BİRİNCİ BÖLÜM KURULUŞ HÜKÜMLERİ ESKİ MADDE 1 BĠRĠNCĠ BÖLÜM

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "10.09.2012 BİRİNCİ BÖLÜM KURULUŞ HÜKÜMLERİ ESKİ MADDE 1 BĠRĠNCĠ BÖLÜM"

Transkript

1 TRABZONSPOR TÜZÜĞÜ TRABZONSPOR TASLAK TÜZÜĞÜ BİRİNCİ BÖLÜM KURULUŞ HÜKÜMLERİ ESKİ MADDE 1 DERNEĞİN ADI Derneğin adı TRABZONSPOR KULÜBÜ dür. Bu ad; tüzük de, evrak da ve yazışmalarda TRABZONSPOR veya KULÜP olarak geçer. KURULUŞ TARİHİ, KURULUŞ ŞEKLİ, BÜNYESİNDEKİ KULÜPLERİN KURULUŞ TARİHLERİ VE KURUCULARI: ESKİ MADDE 2 a) KURULUŞ TARİHİ: b) KURULUŞ ŞEKLİ:Martıspor, Karadenizgücü ve İdmangücü Spor Kulüplerini içeren Trabzonspor Gençlik ve İdmanocağı Kulüplerinin birleşmesi ile kurulmuştur. Trabzonspor Gençlik ve İdmanocağı Spor Kulüplerinin kuruluş tarihindeki üyeleri Trabzonspor un tabii üyeleridir. Trabzonspor Gençlik ve İdmanocağı Spor Kulüplerinin o günkü yöneticileri, Trabzonspor Kulübünün kurucuları ve ilk Yönetim Kurulu Üyeleridir. c) Martıspor, Karadenizgücü, İdmangücü, Trabzonspor Gençlik, İdmanocağı ve Trabzonspor Kulüplerinin kurucu üyelerinin isimleri: 1) MARTISPOR ( ) Muammer Savcı, Ali Kotoman, Muzaffer Feyzioğlu, Yaşar Altaş, Şinasi Şatıroğlu, İhsan Canpolat, Yılmaz Bilenoğlu. 2) KARADENİZGÜCÜ ( ) Mehmet Ermiş, Yahya Denizeri, Niyazi Kayıkçı, Mustafa Menteş, Ahmet Türkaslan, Mustafa Tabak, Kemal Akyürek. 3) İDMANGÜCÜ ( ) Numanoğlu Halis, Nuhoğlu Süleyman, Melekoğlu Mehmet, Emin Şiranlıoğlu, Ragıp Gurudoğlu, Mustafa Kamil, Yoloğlu Saim Çerkez, Çerkez Mehmetoğlu Bilal, Hacıoğlu Mahdumu Şükrü 4) TRABZONSPOR GENÇLİK ( ) Ali Osman Ulusoy, Ruhan Öngür, Refik Karaağaçlı, Ahmet Yıldırım, Avni Yurdagül, Sabit Sabır, Ahmet Recep Pirselimoğlu, İrhan Kazancıoğlu, Sabri Uğurbaş, Bahri Yıldız 5) İDMANOCAĞI ( ) Münür Pertev Subaşı, Burhanettin Kahyaoğlu, Hıfzı Rahman Raşit Öymen, Tevfik Yunusoğlu, Kemal Özsubaşı, Ali Yusufoğlu, Sami Bey BĠRĠNCĠ BÖLÜM KURULUġ HÜKÜMLERĠ MADDE 1 1.1) DERNEĞĠN ADI: TRABZONSPOR KULÜBÜ dür. Bu ad, tüzükte evrakta ve yazışmalarda Trabzonspor veya Kulüp olarak geçer. MADDE 2 2.1) KURULUġ TARĠHĠ: ) KURULUġ ġeklġ: Trabzonspor; Martıspor, Karadenizgücü, İdmangücü Gençlik kulüplerinin oluşturduğu Trabzonspor Gençlik ile İdmanocağı Spor Kulüplerinin birleşmesiyle kurulmuştur. 2.3) TABĠĠ ÜYELER:Trabzonspor un kuruluşundanönce; Trabzonspor Gençlik ileidmanocağı Spor kulüplerinin, mevcut olan üyelerdir. 2.4) TRABZONSPOR UN KURUCULARI: Trabzonspor Gençlik ve İdmanocağı spor kulüplerinin o günkü yöneticileri, Trabzonspor Kulübü nün kurucuları ve ilk yönetim kurulu üyeleridirler.

2 2.6) TRABZONSPOR U OLUġTURAN KULÜPLER 2.6.1) TRABZONSPOR GENÇLĠK KULÜBÜ( ): İdmangücü Gençlik, Karadenizgücü ve Martıspor kulüplerinin iştiraki ile kurulmuştur. Kurucu ve ilk yönetimi aşağıdaki gibidir. 1)Ali Osman Ulusoy, 2) Sait Ruhan Öngür 3) Refik Karaağaçlı 4) Ahmet Yıldırım 5) Avni Yurdagül 6) Sabit Sabır 7) Ahmet Recep Pirselimoğlu 8) İrhan Kazancıoğlu 9) Eyüp Sabri Uğurbaş10)Bahri Yıldız 2.6.2) MARTISPOR KULÜBÜ ( ) KURUCULARI 1)Muammer Savcı, 2) Ali Kotaman 3) Muzaffer Feyzioğlu 4) Yaşar Altaş 5) Şinasi Şatıroğlu 6) İhsan Canpolat 7) Muammer Yılmaz Bilenoğlu 2.6.3) KARADENĠZGÜCÜ KULÜBÜ ( ) KURUCULARI 1)Mehmet Ermiş 2) Yahya Denizer 3) Niyazi Kayıkçı 4) Mustafa Menteş 5) Ahmet Türkaslan 6) Mustafa Tabak 7) Kemal Akyürek 2.6.4) ĠDMANGÜCÜ GENÇLĠK KULÜBÜ ( ) KURUCULARI 1)Numanoğlu Halis 2) Nuhoğlu Süleyman 3)

3 Melekoğlu Mehmet 4) Emin Şiranlıoğlu 5) Ragıp Gurudoğlu 6) Mustafa Kamil 7) Yoloğlu Saim Çerkez 8) Çerkez Mehmetoğlu Bilal 9)Hacıoğlu mahdumu Şükrü 2.6.5) ĠDMANOCAĞI KULÜBÜ( ) KURUCULARI 1)Münür Pertev Subaşı 2) Burhanettin Kahyaoğlu 3) Hıfzı Rahman Raşit Öymen 4) Tevfik Yunusoğlu 5) Kemal Özsubaşı 6) Ali Yusufoğlu 7) Sami Bey ESKİ MADDE 3: MERKEZİ, YERLEŞİM YERİ VE ŞUBESİ Merkezi ve yerleşim yeri Trabzon dur. Şubesi yoktur. MADDE 3 3.1) MERKEZĠ VE YERLEġĠM YERĠ: Merkezi ve yerleşim yeri Trabzon dur. 3.2) ġubesġ:şubesi yoktur. ESKİ MADDE 4 TEMSİLİ RENKLERİ VE AMBLEMİ Renkleri KOYU Bordo AÇIK Mavi dir. Amblemi ise bu maddede yer aldığı gibidir. Bu amblemi kullanabilmek, kulübün iznine bağlıdır. MADDE 4 4.1) TEMSĠLĠ RENKLERĠ: Renkleri Koyu bordo açık Mavi dir. 4.2) AMBLEMĠ: Bu maddede yer aldığı gibidir. ESKİ MADDE 5: KAYIT VE SİCİLLER Kulübün her türlü kayıt, defter ve sicili kulüp merkezinde tutulur, bulundurulur ve korunur. ESKİ MADDE 6 Birinci bölüme ilişkin hükümler kısmen de olsa değiştirilemez. Bu hükümlerin, dolayısıyla da olsa değiştirilmesini içeren önergeler Genel Kurul Divanınca işleme konulmaz. 4.3) AMBLEMĠ KULLANABĠLMEK: Kulübün iznine bağlıdır. MADDE 5 5.1) KAYIT VE SĠCĠLLER: Kulübün her türlü kaydı, defteri ve sicili kulüp merkezinde tutulur, bulundurulur ve korunur. MADDE 6 6.1) DEĞĠġMEZ MADDELER: Birinci bölüme ilişkin hükümler kısmen de olsa değiştirilemez. 6.2) TEKLĠF EDĠLEMEZ MADDELER: 6.maddenin 1. fıkrasındaki hükümleri içeren önergeler Genel Kurul Divanı nca işleme konulamaz.

4 ESKİ MADDE 7 İKİNCİ BÖLÜM AMAÇLAR KULÜBÜN AMACI Türkiye Cumhuriyeti Bakanlar Kurulunun gün ve 95 / 7682 sayılı kararı ile Kamuya Yararlı Destek olan kulüp, büyük önder Atatürk ün gösterdiği hedefler doğrultusunda çağdaş spor anlayışını ve ahlakını yaygınlaştıran, olgunlaştıran ve gelişmesini sağlayan her türlü sportif, sosyal, kültürel çalışmaları düzenlemek, düzenlenenlere katılmak, üyelerin fizik ve moral kabiliyetini geliştirici çalışmalar yapmak, böylece Türk ve Trabzon sporuna ruhsal ve bedensel, sağlıklı ve yetenekli sporcular yetiştirmek ve yasal ölçüler içerisinde üyeler arasındaki her türlü yardımlaşma, dayanışma, birlik ve beraberliği sağlamak amacını güder. ESKİ MADDE 8 AMACIN GERÇEKLEŞMESİNİ SAĞLAYACAK ÇALIŞMALAR a) Mevzuat hükümlerine uygun olan her türlü sosyal ve kültürel etkinlikler düzenler, bu türden düzenlemelere katılır. b) Kulübün ihtiyacı olan her türlü spor tesisleri ve sosyal tesisler yapar, tüzük de belirtilen yetkiler dahilin de satın alır, kiralar, kiraya verir, işletir veya satar. c) Ticari işletme, şirket, vakıf kurar ve ortak olur. Kurduğu veya ortak olduğu şirketler aracılığı ile borsaya açılır. d) Her türlü eğitim kurumları açar ve ortak olur. e) Yazılı ve görsel iletişim araçlarını kurar ve işletir. f) Yedinci madde de belirtilen amaca uygun her türlü etkinliği yürütür. ĠKĠNCĠ BÖLÜM AMAÇ VE GERÇEKLEġMESĠ MADDE 7 AMACI: 7.1) Türkiye Cumhuriyeti Bakanlar Kurulu nun gün ve 95 / 7682 sayılı kararı ile kamuya yararlı dernek olan kulüp; büyük önder Atatürk ün gösterdiği hedefler doğrultusunda çağdaş spor anlayışını ve ahlakını yaygınlaştıran, olgunlaştıran ve gelişmesini sağlayan her türlü sportif, sosyal, kültürel çalışmaları düzenlemek, düzenlenenlere katılmak; üyelerin fizik ve moral kabiliyetlerini geliştirici çalışmalar yapmak, böylece Trabzon ve Türk sporuna ruhsal ve bedensel, sağlıklı ve yetenekli sporcular yetiştirmek; yasal ölçüler içerisinde üyeler arasındaki her türlü yardımlaşma, dayanışma, birlik ve beraberliği sağlamak amacını güder. MADDE 8 AMACIN GERÇEKLEġMESĠNĠ SAĞLAYACAK ÇALIġMALAR 8.1) Kulüp; mevzuat hükümlerine uygun olan her türlü sosyal ve kültürel etkinlikleri düzenler, bu türden etkinliklere katılır. 8.2) Kulüp; yasa ve ilgili mevzuatın spor kulüplerine izin verdiği tüm alanlarda takım kurabilir, etkinlikte bulunabilir. 8.3) Kulüp; ihtiyaç duyulan her türlü spor tesisini ve sosyal tesisi yapar; tüzükte belirtilen yetkiler dâhilinde satın alır, kiralar, kiraya verir, işletir veya satar. 8.4) Kulüp; ticari işletme, şirket, vakıf kurar veya ortak olur. Kurduğu veya ortak olduğu şirketler aracılığı ile borsaya açılır. 8.5) Kulüp; her türlü eğitim kurumları açar veya ortak olur. 8.6) Kulüp; yazılı ve görsel iletişim araçlarını kurar, kiralar ve işletir. 8.7) Kulüp; yedinci maddede belirtilen amaca uygun her türlü etkinliği yürütür.

5 ESKİ MADDE 9 ÜÇÜNCÜ BÖLÜM ÜYELİK HÜKÜMLERİ ÜYELİK TÜRLERİ a) ASIL ÜYELER: Tüzük hükümlerine göre başvuruda bulunan adaylardan Yönetim Kurulunca üyeliğine karar verilmiş olanlardır. b) ONURSAL ÜYELER: Kulübün amaç ve çalışma konularına belirli ve önemli hizmetleri veya katkıları olan kişiler arasından, Divan Başkanlık Kurulunun önerisi ve Yönetim Kurulunun onayı ile seçilen üyelerdir. Onursal üyelik belgesini kulüp Başkanı ve Divan Başkanlık Kurulu Başkanı imzalar. Onursal üyeler, organlara seçme ve seçilme hakkına sahip olmayıp tüzük de gösterilen ödentisi ödemekle yükümlü değildir. c) DİVAN ÜYELERİ: 25 yılını dolduran, bu süreçte üyelik yükümlülüklerini yerine getiren ve disiplin cezası almamış bulunan üyeler asıl üyelerdir. ESKİ MADDE 10 ÜYELİK ŞARTLARI a) Hiç kimse kulübe üye olmaya, kulüp de üye kabul etmeye zorlanamaz. b) Lisanslı sporcular spora devam ettikleri sürece üye kabul edilemez. c) Üyeliğe kabul döneminde, başvuruda bulunan üye adaylarının, bir önceki yılın üye sayısının yüzde beşi kadarı üyeliğe kabul edilir. Bu oran, ilgili dönem içerisinde bir defaya mahsus olmak üzere, divan genel kurulunun görüşü alınarak yönetim kurulu tarafından arttırılabilir. d) Spor ve kulüp sevgisini yaymak amacıyla başvuru tarihinde on beş yaşını bitirmemiş olanlara, Yönetim Kurulu nun belirleyeceği esaslara göre genç üye tanıtım kartı verilebilir. ÜÇÜNCÜ BÖLÜM ÜYELĠK HÜKÜMLERĠ MADDE 9 ÜYELĠK TÜRLERĠ 9.1)ASILÜYELER:Tüzüğün2.maddesinin,3.fıkrasında tanımlanan üyeler ile tüzük hükümlerine göre başvuruda bulunan adaylardan Yönetim Kurulunca üyeliğine karar verilmiş olanlardır. 9.2) ONURSAL ÜYELER: Kulübün amaçlarına ve çalışma konularına, belirli ve önemli hizmetleri veya katkıları olan kişiler arasından, Divan Başkanlık Kurulunun önerisi ve Yönetim Kurulunun onayı ile seçilen üyelerdir ) Onursal üyelik belgesini, Kulüp Başkanı ve Kulüp Divan Başkanı birlikte imzalar ) Onursal üye, organlara seçme ve seçilme hakkına sahip olmayıp, tüzükte gösterilen ödentiyi ödemekle yükümlü değildir ) Kulüp asıl üyesi, onur üyesi de olabilir. Fakat onur üyesinin asıl üye olabilmesi için, üyelik başvurusunda bulunması ve hakkında üyelik kararı verilmesi gerekir. 9.3) DĠVAN KURULU ÜYELERĠ: Asıl üyelikte yirmi beş (25) yılını dolduran, bu süreçte üyelik yükümlülüklerini yerine getiren ve disiplin cezası almamış olan asıl üyelerdir. 9.4) SPORCU ÜYELER: Kulübün her türlü sportif faaliyetlerinde, sözleşmeli veya tescilli olarak toplam beş (5) yıl, her yaşta spor yapan kişilerdir. MADDE 10 ÜYELĠK ġartlari 10.1) Hiç kimse kulübe üye olmaya, kulüp de üye kabul etmeye zorlanamaz. 10.2) Trabzonspor kulübünde; sözleşmeli, lisanslı (sporcu, antrenör, birim görevlileri) kişiler on sekiz yaşını doldurduklarında, kulüp üyeliğine başvuru hakkına sahiptirler ) Sicil Kurulu, 10. maddenin 2. fıkrası aşamasında, başvurucunun üye olmasını sakıncalı bulabilir. Yönetim Kurulu da Sicil Kurulunun görüşüne uyarak, ilgili kişi hakkında üyelik kararı vermeyebilir.

6 Bu gençler asıl üyeliğe başvuruda bulunma hakkını elde ettiklerinde, giriş aidatının yarısını ödemek süratiyle tüzük hükümlerine uygun olarak üyeliği kabul edilebilirler e) Yirmi beş yaşından gün almamış lise veya üniversite öğrencileri, giriş aidatını yarı oranda indirimli ödeyerek üyelik başvurusu yapabilirler ) 10. maddenin 2. fıkrasının 1. bendini Sicil Kurulu kayıt altına alır ) Başvuru sahibi, ileriye dönük olarak kulüp üyeliği hakkını elde etmiş olduğunda; başvuru tarihi ile üyelik başlangıç tarihi arasındaki yıl kadar tüzüğün 9.maddesinin 3. fıkrasındaki ile 16. maddesindeki kıdem haklarını kazanmış olur. Ancak, bu süredeki yılların yıllık aidat miktarının yüzde altmışı nispetindekini ödemekle yükümlüdür. 10.3) Yönetim Kurulunun bir bütçe yılı için üyeliğe kabul ettiği üye sayısı, bir önceki yıl Olağan Genel Kurula katılma hakkı olan üye sayısının yüzde onunu ( % 10) aşamaz. 10.4) Yönetim Kurulu; spor ve kulüp sevgisini geliştirmek, yaymak, derinleştirmek ve zenginleştirmek amacıyla 0 18 yaş (18 yaşını doldurmamış olacak) arasındaki gençlerin başvurmaları durumunda, belirleyeceği esaslar doğrultusunda bu kişileri Genç Üye yapar ve bunları kayıt altına alarak, bu kişilere düzenleyeceği Genç Üye Tanıtım Kartı nı verir. Ayrıca, Yönetim Kurulu uygun bulacağı yıllar için Genç üyelere hediye verebilir. Genç üye, on sekiz (18) yaşını tamamladığı ve asıl üyelik başvurusunda bulunduğu takdirde; )0 10 yaş arası,(on yaşını tamamlamamış) Genç üye başvurusu yapmış ve Genç üye olmuş ise giriş aidatını yüzde yirmi (%20) nispetinde öder )10 15 yaş arası, (On beş Yaşını tamamlamamış) Genç üye başvurusu yapmış ve Genç üye olmuş ise giriş aidatını yüzde kırk (%40) nispetinde öder ) yaş arası,(on sekiz yaşını tamamlamamış) Genç üye ise giriş aidatını yüzde altmış (%60) nispetinde öder ) Genç üye, bu hakkını on sekiz(18) yaşını tamamladığı günden geçerli olmak üzere en fazla yedi yıl kullanabilir. 10.5) Yirmi beş yaşını doldurmamış lise veya üniversite öğrencileri, giriş aidatını yüzde kırk (%40) indirimli ödeyerek üyelik başvurusu yapabilirler. 10.6) 9. maddenin 4. fıkrasındaki sporcu üyeler; giriş aidatını, profesyonel sözleşmeli ise tam, amatör tescilli ise yüzde elli (%50) nispetinde öder. 10.7) Her durumda Trabzonspor u maddi ve manevi yönden destekleyen, bu desteği sürdüren ve özverili

7 ESKİ MADDE 11 ÜYELİK BAŞVURUSU a) Medeni haklarını kullanma ehliyeti olan on sekiz yaşını tamamlamış ve ilgili yasalara göre üyeliğe engel hali bulunmayan gerçek kişiler, 1) Yönetim Kurulunca hazırlanıp basılan ya da elektronik ortamda sunulan üye formunu doğru ve eksiksiz doldurarak bizzat, posta veya elektronik imzayı içerecek şekilde Divan Başkanlık kuruluna teslim etmek, 2) Nüfus cüzdanı örneği, adli sicil kaydı, yakın zaman içerisinde çekilmiş bulunan yeteri kadar fotoğrafını ve Yönetim veya Sicil kurullarınca istenmesi kararla uygun görülen ek belgeleri ibraz etmek, 3) Giriş ve yıllık aidatını taahhüt etmek ve peşin olarak ödemek, 4) Yükümlülüklerini yerine getirmiş bulunan en az beş yıllık ve iki asıl üyenin, kendisini tanıtıcı ve üyeliğe önerici onayını almak, b) Tüzel kişiler, 1) Yetkili organlarından karar almak, 2) Tüzük, senet, ana sözleşme gibi kuruluşla ilgili ve Faaliyet Belgesi gibi işlerliği ile ilgili belgeler sunmak 3) Yönetim Kurulunca hazırlanıp basılan ya da elektronik ortamda sunulan üye formunu doğru ve eksiksiz doldurmak 4) Giriş ve yıllık aidatını taahhüt etmek ve peşin olarak ödemek 5) Kulübün yetkili kurullarından birinin tanıtıcı ve üyeliğe önerici onayını almak, Koşulu ile üyelik başvurusunda bulunabilirler. Kulübe üyelik başvurusunda bulunan yabancı uyruklu gerçek kişilerin, sayılan koşullardan başkaca Türkiye de yerleşme hakkına da sahip olması gerekir. davranabilen kişi Trabzonspor taraftarıdır. Taraftar, kulüp üyesi olabileceği gibi Yönetim Kurulunca tanzim edilerek verilen taraftar kartı ile kayıt altına da alınabilir. Taraftar kartı ile kayıt altına alınan taraftar, seçme ve seçilme hakları dışındaki üyelik haklarındanyönetim Kurulu kararı ile yararlanabilir. Ayrıca taraftar, her durumda kulübüne asla zarar verici bir davranış ya da organizasyon içerisinde bulunmayandır. Zarar verici kart sahibi taraftarın kartı, Yönetim Kurulunca hemen iptal edilir. MADDE 11 ÜYELĠK BAġVURUSU 11.1) GERÇEK KİŞİLER ) Medeni haklarını kullanma ehliyeti olan, on sekiz (18) yaşını tamamlamış ve ilgili yasalara göre üyeliğe engel hali bulunmayan gerçek kişiler üyelik başvurusu yapabilirler ) Üyelik başvurusunu,yönetim Kurulunca hazırlanıp basılan ya da elektronik ortamda sunulan üye formunu doğru ve eksiksiz doldurarak, Divan Başkanlığına yapar ) Nüfus cüzdanı örneğini, yakın zaman içinde çekilmiş yeteri kadar fotoğrafını, Yönetim veya Sicil kurullarınca istenmesi kararla uygun görülen ek belgeleri ibraz eder ) Bir defaya mahsus olan giriş aidatını peşin, yıllık aidatını ise tüzük hükümleri doğrultusunda ödemeyi taahhüt eder ) Başvuruda bulunduğu yılın aidatını tam olarak ödemeyi taahhüt eder ) Üye, yıllık aidatlarını düzenli bir biçimde ödeyebilmek için isteği doğrultusunda bir kredi kartı numarası da verebilir ) Kredi kartı ile yapılacak ödemeler peşin sayılır. Kredi kartına taksit yapılır. Taksitlendirmeyi Yönetim Kurulu belirler ) Kulübe üyelik başvurusunda bulunan yabancı uyruklu gerçek kişilerin, sayılan koşullardan başkaca Türkiye de ulaşılabilir daimi bir adrese sahip olması gerekir. 11.2) TÜZEL KĠġĠLER Tüzel kişilik ehliyetine sahip olanlar da üyelik başvurusunda bulunabilirler. Bunun için; ) Yetkili organlarından karar almak, ) Tüzük, senet, ana sözleşme gibi kuruluşla

8 ESKİ MADDE 12 BAŞVURU ZAMANI Kulüp üyesi olmak için her takvim yılının bir ocak ile otuz eylül tarihleri arasında başvuru yapılır. ESKİ MADDE 13 BAŞVURU ÜZERİNE YAPILACAK İŞLEMLER a) Divan Başkanlık Kurulu başvuruda bulunan aday üyenin doldurulmuş üye formunu üye başvuru defterine kayıt eder ve beş gün içerisinde tüm belgeleri Sicil Kuruluna sevk eder. Aday üyeleri kimlik bilgileri ile birlikte Kulübün uygun yer ve elektronik ortamlarında ilan eder. b) Sicil Kurulu sevk edilen adaylar hakkında gerekli araştırmayı yapıp varsa itirazları değerlendirir, görüşünü belirleyerek değerlendirme sonucunu başvuru tarihinden itibaren en geç yirmi gün içinde yazılı olarak Yönetim Kuruluna bildirir. c) Yönetim Kurulu Sicil Kurulunun değerlendirme sonuçlarını dikkate alarak başvuru tarihinden itibaren en geç otuz gün içerisinde üyeliğe kabul veya ret konusunda bir karar verir. d) Üyeliğin başlangıç tarihi, Yönetim Kurulunun karar tarihidir. e) Yönetim kurulu kararı her iki halde de aday üyeye yazı il bildirilir. Kabul halinde yazı elinde kulüp tüzüğünün yer alması zorunludur. Üyelik isteği reddedilmiş ise peşin alınan tüm ödentiler derhal geri verilir. ilgili ve Faaliyet Belgesi gibi işlerliği ile ilgili belgeler sunmak, ) Yönetim Kurulunca hazırlanıp basılan ya da elektronik ortamda sunulan üye formunu doğru ve eksiksiz doldurmak, ) Giriş ve yıllık aidatını taahhüt etmek ve zamanı içerisinde peşin olarak ödemek, ) Kulübün yetkili kurullarından birinin tanıtıcı ve üyeliğe önerici onayını almak koşulu ile üyelik başvurusunda bulunabilirler ) Kulübe üyelik başvurusunda bulunan yabancı uyruklu tüzel kişilerin, sayılan koşullardan başkaca Türkiye de işyeri adresi de olmalıdır. BAġVURUCUNUN ASKISI: 11.3) Sicil Kurulu, aday üyeleri kimlik bilgileri ile birlikte Kulübün uygun yer ve elektronik ortamlarında yedi (7) gün süreyle ilan eder. MADDE 12 BAġVURU ZAMANI Kulüp üyesi olmak için her takvim yılının bir ocak ile otuz eylül tarihleri arasında başvuru yapılır. MADDE 13 BAġVURU ÜZERĠNE YAPILACAK ĠġLEMLER 13.1) Divan Başkanlık Kurulu; başvuruda bulunan aday üyeyi, kayıt altına alır ve beş gün içerisinde tüm belgeleri Sicil Kurulu na sevk eder. 13.2) Sicil Kurulu, sevk edilen adaylar hakkında gerekli araştırmayı yapar; lüzum gördüğü takdirde başvurucudan adli sicil belgesi ister. Başvurucu ile ilgili Divan Başkanlık Kurulundan ya da yükümlülüğünü yerine getirmiş en az on yıllık iki üyeden görüş talebinde bulunabilir. 13.3) Sicil Kurulu, yapılan itirazları değerlendirip görüşünü belirterek değerlendirme sonucunu başvuru tarihinden itibaren en geç yirmi gün içerisinde yazılı olarak Yönetim Kuruluna bildirir. 13.4) Yönetim Kurulu, Sicil Kurulu nun değerlendirme sonuçlarını dikkate alarak, başvuru tarihinden itibaren en geç otuz gün (30) içerisinde üyeliğe kabul veya ret konusunda bir karar verir. 13.5) Üyeliğin başlangıç tarihi, üye başvuru tarihidir. 13.6) Yönetim Kurulu kararı her iki halde de aday üyeye yazı ile bildirilir. Kabul halinde, yazı ekinde kulüp

9 ESKİ MADDE 14 ÜYELİK HAKLARI Kulüp üyeleri; yasa, tüzük ve yönetmelik esaslarına uygun olarak, kulüp imkânlarından, çalışmalarından ve sosyal tesislerinden yararlanma haklarına sahiptir. Asıl üyeler kulüp organlarına seçme ve seçilme hakkına sahiptir. Kulübün birden fazla organına seçilen üye, Genel Kurul Divanınca seçim sonuçlarının ilanından itibaren üç tam gün içerisinde bu organlardan birini tercih ettiğini yazılı olarak bildirmekle yükümlüdür. Aksi takdirde, seçildiği organ üyeliklerinden vazgeçmiş sayılır. Tüzel kişi üyeler, tüzükle tanınan hakları yetkili kıldıkları bir üye ile kullanır. Hiçbir üye kulüp ile kendisi, eşi, üst soyu ve alt soyu arasındaki bir hukuki işlem veya uyuşmazlık konusunda alınması gereken kararlara katılamaz, oy kullanamaz. Bu kural tüzel kişi üyelere de uygulanır. ESKI MADDE 15 ÜYENİN SORUMLULUĞU Üyeler yasa, tüzük, yönetmelik esasları ile kulüp organlarının kararlarına uymakla ve tüzük hükümleri esaslarına göre taahhütte bulundukları yıllık aidatlarını ödemekle yükümlüdürler. tüzüğünün yer alması zorunludur. Üyelik isteği reddedilmiş ise peşin alınan tüm ödentiler derhal geri verilir. MADDE 14 ÜYELĠK HAKLARI 14.1) Kulüp üyeleri; kanun ve tüzük(yönetim Kurulunun uygulamaya koyduğu) esaslarına göre kulüp imkânlarından, çalışmalarından ve sosyal tesislerinden yararlanma haklarına sahiptirler. 14.2) Asıl üyeler, kulüp organlarına tüzük hükümleri doğrultusunda seçme ve seçilme hakkına sahiptirler. Asıl üye; üyelik başlangıç tarihinden geçerli olmak üzere, iki yılını tamamlayarak oy kullanma hakkını elde eder. 14.3) Kulübün birden fazla organına seçilen üye, Genel Kurul Divanınca seçim sonuçlarının ilânından ve durumun kendisine tebliğinden itibaren üç tam gün içerisinde bu organlardan birini tercih ettiğini yazılı olarak bildirmekle yükümlüdür. Aksi takdirde, seçildiği organ üyeliklerinin tümünden düşer. 14.4) Üyelik başlangıcı eş zamanlı olan üyeler, on beşinci(15) maddeye dayalı olmak üzere tüzükle düzenlenmiş haklarının haricinde kıdem ya da sıfat almada eşit haklara sahiptirler. 14.5) Tüzel kişilik taşıyan üyeler, tüzükle tanınan hakları yetkili kıldıkları bir kişiaracılığıyla kullanır. 14.6) Hiçbir üye, kulüp ile kendisi, eşi, üst soyu ve alt soyu arasındaki bir hukuki işlem veya uyuşmazlık konusunda alınması gereken kararlara katılamaz, oy kullanamaz. Bu kural tüzel kişilik taşıyan üyelere de uygulanır. MADDE 15 ESKİ MADDE 16 AİDAT TÜRLERİ VE ÖDEME MİKTARLARI 1) Giriş aidatı: En az yüz milyon liradır. Üyeliğe girişte ve bir kereye özgü olmak üzere alınır. 2) Yıllık aidat: En az yirmi dört milyon liradır. Yıllık peşin olarak alınır. 3) Aidat miktarları yukarıda yazılı miktarlardan az ÜYENĠN SORUMLULUĞU 15.1) Üyeler; kanun, yönetmelik ve tüzük esasları ile kulüp organlarının kararlarına uymakla ve tüzükle belirlenmiş hükümlere göre taahhütte bulundukları yıllık aidatlarını ödemekle yükümlüdürler. MADDE 16

10 olmamak üzere her olağan genel kurul toplantısında yeniden belirlenir. ESKİ MADDE 17 AİDATIN ÖDENME ŞEKLİ a) Kulüp Saymanlığına makbuz karşılığında, b) Kulübün bu işlemle ilgili banka hesabına, c) Banka kredi kartı ya da elektronik ortam aracılığı ile ödenebilir. AĠDAT TÜRLERĠ VE MĠKTARLARI 16.1) GĠRĠġ AĠDATI:Miktarı, her yıl yapılan Olağan Genel Kurulda belirlenen kadar, üyeliğe girişte ve bir kereye mahsus olmak üzere ödenir. 16.2) Başvurucu, kendi isteği doğrultusunda belirlenen giriş aidatından fazlasını da ödeyebilir. 16.3) Üyelik başvurusunda bulunan tüzel kişi, belirlenen giriş aidat miktarının en az üç katını ödeme yükümlülüğündedir. 16.4) YILLIK AĠDAT:Miktarı, her yıl yapılan Olağan Genel Kurulda belirlenen kadar, her bütçe yılı için ödenir. 16.5) AĠDATIN BELĠRLENMESĠ: Bir önceki dönemden az olmamak koşuluyla, her yıl yapılan Olağan Genel Kurul Toplantısında giriş ve yıllık aidatlar yeniden belirlenir. Bunlar, Genel Kurulu takip eden bütçe yılında uygulamaya konulur. 16.6) OTUZ YILLIK ÜYE: Otuz yıl süre ile üyelik yükümlülüklerini yerine getirmiş asıl üyeler, yıllık aidatı yüzde elli (50) nispetinde öder. 16.7) ALTMIġ BEġ YAġINI ĠKMAL EDEN ÜYE: Altmış beş yaşını doldurmuş ve otuz yıl kesintisiz üyelik yükümlülüklerini yerine getirmiş olan üyeler ise belirlenmiş yıllık aidat miktarının yüzde yirmi beşi (%25) kadarını öder. 16.8) KIRK YILLIK ÜYE: Kırk yıl kesintisiz aidat ödeyen üyeye; Yönetim Kurulu ile Divan Başkanlık Kurulu birlikte düzenledikleri Şükran Belgesini verirler. Bunun takibini Divan Başkanlık Kurulu Yapar. 16.9) YETMĠġ YAġINI ĠKMAL ETMĠġ ÜYE: Kırk yıl üyelik yükümlülüklerini yerine getiren ve yetmiş (70) yaşını tamamlayan üyeler, yıllık aidat ödeme yükümlülüğünden muaftırlar ) 16.madde ile üyelere sağlanan indirim ve muafiyetler olsa da, ilgili üye dilediği takdirde yıllık aidatını tam olarak da ödeyebilir ) Sosyal tesislerden yararlanma şekli ve bedeli, Yönetim Kurulu tarafınca hazırlanan yönetmelikle belirlenir. MADDE 17 YILLIK AĠDATIN ÖDENME ġeklġ 17.1) Üye, Kulüp Saymanlığına makbuz karşılığında ödeyebilir.

11 ESKİ MADDE 18 GEÇMİŞ AİDATLARIN ÖDENMESİNDE YÖNTEM Üyenin bütçe yılı içerisinde ödenemediği aidat borçları, genel kurulca kabul edilen son aidat miktarının ödenmeyen yıllara çarpımı ile hesap ve tahsil edilir. ESKİ MADDE 19 AİDATI ÖDEMEYE ÇAĞRI Kulüp aidat ödemeye çağrı yapmak zorunda tutulamaz. Sicil Kurulunca yıllık aidatlarını ödemeyen üyelerle ilgili olarak ve genel nitelikte, yerel gazeteler ile en yüksek tirajlı bir gazetede ve resmi internet sayfası aracılığı ile çağrı yapabilir. Bu çağrı ilgili bütçe yılı veya yılları içindir. Üye, aidatını ilgili bütçe yılı içerisinde ve en son 30 Eylül akşamına kadar öder. Aksi takdirde Genel Kurula katılma hakkını kaybeder. ESKİ MADDE 20 ÜYE ADRESİ Kulüp üye ilişkilerinin sağlıklı yürütülebilmesi amacı ile üye, adresle birlikte telefon, faks numaraları ile varsa e-posta adresini de bildirir. Adres değişikliğini en geç üç ay içerisinde Kulüp e bildirmekle yükümlüdür. Aksi takdirde eski adresine yapılan yazışma ve tebligat geçerli sayılır. 17.2) Üye, kulübün bu işlemle ilgili banka hesabına ödeyebilir. 17.3) Üye, banka kredi kartı ya da elektronik ortam aracılığı ile ödeyebilir. 17.4) Üye, isteği doğrultusunda ileriye dönük yıllar için de aidatını ödeyebilir. Bu uygulama, en çok beş yıl için olabilir. Bu şekilde ödenen aidatlar, artırılan aidat miktarlarından muaftır. 17.5) Üyenin ileriye dönük olarak ödediği yıllık aidatların yıllarıtamamlanmadan, herhangi bir şekilde üye asıl üyelikten düşerse; kalan ödenmiş aidat toplamı kulübe bağış olarak kaydedilir İleriye dönük ödenen üye aidatları, kayıt düzeni altına alınır. MADDE 18 GEÇMĠġAĠDATLARINI ÖDEME YÖNTEMĠ 18.1) Asıl üyenin geçmiş bütçe yılları içerisinde ödemediği aidat borçları, Genel Kurulca kabul edilen son aidat miktarı üzerinden hesaplanarak tahsil edilir. MADDE 19 YILLIK AĠDAT ÖDEME ÇAĞRISI 19.1) Kulüp, Sicil Kurulu aracılığıyla üyeye aidatını zamanında ödemesi için çağrı yapar. Ancak, Kulüp bu işlemi yapmakla yükümlü tutulamaz. 19.2) Sicil Kurulunca yıllık aidatlarını ödemeyen üyelerle ilgili, genel nitelikteki gazeteler vekulübün resmi internet sitesi aracılığı ile çağrı yapılabilir. Bu çağrı, ilgili bütçe yılı veya yılları içindir. 19.3) Asıl üyenin Olağan Genel Kurul toplantısına katılma hakkını kazanabilmesi için, Olağan Genel Kurulun yapılacağı yıl içerisinde yıllık aidatını en son,30 Eylül saat ye; tatile rastlanması halinde ise izleyen ilk işgününde yine saat ye kadar ödemesi gerekir.. Aksi takdirde, Genel Kurula katılma hakkını kaybeder. ESKİ MADDE 21 ÜYELİĞİN KAYBI Üyelik için yasa, tüzük ve yönetmeliklerce aranan niteliklerden herhangi birinin sonradan kaybedilmesi halinde üyelik kendiliğinden sona erer. MADDE 20 ÜYE ADRESĠ 20.1) Kulüp, üye ilişkilerinin sağlıklı bir biçimde yürütülebilmesi için üye; değişen adres, telefon, faks numaraları ile varsa elektronik posta adresini de bildirir. 20.2) Üye, adres değişikliğini en geç üç ay içerisinde Kulüp e bildirmekle yükümlüdür. Aksi takdirde eski

12 ESKİ MADDE 22 ÜYELİKTEN ÇIKMA Üyenin çıkma isteğini yazılı olarak Yönetim Kurulan bildirmesi halinde üyelik sona erer. ESKİ MADDE 23 ÜYELİKTEN ÇIKARMA Üye; tüzükte belirtilen nedenlerle ve Disiplin Kurulu tarafından verilecek kararla üyelikten çıkarılır. Kulüpten çıkarılan üyelerin yeniden üyelik başvurusu kabul edilmez. adresine yapılan yazışma ve tebligatlar geçerli sayılır. MADDE 21 ÜYELĠĞĠN KAYBI 21.1) Kanun, Yönetmelik, Genelge ve Tüzük hükümlerince aranan niteliklerden herhangi birinin üye tarafından kaybedilmesi durumunda, üyelik kendiliğinden sona erer. MADDE 22 ÜYELĠKTEN ÇIKMA 22.1) Üyenin çıkma isteğini yazılı olarak Yönetim Kuruluna bildirmesi halinde, üyeliği sona erer. ESKİ MADDE 24 ÜYELİK KAYDININ KORUNMASI Üyelik hakkını kaybeden, çıkan ya da çıkarılan üyelerin kaydı, arşiv kayıtlarında yer almasını sağlamak amacıyla silinmez. Beş yıl süreyle aidatını ödememesi nedeniyle kaydı dondurulan üyelerin sicil kaydına yeni üye kaydı yapılmaz. Üye yazılı başvuruda bulunur ve giriş aidatı ile ödemediği aidatlarının tamamını yöntemine uygun olarak öderse eski üye numarası kendisine verilerek yeniden üyeliğe kabul edilir. MADDE 23 ÜYELĠK HAKLARININ KAYBI VE YENĠDEN KAZANILMASI 23.1) Üye; tüzükte belirtilen nedenlerle, Disiplin Kurulu nun önerisi üzerine Yönetim Kurulu kararı ile üyelikten çıkarılır. Kulüp üyeliğinden çıkarılanların ( Aidat borcundan ötürü olanlar hariç) yeniden üyelik başvurusu kabul edilmez. 23.2) Yıllık aidatını üç yıl üst üste ödemeyen asıl üyeye; aidat borcunu ödemesi için Sicil Kurulu bir duyuru ya da çağrı daha yapar. Çağrı tarihinden itibaren üye üç ay içinde toplam aidat borçlarını, yine ödememişse; Sicil Kurulu, bu üyelerin listesini düzenler ve gerekçesi ile birlikte Yönetim Kuruluna bildirir. Yönetim Kurulu ise bu üyelerin üyelik haklarını yitirdiği kararını alır. 23.3) Aidat ödememe nedeniyle üyelik haklarını kaybeden üye, bu haklarını kazanabilmek için tekrar üyeliğe dönebilir. Tüzükle belirlenmiş giriş aidatının ve ödemediği yıllık aidat miktarlarının iki mislini ödemekle yükümlüdür. 23.4) 23. Maddenin 3. fıkrası gereğinceyeniden üyeliğe dönen üye, hemen seçme ve seçilme haklarını kazanır. 23.5) Üyelik hakkını yeniden elde eden üye, eski üyelik numarasını alır ve geçmiş dönemden hak ettiği diğer üyelik haklarını da geri alır. MADDE 24 ÜYELĠK KAYDININ KORUNMASI 24.1) Her durumda üyelik hakkını kaybeden, çıkan ya da çıkarılan üyenin kaydı kapatılarak; üyelik bilgileri arşiv kayıtlarında korunur.

13 ESKİ MADDE 25 DÖRDÜNCÜ BÖLÜM ZORUNLU ORGANLARI a) Genel Kurul b) Yönetim Kurulu c) Denetleme Kurulu DÖRDÜNCÜ BÖLÜM ESKİ MADDE 26 İSTEĞE BAĞLI ORGANLAR a) Divan Kurulu b) Sicil Kurulu c) Arşiv ve Müze Kurulu d) Disiplin Kurulu ESKİ MADDE 27 GENEL KURUL Genel Kurul, kulübün en yetkili karar organı olup kulübe kayıtlı ve katılma hakkı bulunan üyelerden oluşur. MADDE 25 KULÜBÜN ORGANLARI 25.1) Yasal Organlar ) Genel Kurul ) Yönetim Kurulu ) Denetleme Kurulu 25.2) Tüzükle OluĢturulan Organlar ) Sicil Kurulu ) Arşiv ve Müze Kurulu ) Disiplin Kurulu MADDE 26 KULÜP DĠVAN KURULU 26.1) Tüzüğün 9. maddesinin 3. fıkrası ile tanımlanan üyeler topluluğudur. Genel Kurul toplantıları kulüp merkezinden başka yerde yapılamaz. ESKİ MADDE 28 YETKİLERİ a) Divan Kurulu dışındaki organların asil ve yedek üyelerini seçmek, b) Yönetim ve Denetleme kurulları ile bağlı ortaklıkların idare ve mali raporlarını görüşme, Yönetim Kurulunu ibra etmek, c) Yönetim Kurulunca hazırlanan tahmini bütçeyi görüşmek, aynen veya değiştirilerek kabul etmek, d) Her yıl bütçenin yüzde onunu aşmamak üzere Yönetim Kurulu na sulh ve ibra yetkisi vermek, e) Kulübün bütçesinde yer alan miktarı aşan MADDE 27 GENEL KURUL 27.1) Genel Kurul, kulübün en yetkili karar organıdır. 27.2) Kulübe kayıtlı ve tüzükle düzenlenmiş hükümlere göre katılma hakkı bulunan; toplantının yapılacağı yılın Eylül ayının son gününe kadar, o yılın ve geçmiş yıllara ait aidat ödentilerini ödeyen üyelerden oluşur. 27.3) Genel Kurul toplantıları kulüp merkezinden başka yerde yapılamaz. MADDE 28 GENEL KURULUN GÖREV VE YETKĠLERĠ 28.1) Kulüp Başkanını, organ başkanlarını, organ asıl ve yedek üyelerini seçmek.

14 borçlanmaya karar vermek, f) Üye giriş ve yıllık aidatlarının kulüp bütçesi ve değişen koşullara göre yeniden tespitini yapmak, g) Kulübün kuracağı şirketlere devredilecek varlık, haklar ve lisansları belirlemek, h) Kulüp için gerekli taşınmaz malları satın almak, mevcut taşınmaz malları satmak veya herhangi bir hakla sınırlandırılması için Yönetim Kuruluna yetki vermek, i) Kulübün amacı ile bağdaşır federasyon kurması veya kurulmuş federasyona katılması veya ayrılması hususlarında Yönetim Kurulana yetki vermek j) Kulübün amaçlarına uygun, yurt içi ve yurtdışındaki dernek, vakıf, spor kulübü, kurum ve kuruluşlara üye olarak katılması veya ayrılması ile çoğunluk payına sahip olduğu bağlı şirketlerin pay senetlerinin tamamen veya pay çoğunluğunu etkiler şekilde kısmen satılması veya halka açılması hususlarında Yönetim Kuruluna yetki vermek, k) Kulüp tüzüğünü değiştirmek, l) Kulübün feshine karar vermek m) Genel Kurul toplantılarında gerektiğinde komisyonlar kurmak, görevlendirmek ve b u komisyonlardan çıkacak raporları görüşüp karara bağlamak, n) Mevzuatta ve Kulüp tüzüğünde Genel Kurulca yapılması belirtilen diğer işleri yerine getirmek 28.2) Yönetim ve Denetleme kurulları ile bağlı ortaklıkların idari ve mali raporlarını görüşmek )Yönetim Kurulunun idari ve mali raporlarının ayrı ayrı ibrasını oylamak )Raporlarından biri ibra edilmeyen Yönetim Kurulu, hukuki sürecin dışında en geç otuz gün içerisinde Seçimli Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı yapmakla yükümlüdür. Yönetim bunu yapmaktan kaçınırsa, tüzüğün 59.maddesinin birinci fıkrası uygulanır. 28.5) Seçimsiz Olağan Genel Kurul toplantılarında üyeler, ileri bir tarihte seçimli Olağanüstü Genel Kurul toplantısı yapılmasını talep edebilirler. Bu, önerge ile gündeme alınır. Önerge, Genel Kurulda hazır bulunan üyelerin en az yüzde yirmisinin (% 20) imzası ile gündeme eklenir. İmza sahiplerinin de oturumda hazır bulunmaları gerekir. Olağanüstü seçimli Genel Kurul kararı ise, tüzüğün 35. maddesindeki yeter sayısının sağlanmış olması koşulu ile oturumda hazır bulunan üyelerin üçte ikisinin (2/3) olumlu oyu ile alınır. Genel Kurul, seçim kararı aldığı takdirde seçim tarihini de belirler. Yönetim Kurulu, ilan edilen tarihte Genel Kurul toplantısını yapmaktan kaçınırsa, tüzüğün elli dokuzuncu (59.) maddesinin birinci fıkrası uygulanır. 28.6) Üyenin yasal hakları saklı kalmak koşulu ile üyelik haklarındaki nihai kararları verir. 28.7) Üye, herhangi bir kulüp üyesini yazılı olarak Yönetim Kurulu na şikâyet etmesine karşın Yönetim Kurulu kayıtsız kalırsa; üye, şikâyetini gündem dışı olarak ilk Genel Kurul toplantısına taşıma hakkına sahiptir. Genel Kurul Divan Başkanı konu ile ilgili olarak, Genel Kurulun oluru ile konu hakkındaki karar verir. 28.8) Yönetim Kurulunca hazırlanan tahmini bütçeyi görüşmek, aynen veya değiştirerek kabul etmek. 28.9) Yönetim Kurulu na her yıl bütçenin yüzde onunu (%10) aşmamak üzere sulh ve ibra yetkisi vermek ) Mevcut bütçe tutarının yüzde ondan (%10) fazla aşılması halinde ek bütçe yapılmasına kararı vermek ) Üye giriş ve yıllık aidatlarının kulüp bütçesi ve değişen koşullara göre yeniden tespitini yapmak ) Kulübün kuracağı şirketlere devredilecek varlık, haklar ve lisansları belirlemek ) Kulüp için gerekli taşınmazları satın almak, mevcut taşınmaz malları satmak veya herhangi bir hakla sınırlandırılması için Yönetim Kurulu na yetki vermek, mülkiyetine sahip olmamakla birlikte sözleşmeye

15 ESKİ MADDE 29 OLAĞAN TOPLANTI Olağan Genel Kurul; her yıl Kasım ayının yirminci ve Aralık ayının yirminci günleri arasında toplanır. Salt çoğunluğun arandığı ve aranmadığı toplantı günleri bu tarihler içerisinde belirlenir. Olağan Genel Kurul toplantısına katılma hakkına; yasa ve tüzük hükümleri uyarınca üyelik hakkını yitirmeyen, aidat borcu bulunmayan ve üyelikte iki tam yılı doldurmuş bulunan üyeler sahiptir. Olağan Genel Kurul toplantıları, yasal neden ve gerekçelerle, geri bırakma sebepleri de belirtilmek suretiyle, toplantı ilanı yapıldığı gazeteye yeni bir ilan verilerek ve elektronik ortam yoluyla üyelere duyurularak, en çok iyi ay içinde yapılmak üzere ertelenebilir. dayalı olarak irtifak, intifa ve sair sınırlı, ayni hakları veya kiralama sebebi ile kulübün yedi nde bulunan taşınmazlarını konu eden sözleşmeleri yapmak üzere Yönetim Kurulu na yetki vermek ) Kulübün amacı ile bağdaşır federasyon kurması, kurulmuş federasyona katılması veya bu federasyondan ayrılması hususlarında Yönetim Kuruluna yetki vermek ) Kulübün amaçlarına uygun olarak; yurt içi ve yurt dışındaki dernek, vakıf, spor kulübü, kurum ve kuruluşlara üye olarak katılması veya bunlardan ayrılması hususlarında Yönetim Kurulu na yetki vermek ) Kulübün çoğunluk payına sahip olduğu bağlı şirketlerinin; pay veya hisse senetlerinin kısmen ya da tamamen satılması, satın alınması veya halka arzı hususlarında Yönetim Kuruluna yetki vermek ) Kulüp tüzüğünün tamamını ya da bazı maddelerini değiştirmek ) Kulübün feshine karar vermek ) Genel Kurul toplantılarında gerektiğinde komisyonlar kurmak, görevlendirmek ve bu komisyonlardan çıkacak raporları görüşüp karara bağlamak. Bu komisyonlarda mevcut Yönetim Kurulu asıl ve yedek üyeleri görevlendirilemezler ) Türk Medeni kanunu, Dernekler Kanunu, Dernekler ve ilgili Yönetmelikler, Tebliğler ve Tüzük ile Genel Kurulca Kendisine tanınan Yetkileri kullanmak ve görevlerini yerine getirmek. MADDE 29 OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTISI 29.1) Olağan Genel Kurul toplantıları, her yıl yirmi (20) Kasım ile yirmi (20) Aralık tarihleri arasında yapılır. 29.2) Genel Kurul gündemi ile yapılış tarihlerini Yönetim Kurulu belirler ve katılma hakkı bulunan üyelere çağrı yapar. 29.3) Çoğunluk aranan veya aranmayan toplantıların günleri, yirmi Kasım ile yirmi Aralık tarihleri arasında belirlenir. 29.4) Yönetim Kurulu bu çağrı görevini Bir (1) Aralık tarihine kadar yapmaz ise, çağrıyı Denetleme Kurulu ile Divan Başkanlık Kurulu birlikte yapar. 29.5) Çoğunluk aranan ile aranmayan Genel Kurul toplantıları arasındaki zaman bir haftadan az, iki aydan

16 ESKİ MADDE 30 OLAĞANÜSTÜ TOPLANTI Olağanüstü Genel Kurul; Yönetim veya Denetleme Kurulunun gerekli gördüğü hallerde veya en son Olağan Genel Kurul toplantısına katılma hakkı bulunan üyelerinin 1/5inin noterce onaylanmış yazılı istekleri üzerine toplantıya çağırılır. Olağanüstü Genel Kurul toplantısına katılma hakkı: En son olağan Genel Kurul toplantısına katılma hakkı fazla olamaz. Ancak, iki toplantı arasının bir haftadan fazla olabilmesi için; Yönetim Kurulu, diğer organ ve Divan Başkanlık Kurulunun da olumlu görüşünü almakla yükümlüdür. 29.6) Olağan Genel Kurul un gündemindeki zorunlu hükümler: ) Yoklama Açılış ) Genel Kurul Divan ının oluşturulması ) Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ) Gündeme madde ilave edilme teklifinin değerlendirilmesi ) Gündemin görüşülüp onaylanması ) Yönetim Kurulu faaliyet raporunun sunulması ) Yönetim Kurulu nun mali raporunun sunulması ) Denetleme Kurulu raporunun sunulması ) Diğer organ ve Divan Başkanlık Kurulu nun bilgi sunması ) Raporlar üzerinde görüşmeler )Yönetim Kurulu nun idari ibrası ) Yönetim Kurulu nun mali ibrası ) 16. Maddenin 3. Fıkrası gereğince giriş ve yıllık aidatların görüşülmesi ) Konsolide tahmini bütçenin sunulması ) Konsolide tahmini bütçenin görüşülmesi ) Konsolide tahmini bütçenin onaylanması ) Dilek ve temenniler )Seçimli Genel Kurullarda Başkan adaylarının konuşmaları 29.7) Olağan Genel Kurul Toplantısına Katılma Hakkı: ) Kanun, yönetmelik ve tüzük hükümleri uyarınca üyelik hakkını yitirmeyen, aidat borcu bulunmayan üyeler katılır ) Üyelikte yirmi Kasım itibariyle iki tam yılını doldurmuş bulunan üyeler de katılma hakkına sahiptirler ) İki tam yılını, Olağan Genel Kurulun yapılacağı yılınyirmi (20) Kasım tarihi itibarıyla dolduran üyeler; Olağan Genel Kurulun yapılacağı yılın Otuz (30) Eylül tarihi saat a kadar, aidat borçlarını ödemekle yükümlüdür. Aksi halde, Genel Kurula katılma hakkını kaybeder ) Olağan Genel Kurul toplantıları, mücbir sebepler dışında hiçbir gerekçe ile birden fazla

17 elde etmiş bulunan üyeler, olağanüstü Genel Kurul toplantısına katılma hakkına sahiptir. Bütün üyelerin bir araya gelmeksizin yazılı katılımıyla alınan kararlar ile üyelerin tamamının yazılı çağrı usulüne uymaksızın bir araya gelerek aldığı kararlar geçerli olup bu şekilde karar alınması olağan üstü toplantı mahiyetindedir. Genel Kurul, Yönetim Kurulu nun gerekli görmesi üzerine olağanüstü toplantıya çağrılmış ve çağrı nedeni ortadan kalkmış ise en ge çoğunluk aranan birinci toplantı gününden bir gün öncesine kadar karar vermek ve aynı araçlarla ilan etmek şartı ile toplantı, Yönetim Kurulunca iptal edilebilir. ertelenemez. MADDE 30 OLAĞANÜSTÜ GENEL KURUL TOPLANTISI 30.1) Olağanüstü Genel Kurul ) Yönetim Kurulunun göreceği lüzum üzerine, ) Denetleme Kurulunun gerekli gördüğü hallerde, ) En son Olağan Genel Kurul toplantısına katılma hakkı bulunan üyelerin 1/5 inin noterce onaylanmıģ yazılı istekleri üzerine, ) 28.maddenin 4.fıkrasındaki hükme göre yapılır ) Yönetim Kurulu, Denetleme Kurulu ile 1/5 üyenin talepleri doğrultusunda belirleyeceği gündemle üyeleri toplantıya çağırır ) Denetleme Kurulu ile 1/5 üyenin talepleri üzerine; çağrıyı yönetim kurulu talep tarihinden geçerli olmak üzere on beş gün içinde yapmazsa, tüzüğün 59.maddesinin birinci fıkrası uygulanır ) Olağanüstü Genel Kurul toplantılarının gündemi de 29. maddenin 6. fıkrasındaki Olağan Genel Kurul gündemi gibidir. Ancak, Olağanüstü Genel Kurul gündeminde gündeme madde ekleme hükmü yer almaz. 30.2) Olağanüstü Genel Kurul a Katılma Hakkı ) En son olağan Genel Kurul toplantısına katılma hakkını elde etmiş bulunan üyeler, olağanüstü Genel Kurul toplantısına katılma hakkına sahiptirler ) Asıl üye, iki yılını ilan edilen olağanüstü Genel Kurulun çoğunluk aranan ilk toplantı tarihi ile dolduruyorsa; var olan aidat borcunu, bu toplantının çoğunluk aranan ilk toplantı tarihinden beş gün önce saat ye kadar ödeyerek, Olağanüstü Genel Kurula katılma hakkını elde eder. Bu üyeler, önceden katılma hakkını elde etmişler listesinin sonuna ve son sandığa eklenir ) Aidat ödeme çağrısı, ilan edilecek gündeme eklenerek duyurulur. 30.3) Bütün üyelerin bir araya gelmeksizin yazılı katılımıyla alınan kararlar ile üyelerin tamamının yazılı çağrı

18 ESKİ MADDE 31 ORTAK HÜKÜMLER a) Kulüp e yasal takibe alınmış borcu bulunanlar. b) Disiplin Kurulunca haklarında tedbir kararı verilenler, c) Disiplin Kurulunca haklarında verilen hak mahrumiyeti cezası süresini tamamlamayanlar, Genel Kurul toplantılarına katılamaz, kulüp organlarına seçilemez. ESKİ MADDE 32 Gündeminde Yönetim Kurulu seçim maddesi bulunan Genel Kurul toplantıları, birinci gün seçim dışındaki gündem maddelerinin görüşülmesi, ikinci gün seçimler olmak üzere iki günde yapılır. Gündeminde Yönetim Kurulu seçim maddesi bulunan genel kurul toplantılarında seçimlerin başka salonda yapılmasına karar verilebilir. usulüne uymaksızın bir araya gelerek aldığı kararlar geçerli olup bu şekilde karar alınması olağanüstü toplantı niteliğindedir. 30.4) Genel Kurul Yönetim Kurulu nun gerekli görmesi üzerine olağanüstü toplantıya çağrılmış ve çağrı nedeni ortadan kalkmış ise en geç çoğunluk aranan birinci toplantı gününden üç gün öncesine kadar karar vermek ve aynı araçlarla ilan etmek şartı ile toplantı, Yönetim Kurulu nca iptal edilebilir. MADDE 31 ORTAK HÜKÜMLER 31.1) Disiplin Kurulunca haklarında tedbir kararı verilenler, 31.2) Disiplin Kurulunca haklarında verilen hak mahrumiyeti cezası süresini tamamlamayanlar, 31.3) Kulübe, takibe alınmış borcu bulunanlar, 31.4) 6250 sayılı kanun hükümlerine aykırı fiillerde bulunup İl Güvenlik Kurulu nca cezalandırılmış bulunan Kulüp üyeleri, 31.5) Yukarıdaki hükümlerin biriyle örtüşen üye Genel Kurul toplantılarına katılamaz, kulüp organ, kurul ve Divan Başkanlık Kuruluna seçilemezler. MADDE 32 SEÇĠMLĠ OLAĞAN VEYA OLAĞANÜSTÜ GENEL KURUL TOPLANTILARI 32.1) Gündeminde Yönetim Kurulu seçim maddesi bulunan Genel Kurul toplantıları iki günde gerçekleştirilir. 32.2) Organların Olağan seçimleri üç yılda bir yapılır. 32.3) Birinci gün, seçim dışındaki gündem maddeleri görüşülür. 32.4) Birinci gün için belirlenen gündem maddelerinin görüşülmesi tamamlandıktan sonra; başkan adaylarına söz hakkı verilir. Başkan adayı birden fazla ise, söz hakkı sırası kura ile belirlenir. 32.5) Birinci günün başlama saati en erken olarak belirlenir. 32.6) İkinci gün sadece seçimler yapılır. 32.7) Seçimler saat da başlar, da sona erer. 32.8) Seçimler ayrı bir salonda yapılabilir. Yönetim Kurulu, ilan edeceği gündem ile bunu belirlemeden önce, diğer organ ve Divan Başkanlık Kurulunun da görüşlerini alır. 32.9) İki gün için yapılacak Seçimli Genel Kurullarda gündemin belirlenmesi; ) Birinci gün çalışmaları, tüzüğün

19 ESKİ MADDE 33 HAZIRLIKLAR a) SİCİL KURULUNCA; 1) Genel Kurula katılma hakkı bulunan üye listeleri, üye numarası sırasına göre ve her biri beş yüz üyeyi kapsayacak şekilde, üyelik aidatlarının son ödeme gününden itibaren üç işgünü içerisinde hazırlanıp Yönetim Kurulu ve Kulüp Divan Başkanlık Kuruluna verilir. Üye listeleri olağan toplantılar için yirmi gün, olağanüstü toplantılar için ise yedi gün süreyle kulüp tesislerinde ve kulüp internet sitesinde üyelerin inceleyebileceği şekilde ilan edilir. Kurul tarafından, bizzat ve yazılı dilekçeye eklenen aidat ödeme belgesi ile yapılan itirazlar hakkında karar verilir. İtiraz süresinin sonunda güncelleştirdiği listeler aynı kurullara verilir. 2) Çoğunluk aranan birinci toplantıdan en geç on beş gün öncesine kadar Genel Kurula katılma kartlarını düzenler. Gündeminde seçim maddesi bulunan Genel Kurullarda her beş yüz üye için bir sandık hazırlar. Genel Kurul toplantı salonu girişinde katılım kartlarını dağıtır. Kalan kartlar bir tutanakla Genel Kurul Divan Başkanlığına teslim edilir. b) DENETLEME KURULUNCA; Genel Kurul tarihinden öncesine isabet eden son dönem raporunu hazırlayarak Kulüp Divan Başkanlık Kuruluna verilir. c) YÖNETİM KURULUNCA; 1) Tüzük hükümleri uyarınca genel kurul ile ilgili görevi bulunan organların görevlerini yerine getirmede uygun ortam ve araçlar sağlanır. 2) Genel kurul toplantıya çağırılır. ESKİ MADDE 34 GENEL KURULA ÇAĞRI a) Yönetim kurulu, genel kurulu en az on beş gün önceden günü, saati, yeri ve gündemi yerel bir gazete ile kulübün elektronik ortamında ilan edilmek ve aynı zamanda bir yazı ile üyelere bildirmek suretiyle toplantıya çağırır. b) Toplantı çağrısında, çoğunluğun ilk toplantı için yeterli olmaması halinde ikinci toplantının hangi gün ve saatte yapılacağı da yer alır. Bu 29.maddesinin 6. fıkrasındaki gündem hükümlerine göre belirlenir. Belirlenen gündemle ilgili çalışmaları tamamlandıktan sonra başkan adaylarına söz hakkı verilir ) İkinci gün sadece seçimler yapılır ) Gündeminde seçim maddesi bulunan olağan ya da olağanüstü Genel Kurul toplantılarda; Genel Kurul, yönetim kurulu asıl ve yedek üye sayısı ile ilgili tüzük değişikliği yapamaz. MADDE 33 GENEL KURUL HAZIRLIKLARI: SĠCĠL KURULUNUN GÖREVLERĠ, 33.1) Genel Kurula katılma hakkı bulunan üye listelerini, üye numara sırasına göre ve her biri beş yüz (500) üyeyi kapsayacak şekilde, üyelik aidatlarının son ödeme gününden itibaren üç iş günü içinde hazırlanıp Yönetim Kurulu ve Kulüp Divan Başkanlık Kuruluna verilir. Üye tanıtım kartlarını düzenletir. 33.2) Üye listeleri olağan toplantılar için yirmi, olağanüstü toplantılar için ise yedi gün süreyle kulüp tesislerinde ve kulüp internet sitesinde üyelerin inceleyebileceği şekilde ilan edilir. 33.3) Kurul tarafından, bizzat veya elektronik imzayı içeren yazılı dilekçeye eklenen aidat ödeme belgesi ile yapılan itirazlar hakkında karar verilir. İtiraz süresinin sonunda listeler güncelleştirilir ve ilgili organlara verilir. 33.4) Çoğunluk aranan birinci toplantıdan en geç on beş gün öncesine kadar Genel Kurula katılma kartlarını düzenler. Gündeminde seçim maddesi bulunan Genel Kurullarda her beş yüz (500) üye için bir sandık hazırlar. 33.5) Genel Kurul toplantı salonu girişinde katılım kartlarını dağıtır. Kalan kartlar bir tutanakla Genel Kurul Divan Başkanlığı na teslim edilir. DENETLEME KURULUNUN GÖREVLERĠ, 33.6) Genel Kurul tarihinden öncesine isabet eden son dönem raporu hazırlanarak Kulüp Divan Başkanlık Kurulu na verilir. YÖNETĠM KURULUNUN GÖREVLERĠ, 33.7) Tüzük hükümleri uyarınca Genel Kurul ile ilgili görevi bulunan organların görevlerini yerine getirmede uygun ortam ve araçlar sağlanır. 33.8) Genel Kurulu toplantıya çağırır.

20 toplantılar arasındaki süre bir haftadan az olamaz. c) Yönetim Kurulu; günü, saati, yeri ve gündemi bir yazı ile çoğunluk aranan birinci toplantıdan en az on beş gün önceden en yüksek Mülkü Amirliğe bildirir. Bu yazıya genel kurula katılmaya hakkı bulunan üye listelerini de ekler. GENEL KURULUN BAŞLAMASI VE ÇALIŞMASI ESKİ MADDE 35 TOPLANTI YETER SAYISI a) Birinci toplantı, katılma hakkı bulunan üyelerin yarıdan bir fazlasının katılımı ile yapılır. b) İkinci toplantıda çoğunluk aranmaz. Ancak bu toplantıya katılan üye sayısı, yönetim ve denetleme kurullarının asil üye sayılarının toplamının iki katından bir fazla olmalıdır. MADDE 34 GENEL KURULA ÇAĞRI 34.1) Yönetim Kurulu, Genel Kurul u en az on beş (15) gün önceden günü, saati, yeri, gündemi yerel bir gazete ile ve kulübün elektronik ortamında ilan edilmek suretiyle toplantıya çağırır. 34.2) Toplantı çağrısında, çoğunluğun ilk toplantı için yeterli olmaması halinde ikinci toplantının hangi gün ve saatte yapılacağı da yer alır. Bu toplantılar arasındaki süre bir haftadan az olamaz. 34.3) Gündeminde Yönetim Kurulu seçim maddesi bulunan Genel Kurul toplantılarında seçimlerin başka salonda yapılmasına karar verilmiş ise ilanda buna açıkça yer verilir. ESKİ MADDE 36 TOPLANTININ AÇILMASI VE DİVANIN OLUŞMASI a) Toplantılar çağrıda belirtilen yer, gün ve saatte yapılır.üyeler salona Genel Kurul a katılma kartlarını, kimliklerini göstererek ve listedeki isimleri karşısına imza atarak alınırlar. Salon, Genel Kurul da oy hakkı bulunan üyeler için ayrı, konuklar için ayrı olmak üzere iki bölüm halinde düzenlenebilir. b) Başkan veya görevlendireceği Yönetim Kurulu üyesi tarafından, toplantıda çoğunluk sağlandığı, Genel Kurul un çalışmasına başlayacağı, toplantı yönetmek üzere Genel Kurul Divanı oluşturma zorunluluğunu ile buna ilişkin önergelerin verilmesi Genel Kurul a duyurulur.hükümet Komiserinin bulunmaması Genel Kurul çalışmalarının başlamasını geciktirmez. c) Genel Kurul Divanı seçimine ilişkin yazılı önergeler toplantıyı açan üyeye verilir. Önergeler ayrı ayrı okunarak açık oya sunulur. Üyeler, katılım kartlarını göstererek oylarını kullanırlar. MADDE 35 GENEL KURUL TOPLANTI YETER SAYISI 35.1) Çoğunluk aranan (ilk) toplantı, katılma hakkı bulunan üyelerin yarıdan bir fazlasının iştirak etmesiyle yapılır. 35.2) Çoğunluk aranmayan (ikinci ) toplantı ise, en az organların asıl ve yedek üye toplam sayısını iki katının iştirak etmesiyle yapılır. 35.3) Otuz beşinci maddenin ikinci fıkrasındaki yeter sayısı da sağlanamadığında, toplantı ilan edilen gündemle tüzüğün 38/14 maddesine göre, 24 saat aralıklarla yapılır. Yine, gereken çoğunluk sağlanama durumunda ise tüzüğün 29/7/4maddesi dikkate alınarak, toplantıda hazır bulunan üyelerce toplantı ileri bir tarihe ertelenir. Ancak, bu süre çoğunluk aranmayan(ikinci)toplantı tarihine göre iki ayı aşamaz. MADDE 36 TOPLANTININ AÇILIġI VE GENEL KURUL DĠVANININ OLUġMASI 36.1) Toplantılar çağrıda belirtilen yer, gün ve saatte yapılır. Üyeler, salona Genel Kurula katılma kartlarını ve nüfus kimliklerini göstererek; listedeki isimlerinin karşısına imza atarak alınırlar. Salon, Genel Kurulda katılma hakkı bulunan üyeler için ayrı, katılma hakkı bulunmayan üyeler ve misafirler için ayrı olmak üzere iki bölüm halinde düzenlenebilir. 36.2) Genel Kurul çalışmalarını, Yönetim Kurulu Başkanı ya

TRABZONSPOR 07.09.2008 TÜZÜK TASLAĞI TRABZONSPOR 05.02.2013 TÜZÜK TASLAĞI BİRİNCİ BÖLÜM KURULUŞ HÜKÜMLERİ BİRİNCİ BÖLÜM KURULUŞ HÜKÜMLERİ

TRABZONSPOR 07.09.2008 TÜZÜK TASLAĞI TRABZONSPOR 05.02.2013 TÜZÜK TASLAĞI BİRİNCİ BÖLÜM KURULUŞ HÜKÜMLERİ BİRİNCİ BÖLÜM KURULUŞ HÜKÜMLERİ TRABZONSPOR 07.09.2008 TÜZÜK TASLAĞI TRABZONSPOR 05.02.2013 TÜZÜK TASLAĞI BİRİNCİ BÖLÜM KURULUŞ HÜKÜMLERİ MADDE 1 DERNEĞİN ADI Derneğin adı TRABZONSPOR KULÜBÜ dür. Bu ad; tüzük de, evrak da ve yazışmalarda

Detaylı

Ali Yusufoğlu, Sami bey. TRABZONSPOR KULÜBÜ KURUCULARI

Ali Yusufoğlu, Sami bey. TRABZONSPOR KULÜBÜ KURUCULARI MEVCUT TÜZÜK BİRİNCİ BÖLÜM KURULUŞ HÜKÜMLERİ MADDE 1 DERNEĞİN ADI Derneğin adı TRABZONSPOR KULÜBÜ dür. Bu ad; tüzük de, evrak da ve yazışmalarda TRABZONSPOR veya KULÜP olarak geçer. MADDE 2 a KURULUŞ TARİHİ:

Detaylı

ANTALYA SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI ODA İÇ YÖNETMELİĞİ

ANTALYA SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI ODA İÇ YÖNETMELİĞİ Amaç ANTALYA SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI ODA İÇ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM AMAÇ VE KAVRAMLAR Madde 1- Bu Yönetmeliğin amacı; Antalya Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası nın, Yönetim Kuruluna

Detaylı

HĐTĐT ÜNĐVERSĐTESĐ GO KULÜBÜ TÜZÜĞÜ

HĐTĐT ÜNĐVERSĐTESĐ GO KULÜBÜ TÜZÜĞÜ HĐTĐT ÜNĐVERSĐTESĐ GO KULÜBÜ TÜZÜĞÜ Kulübün Adı BĐRĐNCĐ BÖLÜM Kulübün adı, Amaç, Çalışma Şekli, Dayanak ve Kurucular Madde 1: GO oyununu tanıtmak ve GO oyuncuları yetiştirmek amacıyla Hitit Üniversitesi

Detaylı

MERKEZ YARDIMLAŞMA DERNEĞİ TÜZÜĞÜ DERNEĞİN ADI: Madde 1- Derneğin adı "Merkez Yardımlaşma Derneği" dir. DERNEĞİN MERKEZİ :

MERKEZ YARDIMLAŞMA DERNEĞİ TÜZÜĞÜ DERNEĞİN ADI: Madde 1- Derneğin adı Merkez Yardımlaşma Derneği dir. DERNEĞİN MERKEZİ : MERKEZ YARDIMLAŞMA DERNEĞİ TÜZÜĞÜ DERNEĞİN ADI: Madde 1- Derneğin adı "Merkez Yardımlaşma Derneği" dir. DERNEĞİN MERKEZİ : KONU VE AMAÇ Madde 2- Derneğin merkezi Ankara'dadır. Derneğin şubeleri yoktur.

Detaylı

ANTALYA SERBEST MUHASEBECĐ MALĐ MÜŞAVĐRLER ODASI ODA ĐÇ YÖNETMELĐĞĐ

ANTALYA SERBEST MUHASEBECĐ MALĐ MÜŞAVĐRLER ODASI ODA ĐÇ YÖNETMELĐĞĐ ANTALYA SERBEST MUHASEBECĐ MALĐ MÜŞAVĐRLER ODASI ODA ĐÇ YÖNETMELĐĞĐ BĐRĐNCĐ BÖLÜM AMAÇ VE KAVRAMLAR Amaç Madde 1- Bu Yönetmeliğin amacı; Antalya Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası nın, Yönetim Kuruluna

Detaylı

ÖMER HALİSDEMİR ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KULÜP TÜZÜĞÜ ŞABLONU

ÖMER HALİSDEMİR ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KULÜP TÜZÜĞÜ ŞABLONU ÖMER HALİSDEMİR ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KULÜP TÜZÜĞÜ ŞABLONU İtalik yazıyla belirtilen ifadeler kulüp üyeleri tarafından kulüp amaçlarına uygun olarak doldurulacaktır. Normal yazı tipi ile yazılmış diğer

Detaylı

Gaziosmanpaşa Üniversitesi Öğrenci Kulüpleri Yönergesi. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve İlkeler

Gaziosmanpaşa Üniversitesi Öğrenci Kulüpleri Yönergesi. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve İlkeler Amaç ve kapsam Gaziosmanpaşa Üniversitesi Öğrenci Kulüpleri Yönergesi BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve İlkeler MADDE 1 (1) Bu Yönergenin amacı, Gaziosmanpaşa Üniversitesi öğrencilerinin

Detaylı

İSTANBUL TEKNİK ÜNİVERSİTESİ KÜLTÜR VE SANAT BİRLİĞİ İTÜ HAVACILIK KULÜBÜ TÜZÜĞÜ

İSTANBUL TEKNİK ÜNİVERSİTESİ KÜLTÜR VE SANAT BİRLİĞİ İTÜ HAVACILIK KULÜBÜ TÜZÜĞÜ İSTANBUL TEKNİK ÜNİVERSİTESİ KÜLTÜR VE SANAT BİRLİĞİ İTÜ HAVACILIK KULÜBÜ TÜZÜĞÜ 1. İsim İSTANBUL TEKNİK ÜNİVERSİTESİ HAVACILIK KULÜBÜ - İTÜHAVK 2. Amaç Kulübün amacı İTÜ bünyesinde yamaç paraşütü sporu

Detaylı

ODTÜ BİLGİSAYAR TOPLULUĞU

ODTÜ BİLGİSAYAR TOPLULUĞU ODTÜ BİLGİSAYAR TOPLULUĞU TÜZÜK 1. Kuruluş: Orta Doğu Teknik Üniversitesi Bilgisayar Topluluğu, Orta Doğu Teknik Üniversitesi Ankara yerleşkesinde, Kültür İşleri Müdürlüğünün denetiminde çalışmak üzere

Detaylı

SENDİKA ÜYELİĞİNİN KAZANILMASI VE SONA ERMESİ İLE ÜYELİK AİDATININ TAHSİLİ HAKKINDA YÖNETMELİK. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

SENDİKA ÜYELİĞİNİN KAZANILMASI VE SONA ERMESİ İLE ÜYELİK AİDATININ TAHSİLİ HAKKINDA YÖNETMELİK. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Resmi Gazete Tarihi: 09.07.2013 Resmi Gazete Sayısı: 28702 SENDİKA ÜYELİĞİNİN KAZANILMASI VE SONA ERMESİ İLE ÜYELİK AİDATININ TAHSİLİ HAKKINDA YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

Detaylı

MERKEZ YARDIMLAŞMA DERNEĞİ TÜZÜĞÜ DERNEĞİN ADI: Madde 1- Derneğin adı "Merkez Yardımlaşma Derneği" dir.

MERKEZ YARDIMLAŞMA DERNEĞİ TÜZÜĞÜ DERNEĞİN ADI: Madde 1- Derneğin adı Merkez Yardımlaşma Derneği dir. MERKEZ YARDIMLAŞMA DERNEĞİ TÜZÜĞÜ DERNEĞİN ADI: Madde 1- Derneğin adı "Merkez Yardımlaşma Derneği" dir. DERNEĞİN MERKEZİ : Madde 2- Derneğin merkezi Ankara'dadır. Derneğin şubeleri yoktur. MERKEZ YARDIMLAŞMA

Detaylı

OMÜ TOPLULUKLARI TÜZÜĞÜ

OMÜ TOPLULUKLARI TÜZÜĞÜ OMÜ TOPLULUKLARI TÜZÜĞÜ Tanım Madde 1- Omü... Topluluğu 2547sayılı yüksek öğretim kanununun 47 nci maddesi esas alınarak hazırlanan Ondokuz Mayıs üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığına bağlı

Detaylı

4. Tadil edilmek üzere görüşülecek ve oya sunulacak Tüzük Maddeleri;

4. Tadil edilmek üzere görüşülecek ve oya sunulacak Tüzük Maddeleri; BEŞİKTAŞ JİMNASTİK KULÜBÜ OLAĞANÜSTÜ TÜZÜK TADİL GENEL KURULU 08-15 EYLÜL 2018 BJK AKATLAR SPOR KOMPLEKSİ GÜNDEM 1. Açılış, 2. Toplantı Başkanlık Divanı Seçimi, 3. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı, 4. Tadil

Detaylı

İSTANBUL 2012 İMKB Yönetim Kurulunun 18/07/2012 tarihli ve 1489 sayılı toplantısında kabul edilmiştir.

İSTANBUL 2012 İMKB Yönetim Kurulunun 18/07/2012 tarihli ve 1489 sayılı toplantısında kabul edilmiştir. İMKB UYUŞMAZLIK KOMİTESİ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI YÖNERGESİ İSTANBUL 2012 İMKB Yönetim Kurulunun 18/07/2012 tarihli ve 1489 sayılı toplantısında kabul edilmiştir. İstanbul Menkul Kıymetler Borsası Uyuşmazlık

Detaylı

Başbakanlık Mevzuatı Geliştirme ve Yayın Genel Müdürlüğünce Yayımlanır

Başbakanlık Mevzuatı Geliştirme ve Yayın Genel Müdürlüğünce Yayımlanır Başbakanlık Mevzuatı Geliştirme ve Yayın Genel Müdürlüğünce Yayımlanır Kuruluş : 7 Ekim 1920 2 Ocak 2000 Sayı : 23924 Harran Üniversitesinden : Harran Üniversitesi Spor Birliği Yönetmeliği Kuruluş ve Kapsam

Detaylı

İLÇESİ.ÜRÜNLERİ TARIMSAL ÜRETİCİLERİ BİRLİĞİ TÜZÜĞÜ BİRİNCİ BÖLÜM KURULUŞ, AMAÇ VE ÇALIŞMA KONULARI AMAÇ

İLÇESİ.ÜRÜNLERİ TARIMSAL ÜRETİCİLERİ BİRLİĞİ TÜZÜĞÜ BİRİNCİ BÖLÜM KURULUŞ, AMAÇ VE ÇALIŞMA KONULARI AMAÇ İLÇESİ.ÜRÜNLERİ TARIMSAL ÜRETİCİLERİ BİRLİĞİ TÜZÜĞÜ BİRİNCİ BÖLÜM KURULUŞ, AMAÇ VE ÇALIŞMA KONULARI AMAÇ MADDE 1- üreticilerinin bir araya gelerek; 5200 sayılı Tarımsal Üretici Birlikleri Kanunun da öngörülen

Detaylı

İZMİR YÜKSEK TEKNOLOJİ ENSTİTÜSÜ.TOPLULUĞU TÜZÜĞÜ

İZMİR YÜKSEK TEKNOLOJİ ENSTİTÜSÜ.TOPLULUĞU TÜZÜĞÜ İZMİR YÜKSEK TEKNOLOJİ ENSTİTÜSÜ.TOPLULUĞU TÜZÜĞÜ MADDE 1- DAYANAK Topluluğu İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Öğrenci Toplulukları Yönergesi doğrultusunda kurulur ve faaliyette bulunur. MADDE 2- TOPLULUĞUN

Detaylı

TARIM ORKAM-SEN SENDİKA MERKEZ GENEL MECLİSİ YÖNETMELİĞİ ( ANKARA) (TARIM VE ORMANCILIK HİZMETLERİ KAMU EMEKÇİLERİ SENDİKASI)

TARIM ORKAM-SEN SENDİKA MERKEZ GENEL MECLİSİ YÖNETMELİĞİ ( ANKARA) (TARIM VE ORMANCILIK HİZMETLERİ KAMU EMEKÇİLERİ SENDİKASI) TARIM ORKAM-SEN (TARIM VE ORMANCILIK HİZMETLERİ KAMU EMEKÇİLERİ SENDİKASI) SENDİKA MERKEZ GENEL MECLİSİ YÖNETMELİĞİ (2014 - ANKARA) 1 Amaç BÖLÜM I GENEL HÜKÜMLER Madde 1- Bu yönetmeliğin amacı Tarım ve

Detaylı

ORTA ANADOLU İHRACATÇI BİRLİKLERİ GENEL SEKRETERLİĞİ

ORTA ANADOLU İHRACATÇI BİRLİKLERİ GENEL SEKRETERLİĞİ Sayın Üyemiz, İKLİMLENDİRME SANAYİ İHRACATÇILARI BİRLİĞİ ÜYELERİ İÇİN GENEL KURULA ÇAĞRI SİRKÜLER (İ/2015 ) Birliğimizin Yönetim Kurulu Kararı doğrultusunda 2014 yılı Olağan Genel Kurul Toplantısı ile

Detaylı

MUŞ ALPARSLAN ÜNİVERSİTESİ DÜŞÜNCE VE ETKİLEŞİM TOPLULUĞU TÜZÜĞÜ

MUŞ ALPARSLAN ÜNİVERSİTESİ DÜŞÜNCE VE ETKİLEŞİM TOPLULUĞU TÜZÜĞÜ MUŞ ALPARSLAN ÜNİVERSİTESİ DÜŞÜNCE VE ETKİLEŞİM TOPLULUĞU TÜZÜĞÜ AMAÇLAR: MADDE 1-1- Muş Alparslan Üniversitesi öğrencileri ve toplumun düşünmesine ve sorgulamasına katkı sağlamak. 2. Öğrencilerin toplumla

Detaylı

..TARIMSAL SÜT ÜRETİCİLERİ BİRLİĞİ TÜZÜĞÜ BİRİNCİ BÖLÜM KURULUŞ, AMAÇ VE ÇALIŞMA KONULARI AMAÇ

..TARIMSAL SÜT ÜRETİCİLERİ BİRLİĞİ TÜZÜĞÜ BİRİNCİ BÖLÜM KURULUŞ, AMAÇ VE ÇALIŞMA KONULARI AMAÇ ..TARIMSAL SÜT ÜRETİCİLERİ BİRLİĞİ TÜZÜĞÜ BİRİNCİ BÖLÜM KURULUŞ, AMAÇ VE ÇALIŞMA KONULARI AMAÇ MADDE 1- üreticilerinin bir araya gelerek; 5200 sayılı Tarımsal Üretici Birlikleri Kanunun da öngörülen üretimini

Detaylı

T.C. YÜKSEK İHTİSAS ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ TOPLULUKLARI TÜZÜĞÜ

T.C. YÜKSEK İHTİSAS ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ TOPLULUKLARI TÜZÜĞÜ T.C. YÜKSEK İHTİSAS ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ TOPLULUKLARI TÜZÜĞÜ KURULUŞ VE TOPLULUK ADI MADDE 1- Yüksek İhtisas Üniversitesi Dans Topluluğu (YİD) Yüksek İhtisas Üniversitesi nin yönetmenlikleri ve yasalar

Detaylı

Şube Genel Kurulu İş ve İşlemleri 2019 YILI. Sayfa-1 Şube Hizmetleri Bölümü

Şube Genel Kurulu İş ve İşlemleri 2019 YILI. Sayfa-1 Şube Hizmetleri Bölümü 2019 YILI Sayfa-1 TÜZÜK HÜKÜMLERİNE GÖRE ŞUBE GENEL KURULUNDAN ÖNCE, GENEL KURUL GÜNÜ VE GENEL KURUL SONRASINDA DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HUSUSLAR A. ŞUBE GENEL KURULUNDAN ÖNCE YAPILMASI GEREKEN HUSUSLAR

Detaylı

TOPLANTI TARİHİ TOPLANTI SAAT OTURUM NO 27/09/ İSTİNYE ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNERGESİ

TOPLANTI TARİHİ TOPLANTI SAAT OTURUM NO 27/09/ İSTİNYE ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNERGESİ TOPLANTI TARİHİ TOPLANTI SAAT OTURUM NO 27/09/2017 11.00 18 İSTİNYE ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNERGESİ Amaç ve kapsam MADDE 1 (1) Bu yönergenin amacı, İstinye Üniversitesinin ön lisans, lisans ve lisansüstü

Detaylı

OLAĞAN GENEL KURULA ÇAĞRI

OLAĞAN GENEL KURULA ÇAĞRI ANTALYA İHRACATÇILAR BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ Sayı: TİM.AİB.GSK.TEŞ.2014/801 Antalya, 17/03/2014 Konu: Genel Kurula Çağrı Sayın Üyemiz, ANTALYA İHRACATÇILAR BİRLİĞİ ÜYELERİNE ÜYELERİNE ÖZEL SİRKÜLER

Detaylı

DERNEĞİN ADI MADDE 1:Derneğin adı Türk Dâhili ve Cerrahi Bilimler Yoğun Bakım Derneği dir.

DERNEĞİN ADI MADDE 1:Derneğin adı Türk Dâhili ve Cerrahi Bilimler Yoğun Bakım Derneği dir. DERNEĞİN ADI MADDE 1:Derneğin adı Türk Dâhili ve Cerrahi Bilimler Yoğun Bakım Derneği dir. DERNEĞİN MERKEZİ MADDE 2: Derneğin merkezi Ankara ilindedir. Şubesi yoktur. DERNEĞİN AMACI VE BU AMACI GERÇEKLEŞTİRMEK

Detaylı

T.C. YAŞAR ÜNİVERSİTESİ. Öğrenci Toplulukları Kurulma ve Çalışma İlkeleri Yönergesi

T.C. YAŞAR ÜNİVERSİTESİ. Öğrenci Toplulukları Kurulma ve Çalışma İlkeleri Yönergesi T.C. YAŞAR ÜNİVERSİTESİ Öğrenci Toplulukları Kurulma ve Çalışma İlkeleri Yönergesi GENEL İLKELER Madde 1 - Yaşar Üniversitesi Öğrencilerinin Atatürk İlkeleri doğrultusunda toplumsal ve kültürel gelişmelerine

Detaylı

T.C. YÜKSEK İHTİSAS ÜNİVERSİTESİ TİYATRO TOPLULUĞU TÜZÜĞÜ

T.C. YÜKSEK İHTİSAS ÜNİVERSİTESİ TİYATRO TOPLULUĞU TÜZÜĞÜ KURULUŞ VE TOPLULUK ADI MADDE 1- T.C. YÜKSEK İHTİSAS ÜNİVERSİTESİ TİYATRO TOPLULUĞU TÜZÜĞÜ Tiyatro Topluluğu Yüksek İhtisas Üniversitesi nin yönetmelikleri ve yasalar uyarınca Yüksek İhtisas Üniversitesi

Detaylı

T.C. EGE ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNERGESİ

T.C. EGE ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNERGESİ T.C. EGE ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve Kapsam Madde 1 Bu yönerge; Ege Üniversitesine kayıtlı öğrencileri temsil etmek, haklarını gözetmek,

Detaylı

TED ALANYA KOLEJİ MEZUNLARI DERNEĞİ TÜZÜĞÜ

TED ALANYA KOLEJİ MEZUNLARI DERNEĞİ TÜZÜĞÜ TED ALANYA KOLEJİ MEZUNLARI DERNEĞİ TÜZÜĞÜ I. BÖLÜM GENEL HÜKÜMLER KURULUŞ Madde 1 Derneğin adı: TED ALANYA KOLEJİ MEZUNLARI DERNEĞİ dir. Derneğin merkezi Alanya dadır. Şubesi açılmayacaktır. Dernek yetkili

Detaylı

TÜRKĠYE FUBOL FEDERASYONU GENEL KURUL ĠÇ TÜZÜĞÜ

TÜRKĠYE FUBOL FEDERASYONU GENEL KURUL ĠÇ TÜZÜĞÜ TÜRKĠYE FUBOL FEDERASYONU GENEL KURUL ĠÇ TÜZÜĞÜ I-BAġLANGIÇ HÜKÜMLERĠ MADDE 1 Amaç ĠĢbu iç tüzüğün amacı, Türkiye Futbol Federasyonu ( TFF ) genel kurul toplantılarında izlenecek tüm usul ve esasları belirlemektir.

Detaylı

ORTA ANADOLU HUBUBAT, BAKLİYAT, YAĞLI TOHUMLAR

ORTA ANADOLU HUBUBAT, BAKLİYAT, YAĞLI TOHUMLAR ORTA ANADOLU HUBUBAT, BAKLİYAT, YAĞLI TOHUMLAR VE MAMULLERİ İHRACATÇILARI BİRLİĞİ ÜYELERİ İÇİN GENEL KURULA ÇAĞRI Sayın Üyemiz, SİRKÜLER (H/2017) Birliğimizin Yönetim Kurulu Kararı doğrultusunda 2016 yılı

Detaylı

E-İleti Toplantıları S İ R K Ü L E R BÜTÜN ÜYELERE

E-İleti Toplantıları S İ R K Ü L E R BÜTÜN ÜYELERE Sayı : 96155777-TİM.EİB.GSK.06.15/2729 İzmir, 09/03/2017 Konu : 2016 Yılı Olağan Genel Kurul E-İleti Toplantıları Sayın Üyemiz, S İ R K Ü L E R BÜTÜN ÜYELERE Birliklerimizin 2016 yılı Olağan Genel Kurul

Detaylı

T.C. İSTANBUL ŞİŞLİ MESLEK YÜKSEKOKULU ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNERGESİ BİRİNCİ KISIM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

T.C. İSTANBUL ŞİŞLİ MESLEK YÜKSEKOKULU ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNERGESİ BİRİNCİ KISIM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar T.C. İSTANBUL ŞİŞLİ MESLEK YÜKSEKOKULU ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNERGESİ BİRİNCİ KISIM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 - (1) Bu Yönergenin amacı, İstanbul Şişli Meslek Yüksekokuluna kayıtlı öğrencilerin

Detaylı

Yüksek Öğretim Kurumları Öğrenci Konseyleri ve Yüksek Öğretim Kurumları Ulusal Öğrenci Konseyi Yönetmeliği

Yüksek Öğretim Kurumları Öğrenci Konseyleri ve Yüksek Öğretim Kurumları Ulusal Öğrenci Konseyi Yönetmeliği Yüksek Öğretim Kurumları Öğrenci Konseyleri ve Yüksek Öğretim Kurumları Ulusal Öğrenci Konseyi Yönetmeliği Resmi Gazete Tarihi: 20.09.2005 Resmi Gazete Sayısı: 25942 YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI ÖĞRENCİ KONSEYLERİ

Detaylı

T.C NECMETTĠN ERBAKAN ÜNĠVERSĠTESĠ.. TOPLULUĞU TÜZÜĞÜ

T.C NECMETTĠN ERBAKAN ÜNĠVERSĠTESĠ.. TOPLULUĞU TÜZÜĞÜ T.C NECMETTĠN ERBAKAN ÜNĠVERSĠTESĠ.. TOPLULUĞU TÜZÜĞÜ Topluluğun KuruluĢu: Madde 1 - Topluluğu, Necmettin Erbakan Üniversitesi Öğrenci Toplulukları Yönergesi uyarınca kurulmuştur. Topluluğu, Necmettin

Detaylı

(1) Derneğin amacı Türkiye Cumhuriyeti nde kurulu olan Cumhuriyet Halk Partisi ilkelerini izlemek ve gerçekleştirmek.

(1) Derneğin amacı Türkiye Cumhuriyeti nde kurulu olan Cumhuriyet Halk Partisi ilkelerini izlemek ve gerçekleştirmek. CHP Hessen, Rheinland-Pfalz ve Saarland Birliği Tüzüğü Madde 1: Derneğin Adı, yeri ve hesap yılı (1) Derneğin adı CHP Hessen, Rheinland-Pfalz ve Saarland Birliği dir. Dernek, Türkiye Cumhuriyeti nde kurulu

Detaylı

T.C. ERZURUM TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ TOPLULUKLARI KURULUŞ VE İŞLEYİŞİ YÖNERGESİ

T.C. ERZURUM TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ TOPLULUKLARI KURULUŞ VE İŞLEYİŞİ YÖNERGESİ T.C. ERZURUM TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ TOPLULUKLARI KURULUŞ VE İŞLEYİŞİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Dayanak Amaç Madde 1- Bu yönergenin amacı, Erzurum Teknik Üniversitesinin bağlı birimlerinde

Detaylı

DIŞ EKONOMİK İLİŞKİLER KURULU İŞ KONSEYLERİ SEÇME VE SEÇİLME ESASLARI YÖNERGESİ

DIŞ EKONOMİK İLİŞKİLER KURULU İŞ KONSEYLERİ SEÇME VE SEÇİLME ESASLARI YÖNERGESİ DIŞ EKONOMİK İLİŞKİLER KURULU İŞ KONSEYLERİ SEÇME VE SEÇİLME ESASLARI YÖNERGESİ 1. MADDE : Amaç ve Kapsam Bu Yönergenin amacı; Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu ve İş Konseyleri Çalışma Usul ve Esasları Hakkında

Detaylı

ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ DÖNEM/STAJ/GRUP ÖĞRENCİ TEMSİLCİLERİ SEÇİMİ VE GÖREVLERİNE DAİR USUL VE ESASLAR

ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ DÖNEM/STAJ/GRUP ÖĞRENCİ TEMSİLCİLERİ SEÇİMİ VE GÖREVLERİNE DAİR USUL VE ESASLAR ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ DÖNEM/STAJ/GRUP ÖĞRENCİ TEMSİLCİLERİ SEÇİMİ VE GÖREVLERİNE DAİR USUL VE ESASLAR BİRİNCİ BÖLÜM Amaç MADDE 1 (1) Bu yönergenin amacı, Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi

Detaylı

SANKO ÜNİVERSİTESİ ÇALIŞMA ESASLARI ÖRNEĞİ

SANKO ÜNİVERSİTESİ ÇALIŞMA ESASLARI ÖRNEĞİ SANKO ÜNİVERSİTESİ..... ÖĞRENCİ KULÜBÜ ÇALIŞMA ESASLARI ÖRNEĞİ Dayanak Madde 1-:. Kulübü SANKO Üniversitesi Öğrenci Kulüpleri Ana Yönergesi doğrultusunda kurulur ve faaliyette bulunur. Kulübün Adı Madde

Detaylı

EK -1 SABANCI ÜNİVERSİTESİ MEZUNLARI DERNEĞİ TÜZÜK DEĞİŞİKLİĞİ ÖNERİLERİ

EK -1 SABANCI ÜNİVERSİTESİ MEZUNLARI DERNEĞİ TÜZÜK DEĞİŞİKLİĞİ ÖNERİLERİ 1 EK -1 SABANCI ÜNİVERSİTESİ MEZUNLARI DERNEĞİ TÜZÜK DEĞİŞİKLİĞİ ÖNERİLERİ Madde Mevcut Önerilen 6.2 II. BÖLÜM ÜYELİK TÜRLERİ ÜYE OLMA KOŞULLARI VE İŞLEMLERİ Onursal Üye Ülkeye, ÜNİVERSİTE ye ya da DERNEK

Detaylı

İZMİR KATİP ÇELEBİ ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNERGESİ. BİRİNCİ KISIM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

İZMİR KATİP ÇELEBİ ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNERGESİ. BİRİNCİ KISIM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar İZMİR KATİP ÇELEBİ ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNERGESİ BİRİNCİ KISIM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- Bu Yönergenin amacı, İzmir Katip Çelebi Üniversitesi ne kayıtlı öğrencilerin eğitim,

Detaylı

SAĞLIK KÜLTÜR VE SPOR DAİRE BAŞKANLIĞI

SAĞLIK KÜLTÜR VE SPOR DAİRE BAŞKANLIĞI SAĞLIK KÜLTÜR VE SPOR DAİRE BAŞKANLIĞI Öğrenci topluluklarının kurulmasındaki amaç; öğrencilerin ders dışı sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif faaliyetleri yapmasına, değerlendirmesine, tanıtım ve

Detaylı

ÖĞRENCİ TOPLULUKLARI İŞLEYİŞİ

ÖĞRENCİ TOPLULUKLARI İŞLEYİŞİ ÖĞRENCİ TOPLULUKLARI İŞLEYİŞİ Topluluklar, her eğitim ve öğretim yılı başında ve sonunda olmak üzere yılda en az 2 (iki) defa genel kurul toplantılarını yapmak zorundadır. Genel kurul, katılma hakkı bulunan

Detaylı

VAKIF FİNANSAL KİRALAMA A.Ş. ( ANA SÖZLEŞMESİ )

VAKIF FİNANSAL KİRALAMA A.Ş. ( ANA SÖZLEŞMESİ ) VAKIF FİNANSAL KİRALAMA A.Ş. ( ANA SÖZLEŞMESİ ) ESKİ HALİ Şirket Merkez ve Şubeleri Madde 4 - Şirketin Merkezi İstanbul İli Şişli İlçesindedir. Adresi Büyükdere Caddesi Gazeteciler Sitesi Matbuat Sokak

Detaylı

KULÜP TÜZÜĞÜ. Kuruluş ve Amaç MADDE 1 - amacı ile Çukurova Üniversitesi bünyesinde faaliyet göstermek üzere adında bir öğrenci kulübü kurulmuştur.

KULÜP TÜZÜĞÜ. Kuruluş ve Amaç MADDE 1 - amacı ile Çukurova Üniversitesi bünyesinde faaliyet göstermek üzere adında bir öğrenci kulübü kurulmuştur. KULÜP TÜZÜĞÜ EK - 3 Kuruluş ve Amaç MADDE 1 - amacı ile Çukurova Üniversitesi bünyesinde faaliyet göstermek üzere adında bir öğrenci kulübü kurulmuştur. Kulüp Faaliyet Alanları MADDE 2 - (1) (2) (3) (4)

Detaylı

İsviçre Türk Kadınları Derneği 1. Tüzük

İsviçre Türk Kadınları Derneği 1. Tüzük İsviçre Türk Kadınları Derneği 1 Tüzük Önsöz İsviçre Türk Kadınları Derneği 21 Mayıs 1978 tarihinde Türk Dernekler Kanunu kuralları esas alınarak kurulmuştur. Genel kurul, derneğin kuruluşundan bu yana

Detaylı

İSTANBUL TAHKİM MERKEZİ KANUNU

İSTANBUL TAHKİM MERKEZİ KANUNU 12265 İSTANBUL TAHKİM MERKEZİ KANUNU Kanun Numarası : 6570 Kabul Tarihi : 20/11/2014 Yayımlandığı R.Gazete : Tarih: 29/11/2014 Sayı : 29190 Yayımlandığı Düstur : Tertip : 5 Cilt : 55 Amaç ve kapsam MADDE

Detaylı

EURO TREND YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş NİN 28.04.2015 TARİHİNDE YAPILACAK OLAN 2014 YILI OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTISI BİLGİLENDİRME DÖKÜMANI

EURO TREND YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş NİN 28.04.2015 TARİHİNDE YAPILACAK OLAN 2014 YILI OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTISI BİLGİLENDİRME DÖKÜMANI EURO TREND YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş NİN 28.04.2015 TARİHİNDE YAPILACAK OLAN 2014 YILI OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTISI BİLGİLENDİRME DÖKÜMANI 1 Genel Kurul İlanı EURO TREND YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş YÖNETİM KURULU

Detaylı

Dernek Tüzüğü Version: 4.0

Dernek Tüzüğü Version: 4.0 Version: 4.0 Dernek : Adres : Türk Sanat Enstitüsü İsviçre TSEI / TKIS, 8046 Zürich / Schweiz İçindekiler 1 Genel bilgiler... 2 1.1 Derneğin ismi ve ikametgâh adresi... 2 1.2 Derneğin amacı... 2 1.3 Derneğin

Detaylı

İstanbul Ticaret Üniversitesi Öğrenci Konseyi Yönergesi

İstanbul Ticaret Üniversitesi Öğrenci Konseyi Yönergesi İstanbul Ticaret Üniversitesi Öğrenci Konseyi Yönergesi Birinci Kısım Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1 Bu Yönerge 'nin amacı; İstanbul Ticaret Üniversitesi nde kayıtlı öğrencilerin eğitim,

Detaylı

Sayı: TİM.UYMSİB / Bursa, 05/03/2019 Konu: UYMSİB 2018 YILI OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTISI

Sayı: TİM.UYMSİB / Bursa, 05/03/2019 Konu: UYMSİB 2018 YILI OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTISI Sayı: 13803751-TİM.UYMSİB.05.2019/39-01386 Bursa, 05/03/2019 Konu: UYMSİB 2018 YILI OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTISI ÜYELERİNE SİRKÜLER: 112 5910 sayılı Türkiye İhracatçılar Meclisi ile İhracatçı Birliklerinin

Detaylı

TAVŞANLI KAYMAKAMLIĞI İlçe Dernekler Büro Şefliği HİZMET STANDARTLARI TABLOSU

TAVŞANLI KAYMAKAMLIĞI İlçe Dernekler Büro Şefliği HİZMET STANDARTLARI TABLOSU TAVŞANLI KAYMAKAMLIĞI İlçe Dernekler Büro Şefliği HİZMET STANDARTLARI TABLOSU SIRA NO VATANDA A SUNULAN HİZMETİN ADI BA VURUDA İSTENİLEN BELGELER HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ (EN GEÇ SÜRE) 1 Dernek kuruluş

Detaylı

T.C. YÜKSEK İHTİSAS ÜNİVERSİTESİ BESLENME VE DİYETETİK TOPLULUĞU TÜZÜĞÜ

T.C. YÜKSEK İHTİSAS ÜNİVERSİTESİ BESLENME VE DİYETETİK TOPLULUĞU TÜZÜĞÜ T.C. YÜKSEK İHTİSAS ÜNİVERSİTESİ BESLENME VE DİYETETİK TOPLULUĞU TÜZÜĞÜ KURULUŞ VE TOPLULUK ADI MAADE 1-Yüksek İhtisas Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Topluluğu (YİÜBES) Yüksek İhtisas Üniversitesi

Detaylı

ORTA ANADOLU İHRACATÇI BİRLİKLERİ GENEL SEKRETERLİĞİ

ORTA ANADOLU İHRACATÇI BİRLİKLERİ GENEL SEKRETERLİĞİ ORTA ANADOLU İHRACATÇI BİRLİKLERİ GENEL SEKRETERLİĞİ Sayı: 70430465-TİM.OAİB.GSK.ARG3.2017/274-5696 Ankara, 17/03/2017 Konu: Orta Anadolu Mobilya Kağıt ve Orman Ürünleri İhr.Bir. Genel Kurul Duyurusu hk

Detaylı

Yönetmelik Maliye Bakanlığından: İç Denetçi Adayları Belirleme, Eğitim ve Sertifika Yönetmeliği İKİNCİ BÖLÜM

Yönetmelik Maliye Bakanlığından: İç Denetçi Adayları Belirleme, Eğitim ve Sertifika Yönetmeliği İKİNCİ BÖLÜM Yönetmelik Maliye Bakanlığından: İç Denetçi Adayları Belirleme, Eğitim ve Sertifika Yönetmeliği BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1 Bu Yönetmeliğin amacı, iç denetçi adaylarının belirlenmesini,

Detaylı

T.C. MUĞLA VALİLİĞİ İl Dernekler Müdürlüğü

T.C. MUĞLA VALİLİĞİ İl Dernekler Müdürlüğü T.C. MUĞLA VALİLİĞİ İl Dernekler Müdürlüğü HİZMET STANDARTLARI TABLOSU SIRA NO HİZMETİN ADI BAŞVURUDA İSTENEN BELGELER HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ (EN GEÇ SÜRE) 1 5253 sayılı Dernekler Kanununa göre Dernek

Detaylı

SANDIĞIN ADI : MADDE - 1

SANDIĞIN ADI : MADDE - 1 12.01.2013 TARİHİNDE İLGİLİ YASA HÜKÜMLERİ GEREĞİNCE YAPILAN SANDIK OLAĞAN GENEL KURULUNDA TADİL EDİLEN VE GENEL KURULCA OY BİRLİĞİ İLE KABUL EDİLEN YÖNETMELİK İSTANBUL SU VE KANALİZASYON İDARESİNDE ÇALIŞAN

Detaylı

Madde 9 Odanın organları şunlardır: a) Oda Genel Kurulu, b) Oda Yönetim Kurulu, c) Oda Onur Kurulu, ç) Oda Denetleme Kurulu, d) Oda Danışma Meclisi.

Madde 9 Odanın organları şunlardır: a) Oda Genel Kurulu, b) Oda Yönetim Kurulu, c) Oda Onur Kurulu, ç) Oda Denetleme Kurulu, d) Oda Danışma Meclisi. MEVCUT MADDE ÖNERİLEN GEREKÇE Madde 9 Odanın organları şunlardır: a) Oda Genel Kurulu, b) Oda Yönetim Kurulu, c) Oda Onur Kurulu, ç) Oda Denetleme Kurulu, d) Oda Danışma Kurulu. Madde 15 Genel Kurul görüşmeleri

Detaylı

Öğrenci Üyelik Koşulları, Üyelik Belgesi Verilmesi, Üyeliğin Sürdürülmesi, Üyelik Hak ve Sorumlulukları Öğrenci Üyelik koşulları

Öğrenci Üyelik Koşulları, Üyelik Belgesi Verilmesi, Üyeliğin Sürdürülmesi, Üyelik Hak ve Sorumlulukları Öğrenci Üyelik koşulları TMMOB İNŞAAT MÜHENDİSLERİ ODASI Öğrenci Üye Yönetmeliği BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı, ülkemizdeki üniversitelerin inşaat mühendisliği bölümlerinde

Detaylı

BİRİNCİ BÖLÜM KURULUŞ HÜKÜMLERİ

BİRİNCİ BÖLÜM KURULUŞ HÜKÜMLERİ MADDE 1 BİRİNCİ BÖLÜM KURULUŞ HÜKÜMLERİ DERNEĞİN ADI Derneğin adı TRABZONSPOR KULÜBÜ dür. Bu ad; tüzükte, evrakta ve yazışmalarda TRABZONSPOR veya KULÜP olarak geçer. MADDE 2 a KURULUŞ TARİHİ: 02.08.1967

Detaylı

ŞİRKETİN MERKEZİ ŞİRKETİN MERKEZİ GENEL KURUL GENEL KURUL FAVORİ DİNLENME YERLERİ ANONİM ŞİRKETİ ANA SÖZLEŞMESİ TADİL METNİ

ŞİRKETİN MERKEZİ ŞİRKETİN MERKEZİ GENEL KURUL GENEL KURUL FAVORİ DİNLENME YERLERİ ANONİM ŞİRKETİ ANA SÖZLEŞMESİ TADİL METNİ FAVORİ DİNLENME YERLERİ ANONİM ŞİRKETİ ANA SÖZLEŞMESİ TADİL METNİ ESKİ ŞEKİL YENİ ŞEKİL ŞİRKETİN MERKEZİ ŞİRKETİN MERKEZİ Madde 3. Şirketin merkezi ANKARA' dadır. Adresi Büklüm Sokak No: 48/13 Kavaklıdere-

Detaylı

Uluslararası Hukuk Kulübü Tüzüğü

Uluslararası Hukuk Kulübü Tüzüğü Uluslararası Hukuk Kulübü Tüzüğü Kulübün Adı ve Merkezi Madde 1- Kulübün Adı: Uluslararası Hukuk Kulübü dür. Kulübün kısa adı BUHK tur. Kulübün merkezi, T.C Beykent Üniversitesi Taksim Kampüsünde yer almaktadır.

Detaylı

D U Y U R U TOKAT İLİ DERNEKLER FEDERASYONU

D U Y U R U TOKAT İLİ DERNEKLER FEDERASYONU D U Y U R U TOKAT İLİ DERNEKLER FEDERASYONU Saygı değer üyelerimiz, www.tokdef.com.tr adresinde; TOKDEF sayfası altında tüzük değişikliği metni altında Dernekler masasından tarafımıza gelen yazıya istinaden,

Detaylı

MEVLANA ÜNİVERSİTESİ AKRAN DANIŞMANLIĞI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

MEVLANA ÜNİVERSİTESİ AKRAN DANIŞMANLIĞI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar MEVLANA ÜNİVERSİTESİ AKRAN DANIŞMANLIĞI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1- (1) Bu yönerge; Mevlana Üniversitesi nde Akran danışmanı olarak görevlendirilebilecek öğrencilerin

Detaylı

Türkiye Bilişim Derneği (TBD) Genel Kurulu, 5 Ekim 2013 te Ankara Balgat taki dernek merkezinde

Türkiye Bilişim Derneği (TBD) Genel Kurulu, 5 Ekim 2013 te Ankara Balgat taki dernek merkezinde TBD Tüzüğü değişti 4 Ekim de olağanüstü toplanan TBD, Tüzüğü nün 7 maddesini değiştirdi. Değişiklikle üyelikten çıkartılma, şubeler arasında üyelik nakli, merkez organları ve dernek gelirleri gibi konular

Detaylı

T.C. ĠMÜ ÖĞRENCĠ KULÜPLERĠ ANA YÖNERGESĠ*

T.C. ĠMÜ ÖĞRENCĠ KULÜPLERĠ ANA YÖNERGESĠ* T.C. ĠMÜ ÖĞRENCĠ KULÜPLERĠ ANA YÖNERGESĠ* BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Dayanak Madde 1 (1) Bu yönerge, öğrencilerin ruh ve beden terbiyesi, kültürel birikimlerinin arttırılması ve ders dışı zamanlarının

Detaylı

Değerli Üyemiz, Görüş ve bilgilerinize sunarız. Saygılarımızla, TEGEP Eğitim ve Gelişim Platformu Derneği

Değerli Üyemiz, Görüş ve bilgilerinize sunarız. Saygılarımızla, TEGEP Eğitim ve Gelişim Platformu Derneği Değerli Üyemiz, TEGEP Eğitim ve Gelişim Platformu Derneği nin 26.03.2016 tarihinde gerçekleşecek Genel Kurul toplantısında yönetim kurulu tarafından önerilecek olan tüzük değişiklikleri aşağıdaki şekildedir.

Detaylı

TÜRK PSİKOLOJİK DANIŞMA VE REHBERLİK DERNEĞİ 16 MART 2014 TARİHİNDEKİ OLAĞAN GENEL KURULDA ÖNERİLEN TÜZÜK DEĞİŞİKLİĞİ

TÜRK PSİKOLOJİK DANIŞMA VE REHBERLİK DERNEĞİ 16 MART 2014 TARİHİNDEKİ OLAĞAN GENEL KURULDA ÖNERİLEN TÜZÜK DEĞİŞİKLİĞİ Maddenin Eski Hali Maddenin Yeni Hali Açıklama Madde 6: Derneğin ve şubelerin asli, fahri ve onursal olmak üzere üç tür üyeliği vardır. Madde 6: Derneğin ve şubelerin asli ve fahri olmak üzere iki tür

Detaylı

MUŞ ALPARSLAN ÜNİVERSİTESİ HALK OYUNLARI TOPLULUĞU TÜZÜĞÜ

MUŞ ALPARSLAN ÜNİVERSİTESİ HALK OYUNLARI TOPLULUĞU TÜZÜĞÜ MUŞ ALPARSLAN ÜNİVERSİTESİ HALK OYUNLARI TOPLULUĞU TÜZÜĞÜ Topluluğun Amacı MADDE 1- Muş Alparslan Üniversitesi Halk Oyunları Topluluğu, öğrencilerin ders dışı zamanlarını sosyal ve kültürel olarak değerlendirmelerini

Detaylı

YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNERGESİ

YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNERGESİ YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNERGESİ Amaç Madde 1 - Bu yönergenin amacı; Yüzüncü Yıl Üniversitesine kayıtlı öğrencilerin eğitim, sağlık, spor ve kültürel ihtiyaçlarının

Detaylı

ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNERGESİ (30.04.2014) BÖLÜM 1: Amaç, Kapsam ve Dayanak, Tanımlar

ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNERGESİ (30.04.2014) BÖLÜM 1: Amaç, Kapsam ve Dayanak, Tanımlar ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNERGESİ (30.04.2014) BÖLÜM 1: Amaç, Kapsam ve Dayanak, Tanımlar MADDE 1: Amaç Bu yönergenin amacı TED Üniversitesi öğrencilerinin, üniversitenin çeşitli organlarında temsil edilmesi ve

Detaylı

KIRMIZI ET ÜRETİCİLERİ MERKEZ BİRLİĞİ TÜZÜĞÜ

KIRMIZI ET ÜRETİCİLERİ MERKEZ BİRLİĞİ TÜZÜĞÜ KIRMIZI ET ÜRETİCİLERİ MERKEZ BİRLİĞİ TÜZÜĞÜ KURULUŞ VE AMAÇ KURULUŞ, BİRLİĞİN ADI VE MERKEZİ Madde 1- Bu tüzük hükümlerini kabul eden Kırmızı Et üretimi yapan tarım üreticileri tarafından asgari ilçe

Detaylı

Yönetmelikler. tmmob makina mühendisleri odası. Yatırım Hizmetleri Yönetimi Mühendis Yetkilendirme Yönetmeliği

Yönetmelikler. tmmob makina mühendisleri odası. Yatırım Hizmetleri Yönetimi Mühendis Yetkilendirme Yönetmeliği Yönetmelikler tmmob makina mühendisleri odası Yatırım Hizmetleri Yönetimi Mühendis Yetkilendirme Yönetmeliği 263 tmmob makina mühendisleri odası Yönetmelikler 21 Şubat 2008 PERŞEMBE günü resmi gazetede

Detaylı

HASAN KALYONCU ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNERGESİ (Üniversitemiz Senatosunun 20/10/2010 Tarih ve 10 Sayılı Kararı)

HASAN KALYONCU ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNERGESİ (Üniversitemiz Senatosunun 20/10/2010 Tarih ve 10 Sayılı Kararı) HASAN KALYONCU ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNERGESİ (Üniversitemiz Senatosunun 20/10/2010 Tarih ve 10 Sayılı Kararı) BİRİNCİ KISIM Amaç, Kapsam ve Tanımlar Amaç Madde 1 Bu Yönergenin amacı; Hasan Kalyoncu

Detaylı

YÖNERGE NAMIK KEMAL ÜNİVERSİTESİ SPOR BİRLİĞİ YÖNERGESİ

YÖNERGE NAMIK KEMAL ÜNİVERSİTESİ SPOR BİRLİĞİ YÖNERGESİ 04/10/2010 SKS Daire Bşk. YÖNERGE NAMIK KEMAL ÜNİVERSİTESİ SPOR BİRLİĞİ YÖNERGESİ Kuruluş ve Kapsam MADDE 1 - Bu Yönerge, 2547 Sayılı Kanunun 4 üncü ve 47 nci maddeleri ile Yüksek Öğretim Kurumları Mediko-Sosyal,

Detaylı

ENERJİ VE TABİİ KAYNAKLAR UZMANLARI DERNEĞİ TÜZÜĞÜ. BİRİNCİ BÖLÜM Derneğin Adı, Kısa Adı ve Merkezi. İKİNCİ BÖLÜM Amaç ve Faaliyetler

ENERJİ VE TABİİ KAYNAKLAR UZMANLARI DERNEĞİ TÜZÜĞÜ. BİRİNCİ BÖLÜM Derneğin Adı, Kısa Adı ve Merkezi. İKİNCİ BÖLÜM Amaç ve Faaliyetler ENERJİ VE TABİİ KAYNAKLAR UZMANLARI DERNEĞİ TÜZÜĞÜ Madde 1 Derneğin Adı ve Kısa Adı BİRİNCİ BÖLÜM Derneğin Adı, Kısa Adı ve Merkezi 1. Derneğin adı: Enerji ve Tabii Kaynaklar Uzmanları Derneği dir. 2.

Detaylı

Sayın Ortaklarımızın yukarıda belirtilen, yer, gün ve saatte toplantıya katılmaları rica olunur.

Sayın Ortaklarımızın yukarıda belirtilen, yer, gün ve saatte toplantıya katılmaları rica olunur. İstanbul Ticaret Sicil Müdürlüğü-330253 (Mersis No:0278008021400013) DENİZ GAYRİMENKUL YATIRIM ORTAKLIĞI ANONİM ŞİRKETİ YÖNETİM KURULU BAŞKANLIĞI NDAN OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTISI NA DAVET Şirketimizin

Detaylı

GERMANİ STLER DERNEĞİ

GERMANİ STLER DERNEĞİ GERMANİ STLER DERNEĞİ Dernek Tüzüğ ü Derneğin Adı ve Merkezi BÖLÜM I Derneğin Adı, Amacı, Merkezi ve Faaliyetleri Madde 1. a. Derneğin adı»germanistler Derneği«dir. Kısa adı: GERDER b. Derneğin Merkezi:

Detaylı

TÜM İLERİCİ GENÇLİK DERNEĞİ TÜZÜĞÜ

TÜM İLERİCİ GENÇLİK DERNEĞİ TÜZÜĞÜ TÜM İLERİCİ GENÇLİK DERNEĞİ TÜZÜĞÜ Derneğin Adı ve Merkezi Madde 1- Derneğin adı TÜM İLERİCİ GENÇLİK DERNEĞİ dir. Kısa adı TÜM-İGD dir. Derneğin merkezi İstanbul dur. Ülke genelinde yasaya uygun olarak

Detaylı

MUŞ ALPARSLAN ÜNİVERSİTESİ TEMİZ İNSAN TEMİZ ÇEVRE TOPLULUĞU TÜZÜĞÜ

MUŞ ALPARSLAN ÜNİVERSİTESİ TEMİZ İNSAN TEMİZ ÇEVRE TOPLULUĞU TÜZÜĞÜ MUŞ ALPARSLAN ÜNİVERSİTESİ TEMİZ İNSAN TEMİZ ÇEVRE TOPLULUĞU TÜZÜĞÜ TOPLULUĞUN AMACI MADDE 1- AMAÇ 1- Ekolojik dengenin korunması amacı ile içinde bulunduğumuz çevreye ve burada yaşayan bütün canlı varlıklara

Detaylı

TÜRKİYE DEPREM MÜHENDİSLİĞİ DERNEĞİ TÜZÜĞÜ

TÜRKİYE DEPREM MÜHENDİSLİĞİ DERNEĞİ TÜZÜĞÜ TÜRKİYE DEPREM MÜHENDİSLİĞİ DERNEĞİ TÜZÜĞÜ BÖLÜMLER. Birinci Bölüm: İkinci Bölüm: Üçüncü Bölüm: Dördüncü Bölüm: Beşinci Bölüm: Altıncı Bölüm: Derneğin Adı, Merkezi, Amacı ve Faaliyet Alanları Üyelik, Üyelik

Detaylı

İZMİR YÜKSEK TEKNOLOJİ ENSTİTÜSÜ Öğrenci Konseyi Yönergesi BİRİNCİ KISIM

İZMİR YÜKSEK TEKNOLOJİ ENSTİTÜSÜ Öğrenci Konseyi Yönergesi BİRİNCİ KISIM İZMİR YÜKSEK TEKNOLOJİ ENSTİTÜSÜ Öğrenci Konseyi Yönergesi Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar BİRİNCİ KISIM Amaç Madde 1 Bu Yönergenin amacı; İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Lisans ve Lisansüstü programlarına

Detaylı

E-İleti Duyurusu S İ R K Ü L E R BÜTÜN ÜYELERE

E-İleti Duyurusu S İ R K Ü L E R BÜTÜN ÜYELERE Sayı : 96155777-TİM.EİB.GSK.06.15/2436 İzmir, 4/03/2016 Konu : 2015 Yılı Olağan Genel Kurul E-İleti Duyurusu Sayın Üyemiz, S İ R K Ü L E R BÜTÜN ÜYELERE Birliklerimizin 2015 yılı Olağan Genel Kurul Toplantıları,

Detaylı

T.C. İstanbul Arel Üniversitesi ÖĞRENCİ KULÜPLERİ BİRLİĞİ KURULUŞ VE ÇALIŞMA ESASLARI YÖNERGESİ

T.C. İstanbul Arel Üniversitesi ÖĞRENCİ KULÜPLERİ BİRLİĞİ KURULUŞ VE ÇALIŞMA ESASLARI YÖNERGESİ T.C. İstanbul Arel Üniversitesi ÖĞRENCİ KULÜPLERİ BİRLİĞİ KURULUŞ VE ÇALIŞMA ESASLARI YÖNERGESİ Madde 1: KURULUŞ İstanbul Arel Üniversitesi Öğrenci Kulüpleri kuruluş ve çalışma esasları hükümlerini temel

Detaylı

EGE ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNERGESİ

EGE ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNERGESİ EGE ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve Kapsam Madde 1 Bu yönerge; Ege Üniversitesine kayıtlı öğrencileri temsil etmek, haklarını gözetmek, etkili

Detaylı

TÜRKİYE ADALET AKADEMİSİ GENEL KURULUNUN TOPLANTI, ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

TÜRKİYE ADALET AKADEMİSİ GENEL KURULUNUN TOPLANTI, ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar TÜRKİYE ADALET AKADEMİSİ GENEL KURULUNUN TOPLANTI, ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı, Türkiye Adalet Akademisi

Detaylı

BEYKOZ LOJİSTİK MESLEK YÜKSEKOKULU ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNETMELİĞİ (Yüksekokul Kurulu Toplantı Tarihi: 28.11.2008 Toplantı Sayısı: 2008/02)

BEYKOZ LOJİSTİK MESLEK YÜKSEKOKULU ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNETMELİĞİ (Yüksekokul Kurulu Toplantı Tarihi: 28.11.2008 Toplantı Sayısı: 2008/02) BEYKOZ LOJİSTİK MESLEK YÜKSEKOKULU ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNETMELİĞİ (Yüksekokul Kurulu Toplantı Tarihi: 28.11.2008 Toplantı Sayısı: 2008/02) BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler Amaç MADDE 1- (1) Bu Yönetmeliğin amacı

Detaylı

GENÇLİK KOLLARI YÖNETMELİĞİ

GENÇLİK KOLLARI YÖNETMELİĞİ GENÇLİK KOLLARI YÖNETMELİĞİ 195 BÖLÜM I GENEL HÜKÜMLER KURULUŞ Madde 1 - Cumhuriyet Halk Partisi Tüzüğü nde ifadesini bulan amac a yönelik olarak, Genel Merkez, il, ilçe ve gerek görülen beldelerde örgüt

Detaylı

ORTA ANADOLU İHRACATÇI BİRLİKLERİ GENEL SEKRETERLİĞİ

ORTA ANADOLU İHRACATÇI BİRLİKLERİ GENEL SEKRETERLİĞİ ORTA ANADOLU İHRACATÇI BİRLİKLERİ GENEL SEKRETERLİĞİ Sayı: TİM.OAİB.GSK.UYG.2014/818-4908 Ankara, 12/03/2014 Konu: Genel Kurul Toplantıları Hk. ÇİMENTO, CAM, SERAMİK VE TOPRAK ÜRÜNLERİ İHRACATÇILARI BİRLİĞİ

Detaylı

BAHÇEŞEHİR KOLEJLERİ MEZUNLAR DERNEĞİ (BKMD) BÜTÇE YÖNETMELİĞİ KISIM 1 AMAÇ, KAPSAM, DAYANAK, TANIMLAR VE İLKELER İLE İLGİLİ HÜKÜMLER

BAHÇEŞEHİR KOLEJLERİ MEZUNLAR DERNEĞİ (BKMD) BÜTÇE YÖNETMELİĞİ KISIM 1 AMAÇ, KAPSAM, DAYANAK, TANIMLAR VE İLKELER İLE İLGİLİ HÜKÜMLER BAHÇEŞEHİR KOLEJLERİ MEZUNLAR DERNEĞİ (BKMD) BÜTÇE YÖNETMELİĞİ KISIM 1 AMAÇ, KAPSAM, DAYANAK, TANIMLAR VE İLKELER İLE İLGİLİ HÜKÜMLER Amaç Madde 1: Bu Yönetmeliğin amacı; Bahçeşehir Kolejleri Mezunlar

Detaylı

Madde 4- Bölüm/Program Öğrenci Kurulu, her Bölüm veya Program bünyesinde, Sınıf Öğrenci Temsilcilerinin bir araya gelmesinden oluşan bir kuruldur.

Madde 4- Bölüm/Program Öğrenci Kurulu, her Bölüm veya Program bünyesinde, Sınıf Öğrenci Temsilcilerinin bir araya gelmesinden oluşan bir kuruldur. IŞIK ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNERGESİ Amaç Madde 1- Bu Yönergenin amacı, Işık Üniversitesi nin önlisans ve lisans düzeyindeki öğrencilerinin eğitim, sağlık, spor, sosyal ve kültürel ihtiyaçlarının

Detaylı

EGE ÜNİVERSİTESİ İSTATİSTİK ARAŞTIRMA TOPLULUĞU TÜZÜĞÜ

EGE ÜNİVERSİTESİ İSTATİSTİK ARAŞTIRMA TOPLULUĞU TÜZÜĞÜ EGE ÜNİVERSİTESİ İSTATİSTİK ARAŞTIRMA TOPLULUĞU TÜZÜĞÜ İSİM VE NİTELİK /Madde 1/ BÖLÜM 1 Ege Üniversitesi İstatistik Araştırma Topluluğu, Ege Üniversitesi topluluk faaliyetleri uyarınca Ege Üniversitesi

Detaylı

HARRAN ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNERGESİ

HARRAN ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNERGESİ HARRAN ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNERGESİ Amaç ve Kapsam Madde 1 - Bu yönerge, Harran Üniversitesine bağlı enstitü, fakülte, yüksekokul ve meslek yüksekokul larında kayıtlı öğrencilerin eğitim-öğretim

Detaylı

DARÜŞŞAFAKA CEMİYETİ TÜZÜĞÜ - MADDE DEĞİŞİKLİKLERİ ÇİZELGESİ

DARÜŞŞAFAKA CEMİYETİ TÜZÜĞÜ - MADDE DEĞİŞİKLİKLERİ ÇİZELGESİ DARÜŞŞAFAKA CEMİYETİ TÜZÜĞÜ - MADDE DEĞİŞİKLİKLERİ ÇİZELGESİ MEVCUT TÜZÜK MADDE METNİ DEĞİŞİK MADDE METNİ MADDE 3 - Dernek, amacını gerçekleştirmek için kurucusu bulunduğu Darüşşafaka Lisesi ile mevcut

Detaylı

ACIBADEM ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KULÜPLERİ YÖNERGESİ

ACIBADEM ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KULÜPLERİ YÖNERGESİ Amaç ACIBADEM ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KULÜPLERİ YÖNERGESİ MADDE 1 - Bu yönerge; Acıbadem Üniversitesi öğrencilerinin bilimsel, sosyal, kültürel ve sportif etkinliklerde bulunabilmeleri amacıyla kurulacak

Detaylı

ULUSOY ELEKTRİK İMALAT TAHHÜT VE TİCARET A.Ş. YÖNETİM KURULU BAŞKANLIĞINDAN 07 NİSAN 2016 TARİHLİ OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTISINA DAVET

ULUSOY ELEKTRİK İMALAT TAHHÜT VE TİCARET A.Ş. YÖNETİM KURULU BAŞKANLIĞINDAN 07 NİSAN 2016 TARİHLİ OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTISINA DAVET ULUSOY ELEKTRİK İMALAT TAHHÜT VE TİCARET A.Ş. YÖNETİM KURULU BAŞKANLIĞINDAN 07 NİSAN 2016 TARİHLİ OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTISINA DAVET Şirketimizin 2015 yılı Olağan Genel Kurul Toplantısı 07 Nisan 2016

Detaylı

VAKIF GAYRİMENKUL YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş. / VKGYO [] 27.05.2010 16:10:22 Genel Kurul Toplantısı Yapılmasına İlişkin Yönetim Kurulu Kararı

VAKIF GAYRİMENKUL YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş. / VKGYO [] 27.05.2010 16:10:22 Genel Kurul Toplantısı Yapılmasına İlişkin Yönetim Kurulu Kararı VAKIF GAYRİMENKUL YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş. / VKGYO [] 27.05.2010 16:10:22 Genel Kurul Toplantısı Yapılmasına İlişkin Yönetim Kurulu Kararı Ortaklığın Adresi : Halaskargazi Caddesi Yasan İş Merkezi No:243

Detaylı