1. EXCANET Yardım EXCANET Sürüm Notları EXCANET Tanımlar EXCANET Araziye Uzat EXCANET Kota Uzat - Sabit Sev

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "1. EXCANET Yardım EXCANET Sürüm Notları EXCANET Tanımlar EXCANET Araziye Uzat EXCANET Kota Uzat - Sabit Sev"

Transkript

1 1. EXCANET Yardım EXCANET Sürüm Notları EXCANET Tanımlar EXCANET Araziye Uzat EXCANET Kota Uzat - Sabit Sev Açısı EXCANET Kota Uzat Sabit Öteleme EXCANET Objeye Uzat EXCANET Tanım Sil EXCANET Islemler EXCANET Uygula Uygulama Sonucunu Sil EXCANET Enkesit Çiz EXCANET Hacim Hesapla EXCANET Ayarlar EXCANET Araclar EXCANET Kot Düzenle EXCANET Şev Tara

2 EXCANET Yardım EXCANET Sürüm Notları EXCANET Tanımlar EXCANET Araziye Uzat EXCANET Kota Uzat - Sabit Sev Açısı EXCANET Kota Uzat Sabit Öteleme EXCANET Objeye Uzat EXCANET Tanım Sil EXCANET Islemler EXCANET Uygula Uygulama Sonucunu Sil EXCANET Enkesit Çiz EXCANET Hacim Hesapla EXCANET Ayarlar EXCANET Araclar EXCANET Kot Düzenle EXCANET Şev Tara İlgili Dokümanlar EXCANET Uygulamaları EXCANET Sürüm Notları 1.0.0(GP6)/ Netcad7 GP6 ve Netcad 7.6 ile uyumlu çalışmaktadır. Aynı projedeki farklı kazı taban alanlarının her birine birden fazla alt yüzeyin üretilebilmesi ve tanımlanan bu alt yüzeylerin ayrı katmanlarda yönetilebilmesi sağlanmıştır. Güzergahların doğrultuları referans alınarak objelere otomatik kot atanabilmesi sağlanmıştır. Farklı yüzeyler oluşturmak için kullanılan yardımcı çizgilerin istenilen tabakadan alınabilmesi Her yüzey için farklı yardımcı çizgilerin kullanılabilmesi sağlanmıştır. Yüzey oluşturma işlemlerinde iyileştirmeler yapılmıştır (GP5)/ Netcad7 GP6 ve Netcad 7.6 ile uyumlu çalışmaktadır. Aynı projedeki farklı kazı taban alanlarının her birine birden fazla alt yüzeyin üretilebilmesi ve tanımlanan bu alt yüzeylerin ayrı katmanlarda yönetilebilmesi sağlanmıştır. Güzergahların doğrultuları referans alınarak objelere otomatik kot atanabilmesi sağlanmıştır. Farklı yüzeyler oluşturmak için kullanılan yardımcı çizgilerin istenilen tabakadan alınabilmesi Her yüzey için farklı yardımcı çizgilerin kullanılabilmesi sağlanmıştır. Yüzey oluşturma işlemlerinde iyileştirmeler yapılmıştır (GP4)/ NETCAD ile uyumlu çalışmaktadır. Doğrusal olmayan kenarlarda farklı kazı/dolgu tasarımları yapılabilmesi için kenarlar üzerinde segment oluşturarak düzenleyebilme yeteneği eklenmiştir (GP3)/ NETCAD ile uyumlu çalışmaktadır. Kazı planlarında BÖHYY kapsamındaki şev tiplerinin kullanılabilmesi sağlandı. Çizim işlemlerinde geliştirmeler yapıldı (GP2)/ Netcad (GP17) ile uyumlu çalışmaktadır. Rusça arayüzler düzenlenmiştir Çeşitli iyileştirme ve hata düzeltmeleri yapılmıştır.

3 1.0.0(GP1)/ Netcad (GP16) ile uyumlu çalışmaktadır. Çeşitli iyileştirme ve hata düzeltmeleri yapılmıştır / Netcad (GP15) uyumlu ilk sürüm yayınlanmıştır. EXCANET Tanımlar Tanımlar Kazı Planı tanım yönteminin belirlendiği ve düzenlendiği komutlardır. EXCANET Araziye Uzat Araziye Uzat EXCANET Araziye Uzat EXCANET Kota Uzat - Sabit Sev Açısı EXCANET Kota Uzat Sabit Öteleme EXCANET Objeye Uzat EXCANET Tanım Sil Araziye Uzat işlemi ile seçilen kazı tabanı araziye belirlenen şevlerle uzatılacaktır. Kazı Planı ile projeye başlayabilmek için, kotları belli olan bir çoklu doğru veya doğru belirlenmelidir. Kazı Planı Uygulamaları için (?) Araziye Uzat ArayüzüYardımcı ÇizgilerSegment TanımlarıAlt Tanımlar Şev Tanımları Dışarı İçeri Sabit Kapalı alanın dışına doğru şev tanımlamak için kullanılır. Kapalı alanın içine doğru şev tanımlamak için kullanılır. Yarma dolgu gözetmeksizin, kapalı alandan yapılan tanımdır. Çalışma payı gibi detayların girilmesinde kullanılır.

4 Yarma Dolgu Varsayılan Yap Varsayılanı Yükle Yardımcı Çizgi Tabakası Kazı tabanı kenar çizgisinin arazinin altında kaldığı yerlerde, yarma tanımında belirlenen şev tanımı kullanılacaktır. Kazı tabanı kenar çizgisinin arazinin üstünde kaldığı yerlerde, dolgu tanımında belirlenen şev kullanılacaktır. Belirlenen tanımlar varsayılan olarak kayıt edilebilir. Daha önce tanımlanmış değerler otomatik olarak yüklenecektir. Tabaka listesinden seçilen tabaka tanım için yardımcı çizgi olarak kullanılır. Ekle: Editör ile belirlenen tanımın kullanılacağı alanlar eklenebilir. Çıkar: Daha önce belirlenen alanlar bu komut ile çıkarılabilir. Örnekleme Aralığı Örnekleme mesafesi ile çözüm duyarlılığı belirlenir. Verilen değer kadar aralıklarla şevler örneklenecektir. Sabit Kota Uzat Araziye Uzat editörü içinde de sabit kota uzat fonksiyonu kullanılabilir. Aşağıda yer alan tanımlar kullanılarak sabit kota uzat fonksiyonu, araziye uzat yapısı içinde kullanılabilir. Yöntem KOD Örnek Sabit kot ve derece cinsinden şev açısı Sabit kot ve grad cinsinden şev açısı Sabit kot ve öteleme Sabit kot ve yüzde cinsinde şev açısı Z=<limitZ><yukarı:Y veya cinsinden şev açısı>d,<kod> Z=<limitZ><yukarı:Y veya cinsinden şev açısı><g>,<kod> Z=<limitZ><yukarı:Y veya aşağı:a>,<dx ötelemesi>,<kod> Z=<limitZ><yukarı:Y veya aşağı:a>%<yüzde cinsinden şev açısı>,<kod> Z=100Y,75,KY Z=100Y%100,KY Yuvarlak Dik Şev köşelerinde yuvarlak geçişler istendiğinde kullanılan yöntemdir. Şev köşelerinde dik geçişler istendiğinde kullanılan yöntemdir.

5 Yardımcı Çizgi özelliği Excanet ile tasarlanan yüzeylerin istenen kotlarda ve şekilde koşullandırılmasını sağlar. Yardımcı Çizgiler her tanım için tek bir tabakada çizilmeli ve kot değerleri olmalıdır. Kazı planı oluşturulan alanın bir kenarı için genel tanımdan farklı bir tanım kullanmak için alt segment eklenebilir.

6 Araziye Uzat editöründe Alt Tanımlar üzerine sağ tıklanarak yeni segment eklenir ve tanımın uygulanması istenen segment grafikten seçilerek tanımlama yapılır. Yeni Segment Çoklu komutu ile segmentler topluca seçilebilir ve hepsi için tanımlama yapılabilir. Tanımlar listesinde yer alan satırlar CTRL tuşu ile topluca seçilebilir ve yine hepsi için tanımlama yapılabilir. Sabit, yarma ve dolgu tanımlarında $ ile başlayan kod kullanılması durumunda bu koda ait bir yüzey oluşturulacaktır. Oluşan yüzeyler enkesit ve hacim işlemlerinde kullanılabilirler.

7 EXCANET Kota Uzat - Sabit Sev Açısı Kota Uzat Sabit Şev Açısı Bu işlem ile sabit bir kota istenen şev açısıyla bağlanan bir çizgi oluşturululacaktır. Oluşan çizgiler, Objeye Uzat (?) kullanılarak yüzeylere de dönüştürülebilir. Kot Şev Açısı Uzatılacak olan sabit kot değeri girilir. Netcad'de tanımlı açı biriminde (Grad varsayılan) istenen şev açısı girilir.

8 Köşeler Doğrultu Yön İşlem sonunda oluşacak olan geometrinin köşelerinde yuvarlatma yapılıp yapılmayacağı seçilir. Kazı zemin kotundan yukarıya veya aşağıda doğru gidileceği seçilir. Seçilen kazı taban objesinin içine mi, dışına mı gidileceği seçilir. EXCANET Kota Uzat Sabit Öteleme Kota Uzat - Sabit Öteleme Bu işlem ile sabit bir kota istenen mesade gidilerek yeni bir obje oluşturulması sağlanır. Oluşan çizgiler, Objeye Uzat (?) kullanılarak yüzeylere de dönüştürülebilir. Kot Öteleme Köşeler Doğrultu Yön Uzatılacak olan sabit kot değeri girilir. Belirlenen kota ne kadar mesafede gitmek istendiği girilir. İşlem sonunda oluşacak olan geometrinin köşelerinde yuvarlatma yapılıp yapılmayacağı seçilir. Kazı zemin kotundan yukarıya veya aşağıda doğru gidileceği seçilir. Seçilen kazı taban objesinin içine mi, dışına mı gidileceği seçilir.

9 EXCANET Objeye Uzat Objeye Uzat Bu komut ile seçilen bir doğru ve çoklu doğru belirlenen objeye bağlanacaktır. Objeye Uzat uygulamaları için... (?) Çizgisel objelerde, vurgulama çizgi yönü de gösterilir. Bu şekilde tanım yapılırken objenin sağı ve solu kolaylıkla seçilir. MinZ - MaxZ Örnekleme Mesafesi Seç - Uzatılacak Geometriyi Seçin Yardımcı Çizgi Tabakası Dış Alanı Araziye Uzat İç Alanı Araziye Uzat Seçilen obje üzerindeki minimum ve maksimum kotlar otomatik olarak gösterilir. Seçilen obje üzerinden ne kadar sıklıkla örnekleme yapılacağı belirlenir. Komutu ile seçilen objenin uzatılacağı geometri seçilir. Objeye uzat işleminde yardımcı çizgilerin kullanımı için seçilir. Bu seçenek aktif duruma getirilirse, objeye uzatma işlemi sonunda iki referans obje ile oluşturulan alanın dışı şevlerle araziye bağlanır. Bu seçenek aktif duruma getirilirse, objeye uzatma işlemim sonunda iki referans obje ile oluşturulan alanın içi şevlerle araziye bağlanır.

10 EXCANET Tanım Sil Tanım Sil Daha önce tanımı yapılmış objelerin tanımlarını silmek için kullanılan komuttur. EXCANET Islemler EXCANET Işlemler EXCANET Uygula Uygula EXCANET Uygula EXCANET Enkesit Çiz EXCANET Hacim Hesapla EXCANET Ayarlar Uygula komutu ile kazı tanımı yapılmış objelere şevler uygulanır. Seçim sırasına göre şevler uygulanacaktır. Yüzey Üret Komutu ile Kazı Planı için oluşturulan yüzeyler üretilecektir. Çizgileri Üret Komutu ile sadece Kazı Planı çizgileri üretilecektir.

11 Ayarlar butonu ile Uygula ayarları yapılabilir. Uygulama Sonucunu 3D'ye Aktar 3D Yüzey Yumuşatması Yapılsın Nokta Üret Uygulama Sırası Uygulamanın ardından, oluşan yüzeyler 3D'ye aktarılıp aktarılmayacağı seçilir. Bu özelliği kullanmak için 3D lisansına sahip olmak gerekir. 3D'ye aktarım sonrasında, yüzey yumuşatma yapılıp yapılmayacağı seçilir. Uygula işleminin ardından şev çizgilerinin vortex'lerine nokta üretilmesi için kullanılır. Kazı planının uygulanma sırası belirlenir. Seçim sırasına veya alan adına göre sıralama yapılabilir.

12 Uygulama Sonucunu Sil Uygulama Sonucunu Sil Excanet sonuçlarının hızlı bir şekilde silinmesini sağlar. Bu işlem sonunda excanetin ürettiği yüzeyler, çizgiler, noktalar ve şev taramaları silinecektir. Bu objelerden herhangi birinin kayıt edilmesi için farklı bir tabakaya alınması gerekmektedir.

13 EXCANET Enkesit Çiz Enkesit Çiz EXCANET ile oluşturulan yüzeyler(üçgen model) referans alınarak enkesitler oluşturulur. Birden fazla kazı tabanı için KPENKESİT tabakasında yer alan eksen(güzergah) çizgileri kullanılarak aynı anda enkesitler oluşturulabilir. Enkesit Parametreleri Enkesit Aralığı Diğer parametrelerden bağımsız olarak eksen üzerinde oluşturulacak enkesit aralığını ifade eder. Seçenek pasif hale getirilerek sadece detaylardan veya üçgen modelin kesildiği noktalardan enkesit alınması sağlanabilir. Örnekleme Aralığı Üçgen Modelin Kesildiği Noktalarda Eksenden başlayarak sabit örnekleme aralığı ile plankote okunabilmesi için bu seçenek aktif hale getirilir. Enkesit çizgisinin üçgen modeli kestiği her noktadan okuma yapılması için bu seçenek aktif hale getirilir. Özel durumlar dışında, bu özelliğin aktif olması enkesitlerin doğru bir şekilde oluşmasını sağlar.

14 Genişlikler Otomatik Hesaplansın Seçeneği aktif ise; genişlikler modül tarafından otomatik olarak hesaplanacaktır. Sağa ve sola ekstra mesafe girilebilir. Seçeneği pasif ise; genişlikler sağa ve sola kullanıcı tarafından girilir. Taban Alanı Kırık İzdüşümlerinde Eksen Çizgisi Noktalarında Kırık İzdüşümlerinde Ekseni Kesen Çizgiler KSE Yaz Önizleme Kazı taban çizgisinin kırıldığı noktalarda ve eksenin kazı plan çizgilerini kestiği noktalarda enkesit alınmasını sağlar. Eksenin arazi modelini kestiği bütün noktalardan enkesit alınmasını sağlar. Seçilen tabakada yer alan çizgi ve çoklu doğruların kırık yaptığı bütün noktaların izdüşümlerinde enkesit alınmasını sağlar. Seçilen tabakada yer alan çizgi ve çoklu doğruların ekseni kestiği her noktadan eksene dik olacak şekilde enkesit alınmasını sağlar. Oluşacak olan enkesitlerin KSE dosyası olarak saklanması için bu bölümden dizin belirlenir, enkesitler üretildiğinde KSE dosyaları belirlenen dizinde otomatik olarak oluşur. Girilen parametrelere göre enkesit planının grafik üzerinde görüntülenmesini sağlar. Yüzeyler

15 Enkesit alınması istenen yüzeylerin seçildiği editördür. UCGEN_MODEL tabakasında yer alan yüzey tanımları otomatik olarak ARAZİ MODELİ adı altına yerleşir. EXCANET modülü tarafından üretilen ve KP ile başlayan tabakalarda yer alan yüzeyler otomatik olarak UYGULAMA YÜZEYİ adı altına yerleşir. Enkesiti alınan hatta yer alan minimum arazi kotu otomatik olarak SIFIR KOTU adı altına yerleşir. Bu otomatik yüzey tanımları dışında, projede içinde üçgen model barındıran bütün tabakalar yüzeyler sekmesinde kendi adıyla yer alır. Otomatik olarak oluşan yüzeyler istenen şekilde kullanıcı tanımlı olarak düzenlenebilir. CAD arazi modellerinin yanında yükseklik bilgisi içeren raster formatındaki veriler üzerinden hiç bir ekstra işlem gerekmeksizin enkesit alınabilir. Bu raster veriler de yüzeyler arayüzünde seçilebilirler. Yüzey Ekle Yüzey Adı; eklenen yüzeyin ismidir. Sabit Kot; sabit bir kota sahip yeni bir yüzey eklenmek isteniyorsa bu özellik kullanılır. Katman; yeni oluşturulan yüzey projede yer alan üçgen modellerden referans alacaksa bu özellik kullanılır. Birden fazla tabaka seçimi yapılabilir. Yukarı Taşı Aşağı Taşı Yüzey Sil Özellikler Seçilen yüzeyi bir üst satıra taşır. Seçilen yüzeyi bir alt satıra taşır. Seçilen yüzeyi siler. Yüzey Adı; özellikleri sorulan yüzeyin ismidir. Sabit Kot; sabit bir kota sahip yeni bir yüzey eklenmek isteniyorsa bu özellik kullanılır. Katman; yeni oluşturulan yüzey projede yer alan üçgen modellerden referans alacaksa bu özellik kullanılır. Birden fazla tabaka seçimi yapılabilir.

16 Parametreler belirlendikten sonra, Enkesit Çizicisi (?) ile istenen yapıda enkesitler grafik ekrana çizdirilir. EXCANET Hacim Hesapla Hacim Hesapla

17 Hacim hesap yöntemi seçilerek prizmatik veya enkesitlerden hacim hesabı yapılabilir. Hacim hesabı yapmak için önce kazı planı yüzeylerinin(üçgen modelin) üretilmesi gerekmektedir. Yöntem, parametre ve yüzey seçimi sonra işlem tamamlanır. Rapor dosyası Excel formatında proje dosyasının kayıtlı bulunduğu dizine oluşur. Enkesit parametreleri ve yüzeyler için (?) Prizmatik Hacim Hesap Yöntemi İki yüzey arasında katı model bazlı hacim hesabı yöntemidir. Enkesitlerden Hacim Hesabı

18 TCK Yöntemi Tatbik Mesafesi Tatbik(uygulama) mesafesi; kazı için TM = [K/(K+D)] x L, dolgu için TM= [D/(K+D)] x L formülü ile hesaplanır. L değeri iki kesit arasındaki mesafedir. Alan Kesit bazında kazı ve dolgu alanlarıdır. Hacim Her iki kesit kazıda ya da dolguda ise (A1+A2)*L/2 formülü uygulanır. Kazıdan dolguya ya da dolgudan kazıya geçiş durumunda ise geçiş formülü uygulanır. [ A1 + A2 + Karekök ( A1 * A2 ) ] * L / 3 Tatbik Mesafesi Alan Hacim İki kesit arasındaki mesafedir. Kesit bazında kazı ve dolgu alanlarıdır. Tüm durumlarda belirtilen formül uygulanır. ( A1 + A2 ) * L / 2 Tatbik Mesafesi Alan Hacim İki kesit arasındaki mesafedir. Kesit bazında kazı ve dolgu alanlarıdır. Tüm durumlarda belirtilen formül uygulanır. DSİ Yöntemi Tatbik Mesafesi Hesapla bulunan mesafedir. Hesaplama ise; ( 2. Kesitin Kilometresi - 1. Kesitin Kilometresi ) / 2 ( 3.Kesitin Kilometresi - 1. Kesitin Kilometresi ) / 2 ( 4.Kesitin Kilometresi - 2. Kesitin Kilometresi ) / 2 ( 5.Kesitin Kilometresi - 3. Kesitin Kilometresi ) / 2 şeklinde devam eder. En son kilometrelerde ise; ( n - 1). kesitin kilometresi - ( n -3 ). kesitin kilometresi / 2 ( n ). kesitin kilometresi - ( n - 2 ). kesitin kilometresi / 2 ( n ). kesitin kilometresi - ( n -1 ). kesitin kilometresi / 2 şeklinde biter. Alan Hacim Kesit bazında kazı ve dolgu alanlarıdır. Tüm durumlarda ( A1 + A2 ) * L / 2 formülü uygulanır. Geri Dolgu Hesabı Geri dolgu hesabı için alan çıkar işlem uygulanmış sınırlar aşağıdaki işlem adımları uygulanarak kullanılabilir. Hacim hesabı işlemine girilir. Sınır olarak alan çıkar işlemi uygulanmış sınır seçilir. Yüzeyler sekmesinde uygulama yüzeyi ve sabit kot olarak dolgu kotu seçilir.

19 EXCANET Ayarlar Ayarlar Özellik Aktif Enkesiti Takip Et Açıklama Enkesit çizimi editöründe seçilen enkesitin grafik ekran üzerinde plandan takip edilip edilmeyeceği ayarlanabilir.

20 Alan Sınır Seç Rapor Çıktısı Şev Parametreleri Şev Taraması Yapılsın 3D Yüzey Yumuşatması Yapılsın Nokta Üret Uygulama Sırası Uygulama Sonucunu 3D'ye Aktar Yardımcı Çizgi Tabakası Hacim hesabında sınır alan sorulup sorulmayacağı seçilebilir. Hayır seçili iken işleme girildiğinde sınır olmadığı kabul edilir. Hacim raporları için CKS veya Excel formatı seçilebilir. Şev taramalarının çizilme yöntemi belirlenir. Uygula işleminin ardından şev taramalarının otomatik olarak yapılıp yapılmayacağı seçilir. Uygula işleminin ardından 3D'ye aktarılan yüzeylerde otomatik olarak yumuşatma yapılıp yapılmayacağı seçilir. Uygula işleminin ardından şev kazık noktalarına otomatik olarak nokta üretilmesi seçilebilir. Uygula işleminde birden fazla kazı tabanı olması durumunda hangi objeden başlanacağı seçilir. Uygula işleminin sonucunda yüzeylerin otomatik olarak 3D'ye aktarılıp aktarılmayacağı seçilir. Yardımcı çizgilerin hangi tabakadan referans alınarak oluşturulacağı seçilir. Şev parametrelerinin tanımlanabilmesi için Netsurf modülünün yüklü olması gerekmektedir.

21 EXCANET Araclar Araçlar EXCANET Kot Düzenle Kot Düzenle EXCANET Kot Düzenle EXCANET Şev Tara Seçilen objelerin kotunu tek bir komutla değiştirmek için kullanılır. "z" değeri ile ilgili objenin kot değeri değişken olarak kullanılabilir. Örnek Z+5.7 komutu ile seçilen objelerin kotuna 5.7 değeri eklenecektir.

22 Tüm Noktalar Seçilen bütün objeleri tek bir kota getirmek için kullanılır. Seçilen iki noktanın doğrultusu referans alınarak seçilen bütün objeler bu doğrultunun oluşturduğu yüzeye yansıtılır.

23 Seçilen üç noktanın oluşturduğu yüzey referans alınarak, seçilen bütün objeler bu yüzey üzerine yansıtılır. Seçilen nokta, doğrultu ve bu doğrultu için belirlenen eğimin oluşturduğu yüzey referans alınarak, seçilen bütün objeler bu yüzey üzerine yansıtılır. EXCANET Şev Tara Şev Tara İşlem ile seçilen iki çizgi arasında şev taranır. Seçilen ilk çizgiden ikinci çizgiye doğru taramalar gerçekleşir.

24

NetCAD te EnKesit ve BoyKesit Çizimleri

NetCAD te EnKesit ve BoyKesit Çizimleri NetCAD te EnKesit ve BoyKesit Çizimleri Bu çalışmada NetCAD ortamında bir yol projesinin güzergahının oluşturulması ile en kesit ve boy kesitlerin çizdirilmesi anlatılmıştır. 1. ADIM: NCZ Dosyasının Açılması

Detaylı

Bilgisayar Destekli Haritacılık 2017/ D ve Veri Değişimi. Netcad 7.6

Bilgisayar Destekli Haritacılık 2017/ D ve Veri Değişimi. Netcad 7.6 B Bilgisayar Destekli Haritacılık 2017/2018 3D ve Veri Değişimi Netcad 7.6 Kartoğrafya Kartografya Anabilim Dalı Dalı Dalı 2018 K T Ü H a r i t a M ü h e n d i s l i ğ i 3D+: 'NETCAD 3D+', kent ve arazi

Detaylı

1. NETSURF Yardım... 2 1.1 NETSURF Sürüm Notları... 3 1.2 NETSURF Şev... 4 1.2.1 Şev Tara... 5 1.2.1.1 Höyük Tara... 6 1.2.1.

1. NETSURF Yardım... 2 1.1 NETSURF Sürüm Notları... 3 1.2 NETSURF Şev... 4 1.2.1 Şev Tara... 5 1.2.1.1 Höyük Tara... 6 1.2.1. 1. NETSURF Yardım.............................................................................................................. 2 1.1 NETSURF Sürüm Notları...................................................................................................

Detaylı

BÖLÜM 5 5. TABLO OLUŞTURMAK

BÖLÜM 5 5. TABLO OLUŞTURMAK BÖLÜM 5 5. TABLO OLUŞTURMAK Belli bir düzen içerisinde yan yana ve alt alta sıralanmış veya hizalı şekilde oluşturulması gereken bilgiler word de tablo kullanılarak hazırlanırlar. Örneğin bir sınıfa ait

Detaylı

GÜZERGAH RAPORLARI(ELEMANTAB,APLİKASYONTAB, ÖZELKMTAB)

GÜZERGAH RAPORLARI(ELEMANTAB,APLİKASYONTAB, ÖZELKMTAB) İÇİNDEKİLER SLAYT 1 10 GÜZERGAH OLUŞTURMA 10 17 Oluşturulan güzergah ile ilgili bilgilerin editlenmesi; 18 28 Arazi modeli üzerinden enkesit oluşturulması 29 36 Arazi kesitlerinin Kesit Editörüne yüklenmesi

Detaylı

New Project. User guide

New Project. User guide New Project User guide Table of Contents New Project... 3 Katman Yöneticisi... 4 Katman Yöneticisi Araçları... 6 Katman İşlemleri... 8 Katman Görünümü... 9 Katman Ekleme... 10 Aktif Katman Yapma... 12

Detaylı

2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ VE YAZILIM DERSİ 6. SINIF 2. DÖNEM 2. SINAV ÇALIŞMA NOTLARI

2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ VE YAZILIM DERSİ 6. SINIF 2. DÖNEM 2. SINAV ÇALIŞMA NOTLARI 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ VE YAZILIM DERSİ 6. SINIF 2. DÖNEM 2. SINAV ÇALIŞMA NOTLARI İşletim Sisteminde Yapılan Uygulamalar Bir Bilgisayarda Hangi İşletim Sistemi Yüklü Olduğunu

Detaylı

Ekle sekmesindeki Tablolar grubundaki Tablo seçeneği ile tablo oluşturulur.

Ekle sekmesindeki Tablolar grubundaki Tablo seçeneği ile tablo oluşturulur. 4. EKLE SEKMESİ Ekle sekmesi Excel de tablo, grafik, köprü ve resim eklendiği sekmedir. 4.1. Tablolar Ekle sekmesindeki Tablolar grubundaki Tablo seçeneği ile tablo oluşturulur. Tablo oluşturulmak istenen

Detaylı

Ekran Arayüzü ve Obje Seçimi (V )

Ekran Arayüzü ve Obje Seçimi (V ) FieldGenius harita ekranı tüm menülere ulaşımın sağlandığı ana ekrandır. Çizim ekranı dinamik özelliklere sahip olup objeler grafik ekrandan seçilebilir. Bu sayede nokta aplikasyonu, mesafe ölçümü gibi

Detaylı

CAEeda TM NACA0012 OLUŞTURULAN DÖRTGENE ÇÖZÜMAĞI OLUŞTURMA EĞİTİM NOTU. EDA Tasarım Analiz Mühendislik

CAEeda TM NACA0012 OLUŞTURULAN DÖRTGENE ÇÖZÜMAĞI OLUŞTURMA EĞİTİM NOTU. EDA Tasarım Analiz Mühendislik CAEeda TM NACA0012 OLUŞTURULAN DÖRTGENE ÇÖZÜMAĞI OLUŞTURMA EĞİTİM NOTU EDA Tasarım Analiz Mühendislik KAPSAM Naca 0012 profili kullanılarak oluşturulmuş düzlem geometrisinde çözümağı üretme. MODELLEME

Detaylı

Koordinat Dönüşümleri (V )

Koordinat Dönüşümleri (V ) KOORDİNAT DÖNÜŞÜMLERİ ve FARKLI KOORDİNAT SİSTEMLERİ İLE ÇALIŞMA FieldGenius ile birden fazla koordinat sistemi arasında geçiş yaparak çalışmak mümkündür. Yaygın olarak kullanılan masaüstü harita ve CAD

Detaylı

AKINSOFT Barkod 4. AKINSOFT Barkod 4 Yardım Dosyası. Doküman Versiyon : 1.01.01 Tarih : 23.12.2010. Sayfa-1. Copyright 2010 AKINSOFT

AKINSOFT Barkod 4. AKINSOFT Barkod 4 Yardım Dosyası. Doküman Versiyon : 1.01.01 Tarih : 23.12.2010. Sayfa-1. Copyright 2010 AKINSOFT AKINSOFT Barkod 4 Yardım Dosyası Doküman Versiyon : 1.01.01 Tarih : 23.12.2010 Sayfa-1 1- ÇALIŞMA ŞEKLİ HAKKINDA KISA BİLGİ Barkod 4 programı, her türlü barkod etiketi, raf etiketi ya da reyon etiketi

Detaylı

Netcad 7.0 progamında Arazi Topoğrafyasının Gösterimi (NetSurf Modülü)

Netcad 7.0 progamında Arazi Topoğrafyasının Gösterimi (NetSurf Modülü) Netcad 7.0 progamında Arazi Topoğrafyasının Gösterimi (NetSurf Modülü) Netcad 7 yazılımı ilk çaıldığında ekrana ribbon tarzı menüler gelecektir. Menülerin tanırımları konu içinde örneklerle yapılacaktır.

Detaylı

Netcad 7.0 progamında Arazi Topoğrafyasının Gösterimi (Netsurf Modü-

Netcad 7.0 progamında Arazi Topoğrafyasının Gösterimi (Netsurf Modü- lü) Netcad 7.0 progamında Arazi Topoğrafyasının Gösterimi (Netsurf Modü- Netcad 7 yazılımı ilk çaıldığında ekrana ribbon tarzı menüler gelecektir. Menülerin tanırımları konu içinde örneklerle yapılacaktır.

Detaylı

KULLANIM KILAVUZU. Reserve Online Reservation Systems www.reserve.com.tr

KULLANIM KILAVUZU. Reserve Online Reservation Systems www.reserve.com.tr KULLANIM KILAVUZU Reserve Online Reservation Systems www.reserve.com.tr RESERVE ONLİNE REZERVASYON YAZILIMI KULLANIM KİTABI...3 ADMİN PANELİ... 3 Admin Panel Giriş (Login)... 3 Yönetim Paneli... 3 OTEL

Detaylı

Aplikasyon Klavuzu (V )

Aplikasyon Klavuzu (V ) Ekran Arayüzü ve Obje Seçimi klavuzunda da anlatıldığı üzere FieldGenius (FG), obje tabanlı bir arazi ölçme yazılımıdır. Nokta ve çizgi tipindeki vektörel objeleri kullanarak arazi ölçmeleri gerçekleştirilebilir.

Detaylı

LKS2. Kredi Kartı Uygulamaları

LKS2. Kredi Kartı Uygulamaları LKS2 Kredi Kartı Uygulamaları LOGO Kasım 2006 İçindekiler LKS2 Kredi Kartı Uygulamalarında kullanılan parametreler... 3 Banka Hesabı Kayıt Türleri... 3 Geri Ödeme Planları... 4 Geri Ödeme Plan Bilgileri...

Detaylı

ASELSAN TEDARİKÇİ PORTALI KALİTE SÜREÇLERİ DOKÜMANI

ASELSAN TEDARİKÇİ PORTALI KALİTE SÜREÇLERİ DOKÜMANI ASELSAN TEDARİKÇİ PORTALI KALİTE SÜREÇLERİ DOKÜMANI Versiyon: 2 Tarih: 28.09.2017 1 İçindekiler 1. Sisteme Giriş... 3 2. Geri Bildirim Süreci... 4 2.1. Geri bildirim oluşturma... 6 3. Denetim Talebi...

Detaylı

İçindekiler Tablosu Talep Destek Yönetim Sistemi Programı...3

İçindekiler Tablosu Talep Destek Yönetim Sistemi Programı...3 İçindekiler Tablosu Talep Destek Yönetim Sistemi Programı...3 1. Özellikler.3 2. Kullanım..3 2.1. Ana Sayfa..5 2.2. Talep Modülü.7 2.3. Takibim Modülü 9 2.4. Takipte Modülü..11 2.5. Silinen Talepler Modülü...11

Detaylı

Seri Takibi Yenilikleri

Seri Takibi Yenilikleri Seri Takibi Yenilikleri Ürün Grubu [X] Fusion@6 [X] Fusion@6 Standard [X] Entegre@6 Kategori Versiyon Önkoşulu [X] Yeni Fonksiyon @6 Uygulama Yardımcı Programlar/ Şirket/Şube/Parametre Tanımlamaları bölümünde

Detaylı

Muayene olmamış sekmesinde seçili hasta üzerinde sağ klik Randevu Kabul ile Açılan Randevu Kabul İşlemleri ekranından hasta randevusu kabul edilerek

Muayene olmamış sekmesinde seçili hasta üzerinde sağ klik Randevu Kabul ile Açılan Randevu Kabul İşlemleri ekranından hasta randevusu kabul edilerek Muayene olmamış sekmesinde seçili hasta üzerinde sağ klik Randevu Kabul ile Açılan Randevu Kabul İşlemleri ekranından hasta randevusu kabul edilerek muayeneye başlanır. Anamnez Toplu Metin sekmesinde kullanıcı

Detaylı

12. Kat Oluşturma. Bu konuda mevcut bir katın bilgilerini kullanarak nasıl yeni katlar oluşturulabileceği incelenecektir.

12. Kat Oluşturma. Bu konuda mevcut bir katın bilgilerini kullanarak nasıl yeni katlar oluşturulabileceği incelenecektir. 12. Kat Oluşturma Bu Konuda Öğrenilecekler: Yeni bir kat yaratmak Yaratılan katlara ulaşmak Kat ayarlarında değişiklik yapmak Bu konuda mevcut bir katın bilgilerini kullanarak nasıl yeni katlar oluşturulabileceği

Detaylı

HASTA ORDER İŞLEMLERİ

HASTA ORDER İŞLEMLERİ Hasta Order İşlemleri ekranı ayaktan ve yatan hastaların tedavilerinde kullanılacak ilaçların ve hizmetlerin sistem üzerinden kaydedilmesi ve hemşireler tarafından uygulanması amacı ile kullanılmaktadır.

Detaylı

CAEeda TM GENEL TANITIM. EDA Tasarım Analiz Mühendislik

CAEeda TM GENEL TANITIM. EDA Tasarım Analiz Mühendislik CAEeda TM GENEL TANITIM EDA Tasarım Analiz Mühendislik İÇİNDEKİLER 1. FARE TUŞLARININ GÖSTERİMİ...2 2. CAEeda TM YAZILIMININ GÖRSEL ARAYÜZ YAPISI...3 3. CAEeda TM VARSAYILAN İKON PANELİ TANIMLAMALARI...4

Detaylı

ELEKTRONİK ÇİZELGE. Hücreleri Biçimlendirme. Formülleri Kullanma. Verileri Sıralama. Grafik Oluşturma 1) HÜCRELERİ BİÇİMLENDİRME

ELEKTRONİK ÇİZELGE. Hücreleri Biçimlendirme. Formülleri Kullanma. Verileri Sıralama. Grafik Oluşturma 1) HÜCRELERİ BİÇİMLENDİRME Hücreleri Biçimlendirme ELEKTRONİK ÇİZELGE Formülleri Kullanma Verileri Sıralama Grafik Oluşturma 1) HÜCRELERİ BİÇİMLENDİRME Elektronik Çizelge de sayıları; bin ayracı, yüzde oranı, tarih/saat ve para

Detaylı

CAEeda TM OM6 KANADI MODELLEME. EDA Tasarım Analiz Mühendislik

CAEeda TM OM6 KANADI MODELLEME. EDA Tasarım Analiz Mühendislik CAEeda TM OM6 KANADI MODELLEME EDA Tasarım Analiz Mühendislik 1. Kapsam Kanat Sınırlarını Çizme Taban Kanat Profilinin Hücum ve Firar Kenarları Sınırlarını Çizme Kanat Profilini Dosyadan (.txt) Okuma Geometrik

Detaylı

CGS PLATEİA ORMAN YOLU PROJELENDİRMESİ

CGS PLATEİA ORMAN YOLU PROJELENDİRMESİ CGS PLATEİA ORMAN YOLU PROJELENDİRMESİ YAZARLAR MURAT ÖZMEN MUSTAFA AKGÜL SANİYE ÖKTEM ÖNSÖZ Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesinde 26-28 Ekim 2011 tarihlerinde düzenlenen I.Ulusal Akdeniz Orman ve Çevre

Detaylı

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ VE YAZILIM DERSİ 6. SINIF 2. DÖNEM 2. SINAV ÇALIŞMA NOTLARI

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ VE YAZILIM DERSİ 6. SINIF 2. DÖNEM 2. SINAV ÇALIŞMA NOTLARI 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ VE YAZILIM DERSİ 6. SINIF 2. DÖNEM 2. SINAV ÇALIŞMA NOTLARI MİCROSOFT EXCEL PROGRAMI Programın Açılışı: Başlat Tüm Programlar Microsoft Office Microsoft

Detaylı

NetCAD de Yan Nokta Hesabı (Prizmatik Alımla Ölçülen Detayların Haritaya Çizilmesi ve Prizmatik Ölçü Krokisinin Hazırlanması)

NetCAD de Yan Nokta Hesabı (Prizmatik Alımla Ölçülen Detayların Haritaya Çizilmesi ve Prizmatik Ölçü Krokisinin Hazırlanması) NetCAD de Yan Nokta Hesabı (Prizmatik Alımla Ölçülen Detayların Haritaya Çizilmesi ve Prizmatik Ölçü Krokisinin Hazırlanması) Prizmatik Ölçü Yöntemi ile Detay Alımında yapılması gereken işlem, poligon

Detaylı

13 Aralık 2007. Đlgili Versiyon/lar : ETA:SQL, ETA:V.8-SQL. Đlgili Modül/ler : Raporlar. Kullanıcı Tanımlı Raporlar Bölümünden Yapabildiklerimiz

13 Aralık 2007. Đlgili Versiyon/lar : ETA:SQL, ETA:V.8-SQL. Đlgili Modül/ler : Raporlar. Kullanıcı Tanımlı Raporlar Bölümünden Yapabildiklerimiz 13 Aralık 2007 Đlgili Versiyon/lar : ETA:SQL, ETA:V.8-SQL Đlgili Modül/ler : Raporlar KULLANICI TANIMLI RAPORLAR Kullanıcı Tanımlı Raporlar Bölümünden Yapabildiklerimiz Kendi isteklerinize özel rapor tasarımları

Detaylı

DESTEK DOKÜMANI. Ürün : Tiger Enterprise/ Tiger Plus/ Go Plus/Go Bölüm : Kurulum İşlemleri

DESTEK DOKÜMANI. Ürün : Tiger Enterprise/ Tiger Plus/ Go Plus/Go Bölüm : Kurulum İşlemleri LOGO PROGRAM KURULUMU VE AYARLARI Logo programlarının yüklemesi için kullanılacak,setup dosyaları ftp://download.logo.com.tr/ adresinden indirilerek yapılır. Örneğin Kobi ürünleri için; ftp://download.logo.com.tr/windows/kobi/guncel/go_plus/klasöründen

Detaylı

Dizaynda Word Desteği

Dizaynda Word Desteği Dizaynda Word Desteği Ürün Grubu [X] Fusion@6 [X] Fusion@6 Standard [X] Entegre@6 Kategori Versiyon Önkoşulu [X] Yeni Fonksiyon 4.0.4 Onaylı Sürüm Uygulama 1.1 Amaç Dizayn modülüne eklenen yeni özellik

Detaylı

ICATT ÇEVİRİ UYGULAMASI SİSTEM MİMARİSİ VE VERİTABANI TASARIMI

ICATT ÇEVİRİ UYGULAMASI SİSTEM MİMARİSİ VE VERİTABANI TASARIMI ICATT ÇEVİRİ UYGULAMASI SİSTEM MİMARİSİ VE VERİTABANI TASARIMI İÇİNDEKİLER 1. GİRİŞ 1.1. KAPSAM 1.2. SİSTEM ÖZETİ 1.3. DOKÜMAN ÖZETİ 2. ÇALIŞMA KONSEPTİ 2.1. Yeni Kullanıcı Oluşturmak 2.2. Şirket Bilgilerini

Detaylı

SUPERVISOR (YETKİLİ KULLANICI) KAMPANYA YÖNETİMİ EĞİTİM DOKÜMANI

SUPERVISOR (YETKİLİ KULLANICI) KAMPANYA YÖNETİMİ EĞİTİM DOKÜMANI SUPERVISOR (YETKİLİ KULLANICI) KAMPANYA YÖNETİMİ EĞİTİM DOKÜMANI Sürüm 1.3.5 Ağustos 2013 TegsoftCC Supervisor (Yetkili Kullanıcı) Kampanya Yönetimi Eğitim Dokümanı Sayfa 2 / 14 İÇİNDEKİLER A. SES KAMPANYASI

Detaylı

1. MİCROSOFT EXCEL 2010 A GİRİŞ

1. MİCROSOFT EXCEL 2010 A GİRİŞ 1. MİCROSOFT EXCEL 2010 A GİRİŞ 1.1. Microsoft Excel Penceresi ve Temel Kavramlar Excel, Microsoft firması tarafından yazılmış elektronik hesaplama, tablolama ve grafik programıdır. Excel de çalışılan

Detaylı

AGSoft Çocuk Gelişim Takip Programı Kullanım Kılavuzu

AGSoft Çocuk Gelişim Takip Programı Kullanım Kılavuzu Giriş Bölümü: Program ilk açıldığında karşımıza Kullanıcı Adı ve Şifre giriş bölümü gelir. Kullanıcı Adı: Programa giriş yapacak kullanıcının kodunu ve şifresini yazdıktan sonra Tamam tuşu ile programa

Detaylı

İmar Uygulaması. Uygulamanın Netmap Projesi Olduğunun Belirtilmesi

İmar Uygulaması. Uygulamanın Netmap Projesi Olduğunun Belirtilmesi Netmap menü altından, Yeni alt menüsü seçildikten sonra çıkan menüden Ada seçeneği seçilmesi ile imar adalarının oluşturulması gerekmektedir. İmar adaları resim üzerinden çevrildikten sonra ada kapandığında,

Detaylı

KULLANIM KILAVUZU. Programda veri gireceğiniz yerler beyaz renklidir. Sarı renkli alanlar hesaplama veya otomatik olarak gelen bilgilerdir.

KULLANIM KILAVUZU. Programda veri gireceğiniz yerler beyaz renklidir. Sarı renkli alanlar hesaplama veya otomatik olarak gelen bilgilerdir. Programın Ekran görüntüsü şekildeki gibidir: KULLANIM KILAVUZU Programda veri gireceğiniz yerler beyaz renklidir. Sarı renkli alanlar hesaplama veya otomatik olarak gelen bilgilerdir. Banka: Program kurulduğunda

Detaylı

30 Mayıs ETASQLMNG Programına giriş

30 Mayıs ETASQLMNG Programına giriş 30 Mayıs 2018 İlgili Versiyon/lar : ETA:SQL, ETA:V.8-SQL, ETA:SB İlgili Modül/ler : ETASQLMNG ETASQLMNG İLE ZAMANLANMIŞ YEDEKLEME Girişi yapılan bilgilerin belirli zamanlarda yedeklenmesi, bu yedeklerin

Detaylı

DESTEK DOKÜMANI. Ödeme planlarında taksitli ödeme bilgileri. Ürün :

DESTEK DOKÜMANI. Ödeme planlarında taksitli ödeme bilgileri. Ürün : Taksitli Satış Đşlemleri Taksitli Satış sistemi adı üzerinde tüm taksitle satış yapan firmalarda kullanılabilir. Bunun yanısıra peşin fiyatı belirli ancak vadeli fiyatı ve taksit sayısı bilinmeyen tüm

Detaylı

MONTAJ MODELLEME ( ASSEMBLY MODELING)

MONTAJ MODELLEME ( ASSEMBLY MODELING) MONTAJ MODELLEME ( ASSEMBLY MODELING) Bilgisayar destekli çizim araçlarında temel montaj modelleme 3 yöntem ile yapılır. 1. YUKARIDAN AŞAĞIYA (TOP-DOWN) MODELLEME: Bu montaj tekniği daha çok, montajı oluşturan

Detaylı

Katma Değer Vergisi Beyannamesinin (2) ekinde verilen Katma Değer Vergisi Kesintisi Yapılanlara Ait Bildirim, Muhasebe IV modülünden hazırlanabilir.

Katma Değer Vergisi Beyannamesinin (2) ekinde verilen Katma Değer Vergisi Kesintisi Yapılanlara Ait Bildirim, Muhasebe IV modülünden hazırlanabilir. 21 Temmuz 2016 İlgili Versiyon/lar : ETA:SQL, ETA:V.8-SQL İlgili Modül/ler : Muhasebe IV KDV 2 BEYANNAMESİ, KATMA DEĞER VERGİSİ KESİNTİSİ YAPILANLARA AİT BİLDİRİM Katma Değer Vergisi Beyannamesinin (2)

Detaylı

DESTEK DOKÜMANI. Muhasebe Bağlantı Kodları. Ürün : Go Plus/ Tiger Plus / Tigerenterprise Bölüm : Muhasebe Bağlantı Kodları

DESTEK DOKÜMANI. Muhasebe Bağlantı Kodları. Ürün : Go Plus/ Tiger Plus / Tigerenterprise Bölüm : Muhasebe Bağlantı Kodları Muhasebe Bağlantı Kodları Muhasebe bağlantı kodları bölümü ile muhasebe entegrasyonu için gerekli olan hesap kodlarının ilgili kart ve fişlere otomatik olarak atanması ve muhasebe fişi entegrasyonun kolay

Detaylı

İFRAZEN TAKSİM, tapuda hisseli olarak tescilli taşınmazdaki ortaklığın, taşınmazın ifraz edilerek hissedarlara paylaştırılması işlemidir.

İFRAZEN TAKSİM, tapuda hisseli olarak tescilli taşınmazdaki ortaklığın, taşınmazın ifraz edilerek hissedarlara paylaştırılması işlemidir. İFRAZEN TAKSİM, tapuda hisseli olarak tescilli taşınmazdaki ortaklığın, taşınmazın ifraz edilerek hissedarlara paylaştırılması işlemidir. GEREKLİ BELGELER AÇIKLAMALAR 1-)Kimlik Belgesi temsilcilerinin

Detaylı

Bakım Yönetimi Logo Nisan 2016

Bakım Yönetimi Logo Nisan 2016 Bakım Yönetimi Logo Nisan 2016 İçindekiler Bakım Yönetimi... 4 Bakım Yönetimini Etkileyen Öndeğer ve Parametreler... 4 Tanımlar... 5 Bakım Parametreleri... 5 Parametre Bilgileri... 6 Arıza Kodları... 8

Detaylı

EZCAM Versiyon 20 - Yenilikler

EZCAM Versiyon 20 - Yenilikler EZCAM Versiyon 20 - Yenilikler 3D Stoktan Kaba Frezeleme EZ-CAM V20 ile birlikte gelen yeni özelliklerden biri, yüklenmiş olan 3D formlu stok (kütük) modeli üzerinden kaba frezeleme işlemi yapılabilmesi.

Detaylı

Yürürlük Tarihi: 12/09/2014 - Kodu: 97298233.ED.2.1.1.4.1 - Rev. No/Tarihi: 00 1/28

Yürürlük Tarihi: 12/09/2014 - Kodu: 97298233.ED.2.1.1.4.1 - Rev. No/Tarihi: 00 1/28 Başvuru Fişleri ekranında talep edilen İcrai Haciz Terkini işlemi için başvuru oluşturulurken, (Ekle) butonuna basılarak ilgili bölümlere girişler yapılır. Başvuruya Ait Taşınmaz Mal (Zemin Tanım) bölümüne

Detaylı

Turkcell Hizmetleri Logo Ocak 2016

Turkcell Hizmetleri Logo Ocak 2016 Turkcell leri Logo Ocak 2016 İçindekiler j-guar TURKCELL HİZMETLERİ... 3 Fatura Eşleştirme Tabloları... 4 Online Fatura Aktarımları... 6 Fatura Şifre Talebi... 7 Turkcell leri 2 TURKCELL HİZMETLERİ j-guar

Detaylı

TAPU VE KADASTRO BİLGİ SİSTEMİ

TAPU VE KADASTRO BİLGİ SİSTEMİ TAPU VE KADASTRO BİLGİ SİSTEMİ MEKÂNSAL GAYRİMENKUL SİSTEMİ (MEGSİS) BAŞVURU, E-ÖDEME VE FEN KAYIT İŞLEMLERİ DOKÜMANI Sürüm: 0.1 Revizyon Bilgileri Revizyon No: Revizyon Tarihi Revizyonu Yapan Revizyon

Detaylı

1. Web Sitesine Giriş 1. Giriş Yapmak için tıklayın tıklanır.

1. Web Sitesine Giriş 1. Giriş Yapmak için tıklayın tıklanır. 1. Web Sitesine Giriş 1. Giriş Yapmak için tıklayın tıklanır. 2. Aşağıdaki ekranda e-mail adresi ve şifre ile giriş yapılır. Şifrenizi hatırlamıyorsanız Şifremi unuttum bağlantısı kullanılarak yeni şifrenin

Detaylı

TAPU VE KADASTRO BİLGİ SİSTEMİ

TAPU VE KADASTRO BİLGİ SİSTEMİ TAPU VE KADASTRO BİLGİ SİSTEMİ MEKÂNSAL GAYRİMENKUL SİSTEMİ (MEGSİS) VERİ İŞLEMLERİ DOKÜMANI Sürüm: 0.1 Revizyon Bilgileri Revizyon No: Revizyon Tarihi Revizyonu Yapan Revizyon Nedeni 0.1 15.07.2013 Yazılım

Detaylı

OYS OLAY YÖNETİM SİSTEMİ. Kullanım Kılavuzu. Türkiye Halk Sağlığı Kurumu

OYS OLAY YÖNETİM SİSTEMİ. Kullanım Kılavuzu. Türkiye Halk Sağlığı Kurumu OYS OLAY YÖNETİM SİSTEMİ Kullanım Kılavuzu Türkiye Halk Sağlığı Kurumu OLAY YÖNETİM SİSTEMİ Sisteme Giriş http://oys.thsk.gov.tr/oys Sisteme ilk defa giriş yapılıyorsa size verilen kullanıcı adını girdikten

Detaylı

NETCAD GIS. Dr. Cemal Sevindi

NETCAD GIS. Dr. Cemal Sevindi NETCAD GIS Dr. Cemal Sevindi NETCAD Kullanıcı Karşılama Ekranı NETCAD Araç Çubukları NETCAD Araç Çubukları ve Özellikleri Yazılımın ekranının en üst kısmında Windows standart tanım çubuğu bulunmaktadır.

Detaylı

BÖLÜM 1 GİRİŞ 1.1 GİRİŞ

BÖLÜM 1 GİRİŞ 1.1 GİRİŞ BÖLÜM 1 GİRİŞ 1.1 GİRİŞ Microsoft Excel de dosyalar çalışma kitabı olarak isimlendirilir. Bu dosyalar normal belge türüdür. Dosya ismi üzerine fare ile tıklandığında dosya açılır. Excel dosyaları tablolardan

Detaylı

MapCodeX MapLand Kullanım Kılavuzu

MapCodeX MapLand Kullanım Kılavuzu MapCodeX MapLand Kullanım Kılavuzu Versiyon Numarası: 1.0 ------------------------------- Kullanım Kılavuzu 2015 info@ www. MapCodeX MapLand İşlem Araçları Çalışma Dosyası Aç Haritanın ve son çalışma dosyasının

Detaylı

3. Aşağıdakilerden hangisi B5 hücresinin değerini getirir (Kopyalar)? a-) =B5 b-) B5 c-) =B(5) d-) =5B

3. Aşağıdakilerden hangisi B5 hücresinin değerini getirir (Kopyalar)? a-) =B5 b-) B5 c-) =B(5) d-) =5B 1. Aşağıdakilerden hangisi hücrenin içini desen ile doldurur? a-) Biçim - Hücreler -Yazı Tipi b-) Biçim - Hücreler - Desen c-) Biçim - Hücreler Kenarlık d-) Biçim - Hücreler Hizalama 2. Aşağıdaki fonksiyonlardan

Detaylı

22. Ölçü ve Kot Eklemek

22. Ölçü ve Kot Eklemek 22. Ölçü ve Kot Eklemek Bu Konuda Öğrenilecekler: Ölçülendirme birimi ve hassasiyetini ayarlamak Doğrusal ölçülendirme aracı geçerli ayarları ile çalışmak Doğrusal ölçülendirme çizgisi oluşturmak Mevcut

Detaylı

HAL KAYIT SİSTEMİ HAL HAKEM HEYETİ İŞLEMLERİ KULLANICI KILAVUZU

HAL KAYIT SİSTEMİ HAL HAKEM HEYETİ İŞLEMLERİ KULLANICI KILAVUZU HAL KAYIT SİSTEMİ HAL HAKEM HEYETİ İŞLEMLERİ KULLANICI KILAVUZU Ekim 2015 İçindekiler 1. HAL KAYIT SİSTEMİ NE GİRİŞ... 2 2. HAL HAKEM HEYETİ BAŞVURU OLUŞTURMA SÜRECİ... 2 2.1. BAŞVURU İÇİN GEREKLİ BİLGİLERİN

Detaylı

PERSONEL BANKA IBAN BİLGİSİ DEĞİŞİKLİĞİ UYGULAMA KILAVUZU

PERSONEL BANKA IBAN BİLGİSİ DEĞİŞİKLİĞİ UYGULAMA KILAVUZU PERSONEL BANKA IBAN BİLGİSİ DEĞİŞİKLİĞİ UYGULAMA KILAVUZU ŞUBAT - 2014 PERSONEL ÖDEMELERİ UYGULAMA GELİŞTİRME VE DESTEK ŞUBESİ 1 İçindekiler GİRİŞ......3 1. HARCAMA BİRİMLERİNCE YAPILACAK İŞLEMLER..3 1.1.

Detaylı

BÖLÜM 04. Çalışma Unsurları

BÖLÜM 04. Çalışma Unsurları BÖLÜM 04 Çalışma Unsurları Autodesk Inventor 2008 Tanıtma ve Kullanma Kılavuzu SAYISAL GRAFİK Çalışma Unsurları Parça ya da montaj tasarımı sırasında, örneğin bir eskiz düzlemi tanımlarken, parçanın düzlemlerinden

Detaylı

Ürün Ekleme Kitapçığı

Ürün Ekleme Kitapçığı Ürün Ekleme Kitapçığı İÇİNDEKİLER 1. ÜRÜN EKLEME 3 1.1.KULLANICI GİRİŞİ 3 2.Ürün Menüleri 5 2.1.Genel 5 2.2.Veri 5 2.3. Bağlantılar 8 2.4. Özellik 8 2.5. Seçenek 9 2.7. İndirim 10 2.8. Kampanya 11 2.9.

Detaylı

24 Mart 2011. İlgili Modül/ler : Transfer. İlgili Versiyon/lar : ETA:SQL, ETA:V.8-SQL

24 Mart 2011. İlgili Modül/ler : Transfer. İlgili Versiyon/lar : ETA:SQL, ETA:V.8-SQL 24 Mart 2011 İlgili Versiyon/lar : ETA:SQL, ETA:V.8-SQL İlgili Modül/ler : Transfer ETA:V.8-SQL ve ETA:SQL ile HUGIN POS CİHAZI ARASINDA VERİ TRANSFERİ Süpermarket, benzin istasyonu, market ve çeşitli

Detaylı

Kets DocPlace LOGO Entegrasyonu

Kets DocPlace LOGO Entegrasyonu Kets DocPlace LOGO Entegrasyonu Kets DocPlace Kurulumu Öncesinde Yapılması Gereken İşlemler Windows 7, Windows 8, Windows Server 2008 R2, Windows Server 2012 veya daha yeni işletim sistemlerinde Programlar

Detaylı

T.C. İçişleri Bakanlığı Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı. Evrak Logo Ekleme Kılavuzu. Kasım 2012

T.C. İçişleri Bakanlığı Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı. Evrak Logo Ekleme Kılavuzu. Kasım 2012 T.C. İçişleri Bakanlığı Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı Evrak Logo Ekleme Kılavuzu Kasım 2012 İçerik 1 Birim Logosu Kayıt İşlemleri... 3 1.1 Tek Logo Ekleme İşlemleri... 4 1.1.1 Logo Pozisyonu :... 5 1.1.2

Detaylı

Universal Ltd. Şti. Ana Menü Alt Menü - 1 Alt Menü - 2 Alt Menü - 3 Dosya Harita Dosya İşlemleri Dosya Aç Dosya Yeni Dosya Kapat

Universal Ltd. Şti. Ana Menü Alt Menü - 1 Alt Menü - 2 Alt Menü - 3 Dosya Harita Dosya İşlemleri Dosya Aç Dosya Yeni Dosya Kapat Ana Menü Alt Menü - 1 Alt Menü - 2 Alt Menü - 3 Dosya Harita Dosya İşlemleri Dosya Aç Dosya Yeni Dosya Kapat Veri Ekle Mdb, Shape, GeoDB Veritabanı bağlantısı Sde Bağlantısı OleDb Bağlantısı Oracle, MsSQL,

Detaylı

BÖLÜM 10 10. KATMAN OLUŞTURMA (LAYER) Command line: Layer (veya transparent komutu için 'Layer kullanın)

BÖLÜM 10 10. KATMAN OLUŞTURMA (LAYER) Command line: Layer (veya transparent komutu için 'Layer kullanın) BÖLÜM 10 10. KATMAN OLUŞTURMA (LAYER) Çizim alanına yeni katmanlar oluşturur. Object Properties toolbar: Format menu: Layer Command line: Layer (veya transparent komutu için 'Layer kullanın) LAYER komutu

Detaylı

Chronos Yönetim ekranları kullanım Kılavuzu

Chronos Yönetim ekranları kullanım Kılavuzu Chronos Yönetim ekranları kullanım Kılavuzu Döküman Bilgisi Hazırlayan: Burcu Altay Ünvan: Yazılım Geliştirme Danışmanı Döküman versiyonu: 1.1 Versiyon Geçmişi Ver. No. Ver. Tarihi Revize Eden Açıklama

Detaylı

Proje Takip Platformu Kullanım Kılavuzu

Proje Takip Platformu Kullanım Kılavuzu Proje Takip Platformu Kullanım Kılavuzu Uygulamaya giriş yapabilmek için https://iskop.istanbul.edu.tr/ adresine girilir. Proje Takip Platformu adlı bölümden Proje Takip Platformu linkine tıklanır. Açılan

Detaylı

Kod Listeleri Genel Yapısı

Kod Listeleri Genel Yapısı Fiş listelerinden de hatırlanacağı gibi pull down menüden fiş menü tercihleri veya görsel butonlardan Yeni, Değiştir, İzle, Sil, Kopyala ile kasa tahsilat ödeme ekranı açılır. Kasa tahsilat ve ödeme fişleri

Detaylı

PRUSA İSG KULLANIM KILAVUZU

PRUSA İSG KULLANIM KILAVUZU PRUSA İSG KULLANIM KILAVUZU Sürüm 0.0.1 İçindekiler Firma İşlemleri :. 1. Firmalar Firma Kayıt Firma Bilgisi Değiştirme 2. Tesisler Tesis Ekle Tesis Düzenle 3. Bölümler Bölüm Ekle Bölüm Düzenle 4. Birimler

Detaylı

1. Excel Dönüşümü : 2. Rapor Master Tanımları :

1. Excel Dönüşümü : 2. Rapor Master Tanımları : Programın Amacı : Bu Program As/400 Sistemindeki herhangi bir veya birden fazla file ı kullanarak istenilen şekilde sorgulama yaparak elde edilen bilgileri Excel Formatında Pc deki istenilen bir yere kaydetmek.

Detaylı

ENROUTEPLUS TA YAPILMASI GEREKENLER

ENROUTEPLUS TA YAPILMASI GEREKENLER 11 Mayıs 2010 İlgili Versiyon/lar : ETA:SQL, ETA:V.8-SQL İlgili Modül/ler : Transfer EnRoutePlus TAN METİN DOSYALARININ AKTARIMI (FATURA, NAKİT, ÇEK, SENET) Univera firmasının EnRoutePlus programından

Detaylı

Afet/Acil Durum İhbar Alma ve Yönetim Sistemi Modülü

Afet/Acil Durum İhbar Alma ve Yönetim Sistemi Modülü Afet/Acil Durum İhbar Alma ve Yönetim Sistemi Modülü AKOM modülü, çağrı merkezine 7/24 gelen afet ve acil durum çağrıları karşılayan ve alınan çağrıların türlerine göre değerlendirilerek sisteme aktarılmasını

Detaylı

Şekil1. Tüm berileri projeme indirip ilgili tabakalara yerleştirdim.

Şekil1. Tüm berileri projeme indirip ilgili tabakalara yerleştirdim. NETCAD ĐLE MADEN OCAĞI ÜRETĐM RAPORU HAZIRLAMA Bilindiği gibi maden ocaklarında üretim yapan maden mühendisleri, şirketleri adına her yıl Migem e bazı raporlar verirler. Bu raporlar genelde yıllık üretim,

Detaylı

Makine Bakım - Yenilikler

Makine Bakım - Yenilikler Makine Bakım - Yenilikler Amaç ve Fayda Makina Bakım modülünün daha etkin ve rahat kullanımı için bazı güncellemeler yapılmıştır. Mevcut durumda bakım talimat şablonu bazında tanımlanan stok ve personel

Detaylı

FATURA ŞABLONU TASARLAMA KILAVUZU

FATURA ŞABLONU TASARLAMA KILAVUZU FATURA ŞABLONU TASARLAMA KILAVUZU Şubat 2015 FATURA ŞABLONLARI Alıcının faturalarını istediğiniz formatta görüntüleyebilmesi için hazırlamanız gereken şablonu Yönetim Şirket Tanımları Fatura Şablonları

Detaylı

Dövizli Kullanım LOGO KASIM 2011

Dövizli Kullanım LOGO KASIM 2011 Dövizli Kullanım LOGO KASIM 2011 İçindekiler Dövizli Kullanım... 3 Kavramlar... 3 Döviz Türleri... 4 Satır bilgilerinin silinmesi... 4 Tüm tablonun silinmesi... 4 Sistemde yer alan ilk tanımlara ulaşım...

Detaylı

DESTEK DOKÜMANI ANKET YÖNETİMİ. Kurum tarafından yapılacak anketlerin hazırlandığı, yayınlandığı ve sonuçların raporlanabildiği modüldür.

DESTEK DOKÜMANI ANKET YÖNETİMİ. Kurum tarafından yapılacak anketlerin hazırlandığı, yayınlandığı ve sonuçların raporlanabildiği modüldür. Bölüm ANKET YÖNETİMİ Kurum tarafından yapılacak anketlerin hazırlandığı, yayınlandığı ve sonuçların raporlanabildiği modüldür. Anket uygulaması için aşağıdaki işlem adımlarını uygulamak gerekmektedir.

Detaylı

Q-Biz İş Zekası 5.1. Versiyon Yenilikleri

Q-Biz İş Zekası 5.1. Versiyon Yenilikleri Q-Biz İş Zekası 5.1 Versiyon Yenilikleri İçindekiler Q-Biz İş Zekası 5.1 Versiyon Yenilikleri... 1 1. Performans Gösterim Sahası... 3 2. Anahtar Performans Tanımları (KPI)... 5 3. Dashboard Özellikleri...

Detaylı

Performans Yönetimi Logo Eylül 2016

Performans Yönetimi Logo Eylül 2016 Performans Yönetimi Logo Eylül 2016 İçindekiler Logo J-Guar Performans Yönetimi... 3 Tanımlar... 4 Performans Dönem Tanımları... 4 Performans Dönem Bilgileri... 5 Performans Hedefleri... 6 Performans Hedef

Detaylı

Animasyon Teknikleri, Ses ve Video İşlemleri 1 / 18

Animasyon Teknikleri, Ses ve Video İşlemleri 1 / 18 Animasyon Teknikleri, Ses ve Video İşlemleri 1 / 18 4. SEMBOLLER Animasyon yazılımı çizilen şekilleri veya çalışma içerisine aktarılan şekilleri sembollere dönüştürerek kütüphanede saklayabilir. Kütüphanede

Detaylı

Dağıtım (18. Madde) Uygulamaları

Dağıtım (18. Madde) Uygulamaları Dağıtım (18. Madde) Uygulamaları 1. Imar ve Kadastro Parsellerinde Bulunması Gereken Bilgiler 2. Verinin Yüklenmesi 3. Kadastro Parsellerinin Dagıtıma Aktarılması 4. Imar Parsellerinin Dagıtıma Aktarılması

Detaylı

ICubes Giriş. adresinden sisteme girilir. Açılan sayfaya kullanıcı adı ve şifre yazılarak platforma giriş yapılır

ICubes Giriş.  adresinden sisteme girilir. Açılan sayfaya kullanıcı adı ve şifre yazılarak platforma giriş yapılır ICUBES ICubes, Ipsos çalışanları ve müşterileri için tasarlanmış, üretim datalarını farklı bir platform üzerinden toplu şekilde görmeye yarayan bir programdır. ICubes Giriş http://ids.ipsos.com.tr/icubes/

Detaylı

MUHASEBECĐ PAKETĐNDE B FORMLARINININ DÜZENLENMESĐ

MUHASEBECĐ PAKETĐNDE B FORMLARINININ DÜZENLENMESĐ MUHASEBECĐ PAKETĐNDE B FORMLARINININ DÜZENLENMESĐ Ürün Grubu Kategori Versiyon Önkoşulu [X] Entegre@6 (Muhasebeci Paketi) [X] Yeni Fonksiyon @6 4.0.12 Seti ve 4.0.10 Onaylı Sürüm Uygulama 6 Şubat 2008

Detaylı

ICubes Giriş. http://ids.ipsos.com.tr/icubes/ adresinden sisteme girilir. Açılan sayfaya kullanıcı adı ve şifre yazılarak platforma giriş yapılır

ICubes Giriş. http://ids.ipsos.com.tr/icubes/ adresinden sisteme girilir. Açılan sayfaya kullanıcı adı ve şifre yazılarak platforma giriş yapılır ICUBES ICubes, Ipsos çalışanları ve müşterileri için tasarlanmış, üretim datalarını farklı bir platform üzerinden toplu şekilde görmeye yarayan bir programdır. ICubes Giriş http://ids.ipsos.com.tr/icubes/

Detaylı

Tüm personel kendi KEP hesapları üzerinden mevcut ve önceki maaş bordrolarını görüntüleyebilecektir.

Tüm personel kendi KEP hesapları üzerinden mevcut ve önceki maaş bordrolarını görüntüleyebilecektir. Mikro e-bordro Nedir? E-Bordro Uygulaması, Mikro Personel Programı tarafından oluşturulan maaş bordrolarının, otomatik olarak personel kartında tanımlı KEP adresi üzerinden toplu gönderimini sağlar. Mikro

Detaylı

Excel Nedir? Microsoft Excell. Excel de Çalışma sayfası-tablo

Excel Nedir? Microsoft Excell. Excel de Çalışma sayfası-tablo Microsoft Excell Excel Nedir? Excel programı; veriler üzerinde hesap yapabilme, verileri tabloya dönüştürebilme, verileri karşılaştırıp sonuç üretebilme, grafik oluşturma, veri yönetimi yapabilir. http://mf.dpu.edu.tr/~eyup

Detaylı

MapCodeX Cloud Server. Kullanım Kılavuzu

MapCodeX Cloud Server. Kullanım Kılavuzu MapCodeX Cloud Server Kullanım Kılavuzu İçindekiler MapCodeX Cloud Server... 4 MapCodeX Cloud Server Hakkında... 5 MapCodeX Cloud Server Genel Özellikleri... 6 MapCodeX Cloud Server'ın Kullanıcı Arayüzü...

Detaylı

Taşınmaz sahibi veya yetkili temsilcilerinin Kimlik belgeleri. alınmış

Taşınmaz sahibi veya yetkili temsilcilerinin Kimlik belgeleri. alınmış PAYLAŞMA (TAKSİM), tapuda hisseli olarak tescilli taşınmazdaki ortaklığın sona erdirilmesi amacıyla, her hissedara en azından bir mal düşecek şekilde paylaştırılması işlemidir. GEREKLİ BELGELER AÇIKLAMALAR

Detaylı

Ekran 1: Ziraat Bankasından alınan Excel formatındaki ZIRAATBANKASI.XLS isimli dosya

Ekran 1: Ziraat Bankasından alınan Excel formatındaki ZIRAATBANKASI.XLS isimli dosya 16 Ocak 2010 Đlgili Versiyon/lar : ETA:SQL, ETA:V.8-SQL BANKA EKSTRELERĐ Đlgili Modül/ler : Banka, Cari, Muhasebe BANKA EKSTRELERĐNĐN MUHASEBE, CARĐ VE BANKA FĐŞLERĐNE AKTARILMASI Banka hesap ekstrelerinin

Detaylı

Kalite Kontrol Yenilikler

Kalite Kontrol Yenilikler Kalite Kontrol Yenilikler Amaç ve Fayda Kalite Kontrol modülünde ISO 2859 standardının desteklenmesine, kullanımın daha fonksiyonel ve rahat olabilmesine yönelik bazı iyileştirme çalışmaları yapılmıştır.

Detaylı

DESTEK DOKÜMANI KAYIT NUMARALAMA ŞABLONLARI

DESTEK DOKÜMANI KAYIT NUMARALAMA ŞABLONLARI KAYIT NUMARALAMA ŞABLONLARI Kayıt numaralama özelliği; firmaya ait işlemlerde kullanılan belgelerin, firmaya özel numaralar ile kaydedilip izlenmesine imkan tanır. Ticari sistemde fiş ve faturalara ait

Detaylı

DESTEK DOKÜMANI Ürün : Tiger2Bordro / Đnsan Kaynakları Bölüm : Genel

DESTEK DOKÜMANI Ürün : Tiger2Bordro / Đnsan Kaynakları Bölüm : Genel TABLO RAPORLAR Program içerisinde girilen verilerin Excel gibi bir araç olmadan standart bir şekilde gridin kolon ve satırlarına yerleştirilerek tablo şeklinde raporlanmasıdır. Tablo raporlarının özellikleri

Detaylı

Programın Tanıtımı 2-4- 1-3- 8-9- 10-11- 12- 13-

Programın Tanıtımı 2-4- 1-3- 8-9- 10-11- 12- 13- ISIS VERİ YÖNETİMİ Programın Tanıtımı 1-3- 2-4- 6-7- 5-8- 9-10- 11-12- 13-1- Bu bölüme aranacak sorgu için 2 tarih arası bilgi gün / ay / yıl / saat / dakika cinsinden girilir. 2- Arama kriterlerinden

Detaylı

ALMS KOKPİT (YÖNETİCİ)

ALMS KOKPİT (YÖNETİCİ) ALMS KOKPİT (YÖNETİCİ) KULLANICI KILAVUZU KAMU HASTANELERİ Kokpit yöneticinin (veya sistem yöneticisinin) ALMS sisteminde yapı (kurum veya üniversite) oluşturmak veya mevcut yapıya eklemeler, yapıda değişiklikler

Detaylı

Maliyet Muhasebesi Logo Mart 2015

Maliyet Muhasebesi Logo Mart 2015 Maliyet Muhasebesi Logo Mart 2015 İçindekiler Maliyet Muhasebesi... 4 Maliyet Kaynakları... 5 Maliyet Kaynağı Bilgileri... 7 Maliyet Kaynakları Yükleyici Muhasebe Hesapları... 9 Maliyet Kaynağı Bütçe Kalemleri...

Detaylı

KATEGORİ MİZANI BAŞLARKEN KATEGORİ NEDİR? NEDEN N İHTİYAÇ DUYULUR?

KATEGORİ MİZANI BAŞLARKEN KATEGORİ NEDİR? NEDEN N İHTİYAÇ DUYULUR? KATEGORİ MİZANI Doküman Kodu : RNT-02 Açıklama : Vio Kategori Mizanı Kullanımı Kapsam : Vio Nitelikleri Revizyon No : 2 Yayın Tarihi : Aralık 2012 BAŞLARKEN SKOR YAZILIM tarafından geliştirilen ticari

Detaylı

SMS İŞLEMLERİ MODÜLÜ

SMS İŞLEMLERİ MODÜLÜ SISOFT HEALTHCARE INFORMATION SYSTEMS SİSOFT SAĞLIK BİLGİ SİSTEMLERİ SMS İŞLEMLERİ MODÜLÜ Sayfa No : 2 / 13 DEĞİŞİKLİK N0 TARİH YAYIN VE DEĞİŞİKLİK İÇERİĞİ DEĞİŞİKLİĞİ YAPAN 0 19.04.2018 İlk yayın Oğuz

Detaylı

Sisteme giriş yapıldığında ana sayfa üzerinde işlem menüleri, Hızlı erişim butonları ve mail gönderim istatistikleri yer alır.

Sisteme giriş yapıldığında ana sayfa üzerinde işlem menüleri, Hızlı erişim butonları ve mail gönderim istatistikleri yer alır. Kullanım Kılavuzu 1. Sisteme Giriş... 2 2. JetMail Ana Sayfa... 2 3. Kişi Listesi Ekleme... 3 3.1. Özel Alan Ekleme... 3 3.2. Segment Görüntüleme... 4 3.3. Bounced Kabul Edilen Mailler... 5 4. Kişi Ekleme...

Detaylı

ML TFT 5 ARAYÜZ KULLANIM KILAVUZU

ML TFT 5 ARAYÜZ KULLANIM KILAVUZU ML TFT 5 ARAYÜZ KULLANIM KILAVUZU İçindekiler 1 ML TFT 5 Genel Özellikleri... 3 2 Arayüz... 3 2.1 Arayüz Hakkında... 3 2.2 Cihaz Haberleşmesi... 4 2.3 Kat Görselleri ve Ok Tipi Seçenekleri... 4 2.4 Tema

Detaylı