{ } Benzer yol ismi veya komşu bölge eşleşmesi. Parentezlerin anlamı çevrelediği coğrafi veya beşeri bileşenlere göre değişir.

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "{ } Benzer yol ismi veya komşu bölge eşleşmesi. Parentezlerin anlamı çevrelediği coğrafi veya beşeri bileşenlere göre değişir."

Transkript

1 1 CustomerOnMap, Sembolic View CustomerOnMap(COM), adres çözümleme sonucunu semboller ile gösterme özelliğine sahiptir. Sembolik gösterim, çözümleme sonucunu alışkın kullanıcıların çok hızlı algılayacağı bir formata sahiptir. İl, ilç, mh, sok, yol gibi kısaltmalar ve bileşen ilişkilerini gösteren özel işaretler ve parentezler içerir. Örneğin [ilç] [mh] [sok] ifadesi, aranan sokağın beyan edilen ilçe ve mahallede tam kelime eşleşmesi ile bulunduğunu ifade eder. Benzer şekilde [ilç] {mh} [sok] ifadesi aranan sokağın beyan edilene komşu olan mahallede bulunduğu anlamına gelir. Parentezler Sembolik yorum 3 tip parentez kullanır. [ ] Tam yol ismi veya bölge eşleşmesi { } Benzer yol ismi veya komşu bölge eşleşmesi < > Eklenen Bölge Parentezlerin anlamı çevrelediği coğrafi veya beşeri bileşenlere göre değişir. Coğrafi ve Beşeri Bileşenler Coğrafi bileşenler, adres içinde beyan edilen il, ilçe, mahalle gibi poligonal coğrafyalar, cadde ve sokak gibi çizgisel veya işletme, tesis gibi noktasal birimlerdir. Bu bileşenler, COM sembolik düzeninde aşağıdaki ifadeler ile gösterilir. ilç mh poi sit csb bno İlçe Mahalle Ufak işletme Büyük işletme, tesis Cadde, sokak, bulvar veya yol Bina numarası

2 2 CustomerOnMap, Sembolic View Bileşen İlişki Sembolleri COM beyan adresin çözümlenen bileşenleri arasında üstünde, kesişme ve yakınında ilişkilerini ^ ve sembolleri ile gösterir. Örneğin; poi^csb sembolleri aranan adresin içerdiği poi ve yol bileşenleri arasında üzerinde ilişkisi var anlamına gelir. Benzeri şekilde sok^cad ifadesi, bulunan sokağın beyandaki cadde ile kesiştiğini gösterir. poi^csb sembolleri poi ler için nokta atışını ifade edebilir. Çünkü hem poi bulunmuş hem de beyan yolun üzerinde olduğu teyit edilmiştir. Eğer beyanda mahalle varsa ve eşleşmiş ise, bina no olmasa bile sonuç nokta atışıdır. poi csb sembolleri beyan adresin poi ve yol bileşenleri arasında yakınında ilişkisi var anlamına gelir. Bu semboller, çözümlemenin nokta atışı olmasını garantilemez ama doğruluğunu teyit etmenizi sağlar. Nokta Atışı Sembolü ( [bno] ) COM adres içinde aranan bina numarasını, Türkiye deki her binanın bireysel olarak koordinatlarının bulunduğu BaşarSoft Adres Veri Tabanından faydalanarak koordinatlandırır. Eğer aranan bina, adres veri tabanında mevcut ise bu durum [bno] sembolü ile gösterilir ve yol bileşenleri için nokta atışını ifade edebilir. Tabi ki sonucun nokta atışı olması için coğrafi bileşenlerin de doğru olması gereklidir. Aranan binayı her zaman adres veri tabanında bulmak mümkün olmayabilir. Bu durumda COM, şemaya göre bir veya iki yandaki ve hatta yolun karşındaki komşu binaların numaralarını veri tabanında eşleştirmeye çalışır. Bulduğu takdirde aranan binaya komşuluğu ifade etmek amacıyla, [bno+1] (YanBina) ve [bno+2] (KarşıBina) sembollerini kullanır. Alternatif İsim Sembolü(n2) COM çözümlemeyi alternatif isimler üzerinden yapabilir. Bu tip isimler, bir yolun eski isimleri veya kullanıcılar tarafından bir yola veya poi ye verilen diğer isimlerdir.

3 3 CustomerOnMap, Sembolic View İdeal Sembolik Düzen Skoru en yüksek çözümleme sonuçları; aşağıdaki semboller ile ifade edilir. [ilç] [mh] [poi] [sit] [sok] [cad] [blv] [yol] [poi^csb] [sit^csb] [poi csb] [sit csb] [sok^cad] [cad^cad] [sok cad] [cad cad] [bno] [bno]-1 [bno]-2 n2 Sonuç beyan ilçede bulunmuştur. Sonuç beyan mahallede bulunmuştur. Ufak işletme ismi tam yazılmıştır. Büyük işletme ismi tam yazılmıştır. Cadde, sokak, bulvar veya yol ismi tam yazılmıştır. Beyan işletme tam ismi ile yazılmış olup yine beyan edilen yol üzerinde yer almaktadır. ** Beyan işletme tam ismi ile yazılmış olup yine beyan edilen yola yakındır. ** Beyan sokak/cadde tam ismi ile yazılmış olup yine beyan edilen cadde/bulvar ile kesişmektedir. ** Beyan cadde tam ismi ile yazılmış olup yine beyan edilen cadde/bulvar a yakındır. ** Beyan Bina numarası şehir cadde/sokak numara sistemine uygundur. Odaklanma yan binadadır Odaklanma yolun karşısındadır. Eşleşme alternatif isim ile sağlanmıştır. ** Bulunan birim daima açılan parentezin arkasından gelen ilk birimdir. Örneğin poi^cad gösteriminde bulunan birim poi dir; ^cad ifadesi sadece bilgi ve kontrol amaçlıdır.

4 4 CustomerOnMap, Sembolic View Uzantı Farklılıkları ( + Sembolü ) Kapatılan parentezin hemen arkasında yer alan + sembolü, beyan edilen ile bulanan birim arasında uzantı veya kategori farklılığını olduğunu gösterir. Örneğin cadde yerine sokak yazılması veya iş hanı yerine çarşı yazılması. Diğer örnekler aşağıdaki gibidir; [poi]+ [sit]+ [poi^csb]+ [sit^csb]+ [sok]+ [cad]+ [blv]+ [yol]+ [sok cad]+ [cad cad]+ İşletme ismi tam eşleşmiş ancak kategorisi farklıdır. İşletme ismi tam eşleşmiş ancak kategorisi farklıdır. Yol ismi tamdır ancak uzantısı farklıdır. Kesişme olmasına rağmen uzantı farklıdır. Öncesinde Kelimeler ( ^ Sembolü ) Açılan parentezin hemen arkasında yer alan ^ sembolü, bulunan birim isminin başında ek kelimeler olduğunu veya beyan içinde bulunan isimden farklı başlangıç kelimeleri olduğunu gösterir. Örneğin aranan Eski Sular sokak, bulunan ise Sular sok tır. Örnekler aşağıdaki gibidir; [^poi] [^sit] [^sok] [^cad] [^blv] [^yol] [^sok^cad] [^cad^cad] İşletme isminin başında kelimeler vardır. Bulunan yol isminin başında kelimeler vardır. Kesişme olmasına rağmen uzantı farklıdır. Takip Eden Kelimeler ( ^ Sembolü ) Kapatılan parentezin hemen arkasında yer alan ^ sembolü, beyan adres içindeki poi nin önünde, eşleşen birimden fazla ifadeler yer aldığını gösterir.

5 5 CustomerOnMap, Sembolic View Örneğin bulunan birim Atatürk Üniversitesi ve aranan birim Atatürk Üniversitesi Mühendislik Bölümü ise eşleşmeyen Mühendislik Bölümü ifadesi, takip eden kelimler sembolü ile gösterilir. Takip Eden sembolü, yollar için de kullanılır. Örneğin aranan sokak Karanfil Sk., bulunan ise Karanfil 1. Sk. olabilir. [poi]^ [sit] ^ [poi^csb] ^ [sit^csb] ^ [sok] ^ [cad] ^ [blv] ^ [yol] ^ [sok cad] ^ [cad cad] ^ İşletme ismi tam eşleşmiş ancak takip eden kelimeler vardır. Kesişme olmasına rağmen takip eden kelimeler vardır. Yol ismi tamdır ancak takip eden kelimeler vardır. Yakın olmasına rağmen takip eden kelimeler vardır. Eksik Kelimeler ( ^ Sembolü ) Açılan parentezin hemen arkasında ve kapatılan parentezin hemen önünde yer alan ^ sembolleri, beyan adres ile bulunan adres arasında kelime farklılıkları olduğunu gösterir. Örneğin aranan birim Tarım Bakanlığı, bulunan birim Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı olabilir. Bu durumda ve Hayvancılık ifadesi Eksik kelimeler sembolü ile gösterilir. [^poi^] [^sit^] [^poi^csb^] [^sit^csb^] [^poi csb^] [^sit csb^] [^sok^] [^cad^] [^blv^] [^yol^] İşletme ismi eşleşmiştir ancak eksik kelimeler vardır. Kesişme olmasına rağmen eksik kelimeler vardır. Yakın olmasına rağmen eksik kelimeler vardır. Yol ismi eşleşmiştir ancak eksik kelimeler vardır.

6 6 CustomerOnMap, Sembolic View Sırasız Kelimeler (! Sembolü ) Kapatılan parentezin hemen önünde yer alan! sembolü, beyan adres içindeki kelimelerin, bulunan birimden farklı olduğunu gösterir. Örneğin aranan Fener Kalamış Cd. ve bulanan Kalamış Fener Cd. ise bu farklılık sırasız kelimeler sembolü ile gösterilir. [poi!] [sit!] [poi^csb!] [sit^csb!] [sok!] [cad!] [blv!] [yol!] İşletme ismi eşleşmiştir ancak sırasız kelimeler vardır. Kesişme olmasına rağmen sırasız kelimeler vardır. Yol ismi eşleşmiştir ancak sırasız kelimeler vardır. Çoklu Semboller Bu dokümanda tarif edilen sembolleri tek bir adres için birden fazla kullanmak mümkündür; POI Uzantı Farklı, Öncesinde kelimeler [^poi]+ POI Uzantı Farklı, Takip eden kelimeler [poi]+^ POI Eksik ve öncesinde kelimeler [^^poi^] POI Eksik, öncesinde kelimeler var ancak beyan [^^poi^csb^] caddenin üzerinde SOK Eksik ve öncesinde kelimeler var, beyan [^^sok^cad^] [bno] cadde ile kesişiyor, binano Eşleşmiş SOK Kelimeler arasında boşluk var ve sıraları [^^cad^!] hatalı Eksik kelimeler var, beyan caddenin [^sok cad^]+ n2 CAD yakınında, uzantı farklı, alternatif isimden eşleşmiş

7 7 CustomerOnMap, Sembolic View Birleşik Coğrafya ve Beşeri Bileşen Sembolleri İl, ilç ve mah den oluşan coğrafya sembolleri daima beşeri bileşenleri ile aynı anda kullanılır. [ilç] [mh] Beyan ilçe eşleşmiştir. Beyan mahalle eşleşmiştir. Birleşik sembolik gösterim aşağıdaki örneklerde görüldüğü gibidir; [ilç] [mh] [poi] [ilç] [mh] [sit] [ilç] [mh] [poi^csb] [ilç] [mh] [sit^csb] [ilç] [mh] [poi csb] [ilç] [mh] [sit csb] [ilç] [mh] [cad] [ilç] [mh] [blv] [ilç] [mh] [sok] [ilç] [mh] [yol] [ilç] [mh] [cad] [bno] [ilç] [mh] [blv] [bno] [ilç] [mh] [sok] [bno] [ilç] [mh] [yol] [bno] [ilç] [mh] [sok^cad] [bno] [ilç] [mh] [cad^cad] [bno] [ilç] [mh] [sok^cad] [ilç] [mh] [cad^cad] [ilç] [mh] [sok cad] [ilç] [mh] [cad cad] [ilç] [mh] [sok cad] [bno] [ilç] [mh] [cad cad] [bno] İdeal eşleşme. Nokta atışı, poi Nokta atışı veya Çok yakın İdeal eşleşme. Nokta atışı, yol Nokta atışı, yol İdeal eşleşme İdeal eşleşme Nokta atışı veya Çok yakın

8 8 CustomerOnMap, Sembolic View Yazım Hataları COM sembolik gösteriminde yazım hatalı işletme ve yol eşleşmeleri, parantezlerin { haline gelmesi ile belirtilir. Kullanıcı Boğaziçi Ünv. yerine Bğaziçi Ünv. İfadesini kullanırsa bu yazım hatasıdır ve {, } karakterleri ile çerçevelendirilir. {poi} {sit} {sok} {cad} {blv} {yol} İşletme ismi eksik veya hatalı yazılmıştır. Yol ismi eksik veya hatalı yazılmıştır. Örnekler aşağıdaki gibidir; {^poi^} {^sit^} {^poi^csb^} {^sit^csb^} {^poi csb^} {^sit csb^} {^sok^} {^cad^} {^blv^} {^yol^} İşletme yazım hatalı eşleşmiştir ve eksik kelimeler vardır. Kesişme olmasına rağmen eksik kelimeler vardır. Yakın olmasına rağmen eksik kelimeler vardır. Yol ismi eşleşmiştir ancak eksik kelimeler vardır. Komşuluk Sembolleri COM, aranan ile bulunan coğrafyalar arasında farklılık varsa parantezleri {, } veya <, > karakterleri kullanarak oluşturur. { ilç} Sonuç beyan edilene komşu ilçede bulunmuştur. {mh} <ilç> <mh> Sonuç beyan edilene komşu mahallede bulunmuştur. Beyanda ilçe yok veya hatalıdır; COM eklemiştir. Beyanda mahalle yok veya hatalıdır; COM eklemiştir.

9 9 CustomerOnMap, Sembolic View

Veritabanı Tasarımı. Düzenli İfadeler

Veritabanı Tasarımı. Düzenli İfadeler Veritabanı Tasarımı Düzenli İfadeler Konular Düzenli ifadeleri tanımlama SQL ifadelerinde düzenli ifadeleri arama, eşleme ve yer değiştirme katarlarında kullanma Düzenli ifadeleri ve kontrol kısıtlamalarını

Detaylı

Copyr i g ht 2015, SAS Ins titut e Inc. All rights res er ve d. ADRES DOĞRULAMA VE ZENGİNLEŞTİRME

Copyr i g ht 2015, SAS Ins titut e Inc. All rights res er ve d. ADRES DOĞRULAMA VE ZENGİNLEŞTİRME ADRES DOĞRULAMA VE ZENGİNLEŞTİRME ADRESLERDEKİ GENEL SORUNLAR Adreslerin eksik yazılması Adreste il olmaması Adreste ilçe olmaması Adreste mahalle/köy olmaması Adreslerin güncelleğini yitirmesi Yeni ilçe

Detaylı

DESTEK DOKÜMANI LOGOMAPS. Ürün : TIGER2 / UNITY2 Bölüm : Finans

DESTEK DOKÜMANI LOGOMAPS. Ürün : TIGER2 / UNITY2 Bölüm : Finans LOGOMAPS LOGOmaps hizmeti, firmaların coğrafi analiz ve raporlama ihtiyaçlarına cevap vermek amacıyla, LOGO ve INFOTECH işbirliği ile geliştirilmiştir ve LOGO ürünleri ile entegre çalışmaktadır. LOGOmaps

Detaylı

KONUMSAL VERİ ENTEGRASYONU VE PAYLAŞIMI. Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü

KONUMSAL VERİ ENTEGRASYONU VE PAYLAŞIMI. Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü KONUMSAL VERİ ENTEGRASYONU VE PAYLAŞIMI Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü Veri Paylaşımı Veri Paylaşımında esas olacak anahtar değerlerin belirlenmesi. Entegrasyonların sağlanması için verinin

Detaylı

ULUSAL ADRES NUMARASI NEDİR?

ULUSAL ADRES NUMARASI NEDİR? ULUSAL ADRES NUMARASI NEDİR? 5490 Sayılı Nüfus Hizmetleri Kanunu, Adres ve Numaralamaya İlişkin Yönetmelik ve Adres Kayıt Sistemi Yönetmeliğine göre ülkemizde adres bileşenlerinin tanımı yapılarak "adres"e

Detaylı

ASAT GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

ASAT GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ASAT GENEL MÜDÜRLÜĞÜ COĞRAFİ BİLGİ SİSTEMLERİ VERİ ÜRETİMİ VE TESLİMİ STANDARTLARI 1. KONU Bu standartlar Antalya Büyükşehir Belediyesi, Asat Genel Müdürlüğü sorumluluk sahasına giren her türlü altyapı

Detaylı

Söz konusu sistemlerin verimi ve hızı posta kodu ve adres bileşenlerinin doğruluk oranlarına göre değişmektedir.

Söz konusu sistemlerin verimi ve hızı posta kodu ve adres bileşenlerinin doğruluk oranlarına göre değişmektedir. NİÇİN DOĞRU ADRES YAZIMI VE POSTA KODU: Posta gönderileri içinde önemli yer tutan mektup, posta kartı ve tebrik gibi standart gönderilerin, varış yerlerine göre sevk edilebilmesi için ayrıma tabii tutulması

Detaylı

EMNİYET GENEL MÜDÜRLÜĞÜ DİJİTAL HARİTA PROJESİ

EMNİYET GENEL MÜDÜRLÜĞÜ DİJİTAL HARİTA PROJESİ EMNİYET GENEL MÜDÜRLÜĞÜ DİJİTAL HARİTA PROJESİ Nisan 2012 İlk Teslim Proje 2010 Mart ayında kabul edilmiştir. Şartname gereği 240 İlçe teslim edilmesi gerekirken, İlk teslimde 420 İlçe merkezi teslim edilmiştir.

Detaylı

ANKARA TOPLU TAŞIMA ARAÇLARI DURAK VE GÜZERGAH COĞRAFİ BİLGİ SİSTEMİ (www.ego.gov.tr) ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ EGO GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

ANKARA TOPLU TAŞIMA ARAÇLARI DURAK VE GÜZERGAH COĞRAFİ BİLGİ SİSTEMİ (www.ego.gov.tr) ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ EGO GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ANKARA TOPLU TAŞIMA ARAÇLARI DURAK VE GÜZERGAH COĞRAFİ BİLGİ SİSTEMİ (www.ego.gov.tr) ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ EGO GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Bu proje, Ankara Büyükşehir Belediyesi ve Gazi Üniversitesi tarafından

Detaylı

SERIES. Kullanım Kılavuzu Kütüphane Düzenleme

SERIES. Kullanım Kılavuzu Kütüphane Düzenleme SERIES Kullanım Kılavuzu Kütüphane Düzenleme Düzenleyen : Figen ÇOBAN, Emine AK Düzenleme Tarihi: 01.08.2018 Hakkımızda; HAKKIMIZDA CPV Endüstriyel Proje Enerji Bilgi Teknolojileri Tic. Ltd. Şti. bilişim

Detaylı

Temel Excel Kullanım Bilgisi

Temel Excel Kullanım Bilgisi Temel Excel Kullanım Bilgisi Excel Fonksiyonları Başlangıç Microsoft Excel in en zevkli olan formül kısmı hakkında kısa kısa bilgileri ve bazı formüllerin nasıl yazıldığını burada bulacaksınız.

Detaylı

e KAYIT UYGULAMASI KILAVUZU

e KAYIT UYGULAMASI KILAVUZU e KAYIT UYGULAMASI KILAVUZU (Resmi İlköğretim Okulları) 2009 2010 eğitim öğretim yılında ilköğretim okullarına yapılacak kayıtlarla ilgili esaslar İlköğretim Genel Müdürlüğü nün 26/03/2009 tarih ve 2009/30

Detaylı

İçindekiler 1 ULUSAL ADRES NUMARASI NEDİR?... 2

İçindekiler 1 ULUSAL ADRES NUMARASI NEDİR?... 2 İçindekiler 1 ULUSAL ADRES NUMARASI NEDİR?... 2 2 ULUSAL ADRES NUMARASI NASIL BULUNUR?... 2 2.1 1.YÖNTEM... 2 2.1.1 ULUSAL ADRES NUMARASI SORGULAMA... 11 2.1.2 GENEL GÖRÜNÜM... 12 2.2 2.YÖNTEM... 13 2.2.1

Detaylı

MİLLİ EMLAK GENEL MÜDÜRLÜĞÜ. BİLGİ İŞLEM DAİRESİ BAŞKANLIĞI Coğrafi Bilgi Sistemleri Uygulamaları

MİLLİ EMLAK GENEL MÜDÜRLÜĞÜ. BİLGİ İŞLEM DAİRESİ BAŞKANLIĞI Coğrafi Bilgi Sistemleri Uygulamaları MİLLİ EMLAK GENEL MÜDÜRLÜĞÜ BİLGİ İŞLEM DAİRESİ BAŞKANLIĞI Coğrafi Bilgi Sistemleri Uygulamaları 1 UYGULAMA HAKKINDA Uygulama Milli Emlak Genel Müdürlüğü için İstanbul ilinin Fatih, Beykoz ve Çatalca ilçeleri

Detaylı

GeoBusiness Solutions

GeoBusiness Solutions GeoBusiness Solutions Coğrafi İş Zekası Çözümleri GeoBusiness Solutions Nedir? Başarsoft GeoBusiness Solutions, Dağıtık Nereye alanda şube hizmet açmalıyım? veren sektörlere yönelik olarak hazırlanmış,

Detaylı

MİLLİ EMLAK GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

MİLLİ EMLAK GENEL MÜDÜRLÜĞÜ MİLLİ EMLAK GENEL MÜDÜRLÜĞÜ BİLGİ İŞLEM DAİRESİ BAŞKANLIĞI Coğrafi Bilgi Sistemleri Birimi CBS Web Uygulaması 8.MapInfo Kullanıcılar Konferansı 6 Kasım 2013 - ANKARA 1 UYGULAMA HAKKINDA Uygulama Milli

Detaylı

EGO ULAŞTIRMA PORTALI

EGO ULAŞTIRMA PORTALI EGO ULAŞTIRMA PORTALI PROJENİN TEMELİ Ø Bu proje, Ankara Büyükşehir Belediyesi ve Gazi Üniversitesi tarafından ortak hizmet projeleri geliştirmek üzere imzalanan protokol çerçevesinde, EGO Genel Müdürlüğü

Detaylı

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü MAKS VERİ MODELİ Mekansal Adres Kayıt Sistemi Gündem 2 Dayanak Adres Standardı Adres Bileşenleri MAKS Kapsamındaki Katmanlar Yetkili İdare Katman Bilgileri Katman

Detaylı

05 Kasım 2015 Mövenpick Hotel

05 Kasım 2015 Mövenpick Hotel 05 Kasım 2015 Mövenpick Hotel Gerçek (True) Ortofoto ve Coğrafi Veri Üretimi Projesi Gerçek (True) Ortofoto ve Coğrafi Veri Üretim İşi projesi ile, il ve ilçelerde kentsel ve gelişme alanlarını kapsayan,

Detaylı

GeoBusiness Solutions

GeoBusiness Solutions GeoBusiness Solutions Konumsal İş Zekası Çözümleri GeoBusiness Solutions Nedir? Nereye şube açmalıyım? Markalarına göre rakiplerim nerede konumlanmış? En yakın rakibim nerede? En yakın Acentam/Şubem/Bayim

Detaylı

MENÜ AYARLAMA 1. MENÜ AYARLAMA. [X] Fusion@6. [X] Fusion@6 Standard. [X] Entegre@6. [X] Yeni Fonksiyon

MENÜ AYARLAMA 1. MENÜ AYARLAMA. [X] Fusion@6. [X] Fusion@6 Standard. [X] Entegre@6. [X] Yeni Fonksiyon MENÜ AYARLAMA Ürün Grubu [X] Fusion@6 [X] Fusion@6 Standard [X] Entegre@6 Kategori Versiyon Önkoşulu [X] Yeni Fonksiyon @6 Uygulama Fusion@6 serisi ürünlerde ürün ana menüsü çeşitli temalarla görsel olarak

Detaylı

Yardım Masası Kullanım Klavuzu

Yardım Masası Kullanım Klavuzu Bu proje Türkiye Cumhuriyeti ve Avrupa Birliği tarafından ortaklaşa finanse edilmektedir Technical Assistance for Implementation of REACH Regulation REACH tüzüğünün uygulanması için teknik destek projesi

Detaylı

İ İ İ. Ortofo ve Uydu Görüntüsü Seçimi. Haritalar Arasında Karşılaştırma Yapma. Ölçüm Araçları Kullanımı. Panoromık Görüntü / Sokak Görünümü Modülü

İ İ İ. Ortofo ve Uydu Görüntüsü Seçimi. Haritalar Arasında Karşılaştırma Yapma. Ölçüm Araçları Kullanımı. Panoromık Görüntü / Sokak Görünümü Modülü İ İ İ ( İlgili Yardım Dokümanın Gitmek İçin Başlığın Üzerine Tıklayınız!!! ) Ortofo ve Uydu Görüntüsü Seçimi Haritalar Arasında Karşılaştırma Yapma Ölçüm Araçları Kullanımı Panoromık Görüntü / Sokak Görünümü

Detaylı

Kültür Varlıklarının Web Otomasyonu

Kültür Varlıklarının Web Otomasyonu Kültür Varlıklarının Web Otomasyonu SUNUM İÇERİĞİ PROJE GEREKLİLİĞİ PROJE İHTİYAÇLARI SİSTEM TASARIMINA GÖRE TEKNOLOJİK ALT YAPI DÜZENLENEN SİSTEMİN GETİRDİĞİ AVANTAJLAR PROJE GEREKLİLİĞİ Taşınmaz kültür

Detaylı

MUHTARLARIN YETKİ VE SORUMLULUKLARI

MUHTARLARIN YETKİ VE SORUMLULUKLARI ADRES KAYIT SİSTEMİNDE MUHTARLARIN YETKİ VE SORUMLULUKLARI 1 BİLDİRİM YÜKÜMLÜLÜĞÜ YERLEŞİM YERİ VE DİĞER ADRES BELGESİ VERME YETKİSİ FORM C LERİN DOĞRULUĞUNUN TESPİTİ FORM D LER İLE FORM C LERİN KARŞILAŞTIRILMASI

Detaylı

Saha İş Gücü Yönetim Sistemi ve Güzergah Optimizasyonu

Saha İş Gücü Yönetim Sistemi ve Güzergah Optimizasyonu Saha İş Gücü Yönetim Sistemi ve Güzergah Optimizasyonu Sahayı Bilerek Yönetin Başarsoft, hayatınıza harita tabanlı çözümler sunar. Saha İş Gücü Yönetim Sistemi Nedir? Kurum ve firmaların, saha işlerini

Detaylı

Numarataj Çalışması. 1 of 16

Numarataj Çalışması. 1 of 16 Numarataj Çalışması 1 of 16 Numarataj Çalışması Nedir? İNTERAKTİF KENT REHPERİ UYGULAMASI Numarataj çalışması sağlıklı önemli bir bileşen sistemdir. Bugüne kadar Numarataj eksikliğinden kaynaklanan sebeplerle

Detaylı

Bölüm 2 Varlık-İlişki Veri Modeli: Araçlar ve Teknikler. Fundamentals, Design, and Implementation, 9/e

Bölüm 2 Varlık-İlişki Veri Modeli: Araçlar ve Teknikler. Fundamentals, Design, and Implementation, 9/e Bölüm 2 Varlık-İlişki Veri Modeli: Araçlar ve Teknikler Fundamentals, Design, and Implementation, 9/e Üç Şema Modeli Üç şema modeli 1975 de ANSI/SPARC tarafından geliştirildi Veri modellemeninç ve rolünü

Detaylı

Gerçek (True) Ortofoto ve Coğrafi Veri Üretimi Projesi

Gerçek (True) Ortofoto ve Coğrafi Veri Üretimi Projesi Gerçek (True) Ortofoto ve Coğrafi Veri Üretimi Projesi Gerçek (True) Ortofoto ve Coğrafi Veri Üretim İşi projesi ile, il ve ilçelerde kentsel ve gelişme alanlarını kapsayan, ÇŞB ve diğer kamu kurum ve

Detaylı

DESTEK DOKÜMANI KAYIT NUMARALAMA ŞABLONLARI

DESTEK DOKÜMANI KAYIT NUMARALAMA ŞABLONLARI KAYIT NUMARALAMA ŞABLONLARI Kayıt numaralama özelliği; firmaya ait işlemlerde kullanılan belgelerin, firmaya özel numaralar ile kaydedilip izlenmesine imkan tanır. Ticari sistemde fiş ve faturalara ait

Detaylı

Başarsoft Akıllı Harita Sunucusu Servisleri ve Kullanım Alanları.

Başarsoft Akıllı Harita Sunucusu Servisleri ve Kullanım Alanları. Başarsoft Akıllı Harita Sunucusu Servisleri ve Kullanım Alanları http://bms.basarsoft.com.tr Başarsoft Akıllı Harita Sunucusu (BMS) Nedir? Başar Map Server (BMS) Başar Harita Sunucusu BMS Nedir? Rest API

Detaylı

ESYS EVDE SAĞLIK MODÜLÜ (ÇAĞRI MERKEZİ) KULLANIM KILAVUZU

ESYS EVDE SAĞLIK MODÜLÜ (ÇAĞRI MERKEZİ) KULLANIM KILAVUZU ESYS EVDE SAĞLIK MODÜLÜ (ÇAĞRI MERKEZİ) İÇİNDEKİLER İÇİNDEKİLER... 2 1. GİRİŞ... 3 2. ÇAĞRI MERKEZİ ANASAYFA....3 3. BAŞVURU KAYIT... 5 4. BAŞVURULAR... 9 Sayfa 2 1. GİRİŞ Evde Sağlık Yönetim Sistemi projesi

Detaylı

GEOMETRİK TOLERANSLAR - ŞEKİL VE KONUM TOLERANSLARI (YENİ) -

GEOMETRİK TOLERANSLAR - ŞEKİL VE KONUM TOLERANSLARI (YENİ) - GEOMETRİK TOLERANSLAR - ŞEKİL VE KONUM TOLERANSLARI (YENİ) - H. Rıza BÖRKLÜ Gazi Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Endüstriyel Tasarım Mühendisliği Bölümü Teknikokullar - ANKARA 26.04.2016 1 26.04.2016

Detaylı

SATIŞ PAZARLAMA YÖNETİM SİSTEMİ TALİMATLAR

SATIŞ PAZARLAMA YÖNETİM SİSTEMİ TALİMATLAR 17.01.2013 01 04.08.2015 1-15 SYS.001 T 011 1.0 AMAÇ: Eker Süt Ürünlerinde dağıtım operasyonlarının iyileştirme projelerinde kullanılmak üzere, her bir müşterinin harita üzerinde konumunu belirleyebilmek

Detaylı

Ek 10 TRANSİT BEYANLARININ EDI STANDARD MESAJLARININ DEĞİŞİMİ YOLUYLA KULLANIMINA İLİŞKİN AÇIKLAYICI NOT (EDI TRANSİT BEYANI) GENEL

Ek 10 TRANSİT BEYANLARININ EDI STANDARD MESAJLARININ DEĞİŞİMİ YOLUYLA KULLANIMINA İLİŞKİN AÇIKLAYICI NOT (EDI TRANSİT BEYANI) GENEL Ek 10 TRANSİT BEYANLARININ EDI STANDARD MESAJLARININ DEĞİŞİMİ YOLUYLA KULLANIMINA İLİŞKİN AÇIKLAYICI NOT (EDI TRANSİT BEYANI) GENEL EDI transit beyanı, 6 ve 7 no.lu ekte tanımlandığı üzere, uygun olduğunda

Detaylı

TTB-HUV SUNUMU. Dr. RAİF KAYA

TTB-HUV SUNUMU. Dr. RAİF KAYA TTB-HUV SUNUMU Dr. RAİF KAYA TTB-AÜT Neden HUV Oldu? Asgari Ücret Tarifesi (AÜT), yıllardan beri Türk Tabipleri Birliği tarafından 6023 sayılı TTB yasası ile belirlenen yetkiler kapsamında hazırlanan ve

Detaylı

Aşağıdaki şemaya dikkat edin. Sorgulamalarımızı genellikle bu şemaya göre yapacağız.

Aşağıdaki şemaya dikkat edin. Sorgulamalarımızı genellikle bu şemaya göre yapacağız. Bu Derste Öğrenecekleriniz: 1- Birden Fazla Tablodan Sorgulama 2- Tablo Birleştirme işlemleri (JOIN) a. INNER JOIN b. OUTER JOIN i. LEFT OUTER JOIN ii. RIGHT OUTER JOIN iii. FULL OUTER JOIN 3- Tablo Ekleme

Detaylı

Kurumsal Veritabanlarında Adres Veri Kalitesinin Artırılması İçin Uygulanabilecek Yöntemler

Kurumsal Veritabanlarında Adres Veri Kalitesinin Artırılması İçin Uygulanabilecek Yöntemler Kurumsal Veritabanlarında Adres Veri Kalitesinin Artırılması İçin Uygulanabilecek Yöntemler Yazan : Koray Korkut Copyright 2011 Askon Bilişim 1 İçindekiler 1 Müşteri Adres Veri Kalitesinin Önemi ve Ölçüleri...

Detaylı

SAMGAZ ve SelÇukGAZ DOABİS CBS UYGULAMALARI

SAMGAZ ve SelÇukGAZ DOABİS CBS UYGULAMALARI SAMGAZ ve SelÇukGAZ DOABİS CBS UYGULAMALARI Özge ÖZDEMİR GIS-Harita Şefi Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu 06.07.2004 tarih ve DAG/336-12/058 sayılı kurul kararı doğrultusunda Tekkeköy, Canik, İlkadım ve

Detaylı

T.C. B A Ş B A K A N L I K Personel ve Prensipler Genel Müdürlüğü GENELGE 2002/22

T.C. B A Ş B A K A N L I K Personel ve Prensipler Genel Müdürlüğü GENELGE 2002/22 GENELGE 2002/22 İLGİ : 20.05.1999 gün ve B.02.0.PPG.0.12-320-06451 ve (1999/34) sayılı genelge. 1587 sayılı Nüfus Kanununa 3080 sayılı Kanunla eklenen ek 4 üncü madde ile İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık

Detaylı

2. HTML Temel Etiketleri

2. HTML Temel Etiketleri 2. HTML Temel Etiketleri Bu bölümü bitirdiğinizde, HTML ve etiket kavramlarının ne olduğunu, HTML komut yapısını, Örnek bir HTML dosyasının nasıl oluşturulduğunu, Temel HTML etiketlerinin neler olduğunu,

Detaylı

Dava Dosya Takibi Kullanım Kılavuzu

Dava Dosya Takibi Kullanım Kılavuzu Dava Dosya Takibi Kullanım Kılavuzu Dava Dosya Takibi Kullanım Klavuzu İÇİNDEKİLER HAZIRLIK... 3 Kapak... 3 KİŞİLER... 3 Dava... 4 Karşı Taraf... 4 Duruşmalar... 4 Ön Duruşma... 4 Süreli İş... 5 Duruşma...

Detaylı

T.C. ANKARA VALiLiöi Çevre ve Şehireilik iı Müdürlüğü. 1. Aracın ait olduğu firmanın adı, adresi ve telefon numarası, lisans numarası:

T.C. ANKARA VALiLiöi Çevre ve Şehireilik iı Müdürlüğü. 1. Aracın ait olduğu firmanın adı, adresi ve telefon numarası, lisans numarası: T.C. ANKARA VALiLiöi ATıK AKÜMÜLATÖR TAŞıYAN ARAÇLAR için LisANS " 1. Aracın ait olduğu firmanın adı, adresi ve telefon numarası, lisans numarası: Keresteciler Sanayi Sitesi 7. Cadde 4. Sokak No:5 Saray

Detaylı

E-UYGULAMALAR VE DOKÜMAN YÖNETİM SİSTEMİ PROJESİ (EUP) ELEKTRONİK UYGULAMALAR PROJESİ FİRMA KAYIT KILAVUZU

E-UYGULAMALAR VE DOKÜMAN YÖNETİM SİSTEMİ PROJESİ (EUP) ELEKTRONİK UYGULAMALAR PROJESİ FİRMA KAYIT KILAVUZU 1. AÇIKLAMA Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu (TİTCK) Elektronik Uygulamalar Projesi Sistemi internet üzerinden çalışan bir sistemdir ve sisteme girişiniz internet üzerinden olacaktır. Ancak TİTCK'nın

Detaylı

Sigortacılık Zirvesi Sunumu

Sigortacılık Zirvesi Sunumu Sigortacılık Zirvesi 2017 Sunumu INFOTECH Konum tabanlı içerik ve teknolojiler üre=yoruz ile Stratejik İş Ortağıyız Bankacılık ve Sigorta Sektörü nde; 13 Sigorta Şirke= 24 Banka ve KKB Infotech Çözümlerini

Detaylı

ESYS EVDE SAĞLIK MODÜLÜ (ÇAĞRI MERKEZİ) KULLANIM KILAVUZU

ESYS EVDE SAĞLIK MODÜLÜ (ÇAĞRI MERKEZİ) KULLANIM KILAVUZU ESYS EVDE SAĞLIK MODÜLÜ (ÇAĞRI MERKEZİ) İÇİNDEKİLER İÇİNDEKİLER... 2 1. GİRİŞ... 3 2. ÇAĞRI MERKEZİ ANASAYFA....3 3. BAŞVURU KAYIT... 5 4. BAŞVURULAR... 9 Sayfa 2 1. GİRİŞ Evde Sağlık Yönetim Sistemi projesi

Detaylı

ESYS EVDE SAĞLIK MODÜLÜ (ÇAĞRI MERKEZİ) KULLANIM KILAVUZU

ESYS EVDE SAĞLIK MODÜLÜ (ÇAĞRI MERKEZİ) KULLANIM KILAVUZU ESYS EVDE SAĞLIK MODÜLÜ (ÇAĞRI MERKEZİ) İÇİNDEKİLER İÇİNDEKİLER... 2 1. GİRİŞ... 3 2. ÇAĞRI MERKEZİ ANASAYFA....3 3. BAŞVURU KAYIT... 5 4. BAŞVURULAR... 9 Sayfa 2 1. GİRİŞ Evde Sağlık Yönetim Sistemi projesi

Detaylı

MapCodeX İçmesuyu Modülü Kullanım Kılavuzu

MapCodeX İçmesuyu Modülü Kullanım Kılavuzu MapCodeX İçmesuyu Modülü Kullanım Kılavuzu Versiyon Numarası: 1.0 ------------------------------- Kullanım Kılavuzu 2015 info@ www. MapCodeX İçmesuyu Hakkında MapCodeX İçmesuyu Modülü, içmesuyu borusu,

Detaylı

ATM PROJECT ŞİFRE YA DA HESAP NUMARANIZ HATALI GİRİLMİŞTİR! HAKKINIZ KALDI!

ATM PROJECT ŞİFRE YA DA HESAP NUMARANIZ HATALI GİRİLMİŞTİR! HAKKINIZ KALDI! Program 2 Aktör üzerinden tasarlanacaktır. ATM PROJECT Müşteri (User) Bankacı (Admin) Program admin oyuncunun bir müşteri hesabı oluşturması ile test edilmeye başlanır. Sistem çalıştırıldığında karşımıza

Detaylı

Excel Formüller ve Fonksiyonlar. Yusuf MANSUROĞLU Mühendislik Hizmetleri Müdür Yardımcısı 11.02.2015

Excel Formüller ve Fonksiyonlar. Yusuf MANSUROĞLU Mühendislik Hizmetleri Müdür Yardımcısı 11.02.2015 Excel Formüller ve Fonksiyonlar Yusuf MANSUROĞLU Mühendislik Hizmetleri Müdür Yardımcısı 11.02.2015 Excel de Yapabileceklerimiz Temel aritmetik işlemler (4 işlem) Mantıksal karşılaştırma işlemleri (>,>=,

Detaylı

Tezde yer alacak bölümlerin sunuş sırası aşağıdaki düzende olmalıdır;

Tezde yer alacak bölümlerin sunuş sırası aşağıdaki düzende olmalıdır; TEZ BÖLÜMLERİNİN SUNUŞ SIRASI Tezde yer alacak bölümlerin sunuş sırası aşağıdaki düzende olmalıdır; 1. Dış kapak 2. İçindekiler 3. Kısaltmalar 4. Çizelge listesi 5. Şekil listesi 6. Özet 7. Giriş 8. Diğer

Detaylı

VERİ MADENCİLİĞİ (Kümeleme) Yrd.Doç.Dr. Kadriye ERGÜN

VERİ MADENCİLİĞİ (Kümeleme) Yrd.Doç.Dr. Kadriye ERGÜN VERİ MADENCİLİĞİ (Kümeleme) Yrd.Doç.Dr. Kadriye ERGÜN kergun@balikesir.edu.tr İçerik Kümeleme İşlemleri Kümeleme Tanımı Kümeleme Uygulamaları Kümeleme Yöntemleri Kümeleme (Clustering) Kümeleme birbirine

Detaylı

VT Sistem Gerçeklemesi. Ders Notları- #8

VT Sistem Gerçeklemesi. Ders Notları- #8 VT Sistem Gerçeklemesi Remote: Kullanıcıdan gelen JDBC isteklerini karşılar. Planner: SQL ifadesi için işleme planı oluşturur ve karşılık gelen ilşkisel cebir ifadesini oluşturur. Parse: SQL ifadesindeki

Detaylı

BOTAN SMS APİ DÖKÜMANI. www.botansms.com. Versiyon 1.0

BOTAN SMS APİ DÖKÜMANI. www.botansms.com. Versiyon 1.0 BOTAN SMS APİ DÖKÜMANI www.botansms.com Versiyon 1.0 BİLMENİZ GEREKENLER 1- Api ile sms göndermek için internet sayfasından giriş yaptıktan sonra Kullanıcı İşlemleri menüsünden Bilgilerim tıklayarak Api

Detaylı

Kargo Modülü. Diğer modüller ile entegre çalışan Kargo modülü ile satış irsaliyesifaturasıoluşturduktan

Kargo Modülü. Diğer modüller ile entegre çalışan Kargo modülü ile satış irsaliyesifaturasıoluşturduktan Kargo Modülü Ürün Grubu [X] 7.0 NetsisEnterprise Kategori [X] Yeni Modül Versiyon Önkoşulu 7.0 Onaylı Sürüm Uygulama Kargo modülü ile işletme içerisinde satışa yönelik yapılan işlemler, dağıtım şirketleri

Detaylı

Bir işaretli büyüklük sayısında en soldaki basamak bir işaret içerir. Diğer basamaklarda ise sayısal değerin büyüklüğü (mutlak değeri) gösterilir.

Bir işaretli büyüklük sayısında en soldaki basamak bir işaret içerir. Diğer basamaklarda ise sayısal değerin büyüklüğü (mutlak değeri) gösterilir. İşaretli Tamsayı Gösterimi 1. İşaretli Büyüklük Bir işaretli büyüklük sayısında en soldaki basamak bir işaret içerir. Diğer basamaklarda ise sayısal değerin büyüklüğü (mutlak değeri) gösterilir. Örnek

Detaylı

Online Kullanım Kılavuzu İçin...

Online Kullanım Kılavuzu İçin... www.kapasitematik.com Online Kullanım Kılavuzu İçin... Makine verimliliğini uluslararası standart ölçümleri ile anlık olarak analiz edebilen ve hatasız üretim çözümlerini, endüstri 4.0 doğrultusunda uzaktan

Detaylı

DNS Nedir? HİKMET TÜYSÜZ

DNS Nedir? HİKMET TÜYSÜZ DNS Nedir? 14545568 HİKMET TÜYSÜZ DNS DNS, Domain Name System in kısaltılmış şeklidir. Türkçe karşılığı ise Alan İsimlendirme Sistemi olarak bilinir. DNS, 256 karaktere kadar büyüyebilen host isimlerini

Detaylı

Döküman. Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Ulusal Bilgi Bankası. Excel Toplu Ürün Giriş Yardım Dokümanı

Döküman. Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Ulusal Bilgi Bankası. Excel Toplu Ürün Giriş Yardım Dokümanı Döküman 1 Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Ulusal Bilgi Bankası Excel Toplu Ürün Giriş Yardım Dokümanı Excel Toplu Ürün Girişi Yardım Kullanıcı Kılavuzu 2012 TCHEALTH Bilgi Teknolojileri A.Ş. Cyberpark ankara

Detaylı

KENT BİLGİ SİSTEMİ KAPSAMINDA GRAFİK VERİLERLE NÜFUS VERİLERİNİN EŞLEŞTİRİLMESİ

KENT BİLGİ SİSTEMİ KAPSAMINDA GRAFİK VERİLERLE NÜFUS VERİLERİNİN EŞLEŞTİRİLMESİ KENT BİLGİ SİSTEMİ KAPSAMINDA GRAFİK VERİLERLE NÜFUS VERİLERİNİN EŞLEŞTİRİLMESİ M. Erkan UÇANER, Eylem KAYA Altındağ Belediyesi, Bilgi İşlem Merkezi, Altındağ, Ankara eucaner@altindag.bel.tr, ekaya@altindag.bel.tr

Detaylı

SIMAN KULLANIM KILAVUZU

SIMAN KULLANIM KILAVUZU SIMAN KULLANIM KILAVUZU Önder Öndemir SIMAN Simülasyon programı Model Çatı ve Deneysel Çatı olmak üzere iki kısımdan oluşur. Model çatı genel itibariyle modullerin ve işlem bloklarının yazıldığı kısımdır.

Detaylı

SQL DİĞER Deyimler ve Komutlar

SQL DİĞER Deyimler ve Komutlar SQL DİĞER Deyimler ve Komutlar İÇİ İÇE SELECT KULLANIMI (NESTED SELECT) JOIN KULLANIMI INNER JOIN LEFT JOIN RIGHT JOIN FULL JOIN SQL İç İçe Select (Nested Select) İç içe Select sorguları, bir başka deyişle

Detaylı

İçerik Yönetim Paneline Hoşgeldiniz. Bu bölümde sisteme içerik yükleyebilirsiniz. İçerikleri düzenleyebilirsiniz, silebilirsiniz.

İçerik Yönetim Paneline Hoşgeldiniz. Bu bölümde sisteme içerik yükleyebilirsiniz. İçerikleri düzenleyebilirsiniz, silebilirsiniz. İçerik Yönetim Paneline Hoşgeldiniz. Yönetim paneli aşağıdaki modüllerden oluşmaktadır. 1- İçerik Yönetimi 2- Bağlantı Yönetimi 3- Sayfa Yönetimi 4- Mail Bildirimleri 5- Kullanıcı Yönetimi 6- Müftü Bey

Detaylı

Bodrum Kat Planı. Zemin katın altında bulunan katlara bodrum kat denilir ve (-) kot ile ölçülendirilir. Zemin Kat Planı

Bodrum Kat Planı. Zemin katın altında bulunan katlara bodrum kat denilir ve (-) kot ile ölçülendirilir. Zemin Kat Planı KAT PLANLARI Bodrum Kat Planı Zemin katın altında bulunan katlara bodrum kat denilir ve (-) kot ile ölçülendirilir. Zemin Kat Planı Bir yapıya girişte girilen, basılan ilk döşemeye giriş katı veya zemin

Detaylı

SORGULAR ÖLÇEK BÜYÜLTME/KÜÇÜLTME SAYFA KONTROLÜ MENÜ GİZLE/GÖSTER

SORGULAR ÖLÇEK BÜYÜLTME/KÜÇÜLTME SAYFA KONTROLÜ MENÜ GİZLE/GÖSTER SORGULAR ÖLÇEK BÜYÜLTME/KÜÇÜLTME KATMANLAR MENÜ GİZLE/GÖSTER SAYFA KONTROLÜ SORGULAR-Yakın Hatlar Ulaşım Türü (Hepsini Seç) EGO ÖHO ÖTA Ankaray Metro Banliyö Taksi Dolmuş Yakınlık Mesafesi En Yakın 50

Detaylı

YENİ NESİL 720 MUHTASAR VE PRİM HİZMET BEYANNAMESİ DEĞİŞİKLİKLERİ

YENİ NESİL 720 MUHTASAR VE PRİM HİZMET BEYANNAMESİ DEĞİŞİKLİKLERİ YENİ NESİL 720 MUHTASAR VE PRİM HİZMET BEYANNAMESİ DEĞİŞİKLİKLERİ PERSONEL SİSTEMİ Muhtasar ve Prim Hizmet Beyannamesi Listesi Yeni Nesil Muhasebe Sisteminde ve Güneş Sisteminde yer alan Muhtasar Beyannamelerine

Detaylı

tarih ve 06 sayılı Akademik Kurul tutanağının I nolu ekidir. İSTANBUL BİLGİ ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ TEZ YAZIM KILAVUZU

tarih ve 06 sayılı Akademik Kurul tutanağının I nolu ekidir. İSTANBUL BİLGİ ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ TEZ YAZIM KILAVUZU İSTANBUL BİLGİ ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ TEZ YAZIM KILAVUZU İSTANBUL 2017 1 GİRİŞ İstanbul Bilgi Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü ne teslim edilecek Yüksek Lisans ve Doktora tezleri

Detaylı

SEO ALANLARINA YAZILMASI GEREKENLER

SEO ALANLARINA YAZILMASI GEREKENLER SEO ALANLARINA YAZILMASI GEREKENLER SEO (Search Engine Optimization) yani arama motorları için optimizasyon demektir. Adından da anlışılacağı üzere, E-ticaret sitenizin arama motorlarında yükselmesi ve

Detaylı

VERİTABANI Veritabanı Tasarımı

VERİTABANI Veritabanı Tasarımı VERİTABANI Veritabanı Tasarımı TASARIM BASAMAKLARI Güçlü ve performanslı bir veritabanı için gerçekçi ve disiplinli bir tasarım oluşturulmalıdır. Veritabanı oluşturulurken belirli kurallara uyulması gerekir.

Detaylı

EĞİTİM VE ÖĞRETİMDE YENİLİKÇİLİK ÖDÜLLERİ MODÜLÜ BAŞVURU KILAVUZU

EĞİTİM VE ÖĞRETİMDE YENİLİKÇİLİK ÖDÜLLERİ MODÜLÜ BAŞVURU KILAVUZU EĞİTİM VE ÖĞRETİMDE YENİLİKÇİLİK ÖDÜLLERİ MODÜLÜ BAŞVURU KILAVUZU STRATEJİ GELİŞTİRME BAŞKANLIĞI ANKARA 2016 Strateji Geliştirme Başkanlığı Sayfa 1 Başvuru Yöntemi Başvurular bireysel ve kurumsal olarak

Detaylı

YENİ NESİL 112 ACİL ÇAĞRI MERKEZİ YAZILIM PROJESİ. Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı

YENİ NESİL 112 ACİL ÇAĞRI MERKEZİ YAZILIM PROJESİ. Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı YENİ NESİL 112 ACİL ÇAĞRI MERKEZİ YAZILIM PROJESİ Ülkemizde acil yardım çağrıları için Yangın, Sağlık, Asayiş ve bunun gibi farklı hizmet numaraları kullanılmaktadır. Birden fazla olan acil çağrı numaralarının

Detaylı

WEB SERVİSİ ile ACENTE VE KULLANICI İŞLEMLERİ... 2 1. GİRİŞ... 2 a. Tanımlar... 2 b. Sınıflar... 2 2. ACENTE TANIM / GÜNCELLEME FONKSİYONLARI... 4 a.

WEB SERVİSİ ile ACENTE VE KULLANICI İŞLEMLERİ... 2 1. GİRİŞ... 2 a. Tanımlar... 2 b. Sınıflar... 2 2. ACENTE TANIM / GÜNCELLEME FONKSİYONLARI... 4 a. WEB SERVİSİ ile ACENTE VE KULLANICI İŞLEMLERİ... 2 1. GİRİŞ... 2 a. Tanımlar... 2 b. Sınıflar... 2 2. ACENTE TANIM / GÜNCELLEME FONKSİYONLARI... 4 a. Acente Tanımı Fonksiyonu... 4 b. Acente Güncelleme

Detaylı

Temel İlkeler Sembol. Koç Üniversitesi nin sembolü, koç boynuzu formundan hareketle tasarlanmıştır.

Temel İlkeler Sembol. Koç Üniversitesi nin sembolü, koç boynuzu formundan hareketle tasarlanmıştır. Sembol Koç Üniversitesi nin sembolü, koç boynuzu formundan hareketle tasarlanmıştır. 1 Yazı Üniversitenin adı Lubalin fontu ile yazılmış ve Ç harfinin fonta özgü çengeli revize edilmiş, kare biçimine getirilmiştir.

Detaylı

KÜTÜPHANE KULLANMA REHBERİ

KÜTÜPHANE KULLANMA REHBERİ KÜTÜPHANE KULLANMA REHBERİ Kütüphanelerimiz, sınırsız bilgi ve kaynaklarla 3 senedir hizmetinizde! Üsküdar Üniversitesi olarak, geniş arşivimizle birlikte kolay erişim ve kullanım imkânlarına sahip kütüphanemizde,

Detaylı

Buna göre, eşitliği yazılabilir. sayılara rasyonel sayılar denir ve Q ile gösterilir. , -, 2 2 = 1. sayıdır. 2, 3, 5 birer irrasyonel sayıdır.

Buna göre, eşitliği yazılabilir. sayılara rasyonel sayılar denir ve Q ile gösterilir. , -, 2 2 = 1. sayıdır. 2, 3, 5 birer irrasyonel sayıdır. TEMEL KAVRAMLAR RAKAM Bir çokluk belirtmek için kullanılan sembollere rakam denir. 0, 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 sembolleri birer rakamdır. 2. TAMSAYILAR KÜMESİ Z = {..., -3, -2, -1, 0, 1, 2, 3, 4,... }

Detaylı

1. Temel Tanımlar. 1.1 Şematron Kontrolü Nedir? 1.2 Zarf Nedir? 1.3 Uygulama Yanıtı Nedir? 1.4 Sistem Yanıtı Nedir? 1.5 Durum Kodu Nedir?

1. Temel Tanımlar. 1.1 Şematron Kontrolü Nedir? 1.2 Zarf Nedir? 1.3 Uygulama Yanıtı Nedir? 1.4 Sistem Yanıtı Nedir? 1.5 Durum Kodu Nedir? İÇİNDEKİLER 1. Temel Tanımlar... 2 1.1 Şematron Kontrolü Nedir?... 2 1.2 Zarf Nedir?... 2 1.3 Uygulama Yanıtı Nedir?... 2 1.4 Durum Kodu Nedir?... 2 1.5 Etiket Bilgisi Nedir?... 2 2. Durum Kodları... 3

Detaylı

KIBRIS TÜRK FUTBOL FEDERASYONU SEZONU KIBRIS KUPASI MÜSABAKALARI STATÜSÜ

KIBRIS TÜRK FUTBOL FEDERASYONU SEZONU KIBRIS KUPASI MÜSABAKALARI STATÜSÜ KIBRIS TÜRK FUTBOL FEDERASYONU 2013 2014 SEZONU KIBRIS KUPASI MÜSABAKALARI STATÜSÜ MADDE 1 KUPANIN OLUŞUMU ve KATILIM ŞARTLARI (1) Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu (KTFF) nun ulusal düzeyde düzenlediği kupanın

Detaylı

CEVAPLAYICILAR İÇİN VERİ GİRİŞ KILAVUZU

CEVAPLAYICILAR İÇİN VERİ GİRİŞ KILAVUZU CEVAPLAYICILAR İÇİN VERİ GİRİŞ KILAVUZU BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI Harzemli Yazılım Geliştirme Grubu Ankara 2014 İçindekiler GİRİŞ... 3 1. Harzemli Programına Giriş... 5 1.1 Yardım... 7 1.2

Detaylı

ADRES BEYAN FORMUNUN VERİ GİRİŞİ SIRASINDA YAPILACAK KONTROLLER VE DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR

ADRES BEYAN FORMUNUN VERİ GİRİŞİ SIRASINDA YAPILACAK KONTROLLER VE DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR T.C. BAŞBAKANLIK TÜRKİYE İSTATİSTİK KURUMU ADRESE DAYALI NÜFUS KAYIT SİSTEMİ MUHTARLIK ASKI SÜRECİ ADRES BEYAN FORMUNUN VERİ GİRİŞİ SIRASINDA YAPILACAK KONTROLLER VE DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR Kayıt bürosu

Detaylı

T.C İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ KOMİSYON RAPORLARI

T.C İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ KOMİSYON RAPORLARI 104 2013/924 KONUNUN ÖZÜ: Cadde, Sokak İsimlendirmeleri Hk. KOMİSYON İNCELEMESİ: İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisinin 13.05.2013 tarihli birleşiminde 2013/924 sayı ile komisyonumuza intikal eden İmar

Detaylı

Programlama Nedir? Bir bilgisayar bilimcisi gibi düşünmek ve programlama ne demektir?

Programlama Nedir? Bir bilgisayar bilimcisi gibi düşünmek ve programlama ne demektir? 2.1.1. PROGRAMLAMA NEDIR? Programlama Nedir? Bir bilgisayar bilimcisi gibi düşünmek ve programlama ne demektir? Bu düşünme şekli matematiğin, mühendisliğin ve doğa bilimlerinin bazı özelliklerini birleştirmektedir.

Detaylı

Tarih : Sayı : AOSB Sayın Sanayicimiz,

Tarih : Sayı : AOSB Sayın Sanayicimiz, Tarih :08.08.2017 Sayı : AOSB-53266 Sayın Sanayicimiz, Adana Çalışma ve İş Kurumu ndan gelen 04.08.2017 tarihli yazıda, Avrupa Birliği tarafından aday ve potansiyel aday ülkelere sağlanan mali yardımların,

Detaylı

Veritabanı Tasarımı. Basit Eşleme: Dönüşüm İşlemi

Veritabanı Tasarımı. Basit Eşleme: Dönüşüm İşlemi Veritabanı Tasarımı Basit Eşleme: Dönüşüm İşlemi Amaç Bu ders aşağıdaki hedefleri kapsamaktadır: Kavramsal model ile fiziksel modeli ayırt etme İki model arasındaki terminoloji eşleşmesini uygulama Tablolar

Detaylı

KULLANICI REHBERİ. Sınırsız Bilgiye Kesintisiz Erişimin adresi

KULLANICI REHBERİ. Sınırsız Bilgiye Kesintisiz Erişimin adresi KULLANICI REHBERİ BTÜ Kütüphanesi Sınırsız Bilgiye Kesintisiz Erişimin adresi - Kütüphane web sayfası Hizmetler Kaynaklara Erişim Danışma/Formlar Bize Ulaşın Bu rehber; Bursa Teknik Kütüphanesinin fiziki

Detaylı

Mikro Ayarları. Mikro Programının kurulu olduğu veritabanı ve web servisi için bağlantı ayarlarının yapıldığı menüdür.

Mikro Ayarları. Mikro Programının kurulu olduğu veritabanı ve web servisi için bağlantı ayarlarının yapıldığı menüdür. Mikro Ayarları Mikro muhasebe sistemini kullanan müşterilemizin, muhasebe sistemleri ile E Ticaret sitesi arasındaki entegrasyon parametrelerini tanımladıkları menüdür. Bu menü altındaki alt menüler kullanılarak

Detaylı

FİNDEKS E BİREYSEL ÜYE OLMAK İSTEYENLER İÇİN BAŞVURU EKRANI KULLANIM KILAVUZU

FİNDEKS E BİREYSEL ÜYE OLMAK İSTEYENLER İÇİN BAŞVURU EKRANI KULLANIM KILAVUZU FİNDEKS E BİREYSEL ÜYE OLMAK İSTEYENLER İÇİN BAŞVURU EKRANI KULLANIM KILAVUZU FİNDEKS E BİREYSEL ÜYE OLMAK İSTEYENLER İÇİN BAŞVURU EKRANI KULLANIM KILAVUZU Konu Başlıkları GENEL BİLGİ FİNDEKS BİREYSEL

Detaylı

GERÇEK KİŞİLER İÇİN SU ÜRÜNLERİ RUHSAT TEZKERESİ DÜZENLENMESİ İLÇE MÜDÜRLÜKLERİMİZ TARAFINDAN YAPILMAKTADIR

GERÇEK KİŞİLER İÇİN SU ÜRÜNLERİ RUHSAT TEZKERESİ DÜZENLENMESİ İLÇE MÜDÜRLÜKLERİMİZ TARAFINDAN YAPILMAKTADIR GERÇEK KİŞİLER İÇİN SU ÜRÜNLERİ RUHSAT TEZKERESİ DÜZENLENMESİ İLÇE MÜDÜRLÜKLERİMİZ TARAFINDAN YAPILMAKTADIR 1380 sayılı Su Ürünleri Kanununun 3. Maddesi gereği Gerçek Kişiler İçin Su Ürünleri Ruhsat Tezkerelerinin

Detaylı

Özel Sahalar ĠÇERĠK. Döküman Kodu : NAS004 İlk Yayın Tarihi : Mart 2017 Revizyon Tarihi : Mart 2017 Revizyon No : 1.

Özel Sahalar ĠÇERĠK. Döküman Kodu : NAS004 İlk Yayın Tarihi : Mart 2017 Revizyon Tarihi : Mart 2017 Revizyon No : 1. Döküman Kodu : NAS004 İlk Yayın Tarihi : Mart 2017 Revizyon Tarihi : Mart 2017 Revizyon No : 1 ĠÇERĠK GENEL BĠLGĠ ÖZEL SAHA TANIMLARI Özel Saha Grup Tanımı Özel Saha Tanımı EK ĠġLEMLER Cari Hesap Tanımında

Detaylı

NETCAD GIS. Dr. Cemal Sevindi

NETCAD GIS. Dr. Cemal Sevindi NETCAD GIS Dr. Cemal Sevindi Netcad YAKALAMA MODLARI Yakalama Modları, NETCAD' in CAD tabanına ilişkin özelliklerdir.nokta tabanlı yazılımlara göre önemli farklardan bir tanesidir. Netcad'de çizim yapmak

Detaylı

UYUMSOFT BAĞIMSIZ E-DEFTER PLATFORMU / PROBAR KONNEKTÖRÜ PROBLEM ÇÖZÜMLERİ

UYUMSOFT BAĞIMSIZ E-DEFTER PLATFORMU / PROBAR KONNEKTÖRÜ PROBLEM ÇÖZÜMLERİ UYUMSOFT BAĞIMSIZ E-DEFTER PLATFORMU / PROBAR KONNEKTÖRÜ PROBLEM ÇÖZÜMLERİ İçindekiler 1. eadaptör ürününde Seçili Kayıtlarını İptal Et işlemi yaptım. Bu ne demektir?:... 3 2. Yevmiye Fişleri Hiç Gelmiyor?

Detaylı

Kullanım Kılavuzu Eylül 2018

Kullanım Kılavuzu Eylül 2018 Kullanım Kılavuzu Eylül 2018 İçindekiler 1 Giriş... 3 2 Arama Seçeneği... 3 2.1... Bazı Atıf Tarama İpuçları... 4 2.2... Atıf Arama Sonuçlarını Yazdırın... 7 2.3... Detaylar Bölümü... 7 2.4.Gelişmiş Arama

Detaylı

İşe Giriş/Çıkış Bildirgesi ve E-bildige nin Sgk Web Sitesine Aktarımında Yenilik. 1.1 Sgk Kullanıcı Adı ve Şifresinin Programda Tanımlanması

İşe Giriş/Çıkış Bildirgesi ve E-bildige nin Sgk Web Sitesine Aktarımında Yenilik. 1.1 Sgk Kullanıcı Adı ve Şifresinin Programda Tanımlanması İşe Giriş/Çıkış Bildirgesi ve E-bildige nin Sgk Web Sitesine Aktarımında Yenilik Ürün Grubu [ ] RcEnterprise [ ] RCStandard [ ] Entegre.Net Kategori [ ] Yeni Fonksiyon Versiyon Önkoşulu 5.0.10 Onaylı Versiyon

Detaylı

Kayıtlı Elektronik Posta Bireysel Kullanıcı Kılavuzu

Kayıtlı Elektronik Posta Bireysel Kullanıcı Kılavuzu Kayıtlı Elektronik Posta Bireysel Kullanıcı İÇİNDEKİLER... 1 KAYITI ELEKTRONİK POSTA BİREYSEL KULLANICI KILAVUZU... 4 Başvuru Süreçleri;... 5 1. Hesap Açma Başvurusu... 6 2. Kimlik Bilgileri... 6 3. Adres

Detaylı

DENEY 0. Bölüm 1 - Ölçme ve Hata Hesabı

DENEY 0. Bölüm 1 - Ölçme ve Hata Hesabı DENEY 0 Bölüm 1 - Ölçme ve Hata Hesabı Amaç: Ölçüm metodu ve cihazına bağlı hata ve belirsizlikleri anlamak, fiziksel bir niceliği ölçüp hata ve belirsizlikleri tespit etmek, nedenlerini açıklamak. Genel

Detaylı

ARAPÇA YAZMA ESERLERİN DİZGİSİNDE TAKİP EDİLECEK YAZIM KURALLARI

ARAPÇA YAZMA ESERLERİN DİZGİSİNDE TAKİP EDİLECEK YAZIM KURALLARI ARAPÇA YAZMA ESERLERİN DİZGİSİNDE TAKİP EDİLECEK YAZIM KURALLARI 1. Âyetlerin yazımında Resm-i Osmânî esas alınacaktır. Diğer metinlerde ise güncel Arapça imlâ kurallarına riâyet edilecek, ancak özel imlâsını

Detaylı

UYGUN MATEMATİK 5 SORU BANKASI. HAZIRLAYANLAR Fatih KOCAMAN Meryem ER. : Sad k Uygun E itim Yay nlar. : Yaz n Matbaas / stanbul

UYGUN MATEMATİK 5 SORU BANKASI. HAZIRLAYANLAR Fatih KOCAMAN Meryem ER. : Sad k Uygun E itim Yay nlar. : Yaz n Matbaas / stanbul UYGUN MATEMATİK SORU BANKASI HAZIRLAYANLAR Fatih KOCAMAN Meryem ER AR-GE Editör : Ş. Yunus MUSLULAR : Dr. Özgür AYDIN Prg. Gel. Uzm. : Özden TAŞAR Pedagog Dan şman Dizgi Bask : Hilâl GENÇAY : Psikiyatr

Detaylı

Paketler ve Detayları

Paketler ve Detayları Paketler ve Detayları ADS / TELEFON-UZAK DESTEK 20 adet telefon destek hizmeti sağlanacaktır. ADS / PAKET 1 6 saat(3 defa) yerinde destek hizmeti sağlanacaktır. 5 adet telefon destek hizmeti sağlanacaktır.

Detaylı

BAŞVURU SAHİBİ TÜZEL PAYDAŞ İŞLEMLERİ

BAŞVURU SAHİBİ TÜZEL PAYDAŞ İŞLEMLERİ TÜBİTAK - BİLGEM YAZILIM TEKNOLOJİLERİ ARAŞTIRMA ENSTİTÜSÜ (YTE) T.C. KALKINMA BAKANLIĞI İZLEME, DEĞERLENDİRME VE ANALİZ DAİRESİ BAŞKANLIĞI KALKINMA AJANSLARI YÖNETİM SİSTEMİ PROJESİ BAŞVURU SAHİBİ TÜZEL

Detaylı

T.C. TÜRK PATENT VE MARKA KURUMU Tasarımlar Dairesi Başkanlığı

T.C. TÜRK PATENT VE MARKA KURUMU Tasarımlar Dairesi Başkanlığı T.C. TÜRK PATENT VE MARKA KURUMU Tasarımlar Dairesi Başkanlığı Sayı : 91930458-120 - [2007/03523 ] / E.2017-OE-356120 Konu : Yenileme Talebi Hakkında Referansınız: 17.08.2017 İLKAY YASEMİN ÖZLÜK (DESTEK

Detaylı

BMB202. Veritabanı Yönetimi Ders 5. İlişkisel Cebir ve SQL. Erdinç Uzun NKÜ Çorlu Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü

BMB202. Veritabanı Yönetimi Ders 5. İlişkisel Cebir ve SQL. Erdinç Uzun NKÜ Çorlu Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü BMB202. Veritabanı Yönetimi Ders 5. İlişkisel Cebir ve SQL Erdinç Uzun NKÜ Çorlu Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Dersin Planı İlişkisel Cebir SQL e Giriş İlişkisel Cebir (Relational

Detaylı