AÇIKLAMALAR Kýlavuz Hakkýnda Not: Kimler Bu Kýlavuzu Kullanmalý Bu Kýlavuz Nasýl Kullanýlýr

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "AÇIKLAMALAR Kýlavuz Hakkýnda Not: Kimler Bu Kýlavuzu Kullanmalý Bu Kýlavuz Nasýl Kullanýlýr"

Transkript

1 Yönetici Kýlavuzu

2 ÝÇÝNDEKÝLER

3 AÇIKLAMALAR Kýlavuz Hakkýnda MOREUM TerraDocs Document Manager, doküman yönetim sistemine hoþ geldiniz. Bu kýlavuz sistem yöneticisinin alan adý, kütüphane, doküman tipi, kullanýcý ve benzeri sistem özelliklerini ekleme, deðiþtirme ve silme gibi iþlemlere yönetebilmesi için hazýrlanmýþtýr. Bunlara ek olarak sistemin kurulumuna iliþkin sunucu, istemci ve Ýnternet tarayýcýsý ayarlarýný da gösterir. Sistemin yönetilebilmesi için kullanýlacak arabirim Windows 2000, Windows XP ve Windows Vista iþletim sistemleri üzerinde koþan TerraDocs SmartClient istemcisidir. Aþaðýdaki ekran görüntüsü tipik bir istemci kurulum örneðidir. Not: SmartClient terimi Microsoft Windows iþletim sistemleri üzerinde koþan ve TCP/IP að protokolüyle haberleþebilen masaüstü istemcisini ifade eder. Þekillerde gördükleriniz her kurulumda farklýlýk gösterebilir. Kimler Bu Kýlavuzu Kullanmalý Bu kýlavuzun birinci bölümü bir kurumda MOREUM TerraDocs kullanarak elektronik arþiv, süreç yönetimi ya da doküman yönetim sistemi sistem yöneticiliðini yürütmek isteyen personel tarafýndan, ikinci bölümü ise standart TerraDocs kullanýcýlarý tarafýndan kullanýlabilir. Burada TerraDocs SmartClient sistem yönetimi modülün'de sunulan tüm özelliklerin kullanýmýný bulabilirsiniz. Bu Kýlavuz Nasýl Kullanýlýr Bu kýlavuz TerraDocs SmartClient kullanýlarak yapýlabilecek tüm sistem yönetim iþlemlerini içerir. Kýlavuzdan mümkün olan en çok yararý elde edebilmeniz için yeni kurulmuþ bir sunucu iþletim sistemi üzerinde tüm fonksiyonlarý denemenizi öneririz. Sistem yöneticisi olarak kullanýcýlarýn karþýlaþabilecekleri soru ve sorunlar için de onlarýn açýsýndan sisteme bakmanýz yararlý olacaktýr. Bunun için ayný makine üzerinde istemci özelliklerini de kullanmanýzý kesinlikle tavsiye ediyoruz. Ýstemci kullanýmý için TerraDocs kýlavuzun ikinci bölümüne baþvurabilirsiniz.

4 D O C U M E N T M A N A G E R TerraDocs ile Sistem Yönetimine Baþlamadan Önce Sisteminizi kurup kullanmaya baþlamadan önce aþaðýdaki konularý göz önün almanýzý öneririz : Ýþletim sistemine hakim olduðunuzdan emin olun. Kýlavuzun tamamýný bir kez gözden geçirin. TerraDocs kullanýcýlarý olarak kullandýðýmýz ekte yer alan terimleri mutlaka okuyun. Kurumunuzdaki elektronik arþiv ve doküman kullanýcýlarýyla konuþarak ihtiyaç ve fikirlerini alýn. TerraDocs sunucusuna vereceðiniz ismi, ana kullanýcýlarýn rollerini ve þifrelerinizi belirleyin. Bu Kýlavuz Nasýl Düzenlendi Bu kýlavuzda aþaðýdaki bölümler yer alýr : Adým 1. Kurulum; öncelikle sistemin nasýl kurulmasý gerektiðine ve kaynak gereksinimlerine iliþkin bilgileri içerir. Adým 2. Temel Ayarlar ; sistemde kullanýlabilecek alan adý, kütüphane, doküman tipleri ve kullanýcýlara iliþkin tanýmlamalarýn nasýl yapýlabileceðini gösterir. Adým 3. TerraDocs'a Baþlangýç ; Temel TerraDocs iþlemlerini ve sistemin nasýl kullanýlacaðýný anlatýr. Ek A. Baþlangýç Parametreleri : Ýstemci ilk kullanýldýðýnda tanýmlanmasý gereken parametrelerin listesini içerir. Ek B. Terimler Daha Fazla Bilgi Nerede Bulunur Demo ve videolarý içeren ürün dokümantasyonuna firmanýn web sitesinden ve kurulum CD'sinden ulaþýlabilir. Web üzerinden yardým için tuþlayýnýz. Nereden Destek Alýnýr Web üzerinde ürün destek hizmeti için: tuþlayýnýz. Nasýl Yorum Gönderilir Yeni teknolojiler kullanýlarak TerraDocs'a yeni özellikler düzenli olarak eklenmektedir. Geribildirimleriniz, daha fazla özellik eklenmesi için MOREUM'a yardýmcý olacaktýr. Lütfen bu rehber, diðer TerraDocs dokümantasyonu ve TerraDocs uygulamasýnýn kendisi için görüþlerinizi bizimle paylaþýnýz. Aþaðýdaki metodlarý kullanarak yorumlarýnýzý iletebilirsiniz: Web üzerinden : E-posta ile : destek@moreum.com Notlara ürünün adýný, kullandýðýnýz versiyonu ekleyiniz. Kitapçýk ile ilgili yorumlarda içeriðin bulunduðu bölüm, ara baþlýk, sayfa gibi bilgileri ekleyiniz.

5 KURULUM Sunucu Kurulumu Kurulum ile ilgili notlar Bazý dokümanlarýn.pdf (Adobe Portable Data Format) uzuntýsý olabilir. Bu dosyalarý açabilmek için sisteminize Adobe Acrobat Reader 5.x veya daha yeni versiyon bir yazýlým yüklenmelidir. Ýlgili Ýnternet sayfasýna aþaðýdaki baðlantýdan ulaþabilirsiniz : Sistem Gereksinimleri Bu bölüm kurulum için gereken ve önerilen donaným ve yazýlým ihtiyaçlarýný açýklamaktadýr: Donaným TerraDocs sunucusu en az aþaðýdaki donaným üzerine kurulmalýdýr: Intel Pentium IV 1 GHz veya daha hýzlý iþlemci (3GHz önerilir) 512MB veya daha çok fiziksel hafýza (1GB önerilir) VGA ekran kartý (XGA önerilir) Ýnternet baðlantýsý CD-ROM veya DVD-ROM Yazýlým TerraDocs sunucusunu kurmak ve kullanmak için sistemde en az Windows 2000 kurulu olmalýdýr, hýz ve kaynak kullanýmý açýsýndan Windows 2003 Server önerilir. TerraDocs.NET 2.0 kullanýlarak geliþtirildiðinden sisteme.net 2.0 son yamalarýyla yüklenmiþ olmalýdýr. Hafýza Teknolojik açýdan mümkün olan en geliþmiþ yöntemlerle hazýrlanmýþ ve test edilmiþ olan TerraDocs minimum hafýza gereksinimiyle çalýþabilmesine raðmen performans ihtiyaçlarýna ve baðlanan kullanýcý adedine baðlý olarak en az 1GB hafýza ile çalýþmasý önerilir. Kullanýcý adedine göre her 50 kullanýcý için 1GB hafýza modülü eklenmesiyle performans kaybý yaþanmayacaktýr. Eðer TerraDocs sunucusunu ve istemcisini ayný makinede çalýþtýrmak ve bu sýrada baþka kullanýcýlarýn da sistemden yararlanabilmesini istiyorsanýz makinenizde en az 1GB RAM bulunmasýný öneririz. Not: Ayný sunucu üzerinde veri tabaný, elektronik posta sunucusu ve benzeri uygulama çalýþtýrýlmasý durumunda farklý sistem gereksinimleri oluþabilir. Bunlar hakkýnda bilgi almak için lütfen diðer yazýlýmlarýn kýlavuzlarýna baþvurun. Boþ Disk Alaný TerraDocs sunucu kurulumu yaklaþýk 20 MB alana gereksinim duyar. Öte yandan sisteminizde.net 2.0 ve benzeri uygulamalarýn eksik olmasý durumunda bu ihtiyaç artabilir. Sunucu Kurulumuna Baþlamadan Önce Kurulum paketi TerraDocs sunucusunun çalýþmasý için gereken dosyalarý PC ya da sunucunuza aktaracak þekilde hazýrlanmýþtýr. Pakete ait CD-ROM ya da DVD-ROM diskte aþaðýdaki uygulamalar bulunur :

6 D O C U M E N T M A N A G E R TerraDocs Document Manager Server Package 1.3 TerraDocs Client Package 1.3 Microsoft.NET 2.0 Distribution Package Kuruluma baþlamadan önce servisin düzgün çalýþmasý için iþletim sisteminizde yönetici (administrator) yetkilerine sahip bir kullanýcý yaratýn. Örneðin; "MoreumService" gibi. Dikkat : Kurulum iþlemini yönetici (administrator) yetkilerine sahip bir kullanýcý ile yapýn. Kurulum iþlemini admin yetkilerine sahip bir kullanýcý ile baþlayýn. Servisin çalýþmasý için sunucunuzda admin yetkilerine sahip bir kullanýcý yaratýn. Örneðin "MoreumService" Kurulum CD'sinde ana dizindeki ' M o r e u m S e r v i c e s S e t u p. e x e ' dosyasýný çalýþtýrýn. Karþýnýza kurulum dili seçebileceðiniz ekran açýlacaktýr. Uygun dili seçip OK tuþuna basýn. Çýkan kurulum sihirbazýnda Ýleri tuþuna bastýðýnýzda karþýnýza çýkan ekranda sunucunun yükleneceði yeri seçin. Yükleme için varsayýlan ayarlarý kullanmanýz tavsiye edilir. Ýleri tuþuna basarak çýkan ekranda Baþlat Menüsünde uygulamanýn görüneceði yeri seçin. Masa üstünde Simge oluþturmak istenip istenmediði sorusuna yanýt verip ileri düðmesine basýnýz. Çýkan ekranda Kur düðmesine basarak kopyalama iþlemini baþlatýnýz. "Moreum Sunucu Kurulum Sihirbazý" otomatik olarak çalýþacaktýr.

7 "Moreum Sunucu Kurulum Sihirbazý" veritabaný kurulum iþlemi ile baþlayacaktýr: Sunucu Adý alanýna SQL S e r v e r b a r ý n d ý r a n sunucunuzun adýný girin. Kimlik Doðrulama Tipi alanýnda eðer SQL Server'ý seçmiþseniz veri tabanýnda tanýmlý yetkili kullanýcý adý ve þifresini giriniz. Veritabaný Adý alanýnda; Eðer kendi yaratmýþ olduðunuz bir veritabanýnýn kullanýlmasýný istiyorsanýz açýlan metin kutusundan veri tabanýnýzý seçiniz, Sihirbazýn sizin için bir veritabaný yaratmasýný istiyorsanýz veritabaný ismini giriniz. Tüm alanlarý doldurduðunuzda "Baðlantýyý Sýna" butonuna basarak giriþleri kontrol edin. Eðer "Test baðlantýsý saðlandý" mesajýný alýrsanýz 'ileri' butonu ile iþleme devam edebilirsiniz. Veri ve Log dosyalarýnýn yaratýlacaðý yeri seçip 'ileri' butonuna basýn. Eðer seçilen dizinler mevcut d e ð i l s e a ç ý l a n o n a y penceresinden dizinlerin yaratýlmasýna izin verin. Bu aþamada Servis tarafýndan kullanýlacak veritabaný yaratýlacaktýr. "Moreum Sunucu Kurulum Sihirbazý" TerraDocs kurulumu ile devam edecektir. Saklanacak dokümanlarýn yeri, tam metin arama motorunu ve bu m o t o r u n k a t o l o g l a r ý saklayacaðý yeri belirledikten sonra ileri butonu ile devam ediniz. Servis Adý alaný ayný sunucuda birden fazla servis kullanýmýný desteklemek içindir gerekli olmadýkça varsayýlan deðerini deðiþtirmeyiniz. Kullanýcý Adý alanýna Servisin çalýþacaðý, kuruluma baþlamadan önce yarattýðýnýz admin yetkisine sahip kullancý adýný Alan Adý ile birlikte yazýnýz. (örneðin M o r e u m E t k i A l a n ý n d a k i M o r e u m S e r v i c e k u l l a n ý c ý s ý i ç i n

8 D O C U M E N T M A N A G E R "Moreum\MoreumService"). Yukarýdaki kullanýcýya ait þifreyi Þifre ve Þifre Onayý alanlarýna girdiðinizde 'Ýleri' butonu ile devam edin. 'Servisi baþlat' kutusunu seçip 'ileri' butonuna bastýðýnýzda sunucu servisi baþlatacaktýr. Ýstemci Kurulumu Kurulum ile ilgili Notlar TerraDocs istemcisini iki þekilde kurabilirsiniz: Standart: Diðer uygulamalar gibi TerraDocs istemcisini de kurulum CD'sindeki Setup programý ile kurabilirsiniz. Kurumsal: Eðer bir organizasyonun parçasýysanýz, muhtemelen internet tarayýcýnýzý açtýðýnýzda firmanýzýn/kurumunuzun portalý ile karþýlaþacaksýnýz. Oradaki EDMS baðlantýsýný kullanýnýz. Caddy adlý bir uygulama.net özelliði ClickOnce teknolojisi kullanýlarak bilgisayarýnýza yüklenecek ve kurulumun kalanýný otomatik olarak yapacaktýr. Sistem Gereksinimleri Bu bölüm TerraDocs istemcisini kurabilmek için gerekli donaným, yazýlým, hafýza ve boþ disk alaný gereksinimlerini anlatýr. Donaným TerraDocs istemcisi için aþaðýdaki donanýmý kullanmanýz önerilir: Pentium IV 1 GHz ya da daha üst bir iþlemci 512MB RAM 1024x768 destekleyen ekran ve ekran kartý. Internete baðlantý. Kuruluþ için CD-ROM ya da DVD-ROM sürücü ( Caddy kullanýlacaksa gerek yok) Yazýlým PC'nize TerraDocs istemcisini kurabilmek için, Windows XP ya da Windows 2000 kurulu ve çalýþýyor olmalý. TerraDocs sunucusuna baðlanabilmek için, TCP/IP desteði olmalý ve.net 2.0 kurulu olmalý. Hafýza TerraDocs istemcisi en az 256 MB'a ihtiyaç duyar. 512 MB ya da daha fazlasý tavsiye edilir. Eðer ayný anda çok fazla uygulama çalýþtýrýyorsanýz daha fazla hafýzaya ihtiyacýnýz olabilir. Sunucu ve istemciyi ayný bilgisayarda kullanmak istiyorsanýz 1 GB RAM tavsiye ederiz. Boþ Disk Alaný TerraDocs istemcisini kurabilmek için yaklaþýk 40 MB boþ disk alanýna ihtiyaç vardýr. Ýstemci Kurulumu Kur uygulamasý, TerraDocs istemcisi için gerekli dosyalarý CD-ROM ya da DVD- ROM'dan bilgisayarýnýza transfer eder. Standart kurulum seçilirse gerekli tüm dosyalar yüklenecektir. Özel kurulum için kurulacak paketleri sizin seçmeniz gerekecektir. Kur Ýþlemine Baþlama CD-ROM ua da DVD-ROM'u uygun sürücüye yerleþtirdikten sonra Kur uygulamasý otomatik olarak baþlar, baþlamazsa Setup.exe'yi çalýþtýrýnýz.

9 PC'de Kurulum Kur uygulamasý baþladýktan sonra devam etmek için Sonraki tuþuna basýnýz. Kur tipini ve uygulamanýn kurulacaðý dizini seçiniz. Ekrandaki bilgileri kullanarak kurulumu tamamlayýnýz. Sunucu Að Dosyalarýnýn Kurulumu Að kurulumlarý için Windows Ýstemci Uyarlama Rehberine bakýnýz. Caddy Kullanýmý Sistem yöneticinizin belirttiði adresten Caddy'i çalýþtýrýnýz. Ýstemciyi Kaldýrma TerraDocs istemcisini bilgisayarýnýzdan kaldýrmak için: Ýþletim Sisteminiz Ýngilizce ise: 1. Control Panel'den Add/Remove Programs uygulamasýný çalýþtýrýnýz. 2. Listeden TerraDocs'u seçiniz. 3. Add/Remove tuþuna basýnýz. 4. OK tuþuna basýnýz. Ýþletim Sisteminiz Türkçe ise: 1.Denetim masasý içerisindeki Program ekle/kaldýr uygulamasýný çalýþtýrýnýz. 2.Listeden TerraDocs'u seçiniz. 3.Ekle/Kaldýr tuþuna basýnýz. 4.Tamam tuþuna basýnýz. Kurulumun Yenilenmesi Sisteminizi Caddy ile kurduysanýz sorun yok, o halleder. Ýstemci Güncelleme Sisteminizi Caddy ile kurduysanýz sorun yok, o halleder.

10 D O C U M E N T M A N A G E R

Baðlantý Adaptör Kablosu DKU-5 Hýzlý Kurulum Kýlavuzu

Baðlantý Adaptör Kablosu DKU-5 Hýzlý Kurulum Kýlavuzu Yayýnlanan elektronik kullaným kýlavuzu için "Nokia Kullaným Kýlavuzu Þartlar ve Koþullar, 7.Haziran.1998" geçerlidir ( Nokia User s Guides Terms and Conditions, 7th June, 1998.) Baðlantý Adaptör Kablosu

Detaylı

Hyperion Business Performance Management Yükleme Denetim Listesi

Hyperion Business Performance Management Yükleme Denetim Listesi Hyperion Business Performance Management Yükleme Denetim Listesi Bu belge, Hyperion Business Performance Management ürünlerinin en son sürümlerini baþarýyla yüklemenize ve yapýlandýrmanýza yardýmcý olur.

Detaylı

Kurulum (Windows)...3

Kurulum (Windows)...3 Kurulum (Windows)...3 1. StarBoard Software Kurulumu...4 1.1 Sistem Gereksinimleri...4 1.2 Kurulumu Başlatma...5 1.3 Windows Media Encoder Kurulumu (Yalnızca Windows XP/Vista)...6 1.4 Kurulumu Sonlandırma...6

Detaylı

Nokia Araç Kiti CK-100 9210124/1

Nokia Araç Kiti CK-100 9210124/1 Nokia Araç Kiti CK-100 9210124/1 2008 Nokia. Tüm haklarý saklýdýr. Nokia, Nokia Connecting People, Navi ve Nokia Original Accessories logosu Nokia Corporation ýn tescilli ticari markalarýdýr. Burada adý

Detaylı

AR-5316/5320 Çevrimiçi Kýlavuz

AR-5316/5320 Çevrimiçi Kýlavuz AR-56/50 Çevrimiçi Kýlavuz Baþlat Bu "Baþlat" düðmesine basýn. Giriþ Bu kitapçýk AR-56/50 dijital çok fonksiyonlu sistemin yazýcý fonksiyonlarýný açýklamaktadýr. Aþaðýdaki konularda bilgi için dijital

Detaylı

Sharpdesk Kurulum DÝJÝTAL TAM RENKLÝ ÇOK FONKSÝYONLU SÝSTEM MX-C310 MX-C311 MX-C380 MX-C381 MX-C400 MODEL: YAZILIMI KURMADAN ÖNCE

Sharpdesk Kurulum DÝJÝTAL TAM RENKLÝ ÇOK FONKSÝYONLU SÝSTEM MX-C310 MX-C311 MX-C380 MX-C381 MX-C400 MODEL: YAZILIMI KURMADAN ÖNCE DÝJÝTAL TAM RENKLÝ ÇOK FONKSÝYONLU SÝSTEM MODEL: MX-C310 MX-C311 MX-C380 MX-C381 MX-C400 Yazılım Yazýlým Kurulum Kılavuzu Kýlavuzu YAZILIMI KURMADAN ÖNCE WINDOWS ORTAMINA KURULUM BİR MACINTOSH OTAMINA

Detaylı

CLIENT MAKİNELERE IBM SPSS Statistics 21 nin KURULMASI

CLIENT MAKİNELERE IBM SPSS Statistics 21 nin KURULMASI CLIENT MAKİNELERE IBM SPSS Statistics 21 nin KURULMASI License manager ile lisanslamanın tamamlandığına emin olunduktan sonra son kullanıcıların makinalarına IBM SPSS Statistics 21 client kurulumu yapılabilir.

Detaylı

veya yüklemesini kaldýrmaya halde garantimiz geçersiz kalacaktýr. ND8401 Güç Kablosu Garanti belgesi x12 TR - 82

veya yüklemesini kaldýrmaya halde garantimiz geçersiz kalacaktýr. ND8401 Güç Kablosu Garanti belgesi x12 TR - 82 5000022G veya yüklemesini kaldýrmaya halde garantimiz geçersiz kalacaktýr. ND840 Güç Kablosu Garanti belgesi x2 TR - 82 2 Önden Görünüm Disk Disk 2 Disk 3 Disk 4 Arkadan Görünüm USB ports HDD LED i Güç

Detaylı

Brain Q RSC/2 Termostat

Brain Q RSC/2 Termostat Brain Q RSC/2 Termostat Kullaným Kýlavuzu . Kod No: A.2.3.15 Kitap Baský Tarihi: 071206 Revizyon No: 071206 Brain Q RSC/2 Termostat 06 Kullaným Kýlavuzu . Ýçindekiler Kontrol Seviyesi Gösterge ve Çalýþtýrma

Detaylı

Kullanım kılavuzunuz NOKIA 6630 http://tr.yourpdfguides.com/dref/822859

Kullanım kılavuzunuz NOKIA 6630 http://tr.yourpdfguides.com/dref/822859 Bu kullanım kılavuzunda önerileri okuyabilir, teknik kılavuz veya için kurulum kılavuzu. Bu kılavuzdaki NOKIA 6630 tüm sorularınızı (bilgi, özellikler, güvenlik danışma, boyut, aksesuarlar, vb) cevaplarını

Detaylı

ÞEBEKE ANALÝZÖRÜ ÝZLEME PROGRAMI MPR-SW

ÞEBEKE ANALÝZÖRÜ ÝZLEME PROGRAMI MPR-SW 2 programý Windows 98, Windows XP ve Windows 2000 iþletim sistemlerinde çalýþan PC tabanlý bir SCADA programýdýr. 2, ENTES markalý haberleþmeli cihazlarla çalýþýr ve bu cihazlarýn elektrik þebekesinde

Detaylı

KONSOL CM NET-KONSOL SUNUCU PROGRAMI KURULUM KILAVUZU

KONSOL CM NET-KONSOL SUNUCU PROGRAMI KURULUM KILAVUZU NET KONSOL CM NET NET-KONSOL SUNUCU PROGRAMI 08/2003 KURULUM KILAVUZU Net-KONSOL - Net-CM KK - REVAAC 25/08/2003 KAREL bu dokümanda belirtilen ürün özelliklerinde, geliþtirme ve iyileþtirme yapmak amacý

Detaylı

PC Suite Kurulum Kýlavuzu

PC Suite Kurulum Kýlavuzu PC Suite Kurulum Kýlavuzu Yayýnlanan elektronik kullaným kýlavuzu için "Nokia Kullaným Kýlavuzu Þartlar ve Koþullar, 7.Haziran.1998" geçerlidir ( Nokia User s Guides Terms and Conditions, 7th June, 1998.)

Detaylı

Bu dökümanda Eğitim seti kurulumu için yapılması gerek işlemler konusunda hangi sıralamanın izleneceğine yönelik detaylar yer almaktadır.

Bu dökümanda Eğitim seti kurulumu için yapılması gerek işlemler konusunda hangi sıralamanın izleneceğine yönelik detaylar yer almaktadır. MİKRO YAZILIMEVİ EĞİTİM CD Sİ KURULUMU Bu dökümanda Eğitim seti kurulumu için yapılması gerek işlemler konusunda hangi sıralamanın izleneceğine yönelik detaylar yer almaktadır. Programlarımızın verimli

Detaylı

Profesyonel DÝJÝTAL VÝDEO KAYIT VE TRANSFER SÝSTEMLERÝ Real-Time Kayýt Gerçek Zamanlý Kayýt / Yüksek Performans Hýzlý Kurulum / Kolay Yedekleme Geliþmiþ Fonksiyonlarý Üstün Yazýlým Özellikleri Günliðiniz

Detaylı

VPN Ýstemcisi Kullaným Kýlavuzu. 9236267 1. Baský

VPN Ýstemcisi Kullaným Kýlavuzu. 9236267 1. Baský VPN Ýstemcisi Kullaným Kýlavuzu 9236267 1. Baský 2004 Nokia telif hakkýdýr. Tüm haklarý mahfuzdur. Bu belge içindekilerin tamamý veya bir bölümü, Nokia nýn önceden yazýlý izni alýnmaksýzýn herhangi bir

Detaylı

KWorld PlusTV Analog USB Stick

KWorld PlusTV Analog USB Stick KWorld PlusTV Analog USB Stick PlusTV Analog USB Stick Kurulum Kılavuzu İçindekiler V1.5 Bölüm 1 : PlusTV Analog USB Stick Donanım Kurulumu Kurulum...2 1.1 Paket İçeriği...2 1.2 Sistem Gereksinimleri...2

Detaylı

Spor Bilimleri Derneði Ýletiþim Aðý

Spor Bilimleri Derneði Ýletiþim Aðý Spor Bilimleri Derneði Ýletiþim Aðý Spor Bilimleri Derneði, üyeler arasýndaki haberleþme aðýný daha etkin hale getirmek için, akademik çalýþmalar yürüten bilim insaný, antrenör, öðretmen, öðrenci ve ilgili

Detaylı

KWorld. PlusTV DVB-S USB. PlusTV DVB-S USB Kurulum Kılavuzu. İçindekiler

KWorld. PlusTV DVB-S USB. PlusTV DVB-S USB Kurulum Kılavuzu. İçindekiler KWorld PlusTV DVB-S USB PlusTV DVB-S USB Kurulum Kılavuzu İçindekiler V1.1 Bölüm 1 : PlusTV DVB-S USB Donanım Kurulumu...2 1.1 Paket İçeriği...2 1.2 Sistem Gereksinimleri...2 1.3 Donanım Kurulumu...2 Bölüm

Detaylı

Kullanım kılavuzunuz NOKIA CK-1W

Kullanım kılavuzunuz NOKIA CK-1W Bu kullanım kılavuzunda önerileri okuyabilir, teknik kılavuz veya NOKIA CK-1W için kurulum kılavuzu. Bu kılavuzdaki NOKIA CK-1W tüm sorularınızı (bilgi, özellikler, güvenlik danışma, boyut, aksesuarlar,

Detaylı

Electronic Workbench 5.12 (EWB 5.12)

Electronic Workbench 5.12 (EWB 5.12) BÖLÜM 2 Electronic Workbench 5.12 (EWB 5.12) 1. Giriþ: EWB yazýlýmýnýn 5.12 sürümü 4.0 sürümünden daha üstün özelliklere sahiptir. Þekil 1: EWB 5.12'nin kýsa yol simgesi Þekil 2: EWB 5.12'nin baþlangýç

Detaylı

ARTESIS ENTERPRISE SERVER OPC TÜNELLEME İSTEMCİSİ

ARTESIS ENTERPRISE SERVER OPC TÜNELLEME İSTEMCİSİ ARTESIS ENTERPRISE SERVER Dök. No: PS.01 KL.04 REV.02 I Table of Contents Part I Giriş 1 Part II Sistem Gereksinimleri 1 Part III Kurulum 3 Part IV Ana Menü 11 Part V Destek 13 Part VI Sorun Giderme 13

Detaylı

Profesyonel DÝJÝTAL VÝDEO KAYIT VE TRANSFER SÝSTEMLERÝ M5000 / M1000 / S2000 SERÝSÝ Gerçek Zamanlý Kayýt / Yüksek Performans Güçlü Að Baðlantýsý / Kolay Kullaným Güvenliðiniz için biraraya gelen mükemmel

Detaylı

Çevrimiçi paylaþým 2.0 Nokia N76-1

Çevrimiçi paylaþým 2.0 Nokia N76-1 Çevrimiçi paylaþým 2.0 Nokia N76-1 GARANTÝSÝZ Cihazýnýzla birlikte gelen diðer þahýslara ait uygulamalar, onaylanmayan veya Nokia ile ilgili olmayan kiþiler veya þirketlere ait ve onlar tarafýndan oluþturulmuþ

Detaylı

DÝJÝTAL VÝDEO KAYIT VE TRANSFER SÝSTEMLERÝ TEKNOLOJÝ / KALÝTE / PERFORMANS BLW-406NTC-S 6 Kanal Video, 4 Kanal Ses Giriþi Real-Time ve Hýzý (400 fps) Her bir kamera için farklý ayarlanabilir kayýt hýzý,

Detaylı

Ana þebeke için baþlangýç. Nokia N93i-1

Ana þebeke için baþlangýç. Nokia N93i-1 Ana þebeke için baþlangýç Nokia N93i-1 Ana þebeke ile baþlangýç 2. Baský, TR 9200202 Giriþ UPnP mimarisi ve kablosuz yerel að (WLAN) ile uyumlu cihazlardan oluþan bir ana þebeke oluþturabilirsiniz. Þebeke

Detaylı

Brain Q RSC/2 Termostat

Brain Q RSC/2 Termostat Brain Q RSC/2 Termostat Kullaným Kýlavuzu . Kod No: A.2.3.15 Kitap Baský Tarihi: 121206 Revizyon No: 121206 Brain Q RSC/2 Termostat 06 Kullaným Kýlavuzu . Ýçindekiler Kontrol Seviyesi Gösterge ve Çalýþtýrma

Detaylı

MAKİNELERE IBM SPSS Statistics 24 nin KURULMASI. IBM SPSS Statistics 24 Yüklemeye Başlamadan Önce Kontrol Edilmesi Gerekenler

MAKİNELERE IBM SPSS Statistics 24 nin KURULMASI. IBM SPSS Statistics 24 Yüklemeye Başlamadan Önce Kontrol Edilmesi Gerekenler MAKİNELERE IBM SPSS Statistics 24 nin KURULMASI IBM SPSS Statistics 24 Yüklemeye Başlamadan Önce Kontrol Edilmesi Gerekenler 1. Antivirüs programları kapalı olmalı 2. Kurulum süresince Administrator yetkisi

Detaylı

ETHERNET MODBUS GATEWAY

ETHERNET MODBUS GATEWAY ETHERNET MODBUS GATEWAY ETH-MOD-T 1 - Genel: Sayaç okuma ve kompanzasyon takibi ile modeme baðlý olan hattaki sayaç, reaktif röle ve enerji analizörlerine ait tüm verilerin uzaktan (yerel að ve internet

Detaylı

VOIP021_USBadapter_TR_ book Seite 1 Dienstag, 21. Juni :18 15 Kullaným Kýlavuzu FI NO ES IT

VOIP021_USBadapter_TR_ book Seite 1 Dienstag, 21. Juni :18 15 Kullaným Kýlavuzu FI NO ES IT Kullaným Kýlavuzu FI NO ES IT Ýçindekiler TR 3 Ýçindekiler 4 Önemli Bilgiler 7 Ambalaj içeriði 8 Telefon adaptörü 9 Kurulum 11 Baðlantý iþlemi 15 Arama yapmak 17 Hata giderme 19 Bilgiler 3 TR Önemli Bilgiler

Detaylı

PC Suite for Nokia 8850

PC Suite for Nokia 8850 PC Suite for Nokia 8850 Kurulum Kýlavuzu The contents of this document are copyright Nokia Mobile Phones 1999. All rights reserved. Reproduction, transfer, distribution or storage of part or all of the

Detaylı

AutoCAD 2011 Kurulumu

AutoCAD 2011 Kurulumu AutoCAD 2011 Kurulumu AutoCAD Installation Wizard Kurulum için AutoCAD 2011 DVD sini sürücüye yerleştirdiğinizde, DVD-ROM un içeriğinin okunduğunu belirten Setup Initialization penceresinden sonra, karşınıza

Detaylı

Bilgi ve Olay Yönetim Sistemi

Bilgi ve Olay Yönetim Sistemi 1 Bilgi ve Olay Yönetim Sistemi Kurulum Kılavuzu Nisan 2016 Versiyon Sürüm 2.1.3 2 İçindekiler Bilgi ve Olay Yönetim Sistemi... 1 1. Sistem Gereksinimleri... 3 2. Kurulum... 3 3. Lisanslama... 10 4. Windows

Detaylı

Nokia Kablosuz Ses Adaptörü AD-47W

Nokia Kablosuz Ses Adaptörü AD-47W Nokia Kablosuz Ses Adaptörü AD-47W AD-47W adaptörü, bilgisayarýnýza (veya baþka bir uyumlu cihaza), Bluetooth kablosuz iletiþim teknolojisini destekleyen uyumlu bir kulaklýk seti baðlamanýza olanak tanýr.

Detaylı

HIZLI BAşVURU KILAVUZU

HIZLI BAşVURU KILAVUZU HIZLI BAşVURU KILAVUZU Windows Vista için İçindekiler Bölüm 1: Sistem Gereksinimleri...1 Bölüm 2:...2 Yerel Yazdırma Yazılımını Yükleme... 2 Ağdan Yazdırma Yazılımını Yükleme... 5 Bölüm 3: WIA Sürücüsünü

Detaylı

Worry-FreeTM. Business Security Standard ve Advanced Sürümler. Sistem Gereksinimleri. Administrator s Guide. Securing Your Journey to the Cloud

Worry-FreeTM. Business Security Standard ve Advanced Sürümler. Sistem Gereksinimleri. Administrator s Guide. Securing Your Journey to the Cloud Worry-FreeTM Business Security Standard ve Advanced Sürümler Securing Your Journey to the Cloud Administrator s Guide Sistem Gereksinimleri Trend Micro Incorporated, bu belgede ve burada açıklanan ürünlerde

Detaylı

Bilgi ve Olay Yönetim Sistemi

Bilgi ve Olay Yönetim Sistemi 1 Bilgi ve Olay Yönetim Sistemi Kurulum Kılavuzu Ağustos 2017 Versiyon Sürüm 2.2.5 2 İçindekiler Bilgi ve Olay Yönetim Sistemi... 1 1. Sistem Gereksinimleri... 3 2. Kurulum... 3 3. Lisanslama... 7 4. Windows

Detaylı

Kablosuz ADSL2+ VPN 4 Portlu Modem WAR-141 Bu doküman AirTies Kablosuz Ýletiþim Sanayi ve Dýþ Ticaret A.Þ. tarafýndan hazýrlanmýþ olup, tüm haklarý saklýdýr. Kýlavuza Genel Bakýþ Bu kýlavuz AirTies cihazýnýn

Detaylı

ecyber Kullanıcı Kılavuzu 1 / 1 1. ecyber hakkında... 1 2. Sistem gereksinimleri:... 2 Donanım:... 2 Yazılım:... 2 3. Kullanım Rehberi...

ecyber Kullanıcı Kılavuzu 1 / 1 1. ecyber hakkında... 1 2. Sistem gereksinimleri:... 2 Donanım:... 2 Yazılım:... 2 3. Kullanım Rehberi... ecyber Kullanıcı Kılavuzu 1 / 1 1. ecyber hakkında... 1 2. Sistem gereksinimleri:... 2 Donanım:... 2 Yazılım:... 2 3. Kullanım Rehberi... 3 İndirme... 3 Sunucu yazılım kurulumu... 3 Kurulum sayfası çıkacaktır...

Detaylı

EDMS, þirketlerin dinamik dokümanlar oluþturmasýný saðlayan, bu doküman ve belgeleri dijital olarak saklayýp, dünyanýn deðiþik noktalarýndaki

EDMS, þirketlerin dinamik dokümanlar oluþturmasýný saðlayan, bu doküman ve belgeleri dijital olarak saklayýp, dünyanýn deðiþik noktalarýndaki with BIM Suite EDMS, þirketlerin dinamik dokümanlar oluþturmasýný saðlayan, bu doküman ve belgeleri dijital olarak saklayýp, dünyanýn deðiþik noktalarýndaki kullanýcýlarýnýn eriþmesine olanak veren ve

Detaylı

Kurulum ve Sistem Gereklilikleri 1

Kurulum ve Sistem Gereklilikleri 1 Kurulum ve Sistem Gereklilikleri 1 1 KURULUM VE SISTEM GEREKLILIKLERI...2 1.1 DONANIM VE YAZILIM GEREKLILIKLERI...2 1.2 KURULUM...3 1.3 LIFTDESIGNER 5 UYGULAMASINI İLK DEFA BAŞLATMA...6 1.4 DIGIPARA SUITE

Detaylı

Göz yorulmasına karşı büyütme ve ekran uyarlama desteği. Başvuru Kitapçığı

Göz yorulmasına karşı büyütme ve ekran uyarlama desteği. Başvuru Kitapçığı Göz yorulmasına karşı büyütme ve ekran uyarlama desteği Başvuru Kitapçığı ZoomText Express programına hoş geldiniz ZoomText Express bilgisayarınızda rahatlıkla ve kolayca kullanabileceğiniz bir ekran büyütme

Detaylı

2007 Nokia. Tüm haklarý saklýdýr. Nokia, Nokia Connecting People, Nseries ve N77, Nokia Corporation'ýn ticari veya tescilli ticari markalarýdýr.

2007 Nokia. Tüm haklarý saklýdýr. Nokia, Nokia Connecting People, Nseries ve N77, Nokia Corporation'ýn ticari veya tescilli ticari markalarýdýr. Nokia Lifeblog 2.5 2007 Nokia. Tüm haklarý saklýdýr. Nokia, Nokia Connecting People, Nseries ve N77, Nokia Corporation'ýn ticari veya tescilli ticari markalarýdýr. Burada adý geçen diðer ürün ve þirket

Detaylı

Nokia HS-2R Radyolu kulaklýk seti Kullaným Kýlavuzu. 9355495 2. baský

Nokia HS-2R Radyolu kulaklýk seti Kullaným Kýlavuzu. 9355495 2. baský Nokia HS-2R Radyolu kulaklýk seti Kullaným Kýlavuzu 9355495 2. baský UYGUNLUK BÝLDÝRÝMÝ NOKIA CORPORATION olarak biz, tamamen kendi sorumluluðumuzda olmak üzere, HS-2R ürününün aþaðýdaki yönetmeliðin ilgili

Detaylı

KWorld. PlusTV Hybrid PCI (DVB-T 210SE) İçindekiler

KWorld. PlusTV Hybrid PCI (DVB-T 210SE) İçindekiler KWorld PlusTV Hybrid PCI (DVB-T 210SE) İçindekiler V1.1 Bölüm 1 : PlusTV Hybrid PCI Kartın Donanım Kurulumu...2 1.1 Paket İçeriği...2 1.2 Sistem Gereksinimleri...2 1.3 Donanım Kurulumu...2 Bölüm 2 : PlusTV

Detaylı

Touchstone Kisisel-Egitim Sürümü Level 2 DVD-ROM ve Video DVD talimatlari ve bilinen teknik konulari

Touchstone Kisisel-Egitim Sürümü Level 2 DVD-ROM ve Video DVD talimatlari ve bilinen teknik konulari Touchstone Kisisel-Egitim Sürümü Level 2 DVD-ROM ve Video DVD talimatlari ve bilinen teknik konulari DVD-ROM u kullanma Touchstone Self Study DVD-ROM Kopyasını iki şekilde çalıştırabilirsiniz: 1. Programı

Detaylı

Proticaret Exclusive v3.2.0 E-Ticaret Yazılımı Kurulum Dokümanı

Proticaret Exclusive v3.2.0 E-Ticaret Yazılımı Kurulum Dokümanı Proticaret Exclusive v3.2.0 E-Ticaret Yazılımı Kurulum Dokümanı Doküman Exclusive Ver 3.2.0 Bu belge, Webmaster düzeyindeki kullanıcılar için, Proticaret e-ticaret portalının kurulumunda izlenecek adımları

Detaylı

SpamTitan CD'den kurulum

SpamTitan CD'den kurulum SpamTitan CD'den kurulum Hazırlık 1. Sadece Mail Güvenlik Duvarı olarak kullanacağınız uygun bir sunucu seçin. Tavsiye edilen özellikler: o Pentium 4 işlemci, 1024MB RAM Bellek, 80GB sabit disk, 1 Ethernet

Detaylı

Hızlı Başlangıç ve Sorun Giderme Kılavuzu

Hızlı Başlangıç ve Sorun Giderme Kılavuzu Hızlı Başlangıç ve Sorun Giderme Kılavuzu içindeki LER Önemli Bilgi 2 Temel Bilgisayar Kavramları 4 Güvenlik ve Kullaným Rahatlýðý... 4 Güvenlik Önlemleri... 4 Saðlýk Önlemleri... 4 Bilgisayarýnýzý Tanýma...

Detaylı

YAZILIM KURULUM REHBERÝ

YAZILIM KURULUM REHBERÝ YAZILIM KURULUM REHBERÝ DÝJÝTAL ÇOK FONKSÝYONLU SÝSTEM Safya GÝRÝÞ YÜKLEMEDEN ÖNCE YAZICI SÜRÜCÜSÜNÜN KURULUMU BÝLGÝSAYARA BAÐLAMA 9 YAZICI SÜRÜCÜSÜNÜN YAPILANDIRILMASI 0 ÇEVRÝMÝÇÝ KILAVUZUN KULLANILMASI

Detaylı

KULLANIM KILAVUZU ve GARANTÝ BELGESÝ RT-104 Bu doküman AirTies Kablosuz Ýletiþim Sanayi ve Dýþ Ticaret A.Þ. tarafýndan hazýrlanmýþ olup, tüm haklarý saklýdýr. Kýlavuza Genel Bakýþ Bu kýlavuz AirTies cihazýnýn

Detaylı

BAÞLAMA KILAVUZU DÝJÝTAL ÇOK FONKSÝYONLU SÝSTEM KULLANMADAN ÖNCE KURULUM MODEL: AR-5516S AR-5520S AR-5516 AR-5520 AR-5516D AR-5520D AR-5516N AR-5520N

BAÞLAMA KILAVUZU DÝJÝTAL ÇOK FONKSÝYONLU SÝSTEM KULLANMADAN ÖNCE KURULUM MODEL: AR-5516S AR-5520S AR-5516 AR-5520 AR-5516D AR-5520D AR-5516N AR-5520N DÝJÝTAL ÇOK FONKSÝYONLU SÝSTEM BAÞLAMA KILAVUZU MODEL: AR-5516S AR-5520S AR-5516 AR-5520 AR-5516D AR-5520D AR-5516N AR-5520N KULLANMADAN ÖNCE Bu bölümde, makineyi kullanýma iliþkin emniyet bilgileri yer

Detaylı

Worry-Free Business Security Standard ve Advanced Sürümler Service Pack 1 Sistem Gereksinimleri

Worry-Free Business Security Standard ve Advanced Sürümler Service Pack 1 Sistem Gereksinimleri Worry-Free Business Security Standard ve Advanced Sürümler Service Pack 1 Sistem Gereksinimleri Securing Your Journey to the Cloud p c Korumalı Bulut ws Ağ Güvenliği Trend Micro Incorporated bu belgede

Detaylı

TL-WPS510U PRINT SERVER KURULUM DÖKÜMANI

TL-WPS510U PRINT SERVER KURULUM DÖKÜMANI TL-WPS510U PRINT SERVER KURULUM DÖKÜMANI 1 Başlarken Satın almış olduğunuz TL-WPS510U nun kullanım diagramı aşağıdaki gibidir. Cihazınızı bir ağ yazıcısı değilse veya kablolu ağ yazıcınızı kablosuz olarak

Detaylı

KWorld PlusTV Hybrid Stick

KWorld PlusTV Hybrid Stick KWorld PlusTV Hybrid Stick PlusTV Hybrid Stick Kurulum Kılavuzu İçindekiler V1.3 Bölüm 1 : PlusTV Hybrid Stick Donanım Kurulumu...2 1.1 Paket İçeriği...2 1.2 Sistem Gereksinimleri...2 1.3 Donanımı Kurulumu...2

Detaylı

Kullanma Kýlavuzu Yoðuþmali Duvar Tipi Kazan Logamax plus GB112-11/19/23 K Lütfen saklayýn

Kullanma Kýlavuzu Yoðuþmali Duvar Tipi Kazan Logamax plus GB112-11/19/23 K Lütfen saklayýn 720 90-02/00 TR (TR) Kullanma Kýlavuzu Yoðuþmali Duvar Tipi Kazan Logamax plus GB2-/9/23 K Lütfen saklayýn Kullanma Kýlavuzu Sayýn Müþterimiz, Buderus Yoðuþmali Duvar Tipi Kazan Logamax plus GB2-/9/23

Detaylı

Kablosuz USB Adaptörü AirTies WUS-200 Kullaným Kýlavuzu Rev.0.1 Kýlavuza Genel Bakýþ Bu kýlavuz AirTies WUS-200 Kablosuz USB Adaptörü nün kurulmasý ve ilk ayarlarýnýn yapýlmasý için gereken basamaklarý

Detaylı

KURULUM ĐŞLEMLERĐ. 3 Ekim Đlgili Versiyon/lar : ETA:SQL. Đlgili Modül/ler : Genel

KURULUM ĐŞLEMLERĐ. 3 Ekim Đlgili Versiyon/lar : ETA:SQL. Đlgili Modül/ler : Genel 3 Ekim 2007 Đlgili Versiyon/lar : ETA:SQL Đlgili Modül/ler : Genel ETA:SQL ve MICROSOFT SQL SERVER 2000 KURULUM ĐŞLEMLERĐ ETA:SQL DEMO SETĐ KURULUM TALĐMATI KURULUM ĐŞLEMLERĐ ETASQL programının kurulumu

Detaylı

54Mbps Kablosuz Eriþim Noktasý Tekrarlayýcý Köprü AP-302 Bu doküman AirTies Kablosuz Ýletiþim Sanayi ve Dýþ Ticaret A.Þ. tarafýndan hazýrlanmýþ olup, tüm haklarý saklýdýr. Kýlavuza Genel Bakýþ Bu kýlavuz

Detaylı

Hýzlý Baþlangýç ve Sorun Giderme Kýlavuzu

Hýzlý Baþlangýç ve Sorun Giderme Kýlavuzu İÇiNDEKi LER Önemli Bilgi 2 Temel Bilgisayar Kavramları 3 Güvenlik ve Kullaným Rahatlýðý... 3 Güvenlik Önlemleri... 3 Saðlýk Önlemleri... 3 Bilgisayarýnýzý Tanýma... 4 Klavye ve Touchpad... 4 Bilgisayarýnýzýn

Detaylı

.:: TÇÝD - Tüm Çeviri Ýþletmeleri Derneði ::.

.:: TÇÝD - Tüm Çeviri Ýþletmeleri Derneði ::. Membership TÜM ÇEVÝRÝ ÝÞLETMELERÝ DERNEÐÝ YÖNETÝM KURULU BAÞKANLIÐINA ANTALYA Derneðinizin Tüzüðünü okudum; Derneðin kuruluþ felsefesi ve amacýna sadýk kalacaðýmý, Tüzükte belirtilen ilke ve kurallara

Detaylı

Bu kullanma kılavuzu Piranha Razor U Type oyun kumandası için geçerlidir.

Bu kullanma kılavuzu Piranha Razor U Type oyun kumandası için geçerlidir. razor u type Bu kullanma kılavuzu Piranha Razor U Type oyun kumandası için geçerlidir. DİKKAT: Bu kullanma kılavuzu sadece web sitesi için hazırlanmış olup, ürün içerisindeki kılavuz ile farklılıklar gösterebilir.

Detaylı

Worry-Free. p c. Business Security Standard ve Advanced Sürümler. Sistem Gereksinimleri. Securing Your Journey to the Cloud.

Worry-Free. p c. Business Security Standard ve Advanced Sürümler. Sistem Gereksinimleri. Securing Your Journey to the Cloud. Worry-Free Business Security Standard ve Advanced Sürümler Sistem Gereksinimleri Securing Your Journey to the Cloud p c Korumalı Bulut ws Ağ Güvenliği Trend Micro Incorporated, bu belgede ve burada açıklanan

Detaylı

RT-206 Bu doküman AirTies Kablosuz Ýletiþim Sanayi ve Dýþ Ticaret A.Þ. tarafýndan hazýrlanmýþ olup, tüm haklarý saklýdýr. Kýlavuza Genel Bakýþ Bu kýlavuz AirTies RT-206 125Mbps Kablosuz ADSL2+ 1 Portlu

Detaylı

KÖÞE TEMÝZLEME MAKÝNASI ELEKTRONÝK KONTROL ÜNÝTESÝ KULLANIM KILAVUZU GENEL GÖRÜNÜM: ISLEM SECIMI FULL

KÖÞE TEMÝZLEME MAKÝNASI ELEKTRONÝK KONTROL ÜNÝTESÝ KULLANIM KILAVUZU GENEL GÖRÜNÜM: ISLEM SECIMI FULL KÖÞE TEMÝZLEME MAKÝNASI ELEKTRONÝK KONTROL ÜNÝTESÝ KULLANIM KILAVUZU GENEL GÖRÜNÜM: calismaya hazir Enter Tuþu menülere girmek için kullanýlýr. Kýsa süreli basýldýðýnda kullanýcý menüsüne, uzun sürelibasýldýðýnda

Detaylı

Sürüm 1.0 Temmuz 2008. Ofis Son Ýþlemci LX. Kullaným Kýlavuzu

Sürüm 1.0 Temmuz 2008. Ofis Son Ýþlemci LX. Kullaným Kýlavuzu Sürüm 1.0 Temmuz 2008 Ofis Son Ýþlemci LX Kullaným Kýlavuzu Microsoft, MS-DOS, Windows, Windows NT, Microsoft Network ve Windows Server, Amerika Birleşik Devletleri'nde ve/veya diğer ülkelerde Microsoft

Detaylı

1. Hafta MS SQL Server 2008 Kurulum ve Tanıtımı BPR255 Veritabanı. Bu Derste Öğrenecekleriniz: Kurulum:

1. Hafta MS SQL Server 2008 Kurulum ve Tanıtımı BPR255 Veritabanı. Bu Derste Öğrenecekleriniz: Kurulum: Bu Derste Öğrenecekleriniz: 1- MS SQL Server 2008 Kurulumu ve Tanıtımı 2- Komut Kullanarak Veritabanı Oluşturma ve Silme 3- SQL Yazım Kuralları Kurulum: Sistem gereksinimleri: Desteklenen işletim sistemleri:

Detaylı

Mad Q Kullaným Kýlavuzu

Mad Q Kullaným Kýlavuzu Mad Q Kullaným Kýlavuzu . Kod No: A.2.3.14 Kitap Baský Tarihi: 281206 Revizyon No: 281206 Mad Q Kullaným Kýlavuzu . Ýçindekiler Gösterge ve Çalýþtýrma Cihazlarý Kontrol Ünitesi... 5 Kontrol Seviyesi Çalýþtýrma

Detaylı

KASPERSKY LAB. Kaspersky Small Office Security GUIDE BA BAŞLARKEN

KASPERSKY LAB. Kaspersky Small Office Security GUIDE BA BAŞLARKEN KASPERSKY LAB Kaspersky Small Office Security GUIDE BA BAŞLARKEN K A S P E R S K Y S M A L L O F F I C E S E C U R I T Y Başlarken Kaspersky Lab http://www.kaspersky.com.tr Revizyon : April 2009 İçindekiler

Detaylı

KULLANIM KILAVUZU ve GARANTÝ BELGESÝ Bu doküman AirTies Kablosuz Ýletiþim Sanayi ve Dýþ Ticaret A.Þ. tarafýndan hazýrlanmýþ olup, tüm haklarý saklýdýr. Kýlavuza Genel Bakýþ Bu kýlavuz AirTies cihazýnýn

Detaylı

ESM-EZM VIEWER. ESM-EZM Viewer özellikleri

ESM-EZM VIEWER. ESM-EZM Viewer özellikleri ESM-EZM VIEWER ESM-EZM Viewer veri toplama yazýlýmý; proses deðerlerinin kaydedilmesi,text-excel formatýnda çýktý alýnmasý ve uzaktan cihaz parametrelerine eriþim ihtiyacý duyulan endüstrideki bir çok

Detaylı

FRAGnStein PC ye İlk Kurulum ve Konfigürasyon Klavuzu

FRAGnStein PC ye İlk Kurulum ve Konfigürasyon Klavuzu FRAGnStein PC ye İlk Kurulum ve Konfigürasyon Klavuzu Doküman Versiyonu Versiyon 1.0 (Mart 2010) İçerik Bu doküman, FRAGnStein'ın PC'de ilk kullanımı, PC için güncel sürücünün kurulumu ve PC ve PS3 için

Detaylı

GoldMaster. www.goldmaster.com.tr PD-760. GoldMaster. Portable DVD Oynatici. Kullanma Kilavuzu

GoldMaster. www.goldmaster.com.tr PD-760. GoldMaster. Portable DVD Oynatici. Kullanma Kilavuzu GoldMaster www.goldmaster.com.tr PD-760 GoldMaster Portable DVD Oynatici Kullanma Kilavuzu Ýçindekiler Tanýtým Güvenlik Önlemleri Temel Özellikler Cihaz görünümü Uzaktan Kumanda Uzaktan Kumanda Kullanýmý

Detaylı

Bağlantı Kılavuzu. Yazıcıyı yerel olarak yükleme (Windows) Yerel yazdırma nedir? Yazıcıyı Yazılım ve Belgeler CD'sini kullanarak kurma

Bağlantı Kılavuzu. Yazıcıyı yerel olarak yükleme (Windows) Yerel yazdırma nedir? Yazıcıyı Yazılım ve Belgeler CD'sini kullanarak kurma Sayfa 1 / 6 Bağlantı Kılavuzu Yazıcıyı yerel olarak yükleme (Windows) Not: Yazılım ve Belgeler CD'si işletim sistemini desteklemiyorsa, Yazıcı Ekle Sihirbazı'nı kullanmanız gerekir. Yazıcı yazılımının

Detaylı

DruzOnline Otomasyon Programı Kurulum Bilgileri

DruzOnline Otomasyon Programı Kurulum Bilgileri DruzOnline Otomasyon Programı Kurulum Bilgileri İçindekiler: 1- Druz Online Hakkında 2- Sistem Gereksinimleri 3- Program Kurulumu 4- Lisanslama İşlemi 5- Program İlk Açılış 6- Destek ve Hatalar 1- Druz

Detaylı

HD-33000 PVR KULLANMA KILAVUZU

HD-33000 PVR KULLANMA KILAVUZU HD-33000 PVR KULLANMA KILAVUZU Cihaza USB den yazýlým yükleme sýrasýnda elektriði kesinlikle kapatmayýnýz. Kayýt Ýþlemleri Ýçin 3GB Üzeri Kapasitede USB Disk Kullanýnýz 3 GENEL ÖZELLÝKLER USB ile yazýlým

Detaylı

Çevrimiçi Paylaþým 2.0

Çevrimiçi Paylaþým 2.0 Çevrimiçi Paylaþým 2.0 2007 Nokia. Tüm haklarý saklýdýr. Nokia, Nokia Connecting People ve Nseries, Nokia Corporation'ýn ticari veya tescilli ticari markalarýdýr. Burada adý geçen diðer ürün ve þirket

Detaylı

Akýlcý Çözümler Üretiyoruz Finansal Yönetim ve Excel Eðitimleri Pratik, bütün öðretmenlerin en iyisidir. Publius Syrus EÐÝTÝMÝN AMACI MS Excel, günümüzde, iþ hayatýnda yoðun þekilde kullanýlan, vazgeçilmez

Detaylı

Hızlı Başlangıç ve Sorun Giderme Kılavuzu

Hızlı Başlangıç ve Sorun Giderme Kılavuzu Hızlı Başlangıç ve Sorun Giderme Kılavuzu i ÇiNDEKi LER Önemli Bilgi 3 Temel Bilgisayar Kavramları 4 Güvenlik ve Kullaným Rahatlýðý... 4 Güvenlik Önlemleri... 4 Saðlýk Önlemleri... 4 Bilgisayarýnýzý Tanýma...

Detaylı

WeldEYE. Kurulum Kılavuzu. İçindekiler

WeldEYE. Kurulum Kılavuzu. İçindekiler WeldEYE Kurulum Kılavuzu İçindekiler Giriş... Hata! Yer işareti tanımlanmamış. Kurulum... Hata! Yer işareti tanımlanmamış. Sistem/Ortam gerekleri... 3 Yazılımın kurulması... 3 Kamera sürücüsünün kurulumu...

Detaylı

Sohbet. Bir sohbet sunucusuna baðlanma. Sohbet ayarlarýnýzý deðiþtirme. Sohbet ayarlarýný alma. Sohbet

Sohbet. Bir sohbet sunucusuna baðlanma. Sohbet ayarlarýnýzý deðiþtirme. Sohbet ayarlarýný alma. Sohbet Nokia N76-1 GARANTÝ REDDÝ Cihazýnýzla birlikte gelen diðer þahýslara ait uygulamalar, onaylanmayan veya Nokia ile ilgili olmayan kiþiler veya þirketlere ait ve onlar tarafýndan oluþturulmuþ olabilir. Baðýmsýz

Detaylı

Nokia N76-1. Baþlangýç. 9254332, 2. Baskı TR

Nokia N76-1. Baþlangýç. 9254332, 2. Baskı TR Nokia N76-1 Baþlangýç 9254332, 2. Baskı TR Tuþlar ve parçalar (kapak ve kapak açýk) Bundan sonra Nokia N76 olarak anýlacaktýr. 1 Sað kapak tuþu 2 Orta tuþ 3 Sol kapak tuþu 4 Daha düþük çözünürlüklü ikincil

Detaylı

TÜRKİYE CUMHURİYETİ ORMAN GENEL MÜDÜRLÜĞÜ DASDIFFUSION DEPARTMENTAL EDITION 1. FAZ TARAMA PC KURULUM KILAVUZU

TÜRKİYE CUMHURİYETİ ORMAN GENEL MÜDÜRLÜĞÜ DASDIFFUSION DEPARTMENTAL EDITION 1. FAZ TARAMA PC KURULUM KILAVUZU TÜRKİYE CUMHURİYETİ ORMAN GENEL MÜDÜRLÜĞÜ DASDIFFUSION DEPARTMENTAL EDITION 1. FAZ TARAMA PC KURULUM KILAVUZU Hazırlayan: DAS A.Ş. 1 S a y f a D A S R & D Amaç ve Kapsam Bu doküman ile, Türkiye Cumhuriyeti

Detaylı

AX3000 MEKANİK TESİSAT VE EKB V2014

AX3000 MEKANİK TESİSAT VE EKB V2014 AX3000 MEKANİK TESİSAT VE EKB V2014 Kurulum ve Lisanslama 2015... ALUPLAN BİLGİSAYAR I AX3000 MEKANİK TESİSAT VE EKB V2014 İçindekiler 0 I. BÖLÜM 1 1 Kurulum... ve işletim için gerekli Donanım ve Yazılım

Detaylı

Çok işlevli USB Ağ Sunucusu Serileri

Çok işlevli USB Ağ Sunucusu Serileri Çok işlevli USB Ağ Sunucusu Serileri Hızlı Kurulum Kılavuzu Giriş Bu belge, Windows ortamında bir USB aygıt sunucusu gibi kullanılan Çok işlevli USB Ağ Sunucusunu kurmak ve yapılandırmak için gerekli olan

Detaylı

8 port 10/100 Mbps Ethernet Switch NSW-108 KULLANIM KILAVUZU VE GARANTÝ BELGESÝ Bu doküman AirTies Kablosuz Ýletiþim Sanayi ve Dýþ Ticaret A.Þ. tarafýndan hazýrlanmýþ olup, tüm haklarý saklýdýr. Kýlavuza

Detaylı

Dell Vostro 200 Kullanýcý El Kitabý Slim Tower

Dell Vostro 200 Kullanýcý El Kitabý Slim Tower Dell Vostro 200 Kullanýcý El Kitabý Slim Tower Model DCSLF www.dell.com support.dell.com Notlar, Dikkat Edilecek Noktalar ve Uyarýlar NOT: Bir NOT bilgisayarýnýzdan daha iyi yararlanmanýza yardýmcý olacak

Detaylı

NetCAD Kurulum. Dr. Cemal Sevindi

NetCAD Kurulum. Dr. Cemal Sevindi NetCAD Kurulum Dr. Cemal Sevindi Minimum Donanım İhtiyacı Kurulum Öncesi Gerekli Minumum Donanım htiyacı Pentium (PIII 650Mhz veya daha üstü islemci) veya Celeron tabanlı Microsoft Windows uyumlu PC @sletim

Detaylı

Ek uygulamalar. Nokia N80-1 Internet Edition

Ek uygulamalar. Nokia N80-1 Internet Edition Ek uygulamalar Nokia N80-1 Internet Edition NOKIA N80 CÝHAZINIZIN EKLENTÝ UYGULAMALARI HAKKINDA Cihazýnýzýn hafýzasýnda ve cihazla birlikte verilen CD-ROM'da Nokia ve üçüncü taraf geliþtiricilere ait ek

Detaylı

Windows 7 or 2 GB 2 GHz Mac OS GB 1 GHz Intel. Placement Tests. English for Success Teacher Training

Windows 7 or 2 GB 2 GHz Mac OS GB 1 GHz Intel. Placement Tests. English for Success Teacher Training DynEd Sistem Gereksinimleri DynEd yazılımlarını kullanabilmek için bilgisayarınız aşağıdaki özelliklere sahip olmalıdır: İşletim Sistemine göre en az bellek ve ana işlemci hızı: İşletim Sistemi Bellek

Detaylı

Hoþ geldiniz. Çabuk baþlama kýlavuzu. philips. 1 Baðlantý 2 3. Kurulum. Kullaným

Hoþ geldiniz. Çabuk baþlama kýlavuzu. philips. 1 Baðlantý 2 3. Kurulum. Kullaným Hoþ geldiniz Çabuk baþlama kýlavuzu 1 Baðlantý 2 3 Kurulum Kullaným philips + Teslimat kapsamý CD440 Baz istasyon VEYA CD440/CD445 El cihazý CD445 Baz istasyon Baz istasyon besleme ünitesi Telefon kablosu

Detaylı

Bu bölümde Trend Micro Internet Security nin nasıl yüklendiği anlatılıyor. Bu bölümün içindeki başlıklar;

Bu bölümde Trend Micro Internet Security nin nasıl yüklendiği anlatılıyor. Bu bölümün içindeki başlıklar; Kurulum Rehberi Bu bölümde Trend Micro Internet Security nin nasıl yüklendiği anlatılıyor. Bu bölümün içindeki başlıklar; 1) Bilgisayar Gereksinimleri 2) Yüklemeden önce Trend Micro Internet Security Yükleme

Detaylı

www.muhendisiz.net AutoCAD 2009 Kurulumu

www.muhendisiz.net AutoCAD 2009 Kurulumu Autocad i nasıl kurucam diye gelen sorular üzerine sayısalgrafik.com.tr adresinden kurulum hakkındaki notu sitemizden yayınlamayı uygun buldum.artık aşağıdaki resimli anlatım yoluyla kendiniz adım adım

Detaylı

Kurulum Kılavuzu. www.entes.com.tr

Kurulum Kılavuzu. www.entes.com.tr ENTES 1983 yılından bu yana enerji kalitesi, kompanzasyon, ölçme, koruma & kontrol ve uzaktan izleme alanlarında ürettiği cihaz ve yazılımlarla Türkiye de lider firma konumundadır. Kurulum Kılavuzu ENTES

Detaylı

Ekrana gelen diyalog penceresinden Typical radyo düğmesi seçilir ve Next düğmesine basılır.

Ekrana gelen diyalog penceresinden Typical radyo düğmesi seçilir ve Next düğmesine basılır. Windows 2012 Server Windows Server 2012 Programını VmWare Altına Kurma Microsoft firmasının ürettiği en son Server İşletim Sistemi 2012 dir. Bu işletim sistemi sürümleri 64 bit olarak yazılmış 32 bit sürümü

Detaylı

Bu kullanma kılavuzu Piranha Razor N Type için geçerlidir.

Bu kullanma kılavuzu Piranha Razor N Type için geçerlidir. razor n type Bu kullanma kılavuzu Piranha Razor N Type için geçerlidir. DİKKAT: Bu kullanma kılavuzu sadece web sitesi için hazırlanmış olup, ürün içerisindeki kılavuz ile farklılıklar gösterebilir. 2009

Detaylı

Hızlı Başlangıç ve Sorun Giderme Kılavuzu

Hızlı Başlangıç ve Sorun Giderme Kılavuzu Hızlı Başlangıç ve Sorun Giderme Kılavuzu içindeki LER Önemli Bilgi 2 Temel Bilgisayar Kavramları 4 Güvenlik ve Kullaným Rahatlýðý... 4 Güvenlik Önlemleri... 4 Saðlýk Önlemleri... 4 Bilgisayarýnýzý Tanýma...

Detaylı

Dell Vostro 200 Kullanýcý El Kitabý Mini Tower

Dell Vostro 200 Kullanýcý El Kitabý Mini Tower Dell Vostro 200 Kullanýcý El Kitabý Mini Tower DCMF Modeli www.dell.com support.dell.com Notlar, Dikkat Edilecek Noktalar ve Uyarýlar NOT: Bir NOT bilgisayarýnýzdan daha iyi yararlanmanýza yardýmcý olacak

Detaylı

ProTicaret yazılımının, en son sürüm dosyasını indirin.(http://www.proticaret.org/eticaretucretsizindir.aspx)

ProTicaret yazılımının, en son sürüm dosyasını indirin.(http://www.proticaret.org/eticaretucretsizindir.aspx) ProTicaret Exclusive v3.3.1 E-Ticaret Yazılımı Kurulum Dokümanı Bu belgede, Webmaster düzeyindeki kullanıcılar için ProTicaret E-ticaret portalının kurulumunda izlenecek adımlar anlatılmaktadır. İçindekiler

Detaylı

KWorld PlusTV Analog Lite PCI

KWorld PlusTV Analog Lite PCI KWorld PlusTV Analog Lite PCI PlusTV Analog Lite PCI Kurulum Kılavuzu İçindekiler V1.2 Bölüm 1 : PlusTV Analog Lite PCI Kartın Donanım Kurulumu...2 1.1 Paket İçeriği...2 1.2 Sistem Gereksinimleri...2 1.3

Detaylı