S İ S 6 KAZANIM VE KONU DAĞILIMI

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "S İ S 6 KAZANIM VE KONU DAĞILIMI"

Transkript

1 S İ S KAZANIM VE KONU DAĞILIMI. Tema. Metin. Tema 3. Metin. Tema 3. Metin. Tema 3. Metin MT(MEB) Geometrik cisimler 4. Kürenin temel elemanlarını belirler ve inşa eder. MT(MEB) Geometrik cisimlerin yüzey alanları. Dik piramidin yüzey alanının bağıntısını oluşturur. MT(MEB) Geometrik cisimlerin yüzey alanları 3. Dik dairesel koninin yüzey alanının bağıntısını oluşturur. MT(MEB) Geometrik cisimlerin yüzey alanları 4. Kürenin yüzey alanının bağıntısını oluşturur. MT(MEB) Geometrik cisimlerin yüzey alanları. Geometrik cisimlerin yüzey alanları ile ilgili problemleri çözer ve kurar. MT(MEB) Geometrik cisimlerin yüzey alanları. Geometrik cisimlerin yüzey alanlarını strateji kullanarak tahmin eder. MT(MEB) Geometrik cisimlerin hacimleri. Dik piramidin hacim bağıntısını oluşturur. MT(MEB) Geometrik cisimlerin hacimleri 3. Dik dairesel koninin hacim bağıntısını oluşturur. MT(MEB) Geometrik cisimlerin hacimleri 4. Kürenin hacim bağıntısını oluşturur. MT(MEB) Geometrik cisimlerin hacimleri. Geometrik cisimlerin hacimleri ile ilgili problemleri çözer ve kurar. MT(ADA) Geometrik cisimlerin yüzey alanları. Dik piramidin yüzey alanının bağıntısını oluşturur. MT(ADA) Geometrik cisimlerin hacimleri. Dik piramidin hacim bağıntısını oluşturur. MT(ADA) Geometrik cisimler 3. Koninin temel elemanlarını belirler, inşa eder ve yüzey açınımını çizer. MT(ADA) Geometrik cisimlerin yüzey alanları 3. Dik dairesel koninin yüzey alanının bağıntısını oluşturur. MT(ADA) Geometrik cisimlerin hacimleri 3. Dik dairesel koninin hacim bağıntısını oluşturur. MT(ADA) Geometrik cisimler 4. Kürenin temel elemanlarını belirler ve inşa eder. MT(ADA) Geometrik cisimlerin yüzey alanları 4. Kürenin yüzey alanının bağıntısını oluşturur. MT(ADA) Geometrik cisimlerin hacimleri 4. Kürenin hacim bağıntısını oluşturur. MT(ADA) Geometrik cisimlerin yüzey alanları. Geometrik cisimlerin yüzey alanları ile ilgili problemleri çözer ve kurar. MT(DİKEY) Geometrik cisimlerin yüzey alanları 3. Dik dairesel koninin yüzey alanının bağıntısını oluşturur. MT(DİKEY) Geometrik cisimlerin hacimleri 3. Dik dairesel koninin hacim bağıntısını oluşturur. MT(DİKEY) Geometrik cisimler 4. Kürenin temel elemanlarını belirler ve inşa eder.

2 MT(DİKEY) Geometrik cisimlerin yüzey alanları 4. Kürenin yüzey alanının bağıntısını oluşturur. MT(DİKEY) Geometrik cisimlerin hacimleri 4. Kürenin hacim bağıntısını oluşturur. MT(DİKEY) Geometrik cisimlerin yüzey alanları. Geometrik cisimlerin yüzey alanları ile ilgili problemleri çözer ve kurar. MT(DİKEY) Geometrik cisimlerin yüzey alanları. Geometrik cisimlerin yüzey alanlarını strateji kullanarak tahmin eder. MT(DİKEY) Geometrik cisimlerin hacimleri. Geometrik cisimlerin hacimleri ile ilgili problemleri çözer ve kurar. MT(DİKEY) Geometrik cisimlerin hacimleri. Geometrik cisimlerin hacimlerini strateji kullanarak tahmin eder. MT(DİKEY) Geometrik cisimler. Bir düzlem ile bir geometrik cismin ara kesitini belirler ve inşa eder. MT(DİKEY) Geometrik cisimler. Çok yüzlüleri sınıflandırır. 4 4 Buharlasma ısısı Buharlasma ısısı Buharlasma ısısı Isınma/soğuma eğrileri Isınma/soğuma eğrileri.. Buharlasmanın neden ısı gerektirdiğini açıklar; buharlasma ısısını maddenin türü ile iliskilendirir... Kütlesi belli suyun, kaynama sıcaklığında tamamen buhara dönüsmesi için gerekli ısı miktarını hesaplar..3. Buharlasmanın soğutma amacı ile kullanılısına günlük hayattan örnekler verir.. Katı, sıvı ve buhar hâlleri kolay elde edilebilir (su gibi) maddeleri ısıtıpsoğutarak, sıcaklık zaman verilerini grafiğe geçirir... Isınan soğuyan maddelerin, sıcaklıkzaman grafiklerini yorumlar; hâl değisimleri ile iliskilendirir.. Besin zincirlerinin baslangıcında üreticilerin bulunduğu çıkarımını yapar... Üreticilerin fotosentez yaparak basit seker ve oksijen ürettiğini belirtir..3. Fotosentez için nelerin gerekli olduğunu sıralar..4. Fotosentezde ısığın gerekliliğini deney yaparak gözlemler... Fotosentezi denklemle ifade eder... Fotosentezin canlılar için önemini tartısır..7. Üreticilerin fotosentez ile günes enerjisini kullanılabilir enerjiye dönüstürdüğünü ifade eder..8. Canlıların yasamlarını sürdürebilmeleri için enerjiye ihtiyaç duyduklarını açıklar..9. Besin zincirindeki tüketicilerin enerji ihtiyacını üreticilerden karsıladığını açıklar..0. Solunumun canlılar için önemini tartısır... Oksijenli solunum sonucunda olusan ürünleri deney yaparak gösterir... Gözlemleri sonucunda oksijenli solunumun denklemini tahmin eder..3. Bazı canlıların yasamlarını sürdürebilmek için gerekli enerjiyi oksijen kullanmadan sağladığını açıklar..4. Günlük yasamdan oksijensiz solunum ile ilgili örnekler verir... Oksijenli solunum denklemi ile fotosentez denklemini karsılastırarak iliski kurar.

3 .. Beslenme ve enerji akısı açısından üreticiler ve tüketiciler arasındaki iliskiyi açıklar..7. Besin zincirindeki enerji akısına paralel olarak madde döngülerini açıklar. SB ATATÜRKÇÜLÜK 8 Millî egemenlik, eşitlik, adalet, demokratik hak kavramlarını Atatürkçü düşünce sistemindeki halkçılık ilkesi ile ilişkilendirir. SB ATATÜRKÇÜLÜK 9 Devletçilik ilkesinin devlete siyasî, sosyal ve kültürel alanda yüklediği görevleri açıklar. SB ATATÜRKÇÜLÜK 0 Ulusal ve uluslararası faktörlerin devletçilik ilkesinin benimsenmesindeki etkisini değerlendirir. SB ATATÜRKÇÜLÜK Laiklik ilkesinin devlet yönetimi, hukuk ve eğitim sistemi ile sosyal alanda meydana getirdiği değişimlerden yola çıkarak bu ilkenin temel esaslarını fark eder. SB ATATÜRKÇÜLÜK İnkılapçılık ilkesini, Türk ulusunun millî kültür değerlerini geliştirerek çağdaşlaşmasının bir aracı olarak kavrar. SB ATATÜRKÇÜLÜK 3 Atatürk ilkelerinin amaçları ve ortak özellikleri hakkında çıkarımlarda bulunur. SB ATATÜRKÇÜLÜK 4 Atatürkçü düşünce sisteminden yola çıkarak, Atatürk ilke ve inkılaplarını oluşturan temel esasları belirler. SB ATATÜRKÇÜLÜK Atatürk ilkelerinin modern Türkiye nin kuruluşu ve gelişmesindeki yerine ve önemine inanır. SB ATATÜRKÇÜLÜK Türk Milli Mücadelesinin ve Atatürkçülüğün, bağımsızlık savaşı veren mazlum milletlere örnek olduğunu fark eder. SB ATATÜRKÇÜLÜK 7 Atatürk ilke ve inkılaplarına sahip çıkma ve devamlılığını sağlama konusunda kişisel sorumluluk alır. DK İSLAM DE GÖRE KÖTÜ ALIŞKANLIKLAR. İslam dininin yasakladığı kötü alışkanlıkları ayet ve hadislerden örneklerle açıklar. DK İSLAM DE GÖRE KÖTÜ ALIŞKANLIKLAR. Kumar, alkollü içki ve uyuşturucunun bireysel ve toplumsal zararlarını örneklerle açıklar. DK İSLAM DE GÖRE KÖTÜ ALIŞKANLIKLAR 3. Sigaranın birey ve toplum sağlığı açısından zararlarına örnekler verir. DK İSLAM DE GÖRE KÖTÜ ALIŞKANLIKLAR 4. Kötü alışkanlık ve davranışların nasıl başladığını açıklar. DK İSLAM DE GÖRE KÖTÜ ALIŞKANLIKLAR. Kötü alışkanlık ve davranışlardan kaçınmaya yönelik çözüm önerilerinde bulunur. PERSONALITY TYPES Identifying and expressing personal strengths and weaknesses 8 PERSONALITY TYPES Describing people in terms of personal qualities 4 Genel Tekrar 8 LANGUAGE LEARNING Expressing opinions and judgements. Tema. Metin. Tema 3. Metin. Tema 3. Metin. Tema 3. Metin MT(MEB) Tablo ve Grafikler 4. Verilere dayalı tahminler yürütür. MT(MEB) Tablo ve Grafikler. Çizgi, resim veya şekil grafiklerinin yanlış yorumlara yol açabileceği durumları açıklar. MT(MEB) Merkezî Eğilim ve Yayılma Ölçüleri. Ortanca, tepe değeri ve çeyrekler açıklığını hesaplar.

4 MT(MEB) Merkezî Eğilim ve Yayılma Ölçüleri.Verilerin merkezî eğilim ölçülerini ve çeyrekler açıklığını yorumlar. MT(MEB) Tam Sayılarla İşlemler 4. Doğal sayıların faktöriyellerini bulur. MT(MEB) Olası Durumları Belirleme. Permütasyon kavramını açıklar ve hesaplar. MT(MEB) Olay Çeşitleri. Ayrık ve ayrık olmayan olayın deneyini, örnek uzayını ve olayını belirler. MT(MEB) Olay Çeşitleri. Ayrık ve ayrık olmayan olayları açıklar. MT(MEB) Olay Çeşitleri 3. Ayrık ve ayrık olmayan olayların olma olasılıklarını hesaplar. MT(SEMİH) Olasılık Çeşitleri. Geometri bilgilerini kullanarak bir olayın olma olasılığını hesaplar. MT(SEMİH) Dönüşüm Geometrisi. Yansımayı açıklar. MT(SEMİH) Dönüşüm Geometrisi. Dönme hareketini açıklar. MT(SEMİH) 3 Dönüşüm Geometrisi 3. Düzlemde bir nokta etrafında ve belirtilen bir açıya göre şekilleri döndürerek çizimini yapar. MT(SEMİH) Örüntü ve Süslemeler. Çokgensel bölge modelleriyle bir bölgeyi döşeyerek süsleme yapar. MT(SEMİH) Örüntü ve Süslemeler. Düzgün çokgensel bölge modelleriyle oluşturulan süslemelerdeki kodları belirler. MT(SEMİH) Örüntü ve Süslemeler 3. Yansıma, öteleme ve dönme hareketleri ile süsleme yapar. MT(SEMİH) 3 Örüntüler ve İlişkiler. Tam sayıların kendileri ile tekrarlı çarpımını üslü nicelik olarak ifade eder. Işığın Soğurulması.. Isığın madde ile etkilesimi sonucunda soğurulabileceğini fark eder. Işığın Soğurulması.. Isıkla etkilesen maddelerin ısındığını gözlemler. Işığın Soğurulması.3. Yaptığı gözlemlere dayanarak maddelerin ısığı soğurduğu çıkarımını yapar. Işığın Soğurulması.4. Koyu renkli cisimlerin ısığı, açık renkli cisimlere göre daha çok soğurduğunu kesfeder. Işığın Soğurulması.. Teknolojik tasarım döngüsünü kullanarak ısığı soğuran maddelerin ısınmasıyla ilgili projeler üretir Işığın Soğurulması.. Isığın bir enerji türü olduğunu ifade eder. Işığın Soğurulması.7. Isık enerjisinin baska bir enerjiye dönüsebileceğini ifade eder. 4 Işığın Soğurulması.8. Günes enerjisinden yararlanma yollarına örnekler verir Cisimlerin renkli görülmesi.. Beyaz ısığın tüm renkleri içerdiğini fark eder. Cisimlerin renkli görülmesi.. Đnsan gözünün fark edemeyeceği ısınların da olduğunu ifade eder. Cisimlerin renkli görülmesi.3. Cisimlerin siyah, beyaz veya renkli görünmelerini, ısığın yansıması ve soğurulmasıyla açıklar. Cisimlerin renkli görülmesi.4. Cisimlerin beyaz ısıkta ve renkli ısıklarda neden farklı renklerde göründüklerini açıklar 4.. Gökyüzünün renkli görünmesini ısığın atmosferde soğurulması ve saçılması ile açıklar. 3.. Isığın belirli bir yayılma hızının olduğunu ifade eder.

5 4 3.. Isığın hızının saydam bir ortamdan baska bir saydam ortama geçerken değistiğini ifade eder saydam ortama geçerken doğrultu değistirdiğini kesfeder 3.4. Isık demetlerinin az kırıcı (az yoğun) saydam bir ortamdan çok kırıcı (çok yoğun) saydam bir ortama geçerken normale yaklastığı, çok kırıcı (çok yoğun) saydam bir ortamdan az kırıcı (az yoğun) saydam bir ortama geçerken ise normalden uzaklastığı sonucunu çıkarır. 3.. Isığın hem kırıldığı hem de yansıdığı durumlara örnekler verir. 3.. Çesitli ortamlarda kırılma olayını açıklamak için basit ısın diyagramları çizer Đki ortam arasında doğrultu değistiren ısık demetlerini gözlemleyerek ortamların yoğunluklarını karsılastırır Isığın her zaman çok kırıcı (çok yoğun) ortamdan az kırıcı (az yoğun) ortama geçemediğini deneyerek kesfeder 3.9. Isığın kırılmasıyla açıklanabilecek olaylara örnekler verir Isığın prizmada kırılarak renklere ayrılabileceğini kesfeder Mercekler 4.. Isığın ince ve kalın kenarlı merceklerde nasıl kırıldığını kesfeder. Mercekler 4.. Paralel ısık demetleri ile ince ve kalın kenarlı merceklerin odak noktalarını bulur. Mercekler 4.3. Merceklerin kullanım alanlarına örnekler verir Mercekler 4.4. Ormanlık alanlara bırakılan cam atıkların günesli havalarda yangın riski olusturabileceğini fark eder. Mercekler 4.. Mercekler kullanarak gözlem araçları tasarlar. 4 Mercekler 4.. Isığın yansıması ve kırılması olaylarının benzerlik ve farklılıklarını karsılastırır SB EKONOMİ VE SOSYAL HAYAT 4 Vakıfların çalışmalarına ve sosyal yaşamdaki rolüne tarihten ve günümüzden örnekler verir. SB 3 EKONOMİ VE SOSYAL HAYAT Tarih boyunca Türklerde meslek edindirme ve meslek etiği kazandırmada rol oynayan kurumları tanır. SB 4 EKONOMİ VE SOSYAL HAYAT Eğitimin meslek edindirme hedefini kavrayarak ilgi ve yetenekleri doğrultusunda meslekî tercihlerine yönelik planlama yapar. SB YAŞ AYAN DEMOKRASİ Tarihsel süreçte Türk devletlerinde yönetim şekli ve egemenlik anlayışındaki değişim ve sürekliliği fark eder. DK İSLAM DÜŞÜNCESDE YORUMLAR 7 Din anlayışındaki yorumların vukufla olabileceğinin farkında olur DK İSLAM DÜŞÜNCESDE YORUMLAR 8 Dinde zorlama olmadığını ayet ve hadislerden örneklerle açıklar DK Dİ N VE GÜZEL AHLAK Bireyin güzel ahlaklı olmasında dinin rolünü açıklar DK Dİ N VE GÜZEL AHLAK İslam da övülen ahlaki tutum ve davranışlara Kur an dan ve Hz Muhammed in hayatından örnekler verir Changing Life Styles Imparting and seeking information 8 Changing Life Styles Asking for and giving information about past routines and habits 4 Genel Tekrar Technology Identifying and describing objects (shape, size, weight, colour, purpose or use, etc) Technology Making comparisons and expressing degrees of difference

6 . Sınıf. Sınıf. Sınıf. Sınıf 8 Technology Technology. Tema. Metin. Tema 3. Metin. Tema 3. Metin. Tema 3. Metin Expressing agreement and disagreement, and contradicting people Expressing preferences, opinions and making choices. Sınıf MT(MEB) UZUNLUKLARI ÖLÇME 4. Düzlemsel şekillerin çevre uzunlukları ile ilgili problemleri çözer ve kurar.. Sınıf MT(MEB) UZUNLUKLARI ÖLÇME. Çokgenlerin kenar uzunlukları ile çevre uzunluğu arasındaki ilişkiyi açıklar.. Sınıf MT(MEB) ALANI ÖLÇME. Alan ölçme birimlerini açıklar ve birbirine dönüştürür.. Sınıf MT(MEB) ALANI ÖLÇME. Düzlemsel bölgelerin alanlarını strateji kullanarak tahmin eder.. Sınıf MT(MEB) 3 ALANI ÖLÇME 3. Düzlemsel bölgelerin alanları ile ilgili problemleri çözer ve kurar.. Sınıf MT(MEB) GEOMEİK CİSİMLER. Prizmaların temel elemanlarını belirler.. Sınıf MT(MEB) GEOMEİK CİSİMLER. Eş küplerle oluşturulmuş yapıların farklı yönlerden görünümlerini çizer.. Sınıf MT(MEB) ALANI ÖLÇME 4. Dikdörtgenler prizması, kare prizma ve küpün yüzey alanlarını hesaplar.. Sınıf MT(MEB) ALANI ÖLÇME. Dikdörtgenler prizması, kare prizma ve küpün yüzey alanı ile ilgili problemleri çözer ve kurar.. Sınıf MT(MERAM) ONDALIK KESİRLER 4. Ondalık kesirleri belirli bir basamağa kadar yuvarlar.. Sınıf MT(MERAM) ONDALIK KESİRLER. Ondalık kesirlerle toplama ve çıkarma işlemlerini yapar.. Sınıf MT(MERAM) ONDALIK KESİRLER. Ondalık kesirlerle çarpma işlemini yapar.. Sınıf MT(MERAM) ONDALIK KESİRLER 7. Ondalık kesirlerle bölme işlemini yapar.. Sınıf MT(MERAM) ONDALIK KESİRLER 8. Ondalık kesirlerle yapılan işlemlerin sonucunu strateji kullanarak tahmin eder.. Sınıf MT(MERAM) 3 ONDALIK KESİRLER 9. Ondalık kesirlerle işlem yapmayı gerektiren problemleri çözer ve kurar.. Sınıf MT(MERAM) YÜZDELER. Kesirlerle yüzde arasındaki ilişkiyi açıklar.. Sınıf MT(MERAM) YÜZDELER. Yüzde ile ilgili problemleri çözer ve kurar.. Sınıf. Sınıf. Sınıf. Sınıf. Sınıf 4 Maddenin tanecikli yapısı ve ısı Maddenin tanecikli yapısı ve ısı Isının yayılma yolları Isının yayılma yolları Isının yayılma yolları.. Gözlem yaparak maddeler ısındıkça taneciklerin hızlandığı sonucuna varır.. Maddeler arası ısı aktarımı ile atommoleküllerin çarpısması arasında iliski kurar.. Katılarda ısı iletimini deney ile gösterir... Isıyı iyi ileten katıları ısı iletkeni seklinde adlandırır..3. Isıyı iyi iletmeyen katıları ısı yalıtkanı seklinde adlandırır.

7 . Sınıf Isının yayılma yolları.4. Gündelik gözlem ve deneyimlerinden, doğrudan temas olmadan ısı aktarımı olabileceği çıkarımını yapar.. Sınıf 4 Isının yayılma yolları.. Isının ısıma yoluyla yayılabileceğini belirtir.. Sınıf Isının yayılma yolları.. Geceleri yeryüzünün neden soğuduğunu sorgulayıp açıklar. Sınıf Isının yayılma yolları.7. Yüzeyi koyu renkli cisimlerin, açık renklilerden daha hızlı ısınmasının sebebini açıklar.. Sınıf Isının yayılma yolları.8. Isı yalıtım kaplarının yüzeylerinin neden parlak kaplandığını izah eder.. Sınıf Isının yayılma yolları.9. Sıvılarda konveksiyon ile ısı yayılmasını deneyle gösterir. Sınıf 4 Isının yayılma yolları.0. Isının iletim, konveksiyon ve ısıma yolu ile yayıldığı durumları ayırt eder. Sınıf Isı yalıtımının teknolojik önemi 3. Yalıtımın hangi durumlarda gerekli olabileceğini tahmin eder.. Sınıf Isı yalıtımının teknolojik önemi 3. Yalıtım yerine iletimin tercih edildiği durumlara örnekler verir.. Sınıf Isı yalıtımının teknolojik önemi 3.3 Yaygın ısı yalıtım malzemelerine örnek verir.. Sınıf Isı yalıtımının teknolojik önemi 3.4 Farklı amaçlar için kullanılan ısı yalıtım malzemelerinin seçiminde, yalıtkanlık özellikleri yanında baska nelerin hesaba katılması gerektiğini irdeler.. Sınıf 4 Isı yalıtımının teknolojik önemi 3. Binalarda yalıtımın enerji tüketimi ile iliskisini açıklar. Sınıf SB 3 ÜLKEMİZ VE DÜNYA Ülkemizin diğer ülkelerle olan ekonomik ilişkilerini, kaynaklar ve ihtiyaçlar açısından değerlendirir.. Sınıf SB 3 ÜLKEMİZ VE DÜNYA 3 Türk Cumhuriyetleri, komşu ve diğer ülkelerle olan kültürel, sosyal, siyasi ve ekonomik ilişkilerimizi Atatürk ün milli dış politika anlayışı açısından değerlendirir.. Sınıf SB ÜLKEMİZ VE DÜNYA 4 Ülkemizin diğer ülkelerle doğal afetlerde ve çevre sorunlarında dayanışma ve işbirliği içinde olmasının önemini fark eder.. Sınıf SB ÜLKEMİZ VE DÜNYA Uluslararası kültür, sanat, fuar ve spor etkinliklerinin toplumlar arası etkileşimdeki rolünü değerlendirir.. Sınıf SB 3 DEMOKRAS SERÜVENİ Demokrasinin temel ilkeleri açısından farklı yönetim biçimlerini karşılaştırır.. Sınıf DK KUR AN I KERİM ANA KONULARI 3. Kur an da kıssalara yer verilmesinin nedenlerini belirtir.. Sınıf DK KUR AN I KERİM ANA KONULARI 4. Hz. Eyyüp kıssasından hareketle sabrın güçlükler ve olumsuzlukları aşmadaki rolünü açıklar.. Sınıf DK KUR AN I KERİM ANA KONULARI. Kureyş suresini ezbere okur ve anlamını söyler.. Sınıf DK. Sınıf DK İSLAM IN SAKINILMASINI İSTEDİĞİ BAZI DAVRANIŞLAR İSLAM IN SAKINILMASINI İSTEDİĞİ BAZI DAVRANIŞLAR. İslamiyetin sakınmamızı istediği bazı kötü davranışları belirterek ayet ve hadislerden örnekler verir.. İslamiyetin sakınmamızı istediği bazı kötü davranışların bireysel ve toplumsal zararlarını irdeler.. Sınıf DIFFERENT PLACES asking for and giving information. Sınıf DIFFERENT PLACES asking for and expressing decisions and plans. Sınıf DIFFERENT PLACES asking for and expressing definite arrangements. Sınıf 8 DIFFERENT PLACES making decisions. Sınıf 4 Genel Tekrar. Sınıf HOLIDAYS asking for and giving information

8 . Sınıf HOLIDAYS asking for and expressing decisions and plans. Sınıf HOLIDAYS asking for and expressing definite arrangements. Sınıf 8 HOLIDAYS Making decisions. Sınıf. Tema 4. Metin. Sınıf. Tema. Metin. Sınıf 7. Tema. Metin. Sınıf 7. Tema 3. Metin. Sınıf MT(MEB) Doğal Sayılar. 7, 8 ve 9 basamaklı doğal sayıları okur ve yazar.. Sınıf MT(MEB) Doğal Sayılar. 7, 8 ve 9 basamaklı doğal sayıların bölüklerini, basamaklarını, basamaklarındaki rakamların basamak değerlerini belirtir.. Sınıf MT(MEB) Doğal Sayılar 3. Kuralında bir islem bulunan örüntü olusturur, bir örüntüde verilmeyen sayı veya sayıları belirler.. Sınıf MT(MEB) Doğal Sayılarla Toplama İşlemi. En çok bes basamaklı doğal sayılarla toplama islemi yapar.. Sınıf MT(MEB) Doğal Sayılarla Çıkarma İşlemi. En çok bes basamaklı doğal sayılarla çıkarma islemini yapar.. Sınıf MT(MEB) Aritmetik Ortalama. Aritmetik ortalamayı açıklar ve hesaplar.. Sınıf MT(MEB) Ondalık Kesirler 4. Doğal sayıların ve ondalık kesirlerin önüne konulan + ve isaretlerinin ne anlama geldiğini açıklar.. Sınıf MT(MEB) Doğal Sayılarla Toplama İşlemi 4. Doğal sayılarla toplama islemini gerektiren problemleri çözer ve kurar.. Sınıf MT(MEB) Doğal Sayılarla Çıkarma İşlemi 4. Doğal sayılarla çıkarma islemini gerektiren problemleri çözer ve kurar.. Sınıf MT(CAN) Düzlem. Đki düzlemin birbirine göre durumlarını belirler.. Sınıf MT(CAN) Doğal Sayılarla Çarpma İşlemi. Bir doğal sayıyı, en fazla üç defa yan yana çarpma seklinde yazar ve üslü biçimde gösterir.. Sınıf MT(CAN) Alan. Standart alan ölçme birimlerinin gerekliliğini açıklar, cm lik ve m lik birimleri kullanarak ölçmeler yapar.. Sınıf MT(CAN) Alan. Belirlenen bir alanı cm ve m birimleriyle tahmin eder ve tahminini ölçme yaparak kontrol eder.. Sınıf MT(CAN) Alan 3. Dikdörtgensel ve karesel bölgelerin alanlarını santimetrekare ve metrekare birimleriyle hesaplar.. Sınıf MT(CAN) Alan 4. Paralelkenarsal bölgenin alanını bulur.. Sınıf MT(CAN) Alan. Üçgensel bölgenin alanını bulur.. Sınıf MT(CAN) Doğal Sayılar. 7, 8 ve 9 basamaklı doğal sayıları okur ve yazar.. Sınıf MT(CAN) Doğal Sayılar. 7, 8 ve 9 basamaklı doğal sayıların bölüklerini, basamaklarını, basamaklarındaki rakamların basamak değerlerini belirtir.. Sınıf MT(CAN) Doğal Sayılarla Toplama İşlemi. En çok bes basamaklı doğal sayılarla toplama islemi yapar.. Sınıf MT(CAN) Doğal Sayılarla Toplama İşlemi. En çok dört basamaklı iki doğal sayının toplamını tahmin eder ve tahminini islem sonucu ile karsılastırır.. Sınıf MT(CAN) Doğal Sayılarla Toplama İşlemi 3. En çok dört basamaklı doğal sayılarla 0 un, 00 ün ve 000 in en çok dokuz katı olan doğal sayıları zihinden toplar.

9 . Sınıf Canlıların sınıflandırılması.. Gözlemleri sonucunda yakın ve uzak çevresinde yaşayan çeşitli canlılara örnekler verir.. Sınıf Canlıların sınıflandırılması.. Canlıları benzerlik ve farklılıklarına göre bitkiler, hayvanlar, mantarlar ve mikroskobik canlılar olarak sınıflandırır.. Sınıf Canlıların sınıflandırılması.3. Canlıların incelenmesinde sınıflandırmanın kolaylık sağladığını fark eder.. Sınıf Bitkilerin sınıflandırılması.. Gözlemleri sonucunda çevresindeki bitkilerin benzerlik ve farklılıklarını listeler.. Sınıf Bitkilerin sınıflandırılması.. Gözlemleri sonucunda bitkileri çiçekli ve çiçeksiz bitkiler olarak sınıflandırır ve örnekler verir. Sınıf Çiçekli bir bitkinin kısımları ve görevleri 3.. Çiçekli bir bitki üzerinde bitkinin kısımlarını gösterir, çizer.. Sınıf Çiçekli bir bitkinin kısımları ve görevleri 3.. Kök, gövde ve yaprakların bazı görevlerini deney yaparak test eder.. Sınıf 3 Çiçekli bir bitkinin kısımları ve görevleri 3.3. Çiçekli bir bitkinin kısımlarının görevlerini açıklar.. Sınıf Hayvanların sınıflandırılması 4.. Gözlemleri sonucunda çevresindeki hayvanları benzerlik ve farklılıklarına göre listeler.. Sınıf Hayvanların sınıflandırılması 4.. Hayvanları bir omurgaya sahip olup/olmaması açısından omurgalı ve omurgasız olarak sınıflandırır.. Sınıf Hayvanların sınıflandırılması 4.3. Omurgalı hayvanları memeliler, kuşlar, sürüngenler, kurbağalar ve balıklar olarak sınıflandırır.. Sınıf Hayvanların sınıflandırılması 4.4. Omurgalı hayvan sınıflarının genel özelliklerini açıklar.. Sınıf Hayvanların sınıflandırılması 4.. Görünüşleri ve hareketleri birbirine benzediği halde aynı sınıfta yer almayan omurgalı hayvanlara örnekler verir.. Sınıf Hayvanların sınıflandırılması 4.. Omurgasız hayvanlara örnekler verir.. Sınıf 3 Hayvanların sınıflandırılması 4.7. Bir omurgalı ve omurgasız hayvanı inceleyerek, gözlem sonuçlarını kaydeder. Sınıf SB 3 Bİ R ÜLKE, BİR BAYRAK. Toplumsal yaşamı düzenleyen yasaların varlığını ve önemini fark eder.. Sınıf SB Bİ R ÜLKE, BİR BAYRAK 3. Merkezî yönetim birimlerini tanıyarak bu birimleri temel görevleriyle ilişkilendirir.. Sınıf SB Bİ R ÜLKE, BİR BAYRAK 4. Demokratik yönetim birimlerindeki yetki ile ulusal egemenlik arasındaki ilişkiyi açıklar.. Sınıf SB Bİ R ÜLKE, BİR BAYRAK. Yaşadığı yerdeki merkeze bağlı yönetim birimleri ile bu birimlerin temel görevlerini ilişkilendirir.. Sınıf SB Bİ R ÜLKE, BİR BAYRAK. Ulusal Egemenlik ve bağımsızlık sembollerine değer verir.. Sınıf DK SEVÇ VE ÜZÜNTÜLERİMİZİ PAYLAŞALIM. Paylaşmanın insan için bir ihtiyaç ve erdem olduğunun farkında olur.. Sınıf DK SEVÇ VE ÜZÜNTÜLERİMİZİ PAYLAŞALIM. Dinî ve millî bayramların ne zaman ve nasıl kutlandığını açıklar.. Sınıf DK SEVÇ VE ÜZÜNTÜLERİMİZİ PAYLAŞALIM 3. Sevinç ve üzüntülerin paylaşılmasında millî ve dinî bayramlarımızın önemini yorumlar.. Sınıf DK SEVÇ VE ÜZÜNTÜLERİMİZİ PAYLAŞALIM 4. Cuma gününün Müslümanlar için önemini yorumlar.. Sınıf DK SEVÇ VE ÜZÜNTÜLERİMİZİ PAYLAŞALIM. Ramazan ayının sevinç ve heyecanla karşılandığını fark eder.. Sınıf DK SEVÇ VE ÜZÜNTÜLERİMİZİ PAYLAŞALIM. Toplumumuzda önem verilen bazı gün ve geceleri açıklar.. Sınıf DK SEVÇ VE ÜZÜNTÜLERİMİZİ PAYLAŞALIM 7. İnsanları iyilikle anmaya, zor durumda olanlara yardıma, hastaları ziyaret etmeye istekli olur.. Sınıf CARTOON CHARACTERS Asking for and giving information about likes and dislikes of other people

10 . Sınıf. Sınıf. Sınıf. Sınıf 4. Sınıf 4. Sınıf 4. Sınıf 4. Sınıf 8 8 CARTOON CHARACTERS CARTOON CHARACTERS PERSONAL POSSESSIONS PERSONAL POSSESSIONS. Tema 4. Metin. Tema. Metin 7. Tema. Metin 7. Tema 3. Metin Asking for and giving information about favourite activities of other people Describing people Asking for and giving information about possessions Describing people and objects 4. Sınıf MT(MEB) Alan 3. Karesel ve dikdörtgensel bölgelerin alanlarını birim kareleri kullanarak hesaplar. 4. Sınıf MT(MEB) Kesirlerle Çıkarma İslemi. Kesirlerle toplama ve çıkarma islemlerini gerektiren problemleri çözer ve kurar. 4. Sınıf MT(MEB) Ondalık Kesirler. Bir bütün 0 ve 00 es parçaya bölündüğünde, ortaya çıkan kesrin birimlerinin ondalık kesir olduğunu belirtir. 4. Sınıf MT(MEB) Ondalık Kesirler. Ondalık kesirleri virgül kullanarak yazar. 4. Sınıf MT(MEB) Ondalık Kesirler 3. Ondalık kesirlerin tam kısmını, kesir kısmını ve basamak adlarını belirtir. 4. Sınıf MT(MEB) 4 Ondalık Kesirler 4. İki ondalık kesri karsılastırarak aralarındaki iliskiyi büyük, küçük veya esit sembolüyle gösterir. 4. Sınıf MT(MEB) Uzunlukları Ölçme. Standart uzunluk ölçme birimlerinden kilometre ve milimetrenin kullanım alanlarını belirtir. 4. Sınıf MT(MEB) Uzunlukları Ölçme 3. Milimetre santimetre, santimetre metre ve metre kilometre arasındaki iliskileri açıklar. 4. Sınıf MT(ÜNER) Kesirlerle Çıkarma İslemi. Kesirlerle toplama ve çıkarma islemlerini gerektiren problemleri çözer ve kurar. 4. Sınıf MT(ÜNER) Ondalık Kesirler. Bir bütün 0 ve 00 es parçaya bölündüğünde, ortaya çıkan kesrin birimlerinin ondalık kesir olduğunu belirtir. 4. Sınıf MT(ÜNER) Ondalık Kesirler. Ondalık kesirleri virgül kullanarak yazar. 4. Sınıf MT(ÜNER) Ondalık Kesirler 3. Ondalık kesirlerin tam kısmını, kesir kısmını ve basamak adlarını belirtir. 4. Sınıf MT(ÜNER) Ondalık Kesirler 4. İki ondalık kesri karsılastırarak aralarındaki iliskiyi büyük, küçük veya esit sembolüyle gösterir. 4. Sınıf MT(ÜNER) Zamanı Ölçme. Dakika ile saniye arasındaki iliskiyi açıklar. 4. Sınıf MT(ÜNER) Zamanı Ölçme. Saat dakika, dakika saniye arasındaki dönüsümleri yapar. 4. Sınıf MT(ÜNER) Zamanı Ölçme 3. Yıl ay hafta gün arasındaki iliskileri açıklar. 4. Sınıf MT(ÜNER) Zamanı Ölçme 4. Zamanı ölçme birimlerinin kullanıldığı problemleri çözer ve kurar. 4. Sınıf MT(ÜNER) Açı ve Açı Ölçüsü. Açının kenarlarını ve kösesini belirtir. 4. Sınıf Dünya nın yapısında bulunan maddeler.. Dünya daki karaların taş küre (yer kabuğu), suların su küre ve bunları çevreleyen havanın hava küre adı verilen bilimsel bir modelle temsil edildiğini ifade eder. 4. Sınıf Dünya nın yapısında bulunan maddeler.. Dünya yüzeyinin derinliklerindeki katmanları temsil eden ateş küre ve ağır kürenin (çekirdek) belirgin özelliklerini ifade eder.

11 4. Sınıf Dünya nın yapısında bulunan maddeler.3. Dünya nın yapısındaki katmanları genel özelliklerine göre karşılaştırır. 4. Sınıf 3 Dünya nın yapısında bulunan maddeler.4. Dünya nın katmanlarını gösteren kendine özgü bir model oluşturur ve sunar 4. Sınıf Dünya nın yapısında bulunan maddeler.3. Karaların kayaçlardan oluştuğunu ifade eder. 4. Sınıf Dünya nın yapısında bulunan maddeler.4. Kayaçların minerallerden oluştuğunu bilir. 4. Sınıf Dünya nın yapısında bulunan maddeler.. Ekonomik değeri olan mineral veya kayaçları maden olarak tanımlar. 4. Sınıf Dünya nın yapısında bulunan maddeler.. Mineral, kayaç ve maden arasında ilişki kurar. 4. Sınıf Dünya nın yapısında bulunan maddeler.7. Toprağın nasıl oluştuğunu açıklar. 4. Sınıf 3 Dünya nın yapısında bulunan maddeler.8. Erozyonla toprak kaybı arasında ilişki kurar. 4. Sınıf Dünya nın yapısında bulunan maddeler.9. Hava, toprak ve suyun yaşam için öneminin bilincine varır. 4. Sınıf 3 Dünya nın yapısında bulunan maddeler.0. Hava, toprak ve su kirliliğini önlemek için alınabilecek önlemleri araştırır ve sunar 4. Sınıf Canlı ve cansız varlıklar..gözlemleri sonucunda çevresinde bulunan canlı ve cansız varlıklara örnekler verir. 4. Sınıf Canlı ve cansız varlıklar.. Bir varlığın canlı ya da cansız olduğuna sorgulayarak karar verir. 4. Sınıf 3 Canlı ve cansız varlıklar.3. Bitki ve hayvanları canlılık özellikleri açısından karşılaştırır 4. Sınıf Canlı ve cansız varlıklar.4. Gözle görülemeyecek kadar küçük canlıların olup olmadığını tartışır. 4. Sınıf SB 4 HEP BİRLİKTE. Ön bilgi ve yaşantısını kullanarak çevresindeki belli başlı sosyal problemler ya da ihtiyaçlarla grup, kurum ve sosyal örgütleri ilişkilendirir. 4. Sınıf SB HEP BİRLİKTE 3. Kendisi ile çevresindeki gruplar, kurumlar ve sosyal örgütler arasındaki etkileşime örnekler verir. 4. Sınıf SB HEP BİRLİKTE 4. Okulunda ve yakın çevresinde katılacağı sosyal ve eğitsel etkinliklere karar verir. 4. Sınıf SB HEP BİRLİKTE. Okul yaşamında gerekli gördüğü eğitsel sosyal etkinlikler önerir. 4. Sınıf SB 3 SANLAR VE YÖNETİM. Yaşadığı yerin yerel yönetim birimlerini tanır. 4. Sınıf DK SEVGİ, DOSTLUK VE KARDEŞLİK. Sevmenin ve sevilmenin bir ihtiyaç olduğunu fark eder. 4. Sınıf DK SEVGİ, DOSTLUK VE KARDEŞLİK. Sevginin, yaratılmışların hayatlarını sürdürmedeki önemini açıklar. 4. Sınıf DK SEVGİ, DOSTLUK VE KARDEŞLİK 3. Sevginin Allah tarafından insanlara verilen bir nimet olduğunu örneklerle açıklar. 4. Sınıf DK SEVGİ, DOSTLUK VE KARDEŞLİK 4. Sevgi ifadesi olan davranışlara örnekler verir. 4. Sınıf DK SEVGİ, DOSTLUK VE KARDEŞLİK. Allah ın, yarattıklarını sevdiğine dair örnekler verir. 4. Sınıf DK SEVGİ, DOSTLUK VE KARDEŞLİK. Sevginin, dostluk ve kardeşlik bakımından önemini irdeler. 4. sınıf Genel Tekrar 4. sınıf BIRTHDAYS Asking and giving information about months 4. sınıf BIRTHDAYS Asking and giving information about their age.

12 4. sınıf 4. sınıf FOOD AND DRINKS FOOD AND DRINKS. Tema 4. Metin. Tema. Metin 7. Tema. Metin 7. Tema 3. Metin Asking and giving information about quantity Identifying physical state MT(MEB) Uzunlukları Ölçme. Metre ve santimetre arasındaki iliskiyi açıklar. MT(MEB) Uzunlukları Ölçme. Metre ve santimetre arasında ondalık kesir yazımını gerektirmeyen dönüsümler yapar. MT(MEB) Uzunlukları Ölçme 3. Nesnelerin uzunluklarını tahmin eder ve tahminini ölçme sonucuyla karsılastırır. MT(MEB) Uzunlukları Ölçme. Metre ve santimetre birimlerinin kullanıldığı problemleri çözer ve kurar. MT(MEB) Çevre. Nesnelerin çevrelerini belirler. MT(MEB) Çevre. Düzlemsel sekillerin çevre uzunluğunu hesaplar. MT(MEB) Çevre 3. Düzlemsel sekillerin çevre uzunlukları ile ilgili problemleri çözer ve kurar. MT(MEB) Doğal Sayılarla Bölme Đslemi. Đki basamaklı doğal sayıları bir basamaklı doğal sayılara böler. 3 Doğal Sayılarla Bölme Đslemi Doğal Sayılarla Bölme Đslemi Paralarımız Düzlem Düzlem Düzlem. Đki basamaklı doğal sayıları bir basamaklı doğal sayılara böler.. Biri bölme olacak sekilde iki islem gerektiren problemleri çözer ve kurar.. Paralarımızla ilgili problemleri çözer ve kurar.. Düzlemi ve düzlemsel sekilleri modelleri ile tasvir eder.. Küp, kare prizma, dikdörtgenler prizması, üçgen prizma, silindir, koni ve küre modellerinin yüzeylerini belirtir. 3. Prizma, koni ve silindir modellerinin yüzeylerini düzleme açar ve bu modellerin her yüzünün birer düzlemsel sekil olduğunu gösterir. MT(TUNA) 3 Uzunlukları Ölçme. Metre ve santimetre birimlerinin kullanıldığı problemleri çözer ve kurar. MT(TUNA) Çevre. Nesnelerin çevrelerini belirler. MT(TUNA) Çevre. Düzlemsel sekillerin çevre uzunluğunu hesaplar. MT(TUNA) 3 Çevre 3. Düzlemsel sekillerin çevre uzunlukları ile ilgili problemleri çözer ve kurar. MT(TUNA) 4 Doğal Sayılarla Bölme Đslemi. Đki basamaklı doğal sayıları bir basamaklı doğal sayılara böler. B.3.39 B.3.40 B.3.4 Doğal afetler sırasında evinde yapılması gerekenleri, yetişkinler eşliğinde uygulayarak gösterir. Harita ve küre üzerindeki su ve kara alanlarını ayırt eder. Ülkesini, tıpkı evi ve okulu gibi bir yuva olarak kabul eder.

13 B.3.4 Bir evin farklı işlevlere sahip bölümleri ile ülkenin farklı özelliklere sahip yerleri arasında bir benzerlik görür; evin bütünlüğü ile Türkiye nin bütünlüğü arasında bağlantı kurar. B.3.43 İnsanların mutluluğunun, bireylerin aile içerisinde ve ülke genelinde üzerlerine düşen görev ve sorumlulukları yerine getirmelerine bağlı olduğunu kavrar. B.3.44 Aralarındaki benzerliklere ve farklılıklara karşın bütün insanların aynı gezegeni paylaştıklarını fark ederek, daha iyi bir dünya yaratmak için her bireyin üzerine düşen görevler olduğunu kavrar.. sınıf. sınıf. sınıf. sınıf. Tema 4. Metin. Tema. Metin 7. Tema. Metin 7. Tema 3. Metin B.3.4 C.3. C.3. C.3.3 C.3.4 C.3. C.3. C.3.7 Benim Eşsiz Yuvam temasında geçen kavramları yerinde ve doğru bir biçimde kullanır. Önceki yıllarda tek başına yapamadığı halde şimdi yapabildiği davranışları ayırt eder ve zaman içinde ortaya çıkan bu değişimin nedenlerini açıklar. Kendisinin ve arkadaşlarının duygularındaki değişimin yüzlerine ve bedenlerine nasıl yansıdığını fark eder. Kendisinin veya anne babasının hayatında zaman içinde oluşan değişiklikleri fark eder ve bunları sözlü ya da yazılı olarak sunar. Gelecekte, mesleğini seçerken göz önünde bulundurması gereken noktalar hakkında sorular sorar. Takvimi kullanarak hava durumundaki değişiklikleri günlük, haftalık, aylık olarak gözlemler ve gözlem sonuçlarını grafikle gösterir, meteorolojinin tahminleriyle karşılaştırır. Atatürk ün hayatıyla ilgili olgu ve olayları sanat yoluyla ifade eder. Atatürk ün kişilik özellikleri ile ulusal bir lider olması arasında bağlantı kurar. MT(MEB) 3 Doğal Sayılarla Çıkarma İslemi. Doğal sayılarla toplama ve çıkarma islemlerini gerektiren problemleri çözer ve kurar. MT(MEB) 3 Sıvıları Ölçme. Standart olmayan sıvı ölçme birimlerini kullanarak sıvıların miktarını ölçer. MT(MEB) Doğal Sayılarla Çarpma İslemi. İki sayıyı çarpmanın ne anlama geldiğini modellerle açıklar. MT(MEB) Doğal Sayılarla Çarpma İslemi. Toplamları 0 ye kadar ve toplananları aynı olan toplama islemlerini, çarpma islemine dönüstürerek çarpma islemini yapar. MT(MEB) Doğal Sayılarla Çarpma İslemi 3. 0 a kadar olan doğal sayıları, 3, 4 ve sayılarıyla çarpar. MT(MEB) Doğal Sayılarla Çarpma İslemi 4. Çarpma isleminde ve 0 ın etkisini açıklar. MT(GİZEM) 3 Doğal Sayılarla Çıkarma İslemi. Doğal sayılarla yapılan bir çıkarma isleminde verilmeyen eksileni veya çıkanı belirler. MT(GİZEM) 3 Doğal Sayılarla Çıkarma İslemi. Doğal sayılarla toplama ve çıkarma islemlerini gerektiren problemleri çözer ve kurar. MT(GİZEM) 3 Doğal Sayılarla Çarpma İslemi 3. 0 a kadar olan doğal sayıları, 3, 4 ve sayılarıyla çarpar. MT(GİZEM) Doğal Sayılarla Çarpma İslemi 4. Çarpma isleminde ve 0 ın etkisini açıklar. MT(GİZEM) Doğal Sayılarla Çarpma İslemi. Çarpma isleminde çarpanların yerleri değistirildiğinde çarpımın değismeyeceğini gösterir. MT(GİZEM) Doğal Sayılarla Çarpma İslemi. Çarpımı 00 ü geçmeyen ve bir çarpanı 0 olan çarpma islemlerini zihinden yapar. 3 Nesne Grafiği. Nesne grafiğini yorumlar.

14 3 3 4 Tablo Doğal Sayılarla Çarpma İslemi Doğal Sayılarla Çarpma İslemi Doğal Sayılarla Çarpma İslemi Doğal Sayılarla Çarpma İslemi B..3 B..33. Veriyi tablo seklinde düzenler.. İki sayıyı çarpmanın ne anlama geldiğini modellerle açıklar.. Toplamları 0 ye kadar ve toplananları aynı olan toplama islemlerini, çarpma islemine dönüstürerek çarpma islemini yapar a kadar olan doğal sayıları, 3, 4 ve sayılarıyla çarpar. 4. Çarpma isleminde ve 0 ın etkisini açıklar. Yetişkinleri gözlemleyerek para harcamayı gerektiren bir amaç belirler ve bunu gerçekleştirip gerçekleştiremeyeceğini tartışır. Ailesiyle birlikte gezmek, tatillerini geçirmek ve eğlenmek için plan yapar ve bu planı ailesiyle paylaşır. B..34 Ülkemizde meydana gelen doğal afetlere örnekler vererek, doğal afetlerin yaşanmasında hem doğanın hem de insanların rolü olduğunu kavrar ve bunlardan korunma yollarını açıklar. B..3 B..3 B..37 C.. C.. C..3 C..4 C.. C.. Yaşadığı yerleşim biriminin ve vatanının kendisi için özel bir yer olduğunu fark ederek ülkesini de bir "yuva" olarak görür. Kendi evinde hissettiği olumlu duygular ile ülkesinde hissettiği olumlu duyguları vatan sevgisi açısından ilişkilendirir. "Benim Eşsiz Yuvam" temasında geçen kavramları yerinde ve doğru bir biçimde kullanır. Kendisinin, arkadaşlarının ve ailesindekilerin fiziksel görünümlerinin zaman içinde nasıl değiştiğini fark eder. Önceki yıllarda ve şimdi tek başına yapabildiği ve yapamadığı davranışları karşılaştırarak zaman içinde nasıl bir değişim geçirdiğini fark eder. Bebeklik ve çocukluk döneminde tükettiği yiyecek içecekleri, oyun ve oyuncakları karşılaştırarak, bu tür değişikliklerin doğal bir olgu olduğunu kavrar. Gün içinde kendisinin ve arkadaşlarının duygularındaki değişimi gözlemler ve bu değişimin nedenleri hakkında çıkarımlarda bulunur. Aile büyüklerinin küçükken oynadığı oyunları araştırır, bu oyunlarla kendisinin ve arkadaşlarının oynadığı oyunları karşılaştırarak değişimi fark eder. Farklı ülkelerdeki çocukların beslenme, giyim ve oyun tarzlarındaki değişiklikleri araştırır ve sunar.

ÜNİTELENDİRME ŞEMASI

ÜNİTELENDİRME ŞEMASI LENDİRME ŞEMASI ÜNİTE DOĞRULAR VE AÇILAR. Aynı düzlemde olan üç doğrunun birbirine göre durumlarını belirler ve inşa eder.. Paralel iki doğrunun bir kesenle yaptığı açıların eş olanlarını ve bütünler olanlarını

Detaylı

I 5. SINIF ÖĞRENME ALANI ALT ÖĞRENME ALANI KAZANIM I- 01 I- 02 II- 01 II- 02 II- 03

I 5. SINIF ÖĞRENME ALANI ALT ÖĞRENME ALANI KAZANIM I- 01 I- 02 II- 01 II- 02 II- 03 I 5. SINIF MATEMATİK VE İŞLEMLER 1.1. En çok dokuz basamaklı doğal sayıları okur ve yazar. 1.2. En çok dokuz basamaklı doğal sayıların bölüklerini, basamaklarını ve rakamların basamak değerlerini belirtir.

Detaylı

2013 2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 8. SINIF MATEMATİK DERSİ KONULARININ ÇALIŞMA TAKVİMİNE GÖRE DAĞILIM ÇİZELGESİ ALT ÖĞRENME. Örüntü ve Süslemeler

2013 2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 8. SINIF MATEMATİK DERSİ KONULARININ ÇALIŞMA TAKVİMİNE GÖRE DAĞILIM ÇİZELGESİ ALT ÖĞRENME. Örüntü ve Süslemeler 2013 2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 8. SINIF MATEMATİK DERSİ KONULARININ ÇALIŞMA TAKVİMİNE GÖRE DAĞILIM ÇİZELGESİ SÜRE ÖĞRENME Ay Hafta D.Saati ALANI EYLÜL 2 Geometri 2 3 Geometri 2 Geometri 2 Olasılıkve ALT

Detaylı

4. Çok büyük ve çok küçük pozitif sayıları bilimsel gösterimle ifade eder.

4. Çok büyük ve çok küçük pozitif sayıları bilimsel gösterimle ifade eder. LENDİRME ŞEMASI ÜNİTE Üslü 1. Bir tam sayının negatif kuvvetini belirler ve rasyonel sayı olarak ifade eder.. Ondalık kesirlerin veya rasyonel sayıların kendileriyle tekrarlı çarpımını üslü sayı olarak

Detaylı

2013 2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 8. SINIF MATEMATİK DERSİ KAZANIMLARININ ÇALIŞMA TAKVİMİNE GÖRE DAĞILIM ÇİZELGESİ KAZANIMLAR

2013 2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 8. SINIF MATEMATİK DERSİ KAZANIMLARININ ÇALIŞMA TAKVİMİNE GÖRE DAĞILIM ÇİZELGESİ KAZANIMLAR KASIM EKİM EYLÜL Ay Hafta D.Saat i 0 04 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 8. SINIF MATEMATİK DERSİ KAZANIMLARININ ÇALIŞMA TAKVİMİNE GÖRE SÜRE ÖĞRENME ALANI ALT ÖĞRENME ALANI Örüntü Süslemeler si KAZANIMLAR.Doğru, çokgen

Detaylı

2018 / 2019 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI DESTEKLEME VE YETİŞTİRME KURSLARI 5. SINIF MATEMATİK DERSİ YILLIK PLAN ÖRNEĞİ. Konu Adı Kazanımlar Test No Test Adı

2018 / 2019 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI DESTEKLEME VE YETİŞTİRME KURSLARI 5. SINIF MATEMATİK DERSİ YILLIK PLAN ÖRNEĞİ. Konu Adı Kazanımlar Test No Test Adı 2018 / 2019 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI DESTEKLEME VE YETİŞTİRME KURSLARI 5. SINIF MATEMATİK DERSİ YILLIK PLAN ÖRNEĞİ Ay Hafta Ders Saati Konu Adı Kazanımlar Test No Test Adı Doğal Sayılar En çok dokuz basamaklı

Detaylı

5. SINIF ÖĞRETİM PROGRAMI

5. SINIF ÖĞRETİM PROGRAMI 5. SINIF ÖĞRETİM PROGRAMI Öğrenme Alanları ve Alt Öğrenme Alanları 5.1. Sayılar ve İşlemler 5.1.1. Doğal Sayılar 5.1.2. Doğal Sayılarla İşlemler 5.1.3. Kesirler 5.1.4. Kesirlerle İşlemler: Toplama ve Çıkarma

Detaylı

İşlenecek Konular. Tarih. Hafta 2: Şubat Hafta 3: 26 Şubat GRUP 3: Cansu GÜNDOĞDU Kübra ÇATALKAYA Serkan ALTUN Mustafa ENGINSEL

İşlenecek Konular. Tarih. Hafta 2: Şubat Hafta 3: 26 Şubat GRUP 3: Cansu GÜNDOĞDU Kübra ÇATALKAYA Serkan ALTUN Mustafa ENGINSEL Tarih Hafta 2: 17-21 Şubat 2014 Hafta 3: 26 Şubat 2014 GRUP 3: Cansu GÜNDOĞDU Kübra ÇATALKAYA Serkan ALTUN Mustafa ENGINSEL Hafta 4: 5 Mart 2014 GRUP 1: Faruk GÜREŞÇİ Süleyman Emre İLGÜN Özlem GEZGİN Hafta

Detaylı

ÖZEL ATAYURT İLKOKULU ÖĞRETİM YILI 2. SINIF YOL HARİTASI

ÖZEL ATAYURT İLKOKULU ÖĞRETİM YILI 2. SINIF YOL HARİTASI ÖZEL ATURT İLKOKULU 2016-2017 ÖĞRETİM YILI 2. SINIF YOL HARİTASI 06.02.2017 07.02.2017 Ailesindeki yardımlaşmayı gözlemleyerek, aile içinde üstlenebileceği görevlerle ilgili yeni fikirler üretir. Aile

Detaylı

6. SINIF ÖF RETH M PROGRAMI

6. SINIF ÖF RETH M PROGRAMI 6. SINIF ÖF RETH M PROGRAMI Öğrenme Alanları ve Alt Öğrenme Alanları 6.1. Sayılar ve İşlemler 6.1.1. Doğal Sayılarla İşlemler 6.1.2. Çarpanlar ve Katlar 6.1.3. Tam Sayılar 6.1.4. Kesirlerle İşlemler 6.1.5.

Detaylı

Ünite/Öğrenme Konu Kazanım Adı KOD HFT Tarih KD1 KD2 KD3 KD4 KD5 KD6

Ünite/Öğrenme Konu Kazanım Adı KOD HFT Tarih KD1 KD2 KD3 KD4 KD5 KD6 5. SINIF MATEMATİK Ünite/Öğrenme Konu Kazanım Adı KOD HFT Tarih KD1 KD2 KD3 KD4 KD5 KD6 Doğal Sayılar Doğal Sayılar En çok dokuz basamaklı doğal sayıları okur ve yazar. M5111 1 Doğal Sayılar Doğal Sayıları

Detaylı

SİS 6 (08.05.2014) KAZANIM SINIF A DERS ÜNİTE

SİS 6 (08.05.2014) KAZANIM SINIF A DERS ÜNİTE 2. sınıf 1 Türkçe Okuduğunu Anlama Metinde verilen ipuçlarından hareketle karşılaştığı yeni kelimelerin anlamlarını tahmin eder. 2. sınıf 2 Türkçe Okuduğunu Anlama Okuma öncesi, okuma sırası ve sonrasında

Detaylı

Hafta Ünite Adı Konular Kazanımlar Etkinlik Kodu

Hafta Ünite Adı Konular Kazanımlar Etkinlik Kodu Hafta Ünite Adı Konular Kazanımlar Etkinlik Kodu 16. Hafta Madde ve Türkiye de Kimya Endüstrisi a) Ağırlıklı olarak ithal ve ihraç edilen kimyasal ürünleri karşılaştırarak Türkiye kimya endüstrisinin işleyişini

Detaylı

3.SINIF (ÜNLÜ YAYINLAR) FEN BİLİMLERİ (10 SORU) KONULAR Duyu organlarını tanır.

3.SINIF (ÜNLÜ YAYINLAR) FEN BİLİMLERİ (10 SORU) KONULAR Duyu organlarını tanır. TÜRKÇE (15 SORU) Şiirde ana fikir Şiirde ana duygu Şiirde başlık Paragrafın ana fikri Paragrafta başlık Paragrafın konusu Eş anlamlı kelimeler Zıt anlamlı kelimeler Trafik işaret ve levhaları Görgü kuralları

Detaylı

2. Sınıf Ders Tarama Testi 1

2. Sınıf Ders Tarama Testi 1 . Sınıf Ders Tarama Testi Matematik Okuma :.. Okuma öncesi, okuma sırası ve sonrasında metinle ilgili soruları cevaplandırır..3. Metnin giriş, gelişme ve sonuç bölümleri hakkında tahminlerde bulunur..

Detaylı

Çarpanlar ve Katlar

Çarpanlar ve Katlar 8.1.1. Çarpanlar ve Katlar 8.1.2. Üslü İfadeler 8.1.3. Kareköklü İfadeler 8.2.1. Cebirsel İfadeler ve Özdeşlikler 8.1.1.1 Verilen pozitif tam sayıların çarpanlarını bulur; pozitif tam sayıları üslü ifade

Detaylı

PESA-1 (05.11.2014) - İlkokul Konu Dağılımları SINIF A DERS ÜNİTE KAZANIM

PESA-1 (05.11.2014) - İlkokul Konu Dağılımları SINIF A DERS ÜNİTE KAZANIM 2. sınıf 1 Türkçe (1.TEMA) Okuduğunu Anlama Okuduklarında karşılaştırmalar yapar. 2. sınıf 2 Türkçe (1.TEMA) Okuduğunu Anlama Okuduklarında sebep-sonuç ilişkileri kurar. 2. sınıf 3 Türkçe (1.TEMA) Okuduğunu

Detaylı

TED KDZ EREĞLİ KOLEJİ VAKFI ÖZEL İLKOKULU 2013/2014 ÖĞRETİM YILI 6.SINIF ÜNİTELENDİRİLMİŞ MATEMATİK YILLIK PLANI

TED KDZ EREĞLİ KOLEJİ VAKFI ÖZEL İLKOKULU 2013/2014 ÖĞRETİM YILI 6.SINIF ÜNİTELENDİRİLMİŞ MATEMATİK YILLIK PLANI EYLÜL (16-20).09. 2013 KÜMELER KÜMELER 1.ÜNİTE KÜMELER EYLÜL (9 13).09.2013 1.ÜNİTE KÜMELE R KÜME LER TED KDZ EREĞLİ KOLEJİ VAKFI ÖZEL İLKOKULU 2013/2014 ÖĞRETİM YILI 6.SINIF ÜNİTELENDİRİLMİŞ MATEMATİK

Detaylı

Öğrenci : İrem DAŞTAN

Öğrenci : İrem DAŞTAN BEP Plan Hazırla T.C Yozgat Valiliği Kanuni Sultan Süleyman Özel Eğitim / İlkokul/ Ortaokulu Mesleki Eğitim Merkezi Müdürlüğü Matematik Dersi Bireyselleştirilmiş Eğitim Planı Öğrenci : İrem DAŞTAN Eğitsel

Detaylı

3.SINIFLAR BURSLULUK SINAVI MATEMATİK DERSİ KAZANIMLARI Üç basamaklı doğal sayıları okur ve yazar içinde herhangi bir sayıdan başlayarak birer,

3.SINIFLAR BURSLULUK SINAVI MATEMATİK DERSİ KAZANIMLARI Üç basamaklı doğal sayıları okur ve yazar içinde herhangi bir sayıdan başlayarak birer, 3.SINIFLAR BURSLULUK SINAVI MATEMATİK DERSİ KAZANIMLARI Üç basamaklı doğal sayıları okur ve yazar. 1000 içinde herhangi bir sayıdan başlayarak birer, onar ve yüzer ileriye doğru ritmik sayar. Üç basamaklı

Detaylı

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI KASIMLI ORTAOKULU FEN BİLİMLERİ DERSİ 6.SINIF BİREYSELLEŞTİRİLMİŞ EĞİTİM PLANI (B.E.P)

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI KASIMLI ORTAOKULU FEN BİLİMLERİ DERSİ 6.SINIF BİREYSELLEŞTİRİLMİŞ EĞİTİM PLANI (B.E.P) 013-01 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI KASIMLI ORTAOKULU FEN BİLİMLERİ DERSİ 6.SINIF BİREYSELLEŞTİRİLMİŞ EĞİTİM PLANI (B.E.P) ÖĞRENCİNİN ADI SOYADI: Songül DUMAN Sınıfı: 6-B Tanı: Hafif düzeyde zihinsel yetersizlik

Detaylı

2018 / 2019 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI DESTEKLEME VE YETİŞTİRME KURSLARI 6. SINIF MATEMATİK DERSİ YILLIK PLAN ÖRNEĞİ. Konu Adı Kazanımlar Test No Test Adı

2018 / 2019 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI DESTEKLEME VE YETİŞTİRME KURSLARI 6. SINIF MATEMATİK DERSİ YILLIK PLAN ÖRNEĞİ. Konu Adı Kazanımlar Test No Test Adı 2018 / 2019 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI DESTEKLEME VE YETİŞTİRME KURSLARI 6. SINIF MATEMATİK DERSİ YILLIK PLAN ÖRNEĞİ Ay Hafta Ders Saati Konu Adı Kazanımlar Test No Test Adı Bir doğal sayının kendisiyle tekrarlı

Detaylı

7. SINIF ÖĞRETİM PROGRAMI

7. SINIF ÖĞRETİM PROGRAMI 7. SINIF ÖĞRETİM PROGRAMI Öğrenme Alanları ve Alt Öğrenme Alanları 7.1. Sayılar ve İşlemler 7.1.1. Tam Sayılarla Çarpma ve Bölme İşlemleri 7.1.2. Rasyonel Sayılar 7.1.3. Rasyonel Sayılarla İşlemler 7.1.4.

Detaylı

İlköğretim 5. Sınıfların Matematik Alanı KGS-1, KGS-2 ve KGS -YERLEŞTİRME Sınavlarına Yönelik İçerik Detayları

İlköğretim 5. Sınıfların Matematik Alanı KGS-1, KGS-2 ve KGS -YERLEŞTİRME Sınavlarına Yönelik İçerik Detayları KUZEY KIBRIS TÜRK CUMHURİYETİ MİLLİ EĞİTİM GENÇLİK VE SPOR BAKANLIĞI TALİM ve TERBİYE DAİRESİ MÜDÜRLÜĞÜ 2012-2013 ÖĞRETİM YILI İlköğretim 5. Sınıfların Matematik Alanı KGS-1, KGS-2 ve KGS -YERLEŞTİRME

Detaylı

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 6.SINIF FEN BİLİMLERİ DERSİ DESTEKLEME VE YETİŞTİRME KURSU KAZANIMLARI VE TESTLERİ

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 6.SINIF FEN BİLİMLERİ DERSİ DESTEKLEME VE YETİŞTİRME KURSU KAZANIMLARI VE TESTLERİ KASIM EKİM 2017-2018 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 6.SINIF FEN BİLİMLERİ DERSİ DESTEKLEME VE YETİŞTİRME KURSU KAZANIMLARI VE TESTLERİ Ay Hafta Ders Saati Konu Adı Kazanımlar Test No Test Adı 6.1.1.1. Hayvan ve bitki

Detaylı

5. SINIF MATEMATİK YILLIK PLANI

5. SINIF MATEMATİK YILLIK PLANI 5. SINIF MATEMATİK YILLIK PLANI 2018-2019 DOĞAL SAYILAR VE İŞLEMLER 1.hafta 17-23 Eylül Milyonlar 5.1.1.1 5.1.1.2 6 01 1-2 2.hafta 24-30 Eylül Örüntüler 5.1.1.3 11 02 3-4 3.hafta 01-07 Ekim Doğal Sayılarda

Detaylı

5. SINIF PERFORMANS DEĞERLENDİRME KİTAPÇIĞI (P-3) / Ders Kazanım A B Türkçe Sözcüklerde Çok Anlamlılık 1 11 Türkçe Mecaz Anlamlı Sözcükler

5. SINIF PERFORMANS DEĞERLENDİRME KİTAPÇIĞI (P-3) / Ders Kazanım A B Türkçe Sözcüklerde Çok Anlamlılık 1 11 Türkçe Mecaz Anlamlı Sözcükler 5. SINIF PERFORMANS DEĞERLENDİRME KİTAPÇIĞI (P-3) / 2017-2018 Ders Kazanım A B Türkçe Sözcüklerde Çok Anlamlılık 1 11 Türkçe Mecaz Anlamlı Sözcükler 2 12 Türkçe Eş Anlamlı Sözcükler 3 13 Türkçe Eş Sesli

Detaylı

GAZİ İLKOKULU EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 2. SINIFLAR MATEMATİK DERSİ YILLIK DERS PLÂNI

GAZİ İLKOKULU EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 2. SINIFLAR MATEMATİK DERSİ YILLIK DERS PLÂNI 4.HAFTA 3.HAFTA 2.HAFTA 1.HAFTA 2. SINIFLAR MATEMATİK İ YILLIK PLÂNI Konu: Onluk ve Birliklere Ayıralım 18-21 Eyl 1. Nesne sayısı 100 den az olan bir çokluğu, model kullanarak onluk ve birlik gruplara

Detaylı

ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ AY EKİM KASIM 06-07 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI 6. SINIF FEN BİLİMLERİ DERSİ HAFTA DERS SAATİ KONU ADI KAZANIMLAR TEST NO TEST ADI 6... Hayvan ve bitki hücrelerini, temel kısımları ve görevleri açısından karşılaştırır.

Detaylı

3. SINIF 5. ÖLÇME VE DEĞERLENDİRME SINAVI (NİSAN AYI) TÜRKÇE DERSİ KAZANIM TABLOSU

3. SINIF 5. ÖLÇME VE DEĞERLENDİRME SINAVI (NİSAN AYI) TÜRKÇE DERSİ KAZANIM TABLOSU . SINIF TÜRKÇE DERSİ KZNIM TLOSU DERS SINIF ÖĞRENME LNI TÜRKÇE OKUM TÜRKÇE OKUM KZNIM Okuma öncesi, okuma sırası ve sonrasında metinle ilgili soruları cevaplandırır. Okuma öncesi, okuma sırası ve sonrasında

Detaylı

Kısa Dönemli Amaç Davranışlar Araç Gereçler

Kısa Dönemli Amaç Davranışlar Araç Gereçler BEP Plan Hazırla T.C Yozgat Valiliği Kanuni Sultan Süleyman Özel Eğitim / İlkokul/ Ortaokulu Mesleki Eğitim Merkezi Müdürlüğü Matematik Dersi Bireyselleştirilmiş Eğitim Planı Öğrenci : Gazi KILIÇ Eğitsel

Detaylı

Cevap Anahtarı TÜRKÇE. 1. Tema. 2. Tema. 3. Tema Sınıf. Sözcük Anlamı. Test 1 1-A 2-D 3-C 4-C 5-A 6-B 7-D 8-C 9-B 10-B 11-C 12-C 13-A

Cevap Anahtarı TÜRKÇE. 1. Tema. 2. Tema. 3. Tema Sınıf. Sözcük Anlamı. Test 1 1-A 2-D 3-C 4-C 5-A 6-B 7-D 8-C 9-B 10-B 11-C 12-C 13-A Cevap Anahtarý TÜRKÇE 1. Tema Sözcük Anlamı Test 1 1-A 2-D 3-C 4-C 5-A 6-B 7-D 8-C 9-B 10-B 11-C 12-C 13-A Test 2 1-B 2-B 3-A 4-B 5-D 6-C 7-B 8-A 9-B 10-D 11-D 12-C 13-C Test 3 1-D 2-B 3-A 4-A 5-A 6-D

Detaylı

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI. İLKOKULU 2. SINIF HAYAT BİLGİSİ DERSİ KONULAR VE KAZANIMLARI

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI. İLKOKULU 2. SINIF HAYAT BİLGİSİ DERSİ KONULAR VE KAZANIMLARI EKİM OKUL HEYECANIM EYLÜL 07-08 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI. İLKOKULU. SINIF HAYAT BİLGİSİ DERSİ KONULAR VE I Düzenli ve Planlı Olmak A... Okulla ilgili günlük işlerini öncelik sırasına koyarak belirlenen zaman

Detaylı

DİS 1 ( ) SINIF A DERS ÜNİTE KAZANIM

DİS 1 ( ) SINIF A DERS ÜNİTE KAZANIM 8. sınıf 1 Türkçe 8. sınıf 2 Türkçe 8. sınıf 3 Türkçe 8. sınıf 4 Türkçe 8. sınıf 5 Türkçe 8. sınıf 6 Türkçe 8. sınıf 7 Türkçe 8. sınıf 8 Türkçe 8. sınıf 9 Türkçe 8. sınıf 10 Türkçe 8. sınıf 11 Türkçe Cümleyle

Detaylı

4) Elementleri metal, ametal ve soygaz olarak sınıflandırarak özelliklerini karşılaştırır.

4) Elementleri metal, ametal ve soygaz olarak sınıflandırarak özelliklerini karşılaştırır. 1) 8.3.1.1. Geçmişten günümüze periyodik sistemin oluşturulma sürecini araştırır ve sunar. 4) 8.3.2.1. Elementleri metal, ametal ve soygaz olarak sınıflandırarak özelliklerini karşılaştırır. 2) 8.3.1.2.

Detaylı

6. SINIF PERFORMANS DEĞERLENDİRME KİTAPÇIĞI (P-3) / Ders Kazanım A B Türkçe Sözcükte Anlam 1 11 Türkçe Sözcükte Anlam 2 12 Türkçe Sözcükte

6. SINIF PERFORMANS DEĞERLENDİRME KİTAPÇIĞI (P-3) / Ders Kazanım A B Türkçe Sözcükte Anlam 1 11 Türkçe Sözcükte Anlam 2 12 Türkçe Sözcükte 6. SINIF PERFORMANS DEĞERLENDİRME KİTAPÇIĞI (P-3) / 2017-2018 Ders Kazanım A B Türkçe Sözcükte Anlam 1 11 Türkçe Sözcükte Anlam 2 12 Türkçe Sözcükte Anlam 3 13 Türkçe Sözcükte Anlam 4 14 Türkçe Sözcükte

Detaylı

6. Sınıf Süreç Değerlendirme Testi 1

6. Sınıf Süreç Değerlendirme Testi 1 6. Sınıf Süreç Değerlendirme Testi Bölüm Adı Kazanımlar Soru Sayısı Türkçe Matematik Fen Bilimleri Gerçek, Mecaz, Terim ve Yan Anlam Aynı Kavram Alanına Giren Sözcükler Eş, Zıt, Yakın Anlamlılık ve Eş

Detaylı

SINIF MATEMATİK DERSİ ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK PLAN... YAYINLARI HAZIRLAYANLAR

SINIF MATEMATİK DERSİ ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK PLAN... YAYINLARI HAZIRLAYANLAR 06 07 6.SINIF MATEMATİK DERSİ ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK PLAN... YAYINLARI HAZIRLAYANLAR Adı Soyadı İmza Adı Soyadı 8 9 0 6 7 Ömer Askerden İmza 06-07 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI FATİH SULTAN MEHMET ORTAOKULU

Detaylı

S İ S 6 MAYIS sınıf Türkçe Sözcükte Anlam Aynı kavram alanına giren kelimeleri, anlam farklılıklarını dikkate alarak kullanır.

S İ S 6 MAYIS sınıf Türkçe Sözcükte Anlam Aynı kavram alanına giren kelimeleri, anlam farklılıklarını dikkate alarak kullanır. S İ S 6 MAYIS 2013 SINIF DERS ÜNİTE KAZANIM 8. sınıf Türkçe Sözcükte Anlam Aynı kavram alanına giren kelimeleri, anlam farklılıklarını dikkate alarak kullanır. 8. sınıf Türkçe Cümlede Anlam Cümlede eksik

Detaylı

3. Sınıf Ders Tarama Testi 1

3. Sınıf Ders Tarama Testi 1 . Sınıf Ders Tarama Testi Bölüm Adı Kazanımlar Soru Sayısı Türkçe Hayat Bilgisi Matematik Okuma:.. Metinde verilen ipuçlarından hareketle, karşılaştığı yeni kelimelerin anlamlarını tahmin eder... Metnin

Detaylı

ÖZEL BİLGE OKULLARI 2. SINIFLAR NİSAN AYI BÜLTENİ

ÖZEL BİLGE OKULLARI 2. SINIFLAR NİSAN AYI BÜLTENİ ÖZEL BİLGE OKULLARI 2. SINIFLAR NİSAN AYI BÜLTENİ Nisan Ayı Kazanımlarımız Türkçe, Matematik ve Hayat Bilgisi Dersi Konularımız 2. SINIFLAR NİSAN AYI BÜLTENİ BÜLTENİMİZDE NELER VAR? Nisan ayı kazanımlarımız

Detaylı

BEP Plan Hazırla T.C Keçiören Kaymakamlığı Osman Hamdibey Ortaokulu Müdürlüğü Matematik Dersi Bireyselleştirilmiş Eğitim Planı

BEP Plan Hazırla T.C Keçiören Kaymakamlığı Osman Hamdibey Ortaokulu Müdürlüğü Matematik Dersi Bireyselleştirilmiş Eğitim Planı BEP Plan Hazırla T.C Keçiören Kaymakamlığı Osman Hamdibey Ortaokulu Müdürlüğü Matematik Dersi Bireyselleştirilmiş Eğitim Planı Öğrenci : Miraç Can ÇAKAR Eğitsel Performans Doğal sayılarla eldesiz toplama

Detaylı

SINAV TARİHİ TÜRKÇE (20 SORU) MATEMATİK (20 SORU) FEN BİLİMLERİ (20 SORU) 1. SINAV ÇARŞAMBA

SINAV TARİHİ TÜRKÇE (20 SORU) MATEMATİK (20 SORU) FEN BİLİMLERİ (20 SORU) 1. SINAV ÇARŞAMBA 8. SINAV TARİHİ TÜRKÇE (20 SORU) MATEMATİK (20 SORU) FEN BİLİMLERİ (20 SORU) 19.10.2016 Fiilimsiler (özne - yüklem) Çarpanlar ve Katlar (8.1.1.1. 8.1.1.3. Kazanımlar) Üslü İfadeler (8.1.2.1 8.1.2.4. Kazanımlar)

Detaylı

KUZEY KIBRIS TÜRK CUMHURİYETİ

KUZEY KIBRIS TÜRK CUMHURİYETİ KUZEY KIBRIS TÜRK CUMHURİYETİ MİLLİ EĞİTİM GENÇLİK VE SPOR BAKANLIĞI TALİM ve TERBİYE DAİRESİ MÜDÜRLÜĞÜ 2011 2012 Öğretim Yılı İlköğretim 4. ve 5. Sınıfların Matematik Alanı SBS-1, SBS-2 ve KGS Sınavlarına

Detaylı

Ünite/Öğrenme Konu Kazanım Adı KOD HFT Tarih KD1 KD2 KD3 KD4 KD5 KD6

Ünite/Öğrenme Konu Kazanım Adı KOD HFT Tarih KD1 KD2 KD3 KD4 KD5 KD6 2. SINIF MATEMATİK Ünite/Öğrenme Konu Kazanım Adı KOD HFT Tarih KD1 KD2 KD3 KD4 KD5 KD6 Nesnelerin Sayısı Sayıları Onluk ve Birlik Gruplara Ayırma Nesne Sayısını Tahmin Etme Basamak Adları ve Basamak Değerleri

Detaylı

Bir doğal sayının kendisiyle tekrarlı çarpımını üslü nicelik olarak ifade eder ve üslü niceliklerin değerini belirler.

Bir doğal sayının kendisiyle tekrarlı çarpımını üslü nicelik olarak ifade eder ve üslü niceliklerin değerini belirler. 1. ÜNİTE KAZANIMLARI (SAYILAR VE İŞLEMLER ) 1.Doğal Sayılarla İşlemler Bir doğal sayının kendisiyle tekrarlı çarpımını üslü nicelik olarak ifade eder ve üslü niceliklerin değerini belirler. İşlem önceliğini

Detaylı

YARIMBAĞ İLKOKULU EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 3/A SINIFI MATEMATİK DERSİ ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK DERS PLANI

YARIMBAĞ İLKOKULU EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 3/A SINIFI MATEMATİK DERSİ ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK DERS PLANI 7. 6.. EYLÜL EKİM - KASIM 4.... Ders Kitabının 4, 46 ve 47. sayfalarındaki Ünite Değerlendirme bölümünün, Çalışma Kitabının, 6 ve 7. sayfasındaki Öğrendiklerimizi Değerlendirelim bölümünün ve Ders Kitabının

Detaylı

SÜREÇ İZLEME SINAVI - 6 2. SINIFLAR

SÜREÇ İZLEME SINAVI - 6 2. SINIFLAR 2. SINIFLAR HAYAT BİLGİSİ (MERAM) Okuduklarında ne, nerede, ne zaman, nasıl, niçin ve kim (5N 1K) sorularına cevap arar. Okuduklarında karşılaştırmalar yapar. Okuduklarının konusunu belirler. Bir etkinliğin

Detaylı

sunu Değerli Zümrelerimiz ve Sevgili Öğrenciler,

sunu Değerli Zümrelerimiz ve Sevgili Öğrenciler, sunu 978-605-2018-38-5 Değerli Zümrelerimiz ve Sevgili Öğrenciler, Yazar Ahmet SAĞDIÇ Sinan SARITAŞ Redaksiyon Mehmet SÜSLÜ Dizgi - Tasarım Çanta Yayıncılık Tasarım Atölyesi Grafik - Kapak Çanta Yayıncılık

Detaylı

4. Sınıf Ders Tarama Testi 1

4. Sınıf Ders Tarama Testi 1 4. Sınıf Ders Tarama Testi Fen ve Teknoloji Sosyal Bilgiler Okuma:.. Okuma öncesi, okuma sırası ve sonrasında metinle ilgili soruları cevaplandırır..7. Okuduklarında ne, nerede, ne zaman, nasıl, niçin

Detaylı

6. SINIF FEN BİLİMLERİ DERSİ KURS KAZANIMLARI VE TESTLERİ

6. SINIF FEN BİLİMLERİ DERSİ KURS KAZANIMLARI VE TESTLERİ EKİM AY HAFTA DERS SAATİ KONU ADI KAZANIMLAR 6... Hayvan ve bitki hücrelerini, temel kısımları ve görevleri açısından karşılaştırır. a. Hücrenin temel kısımları için sadece hücre zarı, sitoplazma ve çekirdek

Detaylı

CK MTP21 AYRINTILAR. 5. Sınıf Matematik. Konu Tarama No

CK MTP21 AYRINTILAR. 5. Sınıf Matematik. Konu Tarama No 5. Sınıf 01 Milyonlar 02 Örüntüler Adı 03 Doğal Sayılarla Toplama ve Çıkarma İşlemleri 04 Doğal Sayılarla Çarpma ve Bölme İşlemleri 05 Zihinden İşlemler, Bölme İşleminde Kalanı Yorumlama, Çarpma ve Bölme

Detaylı

2018 / 2019 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI DESTEKLEME VE YETİŞTİRME KURSLARI 7. SINIF MATEMATİK DERSİ YILLIK PLAN ÖRNEĞİ. Konu Adı Kazanımlar Test No Test Adı

2018 / 2019 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI DESTEKLEME VE YETİŞTİRME KURSLARI 7. SINIF MATEMATİK DERSİ YILLIK PLAN ÖRNEĞİ. Konu Adı Kazanımlar Test No Test Adı 2018 / 2019 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI DESTEKLEME VE YETİŞTİRME KURSLARI 7. SINIF MATEMATİK DERSİ YILLIK PLAN ÖRNEĞİ Ay Hafta Ders Saati Konu Adı Kazanımlar Test No Test Adı Tam sayılarla toplama ve çıkarma

Detaylı

Eğitim Öğretim Yılı. 2. Dönemi HAFTALıK PLANLAMA

Eğitim Öğretim Yılı. 2. Dönemi HAFTALıK PLANLAMA 2011-2012 Eğitim Öğretim Yılı 2. Dönemi HAFTALıK PLANLAMA HAFTALIK PLANLAMA - 19 ( 6-10 ŞUBAT 2012 ) Üçgen, kare, dikdörtgen, eşkenar dörtgen, paralelkenar ve yamuğun çevre uzunluklarını belirler. Bir

Detaylı

9. Sınıf Hazır Bulunuşluk Sınavı

9. Sınıf Hazır Bulunuşluk Sınavı 9. Sınıf Hazır Bulunuşluk Sınavı Bölüm Adı Kapsadığı Üniteler Soru Sayısı Türkçe Gerçek, Mecaz, Terim ve Yan Anlam:. Aynı kavram alanına giren kelimeleri, anlam farklılıklarını dikkate alarak kullanır.

Detaylı

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 8. SINIF MATEMATİK DERSİ KAZANIMLARININ ÇALIŞMA TAKVİMİNE GÖRE DAĞILIM ÇİZELGESİ SÜRE

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 8. SINIF MATEMATİK DERSİ KAZANIMLARININ ÇALIŞMA TAKVİMİNE GÖRE DAĞILIM ÇİZELGESİ SÜRE Ay 2016 2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 8. SINIF MATEMATİK DERSİ KAZANIMLARININ ÇALIŞMA TAKVİMİNE GÖRE DAĞILIM ÇİZELGESİ SÜRE Hafta ÖĞRENME ALANI ALT ÖĞRENME ALANI KAZANIMLAR EYLÜL 3 4 Sayılar ve İşlemler Çarpanlar

Detaylı

OYD Okul Yayın Danışmanlık A.Ş.

OYD Okul Yayın Danışmanlık A.Ş. 2. sınıf 1 Türkçe Okuduğunu Anlama Okuma öncesi, okuma sırası ve sonrasında metinle ilgili soruları cevaplandırır. 2. sınıf 2 Türkçe Okuduğunu Anlama Okuduklarında ne, nerede, ne zaman, nasıl, niçin ve

Detaylı

4. Deneme 15 Nisan. 4. Deneme 15 Nisan

4. Deneme 15 Nisan. 4. Deneme 15 Nisan 4. Deneme 5 Nisan D. 2.4 Dinlediklerinin ana fikrini belirler. K. 2.3 Konuşmalarında sebep - sonuç ilişkisi kurar. Y..7 Yazılarında yazım kurallarını uygular. Y..6 Yazılarında noktalama işaretlerini doğru

Detaylı

4.Sınıf Okulistik Sınavı Konu-Kazanım Tablosu

4.Sınıf Okulistik Sınavı Konu-Kazanım Tablosu Türkçe 4.Sınıf Okulistik Sınavı Konu-Kazanım Tablosu SÖZ VARLIĞI - Zıt Anlamlı Sözcükler : T.4.3.7. Kelimelerin zıt anlamlılarını bulur. OKUMA - Metinle İlgili lar Sorma ve ları Cevaplama : T.4.3.8. Okuduğu

Detaylı

YÖNLENDİRME SINAVI 7 OCAK 2017 Saat:10.00 (Sınav Süresi: 90 dk)

YÖNLENDİRME SINAVI 7 OCAK 2017 Saat:10.00 (Sınav Süresi: 90 dk) 7 OCAK 2017 Saat:10.00 (Sınav Süresi: 90 dk) 3. SINIF (17 SORU) Anlamlı ve Kurallı Cümle Farklı Düşünmeye Yönlendiren İfadeler Destekleyici ve Açıklayıcı İfadeler Okuduğunu Anlama Sözlük Çalışması 5N1K

Detaylı

Ar tık Matematiği Çok Seveceksiniz!

Ar tık Matematiği Çok Seveceksiniz! Ar tık Matematiği Çok Seveceksiniz! MateMito AKILLI MATEMATİK DEFTERİ Artık matematikten korkmuyorum. Artık matematiği çok seviyorum. Artık az yazarak çok soru çözüyorum. Artık matematikten sıkılmıyorum.

Detaylı

Büyük sayıları gerçek yaşamla ilişkilendirerek anlamlandırmalarına yardımcı olacak çalışmalara yer verilir. TASLAKTIR

Büyük sayıları gerçek yaşamla ilişkilendirerek anlamlandırmalarına yardımcı olacak çalışmalara yer verilir. TASLAKTIR 5. SINIF KAZANIM VE AÇIKLAMALARI M.5.1. SAYILAR VE İŞLEMLER M.5.1.1. Doğal Sayılar M.5.1.1.1. En çok dokuz basamaklı doğal sayıları okur ve yazar. M.5.1.1.2. En çok dokuz basamaklı doğal sayıların bölüklerini,

Detaylı

2013-2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 3. SINIFLAR VELİ BİLGİLENDİRME MEKTUBU 4

2013-2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 3. SINIFLAR VELİ BİLGİLENDİRME MEKTUBU 4 2013-2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 3. SINIFLAR VELİ BİLGİLENDİRME MEKTUBU 4 ( Bu mektup 14 Nisan 2014-13 Haziran 2014 tarihleri arasında yapılacak çalışmaları belirtmektedir.) HAYAT BİLGİSİ 3.TEMAMIZ : Dün

Detaylı

3. SINIF FEN BİLİMLERİ

3. SINIF FEN BİLİMLERİ 3. SINIF FEN BİLİMLERİ Ünite/Öğrenme Konu Kazanım Adı KOD Hafta Tarih KD1 KD2 KD3 KD4 KD5 KD6 Gezegenimizi Tanıyalım Dünya`nın Şekli Dünyanın şeklinin küreye benzediğinin farkına varır. F3111 1 Gezegenimizi

Detaylı

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI LİDER ŞİŞLİ İLKOKULU/ORTAOKULU

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI LİDER ŞİŞLİ İLKOKULU/ORTAOKULU 4. SINIF MATEMATİK KAZANIMLARI 4, 5 ve 6 basamaklı doğal sayıları okur ve yazar. 10 000 e kadar (10 000 dahil) yüzer ve biner sayar. 10 000 e kadar (10 000 dahil) yüzer ve biner sayar. 4, 5 ve 6 basamaklı

Detaylı

ÖZEL ATAYURT İLKOKULU ÖĞRETİM YILI 1. SINIF YOL HARİTASI İKİNCİ DÖNEM ON DOKUZUNCU HAFTA ETKİNLİKLER

ÖZEL ATAYURT İLKOKULU ÖĞRETİM YILI 1. SINIF YOL HARİTASI İKİNCİ DÖNEM ON DOKUZUNCU HAFTA ETKİNLİKLER 10.02.201 7 09.02.201 7 PERŞEMB ŞUBAT 06 ŞUBAT 10 ŞUBAT 2017 08.02.2017 07.02.2017 06.02.2017 ÖZEL ATURT İLKOKULU 2016-2017 ÖĞRETİM YILI 1. SINIF YOL HARİTASI İKİNCİ DÖNEM ON DOKUZUNCU ETKİNLİKLER HAT

Detaylı

ÇAĞLAR KOLEJİ INGILIZCE KASIM BÜLTEN

ÇAĞLAR KOLEJİ INGILIZCE KASIM BÜLTEN ÇAĞLAR KOLEJİ INGILIZCE KASIM BÜLTEN KISIKLI MAH. HANIMSETİ SK. NO:21, ÇAMLICA - ÜSKÜDAR / İSTANBUL İNFO@CAGLAROKULLARİ.COM 0216 505 38 52 İLKOKUL KASIM AYI KAZANIMLARI 1-A: Sınıf objelerini tanır. En

Detaylı

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI FATİH SULTAN MEHMET ORTAOKULU MATEMATİK UYGULAMALARI 8 YILLIK PLANI 1.DÖNEM AY HAFTA TARİH KAZANIM AÇIKLAMA

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI FATİH SULTAN MEHMET ORTAOKULU MATEMATİK UYGULAMALARI 8 YILLIK PLANI 1.DÖNEM AY HAFTA TARİH KAZANIM AÇIKLAMA 06-07 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI FATİH SULTAN MEHMET ORTAOKULU MATEMATİK UYGULAMALARI 8 YILLIK PLANI.DÖNEM EYLÜL EKİM.Hafta 9-.Hafta 6-0 K)Doğal sayılar, kesirler, ondalık sayılar ve yüzdelerle hesaplamaları

Detaylı

2010 / SINIF SEVİYE BELİRLEME SINAVI FORMATI

2010 / SINIF SEVİYE BELİRLEME SINAVI FORMATI 6. SINIF SEVİYE BELİRLEME SINAVI FORMATI 6. SINIF SBS (SEVİYE BELİRLEME SINAVI) Dağılımı Türkçe 19 Türkçe 19 Matematik 16 Matematik 16 Fen ve Teknoloji 16 Fen ve Teknoloji 16 Sosyal Bilgiler 16 Sosyal

Detaylı

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI LİDER ŞİŞLİ İLKOKULU/ORTAOKULU 4. SINIF FEN BİLİMLERİ KAZANIMLAR

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI LİDER ŞİŞLİ İLKOKULU/ORTAOKULU 4. SINIF FEN BİLİMLERİ KAZANIMLAR 4. SINIF FEN BİLİMLERİ KAZANIMLAR Yer kabuğunun kara tabakasının kayaçlardan oluştuğunu belirtir. Kayaçlarla madenleri ilişkilendirir ve kayaçların ham madde olarak önemini tartışır. Fosillerin oluşumunu

Detaylı

OYD Okul Yayın Danışmanlık A.Ş.

OYD Okul Yayın Danışmanlık A.Ş. 2. sınıf 1 Türkçe Okuduğunu Anlama Okuma öncesi, okuma sırası ve sonrasında metinle ilgili soruları cevaplandırır. 2. sınıf 2 Türkçe Okuduğunu Anlama Okuduklarında ne, nerede, ne zaman, nasıl, niçin ve

Detaylı

SINIF. Yayın Planı

SINIF. Yayın Planı 2010-2011 Yayın Planı 2010-2011 İÇİNDEKİLER 1- Yaprak Testler 2- Kitaplar Ödev Kitapçıkları Soru Bankaları Etkinliklerle Konu Anlatımlı Kitaplar 3- Sınavlar Düzey Belirleme Sınavları (DBS) Düzey Kontrol

Detaylı

DİS 1 (11.2015) SINIF A DERS ÜNİTE KAZANIM. 8. sınıf 1 Türkçe Okuduğu metni anlama ve çözümleme Metne ilişkin sorular oluşturur.

DİS 1 (11.2015) SINIF A DERS ÜNİTE KAZANIM. 8. sınıf 1 Türkçe Okuduğu metni anlama ve çözümleme Metne ilişkin sorular oluşturur. 8. sınıf 1 Türkçe Okuduğu metni anlama ve çözümleme Metne ilişkin sorular oluşturur. 8. sınıf 2 Türkçe Okuduğu metni anlama ve çözümleme Metni oluşturan unsurlar arasındaki geçiş ve bağlantıları fark eder.

Detaylı

8. SINIF 6. LİSELERE GİRİŞ SINAVI (LGS) ÖLÇME VE DEĞERLENDİRME SINAVI (NİSAN AYI) TÜRKÇE DERSİ KAZANIM TABLOSU

8. SINIF 6. LİSELERE GİRİŞ SINAVI (LGS) ÖLÇME VE DEĞERLENDİRME SINAVI (NİSAN AYI) TÜRKÇE DERSİ KAZANIM TABLOSU . SINIF 6. LİSELERE GİRİŞ SINAVI (LGS) ÖLÇME VE DEĞERLENDİRME SINAVI (NİSAN AYI) TÜRKÇE DERSİ KAZANIM TABLOSU DERS SINIF ÖĞRENME ALANI KAZANIM SORU NO. A B TÜRKÇE OKUMA TÜRKÇE OKUMA TÜRKÇE OKUMA Metnin

Detaylı

EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI 5. SINIF FEN BİLİMLERİ DERSİ DESTEKLEME VE YETİŞTİRME KURSU KAZANIMLARI VE TESTLERİ

EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI 5. SINIF FEN BİLİMLERİ DERSİ DESTEKLEME VE YETİŞTİRME KURSU KAZANIMLARI VE TESTLERİ KASIM EKİM Ay Hafta Ders Saati 2017-2018 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI 5. SINIF FEN BİLİMLERİ DERSİ DESTEKLEME VE YETİŞTİRME KURSU KAZANIMLARI VE TESTLERİ Konu Adı Kazanımlar Test No Test Adı F.5.1.1.1. Güneş

Detaylı

BİREYSELLEŞTİRİLMİŞ MATEMATİK DERSİ EĞİTİM PLANI

BİREYSELLEŞTİRİLMİŞ MATEMATİK DERSİ EĞİTİM PLANI BİREYSELLEŞTİRİLMİŞ MATEMATİK DERSİ EĞİTİM PLANI BEP Hazırlanan Öğrencinin Var Olan Performans Düzeyinin Belirlenmesi Performans Performans düzeyi alanları Akademik beceriler MATEMATİK MATEMATİK - Varlıkları

Detaylı

Cevap Anahtarı TÜRKÇE. 1. Tema. 2. Tema. 3. Tema Sınıf. Sözcük Anlamı. Test 1 1-C 2-B 3-D 4-C 5-A 6-D 7-B 8-D 9-D 10-B 11-D

Cevap Anahtarı TÜRKÇE. 1. Tema. 2. Tema. 3. Tema Sınıf. Sözcük Anlamı. Test 1 1-C 2-B 3-D 4-C 5-A 6-D 7-B 8-D 9-D 10-B 11-D TÜRKÇE 1. Tema Sözcük Anlamı Test 1 1-C 2-B 3-D 4-C 5-A 6-D 7-B 8-D 9-D 10-B 11-D Test 2 1-B 2-D 3-B 4-A 5-C 6-B 7-A 8-D 9-A 10-C 11-B 12-C 13-D 14-A 15-A 16-D Test 3 1-D 2-C 3-D 4-A 5-A 6-B 7-B 8-B 9-A

Detaylı

5. Sınıf Süreç Değerlendirme Testi 1

5. Sınıf Süreç Değerlendirme Testi 1 . Sınıf Süreç Değerlendirme Testi Bölüm Adı Kazanımlar Soru Sayısı Türkçe Matematik Fen Bilimleri Eş - Zıt Anlamlılık ve Eş Seslilik Gerçek, Mecaz, Terim ve Yan Anlam Deyim, Atasözü ve Özdeyiş Hikâyenin

Detaylı

a) Çıkarma işleminin; eksilen ile çıkanın ters işaretlisinin toplamı anlamına geldiğini kavrar.

a) Çıkarma işleminin; eksilen ile çıkanın ters işaretlisinin toplamı anlamına geldiğini kavrar. 7. SINIF KAZANIM VE AÇIKLAMALARI M.7.1. SAYILAR VE İŞLEMLER M.7.1.1. Tam Sayılarla Toplama, Çıkarma, Çarpma ve Bölme İşlemleri M.7.1.1.1. Tam sayılarla toplama ve çıkarma işlemlerini yapar; ilgili problemleri

Detaylı

SİS 2 (04.12.2014) SINIF A DERS ÜNİTE KAZANIM

SİS 2 (04.12.2014) SINIF A DERS ÜNİTE KAZANIM 8. sınıf 1 1. tema 4 2. Okuduğu metni anlama ve çözümleme 19. Metinde yararlanılan düşünceyi geliştirme yollarının işlevlerini açıklar. 8. sınıf 2 1. tema 4 4. Söz varlığını zenginleştirme 1. Kelimeler

Detaylı

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI. İLKOKULU 2. SINIF MATEMATİK DERSİ ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK PLANI

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI. İLKOKULU 2. SINIF MATEMATİK DERSİ ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK PLANI EKİM SILAR Doğal Sayılar EYLÜL Açık Uçlu Sorular, Çoktan Seçmeli Sorular, Doğru-Yanlış, Boşluk Doldurma, Eşleştirme, Ürün Dosyası, Kontrol Listesi, Performans Değerlendirme, Ölçme ve ÖĞRENME 1. ÜNİTE 19

Detaylı

TÜRKÇE 3. KURUMSAL DENEME SINAVI KAZANIM LİSTESİ. Bağlamdan yararlanarak bilmediği kelime ve kelime gruplarının anlamını tahmin eder.

TÜRKÇE 3. KURUMSAL DENEME SINAVI KAZANIM LİSTESİ. Bağlamdan yararlanarak bilmediği kelime ve kelime gruplarının anlamını tahmin eder. TÜRKÇE KZNIM 1 Parçada nlam Metinle ilgili soruları cevaplar. 2 Deyimler Deyim, atasözü ve özdeyişlerin metne katkısını belirler. 3 Parçada nlam Metinler arasında karşılaştırma yapar. 4 Parçada nlam Okudukları

Detaylı

2. SINIF HAYAT BİLGİSİ

2. SINIF HAYAT BİLGİSİ 2. SINIF HAYAT BİLGİSİ Ünite/Öğrenme Konu Kazanım Adı KOD HFT Tarih KD1 KD2 KD3 KD4 KD5 KD6 Okulumuzda Hayat Özelliklerim Kendini farklı özellikleriyle tanıtır. HB211 1 Okulumuzda Hayat Bireysel Farklılıklar

Detaylı

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI MEHMET AKİF ERSOY İLKOKULU 3. SINIF MATEMATİK DERSİ ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK DERS PLANI

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI MEHMET AKİF ERSOY İLKOKULU 3. SINIF MATEMATİK DERSİ ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK DERS PLANI 8 14 EKİM 01 DOĞRU DÜZLEM 8 EYLÜL - O6 EKİM 01 DÜZLEM 01 016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI MEHMET AKİF ERSOY İLKOKULU. SINIF MATEMATİK DERSİ ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK DERS PLANI VE DİSİPLİNLERLE 1.Düzlemi ve düzlemsel

Detaylı

Fen Bilimleri Dersi Kazanımları

Fen Bilimleri Dersi Kazanımları Fen Bilimleri Dersi Kazanımları Sigara ve alkol kullanımının vücuda verdiği zararları, araştırma verilerine dayalı olarak tartışır. Boşaltımda görevli yapı ve organları tanır. 2 Diş çeşitlerini model üzerinde

Detaylı

SİDRE 2000 ORTAOKULU EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 7. SINIFLAR MATEMATİK DERSİ ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK PLAN

SİDRE 2000 ORTAOKULU EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 7. SINIFLAR MATEMATİK DERSİ ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK PLAN SİDRE 000 ORTAOKULU 06-07 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 7. SINIFLAR MATEMATİK DERSİ ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK PLAN ÜNİTE ÖĞRENME ALANI ALT ÖĞRENME ALANI Ders Saati 9.09.06/.09.06 Tam Sayılarla Çarpma ve Bölme i 7...

Detaylı

OYD Okul Yayın Danışmanlık A.Ş.

OYD Okul Yayın Danışmanlık A.Ş. 2. sınıf 1 Türkçe 2. sınıf 2 Türkçe 2. sınıf 3 Türkçe 2. sınıf 4 Türkçe 2. sınıf 5 Türkçe 2. sınıf 6 Türkçe 2. sınıf 7 Türkçe 2. sınıf 8 Türkçe 2. sınıf 9 Türkçe 2. sınıf 10 Türkçe Okuduğunu Anlama Okuduklarında

Detaylı

ISBN NUMARASI: ISBN NUMARASI: ISBN NUMARASI: ISBN NUMARASI:

ISBN NUMARASI: ISBN NUMARASI: ISBN NUMARASI: ISBN NUMARASI: Bu formun ç kt s n al p ço altarak ö rencilerinizin ücretsiz Morpa Kampüs yarıyıl tatili üyeli inden yararlanmalar n sa layabilirsiniz.! ISBN NUMARASI: 84354975 ISBN NUMARASI: 84354975! ISBN NUMARASI:

Detaylı

5. SINIF PERFORMANS DEĞERLENDİRME KİTAPÇIĞI (P-2)/ Ders Kazanım A B Türkçe Sözcükte Anlam 1 11 Türkçe Sözcükte Anlam 2 12 Türkçe Cümlede

5. SINIF PERFORMANS DEĞERLENDİRME KİTAPÇIĞI (P-2)/ Ders Kazanım A B Türkçe Sözcükte Anlam 1 11 Türkçe Sözcükte Anlam 2 12 Türkçe Cümlede 5. SINIF PERFORMANS DEĞERLENDİRME KİTAPÇIĞI (P-2)/2017-2018 Ders Kazanım A B Türkçe Sözcükte Anlam 1 11 Türkçe Sözcükte Anlam 2 12 Türkçe Cümlede Anlam 3 13 Türkçe Cümlede Anlam 4 14 Türkçe Sözcükte Anlam

Detaylı

.. İLKÖĞRETİM OKULU ÖĞRETİM YILI 4/ Sınıfı Öğrencisi İçin Hazırlanan BİREYSELLEŞTİRİLMİŞ EĞİTİM PROGRAMI

.. İLKÖĞRETİM OKULU ÖĞRETİM YILI 4/ Sınıfı Öğrencisi İçin Hazırlanan BİREYSELLEŞTİRİLMİŞ EĞİTİM PROGRAMI Öğrencinin: Adı Soyadı.:. Doğum Tarihi :.. Sınıfı ve No : 4/ Velisi.: Adresi : Yöneltme Raporu Tarihi :. RAM Dosya No..:.. Eğitsel Tanı.: HAFİF DÜZEYDE ZİHİNSEL YETERSİZLİK Planı Uygulayan.:.. Uygulama

Detaylı

PESA-6. Okuduklarında geçen varlıkları ve olayları sınıflandırır.

PESA-6. Okuduklarında geçen varlıkları ve olayları sınıflandırır. 2. sınıf 1 Türkçe 2. sınıf 2 Türkçe 2. sınıf 3 Türkçe 2. sınıf 4 Türkçe 2. sınıf 5 Türkçe 2. sınıf 6 Türkçe 2. sınıf 7 Türkçe 2. sınıf 8 Türkçe 2. sınıf 9 Türkçe 2. sınıf 10 Türkçe Okuduğunu Anlama Söz

Detaylı

8. SINIF 3. TEOG SINAVI (KASIM AYI) TÜRKÇE DERSİ KAZANIM TABLOSU

8. SINIF 3. TEOG SINAVI (KASIM AYI) TÜRKÇE DERSİ KAZANIM TABLOSU . TÜRKÇE İ TABLOSU ÖĞRENME ALANI A B TÜRKÇE OKUMA Metne ilişkin sorulara cevap verir. 1 TÜRKÇE OKUMA Metni dil ve anlatım yönünden değerlendirir. 2 9 TÜRKÇE OKUMA Metnin konusunu belirler. 3 10 TÜRKÇE

Detaylı

5.SINIF MATEMATİK DERSİ KAZANIMLARI VE AÇIKLAMALARI

5.SINIF MATEMATİK DERSİ KAZANIMLARI VE AÇIKLAMALARI aksiyom.com 5.SINIF MATEMATİK DERSİ KAZANIMLARI VE AÇIKLAMALARI 5. SINIF KAZANIM VE AÇIKLAMALARI M.5.1. SAYILAR VE İŞLEMLER M.5.1.1. Doğal Sayılar M.5.1.1.1. En çok dokuz basamaklı doğal sayıları okur

Detaylı

Türkçe Okuma öncesi, okuma sırası ve sonrasında metinlerle ilgili soruları cevaplandırır. 2 9

Türkçe Okuma öncesi, okuma sırası ve sonrasında metinlerle ilgili soruları cevaplandırır. 2 9 4. SINIF PERFORMANS DEĞERLENDİRME KİTAPÇIĞI (P-3) / 2017-2018 Ders Kazanım A B Türkçe Okuma öncesi, okuma sırası ve sonrasında metinlerle ilgili soruları cevaplandırır. 1 8 Türkçe Okuma öncesi, okuma sırası

Detaylı

3. Sınıf - Hazır Bulunuşluk Sınavı

3. Sınıf - Hazır Bulunuşluk Sınavı 3. Sınıf - Hazır Bulunuşluk Sınavı Bölüm Adı Kazanımlar Soru Sayısı Türkçe (. Sınıf) Hayat Bilgisi (. Sınıf) Okuduğunu Anlama:. Okuma öncesi, okuma sırası ve sonrasında metinle ilgili soruları cevaplandırır.

Detaylı

2013-2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 3. SINIFLAR VELİ BİLGİLENDİRME MEKTUBU 3

2013-2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 3. SINIFLAR VELİ BİLGİLENDİRME MEKTUBU 3 2013-2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 3. SINIFLAR VELİ BİLGİLENDİRME MEKTUBU 3 ( Bu mektup 10 Şubat 2014-11 Nisan 2014 tarihleri arasında yapılacak çalışmaları belirtmektedir.) HAYAT BİLGİSİ 2.TEMAMIZ :BENİM EŞSİZ

Detaylı

TED KDZ. EREĞLİ KOLEJİ VAKFI ÖZEL ORTAOKULU EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI SOSYAL BİLGİLER DERSİ 5. SINIF YILLIK PLANI

TED KDZ. EREĞLİ KOLEJİ VAKFI ÖZEL ORTAOKULU EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI SOSYAL BİLGİLER DERSİ 5. SINIF YILLIK PLANI 07-11.10.201 0.09/01-04.10.201 2-27.09.201 09-20.09.201 TED KDZ. EREĞLİ KOLEJİ VAKFI ÖZEL ORTAOKULU 201 2014 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI SÜRE ÖĞRENME ALANI: Birey ve Toplum ÜNİTE: Haklarımı Öğreniyorum ARA DİSİPLİNLER

Detaylı

ÖZEL BAHÇELİEVLER İHLAS İLKOKULU 2012-2013 EĞİTİM- ÖĞRETİM YILI 4.SINIF MATEMATİK DERSİ ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK PLANLARI

ÖZEL BAHÇELİEVLER İHLAS İLKOKULU 2012-2013 EĞİTİM- ÖĞRETİM YILI 4.SINIF MATEMATİK DERSİ ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK PLANLARI 8 EYLÜL 01 AÇI VE AÇI ÖLÇÜSÜ GEOMETRİ AÇI VE AÇI ÖLÇÜSÜ 17 1 EYLÜL 01 ÜÇGEN, KARE VE DİKDÖRTGEN ÜNİTE 1 : 01-013 EĞİTİM- ÖĞRETİM YILI.SINIF MATEMATİK DERSİ ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK PLANLARI GEOMETRİYE YOLCULUK

Detaylı

SINIF MATEMATİK DERSİ ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK PLAN... YAYINLARI HAZIRLAYANLAR

SINIF MATEMATİK DERSİ ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK PLAN... YAYINLARI HAZIRLAYANLAR 06-07 7.SINIF MATEMATİK DERSİ ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK PLAN... YAYINLARI HAZIRLAYANLAR Adı Soyadı İmza Adı Soyadı 8 9 0 6 7 Ömer Askerden İmza 06-07 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI FATİH SULTAN MEHMET ORTAOKULU

Detaylı

SİS 6 (MAYIS 2015) Okuduklarında geçen varlıkları ve olayları sınıflandırır.

SİS 6 (MAYIS 2015) Okuduklarında geçen varlıkları ve olayları sınıflandırır. 2. sınıf 1 Türkçe 2. sınıf 2 Türkçe 2. sınıf 3 Türkçe 2. sınıf 4 Türkçe 2. sınıf 5 Türkçe 2. sınıf 6 Türkçe 2. sınıf 7 Türkçe 2. sınıf 8 Türkçe 2. sınıf 9 Türkçe 2. sınıf 10 Türkçe Okuduğunu Anlama Söz

Detaylı