TEOG un ARDINDAN YENİ LİSEYE GİRİŞ SİSTEMİ LGS. "Veli Tercihine Bağlı Serbest Kayıt Sistemi" Sınav 02 Haziran 2018 Cumartesi saat da yapılacak.

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "TEOG un ARDINDAN YENİ LİSEYE GİRİŞ SİSTEMİ LGS. "Veli Tercihine Bağlı Serbest Kayıt Sistemi" Sınav 02 Haziran 2018 Cumartesi saat da yapılacak."

Transkript

1 TEOG un ARDINDAN YENİ LİSEYE GİRİŞ SİSTEMİ LGS "Veli Tercihine Bağlı Serbest Kayıt Sistemi" İsteğe bağlı bir sınav. Sorular MEB tarafından hazırlanacak. Merkezi bir sınav olacak. Sınav 02 Haziran 2018 Cumartesi saat da yapılacak. Sadece 8 inci sınıflardan soru sorulacak. Okullarımızın kitabı, müfredatı, kazanımları çıkacak.

2 SINAVIN İÇERİĞİ SAYISAL BÖLÜM ( 60 dakika ) 20 Matematik 20 Fen Bilimleri SÖZEL BÖLÜM ( 75 dakika ) 20 Türkçe 10 T.C. İnkılâp Tarihi ve Atatürkçülük 10 Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi 10 Yabancı Dil TOPLAM 90 soru sorulacak. Öğrencilere 135 dakika süre verilecek. Sınavda kısa bir ihtiyaç molası da verilecek. Örnek sorular MEB nın web sitesinde yayınlandı.

3 AÇIK UÇLU SORU VAR MI? Açık uçlu soru sorulmayacak. Çoktan seçmeli testler uygulanacak. Liselere yerleştirmelerde okul başarı puanı dikkate alınmayacak. Güzel Sanatlar, Spor Liseleri eskiden olduğu gibi öğrencileri kendi ölçerek alacak.

4 YERLEŞTİRME Sınav takvimi açıklanmadan önce veliye bir liste sunulacak. Sınava girmeyenlere şu okullardan birine yerleşmeyi sana garanti ediyorum denilecek. Bu daha önce açıklanacağı için o liselerin sınavlarına giriş, yıllar itibarıyla azalacak. Başvuru esnasında öğrencinin önüne bir ekran gelecek, bu ekranda 5 tercihte bulunacak.

5 ADRESE DAYALI SİSTEMDE YERLEŞTİRMEDE TALEP KONTENJANI AŞARSA NE OLACAK? Talebin kontenjanı aşması durumunda sıralama 1) Tercih önceliği, 2) Adres, 3) Kayıtlı olduğu ortaokul bilgileri şeklinde olacak.

6 YERLEŞTİRME Hiçbir öğrenci istemediği okul türüne yerleştirilmeyecek. Yeni sistemle birlikte bütün veli ve öğrenciler daha en başta, ortaokul kaydı esnasında hangi liseye gidebileceğini de bilebilecek. Böylece Ortaokul ve Lise arasında bir bağ kurulmuş olacak. Her ortaokul bir liseyle ilişkilendirilecek. Öğrenci kendisine sunulan 5 okuldan birine yerleşemedi ise Pansiyonda kalmak koşuluyla evine yakın olmayan başka bir okulu tercih etmek ister misiniz? diye sorulacak.

7 ÖNCEKİ YILLARDA TEOG İLE YERLEŞEN ÖĞRENCİLER ADRESLERİNE YAKIN LİSEYE YERLEŞECEK Mİ? Hayır! Geçişlere izin verilmeyecek.

8 OKULLARA YERLEŞMEDE KULLANILAN TABAN PUANI KALKTI MI? Taban puan uygulaması kaldırıldı. Herkes adresine yakın okula kayıt yaptıracak.

9 ÖĞRENCİNİN ADRESİ DEĞİŞTİĞİNDE, YERLEŞTİRME NASIL OLACAK? Daha önce TEOG puanıyla girmiş öğrenciler yeni tercih yapamayacak. Adresi değişmiş olsa da önceki okulunda devam edecek.

10 ÖZEL GÜRÇAĞ OKULLARI ANAOKULU (Yaşamkent) OKUL ÖNCESİ & İLKOKUL ORTAOKUL ANADOLU LİSESİ FEN LİSESİ (380 puan ve üzeri) (450 puan ve üzeri)

11 LİSELERİMİZE KABUL ŞARTLARIMIZ Özel GÜRÇAĞ ANADOLU LİSESİ & Özel GÜRÇAĞ FEN LİSESİ 9.sınıflara halen 8.sınıfta okumakta olan öğrencilere yönelik "GÜRÇAĞ Düzey Belirleme ve Bursluluk Sınavı" ve MEB tarafından yapılan " (Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sistemi) Sınavı" sonuçlarına göre, 10, 11 ve 12.sınıflara "GÜRÇAĞ Düzey Belirleme ve Bursluluk Sınavı" sonuçlarına göre öğrenci alınmaktadır. Anadolu Lisemiz ve Fen Lisemizin 9.sınıflarına kayıt olmak isteyen öğrencilere "GÜRÇAĞ Düzey Belirleme ve Bursluluk Sınavı" sonucunda aldıkları puanlara ve/veya MEB tarafından yapılan "TEOG Sınavı" sonucunda aldıkları "2018-OYP"ye (Ortaöğretime Yerleştirme Puanı) göre çeşitli oranlarda eğitimöğretim bursu verilmektedir.

12 ÖZEL GÜRÇAĞ OKULLARI Özel GÜRÇAĞ OKULLARI bünyesinde iki ayrı ortaöğretim kurumu bulunmaktadır. Bunlardan birincisi Özel GÜRÇAĞ FEN LİSESİdir. Fen Lisemizde, FEN-MATEMATİK ağırlıklı program uygulanarak YKS de FEN BİLİMLERİ alanında tercih yapacak öğrencilerimize ideal koşullar sağlanmaktadır.

13 ÖZEL GÜRÇAĞ OKULLARI İkinci lisemiz ise Anadolu Lisesi programı uygulayan Özel GÜRÇAĞ ANADOLU LİSESİdir. Bu okulumuzda öğrencilerimiz 9. sınıfta ORTAK DERSLER gördükten sonra, 10. sınıftan itibaren YKS de daha başarılı olabilecekleri FEN BİLİMLERİ, TÜRKÇE- MATEMATİK, SOSYAL BİLİMLER gibi farklı alanlara ağırlık veren öğretim programlarından birini tercih ederek bu alana kaynaklık eden derslerin yoğun olarak verildiği bir eğitim alma şansına sahip olmaktadırlar.

14 ÖZEL GÜRÇAĞ OKULLARI Öğretim süresi 4 yıldır ve MEB tarafından onaylanmış program uygulanmaktadır. Eğitimöğretim etkinlikleri tam gündür. Sınıf mevcutları kişidir.

15 ÖZEL GÜRÇAĞ OKULLARI Ders programımız geri besleme çalışmaları hariç olmak üzere 9 ve 10.sınıflarda 50 saat 11 ve 12.sınıflarda 50 + olarak uygulanmaktadır..

16 ÖZEL GÜRÇAĞ OKULLARI Bu çalışmalar yapılan sınavlar neticesinde istediğimiz kazanımlara ulaşamadığımızı değerlendirdiğimiz ya da TYT-YKS için pekiştirilmesi gereken derslerde ve konularda yapılmaktadır.

17 DERS MATERYALİ 9.sınıflarımız için 25 kaynak kitaptan oluşan set kullanılmaktadır. Ayrıca her iki dönemde de 3 er adet olmak üzere toplam 6 adet TYT formatlı Kazanım Ölçme Sınavı yapılmaktadır. Deneme sınavlarının sıklığı sınıf büyüdükçe artmaktadır. 12.sınıflarımızda TYT-YKS denemesi uygulanır. (Ortalama haftada 1 den fazla)

18 DERSHANE (Özel Öğretim Kursu) 9.Sınıf TYT nin %90 lık bölümünü kapsamaktadır. Öğrencilerimiz 9.sınıfı tamamladıktan sonra 10 ve 11.sınıflarda YÖGEP programlarına tabi tutulurlar. Yani 10 ve 11.sınıf ders programlarının içinde bu sınıflara ait dersler olduğu gibi adına YÖGEP dediğimiz TYT-YKS içerikli dersler de haftalık programın içerinde yer alır. Bu program için daha çok soru çözümüne yönelik YAPRAK TESTLER kullanılır.

19 DERSHANE (Özel Öğretim Kursu) Bu programda; FEN BİLİMLERİ (MF) grupları : Türkçe, Matematik, Geometri, Fizik, Kimya, Biyoloji, Tarih, Coğrafya, Felsefe TÜRKÇE/MATEMATİK (TM) grupları : Türkçe, Matematik, Geometri, Tarih, Coğrafya, Felsefe dersleri görürler.

20 DERSHANE (Özel Öğretim Kursu) 4 yıl boyunca devam eden TYT-YKS odaklı programlar neticesinde ders çalışma alışkanlığı oturmuş hiçbir öğrencinin BAŞARISIZ OLMA ihtimali yoktur. Programlarımız tüm öğrencilerimiz için DERSHANEye ihtiyaç duymayacakları nicelik ve nitelikte hazırlanarak uygulamaya konmaktadır. Tabii ki tüm bunların yanında öğrencimizin de bu programa ayak uydurması, düzenli ve programlı olarak çalışması başarının olmazsa olmaz koşuldur. Her yıl ilk sıralamasında yer alan bir çok öğrencimiz bu başarıyı sadece bu programa uyarak kazanmıştır.

21 1) Ders programları 2) Gün içerisinde SORU ÇÖZÜM saatleri 3) sonrası SORU ÇÖZÜM saatleri 4) YAPRAK TESTLER 5) Deneme Sınavları ve Takibi

LİSEYE GEÇİŞTE YENİ SİSTEM

LİSEYE GEÇİŞTE YENİ SİSTEM LİSEYE GEÇİŞTE YENİ SİSTEM LİSEYE GEÇİŞTE YENİ SİSTEM HAKKINDA Eylül ayının ortalarında TEOG sisteminin kaldırılacağına dair medyada çıkan haberlerin ardından eğitim camiasında meraklı bir bekleyiş başlamıştır.

Detaylı

DİLTAŞ BURSLULUK VE GİRİŞ SINAVI 2019

DİLTAŞ BURSLULUK VE GİRİŞ SINAVI 2019 DİLTAŞ BURSLULUK VE GİRİŞ SINAVI 2019 SINAV HAKKINDA Diltaş Bursluluk ve Giriş Sınavı, hâlihazırda Diltaş Eğitim Kurumları öğrencisi olmayan, eğitim-öğretim hayatına Diltaş farkıyla devam etmek isteyen

Detaylı

2018 YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI SINAVLARI

2018 YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI SINAVLARI 2018 YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI SINAVLARI 2017-2018 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI YENİ SINAV SİSTEMİ VE LİSEYE KAYIT UYGULAMASI YKS (TYT+AYT) 2018 YÜKSEK ÖĞRETİME ÖĞRENCİ SEÇME VE YERLEŞTİRME SİSTEMİ (YKS) YKS Yüksek

Detaylı

Liseye Geçiş Sistemi (LGS) nedir?

Liseye Geçiş Sistemi (LGS) nedir? Liseye Geçiş Sistemi (LGS) nedir? Liseye Geçiş Sistemi (LGS), TEOG yerine getirilmesi düşünülen eğitim sisteminin genel adıdır. Liselere yerleştirilecek olan ortaokul öğrencilerinin hangi tür okul ve kurumlara

Detaylı

2015 2016 İLKOKUL FİYAT LİSTESİ

2015 2016 İLKOKUL FİYAT LİSTESİ İLKOKUL FİYAT LİSTESİ 2. SINIF TÜRKÇE ATK KİTAP 272 9786053720799 21,00 2. SINIF MATEMATİK ATK KİTAP 240 9786053721987 19,00 2. SINIF HAYAT BİLGİSİ ATK KİTAP 248 9786053720805 19,50 2. SINIF İNGİLİZCE

Detaylı

TED KDZ. EREĞLĠ KOLEJĠ

TED KDZ. EREĞLĠ KOLEJĠ 5. SINIF DENEME SINAV TARİHLERİ 6. SINIF DENEME SINAV TARİHLERİ 7. SINIF DENEME SINAV TARİHLERİ 20 OCAK 2015 TEOG DENEME 4 TÜRKÇE 20 OCAK 2015 TEOG DENEME 4 MATEMATİK 20 OCAK 2015 TEOG DENEME 4 DİN KÜL.

Detaylı

SINAV BAŞVURU TARİHİ: MART 2018 SINAV TARİHİ: HAZİRAN 2018 SONUÇ AÇIKLAMA TARİHİ : TEMMUZ 2018

SINAV BAŞVURU TARİHİ: MART 2018 SINAV TARİHİ: HAZİRAN 2018 SONUÇ AÇIKLAMA TARİHİ : TEMMUZ 2018 TYT-YKS NEDİR? SINAV BAŞVURU TARİHİ: MART 2018 SINAV TARİHİ: 23-24 HAZİRAN 2018 SONUÇ AÇIKLAMA TARİHİ : TEMMUZ 2018 YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI SINAVI Birinci Birinci Oturum Oturum İkinci Oturum. 2 Yükseköğretim

Detaylı

LİSELERE GEÇİŞ SİSTEMİ

LİSELERE GEÇİŞ SİSTEMİ LİSELERE GEÇİŞ SİSTEMİ Liselere geçiş sisteminde 2017-2018 eğitim ve öğretim yılından itibaren değişikliğe gidildi. Buna göre öğrencilere 2 farklı alternatif sunuluyor; 1. Adrese dayalı mahalli yerleştirme

Detaylı

PINAR KOLEJİ TEOG TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ

PINAR KOLEJİ TEOG TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ PINAR KOLEJİ TEOG TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ Temel Öğretimden Ortaöğretime Geçiş Modeli (TEOG) 2013-2014 eğitim-öğretim yılından başlayarak 6 temel ders için 8.sınıf öğretmenleri tarafından

Detaylı

Müfredat ve test ağırlıkları öğrenci performansına uygun olarak hazırlanır.

Müfredat ve test ağırlıkları öğrenci performansına uygun olarak hazırlanır. EĞİTİM VE İŞLEYİŞ Ders verimli bir şekilde işlenir. Öğretmen ders anlatma hızını sınıf seviyesine göre ayarlar. Öğrencilerin anlatılanları anlama problemi olmaz. Müfredat ve test ağırlıkları öğrenci performansına

Detaylı

YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI SINAV SİSTEMİ

YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI SINAV SİSTEMİ YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI SINAV SİSTEMİ Yeni Sistemin Avantajları Daha yalın ve anlaşılır bir sistemdir. Sınav puan türleri 18 den 5 e indirilmiştir. Sınav 5 hafta sonundan 1 hafta sonuna çekilmiş, 6 oturumdan

Detaylı

9. SINIFLAR. 1.YAZILI 1.Yazılı 17 Mart 2014 Matematik Din Kültür Ve Ahlak Bilgisi. 1.Yazılı 18 Mart 2014 T.E.D. 2. Yabancı Dil

9. SINIFLAR. 1.YAZILI 1.Yazılı 17 Mart 2014 Matematik Din Kültür Ve Ahlak Bilgisi. 1.Yazılı 18 Mart 2014 T.E.D. 2. Yabancı Dil 9. SINIFLAR 1.Yazılı 19 Mart 2014 Sağlık - Tarih 1.Yazılı 21 Mart 2014 Kimya Yabancı Dil 1.Yazılı 24 Mart 2014 Fizik - Coğrafya 2.Yazılı 21 Nisan 2014 Sağlık - Tarih 2.Yazılı 24 Nisan 2014 Kimya Yabancı

Detaylı

OKULA DÖNÜŞÜM PROGRAMI VE YIL SONU YGS KURS PROGRAMI BİLGİLENDİRME SUNUMU FEN BİLİMLERİ EĞİTİM KURUMLARI GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

OKULA DÖNÜŞÜM PROGRAMI VE YIL SONU YGS KURS PROGRAMI BİLGİLENDİRME SUNUMU FEN BİLİMLERİ EĞİTİM KURUMLARI GENEL MÜDÜRLÜĞÜ OKULA DÖNÜŞÜM PROGRAMI VE YIL SONU YGS KURS PROGRAMI BİLGİLENDİRME SUNUMU FEN BİLİMLERİ EĞİTİM KURUMLARI GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 1 FEN BİLİMLERİ LİSESİ GENEL AÇIKLAMALAR Fen Bilimleri Lisesi ni farklı kılan, Fen

Detaylı

TED Kayseri Koleji Vakfı Okulları Öğretim Yılında Uygulanacak Akademik Etüt Programı için tıklayınız

TED Kayseri Koleji Vakfı Okulları Öğretim Yılında Uygulanacak Akademik Etüt Programı için tıklayınız TED Kayseri Koleji Vakfı Okulları 2015-2016 Öğretim Yılında Uygulanacak Akademik Etüt Programı için tıklayınız TED KAYSERİ KOLEJİ VAKFI ÖZEL LİSESİ 9,10,11 ve 12. SINIF ÖĞRENCİLERİ İÇİN 2015-2016 EĞİTİM

Detaylı

TED Kayseri Koleji Vakfı Okulları 2015-2016 Öğretim Yılında Uygulanacak Akademik Etüt Programı için tıklayınız

TED Kayseri Koleji Vakfı Okulları 2015-2016 Öğretim Yılında Uygulanacak Akademik Etüt Programı için tıklayınız TED Kayseri Koleji Vakfı Okulları 2015-2016 Öğretim Yılında Uygulanacak Akademik Etüt Programı için tıklayınız TED KAYSERİ KOLEJİ VAKFI ÖZEL LİSESİ 9,10,11 ve 12. SINIF ÖĞRENCİLERİ İÇİN 2015-2016 EĞİTİM

Detaylı

Müfredat ve test ağırlıkları öğrenci performansına uygun olarak hazırlanır.

Müfredat ve test ağırlıkları öğrenci performansına uygun olarak hazırlanır. 11. SINIF EĞİTİM PROGRAMI EĞİTİM VE İŞLEYİŞ Ders verimli bir şekilde işlenir. Öğretmen ders anlatma hızını sınıf seviyesine göre ayarlar. Öğrencilerin anlatılanları anlama problemi olmaz. Müfredat ve test

Detaylı

YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI SINAVI

YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI SINAVI YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI SINAVI BİRİNCİ OTURUM TEMEL YETERLİLİK TESTİ (TYT) Temel Yeterlilik Testi Soru Sayısı Toplam Süre Soru Başına Ortalama Süre Türkçe 40 Sosyal Bilimler * Tarih: 5 Soru * Coğrafya:

Detaylı

YGS 1 PUAN OLUŞUMU ÇORLU İMKB ANADOLU ÖĞRETMEN LİSESİ REHBERLİK SERVİSİ TÜRKÇE 20% FEN BİLİMLERİ 30% SOSYAL BİLİMLER 10% TEMEL MATEMATİK 40%

YGS 1 PUAN OLUŞUMU ÇORLU İMKB ANADOLU ÖĞRETMEN LİSESİ REHBERLİK SERVİSİ TÜRKÇE 20% FEN BİLİMLERİ 30% SOSYAL BİLİMLER 10% TEMEL MATEMATİK 40% YGS 1 PUAN OLUŞUMU 30% 20% 40% YGS 2 PUAN OLUŞUMU 20% 40% 30% YGS 3 PUAN OLUŞUMU 20% 40% 30% YGS 4 PUAN OLUŞUMU 30% 20% 40% YGS 5 PUAN OLUŞUMU 37% 33% 20% YGS 6 PUAN OLUŞUMU 20% 33% 37% MF 1 PUAN OLUŞUMU

Detaylı

2018 YILI YÜKSEKÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ

2018 YILI YÜKSEKÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ 2018 YILI YÜKSEKÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ ÖMER ÖCAL REHBERLİK UZMANI YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI SINAVI 12 Ekim 2017 tarihli Yükseköğretim Kurulu toplantısında 2018 yılından itibaren uygulanmak üzere Yükseköğretime

Detaylı

TEMEL YETERLİLİK TESTİ (TYT) 23 Haziran 2018, Cumartesi 10:00

TEMEL YETERLİLİK TESTİ (TYT) 23 Haziran 2018, Cumartesi 10:00 TEMEL YETERLİLİK TESTİ (TYT) 23 Haziran 2018, Cumartesi 10:00 40 Türkçe %33,25 20 Sosyal Bilimler %16,75 Coğrafya 5 soru Din Kül. ve Ahl.Bilg. 5 soru Felsefe 5 soru Tarih 5 soru 40 Temel Matematik %33,25

Detaylı

YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI SINAVI 12. SINIFTA BİZİ NELER BEKLİYOR?

YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI SINAVI 12. SINIFTA BİZİ NELER BEKLİYOR? YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI SINAVI 12. SINIFTA BİZİ NELER BEKLİYOR? YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI SINAVINA KIMLER GIRECEK? Lisansüstü eğitimini Türkiye de veya yurt dışında tamamlayacak öğrencilerin tamamının girmesi

Detaylı

ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI YENİ SINAV SİSTEMİ

ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI YENİ SINAV SİSTEMİ ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI YENİ SINAV SİSTEMİ PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK VE REHBERLİK BİRİMİ - ARALIK 2017 Sayın Velimiz, Öğrencilerimizin üniversite sınavlarına hazırlık sürecini sağlıklı geçirmeleri ve sınavlarda

Detaylı

12. SINIFTA BİZİ NELER BEKLİYOR?

12. SINIFTA BİZİ NELER BEKLİYOR? 12. SINIFTA BİZİ NELER BEKLİYOR? YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI SINAVI Oturum Sayısı 1. Oturum 2. Oturum Yabancı Dil Oturumu 23 HAZİRAN CUMARTESİ 10:15 24 HAZİRAN PAZAR 10:15 24 HAZİRAN PAZAR 15:45 Temel Yeterlilikler

Detaylı

Sınavlar ve Gelecek. YKS İle İlgili Bilinmesi Gereken Herşey. Ömer ÖCAL Rehberlik Uzmanı. 1- Yeni Sınav Sisteminin Amacı

Sınavlar ve Gelecek. YKS İle İlgili Bilinmesi Gereken Herşey. Ömer ÖCAL Rehberlik Uzmanı. 1- Yeni Sınav Sisteminin Amacı Sınavlar ve Gelecek Ömer ÖCAL Rehberlik Uzmanı 50 YKS İle İlgili Bilinmesi Gereken Herşey 12 Ekim 2017 tarihli Yükseköğretim Kurulu toplantısında 2018 yılından itibaren uygulanmak üzere Yükseköğretime

Detaylı

MEB tarafından açıklanan YENİ SINAV SİSTEMİ

MEB tarafından açıklanan YENİ SINAV SİSTEMİ MEB tarafından açıklanan YENİ SINAV SİSTEMİ 2013-2014 Eğitim-öğretim yılında, 8.Sınıf öğrencilerine Kasım ve Nisan ayının sonunda, 6 dersten Merkezi Sınav yapılacak. 1 dönemde 3 sınavı olan dersten 2.si,

Detaylı

YGS BİYOLOJİ. Test A E D A C D B D D A B 2 D A E E D D D B A A B C 3 B A C D A C C A D B C E D E

YGS BİYOLOJİ. Test A E D A C D B D D A B 2 D A E E D D D B A A B C 3 B A C D A C C A D B C E D E YGS BİYOLOJİ Test 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 1 A E D A C D B D D A B 2 D A E E D D D B A A B C 3 B A C D A C C A D B C E D E 4 E B E C B E C D C E 5 E D B C D E A A B C C E 6 A C D E E E A

Detaylı

SINAVIN AMACI SINAV DAYANAĞI SINAV TAKVİMİ KATILIM ŞARTLARI

SINAVIN AMACI SINAV DAYANAĞI SINAV TAKVİMİ KATILIM ŞARTLARI SINAVI DÜZENLEYEN KURUM/KURULUŞ SINAV KONUSU SINAVIN AMACI SINAV TÜRÜ HEDEF KİTLE SINAV DAYANAĞI SINAV TAKVİMİ KATILIM ŞARTLARI ÖZEL GEBZE HİSAR İLKOKULU Bursluluk Sınavı HİSAR OKULLARI bursluluk sınavının

Detaylı

ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ 2015

ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ 2015 TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ 2015 2014-2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 5-6 YAŞ SİSTEM TANITIM TOPLANTISI TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞTE YENİ SİSTEM Milli Eğitim Bakanlığı 2013-2014 öğretim

Detaylı

YAKUPLU Kemal Arıkan Ortaokulu rehberlik servisi

YAKUPLU Kemal Arıkan Ortaokulu rehberlik servisi YAKUPLU Kemal Arıkan Ortaokulu rehberlik servisi KAMİL ÖZKAN MERCİN (Rehber Öğretmen) (GÜNCELLENME TARİHİ 7 KASIM 2015) 2015-2016 Öğretim Yılında 8. sınıfta okuyan öğrenciler, Ortaöğretime (Liseye) yeni

Detaylı

T.C. İSTANBUL VALİLİĞİ İSTEK ÖZEL KAŞGARLI MAHMUT LİSESİ YAZILI SINAV GÜNLERİ ÖĞRETİM YILI : 2009-2010 DÖNEMİ : 2 SINIF ve ŞUBE : LHZ-A ALANI :

T.C. İSTANBUL VALİLİĞİ İSTEK ÖZEL KAŞGARLI MAHMUT LİSESİ YAZILI SINAV GÜNLERİ ÖĞRETİM YILI : 2009-2010 DÖNEMİ : 2 SINIF ve ŞUBE : LHZ-A ALANI : GÜNLERİ SINIF ve ŞUBE : LHZ-A ALANI : TÜRKÇE 12.03.2010 26.04.2010 31.05.2010 2, Saat MATEMATİK 29.03.2010 01.05.2010 02.06.2010 PAZARTESİ 2, Saat BİYOLOJİ 19.03.2010 28.05.2010 CUMA CUMA FİZİK 23.03.2010

Detaylı

TEMEL YETERLİLİK TESTİ (TYT) 23 Haziran 2018, Cumartesi 10:00

TEMEL YETERLİLİK TESTİ (TYT) 23 Haziran 2018, Cumartesi 10:00 TEMEL YETERLİLİK TESTİ (TYT) 23 Haziran 2018, Cumartesi 10:00 40 Türkçe %33,25 20 Sosyal Bilimler %16,75 Coğrafya 5 soru Din Kül. ve Ahl.Bilg. 5 soru Felsefe 5 soru Tarih 5 soru 40 Temel Matematik %33,25

Detaylı

2018 YILINDA LİSELERE GİRİŞ SİSTEMİ. HAZIRLAYANLAR: Adem KALEBAŞI Mesut SABANCI

2018 YILINDA LİSELERE GİRİŞ SİSTEMİ. HAZIRLAYANLAR: Adem KALEBAŞI Mesut SABANCI 2018 YILINDA LİSELERE GİRİŞ SİSTEMİ HAZIRLAYANLAR: Adem KALEBAŞI Mesut SABANCI EYLÜL 2017 İTİBARİYLE TEOG SINAVI KALDIRILMIŞTIR VE 27 KASIM 2017 DE 2018 YILINDA LİSELERE GEÇİŞTE UYGULANACAK YENİ SİSTEM

Detaylı

Yükseköğretime Kurumları Sınavı YKS 2018

Yükseköğretime Kurumları Sınavı YKS 2018 Yükseköğretime Kurumları Sınavı YKS 2018 2018-2019 eğitim öğretim yılında yükseköğretime giriş sınavının yeni ismi Yükseköğretim Kurumları Sınavı dır. YKS de adaylar iki ayrı oturuma katılacaklardır. İlk

Detaylı

2016 LYS konuları ve soru dağılımı

2016 LYS konuları ve soru dağılımı On5yirmi5.com 2016 LYS konuları ve soru dağılımı Peki 2016 LYS'de çıkacak konular belli oldu mu, LYS'de hangi derslerden kaç soru çıkıyor? İşte adayların en çok merak ettikleri sorular ve cevapları...

Detaylı

İSTEK ÖZEL KAŞGARLI MAHMUT ORTAOKULU EKİM 2015

İSTEK ÖZEL KAŞGARLI MAHMUT ORTAOKULU EKİM 2015 İSTEK ÖZEL KAŞGARLI MAHMUT ORTAOKULU EKİM 2015 TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ PSİKOLOJİK DANIŞMA ve REHBERLİK BÖLÜMÜ İçindekiler TEOG Modelinin Amaçları TEOG Modelinin Uygulanması TEOG Modelinde

Detaylı

ÖZEL KOCELİ BİLGİLİ KÜLTÜR OKULLARI KÜLTÜR BURSLULUK SINAVI VE BURS HİZMETLERİ ŞARTNAMESİ

ÖZEL KOCELİ BİLGİLİ KÜLTÜR OKULLARI KÜLTÜR BURSLULUK SINAVI VE BURS HİZMETLERİ ŞARTNAMESİ ÖZEL KOCELİ BİLGİLİ KÜLTÜR OKULLARI KÜLTÜR BURSLULUK SINAVI VE BURS HİZMETLERİ ŞARTNAMESİ A.KONU Özel Bilgili Kültür Okullarında Tam Burslu ve Kısmi Burslu olarak eğitim alacak öğrencileri belirlemek.

Detaylı

Sınav Öncesi Velilere Öneriler

Sınav Öncesi Velilere Öneriler Sınav Öncesi Velilere Öneriler ÖZDEN AKSUNGUR (GÜNCELLENME TARİHİ 13 KASIM 2015) 2015-2016 Öğretim Yılında 8. sınıfta okuyan öğrenciler, Ortaöğretime (Liseye) yeni sınav sistemi olan TEOG ile yerleştirileceklerdir.

Detaylı

ÖLÇME VE DEĞERLENDİRME MERKEZİ

ÖLÇME VE DEĞERLENDİRME MERKEZİ İZMİR ÖZEL TÜRK KOLEJİ 2014-20152015 TEOG BİLGİLENDİRME SUNUMU İZMİR ÖZEL TÜRK KOLEJİ Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçişte Ortak Sınav Sürecinin tamamlanması ile birlikte 2014-2015 öğretim yılı için ikinci

Detaylı

ÜNİVERSİTE SINAV SİSTEMİ ( YGS ve LYS ) Hakkında Bilgilendirme

ÜNİVERSİTE SINAV SİSTEMİ ( YGS ve LYS ) Hakkında Bilgilendirme ÜNİVERSİTE SINAV SİSTEMİ ( YGS ve LYS ) Hakkında Bilgilendirme GENEL BİLGİLER YGS-LYS sistemi 2 aşamalı sınavlardan oluşan bir sistemdir. İlk aşama sınavı YGS, 1 oturum, İkinci aşama LYS, 5 oturumda yapılmaktadır.

Detaylı

2015-LİSANS YERLEŞTİRME SINAVLARI (2015-LYS) SONUÇLARI. 30 Haziran 2015

2015-LİSANS YERLEŞTİRME SINAVLARI (2015-LYS) SONUÇLARI. 30 Haziran 2015 2015-LİSANS YERLEŞTİRME SINAVLARI (2015-LYS) SONUÇLARI 30 Haziran 2015 2015-LİSANS YERLEŞTİRME SINAVLARI SAYISAL BİLGİLER 2015-LYS ADAY BİLGİLERİ YGS sonrası herhangi bir LYS ye girmeye hak kazanan aday

Detaylı

Sayın Velimiz, Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Birimi.

Sayın Velimiz, Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Birimi. Sayın Velimiz, Öğrencilerimizin üniversite giriş sınavlarına hazırlık dönemini sağlıklı geçirmeleri ve sınavlarda iyi bir sonuca ulaşmaları için bizler kadar sizlere de önemli görevlerin düştüğü unutulmamalıdır.

Detaylı

YİSB KIZ ANADOLU LİSESİ DERS-ALAN SEÇİMİ BİLGİLENDİRME SUNUMU

YİSB KIZ ANADOLU LİSESİ DERS-ALAN SEÇİMİ BİLGİLENDİRME SUNUMU YİSB KIZ ANADOLU LİSESİ DERS-ALAN SEÇİMİ BİLGİLENDİRME SUNUMU KARİYER PLANLAMASI DERS-ALAN SEÇİMİ MESLEK TEOG TYT-YKS LİSELERDE DERS SEÇİMİ Anadolu Liseleri nde 10. sınıf bitip, 11. sınıfa geçilirken ders

Detaylı

TEOG. Kuralları. Yeni Sınav Sisteminin TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ

TEOG. Kuralları. Yeni Sınav Sisteminin TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ TEOG TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ Yeni Sınav Sisteminin Kuralları Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sistemi Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sistemi Eğitimin doğasında var olan değişim

Detaylı

YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI SINAV SİSTEMİ İLE İLGİLİ SIKÇA SORULAN SORULAR VE CEVAPLARI

YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI SINAV SİSTEMİ İLE İLGİLİ SIKÇA SORULAN SORULAR VE CEVAPLARI YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI SINAV SİSTEMİ İLE İLGİLİ SIKÇA SORULAN SORULAR VE CEVAPLARI 1. Yeni sistem ile önceki sistem arasındaki farklılıklar nelerdir? A) Sınavın uygulanışı bakımından Sınavın Uygulanması

Detaylı

TEOG tercih ve yerleştirme kılavuzu yayımlandı

TEOG tercih ve yerleştirme kılavuzu yayımlandı On5yirmi5.com TEOG tercih ve yerleştirme kılavuzu yayımlandı Milli Eğitim Bakanlığı, bu yıl ilk kez uygulanan Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sistemi doğrultusunda lise tercih ve yerleştirme işlemleri

Detaylı

YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI SINAVI İLE İLGİLİ SIKÇA SORULAN SORULAR VE CEVAPLARI (Güncellenme Tarihi: 11 Kasım 2017)

YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI SINAVI İLE İLGİLİ SIKÇA SORULAN SORULAR VE CEVAPLARI (Güncellenme Tarihi: 11 Kasım 2017) YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI SINAVI İLE İLGİLİ SIKÇA SORULAN SORULAR VE CEVAPLARI (Güncellenme Tarihi: 11 Kasım 2017) 1. Yeni sistem ile önceki sistem arasındaki farklılıklar nelerdir? A) Sınavın uygulanışı

Detaylı

2014-2015 ZEKA KÜPÜ YAYINLARI FİYAT LİSTESİ KİTAPLARIMIZIN ADI

2014-2015 ZEKA KÜPÜ YAYINLARI FİYAT LİSTESİ KİTAPLARIMIZIN ADI BARKOD NUMARALARI 978-9944-718-29-5 978-9944-718-30-1 KİTAPLARIMIZIN ADI 8. SINIF KONU ANLATIMLI SORU BANKALARIMIZ 8. Sınıf Türkçe Konu Anlatımlı Soru Bankası Anlam Bilgisi 8. Sınıf Türkçe Konu Anlatımlı

Detaylı

ÖSYS ÖLÇME, SEÇME VE YERLEŞTİRME SİSTEMİ

ÖSYS ÖLÇME, SEÇME VE YERLEŞTİRME SİSTEMİ ANKARA ÖZEL TEVFİK FİKRET LİSESİ ÖSYS ÖLÇME, SEÇME VE YERLEŞTİRME SİSTEMİ 2014-2015 ANKARA 2015 ÖSYS BİRİNCİ AŞAMA: YÜKSEKÖĞRETİME GEÇİŞ SINAVI (YGS) YGS BAŞVURU TARİHİ : OCAK 2015 SINAV TARİHİ : 15 MART

Detaylı

Eğitim-Öğretim Yılı Öğrenci Temin Faaliyetleri 1/33

Eğitim-Öğretim Yılı Öğrenci Temin Faaliyetleri 1/33 2019-2020 Eğitim-Öğretim Yılı Öğrenci Temin Faaliyetleri 1/33 2019 MSÜ Aday Belirleme Sınavı Başvuru İşlemleri Milli Savunma Bakanlığı ile Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı (ÖSYM) arasındaki

Detaylı

[2017 ÖSYS DEĞİŞİKLİKLERİ]

[2017 ÖSYS DEĞİŞİKLİKLERİ] [2017 ÖSYS DEĞİŞİKLİKLERİ] [ÜCRETLER] [BAŞVURU KOŞULLARI] [YGS YE KİMLER BAŞVURABİLİR?] [MİLLİ SAVUNMA ÜNİVERSİTESİ KARA, DENİZ VE HAVA HARP OKULLARINA GİRMEK İSTEYEN ADAYLARIN DİKKATİNE! ] [2017] [ A

Detaylı

2018 ÖSYS ÖSYS: ÖĞRENCİ SEÇME YERLEŞTİRME SİSTEMİ (ÜLKEMİZDE LİSEDEN ÜNİVERSİTEYE GEÇİŞİ DÜZENLEYEN SİSTEMDİR)

2018 ÖSYS ÖSYS: ÖĞRENCİ SEÇME YERLEŞTİRME SİSTEMİ (ÜLKEMİZDE LİSEDEN ÜNİVERSİTEYE GEÇİŞİ DÜZENLEYEN SİSTEMDİR) 2018 ÖSYS ÖSYS: ÖĞRENCİ SEÇME YERLEŞTİRME SİSTEMİ (ÜLKEMİZDE LİSEDEN ÜNİVERSİTEYE GEÇİŞİ DÜZENLEYEN SİSTEMDİR) ÜNİVERSİTEYE GİRİŞ SINAVLARI İKİ BASAMAK / AŞAMA OLARAK UYGULANMAYA DEVAM ETMEKTEDİR. YGS

Detaylı

Tercih ve Yerleştirme Takvimi

Tercih ve Yerleştirme Takvimi 2014 TEOG Yerleştirme Kılavuzu henüz yayınlanmadığı için resmi değildir. Ancak MEB ile yaptığımız görüşme sonucu edindiğimiz bilgiler aşağıda yer almaktadır. Tercih ve Yerleştirme Takvimi TARİH AÇIKLAMA

Detaylı

TED ZONGULDAK KOLEJİ VAKFI ÖZEL LİSESİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 2. KANAAT DÖNEMİ 9/A SINIFI YAZILI SINAV TAKVİMİ

TED ZONGULDAK KOLEJİ VAKFI ÖZEL LİSESİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 2. KANAAT DÖNEMİ 9/A SINIFI YAZILI SINAV TAKVİMİ 9/A SINIFI YAZILI TAKVİMİ İNGİLİZCE 1 08.03.2016 Salı MATEMATİK 1 11.03.2016 Cuma FİZİK 1 14.03.2016 Pazartesi DENEME I 3 28.03.2016 Pazartesi COĞRAFYA 1 30.03.2016 Çarşamba ALMANCA/FRANSIZCA 1 01.04.2016

Detaylı

Yükseköğretim Kurumları Sınavı YKS İstanbul 4 Ocak 2018

Yükseköğretim Kurumları Sınavı YKS İstanbul 4 Ocak 2018 Yükseköğretim Kurumları Sınavı YKS 2018 İstanbul 4 Ocak 2018 Yükseköğretim Programları Sayısal (SAY) Programlar Eşit Ağırlık (EA) Programlar Sözel (SÖZ) Programlar Yabancı Dil (DİL) Programlar Özel Yetenek

Detaylı

%70-80 BÜYÜK İNDİRİM KAMPANYASI. YAYINLARI ndan. * LİSE 9, 10, 11. Sınıflar OKULA YARDIMCI KİTAPLAR * ÜNİVERSİTE GİRİŞ SINAVLARI HAZIRLIK KİTAPLARI

%70-80 BÜYÜK İNDİRİM KAMPANYASI. YAYINLARI ndan. * LİSE 9, 10, 11. Sınıflar OKULA YARDIMCI KİTAPLAR * ÜNİVERSİTE GİRİŞ SINAVLARI HAZIRLIK KİTAPLARI ÖZDEBİR ÖZEL EĞİTİM-ÖĞRETİM DERNEĞİ İ.İ. YAYINLARI ndan * LİSE 9, 10, 11. Sınıflar OKULA YARDIMCI KİTAPLAR * ÜNİVERSİTE GİRİŞ SINAVLARI HAZIRLIK KİTAPLARI BÜYÜK İNDİRİM KAMPANYASI %70-80 Siparişlerinizi;

Detaylı

ÖZEL KOCELİ BİLGİLİ KÜLTÜR OKULLARI KÜLTÜR BURSLULUK SINAVI VE BURS HİZMETLERİ ŞARTNAMESİ

ÖZEL KOCELİ BİLGİLİ KÜLTÜR OKULLARI KÜLTÜR BURSLULUK SINAVI VE BURS HİZMETLERİ ŞARTNAMESİ ÖZEL KOCELİ BİLGİLİ KÜLTÜR OKULLARI KÜLTÜR BURSLULUK SINAVI VE BURS HİZMETLERİ ŞARTNAMESİ A.KONU Özel Bilgili Kültür Okullarında Tam Burslu ve Kısmi Burslu olarak eğitim alacak öğrencileri belirlemek.

Detaylı

2011 ÖSYS ÜNİVERSİTEYE GİRİŞTE İKİ AŞAMALI SİSTEM (YGS LYS)

2011 ÖSYS ÜNİVERSİTEYE GİRİŞTE İKİ AŞAMALI SİSTEM (YGS LYS) 2011 ÖSYS ÜNİVERSİTEYE GİRİŞTE İKİ AŞAMALI SİSTEM (YGS LYS) İKİ AŞAMALI SİSTEMİN ÖZELLİKLERİ Birinci aşama sınavı YGS (Yükseköğretime Geçiş Sınavı) Nisan ayında, ikinci aşama sınavı LYS (Lisans Yerleştirme

Detaylı

Sayın Veli ve Sevgili Öğrencilerimiz;

Sayın Veli ve Sevgili Öğrencilerimiz; Sayın Veli ve Sevgili Öğrencilerimiz; TED Malatya Koleji Özel Lisesi olarak sizlere daha önceden göndermiş olduğumuz veli mektubunda belirttiğimiz gibi 2. Yarıyılın başlaması ile. Sınıf müfredatının yanı

Detaylı

2017-LİSANS YERLEŞTİRME SINAVLARI (2017-LYS) SONUÇLARI

2017-LİSANS YERLEŞTİRME SINAVLARI (2017-LYS) SONUÇLARI 2017-LİSANS YERLEŞTİRME SINAVLARI (2017-LYS) SONUÇLARI 11.07.2017 2017-LİSANS YERLEŞTİRME SINAVLARI SAYISAL BİLGİLER 2017-LYS ADAY BİLGİLERİ YGS Sonrası Herhangi Bir LYS ye Girmeye Hak Kazanan Aday Sayısı:

Detaylı

LİSE VE ÜNİVERSİTEYE HAZIRLIK 2017-2018 01 Öğretmene Destek Yayın İhtiyacı 02 03 Müfredat Uyumlu Plan ve Sistem 04 Rahat Anlaşılır Dil 10 Öğrenci İhtiyaçları BAŞARI ODAKLI YAYIN 05 Hızlı Kavramaya Odaklı

Detaylı

TEOG Sınav Sistemi (Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş) Meral ÖZTÜRK GÜNEL Uzm Psikolojik Danışman

TEOG Sınav Sistemi (Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş) Meral ÖZTÜRK GÜNEL Uzm Psikolojik Danışman TEOG Sınav Sistemi (Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş) Meral ÖZTÜRK GÜNEL Uzm Psikolojik Danışman UYGULAMA 2014-2015 eğitim - öğretim yılından altı ders için 8 inci sınıfta öğretmen tarafından dönemsel

Detaylı

Uygulanacak Sınavlar. Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı ( YGS ) Lisans Yerleştirme Sınavı ( LYS )

Uygulanacak Sınavlar. Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı ( YGS ) Lisans Yerleştirme Sınavı ( LYS ) Uygulanacak Sınavlar Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı ( YGS ) Lisans Yerleştirme Sınavı ( LYS ) (Üniversite eğitimi almak isteyen ( 4-6 yıllık fakültelerde eğitim tüm adaylara yöneliktir.) almak isteyen tüm

Detaylı

TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ 2014

TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ 2014 TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ 2014 TEK SINAVLI BİR SİSTEMDEN ÇOK SINAVLI SİSTEME Bu sistemden önce 8.sınıfta uygulanan sistemde Ortaöğretime Geçiş TEK SINAV ile yapılmaktaydı ve sınav sadece

Detaylı

YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI SINAV SİSTEMİ İLE İLGİLİ SIKÇA SORULAN SORULAR VE CEVAPLARI

YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI SINAV SİSTEMİ İLE İLGİLİ SIKÇA SORULAN SORULAR VE CEVAPLARI YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI SINAV SİSTEMİ İLE İLGİLİ SIKÇA SORULAN SORULAR VE CEVAPLARI 1. Yeni sistem ile önceki sistem arasındaki farklılıklar nelerdir? A) Sınavın uygulanışı bakımından Sınavın Uygulanması

Detaylı

MALAZGİRT MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

MALAZGİRT MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ MALAZGİRT MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ 2014-2015 Öğretim Yılında 8. sınıfta okuyan öğrenciler, Ortaöğretime (Liseye) yeni sınav sistemi olan TEOG ile yerleştirileceklerdir. 2014-2015 eğitim - öğretim yılından

Detaylı

2015 ÖĞRENCİ SEÇME VE YERLEŞTİRME SİSTEMİ (ÖSYS)

2015 ÖĞRENCİ SEÇME VE YERLEŞTİRME SİSTEMİ (ÖSYS) 2015 ÖĞRENCİ SEÇME VE YERLEŞTİRME SİSTEMİ (ÖSYS) 2015 Öğrenci Seçme ve YerleşBrme Sınavı (ÖSYS) YükseköğreBme Geçiş Sınavı ( YGS ) Lisans YerleşBrme Sınavı ( LYS ) OrtaöğreBm mezunu, üniversite eğibmi

Detaylı

YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI SINAV SİSTEMİ İLE İLGİLİ SIKÇA SORULAN SORULAR VE CEVAPLARI

YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI SINAV SİSTEMİ İLE İLGİLİ SIKÇA SORULAN SORULAR VE CEVAPLARI YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI SINAV SİSTEMİ İLE İLGİLİ SIKÇA SORULAN SORULAR VE CEVAPLARI 1. Yeni sistem ile önceki sistem arasındaki farklılıklar nelerdir? A) Sınavın uygulanışı bakımından Sınavın Uygulanması

Detaylı

MEB 2014 TEOG Tercih İşlemleri

MEB 2014 TEOG Tercih İşlemleri TEOG sonuçları açıklandı. TEOG Tercih işlemleribugün başlıyor. Ortaöğretime geçiş yapacak öğrenciler için tercih işlemleri hangi tarihler arasında olacak? TEOG Tercih sıralaması nasıl yapılacak? Liselerin

Detaylı

Eğitim-Öğretim Yılı Öğrenci Temin Faaliyetleri 1/23

Eğitim-Öğretim Yılı Öğrenci Temin Faaliyetleri 1/23 2019-2020 Eğitim-Öğretim Yılı Öğrenci Temin Faaliyetleri 1/23 2019 MSÜ Aday Belirleme Sınavı Başvuru İşlemleri 2 nci Seçim Aşamalarına çağrılacak askeri öğrenci adaylarını tespit etmek amacına yönelik

Detaylı

9. SINIF. final 9. Sınıf Aylık Dergi Seti FİNAL EĞİTİM KURUMLARINDA ÖĞRENCİLERE VERİLECEK KAYNAKLAR. TOPLAM - 110t. Kurumun KDV li Alış Fiyatı

9. SINIF. final 9. Sınıf Aylık Dergi Seti FİNAL EĞİTİM KURUMLARINDA ÖĞRENCİLERE VERİLECEK KAYNAKLAR. TOPLAM - 110t. Kurumun KDV li Alış Fiyatı 9. Sınıf Aylık 9. SINIF 9. Sınıf Aylık Türk Dili ve Edebiyatı Bilgi Bankası Fen Bilimleri Bilgi Bankası TOPLAM - 110t Sipariş Verilecek Yayıncılık 10. Sınıf Aylık 10. SINIF 10. Sınıf Aylık Türk Dili ve

Detaylı

AYRANCI AYSEL YÜCETÜRK ANADOLU LİSESİ KURS PROGRAMI DİL VE ANLATIM 2 3 TÜRK EDEBİYATI 3 3 TARİH 2 3 COĞRAFYA 2 3 MATEMATİK 6 5 FİZİK 2 3 KİMYA 2 3

AYRANCI AYSEL YÜCETÜRK ANADOLU LİSESİ KURS PROGRAMI DİL VE ANLATIM 2 3 TÜRK EDEBİYATI 3 3 TARİH 2 3 COĞRAFYA 2 3 MATEMATİK 6 5 FİZİK 2 3 KİMYA 2 3 9.SINIFLAR (En fazla üç ders seçilebilir ) TARİH 2 3 COĞRAFYA 2 3 MATEMATİK 6 5 FİZİK 2 3 KİMYA 2 3 BİYOLOJİ 2 3 ingilizce 6 5 ( istediğiniz kurs öğretmenini adını yazınız) na katılmak isteyen öğrenciler

Detaylı

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) 2018

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) 2018 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) 2018 KISA TARİH 1974 yılına kadar üniversiteler kendi öğrencilerini kendilerini seçiyordu. Karışıklığı önlemek amacıyla sınavların tek merkezden yapılması kararı alındı

Detaylı

Sayı : 2015 / 72 01.12.2015 Konu : Ortaokul 4.Sınıflar Hafta Sonu Kursu

Sayı : 2015 / 72 01.12.2015 Konu : Ortaokul 4.Sınıflar Hafta Sonu Kursu Sayı : 2015 / 72 01.12.2015 Konu : Ortaokul 4.lar Hafta Sonu Kursu Sayın Velimiz, Ortaokul 4.sınıf öğrencilerimizin katılacağı II. TEOGS hazırlık çalışmaları kapsamında düzenlenen hafta sonu kursları,

Detaylı

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI KAYIT TAKVİMİ VE KILAVUZU

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI KAYIT TAKVİMİ VE KILAVUZU 2017-2018 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI İSTANBUL ÖZEL SAINT-BENOIT FRANSIZ LİSESİ KAYIT TAKVİMİ VE KILAVUZU 1 / 5 İSTANBUL ÖZEL SAINT-BENOIT FRANSIZ LİSESİ 2017-2018 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI KAYIT TAKVİMİ TABAN PUAN

Detaylı

ÖZEL ANKARA MAYA ANADOLU LİSESİ HAFTALIK DERS DAĞILIM PROGRAMI ( 11.sınıf )

ÖZEL ANKARA MAYA ANADOLU LİSESİ HAFTALIK DERS DAĞILIM PROGRAMI ( 11.sınıf ) ÖZEL ANKARA MAYA ANADOLU LİSESİ HAFTALIK DERS DAĞILIM PROGRAMI ( 11.sınıf ) Özel Ankara Maya Anadolu Lisesi 11.sınıf öğrencileri haftalık 55 ders saatinden oluşan programa devam eder. Dersler 40 dakikadan

Detaylı

YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI

YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI SINAVI YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI SINAVI (YKS) Bu sınav 3 ayrı oturumdan oluşmaktadır. 1. Oturum: TEMEL YETERLİLİK TESTİ () 2. Oturum: ALAN YETERLİLİK TESTİ (AYT) 3. Oturum: YABANCI

Detaylı

Öğretim Yılında 8. sınıfta okuyan öğrenciler, Ortaöğretime (Liseye) yeni sınav sistemi olan TEOG ile yerleģtirileceklerdir.

Öğretim Yılında 8. sınıfta okuyan öğrenciler, Ortaöğretime (Liseye) yeni sınav sistemi olan TEOG ile yerleģtirileceklerdir. TEOG SINAVI 2016-2017 Öğretim Yılında 8. sınıfta okuyan öğrenciler, Ortaöğretime (Liseye) yeni sınav sistemi olan TEOG ile yerleģtirileceklerdir. 2016-2017 eğitim - öğretim yılından başlayarak 6 temel

Detaylı

ÖZEL ALTIN NESİL ANADOLU LİSESİ 2014-2015 ÖĞRETİM YILI l. DÖNEM SINAV TAKVİMİ

ÖZEL ALTIN NESİL ANADOLU LİSESİ 2014-2015 ÖĞRETİM YILI l. DÖNEM SINAV TAKVİMİ AY KASIM EKİM AY AY ARALIK 15 Çarşamba DENEME 1 DENEME 1 22 Çarşamba DENEME 1 DENEME 1 DENEME 1 DENEME 1 DENEME 2 DENEME 2 3 Pazartesi Fransızca 1 4 Salı 5 Çarşamba Fransızca 1 Fransızca 1 DENEME 3 DENEME

Detaylı

Yükseköğretim Kurumları Sınavı

Yükseköğretim Kurumları Sınavı Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç YÖK Başkanı YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI SINAVI Birinci Oturum İkinci Oturum Yükseköğretim Kurumları Sınavı, Dil sınavı hariç Haziran ayı içinde bir hafta sonu Cumartesi günü yapılacak

Detaylı

TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ

TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sistemi Modelin temel niteliği, öğrenci başarısını anlık bir performansa dayalı olarak değil, geniş bir zaman dilimine yayarak

Detaylı

ÖZEL ATA ANADOLU LİSESİ ÜNİVERSİTE HAZIRLIK DESTEK KURSLARI YGS-LYS ÇALIŞMALARI

ÖZEL ATA ANADOLU LİSESİ ÜNİVERSİTE HAZIRLIK DESTEK KURSLARI YGS-LYS ÇALIŞMALARI ÖZEL ATA ANADOLU LİSESİ ÜNİVERSİTE HAZIRLIK DESTEK KURSLARI YGS-LYS ÇALIŞMALARI Sevgili Öğrencilerimiz; Üniversiteye Hazırlık dershanelerinin 2015 te faaliyetlerini sonlandırması, özellikle 2016 yılında

Detaylı

BUCA İNCİ ÖZER TIRNAKLI FEN LİSESİ REHBERLİK SERVİSİ

BUCA İNCİ ÖZER TIRNAKLI FEN LİSESİ REHBERLİK SERVİSİ BUCA İNCİ ÖZER TIRNAKLI FEN LİSESİ REHBERLİK SERVİSİ 2016 ÖGRENCİ SEÇME VE YERLEŞTİRME SİSTEMİ Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) Başvuru Tarihleri : 06-20 Ocak 2016 Lisans Yerleştirme Sınavları (LYS) Başvuru

Detaylı

T.C. İSTANBUL VALİLİĞİ İSTEK ÖZEL KAŞGARLI MAHMUT LİSESİ YAZILI SINAV GÜNLERİ ÖĞRETİM YILI : DÖNEMİ : 1. SINIF ve ŞUBE : LHZ-A ALANI :

T.C. İSTANBUL VALİLİĞİ İSTEK ÖZEL KAŞGARLI MAHMUT LİSESİ YAZILI SINAV GÜNLERİ ÖĞRETİM YILI : DÖNEMİ : 1. SINIF ve ŞUBE : LHZ-A ALANI : GÜNLERİ SINIF ve ŞUBE : LHZ-A ALANI : TÜRKÇE 12.11.2009 10.12.2009 07.01.2010 PERŞEMBE 3, Saat MATEMATİK 17/11/2009 05.01.2010 BİYOLOJİ 02.12.2009 12.01.2010 ÇARŞAMBA 6, Saat 7, Saat FİZİK 16/11/2009 04.01.2010

Detaylı

Temel Eğitimden Orta Öğretime Geçiş

Temel Eğitimden Orta Öğretime Geçiş TEOG 2016-2017 Temel Eğitimden Orta Öğretime Geçiş TEOG AMACI NEDİR? Sınav ile öğrenci alan okullara girmek için uygulanan seçme ve yerleştirme işleminin sistemli halidir. TEOG UYGULAMASI 2013-2014 eğitim

Detaylı

2015-2016 ÖZEL İZMİR AMERİKAN KOLEJİ KAYIT TAKVİMİ VE KILAVUZU : İNÖNÜ CADDESİ NO. 476, 35290 GÖZTEPE / İZMİR

2015-2016 ÖZEL İZMİR AMERİKAN KOLEJİ KAYIT TAKVİMİ VE KILAVUZU : İNÖNÜ CADDESİ NO. 476, 35290 GÖZTEPE / İZMİR 2015-2016 ÖZEL İZMİR AMERİKAN KOLEJİ KAYIT TAKVİMİ VE KILAVUZU İRTİBAT ADRESİ : İNÖNÜ CADDESİ NO. 476, 35290 GÖZTEPE / İZMİR TELEFONLAR : 0232 355 0 555 FAX : 0232 355 0 411 http e-mail : www.aci.k12.tr

Detaylı

2017 YGS ve LYS de neler değişti?

2017 YGS ve LYS de neler değişti? Hafıza Sarayı (Mind Palace) Oluşturmak 1 2017 YGS ve LYS de neler değişti? 2017 Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemine (ÖSYS) başvurular başladı. ÖSYM tarafından 2017-ÖSYS Kılavuzu nun yayınlanması ile

Detaylı

EĞİTİM BÖLGESİ VE SINAVSIZ MAHALLİ YERLEŞTİRME SİSTEMİ (MYS) BİLGİLENDİRME SEMİNERİ HAZIRLAYAN KİLİS REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ 2018

EĞİTİM BÖLGESİ VE SINAVSIZ MAHALLİ YERLEŞTİRME SİSTEMİ (MYS) BİLGİLENDİRME SEMİNERİ HAZIRLAYAN KİLİS REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ 2018 2017-2018 EĞİTİM BÖLGESİ VE SINAVSIZ MAHALLİ YERLEŞTİRME SİSTEMİ (MYS) BİLGİLENDİRME SEMİNERİ HAZIRLAYAN KİLİS REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ 2018 Tercihe Bağlı Serbest Kayıt Sisteminde Bizi Neler Bekliyor?

Detaylı

İSTEK ÖZEL KAŞGARLI MAHMUT OKULLARI

İSTEK ÖZEL KAŞGARLI MAHMUT OKULLARI İSTEK ÖZEL KAŞGARLI MAHMUT OKULLARI ÜNİVERSİTE SINAV SİSTEMİ PSİKOLOJİK DANIŞMA VE REHBERLİK BÖLÜMÜ İÇİNDEKİLER: Üniversite Sınav Sistemi Yükseköğretim Geçiş Sınavı (YGS) Lisansa Yerleştirme Sınavı (LYS)

Detaylı

YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI SINAVI İLE İLGİLİ SIKÇA SORULAN SORULAR VE CEVAPLARI (Güncellenme Tarihi: 18 Nisan 2018)

YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI SINAVI İLE İLGİLİ SIKÇA SORULAN SORULAR VE CEVAPLARI (Güncellenme Tarihi: 18 Nisan 2018) YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI SINAVI İLE İLGİLİ SIKÇA SORULAN SORULAR VE CEVAPLARI (Güncellenme Tarihi: 18 Nisan 2018) 1. Yeni sistem ile önceki sistem arasındaki farklılıklar nelerdir? A) Sınavın uygulanışı

Detaylı

EVRİM OKULLARI REHBERLİK SERVİSİ

EVRİM OKULLARI REHBERLİK SERVİSİ EVRİM OKULLARI REHBERLİK SERVİSİ TEOG Temel Öğretimden Ortaöğretime Geçiş Modeli TEOG, sınav ile öğrenci alan liselere giriş için uygulanan seçme ve yerleştirme işlemidir. Yerleştirme puanı (YEP) Ortaöğretime

Detaylı

TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ. Sinem Çağrı CENGİZ REHBER ÖĞRETMEN

TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ. Sinem Çağrı CENGİZ REHBER ÖĞRETMEN TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ Sinem Çağrı CENGİZ REHBER ÖĞRETMEN Telafi imkanı sağlayarak tek sınavdan kaynaklanan olumsuzlukları azaltmak Orta ve uzun vadede öğrencinin ders dışı sosyal,

Detaylı

Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçişte Ortak Sınav Sürecinin tamamlanması ile birlikte 2014-2015 öğretim yılı için ikinci aşama olan Tercih ve

Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçişte Ortak Sınav Sürecinin tamamlanması ile birlikte 2014-2015 öğretim yılı için ikinci aşama olan Tercih ve İZMİR ÖZEL TÜRK KOLEJİ 2014-20152015 TEOG BİLGİLENDİRME SUNUMU İZMİR ÖZEL TÜRK KOLEJİ Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçişte Ortak Sınav Sürecinin tamamlanması ile birlikte 2014-2015 öğretim yılı için ikinci

Detaylı

Birinci Aşama : Yüseköğretime Geçiş Sınavı (YGS)

Birinci Aşama : Yüseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) Değerli Velilerimiz, Günümüzde, üniversiteye yerleşmekle meslek sahibi olmak çoğu kez eş anlamlı kabul edilmektedir. Öğrenciler, üniversiteye yerleşmeyi gelecekleri açısından bir nevi teminat ve hedeflerine

Detaylı

TEST FEN YGS TEMEL MATEMATİK KONU ANLATIM FASİKÜLLERİ (6 FASİKÜL) TEST FEN YGS GEOMETRİ KONU ANLATIM FASİKÜLLERİ (4 FASİKÜL) 24,00 19,00

TEST FEN YGS TEMEL MATEMATİK KONU ANLATIM FASİKÜLLERİ (6 FASİKÜL) TEST FEN YGS GEOMETRİ KONU ANLATIM FASİKÜLLERİ (4 FASİKÜL) 24,00 19,00 2016-2017 TEST FEN YAYINLARI YGS KONU ANLATIMLI FASİKÜLLER TEST FEN YGS DİL ve ANLATIM KONU ANLATIM FASİKÜLLERİ (6 37,50 30,00 TEST FEN YGS TEMEL MATEMATİK KONU ANLATIM FASİKÜLLERİ (6 37,50 30,00 TEST

Detaylı

altın nesil 2015-2016 ÖĞRETİM YILI l. DÖNEM LİSE SINAV TAKVİMİ Coğrafya 1 Coğrafya 1 Dil Anlatım 1 Dil Anlatım 1 Edebiyat 1 Edebiyat 1

altın nesil 2015-2016 ÖĞRETİM YILI l. DÖNEM LİSE SINAV TAKVİMİ Coğrafya 1 Coğrafya 1 Dil Anlatım 1 Dil Anlatım 1 Edebiyat 1 Edebiyat 1 altın nesil AY EKİM GÜN 2015-2016 ÖĞRETİM YILI l. DÖNEM LİSE SINAV TAKVİMİ 9 A/B 10 A/B 11/TM 11/FM 12/TM 12/FM 27 Salı DENEME 1 DENEME 1 DENEME 1 DENEME 1 DENEME 1 DENEME 1 AY GÜN 9 A/B 10 A/B 11/TM 11/FM

Detaylı

YENİ SINAV SİSTEMİ-LKS LİSELERE KAYIT SİSTEMİ

YENİ SINAV SİSTEMİ-LKS LİSELERE KAYIT SİSTEMİ YENİ SINAV SİSTEMİ-LKS LİSELERE KAYIT SİSTEMİ DEĞİŞTİRİLEMEYECEK GERÇEKLER Sınavın yapılması olgusu Bu sene sınav hakkında pek çok belirsizlik olması, hala bu belirsizliklerin devam etmesi Liselerin kapasitesi,

Detaylı

ÖZEL ATA EĞİTİM KURUMLARI LİSELERE HAZIRLIK DESTEK KURSLARI TEOG ÇALIŞMALARI

ÖZEL ATA EĞİTİM KURUMLARI LİSELERE HAZIRLIK DESTEK KURSLARI TEOG ÇALIŞMALARI ÖZEL ATA EĞİTİM KURUMLARI LİSELERE HAZIRLIK DESTEK KURSLARI TEOG ÇALIŞMALARI HEDEFĠ: Öğrenci, öğretmen ve okul arasındaki ilişkiyi güçlendirmektir. UYGULAMANIN TEMEL NĠTELĠĞĠ: öğrenci başarısını anlık

Detaylı

SAYIN VELİLERİMİZİN, ÖĞRETMENLERİMİZİN, ÖĞRENCİLERİMİZİN BİLGİSİNE; 2014-2015 ÖĞRETİM YILI ÖZEL EVRENSEL KOLEJ SINAV TAKVİMİ LİSE HAZIRLIK SINIFI

SAYIN VELİLERİMİZİN, ÖĞRETMENLERİMİZİN, ÖĞRENCİLERİMİZİN BİLGİSİNE; 2014-2015 ÖĞRETİM YILI ÖZEL EVRENSEL KOLEJ SINAV TAKVİMİ LİSE HAZIRLIK SINIFI LİSE HAZIRLIK SINIFI ÇE SEÇ.FİZİK SEÇ.KİMYA SEÇ. SEÇ. 18.11.2014 10.12.2014 30.12.2014 19.03.2015 15.04.2015 21.05.2015 11.11.2014 06.01.2015 10.03.2015 26.05.2015 1. SINAV 2.SINAV 2. SINAV 1. SINAV 2.SINAV

Detaylı

TEOG (Temel Eğitimden Orta Öğretime Geçiş) Sistemi

TEOG (Temel Eğitimden Orta Öğretime Geçiş) Sistemi TEOG (Temel Eğitimden Orta Öğretime Geçiş) Sistemi 2017 2018 14 Eylül 2017 Hazırlayan: Eğitim Uzmanı Oktay Aydın Terakki Vakfı Okulları Yurtiçi Üniversite Danışmanı www.egitimvegelecek.com Terakki de Temel

Detaylı

ÖZEL ALTIN NESİL ANADOLU LİSESİ ÖĞRETİM YILI l. DÖNEM SINAV TAKVİMİ

ÖZEL ALTIN NESİL ANADOLU LİSESİ ÖĞRETİM YILI l. DÖNEM SINAV TAKVİMİ ÖZEL ALTIN NESİL ANADOLU LİSESİ 2016-2017 ÖĞRETİM YILI l. DÖNEM SINAV TAKVİMİ AY EYLÜL 20 Salı DENEME 1 DENEME 1 DENEME 1 DENEME 1 DENEME 1 YGS 1 DENEME 1 YGS 1 EKİM 18 Salı DENEME 2 DENEME 2 AY 1 Salı

Detaylı