GENEL GÖRÜNÜM. AB ve Ukrayna, siyasi işbirliğini yakınlaştırmak üzere ortaklık anlaşması imzaladığını açıkladı.

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "GENEL GÖRÜNÜM. AB ve Ukrayna, siyasi işbirliğini yakınlaştırmak üzere ortaklık anlaşması imzaladığını açıkladı."

Transkript

1 GENEL GÖRÜNÜM Euro Bölgesi nde ödemeler dengesi Ocak ayında +6.4 milyar Euro (önceki: milyar Euro) ve Mart ayında tüketici güven endeksi -9.3 (önceki:-12.7) AB ve Ukrayna, siyasi işbirliğini yakınlaştırmak üzere ortaklık anlaşması imzaladığını açıkladı. Başbakan Yardımcısı Babacan, cari açığın önemli bir risk olduğunu ve hızla düşürülmesi gerektiğini belirtti. Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, Twitter yasağının kaldırılması için İstanbul Nöbetçi Ağır Ceza Mahkemesi'ne başvurduklarını ve kararı verenlerle uygulayanlar hakkında suç duyurusunda bulunduklarını açıkladı. Fransa, Rusya ile askeri işbirliğini kestiğini açıkladı. Çağdaş Hukukçular Derneği operasyonunda tutuklanan beş avukatın serbest bırakıldığı açıklandı. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Kırım'ın Rusya'ya bağlanmasına dair belgeyi imzaladı. Almanya da ÜFE Şubat ayında aylık % 0.0 (önceki: %-0.1), yıllık %-0.9 (önceki: %-1.1) ABD'de Mart ayında işsizlik maaşı başvuruları toplam 320 bin kişi (önceki:315 bin), devam eden işsizlik başvuruları toplam 2 milyon 889 bin kişi (önceki: 2 milyon 855 bin) ve Şubat ayında öncü göstergeler endeksi: % +0.5 (önceki:%+0.3), ikinci el konut satışları % -0.4 (önceki:%-5.1) Moody s Denizbak, TSKB ve Garantibank İnternational ın kredi notlarını olası bir indirim için izlemeye aldı. Twitter erişim mahkeme kararı ile engellendi. İçişleri Bakanı Efkan Ala Niğde saldırısını gerçekleştirenlerin batı uyruklu olduğunu, gerekli teyitler yapıldıktan sonra ülkelerin de açıklanacağını belirtti. Fitch ABD nin notunu AAA olarak teyit ederken görünümünü ise negatif izlemeden çıkararak durağan olarak belirledi. ABD nin Rus yetkililer için aldığı yaptırım kararının ardından Rusya da benzer şekilde ABD yetkilileri için yaptırım kararı aldı. Fitch ve Standard & Poors Rusya nın görünümünü negatife düşürdü.

2 FED in bankalara yılık olarak uyguladığı stres testi sonuçlarına açıklandı. Buna göre değerlendirmeye tabii tutulan 30 bankadan 29 u testi geçti. Standard & Poors Yunanistan ın notunu B-/B olarak onaylarken görünümü ise durağan olarak belirledi. S&P açıklamasında Yunanistan elpnpmisinin kademeli olarak yeniden dengeleneceğine inandıklarını, genel kamu borçları ve dış açıkların halen çok yüksek olduğunu ve Yunanistan ekonomisi kayda değer bir büyüme yakalarsa uzun vadede kredi notunun artabileceği mesajını verdi. Londra Finans Merkezi nin Başkanı Lord Mayor Fiona Woolf, Kırım ın Rusya ya bağlanması ile sonuçlanan olayların bölgesel finans merkezi yarışında İstanbul u öne çıkardığını belirtti. Almanya Başbakanı Merkel, siyasi ortamın uygun olmadığı sürece G-8 zirvelerinin düzenlenmesinin mümkün olmadığını açıkladı. Avrupa Birliği üyesi ülkelerin devlet ve hükümet başkanları, Kırım ı topraklarına katma kararı alan Rusya ya karşı atılacak yeni adımlar üzerinde uzlaşmaya çalışmak için toplandı. Lübnan'ın Suriye sınırındaki Arsal kasabası yakınlarına, Suriye ordusuna bağlı savaş uçaklarıyla hava saldırısı düzenlendiği açıklandı. Niğde'nin Ulukışla ilçesinde, uygulama yapan güvenlik güçlerine ateş açıldığı bildirildi. ABD Başkanı Obama, Rusya ya destek veren bir grup kişiyi ticari anlamda kara listeye aldıklarını ve Ukrayna nın ihtiyaçlarını karşılaması için mali destek vereceklerini açıkladı. Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu, benzin ve motorinde tavan fiyat kararı aldığını açıkladı. Fransa da cari işlemler dengesi Ocak ayında -3.9 milyar Euro (önceki:-1.2 milyar Euro) İngiltere de Şubat ayında ILO işsizlik oranı:%7.2 (önceki: %7.2) ABD'de 14 Mart MBA piyasa endeksi 369 (önceki: 373.3) ve 4. Çeyrek cari işlemler dengesi milyar dolar (önceki:-94.8 milyar) CHP nin fezlekelerin Meclis te görüşülmesi yönünde verdiği önerge reddedildi. Bunun üzerine CHP fezlekelerde adı geçen 4 bakan hakkında soruşturma önergesi verdi.** Ukrayna askerlerini Kırım dan çekmeyi planlarken, Rus vatandaşlarına vize zorunluluğu getirmek için çalışmalara başladı. İran üst düzey görüşmecisi ve Dıs İşler Bakanı Yardımcısı Abbas Irakçı, İran ile 5+1 grubu arasındaki bir sonraki görüşme turunun 7 ila 9 Nisan tarihleri arasında muhtemelen Viyana şehrinde yapılacağını bildirdi.

3 ABD Merkez Bankası FED, iki günlük toplantı sonrasında aylık 65 milyar dolar seviyesinde olan tahvil alımlarını 10 milyar dolar azaltarak 55 milyar dolara düşürdü. FED Başkanı Janet yellen ise yaptığı konuşmada tahvil alımlarının sona ermesinin 6 ay sonrasında faizlerin artırılması gerektiğini dile getirdi. Obama Ukrayna daki durumda askeri müdahalenin ihtimal dışı olduğunu belirtirken, AB Başkanları ise bugünkü zirvede Rusya ya ek yaptırım seçeneğini görüşecek. IMF, Latin Amerika ülkeleri yerel para birimlerinin değer kaybedeceği bir döneme girileceğini açıkladı.** Güney Kore, 3 Çinli banka ile Barclys Plc. hakkında yuan cinsi mevduatlarda yaşanan dalgalanmalar nedeni ile soruşturma başlattı. TCMB, enflasyonun yakından izleneceğini ve sıkı para politikası duruşunun, iyileşme olana kadar sürdürüleceğini açıkladı. Yolsuzluk ve rüşvet operasyonunda adı geçen dört eski bakan, haklarında soruşturma komisyonu kurulmasını istedi. AB Ekonomik ve Parasal İşler Komisyoneri Olli Rehn, Ukrayna'ya ek olarak 1 milyar Euro yardım yapacaklarını ve yeni Ukrayna kredisinin yılsonuna kadar devam edeceğini açıkladı. Yunanistan'da toparlanmanın hızlanmasıyla, 2009'dan beri ilk banka tahvili satışının gerçekleştiği belirtildi. İtalya da global dış ticaret dengesi ocak'ta: milyar Euro (önceki: milyar Euro) Almanya'da Mart ayında ZEW ekonomik güven endeksi 46.6 (önceki: 55.7), ZEW cari koşullar endeksi 51.3 (önceki: 50.0) Euro Bölgesi nde Ocak ayında dış ticaret dengesi +0.9 milyar Euro (önceki: milyar Euro) ABD'de Şubat ayında MD TÜFE aylık % +0.1 (önceki.%+0.1) ve yıllık % +1.1 (önceki: %+1.6), konut başlangıçları % -0.2 (önceki: % -16), inşaat ruhsatları %+7.7(önceki:%-5.4) TCMB, bir hafta vadeli repo ihale faiz oranını % 10 (önceki: % 10) ve merkez bankası gecelik borçlanma faiz oranını % 8 (önceki: % 8) Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Kırım'ın Rusya'ya bağlanması ve yeni federal bölgeler oluşturulması anlaşmasını imzaladı.

4 Ukrayna Devlet Başkanı ve Meclis Başkanı Aleksandr Turçinov, Kırım referandumuyla ilgili ülkesinin görüşmelere hazır olduğunu ama toprak ilhakını kabul etmeyeceklerini belirtti. Avrupa Birliği (AB) Komisyonu, Türkiye de 30 Mart ta yapılacak yerel seçimleri izlemek üzere gözlemci heyeti göndermeyeceğini açıkladı. Fransa Dışişleri Bakanı Laurent Fabius G-8 üyesi yedi ülkenin, Rusya nın üyeliğini askıya aldığını açıkladı. Çinli emlak geliştirme şirketi Zhejiang Xingrun Real Estate Co. bankalara olan 400 milyon dolarlık kredi borcunu ödeyemedi ve temerrüde düştü. Moody s Arjantin in kredi notunu 1 basamak daha düşürerek CAA1 e indirdi. Görünüm ise durağan olarak açıklandı. Türkiye de Aralık ayında işsizlik oranı % 10 (Kasım: % 9.9) Euro Bölgesi nde TÜFE Şubat ayında aylık % +0.3 (önceki:%-1.1), yıllık: % +0.7 (önceki: % +0.8) Euro Bölgesi nde gıda ve enerji hariç TÜFE Şubat ayında aylık %+0.4 (önceki:%-1.4), yıllık %+1.1 (önceki:%+1.0) ABD'de Şubat ayında sanayi üretimi % +0.6 (önceki: % -0.3), kapasite kullanım oranı % 78.8 (önceki:% 78.5) ve Mart ayında Empire State imalat endeksi 5.61 (önceki: 4.48), NAHB konut piyasası endeksi 47 (önceki:46) Fransa, 13 hafta vadeli ihalesinde 3.89 milyar Euro, 20 hafta vadeli ihalesinde 1.53 milyar Euro, 50 hafta vadeli ihalesinde 1.84 milyar Euro ve toplamda 7.26 milyar milyar Euro satış yaptığını açıkladı. Kırım Parlamentosu, "Bağımsız Kırım Cumhuriyeti"ni ilan ettiğini açıkladı. Rusya Kırım ın bağımsız ve egemen bir devlet olarak tanınmasını öngören kararnameyi imzladı. Ukrayna parlamentosu, Devlet Başkan Vekili ve Meclis Başkanı Aleksandr Turçinov tarafından alınan "kısmi seferberlik" kararını onayladığını açıkladı. Dışişleri Bakanı Davutoğlu, Kırım'da yapılan referandumun bir meşruiyeti olmadığını belirtti. AB Dışişleri Bakanları, Ukrayna ve Rusya dan 21 yetkiliye karşı yaptırım uygulanması üzerinde anlaştığını açıkladı. Seyahat yasakları ve varlık dondurmayı kapsayan AB yaptırımları için ek önlemlerin önümüzdeki günlerde geleceğini belirtti. Gezi Parkı protestoları ile ilgili iddianamenin, 33. Asliye Ceza Mahkemesi'nce kabul edildiği ve davanın ilk duruşmasının 12 Haziran'da yapılacağı açıklandı.

5 ABD Başkanı Barack Obama, Kırım'daki gelişmelere yönelik, başkent Washington'da düzenlediği basın toplantısında Kırım'da yapılan referandumun uluslararası hukuka aykırı nitelikte olduğunu ve Ukrayna'ya gerekli olan maddi yardımı da sağlayacaklarını açıkladı.

GÜNLÜK BÜLTEN 23 Mayıs 2014

GÜNLÜK BÜLTEN 23 Mayıs 2014 GÜNLÜK BÜLTEN 23 Mayıs 2014 ÖNEMLİ GELİŞMELER ABD de işsizlik başvuruları ve imalat sektörü PMI beklentilerin üzerinde gelirken, ikinci el konut satışlarında 4 aylık aradan sonra ilk kez artış yaşandı

Detaylı

GÜNLÜK BÜLTEN 25 Mart 2014

GÜNLÜK BÜLTEN 25 Mart 2014 GÜNLÜK BÜLTEN 25 Mart 2014 ÖNEMLİ GELİŞMELER ABD de imalat sektörü PMI beklentilerin altında kaldı ABD de imalat sektörü PMI Şubat ayındaki 57,1 seviyesinden Mart ayında 56,5 e gerileme beklentisinin de

Detaylı

GÜNLÜK BÜLTEN 25 Haziran 2014

GÜNLÜK BÜLTEN 25 Haziran 2014 GÜNLÜK BÜLTEN 25 Haziran 2014 ÖNEMLİ GELİŞMELER Merkez Bankası politika faizini indirdi Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası politika faizini yüzde 9.5'ten yüzde 8.75'e indirdi. Merkez Bankası, marjinal fonlama

Detaylı

GÜNLÜK BÜLTEN 04 Nisan 2014

GÜNLÜK BÜLTEN 04 Nisan 2014 GÜNLÜK BÜLTEN 04 Nisan 2014 ÖNEMLİ GELİŞMELER Fitch, Türkiye nin kredi notu ve görünümünü korudu Fitch, Türkiye'nin kredi notunu BBB- olarak korurken, kredi notunun Durağan olan görünümü de değiştirmedi.

Detaylı

GENEL GÖRÜNÜM. TÜİK in açıkladığı verilere göre Mayıs ayında işsizlik oranı %8.8 seviyesinde gerçekleşti.

GENEL GÖRÜNÜM. TÜİK in açıkladığı verilere göre Mayıs ayında işsizlik oranı %8.8 seviyesinde gerçekleşti. GENEL GÖRÜNÜM TÜİK in açıkladığı verilere göre Mayıs ayında işsizlik oranı %8.8 seviyesinde gerçekleşti. İngiltere de ikinci çeyrek revize GSYİH çeyreklik bazda %0.8 (önceki: %+0.8); yıllık bazda ise %3.2

Detaylı

BAKANLAR KURULU SUNUMU

BAKANLAR KURULU SUNUMU BAKANLAR KURULU SUNUMU Murat Çetinkaya Başkan 12 Aralık 2016 Ankara Sunum Planı Küresel Gelişmeler İktisadi Faaliyet Dış Denge Parasal ve Finansal Koşullar Enflasyon 2 Genel Değerlendirme Yılın üçüncü

Detaylı

Abdi İpekçi Caddesi No : 57, Reasürans Han, E Blok 7.Kat Harbiye İstanbul Tel : +90 (212) 315 10 70

Abdi İpekçi Caddesi No : 57, Reasürans Han, E Blok 7.Kat Harbiye İstanbul Tel : +90 (212) 315 10 70 GÜNLÜK EKONOMİ TAKVİMİ SAAT ÜLKE VERİ ÖNEM BEKLENEN ÖNCEKİ 09:35 JPY Japonya Merkez Bankası (BoJ) Başkanı Kuroda'nın Konuşması ORTA 10:30 CHF İsviçre Libor YÜKSEK -0,75% -0,75% 11:00 EUR Avrupa Merkez

Detaylı

GENEL GÖRÜNÜM. İtalya Cumhurbaşkanı Giorgio Napolitano, Demokrat Parti lideri Matteo Renzi yi yeni hükümet kurmakla görevlendirdi.

GENEL GÖRÜNÜM. İtalya Cumhurbaşkanı Giorgio Napolitano, Demokrat Parti lideri Matteo Renzi yi yeni hükümet kurmakla görevlendirdi. GENEL GÖRÜNÜM Bir internet sitesinde yayınlanan habere göre; BDDK nın düşük gelirli banka müşterilerinin yüksek limitli kredi kartıyla yaptığı harcamaların önüne geçmek için getirdiği taksit sınırlaması

Detaylı

Ekonomi Bülteni. 27 Temmuz 2015, Sayı: 20. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı

Ekonomi Bülteni. 27 Temmuz 2015, Sayı: 20. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomi Bülteni, Sayı: 20 Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomik Araştırma ve Strateji Dr. Saruhan Özel Ezgi Gülbaş Orhan Kaya İnci Şengül 1 DenizBank

Detaylı

Esentepe Mah. Ali Kaya Sok. Polat Plaza A Blok No: 1A/52 Kat 4 Şişli / İstanbul Tel: (0212)

Esentepe Mah. Ali Kaya Sok. Polat Plaza A Blok No: 1A/52 Kat 4 Şişli / İstanbul Tel: (0212) GÜNLÜK EKONOMİ TAKVİMİ SAAT ÜLKE VERİ ÖNEM BEKLENEN ÖNCEKİ 10:00 TRY Tüketici Güveni (Oca) AZ 63,4 11:00 HKD Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) (Yıllık) (Ara) AZ 1,20% 14:30 EUR Avrupa Merkez Bankası (ECB)

Detaylı

HAFTALIK BÜLTEN 7 EYLÜL 2015 11 EYLÜL 2015

HAFTALIK BÜLTEN 7 EYLÜL 2015 11 EYLÜL 2015 7 EYLÜL 2015 11 EYLÜL 2015 HAFTANIN ÖZETİ Geçtiğimiz hafta piyasalarda açıklanacak önemli bir veri olmamasına rağmen piyasalar 17 Eylül de FED in yapacağı toplantıda faiz oranlarında değişiklik beklentisi

Detaylı

Abdi İpekçi Caddesi No : 57, Reasürans Han, E Blok 7.Kat Harbiye İstanbul Tel : +90 (212)

Abdi İpekçi Caddesi No : 57, Reasürans Han, E Blok 7.Kat Harbiye İstanbul Tel : +90 (212) GÜNLÜK EKONOMİ TAKVİMİ SAAT ÜLKE VERİ ÖNEM BEKLENEN ÖNCEKİ 09:00 EUR Almanya Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE) (Aylık) (Haz) ORTA 0,1% 0,0% 09:00 EUR Almanya Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE) (Yıllık) (Haz) AZ -1,3%

Detaylı

Esentepe Mah. Ali Kaya Sok. Polat Plaza A Blok No: 1A/52 Kat 4 Şişli / İstanbul Tel: (0212)

Esentepe Mah. Ali Kaya Sok. Polat Plaza A Blok No: 1A/52 Kat 4 Şişli / İstanbul Tel: (0212) GÜNLÜK EKONOMİ TAKVİMİ SAAT ÜLKE VERİ ÖNEM BEKLENEN ÖNCEKİ 11:30 GBP Ortalama Gelir Endeksi + İkramiye (Ara) YÜKSEK 1,9% 2,0% 11:30 GBP İşsizlik Hak Başvurusu Sayısındaki Değişim (Oca) YÜKSEK -3,0K -4,3K

Detaylı

Esentepe Mah. Ali Kaya Sok. Polat Plaza A Blok No: 1A/52 Kat 4 Şişli / İstanbul Tel: (0212)

Esentepe Mah. Ali Kaya Sok. Polat Plaza A Blok No: 1A/52 Kat 4 Şişli / İstanbul Tel: (0212) GÜNLÜK EKONOMİ TAKVİMİ SAAT ÜLKE VERİ ÖNEM BEKLENEN ÖNCEKİ 11:30 GBP Ortalama Gelir Endeksi + İkramiye (Kas) YÜKSEK 2,1% 2,4% 11:30 GBP İşsizlik Hak Başvurusu Sayısındaki Değişim (Ara) YÜKSEK 2,5K 3,9K

Detaylı

Esentepe Mah. Ali Kaya Sok. Polat Plaza A Blok No: 1A/52 Kat 4 Şişli / İstanbul Tel: (0212) 315 10 00

Esentepe Mah. Ali Kaya Sok. Polat Plaza A Blok No: 1A/52 Kat 4 Şişli / İstanbul Tel: (0212) 315 10 00 GÜNLÜK EKONOMİ TAKVİMİ SAAT ÜLKE VERİ ÖNEM BEKLENEN ÖNCEKİ 10:00 EUR İspanya Perakende Satış (Yıllık) (Kas) AZ 4,6% 5,8% 11:00 EUR İtalya İşletme Güveni (Ara) AZ 104,2 104,6 11:00 EUR İtalya Tüketici Güveni

Detaylı

GENEL GÖRÜNÜM. 17 Aralık operasyonunda TOKİ ye yönelik soruşturmada 60 kişi hakkında takipsizlik kararı verildi.

GENEL GÖRÜNÜM. 17 Aralık operasyonunda TOKİ ye yönelik soruşturmada 60 kişi hakkında takipsizlik kararı verildi. GENEL GÖRÜNÜM 17 Aralık operasyonunda TOKİ ye yönelik soruşturmada 60 kişi hakkında takipsizlik kararı verildi. Almanya'da imalat sektörü PMI Nisan ayında 54.1 (önceki:54.2) oldu. Euro Bölgesi nde işsizlik

Detaylı

Esentepe Mah. Ali Kaya Sok. Polat Plaza A Blok No: 1A/52 Kat 4 Şişli / İstanbul Tel: (0212)

Esentepe Mah. Ali Kaya Sok. Polat Plaza A Blok No: 1A/52 Kat 4 Şişli / İstanbul Tel: (0212) GÜNLÜK EKONOMİ TAKVİMİ SAAT ÜLKE VERİ ÖNEM BEKLENEN ÖNCEKİ 09:00 EUR Almanya Gayri Safi Yurtiçi Hasıla (GSYİH) (Yıllık) (2. Çeyrek) ORTA 3,1% 3,1% 09:00 EUR Almanya Gayri Safi Yurtiçi Hasıla (GSYİH) (çeyreklik)

Detaylı

TEMEL MAKROEKONOMİK GÖSTERGELER - BÜYÜME

TEMEL MAKROEKONOMİK GÖSTERGELER - BÜYÜME 1 TEMEL MAKROEKONOMİK GÖSTERGELER - BÜYÜME 12.0 Türkiye GSYİH Büyüme Oranları(%) 10.0 9.4 8.4 9.2 8.8 8.0 6.0 4.0 6.8 6.2 5.3 6.9 4.7 4.0 4.0 5.0 2.0 0.7 2.1 0.0-2.0-4.0-6.0-8.0-5.7-4.8 Tahmin(%) 2014

Detaylı

7,36% 5,1% 15,4% 10,1% 87,1 57,1 2,7 17,75% Mayıs 18 Nisan 18 Mayıs 18 Haziran 18

7,36% 5,1% 15,4% 10,1% 87,1 57,1 2,7 17,75% Mayıs 18 Nisan 18 Mayıs 18 Haziran 18 ÖZET GÖSTERGELER Piyasalar USD/TRY 4,56 Altın (USD) 1.250 Haziran 18 EUR/TRY 5,31 Petrol (Brent) 79,4 BİST - 100 96.520 Gösterge Faiz 19,2 Büyüme Sanayi Üretimi Enflasyon İşsizlik 7,36% 5,1% 15,4% 10,1%

Detaylı

HAFTALIK BÜLTEN 30 KASIM ARALIK 2015

HAFTALIK BÜLTEN 30 KASIM ARALIK 2015 30 KASIM 2015 04 ARALIK 2015 HAFTANIN ÖZETİ Geçtiğimiz hafta yurt içi piyasalar Türkiye ve Rusya arasında yaşanan uçak krizine bağlı olarak her iki ülkenin yetkilileri tarafından yapılan karşılıklı açıklamalar

Detaylı

Abdi İpekçi Caddesi No : 57, Reasürans Han, E Blok 7.Kat Harbiye İstanbul Tel : +90 (212) 315 10 70

Abdi İpekçi Caddesi No : 57, Reasürans Han, E Blok 7.Kat Harbiye İstanbul Tel : +90 (212) 315 10 70 GÜNLÜK EKONOMİ TAKVİMİ SAAT ÜLKE VERİ ÖNEM BEKLENEN ÖNCEKİ 10:30 EUR Hollanda Tüketici Harcamaları (Tem) AZ 2,2% 11:00 EUR İspanya Ticaret Dengesi AZ -2,05B 11:00 EUR Cari Hesap (Tem) AZ 21,3B 25,4B 11:00

Detaylı

Esentepe Mah. Ali Kaya Sok. Polat Plaza A Blok No: 1A/52 Kat 4 Şişli / İstanbul Tel: (0212)

Esentepe Mah. Ali Kaya Sok. Polat Plaza A Blok No: 1A/52 Kat 4 Şişli / İstanbul Tel: (0212) GÜNLÜK EKONOMİ TAKVİMİ SAAT ÜLKE VERİ ÖNEM BEKLENEN ÖNCEKİ 11:30 GBP Ortalama Gelir Endeksi + İkramiye (May) YÜKSEK 2,3% 2,0% 11:30 GBP İşsizlik Hak Başvurusu Sayısındaki Değişim (Haz) YÜKSEK 3,5K -0,4K

Detaylı

Esentepe Mah. Ali Kaya Sok. Polat Plaza A Blok No: 1A/52 Kat 4 Şişli / İstanbul Tel: (0212)

Esentepe Mah. Ali Kaya Sok. Polat Plaza A Blok No: 1A/52 Kat 4 Şişli / İstanbul Tel: (0212) GÜNLÜK EKONOMİ TAKVİMİ SAAT ÜLKE VERİ ÖNEM BEKLENEN ÖNCEKİ 12:00 EUR ECB'den Nowotny'nin Konuşması ORTA 13:00 EUR İşletme ve Tüketici Anketi (Oca) AZ 107,7 107,8 13:00 EUR İşletme Ortamı (Oca) AZ 0,8 0,8

Detaylı

HAFTALIK BÜLTEN 19 EKİM 2015 23 EKİM 2015

HAFTALIK BÜLTEN 19 EKİM 2015 23 EKİM 2015 19 EKİM 2015 23 EKİM 2015 HAFTANIN ÖZETİ Küresel piyasalar geçtiğimiz haftanın başında Çin den gelen veriler ışığında yön buldu. Çin de açıklanan büyüme, perakende satışlar ve sanayi üretimi verileri beklenildiği

Detaylı

24-28 Mart2014 PİYASALARDA HAFTANIN ÖZETİ VE GELECEK HAFTA

24-28 Mart2014 PİYASALARDA HAFTANIN ÖZETİ VE GELECEK HAFTA PİYASALARDA HAFTANIN ÖZETİ VE GELECEK HAFTA Global piyasalarda geçen haftanın en önemli olayı FOMC kararlarıydı. FED beklendiği gibi Varlık alımlarında 10 milyar USD daha azaltım yaparak, 55 milyar dolara

Detaylı

GÜNLÜK BÜLTEN 03 Temmuz 2014

GÜNLÜK BÜLTEN 03 Temmuz 2014 GÜNLÜK BÜLTEN 03 Temmuz 2014 ÖNEMLİ GELİŞMELER FED Başkanı Yellen: Faiz politikası istikrar endişeleriyle değişmemeli Fed Başkanı Yellen Washington da yaptığı konuşmada, düşük faiz oranlarının finansal

Detaylı

HAFTALIK BÜLTEN 07 ARALIK 2015 11 ARALIK 2015

HAFTALIK BÜLTEN 07 ARALIK 2015 11 ARALIK 2015 07 ARALIK 2015 11 ARALIK 2015 HAFTANIN ÖZETİ Çin ekonomisinin hız kestiğine işaret eden makro göstergeler ile piyasalar, dünyanın en büyük ikinci ekonomisine ilişkin endişelerini geçen haftaya da taşıdılar.

Detaylı

Ekonomi Bülteni. 29 Haziran 2015, Sayı: 17. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı

Ekonomi Bülteni. 29 Haziran 2015, Sayı: 17. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomi Bülteni, Sayı: 17 Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomik Araştırma ve Strateji Dr. Saruhan Özel Ezgi Gülbaş Orhan Kaya İnci Şengül 1 DenizBank

Detaylı

HAFTALIK BÜLTEN 5 EKİM 2015 9 EKİM 2015

HAFTALIK BÜLTEN 5 EKİM 2015 9 EKİM 2015 5 EKİM 2015 9 EKİM 2015 HAFTANIN ÖZETİ Geçtiğimiz hafta piyasalarda olumlu hava hakim oldu. Amerika Tarım Dışı İstihdam verisi sonrası Amerika Merkez Bankası nın faiz artışını 2016 da gerçekleştireceği

Detaylı

Abdi İpekçi Caddesi No : 57, Reasürans Han, E Blok 7.Kat Harbiye İstanbul Tel : +90 (212) 315 10 70

Abdi İpekçi Caddesi No : 57, Reasürans Han, E Blok 7.Kat Harbiye İstanbul Tel : +90 (212) 315 10 70 GÜNLÜK EKONOMİ TAKVİMİ SAAT ÜLKE VERİ ÖNEM BEKLENEN ÖNCEKİ 10:00 TRY Çeyreklik İşsizlik Ortalaması (May) ORTA 9,6% 12:00 EUR Ticaret Dengesi (Haz) ORTA 18,8B 15:30 USD New York Empire State İmalat Endeksi

Detaylı

TÜRKon/HED/13-39 DEĞERLENDİRME NOTU. Faks: +90 (212) TÜRKİYE EKONOMİSİ. Sanayi üretiminde kritik gerileme.

TÜRKon/HED/13-39 DEĞERLENDİRME NOTU.  Faks: +90 (212) TÜRKİYE EKONOMİSİ. Sanayi üretiminde kritik gerileme. TÜRKİYE EKONOMİSİ İşsizlik artışa geçti. TÜİK Temmuz ayı işgücü istatistiklerine göre işsizlik oranı %9,3 e yükseldi. Mevsim etkilerinden arındırılmış işsizlik oranı ise 0,4 puan artarak %10,1 olarak gerçekleşti.

Detaylı

GENEL GÖRÜNÜM. İtalya da global dış ticaret dengesi mart ayında +3.87 milyar Euro (önceki: +2.62 milyar Euro) oldu.

GENEL GÖRÜNÜM. İtalya da global dış ticaret dengesi mart ayında +3.87 milyar Euro (önceki: +2.62 milyar Euro) oldu. GENEL GÖRÜNÜM İtalya da global dış ticaret dengesi mart ayında +3.87 milyar Euro (önceki: +2.62 milyar Euro) Euro Bölgesi nde dış ticaret dengesi mart ayında +17.1 milyar Euro (önceki: +13.6 milyar Euro)

Detaylı

HAFTALIK STRATEJİ. 12 Kasım 2018 Pazartesi. 12 Kasım 2018 Pazartesi HAFTANIN ÖNEMLİ GÜNDEM MADDELERİ

HAFTALIK STRATEJİ. 12 Kasım 2018 Pazartesi. 12 Kasım 2018 Pazartesi HAFTANIN ÖNEMLİ GÜNDEM MADDELERİ HAFTANIN ÖNEMLİ GÜNDEM MADDELERİ 12 Kasım Pazartesi Türkiye Cari İşlemler Dengesi, Eylül 13 Kasım Salı Almanya TÜFE, Ekim ve ZEW Anketi İtalya nın 2019 bütçesini AB ye vermesi için son gün 14 Kasım Çarşamba

Detaylı

DÜNYA EKONOMİSİNDEKİ GELİŞMELER

DÜNYA EKONOMİSİNDEKİ GELİŞMELER DÜNYA EKONOMİSİNDEKİ GELİŞMELER 1.KÜRESEL EKONOMİK GÖRÜNÜM 2013 yılının ikinci çeyreğinde yüzde 2,8 oranında büyüyen ABD ekonomisi üçüncü çeyrekte yüzde 3,6 oranında büyümüştür. ABD de 6 Aralık 2013 te

Detaylı

Esentepe Mah. Ali Kaya Sok. Polat Plaza A Blok No: 1A/52 Kat 4 Şişli / İstanbul Tel: (0212) 315 10 00

Esentepe Mah. Ali Kaya Sok. Polat Plaza A Blok No: 1A/52 Kat 4 Şişli / İstanbul Tel: (0212) 315 10 00 GÜNLÜK EKONOMİ TAKVİMİ SAAT ÜLKE VERİ ÖNEM BEKLENEN ÖNCEKİ 10:00 TRY Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) (Yıllık) (Kas) ORTA 7,88% 7,58% 10:00 TRY Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) (Aylık) (Kas) ORTA 0,46% 1,55%

Detaylı

Abdi İpekçi Caddesi No : 57, Reasürans Han, E Blok 7.Kat Harbiye İstanbul Tel : +90 (212) 315 10 70

Abdi İpekçi Caddesi No : 57, Reasürans Han, E Blok 7.Kat Harbiye İstanbul Tel : +90 (212) 315 10 70 GÜNLÜK EKONOMİ TAKVİMİ SAAT ÜLKE VERİ ÖNEM BEKLENEN ÖNCEKİ 11:30 GBP Enflasyon Beklentileri AZ 2,2% 13:30 RUB Faiz Kararı (Eyl) YÜKSEK 11,00% 11,00% 14:00 EUR Eurogroup toplantısı ORTA 15:30 USD Çekirdek

Detaylı

DÜNYA DA BU HAFTA 14 18 ARALIK 2015

DÜNYA DA BU HAFTA 14 18 ARALIK 2015 DÜNYA DA BU HAFTA 14 18 ARALIK 2015 AVRUPA'DA İNŞAAT ÜRETİMİ EKİMDE ARTTI Euro Bölgesinde inşaat üretimi yıllık yüzde 1,1 artış kaydetti Euro Bölgesinde inşaat üretimi ekim ayında aylık bazda yüzde 0,5,

Detaylı

Esentepe Mah. Ali Kaya Sok. Polat Plaza A Blok No: 1A/52 Kat 4 Şişli / İstanbul Tel: (0212)

Esentepe Mah. Ali Kaya Sok. Polat Plaza A Blok No: 1A/52 Kat 4 Şişli / İstanbul Tel: (0212) GÜNLÜK EKONOMİ TAKVİMİ SAAT ÜLKE VERİ ÖNEM BEKLENEN ÖNCEKİ 10:45 USD FOMC Üyesi Williams'ın Konuşması ORTA 11:10 EUR Perakende Satın Alma Müdürleri Endeksi (PMI) AZ 52,0 13:00 EUR ECB den Praet in Konuşması

Detaylı

Esentepe Mah. Ali Kaya Sok. Polat Plaza A Blok No: 1A/52 Kat 4 Şişli / İstanbul Tel: (0212) 315 10 00

Esentepe Mah. Ali Kaya Sok. Polat Plaza A Blok No: 1A/52 Kat 4 Şişli / İstanbul Tel: (0212) 315 10 00 GÜNLÜK EKONOMİ TAKVİMİ SAAT ÜLKE VERİ ÖNEM BEKLENEN ÖNCEKİ 09:00 EUR GFK Tüketici Güven Endeksi (Haz) ORTA 9,7 9,7 11:00 EUR Almanya İşletme Beklentileri (May) ORTA 100,8 100,4 11:00 EUR Almanya Mevcut

Detaylı

Esentepe Mah. Ali Kaya Sok. Polat Plaza A Blok No: 1A/52 Kat 4 Şişli / İstanbul Tel: (0212)

Esentepe Mah. Ali Kaya Sok. Polat Plaza A Blok No: 1A/52 Kat 4 Şişli / İstanbul Tel: (0212) GÜNLÜK EKONOMİ TAKVİMİ SAAT ÜLKE VERİ ÖNEM BEKLENEN ÖNCEKİ 09:45 EUR Fransa Tüketici Giderleri (Aylık) (Kas) ORTA 0,1% -0,7% 09:45 EUR Fransa Gayri Safi Yurtiçi Hasıla (GSYİH) (çeyreklik) (3. Çeyrek) ORTA

Detaylı

Günlük Bülten 25 Temmuz 2013

Günlük Bülten 25 Temmuz 2013 Bülten Temmuz 13 PİYASALAR Döviz Piyasası Çarşamba günü USD, gelişmekte olan ülke para birimleri karşısında değer kazanırken yurtiçinde kurumsal döviz talebinin de USD/TL kurunun yükselişine destek vermesiyle

Detaylı

Abdi İpekçi Caddesi No : 57, Reasürans Han, E Blok 7.Kat Harbiye İstanbul Tel : +90 (212)

Abdi İpekçi Caddesi No : 57, Reasürans Han, E Blok 7.Kat Harbiye İstanbul Tel : +90 (212) GÜNLÜK EKONOMİ TAKVİMİ SAAT ÜLKE VERİ ÖNEM BEKLENEN ÖNCEKİ 09:00 CHF Tüketim Göstergesi (Haz) AZ 2,50 1,73 09:00 EUR GFK Tüketici Güven Endeksi (Ağu) ORTA 10,1 10,1 09:45 EUR Fransa Tüketici Güveni (Tem)

Detaylı

GÜNLÜK BÜLTEN 22 Temmuz 2014

GÜNLÜK BÜLTEN 22 Temmuz 2014 GÜNLÜK BÜLTEN 22 Temmuz 2014 ÖNEMLİ GELİŞMELER Avrupa ya jeopolitik tehdit Yakın bir zamanda kadar Avrupa nın tehdit eden iç risklerdi. Örneğin Euro bölgesindeki borçlanma krizi üyeler arasında çok gerginlik

Detaylı

HAFTALIK BÜLTEN 15 HAZİRAN 2015 19 HAZİRAN 2015

HAFTALIK BÜLTEN 15 HAZİRAN 2015 19 HAZİRAN 2015 15 HAZİRAN 2015 19 HAZİRAN 2015 HAFTANIN ÖZETİ Geçtiğimiz hafta küresel piyasalar Yunanistan haberlerinin yanı sıra Merkez Bankalarının aldığı faiz kararları ile yön bulmaya çalıştı. Euro Bölgesini uzun

Detaylı

Teknik Bülten. 20 Temmuz 2016 Çarşamba

Teknik Bülten. 20 Temmuz 2016 Çarşamba Güne Başlarken Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK), Temmuz ayı toplantısında faiz koridorunun üst bandını 25 baz puan indirerek % 8.75'e çekti, banka politika faizini

Detaylı

Ekonomi Bülteni. 22 Haziran 2015, Sayı: 16. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı

Ekonomi Bülteni. 22 Haziran 2015, Sayı: 16. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomi Bülteni, Sayı: 16 Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomik Araştırma ve Strateji Dr. Saruhan Özel Ezgi Gülbaş Orhan Kaya İnci Şengül 1 DenizBank

Detaylı

HAFTALIK BÜLTEN 31 AĞUSTOS 2015 4 EYLÜL 2015

HAFTALIK BÜLTEN 31 AĞUSTOS 2015 4 EYLÜL 2015 31 AĞUSTOS 2015 4 EYLÜL 2015 HAFTANIN ÖZETİ Piyasalar yoğun bir haftayı geride bırakırken haftanın öne çıkan konuları; Avrupa Merkez Bankası nın (AMB) toplantısı, hafta sonu Ankara da toplanan G-20 Maliye

Detaylı

Abdi İpekçi Caddesi No : 57, Reasürans Han, E Blok 7.Kat Harbiye İstanbul Tel : +90 (212)

Abdi İpekçi Caddesi No : 57, Reasürans Han, E Blok 7.Kat Harbiye İstanbul Tel : +90 (212) GÜNLÜK EKONOMİ TAKVİMİ SAAT ÜLKE VERİ ÖNEM BEKLENEN ÖNCEKİ 11:30 GBP Çekirdek Perakende Satışlar (Yıllık) (Eyl) ORTA 4,6% 3,5% 11:30 GBP Çekirdek Perakende Satışlar (Aylık) (Eyl) ORTA 0,3% 0,1% 11:30 GBP

Detaylı

Esentepe Mah. Ali Kaya Sok. Polat Plaza A Blok No: 1A/52 Kat 4 Şişli / İstanbul Tel: (0212)

Esentepe Mah. Ali Kaya Sok. Polat Plaza A Blok No: 1A/52 Kat 4 Şişli / İstanbul Tel: (0212) GÜNLÜK EKONOMİ TAKVİMİ SAAT ÜLKE VERİ ÖNEM BEKLENEN ÖNCEKİ 10:00 EUR Almanya Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE) (Yıllık) (Eki) AZ -0,9% -1,4% 10:00 EUR Almanya Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE) (Aylık) (Eki) ORTA 0,1%

Detaylı

HAFTALIK BÜLTEN 12 EKİM 2015 16 EKİM 2015

HAFTALIK BÜLTEN 12 EKİM 2015 16 EKİM 2015 12 EKİM 2015 16 EKİM 2015 HAFTANIN ÖZETİ Küresel piyasalarda bu hafta ABD den gelen olumsuz veriler sonucu Fed faiz artırımı beklentisinin ötelenmesi ile Çin verileri etkili oldu. Fed in uzun süredir piyasada

Detaylı

Abdi İpekçi Caddesi No : 57, Reasürans Han, E Blok 7.Kat Harbiye İstanbul Tel : +90 (212) 315 10 70

Abdi İpekçi Caddesi No : 57, Reasürans Han, E Blok 7.Kat Harbiye İstanbul Tel : +90 (212) 315 10 70 GÜNLÜK EKONOMİ TAKVİMİ SAAT ÜLKE VERİ ÖNEM BEKLENEN ÖNCEKİ 09:00 CHF Tüketim Göstergesi (Tem) AZ 1,68 11:30 GBP BBA İpotek Onayları ORTA 46,0K 44,5K 13:00 GBP İngiliz Sanayi Birliği (CBI) Dağıtım İşi Anketi

Detaylı

Esentepe Mah. Ali Kaya Sok. Polat Plaza A Blok No: 1A/52 Kat 4 Şişli / İstanbul Tel: (0212)

Esentepe Mah. Ali Kaya Sok. Polat Plaza A Blok No: 1A/52 Kat 4 Şişli / İstanbul Tel: (0212) GÜNLÜK EKONOMİ TAKVİMİ SAAT ÜLKE VERİ ÖNEM BEKLENEN ÖNCEKİ 11:00 USD IEA Aylık Raporu ORTA 11:45 EUR İspanya 12 Aylık Letras İhalesi AZ -0,200% 11:45 EUR İspanya 6 Aylık Letras İhalesi AZ -0,265% 12:00

Detaylı

Abdi İpekçi Caddesi No : 57, Reasürans Han, E Blok 7.Kat Harbiye İstanbul Tel : +90 (212) 315 10 70

Abdi İpekçi Caddesi No : 57, Reasürans Han, E Blok 7.Kat Harbiye İstanbul Tel : +90 (212) 315 10 70 GÜNLÜK EKONOMİ TAKVİMİ SAAT ÜLKE VERİ ÖNEM BEKLENEN ÖNCEKİ 09:00 EUR Almanya Fabrika Siparişleri (Aylık) (Haz) ORTA 0,2% -0,2% 10:00 GBP Halifax Konut Fiyat Endeksi (Yıllık) (Tem) ORTA 9,6% 10:00 GBP Halifax

Detaylı

Ekonomi Bülteni. 24 Ağustos 2015, Sayı: 24. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı

Ekonomi Bülteni. 24 Ağustos 2015, Sayı: 24. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomi Bülteni, Sayı: 24 Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomik Araştırma ve Strateji Dr. Saruhan Özel Ezgi Gülbaş Orhan Kaya İnci Şengül 1 DenizBank

Detaylı

Esentepe Mah. Ali Kaya Sok. Polat Plaza A Blok No: 1A/52 Kat 4 Şişli / İstanbul Tel: (0212)

Esentepe Mah. Ali Kaya Sok. Polat Plaza A Blok No: 1A/52 Kat 4 Şişli / İstanbul Tel: (0212) GÜNLÜK EKONOMİ TAKVİMİ SAAT ÜLKE VERİ ÖNEM BEKLENEN ÖNCEKİ 12:00 EUR Avrupa Merkez Bankası (ECB) Aylık Rapor ORTA 12:15 GBP Para Politikası Kurulu (MPC) Üyesi Broadbent'in Konuşması ORTA 12:30 GBP Çekirdek

Detaylı

Günlük Bülten 17 Mart 2014

Günlük Bülten 17 Mart 2014 Bülten 7 Mart PİYASALAR Döviz Piyasası Kırım daki gerilim sebebiyle güne, seviyesinden başlayan USD/TL kuru, gelişmekte olan ülkelere yaşanan giriş ve paritedeki yükselişe paralel gün boyu aşağı bir seyir

Detaylı

Abdi İpekçi Caddesi No : 57, Reasürans Han, E Blok 7.Kat Harbiye İstanbul Tel : +90 (212) 315 10 70

Abdi İpekçi Caddesi No : 57, Reasürans Han, E Blok 7.Kat Harbiye İstanbul Tel : +90 (212) 315 10 70 GÜNLÜK EKONOMİ TAKVİMİ SAAT ÜLKE VERİ ÖNEM BEKLENEN ÖNCEKİ 14:00 USD MBA 30 Yıllık İpotek AZ 4,13% 14:00 USD MBA İpotek Başvuruları (Haftalık) AZ 0,1% 14:00 USD MBA Satın Alma Endeksi AZ 197,4 14:00 USD

Detaylı

HAFTALIK BÜLTEN İnfo Yatırım A.Ş. Adres: Büyükdere Cad. No:156 Levent/İstanbul Tel: Faks: Web:

HAFTALIK BÜLTEN İnfo Yatırım A.Ş. Adres: Büyükdere Cad. No:156 Levent/İstanbul Tel: Faks: Web: BİST100: 82.500 Seviyesi Test Ediliyor Geçtiğimiz hafta başında risklerin arttığı yurt içinde, 3 kritik viraj görüldü. Hem yurt içi hem de yurt dışı ekonomik konjonktürün baskısı altındaki yurt içi BİST100

Detaylı

Fon Bülteni Eylül Önce Sen

Fon Bülteni Eylül Önce Sen Fon Bülteni Eylül 216 Önce Sen Fon Bülteni Eylül 216 NN Hayat ve Emeklilik Fonları Sektör Karşılaştırmaları Yüksek Getiri! Son 1 Yıl - 31/8/21-31/8/216 2 2 1 1-11,1 11,34 1,43 11,47 1,2 11,31 12,1 8,72

Detaylı

HAFTALIK STRATEJİ HAFTANIN ÖNEMLİ GÜNDEM MADDELERİ. 14 Ağustos Salı Çin Temmuz ayı Sanayi Üretimi. Almanya ve Euro Bölgesi 2Ç18 Büyüme

HAFTALIK STRATEJİ HAFTANIN ÖNEMLİ GÜNDEM MADDELERİ. 14 Ağustos Salı Çin Temmuz ayı Sanayi Üretimi. Almanya ve Euro Bölgesi 2Ç18 Büyüme HAFTANIN ÖNEMLİ GÜNDEM MADDELERİ 14 Ağustos Salı Çin Temmuz ayı Sanayi Üretimi Almanya ve Euro Bölgesi 2Ç18 Büyüme 15 Ağustos Çarşamba Türkiye İşsizlik ve Bütçe Dengesi ABD Temmuz ayı Sanayi Üretimi 16

Detaylı

HAFTALIK BÜLTEN 14 EYLÜL 2015 25 EYLÜL 2015

HAFTALIK BÜLTEN 14 EYLÜL 2015 25 EYLÜL 2015 14 EYLÜL 2015 25 EYLÜL 2015 HAFTANIN ÖZETİ Önceki hafta Dünya borsaları yatırımcıların 17 Eylül de açıklanacak olan Fed faiz kararı öncesinde temkinli duruşlar sergilemesiyle dalgalı bir seyir izlerken,

Detaylı

Esentepe Mah. Ali Kaya Sok. Polat Plaza A Blok No: 1A/52 Kat 4 Şişli / İstanbul Tel: (0212)

Esentepe Mah. Ali Kaya Sok. Polat Plaza A Blok No: 1A/52 Kat 4 Şişli / İstanbul Tel: (0212) GÜNLÜK EKONOMİ TAKVİMİ SAAT ÜLKE VERİ ÖNEM BEKLENEN ÖNCEKİ 09:00 EUR Almanya Gayri Safi Yurtiçi Hasıla (GSYİH) (çeyreklik) (4. Çeyrek) YÜKSEK 0,3% 0,3% 09:00 EUR Almanya Gayri Safi Yurtiçi Hasıla (GSYİH)

Detaylı

Abdi İpekçi Caddesi No : 57, Reasürans Han, E Blok 7.Kat Harbiye İstanbul Tel : +90 (212) 315 10 70

Abdi İpekçi Caddesi No : 57, Reasürans Han, E Blok 7.Kat Harbiye İstanbul Tel : +90 (212) 315 10 70 GÜNLÜK EKONOMİ TAKVİMİ SAAT ÜLKE VERİ ÖNEM BEKLENEN ÖNCEKİ 09:30 JPY Japonya Merkez Bankası (BoJ) Basın Konferansı YÜKSEK 09:45 EUR Fransa Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) (Aylık) (Ağu) ORTA -0,4% -0,3% 09:45

Detaylı

GÜNLÜK BÜLTEN 20 Haziran 2014

GÜNLÜK BÜLTEN 20 Haziran 2014 GÜNLÜK BÜLTEN 20 Haziran 2014 ÖNEMLİ GELİŞMELER Altın, Fed sonrası 3 haftanın yükseğinde ABD merkez bankası Fed'in faiz oranlarının düşük kalmaya devam edeceğini bildirmesi ile, alternatif yatırım aracı

Detaylı

Ekonomi Bülteni. 24 Ekim 2016, Sayı: 41. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı

Ekonomi Bülteni. 24 Ekim 2016, Sayı: 41. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomi Bülteni, Sayı: 41 Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomik Araştırma ve Strateji Dr. Saruhan Özel Ezgi Gülbaş Orhan Kaya Deniz Bayram 1 DenizBank

Detaylı

IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum

IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum ALTIN USDJPY USDTRY EURUSD GBPUSD Küresel tahvil satışları devam ederken, 10 yıllık tahvil faizleri yükseliyor. Hafta içinde yüzde 2.48 seviyesine

Detaylı

Ekonomi Bülteni. 14 Aralık 2015, Sayı: 39. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı

Ekonomi Bülteni. 14 Aralık 2015, Sayı: 39. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomi Bülteni 14 Aralık 2015, Sayı: 39 Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomik Araştırma ve Strateji Dr. Saruhan Özel Ezgi Gülbaş Orhan Kaya İnci Şengül

Detaylı

Ekonomi Bülteni. 13 Nisan 2015, Sayı: 12. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı

Ekonomi Bülteni. 13 Nisan 2015, Sayı: 12. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomi Bülteni, Sayı: 12 Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomik Araştırma ve Strateji Dr. Saruhan Özel Ezgi Gülbaş Çağlar Kuzlukluoğlu 1 DenizBank Ekonomi

Detaylı

Esentepe Mah. Ali Kaya Sok. Polat Plaza A Blok No: 1A/52 Kat 4 Şişli / İstanbul Tel: (0212)

Esentepe Mah. Ali Kaya Sok. Polat Plaza A Blok No: 1A/52 Kat 4 Şişli / İstanbul Tel: (0212) GÜNLÜK EKONOMİ TAKVİMİ SAAT ÜLKE VERİ ÖNEM BEKLENEN ÖNCEKİ 10:00 EUR Almanya Gayri Safi Yurtiçi Hasıla (GSYİH) (çeyreklik) (3. Çeyrek) YÜKSEK 0,2% 0,2% 10:00 EUR Almanya Gayri Safi Yurtiçi Hasıla (GSYİH)

Detaylı

Abdi İpekçi Caddesi No : 57, Reasürans Han, E Blok 7.Kat Harbiye İstanbul Tel : +90 (212) 315 10 70

Abdi İpekçi Caddesi No : 57, Reasürans Han, E Blok 7.Kat Harbiye İstanbul Tel : +90 (212) 315 10 70 GÜNLÜK EKONOMİ TAKVİMİ SAAT ÜLKE VERİ ÖNEM BEKLENEN ÖNCEKİ 12:00 CHF ZEW Beklentileri (Eyl) AZ 5,9 12:00 EUR Çekirdek Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) (Yıllık) (Ağu) ORTA 1,0% 1,0% 12:00 EUR Çekirdek Tüketici

Detaylı

Esentepe Mah. Ali Kaya Sok. Polat Plaza A Blok No: 1A/52 Kat 4 Şişli / İstanbul Tel: (0212)

Esentepe Mah. Ali Kaya Sok. Polat Plaza A Blok No: 1A/52 Kat 4 Şişli / İstanbul Tel: (0212) GÜNLÜK EKONOMİ TAKVİMİ SAAT ÜLKE VERİ ÖNEM BEKLENEN ÖNCEKİ 11:30 GBP İngiltere Merkez Bankası (BoE) Tüketici Kredisi (Haz) AZ 1,500B 1,732B 11:30 GBP M4 Para Kaynağı (Aylık) (Haz) AZ 0,2% -0,1% 11:30 GBP

Detaylı

KÜRESEL EKONOMİ GÜNDEMİ

KÜRESEL EKONOMİ GÜNDEMİ 2013-05-01 Saat Ülke Dönem Ekonomik Gösterge Önceki 02:00 G.Kore Nisan HSBC İmalat Sektörü PMI 52.0 02:00 G.Kore Nisan TÜFE(Aylık) -0.2% 05:00 G.Kore Nisan Ticaret Dengesi($) 3.36MLR 08:00 Hindistan Nisan

Detaylı

HAFTALIK BÜLTEN 04-08 OCAK 2016

HAFTALIK BÜLTEN 04-08 OCAK 2016 04-08 OCAK 2016 HAFTANIN ÖZETİ Yeni yılın ilk haftasında Ortadoğu da yaşanan gerginliklere bir yeni halka daha ekleyen Suudi Arabistan İran gerginliği piyasalarda etkisini hissettirdi. Bölgeye ilişkin

Detaylı

Esentepe Mah. Ali Kaya Sok. Polat Plaza A Blok No: 1A/52 Kat 4 Şişli / İstanbul Tel: (0212)

Esentepe Mah. Ali Kaya Sok. Polat Plaza A Blok No: 1A/52 Kat 4 Şişli / İstanbul Tel: (0212) GÜNLÜK EKONOMİ TAKVİMİ SAAT ÜLKE VERİ ÖNEM BEKLENEN ÖNCEKİ 09:00 EUR Almanya Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) (Yıllık) (Şub ) AZ 0,0% 0,0% 09:00 EUR Almanya Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) (Aylık) (Şub ) ORTA

Detaylı

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 18 Mart 2014

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 18 Mart 2014 GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 18 Mart 2014 17.03.2014 Açılış Kapanış % 1,39138 1,39205 0,04 ALTIN 1385,80 1366,95 1,36 TRY 2,21830 2,21874 0,01 TRY 3,08523 3,08858 0,10 JPY 101,401 101,805 0,39 GBP 1,66389 1,66339

Detaylı

2014 YILI NİSAN AYI TÜRKİYE DERİ VE DERİ ÜRÜNLERİ İHRACATI DEĞERLENDİRMESİ

2014 YILI NİSAN AYI TÜRKİYE DERİ VE DERİ ÜRÜNLERİ İHRACATI DEĞERLENDİRMESİ DERİ VE DERİ MAMULLERİ SEKTÖRÜ 2014 NİSAN AYLIK İHRACAT BİLGİ NOTU İİTKİİB GENEL SEKRETERLİİĞİİ AR & GE VE MEVZUAT ŞUBESİİ Mayııs 2014 2014 YILI NİSAN AYI TÜRKİYE DERİ VE DERİ ÜRÜNLERİ İHRACATI DEĞERLENDİRMESİ

Detaylı

Esentepe Mah. Ali Kaya Sok. Polat Plaza A Blok No: 1A/52 Kat 4 Şişli / İstanbul Tel: (0212)

Esentepe Mah. Ali Kaya Sok. Polat Plaza A Blok No: 1A/52 Kat 4 Şişli / İstanbul Tel: (0212) GÜNLÜK EKONOMİ TAKVİMİ SAAT ÜLKE VERİ ÖNEM BEKLENEN ÖNCEKİ 11:30 CHF İsviçre Faiz Kararı YÜKSEK -0,75% -0,75% 11:30 CHF SNB Para Politikası Değerlendirmesi YÜKSEK 11:30 CHF SNB Basın Toplantısı YÜKSEK

Detaylı

İhracat azaldı, Merkez Bankası faiz indirdi

İhracat azaldı, Merkez Bankası faiz indirdi AYLIK RAPOR İhracat azaldı, Merkez Bankası faiz indirdi Ocak ayında başlıca pazarlara ihracat geriledi, enflasyonda gerileme beklentisi ile Merkez Bankası politika faizini indirdi. EKONOMİK VE SEKTÖREL

Detaylı

01 Haziran - 05 Haziran 2015

01 Haziran - 05 Haziran 2015 Önümüzdeki Hafta Neleri Takip Edeceğiz? Pazartesi; 04:00 Çin İmalat ve İmalat Dışı PMI Endeksleri 04:30 Avustralya Konut İzinleri 04:35 Çin HSBC İmalat PMI Endeksi 10:00 Türkiye İmalat PMI Endeksi 11:00

Detaylı

Ekonomi Bülteni. 25 Nisan 2016, Sayı: 17. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı

Ekonomi Bülteni. 25 Nisan 2016, Sayı: 17. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomi Bülteni, Sayı: 17 Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomik Araştırma ve Strateji Dr. Saruhan Özel Ezgi Gülbaş Orhan Kaya İnci Şengül 1 DenizBank

Detaylı

Abdi İpekçi Caddesi No : 57, Reasürans Han, E Blok 7.Kat Harbiye İstanbul Tel : +90 (212) 315 10 70

Abdi İpekçi Caddesi No : 57, Reasürans Han, E Blok 7.Kat Harbiye İstanbul Tel : +90 (212) 315 10 70 GÜNLÜK EKONOMİ TAKVİMİ SAAT ÜLKE VERİ ÖNEM BEKLENEN ÖNCEKİ 10:00 EUR Fransa İmalat Satın Alma Müdürleri Endeksi (PMI) (Ağu) ORTA 49,7 49,6 10:00 EUR Fransa Markit Bileşik Satın Alma Müdürleri Endeksi (PMI)

Detaylı

HAFTALIK BÜLTEN 29 HAZİRAN 2015 3 TEMMUZ 2015

HAFTALIK BÜLTEN 29 HAZİRAN 2015 3 TEMMUZ 2015 29 HAZİRAN 2015 3 TEMMUZ 2015 HAFTANIN ÖZETİ Yunanistan'da Pazar günü düzenlenen referandumun beklenmesi geçtiğimiz hafta piyasaların seyrini belirledi. Avrupa hisseleri bu bekleyiş karşısında haftayı

Detaylı

Abdi İpekçi Caddesi No : 57, Reasürans Han, E Blok 7.Kat Harbiye İstanbul Tel : +90 (212) 315 10 70

Abdi İpekçi Caddesi No : 57, Reasürans Han, E Blok 7.Kat Harbiye İstanbul Tel : +90 (212) 315 10 70 GÜNLÜK EKONOMİ TAKVİMİ SAAT ÜLKE VERİ ÖNEM BEKLENEN ÖNCEKİ 10:00 GBP Para Politikası Kurulu (MPC) Üyesi Cunliffe'in Konuşması ORTA 11:00 EUR İtalya İşletme Güveni (Eyl) AZ 102,7 102,5 11:00 EUR İtalya

Detaylı

Günlük Bülten. Günlük Bülten. Gedik Forex Günlük Bülten. Piyasa Gündemi. 30 Ocak 2017 Pazartesi. Hazırlayan. Özhan MADENOĞLU

Günlük Bülten. Günlük Bülten. Gedik Forex Günlük Bülten. Piyasa Gündemi. 30 Ocak 2017 Pazartesi. Hazırlayan. Özhan MADENOĞLU Günlük Bülten 30 Ocak 2017 Pazartesi Piyasa Gündemi Uluslararası piyasalarda geçtiğimiz hafta önemli makro ekonomik veriler ve ABD 45. Başkanı Donald Trump ın göreve başlaması sonrası yaptığı konuşmalar

Detaylı

2012 SINAVLARI İÇİN GÜNCEL EKONOMİ ÇALIŞMA SORULARI. (40 Test Sorusu)

2012 SINAVLARI İÇİN GÜNCEL EKONOMİ ÇALIŞMA SORULARI. (40 Test Sorusu) ZİRAAT BANKASI 2012 SINAVLARI İÇİN GÜNCEL EKONOMİ ÇALIŞMA SORULARI (40 Test Sorusu) 1 ) Aşağıdakilerden hangisi bir kredi derecelendirme kuruluşudur? A ) FED B ) IMF C ) World Bank D ) Moody's E ) Bank

Detaylı

Abdi İpekçi Caddesi No : 57, Reasürans Han, E Blok 7.Kat Harbiye İstanbul Tel : +90 (212) 315 10 70

Abdi İpekçi Caddesi No : 57, Reasürans Han, E Blok 7.Kat Harbiye İstanbul Tel : +90 (212) 315 10 70 GÜNLÜK EKONOMİ TAKVİMİ SAAT ÜLKE VERİ ÖNEM BEKLENEN ÖNCEKİ 09:45 EUR Fransa Hükümeti Bütçe Dengesi (Ağu) AZ -79,8B 09:45 EUR Fransa Sanayi Üretimi (Aylık) (Ağu) AZ 0,5% -0,8% 11:00 EUR İtalya Sanayi Üretimi

Detaylı

GENEL GÖRÜNÜM. Fransa Dışişleri Bakanı, Fransa nın Irak a müdahale planı olmadığını açıkladı.

GENEL GÖRÜNÜM. Fransa Dışişleri Bakanı, Fransa nın Irak a müdahale planı olmadığını açıkladı. GENEL GÖRÜNÜM Fransa Dışişleri Bakanı, Fransa nın Irak a müdahale planı olmadığını açıkladı. CHP li Atilla Kart, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan hakkında fezleke düzenlenmesini istedi. Rusya, Kiev yönetimin

Detaylı

Esentepe Mah. Ali Kaya Sok. Polat Plaza A Blok No: 1A/52 Kat 4 Şişli / İstanbul Tel: (0212)

Esentepe Mah. Ali Kaya Sok. Polat Plaza A Blok No: 1A/52 Kat 4 Şişli / İstanbul Tel: (0212) GÜNLÜK EKONOMİ TAKVİMİ SAAT ÜLKE VERİ ÖNEM BEKLENEN ÖNCEKİ 10:00 TRY Çeyreklik İşsizlik Ortalaması (Mar) ORTA 12,6% 10:15 CHF Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE) (Aylık) (May) ORTA -0,1% -0,2% 10:30 CHF İsviçre

Detaylı

Esentepe Mah. Ali Kaya Sok. Polat Plaza A Blok No: 1A/52 Kat 4 Şişli / İstanbul Tel: (0212)

Esentepe Mah. Ali Kaya Sok. Polat Plaza A Blok No: 1A/52 Kat 4 Şişli / İstanbul Tel: (0212) GÜNLÜK EKONOMİ TAKVİMİ SAAT ÜLKE VERİ ÖNEM BEKLENEN ÖNCEKİ 14:00 USD MBA 30 Yıllık İpotek AZ 4,22% 14:00 USD MBA İpotek Başvuruları (Haftalık) AZ -1,8% 14:00 USD MBA Satın Alma Endeksi AZ 238,3 14:00 USD

Detaylı

GÜNLÜK BÜLTEN 24 Haziran 2014

GÜNLÜK BÜLTEN 24 Haziran 2014 GÜNLÜK BÜLTEN 24 Haziran 2014 ÖNEMLİ GELİŞMELER Euro Bölgesi'nde PMI beklentinin altında Euro Bölgesi'nde imalat sanayi ve hizmet sektörü faaliyetleri Fransa ekonomisindeki yavaşlama doğrultusunda Haziran

Detaylı

Dünya Ekonomisindeki Son Gelişmeler

Dünya Ekonomisindeki Son Gelişmeler Dünya Ekonomisindeki Son Gelişmeler Risk Yönetimi ve Kontrol Genel Müdürlüğü Ekonomik Analiz ve Değerlendirme Dairesi Küresel Ekonomik Görünüm Çin Ekonomisi Nisan-Haziran döneminde bir önceki yılın aynı

Detaylı

Dünya Ekonomisindeki Son Gelişmeler

Dünya Ekonomisindeki Son Gelişmeler Dünya Ekonomisindeki Son Gelişmeler Risk Yönetimi ve Kontrol Genel Müdürlüğü Ekonomik Analiz ve Değerlendirme Dairesi Küresel Ekonomik Görünüm OECD 6 Mayıs ta yaptığı değerlendirmede 2014 yılı için yaptığı

Detaylı

GÜNLÜK YATIRIM BÜLTENİ

GÜNLÜK YATIRIM BÜLTENİ GÜNLÜK BÜLTEN Araştırma 21 Kasım 2013 GÜNLÜK YATIRIM BÜLTENİ Piyasalara Bakış 100,000 90,000 80,000 70,000 60,000 50,000 40,000 30,000 20,000 10,000 0 11/12 02/13 04/13 06/13 08/13 09/13 11/13 Bugün makro

Detaylı

Günlük Bülten 10 Nisan 2012

Günlük Bülten 10 Nisan 2012 Bülten 10 an 20 Hazine Yönetimi /Aktif Pasif Yönetimi ve Ekonomik ştırmalar PİYASALAR Döviz Piyasası USD/TL kuru Pazartesi gününe 1,7950 seviyesinden başladı. Gün içinde yatay bir seyir izleyen kur günü

Detaylı

19/01/2011 tarihli fon kurulu toplantısında alınan karar:

19/01/2011 tarihli fon kurulu toplantısında alınan karar: GARANTİ EMEKLİLİK VE HAYAT A.Ş. LİKİT-KAMU EMEKLİLİK YATIRIM FONU 2011 YILI 12 AYLIK FAALİYET RAPORU 1.- Ekonominin Genel durumu Global piyasalarda 2011 in son çeyreğinde Avrupa yine ön plandaydı. Aralık

Detaylı

Teknik Bülten 14 Aralık 2016 Çarşamba

Teknik Bülten 14 Aralık 2016 Çarşamba Güne Başlarken Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Murat Çetinkaya, "Bankacılık sisteminin yüksek aktif kalitesi ve likidite pozisyonları aracılık kapasitesini desteklemekte ve olası dalgalanmalara

Detaylı

Esentepe Mah. Ali Kaya Sok. Polat Plaza A Blok No: 1A/52 Kat 4 Şişli / İstanbul Tel: (0212)

Esentepe Mah. Ali Kaya Sok. Polat Plaza A Blok No: 1A/52 Kat 4 Şişli / İstanbul Tel: (0212) GÜNLÜK EKONOMİ TAKVİMİ SAAT ÜLKE VERİ ÖNEM BEKLENEN ÖNCEKİ 10:00 TRY Tüketici Güveni (Haz) AZ 68,8 12:00 CHF ZEW Beklentileri (Haz) AZ 17,5 12:35 EUR Almanya 30 Yıllık Tahvil İhalesi AZ 0,880% 14:00 USD

Detaylı

Esentepe Mah. Ali Kaya Sok. Polat Plaza A Blok No: 1A/52 Kat 4 Şişli / İstanbul Tel: (0212)

Esentepe Mah. Ali Kaya Sok. Polat Plaza A Blok No: 1A/52 Kat 4 Şişli / İstanbul Tel: (0212) GÜNLÜK EKONOMİ TAKVİMİ SAAT ÜLKE VERİ ÖNEM BEKLENEN ÖNCEKİ 13:00 GBP İngiliz Sanayi Birliği (CBI) Dağıtım İşi Anketi (Tem) AZ 10 12 14:00 TRY Bir Hafta Vadeli Repo Faiz (Tem) YÜKSEK 8,00% 8,00% 14:00 TRY

Detaylı

HAFTALIK BÜLTEN 9 ŞUBAT 2015 13 ŞUBAT 2015

HAFTALIK BÜLTEN 9 ŞUBAT 2015 13 ŞUBAT 2015 9 ŞUBAT 2015 13 ŞUBAT 2015 HAFTANIN ÖZETİ Küresel piyasalar, geçtiğimiz haftaya karamsar bir ortamda başladı ve hafta başında piyasalarda satıcılı bir seyir hakim oldu. Ancak hafta ortasında gelişen olaylarda

Detaylı

HAFTALIK BÜLTEN 8 EYLÜL 12 EYLÜL 2014 HAFTANIN ÖZETİ USD/TL

HAFTALIK BÜLTEN 8 EYLÜL 12 EYLÜL 2014 HAFTANIN ÖZETİ USD/TL 8 EYLÜL 12 EYLÜL 2014 HAFTANIN ÖZETİ Geçtiğimiz hafta küresel piyasalara FED in 2015 yılında faiz artıracağı beklentisi ve Avrupa Birliği nin Rusya ya ilişkin yaptırımları hakimdi. Fed'in 17 Eylül'de yapacağı

Detaylı