Tarih: Sayı :2018/25 T.C. DENİZLİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI. İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Tarih: Sayı :2018/25 T.C. DENİZLİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI. İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı"

Transkript

1 Tarih: Sayı :2018/25 T.C. DENİZLİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı tarihinde tarafımıza göndermiş olduğunuz yazınıza istinaden tarihinde yürürlüğe giren Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği ile ilgili tarafımızca yaşanan sorun ve çözüm önerilerine ilişkin oda görüşümüz ekte sunulmuştur. Saygılarımızla, Suat BİLGİ TMMOB Mimarlar Odası Denizli Şubesi Yönetim Kurulu Adına Başkan

2 BODRUM KATLARDAKİ EMSAL SORUNU İLE İLGİLİ; Yönetmelikte tek bağımsız bölüm olan projelerde bodrum katlarda emsal harici alanlar çok kısıtlı bırakılmıştır. Sadece otopark (bodruma girilebiliyorsa), sığınak (ihtiyaç dahilinde) ve tesisat hacimleri emsal harici tutulabiliyor. Bütün bunları bodrumda kullansak bile emsal harici toplam kullanım alanımız yaklaşık 100 m2 yi geçmiyor. Zemin ve normal katlardaki emsal alanı işverene yetmiyorken, bodrumda da emsal kullanımı düşünülemez. Örneğin 500 m2 lik TAKS/KAKS =0.30/0.60 bir parselde 0,60x500 m2=300 m2 toplam emsal çıkıyor. 300/2=150 m2 kat başına kullanım alanı olduğunu kabul edelim. Bu alandan bodrum kat için kullanılan 50 m²lik emsali düştüğümüzde 250 m² kullanım alanımız kalıyor. Bunun sonucunda toplam emsal alanımızın yaklaşık %17 oranında azalması anlamına geliyor. Eğer otopark için bodrum kata giremiyorsanız o zaman bodrum kat için kullanacağımız emsal alanı 130 m² oluyor. Bunun sonucunda da emsal alanımız olan 300 m2 alandan 130 m2 düşüldüğünde üst katlarda kullanacağımız toplam emsal alanı 170 m2 ye düşüyor. Bu da toprak üstü kullanım yoğunluğunun yaklaşık %43 oranında azalması anlamına geliyor. Bunun sonucunda da gayri nizami arayışlar başlıyor. Bu sebeplerden dolayı tek bağımsız bölüm yapılarda bodrum katlar emsal harici tutulması gerekiyor. Bunun için plan notları veya plan lejantıyla bu konu aşılabilir ya da bodrum katlarda daha önceki yönetmelikte olduğu gibi teknik hacim, müştemilat gibi kullanım alanları yine plan notlarına yer verilerek çözülebilir. MADDE 5/D Fıkrası : Merdiven ve kat hollerinin TAKS a dahil olması üst katlarda emsal dışı tutulması projelerin tasarımında ve alan kullanımlarında sorun yaratıyor.zeminde merdiven TAKS alanına girdiği için, üst katta girmediğinden alan dengeleri bozuluyor, gereksiz çıkmalar ve cephe hareketlerine sebep oluyor. Bu sebepten dolayı plan notuyla ana merdiven ve kat holü taban alanına dahil edilmemelidir. KADEMELENDİRME: Konut yapılarında parsel derinliği az olan küçük parsellerde eğimin 3,50 m yi geçtiğinde kademelendirme yapılması, aynı düzlemde bir dairenin çözülmesine imkan tanımıyor. Bu sebeple yapı derinliği 13 m yi geçmeyen yapılarda kademelendirme aranmamalıdır. Ayrıca sanayi yapılarında da sanayicinin düz bir zeminde çalışmak istemesi, işgücü ve performans açısından düz alanları tercih etmesi sebebiyle sanayi yapılarında da plan notu ve plan lejantlarına işlenerek kademelendirme aranmamalıdır. 4.BÖLÜM MADDE 12/3.Fıkra: Bir parselde birden fazla yapı bulunması halinde ortalama kot alınması sonucunda yapıların yoldan düşük kalması durumunda sorunun çözülmesi için yol seviyesinin üstünde kot verilmelidir.

3 MADDE 20/ 1.Fıkra: Yapının dış çeperinde kalan kolonların TAKS hesabında çevrelediği alan hesaplanırken, proje tasarımından kaynaklanan kolonsuz geçilen (şekildeki gibi ) durumlarda kullanılmayan dış alanların TAKS hesabı alanına dahil edilmemesi gerekmektedir. 4.BÖLÜM MADDE 20/ B bendi :Tek bağımsız bölümlü ve birden fazla katlı yapılarda zemin terası hesabı toplam brüt alanı hesabı üzerinden hesaplanmalıdır. 4.BÖLÜM MADDE 21-(4) :Kütlesi belirlenmiş parsellerde, TAKS belirtilmediği ve TAKS ile taban alanı aynı anlama gelmediği için taban alanı TAKS alanı olarak kabul edilip, kat adediyle çarpılarak emsal hesaplaması yapılamaz, yönetmelikte yeri yoktur. Ancak TAKS belirtildiyse kat adedi ile çarpılarak emsal hesaplanabilir. 5.BÖLÜM, MADDE 28, A ve Ç bendi : Asma katlı işyerlerinin yüksekliği yönetmelikte 550 cm olarak belirlenmiştir. İşyerlerinde kiriş yüksekliği en az 50 cm olduğundan, aynı zamanda kat yüksekliklerinin yerden ısıtma ve havalandırma kanalları gibi kullanımlardan kaynaklanan yükseklik azalması dikkate alındığında 550 cm yükseklik yeterli kalmamaktadır. Bunun sonucunda kiriş altı h=215 gibi yönetmeliğe aykırı bir yükseklik oluşmaktadır. Asma katlı işyerlerinin yükseklikleri su basmandan sonra 700 cm olmalıdır. Ayrıca asma katlarda bulunan galeri boşlukları belediyeler tarafından %30 emsal harici alanlar hesabına katılmamaktadır. Bu konunun meclis kararları veya plan notlarında yer verilerek yazı altına alınması faydalı olacaktır. 5.BÖLÜM MADDE 28,5. Bendi : Bodrum katların iç yüksekliği minimum 240 olmalıdır. 5.BÖLÜM,MADDE 32, 3. Bend: Havalandırma bacaları minimum 0.36 m² ve en dar kenarı 30 cm olmalıdır. 5.BÖLÜM MADDE 29, 1 bendi : Banyo ve yıkanma yerlerinde, minimum net alan hesaplanırken, havalandırmadan kaynaklı 150cm in altına düşen alanlar da m2 hesabına dahil edilmelidir. Not : Konutların minimum net metrekareleri 45 metrekare olarak belirlenmelidir. (Yönetmelikte belirlenen minimum 28.5 m² alan ile Pamukkale belediyesinin bazı mahallelerde uyguladığı minimum Net : 60 m² alan değerlendirildiğinde her ikisi uç noktalarda kalmakta. Bu sebeple ikisinin ortalaması olan net 45 m2 değerlendirilebilir.)

4 MADDE 31/6. Bendi : Bu maddenin iptali önerilmiştir. MADDE 34, 2.Bendi: Makine Mühendislerinin öngördüğü asansör boşluğu 175 cm x 215 cm ölçüleri 10 kişilik asansör boyutu olup, tek bağımsız bölüm villalarda çok büyük kalmaktadır. Bu sebepten dolayı tek bağımsız konutlarda minimum asansör kabin boyutu 120x120 olmalıdır. MADDE 36,1. Bendi : Su deposu, Tesisat bacası vb minimum ölçüleri yapının ihtiyacına göre belirlenmelidir. MADDE 38 e ilave madde : Balkonların dar cephelerinde maksimum parapet yüksekliği aranmamalıdır. MADDE 41, ÇIKMALAR : Emsale dahil olmayan alanlar,emsal in %30 unu geçemeyeceğinden dolayı yan bahçede yapılacak çıkmalar belli bir sınırda kalacaktır.bu sebepten dolayı yan bahçelerde, parsel sınırlarına 200 cm den fazla yaklaşmamak kaydı ile yan parsel durumuna bakılmaksızın 150 cm açık ve kapalı çıkmanın plan notuyla yapılması sağlanabilir. MADDE 41, 4. Bendi : Bina cephelerinde, mimari projesinde cephe estetiği ve tasarımı göz önünde bulundurulmak ve detay projeleri verilmek, hafif malzemeden yapılmak, parsel sınırından taşmamak ve kapalı mekan oluşturmamak kaydı ile 50 cm e kadar konstruktif cephe hareketi sağlanabilir. MADDE C : Kapıcı daireleri, oturma odası ve yatak odası döşeme üstü zemininin, tabi zemin ya da tesviye edilmiş zeminden minimum 90 cm gömülü olması koşulu ile bodrum katlarda yapılabilmelidir. MADDE 51,5. Bendi : Konut alanında kalmak koşulu ile iki yola cephesi olan parsellerde yapılacak binaların yola cephesi bulunan ve açığa çıkan bodrum katlarına ticari kullanımlı bağımsız bölüm yapılabilmelidir. Konut dışı diğer alanlarda da bodrum katlarda bağımsız bölüm oluşturulabilmelidir. MADDE 40 : ÇATILAR : Yapıların son katında çatı piyesi yapılabilmesi için çatının altındaki kullanım alanı emsal dışı tutulabilir. Çatı projelerinin, yalıtımlı ve taşıyıcı sistemi çözülmüş olarak yapılması için çatı altı kullanımının emsal dışı tutulması teşvik edici olacaktır. Çatıların önünde yapılan terasların üstünün örtülmesine izin verilmelidir. Çünkü ruhsat sonrası terasların üstü bir şekilde çatı örtüsü ile kapatılmaktadır. Bu da gelişigüzel projesiz ve estetiği olmayan görünüşlere yol açmaktadır.terasın üzerine yapılacak çatılar, mevcut yapının çatısının devamıyla birlikte çözüldüğünde (aşağıdaki şekildeki gibi) bir bütünlük oluşturacaktır.

5 Saçak ucundan başlayarak kademeli çatı yapılmaksızın %33 çatı eğimi içerisinde teraslar saçak ucundan başlama şartı aranmadan geri çekilerek gömme teras yapma imkanı tanınmalıdır.

6 TONOZ ÇATILAR: 4 tarafı bahçe ile çevrili olan yapılarda tonoz çatı yapılabilmelidir.tonoz çatılarda teraslar belli bir nizam oluşturması için aşağıdaki şekilde yapılmalıdır.tonoz çatılarda teraslar içeriye doğru çekilerek gömme teras şeklinde yapılabilmelidir.

7 Sanayi alanlarındaki asma katlar hakkında: Plan notu getirilerek, tek katlı sanayi yapılarında; asma kat yapılmak istendiği takdirde artırılan emsal sadece asma katta değerlendirilmek üzere %50 emsal artışı yapılmalıdır. Konutlarda Ada Bazında Değerlendirme: Yapılaşmasını %70-80 oranında tamamlamış adalarda olmak kaydıyla yola sıfır parsellerde üst katlarda çıkma yapabilme durumu komşu emsaline bakılarak karar verilmelidir. Şantiye şefi hakkında: tarih ve sayılı Resmi Gazete de yayımlanarak yürürlüğe giren Yapı Denetimi Uygulama Yönetmeliği nin tanımlar başlıklı 3. Maddesinin (i) bendinde, bu yönetmelikte geçen şantiye şefinin; konusuna ve niteliğine göre yapım işlerini yapı müteahhidi adına yöneterek uygulayan, mühendis veya mimar diplomasına sahip teknik personeli ifade ettiği belirtilmiştir. Bu madde ile ilgili Kayseri ilinde sonuçlanan bir dava da bulunmaktadır. Kayseri İli Melikgazi Belediyesi ne bir konut inşaatında şantiye şefi olarak görevlendirilmek üzere başvuran bir Makine Mühendisine, ilgili idare bu tanımda geçen konusuna ve niteliğine göre ifadesine dayanarak red vermiştir. Bunun üzerine makine mühendisi ilgili idareye dava açmış fakat Kayseri 2. İdare Mahkemesi ilgili idarece yapılan red işleminde hukuka aykırılık görülmediğine karar vermiştir. Davada makine mühendislerinin mekanik tesisat ağırlıklı bir şantiyede şeflik yapabileceği hususu da vurgulanmıştır. Tüm bunlara dayanarak; ilimizde şantiye şeflikleri konusunda yapılan uygulamalardaki yanlışlar da ilgili idareleri tarafından düzeltilmesi gerekmektedir.

8 Emsale girmeyen alanlarla ilgili: Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği nin Dördüncü Bölüm ünde bulunan 22 - (1) Maddenin (a) bendi kaldırılarak aşağıdaki maddelerin eklenmesini önermekteyiz: a) Tabii zemin veya tesviye edilmiş zemin seviyesindeki veya bu seviyenin altındaki avlular, iç bahçeler, b) Bağımsız bölüm olarak düzenlenmeyen veya bağımsız bölümün eklentisi niteliği taşımayan, yapının ana taşıyıcı sistemleri ile bütünleşik olmayan, bahçe alanının %20 sini geçmeyen; kameriye, pergola, sundurma, açık yüzme ve süs havuzu, c) Üstü açık veya sökülür-takılır hafif malzeme ile örtülü zemin terasları, ç) Çevre düzenlemesi ve güvenliği için yapılan bahçe duvarı, istinat duvarları, kontrol veya bekçi kulübeleri, d) Binaların Yangından Korunması Hakkında Yönetmeliğin gerekli gördüğü, normal merdiven haricinde kaçış yolu içerisinde yer alan, asgari ölçülerde ve adetlerde yapılan merdiven evi ile yangın güvenlik holleri, e) Temele kadar inen asansör boşlukları, ışıklıklar, çöp ve atık ayrıştırma bacaları, hava bacaları, şaftlar, f) Ana yapının dışında kalan; binaya ait arıtma tesisi ve trafolar, jeneratör, yağmur suyu toplama havuzu, evsel atık ve geri dönüşüm hazneleri, ısı merkezi, g) Akaryakıt pompaları ve taşıyıcıları hariç olmak üzere kanopiler ve arkatlar, ğ) Güneş panellerinin temel ve kaidesi haricindeki kısımları, h) Açık otoparklar, ı) Giriş saçakları (markizler), Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği nin Dördüncü Bölüm ünde bulunan 22 - (1) Maddenin (j) bendinin aşağıdaki şekilde değiştirilmesini önermekteyiz: j) Bütün cepheleri tamamen toprağın altında kalan bodrum katları ile kısmen açıkta kalan, bodrum katlarında yer alan; tek başına bağımsız bölüm oluşturmayan, ticari amaç içermeyen, yapı yaklaşma sınırı içinde kalan ve 1000 m² yi ve toplamda katlar alanının % 20 sini aşmayacak şekilde düzenlenen; jimnastik salonu, oyun ve hobi odaları, yüzme havuzu, sauna gibi sosyal tesis, spor birimleri ve depolar,

Konu: Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliği nin uygulamaları hakkında.

Konu: Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliği nin uygulamaları hakkında. Tarih : 16.04.2014 Sayı : 04-14-390 T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Mesleki Hizmetler Genel Müdürlüğü ne ANKARA Konu: Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliği nin uygulamaları hakkında. Bakanlığınız tarafından

Detaylı

Karşılaştırma Tablosu

Karşılaştırma Tablosu PLANLI ALANLAR İMAR YÖNETMELİĞİ - DEĞERLENDİRME - 30.09.2017 Karşılaştırma Tablosu Madde/Bend MADDE 4 Tanımlar e) Atrium: İki veya daha çok sayıda katın içine açıldığı, yapı kitlesi içinde ortak hacim

Detaylı

İ L A N. 10.10.2014 Tarih ve 416 Sayılı Belediye Meclis Kararı ile Karaman 1/1000 ölçekli Revizyon ve İlave Uygulama İmar Planlarına ait Plan Notları;

İ L A N. 10.10.2014 Tarih ve 416 Sayılı Belediye Meclis Kararı ile Karaman 1/1000 ölçekli Revizyon ve İlave Uygulama İmar Planlarına ait Plan Notları; İ L A N 10.10.2014 Tarih ve 416 Sayılı Belediye Meclis Kararı ile Karaman 1/1000 ölçekli Revizyon ve İlave Uygulama İmar Planlarına ait Plan Notları; II. Yapılaşma Hükümlerinin 11.5 maddesinin ikinci bendine

Detaylı

KONUTLARDA NET FAYDALI ALAN HESABI VE KDV ORANLARI

KONUTLARDA NET FAYDALI ALAN HESABI VE KDV ORANLARI Tarih: 15.10.2015 Sayı : 2015/194 KONUTLARDA NET FAYDALI ALAN HESABI VE KDV ORANLARI 3065 sayılı KDV kanunun 28. maddesi 6322 Sayılı Kanun un 22. maddesiyle kısmen değiştirilmiştir. Bu değişiklikle Bakanlar

Detaylı

PLANLI ALANLAR İMAR YÖNETMELİĞİ(PAİY)*

PLANLI ALANLAR İMAR YÖNETMELİĞİ(PAİY)* (PAİY)* İMAR VE ŞEHİRCİLİK MÜDÜRLÜĞÜ, 2017 * 03/07/2017 tarih 30113 Resmi Gazete 30/09/2017 tarih 30196 Resmi Gazete Yönetmelik Bölümleri 1.Bölüm (Madde 1-4) Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar 2.Bölüm (Madde

Detaylı

T.C. MUĞLA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ İMAR VE BAYINDIRLIK KOMİSYONU RAPORU

T.C. MUĞLA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ İMAR VE BAYINDIRLIK KOMİSYONU RAPORU BELEDİYE MECLİS BAŞKANLIĞINA tarihinde saat 13.00 de Emirbeyazit Mahallesi Uğur Mumcu Bulvarı Muğla Büyükşehir Belediyesi 2 No.lu Hizmet Binasında toplanan Komisyonumuzca; İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı

Detaylı

Konu: Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliğinde değişiklik hakkında

Konu: Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliğinde değişiklik hakkında Konu: Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliğinde değişiklik hakkında 30 Eylül 2017 Tarih ve 30196 Sayılı Resmi gazete ile yayımlanan yönetmelik ile planlı alanlar imar yönetmeliğinde bazı değişiklikler olmuştur.

Detaylı

PLAN NOTLARI

PLAN NOTLARI PLAN NOTLARI 1. YAPI ADASI İÇERİSİNDE, BİNA DERİNLİĞİNİN 10 M.'DEN AZ ÇIKMASI DURUMUNDA MEVCUT DOKU DİKKATE ALINARAK ARKA BAHÇE MESAFESİ 2 M. YE KADAR UYGULANABİLİR. 2. GENİŞLİĞİ 26 M. DEN AZ OLAN BİTİŞİK

Detaylı

T.C. MUĞLA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ M E C L İ S K A R A R I

T.C. MUĞLA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ M E C L İ S K A R A R I T.C. MUĞLA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ M E C L İ S K A R A R I Karar No : 148 KONUSU: 1. İmar ve Bayındırlık Komisyon Raporlarının görüşülmesi. ç) 6360 sayılı On Dört İlde Büyükşehir Belediyesi ve Yirmi Yedi

Detaylı

Planlarda Kullanılan Renkler ve Emsal (KAKS)-TAKS Kavramları. Tarih: 12.12.12 Şehir Planlamasına Giriş Dersi

Planlarda Kullanılan Renkler ve Emsal (KAKS)-TAKS Kavramları. Tarih: 12.12.12 Şehir Planlamasına Giriş Dersi Planlarda Kullanılan Renkler ve Emsal (KAKS)-TAKS Kavramları Tarih: 12.12.12 Şehir Planlamasına Giriş Dersi Plan süreci Mevcut durumun ortaya koyulması Eldeki veriler ışığında çalışma alanının sorun ve

Detaylı

PLANLI ALANLAR İMAR YÖNETMELİĞİ

PLANLI ALANLAR İMAR YÖNETMELİĞİ PLANLI ALANLAR İMAR YÖNETMELİĞİ TMMOB Mimarlar Odası Balıkesir Şubesi 22 Aralık 2017 Hazırlayan: ESİN KÖYMEN TMMOB Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi Anadolu 2. BKB Temsilciliği PLANLI ALANLAR İMAR

Detaylı

Vezin Sirküler

Vezin Sirküler Vezin Sirküler 2017 002 Sirkülerimizin konusunu Yargı Kararı Işığında Konutlarda uygulanacak KDV oranı ve KDV İadesi Sürecinde 150 m2 lik Net Alan Tespitinde Son Durum oluşturmaktadır. KAPSAM : Danıştay

Detaylı

Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliği

Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliği Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliği TANIMLAR Asma Kat: Zemin katı ticari olarak kullanılmayan konut alanları haricinde, zemin katta ait olduğu bağımsız bölümü tamamlayan ve bu bölümden bağlantı sağlanan,

Detaylı

İLAN DURUMUNDA BİRLEŞMEDEN ÖNCEKİ PARSELLERE AİT EMSAL ORANINA BU ALANLARIN

İLAN DURUMUNDA BİRLEŞMEDEN ÖNCEKİ PARSELLERE AİT EMSAL ORANINA BU ALANLARIN İLAN 04/01/2017 Tarih ve 28 Sayılı Belediye Meclis Kararı ile, Karaman 1/1000 Ölçekli Revizyon ve İlave Uygulama İmar Planı Plan Notlarının tamamını kapsayacak şekilde aşağıda belirtildiği gibi değişiklik

Detaylı

Madde 22 Katlar alanı hesabına dahil edilmeyen kullanımlar bölümü ile ilgili olarak;

Madde 22 Katlar alanı hesabına dahil edilmeyen kullanımlar bölümü ile ilgili olarak; Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği İle İlgili Çelişkiye Düşülen Konular Soru 1) Madde 69, 2. bendi kapsamı dışında kalan, ilgili idarelerce çıkarılacak olan yönetmelikler le değiştirilebilen maddeler, Büyükşehir

Detaylı

İmar planı ve yönetmeliklere aykırı yapı yapılamaz

İmar planı ve yönetmeliklere aykırı yapı yapılamaz İmar planı ve yönetmeliklere aykırı yapı yapılamaz Belediyelere bırakılmış olan takdir yetkileri ve sorumlulukları belediye başkanlığına aittir. Yönetmelik hükümlerine aykırı olmayan hükümleri uygulanır.

Detaylı

KONU: KATMA DEĞER VERGİSİNDE İNDİRİMLİ ORANA TABİ İŞLEMLERDE, KONUTLARA İLİŞKİN NET ALAN VE ORTAK ALAN HESABINDA SON DURUM

KONU: KATMA DEĞER VERGİSİNDE İNDİRİMLİ ORANA TABİ İŞLEMLERDE, KONUTLARA İLİŞKİN NET ALAN VE ORTAK ALAN HESABINDA SON DURUM VERGİ SİRKÜLERİ KONU: KATMA DEĞER VERGİSİNDE İNDİRİMLİ ORANA TABİ İŞLEMLERDE, KONUTLARA İLİŞKİN NET ALAN VE ORTAK ALAN HESABINDA SON DURUM SAYI: 2017/3 Danıştay 4. Dairesi 02.03.2017 Tarih 2014/4835 Esas

Detaylı

KOCAELİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ MESKUN VE GELİŞME KIRSAL KONUT ALAN YERLEŞİMLERİ TASARIM REHBERİ

KOCAELİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ MESKUN VE GELİŞME KIRSAL KONUT ALAN YERLEŞİMLERİ TASARIM REHBERİ KOCAELİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ MESKUN VE GELİŞME KIRSAL KONUT ALAN YERLEŞİMLERİ TASARIM REHBERİ 2017 1. Genel Hükümler 1.1.Kapsam Bu rehber Kocaeli 1/25000 ölçekli Nazım İmar Planı Plan Hükümlerine ilave

Detaylı

NİLÜFER BELEDİYESİ ÜRÜNLÜ MAHALLESİ KENTSEL VE ARKEOLOJİK SİT ALANLARI 1/1000 ÖLÇEKLİ KORUMA AMAÇLI İMAR PLANI

NİLÜFER BELEDİYESİ ÜRÜNLÜ MAHALLESİ KENTSEL VE ARKEOLOJİK SİT ALANLARI 1/1000 ÖLÇEKLİ KORUMA AMAÇLI İMAR PLANI NİLÜFER BELEDİYESİ ÜRÜNLÜ MAHALLESİ KENTSEL VE ARKEOLOJİK SİT ALANLARI 1/1000 ÖLÇEKLİ KORUMA AMAÇLI İMAR PLANI VE YAKIN ÇEVRESİ 1/1000 ÖLÇEKLİ İMAR PLANI PLAN NOTLARI OCAK 2013 A. KENTSEL VE ARKEOLOJİK

Detaylı

İNDİRİMLİ ORANA TABİ KONUT SATIŞLARINDAN KAYNAKLANAN KDV İADESİNİN DANIŞTAY IN İPTAL KARARI IŞIĞINDA DEĞERLENDİRİLMESİ

İNDİRİMLİ ORANA TABİ KONUT SATIŞLARINDAN KAYNAKLANAN KDV İADESİNİN DANIŞTAY IN İPTAL KARARI IŞIĞINDA DEĞERLENDİRİLMESİ İNDİRİMLİ ORANA TABİ KONUT SATIŞLARINDAN KAYNAKLANAN KDV İADESİNİN DANIŞTAY IN İPTAL KARARI IŞIĞINDA DEĞERLENDİRİLMESİ 1) KONU Bilindiği gibi gerçek veya tüzel kişilerin kâr elde etmek amacıyla kendilerine

Detaylı

PLANLI ALANLAR İMAR YÖNETMELİĞİ. Yaşanabilir Çevre ve Marka Şehirler

PLANLI ALANLAR İMAR YÖNETMELİĞİ. Yaşanabilir Çevre ve Marka Şehirler PLANLI ALANLAR İMAR YÖNETMELİĞİ Yaşanabilir Çevre ve Marka Şehirler 1 TABAN ALANI NEDİR? Bahçede yapılan eklenti ve müştemilatı dâhil yapıların tabii zemin veya tesviye edilmiş zemin üzerinde kalan kısmının,

Detaylı

T.C. MUĞLA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ İMAR VE BAYINDIRLIK KOMİSYONU RAPORU BELEDİYE MECLİS BAŞKANLIĞINA

T.C. MUĞLA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ İMAR VE BAYINDIRLIK KOMİSYONU RAPORU BELEDİYE MECLİS BAŞKANLIĞINA T.C. MUĞLA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ İMAR VE BAYINDIRLIK KOMİSYONU RAPORU BELEDİYE MECLİS BAŞKANLIĞINA 08.05.2017 tarihinde saat 13:30 da Şeyh Mahallesi Kurşunlu Caddesi Muğla Büyükşehir Belediyesi 1

Detaylı

YENĐ PROJE MĐMARĐ KONTROL LĐSTESĐ No: 00001 Tarih:17-11- 2008. Mimar müellif'in Adı, Soyadı:... Đşveren'in Adı, Soyadı:...

YENĐ PROJE MĐMARĐ KONTROL LĐSTESĐ No: 00001 Tarih:17-11- 2008. Mimar müellif'in Adı, Soyadı:... Đşveren'in Adı, Soyadı:... YENĐ PROJE MĐMARĐ KONTROL LĐSTESĐ No: 0000 Tarih:- - 00 Mimar müellif'in Adı, Soyadı:... Đşveren'in Adı, Soyadı:......YERLEŞĐM (VAZĐYET)PLANINDA ARANACAK HUSUSLAR NO KONTROL EDĐLMESĐ GEREKLĐ KONU EVET

Detaylı

Satış vaadi sözleşmesinde yer alan net m² ilgili imar yönetmeliği hükümlerine uygun olarak hesaplanmıştır.

Satış vaadi sözleşmesinde yer alan net m² ilgili imar yönetmeliği hükümlerine uygun olarak hesaplanmıştır. VİLLALAR Bu katalogdaki görseller tanıtım amaçlı olup, teknik gereklilik olması halinde SİYAHKALEM, EMLAK KONUT GYO A.Ş. nin onayı ile değişiklik yapma hakkına sahiptir. VİLLA 4+1 Görsellerde kullanılan

Detaylı

İMAR HUKUKU IV. HAFTA VIII. HAFTA

İMAR HUKUKU IV. HAFTA VIII. HAFTA VIII. HAFTA İMAR HUKUKU IV. HAFTA PLANLI ALANLAR TİP İMAR YÖNETMELİĞİ Resmi Gazete Tarihi: 02.11.1985 Resmi Gazete Sayısı: 18916 mükerrer ESKİ PLANLI ALANLAR İMAR YÖNETMELİĞİ Resmi Gazete Tarihi: 03.07.2017

Detaylı

T.C. MUĞLA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ İMAR VE BAYINDIRLIK KOMİSYONU RAPORU BELEDİYE MECLİS BAŞKANLIĞINA

T.C. MUĞLA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ İMAR VE BAYINDIRLIK KOMİSYONU RAPORU BELEDİYE MECLİS BAŞKANLIĞINA T.C. MUĞLA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ İMAR VE BAYINDIRLIK KOMİSYONU RAPORU BELEDİYE MECLİS BAŞKANLIĞINA 31.03.2017 tarihinde saat 14:00 de Şeyh Mahallesi Kurşunlu Caddesi Muğla Büyükşehir Belediyesi 1

Detaylı

T.C. MUĞLA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ M E C L İ S K A R A R I

T.C. MUĞLA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ M E C L İ S K A R A R I T.C. MUĞLA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ M E C L İ S K A R A R I Karar No : 123 KONUSU: 1. İmar ve Bayındırlık Komisyon Raporlarının görüşülmesi. c) Seydikemer İlçesi, 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Plan Hükmü

Detaylı

T.C. MUĞLA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ M E C L İ S K A R A R I

T.C. MUĞLA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ M E C L İ S K A R A R I T.C. MUĞLA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ M E C L İ S K A R A R I Karar No : 160 KONUSU: 1. İmar ve Bayındırlık Komisyon Raporlarının görüşülmesi. c) Seydikemer İlçesi, 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Plan Hükmü

Detaylı

T.C. KARTAL BELEDİYE BAŞKANLIĞI 7.DÖNEM 3.TOPLANTI YILI ŞUBAT AYI TOPLANTILARININ 3.BİRLEŞİMİNE AİT M E C L İ S K A R A R I D I R

T.C. KARTAL BELEDİYE BAŞKANLIĞI 7.DÖNEM 3.TOPLANTI YILI ŞUBAT AYI TOPLANTILARININ 3.BİRLEŞİMİNE AİT M E C L İ S K A R A R I D I R KARARIN ÖZÜ: 19.04.2013 onanlı 1/1000 Ölçekli Kartal Güneyi Revizyon Uygulama İmar Planı Plan Notu Değişikliğine İlişkin Teklif. TEKLİF: Plan ve Proje Müdürlüğü'nün 27.01.2016 tarih, 2016/2559 sayılı teklifi.

Detaylı

YENİCE KARAYOLU GÜZERGÂHI KONUTDIŞI KENTSEL ÇALIŞMA ALANI İLAVE+REVİZYON UYGULAMA İMAR PLANI; 499 ADA BATI KESİMİNE AİT PLAN DEĞİŞİKLİĞİ AÇIKLAMA

YENİCE KARAYOLU GÜZERGÂHI KONUTDIŞI KENTSEL ÇALIŞMA ALANI İLAVE+REVİZYON UYGULAMA İMAR PLANI; 499 ADA BATI KESİMİNE AİT PLAN DEĞİŞİKLİĞİ AÇIKLAMA YENİCE KARAYOLU GÜZERGÂHI KONUTDIŞI KENTSEL ÇALIŞMA ALANI İLAVE+REVİZYON UYGULAMA İMAR PLANI; 499 ADA BATI KESİMİNE AİT PLAN DEĞİŞİKLİĞİ AÇIKLAMA RAPORU Bursa İli, İnegöl İlçesi, Yeniceköy Mahallesi, 499

Detaylı

METRO KUZEYİ UYGULAMA İMAR PLANI HÜKÜMLERİ

METRO KUZEYİ UYGULAMA İMAR PLANI HÜKÜMLERİ METRO KUZEYİ UYGULAMA İMAR PLANI HÜKÜMLERİ A- GENEL HÜKÜMLER A1- Yapılacak her türlü binada Afet Bölgelerinde Yapılacak yapılar Hakkındaki yönetmelik hükümlerine uyulacaktır. A2- Bağımsız çekme katı ve

Detaylı

T.C DURAĞAN BELEDİYESİ

T.C DURAĞAN BELEDİYESİ Karar No: 50..:5393 Sayılı Belediye Kanununun 20.Maddesi gereği Belediyemiz Meclisi 05.09.2011 Pazartesi günü saat 14.00.de gündeminde bulunan konuları karara bağlamak üzere Belediye Başkanlığında Belediye

Detaylı

Modern Çizgiler. Doğa. Biz Sizi Oscar a Layık Gördük. Güvenlik. Modern Çizgile. Konforlu Yaş OSCAR CITY

Modern Çizgiler. Doğa. Biz Sizi Oscar a Layık Gördük. Güvenlik. Modern Çizgile. Konforlu Yaş OSCAR CITY OSCAR CITY Modern Çizgile Konf Biz Sizi Oscar a Layık Gördük Doğa Güvenlik Do Gü Konforlu Yaş Modern Çizgiler D OSCAR CITY r DoğaDoğa ğa venlik am oğa Konforlu Yaşam Güvenlik orlu Yaşam Modern Çizgiler

Detaylı

MARMARACIK 1. ETAP UYGULAMA İMAR PLANI REVİZYONUNDA YAPILAN UYGULAMA İMAR PLANI DEĞİŞİKLİĞİNE İLİŞKİN PLAN AÇIKLAMA RAPORU

MARMARACIK 1. ETAP UYGULAMA İMAR PLANI REVİZYONUNDA YAPILAN UYGULAMA İMAR PLANI DEĞİŞİKLİĞİNE İLİŞKİN PLAN AÇIKLAMA RAPORU MARMARACIK 1. ETAP UYGULAMA İMAR PLANI REVİZYONUNDA YAPILAN UYGULAMA İMAR PLANI DEĞİŞİKLİĞİNE İLİŞKİN PLAN AÇIKLAMA RAPORU 1.PLANLAMA ALANININ YERİ : Planlama alanı; Tekirdağ ili, Ergene ilçesi, Marmaracık

Detaylı

TEPEBAŞI BELEDİYESİ REVİZYON UYGULAMA İMAR PLANI PLAN NOTLARI

TEPEBAŞI BELEDİYESİ REVİZYON UYGULAMA İMAR PLANI PLAN NOTLARI TEPEBAŞI BELEDİYESİ REVİZYON UYGULAMA İMAR PLANI PLAN NOTLARI 1-) Teşekkül Yapı: Bir yapı adasında cephe alınan yol boyunca yer alan ve 01.01.1998 tarihinde yürürlüğe giren "afet bölgelerinde yapılacak

Detaylı

T.C. BİLECİK VALİLİĞİ Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü. '' Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliği '' yeniden düzenlendi!

T.C. BİLECİK VALİLİĞİ Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü. '' Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliği '' yeniden düzenlendi! '' Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliği '' yeniden düzenlendi! 08 Eylül 2013 Pazar günlü 28759 sayılı Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe giren, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na ait Planlı Alanlar Tip

Detaylı

Adres : Sakarya Mahallesi Uluyol Caddesi Şevki İpekten Plaza No:28 Kat:3/ Osmangazi/BURSA

Adres : Sakarya Mahallesi Uluyol Caddesi Şevki İpekten Plaza No:28 Kat:3/ Osmangazi/BURSA GEMLİK (BURSA) 1/1000 ÖLÇEKLİ REVİZYON VE İLAVE UYGULAMA İMAR PLANI; İLAVE PLAN NOTU AÇIKLAMA RAPORU İlave Plan Notu, Gemlik (Bursa) 1/1000 Ölçekli Revizyon ve İlave Uygulama İmar Planı Plan Notlarına

Detaylı

BİNA BİLGİSİ VE PROJESİ KAT PLANLARI- SIĞINAKLAR- TAŞIYICI SİSTEM 4. HAFTA

BİNA BİLGİSİ VE PROJESİ KAT PLANLARI- SIĞINAKLAR- TAŞIYICI SİSTEM 4. HAFTA BİNA BİLGİSİ VE PROJESİ KAT PLANLARI- SIĞINAKLAR- TAŞIYICI SİSTEM 4. HAFTA KAT PLANI PLANLAR ( UYGULAMA PROJESİ AŞAMASINDA) Bütün kat planları birebir çizilir, tekrar eden katlar için açıklama yazılır.

Detaylı

GECEKONDU KANUNU UYGULAMA YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

GECEKONDU KANUNU UYGULAMA YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK GECEKONDU KANUNU UYGULAMA YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK Elektronik Resmi Gazete 02.09.1999 Perşembe Sayı: 23804 (Asıl) Bayındırlık ve İskan Bakanlığından: Madde 1-17/10/1996 tarihli

Detaylı

MAHAL LİSTESİ VE TEKNİK ÖZELLİKLER

MAHAL LİSTESİ VE TEKNİK ÖZELLİKLER MAHAL LİSTESİ VE TEKNİK ÖZELLİKLER MEVKİİ : YAPI NİZAMI : BLOK : KAT : DAİRE : ARSA ALANI : Projedeki ölçülere uygun olarak inşaat yapılacaktır. TAŞIYICI SİSTEM : Betonarme karkas sistemi ile yapılacaktır.

Detaylı

ANTALYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ. Deprem Risk Yönetimi Ve Kentsel İyileştirme Dairesi Başkanlığı OCAK 2014 PLANI HÜKÜMLERİ

ANTALYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ. Deprem Risk Yönetimi Ve Kentsel İyileştirme Dairesi Başkanlığı OCAK 2014 PLANI HÜKÜMLERİ ANTALYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ Deprem Risk Yönetimi Ve Kentsel İyileştirme Dairesi Başkanlığı OCAK 2014 PLANI HÜKÜMLERİ (13.01.2014 GÜN 36 SAYILI ANTALYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ MECLİS KARARI İLE ONAYLANAN

Detaylı

T.C. İZMİR İLİ URLA BELEDİYESİ MECLİS KARARI

T.C. İZMİR İLİ URLA BELEDİYESİ MECLİS KARARI Karar No : 84 KARAR 84 - Gündem maddeleri tamamlanmış olduğundan, Mart ayı meclis toplantısının 2. birleşiminin kapatılmasına, bir sonraki meclis toplantısının, 2 Nisan 2012 Pazartesi günü saat 16.00 da

Detaylı

BESA İnşaat ve Metal San. Tic. Ltd. Şti.

BESA İnşaat ve Metal San. Tic. Ltd. Şti. BESA İnşaat ve Metal San. Tic. Ltd. Şti. Bahçelievler Basın Sitesi İSTANBUL - 27.10.2013 Sunum Mühendis / Yüklenici İş Güvenliği Uzmanı Şirket Tanıtımı Kuruluş Kurucumuz 1972 Besim SADIKER Çevre ve Şehircilik

Detaylı

Gayrimenkul Yazıları Celal Erdoğdu. Birisi Söyleyebilir Mi! Bu Ev Gerçekten Kaç Metrekare?

Gayrimenkul Yazıları Celal Erdoğdu. Birisi Söyleyebilir Mi! Bu Ev Gerçekten Kaç Metrekare? Gayrimenkul Yazıları Celal Erdoğdu Birisi Söyleyebilir Mi! Bu Ev Gerçekten Kaç Metrekare? 2 Birisi Söyleyebilir Mi! Bu Ev Gerçekten Kaç Metrekare? Celal Erdoğdu celal.erdogdu@igd.com.tr 08/08/2018 Standart

Detaylı

T.C. İZMİR İLİ URLA BELEDİYESİ MECLİS KARARI

T.C. İZMİR İLİ URLA BELEDİYESİ MECLİS KARARI Karar No : 22 M.Atilla ÖZKAYA, Hilmi BAYER, Sibel UYAR, Ertan SAYAR, Aysel NART, KARAR 22 5216 sayılı Büyükşehir Belediye Kanununun 7. Maddesinin birinci fıkrasında Büyükşehir Belediyesinin görev ve yetkileri

Detaylı

İMAR, KIYI, YAPI ve ÇEVRE UYGULAMALARI BÖLGESEL SEMİNERİ PLANLI ALANLAR TİP İMAR YÖNETMELİĞİ

İMAR, KIYI, YAPI ve ÇEVRE UYGULAMALARI BÖLGESEL SEMİNERİ PLANLI ALANLAR TİP İMAR YÖNETMELİĞİ İMAR, KIYI, YAPI ve ÇEVRE UYGULAMALARI BÖLGESEL SEMİNERİ PLANLI ALANLAR TİP İMAR YÖNETMELİĞİ Melek KURAL (Mimar) Şube Müdürü V. ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI MESLEKİ HİZMETLER GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İmar Düzenleme

Detaylı

Komisyon kararına esas olan İmar ve Şehircilik Müdürlüğü çıkışlı Başkanlık Yazısı özet metni:

Komisyon kararına esas olan İmar ve Şehircilik Müdürlüğü çıkışlı Başkanlık Yazısı özet metni: T.C. ÇANKAYA BELEDİYESİ BELEDİYE MECLİSİ KARAR NO :592 02 EYLÜL 2016 - K A R A R Beytepe Mahallesi Akçalı Arsa ve Konut Yapı Kooperatifine ait alanlarda teklif edilen 1/1000 ölçekli uygulama imar planı

Detaylı

KAYSERİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ UYGULAMA İMAR PLAN NOTLARI

KAYSERİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ UYGULAMA İMAR PLAN NOTLARI KAYSERİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ UYGULAMA İMAR PLAN NOTLARI *Bu plan notları Kayseri Büyükşehir Belediyesi sınırlarında uygulama imar planı bulunan alanlarda, İmar planında ve açıklama raporunda aksine bir

Detaylı

PLANLI ALANLAR TİP İMAR YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

PLANLI ALANLAR TİP İMAR YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK Çevre ve Şehircilik Bakanlığından: PLANLI ALANLAR TİP İMAR YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK MADDE 1-2/11/1985 tarihli ve 18916 mükerrer sayılı Resmî Gazete de yayımlanan Planlı Alanlar

Detaylı

T.C. DANIŞTAY DÖRDÜNCÜ DAİRE. Davacı: Konut Geliştiricileri ve Yatırımcıları Derneği

T.C. DANIŞTAY DÖRDÜNCÜ DAİRE. Davacı: Konut Geliştiricileri ve Yatırımcıları Derneği Esas No: 2014/ 4835 T.C. DANIŞTAY DÖRDÜNCÜ DAİRE Karar No: 2017/ 2170 Davacı: Konut Geliştiricileri ve Yatırımcıları Derneği Davalı : Maliye Bakanlığı Vekili: Av... İstemin Özeti : 26.04.2014 tarih ve

Detaylı

CASALARA BIANCA

CASALARA BIANCA 2017-2018 CASALARA BIANCA Doğa ve konforlu yaşama yapacağınız yolculuk başlıyor.. 6 7 VAZİYET PLANI İzmir konut sektörünün tartışmasız en değerli bölgesi olan Narlıdere nin Limanreis mahallesinde Residence

Detaylı

Orhan BULUTLAR Fisun DURGUN Esra TOPRAK Belediye Meclis Başkanı Kâtip Üye Kâtip Üye

Orhan BULUTLAR Fisun DURGUN Esra TOPRAK Belediye Meclis Başkanı Kâtip Üye Kâtip Üye Karar No : 161 Mülkiyeti Leyla YILDIZ a ait Erzurum ili Palandöken ilçesi Abdurrahman Gazi Mahallesi, pafta: 82, ada: 1262, Parsel: 2 de kayıtlı taşınmaz 18 M-I 1/1000 ölçekli uygulama imar planlarımızda

Detaylı

02.01.2016 VIII. HAFTA İMAR HUKUKU IV. HAFTA. PLANLI ALANLAR TİP İMAR YÖNETMELİĞİ Resmi Gazete Tarihi: 02.11.1985 Resmi Gazete Sayısı: 18916 mükerrer

02.01.2016 VIII. HAFTA İMAR HUKUKU IV. HAFTA. PLANLI ALANLAR TİP İMAR YÖNETMELİĞİ Resmi Gazete Tarihi: 02.11.1985 Resmi Gazete Sayısı: 18916 mükerrer VIII. HAFTA İMAR HUKUKU IV. HAFTA PLANLI ALANLAR TİP İMAR YÖNETMELİĞİ Resmi Gazete Tarihi: 02.11.1985 Resmi Gazete Sayısı: 18916 mükerrer 1 3/5/1985 tarihli ve 3194 sayılı İmar Kanunu hükümlerine dayanılarak

Detaylı

4708 SAYILI YAPI DENETİMİ HAKKINDA KANUN UYGULAMALARI İLE İLGİLİ SIKÇA SORULAN SORULAR. 4- Yapı denetim kuruluşlarına ödenecek hizmet bedeli nedir?

4708 SAYILI YAPI DENETİMİ HAKKINDA KANUN UYGULAMALARI İLE İLGİLİ SIKÇA SORULAN SORULAR. 4- Yapı denetim kuruluşlarına ödenecek hizmet bedeli nedir? 4708 SAYILI YAPI DENETİMİ HAKKINDA KANUN UYGULAMALARI İLE İLGİLİ SIKÇA SORULAN SORULAR 1- Kanun kapsamı dışında kalan yapılar nelerdir? 2- Yapı denetim kuruluşlarının görevleri nelerdir? 3- Yapı denetim

Detaylı

Lansmana özel peşin fiyatına 60 ay sıfır faiz Hemen tapu

Lansmana özel peşin fiyatına 60 ay sıfır faiz Hemen tapu RESIDENCE Lansmana özel peşin fiyatına 60 ay sıfır faiz Hemen tapu RESIDENCE Antalya Döşemealtı Yeşilbayır Mahallesinde; denize 19 km, şehir merkezine 10 km, hastaneye 5 km, havaalanına 20 km mesafede

Detaylı

PLANLI ALANLAR TİP İMAR YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK TASLAĞINA İLİŞKİN İZMİR TİCARET ODASI NIN GÖRÜŞLERİ

PLANLI ALANLAR TİP İMAR YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK TASLAĞINA İLİŞKİN İZMİR TİCARET ODASI NIN GÖRÜŞLERİ PLANLI ALANLAR TİP İMAR YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK TASLAĞINA İLİŞKİN İZMİR TİCARET ODASI NIN GÖRÜŞLERİ ŞEHİRCİLİK, PLANLAMA VE İNŞAAT MÜDÜRLÜĞÜ İZMİR NİSAN 2014 Adres: Atatürk

Detaylı

K.A.K.S a kısaca inşaat emsali veya inşaat yoğunluğu da denir.

K.A.K.S a kısaca inşaat emsali veya inşaat yoğunluğu da denir. INSAAT-IMAR-RUHSAT T.A.K.S ve K.A.K.S nedir? T.A.K.S. : İmar planı üzerinde yazılı taban alanı katsayısı o imar adasındaki imar parselinde yapılacak inşaatın toprak üzerinde kaplayacağı en büyük bina sahasını

Detaylı

PLANLI ALANLAR TİP İMAR YÖNETMELİĞİ (1) BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler

PLANLI ALANLAR TİP İMAR YÖNETMELİĞİ (1) BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler PLANLI ALANLAR TİP İMAR YÖNETMELİĞİ (1) BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler Madde 1 (Değişik:RG-19/8/2008-26972) 3/5/1985 tarihli ve 3194 sayılı İmar Kanunu hükümlerine dayanılarak hazırlanmış bulunan bu Yönetmelik,

Detaylı

PLANLI ALANLAR TİP İMAR YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK MADDE

PLANLI ALANLAR TİP İMAR YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK MADDE 8 Eylül 2013 PAZAR Resmî Gazete Sayı : 28759 YÖNETMELİK Çevre ve Şehircilik Bakanlığından: PLANLI ALANLAR TİP İMAR YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK MADDE 1-2/11/1985 tarihli ve 18916

Detaylı

T.C. İZMİR İLİ URLA BELEDİYESİ MECLİS KARARI

T.C. İZMİR İLİ URLA BELEDİYESİ MECLİS KARARI Karar No : 119 KARAR 119 Gündem maddeleri tamamlanmış olduğundan, Nisan ayı meclis toplantısının 2. birleşiminin kapatılmasına, bir sonraki meclis toplantısının, 2 Mayıs 2013 Perşembe günü saat 16.00 da

Detaylı

YÖNETMELİK PLANLI ALANLAR TİP İMAR YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

YÖNETMELİK PLANLI ALANLAR TİP İMAR YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK 8 Eylül 2013 PAZAR Resmî Gazete Sayı : 28759 Çevre ve Şehircilik Bakanlığından: YÖNETMELİK PLANLI ALANLAR TİP İMAR YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK MADDE 1-2/11/1985 tarihli ve 18916

Detaylı

PLANLI ALANLAR TİP İMAR YÖNETMELİĞİ Resmi Gazete: 02.11.1985 18916

PLANLI ALANLAR TİP İMAR YÖNETMELİĞİ Resmi Gazete: 02.11.1985 18916 PLANLI ALANLAR TİP İMAR YÖNETMELİĞİ Resmi Gazete: 02.11.1985 18916 BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler Madde 1- (19.08.2008 tarih ve 26972 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Yönetmeliğin 2 nci maddesiyle değişen

Detaylı

T.C. ERZURUM PALANDÖKEN İLÇE BELEDİYE BAŞKANLIĞI İMAR KOMİSYONU BAŞKANLIĞI. SAYI : KONU:İmar Plan tadilatı KOMİSYON RAPORU

T.C. ERZURUM PALANDÖKEN İLÇE BELEDİYE BAŞKANLIĞI İMAR KOMİSYONU BAŞKANLIĞI. SAYI : KONU:İmar Plan tadilatı KOMİSYON RAPORU Belediye Meclisimizin 07.03.2016 tarih ve 49 sayılı kararı ile Komisyonumuza havale edilen kararı neticesinde; İmar Komisyonumuz 24.03.2016 tarihinde toplanarak, Erzurum ili Palandöken ilçesi, Osman Bektaş

Detaylı

İÇİNDEKİLER BİRİNCİ BÖLÜM... 1 Genel Hükümler... 1 İKİNCİ BÖLÜM... 6 Tanımlar... 6 Yerleşik (meskun) alan... 6 Gelişme (inkişaf) alanı:

İÇİNDEKİLER BİRİNCİ BÖLÜM... 1 Genel Hükümler... 1 İKİNCİ BÖLÜM... 6 Tanımlar... 6 Yerleşik (meskun) alan... 6 Gelişme (inkişaf) alanı: İÇİNDEKİLER BİRİNCİ BÖLÜM... 1 Genel Hükümler... 1 İKİNCİ BÖLÜM... 6 Tanımlar... 6 Yerleşik (meskun) alan... 6 Gelişme (inkişaf) alanı:... 6 1. Çalışma Alanları:... 6 2. Sosyal ve kültürel altyapı alanları:...

Detaylı

T.C. ÖDEMĠġ BELEDĠYESĠ PLANLI ALANLAR TĠP ĠMAR YÖNETMELĠĞĠNE ĠLAVE ĠMAR YÖNETMELĠĞĠ. BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Dayanak

T.C. ÖDEMĠġ BELEDĠYESĠ PLANLI ALANLAR TĠP ĠMAR YÖNETMELĠĞĠNE ĠLAVE ĠMAR YÖNETMELĠĞĠ. BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Dayanak T.C. ÖDEMĠġ BELEDĠYESĠ PLANLI ALANLAR TĠP ĠMAR YÖNETMELĠĞĠNE ĠLAVE ĠMAR YÖNETMELĠĞĠ BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Dayanak Amaç Madde 1- (1) Bu yönetmelik, yapıların sıhhi ve fenni gereklere uygun olarak

Detaylı

PLANLI ALANLAR TİP İMAR YÖNETMELİĞİ (1) BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler

PLANLI ALANLAR TİP İMAR YÖNETMELİĞİ (1) BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler Resmi Gazete Tarihi: 02.11.1985 Resmi Gazete Sayısı: 18916 mükerrer PLANLI ALANLAR TİP İMAR YÖNETMELİĞİ (1) BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler Madde 1 (Değişik:RG-19/8/2008-26972) 3/5/1985 tarihli ve 3194 sayılı

Detaylı

APARTMANLAR

APARTMANLAR APARTMANLAR 1+1 2+1 3+1 Bu katalogdaki görseller tanıtım amaçlı olup teknik gereklilik olması halinde SİYAHKALEM, EMLAK KONUT GYO A.Ş. nin onayı ile değişiklik yapma hakkına sahiptir. Bu katalogdaki

Detaylı

GREEN PARK AYDIN GREEN PARK AYDIN

GREEN PARK AYDIN GREEN PARK AYDIN GREEN PARK AYDIN GREEN PARK AYDIN 0 532 608 64 08 0 532 317 12 49 AYDIN IN YEPYENİ YAŞAM PROJESİ: GREEN PARK AYDIN 1 2 ZEYKO İNŞAAT ZEYKO İNŞAAT GÜVENCESİYLE ZEYKO İNŞAAT TAN AYDIN A ARTI DEĞER KAZANDIRACAK

Detaylı

PLANLI ALANLAR TİP İMAR YÖNETMELİĞİ (1) BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler

PLANLI ALANLAR TİP İMAR YÖNETMELİĞİ (1) BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler Oturum Aç ANASAYFA MEVZUAT TÜRÜ RESMİ GAZETE SIK KULLANILAN KANUNLAR KANUNLAR FİHRİSTİ FAYDALI LİNKLER HAKKIMIZDA İLETİŞİM Resmi Gazete Tarihi: 02.11.1985 Resmi Gazete Sayısı: 18916 mükerrer PLANLI ALANLAR

Detaylı

NO KONTROL EDĐLMESĐ GEREKLĐ KONU EVET HAYIR AÇIKLAMA

NO KONTROL EDĐLMESĐ GEREKLĐ KONU EVET HAYIR AÇIKLAMA ĐLAVE / TADĐLAT PROJESĐ MĐMARĐ KONTROL LĐSTESĐ No: 0000 Tarih:... Mimar müellif'in Adı, Soyadı:... Đşveren'in Adı, Soyadı:......YERLEŞĐM (VAZĐYET)PLANINDA ARANACAK HUSUSLAR NO KONTROL EDĐLMESĐ GEREKLĐ

Detaylı

Resmi Gazete Tarihi: 02.11.1985 Resmi Gazete Sayısı: 18916 mükerrer

Resmi Gazete Tarihi: 02.11.1985 Resmi Gazete Sayısı: 18916 mükerrer Mevzuat metni İlişkili mevzuat Dayandığı Mevzuat Metin içerisinde ara: PLANLI AL Resmi Gazete Tarihi: 02.11.1985 Resmi Gazete Sayısı: 18916 mükerrer PLANLI ALANLAR TİP İMAR YÖNETMELİĞİ (1) BİRİNCİ BÖLÜM

Detaylı

S.S. ÖZ-AR Toplu İşyeri Yapı Kooperatifi Parsel Analizleri Açıklama Raporu

S.S. ÖZ-AR Toplu İşyeri Yapı Kooperatifi Parsel Analizleri Açıklama Raporu S.S. ÖZ-AR Toplu İşyeri Yapı Kooperatifi Parsel Analizleri Açıklama Raporu DESB parsel analizleri çizim paftalarında, çizimlere ek olarak parsellerle ilgili açıklamalar yapılmıştır. Bu açıklamalar, Planlı

Detaylı

PLANLI ALANLAR TİP İMAR YÖNETMELİĞİ (1) BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler

PLANLI ALANLAR TİP İMAR YÖNETMELİĞİ (1) BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler PLANLI ALANLAR TİP İMAR YÖNETMELİĞİ (1) Madde 1 (Değişik:RG-19/8/2008-26972) BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler 3/5/1985 tarihli ve 3194 sayılı İmar Kanunu hükümlerine dayanılarak hazırlanmış bulunan bu Yönetmelik,

Detaylı

PLANLI ALANLAR TİP İMAR YÖNETMELİĞİ (1) BİRİNCİ BÖLÜM. Genel Hükümler

PLANLI ALANLAR TİP İMAR YÖNETMELİĞİ (1) BİRİNCİ BÖLÜM. Genel Hükümler PLANLI ALANLAR TİP İMAR YÖNETMELİĞİ (1) BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler Madde 1 (Değişik:RG-19/8/2008-26972) 3/5/1985 tarihli ve 3194 sayılı İmar Kanunu hükümlerine dayanılarak hazırlanmış bulunan bu Yönetmelik,

Detaylı

PLANLI ALANLAR TİP İMAR YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler

PLANLI ALANLAR TİP İMAR YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler PLANLI ALANLAR TİP İMAR YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler Madde 1 (Değişik:RG-19/8/2008-26972) 3/5/1985 tarihli ve 3194 sayılı İmar Kanunu hükümlerine dayanılarak hazırlanmış bulunan bu Yönetmelik,

Detaylı

Sirküler Tarihi : Sirküler No : : Konutlarla İlgili KDV İade Hesabına, Ortak Alanlarla İlgili Yüklenimlerin Dahil Edilmesi Hak.

Sirküler Tarihi : Sirküler No : : Konutlarla İlgili KDV İade Hesabına, Ortak Alanlarla İlgili Yüklenimlerin Dahil Edilmesi Hak. Sirküler Tarihi : 27.07.2017 Sirküler No : 2017-28 Konu : Konutlarla İlgili KDV İade Hesabına, Ortak Alanlarla İlgili Yüklenimlerin Dahil Edilmesi Hak. KDV Genel Uygulama Tebliğinin III-B-3.1.3.1 bölümünde;..

Detaylı

KADIKÖY MERKEZ E-5 (D100) OTOYOLU ARA BÖLGESİ UYGULAMA İMAR PLANI VE PLAN NOTLARI - 11.05.2006

KADIKÖY MERKEZ E-5 (D100) OTOYOLU ARA BÖLGESİ UYGULAMA İMAR PLANI VE PLAN NOTLARI - 11.05.2006 KADIKÖY MERKEZ E-5 (D100) OTOYOLU ARA BÖLGESİ UYGULAMA İMAR PLANI VE PLAN NOTLARI - 11.05.2006 MİKROBÖLGELEME PROJESİNE GÖRE UYGULAMA YAPILACAĞINA DAİR PLAN NOTU TADİLATI - 21.06.2011 GENEL HÜKÜMLER 23

Detaylı

Resmi Gazete Tarihi: Resmi Gazete Sayısı: mükerrer PLANLI ALANLAR TİP İMAR YÖNETMELİĞİ (1) BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler

Resmi Gazete Tarihi: Resmi Gazete Sayısı: mükerrer PLANLI ALANLAR TİP İMAR YÖNETMELİĞİ (1) BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler Resmi Gazete Tarihi: 02.11.1985 Resmi Gazete Sayısı: 18916 mükerrer PLANLI ALANLAR TİP İMAR YÖNETMELİĞİ (1) BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler Madde 1 (Değişik:RG-19/8/2008-26972) 3/5/1985 tarihli ve 3194 sayılı

Detaylı

MESLEK RESMİ DERSİ. Giriş Özet Yapı Bilgisi Mimari Tasarım Esasları ve Mimari Proje Örnekleri İncelemeleri. Hazırlayan. Öğr. Gör.

MESLEK RESMİ DERSİ. Giriş Özet Yapı Bilgisi Mimari Tasarım Esasları ve Mimari Proje Örnekleri İncelemeleri. Hazırlayan. Öğr. Gör. MESLEK RESMİ DERSİ Giriş Özet Yapı Bilgisi Mimari Tasarım Esasları ve Mimari Proje Örnekleri İncelemeleri Hazırlayan Öğr. Gör. Cahit GÜRER 26.02.2009-Afyonkarahisar YAPI Canlıların beslenmek ve barınmak

Detaylı

BAHÇEŞEHİR İN EN GÜZEL BAHÇESİ MAHALLE KÜLTÜRÜYLE BULUŞUNCA

BAHÇEŞEHİR İN EN GÜZEL BAHÇESİ MAHALLE KÜLTÜRÜYLE BULUŞUNCA BAHÇEŞEHİR İN EN GÜZEL BAHÇESİ MAHALLE KÜLTÜRÜYLE BULUŞUNCA Bahçeşehir in en değerli ve en büyük arazisinde, mahalle kültürünün izleri modern yaşamla bir araya geldi Vaditepe Bahçeşehir; sıcak mahalle

Detaylı

Paket Ürün İçindeki İnşaat İmalatları. Her türlü kazı dolgu tesviye ve altyapı işleri

Paket Ürün İçindeki İnşaat İmalatları. Her türlü kazı dolgu tesviye ve altyapı işleri Paket Ürün Grubu Arfa-Magu Yalıtımlı Kaba İnşaat Yapım Paketleri (Uygulamalı) MODEL: FREZYA- FNR205-198,75 + 86,20 TEKNİK ŞARTNAME-1 Yapının Taşıyıcı Strüktür Donanımlı Paket Ürün EKOLOJİK-İDEAL SİSTEM

Detaylı

İMAR HUKUKU VIII. HAFTA IV. HAFTA

İMAR HUKUKU VIII. HAFTA IV. HAFTA VIII. HAFTA İMAR HUKUKU IV. HAFTA PLANLI ALANLAR TİP İMAR YÖNETMELİĞİ Resmi Gazete Tarihi: 02.11.1985 Resmi Gazete Sayısı: 18916 mükerrer ESKİ PLANLI ALANLAR İMAR YÖNETMELİĞİ Resmi Gazete Tarihi: 03.07.2017

Detaylı

50 SORUDA YENİ İMAR MEVZUATI REHBERİ

50 SORUDA YENİ İMAR MEVZUATI REHBERİ 50 SORUDA YENİ İMAR MEVZUATI REHBERİ En son 2008 yılında revize edilen Resmi Gazete 02.11.1985 tarih 18916 mükerrer sayılı Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliği 1/6/2013 tarihli ve 28664 no lu Resmi Gazete

Detaylı

YÖNETMELİK ŞANTİYE ŞEFLERİ HAKKINDA YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM

YÖNETMELİK ŞANTİYE ŞEFLERİ HAKKINDA YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM 2 Mart 2019 CUMARTESİ Resmî Gazete Sayı : 30702 YÖNETMELİK Çevre ve Şehircilik Bakanlığından: ŞANTİYE ŞEFLERİ HAKKINDA YÖNETMELİK Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç BİRİNCİ BÖLÜM MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin

Detaylı

13. PLAN UYGULAMA HÜKÜMLERİ

13. PLAN UYGULAMA HÜKÜMLERİ 13. PLAN UYGULAMA HÜKÜMLERİ A-GENEL HÜKÜMLER A.1-1/1000 ölçekli Büyükbakkalköy Mahallesi Uygulama İmar Planı, plan paftaları, plan notları ve plan raporu ile bir bütündür. Planlama alanında 18. Madde uygulanacak

Detaylı

Paket Ürün İçindeki İnşaat İmalatları. Her türlü kazı dolgu tesviye ve altyapı işleri

Paket Ürün İçindeki İnşaat İmalatları. Her türlü kazı dolgu tesviye ve altyapı işleri Paket Ürün Grubu Arfa-Magu Yalıtımlı Kaba İnşaat Yapım Paketleri (Uygulamalı) MODEL: MİMOZA - 08437-185,65 + 29,30 TEKNİK ŞARTNAME-1 Yapının Taşıyıcı Strüktür Donanımlı Paket Ürün EKOLOJİK-İDEAL SİSTEM

Detaylı

ANTALYA MURATPAŞA BELEDİYE MECLİSİNİN TARİH VE 368 SAYILI KARARI

ANTALYA MURATPAŞA BELEDİYE MECLİSİNİN TARİH VE 368 SAYILI KARARI ANTALYA MURATPAŞA BELEDİYE MECLİSİNİN 07.09.2018 TARİH VE 368 SAYILI KARARI Gündemin 18, Maddesi Karar No. 368 Özü: Konut kullanımlı 3338 ada 3 parselin ticaret kullanımına dönüştürülerek plan notu eklenmesine

Detaylı

BALIKESİR İMAR YÖNETMELİĞİ

BALIKESİR İMAR YÖNETMELİĞİ BALIKESİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI BALIKESİR İMAR YÖNETMELİĞİ (TASLAK) Meclis Kararı Tarih ve Sayısı: Yürürlük Tarihi: Balıkesir 2014 1 İÇİNDEKİLER BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler MADDE 1 MADDE 2 MADDE

Detaylı

Gemlik-Armutlu Karayolu nun bitişiğinden güneye doğru uzanmaktadır.

Gemlik-Armutlu Karayolu nun bitişiğinden güneye doğru uzanmaktadır. PLAN DEĞİŞİKLİĞİ AÇIKLAMA RAPORU: Kapsam: Hazırlanan 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliği Bursa İli, Gemlik İlçesi, Yeni Mahallesinde, H22-A-09-A-1-C, pafta, 956, 957 nolu imar adaları ile çevresini

Detaylı

Karar Tarihi : Karar No : Toplantı Tipi Konu. : Taşınmaz Mal Alımı-Satımı-Tahsis ve Kiralama.

Karar Tarihi : Karar No : Toplantı Tipi Konu. : Taşınmaz Mal Alımı-Satımı-Tahsis ve Kiralama. Karar Tarihi : 01.06.2016 Karar No : 41850698.301.05-101 : Taşınmaz Mal Alımı-Satımı-Tahsis ve Kiralama. KARAR : Mülkiyeti Belediyemize ait, Tapunun Sille Mahallesi 42323 ada 6 parsel nolu gayrimenkulün,

Detaylı

ZEMİN KAT: 1. NORMAL KAT: 2. NORMAL KAT: ÇATI KATI: ÇATI ARASI KATI: 230 ADA 22 PARSEL :

ZEMİN KAT: 1. NORMAL KAT: 2. NORMAL KAT: ÇATI KATI: ÇATI ARASI KATI: 230 ADA 22 PARSEL : AHMET AFİF PAŞA YALISI 1 230 ADA 21 PARSEL EK-1 Ahmet Afif Paşa Yalısı, Boğaziçi İstinye Koyu nun yakınında, Köybaşı Caddesine 25 m, Boğaz a 40 m cepheli 2.248,28 m² yüzölçümlü arsa üzerinde 1910 yılında

Detaylı

İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ İMAR VE ŞEHİRCİLİK DAİRE BAŞKANLIĞI ŞEHİR PLANLAMA MÜDÜRLÜĞÜ NE

İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ İMAR VE ŞEHİRCİLİK DAİRE BAŞKANLIĞI ŞEHİR PLANLAMA MÜDÜRLÜĞÜ NE Tarih: 24.02.2011 Sayı: 2011/0244 İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ İMAR VE ŞEHİRCİLİK DAİRE BAŞKANLIĞI ŞEHİR PLANLAMA MÜDÜRLÜĞÜ NE Konu: 24.01.2011 tarihinde askıya çıkarılan EYÜP İlçesi, Rekreasyon Alanı

Detaylı

Tarihi Kent Merkezi, Arkeolojik, Kentsel Sit Alanlarında, Tescilli Yapılar ve Koruma Alanlarında Uygulama Esasları

Tarihi Kent Merkezi, Arkeolojik, Kentsel Sit Alanlarında, Tescilli Yapılar ve Koruma Alanlarında Uygulama Esasları Tarihi Kent Merkezi, Arkeolojik, Kentsel Sit Alanlarında, Tescilli Yapılar ve Koruma Alanlarında Uygulama Esasları Tarihi kent merkezi, arkeolojik, kentsel sit alanlarında uygulama esasları EK MADDE (1)

Detaylı

YAŞAM ALANINIZ SİZE ÖZELDİR

YAŞAM ALANINIZ SİZE ÖZELDİR Konutta Altın Çağı YAŞAM ALANINIZ SİZE ÖZELDİR Çağıl İnşaat / Altınbaşak Konutları Çağıl İnşaat 1994 yılında kurulan; çok katlı yapıların tasarımı ve yapımı, yol, sanat yapıları ve köprü yapımında uzmanlaşmış

Detaylı

K4-109, Budva'da Hotel

K4-109, Budva'da Hotel Montenegro Emlak Konutları +382 68 803389 +382 68 803382 Karadağ'ın lider emlak ilan sitesi +382 68 803381 info@luxestate-montenegro.com +905338754767 K4-109, Budva'da Hotel 3 500 000 Emlak Tıpı: Işyeri

Detaylı

SULTANBEYLİ NİN YENİ CAZİBE MERKEZİYLE TANIŞMAYA, HAYATINIZI DAHA KONFORLU YAPMAYA, HAYALLERİNİZİ YAŞAMAYA HAZIR MISINIZ?

SULTANBEYLİ NİN YENİ CAZİBE MERKEZİYLE TANIŞMAYA, HAYATINIZI DAHA KONFORLU YAPMAYA, HAYALLERİNİZİ YAŞAMAYA HAZIR MISINIZ? SULTANBEYLİ NİN YENİ CAZİBE MERKEZİYLE TANIŞMAYA, HAYATINIZI DAHA KONFORLU YAPMAYA, HAYALLERİNİZİ YAŞAMAYA HAZIR MISINIZ? TÜM BEKLENTİLERİNİZE EN İYİ YANITLARI BULACAĞINIZ PROJE, SULTANBEYLİ EMLAK KONUTLARI;

Detaylı

TEKNİK ŞARTNAME-1. Her türlü kazı dolgu tesviye ve altyapı işleri. Su izolasyonu BTM veya muadili Isı izolasyonu Arfa Ses izolasyonu Arfa

TEKNİK ŞARTNAME-1. Her türlü kazı dolgu tesviye ve altyapı işleri. Su izolasyonu BTM veya muadili Isı izolasyonu Arfa Ses izolasyonu Arfa Paket Ürün Grubu Arfa-Magu Yalıtımlı Kaba İnşaat Yapım Paketleri (Uygulamalı) MODEL:HERA-20388-130,00+13,60 Taşıyıcı Strüktür Donanımlı Paket Ürün Adı EKOLOJİK-İDEAL SİSTEM YALITIMLI KABA İNŞAAT PAKETİ

Detaylı

APARTMANLAR

APARTMANLAR + + + Bu katalogdaki görseller tanıtım amaçlı olup teknik gereklilik olması halinde SİYAHKALEM, EMLAK KONUT GYO A.Ş. nin onayı ile değişiklik yapma hakkına sahiptir. Bu katalogdaki görseller tanıtım amaçlı

Detaylı

T.C. BURSA 2. İCRA DAİRESİ 2013/12256 ESAS TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI

T.C. BURSA 2. İCRA DAİRESİ 2013/12256 ESAS TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI T.C. BURSA 2. İCRA DAİRESİ 2013/12256 ESAS TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI Satılmasına karar verilen taşınmazın cinsi, niteliği, kıymeti, adedi, önemli özellikleri : 1 NO'LU TAŞINMAZIN Özellikleri:Bursa

Detaylı

(İkiyüzbin Yeni Türk Lirası)

(İkiyüzbin Yeni Türk Lirası) Sn... A.Ş Mah... Cad. No:... / İstanbul Konu : Değerleme Raporu Talebiniz üzerine Bostanlı Mah... Sk No:.. Apt. D:.. Karşıyaka İzmir adresindeki a ait mülk 2014 tarihinde gezilerek dikkatle incelenmiştir.

Detaylı