YABANCI DİL ÖĞRENMEK İÇİN 101 İPUCU!

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "YABANCI DİL ÖĞRENMEK İÇİN 101 İPUCU!"

Transkript

1 1. Hata yapmaktan korkmayın. Kendinize güvenin. Çevrenizdeki insanlar ancak hata yaptığınızı duyabildikleri zaman hatalarınızı düzeltebilirler. 2. Kendinizi yabancı dille kuşatın. Çevrenizi o yabancı dili konuşan insanlarla çevirmeniz dili pasif olarak öğrenmenize olanak sağlar. Bir dili öğrenmenin en iyi yolu onu konuşmaktır. 3. Her gün pratik yapın. Bir çalışma planı oluşturun, haftada kaç saat çalışacağınızı belirleyin ve planınıza sadık kalın. Belirli bir rutin oluşturun. 4. Ailenize ve arkadaşlarınıza çalıma planınızdan bahsedin. Sizi çalışmaya teşvik etmelerini ve aynı zamanda çalışırken sizi bölmemelerini isteyin ana hedefi çalışın: Okuma, yazma, konuşma ve dinleme. Gelişebilmeniz için bu dördü birlikte ilerlemelidir. 6. Yeni öğrendiğiniz sözcükler için bir defter tutun. Kelimeleri cümle içinde kullanın ve konuştuğunuzda bu sözcükleri en az üç kere kullanmaya çalışın. 7. Online, ücretsiz kurslara katılın. 8. Testler için kelime haznesini geliştirmenin en iyi yolu liste halinde ezberlemektir. Ancak bunun gerçek bir öğrenme olmadığını unutmayın, kullanmazsanız kısa sürede unutursunuz. 9. Biyolojik saatinizi dikkate alın. Sabah insanı değilseniz, akşamüstü çalışın. 10. Kelimeleri içlerinde kullanıldıkları cümle halinde hatırlarsanız, bunun tek tek kelimeleri çalışmaktan çok daha kolay bir öğrenme yolu olduğunu fark edersiniz. 11. Bir sınava girmek için plan yapın. Bu sizin daha sıkı ve ciddi çalışmanızı sağlayacaktır. 12. Bütün olumlu noktaları aklınızda tutun: İyi bir yabancı diliniz olduğunda ne yapabilirsiniz? Hayatınızın kalitesi nasıl artar? 13. Kendinize uzun vadeli bir hedef belirleyin. Bu hedefe yönelik çalışın. 14. Kendinize kısa vadeli hedefler belirleyin ve bunları başardığınızda kendinizi ödüllendirin. 15. Kendinize içinde öğrenmek istediğiniz bir çalışma alanı atmosferi yaratın. Zorunlu olduğunuz için değil, öğrenmek istediğiniz için çalıştığınızda bunu daha kolay başarırsınız. 16. Sizin için en iyi çalışan öğrenme metodunu keşfedin. Hangi yöntemle daha iyi öğreniyorsunuz, yazarak, okuyarak, duyarak? 17. Nasıl daha iyi öğrendiğinizi düşünün: Sessiz bir atmosferde mi, grup içinde mi, ezberleyerek mi? Özet çıkararak mı? 18. Yardım alın. Eğer anlamadığınız bir şey varsa öğretmenlerinize, arkadaşlarınıza, ailenize sorun. 19. Tekrar edin! Tekrar edin! Tekrar edin! Geçmişte çalıştığınız konuları düzenli tekrar edecek zaman ayırın dakikadan fazla sürekli çalışmak iyi bir fikir değildir. Düzenli mola vermeyi unutmayın. Temiz hava alın, bacaklarınızı gerin veya bir şeyler atıştırın.

2 21. Seviye atlamak için acele içerisinde olmayın. Bulunduğunuz seviyeye konsantre olun, gerisi gelecektir. 22. Yabancı dili dinlemek için, bir kerelik televizyon programındansa video ve DVD ler tercih edin. Aynı şeyi tekrar tekrar dinlemek daha faydalı olacaktır. Her dinleyişinizde yeni bir şey yakaladığınızı keşfetmeniz çok daha kolay olur. 23. Televizyon izlemek size bir şeyi bir kere doğru duyma hakkı tanır. Bu yüksek seviye öğrenciler için daha faydalıdır. Sizlere gerçek bir konuşma pratiği yaptırır, ne de olsa karşınızdaki insandan sürekli söylediğini tekrar etmesini isteyemezsiniz. 24. Seviyelendirilmiş kitapları okumayın. Bu kitaplar belirli seviyelerle sınırlandırılmıştır. Gerçek bir roman okuyun. Bittiğinde kendinizi çok iyi hissedeceksiniz. 25. Gerçek bir roman için seviyeniz çok düşük ise okul öncesi hikâyeleri veya çocuk kitaplarından başlayın. Genellikle daha basit cümle kalıpları vardır ve seviyelendirilmiş kitaplara çok iyi bir alternatiftir. 26. Gazeteler pasif yapılar için çok iyi kaynaklardır. Makaleleri okuyun ve pasif yapıları bulup bulamadığınızı kontrol edin. 27. İlk kez okuduğunuzda sadece genel anlamı kavramaya çalışın. Her kelimeyi anlamadığınızda üzülmeyin, sonra gidin ve yeni kelimeler için sözlüğe bakın. 28. Cümledeki bir kelimeyi anlamadığınızda çevresindeki sözcüklere ve genel anlama konsantre olun, bunlar size ipucu sağlayacaktır. Sözcüğün anlamını tahmin etmeye çalışın. 29. Kök kelimeleri öğrenin. Bunlar size yeni sözcüklerin anlamını daha kolay tahmin etme imkânı sağlar. Örneğin scrib=yazmak demektir. Scribble away ne demek tahmin edebilir misiniz? 30. Yeni bir kelime öğrendiğiniz her seferinde kelimenin diğer formlarını da düşünün. Beautiful=güzel(sıfat); Beauty=güzellik(isim); Beautifully=Güzelce(zarf) 31. Ön ek (dis-, un-, re-) ve son ekleri (-ly, -ment, -ful) öğrenin. Bunlar anlamı ortaya çıkarmanıza yardımcı olabilir. 32. Vurguyu öğrenin. Her dilin kendi vurgu kuralları vardır. Bunlar konuşmanıza çok yardımcı olur. 33. Yabancı dilinizi kullanabildiğiniz her yerde kullanın. Sadece bu kadar basit! 34. Öğrenmeye çalıştığınız yabancı dilden kendi dilinize tercüme yapmayın. Yabancı dilde düşünmeye çalışın. Bu akıcılığınızı arttırır. Kendi kendinize konuşun. 35. Tıpkı araba sürmeyi öğrenmek gibi, yabancı dili de bir kitaptan öğrenemezsiniz. Sadece yaparak öğrenebilirsiniz. 36. Dil bilgisi öğrenmenin en doğal yolu konuşmaktır. 37. Yabancı dilde bir günlük yazın. Sadece birkaç cümle ile başlasanız bile olur, zamanla arttırırsınız. 38. Neden online bir blog başlatıp arkadaşlarınızla ve dünyayla paylaşmayasınız?

3 39. Yazım konusunda iyileşmek için yazmalısınız. Beyin fırtınası yapın, değişik fikirler ve konular hakkında dil bilgisi kuralları veya imla için endişelenmeden yazın. Sonrada yazdıklarınızı okuyun veya daha da iyisi birisine kontrol etmesi için verin. 40. Bir gözünüz noktalama işaretleri üzerinde olsun, ne söylemek istediğiniz tamamen değiştirebilirler. Şu iki cümleye bir göz atın: A woman without her man is nothing and A woman: without her, man is nothing. 41. Sesinizin güzelliğini keşfedin. Yabancı dilde şarkılar öğrenin, akıcılığınızı ve tonlamanızı geliştirmek için onları yüksek sesle söyleyin. 42. Bir mektup arkadaşı edinin veya sohbet odaları, forumlar gibi iletişim kurabileceğiniz siteleri kullanın. Madem konuşamıyorsunuz, işe yazmakla başlayın. 43. Yabancı dildeki CD lere gölge olun. Bir iki cümle dinleyin ve CD yi durdurarak cümleleri tekrar edin. Ritim ve tonlamaya odaklanın. 44. Yabancı dilde bir haber kanalı bulun. Dinlemediğinizde bile açık tutun. Bu kulak dolgunluğu kazanmanıza yardımcı olur. 45. CD lere ayna olun. Onunla aynı anda yüksek sesle söylemeye çalışın. Telaffuza odaklanın. 46. Dikte edin. Arkadaşınızı veya bir kaydı dinleyin. Ve söylediklerini yazmaya çalışın. 47. Kimse kendi sesini duymayı pek sevmez ama cesur olun ve kendi sesinizi kaydedin. Telaffuz ve vurgularınızı dinleyin. Problemli alanları tespit etmeye çalışın. 48. Öğretmeninize dersi kaydedip kaydedemeyeceğinizi sorun. Bu tekrar etmek için harika bir fırsattır. Aynı zamanda öğretmeninizin konuşma ve tonlamalarına da dikkat edebilirsiniz. 49. Yabancı dilde düşünmenize ve tercüme yapmamanıza yardımcı olması için aynı dilde bir sözlük kullanın. Örneğin öğrenmeye çalıştığınız dil İngilizceyse İngilizce-İngilizce bir sözlük tercih edin. 50. Aynı dilde standart sözlük kullanmak korkutucu geldiyse o sözlüklerin seviyelendirilmiş ve dili öğrenenlere yönelik hazırlanmış olanları mevcuttur, onları tercih edin. 51. Sözlüğünüze bağımlı hakle gelmeyin. Sözlüğünüz sadece yol gösterici olmalı, öğretmeniniz değil. Sözlüğe koşmaktansa anlamı tahmin etmeye çalışın. 52. Vazgeçmeyin! Olumlu kalın! Bazen yeterince çabuk öğrenemiyormuşsunuz gibi hissedebilirsiniz, üzülmeyin, eninde sonunda başaracaksınız. 53. Tadını çıkarın! Çünkü farkında olmadan her zaman eğlendiğimizden daha çok öğreniriz. 54. Eğer konuşmadan önce çok gergin oluyorsanız birkaç derin nefes alın. Rahat olduğunuzda konuşmanın çok daha kolay olduğunu fark edeceksiniz. 55. Ara sıra geçmişte öğrendiğiniz CD lere veya çözdüğünüz test kitaplarına bakarak kendinizi motive edin. Artık ne kadar kolay geliyorlar öyle değil mi? Oysa bir zamanlar onları yaparken de zorlanıyordunuz. Tebrikler, gelişiyorsunuz! 56. Yabancı dil öğrenmek için hiçbir zaman çok genç veya çok yaşlı değilsinizdir. Öğrenmemek için bahaneler yaratmayın.

4 57. Ağırdan almanın sizi başarılı olmaktan alıkoymasına izin vermeyin. Sürekli ertelemeniz çalışmaktan kaçmak için mi yoksa sadece kötü bir alışkanlık mı farkına varın. 58. Eğer henüz istediğiniz sonuçları alamıyorsanız bu yabancı dil öğrenme konusunda kötü olduğunuzdan değil, henüz size uygun yöntemi keşfedememiş olmanızdan kaynaklanıyordur. 59. Seviyenize uygun kaynakları tercih edin. Sizin için çok zor veya çok kolay dinleme yazma egzersizleri kullanmayın. Size meydan okuyacak nacak korkutmayacak seviyeyi tutturun. 60. Aksanınızı mükemmelleştirmek konusunda endişelenmeyin. Aksanınız kendi kültürel kimliğinizin önemli bir parçası. 61. Öğrendiğiniz dilin birçok farklı lehçesi olabilir (İngiliz İngilizcesi, Amerikan İngilizcesi vs.) Bunların hiçbiri yanlış veya çok önemli değildir. (İngilizce İngilizcedir) 62. Sadece lehçelerdeki farklılıkların farkında olun ve kelimelerinizi ona göre kullanın. (Örneğin; asansör= elevator (US) / lift (British) 63. İpucu kartları taşıyın. Yeni kelimeleri üzerlerine yazabilirsiniz. Böylece ne zaman biraz boş vaktiniz olsa -otobüste, metroda- gözden geçirebilirsiniz. 64. Yapışkanlı not kâğıtları kullanın ve evinizin her yerine yapıştırın. Bunları, yeni kelimeler veya eşyaları etiketlemek için kullanabilirsiniz. Köpeğinizi de etiketlemeyi unutmayın. 65. Öbek eylemleri (phrasal verbs) sakın es geçmeyin. Hemen hemen her dilde bolca öbek eylem mevcuttur ve oldukça sık kullanılırlar. Kalıplarını çözmeye çalışın. Daha çoğunun anlamını öğrendikçe, diğerlerinin anlamını tahmin etmenin kolaylaştığını göreceksiniz. 66. Sezgilerinize güvenin. Çoğu zaman ilk tahmininizin doğru çıktığını göreceksiniz. Kendinize güvenin. 67. Düşüncelerinizi sıraya koyun. Ne söylemek istediğinizi düşünün. Belki de dil bilgisini biliyorsunuzdur ancak konuştuğunuz zaman doğru kullanamıyor olabilirsiniz. 68. Yeni insanlarla tanışın. Ana dili öğrenmeye çalıştığınız dil olan insanlar bulmaya çalışın. İmkânınız varsa konuşma kulübü gibi etkinliklere katılın. 69. Yeni biriyle tanıştığınızda konuşmayı başlatan kişi siz olun. Onların sizinle konuşmasını beklemeyin. Uygun soru ve sözcüklerle konuşmayı uzatmaya çalışın. ( really? / go on / what happened then? ) 70. Bir konu üzerinde tartışın. Arkadaşlarınızı toplayın ve grup içerisinde bir konu ortaya atın. Herkes için bir bakış açısı seçerek (gerçekte inanmasanız da) onu savunmaya çalışın. Aktif dinlemeyi öğrenin. Gözleriniz ve kulaklarınızla konuşan kişiye odaklanın. Söylenenleri tekrar etmek karşıdaki kişinin düşüncelerini anlamaya yardımcı olabilir. 71. Sadece kelimeleri öğrenmek yeterli değildir. Bir papağana da kelimeleri öğretebilirsiniz ama bu yabancı dil konuşabildiği anlamına gelmez. Grameri öğrenmek zorundasınız. 72. Çeşitli dillerde yer alan ve eylemlerin zamanını belli eden zaman eklerinin birebir karşılığı sizin dilinizde mevcut olmayabilir. Ama bu zaman kalıplarının biliyor ve kullanabiliyor olmak önemlidir.

5 73. Özellikle İngilizce birçok düzensiz eyleme (İrregular verbs) sahiptir. Egzersiz yapmalısınız. 74. Devam edin. Her fırsatta pratik yapın. Eğer dili konuşmaya uzun bir ara verirseniz ilk konuştuğunuzda seviyenizin gerilemiş olduğunu fark edeceksiniz. 75. Kötü bir test sonucuyla moralinizi bozmayın. Bazen öğrenciler sınavlardan geçerler ancak o dilde iletişim kurmayı beceremezler. Eğer konuşabiliyorsanız kendinizle gurur duyun ve dil bilgisi çalışmaya biraz ağırlık verin. 76. Unutmayın ki çabaladığınız sürece başaracaksınız. 77. Yabancı dili bir arkadaşınızla birlikte öğrenin. Böylece birlikte alıştırma yapabileceğiniz biri olur ve birbirinizi motive edebilirsiniz. 78. Unutmayın birçok dil yazıldığı gibi okunmaz. Örneğin İngilizce de Ough kelimesinin 6 farklı telaffuzu vardır. Fonetik alfabeye aşina olun, bu sizin sözlükteki kelimeleri doğru telaffuz etmenize yardımcı olacaktır. 79. Farklı dillerdeki en sık kullanılan sesleri öğrenin. Örneğin İngilizce öğreniyorsanız; kendinizi schwa sesine alıştırın [ə] vurgusuz ve tonsuz doğal bir sesli harf sesidir. İngilizcedeki en yaygın sestir. about kelimesindeki a veya supply kelimesindeki u gibi. 80. Başlangıç seviyesinde ilerleme çok daha hızlı olacaktır. Seviyeniz yükseldikçe ilerlemenin daha uzun zaman alacağını unutmayın. Aniden hiçbir şey öğrenmemeye başladığınızı düşünmeyin. Sadece daha az fark edilebilir bir şekilde gelişmeye başladınız. 81. Kullandığınız yabancı dilin ortama uyduğundan emin olun. Argo kelimeleri bir iş toplantısında, resmi kalıpları arkadaşlarınız arasında kullanmanız uygunsuz olur. Bir kelimeyi veya kalıbı öğrenirken bunun hangi duruma uygun olacağını da düşünün. 82. Test kitapları genellikle gündelik hayatta kullanılan dilden farklıdır. Günlük dili öğrenebilmek için bol bol film seyredin. 83. Deyimleri ezberlemek zor olabilir ancak yabancı dilinizi zenginleştireceğini ve konuşmanıza renk katacağını unutmayın. 84. Konuşurken bazen kelimeler birbirine bağlanır ve tek bir kelimeymiş gibi telaffuz edilir. Özellikle günlük hayatta kullanılan kelime kısaltmalarını öğrenmeniz faydalı olacaktır. 85. İnterneti kullanın. Dili öğrenebileceğiniz kaynakları keşfedin. 86. Güçlü ve zayıf yönleriniz üzerinde düşünün. Geliştirmek istediğiniz konuların listesini yapın ve onlar üzerinde çalışmaya başlayın. 87. Hatalı kalıplarınızı kafanızdan silmeye çalışın. Muhtemelen tam da aynı dil bilgisi yanlışını tekrar tekrar yapıyorsunuz. Bu ilk başta kalıbın yanlış öğrenildiği anlamına gelir. Bu algıyı düzeltmeye çalışın. 88. Artikel kullanım kurallarını öğrenin. ( İngilizcedeki a/-an veya Almancadaki der/-die/-das vb.) Örneğin İngilizce için; size ilk başta öğretilen sesliden önce an kullanılır kuralından çok daha fazlası vardır ve An hour çok yaygın bir kullanımdır. Tüm kuralları öğrenip doğru kullanmaya özen gösterin.

6 89. Akıcılık için imgeleme yeteneğinizi kullanın. Restorana gitmeden önce garsonla aranızda ne tür bir konuşma geçebileceğini hayalinizde canlandırıp, her iki taraf için de cümleler kurmaya çalışabilirsiniz. 90. Aslında iletişimin çoğu vücut dili ve mimikler aracılığıyla gerçekleşir. Sizin kültürünüzden ve toplumunuzdan farklı işaretler, vücut dili ve mimikler mevcutsa bunları öğrenmeye çalışın. Örneğin parmaklarınızı V şekline getirdiğiniz zafer işareti nde eğer avuç içiniz dışarı bakıyorsa sıkıntı yoktur. Ancak avuç içiniz size, elinizin üstü dışarı dönükse ve karşınızdaki bir İngiliz ise küfür ediyorsunuz demektir. Bunun anlamı neyse bir İngiliz e sorup kendiniz öğrenin. 91. En kolay ipucu Uyuyun! İyi bir gece uykusundan sonra çok daha kolay öğrenirsiniz. Ve iyi bir gece uykusu aynı zamanda gün içerisinde öğrendiklerinizin aklınıza iyice yerleşmesini sağlar. 92. En faydalı ipucu O dilin ana dil olduğu bir ülkede kursa katılın. 93. Eğer yurt dışında eğitim imkânınız olursa mümkün olduğunca farklı ülkelerden gelen insanlarla sosyalleşin. Kendi ülkenizden gelen insanlarla aynı evi veya yurt odasını paylaşmak öğrenim açısından iyi bir fikir değildir 94. Yurt dışında staj hakkında düşündünüz mü? 95. İyi bir öğretmen bulun, yanlış öğrenmek istemezsiniz değil mi? 96. Hiç kimse bir dilin hepsini öğrenemez. Kendinizi üzmekten vazgeçin. 97. Temeli öğrendiğinizde aynı şeyi nasıl daha farklı söyleyebilirim diye düşünün. Bu yabancı dili çok daha ilgi çekici bir hale getirir. Örneğin, İngilizce de kaç farklı şekilde hoşça kal diyebileceğinizi hiç düşündünüz mü? 98. Kursa devam ediyorsanız, gitmeden önce o günkü ders için hazırlık yapın. Ödevlerinizi mutlaka tamamlayın. Sınavdan kısa bir süre önce bir önceki dersi tekrar edin. 99. Sınıfta dikkatinizin dağılmasına izin vermeyin. Derse odaklanın ve pencereden dışarıyı seyretmeyin. Mümkünse sizinle İngilizce konuşmayacak kişilerin yanına oturmayın Çalışma alanınızın çalışmanızı sağlayacak şekilde olmasına dikkat edin. Odaklanmak önemlidir. Sonuncusu fakat en önemsizi değil: Yabancı dili bizimle öğrenin!

VERİMLİ DERS ÇALIŞMA YÖNTEMLERİ

VERİMLİ DERS ÇALIŞMA YÖNTEMLERİ VERİMLİ DERS ÇALIŞMA YÖNTEMLERİ ETKİLİ ÖĞRENME, uygun yöntem ve teknikleri kullanarak öğrenme amacını gerçekleştirmektir. ETKİLİ ÖĞRENME İÇİN, Zamanı planlama, Çalışma ortamı düzenleme, Etkili okuma, Etkili

Detaylı

Facebook. 1. Grup ve Sayfalar. Facebook ta birçok grup ve sayfa üzerinden İngilizce öğrenen kişilerle iletişime geçebilir ve

Facebook. 1. Grup ve Sayfalar. Facebook ta birçok grup ve sayfa üzerinden İngilizce öğrenen kişilerle iletişime geçebilir ve Hayatın hemen hemen her alanında bir şekilde karşımıza çıkan Facebook ve Twitter, İngilizce öğrenmek için iyi bir araç olabilir mi? İngilizce eğitimi uzun ve önemli bir süreçtir. Genelde ilkokul çağlarında

Detaylı

Nasıl Daha İyi Öğrenirim?

Nasıl Daha İyi Öğrenirim? Nasıl Daha İyi Öğrenirim? Farklı Öğrenme Yöntemleri Öğrenciler farklı yöntemlerle öğrenirler. Bunlardan bazıları aşağıda verilmiştir: okuyarak ve okuduğunu hatırlayarak, önemli bölümlerin altlarını çizerek,

Detaylı

Seviye 1 Ünite 2 Çalışma Planı

Seviye 1 Ünite 2 Çalışma Planı Seviye 1 Ünite 2 Çalışma Planı Değerli Öğrencimiz, İşte bu haftanın çalışma planı. Bu planda detaylandırılmış aktiviteler üzerine 5-6 saat çalışmanızı öneriyoruz. Tavsiyemiz bütün aktiviteleri bir defada

Detaylı

Seviye 1 Ünite 3 Çalışma Planı

Seviye 1 Ünite 3 Çalışma Planı Seviye 1 Ünite 3 Çalışma Planı Değerli Öğrencimiz, İşte bu haftanın çalışma planı. Bu planda detaylandırılmış aktiviteler üzerine 4-6 saat çalışmanızı öneriyoruz. Tavsiyemiz bütün aktiviteleri bir defada

Detaylı

Seviye 1 Ünite 2 Çalışma Planı

Seviye 1 Ünite 2 Çalışma Planı Seviye 1 Ünite 2 Çalışma Planı Değerli Öğrencimiz, İşte bu haftanın çalışma planı. Bu planda detaylandırılmış aktiviteler üzerine 4-6 saat çalışmanızı öneriyoruz. Tavsiyemiz bütün aktiviteleri bir defada

Detaylı

Seviye 2 Ünite 3 Çalışma Planı

Seviye 2 Ünite 3 Çalışma Planı Seviye 2 Ünite 3 Çalışma Planı Değerli Öğrencimiz, İşte bu haftanın çalışma planı. Bu planda detaylandırılmış aktiviteler üzerine 6-7 saat çalışmanızı öneriyoruz. Tavsiyemiz bütün aktiviteleri bir defada

Detaylı

1) İngilizce Öğrenmeyi Ders Çalışmak Olarak Görmek

1) İngilizce Öğrenmeyi Ders Çalışmak Olarak Görmek 1) İngilizce Öğrenmeyi Ders Çalışmak Olarak Görmek İngilizce öğrenilememesinin ilk ve en büyük sebeplerinden birisi, İngilizce öğrenmeyi ders çalışmak olarak görmek. Çoğu zaman İngilizce iş hayatında başarılı

Detaylı

Seviye 3 Ünite 3 Çalışma Planı

Seviye 3 Ünite 3 Çalışma Planı Seviye 3 Ünite 3 Çalışma Planı Değerli Öğrencimiz, İşte gelecek iki haftanın çalışma planı! Bu planda detaylandırılmış aktiviteler üzerine 6-7 saat çalışmanızı öneriyoruz. Tavsiyemiz bütün aktiviteleri

Detaylı

Seviye 1 Ünite 3 Çalışma Planı

Seviye 1 Ünite 3 Çalışma Planı Seviye 1 Ünite 3 Çalışma Planı Değerli Öğrencimiz, İşte bu haftanın çalışma planı. Bu planda detaylandırılmış aktiviteler üzerine 5-6 saat çalışmanızı öneriyoruz. Tavsiyemiz bütün aktiviteleri bir defada

Detaylı

Yabancı Dil En Kolay Nasıl Öğrenilir? - Genç Gelişim Kişisel Gelişim

Yabancı Dil En Kolay Nasıl Öğrenilir? - Genç Gelişim Kişisel Gelişim Son 15 yıldır yabancı dil öğreniyorum ve bu sürenin son 5 yılını yabancı ülkelerde geçirdim. Sistemli uygulanan bir dil eğitimi neticesinde şu an 6 tane yabancı dili çok rahat konuşabilirim. Son 15 yıldır

Detaylı

Seviye 1 Ünite 6 Çalışma Planı

Seviye 1 Ünite 6 Çalışma Planı Seviye 1 Ünite 6 Çalışma Planı Değerli Öğrencimiz, İşte bu haftanın çalışma planı. Bu planda detaylandırılmış aktiviteler üzerine 5-6 saat çalışmanızı öneriyoruz. Tavsiyemiz bütün aktiviteleri bir defada

Detaylı

Verimli Çalışma Teknikleri

Verimli Çalışma Teknikleri Verimli Çalışma Teknikleri İlham, fikir gelince bunu mutlaka not alın! Ord.Prof.Dr. Süheyl ÜNVER evinin her tarafında kağıt ve kalem bulundururmuş. Duyduğu, aklına geldiği her şeyi yazarmış. 50 den fazla

Detaylı

Sarıyer Belediyesi ile Her çocuk İngilizce konuşsun

Sarıyer Belediyesi ile Her çocuk İngilizce konuşsun Sarıyer Belediyesi ile Her çocuk İngilizce konuşsun Sarıyer Belediyesi İngilizce yi evinize getiriyor. Sarıyer Belediyesi, Dünya Bankası destekli bilimsel bir proje ile çocuklara evlerinin sıcak ortamında

Detaylı

İngilizce nasıl öğrenilir?

İngilizce nasıl öğrenilir? 1/5 İngilizce nasıl öğrenilir? İlk önce Yabancı dil nasıl öğrenilmez? sorusu ile başlayalım mı? Gramer çalışarak yabancı dil öğrenilemez. Neden mi? Şu cümleye bir bakın: Sorular çalıştıklarınızdan mı çıktı?

Detaylı

www.konusmakulubu.net Neden Konuşma Kulübü? Pek çok insan İngilizce ile ilgili anlıyorum ama konuşamıyorum ifadesini çokça kullanır. Bu durum insanların eğitim hayatından, iş hayatına hatta sosyal hayatına

Detaylı

Seviye 1 Ünite 4 Çalışma Planı

Seviye 1 Ünite 4 Çalışma Planı Seviye 1 Ünite 4 Çalışma Planı Değerli Öğrencimiz, İşte bu haftanın çalışma planı. Bu planda detaylandırılmış aktiviteler üzerine 4-6 saat çalışmanızı öneriyoruz. Tavsiyemiz bütün aktiviteleri bir defada

Detaylı

Dil Öğrenme ve yazım dili öğrenme

Dil Öğrenme ve yazım dili öğrenme Dil Öğrenme ve yazım dili öğrenme Đyi bir başarı için gerekli olanşartlar Çocuğunu desteklemek isteyen annebabalar için çeşitli tavsiyeler Elisabeth Grammel und Claudia Winklhofer Übersetzung: Abdullah

Detaylı

MERYEM ALTI PATLICANI DÜŞÜRDÜ. YUSUF YEDİ DOMATESİ YIKADI. KERİM SEKİZ PATATESİ KAYBETTİ. SANEM DOKUZ PORTAKALI SAKLADI.

MERYEM ALTI PATLICANI DÜŞÜRDÜ. YUSUF YEDİ DOMATESİ YIKADI. KERİM SEKİZ PATATESİ KAYBETTİ. SANEM DOKUZ PORTAKALI SAKLADI. BİRİNCİ MATRİSE GİRİŞ MERYEM ALTI PATLICANI DÜŞÜRDÜ. YUSUF YEDİ DOMATESİ YIKADI. KERİM SEKİZ PATATESİ KAYBETTİ. SANEM DOKUZ PORTAKALI SAKLADI. Yukarıdaki 4x4 tablo dinleyiciye çeşitli cümleler kurmakta

Detaylı

Verimli Çalışma. Edinilmiş çalışma alışkanlıkları

Verimli Çalışma. Edinilmiş çalışma alışkanlıkları Verimli Çalışma Edinilmiş çalışma alışkanlıkları Bir üniversite öğrencisi olarak sizden beklenilen, bağımsız bir öğrenci olmanızdır. Kimse nasıl çalışmanız gerektiğini sizden daha iyi bilemez, ancak size

Detaylı

ANKARA YILDIRIM BEYAZIT UNIVERSITY

ANKARA YILDIRIM BEYAZIT UNIVERSITY ANKARA YILDIRIM BEYAZIT UNIVERSITY Odanızı yeniden düzenlemek, ne zamandır ertelediğiniz işleri gerçekleştirmek, yeni bir dil öğrenmek, bir spora başlamak bir enstrüman çalmayı öğrenmek. Okul dışında etkinliklere

Detaylı

Yabancı Dil Nasıl Öğrenilir?

Yabancı Dil Nasıl Öğrenilir? On5yirmi5.com Yabancı Dil Nasıl Öğrenilir? Okul,kurs,kitaplar derken bütün zamanınızı yabancı dil öğrenmek için harcadınız ama yine de istediğiniz seviyeye ulaşamadınız mı? O halde bu önerileri dikkate

Detaylı

İÇİNDEKİLER BÖLÜM 1 ERKEN YAŞTA DİL ÖĞRENME... 1

İÇİNDEKİLER BÖLÜM 1 ERKEN YAŞTA DİL ÖĞRENME... 1 İÇİNDEKİLER BÖLÜM 1 ERKEN YAŞTA DİL ÖĞRENME... 1 Erken Yaşta Dil Öğrenenler... 1 Çocuklar ana dillerini nasıl öğrenirler?... 2 Ana dil ediniminin aşamaları... 3 Yabancı dil öğrenimine erken başlamak faydalı

Detaylı

NASIL ÇALIŞILIR? NASIL BAŞARILI OLUNUR?

NASIL ÇALIŞILIR? NASIL BAŞARILI OLUNUR? NASIL ÇALIŞILIR? NASIL BAŞARILI OLUNUR? BEYNİ ÖĞRENMEYE HAZIRLAMAK 1. Fizyolojik Hazırlık Duruşunuzu Düzeltin İyi Beslenin Sağlığınıza Dikkat Edin Olumlu Yüz İfadesi Oluşturun Hareket Edin Gerginlikten

Detaylı

Adım Adım Başarıya...

Adım Adım Başarıya... Adım Adım Başarıya... Sevgili Gençler, Etkili çalışma yöntemleri ve bunların uygulanması kısa vadede okul başarınızı arttırıcı bir faktördür. Uzun vadede ise yaşamda başarılı bir kişi olmanızı sağlar.

Detaylı

Bağımsız Dil Öğrencisi Kimdir?

Bağımsız Dil Öğrencisi Kimdir? Bağımsız Dil Öğrencisi Kimdir? 2012 2013 Öğretim-Öğrenim Yılı Öğrenci Kılavuzu 1 BAĞIMSIZ DİL ÖĞRENCİSİ KİMDİR?* (1) KENDİNİ İYİ TANIR: Dil öğrenimiyle ilgili olarak kendi davranıştutum-yaklaşım-düşünce

Detaylı

GAZİANTEP LİSESİ REHBERLİK SERVİSİ

GAZİANTEP LİSESİ REHBERLİK SERVİSİ GAZİANTEP LİSESİ REHBERLİK SERVİSİ Konsantrasyon Sorunu Ders çalışmak yerine başka şeyler yapmak istiyorum, Kitabı elime alıyorum fakat kapağını bir türlü açamıyorum diyorsanız konsantrasyon sorununuz

Detaylı

Yaptığım şey çok acayip bir sır da değildi aslında. Çok basit ama çoğu kişinin ihmal ettiği bir şeyi yaptım: Kitap okudum.

Yaptığım şey çok acayip bir sır da değildi aslında. Çok basit ama çoğu kişinin ihmal ettiği bir şeyi yaptım: Kitap okudum. Türkiye deki en büyük emek israflarından birisi İngilizce öğreniminde gerçekleşiyor. Çevremde çok insan biliyorum, yıllarca İngilizce öğrenmek için vakit harcamış, ama hep yanlış yerlerde harcamış. Bu

Detaylı

ÇOCUĞUMUN ÖĞRENMESİNİ NASIL ARTIRIRIM?

ÇOCUĞUMUN ÖĞRENMESİNİ NASIL ARTIRIRIM? ÇOCUĞUMUN ÖĞRENMESİNİ NASIL ARTIRIRIM? 1. Planlarınızı Paylaşın: Düzenli olarak yaptığınız aile toplantılarında, çocuğunuza model rolünde bir ebeveyn olarak kendi planlarınızdan bahsedin. Planlı olunduğu

Detaylı

Dil Gelişimi. temel dil gelişimi imi bilgileri

Dil Gelişimi. temel dil gelişimi imi bilgileri Dil Gelişimi Yaş gruplarına göre g temel dil gelişimi imi bilgileri Çocuklarda Dil ve İletişim im Doğumdan umdan itibaren çocukların çevresiyle iletişim im kurma çabaları hem sözel s hem de sözel olmayan

Detaylı

Okuyarak kelime öğrenmenin Yol Haritası

Okuyarak kelime öğrenmenin Yol Haritası Kelime bilgimin büyük bir miktarını düzenli olarak İngilizce okumaya borçluyum ve biliyorsun ki kelime bilmek akıcı İngilizce konuşma yolundaki en büyük engellerden biri =) O yüzden eğer İngilizce okumuyorsan,

Detaylı

Kekemelik, konuşmanın akıcılığıyla ilgili bir iletişim bozukluğudur. Ses, hece ve sözcüklerde uzatmalar, tekrarlar veya duraklamalarla

Kekemelik, konuşmanın akıcılığıyla ilgili bir iletişim bozukluğudur. Ses, hece ve sözcüklerde uzatmalar, tekrarlar veya duraklamalarla Kekemelik Nedir? Kekemelik, konuşmanın akıcılığıyla ilgili bir iletişim bozukluğudur. Ses, hece ve sözcüklerde uzatmalar, tekrarlar veya duraklamalarla ortaya çıkan konuşmanın akıcılığının bozulduğu durum

Detaylı

Seviye 1 Ünite 1 Çalışma Planı

Seviye 1 Ünite 1 Çalışma Planı Seviye 1 Ünite 1 Çalışma Planı Değerli Öğrencimiz, İşte bu haftanın çalışma planı. Bu planda detaylandırılmış aktiviteler üzerine 5-6 saat çalışmanızı öneriyoruz. Tavsiyemiz bütün aktiviteleri bir defada

Detaylı

VERİMLİ DERS ÇALISMA YÖNTEMLERİ

VERİMLİ DERS ÇALISMA YÖNTEMLERİ VERİMLİ DERS ÇALISMA YÖNTEMLERİ A. ÇALISMA ORTAMININ DÜZENLENMESİ 1. Çalışma odasının ısısı normal olmalı, mümkün olduğunca fazla sıcak veya soğuk olmamalıdır. 2. Çalışma odası sık sık havalandırılmalıdır.

Detaylı

Seviye 2 Ünite 1 Çalışma Planı

Seviye 2 Ünite 1 Çalışma Planı Seviye 2 Ünite 1 Çalışma Planı Değerli Öğrencimiz, İşte bu haftanın çalışma planı. Bu planda detaylandırılmış aktiviteler üzerine 5-6 saat çalışmanızı öneriyoruz. Tavsiyemiz bütün aktiviteleri bir defada

Detaylı

ÖZEL ATAFEN İLKOKULU 1. SINIFLAR İNGİLİZCE VELİ BİLGİLENDİRME

ÖZEL ATAFEN İLKOKULU 1. SINIFLAR İNGİLİZCE VELİ BİLGİLENDİRME ÖZEL ATAFEN İLKOKULU 1. SINIFLAR İNGİLİZCE VELİ BİLGİLENDİRME Öğretmenlerimiz: Esra Akkoyun: 1 A/B Pelin Yaman: 1 C/D ATAFENDE İngilizce programı Avrupa Dil standartları ve çoklu zekâ kuramına uygun olarak

Detaylı

1 of 5 14/10/2010. Stresle Başa Çıkma

1 of 5 14/10/2010. Stresle Başa Çıkma 1 of 5 14/10/2010 Stresle Başa Çıkma Stres bizim baskıya karşı duygusal ve fiziksel tepkimizdir. Bu baskı dışsal faktörlerden kendimizin ya da bir yakınımızın yaşam etkinliklerinden, hastalıklarından yaşam

Detaylı

0 yaştan itibaren. Sıcak ve sakin bir ses ile konuşabilirsin ve şarkı söyleyebilirsin. "Bebek kelimeleri" yerine, gerçek kelimeleri kullanabilirsin

0 yaştan itibaren. Sıcak ve sakin bir ses ile konuşabilirsin ve şarkı söyleyebilirsin. Bebek kelimeleri yerine, gerçek kelimeleri kullanabilirsin 0 yaştan itibaren 1. Bebeğinle konuş Yeni doğmuş bir bebek dilini öğrenmeye başlar. Bu nedenle, bebeğiniz uyanıkken, onunla konuşmaya çokça özen gösterin. Bebeğinle konuşurken bunları yapabilirsin: Sıcak

Detaylı

SON BASAMAK: II.TEOG

SON BASAMAK: II.TEOG SON BASAMAK: II.TEOG TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SINAVI NEDİR? (TEOG) Ortaokuldan liseye geçiş için yapılan sınavdır. Ortak sınavlardır ve 6 tane dersi kapsar. Yanlışlar doğru sayısını etkilemez.

Detaylı

First Discoveries Seviyesi Kullanım Kılavuzu

First Discoveries Seviyesi Kullanım Kılavuzu First Discoveries Seviyesi Kullanım Kılavuzu FIRST DİSCOVERİES SEVİYESİNE HOŞ GELDİNİZ FIRST DISCOVERIES-BAŞLANGIÇ First Discoveries, seviyesine ulaşmak için ComLearning Online English ana sayfasından

Detaylı

ELİT Yazılım. EDO English Discoveries Online

ELİT Yazılım. EDO English Discoveries Online ELİT Yazılım EDO English Discoveries Online Bilgisayar Destekli İngilizce İnteraktif Online Eğitim English Discoveries Online (EDO) TOEFL testlerinin üreticisi ETS grubu, EDUSOFT firması eğitim teknolojisi

Detaylı

DİL ÖĞRENMEYİ ÖĞRENMEK ÖĞR. GÖR. ÇAĞLAR KÖK

DİL ÖĞRENMEYİ ÖĞRENMEK ÖĞR. GÖR. ÇAĞLAR KÖK DİL ÖĞRENMEYİ ÖĞRENMEK ÖĞR. GÖR. ÇAĞLAR KÖK Değerli bir kaynak: Tuğba Karataylı Zehir İngilizce (Kullana) bilmek? Dil Öğrenmeyi Kolaylaştıran 115 Öneri KONULAR: 1. oturum Dil Öğrenmeyi Öğrenmek Yabancı

Detaylı

Öğrenciler için Macmillan Practice Online rehberi

Öğrenciler için Macmillan Practice Online rehberi Öğrenciler için Macmillan Practice Online rehberi Macmillan Practice Online İngilizce öğrenenler için hazırlanmış online alıştırma sitesidir. Buradan sizin yada okulunuzun seçtiği online derslerin tümüne

Detaylı

TEOG ÖNCESİ ÖĞRENCİLERİMİZE VE VELİLERİMİZE KÜÇÜK TAVSİYELER

TEOG ÖNCESİ ÖĞRENCİLERİMİZE VE VELİLERİMİZE KÜÇÜK TAVSİYELER TEOG ÖNCESİ ÖĞRENCİLERİMİZE VE VELİLERİMİZE KÜÇÜK TAVSİYELER Sınava sayılı günlerin kaldığı bu süreçte öğrencilerimizde ve velilerimizde kaygıyla heyecanın iç içe olduğunu biliyoruz.bu nedenle TEOG öncesinde

Detaylı

VERİMLİ DERS ÇALIŞMA YÖNTEMLERİ

VERİMLİ DERS ÇALIŞMA YÖNTEMLERİ VERİMLİ DERS ÇALIŞMA YÖNTEMLERİ NASIL ÇALIŞILIR? NASIL BAŞARILI OLUNUR? NEDEN BAŞARISIZ OLDUM? Sadece,ilgimi çeken gelen konulara çalıştım Dersten derse konudan konuya atladım. Zaman zaman hayale dalıp

Detaylı

xxxxxxx ÖĞRENME RİSK FAKTÖRLERİ RAPORU

xxxxxxx ÖĞRENME RİSK FAKTÖRLERİ RAPORU xxxxxxx ÖĞRENME RİSK FAKTÖRLERİ RAPORU Test, Yrd. Doç. Dr. Oktay Aydın tarafından geliştirilmiştir. Tüm hakları saklıdır. İzinsiz kopyalanamaz, çoğaltılamaz ve kullanılamaz. OKUL EV VE AİLE KİŞİSEL ÖĞRENME

Detaylı

2011-2012 GÖKYÜZÜ EĞİTİM KURUMLARI

2011-2012 GÖKYÜZÜ EĞİTİM KURUMLARI 2011-2012 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÖKYÜZÜ EĞİTİM KURUMLARI Şubat Ayı E-Bülteni 1 İÇİNDEKİLER 1. Doğum günü Olan Yıldızlarımız 2. Mihver Dersler 3. Branş Dersler 4. Kulüpler 2 DOĞUM GÜNÜ OLAN YILDIZLARIMIZ

Detaylı

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI. İLKOKULU 2. SINIF TÜRKÇE DERSİ ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK PLANI

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI. İLKOKULU 2. SINIF TÜRKÇE DERSİ ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK PLANI B İ R E Y V E T O P L U M EYLÜL EYLÜL 19-23 EYLÜL (1. Hafta) 1. TEMA 26-30 EYLÜL (2. Hafta) GÖRSEL GÖRSEL Dinleme kurallarını uygulama: 1 Dinlediğini anlama: 1, 3, Konuşma kurallarını uygulama: 1, 2, 3,

Detaylı

WORLD OF LANGUAGE ACADEMY IELTS SINAVI ÖNEMLİ TAVSIYELER. www.wola.com.tr

WORLD OF LANGUAGE ACADEMY IELTS SINAVI ÖNEMLİ TAVSIYELER. www.wola.com.tr IELTS SINAVI ÖNEMLİ TAVSIYELER IELTS TAVSİYE : Genel Okuma-Araştırma Bir konu hakkında daha fazla bir şey öğrenmek için araştırma yapmak anlamına gelir. İnternet arama motorları bu konuyu oldukça kolay

Detaylı

KAZANIMLAR(KISA DÖNEMLİ AMAÇLAR)

KAZANIMLAR(KISA DÖNEMLİ AMAÇLAR) . İLKOKULU ÖZEL EĞİTİM SINIFI TÜRKÇE DERSİ KABA DEĞERLENDİRME ARACI KAZANIMLAR(KISA DÖNEMLİ AMAÇLAR) 1. Dinleme Kurallarını Uygulama 1. Dinlemek için hazırlık yapar. 2. Dikkatini dinlediğine yoğunlaştırır.

Detaylı

Nükhet YILMAZ İlkokul Akademik Koord. HAYAT BİLGİSİ TÜRKÇE Anlama Akıcı Okuma Söz Varlığı Dilbilgisi Kütüphane MATEMATİK

Nükhet YILMAZ İlkokul Akademik Koord. HAYAT BİLGİSİ TÜRKÇE Anlama Akıcı Okuma Söz Varlığı Dilbilgisi Kütüphane MATEMATİK Değerli Velilerimiz, Bu hafta, Dünya Çocuk Hakları gününü ve Öğretmenler Gününü kutladık. Bu günlerin anlam ve önemi için farklı etkinlikler yaptık. Pankartlarımızla okul turu yaparak ortaokul ve Liseli

Detaylı

2014 START DEUTSCH 1 UYUM KURSLARI VE ÖĞRENME REHBERİ. Goethe-Institut Ankara

2014 START DEUTSCH 1 UYUM KURSLARI VE ÖĞRENME REHBERİ. Goethe-Institut Ankara 2014 START DEUTSCH 1 UYUM KURSLARI VE ÖĞRENME REHBERİ Goethe-Institut Ankara START DEUTSCH 1 UYUM KURSLARI 8 haftada 160 ders saati Kurs ücreti : Peşin 1350 TL, Taksitli 710 TL + 710 TL = 1420 TL Kurs

Detaylı

ÜNİVERSİTEYE GİTMEK İSTEYEN Bir İşitme Egelli (FİTYE) LİSE öğrencisi Nelere Dikkat etmeli, Neler yapmalı ve Neler yapmamalı?

ÜNİVERSİTEYE GİTMEK İSTEYEN Bir İşitme Egelli (FİTYE) LİSE öğrencisi Nelere Dikkat etmeli, Neler yapmalı ve Neler yapmamalı? ÜNİVERSİTEYE GİTMEK İSTEYEN Bir İşitme Egelli (FİTYE) LİSE öğrencisi Nelere Dikkat etmeli, Neler yapmalı ve Neler yapmamalı? Türk İşaret Dilinde izlemek için tıklayınız. Üniversiteye gitmek isteyen siz

Detaylı

*Öğrenme, öğrencilerin fikri katılımını ve uygulamasını gerektirir. *Kendi başına açıklama ve gösterim, Uzun süreli öğrenmeyi sağlamaz.

*Öğrenme, öğrencilerin fikri katılımını ve uygulamasını gerektirir. *Kendi başına açıklama ve gösterim, Uzun süreli öğrenmeyi sağlamaz. *Öğrenme, öğrencilerin fikri katılımını ve uygulamasını gerektirir. *Kendi başına açıklama ve gösterim, Uzun süreli öğrenmeyi sağlamaz. Aktif öğrenme bunu sağlamaktadır. 2 ÖĞRENME NEDEN AKTİF OLMALIDIR?

Detaylı

Seviye 3 Ünite 7 Çalışma Planı

Seviye 3 Ünite 7 Çalışma Planı Seviye 3 Ünite 7 Çalışma Planı Değerli Öğrencimiz, İşte bu haftanın çalışma planı. Bu planda detaylandırılmış aktiviteler üzerine 5-6 saat çalışmanızı öneriyoruz. Tavsiyemiz bütün aktiviteleri bir defada

Detaylı

2015 START DEUTSCH 1 UYUM KURSLARI VE ÖĞRENME REHBERİ

2015 START DEUTSCH 1 UYUM KURSLARI VE ÖĞRENME REHBERİ 2015 START DEUTSCH 1 UYUM KURSLARI VE ÖĞRENME REHBERİ Goethe-Institut Ankara START DEUTSCH 1 UYUM KURSLARI 8 haftada 160 ders saati Kurs ücreti : Peşin 1390 TL, Taksitli 730 TL + 730 TL = 1460 TL Kurs

Detaylı

ETKILI SUNUM SıRLARı

ETKILI SUNUM SıRLARı ETKILI SUNUM SıRLARı Temel Hazırlıklar Başarılı bir sunum yaptığınız hazırlığa bağlıdır. Bu bölümde etkili bir sunum yapmak için gereken sağlam zemini nasıl kuracağınız anlatılıyor. Bu zemin yaratıcı düşünmeyi,

Detaylı

3. SINIFLAR BU AY NELER ÖĞRENECEĞİZ? OCAK

3. SINIFLAR BU AY NELER ÖĞRENECEĞİZ? OCAK 3. SINIFLAR BU AY NELER ÖĞRENECEĞİZ? 04 22 OCAK TÜRKÇE ÖĞRENME ALANI: DİNLEME 1. Dinleme Kurallarını Uygulama 1. Dinlemeye hazırlık yapar. 2. Dinleme amacını belirler. 3. Dinleme amacına uygun yöntem belirler.

Detaylı

Callan Metodu CALLAN YÖNTEMİNE HOŞ GELDİNİZ. Callan Yöntemi ile İngilizce öğrenmek hızlı ve etkilidir!

Callan Metodu CALLAN YÖNTEMİNE HOŞ GELDİNİZ. Callan Yöntemi ile İngilizce öğrenmek hızlı ve etkilidir! Callan Metodu CALLAN YÖNTEMİNE HOŞ GELDİNİZ Callan Yöntemi ile İngilizce öğrenmek hızlı ve etkilidir! Callan Yöntemi yoğun bir ortamda İngilizcenizi geliştirmek için özel tasarlanmış bir öğretim yönetimidir.

Detaylı

BİRİNCİ OTURUM 23 Haziran Cumartesi Sabah TYT (Temel Yeterlilik Testi) İKİNCİ OTURUM 23 Haziran Cumartesi Öğleden Sonra Türk Dili ve Edebiyatı-Sosyal

BİRİNCİ OTURUM 23 Haziran Cumartesi Sabah TYT (Temel Yeterlilik Testi) İKİNCİ OTURUM 23 Haziran Cumartesi Öğleden Sonra Türk Dili ve Edebiyatı-Sosyal ATA ANADOLU LİSESİ BİRİNCİ OTURUM 23 Haziran Cumartesi Sabah TYT (Temel Yeterlilik Testi) İKİNCİ OTURUM 23 Haziran Cumartesi Öğleden Sonra Türk Dili ve Edebiyatı-Sosyal Bilimler-1 Matematik Fen Bilimleri

Detaylı

VERİMLİ DERS ÇALIŞMA YÖNTEM VE TEKNİKLERİ

VERİMLİ DERS ÇALIŞMA YÖNTEM VE TEKNİKLERİ VERİMLİ DERS ÇALIŞMA YÖNTEM VE TEKNİKLERİ Anne, baba ve öğretmenlerinn öğrenciden genel beklentisi, onların Derslerine çok çalışıp, başarılı olmaları" yönündedir. Beklenti böyle olunca başarısızlığın nedeni,

Detaylı

EPE BİLGİLENDİRME TOPLANTISI 23 AĞUSTOS,2017

EPE BİLGİLENDİRME TOPLANTISI 23 AĞUSTOS,2017 EPE BİLGİLENDİRME TOPLANTISI 23 AĞUSTOS,2017 1.AŞAMA 6 Eylül,2017,Çarşamba 1.aşama sınavıından %65 ve üzeri alan öğrencilerimiz öğleden sonraki 2.aşama sınavına katılmaya hak kazanacaklardır 2.AŞAMA 6

Detaylı

İNGİLİZCE HAZIRLIK PROGRAMI SEVİYE 2 DERS MÜFREDATI

İNGİLİZCE HAZIRLIK PROGRAMI SEVİYE 2 DERS MÜFREDATI İNGİLİZCE HAZIRLIK PROGRAMI SEVİYE 2 DERS MÜFREDATI 2017-2018 CEFR seviyesi: A2 Ders Programı: Dersler 8 hafta sürmektedir. Öğrenciler, her gün 4 saat olmak üzere haftanın beş günü İngilizce eğitimi almaktadırlar.

Detaylı

BAŞARI. Önce kendi kanatlarına güven! Büyük başarı kalpten gelir, beyinde büyür, ellerden hayata akar.

BAŞARI. Önce kendi kanatlarına güven! Büyük başarı kalpten gelir, beyinde büyür, ellerden hayata akar. BAŞARI Önce kendi kanatlarına güven! Büyük başarı kalpten gelir, beyinde büyür, ellerden hayata akar. Dışımızdaki limitler, içimizdekiler kadar büyür ya da küçülürler. Kafesten çıkınca değil, kafesi içimizden

Detaylı

VERİMLİ DERS ÇALIŞMA İÇİN ÖNERİLEN ÇEŞİTLİ ÇALIŞMA METODLARI

VERİMLİ DERS ÇALIŞMA İÇİN ÖNERİLEN ÇEŞİTLİ ÇALIŞMA METODLARI VERİMLİ DERS ÇALIŞMA İÇİN ÖNERİLEN ÇEŞİTLİ ÇALIŞMA METODLARI Etkili olduğu görülmüş çalışma formülleri vardır. Bunlara formül diyoruz çünkü izlenecek belirli işlemleri kapsar. Değişik çalışma işlemlerinin

Detaylı

Birlikte öğrenmek. eğlencelidir! Küçük çocuklar ikinci bir dil olarak İngilizce yi nasıl öğrenir

Birlikte öğrenmek. eğlencelidir! Küçük çocuklar ikinci bir dil olarak İngilizce yi nasıl öğrenir Birlikte öğrenmek eğlencelidir! Küçük çocuklar ikinci bir dil olarak İngilizce yi nasıl öğrenir Küçük çocuklar ikinci bir dil olarak İngilizce yi nasıl öğrenir Küçük çocuklarda dil edinimi doğal olarak

Detaylı

Ödev Yapmak İstemeyen Çocuklar 2013 / 2014 SAYI: 22. Haftanın Bazı Başlıkları

Ödev Yapmak İstemeyen Çocuklar 2013 / 2014 SAYI: 22. Haftanın Bazı Başlıkları 2013 / 2014 SAYI: 22 Haftanın Bazı Başlıkları 25 Kent, 25 Kolej Projesi Ziyaretleri 25 Kent 25 Kolej Minik Salvador Dali'ler Seramik Kaplumbağalar Ödev Yapmak İstemeyen Çocuklar Ödev Yapmak İstemeyen Çocuklar

Detaylı

Streslere karşı 7 etkin uygulama

Streslere karşı 7 etkin uygulama Streslere karşı 7 etkin uygulama Stres ve huzursuzluklarda, mide kazınmalarında korku ve kaygı durumlarında aşağıdaki uygulamalar size her zaman yardımcı olabilir: 1. Dikkati başka yere yönlendirmek Şarkı

Detaylı

Đngilizce yi Daha Hızlı Öğrenmenize Yardımcı Olacak Rahatlama Teknikleri

Đngilizce yi Daha Hızlı Öğrenmenize Yardımcı Olacak Rahatlama Teknikleri Đngilizce yi Daha Hızlı Öğrenmenize Yardımcı Olacak Rahatlama Teknikleri Hande and Ian Przybylinski Đngilizce yi Daha Hızlı Öğrenmenize Yardımcı Olacak Rahatlama Teknikleri Stres hayatın bir parçası. Herkes,

Detaylı

Buğra Öner Kocukeli. DİNLEME ve ANLAMA

Buğra Öner Kocukeli. DİNLEME ve ANLAMA Buğra Öner Kocukeli Yabancı dil öğrenirken tüm dünyayı sınıfınız gibi kullanabilirsiniz. Biraz istekli, biraz yaratıcı, biraz da keşfetmeye hazır olun, yeter! Başlarda çok kolay olmayacak, buna kendinizi

Detaylı

1. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (08 Aralık 2014 23 Ocak 2015 )

1. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (08 Aralık 2014 23 Ocak 2015 ) 1. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (08 Aralık 2014 23 Ocak 2015 ) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca

Detaylı

İLETİŞİM TEKNİKLERİ UYGULAMALARI

İLETİŞİM TEKNİKLERİ UYGULAMALARI İLETİŞİM TEKNİKLERİ UYGULAMALARI Ne söylediğinizi önce siz anlayın, Ne istediğinizi bilin, İletişim kurduğunuz kişi yada kişilerin durumunu iyi gözlemleyin, uygun olunmayan bir zamanda iletişim kurmaya

Detaylı

Sınav Kaygısından Kurtulmanın 8 Püf Noktası

Sınav Kaygısından Kurtulmanın 8 Püf Noktası Sınav Kaygısından Kurtulmanın 8 Püf Noktası Sınav kaygısı, öğrenilen bilgilerin, sınav sırasında etkili biçimde kullanılmasına engel olarak başarısızlığa yol açıyor. Sınavın bir ölüm-kalım olayı olarak

Detaylı

ÖZEL GÖKYÜZÜ İLKÖĞRETİM OKULU 2011-2012 ÖĞRETİM YILI

ÖZEL GÖKYÜZÜ İLKÖĞRETİM OKULU 2011-2012 ÖĞRETİM YILI ÖZEL GÖKYÜZÜ İLKÖĞRETİM OKULU 2011-2012 ÖĞRETİM YILI 1/B SINIFI KASIM AYI E-BÜLTENİ 1 İÇİNDEKİLER 1. Mihver Dersler 2.Branş Dersler 3.Kulüpler 2 TÜRKÇE Kasım ayında Türkçe dersinden harfleri öğrenmeye

Detaylı

Şimdi yukarıdaki karikatürden yola çıkarak küçük bir öykü yazın. Hayal gücünüzün derinliklerine inmeye hazır mısınız? Yalnız bazı kurallarımız var!

Şimdi yukarıdaki karikatürden yola çıkarak küçük bir öykü yazın. Hayal gücünüzün derinliklerine inmeye hazır mısınız? Yalnız bazı kurallarımız var! Aşağıdaki karikatürde bir aile tablosu yansıtılmaktadır. Karikatürü iyice inceleyin. Söz konusu durumu sınıfta canlandıracaksınız. Bunun için bir anne, bir baba ve bir çocuğa ihtiyaç var. Gönüllü olan

Detaylı

Öğrenme stilleri görsel, işitsel ve dokunsal olmak üzere 3 gruba ayrılır.

Öğrenme stilleri görsel, işitsel ve dokunsal olmak üzere 3 gruba ayrılır. ÖĞRENME STILLERI ÖĞRENME STILI NEDIR? Öğrenme stilleri her bir öğrencinin yeni ve zor bilgiyi öğrenmeye hazırlanırken, öğrenirken ve hatırlarken farklı ve kendine özgü yollar kullanmasıdır. Her öğrencinin

Detaylı

SINAV KAYGISI. Sınav Kaygısı, sınav öncesinde öğrenilen bilginin, sınav sırasında etkili bir biçimde kullanılmasına engel olan kaygıdır.

SINAV KAYGISI. Sınav Kaygısı, sınav öncesinde öğrenilen bilginin, sınav sırasında etkili bir biçimde kullanılmasına engel olan kaygıdır. SINAV KAYGISI Kaygı; farklı, önemli ve zor bir durumla karşılaştığında bireyin yaşadığı duygudur. Bedensel, duygusal ve zihinsel değişimlerle kendini gösteren aşırı uyarılmışlık durumudur. Sınav Kaygısı,

Detaylı

ÇOK ÇALIŞMAK SINAV BAŞARISI GETİRMEZ!

ÇOK ÇALIŞMAK SINAV BAŞARISI GETİRMEZ! ÇOK ÇALIŞMAK SINAV BAŞARISI GETİRMEZ! Prof. Dr. Sabri Yurdakul, çok çalışmanın iyi çalışmak olmadığını söylüyor: Başarıya ulaşmak için ara vererek çalışmak şart!.. Sınav stresi, ergenlik dönemindeki birçok

Detaylı

TEST ÇÖZME TEKNİKLERİ

TEST ÇÖZME TEKNİKLERİ TEST ÇÖZME TEKNİKLERİ HAZIRLAYAN: Handan SAMİ ALPAY Psikolojik Danışman Test çözmede üç unsur önemlidir. Bilgi: Öğrenme ile kazanılır. Tekrar ile pekiştirilir. Test çözme tekniğini kullanmanın temelini

Detaylı

Can kardeş Rehberlik ve Psikolojik Danışma Birimi Nisan Ayı Rehberlik Bülteni Can Velimiz ;

Can kardeş Rehberlik ve Psikolojik Danışma Birimi Nisan Ayı Rehberlik Bülteni Can Velimiz ; Can kardeş Rehberlik ve Psikolojik Danışma Birimi Nisan Ayı Rehberlik Bülteni Can Velimiz ; Anne babalar için çocuklarının ilk kelimelerini duymak heyecan verici bir deneyimdir. Duyduğu yeni kelimeleri

Detaylı

D218 Sosyal Siyaset: Sosyal Yardım, Güç ve Çeşitlilik CDA1: CDA5613

D218 Sosyal Siyaset: Sosyal Yardım, Güç ve Çeşitlilik CDA1: CDA5613 D218 Sosyal Siyaset: Sosyal Yardım, Güç ve Çeşitlilik CDA1: CDA5613 Bölüm 2 Clarke Bu programda D218 ya da bir başka derse çalışmak için en önemli becerilerden birini konuşacağız. Konumuz, not tutmak.

Detaylı

Neden İngilizce Öğrenemiyoruz?

Neden İngilizce Öğrenemiyoruz? On5yirmi5.com Neden İngilizce Öğrenemiyoruz? İlkokuldan başlayan bir İngilizce eğitimi olmasına rağmen neden İngilizce öğrenmede sorun yaşıyoruz? Yayın Tarihi : 8 Mayıs 2013 Çarşamba (oluşturma : 11/22/2015)

Detaylı

Yeni konularla ilgili test çözerken kolaydan zora doğru bir yol izlenmelidir

Yeni konularla ilgili test çözerken kolaydan zora doğru bir yol izlenmelidir Yeni konularla ilgili test çözerken kolaydan zora doğru bir yol izlenmelidir Öğrenilen her konu ile ilgili yeterince soru çözülmelidir. Mümkün olduğunca farklı kaynaklardan yararlanılmalı; fakat amaca

Detaylı

ÖZEL OKAN İLKOKULU EĞİTİM ÖĞRETİM YILI

ÖZEL OKAN İLKOKULU EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÖZEL OKAN İLKOKULU 2017 2018 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI Sayın Velilerimiz, Bu hafta da yeni konular ve etkinliklerle zamanın nasıl geçtiğini fark etmedik. Yönetici, öğretmen ve öğrencilerimizle oldukça yoğun

Detaylı

Bu yazıda önemli ve çoğu kişinin pek çalışmadığı bir konu üzerinde duracağım; Telaffuz.

Bu yazıda önemli ve çoğu kişinin pek çalışmadığı bir konu üzerinde duracağım; Telaffuz. Bu yazıda önemli ve çoğu kişinin pek çalışmadığı bir konu üzerinde duracağım; Telaffuz. Eğer bir noktada aklına; Telaffuz önemli mi? Hangi tarz telaffuzu öğrenebilirim? Ne zaman telaffuza ağırlık vermeliyim?

Detaylı

Özel Atafen İlkokulu 4. Sınıflar Yabancı Diller Veli Bilgilendirme

Özel Atafen İlkokulu 4. Sınıflar Yabancı Diller Veli Bilgilendirme Özel Atafen İlkokulu 4. Sınıflar Yabancı Diller Veli Bilgilendirme Öğretmenlerimiz: haftada 9 saat 4 A/B Pelin Poyraz 4-C Pelin Yaman 4- D Öznur Bayburt Öğrenci merkezli sınıf çalışmaları, haftada 10 saat

Detaylı

Akademik Rapor Hazırlama ve Yazışma Teknikleri

Akademik Rapor Hazırlama ve Yazışma Teknikleri Akademik Rapor Hazırlama ve Yazışma Teknikleri 10.DERS TEZ YAZIMI Gündem Tez Yazımı Tezin Parçaları Özet Giriş Ana Bölümler Sonuçlar Referanslar Ekler Teze Örnekler Tez Süreci Literatür taraması Planlama

Detaylı

DERS BİLGİLERİ. İngilizce İletişim II ENG 312 Bahar 3+0 3

DERS BİLGİLERİ. İngilizce İletişim II ENG 312 Bahar 3+0 3 DERS BİLGİLERİ Course Title Kodu Dönem T + U Saat AKTS İngilizce İletişim II ENG 312 Bahar 3+0 3 Önkoşullar Bu dersin önkoşulu ENG 311 dersidir. Öğretim Dili İngilizce Dersin Seviyesi Lisans Dersin Türü

Detaylı

Dünyanın en büyük sosyal dil öğrenme ağı busuu şimdi Türkiye de!

Dünyanın en büyük sosyal dil öğrenme ağı busuu şimdi Türkiye de! BASIN BÜLTENİ 18 Mart 2014 Türkiye busuu'da en hızlı büyüyen ülkelerden birisi... Dünyanın en büyük sosyal dil öğrenme ağı busuu şimdi Türkiye de! 40 milyonun üzerinde kullanıcıyla dünyanın en büyük sosyal

Detaylı

Özel Atafen İlkokulu 4. Sınıflar Yabancı Diller Veli Bilgilendirme

Özel Atafen İlkokulu 4. Sınıflar Yabancı Diller Veli Bilgilendirme Özel Atafen İlkokulu 4. Sınıflar Yabancı Diller Veli Bilgilendirme Öğrenci merkezli sınıf çalışmaları, haftada 10 saat olan İngilizce derslerini eğlenceli hale getirir. Cambridge Üniversitesi ESOL MOVERS

Detaylı

ÖZEL OKAN İLKOKULU EĞİTİM ÖĞRETİM YILI

ÖZEL OKAN İLKOKULU EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÖZEL OKAN İLKOKULU 2017 2018 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI Sayın Velilerimiz, Bu hafta kütüphane etkinlikleri kapsamında karikatürist Turgut Yüksel i konuk ettik. Karikatür atölyesi öğrencilerimizi çok mutlu etti.

Detaylı

Değerli Velilerimiz,

Değerli Velilerimiz, Değerli Velilerimiz, Bu hafta, ATATÜRK HAFTASI için hazırladığımız Şiir Dinletimizi gerçekleştirdik. Ata mızı sevgi ve saygıyla andık, onunla ilgili slayt sunumlar ve videolar izledik. Bir grup arkadaşımız

Detaylı

HANİFİ ÖZEL PSİKOLOJİK DANIŞMAN

HANİFİ ÖZEL PSİKOLOJİK DANIŞMAN HANİFİ ÖZEL PSİKOLOJİK DANIŞMAN TEST ÇÖZME TEKNİKLERİ YGS ve LYS test tekniğine dayalı sınavlardır. Bu sınavlarda başarılı olmak test çözme becerisi kazanmayı gerektirir. Test tekniğine dayalı sınavlarda

Detaylı

Lesson 02 : Self-Introduction (Part II)

Lesson 02 : Self-Introduction (Part II) Lesson 02 : Self-Introduction (Part II) Ders 2 : Kendini Tanıtma (Bölüm II) Ders 2: Kendinizi nasıl tanıtacağınızı öğrenmeye devam edin. Öğretmeninizin yardımıyla İngilizce öğrenin! Step 1 (1. Adım) Ne

Detaylı

ANNE BABA ÇOCUK İLETİŞİMİ

ANNE BABA ÇOCUK İLETİŞİMİ ANNE BABA ÇOCUK İLETİŞİMİ Çocuğun davranışlarının kabul edilebilir bir düzeyde olması, yapıcı ve uyumlu bir birey olarak yetişmesi anne, baba, çocuk iletişimine bağlıdır. Eğer sağlıklı bir iletişim kurulabiliyorsa,

Detaylı

DİKKAT VE DİKKAT TOPLAMA ADEM TOLUNAY ANADOLU LİSESİ REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMA SERVİSİ

DİKKAT VE DİKKAT TOPLAMA ADEM TOLUNAY ANADOLU LİSESİ REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMA SERVİSİ DİKKAT VE DİKKAT TOPLAMA ADEM TOLUNAY ANADOLU LİSESİ REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMA SERVİSİ Dikkat, * *Dikkati konu üzerinde toplamadan çalışmayı sürdürmek boşuna zaman kaybıdır. Çünkü dikkat olmadan

Detaylı

(22 Aralık 2012, Cumartesi) GRUP A. 2012-2013 Türkçe Ortak Sınavı Lise Hazırlık Sınıfı

(22 Aralık 2012, Cumartesi) GRUP A. 2012-2013 Türkçe Ortak Sınavı Lise Hazırlık Sınıfı 2012-2013 Türkçe Ortak Sınavı Lise Hazırlık Sınıfı AÇIKLAMALAR 1. Soruların cevaplarını kitapçıkla birlikte verilecek optik forma işaretleyiniz. 2. Cevaplarınızı koyu siyah ve yumuşak bir kurşun kalemle

Detaylı

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci;

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci; Image not found http://bologna.konya.edu.tr/panel/images/pdflogo.png Ders Adı : TÜRKÇE I: YAZILI ANLATIM Ders No : 0310340004 Teorik : 2 Pratik : 0 Kredi : 2 ECTS : 3 Ders Bilgileri Ders Türü Öğretim Dili

Detaylı

2015-2016 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI İLKOKUL BÜLTENİ

2015-2016 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI İLKOKUL BÜLTENİ 2015-2016 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI İLKOKUL BÜLTENİ TED İSTANBUL KOLEJİ Yıl:6 Hafta: 2 Sayı: 2 11 Eylül 2015 Değerli Velilerimiz, Okulumuz açılalı 1 hafta oldu. Her gün tamamlanması gereken işler, planlamalar,

Detaylı