Prof. Dr. Ertuğrul YAMAN (Yıldırım Beyazıt Üniversitesi)

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Prof. Dr. Ertuğrul YAMAN (Yıldırım Beyazıt Üniversitesi)"

Transkript

1 Prof. Dr. Ertuğrul YAMAN (Yıldırım Beyazıt Üniversitesi) 1962 yılında Tokat ta doğdu. Orta öğretimini Tokat Gazi Osman Paşa Lisesi nde tamamlayarak Tokat Meslek Yüksek Okulunda bir yıl okuduktan sonra 1981 yılında Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü nü kazandı. Bu bölümü 1985 yılında bitirmiş, bir yıl Erzurum Atatürk Üniversitesi nde çalışmış, 1986 dan itibaren ise Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi nde görev yapmıştır yılında Gazi Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Türk Dili Eğitimi Bölümü nde yüksek lisansını tamamlayan Yaman, aynı üniversitede Özbek Türkçesi ve Türkiye Türkçesinin Söz Dizimi Bakımından Karşılaştırması konulu teziyle 1994 yılında Edebiyat Doktoru unvanını aldı yılında Gazi Üniversitesi Mesleki Eğitim Fakültesi Temel Bilimler Bölümü ne atanarak 1998 yılında burada Yard.Doç.Dr. kadrosuna atanmıştır yılından itibaren söz konusu Bölüm ün başkanlığını da yürütmektedir yılında Doç.Dr. ; 2011 yılında Prof.Dr. unvanını almıştır. Ertuğrul Yaman ın yayımlanmış 41 kitabı vardır. Türkiye ve Özbekistan daki çeşitli dergi ve gazetelerde yayımlanmış 200 ün üzerinde yazısı mevcuttur eğitim-öğretim Özbekistan da değişik üniversite ve enstitülerde öğretim elemanı olarak çalışmış, bir yandan da Özbek Türkçesiyle ilgili bilimsel çalışmalarını sürdürmüştür. Özbekistan da 1994 yılında Uluslararası Kâşgarlı Mahmud Dil Ödülü ne lâyık görülmüştür. Gazi Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü ve Ahmed Yesevi Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü nde yüksek lisans ve doktora dersleri de vermiştir. Milli Eğitim Bakanlığı, TİKA ve Türk Dil Kurumu nun işbirliğiyle yazılan ve Türk dünyasının bütün liselerinde okutulması düşünülen Türk Dünyası Edebiyatı adlı kitapların yazılmasında da görev almıştır. Yine, Kültür Bakanlığı nca yayımlanmakta olan Türkiye Dışındaki Türk Edebiyatları Antolojisi adlı çalışmanın Özbek Türkçesiyle ilgili ciltlerine katkıda bulunmuştur. Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Atatürk Kültür Merkezi nce yürütülmekte olan Türk dünyasıyla ilgili projelerde aktif olarak görev yapmıştır. Aynı şekilde Türk Dil Kurumu nca yürütülen Türk Dünyası Gramer ve Sözlük Projesi nde de çalışmıştır eğitim-öğretim yılında T.C. Başbakanlık TİKA adına Bosna- Hersek te çeşitli üniversitelerde öğretim üyesi olarak çalışmıştır. Bosna da Türkçe öğretmek yanında Türk Dili ve Edebiyatıyla ilgili dersler vermiş ve araştırmalar yapmıştır eğitim-öğretim yılında TOBB Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü nde yarı zamanlı öğretim üyesi olarak çalışmış; Güzel Konuşma ve Etkili Sunum Teknikleri, Çağatay Dili ve Edebiyatı dersleri vermiştir.

2 ve eğitim-öğretim yıllarında Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Bölümü nde Özbek Türkçesi II, Özbek Türkçesi IV derslerini vermiştir eğitim-öğretim yıllarında Çanakkale 18 Mart Üniversitesi Eğitim Fakültesi Türkçe Eğitimi Bölümü nde Dil Politikaları adlı doktora dersini de yürütmüştür eğitim-öğretim yılından itibaren Yıldırım Beyazıt Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü başkanlığını ve DİLMER müdürlüğünü yürütmektedir. Diğer yandan; Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık, TBMM, MEB, Sağlık Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Maliye Bakanlığı, Ankara Büyükşehir Belediyesi, Adalet Akademisi, Gazi Üniversitesi, TOBB, ASO, ATO, TAEK, TPE, Diyanet İşleri Başkanlığı, SGK gibi kamu kurum ve kuruluşları ile AK Parti teşkilatlarında Etkili İletişim, Etkili Konuşma ve Diksiyon, Etkili Sunum Teknikleri, Resmi Yazışma Kuralları, Takım Çalışması, Beden Dili, Telefonla Konuşma Kuralları, Değerler Eğitimi, Problem Çözme ve Karar Verme Teknikleri vb. kurs, seminer ve konferanslar vermektedir. Hâlen Yıldırım Beyazıt Üniversitesi nde öğretim üyesi olarak çalışmaktadır. Evli ve dört çocuk babasıdır. YAYIN LİSTESİ I. KİTAPLAR 1) Yaman, Ertuğrul, Kazakların Millî Yemekleri, (Aktarma), Kültür Bakanlığı Yay. Ankara, l992. 2) Mahmud, Nizamiddin; Yaman, Ertuğrul, Özbekçe-Türkçe ve Türkçe -Özbekçe Sözlük, Gafur Gulam Neşriyatı, Taşkent, ) Yaman, Ertuğrul; Tulum, M. Mahur, Özbekistan Cumhuriyeti Kanun ve Kararnameler, (Aktarma), Özbekistan Neşriyatı, Taşkent, ) Yaman, Ertuğrul, Türkiye Türkçesi-Özbek Türkçesi Konuşma Kılavuzu, Ankara ) Yaman, Ertuğrul, Türk Dünyası Ortak Edebiyatı, TDV Yay. 2. Baskı, Ankara, ) Yaman, Ertuğrul; Bolaç, A. Kemal; Esatoğlu, Ahsen, Türkiye deki Türk Dünyası, TDV Yay. Ankara, ) Yaman, Ertuğrul, Mahmud, Nizamiddin, Özbek Türkçesi- Türkiye Türkçesi ve Türkiye Türkçesi- Özbek Türkçesi Karşılıklar Kılavuzu, TDK Yay. Ankara, ) Yaman, Ertuğrul, Türkistan Notları, Kültür Bak. Yay. Ankara, ) Yaman, Ertuğrul, Özbekistanlı Şair Nurali Kabul ün Şiirlerinden Seçmeler Kültür Bak. Yay. Ankara, )Yaman, Ertuğrul; Köstekçi Mehmet, Üniversiteler İçin Türk Dili ve Kompozisyon Bilgileri, Gazi Büro Kitabevi Ankara, )Yaman, Ertuğrul (Aktaran), Hatemül Enbiya (Ali Himmet Berki, Osman Keskioğlu), Diyanet İşleri Başkanlığı Yay. Ankara, )Yaman, Ertuğrul, Türkiye Türkçesinde Zaman Kaymaları, TDK Yay. Ankara, )Yaman, Ertuğrul, Türkiye Türkçesi ve Özbek Türkçesinin Söz Dizimi Bakımından Karşılaştırılması, TDK Yay. Ankara, )Yaman, Ertuğrul, Doğru, Güzel ve Etkili Konuşma Sanatı, 4. Baskı Savaş Kitabevi, Ankara, )Yaman, Ertuğrul, Diksiyon I II,YA-PA Yayınları, İstanbul 2001.

3 16)Yaman, Ertuğrul, İsmail Gaspıralı ve Ortak Türkçe, Alternatif Yay. Ankara, )Yaman, Ertuğrul, Özbek Türkçesinde Edatlar, Gazi Kitabevi, Ankara, )Yaman, Ertuğrul, İnsan ve İletişim, Detay Kitabevi, Ankara, ) Yaman, Ertuğrul, Yazma Sanatı, 1. Baskı, Savaş Kitabevi, Ankara, ) Yaman, Ertuğrul, Gönülden Dile, 1. Baskı, Savaş Kitabevi, Ankara, ) Yaman, Ertuğrul, Susma Sanatı, 2. Baskı, TDV Matbaası, Ankara, ) Yaman, Ertuğrul, Kamu Yönetiminde Etkili İletişim Rehberi, 1. Baskı, Türkiye Belediyeler Birliği Yay. Ankara, ) Yaman, Ertuğrul, İletişimin Türkçesi, 1. Baskı, Akçağ Yay. Ankara, ) Yaman, Ertuğrul; Eğitimde Yeni Ufuklar Değerler Eğitimi, Polatlı Belediyesi Yay. Ankara, ) Yaman, Ertuğrul; Değerler Eğitimi, Akçağ Yayınları, Ankara, ) Yaman, Ertuğrul, Kamu Yönetiminde İletişim ve Yönetişim, 1. Baskı, İzden Yay. Ankara, ) Yaman, Ertuğrul; Etkin İletişim Yetkin Liderlik, Yargı Yayınları, Ankara, ) Yaman, Ertuğrul; Seçimi ve Seçmeni Kazanmak, Yargı Yayınları, Ankara, ) Yaman, Ertuğrul, Halkla İlişkiler, Yargı Yay., )Yaman, Ertuğrul; Türk Dili ve Edebiyatı Alan Bilgisi, Akçağ Yayınları, Ankara, ) Yaman, Ertuğrul; Türkçe Alan Bilgisi, Akçağ Yayınları, Ankara, ) Yaman, Ertuğrul; Ben Bir Öğretmenim, 6. Baskı, TDV Matbaası, Ankara, ) Yaman, Ertuğrul; Yerel Yönetimlerde LİDER YÖNETİCİLİK, TBB Yayınları, Ankara, 2014) 34)Yaman, Ertuğrul; Hayata Dair I, ASO Yayınları, Ankara, )Yaman, Ertuğrul; Hayata Dair II, ASO Yayınları, Ankara, ) Yaman, Ertuğrul; Gaspıralı İsmail ve Türkçede Birlik, Akçağ Yayınları, Ankara, )Yaman, Ertuğrul; Çağdaş Özbek Şiiri Antolojisi, Akçağ Yayınları, Ankara, )Yaman, Ertuğrul; Türkçe Bilinci, Akçağ Yayınları, Ankara, )Yaman, Ertuğrul; Türk Dili ve Edebiyatı Alan Bilgisi Soru Bankası, Akçağ Yayınları, Ankara, ) Yaman, Ertuğrul; Türkçe Alan Bilgisi Soru Bankası, Akçağ Yayınları, Ankara, ) Yaman, Ertuğrul; İdealist Öğretmen, Eysem Yayınları, Ankara, ll. KİTAPTA BÖLÜM 1) Türk Dünyası Edebiyatı I [Yazarlar: Asker Kuliyev; Zeynulla Besenbayev; Mirzabeg Cumayev; Bektaş Şamşiyev; Begali Kasımov; Nesimhan Rahmanov; Ayşe Büyükyıldırım; Yasemin Dinç; Abdülkadir Hayber; Mehmet Kara; Şuayip Karakaş; Mine Türker-Toksin; Mustafa Uğurlu; Ertuğrul Yaman; Kakacan Durdıyev; Beğmirat Veyisov], (= Türk İşbirliği ve Kalkınma İdaresi Başkanlığı Yayınları), Ankara. 1.Cilt, Tika Yay. Ankara, ) Türk Dünyası Edebiyatı II [Yazarlar: Asker Kuliyev; Zeynulla Besenbayev; Mirzabeg Cumayev; Bektaş Şamşiyev; Begali Kasımov; Nesimhan Rahmanov; Ayşe Büyükyıldırım; Yasemin Dinç; Abdülkadir Hayber; Mehmet Kara; Şuayip Karakaş; Mine Türker-Toksin; Mustafa Uğurlu; Ertuğrul Yaman; Kakacan Durdıyev; Beğmirat Veyisov], (= Türk İşbirliği ve Kalkınma İdaresi Başkanlığı Yayınları), Ankara. 2.Cilt, Tika Yay. Ankara, ) Türkçenin Çağdaş Sorunları, Gazi Kitabevi 2. Baskı, Ankara, ) Üniversiteler İçin TÜRK DİLİ ELKİTABI, Grafiker Yay. Ankara, 2009.

4 III. MAKALELER 1) Yaman, Ertuğrul, Yabancı Diller Karşısında Türkçenin Durumu Millî Eğitim dergisi, sayı 92, Aralık l989. 2) Yaman, Ertuğrul, Ankara daki İş Yeri İsimleri Üzerine Millî Kültür dergisi, sayı 79, Aralık l990. 3) Yaman, Ertuğrul, İş Yeri İsimlerinde Yabancılaşma Ahi Dost dergisi, sayı l0, Temmuz, ) Yaman, Ertuğrul, İnce Sıradan Ek Alan Alıntı Kelimeler, Türk Dili dergisi, sayı 475, Temmuz, ) Yaman, Ertuğrul, Türkçede Yönverenler, Sosyal Bilimlerde Araştırma dergisi, sayı 2-3, Ocak l992. 6) Yaman, Ertuğrul, Gök Oğuzların Büyük Şairi Stepan (İstemi Han) Kuroğlu ve İki Yeni Şiiri, Türk Kültürü dergisi, sayı 345, Ocak l992. 7) Yaman, Ertuğrul, Geniş Zaman Ekleriyle Türetilmiş Sıfat-Fiiller, Sosyal Bilimlerde Araştırma dergisi, sayı 5, Mart l992. 8) Yaman, Ertuğrul, 1991 Yılında Dilimiz ve Yeniden Doğan Türkçe Güneşi, Türk Edebiyatı dergisi, sayı 223, Mayıs l992. 9) Yaman, Ertuğrul, Türkçede Kip ve Zaman Kavramları, Dil Dergisi, sayı 6, Eylül l )Yaman, Ertuğrul, Türkçenin Ekleri Üzerine Bir Bibliyografya Denemesi, Türk Dili dergisi, sayı 490, Ekim l )Yaman, Ertuğrul, Eski Anadolu Türkçesinde Fiil Türetme Ekleri ve Fonksiyonları, Türk Dünyası Araştırmaları dergisi, sayı 80, Ekim l )Yaman, Ertuğrul, Bir Ulu Çınarın Dalları: Türk Dili ve Lehçeleri, Türk Kültürü dergisi, sayı 378, Ekim l )Yaman, Ertuğrul, Özbek Türkçesi Üzerine Birkaç Söz, Türk Dili dergisi, sayı 506, Şubat l )Yaman, Ertuğrul, Özbekistan Cumhuriyetinde Genel Durum: Eğitim, Kültür ve Sosyal Hayat, Anayurttan Atayurda Türk Dünyası dergisi, sayı 5, Ocak l )Yaman, Ertuğrul, Ortak Türkçenin Oluşturulması,Türk Yurdu dergisi,sayı 72, Ağustos l )Yaman, Ertuğrul, Özbekçe Bilesizmi? (Özbekçe Biliyor musunuz?), Türkistan gazetesi, 7 Ocak l )Yaman, Ertuğrul, Özbek Türkçesi ve Türkiye Türkçeside Mi Sorak Yüklemesining Kollanilişi (Özbek Türkçesi ve Türkiye Türkçesinde Mi Soru Ekinin Kullanılışı), Til ve Edebiyat Talimi dergisi, sayı 2, )Yaman, Ertuğrul, Özbekistan ın Yeni Millî Marşı Üzerine, Türk Yurdu dergisi, sayı 68, Nisan l )Yaman, Ertuğrul, Türkiye Türkçesinde Zaman Kaymaları ve Fonksiyon Değişmeleri Dil Dergisi, sayı l8, Nisan l )Şemsiyev, Bektaş; Yaman, Ertuğrul, Manas Destanı Üzerine Düşünceler, Anayurttan Atayurda Türk Dünyası dergisi, sayı 9, Ağustos l )Yaman, Ertuğrul, Tokat Yöresinden Derlenmiş Halk Edebiyatı Ürünleri, Millî Folklor dergisi, sayı 28,Kış l )Yaman, Ertuğrul, Özbek Türkçesi ve Türkiye Türkçesinde Mi Soru Ekinin Kullanılışı, Türk Dili dergisi, sayı 526, Ekim l )Yaman, Ertuğrul, İş Yerlerine Ad Vermede Ortaya Çıkan Eğilimler ve Yabancılaşma, Türk Dili dergisi, sayı 530, Şubat l )Yaman, Ertuğrul, Çağdaş Özbek Şiiri, Türk Dili dergisi, Türk Şiiri Özel Sayısı V, sayı 531, Mart l996.

5 25)Yaman, Ertuğrul, Manas Tipi ve Günümüze Uzanan Mesajlar, Türk Dünyası Dil ve Edebiyat Dergisi, sayı 3, Bahar l ) Yaman, Ertuğrul, Türk Dünyasında Dil ve Yazı Birliği, Yeni Türkiye dergisi, Türk Dünyası Özel Sayısı I, sayı 15, Mayıs-Haziran l )Yaman, Ertuğrul, Özbek Türklerinin Şairi: Abdulla Aripov, Türk Dünyası Dil ve Edebiyat Dergisi, sayı: 6, Güz )Yaman, Ertuğrul, Osmanlıdan Günümüze Türkistan- Türkiye Kültürel İlişkilerine Genel Bir Bakış, İslami Araştırmalar, cilt 12, sayı 2, ) Yaman, Ertuğrul, Türk Dünyasının En Güncel Konusu: Ortak Türkçe, TÜRKLER, Yeni Türkiye Yayınları, 19.cilt, Ankara, ) Yaman, Ertuğrul, Dilimiz Kimliğimizdir: Dilimize Sahip Çıkalım!, Türk Yurdu der. Şubat-Mart ) Yaman, Ertuğrul, Yabancılaşan Biz miyiz Dilimiz mi? Türk Dili dergisi, sayı 599, Kasım ) Yaman, Ertuğrul, Türk Dünyası Kavramı ve Dil Birliği Üzerine, Türk Yurdu der. Sayı 171, Kasım ) Yaman, Ertuğrul, Tarihi Seyirden Hareketle Türk Dünyasında Ortak İletişim Dili, Türk Dünyası Dil ve Edebiyat Dergisi, sayı: 12, Güz ) Yaman, Ertuğrul, Dünya Dili Türkçe, TÜRKSOY Türk Dünyası, Kültür, Sanat, Bilim Haber ve Araştırma Dergisi, sayı: 10, Eylül ) Yaman, Ertuğrul, Türk Dünyasındaki Gelişmeler, Türkiye Yazarlar Birliği Türkiye Kültür ve Sanat Yıllığı ) Yaman, Ertuğrul, Dilimiz Kimliğimizdir: Dilimize Sahip Çıkalım!, Karaman Dil Kültür ve Sanat der. Mayıs ) Yaman, Ertuğrul, Cahit Külebi de Türkçe Tutkusu, Kümbet der. Nisan-Mayıs ) Yaman, Ertuğrul, Sabahattin Kudret Aksal, Türk Dili der Sayı, Nisan ) Yaman, Ertuğrul, Etkili İletişimin Temel Taşları: Kişilik ve Karakter, İller ve Belediyeler der. Sayı , Haziran-Temmuz ) Yaman, Ertuğrul, Yerel Yönetimlerde Toplumsal Projeler, İller ve Belediyeler der. Sayı , Ekim-Kasım-Aralık ) Yaman, Ertuğrul, Yunus Emre de Gönül Dili, X.Uluslararası Yunus Emre Sevgi Bilgi Şöleni Bildirileri, Eskişehir Osmangazi Üni. Yay. Eskişehir ) Yaman, Ertuğrul, İletişimde Gönül Dili, Diyanet der. Sayı 243, Mart ) Yaman, Ertuğrul, Aile İçi İletişimde Değer Kazanmanın Yolları, Diyanet der. Sayı 257, Mayıs )Yaman, Ertuğrul, Aile İçi İletişimde Temel Değerler IV: Sorumluluk, Diyanet der. Sayı 252, Aralık ) Yaman, Ertuğrul, Eğitimde Yeni Ufuklar ve Değerler Eğitimi, Kırıkkale Bilsem der. Sayı 2, Aralık ) Yaman, Ertuğrul, Aile İçi İletişimde Ölçülülük, Diyanet der. Sayı 255, Mart ) Yaman, Ertuğrul, Aile İçi İletişimde Duyarlık, Diyanet der. Sayı 254, Şubat ) Yaman, Ertuğrul, Aile İçi İletişimde Değer Kazanma Yolları I, Diyanet der. Sayı 256, Nisan ) Yaman, Ertuğrul, Aile İçi İletişimde Temel Değerler VII: Sükûnet, Diyanet der., Sayı 253, Ocak ) Yaman, Ertuğrul, Sözün Şiddeti, Şiddetin Sözü, Kamuda Sosyal Politika der., Sayı 19, 2011/4. 51) Yaman, Ertuğrul, Sosyal Bir Değer Olarak Sadakat, Kur ani Hayat der. Sayı 25, Temmuz-Ağustos ) Yaman, Ertuğrul, Delişmen Çağlarım, Almanak Dergisi, Tokat, 2012.

6 53) Yaman, Ertuğrul, Yeni Anayasanın Ruhu ve Ana Dili Meselesi, Türk Düşüncesi Dergisi, Sayı:2, ) Yaman, Ertuğrul, Türkiye Türkçesinde Güncel Söyleyiş Sorunları ve Dil Yanlışları, Türk Dili der Sayı, Mart ) Yaman, Ertuğrul, Yerel Yönetimlerin Geleceği Üzerine Düşünceler, TBB İller ve Belediyeler Dergisi, Eylül - Ekim ) Yaman, Ertuğrul, İletişim, Halkla İlişkiler ve Gönül Dili, TBB İller ve Belediyeler Dergisi, Mayıs-Haziran ) Yaman, Ertuğrul, Eğitim Sistemi Öğretmen Yetiştirme ve Değerler Eğitimi, Kamu da Sosyal Politika, Sayı:29, Ekim-Kasım-Aralık ) Yaman, Ertuğrul, Seçimi ve Seçmeni Kazanmak, TBB İller ve Belediyeler Dergisi, Ocak ) Yaman, Ertuğrul, Susmanın Erdemi, Din ve Hayat, Dergisi, Sayı:22, IV. TANITMALAR 1) Yaman, Ertuğrul, Bir Başka Açıdan Kutadgu Bilig, Millî Kültür dergisi, sayı 84, Mayıs l99l. 2) Yaman, Ertuğrul, Kazaktın Ulttık Tağamdarı (Kazakların Millî Yemekleri), Türk Kültürü dergisi, sayı 342, Ekim l99l. 3) Yaman, Ertuğrul, Gagauz Türkçesinin Sözlüğü ve Gagauz Türkçesinden Örnekler, Türk Yurdu dergisi, sayı 54, Şubat l992. 4) Prof. Dr. Gürer Gülsevin, Doç. Dr. Erdoğan Boz (Editörler), Türkçenin Çağdaş Sorunları, Kitabevi, Ankara, Kasım 2006, İkinci Baskı, 404 s., Ahmet DEMİRTAŞ V. BİLDİRİLER 1) Yaman, Ertuğrul, Orta Türk Tilini Yaratişde Kandey Ölçavlerni Kollaş Kerek? ( Ortak Türkçeyi Oluşturmada Hangi Ölçüleri Kullanmalıyız?), Orta Türk Tilini Yaratiş Muammaları Konferansiyası, Taşkent, l993. 2) Yaman, Ertuğrul, Türkiye Türkçesi ile Özbek Türkçesinde Söz Dizimi Farklılıkları Üzerine, Üçüncü Uluslar Arası Türk Dili Kurultayı, Ankara, l996. 3) Yaman, Ertuğrul, Özbek Türkçesinde Bazı Hal Eklerinin Farklı Kullanılışı Üzerine, Dördüncü Uluslar Arası Türk Dili Kurultayı, İzmir, ) Yaman, Ertuğrul, Yabancılaşan Biz miyiz, Dilimiz mi? Türkiye Yazarlar Birliği Dilsizsiniz Sempozyumu, Ankara. 25 Kasım ) Yaman, Ertuğrul, Ali Şir Nevayi de Dil Bilinci Doğumunun 560. Ölümünün 500. Yıl Dönümünde Ali Şir Nevayi yi Anma Toplantısı, Türk Dil Kurumu, Eylül ) Yaman, Ertuğrul, Türk Dünyası nda Ortak Türkçe, Cumhuriyetin 80. Yılında Türk Dilinin Meseleleri Paneli, Tokat, 25 Ekim ) Yaman, Ertuğrul, Özbek Türkçesinde Edat Gruplarının Yapıları ve Kullanımları, Beşinci Uluslar Arası Türk Dili Kurultayı, Ankara, ) Yaman, Ertuğrul, Televizyon Kanallarında Türkçenin Kullanımı Üzerine Büyük Türk Dili Kurultayı (Bilkent Üniversitesi ile Başbakanlık Türk İşbirliği ve Kalkınma İdaresi Başkanlığı) Eylül 2006, Ankara. 9) Yaman, Ertuğrul, Kaşgarlı Mahmud un Amacı ve Etkileri Rize Üniversitesi Uluslararası Kaşgarlı Mahmud Sempozyumu, 18 Ekim ) Yaman, Ertuğrul, İnsan-İletişim-Dil Bağlamında Gönül Dili VI. Uluslararası Türk Dili Kurultayı, 22 Ekim ) Yaman, Ertuğrul, İstanbul Türkçesi nden Geriye Ne Kaldı?, 7. Uluslararası Türk Kültürü Kongresi, 08 Ekim 2009, Ankara.

7 12) Yaman, Ertuğrul, İnsani İlişkiler ve Toplumsal İletişim Bağlamında Dinin Rolü, 4. Din Şurası, Ekim 2009, Ankara. 13)Yaman, Ertuğrul, Yunus Emre de Gönül Dili, 10. Yunus Emre Sevgi ve Bilgi Sempozyumu, 6-8 Mayıs 2010, Eskişehir. 14)Yaman, Ertuğrul, Yapısal ve Estetik Bağlamda TÜRKİYE TÜRKÇESİNİN SÖYLENİŞİ V. Büyük Türk Dili Kurultayı (Bilkent Üniversitesi) Eylül 2010, Kırcaali/ Bulgaristan. 15) Yaman, Ertuğrul, Türkçe Dünya Dili Olabilir mi? III. Dünya Dili Türkçe Sempozyumu, Aralık 2010, İzmir. 16) Yaman, Ertuğrul, Eğitimde Yeni Ufuklar ve Değerler Eğitimi Birinci Uluslararası Eğitim Sosyolojisi Sempozyumu, 11 Mayıs 2012,Ankara. 17) Yaman, Ertuğrul, Bir Eğitim Kurumu Olarak Aile ve Değerler Eğitimi Birinci Ulusal Aile Sempozyumu, Mayıs 2012, Kayseri. 18)Yaman, Ertuğrul, Language of GÖNÜL in Communication Uluslararası Çeşme-i Hikmet Sempozyumu, Mayıs 2012, Tahran/ İran 19) Yaman, Ertuğrul, Kazanlı Alimlerin Türkiye ye Etkileri 8-9 Nisan 2014, Eskişehir. 20) Yaman, Ertuğrul, Azerbaycanlı Alimlerin Türkiye ye Etkileri Ekim 2014, Azerbaycan. VI. AKTARMALAR 1) Kavuncu, Orhan, Hazana Dayanıp Bahara Çıkıyorsunuz, (Aktaran: Ertuğrul Yaman), Türk Yurdu, cilt 12, Eylül l992. 2) Münirov, K. Kutadgu Bilig in Taşkent teki Nüshası, ( Aktaran: Ertuğrul Yaman), Türk Kültürü dergisi, sayı 357, Ocak l993. 3) Mahmud, Nizamiddin, Sözü Gayet Ulu Bil, ( Aktaran: Ertuğrul Yaman),Türk Dili dergisi, sayı 515, Kasım l994. 4) Salih, Muhammed, Tarihî Zaruret: Dulberçin, (Aktaran: Ertuğrul Yaman), Türk Yurdu dergisi, sayı 79, Mart l994. 5) Kerimov, Bahtiyar; Mutalov, Şaahmet, Ortak Türkçe, ( Aktaran: Ertuğrul Yaman), Bilig dergisi, sayı 3, Güz l996. 6) Mahmudov, Kerim, Özel Nevruz Tatlısı: Sümelek (Aktaran: Ertuğrul Yaman),Türk Mutfak Kültürü Üzerine Araştırmalar, Türk Halk Kültürünü Araştırma ve Tanıtma Vakfı Yay. Ankara, ) Refiyev, Abdurazık, 20.Yiller Vaqtli Matbuatide Türkçe Sözler, Grammatik Şekller ve Ularning Qollanişi, (Aktaran: Ertuğrul Yaman), Türk Dünyası Dil ve Edebiyat dergisi, sayı 11, Bahar VII. ATIFLAR 1) Özkul, Fatma, Özbek Türkçesinde Gramer Terimleri, Yüksek Lisans Tezi, Gazi Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Ankara, l995. 2) Abdulkadiroğlu, Abdulkerim, İsimlendirme Kargaşası ve Çizmecinin Levhasından Alacağımız Ders, Türk Kültürü dergisi, sayı 398, Haziran l996. 3) Alkibay, Sanem, Mağazalarda Yabancı İşletme Adı Kullanımına Yönelik Bir Araştırma, Türk Dili dergisi, sayı 538, Ekim l996. 4) Uygur, Erdoğan, Toplumda ve Dilde Yabancılaşma, Türk Yurdu dergisi, sayı 107, Temmuz ) Özkan, Nevzat, Türk Dünyası, Geçit Yay. Kayseri, ) Ercilasun, A. Bican, Türk Dünyası Dil ve Edebiyat Dergisi, 9. Sayı, Ankara, ) Coşkun, Volkan, Özbek Türkçesi Grameri, TDK Yay. Ankara, 2000.

8 8) Ercilasun, Ahmet B. "Türk Dünyası Dil ve Edebiyatı Üzerine Türkiye deki Çalışmalar", Türk Dünyası Dil ve Edebiyat Dergisi, Sayı 9, Bahar ) Buran, Ahmet, Çağdaş Türk Lehçeleri, Akçağ Yay. Ankara, )Korkmaz, Zeynep, Türkiye Türkçesi Grameri (Şekil Bilgisi), TDK Yay. Ankara, )Xudaybergenova, Zilale, Özbek ve Türk Tilleride Sadde Gepning Sutruktur- Funktsional Xususiyetleri I, Taşkent Devlet Şarqşünaslik İnstitüti, Taşkent, ) Akçataş, Ahmet, Türkçenin Çağdaş Sorunları, Prof. Dr. Gürer Gülsevin, Doç. Dr. Erdoğan Boz (Editörler) Gazi Kitabevi, Ankara, Kasım 2006, İkinci Baskı, 404 s )Demirtaş, Ahmet, Turkish Studies International Periodical For the Languages, Literature and History of Turkish or Turkic Volume 2/4 Fall ) Demirez Güneri, Aysun, Yeni Uygur Türkçesinde Fiil Tamlayıcıları, Gazi Üni. SBE. Yayımlanmamış Doktora Tezi, Ankara, )Koraş, Hikmet, Türkiye de Çağdaş Türk Lehçeleri ile İlgili Sözlük Çalışmaları ve Yeni Uygur Türkçesi Sözlüğü Üzerine, Turkish Studies, sayı 4 / Yaz ) Uzun, Mehmet, Tahsin Yücel in Kumru İle Kumru Ve Dönüşüm Eserlerinde -( )Yor Eki, Çukurova Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Türk Dili Ve Edebiyatı Anabilim Dalı Yüksek Lisans Tezi Danışman: Yard. Doç. Dr. Muna Yüceol Özezen, Adana / ) KASIM, Metin, Spiker Olmak O Kadar Kolay mı? Türkiyat Araştırmaları Dergisi, Sayı:25, Bahar )Altan, Çetin, Kazak Türklerinde Sosyal Hayat, ) Yılmaz, Meşküre, tarihi, Siyasi ve Kültürel Yönleriyle TÜRKLERİN DÜNYASI ve Türkiye nin Dış Türkler Politikası, Kripto Yayınları, Ankara, ) Fahreddin Kızı Aliyeva Dil Öğrenimi Ve Türkçe, III. Uluslararası Dünya Dili Türkçe Sempozyumu, Aralık ) SOVYET SOSYALİST CUMHURİYETLER BİRLİĞİ SONRASI TÜRKİYE İLE ORTA ASYA CUMHURİYETLERİ ARASINDAKİ İLİŞKİLER VE BU KONUDA ETKİLİ OLAN FAKTÖRLER, Yard. Doç. Dr. Ali Faik DEMİR, STRATEJİK ARAŞTIRMALAR DERGİSİ 22) GENELKURMAY ASKERÎ TARİH VE STRATEJİK ETÜT BAŞKANLIĞI YAYINLARI Türkiye Cumhuriyeti nin 80 nci Yılı Armağanı Özel Sayısı YIL: 1 Eylül 2003, SAYI: 2. VIII. PROJELER Yaman, E. ( ). Çağatay-Özbek Şiiri Antolojisi Projesi, TDK Projesi, Yürütücü. Yaman, E. ( ). Türk Dünyası Ortak Edebiyatı Projesi, (Türk Dünyası Edebiyat Kavramları ve Terimleri Ansiklopedik Sözlüğü) AKM Projesi, Başkan yardımcısı. Yaman, E. ( ). Türk Dünyası Ortak Edebiyatı Projesi, (Türk Dünyası Edebiyatçıları Ansiklopedisi) AKM Projesi, Madde başı yazarı. Yaman, E. ( ). Türk Dünyası Gramer ve Sözlük Projesi, TDK Projesi, Madde başı yazarı. Yaman, E. ( ). Türkiye Dışındaki Türk Edebiyatları Projesi, Kültür Bakanlığı Projesi, Metin yazarı ve aktarıcısı. Yaman, E. ( ). Türk Dünyası Ortak Edebiyatı Ders Kitabı Projesi, TDK-TİKA- MEB Projesi, Madde başı yazarı. IX. ÖDÜLLER Uluslararası Kâşgarlı Mahmud Dil Ödülü: Özbekistan Yazarlar Birliği 1994.

9 Yılın Enleri Ödülü: Tokat Gündem Gazetesi X. JÜRİ ÜYELİKLERİ 2006 Yılı Vakıflar Genel Müdürlüğü Kompozisyon Yarışması Jüri Üyesi 2007 Yılı Vakıflar Genel Müdürlüğü Kompozisyon Yarışması Jüri Üyesi 2008 Yılı Vakıflar Genel Müdürlüğü Kompozisyon Yarışması Jüri Üyesi 2008 Yılı Mustafa Necati Sepetçioğlu Hikaye Yarışması Jüri Üyesi 2009 Yılı Mustafa Necati Sepetçioğlu Roman Yarışması Jüri Üyesi 2009 Yılı Vakıflar Genel Müdürlüğü Kompozisyon Yarışması Jüri Üyesi 2010 Yılı Vakıflar Genel Müdürlüğü Kompozisyon Yarışması Jüri Üyesi 2010 Yılı Tokat Şairler ve Yazarlar Derneği Cahit Külebi Şiir Yarışması Jüri Üyesi 2011 Yılı Vakıflar Genel Müdürlüğü Kompozisyon Yarışması Jüri Üyesi XI. DERSLER/EĞİTİMLER VE REFERANSLAR DERSLER Ders Adları Yazılı Anlatım Sözlü Anlatım Etkili Konuşma ve Diksiyon Yazılı ve Sözlü Anlatım Güzel Konuşma ve Sunum Teknikleri Konuşma Eğitimi Yazma Eğitimi Özbek Türkçesi Grameri Halkla İlişkiler Türk Dünyası Edebiyatları Türk Dünyasında Türk Dili Çalışmaları Çağatay Dili ve Edebiyatı Özbek Türkçesi II Özbek Türkçesi IV Dil Politikaları EĞİTİMLER Eğitimin Konusu Etkili İletişim Teknikleri Etkili Konuşma ve Diksiyon Resmi Yazışma Kuralları Etkili Sunum Teknikleri Türkçenin Doğru ve Güzel Kullanımı Beden Dili Telefonla Konuşma Kuralları Liderlik ve Motivasyon Sınav Kaygısı ve Motivasyon Öğretim Üyesi Öğretim Üyesi

10 Problem Çözme ve Karar Verme Süreçleri Takım Çalışması Motivasyon ve Verimlilik Değerler Eğitimi Prof.Dr.Ertuğrul YAMAN XII. YÜRÜTÜLEN TEZLER 1. Gülünk Havva, 1960 Sonrası Türk Romanında Halk Ağızlarının Kullanılması, Gazi Üniversitesi, Bayrak Ayhan, 1960 Sonrası Türk Romanında Kalıp İfadeler, Gazi Üniversitesi, Özdemir, Osman, Mevlana nın Mesnevisi nde Konuşma Eğitimi, Uşak Üniversitesi, Karakaya, İlker, İlköğretim 8.Sınıf Öğrencilerinin Yazılı Anlatımlarındaki Aktif Kelime Serveti Üzerine Bir Araştırma(Uşak/Eşme Örneği, Uşak Üniversitesi, Celik, Sümeyye Ceylan, Mevlana nın Mesnevisi nde Konuşma Eğitimi Kazanımları, Uşak Üniversitesi, Kayaselçuk, Ceren Türkiye Türkçesinde Ses Düşmeleri, Yıldırım Beyazıt Üniversitesi, Ankara, Emer, Asım Mikail, Safahatta Değerler Eğitimi Unsurları, Yıldırım Beyazıt Üniversitesi, Ankara, Tanrıkut, Tuğçe, Türkiye Türkçesinde Renk Adları, Yıldırım Beyazıt Üniversitesi, Ankara, Yaşar, Hüseyin, Dil Politikaları Bağlamında Türkiye Türkçesinde Dil Hareketleri, Yıldırım Beyazıt Üniversitesi, Ankara, Parlakpınar, Murat, Haldun Taner in Öyküleri Üzerine Biçimbilimsel Bir İnceleme, Yıldırım Beyazıt Üniversitesi, Ankara, EĞİTİM REFERANSLARI: Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM), Milli Eğitim Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı Hizmetiçi Eğitim Dairesi Başkanlığı, Sağlık Bakanlığı Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü, Maliye Bakanlığı Gelirler Genel Müdürlüğü, Adalet Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, TRT, Başbakanlık Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü, Erzurum Avrupa Birliği İş Geliştirme Merkezi (ABİGEM), Ankara Büyükşehir Belediyesi, Gazi Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu, Gazi Üniversitesi Ticaret ve Turizm Eğitim Fakültesi, Gazi Üniversitesi Koleji, Gazi Üniversitesi BELTEK Kursu, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi,

11 Marmara Üniversitesi Türkiyat Araştırmaları Enstitüsü, Türkiye Atom Enerjisi Kurumu, Türk Patent Enstitüsü, Türkiye Yazarlar Birliği, Diyanet İşleri Başkanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü, Kara Havacılık Okul Komutanlığı, Eti Maden İşletmeleri Genel Müdürlüğü, Milli Prodüktivite Merkezi, Kamu İhale Kurumu, Sermaye Piyasası Kurulu, MEMUR-SEN Genel Merkezi, MEMUR-SEN Sakarya Şubesi, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Bolu Belediyesi, Tokat SSK Hastanesi, Ankara İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Selçuklu Vakfı, Tokatlılar Vakfı, Tokat Fen Lisesi, Kutup Yıldızı Düşünce Derneği, Mahalli İdareler Derneği, Adıyamanlılar Derneği, Malatyalı Sivil Toplum Örgütleri Birliği (MASTÖB), Gönüllü Eğitimciler Derneği, Türk Dünyası Kadınları Dostluk ve Dayanışma Derneği, Çankaya Sevgi Koleji, TAV Güvenlik, Rize Valiliği, MEB Mersin Hizmetiçi Eğitim Enstitüsü, MEB Çayeli Hizmetiçi Eğitim Enstitüsü, MEB Yalova Hizmetiçi Eğitim Enstitüsü, MEB Erzurum Hizmetiçi Eğitim Enstitüsü, MEB Trabzon Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi, MEB Kuşadası Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi, MEB Antalya Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi, MEB Konya Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi, MEB Isparta Eğirdir Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi, Karabük Valiliği, Merzifon Kaymakamlığı, Ankara Minibüsçüler Odası, SAYIŞTAY, Erzurum Valiliği, Erzurum TSO Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Erzurum Polis MYO, Doğu Anadolu Gazeteciler Cemiyeti, Konya Valiliği, Konya Gazeteciler Cemiyeti, Türkiye Belediyeler Birliği, Ankara Büyükşehir Belediyesi Altındağ Gençlik Merkezi, Kalaba Kız Meslek Lisesi, Gazi Kız Öğrenci Yurdu, Özel Nene Hatun Koleji, Çözüm Dershaneleri, Bilge 2000 Dershaneleri, Türkiye Eğitim ve Sevgi Derneği (TESED), Kamu Yönetimi Araştırma Derneği, Yıldızelililer Derneği, Denizli Belediyesi, Niksar Belediyesi, Malatya Fatih Lisesi, Turhal SHÇEK Yetiştirme Yurdu, Kayaş İlköğretim Okulu, İş Geliştirme Genel Müdürlüğü (İGEME), Hacettepeliler Eğitim, Kültür ve Araştırma Vakfı, Niğde Dr. Doğan BARAN Hastanesi, Atatürk Kültür Merkezi, Türk Dil Kurumu, Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü, Ardahan İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Tokat Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (TESOB), İSAV Ankara Şubesi, Bilişim Koleji Pursaklar Şubesi, Konya Meram Belediyesi, Bolu Mengen Aşçılık Meslek Lisesi, Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi, Ankara Esenboğa Havalimanı Emniyet Müdürlüğü, Mengen Belediyesi, Kahramanmaraş Belediyesi, TÜBİTAK, Hacettepe Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi, İlahiyat Araştırmaları Merkezi (İLAMER), Gazi Üniversitesi Gazi Eğitim Fakültesi Bilişim Teknolojileri Topluluğu, Maliye Bakanlığı Üst Düzey Yönetici Eğitimi, Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Ziraat Fakültesi, Tokat Erbaa Müftülüğü, İçişleri Bakanlığı Eğitim Dairesi Başkanlığı 164. Dönem Mülki İdare Amirleri Çağdaş Yönetim Teknikleri Hizmet-İçi Eğitim Semineri, Yalova MEB Hizmetiçi Eğitim Enstitüsü, İçişleri Bakanlığı Eğitim Dairesi Başkanlığı 165. Dönem Mülki İdare Amirleri Çağdaş Yönetim Teknikleri Hizmet-İçi Eğitim Semineri Niğde Bor Devlet Hastanesi, SGK Eğitim Dairesi Başkanlığı, Avrupa Birliği Genel Sekreterliği, Aksaray Belediyesi, İçişleri Bakanlığı Eğitim Dairesi Başkanlığı 166. Dönem Mülki İdare Amirleri Çağdaş Yönetim Teknikleri Hizmet-İçi Eğitim Semineri, Türkiye İlim ve Edebiyat Eseri Sahipleri Birliği (İLESAM), Kırcali Üniversitesi ve Bilkent Üniversitesi, Kütahya Tavşanlı Müftülüğü, Avrupa Birliği Genel Sekreterliği, Aksaray Belediyesi, 18. Milli Eğitim Şûrası, Gazi Üniversitesi Beypazarı MYO, Ankara Anadolu Lisesi, Ankara Yaygın Eğitim Enstitüsü, Erzurumlular Federasyonu Ankara Etimesgut Şubesi, Yenimahalle İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Niksar İlçe Kaymakamlığı ve Niksar Belediyesi, BİRLİK VAKFI Ankara Şubesi, 9 Eylül Üniversitesi, Aksaray Üniversitesi, Çankaya Halk Eğitim Merkezi, Akdeniz Belediyeler Birliği, MEB Talim Terbiye Kurulu Başkanlığı, AK PARTİ Pursaklar İlçe Teşkilatı, Çevre ve Orman Bakanlığı, Osmancık Belediyesi, Ortak Akıl Eğitim Yönetim Danışmanlığı, Kredi ve Yurtlar Kurumu, AK PARTİ Gölbaşı İlçe Teşkilatı Maliye Bakanlığı Eğitim Merkezi (MAYEM 2011 Çağdaş Yönetim Teknikleri semineri), SERVER VAKFI, Kültür Bakanlığı, ÖSYM, Muğla Valiliği, Adalet Akademisi, YBU Hukuk Fakültesi, Keçiören MEM, SERVER VAKFI Etimesgut Şubesi, SGK, Adalet Akademisi...

12 XIII. KONFERANS SEMİNER VE SUNUMLAR Doç.Dr.Ertuğrul YAMAN 31 Ekim 2006 tarihinde Sağlık Bakanlığı Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü yönetici ve çalışanlarına Etkili İletişim ve İnsan İlişkileri konusunda bir konferans vermiştir. Doç.Dr.Ertuğrul YAMAN 10 Kasım 2006 tarihinde 10 Kasım Atatürk ü Anma Toplantısı kapsamında Gazi Üniversitesi Mesleki Eğitim Fakültesi Muzaffer Turla Konferans Salonu nda Atatürk ve Türkçe Bilinci konulu bir konferans vermiştir. 30 Kasım 01 Aralık 2006 tarihlerinde Konya Valiliği- T.C. Başbakanlık Enformasyon Genel Müdürlüğü ve Konya Gazeteciler Cemiyeti işbirliğiyle Konya da yapılacak olan XIII. Yerel Medya Eğitim Semineri nde Doç.Dr. Ertuğrul YAMAN Etkili İletişim ve İnsan İlişkileri-Diksiyon konulu bir bildiri sundu. Doç.Dr.Ertuğrul YAMAN 03 Mayıs 2006 Gazi Üniversitesi Mesleki Eğitim Fakültesi Muzaffer Turla Konferans Salonu nda Etkili İletişim ve İnsan İlişkileri konulu bir konferans vermiştir. Doç.Dr.Ertuğrul YAMAN Perşembe Gazi Üniversitesi Sağlık Hizmetleri MYO Konferans Salonu Etkili İletişim ve İnsan İlişkileri konulu bir konferans vermiştir. Milli Eğitim Bakanlığı Hizmetiçi Eğitim Dairesi tarafından 27 Ağustos-1 Eylül 2007 tarihleri arsında Mersin de düzenlenen Dil Anlatım Dersi ve Öğretimi Yöntemleri Seminerine katılan Gazi Üniversitesi Mesleki Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ertuğrul Yaman, öğretim üyesi olarak görev yaptı. Basın -Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü, Erzurum Valiliği ve Doğu Anadolu Gazeteciler Cemiyeti'nin işbirliğiyle Ekim 2007 tarihleri arsında Erzurum da gerçekleştirilen "15. Yerel Medya Eğitim Semineri"ne katılan Gazi Üniversitesi Mesleki Eğitim Fakültesi Sosyal Bilimler Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ertuğrul Yaman, Basın-Yayın Araçlarında Türkçenin Kullanımı başlıklı bir bildiri sundu. 18 Kasım 2007 Pazar günü Bolu Belediyesi tarafından Mahalli İdareler Derneği ile ortaklaşa düzenlenen Hizmetiçi Eğitim Semineri ne Öğretim Üyesi Doç Dr. Ertuğrul Yaman Belediye Çalışmalarında Etkili İletişim ve İnsan İlişkileri Nasıl Olmalı, Yerel Yönetimlerde Kişisel İlişkiler ve Önemi, Belediye Halk İlişkilerinde Beden Dilinin Önemi konularında Belediye personeline bilgiler aktardı. Doç.Dr.Ertuğrul YAMAN 28 Kasım 2007 Gazi Üniversitesi Mesleki Eğitim Fakültesi Muzaffer Turla Konferans Salonu nda Etkili İletişim ve Etkili Konuşma konulu bir konferans vermiştir. Doç.Dr.Ertuğrul YAMAN 06 Aralık 2007 Gazi Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi nde Etkili İletişim ve Etkili Konuşma konulu bir konferans vermiştir.

13 Doç.Dr.Ertuğrul YAMAN tarafından 3-14 Aralık 2007 tarihleri arasında Yenimahalle Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi nde Ankara İl Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesindeki öğretmenlere Diksiyon Semineri verilmiştir. Doç. Dr. Ertuğrul YAMAN 2 Şubat 2008 tarihinde Türk Dünyası Kadınları Dostluk ve Dayanışma Derneği adına Etkili İletişim ve Beden Dili konulu bir konferans vermiştir. Doç. Dr. Ertuğrul YAMAN 4 Şubat 2008 tarihinde Türkiye Atom Enerjisi Kurumu nda Telefonda Konuşma Kuralları konulu bir seminer vermiştir. Doç. Dr. Ertuğrul YAMAN 11 Şubat 2008 tarihinde Milli Prodüktivite Merkezi nde Türkçenin Doğru ve Güzel Kullanımı Resmi Yazışma Kuralları konulu bir seminer vermiştir. Doç. Dr. Ertuğrul YAMAN 18 Şubat 2008 tarihinde Milli Prodüktivite Merkezi nde Etkili İletişim ve Beden Dili konulu bir seminer vermiştir. Doç. Dr. Ertuğrul YAMAN 3 Mart 2008 tarihinde Türkiye Atom Enerjisi Kurumu nda Etkili İletişim ve Beden Dili konulu bir seminer vermiştir. Doç. Dr. Ertuğrul YAMAN 7 Mart 2008 tarihinde Kayaş İlköğretim Okulu nda Kaşgarlı Mahmud ve Eseri konulu bir konferans vermiştir. Doç. Dr. Ertuğrul YAMAN 10 Mart 2008 tarihinde Milli Prodüktivite Merkezi nde Türkçenin Doğru ve Güzel Kullanımı Resmi Yazışma Kuralları konulu bir seminer vermiştir. Doç. Dr. Ertuğrul YAMAN 24 Mart 2008 tarihinde Tokat Fen Lisesi nde Etkili İletişim ve Beden Dili konulu bir konferans vermiştir. Doç. Dr. Ertuğrul YAMAN 24 Mart 2008 tarihinde Merzifon Kaymakamlığı adına Merzifon da Etkili İletişim ve Beden Dili konulu bir konferans vermiştir. Doç. Dr. Ertuğrul YAMAN 28 Mart 2008 tarihinde Çankaya Atatürk Anadolu Lisesi nde Kitle İletişim Araçlarında Türkçenin Kullanımı konulu bir konferans vermiştir. Doç. Dr. Ertuğrul YAMAN, 18 Nisan 2008 tarihinde Karabük Valiliği İl Milli Eğitim Müdürlüğü adına Etkili İletişim ve Beden Dili konulu bir konferans vermiştir. Doç. Dr. Ertuğrul YAMAN, 25 Nisan 2008 tarihinde Alparslan Anadolu Lisesi nde Sınav Kaygısı ve Motivasyon konulu bir konferans vermiştir. Doç. Dr. Ertuğrul YAMAN, 05 Mayıs 2008 tarihinde Bilkent Üniversitesi Türkçe Topluluğu tarafından düzenlenen Doğumunun 1000.Yılında Kaşgarlı Mahmut ve Eseri adlı panele katılmış ve Kaşgarlı Mahmut ta Türkçe Bilinci ve Alacağımız Dersler konulu bir konuşma yapmıştır. Doç. Dr. Ertuğrul YAMAN, 10 Mayıs 2008 tarihinde Türkiye Yazarlar Birliği Yazar Okulu nda Etkili İletişim ve Beden Dili konulu bir sunum yapmıştır.

14 Doç. Dr. Ertuğrul YAMAN, 10 Mayıs 2008 tarihinde Tokatlılar Birliği Derneği nde Sosyal Zeka konulu bir konuşma yapmıştır. Doç. Dr. Ertuğrul YAMAN, 14 Mayıs 2008 tarihinde Selçuklu Sosyal Güvenlik Eğitim Kültür ve Dayanışma Vakfı nda Varlığımız ve Geleceğimiz İçin Eğitim mi Öğretim mi? konulu bir konuşma yapmıştır. Doç. Dr. Ertuğrul YAMAN, 05 Haziran 2008 tarihinde İGEME personeline Etkili İletişim ve Beden Dili konulu bir seminer vermiştir. Doç. Dr. Ertuğrul YAMAN, 11 Haziran 2008 tarihinde Tarım Bakanlığı TAGEM personeline Etkili İletişim ve Beden Dili konulu bir seminer vermiştir. Doç. Dr. Ertuğrul YAMAN, 20 Haziran 2008 tarihinde Türkiye Eğitim ve Sevgi Derneği adına Etkili İletişim ve Beden Dili konulu bir konferans vermiştir. Doç. Dr. Ertuğrul YAMAN, Haziran 2008 tarihinde Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanlığı personeline Türkçenin Doğru ve Güzel Kullanımı-Yazım Kuralları konulu bir seminer vermiştir. Doç. Dr. Ertuğrul YAMAN, 03 Temmuz 2008 tarihinde TOBB Ekonomi Üniversitesinde Etkili İletişim ve Beden Dili konulu bir seminer vermiştir. Doç. Dr. Ertuğrul YAMAN, 9-11 Temmuz 2008 tarihinde Milli Eğitim Bakanlığı personeline Etkili İletişim ve Beden Dili konulu bir sunum yapmıştır. Doç. Dr. Ertuğrul YAMAN, Temmuz 2008 tarihinde Milli Eğitim Bakanlığı merkez teşkilatı sekreterlerine Etkili İletişim ve Beden Dili, Telefonda Konuşma Kuralları konulu sunumlar yapmıştır. Doç. Dr. Ertuğrul YAMAN, 16 Ekim 2008 tarihinde II.Ulusal Kozmetoloji Eğitimi Kongresinde Müşteri ile Etkili İletişimde Beden Dili konulu bir sunum yapmıştır. Doç. Dr. Ertuğrul YAMAN, 18 Ekim 2008 tarihinde Rize Üniversitesi nce düzenlenen Uluslararası Kaşgarlı Mahmud Sempozyumu nda Kaşgarlı Mahmud un Amacı ve Etkileri konulu bir bildiri sunmuştur. Doç. Dr. Ertuğrul YAMAN, 18 Ekim 2008 tarihinde Rize Valiliği adına Etkili İletişim ve İnsan İlişkileri konulu bir konferans vermiştir. Doç. Dr. Ertuğrul YAMAN, 22 Ekim 2008 tarihinde Türk Dil Kurumu nca düzenlenen VI. Uluslar arası Türk Dili Kurultayı nda İnsan-İletişim-Dil Bağlamında GÖNÜL DİLİ konulu bir bildiri sunmuştur. Doç. Dr. Ertuğrul YAMAN, 1-5 Aralık 2008 tarihleri arasında Sayıştay personeline Etkili İletişim Beden Dili Telefonla Konuşma Kuralları konularında seminerler vermiştir. Doç. Dr. Ertuğrul YAMAN, 26 Aralık 2008 tarihinde Gazi Üniversitesi Eczacılık Fakültesinde Etkili İletişim Beden Dili konulu bir konferans vermiştir.

15 Doç. Dr. Ertuğrul YAMAN, 07 Şubat 2009 tarihinde TOBB Üniversitesinde Etkili İletişim konulu bir sunum yapmıştır. Doç. Dr. Ertuğrul YAMAN, 09 Şubat 2009 tarihinde Türkiye Atom Enerjisi Kurumunda Etkili İletişim konulu bir sunum yapmıştır. Doç. Dr. Ertuğrul YAMAN, 16 Şubat 2009 tarihinde Türkiye Atom Enerjisi Kurumunda Türkçenin Etkin Kullanımı konulu bir sunum yapmıştır. Doç. Dr. Ertuğrul YAMAN, 26 Şubat 2009 tarihinde MEB Hizmetiçi Eğitim Dairesi Personeline Etkili İletişim ve Türkçenin Etkin Kullanımı konulu bir sunum yapmıştır. Doç. Dr. Ertuğrul YAMAN, Nisan 2009 tarihlerinde Erzurum ABİGEM adına Etkili İletişim Beden Dili konulu bir seminer vermiştir. Doç. Dr. Ertuğrul YAMAN, 3 Mayıs 2009 tarihinde Erzurum ABİGEM adına Telefonla Konuşma Kuralları konulu bir seminer vermiştir. Doç. Dr. Ertuğrul YAMAN, 9-10 Mayıs 2009 tarihlerinde TRT Personeline Türkçenin Etkin Kullanımı konulu bir seminer vermiştir. Doç. Dr. Ertuğrul YAMAN, 13 Mayıs 2009 tarihinde TBMM Personeline Türkçenin Etkin Kullanımı konulu bir seminer vermiştir. Doç. Dr. Ertuğrul YAMAN, Mayıs 2009 tarihlerinde TRT Personeline Türkçenin Etkin Kullanımı konulu bir seminer vermiştir. Doç. Dr. Ertuğrul YAMAN, 29 Mayıs 2009 tarihinde Çubuk ta Etkili İletişim konulu bir sunum yapmıştır. Doç. Dr. Ertuğrul YAMAN, 05 Haziran 2009 tarihinde Tokat Niksar da Cahit KÜLEBİ konulu panele konuşmacı olarak katılmıştır. Doç. Dr. Ertuğrul YAMAN, Milli Eğitim Bakanlığı Hizmetiçi Eğitim Dairesi tarafından 8-12 Haziran 2009 tarihleri arasında Yalova da düzenlenen Etkili İletişim Semineri nde eğitimci olarak görev yapmıştır. Doç. Dr. Ertuğrul YAMAN, Haziran 2009 tarihlerinde TBMM personeline Türkçenin Etkin Kullanımı konulu bir seminer vermiştir. Doç. Dr. Ertuğrul YAMAN, 20 Haziran 2009 tarihinde Diyanet İşleri Başkanlığı personeline Etkili İletişim ve Beden Dili konulu bir seminer vermiştir. Doç. Dr. Ertuğrul YAMAN, 23 Haziran 2009 tarihinde İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü adına Belediye Başkanlarına Kent Yönetiminde İletişim konulu bir sunum yapmıştır. Doç. Dr. Ertuğrul YAMAN, 25 Haziran 2009 tarihinde TEDAŞ personeline Etkili İletişim ve Beden Dili konulu bir seminer vermiştir.

16 Doç. Dr. Ertuğrul YAMAN, Milli Eğitim Bakanlığı Hizmetiçi Eğitim Dairesi tarafından 29 Haziran- 3 Temmuz 2009 tarihleri arasında Kuşadası nda düzenlenen Etkili İletişim Semineri nde eğitimci olarak görev yapmıştır. Doç. Dr. Ertuğrul YAMAN, 07 Temmuz 2009 tarihinde Diyanet İşleri Başkanlığı nda Etkili İletişim ve İnsan İlişkileri konulu bir seminer vermiştir. Doç. Dr. Ertuğrul YAMAN, 08 Temmuz 2009 tarihinde Sakarya Çağlayan Hukukçular Derneği nde Etkili İletişim ve İnsan İlişkileri konulu bir seminer vermiştir. Doç. Dr. Ertuğrul YAMAN, Milli Eğitim Bakanlığı Hizmetiçi Eğitim Dairesi tarafından Temmuz 2009 tarihleri arasında Mersin de düzenlenen Diksiyon Semineri nde eğitimci olarak görev yapmıştır. Doç. Dr. Ertuğrul YAMAN, Milli Eğitim Bakanlığı Hizmetiçi Eğitim Dairesi tarafından 29 Temmuz- 31 Temmuz 2009 tarihleri arasında Trabzon da düzenlenen Eğitim Yönetimi Semineri nde eğitimci olarak görev yapmıştır. Doç. Dr. Ertuğrul YAMAN, Milli Eğitim Bakanlığı Hizmetiçi Eğitim Dairesi tarafından 3-7 Ağustos 2009 tarihleri arasında Rize de düzenlenen Etkili İletişim Semineri nde eğitimci olarak görev yapmıştır. Doç. Dr. Ertuğrul YAMAN, 08 Ekim 2009 tarihinde 7. Uluslararası Türk Kültürü Kongresinde İstanbul Türkçesi nden Geriye Ne Kaldı? konulu bir bildiri sunmuştur. Doç. Dr. Ertuğrul YAMAN, Ekim 2009 tarihinde yapılan 4. Din Şurasında İnsani İlişkiler ve Toplumsal İletişim Bağlamında Dinin Rolü konulu bir bildiri sunmuştur. Doç. Dr. Ertuğrul YAMAN, 24 Ekim 2009 tarihinde Malatya Fatih Lisesinde Aileiçi İletişim ve Motivasyon konulu bir seminer yapmıştır. Doç. Dr. Ertuğrul YAMAN, 25 Ekim 2009 tarihinde Hacettepeliler Eğitim, Kültür ve Araştırma Vakfında Etkili Konuşma ve Diksiyon konulu bir seminer yapmıştır. Doç. Dr. Ertuğrul YAMAN, 25 Ekim 2009 tarihinde Malatya Fatih Lisesinde Aileiçi İletişim ve Motivasyon konulu bir seminer yapmıştır. Doç. Dr. Ertuğrul YAMAN, 12 Mart 2010 tarihinde Bolu Mengen Aşçılık Lisesi nde Motivasyon ve Başarı konulu bir seminer yapmıştır. Doç. Dr. Ertuğrul YAMAN, 12 Mart 2010 tarihinde Mengen Belediyesi nde Etkili İletişim ve İnsan İlişkileri konulu bir seminer vermiştir. Doç. Dr. Ertuğrul YAMAN, 25 Mart 2010 tarihinde Ankara Büyükşehir Belediyesi nde Etkili İletişim ve İnsan İlişkileri konulu bir seminer vermiştir. Doç. Dr. Ertuğrul YAMAN, 26 Mart 2010 tarihinde TÜBİTAK ta Etkili İletişim ve İnsan İlişkileri konulu bir seminer vermiştir. Doç. Dr. Ertuğrul YAMAN, 27 Mart 2010 tarihinde İlahiyat Araştırmaları Enstitüsü nde Etkili İletişim ve İnsan İlişkileri konulu bir seminer vermiştir. Doç. Dr. Ertuğrul YAMAN, 2 Nisan 2010 tarihinde Gazi Üniversitesi nde Beden Dili konulu bir seminer vermiştir.

17 Doç. Dr. Ertuğrul YAMAN, 12 Nisan 2010 tarihinde Antalya da Maliye Bakanlığı Üst Düzey Yöneticilerine yönelik olarak Etkili İletişim ve İnsan İlişkileri ve Beden Dili konulu bir seminer vermiştir. Doç. Dr. Ertuğrul YAMAN, 22 Nisan 2010 tarihinde Gaziosmanpaşa Üniversitesi nde Etkili İletişim ve İnsan İlişkileri konulu bir konferans vermiştir. Doç. Dr. Ertuğrul YAMAN, 24 Nisan 2010 tarihinde Tokat Erbaa Müftülüğü nde Etkili İletişim ve İnsan İlişkileri konulu bir konferans vermiştir. Doç. Dr. Ertuğrul YAMAN, 4 Mayıs 2010 tarihinde Antalya da İçişleri Bakanlığı mülki amirlerine (vali yardımcıları ve kaymakamlara) yönelik olarak Etkili İletişim ve İnsan İlişkileri konulu bir seminer vermiştir. Doç. Dr. Ertuğrul YAMAN, 7 Mayıs 2010 Eskişehir Osman Gazi Üniversitesi 10. Yunus Emre Sevgi ve Bilgi Sempozyumu nda Yunus Emre de Gönül Dili konulu bir bildiri sunmuştur. Doç. Dr. Ertuğrul YAMAN, 26 Eylül 2010 tarihinde Bulgaristan Kırcali Üniversitesi ve Bilkent Üniversitesi işbirliğinde düzenlenen V. Büyük Türk Dili Kurultayı nda Yapısal ve Estetik Bağlamda Türkiye Türkçesinin Söylenişi konulu bir bildiri sunmuştur. Doç. Dr. Ertuğrul YAMAN, 2 Ekim 2010 tarihinde Kütahya Tavşanlı da din görevlilerine yönelik olarak Etkili İletişim ve İnsan İlişkileri konulu bir seminer vermiştir. Doç. Dr. Ertuğrul YAMAN, 4 Ekim 2010 tarihinde Avrupa Birliği Genel Sekreterliği personeline Türkçe Dilbilgisi Kuralları konulu bir seminer vermiştir. Doç. Dr. Ertuğrul YAMAN, 15 Ekim 2010 tarihinde Aksaray Belediyesi adına Etkili İletişim ve İnsan İlişkileri konulu bir konferans vermiştir. Doç. Dr. Ertuğrul YAMAN, 2-5 Kasım 2010 tarihleri arasında Kızılcahamam da yapılan 18. Milli Eğitim Şûrası na katılmıştır. Doç. Dr. Ertuğrul YAMAN, 11 Kasım 2010 tarihinde Gazi Üniversitesi Beypazarı MYO da Etkili İletişim ve İnsan İlişkileri konulu bir seminer vermiştir. Doç. Dr. Ertuğrul YAMAN, Kasım 2010 tarihleri arasında Ankara Anadolu Lisesi nde Etkili İletişim ve Beden Dili konulu bir seminer vermiştir. Doç. Dr. Ertuğrul YAMAN, 24 Kasım 2010 tarihinde Ankara Yaygın Eğitim Enstitüsü nde Etkili İletişim ve Beden Dili konulu bir konferans vermiştir. Doç. Dr. Ertuğrul YAMAN, 3 Aralık 2010 tarihinde Erzurumlular Federasyonu Ankara Etimesgut Şubesi nde Etkili İletişim ve İnsan İlişkileri konulu bir konferans vermiştir. Doç. Dr. Ertuğrul YAMAN, 8 Aralık 2010 tarihinde Yenimahalle İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü adına TOBB Üniversitesi Sosyal Tesisleri Konferans Salonu nda Etkili İletişim ve İnsan İlişkileri konulu bir konferans vermiştir.

18 Doç. Dr. Ertuğrul YAMAN, Aralık 2010 tarihinde Niksar İlçe Kaymakamlığı ve Belediyesi adına İletişim ve Beden Dili- Motivasyon ve Başarı konulu birer konferans vermiştir. Doç. Dr. Ertuğrul YAMAN, 13 Aralık 2010 tarihinde Birlik Vakfı Ankara Şubesi adına Etkili İletişim ve İnsan İlişkileri konulu bir konferans vermiştir. Doç. Dr. Ertuğrul YAMAN, Aralık 2010 tarihinde İzmir de düzenlenen III.Dünya Dili Türkçe Sempozyumu na Türkçe Dünya Dili Olabilir mi? başlıklı bir bildiri ile katılmıştır. Doç. Dr. Ertuğrul YAMAN, 22 Aralık 2010 tarihinde Aksaray Üniversitesi adına Etkili İletişim ve İnsan İlişkileri konulu bir konferans vermiştir. Doç. Dr. Ertuğrul YAMAN, 4 Ocak 2011 tarihinde Mehmet Akif Ersoy Kültür Derneği adına Etkili İletişim ve İnsan İlişkileri konulu bir konferans vermiştir. Doç. Dr. Ertuğrul YAMAN, 4 Ocak 2011 tarihinde Çankaya Halk Eğitim Merkezi adına Etkili İletişim ve İnsan İlişkileri konulu bir konferans vermiştir Doç. Dr. Ertuğrul YAMAN, Ocak 2011 tarihlerinde Akdeniz Belediyeler Birliği adına Etkili İletişim, Beden Dili, Etkili Konuşma ve Etkili Sunum Teknikleri konulu bir seminer vermiştir. Doç. Dr. Ertuğrul YAMAN, 2-3 Şubat 2011 tarihlerinde MEB Talim Terbiye Kurulu Başkanlığı adına Ders Kitaplarını İnceleme Kriterleri konulu bir seminer vermiştir Prof. Dr. Ertuğrul YAMAN, 8-10 Haziran 2011 tarihlerinde Fethiye Öğretmenevi nde MEB Bilsem Başkanlığı öğretmenlerinin katıldığı bir seminer vermiştir Prof. Dr. Ertuğrul YAMAN, Haziran yönelik bir seminer vermiştir. Prof. Dr. Ertuğrul YAMAN, Haziran personeline seminer vermiştir tarihlerinde TRT personeline 2011 tarihlerinde Kamu İhale Kurumu Prof. Dr. Ertuğrul YAMAN, 6-7 Eylül 2011 tarihlerinde Yurt Dışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı personeline seminer vermiştir. Prof. Dr. Ertuğrul YAMAN, Eylül 2011 tarihlerinde Doğu Karadeniz Belediyeler Birliği adına seminer vermiştir. Prof. Dr. Ertuğrul YAMAN, Ekim Kurumu personeline seminer vermiştir tarihlerinde Bilişim Teknolojileri Prof. Dr. Ertuğrul YAMAN, Adana/Kozan da konferans vermiştir. 24 Kasım 2011 Öğretmenler Günü dolayısıyla

19 Prof. Dr. Ertuğrul YAMAN, 16 Aralık 2011 Cuma günü Kütahya Dumlupınar Üniversitesi nde Mevlana ve Kültür Çevresi konulu panele katılmıştır. Prof. Dr. Ertuğrul YAMAN, 30 Aralık 2011 tarihinde Amasya Üniversitesi nde Mehmet Akif te Gençlik İdeali konulu bir konferans vermiştir. Prof. Dr. Ertuğrul YAMAN, 30 Ocak 2012 tarihinde TRT 1 Radyosu nda Değerlere yolculuk konulu bir konuşma yapmıştır. Prof. Dr. Ertuğrul YAMAN, 14 Ocak 2012 tarihinde Akçakoca da MEB personeline İletişim Semineri vermiştir. Prof. Dr. Ertuğrul YAMAN, 18 Ocak 2012 tarihinde Ankara araştırma ve Kültür Vakfı nda Değerler Eğitimi konulu bir konferans vermiştir. Prof. Dr. Ertuğrul YAMAN Şubat eğitim Çalıştay ına katılmıştır tarihinde Antalya da MEB Mesleki Prof. Dr. Ertuğrul YAMAN, 7 Mart 2012 tarihinde Dost TV de Beden Dili konulu bir konuşma yapmıştır. Prof. Dr. Ertuğrul YAMAN, 12 Mart 2012 tarihinde Karabük Üniversitesi nde İstiklal Marşı nın kabulü ile ilgili panele katılmıştır. Prof. Dr. Ertuğrul YAMAN, 13 Mart 2012 tarihinde Sinop Üniversitesi Rektörlüğü nün davetlisi olarak Mehmet Akif Ersoy da Gençlik İdeali konulu bir konferans vermiştir. Prof. Dr. Ertuğrul YAMAN, 12 Nisan 2012 tarihinde Yıldırım Beyazıt Üniversitesi adına Antares AVM de düzenlenen Etkili İletişim ve İnsan İlişkileri konulu bir konferans vermiştir. Prof. Dr. Ertuğrul YAMAN, 14 Nisan 2012 tarihinde Ankara da Tokat Paneli ne katılmıştır. Prof. Dr. Ertuğrul YAMAN, 19 Nisan 2021 tarihinde Çorum Üniversitesi nde Değerler Eğitimi konulu bir konferans vermiştir. Prof. Dr. Ertuğrul YAMAN, 20 Nisan 2012 tarihinde Tokat Gaziosman Paşa Üniversitesi nde düzenlenen Mustafa Necati Sepetçioğlu Paneli nde panel başkanlığı yapmıştır. Prof. Dr. Ertuğrul YAMAN, 30 Nisan-8 Mayıs 2012 tarihleri arasında YBU-SEM adına aday memurlara Temel Eğitim Proğramı Koordinatörlüğünü yürütmüştür Prof. Dr. Ertuğrul YAMAN, 7 Mayıs 2012 tarihinde Antalya da İçişleri Bakanlığı Mülki İdare Amirlerine (Vali yardımcısı ve kaymakamlara) Etkili İletişim ve Halkla İlişkiler seminerleri vermiştir. Prof. Dr. Ertuğrul YAMAN, 6 Temmuz 2012 tarihinde Ankara da İçişleri Bakanlığı Mülki İdare Amirlerine Etkili İletişim ve Halkla İlişkiler seminerleri vermiştir.

20 Prof. Dr. Ertuğrul YAMAN, 18 Temmuz 2012 tarihinde Ankara da Tütev de Susma Sanatı konulu bir seminer vermiştir. Prof. Dr. Ertuğrul YAMAN, 24 Temmuz 2012 tarihinde TRT 1 Radyosunda Oruç Tutmak- Dili Tutmak İlişkisi konulu bir konuşma yapmıştır. Prof. Dr. Ertuğrul YAMAN, 9 Nisan 2014 tarihinde İçişleri Bakanlığı personeline Takım Çalışması semineri vermiştir. Prof. Dr. Ertuğrul YAMAN, 10 Nisan 2014 tarihinde Kültür Bakanlığı personeline Sunum Teknikleri semineri vermiştir. Prof. Dr. Ertuğrul YAMAN, 11 Eylül 2014 tarihinde ÖSYM personeline Stres Yönetimi semineri vermiştir. Prof. Dr. Ertuğrul YAMAN, 15 Kasım 2014 tarihinde Muğla Valiliği personeline Etkili İletişim semineri vermiştir. Prof. Dr. Ertuğrul YAMAN, Kasım 2014 tarihinde Adalet Akademisi personeline Eğiticilerin Eğitimi semineri vermiştir. Prof. Dr. Ertuğrul YAMAN, 3 Aralık 2014 tarihinde YBU Hukuk Fakültesi personeline Değerler Eğitimi semineri vermiştir. Prof. Dr. Ertuğrul YAMAN, 15 Aralık 2014 tarihinde Keçiören MEM personeline Değerler Eğitimi semineri vermiştir. Prof. Dr. Ertuğrul YAMAN, 9 Şubat 2015 tarihinde SGK personeline Etkili İletişim semineri vermiştir. Prof. Dr. Ertuğrul YAMAN, 5 Aralık 2015 tarihinde ATO personeline Etkili İletişim ve Değerler Eğitimi semineri vermiştir. İLETİŞİM BİLGİLERİ: Prof. Dr. Ertuğrul YAMAN Yıldırım Beyazıt Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Cinnah Cad. No: 16 Çankaya/ANKARA Elmek: (eyaman@ybu.edu.tr)

Lisans Ankara Üniversitesi, Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, 1985 Yüksek Lisans Gazi Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, 1990

Lisans Ankara Üniversitesi, Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, 1985 Yüksek Lisans Gazi Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, 1990 PROF. DR. ERTUĞRUL YAMAN- TÜRKÇE I. (Ana sayfada görünecektir.) Adı Soyadı (Unvanı) Ertuğrul Yaman ( Prof. Dr.) Doktora: Gazi Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, 1994 E-posta: (kurum/özel) eyaman@ybu.edu.tr

Detaylı

UYAP VİZYONU SEMİNERİ 04.06.2007 KATILIMCI PROFİLİ

UYAP VİZYONU SEMİNERİ 04.06.2007 KATILIMCI PROFİLİ 1. CUMHURBAŞKANLIĞI 1.1. Devlet Denetleme Kurulu UYAP VİZYONU SEMİNERİ 04.06.2007 KATILIMCI PROFİLİ 2. BAŞBAKANLIK 2.1. Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreterliği(MGK) 2.2. Atatürk Kültür, Dil ve tarih Yüksek

Detaylı

GENEL BÜTÇE KAPSAMINDAKİ KAMU İDARELERİ

GENEL BÜTÇE KAPSAMINDAKİ KAMU İDARELERİ 1) Türkiye Büyük Millet Meclisi 2) Cumhurbaşkanlığı 3) Başbakanlık 4) Anayasa Mahkemesi 5) Yargıtay 6) Danıştay 7) Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu 8) Sayıştay 9) Adalet Bakanlığı 10) Millî Savunma Bakanlığı

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ. : Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü. : :

ÖZGEÇMİŞ. : Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü. : : ÖZGEÇMİŞ 1. Adı Soyadı : Feridun TEKİN Adres Telefon E-posta : Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü : 310 54 84 : feridun.tekin@giresun.edu.tr 2. Doğum Tarihi : 30.05. 1964 3. Unvanı :

Detaylı

2015 YILINDA EĞİTİME ALINACAK MALİ HİZMETLER UZMANLARININ LİSTESİ ( 23 Şubat - 27 Mart 2015 )

2015 YILINDA EĞİTİME ALINACAK MALİ HİZMETLER UZMANLARININ LİSTESİ ( 23 Şubat - 27 Mart 2015 ) 2015 YILINDA EĞİTİME ALINACAK MALİ HİZMETLER UZMANLARININ LİSTESİ ( 23 Şubat - 27 Mart 2015 ) KURUM ADI Kontenjan sayısı 1. Grup (A) 1. Grup (B) 2. Grup 3. Grup 4. Grup 5. Grup TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ

Detaylı

İBRAHİM ARAP. e-posta: ibrahim.arap@deu.edu.tr Tel: +0. 232. 420 41 80 / 20620. 2004-2009 : Dokuz Eylül Üni. Sosyal Bilimler Enst.

İBRAHİM ARAP. e-posta: ibrahim.arap@deu.edu.tr Tel: +0. 232. 420 41 80 / 20620. 2004-2009 : Dokuz Eylül Üni. Sosyal Bilimler Enst. İBRAHİM ARAP e-posta: ibrahim.arap@deu.edu.tr Tel: +0. 232. 420 41 80 / 20620 KİŞİSEL BİLGİLER Uyruğu : T.C Doğum Tarihi : 01.02.1972 Doğum Yeri : Mersin Medeni Durumu : Evli ÖĞRENİM 2004-2009 : Dokuz

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ. Tel: Belgeç: E MAİL:

ÖZGEÇMİŞ. Tel: Belgeç: E MAİL: ÖZGEÇMİŞ ADI SOYADI: Mustafa DURMUŞ ÜNVANI: Doç. Dr. DOĞUM TARİHİ: 10.08.1975 DOĞUM YERİ: İstanbul YABANCI DİLİ: İngilizce MEDENİ HÂLİ: Evli İŞ ADRESİ: Hacettepe Üniversitesi Türkiyat Araştırmaları Enstitüsü

Detaylı

PROF. DR. CENGİZ ALYILMAZ

PROF. DR. CENGİZ ALYILMAZ PROF. DR. CENGİZ ALYILMAZ Adı ve Soyadı : Cengiz ALYILMAZ : Prof. Dr. Bölüm/ Anabilim Dalı : Türkçe Eğitimi Bölümü Doğum Tarihi : 11.4.1966 Doğum Yeri : Kars Çalışma Konusu : Eski Türk Dili, Türkçe Eğitimi,

Detaylı

Haziran 2013 Engellilere Tahsisli Kadro Kontenjanlarının Karşılaştırmalı Durum Cetveli. Memur Sayısı

Haziran 2013 Engellilere Tahsisli Kadro Kontenjanlarının Karşılaştırmalı Durum Cetveli. Memur Sayısı Haziran lere Tahsisli Kadro Kontenjanlarının Karşılaştırmalı Durum Cetveli %() ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ ABDULLAH GÜL ÜNİVERSİTESİ ADALET BAKANLIĞI ADANA BİLİM VE TEKNOLOJİ ÜNİVERSİTESİ ADIYAMAN

Detaylı

2012-ÖMSS Sınav Sonucu İle Yapılan Yerleştirme Sonuçlarına İlişkin Sayısal Bilgiler (Önlisans)

2012-ÖMSS Sınav Sonucu İle Yapılan Yerleştirme Sonuçlarına İlişkin Sayısal Bilgiler (Önlisans) 20020123801 ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ MEMUR (BOLU / MERKEZ - Merkez) 1 0 77,71676 77,71676 20020123803 ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ MEMUR (BOLU / MERKEZ - Merkez) 2 0 77,52866 78,22274 20020123805

Detaylı

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ TÜRKİYAT ARAŞTIRMALARI ENSTİTÜSÜ. Doç.Dr. Yunus KOÇ

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ TÜRKİYAT ARAŞTIRMALARI ENSTİTÜSÜ. Doç.Dr. Yunus KOÇ HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ TÜRKİYAT ARAŞTIRMALARI ENSTİTÜSÜ Doç.Dr. Yunus KOÇ TÜRKİYAT ARAŞTIRMALARI ANABİLİM DALI YÜKSEK LİSANS PROGRAMI ÖĞRETİM ÜYESİ SAYILARI/İSTATİSTİKLER Görevlendirme: 1 profesör (yabancı

Detaylı

Şubat 2014 Engellilere Tahsisli Kadro Kontenjanlarının Karşılaştırmalı Durum Cetveli

Şubat 2014 Engellilere Tahsisli Kadro Kontenjanlarının Karşılaştırmalı Durum Cetveli Şubat lere Tahsisli Kadro Kontenjanlarının Karşılaştırmalı Durum Cetveli %() ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ 9 ABDULLAH GÜL ÜNİVERSİTESİ ADALET BAKANLIĞI 9 9 ADANA BİLİM VE TEKNOLOJİ ÜNİVERSİTESİ 9 ADIYAMAN

Detaylı

2015 YILI ÖĞRETMENLER İÇİN HİZMETİÇİ EĞİTİM PLANI "Aile Eğitimi Kurs Programı (0-18 Yaş)"

2015 YILI ÖĞRETMENLER İÇİN HİZMETİÇİ EĞİTİM PLANI Aile Eğitimi Kurs Programı (0-18 Yaş) 2015 YILI ÖĞRETMENLER İÇİN HİZMETİÇİ EĞİTİM PLANI "Aile Eğitimi Kurs Programı (0-18 Yaş)" S. NO NO 1 2015000088 EĞİTİM İNİN ADI KATILACAK OLANLAR YERİ Aile Eğitimi (0-18 Yaş) Eğitici Eğitimi (Formatör)

Detaylı

PROF. DR. HÜLYA SAVRAN. hsavran@balikesir.edu.tr. 4. ÖĞRENİM DURUMU Derece Alan Üniversite Yıl Lisans

PROF. DR. HÜLYA SAVRAN. hsavran@balikesir.edu.tr. 4. ÖĞRENİM DURUMU Derece Alan Üniversite Yıl Lisans PROF. DR. HÜLYA SAVRAN ÖZGEÇMİŞ 1. Adı Soyadı Hülya SAVRAN İletişim Bilgileri Adres Telefon Mail Balıkesir Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Bölümü 10145 Çağış Yerleşkesi / BALIKESİR 0 266 612 10 00

Detaylı

I-GENEL BÜTÇELİ İDARELER

I-GENEL BÜTÇELİ İDARELER I-GENEL BÜTÇELİ İDARELER (I) SAYILI CETVEL 2011 YILI MERKEZİ YÖNETİM BÜTÇE KANUNU GEREĞİNCE AÇIKTAN ATAMA VE NAKİL SAYILARININ KURUMLARA DAĞILIMI 1 BAŞBAKANLIK 110 2 ANAYASA MAHKEMESİ BAŞKANLIĞI (İdari

Detaylı

BAKANLAR KURULU KARARI

BAKANLAR KURULU KARARI 5 Ekim 2006 PERŞEMBE Resmî Gazete Sayı : 26310 BAKANLAR KURULU KARARI Karar Sayısı : 2006/10911 Ekli listede tahsis edildikleri mahalli idareler ile sınıfları, dereceleri ve adetleri gösterilen iç denetçi

Detaylı

Tercih yaparken mutlaka ÖSYM Kılavuzunu esas alınız.

Tercih yaparken mutlaka ÖSYM Kılavuzunu esas alınız. 4 HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ Devlet ANKARA Fen Fak. Aktüerya Bilimleri MF-1 411,216 337,320 72 66.100 4 ANKARA ÜNİVERSİTESİ Devlet ANKARA Fen Fak. Astronomi ve Uzay Bilimleri MF-1 241,591 197,251 72 315.000

Detaylı

Tercih yaparken mutlaka ÖSYM Kılavuzunu esas alınız.

Tercih yaparken mutlaka ÖSYM Kılavuzunu esas alınız. TABLO ÜNİVERSİTE Tür ŞEHİR FAKÜLTE/YÜKSOKUL PROGRAM ADI AÇIKLAMA DİL 4 BAKÜ DEVLET ÜNİVERSİTESİ YDevlet BAKU Filoloji Fak. Azerbaycan Dili ve Edebiyatı TS-2 273,082 232,896 10 301.000 4 BAKÜ SLAVYAN ÜNİVERSİTESİ

Detaylı

Dr. Mikail CENGİZ. Derece Alan Üniversite Yıl Lisans Türk Dili ve Edebiyatı Ahmet Yesevi Üniversitesi Türkoloji Fakültesi

Dr. Mikail CENGİZ. Derece Alan Üniversite Yıl Lisans Türk Dili ve Edebiyatı Ahmet Yesevi Üniversitesi Türkoloji Fakültesi Ö Z G E Ç M İ Ş Dr. Mikail CENGİZ Adı Soyadı: Mikail CENGİZ Unvanı: Araştırma Görevlisi Dr. Yabancı Diller: İngilizce, Rusça E-posta: mikail@hacettepe.edu.tr Telefon: +90 312 780 71 49 ÖĞRENİM DURUMU:

Detaylı

1. Adı Soyadı: Selim EMİROĞLU. 2. Doğum Tarihi: 16.03.1979. 3. Unvanı: Yrd. Doç. Dr.

1. Adı Soyadı: Selim EMİROĞLU. 2. Doğum Tarihi: 16.03.1979. 3. Unvanı: Yrd. Doç. Dr. ÖZ GEÇMİŞ-CV 1. Adı Soyadı: Selim EMİROĞLU 2. Doğum Tarihi: 16.03.1979 3. Unvanı: Yrd. Doç. Dr. 16.03.1979 tarihinde Malatya da doğdu. İlk, orta, lise öğrenimini ve ayrıca üniversite lisans ve yüksek lisans

Detaylı

2014 ÖSYS TAVAN VE TABAN PUANLARI

2014 ÖSYS TAVAN VE TABAN PUANLARI ABANT İZZET BAYSAL (BOLU) ABANT İZZET BAYSAL (BOLU) ABANT İZZET BAYSAL (BOLU) ABANT İZZET BAYSAL (BOLU) ABANT İZZET BAYSAL (BOLU) Türkçe Öğretmenliği 93 93 TS-2 389,78293 19.300 460,04419 351,98063 382,48539

Detaylı

Üniversitelerin Elektrik, Elektronik, Bilgisayar, Biyomedikal Mühendislikleri Bölümlerinin. Alfabetik Sıralaması (2005 ÖSYM Puanlarına Göre)

Üniversitelerin Elektrik, Elektronik, Bilgisayar, Biyomedikal Mühendislikleri Bölümlerinin. Alfabetik Sıralaması (2005 ÖSYM Puanlarına Göre) Sıra No Üniversitelerin Elektrik, Elektronik, Bilgisayar, Biyomedikal Mühendislikleri Bölümlerinin Üniversite 1 Sabancı Üniversitesi (İSTANBUL) Vakıf Alfabetik Sıralaması (2005 ÖSYM Puanlarına Göre) Bölüm

Detaylı

T.C UŞAK VALİLİĞİ VALİ YARDIMCILARI ARASINDAKİ GÖREV VE YETKİ DAĞILIMI

T.C UŞAK VALİLİĞİ VALİ YARDIMCILARI ARASINDAKİ GÖREV VE YETKİ DAĞILIMI I-Vali Yardımcısı Sait TOPOĞLU Tarafından Yürütülecek Görevler: A-Aile Ve Sosyal Politikalar Bakanlığına Ait Görevler Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanlığı

Detaylı

EKPSS-2014/2 Yerleştirme Sonuçlarına İlişkin En Küçük ve En Büyük Puanlar (Önlisans)

EKPSS-2014/2 Yerleştirme Sonuçlarına İlişkin En Küçük ve En Büyük Puanlar (Önlisans) 210020001 ADIYAMAN ÜNİVERSİTESİ MEMUR (ADIYAMAN / MERKEZ - Merkez) 4 4 0 82,69988 85,92848 210030001 ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ MEMUR (AYDIN / MERKEZ - Merkez) 3 3 0 79,57189 84,86609 210050001 AĞRI İBRAHİM

Detaylı

BAYRAM Yavuz, XIV-XV.Yüzyıl Gazel Şerhleri, Klâsik Çağlar Boyunca Gazel Şerhleri, Kriter Yay., İstanbul 2009, s.11-98.

BAYRAM Yavuz, XIV-XV.Yüzyıl Gazel Şerhleri, Klâsik Çağlar Boyunca Gazel Şerhleri, Kriter Yay., İstanbul 2009, s.11-98. Yayınlar Uluslararası hakemli dergilerde yayınlanan makaleler (SCI & SSCI & Arts and Humanities) Uluslararası diğer hakemli dergilerde yayınlanan makaleler BAYRAM Yavuz, 16.Yüzyıldaki Bazı Divan Şairlerinin

Detaylı

2013-ÖMSS Sınav Sonucu İle Yapılan Yerleştirme Sonuçlarına İlişkin Sayısal Bilgiler (Lisans)

2013-ÖMSS Sınav Sonucu İle Yapılan Yerleştirme Sonuçlarına İlişkin Sayısal Bilgiler (Lisans) KURUM ADI UNVANI 310010001 ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ ANBAR MEMURU (BOLU / MERKEZ - MERKEZ) 1 0 75,69951 75,69951 310010019 ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ MEMUR (BOLU / MERKEZ - MERKEZ) 1 0 73,21259

Detaylı

EĞİTİM DURUMU. Derece Üniversite Mezuniyet Yılı

EĞİTİM DURUMU. Derece Üniversite Mezuniyet Yılı Yrd. Doç. Dr. Murat TURNA Dumlupınar Üniversitesi Eğitim Fakültesi Türkçe Eğitimi Bölümü Türkçe Eğitimi Ana Bilim Dalı Evliya Çelebi Yerleşkesi (4100) KÜTAHYA Telefon: 468 Faks: E-posta: murat.turna@dpu.edu.tr

Detaylı

Dr. Mikail CENGİZ. Derece Alan Üniversite Yıl Lisans Türk Dili ve Edebiyatı Ahmet Yesevi Üniversitesi Türkoloji Fakültesi

Dr. Mikail CENGİZ. Derece Alan Üniversite Yıl Lisans Türk Dili ve Edebiyatı Ahmet Yesevi Üniversitesi Türkoloji Fakültesi Ö Z G E Ç M İ Ş Dr. Mikail CENGİZ Adı Soyadı: Mikail CENGİZ Unvanı: Dr. Öğr. Üyesi Yabancı Diller: İngilizce, Rusça E-posta: mikail@hacettepe.edu.tr Telefon: +90 312 780 71 49 ÖĞRENİM DURUMU: Derece Alan

Detaylı

Danışman: Prof. Dr. H.Ömer KARPUZ

Danışman: Prof. Dr. H.Ömer KARPUZ ÖZGEÇMİŞ VE ESERLER LİSTESİ ÖZGEÇMİŞ Adı Soyadı: Ahmet AKÇATAŞ Doğum Tarihi: 22 Şubat 1970 Öğrenim Durumu: Derece Bölüm/Program Üniversite Yıl Lisans Türk Dili ve Edeb. Öğr. Selçuk Üniversitesi 1992 Y.

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ /1322;

ÖZGEÇMİŞ /1322; ÖZGEÇMİŞ rege@ankara.edu.tr +90 312-2126800/1322; +90 312 221 01 91 Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesinden mezun oldu. Aynı üniversitenin Sosyal Bilimler Enstitüsü Yüksek Lisans Programını Okulöncesi

Detaylı

Tercih yaparken mutlaka ÖSYM Kılavuzunu esas alınız.

Tercih yaparken mutlaka ÖSYM Kılavuzunu esas alınız. 4 KOÇ ÜNİVERSİTESİ Vakıf İSTANBUL İnsani Bilimler ve Edebiyat Fak. Arkeoloji ve Sanat Tarihi İNG TS-1 449,145 446,594 8 3.550 4 ANADOLU ÜNİVERSİTESİ Devlet ESKİŞEHİR İletişim Bilimleri Fak. Basın ve Yayın

Detaylı

TBMM MİLLETVEKİLLERİ Cinsiyete göre dağılım. TBMM MİLLETVEKİLLERİ Partilere göre dağılım YEREL YÖNETİMLER KADIN ORANI (%)

TBMM MİLLETVEKİLLERİ Cinsiyete göre dağılım. TBMM MİLLETVEKİLLERİ Partilere göre dağılım YEREL YÖNETİMLER KADIN ORANI (%) TBMM MİLLETVEKİLLERİ Cinsiyete göre dağılım SEÇİM YILI PARLAMENTODAKİ MİLLETVEKİLİ MİLLETVEKİLİ 1935 395 18 4.6 1943 435 16 3.7 1950 487 3 0.6 1957 610 8 1.3 1965 450 8 1.8 1973 450 6 1.3 1991 450 8 1.8

Detaylı

2014 YILI FAALİYETLERİ

2014 YILI FAALİYETLERİ 2014 YILI FAALİYETLERİ 28 Ağustos 2013 tarihinde Dekanımız Prof. Dr. Bayram Ali ÇETİNKAYA görevine başladı. 27 Eylül 2013 tarihinde Dekanımız Prof. Dr. Bayram Ali Çetinkaya Atatürk Üniversitesinde düzenlenen

Detaylı

KADİR HAS ÜNİVERSİTESİ (İSTANBUL) Radyo, Tv ve Sinema (Tam Burslu) 4 TS-1 483,980 423

KADİR HAS ÜNİVERSİTESİ (İSTANBUL) Radyo, Tv ve Sinema (Tam Burslu) 4 TS-1 483,980 423 KADİR HAS ÜNİVERSİTESİ (İSTANBUL) Radyo, Tv ve Sinema (Tam Burslu) 4 TS-1 483,980 423 KOÇ ÜNİVERSİTESİ (İSTANBUL) Medya ve Görsel Sanatlar (İng.) (Tam Burslu) 8 TS-1 465,251 1.030 KOÇ ÜNİVERSİTESİ (İSTANBUL)

Detaylı

Yüksek. Eğitim bilimleri. Eğitim bilimleri

Yüksek. Eğitim bilimleri. Eğitim bilimleri ÖZGEÇMİŞ 1. Adı Soyadı: Salih Bolat 2. Doğum Tarihi:.7.1956. Ünvanı: Yrd.Doç.Dr 4. Öğrenim Durumu: Derece Alan Lisans Sosyal Politika Yüksek Lisans Eğitim bilimleri Doktora Eğitim bilimleri Üniversite

Detaylı

FARABİ KURUM KODLARI

FARABİ KURUM KODLARI FARABİ KURUM KODLARI İstanbul 1. Boğaziçi D34-FARABİ-01 2. Galatasaray D34-FARABİ-02 3. İstanbul Teknik D34-FARABİ-03 Eskişehir 1. Anadolu D26-FARABİ-01 2. Eskişehir Osmangazi D26-FARABİ-02 Konya 1. Selçuk

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ : 05306010760. : cuneyt.akin@hotmail.com

ÖZGEÇMİŞ : 05306010760. : cuneyt.akin@hotmail.com ÖZGEÇMİŞ 1. Adı Soyadı : Cüneyt Akın İletişim Bilgileri Adres : DUMLUPINAR M. MURAT ÇELEBİ C. AYDINALP APT. BİNA NO: 32 K: 4 DAİRE NO: 11 Telefon Mail : 05306010760 : cuneyt.akin@hotmail.com 2. Doğum Tarihi

Detaylı

Doç. Dr. Tuncay ERGENE Türk PDR-DER Genel BaĢkanı

Doç. Dr. Tuncay ERGENE Türk PDR-DER Genel BaĢkanı Doç. Dr. Tuncay ERGENE Türk PDR-DER Genel BaĢkanı 1964 yılında Ankara da doğmuştur. Lisans eğitimini 1986 yılında Hacettepe Üniversitesi, Eğitim Fakültesi Eğitim Bilimleri Bölümü, Psikolojik Danışma ve

Detaylı

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ (İZMİR) Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenliği 21 TS-2 418,

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ (İZMİR) Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenliği 21 TS-2 418, TOBB EKONOMİ VE TEKNOLOJİ ÜNİ. (ANKARA) Tarih (Tam Burslu) 5 TS-2 459,604 1.450 KOÇ ÜNİVERSİTESİ (İSTANBUL) Tarih (İngilizce) (Tam Burslu) 8 TS-2 459,245 1.480 BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ (İSTANBUL) Tarih (İngilizce)

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ Adı - Soyadı: Doğum Tarihi: Ünvanı: Öğrenim Durumu: Akademik Ünvanlar : öğretim görevlisi öğretim görevlisi dr. yardımcı doçent.

ÖZGEÇMİŞ Adı - Soyadı: Doğum Tarihi: Ünvanı: Öğrenim Durumu: Akademik Ünvanlar : öğretim görevlisi öğretim görevlisi dr. yardımcı doçent. ÖZGEÇMİŞ Adı - Soyadı: Serpil ALPTEKİN Doğum Tarihi: 24-11-1974 Ünvanı: Yrd. Doç. Dr. Öğrenim Durumu: Derece Alan Üniversite Yıl Lisans Özel Eğitim, Zihinsel Gazi Üniversitesi, Gazi (1992-1996) Engellilerin

Detaylı

KİŞİSEL BİLGİLER. İlyas CANİKLİ. Yrd. Doç. Dr. Temel İslam Bilimleri

KİŞİSEL BİLGİLER. İlyas CANİKLİ. Yrd. Doç. Dr. Temel İslam Bilimleri KİŞİSEL BİLGİLER Adı-Soyadı: İlyas CANİKLİ Unvan: Yrd. Doç. Dr. Doğum Yeri ve Yılı: Samsun-Terme/ 1966 Bölüm: Temel İslam Bilimleri Tel: 0530 9576891 E-Posta: icanikli@mynet.com; ilyascanikli@gmail.com

Detaylı

TÜRK DİLİ EDEBİYATI ve ÖĞRETMENLİĞİ BAŞARI SIRALARI genctercih.com tarafından 2017 ÖSYS tercihleri için hazırlanmıştır.

TÜRK DİLİ EDEBİYATI ve ÖĞRETMENLİĞİ BAŞARI SIRALARI genctercih.com tarafından 2017 ÖSYS tercihleri için hazırlanmıştır. TÜRK DİLİ EDEBİYATI ve ÖĞRETMENLİĞİ 2012-2016 BAŞARI SIRALARI genctercih.com tarafından 2017 ÖSYS tercihleri için hazırlanmıştır. Üni Adı TÜRÜ PROGRAM ADI 2017 kont 2016 kont 2012 2013 2014 2015 BOĞAZİÇİ

Detaylı

ÜNİVERSİTE ADI 2012 BAŞARI SIRASI (0,12) 2011-ÖSYS 0,15BAŞA RI SIRASI (9) OKUL BİRİNCİSİ KONT (6) 2012-ÖSYS EN KÜÇÜK PUAN (11) PROGRAM KODU

ÜNİVERSİTE ADI 2012 BAŞARI SIRASI (0,12) 2011-ÖSYS 0,15BAŞA RI SIRASI (9) OKUL BİRİNCİSİ KONT (6) 2012-ÖSYS EN KÜÇÜK PUAN (11) PROGRAM KODU ÜNİVERSİTE ADI PROGRAM KODU PROGRAM AÇIKLAMASI GENEL KONT (5) OKUL BİRİNCİSİ KONT (6) YERLEŞEN 2011-ÖSYS 0,15BAŞA RI SIRASI (9) 2012 BAŞARI SIRASI (0,12) 2012-ÖSYS EN KÜÇÜK PUAN (11) Abant İzzet Baysal

Detaylı

(I) SAYILI CETVEL 2013 YILI MERKEZİ YÖNETİM BÜTÇE KANUNU GEREĞİNCE AÇIKTAN ATAMA VE NAKİL SAYILARININ KAMU İDARE KURUM VE KURULUŞLARA DAĞILIMI

(I) SAYILI CETVEL 2013 YILI MERKEZİ YÖNETİM BÜTÇE KANUNU GEREĞİNCE AÇIKTAN ATAMA VE NAKİL SAYILARININ KAMU İDARE KURUM VE KURULUŞLARA DAĞILIMI A-KAMU İDARE, KURUM VE KURULUŞLARI 1 BAŞBAKANLIK 100 2 ANAYASA MAHKEMESİ BAŞKANLIĞI 30 3 YARGITAY BAŞKANLIĞI 100 4 DANIŞTAY BAŞKANLIĞI 30 5 HAKİMLER VE SAVCILAR YÜKSEK KURULU 40 6 SAYIŞTAY BAŞKANLIĞI 45

Detaylı

YGS SINAV SONUCUNA GÖRE ÖĞRENCİ ALAN 4 YILLIK ÜNİVERSİTELER

YGS SINAV SONUCUNA GÖRE ÖĞRENCİ ALAN 4 YILLIK ÜNİVERSİTELER YGS SINAV SONUCUNA GÖRE ÖĞRENCİ ALAN 4 YILLIK ÜNİVERSİTELER 2012 Konte Taban Program Adı Açıklama Üniversite Şehir Üniversite Puan Türü Türü njan Puan Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği Abant

Detaylı

2015BAŞARISIRALARIDEĞİŞİMİTAHMİNLERİ

2015BAŞARISIRALARIDEĞİŞİMİTAHMİNLERİ 2015BAŞARISIRALARIDEĞİŞİMİTAHMİNLERİ YÖNTEM Buçalışma,DoğruTercihAnalizEkibitarafındanhazırlanmışveKariyerPlanlamaDerneğiÜyelerilebirlikteyorumlanmıştır. Geçtiğimizyılardakontenjanartışveazalmalarınabakıldığında,çoğunluklaazalmanınbaşarısırasınınyükselmesine,artışlarındabaşarısırasındadüşüşe

Detaylı

2013 YILI BİLGİ EDİNME GENEL RAPORU

2013 YILI BİLGİ EDİNME GENEL RAPORU 2013 YILI BİLGİ EDİNME GENEL RAPORU GENEL TOPLAM I CUMHURBAŞKANLIĞI GENEL SEKRETERLİĞİ II III IV BAŞBAKANLIK GENELKURMAY BAŞKANLIĞI BAKANLIKLAR BAŞBAKAN YARDIMCILIĞI (Bülent ARINÇ) BAŞBAKAN YARDIMCILIĞI

Detaylı

TIP FAKÜLTESİ - Tıp Lisans Programı Sıra No Üniversite Program Puan T. Kont. Taban Tavan 1 İstanbul Üniversitesi Tıp (İngilizce) Cerrahpaşa MF-3 77

TIP FAKÜLTESİ - Tıp Lisans Programı Sıra No Üniversite Program Puan T. Kont. Taban Tavan 1 İstanbul Üniversitesi Tıp (İngilizce) Cerrahpaşa MF-3 77 TIP FAKÜLTESİ - Tıp Lisans Programı Sıra No Üniversite Program Puan T. Kont. Taban Tavan 1 İstanbul Üniversitesi Tıp (İngilizce) Cerrahpaşa MF-3 77 526,60898 572,2366 2 Hacettepe Üniversitesi (Ankara)

Detaylı

II-5 5436 SAYILI KANUNLA İHDAS EDİLEN İÇ DENETÇİ KADROLARINDAN (720) ADEDİNİN SINIF VE DERECELERİNİN DEĞİŞTİRİLEREK KAMU KURUMLARINA TAHSİS EDİLMESİ

II-5 5436 SAYILI KANUNLA İHDAS EDİLEN İÇ DENETÇİ KADROLARINDAN (720) ADEDİNİN SINIF VE DERECELERİNİN DEĞİŞTİRİLEREK KAMU KURUMLARINA TAHSİS EDİLMESİ II-5 5436 SAYILI KANUNLA İHDAS EDİLEN İÇ DENETÇİ KADROLARINDAN (720) ADEDİNİN SINIF VE DERECELERİNİN DEĞİŞTİRİLEREK KAMU KURUMLARINA TAHSİS EDİLMESİ HAKKINDA KARAR 5436 SAYILI KANUNLA İHDAS EDİLEN İÇ DENETÇİ

Detaylı

MAT-FEN EĞİTİM KURUMLARI YERLEŞTİRME SONUÇLARINA GÖRE ÜNİVERSİTEYE YERLEŞEN ÖĞRENCİLERİMİZ

MAT-FEN EĞİTİM KURUMLARI YERLEŞTİRME SONUÇLARINA GÖRE ÜNİVERSİTEYE YERLEŞEN ÖĞRENCİLERİMİZ 2007-2008-2009 YILI ORTA DOĞU TEKNİK ÜNİVERSİTESİ'Nİ KAZANANLAR 30 ORTA DOĞU TEKNİK ÜNİVERSİTESİ (ANKARA) ELEKTRİK-ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ 155 ORTA DOĞU TEKNİK ÜNİVERSİTESİ (ANKARA) ELEKTRİK-ELEKTRONİK

Detaylı

Tercih yaparken mutlaka ÖSYM Kılavuzunu esas alınız.

Tercih yaparken mutlaka ÖSYM Kılavuzunu esas alınız. TABLO ÜNİVERSİTE Tür ŞEHİR FAKÜLTE/YÜKSOKUL PROGRAM ADI AÇIKLAMA DİL 4 ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ Devlet ADANA Ziraat Fak. Bahçe Bitkileri MF-2 280,446 255,689 47 192.000 4 ANKARA ÜNİVERSİTESİ Devlet ANKARA

Detaylı

1 Kafkas Üniversitesi Kars 02.11.2007/3 17.04.2014. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Erzurum Veteriner Kontrol ve Araştırma Enstitüsü

1 Kafkas Üniversitesi Kars 02.11.2007/3 17.04.2014. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Erzurum Veteriner Kontrol ve Araştırma Enstitüsü Onay ve karar no 1 Kafkas Üniversitesi Kars 02.11.2007/3 17.04.2014 2 3 4 Erzurum Veteriner Kontrol ve Araştırma Enstitüsü Sağlık Bakanlığı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu Necmettin Erbakan Üniversitesi

Detaylı

(I) SAYILI CETVEL GENEL BÜTÇE KAPSAMINDAKİ KAMU İDARELERİ

(I) SAYILI CETVEL GENEL BÜTÇE KAPSAMINDAKİ KAMU İDARELERİ (I) SAYILI CETVEL GENEL BÜTÇE KAPSAMINDAKİ KAMU İDARELERİ 1) Türkiye Büyük Millet Meclisi 2) Cumhurbaşkanlığı 3) Başbakanlık 4) Anayasa Mahkemesi 5) Yargıtay 6) Danıştay 7) Hâkimler ve Savcılar Yüksek

Detaylı

ÖZEL BÜTÇELİ İDARELERİN FİNANSAL SINIFLANDIRMAYA GÖRE ERTESİ YILA DEVREDİLEN ÖDENEKLER CETVELİ

ÖZEL BÜTÇELİ İDARELERİN FİNANSAL SINIFLANDIRMAYA GÖRE ERTESİ YILA DEVREDİLEN ÖDENEKLER CETVELİ BÜTÇELİ İN FİNANSAL SINIFLANDIRMAYA GÖRE ERTESİ YILA DEVREDİLEN CETVELİ BÜTÇELİ 3801 YÜKSEK ÖĞRETIM KURULU 3802 ANKARA ÜNIVERSITESI 3.002.149,28 624,05 3.002.773,33 3803 ORTADOĞU TEKNIK ÜNIVERSITESI 159.780,73

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ. Derece Alan Üniversite Yıl Lisans

ÖZGEÇMİŞ. Derece Alan Üniversite Yıl Lisans ÖZGEÇMİŞ 1. Adı Soyadı: EROL ÇANKAYA 2. Doğum Tarihi: 15.XI.1953 3. Ünvanı: DR 4. Öğrenim Durumu: DOKTORA Derece Alan Üniversite Yıl Lisans A.Ü. SİYASAL BİLGİLER 1979 İKTİSAT VE MALİYE Y. Lisans SİYASET

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ. İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım İstanbul Ü. 2007

ÖZGEÇMİŞ. İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım İstanbul Ü. 2007 ÖZGEÇMİŞ 1.Adı Soyadı : Gülnur KAPLAN ESEN 2.Doğum Tarihi : 29 Ekim 1968 3.Unvanı : Yrd. Doç. Dr. 4.Öğrenim Durumu: Derece Bölüm/Program Üniversite Yıl Lisans Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Mimar Sinan

Detaylı

Tercih yaparken mutlaka ÖSYM Kılavuzunu esas alınız.

Tercih yaparken mutlaka ÖSYM Kılavuzunu esas alınız. TABLO ÜNİVERSİTE Tür ŞEHİR FAKÜLTE/YÜKSOKUL PROGRAM ADI AÇIKLAMA DİL 4 GÜLHANE ASKERİ TIP AKADEMİSİ Devlet ANKARA Askeri Tıp Fak. Askeri Tıp Fakültesi Sivil Lise-Erkek MF-3 491,589 470,441 221 17.400 4

Detaylı

Tercih yaparken mutlaka ÖSYM Kılavuzunu esas alınız.

Tercih yaparken mutlaka ÖSYM Kılavuzunu esas alınız. 4 ANKARA ÜNİVERSİTESİ Devlet ANKARA Dil ve Tarih Coğrafya Fak. Antropoloji TM-3 325,416 283,745 57 218.000 4 MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ Devlet BURDUR Fen-Edebiyat Fak. Antropoloji TM-3 289,322 243,240

Detaylı

genctercih.com tarafından 2017 ÖSYS tercihleri için hazırlanmıştır.

genctercih.com tarafından 2017 ÖSYS tercihleri için hazırlanmıştır. TARİH ve ÖĞRETMENLİĞİ 2012-2016 BAŞARI SIRALARI genctercih.com tarafından 2017 ÖSYS tercihleri için hazırlanmıştır. Üni Adı TÜRÜ PROG KODU PROGRAM ADI 2017 kont 2016 kont 2012 2013 2014 2015 2016 İSTANBUL

Detaylı

EKPSS-2016/1 Yerleştirme Sonuçlarına İlişkin En Küçük ve En Büyük Puanlar (Lisans)

EKPSS-2016/1 Yerleştirme Sonuçlarına İlişkin En Küçük ve En Büyük Puanlar (Lisans) EKPSS-2016/1 Yerleştirme Sonuçlarına İlişkin En Küçük ve En Büyük Puanlar (Lisans) Kadro Kodu Kurum Adı Kadro Adı 310010001 ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ MEMUR (BOLU / MERKEZ - Merkez) 1 0 85,01090 85,01090

Detaylı

(TÜRKÇE) I. (Ana sayfada görünecektir.)

(TÜRKÇE) I. (Ana sayfada görünecektir.) (TÜRKÇE) I. (Ana sayfada görünecektir.) Adı Soyadı (Unvanı) Akartürk Karahan (Yrd.Doç.Dr.) Doktora: Ankara Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, 2009 E-posta: (kurum/özel) akartrk@yahoo.com Web sayfası

Detaylı

SAĞLIK KÜLTÜR ve SPOR DAİRE BAŞKANLIĞININ 2012 YILI SOSYAL FAALİYETLERİNDEN GÖRÜNTÜLER

SAĞLIK KÜLTÜR ve SPOR DAİRE BAŞKANLIĞININ 2012 YILI SOSYAL FAALİYETLERİNDEN GÖRÜNTÜLER SAĞLIK KÜLTÜR ve SPOR DAİRE BAŞKANLIĞININ 2012 YILI SOSYAL FAALİYETLERİNDEN GÖRÜNTÜLER Üniversitemiz Merkez Kütüphane Konferans Salonunda İnovasyon ve Liderlik Topluluğu tarafından gerçekleştirilen Anılarla

Detaylı

AKADEMİK ÖZGEÇMİŞ YAYIN LİSTESİ

AKADEMİK ÖZGEÇMİŞ YAYIN LİSTESİ AKADEMİK ÖZGEÇMİŞ VE YAYIN LİSTESİ 1. Adı Soyadı : Muharrem KESİK İletişim Bilgileri Adres : Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Telefon : (0212) 521 81 00 Mail : muharremkesik@gmail.com 2. Doğum -

Detaylı

2012 ÖSYS TAVAN VE TABAN PUANLARI

2012 ÖSYS TAVAN VE TABAN PUANLARI ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ(BOLU) İlköğretim Matematik Öğretmenliği MF-1 62 62 382,96 457,21 259,14 305,59 ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ(BOLU) Matematik (İngilizce) MF-1 72 72 279,93 372,86 ABANT

Detaylı

EĞİTİM DURUMU. Derece Üniversite Mezuniyet Yılı. Doktora Gazi Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü 2014 Yüksek Lisans

EĞİTİM DURUMU. Derece Üniversite Mezuniyet Yılı. Doktora Gazi Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü 2014 Yüksek Lisans Dr. Esra KARAKUŞ TAYŞİ Dumlupınar Üniversitesi Eğitim Fakültesi Türkçe Eğitimi Bölümü Türkçe Eğitimi Ana Bilim Dalı Evliya Çelebi Yerleşkesi (43100) KÜTAHYA Cep Telefonu: Telefon: Faks: E-posta: Web: esra.karakus@dpu.edu.tr

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ. 4. Öğrenim Durumu :Üniversite Derece Alan Üniversite Yıl Türk Lisans. Halk Atatürk Üniversitesi 1970. Türk Halk Hacettepe Üniversitesi 1971

ÖZGEÇMİŞ. 4. Öğrenim Durumu :Üniversite Derece Alan Üniversite Yıl Türk Lisans. Halk Atatürk Üniversitesi 1970. Türk Halk Hacettepe Üniversitesi 1971 Resim ÖZGEÇMİŞ 1. Adı Soyadı : Prof. Dr. Ensar ASLAN İletişim Bilgileri :Ahi Evran Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Adres Dili ve Edebiyatı Bölümü Başkanlığı Telefon : Mail : 2. Doğum Tarihi : 3. Unvanı

Detaylı

Kişisel Bilgiler. Adı Soyadı : Abdullah ÇELİK İş Adresi :

Kişisel Bilgiler. Adı Soyadı : Abdullah ÇELİK İş Adresi : Kişisel Bilgiler Adı Soyadı : Abdullah ÇELİK İş Adresi : Harran Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Osmanbey Kampüsü Şanlıurfa İş Telefonu : +90 (414) 318 3545 Faks : +90 (414) 318 3534 Fakülte

Detaylı

YGS 4 PUAN TÜRÜNDEN YERLEŞEBİLECEK BÖLÜMLER 2015 BAŞARI SIRASI 2015 TABAN PUANI ÖZEL DURUM DEVLET- VAKIF. Puan Türü

YGS 4 PUAN TÜRÜNDEN YERLEŞEBİLECEK BÖLÜMLER 2015 BAŞARI SIRASI 2015 TABAN PUANI ÖZEL DURUM DEVLET- VAKIF. Puan Türü YGS PUAN TÜRÜNDEN YERLEŞEBİLECEK BÖLÜMLER Program Adı ŞEHİR DEVLET- VAKIF ÜNİVERSİTE ÖĞRETİM ÖZEL DURUM Puan Türü 2015 BAŞARI SIRASI 2015 TABAN PUANI Dini İlimler Üsküp Yabancı Uluslararası Balkan Üniversitesi

Detaylı

ÖZEL BÜTÇELİ İDARELERİN FONKSİYONEL SINIFLANDIRMAYA GÖRE BÜTÇE GİDERLERİ İCMALİ

ÖZEL BÜTÇELİ İDARELERİN FONKSİYONEL SINIFLANDIRMAYA GÖRE BÜTÇE GİDERLERİ İCMALİ LENME, 3801 YÜKSEK ÖĞRETIM KURULU 26.875.500,61 56.956.381,24 83.831.881,85 3802 ANKARA ÜNIVERSITESI 115.355.442,18 4.066.718,01 68.153.357,81 3.398.770,13 338.689.520,62 529.663.808,75 3803 ORTADOĞU TEKNIK

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ KİŞİSEL BİLGİLER: 1. Adı Soyadı : Şentaç Arı 2. DoğumTarihi : 12 Nisan 1962 3. Doğum Yeri : Limasol EĞİTİM DURUMU :

ÖZGEÇMİŞ KİŞİSEL BİLGİLER: 1. Adı Soyadı : Şentaç Arı 2. DoğumTarihi : 12 Nisan 1962 3. Doğum Yeri : Limasol EĞİTİM DURUMU : ÖZGEÇMİŞ KİŞİSEL BİLGİLER: 1. Adı Soyadı : Şentaç Arı 2. DoğumTarihi : 12 Nisan 1962 3. Doğum Yeri : Limasol EĞİTİM DURUMU : Derece Alan Üniversite Yıl Lisans Türk Dili Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi

Detaylı

Derece Alan Üniversite Yıl. Lisans Din Eğitimi Ankara Üniversitesi İlahiyat fakültesi 1977

Derece Alan Üniversite Yıl. Lisans Din Eğitimi Ankara Üniversitesi İlahiyat fakültesi 1977 1. Adı Soyadı: ABDURRAHMAN BORAN. Doğum Tarihi:14 NİSAN 195 3. Unvanı: DOÇ.DR 4. Öğrenim Durumu: Derece Alan Üniversite Yıl Lisans Din Eğitimi Ankara Üniversitesi İlahiyat fakültesi 1977 Yüksek Lisans

Detaylı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ın, Saray Engelsiz Yaşam, Bakım ve Rehabilitasyon Merkezini Ziyareti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ın, Saray Engelsiz Yaşam, Bakım ve Rehabilitasyon Merkezini Ziyareti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ın, Saray Engelsiz Yaşam, Bakım ve Rehabilitasyon Merkezini Ziyareti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan eşi Emine Erdoğan ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur

Detaylı

EKPSS-2015/1 Yerleştirme Sonuçlarına İlişkin En Küçük ve En Büyük Puanlar (Önlisans)

EKPSS-2015/1 Yerleştirme Sonuçlarına İlişkin En Küçük ve En Büyük Puanlar (Önlisans) Kadro Kodu Kurum Adı Kadro Adı Yerl. 290220001 ADLİ TIP KURUMU BAŞKANLIĞI VERİ HAZIRLAMA VE KONTROL İŞLETMİ (BURSA / MERKEZ - Taşra) 1 1 0 75,76029 75,76029 290220003 ADLİ TIP KURUMU BAŞKANLIĞI VERİ HAZIRLAMA

Detaylı

Yerel yönetimler, Kamu ve Sivil toplum kurum/kuruluşları, İşletmeler, Üniversiteler, Kooperatifler, birlikler

Yerel yönetimler, Kamu ve Sivil toplum kurum/kuruluşları, İşletmeler, Üniversiteler, Kooperatifler, birlikler Kalkınma İller Konu Başlığı Uygun Başvuru Sahipleri Son Başvuru Destek Üst Limiti (TL) Destek oranı (%) Ankara Ankara İleri Teknolojili Ürün Ticarileştirme Mali Destek Yerel Ürün Ticarileştirme Mali Destek

Detaylı

İhsan Doğramacı Bilkent Üniversitesi İhsan Doğramacı Bilkent Üniversitesi. Tam Burslu %50 Burslu Bolu Devlet Abant İzzet Baysal Üniversitesi Örgün -

İhsan Doğramacı Bilkent Üniversitesi İhsan Doğramacı Bilkent Üniversitesi. Tam Burslu %50 Burslu Bolu Devlet Abant İzzet Baysal Üniversitesi Örgün - YGS PUAN TÜRÜNDEN YERLEŞEBİLECEK BÖLÜMLER Program Adı ŞEHİR DEVLET VAKIF ÜNİVERSİTE ÖĞRETİM ÖZEL DURUM Puan Türü 205 BAŞARI SIRASI 205 TABAN PUANI Aktüerya İstanbul Devlet Marmara Üniversitesi Örgün Basım

Detaylı

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci;

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci; Image not found http://bologna.konya.edu.tr/panel/images/pdflogo.png Ders Adı : ÇAĞDAŞ TÜRK EDEBİYATI Ders No : 0310460203 Teorik : 2 Pratik : 0 Kredi : 2 ECTS : 4 Ders Bilgileri Ders Türü Öğretim Dili

Detaylı

2011 - TABLO 7: TÜM ÜNİVERSİTELERİN GENEL PUAN TABLOSU

2011 - TABLO 7: TÜM ÜNİVERSİTELERİN GENEL PUAN TABLOSU 2011 - TABLO 7: TÜM ÜNİVERSİTELERİN GENEL PUAN TABLOSU Puanlarla ilgili açıklamalar tablonun sonunda verilmektedir. SIRA ÜNİVERSİTE 1 2 3 HACETTEPE ORTA DOĞU TEKNİK İSTANBUL 2010 Yılı Makale Puanı 1 Toplam

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ VE ESERLER LİSTESİ. Derece Bölüm/Program Üniversite Yıl Lisans Türk Dili ve Edebiyatı Afyonkarahisar Kocatepe

ÖZGEÇMİŞ VE ESERLER LİSTESİ. Derece Bölüm/Program Üniversite Yıl Lisans Türk Dili ve Edebiyatı Afyonkarahisar Kocatepe ÖZGEÇMİŞ VE ESERLER LİSTESİ Adı Soyadı: Cüneyt AKIN Doğum Tarihi: 10.03.1982 Öğrenim Durumu: Doktor Derece Bölüm/Program Üniversite Yıl Lisans Türk Dili ve Edebiyatı Afyonkarahisar Kocatepe 1998-2002 Üniversitesi

Detaylı

TABLO-4. LİSANS MEZUNLARININ TERCİH EDEBİLECEĞİ KADROLAR ( ÖMSS 2013 )

TABLO-4. LİSANS MEZUNLARININ TERCİH EDEBİLECEĞİ KADROLAR ( ÖMSS 2013 ) /POZİSYON 4652 ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ ANBAR MEMURU BOLU MERKEZ Merkez GİH 8 1 4001 4653 ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ MEMUR BOLU MERKEZ Merkez GİH 9 1 4001 4245 ADANA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI

Detaylı

2014 DGS TERCİH KLAVUZU ZAFERFEN AKADEMİ KPSS - DGS - ALES - YDS Ayrıntılar; www.zaferfen.com' da.

2014 DGS TERCİH KLAVUZU ZAFERFEN AKADEMİ KPSS - DGS - ALES - YDS Ayrıntılar; www.zaferfen.com' da. 102710387 ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ Acil Yardım ve Afet Yönetimi 4 SAY 6 8342 6 6 266,05894 304,1808 102730231 ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ Acil Yardım ve Afet Yönetimi (iö) 4 SAY 6 2

Detaylı

ÖZ GEÇMİŞ. Derece Alan Üniversite Yıl

ÖZ GEÇMİŞ. Derece Alan Üniversite Yıl ÖZ GEÇMİŞ 1. Adı Soyadı : BİLAL AKTAN 2. Doğum Tarihi : 19.03.1956 3. Unvanı : PROF. DR. 4. Öğrenim Durumu : DOKTORA 5. Çalıştığı Kurum : DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ Derece Alan Üniversite Yıl Lisans Türk

Detaylı

KURUM ADI KADRO ADI KONT.

KURUM ADI KADRO ADI KONT. KURUM ADI KADRO ADI 310010002 ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ MEMUR (BOLU MERKEZ Merkez) 1 0 67,37392 67,37392 310040001 AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ FİZYOTERAPİST (AFYONKARAHİSAR MERKEZ Merkez) 1 0 77,44521

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ. Yrd. Doç. Edebiyat Fakültesi Aİİ- İran 1994 Doçent Edebiyat Fakültesi Aİİ- İran 2001 Profesör Fen, Edebiyat Fakültesi Aİİ- İran 2009

ÖZGEÇMİŞ. Yrd. Doç. Edebiyat Fakültesi Aİİ- İran 1994 Doçent Edebiyat Fakültesi Aİİ- İran 2001 Profesör Fen, Edebiyat Fakültesi Aİİ- İran 2009 ÖZGEÇMİŞ 1. Adı Soyadı: Ghadir GOLKARIAN(GÜLDİKEN). Doğum Tarihi: 04.04.1964. Ünvanı: Profesör 4. Öğrenim Durumu: Derece Alan Üniversite Yıl Lisans Fars Dili ve Edebiyatı Azad İslami Üniversitesi 1985

Detaylı

ÖZ GEÇMİŞ. 1. Adı Soyadı: Oğuzhan KARABURGU 2. Doğum Tarihi: 1975 3. Unvanı: Yrd.Doç.Dr. 4. Öğrenim Durumu:

ÖZ GEÇMİŞ. 1. Adı Soyadı: Oğuzhan KARABURGU 2. Doğum Tarihi: 1975 3. Unvanı: Yrd.Doç.Dr. 4. Öğrenim Durumu: ÖZ GEÇMİŞ 1. Adı Soyadı: Oğuzhan KARABURGU 2. Doğum Tarihi: 1975 3. Unvanı: Yrd.Doç.Dr. 4. Öğrenim Durumu: Derece Alan Üniversite Yıl Lisans Türk Dili ve Edebiyatı Erciyes Üniversitesi 1998 Y. Lisans Yeni

Detaylı

T.C. YÜKSEKÖĞRETİM KURULU Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı. BASIN DUYURUSU (13 Ağustos 2010) 2010-ÖSYS MERKEZİ YERLEŞTİRME SONUÇLARI

T.C. YÜKSEKÖĞRETİM KURULU Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı. BASIN DUYURUSU (13 Ağustos 2010) 2010-ÖSYS MERKEZİ YERLEŞTİRME SONUÇLARI T.C. YÜKSEKÖĞRETİM KURULU Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı BASIN DUYURUSU (13 Ağustos 2010) 2010-ÖSYS MERKEZİ YERLEŞTİRME SONUÇLARI 11 Nisan 2010 da yapılan Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS)

Detaylı

2015BAŞARISIRALARIDEĞİŞİMİTAHMİNLERİ

2015BAŞARISIRALARIDEĞİŞİMİTAHMİNLERİ 2015BAŞARISIRALARIDEĞİŞİMİTAHMİNLERİ YÖNTEM Buçalışma,DoğruTercihAnalizEkibitarafındanhazırlanmışveKariyerPlanlamaDerneğiÜyelerilebirlikteyorumlanmıştır. Geçtiğimizyılardakontenjanartışveazalmalarınabakıldığında,çoğunluklaazalmanınbaşarısırasınınyükselmesine,artışlarındabaşarısırasındadüşüşe

Detaylı

DİKKAT! Tercih işlemlerinde ÖSYM nin kılavuzunu dikkate alınız. Bu çalışma sadece size bilgi vermek amaçlı hazırlanmıştır. www.dgsdoktoru.

DİKKAT! Tercih işlemlerinde ÖSYM nin kılavuzunu dikkate alınız. Bu çalışma sadece size bilgi vermek amaçlı hazırlanmıştır. www.dgsdoktoru. Devlet Kontenjanları 845 Vakıf Kontenjanları 470 KKTC Kontenjanları 154 Toplam Kontenjan 1469 Küçük 103110636 Bilgisayar Bilimleri Dokuz Eylül Ünv. Fen Fakültesi İzmir Devlet 3 SAY 4 #YOK #YOK 101110581

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ 1. Adı Soyadı : Hasan KURT İletişim Bilgileri Adres. Doçentlik Kelam Bilim Dalı YÖK, Üniversiteler Arası Kurul 2009

ÖZGEÇMİŞ 1. Adı Soyadı : Hasan KURT İletişim Bilgileri Adres. Doçentlik Kelam Bilim Dalı YÖK, Üniversiteler Arası Kurul 2009 ÖZGEÇMİŞ 1. Adı Soyadı : Hasan KURT İletişim Bilgileri Adres : Bartın Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Telefon Mail : 0 378 223 53 60 : hkurt@bartin.edu.tr 2. Unvanı : Doçent Doktor 3. Öğrenim Durumu

Detaylı

TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI BÖLÜMÜ YILLARI BAŞARI SIRASI VE TABAN PUAN KARŞILAŞTIRMASI.

TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI BÖLÜMÜ YILLARI BAŞARI SIRASI VE TABAN PUAN KARŞILAŞTIRMASI. TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI BÖLÜMÜ 2012-2013 YILLARI VE TABAN PUAN KARŞILAŞTIRMASI. ÜNİVERSİTE ADI TÜRÜ PROGRAM Açıklaması Öğrenim T. OGR. SÜRE PUAN TÜRÜ 2012 2013-2013 T. Puan kont. yerleşen Boğaziçi Ü. İstanbul

Detaylı

Yüksek. Eğitim Bilimleri. Eğitim Bilimleri

Yüksek. Eğitim Bilimleri. Eğitim Bilimleri ÖZGEÇMİŞ T.C.No. 1014884 1. Adı Soyadı: Salih Bolat 2. Doğum Tarihi:.7.1956. Ünvanı: Yrd.Doç..Dr 4. Öğrenim Durumu: Derece Alan Lisans Sosyal Politika Yüksek Lisans Eğitim Bilimleri Doktora Eğitim Bilimleri

Detaylı

I. GENEL BÜTÇELİ İDARELER 1.1 BAKANLIKLAR ÖSYM KURUM KODU MB NO KURUM ADI GÖREVLENDİRME YAPILACAK İL/İLÇE KADRO SAYISI

I. GENEL BÜTÇELİ İDARELER 1.1 BAKANLIKLAR ÖSYM KURUM KODU MB NO KURUM ADI GÖREVLENDİRME YAPILACAK İL/İLÇE KADRO SAYISI I. GENEL BÜTÇELİ İDARELER 1.1 BAKANLIKLAR 901311321 11111 ADALET BAKANLIĞI ANKARA 4 901311551 11112 MALİYE BAKANLIĞI ANKARA 5 901311828 11113 MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ANKARA 3 901311436 11114 SAĞLIK BAKANLIĞI

Detaylı

GENEL BÜTÇE KAPSAMINDAKİ KAMU İDARELERİ (I SAYILI CETVEL) 2015 YILI BÜTÇESİ ÖDENEK TEKLİF TAVANLARI

GENEL BÜTÇE KAPSAMINDAKİ KAMU İDARELERİ (I SAYILI CETVEL) 2015 YILI BÜTÇESİ ÖDENEK TEKLİF TAVANLARI GENEL BÜTÇE KAPSAMINDAKİ KAMU İ (I SAYILI CETVEL) 2015 YILI BÜTÇESİ ÖDENEK TEKLİF TAVANLARI MAL VE HİZMET ALIM FAİZ BORÇ VERME YEDEK ÖDENEK CUMHURBAŞKANLIĞI 80.441.000 7.400.000 141.834.000 2.125.000 143.959.000

Detaylı

Sosyal Hizmet. 2013 YGS - LYS Taban Puanları Kitapçığı (Başarı Sıralamalı) www.acidershaneleri.com.tr - www.acidergisi.com.tr

Sosyal Hizmet. 2013 YGS - LYS Taban Puanları Kitapçığı (Başarı Sıralamalı) www.acidershaneleri.com.tr - www.acidergisi.com.tr 109110106 SİNOP Üniv. Devlet SİNOP TS-1 45 + 2 52 52 362,707 31600 26.500 108710139 RECEP TAYYİP ERDOĞAN Devlet RİZE TS-1 50 + 2 57 57 362,577 32100 26.600 103610049 ERZİNCAN Üniv. Devlet ERZİNCAN TS-1

Detaylı

ÜNİVERSİTE PROGRAM EN KÜÇÜK PUAN ( TABAN PUAN) Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık 462,659 ABANT İZZET BAYSAL Ü. (BOLU) Sosyoloji 382,533

ÜNİVERSİTE PROGRAM EN KÜÇÜK PUAN ( TABAN PUAN) Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık 462,659 ABANT İZZET BAYSAL Ü. (BOLU) Sosyoloji 382,533 1 2 2010 ÖSYS KLAVUZUNA GÖRE TÜRKİYE DEKİ FELSEFE - FELSEFE GRUBU ÖĞRT - SOSYOLOJİ VE REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK PROGRAMLARI TABAN PUNLARI KARŞILAŞTIRMASI ÜNİVERSİTE PROGRAM EN KÜÇÜK PUAN Rehberlik

Detaylı

Ajans Press; Marka Şehir ve Belediyelerin Medya Karnesini açıkladı

Ajans Press; Marka Şehir ve Belediyelerin Medya Karnesini açıkladı Basın Bildirisi Ajans Press; Marka Şehir ve Belediyelerin Medya Karnesini açıkladı 01 Ocak - 31 Aralık 2011 tarihleri arası Ajans Press in takibinde olan yerel, bölgesel ve ulusal 2659 yazılı basın takibinden

Detaylı

TÜRK İDARİ TEŞKİLAT YAPISI

TÜRK İDARİ TEŞKİLAT YAPISI TÜRK İDARİ TEŞKİLAT YAPISI YERİNDEN YÖNETİM BİRİMLERİ DERS NOTLARI Hazırlayan : Tacettin ÇALIK Mail : tcttnhoca@gmail.com İnternet Sitesi : Facebook adresi : https://www.facebook.com/anahtarkelimelerlevatandaslik/

Detaylı

2012-ÖMSS Sınav Sonucu İle Yapılan Yerleştirme Sonuçlarına İlişkin Sayısal Bilgiler (Ortaöğretim)

2012-ÖMSS Sınav Sonucu İle Yapılan Yerleştirme Sonuçlarına İlişkin Sayısal Bilgiler (Ortaöğretim) 10020121001 ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ SANTRAL MEMURU (BOLU / MERKEZ - Merkez) 1 0 90,04922 90,04922 10020121003 AİLE VE SOSYAL POLİTİKALAR BAKANLIĞI HİZMETLİ (ADIYAMAN / MERKEZ - Taşra) 1 0 86,74214

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ. İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım İstanbul Ü. 2007

ÖZGEÇMİŞ. İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım İstanbul Ü. 2007 ÖZGEÇMİŞ 1.Adı Soyadı : Gülnur KAPLAN ESEN 2.Doğum Tarihi : 29 Ekim 1968 3.Unvanı : Yrd. Doç. Dr. 4.Öğrenim Durumu: Derece Bölüm/Program Üniversite Yıl Lisans Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Mimar Sinan

Detaylı

FAALİYET ALANLARIMIZ

FAALİYET ALANLARIMIZ MERKEZİMİZ HAKKINDA Ankara Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (ANKÜSEM) 2001 yılında, Üniversitenin örgün ön lisans, lisans ve lisansüstü öğretim programları dışında verilecek eğitimleri düzenlemek ve

Detaylı