TEKNİK BİLGİLER. Düz ve t rt ll V-Kayışları nda ölçüler arasındaki geçişler aşağıdaki gibi hesaplanmaktadır.

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "TEKNİK BİLGİLER. Düz ve t rt ll V-Kayışları nda ölçüler arasındaki geçişler aşağıdaki gibi hesaplanmaktadır."

Transkript

1 KAYIŞLARIN UZUNLUK KODU TEKNİK BİLGİLER V-Kayışları 3 farklı uzunluk kodu ile tanımlanır. Bunlar; Li La Lp : V-Kayışının iç boy uzunluğunu ifade eder : V-Kayışının dış boy uzunluğunu ifade eder : V-Kayışının çalışma dairesi ölçsn ifade eder. Uzunluk kodu, kayış tipinin yanında mutlaka belirtilmelidir. Dz ve t rt ll V-Kayışları nda ölçler arasındaki geçişler aşağıdaki gibi hesaplanmaktadır. Kayış Ölç A Kayış Uzunluk Faktör A B Lp -> La Li -> Lp Li -> La Der. Kesiti Z A B C D E Dar kesitli V-Kayışları ile tırtıllı dar kesitli V-Kayışları nda ölçler arasındaki geçişler ise aşağıdaki tablo larak hesaplanmaktad r. Kayış Ölç A Kayış Uzunluk Faktör Lp -> La Li -> Lp Li -> La A B Der. Kesiti SPZ SPA SPB SPC V 9, V V YAĞA VE SICAKLIĞA DAYANIKLI AOH TİPİ V-KAYIŞLARI Yağ ile, özellikle gres yağı ile devamlı temas eden ortamda çalışan kayışların ömrnde gözle görlr bir k salma söz konusu olmaktad r. Normalde standart bir V-kayışının dereceye kadar dayanma özelliği vardır. Bu sıcaklığın zerinde bir ortamda çalışması halinde, kayış ömr öngörlen sreden daha k sa olmaktad r. Bu durumda AOH tipi V-Kayışları kullanılabilir. Kay ş n zerindeki yağa karşı koruyucu özel katman kayışı muhafaza eder, özel kauçuk karışımı sayesinde de 100 derecenin zerindeki uygulamlarda da kullanılmasını sağlar. AOH kayış kullanımı ile kayışın patinaj yapması da engellenmiş olur.

2 TIRTILLI KAYIŞLARIN KULLANIM YERLERİ T rt ll V-Kayışları ; 1. Kasnak çap kçk olan uygulamalarda 2. Kayış çevresel hızının yksek olduğıu uygulamalarda 3. Yksek derecelerde gç transmisyonu gereken uygulamalarda 4. Çalışma sıcaklığının yksek olduğu uygulamalarda 5. Dz V-Kayışlarının kullanılmasının pratik olmadığı uygulamalarda kullanılmaktadırlar. Özellikle tırtıllı yapı sayesinde çalışma bölgesinde daha iyi soğuma sağlanabildiği için, tırtıllı kayışlar sıcak çalışan yerler için de bir alternatif olmaktadırlar. Ayrıca, tırtıllı kayışlar retim prosesleri gereği, boru halinde retilmekte ve daha sonra da dilimlenmekte olduklarından, dz kayışlarda yaşanması muhtemel ölçler aras farklılık gibi dezavantajlar, tırtıllı kayışlarda kesinlikle olmamaktadır. Tırtıllı kayışların yapısı : 1. Özel st katman 2. Polychloroprene kauçuk tabaka 3. Özel işlenmiş ve stabilize edilmiş polyester cord 4. Fiber dolgulu polychloroprene ya 5. Daha iyi esneklik için dişli yapı Yap lar n Özellikleri : Özel Kauçuk Katman Kayışın stndeki kauçuk katmanın ozon direnci kord bezine nazaran daha iyidir. Bu sayede esnemeden kaynaklanan k r lmalar önlenir. Yksek Gerilme Direnci Özel olarak stabilize edilmiş polyester kord bezi dönşlerde gerilmeyi maksimum kılarken uzamayı önler. Şok yklere kolayca adapte olur, yıpranma oranı dşktr. Yağa ve Sıcağa Dayanıklılık Kayışın retiminde her bölgesinde kullanılan Polikloropren maddesi yağlı ortamlara ve yksek sıcaklığa karşı kayışı korur. Bu madde aynı zamanda kayışı ozona, gneş ışığına, hava koşullarına ve yıpranmaya karşı korur. Dişli Yapı Tırtıllı Kayışların zerlerindeki dişler daha kçk çaplı kasnaklarda kayışın yksek hızda çalışabilmesini sağlamaktadır. Aynı zamanda dişler bklme stresini azaltır ve dış yzey zerindeki sıcaklığı da daha orantılı dağıtır. Polikloropren Kauçuk Karışımı Polikloropren malzeme, taban ile gerilen kord arasında daha iyi bir yapışkanlık sağlarken kauçuk ana malzemeyi de daha iyi doyurarak kayışın mukavemetini arttırır. Kayışın dış yzeyi kord bezi ayrılmadan daha uzun sre dayan r.

3 Polikloropren Doldurulmuş İplikli Taban Doku Bu doku kayışa yksek gç iletkenlik kabiliyeti verir, kayışın enine direncini artt r r. Tırtıllı Kayışları Dz Kayışlara göre Avantajları % 50 daha uzun ömr Daha iyi bklebilme özelliği Dşk esneme değeri Yksek gerilme gc 100 C ye kadar s cakl k dayan V-KAYIŞLARI İÇİN GERGİNLİK AYARI YAPILMASI Tahrik sisteminin işlevi bakımından ve kayışın kullanılabilme ömr açısından, kayışın doğru gerginlikte olması hayati bir önem taşımaktadır. V-Kayışının optimum bir şekilde işlevini yerine getirmesini sağlamak adına, dönme ve sapma gc değerinin (N) bir alet yardımıyla ölçlmesi gerekir. Gerginlik Ölçer ile, hemen hemen tm sistemlerdeki V-Kayışlarının ve Kanallı kayışların gerginlik değerleri gven içinde kontrol edilebilir. Gergilik Ölçme Prosedr 1. Kayışın uzunluğunu cinsinden belirleyiniz. 2. İki kasnak arasına kayışın uzunluğu kadar bir ip ya da tel bağlayın ve kayışın orta noktasına bir işaret koyunuz. 3. Kayış boyunun 1000 den az olduğu durumlarda uzunluğun % 1,5 ini hesaplayın, 1000 den fazla olduğu durumlarda % 1 ini hesaplay n. Gerginlik ölçer zerindeki halkan n alt noktas n cinsinden ölçtğnz % değer noktası zerine gelecek şekilde ayarlayın. Üstteki halkanın alt noktasını 0.00 N e ayarlay 4. Gerginlik ölçeri, kayışın orta noktasına gelecek şekilde yerleştiriniz. Gerginlik ölçerin yardımıyla dik olarak halkanın alt noktası ipe değinceye kadar kayış zerine gç uygulayınız. 5. Üstteki halkanın alt noktasının işaret ettiği dönme ve sapma değerini (N) Newton cinsinden okuyun. 6. Bu değeri A tablosunda verilmiş olan evrensel değer ile karşılaştırınız. Tabloda bu değer belli alt ve st limitler arasında verilmiştir. 7. Ölçlen değer tablodan verilen değerin altında ise kayışın gerginliğinin az olduğunu, tablo değerinin stnde ise kayışın fazla gergin olduğunu gösterir. Önemli Notlar 1. Yeni kayışlarda N değeri maksimumda tutulmalıdır. 2. Titreşimli ve şok yklerde N değeri maksimumda tutulmalıdır saatlik bir çalışma sonrasında, kayış gerginliğini kontrol ediniz ve gerekiyorsa tekrardan ayarlama yap V-KAYIŞLARININ DEPOLANMASI GENEL TALİMATLAR Gerek reticilerin, gerek kullanıcıların uygun koşullarda kayışları depolamaları ve muhafaza etmeleri çok önemlidir. Gerekli koşullar dahilinde saklanan V-Kayışları retim özelliklerini ve ölçlerini kolayl kla muhafaza ederler. İyi muhafaza edilmeleri kullanıcılara kayıştan kn olan en st verimi almalarını sağlar. V-kayışları serin ve kuru koşullarda saklanırken, gneş ışığı ile direkt temas halinde olmamalıdır. Kayışlar yığın halinde raflara konuyorsa, çok fazla ağır olmamalarına dikkat edilmelidir. Aksi takdirde altta kalan kayışlarda zorlanmadan ve ezilmeden dolayı bklmeler ve çarpılmalar olabilir.

4 YAPILMAMASI GEREKENLER Kayışlar kesinlikle zemin zerinde muhafaza edilmemelidir. Aksi takdirde neme karşı korunmasız kalabilirler.v-kayışları pencere kenarlarında ya da yakınında muhafaza edilmemelidirler, gneş ışığına ya da neme maruz kalabilirler. Kayışları radyatör ya da kalorifer yak nlar nda muhafaza etmemek gerekmektedir.kayışları trafo merkezleri ve elektrik motorlarının yakınında muhafaza edilmemelidir. Bu aletler ozon retebilirler. MUHAFAZA METODLARI V-Kayışları kancalara takılıp gergin bir şekilde asılarak muhafaza edilebilir. Uzun kayışlar doğru bir şekilde katlanarak, fazla bklmeleri engellenerek saklanmalıdır.varyatör kayışları bklmelere çarpılmalara karşı daha hassastırlar. Bu tip kayışların kancalara asılmamaları özellikle tavsiye edilir. Raflarda muhafaza edilmeleri çok daha uygundur. SAKLAMA KOŞULLARI. Uygun saklama koşullarının sağlanması halinde 5 yıllık bir raf ömr sağlanabilir.. Saklama sıcaklığı 30 dereceden fazla olmamalıdır, nem oranı % 60 dan fazla olmamalıdır.. Saklama sıcaklığı eğer ykselirse kayışın performansı belli oranda dşecektir. Kaba bir tahminle, sıcaklığın 20 derecelik bir artışında kayışın ömrnde % 50 gibi bir azalma söz konusu olmaktadır.. Kayışlar kesinlikle 46 derecenin zerindeki bir sıcaklık koşulunda saklanmamal d r.. Kayışlar kesinlikle silinmemelidirler. V-KAYIŞLARI MONTAJ PROSEDÜRÜ Kayıştan beklenen en st performansı alabilmek için aşağıdaki montaj prosedrne uyulmal d r: - Montaj işlemine başlamadan önce ana gç kaynağı kapatılmalıdır. - Kayışların rahat çıkarılması için kasnaklar birbirine yaklaştırılmalıdır. - Kasnak kanallarının yıpranıp yıpranmadığını, kirlenip kirlenmediğini ya da hasar görp görmediği kontrol edilmelidir. Kasnak temizlenmeli, hasar görmş ise değiştirilmelidir. - Kasnaklar n ve millerinin aynı dzlem zerinde sıralı olup olmadığı kontrol edilmelidir. - Kayış gerdirilmeden takılmalıdır. Kayışın kasnağa, kanallı kayış ise kasnak oluklarına dzgnce oturduğundan emin olunmalıdır. - Kayış gerginlik ayar talimatlarına uygun olarak, kayış gerdirilmelidir. - Kayışın kasnağa otruması veya kanallı kayışın kanallarının oluklara iyice yerleşmesi için tahrik kasnağı kısa bir sre hareket ettirilmelidir. KAYIŞLARI SERVİS REHBERİ PROBLEM NEDENİ ÇÖZÜMÜ 1. Kayış kasnak içinde dönyorsa 2. Kayış sık sık aşınıyorsa a. Kasnak eksenleri hizas zd r. Kasnaklar ayarlay b. Kasnak kanal açısı yanlış veya Kasnakları değiştiriniz. kanallar aşınmıştır. c. Kayışta aşırı salgı vardır. Gevşek tarafta bir gergi kasnağı kullanınız. d. Kayış gerginlik değeri dşk Gerginliği ayarlayınız e. Kayışta aşınma vardır. Kayışı değiştiriniz. f. Kasnak kanallar na yabanc Kayış-kasnak sistemini daha iyi koruma alt na al maddeler girmiştir. a. Kasnak kanal açısı yanlıştır. Kasnağı değiştiriniz. b. Kasnak aşınmıştır. Kasnağı değiştiriniz. c. Kasnak ekseni hizas z Ayarlay n z d. Kçk kasnağın çapı olması Yeniden kasnak seçimi yap gerekenden kçktr. e. Kasnak kanallar na yabanc Kanallar temizleyiniz. maddeler bulaşmıştır.

5 3. Aşırı grlt var a. Kasnak eksenleri hizas zd r. Ayarlay b. Kayış gerginlik değeri Ayarlay dşktr. c. Aşırı ykleme vardır. Sistemi kontrol edip yeni kayış-kasnak seçimi yap d. Kasnaklar balanss zd r. Mmknse kasnak 4. Kayışta şişme / yumuşama var ise 5. Kayışta aşırı uzama var ise a. Kayışa yağ veya kimyasal madde bulaşmıştır. a. Kasnak kanallarında aşınma vard r. b. Eski ve yeni kayış aynı sette kullanılmıştır. c. Ayn sette farkl marka kayışlar kullanılıyor. balansı yapınız veya değiştiriniz. Sistem korunaklı olmaldır. Yeni kayış takmadan önce kasnak kanallar n benzin veya alkolle temizleyiniz. Problem devam ederse PIX AOH serisi kayış kullanınız. Kasnakları tamir ediniz veya değiştiriniz. Yeni bir set kayış takınız. Aynı sette tek marka kayış kullanınız. 6. Kayış takıldıktan sonra kopuyorsa 7. Kayış yzeyinde kesikler / yar klar oluşuyorsa 8. Kayışta aşırı vibrasyon var a. Kayış aşırı geriliyor. Kasnanklar n merkezler aras mesafesini kontrol ediniz. b. Sisteme yabancı madde girişi vard r. c. Kayış sayısı yetersiz veya kanal açısı yanlıştır. d. Kasnaklarda frenleme / ani duruş vardır. a. Dış yzey gergi kasnağı l yor. Etkin koruma sağlayınız. Tasarımı, kayış sayısını ve kayış kesidini kontrol ediniz. Sistemi kontrol ederek nedenini tesbit ediniz. Gevşek tarafta iç yzey gergi kasnağı kullanınız. b. Kasnak çap çok kçktr. Kasnak çaplar n kontrol ediniz. c. Ortam sıcaklığı çok yksektir. İyi bir havalandırma ve soğutma sağlayınız, kayışlara (60 C nin zerinde) direkt sıcaklık gelmesini önleyiniz. PIX AOH serisi kayış d. Ortam sıcaklığı çok dşktr. Kayışın çalıştığı ortamı ısıtınız. (-18 C nin alt nda) e. Kayışta aşırı kayma (patinaj) Sistem dizaynını kontrol edin, gerekirse yeniden kayışkasnak seçimi yapın, kayış sayısını kontrol edin, kayış var. gerginliğini kontrol ediniz. f. Kayışa yağ vb. kimyasal Sistemdeki korumay artt r maddeler bulaşmıştır. a. Yanlış kayış seçimi yapılmıştır. Tasarımı kontrol edin ve kayış seçimini yeniden yapınız. b. Kasnaklar n merkezler ara Merkezler arası mesafeyi azaltın, gevşek tarafta iç yzey gergi kasnağı kullanınız. mesafesi olmas gerekenden fazlad r. c. Darbeli yk vard r. Birleşik kayış kullanın, gevşek tarafta iç yzey gergi kasnağı kullanınız. d. Kayış gerginliği çok dşktr. Gerginliği ayarlayınız. e. Kasnaklar balanss zd r. Balans ayar yap 9. Kayışta gerginlik ayar a. Tasar mda uzama için toleranslar yetersizdir. Uygun toleransları sağlayınız. yap lam yorsa b. Yanlış tip veya yanlış kesit Tasar m hesab n yeniden ya nız ve uygun kayış kayış seçimi nedeniyle kayışta seçiniz. aşırı uzama var. c. Kayış boyu yanlış. Daha kısa kayış kullanınız. d. Aynı sette farklı marka kayış Aynı sette tek marka kayış kullanınız. m var.

KLASİK TİP KAUÇUK V KAYIŞLAR

KLASİK TİP KAUÇUK V KAYIŞLAR KLASİK TİP KAUÇUK V KAYIŞLAR 8 LİK 10 LUK 13 LÜK 17 LİK 20 LİK 22 LİK 32 LİK 350 400 2000 425 1900 600 2250 4800 850 3750 900 3450 1000 375 425 2025 450 1925 625 2275 4850 900 3900 925 3500 1125 400 450

Detaylı

PIX FİYAT LİSTESİ - MAYIS 2009

PIX FİYAT LİSTESİ - MAYIS 2009 PIX FİYAT LİSTESİ - MAYIS 2009 Sayın Müşterilerimiz, Türkiye Genel Distribütörlüğü yapmakta olduğumuz PIX marka Düz ve Tırtıllı V-Kayışları, Otomotiv Kayışları, Kanallı V- Kayışları, Tarım Kayışları, Motosiklet

Detaylı

Endüstriyel Yatık Tip Redüktör Seçim Kriterleri

Endüstriyel Yatık Tip Redüktör Seçim Kriterleri Endüstriyel Yatık Tip Redüktör Seçim Kriterleri Gelişen imalat teknolojileri ile birlikte birim hacimde daha yüksek tork değerlerine sahip redüktörihtiyacı kullanıcıların en önemli beklentilerinden biri

Detaylı

ADB (AIR DISC BRAKES/HAVALI DISK FRENLERI) HATA ARAMASI İÇIN TEMEL ESASLAR. Bakınız 1. c)

ADB (AIR DISC BRAKES/HAVALI DISK FRENLERI) HATA ARAMASI İÇIN TEMEL ESASLAR. Bakınız 1. c) ADB (AIR DISC BRAKES/HAVALI DISK FRENLERI) HATA ARAMASI İÇIN TEMEL ESASLAR 1. Aşınma farkı 2. Zamanından önce oluşan aşınma 1. Fren kaliperi sıkıştı/kurallara uygun kaymıyor 1/6 temizleyin (lastik manşetlerde

Detaylı

Optibelt KB SK KAYIŞLAR BELTS. Kayış Ölçüleri. Avantajları / Benefits

Optibelt KB SK KAYIŞLAR BELTS. Kayış Ölçüleri. Avantajları / Benefits KAYIŞLAR Belts WWW.3MKAYIS.COM KAYIŞLAR Optibelt KB SK Optibelt KB SK kraft bantları, birleştirme bandı ile birbirine bağlanan yüksek kaliteli bireysel V kayışlarından oluşur. Uygulamaya göre, kraft bandı

Detaylı

CONTI-V MULTIRIB ELAST TOOL KIT Kanallı elastik V kayışlı kit 4PK1022T1

CONTI-V MULTIRIB ELAST TOOL KIT Kanallı elastik V kayışlı kit 4PK1022T1 CONTI-V MULTIRIB ELAST TOOL KIT Kanallı elastik V kayışlı kit 4PK1022T1 Agirlik [kg]: 0,22 GENEL BİLGİLER: Servislere daha fazla güvence sağlar: CONTI-V MULTIRIB ELAST TOOL KIT ContiTech Power Transmission

Detaylı

KAYIŞLAR. V Kayışları

KAYIŞLAR. V Kayışları V KAYIŞLAR KAYIŞLAR V Kayışları Klasik Düz Bez Kaplı V Kayışları Dar Kesitli Düz V Kayışları Tırtıllı Kayışlar Varyatör Kayışları Tarım Kayışları-Farm Belt Amerikan Standardı V Kayışlar Banded Kayışlar

Detaylı

Zamanlama zinciri - çıkartma/takma

Zamanlama zinciri - çıkartma/takma Sayfa 1/21 Uyarılar ve öneriler Üretici tarafından aksi önerilmedikçe, aşağıdaki işlemler tavsiye edilir: Üretici tarafından aksi önerilmedikçe, aşağıdaki işlemler tavsiye edilir: Zamanlama zincirini her

Detaylı

Hazırlıklar: Aracı, motor bloğundaki motor kodu yardımıyla tanımlayın (Şekil 1). Aracın akü bağlantısını çıkarın.

Hazırlıklar: Aracı, motor bloğundaki motor kodu yardımıyla tanımlayın (Şekil 1). Aracın akü bağlantısını çıkarın. Technical Info www contitech de Triger kayışı değişimi montaj tavsiyeleri Renault Clio II 1,6 16V, motor kodu K4M 748 örneği Clio II 1,6 16V motoru - çeşitli motor hacimlerinde olmak üzere - Renault markasının

Detaylı

Deneyin Amacı Kayış - kasnak mekanizmalarında farklı tiplerde ve farklı sarım açılarındaki kayış ve kasnak arasındaki sürtünmenin incelenmesi.

Deneyin Amacı Kayış - kasnak mekanizmalarında farklı tiplerde ve farklı sarım açılarındaki kayış ve kasnak arasındaki sürtünmenin incelenmesi. 1 Deneyin Adı Kayışlarda Sürtünme Deneyi Deneyin Amacı Kayış - kasnak mekanizmalarında farklı tiplerde ve farklı sarım açılarındaki kayış ve kasnak arasındaki sürtünmenin incelenmesi. 1. Teorik Bilgi 1.1

Detaylı

KULLANIM KILAVUZU PCE-VKM Serisi

KULLANIM KILAVUZU PCE-VKM Serisi KULLANIM KILAVUZU PCE-VKM Serisi Versiyon 1.1 Oluşturma Tarihi: 07/04/2017 İçindekiler 1 Güvenlik Bilgileri... 3 2 Özellikler... 4 2.1 Teknik Özellikler... 4 2.2 Teslimat İçeriği... 4 3 Giriş... 4 4 Çalışma...

Detaylı

Titreşimli Elek Rulmanları ve Uygulamaları

Titreşimli Elek Rulmanları ve Uygulamaları ve Uygulamaları Titreşimli elek uygulamaları başta olmak üzere titreşimli ortamlarda kullanılan rulmanlar şiddeti ve yönü değişken yüksek darbeli yüklere maruz kalmaktadır. Das Lager Germany mühendisleri

Detaylı

GÜÇ AKTARIM ELEMANLARI EĞİTİMİ

GÜÇ AKTARIM ELEMANLARI EĞİTİMİ GÜÇ AKTARIM ELEMANLARI EĞİTİMİ Güç Aktarım Elemanları Eğitimi - Seminer Konuları - Güç Aktarım Elemanları Endüstriyel Zincir Zincir Dişli Kayış-Kasnak Konik Kilit (Powerlock) Diğer güç aktarım ekipmanları

Detaylı

SÜTUNLU MATKAP MODEL RTM613 TANITMA VE KULLANIM KLAVUZU

SÜTUNLU MATKAP MODEL RTM613 TANITMA VE KULLANIM KLAVUZU SÜTUNLU MATKAP MODEL RTM613 TANITMA VE KULLANIM KLAVUZU 8 6 10 9 7 5 4 3 2 1 1. TABAN 2. ÇALIŞMA TABLASI 3. ÇALIŞMA TABLASI MANDALI 4. SÜTUN 5. MANDREN 6. AÇMA/KAPAMA BUTONU 7. TUTMA KOLU 8. KASNAK SİSTEMİ

Detaylı

ÖN TEKER HAREKET ÖZELLİĞİNİ KULLANMA 3- Puse açın. 7- Hareket sistemini kilitleme: her iki hareket kolunu yukarı kaldırın.

ÖN TEKER HAREKET ÖZELLİĞİNİ KULLANMA 3- Puse açın. 7- Hareket sistemini kilitleme: her iki hareket kolunu yukarı kaldırın. KULLANMA KILAVUZU * Daima omuz ve kasık kemerini kullanınız. * Dikkat: Puse kullanmadığınız zaman, çocuğunuzdan uzak tutunuz. * Bu ürün 6 ile 36 ay arası ve 15 kg a kadar olan çocukların kullanımı için

Detaylı

TEKNOLOJİNİN BİLİMSEL İLKELERİ. Bölüm-4 MALZEMELERDE ÇEKME-BASMA - KESME GERİLMELERİ VE YOUNG MODÜLÜ. 4.1. Malzemelerde Zorlanma ve Gerilme Şekilleri

TEKNOLOJİNİN BİLİMSEL İLKELERİ. Bölüm-4 MALZEMELERDE ÇEKME-BASMA - KESME GERİLMELERİ VE YOUNG MODÜLÜ. 4.1. Malzemelerde Zorlanma ve Gerilme Şekilleri Bölüm-4 MALZEMELERDE ÇEKME-BASMA - KESME GERİLMELERİ VE YOUNG MODÜLÜ 4.1. Malzemelerde Zorlanma ve Gerilme Şekilleri Malzemeler genel olarak 3 çeşit zorlanmaya maruzdurlar. Bunlar çekme, basma ve kesme

Detaylı

2SB5 doğrusal aktüatörler

2SB5 doğrusal aktüatörler 2SB5 doğrusal aktüatörler SIPOS 5 İşletim Kılavuzu Eki Basım 03.13 Değişiklik yapma hakkı saklıdır! İçindekiler SIPOS 5 İşletim Kılavuzu Eki İçindekiler İçindekiler 1 Temel bilgiler... 3 1.1 İşletim kılavuzuna

Detaylı

Prof. Dr. İrfan KAYMAZ

Prof. Dr. İrfan KAYMAZ Prof. Dr. İrfan KAYMAZ Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü Giriş Bu bölüm sonunda öğreneceğiniz konular: Kayış-kasnak mekanizmalarının türü Kayış türleri Meydana gelen kuvvetler Geometrik

Detaylı

ENDÜSTRİYEL KAYIŞLAR

ENDÜSTRİYEL KAYIŞLAR ENDÜSTRİYEL KAYIŞLAR Poliüretan Zaman Kayışları SYNCHROTECH çelik telli güçlendirilmiş termoplastik poliüretan zaman kayışları çok sınırlı sünme katsayısı, kaydırmazlık özelliği ve kauçuk kayışlardan farklı

Detaylı

Kinesis. Enerjiden doğan güç! 60J. www.profleet.com.tr www.lassa.com.tr

Kinesis. Enerjiden doğan güç! 60J. www.profleet.com.tr www.lassa.com.tr 60J Kinesis Enerjiden doğan güç! www.profleet.com.tr www.lassa.com.tr Satış ve Pazarlama Kısıklı Caddesi Şehit Teğmen İsmail Moray Sokak No: 2/1 Altunizade 34662 İstanbul T: (0262) 544 35 00 F: (0262)

Detaylı

Kayış kasnak mekanizmaları metin soruları 1. Kayış kasnak mekanizmalarının özelliklerini, üstünlüklerini ve mahsurlarını açıklayınız. 2.

Kayış kasnak mekanizmaları metin soruları 1. Kayış kasnak mekanizmalarının özelliklerini, üstünlüklerini ve mahsurlarını açıklayınız. 2. Kayış kasnak mekanizmaları metin soruları 1. Kayış kasnak mekanizmalarının özelliklerini, üstünlüklerini ve mahsurlarını 2. Kayış kasnak mekanizmalarının sınıflandırılmasını yapınız ve kısaca her sınıfın

Detaylı

YUVARLANMALI YATAKLARIN MONTAJI VE BAKIMI

YUVARLANMALI YATAKLARIN MONTAJI VE BAKIMI Makine Elemanları 2 YUVARLANMALI YATAKLAR-III YUVARLANMALI YATAKLARIN MONTAJI VE BAKIMI Doç.Dr. Ali Rıza Yıldız 1 Bu Bölümden Elde Edilecek Kazanımlar Rulmanların Montajı Tolerans Değerlerinin Belirlenmesi

Detaylı

BASMA DENEYİ MALZEME MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ. 1. Basma Deneyinin Amacı

BASMA DENEYİ MALZEME MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ. 1. Basma Deneyinin Amacı 1. Basma Deneyinin Amacı Mühendislik malzemelerinin çoğu, uygulanan gerilmeler altında biçimlerini kalıcı olarak değiştirirler, yani plastik şekil değişimine uğrarlar. Bu malzemelerin hangi koşullar altında

Detaylı

REMAK REDÜKTÖR MAK.SAN.TİC.LTD.ŞTİ.

REMAK REDÜKTÖR MAK.SAN.TİC.LTD.ŞTİ. REMAK REDÜKTÖR MAK.SAN.TİC.LTD.ŞTİ. REMAK REDÜKTÖR MAK.SAN.TİC.LTD.ŞTİ. Kemalpaşa Org. San. Böl. Kuyucak Mevkii No:211 Kemalpaşa-İZMİR Tel : 0090-232- 479 68 48 Faks : 0090-232- 479 68 49 www.remakreduktor.com.tr

Detaylı

Kayar Mesnetler GS F 1G Kayar Mesnet GS F 2G Kayar Mesnet GS 2G-PL Kayar Mesnet

Kayar Mesnetler GS F 1G Kayar Mesnet GS F 2G Kayar Mesnet GS 2G-PL Kayar Mesnet Kayar Mesnetler 6Kayar Mesnet DestekleriKılavuzlu bir Desteğin bir Simotec Kiriş Kesiti 100 veya 120 den ya da 100 ila 120 mm arasında bir flanş genişliğine sahip başka bir çelik kirişten askıya alınması

Detaylı

TEKNİK BİLGİ FORMU AÇIKLAMA

TEKNİK BİLGİ FORMU AÇIKLAMA TEKNİK BİLGİ FORMU ÜRÜN ADI: PERMATEX The Right Stuff AÇIKLAMA PERMATEX The Right Stuff mekanik montajlarda güvenilir yerinde oluşan contalar oluşturmak için formüle edilmiş tek bileşenli, oda sıcaklığında

Detaylı

MUKAVEMET-2 DERSİ BAUN MAKİNA MÜHENDİSLİĞİ VİZE ÖNCESİ UYGULAMA SORULARI MART Burulma 2.Kırılma ve Akma Kriterleri

MUKAVEMET-2 DERSİ BAUN MAKİNA MÜHENDİSLİĞİ VİZE ÖNCESİ UYGULAMA SORULARI MART Burulma 2.Kırılma ve Akma Kriterleri MUKAVEMET-2 DERSİ BAUN MAKİNA MÜHENDİSLİĞİ VİZE ÖNCESİ UYGULAMA SORULARI MART-2019 1.Burulma 2.Kırılma ve Akma Kriterleri UYGULAMA-1 Şekildeki şaft C noktasında ankastre olarak sabitlenmiş ve üzerine tork

Detaylı

PNOMEK. Safe pressure materials.. KULLANMA KILAVUZU PPS A SERİSİ

PNOMEK. Safe pressure materials.. KULLANMA KILAVUZU PPS A SERİSİ KULLANMA KILAVUZU PPS A SERİSİ İÇİNDEKİLER 1. Genel Bilgiler 2. Ürün Özellikleri 3. Ürünün Kullanım Amacı 4. Ürün Arızaları 5. Ürün Bakımı ve Temizliği 6. Ürünün Montajı ve Sökülmesi 7. Ürünün İadesi ve

Detaylı

HE - KH- MHE - KHE Kullanım Klavuzu

HE - KH- MHE - KHE Kullanım Klavuzu HE - KH- MHE - KHE i i İçindekiler Önemli Uyarılar 1 edüktör Tip Tanımlaması 1 Etiket Tanımlaması 3 Emniyet Uyarıları 4 İşletme Koşulları 4 Teslimat 5 Depolama 5 Montaj 5 edüktör Giriş Mili 6 edüktör Çıkış

Detaylı

HUPF/HUP Serisi. Honeywell UNIVERSAL GAS VALVES UYGULAMA

HUPF/HUP Serisi. Honeywell UNIVERSAL GAS VALVES UYGULAMA UNIVERSAL GAS VALVES HUPF/HUP Serisi GAZ BASINÇ REGÜLATÖRLERİ FİLTRELİ VEYA FİLTRESİZ UYGULAMA KULLANMA KILAVUZU Karışımlı, birleşik sistemler ve endüstriyel dağıtım sistemleri dahil tüm gaz yakıcılardaki

Detaylı

KIRICI VE DELİCİ MATKAP

KIRICI VE DELİCİ MATKAP KIRICI VE DELİCİ MATKAP MODEL RTM232 TANITMA VE KULLANIM KILAVUZU 3 4 5 1 6 2 CİHAZIN ÜNİTELERİ 1. MANDREN 2. YAN SAP 3. KIRICI DELİCİ SEÇİM ANAHTARI 4. YAĞ KAPAĞI 5. ANAHTAR 6. DEVİR AYARI NOT: BU ÜRÜN

Detaylı

Zincir (11-vites) Bayi El Kitabı CN-9000 CN-6800 CN-HG CN-HG CN-HG CN-HG CN-HG CN-HG600-11

Zincir (11-vites) Bayi El Kitabı CN-9000 CN-6800 CN-HG CN-HG CN-HG CN-HG CN-HG CN-HG600-11 (Turkish) DM-CN0001-05 Zincir (11-vites) Bayi El Kitabı CN-9000 CN-6800 CN-HG901-11 CN-HG900-11 CN-HG701-11 CN-HG700-11 CN-HG601-11 CN-HG600-11 İÇİNDEKİLER ÖNEMLİ UYARI... 3 GÜVENLİĞİ GARANTİ ETMEK İÇİN...

Detaylı

ContiTech: Dişli kayışı değişikliği için uzman ipuçları

ContiTech: Dişli kayışı değişikliği için uzman ipuçları ContiTech: Dişli kayışı değişikliği için uzman ipuçları FXJA motor kodlu Fiesta V 2004 model (JH_JD_) 1,4 ltr 16 V bir Ford un dişli kayış seti CT881K2 / CT881WP1 için ayrıntılı kılavuz ContiTech, kayış

Detaylı

KOÜ. Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü (1. ve 2.Öğretim / B Şubesi) MMK208 Mukavemet II Dersi - 1. Çalışma Soruları 23 Şubat 2019

KOÜ. Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü (1. ve 2.Öğretim / B Şubesi) MMK208 Mukavemet II Dersi - 1. Çalışma Soruları 23 Şubat 2019 SORU-1) Aynı anda hem basit eğilme hem de burulma etkisi altında bulunan yarıçapı R veya çapı D = 2R olan dairesel kesitli millerde, oluşan (meydana gelen) en büyük normal gerilmenin ( ), eğilme momenti

Detaylı

Aks Körük takımları / Aletler

Aks Körük takımları / Aletler Aks Körük takımları / Aletler LÖBRO Aks Körük takımları LÖBRO Aks Körük takımları Orijinal Parça Üreticisinden Aks mafsal körüklerı, transmisyon mili mafsallarının işlevlerini güvenilir biçimde yerine

Detaylı

Makine Elemanları I Prof. Dr. İrfan KAYMAZ. Temel bilgiler-flipped Classroom Bağlama Elemanları

Makine Elemanları I Prof. Dr. İrfan KAYMAZ. Temel bilgiler-flipped Classroom Bağlama Elemanları Makine Elemanları I Prof. Dr. İrfan KAYMAZ Temel bilgiler-flipped Classroom Bağlama Elemanları 11/22/2014 İçerik Bağlama Elemanlarının Sınıflandırılması Şekil Bağlı bağlama elemanlarının hesabı Kuvvet

Detaylı

BARA SİSTEMLERİ HAKKINDA GENEL BİLGİLER

BARA SİSTEMLERİ HAKKINDA GENEL BİLGİLER BARA SİSTEMLERİ HAKKINDA GENEL BİLGİLER Günümüzde bara sistemlerinde iletken olarak iki metalden biri tercih edilmektedir. Bunlar bakır ya da alüminyumdur. Ağırlık haricindeki diğer tüm özellikler bakırın

Detaylı

Nominal halat Çapı Tolerans Eksi Artı 3 mm kadar -0 +8% 3 mm ile 5 mm arası -0 +7% 5 mm 8 mm arası -0 +6% 8 mm üstü -0 +5%

Nominal halat Çapı Tolerans Eksi Artı 3 mm kadar -0 +8% 3 mm ile 5 mm arası -0 +7% 5 mm 8 mm arası -0 +6% 8 mm üstü -0 +5% HALATLAR HAKKINDA ÖNEMLİ BİLGİLER 1.2.1 Halat Çapı Ölçümü Halat Çapı, halat dış tel ve demetlerini çevreleyen ve tüm halat kesitini içine alan çemberin çapıdır. Halat ölçümünde ölçü cihazı çenelerin mutlaka

Detaylı

Kısmi dönüşlü aktüatörler SQ 05.2 SQ 14.2/SQR 05.2 SQR 14.2 SQEx 05.2 SQEx 14.2/SQREx 05.2 SQREx 14.2 ayak ve kollu

Kısmi dönüşlü aktüatörler SQ 05.2 SQ 14.2/SQR 05.2 SQR 14.2 SQEx 05.2 SQEx 14.2/SQREx 05.2 SQREx 14.2 ayak ve kollu Kısmi dönüşlü aktüatörler SQ 05.2 SQ 14.2/SQR 05.2 SQR 14.2 SQEx 05.2 SQEx 14.2/SQREx 05.2 SQREx 14.2 ayak ve kollu Sadece kullanma kılavuzuyla bağlantılı olarak kullanın! Bu kısa talimat, kullanma kılavuzu

Detaylı

MAKİNE ELEMANLARI - (8.Hafta) VİDALAR -1

MAKİNE ELEMANLARI - (8.Hafta) VİDALAR -1 A. TEMEL KAVRAMLAR MAKİNE ELEMANLARI - (8.Hafta) VİDALAR -1 B. VİDA TÜRLERİ a) Vida Profil Tipleri Mil üzerine açılan diş ile lineer hareket elde edilmek istendiğinde kullanılır. Üçgen Vida Profili: Parçaları

Detaylı

Baumit ArtlinePutz. Kaplama

Baumit ArtlinePutz. Kaplama Baumit ArtlinePutz Kaplama Ürün Cephelerin dekoratif tasarımında kullanılan, kullanıma hazır, kıvamlı, organik bağlayıcılı, ince kat örtücü bir kaplamadır. Dış ve iç cepheler için tane dokuya sahip bir

Detaylı

ContiTech: Dişli kayışı değişikliği için uzman ipuçları

ContiTech: Dişli kayışı değişikliği için uzman ipuçları ContiTech: Dişli kayışı değişikliği için uzman ipuçları Fiat 500 1,2 ltr. için detaylı kılavuz. Motor kodu 169 A4.000 ContiTech, kayış değişiminde hataların nasıl önlenebilir olduğunu gösterir. Dişli kayışının

Detaylı

DEPOLAMA VE SEVKİYAT TALİMATLARI

DEPOLAMA VE SEVKİYAT TALİMATLARI - 1 - DEPOLAMA VE SEVKİYAT TALİMATLARI *Cihazlar taşınma esnasında kesinlikle sürüklenmemeli ve takla attırılmamalıdır *Kamyon ve taşıma araçları üzerine dengeli bir şekilde koyulmalıdır. Aksi taktir de

Detaylı

Salıncak oturağı Şamandıra

Salıncak oturağı Şamandıra Salıncak oturağı Şamandıra tr Montaj kılavuzu Tchibo GmbH D-22290 Hamburg 84797HB22XVI 2015-12 327 508 Değerli Müşterimiz! Mutlaka burda belirlenmiş montaj adımlarına uymalısınız. Güvenlik uyarılarını

Detaylı

HT 250 SET. LCD li Kablosuz Oda Termostatı Kontrolleri. Kullanım

HT 250 SET. LCD li Kablosuz Oda Termostatı Kontrolleri. Kullanım HT 250 SET LCD li Kablosuz Oda Termostatı Kontrolleri HT 250 SET kablosuz oda termostatıdır. Kullanıcı oda termostatını ihtiyacı doğrultusunda ayarlayıp daha konforlu ve ekonomik bir ısınma sağlar. - Hassas

Detaylı

Hassas yükler için karakutu. testo 184 Datalogger: İlaç ve gıda ürünlerinin taşınmasında sıcaklık, nem ve şok izleme ile kaliteli veri dokümantasyonu

Hassas yükler için karakutu. testo 184 Datalogger: İlaç ve gıda ürünlerinin taşınmasında sıcaklık, nem ve şok izleme ile kaliteli veri dokümantasyonu Hassas ykler için karakutu testo 184 Datalogger: İlaç ve gıda rnlerinin taşınmasında sıcaklık, nem ve şok izleme ile kaliteli veri dokmantasyonu testo 184 Hassas rnler için optimum sıcaklıklar testo 184

Detaylı

TİP GENİŞLİK (mm) Güç (W/m²) Uzunluk (m) Toplam Güç Toplam Aktif. (W) Eset 60-1,5/50

TİP GENİŞLİK (mm) Güç (W/m²) Uzunluk (m) Toplam Güç Toplam Aktif. (W) Eset 60-1,5/50 ECOFILM Isıtma Folyoları En yeni teknolojilerden yararlanılarak üretilen Ecofilm ısıtma folyoları, özellikle büyük yüzeylerin ısıtılmasında kullanılıyor. Bu ısıtma sistemleri; grafit kaplamalı polyester

Detaylı

Küçük kasnağın merkeze göre denge şartı Fu x d1/2 + F2 x d1/2 F1 x d1/2 = 0 yazılır. Buradan etkili (faydalı) kuvvet ; Fu = F1 F2 şeklinde bulunur. F1

Küçük kasnağın merkeze göre denge şartı Fu x d1/2 + F2 x d1/2 F1 x d1/2 = 0 yazılır. Buradan etkili (faydalı) kuvvet ; Fu = F1 F2 şeklinde bulunur. F1 Kayış-kasnak ve zincir mekanizmaları Kayış-kasnak mekanizmaları Çeşitleri 1-Düz kayışlı mekanizma 2-V-kayışlı mekanizma 3-Dişli kayışlı mekanizma Avantajları: 1-Konstrüksiyonları basit imalatları ve bakımları

Detaylı

PNOMEK. Safe pressure materials.. KULLANMA KILAVUZU TC1 SERİSİ

PNOMEK. Safe pressure materials.. KULLANMA KILAVUZU TC1 SERİSİ KULLANMA KILAVUZU TC1 SERİSİ İÇİNDEKİLER 1. Genel Bilgiler 2. Ürün Özellikleri 3. Ürünün Kullanım Amacı 4. Ürün Arızaları 5. Ürün Bakımı ve Temizliği 6. Ürünün Montajı ve Sökülmesi 7. Ürünün İadesi ve

Detaylı

SALYANGOZ FANLAR [PSF SERİSİ ÜRÜN KATALOĞU] Havalandırma Lüks Değil!

SALYANGOZ FANLAR [PSF SERİSİ ÜRÜN KATALOĞU] Havalandırma Lüks Değil! Havalandırma Lüks Değil! Her geçen gün katlanarak artan şehir yaşamı bazı ihtiyaçları da beraberinde getirmiştir. Fert başına gittikçe daralan yaşam alanları insanları iç içe yaşamaya zorlamaktadır. Hem

Detaylı

PÝLSA PE 100 BORULARI

PÝLSA PE 100 BORULARI PÝLSA PE BORULARI Plastik teknolojisinin hýzlý geliþimi hammadde üretiminde de önemli geliþmelerin yaþanmasýný saðlamýþtýr. PE 32, 40 ve 63 ten imal borular yüksek basýnç gerektirmeyen sistemlerde baþarý

Detaylı

KULLANIM KILAVUZU PCE-DD D

KULLANIM KILAVUZU PCE-DD D KULLANIM KILAVUZU PCE-DD D Oluşturma Tarihi: 25/01/2017 Versiyon 1.1 İçindekiler 1 Giriş... 3 2 Teslimat İçeriği;... 3 3 Güvenlik... 3 4 Uyarılar... 3 5 Teknik Özellikler... 4 6 Cihaz Tanıtımı... 4 6.1

Detaylı

MAYIS

MAYIS MAYIS 2012 www.bilyasanayi.com Sayg de er Müflterilerimiz, Gebze de Japon sermayesi ile kurulan Kayış Fabrikası nın Türkiye Distribütörü olarak hizmet vermeye devam etmekteyiz. BA Düz V Kayışları BX Tırtıllı

Detaylı

ZR-21-200 / ZR-21-200-B / ZR-21-300 / ZR-21-300-B ÇİFT YÖNLÜ HIZ REGULATÖRÜ

ZR-21-200 / ZR-21-200-B / ZR-21-300 / ZR-21-300-B ÇİFT YÖNLÜ HIZ REGULATÖRÜ ZR-21-200 / ZR-21-200-B / ZR-21-300 / ZR-21-300-B ÇİFT YÖNLÜ HIZ REGULATÖRÜ İÇİNDEKİLER A- Genel Bilgiler ve Çalışma Prensipleri B- Hız Regülatörü Montajı C- Asansör Hizmete Alınmadan Önce Yapılan Muayene

Detaylı

Kılavuzumuz en son teknoloji kullanılarak üretilmiş olan cihazınızı güven ve maksimum verimle kullanmanıza yardımcı olmak amacıyla hazırlanmıştır.

Kılavuzumuz en son teknoloji kullanılarak üretilmiş olan cihazınızı güven ve maksimum verimle kullanmanıza yardımcı olmak amacıyla hazırlanmıştır. Değerli Müşterimiz, Hedefimiz, modern tesislerimizde, dikkatli bir şekilde üretilen, özel olarak test edilen, beklentilerinizin de ötesinde kaliteli ürünler üretmektir. Kılavuzumuz en son teknoloji kullanılarak

Detaylı

Park yardımcısı, arka

Park yardımcısı, arka Installation instructions, accessories Talimat No 31373473 Sürüm 1.0 Parça No. 31373087 Park yardımcısı, arka Volvo Car Corporation Park yardımcısı, arka- 31373473 - V1.0 Sayfa 1 / 24 Özel aletler 999

Detaylı

KULLANIM KILAVUZU (Çeviri)

KULLANIM KILAVUZU (Çeviri) 1. KULLANICI GRUPLARI Görevler Kullanıcı Kullanım, Gözle kontrol Uzman personel Montaj, sökme, Onarım, bakım Kontroller KULLANIM KILAVUZU (Çeviri) TR Çelik çıkrık Tip 11.1,5 11.3 11.5 11.10 1188.1,5 1188.3

Detaylı

Burçlu - V Kasnaklar SPZ T SPZ 056-1 1008 21,10 TL T SPZ 056-2 1008 24,80 TL T SPZ 060-1 1108 22,40 TL T SPZ 060-2 1008 26,30 TL T SPZ 063-1 1108 18,10 TL T SPZ 063-2 1108 21,10 TL T SPZ 063-3 1108 25,10

Detaylı

HAUTAU ATRIUM HKS. sistemi.... ve Kap lar kolayl kla sürülür.

HAUTAU ATRIUM HKS. sistemi.... ve Kap lar kolayl kla sürülür. vasistas sürme HAUTAU ATRIUM HKS sistemi... ve Kap lar kolayl kla sürülür. İşi bilenler için mükemmel sistem: HAUTAU ATRIUM HKS Aksesuarlar kolayl kla monte edilebilir! Avantajlar Form Fonksiyon oluşturur

Detaylı

MS 991 POLYÜREA BAZLI ESNEK MASTİK ÜRÜN AÇIKLAMASI

MS 991 POLYÜREA BAZLI ESNEK MASTİK ÜRÜN AÇIKLAMASI MS 991 POLYÜREA BAZLI ESNEK MASTİK ÜRÜN AÇIKLAMASI MS 991 yapısında solvent ve uçucu bileşen içermeyen 2 kompenantlı 3:1 oranında kullanılan derz, dilatasyon noktaları ve beton çatlakları için tasarlanmış

Detaylı

MOMENT 250 MRL HIZ REGÜLATÖRÜ MONTAJ VE BAKIM KLAVUZU

MOMENT 250 MRL HIZ REGÜLATÖRÜ MONTAJ VE BAKIM KLAVUZU MOMENT 250 MRL HIZ REGÜLATÖRÜ MONTAJ VE BAKIM KLAVUZU - 1 - 1. GİRİŞ : Hız regülatörü : asansörlerde beyan edilen hızın, yukarı ve aşağı yönde belirlenen toleransların aşılması durumunda devreye girerek

Detaylı

Lastik Depolama Önerileri

Lastik Depolama Önerileri Lastik Depolama Önerileri Bu öneriler son kullanıcılar için hazırlanmıştır. Yeni ve atık lastikler için geçerli olan ticari uygulamalarda (Lastik bayileri ve filolar) uygulamalar farklılık gösterebilir.

Detaylı

ContiTech: Dişli kayışı değişikliği için uzman ipuçları

ContiTech: Dişli kayışı değişikliği için uzman ipuçları ContiTech: Dişli kayışı değişikliği için uzman ipuçları Bir CT884 K1 için Opel Omega B (25_,26_,27_) 2,5l. V6, X25XE motor kodlu 1997 model olan araca yönelik olarak ayrıntılı kılavuz ContiTech, kayış

Detaylı

Aks Körük takımları / Aletler

Aks Körük takımları / Aletler Aks Körük takımları / Aletler SPIDAN Aks Körük takımları Orijinal Parça Üreticisinden Aks mafsal körüklerı, transmisyon mili mafsallarının işlevlerini güvenilir biçimde yerine getirmeleri açısından çok

Detaylı

Aerosphere World Aluminium & Revo

Aerosphere World Aluminium & Revo Otobüs İklimlendirme Cihazı Bakım ve Servis Planı Aerosphere World Aluminium & Revo 11/2012 No. 11115519B II 1 İçindekiler 1 Sisteme Genel Bakış 1.1 Aerosphere World Aluminium 4 1.2 Revo 5 2 Tork Özellikleri

Detaylı

YUVARLANMALI YATAKLAR III: Yuvarlanmalı Yatakların Montajı ve Bakımı

YUVARLANMALI YATAKLAR III: Yuvarlanmalı Yatakların Montajı ve Bakımı Rulmanlı Yataklar YUVARLANMALI YATAKLAR III: Yuvarlanmalı Yatakların Montajı ve Bakımı Prof. Dr. İrfan KAYMAZ Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü Giriş Rulmanlı Yataklar Bu bölüm sonunda öğreneceğiniz

Detaylı

Harici ısıtma için soğutma suyu çıkışı. Genel

Harici ısıtma için soğutma suyu çıkışı. Genel Genel Genel Motor soğutma suyu harici elemanları ısıtmak için kullanılabilir. Kutu gövdeleri, vinç kabinleri ve saklama kutuları birer örnek olarak gösterilebilir. Isı, silindir bloğunun içindeki akıştan

Detaylı

Santrifüj Pompalar: MEKANİK ENERJİYİ, AKIŞKANDA KİNETİK ENERJİYE ÇEVİREN VE AKIŞKANLARI TRANSFER EDEN MAKİNALARDIR.

Santrifüj Pompalar: MEKANİK ENERJİYİ, AKIŞKANDA KİNETİK ENERJİYE ÇEVİREN VE AKIŞKANLARI TRANSFER EDEN MAKİNALARDIR. KSB DÜNYASINA D HOŞGELD GELDİNİZ SANTRİFÜJ J POMPALAR Santrifüj Pompalar: MEKANİK ENERJİYİ, AKIŞKANDA KİNETİK ENERJİYE ÇEVİREN VE AKIŞKANLARI TRANSFER EDEN MAKİNALARDIR. POMPA KESİT T RESMİ POMPA ANA PARÇALARI

Detaylı

Safety Edges. Polymer Electric. Kanıtlanmış Güvenlik

Safety Edges. Polymer Electric. Kanıtlanmış Güvenlik Polymer Electric Kanıtlanmış Güvenlik s Safe Edge Safe Edgeler; sensör, kontrol ekipmanı ve çıkış sinyali anahtarlama elemanını içeren koruyucu ürünlerdir. sensör sensör çıkışı kontrol birimi Kontrol birimi,

Detaylı

HT 150 SET. LCD li Kablosuz Oda Termostatı Kontrolleri. Kullanım

HT 150 SET. LCD li Kablosuz Oda Termostatı Kontrolleri. Kullanım HT 150 SET LCD li Kablosuz Oda Termostatı Kontrolleri HT 150 SET kablosuz oda termostatıdır. Kullanıcı oda termostatını ihtiyacı doğrultusunda ayarlayıp daha konforlu ve ekonomik bir ısınma sağlar. - Hassas

Detaylı

Installation instructions, accessories. Park yardımı, pilot (R-design) Volvo Car Corporation Gothenburg, Sweden. Sayfa 1 / 67. Volvo Car Corporation

Installation instructions, accessories. Park yardımı, pilot (R-design) Volvo Car Corporation Gothenburg, Sweden. Sayfa 1 / 67. Volvo Car Corporation Installation instructions, accessories Talimat No 31373899 Sürüm 1.0 Parça No. 31373890 Park yardımı, pilot (R-design) Volvo Car Corporation Park yardımı, pilot (R-design)- 31373899 - V1.0 Sayfa 1 / 67

Detaylı

1. Kayma dirençli ( Kaymalı) Yataklar 2. Yuvarlanma dirençli ( Yuvarlanmalı=Rulmanlı ) Yataklar

1. Kayma dirençli ( Kaymalı) Yataklar 2. Yuvarlanma dirençli ( Yuvarlanmalı=Rulmanlı ) Yataklar YATAKLAR Miller, dönel ve doğrusal hareketlerini bir yerden başka bir yere nakletmek amacıyla üzerlerine dişli çark, zincir, kayış-kasnak ve kavramalara bağlanır. İşte yataklar; millerin bu görevlerini

Detaylı

Paslanmaz Çelik Sac 310

Paslanmaz Çelik Sac 310 Paslanmaz Çelik Sac 310 310 kalite paslanmaz çelik stoklarımızda 0,60mm'den 25mm'ye kadar mevcut bulunmaktadır. Bu kalite tipik ateşte 1250 C'ye kadar oksidasyona dayanıklıdır. 800 C'ye kadar sürtünme

Detaylı

COOL-US Kullanma Kılavuzu

COOL-US Kullanma Kılavuzu COOL-US Kullanma Kılavuzu Profesyonel Nem ve Sıcaklık ölçer Lütfen ürünü kullanmadan önce bu kılavuzu dikkatlice okuyunuz ve ilerisi için saklayınız. İçindekiler 1. Güvenlik... 1 2. Tanıtım... 2 3. Özellikler...

Detaylı

ÇELİK-EL TARIM MAK. LTD.ŞTİ.

ÇELİK-EL TARIM MAK. LTD.ŞTİ. ÇELİK-EL TARIM MAK. LTD.ŞTİ. OT SİLAJ MAKİNESİ KULLANMA KLAVUZU 3. ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ İHSAN DEDE CAD. 13.SK. NO:11 SELÇUKLU/KONYA TEL: 444 49 42 FAKS: 0332.345 15 04 www.celikeltarim.com info@celikeltarim.com

Detaylı

1-Üst Mahya 2-3 yol mahya 3- Yan mahya. 4- Mahya Bitiş Kapama 5- Dere 6- Saçak kapama

1-Üst Mahya 2-3 yol mahya 3- Yan mahya. 4- Mahya Bitiş Kapama 5- Dere 6- Saçak kapama PVC PANEL KİREMİT 2 3 4 1 6 5 1-Üst Mahya 2-3 yol mahya 3- Yan mahya 4- Mahya Bitiş Kapama 5- Dere 6- Saçak kapama ÜRÜN BİLGİSİ ASA ile kaplanan DURAMİT PVC Panel Kiremitleri ko-ekstrüzyon teknolojisiyle

Detaylı

MOMENT 250 HIZ REGÜLATÖRÜ MONTAJ VE BAKIM KLAVUZU

MOMENT 250 HIZ REGÜLATÖRÜ MONTAJ VE BAKIM KLAVUZU MOMENT 250 HIZ REGÜLATÖRÜ MONTAJ VE BAKIM KLAVUZU - 1 - GİRİŞ : Hız regülatörü : asansörlerde beyan edilen hızın, yukarı ve aşağı yönde belirlenen toleransların aşılması durumunda devreye girerek üzerindeki

Detaylı

1 MAKİNE ELEMANLARINDA TEMEL KAVRAMLAR VE BİRİM SİSTEMLERİ

1 MAKİNE ELEMANLARINDA TEMEL KAVRAMLAR VE BİRİM SİSTEMLERİ İÇİNDEKİLER ÖNSÖZ III Bölüm 1 MAKİNE ELEMANLARINDA TEMEL KAVRAMLAR VE BİRİM SİSTEMLERİ 11 1.1. SI Birim Sistemi 12 1.2. Boyut Analizi 16 1.3. Temel Bilgiler 17 1.4.Makine Elemanlarına Giriş 17 1.4.1 Makine

Detaylı

yabancı cisim olup olmadığını kontrol edin. Sıcaklık algılama devresi arızalanmış olabilir.

yabancı cisim olup olmadığını kontrol edin. Sıcaklık algılama devresi arızalanmış olabilir. ARIZA KODU AÇIKLAMASI ARIZA SEBEBİ ÇÖZÜM ÖNERİLERİ DC baradaki voltaj çok yükselmiş olabilir Çıkışlarda bir kısadevre Çıkışta faz kaybı Firenleme direncinin doğru bir şekilde takıldığını kontrol Yavaşlama

Detaylı

Baumit SilikatColor. (SilikatFarbe) Boya

Baumit SilikatColor. (SilikatFarbe) Boya Baumit SilikatColor (SilikatFarbe) Boya Ürün Dış ve iç cephelere el veya makine ile uygulanabilen, sodyum silikat bazlı, kullanıma hazır mineral esaslı bir boyadır. Bileşimi Mineral esaslı dolgu maddeleri

Detaylı

Installation instructions, accessories. Park yardımı, pilot. Volvo Car Corporation Gothenburg, Sweden. Sayfa 1 / 65. Volvo Car Corporation

Installation instructions, accessories. Park yardımı, pilot. Volvo Car Corporation Gothenburg, Sweden. Sayfa 1 / 65. Volvo Car Corporation Installation instructions, accessories Talimat No 31330748 Sürüm 1.0 Parça No. 31330744 Park yardımı, pilot Volvo Car Corporation Park yardımı, pilot- 31330748 - V1.0 Sayfa 1 / 65 Özel aletler 999 5919

Detaylı

DC baradaki voltaj çok yükselmiş olabilir. Çıkışlarda bir kısadevre olabilir. bağlantıyı kontrol ediniz. Enkoder hatası olabilir.

DC baradaki voltaj çok yükselmiş olabilir. Çıkışlarda bir kısadevre olabilir. bağlantıyı kontrol ediniz. Enkoder hatası olabilir. ARIZA KODU AÇIKLAMASI ARIZA SEBEBİ ÇÖZÜM ÖNERİLERİ DC baradaki voltaj çok yükselmiş olabilir Firenleme direncinin doğru bir şekilde takıldığını kontrol Yavaşlama süresi çok düşükse yükseltiniz. Çıkışlarda

Detaylı

U-V-W çıkışları ile motor arası bağlantıyı kontrol ediniz. Enkoderi, kablosunu veya bağlantısını kontrol ediniz. Akım algılayıcıyı değiştiriniz.

U-V-W çıkışları ile motor arası bağlantıyı kontrol ediniz. Enkoderi, kablosunu veya bağlantısını kontrol ediniz. Akım algılayıcıyı değiştiriniz. ARIZA KODU AÇIKLAMASI ARIZA SEBEBİ ÇÖZÜM ÖNERİLERİ DC baradaki voltaj çok yükselmiş olabilir Çıkışlarda bir kısadevre Çıkışta faz kaybı Firenleme direncinin doğru bir şekilde takıldığını kontrol Yavaşlama

Detaylı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/9) Akreditasyon Kapsamı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/9) Akreditasyon Kapsamı Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/9) Deney Laboratuvarı Adresi : İkitelli Organize Sanayi Bölgesi Tümsan 2 San. Sit. İkitelli Plaza No:21 K: 2/15 Küçükçekmece 34303 İSTANBUL / TÜRKİYE Tel : 0 212 485

Detaylı

Harici ısıtma için soğutma suyu çıkışı. Genel

Harici ısıtma için soğutma suyu çıkışı. Genel Motor soğutma suyu harici elemanları ısıtmak için kullanılabilir. Kutu gövdeleri, vinç kabinleri ve saklama kutuları birer örnek olarak gösterilebilir. Isı, silindir bloğunun içindeki akıştan alınır ve

Detaylı

ÇALIŞMA SORULARI. Şekilde gösterildiği gibi yüklenmiş ankastre mesnetli kirişteki mesnet tepkilerini bulunuz.

ÇALIŞMA SORULARI. Şekilde gösterildiği gibi yüklenmiş ankastre mesnetli kirişteki mesnet tepkilerini bulunuz. ÇALIŞMA SORULARI Üniform yoğunluğa sahip plaka 270 N ağırlığındadır ve A noktasından küresel mafsal ile duvara bağlanmıştır. Ayrıca duvara C ve D noktasından bağlanmış halatlarla desteklenmektedir. Serbest

Detaylı

6 Problemler için çözüm önerileri Servis çağırmadan önce, bu listeyi gözden geçiriniz. Sizi zaman ve para kaybından kurtarabilir. Bu liste sık rastlanabilecek, hatalı işçiliğe ya da malzeme kulanımına

Detaylı

Teknik sistem kataloğu Terminal kutuları KL

Teknik sistem kataloğu Terminal kutuları KL Teknik sistem kataloğu Terminal kutuları KL 1 4 6 5 3 7 2 Küçük panolar Dünya çapında onaylı ve çok sayıda standart ölçülerde stoklarımızda mevcut. Pratik sistem aksesuarları, KL terminal kutularını yaygın

Detaylı

BÖLÜM 3. Yrd. Doç.Dr. Erbil Kavcı. Kafkas Üniversitesi Kimya Mühendisliği Bölümü

BÖLÜM 3. Yrd. Doç.Dr. Erbil Kavcı. Kafkas Üniversitesi Kimya Mühendisliği Bölümü BÖLÜM 3 Sürekli Isı iletimi Yrd. Doç.Dr. Erbil Kavcı Kafkas Üniversitesi Kimya Mühendisliği Bölümü Düzlem Duvarlarda Sürekli Isı İletimi İç ve dış yüzey sıcaklıkları farklı bir duvar düşünelim +x yönünde

Detaylı

Installation instructions, accessories. Geniş açılı ön park yardımı kamerası. Volvo Car Corporation Gothenburg, Sweden.

Installation instructions, accessories. Geniş açılı ön park yardımı kamerası. Volvo Car Corporation Gothenburg, Sweden. Installation instructions, accessories Talimat No 31373152 Sürüm 1.2 Parça No. 31339994 Geniş açılı ön park yardımı kamerası IMG-376581 Volvo Car Corporation Geniş açılı ön park yardımı kamerası- 31373152

Detaylı

CS 12000 KAPORTA ÇEKTİRME MAKİNASI

CS 12000 KAPORTA ÇEKTİRME MAKİNASI KULLANMA KLAVUZU CS 12000 KAPORTA ÇEKTİRME MAKİNASI 1. KAPORTA ÇEKTİRME MAKİNASI KULLANMADAN ÖNCE DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HUSUSLAR VE GÜVENLİK UYARILARI - Koruyucu ekipmanlarınızı tedarik ediniz. - Punta

Detaylı

SSM - 4 ORANSAL SERVOMOTOR SSM 4 TANITIM BİLGİLERİ :

SSM - 4 ORANSAL SERVOMOTOR SSM 4 TANITIM BİLGİLERİ : SSM - 4 ORANSAL SERVOMOTOR SSM 4 TANITIM BİLGİLERİ : SSM Serisi servo motorlar Era Ltd.Şti. ticari ürünüdür. Saha da çalışması için basit ve sorunsuz bir yapıya sahiptir. 4 Pinli bağlantı soketi ile, kolay

Detaylı

MODEL RTM925 TANITMA VE KULLANIM KILAVUZU

MODEL RTM925 TANITMA VE KULLANIM KILAVUZU ELEKTRİKLİ ÇİT BUDAMA MODEL RTM925 TANITMA VE KULLANIM KILAVUZU TEKNİK ÖZELLİKLER -RTM925- VOLTAJ 230V~50HZ GİRİŞ GÜCÜ 710W BIÇAK UZUNLUĞU 530MM DEVİR HIZI 1600 R/MİN DİŞ ARALIĞI 20MM MAX KESİLECEK ÇALI

Detaylı

Greyder operatörlerinin makineyi kullanırken bilmeleri gereken belirli teknik ve makine fonksiyonları şunlardır:

Greyder operatörlerinin makineyi kullanırken bilmeleri gereken belirli teknik ve makine fonksiyonları şunlardır: MOTORLU GREYDERLERİN KULLANIM TEKNİKLERİ VE ÜRETİM HESABI Greyderler hafif-ağır inşaat, ocak ve madencilik uygulamalarında, taşıma yollarının bakımında, yol inşaatlarında sıfırlama ve tesviye işlemlerinde,

Detaylı

ISC. Sekonder Darbeli Kırıcılar. Yüksek performans, mükemmel kübik ürünler. s e r i s i

ISC. Sekonder Darbeli Kırıcılar. Yüksek performans, mükemmel kübik ürünler. s e r i s i ISC s e r i s i Sekonder Darbeli Kırıcılar Yüksek performans, mükemmel kübik ürünler ISC serisi sekonder darbeli kırıcılar, benzersiz ağır hizmet tipi 4 bıçaklı rotor dizaynı ve kırıcı gövde tasarımı ile

Detaylı

IPC. Primer Darbeli Kırıcılar. Yüksek küçültme oranı, daha iyi performans. s e r i s i

IPC. Primer Darbeli Kırıcılar. Yüksek küçültme oranı, daha iyi performans. s e r i s i IPC s e r i s i Primer Darbeli Kırıcılar Yüksek küçültme oranı, daha iyi performans IPC Serisi primer darbeli kırıcılar, çağın gereksinimlerini karşılamak üzere tasarlanmış yeni jenerasyon darbeli kırıcılardır.

Detaylı

KAYIŞ-KASNAK MEKANİZMALARI

KAYIŞ-KASNAK MEKANİZMALARI KAYIŞ-KASNAK MEKANİZMALARI Müh.Böl. Melih Belevi-Çiçek Özes Burada verilen bilgiler değişik kaynaklardan derlemedir. Bir milden diğerine güç ve hareket iletmek için kullanılan mekanizmalardır. Döndürülen

Detaylı

MENZEL HYPERDESMO -PB-2K ETA-10/0095. Su Yalıtımı ve Koruma İçin Geliştirilmiş İki Komponentli Poliüretan-Bitüm Esaslı Likit Membran.

MENZEL HYPERDESMO -PB-2K ETA-10/0095. Su Yalıtımı ve Koruma İçin Geliştirilmiş İki Komponentli Poliüretan-Bitüm Esaslı Likit Membran. Sayfa 1/5 Su Yalıtımı ve Koruma İçin Geliştirilmiş İki Komponentli Poliüretan-Bitüm Esaslı Likit Membran ÜRÜN TANIMI, hızlı kürlenen, iki komponentli, bitümle zenginleştirilmiş poliüretan esaslı likit

Detaylı

4204G / 4304G / 4404G Serisi Motorlar TURBO AFTERCOOLER DİZEL MOTOR BAKIM KILAVUZU

4204G / 4304G / 4404G Serisi Motorlar TURBO AFTERCOOLER DİZEL MOTOR BAKIM KILAVUZU 4204G / 4304G / 4404G Serisi Motorlar TURBO AFTERCOOLER DİZEL MOTOR BAKIM KILAVUZU MOTOR YAĞ SEVİYESİ KONTROLÜ Motor yağ seviyesi Motorun herhangi bir yerinde yağ veya su kaçağı olup olmadığını kontrol

Detaylı

Ölçüm sistemi gösterim aralığı (AB) 350 C gösterim aralığı (AB) ³ 400 C Zaman sabiti t 0.632

Ölçüm sistemi gösterim aralığı (AB) 350 C gösterim aralığı (AB) ³ 400 C Zaman sabiti t 0.632 Veri Sayfası 608201 Sayfa 1/8 İbreli Termometre Özellikler - Panel veya yüzey montaj için sıcaklık göstergesi -Sınıf 1.5 - IP65 koruması - Gövde boyutları: 60 mm çapında, 80 mm çapında ve 100 mm çapında.

Detaylı