Resmi Gazete Tarihi: Resmi Gazete Sayısı: 28084

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Resmi Gazete Tarihi: 14.10.2011 Resmi Gazete Sayısı: 28084"

Transkript

1 Resmi Gazete Tarihi: Resmi Gazete Sayısı: KIYI EMNİYETİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ DENİZ VE HAVA BANDI TELSİZHABERLEŞME SİSTEM VEYA CİHAZLARI İLE SEYRÜSEFER CİHAZLARINA KURMA VE KULLANIM İZNİ VERİLMESİ, RUHSATLANDIRILMASI İLE TARİFELERİNİN DÜZENLENMESİNE DAİR YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Kısaltmalar ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı; her çeşit deniz ve hava bandı telsiz haberleşme sistem veya cihazları ile seyrüsefer cihazlarına kurma ve kullanım izinlerinin verilmesi, ruhsatlandırılması, deniz bandı telsiz haberleşme sistem veya cihazları ile seyrüsefer cihazlarına uygulanacak çağrı kodu ve benzeri tahsis ve tescil işlemleriyle ilgili usul ve esasları belirlemek ve tarifelerini düzenlemektir. Kapsam MADDE 2 (1) Bu Yönetmelik, deniz ve hava bandı telsiz haberleşme sistem veya cihazları ile seyrüsefer cihazlarını kurma, kullanma, ruhsatlandırma iş ve işlemlerini kapsar. (2) Türk Silahlı Kuvvetleri, Jandarma Genel Komutanlığı ile Sahil Güvenlik Komutanlığı ve kuruluş kanunlarında belirtilen görev sahaları ile ilgili konularda olmak üzere Dışişleri Bakanlığı, Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı, Millî İstihbarat Teşkilatı Müsteşarlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğünün telsiz haberleşme cihaz, sistem ve şebekeleri ile bedeli bu kurumlar tarafından ödenerek işletmeciler tarafından kurulan veya kurulacak telsiz haberleşme cihaz, sistem ve şebekeleri bu Yönetmelik kapsamı dışındadır. Dayanak MADDE 3 (1) Bu Yönetmelik; 5/11/2008 tarihli ve 5809 sayılı Elektronik Haberleşme Kanununun 42 nci maddesinin ikinci fıkrası ile 8/6/1984 tarihli ve 233 sayılı Kamu İktisadi Teşebbüsleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararnamenin 35 inci maddesinin birinci fıkrasına dayanılarak hazırlanmıştır. Kısaltmalar MADDE 4 (1) Bu Yönetmelikte geçen; a) BTK: Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumunu, b) EHK: Elektronik Haberleşme Kanununu, c) ICAO: Uluslararası Sivil Havacılık Örgütünü, ç) KEGM: Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğünü, d) MMSI: Deniz mobil hizmet kimliğini, e) TİM: Telsiz İşletme Müdürlüğünü, ifade eder.

2 Tanımlar MADDE 5 (1) Bu Yönetmelikte geçen; a) Deniz aracı: Gemi dışında denizde yüzebilen ve tahsis edildiği gayeye uygun olarak kullanılan her türlü araç ve yapıyı, b) Gemi: Cinsi, tonilatosu ve kullanma amacı ne olursa olsun, denizde kürekten başka aletle yola çıkabilen her türlü aracı, c) Kullanım izni: Kurulan telsiz haberleşme sistem veya cihazları ile seyrüsefer cihazları için KEGM TİM tarafından verilen kullanım iznini, ç) Kurma izni: Telsiz haberleşme sistem veya cihazları ile seyrüsefer cihazları için KEGM TİM tarafından verilen kurma iznini, d) Ruhsatname: Telsiz haberleşme sistem veya cihazları ile seyrüsefer cihazları için KEGM TİM tarafından verilen ruhsatnameyi, e) Sabit platform: Denizde zemine sabit tesisli yapıları, f) Seyrüsefer cihazı: Gemi, deniz aracı ve hava araçlarının emniyetli seyirleri için ses ve veri şeklinde yayın alan ve/veya gönderen sistem ve cihazları, g) Telsiz: Aralarında herhangi bir fiziki bağlantı olmaksızın elektromanyetik dalgalar yoluyla açık, kodlu veya kriptolu ses ve veri alıp vermeye veya yalnızca almaya veya vermeye yarayan sistem ve cihazları, ifade eder. İKİNCİ BÖLÜM Deniz Bandı Telsiz Haberleşme Sistem veya Cihazları ile Seyrüsefer Cihazlarına İlişkin Esaslar Kurma izni MADDE 6 (1) Kurma izni için: a) Tonilato belgesi, gemi tasdiknamesi, özel yat kayıt belgesi, 14/9/2009 tarihli ve sayılı Resmî Gazete de yayımlanan Bağlama Kütüğü Uygulama Yönetmeliği uyarınca verilen hak sahipliği belgesi veya gemi inşa belgesinden birinin tasdikli sureti, bu belgeleri gerektirmeyen gemi veya deniz aracı için müracaat sahibinin beyanı, b) Telsiz haberleşme sistem veya cihazı ile seyrüsefer cihazının BTK tarafından onaylı cihazlar listesi ile karşılaştırılması için proforma fatura veya fatura, ile birlikte TİM-01 (Ek-1) formu doldurularak TİM e başvurulur. (2) Şahsen veya posta yoluyla müracaat edilebilir. Posta ile müracaatlarda işlemleri hızlandırmak amacıyla belge suretleri faks veya elektronik posta yoluyla gönderilebilir. (3) Müracaatlar TİM e ulaştığı tarihten itibaren on beş gün içinde değerlendirilir, uygun görülenlere kurma izni verilir.

3 (4) İzin tarihinden itibaren altı ay içerisinde telsiz haberleşme sistem veya cihazı ile seyrüsefer cihazı kurularak ruhsatname ve kullanım izni için müracaat edilir. (5) İlave cihaz talepleri ruhsatname aslı görülerek sureti, aslının tevdi edilememesi hâllerinde tasdikli sureti ile birlikte yapılır. Talepler hakkında bu madde uyarınca işlem yapılır. (6) Tekne imalatçıları tarafından ihraç edilmek amacıyla imal edilen gemi veya deniz araçlarında kullanılacak telsiz haberleşme sistem veya cihazları ile seyrüsefer cihazları için kurma izni aranmaz. Gemi veya deniz aracının ihracını müteakip ihraç beyannamesi TİM e gönderilir. (7) Sabit platform, gemi veya deniz araçlarında kullanılmak üzere ithal edilecek telsiz haberleşme sistem veya cihazları ile seyrüsefer cihazları için Ekonomi Bakanlığından alınacak uygunluk yazısı, fatura ve gümrük beyannamesinin ibrazı istenir. (8) Yurt dışında inşa ettirilen ve Denizcilik Müsteşarlığından kalıcı tonilato belgesi alan gemi veya deniz araçlarına birinci fıkrada sayılan belgeleri tevdi etmesi hâlinde kurma izni verilir. (9) Karada veya sabit platformda kurulacak olan deniz bandı telsiz haberleşme sistem veya cihazları ile seyrüsefer cihazları için birinci fıkranın (a) bendi ile altıncı, yedinci ve sekizinci fıkralar haricindeki hükümler uygulanır. Ruhsatname ve kullanım izni MADDE 7 (1) Ruhsatname ve kullanım izni için; a) Cihaz faturasının sureti, yurtdışından alınmış ise ayrıca gümrük giriş beyannamesi sureti, b) Ruhsatname ve yıllık kullanım ücretinin yatırıldığına dair belge, c) Tüzel kişiler için imza sirküleri, ticaret odası kayıt belgesi ve Ticaret Sicil Gazetesi, dernekler için dernek tüzüğü ve imza sirküleri, ile birlikte TİM-03 (Ek-3) formu doldurularak TİM e başvurulur. (2) Belgeler TİM e ulaştığı tarihten itibaren on beş gün içerisinde uygun görülenlere ruhsatname TİM- 04 (Ek-4)/TİM-06 (Ek-6) ile birlikte kullanım izni, çağrı kodu ve/veya MMSI numarası verilir. (3) Telsiz haberleşme sistemi veya cihazı ile seyrüsefer cihazlarının yer, adres, unvan değişikliği ile gemi veya deniz aracının isim, bağlama limanı, sınıf ve tonilato gibi ruhsatnamede yazılı bulunan bilgilerden herhangi birinde değişiklik meydana gelmesi hâlinde bir ay içerisinde TİM-02 (Ek-2) formu ile TİM e müracaat edilerek ruhsatname değişikliği yapılır. (4) İlave cihaz talepleri hakkında birinci ve ikinci fıkra hükümleri uyarınca işlem yapılır. (5) Yurt dışından satın alınan gemi veya deniz araçlarına ilk Türk limanına gelinceye kadar geçerli geçici ruhsatname verilir. a) Geçici ruhsatname verilebilmesi için; belgesi, 1) Tonilato belgesi veya Bağlama Kütüğü Uygulama Yönetmeliği uyarınca verilen hak sahipliği 2) Liman Başkanlığından alınan isim mahfuz yazısı, 3) Bayrak şahadetnamesi,

4 4) Ruhsatname ve yıllık kullanım ücretinin yatırıldığına dair belge, 5) Tüzel kişiler için imza sirküleri, ticaret odası kayıt belgesi ve Ticaret Sicil Gazetesi, dernekler için dernek tüzüğü ve imza sirküleri, ile birlikte TİM-03 formu doldurularak TİM e başvurulur. b) Belgeler; TİM e ulaştığı tarihten itibaren on beş gün içerisinde uygun görülenlere geçici ruhsatname TİM-10 (Ek-10) ve kullanım izni, çağrı kodu ve/veya MMSI no su verilir. Bu işlemlerde telsiz haberleşme sistemi veya cihazı ile seyrüsefer cihazlarının BTK onaylı cihazlar listesinde olup olmadığına bakılmaz. (6) Yurt dışında inşa ettirilen ve Denizcilik Müsteşarlığından kalıcı tonilato belgesi alan gemi veya deniz araçlarına birinci ve ikinci fıkra hükümlerince işlem yapılır. (7) Geçici ruhsatnamelerin asıl ruhsatnameye çevrilebilmesi için, a) Geçici ruhsatname aslı, b) Gemi veya deniz araçlarının gümrük giriş beyannamesi, c) Gemi veya deniz araçlarının gümrük onaylı demirbaş listesi, ile birlikte TİM-03 formu doldurularak TİM e başvurulur. (8) Gemi veya deniz araçlarındaki telsiz haberleşme sistem veya cihazları ile seyrüsefer cihazlarının zaruri nedenlerle yurt dışında değiştirilmesi veya sistem, cihaz ilave edilmesi hâlinde ilk Türk limanına geldikten sonra bir ay içinde söz konusu değişiklikler ruhsatnameye işletilir. (9) Karada veya sabit platformda kullanılacak olan deniz bandı telsiz haberleşme sistem veya cihazları ile seyrüsefer cihazlarına ruhsatname ve kullanım izni verilmesi için yapılacak başvurular hakkında birinci, ikinci, üçüncü ve dördüncü fıkralar kapsamında işlem yapılır. Devir ve nakil işlemleri MADDE 8 (1) Sabit platform veya gemi veya deniz araçları ile birlikte telsiz haberleşme sistem veya cihazları ile seyrüsefer cihazlarının satışı hâlinde; a) Satış sözleşmesi veya fatura, Bağlama Kütüğü Uygulama Yönetmeliğine tabi olanlar için de resmî sözleşme, b) Ruhsatname aslı, c) Tonilato belgesi, gemi tasdiknamesi, özel yat kayıt belgesi, Bağlama Kütüğü Uygulama Yönetmeliği uyarınca verilen hak sahipliği belgesi veya gemi inşa belgesinden birinin tasdikli sureti, bu belgeleri gerektirmeyen sabit platform, gemi veya deniz araçları için müracaat sahibinin beyanı, ile birlikte TİM-02 formu doldurularak TİM e başvurulur. (2) Telsiz haberleşme sistem veya cihazları ile seyrüsefer cihazlarının bir kısmının sabit platform, gemi veya deniz araçları ile birlikte satışı hâlinde birinci fıkradaki belgelerle birlikte TİM e başvurulur. (3) Telsiz haberleşme sistem veya cihazları ile seyrüsefer cihazlarının tamamı veya bir kısmının gemi veya deniz araçlarından bağımsız satışı hâlinde; ruhsatname aslı, satış sözleşmesi veya fatura ile birlikte TİM-02 formu doldurularak TİM e başvurulur.

5 (4) Sabit platform veya gemi veya deniz araçlarının telsiz haberleşme sistem veya cihazları ile seyrüsefer cihazlarının satıcıda kalması kaydıyla satışı hâlinde ruhsatname aslı, satış sözleşmesi veya fatura ile birlikte TİM-02 formu doldurularak TİM e başvurulur. (5) Karada ve sabit platformda kullanılan deniz bandı telsiz haberleşme sistem veya cihazları ile seyrüsefer cihazlarının satışı hâlinde; ruhsatname aslı, satış sözleşmesi veya fatura ile birlikte TİM-02 formu doldurularak TİM e başvurulur. (6) Telsiz haberleşme sistem veya cihazları ile seyrüsefer cihazlarının hibe edilmesi hâlinde hibeye ait sözleşme veya resmî belgeler ile ruhsatname aslı ve TİM-02 formu ile TİM e başvurulur. (7) Satış, hibe ve benzeri nedenlerle devir ve nakil işlemlerinin gerçekleşmesi tarihinden itibaren bir ay içinde başvurulur. Başvuru 6 ncı ve 7 nci maddeler ile 14 üncü maddenin birinci fıkrası uyarınca neticelendirilir. (8) Aynı gerçek veya tüzel kişiliğe ait telsiz haberleşme sistem ve cihazları ile seyrüsefer cihazlarının, sabit platform veya gemi veya deniz araçları arasında nakli hâlinde; ruhsatname aslı, sabit platform veya gemi veya deniz araçları arasında nakil yapılacağına ilişkin beyanı içeren TİM-02 formu ile birlikte TİM e başvurulur. (9) İkinci fıkra uygulamasında satıcıda kalan cihazlar için, üçüncü, dördüncü, beşinci ve altıncı fıkralardaki işlemlerden sonra telsiz haberleşme sistem ve cihazları ile seyrüsefer cihazları 6 ncı ve 7 nci maddeler uyarınca kurma, kullanma izni ve ruhsatname alınmadan kullanılamaz. ÜÇÜNCÜ BÖLÜM Hava Bandı Telsiz Haberleşme Sistem veya Cihazları ile Seyrüsefer Cihazlarına İlişkin Esaslar Kurma izni MADDE 9 (1) Kurma izni için; a) Sivil Havacılık Genel Müdürlüğünce verilen tescil rezerv yazısı veya hava aracı tescil sertifikası ve havacılık işletme ruhsatnamesinin tasdikli sureti, b) Hava araçlarındaki telsiz haberleşme sistem veya cihazları ile seyrüsefer cihazlarının ICAO nun kurallarına göre üretildiğini gösterir sertifika, belgeler ile proforma fatura veya fatura, ile birlikte TİM-01 formu doldurularak TİM e başvurulur. (2) Şahsen veya posta yoluyla müracaat edilebilir. Posta ile müracaatlarda işlemleri hızlandırmak amacıyla belge suretleri faks veya elektronik posta yoluyla gönderilebilir. verilir. (3) Müracaatlar TİM e ulaştığı tarihten itibaren on beş gün içerisinde uygun görülenlere kurma izni (4) İzin tarihinden itibaren altı ay içerisinde, telsiz haberleşme sistem veya cihazı ile seyrüsefer cihazları kurularak ruhsatname ve kullanım izni için müracaat edilir. (5) Hava aracı ve meydanlarda kullanılmak üzere ithal edilecek telsiz haberleşme sistem veya cihazları ile seyrüsefer cihazları için Ekonomi Bakanlığından alınacak uygunluk yazısı, fatura ve gümrük beyannamesinin ibrazı gereklidir.

6 (6) Karada kullanılan hava bandı telsiz haberleşme sistem veya cihazları ile seyrüsefer cihazlarına kurma izni verilmesi için TİM-01 formu ve proforma fatura veya fatura ile birlikte TİM e başvurulur. BTK onaylı cihazlar listesine bakılarak uygun görülenlere on beş gün içerisinde kurma izni verilir. (7) İlave cihaz talepleri; ruhsatname aslı görülerek sureti, aslının tevdi edilememesi hâllerinde tasdikli sureti ile birlikte yapılır. Söz konusu taleplerle ilgili bu madde uyarınca işlem yapılır. Ruhsatname ve kullanım izni MADDE 10 (1) Ruhsatname verilmesi için; tüzel kişiler için imza sirküleri, ticaret odası kayıt belgesi ve Ticaret Sicil Gazetesi, dernekler için dernek tüzüğü ve imza sirküleri, ruhsatname ve yıllık kullanım ücretinin yatırıldığına dair belge ve TİM-03 formu ile birlikte başvurulur. (2) Belgeler, TİM e ulaştığı tarihten itibaren on beş gün içerisinde uygun görülenlere ruhsatname TİM- 04/TİM-05 (Ek-5) ile birlikte kullanım izni verilir. (3) Telsiz haberleşme sistemi veya cihazı ile seyrüsefer cihazlarının yer, adres, unvan ve benzeri bilgilerinde değişiklik meydana gelmesi hâlinde bir ay içerisinde TİM-02 formu ile TİM e müracaat edilerek ruhsatname değişikliği yapılır. (4) İlave cihaz talepleri hakkında birinci, ikinci ve üçüncü fıkra hükümleri uyarınca işlem yapılır. (5) Hava aracının düşme, yanma ve benzeri nedenlerle kullanılamaz hâle gelmesi veya yurt dışına satılması durumunda, bu durumu ispatlayan belgeler ve ruhsatnamenin aslı ile birlikte TİM-02 formu doldurularak üç ay içinde TİM e müracaatla ruhsatname iptal ettirilir. (6) Yurt dışından satın alınan hava araçlarına; a) Geçici ruhsatname verilebilmesi için; 1) Sivil Havacılık Genel Müdürlüğünden alınacak tescil rezerv yazısı, 2) Ruhsatname ve yıllık kullanım ücretinin yatırıldığına dair belge, 3) Tüzel kişiler için imza sirküleri, ticaret odası kayıt belgesi ve Ticaret Sicil Gazetesi, dernekler için dernek tüzüğü ve imza sirküleri, ile birlikte TİM-03 formu doldurularak TİM e başvurulur. b) Belgeler TİM e ulaştığı tarihten itibaren on beş gün içerisinde, uygun görülenlere geçici ruhsatname TİM-09 (Ek-9) ve kullanım izni verilir. (7) Geçici ruhsatnamelerin asıl ruhsatnameye çevrilmesi için, geçici ruhsatname aslı, hava aracı tescil sertifikası, havacılık işletme ruhsatnamesinin tasdikli sureti ve TİM-03 formu ile birlikte TİM e başvurulur. (8) Hava araçlarındaki telsiz haberleşme sistem veya cihazları ile seyrüsefer cihazlarının zaruri nedenlerle yurt dışında değiştirilmesi hâlinde söz konusu değişiklikler bir ay içinde ruhsatnameye işletilir. (9) Karada kullanılan hava bandı telsiz haberleşme sistem veya cihazları ile seyrüsefer cihazlarına kullanım izni ve ruhsatname verilmesi için birinci, ikinci, üçüncü, dördüncü ve beşinci fıkra hükümlerine göre işlem yapılır. (10) Arama kurtarma amaçlı (SAR) hava taşıtlarına MMSI numarası verilir. Devir ve nakil işlemleri

7 MADDE 11 (1) Hava aracı ile birlikte telsiz haberleşme sistem veya cihazları ile seyrüsefer cihazlarının satışı hâlinde Sivil Havacılık Genel Müdürlüğünden alınacak tescil yazısı, ruhsatname aslı ve TİM- 02 formu ile birlikte TİM e başvurulur. (2) Telsiz haberleşme sistem veya cihazları ile seyrüsefer cihazlarının bir kısmının hava aracı ile birlikte satışı hâlinde birinci fıkradaki belgeler ile birlikte başvurulur. (3) Telsiz haberleşme sistem veya cihazları ile seyrüsefer cihazlarının tamamının veya bir kısmının hava aracından bağımsız satışı hâlinde ruhsatname aslı, satış sözleşmesi veya fatura ve TİM-02 formu ile birlikte TİM e başvurulur. (4) Hava aracının satışı sırasında telsiz haberleşme sistem veya cihazları ile seyrüsefer cihazlarının satıcıda kalması hâlinde ruhsatname aslı, satış sözleşmesi veya fatura ve TİM-02 formu ile birlikte TİM e başvurulur. (5) Karada olup da hava bandında kullanılan telsiz sistem ve cihazları ile seyrüsefer cihazlarının satışı halinde ruhsatname aslı, satış sözleşmesi veya fatura ve TİM-02 formu ile birlikte TİM e başvurulur. (6) Hava araçları ile birlikte telsiz haberleşme sistem veya cihazları ile seyrüsefer cihazlarının hibe edilmesi hâlinde; hava aracı tescil sertifikası, ruhsatname aslı ve TİM-02 formu ile birlikte TİM e başvurulur. (7) Satış, hibe ve benzeri nedenlerle devir ve nakil işlemlerinin gerçekleşme tarihinden itibaren bir ay içinde TİM e başvurulur. Başvuru 9 uncu ve 10 uncu maddeler ile 14 üncü maddenin birinci fıkrası uyarınca değerlendirilerek neticelendirilir. (8) Aynı gerçek veya tüzel kişiliğe ait telsiz haberleşme sistem veya cihazları ile seyrüsefer cihazlarının hava araçları arasında nakli hâlinde; ruhsatname aslı ve hava araçları arasında nakil yapılacağına ilişkin beyanı içeren TİM-02 formu ile TİM e başvurulur. (9) İkinci fıkra uygulamasında satıcıda kalan cihazlar için, üçüncü, dördüncü, beşinci ve altıncı fıkralardaki işlemlerden sonra telsiz haberleşme sistem ve cihazları ile seyrüsefer cihazları 9 uncu ve 10 uncu maddeler uyarınca kurma, kullanma izni ve ruhsatname alınmadan kullanılamaz. Yedek cihaz kullanımı MADDE 12 (1) Hava bandında yedek olarak bulundurulacak telsiz haberleşme sistem veya cihazları ile seyrüsefer cihazlarına kullanım izni verilmesi için; a) TİM-08 (Ek-8) formu doldurarak TİM e müracaat edilir. b) Müracaatlara kurma ve kullanma izni ile ruhsatname için 9 uncu ve 10 uncu madde hükümleri uyarınca işlem yapılır. DÖRDÜNCÜ BÖLÜM Kurma ve Kullanma Esasları, Ruhsatname İptali ve Ücretler Telsiz haberleşme sistem veya cihazları ile seyrüsefer cihazlarının kurma ve kullanım esasları MADDE 13 (1) Telsiz haberleşme sistem veya cihazları ile seyrüsefer cihazları kurma izninde belirtilen teknik özelliklere uygun olarak kurulur ve ruhsatname ile kullanılır. (2) TİM tarafından verilen 6 aylık kurma izni süresi, mücbir bir sebep ortaya çıkmadıkça ve gösterilen sebep kabul edilerek ek süre verilmedikçe, verilen sürenin sonunda yazışmaya gerek kalmadan iptal edilmiş sayılır.

8 (3) Telsiz haberleşme sistem veya cihazları ile seyrüsefer cihazlarının hurdaya ayrılması hâlinde TİM- 02 formu ile TİM e bildirim yapılır. (4) Telsiz haberleşme sistem ve cihazları ile seyrüsefer cihazlarının; kaybolması veya kullanılmaz hâle gelmesi durumunda gerekli beyanı içeren TİM-02 formu ile çalınması hâlinde ise kolluk kuvvetlerince düzenlenmiş tutanak ve TİM-02 formu ile birlikte bir ay içinde TİM e müracaat edilir. (5) Ruhsatnameler beş yıllık süre için düzenlenir. (6) Bu Yönetmelik uyarınca düzenlenecek geçici ruhsatnameler en az 3 ay en fazla 1 yıl süreli olarak düzenlenir. aranır. (7) Vekil tarafından yürütülecek işlemlerde vekâletname veya tüzel kişilerce düzenlenmiş yetki belgesi (8) Yurt içinde üretilen BTK onaylı deniz ve hava bandı seyrüsefer cihazları için kurma izni aranmaz. (9) Telsiz haberleşme sistem veya cihazları ile bütünleşik seyrüsefer cihazları ruhsatnamede ayrı ayrı gösterilir, ayrı cihaz olarak ücretlendirilir. Ruhsatname iptali MADDE 14 (1) Telsiz haberleşme sistem veya cihazları ile seyrüsefer cihazlarının devir, nakil veya kullanımdan kaldırılmaları hâlinde ruhsatnamenin iptali için bir ay içinde TİM-02 formu ile TİM e başvurulur. (2) Telsiz haberleşme sistem veya cihazları ile seyrüsefer cihazlarında yapılacak ilave ve değişikliklerde TİM den izin alınır. İzin alınmadan sistem ve cihazlarının sisteme dâhil edildiği, kullanıldığı veya değişiklik yapıldığı tespit edilirse ruhsatname iptal edilir, durum ilgili makamlara bildirilir. (3) Telsiz haberleşme sistem veya cihazları ile seyrüsefer cihazlarının kurma iznine aykırı kurulması, işletilmesi, başka bir yere nakledilmesi, amaç dışı kullanıldığının tespiti hâlinde, verilen süre sonunda söz konusu aykırılık giderilmezse ruhsatname iptal edilir, durum ilgili makamlara bildirilir. (4) Süresi sonunda yenilenmeyen ruhsatnameler herhangi bir yazılı bildirime gerek kalmaksızın iptal edilmiş sayılır. (5) 7 nci ve 10 uncu maddelerin sekizinci fıkralarında belirtilen sürelerde işlem yapılmadığı tespit edilirse, ruhsatname iptal edilir. Tebligat MADDE 15 (1) Ayrıca tebligat adresi bildirilmedikçe en son bildirilmiş adres tebligat adresi olarak kabul edilir. Adres değişiklikleri bir ay içinde yazılı olarak bildirilir. Aksi hâlde, bildirilmiş adrese yapılacak tebligat geçerlidir. Yabancılara uygulanacak işlemler MADDE 16 (1) Yabancı devletlerle yapılan anlaşmalara dayanılarak kurulmuş veya kurulacak telsiz haberleşme sistem ve cihazları, varsa bu anlaşmalardaki özel hükümlere tabidir. (2) Yabancı devletlerin Türkiye deki diplomatik temsilciliklerine karşılıklılık esasına bağlı olarak, Dışişleri Bakanlığının uygun görüşüne istinaden telsiz cihaz, haberleşme sistemi kurma ve kullanma izni ile ruhsatname verilebilir. Ruhsatname ve yıllık kullanım ücretleri

9 MADDE 17 (1) EHK nin 42 nci maddesi gereği ruhsatname ve yıllık kullanım ücretleri KEGM Yönetim Kurulunca belirlenen tarifeye göre (Ek 7) alınır. (2) Tarifede belirtilen ücretleri ve gecikme cezasını artırmaya veya azaltmaya KEGM Yönetim Kurulu yetkilidir. Güncellenen ücret listesi KEGM internet sitesinden yayımlanır. (3) İlk müracaatta ruhsatname ve yıllık kullanım ücretleri birlikte alınır. Yıl içi müracaatlar ile geçici ruhsatname müracaatlarında kullanım ücretleri kıst olarak alınır. (4) Ruhsatname iptallerinde yıllık kullanım ücreti iadesi yapılmaz. (5) Yıllık kullanım ücretleri her yıl Ocak ayı sonuna kadar ödenir. Süresi içinde ödenmeyen ücretler için tarife uyarınca gecikme cezası uygulanır. (6) Ruhsatname ve yıllık kullanım ücretlerinde muafiyet uygulaması EHK nin 46 ncı maddesinin ikinci fıkrası hükümlerine göre yapılır. (7) Seyrüsefer cihazları sadece ruhsatname ücretine tabidir. (8) Yedek cihazlardan tarifede belirtilen ruhsatname ve yıllık kullanım ücreti alınır. BEŞİNCİ BÖLÜM Çeşitli ve Son Hükümler Yürürlükten kaldırılan yönetmelik MADDE 18 (1) 3/9/2009 tarihli ve sayılı Resmî Gazete de yayımlanan Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü Deniz ve Hava Bandı Telsiz Haberleşme Sistemlerinin Kurulması, Kullanım İzinlerinin Verilmesi, Ruhsatlandırılması ile Tarifelerinin Düzenlenmesine Dair Yönetmelik yürürlükten kaldırılmıştır. Mevcut ruhsatnameler GEÇİCİ MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin yürürlüğe girmesinden önce verilmiş olan ruhsatnameler, bu Yönetmeliğin yürürlüğe girdiği tarihten itibaren beş yıl süre ile geçerlidir. Bu sürenin sonunda yenilenmeyen ruhsatnameler herhangi bir yazılı bildirime gerek kalmaksızın iptal edilmiş sayılır. Yürürlük MADDE 19 (1) Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer. Yürütme MADDE 20 (1) Bu Yönetmelik hükümlerini Kıyı Emniyeti Genel Müdürü yürütür. Ekleri için tıklayınız.

Resmi Gazete Tarihi: 03/09/2009 Resmi Gazete Sayısı: 27338

Resmi Gazete Tarihi: 03/09/2009 Resmi Gazete Sayısı: 27338 KIYI EM ĐYETĐ GE EL MÜDÜRLÜĞÜ DE ĐZ VE HAVA BA DI TELSĐZ HABERLEŞME SĐSTEMLERĐ Đ KURULMASI, KULLA IM ĐZĐ LERĐ Đ VERĐLMESĐ, RUHSATLA DIRILMASI ĐLE TARĐFELERĐ Đ DÜZE LE MESĐ E DAĐR YÖ ETMELĐK Resmi Gazete

Detaylı

TEBLİĞ SAĞLIK BAKANLIĞININ ÖZEL İZNİNE TABİ MADDELERİN İTHALAT DENETİMİ TEBLİĞİ (ÜRÜN GÜVENLİĞİ VE DENETİMİ: 2017/4)

TEBLİĞ SAĞLIK BAKANLIĞININ ÖZEL İZNİNE TABİ MADDELERİN İTHALAT DENETİMİ TEBLİĞİ (ÜRÜN GÜVENLİĞİ VE DENETİMİ: 2017/4) 30 Aralık 2016 CUMA Resmî Gazete Sayı : 29934 (Mükerrer) Ekonomi Bakanlığından: TEBLİĞ SAĞLIK BAKANLIĞININ ÖZEL İZNİNE TABİ MADDELERİN İTHALAT DENETİMİ TEBLİĞİ (ÜRÜN GÜVENLİĞİ VE DENETİMİ: 2017/4) Amaç

Detaylı

Konu : Sağlık Bakanlığının Özel İznine Tabi Maddelerin İthalat Denetimi Tebliği (Ürün Güvenliği ve Denetimi: 2017/4) hk.

Konu : Sağlık Bakanlığının Özel İznine Tabi Maddelerin İthalat Denetimi Tebliği (Ürün Güvenliği ve Denetimi: 2017/4) hk. Ankara, 30 Aralık 2016, Cuma Sirküler 2016 / 447 Konu : Sağlık Bakanlığının Özel İznine Tabi Maddelerin İthalat Denetimi Tebliği (Ürün Güvenliği ve Denetimi: 2017/4) hk. Sayın Üyemiz; 30 Aralık 2016 Tarihli

Detaylı

SAĞLIK BAKANLIĞINCA DENETLENEN BAZI ÜRÜNLERİN İTHALAT DENETİMİ TEBLİĞİ (ÜRÜN GÜVENLİĞİ VE DENETİMİ: 2015/20)

SAĞLIK BAKANLIĞINCA DENETLENEN BAZI ÜRÜNLERİN İTHALAT DENETİMİ TEBLİĞİ (ÜRÜN GÜVENLİĞİ VE DENETİMİ: 2015/20) Ekonomi Bakanlığından: Amaç SAĞLIK BAKANLIĞINCA DENETLENEN BAZI ÜRÜNLERİN İTHALAT DENETİMİ TEBLİĞİ (ÜRÜN GÜVENLİĞİ VE DENETİMİ: 2015/20) MADDE 1 (1) Bu Tebliğin amacı; ek-1/a, ek-1/b, ek-1/c ve ek-2 de

Detaylı

TEBLİĞ ÇEVRENİN KORUNMASI YÖNÜNDEN KONTROL ALTINDA TUTULAN KİMYASALLARIN İTHALAT DENETİMİ TEBLİĞİ (ÜRÜN GÜVENLİĞİ VE DENETİMİ: 2018/6)

TEBLİĞ ÇEVRENİN KORUNMASI YÖNÜNDEN KONTROL ALTINDA TUTULAN KİMYASALLARIN İTHALAT DENETİMİ TEBLİĞİ (ÜRÜN GÜVENLİĞİ VE DENETİMİ: 2018/6) 30 Aralık 2017 CUMARTESİ Resmî Gazete Sayı : 30286 (2. Mükerrer) Ekonomi Bakanlığından: TEBLİĞ ÇEVRENİN KORUNMASI YÖNÜNDEN KONTROL ALTINDA TUTULAN KİMYASALLARIN İTHALAT DENETİMİ TEBLİĞİ (ÜRÜN GÜVENLİĞİ

Detaylı

TEBLİĞ TELSİZ VE TELEKOMÜNİKASYON TERMİNAL EKİPMANLARININ İTHALAT DENETİMİ TEBLİĞİ (ÜRÜN GÜVENLİĞİ VE DENETİMİ: 2017/8)

TEBLİĞ TELSİZ VE TELEKOMÜNİKASYON TERMİNAL EKİPMANLARININ İTHALAT DENETİMİ TEBLİĞİ (ÜRÜN GÜVENLİĞİ VE DENETİMİ: 2017/8) 30 Aralık 2016 CUMA Resmî Gazete Sayı : 29934 (Mükerrer) Ekonomi Bakanlığından: TEBLİĞ TELSİZ VE TELEKOMÜNİKASYON TERMİNAL EKİPMANLARININ İTHALAT DENETİMİ TEBLİĞİ (ÜRÜN GÜVENLİĞİ VE DENETİMİ: 2017/8) Amaç

Detaylı

Konu : Sağlık Bakanlığınca Denetlenen Bazı Ürünlerin İthalat Denetimi Tebliği (Ürün Güvenliği ve Denetimi: 2017/20) hk.

Konu : Sağlık Bakanlığınca Denetlenen Bazı Ürünlerin İthalat Denetimi Tebliği (Ürün Güvenliği ve Denetimi: 2017/20) hk. Ankara, 30 Aralık 2016, Cuma Sirküler 2016 / 448 Konu : Sağlık Bakanlığınca Denetlenen Bazı Ürünlerin İthalat Denetimi Tebliği (Ürün Güvenliği ve Denetimi: 2017/20) hk. Sayın Üyemiz; 30 Aralık 2016 Tarihli

Detaylı

İŞLETME BELGESİ HAKKINDA YÖNETMELİK Resmi Gazete Tarihi: Resmi Gazete Sayısı: BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

İŞLETME BELGESİ HAKKINDA YÖNETMELİK Resmi Gazete Tarihi: Resmi Gazete Sayısı: BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar İŞLETME BELGESİ HAKKINDA YÖNETMELİĞİN YÜRÜRLÜKTEN KALDIRILMASINA DAİR YÖNETMELİK Resmi Gazete Tarihi: 10.02.2013 Resmi Gazete Sayısı: 28555 MADDE 1 4/12/2009 tarihli ve 27422 sayılı Resmî Gazete de yayımlanan

Detaylı

31 Aralık 2014 ÇARŞAMBA. Resmî Gazete. Sayı : (Mükerrer) TEBLİĞ. Ekonomi Bakanlığından: ÇEVRENİN KORUNMASI YÖNÜNDEN KONTROL ALTINDA TUTULAN

31 Aralık 2014 ÇARŞAMBA. Resmî Gazete. Sayı : (Mükerrer) TEBLİĞ. Ekonomi Bakanlığından: ÇEVRENİN KORUNMASI YÖNÜNDEN KONTROL ALTINDA TUTULAN 31 Aralık 2014 ÇARŞAMBA Resmî Gazete Sayı : 29222 (Mükerrer) TEBLİĞ Ekonomi Bakanlığından: ÇEVRENİN KORUNMASI YÖNÜNDEN KONTROL ALTINDA TUTULAN KİMYASALLARIN İTHALAT DENETİMİ TEBLİĞİ (ÜRÜN GÜVENLİĞİ VE

Detaylı

AKARYAKIT HARİCİNDE KALAN PETROL ÜRÜNLERİNİN YURT İÇİ VE YURT DIŞI KAYNAKLARDAN TEMİNİNE İLİŞKİN USUL VE ESASLAR HAKKINDA TEBLİĞ

AKARYAKIT HARİCİNDE KALAN PETROL ÜRÜNLERİNİN YURT İÇİ VE YURT DIŞI KAYNAKLARDAN TEMİNİNE İLİŞKİN USUL VE ESASLAR HAKKINDA TEBLİĞ 24 Nisan 2013 ÇARŞAMBA Resmî Gazete Sayı : 28627 Enerji Piyasası Düzenleme Kurumundan: TEBLİĞ AKARYAKIT HARİCİNDE KALAN PETROL ÜRÜNLERİNİN YURT İÇİ VE Amaç ve kapsam YURT DIŞI KAYNAKLARDAN TEMİNİNE İLİŞKİN

Detaylı

TEBLİĞ GIDA, TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞININ KONTROLÜNE TABİ ÜRÜNLERİN İTHALAT DENETİMİ TEBLİĞİ (ÜRÜN GÜVENLİĞİ VE DENETİMİ: 2017/5)

TEBLİĞ GIDA, TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞININ KONTROLÜNE TABİ ÜRÜNLERİN İTHALAT DENETİMİ TEBLİĞİ (ÜRÜN GÜVENLİĞİ VE DENETİMİ: 2017/5) 30 Aralık 2016 CUMA Resmî Gazete Sayı : 29934 (Mükerrer) Ekonomi Bakanlığından: TEBLİĞ GIDA, TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞININ KONTROLÜNE TABİ ÜRÜNLERİN İTHALAT DENETİMİ TEBLİĞİ (ÜRÜN GÜVENLİĞİ VE DENETİMİ:

Detaylı

GIDA, TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞININ KONTROLÜNE TABİ ÜRÜNLERİN İTHALAT DENETİMİ TEBLİĞİ (ÜRÜN GÜVENLİĞİ VE DENETİMİ: 2015/5)

GIDA, TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞININ KONTROLÜNE TABİ ÜRÜNLERİN İTHALAT DENETİMİ TEBLİĞİ (ÜRÜN GÜVENLİĞİ VE DENETİMİ: 2015/5) Ekonomi Bakanlığından: Amaç GIDA, TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞININ KONTROLÜNE TABİ ÜRÜNLERİN İTHALAT DENETİMİ TEBLİĞİ (ÜRÜN GÜVENLİĞİ VE DENETİMİ: 2015/5) MADDE 1 (1) Bu Tebliğin amacı; insan sağlığı

Detaylı

Resmî Gazete TEBLİĞ TEBLİĞ NO: (2011/9)

Resmî Gazete TEBLİĞ TEBLİĞ NO: (2011/9) 29 Aralık 2010 ÇARŞAMBA Resmî Gazete Sayı : 27800 (5. Mükerrer) TEBLİĞ Dış Ticaret Müsteşarlığından: CE İŞARETİ TAŞIMASI GEREKEN BAZI ÜRÜNLERİN İTHALAT DENETİMLERİNE DAİR DIŞ TİCARETTE STANDARDİZASYON

Detaylı

Ekonomi Bakanlığından: GIDA, TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞININ KONTROLÜNE TABİ ÜRÜNLERİN İTHALAT DENETİMİ TEBLİĞİ (ÜRÜN GÜVENLİĞİ VE DENETİMİ: 2016/5)

Ekonomi Bakanlığından: GIDA, TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞININ KONTROLÜNE TABİ ÜRÜNLERİN İTHALAT DENETİMİ TEBLİĞİ (ÜRÜN GÜVENLİĞİ VE DENETİMİ: 2016/5) Ekonomi Bakanlığından: GIDA, TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞININ KONTROLÜNE TABİ ÜRÜNLERİN İTHALAT DENETİMİ TEBLİĞİ (ÜRÜN GÜVENLİĞİ VE DENETİMİ: 2016/5) Amaç MADDE 1 (1) Bu Tebliğin amacı; insan sağlığı

Detaylı

Resmî Gazete TEBLİĞ ORMAN YETİŞTİRME MATERYALLERİNİN İTHALAT DENETİMLERİNE DAİR

Resmî Gazete TEBLİĞ ORMAN YETİŞTİRME MATERYALLERİNİN İTHALAT DENETİMLERİNE DAİR 29 Aralık 2010 ÇARŞAMBA Resmî Gazete Sayı : 27800 (5. Mükerrer) TEBLİĞ Dış Ticaret Müsteşarlığından: ORMAN YETİŞTİRME MATERYALLERİNİN İTHALAT DENETİMLERİNE DAİR DIŞ TİCARETTE STANDARDİZASYON TEBLİĞİ (TEBLİĞ

Detaylı

GIDA, TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞININ KONTROLÜNE TABİ ÜRÜNLERİN İTHALAT DENETİMİ TEBLİĞİ (Ürün Güvenliği ve Denetimi: 2014/5)

GIDA, TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞININ KONTROLÜNE TABİ ÜRÜNLERİN İTHALAT DENETİMİ TEBLİĞİ (Ürün Güvenliği ve Denetimi: 2014/5) Ekonomi Bakanlığından: GIDA, TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞININ KONTROLÜNE TABİ ÜRÜNLERİN İTHALAT DENETİMİ TEBLİĞİ (Ürün Güvenliği ve Denetimi: 2014/5) Amaç MADDE 1- (1) Bu Tebliğin amacı, insan sağlığı

Detaylı

( T R.G.)

( T R.G.) Ekonomi Bakanlığından: GIDA, TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞININ KONTROLÜNE TABİ ÜRÜNLERİN İTHALAT DENETİMİ TEBLİĞİ (ÜRÜN GÜVENLİĞİ VE DENETİMİ: 2018/5) (30.12.2017 T. 30286 R.G.) Amaç MADDE 1 (1) Bu Tebliğin

Detaylı

IMASI GEREKEN BAZI ÜRÜNLER

IMASI GEREKEN BAZI ÜRÜNLER 31 Aralık 2008 ÇAR AMBA Resmî Gazete Sayı : 27097 (4. Mükerrer) TEBLİĞ Dış Ticaret Müsteşarlığından: CE İŞARETİ TAŞIMASI GEREKEN BAZI ÜRÜNLERİN İTHALAT DENETİMLERİNE DAİR DIŞ TİCARETTE STANDARDİZASYON

Detaylı

TEBLİĞ PİL VE AKÜMÜLATÖRLERİN İTHALAT DENETİMİ TEBLİĞİ (ÜRÜN GÜVENLİĞİ VE DENETİMİ: 2015/15)

TEBLİĞ PİL VE AKÜMÜLATÖRLERİN İTHALAT DENETİMİ TEBLİĞİ (ÜRÜN GÜVENLİĞİ VE DENETİMİ: 2015/15) 31 Aralık 2014 ÇARŞAMBA Resmî Gazete Sayı : 29222 (Mükerrer) Ekonomi Bakanlığından: TEBLİĞ PİL VE AKÜMÜLATÖRLERİN İTHALAT DENETİMİ TEBLİĞİ (ÜRÜN GÜVENLİĞİ VE DENETİMİ: 2015/15) Amaç ve kapsam MADDE 1 (1)

Detaylı

KULLANILMIŞ VEYA YENİLEŞTİRİLMİŞ OLARAK İTHAL EDİLEBİLECEK BAZI MADDELERE İLİŞKİN TEBLİĞ (İTHALAT: 2014/9)

KULLANILMIŞ VEYA YENİLEŞTİRİLMİŞ OLARAK İTHAL EDİLEBİLECEK BAZI MADDELERE İLİŞKİN TEBLİĞ (İTHALAT: 2014/9) Ekonomi Bakanlığından: KULLANILMIŞ VEYA YENİLEŞTİRİLMİŞ OLARAK İTHAL EDİLEBİLECEK BAZI MADDELERE İLİŞKİN TEBLİĞ (İTHALAT: 2014/9) Kapsam MADDE 1 (1) Bu Tebliğ; ek-1/a, ek-1/b ve ek-2 deki listelerde gümrük

Detaylı

TEBLİĞ OYUNCAKLARIN İTHALAT DENETİMİ TEBLİĞİ (ÜRÜN GÜVENLİĞİ VE DENETİMİ: 2017/10)

TEBLİĞ OYUNCAKLARIN İTHALAT DENETİMİ TEBLİĞİ (ÜRÜN GÜVENLİĞİ VE DENETİMİ: 2017/10) 30 Aralık 2016 CUMA Resmî Gazete Sayı : 29934 (Mükerrer) Ekonomi Bakanlığından: TEBLİĞ OYUNCAKLARIN İTHALAT DENETİMİ TEBLİĞİ (ÜRÜN GÜVENLİĞİ VE DENETİMİ: 2017/10) Amaç ve kapsam MADDE 1 (1) Bu Tebliğin

Detaylı

TEBLİĞ ÇEVRENİN KORUNMASI YÖNÜNDEN KONTROL ALTINDA TUTULAN KATI YAKITLARIN İTHALAT DENETİMİ TEBLİĞİ (ÜRÜN GÜVENLİĞİ VE DENETİMİ: 2017/7)

TEBLİĞ ÇEVRENİN KORUNMASI YÖNÜNDEN KONTROL ALTINDA TUTULAN KATI YAKITLARIN İTHALAT DENETİMİ TEBLİĞİ (ÜRÜN GÜVENLİĞİ VE DENETİMİ: 2017/7) 30 Aralık 2016 CUMA Resmî Gazete Sayı : 29934 (Mükerrer) Ekonomi Bakanlığından: TEBLİĞ ÇEVRENİN KORUNMASI YÖNÜNDEN KONTROL ALTINDA TUTULAN KATI YAKITLARIN İTHALAT DENETİMİ TEBLİĞİ (ÜRÜN GÜVENLİĞİ VE DENETİMİ:

Detaylı

Sayfa 1 / 5 29 Ocak 2013 SALI Resmî Gazete Sayı : 28543 Ekonomi Bakanlığından: TEBLİĞ BUTİL AKRİLAT İTHALATINDA TARİFE KONTENJANI UYGULANMASINA İLİŞKİN TEBLİĞ Amaç ve kapsam MADDE 1 (1) Bu Tebliğin amacı,

Detaylı

31 Aralık 2014 ÇARŞAMBA. Resmî Gazete. Sayı : (Mükerrer) TEBLİĞ. Ekonomi Bakanlığından: ÇEVRENİN KORUNMASI YÖNÜNDEN KONTROL ALTINDA TUTULAN

31 Aralık 2014 ÇARŞAMBA. Resmî Gazete. Sayı : (Mükerrer) TEBLİĞ. Ekonomi Bakanlığından: ÇEVRENİN KORUNMASI YÖNÜNDEN KONTROL ALTINDA TUTULAN 31 Aralık 2014 ÇARŞAMBA Resmî Gazete Sayı : 29222 (Mükerrer) TEBLİĞ Ekonomi Bakanlığından: ÇEVRENİN KORUNMASI YÖNÜNDEN KONTROL ALTINDA TUTULAN KATI YAKITLARIN İTHALAT DENETİMİ TEBLİĞİ (ÜRÜN GÜVENLİĞİ VE

Detaylı

TEBLİĞ BAZI TÜKETİCİ ÜRÜNLERİNİN İTHALAT DENETİMİ TEBLİĞİ (ÜRÜN GÜVENLİĞİ VE DENETİMİ: 2017/18)

TEBLİĞ BAZI TÜKETİCİ ÜRÜNLERİNİN İTHALAT DENETİMİ TEBLİĞİ (ÜRÜN GÜVENLİĞİ VE DENETİMİ: 2017/18) 30 Aralık 2016 CUMA Resmî Gazete Sayı : 29934 (Mükerrer) Ekonomi Bakanlığından: TEBLİĞ BAZI TÜKETİCİ ÜRÜNLERİNİN İTHALAT DENETİMİ TEBLİĞİ (ÜRÜN GÜVENLİĞİ VE DENETİMİ: 2017/18) Amaç ve kapsam MADDE 1 (1)

Detaylı

İŞLETME BELGESİ HAKKINDA YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı, işletme belgesi

İŞLETME BELGESİ HAKKINDA YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı, işletme belgesi İŞLETME BELGESİ HAKKINDA YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı, işletme belgesi verilmesinde uygulanacak usul ve esasları belirlemektir. Kapsam

Detaylı

27 Eylül 2008 CUMARTESİ. Resmî Gazete. Sayı : YÖNETMELİK. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından: ALT İŞVERENLİK YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM

27 Eylül 2008 CUMARTESİ. Resmî Gazete. Sayı : YÖNETMELİK. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından: ALT İŞVERENLİK YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM 27 Eylül 2008 CUMARTESİ Resmî Gazete Sayı : 27010 YÖNETMELİK Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından: ALT İŞVERENLİK YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç ve Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve kapsam MADDE

Detaylı

31 Aralık 2014 ÇARŞAMBA. Resmî Gazete. Sayı : 29222 (Mükerrer) TEBLİĞ. Ekonomi Bakanlığından: GIDA, TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞININ KONTROLÜNE

31 Aralık 2014 ÇARŞAMBA. Resmî Gazete. Sayı : 29222 (Mükerrer) TEBLİĞ. Ekonomi Bakanlığından: GIDA, TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞININ KONTROLÜNE 31 Aralık 2014 ÇARŞAMBA Resmî Gazete Sayı : 29222 (Mükerrer) TEBLİĞ Ekonomi Bakanlığından: GIDA, TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞININ KONTROLÜNE TABİ ÜRÜNLERİN İTHALAT DENETİMİ TEBLİĞİ (ÜRÜN GÜVENLİĞİ VE

Detaylı

TEBLİĞ YAPI MALZEMELERİNİN İTHALAT DENETİMİ TEBLİĞİ (ÜRÜN GÜVENLİĞİ VE DENETİMİ: 2017/14)

TEBLİĞ YAPI MALZEMELERİNİN İTHALAT DENETİMİ TEBLİĞİ (ÜRÜN GÜVENLİĞİ VE DENETİMİ: 2017/14) 30 Aralık 2016 CUMA Resmî Gazete Sayı : 29934 (Mükerrer) Ekonomi Bakanlığından: TEBLİĞ YAPI MALZEMELERİNİN İTHALAT DENETİMİ TEBLİĞİ (ÜRÜN GÜVENLİĞİ VE DENETİMİ: 2017/14) Amaç ve kapsam MADDE 1 (1) Bu Tebliğin

Detaylı

TEBLİĞ PİL VE AKÜMÜLATÖRLERİN İTHALAT DENETİMİ TEBLİĞİ (ÜRÜN GÜVENLİĞİ VE DENETİMİ: 2017/15)

TEBLİĞ PİL VE AKÜMÜLATÖRLERİN İTHALAT DENETİMİ TEBLİĞİ (ÜRÜN GÜVENLİĞİ VE DENETİMİ: 2017/15) 30 Aralık 2016 CUMA Resmî Gazete Sayı : 29934 (Mükerrer) Ekonomi Bakanlığından: TEBLİĞ PİL VE AKÜMÜLATÖRLERİN İTHALAT DENETİMİ TEBLİĞİ (ÜRÜN GÜVENLİĞİ VE DENETİMİ: 2017/15) Amaç ve kapsam MADDE 1 (1) Bu

Detaylı

BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar ve Öncelikle Uygulanacak Hüküm

BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar ve Öncelikle Uygulanacak Hüküm GAYRİKABİL-İ RÜCÜ SİCİLDEN TERKİN VE İHRAÇ TALEBİ YETKİ FORMU NUN (IDERA) KAYDA ALINMASINA, İPTAL EDİLMESİNE VE İCRASINA İLİŞKİN TALİMAT(SHT-IDERA Rev.01) BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

Detaylı

GÜMRÜK SİRKÜLERİ Tarih: 29/12/2014 Sayı: 2014/129 Ref : 6/129

GÜMRÜK SİRKÜLERİ Tarih: 29/12/2014 Sayı: 2014/129 Ref : 6/129 GÜMRÜK SİRKÜLERİ Tarih: 29/12/2014 Sayı: 2014/129 Ref : 6/129 Konu: AKRİLONİTRİL İTHALATINDA TARİFE KONTENJANI UYGULANMASI HAKKINDA TEBLİĞ YAYIMLANMIŞTIR A. Genel Bilgi 20/11/2014 tarihli ve 29181 sayılı

Detaylı

17 Temmuz 2009 CUMA Resmî Gazete Sayı : 27291 YÖNETMELİK

17 Temmuz 2009 CUMA Resmî Gazete Sayı : 27291 YÖNETMELİK 17 Temmuz 2009 CUMA Resmî Gazete Sayı : 27291 YÖNETMELİK Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumundan: TELSİZ İŞLEMLERİNE İLİŞKİN USUL VE ESASLAR HAKKINDA YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve

Detaylı

(5) Değerlendirmeye alınabilecek nitelikteki başvurularda talep edilen toplam tarife

(5) Değerlendirmeye alınabilecek nitelikteki başvurularda talep edilen toplam tarife 25 Ocak 2013 CUMA Resmî Gazete Sayı : 28539 TEBLİĞ Ekonomi Bakanlığından: ETİLEN GLİKOL İTHALATINDA TARİFE KONTENJANI UYGULANMASINA İLİŞKİN TEBLİĞ Amaç ve kapsam MADDE 1 (1) Bu Tebliğin amacı, 20/12/2012

Detaylı

TEBLİĞ KİŞİSEL KORUYUCU DONANIMLARIN İTHALAT DENETİMİ TEBLİĞİ

TEBLİĞ KİŞİSEL KORUYUCU DONANIMLARIN İTHALAT DENETİMİ TEBLİĞİ 30 Aralık 2012 PAZAR Resmî Gazete Ekonomi Bakanlığından: TEBLİĞ Sayı : 28513 (2. Mükerrer) KİŞİSEL KORUYUCU DONANIMLARIN İTHALAT DENETİMİ TEBLİĞİ (ÜRÜN GÜVENLİĞİ VE DENETİMİ: 2013/11) Amaç ve kapsam MADDE

Detaylı

Ekonomi Bakanlığından: ETİLEN GLİKOL (ETANDİOL) İTHALATINDA TARİFE KONTENJANI UYGULANMASINA İLİŞKİN TEBLİĞ (21.10.2014 T. 29152 R.G.

Ekonomi Bakanlığından: ETİLEN GLİKOL (ETANDİOL) İTHALATINDA TARİFE KONTENJANI UYGULANMASINA İLİŞKİN TEBLİĞ (21.10.2014 T. 29152 R.G. Ekonomi Bakanlığından ETİLEN GLİKOL (ETANDİOL) İTHALATINDA TARİFE KONTENJANI UYGULANMASINA İLİŞKİN TEBLİĞ (21.10.2014 T. 29152 R.G.) Amaç ve kapsam MADDE 1 (1) Bu Tebliğin amacı, 5/12/2013 tarihli ve 2013/5724

Detaylı

ALT İŞVERENLİK YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç ve Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

ALT İŞVERENLİK YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç ve Kapsam, Dayanak ve Tanımlar ALT İŞVERENLİK YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç ve Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve kapsam MADDE 1 - (1) Bu Yönetmeliğin amacı, 22/5/2003 tarihli ve 4857 sayılı İş Kanunu kapsamında asıl işveren-alt işveren

Detaylı

RESMĠ GAZETE Tarihi Sayısı (2009/5) DeğiĢiklik Tebliğleri

RESMĠ GAZETE Tarihi Sayısı (2009/5) DeğiĢiklik Tebliğleri RESMĠ GAZETE Tarihi 14.02.2009 Sayısı 27141 (2009/5) DeğiĢiklik Tebliğleri Tarihi Sayısı 17.02.2011 27849 (2009/5) 01.03.2018 30347 (2018/3) 13.04.2018 30390 (2018/3) 13.06.2018 30390 (2018/3) Ekonomi

Detaylı

TEBLİĞ. b) Karar: 25/1/2016 tarihli ve 2016/8478 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan Sınır Ticaretinin Düzenlenmesine İlişkin Kararı,

TEBLİĞ. b) Karar: 25/1/2016 tarihli ve 2016/8478 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan Sınır Ticaretinin Düzenlenmesine İlişkin Kararı, 13 Aralık 2016 SALI Resmî Gazete Sayı : 29917 TEBLİĞ Ekonomi Bakanlığından: SINIR TİCARETİNİN UYGULANMASINA İLİŞKİN TEBLİĞ (İHRACAT: 2016/11) BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar Amaç MADDE 1

Detaylı

BİLGİ TEKNOLOJİLERİ VE İLETİŞİM KURULU KARAR. : Piyasa Gözetim Laboratuvarı Müdürlüğü nün hazırladığı takrir ve ekleri incelenmiştir.

BİLGİ TEKNOLOJİLERİ VE İLETİŞİM KURULU KARAR. : Piyasa Gözetim Laboratuvarı Müdürlüğü nün hazırladığı takrir ve ekleri incelenmiştir. BİLGİ TEKNOLOJİLERİ VE İLETİŞİM KURULU KARARI Karar Tarihi : 07.11.2012 Karar No : 2012/DK-13/557 Gündem Konusu : Piyasa Gözetim Laboratuvarı Müdürlüğü İmkânlarından Yararlanılabilmesi için Usul ve Esaslar

Detaylı

TEBLİĞ. Ekonomi Bakanlığından: ETİLEN GLİKOL İTHALATINDA TARİFE KONTENJANI UYGULANMASINA İLİŞKİN TEBLİĞ

TEBLİĞ. Ekonomi Bakanlığından: ETİLEN GLİKOL İTHALATINDA TARİFE KONTENJANI UYGULANMASINA İLİŞKİN TEBLİĞ 25 Ocak 2013 CUMA Resmî Gazete Sayı 28539 TEBLİĞ Ekonomi Bakanlığından ETİLEN GLİKOL İTHALATINDA TARİFE KONTENJANI UYGULANMASINA İLİŞKİN TEBLİĞ Amaç ve kapsam MADDE 1 (1) Bu Tebliğin amacı, 20/12/2012

Detaylı

ORTA ANADOLU İHRACATÇI BİRLİKLERİ GENEL SEKRETERLİĞİ

ORTA ANADOLU İHRACATÇI BİRLİKLERİ GENEL SEKRETERLİĞİ ORTA ANADOLU İHRACATÇI BİRLİKLERİ GENEL SEKRETERLİĞİ Sayı: Konu: TİM.OAİB.GSK.ARG1.2014/606-8180 TAREKS Uygulaması Hk./Kullanılmış Eşya İthali Ankara, 24/04/2014 SİRKÜLER (M/2014) Türkiye İhracatçılar

Detaylı

Resmi Gazete Tarihi: Resmi Gazete Sayısı: SANAYİ SİCİL TEBLİĞİ (SGM 2014/11) BİRİNCİ BÖLÜM. Genel Hususlar

Resmi Gazete Tarihi: Resmi Gazete Sayısı: SANAYİ SİCİL TEBLİĞİ (SGM 2014/11) BİRİNCİ BÖLÜM. Genel Hususlar Resmi Gazete Tarihi: 25.10.2014 Resmi Gazete Sayısı: 29156 SANAYİ SİCİL TEBLİĞİ (SGM 2014/11) BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hususlar Amaç ve kapsam MADDE 1 (1) Bu Tebliğin amacı, 17/4/1957 tarihli ve 6948 sayılı

Detaylı

TEBLİĞ CE İŞARETİ TAŞIMASI GEREKEN BAZI ÜRÜNLERİN İTHALAT DENETİMİ TEBLİĞİ (ÜRÜN GÜVENLİĞİ VE DENETİMİ: 2017/9)

TEBLİĞ CE İŞARETİ TAŞIMASI GEREKEN BAZI ÜRÜNLERİN İTHALAT DENETİMİ TEBLİĞİ (ÜRÜN GÜVENLİĞİ VE DENETİMİ: 2017/9) 30 Aralık 2016 CUMA Resmî Gazete Sayı : 29934 (Mükerrer) Ekonomi Bakanlığından: TEBLİĞ CE İŞARETİ TAŞIMASI GEREKEN BAZI ÜRÜNLERİN İTHALAT DENETİMİ TEBLİĞİ (ÜRÜN GÜVENLİĞİ VE DENETİMİ: 2017/9) Amaç ve kapsam

Detaylı

(Resmi Gazetenin 10 Nisan 2012 tarih ve 28260 sayılı nüshasında yayımlanmıştır)

(Resmi Gazetenin 10 Nisan 2012 tarih ve 28260 sayılı nüshasında yayımlanmıştır) Türkiye Bankalar Birliği'nden: TÜRKİYE BANKALAR BİRLİĞİ RİSK MERKEZİ ÜYELERİNİN MÜŞTERİLERİNİN RİSK MERKEZİ NEZDİNDEKİ BİLGİLERİNİN KENDİLERİNE YA DA ONAY VERMELERİ KOŞULUYLA BELİRLEDİKLERİ GERÇEK VEYA

Detaylı

SİRKÜLER NO: POZ-2009 / 53 İST, 22.05.2009. Gemi, deniz ve iç su taşıtları ile ilgili bazı yasal değişiklikler yapıldı.

SİRKÜLER NO: POZ-2009 / 53 İST, 22.05.2009. Gemi, deniz ve iç su taşıtları ile ilgili bazı yasal değişiklikler yapıldı. SİRKÜLER NO: POZ-2009 / 53 İST, 22.05.2009 ÖZET: Gemi, deniz ve iç su taşıtları ile ilgili bazı yasal değişiklikler yapıldı. GEMİ, DENİZ VE İÇ SU TAŞITLARI İLE İLGİLİ BAZI YASAL DEĞİŞİKLİKLER YAPILDI 16

Detaylı

Konu: DOĞAL REÇİNE VE DOĞAL REÇİNELERDEN ELDE EDİLEN REÇİNE ASİTLERI İTHALATINDA TARİFE KONTENJANI UYGULANMASI HAKKINDA TEBLİĞ YAYIMLANMIŞTIR

Konu: DOĞAL REÇİNE VE DOĞAL REÇİNELERDEN ELDE EDİLEN REÇİNE ASİTLERI İTHALATINDA TARİFE KONTENJANI UYGULANMASI HAKKINDA TEBLİĞ YAYIMLANMIŞTIR GÜMRÜK SİRKÜLERİ Tarih: 29/12/2014 Sayı: 2014/132 Ref : 6/132 Konu: DOĞAL REÇİNE VE DOĞAL REÇİNELERDEN ELDE EDİLEN REÇİNE ASİTLERI İTHALATINDA TARİFE KONTENJANI UYGULANMASI HAKKINDA TEBLİĞ YAYIMLANMIŞTIR

Detaylı

YÖNETMELİK. j) Endeks: Türkiye İstatistik Kurumu tarafından yayımlanan Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksini (Yİ-ÜFE),

YÖNETMELİK. j) Endeks: Türkiye İstatistik Kurumu tarafından yayımlanan Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksini (Yİ-ÜFE), 7 Haziran 2014 CUMARTESİ Resmî Gazete Sayı : 29023 Kamu İhale Kurumundan: YÖNETMELİK DANIŞMANLIK HİZMET ALIMI İHALELERİ UYGULAMA YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK MADDE 1 4/3/2009 tarihli

Detaylı

(10/04/2014 tarih ve 15341 sayılı Bakanlık Makam Onayı ile Yürürlüğe girmiştir.)

(10/04/2014 tarih ve 15341 sayılı Bakanlık Makam Onayı ile Yürürlüğe girmiştir.) (10/04/2014 tarih ve 15341 sayılı Bakanlık Makam Onayı ile Yürürlüğe girmiştir.) TEHLİKELİ MADDE FAALİYET BELGESİ DÜZENLENMESİNE İLİŞKİN USUL VE ESASLAR HAKKINDA YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak

Detaylı

31 Aralık 2008 ÇAR AMBA Resmî Gazete Sayı : 27097 (4. Mükerrer) TEBLİĞ

31 Aralık 2008 ÇAR AMBA Resmî Gazete Sayı : 27097 (4. Mükerrer) TEBLİĞ 31 Aralık 2008 ÇAR AMBA Resmî Gazete Sayı : 27097 (4. Mükerrer) TEBLİĞ Dış Ticaret Müsteşarlığından: AKARYAKIT ÜRÜNLERİNİN İTHALAT DENETİMİNE DAİR DIŞ TİCARETTE STANDARDİZASYON TEBLİĞİ TEBLİĞ NO: (2009/18)

Detaylı

TEBLİĞ TÜRK PATENT VE MARKA KURUMUNCA 2018 YILINDA UYGULANACAK ÜCRET TARİFESİNE İLİŞKİN TEBLİĞ (BİK/TÜRKPATENT: 2018/1)

TEBLİĞ TÜRK PATENT VE MARKA KURUMUNCA 2018 YILINDA UYGULANACAK ÜCRET TARİFESİNE İLİŞKİN TEBLİĞ (BİK/TÜRKPATENT: 2018/1) 30 Aralık 2017 CUMARTESİ Resmî Gazete Sayı : 30286 (Mükerrer) Türk Patent ve Marka Kurumundan: TEBLİĞ TÜRK PATENT VE MARKA KURUMUNCA 2018 YILINDA UYGULANACAK ÜCRET TARİFESİNE İLİŞKİN TEBLİĞ (BİK/TÜRKPATENT:

Detaylı

SANAYİ MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU 2017

SANAYİ MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU 2017 SIRA NO HİZMETİN ADI BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ (EN GEÇ) HİZMET BEDELİ (*) 1 2 KAPASİTE RAPORU EKSPERTİZ RAPORU (Gıda) 2- Kapasite Raporu Düzenleme Bilgi Formu 3- Taahhütname

Detaylı

İthalatta Gözetim Uygulanmasına İlişkin Tebliğ

İthalatta Gözetim Uygulanmasına İlişkin Tebliğ İthalatta Gözetim Uygulanmasına İlişkin Tebliğ (Tebliğ No: 2005/14) Kapsam Madde 1 - Bu Tebliğ; aşağıda gümrük tarife pozisyonu (G.T.P.) ve madde adı belirtilen ürünlerin (yalnız karşısında gösterilen

Detaylı

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumundan: TELSİZ İŞLEMLERİNE İLİŞKİN USUL VE ESASLAR HAKKINDA YÖNETMELİK

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumundan: TELSİZ İŞLEMLERİNE İLİŞKİN USUL VE ESASLAR HAKKINDA YÖNETMELİK 17 Temmuz 2009 CUMA Resmî Gazete Sayı : 27291 YÖNETMELİK Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumundan: TELSİZ İŞLEMLERİNE İLİŞKİN USUL VE ESASLAR HAKKINDA YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve

Detaylı

Resmî Gazete YÖNETMELİK

Resmî Gazete YÖNETMELİK 17 Temmuz 2009 CUMA Resmî Gazete Sayı : 27291 Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumundan: YÖNETMELİK TELSİZ İŞLEMLERİNE İLİŞKİN USUL VE ESASLAR HAKKINDA YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve

Detaylı

Konu: VİNİL ASETAT İTHALATINDA TARİFE KONTENJANI UYGULANMASI HAKKINDA TEBLİĞ YAYIMLANMIŞTIR

Konu: VİNİL ASETAT İTHALATINDA TARİFE KONTENJANI UYGULANMASI HAKKINDA TEBLİĞ YAYIMLANMIŞTIR GÜMRÜK SİRKÜLERİ Tarih: 30/12/2014 Sayı: 2014/135 Ref : 6/135 Konu: VİNİL ASETAT İTHALATINDA TARİFE KONTENJANI UYGULANMASI HAKKINDA TEBLİĞ YAYIMLANMIŞTIR A. Genel Bilgi 20/11/2014 tarihli ve 29181 sayılı

Detaylı

ç. Sözleşme: Kanun kapsamında düzenlenmiş olan finansal kiralama sözleşmesini,

ç. Sözleşme: Kanun kapsamında düzenlenmiş olan finansal kiralama sözleşmesini, TÜRKİYE DIŞINDA YERLEŞİK KİŞİLERİN TÜRKİYE DE YERLEŞİK KİŞİLERE YAPACAKLARI FİNANSAL KİRALAMA İŞLEMLERİNE AİT FİNANSAL KİRALAMA SÖZLEŞMELERİNİN TESCİLİNE İLİŞKİN GENELGE Amaç ve kapsam MADDE 1- (1) Bu

Detaylı

GÜMRÜK SİRKÜLERİ Tarih: 29/12/2014 Sayı: 2014/134 Ref : 6/134

GÜMRÜK SİRKÜLERİ Tarih: 29/12/2014 Sayı: 2014/134 Ref : 6/134 GÜMRÜK SİRKÜLERİ Tarih: 29/12/2014 Sayı: 2014/134 Ref : 6/134 Konu: TİTANYUM OKSİT VE TUNGSTEN TRİOKSIT İÇEREN KATALİZÖR İTHALATINDA TARİFE KONTENJANI UYGULANMASI HAKKINDA TEBLİĞ YAYIMLANMIŞTIR A. Genel

Detaylı

http://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2013/04/20130410-18.htm

http://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2013/04/20130410-18.htm Sayfa 1 / 6 10 Nisan 2013 ÇARŞAMBA Resmî Gazete Sayı : 28614 Ekonomi Bakanlığından: TEBLİĞ YURT DIŞI MÜTEAHHİTLİK VE TEKNİK MÜŞAVİRLİK HİZMETLERİ KAPSAMINDA YAPILACAK İHRACAT VE İTHALATA İLİŞKİN TEBLİĞ

Detaylı

SANAYİ MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU 2016

SANAYİ MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU 2016 SIRA NO HİZMETİN ADI BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ (EN GEÇ) HİZMET BEDELİ (*) 1 KAPASİTE 2- Kapasite Raporu Düzenleme Bilgi Formu 3- Taahhütname 4- Kapasite raporu talebinde bulunan

Detaylı

4 Şubat 2014 SALI Resmî Gazete Sayı : 28903 YÖNETMELİK

4 Şubat 2014 SALI Resmî Gazete Sayı : 28903 YÖNETMELİK 4 Şubat 2014 SALI Resmî Gazete Sayı : 28903 YÖNETMELİK Sağlık Bakanlığından: SAĞLIK BAKANLIĞI SERTİFİKALI EĞİTİM YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve kapsam MADDE 1 (1) Bu

Detaylı

MESGEMM İSG/Mevzuat/Yönetmelikler

MESGEMM İSG/Mevzuat/Yönetmelikler MESGEMM İSG/Mevzuat/Yönetmelikler İçindekiler Birinci Bölüm - Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Madde 1 Amaç Madde 2 Kapsam Madde 3 Dayanak Madde 4 Tanımlar İkinci Bölüm - Teftiş Yetkisi ve İşin Durdurulması

Detaylı

BİLGİ TEKNOLOJİLERİ VE İLETİŞİM KURULU KARARI

BİLGİ TEKNOLOJİLERİ VE İLETİŞİM KURULU KARARI BİLGİ TEKNOLOJİLERİ VE İLETİŞİM KURULU KARARI Karar Tarihi : 12.04.2016 Karar No : 2016/DK-YED/211 Gündem Konusu : CLI ya İlişkin Düzenlemeler. KARAR : Yetkilendirme Dairesi Başkanlığının hazırladığı takrir

Detaylı

Ticaret Bakanlığından: TARIM VE ORMAN BAKANLIĞININ KONTROLÜNE TABİ ÜRÜNLERİN İTHALAT DENETİMİ TEBLİĞİ (ÜRÜN GÜVENLİĞİ VE DENETİMİ: 2019/5)

Ticaret Bakanlığından: TARIM VE ORMAN BAKANLIĞININ KONTROLÜNE TABİ ÜRÜNLERİN İTHALAT DENETİMİ TEBLİĞİ (ÜRÜN GÜVENLİĞİ VE DENETİMİ: 2019/5) Ticaret Bakanlığından: TARIM VE ORMAN BAKANLIĞININ KONTROLÜNE TABİ ÜRÜNLERİN İTHALAT DENETİMİ TEBLİĞİ (ÜRÜN GÜVENLİĞİ VE DENETİMİ: 2019/5) Amaç MADDE 1 (1) Bu Tebliğin amacı; insan sağlığı ve güvenliği

Detaylı

TEBLİĞ. Gümrük Müsteşarlığından: GÜMRÜK GENEL TEBLİĞİ (GÜMRÜK İŞLEMLERİ) (SERİ NO: 60)

TEBLİĞ. Gümrük Müsteşarlığından: GÜMRÜK GENEL TEBLİĞİ (GÜMRÜK İŞLEMLERİ) (SERİ NO: 60) 19 Ocak 2008 CUMARTESİ Resmî Gazete Sayı : 26761 TEBLİĞ Gümrük Müsteşarlığından: GÜMRÜK GENEL TEBLİĞİ (GÜMRÜK İŞLEMLERİ) (SERİ NO: 60) Amaç MADDE 1 (1) Bu Tebliğin amacı, ekonomik etkili gümrük rejimleri,

Detaylı

SİRKÜLER İstanbul, Sayı: 2016/106 Ref: 4/106

SİRKÜLER İstanbul, Sayı: 2016/106 Ref: 4/106 SİRKÜLER İstanbul, 29.06.2016 Sayı: 2016/106 Ref: 4/106 Konu: YATIRIMLARDA DEVLET YARDIMLARI HAKKINDA KARARIN UYGULANMASINA İLİŞKİN TEBLİĞ (TEBLİĞ NO: 2012/1) DE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR TEBLİĞ (NO:

Detaylı

TEBLİĞ. Ekonomi Bakanlığından: ETİLEN GLİKOL İTHALATINDA TARİFE KONTENJANI UYGULANMASINA İLİŞKİN TEBLİĞ

TEBLİĞ. Ekonomi Bakanlığından: ETİLEN GLİKOL İTHALATINDA TARİFE KONTENJANI UYGULANMASINA İLİŞKİN TEBLİĞ 20 Nisan 2012 CUMA Resmî Gazete Sayı : 28270 Ekonomi Bakanlığından: TEBLİĞ ETİLEN GLİKOL İTHALATINDA TARİFE KONTENJANI UYGULANMASINA İLİŞKİN TEBLİĞ Amaç ve kapsam MADDE 1 (1) Bu Tebliğin amacı, 5/3/2012

Detaylı

GÜMRÜK SİRKÜLERİ Tarih: 29/12/2014 Sayı: 2014/131 Ref : 6/131

GÜMRÜK SİRKÜLERİ Tarih: 29/12/2014 Sayı: 2014/131 Ref : 6/131 GÜMRÜK SİRKÜLERİ Tarih: 29/12/2014 Sayı: 2014/131 Ref : 6/131 Konu: KLİMALARIN ÜRETİMİNDE KULLANILAN KOMPRESÖRLERİN İTHALATINDA TARİFE KONTENJANI UYGULANMASINA İLİŞKİN TEBLİĞ YAYIMLANMIŞTIR A. Genel Bilgi

Detaylı

GÜMRÜK SİRKÜLERİ Tarih : 05/05/2014 Sayı: 2014/8 Ref : 6/8

GÜMRÜK SİRKÜLERİ Tarih : 05/05/2014 Sayı: 2014/8 Ref : 6/8 GÜMRÜK SİRKÜLERİ Tarih : 05/05/2014 Sayı: 2014/8 Ref : 6/8 Konu: 4202 GTP Lİ EŞYANIN İTHALATINDA AÇILAN TARİFE KONTENJANININ UYGULAMA USUL VE ESASLARI BELİRLENMİŞTİR. A. Genel Bilgi 08/04/2014 tarihli

Detaylı

TEBLİĞ. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığından: SANAYİ SİCİL TEBLİĞİ (SGM 2014/11) BİRİNCİ BÖLÜM. Genel Hususlar

TEBLİĞ. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığından: SANAYİ SİCİL TEBLİĞİ (SGM 2014/11) BİRİNCİ BÖLÜM. Genel Hususlar 25 Ekim 2014 CUMARTESİ Resmî Gazete Sayı : 29156 TEBLİĞ Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığından: SANAYİ SİCİL TEBLİĞİ (SGM 2014/11) BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hususlar Amaç ve kapsam MADDE 1 (1) Bu Tebliğin

Detaylı

TOHUMLUK İHRACATI UYGULAMA GENELGESİ (2013/4)

TOHUMLUK İHRACATI UYGULAMA GENELGESİ (2013/4) TOHUMLUK İHRACATI UYGULAMA GENELGESİ (2013/4) Amaç MADDE 1 (1) Ülkemizden yapılacak tohumluk ihracatı ile ilgili usul ve esasları belirlemektir. Kapsam MADDE 2 (1) Bu Genelge, ülkemizde üretilen tohumlukların

Detaylı

MEVZUAT BİLGİLENDİRME SERVİSİ

MEVZUAT BİLGİLENDİRME SERVİSİ 22 Ocak 2014 ÇARŞAMBA Resmî Gazete Sayı : 28890 Ekonomi Bakanlığından: TEBLİĞ KLİMALARIN ÜRETİMİNDE KULLANILAN KOMPRESÖRLERİN İTHALATINDA TARİFE KONTENJANI UYGULANMASINA İLİŞKİN TEBLİĞ Amaç ve kapsam MADDE

Detaylı

TÜRKMENİSTAN MENŞELİ BAZI TEKSTİL ÜRÜNLERİ İTHALATINDA TARİFE KONTENJANI UYGULANMASINA İLİŞKİN TEBLİĞ (26.09.2014 T. 29131 R.G.)

TÜRKMENİSTAN MENŞELİ BAZI TEKSTİL ÜRÜNLERİ İTHALATINDA TARİFE KONTENJANI UYGULANMASINA İLİŞKİN TEBLİĞ (26.09.2014 T. 29131 R.G.) Ekonomi Bakanlığından: TÜRKMENİSTAN MENŞELİ BAZI TEKSTİL ÜRÜNLERİ İTHALATINDA TARİFE KONTENJANI UYGULANMASINA İLİŞKİN TEBLİĞ Amaç ve kapsam (26.09.2014 T. 29131 R.G.) MADDE 1 (1) Bu Tebliğin amacı, 8/9/2014

Detaylı

Ekonomi Bakanlığından: Amaç ve kapsam

Ekonomi Bakanlığından: Amaç ve kapsam Yalnız Doğal Reçine ve Doğal Reçinelerden Elde Edilen Reçine Asitleri ile Yalnız Titanyum Oksit ve Tungsten Trioksit İçeren Katalizör İthalatında Tarife Kontenjanı Uygulanması Hakkında Tebliğ (20.01.2017

Detaylı

GÜMRÜK SİRKÜLERİ Tarih: 02/09/2014 Sayı: 2014/59 Ref : 6/59

GÜMRÜK SİRKÜLERİ Tarih: 02/09/2014 Sayı: 2014/59 Ref : 6/59 GÜMRÜK SİRKÜLERİ Tarih: 02/09/2014 Sayı: 2014/59 Ref : 6/59 KONU: TEREFTALİK ASİT İTHALATINDA AÇILAN TARİFE KONTENJANININ BAŞVURU, DAĞITIM VE KULLANIM USUL VE ESASLARI BELİRLENMİŞTİR. A. Genel Bilgi 30/06/2014

Detaylı

SERBEST BÖLGELERDE YABANCI UYRUKLU PERSONELE VERİLECEK ÇALIŞMA İZİNLERİNE İLİŞKİN USUL VE ESASLAR

SERBEST BÖLGELERDE YABANCI UYRUKLU PERSONELE VERİLECEK ÇALIŞMA İZİNLERİNE İLİŞKİN USUL VE ESASLAR SERBEST BÖLGELERDE YABANCI UYRUKLU PERSONELE VERİLECEK ÇALIŞMA İZİNLERİNE İLİŞKİN USUL VE ESASLAR Amaç, Kapsam ve Dayanak MADDE 1- (1) 3218 sayılı Serbest Bölgeler Kanunu nun 10 uncu ve Serbest Bölgeler

Detaylı

SİRKÜLER İstanbul, Sayı: 2017/094 Ref: 4/094

SİRKÜLER İstanbul, Sayı: 2017/094 Ref: 4/094 SİRKÜLER İstanbul, 29.05.2017 Sayı: 2017/094 Ref: 4/094 Konu: SERBEST BÖLGELERDE ÇALIŞACAK YABANCILARIN ÇALIŞMA İZİNLERİNE DAİR YÖNETMELİK YAYINLANMIŞTIR 27.05.2017 tarih ve 30078 sayılı Resmi Gazete de

Detaylı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığından:

Çevre ve Şehircilik Bakanlığından: Çevre ve Şehircilik Bakanlığından: YAPI MÜTEAHHİTLERİNİN YETKİ BELGESİ NUMARALARININ İPTAL EDİLMESİ İLE ŞANTİYE ŞEFLERİ HAKKINDA YAPILACAK İŞLEMLERE İLİŞKİN USUL VE ESASLARA DAİR TEBLİĞ Resmi Gazete: 27

Detaylı

Ekonomi Bakanlığından: ÇEVRENİN KORUNMASI YÖNÜNDEN KONTROL ALTINDA TUTULAN ATIKLARIN İTHALAT DENETİMİ TEBLİĞİ (ÜRÜN GÜVENLİĞİ VE DENETİMİ: 2017/3)

Ekonomi Bakanlığından: ÇEVRENİN KORUNMASI YÖNÜNDEN KONTROL ALTINDA TUTULAN ATIKLARIN İTHALAT DENETİMİ TEBLİĞİ (ÜRÜN GÜVENLİĞİ VE DENETİMİ: 2017/3) Ekonomi Bakanlığından: ÇEVRENİN KORUNMASI YÖNÜNDEN KONTROL ALTINDA TUTULAN ATIKLARIN İTHALAT DENETİMİ TEBLİĞİ (ÜRÜN GÜVENLİĞİ VE DENETİMİ: 2017/3) Amaç MADDE 1? (1) Bu Tebliğin amacı, Türkiye gümrük bölgesine

Detaylı

YÖNTEM YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK ve BAĞIMSIZ DENETİM A.Ş.

YÖNTEM YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK ve BAĞIMSIZ DENETİM A.Ş. (Not: Mali açıklama, makale ve pratik bilgilerin toplu mail olarak paylaşıldığı listemize dahil olmak için info@yontemymm.com.tr adresine e-posta gönderebilirsiniz.) 2018/053 09.07.2018 Konu: Gümrüksüz

Detaylı

SONRADAN KONTROL VE RİSKLİ İŞLEMLERİN KONTROLÜ YÖNETMELİĞİ

SONRADAN KONTROL VE RİSKLİ İŞLEMLERİN KONTROLÜ YÖNETMELİĞİ SONRADAN KONTROL VE RİSKLİ İŞLEMLERİN KONTROLÜ YÖNETMELİĞİ Başbakanlık (Gümrük Müsteşarlığı) tan:27.10.2008 tarih ve 27037 sayılı R.G. Amaç BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar MADDE 1 (1) Bu

Detaylı

ADALET BAKANLIĞI NIN SİLAH VE MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI NIN FATİH PROJESİ KAPSAMINDA MAL ALIMLARINDA ÖTV İSTİSNASI

ADALET BAKANLIĞI NIN SİLAH VE MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI NIN FATİH PROJESİ KAPSAMINDA MAL ALIMLARINDA ÖTV İSTİSNASI 28.12.2017/161-1 ADALET BAKANLIĞI NIN SİLAH VE MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI NIN FATİH PROJESİ KAPSAMINDA MAL ALIMLARINDA ÖTV İSTİSNASI ÖZET : Özel Tüketim Vergisi (IV) Sayılı Liste Uygulama Genel Tebliğinde

Detaylı

TEBLİĞ. Ekonomi Bakanlığından: CE İŞARETİ TAŞIMASI GEREKEN BAZI ÜRÜNLERİN İTHALAT DENETİMİ TEBLİĞİ (ÜRÜN GÜVENLİĞİ VE DENETİMİ: 2012/9)

TEBLİĞ. Ekonomi Bakanlığından: CE İŞARETİ TAŞIMASI GEREKEN BAZI ÜRÜNLERİN İTHALAT DENETİMİ TEBLİĞİ (ÜRÜN GÜVENLİĞİ VE DENETİMİ: 2012/9) 30 Aralık 2011 CUMA Resmî Gazete Sayı : 28158 (3. Mükerrer) TEBLİĞ Ekonomi ndan: CE İŞARETİ TAŞIMASI GEREKEN BAZI ÜRÜNLERİN İTHALAT DENETİMİ TEBLİĞİ (ÜRÜN GÜVENLİĞİ VE DENETİMİ: 2012/9) Amaç ve kapsam

Detaylı

Sanayi Mallarının Satış Sonrası Hizmetleri Hakkında Tebliğ Taslağı (TRKGM-2003/ )

Sanayi Mallarının Satış Sonrası Hizmetleri Hakkında Tebliğ Taslağı (TRKGM-2003/ ) Sanayi Mallarının Satış Sonrası Hizmetleri Hakkında Tebliğ Taslağı (TRKGM-2003/ ) Amaç Madde 1 Bu Tebliğ in amacı, ekli listede yer alan malların kullanım ömürleri ile satış sonrası montaj, bakım ve onarım

Detaylı

Sirküler 2018 / 6. Ankara, 2 Ocak 2018 Salı. Konu : Tıbbi Cihazların İthalat Denetimi Tebliği hk. Sayın Üyemiz;

Sirküler 2018 / 6. Ankara, 2 Ocak 2018 Salı. Konu : Tıbbi Cihazların İthalat Denetimi Tebliği hk. Sayın Üyemiz; Ankara, 2 Ocak 2018 Salı Sirküler 2018 / 6 Konu : Tıbbi Cihazların İthalat Denetimi Tebliği hk. Sayın Üyemiz; 30 Aralık 2017 Tarihli ve 30286 Sayılı Resmi Gazete - 2. Mükerrer de yayımlanan Tıbbi Cihazların

Detaylı

17 Ekim 2008 CUMA Resmî Gazete Sayı : 27027 YÖNETMELĠK ÖLÇÜ VE ÖLÇÜ ALETLERĠ TĠP ONAY YÖNETMELĠĞĠ BĠRĠNCĠ BÖLÜM. Amaç, Kapsam ve Dayanak

17 Ekim 2008 CUMA Resmî Gazete Sayı : 27027 YÖNETMELĠK ÖLÇÜ VE ÖLÇÜ ALETLERĠ TĠP ONAY YÖNETMELĠĞĠ BĠRĠNCĠ BÖLÜM. Amaç, Kapsam ve Dayanak 17 Ekim 2008 CUMA Resmî Gazete Sayı : 27027 YÖNETMELĠK Sanayi ve Ticaret Bakanlığından: ÖLÇÜ VE ÖLÇÜ ALETLERĠ TĠP ONAY YÖNETMELĠĞĠ Amaç BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Dayanak MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin

Detaylı

Konu : Tıbbi Cihazların İthalat Denetimi Tebliği (Ürün Güvenliği ve Denetimi: 2017/16) hk.

Konu : Tıbbi Cihazların İthalat Denetimi Tebliği (Ürün Güvenliği ve Denetimi: 2017/16) hk. Ankara, 30 Aralık 2016, Cuma Sirküler 2016 / 449 Konu : Tıbbi Cihazların İthalat Denetimi Tebliği (Ürün Güvenliği ve Denetimi: 2017/16) hk. Sayın Üyemiz; 30 Aralık 2016 Tarihli ve 29934 Sayılı Mükerrer

Detaylı

Dış Ticaret Müsteşarlığından: İTHALATTA GÖZETİM UYGULANMASINA İLİŞKİN TEBLİĞ (TEBLİĞ NO: 2007/2)

Dış Ticaret Müsteşarlığından: İTHALATTA GÖZETİM UYGULANMASINA İLİŞKİN TEBLİĞ (TEBLİĞ NO: 2007/2) Dış Ticaret Müsteşarlığından: İTHALATTA GÖZETİM UYGULANMASINA İLİŞKİN TEBLİĞ (TEBLİĞ NO: 2007/2) Kapsam MADDE 1 (1) Bu Tebliğ; EK I de gümrük tarife istatistik pozisyonu (G.T.İ.P.) ve tanımı belirtilen

Detaylı

Resmî Gazete TEBLİĞ TEBLİĞ NO: (2011/15)

Resmî Gazete TEBLİĞ TEBLİĞ NO: (2011/15) 29 Aralık 2010 ÇARŞAMBA Resmî Gazete Sayı : 27800 (5. Mükerrer) TEBLİĞ Dış Ticaret Müsteşarlığından: PİL VE AKÜMÜLATÖRLERİN İTHALAT DENETİMLERİNE DAİR DIŞ TİCARETTE STANDARDİZASYON TEBLİĞİ Amaç ve kapsam

Detaylı

Gümrük Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik KARŞILAŞTIRMA TABLOSU

Gümrük Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik KARŞILAŞTIRMA TABLOSU Gümrük Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik KARŞILAŞTIRMA TABLOSU ESKİ 51-Fiilen ödenen veya ödenecek olan fiyata ilave edilecek unsurlar (9) Navlun makbuzu ve/veya sigorta poliçesinin

Detaylı

DENİZ YOLU İLE YAPILACAK DÜZENLİ SEFERLERE DAİR YÖNETMELİK

DENİZ YOLU İLE YAPILACAK DÜZENLİ SEFERLERE DAİR YÖNETMELİK Resmi Gazete Tarihi: 25.11.2010 Resmi Gazete Sayısı: 27766 DENİZ YOLU İLE YAPILACAK DÜZENLİ SEFERLERE DAİR YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (Değişik:RG-23/8/2014-29097)

Detaylı

TEBLİĞ. e) Firma: TAREKS aracılığıyla yapılan denetim, uygunluk ve izin işlemlerine konu olan kamu kurumları dâhil, tüm gerçek ve tüzel kişileri,

TEBLİĞ. e) Firma: TAREKS aracılığıyla yapılan denetim, uygunluk ve izin işlemlerine konu olan kamu kurumları dâhil, tüm gerçek ve tüzel kişileri, 29 Aralık 2011 PERŞEMBE Resmî Gazete Sayı : 28157 Ekonomi Bakanlığından: TEBLİĞ DIŞ TİCARETTE RİSK ESASLI KONTROL SİSTEMİ TEBLİĞİ (ÜRÜN GÜVENLİĞİ VE DENETİMİ: 2011/53) Amaç ve kapsam MADDE 1 (1) Bu Tebliğin

Detaylı

Yurt Dışı Müteahhitlik ve Teknik Müşavirlik Hizmetleri Kapsamında Yapılacak İhracat ve İthalata İlişkin Tebliği

Yurt Dışı Müteahhitlik ve Teknik Müşavirlik Hizmetleri Kapsamında Yapılacak İhracat ve İthalata İlişkin Tebliği İstanbul, 04.04.2008 Yurt Dışı Müteahhitlik ve Teknik Müşavirlik Hizmetleri Kapsamında Yapılacak İhracat ve İthalata İlişkin Tebliği DUYURU NO:2008/35 Dış Ticaret Müsteşarlığı tarafından hazırlanan yurt

Detaylı

GÜMRÜK SİRKÜLERİ Tarih: 24/11/2014 Sayı: 2014/102 Ref : 6/102

GÜMRÜK SİRKÜLERİ Tarih: 24/11/2014 Sayı: 2014/102 Ref : 6/102 GÜMRÜK SİRKÜLERİ Tarih: 24/11/2014 Sayı: 2014/102 Ref : 6/102 Konu: POLİETİLEN TEREFTALAT (PET) İTHALATINDA AÇILAN TARİFE KONTENJANININ UYGULAMA USUL VE ESASLARI BELİRLENMİŞTİR A. Polietilen Tereftalat

Detaylı

DATÇA LİMAN BAŞKANLIĞI HİZMET STANDARTLARI TABLOSU

DATÇA LİMAN BAŞKANLIĞI HİZMET STANDARTLARI TABLOSU DATÇA LİMAN BAŞKANLIĞI HİZMET STANDARTLARI TABLOSU SIRA NO 1 2 3 HİZMETİN ADI İlk defa Gemiadamı Cüzdanı/Gemiada mı Belgesi Zayiinden Gemiadamı Cüzdanı/Gemiada mı Belgesi Gemiadamı Cüzdanı/ Gemiadamı Belgesi

Detaylı

Resmi Gazete Tarihi: Resmi Gazete Sayısı: 29218

Resmi Gazete Tarihi: Resmi Gazete Sayısı: 29218 Resmi Gazete Tarihi: 27.12.2014 Resmi Gazete Sayısı: 29218 YAPI MÜTEAHHİTLERİNİN YETKİ BELGESİ NUMARALARININ İPTAL EDİLMESİ İLE ŞANTİYE ŞEFLERİ HAKKINDA YAPILACAK İŞLEMLERE İLİŞKİN USUL VE ESASLARA DAİR

Detaylı

Tek Taraflı Kontrol Sistemi Kapsamında Kotaya Tabi Tekstil Ürünlerine Ait Kotaların Dağıtımı ve Yönetimine İlişkin Tebliğ (2017/1)

Tek Taraflı Kontrol Sistemi Kapsamında Kotaya Tabi Tekstil Ürünlerine Ait Kotaların Dağıtımı ve Yönetimine İlişkin Tebliğ (2017/1) Ekonomi Bakanlığından: Tek Taraflı Kontrol Sistemi Kapsamında Kotaya Tabi Tekstil Ürünlerine Ait Kotaların Dağıtımı ve Yönetimine İlişkin Tebliğ (2017/1) (31.12.2016 T. 29935 R.G.) Amaç ve kapsam MADDE

Detaylı

Madde 1'de belirtilen ürünler, bir gümrük beyannamesi kapsamında, 25 kg veya daha az miktarda ithal edilecek ise gözetim uygulamasına tabi değildir.

Madde 1'de belirtilen ürünler, bir gümrük beyannamesi kapsamında, 25 kg veya daha az miktarda ithal edilecek ise gözetim uygulamasına tabi değildir. ''VİETNAM, ÖZBEKİSTAN VE TÜRKMENİSTAN MENŞELİ TEKSTİL ÜRÜNLERİNE GÖZETİM'' İTHALATTA G İthalatta Gözetim Uygulanmasına İlişkin Tebliğ (Tebliğ No: 2004/21 ) Kapsam Madde 1-Bu Tebliğ; İthalatta Gözetim Uygulanması

Detaylı

HC MEVZUAT SERVİSİ Çelik Tel İthalatında Tarife Kontenjanı Uygulanmasına İlişkin Tebliğ ( t s. R.G.) MADDE 1 MADDE 2 MADDE 3

HC MEVZUAT SERVİSİ Çelik Tel İthalatında Tarife Kontenjanı Uygulanmasına İlişkin Tebliğ ( t s. R.G.) MADDE 1 MADDE 2 MADDE 3 Çelik Tel İthalatında Tarife Kontenjanı Uygulanmasına İlişkin Tebliğ (18.02.2017 t. 29983 s. R.G.) Ekonomi Bakanlığından: Amaç ve kapsam MADDE 1 (1) Bu Tebliğin amacı, 12/12/2016 tarihli ve 2016/9595 sayılı

Detaylı