ÇANAKKALE İL AMBULANS SERVİSİ İLAÇ YÖNETİMİ PROSEDÜRÜ

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "ÇANAKKALE İL AMBULANS SERVİSİ İLAÇ YÖNETİMİ PROSEDÜRÜ"

Transkript

1 Dok. Kodu: YÖN.PR.07 Yay. Trh.: Kasım 2012 Rev. Trh.: Temmuz 2013 Rev. No: 01 Sayfa No: 1/6 1. AMAÇ: İl ambulans servisi başhekimliği ve istasyonlarının ilaç ve malzemelerinin nasıl temin edileceği, yeşil ve kırmızı reçeteye tabi ilaçların yönetimi, ilaç hataları ve istenmeyen reaksiyon geliştiğinde sağlık personelinin yapacakları, ilaç ve malzemelerin saklama koşullarını belirlemektir. 2. KAPSAM: İl ambulans servisi başhekimliği ve acil sağlık hizmetleri istasyonlarını kapsar. 3. KISALTMALAR: 4. TANIMLAR: Mevcut stok miktarı: İlaç ve malzemelerin, ilaç ve malzeme deposundaki mevcut miktarlarıdır Yıllık tahmini tüketim miktarı: Her ilaç ve malzeme için bir önceki yıla ait acil sağlık hizmetleri istasyonlarının (A.S.H.İ) tüketim miktarları göz önünde bulundurularak tespit edilen tahmini tüketim miktarıdır. Asgari miktar: Yıllık tahmini tüketim miktarının %30 unu içerir. Kritik stok miktarı: Mevcut stok miktarının, Yıllık tahmini tüketim miktarının %30 un altına düşmesidir. Yeşil renk kodu: Yıllık tahmini tüketim miktarının %50 ve üzerinde bulunmasıdır. Sarı renk kodu: Mevcut stok miktarının, Yıllık tahmini tüketim miktarının %30 ve %50 arasında bulunmasıdır. Kırmızı renk kodu: Mevcut stok miktarının, Yıllık tahmini tüketim miktarının %30 un altında bulunmasıdır. Siyah renk kodu: İlaç ve malzemenin mevcut miktarının hiç bulunmamasıdır 5. SORUMLULAR: Şube Müdürü, Başhekim, Depo sorumluları, İstasyon sorumlu hekimi, İstasyon sorumlu sağlık personeli 6. FAALİYET AKIŞI: Armakom destekli 112 istasyon ekranına ( na göre takibi yapılan ilaç ve malzemelerin mevcut durumu her gün düzenli istasyon nöbetçi personeli tarafından ambulans mevcut stoğu kontrol edilerek eksikler istasyon deposundan temin edilir. Alınan malzeme ve ilaçlar istasyon sorumlusuna bildirilerek sistem üzerinden aktarımı yapılır. İstasyon deposuna yeni teslim alınan ve ambulansa aktarılan tüm ilaç ve sarf malzemeler ARMAKOM sistemine kaydı yapılır. İstasyon depo sorumluları pazartesi ve Perşembe günleri istasyonun ilaç ve sarf malzeme ihtiyaçlarını belirleyerek İlaç ve Malzeme istek formunu (..\Formlar\YÖN.FR.11) doldurarak malzeme112@canakkalesaglik.gov.tr kurumsal mail adresine gönderir. Tıbbi cihaz ve Depo birimi sorumlusu tarafından mevcut stok ve depo durumuna göre göre istek yapılan malzemenin ne kadarının karşılanacağı belirlenerek İl Sağlık Müdürlüğü deposuna bilgi verilir.

2 Dok. Kodu: YÖN.PR.07 Yay. Trh.: Kasım 2012 Rev. Trh.: Temmuz 2013 Rev. No: 01 Sayfa No: 2/6 Sağlık Müdürlüğü ana deposundan gelen forma istinaden hazırlanan ilaç ve malzemeler kolilenerek K.K.M ye haber verilir ve ilgili istasyonun koliyi teslim alması sağlanır. Tüm İstasyonlarda İstasyon depo sorumlusu haftada bir kez Armakom çıkış kabul ekranından o hafta kullanılan sarf malzemenin tüketim miktarlarını görerek onay verir. İlaç ve malzeme talebinde bulunulurken aylık tüketim miktarları göz önünde bulundurularak istek yapılır. Depo malzeme listesinde yer almayan ilaç ve malzemeler Başhekimlikçe uygun görüldüğü takdirde listeye eklenir ve talepte bulunulur. Onaysız ilaç ve malzeme talepleri karşılanmaz. İlaç ve malzeme teslim edilirken ilacın miktarı, karşılanma miktarı, özelliği, miadı kontrol edilir ve teslim alana da kontrol ettirilip teslim edilir. İlaç ve malzeme teslimi sırasında uygunsuz ilaç ve malzeme (yanlış, bozulmuş, miadı geçmiş vs.) fark edilirse hemen, uygun olanlar ile değiştirilir. Teslim eden ve teslim alan imzaları tamamlandıktan sonra ilaç ve malzeme talep formu, ilgili dosyaya kaldırılarak saklanır. İlaç ve malzemelerin miadının geçmesi veya bozulması durumunda; Miadı dolan ve kullanılmaması gerektiği onaylanan ilaç ve malzemeler uygun şekilde ambalajlanır. Üzerine son kullanma tarihlerinin geçtiği yazılarak belirtilir. İlaç ve malzeme imha tutanak formuna (..\Formlar\YÖN.FR.12) kayıt edilir. İmza altına alındıktan sonra kırılarak imha edilir. Yeşil ve kırmızı reçeteye tabi ilaçların miadı geçmiş ise ilaç ve malzeme imha tutanak formuna kayıt edilir ve Başhekimliğe teslim edilir. Uygun olmayan ilaç ve malzemenin depoya girişi söz konusu olursa; tespit edildiği anda tutanak tutularak iade edilir. Uygun olmayan ilaç ve malzemenin dağıtımının yapılması durumunda; yine tutanak tutularak geri istenir, teslim alan kişinin de imzası alınarak depodan değiştirilir. YEŞİL VE KIRMIZI REÇETEYE TABİ İLAÇLAR İlaçlar kırmızı ve yeşil reçeteye tabi kilitlenebilir ilaç dolaplarında kilitli olarak muhafaza edilir. Dolaptaki ilaçlar ve anahtar sayılarak teslim alınır ve teslim edilir. Yeşil ve kırmızı reçeteye tabi ilaçlar her nöbet devir teslimi sonrasında Yeşil Kırmızı Reçeteye Tabi İlaçlar Miktar Ve Devir Teslim Formu (..\YÖN.FR.10 ) kullanılarak devir teslimi yapılır. Devir teslim formunda ilacın hangi hastaya kaç adet kullanıldığı, ilacın kullanıldığı tarih, ilacı kimin uyguladığı, kime kaç adet ilaç teslim edildiği ve alındığı nöbet devir teslimi yapan personellerce eksiksiz olarak doldurulur ve imzalanır. Anahtarın Korunması Anahtarı teslim alan sorumlu veya nöbetçi sağlık personeli üzerinde taşır. Yedek anahtar istasyon sorumlusunda bulunur ve bunun dışında herhangi bir yedek anahtar bulundurulmaz. Dolap kapağı asla açık tutulmaz. Dolaba konulan ve dolaptan alınan tüm ilaçlar kayda geçilir.

3 Dok. Kodu: YÖN.PR.07 Yay. Trh.: Kasım 2012 Rev. Trh.: Temmuz 2013 Rev. No: 01 Sayfa No: 3/6 Dolapta herhangi bir zorlama olduğu düşünüldüğünde, ilaç kaybolduğunda veya ilaç kırıldığında, istasyon sorumlusu tutanak tutarak il ambulans servisi başhekimliğini bilgilendirir. Gerekli tedbirlerin alınması sağlanır. İLAÇ HATALARI VE İSTENMEYEN REAKSİYONLAR İlaç kullanım güvenliğini geliştirilmesi için okunuşu ve görünüşü benzer ilaçlar farklı dozdaki aynı ilaçlar ve uygulama formları farklı olan ilaçların kullanımı esnasında dikkatli olunmalı. Yüksek riskli ilaçlar. Terapötik aralığı dar olan ilaçlar digital glikozitler (digoxin). Etkleşimleri tehlikeli ilaçlar Warfarin+(Asetil Salisilik Asit, Parasetamol, Metamizol sodyum), Digoksin+Amiadoron, Digoksin+Verapamil. Ayrıca aynı isimli farklı dozdaki ilaçlar uygulanırken dozu dikkat edilmelidir. (Tablo 1.) Adrenalin Amp Aritmal Amp. Atropin Amp. Beloc Amp %20 Dekstroz Calcium Amp. Diazem Amp. Digoxin Amp. Dopamin Amp. Dormicum Amp. İsoptin Amp. Jetmonal %2 Amp. Magnezyum Sülfat %15 Nitroderm Tts Sodyum Bikarbonat Amp. Aldolan Amp Tüm Narkotik Psikotrop İlaçlar Tablo 1. İlaç hataları ve istenmeyen reaksiyonlara karşı dikkat edilmesi gereken ilaçlar. Ters Etki: İnsanda, ilaç kullanımıyla ilgili ortaya çıkan herhangi bir yan etkiye denir: Yanlışlıkla ya da bilinçli olarak uygulanan doz aşımı sonucunda oluşan ters etki İlacın kullanım amacını kötüye kullanma sonucunda ortaya çıkan ters etki Beklenen bir farmakolojik etkinin oluşmaması sonucunda ortaya çıkan ters etki Ters etki rapor eden kişinin, ters etkinin uygulanan ilaçtan kaynaklandığına ya da ilacın bu ters etkide rolü olduğuna dair kesin bir yargıya vardığı anlamına gelmez. Beklenen ters etki: İlaçların Sağlık Bakanlığı nca onaylanmış prospektüslerinde belirtilen ters etkilerdir. İlk raportör: Ters etkiyle ilgili bilgi veren ilk kaynaktır. Ani ters etki: Oluştuğu anda insan hayatını tehdit eden ters etkilerdir. Ölüme yol açan ters etkiler bu kapsamda yer almaz Tehlikeli ters etkiler: Oluştuğunda aşağıdaki sonuçlara yol açan deneyimlerdir. Ölüm İnsan hayatını tehdit eden ters etki oluşması Hastanın oluşan ters etki sonucunda hastaneye yatırılması Hastanın, ters etkiye bağlı olarak hastanede kaldığı sürenin uzaması

4 Dok. Kodu: YÖN.PR.07 Yay. Trh.: Kasım 2012 Rev. Trh.: Temmuz 2013 Rev. No: 01 Sayfa No: 4/6 Ciddi ya da bir türlü geçmeyen yetersizlik/sakatlık oluşması Doğuştan gelen anormallik / doğum hatası (fetüste oluşanlar dâhil) Doktor tarafından gerekli görüldüğü durumlarda, yukarıda belirtilen sonuçların oluşmasını engellemek için yapılan önemli tıbbi müdahaleler Beklenmedik ters etki: İlaçların Sağlık Bakanlığı nca onaylanmış prospektüslerinde belirtilmeyen ters etkilerdir. Şiddet veya önem açısından, beklenen ters etkilerden farklı olan ters etkileri de içerir. Ters etkiler, belirli bir ilaca göre değil de ilaç sınıfına göre tanımlandığı için, ilaca bağlı ters etkiler beklenmedik olarak nitelendirilir. Prospektüste, oluşabilecek ters etkinin ölümle sonuçlanabileceği belirtilmiyorsa, ters etkiden kaynaklanan ölümler beklenmedik olarak nitelendirilir. İlaç Hatası: İlacın, sağlık çalışanları, hasta ve yakınının kontrolünde olduğu sırada yanlış ilaç kullanımına veya hastanın zarar görmesine sebep olabilecek tüm olaylardır. İlaç Kullanım Sistemi: Güvenli, efektif, uygun ve etkili ilaç kullanımı için altı doğrunun sağlanmasıdır. Bunlar: Doğru ilaç Doğru hasta Doğru doz Doğru zaman Doğru yol Doğru sonuçtur. İlaç hatları ve istenmeyen reaksiyon geliştiğinde uygulanacak talimat (..\Talimatlar\YÖN.TL.02) de belirtilmiştir. İlaç kullanım aşamalarında görev alan sağlık çalışanlarının sorumlulukları belirlenmiştir. Bölümlere göre bu sorumluluklar: İdareciler; Bakım ve organizasyon ihtiyaçlarına göre ilaçların temini, seçimi, saklanması hakkında karar verirler. Çalışanların eğitimi ve gelişimini sağlarlar. Doktorlar; Uygun ilaç tedavisine karar vererek uygun ilacı seçer. Hastaların klinik durumlarını izleyerek ilacın etkilerini değerlendirir; gerekli durumda ilacın seçimi, sıklık ve süreyi yeniden gözden geçirirler.

5 Dok. Kodu: YÖN.PR.07 Yay. Trh.: Kasım 2012 Rev. Trh.: Temmuz 2013 Rev. No: 01 Sayfa No: 5/6 Depo sorumlusu; İlaçların temini, saklanması- depolanması, hazırlanması, doğru etiketleme, doğru zamanlama ve hatasız dağıtımını sağlarlar. 112 stok koordinasyon modülüne ( ) ilaç ve malzemelerin doğru giriş yapılmasını sağlar ve depo stok durumunu ve Son kullanım tarihlerine göre depo stok durumlarını kontrol eder. İstasyon Depo sorumlusu nöbetçi olan ekipteki doktor, paramedik ya da sorumlu acil tıp teknisyenidir. 112 stok koordinasyon modülüne ( ) giriş şifreleri İl sağlık müdürlüğü tarafından imza karşılığı teslim edilir. Sağlık Personeli (A.T.T, AABT.,Sağ. Mem. Hemşire); Doktorun order ettiği ilaçları hazırlar ve doğru ilacın doğru hastaya doğru dozda doğru zamanda doğru yoldan uygulanmasını sağlarlar. Hastanın alerjik durumu ve ilaç yan etkilerini gözlemlerler. Uygulanan ilacın etkilerini izler Uygulanan ilaç hakkında hastayı bilgilendirirler. İlaç Hatalarının Gruplandırılması: İlaç hataları aşağıda belirtildiği şekilde gruplandırılmıştır: Order Hataları Sistem Hataları Depodan Kaynaklanan Hatalar Uygulama Hataları İlaç Hatalarının Önlenmesi: İlaç hatalarının önlenmesi konusunda stratejiler belirlenmiştir. Sağlık personeline farmakolojik bilgi, ilaç uygulama ve prosedürler konusunda hizmet içi eğitim verilir. Danışman Hekimin kullanabilmesi için Komuta kontrol merkezinde ilaç rehberi (vademecum) mevcuttur. Sözlü orderlar, orderı alan kişi tarafından yazılı hale getirilir. Sözlü orderlar 112 ses kayıt sisteminde kayıtlı olduklarından vaka formundaki açıklamalar kısmına not edilerek kayıt altına alınır. İlaçlar ambulansta güvenli bir şekilde muhafaza edilmektedir. Kırılma ve bozulma riskine karşı nöbetçi personel tarafından ilaçlar müdahale çantasında uygun gözlerde bulundurulmalıdır. Raflarda ve açık alanlarda ilaç bulundurulmamalıdır. Yüksek riskli ilaçlar, istasyonlarda kilitli dolaplarda saklanır.

6 Dok. Kodu: YÖN.PR.07 Yay. Trh.: Kasım 2012 Rev. Trh.: Temmuz 2013 Rev. No: 01 Sayfa No: 6/6 İlaçların bozulmasını engellemek için, ilaçların saklandığı oda ve soğutucuların ısısı sürekli kontrol edilerek oda ısısının 25 0 C nin altında, buzdolabı ısısının C olması sağlanır ve Isı Ve Nem Takip Formu na (..\Formlar\YÖN.FR.15) kaydedilir. Uygulama öncesi ilacın etiketi iki kez kontrol edilir ve etiketi okunmayan ilaç kullanılmaz. Depoda tüm ilaç stoklarının miat kontrolleri İlaç Ve Malzeme Temin Ve Dağıtım Talimatı na (.\YÖN.TL.03 ) uygun olarak yapılır. İlaç Hatalarının Raporlanması: İlaç hatalarıyla karşılaşıldığında Komuta Kontrol Merkezi bilgilendirilir ve komuta görevli doktorundan yapılacak müdahale hakkında bilgi alınır. Vaka sonrası Güvenlik Raporlama Sistemi Bildirim Formu (..\YÖN.FR.09 ) doldurularak başhekimliğe gönderilir. Başhekimlik gerekli iyileştirme alanlarını saptar ve Kalite Yönetim Biriminin koordinasyonunda iyileştirmeleri yapar veya yapılmasını sağlar. İLAÇ VE MALZEMELERİN SAKLAMA KOŞULLARI Depodaki malzemelerin yerleşim yerlerini gösteren plan hazırlanmalıdır. Hazırlanan plan depo girişine asılmalıdır. Depolarda hemzemin yerleştirme yapılmamalıdır. İstifleme tavandan en az 40 cm aşağıda olmalıdır. Malzemeler cinsine göre uygun yerlere yerleştirme yapılmalıdır. Depo koşullarında oluşabilecek olası risklere belirlenmeli ve karşı önlem alınmalıdır. Su Basması; Depo oda koşulunun dışarıdan içeriye su girmesi engellenecek şekilde planlanması sağlanır. Oda içinde su tesisatının olmamasına dikkat edilir. Oluşabilecek her türlü riske karşı zeminden yüksek yerleştirme yapılır. Yangın: Depo büyüklüğüne göre ve depoda saklanan ilaç ve malzemelerin türüne uygun yangın söndürme tüpü bulundurulmalıdır. Nem (rutubet): Odanın ısı ve nem takibini yaparak oluşacak anormal durumlarda oda havalandırması yapılır. Deponun günlük ısı ve nem takibi yapılır. Deprem: Depo seçiminde depreme dayanıklı yapı seçilir. İlaç ve malzeme dolapları duvara sabitlenmelidir. Kırılabilecek malzemeler kapalı ve kırılmaya karşı önlem alınacak şekilde saklanmalıdır. Hırsızlık: Depolar kilit altında tutulmalı ve yetkili kişiler dışında giriş engellenmelidir. 7. İLGİLİ DÖKÜMANLAR: Güvenlik Raporlama Sistemi Bildirim Formu (..\YÖN.FR.09 ) İlaç Ve Malzeme Temin Ve Dağıtım Talimatı (.\YÖN.TL.03 ) Isı Ve Nem Takip Formu (..\Formlar\YÖN.FR.15) Yeşil Kırmızı Reçeteye Tabi İlaçlar Kullanım Ve Devir Teslim Formu (..\YÖN.FR.10 ) İlaç hatları ve istenmeyen reaksiyon geliştiğinde uygulanacak talimatı (..\Talimatlar\YÖN.TL.02)

ÇANAKKALE İL AMBULANS SERVİSİ İLAÇ YÖNETİMİ PROSEDÜRÜ. 2. KAPSAM: İl ambulans servisi başhekimliği ve acil sağlık hizmetleri istasyonlarını kapsar.

ÇANAKKALE İL AMBULANS SERVİSİ İLAÇ YÖNETİMİ PROSEDÜRÜ. 2. KAPSAM: İl ambulans servisi başhekimliği ve acil sağlık hizmetleri istasyonlarını kapsar. Dok. Kodu: İST.PR.02 Yayın Trh.: Kasım 2012 Rev. Trh.: Şubat 2016 Rev. No: 02 Sayfa No:1/6 1. AMAÇ: İl Ambulans Servisi Başhekimliği ve 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonlarının istasyonlarının ilaç ve

Detaylı

İLAÇ UYGULAMA PROSEDÜRÜ

İLAÇ UYGULAMA PROSEDÜRÜ Sayfa 1 / 5 1.AMAÇ: Hakkari Devlet Hastanesi nde ilaç hatalarının önlenmesi amacıyla stratejilerin belirlenmesi, ilaç kullanım sürecinin tüm safhalarında görev alan sağlık bakımı sunanların rollerinin

Detaylı

İLAÇ GÜVENLİĞİ VE UYGULAMA PROSEDÜRÜ

İLAÇ GÜVENLİĞİ VE UYGULAMA PROSEDÜRÜ Sayfa No 5/1 Hazırlayan İnceleyen Onaylayan Eczacı Kalite Yönetim Direktörü Başhekim 1.AMAÇ Özel Çevre Hastanesi nde ilaç hatalarının önlenmesi amacıyla stratejilerin belirlenmesi, ilaç kullanım sürecinin

Detaylı

ECZANE İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ

ECZANE İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ Yürürlük i: 16.07.2012 ECZANE İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ Revizyon i: Sayfa: 1/5 Revizyon Açıklaması - Revize edildi - Yeni eklendi Madde No - 4.6, 4.11-4.9 KAPSAM: Eczane Hazırlayan Ecz. Mevlüde KAVVAS Eczacı Kontrol

Detaylı

T.C BEÜ SAĞLIK UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ HEMŞİRELİK HİZMETLERİ MÜDÜRLÜĞÜ 2017 YILI I. DÖNEM HİZMET İÇİ EĞİTİM PROGRAMI

T.C BEÜ SAĞLIK UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ HEMŞİRELİK HİZMETLERİ MÜDÜRLÜĞÜ 2017 YILI I. DÖNEM HİZMET İÇİ EĞİTİM PROGRAMI T.C BEÜ SAĞLIK UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ HEMŞİRELİK HİZMETLERİ MÜDÜRLÜĞÜ 2017 YILI I. DÖNEM HİZMET İÇİ EĞİTİM PROGRAMI İLAÇ GÜVENLİĞİ Hemşire Rabia Köksal İLAÇ GÜVENLİĞİ NEDİR? Hastaların tedavilerinde

Detaylı

ECZANE İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ

ECZANE İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ ECZ.PR.01 30.05.2011 11.12.2013 03 1/6 1.AMAÇ: Tanı ve tedavi hizmetleri için hastalara ilaç sağlayabilmek ilaç ve sarf malzemelerin alınması, muhafazası ve dağıtımını standart hale getirmek. 2.KAPSAM:

Detaylı

Eczanelerde düzenleme yapılmalıdır. Eczanelerde iklimlendirme sağlanmalıdır. İlaç saklama alanlarının sıcaklık ve nem kontrolleri yapılmalıdır.

Eczanelerde düzenleme yapılmalıdır. Eczanelerde iklimlendirme sağlanmalıdır. İlaç saklama alanlarının sıcaklık ve nem kontrolleri yapılmalıdır. ECZANE HİZMETLERİ Eczanelerde düzenleme yapılmalıdır. Eczanelerde iklimlendirme sağlanmalıdır. İlaç saklama alanlarının sıcaklık ve nem kontrolleri yapılmalıdır. Eczanenin işleyişine yönelik yazılı düzenleme

Detaylı

Emriye GEÇER. Beyin Ve Sinir Cerrahi Servisi Sorumlu Hemşiresi 2016 Hizmet İçi Eğitim Programı

Emriye GEÇER. Beyin Ve Sinir Cerrahi Servisi Sorumlu Hemşiresi 2016 Hizmet İçi Eğitim Programı Emriye GEÇER Beyin Ve Sinir Cerrahi Servisi Sorumlu Hemşiresi 2016 Hizmet İçi Eğitim Programı İlaç Güvenliği Sözel İstem Uygulamaları Advers Etki Bildirimi Tıbbi Sarf Malzemede Beklenmeyen Etkiler ve Hatalı

Detaylı

ECZANE İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ

ECZANE İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ Doküman No: ECZ.PR.01 Yayın Tarihi: 18.09.2007 Revizyon Tarihi: 29.04.2013 Revizyon No: 02 Sayfa:1 / 5 1.AMAÇ: Eczanede yürütülen faaliyetleri tanımlamak. Hastanemiz eczanemizdeki tanımlama, miad takibi,

Detaylı

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ İSTANBUL TIP FAKÜLTESİ HASTANESİ BİRİMLERDE İLAÇ ve MALZEME YÖNETİM TALİMATI

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ İSTANBUL TIP FAKÜLTESİ HASTANESİ BİRİMLERDE İLAÇ ve MALZEME YÖNETİM TALİMATI Sayfa No : 1 / 5 1. AMAÇ Bu talimatın amacı; birimlerde bulunması gereken ilaç ve sarf malzemelerinin; kritik stok düzeylerini ve son kullanım tarihlerini kontrol altında tutulacak şekilde takibini gerçekleştirmek,

Detaylı

REVİZYON DURUMU. Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No

REVİZYON DURUMU. Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No REVİZYON DURUMU Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No 15.08.2013 Kontrole tabii ilaçların kayıp, zayi vb. durum halinde 01 Eczaneden yeniden temini için madde 5.12 eklendi. Hazırlayan: Onaylayan: Onaylayan:

Detaylı

T.C SAĞLIK BAKANLIĞI SUŞEHRİ DEVLET HASTANESİ. İLAÇ GÜVENLİĞİ ve YAN ETKİLER TALİMATI

T.C SAĞLIK BAKANLIĞI SUŞEHRİ DEVLET HASTANESİ. İLAÇ GÜVENLİĞİ ve YAN ETKİLER TALİMATI 1. AMAÇ Birimler tarafından eczaneden talep edilen ilaçların usulüne uygun olarak hazırlanıp ilgili birimlere teslim edilmesini sağlamak. 2. KAPSAM Hastanemizdeki ilaçların güvenli kullanımı ile ilgili

Detaylı

ACİL ARABASI KULLANIM TALİMATI

ACİL ARABASI KULLANIM TALİMATI ACİL ARABASI KULLANIM TALİMATI HB.TL.05 23.10.2017 Revizyon No Revizyon tarihi 1/6 AMAÇ: Bu talimatın amacı; temel ve ileri yaşam desteği uygulamaların da kullanılacak olan acil ilaçların yönetimi ve acil

Detaylı

T.C ÇANAKKALE ONSEKİZMART ÜNİVERSİTESİ ARAŞTIRMA VE UYGULAMA HASTANESİ ÇALIŞAN GÜVENLİĞİ PROSEDÜRÜ

T.C ÇANAKKALE ONSEKİZMART ÜNİVERSİTESİ ARAŞTIRMA VE UYGULAMA HASTANESİ ÇALIŞAN GÜVENLİĞİ PROSEDÜRÜ T.C ÇANAKKALE ONSEKİZMART ÜNİVERSİTESİ ARAŞTIRMA VE UYGULAMA HASTANESİ ÇALIŞAN GÜVENLİĞİ PROSEDÜRÜ KODU: YÖN.PR.09 YAYINLAMA TARİHİ: 21.04.2014 REVİZYON TARİHİ: 00 REVİZYON NO: 00 SAYFA SAYISI:05 1. AMAÇ:

Detaylı

DEPOLAMA TALİMATI. Doküman No: İlk Yayın Tarihi: Revizyon Tarihi: Revizyon No: Toplam Sayfa Sayısı: TYG_T01 07.06.2012 02.05.

DEPOLAMA TALİMATI. Doküman No: İlk Yayın Tarihi: Revizyon Tarihi: Revizyon No: Toplam Sayfa Sayısı: TYG_T01 07.06.2012 02.05. REVİZYON DURUMU Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No 02.05.2013 Madde 5.3.6 eklendi. 01 Hazırlayan: Onaylayan: Onaylayan: Tesis Yönetimi ve Güvenliği Kurulu Adem Aköl Kalite Konseyi Başkanı Sinan Özyavaş

Detaylı

İLAÇ YÖNETİM PROSEDÜRÜ

İLAÇ YÖNETİM PROSEDÜRÜ KOD: SİY.PR.05 YAYIN TAR:01.04.2016 REVİZYON TAR:26.09.2017 REVİZYON NO:05 Sayfa 1 / 6 1.AMAÇ: Hastanemize satın alman ilaçların güvenli depolanması, dağıtılması, hastalara güvenli ilaç uygulamalarının

Detaylı

STOK YÖNETİMİ Adem ÖZTÜRK Performans Yönetimi ve Kalite Geliștirme Daire Bașkanlığı 13-14 / 08 / 2009 - Ankara Stok nedir? SUNUM PLANI Stok Yönetiminin amacı Stok Yönetiminin faydaları Stok Yönetim Sisteminin

Detaylı

BİYOKİMYA LABORATUVARI İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ

BİYOKİMYA LABORATUVARI İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ Dok No:BİY.PR.01 Yayın Tarihi:HAZİRAN 2013 Rev.Tar/No:-/0 Sayfa No: 1 / 8 1.0 AMAÇ: Biyokimya Laboratuvarının ulusal ve uluslararası standartlara, kanun ve yönetmeliklere uygun olarak, düzenli, hızlı ve

Detaylı

NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ MERAM TIP FAKÜLTESİ HASTANESİ ECZANE İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ

NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ MERAM TIP FAKÜLTESİ HASTANESİ ECZANE İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ SAYFA NO 1 / 5 1.AMAÇ VE KAPSAM İlaç istemleri, temini, siparişi, saklanması, depolanması ve hazırlanması, doğru, zamanında ve hatasız dağıtımını sağlamak, uygulamak ve yönetmektir. 2.SORUMLULAR: Başhekim,

Detaylı

Ameliyathane Ameliyathane Süreci ve Genel Düzenlemeler

Ameliyathane Ameliyathane Süreci ve Genel Düzenlemeler Ferit Bayram DentaFiera 6 Haziran 2016 Ameliyathane Ameliyathane Süreci ve Genel Düzenlemeler A. Temizlik ve Dezenfeksiyon Kurallarına İlişkin Düzenlemeler Sterilizasyon prosedürlerinin düzenli kontrolü

Detaylı

ÇANAKKALE İL AMBULANS SERVİSİ TIBBİ CİHAZLARIN BAKIM, ONARIM, ÖLÇME AYAR VE KALİBRASYONLARININ SAĞLANMASI PROSEDÜRÜ

ÇANAKKALE İL AMBULANS SERVİSİ TIBBİ CİHAZLARIN BAKIM, ONARIM, ÖLÇME AYAR VE KALİBRASYONLARININ SAĞLANMASI PROSEDÜRÜ Dok. Kodu: YÖN.PR.09 Yay. Trh.: Kasım 2012 Rev. Trh.: -Ocak2014 Rev. No: 01 Sayfa No: 1/5 1. AMAÇ: İl Ambulans Servisi Başhekimliği ve istasyonlardaki ambulanslarda bulunan ölçüm cihazlarının kalibrasyonu

Detaylı

T.C ÇANAKKALE ONSEKİZMART ÜNİVERSİTESİ ARAŞTIRMA VE UYGULAMA HASTANESİ GÜVENLİ İLAÇ UYGULAMALARI PROSEDÜRÜ

T.C ÇANAKKALE ONSEKİZMART ÜNİVERSİTESİ ARAŞTIRMA VE UYGULAMA HASTANESİ GÜVENLİ İLAÇ UYGULAMALARI PROSEDÜRÜ T.C ÇANAKKALE ONSEKİZMART ÜNİVERSİTESİ ARAŞTIRMA VE UYGULAMA HASTANESİ GÜVENLİ İLAÇ UYGULAMALARI PROSEDÜRÜ KODU: ECZ.PR.02 YAYINLAMA TARİHİ: 21.04.2014 REVİZYON TARİHİ: 00 REVİZYON NO: 00 SAYFA SAYISI:06

Detaylı

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ İSTANBUL TIP FAKÜLTESİ HASTANESİ GÜVENLİ İLAÇ UYGULAMALARI PROSEDÜRÜ

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ İSTANBUL TIP FAKÜLTESİ HASTANESİ GÜVENLİ İLAÇ UYGULAMALARI PROSEDÜRÜ Sayfa No : 1 / 7 1. AMAÇ Temini İstanbul Tıp Fakültesinde Eczanemizce yapılan ve İstanbul Tıp Fakültesi Hastanesinde tedavi edilen hastaların tedavilerinde kullanılacak olan tüm ilaçların; temininden saklanmasına;

Detaylı

TARİH:../ /20 STANDARTLAR. 00 01 YÖNETİM HİZMETLERİ 470 00 01 01 00 Kalite Yönetim Birimi bulunmalıdır. 15

TARİH:../ /20 STANDARTLAR. 00 01 YÖNETİM HİZMETLERİ 470 00 01 01 00 Kalite Yönetim Birimi bulunmalıdır. 15 Yay. Trh.: Kasım 2012 Rev. Trh.: - Rev. No: 00 TARİH:../ /20 Sayfa No: 1/9 00 01 HİZMETLERİ 470 00 01 01 00 Kalite Yönetim Birimi bulunmalıdır. 15 00 01 01 01 Kalite yönetim direktörü belirlenmelidir.

Detaylı

GENEL YOĞUN BAKIM İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ

GENEL YOĞUN BAKIM İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ Dok No:YBH.PR.01 Yayın Tarihi: NİSAN 2013 Rev.Tar/No:-/0 Sayfa No: 1 / 6 1.0 AMAÇ: Erişkin yoğun bakım ünitesine yatış endikasyonu olan hastaların erişkin yoğun bakım ünitesine kabulü, izlenmesi, tedavisi,

Detaylı

KARAMAN MÜMİNE HATUN HASTANESİ ÖZ DEĞERLENDİRME SORULARI

KARAMAN MÜMİNE HATUN HASTANESİ ÖZ DEĞERLENDİRME SORULARI KARAMAN MÜMİNE HATUN HASTANESİ ÖZ DEĞERLENDİRME SORULARI YAYIN TARİHİ: 12/06/2013 PROSEDÜR NO: 071 REV NO: REV TARİHİ: SIRA ÖZ DEĞERLENDİRME SORULARI DEĞERLENDİRME ACİL SERVİS CİHAZ YÖNETİM SORULARI 4

Detaylı

TEHLİKELİ MADDE YÖNETİM PROSEDÜRÜ. KOD:STK.PR.02 Y. Tarihi: 31.05.2013 Sayfa No: 5/5 Rev. T.:15.07.2013 Rev. No: 01

TEHLİKELİ MADDE YÖNETİM PROSEDÜRÜ. KOD:STK.PR.02 Y. Tarihi: 31.05.2013 Sayfa No: 5/5 Rev. T.:15.07.2013 Rev. No: 01 1. AMAÇ: Tehlikeli Maddelerin Güvenli Taşınması, Depolanması, Kullanılması, Dökülmesi ile Tehlikeli Maddelere Maruz Kalınması Durumunda yapılması Gerekenler ve Eğitimi İçin Standart Bir Yöntem Belirlemektir.

Detaylı

Doküman No: HYH-P02 Revizyon No: 2 KLİNİĞE HASTA KABULÜ VE İŞLEYİŞ Yürürlük Tarihi: PROSEDÜRÜ Revizyon Tarihi:

Doküman No: HYH-P02 Revizyon No: 2 KLİNİĞE HASTA KABULÜ VE İŞLEYİŞ Yürürlük Tarihi: PROSEDÜRÜ Revizyon Tarihi: KLİNİĞE HASTA KABULÜ VE İŞLEYİŞ Yürürlük i:15.08.2013 PROSEDÜRÜ Revizyon i: Sayfa: 1/5 Revizyon Açıklaması - Revize edildi - Yeni eklendi Madde No - 3.3.4, 3.3.10-3.3.7, 3.3.8 KAPSAM: Klinikler ve Yoğun

Detaylı

T.C ÇANAKKALE ONSEKİZMART ÜNİVERSİTESİ ARAŞTIRMA VE UYGULAMA HASTANESİ AMELİYATHANE HASTA GÜVENLİĞİ

T.C ÇANAKKALE ONSEKİZMART ÜNİVERSİTESİ ARAŞTIRMA VE UYGULAMA HASTANESİ AMELİYATHANE HASTA GÜVENLİĞİ SIRA NO HEDEF YAPILACAK UYGULAMA İŞLEM SORUMLUSU 1.0 KİMLİK TANIMLAMA HATALARINI ÖNLEMEK 1.1 Hastaların doğru Barkotlu kimlik tanımlayıcıda; Bilgi işlem merkezi kimliklendirilmesi Hasta adı soyadı, Hasta

Detaylı

REVİZYON DURUMU. Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No

REVİZYON DURUMU. Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No REVİZYON DURUMU Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No 23.09.2013 Prosedür içinde adı geçen İlaç Yönetimi ve Kullanımı 01 Kurulu tanımlaması İlaç Yönetim Kurulu olarak değiştirildi ve İlaç Yönetim Kurulu

Detaylı

REVİZYON DURUMU. Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No

REVİZYON DURUMU. Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No REVİZYON DURUMU Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No Hazırlayan: Onaylayan: Onaylayan: Gülay Beyaz, İlaç Yönetimi ve Kullanımı Kurulu Adem Aköl Kalite Konseyi Başkanı Sinan Özyavaş Kalite Koordinatörü

Detaylı

AMELİYATHANE İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ

AMELİYATHANE İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ Dok No:AML.PR.01 Yayın Tarihi: NİSAN 2013 Rev.Tar/No:-/0 Sayfa No: 1 / 8 1.0 AMAÇ:Bu prosedürün amacı; Özel Vitale Kadın Doğum Hastanesi ameliyathanelerinin normal ve acil durumlarda her türlü ameliyat

Detaylı

İÜ ONKOLOJİ ENSTİTÜSÜ ARŞİV İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ

İÜ ONKOLOJİ ENSTİTÜSÜ ARŞİV İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ Sayfa No : 1 / 5 1. Amaç Bu prosedürün amacı hastaların tıbbi kayıtlarının güvenli koşullarda saklanması, bütünlüğünün korunması ve erişilebilirliğinin sağlanması amacıyla yöntem tanımlamaktır. 2. Kapsam

Detaylı

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI ÖZEL KARAMAN MÜMİNE HATUN HASTANESİ HASTA GÜVENLİĞİ PLAN

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI ÖZEL KARAMAN MÜMİNE HATUN HASTANESİ HASTA GÜVENLİĞİ PLAN SIRA NO 1 Hasta kimliğinin belirlenmesinde doğabilecek hataların en aza indirilmesi PLANLANAN FAALİYETLER SORUMLU UYGULAMA Hasta kimlik bilekliğinin kullanılması Bakım, tedavi veya hizmet sağlarken hastayı

Detaylı

İLAÇ YÖNETİMİ PROSEDÜRÜ

İLAÇ YÖNETİMİ PROSEDÜRÜ İLAÇ YÖNETİMİ PROSEDÜRÜ Sayfa Numarası 1/8 1. AMAÇ İlaç yönetim sürecinden görev alan tüm sağlık personelinin rollerinin belirlenmesi, hastanemizde kullanılan ilaçların satın alınması, teslim alınması

Detaylı

YAYIN TARİHİ: REVİZYON TARİHİ NO: BÖLÜM NO: 01 01.07.2011 ÖZEL KARAMAN MÜMİNE HATUN HASTANESİ TALİMATI: 18.04.2013-02 STANDART: 35-36

YAYIN TARİHİ: REVİZYON TARİHİ NO: BÖLÜM NO: 01 01.07.2011 ÖZEL KARAMAN MÜMİNE HATUN HASTANESİ TALİMATI: 18.04.2013-02 STANDART: 35-36 YÖN-TL- 1. AMAÇ: Hastanemizin birimlerinde ya da acil servisinde hizmet alan hastaların: Hastanemizde verilemeyen bir hizmete veya uzman konsültasyonuna gereksinim duyulması ve hastanede hastanın bakımımın

Detaylı

GÜVENLİ İLAÇ UYGULAMALARI. EMRİYE GEÇER Beyin ve Sinir Cer. Servis Sorumlu Hemşiresi

GÜVENLİ İLAÇ UYGULAMALARI. EMRİYE GEÇER Beyin ve Sinir Cer. Servis Sorumlu Hemşiresi GÜVENLİ İLAÇ UYGULAMALARI EMRİYE GEÇER Beyin ve Sinir Cer. Servis Sorumlu Hemşiresi GİRİŞ Tüm sağlık çalışanları ve hastane yöneticileri olarak içinde bulunduğumuz olumsuz koşullar nedeniyle yaptığımız

Detaylı

AMAÇ DÖK.KOD YÖN.PR.13 YAYIN TAR. 15/08/2006 REV. TAR/NO 26/06/2014/03 SAYFA 1 / 6

AMAÇ DÖK.KOD YÖN.PR.13 YAYIN TAR. 15/08/2006 REV. TAR/NO 26/06/2014/03 SAYFA 1 / 6 SAYFA 1 / 6 AMAÇ Hastanemizde ürünler için yasal şart ve mevzuat gereklerinin eksiksiz yerine getirilmesi ve uygulamada yanlış kullanımın önlenmesi, hizmet sağlama sürecinde hasta beklentileri ve yasal

Detaylı

AKILCI İLAÇ KULLANIM PROSEDÜRÜ

AKILCI İLAÇ KULLANIM PROSEDÜRÜ 1. AMAÇ : Hastanedeki akılcı ilaç kullanımına yönelik uygulamaların belirlenmesi. 2. KAPSAM : Hastalara verilecek ilaç tedavilerinin uygunluğunu, bunun kontrolü için kurulan Akılcı ilaç kullanımı sorumlu

Detaylı

HASTA DOSYASI VE ARŞİV HİZMETLERİ

HASTA DOSYASI VE ARŞİV HİZMETLERİ HASTA DOSYASI VE ARŞİV HİZMETLERİ Hasta dosyalarına yönelik düzenleme yapılmalıdır. Hasta dosyaları için standart bir dosya içeriği belirlenmeli, o Dosyalarda bulunması gereken bilgi ve dokümanlar belirlenmeli,

Detaylı

AMELİYATHANE HASTA GÜVENLİK PLANI

AMELİYATHANE HASTA GÜVENLİK PLANI Sayfa No: 8/1 Hazırlayan İnceleyen Onaylayan Güvenliği Komitesi Kalite Yönetim Direktörü Başhekim 1.0 KİMLİK TANIMLAMA HATALARINI ÖNLEMEK 1.1 Barkotlu kimlik tanımlayıcıda; ların doğru adı soyadı, Kayıt/Kabül

Detaylı

DÜZCE ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK ARASTIRMA VE UYGULAMA MERKEZİ HASTA NAKLİ ve AMBULANS HİZMETLERİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

DÜZCE ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK ARASTIRMA VE UYGULAMA MERKEZİ HASTA NAKLİ ve AMBULANS HİZMETLERİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç DÜZCE ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK ARASTIRMA VE UYGULAMA MERKEZİ HASTA NAKLİ ve AMBULANS HİZMETLERİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Madde 1 Bu yönergenin amacı; Düzce Üniversitesi

Detaylı

AMBULANS İŞLEYİŞ TALİMATI

AMBULANS İŞLEYİŞ TALİMATI REVİZYON DURUMU Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No Hazırlayan: Onaylayan: Onaylayan: Bakıma Erişim ve Bakımın Sürekliliği Kurulu Adem Aköl Kalite Konseyi Başkanı Sinan Özyavaş Kalite Koordinatörü 1/7

Detaylı

ÖZEL UNCALI MEYDAN HASTANESİ HASTA GÜVENLİĞİ PLANI

ÖZEL UNCALI MEYDAN HASTANESİ HASTA GÜVENLİĞİ PLANI Sayfa No: 1/7 NO AMAÇ PLANLANA 1 Hasta kimliğinin belirlenmesinde hataların en aza indirilmesi 2 Cerrahi güvenliğin Hasta kimlik bilekliklerinin kullanılması Bakım, tedavi veya hizmet sağlarken hastayı

Detaylı

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI TÜRKİYE KAMU HASTANELER KURUMU BURSA KAMU HASTANELER BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ ORHANELİ İLÇE DEVLET HASTANESİ

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI TÜRKİYE KAMU HASTANELER KURUMU BURSA KAMU HASTANELER BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ ORHANELİ İLÇE DEVLET HASTANESİ T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI TÜRKİYE KAMU HASTANELERİ KURUMU BURSA İLİ KAMU HASTANELERİ BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ ORHANELİ İLÇE DEVLET HASTANESİ ANESTEZİ BÖLÜM UYUM REHBERİ Doküman Kodu Yayın Tarihi Revizyon

Detaylı

İLAÇ UYGULAMA SÜRECİ (ASG ÖRNEĞİ)

İLAÇ UYGULAMA SÜRECİ (ASG ÖRNEĞİ) İLAÇ UYGULAMA SÜRECİ (ASG ÖRNEĞİ) Hazırlayan: Uzm. Ayten ÇELİK Acıbadem Sağlık Grubu Hemşirelik Gelişim Koordinatörlüğü Atakent Hastanesi Eğitim Gelişim Hemşiresi Hazırlanma Tarihi: 09/06/2016 http://araklidevlethastanesi.gov.tr/wp-content/uploads/2015/04/akilci-ilac-1.jpg

Detaylı

T.C ÇANAKKALE ONSEKİZMART ÜNİVERSİTESİ ARAŞTIRMA VE UYGULAMA HASTANESİ ECZANE İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ

T.C ÇANAKKALE ONSEKİZMART ÜNİVERSİTESİ ARAŞTIRMA VE UYGULAMA HASTANESİ ECZANE İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ T.C ÇANAKKALE ONSEKİZMART ÜNİVERSİTESİ ARAŞTIRMA VE UYGULAMA HASTANESİ ECZANE İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ KODU: ECZ.PR.01 YAYINLAMA TARİHİ: 21.04.2014 REVİZYON TARİHİ: 00 REVİZYON NO: 00 SAYFA SAYISI:07 1. AMAÇ:

Detaylı

İstanbul Tıp Fakültesi Hastanesi Eczane Süreçleri Dökümantasyon Çalışması Uyuşturucu İlaçların Kontrolü Talimatı Pilot Uygulama

İstanbul Tıp Fakültesi Hastanesi Eczane Süreçleri Dökümantasyon Çalışması Uyuşturucu İlaçların Kontrolü Talimatı Pilot Uygulama İstanbul Tıp Fakültesi Hastanesi Eczane Süreçleri Dökümantasyon Çalışması Uyuşturucu İlaçların Kontrolü Talimatı Pilot Uygulama Prof. Dr. Y. M. Yeşim ÜNLÜÇERÇİ Prof. Dr. Agop ÇITAK Dr. Fulden DEMİR Hem.

Detaylı

Kalite Konseyi Başkanı Kalite Koordinatörü

Kalite Konseyi Başkanı Kalite Koordinatörü REVİZYON DURUMU Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No 26.09.2013 Kat Koordinatörü tanımı Yatan Hasta Danışmanı olarak 01 değiştirildi. Hasta Bilgilendirme ve Çıkış Formu talimata eklendi. Hazırlayan: Onaylayan:

Detaylı

Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No Madde No Ozdeğerlendirme raporu ve çalışma şekli değişikliği doğrultusunda revizyon yapıldı.

Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No Madde No Ozdeğerlendirme raporu ve çalışma şekli değişikliği doğrultusunda revizyon yapıldı. Yürürlük i:13.07.2012 DEPOLAMA ve DAĞITIM PROSEDÜRÜ Revizyon i: Sayfa: 1/5 Revizyon i Açıklama Revizyon No Madde No Ozdeğerlendirme raporu ve çalışma şekli değişikliği doğrultusunda revizyon yapıldı. 1

Detaylı

NAZİLLİ DEVLET HASTANESİ ECZANE İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ

NAZİLLİ DEVLET HASTANESİ ECZANE İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ 1 / 5 İÇİNDEKİLER 1.AMAÇ:...2 2.UYGULAMA...2 2.1. İLAÇ VE MALZEME İSTEMLERİNİN ECZANEYE BİLDİRİLMESİ... 2 2.2. İLAÇ VE MALZEMELERİN TEMİNİ... 2 2.3. TESLİM ALINMASI VE YERLEŞTİRİLMESİ... 2 2.4. SAKLAMA

Detaylı

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI TÜRKİYE KAMU HASTANELERİ KURUMU OLUMSUZ OLAY BİLDİRİM TALİMATI

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI TÜRKİYE KAMU HASTANELERİ KURUMU OLUMSUZ OLAY BİLDİRİM TALİMATI 1. AMAÇ: Hastalara uygulanan Tıbbi Cihaz Yönetmeliğine göre tıbbi cihaz olarak nitelendirilen malzemelerin, güvenli şekilde kullanımlarının sağlanması için beklenmeyen etkilerin sistematik bir şekilde

Detaylı

Hasta odalarında fiziki düzenleme yapılmalıdır.

Hasta odalarında fiziki düzenleme yapılmalıdır. Hasta odalarında fiziki düzenleme yapılmalıdır. Her yatağın başında tıbbi gaz sistemine bağlı hasta başı paneli bulunmalıdır. Hasta odalarında lavabo, banyo ve tuvalet bulunmalıdır. Yatak başı bağlantılı

Detaylı

İLAÇ YÖNETİM PROSEDÜRÜ

İLAÇ YÖNETİM PROSEDÜRÜ 1. AMAÇ: İlaç istemi, ilaçların hazırlanması, dağıtımı ve ilaçların hasta hesabına girişi sırasında alınacak tedbir ve güvenlik önlemleri hakkında izlenecek yolları belirlemek. 2. KAPSAM: Prosedür ilaç

Detaylı

TÜRKİYE HASTANE AFET PLANI EĞİTİMLERİ HASTANE AFET PLANI (HAP) OPERASYON

TÜRKİYE HASTANE AFET PLANI EĞİTİMLERİ HASTANE AFET PLANI (HAP) OPERASYON TÜRKİYE HASTANE AFET PLANI EĞİTİMLERİ HASTANE AFET PLANI (HAP) OPERASYON Olay Komuta Sistemi HAP Başkanı Operasyon Şefi Alan Yönetimi Tıbbı Bakım Sorumlusu Tehlikeli Madde Direktörü Hastane Ünitesi Acil

Detaylı

NAZİLLİ DEVLET HASTANESİ TRANSFÜZYON MERKEZİ ÇALIŞMA PROSEDÜRÜ İÇİNDEKİLER 1.AMAÇ:... 2 2.KAPSAM:... 2 3.SORUMLULAR:... 2 4. UYGULAMA:...

NAZİLLİ DEVLET HASTANESİ TRANSFÜZYON MERKEZİ ÇALIŞMA PROSEDÜRÜ İÇİNDEKİLER 1.AMAÇ:... 2 2.KAPSAM:... 2 3.SORUMLULAR:... 2 4. UYGULAMA:... Sayfa Sayfa 1 / 5 İÇİNDEKİLER 1.AMAÇ:... 2 2.KAPSAM:... 2 3.SORUMLULAR:... 2 4. UYGULAMA:... 2 4.1. KAN VE KAN ÜRÜNLERİNİN İSTENMESİ:... 2 4.2. GELEN KAN İSTEMLERİNİN KARŞILANMASI:... 2 4.3. KAN ÜRÜNLERİNİN

Detaylı

ARTVİN İL AMBULANS SERVİSİ KALİTE BİRİMİ TIBBİ CİHAZLARIN BAKIM, ONARIM, ÖLÇME AYAR VE KALİBRASYONLARININ SAĞLANMASI PROSEDÜRÜ

ARTVİN İL AMBULANS SERVİSİ KALİTE BİRİMİ TIBBİ CİHAZLARIN BAKIM, ONARIM, ÖLÇME AYAR VE KALİBRASYONLARININ SAĞLANMASI PROSEDÜRÜ Revizyon Tarihi:00 Sayfa No:1/6 1. AMAÇ: İl Ambulans Servisi Başhekimliği ve istasyonlardaki ambulanslarda bulunan ölçüm cihazlarının kalibrasyonu ve hizmet kalitesini etkileyen ekipmanlarının bakım faaliyetlerinin

Detaylı

2. KAPSAM:Kalite Yönetim Direktörü ve Kalite Birimi tarafından kontrol altında tutulan tüm dokümanları kapsar.

2. KAPSAM:Kalite Yönetim Direktörü ve Kalite Birimi tarafından kontrol altında tutulan tüm dokümanları kapsar. Sayfa No:1/4 1. AMAÇ: 112 İl Ambulans Servisinde, K.K.M., Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonları ve ilgili birimlerin kullandıkları dokümanların oluşturulması, onaylanması, revize edilmesi, dağıtılması ve

Detaylı

ACİL SAĞLIK HİZMETLERİ

ACİL SAĞLIK HİZMETLERİ ACİL SAĞLIK HİZMETLERİ Acil sağlık hizmetlerinin sunulduğu alanlara yönelik düzenleme yapılmalıdır. Hastane dışında acil servise ulaşımı kolaylaştırıcı yönlendirici işaretler bulunmalıdır. Acil servis

Detaylı

GÜVENLİ İLAÇ UYGULAMALARI VE HEMŞİRENİN ROLÜ. Hemş: Serap BOZKURT

GÜVENLİ İLAÇ UYGULAMALARI VE HEMŞİRENİN ROLÜ. Hemş: Serap BOZKURT GÜVENLİ İLAÇ UYGULAMALARI VE HEMŞİRENİN ROLÜ Hemş: Serap BOZKURT İLAÇ GÜVENLİĞİ NEDİR? Hastaların tedavilerinde kullanılacak olan tüm ilaçların; temininden saklanmasına, order edilmesinden transferine,

Detaylı

NAZİLLİ DEVLET HASTANESİ RİSK ANALİZİ PROSEDÜRÜ

NAZİLLİ DEVLET HASTANESİ RİSK ANALİZİ PROSEDÜRÜ Sayfa 1 / 6 1. AMAÇ 2. KAPSAM Nazilli Devlet Hastanesinde bölüm bazında risk değerlendirmeleri yaparak çalışanların çalıştıkları alanlardan kaynaklı risklerini belirlemek ve gerekli önlemlerin alınmasını

Detaylı

Transfüzyon merkezinde süreçlerin işleyişine yönelik yazılı düzenleme bulunmalıdır. Yazılı düzenleme;

Transfüzyon merkezinde süreçlerin işleyişine yönelik yazılı düzenleme bulunmalıdır. Yazılı düzenleme; Transfüzyon merkezinde süreçlerin işleyişine yönelik yazılı düzenleme bulunmalıdır. Yazılı düzenleme; o Hangi durumlarda bağışçıdan kan alınacağı, o Bağışçının seçilmesi, bağışçının reddi, bağışçıdan kan

Detaylı

UÜ-SK KLİNİKTE HASTA BAKIMI PROSEDÜRÜ

UÜ-SK KLİNİKTE HASTA BAKIMI PROSEDÜRÜ 1 / 6 1. Amaç: Bu prosedür, UÜ-SK da yatan tüm hastaların aynı kalitede bakım hizmeti almasını tanı-tedavi hizmetlerinin planlı bir şekilde yürütülmesini ve kayıt altına alınmasını amaçlamaktadır. 2. Kapsam:

Detaylı

Akılcı İlaç Kullanımında İlaç Uygulama Hataları. Prof. Dr. Sinan ÇAVUN Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi

Akılcı İlaç Kullanımında İlaç Uygulama Hataları. Prof. Dr. Sinan ÇAVUN Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Akılcı İlaç Kullanımında İlaç Uygulama Hataları Prof. Dr. Sinan ÇAVUN Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi İLAÇ YÖNETİMİ Tüm ilaçlar tehlikelidir ama bazıları yararlıdır AKILCI İLAÇ KULLANIMI Kişilerin klinik

Detaylı

, ,

, , Yürürlük i: 11.10.2012 HASTA GÜVENLİĞİ PROSEDÜRÜ Revizyon i: Sayfa: 1/6 Revizyon Açıklaması - Revize edildi - Yeni eklendi - İptal Madde No - 3.1.3.2, 3.14.3, 3.16.1-3.1.1.5, 3.8, 3.9, 3.10, 3.11, 3.12,

Detaylı

Akılcı İlaç Kullanımı ve İlaç Uygulama Hataları. Prof. Dr. Sinan ÇAVUN Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi

Akılcı İlaç Kullanımı ve İlaç Uygulama Hataları. Prof. Dr. Sinan ÇAVUN Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Akılcı İlaç Kullanımı ve İlaç Uygulama Hataları Prof. Dr. Sinan ÇAVUN Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi İLAÇ YÖNETİMİ Tüm ilaçlar tehlikelidir ama bazıları yararlıdır AKILCI İLAÇ KULLANIMI Kişilerin klinik

Detaylı

Neonatoloji Yoğun Bakım Servisi Çalışma Prosedürü (Yeni Doğan)

Neonatoloji Yoğun Bakım Servisi Çalışma Prosedürü (Yeni Doğan) T.C. Süleyman Demirel Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Doküman Adı Neonatoloji Yoğun Bakım Servisi Çalışma Prosedürü (Yeni Doğan) Doküman Numarası TBH/603/PR-001 ISO 9001:2008 KYS Kriter No

Detaylı

ARTVİN İL AMBULANS SERVİSİ DEPO ve TIBBİ CİHAZ BİRİMİ

ARTVİN İL AMBULANS SERVİSİ DEPO ve TIBBİ CİHAZ BİRİMİ DEPO ve TIBBİ CİHAZ BİRİMİ Dök. Kodu: YÖN.BR.02 Yayın Tarihi: Kasım 2013 Revizyon Tarihi: Revizyon No: 00 Sayfa No:1/2 DEPO ve TIBBİ CİHAZ BİRİM SORUMLULARI Acil ve Afetlerde Sağlık Hizmetleri Şube Müdürlüğü;

Detaylı

HAZIRLAYAN KONTROL EDEN ONAYLAYAN

HAZIRLAYAN KONTROL EDEN ONAYLAYAN Yayın Tarihi:01.01.2011 Sayfa No:1/4 1. AMAÇ:Artvin İl Ambulans Servisi hizmetleri ile ilgili uygulamalara ilişkin personelin bilgi ve becerilerinin artmasını ve güncel tutulmasını sağlamak. Yapılan eğitimler

Detaylı

ARŞİV BİRİMİNİN İŞLEYİŞİNE YÖNELİK PROSEDÜR

ARŞİV BİRİMİNİN İŞLEYİŞİNE YÖNELİK PROSEDÜR Doküman Kodu: ARŞ.PR.01 Yayın Tarihi:Mayıs 2013 Revizyon Tarihi:- Revizyon No:0 Sayfa No:1/5 1. Amaç: Tarsus Devlet Hastanesi Ana Hizmet Binası ve Ek Hizmet Binası hizmetleri ve faaliyetleri sonucunda

Detaylı

İÜ ONKOLOJİ ENSTİTÜSÜ TIBBİ BİYOKİMYA LABORATUVARI İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ

İÜ ONKOLOJİ ENSTİTÜSÜ TIBBİ BİYOKİMYA LABORATUVARI İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ Sayfa No : 1 / 5 1. Amaç İÜ Onkoloji Enstitüsü Tıbbi Biyokimya Laboratuvarı nda sunulan laboratuvar hizmetlerinin; hizmet verdiği hasta popülasyonu, klinik ve polikliniklerin gereksinimleri doğrultusunda

Detaylı

T.C ÇANAKKALE ONSEKİZMART ÜNİVERSİTESİ ARAŞTIRMA VE UYGULAMA HASTANESİ HASTA GÜVENLİĞİ PROSEDÜRÜ

T.C ÇANAKKALE ONSEKİZMART ÜNİVERSİTESİ ARAŞTIRMA VE UYGULAMA HASTANESİ HASTA GÜVENLİĞİ PROSEDÜRÜ T.C ÇANAKKALE ONSEKİZMART ÜNİVERSİTESİ ARAŞTIRMA VE UYGULAMA HASTANESİ HASTA GÜVENLİĞİ PROSEDÜRÜ KODU: YÖN.PR.04 YAYINLAMA TARİHİ: 21.04.2014 REVİZYON TARİHİ: 00 REVİZYON NO: 00 SAYFA SAYISI:07 1. AMAÇ:

Detaylı

AKILCI İLAÇ KULLANIMI İLAÇ GÜVENLİĞİ ECZ. GONCA DURAK

AKILCI İLAÇ KULLANIMI İLAÇ GÜVENLİĞİ ECZ. GONCA DURAK AKILCI İLAÇ KULLANIMI İLAÇ GÜVENLİĞİ ECZ. GONCA DURAK Her madde zehirdir, zehir olmayan hiçbir şey yoktur, zehir ve ilacı ayıran onun dozudur. Paracelcus İLAÇ GÜVENLİĞİ NEDİR? Hastaların tedavilerinde

Detaylı

Doküman No: İlk Yayın Tarihi: Revizyon Tarihi: Revizyon No: Toplam Sayfa Sayısı: IYK_T REVİZYON DURUMU

Doküman No: İlk Yayın Tarihi: Revizyon Tarihi: Revizyon No: Toplam Sayfa Sayısı: IYK_T REVİZYON DURUMU REVİZYON DURUMU Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No 29.02.2013 Distile suyun crashcart üzerinde sürekli 01 bulundurulacağı ve kontrol formundan takip edileceğine ilişkin 5.10.4 maddesi eklendi. 5.10.3.

Detaylı

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ İSTANBUL TIP FAKÜLTESİ HASTANESİ ECZANE İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ İSTANBUL TIP FAKÜLTESİ HASTANESİ ECZANE İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ Sayfa No : 1 / 9 1. AMAÇ Bu prosedürün amacı İÜ İstanbul Tıp Fakültesi nde kullanılacak ilaç ve tıbbi malzemelerin belirlenmesi, Satın Alma Prosedürü ne uygun olarak talebin yapılması, talep edilen nitelik

Detaylı

BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ Sonbahar Dönemi (2. Dönem) Hizmetiçi Eğitim Programı

BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ Sonbahar Dönemi (2. Dönem) Hizmetiçi Eğitim Programı BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ 2017 Sonbahar Dönemi (2. Dönem) Hizmetiçi Eğitim Programı BEYAZ KOD GÜVENLİK RAPORLAMA SİSTEMİ Beyin Ve Sinir Cerrahisi Servisi Sorumlu Hemşiresi

Detaylı

HASTA GÜVENLİĞİ ÇALIŞMA PLANI FORMU

HASTA GÜVENLİĞİ ÇALIŞMA PLANI FORMU DAMAR CERRAHİSİ EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ Sayfa No : 01 KALİTE KOMİTESİ HEDEF Hasta kimliğinin belirlenmesinde doğabilecek hataların en aza indirilmesi Hastanın kimliğinin doğrulanması İlaç kulanım

Detaylı

Aa-LABORATUVAR SÜREÇLERİ

Aa-LABORATUVAR SÜREÇLERİ Aa-LABORATUVAR SÜREÇLERİ PREANALİTİK SÜREÇ: Test İsteğinin Yapılması, Numune Alınması, örnek toplanması ve taşınması sürecidir: İstem yapılır, İstem otomasyona kaydedilir, İstem barkodu basılır ve numune

Detaylı

Doğumhaneye yönelik düzenleme yapılmalıdır.

Doğumhaneye yönelik düzenleme yapılmalıdır. Doğumhaneye yönelik düzenleme yapılmalıdır. Doğumhane girişinde çalışanlar için giyinme odası bulunmalıdır. Doğum öncesi izlem ve doğum işlemi tek kişilik odalarda yapılmalıdır. Doğum öncesi izlem, doğum

Detaylı

YEME İÇME HİZMETLERİ DENETİM VE CEZA YÖNETİMİ PROSEDÜRÜ

YEME İÇME HİZMETLERİ DENETİM VE CEZA YÖNETİMİ PROSEDÜRÜ 1. AMAÇ Bu prosedür, Koç Üniversitesi bünyesinde faaliyet gösteren ve yeme-içme hizmeti veren tüm firmaların ve sorumlu personelinin denetim şartlarının belirlenmesini; Koç Üniversitesinin, yeme içme hizmeti

Detaylı

NAZİLLİ DEVLET HASTANESİ İLAÇ YÖNETİMİ PROSEDÜRÜ İÇİNDEKİLER 1.AMAÇ: KAPSAM SORUMLULAR TANIMLAR UYGULAMA...

NAZİLLİ DEVLET HASTANESİ İLAÇ YÖNETİMİ PROSEDÜRÜ İÇİNDEKİLER 1.AMAÇ: KAPSAM SORUMLULAR TANIMLAR UYGULAMA... Sayfa 1 / 13 İÇİNDEKİLER 1.AMAÇ:... 2 2. KAPSAM... 2 3. SORUMLULAR... 2 4.TANIMLAR... 3 5. UYGULAMA... 4 5.1 HASTANIN BERABERİNDE GETİRDİĞİ İLAÇ YÖNETİMİ... 4 5.2 HASTA YATIŞ SÜRECİNDE UYGULANAN İLAÇ YÖNETİMİ...

Detaylı

Hazırlayan: Onaylayan: Onaylayan: Yrd. Doç.Dr. Deniz Bedel, Adem Aköl Hasta Değerlendirme Kurulu Kalite Konseyi Başkanı Kalite Koordinatörü

Hazırlayan: Onaylayan: Onaylayan: Yrd. Doç.Dr. Deniz Bedel, Adem Aköl Hasta Değerlendirme Kurulu Kalite Konseyi Başkanı Kalite Koordinatörü REVİZYON DURUMU Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No Hazırlayan: Onaylayan: Onaylayan: Yrd. Doç.Dr. Deniz Bedel, Adem Aköl Sinan Özyavaş Hasta Değerlendirme Kurulu Kalite Konseyi Başkanı Kalite Koordinatörü

Detaylı

1. AMAÇ: 4. KISALTMALAR: EKK : Enfeksiyon Kontrol Komitesi SHKS : Sağlıkta Hizmet Kalite Standartları 5. UYGULAMA:

1. AMAÇ: 4. KISALTMALAR: EKK : Enfeksiyon Kontrol Komitesi SHKS : Sağlıkta Hizmet Kalite Standartları 5. UYGULAMA: Kalite Yönetim Birimi SAYFA NO 1 / 5 1. AMAÇ: Hastanemizdeki; sağlıkta hizmet kalite standartları ve kalite yönetim sistemine uygunluğunun; sürekliliğini, yeterliliğini ve etkinliğini sağlamak için, planlanmış

Detaylı

ÇALIŞAN GÜVENLİĞİ PROSEDÜRÜ

ÇALIŞAN GÜVENLİĞİ PROSEDÜRÜ YÖN.PR.21 15.01.2014 0 1/6 1.0 AMAÇ: Orhaneli İlçe Devlet Hastanesinde çalışan güvenliği ile ilgili risklerin azaltılması için çalışan güvenliği kültürünün geliştirilmesine ve yaygınlaştırılmasına, bunu

Detaylı

İ.Ü. İSTANBUL TIP FAKÜLTESİ HASTANESİ ECZANE İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ

İ.Ü. İSTANBUL TIP FAKÜLTESİ HASTANESİ ECZANE İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ Sayfa No : 1 / 10 1. AMAÇ: Bu prosedürün amacı İÜ İstanbul Tıp Fakültesi Hastanesi nde kullanılacak ilaç ve tıbbi malzemelerin belirlenmesi, Satın Alma Prosedürü ne uygun olarak talebin yapılması, talep

Detaylı

HAZIRLAYAN MELEK YAĞCI EĞİTİM HEMŞİRESİ

HAZIRLAYAN MELEK YAĞCI EĞİTİM HEMŞİRESİ HAZIRLAYAN MELEK YAĞCI EĞİTİM HEMŞİRESİ ÇALIŞAN GÜVENLİĞİ Tüm sağlık çalışanlarının güvenli ortamlarda ve yüksek motivasyonla çalışmalarının sağlanması için 14.05.2012 tarihinde çalışan güvenliğinin sağlanmasına

Detaylı

2. Kapsam Bu prosedür, günübirlik kemoterapi ünitesini ve burada yapılan işlemleri kapsar.

2. Kapsam Bu prosedür, günübirlik kemoterapi ünitesini ve burada yapılan işlemleri kapsar. Sayfa No : 1 / 5 1. Amaç Bu prosedürün amacı, kemoterapi tedavisi görecek hastaların günübirlik kemoterapi ünitesine kabul edilmesinden çıkışına kadar, temel olarak yapılacak işlemleri ve kemoterapi ünitesinin

Detaylı

RADYOLOJİ İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ

RADYOLOJİ İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ REVİZYON DURUMU Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No Hazırlayan: Onaylayan: Onaylayan: Prof. Dr. Nail Bulakbaşı, Adem Aköl Sinan Özyavaş Hasta Değerlendirme Kurulu Kalite Konseyi Başkanı Kalite Koordinatörü

Detaylı

Bilecik İli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği Mali Hizmetler Başkanlığı Klinik Mühendislik Hizmetleri Birimi

Bilecik İli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği Mali Hizmetler Başkanlığı Klinik Mühendislik Hizmetleri Birimi Amaç: SAĞLIK TESİSLERİNİN TIBBİ CİHAZLAR PIYASA GÖZETİM VE DENETİM (PGD) VE OLUMSUZ OLAY BİLDİRİMİNE İLİŞKİN TALİMAT (Rev.2) Genel Sekreterliğimize bağlı sağlık tesislerinde kullanılan tıbbi cihazlara

Detaylı

GÖZ KLİNİĞİ İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ

GÖZ KLİNİĞİ İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ Sayfa No 1 / 5 1.AMAÇ: Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Sağlık Uygulama Hastanesi Göz Kliniğine alınan her hastanın tedavi bakımlarının en iyi düzeyde yapılamasını sağlamak. 2.KAPSAM: Kahramanmaraş

Detaylı

Triajın tanımı, ne şekilde ve kimler tarafından yapılacağı ve triaj sınıflaması anlatılacaktır.

Triajın tanımı, ne şekilde ve kimler tarafından yapılacağı ve triaj sınıflaması anlatılacaktır. Doç. Dr. Onur POLAT Bu Ünitede; Triajın tanımı, ne şekilde ve kimler tarafından yapılacağı ve triaj sınıflaması anlatılacaktır. Ayrıca olağan ve olağan dışı durumlarda hasta ve yaralıların kayıtlarının

Detaylı

SAĞLIK ĠġLERĠ PROSEDÜRÜ

SAĞLIK ĠġLERĠ PROSEDÜRÜ Hazırlayan Kontrol Onay Yürürlük Tarihi 10.08.2010 Sağlık İşleri Müdürü Başkan Yardımcısı Sayfa 1 /4 1. AMAÇ Bu prosedürün amacı; Kartal Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğünün faaliyet alanında, yetki,

Detaylı

Hasta Kayıt Birimi 2

Hasta Kayıt Birimi 2 ÖRNEK UYGULAMALAR 1 Hasta Kayıt Birimi 2 Hasta Kayıt Biriminde Yeterli Oturma Grupları 3 Yaşlı ve Engelli Vatandaşların Öncelikli Oturabilmeleri 4 5 Yaşlı ve Engelli Vatandaşların Önceliği İle İlgili Bir

Detaylı

YATAN HASTA İLAÇ İSTEM PROSEDÜRÜ

YATAN HASTA İLAÇ İSTEM PROSEDÜRÜ REVİZYON DURUMU Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No 26.09.2013 Prosedür içinde Otomasyon Sistemi ile ilgili tanımlamalar 01 manuel orderlama sistemine uygun olacak şekilde çıkartıldı. Madde 5.5.2.de hastanın

Detaylı

REVİZYON DURUMU. Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No

REVİZYON DURUMU. Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No REVİZYON DURUMU Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No 1/6 1.AMAÇ; 1.1.Yatışına karar verilmiş veya ücret bilgisi almak isteyen hastalara ameliyat ve tedavi fiyatları ile ilgili bilgi vererek, taburcu aşamasında

Detaylı

GÖĞÜS CERRAHİ KLİNİK İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ

GÖĞÜS CERRAHİ KLİNİK İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ Sayfa No 1 / 5 1. AMAÇ: KSÜ Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi Göğüs Cerrahisi Kliniğine alınan her hastanın tedavi bakımlarının en iyi düzeyde yapılmasını sağlamak. 2. KAPSAM: KSÜ Sağlık Uygulama

Detaylı

ANKARA 112 ĠL AMBULANS SERVĠSĠ BAġHEKĠMLĠĞĠ ACĠL YARDIM VE HĠZMET ARAÇLARI ÇALIġMA PROSEDÜRÜ

ANKARA 112 ĠL AMBULANS SERVĠSĠ BAġHEKĠMLĠĞĠ ACĠL YARDIM VE HĠZMET ARAÇLARI ÇALIġMA PROSEDÜRÜ 1. AMAÇ No:04 Sayfa No:1 / 6 Bu Prosedürle İl Ambulans Servisi Başhekimliği bünyesindeki tüm ambulans ve hizmet araçlarının bakım, onarım, değişim, kasko, muayene işlemlerinin standart hale getirilmesi

Detaylı

RİSK ANALİZİ TALİMATI

RİSK ANALİZİ TALİMATI AĞRI İL AMBULANS SERVİSİ BAŞHEKİMLİĞİ RİSK ANALİZİ TALİMATI DÖK. KOD NO : AĞRI-112-YÖN-TL- 22 YAY. TRH: 31.02.2014 REV.TRH: REV.NO: SA YFA NO: 5 1. AMAÇ: Ağrı İl Ambulans Servisi Başhekimliğinde hizmet

Detaylı

TÜRKİYE CUMHURİYETİ CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ ECZACILIK FAKÜLTESİ II. STAJ DEFTERİ

TÜRKİYE CUMHURİYETİ CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ ECZACILIK FAKÜLTESİ II. STAJ DEFTERİ TÜRKİYE CUMHURİYETİ CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ ECZACILIK FAKÜLTESİ II. STAJ DEFTERİ TÜRKİYE CUMHURİYETİ CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ ECZACILIK FAKÜLTESİ Fotoğraf Cumhuriyet Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Staj

Detaylı