14 BÖLÜM TV. DİZİSİ : BURÇ FİLM FİLMCİLİK SAN.TİC.LTD.ŞTİ. : FEDAİ ÖZTÜRK : AHMET EMRE ÇELİK AYHAN YAVAŞ

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "14 BÖLÜM TV. DİZİSİ : BURÇ FİLM FİLMCİLİK SAN.TİC.LTD.ŞTİ. : FEDAİ ÖZTÜRK : AHMET EMRE ÇELİK AYHAN YAVAŞ"

Transkript

1

2 14 BÖLÜM TV. DİZİSİ YAPIMCI FİRMA PRODÜKTÖR YÖNETMEN SENARYO ÖYKÜ MÜZİK : BURÇ FİLM FİLMCİLİK SAN.TİC.LTD.ŞTİ. : FEDAİ ÖZTÜRK : ARAM GÜLYÜZ : BÜLENT ORAN : FEDAİ ÖZTÜRK : AHMET EMRE ÇELİK AYHAN YAVAŞ

3 TAKSİM / SARIYER C A S T *BABÜR (Minibüs şoförü) : İLYAS SALMAN *VACİP (Minibüs şoförü) : GAFFUR UZUNER *REŞAT (Bıçkın kabadayı) : BÜLENT KAYABAŞ *FERHAT (Kahveci) : BAYKAL KENT *GAMZE (Grafiker) : GAMZE TUNAR *HACI (Minibüs sahibi) : TUNCER NECMİOĞLU *GÖKHAN (Gamze nin babası) : KEREM YILMAZER *SİBEL (Reşat ın sevgilisi) : SİBEL GÖKÇE *KİRAZ (Babür ün kızkardeşi) : EBRU TUNCAY *MERYEM (Babür ün annesi) : ÜLKÜ ÜLKER *KEKEÇ ALİ (Muavin) : TUNCAY AKÇA *İLHAN (Emekli gazeteci) : AYDIN TEZEL *NAZAN (Kiraz ın arkadaşı) : NAZAN AYAS *TÜLAY (Minibüs yolcusu) : BİRSEN YILDIZ *KİBAR SAİT (Eski İstanbul şoförü) : KAZIM KARTAL *MURAT (Gamze nin patronu) : DOĞAN AYBAY *GAMMAZ ŞEVKİ : BURHAN İNCE *BERBER HAZIM : AHMET ŞENDİL *PLAK ŞİRKETİ PATRONU : SEYFETTİN KARADAYI *METİN (Minibüs yolcusu) : MUSTAFA ERÇEL *MUNİSE (Meryemin arkadaşı : UĞUR KIVILCIM *SECAT (Hacının avukatı) : KAMİL SESLİ *KOMİSER : HAKKI KIVANÇ *NEŞE (Gökhan ın sevgilisi) : NEŞE AKSOY( KONUK SANATÇI)

4 TAKSİM / SARIYER ÖYKÜ Uzun bir süre Taksim- Sarıyer hattında muavinlik yapan Babür, arabasında çalıştığı şöförün memlekete dönmesiyle o hatta şöförlük yapmaya başlar. Babür, anası ve kızkardeşiyle Sarıyer de bir gecekonduda kiracıdır.gecekondunun Bey dir. sahibi,çalıştığı minibüsün sahibi olan Hacı Babür ün anası kızının şehirli biriyle evlenip rahat etmesini, oğlununsa köyden bir kızla evlenmesini istemektedir.böylece ihtiyarlığında gelini ona bakacaktır. Oğlunun başlık parası, kızına da çeyiz parası biriktirmek için eline geçen herşeyi bir köşeye atar,biriktirir. Babür ün kızkardeşi okutulmamış, okumaya meraklı biraz şişmanca bir kızdır. Gazetelerde, dergilerde öğrendiği sloganları konuşmalarında yerli yersiz kullanır. Aynı hatta çalışan Vacip,pek çok iş denemiş Karadenizli bir delikanlıdır. Amacı, müteahhit olmaktır. Deneyip başaramadığı işleri büyük bir hayat tecrübesi gibi ikidebir sözkonusu eder. Bütün açıkgözler gibi saf bir yanı vardır. Minibüslerin sahibi olan Hacı, Almanya da işçilik yapmış, para biriktirerek mal mülk sahibi olmuş, Kayseri li bir adamdır. Çalıştırdığı şöförleri arada sırada ansızın minibüse binerek denetler. Kiradaki gecekondularınada aynı yöntemi uygular.

5 Sarıyer durağında daha çok minibüs şöförlerinin gittiği kahvenin sahibi ve ocakçısı Ferhat eski bir güreşçidir. Trakyalı olan Ferhat, her olaya benim zamanımda, bizim memlekette diye girer. Yeni nesli çok yumuşak ve nane molla bulur. Ferhat annesiyle eski bir köşkün müştemilatında oturmaktadır. Köşkün arazisi mirasçılarının bulunamayıp bir araya gelememeleri yüzünden satılmamamaktadır. Ferhat evde annesinin yanında tam bir ana kuzusudur. Ferhat ın annesi sık sık herkesin haddini bildiği eski güzel günleri anar. Yokluklarıda bir zerafetmiş gibi gögüsler. Eski İstanbul lu bir kadındır. Trakya da yaşamıştır. Ama İstanbul lu hiç unutmamıştır. Kocası ölüp çiftlik elden gidince oğlu Ferhat la eski konağa gelip yerleşmiştir. Villada oturan eski ünlü şarkıcı Gökhan ın kızı Gamze, Avrupa da, okumuş biraz safça bir kızdır. Babası sık sık kaza yaptığı için arabasını elinden alınca, çalıştığı reklam şirketine minibüsle gider gelir. Hem Babür ün hem Vacip in ahbabıdır. İkisininde her konudaki pratik çözümlerini Avrupalılarla karşılaştırarak çok üstün bulur. Vacip ile Babür, kıza hayrandırlar. Bu yüzden kızı elde etmek için ikisi birbiriyle yarışır. Kızsa ikisini birbirinden ayırmaz. Babür e de Vacip e hayrandır. Aynı reklam şirketinde çalışan Birsen, ilerlemek ve çeşitli beceriler elde etmek için sürekli kurslara giden bir kızdır. Vacip in eski işlerinden sözetmesi gibi,bu da gelecekteki parlak işlerini anlatır. Fakat hiç bir kursu ya da deneyimi sonuna kadar götüremez. Gamze ortaya çıkıncaya kadar Babür ün flört ettiği bir kızdır. Gamze den sonra Babür yüz vermez. Birsen,yerli yersiz eski ilişkilerinden söz ederek Gamze ile Babür ün arasını bozar. Babür, bunlara çok kızar.

6 Minibüs müşterilerinden Ramazan, çalışarak açık öğretim okuyan bir delikanlıdır. Açık fikirli görünmeye meraklıdır. Birsen i kendine denk görüp hayransa da Birsen, onu pek ciddiye almaz. Emekli gazeteci ilhan, tam bir ayaklı gazetedir. Kıymetinin bilinmediği için vakitsiz emekli edildiği, gazeteleri ve memleketi kurtarmak için elinde formüller olduğundan söz eder. Her gün gazeteye gider gibi Gazeteciler Cemiyeti lokali ne devam eder. Babür, şöförlüğe geçip Gamze yi de tanıyınca annesine, evlenmek istediğini ve artık paçaları sıvaması konusunda uyarır. Annesi, kızkardeşini evlendirmeden önce evlenmeyi düşünmemesini söyler. Bunun üstüne Babür de kızkardeşinin evlenmesini çabuklaştırmak için formüller arar. Ferhat ile Vacip bu arada düşündüğü kişilerdir. Babür kızkardeşi ise Metin i gözüne kestirmiştir. Metin ise ona kardeşçe bir ilgi gösterir. bir yandan Gamze yi kendine çekmek için Babür le Vacip arasındaki yarış kızışır. Gamze ye gösteriş yapmak için iş minibüs yarıştırmaya kadar varır. Bir sabah, Ferhatların oturdukları araziyi birileri ölçmeye gelir. Toprağı satın aldıkları söylerler. Ferhat ın itirazlarını dinlemezler. Ertesi gün satın aldıkları iddasıyla başkaları da gelince ortada bir dolandırıcılık olduğu meydana çıkar.ferhat, olayın çözümü için İlhan la işbirliği yapar. Bu araştırmada İlhan bir dolandırıcılar şebekesini ortaya çıkarır. Bu konuda yazdığı yazıyla tekrar gazeteciliğe başlar.

7 Babür, annesini Gamze yi istemeye zorlar. Kadın, nasılsa vermiyeceklerini düşünerek itiraz etmez. Gider. Gökhan da vermem demez.yalnız Babür den bir isteği olacağını onu da kendisine söyleyeceğini belirtir. Gökhan Babür e Türk musikisini öğrenip herhangi bir enstruman çalmadan kızını vermiyeceğini söyler. Babür de bu işe girişir. Gökhan onu sınavdan geçirir. Gamze nin bütün yardımlarına rağmen sınavı veremez. Vacip de fazla para kazanmak için servisçilik yapmaya kalkar. Bunu Hacı dan gizli yapacaktır. Onun için de durak sırasını aksatmaması gerekir. Bu hengame arasında servisçilerle başı derde girer. Kazanç yerine zarar eder. Hacı bey, denetlemeler için eve sık sık gelmeye başlar. Babür ün anası bunu Hacı nın kendisi için geldiğine yorar. Halbuki Hacı, Babür e kızkardeşinin Metin le ilişkisi olduğunu söyler. Babür Metin i takip eder. Gerçekten de kızkardeşiyle buluşurlar. Ama Metin Babür ün kızkardeşine okuyacağı kitaplar konusunda yardımcı olmaktadır. Birsen, gazetede gördüğü bir ilana kapılarak İngiltere ye bebek bakıcılığına gider. Herkese veda ederken İngiltere den neler istediklerini sorar. Bir süre sonra Babür e yazdığı mektupta,pakistanlıların yanında çalıştırıldığını, okuma ve kurs imkanlarının olmadığını, geri dönmek için de parasının bulunmadığını, arada bir tür rehin kaldığını yazar. İlhan, bu işin de peşine düşer. Bu da kolu Türkiye de olan bir dolandırıcılık şirketidir. Dönüş bileti gönderilebilirse kızın kurtarılacağını söyler.

8 Bunun üzerine minibüsler harekete geçer bir günlük hasılatlarını Birsen in dönüş bileti için toplarlar. Minibüslere Bugünkü Hasılatımız Birsen İçindir diye yazarlar. Öte yandan şarkıcılığı bırakmış olan Gökhan, yeni bir kaset çıkararak yeniden eski şöhretine ulaşır. Mahallede artık işler yoluna girmiştir. Vacip, gizlice servis şöförlüğü yaparak para kazanmıştır. Babür ün anası biriktirdiği paraları altına yatırdığını için kar etmişlerdir. Gamze gönlünü Avrupa da okumuş patronu Murat a kaptırır ve onunla evlilik hazırlığı yapar. Gamze den umudunu kesen Babür kızkardeşi Kiraz ın arkadaşı Nazan ın ilgisine karşılık verir. Vacip, Babür ün kızkardeşine taliptir. Bir gün Hacı, yanında İzmir li bir tüccarla minibüse biner. Yolda, Babür e radyoyu aç, havalandırmayı aç, kapa, frene bas el frenini çek gibi şeyler yaptırır. Yanındaki adam, bunları dikkatle izler. Babür birşey anlamamıştır. Hacı adamla el sıkışarak yolda iner. Taksim de bütün müşteriler inerken adam inmez. Babür, sorunca minibüsü satın aldığını söyler. Burdan doğru İzmir e çekmesini ister. Şöförlüğünü beğendiğini, orada köyler arasında çalışabileceklerini anlatır. Babür,adama anahtarları verip iner. Adam, şaşırmış Hacı minibüsle seni de bana sattı diyerek arkasından koşar. İş karakolda son bulur. Babür, Sarıyerdeki durağa gelince Vacip in minibüsünün de Hacı tarafından satıldığını öğrenir. Hacı evleri de satıp gitmiştir.evlerin de boşaltılması gerekmektedir. Babür, Vacip bu durum karşısında hem iş, hem ev aramaya başlarlar. Sonunda bir tek minibüste iş bulurlar.tek şöför gereklidir. Onlar ikisi birlikte işi kabul eder. Dönüşümlü olarak biri muavin, biri şöför olarak çalışacaklardır.

9 Şoför, otuz-otuzbeş yaşlarında. Ufak tefek, çirkince. Bekar Doğu Anadolu nun Siirt kentinden, annesi ve kızkardeşi ile İstanbul a göç etmiş. Sarıyer çevresindeki gecekondulardan birinde kiracı BABÜR Babür İstanbul a ailesini daha iyi şartlarda yaşatmak umuduyla göçmüştür. Ailesinin bütün yükü onun sırtındadır. Şoförlüğü askerde öğrenmiştir. İş için başvurduğu yerlerde iyi bir şoför olduğunu kimseye inandıramaz. Hep başka işler yapmak zorunda kalmıştır. Görünüşünü eğitimsiz ve ilkel bulan işverenler onun işyerinin kalitesini düşüreceğini söylemekten çekinmemişlerdir. Halk otobüslerinde biletçilik, otopark bekçiliği, garaj işçiliği Babür ün daha önce bulabildiği işlerdir. Babür, şoför olarak çalışmak istemekte ancak, uzun yol şoförlüğünü göze alamamaktadır. Onun hayali büyük şehirde, düzenli bir işte çalışmak ve iyi yaşamaktır. Babür, karşılaştığı bütün zorluklara rağmen, ümidini kaybetmeyen, her türlü zorluğun üstesinden çalışarak, inatla gelebileceğine inanan bir yapıdadır. Korktuğu tek şey kendisine nazar değmesidir. Çünkü yaptığı herşeyi olağanüstü bulur. Çevresindekiler ona gıpta etmekte, onu kıskanmaktadır mutlaka... Taksim-Sarıyer hattındaki minibüslerin birinde muavin olarak çalışmaya başladığında, ilk işi minibüse Nazar etme ne olur, çalış senin de olur levhasını asmak olur. Minibüs benimde değil seninde. Bizim durumumuza kim imrenecek gibi itirazları dinlemez. Merdiven basak basak (basamak basamaktır) Başımıza buyruk işteyiz. Az mı? Elbette buna nazar edecek biri bulunur. diye cevap verir.

10 Babür ün bütün dünyası annesi ve kızkardeşidir. Sevincini ve başarılarını onlarla paylaşmak için evde kutlamalar icad eder. Kızkardeşinin okutulmamasından kendini sorumlu bulduğundan onu şımartmaya çalışır. Onun iyi bir evlilik yapma hayalini gerçekleştirmeye çalışır. Onu başlık parası karşılığı evlendirmek fikrini aklına bile getirmez. Kendisi de kendini beğenen bir kızla evlenmeyi hayal eder. Annesinin Köy kızının adı başka, tadı başka diye köyden kız alma, başlık ödeme düşüncesine katılmasada pek itiraz edemez. Babür, saf görünüşü yüzünden sık sık kandırılmaya çalışılan bir insandır. Böyle durumlarda tek tepkisi herşeyin farkında olduğunu söylemektir. Sonunda şoför olmayı başardığında minibüs sahibinin istediği hasılat tutarını Babür ü aval belleme. Senin takan bu hasılatı toplamaz. Ama ben iyi şoförüm, hallederim. Diye kabul eder.

11 Şoför, otuz yaşlarında (Babür den genç görünüşlü) Karadenizli olduğunu hemen belli eden, iri burunlu, çelimsiz ama çevik. Sempatik davranışlı olan genç bekar. Vacip, bütün Karadenizliler gibi gurbetçiliği doğal kabul eder. Sarıyer çevresindeki gecekondulardan birinde oturur. Şakacı olmak isterken gaf yapmak, pot kırmak belli özelliklerindendir. Bir şey sorulduğunda yada genel konuşmalarda uzun uzun susup, birden ve aralıksız, soluk almadan konuşmaya başlar. VACİP Şoförlükten önce pek çok işe girip çıkmıştır. Motorculuk, tamircilik, seyyar satıcılık, belediye zabıtalığı, gemicilik... Bu işleri zorunluluk yüzünden değil hayat tecrübesi için yaptığını söyler. İdeali mütaahhit olup köşe dönmektir. Şoförlüğü de Münasip bir arsa bulup, yapmak hayali yüzünden seçmiştir. Vacip, çalıştığı minibüste, araba kullanırken bir kaptan kadar ciddidir. Kendisine Kaptan denilmesinden hoşlanır. Kullandığı tabirlerde gemicilik terimleridir. Fren yapmak yerine demir atmak, durağa yanaşmak yerine baştan kara etmek, sağ sol yerine sancak-iskele gibi. Trafik ışıklarına sancak-iskele fenerleri, trafik polislerine gümrükçüler demesi, meslektaşlarınca parola sayıldığından yadırganmaz. Vacip herkesten daha akıllı, becerikli ve üstün olduğuna inanır. Ayrıca kendisini Kadınların dayanamayacağı kadar yakışıklı sanır. Vacip, genelde iyimserdir. Tüm olayları iyi yanından alır. Felaketlerin bile avunulacak yanını bulur. Ev yandı ama tahtakurularından kurtulduk!

12 Şoförler kahvesinin ve mahallenin bıçkın kabadayısıdır yaşlarında olan Reşat abartılı, külhanbeyi tavırlarında konuşur. Hışır Reşat lakabı ile anılan Reşat, bu lakab hoşuna gitmeyince anında meseleye el koyar, ve bıçağını çekerek Hışır Reşat diyen şahsın birine Ş yi Z ye çevirttirerek Hızır Reşat a dönüştürür. Tabii Hışır diyen şahsın durumu malumdur. Reşat kendini şoförler kahvesinin, şoförlerin ve tekmil Sarıyer halkının fahri muhtarı olarak sayar. Mecburen de her meseleye maydonoz olur, el atar. REŞAT İLE FERHAT Reşat ın bir de köşe bucak kaçtığı belalı bir sevgilisi vardır. Bu belalı sevgiliyi herkesten saklamaktadır. Ferhat, Sarıyer çevresindeki eski bir konağın müştemilatında oturur. Eski bir güreşçidir. El bebek gül bebek büyütüldüğünden düzenli okumamış. Belirli bir meslek edinme gereği duymamıştır. Trakyalı bir çiftlik ağasının oğludur. Babası öldükten sonra annesiyle İstanbul a göçmüştür. Çiftlikte düğünlerle yağlı güreşlerle başladığı pehlivanlığı, İstanbul a göçtükten sonra minder güreşinde sürdürmüştür. Türkiye şampiyonalarına ve uluslararası müsabakalara katılmıştır. Olimpiyat kadrosuna seçilememiştir. Ama olimpiyatlara katılmış gibi anlatmayı sever. Sevdiği bir başka şey de kabadayı görünmektir. Herkesi, özellikle gençleri çıtkırıldım, nanemolla, hanım evladı bulur. Ferhat her olaya sanki uzak bir ülkeden ve çok yaşlı bir adammış Bizim memlekette, bizim zamanımızda diye olaylar anlatarak çözümler, yorumlar getirir. Ferhat tüm trakyalılar gibi, her şeyi bilir geçindiğinden, görünüşte hiçbir şey onu şaşkınlığa uğratmaz. Anlayamadığı bir olayı bile te be böyledir bunlar... ne var şaşacak? diye karşılar.

13 Grafiker. Minibüs yolcusu.25 yaşlarında. Bekar.Gökhan ın kızı. Ne güzel ne çirkin. Onu sadece ilginç sözüyle tanımlayabiliriz. Taksim de bir reklam şirketinde çalışır. Sarıyer sırtlarında bir villada, babası eski şarkıcı Gökhan ile birlikte yaşayan Gamze, annesiyle birlikte Almanya ya gitmiş, orada okuyup büyümüştür. Türk insanını pratik ve zeki, Batılıları özellikle Almanları mekanik ve donuk bulunur. GAMZE Almanca ve İngilizce bilir. Grafikerliğinden gelen ekzantrik bir zevki vardır. Türk motiflerini Batı zevkiyle birleştirerek kendi yarattığı elbiseler giymeyi, takı ve aksesuarlar kullanmayı sever. Bütün görgüsüne karşın saf ve çocuksu bir yanı vardır. Şaşılmayacak pek çok şeye şaşar. Yardımlaşmaları küçük onarımlı işte Avrupa lı bunu bilmez yada İşte Avrupa da bu yok. Olağanüstü sözleriyle karşılar. Olayların kötü yanları varsa bunları memleketimizdeki mali olanaksızlığa, alt yapı yokluğuna bağlar. Alman eğitimiyle edindiği doğruculuğu yüzünden, insanların yalan söyleyeceğine inanmaz. Trafik kurallarına uymak yüzünden kazaya uğramış, Volkswagen i babasınca elinden alınınca minibüs yolcusu olmuştur. Babasına hayrandır. Bir gün babası kadar ünlü biri olacağına inanır. evleneceği kişinin babası kadar mükemmel biri daha olmayacağı için, babası tarafından beğenilmesi yeterlidir.

14 Babür ün ve Vacip in çalıştığı minibüslerin ve kiracısı olduğu gecekonduların sahibi. 60 yaşlarında, iri yarı, yapılı, çember sakallı bir adam. Hacı, Kayseri lidir. Hacı nın adı mı, lakabı mı olduğunu kimse bilmez. Gençliğinde Almanya da çalışmıştır. Kazandıklarıyla işlettiği minibüsler ve kiraya verdiği gecekonduları bir de oturduğu evi aldığını söylerse de, gerçek mallarının sayısını kimse bilmez. Çünkü, tam bir varyemezdir. Mala düşkünlüğünü kınayanları, Ben onları Almanya da yokluk çekerek biriktirdiklerimle aldım diye yanıtlar. Eh bu kadar cefa çekmişsin, artık biraz sefasını sür malının mülkünün diyenlere ise cevap bile vermez. HACI cı nın tek prensibi mal canın yongasıdır. sözüdür. İtibarında paraya bağlı olduğuna inanır. Varsa pulun dünya kulun sözünü dilinden düşürmez. Para biriktirmek uğruna bu yaşa kadar evlenmemiştir. Helal süt emmiş biriyle evlenip çoluk çocuk sahibi olmak isterse de kendisine gösterilen kızları, çoğunlukla mal kıymeti bilmez, müsrif bulur. H a Şoförlerine de sık sık kendisini örnek almalarını, tutumlu olmalarını öğütler. Bir atasözünü değiştirerek Bir pul, bir cıvata kurtarır,bir cıvata bir lastik kurtarır, bir lastik bir minibüs kurtarır. Minibüs de seni kurtarır deyişi hemen hemen bütün semt tarafından ezberlenmiştir.

15 Eski Türk Sanat Müziği şarkıcısıdır. Bir dönem şoförlerin gözdesi olmuş bir sanatçı yaşlarında. Yakışıklı, zarif bir adam. Dul. Besteleri de var. Gamze nin babası. Gökhan, Sarıyer sırtlarındaki villasında kızı Gamze ile yaşar. İnsanlara nazik ama mesafeli davranır. Mahalleli tarafından sevilir. Müzik dersleri verdiği için, mahalleli onu Hoca diye anar. GÖKHAN Gökhan, boşandıktan sonra yeniden evlenmeyi düşünmemiştir. Arabesk türünde yaptığı bestelerle çok ünlenmiş ise de, eşinin kendini terk edişi, kızından ayrılışı onu para ve şöhretin değersizliğine inandırmış. Bir süre küskün olarak eve kapanmıştır Ancak, unutulmayı kendine yediremediğinden ders vermeyi ve değişik bir arabesk müzik türü üstüne çalışmalarını sürdürür. Kızını çok seven Gökhan, onun bir dediğini iki etmez. Üzülmesini istemez. Ancak, onu toy bulduğundan insanların üzmesinden korumak için gerekçesiyle, Gamze nin geleceğine yön vermeye çalışır.

16 Babür ün kız kardeşi.25 yaşlarında, şişman bir kız. Yüzü güzelce. Şişmanlığı onu hantal yapmıyor. Davranışları çevik. Köyde doğup büyüdüğü pek akla gelmiyor. Kibar davranmaya, ince görünmeye meraklı. Bekar. Olanaksızlıklar nedeniyle okutulamamış. Bunu eline geçen her şeyi okuyarak, öğrendiği deyim ve sözleri, yerli yersiz kullanarak örtmeye çalışıyor. Günlük bir konuşmanın ortasında Paris şartı, istikrar paketi, entegre, radikal anlayış sözcüklerini ardarda kullanabilir. Kiraz, annesinin sözünü dinletmek için kullandığı gelenek ve görenek leri tümüyle reddeder. Şehirdeki iletişimsizlik ona memleketi özletir. Bu yüzden doğal denge sık sık söz eder. Ağabey i Babür ü erkek olduğu için kıskanır. Annesinin Babür ü erkek olduğu için daha çok sevdiğini ve kolladığını inanır. KİRAZ Erkeklerin toplumda daha özgür davranmalarına ve üstün sayılmalarına kızar. Kiraz için evlilik, ancak aşk evliliği olduğunda kabul edilebilir bir olaydır. Yaşının geçmekte olduğunun bilincinde olduğundan, kendisine beğenip sevecek birini de sevmeye hazırdır.

17 Babür ün annesi. 50 yaşlarında bir kadın. Etine dolgun. Gençliğinde güzel olduğu belli (cami yıkılsa da mihrap yerinde) bir kadın. Dul. Şehir giyimine uyum göstermiş, yalnız baş örtüsü ve atkısını korumuştur. Sinirli olduğunu, bu atkının üzerine bir atkı daha bağlayarak belirtir. Konuşurken karşısındakine kurban diye seslenir. Meyro, oğlu Babür ve kızı Kiraz a oldukça sevecen davranır. Bunda geç çocuk sahibi olmanın payı vardır. Sevecenliği, son sözün kendisinde olması isteğini bastırmaz. Evdeki tek otoritedir. Evdeki tek otoritedir. Gelenek ve göreneklerin kendi çıkarlarına uygun olanlarına bağlı kalmıştır. sözünü dinletmek istediğinde atadan, dededen böyle görmüşüz diye gelenekler uydurmaktan çekinmez. MEYRO (MERYEM) Meyro, kızının rahat bir hayat sürmesini, ezilmemesini istediğinden, bir şehirliyle evlenmesinden yanadır. Gelinini ise başlığını ödeyip köyden alacaktır. Çünkü gelin öne bakmalı, sözünden çıkmamalıdır. Meyro nun en korktuğu şey, yokluktur.ele muhtaç olmaktır. Bir gün, zorda kalmak korkusuyla, eline geçen herşeyi biriktirmek, saklamak alışkanlığındadır. Sakladığı, biriktirdiği şeyler işe yaradığında, oğluyla kızına bir de benim aklımı beğenmezsiniz diye övünür.

18 70 yaşlarında emekli gazeteci. Minibüs yolcusu. Uzun boylu, beyaz saçlı, keçi sakallı. Görünüşü entellektüel. Kravatsız, ceketsiz, fötr şapkasız dolaşmaz. Hep tıraşlı, ayakkabısı boyalıdır. İlhan mesleğine çok bağlı olduğu için, gazetesinin kendisini emekli etmesini içine sindirememiştir. Babıali havası almak için her gün Gazeteciler Cemiyeti ne gider. Okumayı seven bir insan olan İlhan, tam bir ayaklı ansiklopedi dir. Çevredekiler, bilmedikleri şeyleri ona sorarlar.o da bildiklerini anlattıktan sonra bir de akşama evdeki ansiklopediye bakayım diye cevap verir. İLHAN İlhan ın en büyük merakı bilmece çözmektir. Ferhat ın kahvesinde bilmece çözenlerin tepesine dikilerek çözümlere karışır. Kendisi bilmece çözerken ise karışılmasından hoşlanmaz. Yanlış yapsa bile ben sanki bilmiyorum diye cevap verir. Sosyal ve politik alanda basının sorumluluğuna inan İlhan, genç gazeteci ve televizyoncuları beğenmez. Gazeteciliğin, bir usta çırak ilişkisiyle öğrenilebileceğini, gençlerin tecrübeli gazetecilerden istifade etmeleri gerektiğini sık sık söyler. İlhan, magazin basınını da asparagas ve atmasyon diye küçümser. Ayrıca ona anlatılan her olay ve haberi atmasyon karşılayıp haberin doğruluğuna itiraz edip aynı haberi değişik ayrıntılarıyla ve yorumla anlatmayı sever. Haberde neyin değiştiği sorulduğunda gazetecilik bir yorum işidir. cevabını verir.

19 KEMANKEŞ MAHALLESİ HOCA TAHSİN SOKAK NO: 8 KARAKÖY/İSTANBUL TELEFON : FAX:

Türkçe Ulusal Derlemi Sözcük Sıklıkları (ilk 1000)

Türkçe Ulusal Derlemi Sözcük Sıklıkları (ilk 1000) Türkçe Ulusal Derlemi Sözcük Sıklıkları (ilk 1000) 14.08.2014 SIRA SIKLIK SÖZCÜK TÜR AÇIKLAMA 1 1209785 bir DT Belirleyici 2 1004455 ve CJ Bağlaç 3 625335 bu PN Adıl 4 361061 da AV Belirteç 5 352249 de

Detaylı

YOL AYRIMI SENARYO ALĐ CEYLAN

YOL AYRIMI SENARYO ALĐ CEYLAN YOL AYRIMI SENARYO ALĐ CEYLAN 2011 PAZARTESĐ SAAT- 07:42 Sahne - 1 OTOBÜS DURAĞI Otobüs durağında bekleyen birkaç kişi ve elinde defter, kitap olan genç bir üniversite öğrencisi göze çarpar. Otobüs gelir

Detaylı

Dünyayı Değiştiren İnsanlar

Dünyayı Değiştiren İnsanlar Dünyayı Değiştiren İnsanlar Küçük hanımlar, küçük beyler! Sizler hepiniz geleceğin bir gülü, yıldızı, bir mutluluk parıltısısınız! Memleketi asıl aydınlığa boğacak sizsiniz. Kendinizin ne kadar mühim,

Detaylı

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΡΑΤΙΚΑ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΡΑΤΙΚΑ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΡΑΤΙΚΑ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΤΕΛΙΚΕΣ ΕΝΙΑΙΕΣ ΓΡΑΠΤΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ : 2014 2015 Μάθημα : Τουρκικά Επίπεδο : Ε1 Διάρκεια : 2 ώρες

Detaylı

Yönetici tarafından yazıldı Pazartesi, 24 Ağustos 2009 04:42 - Son Güncelleme Çarşamba, 26 Ağustos 2009 19:20

Yönetici tarafından yazıldı Pazartesi, 24 Ağustos 2009 04:42 - Son Güncelleme Çarşamba, 26 Ağustos 2009 19:20 Düğünlerde Takılan Sahte Paralar Yüksek eğitimini tamamlamış, babası ticaretle uğraşan, annesi ise bir bankada görevli bulunan bir ailenin tek kızıydı. Okul arkadaşı ile evlenmeye karar vermişlerdi. Damat

Detaylı

FARELER VE İNSANLAR ADLI ROMAN ÜZERİNE DÜŞÜNCELER Fareler ve İnsanlar İnsan ilişkilerine ve alt tabaka insanların umut dolu

FARELER VE İNSANLAR ADLI ROMAN ÜZERİNE DÜŞÜNCELER Fareler ve İnsanlar İnsan ilişkilerine ve alt tabaka insanların umut dolu Sarıgül 1 Hasan Murathan SARIGÜL 21202808 TURK-102- Sec.13 Ahmet KAYA FARELER VE İNSANLAR ADLI ROMAN ÜZERİNE DÜŞÜNCELER Fareler ve İnsanlar İnsan ilişkilerine ve alt tabaka insanların umut dolu dünyasına

Detaylı

Filmin Adı: Şaban Oğlu Şaban. Oyuncular: Kemal Sunal, Halit Akçatepe, Adile Naşit, Şener Şen. Filmin Yönetmeni: Ertem Eğilmez. Senaryo: Sadık Şendil

Filmin Adı: Şaban Oğlu Şaban. Oyuncular: Kemal Sunal, Halit Akçatepe, Adile Naşit, Şener Şen. Filmin Yönetmeni: Ertem Eğilmez. Senaryo: Sadık Şendil 1 Filmin Adı: Şaban Oğlu Şaban Oyuncular: Kemal Sunal, Halit Akçatepe, Adile Naşit, Şener Şen Filmin Yönetmeni: Ertem Eğilmez Senaryo: Sadık Şendil Müzik: Kemani Sebuh Efendi- Kürdilihicazkar Longa Filmin

Detaylı

Akhisarlı Hakkı Baba, 1934 yılında Akhisar da doğdu. Ailesi Aslen Makedonya nın PİRLEPE şehrinden gelmiş Arnavut kökenli bir ailedir.

Akhisarlı Hakkı Baba, 1934 yılında Akhisar da doğdu. Ailesi Aslen Makedonya nın PİRLEPE şehrinden gelmiş Arnavut kökenli bir ailedir. 1934 -. Akhisar dan Akın - Hakkı Babayı Anlatıyor- : Akhisarlı Hakkı Baba, 1934 yılında Akhisar da doğdu. Ailesi Aslen Makedonya nın PİRLEPE şehrinden gelmiş Arnavut kökenli bir ailedir. Hakkı Baba 18

Detaylı

ANKET SONUÇLARI. Anket -1 Lise Öğrencileri anketi.

ANKET SONUÇLARI. Anket -1 Lise Öğrencileri anketi. ANKET SONUÇLARI Anket -1 Lise Öğrencileri anketi. Bu anket, çoğunluğu Ankara Kemal Yurtbilir İşitme Engelliler Meslek Lisesi öğrencisi olmak üzere toplam 130 öğrenci üzerinde gerçekleştirilmiştir. Araştırmaya

Detaylı

NURULLAH- Evet bu günlük bu kadar çocuklar, az sonra zil çalacak, yavaş yavaş toparlana bilirsiniz.

NURULLAH- Evet bu günlük bu kadar çocuklar, az sonra zil çalacak, yavaş yavaş toparlana bilirsiniz. Bozuk Paralar KISA FİLM Yaşar AKSU İLETİŞİM: (+90) 0533 499 0480 (+90) 0536 359 0793 (+90) 0212 244 3423 SAHNE 1. OKUL GENEL DIŞ/GÜN Okulun genel görüntüsünü görürüz. Belki dışarı çıkan birkaç öğrenci

Detaylı

OKULA BAŞLARKEN OKULA BAŞLAMA SÜRECİ

OKULA BAŞLARKEN OKULA BAŞLAMA SÜRECİ OKULA BAŞLARKEN Okul, aileden sonra çocuğun içinde bulunduğu ilk temel sosyalleşme kurumudur. Okul dönemi, çocuk için ailesinden ilk ayrılış dönemidir; çünkü çocuk, okula başladığında evden farklı bir

Detaylı

BABA NERDESİN KAYBOLDUM

BABA NERDESİN KAYBOLDUM BABA NERDESİN KAYBOLDUM YÖNETMEN GÖRÜNTÜ YÖNETMENİ SENARYO KURGU MÜZİK SANAT YÖNETMENİ SES SES TASARIM YAPIMCI OYUNCULAR TÜR SÜRE ÇEKİM FORMATI GÖSTERİM AHMET KARAMAN CEM CENEŞKE AHMET KARAMAN AZİZ İMAMOĞLU

Detaylı

Benimle Evlenir misin?

Benimle Evlenir misin? Benimle Evlenir misin? Bodrum sokakları ilginç bir evlenme teklifine daha sahne oldu. Bodrumlu genç kaptan Ali Özbaylan 9 yıl önce tanıştığı kız arkadaşı Tuba Cihat a, Milta Marina da bulunan bir kafede

Detaylı

Başarı Hikayelerinde Söke Ekspress Gazetesi ve Cumhuriyet Ofset Matbaasının sahibi, 1980 yılından bu yana üyemiz olan Yılmaz KALAYCI ya yer verdik.

Başarı Hikayelerinde Söke Ekspress Gazetesi ve Cumhuriyet Ofset Matbaasının sahibi, 1980 yılından bu yana üyemiz olan Yılmaz KALAYCI ya yer verdik. Başarı Hikayelerinde Söke Ekspress Gazetesi ve Cumhuriyet Ofset Matbaasının sahibi, 1980 yılından bu yana üyemiz olan Yılmaz KALAYCI ya yer verdik. Sizi tanıyabilirmiyiz? 1953 Söke doğumluyum. Evli, 2

Detaylı

DENİZ YILDIZLARI ANAOKULU MAYIS AYI 1. HAFTASINDA NELER YAPTIK?

DENİZ YILDIZLARI ANAOKULU MAYIS AYI 1. HAFTASINDA NELER YAPTIK? DENİZ YILDIZLARI ANAOKULU MAYIS AYI 1. HAFTASINDA NELER SERBEST ZAMAN YAPTIK? Çocuklara sporun önemi anlatıldı ve her sabah spor yaptırıldı. Çocuklar ilgi köşelerinde öğretmen rehberliğinde serbest oyun

Detaylı

Okul Çağı Çocuğunda Sevgi Yetersizliği Çalma Davranışına mı Neden Oluyor? Pazartesi, 02 Eylül 2013 06:14

Okul Çağı Çocuğunda Sevgi Yetersizliği Çalma Davranışına mı Neden Oluyor? Pazartesi, 02 Eylül 2013 06:14 Hiçbir ihtiyacı olmadığı halde sürekli arkadaşlarının kalem ve silgilerini çalan çocukla yaptığım görüşmede, çocuğun anlattıkları hem çok ilginç hem de Kleptomani Hastalığına çok iyi bir örnektir. Çocuk

Detaylı

Çoklu Zekâ Teorisi Ek 2

Çoklu Zekâ Teorisi Ek 2 ÇOCUKLAR İÇİN ÇOKLU ZEKÂ GÖZLEM FORMU Öğrencinin Adı Soyadı: Cinsiyeti: Tarih: Sınıfı: Lütfen formda yer alan her ifadenin sizin için ne derece uygun olup olmadığını aşağıdaki beşli dereceleme ölçeği üzerinde

Detaylı

Hayata dair küçük notlar

Hayata dair küçük notlar Hayata dair küçük notlar İlk önce sen merhaba- de. Olanaklarının altında yaşa. Sık sık -teşekkür ederim- de. Bir müzik aleti çalmayı öğren. Herhangi bir konuda öğretmenlik yap, herhangi bir konuda öğrenci

Detaylı

Bir gün insan virgülü kaybetti. O zaman zor cümlelerden korkar oldu ve basit ifadeler kullanmaya başladı. Cümleleri basitleşince düşünceleri de basitleşti. Bir başka gün ise ünlem işaretini kaybetti. Alçak

Detaylı

Yeni Göç Yasas Tecrübeleri

Yeni Göç Yasas Tecrübeleri Eflref Ar kan Bildiğiniz gibi Almanya aile birleşiminin gerçekleşmesi konusunda göç yasasında bazı değişiklikler yapmıştır. Bu değişiklikleri eleştirenler ve olumlu görenler bulunmaktadır. Ben göç yasasının

Detaylı

Sevgili dostum, Can dostum,

Sevgili dostum, Can dostum, Sevgili dostum, Her insanı hayatta tek ve yegâne yapan bir öz benliği, insanın kendine has bir kişiliği vardır. Buna edebiyatımızda, günlük yaşantımızda ve dini inançlarımızda çeşitli adlar vermişlerdir.

Detaylı

Digital Age. Yeni Nesil Mutluluk Araştırması. Nisan, ZENNA Digital Age Yeni Nesil Mutluluk Araştırması Nisan, 2017

Digital Age. Yeni Nesil Mutluluk Araştırması. Nisan, ZENNA Digital Age Yeni Nesil Mutluluk Araştırması Nisan, 2017 Digital Age Yeni Nesil Mutluluk Araştırması Nisan, 2017 Digital Age Yeni Nesil Mutluluk Araştırması, ZENNA Kurumsal Marka Yönetimi Araştırmaları ve Danışmanlığı tarafından gerçekleştirilmiştir. Araştırma

Detaylı

Hikaye uzak bir Arap Alevi köyünde geçer. Ararsanız bambaşka versiyonlarını da bulabilirsiniz, hem Arapça hem Türkçe.

Hikaye uzak bir Arap Alevi köyünde geçer. Ararsanız bambaşka versiyonlarını da bulabilirsiniz, hem Arapça hem Türkçe. Sitti Cemili ve Meryem im Ben çocukken pek çok Arapça hikâye dinledim anneannemden. Sitti Cemili den anneanne diye bahsetmek de tuhafmış. Arapça da onun adı Sitti yani benim ninem. Söylemeden geçemeyeceğim,

Detaylı

HANİFİ ÖZEL PSİKOLOJİK DANIŞMAN

HANİFİ ÖZEL PSİKOLOJİK DANIŞMAN HANİFİ ÖZEL PSİKOLOJİK DANIŞMAN TEST ÇÖZME TEKNİKLERİ YGS ve LYS test tekniğine dayalı sınavlardır. Bu sınavlarda başarılı olmak test çözme becerisi kazanmayı gerektirir. Test tekniğine dayalı sınavlarda

Detaylı

Dil Gelişimi. temel dil gelişimi imi bilgileri

Dil Gelişimi. temel dil gelişimi imi bilgileri Dil Gelişimi Yaş gruplarına göre g temel dil gelişimi imi bilgileri Çocuklarda Dil ve İletişim im Doğumdan umdan itibaren çocukların çevresiyle iletişim im kurma çabaları hem sözel s hem de sözel olmayan

Detaylı

Kahraman Kit ve Akıllı Can. Technical Assistance for Promoting Registered Employment. Kayıtlı İstihdamın Teşviki için Teknik Destek Projesi

Kahraman Kit ve Akıllı Can. Technical Assistance for Promoting Registered Employment. Kayıtlı İstihdamın Teşviki için Teknik Destek Projesi Technical Assistance for Promoting Registered Employment Kayıtlı İstihdamın Teşviki için Teknik Destek Projesi Bu proje Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilmektedir. This project

Detaylı

edersin sen! diye ciyaklamış cadı. Bunun hesabını vereceksin! Kadının kocası kendisini affetmesi için yarvarmış cadıya. Karısının bahçedeki marulları

edersin sen! diye ciyaklamış cadı. Bunun hesabını vereceksin! Kadının kocası kendisini affetmesi için yarvarmış cadıya. Karısının bahçedeki marulları RAPUNZEL Bir zamanlar bir kadınla kocasının çocukları yokmuş ve çocuk sahibi olmayı çok istiyorlarmış. Gel zaman git zaman kadın sonunda bir bebek beklediğini fark etmiş. Bir gün pncereden komşu evin bahçesindeki

Detaylı

Şef Makbul Ev Yemekleri'nin sahibi Pelin Tüzün Quality of magazine'e konuk oldu

Şef Makbul Ev Yemekleri'nin sahibi Pelin Tüzün Quality of magazine'e konuk oldu Şef Makbul Ev Yemekleri'nin sahibi Pelin Tüzün Quality of magazine'e konuk oldu Hayallere inanmam, insan çok çalışırsa başarır Pelin Tüzün, Bebek te üç ay önce hizmete giren Şef makbul Ev Yemekleri nin

Detaylı

KENDİNİZİ NASIL GÖRÜYORSUNUZ? (JOHARİ PENCERESİ)

KENDİNİZİ NASIL GÖRÜYORSUNUZ? (JOHARİ PENCERESİ) KENDİNİZİ NASIL GÖRÜYORSUNUZ? (JOHARİ PENCERESİ) Bu çalışma, kendiniz hakkındaki görüşünüzü belirtmeniz için hazırlanmıştır. Görüşünüzü gerçeği açıklayacak biçimde, sorular üzerinde uzun boylu düşünmeden

Detaylı

TEŞEKKÜR. Kısa Film Senaryosu. Yazan. Bülent GÖZYUMAN

TEŞEKKÜR. Kısa Film Senaryosu. Yazan. Bülent GÖZYUMAN TEŞEKKÜR Kısa Film Senaryosu Yazan Bülent GÖZYUMAN Sahne:1 Akşam üstü/dış Issız bir sokak (4 sokak çocuğu olan Ali, Bülent, Ömer ve Muhammed kaldıkları boş inşaata doğru şakalaşarak gitmektedirler.. Aniden

Detaylı

KARİYER GELİŞİMİ VE MESLEKİ REHBERLİK

KARİYER GELİŞİMİ VE MESLEKİ REHBERLİK KARİYER GELİŞİMİ VE MESLEKİ REHBERLİK Kariyer gelişimi ve mesleki rehberlik bir süreçtir. Çünkü meslek seçimi insan hayatında ömür boyu sürecek tesirleri ile kendini hissettirir. İnsanlar Mesleklerini

Detaylı

TÜM BİLGİLER KESİNLİKLE GİZLİ TUTULACAKTIR. Anketi Nasıl Dolduracaksınız? LÜTFEN AŞAĞIDAKİ HİÇBİR İFADEYİ BOŞ BIRAKMAYINIZ. İsim:... Cinsiyet:...

TÜM BİLGİLER KESİNLİKLE GİZLİ TUTULACAKTIR. Anketi Nasıl Dolduracaksınız? LÜTFEN AŞAĞIDAKİ HİÇBİR İFADEYİ BOŞ BIRAKMAYINIZ. İsim:... Cinsiyet:... OA TÜM BİLGİLER KESİNLİKLE GİZLİ TUTULACAKTIR İsim:... Cinsiyet:... Doğum Tarihi:... Bugünün Tarihi:... Anketi Nasıl Dolduracaksınız? Aşağıda bazı ifadelerin listesi bulunmaktadır. Lütfen her ifadeyi çok

Detaylı

Engin arkadaşına uğrar, eve gelir duşunu alır ve salona gelir. İkizler onu salonda beklemektedirler.

Engin arkadaşına uğrar, eve gelir duşunu alır ve salona gelir. İkizler onu salonda beklemektedirler. ENGİN VE İKİZLER ALIŞ VERİŞTE Hastane... Dr. Gamze Hanım'ın odası, biraz önce bir ameliyattan çıkmıştır. Elini lavaboda yıkayarak koltuğuna oturur... bu arada telefon çalar... Gamze Hanım telefon açar.

Detaylı

KOKULU, KIRIK BİR GERÇEĞİN KIYISINDA. ölüler genelde alışık değiliz korkulmamaya, unutulmamaya... (Özgün s.67)

KOKULU, KIRIK BİR GERÇEĞİN KIYISINDA. ölüler genelde alışık değiliz korkulmamaya, unutulmamaya... (Özgün s.67) KOCAER 1 Tuğba KOCAER 20902063 KOKULU, KIRIK BİR GERÇEĞİN KIYISINDA... Hepsi için teşekkür ederim hanımefendi. Benden korkmadığınız için de. Biz ölüler genelde alışık değiliz korkulmamaya, unutulmamaya...

Detaylı

İşte bu, kişileri birbirlerinden ayıran özelliklerin tümüne, kişinin Girişimcilik Profili diyoruz.

İşte bu, kişileri birbirlerinden ayıran özelliklerin tümüne, kişinin Girişimcilik Profili diyoruz. KİŞİNİN GİRİŞİMCİLİK PROFİLİ Her insanın vücut yapısı nasıl ki her spora uygun değilse, her insanın çeşitli özellikleri de onun her türlü girişim i yapmasına uygun değildir. Bir başka deyişle, kişinin

Detaylı

Atatürk ün Kişisel Özellikleri. Elif Naz Fidancı

Atatürk ün Kişisel Özellikleri. Elif Naz Fidancı Atatürk ün Kişisel Özellikleri Atatürk cesur ve iyi bir liderdir Atatürk iyi bir lider olmak için gerekli bütün özelliklere sahiptir. Dürüstlüğü ve davranışları ile her zaman örnek olmuştur. Gerek devlet

Detaylı

Bu testi yapın, kendinizi tanıyın!

Bu testi yapın, kendinizi tanıyın! Kendini Tanıma Testi Bu testi yapın, kendinizi tanıyın! İnsanlar sizin hakkınızda sandığınızdan farklı izlenimlere sahip olabilir. Gerçekten nasıl algılandığınızı siz de bilmek istemez misiniz? Bu teste

Detaylı

Gülmüştü çocuk: Beni de yaz öyleyse. Yaz ki, kaybolmayayım! Ben babamı yazmamıştım, kayboldu!

Gülmüştü çocuk: Beni de yaz öyleyse. Yaz ki, kaybolmayayım! Ben babamı yazmamıştım, kayboldu! Kaybolmasınlar Diye Mesleğini sorduklarında ne diyeceğini bilemezdi, gülümserdi mahçup; utanırdı ben şairim, yazarım, demeye. Bir şeyler mırıldanırdı, yalan söylememeye çalışarak, bu kez de yüzü kızarırdı,

Detaylı

Dünyayı Değiştiren İnsanlar

Dünyayı Değiştiren İnsanlar Dünyayı Değiştiren İnsanlar MARIA MONTESSORI Hayatın en önemli dönemi üniversite çalışmaları değil, doğumdan altı yaşa kadar olan süredir. Çünkü bu, bir çocuğun gelecekte olacağı yetişkini inşa ettiği

Detaylı

DÜZEY B1 Avrupa Konseyi Ortak Dil Ölçütleri Çerçevesinde BÖLÜM 4 SINAV GÖREVLİSİNİN KİTAPÇIĞI. Dönem Kasım 2009 DİKKAT

DÜZEY B1 Avrupa Konseyi Ortak Dil Ölçütleri Çerçevesinde BÖLÜM 4 SINAV GÖREVLİSİNİN KİTAPÇIĞI. Dönem Kasım 2009 DİKKAT ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙ ΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΚΡΑΤΙΚΟ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΓΛΩΣΣΟΜΑΘΕΙΑΣ Milli Eğitim ve Din İşleri Bakanlığı Devlet Dil Sertifikası DÜZEY B1 Avrupa Konseyi Ortak Dil Ölçütleri Çerçevesinde BÖLÜM

Detaylı

ISBN : 978-605-65564-3-2

ISBN : 978-605-65564-3-2 ISBN : 978-605-65564-3-2 1 Baba, Bal Arısı Gibi Olmak İstemiyorum ISBN : 978-605-65564-3-2 Ali Korkmaz samsun1964@hotmail.com Redaksiyon : Pelin GENÇ Dizgi/Baskı Kardeşler Ofset Matbaacılık Muzaffer Ceylandağ

Detaylı

Kızla İlk Buluşmada Nasıl Sohbet Edilir? Hızlı Bağ Kurma Teknikleri

Kızla İlk Buluşmada Nasıl Sohbet Edilir? Hızlı Bağ Kurma Teknikleri 1 Kızla İlk Buluşmada Nasıl Sohbet Edilir? Hızlı Bağ Kurma Teknikleri Bugün kızla tanışma anında değil de, flört süreci içinde olduğumuz bir kızla nasıl konuşmamız gerektiğini dilim döndüğünce anlatmaya

Detaylı

Doğuştan Gelen Haklarımız Sadece insan olduğumuz için doğuştan kazandığımız ve tüm dünyada kabul gören yani evrensel olan haklarımız vardır.

Doğuştan Gelen Haklarımız Sadece insan olduğumuz için doğuştan kazandığımız ve tüm dünyada kabul gören yani evrensel olan haklarımız vardır. Dersin Adı Tema Adı Kazanım Konu Süre : İnsan Hakları, Yurttaşlık ve Demokrasi : İnsan Olmak : Y4.1.2. İnsanın doğuştan gelen temel ve vazgeçilmez hakları olduğunu bilir. : Doğuştan Gelen Haklarımız :

Detaylı

Yüreğimize Dokunan Şarkılar

Yüreğimize Dokunan Şarkılar On5yirmi5.com Yüreğimize Dokunan Şarkılar Gelmiş geçmiş en güzel Türkçe slow şarkılar kime ait? Bakalım bizlerin ve sizlerin gönlünde yatan sanatçılar kimler? Yayın Tarihi : 6 Ocak 2010 Çarşamba (oluşturma

Detaylı

MATBAACILIK OYUNCAĞI

MATBAACILIK OYUNCAĞI Resimleyen: Özlem Isıyel Yiğit Bener MATBAACILIK OYUNCAĞI ÇAĞDAŞ TÜRK EDEBİYATI Roman 1. basım Yiğit Bener MATBAACILIK OYUNCAĞI Resimleyen: Özlem Isıyel cancocuk.com cancocuk@cancocuk.com Yayın Koordinatörü:

Detaylı

Kohlberg e Göre Ahlak Gelişimi Kohlberg ahlak gelişiminin gelenek öncesi, geleneksel ve gelenek sonrası olmak üzere üç düzey içinde gerçekleştiğini

Kohlberg e Göre Ahlak Gelişimi Kohlberg ahlak gelişiminin gelenek öncesi, geleneksel ve gelenek sonrası olmak üzere üç düzey içinde gerçekleştiğini Kohlberg e Göre Ahlak Gelişimi Kohlberg ahlak gelişiminin gelenek öncesi, geleneksel ve gelenek sonrası olmak üzere üç düzey içinde gerçekleştiğini öne sürmektedir. Her düzey kendi içinde iki ayrı aşamada

Detaylı

Anneye En Güzel Hediye Olarak Ne Alınması Gerekir?

Anneye En Güzel Hediye Olarak Ne Alınması Gerekir? Anneye En Güzel Hediye Olarak Ne Alınması Gerekir? Hayatımızın en değerli varlığıdır anneler. O halde onlara verdiğimiz hediyelerinde manevi bir değeri olmalıdır. Anneler için hediyenin maddi değeri değil

Detaylı

Asker hemen komutanı süzerek cevap vermiş; 1,78! Komutan şaşırmış;

Asker hemen komutanı süzerek cevap vermiş; 1,78! Komutan şaşırmış; Yemek Temel, Almanya'dan gelen arkadaşı Dursun'u lokantaya götürür. Garsona: - Baa bi kuru fasulye, pilav, üstüne de et! der. Dursun: - Baa da aynısından... Ama üstüne etme!.. Ölçüm Bir asker herkesin

Detaylı

Dört öğrenci sabahleyin uyanamamışlar ve matematik finalini kaçırmışlar, ertesi gün hocalarına gitmişler, zar zor ikna etmişler. Arabaya bindik yolda

Dört öğrenci sabahleyin uyanamamışlar ve matematik finalini kaçırmışlar, ertesi gün hocalarına gitmişler, zar zor ikna etmişler. Arabaya bindik yolda Bir gün sormuşlar Ermişlerden birine: Sevginin sadece sözünü edenlerle, onu yaşayanlar arasında ne fark vardır? Bakın göstereyim demiş Ermiş. Önce sevgiyi dilden gönle indirememiş olanları çağırarak onlara

Detaylı

Haziran 25. Medya ve Güven. Gündem. Tüm hakları gizlidir.

Haziran 25. Medya ve Güven. Gündem. Tüm hakları gizlidir. Haziran 25 Medya ve Güven 2013 Tüm hakları gizlidir. Gündem 1. Yöntem Bu araştırma Xsights Araştırma ve Danışmanlık, bu konu hakkında online araştırma yöntemiyle, toplamda 741 kişi ile bir araştırma gerçekleştirmiştir.

Detaylı

Giovanni dışında bütün örenciler çok çalışıyor. O hiç çalışmıyor ama sınıfın en başarılı öğrencisi. Çok iyi Türkçe konuşuyor.

Giovanni dışında bütün örenciler çok çalışıyor. O hiç çalışmıyor ama sınıfın en başarılı öğrencisi. Çok iyi Türkçe konuşuyor. OKUMA - ANLAMA: ÖĞRENCİLER HER GÜN NELER YAPIYORLAR? 1 Türkçe dersleri başladı. Öğrenciler her gün okula gidiyorlar, yeni şeyler öğreniyorlar. Öğretmenleri, Nazlı Hanım, her Salı ve her Cuma günü sınav

Detaylı

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΡΑΤΙΚΑ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΡΑΤΙΚΑ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΡΑΤΙΚΑ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΤΕΛΙΚΕΣ ΕΝΙΑΙΕΣ ΓΡΑΠΤΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ: 2013-2014 Μάθημα: Τουρκικά Επίπεδο: Ε3 Διάρκεια: 2 ώρες Ημερομηνία:

Detaylı

ΤΠΟΤΡΓΔΙΟ ΠΑΙΓΔΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΣΙΜΟΤ ΙΓΡΤΜΑ ΓΙΑΥΔΙΡΙΗ ΑΠΟΓΔΤΜΑΣΙΝΩΝ ΚΑΙ ΒΡΑΓΙΝΩΝ ΔΠΙΜΟΡΦΩΣΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΣΩΝ ΚΡΑΣΙΚΑ ΙΝΣΙΣΟΤΣΑ ΔΠΙΜΟΡΦΩΗ

ΤΠΟΤΡΓΔΙΟ ΠΑΙΓΔΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΣΙΜΟΤ ΙΓΡΤΜΑ ΓΙΑΥΔΙΡΙΗ ΑΠΟΓΔΤΜΑΣΙΝΩΝ ΚΑΙ ΒΡΑΓΙΝΩΝ ΔΠΙΜΟΡΦΩΣΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΣΩΝ ΚΡΑΣΙΚΑ ΙΝΣΙΣΟΤΣΑ ΔΠΙΜΟΡΦΩΗ ΤΠΟΤΡΓΔΙΟ ΠΑΙΓΔΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΣΙΜΟΤ ΙΓΡΤΜΑ ΓΙΑΥΔΙΡΙΗ ΑΠΟΓΔΤΜΑΣΙΝΩΝ ΚΑΙ ΒΡΑΓΙΝΩΝ ΔΠΙΜΟΡΦΩΣΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΣΩΝ ΚΡΑΣΙΚΑ ΙΝΣΙΣΟΤΣΑ ΔΠΙΜΟΡΦΩΗ ΣΕΛΙΚΕ ΕΝΙΑΙΕ ΓΡΑΠΣΕ ΕΞΕΣΑΕΙ ΥΟΛΙΚΗ ΥΡΟΝΙΑ: 2012-2013 Μάθημα: Σοσρκικά

Detaylı

Düşünce Özellikleri Ölçeği

Düşünce Özellikleri Ölçeği Düşünce Özellikleri Ölçeği Yönerge: Bu ankette sizin kullandığınız farklı düşünce tarzlarını tespit etmeye çalışıyoruz. Bu anket boyunca 10 değişik tarzda düşünce tarzı göreceksiniz. Öncelikle her düşünce

Detaylı

CÜMLE TÜRLERİ YÜKLEMİNİN TÜRÜNE GÖRE. Fiil Cümlesi. *Yüklemi çekimli fiil olan cümlelere denir.

CÜMLE TÜRLERİ YÜKLEMİNİN TÜRÜNE GÖRE. Fiil Cümlesi. *Yüklemi çekimli fiil olan cümlelere denir. CÜMLE TÜRLERİ YÜKLEMİNİN TÜRÜNE GÖRE Fiil Cümlesi *Yüklemi çekimli fiil olan cümlelere denir. İnsan aklın sınırlarını zorlamadıkça hiçbir şeye erişemez. Seçilmiş birkaç kitaptan güzel ne olabilir. İsim

Detaylı

BÖLÜM 1. İLETİŞİM, ANLAMA VE DEĞERLENDİRME (30 puan) Metni okuyunuz ve soruları cevaplayınız. MUTLULUK HİKAYESİ

BÖLÜM 1. İLETİŞİM, ANLAMA VE DEĞERLENDİRME (30 puan) Metni okuyunuz ve soruları cevaplayınız. MUTLULUK HİKAYESİ BÖLÜM. İLETİŞİM, NLM VE DEĞERLENDİRME ( puan) Metni okuyunuz ve soruları cevaplayınız. MUTLULUK HİKYESİ 8 Hayatı boyunca mutlu olmadığını fark eden bir adam, artık mutlu olmak istiyorum demiş ve aramaya

Detaylı

ZİHİNSEL PROGRAMLAMA - Genç Gelişim Kişisel Gelişim ZİHİNSEL PROGRAMLAMA

ZİHİNSEL PROGRAMLAMA - Genç Gelişim Kişisel Gelişim ZİHİNSEL PROGRAMLAMA ZİHİNSEL PROGRAMLAMA Bilinçaltını hakkında sahip olduğumuz bu bilgilerin ışığında, mutluluğa dönelim ve kendi dünyanıza Beceriksizim gibi verdiğiniz komutların sonuçlarına bir bakalım. Beceriksizseniz

Detaylı

SORU-- Bize kısaca kendinizi tanıtır mısınız?

SORU-- Bize kısaca kendinizi tanıtır mısınız? İşitme Engelliler Milli Hentbol Takımının en genç oyuncusu Mustafa SEMİZ : Planlı çalışarak, disiplinli çalışarak zamanını ve gününü ayarlayarak nerede ve ne zaman is yapacağıma ayarlarım ondan sonra Her

Detaylı

TATÍLDE. Biz, Ísveç`in Stockholm kentinde oturuyoruz. Yılın bir ayını Türkiye`de izin yaparak geçiririz.

TATÍLDE. Biz, Ísveç`in Stockholm kentinde oturuyoruz. Yılın bir ayını Türkiye`de izin yaparak geçiririz. TATÍLDE Biz, Ísveç`in Stockholm kentinde oturuyoruz. Yılın bir ayını Türkiye`de izin yaparak geçiririz. Ízin zamanı yaklaşırken içimizi bir sevinç kaplar.íşte bu yıl da hazırlıklarımızı tamamladık. Valizlerimizi

Detaylı

MERSİN HALK SAĞLIĞI MÜDÜRLÜĞÜ ÇEKÜSH ŞUBESİ ÇOCUK GELİŞİMCİ DAMLA ATAMER

MERSİN HALK SAĞLIĞI MÜDÜRLÜĞÜ ÇEKÜSH ŞUBESİ ÇOCUK GELİŞİMCİ DAMLA ATAMER MERSİN HALK SAĞLIĞI MÜDÜRLÜĞÜ ÇEKÜSH ŞUBESİ ÇOCUK GELİŞİMCİ DAMLA ATAMER BEBEKLİK DÖNEMİNDE (0 3 YAŞ) ERKEN TANI İÇİN KRİTİK DÖNEMLER Bebeklik dönemi, gelişimin en hızlı ilerlediği dönemdir. Çevrelerine

Detaylı

Kişilik İnanç Ölçeği -Kısa Form- V.1

Kişilik İnanç Ölçeği -Kısa Form- V.1 Kişilik İnanç Ölçeği -Kısa Form- V.1 Adı-Soyadı:... Tarih:... Lütfen aşağıdaki ifadeleri okuyunuz ve HER BİRİNE NE KADAR İNANDIĞINIZI belirtiniz. Her bir ifadeyle ilgili olarak ÇOĞU ZAMAN nasıl hissettiğinize

Detaylı

ARAŞTIRMANIN KAPSAMI. Saha Tarihi: 9 10 Nisan il ilçe mahalle/ köy

ARAŞTIRMANIN KAPSAMI. Saha Tarihi: 9 10 Nisan il ilçe mahalle/ köy ARAŞTIRMANIN KAPSAMI Saha Tarihi: 9 10 Nisan 2011 35 134 200 il ilçe mahalle/ köy 2366 görüşme öü BEKLENTİLER Benim hayat şartlarım 5 yıl sonra daha iyi olacak Kes. yanlış 2,5 Ne doğru ne Yanlış 16,2 yanlış

Detaylı

Bir gün Hz. Ömer (r.a) camiye giderken bir çocuğun acele acele camiye gittiğini görür. Hz. Ömer (r.a):

Bir gün Hz. Ömer (r.a) camiye giderken bir çocuğun acele acele camiye gittiğini görür. Hz. Ömer (r.a): Bir gün Hz. Ömer (r.a) camiye giderken bir çocuğun acele acele camiye gittiğini görür. Hz. Ömer (r.a): da: - Yavrum ne oldu niye acele acele camiye koşuyorsun? der. Bu soruya karşılık çocuk - Efendim,

Detaylı

Çocukların Medya Tüketimleri ve Yaşam Tarzları. Nobody s Unpredictable

Çocukların Medya Tüketimleri ve Yaşam Tarzları. Nobody s Unpredictable Çocukların Medya Tüketimleri ve Yaşam Tarzları 1 Nobody s Unpredictable Çocukluk Affan Dede ye para saydım,. Havuzda su şırıl şırıldır Zıpzıplarım pırıl pırıldır. Ne güzel güzel dönüyor çemberim; Hiç bitmese

Detaylı

Ürünü tüketmesini/satın almasını/kullanmasını ne tetikledi?

Ürünü tüketmesini/satın almasını/kullanmasını ne tetikledi? Alkollü İçecek: 18.12.2011 Gün içinde ürünü ne zaman satın aldı/tüketti/kullandı? -Akşam yemeğinden sonra saat 20:00 civarında. Ürünü kendisi mi satın aldı, başkası mı? Kim? -Kendim satın almadım. Kız

Detaylı

5. SINIF TÜRKÇE NOKTALAMA İŞARETLERİ TESTİ

5. SINIF TÜRKÇE NOKTALAMA İŞARETLERİ TESTİ 1- Bir gün Nasreddin Hoca şehre gelip bir arkadaşıyla birlikte handa kalmış ( ) Gece yarısı arkadaşı sormuş ( ) ( ) Hocam ( ) uyudunuz mu ( ) ( ) Buyurun bir şey mi var ( ) ( ) Biraz borç para isteyecektim

Detaylı

BAĞLAÇ. Eş görevli sözcük ve sözcük gruplarını, anlamca ilgili cümleleri birbirine bağlayan sözcüklere "bağlaç" denir.

BAĞLAÇ. Eş görevli sözcük ve sözcük gruplarını, anlamca ilgili cümleleri birbirine bağlayan sözcüklere bağlaç denir. BAĞLAÇ Eş görevli sözcük ve sözcük gruplarını, anlamca ilgili cümleleri birbirine bağlayan sözcüklere "bağlaç" denir. Bağlaçlar da edatlar gibi tek başlarına anlamı olmayan sözcüklerdir. Bağlaçlar her

Detaylı

Şimdi yukarıdaki karikatürden yola çıkarak küçük bir öykü yazın. Hayal gücünüzün derinliklerine inmeye hazır mısınız? Yalnız bazı kurallarımız var!

Şimdi yukarıdaki karikatürden yola çıkarak küçük bir öykü yazın. Hayal gücünüzün derinliklerine inmeye hazır mısınız? Yalnız bazı kurallarımız var! Aşağıdaki karikatürde bir aile tablosu yansıtılmaktadır. Karikatürü iyice inceleyin. Söz konusu durumu sınıfta canlandıracaksınız. Bunun için bir anne, bir baba ve bir çocuğa ihtiyaç var. Gönüllü olan

Detaylı

Yukarıda numaralanmış cümlelerden hangisi kanıtlanabilirlik açısından farklıdır?

Yukarıda numaralanmış cümlelerden hangisi kanıtlanabilirlik açısından farklıdır? 1. (1) Şair yeni bir şiir kitabı yayınladı.(2) Kitap, şairin geleneksel şiir kalıplarını kullanarak yazdığı şiirlerden oluşuyor.(3) Bu şiirlerde kimi zaman, şairin insanı çok derinden etkileyen sesini

Detaylı

YALNIZ BİR İNSAN. Her insanın hayatında mutlaka bir kitap vardır; ki zaten olması da gerekir. Kitap dediysem

YALNIZ BİR İNSAN. Her insanın hayatında mutlaka bir kitap vardır; ki zaten olması da gerekir. Kitap dediysem YALNIZ BİR İNSAN Her insanın hayatında mutlaka bir kitap vardır; ki zaten olması da gerekir. Kitap dediysem öyle sonunda hep iyilerin kazandığı, kötülerin cezalandırıldığı veya bir suçluyu bulmak için

Detaylı

Yayınevi Sertifika No: 14452. Yayın No: 220 HALİM SELİM İLE 40 HADİS

Yayınevi Sertifika No: 14452. Yayın No: 220 HALİM SELİM İLE 40 HADİS Yayınevi Sertifika No: 14452 Yayın No: 220 HALİM SELİM İLE 40 HADİS Genel Yayın Yönetmeni: Ergün Ür Yayınevi Editörü: Ömer Faruk Paksu İç Düzen ve Kapak: Cemile Kocaer ISBN: 978-605-9723-51-0 1. Baskı:

Detaylı

20 Derste Eski Türkçe

20 Derste Eski Türkçe !! 20 Derste Eski Türkçe Ders Notları!!!!!! Cüneyt Ölçer! !!! ÖNSÖZ Türk Nümismatik Derneği olarak Osmanlı ve İslam paraları koleksiyoncularına faydalı olmak arzu ve isteği île bu özel sayımızı çıkartmış

Detaylı

UYGULAMA 1 1. Aşama Şimdi bir öykü okuyacağım, bakalım bu öykü neler anlatıyor?

UYGULAMA 1 1. Aşama Şimdi bir öykü okuyacağım, bakalım bu öykü neler anlatıyor? ALAY ETME Amaç : Başkalarına saygı duymayı öğrenme.alay etme ile baş edebilme becerisini kazandırma Düzey : 1. sınıf ve üstü Materyal: Uygulama 1 için:yazı tahtası, kağıt, kalem, Uygulama 2 : Kuklalar,oyuncak

Detaylı

3. SINIFLAR KASIM AYI BÜLTENİ

3. SINIFLAR KASIM AYI BÜLTENİ ÖZEL BİLGE OKULLARI 3. SINIFLAR KASIM AYI BÜLTENİ Kasım ayı kazanımlarımız Türkçe, Matematik Fen Bilimleri ve Hayat Bilgisi Dersi konularımız 3. SINIFLAR KASIM AYI BULTENI BÜLTENİMİZDE NELER VAR? Eylül

Detaylı

Seyyid Abdülkadir Geylâni hazretleri küçük yaşta iken, annesinden Bağdat a giderek ilim öğrenmesi için izin ister.

Seyyid Abdülkadir Geylâni hazretleri küçük yaşta iken, annesinden Bağdat a giderek ilim öğrenmesi için izin ister. Yalan Söylemeyen Çocuk Seyyid Abdülkadir Geylâni hazretleri küçük yaşta iken, annesinden Bağdat a giderek ilim öğrenmesi için izin ister. Annesi: Ey benim gözümün nûru ve gönlümün tâcı evladım, Abdülkâdir

Detaylı

Anket formu. Lübeck te Yaşlılık ve Göç

Anket formu. Lübeck te Yaşlılık ve Göç Anket formu Lübeck te Yaşlılık ve Göç 1 Cinsiyet 2 Çocuklarım var Erkek Kadın, çocuğum var. 3 Yaş 4 Çalışmaktayım 30 yaşından küçüğüm 30-39 yaşındayım 40-49 yaşındayım 50-59 yaşındayım 60-69 yaşındayım

Detaylı

Sevgi Başman. Resimleyen: Sevgi İçigen

Sevgi Başman. Resimleyen: Sevgi İçigen SEVGİ BAŞMAN: 1986 da Tokat ta doğdu. 2008 yılında İstanbul Üniversitesi İngilizce Öğretmenliği bölümünü bitirdi ve ardından İngiltere ye yerleşip üç yıl öğretmenlik yaptı. 2012 yılında Keele Üniversitesi

Detaylı

Ekmek sözcüğü, sözlüklerde yukarıdaki gibi tanımlanıyor. Aşağıdaki görselin yanında yer alan tanımlar ise birbirinden farklı. Tanımları incele. 1.

Ekmek sözcüğü, sözlüklerde yukarıdaki gibi tanımlanıyor. Aşağıdaki görselin yanında yer alan tanımlar ise birbirinden farklı. Tanımları incele. 1. 1. Ekmek sözcüğü, sözlüklerde yukarıdaki gibi tanımlanıyor. Aşağıdaki görselin yanında yer alan tanımlar ise birbirinden farklı. Tanımları incele. 1. Sence, farklı insanların, farklı tanımlar yapmasına

Detaylı

4. Demiryolu ile tren arasındaki ilşki vapur ile aşağıdakilerden hangisi arasında vardır? A) Karayolu B) Gökyüzü C) Denizyolu D) Yeraltı

4. Demiryolu ile tren arasındaki ilşki vapur ile aşağıdakilerden hangisi arasında vardır? A) Karayolu B) Gökyüzü C) Denizyolu D) Yeraltı 1. Aşağıdaki cümlelerin hangisi devrik cümledir? A) Bunu sen mi getirdin bana? B) Bütün olayların sorumlusu kim? C) Dersten önce öğretmeni görecekmişsin. D) Bu çocukların hangisi sizin öğrenciniz? 2. Aşağıdaki

Detaylı

Tarih:. Yer:. Katılımcı numarası:... Sosyolinguistik Görüşme 1) İsim:.. Cinsiyet: Meslek:.. Doğum tarihiniz:.. Yaşınız:.. Milliyetiniz:.

Tarih:. Yer:. Katılımcı numarası:... Sosyolinguistik Görüşme 1) İsim:.. Cinsiyet: Meslek:.. Doğum tarihiniz:.. Yaşınız:.. Milliyetiniz:. Sosyolinguistik Görüşme 1) İsim:.. Cinsiyet: Meslek:.. Doğum tarihiniz:.. Yaşınız:.. Milliyetiniz:. 2) Nerede doğdunuz? Yer:. Bölge:. Eyalet: Ülke:... 3) Tamamladığınız en yüksek okul derecesi nedir? a.

Detaylı

ÖYKÜLERİ Yayın no: 170 ADALET VE CESARET ÖYKÜLERİ

ÖYKÜLERİ Yayın no: 170 ADALET VE CESARET ÖYKÜLERİ ADALET ve CESARET ÖYKÜLERİ Yayın no: 170 ADALET VE CESARET ÖYKÜLERİ Genel yayın yönetmeni: Ergün Ür İç düzen: Durmuş Yalman Kapak: Zafer Yayınları İsbn: 978 605 4965 24 3 Sertifika no: 14452 Uğurböceği

Detaylı

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙ ΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΩΤΕΡΗΣ ΚΑΙ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΕΚΠΑΙ ΕΥΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΠΑΓΚΥΠΡΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 2006

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙ ΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΩΤΕΡΗΣ ΚΑΙ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΕΚΠΑΙ ΕΥΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΠΑΓΚΥΠΡΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 2006 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙ ΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΩΤΕΡΗΣ ΚΑΙ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΕΚΠΑΙ ΕΥΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΠΑΓΚΥΠΡΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 2006 Μάθηµα: Τουρκικά Ηµεροµηνία και ώρα εξέτασης: Πέµπτη, 1 Ιουνίου 2006 11:00 13:00

Detaylı

TOPLANTI BİLGİLERİ MUTLU GÜNLERİMİZ KONUKLARIMIZ

TOPLANTI BİLGİLERİ MUTLU GÜNLERİMİZ KONUKLARIMIZ K.R. RAVINDRAN U.R. Başkanı 2015 16 Canan ERSÖZ U.R. 2430. Bölge Guvernörü 2015 16 Firuz Harbiyeli 3. Grup Guvernör Yardımcısı Hüseyin MURSAL (Başkan) Süleyman ÇOLAKOĞLU (Asbaşkan) Okşan HALEFOĞLU (Kulüp

Detaylı

FRANCHISE NEDİR NASIL YAPILIR, NEDEN YAYILIR, NEYE YARAR?

FRANCHISE NEDİR NASIL YAPILIR, NEDEN YAYILIR, NEYE YARAR? FRANCHISE NEDİR NASIL YAPILIR, NEDEN YAYILIR, NEYE YARAR? 1 FRANCHISE NEDİR Bir sistem ve marka kullanarak sürekli disiplin ve destek alarak yatırıma ek bir bedel ödeyerek uzun vadeli bir ilişki içinde

Detaylı

KFAR KAMA -AA- İsrail'in kuzeyinde, Aşağı Celile bölgesindeki köylerden biri olan Kfar Kama'da (Kama Köyü) 3 bin Çerkes yaşıyor.

KFAR KAMA -AA- İsrail'in kuzeyinde, Aşağı Celile bölgesindeki köylerden biri olan Kfar Kama'da (Kama Köyü) 3 bin Çerkes yaşıyor. KFAR KAMA -AA- İsrail'in kuzeyinde, Aşağı Celile bölgesindeki köylerden biri olan Kfar Kama'da (Kama Köyü) 3 bin Çerkes yaşıyor. Çerkes adetlerinin geçerli olduğu ve Çerkescenin konuşulduğu köyde, Türkiye'den

Detaylı

SEVGİ. Doğduğumuz gün içgüdüsel olarak annemize babamıza sarılır onların yanında olmak

SEVGİ. Doğduğumuz gün içgüdüsel olarak annemize babamıza sarılır onların yanında olmak Pekşen 1 Hakan Pekşen TURK101-Sec.43 21101395 Vedat Yazıcı 21.12.2014 SEVGİ Doğduğumuz gün içgüdüsel olarak annemize babamıza sarılır onların yanında olmak isteriz. Bu eylem sevginin en saf, en doğal ve

Detaylı

IQ Oyun Tasarımı Öğretmen Kılavuzu Dedektif Oyunu

IQ Oyun Tasarımı Öğretmen Kılavuzu Dedektif Oyunu IQ Oyun Tasarımı Öğretmen Kılavuzu Dedektif Oyunu Özet Öğrenciler bir oyun tasarımcısının bakış açısından dedektif Oyunu denen bir IQ oyununu tasarlayacaklar ya da analiz/ test edeceklerdir. Bu ödev öğrencilerinizin

Detaylı

1) Eğer tartı eksik gelmişse, bu benim hatam değil, onun hatasıdır.

1) Eğer tartı eksik gelmişse, bu benim hatam değil, onun hatasıdır. 1) Eğer tartı eksik gelmişse, bu benim hatam değil, onun hatasıdır. Cümlesinde altı çizili kelimenin zıt anlamlısı hangi cümlede vardır? 1. A. Bugün çok çalıştım. 2. B. Akşamları az yemek yemeliyiz. 3.

Detaylı

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΡΑΤΙΚΑ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΤΟ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΟ ΔΟΚΙΜΙΟ ΑΠΟΤΕΛΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΕΞΙ ( 6 ) ΣΕΛΙΔΕΣ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΡΑΤΙΚΑ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΤΟ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΟ ΔΟΚΙΜΙΟ ΑΠΟΤΕΛΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΕΞΙ ( 6 ) ΣΕΛΙΔΕΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΡΑΤΙΚΑ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΤΕΛΙΚΕΣ ΕΝΑΙΕΣ ΓΡΑΠΤΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ 2011-2012 Μάθημα: Τουρκικά Επίπεδο: 1 Διάρκεια: 2 ώρες Ημερομηνία:

Detaylı

FK IX OFFER BENLİK İMAJ ENVANTERİ

FK IX OFFER BENLİK İMAJ ENVANTERİ FK IX OFFER BENLİK İMAJ ENVANTERİ 1- Beni çok iyi tanımlıyor 2- Beni iyi tanımlıyor 3- Beni az çok iyi tanımlıyor 4- Beni pek tanımlamıyor 5- Beni zaman zaman hiç tanımlamıyor 6- Beni hiç tanımlamıyor

Detaylı

Belediyeden. Sanat imecesi. BEŞİKTAŞ Belediyesi, Konaklar Mahallesi ndeki Akçam Caddesi ve bu. 1957 den bu yana olan eserleri ağırlıyor.

Belediyeden. Sanat imecesi. BEŞİKTAŞ Belediyesi, Konaklar Mahallesi ndeki Akçam Caddesi ve bu. 1957 den bu yana olan eserleri ağırlıyor. 18 NİSAN 2013 0 212 260 23 60-0 212 260 52 29 %50 ye varan indirimler Sanat imecesi Belediyesi, Konaklar Mahallesi ndeki Akçam Caddesi ve bu caddeye bağlı sokaklar, çağdaş Türk sanatının altı önemli temsilcisini

Detaylı

Duygusal İhtiyaçlara Yönelik Anne Baba Tutumları Araştırması

Duygusal İhtiyaçlara Yönelik Anne Baba Tutumları Araştırması Duygusal İhtiyaçlara Yönelik Anne Baba Tutumları Araştırması Bu rapor GfK tarafından Çocuk ve Haklarını Koruma Platformu için hazırlanmıştır. Bu rapordaki bilgiler GfK nın yazılı onayı alınmadan kısmen

Detaylı

I. Metni okuyunuz ve soruları cevaplayınız. ÖNEMLİ BİR DERS

I. Metni okuyunuz ve soruları cevaplayınız. ÖNEMLİ BİR DERS I. Metni okuyunuz ve soruları cevaplayınız. ÖNEMİ BİR DERS Genç adam evlendiğinden beri evinde kalan babası yüzünden eşiyle sürekli tartışıyordu. Eşi babasını istemiyordu. Tartışmalar bazen inanılmaz boyutlara

Detaylı

3. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ. (16 Aralık 2013-24 Ocak 2014)

3. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ. (16 Aralık 2013-24 Ocak 2014) 3. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ KENDİMİZİ İFADE ETME YOLLARIMIZ (16 Aralık 2013-24 Ocak 2014) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında 16 Aralık 2013-24 Ocak 2014 tarihleri arasında

Detaylı

Ekteki yaziyi okudugunuzda "ne yapalim onlar da o kadar dogurmasalardi" mi? diyeceksiniz... yoksa, yoksa...

Ekteki yaziyi okudugunuzda ne yapalim onlar da o kadar dogurmasalardi mi? diyeceksiniz... yoksa, yoksa... Bu aksamki konugumuz bir ogretmenimiz, sevgili Ceyhun Ogretmen... (Ogretmenlerimizin yazacaklarina acik oldugumuzu belirtmek isteriz... Sevgili Hocamiz resimleriyle, hatta pdf haliyle yolladigi icin ayrica

Detaylı

YİNE YENİ KOMŞULAR. evine gidip Billy ile oynuyordu.

YİNE YENİ KOMŞULAR. evine gidip Billy ile oynuyordu. İÇİNDEKİLER Yine Yeni Komşular 7 Korsanlar Ninjalara Karşı 11 Akari 21 Tükürme Yarışı 31 Mahallede Huzursuzluk 39 Korsanların Yasaları 49 Yemek Çubukları ve Terli Ayaklar 56 Korsan Atlet 68 Titanların

Detaylı

Melih Güler. - şiirler - Yayın Tarihi: 11.9.2011. Yayınlayan: Antoloji.Com Kültür ve Sanat

Melih Güler. - şiirler - Yayın Tarihi: 11.9.2011. Yayınlayan: Antoloji.Com Kültür ve Sanat - şiirler - Yayın Tarihi: 11.9.2011 Yayınlayan: Antoloji.Com Kültür ve Sanat Yayın Hakkı Notu: Bu e-kitapta yer alan şiirlerin tüm yayın hakları şairin kendisine ve / veya yasal temsilcilerine aittir.

Detaylı

Bir sözcüğün zihinde uyandırdığı ilk anlama gerçek anlam denir. Kelimelerin sözlükteki ilk anlamıdır. Bu yüzden sözlük anlamı da denir.

Bir sözcüğün zihinde uyandırdığı ilk anlama gerçek anlam denir. Kelimelerin sözlükteki ilk anlamıdır. Bu yüzden sözlük anlamı da denir. A.SÖZCÜKTE ANLAM GERÇEK (TEMEL) ANLAM Bir sözcüğün zihinde uyandırdığı ilk anlama gerçek anlam denir. Kelimelerin sözlükteki ilk anlamıdır. Bu yüzden sözlük anlamı da denir.

Detaylı

DÜĞÜN GÜNÜM PROGRAMI

DÜĞÜN GÜNÜM PROGRAMI DÜĞÜN GÜNÜM TV PROGRAMI HEDEF KİTLE Potansiyel Hedef Kitle 14 yaş ve üstü A,B,C,D,E özellikle kadın TV. izleyicisi Programın Hedef Kitlesi 14-65 yaş A,B,C,D,E özellikle kadın TV. izleyicisi Potansiyel

Detaylı

ŞİRİNLER Öğretmen öğrencilere eklerdeki boyama kâğıtlarını gösterir ve öğrencilere bazı sorular yöneltir.

ŞİRİNLER Öğretmen öğrencilere eklerdeki boyama kâğıtlarını gösterir ve öğrencilere bazı sorular yöneltir. EMPATİ OKULÖNCESİ AFİŞ PANO ÇALIŞMASI ÇALIŞMA KAĞIDI ŞİRİNLER Öğretmen öğrencilere eklerdeki boyama kâğıtlarını gösterir ve öğrencilere bazı sorular yöneltir. Bu sorular çocuğun empati yapabilmesine olanak

Detaylı