yüksek Lisans) Yatay Geçiş (Doktora) Doktora Yüksek Lisans (Tezsiz II.Öğretim) Yüksek Lisans (Tezsiz) Yüksek

Detaylı

T.C. Celal Bayar Üniversitesi Alaşehir Meslek Yüksekokulu Müdürlüğü Amaç ve Hedefleri

T.C. Celal Bayar Üniversitesi Alaşehir Meslek Yüksekokulu Müdürlüğü Amaç ve Hedefleri T.C. Celal Bayar Üniversitesi Alaşehir Meslek Yüksekokulu Müdürlüğü Amaç ve Hedefleri Amaç 1 - Eğitim - öğretim kalite ve kapasitesinin artırılması Hedef 1.1: Akreditasyon ve kalite güvence çalışmalarının

Detaylı

SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI KONTENJANLARI VE BAŞVURU ŞARTLARI. Kontenjanlar.

SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI KONTENJANLARI VE BAŞVURU ŞARTLARI. Kontenjanlar. SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ 2018-2019 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI KONTENJANLARI VE BAŞVURU ŞARTLARI Kontenjanlar Programı Tezli YL Tezsiz YL Yabancı Uyruklu Yatay Geçiş Özel Koşullar Yönetim ve Organizasyon

Detaylı

KONYA GIDA VE TARIM ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ YÜKSEK LİSANS PROGRAMLARI BAŞVURU DUYURUSU

KONYA GIDA VE TARIM ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ YÜKSEK LİSANS PROGRAMLARI BAŞVURU DUYURUSU KONYA GIDA VE TARIM ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ YÜKSEK LİSANS PROGRAMLARI BAŞVURU DUYURUSU İÇERİK 1 Genel Hususlar... 2-4 2, Uluslararası Ticaret ve İşletmecilik için Başvuru Şartları ve Özel

Detaylı

ENSTİTÜMÜZ BAHAR YARIYILI LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARA GİRİŞ SINAVI ÖĞRENCİ KONTENJANLARI

ENSTİTÜMÜZ BAHAR YARIYILI LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARA GİRİŞ SINAVI ÖĞRENCİ KONTENJANLARI T.C. MUSTAFA KEMAL ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ ENSTİTÜMÜZ 2018-2019 BAHAR YARIYILI LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARA GİRİŞ SINAVI ÖĞRENCİ KONTENJANLARI 2018-2019 Öğretim yılı Bahar yarıyılında

Detaylı

BAŞARI ÖDÜLSÜZ KALMAZ!

BAŞARI ÖDÜLSÜZ KALMAZ! EĞİTİMİN ALTIN MARKASINDA BAŞARI ÖDÜLSÜZ KALMAZ! %100 ÖĞRENİM BURSU FIRSATI ANADOLU LİSESİ TEOG PUANINLA SÜRESİZ BURS KAZAN! GELECEĞE GÜÇLÜ BAŞLA! EN İYİSİNİ SEÇ, DOĞRU KARAR VER ŞANSA İHTİYACIN YOK EĞİTİME

Detaylı

-T.C. MERSİN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ SOSYAL BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ

-T.C. MERSİN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ SOSYAL BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ -T.C. MERSİN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ SOSYAL BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ Mersin Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsüne 2015-2016 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılı nda aşağıda belirtilen Ana Bilim Dallarına

Detaylı

ÇANKAYA ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ. Prof.Dr. Celal Zaim ÇİL Dekan

ÇANKAYA ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ. Prof.Dr. Celal Zaim ÇİL Dekan ÇANKAYA ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ Prof.Dr. Celal Zaim ÇİL Dekan İçerik Çankaya Üniversitesi Genel Bilgiler Mühendislik Fakültesi Bilgileri Yerleşke Programlar Öğretim Elemanları Laboratuarlar

Detaylı

T.C. MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN

T.C. MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN T.C. MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN Üniversitemiz Enstitülerinin aşağıda kontenjanları belirtilen Anabilim Dallarına 2015-2016 Eğitim- Öğretim Yılı Güz Yarıyılı için yüksek lisans ve doktora

Detaylı

BAŞVURU KLAVUZU. YÜKSEK LİSANS ve DOKTORA KONTENJAN VE KOŞULLARI

BAŞVURU KLAVUZU. YÜKSEK LİSANS ve DOKTORA KONTENJAN VE KOŞULLARI BAŞVURU KLAVUZU A- ve DOKTORA KONTENJAN VE KOŞULLARI a.1 - İşletme Anabilim Dalı a.2 - İletişim Tasarımı ve Bilişim Teknolojileri Anabilim Dalı a.3 - Türk Dili ve Edebiyatı Anabilim Dalı a.4 - İç Mimarlık

Detaylı

2017 YGS LYS Kontenjanları ve Burslar Tüm Programlar İçin Geçerli Burslar: Seçili Programlar İçin Geçerli Burslar:

2017 YGS LYS Kontenjanları ve Burslar Tüm Programlar İçin Geçerli Burslar: Seçili Programlar İçin Geçerli Burslar: 2017 YGS LYS Kontenjanları ve Burslar Tüm Programlar İçin Geçerli Burslar: 1. BAŞARI SIRASI BURSU: ÖSYS de herhangi bir puan türünde ilk 1,000'de yer alan öğrencilere, eğitimleri süresince (her yıl) eğitim

Detaylı

1- Eğitim alanları (Derslik vb.) miktarı (m2)

1- Eğitim alanları (Derslik vb.) miktarı (m2) 2015 2016 2017 Kuruma ait bilgiler 1. Birim sayıları 1- Fakülte Sayısı 5 5 5 2- Enstitü Sayısı 2 2 2 3- Yüksekokul Sayısı 0 0 0 4- Meslek Yüksekokulu Sayısı 1 1 1 5- Merkezi Araştırma Laboratuvarlarının

Detaylı

ANADOLU ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ 100/2000 YÖK DOKTORA BURSU BAŞVURUSU

ANADOLU ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ 100/2000 YÖK DOKTORA BURSU BAŞVURUSU ANADOLU ÜNİVERSİTESİ 2018 2019 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ 100/2000 YÖK DOKTORA BURSU BAŞVURUSU 100/2000 YÖK Doktora Bursu kapsamında aşağıda listelenen Doktora Programları ve konular için belirtilen

Detaylı

MEF ÜNİVERSİTESİ LİSANS ÖĞRENCİLERİ BURS YÖNERGESİ

MEF ÜNİVERSİTESİ LİSANS ÖĞRENCİLERİ BURS YÖNERGESİ MEF ÜNİVERSİTESİ LİSANS ÖĞRENCİLERİ BURS YÖNERGESİ I. AMAÇ, TANIMLAR, GENEL HÜKÜMLER Amaç Madde 1. Bu yönergenin amacı, MEF Üniversitesi nde, lisans düzeyinde verilen eğitimöğretimin niteliğini burs ve

Detaylı

AKADEMİK PERSONEL ALIM İLANI (PROFESÖR, DOÇENT, DOKTOR ÖĞRETİM ÜYESİ)

AKADEMİK PERSONEL ALIM İLANI (PROFESÖR, DOÇENT, DOKTOR ÖĞRETİM ÜYESİ) İstanbul Gelişim Üniversitesi Rektörlüğünden; AKADEMİK PERSONEL ALIM İLANI (PROFESÖR, DOÇENT, DOKTOR ÖĞRETİM ÜYESİ) Üniversitemize; 2547 Sayılı Yüksek Kanunu " Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Yönetmelik

Detaylı

1-KURUMİÇİ YATAY GEÇİŞ

1-KURUMİÇİ YATAY GEÇİŞ YATAY GEÇİŞ HAKKINDA BİLİNMESİ GEREKENLER Fakültemiz Bölümlerine yatay geçiş yolu ile gelmek isteyen öğrenciler için 3 tür geçiş yolu bulunmaktadır: 1- Kurumiçi Yatay Geçiş 2- Kurumlar arası Yatay Geçiş

Detaylı

TC GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM GÜZ YARIYILI

TC GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM GÜZ YARIYILI TC GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ 2017 2018 EĞİTİM-ÖĞRETİM GÜZ YARIYILI KONTENJANLAR, BAŞVURU ŞARTLARI, BAŞVURUYA ESAS TEŞKİL EDEN LİSANSÜSTÜ PROGRAMLAR Lisansüstü Programlara Başvuru

Detaylı

17. Yurt dışı kontenjanlarından yerleşenler söz konusu madde hükümlerinden yararlanamazlar.

17. Yurt dışı kontenjanlarından yerleşenler söz konusu madde hükümlerinden yararlanamazlar. ANKARA YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ 2017-2018 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÖNLİSANS/LİSANS PROGRAMLARINA MERKEZİ YERLEŞTİRME PUANI İLE YATAY GEÇİŞ KAPSAMINDA ÖĞRENCİ KABULÜNE İLİŞKİN ESASLAR Yüksek Öğretim Kurumlarında

Detaylı

İŞLETME VE YÖNETİM BİLİMLERİ FAKÜLTESİ GİRİŞİMCİLİK BÖLÜMÜ

İŞLETME VE YÖNETİM BİLİMLERİ FAKÜLTESİ GİRİŞİMCİLİK BÖLÜMÜ İŞLETME VE YÖNETİM BİLİMLERİ FAKÜLTESİ NEDEN GİRİŞİMCİLİK? Girişimcilik geleceğin mesleği olacak Gelişmekte olan ekonomilerde mevcut işletmelerde çalışmak kadar kendi işini kurmak da önemli olmaya başlıyor

Detaylı

Stratejik Plan 2015-2019

Stratejik Plan 2015-2019 Stratejik Plan 2015-2019 Bu Stratejik Plan önümüzdeki beş yıl Bezmiâlem in gelmesini umut ettiğimiz yeri ve buraya nasıl geleceğimizi anlatan bir Vizyon Belgesidir. 01.01.2015 Rektör Sunuşu Sevgili Bezmiâlem

Detaylı

T.C. MUSTAFA KEMAL ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ

T.C. MUSTAFA KEMAL ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ ENSTİTÜMÜZ 2017-2018 GÜZ YARIYILI LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARA GİRİŞ SINAVI ÖĞRENCİ KONTENJANLARI 2017-2018 Öğretim yılı Güz yarıyılında Enstitümüze alınacak lisansüstü öğrenci kontenjanları, kayıt-kabul şartları,

Detaylı

PROGRAM, PUAN TÜRÜ, KONTENJAN, BAŞARI SIRASI, EN KÜÇÜK PUAN VE ÖĞRENİM ÜCRETİ TABLOSU

PROGRAM, PUAN TÜRÜ, KONTENJAN, BAŞARI SIRASI, EN KÜÇÜK PUAN VE ÖĞRENİM ÜCRETİ TABLOSU PROGRAM, PUAN TÜRÜ, KONTENJAN, BAŞARI SIRASI, EN KÜÇÜK PUAN VE ÖĞRENİM ÜCRETİ TABLOSU Program Adı Öğrenim Süresi Puan Türü 2017-2018 Kontenjanları 2016 ÖSYS 0,12 Başarı Sırası 2016 ÖSYS En Küçük Puan Öğrenim

Detaylı

Yatay ve Dikey Geçiş, Çift Anadal Hakkında Bilgi

Yatay ve Dikey Geçiş, Çift Anadal Hakkında Bilgi Yatay ve Dikey Geçiş, Çift Anadal Hakkında Bilgi Bölümümüzün Normal Öğretim programına kurum içi, kurumlar arası, yurt dışı ve Ek Madde 1 kapsamında merkezi yatay geçiş olmak üzere dört farklı kanaldan

Detaylı

İNDİRİMİ Taban Puan Başarı Sırası. yemek

İNDİRİMİ Taban Puan Başarı Sırası. yemek ULUSLARARASI KIBRIS ÜNİVERSİTESİ LYS Kontenjanları Tüm Bölümler İçin Geçerli Burslar: 1. BAŞARI SIRASI ÖSYS de herhangi bir puan türünde ilk 1,000'de yer alan öğrencilere eğitimleri süresince (her yıl)

Detaylı

T.C ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ EĞİTİM ÖĞRETİM BAHAR YARIYILI LİSANSÜSTÜ EĞİTİMİ İÇİN BAŞVURU KOŞULLARI VE ÖĞRENCİ KONTENJANLARI

T.C ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ EĞİTİM ÖĞRETİM BAHAR YARIYILI LİSANSÜSTÜ EĞİTİMİ İÇİN BAŞVURU KOŞULLARI VE ÖĞRENCİ KONTENJANLARI T.C ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ 2017-2018 EĞİTİM ÖĞRETİM BAHAR YARIYILI LİSANSÜSTÜ EĞİTİMİ İÇİN BAŞVURU KOŞULLARI VE ÖĞRENCİ KONTENJANLARI Başvuru Tarihi 01 15 Ocak 2018 Yabancı Dil Sınavı Başvuru

Detaylı

...FAKÜLTESİ DEKANLIĞINA YÜKSEKOKUL-MESLEK YÜKSEKOKUL MÜDÜRLÜĞÜNE

...FAKÜLTESİ DEKANLIĞINA YÜKSEKOKUL-MESLEK YÜKSEKOKUL MÜDÜRLÜĞÜNE ...FAKÜLTESİ DEKANLIĞINA YÜKSEKOKUL-MESLEK YÜKSEKOKUL MÜDÜRLÜĞÜNE 2017-2018 Eğitim-Öğretim Güz Döneminde... Bölümüne/Programına merkezi yerleştirme puanı ile (Ek Madde 1) yatay geçiş yapmak istiyorum.

Detaylı

İSTANBUL AREL ÜNİVERSİTESİ KURUMLAR ARASI VE KURUM İÇİ YATAY GEÇİŞ ESASLARINA İLİŞKİN YÖNERGE

İSTANBUL AREL ÜNİVERSİTESİ KURUMLAR ARASI VE KURUM İÇİ YATAY GEÇİŞ ESASLARINA İLİŞKİN YÖNERGE İSTANBUL AREL ÜNİVERSİTESİ KURUMLAR ARASI VE KURUM İÇİ YATAY GEÇİŞ ESASLARINA İLİŞKİN YÖNERGE DAYANAK MADDE 1- Bu Yönerge, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı nın 24 Nisan 2010 tarih ve 27561 sayılı Resmi

Detaylı

İKCÜ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2015-2016 BAHAR DÖNEMİ BAŞVURU İLANLARI

İKCÜ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2015-2016 BAHAR DÖNEMİ BAŞVURU İLANLARI İKCÜ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2015-2016 BAHAR DÖNEMİ BAŞVURU İLANLARI YÜKSEK LİSANS BAŞVURU ALANLARI VE ŞARTLARI Anabilim Dalı Tezli Yüksek Lisans Yatay Geçiş (Y. Lisans) T.C T.C Makine Mühendisliği İKÇÜ-CBÜ

Detaylı

T.C. ŞIRNAK ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ

T.C. ŞIRNAK ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ T.C. ŞIRNAK ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ 2018-2019 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ ÖN LİSANS VE LİSANS DÜZEYİNDEKİ PROGRAMLAR ARASINDA MERKEZİ YERLEŞTİRME (ÖSYM) PUANI İLE (EK MADDE-1) YATAY GEÇİŞ İÇİN BAŞVURU

Detaylı

T.C. GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ

T.C. GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ T.C. GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2012 2013 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI Kontenjanları, Başvuru Şartları ve Başvuruya Esas Teşkil Eden Lisans Programları Lisansüstü Programlara Başvuru

Detaylı

YÜKSEK LİSANS VE DOKTORA BURS YÖNERGESİ

YÜKSEK LİSANS VE DOKTORA BURS YÖNERGESİ Sayfa : 1 / 5 1. AMAÇ Bu yönergenin amacı Koç Üniversitesi yüksek lisans ve doktora programlarında Koç Üniversitesi tarafından sağlanan burslara ilişkin uygulanacak esasları düzenlemek ve kuralları belirlemektir.

Detaylı

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Rektörlüğünden: Genel Kadro ve Usulü Hakkında 2 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi, 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Rektörlüğünden: Genel Kadro ve Usulü Hakkında 2 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi, 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Rektörlüğünden: Genel Kadro ve Usulü Hakkında 2 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi, 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu ve Öğretim Üyesi Dışındaki Öğretim Elemanı Kadrolarına

Detaylı

BURSA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ORMAN FAKÜLTESİ DEKANLIĞI KAMU HİZMET STANDARTLARI ÖĞRENCİLERE SUNULAN HİZMETLER

BURSA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ORMAN FAKÜLTESİ DEKANLIĞI KAMU HİZMET STANDARTLARI ÖĞRENCİLERE SUNULAN HİZMETLER S NO HİZMETİN ADI ÖĞRENCİLERE SUNULAN HİZMETLER BAŞVURUDA İSTENEN BELGELER 1 Ders Kaydı ÖBİSİS üzerinden ders seçimi yapılır. 2 Ders Ekle sil Danışmanı ile ÖBİSİS üzerinden ders seçimi yapılır. Ders Muafiyetleri

Detaylı

ÖZEL ŞARTLAR. Antrenörlük Eğitimi bölümü mezunu. olup, Jimnastik ve Fitness 2. Kademe. Antrenörlük belgesine sahip olmak.

ÖZEL ŞARTLAR. Antrenörlük Eğitimi bölümü mezunu. olup, Jimnastik ve Fitness 2. Kademe. Antrenörlük belgesine sahip olmak. İSTANBUL GELİŞİM ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN: Duyuru Başlama Tarihi :8..05 Son Başvuru Tarihi :04.0.06 Ön Değerlendirme Tarihi :07.0.06 Sınav Giriş Tarihi :.0.06 Sonuç Açıklama Tarihi :4.0.06 MESLEK YÜKSEKOKULU

Detaylı

7 Öncelikli Alanda 23 adet Doktora bursu verilecektir

7 Öncelikli Alanda 23 adet Doktora bursu verilecektir 7 Öncelikli Alanda 23 adet Doktora bursu verilecektir ESKİŞEHİR TEKNİK ÜNİVERSİTESİ 2018 2019 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ 100/2000 YÖK DOKTORA BURSU BAŞVURUSU 100/2000 YÖK Doktora Bursu kapsamında

Detaylı

BİLGİ İşletme 2013-2014

BİLGİ İşletme 2013-2014 BİLGİ İşletme 2013-2014 Sosyal Medya Uzmanı Yeni işletme dünyasından birkaç örnek Etik Ticaret Yöneticisi Yeşil Pazarlama Danışmanı Sürdürülebilir Proje Uzmanı Veri bilimcisi Uluslararası Raporlama Uzmanı

Detaylı

%30 u İngilizcedir. MÜDEK 2/27

%30 u İngilizcedir. MÜDEK 2/27 MÜDEK Mühendislik Eğitim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği dir. Müdek, farklı disiplinlerdeki mühendislik eğitim programları için akreditasyon, değerlendirme ve bilgilendirme çalışmaları

Detaylı