YURT DIŞI PİYASALAR BÜLTENİ

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "YURT DIŞI PİYASALAR BÜLTENİ"

Transkript

1 ABD deki Gelişmeler Hisse senetleri Cuma gününe istikrarlı bir şekilde başlarken, hafta kapanışına doğru teknoloji hisseleri nedeniyle geri çekilme süreci hızlandı. Nasdaq yüzde 1,5 oranında düşerken ve hafta genelinde yüzde 1,1 oranında değer kaybetti. S&P500 ve Dow Jones da sırasıyla yüzde 0,7 ve yüzde 0,3 oranında değer kaybı meydana geldi. Ancak hafta geneline baktığımızda endekslerin pozitif bölgede kalmayı başardığını görüyoruz. ABD vadelilerin ise yeni haftaya hafif satıcılı başladığı görülüyor. ABD ekonomisi ikinci çeyrekte yüzde 4,1 büyüdü. Önceki ay verisi ise yüzde 2,0 dan yüzde 2,2 ye revize edildi yılının üçüncü çeyreğinden bu yana en güçlü büyüme verisi olan bu veri, ihracat büyümesi kaynaklı olup sürdürülebilir olmaması yönünde endişe oluşturuyor. ABD Temmuz ayı Michigan Tüketici Güven Endeksi 97,9 ile beklentilerin üzerinde gerçekleşti. ABD 10 yıllık tahvil faizi yüzde 2,96'ya gerilerken, Doları Endeksi yüzde 0,1 düşüşle 94,45 seviyesinde fiyatlanıyor. Bu hafta FED toplantısı ile beraber İngiltere Merkez Bankası ve Japonya Merkez Bankası toplantılarını takip edeceğiz. Hisse Senetleri Görünümü Chipotle Mexican Grill ve Expedia üç aylık finansal sonuçlarını bildirdikten sonra sırasıyla yüzde 5,72 ve yüzde 9,53 oranında değer kazandı. Amazon un gün içi kazançları yüzde 4,0 seviyesini bulurken, gün sonu kapanışı yüzde 0,5 artışla gerçekleşti. Intel, yeni nesil çiplerin yavaş ilerleyişi nedeniyle beklenenden daha iyi olan ikinci çeyrek kazanç raporuna rağmen yüzde 8,6 eksi ile gün sonu kapanışını gerçekleştirdi. Twitter, aylık aktif kullanıcı sayısındaki düşüşün yarattığı hayal kırıklığı ile yüzde 20,5 oranında değer kaybı yaşadı. Petrol şirketleri Chevron ve Exxon Mobil ikinci çeyrek finansalları sonrasında karışık bir fiyatlama içerisindeydi. Chevron, hisse başı karı 0,77 $ dan 1,78 $ a yükselirken, Exxon Mobile hisse başı karı 0,78 $ dan 0,92 $ a ulaştı. Chevron yüzde 1,63 artış ile kapanış gerçekleştirirken, Exxon Mobile son on yılın en düşük petrol üretimini yaptığını açıklaması ile yüzde 2,75 oranında değer kaybetti. Facebook zayıf görünümünü sürdürürken, haftalık kapanışını yüzde 0,78 kayıpla 174,89 seviyesinden gerçekleştirdi. Bugün Caterpiller başta olmak üzere açıklanacak birçok şirket bilançosu bulunuyor. G10 daki Gelişmeler Euro Bölgesi Temmuz ayı Ekonomik Güven Endeksi, 112,1 ile yılın en düşük seviyesine geriledi. Asya daki Gelişmeler Japonya Merkez Bankası(BoJ), tahvil faizlerindeki yükselişi sınırlamak için Temmuz ayında üçüncü sabit faizli tahvil alım işlemi gerçekleştirdi. Japon Yen i Dolar a karşı güçlü duruşunu sürdürmeye devam ediyor. BUGÜNÜN GÜNDEMİ Para Birimi TSİ Veri/Gelişme Dönem Beklenti Önceki Değişim Önem EUR 15:00 Almanya TÜFE Temmuz 0,4% 0,1% Aylık ** USD 17:00 ABD Askıdaki Konut Satışları Haziran 0,4% -0,5% Aylık ***

2 ABD Borsalarında Bugün Açıklanacak Bilançolar Şirket Adı Sembol Piyasa Değeri Tarih Saati Beklenti* Alexandria Real Estate Equitie ARE 12 Milyar $ Piyasa kapandıktan sonra 0.53 AerCap Holdings NV AER 8 Milyar $ Piyasa açılmadan önce 1.47 Affiliated Managers Group Inc AMG 8 Milyar $ Piyasa açılmadan önce 3.59 athenahealth Inc ATHN 6 Milyar $ Piyasa kapandıktan sonra 0.91 AvalonBay Communities Inc AVB 23 Milyar $ Piyasa kapandıktan sonra 1.06 Allison Transmission Holdings ALSN 5 Milyar $ Piyasa kapandıktan sonra 1 Booz Allen Hamilton Holding BAH 6 Milyar $ Piyasa açılmadan önce 0.58 Blackbaud Inc BLKB 5 Milyar $ Piyasa kapandıktan sonra 0.67 Brixmor Property Group Inc BRX 5 Milyar $ Piyasa kapandıktan sonra 0.2 Black Knight Inc BKI 8 Milyar $ Piyasa kapandıktan sonra 0.44 Loews Corp L 16 Milyar $ Piyasa açılmadan önce 0.73 KLA-Tencor Corp KLAC 16 Milyar $ Piyasa kapandıktan sonra 2.14 First Data Corp FDC 21 Milyar $ Piyasa açılmadan önce 0.37 Taubman Centers Inc TCO 5 Milyar $ Piyasa kapandıktan sonra 0.22 Cognex Corp CGNX 8 Milyar $ Piyasa kapandıktan sonra 0.31 CNA Financial Corp CNA 13 Milyar $ Piyasa açılmadan önce 0.98 CDK Global Inc CDK 8 Milyar $ Piyasa açılmadan önce 0.85 ON Semiconductor Corp ON 10 Milyar $ Piyasa açılmadan önce 0.45 Caterpillar Inc CAT 85 Milyar $ Piyasa açılmadan önce 2.73 SBA Communications Corp SBAC 18 Milyar $ Piyasa kapandıktan sonra 0.18 Service Corporation Int. SCI 6 Milyar $ Piyasa kapandıktan sonra 0.43 Federal Home Loan Mortgage FMCC 5 Milyar $ Piyasa açılmadan önce - Diamondback Energy Inc FANG 13 Milyar $ Piyasa kapandıktan sonra 1.64 Eagle Materials Inc EXP 5 Milyar $ Piyasa açılmadan önce 1.56 Everest Re Group Ltd RE 9 Milyar $ Piyasa kapandıktan sonra 0.97 Foundation Medicine Inc FMI 5 Milyar $ Piyasa kapandıktan sonra Simon Property Group Inc SPG 60 Milyar $ Piyasa açılmadan önce 1.64 Unum Group UNM 8 Milyar $ Piyasa kapandıktan sonra 1.26 UDR Inc UDR 10 Milyar $ Piyasa kapandıktan sonra 0.05 Illumina Inc ILMN 45 Milyar $ Piyasa kapandıktan sonra 1.11 Woodward Inc WWD 5 Milyar $ Piyasa kapandıktan sonra 1.03 SAGE Therapeutics Inc SAGE 7 Milyar $ Transocean Ltd RIG 6 Milyar $ Piyasa kapandıktan sonra Texas Pacific Land Trust TPL 5 Milyar $ Piyasa kapandıktan sonra - Seagate Technology PLC STX 16 Milyar $ Piyasa açılmadan önce 1.45 Vornado Realty Trust VNO 14 Milyar $ Piyasa kapandıktan sonra 0.39 *Beklenti, hisse başı kar rakamını ifade etmektedir.

3 Finansal Enstrüman Piyasa Ortalama F/K F/K P/DD Ortalama İşlem Hacmi Piyasa Değeri Hisse Kapanış Fiyatı Öneri Kar-Al Zarar-Kes HP INC (HPQ) Milyar $ AL E*TRADE FINANCIAL CORPORATION (ETFC) GÜNLÜK HİSSE ÖNERİLERİ Milyar $ AL QORVO INC (QRVO) Milyar $ AL HP INC (HPQ): Şirket, bireysel tüketicilere, küçük ve orta ölçekli işletmelere ve dünya çapındaki hükümet, sağlık ve eğitim sektörlerindeki müşterilere ürün, teknoloji, yazılım alanında çözüm ve hizmet sunmaktadır. Şirket, ticari kişisel bilgisayarlar, tüketici bilgisayarları, ticari tabletler ve mobilite cihazları, ekranlar ve diğer ilgili aksesuarlar kapsamında faaliyet yürütür. Şirket eskiden Hewlett-Packard Company olarak bilinirken ve adını Ekim 2015'te HP Inc. olarak değiştirmiştir. HP Inc 1939'da kurulmuştur ve merkezi Palo Alto, California'da bulunmaktadır. E*TRADE FINANCIAL CORPORATION (ETFC): Bir finansal hizmet şirketi olan E * TİCARET Financial Corporation, başta E * TİCARET Financial markasıyla bireysel yatırımcılara aracılık sunarak ilgili ürün ve hizmetleri sunmaktadır. Aynı zamanda, yatırımcı odaklı bankacılık ürünlerini de sunan şirket, sigorta hizmeti, takas ve ödeme hizmeti, yatırım danışmanlığı hizmeti ve kurumsal müşterilerine yatırım planlarını yönetmek amaçlı geliştirdikleri yazılım hizmeti gibi finansal faaliyetler sunmaktadır. Şirketin ABD'de 30 bölgede finansal danışman ağı bulunmaktadır. E * TRADE Financial Corporation, 1982 yılında kurulmuştur ve merkezi New York'ta bulunmaktadır.

4 QORVO INC (QRVO): Şirket, dünya çapında mobil cihaz, altyapı, savunma ve havacılık uygulamaları için radyo frekans çözümleri ve teknolojileri sunmaktadır. Şirket, akıllı telefonlar, dizüstü bilgisayarlar, tabletler için hücresel tabanlı uygulamalar dahil olmak üzere mobil cihazlarda kullanım çözümleri sunar. Şirket, ürünlerini doğrudan müşterilerine satmaktadır ve ayrıca yerli ve yabancı satış temsilciliği yapan firmaların ve distribütörlerin orjinal ekipman üreticilerine de tedarik sağlamaktadır. Qorvo, Inc yılında kurulmuştur ve merkezi Greensboro, Kuzey Carolina'da bulunmaktadır. *Yukarıdaki hisse senetleri önerisinde, piyasa değeri 5 milyar dolar üzerindeki şirketler seçilerek teknik indikatörler aracılığı ile analiz yapılmıştır. Sektör F/K oranı hesaplamasında ise S&P500 Endeksi sektör F/K ortalaması baz alınmıştır.

5 EURUSD Geçtiğimiz hafta ABD ikinci çeyrek büyüme verisinin yüzde 4,1 ile beklentilerin hafif altında artış göstermesi ile Dolar varlıklarında değer kaybı meydana geldi. Bu gelişme sonrasında paritede yükselişler 1,1660 seviyesine ulaştı. Diğer taraftan geçtiğimiz hafta gerçekleşen ECB toplantısı sonrasında parite üzerinde oluşan aşağı yönlü baskının devam ettiğini görüyoruz. Bugün ise Almanya enflasyon ve ABD askıdaki konut satışları verisi takip edilecek. 50 günlük hareketli ortalama seviyesi altında fiyatlanan EURUSD paritesinde 1,1550-1,1700 seviyesi aralığında fiyatlamalar sürüyor. Yükselişlerin 1,1830 direnci ile tetikleneceğini düşündüğümüz paritede bu hafta gerçekleşecek FED toplantısı önemli. Bu seviyenin altında ise kısa vadeli 1,17 direnç seviyesi üzeri kapanışları izliyoruz. Aşağıda ise kritik destek olarak 1,1550 seviyesi güncelliğini korumaya devam ediyor. AMERİKAN TİPİ HAM PETROL (WTI) Cuma günü açıklanan Sondaj Kule Sayısı 3 adet artış ile 861 seviyesine yükseldi. Bu verinin üretimdeki artışa yönelik tedirginliği arttırması ile ham petrolde 68,26 seviyesine varan düşüş yaşandı. Ancak 50 günlük hareketli ortalama seviyesi üzerinde fiyatlanan ham petrolün genel görünümde yukarı yönlü trendini koruduğu görülüyor. 7 Ağustos tarihinde ise ABD nin İran a uygulayacağı ambargo yürürlüğe girecek. Bu gelişme ile ham petrol fiyatlamalarında hareketlilik artabilir. Geçtiğimiz hafta azalan stok verileri ile desteklenen ham petrolde yukarı yönlü potansiyelin tekrardan ağırlık kazanması durumunda 70,00-71,70 direnç seviyelerini takip ediyoruz. Arz-talep dengesine bağlı olarak oluşabilecek bir olumsuz gelişme ihtimalinde ise ham petrolün 67,50 kritik destek eşiği olarak göz önünde bulundurulabilir.

6 ALTIN Geçtiğimiz hafta ABD ikinci çeyrek büyüme verisinin beklentilerin hafif altında yüzde 4,1 olarak açıklanması ile Dolar varlıklarında değer kaybı meydana geldi. Bu gelişme sonrasında 1236 seviyesine yükselen değerli metalin yeni haftaya 1220 seviyesi eşiğinde başladığı görülüyor. Aynı şekilde Gümüş te de bir süredir var olan zayıf görünümün yerini toparlanmalar alsa da bu hareket pek fazla kalıcı olamadı. Diğer taraftan güvenli liman olan Yen in değer kazançlarını arttırmasına rağmen Altın daki yükselişlerin bir miktar zayıf kaldığını görüyoruz. Fiyatların 1220 seviyesi altına taşınması Altın da satışların artmasına yol açarak 1212 seviyesinin test edilmesine yol açabilir. Ancak 1220 desteğinden meydana gelebilecek bir dönüşte 1240 direnci yükselişler açısından baz seviye olarak gösterilebilir.

7 USDJPY Yen para birimi, Dolar a karşı güçlü duruşunu sürdürüyor. Yarın açıklanacak olan Japonya Merkez Bankası(BoJ) kararları fiyatlamalar açısından oldukça büyük önem taşıyor. USDJPY paritesi genel görünümde yükseliş trendi içerisinde yer alsa da 111,15 seviyesi altı fiyatlama ile bu trendin bir miktar bozulduğunu görüyoruz. Yüksek tahvil faizleri nedeniyle BoJ dan gelen tahvil alım teklifi paritedeki görünümü pek fazla değiştirmedi. Ancak piyasalarda oluşan spekülasyonlara bağlı olarak BoJ un para politikası stratejisinde değişikliğe gitmesi paritede sert fiyatlamalara neden olabilir. Genel hatlarıyla, Yen in değer kazançlarını sürdürmesi paritenin 110,50 seviyesine yönelik aşağı yönlü eğilimini arttırabilir. Özellikle 109,30 desteği ile USDJPY de geri çekilmeler hız kazanabilir. Toparlanmalarda ise 111,50 seviyesi üzeri kapanışlar izlenecek. G10 ÜLKE PARA BİRİMLERİNİN DOLAR A KARŞI PERFORMANSI

8 GELİŞEN ÜLKE PARA BİRİMLERİNİN DOLAR A KARŞI PERFORMANSI VIX ENDEKSİ Haftanın ilk işlem gününde satıcılı seyreden endeksler ile VIX Endeksi 13,50 seviyesine varan yükseliş gerçekleştirdi.

9 S&P500 SEKTÖR PERFORMANSLARI EN ÇOK DÜŞEN-ARTAN HİSSELER

10 Yatırım Finansman Menkul Değerler Meclis-i Mebusan Cad. 81 Fındıklı Beyoğlu/İstanbul Tel: +90 (212) Faks: +90 (212) UYARI NOTU: Bu e-posta mesajı ve ekleri gönderildiği kişi ya da kuruma özeldir ve gizlidir. Hiçbir şekilde üçüncü kişilere açıklanamaz ya da yayınlanamaz. Yetkili alıcılardan biri değilseniz, bu mesajın herhangi bir şekilde ifşa edilmesi, kullanılması, kopyalanması, yayılması veya mesajda yer alan hususlarla ilgili olarak herhangi bir işlem yapılmasının kesinlikle yasak olduğunu bildiririz. Eğer mesajın alıcısı veya alıcısına iletmekten sorumlu kişi değilseniz lütfen mesajı sisteminizden siliniz ve göndereni uyarınız. Gönderen ve Yatırım Finansman Menkul Değerler A.Ş., bu mesajın içerdiği bilgilerin doğruluğu, güncelliği ve eksiksiz olduğu konusunda bir garanti vermemektedir, içerik Yatırım Finansman Menkul Değerler A.Ş. tarafından her zaman değiştirilebilir. Bu e-posta yer alan bilgiler Yatırım Finansman Menkul Değerler A.Ş. tarafından genel bilgilendirme amacı ile her türlü veri, yorum ve değerlendirmeler hazırlandığı tarih itibariyle mevcut piyasa koşulları ve güvenilirliğine inanılan kaynaklara dayanılarak hazırlanmıştır. Bu kaynakların kullanılması nedeni ile ortaya çıkabilecek hatalardan Yatırım Finansman Menkul Değerler A.Ş sorumlu değildir. Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel nitelikte olup, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bu e-posta içeriğinde yer alan çeşitli bilgi ve görüşlere dayanılarak yapılacak ileriye dönük yatırımlar ve ticari işlemlerin sonuçlarından ya da ortaya çıkabilecek zararlardan Yatırım Finansman Menkul Değerler A.Ş. sorumlu tutulamaz. Mesajın içeriğinden, iletilmesinden, alınmasından, saklanmasından, gizliliğinin korunamamasından, virüs içermesinden ve sisteminizde yaratabileceği zararlardan Yatırım Finansman Menkul Değerler A.Ş. sorumlu tutulamaz. Yatırım Finansman bu mesajın içeriği ve ekleri ile ilgili olarak hukuki açıdan herhangi bir sorumluluk kabul etmemektedir. Teşekkür ederiz. Türev Araçlar Müdürlüğü Özgecan Kum Kıdemli Uzman +90 (212) Hizmet Noktalarımız Genel Müdürlük +90 (212) Merkez +90 (212) Antalya +90 (242) Ankara +90 (312) Bakırköy +90 (212) Bursa +90 (224) Caddebostan +90 (216) İzmir +90 (232) Samsun +90 (362) Ulus +90 (212)

HAFTALIK POZİSYON ANALİZİ

HAFTALIK POZİSYON ANALİZİ Haftalık olarak açıklanan Commitment of Traders (COT) raporu spekülatörlerin yurtdışı vadeli işlem ve opsiyon piyasalarında long, short ve pozisyonlarını göstermektedir. Genellikle her Cuma açıklanan rapor,

Detaylı

HAFTALIK POZİSYON ANALİZİ

HAFTALIK POZİSYON ANALİZİ Haftalık olarak açıklanan Commitment of Traders (COT) raporu spekülatörlerin yurtdışı vadeli işlem ve opsiyon piyasalarında long, short ve pozisyonlarını göstermektedir. Genellikle her Cuma açıklanan rapor,

Detaylı

HAFTALIK POZİSYON ANALİZİ

HAFTALIK POZİSYON ANALİZİ Haftalık olarak açıklanan Commitment of Traders (COT) raporu spekülatörlerin yurtdışı vadeli işlem ve opsiyon piyasalarında long, short ve pozisyonlarını göstermektedir. Genellikle her Cuma açıklanan rapor,

Detaylı

HAFTALIK POZİSYON ANALİZİ

HAFTALIK POZİSYON ANALİZİ Haftalık olarak açıklanan Commitment of Traders (COT) raporu spekülatörlerin yurtdışı vadeli işlem ve opsiyon piyasalarında long, short ve pozisyonlarını göstermektedir. Genellikle her Cuma açıklanan rapor,

Detaylı

HAFTALIK POZİSYON ANALİZİ

HAFTALIK POZİSYON ANALİZİ Haftalık olarak açıklanan Commitment of Traders (COT) raporu spekülatörlerin yurtdışı vadeli işlem ve opsiyon piyasalarında long, short ve pozisyonlarını göstermektedir. Genellikle her Cuma açıklanan rapor,

Detaylı

HAFTALIK POZİSYON ANALİZİ

HAFTALIK POZİSYON ANALİZİ Haftalık olarak açıklanan Commitment of Traders (COT) raporu spekülatörlerin yurtdışı vadeli işlem ve opsiyon piyasalarında long, short ve pozisyonlarını göstermektedir. Genellikle her Cuma açıklanan rapor,

Detaylı

YURT DIŞI PİYASALAR BÜLTENİ

YURT DIŞI PİYASALAR BÜLTENİ ABD deki Gelişmeler S&P500 endeksi yüzde 0,2 oranında düşüş gösterirken, Dow Jones ve Nasdaq Endeksi yüzde 0,3 oranında değer kaybetti. ABD Başkanı Trump, Pekin misilleme yaptığı takdirde Çin mallarına

Detaylı

HAFTALIK POZİSYON ANALİZİ

HAFTALIK POZİSYON ANALİZİ Haftalık olarak açıklanan Commitment of Traders (COT) raporu spekülatörlerin yurtdışı vadeli işlem ve opsiyon piyasalarında long, short ve pozisyonlarını göstermektedir. Genellikle her Cuma açıklanan rapor,

Detaylı

HAFTALIK POZİSYON ANALİZİ

HAFTALIK POZİSYON ANALİZİ Haftalık olarak açıklanan Commitment of Traders (COT) raporu spekülatörlerin yurtdışı vadeli işlem ve opsiyon piyasalarında long, short ve pozisyonlarını göstermektedir. Genellikle her Cuma açıklanan rapor,

Detaylı

HAFTALIK POZİSYON ANALİZİ

HAFTALIK POZİSYON ANALİZİ Haftalık olarak açıklanan Commitment of Traders (COT) raporu spekülatörlerin yurtdışı vadeli işlem ve opsiyon piyasalarında long, short ve pozisyonlarını göstermektedir. Genellikle her Cuma açıklanan rapor,

Detaylı

HAFTALIK POZİSYON ANALİZİ

HAFTALIK POZİSYON ANALİZİ Haftalık olarak açıklanan Commitment of Traders (COT) raporu spekülatörlerin yurtdışı vadeli işlem ve opsiyon piyasalarında long, short ve pozisyonlarını göstermektedir. Genellikle her Cuma açıklanan rapor,

Detaylı

Bugün, Euro Bölgesi nde Açıklanacak Olan 2.Çeyrek Öncü Büyüme Verisi Takip Edilecek.

Bugün, Euro Bölgesi nde Açıklanacak Olan 2.Çeyrek Öncü Büyüme Verisi Takip Edilecek. 01 Ağustos 2017 Bugün, Euro Bölgesi nde Açıklanacak Olan 2.Çeyrek Öncü Büyüme Verisi Takip Edilecek. Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, Almanya da açıklanan Haziran ayı perakende Satışlar verisi aylık

Detaylı

YURT DIŞI PİYASALAR BÜLTENİ

YURT DIŞI PİYASALAR BÜLTENİ ABD deki Gelişmeler Artan ham petrol stok verileri ile iki ayın en düşük seviyesine gerileyen petrol fiyatları enerji hisseleri üzerinde olumsuz etki yaptı. S&P500 yüzde 1,3'e kadar değer kaybettikten

Detaylı

HAFTALIK POZİSYON ANALİZİ

HAFTALIK POZİSYON ANALİZİ Haftalık olarak açıklanan Commitment of Traders (COT) raporu spekülatörlerin yurtdışı vadeli işlem ve opsiyon piyasalarında long, short ve pozisyonlarını göstermektedir. Genellikle her Cuma açıklanan rapor,

Detaylı

YURT DIŞI PİYASALAR BÜLTENİ

YURT DIŞI PİYASALAR BÜLTENİ ABD deki Gelişmeler Çin ve ABD'nin ticaret müzakerelerini sürdüreceğine yönelik oluşan gelişmeler piyasalardaki risk iştahının artmasına yol açtı. S&P500 yüzde 0,8 oranında değer kazanarak gün sonu kapanışı

Detaylı

Bankacılık Sektörü. Haftalık Sektör Verileri 5 Mayıs TL kredi-mevduat oranı %145 ile en yüksek seviyede...

Bankacılık Sektörü. Haftalık Sektör Verileri 5 Mayıs TL kredi-mevduat oranı %145 ile en yüksek seviyede... Mar 11 Ara 11 Mar 12 Eyl 12 Ara 12 Haz 13 Eyl 13 Mar 14 Eyl 14 Mar 15 Eyl 16 Mar 14 May 14 Mar 15 Ağu 15 Nis 15 Ağu 15 Şub 16 Nis 16 May 11 Oca 12 May 12 Eyl 12 Oca 13 May 13 Eki 13 Tem 16 Kas 16 Bankacılık

Detaylı

HAFTALIK POZİSYON ANALİZİ

HAFTALIK POZİSYON ANALİZİ Haftalık olarak açıklanan Commitment of Traders (COT) raporu spekülatörlerin yurtdışı vadeli işlem ve opsiyon piyasalarında long, short ve pozisyonlarını göstermektedir. Genellikle her Cuma açıklanan rapor,

Detaylı

HAFTALIK POZİSYON ANALİZİ

HAFTALIK POZİSYON ANALİZİ Haftalık olarak açıklanan Commitment of Traders (COT) raporu spekülatörlerin yurtdışı vadeli işlem ve opsiyon piyasalarında long, short ve pozisyonlarını göstermektedir. Genellikle her Cuma açıklanan rapor,

Detaylı

HAFTALIK POZİSYON ANALİZİ

HAFTALIK POZİSYON ANALİZİ Haftalık olarak açıklanan Commitment of Traders (COT) raporu spekülatörlerin yurtdışı vadeli işlem ve opsiyon piyasalarında long, short ve pozisyonlarını göstermektedir. Genellikle her Cuma açıklanan rapor,

Detaylı

HAFTALIK POZİSYON ANALİZİ

HAFTALIK POZİSYON ANALİZİ Haftalık olarak açıklanan Commitment of Traders (COT) raporu spekülatörlerin yurtdışı vadeli işlem ve opsiyon piyasalarında long, short ve pozisyonlarını göstermektedir. Genellikle her Cuma açıklanan rapor,

Detaylı

Haftalık Ekonomik Takvim. Tarih TSİ Veri/Gelişme Dönem Beklenti Önceki Değişim Önem. 11:30 İngiltere Sanayi Üretimi Mart -0,2% -0,7% Aylık **

Haftalık Ekonomik Takvim. Tarih TSİ Veri/Gelişme Dönem Beklenti Önceki Değişim Önem. 11:30 İngiltere Sanayi Üretimi Mart -0,2% -0,7% Aylık ** 08-12 Mayıs 2017 Yoğun Bir Haftayı Geride Bırakıyoruz Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, Euro Bölgesi ve bazı üye ülkelerden açıklanan İmalat PMI rakamı beklentileri karşılarken Euro da sınırlı değer

Detaylı

YURT DIŞI PİYASALAR BÜLTENİ

YURT DIŞI PİYASALAR BÜLTENİ ABD deki Gelişmeler Güne pozitif başlayan borsalarda Trump'ın baş ekonomisti Larry Kudlow un, ABD'nin Çin'e karşı duruşunda yumuşama olmayacağını açıklaması ile gün sonu değer kaybı meydana geldi. S&P

Detaylı

14 Ağustos Haftaya Zayıf Veri Akışı İle Başlıyoruz. 14 Ağustos 2017

14 Ağustos Haftaya Zayıf Veri Akışı İle Başlıyoruz. 14 Ağustos 2017 14 Ağustos 2017 14 Ağustos 2017 Haftaya Zayıf Veri Akışı İle Başlıyoruz Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, Almanya da açıklanan Temmuz ayı TÜFE verisi beklentilere paralel aylık bazda yüzde 0,4 ve yıllık

Detaylı

HAFTALIK POZİSYON ANALİZİ

HAFTALIK POZİSYON ANALİZİ Haftalık olarak açıklanan Commitment of Traders (COT) raporu spekülatörlerin yurtdışı vadeli işlem ve opsiyon piyasalarında long, short ve pozisyonlarını göstermektedir. Genellikle her Cuma açıklanan rapor,

Detaylı

HAFTALIK POZİSYON ANALİZİ

HAFTALIK POZİSYON ANALİZİ Haftalık olarak açıklanan Commitment of Traders (COT) raporu spekülatörlerin yurtdışı vadeli işlem ve opsiyon piyasalarında long, short ve pozisyonlarını göstermektedir. Genellikle her Cuma açıklanan rapor,

Detaylı

HAFTALIK POZİSYON ANALİZİ

HAFTALIK POZİSYON ANALİZİ Haftalık olarak açıklanan Commitment of Traders (COT) raporu spekülatörlerin yurtdışı vadeli işlem ve opsiyon piyasalarında long, short ve pozisyonlarını göstermektedir. Genellikle her Cuma açıklanan rapor,

Detaylı

21 Aralık Aralık Bugün, Gözler ABD 3.Çeyrek Büyüme Verisinde Olacak

21 Aralık Aralık Bugün, Gözler ABD 3.Çeyrek Büyüme Verisinde Olacak 21 Aralık 2017 21 Aralık 2017 Bugün, Gözler ABD 3.Çeyrek Büyüme Verisinde Olacak Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, ABD Senatosu nda yapılan oylamada, vergi reformu yasa tasarısını 48 e karşı 51 oy

Detaylı

YURT DIŞI PİYASALAR BÜLTENİ

YURT DIŞI PİYASALAR BÜLTENİ ABD deki Gelişmeler Hisse senedi piyasalarının haftanın ikinci işlem gününde toparlanması ile S&P500 endeksi yüzde 0,2 oranında arttı. Russell 2000 yüzde 0,7 ile iyi bir performans gösterdi. ABD borsaları

Detaylı

YURT DIŞI PİYASALAR BÜLTENİ

YURT DIŞI PİYASALAR BÜLTENİ ABD deki Gelişmeler S&P 500 ve Dow Jones, geçtiğimiz haftanın son işlem gününü artıda kapatırken, Nasdaq haftayı hafif satıcılı sonlandırdı. S&P500 vadelilerinde düşüler yüzde 0,61 seviyesine ulaşırken,

Detaylı

YURT DIŞI PİYASALAR BÜLTENİ

YURT DIŞI PİYASALAR BÜLTENİ ABD deki Gelişmeler Bugün ABD piyasaları Bağımsızlık Günü olması nedeniyle kapalı olacak. Çin mahkemesinin Micron Technology Şirketi'nin ülkedeki çip satışını geçici olarak yasakladığını duyurması ile

Detaylı

22 Aralık ABD den Üçüncü Çeyrek Büyüme Rakamı Açıklanacak.

22 Aralık ABD den Üçüncü Çeyrek Büyüme Rakamı Açıklanacak. 22 Aralık 2016 22 Aralık 2016 ABD den Üçüncü Çeyrek Büyüme Rakamı Açıklanacak. Yurtdışı gelişmeler, Euro Bölgesinde beklentilerin üzerinde açıklanan Tüketici Güven Endeksi Euro tarafına olumlu yansıdığı

Detaylı

YURT DIŞI PİYASALAR BÜLTENİ

YURT DIŞI PİYASALAR BÜLTENİ ABD deki Gelişmeler ABD piyasalarında zayıf gelen bilançoların etkisi ile S&P500 dünkü kapanışını yüzde 0,2 ekside gerçekleştirdi. Dow Jones endüstri endeksi yüzde 0,2 oranında değer kaybederken, Nasdaq

Detaylı

15 Mayıs Dolar Kazançlarını Geri Veriyor

15 Mayıs Dolar Kazançlarını Geri Veriyor 15 Mayıs 2017 15 Mayıs 2017 Dolar Kazançlarını Geri Veriyor Geçtiğimiz haftayı genel olarak değer kazanarak geçiren Dolar endeksinde haftanın son günü meydana gelen değer kaybı 99,15 seviyelerini gündeme

Detaylı

16 Mart Baz Puan Faiz Artırım Kararı Alan Fed, Ekonominin Güçlendiğine İşaret Ediyor

16 Mart Baz Puan Faiz Artırım Kararı Alan Fed, Ekonominin Güçlendiğine İşaret Ediyor 16 Mart 2017 16 Mart 2017 25 Baz Puan Faiz Artırım Kararı Alan Fed, Ekonominin Güçlendiğine İşaret Ediyor Dün Fed, piyasaların beklentisine paralel 25 baz puan faiz artırım kararına gitti. Ayrıca 2017

Detaylı

YURT DIŞI PİYASALAR BÜLTENİ

YURT DIŞI PİYASALAR BÜLTENİ ABD deki Gelişmeler Haftanın son işlem günü S&P500 yüzde 0,7 oranında değer kaybederken, haftalık kayıpları yüzde 0,3 e ulaştı. Nasdaq ve Dow Jones yüzde 0,7 ve yüzde 0,8 olmak üzere benzer düşüş hareketi

Detaylı

YURT DIŞI PİYASALAR BÜLTENİ

YURT DIŞI PİYASALAR BÜLTENİ ABD deki Gelişmeler S&P500, dünkü seansında teknolojileri hisselerinde yaşanan düşüş nedeniyle yüzde 0,4 oranında değer kaybederken, Nasdaq endeksinde kayıplar yüzde 0,9 a ulaştı. Dow Jones endeksi ise

Detaylı

22 Mayıs Yoğun Bir Haftayı Geride Bıraktık. Haftalık Ekonomik Takvim

22 Mayıs Yoğun Bir Haftayı Geride Bıraktık. Haftalık Ekonomik Takvim 22-26 Mayıs 2017 Yoğun Bir Haftayı Geride Bıraktık Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, İngiltere de beklentinin üzerinde açıklanan TÜFE ve ÜFE rakamları sonrasında Sterlin de değer kazanımlarının yaşandığı

Detaylı

Bayram Öncesi Piyasalarda Sakin Seyir Korunuyor

Bayram Öncesi Piyasalarda Sakin Seyir Korunuyor 26-30 Haziran 2017 Bayram Öncesi Piyasalarda Sakin Seyir Korunuyor Hafta genelinde FOMC üyelerinden gelen açıklamaları takip ettik. Üyelerin geneli ABD piyasalarında dair güven arttırıcı nitelikte konuşma

Detaylı

29 Mayıs Piyasalar Tarım Dışı istihdam Haftasına Giriş Yapıyor

29 Mayıs Piyasalar Tarım Dışı istihdam Haftasına Giriş Yapıyor 29 Mayıs 2017 29 Mayıs 2017 Piyasalar Tarım Dışı istihdam Haftasına Giriş Yapıyor Geçtiğimiz haftanın son işlem gününde ABD ilk çeyrek büyüme verisi ile beraber değer kazanan Dolar endeksi bugün ABD piyasalarının

Detaylı

15 Eylül Kuzey Kore Piyasaların Tekrar Gündeminde. 15 Eylül 2017

15 Eylül Kuzey Kore Piyasaların Tekrar Gündeminde. 15 Eylül 2017 15 Eylül 2017 15 Eylül 2017 Kuzey Kore Piyasaların Tekrar Gündeminde Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, İngiltere Merkez Bankası (BoE) Para Politikası Kurulu Eylül ayı toplantısı sonrasında politika

Detaylı

YURT DIŞI PİYASALAR BÜLTENİ

YURT DIŞI PİYASALAR BÜLTENİ ABD deki Gelişmeler Dün ABD piyasalarının tatil olması nedeniyle piyasalarda sakin bir seyir hakimdi. ABD vadelilerinde görünüm daha çok yatay. S&P500 sınırlı geri çekilme ile yüzde 0,16 ekside iken, Nasdaq

Detaylı

12 Haziran Kritik Bir Haftayı Geride Bıraktık. Haftalık Ekonomik Takvim

12 Haziran Kritik Bir Haftayı Geride Bıraktık. Haftalık Ekonomik Takvim 12-16 Haziran 2017 Kritik Bir Haftayı Geride Bıraktık Geride bıraktığımız bu hafta İngiltere seçimleri başta olmak üzere, Avrupa Merkez Bankası Toplantısı ve ABD de eski FBI Direktörü Comey in senato daki

Detaylı

24 Temmuz Dolarda Dip Arayışı Sürüyor. 24 Temmuz 2017

24 Temmuz Dolarda Dip Arayışı Sürüyor. 24 Temmuz 2017 24 Temmuz 2017 24 Temmuz 2017 Dolarda Dip Arayışı Sürüyor Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, İngiltere de açıklanan Haziran ayı kamu sektörü net borçlanması 6,29 milyar Sterlin e yükseldi. Kamu sektörünün

Detaylı

YURT DIŞI PİYASALAR BÜLTENİ

YURT DIŞI PİYASALAR BÜLTENİ ABD deki Gelişmeler Geçtiğimiz haftayı pozitif kapatan endekslerde S&P500 günlük yüzde 0,03, haftalık yüzde 1,2'lik bir kazanca imza attı. Dow Jones ve Nasdaq endeksi ise haftayı yüzde 0,9 ve yüzde 1,4'lük

Detaylı

Bugün, ABD de Açıklanacak Olan TÜFE Verisi Fiyatlamalar Açısından Etkili Olabilir. 11 Ağustos 2017

Bugün, ABD de Açıklanacak Olan TÜFE Verisi Fiyatlamalar Açısından Etkili Olabilir. 11 Ağustos 2017 11 Ağustos 2017 Bugün, ABD de Açıklanacak Olan TÜFE Verisi Fiyatlamalar Açısından Etkili Olabilir Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, İngiltere de açıklanan Haziran ayı Sanayi Üretimi verisinde, aylık

Detaylı

YURT DIŞI PİYASALAR BÜLTENİ

YURT DIŞI PİYASALAR BÜLTENİ ABD deki Gelişmeler S&P 500 nin dün günlük değer kaybı yüzde 0,6 olurken, haftalık kaybı yüzde 1,1 seviyesine ulaştı. S&P 500'deki enerji hisseleri, Avusturya'nın Viyana kentinde düzenlenecek olan OPEC

Detaylı

FOMC Toplantısı Öncesi Zayıf Dolar Dikkat Çekiyor

FOMC Toplantısı Öncesi Zayıf Dolar Dikkat Çekiyor 14 Haziran 2017 14 Haziran 2017 FOMC Toplantısı Öncesi Zayıf Dolar Dikkat Çekiyor Dün piyasalara baktığımızda öncelikli olarak İngiltere enflasyon verisinin beklentilerin üzerinde artış kaydettiğini gördük.

Detaylı

YURT DIŞI PİYASALAR BÜLTENİ

YURT DIŞI PİYASALAR BÜLTENİ ABD deki Gelişmeler S&P500, seansı yüzde 0,1 oranında değer kaybı ile bitirirken, Nasdaq yüzde 0,04 artışla zayıf bir yükseliş elde etti. Dow Jones endeksi ise yüzde 0,3 oranında değer kaybetti. ABD de

Detaylı

Bugün, Yurtiçinde Atatürk ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Kutlanacak

Bugün, Yurtiçinde Atatürk ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Kutlanacak 19 Mayıs 2017 19 Mayıs 2017 Bugün, Yurtiçinde Atatürk ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Kutlanacak Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, İngiltere de açıklanan Nisan ayı Perakende Satışlar beklentinin üzerinde

Detaylı

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar Ekonomik Gündem Piyasalar bugün açıklanacak olan tarım dışı istihdam verisini bekliyor. Dün ise ABD'de ISM imalat rakamları 50 seviyesinin altına gerileyerek piyasayı şaşırttı. Hafta boyunca olumlu verilerden

Detaylı

Ham Petrol de Artan Üretim Baskısı

Ham Petrol de Artan Üretim Baskısı 22 Haziran 2017 22 Haziran 2017 Ham Petrol de Artan Üretim Baskısı Dün ABD de Mevcut Ev Satışları verisinin beklentilerin üzerinde artış gösterdiğini gördük. Gün içerisinde Dolar da yükseliş isteği artsa

Detaylı

14 Mart Merkez Bankası Toplantıları Öncesi Piyasalar Yatay Seyrediyor. 14 Mart 2017

14 Mart Merkez Bankası Toplantıları Öncesi Piyasalar Yatay Seyrediyor. 14 Mart 2017 14 Mart 2017 14 Mart 2017 Merkez Bankası Toplantıları Öncesi Piyasalar Yatay Seyrediyor Merkez Bankası toplantıları öncesi piyasalarda nispeten olumlu bir havanın hakim olduğunu görüyoruz. Dolar ın kayıplarını

Detaylı

Bu Hafta Açıklanacak Olan FOMC Toplantı Tutanakları Sonrasında Piyasada Volatilite Artabilir

Bu Hafta Açıklanacak Olan FOMC Toplantı Tutanakları Sonrasında Piyasada Volatilite Artabilir Bu Hafta Açıklanacak Olan FOMC Toplantı Tutanakları Sonrasında Piyasada Volatilite Artabilir Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, ABD ve K.Kore arasında yaşanan gerilim sonrasında dolar kanadında değer

Detaylı

Bugün, ABD de açıklanacak olan Tarım Dışı İstihdam Verisi Yakından Takip Edilecek. 10 Mart 2017

Bugün, ABD de açıklanacak olan Tarım Dışı İstihdam Verisi Yakından Takip Edilecek. 10 Mart 2017 10 Mart 2017 10 Mart 2017 Bugün, ABD de açıklanacak olan Tarım Dışı İstihdam Verisi Yakından Takip Edilecek Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, Avrupa Merkez Bankası (ECB) faiz oranlarında değişikliğe

Detaylı

Piyasalar Yoğun Bir Haftaya Giriş Yaptı

Piyasalar Yoğun Bir Haftaya Giriş Yaptı 12 Haziran 2017 12 Haziran 2017 Piyasalar Yoğun Bir Haftaya Giriş Yaptı Geçtiğimiz haftayı oldukça yoğun bir gündem ile bitiren piyasalara İngiltere seçimleri damgasını vurmuştu. May in genel seçimlerde

Detaylı

27 Mart Haftalık Ekonomik Takvim SAKİN VERİ AKIŞININ OLDUĞU BİR HAFTAYI GERİDE BIRAKTIK

27 Mart Haftalık Ekonomik Takvim SAKİN VERİ AKIŞININ OLDUĞU BİR HAFTAYI GERİDE BIRAKTIK 27-31 Mart 2017 SAKİN VERİ AKIŞININ OLDUĞU BİR HAFTAYI GERİDE BIRAKTIK Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, İngiltere de açıklanan Şubat ayı TÜFE rakamı yüzde 0,7 artış kaydetti. İngiltere de açıklanan

Detaylı

13 Mart Haftalık Ekonomik Takvim. Hafta Genelinde, FED, TCMB, BOJ ve BoE Toplantıları ile birlikte Piyasalarda Volatilite Artabilir

13 Mart Haftalık Ekonomik Takvim. Hafta Genelinde, FED, TCMB, BOJ ve BoE Toplantıları ile birlikte Piyasalarda Volatilite Artabilir 13-17 Mart 2017 Hafta Genelinde, FED, TCMB, BOJ ve BoE Toplantıları ile birlikte Piyasalarda Volatilite Artabilir Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde; ABD de ADP verisi Şubat ayında beklentinin üzerinde

Detaylı

Küresel Piyasalarda Dolar Aleyhine Hareketler Devam Ediyor. 1 Şubat 2017

Küresel Piyasalarda Dolar Aleyhine Hareketler Devam Ediyor. 1 Şubat 2017 01 Şubat 2017 01 Şubat 2017 Küresel Piyasalarda Dolar Aleyhine Hareketler Devam Ediyor Trump ın ABD de göçmen krizine ilişkin imzaladığı kararname piyasalarda Dolar aleyhine hareketler yaratmaya devam

Detaylı

27 Aralık Noel Tatili Nedeniyle Piyasalarda Durgunluk Sürüyor

27 Aralık Noel Tatili Nedeniyle Piyasalarda Durgunluk Sürüyor 27 Aralık 2016 27 Aralık 2016 Noel Tatili Nedeniyle Piyasalarda Durgunluk Sürüyor Küresel piyasaların Noel tatili nedeniyle kapalı olması haftanın ilk gününde fiyatlamaların oldukça sınırlı olmasına yol

Detaylı

YURT DIŞI PİYASALAR BÜLTENİ

YURT DIŞI PİYASALAR BÜLTENİ ABD deki Gelişmeler ABD ekonomisi ikinci çeyrekte yüzde 4,2 büyüdü. Raporun içeriğinde, kişisel harcama büyümesinde hiçbir değişikliğin meydana gelmemesi önemli bir ayrıntıydı. ABD Dayanıklı Mal Siparişleri

Detaylı

Piyasalar Euro Bölgesi Büyüme Verisine Odaklandı

Piyasalar Euro Bölgesi Büyüme Verisine Odaklandı 07 Haziran 2017 07 Haziran 2017 Piyasalar Euro Bölgesi Büyüme Verisine Odaklandı Dün sakin veri akışı olması nedeniyle sınırlı fiyat hareketliliği içerisinde olan piyasalarda Dolar ın günü sınırlı da olsa

Detaylı

Bugün, Yurtiçi Piyasalar Enflasyonla Topyekün Mücadele Programına Odaklandı

Bugün, Yurtiçi Piyasalar Enflasyonla Topyekün Mücadele Programına Odaklandı 09 Ekim 2018 Bugün, Yurtiçi Piyasalar Enflasyonla Topyekün Mücadele Programına Odaklandı 09 Ekim 2018 Almanya Federal İstatistik Ofisi'nin (Destatis) açıkladığı verilere göre, bu yılın Ağustos ayında Sanayi

Detaylı

Haftalık Ekonomik Takvim

Haftalık Ekonomik Takvim 19-23 Aralık 2016 FED Haftası Geride Kaldı Şimdi Gözler TCMB ve BOJ da Olacak 14 Aralık FOMC toplantısında Fed politika faizini 25 baz puan arttırdı ve FOMC üyeleri 2017 yılı 3 faiz öngörüsünde bulundu.

Detaylı

YURT DIŞI PİYASALAR BÜLTENİ

YURT DIŞI PİYASALAR BÜLTENİ ABD deki Gelişmeler S&P500 endeksi kazançlarını arttırmaya devam ederken dün yeni bir rekoruna daha yaklaştı. Nasdaq yüzde 0,2 artış ile yeni bir rekor denemesi içerisine girerken, Dow Jones endeksi de

Detaylı

29 Mayıs Piyasalar Haftaya Sakin Giriş Yaptı. Haftalık Ekonomik Takvim

29 Mayıs Piyasalar Haftaya Sakin Giriş Yaptı. Haftalık Ekonomik Takvim 29-02 Haziran 2017 Piyasalar Haftaya Sakin Giriş Yaptı FOMC tutanakları sonrası zayıflayan Dolar endeksi ilk çeyrek ABD büyüme verisi ile beraber değer kazandı. Geçtiğimiz hafta Dolar baskısını yakından

Detaylı

YURT DIŞI PİYASALAR BÜLTENİ

YURT DIŞI PİYASALAR BÜLTENİ ABD deki Gelişmeler 12-13 Haziran tarihinde gerçekleşen Fed toplantısının dün açıklanan tutanaklarında kademeli faiz artışı vurgusunun yanı sıra, ticaret kısıtlamalarının muhtemel olumsuz etkilerinden

Detaylı

Bugün Merkez Bankası Başkanları Konuşacak

Bugün Merkez Bankası Başkanları Konuşacak 27 Haziran 2017 27 Haziran 2017 Bugün Merkez Bankası Başkanları Konuşacak Sınırlı veri akışının olduğu haftanın ilk gününde piyasalarda daha çok Altın ve Dolar bazlı fiyatlamalar dikkat çekti. Dolar da

Detaylı

6 Mart Bu Haftaya Damgasını ABD Başkanı Trump ın Açıklamaları Vurdu. Haftalık Ekonomik Takvim

6 Mart Bu Haftaya Damgasını ABD Başkanı Trump ın Açıklamaları Vurdu. Haftalık Ekonomik Takvim 06-10 Mart 2017 Bu Haftaya Damgasını ABD Başkanı Trump ın Açıklamaları Vurdu ABD Başkanı Trump ın ilk kongrede gerçekleştirdiği açıklamalar vergi reformları ve alt yapı harcamalarının destekleneceği yönünde

Detaylı

24 Şubat Şubat 2017 TÜRK LİRASI DOLARA KARŞI GÜÇLÜ DURUŞUNU KORUMAYA DEVAM EDİYOR

24 Şubat Şubat 2017 TÜRK LİRASI DOLARA KARŞI GÜÇLÜ DURUŞUNU KORUMAYA DEVAM EDİYOR 24 Şubat 2017 24 Şubat 2017 TÜRK LİRASI DOLARA KARŞI GÜÇLÜ DURUŞUNU KORUMAYA DEVAM EDİYOR Yurtiçi gelişmeleri incelediğimizde, Euro Bölgesi nin en büyük ekonomisi olan Almanya dördüncü çeyrekte beklentiler

Detaylı

05 Haziran Yoğun Veri Akışının Olduğu Bir Haftayı Geride Bırakıyoruz. Haftalık Ekonomik Takvim

05 Haziran Yoğun Veri Akışının Olduğu Bir Haftayı Geride Bırakıyoruz. Haftalık Ekonomik Takvim 05-09 Haziran 2017 Yoğun Veri Akışının Olduğu Bir Haftayı Geride Bırakıyoruz Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, hafta içerisinde, Euro Bölgesi ve üye ülkelerden açıklanan verilerin birçoğu beklentileri

Detaylı

12 Aralık Aralık Dolar Kazançlarını Genişletirken, Ons Altın da Satışlar Derinleşiyor

12 Aralık Aralık Dolar Kazançlarını Genişletirken, Ons Altın da Satışlar Derinleşiyor 12 Aralık 2017 12 Aralık 2017 Dolar Kazançlarını Genişletirken, Ons Altın da Satışlar Derinleşiyor Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, ABD de açıklanan Ekim ayı İş imkanları ve personel değişim oranı

Detaylı

YURT DIŞI PİYASALAR BÜLTENİ

YURT DIŞI PİYASALAR BÜLTENİ ABD deki Gelişmeler S&P500, endekslerde meydana gelen toparlanma ile Çarşamba günü yüzde 1,1'lik bir artış kaydetti. Nasdaq endeksi yüzde 2,0 oranında değer kazanarak aylık kaybını yüzde 9,2'ye indirdi.

Detaylı

YURT DIŞI PİYASALAR BÜLTENİ

YURT DIŞI PİYASALAR BÜLTENİ ABD deki Gelişmeler ABD de Michigan Tüketici Güven Endeksi Temmuz ayında 97,1 e geriledi. S&P 500 yüzde 0,1 artış ile Şubat ayı başından bu yana test edemediği 2800 seviyesi üzerine tırmandı. Cuma günü

Detaylı

Piyasalar için Kritik Gün. 08 Haziran 2017

Piyasalar için Kritik Gün. 08 Haziran 2017 08 Haziran 2017 08 Haziran 2017 Piyasalar için Kritik Gün Dün Dolar varlıklarında meydana gelen değer kazanımı piyasalarda sert fiyatlamalara neden oldu. EURUSD paritesi 1,1200 seviyesine dek geri çekilse

Detaylı

YURT DIŞI PİYASALAR BÜLTENİ

YURT DIŞI PİYASALAR BÜLTENİ ABD deki Gelişmeler Genel hatlarıyla veri gündemi açısından sakin seyreden piyasalarda dün endeksler aşırı satım görünümden çıkarak ani yükseliş hareketi içerisine girdi. ABD hükümetinden bir heyetin 7

Detaylı

Günlük Bülten. Günlük Bülten. Gedik Forex Günlük Bülten. 5 Ocak 2018 Cuma. Piyasa Gündemi

Günlük Bülten. Günlük Bülten. Gedik Forex Günlük Bülten. 5 Ocak 2018 Cuma. Piyasa Gündemi Günlük Bülten 5 Ocak 2018 Cuma Piyasa Gündemi Gedik Forex Günlük Bülten Küresel piyasalarda dün endeksler yükselmeye devam etti, altın ve petrol fiyatları yeni zirveler test etti. Günlük Bülten ABD de

Detaylı

YURT DIŞI PİYASALAR BÜLTENİ

YURT DIŞI PİYASALAR BÜLTENİ ABD deki Gelişmeler Geçtiğimiz hafta Cuma günü ticaret savaşları başladı ve ABD Başkanı Trump, Çin den gelen mallara gerekirse daha fazla vergi işleme koyabileceğini belirtti. Nasdaq yüzde 1,34 artı ile

Detaylı

Bugün, ABD de Açıklanacak Olan Özel Sektör İstihdam Değişim Raporu Takip Edilecek. 01 Haziran 2017

Bugün, ABD de Açıklanacak Olan Özel Sektör İstihdam Değişim Raporu Takip Edilecek. 01 Haziran 2017 01 Haziran 2017 01 Haziran 2017 Bugün, ABD de Açıklanacak Olan Özel Sektör İstihdam Değişim Raporu Takip Edilecek. Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, Almanya da açıklanan Perakende satışlar verisi Nisan

Detaylı

Bugün, ECB Faiz Oranı Kararı ve ECB Başkanı Draghi nin Açıklamaları Takip Edilecek.

Bugün, ECB Faiz Oranı Kararı ve ECB Başkanı Draghi nin Açıklamaları Takip Edilecek. 20 Temmuz 2017 20 Temmuz 2017 Bugün, ECB Faiz Oranı Kararı ve ECB Başkanı Draghi nin Açıklamaları Takip Edilecek. Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, ABD de açıklanan Haziran ayı İnşaat izinleri verisi

Detaylı

24 Nisan Haftalık Ekonomik Takvim TCMB, BOJ VE ECB KARARLARI KÜRESEL PİYASALARDA YAKINDAN TAKİP EDİLECEK

24 Nisan Haftalık Ekonomik Takvim TCMB, BOJ VE ECB KARARLARI KÜRESEL PİYASALARDA YAKINDAN TAKİP EDİLECEK 24-28 Nisan 2017 TCMB, BOJ VE ECB KARARLARI KÜRESEL PİYASALARDA YAKINDAN TAKİP EDİLECEK Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, ABD de açıklanan veriler karmaşık bir tablo çizerken dolar endeksinin hafta

Detaylı

YURT DIŞI PİYASALAR BÜLTENİ

YURT DIŞI PİYASALAR BÜLTENİ ABD deki Gelişmeler Hisse senedi piyasaları dünyanın en büyük iki ekonomisi arasında yeni bir tarife alışverişi yapılmasına rağmen günü alıcılı bitirdi. S&P500 endeksi kayıplarının bir kısmını telafi ederek

Detaylı

YURT DIŞI PİYASALAR BÜLTENİ

YURT DIŞI PİYASALAR BÜLTENİ ABD deki Gelişmeler S&P500 günü yüzde 0,8'lik bir kazanç ile bitirerek yeni rekorunu test etti. Dow Jones yüzde 1,0 artışla 26 Ocak'tan bu yana ilk kez tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı. Nasdaq

Detaylı

30 Ocak 03 Şubat

30 Ocak 03 Şubat 30 Ocak 03 Şubat 2017 2017 Küresel Piyasalar Trump ın Kararnameleri ile Risk İştahını Azaltırken, Yurtiçinde GündemFitch ve S&P Kararları Küresel piyasalar geçtiğimiz haftayı borsalardaki ralli ile kapattı.

Detaylı

BoE, BoJ ve ECB Başkanlarının Açıklamaları Yakında Takip Edilecek.

BoE, BoJ ve ECB Başkanlarının Açıklamaları Yakında Takip Edilecek. 28 Haziran 2017 28 Haziran 2017 BoE, BoJ ve ECB Başkanlarının Açıklamaları Yakında Takip Edilecek. Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, Dün, ECB Başkanı Draghi'nin açıklamaları yakından takip edildi.

Detaylı

10 Temmuz Yoğun Veri Akışının Olduğu Bir Haftayı Geride Bırakıyoruz. Haftalık Ekonomik Takvim

10 Temmuz Yoğun Veri Akışının Olduğu Bir Haftayı Geride Bırakıyoruz. Haftalık Ekonomik Takvim 10-14 Temmuz 2017 Yoğun Veri Akışının Olduğu Bir Haftayı Geride Bırakıyoruz Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, Hafta içerisinde, FED ve ECB para politikası toplantı tutanakları yakından takip edildi.

Detaylı

YURT DIŞI PİYASALAR BÜLTENİ

YURT DIŞI PİYASALAR BÜLTENİ ABD deki Gelişmeler Amazon hisselerinde meydana gelen artış ve ABD ekonomisine ilişkin gelen birinci çeyrek büyüme verisi sonrasında endekslerin genel görünümünde alıcılı seyir yoğunluk kazandı. Amazon

Detaylı

Bugün Piyasalar tarafından ABD Fed Başkanı Yellen ve Fischer ın Açıklamaları Bekleniyor

Bugün Piyasalar tarafından ABD Fed Başkanı Yellen ve Fischer ın Açıklamaları Bekleniyor 03 Mart 2017 Bugün Piyasalar tarafından ABD Fed Başkanı Yellen ve Fischer ın Açıklamaları Bekleniyor Dün diğer günlere oranla nispeten sakin bir veri akışını takip ettik. Trump sonrası güçlenen Dolar ABD

Detaylı

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı Ekonomik Gündem Haftanın ilk işlem gününde, yurtiçinde enflasyon rakamları, yurtdışında ise PMI rakamları takip edildi. Türkiye İstatistik Kurumu (TUİK) tarafından açıklanan enflasyon rakamları Eylül ayında

Detaylı

YURT DIŞI PİYASALAR BÜLTENİ

YURT DIŞI PİYASALAR BÜLTENİ ABD deki Gelişmeler Dün İşçi Bayramı nedeniyle kapalı olan ABD piyasaları haftanın işlem gününün hacimsiz seyretmesine yol açtı. İşçi Bayramı öncesi son seansta S&P500 endeksi yüzde 0,01 ile sınırlı artıda

Detaylı

06 Mart 2017 HAFTANIN İLK İŞLEM GÜNÜNDE ZAYIF VERİ AKIŞI TAKİP EDİLECEK.

06 Mart 2017 HAFTANIN İLK İŞLEM GÜNÜNDE ZAYIF VERİ AKIŞI TAKİP EDİLECEK. 06 Mart 2017 06 Mart 2017 HAFTANIN İLK İŞLEM GÜNÜNDE ZAYIF VERİ AKIŞI TAKİP EDİLECEK. Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, Cuma günü Japonya'da açıklanan makro veriler karışık bir tablo çizerken Yen kanadında

Detaylı

31 Mayıs Bugün, Euro Bölgesi ve ABD de Yoğun Veri Akışı Takip Edilecek. 31 Mayıs 2017

31 Mayıs Bugün, Euro Bölgesi ve ABD de Yoğun Veri Akışı Takip Edilecek. 31 Mayıs 2017 31 Mayıs 2017 31 Mayıs 2017 Bugün, Euro Bölgesi ve ABD de Yoğun Veri Akışı Takip Edilecek. Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, Almanya da Nisan ayı İthalat fiyat endeksi aylık bazda yüzde 0,1 azalırken

Detaylı

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı Ekonomik Gündem ABD tarafından açıklanan olumsuz verilere rağmen, bugün gerçekleşecek kritik eylül ayı FED toplantısı öncesinde Dolar endeksi yükselişlerine devam ederek tekrardan 96,00 seviyesine yaklaştı.

Detaylı

07 Temmuz Bugün, ABD de Açıklanacak Olan TDİ Verisi Yakından Takip Edilecek.

07 Temmuz Bugün, ABD de Açıklanacak Olan TDİ Verisi Yakından Takip Edilecek. 07 Temmuz 2017 07 Temmuz 2017 Bugün, ABD de Açıklanacak Olan TDİ Verisi Yakından Takip Edilecek. Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, Almanya da açıklanan Fabrika siparişleri Mayıs ayında beklentinin

Detaylı

YURT DIŞI PİYASALAR BÜLTENİ

YURT DIŞI PİYASALAR BÜLTENİ ABD deki Gelişmeler S&P500 yüzde 0,3 oranında düşüş gösterirken, Teknoloji ağırlıklı Nasdaq endeksi göreceli zayıflık ile yüzde 1,2 lik bir kayıp yaşadı. Dow Jones endeksi ise diğer endekslerin arasında

Detaylı

YURT DIŞI PİYASALAR BÜLTENİ

YURT DIŞI PİYASALAR BÜLTENİ ABD deki Gelişmeler S&P500 yükselen tahvil faizlerinin etkisi ile yüzde 0,1 ile hafif bir kazanç elde ederken, Dow Jones yüzde 0,6 yükseldi. Nasdaq ise yüzde 0,1 oranında sınırlı değer kaybetti. ABD nin

Detaylı

15 Ağustos Küresel Piyasalarda Risk İştahı Artıyor mu? 15 Ağustos 2017

15 Ağustos Küresel Piyasalarda Risk İştahı Artıyor mu? 15 Ağustos 2017 15 Ağustos 2017 15 Ağustos 2017 Küresel Piyasalarda Risk İştahı Artıyor mu? Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, ABD-K.Kore arasında yaşanan gerilimin azalması ile birlikte küresel piyasalarda risk iştahının

Detaylı

14 Eylül Bugün Piyasalar Merkez Bankası Toplantıları İle Yön Bulacak. 14 Eylül 2017

14 Eylül Bugün Piyasalar Merkez Bankası Toplantıları İle Yön Bulacak. 14 Eylül 2017 14 Eylül 2017 14 Eylül 2017 Bugün Piyasalar Merkez Bankası Toplantıları İle Yön Bulacak Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, Almanya da açıklanan Ağustos ayı Tüketici Fiyat Endeksi beklentilere paralel

Detaylı

12 Aralık Haftalık Ekonomik Takvim

12 Aralık Haftalık Ekonomik Takvim 12 16 Aralık 2016 FED Faiz Oranı Kararı ve 2017 yılı Mesajları Ön Planda Olacak Hafta genelinde, dolar endeksinde yaşanan karmaşık seyrin etkileri görülmeye devam etti. ABD den açıklanan olumsuz makro

Detaylı

YURT DIŞI PİYASALAR BÜLTENİ

YURT DIŞI PİYASALAR BÜLTENİ ABD deki Gelişmeler Dün ABD borsalarının Şükran Günü nedeniyle kapalı olması piyasaların düşük bir hacimde seyretmesine yol açtı. Çarşamba günkü seansta S&P500 ve Nasdaq günü artıda kapatırken, Dow Jones

Detaylı

22 Mart Dolar Endeksi 100 Seviyesinin Altına Geriledi. 22 Mart 2017

22 Mart Dolar Endeksi 100 Seviyesinin Altına Geriledi. 22 Mart 2017 22 Mart 2017 22 Mart 2017 Dolar Endeksi 100 Seviyesinin Altına Geriledi Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, İngiltere de TÜFE rakamları Şubat ayında yüzde 0,7 ve yıllık bazda yüzde 2,3 ile Eylül 2013

Detaylı