CICS İLE İLGİLİ 10 SORU- 10 CEVAP W W W. I C I T U R K E Y. O R G

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "CICS İLE İLGİLİ 10 SORU- 10 CEVAP W W W. I C I T U R K E Y. O R G"

Transkript

1 CICS İLE İLGİLİ 10 SORU- 10 CEVAP W W W. I C I T U R K E Y. O R G

2 01 CICS NEDİR? İç Kontrol alanında lisans mezunları için 3, yüksek lisans mezunları için 2, doktora mezunları için 1 yıllık iç kontrol tecrübesine sahip kişilerin alabileceği, uluslararası geçerliliğe sahip bir mesleki sertifikadır. Mesleki tecrübe, adayın yöneticisi ya da bir CICS/CICP tarafından doğrulanmalıdır. CICS Sertifikası, mesleki tecrübe ile birlikte sertifikasyon sınavının en az %70 başarı ile tamamlanmasını zorunlu kılmaktadır.

3 02 CICS OLABİLİR MİYİM? C E R T I F IC ED R TI NI FT I ER D NIA NL T EC RO N AT L R OC L O NS PT ER CO IL ASL PI SE TC I A L I S T Gerekli mesleki tecrübe şartını yerine getiren ve CICS Sınavını başarı ile geçen tüm iç kontrol mesleği mensupları CICS olabilirler. Kamu ya da özel sektör kurum, kuruluş ve şirketlerinde; iç kontrollerin tasarlanması, uygulanması, değerlendirilmesi ve raporlanması alanlarında çalışan ve bu alanların tümünde profesyonel seviyede yetkinlik kazanarak iç kontrolü mesleki uzmanlık alanı olarak hedefleyen tüm yönetici, uzman, denetçi, danışman ve diğer çalışanlar CICS Sertifikasına aday olabilir.

4 03 SERTİFİKALI OLMAK BANA NE SAĞLAR? C E R T I F IC ED R TI NI FT I ER D NIA NL T EC RO N AT L R OC L O NS PT ER CO IL ASL PI SE TC I A L I S T Yetkinliklerinizi Sertifikalandırın, Günceli Takip Edin ve Öncü Olun Bir meslek alanında 'Bilgi sahibi olmak' 'Yeterli' olmak ifadelerinin 'Tercih edilebilir olmak' 'Alanında kabul görmek' anlamına gelmesi beklenmektedir. Ancak son dönemde bu kavramların arasında bir boşluk oluştuğu şiddetli şekilde hissedilmektedir. Günümüz iş hayatında; eğitimli insan sayısının giderek artması, istihdam sağlayanların kriterlerini bir miktar değiştirmiştir. Sadece akademik derece ya da çalışma tecrübesi yeterli görülmemekte, bilgi ve tecrübenin uluslararası standartlarda belgelendirilmiş olması da beklenmektedir. Birçok iş ilanında görüldüğü üzere sertifikalar giderek daha fazla önem kazanmaktadır.

5 04 CICS OLMAK BANA NE SAĞLAR? C E R T I F IC ED R TI NI FT I ER D NIA NL T EC RO N AT L R OC L O NS PT ER CO IL ASL PI SE TC I A L I S T Biz En Temel Faydaları Söylüyor, Gerisini Size Bırakıyoruz CICS sertifikası, doğrudan iç kontrol alanına odaklanan ve sizi iç kontrol alanında uluslararası standartlarda uzman olarak belgelendiren bir sertifikadır. CICS Sertifikası ile iç kontrollerin tasarımı, uygulanması, değerlendirilmesi, raporlanması, risk değerlendirme, kurumsal yönetişim alanlarında küresel ölçekte yetkin kabul edilirsiniz. Sınava hazırlık sürecinde yapacağınız çalışmalar ve alacağınız eğitimler ile iç kontrol konusundaki bilgilerinizi artırmış olursunuz. ICI çatısı alında, diğer CICS ve CICP ler ile iletişim kurma ve farklı sektörlerdeki iç kontrol uygulamaları hakkında bilgi edinmek üzere network oluşturma fırsatına sahip olursunuz. İç Kontrol alanında know how paylaşımının bir parçası olursunuz. Ki bu ülkemizdeki en büyük boşluk ve ihtiyaçtır.

6 05 CICS SINAVININ KAPSAMI NEDİR? SINAV ZOR MUDUR? Sınavda test edilecek bilgi alanları aşağıdakileri içerir: İç Kontrol İlkeler, Terimler ve Kavramlar İç Kontrol Ortamı Risk yönetimi Uygulama Kontrollerinin Değerlendirilmesi İş Sistemi Kontrollerinin Değerlendirmesi Risk Değerlendirme Yönetişim Uygulamaları Adaylar için temel kaynak ICI CBOK'tır. Sınav genel olarak söz konusu alanlara ilişkin kavramsal bilgiyi içerir. Sıkı bir çalışma ile şimdiye kadar tüm adaylarımız sınavı geçtiler. 1 ay süresince whatsapp grupları ile eğitmenlerimiz sınav süreçlerine mentorluk etti. Sınavı geçen CICS lerimiz, sınavda da öğrenmeye devam ettiklerini ilettiler.

7 06 CICS SERTİFİKASYONUNUN MALİYETİ NEDİR? Sertifikasyon hazırlık eğitimi ücreti TL dir. Sertifika ücreti ise; 300 USD'dir. Sertifikasyon ücretinin %90 lık kısmı aday tarafından doğrudan Amerika'ya ödenir. Sertifika ödemesinin adayın çalıştığı kurum tarafından karşılanması ve ödemenin tamamının ICI Türkiye üzerinden yapılması halinde; bu ücrete vergi ve diğer masraflar da dahil edilir. Sertifika hazırlık sürecine ilişkin kaynak dokümanlar İngilizce ve Türkçe olarak adaylar ile eğitim dahilinde paylaşılır. Adayın ayrıca bir kaynak edinme maliyeti bulunmamaktadır. Sertifikasyon ücretinin adayın kurumu tarafından karşılanması halinde ICI Türkiye tarafından adaya ''Tek Yetkili Temsilci' belgesi sunulabilmektedir.

8 07 CICS SINAVINA NASIL HAZIRLANMALIYIM? CICS Sertifikasyon sınavının temel kaynağı, ICI CBOK'tır. Hazırlık eğitimine katılan adaylara CBOK Türkçe ve İngilizce olarak verilir, ayrıca eğitmenlerimizce hazırlanan CBOK Kitabının özeti de adaylar ile paylaşılır. Adayların sınava kadar ICI tarafından sunulan İç Kontrol modeline ve kavramsal çerçeveye hakim olması beklenir. Eğitim ile sınav arasındaki sürede, whatsapp grubu üzerinden, grubun eğitmeni tarafından mentorlük desteği sağlanır, adayların soruları birebir cevaplandırılır. Örnek soru paylaşımları ile adaylar ön testlere tabi tutulur, anlaşılmayan alanlar için grubun eğitmeni tarafından açıklamalar paylaşılır.

9 08 CICS SERTİFİKASININ ULUSLARARASI GEÇERLİLİĞİ VAR MIDIR? ICI dünya genelinde 45 ülkede temsilcilikleri aracılığı faaliyet göstermektedir. Bugün itibarıyla 75 ülkede CICS ve CICP sertifikasına sahip profesyoneller bulunmaktadır. ICI Amerika'da kurulmuş bir mesleki örgüttür. St. Petersburg Üniversitesi çatısı altında faaliyet göstermektedir. ICI bilgi kaynakları, sınav soruları ve sınav değerlendirme metodları akademik olarak akredite edilmiştir. Türkiye'de gerçekleştirilen CICS Sınavlarının sonuçları, ICI Amerika'ya bildirilmekte, adayların ICI veri tabanına kayıtları gerçekleştirilmekte ve sertifikalar Amerika'dan uluslararası sertifika numarası ile gelmektedir.

10 09 CICS SINAVI TÜRKÇE MİDİR? ICI Türkiye ICI tarafından yönetilen tüm sertifikasyon ve diğer hizmet süreçlerini Türkçe olarak sağlama yetkisine sahiptir. CICS Sınav soruları, ICI Amerika soru havuzundan her bir sınava özel olarak seçilir ve ICI Türkiye'ye iletilir. ICI Türkiye Ekibi tarafından, gelen sorular Türkçe'ye tercüme edilir ve Sınav Türkçe olarak gerçekleştirilir. CICS adayları, sınava, ICI Türkiye tarafından hazırlanan Türkçe kaynaklar ile hazırlanır, eğitimler de Türkçe olarak verilir.

11 10 HANGİ SERTİFİKAYI TERCİH ETMELİYİM? Bu sorunun en doğru cevabını verecek olan, adayın kendisidir. Sertifikalar esasen birbirine alternatif değildir. Her biri ayrı bir uzmanlık alanını işaret etmekte ya da bir yöntem konusundaki teknik yetkinliği belgelendirmektedir. İç kontrol sistemi tasarlamak, iç kontrolleri tasarlayabilmek, uygulamaya almak, uygulamayı izlemek ve değerlendirmek, kontrolleri iyileştirmek, kurumsal süreçleri iyileştirmek başlı başına bir uzmanlık alanıdır ve en temelde sahip olunması gereken, tüm diğer alanlarda ihtiyaç duyabileceğiniz bir yetkinliktir. Rekabet şartlarının, değişkenliğin bununla birlikte risklerin giderek arttığı dönemde, kontrollerin önemi de her geçen gün artmaktadır. Kendinizi, erken dönemde bir İç Kontrol Uzmanı olarak hazırlamak ve konumlandırmak çok yakın gelecekte sizin için güzel fırsat olacaktır.

İç Kontrol Uzmanı Pozisyonu İçin Doğru Kriterlere Sahip Olduğunuzdan Emin misiniz?

İç Kontrol Uzmanı Pozisyonu İçin Doğru Kriterlere Sahip Olduğunuzdan Emin misiniz? Türkiye nin en popüler iş arama ve işe alma platformları olan yenibiriş.com da 1500, kariyer.net te ise 2000 e yakın İç Kontrol başlıklı ilan bulunmaktadır. İç Kontrol Uzmanı Pozisyonu İçin Doğru Kriterlere

Detaylı

İÇ KONTROL ENSTİTÜSÜ. Sertifikasyon Programları CICS/CICP

İÇ KONTROL ENSTİTÜSÜ. Sertifikasyon Programları CICS/CICP İÇ KONTROL ENSTİTÜSÜ TÜRKİYE Sertifikasyon Programları CICS/CICP Galip Erdem Caddesi No:41 Çankaya Ankara +90 0312 442 50 15 info@iciturkey.org www.iciturkey.org ICI Sertifikayon Programları CICS/CICP

Detaylı

Document Title Issue Date R18.00 Form 01 24/07/2014 ISO 9001:2008 ULUSLARARASI KALİTE MÜHENDİSLİĞİ SERTİFİKA PROGRAMI

Document Title Issue Date R18.00 Form 01 24/07/2014 ISO 9001:2008 ULUSLARARASI KALİTE MÜHENDİSLİĞİ SERTİFİKA PROGRAMI R18.00 Revizyon No : 00 Yürürlük Tarihi : 24.07. 2014 ISO 9001:2008 ULUSLARARASI KALİTE MÜHENDİSLİĞİ SERTİFİKA PROGRAMI INTERNATIONAL QUALITY ENGINEERING CERTIFICATION PROGRAM 1 EĞİTİM / ÜNİVERSİTE (SEM)

Detaylı

PRINCE2 Foundation Proje Yönetimi Eğitimi

PRINCE2 Foundation Proje Yönetimi Eğitimi Dünya üzerinde 150?den fazla ülkede kullanılan PRINCE2 proje yönetimi metodolojisinin eğitimini ve uluslararası sertifikasını almak için artık Londra?ya gitmenize gerek yok. Yekare Danışmanlık, PRINCE2

Detaylı

İÇ DENETİM NEDİR? Ali Kamil UZUN, CPA, CFE

İÇ DENETİM NEDİR? Ali Kamil UZUN, CPA, CFE İÇ DENETİM NEDİR? Ali Kamil UZUN, CPA, CFE İçinde bulunduğumuz mayıs ayı Uluslararası İç Denetçiler Enstitüsü (IIA) tarafından tüm dünyada Uluslararası İç Denetim Farkındalık Ayı olarak ilan edilmiştir.

Detaylı

Temel Muhasebe İleri Muhasebe SAP Logo Tiger Enterprise

Temel Muhasebe İleri Muhasebe SAP Logo Tiger Enterprise MUHASEBE VE ERP EĞİTİMLERİ Temel Muhasebe İleri Muhasebe SAP Logo Tiger Enterprise Bilge Adam Akademi nin Muhasebe ve ERP eğitimleri; şirketlerin ihtiyaç duyduğu, hem muhasebe alanında teorik bilgiye sahip

Detaylı

Sizin İç Denetim Ekibiniz

Sizin İç Denetim Ekibiniz Sizin İç Denetim Ekibiniz yanınızda. hizmetinizde. sizin faydanıza. WHO, WHAT, HOW Neden buradayız Kurumumuzun hedeflerine ulaşmasında yardımcı olmak üzere tasarlanmış geniş ve kapsamlı bir denetim hizmeti

Detaylı

ı ı ı ğ ş ı ı ıı ıı ıı ı ı ıı ıı ıı ıı ııı

ı ı ı ğ ş ı ı ıı ıı ıı ı ı ıı ıı ıı ıı ııı Ş Ü Ğ Ü Ğİ Ö İ Ö öç Ş İ Ğ ç ç ö Ü Ş ö Ö ç ç ö ö ö Ğ Ğ Ü Ş Ü Ş İ İ ö ö ç ç İ Ç İ Ü Ş İ Ç Ç Ü Ş İ İ ö İ Ü İ İ Ü Ü Ü Ü İ Ü ö ç ö Ç İ ç İ İ ç ç ç İ İ İ ö ö İ ö ö ç İ ö ç İ İ İ ç ç ö ç ö ç ç İ ç İ ö ç ç ç ö

Detaylı

Temel Muhasebe İleri Muhasebe SAP Logo Tiger Enterprise

Temel Muhasebe İleri Muhasebe SAP Logo Tiger Enterprise MUHASEBE VE ERP EĞİTİMLERİ Temel Muhasebe İleri Muhasebe SAP Logo Tiger Enterprise Bilge Adam Akademi nin Muhasebe ve ERP eğitimleri; şirketlerin ihtiyaç duyduğu, hem muhasebe alanında teorik bilgiye sahip

Detaylı

AVRUPA YAPIŞTIRICI UYGULAYICISI (EAB) ve AVRUPA YAPIŞTIRICI UZMANI (EAS) EĞİTİMİ KİWA MEYER DE YAPIŞTIRMA EĞİTİMİ

AVRUPA YAPIŞTIRICI UYGULAYICISI (EAB) ve AVRUPA YAPIŞTIRICI UZMANI (EAS) EĞİTİMİ KİWA MEYER DE YAPIŞTIRMA EĞİTİMİ Eğitim Gerekliliği; KİWA MEYER DE YAPIŞTIRMA Demiryolu sektöründe üretim ve bakım işleri yapan işletmelerin, yapıştırma için uygunluklarını DIN 6701-2 sertifikası ile belgelemeleri gereklidir. DIN 6701-2

Detaylı

İNŞAAT İŞÇİSİ S2 ŞARTNAMESİ

İNŞAAT İŞÇİSİ S2 ŞARTNAMESİ 1.0 AMAÇ Bu şartname İnşaat İşçisi (Seviye 2) Sınavına girecek adayın belgelendirilmesine yönelik yapılacak sınav için temel şartları, yeterlilik alanını, sınav koşullarını, kabul şartlarını ve belgelendirme

Detaylı

Aile Şirketleri Semineri

Aile Şirketleri Semineri Aile Şirketleri Semineri Yeni Türk Ticaret Kanunu Çerçevesinde İç Denetim Üzerine Görüş ve Öneriler Ali Kamil Uzun (akuzun@deloitte.com) TÜSİAD İç Denetim Alt Çalışma Grubu Başkanı 02 Mart 2011, İstanbul

Detaylı

KOÇLUK NEDİR? İNCİ TOKATLIOĞLU Profesyonel Koç-Uzman Eğitimci

KOÇLUK NEDİR? İNCİ TOKATLIOĞLU Profesyonel Koç-Uzman Eğitimci KOÇLUK NEDİR? İNCİ TOKATLIOĞLU Profesyonel Koç-Uzman Eğitimci Neden Koçluk? İnsanların günlük koşuşturma içinde hayatlarının bazı yönlerinde dengenin kaçtığını fark edemez. (iş, aile, dostlar ve kendimiz

Detaylı

İstanbul Aydın Üniversitesi tarafından verilen sektörel uzmanlık belgesini başarıyla almaya hak kazanmıştır.

İstanbul Aydın Üniversitesi tarafından verilen sektörel uzmanlık belgesini başarıyla almaya hak kazanmıştır. GMC FILM EĞİTİM Araç Kaplama, Cam Filmi, Seramik Kaplama eğitiminiz için, bildiğimiz herşeyi sizinle paylaşıyoruz... GMC Film Akademi eğitim uzmanları, İstanbul Aydın Üniversitesi tarafından verilen sektörel

Detaylı

İÇERİK 1. EUROPASS. Europass nedir? Europass dökümanları nelerdir? Europass dökümanlarının sunduğu faydalar nelerdir?

İÇERİK 1. EUROPASS. Europass nedir? Europass dökümanları nelerdir? Europass dökümanlarının sunduğu faydalar nelerdir? 2017 İÇERİK 1. EUROPASS Europass nedir? Europass dökümanları nelerdir? Europass dökümanlarının sunduğu faydalar nelerdir? Europass dökümanları nasıl hazırlanır? 2. BEYKOZ ÜNİVERSİTESİ EUROPASS PROJESİ

Detaylı

Carismax Akademi de Mevcut piyasa taleplerine uygun olarak;

Carismax Akademi de Mevcut piyasa taleplerine uygun olarak; AKADEMİ Carismax Akademi ye Hoşgeldiniz Carismax Akademi de Mevcut piyasa taleplerine uygun olarak; Profesyonel Araç Yıkama Eğitimi Far Yenileme ve Temizleme Eğitimi Motor Temizliği ve Koruma Sistemleri

Detaylı

10UY MAKİNE BAKIMCI SEVİYE 3 SINAV ŞARTNAMESİ

10UY MAKİNE BAKIMCI SEVİYE 3 SINAV ŞARTNAMESİ 1.0. AMAÇ Ülkemizde üretim ve hizmet sektörlerinde makine ve donanım kullanımının sürekliliğini ve aksama ile duruşlara meydan vermeden üretimin verimliliğini sağlamak, uygun nitelikteki makine bakımcılarla

Detaylı

AKREDİTE KOBİ DANIŞMANLARI DERNEĞİ EĞİTİM PROGRAMLARI VE EĞİTMEN AKREDİTASYON SİSTEMATİĞİ

AKREDİTE KOBİ DANIŞMANLARI DERNEĞİ EĞİTİM PROGRAMLARI VE EĞİTMEN AKREDİTASYON SİSTEMATİĞİ AKREDİTE KOBİ DANIŞMANLARI DERNEĞİ EĞİTİM PROGRAMLARI VE EĞİTMEN AKREDİTASYON SİSTEMATİĞİ 2018 Özet Bu doküman Akredite Kobi Danışmanları Derneğinin eğitim ve eğitmenleri akredite etmek için kullanacağı

Detaylı

CICS / CICP Sertifika Programları. Eğitim Kataloğu. Hazırlayan: İç Kontrol Enstitüsü

CICS / CICP Sertifika Programları. Eğitim Kataloğu. Hazırlayan: İç Kontrol Enstitüsü CICS / CICP Sertifika Programları Eğitim Kataloğu Hazırlayan: İç Kontrol Enstitüsü İÇİNDEKİLER İÇİNDEKİLER... 1 İÇ KONTROL ENSTİTÜSÜ NÜN CICS / CICP SERTİFİKA PROGRAMLARI EĞİTİMİ İÇERİĞİ... 3 BÖLÜM 1:

Detaylı

ISO 9001:2015 KALİTE YÖNETİM SİSTEMİ BAŞ DENETÇİ EĞİTİMİ

ISO 9001:2015 KALİTE YÖNETİM SİSTEMİ BAŞ DENETÇİ EĞİTİMİ ISO 9001:2015 KALİTE YÖNETİM SİSTEMİ BAŞ DENETÇİ EĞİTİMİ Yönetim Sistemi Standartları etkin bir yönetim sistemi kurmak için uluslararası olarak kanıtlanmış en önemli referanslardandır. Firmanızın, dünya

Detaylı

İş ve Sosyal Güvenlik Müşavirliği Eğitimi

İş ve Sosyal Güvenlik Müşavirliği Eğitimi İş ve Sosyal Güvenlik Müşavirliği Eğitimi Günümüz piyasasında İş Dünyası nın en önemli ihtiyaçlarından biri Sosyal Güvenlik alanında uzmanlaşmış, nitelikli Personel istihdam edilmesidir. Sosyal Güvenlik

Detaylı

KYS İÇ DENETİM PROSEDÜRÜ

KYS İÇ DENETİM PROSEDÜRÜ Sayfa 1/5 REVİZYON NO TARİH AÇIKLAMA 00 08.08.2015 İlk Yayın 01 18.04.2016 Yürürlük yetkilisinin değişimi 02 04.09.2017 YGG(04.05.2017) Toplantısında alınan kararların gerektirdiği revizyon 1. AMAÇ İç

Detaylı

CICS / CICP Sertifika Programları İçin. Kurs Kataloğu

CICS / CICP Sertifika Programları İçin. Kurs Kataloğu CICS / CICP Sertifika Programları İçin Kurs Kataloğu Hazırlayan: İç Kontrol Enstitüsü İÇİNDEKİLER İÇ KONTROL ENSTİTÜSÜ NÜN CICS / CICP SERTİFİKA PROGRAMLARI BECERİ ALANLARI VE MESLEKİ İÇ KONTROL KURSLARI

Detaylı

IECEx YETKİNLİK SERTİFİKASI (IECEx COMPETENCY)

IECEx YETKİNLİK SERTİFİKASI (IECEx COMPETENCY) IECEx YETKİNLİK SERTİFİKASI (IECEx COMPETENCY) Yetkinlik Nedir Yetkinlik, uygulanma aşamasını da içeren, iş için gereken performans standartlarına göre gerekli deneyim ve bilgiyi kapsamaktadır Yetkinlik

Detaylı

TÜBİDER Voc-Test Mesleki Sınav ve Belgelendirme Merkezi. Bilişim Sektörü Çalışan Ücretleri Araştırması ve Sonuçları

TÜBİDER Voc-Test Mesleki Sınav ve Belgelendirme Merkezi. Bilişim Sektörü Çalışan Ücretleri Araştırması ve Sonuçları Bilişim Sektörü Çalışan Ücretleri Araştırması ve Sonuçları Dünyanın karmaşıklığı ve eğitimde çoklu disiplin yaklaşımı, günümüzde gençlerin başarılı olabilmek için daha fazlasını bilmeye ve daha fazlasını

Detaylı

AHZIRLAYANLAR. 2009463008 Cemre Benan Arslan 2008463095 Burcu Şahin 2005463066 A. Eren Öztürk

AHZIRLAYANLAR. 2009463008 Cemre Benan Arslan 2008463095 Burcu Şahin 2005463066 A. Eren Öztürk AHZIRLAYANLAR 2009463008 Cemre Benan Arslan 2008463095 Burcu Şahin 2005463066 A. Eren Öztürk Bu araştırmamızda size kurumsal ve geleneksel olarak yönetilen iki firmanın ücret, ücret belirleme ve ücretin

Detaylı

EĞİTİM PROSEDÜRÜ. Aday Memur: 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu na tabi olarak ilk defa Devlet Memurluğuna atananları kapsar.

EĞİTİM PROSEDÜRÜ. Aday Memur: 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu na tabi olarak ilk defa Devlet Memurluğuna atananları kapsar. 1. AMAÇ Bu prosedür, Ahi Evran Üniversitesi nde görevli akademik ve idari personelin kuruma uyumunu sağlamak, mevcut ve/veya değişen iş akışını mümkün olan en kısa sürede öğrenmesini sağlamak, kurum kültürü

Detaylı

EĞİTİM-ÖĞRENİMDE KALİTE MEKANİZMASI

EĞİTİM-ÖĞRENİMDE KALİTE MEKANİZMASI EĞİTİM-ÖĞRENİMDE KALİTE MEKANİZMASI STRATEJİK PLAN AKREDİTASYON Nasıl bir insan? Nasıl bir işgücü? Nasıl bir mezun? KALİTE GÜVENCESİ 1 KALİTE GÜVENCESİ & AKREDİTASYON NEDİR VE NASIL SAĞLANIR? KALİTE GÜVENCESİ,

Detaylı

BİLİNMEYEN YÖNLERİYLE İÇ DENETİM. Ali Kamil UZUN Türkiye İç Denetim Enstitüsü Kurucu ve Onursal Başkanı

BİLİNMEYEN YÖNLERİYLE İÇ DENETİM. Ali Kamil UZUN Türkiye İç Denetim Enstitüsü Kurucu ve Onursal Başkanı BİLİNMEYEN YÖNLERİYLE İÇ DENETİM Ali Kamil UZUN Türkiye İç Denetim Enstitüsü Kurucu ve Onursal Başkanı Deloitte Türkiye Yönetim Kurulu Danışmanı. OYAK Mali Kontrolörlük ve Koordinasyon Grubunda Mali Kontrolör

Detaylı

İNSAN KAYNAKLARI YÖNETİMİ

İNSAN KAYNAKLARI YÖNETİMİ İNSAN KAYNAKLARI YÖNETİMİ Prof. Dr. Alptekin SÖKMEN İNSAN KAYNAKLARI YÖNETİMİ BÖLÜM 1. STRATEJİK İNSAN KAYNAKLARI YÖNETİMİ BÖLÜM 2. İNSAN KAYNAKLARI YÖNETİMİ VE ÇEVRESEL ETKİLER BÖLÜM 3. İŞ ANALİZİ VE

Detaylı

TİDE - TÜRKİYE İÇ DENETİM ENSTİTÜSÜ

TİDE - TÜRKİYE İÇ DENETİM ENSTİTÜSÜ TİDE - TÜRKİYE İÇ DENETİM ENSTİTÜSÜ İç Denetim Mesleğinin Ulusal Referans Kaynağı Türkiye İç Denetim Enstitüsü www.tide.org.tr TÜRKİYE İÇ DENETİM ENSTİTÜSÜ Kuruluş 19.9.1995 1996 - IIA (Uluslararası İç

Detaylı

12UY ASANSÖR BAKIM VE ONARIMCISI SEVİYE 4 SINAV ŞARTNAMESİ

12UY ASANSÖR BAKIM VE ONARIMCISI SEVİYE 4 SINAV ŞARTNAMESİ 1.0. AMAÇ Bu şartname, 12UY0092-4 ASANSÖR BAKIM VE ONARIMCISI (SEVİYE-4) mesleğinde çalışan ya da çalışmak isteyen bireylerin bu meslek için standartlaştırılmış bilgi, beceri ve yetkinliklere sahip olup

Detaylı

BSC Seviye 2 Risk Değerlendirme Sertifikası Eğitimi. Davet 1 günlük Eğitim İstanbul, Türkiye

BSC Seviye 2 Risk Değerlendirme Sertifikası Eğitimi. Davet 1 günlük Eğitim İstanbul, Türkiye BSC Seviye 2 Risk Değerlendirme Sertifikası Eğitimi Davet 1 günlük Eğitim İstanbul, Türkiye Marsh Türkiye, İstanbul da British Safety Council ile birlikte Seviye 2 Risk Değerlendirme Sertifika Eğitimi

Detaylı

çalışmalara proje denilmektedir.

çalışmalara proje denilmektedir. PROJE YÖNETİMİ METOT ve TEKNİKLERİ Proje Yönetimi Metot ve Tekniklerinin Örnek Olaylarla Açıklandığı Grup Çalışmalarını İçerir. Kurumsal alanda; özgün bir ürün ya da hizmeti sağlamak üzere yapılan FARUK

Detaylı

BT Yönetim Sistemleri. Nil Neli Bestel & Burak Bestel

BT Yönetim Sistemleri. Nil Neli Bestel & Burak Bestel BT Yönetim Sistemleri Nil Neli Bestel & Burak Bestel Nil Neli Bestel Kurucu Ortak İstanbul Üniversitesi Fizik Bölümü mezunu İstanbul Kültür Üniversitesi Kalite ve Üretim Yönetimi Yüksek Lisans 8 senelik

Detaylı

ARAŞTIRMA VE GELİŞTİRME DAİRESİ BAŞKANLIĞI TARAFINDAN PİLOT SEÇİLEN BÖLGELERDE YÜRÜTÜLEN ÇALIŞMALAR

ARAŞTIRMA VE GELİŞTİRME DAİRESİ BAŞKANLIĞI TARAFINDAN PİLOT SEÇİLEN BÖLGELERDE YÜRÜTÜLEN ÇALIŞMALAR ARAŞTIRMA VE GELİŞTİRME DAİRESİ BAŞKANLIĞI TARAFINDAN PİLOT SEÇİLEN BÖLGELERDE YÜRÜTÜLEN ÇALIŞMALAR Yönetim anlayışındaki değişimler "önce insan" anlayışıyla şekillenen, müşteri odaklı, süreçlerle yönetilen,

Detaylı

MALİYE BAKANLIĞI MALİ SUÇLARI ARAŞTIRMA KURULU BAŞKANLIĞI SÖZLEŞMELİ PERSONEL SINAV DUYURUSU

MALİYE BAKANLIĞI MALİ SUÇLARI ARAŞTIRMA KURULU BAŞKANLIĞI SÖZLEŞMELİ PERSONEL SINAV DUYURUSU MALİYE BAKANLIĞI MALİ SUÇLARI ARAŞTIRMA KURULU BAŞKANLIĞI SÖZLEŞMELİ PERSONEL SINAV DUYURUSU Maliye Bakanlığı Mali Suçları Araştırma Kurulu Başkanlığı bünyesinde istihdam edilmek üzere, 657 sayılı Devlet

Detaylı

TÜRK STANDARDLARI ENSTİTÜSÜ BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ TEST VE BELGELENDİRME DAİRESİ BAŞKANLIĞI SIZMA TESTİ UZMANI FAALİYETLERİ

TÜRK STANDARDLARI ENSTİTÜSÜ BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ TEST VE BELGELENDİRME DAİRESİ BAŞKANLIĞI SIZMA TESTİ UZMANI FAALİYETLERİ TÜRK STANDARDLARI ENSTİTÜSÜ BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ TEST VE BELGELENDİRME DAİRESİ BAŞKANLIĞI SIZMA TESTİ UZMANI FAALİYETLERİ 1. EĞİTİM TARİHLERİ: Gelen talepler doğrultusunda planlanmaktadır. 2. EĞİTİM SAATİ:

Detaylı

MALİ İÇ DENETİM UZMANLIĞI PROGRAMI

MALİ İÇ DENETİM UZMANLIĞI PROGRAMI BAŞLANGIÇ TARİHİ: 3 KASIM 2012 İSMMMO AKADEMİ BAŞKANI NDAN Öncekiler de dahil olmak üzere özellikle son finansal kriz, yönetim yanlışlıklarının ve yolsuzlukların önüne geçilmesinde iç kontrolü ve iç denetimi

Detaylı

TED ÜNİVERSİTESİ İŞLETME BÖLÜMÜ PROGRAM ÇIKTILARINI DEĞERLENDİRME METODLARININ ÖZETİ

TED ÜNİVERSİTESİ İŞLETME BÖLÜMÜ PROGRAM ÇIKTILARINI DEĞERLENDİRME METODLARININ ÖZETİ TED ÜNİVERSİTESİ İŞLETME BÖLÜMÜ PROGRAM ÇIKTILARINI DEĞERLENDİRME METODLARININ ÖZETİ ÇIKTI EYLEM/ STRATEJİ DEĞERLENDİRME METODU NE ZAMAN NASIL / KRİTER KİM 1 İşletme alanının temel BA201, BA203, BA204,

Detaylı

AMERİKA BİRLEŞİK DEVLETLERİNDE PATOLOJİ SERTİFİKASYONU 2018 GÜNCELLEME

AMERİKA BİRLEŞİK DEVLETLERİNDE PATOLOJİ SERTİFİKASYONU 2018 GÜNCELLEME AMERİKA BİRLEŞİK DEVLETLERİNDE PATOLOJİ SERTİFİKASYONU 2018 GÜNCELLEME HAZIRAN 1935 yılında American Medical Association ve American Society of Clinical Pathology ABP organizasyonlarının ortak çabası ile

Detaylı

İSMES İSTANBUL MESLEKİ EĞİTİM ÇEVRE DAN. ve HİZM. A.Ş. KALİTE YÖNETİM SİSTEMİ

İSMES İSTANBUL MESLEKİ EĞİTİM ÇEVRE DAN. ve HİZM. A.Ş. KALİTE YÖNETİM SİSTEMİ PRS.22 23.02.2017 13.07.2018/02 1 / 5 1. AMAÇ ve KAPSAM Bu prosedürün amacı, personel belgelendirme hizmetlerinin TS EN ISO / IEC 17024 personel belgelendirme standart şartlarına göre değerlendirilerek

Detaylı

İÇİNDEKİLER 5 BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ SERTİFİKA PROGRAMI HAKKINDA 6 SERTİFİKA PROGRAMININ AMACI 8 SERTİFİKA PROGRAMI EĞİTİM HARİTASI

İÇİNDEKİLER 5 BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ SERTİFİKA PROGRAMI HAKKINDA 6 SERTİFİKA PROGRAMININ AMACI 8 SERTİFİKA PROGRAMI EĞİTİM HARİTASI 5 BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ SERTİFİKA PROGRAMI HAKKINDA 6 SERTİFİKA PROGRAMININ AMACI 8 SERTİFİKA PROGRAMI EĞİTİM HARİTASI İÇİNDEKİLER 10 MICROSOFT OUTLOOK 2010 TEMEL e-öğrenme EĞİTİMİ 11 MICROSOFT WORD 2010

Detaylı

Hakkında ARGE SECOPS EĞİTİM MSSP SOME / SOC PENTEST. BGA Bilgi Güvenliği A.Ş.

Hakkında ARGE SECOPS EĞİTİM MSSP SOME / SOC PENTEST. BGA Bilgi Güvenliği A.Ş. 1 Hakkında BGA Bilgi Güvenliği A.Ş. ARGE 2 Siber güvenlik dünyasına yönelik, yenilikçi profesyonel çözümleri ile katkıda bulunmak amacı ile 2008 yılında kurulan BGA Bilgi Güvenliği A.Ş. stratejik siber

Detaylı

TÜRKİYE ÜNİVERSİTE SÜREKLİ EĞİTİM MERKEZLERİ TERİMLER SÖZLÜĞÜ, BELGE TANIMLARI

TÜRKİYE ÜNİVERSİTE SÜREKLİ EĞİTİM MERKEZLERİ TERİMLER SÖZLÜĞÜ, BELGE TANIMLARI Akreditasyon: (Accreditation) TÜRKİYE ÜNİVERSİTE SÜREKLİ EĞİTİM MERKEZLERİ TERİMLER SÖZLÜĞÜ, BELGE TANIMLARI Bir eğitim kuruluşunun akademik standartlarının dış bir merci, birlik veya sınav organı veya

Detaylı

İÇİNDEKİLER İÇİNDEKİLER... 1 KISALTMALAR... 2 GİRİŞ SERTİFİKASYONA GENEL BAKIŞ ICI SERTİFİKA PROGRAMLARI... 4

İÇİNDEKİLER İÇİNDEKİLER... 1 KISALTMALAR... 2 GİRİŞ SERTİFİKASYONA GENEL BAKIŞ ICI SERTİFİKA PROGRAMLARI... 4 İÇİNDEKİLER İÇİNDEKİLER... 1 KISALTMALAR... 2 GİRİŞ... 3 1. SERTİFİKASYONA GENEL BAKIŞ... 4 1.1. ICI SERTİFİKA PROGRAMLARI... 4 1.2. NEDEN SERTİFİKA SAHİBİ OLMALIYIM?... 4 1.3. MESLEKİ SERTİFİKASYONUN

Detaylı

BSC Seviye 2 Elle Taşıma Risk Değerlendirme Sertifikası Eğitimi. Davet 2 günlük Eğitim İstanbul, Türkiye

BSC Seviye 2 Elle Taşıma Risk Değerlendirme Sertifikası Eğitimi. Davet 2 günlük Eğitim İstanbul, Türkiye BSC Seviye 2 Elle Taşıma Risk Değerlendirme Sertifikası Eğitimi Davet 2 günlük Eğitim İstanbul, Türkiye Marsh Türkiye, İstanbul da British Safety Council ile birlikte Seviye 2 Elle Taşıma Risk Değerlendirme

Detaylı

PVC DOĞRAMA MONTAJCISI S3 ŞARTNAMESİ

PVC DOĞRAMA MONTAJCISI S3 ŞARTNAMESİ 1.0 AMAÇ Bu şartname PVC Doğrama Montajcısı (Seviye 3) Sınavına girecek adayın belgelendirilmesine yönelik yapılacak sınav için temel şartları, yeterlilik alanını, sınav koşullarını, kabul şartlarını ve

Detaylı

PROJE YÖNETİMİ EĞİTİMİ

PROJE YÖNETİMİ EĞİTİMİ ORTA DOĞU TEKNİK ÜNİVERSİTESİ SÜREKLİ EĞİTİM MERKEZİ PROJE YÖNETİMİ EĞİTİMİ Bu eğitim, T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile ODTÜ arasında yapılan protokol kapsamındadır. Bu eğitim, KOSGEB Genel Destek

Detaylı

KALİTE YÖNETİM SİSTEMİ İÇ DENETİM PROSEDÜRÜ

KALİTE YÖNETİM SİSTEMİ İÇ DENETİM PROSEDÜRÜ Sayfa 1/7 1. AMAÇ Bu prosedürün amacı; Kalite Yönetim Sistemi (KYS) İç Denetimlerinin planlanması, gerçekleştirilmesi ve raporlanması için yöntem ve sorumlulukları belirlemektir. 2. KAPSAM Bu prosedür;

Detaylı

ISI YALITIMCISI S3 ŞARTNAMESİ

ISI YALITIMCISI S3 ŞARTNAMESİ 1.0 AMAÇ Bu şartname Isı Yalıtımcısı (Seviye 3) Sınavına girecek adayın belgelendirilmesine yönelik yapılacak sınav için temel şartları, yeterlilik alanını, sınav koşullarını, kabul şartlarını ve belgelendirme

Detaylı

MBA MBA. Altın ve Kıymetli Metaller. Yüksek Lisans Programı (Tezsiz, Türkçe)

MBA MBA. Altın ve Kıymetli Metaller. Yüksek Lisans Programı (Tezsiz, Türkçe) MBA 1 MBA Altın ve Kıymetli Metaller Yüksek Lisans Programı (Tezsiz, Türkçe) Neden ŞEHİR? Uluslararası yetkinliğe ve sektör tecrübesine sahip eğitim kadrosu 2 Disiplinel yaklaşım yerine, disiplinler arası

Detaylı

OTOMOTİV BOYA ONARIMCISI (SEVİYE 4) SINAV ŞARTNAMESİ

OTOMOTİV BOYA ONARIMCISI (SEVİYE 4) SINAV ŞARTNAMESİ 1.0. AMAÇ Bu şartname, 11UY0018-4 OTOMOTİV BOYA ONARIMCISI (SEVİYE-4) adayının belgelendirilmesine yönelik olarak yapılacak olan sınav için temel şartları, yeterlilik alanını, sınav koşullarını, kabul

Detaylı

aselsan Açık Pozisyonlar Bilgi Teknolojileri (BT) Denetçisi İç Denetçi

aselsan Açık Pozisyonlar Bilgi Teknolojileri (BT) Denetçisi İç Denetçi Açık Pozisyonlar Bilgi Teknolojileri (BT) Denetçisi aselsan ASELSAN'ın İç Denetim Bölümü'nde görevlendirilmek üzere aşağıdaki niteliklere sahip adaylara ihtiyaç bulunmaktadır. Üniversitelerin Bilgisayar

Detaylı

1000.D1 - Danışmanlık hizmetlerinin niteliği, iç denetim yönergesinde belirtilmek zorundadır.

1000.D1 - Danışmanlık hizmetlerinin niteliği, iç denetim yönergesinde belirtilmek zorundadır. NİTELİK STANDARTLARI 1000- Amaç, Yetki ve Sorumluluklar İç denetim faaliyetinin amaç, yetki ve sorumlulukları, İç Denetimin Tanımına, Meslek Ahlak Kurallarına ve Kamu İç Denetim Standartlarına (Standartlar)

Detaylı

EDEXCEL ULUSLAR ARASI SERTİFİKA PROGRAMI. International Qualifications

EDEXCEL ULUSLAR ARASI SERTİFİKA PROGRAMI. International Qualifications EDEXCEL ULUSLAR ARASI SERTİFİKA PROGRAMI International Qualifications Artık şirketler kıtaların ve ülkelerin sınırlarının kalktığı günümüzde Uluslararası yetkinliğe sahip Yönetici ve Liderlerini arıyor.

Detaylı

Ulusal ve Uluslararası pazarlar için, USB sizin çözüm ortağınızdır

Ulusal ve Uluslararası pazarlar için, USB sizin çözüm ortağınızdır TANITIM DOSYASI Ulusal ve Uluslararası pazarlar için, USB sizin çözüm ortağınızdır USB; uluslararası temsilcilikleri, geniş bilgi ve tecrübeye sahip profesyonel denetçi ve eğitmen kadrosu ile hizmet veren

Detaylı

Revizyon Tarihi : BELGELENDİRME YÖNETİMİ

Revizyon Tarihi : BELGELENDİRME YÖNETİMİ Belgenin Verilmesi Belge almaya hak kazanmış adaylara belgelerinin basılması belgenin basılması ve teslim şartları maddesine göre gerçekleştirilir. Belge teslimleri adayın sınava giriş tarihinden itibaren

Detaylı

TÜRK AKREDİTASYON KURUMU. Ürün Hizmet ve Muayene Akreditasyon Başkanlığı Muayene Kuruluşu Akreditasyonu

TÜRK AKREDİTASYON KURUMU. Ürün Hizmet ve Muayene Akreditasyon Başkanlığı Muayene Kuruluşu Akreditasyonu TÜRK AKREDİTASYON KURUMU Ürün Hizmet ve Muayene Akreditasyon Başkanlığı Muayene Kuruluşu Akreditasyonu Muayene Kuruluşu Akreditasyonu Akreditasyon, Muayene, Belgelendirme ve Yeterlilik Deneyi Sağlayıcı

Detaylı

12UY ASANSÖR BAKIM VE ONARIMCISI SEVİYE 3 SINAV ŞARTNAMESİ

12UY ASANSÖR BAKIM VE ONARIMCISI SEVİYE 3 SINAV ŞARTNAMESİ 1.0. AMAÇ Bu şartname, 12UY0092-3 ASANSÖR BAKIM VE ONARIMCISI (SEVİYE-3), mesleğinde çalışan ya da çalışmak isteyen bireylerin bu meslek için standartlaştırılmış bilgi, beceri ve yetkinliklere sahip olup

Detaylı

SAĞLIK TURİZMİNDE ARACILIK ve ASİSTAN KURULUŞLAR. Ahmet Genç, MSc, MBA

SAĞLIK TURİZMİNDE ARACILIK ve ASİSTAN KURULUŞLAR. Ahmet Genç, MSc, MBA SAĞLIK TURİZMİNDE ARACILIK ve ASİSTAN KURULUŞLAR Ahmet Genç, MSc, MBA Tıp Turizmi... süreci yurtdışında tedavi seçeneklerini araştırma ile başlar Yurtdışından bir hastanın bir başka ülkeye seyahat etmesini,

Detaylı

İNOVASYON YÖNETİMİ AKADEMİSİ EĞİTİM DUYURUSU

İNOVASYON YÖNETİMİ AKADEMİSİ EĞİTİM DUYURUSU İNOVASYON YÖNETİMİ AKADEMİSİ EĞİTİM DUYURUSU İNOVASYON YÖNETİMİ AKADEMİSİ NEDİR? Halen ülkemizde firmalarımız ve iş destek mekanizmalarımız (ihracatçı birlikleri ve meslek örgütleri) proje bazlı çalışma

Detaylı

U L U S A L V E U L U S L A R A R A S I D Ü Z E Y D E

U L U S A L V E U L U S L A R A R A S I D Ü Z E Y D E 1 U L U S A L V E U L U S L A R A R A S I D Ü Z E Y D E ''TÜRK PATENT ENSTİTÜSÜ MARKA TESCİL KAYIT NO: 2013/75167'' UNITED KINGDOM ULUSLARARASI KAYIT KONTENJANI 30 ULUSLARARASI KALİTE MÜHENDİSİ / İÇ DENETÇİ

Detaylı

TOBB YET-MER Mesleki Yeterlilik ve Belgelendirme Merkezi Yönetim ve Danışmanlık Alanı Belgelendirme Programı. YM.PRG.1 Rev.00

TOBB YET-MER Mesleki Yeterlilik ve Belgelendirme Merkezi Yönetim ve Danışmanlık Alanı Belgelendirme Programı. YM.PRG.1 Rev.00 TOBB YET-MER Mesleki Yeterlilik ve Belgelendirme Merkezi Yönetim ve Danışmanlık Alanı Belgelendirme Programı YM.PRG.1 Rev.00 Ulusal Yeterlilik Proje Yöneticisi Seviye 6 Proje Yöneticisi Seviye 5 Belge

Detaylı

Document Title Issue Date R20.00 Form 01 24/07/2014 ISO 9001:2008 ULUSLARARASI FİNANSAL KONTROLÖR SERTİFİKA PROGRAMI

Document Title Issue Date R20.00 Form 01 24/07/2014 ISO 9001:2008 ULUSLARARASI FİNANSAL KONTROLÖR SERTİFİKA PROGRAMI R20.00 Revizyon No : 00 Yürürlük Tarihi : 24.07. 2014 ISO 9001:2008 ULUSLARARASI FİNANSAL KONTROLÖR SERTİFİKA PROGRAMI INTERNATIONAL FINANCIAL CONTROLLER CERTIFICATION PROGRAM 1 EĞİTİM / ÜNİVERSİTE (SEM)

Detaylı

16UY İNŞAAT İŞÇİSİ SEVİYE 2 SINAV ŞARTNAMESİ

16UY İNŞAAT İŞÇİSİ SEVİYE 2 SINAV ŞARTNAMESİ 1.0. AMAÇ Bu şartname, 16UY0253-2 İnşaat İşçisi Seviye 2 adayının; iş sağlığı güvenliği konusunda bilinçlendirilmesi ve inşaatlarda çalışabilecek alt yapıya kavuşması için; Adayların sahip olması gereken

Detaylı

Lisans seviyesinde (TYYÇ 6. seviye) öğrenim veren bir programdır.

Lisans seviyesinde (TYYÇ 6. seviye) öğrenim veren bir programdır. ULUSLARARASI GİRİŞİMCİLİK LİSANS PROGRAM BİLGİLERİ Genel Bilgiler Uluslararası Girişimcilik Bölümü, Türkiye de kendi alanındaki ilk ve tek bölümdür. Öğrencilerimiz eğitimleri süresince, İngilizcenin yanında

Detaylı

Sınav Sorumlusu: Sınavı yapan kadrolu veya sözleşmeli belgelendirme kuruluşu personeli.

Sınav Sorumlusu: Sınavı yapan kadrolu veya sözleşmeli belgelendirme kuruluşu personeli. 1.AMAÇ Bu prosedürün amacı, kaynakçı belgelendirme hizmetlerinin TS EN ISO / IEC 17024 personel belgelendirme standardı ile ilgili belgelendirme metot standardına uygun olarak gerçekleştirilmesini tanımlamaktır.

Detaylı

2014-2016 DÖNEMİ KAMU İÇ DENETİM STRATEJİ BELGESİ

2014-2016 DÖNEMİ KAMU İÇ DENETİM STRATEJİ BELGESİ İç Denetim Koordinasyon Kurulundan: 2014-2016 DÖNEMİ KAMU İÇ DENETİM STRATEJİ BELGESİNİN KABUL EDİLMESİNE DAİR KARAR 2014-2016 Dönemi Kamu İç Denetim Strateji Belgesi, İç Denetçilerin Çalışma Usul ve Esasları

Detaylı

RİSK YÖNETİMİ PROFOSYENELİ HAZIRLIK EĞİTİMİ

RİSK YÖNETİMİ PROFOSYENELİ HAZIRLIK EĞİTİMİ RİSK YÖNETİMİ PROFOSYENELİ (PMI-RMP) SERTİFİKA SINAVINA HAZIRLIK EĞİTİMİ Sunumu hazırlayan ve eğitimi veren: ARPAT OMUR, PMI-RMP, PMP Nisan 2012 cnsltnt@gmail.com küresel ve sanal projeler, gittikçe daha

Detaylı

Marmara Üniversitesi & Business Management Institute Geleceğin Lider CMO ları / Stratejik Pazarlama Yönetimi Sertifika Programı

Marmara Üniversitesi & Business Management Institute Geleceğin Lider CMO ları / Stratejik Pazarlama Yönetimi Sertifika Programı Marmara Üniversitesi & Business Management Institute Geleceğin Lider CMO ları / Stratejik Pazarlama Yönetimi Sertifika Programı Tarih: 27 Ekim - 25 Kasım 2018 Yer: Balmumcu - Point Hotel Süre: 5 Haftasonu

Detaylı

R Uzmanlık Alanları ve Kullanım Rehberi. Revizyon No : 02 Yürürlük Tarihi :

R Uzmanlık Alanları ve Kullanım Rehberi. Revizyon No : 02 Yürürlük Tarihi : R10.11 Revizyon No : 02 Yürürlük Tarihi : 28.03.2018 Uzmanlık Alanları ve Kullanım Rehberi Hazırlayan: Kontrol: Onay: Turgay ÖZTÜRK Ahmet GÖZÜKÜÇÜK Dr. Halil İbrahim ÇETİN İÇİNDEKİLER Sayfa İçindekiler...

Detaylı

İKTİSAT BÖLÜMÜ Selçuk Üniversitesi İktisat bölümü, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi bünyesinde 1987 yılında normal öğretim olarak eğitim öğretime başlamıştır. 1992 yılında ise bölüm ikinci öğretim

Detaylı

Europass a Genel Bakışş. ecdc.europa.eu

Europass a Genel Bakışş. ecdc.europa.eu Europass a Genel Bakışş ecdc.europa.eu Europass in Geçmişi Europass Kararı 2004 yılında Avrupa Komisyonu tarafından yeterliliklerin ve yetkinliklerin şeffaflığını sağlayacak tek bir çerçeve olarak kabul

Detaylı

10UY MAKİNE BAKIMCI SEVİYE 3 SINAV ŞARTNAMESİ

10UY MAKİNE BAKIMCI SEVİYE 3 SINAV ŞARTNAMESİ 1.0. AMAÇ Ülkemizde üretim ve hizmet sektörlerinde makine ve donanım kullanımının sürekliliğini ve aksama ile duruşlara meydan vermeden üretimin verimliliğini sağlamak, uygun nitelikteki makine bakımcılarla

Detaylı

AHŞAP KALIPÇI S3 ŞARTNAMESİ

AHŞAP KALIPÇI S3 ŞARTNAMESİ 1.0 AMAÇ Bu şartname Ahşap Kalıpçı (Seviye 3) Sınavına girecek adayın belgelendirilmesine yönelik yapılacak sınav için temel şartları, yeterlilik alanını, sınav koşullarını, kabul şartlarını ve belgelendirme

Detaylı

DERS BİLGİLERİ. Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS. İleri Araştırma Yöntemleri MES

DERS BİLGİLERİ. Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS. İleri Araştırma Yöntemleri MES DERS BİLGİLERİ Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS İleri Araştırma Yöntemleri MES 661 1 3 + 0 3 10 Ön Koşul Dersleri - Dersin Dili Dersin Seviyesi Dersin Türü İngilizce Doktora Zorunlu Dersin Koordinatörü

Detaylı

TERSİNE MENTORLUK. Tersine Mentorluk İlişkisinin Özellikleri

TERSİNE MENTORLUK. Tersine Mentorluk İlişkisinin Özellikleri TERSİNE MENTORLUK Tersine mentorluk, öğrenmeyi teşvik eden ve jenerasyonlar arası ilişkiyi kolaylaştıran yenilikçi bir mentorluk uygulamasıdır. Mentor rolünde genç ve düşük kıdemli bir kişi bulunurken,

Detaylı

düzenlemek ve küresel iş dünyasıyla üniversite arasında köprü kurmaktır.

düzenlemek ve küresel iş dünyasıyla üniversite arasında köprü kurmaktır. VİZYONUMUZ AGÜ Akademi, öğrenmeyi öğreten bir AGÜ Akademi, eğitim ve danışmanlık faaliyetleriyle bireylerin hayat boyu öğrenimine kurum olarak hayat boyu öğrenmeye nitelikli katkılarda bulunma ve katma

Detaylı

DERS BİLGİLERİ. Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS. Seminer MES

DERS BİLGİLERİ. Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS. Seminer MES DERS BİLGİLERİ Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS Seminer MES 680 2 3+0 0 0 Ön Koşul Dersleri - Dersin Dili Dersin Seviyesi Dersin Türü İngilizce Doktora Zorunlu Dersin Koordinatörü Dersi Verenler Doç.

Detaylı

International Project Management Association (IPMA) Proje Yönetim Sertifika Sistemi

International Project Management Association (IPMA) Proje Yönetim Sertifika Sistemi International Project Management Association (IPMA) Proje Yönetim Sertifika Sistemi İÇİNDEKİLER 1. IPMA PROJE YÖNETİM SERTİFİKALARI... 1. IPMA SERTİFİKA SİSTEMİNE GENEL BAKIŞ. 3. SERTİFİKA ÖNKOŞULLARI..

Detaylı

BT Yönetim Sistemleri. Nil Neli Deadato & Burak Bestel

BT Yönetim Sistemleri. Nil Neli Deadato & Burak Bestel BT Yönetim Sistemleri Nil Neli Deadato & Burak Bestel Nil Neli Deadato Kurucu Ortak İstanbul Üniversitesi Fizik Bölümü mezunu İstanbul Kültür Üniversitesi Kalite ve Üretim Yönetimi Yüksek Lisans 8 senelik

Detaylı

TIP TURİZMİNDE ARACI KURUMLAR. Ahmet Genç, MSc, MBA

TIP TURİZMİNDE ARACI KURUMLAR. Ahmet Genç, MSc, MBA TIP TURİZMİNDE ARACI KURUMLAR Ahmet Genç, MSc, MBA Aracı Firmalar IN...yapı ile etkileşimi Aracı firma hizmetlerine talep artışı Yurtdışına gitmeyi tercih eden hastaların sayısı hızla artıyor aracı kurum

Detaylı

MAKİNE BAKIMCI S3 ŞARTNAMESİ

MAKİNE BAKIMCI S3 ŞARTNAMESİ 1.0 AMAÇ Bu şartname Makine Bakımcı (Seviye 3) Sınavına girecek adayın belgelendirilmesine yönelik yapılacak sınav için temel şartları, yeterlilik alanını, sınav koşullarını, kabul şartlarını ve belgelendirme

Detaylı

Dersler: Yüksek Lisans/Doktora Sertifika Programı Eğitim Gün ve Saatleri A1. PERŞEMBE 17:00 21:00 (4 Saat) CUMA 17:00: - 21:00 (4 Saat)

Dersler: Yüksek Lisans/Doktora Sertifika Programı Eğitim Gün ve Saatleri A1. PERŞEMBE 17:00 21:00 (4 Saat) CUMA 17:00: - 21:00 (4 Saat) 1)KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU2017-2018 ÖĞRETİM YILI(YÜKSEK LİSANS/DOKTORA ÖĞRENCİLERİ İÇİN) SERTİFİKALI İNGİLİZCE EĞİTİMİ PROGRAMI *Bu programa dördüncü sınanıfa devam etmekte

Detaylı

Bakım Onarım Alanında Süpervizör Becerilerinin Sertifikalandırılması Sertifikasyon Prosedürüne İlişkin Kurallar Son Revizyon: 12.09.

Bakım Onarım Alanında Süpervizör Becerilerinin Sertifikalandırılması Sertifikasyon Prosedürüne İlişkin Kurallar Son Revizyon: 12.09. Bakım Onarım Alanında Süpervizör Becerilerinin Sertifikalandırılması Sertifikasyon Prosedürüne İlişkin Kurallar Son Revizyon: 12.09.2013 http://www.main-cert.eu/ 1 İçindekiler 1. MAIN-CERT Sertifikasyonu...

Detaylı

İKTİSADİ ve İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ

İKTİSADİ ve İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ Öğrenci Odaklı Üniversite Fatih Üniversitesi Tıp Fakültesi ve FATÜBAT tarafından düzenlenen 3. Uluslararası Öğrenci Kongresi ni onurlandırmanızı diler, saygılar sunarım. Prof. Dr. M. Ramazan YİĞİTOĞLU

Detaylı

İnovasyon Odaklı Mentörlük Projesi

İnovasyon Odaklı Mentörlük Projesi İnovasyon Odaklı Mentörlük Projesi İnovasyon Odaklı Mentörlük Projesi kapsamında, İhracatçı Birlikleri üyesi 100 şirkette, inovasyon yönetimi yetkinliğinin sürdürülebilir şekilde arttırılması ve uluslararası

Detaylı

MÜHENDİSLİK KARİYERİ Mühendislik Kariyeri Mezun olduktan sonra çalışmak için seçtiğiniz şirket ne olursa olsun genelde işe basit projelerle başlayacaksınız. Mühendis olmak için üniversitede 4 yıl harcamanıza

Detaylı

MBA MBA. İslami Finans ve Ekonomi. Yüksek Lisans Programı (Tezsiz, Türkçe)

MBA MBA. İslami Finans ve Ekonomi. Yüksek Lisans Programı (Tezsiz, Türkçe) MBA 1 MBA İslami Finans ve Ekonomi Yüksek Lisans Programı (Tezsiz, Türkçe) Neden ŞEHİR? Uluslararası yetkinliğe ve sektör tecrübesine sahip eğitim kadrosu 2 Disiplinel yaklaşım yerine, disiplinler arası

Detaylı

Amaç. Octopus Program, InoTec Akademi uzmanlarının on yılı aşan tecrübesi ile hazırladığı, bir uzmanlık seviyesi belirleme ve geliştirme programıdır.

Amaç. Octopus Program, InoTec Akademi uzmanlarının on yılı aşan tecrübesi ile hazırladığı, bir uzmanlık seviyesi belirleme ve geliştirme programıdır. Tanıtım Sunumu 1 Amaç Octopus Program, InoTec Akademi uzmanlarının on yılı aşan tecrübesi ile hazırladığı, bir uzmanlık seviyesi belirleme ve geliştirme programıdır. 1 Amaç Kendine güveniyor musun? Uzmanlık

Detaylı

Ek-5 ... 2 LOGO FAALİYET RAPORU ... 3

Ek-5 ... 2 LOGO FAALİYET RAPORU ... 3 LOGO 1... 2 FAALİYET RAPORU... 3 1 Yetkilendirilmiş kurumun logosu yer alacaktır. 2 Yetkilendirilmiş kurumun adı veya ünvanı yazılacaktır. 3 Faaliyet raporunun ait olduğu yıl yazılacaktır. ÜST YÖNETİCİ

Detaylı

ZORLUKLAR, FIRSATLAR VE STRATEJĐLER

ZORLUKLAR, FIRSATLAR VE STRATEJĐLER Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası FĐNANSAL EĞĐTĐM VE FĐNANSAL FARKINDALIK: ZORLUKLAR, FIRSATLAR VE STRATEJĐLER Durmuş YILMAZ Başkan Mart 2011 Đstanbul Sayın Bakanım, Saygıdeğer Katılımcılar, Değerli Konuklar

Detaylı

3 eğitmen, 1 master eğitmen katılımıyla 5 gün sürecek eğitime kişi başı katılım ücretimiz 250 TL (+ KDV) dir.

3 eğitmen, 1 master eğitmen katılımıyla 5 gün sürecek eğitime kişi başı katılım ücretimiz 250 TL (+ KDV) dir. Bursa Tekstil ve Konfeksiyon AR-GE Merkezi Organize Sanayi Bölgesi, Kahverengi Cadde, No: 11 16140, Nilüfer/ BURSA Tel : +90.224.219.10.00 Dahili: 1450 Faks : +90.224.219.10.31 E-Posta : info@butekom.org

Detaylı

ALÇI LEVHA UYGULAYICISI S3 ŞARTNAMESİ

ALÇI LEVHA UYGULAYICISI S3 ŞARTNAMESİ 1.0 AMAÇ Bu şartname Alçı Levha Uygulayıcısı (Seviye 3) Sınavına girecek adayın belgelendirilmesine yönelik yapılacak sınav için temel şartları, yeterlilik alanını, sınav koşullarını, kabul şartlarını

Detaylı

YABANCI SERMAYELİ ŞİRKETLERDE MUHASEBE UZMANLIĞI PROGRAMI

YABANCI SERMAYELİ ŞİRKETLERDE MUHASEBE UZMANLIĞI PROGRAMI İSMMMO AKADEMİ BAŞKANI NDAN Son yıllarda yaşanan ekonomik gelişmeler, küreselleşme, yeni düzenlemeler ve dünya ticaretindeki rekabetçi ortam, muhasebe mesleğini derinden etkilemiştir. Yeni Türk Ticaret

Detaylı

AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ MEZUNİYET ÖNCESİ TIP EĞİTİMİ PROGRAMI PROGRAM DEĞERLENDİRME PLANI

AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ MEZUNİYET ÖNCESİ TIP EĞİTİMİ PROGRAMI PROGRAM DEĞERLENDİRME PLANI AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ MEZUNİYET ÖNCESİ TIP EĞİTİMİ PROGRAMI 2017-2018 PROGRAM DEĞERLENDİRME PLANI 1 İÇİNDEKİLER I. GİRİŞ a) Mezuniyet öncesi Tıp Eğitimi programı b) Program değerlendirme kurulunun

Detaylı

İŞ TANIMI (Terms of Reference) :Çalışan Hakları, Lobicilik ve Medya İletişimi Eğitimi

İŞ TANIMI (Terms of Reference) :Çalışan Hakları, Lobicilik ve Medya İletişimi Eğitimi İŞ TANIMI (Terms of Reference) Sözleşme Numarası İhale Başlığı İhale Numarası :TRH1.3.PREII/P03/322 :Çalışan Hakları, Lobicilik ve Medya İletişimi Eğitimi :TRH1.3.PREII/P03/322/02 1. ÖN BİLGİ 1.1. Proje

Detaylı

YÖNETMELİK KAYSERİ ÜNİVERSİTESİ SÜREKLİ EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ (KAYSEM) YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

YÖNETMELİK KAYSERİ ÜNİVERSİTESİ SÜREKLİ EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ (KAYSEM) YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar 5 Mart 2019 SALI Resmî Gazete Sayı : 30705 Kayseri Üniversitesinden: YÖNETMELİK KAYSERİ ÜNİVERSİTESİ SÜREKLİ EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ (KAYSEM) YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak

Detaylı

Document Title Issue Date C17.00:2015 Form 01 01/09/2015

Document Title Issue Date C17.00:2015 Form 01 01/09/2015 C17.00:2015 Revizyon No : 00 Organized by Yürürlük Tarihi : 01.09. 2015 CARDCERT ISO 9001 QMS AUDITOR / LEAD AUDITOR TRAINING COURSE KYS DENETÇĠ / BAġ DENETÇĠ EĞĠTĠM / SINAV 1 ISO 9001 QMS AUDITOR / LEAD

Detaylı