Bir basım ürünün daha sonraki kullanım amacına uygun olarak ürünün yüzeyinde çeşitli efektler oluşturarak, aynı zamanda o basılı malzemeyi

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Bir basım ürünün daha sonraki kullanım amacına uygun olarak ürünün yüzeyinde çeşitli efektler oluşturarak, aynı zamanda o basılı malzemeyi"

Transkript

1

2 Bir basım ürünün daha sonraki kullanım amacına uygun olarak ürünün yüzeyinde çeşitli efektler oluşturarak, aynı zamanda o basılı malzemeyi korumaya yarayan baskı sonrası işlemine laklama denmektedir.

3 Vernik gibi sıvı bir maddedir. Yüzeyde parlaklık ile beraber koruyucu bir tabakayla kaplanmaktadır. Baskı ürünlerini laklamadaki en büyük gaye, ürünü güzelleştirmek ve korumaktır.

4 Bunların yanı sıra basılan malzemenin lak ile kaplanmasının amaçları şunlardır: Yüzey aşınma mukavemetini arttırmak, Pudralamayı ortadan kaldırmak veya azaltmak, Slf Selefon kaplama için i primer (astar) atma imkanı sağlamak, UV lakla yüksek parlaklık sağlamaktır.

5 Lak Çeşitleri i 1. Dispersiyon lak 2. Blister lak 3. UV lak

6 Dispersiyon Lak Su bazlı, parlatıcı lt ve koruyucu bir laktır. Bu laklar direkt ya da endirekt olarak tatbik edilmektedir. Ofset baskılı kartonlar ve kaplanmış kağıtlar üzerinde; kayganlık, parlaklık ve koruyuculuk sağlamak için kullanılmaktadır. Dispersiyon laklar; % 70 Emilme % 30 Buharlaşma *IR ve sıcak hava ile kurutma

7 Dispersiyon Lak Baskı pudrası gerekmez (veya çok az gerekir). Çok iyi sürtme dayanıklılığı (aşınmaz) vardır. Yaş üzeri yaş baskıda bile iyi parlaklık verir. Üst yüzey düzgünlüğüsağlar. Yırtılma veya bozulma olmaz. Tehlikeli maddeler sınıfına girmez. Gıda maddelerine koku veya tat vermez. Su ile seyreltilebilir. Sararmaz. Esnek lak tabakası oluşturur. Dispersiyon laklar için kuruma süreleri, istif içinde, standart yaş film kalınlıklarında yapışma göstermeyecek şekilde ayarlanmıştır. Bununla birlikte, yaş üstü yaş uygulamalardaki çok kalın film kalınlıklarında, hafif pudralama yapmak gereklidir. Lakın içinde bol miktarda su mevcuttur; bu nedenle dispersiyon lakıyla laklanacak baskı altı malzemelerinin yüzey-ağırlıkları 90 g/m 2 'nin altına düşmemelidir.

8 Blister Lak Su bazlı, koruyucu, parlatıcı ve ısı yolu ile yapışma özelliğine sahiptir. Ofset baskılı kartonlar üzerine PVC, PET, SB ve PS gibi materyallerin ısı ile yapıştırılması için kullanılır. Raf ömrü normal koşullarda 6 aydır.

9 UV Lak Lak tabakaları basılı yüzeyleri korumak ve aynı zamanda parlaklıkvematlık gibi yüzey değişiklikleri (efektleri) sağlamak için uygulanmamaktadır. UV ile sertleşen laklarla her ikisini elde etmek mümkündür. UV sertleşmeli laklar sentetik bazlı yüksek aktiflikte kimyasal bağlayıcılardan oluşur.

10 UV Lak Laklamada üst yüzey ne kadar düz olursa parlaklık etkisi o denli yüksek olur. Düşük viskoziteli laklar daha akışkandır, buna bağlı olarak parlaklıkları da yüksektir. UV laklarda parlaklık oluşumu sürülen lak tabakasınınkalınlığına kalınlığına da bağlıdır. En uygun parlaklık etkinliği 3 4 g/m 2 lak miktarı ile elde edilir.

11 1. Mat UV lak UV Lak Çeşitleri 2. Efekt UV Iak 3. Kabartma UV lak 4. Afterglow (Karanlıkla parlayan) UV lak 5. Security UV lak 6. Sedefli UV lak 7. Simli UV lak

12 Mat UV Lak Mat, yumuşak ve ipeksi bir doku oluşturmaktadır. Hızlı yayılmaktadır ve çabuk kurumaktadır. Sıvı ürün olarak da, kürleşmiş film olarak da kokusuzdur. Kaygandır ve bloklaşma yapmamaktadır.

13 Efekt UV Lak Kumlu bir yüzey oluşturarak, çarpıcı ve etkileyici sonuçlar yaratmaktadır. Kürleşme ş ile oluşan ş doku, kağıt, ğ metalize kağıt ğ ve parlak PVC gibi değişik yüzeylerde farklılıklar göstermektedir. Kaygan değildir.

14 Parlak ve kabarık bir yüzey oluşturmaktadır. Su damlası gibi küçük yüzeylerde kabartma efekti oluşturmak için idealdir. Kürleşen film kaygan değildir. Kabartma UV Lak *Sadece serigrafi uygulamaları için uygundur

15 Afterglow (Karanlıkla parlayan) UV Lak Şeffaf değil, örtücüdür. Oyuncaklar, ikaz ve güvenlik uyarıları, yaratıcı tasarımlar için uygundur. Mavi yeşil kırmızı olmak üzere üç renkte Mavi, yeşil, kırmızı olmak üzere üç renkte üretilmektedir.

16 Security UV Lak Parlak ve şeffaf f bir yüzey oluşturmaktadır. Ancak mor ışık altında kendi renginde yansıma yapmaktadır. Taklit ürünlere karşı ş kullanılmaktadır. Mavi, yeşil renklerde üretilmektedir.

17 Sedefli UV Lak Parlak yüzeyi ve sedefli pırıltılarıyla klas bir görünüm oluşturur. Özellikle kozmetik ambalajlar ve benzeri işler ş için çok uygundur. Beyaz, gold ve yeşil olmak üzere üç farklı renkte üretilmektedir.

18 Simli UV Lak Sadece serigrafi uygulaması için uygundur. Simli ve parlak bir yüzey oluşturulmaktadır. Göz alıcı sonuçlarıyla özellikle ambalaj endüstrisi ii için çok uygundur.

19 Simli UV Lak Simli UV lakın beş ayrı çeşidi bulunmaktadır. Multicolor: Renkli simler ile çarpıcı renkli parıltılar oluşturmaktadır. Transperent: Şeffaf yüzey oluşturmaktadır ve ışığın hareketiyle renkli pırıltılar yapmaktadır. Holograpich: Holografik pırıltılar oluşturmaktadır. Asterisk: Kuvvetli ve etkileyici gümüş pırıltılar oluşturmaktadır. Rainbow: Kuvvetli ve etkileyici renkli pırıltılar oluşturmaktadır.

20 Baskı Çeşitlerine i Göre Laklar Ofset baskıda laklama Serigrafi baskı sisteminde laklama Flekso baskıda laklama

21 Ofset baskıda laklama UV lk lakın baskı tkiği tekniğine uygulanışı mürekkep haznesinden ya da su haznesinden yapılmaktadır. İlk önce makine merdaneleri yıkanır ve UV lak tene temas etmeyecek bir şekilde hazneye doldurulur. UV laklama da kurutma da çok önemlidir. UV kurutma tertibatının randımanının yeterli olması için doğru lamba mesafesinin ayarlanmasına, aynı zamanda UV lambaların ömrü dolduysa bir an önce yenileri ile değiştirilmesi gereklidir. UV lak filmi esneklik açısından diğer lak filmlerine oranla daha düşüktür. Parlaklık ve matlık açısından diğer laklara oranla daha iyi bir film teşkil etmektedir. Bu film yüksek mekanik sağlamlığavekimyasalsağlamlığa sahiptir.

22 Ofset baskıda laklama avantajları Ofset mürekkeplerine benzer bir uygulama gerektirmektedir. Lak tabakasının esnekliği yüksektir; böylece kıvırma ve katlamada problem çıkmamaktadır (dispersiyon laklarda) Ne yaş üzeri yaş ne de kuru üzeri yaş baskıda lak kabul problemi yoktur ,01-0,04 mm kalınlığında l ğ bir lak uygulanır.

23 Flekso baskı sisteminde laklama Parlaklık efektini arttırmak için çoğu zaman UV laklar tercih edilmektedir. Bunlar su bazlı laklarla lkl l kıyasla daha avantajlı olmasına rağmen optimal parlaklık elde etmek için UV laklarında kuşe baskı malzemelerine l ihtiyaç i duyduklarını unutmamak gerekir.

24 Serigrafi baskı sisteminde laklama Serigrafi lakı her türlü serigrafi makinesine (manüel, yarı otomatik, tam otomatik) uygundur. Yüksek performanslı bir laktır. *Bölgesel lakta en iyi sonuç serigrafide alınır.

FARKLI KALINLIKLARDAKİ LAK UYGULAMALARININ SÜRTÜNME DAYANIMINA ETKİSİNİN İNCELENMESİ

FARKLI KALINLIKLARDAKİ LAK UYGULAMALARININ SÜRTÜNME DAYANIMINA ETKİSİNİN İNCELENMESİ FARKLI KALINLIKLARDAKİ LAK UYGULAMALARININ SÜRTÜNME DAYANIMINA ETKİSİNİN İNCELENMESİ Doğan Tutak, Ahmet Akgül, Zafer Özomay Marmara Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi Matbaa Eğitimi Bölümü, İstanbul

Detaylı

OFSETTE ÖZEL BASKILAR DERSİ. Yaldız baskısı yapmak

OFSETTE ÖZEL BASKILAR DERSİ. Yaldız baskısı yapmak OFSETTE ÖZEL BASKILAR DERSİ Dersin Modülleri Ofsette Vernik Baskısı Ofsette Yaldız Baskısı Ofsette Lak Baskısı Ofsette Numaratör Baskısı Ofsette Kesim, Perforaj ve Piliyaj Web Ofset Baskı Teneke Ofset

Detaylı

ÜRÜN KATALOĞU SINIRLAR AŞILMAK İÇİNDİR. www.martplastik.com

ÜRÜN KATALOĞU SINIRLAR AŞILMAK İÇİNDİR. www.martplastik.com ÜRÜN KATALOĞU PVC PARLAK ŞEFFAF 100 MİCRON 150 MİCRON 200 MİCRON 300 MİCRON 400 MİCRON 600 MİCRON 700 MİCRON PVC MAT ŞEFFAF 200 MİCRON 300 MİCRON 400 MİCRON 700 MİCRON PVC MAT BEYAZ 200 MİCRON 300 MİCRON

Detaylı

SF SERİSİ : Çift Komponentli Serigrafi Mürekkep Serisi

SF SERİSİ : Çift Komponentli Serigrafi Mürekkep Serisi SF SERİSİ : Çift Komponentli Serigrafi Mürekkep Serisi En üst yapışma ve direnç gerektiren işler için geliştirilmiştir. Çift bileşikli olan bu sistem HDPE, LDPE, PPi metal, cam gibi yüzeylerde çok parlak

Detaylı

Selefon. kazanır. Kısaca ürünlerin üzerine uygulanan çok ince plastik. Termal selefon ve tutkallı selefon olmak üzere iki tiptir.

Selefon. kazanır. Kısaca ürünlerin üzerine uygulanan çok ince plastik. Termal selefon ve tutkallı selefon olmak üzere iki tiptir. Selefon Baskı koruma yöntemlerinde amaç baskıyı tüketiciye en sağlam ve en güzel görünümde sunmak, baskıyı daha uzun ömürlü kılmaktır. Baskının sağlamlığı güvenilirliği tüketici memnuniyetini arttırır.

Detaylı

MAXISEAL ACIDPROOF VH62 DOĞAŞ TAŞLAR İÇİN ASİDE DAYANIKLI KAPLAMA

MAXISEAL ACIDPROOF VH62 DOĞAŞ TAŞLAR İÇİN ASİDE DAYANIKLI KAPLAMA MAXISEAL ACIDPROOF VH62 DOĞAŞ TAŞLAR İÇİN ASİDE DAYANIKLI KAPLAMA PROBLEM Otel, restoran, rezidans, ticari ve kamu projelerinde karşılaşılan en büyük sorunlardan biri doğal taş tezgah, zemin ve yüzeylerin

Detaylı

ODTÜ KUZEY KIBRIS KAMPUSU BASILI MATERYAL ALIM İŞİ TEKNİK ŞARTNAME

ODTÜ KUZEY KIBRIS KAMPUSU BASILI MATERYAL ALIM İŞİ TEKNİK ŞARTNAME ODTÜ KUZEY KIBRIS KAMPUSU BASILI MATERYAL ALIM İŞİ TEKNİK ŞARTNAME Madde 1-GENEL ŞARTLAR 1.1-Kapsam ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampusu, İhtiyaçlarına yönelik kullanılması için aşağıda açıklanan teknik özellikler

Detaylı

Sandstone - Design. Mantolama Sistemleri 02/2016

Sandstone - Design. Mantolama Sistemleri 02/2016 Sandstone - Design Mantolama Sistemleri 02/2016 İçindekiler Sandstone-Design Plaka...4 Sandstone-Design Kleber...4 Sandstone-Design Grund...5 Sandstone-Design Versiegelung...5 Sandstone-Design Plaka Knauf

Detaylı

MAXISEAL ACIDPROOF VH85 DOĞAŞ TAŞLAR İÇİN ASİDE DAYANIKLI KAPLAMA

MAXISEAL ACIDPROOF VH85 DOĞAŞ TAŞLAR İÇİN ASİDE DAYANIKLI KAPLAMA MAXISEAL ACIDPROOF VH85 DOĞAŞ TAŞLAR İÇİN ASİDE DAYANIKLI KAPLAMA PROBLEM Otel, restoran, rezidans, ticari ve kamu projelerinde karşılaşılan en büyük sorunlardan biri doğal taş tezgah, zemin ve yüzeylerin

Detaylı

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI MEGEP (MESLEKİ EĞİTİM VE ÖĞRETİM SİSTEMİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ) MATBAA OFSETTE VERNİK BASKISI

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI MEGEP (MESLEKİ EĞİTİM VE ÖĞRETİM SİSTEMİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ) MATBAA OFSETTE VERNİK BASKISI T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI MEGEP (MESLEKİ EĞİTİM VE ÖĞRETİM SİSTEMİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ) MATBAA OFSETTE VERNİK BASKISI ANKARA 2008 Milli Eğitim Bakanlığı tarafından geliştirilen modüller; Talim

Detaylı

Ambalaj Baskısında Dijital Baskı Sistemleri

Ambalaj Baskısında Dijital Baskı Sistemleri Marmara Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Basım Teknolojileri Bölümü Ambalaj Baskısında Dijital Baskı Sistemleri Ambalaj Baskıaltı Mazemeleri Kağıt/Karton Kuşe, Bristol, Karton Çeşitleri Oluklu

Detaylı

Sektörler İçme Suyu Maden Suyu Meşrubat Meyve Suyu Alkollü İçecek Konserve Bitkisel Sıvı Yağ Sirke Boya Deterjan

Sektörler İçme Suyu Maden Suyu Meşrubat Meyve Suyu Alkollü İçecek Konserve Bitkisel Sıvı Yağ Sirke Boya Deterjan GREEN ADH-Tech su bazlı etiketleme ürün serisi, cam ve plastik şişe, plastik kovaların dayanıklı ve güvenilir bir şekilde etiketlenmesinde geniş bir çeşitlilik sunmaktadır. Neden GREEN ADH-Tech su bazlı

Detaylı

Tabaka Ofset Mürekkepleri (Sheet-Fed Mürekkepleri)

Tabaka Ofset Mürekkepleri (Sheet-Fed Mürekkepleri) Tabaka Ofset Mürekkepleri (Sheet-Fed Mürekkepleri) İyi mürekkep denince; DYO Sheet-Fed Ofset Mürekkepleri Sheet-Fed Ofset Mürekkepleri, basım sektöründe kitap ve dergilerin, reklam ve grafik sektöründe

Detaylı

KÖSTER ASOFALT-42 Asfalt Boyası

KÖSTER ASOFALT-42 Asfalt Boyası KÖSTER ASOFALT-42 Asfalt sı Asfalt yüzeyler için dekoratif renkli kaplama Genel Bilgi : KÖSTER ASOFALT-42 Asfalt sı asfalt ve beton yüzeylere uygulanan, dekoratif renkli yüzey kaplama sistemidir. Paket

Detaylı

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI MEGEP (MESLEKÎ EĞİTİM VE ÖĞRETİM SİSTEMİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ) MATBAA ALANI OFSETTE LAK BASKISI

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI MEGEP (MESLEKÎ EĞİTİM VE ÖĞRETİM SİSTEMİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ) MATBAA ALANI OFSETTE LAK BASKISI T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI MEGEP (MESLEKÎ EĞİTİM VE ÖĞRETİM SİSTEMİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ) MATBAA ALANI OFSETTE LAK BASKISI ANKARA 2008 Milli Eğitim Bakanlığı tarafından geliştirilen modüller; Talim

Detaylı

Pladigit - Ürün ailesi özeti

Pladigit - Ürün ailesi özeti Pladigit - Ürün ailesi özeti Redatta da: Direzione Tecnica Plalam Data: 10/01/2012 Cod. 039 1. Ürün yapısı 1.1 Ürün yapısı grafik çizi 1.2 Ürün tanımı Koruyucu bir tabaka ile sıcak olarak birleştirilen

Detaylı

Flekso ve Rotogravür Mürekkepleri (Likit Mürekkepler) "sorunsuz ve hızlı" Flekso ve Rotogravür Baskı Sistemleri için Ürünlerimiz

Flekso ve Rotogravür Mürekkepleri (Likit Mürekkepler) sorunsuz ve hızlı Flekso ve Rotogravür Baskı Sistemleri için Ürünlerimiz Flekso ve Rotogravür Mürekkepleri (Likit Mürekkepler) "sorunsuz ve hızlı" Ambalaj sanayinin ihtiyacı olan her tür flekso ve rotogravür mürekkepleridir. Kâğıt, karton, alüminyum folyo ve her tür esnek film

Detaylı

Doğru Zamanda Doğru Yerde Doğru Hizmet için; YENİLER ETİKET

Doğru Zamanda Doğru Yerde Doğru Hizmet için; YENİLER ETİKET HAKKIMIZDA Doğru Zamanda Doğru Yerde Doğru Hizmet için; YENİLER ETİKET 2004 yılında kurulan firmamız, geçen süre zarfında kurduğu dinamik, tecrübeli ve daima gelişen kadrosuyla üretim ve hizmet ettiği

Detaylı

FLEKSO VE ROTOGRAVÜR MÜREKKEPLERİ (Likit Mürekkepler)

FLEKSO VE ROTOGRAVÜR MÜREKKEPLERİ (Likit Mürekkepler) FLEKSO VE ROTOGRAVÜR MÜREKKEPLERİ (Likit Mürekkepler) sürdürülebilir yaşam için... Flekso ve Rotogravür Mürekkepleri (Likit Mürekkepler) Ambalaj sanayinin ihtiyacı olan her tür flekso ve rotogravür baskı

Detaylı

Dekorasyon Cam Filmleri

Dekorasyon Cam Filmleri Dekorasyon Cam Filmleri Engineered to Perform Better ORAFOL Europe GmbH ORAFOL un Dünya Çapındaki Merkezleri Headquarters Oranienburg, Germany 2 Engineered to Perform Better - www.orafol.com İçindekiler

Detaylı

TERMAL TRANSFER RİBON YIKAMA TALİMATI KODLAMA ŞERİDİ

TERMAL TRANSFER RİBON YIKAMA TALİMATI KODLAMA ŞERİDİ TERMAL TRANSFER RİBON YIKAMA TALİMATI KODLAMA ŞERİDİ A Premium Wax A Permium Wax, düşük enerjide mürekkep yoğunluğu sayesinde mükemmel baskı kalitesi verir. Yüksek duyarlılıktaki bu ribon, hızlı ve net

Detaylı

Palet Ambalajında Yeni Çözüm. Palletizing SLIP-STOP

Palet Ambalajında Yeni Çözüm. Palletizing SLIP-STOP Palet Ambalajında Yeni Çözüm Palletizing SLIP-STOP Şirket Profili KMG, palet ambalajında kullanılan bantlama makinesi veya streç sarma makinesine alternatif olarak icat edilen Slip-Stop sistemi üreticisi

Detaylı

AkzoNobel Kemipol 2011. Bobin Boyaları

AkzoNobel Kemipol 2011. Bobin Boyaları AkzoNobel Kemipol 2011 Bobin Boyaları Ürünlerimiz ve Teknolojiler Polyester sonkatlar (mat-yarımat ve parlak) Poliüretan tekstüre (PUR-PA) sonkatlar (yarımat) PVDF sonkatlar Polyester tekstüre (PE-PA)

Detaylı

Metal Ambalaj Sistemleri

Metal Ambalaj Sistemleri Metal Ambalaj Sistemleri DYO Matbaa Mürekkepleri, sektördeki ilk yerli mürekkep ile emaye ve lak kaplama malzemesi üreticisi olması nedeniyle, matbaa ve sektör çalışanlarının ihtiyaç duyduğu ürüne uygun

Detaylı

USB BELLEK. Promosyon USB Bellek. * OTG özellikli USB bellek

USB BELLEK. Promosyon USB Bellek. * OTG özellikli USB bellek Promosyon USB Ücretsiz Hizmetler: - Tüm renklerde serigrafi, tampon, lazer baskı. - Silinebilir / Silinemez / Otomatik çalışan nitelikte uygulama, resim / video dosyaları, katalog yükleme. Teknik Bilgiler:

Detaylı

Panel yüzeyinde sertleşmiş bulunan ultraviyole lak tabakası sayesinde, aşınmaya, darbeye ve çizilmelere karşı yüksek dayanıklılık gösterir.

Panel yüzeyinde sertleşmiş bulunan ultraviyole lak tabakası sayesinde, aşınmaya, darbeye ve çizilmelere karşı yüksek dayanıklılık gösterir. YÜZEY TEKNOLOJİLERİ A.Ş Doküman kodu : Yayın tarihi : 01.03.2015 Revizyon numarası : 00 Revizyon tarihi :,, Sayfa numarası : 1/2 ŞİRKET BİLGİLERİ 5K Yüzey Teknolojileri A.Ş. Güzel Hisar Mah. Yıldırım Beyazıt

Detaylı

renk teknolojisi ve yaratıcılığı KURUMSAL PROFİL

renk teknolojisi ve yaratıcılığı KURUMSAL PROFİL KURUMSAL PROFİL KURUMSAL PROFİLİMİZ BMCOLOR, müşterilerinin güveni ile 30 yıllık başarılı bir geçmişten günümüze ulaşmıştır. BMCOLOR, modern altyapısı ve nitelikli insan kaynağı ile baskı ve ambalaj sektörüne

Detaylı

Baumit ArtlinePutz. Kaplama

Baumit ArtlinePutz. Kaplama Baumit ArtlinePutz Kaplama Ürün Cephelerin dekoratif tasarımında kullanılan, kullanıma hazır, kıvamlı, organik bağlayıcılı, ince kat örtücü bir kaplamadır. Dış ve iç cepheler için tane dokuya sahip bir

Detaylı

BASF Drucksysteme GmbH

BASF Drucksysteme GmbH Mürekkep yapısı Akışkanlık ve şekil değiştirme Yapışkanlık Viskosite Mürekkep yapısı Yapışkanlık Nokta şişmesi Yolma Haznede mürekkebin kirlenmesi Tonlama Mürekkep-su dengesi Mürekkep yapısı Yapışkanlık

Detaylı

Solvent bazlı, sentetik reçine esaslı, hava kurumalı, kurşun içermeyen, örtme gücü yüksek, parlak bir son kat boyadır.

Solvent bazlı, sentetik reçine esaslı, hava kurumalı, kurşun içermeyen, örtme gücü yüksek, parlak bir son kat boyadır. www.tekboya.com SOLVENT BAZLI Boyalar Solvent bazlı, sentetik reçine esaslı, hava kurumalı, kurşun içermeyen, örtme gücü yüksek, parlak bir son kat boyadır. - Tek Süper Sentetik Yağlı Boya 12 1/4 6,70

Detaylı

METAL AMBALAJ SİSTEMLERİ

METAL AMBALAJ SİSTEMLERİ METAL AMBALAJ SİSTEMLERİ sürdürülebilir yaşam için... Metal Ambalaj Sistemleri 2016 yılında TOYOINK Grup tarafından satın alınan DYO Matbaa Mürekkepleri, sektörde metal dekorasyon mürekkeplerinin ve kutu

Detaylı

PLASKIN- Ürün Ailesi Şeması

PLASKIN- Ürün Ailesi Şeması PLASKIN- Ürün Ailesi Şeması Hazırlayan PlalamTeknikDepartmanı Tarih 10\01\2012 Cod. 059 1. Ürün Yapısı 1.1 Ürün yapısı şeması 1.2 Ürün Tanımı Polyester tabaka ile sıcak katmanlaştırılmış plaka (Standart

Detaylı

İÇ CEPHE BOYALARI ÜRÜN RESMİ ÜRÜN İSMİ İÇERİK SAFRİYAT FİYAT

İÇ CEPHE BOYALARI ÜRÜN RESMİ ÜRÜN İSMİ İÇERİK SAFRİYAT FİYAT İÇ CEPHE BOYALARI Silikonlu Duvar Boyası Silikon modifiye styren akrilik bazlı mat iç cephe boya, taş gibi mineral kullanılır 7-8 m2/l İpek Mat Silikonlu Duvar Styren akrilik bazlı ipek görünümlü mat iç

Detaylı

Şekil 30. Flekso Baskı Tekniği

Şekil 30. Flekso Baskı Tekniği 3. FLEKSO BASKI TEKNİĞİ Fleksografi (kısaca flekso) Baskı, esnek (fleks) baskı kalıbı ile yapılan baskı tekniğidir. Flekso baskı da tipo baskı gibi yüksek baskı tekniğidir. Bu baskıda basılacak iş, kalıbın

Detaylı

İçindekiler. Kurşun Kalemler. Pastel Boyalar. Suluboyalar. Keçeli Kalem. Blisterler ve Setler. Silgiler. Okul Setleri. Mekanik Kurşun Kalemler

İçindekiler. Kurşun Kalemler. Pastel Boyalar. Suluboyalar. Keçeli Kalem. Blisterler ve Setler. Silgiler. Okul Setleri. Mekanik Kurşun Kalemler İçindekiler Kurşun Kalemler 5 Boya Kalemleri 7 Adeland Boyama Rulosu 9 Pastel Boyalar 11 Suluboyalar 13 Keçeli Kalem 15 Blisterler ve Setler 16 Silgiler 17 Okul Setleri 19 Mekanik Kurşun Kalemler 21 Fineliner

Detaylı

Mükemmel sonuçlar için yüksek parlaklık derecesine sahip malzemeler ile transparan malzemelerin her iki tarafına uygulandığında iyi sonuçlar alınır.

Mükemmel sonuçlar için yüksek parlaklık derecesine sahip malzemeler ile transparan malzemelerin her iki tarafına uygulandığında iyi sonuçlar alınır. Mirror Ink M3 Mirror Ink M3 Gümüş, iklimlere dayanıklı geliştirilmiş. Kullanım Alanları Mirror Ink M3 solvent bazlı bir mürekkep olup transparan plastik filmler ile cam üzerine ayna efekti vermek veya

Detaylı

Epoksi dispersion: Bağlayıcı madde ve astar Bununla zeminler güzel olur!

Epoksi dispersion: Bağlayıcı madde ve astar Bununla zeminler güzel olur! Epoksi dispersion: Bağlayıcı madde ve astar Bununla zeminler güzel olur! HADALAN EBG 13E Hadalan TR HADALAN EBG 13E 6S.indd 3 HADALAN EBG 13E Bununla zeminler güzel olur! Değişik mekanik ve kimyasal aşınmalar

Detaylı

SU BAZLI İÇ CEPHE BOYALARI

SU BAZLI İÇ CEPHE BOYALARI 2 SU BAZLI İÇ CEPHE BOYALARI ISO 900:2008 Lamella Özel Tavan Boyası 20/ 55.00 TL Lamella Özel Tavan Boyası 7.5/ 5.00 TL Lamella Özel Tavan Boyası 0/ 3.00 TL Lamella Özel Tavan Boyası 2.00 TL Akrilik kopolimer

Detaylı

BASKILI KUMAŞ ÜRETİMİ VE SEKTÖRÜN GENEL GÖRÜNÜMÜ

BASKILI KUMAŞ ÜRETİMİ VE SEKTÖRÜN GENEL GÖRÜNÜMÜ TEKSTİL MÜHENDİSLİĞİNE GİRİŞ BASKILI KUMAŞ ÜRETİMİ VE SEKTÖRÜN GENEL GÖRÜNÜMÜ Prof. Dr. Mehmet KANIK Uludağ Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Tekstil Mühendisliği Bölümü PROF. DR. MEHMET KANIK 1 SUNUMUN

Detaylı

HİJYENİK SARF MALZEMELER

HİJYENİK SARF MALZEMELER AYG-04-7500 MASKE Nonwoven-spunbond kumaş. 2 ve 3 katlı. Filitreli. Beyaz, mavi ve yeşil renklerde. Hijyenik, anti-allerjik, allerjik, hava geçirgenli, burun teli ile yüze tam uyum sağlama. AYG-04-7501

Detaylı

Kullandığımız çim tohumu karışımlarında yer alan türler ve özellikleri:

Kullandığımız çim tohumu karışımlarında yer alan türler ve özellikleri: Kullandığımız çim tohumu karışımlarında yer alan türler ve özellikleri: Karışımlarda kullandığımız türlerin karakteristik özellikleri ve avantajları kısaca burada açıklanmıştır. Karışımlarımız Genel olarak:

Detaylı

Sektör Bilgisi Matbaa sektörüne yönelik yapıştırıcı çözümleri

Sektör Bilgisi Matbaa sektörüne yönelik yapıştırıcı çözümleri Sektör Bilgisi Matbaa sektörüne yönelik yapıştırıcı çözümleri Yapıştırmadaki ortağınız Matbaa sektörü Daha hızlı, daha iyi, çok yönlü Dönüşüm içindeki bir sektör. Matbaa sektörü, dinamizm, özgünlük ve

Detaylı

Baskı Malzemeleri. Engineered to Perform Better

Baskı Malzemeleri. Engineered to Perform Better Baskı Malzemeleri Engineered to Perform Better ORAFOL Ana Merkezi ORAFOL Türkiye ORAFOL Europe GmbH nin iştiraki ve Türkiye Satış Noktası olan ORAFOL Turkey; ofisinde, telefonun ve e-postanın diğer ucunda,

Detaylı

Transfer Baskı Yönteminin Genel Tanımı : Teknik bilgilere göre Transfer baskı ve Termal baskılar kağıt veya diğer uygun materyaller üzerine yapılan

Transfer Baskı Yönteminin Genel Tanımı : Teknik bilgilere göre Transfer baskı ve Termal baskılar kağıt veya diğer uygun materyaller üzerine yapılan Transfer Baskı Yönteminin Genel Tanımı : Teknik bilgilere göre Transfer baskı ve Termal baskılar kağıt veya diğer uygun materyaller üzerine yapılan ilk baskıda ayrışan boyalı baskı mürekkepleri olarak

Detaylı

POLİÜRETAN KAPLAMA TEKNİK ŞARTNAMESİ

POLİÜRETAN KAPLAMA TEKNİK ŞARTNAMESİ 1 Genel Notlar : Betonun mukavemeti epoksi kaplamalar için uygun olmalıdır, dolayısıyla kaplama yapılacak beton en az C 25 tercihen C 30 C 35 standardında olmalı, yüzeyde ( kaymak tabakası ) gevşek kısım

Detaylı

Universal-Abtönkonzentrat

Universal-Abtönkonzentrat Universal-Abtönkonzentrat Universal-Abtönkonzentrat 20 ml decomix ile aşağıdaki renk tonu seviyeleri elde edilir Vernik 1 Dispersiyon Renklendirilecek beyaz malzeme miktarı 375 ml 750 ml 2500 ml 2,5 l

Detaylı

Bu sunumda yer alan konular;

Bu sunumda yer alan konular; Bu sunumda yer alan konular; Trend Cephe hakkında. Kompakt laminat tanımı, nerelerde kullanılır. Uygulama teknikleri. Fundermax dış cephe kartela Teknik Özellikler Fundermax dış cephe referans görselleri.

Detaylı

POLİÜRETANKAPLAMA TEKNİK ŞARTNAMESİ

POLİÜRETANKAPLAMA TEKNİK ŞARTNAMESİ 1 Genel Notlar: Betonun mukavemeti epoksi kaplamalar için uygun olmalıdır, dolayısıyla kaplama yapılacak beton en az C 25 tercihen C 30 C 35 standardında olmalı,yüzeyde ( kaymak tabakası ) gevşek kısım

Detaylı

su bazlı iç cephe boyaları

su bazlı iç cephe boyaları DORUK SU BAZLI YARIMAT SONKAT BOYA TAM SİLİNEBİLİR, ipeksi bir görünüm, yarı parlak, dekoratif, kapatıcılığı yüksek 1. SINIF ipek mat boyadır. Belge 5808 6,25 Lt. 1 26,00 70,00 137,00 30,68 82,60 161,66

Detaylı

: Alman GetstoffV kanuna göre metilen klorür içerir (bkz. Güvenlik formu)

: Alman GetstoffV kanuna göre metilen klorür içerir (bkz. Güvenlik formu) 506.0 pur yapıştırıcı Poliüretan bazlı havadaki nemle kürleşen tek-kompenantlı reaktif yapıştırıcı. Çok yüksek sıcaklık ve su direnci. DIN/EN 204 normlarına bağlı D4. Uygulama alanları - Kapı ve pencere

Detaylı

3) FLEKSO BASKI TEKNİĞİ

3) FLEKSO BASKI TEKNİĞİ 3) FLEKSO BASKI TEKNİĞİ Flekso baskıda basılacak iş, kalıbın gövdesinden belli bir yüksekliktedir. Esnek olduğundan dolayı kolayca bükülebilir. Sisteminde de kalıp, kalıp silindirine monte edilir. Mürekkep

Detaylı

30/12/15 SERİGRAFİ BASKI TEKNİĞİ

30/12/15 SERİGRAFİ BASKI TEKNİĞİ SERİGRAFİ BASKI TEKNİĞİ İpek Baskı - Şablon Baskı - Elek Baskı diye de anılan serigrafi, teks?l sanayinde, grafik sanatlarda ve baskı resim çalışmalarında yaygın olarak kullanılan bir baskı tekniğidir.

Detaylı

SERİ KALİTE - OTOMOBİL ENDÜSTRİSİ İÇİN LUTZ SANAYİ BIÇAK AĞZI VE BIÇAKLARI

SERİ KALİTE - OTOMOBİL ENDÜSTRİSİ İÇİN LUTZ SANAYİ BIÇAK AĞZI VE BIÇAKLARI OTOMOBİL Ürün çeşitleri kesiti talep halinde daha başka modeller! SERİ KALİTE - OTOMOBİL ENDÜSTRİSİ İÇİN LUTZ SANAYİ BIÇAK AĞZI VE BIÇAKLARI ÖZEL BIÇAK AĞIZLARI FOLYO SENTETİK VE CAM ELYAF TIBBİ MALZEME

Detaylı

Baumit ArtlineFarbe. Dekoratif Tasarım Boyası. Bileşimi Organik bağlayıcılar, mineral esaslı dolgu maddeleri, elyaflar, katkı maddeleri, su.

Baumit ArtlineFarbe. Dekoratif Tasarım Boyası. Bileşimi Organik bağlayıcılar, mineral esaslı dolgu maddeleri, elyaflar, katkı maddeleri, su. Baumit ArtlineFarbe Dekoratif Tasarım Boyası Ürün Dış ve iç cepheler için, organik bağlayıcılı, kullanıma hazır bir boyadır. Bileşimi Organik bağlayıcılar, mineral esaslı dolgu maddeleri, elyaflar, katkı

Detaylı

Epoksi Nedir? Epoksinin Kullanım Alanları Neden Endüstriyel Zemin Kaplaması Yapmalısınız?

Epoksi Nedir? Epoksinin Kullanım Alanları Neden Endüstriyel Zemin Kaplaması Yapmalısınız? Epoksi Nedir? Epoksi suya,asitlere ve alkaliye dirençli,zaman içerisinde direncini yitirmeyen,yapıştırıcı bir kimyasal reçinedir.zamanla mukavim ve kuvvetli yapışma özelliği sayesinde inşaat sektörünün

Detaylı

KESİNLİK VE ETKİNLİĞE GÜVEN LUTZ TIBBİ BIÇAK AĞIZLARI

KESİNLİK VE ETKİNLİĞE GÜVEN LUTZ TIBBİ BIÇAK AĞIZLARI TIBBİ MALZEME Ürün çeşitleri kesiti talep halinde daha başka modeller! KESİNLİK VE ETKİNLİĞE GÜVEN LUTZ TIBBİ BIÇAK AĞIZLARI ÖZEL BIÇAK AĞIZLARI FOLYO SENTETİK VE CAM ELYAF TIBBİ MALZEME GIDA MADDELERİ

Detaylı

GRUP: 3421. N: Makinanın saatteki ortalama baskı (devir) adedi (adet/saat)

GRUP: 3421. N: Makinanın saatteki ortalama baskı (devir) adedi (adet/saat) GRUP: 3421 MATBAA, FİLM VE KALIP HAZIRLAMA, CİLT İŞLERİ I-Baskı A-Ofset Baskı a-düz (tabaka) ofset baskı: Düz (tabaka) ofset baskı makinaları 1, 2, 4, 5, 6, 8 ve 10 üniteli (renkli) olarak anılırlar. Her

Detaylı

SERİ KALİTE - OTOMOBİL ENDÜSTRİSİ İÇİN LUTZ SANAYİ BIÇAK AĞZI VE BIÇAKLARI

SERİ KALİTE - OTOMOBİL ENDÜSTRİSİ İÇİN LUTZ SANAYİ BIÇAK AĞZI VE BIÇAKLARI OTOMOBİL Ürün çeşitleri kesiti talep halinde daha başka modeller! SERİ KALİTE - OTOMOBİL ENDÜSTRİSİ İÇİN LUTZ SANAYİ BIÇAK AĞZI VE BIÇAKLARI ÖZEL BIÇAK AĞIZLARI FOLYO SENTETİK VE CAM ELYAF TIBBİ MALZEME

Detaylı

LUTZ BIÇAK AĞIZLARI - ONYILLARDIR PROFESYONEL ESNAF VE ALET TACİRLERİNİN EMİN SEÇİMİ

LUTZ BIÇAK AĞIZLARI - ONYILLARDIR PROFESYONEL ESNAF VE ALET TACİRLERİNİN EMİN SEÇİMİ LUTZ BIÇAK AĞIZLARI - ONYILLARDIR PROFESYONEL ESNAF VE ALET TACİRLERİNİN EMİN SEÇİMİ ÖZEL BIÇAK AĞIZLARI FOLYO SENTETİK VE CAM ELYAF TIBBİ MALZEME GIDA MADDELERİ ZANAAT / DIY OTOMOBİL DOKUMACILIK HASSASİYET.

Detaylı

KESİNLİK VE ETKİNLİĞE GÜVEN LUTZ TIBBİ BIÇAK AĞIZLARI

KESİNLİK VE ETKİNLİĞE GÜVEN LUTZ TIBBİ BIÇAK AĞIZLARI TIBBİ MALZEME Ürün çeşitleri kesiti talep halinde daha başka modeller! KESİNLİK VE ETKİNLİĞE GÜVEN LUTZ TIBBİ BIÇAK AĞIZLARI ÖZEL BIÇAK AĞIZLARI FOLYO SENTETİK VE CAM ELYAF TIBBİ MALZEME GIDA MADDELERİ

Detaylı

www.parabond.eu Parabond DL CHEMICALS

www.parabond.eu Parabond DL CHEMICALS Parquet ZINC transparent 600 700 Glazing Marine-Parquet Construction SPRAYABLE PANEL & DECORATION www.parabond.eu TR MS polimer bazlı, yüksek kaliteli, hızlı kürlenen yapıştırıcı mastik. Çok yüksek ilk

Detaylı

Aşağıdaki cümlelerin başında boş bırakılan parantezlere, cümlelerde verilen bilgiler doğru ise D, yanlış ise Y yazınız.

Aşağıdaki cümlelerin başında boş bırakılan parantezlere, cümlelerde verilen bilgiler doğru ise D, yanlış ise Y yazınız. YAPIDA BOYALAR Aşağıdaki soruları dikkatlice okuyunuz ve doğru seçeneği işaretleyiniz. 1. Aşağıdaki planlardan hangisi mimari projede yoktur? A) Kat planı B) Görünüşler C) Sistem detayı D) Kolon aplikasyonu

Detaylı

MOBİL ŞARJ CİHAZI. mobil şarj cihazı telefonunuza enerji, kendinize özgürlük katın! DTS-003 Mobil Şarj Cihazı. DTS-001 Mobil Şarj Cihazı

MOBİL ŞARJ CİHAZI. mobil şarj cihazı telefonunuza enerji, kendinize özgürlük katın! DTS-003 Mobil Şarj Cihazı. DTS-001 Mobil Şarj Cihazı DTS-001 Mobil Şarj Cihazı DTS-002 Mobil Şarj Cihazı DTS-003 Mobil Şarj Cihazı Ebatlar: 92x22x22mm Baskı seçenekleri: Damla baskı, Lens Serigrafi, Offset Renk seçenekleri: Turuncu, Siyah, Beyaz, Pembe,

Detaylı

AKALIN MEDIA BİLGİSAYAR REKLAM PROMOSYON HİZMETLERİ 2013 FİYAT LİSTESİ

AKALIN MEDIA BİLGİSAYAR REKLAM PROMOSYON HİZMETLERİ 2013 FİYAT LİSTESİ A4 4 Yaprak 8 Sayfa 90 GR 1000 ADET Tel Dikişli Katalog A4 4 Yaprak 8 Sayfa 115 GR 1000 ADET Tel Dikişli Katalog A4 4 Yaprak 8 Sayfa 170 GR 1000 ADET Tel Dikişli Katalog A4 8 Yaprak 16 Sayfa 170 GR 1000

Detaylı

Selüloz, sentetik ve diğer elyaflarda kullanılabilen HAFİF KATYONİK YUMUŞATICI. Quenter Amonyum tuzu. Yağ asidi esteri ve Özel karışım

Selüloz, sentetik ve diğer elyaflarda kullanılabilen HAFİF KATYONİK YUMUŞATICI. Quenter Amonyum tuzu. Yağ asidi esteri ve Özel karışım EK 18 HF 15 EK 25 HSY 20 kullanılabilen yumuşak tutum veren HİDROFİL yumuşak tutum veren Yüksek HİDROFİL esteri ve Özel karışım Özel karışım İyonik Yapısı Hafif Katyonik Katyonik Hafif Katyonik Hafif katyonik

Detaylı

Hayat Renklerle Guzel

Hayat Renklerle Guzel Hayat Renklerle Guzel İÇ CEPHE BOYA KOLEKSİYONU FABİA NANOSAT SU BAZLI İPEK SATEN BOYA Küf ve Bakteri Oluşumunu Önleyici Silinebilir, Silikon Katkılı Yüksek Örtme Gücü Yüksek Sürtünme Mukavemeti Olan

Detaylı

Fiyat Listesi 2019/1

Fiyat Listesi 2019/1 Fiyat Listesi 09/ İÇ CEPHE SON KAT G ALLEGRO İPEK Akrilik emülsiyon esaslı, ipek mat dekoratif son kat iç cephe boyasıdır. Onluk/37,5 L 5 L 90.80 54.90 484.80 G7 ALLEGRO SİLİKONLU PLASTİK Silikon katkılı,

Detaylı

Lak, vernik: mat, parlak ve görsel etkisi güzel olan, beğenileni!

Lak, vernik: mat, parlak ve görsel etkisi güzel olan, beğenileni! Lak, vernik: mat, parlak ve görsel etkisi güzel olan, beğenileni! Lak, vernik neden yapılır Koruma Sürtünme mukavemeti, diğer dayanıklılıklar süratli baskı sonrasına geçiş Parlaklık dereceleri Mat ve yüksek

Detaylı

Türkiye nin etiketçisi...

Türkiye nin etiketçisi... Türkiye nin etiketçisi... KAĞIT ETİKETLER Kuşe Etiket Zemini düzeltilmiş üzerine kuşe hamuru sıvanmış kağıttan üretilen etiket türüdür. Vellum etikete oranla daha parlak görünümlü bir etiket çeşididir.

Detaylı

2. BASKI. 2.a. Ofset Baskı 2.b. Tipo Baskı 2.c. Flekso Baskı 2.d. Tifdruk Baskı 2.e. Serigrafi Baskı

2. BASKI. 2.a. Ofset Baskı 2.b. Tipo Baskı 2.c. Flekso Baskı 2.d. Tifdruk Baskı 2.e. Serigrafi Baskı MATBAACILIK Basılması istenen bir materyale ilişkin yazılı ve görsel materyallerin belirli sanatsal özellikler gözetilerek bir araya getirilip düzenlenmesi, baskıya hazırlanması ve çoğaltılması işlemlerinin

Detaylı

Boya & Sıva Fiyat Listesi 2012-1

Boya & Sıva Fiyat Listesi 2012-1 Boya & Sıva Fiyat Listesi 0 - Kale Boya & Sıva 0 - Fiyat Listesi Kale Boya & Sıva 0 - Fiyat Listesi İçindekiler 0 İç Cephe Boyaları 03 Dekoratif ler 04 Dış Cephe Boya ve Kaplamaları 06 Dekoratif Dış Cephe

Detaylı

ODE R-FLEX PRM/STD LEVHA

ODE R-FLEX PRM/STD LEVHA (HVAC) 4 ODE RFLEX PRM/STD LEVHA ELASTOMERİK KAUÇUK KÖPÜĞÜ YALITIM LEVHALARI Isı İletkenlik Katsayısı (λ λ) (W/mK) (0 C) Yangın Sınıfı (TS EN 11) Yangın Sınıfı (BS 47) Sıcaklık Dayanımı ( C) Kimyasallara

Detaylı

Baumit SilikatTop. (SilikatPutz) Kaplama

Baumit SilikatTop. (SilikatPutz) Kaplama Baumit SilikatTop (SilikatPutz) Kaplama Ürün Kullanıma hazır, macun kıvamında, mineral esaslı, silikat ince son kat dekoratif kaplamadır. Dış ve iç cepheler için, Tane veya Çizgi dokuya sahip sıva dokulu

Detaylı

-DERS PLANI- Görsel Sanatlar Dersi. 2 Ders Saati (40+40dk)

-DERS PLANI- Görsel Sanatlar Dersi. 2 Ders Saati (40+40dk) DERS SINIF KONU SÜRE AMAÇLAR HEDEF VE DAVRANIŞLAR DERS İÇERİĞİ VE SÜREÇ Görsel Sanatlar Dersi 9. Sınıf Doku 2 Ders Saati (40+40dk) -DERS PLANI- 1. Işığın etkisiyle objelerin dokusal özelliklerini tanır.

Detaylı

MATBAA SEKTÖRÜNDE KULLANILAN TEMEL BASKI SİSTEMLERİ VE KULLANIM ALANLARI

MATBAA SEKTÖRÜNDE KULLANILAN TEMEL BASKI SİSTEMLERİ VE KULLANIM ALANLARI MATBAA SEKTÖRÜNDE KULLANILAN TEMEL BASKI SİSTEMLERİ VE KULLANIM ALANLARI Osman Şimşeker Marmara Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi, Matbaa Eğitimi Bölümü, İstanbul ÖZET Kişisel veya toplumsal duygu ve

Detaylı

TABAKA OFSET MÜREKKEPLERİ (Sheet-Fed Mürekkepleri)

TABAKA OFSET MÜREKKEPLERİ (Sheet-Fed Mürekkepleri) TABAKA OFSET MÜREKKEPLERİ (Sheet-Fed Mürekkepleri) sürdürülebilir yaşam için... Sheet-Fed Ofset Mürekkepleri Sheet-Fed Ofset Mürekkepleri, basım sektöründe kitap ve dergilerin, reklam ve grafik sektöründe

Detaylı

TEKNİK ÖZELLİKLER ML61W FİLM YAPISI. Ara tabaka Korona tabakası UYGULAMA ALANI VE ÖZELLİKLER

TEKNİK ÖZELLİKLER ML61W FİLM YAPISI. Ara tabaka Korona tabakası UYGULAMA ALANI VE ÖZELLİKLER TEKNİK ML61W FİLM YAPISI Ara tabaka Korona tabakası Yapışma tabakası UYGULAMA ALANI VE PET, OPP, PVC, Metallize PET, Metalize OPP, Al, OPA veya kağıt laminasyonu için uygundur. Mükeel ısıl yapışma kuvveti.

Detaylı

Varak, çok geniş kullanım alanı olan bir baskı malzemesidir.

Varak, çok geniş kullanım alanı olan bir baskı malzemesidir. Varak Varak, çok geniş kullanım alanı olan bir baskı malzemesidir. Tekstilde, deri, suni deri, ahşap malzemelerde, matbaacılıkta ve çeşitli ürün ambalajlarının yüzeylerinde kullanılabilmektedir. Tekstil,

Detaylı

AkzoNobel Kemipol Bobin Boyaları. SMU Metal Coatings Introductory presentation

AkzoNobel Kemipol Bobin Boyaları. SMU Metal Coatings Introductory presentation AkzoNobel Kemipol Bobin Boyaları SMU Metal Coatings Introductory presentation 1 AkzoNobel Kemipol İzmir Kemalpaşa 2 Historical Background Swap of Businesses from AkzoNobel Kemipol to Kansai Altan Coil

Detaylı

OFSET BASKI KALIPLARI DERSİ. Tif kalıp hazırlamak. Kağıt kalıp hazırlamak

OFSET BASKI KALIPLARI DERSİ. Tif kalıp hazırlamak. Kağıt kalıp hazırlamak OFSET BASKI KALIPLARI DERSİ Dersin Modülleri Kazandırılan Yeterlikler Plaka Silme ve Grenaj Ofsette Fabrikasyon Kalıp Ofsette Tif Kalıp Ofsette Kağıt Kalıp Plaka silme ve grenaj yapmak Fabrikasyon kalıp

Detaylı

Firmamız, aynı yıl içerisinde Güneşli/İstanbul da m2 yeni üretim tesisine yerleşti.

Firmamız, aynı yıl içerisinde Güneşli/İstanbul da m2 yeni üretim tesisine yerleşti. 1988 yılında, OTİNGO MATBAACILIK ünvanıyla Bayrampaşa/İstanbul da kuruluşunu gerçekleştiren firmamız, tekstil sektörüne yönelik Karton Etiket, Kutu, Kumaş Baskı vb. üretimlere ağırlık veren bir altyapı

Detaylı

Metal Yüzey Hazırlama ve Temizleme Fosfatlama (Metal Surface Preparation and Cleaning)

Metal Yüzey Hazırlama ve Temizleme Fosfatlama (Metal Surface Preparation and Cleaning) Boya sisteminden beklenilen yüksek direnç,uzun ömür, mükemmel görünüş özelliklerini öteki yüzey temizleme yöntemlerinden daha etkin bir biçimde karşılamak üzere geliştirilen boya öncesi yüzey temizleme

Detaylı

ÜRÜN TANIMI: NOVOBRAN

ÜRÜN TANIMI: NOVOBRAN Sayfa 1/5 ÜRÜN TANIMI: NOVOBRAN Inside, iç yüzeylerde kullanılmak üzere özel olarak geliştirilmiş,kolay uygulanabilir hazır çözücü içermeyen bir kaplamadır. NOVOBRAN Inside kaplama, özellikle yüksek bir

Detaylı

Serigrafi Mürekkepleri

Serigrafi Mürekkepleri Serigrafi Mürekkepleri Serigrafi sistemiyle yapılan baskılarda kullanılan mürekkeplerdir. Baskıda kullanılacak olan eleğin özelliğine göre mürekkebin viskozitesi, inceltici solventler yardımıyla ayarlanır.

Detaylı

Katoloğu. www.afmgrup.com.tr info@afmgrup.com.tr

Katoloğu. www.afmgrup.com.tr info@afmgrup.com.tr Katoloğu info@afmgrup.com.tr PVC GERGİ TAVAN & LED AYDINLATMA AFM GRUP PVC Gergi Tavan, Her türlü Led Aydınlatma alanlarında teknolojinin seçkin tasarım ve çizgileriyle sizlere hizmet vermeyi görev edinmiştir.

Detaylı

SOFTYCON N 50. Yüksek performanslı yumuşatıcı

SOFTYCON N 50. Yüksek performanslı yumuşatıcı Yüksek performanslı yumuşatıcı Yağ asit türevlerinin bileşiği Nonyonik Alanları SOFTYCON N 50 tüm iplik cinsilerinde rahatlıkla kullanılabilen, çok yumuşak bir tuşe sağlayan pseudokatyonik yumuşatıcıdır.

Detaylı

HAZIRLAYAN Öğr. Gör. Niyazi KANSU

HAZIRLAYAN Öğr. Gör. Niyazi KANSU HAZIRLAYAN Öğr. Gör. Niyazi KANSU BASKI SONRASI İŞLEMLER Katlanmış kağıt tabakalarının formalar halinde toplanarak kitaba dönüştürülmesi işlemidir. Cilt denildiğinde, sadece bir kitabın ciltlenmesi anlaşılmamalıdır.

Detaylı

Su Bazlı İç Cephe Boyalar & Astarlar

Su Bazlı İç Cephe Boyalar & Astarlar Su Bazlı İç Cephe Boyalar & Astarlar Ürün Kodu Ürün ve Tanımı Dolum Koli Adedi Fiyat (TL/Adet) 0.03 Sepra Pearl Sedef Boya Su bazlı, inci yüzeyi görünümünde desenli, dekoratif, iç cephe boyası 7,5 L 5

Detaylı

Yüzey İşlem Makine ve Sistemleri

Yüzey İşlem Makine ve Sistemleri Yüzey İşlem Makine ve Sistemleri Metal ve Plastik Sanayi İçin Kromaş Hakkında Kromaş ın yüzey işlem makineleri konusunda başlattığı öncülük, yeni sistem ve teknolojilerin geliştirilerek, sanayinin hizmetine

Detaylı

PVD SPUTTERING. Cr 3+ Cr 6+ GREEN TECHNOLOGY NEW ERA OF CHROME COATING

PVD SPUTTERING. Cr 3+ Cr 6+ GREEN TECHNOLOGY NEW ERA OF CHROME COATING PVD SPUTTERING NEW ERA OF CHROME COATING GREEN TECHNOLOGY Cr 3+ Cr 6+ KOLZER PVD İŞLEMİ FİZİKSEL BUHAR BİRİKTİRME PVD Prosesi ile Krom Kaplama, uygulama yapılacak yüzeye istenen mekanik özellikleri kazandırırken,

Detaylı

Yapılar için çözümler

Yapılar için çözümler Yapılar için çözümler DIŞ CEPHE BOYALARI PLUSGUARD A01 PLUSGUARD A20 DIŞ CEPHE BOYALARI Akrilik esaslı, iklim şartlarına dayanıklı, teneffüs eden mat dış cephe boyasıdır. Su buharının dışarı atılmasını

Detaylı

Jotamastic Smart Pack

Jotamastic Smart Pack ENDÜSTRĐYEL ÜRÜNLER PERAKENDE SERĐSĐ Jotamastic Smart Pack Mükemmel penetrasyon, yapışma ve nem toleransı Fırça ve rulo ile kolayca uygulanır. Đki bileşen hızlı ve kolay bir şekilde karıştırılır. - 10

Detaylı

Müşterilerimiz İçin ; Daima en iyisini en optimum şartlarda sunmak ve hizmette memnuniyet temelinde istikrar ve kaliteyi ön planda tutmaktır.

Müşterilerimiz İçin ; Daima en iyisini en optimum şartlarda sunmak ve hizmette memnuniyet temelinde istikrar ve kaliteyi ön planda tutmaktır. 2 Kalite & Şirket Polikitası Müşterilerimiz İçin 2004 yılında kurulan firmamız, geçen süre zarfında kurduğu dinamik, tecrübeli ve daima gelişen kadrosuyla üretim ve hizmet ettiği alanlarda sektörün en

Detaylı

DÖNER SERMAYE İŞLETMESİ Basımevi ve Matbaa Müdürlüğü 2016 Yılı Birim Fiyat Listesi

DÖNER SERMAYE İŞLETMESİ Basımevi ve Matbaa Müdürlüğü 2016 Yılı Birim Fiyat Listesi İş Cinsi Poster Baskısı Malzeme Düz Kağıt DÖNER SERMAYE İŞLETMESİ Basımevi ve Matbaa Müdürlüğü 2016 Yılı Birim Fiyat Listesi Renk Ebat Fiyat KDV'li Fiyat Siyah- Beyaz A5 0,026 TL 0,03 TL Siyah- Beyaz A5

Detaylı

RULO ÜZERİ AKRİLİK ZEMİN KAPLAMA TEKNİK ŞARTNAMESİ

RULO ÜZERİ AKRİLİK ZEMİN KAPLAMA TEKNİK ŞARTNAMESİ RULO ÜZERİ AKRİLİK ZEMİN KAPLAMA TEKNİK ŞARTNAMESİ Rulo üzeri akrilik zemin kaplama özellikle tenis kortları, basketbol, voleybol saha zeminleri için geliştirilmiş zemin kaplama sistemidir. Açık hava şartlarında

Detaylı

EGETEK. Endüstriyel Zemin Kaplama Sistemleri

EGETEK. Endüstriyel Zemin Kaplama Sistemleri EGETEK Endüstriyel Zemin Kaplama Sistemleri Zeminlere sadece üzerinde yürünen bir alan olarak bakılmamalıdır, zira onlar operasyonel altyapının temel elemanıdır. Bunlardan dolayı zemine üretim hattının

Detaylı

TEKNİK ŞARTNAME ÇAMUR

TEKNİK ŞARTNAME ÇAMUR TEKNİK ŞARTNAME ÇAMUR ESC-3 SIVI DÖKÜM ÇAMURU: -900 C bisküvi pişirimi 1180 C Sır pişirimi şeklindedir. Yüksek derece sır kullanımı için uygun - Bisküvi pişirimi için 1200 C - Sıvı halde MİKTAR: 125KG

Detaylı

KOROZYONDAN KORUNMA YÖNTEMLERİ

KOROZYONDAN KORUNMA YÖNTEMLERİ KOROZYONDAN KORUNMA YÖNTEMLERİ Belli bir ortam içinde bulunan metalik yapının korozyonunu önlemek veya korozyon hızını azaltmak üzere alınacak önlemleri üç ana grup altında toplanabilir. Korozyondan Korunma

Detaylı

Lindab Renkli Çelik Kenet Çatı Sistemi

Lindab Renkli Çelik Kenet Çatı Sistemi Lindab Seamline TM Lindab Renkli Çelik Kenet Çatı Sistemi KOLAY UYGULANIR, ÇEVRE DOSTU, UZUN ÖMÜRLÜ ÇATI Lindab 2 Seamline Sonsuz seçenekler sunan bir çatı sistemini seçin; Lindab Steel Sweden inşaat sektöründe

Detaylı