. ÖZEL DAR ARTNAME. Bu bölüm, elektrik özel artnamesinde bulunan tüm alt bölümlere uygulanacak temel prensipleri belirler.

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download ". ÖZEL DAR ARTNAME. Bu bölüm, elektrik özel artnamesinde bulunan tüm alt bölümlere uygulanacak temel prensipleri belirler."

Transkript

1 ! " # $ % % & & '

2 . ÖZEL DAR ARTNAME A. N TANIMI,...projelernde gösterlen elektrk lernn özel teknk artnamesnde anlatıldıı eklde, verlen standartlara uygun olarak, kusursuz, eksksz, fen ve sanat kurallarına uygun bçmde tamamlanması ve tam çalıır vazyette dareye teslm edlmes dr. B. KAPSAM Bu bölüm, elektrk özel artnamesnde bulunan tüm alt bölümlere uygulanacak temel prenspler belrler. C. UYULACAK STANDARTLAR Projede belrtlen tessatların uygulanmasında ve kullanılacak ekpmanda aaıda A. bendnde verlen standart ve yönetmelklere uygunluu aranacaktır. A. bendnde verlen standart ve yönetmelklern yetersz kalması durumunda B. Bendnde verlen standartlara blg çn bavurulacaktır. Gerektnde lgl artnamenn veya standardın yorumlanması kontrol mühends tarafından yapılacaktır. A. Yerl Malzeme ve malatlar : Özel Teknk artname ve Brm Fyat Tarfler TSE Standartları Enerj ve Tab Kaynaklar Bakanlıı Yönetmelkler Bayındırlık ve skan Bakanlıı artnameler TEDA artname ve Yönetmelkler Türk Telekom artname ve yönetmelkler EMO Tüzük ve Yönetmelkler B. thal Malzemeler : IEC (Uluslararası) VDE (Batı Alman) DIN (Batı Alman) BS (nglz) NEC (A.B.D.) Mene ülke standartları (sadece yukarıda belrtlen artname ve standartlar çnde tanımlanmayan durumlarda) D. KOORDNASYON Yüklenc yapacaı tessatların ve kullanacaı malzemelern brbrleryle ve der dspln, sstem ve tessatlarla uyum çnde olmasından sorumlu olacaktır. Uyumsuzluktan doan tüm geckme ve zararlar yüklencden talep edlecektr. Tessatın yapımından sonra sstemler arasında doablecek uyumsuzluklar yüklenc tarafından bedelsz olarak düzeltlecektr.

3 Yapının naatı sırasında çetl nedenlerle oluablecek sstem deklklernde, genel tasarım prensplerne balı kalınmak kaydıyla gerekl her türlü planları hazırlamak, kontrolluktan (ve gerekyorsa lgl resm makamlardan) onaylatmak yüklencnn sorumluluundadır. Bu tür durumlarda yüklenc deen durumun gerektrd ve fen ve sanat kurallarına uygun tüm planlamayı yapmak, der sstemlerle koordnasyonu salamak ve malatı yapmakla yükümlüdür. E. KONTROLLUK dare yetkller her sted zaman yapılan ler, malzemelern kaltelern ve depodak malzemey kontrol ve tetkk etmekte serbest olacaklardır. Yüklenc bu konuyla lgl gerekl açıklamaları yapmakla ve her türlü yardımı göstermekle sorumlu olacaktır. Yüklenc her yaptıı tessat veya malzeme çn onay almakla yükümlü olacaktır. antye dıında yapılan malatların kontrolü malat yernde sevkyat yapılmadan önce kontrollük tarafından yapılacak, bu amaçla gerekl tüm önlemler yüklenc tarafından alınacaktır. Tüm ekpmanlar le lgl testler yapmak/yaptırmak yüklencnn sorumluluunda olup tüm gderler de yüklencye at olacaktır. Tess... da naa edlecek ve kullanılacak tüm malzeme çn lgl bölgenn klm artları (sıcaklık, nem vb. en alt ve en üst sınırları) dkkate alınacaktır. Yüklenc projelerde detaylı olarak verlm olsa dah herhang br tessata balamadan önce konu le lgl kontrol mühendsnn yazılı olarak e balama onayını alacaktır. Beton ve sıva çnde kalacak tessat çn beton veya sıvadan önce kontrol mühends ve mmarının yazılı onayı alınacaktır. Ayrıca beton çnde kalacak ekpmanlar (örn. tablolar, gömme armatürler vb.) çn malat önces detay çzmler hazırlanacak, kontrolluk makamına onaylatılacak ve beton dökümü sırasında montaj çn gerekl önlemler alınacaktır. F. MALZEME KABULÜ Tüm elektrk malzemeler en y kaltede, belrtlen standartlara, proje, kef ve özel teknk artnamesnde belrtlen özellklere uygun ve darenn onaylayacaı kaltede olacaktır. Tüm malzemeler, verlen marka lstesne uygun veya kontrollüün onaylayacaı edeer kaltede üretm yapan br baka markaya at olacaktır. Malzemeler, lgl frmanın en son teknolojye göre üretmekte olduu malzemeler olacak, kesnlkle üretmden kalkmı malzeme kullanılmayacaktır. Tüm kullanılacak malzemeler çn malatçı frmanın yedek parça garants olacaktır. lk teklf aamasında onaylanmı dah olsa malzeme sparnden önce tekrar onay alınarak, yen teknoloj ürünü malzeme kullanma ve kontrolluun yletrme amacıyla detrme mkanı salanacaktır. Malzemelern yeterl mktarda spar edlmes yüklencnn vazfesdr. Zamanında temn edlmeyen malzemeler nedenyle oluan geckmelerden dolayı oluacak zarar yüklencden talep edlecektr.

4 mal edlecek malzemeler çn : malat resmler, hesaplar ve benzer doküman 3 kopya olarak dareye teslm edlecek, ayrıca malatta kullanılacak malzemelere at örnekler verlecektr. Teklf edlen malzemeler çn : Br adet örnek le brlkte teknk özellklern ve malzeme le lgl standart test sonuçlarını çeren kataloglar verlecektr. Fzksel ve benzer mkansızlıklar nedenyle numune verlemyorsa, gen tanıtıcı özellklere haz, teknk özellklern ve malzeme le lgl standart test sonuçlarını çeren kataloglar verlecektr. Yüklenc, teklfte bulunduu tüm malzemeler ve sstemler çn artnameye göre eksk veya fazla özellklern belrtecektr. Ancak önerlen malzemeler, marka lstesndek frmalara at se ve kontrolluk tarafından ayrıca stenmedkçe bu aranmayacaktır. Yüklenc malat sırasında kalıcı olarak kullanılmayacak ekpmanları çn (örn. montaj ekpmanı) ayrı deposu olacaktır. malatta kalıcı olarak kullanılacak tüm malzemeler ayrı br depoda bulundurulacak ve bu depoda onaylanmamı ve standart dıı hçbr malzeme tutulmayacaktır. G. YEDEK PARÇA Yüklenc aaıda belrtlen malzemeler çn yedek parça teklf hazırlayacak ve dareye sunacaktır. Temn edlecek yedek parçanın kesn mktarı darece belrlenecektr ancak sarf malzemesnde bu mktar toplamın %5' oranında olacak ve her kalemden asgar 1 adet yedek temn edlecektr. n btmn takben yedek parça malzemes, açılmamı orjnal ambalajı çnde yüklenc tarafından temn edlecek ve darenn belrled yere stflenecektr. Ampuller (her tür ve güç deer çn ayrı ayrı) Flüoresan ampul starter ve balastları (her tür ve güç deer çn ayrı ayrı) Anahtarlı otomatk sgortalar ve kaçak akım koruma alterler Kontaktörler, termk röleler ve darbe akım anahtarları Anahtar ve przler Parapet kablo kanalı ZA sstemler parçaları (dedektör, buton, korna, kamera, vb.)

5 H. TESTLER dare, yüklencnn kurduu veya yaptıı ekpman, sstem ve tessatlar çn herhang br test yapılması talebnde bulunmakta serbesttr. Yüklenc darenn steyece bu testler yapmakla veya yaptırmakla, ayrıca testler sırasında gerekl ekpmanı tedark etmekle ve her türlü masrafı karılamakla sorumludur. Test sonuçları 3 (üç) kopya olarak dareye teslm edlecektr.. YAPILDII GB (AS-BUILT) PROJELER Yüklenc montajı btm tüm tessatlara at btm ve uygulaması yapılmı durumu gösteren Yapıldıı Gb projelern hazırlamak ve n kabulünü müteakp dareye 5 takım ozalt ve orjnal olarak teslm etmekle sorumludur. dare tarafından talep edlmes durumunda projeler AutoCAD DWG formatında blgsayar ortamında da bedelsz olarak dareye verlecektr. J. KULLANMA ve BAKIM TALMATLARI Yüklenc malatını ve montajını yapacaı tüm sstemlere at Türkçe ve varsa nglzce kullanma, bakım talmatları le gerekl balantı emalarını 3 (üç) kopya olarak temn etmek ve/veya hazırlamak le sorumludur. Bu talmatlardan br chazlara yapılacak özel ceplere konulacak, k kopyası se dareye teslm edlecektr. ayet dare tarafından stenrse chazların kullanılması le lgl olarak etm verlecektr. K. ÇLK ve MALZEME KALTES Hazırlanan özel teknk artname le tessn günümüz kalte standartlarına uygun ve en y eklde yapılması amaçlanmaktadır. Bu nedenle gerek malzeme seçmnde, gerekse çlkte yüklencnn de aynı özen göstermes beklenmektedr. Kullanılacak tüm malzemelern kontrollua onaylatılması gerekmektedr. Kontrollük onaylamadıı br malzemenn montajı veya yapılan tessatın kalte standartlarına uygun olmaması halnde herhang br safhada bu malzemey veya tessatı uygun ntelkte olanıyla detrtmekle yetkldr. Bunun çn yüklenc ek ücret talebnde bulunamaz. Yüklenc çalıırken kaltenn yanı sıra temzl de salamakla yükümlüdür. Her bölümde n btmn takben tüm ambalaj artıkları ve malat sırasında oluan atıklar da yüklenc tarafından temzlenecek, dare tarafından gösterlen atık toplama noktasında toplanacak ve saha dıına taınacaktır. L. GARANT Yüklenc n genel kabulüne kadar tüm malzeme ve tessattan sorumludur ve güvenln salamakla yükümlüdür. Yüklenc tüm sstemler eksksz çalıır durumda tess edecektr. n genel kabulünü müteakp yüklenc 1 yaz ve 1 kı ayında olmak üzere tess letmek ve çıkablecek tüm aksaklıkları karılıksız düzeltmekle sorumludur. v

6 Ayrıca tüm malzeme ve tessatlar çn teklfte garant süreler belrtlecek ve garant süres 1 (br) yıldan az olmayacaktır. Yüklenc garant süres kapsamında malat ve montaj hatası nedenyle levszleen tüm ekpmanı bedelsz olarak detrmek ve/veya tamrn yapmakla yükümlüdür. Herhang br ekpmanın tamr süres 1 (br) ayı geçmeyecek, geçen durumlarda yüklenc malzemey yens le detrecektr. Tamrde geçen süre garant süresne lave edlecektr. M. FYATLAR Yüklenc teklfnde verd fyatlarla özel brm fyatlarda belrtlen stenen malzemey tedark ederek özel artnameye, projeye uygun olarak tam ve kusursuz yapmakla yükümlüdür. Özel brm fyat tarfler ve özel teknk artnamenn tanım yönünden eksk kaldıı yerlerde Uyulacak Standartlar bölümünde belrtlen teknk artname ve yönetmelkler geçerl olacaktır. Projelerde uygulama esnasında oluablecek deklklerden dolayı özel brm fyatlar dıında herhang br veya malzeme gerektnde öncelk sırasına göre, sözlemede bulunan benzer fyatlardan, Bayındırlık Bakanlıı veya TEDA brm fyat tarfler ve ücretlernden stfade edlecektr. Uygun tanım bulunamaması durumunda fatura+kâr+naklye+montaj eklnde brm fyat analz yapılacaktır. dare, aksne br sözleme maddes olmadıkça, kefte mktarı belrtlm olsa dah herhang br veya malzemey azaltmaya, ptal etmeye veya çoaltmaya yetkldr. Yüklencnn bu konuda traz hakkı yoktur. v

T.C BARTIN il ÖZEL idaresi YAZı işleri MÜDÜRLÜGÜ. TEKliF SAHiBiNiN

T.C BARTIN il ÖZEL idaresi YAZı işleri MÜDÜRLÜGÜ. TEKliF SAHiBiNiN TARH:...05/205 SAYı Adı SoyadılTcaret Ünvanı Teblgat Adres Bağlı Olduğu Verg Dares Verg Numarası T.C.Kmlk Numarası Telefon No Faks No E-Mal T.C BARTIN L ÖZEL DARES YAZı ŞLER MÜDÜRLÜGÜ TEKlF MEKTUBU TEKlF

Detaylı

T.C BARTIN u ÖZELiDARESi PLANPROJEYATIRIMVE inşaatmüdürlügü. TEKLiF MEKTUBU. TEKliF SAHiBiNiN ...

T.C BARTIN u ÖZELiDARESi PLANPROJEYATIRIMVE inşaatmüdürlügü. TEKLiF MEKTUBU. TEKliF SAHiBiNiN ... T.C BARTIN u ÖZELDARES PLANPROJEYATIRIMVE NŞAATMÜDÜRLÜGÜ TARH:....111/2015 SAYı Adı SoyadılTcaret Ünvanı Teblgat Adres Bağlı Olduğu Verg Dares Verg Numarası T.C.Kmlk Numarası Telefon No Faks No E-Mal TEKLF

Detaylı

T.C BART/N il ÖZEL IDARESI Plan Proje Inşaat ve Yatırım Müdürlüğü TEKLIF MEKTUBU. TEKLI F-SAHTBI Nlf'J

T.C BART/N il ÖZEL IDARESI Plan Proje Inşaat ve Yatırım Müdürlüğü TEKLIF MEKTUBU. TEKLI F-SAHTBI Nlf'J TARIH 28.01.2016 SAYı [Adı soyadlticaret Unvanı Teblgat Adres Bağlı Olduğu Verg Dares Verg Numarası T.C.Kmlk Numarası Telefon Faks T.C BART/N L ÖZEL IDARESI Plan Proje Inşaat ve Yatırım Müdürlüğü TEKLIF

Detaylı

QKUIAN. SAĞLIK BAKANLIĞI_ KAMU HASTANELERİ KURUMU Trabzon Ili Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi

QKUIAN. SAĞLIK BAKANLIĞI_ KAMU HASTANELERİ KURUMU Trabzon Ili Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi V tsttşfaktör T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI KAMU HASTANELERİ KURUMU Trabzon Il Kamu Hastaneler Brlğ Genel Sekreterlğ Kanun Eğtm ve Araştırma Hastanes Sayı ı 23618724/?ı C.. Y** 08/10/2015 Konu : Yaklaşık Malyet

Detaylı

T.C. Adana Valiliği Halk Sağlığı Müdürlüğü. YAKLAŞıK MALİYETE ESAS FORM ... MÜESSESESİNE

T.C. Adana Valiliği Halk Sağlığı Müdürlüğü. YAKLAŞıK MALİYETE ESAS FORM ... MÜESSESESİNE Sayı Konu : ı..bcg- : Yaklaşık Malyet T.C. Adana Vallğ Halk Sağlığı Müdürlüğü YAKLAŞıK MALİYETE ESAS FORM ADANA lo /01/2012... MÜESSESESİNE Müdürlüğümüzün htyacı olan aşağıda cns, mktarı ve özellkler belrtlen

Detaylı

GENEL DESTEK PROGRAMI. B R NC Amaç, Kapsam, Dayanak ve

GENEL DESTEK PROGRAMI. B R NC Amaç, Kapsam, Dayanak ve LETMELER GEL T RME VE DESTEKLEME DARES BA KANLI I (KOSGEB) GENEL DESTEK PROGRAMI B R NC Amaç, Kapsam, Dayanak ve Amaç MADDE 1 - (1) Bu p kar bçmde gerçekle dares Ba uygulanacak Genel Kapsam MADDE 2 - (1)

Detaylı

T.C BARTIN iı ÖZEL idaresi PLAN PROJE YATIRIM VE inşaat MÜDÜRlÜGÜ ...,... ... ...

T.C BARTIN iı ÖZEL idaresi PLAN PROJE YATIRIM VE inşaat MÜDÜRlÜGÜ ...,... ... ... T.C BARTIN ı ÖZEL DARES PLAN PROJE YATIRIM VE NŞAAT MÜDÜRlÜGÜ TARH: 25/11/2014 SAYı: Adı SoyadılTcaret Teblgat Adres Ünvanı Bağlı Olduğu Verg Dares Verg Numarası TC.Kmlk Numarası Telefon No Faks No E-Mal

Detaylı

önleyen ayırma jeli içermelidir. 3. Vakumlujelsiztüp 16XLOO 6-IOml 5.000 4. Vakumlu EDTA'lı tüp l3x75 mm 2-3 ml EDTA K 3 veya K2 400.

önleyen ayırma jeli içermelidir. 3. Vakumlujelsiztüp 16XLOO 6-IOml 5.000 4. Vakumlu EDTA'lı tüp l3x75 mm 2-3 ml EDTA K 3 veya K2 400. VAKUMLU KAN ALMA SİSTEMİ TEKNİK ŞARTNAMESİ 1. Teknk şartname 21 maddeden oluşmaktadır. 2. Bu teknk şartname le aşağıda türler, özellkler ve mktarları yazılı vakumlu kan tüpler ve sstemlerinn alımı hedeflenmektedr.

Detaylı

T.C BARTIN ü, ÖZEL IDARESi Plan Proje Inşaat ve Yatırım Müdürlüğü

T.C BARTIN ü, ÖZEL IDARESi Plan Proje Inşaat ve Yatırım Müdürlüğü TARIH 23.06.2014 SAYı 42 [Aaı Soyadılıcaret Teblgat Adres Unvanı Bağlı lduğu Verg Dares Verg Numarası T..Kmlk Numarası Telefon No Faks No T. BARTIN ü, ÖZEL IDARES Plan Proje Inşaat ve Yatırım Müdürlüğü

Detaylı

2015-2016 METALURJİK KOK KÖMÜRÜ SATINALMA ŞARTNAME VE SÖZLEŞMESİ

2015-2016 METALURJİK KOK KÖMÜRÜ SATINALMA ŞARTNAME VE SÖZLEŞMESİ -.!'!uyseri ŞEKER FABRİKAsı A.Ş. ~ BOGAZLIY AN ŞEKER ve MAMÜLLERİ ENTEGRE TESİsİ 1. İşİN KONUSU: 2015-2016 METALURJİK KOK KÖMÜRÜ SATINALMA ŞARTNAME VE SÖZLEŞMESİ Şrketmz Fabrkalarında kullanılacak Metalurjk

Detaylı

T.C BARTIN il ÖZEL IDARESI Plan Proje inşaat ve Yatırım Müdürlüğü

T.C BARTIN il ÖZEL IDARESI Plan Proje inşaat ve Yatırım Müdürlüğü TARIH 01.12.2015 SAYı T. BARTIN L ÖZEL IDARESI Plan Prje nşaat ve Yatırım Müdürlüğü TEKLF MEKTUBU TEKLIF SAHIBININ IAdl syadımcaret Unvanı... Teblgat Adres... Bağlı lduğu Verg Dares... Verg Numarası...

Detaylı

fan-; Grup İhale Makamı iş GRUPLARININ MALiYETTEKi ORANLARI (Yüzdeler toplam yaklaşık maliyete göredir) Sayfa: 1 işin Adı: VAli KONAGI1 i.

fan-; Grup İhale Makamı iş GRUPLARININ MALiYETTEKi ORANLARI (Yüzdeler toplam yaklaşık maliyete göredir) Sayfa: 1 işin Adı: VAli KONAGI1 i. şn Adı: VAl KNAGI1 İhale ş GRUPLARININ MALYETTEK RANLARI (Yüdeler toplam yaklaşık malyete göredr) Sayfa: 1. Yüdes No Iş Grubunun Adı Tutarı (%) fan-; Grup 100,0000 _şaat malatıarı 100,0000 r 2 Mekank Tessat

Detaylı

T.C. KEÇiÖREN BELEDİYE BAŞKANLIGI Mali Hizmetler Müdürlüğü BAŞKANLIK MAKAMINA

T.C. KEÇiÖREN BELEDİYE BAŞKANLIGI Mali Hizmetler Müdürlüğü BAŞKANLIK MAKAMINA l!l KEÇÖREN BELEDİYE BAŞKANLIGI KEÇöREN BELeDYES SA YI : M.06.6.KEç.O-31/2009KONU: Yetk Devr bo f.!200fd 6.1. BAŞKANLIK MAKAMINA Blndğ üzere O 1.01.2006 tarhnden tbaren tüm yerel yönetmlerde 31.12.2005

Detaylı

ESM-1510 DIN Ray Montajlý Sýcaklýk Kontrol Cihazý. ESM-1510 DIN Ray Montajlý Dijital, ON / OFF Sýcaklýk Kontrol Cihazý

ESM-1510 DIN Ray Montajlý Sýcaklýk Kontrol Cihazý. ESM-1510 DIN Ray Montajlý Dijital, ON / OFF Sýcaklýk Kontrol Cihazý ESM-1510 DIN Ray Montajlý Sýcaklýk Kontrol Chazý ESM-1510 DIN Ray Montajlý Djtal, ON / OFF Sýcaklýk Kontrol Chazý - 3 Djt Göstergel - TC Grþ veya, J tp Termokupl Grþ veya, K tp Termokupl Grþ veya, 2 Tell

Detaylı

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Başkanlığı

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Başkanlığı T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI Türkye Halk Sağlığı Kurumu Başkanlığı K trufîîu Sayı : Konu: Kat Teklf vermeye davet (2015/94) Kurumumuz htyacı olan 8 Kalem malzeme 4734 sayılı hale kanununu 22/d maddes doğrudan

Detaylı

TARİH:...109/2015 SAYı

TARİH:...109/2015 SAYı T.C BARTIN L ÖZEL DARES PLAN PROJE YATIRIM VE INŞAAT MÜDÜRLÜGÜ TARİH:...109/2015 SAYı Adı SyadılTcaret Ünvanı Teblgat Adres Bağlı Olduğu Verg Dares Verg Numarası T.C.Kmlk Numarası Telefn N Faks N E-Mal

Detaylı

TEKLİF MEKTUBU SAĞLIK BAKANLIĞI_. '.. m

TEKLİF MEKTUBU SAĞLIK BAKANLIĞI_. '.. m SAĞLIK BAKANLIĞI TC Kayıt No: 133709 TURKIYE KAMU HASTANELERI KURUMU ı TRABZON ILI KAMU HASTANELERI BIRLIGI GENEL SEKRETERLIGI Kanun Eğtm Araştırma Hastanes TEKLİF MEKTUBU Sayı : 23618724 12.10.2015 Konu

Detaylı

'~'l' SAYı : 34203882-821 i ı 1-1 C _:J 1...110/2013 KONU : Kompozisyon Yarışması. T.C SINCAN KAYMAKAMllGI Ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü

'~'l' SAYı : 34203882-821 i ı 1-1 C _:J 1...110/2013 KONU : Kompozisyon Yarışması. T.C SINCAN KAYMAKAMllGI Ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü BÖLÜM: Temel Eğtm T.C SINCAN KAYMAKAMllGI Ilçe Mll Eğtm Müdürlüğü SAYı : 34203882-821 ı 1-1 C _:J 1...110/2013 KONU : Kompozsyon Yarışması TÜM OKUL MÜDÜRLÜKLERNE SNCAN Ilg :Vallk Makamının 25.10.2013 tarh

Detaylı

Laser Distancer LD 420. Kullanma kılavuzu

Laser Distancer LD 420. Kullanma kılavuzu Laser Dstancer LD 40 tr Kullanma kılavuzu İçndekler Chazın Kurulumu - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Grş - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Genel bakış

Detaylı

1.c. BoGAZ1Ç1 ÜNIVERSITES! MÜHENDtSLIKFAKÜLTESt Insaat MOhendisligi Bölümü

1.c. BoGAZ1Ç1 ÜNIVERSITES! MÜHENDtSLIKFAKÜLTESt Insaat MOhendisligi Bölümü 1.c. BoGAZ1Ç1 ÜNIVERSITES! MÜHENDtSLIKFAKÜLTESt Insaat MOhendslg Bölümü Kocael BüyOksehr Beledyes!mar Dare B8Skanl Zemn ve Deprem Inceleme Müdürlügü BeJsa Pla.a, Kat: S I1mtIKOCAELt 1 ocak 2007 Fax: 0262.

Detaylı

GİRİŞİMCİLİK Organizasyon Yapısı. Üretim/Hizmet Sistemlerinin Tasarımı ve Kuruluşu

GİRİŞİMCİLİK Organizasyon Yapısı. Üretim/Hizmet Sistemlerinin Tasarımı ve Kuruluşu GİRİŞİMCİLİK Bölüm 6. Üretm Sstemnn Tasarımı http://sceb.ktu.edu.tr Üretm/Hzmet Sstemlernn Tasarımı ve Kuruluşu 1. Organzasyon yapısı 2. Tess yer seçm 3. Kapaste planlaması 4. Malzeme gereksnm planlaması

Detaylı

Fumonic 3 radio net kablosuz duman dedektörü. Kiracılar ve mülk sahipleri için bilgi

Fumonic 3 radio net kablosuz duman dedektörü. Kiracılar ve mülk sahipleri için bilgi Fumonc 3 rado net kablosuz duman dedektörü Kracılar ve mülk sahpler çn blg Tebrk ederz! Darenze akıllı fumonc 3 rado net duman dedektörler monte edlmştr. Bu şeklde ev sahbnz yasal donanım yükümlülüğünü

Detaylı

01.01.2015 tarih ve 29223 sayılı Resmi Gazetede yayımlanmıştır. KURUL KARARI. Karar No: 5398-1 Karar Tarihi: 30/12/2014

01.01.2015 tarih ve 29223 sayılı Resmi Gazetede yayımlanmıştır. KURUL KARARI. Karar No: 5398-1 Karar Tarihi: 30/12/2014 01.01.2015 tarh ve 29223 sayılı Resm Gazetede yayımlanmıştır. Enerj Pyasası Düzenleme Kurumundan : KURUL KARARI Karar No: 5398-1 Karar Tarh: 30/12/2014 Enerj Pyasası Düzenleme Kurulunun 30/12/2014 tarhl

Detaylı

T.C BARTIN il ÖZEL idaresi Plan Proje Inşaat ve Yatırım Müdürlüğü TEKLIF MEKTUBU. H1Bf!\JlN. TEKLlF-S-P. ... Faks No

T.C BARTIN il ÖZEL idaresi Plan Proje Inşaat ve Yatırım Müdürlüğü TEKLIF MEKTUBU. H1Bf!\JlN. TEKLlF-S-P. ... Faks No TARIH 06.10.2015 SAYı,Adı soyadılticaret nvanı Teblgat Adres Bağlı Olduğu Verg Dares Verg Numarası T.C BARTIN L ÖZEL DARESI Plan Proje Inşaat ve Yatırım Müdürlüğü TEKLIF MEKTUBU TEKLlF-S-P H1Bf!\JlN..................

Detaylı

/Q 'l Konu : TEKLİF MEKTUBU BAKANLIĞI.TURKIYE KAMU HASTANELERİ KURUMU SAĞLIK

/Q 'l Konu : TEKLİF MEKTUBU BAKANLIĞI.TURKIYE KAMU HASTANELERİ KURUMU SAĞLIK y SAĞLIK T_C_ Kayt No 142020 BAKANLIĞI TURKIYE KAMU HASTANELERİ KURUMU TRABZON L KAMU HASTANELERİ BİRLİGI GENEL SEKRETERLİGI Kanun Eğtm Araştrma Hastanes TEKLİF MEKTUBU Say ; 23618724 /Q 'l Konu : Teklf

Detaylı

TEDA GENEL MÜDÜRLÜÜ ZMR ELEKTRK DAITIM MÜESSESE MÜDÜRLÜÜ NE

TEDA GENEL MÜDÜRLÜÜ ZMR ELEKTRK DAITIM MÜESSESE MÜDÜRLÜÜ NE TEDA GENEL MÜDÜRLÜÜ ZMR ELEKTRK DAITIM MÜESSESE MÜDÜRLÜÜ NE ------------------------ KAYMAKAMLIK MAKAMINA Tarih:.../.../ 200... ---------------- tarih ve -------- sayı ile projesi tasdik edilen -----------------------------------------

Detaylı

TÜRKKIZILAYI 1868 TÜRK KIZILAYI GENEL MÜDÜRLÜĞÜNDEN ÇADIR MALZEMESİ ALINACAKTIR

TÜRKKIZILAYI 1868 TÜRK KIZILAYI GENEL MÜDÜRLÜĞÜNDEN ÇADIR MALZEMESİ ALINACAKTIR TÜRKKIZILAYI 1868 TÜRK KIZILAYI GENEL MÜDÜRLÜĞÜNDEN ÇADIR MALZEMESİ ALINACAKTIR 1- Türk Kızılayı tarafından çadır malzemes anen hale edlerek kapalı zarfla teklf alınmak suretyle satın alınacaktır., ' Frmalar,

Detaylı

B. PLANLAMA KR TERLER...2

B. PLANLAMA KR TERLER...2 ÇNDEKLER A. GENEL...1 1. MMAR YAPININ TANITIMI...1 2. PROJE KAPSAMI...1 B. PLANLAMA KRTERLER...2 1. GENEL PLANLAMA KRTERLER...2 2. UYULACAK STANDART VE YÖNTEMLER...2 3. HESAPLAR...3 a) Talep Gücü Hesabı...3

Detaylı

01.01.2015 tarih ve 29223 sayılı Resmi Gazetede yayımlanmıştır. TEİAŞ Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi

01.01.2015 tarih ve 29223 sayılı Resmi Gazetede yayımlanmıştır. TEİAŞ Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi 01.01.2015 tarh ve 29223 sayılı Resm Gazetede yayımlanmıştır. Bu Doküman Hakkında TEİAŞ Türkye Elektrk İletm Anonm Şrket İletm Sstem Sstem Kullanım ve Sstem İşletm Tarfelern Hesaplama ve Uygulama Yöntem

Detaylı

PLAN UYGULAMASINDAN HABERLER

PLAN UYGULAMASINDAN HABERLER PLAN UYGULAMASINDAN HABERLER ANKARA H (BALGAT) 154 kv luk TRAFO MERKEZ ŞLETMEYE ALINDI Başkent Ankara'yı knc br noktadan beslemek üzere ve Gölbaşı'nda kurulmakta olan 380/154 kv luk Gölbaşı Trafo Merkez

Detaylı

EK-1 01 OCAK 2014 TARİHLİ VE 28869 SATILI RESMİ GAZETEDE YAYINLANMIŞTIR.

EK-1 01 OCAK 2014 TARİHLİ VE 28869 SATILI RESMİ GAZETEDE YAYINLANMIŞTIR. EK-1 01 OCAK 2014 TARİHLİ VE 28869 SATILI RESMİ GAZETEDE YAYINLANMIŞTIR. Bu Doküman Hakkında TEİAŞ Türkye Elektrk İletm Anonm Şrket İletm Sstem Sstem Kullanım ve Sstem İşletm Tarfelern Hesaplama ve Uygulama

Detaylı

Belirtilen kapasitede son kata aittir

Belirtilen kapasitede son kata aittir TE Sers Elektrkl Vnçler 00 kg le, ton aras kapastelerde Her türlü kald rma, çekme uygulamas çn, tona kadar standart modeller mevcuttur. Dayan kl l k ve büyük sar m kapastes le genfl br uygulama alan nda

Detaylı

TMMOB ELEKTRK MÜHENDSLER ODASI MESLEK DENETM UYGULAMA ESASLARI YÖNETMEL

TMMOB ELEKTRK MÜHENDSLER ODASI MESLEK DENETM UYGULAMA ESASLARI YÖNETMEL TMMOB ELEKTRK MÜHENDSLER ODASI MESLEK DENETM UYGULAMA ESASLARI YÖNETMEL AMAÇ: Madde 1- Mesleki denetim uygulamasının amaçları unlardır; 1.1- Teknik hizmet kalitesini yükseltmek, yapı ve tesis üretiminin

Detaylı

(3) MADDE 12 : MALZEMENN KORUNMASI Taeron antiyeye getirecei veya kooperatif tarafından verilecek olan malzemelerin korunmasından sorumludur.

(3) MADDE 12 : MALZEMENN KORUNMASI Taeron antiyeye getirecei veya kooperatif tarafından verilecek olan malzemelerin korunmasından sorumludur. S Ö Z L E M E Bir taraftan S.S.... KONUT YAPI KOOPERATF ile dier taraftan...... arasında aaıdaki artlar dahilinde ibu sözleme yapılmıtır. Sözleme metninde S.S.... KONUT YAPI KOOPERATF (KOOPERATF),...(TAERON),

Detaylı

ÖNEMLİ: Kullanmadan önce okuyunuz P20 LAZER MESAFE ÖLÇÜMÜ P20 2 WARRANTY LIMITED. YEARS

ÖNEMLİ: Kullanmadan önce okuyunuz P20 LAZER MESAFE ÖLÇÜMÜ P20 2 WARRANTY LIMITED. YEARS ÖNEMLİ: Kullanmadan önce okuyunuz LAZER MESAFE ÖLÇÜMÜ P20 P20 LIMITED 2 WARRANTY YEARS www.prexso-eu.com İçndekler Öneml Güvenlk Talmatları ---------------- 1 Alet kurulumu -----------------------------------

Detaylı

T.C. KADİR HAS ÜNİvERSİTESİ REKTÖRLÜ('JÜ

T.C. KADİR HAS ÜNİvERSİTESİ REKTÖRLÜ('JÜ Sayı Konu...12.30 : B.30.2.KHU.0.00.00.00- : Özürlü Öğrencler hk. KADİR HAS ÜNİvERSİTESİ REKTÖRLÜ('JÜ VEDİ L~.10. 20 0 5 Yükseköğretm Kurulu Başkanlığına Ilg: 14.09.2009 tarh 29515 sayılı yazınız. Yükseköğretm

Detaylı

İki-Kademeli Basınçlı Santrifüj Soğutucu

İki-Kademeli Basınçlı Santrifüj Soğutucu İk-Kademel Basınçlı Santrfüj Soğutucu Model RTGC Serler CR413EA Katalogdak Model fades model kodumuzu belrtmektedr. Genel Özellkler 1) Yüksek verml, yarı-hermetk tp kompresör, yüksek performans ve uzun

Detaylı

-e-: AİLE VE SOSYAL POLİTİKALAR İLE ÇOCUK NEFROLOJİ DERNEGİ ARASINDA İŞBİRLİGİ PROTOKOLÜ. AiLE VE. SOSYAL ~OLiTiKALAR BAKANllGI. 2012 Ankara ~.

-e-: AİLE VE SOSYAL POLİTİKALAR İLE ÇOCUK NEFROLOJİ DERNEGİ ARASINDA İŞBİRLİGİ PROTOKOLÜ. AiLE VE. SOSYAL ~OLiTiKALAR BAKANllGI. 2012 Ankara ~. ~, -e-: ALE VE ~. I H. SOSYAL ~OLTKALAR BAKANllGI AİLE VE SOSYAL POLİTİKALAR BAKANLIGI ÇOCUK HİzMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜGÜ İLE ÇOCUK NEFROLOJİ DERNEGİ ARASINDA İŞBİRLİGİ PROTOKOLÜ 2012 Ankara KAPSAM MADDE

Detaylı

Resmi Gazetenin 29.12.2012 tarih ve 28512 sayılı ile yayınlanmıştır. TEİAŞ Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi

Resmi Gazetenin 29.12.2012 tarih ve 28512 sayılı ile yayınlanmıştır. TEİAŞ Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi İletm Sstem Sstem Kullanım ve Sstem İşletm Tarfelern Hesaplama ve Uygulama Yöntem Bldrm Resm Gazetenn 29.12.2012 tarh ve 28512 sayılı le yayınlanmıştır. TEİAŞ Türkye Elektrk İletm Anonm Şrket Bu Doküman

Detaylı

TÜRKKIZILAYI 1868. TÜRK KIZIL A Yi GENEL MÜDÜRLÜĞÜNDEN BASKI YAYIN H İZM ETİ SATIN ALINACAKTIR

TÜRKKIZILAYI 1868. TÜRK KIZIL A Yi GENEL MÜDÜRLÜĞÜNDEN BASKI YAYIN H İZM ETİ SATIN ALINACAKTIR TÜRKKIZILAYI 868 TÜRK KIZIL A Y GENEL MÜDÜRLÜĞÜNDEN BASKI YAYIN H İZM ETİ SATIN ALINACAKTIR - Türk Kızılay: tarafından djtal ve ofset baskı yayın hzmet lanen hale edlerek kapalı zarfla teklf alınmak suretyle

Detaylı

ELEKTRK, ELEKTRONK VE BLGSAYAR PROJELER UYGULAMA STANDARTLARI

ELEKTRK, ELEKTRONK VE BLGSAYAR PROJELER UYGULAMA STANDARTLARI ELEKTRK, ELEKTRONK VE BLGSAYAR PROJELER UYGULAMA STANDARTLARI 1. Elektrik, elektronik ve bilgisayar uygulama projeleri, yürürlükte bulunan kanun, yönetmelik ve EMO proje standartlarına uygun olarak hazırlanacaktır.

Detaylı

TEİAŞ Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi. İletim Sistemi Sistem Kullanım ve Sistem İşletim Tarifelerini Hesaplama ve Uygulama Yöntem Bildirimi

TEİAŞ Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi. İletim Sistemi Sistem Kullanım ve Sistem İşletim Tarifelerini Hesaplama ve Uygulama Yöntem Bildirimi İletm Sstem Sstem Kullanım ve Sstem İşletm Tarfelern Hesaplama ve Uygulama Yöntem Bldrm EK-1 TEİAŞ Türkye Elektrk İletm Anonm Şrket İletm Sstem Sstem Kullanım ve Sstem İşletm Tarfelern Hesaplama ve Uygulama

Detaylı

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI Strateji Geliştirme Başkanlığı GENELGE 2009/70

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI Strateji Geliştirme Başkanlığı GENELGE 2009/70 Bür okr as n n Azal t ı l masıveidar Bas t l eşt r me(2009/70) T ar h :18. 11. 2009 Sayı :11558 Sı r ano:2009/ 70 Ekl er : Yönet mel ğ nuygul anmasıt ak pt abl osu ( YUTT) ' nada raçı kl amal ar T.C. SAĞLIK

Detaylı

EK-1 01 OCAK 2014 TARİHLİ VE 28869 SATILI RESMİ GAZETEDE YAYINLANMIŞTIR.

EK-1 01 OCAK 2014 TARİHLİ VE 28869 SATILI RESMİ GAZETEDE YAYINLANMIŞTIR. EK-1 01 OCAK 2014 TARİHLİ VE 28869 SATL RESMİ GAETEDE YAYNLANMŞTR. Bu Doküman Hakkında TEİAŞ Türkye Elektrk İletm Anonm Şrket İletm Sstem Sstem Kullanım ve Sstem İşletm Tarfelern Hesaplama ve Uygulama

Detaylı

(t/t. ixn :2or5t7/ 2/ 7 TEKNiK $ARTNAME. U.6.pLry. cinsi vn

(t/t. ixn :2or5t7/ 2/ 7 TEKNiK $ARTNAME. U.6.pLry. cinsi vn MAKNA VE KMYA ENDUSTRS KURUMU cenel nnununl,ucu SAYI : 72238779-120.02-lPH.TEl- 6gE+ KONU: Flpnler'e denzyolu le 1000 adet 105 mm HE Tapah Tapah M.hmmat ve 10 kg. Fgek Barutu'nun naklyes g. xn :2or5t7/

Detaylı

ASLI GiBiOiR işbu fotokopi, Odamızda mevcut. T.O.B.B.'nce onaylı aslından çeldlmtştıı KAPASITE RAPORU. MAYIS?JltO

ASLI GiBiOiR işbu fotokopi, Odamızda mevcut. T.O.B.B.'nce onaylı aslından çeldlmtştıı KAPASITE RAPORU. MAYIS?JltO - LLUJ ISTANBUL ASLI GBOR şbu fotokop, Odamızda mevcut TOBB'nce onaylı aslından çeldlmtştıı SANAY OASı KAPASITE RAPORU 4 Mayıs 007 Rapor No 007-057 679 685 Frma Unvanı ESER TEKSTIL ITHALAT HRACAT IŞ TIc

Detaylı

İçindekiler. Giriş Tarif edilen kullanım şekli... Sayfa 85 Gönderi kapsamı... Sayfa 85 Parça tarifi... Sayfa 85 Teknik bilgiler...

İçindekiler. Giriş Tarif edilen kullanım şekli... Sayfa 85 Gönderi kapsamı... Sayfa 85 Parça tarifi... Sayfa 85 Teknik bilgiler... İçndekler Grş Tarf edlen kullanım şekl... Sayfa 85 Gönder kapsamı... Sayfa 85 Parça tarf... Sayfa 85 Teknk blgler... Sayfa 85 Güvenlk uyarıları... Sayfa 85 Kullanım Elektrkl chazları bağlayınız... Sayfa

Detaylı

TÜRKYE'DE TRAFK KAZALARININ MODELLENMES K. Selçuk ÖÜT A. Faik YNAM ÖZET

TÜRKYE'DE TRAFK KAZALARININ MODELLENMES K. Selçuk ÖÜT A. Faik YNAM ÖZET TÜRKYE'DE TRAFK KAZALARININ MODELLENMES K. Selçuk ÖÜT A. Fak YNAM stanbul Teknk Ünverstes stanbul Teknk Ünverstes ÖZET Trafk kazaları, ülkemz gündemn sürekl olarak gal eden konularıdan brdr. Üzernde çok

Detaylı

Ceza Miktarı ve Uygulayacak Kuruluş. belirlenecek idari para cezası. maddesine göre. (Mülki Amirce) Kanunun 7. 5252 sayılı. % 25 İndirimli 293,25 TL.

Ceza Miktarı ve Uygulayacak Kuruluş. belirlenecek idari para cezası. maddesine göre. (Mülki Amirce) Kanunun 7. 5252 sayılı. % 25 İndirimli 293,25 TL. Kmlere Uygulanacağı Ceza Mktarı ve Uygulayacak k Pols (k Mülk Amr maddesne göre belrlenecek dar 13 Yolun yapımı ve bakımı le görevl kuruluştan zn almadan ve trafk akımı le güvenlğn bozacak, karayolunu

Detaylı

Kullanım kılavuzunuz BLACKBERRY GOOGLE TALK FOR SMARTPHONES http://tr.yourpdfguides.com/dref/1118454

Kullanım kılavuzunuz BLACKBERRY GOOGLE TALK FOR SMARTPHONES http://tr.yourpdfguides.com/dref/1118454 Bu kullanım kılavuzunda önerileri okuyabilir, teknik kılavuz veya BLACKBERRY GOOGLE TALK FOR SMARTPHONES için kurulum kılavuzu. Bu kılavuzdaki BLACKBERRY GOOGLE TALK FOR SMARTPHONES tüm sorularınızı (bilgi,

Detaylı

VANTİLATÖR TASARIMI. Şekil 1. Merkezkaç vantilatör tipleri

VANTİLATÖR TASARIMI. Şekil 1. Merkezkaç vantilatör tipleri 563 VANTİLATÖR TASARIMI Fuat Hakan DOLAY Cem PARMAKSIZOĞLU ÖZET Bu çalışmada merkezkaç ve eksenel vantlatör tpler çn gelştrlmş olan matematksel modeln çözümünü sağlayan br blgsayar programı hazırlanmıştır.

Detaylı

T.e BARTIN il ÖZEL IDARESI Plan Proje inşaat ve Yatırım Müdürlüğü TEKLIF MEKTUBU IEKLTF SAHIBININ

T.e BARTIN il ÖZEL IDARESI Plan Proje inşaat ve Yatırım Müdürlüğü TEKLIF MEKTUBU IEKLTF SAHIBININ TARIH 28.09.2014 SAYı IAfIsyadı/ııcarefUnvanl Teblgat Adres Bağlı lduğu Verg Dares Verg uarası T.e BARTI L ÖZEL IDARESI Plan Prje nşaat ve Yatırı Müdürlüğü TEKLIF MEKTUBU IEKLTF SAHIBII...... T..Klk uarası

Detaylı

ELEKTRK DEVRESNN DOKUNAN ÜZERNDEN TAMAMLANMASI

ELEKTRK DEVRESNN DOKUNAN ÜZERNDEN TAMAMLANMASI ELEKTRK KAZALARININ MEYDANA GELMES GR GERLM YALITKANLIK HATASI GÖVDE TEMASI KISA DEVRE HAT TEMASI TOPRAK TEMASI HATA AKIMI KAÇAK AKIMI MAKNA VEYA ELEKTRKLE TEMAS ELEKTRK DEVRESNN DOKUNAN ÜZERNDEN TAMAMLANMASI

Detaylı

TURKKIZILAYI 1868 TÜRK KIZILAY1NA AİT TAŞINMAZLAR İÇİN GAYRİMENKUL SİGORTASI YAPTIRILACAKATIR.

TURKKIZILAYI 1868 TÜRK KIZILAY1NA AİT TAŞINMAZLAR İÇİN GAYRİMENKUL SİGORTASI YAPTIRILACAKATIR. D TURKKIZILAYI 1868 TÜRK KIZILAY1NA AİT TAŞINMAZLAR İÇİN GAYRİMENKUL SİGORTASI YAPTIRILACAKATIR. 1. Türk Kızılay ı na at taşınmazlar çn î yıi şre le Gayrmenkul Sgortasının yaptırılması hzmet kapalı zarfla

Detaylı

T.C. MİLLİ EGİTİM BAKANLIGI Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı 10. 03.2010 00747. ... VALİLİGİNE (İl Milli Eğitim Müdürlüğü)

T.C. MİLLİ EGİTİM BAKANLIGI Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı 10. 03.2010 00747. ... VALİLİGİNE (İl Milli Eğitim Müdürlüğü) T.C. MİLLİ EGİTİM BAKANLIGI Sağlık İşler Dares Başkanlığı SA YI : B.08.0.SDB.0.ll.00.00/ KONU: Beslenme Dostu Okullar Projes 10. 03.2010 00747... VALİLİGİNE (İl Mll Eğtm Müdürlüğü) İlg: a)bakanlığımız

Detaylı

Kullanım kılavuzunuz PHILIPS SYE5600 http://tr.yourpdfguides.com/dref/1032727

Kullanım kılavuzunuz PHILIPS SYE5600 http://tr.yourpdfguides.com/dref/1032727 Bu kullanım kılavuzunda önerileri okuyabilir, teknik kılavuz veya PHILIPS SYE5600 için kurulum kılavuzu. Bu kılavuzdaki PHILIPS SYE5600 tüm sorularınızı (bilgi, özellikler, güvenlik danışma, boyut, aksesuarlar,

Detaylı

"SERVİS TORK ANAHTARI" CT, Nm

SERVİS TORK ANAHTARI CT, Nm Anahtarları SYSTEM 5000-1 CT "SERVİS TORK ANAHTARI" 5000-1 CT, 10 0 Sürekl tekrarlanalen torklama hassasyet ± % Sesl ve ttreşml hssedlelr tork erşm uyarısı Sıkma ve sökme yön ayarı çn kısa yol gevşetmes

Detaylı

MAKNA MÜHENDSL BÖLÜMÜ

MAKNA MÜHENDSL BÖLÜMÜ MAKNA MÜHENDSL BÖLÜMÜ 2011 DERS PLANI 1.YARIYIL T U K AKTS Z/S Dil Önart 0221901 FZK I 3 2 4 5 Z TUR 0251321 MATEMATK I 3 2 4 6 Z TUR 0651111 BLG. DESTEKL TEKNK RESM I 2 2 3 8 Z TUR/ING. 9031130 TEMEL

Detaylı

KIRIKKALE ILINDE SıNAI YATıRıMLARA SAGLANAN DEVLET YARDıMLARı

KIRIKKALE ILINDE SıNAI YATıRıMLARA SAGLANAN DEVLET YARDıMLARı KIRIKKALE ILINDE SıNAI YATıRıMLARA SAGLANAN DEVLET YARDıMLARı Doç.Dr. Ahmet Burçln YEREL! PEGEM - Hacettepe Ünverstes Pyasa Ekonomsn Grşmclğ Gelştrme Merkez Müdürü ve ÖZET Kırıkkale l, kalkınmada öncelkl

Detaylı

kadar ( i. kaynağın gölge fiyatı kadar) olmalıdır.

kadar ( i. kaynağın gölge fiyatı kadar) olmalıdır. KONU : DUAL MODELİN EKONOMİK YORUMU Br prmal-dual model lşks P : max Z cx D: mn Z bv AX b AV c X 0 V 0 bçmnde tanımlı olsun. Prmal modeln en y temel B ve buna lşkn fyat vektörü c B olsun. Z B B BB c X

Detaylı

Standart No.1..S Tarih III. J. - Revizvon No KUPA UYGULAMASI

Standart No.1..S Tarih III. J. - Revizvon No KUPA UYGULAMASI > SACLIK ALANI SERTFİKALI ECİTİM STANDARTLARI Standart No.1..S Tarh III. J. - Revzvon No KUPA UYGULAMASI SACLIK BAKANLICI SACLIK HİzMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜCÜ Eğtm ve Sertfkasyon Hzmetler Dare Başkanlığı

Detaylı

04.10.2012 SU İHTİYAÇLARININ BELİRLENMESİ. Suİhtiyacı. Proje Süresi. Birim Su Sarfiyatı. Proje Süresi Sonundaki Nüfus

04.10.2012 SU İHTİYAÇLARININ BELİRLENMESİ. Suİhtiyacı. Proje Süresi. Birim Su Sarfiyatı. Proje Süresi Sonundaki Nüfus SU İHTİYAÇLARII BELİRLEMESİ Suİhtyacı Proje Süres Brm Su Sarfyatı Proje Süres Sonundak üfus Su ayrım çzs İsale Hattı Su Tasfye Tess Terf Merkez, Pompa İstasyonu Baraj Gölü (Hazne) Kaptaj Su Alma Yapısı

Detaylı

T.C. MİLLı EGİTİM BAKANLIÜI İnsan Kaynakları Genel MüdürWğü

T.C. MİLLı EGİTİM BAKANLIÜI İnsan Kaynakları Genel MüdürWğü T.C. MİLLı EGİTİM BAKANLIÜI İnsan Kaynakları Genel MüdürWğü Sayı : 68898891-( 19)/9001 ı 2 ı 0579 02.02.2016 Konu: İLKSAN lçe-il Temsleler Seçm DAGITIM YERLERİNE : a) LKSAN Ana Statüsü, b) LKSAN Tamslcler

Detaylı

Öğretim planındaki AKTS TASARIM STÜDYOSU IV 214058100001312 2 4 0 4 9

Öğretim planındaki AKTS TASARIM STÜDYOSU IV 214058100001312 2 4 0 4 9 Ders Kodu Teork Uygulama Lab. Ulusal Kred Öğretm planındak AKTS TASARIM STÜDYOSU IV 214058100001312 2 4 0 4 9 Ön Koşullar : Grafk İletşm I ve II, Tasarım Stüdyosu I, II, III derslern almış ve başarmış

Detaylı

? je Inşa e YatırımMüdürü

? je Inşa e YatırımMüdürü TARIH 30.11.2015 SAYı T. BARTINL ÖZELIDARESI Plan Proje Inşaatve Yatırım Müdürlüğü TEKLF MEKTUBU TEKLIF SAHIBININ... ---Soyacıırı ıcaret Unvanı... Teblgat Adres Bağlı lduğu Verg Dares Verg Numarası T..Kmlk

Detaylı

TURKKIZILAYl 1868 TÜRK KIZ1LAYINA AİT TAŞINMAZLAR İÇİN GAYRİMENKUL SİGORTASI YAP TIRIL ACAKATIR.

TURKKIZILAYl 1868 TÜRK KIZ1LAYINA AİT TAŞINMAZLAR İÇİN GAYRİMENKUL SİGORTASI YAP TIRIL ACAKATIR. 3 TURKKIZILAYl 1868 TÜRK KIZ1LAYINA AİT TAŞINMAZLAR İÇİN GAYRİMENKUL SİGORTASI YAP TIRIL ACAKATIR. 1. Türk Kızıîayı na at taşınmazlar çn 1yıl süre le Gayrmenkul Sgortasının yaptırılması hzmet kapalı zarfla

Detaylı

Basel II Geçiş Süreci Sıkça Sorulan Sorular

Basel II Geçiş Süreci Sıkça Sorulan Sorular Basel II Geçş Sürec Sıkça Sorulan Sorular Soru No: 71 Cevaplanma Tarh: 06.03.2012 İlgl Hüküm: --- Konu: Gayrmenkul İpoteğyle Temnatlandırılmış Alacaklar İçn KR510AS Formunun Doldurulmasına İlşkn Örnek

Detaylı

T. C. GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ DENEYLER 1 ÇOKLU ISI DEĞİŞTİRİCİSİ DENEYİ

T. C. GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ DENEYLER 1 ÇOKLU ISI DEĞİŞTİRİCİSİ DENEYİ T. C. GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ DENEYLER ÇOKLU ISI DEĞİŞTİRİCİSİ DENEYİ ÖĞRENCİ NO: ADI SOYADI: DENEY SORUMLUSU: YRD. DOÇ. DR. BİROL ŞAHİN

Detaylı

ÇOKLU REGRESYON MODELİ, ANOVA TABLOSU, MATRİSLERLE REGRESYON ÇÖZÜMLEMESİ,REGRES-YON KATSAYILARININ YORUMU

ÇOKLU REGRESYON MODELİ, ANOVA TABLOSU, MATRİSLERLE REGRESYON ÇÖZÜMLEMESİ,REGRES-YON KATSAYILARININ YORUMU 6.07.0 ÇOKLU REGRESON MODELİ, ANOVA TABLOSU, MATRİSLERLE REGRESON ÇÖZÜMLEMESİ,REGRES-ON KATSAILARININ ORUMU ÇOKLU REGRESON MODELİ Ekonom ve şletmeclk alanlarında herhang br bağımlı değşken tek br bağımsız

Detaylı

i 01 Ekim 2008 tarihinde yurürlüğe.giren 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık

i 01 Ekim 2008 tarihinde yurürlüğe.giren 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık . '" ıo:."'. >.. ~. T.C. BAŞBAKANLIK Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Genel Müdürlüğü Sayı, Konu :B.02.ı.SYD.0.08.300.5990/8237 :tılkemz Vatandaşı Olmayan ve Muhtaç Durumda Bulunan Yabancılara S\'D Vakınarından

Detaylı

Konsol mesnetleri. 2M-Pratik duvar pergel vinci. Max. Aç kl k. Tafl ma Kapasitesi. Siparifl Numaras. [mt] [kg]

Konsol mesnetleri. 2M-Pratik duvar pergel vinci. Max. Aç kl k. Tafl ma Kapasitesi. Siparifl Numaras. [mt] [kg] Vnç Tekn Pergel Vnçler Duvar Pergel Ekonomk Kald rma Yöntem Do ru yük da l m le sa lan r Tarama alan 180 genfll F Vnç Tekn Konsol mesnetler Maksmum ç kl k yüksekl MPratk, duvar pergel vnc: En yen DIN 18

Detaylı

ENDÜSTRİYEL BİR TESİSDEKİ BASINÇLI HAVA ÜRETİM VE DAĞITIM SİSTEMLERDE ENERJİ TASARRUFU ANALİZİ

ENDÜSTRİYEL BİR TESİSDEKİ BASINÇLI HAVA ÜRETİM VE DAĞITIM SİSTEMLERDE ENERJİ TASARRUFU ANALİZİ ENDÜSTRİYEL BİR TESİSDEKİ BASINÇLI HAVA ÜRETİM VE DAĞITIM SİSTEMLERDE ENERJİ TASARRUFU ANALİZİ Yavuz ÜSER, *Mehmet Al YALÇIN, **Şükrü ÖZEN, ***Bülent CERİT Akdenz Ünverstes *Sakarya Ünverstes **Akdenz

Detaylı

Dr.M.Talat MD GÖREV ALDII PROJELER ZMR BÜYÜKEHR BELEDYES GENÇLK PARKI (NCRALTI GENÇLK PARKI) 1994 YILINDAK HAL SVRSNEK ÜRETM MERKEZ

Dr.M.Talat MD GÖREV ALDII PROJELER ZMR BÜYÜKEHR BELEDYES GENÇLK PARKI (NCRALTI GENÇLK PARKI) 1994 YILINDAK HAL SVRSNEK ÜRETM MERKEZ ZMR BÜYÜKEHR BELEDYES GENÇLK PARKI (NCRALTI GENÇLK PARKI) 1994 YILINDAK HAL SVRSNEK ÜRETM MERKEZ ZMR BÜYÜKEHR BELEDYES GENÇLK PARKI (NCRALTI GENÇLK PARKI) 1994 YILINDAK HAL SVRSNEK ÜRETM MERKEZ RESMDE

Detaylı

'-:~_!Gl PEKŞEN. Arabaeıalam Mah., Alaniçi sak. No.: 8. KOZA Evleri A Blok D. 8 54050 SerdivanlSAKARYA. Arabaeıalanı Mah., Alaniçi sak. No.

'-:~_!Gl PEKŞEN. Arabaeıalam Mah., Alaniçi sak. No.: 8. KOZA Evleri A Blok D. 8 54050 SerdivanlSAKARYA. Arabaeıalanı Mah., Alaniçi sak. No. t, t- /' ','I 1-, #,( Mll! Er,:,,' ;' -: - '-:_!Gl SEN --;;rıl'4y ;ı!ı! at], Te!:: ' ' ; j, ; S',,(-: fa Gn' ı,,,: vc _'::::0 1:\30 :',ld L,;çı-;' N0 ENDÜSTRYEL SIZDIRMAZLlK SANAV VE TCARET /:, ELEMANLARı

Detaylı

LADİK MALMÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI

LADİK MALMÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI LADİK MALMÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI Sıra No 1 Hzmetn Adı Her Türlü Gelrn Tahsl Edlmes Başvuruda İstenlen Belgeler 2. Konusuna göre a) İlgl İdarenn Yazısı b) Mahkeme Kararı c) İdar Para Cezası Karar

Detaylı

UYUM ĐYĐLĐĞĐ TESTĐ. 2 -n olup. nin dağılımı χ dir ve sd = (k-1-p) dir. Burada k = sınıf sayısı, p = tahmin edilen parametre sayısıdır.

UYUM ĐYĐLĐĞĐ TESTĐ. 2 -n olup. nin dağılımı χ dir ve sd = (k-1-p) dir. Burada k = sınıf sayısı, p = tahmin edilen parametre sayısıdır. UYUM ĐYĐLĐĞĐ TESTĐ Posson: H o: Ver Posson dağılıma sahp br ktleden gelmektedr. H a : Ver Posson dağılıma sahp br ktleden gelmemektedr. Böyle br hpotez test edeblmek çn, önce Posson dağılım parametres

Detaylı

BAKIM HZMETLER SÖZLEMES

BAKIM HZMETLER SÖZLEMES BAKIM HZMETLER SÖZLEMES Madde 1) TARAFLAR: Bir taraftan, dier taraftan aaıda belirtilen Bakım hizmetini üstlenen. bu sözlemenin taraflarını olutururlar. Sözlemenin devam eden bölümlerinde taraflar kısaca

Detaylı

YAYILI YÜK İLE YÜKLENMİŞ YAPI KİRİŞLERİNDE GÖÇME YÜKÜ HESABI. Perihan (Karakulak) EFE

YAYILI YÜK İLE YÜKLENMİŞ YAPI KİRİŞLERİNDE GÖÇME YÜKÜ HESABI. Perihan (Karakulak) EFE BAÜ Fen Bl. Enst. Dergs (6).8. YAYII YÜK İE YÜKENİŞ YAPI KİRİŞERİNDE GÖÇE YÜKÜ HESABI Perhan (Karakulak) EFE Balıkesr Ünverstes ühendslk marlık Fakültes İnşaat üh. Bölümü Balıkesr, TÜRKİYE ÖZET Yapılar

Detaylı

Asansörle yükseldi yürüyen merdivenle koşuyor Mete Tamer Omur

Asansörle yükseldi yürüyen merdivenle koşuyor Mete Tamer Omur 1 / 5 16.11.2015 09:30 14.11.2015 Cumartes Asansörle yükseld yürüyen merdvenle koşuyor AİLE bütçesne katkı çn daha lkokul çağında yapmadığı ş kalmaz. Çekrdek, nohut, dondurma satar... At arabasına yükledğ

Detaylı

Yard. Doç. Dr. Oben Dağ 1. İstanbul Arel Üniversitesi obendag@arel.edu.tr. Özet. 1. Giriş. 2. Problemin Tanımı

Yard. Doç. Dr. Oben Dağ 1. İstanbul Arel Üniversitesi obendag@arel.edu.tr. Özet. 1. Giriş. 2. Problemin Tanımı Elektrk Güç Sstemlernde Mkro Şebeke Uygulamaları ve Harmonk Kaynak Yer Tespt Mcrogrd Applcatons n Electrcal Power Systems and Harmonc Source Locaton Yard. Doç. Dr. Oben Dağ 1 1 Elektrk-Elektronk Mühendslğ

Detaylı

indeks ,-..m:.-~-... ~--~i ~-~... i ~ Reklam Koordinasyon Hakan BIROL Gôrsel Yônetim & Teknik Hizmetler A&B Haber Merkezi iç Mimar Se/ma i!.~.. ~ ...

indeks ,-..m:.-~-... ~--~i ~-~... i ~ Reklam Koordinasyon Hakan BIROL Gôrsel Yônetim & Teknik Hizmetler A&B Haber Merkezi iç Mimar Se/ma i!.~.. ~ ... -... ndeks...,-..m:.--... -- -- t Reklam Koordnasyon Hakan BIROL Gôrsel Yônetm & Teknk Hzmetler A&B Haber Merkez Yayn Dansma K::rulu YDoÇ.Dr. Tuncer ollk ç Mmar Se/ma!... .. MOBLYA SATN ALRKEN DKKAT EDLMES

Detaylı

TÜRKKİZILAYE. i * TÜRK KİZII.AYÎ GENFX MÜDÜRLÜĞÜNDEN 38.470 A D E I1 E K KİŞİLİK SÜNGER YATAK SATIN ALINACAKTIR

TÜRKKİZILAYE. i * TÜRK KİZII.AYÎ GENFX MÜDÜRLÜĞÜNDEN 38.470 A D E I1 E K KİŞİLİK SÜNGER YATAK SATIN ALINACAKTIR * TÜRKKİZILAYE TÜRK KİZII.AYÎ GENFX MÜDÜRLÜĞÜNDEN 38.470 A D E I E K KİŞİLİK SÜNGER YATAK SATIN ALINACAKTIR - Türk Kızılayı tarafından 38,470 Adet ek Kşlk Sünger Yatak dar ve teknk şartname hükümlerne

Detaylı

YÜKSEK LİsANS VE DOKTORA PROGRAMLARI

YÜKSEK LİsANS VE DOKTORA PROGRAMLARI , EK-A YÜKSEK LİsANS VE DOKTORA PROGRAMLARI Değerl Arkadaşlar, --e------ Bldğnz üzere, ş dünyası sthdam edeceğ adaylarda, ünverste mezunyet sonrası kendlerne ne ölçüde katma değer ekledklern de cddyetle

Detaylı

Tarihli Mühendislik ekonomisi final sınavı. Sınav süresince görevlilere soru sormayın. Başarılar dilerim.

Tarihli Mühendislik ekonomisi final sınavı. Sınav süresince görevlilere soru sormayın. Başarılar dilerim. 6..27 Tarhl Mühedslk ekooms fal sıavı Süre 9 dakka Sıav Saat: Sıav süresce görevllere soru sormayı. Başarılar dlerm. D: SOYD: ÖĞRENCİ NO: İMZ: Tek ödemel akümüle değer faktörü Tek ödemel gücel değer faktörü

Detaylı

TALEP TAHMİNLERİ. Y.Doç.Dr. Alpagut YAVUZ

TALEP TAHMİNLERİ. Y.Doç.Dr. Alpagut YAVUZ TALEP TAHMİNLERİ Y.Doç.Dr. Alpagut YAVUZ Yöetm e temel foksyolarıda br ola plalama, e kaba taımıyla, şletme geleceğe yöelk alıa kararları br bleşkesdr. Geleceğe yöelk alıa kararları başarısı yöetcler yaptıkları

Detaylı

The original laser distance meter. The original laser distance meter

The original laser distance meter. The original laser distance meter Leca Leca DISTO DISTO TM TM D510 X10 The orgnal laser dstance meter The orgnal laser dstance meter İçndekler Chazın Kurulumu- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 2 Grş- - - - - - - - -

Detaylı

FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI PROTOKOLÜ

FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI PROTOKOLÜ FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI PROTOKOLÜ Taraf KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ D41-FARABİ-0 Kurum Koordnatörü Yrd. Doç. Dr. Sema ORSOY Tel: 0 6 303 38 54 E-posta: farab@kocael.edu.tr Web: http://farab.kocael.edu.tr Adres:

Detaylı

MAHALLİ ÇEVRE KURUL KARARI

MAHALLİ ÇEVRE KURUL KARARI ERZURUM VALLİÖİ KARAR TARİHİ : 07.10.2015 KARAR NO :52 MAHALLİ ÇEVRE KURUL KARARI Erzurum İl Mahall Çevre Kurulu 07.10.2015 tarh ve saat 14.00'de Erzurum Val Yardımcısı Sayın M. Levent KEPÇELİ Başkanlığında

Detaylı

SAYIN FİRMALAR YAKLAŞIK MALIYET lg ;INDIR

SAYIN FİRMALAR YAKLAŞIK MALIYET lg ;INDIR T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI TURKIYE KAMU HASTANELERİ KURUMU Trabzon Il Kamu Hastaneler Brlğ Genel Sekreterlğ Kanun Eğtm ve Araştırma Hastanes Sayı : 23618724/.2975 1 14/06/2016 Konu : Yaklaşık Malyet SAYIN FİRMALAR

Detaylı

= P 1.Q 1 + P 2.Q P n.q n (Ürün Değeri Yaklaşımı)

= P 1.Q 1 + P 2.Q P n.q n (Ürün Değeri Yaklaşımı) A.1. Mll Gelr Hesaplamaları ve Bazı Temel Kavramlar 1 Gayr Saf Yurtç Hâsıla (GSYİH GDP): Br ekonomde belrl br dönemde yerleşklern o ülkede ekonomk faalyetler sonucunda elde ettkler gelrlern toplamıdır.

Detaylı

T.c. MALİYE BAKANLIGI. KÜTAHYA VALİLİGİNE (Defterdarlık Personel Müdürlüğü)

T.c. MALİYE BAKANLIGI. KÜTAHYA VALİLİGİNE (Defterdarlık Personel Müdürlüğü) Sayı : 7291 1396-903.99-E.1 16043 Konu : Seyahat Kartları T.c. MALİYE BAKANLIGI Gelr İdares Başkanlığı İnsan Kaynakları Dare Başkanlığı SÜREl 04/12/2015 KÜTAHYA VALİLİGİNE (Defterdarlık Personel Müdürlüğü)

Detaylı

Satın almaya esas olmak üzere, aşağıda cinsi ve miktarı yazılı olan emtiayı KDV hariç. Zemin ve Temel Etüt Raporu ADET

Satın almaya esas olmak üzere, aşağıda cinsi ve miktarı yazılı olan emtiayı KDV hariç. Zemin ve Temel Etüt Raporu ADET SİVAS VALİLİ(;İ SA c L K M Ü DÜR L Ü (; Ü urn~[1~[f ~rn~m[id(1!j SATINALMA BİRİMİ TARİH 17,09,2015 TEKLİF TARH: 28,09,2015 TEKLF SAAT İ 14:00 İHALE USULÜ : 4734122-D / Satın almaya esas olmak üzere, aşağıda

Detaylı

DOGRU HUKUK 27.09.2010 HUKUKİ İNCELEME RAPORU. İstanbul Menkul Kıymetler Borsası Başkanlığı'na

DOGRU HUKUK 27.09.2010 HUKUKİ İNCELEME RAPORU. İstanbul Menkul Kıymetler Borsası Başkanlığı'na DOGRU HUKUK 27.09.2010 HUKUKİ İNCELEME RAPORU İstanbul Menkul Kıymetler Borsası Başkanlığı'na Konu: İsraulıul Menkul Kıymetler Borsası (İMKB) Kotasyon Yönetmelğ'nn 13'üncü maddesnn (h) ve (k) bentler ve

Detaylı

( ) 3.1 Özet ve Motivasyon. v = G v v Operasyonel Amplifikatör (Op-Amp) Deneyin Amacı. deney 3

( ) 3.1 Özet ve Motivasyon. v = G v v Operasyonel Amplifikatör (Op-Amp) Deneyin Amacı. deney 3 Yıldız Teknk Ünverstes Elektrk Mühendslğ Bölümü Deneyn Amacı İşlemsel kuvvetlendrcnn çalışma prensbnn anlaşılması le çeştl OP AMP devrelernn uygulanması ve ncelenmes. Özet ve Motvasyon.. Operasyonel Amplfkatör

Detaylı

The original laser distance meter. The original laser distance meter

The original laser distance meter. The original laser distance meter Leca Leca DISTO DISTO TM TM D810 X10 touch The orgnal laser dstance meter The orgnal laser dstance meter İçndekler Chazın Kurulumu - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 2 Grş -

Detaylı

TÜRKİYE DEKİ 380 kv LUK 14 BARALI GÜÇ SİSTEMİNDE EKONOMİK YÜKLENME ANALİZİ

TÜRKİYE DEKİ 380 kv LUK 14 BARALI GÜÇ SİSTEMİNDE EKONOMİK YÜKLENME ANALİZİ TÜRİYE DEİ 38 kv LU 4 BARALI GÜÇ SİSTEMİDE EOOMİ YÜLEME AALİZİ Mehmet URBA Ümmühan BAŞARA 2,2 Elektrk-Elektronk Mühendslğ Bölümü Mühendslk-Mmarlık Fakültes Anadolu Ünverstes İk Eylül ampüsü, 2647, ESİŞEHİR

Detaylı

ORDU ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU HİZMET ENVANTERİ TABLOSU

ORDU ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU HİZMET ENVANTERİ TABLOSU KURUM KODU (B.30.2.MEÜ.0) STANDART DOSYA PLANI KODU HİZMETİN ADI HİZMETİN TANIMI HİZMETİN DAYANAĞI MEVZUATIN ADI VE MADDE NUMARASI HİZMETTEN YARARLANANLAR HİZMETİ SUNMAKLA GÖREVLİ / YETKİLİ KURUMLARIN

Detaylı

2014/7137 İRAN İSLAM CUMHURİYETİ MENŞELİ BAZI TARIM ÜRÜNLERİ İTHALATINDA TARİFE KONTENJANI UYGULANMASI HAKKINDA KARAR ( T R.G.

2014/7137 İRAN İSLAM CUMHURİYETİ MENŞELİ BAZI TARIM ÜRÜNLERİ İTHALATINDA TARİFE KONTENJANI UYGULANMASI HAKKINDA KARAR ( T R.G. 2014/7137 İRAN İSLAM CUMHURİYETİ MENŞELİ BAZI TARIM ÜRÜNLERİ İTHALATINDA TARİFE KONTENJANI UYGULANMASI HAKKINDA KARAR (.2014 T. 29222 R.G. 4. Mük.) Karar Sayısı : 2014/7137 Ekl İran İslam Cumhuryet Menşel

Detaylı

BEYKENT ÜNİVERSİTESİ - DERS İZLENCESİ - Sürüm 2. Öğretim planındaki AKTS 581058202101319 2 1 0 3 5

BEYKENT ÜNİVERSİTESİ - DERS İZLENCESİ - Sürüm 2. Öğretim planındaki AKTS 581058202101319 2 1 0 3 5 BEYKENT ÜNİVERSİTESİ - DERS İZLENCESİ - Sürüm 2 Ders Kodu Teork Uygulama Lab. YAPI ARAŞTIRMASI VE DOKÜMANTASYON Ulusal Kred Öğretm planındak AKTS 581058202101319 2 1 0 3 5 Ön Koşullar : Önerlen Dersler

Detaylı

REDÜKTÖR-VARYATÖR SANAY VE T CARET A..

REDÜKTÖR-VARYATÖR SANAY VE T CARET A.. REDÜKTÖR-VARYATÖR SANAY VE TCARET A.. HELSEL DLL REDÜKTÖRLER ÇN KULLANMA KILAVUZU ÇNDEKLER ÖNEML NOTLAR... GÜVENLK NOTLARI... TAIMA VE DEPOLAMA... MONTAJ VE DEMONTAJ... ÇALITIRMA... KONTROL VE BAKIM...

Detaylı