MANİSA CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ TURGUTLU MESLEK YÜKSEKOKULU BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI DERS İÇERİKLERİ 1.DÖNEM DERSLERİ

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "MANİSA CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ TURGUTLU MESLEK YÜKSEKOKULU BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI DERS İÇERİKLERİ 1.DÖNEM DERSLERİ"

Transkript

1 1.DÖNEM DERSLERİ BLG 1101 Matematik I Teorik: 2 Uygulama: 0 Ders Saati: 2 AKTS: 4 Küme, sayılar, modüler aritmetik, cebir kavramı, polinom kavramı ve polinomlarla işlemler, oran ve orantı kavramları ve uygulamaları, denklemler, eşitsizlikler, fonksiyonlarda temel işlemler, fonksiyon çeşitleri, parabol ve grafiği, parçalı doğrusal fonksiyon ve grafiği, mutlak değer fonksiyonu ve grafiği, üstel fonksiyonlar, logaritma. BLG 1103 Programlama Temelleri Teorik: 3 Uygulama: 1 Ders Saati: 4 AKTS: 6 Algoritma ve programlama mantığı, algoritmalar, akış diyagramları, Pascal Programlama dili geliştirme ortamı, Pascal programlama dili ile program geliştirme. BLG 1105 Web Tasarımının Temelleri Teorik: 2 Uygulama: 1 Ders Saati: 3 AKTS: 4 İnternet ve web tanımları, HTML temel etiketleri, metin ve görünüm etiketleri, bağlantı(köprü) oluşturma, tablo işlemleri, formlar, çerçeveler, çoklu ortam, stil şablonu(css) temelleri, stil şablonu(css) özellikleri, stil şablonu(css) menü işlemleri, tarayıcı sorunları BLG 1107 Grafik ve Animasyon I Teorik:2 Uygulama:1 Ders Saati: 3 AKTS:4 Program giriş ayarları, araç paneli, vektör araçları, metin düzenleme işlemleri, renk, kontur ve dolgu uygulamaları, canlı filtreler, katman işlemler, dilimler ve etkin bölgeler, düğmeler ve açılır menüler, sayfalar, hareketli resimler, slayt gösterisi, optimizasyon ve dışa aktarma, web tasarım editörü ile çalışma. BLG 1109 Veri Tabanı I Teorik:3 Uygulama:1 Ders Saati: 4 AKTS:5 Veri tabanı yönetebilmek, tablo ve diyagramlarla ilgilenebilmek, performans analizi ve iyileştirmeler yapabilmek. Veri tabanı tasarlayabilme, oluşturabilme, sorgulama yapabilme, veri tabanı yönetimsel fonksiyonlarını kullanabilme. BLG 1111 İletişim ve Etik Teorik:2 Uygulama:0 Ders Saati: 2 AKTS:2 Öğrencilere mezun olduktan sonra iş hayatında etkili iletişim kurma, etik kurallarına yönelik uygun çalışmaya yönelik bilgi ve becerileri kazanır. etkili iletişim ve doğru anlamak ve anlatmak, etkili iletişimde konuşma ve dinleme etkileme, etkili iletişim ve ikna edici konuşma sözsüz iletişim: etkili iletişimin temeli etik kavramını kavramak, etik kuralları etik sistemleri, etik sorgulama, yozlaşma ve meslek etiği konularını öğrenir. BLG 1113 Sosyal Sorumluluk Teorik:1 Uygulama:0 Ders Saati: 1 AKTS:1 Toplumun güncel sorunlarını belirleme ve çözüm üretmeye yönelik projeler hazırlama. Sosyal sorumluluk çerçevesinde çeşitli projelerde gönüllü olarak yer alma. Katılımcı ve demokratik bireyler olma, dayanışma ve işbirliğini pekiştirme, sorumluluk alma ve proje geliştirme/uygulama. Sivil toplum kuruluşları, Avrupa düzeyinde gerçekleştirilen gençlik ve sosyal sorumluluk projeleri alanlarındaki güncel tartışmalar

2 2.DÖNEM DERSLERİ BLG 1102 Matematik II Teorik: 2 Uygulama: 0 Ders Saati: 2 AKTS: 4 Matrisler, trigonometrik fonksiyonlar, temel trigonometri, türev, fonksiyon grafikleri, integral, integralin alan hacim ve ağırlık merkezi, integralin alan hacim ve ağırlık merkezi hesaplamaları, süreklilik, temel trigonometri, limit, denklem sistemleri, matrisler. BLG 1104 Görsel Prog.I Teorik: 3 Uygulama: 1 Ders Saati: 4 AKTS: 5 Görsel programlama editörü kurma ve ayarlarını yapma, formlar ve özellikleri, standart nesneler, giriş ve mesaj pencereleri, diyalog pencereleri, gelişmiş nesneler, operatörler, fonksiyonlar, karar yapıları ve döngüler, diziler, grafik uygulamaları, raporlama. Görsel bir programlama dilini kurabilme ve kullanabilme. Görsel programlama arayüz (IDE) ortamını tanıyabilme. Nesnel programlama yapısını yapısal programlamadan ayırt edebilme. Temel bileşenleri kullanabilme ve görsel açıdan düzenleyebilme. Bileşenlerin özelliklerini ve olaylarını kullanabilme. Program yazımında değişkenler, kontrol deyimleri ve döngüler kullanabilme. Nesnel bir dili kullandıktan sonra sınıf ve nesne kavramı ile ilgili terim ve tanımlamaları kavrayabilme ve kullanabilme. BLG 1106 İnternet Prog.I Teorik: 2 Uygulama: 1 Ders Saati: 3 AKTS: 4 PHP ye Giriş, Diziler, Sabitler, Operatörler, Kontrol Yapıları, String Fonksiyonları, Zaman, Mat. ve Değişken Fonk., Diğer Hazır Fonksiyonlar, Dosya ve Klasör İşlemleri, PHP İle Oturum Yönetimi, MySQL e Giriş, PHP de MySQL Fonksiyonları, PHP ile MySQL Kullanımı, Örnek Uygulamalar. PHP dilini kullanarak dinamik web programlama tekniklerini öğrenmek, sunucu taraflı web uygulamaları geliştirmeyi öğrenmek, PHP dili ile dosya ve oturum yönetimi uygulamaları gerçekleştirmek, MySQL veritabanını tanımak ve PHP ile birlikte kullanımını anlamak. BLG 1108 Grafik Ani. II Teorik: 2 Uygulama: 1 Ders Saati: 3 AKTS: 4 Gelişmiş Animasyonlar oluşturabilme, Actionscript kodları ile animasyon oluşturabilme, Flash ile diğer web dilleri arasında bağlantı kurma, Flash ile veritabanları arasında bağlantı kurma. BLG 1110 Veritabanı II Teorik: 3 Uygulama: 1 Ders Saati: 4 AKTS: 5 Veri tabanı yönetebilmek, tablo ve diyagramlarla ilgilenebilmek, performans analizi ve iyileştirmeler yapabilmek. Veri tabanı tasarlayabilme, oluşturabilme, sorgulama yapabilme, veri tabanı yönetimsel fonksiyonlarını kullanabilme. BLG 1112 Veri Yapıları Teorik: 4 Uygulama: 0 Ders Saati: 4 AKTS: 5 Temel veri yapıları (dizi, yığıt, kuyruk ve listeler). yığıt tanımları ve işlemleri, kuyruk tanımları ve işlemleri. listeler üzerindeki bazı işlemler ve tanımları. bağlaçlı listeler, öncelik kuyrukları, yığıt ve kuyrukların bağlaçlı liste gerçekleştirimleri. ağaç veri yapısı. ikili ağaçlar ve dengeli ağaçlar. arama ve sıralama algoritmaları. veri yapılarının pascal ile ilgili uygulamaları.

3 3.DÖNEM DERSLERİ BLG 2101 Nesne Tabanlı Prog. Teorik: 2 Uygulama: 1 Ders Saati: 3 AKTS: 5 Programlama için gerekli yazılım kurulumlarını yapmak, Programlama dilinin temel komutları ile uygulama hazırlamak, Programlama dilinde fonksiyon kullanarak uygulama hazırlamak, Programlama dilinin ileri düzey deyimleriyle uygulama hazırlamak, Bileşenlerle çalışmak, Veritabanı işlemlerini yapmak BLG 2103 Ağ Temelleri Teorik: 1 Uygulama: 1 Ders Saati:2 AKTS: 3 Bilgisayar ağları, ağ kabloları, ağ adresleme, paylaşım ve güvenlik, ağ çevre birimleri BLG 2105 İnternet Program.II Teorik:2 Uygulama: 1 Ders Saati:3 AKTS: 5 Web Sitesi Hazırlamada Dinamik Sayfa Tasarımı; Sunucu Bilgisayar İçin Gerekli Programların Kurulumu ve Ayarlanması; Dinamik Sayfalar İçin HTML Form Tagları ve Scriptlerinin Kullanımı; Web tabanlı programlama Dilinin Kullanımı; Web tabanlı programlama Dilini Kullanarak Bir Veri Tabanına Bağlanabilme; Değişken Tanımları; Değişkenlerin Kullanımları; Veri Türleri ve Operatörleri; Kontrol Deyimleri; Döngü Komutları; Fonksiyonlar; Dosya İşlemleri. BLG 2107 Sunucu İşletim Sistemi Teorik: 2 Uygulama: 1 Ders Saati:3 AKTS: 5 Sunucu işletim sistemleri yönetimi, Dosya Sistemi Disk Kümeleme Sistemleri (Raid), Veri Paylaşımı ve Güvenliği, Yedekleme ve Geri Yükleme, Active Directory Yapısı, Kullanıcı Grupları Hesabı Oluşturma ve Yönetimi, Network Modelleri, İleri hesap yönetimi, TCP/IP ağları, Ağda yazdırma servisleri, DHCP servisi,wins servisi, DNS servisi. BLG 2109 Görsel Prog.II Teorik: 3 Uygulama: 1 Ders Saati: 4 AKTS: 4 Veri tabanı bağlantısı, veri listeleyebilme ve işleyebilme, basit ve istatistiksel sorgulamalar, veritabanından grafikler elde edebilme raporlayabilme, bileşen oluşturabilme ve ekleyebilme, yardım dosyaları hazırlayabilme, veritabanı kurulum seti hazırlayabilme, program kurulum seti hazırlayabilme DÖNEM DERSLERİ AIT 2102 Atatürk İ.İ.Tarihi Teorik: 4 Uygulama: 0 Ders Saati: 4 AKTS: 4 1- Atatürk ilkeleri ve inkılâp tarihi dersinin okutulmasının amacı 2- Osmanlı Devleti'nin yıkılışının iç ve dış nedenleri 3- I. Dünya Savaşı'nın nedenleri ve sonuçları 4- I. Dünya Savaşı'nda Osmanlı Devleti 5- İşgaller ve Mustafa Kemal Paşa nın tepkisi 6- Misak-ı Milli ve TBMM'nin açılması 7- Millî Mücadele ve Lozan Barış Antlaşması 8- Cumhuriyet rejimine geçiş sürecinde yaşananlar 9- Atatürk Dönemi inkılâpları ve ilkeler 10- Atatürk Dönemi iç ve dış politika esasları 11- İsmet İnönü Dönemi iç ve dış politika gelişmeleri 12- II. Dünya Savaşı ve Türkiye ye etkileri 13- Türkiye'de çok partili hayata geçiş ve Demokrat Parti'nin kuruluşu 14- Demokrat Parti'nin iktidara gelmesi ve 1950 sonrasında Türkiye'nin iç ve dış politikasındaki gelişmeler.

4 TDL 2102 Türk Dil Teorik: 4 Uygulama: 0 Ders Saati: 4 AKTS: 4 Öğrencilere, ana dilinin yapı ve işleyiş özelliklerini gereğince kavratabilmek; dil-düşünce bağlantısı açısından, yazılı ve sözlü ifade vasıtası olarak, Türkçeyi doğru ve güzel kullanabilme yeteneği kazandırabilmek; öğretimde birleştirici ve bütünleştirici bir dili hâkim kılmak ve ana dili bilincine sahip gençler yetiştirmektir. Dil ve kültür, yeryüzündeki diller, tarih boyunca Türklerin kullandıkları alfabeler, Türk dilinin tarihî dönemleri, Türk dilinin bugünkü durumu ve yayılma alanları, ses bilgisi, biçim bilgisi, kelime türleri: isimler, fiiller, zarflar, edatlar, bağlaçlar, ünlemler, imlâ kuralları ve noktalama işaretleri. YDI 2102 İngilizce Teorik: 4 Uygulama: 0 Ders Saati: 4 AKTS: 4 Temel İngilizce dil bilgisi, temel kelime bilgisi, başlangıç seviyesinde okuma,yazma ve konuşma MYO 2000 İş Yeri Uygulama E. Teorik: 4 Uygulama: 0 Ders Saati: 4 AKTS: 18 Öğrenciler görmüş oldukları dersler doğrultusunda kamu veya özel kuruluşlarda bilgilerini uygulama fırsatı bulmak, üretim ve hizmet süreçlerini iş yerinde uygulayabilmek SEÇMELİ DERSLER BLG 1201 Mobil Programlama Teorik: 2 Uygulama: 1 Ders Saati: 3 AKTS: 4 Mobil programlamaya genel bakış ve içerik, geliştirme ortamının gereksinimleri ve kurulumu, android uygulamalarının temelleri, android ile kullanıcı arayüzü tasarlamak, intents, intent filters, broads, broadreceivers, veritabanı yönetimi ve içerik sağlayıcılar, konumlandırma ve harita yönetimi. BLG 1202 İş Sağlığı veg. Teorik: 1 Uygulama: 1 Ders Saati: 2 AKTS: 3 Öğrencinin iş hayatında karşılaşacağı iş sağlığı ve güvenliğine yönelik tehlikeler ve riskler, risk değerlendirme, kontrol ve korunma yolları, mevzuat şartları, güvenli çalışma ortamı konularında temel bilgiler vermek ve iş güvenliği kültürü oluşturmaktır. BLG 1203 Ofis Yazılımları Teorik: 2 Uygulama: 1 Ders Saati: 3 AKTS: 4 Windows İşletim Sistemi, Ofis programları(word, excel,power point), internet kullanımı. BLG 1207 İşletme Yönetimi Teorik: 2 Uygulama: 1 Ders Saati: 3 AKTS: 4 İşletmeyle ilgili temel kavramlar, işletmenin amaçları, işletme çeşitleri, işletmenin kuruluş yeri seçimi, büyüklüğü ve kapasite seçimi, işletmenin fonksiyonları (yönetim, üretim, pazarlama, finansman). BLG 1209 Bilgisayar Donanımı Teorik: 2 Uygulama: 1 Ders Saati: 3 AKTS: 4 Bilgisayarı oluşturan temel elemanlar ve görevleri, bilgisayarın donanım birimleri ve bu birimlerin monte edilmesi, donanım arızaları.

5 BLG 1218 Kalite G.Standartları Teorik:2 Uygulama: 0 Ders Saati: 2 AKTS:3 Standart ve standardizasyon, kalite ve kalite ile ilgili kavramlar, kalite güvencesi, uluslararası kalite ve yönetim sistemi standartları, toplam kalite yönetimi, tüketici hakları, mesleki standartlar. BLG 2201 Sistem Analizi T. Teorik:3 Uygulama: 0 Ders Saati: 3 AKTS:3 Entegre bir çalışma yapabilme ve çalışmayı belirleyebilme; seçilen çalışma ile ilgili çözüm önerileri sunabilme ve bunu işlem basamakları halinde yazabilme; yazılımın veya çalışmanın çıktılarını planlayabilme, derleyip düzenleyebilme; kağıt üzerinde yapılan tüm hazırlıkları bilgisayar ortamına aktarabilme; bilgisayar ortamında yapılan çalışmaları bir gruba veya sınıfa sunabilme. Bunun için gerekli ek yazılımları kullanabilme. BLG 2203 Araştırma Yöntem T. Teorik:3 Uygulama: 0 Ders Saati: 3 AKTS:3 Öğrencinin mesleki alanıyla ilgili ilgi duyduğu bir konuda bilimsel çalışma kuralları ve etiği doğrultusunda bir konuyu araştırması, rapor hazırlaması ve sunumunu gerçekleştirmesi. BLG 2205 Açık Kaynak İ.S. Teorik:4 Uygulama: 0 Ders Saati: 4 AKTS:5 Açık kaynak kodlu işletim sistemi yapısı, temel masaüstü kavramları ve işlemleri, dosya sistemi ve çalışma mantığı, açık kaynak işletim sistemi temel araçları ve uygulamaları, temel ağ programları ve ağ ayarları, internet bağlantısı, program kurma ve güncelleme, kabuk işlemleri, dosya ve dizin paylaşımı. BLG 2209 İnovasyon Yönetimi Teorik:3 Uygulama: 0 Ders Saati: 3 AKTS:3 Ürün ve süreç inovasyonu, inovasyon stratejileri, inovasyon kaynakları ve inovasyon yönetimi konuları. BLG 2401 Girişimcilik Teorik:4 Uygulama: 0 Ders Saati: 4 AKTS:5 Girişimcilik özelliklerinin sınanması, iş fikri geliştirme ve yaratıcılık egzersizleri, İş planı kavramı ve öğeleri (pazar araştırma, pazarlama planı, üretim planı, yönetim planı, finansal plan), İş planı öğelerinin pekiştirilmesine yönelik atölye çalışmaları (pazar araştırma, pazarlama planı, üretim planı, yönetim planı, finansal plan)iş planının yazılması ve sunumunda dikkat edilecek hususlar.

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ SEYDİŞEHİR MESLEK YÜKSEKOKULU BİLGİSAYAR TEKNOLOJİLERİ BÖLÜMÜ BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI PROGRAMI DERS DAĞILIM ÇİZELGESİ (2010)

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ SEYDİŞEHİR MESLEK YÜKSEKOKULU BİLGİSAYAR TEKNOLOJİLERİ BÖLÜMÜ BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI PROGRAMI DERS DAĞILIM ÇİZELGESİ (2010) SELÇUK ÜNİVERSİTESİ SEYDİŞEHİR MESLEK YÜKSEKOKULU BİLGİSAYAR TEKNOLOJİLERİ BÖLÜMÜ BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI PROGRAMI DERS DAĞILIM ÇİZELGESİ (2010) 1. SINIF GÜZ YARIYILI 6913130 Atatürk İlkeleri ve İnkılap

Detaylı

D.Saati AKTS Zorunlu Ders (Z) 23 28 Meslek Dersi (M) 60 62 Seçmeli Ders (S) 13 30 TOPLAM 96 120

D.Saati AKTS Zorunlu Ders (Z) 23 28 Meslek Dersi (M) 60 62 Seçmeli Ders (S) 13 30 TOPLAM 96 120 SELÇUK ÜNİVERSİTESİ SEYDİŞEHİR MESLEK YÜKSEKOKULU BİLGİSAYAR TEKNOLOJİLERİ BÖLÜMÜ BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI PROGRAMI NORMAL ÖĞRETİM DERS DAĞILIM ÇİZELGESİ 1. SINIF GÜZ YARIYILI ( I. YARIYIL) 1 6913130 Atatürk

Detaylı

BEDEN EĞİTİMİ I: Haftalık ders 1 saattir (T-0 ) (U-l) (K-0).

BEDEN EĞİTİMİ I: Haftalık ders 1 saattir (T-0 ) (U-l) (K-0). I.SINIF-1.YARIYIL TÜRK DİLİ I : Haftalık ders 2 saattir (T-2 ) (U-0) (K-2). Ders İçeriği; % 10 Dil, Diller ve Türk Dili, % 15 Dil Bilgisi, Sözcük ve Cümle % 25 Kelime Türleri % 25 Anlatım Öğeleri ve Anlatım

Detaylı

ANKARA ÜNİVERSİTESİ ELMADAĞ MESLEK YÜKSEKOKULU BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ

ANKARA ÜNİVERSİTESİ ELMADAĞ MESLEK YÜKSEKOKULU BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ ANKARA ÜNİVERSİTESİ ELMADAĞ MESLEK YÜKSEKOKULU BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ TDİ111 TÜRKDİLİ 1 1. Dil, diller ve Türk dili 2. Dil bilgisi, sözcük, cümle 3. Kelime Türleri 4. Anlatımın

Detaylı

3. Yarıyıl Ders Planı Kodu Ders Z/S Dil T+U Saat Kredi AKTS BBP 209

3. Yarıyıl Ders Planı Kodu Ders Z/S Dil T+U Saat Kredi AKTS BBP 209 SAKARYA ÜNİVERSİTESİ KAYNARCA SEYFETTİN SELİM MESLEK YÜKSEKOKULU BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI PROGRAMI 2012-2013 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI DERS PLANI AKTS KREDİLERİ 1. Yarıyıl Ders Planı MYO 101 İLETİŞİM VE ETİK

Detaylı

TURGUTLU MESLEK YÜKSEKOKULU BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI DERS İÇERİKLERİ

TURGUTLU MESLEK YÜKSEKOKULU BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI DERS İÇERİKLERİ TURGUTLU MESLEK YÜKSEKOKULU BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI DERS İÇERİKLERİ Ağ Temelleri Bilgisayar Ağları. Ağ Kabloları. Ağ Adresleme. Paylaşım ve Güvenlik. Ağ Çevre Birimleri. Ağ yapısını hazırlamak, ağ bağlantılarını

Detaylı

Gazi Üniversitesi Tusaş Kazan Meslek Yüksekokulu Bilgisayar Teknolojileri Bölümü Bilgisayar Programcılığı Programı Ders İçerikleri

Gazi Üniversitesi Tusaş Kazan Meslek Yüksekokulu Bilgisayar Teknolojileri Bölümü Bilgisayar Programcılığı Programı Ders İçerikleri 1. SINIF GÜZ YARIYILI D.KOD DERS ADI Te Uy D.Saati Z/M/S KREDİ AKTS TAR-101 ATATÜRK İLKELERİ VE İNK TARİHİ - I 2 0 2 Z 2 2 TÜR-101 TÜRK DİLİ - I 2 0 2 Z 2 2 MAT-101 MATEMATİK 4 0 4 Z 4 6 ING-101 YABANCI

Detaylı

BİLGİSAYAR TEKNOLOJİLERİ BÖLÜMÜ BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ I.YARIYIL

BİLGİSAYAR TEKNOLOJİLERİ BÖLÜMÜ BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ I.YARIYIL BPR101 Matematik BİLGİSAYAR TEKNOLOJİLERİ BÖLÜMÜ BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ I.YARIYIL Kümeler ve sayılar. Sayılarla ilgili işlemler ve sayı sistemleri. Diziler ve sayı dizilerinde

Detaylı

ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ BOLU MESLEK YÜKSEKOKULU BİLGİSAYAR TEKNOLOJİLERİ BÖLÜMÜ BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI PROGRAMI DERS DAĞILIM ÇİZELGESİ

ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ BOLU MESLEK YÜKSEKOKULU BİLGİSAYAR TEKNOLOJİLERİ BÖLÜMÜ BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI PROGRAMI DERS DAĞILIM ÇİZELGESİ ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ BOLU MESLEK YÜKSEKOKULU BİLGİSAYAR TEKNOLOJİLERİ BÖLÜMÜ BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI PROGRAMI DERS DAĞILIM ÇİZELGESİ 1. YARIYIL DERSİN ADI Teori Uygulama Kredi Ders Saati Z/M/S

Detaylı

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ MALATYA MESLEK YÜKSEKOKULU DERS TANITIM FORMU. Kredisi AKTS Eğitim Dili Tipi: Zorunlu/ Saat

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ MALATYA MESLEK YÜKSEKOKULU DERS TANITIM FORMU. Kredisi AKTS Eğitim Dili Tipi: Zorunlu/ Saat Öğrenim çıktıları ve yeterlikler Dersin amacı İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ MALATYA MESLEK YÜKSEKOKULU DERS TANITIM FORMU DERSİN KODU VE ADI: 145 GRAFİK VE ANİMASYON - I BÖLÜM/PROGRAM Bilgisayar Teknolojileri / Bilgisayar

Detaylı

KAYSERİ ÜNİVERSİTESİ DEVELİ HÜSEYİN ŞAHİN MESLEK YÜKSEKOKULU

KAYSERİ ÜNİVERSİTESİ DEVELİ HÜSEYİN ŞAHİN MESLEK YÜKSEKOKULU Bilgisayar Teknolojileri Bo lü mü Bilgisayar Programcılıg ı Programı DERS İ ÇERİ KLERİ 2018-2019 1. YARIYIL 1. SINIFLAR BTP101 Türk Dili 1 2 0 2 2 Dil, Diller ve Türk Dili, Dil Bilgisi, Sözcük ve Cümle,

Detaylı

TUNCELİ ÜNİVERSİTESİ

TUNCELİ ÜNİVERSİTESİ TUNCELİ ÜNİVERSİTESİ ÇEMİŞGEZEK MESLEK YÜKSEKOKULU BİLGİSAYAR TEKNOLOJİLERİ BÖLÜMÜ BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ I. DÖNEM Türk Dili-I Z 2 0 2 2 Dilin, insan aklının ürünü olduğunu kavrayabilme,

Detaylı

BİLGİSAYAR TEKNOLOJİSİ VE PROGRAMLAMA DERS İÇERİKLERİ I. YARIYIL

BİLGİSAYAR TEKNOLOJİSİ VE PROGRAMLAMA DERS İÇERİKLERİ I. YARIYIL BİLGİSAYAR TEKNOLOJİSİ VE PROGRAMLAMA DERS İÇERİKLERİ I. YARIYIL Matematik I Sayılar. Cebir. Denklemler ve Eşitsizlikler. Fonksiyonlar. Logaritma. Trigonometri. Geometri. Teknolojinin Bilimsel İlk. Malzeme

Detaylı

T.C. AHİ EVRAN ÜNİVERSİTESİ ÇİÇEKDAĞI MESLEK YÜKSEKOKULU BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ

T.C. AHİ EVRAN ÜNİVERSİTESİ ÇİÇEKDAĞI MESLEK YÜKSEKOKULU BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ T.C. AHİ EVRAN ÜNİVERSİTESİ ÇİÇEKDAĞI MESLEK YÜKSEKOKULU BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ I. YARIYIL DERSLERİ BLP-103 PROGRAMLAMA TEMELLERİ 4 ( 3 + 1 ) AKTS: 6 Algoritma, Akış Diyagramı,

Detaylı

BİLGİSAYAR TEKNOLOJİLERİ BÖLÜMÜ BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ

BİLGİSAYAR TEKNOLOJİLERİ BÖLÜMÜ BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ BİLGİSAYAR TEKNOLOJİLERİ BÖLÜMÜ BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ 1. DÖNEM Türk Dili I Z 2 0 2 2 Dilin, insan aklının ürünü olduğunu kavrayabilme, Türk dilinin yapısal özelliklerini ve

Detaylı

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ MALATYA MESLEK YÜKSEKOKULU DERS TANITIM FORMU. Kredisi AKTS Eğitim Dili Tipi: Zorunlu/ Saat

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ MALATYA MESLEK YÜKSEKOKULU DERS TANITIM FORMU. Kredisi AKTS Eğitim Dili Tipi: Zorunlu/ Saat Öğrenim çıktıları ve yeterlikler Dersin amacı İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ MALATYA MESLEK YÜKSEKOKULU DERS TANITIM FORMU DERSİN KODU VE ADI: 240 AÇIK KAYNAK İŞLETİM SİSTEMİ Eğitim-Öğretim Yılı: BÖLÜM/PROGRAM Bilgisayar

Detaylı

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ POLATLI TEKNİK BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU 613 BİLGİSAYAR PROGRAMLAMA PROGRAMI 2012-2013 DERS İÇERİKLERİ TÜRKÇE 1.

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ POLATLI TEKNİK BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU 613 BİLGİSAYAR PROGRAMLAMA PROGRAMI 2012-2013 DERS İÇERİKLERİ TÜRKÇE 1. HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ POLATLI TEKNİK BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU 613 BİLGİSAYAR PROGRAMLAMA PROGRAMI 2012-2013 DERS İÇERİKLERİ TÜRKÇE 1. YIL GÜZ DÖNEMİ 1. YARIYIL TKD 103 Türk Dili I (2.0.2) AKTS 2 Dil

Detaylı

BİLGİSAYAR TEKNOLOJİLERİ BÖLÜMÜ BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI PROGRAMI. 1. SINIF GÜZ YARIYILI DERS ADI Te Uy D.Saati Z/M/S ECTS Türk Dili I Z 1

BİLGİSAYAR TEKNOLOJİLERİ BÖLÜMÜ BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI PROGRAMI. 1. SINIF GÜZ YARIYILI DERS ADI Te Uy D.Saati Z/M/S ECTS Türk Dili I Z 1 BİLGİSAYAR TEKNOLOJİLERİ BÖLÜMÜ BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI PROGRAMI. SINIF GÜZ YARIYILI DERS ADI Te Uy D.Saati Z/M/S ECTS Türk Dili I 2 0 2 Z Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I 2 0 2 Z Yabancı Dil I 2

Detaylı

BİLGİSAYAR TEKNOLOJİLERİ BÖLÜMÜ BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ

BİLGİSAYAR TEKNOLOJİLERİ BÖLÜMÜ BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ BİLGİSAYAR TEKNOLOJİLERİ BÖLÜMÜ BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ MYBP101 Matematik * (3-1)7 Bu derste öğrencilere, dersin teknik programlar için önemi kavratılır, öğrencinin kendi programı

Detaylı

1. SINIF GÜZ YARIYILI

1. SINIF GÜZ YARIYILI TRAKYA ÜNİVERSİTESİ EDİRNE TEKNİK BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU BİLGİSAYAR TEKNOLOJİLERİ BÖLÜMÜ BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI PROGRAMI DERS DAĞILIM ÇİZELGESİ (NORMAL ÖĞRETİM ve İKİNCİ ÖĞRETİM) 1. SINIF GÜZ YARIYILI

Detaylı

GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ TORUL MESLEK YÜKSEKOKULU BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ 2012 MÜFREDATI

GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ TORUL MESLEK YÜKSEKOKULU BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ 2012 MÜFREDATI GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ TORUL MESLEK YÜKSEKOKULU BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ 2012 MÜFREDATI ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ-I (AITB191) (2 + 0, Teorik) Osmanlı İmparatorluğu, I.

Detaylı

SİİRT ÜNİVERSİTESİ TEKNİK BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ

SİİRT ÜNİVERSİTESİ TEKNİK BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ SİİRT ÜNİVERSİTESİ TEKNİK BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ TUR 101 Türk Dili I (T:2 U: 0 K:2 AKTS:2 ) Dilin, insan aklının ürünü olduğunu kavrayabilme, Türk

Detaylı

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ MALATYA MESLEK YÜKSEKOKULU DERS TANITIM FORMU. Kredisi AKTS Eğitim Dili Tipi: Zorunlu/ Saat

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ MALATYA MESLEK YÜKSEKOKULU DERS TANITIM FORMU. Kredisi AKTS Eğitim Dili Tipi: Zorunlu/ Saat Öğrenim çıktıları ve yeterlikler Dersin amacı İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ MALATYA MESLEK YÜKSEKOKULU DERS TANITIM FORMU DERSİN KODU VE ADI: 143 WEB TASARIMININ TEMELLERİ BÖLÜM/PROGRAM Bilgisayar Teknolojileri /

Detaylı

T.C. CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ AHMETLİ MESLEK YÜKSEKOKULU YÖNETİM VE ORGANİZASYON BÖLÜMÜ İNSAN KAYNAKLARI YÖNETİMİ PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ

T.C. CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ AHMETLİ MESLEK YÜKSEKOKULU YÖNETİM VE ORGANİZASYON BÖLÜMÜ İNSAN KAYNAKLARI YÖNETİMİ PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ DERS İÇERİKLERİ T.C. CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ AHMETLİ MESLEK YÜKSEKOKULU YÖNETİM VE ORGANİZASYON BÖLÜMÜ İNSAN KAYNAKLARI YÖNETİMİ PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ I. SINIF I. DÖNEM DERS İÇERİKLERİ Atatürk İlkeleri

Detaylı

KARABÜK ÜNİVERSİTESİ TOBB TEKNİK BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU BİLGİSAYAR TEKNOLOJİLERİ BÖLÜMÜ BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ

KARABÜK ÜNİVERSİTESİ TOBB TEKNİK BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU BİLGİSAYAR TEKNOLOJİLERİ BÖLÜMÜ BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ KARABÜK ÜNİVERSİTESİ TOBB TEKNİK BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU BİLGİSAYAR TEKNOLOJİLERİ BÖLÜMÜ BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ 1 I. YARIYIL TBP101 Programlama Temelleri Algoritma, Akış

Detaylı

FIRAT ÜNİVERSİTESİ TEKNİK BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU BİLGİSAYAR TEKNOLOJİLERİ BÖLÜMÜ BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI PROGRAMINDA OKUTULACAK DERSLER

FIRAT ÜNİVERSİTESİ TEKNİK BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU BİLGİSAYAR TEKNOLOJİLERİ BÖLÜMÜ BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI PROGRAMINDA OKUTULACAK DERSLER FIRAT ÜNİVERSİTESİ TEKNİK BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU BİLGİSAYAR TEKNOLOJİLERİ BÖLÜMÜ BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI PROGRAMINDA OKUTULACAK DERSLER 1. SINIF 1. YARIYIL OPT D.KOD DERS ADI Te Uy K D.Saati Z/S

Detaylı

F.Ü. KARAKOÇAN MESLEK YÜKSEK OKULU Bilgisayar Programcılığı Programında Okutulacak Dersler

F.Ü. KARAKOÇAN MESLEK YÜKSEK OKULU Bilgisayar Programcılığı Programında Okutulacak Dersler F.Ü. KARAKOÇAN MESLEK YÜKSEK OKULU Bilgisayar Programcılığı Programında Okutulacak Dersler 1. SINIF - I. YARIYIL DERSLERİ Türk Dili-I 2 + 0 2 2 Dilin, insan aklının ürünü olduğunu kavrayabilme, Türk dilinin

Detaylı

SDÜ ULUBORLU SELAHATTİN KARASOY MESLEK YÜKSEKOKULU BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI PROGRAMI 2012 ( * IKMEP ) DERS İÇERİKLERİ

SDÜ ULUBORLU SELAHATTİN KARASOY MESLEK YÜKSEKOKULU BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI PROGRAMI 2012 ( * IKMEP ) DERS İÇERİKLERİ 1. YARIYIL SDÜ ULUBORLU SELAHATTİN KARASOY MESLEK YÜKSEKOKULU BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI PROGRAMI 2012 ( * IKMEP ) DERS İÇERİKLERİ (*İnsan Kaynaklarının Mesleki Eğitim Yoluyla Geliştirilmesi Programı) BPR-101

Detaylı

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ MALATYA MESLEK YÜKSEKOKULU DERS TANITIM FORMU. Kredisi AKTS Eğitim Dili Tipi: Zorunlu/ Saat

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ MALATYA MESLEK YÜKSEKOKULU DERS TANITIM FORMU. Kredisi AKTS Eğitim Dili Tipi: Zorunlu/ Saat Öğrenim çıktıları ve yeterlikler Dersin amacı İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ MALATYA MESLEK YÜKSEKOKULU DERS TANITIM FORMU DERSİN KODU VE ADI: 250 JAVA PROGRAMLAMA VE MOBİL UYGULAMALAR BÖLÜM/PROGRAM Bilgisayar Teknolojileri

Detaylı

TC OKÜ BAHÇE MESLEK YÜKSEKOKULU BİLGİSAYAR TEKNOLOJİLERİ BÖLÜMÜ DERS İÇERİKLERİ

TC OKÜ BAHÇE MESLEK YÜKSEKOKULU BİLGİSAYAR TEKNOLOJİLERİ BÖLÜMÜ DERS İÇERİKLERİ I YARIYIL T U K TDI TÜRK DİLİ 1 2 0 2 AİİT ATATÜRK İLKELERİ. VE İNKILÂP TARİHİ 1 2 0 2 BTP105 BEDEN EĞİTİMİ I 0 1 0 BTP107 GÜZEL SANATLAR I 0 1 0 YDİ I İNGİLİZCE 1 4 0 4 BTP111 MATEMATİK 1 3 1 4 BTP113

Detaylı

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ MALATYA MESLEK YÜKSEKOKULU DERS TANITIM FORMU. Kredisi AKTS Eğitim Dili Tipi: Zorunlu/ Saat

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ MALATYA MESLEK YÜKSEKOKULU DERS TANITIM FORMU. Kredisi AKTS Eğitim Dili Tipi: Zorunlu/ Saat Öğrenim çıktıları ve yeterlikler Dersin amacı İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ MALATYA MESLEK YÜKSEKOKULU DERS TANITIM FORMU DERSĠN KODU VE ADI: 146 ĠNTERNET PROGRAMCILIĞI - I Eğitim-Öğretim Yılı: BÖLÜM/PROGRAM Bilgisayar

Detaylı

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ MALATYA MESLEK YÜKSEKOKULU DERS TANITIM FORMU. Kredisi AKTS Eğitim Dili Tipi: Zorunlu/ Saat

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ MALATYA MESLEK YÜKSEKOKULU DERS TANITIM FORMU. Kredisi AKTS Eğitim Dili Tipi: Zorunlu/ Saat Öğrenim çıktıları ve yeterlikler Dersin amacı İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ MALATYA MESLEK YÜKSEKOKULU DERS TANITIM FORMU DERSİN KODU VE ADI: 148 VERİTABANI VE YÖNETİMİ Eğitim-Öğretim Yılı: BÖLÜM/PROGRAM Bilgisayar

Detaylı

KARABÜK ÜNİVERSİTESİ TOBB TEKNİK BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU BİLGİSAYAR TEKNOLOJİLERİ BÖLÜMÜ BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ

KARABÜK ÜNİVERSİTESİ TOBB TEKNİK BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU BİLGİSAYAR TEKNOLOJİLERİ BÖLÜMÜ BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ 1 TBP101 Programlama Temelleri KARABÜK ÜNİVERSİTESİ TOBB TEKNİK BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU BİLGİSAYAR TEKNOLOJİLERİ BÖLÜMÜ BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ I. YARIYIL Algoritma, Akış

Detaylı

T.C. CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ AHMETLİ MESLEK YÜKSEKOKULU

T.C. CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ AHMETLİ MESLEK YÜKSEKOKULU T.C. CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ AHMETLİ MESLEK YÜKSEKOKULU BÜRO HİZMETLERİ VE SEKRETERLİK BÖLÜMÜ BÜRO YÖNETİMİ VE YÖNETİCİ ASİSTANLIĞI PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ I.SINIF I. DÖNEM DERS İÇERİKLERİ DERS İÇERİKLERİ

Detaylı

Ders Adı : Nesne Tabanlı Programlama-I Ders No : Teorik : 3 Pratik : 1 Kredi : 3.5 ECTS : 4. Ders Bilgileri.

Ders Adı : Nesne Tabanlı Programlama-I Ders No : Teorik : 3 Pratik : 1 Kredi : 3.5 ECTS : 4. Ders Bilgileri. Image not found http://bologna.konya.edu.tr/panel/images/pdflogo.png Ders Adı : Nesne Tabanlı Programlama-I Ders No : 0690130114 Teorik : 3 Pratik : 1 Kredi : 3.5 ECTS : 4 Ders Bilgileri Ders Türü Öğretim

Detaylı

BİLGİSAYAR TEKNOLOJİLERİ BÖLÜMÜ BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI PROGRAMI

BİLGİSAYAR TEKNOLOJİLERİ BÖLÜMÜ BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI PROGRAMI BİLGİSAYAR TEKNOLOJİLERİ BÖLÜMÜ BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI PROGRAMI 1. SINIF GÜZ YARIYILI DERS ADI Te Uy D.Saati Z/M/S ECTS Türk Dili I 2 0 2 Z 1 Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I 2 0 2 Z 1 Yabancı Dil

Detaylı

KAYSERİ ÜNİVERSİTESİ DEVELİ HÜSEYİN ŞAHİN MESLEK YÜKSEKOKULU

KAYSERİ ÜNİVERSİTESİ DEVELİ HÜSEYİN ŞAHİN MESLEK YÜKSEKOKULU Bilgisayar Teknolojileri Bo lü mü Bilgisayar Teknolojisi Programı DERS İ ÇERİ KLERİ 2018-2019 1. YARIYIL 1. SINIFLAR BT101 Türk Dili 1 2 0 2 2 Dil, Diller ve Türk Dili, Dil Bilgisi, Sözcük ve Cümle, Kelime

Detaylı

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ MALATYA MESLEK YÜKSEKOKULU DERS TANITIM FORMU. Kredisi AKTS Eğitim Dili Tipi: Zorunlu/ Saat

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ MALATYA MESLEK YÜKSEKOKULU DERS TANITIM FORMU. Kredisi AKTS Eğitim Dili Tipi: Zorunlu/ Saat Öğrenim çıktıları ve yeterlikler Dersin amacı İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ MALATYA MESLEK YÜKSEKOKULU DERS TANITIM FORMU DERSİN KODU VE ADI: 149 OFİS YAZILIMLARI Eğitim-Öğretim Yılı: BÖLÜM/PROGRAM Bilgisayar Teknolojileri

Detaylı

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULU

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULU Bilgisayar Programcılığı Bölümü 2013 Eğitim - Öğretim Planı 1. Yarıyıl ATA1031 Atatürk İlkeleri Ve İnkılap Tarihi 1 Diğer 2 0 0 0 2 - BIL1011 Ofis Yazılımları Meslek Dersi 3 0 0 3 4 - BIL1021 Programlama

Detaylı

OSMANİYE KORKUT ATA ÜNİVERSİTESİ BAHÇE MESLEK YÜKSEKOKULU BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI BÖLÜMÜ BİLGİSAYAR TEKNOLOJİLERİ PROGRAMI (DERS İÇERİKLERİ)

OSMANİYE KORKUT ATA ÜNİVERSİTESİ BAHÇE MESLEK YÜKSEKOKULU BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI BÖLÜMÜ BİLGİSAYAR TEKNOLOJİLERİ PROGRAMI (DERS İÇERİKLERİ) 1.SNF GÜZ DÖNEMİ (.YARYL) AD Teori Uy Kredi AKTS TDL 101 TÜRK DİLİ 2 0 2 2 Dil, Millet hayatındaki yeri, Diller ve Türk Dili, Dil Bilgisi, Sözcük ve Cümle, Kelime Türleri, Anlatımın Öğeleri ve Anlatım

Detaylı

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ MALATYA MESLEK YÜKSEKOKULU DERS TANITIM FORMU. Kredisi AKTS Eğitim Dili Tipi: Zorunlu/ Saat

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ MALATYA MESLEK YÜKSEKOKULU DERS TANITIM FORMU. Kredisi AKTS Eğitim Dili Tipi: Zorunlu/ Saat Öğrenim çıktıları ve yeterlikler Dersin amacı İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ MALATYA MESLEK YÜKSEKOKULU DERS TANITIM FORMU DERSİN KODU VE ADI: 252 ELEKTRONİK TABLOLARDA MAKROLAR BÖLÜM/PROGRAM Bilgisayar Teknolojileri

Detaylı

Tarih Saat Modül Adı Öğretim Üyesi. 01/05/2018 Salı 3 Bilgisayar Bilimlerine Giriş Doç. Dr. Hacer Karacan

Tarih Saat Modül Adı Öğretim Üyesi. 01/05/2018 Salı 3 Bilgisayar Bilimlerine Giriş Doç. Dr. Hacer Karacan BİLGİ TEKNOLOJİLERİ YÖNETİMİ EĞİTİM MODÜLLERİ Tarih Saat Modül Adı Öğretim Üyesi 01/05/2018 Salı Bilgisayar Bilimlerine Giriş Doç. Dr. Hacer Karacan Bu dersin amacı, bilgisayar bilimlerinin temel kavramlarını

Detaylı

BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ I. YARIYIL

BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ I. YARIYIL T.C OSMANİYE KORKUT ATA ÜNİVERSİTESİ OSMANİYE MESLEK YÜKSEKOKULU MÜDÜRLÜĞÜ Teknik Programlar Bölümü BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ I. YARIYIL TDL 101 TÜRK DİLİ I (2+0+2) (Teori+UYG +

Detaylı

İSTANBUL RUMELİ ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULU BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI 1.SINIF 2.YARIYIL İNTERNET PROGRAMCILIĞI II DERS İZLENCESİ

İSTANBUL RUMELİ ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULU BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI 1.SINIF 2.YARIYIL İNTERNET PROGRAMCILIĞI II DERS İZLENCESİ İSTANBUL RUMELİ ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULU BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI 1.SINIF 2.YARIYIL İNTERNET PROGRAMCILIĞI II DERS İZLENCESİ Kodu: BLG104 Adı: İnternet Programcılığı II Teorik + Uygulama: 3 + 2

Detaylı

T.C. EGE ÜNİVERSİTESİ BERGAMA MESLEK YÜKSEKOKULU BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI (İKMEP) PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ 2014/2015 EĞİTİM ÖĞRETİM

T.C. EGE ÜNİVERSİTESİ BERGAMA MESLEK YÜKSEKOKULU BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI (İKMEP) PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ 2014/2015 EĞİTİM ÖĞRETİM BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI (İKMEP) PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ 2014/2015 EĞİTİM ÖĞRETİM 1. SINIF 1. YARIYIL 101 TÜRK DİLİ I 2 0 2 2 Dil nedir, Türk dilinin dünya dilleri arasındaki yeri, Türk dilinin gelişmesi

Detaylı

T.C. EGE ÜNİVERSİTESİ Bergama Meslek Yüksekokulu Müdürlüğü

T.C. EGE ÜNİVERSİTESİ Bergama Meslek Yüksekokulu Müdürlüğü BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI-İKMEP PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ I. SINIF I. YARIYIL 101- TÜRK DİLİ I Dil nedir, Türk dilinin dünya dilleri arasındaki yeri, Türk dilinin gelişmesi ve tarihi devreleri, Türk dilinin

Detaylı

T.C. NİĞDE ÜNİVERSİTESİ BOR MESLEK YÜKSEKOKULU BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI BÖLÜMÜ DERS İÇERİKLERİ

T.C. NİĞDE ÜNİVERSİTESİ BOR MESLEK YÜKSEKOKULU BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI BÖLÜMÜ DERS İÇERİKLERİ SAYFA:1/5 I. YARIYIL DERSLERİ BIL1001 MATEMATİK (4 0 4) AKTS:7 Kümeler ve sayılar, Sayılarla ilgili işlemler ve sayı sistemleri, Diziler ve sayı dizilerinde dört işlemler, Aritmetik ve geometrik diziler,

Detaylı

F.Ü. KARAKOÇAN MESLEK YÜKSEKOKULU Bilgisayar Programcılığı DERS İÇERİKLERİ

F.Ü. KARAKOÇAN MESLEK YÜKSEKOKULU Bilgisayar Programcılığı DERS İÇERİKLERİ F.Ü. KARAKOÇAN MESLEK YÜKSEKOKULU Bilgisayar Programcılığı DERS İÇERİKLERİ 1. SINIF - I. YARIYIL DERSLERİ TRD101 Türk Dili-I (2 0 2) Dilin, insan aklının ürünü olduğunu kavrayabilme, Türk dilinin yapısal

Detaylı

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci;

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci; Image not found http://bologna.konya.edu.tr/panel/images/pdflogo.png Ders Adı : Grafik ve Animasyon-I Ders No : 0690130054 Teorik : 2 Pratik : 1 Kredi : 2.5 ECTS : 3 Ders Bilgileri Ders Türü Öğretim Dili

Detaylı

KARABÜK YENĠCE MESLEK YÜKSEKOKULU BĠLGĠSAYAR TEKNOLOJĠLERĠ BÖLÜMÜ BĠLGĠSAYAR PROGAMCILIĞI PROGRAMI DERS ĠÇERĠKLERĠ (BOLOGNA UYUMLU)

KARABÜK YENĠCE MESLEK YÜKSEKOKULU BĠLGĠSAYAR TEKNOLOJĠLERĠ BÖLÜMÜ BĠLGĠSAYAR PROGAMCILIĞI PROGRAMI DERS ĠÇERĠKLERĠ (BOLOGNA UYUMLU) KARABÜK YENĠCE MESLEK YÜKSEKOKULU BĠLGĠSAYAR TEKNOLOJĠLERĠ BÖLÜMÜ BĠLGĠSAYAR PROGAMCILIĞI PROGRAMI DERS ĠÇERĠKLERĠ (BOLOGNA UYUMLU) I. YARIYIL DERSLERĠ Ders Kodu Ders Adı Ders Ġçeriği Teorik Uygulama AKTS

Detaylı

Öğretim Yılı Bilgisayar Programcılığı Programı Ders İçerikleri

Öğretim Yılı Bilgisayar Programcılığı Programı Ders İçerikleri GEDİK ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULU 2017-2018 Öğretim Yılı Bilgisayar Programcılığı Programı Ders İçerikleri I. YARIYIL 1.YARIYIL KODU ADI T U K AKTS ATA101 ATATÜRK İLKELERİ VE İNK. TARİHİ-I 2 0 2 2

Detaylı

Akdeniz Üniversitesi

Akdeniz Üniversitesi F. Ders Tanıtım Formu Dersin Adı Öğretim Dili Bilişim Teknolojileri Türkçe Dersin Verildiği Düzey Ön Lisans ( ) Lisans (x) Yüksek Lisans( ) Doktora( ) Eğitim Öğretim Sistemi Örgün Öğretim (x) İkinci Örgün

Detaylı

1. SINIF GÜZ YARIYILI ( I. YARIYIL) N.Ö.Ders Kodu

1. SINIF GÜZ YARIYILI ( I. YARIYIL) N.Ö.Ders Kodu NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ SEYDİŞEHİR MESLEK YÜKSEKOKULU BİLGİSAYAR TEKNOLOJİLERİ BÖLÜMÜ BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI 2013-2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI DERS DAĞILIM ÇİZELGESİ 1. SINIF GÜZ YARIYILI ( I. YARIYIL)

Detaylı

BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ

BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ TÜRK DİLİ-I (TDB 101) Dilin sosyal bir kurum olarak millet hayatındaki yeri ve önemi, dil-kültür ilişkileri, Türk dilinin dünya dilleri arasındaki yeri,

Detaylı

DERS BİLGİ FORMU MATEMATİK 2 ( ) ELEKTRONİK VE OTOMASYON ELEKTRONİK HABERLEŞME. Okul Eğitimi Süresi

DERS BİLGİ FORMU MATEMATİK 2 ( ) ELEKTRONİK VE OTOMASYON ELEKTRONİK HABERLEŞME. Okul Eğitimi Süresi SÜRE VE ) MATEMATİK 2 (0860210080-0860300063) Zorunlu Meslek i Seçmeli lık (Proje, Ödev, Araştırma, İş Yeri ) 4 56 19 75 Kredisi 3+1 3 Bu derste; Mesleğinde Matematik İle İlgili bilgi ve becerilerinin

Detaylı

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ MALATYA MESLEK YÜKSEKOKULU DERS TANITIM FORMU. Kredisi AKTS Eğitim Dili Tipi: Zorunlu/ Saat

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ MALATYA MESLEK YÜKSEKOKULU DERS TANITIM FORMU. Kredisi AKTS Eğitim Dili Tipi: Zorunlu/ Saat Öğrenim çıktıları ve yeterlikler Dersin amacı İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ MALATYA MESLEK YÜKSEKOKULU DERS TANITIM FORMU DERSİN KODU VE ADI: 234 SİSTEM ANALİZİ VE TASARIMI BÖLÜM/PROGRAM Bilgisayar Teknolojileri

Detaylı

GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ TORUL MESLEK YÜKSEKOKULU BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ

GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ TORUL MESLEK YÜKSEKOKULU BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ TORUL MESLEK YÜKSEKOKULU BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ-I (AITB191) (2 + 0, Teorik) Osmanlı İmparatorluğu, I. Dünya savaşı ve

Detaylı

BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI İKMEP ÖNLİSANS PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ (Program Kodu: BTP) BTP 105 PROGRAMLAMA TEMELLERİ 4(2+0+2) AKTS:6

BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI İKMEP ÖNLİSANS PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ (Program Kodu: BTP) BTP 105 PROGRAMLAMA TEMELLERİ 4(2+0+2) AKTS:6 BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI İKMEP ÖNLİSANS PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ (Program Kodu: BTP) YARIYIL I ZORUNLU DERSLER BTP 105 PROGRAMLAMA TEMELLERİ 4(2+0+2) AKTS:6 Algoritma, Akış Diyagramı, Programlama Araçları,

Detaylı

BİLGİSAYAR TEKNOLOJİLERİ BÖLÜMÜ BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ

BİLGİSAYAR TEKNOLOJİLERİ BÖLÜMÜ BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ BİLGİSAYAR TEKNOLOJİLERİ BÖLÜMÜ BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ YDL101 Yabancı Dil-I (2-0-2) 2 AKTS am, is, are (to be), presentcontinuous (am doing, is doingaredoing) presentsimple:

Detaylı

GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ TORUL MESLEK YÜKSEKOKULU BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ 2011 MÜFREDATI

GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ TORUL MESLEK YÜKSEKOKULU BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ 2011 MÜFREDATI GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ TORUL MESLEK YÜKSEKOKULU BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ 2011 MÜFREDATI ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ-I (AITB191) (2 + 0, Teorik) Osmanlı İmparatorluğu, I.

Detaylı

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci;

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci; Image not found http://bologna.konya.edu.tr/panel/images/pdflogo.png Ders Adı : Grafik ve Animasyon-II Ders No : 0690130057 Teorik : 2 Pratik : 1 Kredi : 2.5 ECTS : 3 Ders Bilgileri Ders Türü Öğretim Dili

Detaylı

2. YARIYIL SEÇMELİ DERSLER I 2

2. YARIYIL SEÇMELİ DERSLER I 2 NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ SEYDİŞEHİR MESLEK YÜKSEKOKULU BİLGİSAYAR TEKNOLOJİLERİ BÖLÜMÜ BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI PROGRAMI 2014-2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI DERS DAĞILIM ÇİZELGESİ 1. YARIYIL 0690130020

Detaylı

MANİSA CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ TURGUTLU MESLEK YÜKSEKOKULU İNŞAAT BÖLÜMÜ İNŞAAT TEKNOLOJİSİ PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ

MANİSA CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ TURGUTLU MESLEK YÜKSEKOKULU İNŞAAT BÖLÜMÜ İNŞAAT TEKNOLOJİSİ PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ MANİSA CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ TURGUTLU MESLEK YÜKSEKOKULU İNŞAAT BÖLÜMÜ İNŞAAT TEKNOLOJİSİ PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ 1. Dönem Kodu Adı T L P AKTS ITE 1101 Matematik I 2,00 0,00 0,00 4,00 ITE 1103 Yapı

Detaylı

Akdeniz Üniversitesi

Akdeniz Üniversitesi F. Ders Tanıtım Formu Dersin Adı Öğretim Dili Akdeniz Üniversitesi Bilgi Teknolojileri Kullanımı Türkçe Dersin Verildiği Düzey Ön Lisans ( ) Lisans (x) Yüksek Lisans( ) Doktora( ) Eğitim Öğretim Sistemi

Detaylı

BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ I. YARIYIL

BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ I. YARIYIL T.C OSMANİYE KORKUT ATA ÜNİVERSİTESİ OSMANİYE MESLEK YÜKSEKOKULU MÜDÜRLÜĞÜ BİLGİSAYAR TEKNOLOJİLERİ BÖLÜMÜ (2016-2017) BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ I. YARIYIL TDL101 TÜRK DİLİ I (2+0+2)

Detaylı

FİNANS-BANKACILIK VE SİGORTACILIK BÖLÜMÜ BANKACILIK VE SİGORTACILIK PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ

FİNANS-BANKACILIK VE SİGORTACILIK BÖLÜMÜ BANKACILIK VE SİGORTACILIK PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ T.C. CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ AHMETLİ MESLEK YÜKSEKOKULU FİNANS-BANKACILIK VE SİGORTACILIK BÖLÜMÜ BANKACILIK VE SİGORTACILIK PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ I.SINIF I. DÖNEM DERS İÇERİKLERİ Bilgisayara Giriş

Detaylı

T.C. AKSARAY ÜNİVERSİTESİ AKSARAY MESLEK YÜKSEKOKULU BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI PROGRAMI DERS MÜFREDATI I. YARI YIL

T.C. AKSARAY ÜNİVERSİTESİ AKSARAY MESLEK YÜKSEKOKULU BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI PROGRAMI DERS MÜFREDATI I. YARI YIL T.C. AKSARAY ÜNİVERSİTESİ AKSARAY MESLEK YÜKSEKOKULU BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI PROGRAMI DERS MÜFREDATI I. YARI YIL DERSİN ADI: ALGORİTMA VE PROGRAMLAMAYA GİRİŞ I.YARI YIL T: 3 P: 1 KREDİSİ: 4 DERSİN İÇERİĞİ:

Detaylı

.. MESLEKĠ VE TEKNĠK ANADOLU LĠSESĠ EĞĠTĠM - ÖĞRETĠM YILI

.. MESLEKĠ VE TEKNĠK ANADOLU LĠSESĠ EĞĠTĠM - ÖĞRETĠM YILI 22-26.10.2018 15-19.10.2018 Ekim 08-12.10. 2018 01-05.10.2018-28.09.2018 Eylül 17-21.09. 2018.. MESLEKĠ VE TEKNĠK ANADOLU LĠSESĠ 2018 - EĞĠTĠM - ÖĞRETĠM YILI BĠLĠġĠM TEKNOLOJĠLERĠ ALANI WEB PROGRAMCILIĞI

Detaylı

Akdeniz Üniversitesi

Akdeniz Üniversitesi F. Ders Tanıtım Formu Dersin Adı Öğretim Dili Akdeniz Üniversitesi Bilgisayar I Türkçe Dersin Verildiği Düzey Ön Lisans ( ) Lisans (x) Yüksek Lisans( ) Doktora( ) Eğitim Öğretim Sistemi Örgün Öğretim (x)

Detaylı

AVRASYA UNIVERSITY. Dersin Verildiği Düzey Ön Lisans (X ) Lisans ( ) Yüksek Lisans( ) Doktora( )

AVRASYA UNIVERSITY. Dersin Verildiği Düzey Ön Lisans (X ) Lisans ( ) Yüksek Lisans( ) Doktora( ) Ders Tanıtım Formu Dersin Adı Öğretim Dili ALGORİTMA VE PROGRAMLAMAYA GİRİŞ Türkçe Dersin Verildiği Düzey Ön Lisans (X ) Lisans ( ) Yüksek Lisans( ) Doktora( ) Eğitim Öğretim Sistemi Örgün Öğretim (X )

Detaylı

MANİSA CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ TURGUTLU MESLEK YÜKSEKOKULU İNŞAAT BÖLÜMÜ YAPI DENETİMİ PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ

MANİSA CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ TURGUTLU MESLEK YÜKSEKOKULU İNŞAAT BÖLÜMÜ YAPI DENETİMİ PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ MANİSA CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ TURGUTLU MESLEK YÜKSEKOKULU İNŞAAT BÖLÜMÜ YAPI DENETİMİ PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ 1. Dönem Kodu Adı T L P AKTS YDE 1101 Matematik I 2,00 0,00 0,00 4,00 YDE 1103 Yapı Malzemesi

Detaylı

BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI İKMEP ÖNLİSANS PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ (Program Kodu: BTP)

BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI İKMEP ÖNLİSANS PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ (Program Kodu: BTP) YARIYIL I ZORUNLU DERSLER BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI İKMEP ÖNLİSANS PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ (Program Kodu: BTP) BTP 105 PROGRAMLAMA TEMELLERİ 3(2+0+2) AKTS:6 Algoritma, Akış Diyagramı, Programlama Araçları,

Detaylı

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ SEYDİŞEHİR MESLEK YÜKSEKOKULU BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI PROGRAMI ÖĞRETİM PLANI (2007-2009)

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ SEYDİŞEHİR MESLEK YÜKSEKOKULU BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI PROGRAMI ÖĞRETİM PLANI (2007-2009) 2. Sınıf IV. Yarıyıl 2. Sınıf III. Yarıyıl 1. Sınıf II. Yarıyıl 1. Sınıf I. Yarıyıl SELÇUK ÜNİVERSİTESİ SEYDİŞEHİR MESLEK YÜKSEKOKULU BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI PROGRAMI ÖĞRETİM PLANI (2007-2009) 6913101

Detaylı

Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS

Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS DERS BİLGİLERİ Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS Algoritmalar ve Programlama Lab. I BİL 103 1 2+0 2 2 Ön Koşul Dersleri Dersin Dili Dersin Seviyesi Dersin Türü Türkçe Lisans Zorunlu

Detaylı

Alanya Alaaddin Keykubat UniversityInternational Relations Office

Alanya Alaaddin Keykubat UniversityInternational Relations Office Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Bilgisayar Mühendisliği (Örgün Öğretim) Diploma Programı 2016 Müfredatı 1 BLG109 Üniversite'de Yaşam Kültürü ve Bilgisayar Mühendisliğine İntibak 1

Detaylı

MEZİTLİ MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ALANI WEB PROGRAMCILIĞI DALI ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK DERS PLANI

MEZİTLİ MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ALANI WEB PROGRAMCILIĞI DALI ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK DERS PLANI MEZİTLİ MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ALANI WEB PROGRAMCILIĞI DALI ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK DERS PLANI Öğretim Yılı : 2015-2016 Dersin Adı : İŞLETMELERDE BECERİ EĞİTİMİ Sınıfı :

Detaylı

DERS SEÇİM KILAVUZU. Sınıf Dönemi Kodu Adı Sınıf Dönemi Kodu Adı. Nesne Yönelimli Programlama. Yazılım Tasarımı ve Mimarisi

DERS SEÇİM KILAVUZU. Sınıf Dönemi Kodu Adı Sınıf Dönemi Kodu Adı. Nesne Yönelimli Programlama. Yazılım Tasarımı ve Mimarisi DERS SEÇİM KILAVUZU 1. Ön Koşul Talep Edilen Dersler Hakkında i. Bölümümüze Yüksek Öğrenim Kurumları yerleştirme sınavı ile gelen Öğrenciler için Tablo 1 de verilmiş olan ve bölümümüz ders planında yer

Detaylı

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ MÜFREDAT FORMU Ders İzlencesi

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ MÜFREDAT FORMU Ders İzlencesi T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ MÜFREDAT FORMU Ders İzlencesi Sayı : Tarih : 11.1.216 Diploma Program Adı : MEDYA VE İLETİŞİM, ÖNLİSANS PROGRAMI, (UZAKTAN ÖĞRETİM) Akademik

Detaylı

BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ WEB PROGRAMCISI MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI)

BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ WEB PROGRAMCISI MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ WEB PROGRAMCISI MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) 2013 ANKARA ÖN SÖZ Günümüzde mesleklerin değişim ile karşı karşıya

Detaylı

: Başlangıç seviyesinde kelime, dilbilgisi ve dört yetiyi kazandırmak.

: Başlangıç seviyesinde kelime, dilbilgisi ve dört yetiyi kazandırmak. in in in in in Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi (2+0, 2 AKTS) AIT 1101 1- Atatürk İlkeleri ve İnkılap tarihi dersinin okutulmasının amacı 2- Osmanlı Devletinin yıkılış sebepleri 3- I. Dünya Savaşı ve

Detaylı

Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS. Programlama Dilleri

Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS. Programlama Dilleri DERS BİLGİLERİ Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS Programlama Dilleri 356 6 2+2 4 5 Ön Koşul Dersin Dili Dersin Seviyesi Dersin Türü Dersi Veren Öğretim Elemanı Türkçe Lisans Zorunlu Arş. Grv. İlyas

Detaylı

DÜZCE ÜNİVERSİTESİ AKÇAKOCA MESLEK YÜKSEKOKULU BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ

DÜZCE ÜNİVERSİTESİ AKÇAKOCA MESLEK YÜKSEKOKULU BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ DÜZCE ÜNİVERSİTESİ AKÇAKOCA MESLEK YÜKSEKOKULU BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ MATEMATİK Kümeler ve sayılar Sayılarla ilgili işlemler ve sayı sistemleri Diziler ve sayı dizilerinde dört

Detaylı

BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜM BAŞKANLIĞI DERS TANITIM BİLGİLERİ

BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜM BAŞKANLIĞI DERS TANITIM BİLGİLERİ BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜM BAŞKANLIĞI DERS TANITIM BİLGİLERİ Dersin Adı Kodu Sınıf / Y.Y. Ders Saati (T+U+L) Kredi AKTS PROGRAMLAMA BG-213 2/1 2+0+2 2+1 5 Dersin Dili : TÜRKÇE Dersin Seviyesi : LİSANS

Detaylı

ROBOTİK VE KODLAMA EĞİTİMİ ÇERÇEVESİNDE ÖĞRETİM YILI BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ DERSİ ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK DERS PLANI

ROBOTİK VE KODLAMA EĞİTİMİ ÇERÇEVESİNDE ÖĞRETİM YILI BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ DERSİ ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK DERS PLANI ROBOTİK VE KODLAMA EĞİTİMİ ÇERÇEVESİNDE 2018 2019 ÖĞRETİM YILI BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ DERSİ ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK DERS PLANI Hazırlayan : Özel Öğretim Kurumları Birliği (ÖZKURBİR) Dersin Adı : Bilişim

Detaylı

ÖĞRETİM PLANI AKADEMİK YILI 2012-2013 1.YARIYIL DERSİN KODU ADI Teorik Pratik Kredi ECTS

ÖĞRETİM PLANI AKADEMİK YILI 2012-2013 1.YARIYIL DERSİN KODU ADI Teorik Pratik Kredi ECTS ÖĞRETİM PLANI AKADEMİK YILI 2012-2013 1.YARIYIL AIT181 Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I 2 0 2 2 Temel Kavram Bilgisi, Osmanlı Devleti ve Çöküşü, Tanzimat ve Meşrutiyet Dönemleri, Osmanlı Devletinin

Detaylı

Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS

Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS DERS BİLGİLERİ Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS İşletim Sistemleri BIL252 4 4+0 4 5 Ön Koşul Dersleri Yok Dersin Dili Dersin Seviyesi Dersin Türü Türkçe Lisans Zorunlu / Yüz Yüze Dersin

Detaylı

T.C. ORDU ÜNİVERSİTESİ ÜNYE MESLEK YÜKSEKOKULU BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI PROGRAMI I.SINIF II. YARIYILDA ALINACAK DERSLER LİSTESİDİR I.SINIF II.

T.C. ORDU ÜNİVERSİTESİ ÜNYE MESLEK YÜKSEKOKULU BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI PROGRAMI I.SINIF II. YARIYILDA ALINACAK DERSLER LİSTESİDİR I.SINIF II. BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI PROGRAMI DA ALINACAK DERSLER LİSTESİDİR AITT102 ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ - II 2 2 TD102 TÜRK DİLİ - II 2 2 YDI102 YABANCI DİL - II 2 2 BLG102 MESLEKİ MATEMATİK 4 4 BLG104

Detaylı

MANİSA CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ TURGUTLU MESLEK YÜKSEKOKULU İNŞAAT BÖLÜMÜ GEOTEKNİK PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ

MANİSA CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ TURGUTLU MESLEK YÜKSEKOKULU İNŞAAT BÖLÜMÜ GEOTEKNİK PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ MANİSA CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ TURGUTLU MESLEK YÜKSEKOKULU İNŞAAT BÖLÜMÜ GEOTEKNİK PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ 1. Dönem Kodu Adı T L P AKTS GTK 1101 Matematik I 2,00 0,00 0,00 4,00 GTK 1105 Ölçme Bilgisi

Detaylı

T.C. NEVŞEHİR HACI BEKTAŞ VELİ ÜNİVERSİTESİ AVANOS MESLEK YÜKSEKOKULU BİLGİSAYAR TEKNOLOJİLERİ BÖLÜMÜ BİLGİSAYAR TEKNOLOJİSİ PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ

T.C. NEVŞEHİR HACI BEKTAŞ VELİ ÜNİVERSİTESİ AVANOS MESLEK YÜKSEKOKULU BİLGİSAYAR TEKNOLOJİLERİ BÖLÜMÜ BİLGİSAYAR TEKNOLOJİSİ PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ ATATÜRK İLKELERİ VE İNKİLAP TARİHİ 1 1 GÜZ AİT 101 2 0 2 Zorunlu İÇERİK: Atatürk ilke ve devrimlerinin tanıtılması: Demokrasinin oluşmasını etkileyen gelişmeler Tanzimat öncesi Osmanlı devleti: Tanzimat

Detaylı

CEVAP ANAHTARI. Tempo Testi D 2-B 3-A 4-A 5-C 6-B 7-B 8-C 9-B 10-D 11-C 12-D 13-C 14-C

CEVAP ANAHTARI. Tempo Testi D 2-B 3-A 4-A 5-C 6-B 7-B 8-C 9-B 10-D 11-C 12-D 13-C 14-C 01. BÖLÜM: FONKSİYONLARLA İLGİLİ UYGULAMALAR - 1 1-E 2-D 3-C 4-E 5-B 6-C 7-C 8-B 9-C 10-D 11-C - 2 1-D 2-E 3-C 4-D 5-E 6-E 7-C 8-D 9-E 10-B - 3 1-E 2-A 3-B 4-D 5-A 6-E 7-E 8-C 9-C 10-C 11-C 1-A 2-B 3-E

Detaylı

BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI 1.YARIYIL DERSLERİ

BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI 1.YARIYIL DERSLERİ 1.YARIYIL LERİ ADI TÜRK DİLİ 1 AKTS kredi 2 0 1 1 Yüksek öğrenimini tamamlamış olan her gence, ana dilinin yapısı ve işleyiş özelliklerini gereğince kavratabilmek; Türkçeyi doğru ve güzel kullanabilme

Detaylı

T.C. ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ BİGA MESLEK YÜKSEKOKULU MÜDÜRLÜĞÜ DERS İÇERİKLERİ

T.C. ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ BİGA MESLEK YÜKSEKOKULU MÜDÜRLÜĞÜ DERS İÇERİKLERİ BÖLÜM: Yönetim ve Organizasyon PROGRAM: İşletme Yönetimi 1. Yarıyıl (Güz) T.C. 101 Genel Muhasebe 4 (3+1): Muhasebe bilgi sistemi, muhasebenin gelişimi, muhasebenin temel kavramları, genel kabul görmüş

Detaylı

Öğr. Gör. Barış Alpaslan

Öğr. Gör. Barış Alpaslan Dersin Adı DERS ÖĞRETİM PLANI Matematik I Dersin Kodu ECO 05/04 Dersin Türü (Zorunlu, Seçmeli) Dersin Seviyesi (Ön Lisans, Lisans, Yüksek Lisans, Doktora) Dersin AKTS Kredisi 5 Haftalık Ders Saati 3 Haftalık

Detaylı

1.YARIYIL DERS KODU DERS ADI

1.YARIYIL DERS KODU DERS ADI 1.YARIYIL DERS KODU DERS ADI T P KR. AKTS ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ-1 2 0 2 2 TÜRK DİLİ-1 2 0 2 2 YABANCI DİL-1 2 0 2 2 MATEMATİK 4 0 4 7 PROGRAMLAMA TEMELLERİ 3 1 4 6 WEB TASARIMIN TEMELLERİ

Detaylı

Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS

Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS DERS BİLGİLERİ Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS İnternet Uygulamaları için Veritabanı Programlama EEE474 8 3+2 4 5 Ön Koşul Dersleri Dersin Dili Dersin Seviyesi Dersin Türü İngilizce

Detaylı

1. YIL 1. DÖNEM DERS KODU DERS ADI T+U+L KREDİ AKTS. Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I

1. YIL 1. DÖNEM DERS KODU DERS ADI T+U+L KREDİ AKTS. Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I SEYDİŞEHİR AHMET CENGİZ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ 2018-2019 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ DERS MÜFREDATI VE AKTS (ECTS) KREDİLERİ NORMAL ÖĞRETİM 1. YIL 1. DÖNEM 0370060001 Algoritma ve

Detaylı

GAZİ ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ FAKÜLTESİ BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ LİSANS PROGRAMI

GAZİ ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ FAKÜLTESİ BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ LİSANS PROGRAMI TEKNOLOJİ FAKÜLTESİ BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ LİSANS PROGRAMI (2018-2019 Öğretim Yılı Güz döneminden itibaren tüm sınıflara uygulanacaktır) Dikkat! 2018-2019 Dönemi itibariyele Bilgisayar Mühendisiği

Detaylı

1.YARIYIL (Güz Dönemi)

1.YARIYIL (Güz Dönemi) SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ ULUBORLU SELAHATTİN KARASOY MESLEK YÜKSEKOKULU BİLGİSAYAR TEKNOLOJİLERİ BÖLÜMÜ BİLGİSAYAR TEKNOLOJİSİ PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ (İ K M E P) 1.YARIYIL (Güz Dönemi) BTT-101 Programlamanın

Detaylı

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ MALATYA MESLEK YÜKSEKOKULU DERS TANITIM FORMU. İşletme Yönetimi Programı. Kredisi AKTS Eğitim Dili Tipi: Zorunlu/ Saat

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ MALATYA MESLEK YÜKSEKOKULU DERS TANITIM FORMU. İşletme Yönetimi Programı. Kredisi AKTS Eğitim Dili Tipi: Zorunlu/ Saat İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ MALATYA MESLEK YÜKSEKOKULU DERS TANITIM FORMU DERSİN KODU VE ADI: 137 GENEL İŞLETME Eğitim-Öğretim Yılı:2017-2018 BÖLÜM/PROGRAM Yönetim ve Organizasyon Bölümü İşletme Yönetimi Programı

Detaylı

BĠLGĠSAYAR TEKNOLOJĠLERĠ BÖLÜMÜ BĠLGĠSAYAR PROGRAMCILIĞI PROGRAMI ZORUNLU DERS ĠÇERĠKLERĠ

BĠLGĠSAYAR TEKNOLOJĠLERĠ BÖLÜMÜ BĠLGĠSAYAR PROGRAMCILIĞI PROGRAMI ZORUNLU DERS ĠÇERĠKLERĠ BĠLGĠSAYAR TEKNOLOJĠLERĠ BÖLÜMÜ BĠLGĠSAYAR PROGRAMCILIĞI PROGRAMI ZORUNLU DERS ĠÇERĠKLERĠ 5007101 Matematik (4-0)5 Bu derste öğrencilere, dersin teknik programlar için önemi kavratılır, öğrencinin kendi

Detaylı