ARAZİ TEMİN RAPORU TEMMUZ ELEKTRİK ÜRETİM A.Ş.

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "ARAZİ TEMİN RAPORU TEMMUZ ELEKTRİK ÜRETİM A.Ş."

Transkript

1 1. Proje Hakkında Bilgi Adı& Konumu Proje Sponsoru Proje Maliyeti Kurulu Gücü ARAZİ TEMİN RAPORU TEMMUZ ELEKTRİK ÜRETİM A.Ş. ONUR HES, Tokat ili Reşadiye ilçesi TEMMUZ ELEKTRİK ÜRETİM A.Ş USD 2 ünite*9.784 MW/ünite= MW Şahıs Arazileri: Regülatör, regülatör göl alanı ve santral binasına ulaşmak için açılacak olan toplam m 2 (3.4 ha) lik yaklaşım yollarının kamulaştırılması için Reşadiye Asliye Hukuk Mahkemesi ne başvurulmuştur. Şahıs arazilerinin kamulaştırması 2011 yılında tamamlanmıştır. Tüzel Kişilik Arazisi: Toklar ve Bereketli Köyleri ne ait arazilerde Kamulaştırma Kanunu nun 30. Maddesine göre kamulaştırma yapılacaktır. Kullanılacak arazi m 2 dir. Köy arazilerine yönelik olarak Asliye Hukuk Mahkemesi nce 2.96 TL/m 2 değer tespiti yapılmıştır. Köy Tüzel Kişiliklerinin bu bedele itiraz etme ya da kabul etme hakları bulunmaktadır. Kabul edilmesi durumunda firma ödemeyi yapacaktır. Kabul edilmemesi durumunda Tüzel Kişiliklerin mahkeme yoluyla değere itiraz edip yeniden tespit yaptırma hakları bulunmaktadır. Temel Uygulama Tarihleri Firma, köy tüzel kişiliklerinden gelecek kararı beklemektedir. Kararın olumlu çıkması sonrasında firma ödemeyi yapacak ve kamulaştırma prosesi böylece son bulacaktır. Kamu Arazisi: m uzunluğundaki tünel, yükleme havuzu ve santral binasını yapılacağı alanlarda orman arazisi kullanılacaktır. Bu kapsamda gerekli izinler alınmıştır. Kullanılacak orman arazisi m 2 dir. Regülatör göl alanının bir kısmı Hazine arazisine aittir. Alan su ile doldurulmadan önce gereken izinler tamamlanacaktır. İzne tabi Hazine arazisi m 2 dir. Enerji nakil hattının kurulacağı alanın %90 ı orman arazisi, %10 u ise şahıs arazisidir. 9 km uzunluğundaki ENH nın yapımı için Orman Kanunu nun 17. Maddesi kapsamında gerekli izinler alınacaktır. Şahıs arazileri için ise kamulaştırma yapılacaktır. Proje Bileşenleri& Gereken Araziler Yaklaşım Yolları (km&ha:): 878 m. uzunluğunda regülatör yaklaşım yolu, m. uzunluğunda santral binası yaklaşım yolu. Enerji Nakil Hattı (ha): 9 km. uzunluğunda, 20 m genişliğinde enerji nakil hattı. Cebri Boru (adedi,ha,boyu ve çapı): 324 m uzunluğunda bir

2 adet cebri boru. Santral binası, salt sahası ve ilgili diğer tesisler (ha): 0,055 ha (550 m 2 ) santral binası, salt sahası santral binasının içinde olacak. Ayrıca 0,0112 ha (112 m 2 ) lık araziye trafo yapılacak. Regülatör: 34 m uzunluğunda, 14,50 m. yüksekliğinde regulatör. Rezervuar/su depolama alanı (ha): 17,8 ha ( m 2 ) Diğer fiziksel özellikler (ha): 4 m çapında, m uzunluğunda tünel. Makine teçhizatın konması için gereken alan: Makine ekipmanın yerleştirilmesi için yaklaşık 1,6 ha ( m 2 ) park alanı kullanılacak. Bunun için ekstra bir kamulaştırma yapılmayacak. Rezervuar alanı, su dolana kadar bu iş için kullanılacak. Kamulaştırmanın tamamlanması/varlıkların envanteri: ENH nın yapılacağı alan dışında kamulaştırma tamamlanmıştır. Arazilerin envanteri Ek 1 Temmuz Enerji Arazi Temin Tablosu nda verilmiştir. Arazi Temininin Tamamlanma Tarihi: Arazi Planı: Ek te verilmiştir. 2. Şahıslardan Alınan Arazilerin Envanteri Onur HES in yapımı için Toklar, Bereketli ve Yolüstü Beldesi nde yaşayan şahısların arazisinde kamulaştırma yapılmıştır. Kamulaştırma 21 parselde olmuştur. 152 kişinin arazisinde kamulaştırma yapılmıştır. 1 parselin sahiplerinin sayısı 1-50 kişi arasında değişmektedir. 21 parselin 7 si Toklar Köyü nde, 2 si Bereketli Köyü nde, 12 si ise Arazi Sahiplerinin/Kullanıcıların İsimleri Bereketli Beldesi nde bulunmaktadır. Arazi sahiplerinin isimleri, kamulaştırılan arazinin büyüklüğü, arazi üzerindeki yapılar ve yapılan ödemeler hakkında bilgi Ek 1 Temmuz Enerji Arazi Temin Tablosu nda verilmektedir. Ayrıca Toklar ve Bereketli Köy Tüzel Kişiliğine ait arazilerde de kamulaştırma yapılacak. Toklar köy tüzel kişiliğine ait 7 parselde, Bereketli köy tüzel kişiliğine ait 1 parselde kamulaştırma yapılacaktır. Detay bilgi Ek 1 Temmuz Enerji Arazi Temin Tablosu nda verilmektedir.

3 Kamulaştırılan alanlar halk tarafından hayvanlarını otlatmada kullanılmaktadır. Ancak bu arazi dışında köylülerin hayvanlarını otlatmak için kullandığı geniş araziler bulunmaktadır. A. Şahıs Arazileri: - Toklar Köyü : m 2 - Bereketli Köyü : m 2 - Yolüstü Beldesi : m 2 Şahıs Arazileri(Toplam) : m 2 ( 3,4 ha) B. Köy Tüzel Kişilikleri: Toklar Köyü Tüzel Kişiliği : m 2 (5,1 ha) Bereketli Köyü Tüzel Kişiliği : m 2 (0,1 ha) Tüzel Kişilik (Toplam) : m 2 ( 5,2 ha) Kamulaştırılan Toplam Alan (A+B): m 2 (8,6 ha) Yukarıda belirtilen arazi toplamı regülatör ve rezervuar yapımında kullanılacaktır. Onur HES dağlık bir arazide kurulacaktır. Kamulaştırılan araziler çalılık olup tarımsal üretim için kullanılmamaktadır. Proje Bileşenleri Toklar ve Bereketli köylerinde kamulaştırılan araziler (köy tüzel kişilik arazileri dahil) santral binası, regülatör ve regülatör göl alanının yapımında kullanılacaktır. Söz konusu inşaatın yakınlarında yerleşim yeri bulunmamaktadır. Toklar ve Bereketli köyleri regülatör alanına yaklaşık 3km uzaklıkta bulunmakta. Regülatör ve rezervuar alanına ait fotoğraflar Ek 2 de verilmektedir. Yatırımın olduğu bölgede Mart ve Nisan aylarında taşkın yaşanmaktadır. Bu yüzden göl alanı için kamulaştırılan alan, daha ziyade taşkını önlemek amacıyla kullanılacaktır. Kamulaştırılan yaklaşık m 2 lik göl alanı, taşkın dönemi dışında köylüler tarafından hayvanlarını otlatmada kullanılabilecektir. Kamulaştırılan şahıs arazileri üzerinde az miktarda elma, armut ağaçları bulunmaktadır. Bu ağaçların bedelleri ayrıca tespit edilip şahıslara ödenmiştir. Köylüler ağaçlarda yetişen meyveleri gelir elde etmede değil iç tüketimde kullanmaktadır. Kesilen ağaç sayıları hakkında bilgi Ek 1 Temmuz Enerji Arazi Temin Tablosu nda verilmektedir.

4 Yolüstü Beldesi ne ait olan ve kamulaştırılan araziler yaklaşım yolu yapımında kullanılacaktır. Yaklaşım yolu yakınlarında yerleşim yeri bulunmamaktadır. Yolüstü Beldesi, yaklaşım yollarına 6 km uzaklıktadır. Şahıslara Ait Toplam Arazi/ Proje İçin Alınan Kısmı (%). 152 kişiye ait 21 parselde kamulaştırma yapılmıştır. Kamulaştırma kapsamında 3.4 ha şahıs arazisi kullanılmıştır. Şahıslara ait arazilerin toplamı 10.6 ha olup bunun yaklaşık %30 u kamulaştırma yolu ile alınmıştır. Kamulaştırılan arazilerin oranı %2 ile %100 arasında değişmektedir. Köylerde yaşayan şahısların bu araziler dışında başka arazileri de bulunmaktadır. Arazi sahiplerinin bir kısmı şehirlerde yaşamaktadır. Kamulaştırılan arazilere ilişkin detaylı bilgi Ek 1 Temmuz Enerji Arazi Temin Tablosu nda verilmektedir. Onur HES dağlık bir arazide kurulacaktır. Açılacak yaklaşım yolları çalılık arazi üzerinde olacaktır. Köylüler bu alanları hayvanlarını otlatmada kullanmaktadır. Kullanılan arazilerde tarımsal üretim yapılmamaktadır. Ayrıca yerleşim yeri bulunmamaktadır. Regülatör yerine en yakın yerleşim yeri 3 km uzaklıktadır. Yatırımın olduğu Arazinin Yapısı: Çalılık, Tarım, Yerleşim Yeri vs. Temin Edilen Arazilerdeki Yapıların Envanteri bölgede Mart ve Nisan aylarında taşkın yaşanmaktadır. Bu yüzden göl alanı için kamulaştırılan alan, daha ziyade taşkını önlemek amacıyla kullanılacaktır. Kamulaştırılan yaklaşık m 2 lik göl alanı, taşkın dönemi dışında köylüler tarafından hayvanlarını otlatmada kullanılacaktır. Köylülerin hayvanlarını otlatmak için kullanacağı alternatif araziler bulunmaktadır. Regülatör ve rezervuar alanına ait fotoğraflar Ek 2 de verilmektedir. Kamulaştırılan araziler çalılık araziler olup köylüler hayvanlarını otlatmak için kullanmaktadır. Ancak kamulaştırılan şahıs arazilerinin bazılarında elma ve armut ağaçları bulunmaktadır. Arazi sahipleri bu ağaçlarda yetişen meyveleri satarak gelir elde etmemektedir. Halkın esas geçim kaynağı k.baş hayvancılıktır. Köylerin arazileri hayvan otlatmaya müsaittir. Kamulaştırma esnasındaki bedel tespitinde kamulaştırılan arazi dışında söz konusu meyve ağaçlarının bedeli de ayrıca ödenmiştir. Santral yapımından dolayı Toklar Köyü ne bağlı arazide bulunan bir adet köprü su altında kalacaktır. Ancak yatırımcı bu köprü yerine yenisini yapacaktır.

5 Araziler Kiralık veya Başkaları Tarafından Kullanılıyorsa Bilgiler Araziler Başkalarınca Kullanılıyorsa Bu Şahıslara Ait Varlıkların Listesi Tarımsal Faaliyetlerin Arazi Sahiplerinin Öncelikli Gelir Kaynağı Olup Olmadığının Belirtilmesi Kamulaştırılan araziler kiralık değil/başkaları tarafından kullanılmıyor. Kamulaştırılan araziler kiralık değil/başkaları tarafından kullanılmıyor. Bu yüzden başka kullanıcılara ait herhangi bir varlık bulunmamakta. Toklar, Bereketli Köyleri ile Yol Üstü Beldesi, Tokat iline bağlı dağlık köylerdir. Bu yüzden araziler tarıma uygun değildir. Kamulaştırılan arazilerin bir kısmı miras yolu ile elde edilmiştir. Bazı arazi sahipleri şehirlerde yaşamaktadır. Özellikle Toklar ve Bereketli Köyleri nde kamulaştırılan araziler miras yolu ile el değiştirmiş olup mirasçıların büyük bir çoğunluğu İstanbul, Almanya ve Avusturya da yaşamaktadır. Köylerde yaşayan halk ise tarımsal faaliyetlerden gelir elde etmemektedir. Halkın gelir kaynağı k.baş hayvancılıktır m 2 lik arazinin kamulaştırılması sonucunda bugüne kadar arazi sahiplerine TL ödeme yapılmıştır. Yatırımcı, arazi sahiplerine, kamulaştırılan araziler karşılığında yeni arazi almaya yetecek miktarda ödeme yapmıştır. Şahıslara yapılan ödemelerin yeterli olup olmadığını tespit etmek amacıyla muhtar Durmuş Kaya ve arazisi alınan şahıslardan Tuncay Eraslan ile telefonda görüşme yapılmıştır. Muhtar, santralin bulunduğu civarda arazilerin değerinin 2 TL/m 2 civarında olduğunu belirtmiştir. Ancak firma kamulaştırma esnasında 2,96 TL/m 2 ödemiştir. Tuncay Eraslan, kamulaştırma sonucu yapılan ödemeler ile arazi sahiplerinin isterlerse yeni arazi satın alabileceğini, çünkü arazilerin 2 TL/m 2 den satıldığını belirtti. Yapılan Ödemeler Kamulaştırılan arazilere yapılan ödemelere ilişkin detaylı bilgi Ek 1 Temmuz Enerji Arazi Temin Tablosu nda verilmektedir. Köy Tüzel kişiliğine ait araziler için Asliye Hukuk Mahkemesi 2,96 TL/m 2 değer tespitinde bulunmuştur. Köy Tüzel Kişiliklerinin bu bedele itiraz etme ya da kabul etme hakları bulunmaktadır. Kabul edilmesi durumunda firma ödemeyi yapacaktır. Kabul edilmemesi durumunda Tüzel Kişiliklerin mahkeme yoluyla değere itiraz edip yeniden tespit yaptırma hakları bulunmaktadır. Firma, köy tüzel kişiliklerinden gelecek kararı beklemektedir. Kararın olumlu çıkması sonrasında firma ödemeyi yapacak ve kamulaştırma prosesi böylece son bulacaktır.

6 Ödeme Tarihi Şahıslara yapılan ödemeler 2011 yılında tamamlanmıştır. Orman arazileri için kesin izinler 2011 yılında alınmıştır. Tüzel kişiliklere ait prosesin ise 2014 te tamamlanması beklenmekte. Şahısların Gelirleri Üzerindeki Etkisi Regülatör ve rezervuar alanlarına ulaşmak için kullanılan yaklaşım yolları değerli araziler değildir. Bu araziler tarımsal faaliyette kullanılmamakta. Kamulaştırılan şahıs arazilerinin bazılarında elma ve armut ağaçları bulunmaktadır. Arazi sahipleri bu ağaçlarda yetişen meyveleri satarak gelir elde etmemektedir, iç tüketimde kullanmaktadır. Kamulaştırılan arazi ile arazi üzerindeki ağaçların bedelleri mahkemece ayrı ayrı tespit edilerek ödeme yapılmıştır. Kamulaştırılan araziler tarımsal faaliyette kullanılmadığından şahısların gelirinde herhangi bir kayıp olmamıştır. Projenin bulunduğu köylerde yaşayan halkın geçim kaynağı k.baş hayvancılıktır. Kamulaştırılan arazilerin bir kısmı miras yolu ile elde edilmiştir. Bazı arazi sahipleri şehirlerde yaşamaktadır. Özellikle Toklar ve Bereketli Köyleri nde kamulaştırılan araziler miras yolu ile el değiştirmiş olup mirasçıların büyük bir çoğunluğu İstanbul, Almanya ve Avusturya da yaşamaktadır. 3.Kullanılan Kamu Arazilerinin Envanteri Kullanılan Araziler (ha). Arazi Tipi/Kullanım Şekli: Orman, Otlak Alan vs. Arazi Sahipleri Ödemeler Orman Arazisi : m 2 Hazine Arazisi : m 2 Toplam Arazi : m 2 Orman Bakanlığı ile Hazine den alınan araziler m uzunluğundaki tünel, yükleme havuzu, santral binası ve regülatör alanı yapımında kullanılacaktır. Arazi dağlık alan olup köylüler tarafından hayvan otlatmada kullanılmaktadır. Tünel ve santral binasının arazilerine ilişkin fotoğraflar Ek 3 te verilmektedir. Orman Bakanlığı, Hazine Müsteşarlığı Arazi dağlık alan olup köylüler tarafından hayvan otlatmada kullanılmaktadır. Kullanılan arazide halkın kullanımına yönelik herhangi bir yapı bulunmamaktadır. İzni alınan m 2 lik orman arazisi için TL ödeme yapılmıştır. Hazine arazisi kullanım bedeli ise daha sonar tespit edilecektir.

7 4.Toplantılar, Görüşmeler, Mağduriyetin Giderilmesi -Proje ve Proje Alanı Hakkında Genel Bilgi: Onur HES, Tokat ili Reşadiye ilçesine bağlı Toklar, Bereketli köyleri ile Yolüstü beldesi nde, Kelkit Nehri nin kolu olan Zinav Çayı üzerinde kurulacaktır. Zinav Çayı Reşadiye ye 20 km uzaklıktadır. Toklar, Bereketli köyleri ile Yolüstü beldesi dağ köyleri olup esas gelir kaynakları k.baş hayvancılıktır. Regülatör, regülatör göl alanı ve yaklaşım yollarının olduğu toplam m 2 lik arazide kamulaştırma yapılacaktır. Kamulaştırılacak toplam alanın m 2 si şahıslara, m 2 si ise köy tüzel kişiliğine aittir. Santralin yapımı için gereken orman izinleri Orman Bakanlığı ndan, hazine arazileri için Hazine Müsteşarlığı ndan alınmıştır m 2 lik arazinin kamulaştırılması Reşadiye Asliye Hukuk Mahkemesi nce yapılmış olup 2011 yılında tamamlanmış, kamulaştırma bedeli olarak arazi sahiplerine TL ödeme yapılmıştır. Toklar ve Bereketli köy tüzel kişiliklerine ait toplam m 2 lik arazi için Kamulaştırma Kanunu nun 30. Maddesi kapsamında kamulaştırma yapılacaktır. Arazilerin değer tespiti Reşadiye Asliye Hukuk Mahkemesi tarafından yapılmıştır. Köy tüzel kişiliğine ait araziler için Asliye Hukuk Mahkemesi 2,96 TL/m 2 değer tespitinde bulunmuştur. Köy tüzel kişiliklerinin bu bedele itiraz etme ya da kabul etme hakları bulunmaktadır. Kabul edilmesi durumunda firma ödemeyi yapacaktır. Kabul edilmemesi durumunda Tüzel Kişiliklerin mahkeme yoluyla değere itiraz edip yeniden tespit yaptırma hakları bulunmaktadır m. uzunluğundaki tünel, cebri boru ve santral binasının yapımı için Hazine ve Orman arazileri kullanılacaktır. Kullanılacak araziler için gereken izinler alınmış olup m 2 lik alan için TL ödeme yapılmıştır. Toklar and Bereketli köyleri regülatör alaından yaklaşık 3 km, Yolüstü beldesi ise yaklaşık 6 km uzaklıktadır. Tesise yakın herhangi bir yerleşim yeri bulunmadığından kamulaştırma dolayısıyla herhangi bir yeniden yerleşim yapılmayacaktır. Santral, dağlık alanda kurulacaktır. Kamulaştırılan araziler çalılık olup gelir elde etmek amacıyla kullanılmamaktadır. Köylüler bu arazileri hayvanlarını otlatmak için kullanmaktadır. Ancak Toklar ve Bereketli köylerinde kamulaştırılan şahıs arazilerinin bazılarında elma ve ayva ağaçları bulunmaktadır. Ağaç sahipleri bu ağaçların meyvelerini satarak gelir elde etmemektedir. Esas geçim kaynakları k.baş hayvancılıktır. Kesilen ağaçların bedeli ayrıca ödenmiş ve ağaçlar kesildikten sonra sahiplerine verilmiştir. Kamulaştırılan arazilerin bir kısmı miras yolu ile edinilmiştir. Bazı arazi sahipleri ise muhtelif şehirlerde yaşamaktadır. Özellikle Toklar ve Bereketli Köyleri nde kamulaştırılan araziler miras yolu ile el değiştirmiş olup mirasçıların büyük bir çoğunluğu İstanbul, Almanya ve Avusturya da yaşamaktadır.

8 - Toplantılar, Görüşmeler, Mağduriyetin Giderilmesi: Projenin tanıtılması ve projenin çevreye olası etkilerinin halka anlatılması amacıyla 28 Mart 2011 tarihinde Toklar Köyü meydanlığında Halkın Katılımı Toplantısı yapılmıştır. Toplantıya yerli halk, TEMA Vakfı delegesi ve yerel gazeteciler katılmışlardır. Toplantıda yatırımcı, projenin tanıtımını yapmış ve inşaat esnasında çevresel açıdan alınacak tedbirler hakkında bilgi vermiştir. Yatırımcı katılımcılardan gelen sorulara cevap vermiştir. Katılımcılar toplantı esnasında kendi fikirlerini de belirtmişlerdir. Toplantı esnasında yatırıma yönelik herhangi bir itiraz olmamıştır. Ancak katılımcıların yatırımcıdan talepleri olmuştur. Katılımcılar, inşaat esnasında istihdam edilecek işçilerin köylerinden temin edilmesini istemişlerdir. Ayrıca köylüler, regülatör ve regülatör göl alanının yapılacağı arazileri hayvanlarını otlatmada kullandıklarından yatırıma giden bu araziler yerine yeni otlatma alanı yapılmasını talep etmişlerdir. Yatırımın olduğu bölgede Mart ve Nisan aylarında taşkın yaşanmaktadır. Bu yüzden göl alanı inşaatı için kamulaştırılan alan, daha ziyade taşkını önlemek amacıyla kullanılacaktır. Kamulaştırılan yaklaşık m 2 lik göl alanı, taşkın dönemi dışında köylüler tarafından hayvanlarını otlatmada kullanılacaktır. Yatırım esnasında 25 köylünün geçici olarak, yatırım sonrasında ise 6 köylünün sürekli olarak istihdam edilmesi planlanmaktadır. Bu durum, bölgedeki göçün önlenmesi açısından küçük ama önemli bir adım olarak değerlendirilebilir. Ayrıca istihdam edilen personelin günlük ihtiyaçları en yakın yerleşim birimindeki marketlerden temin edilecektir. Böylece yöredeki esnafa ek gelir yaratılmış olunacaktır. Yatırım kapsamında açılacak olan yeni yaklaşım yolları köylüler tarafından daha sonra da kullanılabilecektir. Yatırım nedeniyle Toklar köyünü Bereketli köyüne bağlayan güzergahta bulunan köprü, regülatör göl alanının su ile doldurulması sonucu sular altında kalacaktır. Bu yüzden yatırımcı yeni bir köprü ve yol inşa edecektir. Yatırım esnasında, halkın herhangi bir nedenle mağdur olması durumunda mağduriyetlerin bildirilmesi amacıyla firma, şantiye binasında bir adet şikayet defteri bulundurmaktadır. Firma yetkilisi yapılan toplantıda söz konusu defterden halka bahsetmiş, herhangi bir şikayet olması durumunda şahısların muhtar ile birlikte şantiyeye gelip şikayetlerini bu deftere yazabileceğini belirtmiştir. Proje müdürü, söz konusu şikayetlere her ay sonu cevap vermekle sorumludur. Şikayetler ve verilen cevaplar her ayın 15 inde posta yolu ile ve mail olarak yatırımcıya ulaştırılacaktır. Ayrıca proje ile ilgili herhangi bir sorunun ortaya çıkması durumunda şahıslar şirket merkezini ( ) arayarak proje sahibine şikayetlerini direk yapabilirler. Sosyal konularda bilgi almak amacıyla Ekim 2012 ve Mayıs 2013 tarihlerinde Dünya Bankası yetkilileri ile birlikte saha gezisi yapılmıştır. Şantiye binasında yatırımcı, Dünya Bankası yetkilileri ve Kalkınma Bankası yetkililerinin katıldığı bir toplantı düzenlenmiştir. Toplantı esnasında yatırımcı Şikayet Defteri ni göstermiştir. Yatırımcı özellikle yörede istihdamın artırılması ve ihtiyaçlarının karşılanması konularında

9 hassaslık gösterdiklerini belirtimiştir. İnşaat esnasında ortaya çıkan tozdan çevrenin etkilenmemesi için yatırım sahasında sürekli sulama yapılmaktadır. Toplantıya ayrıca Toklar köyü muhtarı Durmuş Kaya da katılmıştır. Muhtar, yatırım nedeniyle bugüne kadar herhangi bir şikayetin olmadığını belirtmiştir. Ayrıca köylerinden 5 gencin yatırımda istihdam edildiğini belirtmiştir. Daha önce de belirtildiği üzere Toklar köy tüzel kişiliğine ait arazide de kamulaştırma yapılacaktır. Muhtar, kamulaştırmadan gelecek paranın köyün altyapı yatırımlarında ve köy camiinin yenilenmesinde kullanmayı planladıklarını söylemiştir. Ayrıca yatırımcı ile her ay toplantı yaptıklarını belirtmiştir. Toplantılarda, inşaat nedeniyle (varsa) oluşan sıkıntılar ve bunların giderilmesi ile köyün ihtiyaçları ve bu ihtiyaçların karşılanması hususunda yapılacakların konuşulduğunu belirtmiştir. Bugüne kadar yatırımdan kaynaklanan herhangi bir şikayet bildirilmemiştir. Toplantı sonrasında muhtar, caminin avlusunda köylülerle biraraya gelerek toplantının içeriği hakkında köylülere bilgi vermektedir. Dünya Bankası yetkilileri muhtara, bu bilgilendirme toplantılarının kaydedilmesi için bir defterin hazır bulundurulması konusunda tavsiyede bulunmuştur. Ayrıca toplantıların şantiye binası yerine köy meydanında yapılmasını tavsiye etmiştir. Şirket yetkilisi, bu öneriyi dikkate alacaklarını belirtmiştir. TKB, bu konunun takipçisi olacaktır. Kurumsal Sosyal Sorumluluk Kapsamında Firmanın Yapmış Olduğu Yardımlar: Yatırımın tamamlanması sonrasında bozulan Toklar Köyü yolu yeniden asfaltlanacaktır. Yolüstü beldesinde bulunan öğretmen lojmanı restore edildi. Yolsütü beldesinde bulunan düğün ve yemek salonu restore edilecek. Yolsütü beldesinde bulunan sağlık ocağı restore edilecek. Toklar köyü için içme suyu deposu yapılacak. Toklar köyünde yaşayan bir köylünün çıkan yangın nedeniyle zarar gören evi tekrar yapılmıştır. Yatırımcı bunlar dışında, köylülerden gelen talepler doğrultusunda yardım yapmaya devam edecektir. Köylerde yardıma muhtaç kişi bulunmamaktadır.

10 Ek 2: Regülatör ve Rezervuar Alanı

11 Ek 3: İletim Tüneli ve Santral Binası Alanı

AYANCIK HES PROJESI VE GUZELCAY I-II HES PROJESI ILK ELEKTRIK URETIM A.S.

AYANCIK HES PROJESI VE GUZELCAY I-II HES PROJESI ILK ELEKTRIK URETIM A.S. AYANCIK HES PROJESI VE GUZELCAY I-II HES PROJESI ILK ELEKTRIK URETIM A.S. ARAZI TEMIN RAPORU 1. Proje Hakkında Bilgi Alt Proje Adı ve Yeri Proje Sponsoru ARAZİ DEVRALMA İÇİN RAPORLAMA FORMU ILK ENERJİ

Detaylı

ARAZİ TEMİN RAPORU MELTEM ENERJİ ELEKTRİK ÜRETİM A.Ş. EGE RES İzmir ili, Kemalpaşa ilçesindedir. MELTEM ENERJİ ELEKTRİK ÜRETİM A.Ş

ARAZİ TEMİN RAPORU MELTEM ENERJİ ELEKTRİK ÜRETİM A.Ş. EGE RES İzmir ili, Kemalpaşa ilçesindedir. MELTEM ENERJİ ELEKTRİK ÜRETİM A.Ş 1. Proje Hakkında Bilgi ARAZİ TEMİN RAPORU MELTEM ENERJİ ELEKTRİK ÜRETİM A.Ş. Adı ve Konumu Proje Sponsoru Proje Maliyeti Kurulu Güç Temel Uygulama Tarihleri EGE RES İzmir ili, Kemalpaşa ilçesindedir.

Detaylı

KOCAK HES PROJESI ARAZI TEMIN RAPORU

KOCAK HES PROJESI ARAZI TEMIN RAPORU KOCAK HES PROJESI PRESTİJ ENERJİ ELEKTRİK ÜRETİM A.S. ARAZI TEMIN RAPORU ARAZİ TEMİNİ RAPORLAMA FORMU PRESTİJ ENERJİ ELEKTRİK ÜRETİM A.Ş. 1. Proje Hakkında Bilgi Alt Proje Adı ve Yeri Proje Sponsoru Proje

Detaylı

YAVUZ HES PROJESI AREM ENERJI URETIM A.S.

YAVUZ HES PROJESI AREM ENERJI URETIM A.S. Public Disclosure Authorized Public Disclosure Authorized Public Disclosure Authorized Public Disclosure Authorized YAVUZ HES PROJESI AREM ENERJI URETIM A.S. ARAZI TEMIN RAPORU ARAZİ TEMİN RAPORU AREM

Detaylı

ARAZİ TEMİN RAPORU BEŞTEPELER ENERJİ ÜRETİM SANAYİ ve TİCARET A.Ş. KUBİLAY JES Aydın ili, Germencik ilçesindedir. BEŞTEPELER ENERJİ ÜRETİM A.

ARAZİ TEMİN RAPORU BEŞTEPELER ENERJİ ÜRETİM SANAYİ ve TİCARET A.Ş. KUBİLAY JES Aydın ili, Germencik ilçesindedir. BEŞTEPELER ENERJİ ÜRETİM A. 1. Proje Hakkında Bilgi ARAZİ TEMİN RAPORU BEŞTEPELER ENERJİ ÜRETİM SANAYİ ve TİCARET A.Ş. Adı ve Konumu Proje Sponsoru Proje Maliyeti Kurulu Güç Temel Uygulama Tarihleri Proje Bileşenleri & Gereken Araziler

Detaylı

GÖK HES. GÖK ENERJİ ELEKTRİK SAN. ve TİC. A.Ş. ARAZİ DEVRALMA İÇİN RAPORLAMA FORMU. E2065 v70. Public Disclosure Authorized

GÖK HES. GÖK ENERJİ ELEKTRİK SAN. ve TİC. A.Ş. ARAZİ DEVRALMA İÇİN RAPORLAMA FORMU. E2065 v70. Public Disclosure Authorized Public Disclosure Authorized Public Disclosure Authorized Public Disclosure Authorized Public Disclosure Authorized GÖK HES GÖK ENERJİ ELEKTRİK SAN. ve TİC. A.Ş. ARAZİ DEVRALMA İÇİN RAPORLAMA FORMU E2065

Detaylı

MURATLI HES ARMAHES ELEKTRİK ÜRETİM A.Ş. ARAZİ DEVRALMA İÇİN RAPORLAMA FORMU. E2065 v69. Public Disclosure Authorized. Public Disclosure Authorized

MURATLI HES ARMAHES ELEKTRİK ÜRETİM A.Ş. ARAZİ DEVRALMA İÇİN RAPORLAMA FORMU. E2065 v69. Public Disclosure Authorized. Public Disclosure Authorized Public Disclosure Authorized Public Disclosure Authorized Public Disclosure Authorized Public Disclosure Authorized MURATLI HES ARMAHES ELEKTRİK ÜRETİM A.Ş. E2065 v69 ARAZİ DEVRALMA İÇİN RAPORLAMA FORMU

Detaylı

CESE ELEKTRİK ÜRETİM AŞ

CESE ELEKTRİK ÜRETİM AŞ CESE ELEKTRİK ÜRETİM A.Ş. YENİDEN YERLEŞİM PLAN RAPORU 1.Proje Hakkında Bilgi Alt Projenin ismi ve yeri Mavi HES Projesi Trabzon bölgesinin Maçka kasabasında yer almaktadır. Proje Kuruluşu Projenin Maliyeti

Detaylı

INCIRLI HES LASKAR ENERJI URETUM PAZARLAMA A.S. ARAZI TEMINI FORMU

INCIRLI HES LASKAR ENERJI URETUM PAZARLAMA A.S. ARAZI TEMINI FORMU Public Disclosure Authorized Public Disclosure Authorized Public Disclosure Authorized Public Disclosure Authorized INCIRLI HES LASKAR ENERJI URETUM PAZARLAMA A.S. ARAZI TEMINI FORMU RP762 v32 1. Proje

Detaylı

380 kv KARTAL GIS TRAFO MERKEZİ

380 kv KARTAL GIS TRAFO MERKEZİ 1 380 kv KARTAL GIS TRAFO MERKEZİ (A) Proje Bileşenleri Hakkında Genel Bilgiler : -Proje bileşenleri tanımının özeti/tipi: Yapım işleri Dünya Bankası APL-6 kapsamında alınan kredi ile sürdürülmektedir.

Detaylı

PRESTİJ ENERJİ ELEKTRİK ÜRETİM A.Ş.

PRESTİJ ENERJİ ELEKTRİK ÜRETİM A.Ş. Public Disclosure Authorized Public Disclosure Authorized Public Disclosure Authorized Public Disclosure Authorized PRESTİJ ENERJİ ELEKTRİK ÜRETİM A.Ş. ÇEVRE YÖNETİM PLANI GİRESUN İLİ, ÇAMOLUK İLÇESİ ANKARA

Detaylı

CAMLICA HES, KAYSERI ILI, ZAMANTI NEHRI ARAZI EDINIMI IÇIN RAPOR FORMU / PORTFOLYO PROJELERININ SOSYAL ETKILERI

CAMLICA HES, KAYSERI ILI, ZAMANTI NEHRI ARAZI EDINIMI IÇIN RAPOR FORMU / PORTFOLYO PROJELERININ SOSYAL ETKILERI RP762 v23 CAMLICA HES, KAYSERI ILI, ZAMANTI NEHRI ARAZI EDINIMI IÇIN RAPOR FORMU / PORTFOLYO PROJELERININ SOSYAL ETKILERI Arazi Edinimi için Rapor Formu / Portfolyo Projelerinin Sosyal Etkileri Alt-Projenin

Detaylı

Ebru ARICI Genel Müdür RES ÖNLİSANS İZİN SÜREÇLERİ VE KURUMLAR ARASI İLİŞKİLER

Ebru ARICI Genel Müdür RES ÖNLİSANS İZİN SÜREÇLERİ VE KURUMLAR ARASI İLİŞKİLER Ebru ARICI Genel Müdür RES ÖNLİSANS İZİN SÜREÇLERİ VE KURUMLAR ARASI İLİŞKİLER 10.05.2018 tarih ve 7828 sayılı Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu Kararı ile Lisans Başvurusunda Sunulması Gereken Bilgi ve

Detaylı

Hazırlayan: Mesut YÜKSEL

Hazırlayan: Mesut YÜKSEL ARTVİN İLİ, MERKEZ İLÇESİ, ŞEHİTLİK KÖYÜ MUHTELİF PARSELLERDE REKREASYON, İBADET VE RESMİ KURUM ALANLARI AMAÇLI NAZIM VE UYGULAMA İMAR PLANI DEĞİŞİKLİĞİ PLAN AÇIKLAMA RAPORU Hazırlayan: Mesut YÜKSEL Haziran

Detaylı

Şekil 1: Planlama Alanının Bölgedeki Konumu

Şekil 1: Planlama Alanının Bölgedeki Konumu EDİRNE İLİ 1/25 000 ÖLÇEKLİ 1. PLANLAMA ALANININ GENEL TANIMI Planlama alanı, Edirne İli, Merkez İlçe, Tayakadın Köyü, Karakoltepe Mevkii, 34 Pafta, 164 Ada, 27 Parselin bulunduğu alanı kapsamaktadır.

Detaylı

Jeotermal Projelerinde Sosyal Risk ve Etkiler Türkiye Jeotermal Geliştirme Projesi

Jeotermal Projelerinde Sosyal Risk ve Etkiler Türkiye Jeotermal Geliştirme Projesi BURCU ERGIN SOSYAL KORUMA POLITIKALARI UZMANI DÜNYA BANKASI RSM TANITIM ÇALIŞTAYI IZMIR, 5 TEMMUZ 2018 Jeotermal Projelerinde Sosyal Risk ve Etkiler Türkiye Jeotermal Geliştirme Projesi Çevresel ve sosyal

Detaylı

EK 10 YENİDEN YERLEŞİM EYLEM PLANI FORMATI

EK 10 YENİDEN YERLEŞİM EYLEM PLANI FORMATI YENİDEN YERLEŞİM EYLEM PLANI FORMATI 1 İçindekiler: 1. AMAÇ... 2 2. KAPSAM... 2 3. MEVZUAT... 2 4. UYGULAMA PLANI... 2 4.1 Proje Alanını Tanıtıcı Bilgiler... 2 4.2 Envanteri yapılması zorunlu taşınmazların

Detaylı

ÖRNEK_2 ENERJİ TESİSLERİ KAMULAŞTIRILMASI

ÖRNEK_2 ENERJİ TESİSLERİ KAMULAŞTIRILMASI ÖRNEK_2 ENERJİ TESİSLERİ KAMULAŞTIRILMASI 1 ANAYASA NIN 35 VE 46 NCI MADDELERİ İdarenin kamu yararı düşüncesiyle ve kamu gücüne dayanarak, karşılık parasını peşin vermek şartıyla bir taşınmazı zorla yani

Detaylı

YUSUFELİ BARAJI ve HES

YUSUFELİ BARAJI ve HES YUSUFELİ BARAJI ve HES Projenin Tanımı Yusufeli Barajı ve Hidroelektrik Santrali Projesi; Doğu Karadeniz Bölgesi nde, Çoruh Nehri üzerinde yer almaktadır. Çoruh Türkiye sınırları içinde 390 km lik bir

Detaylı

www.ozgen.com info@ozgen.com

www.ozgen.com info@ozgen.com Şirketimiz bugüne kadar tamamlamış olduğu Elektrik Santrallarında kaliteli, emniyetli ve hızlı iş üretimi ile işverenlerin takdirini kazanmıştır. Bu broşürde Elektrik Santralları ile ilgili yapmış olduğumuz

Detaylı

Yeniden Yerleşim Eylem Planı

Yeniden Yerleşim Eylem Planı 2018 ARALIK Trans Anadolu Doğal Gaz Boru Hattı Projesi (TANAP) Yeniden Yerleşim Eylem Planı Dördüncü Dış İzleme ve Değerlendirme Rapor Özeti YÖNETİCİ ÖZETİ 1. Bu rapor, Yeniden Yerleşim Dış İzleme Paneli

Detaylı

Ön Değerlendirme Raporu 16/04/2010. halka arz

Ön Değerlendirme Raporu 16/04/2010. halka arz Ön Değerlendirme Raporu 16/04/2010 halka arz 1 Özet Bilgiler HALKA ARZ VE ORTAKLIK YAPISI Afken Holding in altyapı yatırımları konularında uzmanlaşmış tecrübesi 1976 yılına dayanmaktadır. Günümüzde ana

Detaylı

BARAJLAR. T.C. ORMAN ve SU İŞLERİ BAKANLIĞI DEVLET SU İŞLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ DSİ 4. BÖLGE BARAJLAR VE HES ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ 1/ 33

BARAJLAR. T.C. ORMAN ve SU İŞLERİ BAKANLIĞI DEVLET SU İŞLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ DSİ 4. BÖLGE BARAJLAR VE HES ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ 1/ 33 T.C. ORMAN ve SU İŞLERİ BAKANLIĞI DEVLET SU İŞLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ DSİ 4. BÖLGE BARAJLAR VE HES ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ BARAJLAR 4. Bölge Müdürlüğü - KONYA 1/ 33 BARAJ NEDİR NE İŞE YARAR? Barajlar, eski zamanlardan

Detaylı

4.5. DÖNEN SULAR İŞLETME ÇALIŞMALARI PROJE TAŞKIN DURUMU Taşkın Yinelenme Hidrografları Gözlenmiş Akımlard

4.5. DÖNEN SULAR İŞLETME ÇALIŞMALARI PROJE TAŞKIN DURUMU Taşkın Yinelenme Hidrografları Gözlenmiş Akımlard 1. ÖZET... 1 1.1. YÖNETİCİ BİLGİLENDİRME FORMU... 1 1.2. PROJENİN YERİ... 3 1.3. PROJENİN HAVZADAKİ DİĞER TESİSLERLE İLİŞKİSİNİ GÖSTERİR ŞEMATİK PLAN... 3 1.4. TEKLİF EDİLEN TESİSLER... 4 1.5. PROJE KARAKTERİSTİKLERİ...

Detaylı

MANAVGAT İLÇESİ, HACIOBASI MAHALLESİ, 102 ADA 15, 16, 18, 19 NUMARALI PARSELLERE İLİŞKİN 1/1000 ÖLÇEKLİ UYGULAMA İMAR PLANI DEĞİŞİKLİĞİ RAPORU

MANAVGAT İLÇESİ, HACIOBASI MAHALLESİ, 102 ADA 15, 16, 18, 19 NUMARALI PARSELLERE İLİŞKİN 1/1000 ÖLÇEKLİ UYGULAMA İMAR PLANI DEĞİŞİKLİĞİ RAPORU 1 MANAVGAT İLÇESİ, HACIOBASI MAHALLESİ, 102 ADA 15, 16, 18, 19 NUMARALI PARSELLERE İLİŞKİN 1/1000 ÖLÇEKLİ UYGULAMA İMAR PLANI DEĞİŞİKLİĞİ RAPORU 1 PLANLAMA ALANI Planlama Alanı Konya-Manavgat Karayolu

Detaylı

30 yıllık 2 / B sorunu bitecek. Herkes. rahat bir nefes alacak.

30 yıllık 2 / B sorunu bitecek. Herkes. rahat bir nefes alacak. 30 yıllık 2 / B sorunu bitecek. Herkes rahat bir nefes alacak. 2/B Nedir? Anayasa nın 169 uncu maddesine göre 31.12.1981 tarihinden önce orman niteliğini kaybeden, 6831 sayılı Orman Kanunu nun 2/B maddesi

Detaylı

TÜRKİYE RÜZGAR ENERJİSİ SEKTÖR TOPLANTISI HATAY / 15.02.2103

TÜRKİYE RÜZGAR ENERJİSİ SEKTÖR TOPLANTISI HATAY / 15.02.2103 TÜRKİYE RÜZGAR ENERJİSİ SEKTÖR TOPLANTISI HATAY / 15.02.2103 RES PROJELERİNE İLİŞKİN KARŞILAŞILAN SORUNLAR 1) TEŞVİKLER 2) İZİNLER 3) ÖLÇÜMLER 4) YENİ BAŞVURULARIN ALINMASI 5) KAPASİTE ARTIŞI 6) BAĞLANTI

Detaylı

Yenilenebilir Enerji Kaynak Alanları Yönetmeliği Hakkında

Yenilenebilir Enerji Kaynak Alanları Yönetmeliği Hakkında Yenilenebilir Enerji Kaynak Alanları Yönetmeliği Hakkında Bilindiği üzere, 17 Haziran 2016 Tarihli, 29745 Sayılı Resmi Gazete ile yayımlanarak yürürlüğe giren 6719 sayılı Elektrik Piyasası Kanunu İle Bazı

Detaylı

Ermenek Barajı Göl Alanı Genel Görünümü

Ermenek Barajı Göl Alanı Genel Görünümü Ermenek Barajı Göl Alanı Genel Görünümü Ermenek Barajı nın Konumu Ermenek Barajı tamamlanma tarihi itibari ile Türkiye deki en yüksek barajdır. Ermenek Barajı Avrupa nın en yüksek 6. barajıdır. Ermenek

Detaylı

Belediye Hizmetleri Projesi -I. Kamulaştırma Raporu (Ağustos 2011)

Belediye Hizmetleri Projesi -I. Kamulaştırma Raporu (Ağustos 2011) Belediye Hizmetleri Projesi -I Kamulaştırma Raporu (Ağustos 2011) Belediye Hizmetleri Projesi I (BHP-I) kapsamında, 9 Belediye ve 2 Su/Atıksu İdaresi bulunmaktadır.bu proje kapsamındaki yatırımlar : (a)

Detaylı

BGT MAVİ ENERJİ ELEKTRİK ÜRETİM TİC. A.Ş. 8,566 MW SUKENARI HİDROELEKTRİK SANTRALI PROJE BİLGİ NOTU

BGT MAVİ ENERJİ ELEKTRİK ÜRETİM TİC. A.Ş. 8,566 MW SUKENARI HİDROELEKTRİK SANTRALI PROJE BİLGİ NOTU BGT Mavi Enerji Elektrik Üretim Dağıtım Pazarlama Sanayi ve Ticaret SU KENARI HİDROELEKTRİK SANTRALİ BGT MAVİ ENERJİ ELEKTRİK ÜRETİM TİC. A.Ş. 8,566 MW SUKENARI HİDROELEKTRİK SANTRALI PROJE BİLGİ NOTU

Detaylı

Sayın Bakanlarım, Sayın Valim, Sayın Milletvekillerim, Sayın Müsteşarım, Değerli Genel Müdürlerim, Sayın Belediye Başkanlarım,

Sayın Bakanlarım, Sayın Valim, Sayın Milletvekillerim, Sayın Müsteşarım, Değerli Genel Müdürlerim, Sayın Belediye Başkanlarım, İzmir 14 Mart Bayındır 9 Adet Tesisin Temel Atma ve Açılış Merasimi ( 6 temel, 3 açılış) (1 adedi sulama, 1 adedi içmesuyu tesisi, 2 adedi gölet, 3 adedi gölet ve sulama, 1 adedi rehabilitasyon, 1 adedi

Detaylı

GÜNEŞ ENERJİSİ SANTRALLERİ HİZMETLERİMİZ

GÜNEŞ ENERJİSİ SANTRALLERİ HİZMETLERİMİZ GÜNEŞ ENERJİSİ SANTRALLERİ HİZMETLERİMİZ HANEDAN ENERJİ olarak, enerji sektöründe faaliyet gösteren yerli ve yabancı tüm yatırımcılara, idari ve teknik konularda müşavirlik, mühendislik, danışmanlık ve

Detaylı

Ek Form-2 İŞLETME PROJESİ BÖLÜM I RUHSAT BİLGİLERİ

Ek Form-2 İŞLETME PROJESİ BÖLÜM I RUHSAT BİLGİLERİ Ek Form-2 İŞLETME PROJESİ 1.1. Ruhsat Sahasının İli : İlçesi : Beldesi : Köyü : Ruhsat Numarası : Ruhsat Grubu : I (a) Maden Cinsi : BÖLÜM I RUHSAT BİLGİLERİ 1.2. Ruhsat Sahibinin Adı Soyadı : Adres :

Detaylı

AYVACIK 5 MW Rüzgar Enerji Santrali

AYVACIK 5 MW Rüzgar Enerji Santrali AYVACIK 5 MW Rüzgar Enerji Santrali Bu doküman, Ayvacık Rüzgar Enerji Santralinin Gold Standard prosedürlerine uygun şekilde sertifikalandırılması sürecinin bir parçası olarak hazırlanmıştır ve projeye

Detaylı

1 Proje tanımı. Şekil 1: Tokat Güneş Enerjisi Santrali sahası (yeşil) ve enerji nakil hattının (mor) uydu görüntüsü. Prepared by Arup Page 1

1 Proje tanımı. Şekil 1: Tokat Güneş Enerjisi Santrali sahası (yeşil) ve enerji nakil hattının (mor) uydu görüntüsü. Prepared by Arup Page 1 1 Proje tanımı Akfen Yenilenebilir (Şirket) Türkiye de Konya, Amasya,, Van ve Malatya illerinde bir fotovoltaik güneş enerjisi portföyü geliştirmektedir. Bu portföyün bütünü Akfen Güneş Enerjisi Projesi

Detaylı

Arazi verimliliği artırılacak, Proje alanında yaşayan yöre halkının geçim şartları iyileştirilecek, Hane halkının geliri artırılacak, Tarımsal

Arazi verimliliği artırılacak, Proje alanında yaşayan yöre halkının geçim şartları iyileştirilecek, Hane halkının geliri artırılacak, Tarımsal Arazi verimliliği artırılacak, Proje alanında yaşayan yöre halkının geçim şartları iyileştirilecek, Hane halkının geliri artırılacak, Tarımsal kaynaklı kirlilik azaltılacak, Marjinal alanlar üzerindeki

Detaylı

2009 YILI KURUMSAL MALİ DURUM VE BEKLENTİLER RAPORU

2009 YILI KURUMSAL MALİ DURUM VE BEKLENTİLER RAPORU 2009 YILI KURUMSAL MALİ DURUM VE BEKLENTİLER RAPORU Sayfa 2 / 23 R İ Z E Ü N İ V E R S İ T E S İ Sayfa 3 / 23 I- OCAK-HAZİRAN 2008 DÖNEMİ BÜTÇE UYGULAMA SONUÇLARI A. BÜTÇE GİDERLERİ 1-Personel Giderleri

Detaylı

GAP BÖLGESİNDE YER ALAN İLLERİN YATIRIM FAALİYETLERİ BÖLGESEL TOPLANTISI

GAP BÖLGESİNDE YER ALAN İLLERİN YATIRIM FAALİYETLERİ BÖLGESEL TOPLANTISI T.C. ÇEVRE VE ORMAN BAKANLIĞI GAP BÖLGESİNDE YER ALAN İLLERİN YATIRIM FAALİYETLERİ BÖLGESEL TOPLANTISI Prof. Dr. Veysel EROĞLU Çevre ve Orman Bakanı 18 Ağustos 2009 - Şanlıurfa GÜNEYDOĞU ANADOLU PROJESİ

Detaylı

TAPU VE KADASTRO GENEL MÜDÜRLÜĞÜ KÜTAHYAKADASTRO MÜDÜRLÜĞÜ TAVŞANLI BİRİMİ HİZMET STANDARTLARI

TAPU VE KADASTRO GENEL MÜDÜRLÜĞÜ KÜTAHYAKADASTRO MÜDÜRLÜĞÜ TAVŞANLI BİRİMİ HİZMET STANDARTLARI TAPU VE KADASTRO GENEL MÜDÜRLÜĞÜ KÜTAHYAKADASTRO MÜDÜRLÜĞÜ TAVŞANLI BİRİMİ HİZMET STANDARTLARI SIRA NO VATANDAŞA SUNULAN HİZMETİN ADI BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ (EN GEÇ SÜRE)

Detaylı

(3 il, 52 ilçe, 24 belde ve 263 köy olmak üzere toplam

(3 il, 52 ilçe, 24 belde ve 263 köy olmak üzere toplam İZMİR MANİSA UŞAK DİĞER TOPLAM NÜFUS 4 061 074 1 359 463 346 508-5 767 045 YÜZÖLÇÜMÜ (km 2 ) 12 012 13 096 5 341 133 30 582 Ülkemizin Nüfus olarak % 7,5 unu, Yüzölçümünün % 4 ünü kapsamaktadır (3 il, 52

Detaylı

GÜMÜŞHANE MİZE SON 15 YILDA 9,1 MİLYAR TL LİK YATIRIM VE DESTEK SAĞLADIK. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı

GÜMÜŞHANE MİZE SON 15 YILDA 9,1 MİLYAR TL LİK YATIRIM VE DESTEK SAĞLADIK. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı 1 GÜMÜŞHANE MİZE SON 15 YILDA 9,1 MİLYAR TL LİK YATIRIM VE DESTEK SAĞLADIK Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Orman ve Su İşleri Bakanlığı Milli Eğitim Bakanlığı : 3.600.000.000 TL : 2.000.000.000

Detaylı

ÇAKIRLAR HİDROELEKTRİK SANTRALİ

ÇAKIRLAR HİDROELEKTRİK SANTRALİ ÇAKIRLAR HİDROELEKTRİK SANTRALİ Bu doküman, Çakırlar Hidroelektrik Santralinin Gold Standard prosedürlerine uygun şekilde sertifikalandırılması sürecinin bir parçası olarak hazırlanmıştır ve projeye ait

Detaylı

İlk olarak Şebinkarahisar ilçesi Uğurca Köyü ne giden Vali Şahin, burada vatandaşlar tarafından coşku ve alkışla karşılandı.

İlk olarak Şebinkarahisar ilçesi Uğurca Köyü ne giden Vali Şahin, burada vatandaşlar tarafından coşku ve alkışla karşılandı. VALİ ŞAHİN DEN 3 KÖYE ZİYARET Bir dizi ziyaret ve inceleme için Şebinkarahisar ilçesine giden Vali Dursun Ali Şahin, 12 Eylül Çarşamba günü ilçeye bağlı üç köyü ziyaret ederek, köylülerin sorunları yerinde

Detaylı

Çaldıran daha önceleri Muradiye İlçesinin bir kazası konumundayken 1987 yılında çıkarılan kanunla ilçe statüsüne yükselmiştir.

Çaldıran daha önceleri Muradiye İlçesinin bir kazası konumundayken 1987 yılında çıkarılan kanunla ilçe statüsüne yükselmiştir. Çaldıran Tarihçesi: İlçe birçok tarihi medeniyete ev sahipliği yapmıştır. Medler, Bizanslılar, Urartular, İranlılar ve son olarak Osmanlı devleti bu ilçede hâkimiyet sürmüşlerdir. İlçenin tarih içerisindeki

Detaylı

Lisanssız Elektrik Üretimi İçin Başvuruda bulunacak Gerçek Ve/Veya Tüzel Kişilerin Başvuru Aşamasında Sunması Gereken Evraklar

Lisanssız Elektrik Üretimi İçin Başvuruda bulunacak Gerçek Ve/Veya Tüzel Kişilerin Başvuru Aşamasında Sunması Gereken Evraklar Lisanssız Elektrik i İçin Başvuruda bulunacak Gerçek Ve/Veya Tüzel Kişilerin Başvuru Aşamasında Sunması Gereken Evraklar NOT: Yönetmelik ve Tebliğ hükümlerine göre tam ve eksiksiz başvurular işleme alınır,

Detaylı

BATI AKDENİZ KALKINMA AJANSI (BAKA) KIRSAL KALKINMA DESTEKLERİ. Sadettin DİKMEN Şubat 2015

BATI AKDENİZ KALKINMA AJANSI (BAKA) KIRSAL KALKINMA DESTEKLERİ. Sadettin DİKMEN Şubat 2015 BATI AKDENİZ KALKINMA AJANSI (BAKA) KIRSAL KALKINMA DESTEKLERİ Sadettin DİKMEN Şubat 2015 SUNUM PLANI I. TARIMA DAYALI EKONOMİK YATIRIMLARI II. MAKİNE VE EKİPMAN ALIMLARININ DESTEKLENMESİ PROGRAMI SUNUM

Detaylı

AMASYA ÜNİVERSİTESİ 2015 YILI YATIRIM PROGRAMI İZLEME VE DEĞERLENDİRME RAPORU STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI

AMASYA ÜNİVERSİTESİ 2015 YILI YATIRIM PROGRAMI İZLEME VE DEĞERLENDİRME RAPORU STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI AMASYA ÜNİVERSİTESİ 2015 YILI YATIRIM PROGRAMI İZLEME VE DEĞERLENDİRME RAPORU STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI OCAK 2016 İçindekiler 1- GENEL DEĞERLENDİRME... 2 1.1- Kuruluşun Yatırımlarının Finansman

Detaylı

SARAY Saray İlçesinin Tarihçesi:

SARAY Saray İlçesinin Tarihçesi: Saray İlçesinin Tarihçesi: Saray İlçesinin ne zaman ve kimler tarafından hangi tarihte kurulduğu kesin bilinmemekle beraber, bölgedeki yerleşimin Van Bölgesinde olduğu gibi tarih öncesi dönemlere uzandığı

Detaylı

RESLERDE İZİN SÜRECİ

RESLERDE İZİN SÜRECİ ANAYASA: MADDE 169- Devlet, ormanların korunması ve sahalarının genişletilmesi için gerekli kanunları koyar ve tedbirleri alır. Yanan ormanların yerinde yeni orman yetiştirilir, bu yerlerde başka çeşit

Detaylı

26 Santral Kuyruksuyu Kotu (m) m 27 İletim Yapısı CTP Boru (basınçlı) 28 İletim Yapısı Uzunluğu (m) İletim Yapısı Eğimi ( j ) Değişken

26 Santral Kuyruksuyu Kotu (m) m 27 İletim Yapısı CTP Boru (basınçlı) 28 İletim Yapısı Uzunluğu (m) İletim Yapısı Eğimi ( j ) Değişken 1. ÖZET 1.1. YÖNETİCİ BİLGİLENDİRME FORMU S.NO Açıklamalar 1 Proje Adı Kale Reg. Ve HES 2 Şirket Adı Asa Enerji Elektrik Üretim San. ve Tic. A.Ş. 3 Şirket Adresi Musazade Mah. Cumhuriyet Meydanı Molla

Detaylı

T.C SİNOP VALİLİĞİ İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı

T.C SİNOP VALİLİĞİ İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı T.C SİNOP VALİLİĞİ İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı 24.10.2017 Tanım Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı, kırsal alanda ekonomik

Detaylı

YATIRIM VE İNŞAAT DAİRE BAŞKANLIĞI ÇALIŞMALARI

YATIRIM VE İNŞAAT DAİRE BAŞKANLIĞI ÇALIŞMALARI YATIRIM VE İNŞAAT DAİRE BAŞKANLIĞI ÇALIŞMALARI İzmir Büyükşehir Belediyesi Sınırları içinde 2004-2008 Döneminde Aşağıda Özet Olarak Verilen Yatırımlar Yapılmıştır. 208,600 m uzunlukta değişik çaplarda

Detaylı

TAPU VE KADASTRO GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ARTVİN KADASTRO MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI

TAPU VE KADASTRO GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ARTVİN KADASTRO MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI 1 1 Aplikasyon işlemi 1. Harita (plan) örneği istenen taşınmaz malın tapu senedi veya tapu kayıt örneği 2. Taşınmaz mal malikinin kimliği ya da vekilinin vekaletname örneği ve kimliği. 2 Cins Değişikliği

Detaylı

Mevcut şartlardaki çevrenin ve proje sahasının sosyal, kültürel ve ekonomik özellikleri Bölüm 2 de detaylı olarak sunulmuştur.

Mevcut şartlardaki çevrenin ve proje sahasının sosyal, kültürel ve ekonomik özellikleri Bölüm 2 de detaylı olarak sunulmuştur. 7. ÇEVRESEL ETKİLER 7.1. Mevcut Şartlardaki Çevrenin Özellikleri Önerilen tesisleri, Karadeniz bölgesi, Kastamonu ili sınırlarında, Kastamonu E31-a3 numaralı 1/25000 ölçekli haritada 4 634 000 4 636 000

Detaylı

POYRAZ HES CEVRE YONETIM PLANI (ENVIRONMENTAL MANAGEMENT PLAN)

POYRAZ HES CEVRE YONETIM PLANI (ENVIRONMENTAL MANAGEMENT PLAN) POYRAZ HES CEVRE YONETIM PLANI (ENVIRONMENTAL MANAGEMENT PLAN) YENİLENEBİLİR ENERJİ PROJELERİ İÇİN GENEL BAKIŞ AÇISI KÜÇÜK ÖLÇEKLİ HİDROELEKTRİK SANTRAL AZALTMA PLANI Safha Konu Azaltım Ölçümü İnşaat Safhası

Detaylı

T.C. GİRESUN VALİLİĞİ İL PLANLAMA VE KOORDİNASYON MÜDÜRLÜĞÜ GİRESUN İLİ 2015 YILI YATIRIM PROGRAMI

T.C. GİRESUN VALİLİĞİ İL PLANLAMA VE KOORDİNASYON MÜDÜRLÜĞÜ GİRESUN İLİ 2015 YILI YATIRIM PROGRAMI T.C. GİRESUN VALİLİĞİ İL PLANLAMA VE KOORDİNASYON MÜDÜRLÜĞÜ GİRESUN İLİ 2015 YILI YATIRIM PROGRAMI 03/04/2015 İÇİNDEKİLER BİRİNCİ BÖLÜM YATIRIMLARIN GENEL DURUMU İKİNCİ BÖLÜM a) Yatırımların Sektörlere

Detaylı

Akfen Güneş Enerjisi Projesi Teknik Olmayan Özet: Amasya. 1 Proje Tanımı

Akfen Güneş Enerjisi Projesi Teknik Olmayan Özet: Amasya. 1 Proje Tanımı 1 Proje Tanımı Akfen Yenilenebilir (Şirket) Türkiye de Konya, Amasya, Tokat, Van ve Malatya illerinde bir fotovoltaik güneş enerjisi portföyü geliştirmektedir. Bu portföyün bütünü Akfen Güneş Enerjisi

Detaylı

KÖK ÇEVRE MÜŞAVİRLİK MÜHENDİSLİK İNŞ. MADEN TAR. TURZ. SAN Ve TİC. LTD. ŞTİ.

KÖK ÇEVRE MÜŞAVİRLİK MÜHENDİSLİK İNŞ. MADEN TAR. TURZ. SAN Ve TİC. LTD. ŞTİ. ÇEVREYE DAİR TÜM SORUNLARI ORTAYA KOYARAK, KALİTELİ HİZMET VERMEK AMACIMIZDIR. KÖK ÇEVRE MÜŞAVİRLİK MÜHENDİSLİK İNŞ. MADEN TAR. TURZ. SAN Ve TİC. LTD. ŞTİ. ÇALIŞMA GRUBUMUZ ÇEVRE MÜHENDİSLİĞİ MADEN MÜHENDİSLİĞİ

Detaylı

SFG2508. Türkiye Elektrik İletim A.Ş. 380 kv İzmir Havza Trafo Merkezi Sadeleştirilmiş Arazi Edinim Planı (SAEP) Public Disclosure Authorized

SFG2508. Türkiye Elektrik İletim A.Ş. 380 kv İzmir Havza Trafo Merkezi Sadeleştirilmiş Arazi Edinim Planı (SAEP) Public Disclosure Authorized Public Disclosure Authorized Public Disclosure Authorized Public Disclosure Authorized Public Disclosure Authorized Türkiye Elektrik İletim A.Ş 380 kv İzmir Havza Trafo Merkezi Sadeleştirilmiş Arazi Edinim

Detaylı

TOPRAK KORUMA VE ARAZİ KULLANIMI KANUNU

TOPRAK KORUMA VE ARAZİ KULLANIMI KANUNU TOPRAK KORUMA VE ARAZİ KULLANIMI KANUNU Halkla İlişkiler Başkanlığı TA K D İ M Değerli; Ana Kademe, Kadın Kolları, Gençlik Kolları MKYK üyemiz, Bakan Yardımcımız, Milletvekilimiz, Ana Kademe, Kadın Kolları,

Detaylı

RES ELEKTRIK PROJELENDIRME SÜREÇLERI O Z A N B A S K A N O Z A N. B A S K A N @ K E S I R. C O M. T R + 9 0 ( 5 3 9 ) 7 8 5 9 7 1 4

RES ELEKTRIK PROJELENDIRME SÜREÇLERI O Z A N B A S K A N O Z A N. B A S K A N @ K E S I R. C O M. T R + 9 0 ( 5 3 9 ) 7 8 5 9 7 1 4 RES ELEKTRIK PROJELENDIRME SÜREÇLERI O Z A N B A S K A N O Z A N. B A S K A N @ K E S I R. C O M. T R + 9 0 ( 5 3 9 ) 7 8 5 9 7 1 4 ÖZET Önbilgi Projelendirmeye Bakış Elektriksel Tasarım Ön-Hazırlık Enterkonnekte

Detaylı

Neden Malatya ya yatırım yapmalı

Neden Malatya ya yatırım yapmalı Neden Malatya ya yatırım yapmalı 11 2011 Temel Bilgiler Malatya, Doğu Anadolu Bölgesinin ekonomik açıdan en gelişmiş ilidir. 2010 ADNKS verilerine göre il nüfusu 740.643, merkez nüfusu 500 bin civarında,

Detaylı

RES YATIRIMLARI VE EKOSİSTEM TEBLİĞİ. Ergün AKALAN Enerji Yatırımları Daire Başkanı yatirim@enerji.gov.tr

RES YATIRIMLARI VE EKOSİSTEM TEBLİĞİ. Ergün AKALAN Enerji Yatırımları Daire Başkanı yatirim@enerji.gov.tr RES YATIRIMLARI VE EKOSİSTEM TEBLİĞİ Ergün AKALAN Enerji Yatırımları Daire Başkanı yatirim@enerji.gov.tr SUNUM PLANI 1. RES lerin Enerji Sektöründeki Durumu 2. Strateji Hedeflerimiz 3. RES Yatırım Süreci

Detaylı

HES PROJELERİNDE ÇEVRE, EKONOMİ VE SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK MART, 2010 ANKARA

HES PROJELERİNDE ÇEVRE, EKONOMİ VE SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK MART, 2010 ANKARA HES PROJELERİNDE ÇEVRE, EKONOMİ VE SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK MART, 2010 ANKARA SUNU KAPSAMI TÜRKİYE DE HES PROJELERİNİN GEÇMİŞİ FİNANSMAN İHTİYACI FİNANSMAN İLE İLGİLİ AKTÖRLER KARŞILAŞILAN GÜÇLÜKLER ILISU ÖRNEĞİ

Detaylı

1. Kanalizasyon Altyapı Çalışmalarından Bozulan yolların Onarım ve yenileme çalışmalarının ikmali ( Yaklaşık 20.000 m2 Kilit Parke çalışması )

1. Kanalizasyon Altyapı Çalışmalarından Bozulan yolların Onarım ve yenileme çalışmalarının ikmali ( Yaklaşık 20.000 m2 Kilit Parke çalışması ) Yeni Projelerimiz 1. Kanalizasyon Altyapı Çalışmalarından Bozulan yolların Onarım ve yenileme çalışmalarının ikmali ( Yaklaşık 20.000 m2 Kilit Parke çalışması ) 2. Taş duvar ve yol genişleme işlerinin

Detaylı

Dünyamız temiz enerji kullanmak zorunda. Türkiye temiz enerji kullanmak zorunda.

Dünyamız temiz enerji kullanmak zorunda. Türkiye temiz enerji kullanmak zorunda. Dünyamız temiz enerji kullanmak zorunda. Türkiye temiz enerji kullanmak zorunda. Samimi olmak zorundayız... Herkes doğaya dönmek istiyor, ama kimse yürümek istemiyor. ~Werner Mitsch Biz temiz enerjiden

Detaylı

1 Proje Tanımı. Şekil 1: ME-SE güneş enerjisi santrali sahası (yeşil) ve enerji nakil hattı nın (mor) uydu görüntüsü. Prepared by Arup Page 1

1 Proje Tanımı. Şekil 1: ME-SE güneş enerjisi santrali sahası (yeşil) ve enerji nakil hattı nın (mor) uydu görüntüsü. Prepared by Arup Page 1 1 Proje Tanımı Akfen Yenilenebilir (Şirket) Türkiye de Konya, Amasya, Tokat, Van ve Malatya illerinde bir fotovoltaik güneş enerjisi portföyü geliştirmektedir. Bu portföyün bütünü Akfen Güneş Enerjisi

Detaylı

T.C. ENERJİ VE TABİİ KAYNAKLAR BAKANLIĞI Enerji İşleri Genel Müdürlüğü BAKANLIK MAKAMINA

T.C. ENERJİ VE TABİİ KAYNAKLAR BAKANLIĞI Enerji İşleri Genel Müdürlüğü BAKANLIK MAKAMINA *BENFBRM1Z* T.C. Sayı : 11379310-020-E. 210 26/08/2015 Konu : Elektrik Tesislerinin Proje Onay, Kabul ve Tutanak Onay Yetkilendirmeleri BAKANLIK MAKAMINA İlgi : a) 07.05.1995 tarihli ve 22280 sayılı Resmi

Detaylı

1 PLANLAMA ALANININ GENEL TANIMI 2 PLANLAMANIN AMAÇ VE KAPSAMI

1 PLANLAMA ALANININ GENEL TANIMI 2 PLANLAMANIN AMAÇ VE KAPSAMI 1 ANTALYA İLİ, MANAVGAT İLÇESİ ÇELTİKÇİ MAHALLESİ VE DEMİRCİLER MAHALLESİ MEVKİİNDE D-400 KARAYOLU ÇEVRESİNDE 1/5.000 ÖLÇEKLİ NAZIM İMAR PLANI DEĞİŞİKLİĞİ 1 PLANLAMA ALANININ GENEL TANIMI Planlama alanı

Detaylı

SFG2508 V4. Türkiye Elektrik İletim A.Ş. ÇAN TRAFO MERKEZİ Sadeleştirilmiş Arazi Edinim Planı (SAEP) Public Disclosure Authorized

SFG2508 V4. Türkiye Elektrik İletim A.Ş. ÇAN TRAFO MERKEZİ Sadeleştirilmiş Arazi Edinim Planı (SAEP) Public Disclosure Authorized SFG2508 V4 Public Disclosure Authorized Public Disclosure Authorized Türkiye Elektrik İletim A.Ş Public Disclosure Authorized Public Disclosure Authorized ÇAN TRAFO MERKEZİ Sadeleştirilmiş Arazi Edinim

Detaylı

YALOVA İLİ TARIM SEKTÖRÜ EYLEM PLANI

YALOVA İLİ TARIM SEKTÖRÜ EYLEM PLANI 1 2 1.1: Kivi Üretiminin Geliştirilmesi - Yalova ilinde dünyadaki kivi otoritelerinin de dat edileceği geniş katılımlı çalıştay - Kocadere Tarımsal Kalkınma Kooperatifi ezdinde Kivi Yetiştiriciliği Projesinin

Detaylı

ORMAN TRANSPORT TEKNİĞİ DERSİ

ORMAN TRANSPORT TEKNİĞİ DERSİ ORMAN TRANSPORT TEKNİĞİ DERSİ Hazırlayan: Dr. Mehmet EKER 11.09.2008 Ormancılıkta Transport-M.Eker 1 Yükleme Metotları : Elle Yükleme Çapraz Yükleme Makine Gücü ile Yükleme: Taşıma Aracına Monte Edilen

Detaylı

Bu Gayrimenkul Değerleme Raporu

Bu Gayrimenkul Değerleme Raporu GENEL MÜDÜRLÜK Taksim Mete Caddesi No: 26/7, Beyoğlu / İstanbul Bu Gayrimenkul Değerleme Raporu AVRASYA GAYRİMENKUL YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş. nın 20.11.2013 tarihli talebi üzerine hazırlanmıştır. (MERSİN

Detaylı

TÜRKİYE ELEKTİRİK İLETİM A.Ş

TÜRKİYE ELEKTİRİK İLETİM A.Ş SFG2508 V3 Public Disclosure Authorized Public Disclosure Authorized TÜRKİYE ELEKTİRİK İLETİM A.Ş Public Disclosure Authorized Public Disclosure Authorized 154 kv SELÇUK GIS TRAFO MERKEZİ SADELEŞTİRİLMİŞ

Detaylı

T.C. Bursa Teknik Üniversitesi 2013 YILI YATIRIM PROGRAMI İZLEME VE DEĞERLENDİRME RAPORU

T.C. Bursa Teknik Üniversitesi 2013 YILI YATIRIM PROGRAMI İZLEME VE DEĞERLENDİRME RAPORU T.C. Bursa Teknik Üniversitesi 2013 YILI YATIRIM PROGRAMI İZLEME VE DEĞERLENDİRME RAPORU STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI 2014 İÇİNDEKİLER TABLOSU BURSA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ İçindekiler Tablosu...

Detaylı

Asra bedel yatırım, Kandıra Barajı

Asra bedel yatırım, Kandıra Barajı Kocaeli nde 3 bin 505 kilometrekarelik alanda yaklaşık 1 milyon 600 bin nüfusa ve 596 bin aboneye hizmet veren Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İSU Genel Müdürlüğü nün tamamen öz kaynaklarıyla yapacağı Kandıra

Detaylı

GAP EYLEM PLANI. (14 Mart 2008)

GAP EYLEM PLANI. (14 Mart 2008) GAP EYLEM PLANI (14 Mart 2008) GAP ın Gelişme Aşamaları 1960 Fırat ve Dicle Nehirleri üzerinde yürütülen çalışmalar 1977 Çalışmaların GAP adı altında birleştirilmesi (GAP Su Kaynakları Geliştirme Proje

Detaylı

İÇİNDEKİLER 1 TERFİ MERKEZİ PROJE YAPIM TEKNİK ŞARTNAMESİ... 2. 1.1 Genel... 2

İÇİNDEKİLER 1 TERFİ MERKEZİ PROJE YAPIM TEKNİK ŞARTNAMESİ... 2. 1.1 Genel... 2 İÇİNDEKİLER 1 TERFİ MERKEZİ PROJE YAPIM TEKNİK ŞARTNAMESİ... 2 1.1 Genel... 2 1.2 Pompa İstasyonları Ön Raporlarının Hazırlanmasında Yapılacak Çalışmalar... 2 1.2.1 Jeoteknik Etütler... 2 1.2.2 Harita

Detaylı

BİLGİ NOTU. Adresi / Konumu

BİLGİ NOTU. Adresi / Konumu BİLGİ NOTU Taşınmaz İNEBOLU LİMANI Adresi / Konumu İnebolu Limanı, Karadeniz bölgesinin Batı Karadeniz bölümünde yer alan Kastamonu ilinin, Karadeniz kıyısındaki ilçelerinden birisi olan İnebolu İlçesi

Detaylı

DÖNEM: 23 YASAMA YILI:

DÖNEM: 23 YASAMA YILI: DÖNEM: 23 YASAMA YILI: 5 TBMM DİLEKÇE KOMİSYONU GENEL KURUL KARAR CETVELİ Sayı: 16 YAYIM TARİHİ 01/04/2011 T.C. TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ Dilekçe Komisyonu Genel Kurulu Kararı Karar No: 48 Tarih:25/3/2011

Detaylı

PİN TASARIM PROJE MÜHENDİSLİK ZİRAAT İNŞAAT SAN. TİC. LTD. ŞTİ.

PİN TASARIM PROJE MÜHENDİSLİK ZİRAAT İNŞAAT SAN. TİC. LTD. ŞTİ. PİN TASARIM PROJE MÜHENDİSLİK ZİRAAT İNŞAAT SAN. TİC. LTD. ŞTİ. FİRMA TANITIM DOSYASI HAKKIMIZDA Pin kurucu ortaklarının harita ve inşaat mühendislik hizmetlerinde 10, ziraat mühendislik hizmetlerinde

Detaylı

2010-2013 İZMİR BÖLGE PLANI İLÇE LANSMAN SÜRECİ MENDERES SONUÇ RAPORU

2010-2013 İZMİR BÖLGE PLANI İLÇE LANSMAN SÜRECİ MENDERES SONUÇ RAPORU 1 2010-2013 İZMİR BÖLGE PLANI İLÇE LANSMAN SÜRECİ MENDERES SONUÇ RAPORU Tarih: 27 Aralık 2010 Yaklaşık Katılımcı Sayısı: 35 Katılımcı listesindeki Sayı: 30 Katılımcı Düzeyi ve Profili: 2 3 Dağıtılan Belgeler:

Detaylı

T.C. YÜREĞİR KAYMAKAMLIĞI İlçe Gıda Tarım Ve Hayvancılık Müdürlüğü KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU

T.C. YÜREĞİR KAYMAKAMLIĞI İlçe Gıda Tarım Ve Hayvancılık Müdürlüğü KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU T.C. YÜREĞİR KAYMAKAMLIĞI İlçe Gıda Tarım Ve Hayvancılık Müdürlüğü KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU SIRA NO HİZMETİN ADI İSTENİLEN BELGELER 1-Nüfus Cüzdanı Fotokopisi 1 2 3 4 5 ÇİFTÇİ KAYIT SİSTEMİ İLK

Detaylı

1. Nüfus değişimi ve göç

1. Nüfus değişimi ve göç Sulamanın Çevresel Etkileri Doğal Kaynaklar Üzerindeki Etkiler Biyolojik ve Ekolojik Kaynaklar Üzerindeki Etkiler Sağlık Etkileri 1.Nüfus değişimi ve göç 2.Gelir düzeyi ve işgücü 3.Yeniden yerleşim 4.Kültürel

Detaylı

OSMANCIK OSB. Osmancık OSB

OSMANCIK OSB. Osmancık OSB OSMANCIK OSB 2 OSMANCIK Karadeniz ve Doğu Anadolu bölgelerini batıya bağlayan ana yol üzerinde bulunan Osmancık, Çorum il merkezine 56 km, Samsun limanına 168 km, Ankara ya 268 km uzaklıkta olduğundan

Detaylı

Muğla 15 Mart 18 Adet Tesisin Temel Atma ve Açılış Merasimi (9 adedi sulama, 1 adedi içmesuyu, 8 adedi taşkın koruma tesisi)

Muğla 15 Mart 18 Adet Tesisin Temel Atma ve Açılış Merasimi (9 adedi sulama, 1 adedi içmesuyu, 8 adedi taşkın koruma tesisi) Muğla 15 Mart 18 Adet Tesisin Temel Atma ve Açılış Merasimi (9 adedi sulama, 1 adedi içmesuyu, 8 adedi taşkın koruma tesisi) Sayın Bakanım, Sayın Valim, Sayın Milletvekillerim, Sayın Müsteşarım, Değerli

Detaylı

ANKARA SANAYĐ ODASI II. ve III. ORGANĐZE SANAYĐ BÖLGESĐ 2009 YILI ÇALIŞMA PROGRAMI

ANKARA SANAYĐ ODASI II. ve III. ORGANĐZE SANAYĐ BÖLGESĐ 2009 YILI ÇALIŞMA PROGRAMI ANKARA SANAYĐ ODASI II. ve III. ORGANĐZE SANAYĐ BÖLGESĐ 2009 YILI ÇALIŞMA PROGRAMI 1 Giriş 15 Nisan 2000 tarih 24021 sayılı resmi gazete yayınlanarak yürürlüğe giren 4562 sayılı Organize Sanayi Bölgeleri

Detaylı

Sayın Bakanım, Sayın Valim, Sayın Milletvekillerim, Sayın Müsteşarım, Değerli Genel Müdürlerim, Sayın Belediye Başkanlarım,

Sayın Bakanım, Sayın Valim, Sayın Milletvekillerim, Sayın Müsteşarım, Değerli Genel Müdürlerim, Sayın Belediye Başkanlarım, Manisa (Alaşehir) 13 Mart 26 Adet Tesisin Temel Atma ve Açılış Merasimi ( 21 temel, 5 açılış) (1 adedi baraj, 2 adedi büyük sulama, 1 adedi gölet, 14 adedi gölet ve sulama, 1 adedi gölet sulaması, 7 adedi

Detaylı

Antalya Kepez 1 Mart 9 Adet Tesisin Açılış ve Temel Atma Merasimi (1 adedi baraj, 3 adedi içme suyu tesisi, 5 adedi taşkın koruma tesisi)

Antalya Kepez 1 Mart 9 Adet Tesisin Açılış ve Temel Atma Merasimi (1 adedi baraj, 3 adedi içme suyu tesisi, 5 adedi taşkın koruma tesisi) Sayın Valim, Sayın Milletvekillerim, Sayın Müsteşarım, Değerli Genel Müdürlerim, Sayın Belediye Başkanlarım, Antalya Kepez 1 Mart 9 Adet Tesisin Açılış ve Temel Atma Merasimi (1 adedi baraj, 3 adedi içme

Detaylı

HİSAR REG. VE HES BİLGİ NOTU

HİSAR REG. VE HES BİLGİ NOTU HİSAR REG. VE HES BİLGİ NOTU ODAŞ ELEKTRİK ÜRETİM SAN. TİC. A.Ş. 2015 ŞUBAT HİSAR HİDRO ELEKTRİK SANRALİ PROJE BİLGİ NOTU : Hisar Regülatörü ve HES projesi Marmara bölgesinde Sakarya Nehri üzerinde Bilecik

Detaylı

Yıllar 2015 2016 2017 2018 2019 PROJE ADIMI - FAALİYET. Sorumlu Kurumlar. ÇOB, İÇOM, DSİ, TİM, Valilikler, Belediyeler ÇOB, İÇOM, Valilikler

Yıllar 2015 2016 2017 2018 2019 PROJE ADIMI - FAALİYET. Sorumlu Kurumlar. ÇOB, İÇOM, DSİ, TİM, Valilikler, Belediyeler ÇOB, İÇOM, Valilikler 1. HAVZA KORUMA PLANI KURUM VE KURULUŞLARIN KOORDİNASYONUNUN 2. SAĞLANMASI 3. ATIK SU ve ALTYAPI YÖNETİMİ 3.1. Göl Yeşil Kuşaklama Alanındaki Yerleşimler Koruma Planı'nda önerilen koşullarda önlemlerin

Detaylı

T.C. TUNCELİ VALİLİĞİ. Defterdarlık Gelir Müdürlüğü. Sayı :

T.C. TUNCELİ VALİLİĞİ. Defterdarlık Gelir Müdürlüğü. Sayı : T.C. TUNCELİ VALİLİĞİ Defterdarlık Gelir Müdürlüğü Sayı : 11949253-010-10 29.05.2017 Konu : Kooperatifin sözleşme kapsamındaki faaliyetlerinden dolayı mükellefiyet tesis edilip edilmeyeceği İlgide kayıtlı

Detaylı

ICCI 2015. 2015 RES Müracaatları ve Türkiye Rüzgar Sektörüne Etkileri. İsmail KURİŞ, EKSİM Yatırım Holding

ICCI 2015. 2015 RES Müracaatları ve Türkiye Rüzgar Sektörüne Etkileri. İsmail KURİŞ, EKSİM Yatırım Holding ICCI 215 215 RES Müracaatları ve Türkiye Rüzgar Sektörüne Etkileri İsmail KURİŞ, EKSİM Yatırım Holding Misyon & Vizyon 1986 yılında kurulan Eksim Yatırım Holding A.Ş., Türkiye nin önde gelen grupları arasında

Detaylı

BALIKESİR İLİ, KARESİ İLÇESİ, KAMÇILI MAHALLESİ, PARSEL 3796 DA KAYITLI TAŞINMAZ İÇİN HAZIRLANAN 1/5000 ÖLÇEKLİ NAZIM İMAR PLANI PLAN AÇIKLAMA RAPORU

BALIKESİR İLİ, KARESİ İLÇESİ, KAMÇILI MAHALLESİ, PARSEL 3796 DA KAYITLI TAŞINMAZ İÇİN HAZIRLANAN 1/5000 ÖLÇEKLİ NAZIM İMAR PLANI PLAN AÇIKLAMA RAPORU BALIKESİR İLİ, KARESİ İLÇESİ, KAMÇILI MAHALLESİ, PARSEL 3796 DA KAYITLI TAŞINMAZ İÇİN HAZIRLANAN 1/5000 ÖLÇEKLİ NAZIM İMAR PLANI PLAN AÇIKLAMA RAPORU Ekim 2015 Balıkesir İli, Karesi İlçesi, Kamçılı Mahallesi,

Detaylı

Yeniden Yerleşim Eylem Planı

Yeniden Yerleşim Eylem Planı 2017 HAZİRAN Public Disclosure Authorized SFG3508 V2 Trans Anadolu Doğal Gaz Boru Hattı Projesi (TANAP) Public Disclosure Authorized Public Disclosure Authorized Yeniden Yerleşim Eylem Planı Birinci Dış

Detaylı

MAHALLİ İDARE KONTROL RAPORU

MAHALLİ İDARE KONTROL RAPORU Hesap Kodu Ekod1 Ekod2 Ekod3 Ekod4 Hesap Adı Borç Alacak 102 0 0 0 0 BANKA HESABI 2.015.558,40 1.961.260,39 103 0 0 0 0 VERİLEN ÇEKLER VE GÖNDERME EMİRLERİ HESABI ( - ) 1.961.260,39 1.961.260,39 109 0

Detaylı

SFG2508 V2. Türkiye Elektrik İletim A.Ş. 2. Denizaltı Kablosu İnterface Noktaları Nihai Sadeleştirilmiş Arazi Edinim Planı (SAEP)

SFG2508 V2. Türkiye Elektrik İletim A.Ş. 2. Denizaltı Kablosu İnterface Noktaları Nihai Sadeleştirilmiş Arazi Edinim Planı (SAEP) SFG2508 V2 Public Disclosure Authorized Public Disclosure Authorized Türkiye Elektrik İletim A.Ş Public Disclosure Authorized Public Disclosure Authorized 2. Denizaltı Kablosu İnterface Noktaları Nihai

Detaylı

Güvenli çalışma uygulamalarını sağlamak Şikâyet mekanizmasını oluşturmak,

Güvenli çalışma uygulamalarını sağlamak Şikâyet mekanizmasını oluşturmak, ÖZEL TEKNİK Çevresel ve sosyal yönetim eylemlerine ÇEVRE VE SOSYAL Çevresel ve Sosyal Yönetim Sistemi Planı kapsamında yer alan tüm format, ŞARTNAME VE rehberlik ve yapım aşamasında YÖNETİM plan ve dokümanların

Detaylı

/ 47 ARA KARAR NOLU 2016 YILI HESİN HESAB İLE İLGİLİ RAPORUN GÖRÜŞÜLMESİ

/ 47 ARA KARAR NOLU 2016 YILI HESİN HESAB İLE İLGİLİ RAPORUN GÖRÜŞÜLMESİ TOPLANTI TARİHİ 02.05.2017 KARAR NO 57 BÜTÇE KOMİSYON BAŞKANLIĞI 19-20-27.04.2017/ 47 ARA KARAR NOLU 2016 YILI HESİN HESAB İLE İLGİLİ RAPORUN GÖRÜŞÜLMESİ 04.04.2017 tarih ve 47 nolu Meclis Kararı ile Plan

Detaylı