MAVİ YOLCULUK BLUE VOYAGE

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "MAVİ YOLCULUK BLUE VOYAGE"

Transkript

1 MAVİ YOLCULUK BLUE VOYAGE

2 MAVİ YOLCULUK BLUE VOYAGE Halikarnas Balıkçısının Bodrum a sürgün hikayesini herkes bilir. Balıkçı sürgün yıllarında ve daha sonra da gönüllü olarak Bodrum da geçirdiği yıllarda bir yandan kitaplarını yazıp çizer Mavi Anadolu felsefesini geliştirirken, bir yandan da bölgeye çok önemli katkılar yapmıştır. Bunların başında da Mavi Yolculuk gelir. Yatağan adlı 7,5m.lik tirhandili ile Gökova ya yaptığı keşif gezilerinin ardından bu güzellikleri başkaları ile paylaşmak gerektiğine karar verir ve Güney e gelin güzelliğin ne demek olduğunu iyice anlayın diyerek İstanbul dan Ankara dan arkadaşlarını çağırır.

3 MAVİ YOLCULUK TARİHÇESİ

4 MAVİ YOLCULUK TARİHÇESİ Halikarnas Balıkçısı ve arkadaşlarının küçük balıkçı teknelerine binerek denize açılması ile başladı. MAVİ YOLCULUK BİZİM KÜLTÜRÜMÜZÜN, AYDINLARIMIZIN ÜRÜNÜDÜR İlk yolculuk 1945 de yapılır. Bu yolculukta edebiyata biraz merakı olan herkesin tanıyacağı dönemin en ünlü yazarları, sanatçıları vardır. Sabahattin Eyüboğlu, Bedri Rahmi Eyüboğlu, Erol Güney, Sabahattin Ali, Necati Cumalı, Fuat Ömer Keskinoğlu ve tabi Balıkçı ile Bodrumlu balıkçı dostu Paluko. 45 den sonra nedeni belirsiz bir ara verilir ve asıl Mavi Yolculuklar den itibaren tekrar başlar, geometrik olarak katlanarak artar ve büyür. 57 de hemen ikinci yolculukta Mavi Yolculuk bayrağını balıkçıdan Eyüboğulları ile birlikte devralacak Azra Erhat vardır. Balıkçı dan Türkiye ve denizcilerine eşsiz bir armağan. Doğal dengeyi koruyan, çevre dostu, yaşayanda tutku yaratan bir serüvendir Mavi Yolculuk.

5

6 Mavi Yolculuk; geçmişin imbiğinde damıtılıp süzüldü, tutku oldu. Akdeniz in korsanlarının, denizcilerinin, romantik teknelerinin günümüze uyarlanmış haliyle guletler, tirhandiller, ayna kıçlar, kemane başlar, çektirmeler, çağın teknolojik imkanları ile gelişerek yurdumuz turizminin temel taşlarından biri oldu. Dünyanın dört bir yanından gelen deniz tutkunlarını düşlerinin gezintisine Mavi Yolculuğa taşıdılar.

7 MAVİ YOLCULUK BİR YAŞAM BİÇİMİDİR Mavi Yolculuk gerçek Mavi Yolcular için sadece bir tatilden, sıradan bir deniz yolculuğundan ibaret değildir. Felsefesi olan, kendini her seferinde yeniden üreten, Bir yandan yaşadığınız toprakların mirasını özümseyip, bir yandan; oyma ustalarının piri denizin işlediği bu en güzel mavinin kıvrımlarını, koylarını keşfetmenin tek yolu Mavi Yolculuğu yaşamaktan geçer.

8 Mavi rüya, vazgeçilmezliğini, her seferinde sizi çağırma gücünü sizde yarattığı aşktan alır. Tamam dediğiniz anda da sizi çağıran, özleten, kendinizi içine bırakmak için gün saydığınız, bir türlü kurtulamadığınız denize dokunma duygusudur. Bir kere dokunmaya görsün insan, hep dokunmak ister; Maviye aşık oluş tam da budur işte. Mavi Yolculukta bir teknede deniz, doğa ve dostlarınız ile baş başa içi içe yaşarsınız larda yemek, bulaşık, temizlik Mavi Yolculuklarda imece usulü nöbetleşe yapılan işlerdir. Teknelerde de mutfak, tuvalet hatta kamara ya yoktur ya da çok sınırlı imkanlarla vardır. Güvertede yatılır, yıldızlar yorgan olur. Balık tutamazsanız aç kalırsınız, ama tutuğunuz zaman da keyfi başka olur.

9

10 İlk Mavi Yolculuk larda gidilen görülen yerlerin tarihini doğasını bilen, anlatan birileri olurmuş muhakkak. Yoksa da çalışıp gelirlermiş. Her biri mavi rüya, kısacık ama unutulmaz yaşam kesitleri Halikarnas Balıkçısını bir kere daha anımsarsak, onun mavi yolculuk anlatılmaz, yaşanır yaklaşımında son derce tutkulu bir aşkın sunuluşunu gözleriz.

11 Mavi yolculuk; denize açılmanın, denizi yaşamanın, yelkenin, rüzgarın, ahşabın sağladığı rehabilitasyonun, balığın, kalamarın, ahtapotların lezzetinin sunumudur. ağacın envai çeşidini, antik kalıntıların gizemli geçmişinin bugüne bıraktığı izleri, yakamozların Ege ye, Akdeniz e kattığı gece pırıltılarını, yıldızların gökyüzündeki çırılçıplak aydınlığını yaşamaktır.

12 MAVİ YOLCULUK ROTALARI

13 MAVİ YOLCULUK ROTALARI Bodrum dan çıkıp doğuya rota tutup ta sancakta Karaada nın burnu, iskelede Taşhan burnu bordalanınca; Gökova ya çıkmışsınızdır artık. Arşipel in bu eşsiz çocuğuna, Halikarnas Balıkçısı nın ağzıyla Dayanılmaz güzelliğine, MERHABA YAHU deyip Gökova turu yapılır.

14 A-B-C si buradan başlarda; Mavi Rüya nerelere uzanır? Gökova turu ardından, diğer turunuz Antik Knidos, Datça, Selimiye, Bozburun, Hisarönü körfezi ve Marmaris e uzanır.

15 Bir diğerinde Dalyan, Ekincik, Göçek körfezi, Gemiler adası, Ölüdeniz, Fethiye yi gezersiniz. Sırada Kalkan, Kaş, Kekova adası (Batık şehir), Kale, Üçağız, Adrasan, Patara, Kemer, Antalya var.

16 Ege koyları ve kıyıları, tarihi yapısı, şahane iklimi, en sert rüzgarlarda bile sığınmanıza olanak veren irili ufaklı yüzlerce koyu, berrak suları ile Mavi yolculuğa olanak sağlayan dünyada benzeri olmayan eşsiz bir coğrafyadır.

17 Bu koylar teknelerimize her türlü havada barınma, sığınma imkanı sağlıyor ve doğal güzellikleri tarihi değerleri ve yapılaşmamış halleri ile turistler için cazibe merkezi oluyorlar.

18

19 TURİZM ÜRÜNÜ VE MARKA OLARAK MAVİ YOLCULUK Mavi Yolculuk, deniz turizminin lokomotif ürünüdür. Bizim topraklarımızda; Ege kıyılarında ve koylarında doğup büyüdüğü için özgündür ve bizim kültürümüze ve doğamıza özgüdür. Bizim coğrafyamızda, Ege ve Akdeniz in kıyı ve koylarında yapılabildiği için de rakipsizdir. Bunlara bir de son yıllarda dünya turizminde temel ilke olarak kabul edilen sürdürülebilir olma özelliğini eklersek benzersiz bir turizm ürününden bahsettiğimiz tartışılmaz olsa gerekir.

20

21 Bir ürünü, eğer bir hikayesi-özgünlüğü yoksa belirli bir tarihi ve kültür üzerine oturmuyorsa, özgün coğrafi özellikleri barındırmıyorsa, değerli ve talep edilir bir ürün haline getiremezsiniz. Tatilden dönen kişi, yatla gezdiğini söylediğinde neredeydin, hangi ülkede, hangi denizde gezdin diye sorarlar. Mavi Yolculuk yaptım cevabı başka açıklamayı gerektirmez. Türkiye ye gelmiştir, Ege de, Akdeniz de gezmiştir, Bodrum u, Marmaris i, Fethiye yi, Antalya yı ziyaret etmiştir. Türkiye turizminin en değerli ürünlerinden biridir Mavi Yolculuk. Özel önem verilmesi gereken özgün kimliğinin dinamik tanıtımını gerçekleştirmek, çeşitliliklerini geliştirerek farkındalık yaratmak, pazarlama çıtasını yukarılara taşımak için yelkenler basıldı. Mavi Yolculuk Tanıtım Platformu rüzgarı ile denizleri aşacağız. Mavi Yolculuk, bareboat tan yani mürettebatsız tekne kiralamaktan farklı olarak, tamamen Türk usulü denebilecek, bizim kıyı ve koylarımızda türeyen ve Türkiye'ye özgü bir tatil türüdür.

22 MAVİ YOLCULUK VE YATÇILIK SÜRDÜRÜLEBİLİRLİĞİN DE GARANTİSİDİR Binlerce yıllık bir tarihe ve doğaya sahip bir coğrafya karşısında yıllık bir çocuktan bahsediyoruz aslında. Mavi Yolculuğu binlerce yıla uzanan tarihi-arkeolojik değerlerin olduğu topraklarda, yüzlerce yıllık ağaçların, ormanların olduğu bir bölgede yapıyoruz. Bu doğa ve tarih bize atalarımızın mirası, bizim de mirasyedilik yapmadan sonraki kuşaklara devretmemiz gerekiyor. Sürdürülebilirlikten anladığımız öncelikle tarihi, kültürel ve doğal değerlerin gelecek kuşaklara devredilmesi olsa gerekir. Mavi Yolculuk ve Yatçılık koylarda hiçbir yapılaşmaya gerek görmediği, tekneler koyları misafir gibi hiçbir kalıcı ve yapısal değişiklik yaratmadan kullanıp bıraktığı için sürdürülebilirdir.

23 Tüm içerik ve resim hakları Deniz Ticaret Odası Bodrum Şubesi nde saklıdır. TEŞEKKÜR EDERİZ

KOYLARIMIZ, MAVİ YOLCULUK VE DENİZ TURİZMİ NİN SÜRDÜRÜLEBİLİRLİĞİ

KOYLARIMIZ, MAVİ YOLCULUK VE DENİZ TURİZMİ NİN SÜRDÜRÜLEBİLİRLİĞİ KOYLARIMIZ, MAVİ YOLCULUK VE DENİZ TURİZMİ NİN SÜRDÜRÜLEBİLİRLİĞİ İMEAK DTO Yönetim Kurulu Üyesi M.Faruk OKUYUCU İMEAK DTO Deniz Turizmi & Kaynakları Birim Yetkilisi İpek BAYRAKTAR SAPMAZ 26-27 Şubat 2016

Detaylı

BODRUM INTERNATIONAL OPTIMIST REGATTA

BODRUM INTERNATIONAL OPTIMIST REGATTA BODRUM INTERNATIONAL OPTIMIST REGATTA Bodrum International Optimist Regatta ( BIOR ) Bodrum Belediyesi Bodrum Spor Yelken Şubesi tarafından, dünyanın önde gelen turizm kenti olan Bodrum'da düzenlenmektedir.

Detaylı

DESTİNASYON MARKA YÖNETİMİ

DESTİNASYON MARKA YÖNETİMİ DESTİNASYON MARKA YÖNETİMİ MUĞLA, YENİ KURUMSAL KİMLİĞİYLE DÜNYA TURİZM DESTİNASYONLARI ARASINDA DAHA DA GÜÇLENİYOR! Muğla... Türkiye nin en önemli turizm destinasyonlarından biri. Ülkemizin gözbebeği.

Detaylı

Bodrum dan Adriyatik e yelkenli ile 4 kadın

Bodrum dan Adriyatik e yelkenli ile 4 kadın Bodrum dan Adriyatik e yelkenli ile 4 kadın Yelken sporuna gönül vermiş 4 kadın yelkenci 70 gün sürecek seyahatlerine başlamadan önce Bodrum Belediyesini ziyaret etti. Bodrum Belediyesi Başkan Yardımcısı

Detaylı

Datça da bir Yaz. Gün batımında Datça Limanı

Datça da bir Yaz. Gün batımında Datça Limanı Datça da bir Yaz Her yıl daha önce görmediğim bir yeri gezip görmeye çalışıyorum. Bu yılki durağım da Datça oldu. Datça yı özetleyecek olursam Havası, Denizi ve 3B si diyebilirim. Gün batımında Datça Limanı

Detaylı

yaşam boyu bağlanırsanız.

yaşam boyu bağlanırsanız. Size nasıl tarif etsem ki... İlk görüşte âşık olmak gibi bir duygu. " İşte bu benim aradığım kadın," dersiniz ya, işte öyle bir şey. Önce teknenize âşık olacaksınız sonra satın alacaksınız. Eğer sevmeden,

Detaylı

AKDENİZ FOKUNUN Monachus monachus TÜRKİYE DE KORUNMASI ULUSAL EYLEM PLANI

AKDENİZ FOKUNUN Monachus monachus TÜRKİYE DE KORUNMASI ULUSAL EYLEM PLANI Birleşmiş Milletler Çevre Programı AKDENİZ EYLEM PLANI Özel Koruma Alanları için Bölgesel Eylem Merkezi N 32 / RAC/ SPA / 2011 AKDENİZ FOKUNUN Monachus monachus TÜRKİYE DE KORUNMASI ULUSAL EYLEM PLANI

Detaylı

Bodrum Deniz Filmleri Festivali

Bodrum Deniz Filmleri Festivali Bodrum Deniz Filmleri Festivali Bodrum da, Türkiye nin ilk deniz temalı festivali olduğu belirtilen Bodrum Deniz Filmleri Festivali başladı. Cinemarine Bodrum da 11 filmin ücretsiz gösterildiği festivalin

Detaylı

Turizmin Göz Bebeği Muğla

Turizmin Göz Bebeği Muğla Turizmin Göz Bebeği Muğla Her sayı farklı bir ili tanıttığımız dergimizde bu ay da insanlığın keşfettiği en güzel doğa parçalarından biri olan ve tarihin ilk yıllarından beri yüzlerce medeniyete beşiklik

Detaylı

Mavi Turla Ege Antik Kentlerine Yolculuk. Ege nin muhteşem koylarında doğa ile baş başa bir tatilde eşsiz Ege Antik kentlerini keşfediyoruz.

Mavi Turla Ege Antik Kentlerine Yolculuk. Ege nin muhteşem koylarında doğa ile baş başa bir tatilde eşsiz Ege Antik kentlerini keşfediyoruz. Mavi Turla Ege Antik Kentlerine Yolculuk Ege nin muhteşem koylarında doğa ile baş başa bir tatilde eşsiz Ege Antik kentlerini keşfediyoruz. 1 Değerli Müze dostları, Madox Travel, kültürel ve tarihsel nesneleri

Detaylı

ÇEVRE VE ORMAN BAKANLIĞI

ÇEVRE VE ORMAN BAKANLIĞI ÇEVRE VE ORMAN BAKANLIĞI Çevre Yönetimi Genel Müdürlüğü Mavi Kart Dünyada Bir İlk Olan Mavi Kart ile Denizlerimiz Daha Temiz... Mavi Kart Nedir? Mavi Kart, motorlu deniz taşıtı atıklarının dijital olarak

Detaylı

Hollanda Fuarı ndaki çekilişte 9 talihli Bodrum tatili kazandı

Hollanda Fuarı ndaki çekilişte 9 talihli Bodrum tatili kazandı Hollanda Fuarı ndaki çekilişte 9 talihli Bodrum tatili kazandı Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon un da katıldığı Hollanda Utrecht Turizm Fuarı nda, Bodrum standında yapılan çekiliş ile 9 talihliye

Detaylı

En iyi donanımlı yatlarla en iyi hizmet

En iyi donanımlı yatlarla en iyi hizmet Genç, İyi Donanımlı 24 YAT Orhaniye Bodrum Göcek www.yelkenli.com En iyi donanımlı yatlarla en iyi hizmet Türkiye'nin en güzel kıyılarında unutulmaz yelken tatilleri Grand Large 350 20 Herakles En iyi

Detaylı

İMEAK Deniz Ticaret Odası nın resmi yayınıdır. İMEAK MART / 2016 DERGİ KURULUŞ: 1984

İMEAK Deniz Ticaret Odası nın resmi yayınıdır. İMEAK MART / 2016 DERGİ KURULUŞ: 1984 İMEAK Deniz Ticaret Odası nın resmi yayınıdır. DERGİ KURULUŞ: 1984 MART / 2016 İMEAK İMEAK DTO DTO /Mart /MART SayısI SayısI GEMİMavİ GERİ Yolculuk DÖNÜŞÜMEkİ dir Ekİ dir K U L U C L O Y İ MAV MAVİ YOLCULUK

Detaylı

LİKYA TURU 05-09 MAYIS 2015

LİKYA TURU 05-09 MAYIS 2015 Gidilecek Yerler : PAMUKKKALE - SAKLIKENT - KEKOVA - KAYAKÖY - GÖKOVA - KAŞ Süre : 3 Gece 4 Gün Başlangıç Tarihi : 5 Mayıs 2015 Bitiş Tarihi : 9 Mayıs 2015 Zümre : Sosyal Bilgiler Yaş Grubu : 5.,6.,7.,8.

Detaylı

Dünyada yılda bir milyar kişi ülke değiştiriyor ve bu sayı her yıl %7 artıyor.

Dünyada yılda bir milyar kişi ülke değiştiriyor ve bu sayı her yıl %7 artıyor. Sağlık Turizmi GENEL BİLGİ Dünyada yılda bir milyar kişi ülke değiştiriyor ve bu sayı her yıl %7 artıyor. Türkiye 2002 de 17. Sıradan 2012 de 7 sıraya yükseldi. (Fransa, ABD, Çin, İspanya, İtalya, İngiltere,

Detaylı

www.didimegeyildizi.com +90 256 813 17 18

www.didimegeyildizi.com +90 256 813 17 18 www.didimegeyildizi.com +90 256 813 17 18 www.didimegeyildizi.com +90 256 813 17 18 Tarihin, kültürün ve doğanın destansı aşkı; Türkiye Büyük bir aşkın adıdır Türkiye. Tarihiyle, kültürüyle, insanlarıyla,

Detaylı

T.C. MUĞLA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ Deniz ve Kıyı Tesisleri Şube Müdürlüğü

T.C. MUĞLA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ Deniz ve Kıyı Tesisleri Şube Müdürlüğü T.C. MUĞLA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ Deniz ve Kıyı Tesisleri Şube Müdürlüğü DENİZ TURİZMİNDE YEREL YÖNETİMLERİN ROLÜ Hazırlayan ve Sunan Kpt. Cem HODOĞLUGİL Muğla Muğla 1480 km ile Türkiye nin en uzun kıyı

Detaylı

4. Ulusal Deniz Turizmi Sempozyumu Küresel Eğilimler-Yerel Etkiler ŞUBAT İZMİR

4. Ulusal Deniz Turizmi Sempozyumu Küresel Eğilimler-Yerel Etkiler ŞUBAT İZMİR 4. Ulusal Deniz Turizmi Sempozyumu Küresel Eğilimler-Yerel Etkiler 23-24 ŞUBAT 2018 - İZMİR ENDEMİK BİR TURİZM TÜRÜ OLARAK MAVİ YOLCULUK 1 1 Tuncay KULELİ, 2 Şeyma BAYAZIT, 3 Gündüz NALBANTOĞLU, 4 Tunç

Detaylı

GOLDEN KEY BÖRDÜBET. Bördübet Mevkii - Marmaris Tel: (0252) (Pbx) Faks: (0252)

GOLDEN KEY BÖRDÜBET. Bördübet Mevkii - Marmaris Tel: (0252) (Pbx) Faks: (0252) Datça yarımadasının, Gökova körfezine bakan kesiminde, Gökova körfezinin eşsiz koylarından biri olan Bördübet koyunda yer almaktadır. Golden Key Bördübet, titiz anlayışı ve modern standartlarıyla sizlere

Detaylı

KOYLARIMIZ, MAVİ YOLCULUK VE DENİZ TURİZMİ NİN SÜRDÜRÜLEBİLİRLİĞİ

KOYLARIMIZ, MAVİ YOLCULUK VE DENİZ TURİZMİ NİN SÜRDÜRÜLEBİLİRLİĞİ III. Ulusal Deniz Turizmi Sempozyumu Doi: 10.18872/DEU.b.UDTS.2016.0004 KOYLARIMIZ, MAVİ YOLCULUK VE DENİZ TURİZMİ NİN SÜRDÜRÜLEBİLİRLİĞİ 1 M.Faruk OKUYUCU, 2 İpek BAYRAKTAR SAPMAZ ÖZET Deniz Turizminin

Detaylı

ve 20 Tekne Kapasiteli Yüzer İskele

ve 20 Tekne Kapasiteli Yüzer İskele MUĞLA İLİ, FETHİYE İLÇESİ, GÖCEK MAHALLESİ, 265 ADA 1 PARSEL, 266 ADA 1 PARSEL 433 ADA 1 PARSEL ve 20 Tekne Kapasiteli Yüzer İskele 1 İÇİNDEKiLER BÖLUM -1: TAŞINMAZLARA YÖNELiK MEVCUT DURUM ANALiZi...

Detaylı

En iyi donanımlı yatlarla en iyi hizmet

En iyi donanımlı yatlarla en iyi hizmet Genç, İyi Donanımlı YAT Orhaniye Bodrum Göcek www.yelkenli.com En iyi donanımlı yatlarla en iyi hizmet Türkiye'nin en güzel kıyılarında unutulmaz yelken tatilleri Grand Large 0 0 Herakles + En iyi donanımlı

Detaylı

Denizlerimizi ve Kıyılarımızı Koruyalım

Denizlerimizi ve Kıyılarımızı Koruyalım Denizlerimizi ve Kıyılarımızı Koruyalım Denizlerimiz ve kıyılarımız canlı çeşitliliği bakımından çok zengin yerler. Ancak günümüzde bu çeşitlilik azalma tehlikesiyle karşı karşıya. Bunun birçok nedeni

Detaylı

BAYRAM DA TERCİH BODRUM VE ROMA. KOCADON: HAZIRIZ

BAYRAM DA TERCİH BODRUM VE ROMA. KOCADON: HAZIRIZ BAYRAM DA TERCİH BODRUM VE ROMA. KOCADON: HAZIRIZ Bayram tatili için tatilciler yurt içinde Bodrum u, yurt dışında Roma yı tercih ediyor Ramazan Bayramı nın hafta içine denk gelmesi ve çalışanların yıllık

Detaylı

BIOR BODRUM ULUSLARARASI OPTİMİST YARIŞI

BIOR BODRUM ULUSLARARASI OPTİMİST YARIŞI III. Ulusal Deniz Turizmi Sempozyumu Doi: 10.18872/DEU.b.UDTS.2016.0033 1 BODRUM INTERNATIONAL OPTIMIST REGATTA BIOR BODRUM ULUSLARARASI OPTİMİST YARIŞI 1 VOLKAN ACELE, 2 SERDAR ÇİÇEK ÖZET Bodrum International

Detaylı

Sektör paydaşı seçkin bir davetli grubu ile gerçekleştirilen Çalıştayda, aşağıdaki soruların yanıtları aranmıştır:

Sektör paydaşı seçkin bir davetli grubu ile gerçekleştirilen Çalıştayda, aşağıdaki soruların yanıtları aranmıştır: Likya Yolunun Turizme Kazandırılması Projesi, Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) 2015 Yılı Proje Teklif Çağrısı Alternatif Turizmin Desteklenmesi Mali Destek Programı kapsamında, TR61/15/TRZMK/0022 sözleşme

Detaylı

27.Bodrum Cup, Alondra nın birinciliği ile sona erdi

27.Bodrum Cup, Alondra nın birinciliği ile sona erdi 27.Bodrum Cup, Alondra nın birinciliği ile sona erdi Palmarina Bodrum, Bodrum Belediyesi, TAV, Technogym ve TÜRSAB ana sponsorluğunda; Muğla Büyükşehir Belediyesi, Bodrum Ticaret Odası, Bodrum Deniz Ticaret

Detaylı

TATİL EVİM DENİZ YILDIZI FAMILY HOLIDAY CLUB Tatilevim hakkında ;

TATİL EVİM DENİZ YILDIZI FAMILY HOLIDAY CLUB Tatilevim hakkında ; www.tatilevim.com TATİL EVİM DENİZ YILDIZI FAMILY HOLIDAY CLUB Tatilevim hakkında ; Tatilevim Türkiye'nin ilk aile tatil şirketidir. Her yıl binlerce aile Tatilevim aracılığı ile Türkiye'nin en nitelikli

Detaylı

Marmaris, bölgedeki yabancı turistler için en gözde yerlerden biridir.

Marmaris, bölgedeki yabancı turistler için en gözde yerlerden biridir. Dalaman ın kıyı bölgesi büyüyen ve gelişen bir turizm pazarını oluşturacak potansiyele sahiptir. Sahil kısmında bulunan konaklama merkezleri 150.000 in üzerinde yatak kapasitesini içermektedir. Dalaman'ın

Detaylı

Marmaris Fethiye Marmaris Mavi Yolculuk Turu

Marmaris Fethiye Marmaris Mavi Yolculuk Turu Marmaris Fethiye Marmaris Mavi Yolculuk Turu 20.05.2017'den itibaren kalkışlı %15 indirim 1.375,00TL 1.168,75TL TUR ÖZELLİKLERİ Vizesiz Erken Rezervasyon Türkiye Çıkışlı / Varışlı Marmaris Limanında teknemize

Detaylı

Tatil ve Yöre Rehberi

Tatil ve Yöre Rehberi Tatil ve Yöre Rehberi Kalkan, Antalya ya bağlı olan çok şirin bir sahil kasabasıdır ancak bu ilin merkezinden 200 km. kadar uzaktadır. Özellikle İngiliz turistlerin ilgi gösterdiği Kalkan son yıllarda

Detaylı

Marmaris Fethiye Mavi Yolculuk Turu

Marmaris Fethiye Mavi Yolculuk Turu Marmaris Fethiye Mavi Yolculuk Turu 20.05.2017'den itibaren kalkışlı %15 indirim 890,00 756,50 TUR ÖZELLİKLERİ Vizesiz Erken Rezervasyon Türkiye Çıkışlı / Varışlı Marmaris Limanında teknemize giriş saati

Detaylı

OTELİMİZDE ; RESTORAN, KONFERANS SALONU, ZİYAFET SALONU, OYUN SALONU VE OTOPARK BULUNMAKTADIR.

OTELİMİZDE ; RESTORAN, KONFERANS SALONU, ZİYAFET SALONU, OYUN SALONU VE OTOPARK BULUNMAKTADIR. OTELİMİZDE ; RESTORAN, KONFERANS SALONU, ZİYAFET SALONU, OYUN SALONU VE OTOPARK BULUNMAKTADIR. ODA SAYISI:28 (2 SUİT ODA) ODALARDA; MİNİ BAR, KLİMA VE TELEVİZYON MEVCUTTUR. OTELİMİZ PLAJA 100 MT UZAKLIKTADIR.

Detaylı

Turizm Seyahat Acentası Kemer-Kaş-Kemer Dalışlı Mavi Yolculuk 04-11 Temmuz 15

Turizm Seyahat Acentası Kemer-Kaş-Kemer Dalışlı Mavi Yolculuk 04-11 Temmuz 15 Turizm Seyahat Acentası Kemer-Kaş-Kemer Dalışlı Mavi Yolculuk 04-11 Temmuz 15 Kemer-Kaş- Kemer Dalışlı Mavi Yolculuk 04-11 Temmuz 15 Akdeniz in masmavi sularıyla buluşmak, hem mavi yolculuk hem de dalış

Detaylı

www.elaresort.com www.elavillas.com /elaresort +90 444 1 352 /elaresort

www.elaresort.com www.elavillas.com /elaresort +90 444 1 352 /elaresort +90 444 1 352 www.elaresort.com www.elavillas.com /elaresort /elaresort Zarafet ve kaliteyle zenginleşen kusursuz bir dünya... L U X U R I S M Luxurism, sadece bir kelime değil; mükemmelliğin heyecan

Detaylı

Marmaris Datça Marmaris Mavi Yolculuk Turu

Marmaris Datça Marmaris Mavi Yolculuk Turu Marmaris Datça Marmaris Mavi Yolculuk Turu 01.07.2017'den itibaren kalkışlı %15 indirim 1.975,00TL 1.678,75TL TUR ÖZELLİKLERİ Vizesiz Erken Rezervasyon Türkiye Çıkışlı / Varışlı Marmaris Limanında teknemize

Detaylı

Nar Kadın, Türkiye nin bütün kadın kooperatifleri arasında yerel ya da ulusal düzeyde destek almadan, kendi gücüyle kurulan tek kadın kooperatifi.

Nar Kadın, Türkiye nin bütün kadın kooperatifleri arasında yerel ya da ulusal düzeyde destek almadan, kendi gücüyle kurulan tek kadın kooperatifi. Odamız üyelerine ve üye adaylarına destek ermeye devam etmektedir. Nar Kadın Kooperatifin başlattığı, odamızın da proje ortağı olarak yer aldığı Gelecek Turizm de-nar Kadın ile Edremit in Yöresel Tatları

Detaylı

DENİZİN SİHİRLİ YÜZÜNÜ KEŞFEDEN PROJE

DENİZİN SİHİRLİ YÜZÜNÜ KEŞFEDEN PROJE DENİZİN SİHİRLİ YÜZÜNÜ KEŞFEDEN PROJE SORUMLU BALIKÇILIK PROJESİ DENİZ KORUMA ALANLARI TÜRKİYE DE SORUMLU BALIKÇILIĞA GEÇİŞ DENİZ AMATÖR BALIKÇI, GELENEKSEL KIYI BALIKÇISI, RESTORAN VE TÜKETİCİLERLE EL

Detaylı

Karya Torba Unlu Mamülleri IBATECH Fuarına katılıyor

Karya Torba Unlu Mamülleri IBATECH Fuarına katılıyor Karya Torba Unlu Mamülleri IBATECH Fuarına katılıyor Karya Torba Unlu Mamülleri; Ekmek, pasta katkıları ve çikolata sektöründe büyük ölçüde önem taşıyan IBATECH Fuarına katılıyor. Bodrum Torba da hizmet

Detaylı

2015 YILI MAVİ BAYRAK ÇEVRE EĞİTİMİ VE BİLİNÇLENDİRME ETKİNLİKLERİ DOSYASI

2015 YILI MAVİ BAYRAK ÇEVRE EĞİTİMİ VE BİLİNÇLENDİRME ETKİNLİKLERİ DOSYASI 2015 ÇEE Raporu 2015 YILI MAVİ BAYRAK ÇEVRE EĞİTİMİ VE BİLİNÇLENDİRME ETKİNLİKLERİ DOSYASI 2015 YILINDA GERÇEKLEŞTİRİLMİŞ ÇEVRE EĞİTİM ETKİNLİKLERİ Etkinliğinin adı Tarih Yapılan eğitim etkinliği ile ilgili

Detaylı

İşyeri Mağazalar Teras Café Bar & Restaurant. Studio Home Ofisler

İşyeri Mağazalar Teras Café Bar & Restaurant. Studio Home Ofisler Teras Kat Studio Home Ofisler İşyeri Mağazalar Teras Café Bar & Restaurant Yepyeni bir tasarım ile Flats - Home ofis`ler Ege ve Akdeniz`in Esintisi & Özel Shops Varoluş Biçimi; Alışılmış Çarşı ve Avm standartların

Detaylı

Ustalar Eşliğinde Mavi Tur Gelişim ve Sanat Atölyeleri 2013 BODRUM

Ustalar Eşliğinde Mavi Tur Gelişim ve Sanat Atölyeleri 2013 BODRUM BODRUM Güvertede Atölye Türkiye de ilk defa gerçekleşecek olan deniz üstü gelişim ve sanat etkinliğidir. Sanat yolcularımız, Ege nin eşsiz koylarında ilgi duydukları sanat dallarına ve hobilerine vakit

Detaylı

İMEAK Deniz Ticaret Odası Fethiye Şubesi FAALİYETLERİMİZ

İMEAK Deniz Ticaret Odası Fethiye Şubesi FAALİYETLERİMİZ FAALİYET BÜLTENİ Mayıs 2017 İMEAK Deniz Ticaret Odası Fethiye Şubesi TÜRK P&I BİLGİLENDİRME TOPLANTISI FAALİYETLERİMİZ DENİZ TURİZM ÇALIŞMA GRUBU TOPLANTISI ATIK SU OTOMASYON SİSTEMLERİ YENİLEREK HİZMETE

Detaylı

En iyi donanımlı yatlarla en iyi hizmet

En iyi donanımlı yatlarla en iyi hizmet Genç, ımlı İyi Donan YAT Orhaniye Bodrum www.yelkenli.com Göcek En iyi donanımlı yatlarla en iyi hizmet Türkiye'nin en güzel kıyılarında unutulmaz yelken tatilleri Yatın Ana Limanı En iyi donanımlı yatlarla

Detaylı

Hürriyet yazarı Gila Benmayor,bugünkü yazısını TURMEPA nın bir araştırmasından yola çıkarak kaleme almış.

Hürriyet yazarı Gila Benmayor,bugünkü yazısını TURMEPA nın bir araştırmasından yola çıkarak kaleme almış. İçinden deniz geçen sohbetlerin ana konusudur denizciliğimiz ve denize bakışımız. Yelkene ilgi yok. Basın yelken haberlerine yer vermiyor diye yakınırız. Peki deniz bu ilgiden payına düşeni alıyor mu?

Detaylı

FAALİYET BÜLTENİ FAALİYETLERİMİZ FETHİYE ŞUBESİ. Eylül 2017

FAALİYET BÜLTENİ FAALİYETLERİMİZ FETHİYE ŞUBESİ. Eylül 2017 FAALİYET BÜLTENİ Eylül 2017 FETHİYE ŞUBESİ FAALİYETLERİMİZ ODA ORGAN SEÇİMLERİ 6 AY ERTELENDİ TİCARİ YATLARIN YUNAN ADALARINDA TUTULMASINA YÖNELİK TOPLANTI GERÇEKLEŞTİRİLDİ MAVİ DALGA SÜRDÜRÜLEBİLİR DENİZ

Detaylı

FAALİYET BÜLTENİ. Haziran İMEAK Deniz Ticaret Odası Fethiye Şubesi FAALİYETLERİMİZ

FAALİYET BÜLTENİ. Haziran İMEAK Deniz Ticaret Odası Fethiye Şubesi FAALİYETLERİMİZ FAALİYET BÜLTENİ Haziran 2017 İMEAK Deniz Ticaret Odası Fethiye Şubesi FAALİYETLERİMİZ TİCARİ YATLARIN TUTULMALARININ ÖNLENMESİ FETHİYE YE ÜNİVERSİTE YAKIŞIR İMZA KAMPANYASI DİP TEMİZLİĞİ ETKİNLİĞİ YAPILDI

Detaylı

İMEAK Deniz Ticaret Odası Fethiye Şubesi FAALİYETLERİMİZ

İMEAK Deniz Ticaret Odası Fethiye Şubesi FAALİYETLERİMİZ FAALİYET BÜLTENİ Nisan 2017 İMEAK Deniz Ticaret Odası Fethiye Şubesi FAALİYETLERİMİZ DENİZCİLİK KOORDİNASYON KURULU DENİZ TURİZMİ ALT KOMİSYON TOPLANTISI ANKARA DA GERÇEKLEŞTİRİLDİ İLÇE SPORTİF TURİZM

Detaylı

MUĞLA BÜYÜKŞEHİR, FETHİYE DE KATI ATIK TESİSİ YAPIYOR

MUĞLA BÜYÜKŞEHİR, FETHİYE DE KATI ATIK TESİSİ YAPIYOR MUĞLA BÜYÜKŞEHİR, FETHİYE DE KATI ATIK TESİSİ YAPIYOR Büyükşehir in Çevre Dostu Muğla İçin Yatırımları Sürüyor Muğla Büyükşehir Belediyesi, il genelinde Çevre Dostu Muğla hedefi doğrultusunda yatırımlar

Detaylı

ADA DA ŞENLİK VARDI. tatlandırdı. Etkinlik piknik havasında geçiyor

ADA DA ŞENLİK VARDI. tatlandırdı. Etkinlik piknik havasında geçiyor ADA DA ŞENLİK VARDI Bu yıl 6 ncısı düzenlenen Karaada Şenlikleri nde Bodrum un eski gelenekleri canlandırıldı. Şenliklerde, yelken, oltayla balık avlama ve çocuk oyunları gibi pek çok etkinlikte dereceye

Detaylı

Fethiye Göcekte Sahibinden Günlük Kiralık Lüks Yazlık Villa Nyla

Fethiye Göcekte Sahibinden Günlük Kiralık Lüks Yazlık Villa Nyla Fethiye Göcekte Sahibinden Günlük Kiralık Lüks Yazlık Villa Nyla Özet Villamız Göcekin hemen yanıbaşında kurulmuş, kanal sistemi sayesinde denizle bağlantısı sağlanmış, ödüllü projeli Portville sitesi

Detaylı

Bodrum Gökova Körfezi Bodrum Mavi Yolculuk Turu

Bodrum Gökova Körfezi Bodrum Mavi Yolculuk Turu Bodrum Gökova Körfezi Bodrum Mavi Yolculuk Turu 29.04.2017'den itibaren kalkışlı %15 indirim 1.100,00 935,00 TUR ÖZELLİKLERİ Vizesiz Erken Rezervasyon Türkiye Çıkışlı / Varışlı Bodrum Limanında teknemize

Detaylı

İMEAK DENİZ TİCARET ODASI FETHİYE ŞUBESİ FAALİYET BÜLTENİ Ekim 2016

İMEAK DENİZ TİCARET ODASI FETHİYE ŞUBESİ FAALİYET BÜLTENİ Ekim 2016 İMEAK DENİZ TİCARET ODASI FETHİYE ŞUBESİ FAALİYET BÜLTENİ Ekim 2016 FAALİYETLER Gemi Acenteliği Yetkili Personel Eğitimi Tamamlandı Fethiye Vergi Dairesi Müdürlüğü Odamızı Ziyaret Etti Bazı Alacakların

Detaylı

VİZYON DATÇA TASARIM

VİZYON DATÇA TASARIM ARBETTA COMPLEXIA BÖLÜM I VİZYON 05 BÖLÜM II DATÇA 13 BÖLÜM III TASARIM 21 ARBETTA COMPLEXIA BÖLÜM IV ARBETTA CLUB 25 BÖLÜM V KONUTLAR 33 BÖLÜM VI BİZ KİMİZ 53 BÖLÜM I VİZYON Arbetta Complexia, isminin

Detaylı

İMEAK Deniz Ticaret Odası Fethiye Şubesi FAALİYETLERİMİZ

İMEAK Deniz Ticaret Odası Fethiye Şubesi FAALİYETLERİMİZ FAALİYET BÜLTENİ Mart 2017 İMEAK Deniz Ticaret Odası Fethiye Şubesi FAALİYETLERİMİZ Seydikemer Bölgesinde Balıkçılık Faaliyetinde Bulunan Firmalar Ziyaret Edildi Fethiye ve Seydikemer Meslek Kuruluşları

Detaylı

geçici listesine alındı

geçici listesine alındı Bodrum Kalesi ve Sualtı Arkeoloji Müzesi, UNESCO geçici listesine alındı Muğla nın Bodrum ilçesindeki Bodrum Kalesi ve içinde bulunan Sualtı Arkeoloji Müzesi, UNESCO nun Geçici Miras Listesi ne alındı

Detaylı

Manzara tatilinin beş adresi

Manzara tatilinin beş adresi On5yirmi5.com Manzara tatilinin beş adresi Doğa ve kültür değerleriyle bezeli bu beş yöre ziyaretçilerine unutamayacakları kadar güzel görüntüler vaat ediyor. Yayın Tarihi : 18 Ağustos 2012 Cumartesi (oluşturma

Detaylı

Toplum Yararına Program Katılımcı Duyurusu. Noter Kurası Yöntemi

Toplum Yararına Program Katılımcı Duyurusu. Noter Kurası Yöntemi DALAMAN ORMAN İŞLETME MÜDÜRLÜĞÜ Çalışılacak yer: Dalaman ve Ortaca Orman İşletme Şefliği 200 Kişi DALAMAN ORMAN İŞLETME MÜDÜRLÜĞÜ BİNASI FETHİYE ORMAN İŞLETME MÜDÜRLÜĞÜ Çalışılacak yer: Fethiye, Göcek,

Detaylı

Mavi Kadın Saynur Gelendost u ölümünün 13 üncü yılında anıldı

Mavi Kadın Saynur Gelendost u ölümünün 13 üncü yılında anıldı Mavi Kadın Saynur Gelendost u ölümünün 13 üncü yılında anıldı 2003 yılında geçirdiği rahatsızlık nedeniyle vefat eden ve Çevreci Anne olarak bilinen rölyef sanatçısı Saynur Gelendost Bodrum Gümbet Türbe

Detaylı

MAVİ RÜYA, KEKOVA... [ Yazı ve Fotoğraflar ] Tahsin CEYLAN Su Altı Görüntüleme Yönetmeni. Sahil Güvenlik Dergisi Aralık 2016

MAVİ RÜYA, KEKOVA... [ Yazı ve Fotoğraflar ] Tahsin CEYLAN Su Altı Görüntüleme Yönetmeni. Sahil Güvenlik Dergisi Aralık 2016 MAVİ RÜYA, KEKOVA... [ Yazı ve Fotoğraflar ] Tahsin CEYLAN Su Altı Görüntüleme Yönetmeni 16 Likya Dönemi uygarlığına ait önemli kalıntılara ev sahipligi yapan ve büyülü mavi ile gizemli bir dünya oluşturan

Detaylı

BODRUM DAN KOS A İLK SEFER İSRAİL TURİSTLER OLDU

BODRUM DAN KOS A İLK SEFER İSRAİL TURİSTLER OLDU BODRUM DAN KOS A İLK SEFER İSRAİL TURİSTLER OLDU Bodrum da, Yunanistan ın İstanköy (Kos) Adası ve Bodrum a karşılıklı yolcu taşıyacak olan katamaran tipi feribot, sezonun ilk seferini İsrailli turistlerle

Detaylı

Bodrum da Japon Kültürü Festivali

Bodrum da Japon Kültürü Festivali Bodrum da Japon Kültürü Festivali Japonya ile Türkiye arasında diplomatik ilişki kurulmasının 90. yıl dönümü, Bodrum da da düzenlenen etkinliklerle kutlanıyor. Bodrum Belediyesi ve Japon Türk Kültür Değişim

Detaylı

T.C. İZNİK KAYMAKAMLIĞI Kılıçaslan İlkokulu Müdürlüğü İLÇEMİZİ TANIYOR, TANITIYORUZ

T.C. İZNİK KAYMAKAMLIĞI Kılıçaslan İlkokulu Müdürlüğü İLÇEMİZİ TANIYOR, TANITIYORUZ T.C. İZNİK KAYMAKAMLIĞI Kılıçaslan İlkokulu Müdürlüğü İLÇEMİZİ TANIYOR, TANITIYORUZ ŞUBAT 2015 1. PROJENİN TANIMI 1 2. PROJENİN İSMİ. 1 3. PROJE ALANI 1 4. PROJENİN AMACI.. 1 5. PROJENİN DAYANAĞI 1 6.

Detaylı

DEMRE DEMRE. Demre Myra Antik Kenti. Dünden Bugüne Antalya

DEMRE DEMRE. Demre Myra Antik Kenti. Dünden Bugüne Antalya D E M R E DEMRE DEMRE Demre Myra Antik Kenti 259 A L T I N C I B Ö L Ü M 260 D E M R E 4. DEMRE 1. Tarihçesi Myra (Demre) her zaman Likya nın en önemli şehirlerinden birisi olarak bilinir. Şehrin M.Ö.5.yy

Detaylı

İÇİNDEKİLER. ÖZET..i. İÇİNDEKİLER...ii. ŞEKİLLERİN LİSTESİ...iv. TABLOLARIN LİSTESİ.. vi. ÖNSÖZ...vii

İÇİNDEKİLER. ÖZET..i. İÇİNDEKİLER...ii. ŞEKİLLERİN LİSTESİ...iv. TABLOLARIN LİSTESİ.. vi. ÖNSÖZ...vii ÖZET Ahşap konstrüksiyonlu gezi tekneleri ve yatların iç mekan tasarımı isimli çalışmanın konusu,kısıtlı ve dar hacimlere sahip, 30 metre boyutlarının altındaki gezi teknelerinin iç mekan biçimlenmesiyle

Detaylı

KRUVAZİYER TURİZMİNDE DÜNYA VE İZMİR, TÜRKİYE KRUVAZİYER PLATFORMU NUN ÇALIŞMALARI

KRUVAZİYER TURİZMİNDE DÜNYA VE İZMİR, TÜRKİYE KRUVAZİYER PLATFORMU NUN ÇALIŞMALARI KRUVAZİYER TURİZMİNDE DÜNYA VE İZMİR, TÜRKİYE KRUVAZİYER PLATFORMU NUN ÇALIŞMALARI DÜNYA KRUVAZİYER PAZARI NEREYE GİDİYOR? Hazırlayan: Mine Güneş Kruvaziyer destinasyonlar içerisinde, son yıllara kadar

Detaylı

Dr. Müge ŞANAL. Ziraat Mühendisi Antalya

Dr. Müge ŞANAL. Ziraat Mühendisi Antalya Dr. Müge ŞANAL Ziraat Mühendisi 06.04.2017 Antalya 1 Ülkemiz binlerce yıllık kültürel birikimi ve doğal güzellikleri ile dünyanın önemli kültür ve turizm merkezleri arasında yer almaktadır. 2 Kültür ve

Detaylı

Fethiye Marmaris Mavi Yolculuk Turu

Fethiye Marmaris Mavi Yolculuk Turu Fethiye Marmaris Mavi Yolculuk Turu 24.05.2017'den itibaren kalkışlı %15 indirim 890,00 756,50 TUR ÖZELLİKLERİ Vizesiz Erken Rezervasyon Türkiye Çıkışlı / Varışlı Fethiye, Göcek Körfezi, Yassıca Adaları

Detaylı

Lisans Düzeyinde Eğitim Veren Üniversiteler. Lisans Program Adı. Yüksek Lisans Düzeyinde Eğitim Veren Üniversiteler

Lisans Düzeyinde Eğitim Veren Üniversiteler. Lisans Program Adı. Yüksek Lisans Düzeyinde Eğitim Veren Üniversiteler Tablo 2: İşletmeciliği ve Turizmi Alanını Kapsayan Lisans ve Lisansüstü Eğitim Faaliyeti Gerçekleştiren Üniversiteler Lisans Program Adı Lisans Düzeyinde Eğitim Veren Üniversiteler Yüksek Lisans Düzeyinde

Detaylı

Göcek`te Kiralık Yazlik Villa, Göcek Kiralık Lüks Yazlık Villa, Portville Super Lüks Ev Villa NYLA

Göcek`te Kiralık Yazlik Villa, Göcek Kiralık Lüks Yazlık Villa, Portville Super Lüks Ev Villa NYLA Göcek`te Kiralık Yazlik Villa, Göcek Kiralık Lüks Yazlık Villa, Portville Super Lüks Ev Villa NYLA Özet Villa ANYA; D Marin Göçeğin hemen yanıbaşında kurulmuş, kanal sistemi sayesinde denizle bağlantısı

Detaylı

En iyi donanımlı yatlarla en iyi hizmet

En iyi donanımlı yatlarla en iyi hizmet Genç, İyi Donanımlı YAT Orhaniye Bodrum Göcek En iyi donanımlı yatlarla en iyi hizmet Türkiye'nin en güzel kıyılarında unutulmaz yelken tatilleri Yatın Ana Limanı En iyi donanımlı yatlarla en iyi hizmet

Detaylı

TURMEPA Deniz Temiz Derneği/TURMEPA Deniz Temiz Turmepa

TURMEPA Deniz Temiz Derneği/TURMEPA Deniz Temiz Turmepa TURMEPA 2003-2005 yılları süresince Deniz Temiz Derneği/TURMEPA nın İstanbul Boğazı ve İzmir Körfezi nde katı ve sıvı atık temizliği için başlattığı projeye destek verdik. Deniz Temiz Turmepa işbirliğiyle

Detaylı

NADOL. yaşam evleri. www.anadoluyasamevleri.com

NADOL. yaşam evleri. www.anadoluyasamevleri.com A yaşam evleri. www.anadoluyasamevleri.com A yaşam evleri. ... SEHIRCILIK VE KONT ALGISINI YENIDEN TANIMLIYORZ Safranbolu nun en değerli ve en büyük arazileri üzerinde hayata geçireceğimiz Anadolu Yaşam

Detaylı

Etna Yanardağı nın tüm heybetini hissettirdiği topraklar suların çarşaf gibi olduğu dinginliğin adresi...

Etna Yanardağı nın tüm heybetini hissettirdiği topraklar suların çarşaf gibi olduğu dinginliğin adresi... Sicilya Etna Yanardağı nın tüm heybetini hissettirdiği topraklar suların çarşaf gibi olduğu dinginliğin adresi... Tarih : 19-05-2017-23-05-2017 Şehirler : Agrigento, Katanya, Palermo, Siracussa Otel :

Detaylı

MEHMET İHSAN MERMERCİ OTELCİLİK VE TURİZM MESLEK LİSESİ COMENIUS PROJESİ A TRIP ACROSS EUROPE FAALİYET RAPORU

MEHMET İHSAN MERMERCİ OTELCİLİK VE TURİZM MESLEK LİSESİ COMENIUS PROJESİ A TRIP ACROSS EUROPE FAALİYET RAPORU MEHMET İHSAN MERMERCİ OTELCİLİK VE TURİZM MESLEK LİSESİ COMENIUS PROJESİ A TRIP ACROSS EUROPE FAALİYET RAPORU PROJE : A Trip Across Europe TOPLANTI NO : 4 TOPLANTI YERİ : Malaga,İSPANYA TOPLANTI TARİHİ

Detaylı

1- Çevresine göre alçakta kalmış ve vadilerle derin yarılmamış düzlüklere ne denir?

1- Çevresine göre alçakta kalmış ve vadilerle derin yarılmamış düzlüklere ne denir? 1- Çevresine göre alçakta kalmış ve vadilerle derin yarılmamış düzlüklere ne denir? a. Ova b. Vadi c. Plato d. Delta 2- Coğrafi bölgelerle ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi doğrudur? a. Coğrafi özellikleri

Detaylı

Beşparmak, Karakümes ve Marçal Dağları'ndan oluşan dağlara "Batı Menteşe Dağları" denir.

Beşparmak, Karakümes ve Marçal Dağları'ndan oluşan dağlara Batı Menteşe Dağları denir. Beşparmak, Karakümes ve Marçal Dağları'ndan oluşan dağlara "Batı Menteşe Dağları" denir. yukarıda adı geçen dağlardan oluşan "Doğu Menteşe Dağları" arasında arasında Çine Çayı Vadisi uzanır. Aydın iline

Detaylı

Bodrum-Kos arasındaki turizm ve ticaret işbirliği

Bodrum-Kos arasındaki turizm ve ticaret işbirliği Bodrum-Kos arasındaki turizm ve ticaret işbirliği Yunanistan ın Kos Belediye Başkanı George Kritsis, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon u ziyaret ederek Bodrum-Kos arasındaki turizm ve ticaret işbirliği

Detaylı

GÖKOVA KÖRFEZİ VE DATÇA YARIMADASININ UCU KNİDOS. Gökova ve Datça GÖKOVA KÖRFEZİ VE DATÇA YARIMADASININ UCU KNİDOS

GÖKOVA KÖRFEZİ VE DATÇA YARIMADASININ UCU KNİDOS. Gökova ve Datça GÖKOVA KÖRFEZİ VE DATÇA YARIMADASININ UCU KNİDOS Gökova ve Datça GÖKOVA KÖRFEZİ VE DATÇA YARIMADASININ UCU KNİDOS KALKIŞ VE BİTİŞ BODRUM (BODRUM-ÇÖKERTME,ÖREN,SEDİR ADASI, İNGİLİZ LİMANI,LÖNGÖZ VE 7 ADALAR, KNİDOS, MERSİNCİK, KİSEBÜKÜ-BODRUM) GULETİNİZ:

Detaylı

İstanbul Boğaz Turları

İstanbul Boğaz Turları İstanbul Boğaz Turları İstanbul'un ayrılmaz parçası boğazın mis gibi havasını içinize çekin, mavisiyle huzur bulun ve Boğaziçi'nin tarihine tanıklık edin. Sizi, İstanbul'u ve boğazı doyasıya yaşamaya davet

Detaylı

Etna Yanardağı nın tüm heybetini hissettirdiği topraklar suların çarşaf gibi olduğu dinginliğin adresi...

Etna Yanardağı nın tüm heybetini hissettirdiği topraklar suların çarşaf gibi olduğu dinginliğin adresi... Sicilya Etna Yanardağı nın tüm heybetini hissettirdiği topraklar suların çarşaf gibi olduğu dinginliğin adresi... Tarih : 29-08-2017-03-09-2017 Şehirler : Agrigento, Katanya, Palermo, Siracussa, Taormina

Detaylı

Herhangi bir yerin ya da ülkenin turist çekebilme potansiyelinin bağlı olduğu unsurlar

Herhangi bir yerin ya da ülkenin turist çekebilme potansiyelinin bağlı olduğu unsurlar TURİZMDE ARZ Herhangi bir yerin ya da ülkenin turist çekebilme potansiyelinin bağlı olduğu unsurlar Bir yerin turist çekebilme potansiyelinin bağlı olduğu unsurlar Çekicilikler (Attractions) Erişim (Accessibility)

Detaylı

Turizm Seyahat Acentası

Turizm Seyahat Acentası Turizm Seyahat Acentası YERYÜZÜ VE SUALTI, TARİH VE ŞİMDİ... TÜM GÜZELLİKLER BİR ARADA! Promosyon Tur / 2 Şehir - 15 Dalış 23-30 Ocak 2015 VIPSCUBA dan tüm ailenize muhteşem bir sömestr hediyesi... Ocak

Detaylı

YUNAN ADASI SİMİ VE HİSARÖNÜ KÖRFEZİ KABIN CHARTER YUNAN ADASI SİMİ VE HİSARÖNÜ KÖRFEZİ

YUNAN ADASI SİMİ VE HİSARÖNÜ KÖRFEZİ KABIN CHARTER YUNAN ADASI SİMİ VE HİSARÖNÜ KÖRFEZİ Simi & Hisarönü KABIN CHARTER YUNAN ADASI SİMİ VE HİSARÖNÜ KÖRFEZİ KALKIŞ VE BİTİŞ BODRUM (BODRUM-KNİDOS-ESKİ DATÇA-SİMİ-BOZBURUN-SELİMİYE-BENCİK-PALAMUT BÜKÜ-MERSİNCİK-BODRUM) GULETİNİZ: Harika Ege ve

Detaylı

KRUVAZİYER TURİZMİ ve DESTİNASYONA KATKISI. Erkunt Öner 2012

KRUVAZİYER TURİZMİ ve DESTİNASYONA KATKISI. Erkunt Öner 2012 KRUVAZİYER TURİZMİ ve DESTİNASYONA KATKISI Erkunt Öner 2012 1 1. Kruvaziyer Endüstrisinin Gelişimi Global olarak kruvaziyer endüstrisi, son 5 yılda turizmin en fazla büyüme gösteren alanı olmuştur. Yapılan

Detaylı

Kıyı turizmi. Kıyı turizminin gelişiminde etkili olan etmenler; İklim Kıyı jeomorfolojisi Bitki örtüsü Beşeri etmenler

Kıyı turizmi. Kıyı turizminin gelişiminde etkili olan etmenler; İklim Kıyı jeomorfolojisi Bitki örtüsü Beşeri etmenler Kıyı turizmi Kıyı turizmi denizden çok çeşitli rekreasyonel faaliyetlerle büyük ölçüde yararlanan ve konaklama, ağırlama gibi hizmetleri kıyıya bağlı bir turizm çeşididir. Kıyı turizminin gelişiminde etkili

Detaylı

mobilya evimizin, ailemizin bir parçasıdır

mobilya evimizin, ailemizin bir parçasıdır 1 E V İ rahatlık N İ Z D E mobilya evimizin, ailemizin bir parçasıdır Bizimle aynı havayı, aynı duyguları, kısacası hayatı paylaşır. Rengi, dokusu ve her bir kıvrımıyla yaşam alanlarınıza stil katan Vanessa

Detaylı

1) 3.Yaş turizmi nedir? 2)3.Yaş turizmi nasıl yapılır? 3)Türkiye 3.Yaş turist sayıları (Vasco Turizm) 4) 3.Yaş Turizmi davranışsal özellikleri

1) 3.Yaş turizmi nedir? 2)3.Yaş turizmi nasıl yapılır? 3)Türkiye 3.Yaş turist sayıları (Vasco Turizm) 4) 3.Yaş Turizmi davranışsal özellikleri İÇİNDEKİLER 1) 3.Yaş turizmi nedir? 2)3.Yaş turizmi nasıl yapılır? 3)Türkiye 3.Yaş turist sayıları (Vasco Turizm) 4) 3.Yaş Turizmi davranışsal özellikleri 5)Birleşmiş Milletler ve Dünya Yaşlanma Örgütü

Detaylı

Farklı bir dünya Sualtı

Farklı bir dünya Sualtı On5yirmi5.com Şehir yaşamının olumsuz etkileri ve iş dünyasının monoton, yorucu ve stresli temposu hayatı bazen kabusa çevirebiliyor. Yayın Tarihi : 7 Temmuz 2012 Cumartesi (oluşturma : 11/25/2015) Erhan

Detaylı

Bodru m Kupası 26 Ekim deki Bodrum etabı ile sona erecek.

Bodru m Kupası 26 Ekim deki Bodrum etabı ile sona erecek. Bodrum Kupası, 22 Ekim günü sokak şenlikleri ile başlayacak. 23-26 Ekim tarihleri arasında 4 etaptan oluşan yarışlarda iki etaba yakın zamanda kaybettiğimiz iki deniz sevdalısının adları verildi. Gümüşlük-Güllük

Detaylı

Aspendos Antik Kenti Sponsorluk Dosyası

Aspendos Antik Kenti Sponsorluk Dosyası Arkeolojiyi Anla(t)mak Aspendos Antik Kenti Sponsorluk Dosyası Aspendos Antik Kenti Türkiye nin en çok ziyaret edilen ören yerlerinden biri olan Aspendos antik kenti, çok iyi korunmuş tiyatrosu ve benzersiz

Detaylı

Almanya dan Bodrum a tarifeli uçuşlar

Almanya dan Bodrum a tarifeli uçuşlar Almanya dan Bodrum a tarifeli uçuşlar Almanya nın Berlin ve Hamburg şehirleri ile Bodrum arasında Mayıs ayından itibaren Ekim sonuna kadar direk uçuşların başlayacağının müjdesini veren Bodrum Belediye

Detaylı

Yelken Tarihi & Tekne Donanımları

Yelken Tarihi & Tekne Donanımları Yelken Tarihi & Tekne Donanımları Güz 18 Dilovan Karabulut Geçmişten Günümüze Yelkencilik ve Denizcilik Mısırlılar, bildiğimiz ilk yelkenli tekneleri Nil nehri üzerinde ulaşım ve ticaret amaçlı yapmışlardır.

Detaylı

Neden Kuruldu? Atölye Muğla Bir olarak, BİR olmanın gücüne inanıyoruz, Birlikte Kalkınmak İçin Birlikte Üretiyoruz. Nasıl Çalışacak?

Neden Kuruldu? Atölye Muğla Bir olarak, BİR olmanın gücüne inanıyoruz, Birlikte Kalkınmak İçin Birlikte Üretiyoruz. Nasıl Çalışacak? Atölye Muğla Bir Atölye Muğla Bir Nedir? Birlikte kalkınmak için birlikte üretim yaklaşımını benimseyen Atölye Muğla Bir de, tarımsal çeşitliliği ve katma değeri destekleyen program ve projeleri, üreten

Detaylı

BuNLarI BiLiYOr muyuz?

BuNLarI BiLiYOr muyuz? BuNLarI BiLiYOr muyuz? D B Turmepa Kimdir? eniztemiz Derneği/ TURMEPA, ülkemiz kıyı ve denizlerinin korunmasını ulusal bir öncelik haline getirmek ve gelecek nesillere temiz denizlerin kucakladığı yaşanabilir

Detaylı

Pheri Yatçılık Turizm Ltd. Şti. www.pheriyatcilik.com

Pheri Yatçılık Turizm Ltd. Şti. www.pheriyatcilik.com Pheri Pheri Yatçılık Turizm Ltd. Şti. www.pheriyatcilik.com Marmara da ay ışığında dans Pheri Yatçılık adından sıkça söz ettirmiş ve dizayn ödülü almış tekneleriyle, İstanbul Boğaz'ının eşsiz güzelliğini

Detaylı

ÇANAKKALE KABATEPE! Batıklar Turu 4-6 EYLÜL 15

ÇANAKKALE KABATEPE! Batıklar Turu 4-6 EYLÜL 15 Turizm Seyahat Acentası ÇANAKKALE KABATEPE! Batıklar Turu 4-6 EYLÜL 15 ÇANAKKALE KABATEPE! Batıklar Turu 4-6 EYLÜL 15 J.Y.Cousteau'ya göre dünyanın en güzel 10 dalış noktasından biri Saros'daki Bebek Kayalıkları.

Detaylı

Kavuşmak için gün saydıran, bir rüzgarda veya bir sakız reçeli kokusunda kendisini hatırlatan bir sevgili: Çeşme!

Kavuşmak için gün saydıran, bir rüzgarda veya bir sakız reçeli kokusunda kendisini hatırlatan bir sevgili: Çeşme! Çeşme Antik çağlardan yarınlara uzanan, medeniyetler, denizciler, doğa aşıkları, şifa arayanlar, sadece gelip geçenler, görüp de gidemeyenler, atalarımız ve çocuklarımız için bir yuva: Çeşme! Kavuşmak

Detaylı

Turizmde Arz (Tarihsel Çekicilikler)

Turizmde Arz (Tarihsel Çekicilikler) Turizmde Arz (Tarihsel Çekicilikler) TARİH Miras ilişkileri T O P L U M MİRAS K Ü L T Ü R DOĞA ÇEVRE MİRASIN KAPSAMI MİRAS ÇEKİCİLİKLERİ ÇEVRE MEKAN YER İNSAN PEYZAJLAR YAPISAL UNSURLAR ÇALIŞMA ALANLARI

Detaylı