GLOBAL GEA ENDÜSTRİYEL ATIK A.Ş. Profesyonel Atık Yönetimi PROFESYONEL ATIK YÖNETİM HİZMETLERİ.

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "GLOBAL GEA ENDÜSTRİYEL ATIK A.Ş. Profesyonel Atık Yönetimi PROFESYONEL ATIK YÖNETİM HİZMETLERİ."

Transkript

1 GEA GLOBAL ENDÜSTRİYEL ATIK A.Ş. Profesyonel Atık Yönetimi PROFESYONEL ATIK YÖNETİM HİZMETLERİ

2 HAKKIMIZDA GLOBAL ENDÜSTRİYEL ATIK, İstanbul Avrupa Yakası Hadımköy de faaliyet gösteren, endüstrilerde oluşan tehlikeli ve tehlikesiz (ambalaj da dâhil) atıkların tamamının yerinde yönetiminden geri dönüşümüne kadar ki sürecini yönetecek teknik bilgi ve donanıma sahip bir atık taşıma/işleme/geri dönüşüm/bertaraf/depolama firmasıdır. Atıklara yapılan her türlü iş ve işlemlerin yetki ve lisans belgeleri ile 2872 Sayılı Çevre Kanunu hükümlerine uygun faaliyet gösteren GLOBAL, bulunduğu lokasyon itibariyle de atıklar konusunda fazla seçenek bulunmayan özel bir yerdedir. Ulaşımı kolay, bölgesindeki işletmelerin atık uzaklaştırma da ihtiyaçlarını karşılayabilecek yüksek kapasite ve alandaki şirketimiz, aynı zamanda atıkların tekrar işlenmesine yönelik faaliyetlerinden ötürü Çevreye Duyarlı işletmelerin sosyal sorumluluk kapsamındaki hassasiyetine de cevap verebilmektedir. Kurucu üyeleri sektörel bazda engin tecrübeye sahip Çevre Mühendisleri olan şirketimizde, işletmelerin Çevre Kanunu kapsamındaki işlemlerine uyumlu çalışmakla beraber, ekonomik anlamda da uygun seçenekler temel prensibimizi oluşturmaktadır. GEA GLOBAL ENDÜSTRİYEL ATIK A.Ş. Profesyonel Atık Yönetimi

3 NELER YAPIYORUZ? Metal Geri Dönüşüm Kontamine Ambalaj (Varil-IBC-Teneke vb.) Geri Kazanım Yağlı Talaş ve Metal Geri Kazanım Kablo Geri Kazanım Yağ Filtreleri Geri Kazanım Atık Elektrikli ve Elektronik Eşya Geri Kazanım(İşleme) Ambalaj Atığı Toplama Ayırma/Geri Dönüşüm Plastik Geri Kazanım Cam Geri Kazanım İmha İşlemleri Atık Pil ve Akümülatör Geçici Depolama Tehlikeli Atık Taşıma Ömrünü Tamamlamış Tesis Sökümü Endüstriyel Atık Yönetim Hizmetleri Çevre Danışmanlık Hizmetleri OSGB Hizmetleri Çevre Ölçüm ve Analiz İşlemleri İş Güvenliği Ölçüm ve Analiz Hizmetleri Makine Periyodik Muayeneler

4 METAL GERİ DÖNÜŞÜM Firmamız 2872 Sayılı Çevre Kanunu kapsamında çıkarılan Bazı Tehlikesiz Atıkların Geri Kazanımı Tebliği kapsamında Çevre ve Şehircilik Bakanlığından aldığı yetki ile hurda metal geri dönüşümünü sağlamaktadır. İşleme sonucu çıkan fire/atık şeklindeki veya ömrünü tamamlamış metal atıklarına ilişkin fabrikadan başlayarak atık yönetim hizmeti verilmektedir. Sistem kasalarla fabrikada sürekli atık sevkiyat organizasyonu yapan firmamız; tesisimize aldığı metal atıklara kesim, pres, paketleme gibi fiziksel işlemler uygulayarak metal ergitme fabrikalarına ergitilmek üzere sevk etmektedir. KONTAMİNE AMBALAJ (VARİL-IBC-TENEKE VB.) GERİ KAZANIM Tesisimiz; Atık Yönetimi Yönetmeliği Kapsamında Çevre ve Şehircilik Bakanlığından aldığı Tehlikeli Atık Geri Kazanım konulu Çevre lisansı kapsamında yine aynı yönetmelikte tanımlı * kodlu kontamine ambalajları almaya yetkili kuruluştur. İşletmelerde üretimin direkt parçası ya da üretime dolaylı etki edecek nedenlerle kimyasal madde kullanımı (yağ, boya tiner vb.) sıklıkla görülmektedir. Tehlikeli olarak nitelendirilen kimyasallar bulundurmuş boş kaplar tehlikeli atık olarak işlem görmelidir. Tesisimizde; gerek ambalajların (varil vb.) yıkanarak aynı şekilde piyasaya sürülmesi, gerekse fiziksel işlemlerle parçalanıp kimyasallarla yıkama işleminden sonra tekrar hammadde üretimine dahil edilecek forma getirmek kaydıyla geri kazanım faaliyetleri yürütülmektedir.

5 YAĞLI TALAŞ VE METAL GERİ KAZANIM Yağ bulaşmış metal atıkları Atık Yönetimi Yönetmeliğinde tehlikeli olarak sınıflandırılmaktadır. Aynı yönetmeliğe göre Yağlı metal toz-talaş formunda ise *, parça/levha şeklinde ise * kodu ile tanımlanmaktadır. Tesisimiz sahip olduğu fiziksel arıtım prosesleri ile tehlikeli formdaki yağlı metal atıkları yağlarından arındırmak suretiyle tehlikesiz forma dönüştürmektedir. Tehlikesiz olarak preslenen metal atıklar, metal ergitme fabrikalarına gönderilerek üretime dahil edilmektedir. KABLO GERİ KAZANIM Kablo Atıkları Atık Yönetimi Yönetmeliği kapsamında yağ-katran içeriğine göre tehlikeli ve tehlikesiz olmak üzere 2 kodda tanımlanmaktadır. Yağ-katran içeren kablo atıkları * koduyla tehlikeli, yağ-katran içermeyen atık kablolar ise atık koduyla tehlikesiz olarak tanımlanmaktadır. Tesisimiz makine-ekipman ve prosesleri itibarıyla kablo atıkları geri kazanım lisansı ile faaliyet göstermekte olup, fabrikalarda oluşacak tüm kablo atıklarını almaya yetkindir. Tesisimizde kablolar; tehlikeli maddelerden arındırılması, metal kısımlarının işlenmesi ve plastik kısımlarının işlenmesi ayrı proseslerde işleme tabi tutulmak kaydı ile geri kazanılmaktadır.

6 YAĞ FİLTRELERİ GERİ KAZANIM Araç bakımlarından kaynaklanan temel atık kalemlerinden birisi yağ filtreleridir. Yağ filtreleri Atık Yönetimi Yönetmeliğinde * koduyla tanımlanmış tehlikeli atıktır. İçeriğinde metal ve kağıt bulunan filtreler, yağ kalıntıları ile tehlikeli konumdadır. Tesisimiz; mekanik parçalama ve kimyasal yıkama prosesleri ile tehlikeli formdaki malzemeyi, yağından ayırarak, metali tekrar ergitilmek üzere üretime dahil edilecek şekilde geri kazanan, bu kapsamda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tehlikeli Geri Kazanım konulu lisans sahibidir. ATIK ELEKTRİKLİ VE ELEKTRONİK EŞYA GERİ KAZANIM(İŞLEME) Elektrikli ve elektronik eşyalar kompleks yapıya sahiptir. EEE ler tehlikeli gaz ve kimyasal içerebildikleri gibi değerli metal ve plastik parçalar da ihtiva etmektedirler. EEE lerin imalatındaki temel prensip ve sınırlamalardan geri kazanımına kadarki disiplin Atık Elektrikli ve Elektronik Eşyaların Kontrolü Yönetmeliğinde yer almaktadır. AEEE lerin çevreye zarar vermeyecek şekilde sökülmesi, tehlikeli maddelerinden arındırılması, geri kazanımı mümkün parçalarının geri kazanılması için işlenmesi faaliyetine yetkin tesisimiz, bu kapsamda Çevre ve Şehircilik Bakanlığından AEEE İşleme konulu Çevre lisansına sahiptir. Fabrikalarda oluşan AEEE ler , , , , , kodları ile tesisimize kabul edilmektedir.

7 AMBALAJ ATIĞI TOPLAMA AYIRMA/GERİ KAZANIM Ambalaj Atıkları, toplanması, ayrıştırılması ve geri kazanılması itibariyle özel yükümlülükler içeren atıklardır. Üreticisinden geri kazanımına kadarki süreçlerinin yasal prosedürlerinin düzenlendiği mevzuat Ambalaj Atıklarının Kontrolü Yönetmeliği dir. 27 Aralık 2017 de yenilenen Yönetmelik, Toplama Ayırma-Geri Kazanım tesislerinin standartlarını artırmıştır. Yenilenen Yönetmelik Standartlarının tamamını sağlayan ve bu kapsamda Çevre ve Şehircilik Bakanlığından lisanslandırılan firmamız, ile başlayan tehlikesiz ambalaj atıklarının tamamını almaya yetkili kuruluştur. Toplama ve Ayrıştırma faaliyetinin yanı sıra firmamız, metal, cam ve plastik atıklarının geri kazanımını yapan proseslere sahip, bu kapsamda lisanslı faaliyet sürdürmektedir. PLASTİK GERİ KAZANIM Plastik atıklar, çevreye en fazla zarar veren ve çevreye en fazla bırakılan atık türlerindendir. Çevreye oluşturduğu potansiyel tehlikeleri yüksek olan plastik atıklar, geri kazanılarak ekonomiye hammadde olarak dahil edilebilir. Tesisimiz sahip olduğu prosesler ile Atık Yönetimi Yönetmeliğinde tanımlı tüm plastik atıklar için, Ambalaj Atıklarının Kontrolü Yönetmeliği ve Bazı Tehlikesiz Atıkların Geri Kazanımı Tebliği kapsamında Plastik Geri kazanım lisansına sahiptir.

8 CAM GERİ KAZANIM Cam; birçok sektörde yüksek miktarda kullanılan, doğal kaynaklarımızdan üretilen, atıklarının çevreyi tehdit etmesinin yanı sıra geri kazanılması ekonomik olan önemli atık türevlerindendir. Mekanik proseslere sahip tesisimiz, Atık Yönetimi Yönetmeliğinde tanımlı tüm cam atıklar için, Ambalaj Atıklarının Kontrolü Yönetmeliği ve Bazı Tehlikesiz Atıkların Geri Kazanımı Tebliği kapsamında Cam Geri kazanım lisansına sahiptir. İMHA FAALİYETLERİ Fabrikalarda defolu üretim veya kullanıma uygun olmayan malzemeler, kullanılmayacak şekilde parçalanmak suretiyle kontrollü şekilde parçalanmalıdır. Bu tür malzemelerin üreticisinin, marka değeri ve kontrol dışı kullanımı gibi faktörleri göz önünde bulundurduğu kullanıma uygun olmayan ürünleri, firmamız imha etmeye yetkili olup, bu kapsamda Çevre ve Şehircilik Bakanlığından gerekli lisanslara sahiptir. ATIK PİL VE AKÜMÜLATÖR GEÇİCİ DEPOLAMA Çevre ve Şehircilik Bakanlığından yetkili Akümülatör ve pil toplama derneklerinden biri Aküderdir. Aküder üyesi firmamız Çevre ve Şehircilik Bakanlığından aldığı yetki kapsamında Akülerin tamamını kabul etmeye yetkin tesistir.

9 TEHLİKELİ ATIK TAŞIMA Atık Yönetimi Yönetmeliğinde tanımlı tehlikeli atıklar, Atıkları Karayolunda Taşınmasına İlişkin Tebliği kapsamında Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünden lisans almış araçlar ile taşınması zorunludur. Katı ve sıvı formdaki atıkların tamamını kapsaya lisansları ile faaliyet gösteren, on-line izlenen araçlarımız, işletmelerin endüstriyel atıklarına taşıma işlemlerini gerçekleştirmektedir. ÖMRÜNÜ TAMAMLAMIŞ TESİS SÖKÜMÜ Ömrünü tamamlamış tesislerin sökülmesi, işletme sahibine daha ekonomik olması ve çevreye duyarlı şekilde yürütülmesi açısından uzmanlık gerektirir. Atıl tesislerin hurdalarının geri kazanıma dahil edilmesi ile ekonomik seçenekler sunan söküm işlemleri, firmamız tarafında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı lisansları ile kapsamlı şekilde yürütülmektedir.

10 GEA DİĞER HİZMETLERİMİZ Global in iştirakçisi olduğu şirketler grubunda; Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Türkak akredistasyonlu (17020,17025), Yetkileri kapsamında: Çevre Danışmanlık Hizmetleri OSGB Hizmetleri Çevre Ölçüm ve Analiz İşlemleri İş Güvenliği Ölçüm ve Analiz Hizmetleri Makine Periyodik Muayene Hizmetleri de sunmaktadır.

11 Tesisimize Kabul Edilen Atık Kodları Tesisimiz, Tehlikesiz Atık Geri Kazanım, Ambalaj Atığı Toplama Ayırma, Ambalaj Atığı Geri Kazanım, Tehlikeli Atık Geri Kazanım/ Elektronik Atık İşleme, Tehlikesiz Atık Toplama Ayırma ve Tehlikeli Atık Taşıma faaliyetlerini yapmaktadır. Bu kapsamda tesise kabul edilen ve taşıması yapılan atık kodları aşağıda verilmiştir. 1. Tehlikeli Atık Geri Kazanımı (Yağlı Metal Talaş, Kontamine Ambalaj, Yağ Filtreleri, Kontamine Metal, Kontamine Kablo, Elektrikli ve Elektronik Atıkların, Flüoresan Geri Kazanımı) * Tehlikeli maddeler içeren öğütme parçaları ve öğütme maddeleri M * Tehlikeli maddelerin kalın larını içeren ya da tehlikeli maddelerle A kontamine olmuş ambalajlar * Yağ filtreleri A * den e ve ile dışındaki tehlikeli parçalar * dışındaki PCB içeren ya da PCB ile kontamine olmuş ıskarta ekipmanlar * dan ye kadar olanların dışındaki tehlikeli parçalar içeren ıskarta ekipmanlar dan e kadar olanların dışındaki ıskarta ekipmanlar * Iskarta Ekipmanlardan Çıkar lmış Tehlikeli Parçalar A dısındaki ıskarta ekipmanlardan çıkar lmıs parçalar * Tehlikeli maddelerle kontamine olmuş metal a kları M * Yağ, katran ve diğer tehlikeli maddeler içeren kablolar M * Flüoresan lambalar ve diğer cıva içeren a klar A * ve dışındaki tehlikeli parçalar içeren ve ıskartaya çıkmış elektrikli ve elektronik ekipmanlar , ve dışındaki ıskarta elektrikli ve elektronik ekipmanlar M A A A

12 2. Tehlikesiz ve Ambalaj Atıkları Geri Kazanım (Ambalaj Atıkları, Cam, Plastik) A k Plas kler (ambalajlar hariç) A k Plas k Plas k Yongalar ve Çapaklar Plas k Ambalaj i1 07 Cam Ambalaj Plas k Cam Cam Plas k dışındaki kablolar Plas k ve Las k Cam Cam Plas kler

13 3. Ambalaj Toplama Ayırma Kağıt Karton Ambalaj Plas k Ambalaj Ahşap Ambalaj Metalik Ambalaj Kompozit Ambalaj Karışık Ambalaj Cam Ambalaj Teks l Ambalaj 4. Tehlikesiz Atık Toplama Ayırma A k plas kler (ambalajlar hariç) A k metal Tüke me ya da islenmeye uygun olmayan maddeler Koruyucu katkı maddelerinden kaynaklanan a klar Tüke me ya da islenmeye uygun olmayan maddeler Tüke me ya da islenmeye uygun olmayan maddeler Tüke me ve islenmeye uygun olmayan maddeler Koruyucu katkı maddelerinden kaynaklanan a klar Tüke me ya da islenmeye uygun olmayan maddeler Ağaç kabuğu ve odun a kları A k kâğıt ve kartonun hamur haline ge rilmesi sırasında mekanik olarak ayrılan ıskartalar Geri dönüşüm amaçlı kagıt ve kartonun ayrış rılmasından kaynaklanan a klar Kompozit malzeme a kları(emprenye edilmiş teks l, elastomer, plastomer) İşlenmemiş teks l elya a kları İşlenmiş teks l elya a kları A k plas k Gümüş veya gümüş bileşenleri içeren fotoğraf filmi ve kağıdı Gümüş veya gümüş bileşenleri içermeyen fotoğraf filmi ve kağıdı Anot hurdaları A k alüminyum oksit Anot hurdası

14 4. Tehlikesiz Atık Toplama Ayırma (Devamı) A k alüminyum oksit Anot hurdası Cam elyaf a kları dışındaki a k camlar dışındaki cam parlatma ve öğütme çamuru Ka çinko Demir metal çapakları ve talaşları Demir metal toz ve parçacıklar Demir dışı metal çapakları ve talaşları Demir dışı metal toz ve parçacıklar Plas k yongalar ve çapaklar Kaynak a kları dışındaki emiciler, filtre malzemeleri, temizleme bezleri, koruyucu giysiler Demir metaller Demir olmayan metaller Plas k Cam Al n, gümüş, renyum, rodyum, paladyum, iridyum ya da pla n içeren bi k katalizörler ( hariç) Başka bir şekilde tanımlanmamış ara metaller ve ara metal bileşenleri içeren bi k katalizörler Ahşap Cam Plas k Bakır, bronz, pirinç Alüminyum Kurşun Çinko Demir ve çelik Kalay Karışık metaller dışındaki kablolar ve dışındaki yalı m malzemeleri Demir ve çelik a kları Demir olmayan a klar Kağıt ve karton Demir metali Demir dışı metal Plas k ve las k Cam Teks l malzemeleri Kâğıt ve karton Cam Giysiler Teks l ürünleri dışındaki ahşap Plas kler Metaller

15 GEA 5. Tehlikeli Atık Taşıma

16 GLOBAL ENDÜSTRİYEL ATIK A.Ş. Profesyonel Atık Yönetimi Ömerli Mah. Fersah Cad. Kazan Sokak No:5 Hadımköy-Arnavutköy/İSTANBUL Tel : 0 (212) info@globalgeridonusum.com

T.C. ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI Çevresel Etki Değerlendirmesi, İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü

T.C. ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI Çevresel Etki Değerlendirmesi, İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü Sayı: 43986390-150/6158 11.08.2016 Konu: Geçici Faaliyet Belgesinin Yeniden Düzenlenmesi ÖNCÜ GERİ DÖNÜŞÜM HURDA OTOMOTİV İNŞAAT NAKLİYAT SANAYİ VE TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ ORHANİYE MAH. ORHANİYE KÜMEEVLERİ

Detaylı

T.C. ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI Çevresel Etki Değerlendirmesi, İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü

T.C. ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI Çevresel Etki Değerlendirmesi, İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü Sayı: 43986390-150/5792 26.02.2016 Konu: Geçici Faaliyet Belgesinin Yeniden Düzenlenmesi MGD MARMARA GERİ DÖNÜŞÜM END. SAN. TİC. LTD. ŞTİ. PELİTLİ MAH. 4418. SOK. NO:4 GEBZE/KOCAELİ GEBZE / KOCAELİ İlgi:

Detaylı

T.C. BURSA VALİLİĞİ Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü TESİSE KABUL EDİLECEK TEHLİKESİZ ATIK KODLARI LİSTESİ

T.C. BURSA VALİLİĞİ Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü TESİSE KABUL EDİLECEK TEHLİKESİZ ATIK KODLARI LİSTESİ TESİSE KABUL EDİLECEK TEHLİKESİZ ATIK KODLARI LİSTESİ EK-2 01 01 01, Metalik maden kazılarından kaynaklanan 01 01 02, Metalik olmayan maden kazılarından kaynaklanan 01 03 08, 01 03 07 dışındaki diğer tozumsu

Detaylı

T.C. İSTANBUL VALİLİĞİ Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü TEHLİKESİZ ATIKLAR TOPLAMA-AYIRMA BELGESİ. Belge No: 2014/ 243

T.C. İSTANBUL VALİLİĞİ Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü TEHLİKESİZ ATIKLAR TOPLAMA-AYIRMA BELGESİ. Belge No: 2014/ 243 TEHLİKESİZ ATIKLAR TOPLAMA-AYIRMA BELGESİ EK-1 Belge No: 2014/ 243 İşbu Belge, 17.06.2011 tarih ve 27967 sayılı Resmi Gazete de yayımlanarak yürürlüğe giren Bazı Tehlikesiz Atıkların Geri kazanımı Tebliği

Detaylı

TEHLİKELİ ATIK KODLARI 010506*:Tehlikeli maddeler içeren sondaj çamurları ve diğer sondaj atıkları 030104*:Tehlikeli maddeler içeren talaş, yonga,

TEHLİKELİ ATIK KODLARI 010506*:Tehlikeli maddeler içeren sondaj çamurları ve diğer sondaj atıkları 030104*:Tehlikeli maddeler içeren talaş, yonga, TEHLİKELİ ATIK KODLARI 010506*:Tehlikeli maddeler içeren sondaj çamurları ve diğer sondaj atıkları 030104*:Tehlikeli maddeler içeren talaş, yonga, kıymık, ahşap, kontraplak ve kaplamalar 030201*:Halojenlenmemiş

Detaylı

ATIK KODLARI VE LİSANS L

ATIK KODLARI VE LİSANS L ÇEVRE YÖNETY NETİMİ GENEL MÜDÜRLM RLÜĞÜ İZİN N VE DENETİM M DAİRES RESİ BAŞKANLI KANLIĞI ÇEVRE İZNİ VE LİSANSI L ŞUBESİ ATIK KODLARI VE LİSANS L KONULARI Murat ŞAHİN ÇEVRE İZNİ / ÇEVRE İZİN VE LİSANSI

Detaylı

BATUHAN ATIK YÖNETİMİ

BATUHAN ATIK YÖNETİMİ BATUHAN ATIK YÖNETİMİ Tesise Kabul Edilecek Atıklar ve Kodları 120120*:Tehlikeli maddeler içeren öğütme parçaları ve öğütme maddeleri 150110*:Tehlikeli maddelerin kalıntılarını içeren ya da tehlikeli maddelerle

Detaylı

T.C. ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI Çevresel Etki Değerlendirmesi, İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü

T.C. ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI Çevresel Etki Değerlendirmesi, İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü Sayı: B.09.0.ÇED.0.10.01.00-150.01/479 12/11/2012 Konu: Çevre İzin ve Lisans Belgesi ÇEMAŞ ÇELİK VE METAL TİC.A.Ş. Ankara Asfaltı No:224 Bornova BORNOVA / İZMİR İlgi: (a) 28/10/2011 tarihli ve 10369 sayılı

Detaylı

T.C. ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI Çevresel Etki Değerlendirmesi, İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü

T.C. ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI Çevresel Etki Değerlendirmesi, İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü Sayı: 43986390-150/5812 03.03.2016 Konu: Geçici Faaliyet Belgesi İSTAÇ İSTANBUL ÇEVRE YÖNETİMİ SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ - KÖMÜRCÜODA TESİSLERİ_1 İlgi: KÖMÜRCÜODA DÜZENLİ DEPOLAMA ALANI- KÖMÜRCÜODA

Detaylı

ÇEV 455 Tehlikeli Atık Yönetimi

ÇEV 455 Tehlikeli Atık Yönetimi ÇEV 455 Tehlikeli Atık Yönetimi (*) * Ders notları 12.10.2018 tarihinde güncellenmiştir. Dr. Öğr. Üyesi Özgür ZEYDAN http://cevre.beun.edu.tr/zeydan/ Kanunlar 1983: 2872 sayılı Çevre Kanunu 2006: 5491

Detaylı

T.C. ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI ÇED İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü ÇEVRE İZİN VE LİSANS BELGESİ

T.C. ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI ÇED İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü ÇEVRE İZİN VE LİSANS BELGESİ ÇEVRE İZİN VE LİSANS BELGESİ Belge No : 232319280.0.1 Başlangıç Tarihi : 24.07.2018 Bitiş Tarihi : 24.07.2023 Tesis Adı Tesis Adresi : İşletmenin Vergi Dairesi ve No Çevre İzin ve Lisans Konusu : : MANİSA

Detaylı

Gaz arıtımı sonucu oluşan ve tehlikeli maddeler içeren çamurlar ve filtre kekleri dışındaki gaz arıtımı sonucu oluşan çamurlar

Gaz arıtımı sonucu oluşan ve tehlikeli maddeler içeren çamurlar ve filtre kekleri dışındaki gaz arıtımı sonucu oluşan çamurlar Düzenli Depolama - 1. Sınıf (Tehlikeli Atık Düzenli Depolama) 01 03 04* Sülfürlü cevherlerin işlenmesinden kaynaklanan asit üretici maden atıkları 01 03 05* Tehlikeli madde içeren diğer maden atıkları

Detaylı

ÇİMENTO FABRİKALARINDA ALTERNATİF YAKIT OLARAK KULLANILACAK ATIK KODLARI

ÇİMENTO FABRİKALARINDA ALTERNATİF YAKIT OLARAK KULLANILACAK ATIK KODLARI ÇİMENTO FABRİKALARINDA ALTERNATİF YAKIT OLARAK KULLANILACAK ATIK KODLARI ATIK KODU ATIK AÇIKLAMASI 16 01 03 Ömrünü tamamlamış lastikler 08 03 19* Dağıtıcı yağ 08 04 17* Reçine yağı KULLANILMIŞ LASTİKLER

Detaylı

ATIK YÖNETİMİ PROSEDÜRÜ

ATIK YÖNETİMİ PROSEDÜRÜ Sayfa No 1/11 1. AMAÇ Bu prosedürün amacı; Özerdem Demir Anonim Şirketi, Egedemir Geri Kazanım Tesisi, Egedemir Demir-Çelik Fabrikası için Entegre Yönetim Sistemi gereğince, alınan izin ve lisanslar kapsamında,

Detaylı

Atık Yönetimi Mevzuatı ve Yeni Uygulamalar. Oğuzhan AKINÇ Kimya Yüksek Mühendisi

Atık Yönetimi Mevzuatı ve Yeni Uygulamalar. Oğuzhan AKINÇ Kimya Yüksek Mühendisi Atık Yönetimi Mevzuatı ve Yeni Uygulamalar Oğuzhan AKINÇ Kimya Yüksek Mühendisi Atık Nedir Atık: Üreticisi veya fiilen elinde bulunduran gerçek veya tüzel kişi tarafından çevreye atılan veya bırakılan

Detaylı

BAZI TEHLİKESİZ ATIKLARIN GERİ KAZANIMI TEBLİĞİ KAPSAMINDA TOPLAMA-AYIRMA BELGESİ ALAN FİRMALAR

BAZI TEHLİKESİZ ATIKLARIN GERİ KAZANIMI TEBLİĞİ KAPSAMINDA TOPLAMA-AYIRMA BELGESİ ALAN FİRMALAR 1 2 3 4 5 6 BAZI TEHLİKESİZ ATIKLARIN GERİ KAZANIMI TEBLİĞİ KAPSAMINDA TOPLAMA-AYIRMA BELGESİ ALAN FİRMALAR Mehmet KESER Keseroğlu Hurdacılık Doğan TOPAKTAŞ Doğan Topaktaş Hurdacılık Nasıf DEMİRELLİ Karabacaklar

Detaylı

BAZI TEHLİKESİZ ATIKLARIN GERİ KAZANIMI TEBLİĞİ KAPSAMINDA TOPLAMA-AYIRMA BELGESİ ALAN FİRMALAR

BAZI TEHLİKESİZ ATIKLARIN GERİ KAZANIMI TEBLİĞİ KAPSAMINDA TOPLAMA-AYIRMA BELGESİ ALAN FİRMALAR 1 2 3 4 5 6 7 8 BAZI TEHLİKESİZ ATIKLARIN GERİ KAZANIMI TEBLİĞİ KAPSAMINDA TOPLAMA-AYIRMA BELGESİ ALAN FİRMALAR Mehmet KESER Keseroğlu Hurdacılık Doğan TOPAKTAŞ Doğan Topaktaş Hurdacılık Nasıf DEMİRELLİ

Detaylı

T.C. ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI Çevresel Etki Değerlendirmesi, İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü

T.C. ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI Çevresel Etki Değerlendirmesi, İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü Sayı: 43986390-150/6119 12.07.2016 Konu: Geçici Faaliyet Belgesi HALİL KAYIKCI ATIK GERİ KAZANIM SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ KOZLUK MAH. 2 NOLU CAD. NO:10 ERENLER / SAKARYA İlgi: 09.06.2016 tarihli

Detaylı

T.C. ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI Çevresel Etki Değerlendirmesi, İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü TESİSE KABUL EDİLECEK ATIKLAR VE KODLARI

T.C. ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI Çevresel Etki Değerlendirmesi, İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü TESİSE KABUL EDİLECEK ATIKLAR VE KODLARI TESİSE KABUL EDİLECEK ATIKLAR VE KODLARI 01 03 09 01 03 07 dışındaki alüminyum oksit üretiminden çıkan kırmızı çamur 01 04 10 01 04 07 dışındaki tozumsu ve pudramsı atıklar 01 05 04 Temizsu sondaj ı ve

Detaylı

T.C. ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI Çevresel Etki Değerlendirmesi, İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü

T.C. ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI Çevresel Etki Değerlendirmesi, İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü Sayı: 43986390-150.01/188 21/01/2015 Konu: Çevre İzin ve Lisans Belgesi İLKEM ÇEVRE GERİ DÖNÜŞÜM DANIŞMANLIK NAKLİYAT SANAYİ VE TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ SARAY MAH. KERESTECİLER SANAYİ SİTESİ 2. SOKAK NO:

Detaylı

TÜRKİYE DE ÜRETİLEN TEHLİKELİ ATIKLAR VE UYGUN BERTARAF YÖNTEMLERİ

TÜRKİYE DE ÜRETİLEN TEHLİKELİ ATIKLAR VE UYGUN BERTARAF YÖNTEMLERİ TÜRKİYE DE ÜRETİLEN TEHLİKELİ ATIKLAR VE UYGUN BERTARAF YÖNTEMLERİ Şeyma Taşkan 1, Barış Çallı 2 1 MarmaraÜniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Çevre Bilimleri Programı, Göztepe Kampüsü, 34722 Kadıköy,

Detaylı

Çevre İçin Tehlikeler

Çevre İçin Tehlikeler Çevre ve Çöp Çevre Bir kuruluşun faaliyetlerini içinde yürüttüğü hava, su, toprak, doğal kaynaklar, belirli bir ortamdaki bitki ve hayvan topluluğu, insan ve bunlar arasındaki faaliyetleri içine alan ortamdır.

Detaylı

T.C. ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI Çevresel Etki Değerlendirmesi, İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü

T.C. ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI Çevresel Etki Değerlendirmesi, İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü Sayı: 43986390-150.01/3062 08/12/2017 Konu: Çevre İzin ve Lisans Belgesi NADİR METAL RAFİNERİ SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ Akçaburgaz Mahallesi 3114. Sokak No:6 ESENYURT / İSTANBUL İlgi: (a) 27/10/2016

Detaylı

BEYAZ EŞYA ÜRETİM SEKTÖRÜNDEN KAYNAKLANAN TEHLİKELİ ATIKLARIN YÖNETİMİ

BEYAZ EŞYA ÜRETİM SEKTÖRÜNDEN KAYNAKLANAN TEHLİKELİ ATIKLARIN YÖNETİMİ BEYAZ EŞYA ÜRETİM SEKTÖRÜNDEN KAYNAKLANAN TEHLİKELİ ATIKLARIN YÖNETİMİ BARIŞ ÇALLI Marmara Üniversitesi, Çevre Mühendisliği Bölümü http://enve.eng.marmara.edu.tr Türkiye de Beyaz Eşya Sektörü 1955 yılında

Detaylı

ATIK KODU EKLENMESİ İÇİN İŞ AKIM ŞEMASI VE PROSES ÖZETİ İŞLETMENİN ADI (İŞLETMENİN ADRESİ)

ATIK KODU EKLENMESİ İÇİN İŞ AKIM ŞEMASI VE PROSES ÖZETİ İŞLETMENİN ADI (İŞLETMENİN ADRESİ) İŞLETMENİN ADI (İŞLETMENİN ADRESİ) Tarih: Belge No: MEVCUT ÇEVRE İZİN VE LİSANSI Hazırlayan (Unvan) Tesis Logosu (varsa) Tarih 1 MEVCUT ÇEVRE LİSANSI KONULARI 1 2 MEVCUT İZİN KONULARI 1 2 İÇİNDEKİLER Sayfa

Detaylı

T.C. ÇEVRE VE ORMAN BAKANLIĞI Çevre Yönetimi Genel Müdürlüğü TESİSE KABUL EDİLECEK ATIKLAR VE KODLARI

T.C. ÇEVRE VE ORMAN BAKANLIĞI Çevre Yönetimi Genel Müdürlüğü TESİSE KABUL EDİLECEK ATIKLAR VE KODLARI TESİSE KABUL EDİLECEK ATIKLAR VE KODLARI 01 03 08 01 03 07 dışındaki diğer tozumsu ve pudramsı atıklar 01 03 09 01 03 07 dışındaki alüminyum oksit üretiminden çıkan kırmızı çamur 01 04 09 Atık kum ve killer

Detaylı

T.C. ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI Çevresel Etki Değerlendirmesi, İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü

T.C. ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI Çevresel Etki Değerlendirmesi, İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü Sayı: 43986390-150//5011 26.02.2015 Konu: Geçici Faaliyet Belgesi KOCAELİ ATIK ÜRÜNLERİ GERİ KAZANIM SANAYİ VE DIŞ TİCARET ANONİM ŞİRKETİ KARTEPE ŞUBESİ Şevkatiye Mah. Ülker sok.no:106 Kartepe KARTEPE

Detaylı

ENDÜSTRİYEL (TEHLİKELİ VE TEHLİKESİZ) ATIK YÖNETİM PLANI. A Kapısı, Pegasus Hava Yolları Teknik O-P Blok 34912 Kurtköy-Pendik / ĠSTANBUL

ENDÜSTRİYEL (TEHLİKELİ VE TEHLİKESİZ) ATIK YÖNETİM PLANI. A Kapısı, Pegasus Hava Yolları Teknik O-P Blok 34912 Kurtköy-Pendik / ĠSTANBUL Page 1 of 8 ATIK ÜRETĠCĠNĠN SANAYĠ TESĠSĠNE AĠT BĠLGĠLER 1-Tesis İletişim Bilgileri -Firma Adı -Adres, Telefon ve Faks : PEGASUS HAVA TAġICILIĞI A.ġ. : İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı -Vergi Kimlik Nosu

Detaylı

T.C. ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI Çevresel Etki Değerlendirmesi, İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü

T.C. ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI Çevresel Etki Değerlendirmesi, İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü Sayı: B.09.0.ÇED.0.10.01.00-150.01/499 17/11/2012 Konu: Çevre İzin ve Lisans Belgesi METALİMPEX GERİ DÖNÜŞÜM VE TAŞIMACILIK SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ - BURSA ŞUBESİ BURSA ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ

Detaylı

T.C. ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI Çevresel Etki Değerlendirmesi, İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü

T.C. ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI Çevresel Etki Değerlendirmesi, İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü Sayı: B.09.0.ÇED.0.10.01.00-150.01/1757 31/01/2014 Konu: Çevre İzin ve Lisans Belgesi HALİL KAYIKÇI KOZLUK MAH. 1 NOLU VAD. NO:3 ERENLER / SAKARYA İlgi: (a) 04/01/2013 tarihli ve 25276 sayılı e-başvurunuz.

Detaylı

Atık Yönetiminde Ulusal Mevzuat ve Avrupa Birliği Uyum Çalışmaları. Betül DOĞRU Şube Müdürü

Atık Yönetiminde Ulusal Mevzuat ve Avrupa Birliği Uyum Çalışmaları. Betül DOĞRU Şube Müdürü Atık Yönetiminde Ulusal Mevzuat ve Avrupa Birliği Uyum Çalışmaları Betül DOĞRU Şube Müdürü Açılış Kriterleri AB Uyum Sürecinin Aşamaları Türkiye nin Komisyona kapsamlı bir strateji sunması. Türkiye nin

Detaylı

Tesise Kabul edilen Atık Kodlarımız

Tesise Kabul edilen Atık Kodlarımız Tesise Kabul edilen Atık Kodlarımız 01 03 08 01 03 07 dışındaki diğer tozumsu ve pudramsı atıklar 01 03 09 01 03 07 dışındaki alüminyum oksit üretiminden çıkan kırmızı çamur 01 05 04 Temizsu sondaj çamurları

Detaylı

ÇEVRE SAĞLIK TESİSLERİ LTD. ŞTİ. ENDÜSTRİYEL ATIK YÖNETİM PLANI ( )

ÇEVRE SAĞLIK TESİSLERİ LTD. ŞTİ. ENDÜSTRİYEL ATIK YÖNETİM PLANI ( ) ÇEVRE SAĞLIK TESİSLERİ LTD. ŞTİ. ENDÜSTRİYEL ATIK YÖNETİM (2016-2017-2018) Sayfa No 5/1 Hazırlayan İnceleyen Onaylayan Çevre Görevlisi Kalite Yönetim Direktörü Başhekim 1) Atık Üreticisinin İletişim Bilgileri

Detaylı

BAZI TEHLİKESİZ ATIKLARIN GERİ KAZANIMI TEBLİĞİ KAPSAMINDA TOPLAMA-AYIRMA BELGESİ ALAN FİRMALAR

BAZI TEHLİKESİZ ATIKLARIN GERİ KAZANIMI TEBLİĞİ KAPSAMINDA TOPLAMA-AYIRMA BELGESİ ALAN FİRMALAR 1 2 3 4 5 6 BAZI TEHLİKESİZ ATIKLARIN GERİ KAZANIMI TEBLİĞİ KAPSAMINDA TOPLAMA-AYIRMA BELGESİ ALAN FİRMALAR Mehmet KESER Keseroğlu Hurdacılık Doğan TOPAKTAŞ Doğan Topaktaş Hurdacılık Nasıf DEMİRELLİ Karabacaklar

Detaylı

BazI TEHLİKESİZ ATIKLARIN GERİ KAZANIMI TEBLİĞİ UYGULAMALARI

BazI TEHLİKESİZ ATIKLARIN GERİ KAZANIMI TEBLİĞİ UYGULAMALARI BazI TEHLİKESİZ ATIKLARIN GERİ KAZANIMI TEBLİĞİ UYGULAMALARI JALE SEZEN ZİRAAT YÜK. MÜHENDİSİ ATIK BİRİMİ ÇEVRE YÖNETİMİ VE DENETİMİ ŞUBESİ ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ 2 0. 1 2. 2 0 1 2 T E K İ R

Detaylı

ÖTA Ekonomik Operatör AB ve Geri Dönüşüm

ÖTA Ekonomik Operatör AB ve Geri Dönüşüm AB ve Geri Dönüşüm Avrupa Birliği, araçların geri dönüşümüyle hurdalara hayat vermeye hazırlanıyor. AB nin Otomotiv üreticilerine yönelik gerçekleştirdiği çalışmalar doğrultusunda; AB bölgelerindeki ülkelerin

Detaylı

T.C. ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI Çevresel Etki Değerlendirmesi, İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü

T.C. ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI Çevresel Etki Değerlendirmesi, İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü Sayı: B.09.0.ÇED.0.10.01.00-150//3969 11.02.2014 Konu: Geçici Faaliyet Belgesinin Yeniden Düzenlenmesi İlgi: Aşuroğulları Tehlikeli Atıklar Ön İşl. Ara Depolama Nak ve Hurda San. Dış.Tic.Ltd.Şti.Manisa

Detaylı

T.C. ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI Çevresel Etki Değerlendirmesi, İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü

T.C. ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI Çevresel Etki Değerlendirmesi, İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü Sayı: 43986390-150.01/59339 22.01.2016 Konu: Ünvan/Vergi Numarası Değişikliği AŞUROĞULLARI ENDÜSTRİYEL ATIK SANAYİ VE TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ İNÖNÜ MAHALLESİ DOKTOR ORHAN AKSOY CADDESİ NO:6 C/E BLOK PK:45140

Detaylı

T.C. ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI Çevresel Etki Değerlendirmesi, İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü

T.C. ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI Çevresel Etki Değerlendirmesi, İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü Sayı: 43986390-150.01/2882 23/10/2017 Konu: Çevre İzin ve Lisans Belgesi İSTAÇ İSTANBUL ÇEVRE YÖNETİMİ SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ - SEYMEN ATIK BERTARAF TESİSİ Seymen Mahallesi, Laiklik Caddesi,

Detaylı

T.C. ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI Çevresel Etki Değerlendirmesi, İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü TESİSE KABUL EDİLECEK ATIKLAR VE KODLARI

T.C. ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI Çevresel Etki Değerlendirmesi, İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü TESİSE KABUL EDİLECEK ATIKLAR VE KODLARI TESİSE KABUL EDİLECEK ATIKLAR VE KODLARI Tehlikeli Atık Geri Kazanım 01 05 05* Yağ içeren sondaj çamurları ve atıkları 01 05 06* Tehlikeli maddeler içeren sondaj çamurları ve diğer sondaj atıkları 04 02

Detaylı

GEP YEŞİL ENERJİ ÜRETİM TEKNOLOJİLERİ LTD. ŞTİ. TEMİZ ÇEVRE TEMİZ GELECEK... www.gepyesilenerji.com

GEP YEŞİL ENERJİ ÜRETİM TEKNOLOJİLERİ LTD. ŞTİ. TEMİZ ÇEVRE TEMİZ GELECEK... www.gepyesilenerji.com TEMİZ ÇEVRE TEMİZ GELECEK... TUZLA DÜZCE KEMERBURGAZ ALMANYA GEP YEŞİL ENERJİ ÜRETİM TEKNOLOJİLERİ LTD. ŞTİ Hedefimiz, sanayicilerimize entegre atık yönetim planı sunarak tek noktadan en ekonomik ve zaman

Detaylı

Ambalaj Atıklarının Yönetimi

Ambalaj Atıklarının Yönetimi Ambalaj Atıklarının Yönetimi Şule YETKİN Çevre ve Şehircilik Uzmanı Kasım 2014 - İzmir Atık ve Türleri 30 000 25 000 20 000 Yıl Bazlı Belediye Atıkları (Bin Ton) 17 757 24 180 26 118 25 845 2872 S. ÇEVRE

Detaylı

T.C. ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI Çevresel Etki Değerlendirmesi, İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü

T.C. ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI Çevresel Etki Değerlendirmesi, İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü Sayı: 43986390-150.01/827 11/09/2015 Konu: Çevre İzin ve Lisans Belgesi ÇÖPADAM ENTEGRE ATIK YÖNETİMİ SANAYİ TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ KARADENİZLİLER MH BAŞYİĞİT C. 166 BAŞİSKELE BAŞİSKELE / KOCAELİ İlgi:

Detaylı

T.C. ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI Çevre Yönetimi Genel Müdürlüğü GENELGE (2012/ )

T.C. ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI Çevre Yönetimi Genel Müdürlüğü GENELGE (2012/ ) Sayı : B.09.0.ÇYG.0.10.05-145.04/ Konu : Getirme Merkezi T.C. GENELGE (2012/ ) Evlerden, okullardan vb yerlerden kaynaklanan atık çeşitliliğinin fazla olması, bu atıkların sağlıklı bir şekilde yönetilebilmesi

Detaylı

T.C. ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI Çevresel Etki Değerlendirmesi, İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü

T.C. ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI Çevresel Etki Değerlendirmesi, İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü Sayı: B.09.0.ÇED.0.10.01.00-150.01/1298 16/08/2013 Konu: Çevre İzin ve Lisans Belgesi EKMEKÇİOĞULLARI METAL VE KİMYA SAN.TİC.A.Ş. O.S.B. 6. CADDE NO : 20 ÇORUM MERKEZ / ÇORUM İlgi: (a) 06/08/2012 tarihli

Detaylı

ÇEVRE KORUMA ve KONTROL DAİRESİ BAŞKANLIĞI

ÇEVRE KORUMA ve KONTROL DAİRESİ BAŞKANLIĞI ÇEVRE KORUMA ve KONTROL DAİRESİ BAŞKANLIĞI 1 Atık nedir? Üreticisi veya fiilen elinde bulunduran gerçek veya tüzel kişi tarafından çevreye atılan veya bırakılan ya da atılması zorunlu olan herhangi bir

Detaylı

T.C. ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI Çevresel Etki Değerlendirmesi, İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü

T.C. ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI Çevresel Etki Değerlendirmesi, İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü Sayı: B.09.0.ÇED.0.10.01.00-150.01/1756 31/01/2014 Konu: Çevre İzin ve Lisans Belgesi EMNİYETLİ HURDA GERİ DÖNÜŞÜM İLETİŞİM TEKSTİL OTOMOTİV NAKLİYAT İNŞAAT SANAYİ VE TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ DEMİRTAŞ BARBAROS

Detaylı

MARİNALARDA ÇEVRE YÖNETİMİ OYA KOÇ ÇEVRE MÜHENDİSİ. Sonraki. Önceki

MARİNALARDA ÇEVRE YÖNETİMİ OYA KOÇ ÇEVRE MÜHENDİSİ. Sonraki. Önceki MARİNALARDA ÇEVRE YÖNETİMİ OYA KOÇ ÇEVRE MÜHENDİSİ İZİN YÖNETİMİ KURULUM ÖNCESİNDE ÇEVRESEL ETKİ DEĞERLENDİRMESİ YÖNETMELİĞİ EK 1 LİSTESİ Madde: 10/d FAALİYET SÜRESİNCE ÇEVRE KANUNCA ALINMASI GEREKLİ İZİN

Detaylı

ÖZEL ATIKLARIN YÖNETİMİ

ÖZEL ATIKLARIN YÖNETİMİ ÇEVRE YÖNETİMİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Atık Yönetim Dairesi Başkanlığı ÖZEL ATIKLARIN YÖNETİMİ Gökhan ŞENTÜRK 22Ekim 2015 Ankara Atık Yönetimi Dairesi Başkanlığı Temel Görev Alanları ve Mevzuat Atıkların; kaynağında

Detaylı

ÇEVRESEL ETKİ DEĞERLENDİRMESİ İZİN VE DENETİM GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İZİN VE LİSANS DAİRESİ BAŞKANLIĞI

ÇEVRESEL ETKİ DEĞERLENDİRMESİ İZİN VE DENETİM GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İZİN VE LİSANS DAİRESİ BAŞKANLIĞI ÇEVRESEL ETKİ DEĞERLENDİRMESİ İZİN VE DENETİM GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İZİN VE LİSANS DAİRESİ BAŞKANLIĞI Yalçın KARACA Şube Müdürü 1 İzin/Lisansa Tabi İşletme ve Faaliyetler Tesisler ve faaliyetler, Kirletici Vasıfları

Detaylı

BAZI TEHLİKESİZ ATIKLARIN GERİ KAZANIMI TEBLİĞİ KAPSAMINDA TOPLAMA-AYIRMA BELGESİ ALAN FİRMALAR

BAZI TEHLİKESİZ ATIKLARIN GERİ KAZANIMI TEBLİĞİ KAPSAMINDA TOPLAMA-AYIRMA BELGESİ ALAN FİRMALAR 1 Mehmet KESER Keseroğlu Hurdacılık Sanayi Mahallesi 2063 Sokak No:19 Manavgat/ANTALYA 0 535 3060323 Karışık Metaller - 17 04 10 dışındaki kablolar 2012/0001 22.06.2012-22.06.2017 2 Ramazan ESGİNUS Yeşilyurt

Detaylı

BİRİM/LOKASYON:Sabiha Gökçen Havalimanı

BİRİM/LOKASYON:Sabiha Gökçen Havalimanı Page 1 of 5 BİRİM/LOKASYON:Sabiha Gökçen Havalimanı No Birim Ġlgili Faaliyet Atık/Doğal Kaynak Kullanımı Boyut/Tehlike Etki/Risk Etki Sıklığı (1-5) Siddet (1-5) T.E.P Önem Derecesi 1 Hat Atık yakıt (Fuel-oil

Detaylı

TUZLA DERİ OSB GERİ DÖNÜŞÜM A.Ş. KAYBETTİĞİMİZİ DÜŞÜNDÜĞÜMÜZ DEĞERLERİMİZİ GERİ KAZANDIRIYORUZ. www.tuzlageridonusum.com

TUZLA DERİ OSB GERİ DÖNÜŞÜM A.Ş. KAYBETTİĞİMİZİ DÜŞÜNDÜĞÜMÜZ DEĞERLERİMİZİ GERİ KAZANDIRIYORUZ. www.tuzlageridonusum.com KAYBETTİĞİMİZİ DÜŞÜNDÜĞÜMÜZ DEĞERLERİMİZİ GERİ KAZANDIRIYORUZ DÜZCE TUZLA KEMERBURGAZ ALMANYA (TGD) Hedefimiz, sanayicilerimize entegre atık yönetim planı sunarak tek noktadan en ekonomik ve zaman tasarruflu

Detaylı

Ek-2 AYNI BİRİKTİRME EKİPMANI İÇERİSİNDE BİRİKTİRİLEBİLECEK ATIKLAR

Ek-2 AYNI BİRİKTİRME EKİPMANI İÇERİSİNDE BİRİKTİRİLEBİLECEK ATIKLAR 15 01 01 Kağıt ve karton ambalaj 15 01 05 Kompozit ambalaj 20 01 01 Kâğıt ve karton 15 01 02 Plastik ambalaj 20 01 39 Plastikler 02 01 04 Atık Plastikler 16 01 19 Plastikler 15 01 03 Ahşap ambalaj 20 01

Detaylı

T.C. ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI Çevresel Etki Değerlendirmesi, İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü

T.C. ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI Çevresel Etki Değerlendirmesi, İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü Sayı: 43986390-150//5134 24.04.2015 Konu: Geçici Faaliyet Belgesinin Yeniden Düzenlenmesi SOM ATIK DEPOLAMA LAB. İNŞ. SAN.VE TİC. A.Ş. ÇALTILIDERE KÖYÜ DÜMBÜLDEKTEPE MEVKİİ ALİAĞA ALİAĞA / İZMİR İlgi:

Detaylı

ÇORLU ÇOCUKLARIMIZ İÇİN DAHA GÜVENLİ BİR GELECEK... www.ekolojikenerji.com.tr

ÇORLU ÇOCUKLARIMIZ İÇİN DAHA GÜVENLİ BİR GELECEK... www.ekolojikenerji.com.tr ÇOCUKLARIMIZ İÇİN DAHA GÜVENLİ BİR GELECEK... www.ekolojikenerji.com.tr DÜZCE TUZLA KEMERBURGAZ ALMANYA KAYBETTİĞİMİZİ DÜŞÜNDÜĞÜMÜZ DEĞERLERİMİZİ GERİ KAZANDIRIYORUZ TEMİZ ÇEVRE, TEMİZ GELECEK www.ekolojikenerji.com.tr

Detaylı

T.C. ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI Çevresel Etki Değerlendirmesi, İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü

T.C. ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI Çevresel Etki Değerlendirmesi, İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü Sayı: 43986390-150.01/2172 03/03/2017 Konu: Çevre İzin ve Lisans Belgesi BUMERANG ATIK BERTARAF VE GERİ KAZANIM SAN. TİC. LTD. ŞTİ. KARADENİZLİLER MAH. BAŞYİĞİT CAD. NO:162 KULLAR BAŞİSKELE / KOCAELİ İlgi:

Detaylı

T.C. ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI Çevresel Etki Değerlendirmesi, İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü

T.C. ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI Çevresel Etki Değerlendirmesi, İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü Sayı: B.09.0.ÇED.0.10.01.00-155.01/139 12/06/2012 Konu: Çevre İzin ve Lisans Belgesi ABRA ATIK İLETİŞİM MAK. A.Ş. SARAY KERESTECİLER SİTESİ. 3. CAD. NO:37-39 KAZAN / ANKARA İlgi: (a) 27/05/2011 tarihli

Detaylı

T.C. ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI Çevresel Etki Değerlendirmesi, İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü

T.C. ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI Çevresel Etki Değerlendirmesi, İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü Sayı: B.09.0.ÇED.0.10.01.00-150//4006 27.02.2014 Konu: Geçici Faaliyet Belgesinin Yeniden Düzenlenmesi İlgi: YEŞİLENERJİ BERTARAF GERİ KAZANIM SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ PEKŞENLER MEVKİİ KOZLUK M.1

Detaylı

MALZEMELERİN GERİ KAZANIMI

MALZEMELERİN GERİ KAZANIMI MALZEMELERİN GERİ KAZANIMI PROF. DR. HÜSEYİN UZUN HOŞGELDİNİZ 1 Geri Dönüşüm Metotları Geri dönüştürme metotları her malzeme için farklılık göstermektedir: - Alüminyum - Demir (Çelik) - Plastik malzemeler

Detaylı

T.C. İZMİR VALİLİĞİ Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü. NARSAN PLASTİK SANAYİ VE TİC. LTD. ŞTİ. İnönü Mah. 139 Sok. No:59 Ayrancılar İZMİR

T.C. İZMİR VALİLİĞİ Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü. NARSAN PLASTİK SANAYİ VE TİC. LTD. ŞTİ. İnönü Mah. 139 Sok. No:59 Ayrancılar İZMİR T.C. İZMİR VALİLİĞİ Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Konu : Tehlikesiz Atık Toplama Ayırma belgesi NARSAN PLASTİK SANAYİ VE TİC. LTD. ŞTİ. İnönü Mah. 139 Sok. No:59 Ayrancılar İZMİR İlgi : 06.11.2015 tarih

Detaylı

T.C. ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI Çevresel Etki Değerlendirmesi, İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü

T.C. ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI Çevresel Etki Değerlendirmesi, İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü Sayı: B.09.0.ÇED.0.10.01.00-150//3467 02.10.2013 Konu: Geçici Faaliyet Belgesinin Yeniden Düzenlenmesi PETKİM PETROKİMYA HOLDİNG A.Ş. İlgi: P.K.12 35801 ALİAĞA İZMİR ALİAĞA / İZMİR 27.08.2013 tarihli ve

Detaylı

T.C. ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI Çevresel Etki Değerlendirmesi, İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü

T.C. ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI Çevresel Etki Değerlendirmesi, İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü Sayı: 43986390-150.01/600 23/06/2015 Konu: Çevre İzin ve Lisans Belgesi ATY ÇEVRE VE ENDÜSTRİYEL ATIK YÖNETİMİ ANONİM ŞİRKETİ Uzuçiftlik Mah. Mihriban Sok. No: 17 Kartepe / KOCAELİ KARTEPE / KOCAELİ İlgi:

Detaylı

YIKIM ATIK YÖNETİM PLANI (TEHLİKELİ TEHLİKESİZ)

YIKIM ATIK YÖNETİM PLANI (TEHLİKELİ TEHLİKESİZ) YIKIM ATIK YÖNETİM PLANI (TEHLİKELİ TEHLİKESİZ) 1. ATIK ÜRETİCİSİNİN İLETİŞİM BİLGİLERİ Firma İsmi : Adres : Telefon : Faks : Vergi Sicil Numarası/Vergi Dairesi : İşletme Sahibi(Yetkili Kişi) : Tel: 0534

Detaylı

İŞLETMENİN ADI (İŞLETMENİN ADRESİ)

İŞLETMENİN ADI (İŞLETMENİN ADRESİ) İşletme Logosu (varsa) İŞLETMENİN ADI (İŞLETMENİN ADRESİ) FAALİYETİ/FALİYETLERİ İŞ AKIM ŞEMASI/ŞEMALARI VE PROSES ÖZETİ/ÖZETLERİ Hazırlayan (Unvan) Tarih İŞLETMELERİN FAALİYET KONULARI FARKLI OLSA BİLE

Detaylı

YÖNETİM PLANI. 1- Tesis İletişim Bilgileri

YÖNETİM PLANI. 1- Tesis İletişim Bilgileri 1- Tesis Firma Adı: Adres: Faks: Vergi Kimlik Numarası: Tesis Sahibi: E-posta: 2- Firmada Atık Yönetiminden Sorumlu Kişiye Ait Adı Soyadı: Adres: Faks: E-posta: 3- ATIKLARIN OLUŞTUĞU PROSES VE FAALİYETE

Detaylı

T.C. ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI Çevresel Etki Değerlendirmesi, İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü

T.C. ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI Çevresel Etki Değerlendirmesi, İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü Sayı: B.09.0.ÇED.0.10.01.00-150//3681 16.12.2013 Konu: Geçici Faaliyet Belgesinin Yeniden Düzenlenmesi EKOLOJİK ENERJİ A.Ş. ÇORLU ŞUBESİ İlgi: HATİP MAHALLESİ KARATEPE KÜMEEVLERİ No: 16 ÇORLU / TEKİRDAĞ

Detaylı

ÇEVRE İZİN KONULARI. Çevre İzinleri ÇEVRE İZİN BELGESİ adı altında beş ana başlık halinde bir araya toplanmıştır. İzin Konusu.

ÇEVRE İZİN KONULARI. Çevre İzinleri ÇEVRE İZİN BELGESİ adı altında beş ana başlık halinde bir araya toplanmıştır. İzin Konusu. ÇEVRE İZİN KONULARI ÇEVRE İZİN BELGESİ alınması aşamasında ilk adım Geçici Faaliyet Belgesi nin alınmasıdır. GFB aşamasını tamamlayan işletmeler için 1 yıl geçerliliği olan GFB belgesi verilir. GFB alan

Detaylı

HAZIR YEMEK İŞLETMESİNDE ÇEVRE BOYUTLARI VE ÇEVRESEL ETKİLER. OKŞAN ALTAŞ Gıda Yüksek Mühendisi

HAZIR YEMEK İŞLETMESİNDE ÇEVRE BOYUTLARI VE ÇEVRESEL ETKİLER. OKŞAN ALTAŞ Gıda Yüksek Mühendisi HAZIR YEMEK İŞLETMESİNDE ÇEVRE BOYUTLARI VE ÇEVRESEL ETKİLER OKŞAN ALTAŞ Gıda Yüksek Mühendisi Atık üreticisinin yükümlülükleri Atığın niteliklerini belirlemek Yönetmeliklere uygun olarak atık yönetimini

Detaylı

Dursun MİRZA Belediye Başkanı

Dursun MİRZA Belediye Başkanı SEVGİLİ ÇOCUKLAR Sağlıklı yaşam ancak temiz bir çevre ile mümkündür. Yaşadığımız kentimizi gelecek nesillere, çevre kirliliğinin olmadığı yeşil alanların korunduğu ve arttırıldığı bir şekilde bırakmak

Detaylı

ÇEVRE KORUMA VE KONTROL MÜDÜRLÜĞÜ

ÇEVRE KORUMA VE KONTROL MÜDÜRLÜĞÜ ÇEVRE KORUMA VE KONTROL MÜDÜRLÜĞÜ Pil ve Akümülatör Nedir? Kimyasal enerjiyi elektrik enerjisine dönüştüren, kompleks elektro kimyasal cihazlardır. Piller ve Aküler Şarj Edilemez (Primer) Şarj Edilebilir

Detaylı

İŞLETMENİN ADI (İŞLETMENİN ADRESİ)

İŞLETMENİN ADI (İŞLETMENİN ADRESİ) Tesis Logosu (varsa) İŞLETMENİN ADI (İŞLETMENİN ADRESİ) FAALİYETİ/FALİYETLERİ İŞ AKIM ŞEMASI/ŞEMALARI VE PROSES ÖZETİ/ÖZETLERİ Hazırlayan (Unvan) Tarih İŞLETMELERİN FAALİYET KONULARI FARKLI OLSA BİLE ANA

Detaylı

ÖTA GEÇİCİ DEPOLAMA TESİSLERİ

ÖTA GEÇİCİ DEPOLAMA TESİSLERİ ÖTA GEÇİCİ DEPOLAMA TESİSLERİ TEKNİK UYGUNLUK RAPORU 1. Genel Bilgileri İŞLETME ADI ADRES TEL FAKS EMAİL DANIŞMANLIK FİRMASI ADRES TEL FAKS EMAİL ÇEVRE GÖREVLİSİ TEL FAKS EMAİL 1 2.1 ÖTA Teslim Yerleri

Detaylı

PROJENİN UYGULAMA ALANLARI

PROJENİN UYGULAMA ALANLARI AMAÇ Ege Üniversitesi bünyesinde Çevre Sorunları Uygulama ve Araştırma Merkezi Koordinatörlüğünde yürütülen Entegre Atık Yönetimi kapsamında, eğitim, öğretim, araştırma ve hizmet faaliyetleri sonucu oluşan

Detaylı

GERİ KAZANIM VE BERTARAF AMAÇLI ALABİLECEĞİMİZ ATIK LİSTESİ

GERİ KAZANIM VE BERTARAF AMAÇLI ALABİLECEĞİMİZ ATIK LİSTESİ GERİ KAZANIM VE BERTARAF AMAÇLI ALABİLECEĞİMİZ ATIK LİSTESİ 01 (01) MADENLERİN ARANMASI, ÇIKARILMASI, İŞLETİLMESİ, FİZİKİ VE KİMYASAL İŞLEME TABİ TUTULMASI SIRASINDA ORTAYA ÇIKAN ATIKLAR 01 01 Maden kazılarından

Detaylı

ÇEVRE KORUMA VE KONTROL MÜDÜRLÜĞÜ

ÇEVRE KORUMA VE KONTROL MÜDÜRLÜĞÜ ÇEVRE KORUMA VE KONTROL MÜDÜRLÜĞÜ Pil ve Akümülatör Nedir? Kimyasal enerjiyi elektrik enerjisine dönüştüren, kompleks elektro kimyasal cihazlardır. Piller ve Aküler Şarj Edilemez (Primer) Şarj Edilebilir

Detaylı

T.C. ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI Çevresel Etki Değerlendirmesi, İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü

T.C. ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI Çevresel Etki Değerlendirmesi, İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü Sayı: 43986390-150.01/737 04/08/2015 Konu: Çevre İzin ve Lisans Belgesi EKODEN GERİ DÖNÜŞÜM YENİLENEBİLİR ENERJİ ÇEVRE MÜHENDİSLİĞİ ATIK LABORATUVAR İNŞ. REK. TUR. SAN. VE TİC. LTD. ŞTİ. Kuzey Akdeniz

Detaylı

İŞLETMENİN ADI (İŞLETMENİN ADRESİ)

İŞLETMENİN ADI (İŞLETMENİN ADRESİ) İşletme Logosu (varsa) İŞLETMENİN ADI (İŞLETMENİN ADRESİ)...... FAALİYETİ/FALİYETLERİ İŞ AKIM ŞEMASI/ŞEMALARI VE PROSES ÖZETİ/ÖZETLERİ Hazırlayan (Unvan) Tarih İŞLETMELERİN FAALİYET KONULARI FARKLI OLSA

Detaylı

Elif Morina Yılmaz Çevre Y. Mühendisi İstanbul Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü

Elif Morina Yılmaz Çevre Y. Mühendisi İstanbul Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Elif Morina Yılmaz Çevre Y. Mühendisi İstanbul Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü 24.01.2018 Dayanak 02.04.2015 tarih ve 29314 sayılı Resmi Gazete ATIK YÖNETİMİ YÖNETMELİĞİ Atık Nedir? Üreticisi veya fiilen

Detaylı

ENDÜSTRİYEL ATIK YÖNETİM PLANI

ENDÜSTRİYEL ATIK YÖNETİM PLANI Sayfa No 6/1 Hazırlayan İnceleyen Onaylayan Çevre Görevlisi Kalite Yönetim Direktörü Başhekim 1) Atık üreticisinin(sanayicinin) iletişim bilgileri - Adı Soyadı : ÇEVRE SAĞLIK TESİSLERİ LTD. ŞTİ. - Adres

Detaylı

ÇEV 455 Tehlikeli Atık Yönetimi

ÇEV 455 Tehlikeli Atık Yönetimi ÇEV 455 Tehlikeli Atık Yönetimi Yrd. Doç. Dr. Özgür ZEYDAN Kanunlar 1983: 2872 sayılı Çevre Kanunu 2006: 5491 sayılı Çevre Kanununda Değişiklik Yapan Kanun Uluslararası Sözleşmeler 1994: Tehlikeli Atıkların

Detaylı

T.C. ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI Çevresel Etki Değerlendirmesi, İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü

T.C. ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI Çevresel Etki Değerlendirmesi, İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü Sayı: 43986390-150.01/491 18/05/2015 Konu: Çevre İzin ve Lisans Belgesi ERAL ATIK YÖNETİM ANONİM ŞİRKETİ (Çamur Kurutma-Bertaraf Tesisi/Kocaeli) Karadenizliler Mah. Başyiğit Cad. No:192 Kullar-Başiskele/KOCAELİ

Detaylı

MALZEMELERİN GERİ KAZANIMI

MALZEMELERİN GERİ KAZANIMI MALZEMELERİN GERİ KAZANIMI PROF. DR. HÜSEYİN UZUN HOŞGELDİNİZ 1 KOMPOZİT ATIKLARIN GERİ DÖNÜŞÜMÜ Farklı malzemelerden yapılmış, elle birbirinden ayrılması mümkün olmayan ambalajlara, kompozit ambalaj adı

Detaylı

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ KAMU YÖNETİMİ LİSANS PROGRAMI TÜRKİYE'DE ÇEVRE SORUNLARI DOÇ. DR.

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ KAMU YÖNETİMİ LİSANS PROGRAMI TÜRKİYE'DE ÇEVRE SORUNLARI DOÇ. DR. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ KAMU YÖNETİMİ LİSANS PROGRAMI TÜRKİYE'DE ÇEVRE SORUNLARI DOÇ. DR. SEVİM BUDAK Katı Atıklar Dünya nüfusu gün geçtikçe ve hızlı bir şekilde artmaktadır.

Detaylı

EK III İŞLETMENİN ADI (İŞLETMENİN ADRESİ) ... ... FAALİYETİ/FALİYETLERİ İŞ AKIM ŞEMASI/ŞEMALARI VE PROSES ÖZETİ/ÖZETLERİ. Hazırlayan (Unvan)

EK III İŞLETMENİN ADI (İŞLETMENİN ADRESİ) ... ... FAALİYETİ/FALİYETLERİ İŞ AKIM ŞEMASI/ŞEMALARI VE PROSES ÖZETİ/ÖZETLERİ. Hazırlayan (Unvan) EK III İşletme Logosu (varsa) İŞLETMENİN ADI (İŞLETMENİN ADRESİ)...... FAALİYETİ/FALİYETLERİ İŞ AKIM ŞEMASI/ŞEMALARI VE PROSES ÖZETİ/ÖZETLERİ Hazırlayan (Unvan) Tarih İmza 1.1. İÇİNDEKİLER İçindekiler

Detaylı

KANLIĞI ÇEVRE SÜRECİNİN N TAMAMLANMASI

KANLIĞI ÇEVRE SÜRECİNİN N TAMAMLANMASI ÇEVRE YÖNETY NETİMİ GENEL MÜDÜRLM RLÜĞÜ İZİN N VE DENETİM M DAİRES RESİ BAŞKANLI KANLIĞI ÇEVRE İZNİ VE LİSANSI L ŞUBESİ ÇEVRE İZİN N VEYA ÇEVRE İZİN N VE LİSANS L SÜRECİNİN N TAMAMLANMASI ÇEVRE İZNİ /

Detaylı

ATIK YÖNETİM UYGULAMASI. Fatih YILMAZ Çevre Mühendisi İstanbul Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Çevre Denetimi Şube Müdürlüğü

ATIK YÖNETİM UYGULAMASI. Fatih YILMAZ Çevre Mühendisi İstanbul Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Çevre Denetimi Şube Müdürlüğü ATIK YÖNETİM UYGULAMASI Fatih YILMAZ Çevre Mühendisi İstanbul Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Çevre Denetimi Şube Müdürlüğü 24.01.2018 ATIK YÖNETİM UYGULAMASI Atık Beyan Sistemi TABS Atık üreticilerinin

Detaylı

ÇEVRE KANUNUNCA ALINMASI GEREKEN İZİN VE LİSANSLAR HAKKINDA YÖNETMELİK ÇEVRE İZİN VE LİSANS UYGULAMALARI

ÇEVRE KANUNUNCA ALINMASI GEREKEN İZİN VE LİSANSLAR HAKKINDA YÖNETMELİK ÇEVRE İZİN VE LİSANS UYGULAMALARI ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI ÇED İZİN VE DENETİM GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İZİN VE LİSANS DAİRESİ BAŞKANLIĞI ÇEVRE KANUNUNCA ALINMASI GEREKEN İZİN VE LİSANSLAR HAKKINDA YÖNETMELİK ÇEVRE İZİN VE LİSANS UYGULAMALARI

Detaylı

ATIK AKÜMÜLATÖRLERİN KONTROLÜ YÖNETMELİĞİ VE UYGULAMALARI

ATIK AKÜMÜLATÖRLERİN KONTROLÜ YÖNETMELİĞİ VE UYGULAMALARI ATIK AKÜMÜLATÖRLERİN KONTROLÜ YÖNETMELİĞİ VE UYGULAMALARI Atık Akümülatörlerin toplanması Yönetmeliğin 12 nci maddesi Akümülatör ürünlerinin dağıtımını ve satışını yapan işletmeler Tali Bayiiler Araç Bakım

Detaylı

ATIK ELEKTRİKLİ ve ELEKTRONİK EŞYALARIN TOPLANMASI, DEĞERLENDİRİLMESİ ve BERTARAF EDİLMESİ

ATIK ELEKTRİKLİ ve ELEKTRONİK EŞYALARIN TOPLANMASI, DEĞERLENDİRİLMESİ ve BERTARAF EDİLMESİ ATIK ELEKTRİKLİ ve ELEKTRONİK EŞYALARIN TOPLANMASI, DEĞERLENDİRİLMESİ ve BERTARAF EDİLMESİ 1 Çevre Nedir? İçinde bulunduğumuz tüm canlı ve cansız varlıkların birbirleriyle ilişkilerini içine alan ortamdır.

Detaylı

Değerlendirilebilir atıkların çeşitli fiziksel ve/veya kimyasal işlemlerle ikincil hammaddeye dönüştürülerek tekrar üretim sürecine dahil edilmesine

Değerlendirilebilir atıkların çeşitli fiziksel ve/veya kimyasal işlemlerle ikincil hammaddeye dönüştürülerek tekrar üretim sürecine dahil edilmesine GERİ DÖNÜŞÜM Değerlendirilebilir atıkların çeşitli fiziksel ve/veya kimyasal işlemlerle ikincil hammaddeye dönüştürülerek tekrar üretim sürecine dahil edilmesine geri dönüşüm denir. Geri dönüşebilen maddeler;

Detaylı

ATIK YÖNETİM PLANI. Hazırlayan: Büşra SAĞLIK

ATIK YÖNETİM PLANI. Hazırlayan: Büşra SAĞLIK ATIK YÖNETİM PLANI Hazırlayan: Büşra SAĞLIK Atık Nedir? 2015 yılında yayınlanan Atık Yönetimi Yönetmeliği ne göre atık; üreticisi veya fiilen elinde bulunduran gerçek veya tüzel kişi tarafından çevreye

Detaylı

MALZEMELERİN GERİ KAZANIMI

MALZEMELERİN GERİ KAZANIMI MALZEMELERİN GERİ KAZANIMI PROF. DR. HÜSEYİN UZUN HOŞGELDİNİZ 1 Geri Dönüşümün Amacı Var olan kaynakların sonsuz değil kısıtlı olduğunu bilerek harcama bilincine sahip olmaktır. Eğer geri dönüşümü sağlayabilirsek,

Detaylı

İŞLETMENİN ADI (İŞLETMENİN ADRESİ)

İŞLETMENİN ADI (İŞLETMENİN ADRESİ) İşletme Logosu (varsa) İŞLETMENİN ADI (İŞLETMENİN ADRESİ)...... FAALİYETİ/FALİYETLERİ İŞ AKIM ŞEMASI/ŞEMALARI VE PROSES ÖZETİ/ÖZETLERİ Hazırlayan (Unvan) Tarih İŞLETMELERİN FAALİYET KONULARI FARKLI OLSA

Detaylı

(Mülga:RG-23/12/ ) EK-1

(Mülga:RG-23/12/ ) EK-1 (Mülga:RG-23/12/2014-29214) EK-1 (Değişik:RG-13/4/2017-30037) EK-2 ATY Hazırlama Tesisleri İçin Gerekli Ekipmanlar Tablo 3 - Ekipman Listesi Ekipman Atık besleme ekipmanı ve bunker (iç veya dış karıştırmalı)

Detaylı

MALZEMELERİN GERİ KAZANIMI

MALZEMELERİN GERİ KAZANIMI MALZEMELERİN GERİ KAZANIMI PROF. DR. HÜSEYİN UZUN HOŞGELDİNİZ 1 DEMİR DIŞI METALLERİN GERİ DÖNÜŞÜMÜ Demir dışı metaller (non-ferrous metals) arasında temel olarak bakır, çinko, kurşun, alüminyum, nikel,

Detaylı

www.saydamcevre.com.tr 2 www.saydamcevre.com.tr Hakkımızda Saydam Çevre olarak; 2014 yılında çevre sektöründe farklı mühendislik gruplarından deneyimli çevre, maden ve kimya mühendisleri ile çevre danışmanlık

Detaylı

T.C. ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI Çevresel Etki Değerlendirmesi, İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü

T.C. ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI Çevresel Etki Değerlendirmesi, İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü Sayı: 43986390-150.01/151 31/12/2014 Konu: Çevre İzin ve Lisans Belgesi RDF KONTAMİNE ATIK BERTARAF VE GERİ KAZ. SAN.TİC.LTD.ŞTİ. ADANA ŞUBESİ CEYHAN YOLU ÜZERİ 12. KM. 01321 ADANA YÜREĞİR / ADANA İlgi:

Detaylı

BURSA ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ

BURSA ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ YOL HARİTASI BURSA ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ SIFIR ATIK PROJESİ Sıfır Atık Projesi2018-2023 dönemini içeren Sıfır Atık Eylem Planı çerçevesinde aşamalı olarak hayata geçirilecektir. 2020 GRUP B 2019 GRUP A 2021

Detaylı