TANITMA VE KULLANIM KILAVUZU

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "TANITMA VE KULLANIM KILAVUZU"

Transkript

1 BENZİNLİ ÇİM BİÇME MAKİNASI MODEL RTM9640 RTM9645 TANITMA VE KULLANIM KILAVUZU

2 NOT: BU ÜRÜN PROFESYONEL KULLANIM İÇİN UYGUN DEĞİLDİR.. TEKNİK ÖZELLİKLER RTM9640 MOTOR GÜCÜ : 2.9KW/3,8HP SİLİNDİR HACMİ : 139 CC MAX HIZ : 3000 r/min MOTOR TİPİ : 4 zamanlı, OHV, tek silindir, yatay SOĞUTMA SİSTEMİ : Hava Soğutmalı YAKIT TÜKETİMİ : 400 ( g/kw.h ) YAKITSIZ AĞIRLIĞI : 31kg KESME ÇAPI : 460mm KESME YÜKSEKLİĞİ : 26-76MM GÜRÜLTÜ SEVİYESİ : 96Db BENZİN : Kurşunsuz ( Doğal 93 ) YAĞ : Motor yağı 15W- 40 -RTM9645 MOTOR GÜCÜ : 4KW/5,3HP SİLİNDİR HACMİ : 163 CC MAX HIZ : 3000 r/min MOTOR TİPİ : 4 zamanlı, OHV, tek silindir, yatay SOĞUTMA SİSTEMİ : Hava Soğutmalı YAKIT TÜKETİMİ : 400 ( g/kw.h ) YAKITSIZ AĞIRLIĞI : 34kg KESME ÇAPI : 508mm KESME YÜKSEKLİĞİ : 26-76MM GÜRÜLTÜ SEVİYESİ : 96Db BENZİN : Kurşunsuz ( Doğal 93 ) YAĞ : Motor yağı 15W- 30

3 CİHAZIN ÜNİTELERİ Tutma kolu Biçme yükseklik ayarları Gaz ayar kolu Çalıştırma kolu Yakıt ikmali Egzoz Buji Kesilen çimleri toplama kabı Çim boşaltma kapağı Hava filtresi Karbüratör NOT: BU ÜRÜN PROFESYONEL KULLANIM İÇİN UYGUN DEĞİLDİR KULLANIM ALANI VE ÖMRÜ Çim biçme makinası istenilen çimlerin yükseklikte biçilmesi için kullanılmaktadır. Kullanım ömrü 7 yıldır. ÜRÜN ÜZERİNDEKİ SEMBOLLERİN AÇIKLAMALARI: (1) Dikkat! Kullanım talimatlarını çok iyi öğrenin. (2) Dikkat! Fırlatılan maddeler yaralanmalara sebep olabilir. Güvenlik mesafenizi koruyun. (3) Dikkat! Çim biçme makinanın dönen bıçaklarının olduğu bölüme el ve ayaklarınızı sokmayın. (4) Dikkat! Yağmurlu havalarda makineyi kullanmayın. (5) Dikkat! Makinayı sıcak yüzeylere değirmeyin. (6) Dikkat! Motor çalışırken benzin takviyesi yapmayın. (7) Dikkat! Egzoz dumanı zehirli maddeler içerir. Makineyi kapalı alanlarda kullanmayın.

4 (8) Dikkat! Makinenin bakımını yapmadan önce motoru durdurun. Dönen bıçakların durmasını bekleyin ve makinenin güç kaynağıyla olan bağlantısını kesin. Sıcak parçaların soğumasını bekleyin, sonra kullanım talimatlarını inceleyin. Güvenlik talimatları Bu talimatları dikkatlice okuyun. Makinenin kullanım prosedürlerini çok iyi öğrenin. Çocukların, makineye aşina olmayan kişilerin makineyle çalışmasına izin vermeyin. Yerel kurulların belirlediği yaş limitlerine uyun. Yakınlarınızda birileri çocuklar ve hayvanlar olduğunda makineyi hareket ettirmeyin. Talimatlara uygun kullanmayan kişilerin çevredeki insanlara veya hayvanlara vereceği zarardan kendisin sorumlu olacağını unutmamalıdır. Çalışırkan daima dayanıklı kapalı ayakkabı ve uzun pantolon giyin. Yalın ayak veya sandaletle çalışma yapmayın. Çalışmaya başlamadan önce çalışma alanında sert cisim olup olmadığını kontrol edin. Sert cisimler makineye zarar verebilir. UYARI Makineden kullanılan yakıt yüksek derecede yanıcıdır: Yakıt deposu için tasarlanmış bir tankta depolanmak zorunda. Bunun dışında bir tank kullanmayın. Yakıt takviyesini daima dışarıda yapın ve bu sırada kesinlikle sigara içmeyin. Yalnızca motor kapanıp soğuduğunda benzin takviyesi yapın. Motor çalışıyorken veya sıcakken kesinlikle yakıt deposu kapağını açmayın. Yakıt döküldüğü taktirde, makinayı dökülen yakıttan en az 3m uzağa götürün ve benzinin buharlaşmasını bekleyin. Ancak bütün benzin buharlaştırdıktan sonra motoru çalıştırın. Bu talimatları dikkatlice inceleyin, aksi taktir de yapılacak hata sonucu yangın veya patlama olabilir. Depoda aşırı basınç olması durumunda depo kapağını yavaşça açın. Zarar görmüş bir egzoz hemen değiştirilmeli. Aleti kullanmaya başlamadan önce hareketli bıçaklar, bıçak civataları ve bunların yuvaları kontrol edilmeli. Zarar görmüş herhangi bir parça varsa hemen değiştirilmeli. Parçası zarar görmüş çim kesme makinesinin kullanımı kesinlikle yasaklanmıştır. İlk kez kullanımda bıçakları ve civatalarını değiştirmeden önce makinenin dengesi kontrol edilmeli. Çok bıçaklı çim kesme makinelerinde bıçaklardan birinin diğer bıçaklara zarar verebileceği olasılığını her zaman aklınızda tutun.

5 Makine çalışırken; 1. Egzoz gazının zehirli olmasından dolayı makinenin kapalı bir alanda kullanılması ölüm tehlikesine yol açabilir. Makineyi kapalı alanda kullanmayın. 2. Makineyi daima gün ışında ve yeterli ışık olduğu zamanlarda kullanın. 3. Islak veya nemli çimleri bu makineyle kesmeyin. 4. Eğimli yüzeylerde çalışırken özel önlem alın. 5. Makineyi kullanırken yürüme hızınızı sabit tutun. 6. Eğimli yüzeylerde çalışırken çaprazlamasına hareket edin, asla aşağı veya yukarı hareket etmeyin. 7. Eğimli yüzeylerde yön değiştirirken kesinlikle çok dikkatli olun. 8. Aşırı eğimli yüzeylerdeki çimleri biçmeyiniz. 9. Makineyi kendinize doğru çekerken, yani geriye doğru yürürken özel dikkat gösterin. 10. Çimin olmadığı eğik yüzeylerde veya makineyi çalışma alanın başka bir yere götürürken bıçakları durdurun. 11. Çim biçme makinesini saptırıcı, kesilmiş çimleri toplama gibi koruma ve emniyet özellikli parçaları zarar gördüğünde aleti kullanmayınız. 12. Herhan bir fabrika ayarını değiştirmeyiniz; bu uygulamalar maksimum devirler için geliştirilmiştir. 13. Motoru çalıştırmadan önce tüm bıçak ve tekerlek kavrama sürücülerini kapatın. 14. Motor çalışmaya başladığında kullanım talimatlarında belirtilen tavsiyelere uyun. Motor çalıştırıldığında ve kesici bölümlerin montajında herhangi bir sakatlık olmaması için ayaklarınızın makineye olan güvenlik mesafenizi koruyun. 15. Motor çalıştırıldığında ve kesici bölümlerin montajında, makineyi asla eğmeyin. 16. Çim boşaltma sırasında asla motoru çalıştırmayın. 17. Motor çalışırken makineyi taşımayın ve asla bıçaklara uzanmaya çalışmayın. 18. Motor çalışırken makineyi asla kaldırmayın. 19. Motoru durdurun, fişi ana güç kaynağından çıkarın: a. Tıkalı çim boşaltma kanalını temizlemeden önce; b. Makineyi temizlemeden veya onarmadan önce kontrol edin; c. Eğer makine çalışıyorken anormal bir şekilde titriyorsa veya olağan dışı sesler çıkarıyorsa. 20. Motoru durdurun: a. Çim biçme makinasını bıraktığınızda; b. Yakıt ikmali yaparken. 21. Çim biçmeyi bitirdikten sonra gaz tetiği minumuma getirerk motoru durdurun ve benzin tedariğini kapatın. 22. Ek çekçek kullanıyorsanız, yavaş hareket edin. Bakım ve Depolama 1. Güvenli bir çalışma için makinenin vidalarının kontrol edilip sıkılaştırılması ve gerekli emniyetin sağlanması zorunludur. 2. Yakıt tankından buharlaşma olduğunda çim biçme makinesinin ateş veya kıvılcımla kontak kurması çok tehlikelidir. Bu yüzden makine depolanmadan önce tank içindeki yakıtının tamamen boşaltılması zorunludur. 3. Motor ve diğer parçalar tam soğumadan makineyi kesinlikle depolamayın. 4. Ateş riskini azaltmak için, çim biçme makinesinin, bataryasının yakıtının depolandığı alan boş olmalı, çim, yaprak ve yağ olmamalı.

6 5. Kesilen çimlerin toplandığı kabın düzenli kontrol edin. Çünkü aşırı yük binebilir, tıkanma olabilir ve bu parça zarar görür. 6. Herhangi bir parça zarar gördüğü taktirde derhal değiştirilmeli. 7. Her zaman yakıt tankı daima dışarıda ve boş olmalı. 3) Kullanıdan önce hazırlık Makine sapı alt ve üst olmak üzere 2 parçadan oluşur. Öncelikle, uygun somun ve civatalar kullanılarak sapın alt parçası makine gövdesine takılır. Üst parça kontrol elementlerinin kablonun takılı olduğu bölümdür. Yine uygun somun ve civatalarla sapın üst parçasını alta parçasına monte edin. Kontrol kabloları ve kordonlar aşağıdaki resimlerdeki gibi takılmalıdır. Kablo klipsleri Kablo klipsleri Bütün kablolar ve kordonlar dış tarafta olmalı Bütün kablo ve kordonlar altta ve dışarıda olmalı Başlatmadan önceki kontroller Motor yağı kontrolünde, motoru durdurun ve makinenin düz bir yüzeye yerleşmesini sağlayın. Çubuğu sökün ve temiz bir bezle silin, sonra tekrar yerine taktın. Çubuğu tekrar çıkarıp yağ seviyesini kontrol edin, yağ seviyesi alt ve üst işaretler arasında olmalıdır. Eğer yağ seviyesi düşükse yağ takviyesi yapın. Yakıt kontrolü Yalnızca kurşunsuz benzin kullanın. Şartlar ne olursa olsun benzin yağ karışımı kullanmayın. Yakıt ikmalinden önce dolum deliği üzerinde toz, kir gibi herhangi bir yabancı madde olmadığına emin olun. Hava filtresi kontrolü Hava filtresi kapağını kaldırın ve hava filtresini dışarı alın. Filtre içindeki filtre kağıdının ve süngerin iç ve dış taraflarını kontrol edin. Gerekiyorsa filtreyi temizleyin. Filtre kirlenmişse veya zarar görmüşse değiştirin. Kesici bıçakların değiştirilmesi Motorun yakıt vanasını kapatın ve yakıt tankını boşaltın.

7 Makineyi karbüratör kısmı yukarı bakacak şekilde çevirin. Bıçakları tutun ve vidaları sökün. Bıçağı ve bıçak tutucuyu çıkarın. Bıçak vidalarını gevşetip açamazsanız servise başvurun. UYARI: Daima orjnal veya onlara denk bıçaklar kullanın. Bıçakları tutarken koruyucu eldiven giyin. Dönen bıçaklara asla dokunmayın. Motorun çalıştırılması; 1. Yakıt musluğunu on pozisyonuna getirin. 2. Makinayı düz bir yüzeye yerleştirin. 3. Debriyaj pedalını tutun (Resimdeki gibi). STOP Not: Hava sıcaklığı yüksek veya motor sıcak olduğu zaman makineyi çalıştırmak için şok kullanmayın. 4. Direnç hissedene kadar çalıştırma ipini çekin, sonra aniden bir daha çekin. 5. Eğer motoru başlatırken şok kullanırsanız, motor çalışmaya başladıktan sonra açma düğmesini HIGH pozisyonuna getirin. 6. Gaz tetiği şok pozisyonunda değilse motorun sıcaklığı daha hızlı artar. 7. Kontrol seviye sürücüsü kullanım sırasında sıkıca tutulmalı.

8 Motorun Boğulması Eğer başlatma kordonunu birkaç kez çektikten sonra motor çalışmazsa, motor boğulacak. Bu durumda sırasıyla aşağıdaki işlemleri yapmalısınız: Gaz tetiğini stop pozisyonuna getirin ve yakıt musluğunu kapatın. Bujileri çıkarıp kurulayın. Bujileri yerine takın. Bujileri yerine taktıktan sonra buji anahtarı ile sıkılaştırın. Yakıt musluğunu açın, gaz tetiği yüksek pozisyonuna getirin ve talimatlara uygun olarak motoru çalıştırın. Motorun Durdurulması Gaz tetiği yavaşça düşük pozisyona getirin Sap üzerindeki seviyeyi serbest bırakın. Yakıt filtresini kapatın. Bakım ve Onarım 1)Bakım Tablosu Aralık Görev Motor yağı Hava filtresi Bıçak cıvataları Çim toplama kabı Her kullanımdan sonra Bir ay sonra veya 20 saatlik kullanımdan sonra Bir ay sonra veya 50 saatlik kullanımdan sonra Kontrol * et Değiştir * * Kontrol * et Değiştir *(1) veya temizle Kontrol et Değiştir veya temizle * * * Ayda bir veya her 100 saatlik kullanımdan sonra Yılda bir veya her 100 saatlik kullanımdan sonra

9 Buji Gaz kablosu Valf açıklığı Rölanti hızı Yakıt ve tsp Yakıt boruları Kontrol * et veya temizle Değiştir * Değiştir * Kontrol et ve ayarla Kontrol et ve ayarla Kontrol et ve ayarla Değiştir *(2) *(2) * 2) Çim biçme Makinesinin temizliği Her kullanımdan sonra makineyi temizleyin. Makine yıkama deliğine bahçe hortumu bağlayın ve makinenin bıçaklarını ve gövdesini yıkayın. Motor çalışırken makineyi yıkamayın. Motor ve parçalarını yıkamayın. 3) Yağ değişimi 1. Motor sıcakken yağı boşaltın. Sıcak motordan yağ daha kolay boşalır ve süzülür. 2. Yağ çubuğunun etrafını temizleyin ve çubuğu sökün. 3. Boşaltma vidasının altına uygun bir kap yerleştirin. 4. Boşaltma vidasını sökün ve hazırladığınız kaba yağı boşaltın. Yağı boşalttıktan sonra, boşaltma vidasını temizleyin ve sıkıca takın. 5. İçindeki yağ miktarının önerilen miktarda olmasına dikkat edin. Daima teknik şartnamede belirtilen türde yağ kullanın. 4) Hava filtresi Kirlenmiş bir hava filtresi karbüratöre hava akışını kısıtlar ve motorun gücünü azaltır. Hava filtresi kullanım talimatlarına uygun olarak sık sık temizlenmeli, çalışma alanı tozlu bir alansa daha sık temizlenmeli. 1. Filtre kapağını çıkar. 2. Filtre gövdesinden kağıdı çıkar ve filtre kabına köpüğü tak. 3. Filtrenin temizlenmesi veya değiştirilmesi gerekliliğini sık sık kontrol et.

10 5) Filtre eklerinin temizliği Filtre kapağını çıkar Kağıt ekleme Filtre gövdesine takılı kağıdı çıkar. Sağlam bir yüzeye sabitleyip hafifçe vurun veya basınçlı hava ile temizleyin, fakat hava basıncının 207 kpa geçmemesine dikkat edin. Kağıdı fırça ile temizlemeyin, fırça tozların daha çok içe girmesine neden olur. Eğer filtre aşırı kirliyse değiştirin. Köpük ekleme Köpüğü sıvı bulaşık deterjanı eklenmiş sıcak su ile yıkayınız. Suyunu sıkın ve kuruması için bırakın. Aşırı kirli veya yanıcı sıvılarla yıkamayınız. Hava filtre gövdesini ve filtre kapağını nemli bir bezle kirlerden temizleyin. Kirlerin karbüratöre girmediğine emin olun. Filtre eklerinin yerlerine doğru şekilde yerleştirildiklerinden emin olun. Hava filtre kapağı üzerindeki vidayı sağlam bir şekilde takın. 6) Gaz tetiği Gaz tetiğini şok pozisyonuna getirin. Tetiğin kolayca hareket edip etmediğini, bir parmağınızla kumanda edip edemediğinizi kontrol edin. Eğer tetik zor çekiliyorsa gaz kablosu üzerindeki somunu gevşetin tetiğin yumuşaklığını ayarlayın, sonrasında gene sıkılaştırın. Motoru çalıştırın gaz tetiği stop pozisyonundayken motorun durup durmadığını kontrol edin. Gaz kablosunu gerektiği gibi ayarlayın.

11 Taşıma ve Depolama *Taşıma Çim torbasını çıkarın. Sap üzerindeki vidaları gevşetin ve kolu ileri doğru eğin. *Depolama Makineyi uzun bir süre depolamak için aşağıdaki talimatları uygulamalısınız. Yakıt tankı ve karbüratördeki yakıtı boşaltın 10 mm lik bir anahtar kullanarak karbüratördeki yakıtı uygun bir kaba boşaltın. Karbüratör gövdesinden karbüratör tavasını çıkarın. Yakıt musluğunu açık konuma getirip yakıt tankındaki yakıtı boşaltın. Yakıt tankı ve karbüratördeki yakıtın boşaldığından emin olduktan sonra, karbüratör gövdesini emniyetli bir şekilde sağlamlaştırın. Karbüratör tavasını karbüratöre düzgün bir şekilde yerleştirdiğinize emin olduktan karbüratör tahliye vidasını takın. Motor yağı Motor yağı değiştirme Kabloyu bujiden çıkar ve bujiyi sök. Açılan bujiye 5-10 ml temiz motor yağı dök. Çalıştırma ipini birkaç kez çektikten sonra motor başlığının ve silindir duvarlarının yağ ile kaplanmış olduğundan emin ol. Bujiyi tekrar yerine tak. Yakıt tankında yakıt olan makineyi depolarken, gaz petrol patlamasını engellemek için önlem al. Makineyi ısı kaynaklarından uzak iyi havalandırılan bir yerde depolayın. Depolama alanı kuru ve nemsiz olmadır. Yüksek nem makinenin metal parçalarında korozyona neden olabilir. Makineyi dpo içinde yakıt varken depolarsanız, yakıt musluğunu kapalı konuma getirin. Makineyi dik olarak depolayın, eğik olduğu taktirde yağ sızması olabilir. Motor ve egzoz tamamen soğumadan makineyi depolamayın. Toz ve kirden korumak için makineyi hava alabilir bir şekilde bir örtüyle örtün. Kirlilik motorun yanmasına sebep olabilir, depo edilmiş kirler motor ısındıktan sonra yanabilir. Hava-su geçirmez maddelerle makineyi sarmayın. Çünkü su bu tür maddeler altında yoğunlaşıp makinenin metal parçalarının korozyona uğramasına sebep olabilir. 3) Makineyi yeni kullanım için hazırlama Kullanın öncesi talimatlarına göre çim biçme makinesini kontrol edin. Eğer makine içinde yakıt varken depolanmışsa, eski yakıtın boşaltılması gerekir ve tank içine 1 aydan daha eski olmayan yeni yakıt konulmalı. Eski yakıt oksitlenmeye neden olablilir ve bu durum motor çalıştırıldığından bazı problemlere sebep olabilir. Makine depolanmadan önce

12 silindirlerin içine yağ dökülmüşse, motor çalıştırıldıktan birkaç dakika sonra aşırı miktarda duman üretebilir. Bu olay yanmış yağın sonucu olarak normaldir. 4) Tekerleklerin değiştirilmesi 1.Tornavidayla tekerlek kapağının vidalarını çıkarın. 2.Uygun bir anahtar kullanarak tekerlek vidalarını sökün ve güvenlik contasını çıkarın. Milinden tekerleği çekin. Yeni tekerleği takarken yeni ve orijinal güvenlik contası kullanın. 3.Tekerlek mil yatağını değiştirme.talimatlardaki gibi tekerleği çıkarın. Uygun bir tornavidayı tekerlek yuvasının altına sokun ve hafif darbelerle tekerlek rulmanını yerinden çıkarın.tekerlek yatağını takarken aynı basamakları takip edin, fakat bu sefer tornavidayla zıt taraftan basınç uygulayın. Temel Çim Biçme Klavuzu _Biçerken Boyutları mm arasındaki çimlerin kesimi için uygundur. _Biçme yüksekliği nedir? Karışık çimenlik veya yerel bahçe üreticiniz size uygun bir biçme yüksekliği önerecektir. Çimleri biçerken değişik biçme yükseklikleri deneyerek de optimum biçme yüksekliğinizi bulabilirsiniz. Karışık çimlerin olduğu alanlarda, değişik biçme yükseklikleri önerilmektedir. Bazı otların sapları ve yaprakları vardır, bu yapraklar makinenize zarar verebilir. Bu açıdan minimun biçme yüksekliğinin keşfedilmesi önemlidir. Sonraki biçmeye başlamadan önce makinenizin bakımını yapmanız önerilir. İlk biçmeden makine çim biçme yüksekliği en üst seviyededir. _Biçme eni En iyi sonucu elde etmek için, birkaç cm lik örtüşen biçme yolları önerilir. Aşırı uzun veya ince otları biçerken örtüşme genişliği en yüksek olan en önerilir. _Bıçak hızı Gereken sonuçları elde etmek için biçme bıçakları yüksek hızla dönmelidir. Gaz tetiği en üst konumda iken motor devrinin maksimumda olduğu hayati önem taşımaktadır. Eğer motor

13 devri biçme esnasında azalırsa, motora aşırı yük biner. Motora aşırı yük binmesi bıçağın körelmesine veya çok miktarda çim biçilmesine neden olur. Eğer motora aşırı yük binerse otlar aşırı ince veya uzun olabilir. Bıçak keskinliğini kontrol edin. Bıçaklar körelmişse bileyerek keskinleştirin, bıçakları tutarken daima koruyucu eldiven takın; Biçme yüksekliğini arttırın; Biçme yollarının örtüşmesini arttırın; Makinenin hızını azaltın. _Bıçak bileme Sadece kenkin bıçaklar ile iyi biçme yapılabilir. Kör bıçak otları kesmekten ziyade ezer, koparır ve çimenliğinizin bozulmasına sebep olabilir. Eğer bıçaklarınız körse otları temiz biçemessiniz, bundan dolayı kör bıçakları bilemelisiniz. _Çim biçme günü Çim kesme işleminin yapılacağı toprak çok kuru ise, biçme işlemi sırasında çok fazla toz meydana gelir ve makinenizin hava filtresinin kirlenmesine sebep olur. Bu sebepten dolayı çimleri biçmeyi kesmeyi planladığınızdan bir gün önce çalışma alanını sulamanız önerilir. _Islak Çimen Islak çimen bıçak çevresindeki alanda veya boşalta ağzından tıkanmaya neden olabilir. Bu durum motora aşırı yük binmesine neden olur, motor ve makinenin parçaları zarar görebilir. Bu durumdan oluşabilecek hasarlar garanti dışındadır. Bundan dolayı ıslak çimlerin kurumasını beklemelisiniz, ancak kuruduktan sonra biçmelisiniz.

TANITMA VE KULLANIM KILAVUZU

TANITMA VE KULLANIM KILAVUZU ELEKTRİKLİ ÇİM BİÇME MAKİNASI MODEL RTM938 TANITMA VE KULLANIM KILAVUZU TEKNİK ÖZELLİKLER RTM938 1. VOLTAJ 230-240V~50Hz 2. ÇIKIŞ 1600W 3. KESME YÜKSEKLİĞİ 5 pozisyon ( 28,38,48,58,68 mm) 4. KESME ÇAPI

Detaylı

ELEKTRİKLİ ÇİM BİÇME MAKİNASI

ELEKTRİKLİ ÇİM BİÇME MAKİNASI ELEKTRİKLİ ÇİM BİÇME MAKİNASI MODEL RTM932 TANITMA VE KULLANIM KILAVUZU CİHAZIN ÜNİTELERİ 1. Gövde 2. Çalıştırma anahtarı 3. Tutma kolu sabitleme düzeneği 4. Çim sepeti 5. Tekerlek 6. Elektrik kablosu

Detaylı

MODEL RTM925 TANITMA VE KULLANIM KILAVUZU

MODEL RTM925 TANITMA VE KULLANIM KILAVUZU ELEKTRİKLİ ÇİT BUDAMA MODEL RTM925 TANITMA VE KULLANIM KILAVUZU TEKNİK ÖZELLİKLER -RTM925- VOLTAJ 230V~50HZ GİRİŞ GÜCÜ 710W BIÇAK UZUNLUĞU 530MM DEVİR HIZI 1600 R/MİN DİŞ ARALIĞI 20MM MAX KESİLECEK ÇALI

Detaylı

TANITMA VE KULLANIM KILAVUZU

TANITMA VE KULLANIM KILAVUZU PROFİL KESME MAKİNASI 5 MODEL -RTM695- TANITMA VE KULLANIM KILAVUZU 8 CİHAZIN ÜNİTELERİ 1. AÇMA / KAPAMA ŞALTERİ 2. KORUYUCU KAPAK 3. TUTMA KOLU 4. KESME DİSKİ 5. MAKİNA TABANI 6. AKTİF KORUMA 7. TAŞ KİLİTLEME

Detaylı

KULLANIM KILAVUZU ELEKTRİKLİ ÇİM BİÇME USER GUIDE AG-18CEM 1800 W ELECTRIC LAWN MOVER.

KULLANIM KILAVUZU ELEKTRİKLİ ÇİM BİÇME USER GUIDE AG-18CEM 1800 W ELECTRIC LAWN MOVER. KULLANIM KILAVUZU USER GUIDE AG-18CEM 1800 W ELEKTRİKLİ ÇİM BİÇME ELECTRIC LAWN MOVER www.agromec.com.tr İÇERİK ÖNCE GÜVENLİK Bu el kitabındaki uyarılardaki talimatlarda, üstteki işaret, vücut yaralanmalarını

Detaylı

KULLANIM KILAVUZU NOT: BU ÜRÜN PROFESYONEL KULLANIM İÇİN UYGUN DEĞİLDİR.

KULLANIM KILAVUZU NOT: BU ÜRÜN PROFESYONEL KULLANIM İÇİN UYGUN DEĞİLDİR. BENZİNLİ JENERATÖR MODEL RTM9665 KULLANIM KILAVUZU NOT: BU ÜRÜN PROFESYONEL KULLANIM İÇİN UYGUN DEĞİLDİR.. 1) Yakıt deposu 9) Boru çerçeve 2) Egzost susturucu 10) Buji 3) Toprak 11) Yakıt Kapağı 4) Devre

Detaylı

ELEKTRİKLİ AĞAÇ KESME MAKİNASI MODEL RTM902 TANITMA VE KULLANIM KILAVUZU

ELEKTRİKLİ AĞAÇ KESME MAKİNASI MODEL RTM902 TANITMA VE KULLANIM KILAVUZU ELEKTRİKLİ AĞAÇ KESME MAKİNASI MODEL RTM902 TANITMA VE KULLANIM KILAVUZU 9 8 1 4 5 3 6 2 7 10 CİHAZIN ÜNİTELERİ 1. ELEKTRİK KABLOSU 2. TUTMA KOLU 3. EL SİPERİ(FREN KOLU) 4. ÖN TUTMA KOLU 5. KLAVUZ 6. TESTERE

Detaylı

HAVALI ZIMBA MAKİNASI

HAVALI ZIMBA MAKİNASI HAVALI ZIMBA MAKİNASI MODEL RTM0116 TANITMA VE KULLANIM KILAVUZU CİHAZIN ÜNİTELERİ 1. TUTMA KOLU 2. HAVA ENJEKTÖRÜ 3. TETİK 4. ŞARJÖR DEĞİŞTİRME DÜĞMESİ 5.ZIMBA TELİ ŞARJÖRÜ TEKNİK VERİLER 1. TAVSİYE EDİLEN

Detaylı

HAVALI SOMUN SIKMA MAKİNASI

HAVALI SOMUN SIKMA MAKİNASI HAVALI SOMUN SIKMA MAKİNASI MODEL RTM 0125 TANITMA VE KULLANIM KILAVUZU CİHAZIN ÜNİTELERİ 1. UÇ KOVANI 2. ÇALIŞTIRMA TETİĞİ 3. HAVA GİRİŞİ 4. BASINÇ AYARLAYICI 5. SAĞ SOL BUTONU TEKNİK VERİLER Hız Maks.

Detaylı

5.JENERATÖRÜ ÇALIŞTIRMA

5.JENERATÖRÜ ÇALIŞTIRMA BENZ İ NL İ JENERAT Ö R DİKKAT 1.GÜVENLİK İÇİN İPUÇLARI 2.PARÇALARIN VE ANA BİLEŞENLERİN TANITIMI 3.TEKNİK ÖZELLİKLER 4.ÇALIŞTIRMA ÖNCESİ KONTROLLER 1 3 4 5 5.JENERATÖRÜ ÇALIŞTIRMA 6. ELEKTRİK BA LANTISI

Detaylı

HAVA ÜFLEME MAKİNASI

HAVA ÜFLEME MAKİNASI HAVA ÜFLEME MAKİNASI MODEL RTM301 TANITMA VE KULLANIM KILAVUZU 1 2 3 5 CİHAZIN ÜNİTELERİ 4 1. HIZ AYAR DÜĞMESİ 2. TETİK KİLİTLEME BUTONU 3. ÇALIŞTIRMA ANAHTARI 4. HAVA EMİŞ YERİ 5. HAVA ÜFLEME BORUSU TEKNİK

Detaylı

ŞARJLI MATKAP MODEL RTM306 TANITMA VE KULLANIM KILAVUZU

ŞARJLI MATKAP MODEL RTM306 TANITMA VE KULLANIM KILAVUZU ŞARJLI MATKAP MODEL RTM306 TANITMA VE KULLANIM KILAVUZU 4 6 7 1 2 5 3 CİHAZIN ÜNİTELERİ 1. UÇ TUTUCU 2. AYDINLATMA IŞIĞI 3. AÇMA / KAPAMA ŞALTERİ 4. TORK KONTROL 5. YÖN DEĞİŞTİRME 6. ŞARJ SEVİYE IŞIĞI

Detaylı

NILFISK BackVacuum KULLANMA TALİMATI

NILFISK BackVacuum KULLANMA TALİMATI NILFISK BackVacuum KULLANMA TALİMATI İÇİNDEKİLER İNGİLİZCE 8 VERİ 13 ÖNEMLİ EMNİYET KURALLARI Elektrikli bir cihazı kullanırken, aşağıdakiler dahil temel önlemleri daima alın : CİHAZI KULLANMADAN

Detaylı

KABLOSUZ SU ISITICI KULLANIM KILAVUZU

KABLOSUZ SU ISITICI KULLANIM KILAVUZU KABLOSUZ SU ISITICI KULLANIM KILAVUZU 1 5 2 4 3 6 7 8 1. Kilit Düzenekli Kapak 2. Şeffaf Su Seviye Göstergesi 3. Alt Elektrik Tabanı 4. Açma / Kapama Anahtarı 5. Gösterge Lambası 6. Su Filtresi 7. Açık

Detaylı

Soğutma suyu doldurulması. Soğutma suyu doldurma koşulları. Aracın soğutma sistemi üzerinde çalışma UYARI!

Soğutma suyu doldurulması. Soğutma suyu doldurma koşulları. Aracın soğutma sistemi üzerinde çalışma UYARI! Soğutma suyu doldurma koşulları Soğutma suyu doldurma koşulları Aracın soğutma sistemi üzerinde çalışma UYARI! Aracın soğutma sistemi üzerinde çalışırken koruyucu ekipman kullanın. Soğutma suyu ciltte

Detaylı

KULLANIM KILAVUZU. SİSTEM İnverter Klimalar FXH32LVE FXHQ32MVE FXHQ32MAVE FXH63LVE FXHQ63MVE FXHQ63MAVE FXH100LVE FXHQ100MVE FXHQ100MAVE

KULLANIM KILAVUZU. SİSTEM İnverter Klimalar FXH32LVE FXHQ32MVE FXHQ32MAVE FXH63LVE FXHQ63MVE FXHQ63MAVE FXH100LVE FXHQ100MVE FXHQ100MAVE KULLANIM KILAVUZU SİSTEM İnverter Klimalar MODELLER Tavana asılı tip FXH32LVE FXHQ32MVE FXHQ32MAVE FXH63LVE FXHQ63MVE FXHQ63MAVE FXH100LVE FXHQ100MVE FXHQ100MAVE Bu Daikin klimayı aldığınız için teşekkür

Detaylı

ÖNEMLİ TALİMATLAR CİHAZI KULLANIRKEN LÜTFEN AŞAĞIDAKİ TALİMATLARA UYUNUZ

ÖNEMLİ TALİMATLAR CİHAZI KULLANIRKEN LÜTFEN AŞAĞIDAKİ TALİMATLARA UYUNUZ ÖNEMLİ TALİMATLAR CİHAZI KULLANIRKEN LÜTFEN AŞAĞIDAKİ TALİMATLARA UYUNUZ 1. BÜTÜN NOTLARI DİKKATLE OKUYUN. 2. SICAK METAL YÜZEYE DOKUNMAYIN. SAPINDAN TUTMALISINIZ. 3. ELEKTRİK ÇARPMASINI ÖNLEMEK İÇİN,

Detaylı

VESTEL V-COOK SERİSİ 2000 BEYAZ MİKSER KULLANIM KILAVUZU 2 YIL GARANTİ

VESTEL V-COOK SERİSİ 2000 BEYAZ MİKSER KULLANIM KILAVUZU 2 YIL GARANTİ VESTEL V-COOK SERİSİ 2000 BEYAZ MİKSER KULLANIM KILAVUZU GARANTİ 2 YIL 3 4 5 0 1 2 3 4 5 Turbo 1 2 6 2 Cihazınızın Açıklanması 1. Ana Gövde 6. Kaydırmaz taban 2. Tutma Sapı 7. Hamur karıştırıcı (büyük

Detaylı

ELEKTRİKLİ FREZE MAKİNASI

ELEKTRİKLİ FREZE MAKİNASI ELEKTRİKLİ FREZE MAKİNASI MODEL RTM378 TANITMA VE KULLANIM KILAVUZU 5 2 8 1 3 7 6 4 TEKNİK VERİLER VOLTAJ GİRİŞ GÜCÜ HIZ KESME DERİNLİĞİ BİLEZİK GENİŞLİĞİ 230V - 50Hz 2000W 23000r/min 0-65mm 12mm CİHAZIN

Detaylı

KIRICI VE DELİCİ MATKAP

KIRICI VE DELİCİ MATKAP KIRICI VE DELİCİ MATKAP MODEL RTM232 TANITMA VE KULLANIM KILAVUZU 3 4 5 1 6 2 CİHAZIN ÜNİTELERİ 1. MANDREN 2. YAN SAP 3. KIRICI DELİCİ SEÇİM ANAHTARI 4. YAĞ KAPAĞI 5. ANAHTAR 6. DEVİR AYARI NOT: BU ÜRÜN

Detaylı

Ekonomizer 500 ml YAĞ KATKILARI

Ekonomizer 500 ml YAĞ KATKILARI Ekonomizer 500 ml Ekonomizer, içeriğinde bulunan yüksek kaliteli katkılar sayesinde, motor yağının viskozite indeksini arttırır. Özellikle eski araçların motor parçalarındaki aşınmadan kaynaklanan, fazla

Detaylı

Nilfisk PS 333 A KULLANMA KILAVUZU

Nilfisk PS 333 A KULLANMA KILAVUZU Nilfisk PS 333 A KULLANMA KILAVUZU Genel Uyarılar DİKKAT! DİKKAT EDİLECEK HUSUS: Cihazı kullanmadan önce muhtemel yangın, elektrik çarpması veya benzer kaza tehlikelerini bilmeniz ve gerekli önlemleri

Detaylı

421 A/B 510 B. Kullanma Talimatı

421 A/B 510 B. Kullanma Talimatı 421 A/B 510 B Kullanma Talimatı Giriş Bu talimatlar makineyi tanımanıza ve doğru bir şekilde kullanmanıza yardımcı olacaktır. Makineyi kullanmadan önce talimatları okuyun. Teknik değişiklik yapma hakkımız

Detaylı

9225 OCEAN KURULUM VE KULLANMA KILAVUZU.

9225 OCEAN KURULUM VE KULLANMA KILAVUZU. 9225 OCEAN KURULUM VE KULLANMA KILAVUZU www.sunnybaby.com.tr Resim sadece görsel olarak sağlanmış olup, ürün içeriği ve aksesuarları farklılık gösterebilir. Kullanma kılavuzunu dikkatlice okuyunuz ve sonraki

Detaylı

M3 KULLANMA TALİMATI E HAVUZ MARKET

M3 KULLANMA TALİMATI E HAVUZ MARKET M3 KULLANMA TALİMATI 1- Genel Bilgi 2- Özellikler 3- Uyarılar ve Önlemler 4- Robot Parçaları 5- Robot Kullanımı 5.1- Kurulum 5.2- Robotun Havuza Koyuluşu 5.3- Robotun Havuzdan Çıkarılışı 6- Filtre Torbasının

Detaylı

FORAS OKSİJEN KONSANTRATÖRÜ

FORAS OKSİJEN KONSANTRATÖRÜ FORAS OKSİJEN KONSANTRATÖRÜ FORAS OKSİJEN KONSANTRATÖRÜ Kullanım Kılavuzu -Kullanmadan önce lütfen bu kitapçığı okuyunuz. Tehlike: Cihazı kullanırken ya da cihazın yanında sigara içmeyiniz. Rev:02 Yayın

Detaylı

STORMY DC 4100. Yatık Toz Torbalı Elektrikli Süpürge KULLANIM KILAVUZU

STORMY DC 4100. Yatık Toz Torbalı Elektrikli Süpürge KULLANIM KILAVUZU STORMY DC 4100 Yatık Toz Torbalı Elektrikli Süpürge KULLANIM KILAVUZU Sayın FANTOM dostu; Modern tesislerde üretilmiș ve son derece titiz kalite kontrolünden geçmiș STORMY DC 4100 Yatık Toz Torbalı Elektrikli

Detaylı

YIL TAM GARANTİ. TEKSAN mini... Gücünü hafife almayın! Benzinli Jeneratörler

YIL TAM GARANTİ. TEKSAN mini... Gücünü hafife almayın! Benzinli Jeneratörler 2 YIL TAM GARANTİ TEKSAN mini... Gücünü hafife almayın! Benzinli Jeneratörler B E N Z İ N L İ T E K S A N M İ N İ J E N E R AT Ö R S E R İ S İ TJ 3200 TJ 2700 TJ 15000 TS OTM / MS OTM TJ 12000 TS Üstün

Detaylı

ELEKTRİKLİ EL MİKSERİ

ELEKTRİKLİ EL MİKSERİ ELEKTRİKLİ EL MİKSERİ MODEL RTM394 TANITMA VE KULLANIM KILAVUZU 1 6 3 6 2 1 5 4 2 CİHAZIN ÜNİTELERİ 1. AÇMA/KAPAMA ŞALTERİ 2. AÇMA /KAPAMA ŞALTER KİLİTLEYİCİ 3. HIZ AYAR DÜĞMESİ 4. VİTES AYAR DÜĞMESİ 5.

Detaylı

TİMFOG TERMOMEKANİK YÜKSEK BASINÇLI POMPA BAKIM TALİMATI

TİMFOG TERMOMEKANİK YÜKSEK BASINÇLI POMPA BAKIM TALİMATI TİMFOG TERMOMEKANİK YÜKSEK BASINÇLI POMPA BAKIM TALİMATI 1) POMPA KİMLİK KARTI VE ANLAMLARI: A) FİRMA ADI VE ADRESİ B) SERİ NUMARASI BARKODU C) MODELİ D) SERİ NUMARASI E) MAKSİMUM ÇIKIŞ DEBİSİ (L/DK) F)

Detaylı

Talimat el kitabı 115 74 30-76 LC 356V / 961410291. Bu makineyi kullanmadan önce lütfen talimatları dikkatlice okuyun ve anlayın.

Talimat el kitabı 115 74 30-76 LC 356V / 961410291. Bu makineyi kullanmadan önce lütfen talimatları dikkatlice okuyun ve anlayın. Talimat el kitabı Bu makineyi kullanmadan önce lütfen talimatları dikkatlice okuyun ve anlayın. 115 74 30-76 LC 356V / 96141091 Turkish İÇİNDEKİLER SAYFA GÜVENLİK KURALLARI... -3 TEKNİK VERİLER...4 GENEL

Detaylı

DARBELİ MATKAP MODEL RTM151 TANITMA VE KULLANIM KILAVUZU

DARBELİ MATKAP MODEL RTM151 TANITMA VE KULLANIM KILAVUZU DARBELİ MATKAP MODEL RTM151 TANITMA VE KULLANIM KILAVUZU CİHAZIN ÜNİTELERİ 1. MANDREN 2. ÇALIŞTIRMA ANAHTARI 3. DEVİR AYARI 4. SAĞ SOL MANDALI 5. ANAHTAR KİLİTLEME BUTONU 6. HAVALANDIRMA ARALIKLARI TEKNİK

Detaylı

ZIMPARA TAŞ MOTORU MODEL RTM415A RTM417A RTM420A TANITMA VE KULLANIM KILAVUZU

ZIMPARA TAŞ MOTORU MODEL RTM415A RTM417A RTM420A TANITMA VE KULLANIM KILAVUZU ZIMPARA TAŞ MOTORU MODEL RTM415A RTM417A RTM420A TANITMA VE KULLANIM KILAVUZU CİHAZIN ÜNİTELERİ 1. AÇMA /KAPAMA ŞALTERİ 2. İŞ PARÇASI TABLASI 3. KIVILCIM/ÇAPAK KORUYUCU 4. ZIMPARA TAŞI 5. ZIMPARA TAŞI

Detaylı

* Kabloya asılarak,çekerek fişi prizden çıkarmayınız. Aksi taktirde kabloya zarar verebilir, yangın ve cihazın bozulmasına neden olabilirsiniz.

* Kabloya asılarak,çekerek fişi prizden çıkarmayınız. Aksi taktirde kabloya zarar verebilir, yangın ve cihazın bozulmasına neden olabilirsiniz. STP-131 MİNİ PRİNTER GÜVENLİK UYARILARI STP-131 termal yazıcıyı kullanırken aşağıdaki güvenlik talimatlarına uymanız gerekmektedir. Aşağıdaki kurallara uyulmaması ciddi yaralanmalara, hasarlara ve ölümlere

Detaylı

MODEL RTM425 RTM450 RTM480 RTM490 TANITMA VE KULLANIM KILAVUZU

MODEL RTM425 RTM450 RTM480 RTM490 TANITMA VE KULLANIM KILAVUZU ELEKTRİKLİ VİNÇ MODEL RTM425 RTM450 RTM480 RTM490 TANITMA VE KULLANIM KILAVUZU ELEKTRİKLİ VİNÇ TEKNİK VERİLER (RTM425) GİRİŞ GÜCÜ 550W 125KG İÇİN KALDIRMA HIZI 10M/MIN. 250KG İÇİN KALDIRMA HIZI 5M/MIN

Detaylı

KULLANIM KILAVUZU. SİSTEM İnverter Klimalar

KULLANIM KILAVUZU. SİSTEM İnverter Klimalar KULLANIM KILAVUZU SİSTEM İnverter Klimalar MODELLER Tavana monteli kaset tipi Köşe modeli FXK25LVE FXKQ25MVE FXKQ25MAVE FXK32LVE FXKQ32MVE FXKQ32MAVE FXK40LVE FXKQ40MVE FXKQ40MAVE FXK63LVE FXKQ63MVE FXKQ63MAVE

Detaylı

MAPISHREDDER AUTO S85CD OTOMATİK BESLEMELİ EVRAK İMHA MAKİNASI

MAPISHREDDER AUTO S85CD OTOMATİK BESLEMELİ EVRAK İMHA MAKİNASI MAPISHREDDER AUTO S85CD OTOMATİK BESLEMELİ EVRAK İMHA MAKİNASI DİKKAT: Beklenmeyen arıza ve istenmeyen durumlarla karşılamamak için cihazı kullanmaya başlamadan önce lütfen bu kullanım kılavuzunu dikkatlice

Detaylı

Kullanım kılavuzunuz MTD PETROL LAWN MOWER http://tr.yourpdfguides.com/dref/3402436

Kullanım kılavuzunuz MTD PETROL LAWN MOWER http://tr.yourpdfguides.com/dref/3402436 Bu kullanım kılavuzunda önerileri okuyabilir, teknik kılavuz veya için kurulum kılavuzu. Bu kılavuzdaki tüm sorularınızı (bilgi, özellikler, güvenlik danışma, boyut, aksesuarlar, vb) cevaplarını bulacaksınız.

Detaylı

TURBO GENEL TALIMATLAR

TURBO GENEL TALIMATLAR ADIM 1: TURBOYU DEĞIŞTIRMEDEN ÖNCE Arızanın gerçekten turboşarjdan kaynaklanıp kaynaklanmadığını belirlemek için motor sisteminde ayrıntılı bir arıza teşhis kontrolü yapmak önemlidir. Güç yetersizliği,

Detaylı

1. EMNİYET TEDBİRLERİ. Emniyetli çalışmayı temin etmek için:

1. EMNİYET TEDBİRLERİ. Emniyetli çalışmayı temin etmek için: ÖNSÖZ KAMA by REİS jeneratörü satın aldığınız için teşekkürler. Bu kitapçıkta KGE1000Ti, KGE1000Tsi jeneratörlerine ait kullanım ve bakım bilgileri yer almaktadır. Bu yayımdaki bütün bilgiler yayım onayı

Detaylı

DEMİR KESME VE BÜKME MAKİNELERİNDE İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ

DEMİR KESME VE BÜKME MAKİNELERİNDE İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ DEMİR KESME VE BÜKME MAKİNELERİNDE İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ 1. Makineyi kullanma konusunda bilgili olmayan kişilerin makineyi kullanmasına izin vermeyiniz. Bu makine sadece makinenin kullanılması konusunda

Detaylı

MODEL RTM 389 KULLANIM KILAVUZU

MODEL RTM 389 KULLANIM KILAVUZU MERMER KESİCİ MODEL RTM 389 KULLANIM KILAVUZU TEKNİK ÖZELLİKLER Gerilim Frekans 220V 50Hz Giriş Gücü 1400 W Yüksüz Hız 15000 Devir/dk (+/- %10) Testere Çapı φ110/115 φ20 CİHAZIN ÜNİTELERİ 1. ÇALIŞTIRMA

Detaylı

KULLANMA VE BAKIM KİTABI

KULLANMA VE BAKIM KİTABI KULLANMA VE BAKIM KİTABI FRİTÖZ (GAZLI) G Ü R Ç E L İ K Profesyonellere Profesyonelce AÇIKLAMA Bu kılavuzdaki talimatlar cihazın emniyetli montajı, kullanımı, temizliği ve bakımı hakkında önemli bilgiler

Detaylı

Güvenlikle İlgili Önemli Bilgiler

Güvenlikle İlgili Önemli Bilgiler Değerli Müşterimiz, Radyatör ısıtıcı cihazımızı tercih etmekle, kaliteli bir VESTEL ürünü satın almış bulunmaktasınız. Cihazınızı hızlı bir biçimde tanımak ve cihazınızın tüm fonksiyonlarından eksiksiz

Detaylı

TAŞLAMA MAKİNASI MODEL RTM118 RTM123 RTM126 RTM129 TANITMA VE KULLANIM KILAVUZU

TAŞLAMA MAKİNASI MODEL RTM118 RTM123 RTM126 RTM129 TANITMA VE KULLANIM KILAVUZU TAŞLAMA MAKİNASI MODEL RTM118 RTM123 RTM126 RTM129 TANITMA VE KULLANIM KILAVUZU 6 7 4 3 2 5 1 CİHAZIN ÜNİTELERİ 1. KORUYUCU KAPAK 2. KORUYUCU KAPAK SIKIŞTIRMA KOLU 3. AÇMA / KAPAMA ŞALTERİ 4. İLAVE SAP

Detaylı

MTD OHV Series I15 FORM NO. 769-01577I. MTD Products Aktiengesellschaft Saarbrücken Germany

MTD OHV Series I15 FORM NO. 769-01577I. MTD Products Aktiengesellschaft Saarbrücken Germany MTD OHV Series I15 FORM NO. 769-01577I MTD Products Aktiengesellschaft Saarbrücken Germany 8 15 23 31 38 46 54 61 68 75 82 90 99 107 115 122 130 138 145 152 159 166 175 183 193 202 211 218 226 Motor

Detaylı

ULTRASONİK NEMLENDİRİCİ VE KULLANIM KILAVUZU MH-508. Talimatlar. Teknik Bilgiler. Çalışma Prensipleri. Özellikler. Doğru Nem Seviyesi

ULTRASONİK NEMLENDİRİCİ VE KULLANIM KILAVUZU MH-508. Talimatlar. Teknik Bilgiler. Çalışma Prensipleri. Özellikler. Doğru Nem Seviyesi ULTRASONİK NEMLENDİRİCİ VE KULLANIM KILAVUZU MH-508 Talimatlar Teknik Bilgiler Çalışma Prensipleri Özellikler Doğru Nem Seviyesi MH-508 fonksiyonları Güvenlik Kılavuzu Resimli Açıklamalar Çalışma Talimatı

Detaylı

TANITIM VE KULLANMA KILAVUZU

TANITIM VE KULLANMA KILAVUZU ELEKTRİKLİ MATKAP MODEL RTM154 TANITIM VE KULLANMA KILAVUZU 6 1 2 4 5 3 CİHAZIN ÜNİTELERİ 1. MANDREN 2. HAVALANDIRMA ARALIKLARI 3. GERİ/İLERİ DÖNÜŞ ŞALTERİ 4. AÇMA / KAPAMA ŞALTERİ 5. AÇMA / KAPAMA ŞALTERİ

Detaylı

ÖNEMLİ GÜVENLİK UYARILARI

ÖNEMLİ GÜVENLİK UYARILARI Cihazınızı kullanmadan önce bu kılavuzu dikkatlice okuyun ve ileride yararlanmak üzere saklayın. ÖNEMLİ GÜVENLİK UYARILARI Cihazınızı çalıştırmadan önce tüm talimatları okuyun. Bu talimatları ileride yararlanmak

Detaylı

KIRICI DELİCİ MATKAP MODEL RTM215 TANITMA VE KULLANIM KILAVUZ

KIRICI DELİCİ MATKAP MODEL RTM215 TANITMA VE KULLANIM KILAVUZ KIRICI DELİCİ MATKAP MODEL RTM215 TANITMA VE KULLANIM KILAVUZ 1 3 4 5 7 6 2 8 CİHAZIN ÜNİTELERİ 1. SDS UÇ MANDRENİ 2. İLAVE SAP 3. DERİNLİK MESNEDİ SIKIŞTIRMA VİDASI 4. DARBELİ / DARBESİZ SEÇİM ANAHTARI

Detaylı

ELEKTRİKLİ HAVA KOMPRESÖRÜ

ELEKTRİKLİ HAVA KOMPRESÖRÜ ELEKTRİKLİ HAVA KOMPRESÖRÜ MODEL RTM724 - RTM750 TANITMA VE KULLANIM KLAVUZU 9 3 12 1 4 5 2 11 10 6 8 7 CİHAZIN ÜNİTELERİ 1. MOTOR 2. DURDURMA BUTONU 3. ÇIKIŞ VANASI 1 4. ÇIKIŞ VANASI 2 5. DEPO 6. BASINÇÖLÇER

Detaylı

TEKNİK DOSYA SB KANATLI MAKAS - GÜVENLİK ETİKETLERİ - SEMBOL ANLAMI BULUNDUĞU YER. Sıcak yüzey. Dokunmayınız. Koruyucu giysi giyiniz.

TEKNİK DOSYA SB KANATLI MAKAS - GÜVENLİK ETİKETLERİ - SEMBOL ANLAMI BULUNDUĞU YER. Sıcak yüzey. Dokunmayınız. Koruyucu giysi giyiniz. Sıcak yüzey. Dokunmayınız. Radyatör, hidrolik yağ tankı ve boru hatları Koruyucu giysi giyiniz. paneli bölgesinde Çizme, bot vb. koruyucu ayakkabı kullanınız. paneli bölgesi Dikkat! Tehlike! Elektrik panosu,

Detaylı

DOLPHİN WAVE 30 ROBOT KULLANMA KILAVUZU E-HAVUZ MARKET

DOLPHİN WAVE 30 ROBOT KULLANMA KILAVUZU E-HAVUZ MARKET DOLPHİN WAVE 30 ROBOT KULLANMA KILAVUZU İçindekiler 1. Genel Bilgi 2. Özellikleri 3. Uyarılar ve Önlemler 3.1 Uyarılar 3.2 Önlemler 4. Robot parçaları 5. Robotun Kullanımı 5.1 Kurulum 5.2 Robotu Havuza

Detaylı

DOLPHİN WAVE 50 ROBOT KULLANMA KILAVUZU

DOLPHİN WAVE 50 ROBOT KULLANMA KILAVUZU DOLPHİN WAVE 50 ROBOT KULLANMA KILAVUZU İçindekiler 1. Genel Bilgi 2. Özellikleri 3. Uyarılar ve Önlemler 3.1 Uyarılar 3.2 Önlemler 4. Robot parçaları 5. Robotun Kullanımı 5.1 Kurulum 5.2 Robotu Havuza

Detaylı

Tavan lambası. Montaj talimatı 91585AB4X5VII

Tavan lambası. Montaj talimatı 91585AB4X5VII Tavan lambası tr Montaj talimatı 91585AB4X5VII 2017-06 Bu kılavuza dair Bu ürün çeşitli emniyet tertibatlarına sahiptir. Yinede güvenlik uyarılarını dikkatle okuyun. Kaza sonucu ortaya çıkabilecek yaralanmaları

Detaylı

ROCKER MARKA ROCKER VAKUM POMPASI CİHAZLARI TÜRKÇE KULLANMA KILAVUZU

ROCKER MARKA ROCKER VAKUM POMPASI CİHAZLARI TÜRKÇE KULLANMA KILAVUZU ROCKER MARKA ROCKER VAKUM POMPASI CİHAZLARI TÜRKÇE KULLANMA KILAVUZU Add: 11F,No.402,Sec.1, Ren-Ai Rd., Linkou Shiang, Taipei County 244, Taiwan (R.O.C) Tel : 886-2-2603-3311 Fax : 886-2-2603-6622 E-Mail:

Detaylı

ACİL DURUM LAMBASI / LED-151

ACİL DURUM LAMBASI / LED-151 Özellikler 400 mah kapasiteli, bakım gerektirmeyen ve uzun ömürlü batarya 500 Şarj batarya ömrü Yüksek ışık veren, enerji tasarrufu sağlayan, uzun ömürlü 15+1 LED 15 LED ve 1 LED aydınlatma şeklinde 2

Detaylı

TÜRKÇE APW-896/IP-420 GÜVENLİK ÖNLEMLERİ

TÜRKÇE APW-896/IP-420 GÜVENLİK ÖNLEMLERİ TÜRKÇE APW-896/IP-420 GÜVENLİK ÖNLEMLERİ UYARI : ❶ ❷ ❶ ❷ ❸ ❸ ❶ ❷ ❸ TÜRKÇE i GÜVENLIK ÖNLEMLERI - ii TÜRKÇE iii iv APW-896 daha güvenli şekilde kullanmak için alınması gereken önlemler 1. Elektrik şokunun

Detaylı

STIHL AP 100, 200, 300, 300 S. Emniyet kuralları

STIHL AP 100, 200, 300, 300 S. Emniyet kuralları { STIHL AP 100, 200, 300, 300 S Emniyet kuralları türkçe Içindekiler Orijinal kullanma talimatının tercümesi 1 Emniyet kuralları.................................... 1 1.1 İkaz sembolleri......................................

Detaylı

"Vagon Barbekü" Montaj ve İşletim Kılavuzu

Vagon Barbekü Montaj ve İşletim Kılavuzu Version: 0566tr Stand: #018-2012 Ausgabe: 07/11cd "Vagon Barbekü" Montaj ve İşletim Kılavuzu Önsöz Yüksek kaliteli GRILLCHEF barbekünüzü kullanmaya başlamadan önce bu montaj ve kullanma kılavuzunu dikkatle

Detaylı

VESTEL YER VANTiLATÖRÜ

VESTEL YER VANTiLATÖRÜ VESTEL YER VANTiLATÖRÜ KULLANIM KILAVUZU AIRMASTER 16 GARANTİ 2 YIL UYARI: Yangın, elektrik çarpması veya kişisel yaralanma risklerini azaltmak için: a) Bu vantilatörü herhangi bir hız kontrol cihazı ile

Detaylı

ÇİM KENAR ALMA MAKİNASI

ÇİM KENAR ALMA MAKİNASI ÇİM KENAR ALMA MAKİNASI MODEL RTM915 TANITMA VE KULLANIM KILAVUZU TEKNİK ÖZELLİKLER -RTM915- VOLTAJ 230V~50HZ GİRİŞ GÜCÜ 450W BOŞTAKİ DEVİR SAYISI 8500r/min KESME ÇAPI 350 mm MİSİNA ÇAPI 1,6mm SES ĞÜÇ

Detaylı

ÖN TEKER HAREKET ÖZELLİĞİNİ KULLANMA 3- Puse açın. 7- Hareket sistemini kilitleme: her iki hareket kolunu yukarı kaldırın.

ÖN TEKER HAREKET ÖZELLİĞİNİ KULLANMA 3- Puse açın. 7- Hareket sistemini kilitleme: her iki hareket kolunu yukarı kaldırın. KULLANMA KILAVUZU * Daima omuz ve kasık kemerini kullanınız. * Dikkat: Puse kullanmadığınız zaman, çocuğunuzdan uzak tutunuz. * Bu ürün 6 ile 36 ay arası ve 15 kg a kadar olan çocukların kullanımı için

Detaylı

SUNTA KESME MAKİNASI

SUNTA KESME MAKİNASI SUNTA KESME MAKİNASI MODEL RTM384 TANITMA VE KULLANIM KILAVUZU 1 6 2 3 5 4 CİHAZIN ÜNİTELERİ 1. AÇMA / KAPAMA ŞALTERİ 2. TUTMA KOLU 3. AÇI ÖLÇEĞİ 4. AÇI AYAR KOLU 5. TESTERE KORUMASI 6. LAZER AÇMA / KAPAMA

Detaylı

UFAK TEFEK AMA MARİFETİ ÇOK GÜÇLÜ. Portatif Jeneratörler

UFAK TEFEK AMA MARİFETİ ÇOK GÜÇLÜ. Portatif Jeneratörler UFAK TEFEK AMA MARİFETİ ÇOK GÜÇLÜ Portatif Jeneratörler PENSA BENZİNLİ JENERATÖR SERİSİ PH 3200M PH 7500M/T İ-M-O PH 12000M/T İ-M-O PH 15000M/T İ-M-O PH 7500M İ -M-O / PH 7500T İ-M-O PENSA portatif jeneratörler,

Detaylı

DOLPHİN WAVE 100 ROBOT KULLANMA KILAVUZU E-HAVUZ MARKET

DOLPHİN WAVE 100 ROBOT KULLANMA KILAVUZU E-HAVUZ MARKET DOLPHİN WAVE 100 ROBOT KULLANMA KILAVUZU İçindekiler 1. Genel Bilgi 2. Özellikleri 3. Uyarılar ve Önlemler 3.1 Uyarılar 3.2 Önlemler 4. Robot parçaları 5. Robotun Kullanımı 5.1 Kurulum 5.2 Robotu Havuza

Detaylı

DOLPHİN WAVE 100 ROBOT KULLANMA KILAVUZU

DOLPHİN WAVE 100 ROBOT KULLANMA KILAVUZU DOLPHİN WAVE 100 ROBOT KULLANMA KILAVUZU İçindekiler 1. Genel Bilgi 2. Özellikleri 3. Uyarılar ve Önlemler 3.1 Uyarılar 3.2 Önlemler 4. Robot parçaları 5. Robotun Kullanımı 5.1 Kurulum 5.2 Robotu Havuza

Detaylı

PREFERİKAL SU POMPASI

PREFERİKAL SU POMPASI PREFERİKAL SU POMPASI MODEL RTM873 TANITMA VE KULLANIM KLAVUZU CİHAZIN ÜNİTELERİ 1. SU GİRİŞİ 2. SU ÇIKIŞI 3. ELEKTRİK KUTUSU TEKNİK ÖZELLİKLER 1. GERİLİM 230V~50HZ 2. GÜÇ 370W/0.5HP 3. MAK.BASMA YÜK.

Detaylı

Kendi emniyetiniz ve şöminenizi doğru kullanabilmeniz için lütfen bu broşürü dikkatle okuyunuz.

Kendi emniyetiniz ve şöminenizi doğru kullanabilmeniz için lütfen bu broşürü dikkatle okuyunuz. AKINLAR ŞÖMİNE... yeni ısı kaynağı... Değerli Müşterimiz, AKINLAR Şömine haznesini tercih ettiğiniz için çok teşekkür ederiz. Kendi emniyetiniz ve şöminenizi doğru kullanabilmeniz için lütfen bu broşürü

Detaylı

TANITMA VE KULLANIM KILAVUZU

TANITMA VE KULLANIM KILAVUZU BENZİNLİ İLAÇLAMA POMPASI MODEL RTM9612 RTM9618 TANITMA VE KULLANIM KILAVUZU BENZİNLİ İLAÇLAMA POMPASI TEKNİK ÖZELLİKLER RTM9612 MOTOR GÜCÜ :2,9 HP/2,13 KW SİLİNDİR HACMİ :50 CC HIZ :7000 r/min DEPO KAPASİTESİ

Detaylı

HİDROLİK VALF. Montaj ve Kullanma Kılavuzu AH-KUT-129 UYARI

HİDROLİK VALF. Montaj ve Kullanma Kılavuzu AH-KUT-129 UYARI HİDROLİK VALF Montaj ve Kullanma Kılavuzu AH-KUT-129 UYARI AKON HIDROLIK tarafından üretilen ürünlerin size en iyi performansı sunması amacıyla valfinizi monte etmeden önce kılavuzun tamamını dikkatle

Detaylı

ÖNEMLİ GÜVENLİK UYARILARI

ÖNEMLİ GÜVENLİK UYARILARI Cihazınızı kullanmaya başlamadan önce, cihazın kurulumu, kullanımı ve bakımı sırasındaki açıklamaları ve güvenliğiniz ile ilgili bilgileri içeren bu kılavuzu dikkatlice okuyun. Bu kılavuzu ileride yararlanmak

Detaylı

4204G / 4304G / 4404G Serisi Motorlar TURBO AFTERCOOLER DİZEL MOTOR BAKIM KILAVUZU

4204G / 4304G / 4404G Serisi Motorlar TURBO AFTERCOOLER DİZEL MOTOR BAKIM KILAVUZU 4204G / 4304G / 4404G Serisi Motorlar TURBO AFTERCOOLER DİZEL MOTOR BAKIM KILAVUZU MOTOR YAĞ SEVİYESİ KONTROLÜ Motor yağ seviyesi Motorun herhangi bir yerinde yağ veya su kaçağı olup olmadığını kontrol

Detaylı

9155 TOMMY KURULUM VE KULLANMA KILAVUZU

9155 TOMMY KURULUM VE KULLANMA KILAVUZU 9155 TOMMY KURULUM VE KULLANMA KILAVUZU www.sunnybaby.com.tr Resim sadece görsel olarak sağlanmış olup, ürün içeriği ve aksesuarları farklılık gösterebilir. Kullanma kılavuzunu dikkatlice okuyunuz ve sonraki

Detaylı

FRİTÖZ KULLANMA KILAVUZU FRİTÖZÜ ÇALIŞTIRMADAN ÖNCE LÜTFEN DİKKATLİCE OKUYUNUZ

FRİTÖZ KULLANMA KILAVUZU FRİTÖZÜ ÇALIŞTIRMADAN ÖNCE LÜTFEN DİKKATLİCE OKUYUNUZ FRİTÖZ KULLANMA KILAVUZU FRİTÖZÜ ÇALIŞTIRMADAN ÖNCE LÜTFEN DİKKATLİCE OKUYUNUZ AEF 490 AEF 890 İÇİNDEKİLER I Fritözün Tanımı ve Kullanım Alanları 3 4 II Genel Uyarılar ve Güvenlik Önlemleri 5 III Teknik

Detaylı

Oto Bakım Ürünleri Aracına Değer Verenlerin Tercihi

Oto Bakım Ürünleri Aracına Değer Verenlerin Tercihi Oto Bakım Ürünleri Aracına Değer Verenlerin Tercihi Ekonomizer 500 ml Ekonomizer, içeriğinde bulunan yüksek kaliteli katkılar sayesinde, motor yağının viskozite indeksini arttırır. Özellikle eski araçların

Detaylı

DM-SL (Turkish) Bayi El Kitabı. YOL MTB Trekking. City Touring/ Comfort Bike. Vites Kolu. RAPIDFIRE Plus 11-Vites SL-RS700

DM-SL (Turkish) Bayi El Kitabı. YOL MTB Trekking. City Touring/ Comfort Bike. Vites Kolu. RAPIDFIRE Plus 11-Vites SL-RS700 (Turkish) DM-SL0006-02 Bayi El Kitabı YOL MTB Trekking City Touring/ Comfort Bike URBAN SPORT E-BIKE Vites Kolu RAPIDFIRE Plus 11-Vites SL-RS700 İÇİNDEKİLER ÖNEMLİ UYARI... 3 GÜVENLİĞİ GARANTİ ETMEK İÇİN...

Detaylı

Sarkıt lamba. Montaj talimatı 88369HB551XVI 2016 / -08

Sarkıt lamba. Montaj talimatı 88369HB551XVI 2016 / -08 Sarkıt lamba tr Montaj talimatı 88369HB551XVI 2016 / -08 Değerli Müşterimiz! Yeni lambanız modern, hiç eskimeyen tasarımıyla cezbeder. Yeni ürününüzü güle güle kullanın. Güvenlik uyarıları Bu ürün çeşitli

Detaylı

Motorun herhangi bir yerinde yağ veya su kaçağı olup olmadığını kontrol ediniz. Motor yağ seviyesini yağ çubuğu ile kontrol ediniz, eksik ise yağ

Motorun herhangi bir yerinde yağ veya su kaçağı olup olmadığını kontrol ediniz. Motor yağ seviyesini yağ çubuğu ile kontrol ediniz, eksik ise yağ Motorun herhangi bir yerinde yağ veya su kaçağı olup olmadığını kontrol ediniz. Motor yağ seviyesini yağ çubuğu ile kontrol ediniz, eksik ise yağ ekleme deliğinden yağ seviyesi istenilen yüksekliğe çıkana

Detaylı

HAIR DRYER IONIC HD 6080 TÜRKÇE

HAIR DRYER IONIC HD 6080 TÜRKÇE HAIR DRYER IONIC HD 6080 TÜRKÇE TR A B C D E F 3 TÜRKÇE 18-23 4 GÜVENLİK Cihazı kullanırken lütfen aşağıdaki talimatlara dikkat edin: 7 Bu cihaz yalnızca evde kullanım için tasarlanmıştır. 7 Cihazı banyoda,

Detaylı

MODEL RTM807 TANITMA VE KULLANIM KLAVUZU

MODEL RTM807 TANITMA VE KULLANIM KLAVUZU BENZİNLİ SU POMPASI MODEL RTM807 TANITMA VE KULLANIM KLAVUZU 5 4 3 6 2 1 8 7 CİHAZIN ÜNİTELERİ 1. ÇALIŞTIRMA KOLU 2. BENZİN DEPOSU KAPAĞI 3. SU GİRİŞ YERİ 4. SU ÇIKIŞ YERİ 5. HAVA FİLTRESİ KAPAĞI 6. GAZ

Detaylı

ÖNEMLİ GÜVENLİK ÖNLEMLERİ

ÖNEMLİ GÜVENLİK ÖNLEMLERİ Cihazınızı kullanmadan önce bu kullanım kılavuzunu dikkatlice okuyun ve ileride yararlanmak üzere saklayın. BU CİHAZ SADECE EV TİPİ KULLANIMLAR İÇİNDİR. ÖNEMLİ GÜVENLİK ÖNLEMLERİ UYARILARIN AÇIKLANMASI

Detaylı

Kusursuz bir onarım ancak cihazın tamamı gerekli olduğu her zaman zarar verilmeden sökülebiliyorsa mümkündür.

Kusursuz bir onarım ancak cihazın tamamı gerekli olduğu her zaman zarar verilmeden sökülebiliyorsa mümkündür. Kurulum yalnızca uzman personel tarafından yapılabilir. Tüm iş adımları sırasıyla eksiksiz olarak uygulanmalı ve kontrol edilmelidir. Geçerlilik kapsamı Bu kurulum kılavuzu aşağıdakiler için geçerlidir:

Detaylı

GAZLI OCAK KULLANMA KILAVUZU

GAZLI OCAK KULLANMA KILAVUZU GAZLI OCAK KULLANMA KILAVUZU GAZLI OCAĞI ÇALIŞTIRMADAN ÖNCE LÜTFEN DİKKATLİCE OKUYUNUZ AGO 890 1 İÇİNDEKİLER I- Gazlı Ocakların Kullanım Alanı 3 II- Genel Uyarılar ve Güvenlik Önlemleri 4 III- Teknik Özellikler

Detaylı

İndirgeyici katalitik konvertörünün sökülmesi. Genel

İndirgeyici katalitik konvertörünün sökülmesi. Genel Genel Genel İndirgeyici katalitik konvertörü vanadyum pentoksit içerir. Vanadyum pentoksit sağlık için tehlike teşkil edebilir. İndirgeyici katalitik konvertörü susturucuya takılır ve normal kullanım ve

Detaylı

BD2A CİLALAMA MAKİNASI KULLANIM KILAVUZU

BD2A CİLALAMA MAKİNASI KULLANIM KILAVUZU BD2A CİLALAMA MAKİNASI KULLANIM KILAVUZU 1 DİKKAT 1. Bu cihaz fiziksel olarak yetersiz durumda olan, zihinsel sorunları bulunan ve çocukların kullanımı için üretilmemiştir. 2. Çocukların cihazla oynamadıklarından

Detaylı

V-Brunc serisi.pdf :03 VESTEL V-BRUNCH SERİSİ 1000 M BEYAZ NARENCİYE SIKACAĞI KULLANIM KILAVUZU CMY GARANTİ 2 YIL

V-Brunc serisi.pdf :03 VESTEL V-BRUNCH SERİSİ 1000 M BEYAZ NARENCİYE SIKACAĞI KULLANIM KILAVUZU CMY GARANTİ 2 YIL V-Brunc serisi.pdf 2 15.02.2011 10:03 VESTEL C V-BRUNCH SERİSİ 1000 M Y CM MY BEYAZ NARENCİYE SIKACAĞI CY CMY K KULLANIM KILAVUZU GARANTİ 2 YIL ÖNEMLİ GÜVENLİK TALİMATLARI Cihazınızın elektrik bağlantısını

Detaylı

Soğutma suyu doldurulması

Soğutma suyu doldurulması Aracın soğutma sistemi üzerinde çalışma Aracın soğutma sistemi üzerinde çalışma UYARI! Soğutma sisteminde değişiklikler yapılırken soğutma sisteminin boşaltılması, yeniden doldurulması ve basınç testinin

Detaylı

BENZİNLİ TIRPAN MODEL TANITMA VE KULLANIM KILAVUZU RTM963

BENZİNLİ TIRPAN MODEL TANITMA VE KULLANIM KILAVUZU RTM963 BENZİNLİ TIRPAN MODEL 0 RTM963 TANITMA VE KULLANIM KILAVUZU CİHAZIN ÜNİTELERİ 1. BICAK 2. AYARLANABİLİR ŞAFT 3. GAZ TETİĞİ 4. TUTMA SAPI 5. TETİK ANAHTARI 6. GÜVENLİK KOLU 7. ASKI 8. HAVALANDIRMA ARALIĞI

Detaylı

J-888E Racer Yürüteç Kullanım Kılavuzu

J-888E Racer Yürüteç Kullanım Kılavuzu J-888E Racer Yürüteç Kullanım Kılavuzu Ürünün kurulum ve kullanımından önce tüm kullanma talimatlarını lütfen dikkatlice okuyunuz. İleride referans olması için kullanma talimatını saklayınız. Ürün Şeması:

Detaylı

Bir düz şanzımanın sökülmesi. Genel. Emniyet. GR801, GR900, GRS890, GRS900 ve GRS920 şanzımanlar için geçerlidir. ÖNEMLİ!

Bir düz şanzımanın sökülmesi. Genel. Emniyet. GR801, GR900, GRS890, GRS900 ve GRS920 şanzımanlar için geçerlidir. ÖNEMLİ! Genel Genel GR801, GR900, GRS890, GRS900 ve GRS920 şanzımanlar için geçerlidir. Emniyet ÖNEMLİ! Sadece bir krikoyla desteklenen bir aracın altında asla çalışmayın. Destekler kullanın. Varsa, körükteki

Detaylı

TR Mika ısıtıcı 03 02

TR Mika ısıtıcı 03 02 Mika ısıtıcı TR Mika ısıtıcı 03 02 03 Ref : 2000014460 (beyaz) 2000014463 (siyah) TR Haydi başlayalım... Bu talimatlar güvenliğiniz içindir. Lütfen kullanımdan önce bunları iyice okuyunuz ve ileride başvurmak

Detaylı

ÇELİK-EL TARIM MAK. LTD.ŞTİ.

ÇELİK-EL TARIM MAK. LTD.ŞTİ. ÇELİK-EL TARIM MAK. LTD.ŞTİ. OT SİLAJ MAKİNESİ KULLANMA KLAVUZU 3. ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ İHSAN DEDE CAD. 13.SK. NO:11 SELÇUKLU/KONYA TEL: 444 49 42 FAKS: 0332.345 15 04 www.celikeltarim.com info@celikeltarim.com

Detaylı

Sorunların Giderilmesi THOMAS TWIN T2 AQUAFILTER süpürgeniz, beklenenin aksine sizi tatmin edecek şekilde çalışmayacak olursa, Müşteri Hizmetleri Departmanı ile temasa geçmeden önce, söz konusu arızanın

Detaylı

Güç üretim birimine ait olan bu kullanım kılavuzu KAMA jeneratör setiniz hakkında tatmin edici ve güvenli bütün temel bilgileri vermektedir.

Güç üretim birimine ait olan bu kullanım kılavuzu KAMA jeneratör setiniz hakkında tatmin edici ve güvenli bütün temel bilgileri vermektedir. ÖNSÖZ KAMA ürünü aldığınız için tebrikler, teşekkür ederiz; Amacımız müşterimizin memnuniyetini kazanacağımız yüksek kalite jeneratörleri sağlamaktır. Eminiz ki tercihinizin bedelini alacaksınız. Güç üretim

Detaylı

VESTEL. V-BRUNCH SERiSi 3000 INOX KAHVE MAKiNESi KULLANIM KILAVUZU GARANTİ 2 YIL

VESTEL. V-BRUNCH SERiSi 3000 INOX KAHVE MAKiNESi KULLANIM KILAVUZU GARANTİ 2 YIL VESTEL V-BRUNCH SERiSi 3000 INOX KAHVE MAKiNESi KULLANIM KILAVUZU GARANTİ 2 YIL 1. Hazne kapağı 2. Hazne 3. Üst kapak 4. Filtre 5. Cam sürahi Bu kahve makinesini tercih ettiğiniz için teşekkür ederiz.

Detaylı

Montaj ve Bakım Kılavuzu

Montaj ve Bakım Kılavuzu 6302 0489 06/97 TR Montaj ve Bakım Kılavuzu SU 160 300 serisi Boylerler Lütfen saklayınız İçindekiler 1 Genel..................................................... 3 2 Boyutlar ve Bağlantılar.......................................

Detaylı

KURULUM VE KULLANMA KILAVUZU 0 ile 6 ay arası için uygun, maksimum 12 kg ÜRÜN NO.:SB504

KURULUM VE KULLANMA KILAVUZU 0 ile 6 ay arası için uygun, maksimum 12 kg ÜRÜN NO.:SB504 İletişim Bilgileri : Zaman Gıda Çiçekçilik Hırdavat Teks.San.ve Tic.Ltd.Sti. T.Cemal Beriker Bulv.Adana Mersin Yolu Sarıhamzalı Mh.47007 Sk.No:79/A Tel : 0322 445 23 93 Fax: 0322 445 23 94 Web : www.starbaby.com.tr

Detaylı

Elektrikli tuz veya karabiber değirmeni. Kullanım Kılavuzu. Tchibo GmbH D-22290 Hamburg 63030AB6X6INGNSB

Elektrikli tuz veya karabiber değirmeni. Kullanım Kılavuzu. Tchibo GmbH D-22290 Hamburg 63030AB6X6INGNSB Elektrikli tuz veya karabiber değirmeni Kullanım Kılavuzu Tchibo GmbH D-22290 Hamburg 63030AB6X6INGNSB Değerli Müşterimiz! Seramik öğütücülü yeni değirmeniniz tuz kristallerini ya da karabiber tanelerini

Detaylı

Med2000 VACUMED 1000 MODEL V1 CERRAHİ ASPİRATÖR KULLANIM KILAVUZU

Med2000 VACUMED 1000 MODEL V1 CERRAHİ ASPİRATÖR KULLANIM KILAVUZU Med2000 VACUMED 1000 MODEL V1 CERRAHİ ASPİRATÖR KULLANIM KILAVUZU İTHALATÇI FİRMA: NAZ MEDİKAL ÖZEL SAĞLIK HİZMETLERİ VE ÜRÜNLERİ SAN. TİC.LTD.ŞTİ. ADRES: SÖĞÜTLÜÇEŞME CAD. BAYRAK APT. NO:146/6 KADIKÖY

Detaylı