AMELİYATHANE İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "AMELİYATHANE İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ"

Transkript

1 1. AMAÇ: Özel Kdz. Ereğli Echomar Hastanesinde ameliyathane salonlarının normal ve acil durumlarda her türlü cerrahi girişim için hazır bulundurulması, zamanın iyi kullanılması ve hasta kabulünde standardizasyonun sağlanması için bir yöntem belirlemektir. 2. KAPSAM: Bu prosedür, ameliyathane hizmetlerinin genelini kapsar. 3. KISALTMALAR:- 4. TANIMLAR: - 5. SORUMLULAR: Anestezi Hekimleri, Ameliyathane Hemşireleri, Bebek Hemşireleri, Anestezi Teknisyenleri, Tüm Cerrahi Branş Hekimleri, Teknik Servis, Biyomedikal Bölümü, Ameliyathane Porterleri Ve Depo Elemanları. 6. FAALİYET AKIŞI: 6.1.AMELİYATHANE GİRİŞ-ÇIKIŞ KURALLARI Ameliyathanelerimizde personel ve hasta girişi ayrıdır. Ameliyathaneye ait Hasta Giriş-Çıkış Kapısı olan ana kapı ve Personel Giriş-Çıkış Kapısı olmak üzere iki kapı bulunmaktadır. Hasta girişçıkışları ameliyathanenin ana kapısından yapılırken, personel giriş çıkışları ise kendilerine ayrılmış ve belirlenmiş kapıdan yapılır. Ameliyathaneye görevli personel dışında kimse giremez Personel girişine kadar dış ayakkabısıyla gelinir. Soyunma odasına girişte bulunan raftan ameliyathane terliklerini alıp giyerek soyunma odasına geçilir Soyunma odasında (temiz alan) bulunan raftan uygun bedende ameliyathane forması alınır. Giysiler değiştirilir Bone takılarak ameliyathane koridoruna geçilir Ameliyat odalarına (steril alan) girilirken ameliyat maskesi ağız ve burunu kapatacak şekilde bağlanır. Ameliyat odasından çıkınca maske açılabilir Ameliyathaneden çıkarken soyunma odasının olduğu alana geçilir. Bone ve maske çöp kovasına yeşil kıyafetler çıkarılarak kirli sepetine atılır. Dış kıyafetler giyilerek ameliyathane çıkışına gelinir. İç tarafında ameliyathane terlikleri çıkarılır, dolapta bulunan dış ayakkabıları giyilir Ameliyathane personeli ameliyathane dışına ameliyathane formalarının üzerine beyaz gömlek ve dış sabo terlik giyerek çıkarlar.

2 Ameliyathane içerisindeki kullanım alanları temiz olmayan alan, temiz alan ve steril alan olmak üzere renkli şerit/tabela yöntemi ile ayrılmıştır. Giriş-çıkış kuralları steril olmayan alan, temiz alan ve steril alana göre düzenlenmiştir ALAN TANIMLAMALARI STERİL OLMAYAN ALAN: Hasta Giriş-Çıkış Kapısı ve Personel Giriş-Çıkış Kapısı bariyer ile ayrım yapılmış, yeşil bant ile ayrılmış alanlar kısmıdır TEMİZ (İKİNCİ) ALAN: Sarı şeritler ile ayrım yapılmış alanlardır; Steril ve steril olmayan alanlarla bağlantısı olan koridorlar, Dinlenme odaları, Soyunma odaları, Ekipman depo alanları, Temiz ve steril depolar, Kirli çamaşırların toplandığı alanlar STERİL ALAN: Steril Alan kırmızı şeritler ile ayrılmış olan, Ameliyat odaları ve yıkanma ünitelerinin olduğu alanlardır KULLANILAN EKİPMANLAR Ameliyat odalarında; Mayo masası, spanç ve kompres kovası, koter, aspiratör, beyin cerrahi mikroskobu, KBB mikroskobu, kafa lambası, endovizyon sistemleri, ortopedi motorları, skopi, pump sistemleri, ligasure cihazı, taş kırma kullanılmaktadır. Tüm cihazlar Biyomedikal Bölümü tarafından takip edilmektedir Teknik ve medikal cihazlarla ilgili tüm arıza durumlarında ameliyathane sorumlu hemşiresi Teknik Hizmetler Bölümüne yazılı form ile arıza talep isteminde bulunur. Ekipmana müdahale edilmez. Cihaz alanda bırakılacak ise arızalı etiketi asılır AMELİYAT LİSTESİNİN OLUŞTURULMASI Tüm cerrahi branşlarda; ameliyat kararı verilen hastalar için Bizmed üzerinden hekimi tarafından ameliyatın adı ve muhtemel süresi belirtilerek kayıt yapılır Randevusu oluşturulan ameliyatlar sorumlu hemşire ve/veya hekime bilgi verilir.

3 Ameliyat randevusu onaylanan hastanın bilgileri anestezi polikliniğine (ameliyattan bir gün önce gelen hastalar) yönlendirilir Anestezi Polikliniği nde değerlendirmesi yapılan hasta, ameliyat onayının verilmesi durumunda öncelikle anestezi ile ilgili olarak bilgilendirilip kendi hekimine tekrar yönlendirilir Mesai saatleri sonrasında gelişebilecek ve ertesi gün ameliyatı planlanan hastalarla ilgili listeye yeni bir hastanın eklenmesi veya çıkartılması gibi ekstra durumlar, hastanın ameliyatına karar veren hekim tarafından çalışma saati gözetmeksizin Anestezi Hekimine telefonla bildirilir. Anestezi Hekimi, mesai saati bitimine kadar hasta danışmanları tarafından kendisine yapılan bildirimler ve gece hekimler tarafından yapılan ekstra bildirimleri göz önünde bulundurarak ameliyat çizelgesini revize eder Ameliyat Listesi ne göre ameliyata alınan hastalar Ameliyathane Protokol Defteri ne kaydedilir AMELİYATHANEYE HASTA KABULÜ Ameliyathane sorumlu hemşiresi / ameliyathane hemşiresi hastanın istemini yapar Hastanın dosyasının son kontrolleri servis hemşiresi tarafından yapılır. Eğer Sedasyon ve Anestezi Bilgilendirme ve Onam Formu, Kan ve Kan Ürünleri Nakli Onam Formu ve İşleme Özel Cerrahi Onam Formu yok ise veya imzalı değil ise primer hekimine haber verilir ve eksikleri tamamlaması sağlanır. Onam formları tam olmayan hastalar ameliyathaneye gönderilmez, bu konuda ameliyathane sorumlu / shift hemşiresine bilgi verilir. Eksikler primer hekimi tarafından tamamlandıktan sonra hasta ameliyathaneye gönderilir Ameliyat hazırlığı yapılan hasta yabancı uyruklu ise Genel Riskli İşlemler İçin Bilgilendirme Onam Prosedürü kapsamında bilgilendirmeleri yapılır ve ameliyathane teslim sürecinde dosyada kontrol edilir Porter ve hastanın hemşiresi ile hastanın ameliyathaneye transferi sağlanır Servis hemşiresi hastayı ameliyathane götürmeden önce kimlik doğrulaması yapar, ameliyat ile ilgili son hazırlıkları kontrol eder ve Güvenli Cerrahi Kontrol Formu nun ilk aşamasını doldurur.

4 Hazırlıkları tamamlanmış hasta tüm tetkik ve filmleri de yanına alınarak hemşiresi refakatinde kat porterı tarafından ameliyathaneye getirilir Hastayı getiren hemşire hastanın dosyasını ve hastaya uygulanan preoperatif medikasyon bilgilerinin bulunduğu Güvenli Cerrahi Kontrol Formu ile hastayı ameliyathane hemşiresi/anestezi teknikerine teslim eder. Ameliyathane hemşiresi/anestezi teknikeri tarafından sözlü olarak kimlik doğrulama yapılarak hasta teslim alınır Teslimde; Güvenli Cerrahi Kontrol Formu, Anestezi Değerlendirme Formu, Sedasyon ve Anestezi Bilgilendirme Onam Formu, Kan ve Kan Ürünleri Nakli Onam Formu ve yapılacak ameliyata özgü bilgilendirilmiş onam formu eksiksiz olması için dosyadan bakılır. Tarih, saat, hekim ve hasta/hasta yakınına ait imzalar kontrol edilir. Ayrıca premedikasyon yapılıp yapılmadığı sorgulanır. Özellikli bir durumu varsa (diabet, bulaşıcı hastalık, alerji vb.) bildirilir Hastaya eğer taraf cerrahisi uygulanacaksa hekimi tarafından hastanın da katılımı ile servisinde taraf işaretlemesi yapılmış olmalıdır. Taraf işaretlemesi bilinci açık hastalarda, hasta uyanıkken ve bilinci açık olduğunda; Anamnezi, laboratuar ve görüntüleme tetkik sonuçları değerlendirilerek yapılmalıdır. 18 yaşının altındaki, bilinçsiz veya engelli hastalarda işaretleme hastanın anamnezi, laboratuar ve görüntüleme sonuçları eşliğinde varsa hastanın yasal temsilcisi katılımı ile yapılır. İşaretleme yapıldıktan sonra Güvenli Cerrahi Kontrol Formu Hasta/yakını ve işaretlemeyi yapan hastanın primer hekimi tarafından imzalanmalıdır. Ayrıca Hasta vücudunda taraf işaretlemesi Güvenli Cerrahi Kontrol Formu nda yapılmış olmalıdır. Taraf işaretlemesi yapılmamış olan hastanın ameliyatına başlanmaz. Hasta ameliyathaneye kabul edilirken hastayı teslim alan kişi tarafından kontrol edilir ve aynı zamanda hastadan eli ile ameliyat tarafını göstermesi istenir Hastanın tıbbi kayıtları, laboratuar sonuçları ve tüm radyolojik tetkiklerin ameliyathane odasında bulunmasını sağlar AMELİYATHANEDE HASTA VE ÇALIŞAN GÜVENLİĞİ Ameliyathaneye kabul edilen hastaların ve çalışanların güvenliği Hasta Güvenliği Prosedürü ve Çalışan Güvenliği Prosedürü ne uygun olarak sağlanır Dünya Sağlık Örgütü nün önerdiği, S.B tarafından uygulanması istenen Cerrahi Güvenlik Kontrol Formu na uygun şekilde ameliyat odasında hasta ameliyat masasına alınmadan sesli olarak

5 doğru hasta, doğru taraf, doğru işlem doğrulaması yapılır. Anestezi Ekibi Tarafından Anestezi Güvenlik Kontrol Formu ile hastaya özgü risk faktörleri ve ameliyatta kullanılacak anestezi ekipmanları değerlendirilerek 2. Aşama kriterleri tamamlanmış olur Hasta taraf cerrahisi ise hastanın da katılımı ile ameliyat yerinin gösterilmesi istenir, teyit edilir İnsizyona başlamadan önce 3. Aşamaya geçilerek, Cerrahi Güvenlik Kontrol Formu ndaki parametreler ekip tarafından tekrar değerlendirilir. Tüm ameliyat ekibi ve anestezi ekibi tarafından formu uygulayan hemşireye gerekli bilgiler eksiksiz ve tam bir şekilde verilir. Bu formdaki hasta güvenliği maddelerinden herhangi birinde bir eksiklik görüldüğünde problem giderilmeden ameliyata başlanmaz. Ameliyat bitiminde Cerrahi Güvenlik Kontrol Formu ndaki parametrelerin 4. Aşaması olan alanlar sorgulanır ve cerrah, anestezi hekimi, anestezi teknikeri, hemşire tarafından imzalanarak hastanın dosyasına konulur Hasta sedyeden / yatağından ameliyat masasına geçirilir. Hasta ameliyat salonuna alındığında hemşire hazır olarak bekler Ameliyatın hazırlığından bitimine kadar bütün aşamalarında ameliyat ekibinin her üyesi enfeksiyon kontrol talimat ve prosedürleri doğrultusunda tüm enfeksiyon kontrol önlemlerini alır. Hemşire hastaya steril olarak kullanılması gereken tüm malzemenin steril açılmasını ve devamlılığını sağlar Cerrahi alan infeksiyonları bilinir ve sterilizasyona yönelik tüm tedbirler alınır Cerrah ve hemşire steril yıkandıktan sonra ameliyat salonuna girerler Cerrah, hemşire tarafından steril giydirilir Setler, paket ya da bohçalar steril kurallara uygun şekilde açılır Cerrahi girişimin özelliğine uygun olarak hastaya pozisyon verilir Uzun sürecek cerrahi girişimlerde oluşabilecek bası yaralarını ve pozisyon ağrılarını önlemek için hastanın eklemleri silikon jellerle desteklenir Hastanın düşmesini engellemek için extremiteleri ameliyat masasına tespit edilir Cerrah veya hemşire tarafından cerrahi girişim bölgesi antiseptik solüsyonla temizlenir Hasta, Cerrah ve hemşire tarafından steril şekilde örtülür Hemşire alet ve malzeme masasını uygun bir şekilde ameliyat masasına yaklaştırır. Bütün aletlerin (koter, aspiratör v.b.) bağlantıları yapılır. Kullanılacak cihazlar uygun yerlere yerleştirilir Anestezi hekimi / teknikeri hastayı prosedürlere uygun olarak takip eder.

6 Ağır cihazların tekerlekleri sağlamlık açısından kontrol edilir ve park halindeyken tekerlekleri kilitli tutulur Hastaya ameliyat esnasında skopi çekilmesi gerekli ise gerekli önlemler (kursun gömlek, troid koruyucu takılır) alındıktan sonra işlem gerçekleştirilir Ameliyathane personelinin delici-kesici aletlerle yaralanması ya da enfekte sıvılarla maruziyet olması durumunda Olay Bildirim işlemi yapılır Hasta ve çalışan güvenliği açısından tüm tedbirlerin alınmış olması sağlanır AMELİYATHANEDE İLAÇ KULLANIMI Hastane genelinde diğer ilaç uygulamalarında da olduğu gibi hemşire: Hastanın alerjisi olduğu ilaçları bilmeli, Hazırlama talimatlarını bilmeli, üretici firmanın talimatlarını kullanmalı, Uygun dozu, verilme yöntemini/uygulanış biçimini ve oluşabilecek reaksiyonları bilmeli, Orderı tekrarlayarak cerrahın orderını doğrulamalı, Hastanın solunum ve kalp semptomlarını etkileyecek olan ilaçları anestezi uzmanına bildirmeli ( Ör: Epinefrinin lokal anestezi yolu ile verilmesi gibi ), Üretici firmanın talimatına göre ilaçlar karıştırılmalı ya da bir araya getirilmelidir, İlacın şişesini veya paketini kullanarak ilacın tipini, dozunu, formunu ve son kullanma tarihini scrup hemşire sirküle hemşire ile birlikte doğrulamalı, Birbiri içine karıştırılacak ilaçlar kullanılmadan önce renk, kristalleşme yönünden gözlenmeli uygunsa hastaya uygulanmalıdır. Birbiri içinde bozulabilen ilaçlar serum fizyolojik ile sulandırılarak karıştırılabilir Ameliyat süresince ameliyat ekibinde herhangi bir değişiklik olduğu zaman, sirküle hemşire veya scrup hemşire, steril alandaki ilaçlar için kapsamlı bir rapor verir. Herhangi bir kap içerisindeki bir sıvının kapsamı açıkça anlatılmalıdır Kullanılan tüm ilaçlar kayıt edilir Her ilaç ve solüsyon hastaya özeldir kullanılmaz Daha önceden kullanılmış her türlü formdaki ilaç ameliyathanede bulundurulmamalı, kullanılmamalı, yeni paket açılmalıdır.

7 6.8. CERRAHİ GİRİŞİMİN SONLANDIRILMASI Cerrahi girişim bitiminde hastanın pansumanı cerrah ve hemşire tarafından yapılır. Üzerindeki kirli yeşil örtüler toplanır. Hastanın cildi temizlendikten sonra, hastanın üzerine temiz örtü örtülür Cerrahi girişim bitiminde hasta anestezi hekimi ve teknikeri tarafından uyandırılır Hasta ameliyat odasından çıkmadan önce enstruman, spanç ve iğne sayımlarının tam olduğu, numunelerin uygun şekilde etiketlendiği teyit edilir ve Cerrahi Güvenlik Kontrol Formu na kayıt edilir Hasta anestezi teknikeri eşliğinde uyandırma odasına götürülür ve hastanın transferi sağlanır AMELİYAT RAPORUNUN YAZILMASI Ameliyathane hasta kayıt yetkilisi hastane içi otomasyon sistemine hastaya yapılan ameliyatın girişini yapar. Ameliyat notu, ameliyathanede ameliyat sonrası Cerrah tarafından ameliyathane protokol defterine yazılır. Ameliyat raporu içinde aşağıdaki maddeler bulunur. Ameliyat Tarihi Ameliyat başlama ve bitiş saati Ameliyat Öncesi ve sonrası teşhis Ameliyatı Ekibi Yapılan Ameliyat AMELİYATHANENİN TESİS GÜVENLİĞİ Ameliyathane salon ısısı ve nem takibi günde 2 defa yapılır ve ilgili forma kayıt edilir. Oda sıcaklığı derece, nem %30-%60 arasında olmalıdır. Ameliyatta hekim istemine göre sıcaklık derece arasında ayarlanabilir Ameliyathanelerde hepafiltre bulunmaktadır. 6 ayda bir partikül ölçümleri biyomedikal tarafından yetkili firmaya yapılır. Genel Müdür, Başhekim, Enfeksiyon Kontrol Hemşiresi, Teknik Hizmetler Müdürü, Ameliyathane Sorumlu Hekimi, Ameliyathane Sorumlu Hemşiresi ve Kalite Müdürüne bildirir Hijyenik klima santrallerine ait bakım sözleşmeleri ve testler Teknik Hizmetler Müdürlüğünde bulunmaktadır.

8 Ameliyathanede bulunan tüm cihazların bağlandığı prizler UPS tir. Elektrik kesintisinde jeneratör devreye girinceye kadar enerji ihtiyacı buradan karşılanır. UPS kontrolleri teknik Hizmetler tarafından yapılmaktadır AMELİYATHANEYE ZİYARETÇİ GİRİŞİ Ameliyathaneye ziyaret amacı ile gelen kişi hekim ise Başhekimlik izni ile girebilir Ameliyathaneye idari amaçlı ziyaretlerde Başhekimlikten izin alınması gerekir Konsinye malzeme kullanımı için gelen firma yetkilisi ameliyathane sorumlu hemşiresine bildirilir. Ameliyathane sorumlu hemşiresinin bilgisi dahilinde 6.1. maddede belirtilen Ameliyathane Giriş-Çıkış Kurallarına uyularak içeri alınır Ameliyathaneye diğer departmanlardan girişlerde (örn: teknik servis) ameliyathane sorumlu hemşiresinin bilgisi dahilinde ve 6.1. maddede belirtilen Ameliyathane Giriş-Çıkış Kuralları çerçevesinde kontrollü olarak alınırlar Teknik ya da biyomedikal çalışmaları hastanın olmadığı alanlarda tercihen günlük ameliyat programının bitiminden sonraya planlanır Başhekimliğin verdiği onayla yapılacak ziyaretçi girişlerinde ameliyathane sorumlu hemşiresi ve anestezi sorumlu hekimi bilgilendirilir, ameliyathane uygun olduğu dönemde ziyaretçi kabul edilir Ameliyathaneye ziyaretçi kabulünde hasta mahremiyeti ön planda olacak şekilde kısıtlamalar getirilir Ameliyathaneye hasta yakınlarının girmesi ve kapıda beklemeleri yasaktır. Hastane yönetimi tarafından bekleme alanı oluşturulmuştur.

T.C ÇOMÜ ARAŞTIRMA VE UYGULAMA HASTANESİ AMELİYATHANE İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ

T.C ÇOMÜ ARAŞTIRMA VE UYGULAMA HASTANESİ AMELİYATHANE İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ 1.AMAÇ: Araştırma ve Uygulama Hastanesi Ameliyathanesinin ameliyata hazırlanması, temizliği ve bakımı, ameliyathane ihtiyaçlarının temini, mevcut alet ve malzemenin bakım onarım ve sterilizasyonunun sağlanması

Detaylı

AMELİYATHANE İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ

AMELİYATHANE İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ Dok No:AML.PR.01 Yayın Tarihi: NİSAN 2013 Rev.Tar/No:-/0 Sayfa No: 1 / 8 1.0 AMAÇ:Bu prosedürün amacı; Özel Vitale Kadın Doğum Hastanesi ameliyathanelerinin normal ve acil durumlarda her türlü ameliyat

Detaylı

AMELİYATHANE İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ

AMELİYATHANE İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ Sayfa No : 1 / 6 1. Amaç Bu prosedürün amacı ameliyathanemizde uygulanan tüm işlemlerle ilgili esasları belirlemek, ameliyathanenin işleyişini doğru ve etkin bir şekilde planlamak ve uygulamak için standart

Detaylı

DOKÜMAN KODU TP.02.01 AMELİYATHANE İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ

DOKÜMAN KODU TP.02.01 AMELİYATHANE İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ AMELİYATHANE SAYFA NO 1 / 5 1. AMAÇ: Hastane ameliyathanesinin ameliyatta hazırlanması, temizliği ve bakımı, ameliyathane ihtiyaçlarının temini, mevcut alet ve malzemenin bakım onarım ve sterilizasyonunun

Detaylı

REVİZYON DURUMU. Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No

REVİZYON DURUMU. Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No REVİZYON DURUMU Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No Hazırlayan: Onaylayan: Onaylayan: Yrrd. Doç. Dr. Kaya Süer Adem Aköl Sinan Özyavaş Dilek Baytaş Kalite Konseyi Başkanı Kalite Koordinatörü 1/6 1. AMAÇ

Detaylı

BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ HASTANESİ AMELİYATHANE İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ

BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ HASTANESİ AMELİYATHANE İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ 1.AMAÇ: Ameliyathane personelinin çalışma esaslarının belirlenmesi, hizmete hazır bulundurulması, ameliyathaneye giriş-çıkış kurallarının belirlenmesi, ameliyathanenin hazırlanması, temizliği, hastanın

Detaylı

Ameliyathane Ameliyathane Süreci ve Genel Düzenlemeler

Ameliyathane Ameliyathane Süreci ve Genel Düzenlemeler Ferit Bayram DentaFiera 6 Haziran 2016 Ameliyathane Ameliyathane Süreci ve Genel Düzenlemeler A. Temizlik ve Dezenfeksiyon Kurallarına İlişkin Düzenlemeler Sterilizasyon prosedürlerinin düzenli kontrolü

Detaylı

REVİZYON DURUMU. Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No

REVİZYON DURUMU. Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No REVİZYON DURUMU Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No 07.11.2013 Ex. olan hastanın kimliğinin doğrulanması için 01 Ex. Kimlik Etiketi kullanımı tarif edildi. 19.03.2014 Madde 5.3.4 te psikiyatri hastaları

Detaylı

Yayın Tarihi: AMELĠYATHANE HEMġĠRESĠ GÖREV, YETKĠ VE SORUMLULUKLARI. Dok. No.: HEM_GYS13 REVĠZYON DURUMU

Yayın Tarihi: AMELĠYATHANE HEMġĠRESĠ GÖREV, YETKĠ VE SORUMLULUKLARI. Dok. No.: HEM_GYS13 REVĠZYON DURUMU REVĠZYON DURUMU Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No 04.04.2013 Madde 3.3 revize edildi. 01 12.03.2016 Hastane Logosu yenilendi. 02 1/5 1. ÇALIġTIĞI BÖLÜM Ameliyathane 2. BAĞLI OLDUĞU BĠRĠM / YÖNETĠCĠ

Detaylı

YAYIN TARİHİ: REVİZYON TARİHİ NO: BÖLÜM NO: 01 01.07.2011 ÖZEL KARAMAN MÜMİNE HATUN HASTANESİ TALİMATI: 18.04.2013-02 STANDART: 35-36

YAYIN TARİHİ: REVİZYON TARİHİ NO: BÖLÜM NO: 01 01.07.2011 ÖZEL KARAMAN MÜMİNE HATUN HASTANESİ TALİMATI: 18.04.2013-02 STANDART: 35-36 YÖN-TL- 1. AMAÇ: Hastanemizin birimlerinde ya da acil servisinde hizmet alan hastaların: Hastanemizde verilemeyen bir hizmete veya uzman konsültasyonuna gereksinim duyulması ve hastanede hastanın bakımımın

Detaylı

AMELIYATHANE İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ

AMELIYATHANE İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ 1-AMAÇ 2-KAPSAM : Ameliyathane biriminin çalışma düzeninin tanımlanması. : Bu talimat Ameliyathane de çalışan tüm personeli kapsar. 3-TANIMLAR : Kontamine-Kontrolsüz Alan: Hastaların ameliyathaneye giriş

Detaylı

GENEL YOĞUN BAKIM İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ

GENEL YOĞUN BAKIM İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ Dok No:YBH.PR.01 Yayın Tarihi: NİSAN 2013 Rev.Tar/No:-/0 Sayfa No: 1 / 6 1.0 AMAÇ: Erişkin yoğun bakım ünitesine yatış endikasyonu olan hastaların erişkin yoğun bakım ünitesine kabulü, izlenmesi, tedavisi,

Detaylı

AMELİYATHANE HASTA VE ÇALIŞAN GÜVENLİĞİ PROSEDÜRÜ

AMELİYATHANE HASTA VE ÇALIŞAN GÜVENLİĞİ PROSEDÜRÜ Sayfa No 5/1 Hazırlayan İnceleyen Onaylayan Ameliyathane Sorumlu Kalite Yönetim Direktörü Başhekim Hemşiresi 1. AMAÇ Özel Çevre Hastanesi ameliyathanelerinde hasta ve çalışan güvenliğinin sağlanması ve

Detaylı

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI TÜRKİYE KAMU HASTANELER KURUMU BURSA KAMU HASTANELER BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ ORHANELİ İLÇE DEVLET HASTANESİ

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI TÜRKİYE KAMU HASTANELER KURUMU BURSA KAMU HASTANELER BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ ORHANELİ İLÇE DEVLET HASTANESİ T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI TÜRKİYE KAMU HASTANELERİ KURUMU BURSA İLİ KAMU HASTANELERİ BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ ORHANELİ İLÇE DEVLET HASTANESİ ANESTEZİ BÖLÜM UYUM REHBERİ Doküman Kodu Yayın Tarihi Revizyon

Detaylı

Doküman No: HYH-P02 Revizyon No: 2 KLİNİĞE HASTA KABULÜ VE İŞLEYİŞ Yürürlük Tarihi: PROSEDÜRÜ Revizyon Tarihi:

Doküman No: HYH-P02 Revizyon No: 2 KLİNİĞE HASTA KABULÜ VE İŞLEYİŞ Yürürlük Tarihi: PROSEDÜRÜ Revizyon Tarihi: KLİNİĞE HASTA KABULÜ VE İŞLEYİŞ Yürürlük i:15.08.2013 PROSEDÜRÜ Revizyon i: Sayfa: 1/5 Revizyon Açıklaması - Revize edildi - Yeni eklendi Madde No - 3.3.4, 3.3.10-3.3.7, 3.3.8 KAPSAM: Klinikler ve Yoğun

Detaylı

NAZİLLİ DEVLET HASTANESİ HASTA KİMLİĞİNİN TANIMLANMASI VE DOĞRULANMASI PROSEDÜRÜ İÇİNDEKİLER TABLOSU

NAZİLLİ DEVLET HASTANESİ HASTA KİMLİĞİNİN TANIMLANMASI VE DOĞRULANMASI PROSEDÜRÜ İÇİNDEKİLER TABLOSU Sayfa 1 / 5 İÇİNDEKİLER TABLOSU 1.0 AMAÇ:... 2 2.0 KAPSAM:... 2 3.0 SORUMLULAR:... 2 4.0 TANIMLAR... 2 5.0.UYGULAMA:... 2 5.1 HASTA KİMLİK DOĞRULAMA HANGİ BİRİMLERDE YAPILIR?... 2 5.2 HASTA KİMLİK DOĞRULAMA

Detaylı

UÜ-SK GÜNÜBİRLİK MEDİKAL, CERRAHİ, İNVAZİV GİRİŞİM VE İŞLEM PROSEDÜRÜ

UÜ-SK GÜNÜBİRLİK MEDİKAL, CERRAHİ, İNVAZİV GİRİŞİM VE İŞLEM PROSEDÜRÜ 1 / 6 1. Amaç: UÜ-SK bünyesinde günübirlik girişim hizmeti sunan birimlerde (poliklinik, klinik, ve ameliyathane) hasta yatış, çıkış, bakım, ücretlendirme ve HYBS işlemlerinin standart ve etkin şekilde

Detaylı

AMBULANS İŞLEYİŞ TALİMATI

AMBULANS İŞLEYİŞ TALİMATI REVİZYON DURUMU Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No Hazırlayan: Onaylayan: Onaylayan: Bakıma Erişim ve Bakımın Sürekliliği Kurulu Adem Aköl Kalite Konseyi Başkanı Sinan Özyavaş Kalite Koordinatörü 1/7

Detaylı

KAMU HASTANELERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ VERİMLİLİK VE KALİTE UYGULAMALARI DAİRE BAŞKANLIĞI

KAMU HASTANELERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ VERİMLİLİK VE KALİTE UYGULAMALARI DAİRE BAŞKANLIĞI KAMU HASTANELERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ VERİMLİLİK VE KALİTE UYGULAMALARI DAİRE BAŞKANLIĞI Dr. Meryem İSKENDEROĞLU SAMSUN İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanlığı 1-5 Nisan 2018 1 AMELİYATHANE

Detaylı

DÜŞME RİSKİNİ DEĞERLENDİRME TALİMATI

DÜŞME RİSKİNİ DEĞERLENDİRME TALİMATI Sayfa: 1/6 Revizyon Açıklaması - Revize edildi - Yeni eklendi Madde No - 1.4.5, 1.5-1.2.2 KAPSAM: Klinikler ve yoğun bakımlar Hazırlayan/Kontrol Eden Gülay YABA Kalite Yönetim Birimi Onay Gülsemin ACIOĞLU

Detaylı

HASTA YATIŞ TALİMATI

HASTA YATIŞ TALİMATI REVİZYON DURUMU Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No Hazırlayan: Onaylayan: Onaylayan: Bakıma Erişim ve Bakımın Sürekliliği Kurulu Adem Aköl Kalite Konseyi Başkanı Sinan Özyavaş Kalite Koordinatörü 1/7

Detaylı

GÖĞÜS CERRAHİ KLİNİK İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ

GÖĞÜS CERRAHİ KLİNİK İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ Sayfa No 1 / 5 1. AMAÇ: KSÜ Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi Göğüs Cerrahisi Kliniğine alınan her hastanın tedavi bakımlarının en iyi düzeyde yapılmasını sağlamak. 2. KAPSAM: KSÜ Sağlık Uygulama

Detaylı

2. Kapsam Bu prosedür, günübirlik kemoterapi ünitesini ve burada yapılan işlemleri kapsar.

2. Kapsam Bu prosedür, günübirlik kemoterapi ünitesini ve burada yapılan işlemleri kapsar. Sayfa No : 1 / 5 1. Amaç Bu prosedürün amacı, kemoterapi tedavisi görecek hastaların günübirlik kemoterapi ünitesine kabul edilmesinden çıkışına kadar, temel olarak yapılacak işlemleri ve kemoterapi ünitesinin

Detaylı

DOKÜMAN KODU TP.02.02 KALP VE DAMAR CERRAHİSİ YAYIN TARİHİ 01.04.2013 AMELİYATHANE İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ

DOKÜMAN KODU TP.02.02 KALP VE DAMAR CERRAHİSİ YAYIN TARİHİ 01.04.2013 AMELİYATHANE İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ KALP DAMAR CERRAHİSİ SAYFA NO 1 / 7 1. AMAÇ: Hastane ameliyathanesinin ameliyatta hazırlanması, temizliği ve bakımı, ameliyathane ihtiyaçlarının temini, mevcut alet ve malzemenin bakım onarım ve sterilizasyonunun

Detaylı

ENFEKSİYON HASTALIKLARI KLİNİĞİ İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ

ENFEKSİYON HASTALIKLARI KLİNİĞİ İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ Sayfa No 1 / 5 1.AMAÇ: Sütçü İmam Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi Enfeksiyon Kliniğine alınan her hastanın tedavi bakımlarının en iyi düzeyde yapılmasını sağlamak. 2.KAPSAM: Sütçü İmam

Detaylı

Ameliyat Sırası Hasta Bakımı

Ameliyat Sırası Hasta Bakımı Ameliyat Sırası Hasta Bakımı AMAÇ Hastanın ameliyat sırası hemşirelik bakımının sürdürülmesi ve karşılaşabileceği komplikasyonların önlenmesidir. TEMEL İLKELER Ameliyat sırası dönemde hemşirelik bakımı;

Detaylı

GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ - KALİTE YÖNETİM SİSTEMİ Doküman No: HAML-P01

GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ - KALİTE YÖNETİM SİSTEMİ Doküman No: HAML-P01 Sayfa: 1/11 Revizyonun Açıklaması - Revize edildi. - Yeni eklendi. - İptal edildi. Madde No - 4.1.3, 4.2.3, 4.4.1, 4.4.3, 4.4.6, 4.5.1, 4.5.9, 4.7.1, 4.7.2, 4.7.3, 4.7.5, 4.7.8.8, 4.10.5, 4.10.6, 4.14-4.2.4,

Detaylı

GENEL CERRAHİ KLİNİĞİ İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ

GENEL CERRAHİ KLİNİĞİ İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ Sayfa No 1 / 5 1. AMAÇ: Kahramanmaraş Sütçü İmam Tıp Fakültesi Hastanesi Genel Cerrahi Kliniğine alınan her hastanın tedavi bakımlarının en iyi düzeyde yapılmasını sağlamak. 2. KAPSAM: Kahramanmaraş Sütçü

Detaylı

Revizyonun Açıklaması - Kalite web sayfasının güncellenmesinden dolayı revizyon yapılmıştır.

Revizyonun Açıklaması - Kalite web sayfasının güncellenmesinden dolayı revizyon yapılmıştır. Sayfa: 1/11 Revizyonun Açıklaması - Kalite web sayfasının güncellenmesinden dolayı revizyon yapılmıştır. Madde No - KAPSAM: Ameliyathane azırlayanlar Aysel DÖNMEZ Ameliyathane emşiresi Gülay YABA Kalite

Detaylı

HASTA KİMLİK TANIMLANMASI VE DOĞRULAMA TALİMATI

HASTA KİMLİK TANIMLANMASI VE DOĞRULAMA TALİMATI 1.0 AMAÇ: Hastalara, tanı ve tedavi hizmeti verilirken hastaya ait kimlik bilgilerinin doğru tanımlanması ve kimlik doğrulanması yapılarak; doğru hastaya, doğru işlem ve doğru tedavi yapılmasını sağlamak.

Detaylı

ÖZEL BÖLÜMLERİN TEMİZLİĞİ TALİMATI

ÖZEL BÖLÜMLERİN TEMİZLİĞİ TALİMATI DokNo:ENF.TL.29 Yayın tarihi:nisan 2013 Rev.Tar/no:-/0 Sayfa No: 1 / 6 1.0 AMAÇ:ÖzelVitale Hastanesi ndeki özel birimlerde (ameliyathane, yoğun bakım üniteleri, doğumhane ve laboratuarlar, ileri bakım

Detaylı

Ameliyathane Ortamı Ekip Üyeleri ve Organizasyon. Prof Dr. Hasan Besim Genel Cerrahi AD

Ameliyathane Ortamı Ekip Üyeleri ve Organizasyon. Prof Dr. Hasan Besim Genel Cerrahi AD Ameliyathane Ortamı Ekip Üyeleri ve Organizasyon Prof Dr. Hasan Besim Genel Cerrahi AD Hasta cerrahi bir tedavi uygulanacağı zaman ameliyathane ekibi tedaviyi tümü ile devralır Operasyon sırasınca hastanın

Detaylı

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI BAĞCILAR EĞİTİM ve ARAŞTIRMA HASTANESİ BİNA TAHLİYE TALİMATI

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI BAĞCILAR EĞİTİM ve ARAŞTIRMA HASTANESİ BİNA TAHLİYE TALİMATI 1.AMAÇ Meydana gelebilecek acil veya olağanüstü durumlarda bina içinde bulunan hasta, personel ve eşyaların dışarıya çıkartılarak emniyet altına alınması için bir yöntem belirlemektir. 2. KAPSAM Tüm çalışanları

Detaylı

RADYOLOJİ İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ

RADYOLOJİ İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ Sayfa No 5/1 Hazırlayan İnceleyen Onaylayan Radyoloji Teknisyeni Kalite Yönetim Direktörü Başhekim 1. AMAÇ Bu prosedürün amacı; poliklinik muayenesi sonucunda, yatan hastalarda veya dışardan başka bir

Detaylı

T.C. NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ MERAM TIP FAKÜLTESİ HASTANESİ KALP VE DAMAR CERRAHİSİ AMELİYATHANE İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ

T.C. NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ MERAM TIP FAKÜLTESİ HASTANESİ KALP VE DAMAR CERRAHİSİ AMELİYATHANE İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ SAYFA NO 1 / 6 1. AMAÇ: Hastane ameliyathanesinin ameliyatta hazırlanması, temizliği ve bakımı, ameliyathane ihtiyaçlarının temini, mevcut alet ve malzemenin bakım onarım ve sterilizasyonunun sağlanması

Detaylı

DOKÜMAN KODU TP.02.01 AMELİYATHANE İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ YAYIN TARİHİ 01.04.2013 REVİZYON NO 00 BİRİM ADI REVİZYON TARİHİ - AMELİYATHANE SAYFA NO 1 / 7

DOKÜMAN KODU TP.02.01 AMELİYATHANE İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ YAYIN TARİHİ 01.04.2013 REVİZYON NO 00 BİRİM ADI REVİZYON TARİHİ - AMELİYATHANE SAYFA NO 1 / 7 AMELİYATHANE SAYFA NO 1 / 7 1. AMAÇ: Hastane ameliyathanesinin ameliyatta hazırlanması, temizliği ve bakımı, ameliyathane ihtiyaçlarının temini, mevcut alet ve malzemenin bakım onarım ve sterilizasyonunun

Detaylı

1.Kapsamlı bir tatbikat uygulanmasını sağlamak

1.Kapsamlı bir tatbikat uygulanmasını sağlamak DOKÜMAN NO KU.YD.004 İLK YAYIN TARİHİ 01.01.2014 REV. NO - TARİHİ 01.14.09.2015 Sayfa 1 / 7 1 BOYUT KURUMSAL HİZMETLER BÖLÜMLER Kurumsal Yapı Kalite Yönetimi Amaç: Kurumsal Hizmetlerin İşleyişini Sorunsuz

Detaylı

Hazırlayan Birgül BAĞCI Sterilizasyon Ünit. Sor. Hemşiresi

Hazırlayan Birgül BAĞCI Sterilizasyon Ünit. Sor. Hemşiresi Yürürlük i: 04.07.2012 MERKEZİ STERİLİZASYON ÜNİTESİ Revizyon i: İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ Sayfa: 1/5 Revizyonun Açıklaması - Yeni eklendi - Revize edildi Madde No - 3.1, 3.9.1, 3.9.2-3.2, 3.3, 3.4, 3.5, 3.6,

Detaylı

T.C. ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERİSTESİ ARAŞTIRMA VE UYGULAMA HASTANESİ ACİL SERVİS TEMİZLİK PLANI

T.C. ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERİSTESİ ARAŞTIRMA VE UYGULAMA HASTANESİ ACİL SERVİS TEMİZLİK PLANI T.C. ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERİSTESİ ARAŞTIRMA VE UYGULAMA HASTANESİ ACİL SERVİS TEMİZLİK PLANI KODU: ENF.PL.05 YAYINLAMA TARİHİ: 21.04.2014 REVİZYON TARİHİ: 00 REVİZYON NO: 00 SAYFA SAYISI:05 AY/YIL:

Detaylı

ÇOCUK CERRAHİ KLİNİĞİ İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ

ÇOCUK CERRAHİ KLİNİĞİ İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ Sayfa No 1 / 6 1.AMAÇ: Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi Çocuk Cerrahi servisinde hizmet alan tüm hastaların, hasta bakım sürecinin her aşamasında hasta güvenliğini

Detaylı

STERİLİZASYON ÜNİTESİ İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ

STERİLİZASYON ÜNİTESİ İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ Sayfa: 1/5 Revizyonun Açıklaması - Kalite web sayfasının güncellenmesinden dolayı revizyon yapılmıştır. Madde No KAPSAM: Tıbbi birimler Hazırlayanlar Birgül BAĞCI Sterilizasyon Sor. Hemşiresi Gülay YABA

Detaylı

3. SORUMLULAR: DOKÜMAN KODU TP.27.01 GÖZ HASTALIKLARI KLİNİK İŞLEYİŞ YAYIN TARİHİ 01.04.2013 PROSEDÜRÜ

3. SORUMLULAR: DOKÜMAN KODU TP.27.01 GÖZ HASTALIKLARI KLİNİK İŞLEYİŞ YAYIN TARİHİ 01.04.2013 PROSEDÜRÜ GÖZ HASTALIKLARI SAYFA NO 1 / 6 1. AMAÇ: Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesi Göz Hastalıkları Kliniğine alınan her hastanın tedavi bakımlarının en iyi düzeyde yapılmasını sağlamak.

Detaylı

HASTA KAYIT, YATIŞ VE TABURCULUK İŞLEMLERİ PROSEDÜRÜ

HASTA KAYIT, YATIŞ VE TABURCULUK İŞLEMLERİ PROSEDÜRÜ Sayfa No 6/1 Hazırlayan İnceleyen Onaylayan Kalite Temsilcisi Kalite Yönetim Direktörü Başhekim 1. AMAÇ Bu prosedürün amacı; Özel Çevre Hastanesi teşhis ve tedavi görecek, yatışına karar verilen hastaların

Detaylı

Hasta Kayıt Birimi 2

Hasta Kayıt Birimi 2 ÖRNEK UYGULAMALAR 1 Hasta Kayıt Birimi 2 Hasta Kayıt Biriminde Yeterli Oturma Grupları 3 Yaşlı ve Engelli Vatandaşların Öncelikli Oturabilmeleri 4 5 Yaşlı ve Engelli Vatandaşların Önceliği İle İlgili Bir

Detaylı

T.C ÇANAKKALE ONSEKİZMART ÜNİVERSİTESİ ARAŞTIRMA VE UYGULAMA HASTANESİ AMELİYATHANE HASTA GÜVENLİĞİ

T.C ÇANAKKALE ONSEKİZMART ÜNİVERSİTESİ ARAŞTIRMA VE UYGULAMA HASTANESİ AMELİYATHANE HASTA GÜVENLİĞİ SIRA NO HEDEF YAPILACAK UYGULAMA İŞLEM SORUMLUSU 1.0 KİMLİK TANIMLAMA HATALARINI ÖNLEMEK 1.1 Hastaların doğru Barkotlu kimlik tanımlayıcıda; Bilgi işlem merkezi kimliklendirilmesi Hasta adı soyadı, Hasta

Detaylı

ÖZEL UNCALI MEYDAN HASTANESİ HASTA GÜVENLİĞİ PLANI

ÖZEL UNCALI MEYDAN HASTANESİ HASTA GÜVENLİĞİ PLANI Sayfa No: 1/7 NO AMAÇ PLANLANA 1 Hasta kimliğinin belirlenmesinde hataların en aza indirilmesi 2 Cerrahi güvenliğin Hasta kimlik bilekliklerinin kullanılması Bakım, tedavi veya hizmet sağlarken hastayı

Detaylı

Öğrenci Hemşirelerin Eğitiminde. Öğrenci Hemşirelerin Eğitiminde STERİLİZASYON SAĞLIK PERSONELİ YETİŞTİREN OKULLARDA STERİLİZASYON VE

Öğrenci Hemşirelerin Eğitiminde. Öğrenci Hemşirelerin Eğitiminde STERİLİZASYON SAĞLIK PERSONELİ YETİŞTİREN OKULLARDA STERİLİZASYON VE SAĞLIK PERSONELİ YETİŞTİREN OKULLARDA STERİLİZASYON VE DEZENFEKSİYON EĞİTİMİ UZM.HEM.NESİBE ÖZGEN SAYGIN A.Ü.T.F.İBN-İ SİNA ARAŞTIRMA VE UYGULAMA HASTANESİ AMELİYATHANE MSÜ ÜNİTESİ SORUMLU HEMŞİRESİ STERİLİZASYON

Detaylı

FTR ÜNİTESİ KLİNİK İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ

FTR ÜNİTESİ KLİNİK İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ Sayfa No 1 / 6 1 - AMAÇ: Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma hastanesi fiziksel olarak tedavi ve rehabilitasyon hizmeti verilmesi aşamasındaki uygulamaların bir sistem içerisinde

Detaylı

TESİS GÜVENLİĞİ PLANI

TESİS GÜVENLİĞİ PLANI Hazırlayan Kalite Temsilcisi İnceleyen Kalite Yönetim Direktörü Sayfa No 6/1 Onaylayan Başhekim Arıza bildirimi, Bakım onarım işlemleri Teknik Hizmetlere ARIZA BİLDİRİM ile arıza bildirilir. Teknik Hizmetler

Detaylı

NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ MERAM TIP FAKÜLTESİ HASTANESİ GENEL PEDİATRİ SERVİS KAT 2 İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ

NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ MERAM TIP FAKÜLTESİ HASTANESİ GENEL PEDİATRİ SERVİS KAT 2 İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ Sayfa No 1 / 7 1.AMAÇ: Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesi Çocuk Genel Pediatri Servisinde bakım ünitesindeki her hastanın bakım ve tedavilerinin en iyi düzeyde yapılmasını amaçlar.

Detaylı

T.C SAĞLIK BAKANLIĞI SUŞEHRİ DEVLET HASTANESİ. İLAÇ GÜVENLİĞİ ve YAN ETKİLER TALİMATI

T.C SAĞLIK BAKANLIĞI SUŞEHRİ DEVLET HASTANESİ. İLAÇ GÜVENLİĞİ ve YAN ETKİLER TALİMATI 1. AMAÇ Birimler tarafından eczaneden talep edilen ilaçların usulüne uygun olarak hazırlanıp ilgili birimlere teslim edilmesini sağlamak. 2. KAPSAM Hastanemizdeki ilaçların güvenli kullanımı ile ilgili

Detaylı

YATAN HASTA PROSEDÜRÜ

YATAN HASTA PROSEDÜRÜ Sayfa No 6/1 Hazırlayan İnceleyen Onaylayan Başhemşire Kalite Yönetim Direktörü Başhekim 1. AMAÇ Özel Çevre Hastanesi'nde tedavi olmak üzere başvuran hastaların hastane ortamına en kısa sürede uyumunun

Detaylı

Emriye GEÇER. Beyin Ve Sinir Cerrahi Servisi Sorumlu Hemşiresi 2016 Hizmet İçi Eğitim Programı

Emriye GEÇER. Beyin Ve Sinir Cerrahi Servisi Sorumlu Hemşiresi 2016 Hizmet İçi Eğitim Programı Emriye GEÇER Beyin Ve Sinir Cerrahi Servisi Sorumlu Hemşiresi 2016 Hizmet İçi Eğitim Programı İlaç Güvenliği Sözel İstem Uygulamaları Advers Etki Bildirimi Tıbbi Sarf Malzemede Beklenmeyen Etkiler ve Hatalı

Detaylı

ANESTEZİYE HASTA KABUL VE İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ

ANESTEZİYE HASTA KABUL VE İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ Sayfa No 5/1 Hazırlayan İnceleyen Onaylayan Anestezi Ve Reanimasyon Uzmanı Kalite Yönetim Direktörü Başhekim 1. AMAÇ: Bu prosedürün amacı; Anestezi uygulanacak hastaların ameliyathaneye kabulü öncesinde

Detaylı

HASTA TANIMLAMA VE HASTA BİLEKLİĞİ UYGULAMA TALİMATI

HASTA TANIMLAMA VE HASTA BİLEKLİĞİ UYGULAMA TALİMATI Sayfa No 5/1 Hazırlayan İnceleyen Onaylayan Başhemşire Kalite Yönetim Direktörü Başhekim 1. AMAÇ Çevre Hastanesinde yatan veya ayaktan girişimsel işlem yapılması planlanan hastalarının kimliklerini doğrulayarak

Detaylı

T.C ÇANAKKALE ONSEKİZMART ÜNİVERSİTESİ ARAŞTIRMA VE UYGULAMA HASTANESİ ÇOCUK SERVİSİ İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ

T.C ÇANAKKALE ONSEKİZMART ÜNİVERSİTESİ ARAŞTIRMA VE UYGULAMA HASTANESİ ÇOCUK SERVİSİ İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ T.C ÇANAKKALE ONSEKİZMART ÜNİVERSİTESİ ARAŞTIRMA VE UYGULAMA HASTANESİ ÇOCUK SERVİSİ İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ KODU: KLN.PR.04 YAYINLAMA TARİHİ: 21.04.2014 REVİZYON TARİHİ: 00 REVİZYON NO: 00 SAYFA SAYISI:05 1.AMAÇ:

Detaylı

DOKÜMAN KODU TP.16.01 RADYASYON ONKOLOJİ KLİNİK İŞLEYİŞ YAYIN TARİHİ 01.04.2013 PROSEDÜRÜ

DOKÜMAN KODU TP.16.01 RADYASYON ONKOLOJİ KLİNİK İŞLEYİŞ YAYIN TARİHİ 01.04.2013 PROSEDÜRÜ RADYASYON ONKOLOJİ SAYFA NO 1 / 7 1. AMAÇ: Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesi Radyasyon Onkolojisi Kliniğine alınan her hastanın tedavi bakımlarının en iyi düzeyde yapılmasını

Detaylı

İÜ ONKOLOJİ ENSTİTÜSÜ TIBBİ BİYOKİMYA LABORATUVARI İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ

İÜ ONKOLOJİ ENSTİTÜSÜ TIBBİ BİYOKİMYA LABORATUVARI İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ Sayfa No : 1 / 5 1. Amaç İÜ Onkoloji Enstitüsü Tıbbi Biyokimya Laboratuvarı nda sunulan laboratuvar hizmetlerinin; hizmet verdiği hasta popülasyonu, klinik ve polikliniklerin gereksinimleri doğrultusunda

Detaylı

HASTA KİMLİĞİNİN DOĞRULANMASI QDMS NO: HAB-T004 HASTA KİMLİĞİNİNDOĞRULANMASI

HASTA KİMLİĞİNİN DOĞRULANMASI QDMS NO: HAB-T004 HASTA KİMLİĞİNİNDOĞRULANMASI HASTA KİMLİĞİNİN DOĞRULANMASI HASTA KİMLİĞİNİNDOĞRULANMASI Amaç Hasta kimliği doğrulama hakkında bilgi sahibi olmak. Öğrenim Hedefleri Kol bandı uygulamasının hasta güvenliği açısından önemini açıklayabilme

Detaylı

Doküman No: İlk Yayın Tarihi: Revizyon Tarihi: Revizyon No: Toplam Sayfa Sayısı: BES_T04 14.06.2012 15.07.2014 02 7 REVİZYON DURUMU

Doküman No: İlk Yayın Tarihi: Revizyon Tarihi: Revizyon No: Toplam Sayfa Sayısı: BES_T04 14.06.2012 15.07.2014 02 7 REVİZYON DURUMU REVİZYON DURUMU Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No 08.03.2013 Madde 5.9.3 teki laboratuar numunelerinin 01 toplama ve taşıma talimatları ifadesi değiştirildi. 15.07.2014 Poliklinik hizmet tarih ve saatleri

Detaylı

GÖZ KLİNİĞİ İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ

GÖZ KLİNİĞİ İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ Sayfa No 1 / 5 1.AMAÇ: Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Sağlık Uygulama Hastanesi Göz Kliniğine alınan her hastanın tedavi bakımlarının en iyi düzeyde yapılamasını sağlamak. 2.KAPSAM: Kahramanmaraş

Detaylı

T.C ÇANAKKALE ONSEKİZMART ÜNİVERSİTESİ ARAŞTIRMA VE UYGULAMA HASTANESİ ÇALIŞAN GÜVENLİĞİ PROSEDÜRÜ

T.C ÇANAKKALE ONSEKİZMART ÜNİVERSİTESİ ARAŞTIRMA VE UYGULAMA HASTANESİ ÇALIŞAN GÜVENLİĞİ PROSEDÜRÜ T.C ÇANAKKALE ONSEKİZMART ÜNİVERSİTESİ ARAŞTIRMA VE UYGULAMA HASTANESİ ÇALIŞAN GÜVENLİĞİ PROSEDÜRÜ KODU: YÖN.PR.09 YAYINLAMA TARİHİ: 21.04.2014 REVİZYON TARİHİ: 00 REVİZYON NO: 00 SAYFA SAYISI:05 1. AMAÇ:

Detaylı

ECZANE İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ

ECZANE İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ ECZ.PR.01 30.05.2011 11.12.2013 03 1/6 1.AMAÇ: Tanı ve tedavi hizmetleri için hastalara ilaç sağlayabilmek ilaç ve sarf malzemelerin alınması, muhafazası ve dağıtımını standart hale getirmek. 2.KAPSAM:

Detaylı

REVİZYON DURUMU. Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No

REVİZYON DURUMU. Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No REVİZYON DURUMU Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No 1/6 1.AMAÇ; 1.1.Yatışına karar verilmiş veya ücret bilgisi almak isteyen hastalara ameliyat ve tedavi fiyatları ile ilgili bilgi vererek, taburcu aşamasında

Detaylı

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI ÖZEL KARAMAN MÜMİNE HATUN HASTANESİ HASTA GÜVENLİĞİ PLAN

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI ÖZEL KARAMAN MÜMİNE HATUN HASTANESİ HASTA GÜVENLİĞİ PLAN SIRA NO 1 Hasta kimliğinin belirlenmesinde doğabilecek hataların en aza indirilmesi PLANLANAN FAALİYETLER SORUMLU UYGULAMA Hasta kimlik bilekliğinin kullanılması Bakım, tedavi veya hizmet sağlarken hastayı

Detaylı

3. SORUMLULAR: DOKÜMAN KODU TP.14.04 GASTROENTEROLOJI KLİNİK İŞLEYİŞ YAYIN TARİHİ 01.04.2013 PROSEDÜRÜ

3. SORUMLULAR: DOKÜMAN KODU TP.14.04 GASTROENTEROLOJI KLİNİK İŞLEYİŞ YAYIN TARİHİ 01.04.2013 PROSEDÜRÜ GASTROENTEROLOJI SAYFA NO 1 / 5 1. AMAÇ: Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesi Gastroenteroloji Kliniğine alınan her hastanın tedavi bakımlarının en iyi düzeyde yapılmasını sağlamak.

Detaylı

DÂHİLİYE SERVİSİ İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ

DÂHİLİYE SERVİSİ İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ Sayfa No 1 / 5 1.AMAÇ: Hastanemize başvuran hastaların iyileşmesi, tedavi edilmesi, kişisel, fiziksel, ruhsal ve sosyal olarak tam bir iyilik haline kavuşmasını sağlamak, hasta bakım sürecinin her aşamasında

Detaylı

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI TÜRKİYE KAMU HASTANELER KURUMU BURSA KAMU HASTANELER BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ ORHANELİ İLÇE DEVLET HASTANESİ

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI TÜRKİYE KAMU HASTANELER KURUMU BURSA KAMU HASTANELER BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ ORHANELİ İLÇE DEVLET HASTANESİ GÖRÜNTÜLEME HİZMETLERİ BÖLÜM UYUM REHBERİ T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI TÜRKİYE KAMU HASTANELERİ KURUMU BURSA İLİ KAMU HASTANELERİ BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ ORHANELİ İLÇE DEVLET HASTANESİ Doküman Kodu Yayın Tarihi

Detaylı

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ İSTANBUL TIP FAKÜLTESİ HASTANESİ BİRİMLERDE İLAÇ ve MALZEME YÖNETİM TALİMATI

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ İSTANBUL TIP FAKÜLTESİ HASTANESİ BİRİMLERDE İLAÇ ve MALZEME YÖNETİM TALİMATI Sayfa No : 1 / 5 1. AMAÇ Bu talimatın amacı; birimlerde bulunması gereken ilaç ve sarf malzemelerinin; kritik stok düzeylerini ve son kullanım tarihlerini kontrol altında tutulacak şekilde takibini gerçekleştirmek,

Detaylı

ACİL SERVİS HEMŞİRESİ BİRİM ORYANTASYON DEĞERLENDİRME FORMU

ACİL SERVİS HEMŞİRESİ BİRİM ORYANTASYON DEĞERLENDİRME FORMU ACİL SERVİS HEMŞİRESİ BİRİM ORYANTASYON DEĞERLENDİRME FORMU Adı-Soyadı: Kadrosu: İşe Başlama i: Bölümü: ACİL SERVİS HEMŞİRESİ Oryantasyıon Bitiş i: Formun İnsan Kaynaklarına Geliş i: Uygulama Puanları

Detaylı

NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ MERAM TIP FAKÜLTESİ HASTANESİ ÇOCUK ENFEKSİYON YOĞUN BAKIM İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ

NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ MERAM TIP FAKÜLTESİ HASTANESİ ÇOCUK ENFEKSİYON YOĞUN BAKIM İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ Sayfa No 1 / 5 1.AMAÇ: Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesi Çocuk Enfeksiyon yoğun bakım ünitesinde yatmakta olan her hastanın vital organ fonksiyonlarının desteklenmesi; organ

Detaylı

AMELİYATHANE İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ

AMELİYATHANE İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ Sayfa Numarası 1/6 1. AMAÇ Bu talimatın amacı, ÖZEL KONYA FARABİ HASTANESİ ameliyathane kurallarının ve ameliyat süreçlerinin düzenlenmesidir. 2. KAPSAM Ameliyathane fiziki şartlarını,

Detaylı

REVİZYON DURUMU. Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No

REVİZYON DURUMU. Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No REVİZYON DURUMU Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No 15.08.2013 Kontrole tabii ilaçların kayıp, zayi vb. durum halinde 01 Eczaneden yeniden temini için madde 5.12 eklendi. Hazırlayan: Onaylayan: Onaylayan:

Detaylı

AMELİYATHANE İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ

AMELİYATHANE İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ Sayfa No 7/1 Hazırlayan İnceleyen Onaylayan Ameliyathane Sorumlu Hemşiresi Kalite Yönetim Direktörü Başhekim 1.AMAÇ: Hastanemizin Ameliyathane bölümünün; işleyişi, giriş çıkış kuralları, hasta çalışan

Detaylı

CERRAHİ SERVİS HEMŞİRESİ

CERRAHİ SERVİS HEMŞİRESİ REVİZYON DURUMU Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No Hazırlayan: Onaylayan: Onaylayan: Eşit Tevfik Candan Öngün Adem Aköl Kalite Konseyi Başkanı Sinan Özyavaş Kalite Koordinatörü 1/5 1. ÇALIŞTIĞI BÖLÜM

Detaylı

İÜ CERRAHPAŞA TIP FAKÜLTESİ HASTANESİ MONOBLOK AMELİYATHANE MAKBULE AYŞEGÜL BAĞDA HEMŞİRELİK HİZMETLERİ SORUMLUSU

İÜ CERRAHPAŞA TIP FAKÜLTESİ HASTANESİ MONOBLOK AMELİYATHANE MAKBULE AYŞEGÜL BAĞDA HEMŞİRELİK HİZMETLERİ SORUMLUSU İÜ CERRAHPAŞA TIP FAKÜLTESİ HASTANESİ MONOBLOK AMELİYATHANE MAKBULE AYŞEGÜL BAĞDA HEMŞİRELİK HİZMETLERİ SORUMLUSU 2014 AMELİYATHANE DE ORYANTASYON EĞİTİMİ; Hizmet içi eğitimde ilk basamak Yeni gelişmelerin

Detaylı

T.C. ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERİSTESİ ARAŞTIRMA VE UYGULAMA HASTANESİ DAHİLİ SERVİSLER TEMİZLİK PLANI

T.C. ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERİSTESİ ARAŞTIRMA VE UYGULAMA HASTANESİ DAHİLİ SERVİSLER TEMİZLİK PLANI T.C. ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERİSTESİ ARAŞTIRMA VE UYGULAMA HASTANESİ DAHİLİ SERVİSLER TEMİZLİK PLANI KODU: ENF.PL.08 YAYINLAMA TARİHİ: 24.06.2014 REVİZYON TARİHİ: 00 REVİZYON NO: 00 SAYFA SAYISI:05

Detaylı

Hasta Transferi AMAÇ TEMEL İLKELER. Dikkat Edilecek Noktalar

Hasta Transferi AMAÇ TEMEL İLKELER. Dikkat Edilecek Noktalar AMAÇ Hastanın tetkik/ tedavi amacıyla bir klinikten diğerine/ ameliyathaneye, tetkik/ tanı birimlerine veya hastane dışı sağlık kurumuna transferinin var olan sağlık durumunun ve bakımın sürekliliğini

Detaylı

Hastane Temizliği Talimatı

Hastane Temizliği Talimatı 1. AMAÇ Hastanedeki bölümlerin risk durumlarına göre sınıflandırılması ve yapılması için yöntem belirlemektir. 2. KAPSAM Tüm birimleri kapsar. 3. TANIMLAR temizliğinin doğru ve etkin Çok Yüksek Riskli

Detaylı

YIKIM ONARIM VE YAPIM ÇALIŞMALARINDA ENFEKSİYON KONTROL TALİMATI

YIKIM ONARIM VE YAPIM ÇALIŞMALARINDA ENFEKSİYON KONTROL TALİMATI Dok No: ENF.TL.030 Yayın tarihi: NİSAN 2013 Rev.Tar/no: -/0 Sayfa No: 1 / 6 1.0 AMAÇ: Bu talimatın amacı Özel VİTALE Kadın Hastalıkları ve Doğum Hastanesi ve Polikliniklerinde yapılan yapım, yıkım, onarım

Detaylı

ÖZEL BAKIM UYGULAMALARI

ÖZEL BAKIM UYGULAMALARI ÖZEL BAKIM UYGULAMALARI Özel Bakım Uygulamaları Dersi sunusu Bu Sunu ya ait tüm Haklar Atlas Yayınevine aittir. Hiçbir şekilde üçüncü şahıslara verilemez Ünite 1: Ameliyathane, Reanimasyon ve Yoğun Bakım

Detaylı

AMELİYATHANE SÜREÇLERİ VE SÜREÇLERİN İŞLEYİŞİ PROSEDÜRÜ

AMELİYATHANE SÜREÇLERİ VE SÜREÇLERİN İŞLEYİŞİ PROSEDÜRÜ 1.0 AMAÇ: Hastaların ameliyathaneye girişleri, pre-op post-op bakımları ve gerekli kurallar,hastane ameliyathanesinin ameliyata hazırlanması, temizliği ve bakımı, hastanın ameliyathaneye güvenli transferini

Detaylı

HASTANE TEMİZLİK PLANI

HASTANE TEMİZLİK PLANI Sayfa No 9/1 Hazırlayan İnceleyen Onaylayan Enfeksiyon Kontrol Kalite Yönetim Direktörü Başhekim 1.RİSK DÜZEYLERİ YÜKSEK RİSKLİ ALANLAR AMELİYATHANELER STERİLİZASYON ÜNİTESİ (steril destek alanları) YOĞUN

Detaylı

TIBBİ KAYITLARIN TUTULMASI ve DENETİMİ

TIBBİ KAYITLARIN TUTULMASI ve DENETİMİ TIBBİ KAYITLARIN TUTULMASI ve DENETİMİ Hemşireler için Tıbbi Kayıtlar Hazırlayan: Cihan Arabacı 2013 Tıbbi Kayıtlardaki Sorumluluklarımız ** TIBBİ KAYITLARI TUTMAK ** - Yasal, - Mesleki, - Kurumsal, -

Detaylı

Kalite Konseyi Başkanı Kalite Koordinatörü

Kalite Konseyi Başkanı Kalite Koordinatörü REVİZYON DURUMU Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No 26.09.2013 Kat Koordinatörü tanımı Yatan Hasta Danışmanı olarak 01 değiştirildi. Hasta Bilgilendirme ve Çıkış Formu talimata eklendi. Hazırlayan: Onaylayan:

Detaylı

AMELİYATHANE HASTA GÜVENLİK PLANI

AMELİYATHANE HASTA GÜVENLİK PLANI Sayfa No: 8/1 Hazırlayan İnceleyen Onaylayan Güvenliği Komitesi Kalite Yönetim Direktörü Başhekim 1.0 KİMLİK TANIMLAMA HATALARINI ÖNLEMEK 1.1 Barkotlu kimlik tanımlayıcıda; ların doğru adı soyadı, Kayıt/Kabül

Detaylı

ÖZEL YALOVA HASTANESİ AMELİYATHANE ENFEKSİYON KONTROL TALİMATI

ÖZEL YALOVA HASTANESİ AMELİYATHANE ENFEKSİYON KONTROL TALİMATI 1. AMAÇ:Ameliyathanede mikroorganizmaların yayılımının engellenmesi, enfeksiyonlar açısından hasta ve personelin güvenliğinin azami ölçüde sağlanması. 2. KAPSAM:Ameliyathane birimini kapsar. 3.KISALTMALAR:

Detaylı

REVİZYON DURUMU. Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No

REVİZYON DURUMU. Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No REVİZYON DURUMU Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No 23.09.2013 Prosedür içinde adı geçen İlaç Yönetimi ve Kullanımı 01 Kurulu tanımlaması İlaç Yönetim Kurulu olarak değiştirildi ve İlaç Yönetim Kurulu

Detaylı

REVİZYON DURUMU. Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No

REVİZYON DURUMU. Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No REVİZYON DURUMU Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No Hazırlayan: Onaylayan: Onaylayan: Yrd. Doç. Dr. Kaya Süer Adem Aköl Sinan Özyavaş Dilek Baytaş Kalite Konseyi Başkanı Kalite Koordinatörü 1/5 1. AMAÇ

Detaylı

AYAKTA TEŞHİS VE TEDAVİ YAPILAN ÖZEL SAĞLIK KURULUŞLARI GENELGESİ (SAĞLIK BAKANLIĞI) Çarşamba, 20 Ocak :55 -

AYAKTA TEŞHİS VE TEDAVİ YAPILAN ÖZEL SAĞLIK KURULUŞLARI GENELGESİ (SAĞLIK BAKANLIĞI) Çarşamba, 20 Ocak :55 - İlgi: 01 T.C. İlgi: 01 SAĞLIK BAKANLIĞI Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü Sayı : B.100.TSH.150004/010/99-15882 Konu : Ayakta Teşhis ve Tedavi Yapılan Özel Sağlık Kuruluşları 10.10.2006 GENELGE 2006/104

Detaylı

, ,

, , Yürürlük i: 11.10.2012 HASTA GÜVENLİĞİ PROSEDÜRÜ Revizyon i: Sayfa: 1/6 Revizyon Açıklaması - Revize edildi - Yeni eklendi - İptal Madde No - 3.1.3.2, 3.14.3, 3.16.1-3.1.1.5, 3.8, 3.9, 3.10, 3.11, 3.12,

Detaylı

ÇAMAŞIRHANE YÖNETİMİ PROSEDÜRÜ REVİZYON DURUMU. Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No

ÇAMAŞIRHANE YÖNETİMİ PROSEDÜRÜ REVİZYON DURUMU. Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No REVİZYON DURUMU Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No Hazırlayan: Onaylayan: Onaylayan: Mehmet Özlüses, Sibel Akın, Dilek Baytaş, Dr. Kaya Süer Adem Aköl Kalite Konseyi Başkanı Sinan Özyavaş Kalite Koordinatörlüğü

Detaylı

RADYOLOJİ İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ

RADYOLOJİ İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ REVİZYON DURUMU Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No Hazırlayan: Onaylayan: Onaylayan: Prof. Dr. Nail Bulakbaşı, Adem Aköl Sinan Özyavaş Hasta Değerlendirme Kurulu Kalite Konseyi Başkanı Kalite Koordinatörü

Detaylı

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI TÜRKİYE KAMU HASTANELERİ KURUMU

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI TÜRKİYE KAMU HASTANELERİ KURUMU T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI TÜRKİYE KAMU HASTANELERİ KURUMU Kocaeli İli Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliği Kocaeli Nuh Çimento Sanayi Vakfı Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi BÖLÜM UYUM REHBERİ BÖLÜM UYUM REHBERİ

Detaylı

3. SORUMLULAR: DOKÜMAN KODU TP.14.05 HEMOTOLOJİ KLİNİK İŞLEYİŞ YAYIN TARİHİ 01.04.2013 PROSEDÜRÜ

3. SORUMLULAR: DOKÜMAN KODU TP.14.05 HEMOTOLOJİ KLİNİK İŞLEYİŞ YAYIN TARİHİ 01.04.2013 PROSEDÜRÜ HEMOTOLOJİ SAYFA NO 1 / 6 1. AMAÇ: Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesi Hemotoloji Kliniğine alınan her hastanın tedavi bakımlarının en iyi düzeyde yapılmasını sağlamak. 2. KAPSAM:

Detaylı

KODU:HB.PR.04 YAYINLANMA TARİHİ:12.11.2015 REVİZYON TARİHİ: REVİZYON NO:00 SAYFA SAYISI:05

KODU:HB.PR.04 YAYINLANMA TARİHİ:12.11.2015 REVİZYON TARİHİ: REVİZYON NO:00 SAYFA SAYISI:05 GÜVENLİ HASTA TRANSFERİ PROSEDÜRÜ KODU:HB.PR.04 YAYINLANMA TARİHİ:12.11.2015 REVİZYON TARİHİ: REVİZYON NO:00 SAYFA SAYISI:05 Amaç: Hastane içerisindeki bir birimden başka bir birime veya hastane dışında

Detaylı

PERSONEL KILIK KIYAFET PROSEDÜRÜ REVİZYON DURUMU. Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No

PERSONEL KILIK KIYAFET PROSEDÜRÜ REVİZYON DURUMU. Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No REVİZYON DURUMU Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No 27.08.2012 İş Kıyafeti Temizlik Takip Formu nun adı Personel Kuru Temizleme Takip ve Teslim Formu olarak değiştirildi. 01 28.09.2012 Acil Servis, KVC

Detaylı

HASTANE TEMİZLİK TALİMATI

HASTANE TEMİZLİK TALİMATI Dok No: ENF.TL.10 Yayın tarihi: NİSAN 2013 Rev.Tar/no: -/0 Sayfa No: 1 / 5 1.0 AMAÇ: Hastanedeki bölümlerin risk durumuna göre sınıflandırılması ve temizliğinin doğru ve etkin yapılması için yöntem belirlemektir.

Detaylı

REVİZYON DURUMU. Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No

REVİZYON DURUMU. Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No REVİZYON DURUMU Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No 1/5 1. AMAÇ: Bu talimatın amacı, Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi nde (YDÜ) çalışacak ziyaretçi doktorların (ZD) seçimini ve bu statüde çalışan doktorların

Detaylı

2. KAPSAM: Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesi nin Fizik tedavi yöntemlerinin uygulanması ve FTR Ünitelerini kapsar.

2. KAPSAM: Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesi nin Fizik tedavi yöntemlerinin uygulanması ve FTR Ünitelerini kapsar. FTR SAYFA NO 1 / 6 1. AMAÇ: Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesi Fiziksel olarak tedavi ve rehabilitasyon hizmeti verilmesi aşamasındaki uygulamaların bir sistem içerisinde yapılmasını

Detaylı