LEONARDO DA VINCI VETPRO PROJESİ. Avrupa da Moda TasarImI alaninda ögretim yöntem ve tekniklerinin İncelenmesİ

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "LEONARDO DA VINCI VETPRO PROJESİ. Avrupa da Moda TasarImI alaninda ögretim yöntem ve tekniklerinin İncelenmesİ"

Transkript

1 LEONARDO DA VINCI VETPRO PROJESİ Avrupa da Moda TasarImI alaninda ögretim yöntem ve tekniklerinin İncelenmesİ

2 İstanbul Refia Övünç Olgunlaşma Enstitüsü nün sahibi olduğu LEONARDO DA VINCI VETPRO kapsamında Avrupa da Moda Tasarımı alanında öğretim yöntem ve tekniklerinin incelenmesi isimli projenin ortağı olarak Haziran 2014 tarihleri arasında İtalya / Floransa da yapılan eğitimlere, enstitü müdürümüz ile müdür başyardımcımız katılmışlardır

3 ÇĠZME NĠN ĠÇĠNDEKĠ DÜNYA İtalya denince aklınıza ilk olarak ne geliyor? Pizza, spagetti, moda, şarap, peynir, futbol Yoksa şehirleri mi aklınıza geliyor? Roma, Milano, Venedik, Floransa ASLINDA İTALYA YI İTALYA YAPAN birkaç sözcük ya da tanımlama değil O ÇİZMENİN İÇİNİ DOLDURAN HER ŞEY.

4 Tarihi ve turistik güzellikleri, Milan Katedrali ile Milano; İtalyan yaşam biçimi LA DOLCE VĠTA (TATLI HAYAT) olarak isimlendiriliyor. Micholengelo nun Davit Heykeli ile Floransa; Rönesans ve Barok döneminin hikayesini anlatan yapısıyla Roma; 118 küçük adayı birbirinden ayıran 170 kanal ve birbirine bağlayan 400 köprüsüyle Venedik Sanat ve modaya yön veren vizyonu ile İtalya,

5 Tasarım ve moda tasarımı konusunda dünyanın en prestijli ülkesi ĠTALYA Bu yüzden tüm dünyada Made in Italy yazısı çok önem kazanmış. Dünyadaki tasarım aktivitelerine en çok ev sahipliği yapan ülke. Tasarımcıları bir araya getiren, Yaratıcılığı besleyen, doğal ortamlar sunarak tasarım dünyasının kalbinin attığı yer.

6 Tabi ÇĠZMENĠN içindeki eğitim olanaklarını da unutmamak lazım. Köklü bir tarihi ve kültürel mirasa sahip, dünyanın moda ve tasarım merkezi İtalya tarihi birikimine yakışır bir eğitime sahip İtalya sahip olduğu güçlü eğitim sistemi ile her yıl dünyanın pek çok yerinden öğrenci alıyor.

7 Özgün tasarımın öneminin bilincinde Ve özgün tasarımlar ile üretim yapan kurum olarak Moda tasarımı başta olmak üzere dünyada tasarım konusunda İtalya nın yeri ve öneminin bilincinde kendimizi geliştirmek için yola çıktık. İtalya da moda tasarım ve tasarım alanında eğitim yapan enstitülerde eğitim ortamlarını ve tekniklerini inceleme, tasarım eğitmenleri ile iletişimin kurmak için bu projeyi fırsat olarak değerlendirdik..

8 TARİH : YER :İtalya/Floransa SAAT :09.00 /13.00 Ev sahibi Palazzo Spinella Enstitüsünde Floransa ve enstitünün tanıtımı sunumu izlendi. Sunum sonrası enstitünün atölyeleri gezildi.

9 EV SAHĠBĠ PALAZZO SPĠNELLA ENSTĠTÜSÜ Kamu kuruluşları adına danışmanlık ve restorasyon merkezi olarak da çalışan dünya çapında koruma ve kültürel mirasın restorasyonu alanında eğitim, uzmanlık ve mesleki eğitim merkezi olarak çalışmalarını sürdüren Floransa merkezli kurum

10

11

12

13

14

15

16

17

18 TARİH : YER :İtalya/Floransa SAAT :13.00 /21.00 Floransa nın tarihi ve turistlik mekanları gezilerek incelendi. Kültür alışverişi yapıldı.

19 FLORANSA Tarihi Floransa, içinden geçen ARNO NEHRİ çevresinde kurulmuş. Floransa nın sokakları adeta zaman makinesi gibi, Tarihi Floransa yı gezerken, kendinizi yüzyıllar öncesinde hissediyorsunuz. Bu kadar küçük bir şehrin nasıl bu kadar tarihi içine sığdırdığı ve bunu hala koruyabilmesi oldukça şaşırtıcı geliyor. Floransa şehri için açık hava sergisi tanımlamasını kullanmak yanlış olmaz. Rönesans ın kalbinin ilk atmaya başladığı yer, güzel sanatların ve edebiyatın ana vatanı olan Floransa, Toskana nın başkenti, UNESCO nun Dünya nın Kültür Miras Listesinde

20 PĠAZZA DELLA SĠGNORĠA. Açık hava müzesini andıran bu meydan birçok müze ile yarışabilecek kapasitede

21 MĠCHELANGELO NUN DAVUT HEYKELĠ Geniş çevrelerce, Michelangelo nun en iyi iki heykelinden biri ve Rönesans heykel sanatının bir başyapıtı kabul edilmektedir.

22

23

24

25

26 FLORANSA KATEDRALĠ, DUOMO Floransa nın kalbindeki Santa Maria del Fiore yani İtalya nın ve hatta Rönesans ın en meşhur kiliselerinden

27

28

29 SANTA CROCE KĠLĠSESĠ Gotik tarzın etkili bir örneği olan ve aynı zamanda Michelangelo gibi Floransalı ünlülerin de mezarının yer aldığı kilise

30 PĠTĠ SARAYI Floransa nın en büyük mimari yapısı olan Piti Sarayı 1457 yılında Pitti ailesi için inşa edilmiştir.

31

32 ARNO NEHRĠ /PONTE VECCHĠO OLARAK BĠLĠNEN ESKĠ KÖPRÜ. II. Dünya Savaşı ndan kalan tek köprü şu anda kuyumcular ile dolu olsa da asıl amacı Mediciler in Arno Nehri üzerinden toplum içinde görünmeden bir saraydan (Palazzo Vecchio) diğer saraylarına (Palazzo Pitti) gitmeleri için gizli bir koridor olmasıdır. Böylece Mediciler halkın içine karışmadan şehrin sokaklarında ilerleyebilmişlerdir

33

34

35

36

37

38

39

40

41

42

43

44

45

46

47

48 TARİH : YER :İtalya/Floransa SAAT :14.00 /15.30 Gucci Müzesi gezildi. Müzede Gucci tasarımları hakkında bilgi alındı.

49 1921 de Floransa da deri eşyalar üreten bir aile işletmesi olarak mütevazı bir başlangıç yapan ve giderek lüks, moda, marka kavramlarının dev bir alametine dönüşen Gucci, kuruluşunun 90. yılında bir müze kurdu. Markanın tasarımlarına, ürünlerine ve tarihine adanmış Gucci Museo nun içinde sergi salonlarının ve arşivin yanı sıra, bir çağdaş sanat galerisi, bir küçük video/sinema salonu, kitabevi, dükkân ve kafe var.

50

51

52

53 Yolculuk temalı tasarımlar / 1920 lerin valizleri, sandıkları

54 Bambu saplı deri çanta ve bambu çanta Gucci'nin simgeleşti

55 Semer kolanından esinlenerek yaratılan yeşil-kırmızı-yeşil dokuma büyük başarı kazandı ve markanın en bilindik belirleyici unsurlarından

56 Koltukları Gucci elinden çıkma 1979 model bir Cadillac

57

58

59

60 GUCCİ MUZESİ çağdaş Sanat Galerisi

61 TARİH : YER :İtalya/Floransa SAAT :16.00 /22.00 Pisa Kulesi / Pisa Katedrali ve vaftizhanesi gezilerek incelendi. Kültür alışverişi yapıldı.

62 PĠSA / PĠSA KULESĠ İtalya nın Toskana Bölgesinde Pisa Şehri. Pisa kulesinin bulunduğu meydana Mucizeler Meydanı anlamında Piazza dei Miracolide denmekte. Ünlü Eğik Pisa Kulesi ve içinde Pisa Katedrali ve vaftizhanesi ile birlikte bulunduğu "Piazza del Duomo" bölgesi 1987den itibaren UNESCO Dünya Mirasları Listesi'ne alınmış.

63

64

65

66 TARİH : YER :İtalya/Floransa SAAT :09.30 /12.00 Ev sahibi Palazzo Spinella Enstitüsünde Floransa da moda tasarım danışmanı olarak çalışan Moda tasarım eğitmeni tarafından moda tasarımı ve tasarım çalışmaları ile ilgi sunum izlendi. Sunum sonrası soru cevap ile bilgilendirmeye devam edildi.

67

68

69 TARİH : YER :İtalya/Floransa SAAT :14.30 /16.00 IED Enstitüsünde tanıtımı sunumu izlendi. Sunum sonrası enstitünün atölyeleri gezildi.

70 IED ENSTĠTÜSÜ IED başta İtalya olmak üzere İspanya ve Brazilya'daki kampüslerinde Tasarım, Moda, Görsel İletişim ve yönetimi alanlarında lisans, yüksek lisans (master), sertifika ve yaz programları sunan, dünyanın bu alanlardaki en önemli networklerinden biri. İtalya'da Milano, Roma, Venedik, Floransa, İspanya'da Barcelona ve Madrid, Brezilya'da ise Sao Paulo kampüsleri bulunmaktadır. İngilizce İtalyanca ve İspanyolca eğitim alternatifleri bulunmaktadır. Lüks Pazarlama Yönetimi, Marka Yönetimi ve İletişim, Moda İş, Grafik Tasarım, Kentsel Sürdürülebilirlik ve Akıllı Bina, Ulaştırma Tasarımı, Sanat Yönetimi, Marka Tasarım, Moda Tasarımı, Moda Pazarlama, Moda İletişim, Ürün Tasarımı, İç Tasarım sunulan programlardan bazıları.

71

72

73

74

75

76 TARİH : YER :İtalya/Roma SAAT :10.00 /20.00 Roma ve Vatikan ın tarihi ve turistlik mekanları gezilerek incelendi. Kültür alışverişi yapıldı.

77 ROMA İtalya nın başkenti Roma, yüzyıllar boyunca Batı uygarlığının merkezi olmuş Mimaride barok üslûbunun doğuşuna tanıklık etmiş Katolik Kilisesi nin merkezi durumunda olmuş. Kutsal Vatikan şehir devleti de, Roma şehrinin sınırları içinde İkinci Dünya Savaşı ndan uzak kalabilen nadir Avrupa şehirlerinden biri olan Roma nın antik şehir merkezi Rönesans ve Barok dönemin adeta hikayesini anlatıyor. Roma UNESCO tarafından Dünya Kültür Mirası ilan edilmiş.

78

79

80 PANTEON TAPINAĞI Panteon Roma da yer alan en görkemli, en gösterişli ve en iyi korunmuş tapınaklardan biri Panteon Yunancada karşılığı tüm tanrıların tapınağı anlamına geliyor

81 ROMA AġK ÇEġMESĠ / TREVĠ ÇEġMESĠ Roma nın en ünlü ve en önemli yapılarından biri. Barok tarzı bir çeşme. Çeşme adını aldığı trevi meydanında yer almakta.

82 Dilek paralarımızı attık

83

84 KOLEZYUM Kolezyum MS 72 yılında İmparator Vespasion tarafından yaptırılan ve Roma da bulunan en büyük amfi tiyatro. Taş ve demirden yapılan Kolezyum sadece Roma nın değil, dünyanın da en büyük amfi tiyatrosu Kolezyum yapıldıktan sonra sadece tiyatro izletmek amaçlı değil, hayvan, gladyatör dövüşleri ile hayvanlarla insanların dövüştürüldüğü bir mekan.

85

86 Gladyatör Kostümleri

87

88

89

90 Vatikan Roma dan ayrı, baģlı baģına bir ülke. Vatikan, dünyanın en küçük ülkesidir. Roma kentinde bulunan bu devletin toprağı 0,4 kilometrekare. Bu kadar küçük olmasına rağmen Vatikan ın dünya devletleri üzerindeki etkisi Ġtalya dan bile büyük. Çünkü Vatikan Devleti Hıristiyanlığın en büyük mezhebi olan Katolik Kilisesi nin merkezi

91

92 Vatikan da gönüllük sistemine göre çalışan muhafızlar İsveçliydi ve renkli üniformaları dikkat çekiyordu

93 ROMA VATĠKAN MÜZESĠ Vatikan müzesi Roma daki en büyük müze kompleksi. Vatikan müzesine eserler birbirinden önemli ve özel eserler.vatikan müzesi içerisinde bulunan eserler yüzyıllar boyunca farklı papalar tarafından toplanan değerli resimler, heykeller ve haritalardan oluşmakta.

94 Vatikan müzesi ın bahçesine ilk girdiğinizde sade bir görünümü var gibi geliyor ama içine girdiğinizde o ihtişamlı bina ve eserler sizi büyülüyor.

95 Vatikan Müzesinin her köşesi ayrı bir sanat eseri Çok görkemli ve gösterişli

96

97 Michelangelonun Merhamet Heykeli Çarmıhtan indirilen İsa nın cansız bedeninin Meryem in kollarında tasvirini anlatıyor

98

99 TARİH : YER :İtalya/Floransa SAAT :09.30 / Poli Moda Enstitünde enstitü tanıtım tasarım ile ilgili sunum izlendi.enstitü eğitim atölyeleri gezildi.

100 POLĠMODA Dünyaca tanınan kalitesi, moda odaklı ve çok çeşitli program seçenekleri ile iş dünyası ile yakın ilişkide olan Polimoda, 1986 yılında Floransa ve Prato kentlerinin desteklediği ortak bir proje sayesinde kurulmuş. Moda konusunda İtalya'nın en gözde okullarından biri. Polimoda öğrencilere İngilizce ve İtalyanca lisans, lisans hazırlık, yüksek lisans ve yaz programları sunmakta.

101

102

103

104

105

106 TARİH : YER :İtalya/Floransa SAAT :11.00 /12.30 Ev sahibi okul Palazzo Spinella Enstitüsünde değerlendirme toplantısı, toplantı sonrası belge töreni yapıldı.

107

108

109 TARİH : YER :İtalya/Floransa SAAT :09.30 / Salvatore Ferrggama Ayakkabı Müzesi inceleme gezisi yapıldı. Müzede ayakkabı tasarımı hakkında bilgi alındı.

110 SALVATORE FERRGGAMA AYAKKABI MÜZESİ 1995 te Ferragamo ailesi tarafından marka tarihini öğrenmek isteyenler ve ayakkabı koleksiyonunu görmek isteyenler için hazırlanan Salvatore Ferregamo Ayakkabı Müzesi

111 SALVATORE FERREGAMO Hollywood yıldızlarına özel ayakkabılar tasarlayarak yenilikçi, bilimsel ve yaratıcılığını sentezlediği el yapımı ayakkabıları ile ünlendi. Ayakkabı tasarımında ayak anatomisini inceleyen, müşterilerinin ayak izlerine göre ayakkabı tasarlayan ve üreten Salvatore Ferregamonun bugün tescillenmiş birçok ayakkabı modeli var.

112

113

114

115

116

117

118

119

120

121 TARİH : YER :İtalya/Floransa SAAT :15.30 /17.00 Akademi İtalya Enstitünde moda tasarımı ve tasarım çalışmaları hakkında bilgi alındı Akademinin atölyeleri gezildi.

122 AKADEMĠ ĠTALYA Floransa da 1984 de kurulmuş. Floransa daki ilk moda okulu. İtalya da moda, tasarım ve iç mekan tasarımı, fotoğraf, resim gibi alanlarda sertifika, üniversite ve master eğitimleri veren bir akademi

123

124

125

126

127

128

129 TARİH : YER :İtalya/Venedik SAAT :10.30 / Venedik te tarihi ve turistlik mekanları gezilerek incelendi. Kültür alışverişi yapıldı.

130 VENEDĠK İtalya yı İtalya yapan belki de en önemli şehirlerden biri Venedik 118 küçük adayı birbirinden ayıran 170 kanal ve birbirine bağlayan 400 köprüsü ile Venedik, romantizmin başkenti Yüzyıllar boyunca sayısız sanat ve edebiyat eserine konu olarak efsaneleşmiş bir şehir

131

132

133 RĠALTO KÖPRÜSÜ Venedik te yer alan en önemli köprülerden biridir

134

135

136

137

138

139 SAN MARCO MEYDANI San Marco Meydanı en güzel ve en büyük meydanlardan biri. Meydanda bir çok önemli eser ve yapı yer almakta.

140

141

142 Venedik Maskeleri

143 SONUÇ

144 İtalya da, aksesuar, ayakkabı, moda, ürün, takı başta olmak üzere pek çok alanda tasarım eğitimleri almak mümkün İtalya da yükseköğretim; üniversiteler, teknik üniversiteler, enstitüler ve daha çok sanat alanlarında eğitim veren mesleki eğitim kurumları tarafından veriliyor Oldukça güçlü bir eğitim sistemine sahip olan İtalya da lisans derecesi vermeyen yüksek öğretim kurumları da oldukça yaygın. Güzel Sanatlar Akademileri, Uygulamalı Sanatlar Yüksek Enstitüleri, Ulusal Akademiler, Restorasyon ve Koruma Yüksek Enstitüsü/Okulları bu eğitim kurumlarından bazılarını oluşturuyor. Film prodüksiyon, fotoğrafçılık, mutfak sanatları - Akdeniz Mutfağı, grafik ve iletişim tasarımı, ürün yönetimi (lüks ürünler yönetimi), moda satış ve yönetimi, moda ticaretine başlamak, restorasyon ve koruma alanların da İtalya da sertifikalı eğitim almak mümkün.

145 TASARIMCI OLMAK ĠSTEYENLER ĠÇĠN ĠTALYA Dünyadaki tasarım aktivitelerine en çok ev sahipliği yapan ülke. Tasarım dünyasının kalbinin attığı yer. Bu anlamda tasarımcı olmak isteyenlerle tasarımcıları bir araya getiriyor. Yaratıcılığınızı besleyen doğal bir ortam sunuyor. Ünlü markaların, tasarım stüdyoları, galerileri, kütüphane ve müzeleri, showroomları tasarımcı olmak isteyenler tarafından sık sık ziyaret edilerek eğitimlerine görsel bakış açısı kazandırıyor İtalyan tasarım akademileri ülkede düzenlenen workshopları, fuarları, sergileri, defileleri ve seminerleri tasarım eğitiminin tamamlayıcı faktörleri olarak değerlendiriyor ve öğrencileriyle aktif olarak katılıyorlar. İş ve moda dünyasının liderleri de konuk eleştirmen olarak düzenli kampüs ziyaretleri gerçekleştirerek güncel trendler ve pazarda ortaya çıkan teknolojik gelişmeler ile ilgili paneller düzenliyorlar.

146 EĞĠTĠMLER Katılım, bağımsız düģünme ve kendini ifadeyi teģvik etmek üzerine kurulu Her öğrencinin bireyselliğini ön plana çıkarmaya dayalı Sektöre yönelik çalıģmalarıyla öğrencilerini gerçeğe hazırlayan eğitim veriliyor Büyük firmalarda staj ve proje çalıģmaları yapma imkanı sunuluyor Dersler, öğrenciyi iģ hayatına hazırlamak için sektör profesyonelleri tarafından veriliyor Pratik ağırlıklı, workshop ve staj destekli program uygulanıyor Yaratım gücünü geliģtirmeye yönelik, sektörün ihtiyaçlarını gösteren, global vizyon kazandıran uygulamalara ağırlık veriliyor Yılsonunda ve moda haftasında öğrenciler hazırladıkları koleksiyonu sunma Ģansına eriģirken, mesleki kariyerleri için de ilk adımı atmıģ oluyorlar Yılsonu sergileri ve defileleri hem medya hem yetenek avcısı firmalar tarafından takip ediliyor

147 PROJE SAYESĠNDE Avrupa da mesleki eğitim metotlarını yerinde inceleme fırsatı, Avrupa da Moda tasarımı alanında yapılan çalışmaları gözlemleyerek, uygulanan kalite ve yenilikçi yaklaşımları yerinde inceleme fırsatı Moda tasarım alanında Avrupa da işbirliği oluşturma fırsatı, Yapısal olarak benzer kurumlarda işbaşı eğitim - gözlem fırsatı Farklı kültür yaşantısını yerinde görme fırsatı YAKALAMANIN MUTLULUĞUNU YAġADIK.

İTALYA İMAR, ŞEHİRCİLİK ve BELEDİYE HİZMETLERİ İNCELEME ve TETKİK GEZİSİ VENEDİK, FLORANSA, ROMA ( EYLÜL 2017 ) 6 GÜN, 5 GECE

İTALYA İMAR, ŞEHİRCİLİK ve BELEDİYE HİZMETLERİ İNCELEME ve TETKİK GEZİSİ VENEDİK, FLORANSA, ROMA ( EYLÜL 2017 ) 6 GÜN, 5 GECE İTALYA İMAR, ŞEHİRCİLİK ve BELEDİYE HİZMETLERİ İNCELEME ve TETKİK GEZİSİ VENEDİK, FLORANSA, ( 06 11 EYLÜL 2017 ) 6 GÜN, 5 GECE 1. GÜN: 06 EYLÜL 2017 ÇARŞAMBA İSTANBUL VENEDİK Sabah saat 08:50 de Atatürk

Detaylı

İTALYA İNCELEME VE TETKİK GEZİSİ VENEDİK FLORANSA ROMA ( 23 28 HAZİRAN 2013 ) - 6 GÜN 5 GECE

İTALYA İNCELEME VE TETKİK GEZİSİ VENEDİK FLORANSA ROMA ( 23 28 HAZİRAN 2013 ) - 6 GÜN 5 GECE İTALYA İNCELEME VE TETKİK GEZİSİ FLORANSA ( 23 28 HAZİRAN 2013 ) - 6 GÜN 5 GECE 1. GÜN: 23 HAZİRAN 2013 PAZAR İSTANBUL Saat 10:00 Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali THY Kontuarı önünde buluşma - Bilet

Detaylı

Erasmus programı ile gidilebilecek en iyi 10 şehir

Erasmus programı ile gidilebilecek en iyi 10 şehir 1 / 6 2014/11/14 17:03 Erasmus programı ile gidilebilecek en iyi 10 şehir Öykü Çetin Radikalist / 09/11/2014 Erasmus projesi her yıl yüzlerce öğrenciye farklı ülkelerde eğitim alma fırsatı sunuyor. Peki,

Detaylı

Venedik te Karnaval. Ortaköy!Portakal!!Yokuşu!!No!53!K1!Ulus!!İstanbul!Tel!:!0!212!2363686!

Venedik te Karnaval. Ortaköy!Portakal!!Yokuşu!!No!53!K1!Ulus!!İstanbul!Tel!:!0!212!2363686! Venedik te Karnaval OrtaköyPortakalYokuşuNo53K1UlusİstanbulTel:02122363686 01.GÜN PIAVE) İSTANBUL-MİLANO-VERONA-GARDA-VENEDİK (NOVANTE DI 01 Şubat Atatürk Havalimanı nda saat 06.00 da buluşma. Bagaj ve

Detaylı

11 GÜN 10 GECE / ODA KAHVALTI HAREKET 1.GÜN TÜRKİYE&YUNANİSTAN Ankara İstanbul İpsala Sınırı - Kavala

11 GÜN 10 GECE / ODA KAHVALTI HAREKET 1.GÜN TÜRKİYE&YUNANİSTAN Ankara İstanbul İpsala Sınırı - Kavala A-3662 BRANCH OFFICE: SÜMER 2 SOKAK 40/4 KIZILAY ANKARA TEL: 0312 229 78 02 FAX: 0312 229 78 52 HEAD OFFICE: CAMİKEBİR MAH.SABUCALI SOK.NO:6/2 KUŞADASI / AYDIN TEL:0256 6129926 FAX: 0256 6128297 www.madalyontur.com

Detaylı

KUZEY İTALYA GEZİSİ VENEDİK / COMO / MİLANO / FLORANSA / PISA MAYIS GECE 4 GÜN

KUZEY İTALYA GEZİSİ VENEDİK / COMO / MİLANO / FLORANSA / PISA MAYIS GECE 4 GÜN KUZEY İTALYA GEZİSİ VENEDİK / COMO / MİLANO / FLORANSA / PISA 18 21 MAYIS 2017 3 GECE 4 GÜN 1. GÜN 18 MAYIS 2017 İSTANBUL BOLONYA PISA - FLORANSA 06.00: İstanbul Atatürk Havalimanı nda CampusORG yetkilileri

Detaylı

İtalya nın Üç Büyüğü: Roma, Floransa, Venedik.

İtalya nın Üç Büyüğü: Roma, Floransa, Venedik. Şebnem GÜZELOĞLU 21302293 TURK 102-25 İtalya nın Üç Büyüğü: Roma, Floransa, Venedik. Dünya üzerindeki insanların hepsine Yapmayı en çok istediğin şey nedir? diye sorsak, muhtemelen çoğundan alacağımız

Detaylı

şehir tanıtımı İLKBAHAR 2015 SAYI: 304

şehir tanıtımı İLKBAHAR 2015 SAYI: 304 şehir tanıtımı İLKBAHAR 2015 SAYI: 304 56 57 Tarih, kültür ve masal şehri: Prag BU YIL 16. EFORT KONGRESİ NE ÇEK CUMHURİYETİ NİN BAŞKENTİ PRAG EV SAHİPLİĞİ YAPACAK. 27-29 MAYIS 2015 TARİHİNDE YAPILACAK

Detaylı

Tarih, Sanat, Kültür, Doğa, Lezzet TOSKANA. Floransa (5) Pegasus ile 5 gece Kasım 2017

Tarih, Sanat, Kültür, Doğa, Lezzet TOSKANA. Floransa (5) Pegasus ile 5 gece Kasım 2017 Tarih, Sanat, Kültür, Doğa, Lezzet TOSKANA Floransa (5) Pegasus ile 5 gece 08 13 Kasım 2017 Uçsuz bucaksız yeşil vadileri, zeytinlikler, kestane ağaçları, üzüm bağları, ortaçağ kaleleri ve kasabaları ile

Detaylı

H e r Y o l R o m a ya Ç ı k a r

H e r Y o l R o m a ya Ç ı k a r H e r Y o l R o m a ya Ç ı k a r İtalya nın başkenti Roma yüzyılların tarihini görmek için dünyada mutlaka ziyaret edilmesi gereken bir şehir. İlk gittiğim günden beri hayran olduğum bir şehir. Sizin de

Detaylı

S C.F.

S C.F. Rif. 0569 Lionard Luxury Real Estate Via dei Banchi, 6 - ang. Piazza S. Maria Novella 50123 Firenze Italia Tel. +39 055 0548100 Fax. +39 Floransa FLORANSA'DA HARİKA VİLLA İnşaatı XVI yüzyıla ait olan prestijli

Detaylı

Tarih, Sanat, Kültür, Doğa, Lezzet TOSKANA Floransa (5) Pegasus ile 5 gece 29Ekim 03 Kasım 2017

Tarih, Sanat, Kültür, Doğa, Lezzet TOSKANA Floransa (5) Pegasus ile 5 gece 29Ekim 03 Kasım 2017 Tarih, Sanat, Kültür, Doğa, Lezzet TOSKANA Floransa (5) Pegasus ile 5 gece 29Ekim 03 Kasım 2017 Uçsuz bucaksız yeşil vadileri, zeytinlikler, kestane ağaçları, üzüm bağları, ortaçağ kaleleri ve kasabaları

Detaylı

10 GÜN 9 GECE / ODA KAHVALTI. HAREKET 1.GÜN TÜRKİYE&YUNANİSTAN Ankara İstanbul İpsala Sınırı - Kavala. 2.GÜN YUNANİSTAN Selanik Yanya - Igoumenitsa

10 GÜN 9 GECE / ODA KAHVALTI. HAREKET 1.GÜN TÜRKİYE&YUNANİSTAN Ankara İstanbul İpsala Sınırı - Kavala. 2.GÜN YUNANİSTAN Selanik Yanya - Igoumenitsa A-3662 BRANCH OFFICE: SÜMER 2 SOKAK 40/4 KIZILAY ANKARA TELEFON: 0312 229 78 02 FAX: 0312 229 78 52 HEAD OFFICE: BAYRAKLIDEDE MAHALLESİ KUŞTUR YOLU NO:6/1 KUŞADASI / AYDIN TEL:0256 6129926 FAX: 0256 6128297

Detaylı

S C.F.

S C.F. Rif. 3749 Lionard Luxury Real Estate Via dei Banchi, 6 - ang. Piazza S. Maria Novella 50123 Firenze Italia Tel. +39 055 0548100 Fax. +39 Milan Milano'nun CityLife bölgesinde satılık Villa Satılık büyük

Detaylı

CERN HAKKINDA. CERN, Avrupa'nın fizik alanında Amerika ve Rusya ile yarışa girmesini sağlamıştır.

CERN HAKKINDA. CERN, Avrupa'nın fizik alanında Amerika ve Rusya ile yarışa girmesini sağlamıştır. CERN HAKKINDA CERN, "Nükleer Araştırmalar için Avrupa Konseyi" anlamına gelen Fransızca Conseil Européen pour la Recherche Nucléaire sözcüklerinin kısaltmasıdır. Bu kurum, İsviçre ve Fransa sınırında yer

Detaylı

PULLMANTUR ZENITH İLE GLORİA

PULLMANTUR ZENITH İLE GLORİA 1 FLORANSA & PİSA PULLMANTUR ZENITH İLE GLORİA EKSTRA TUR PAKETİ Tur süresi: 9 saat 90 Bu gezimizde İtalya nın en ünlü iki kenti Floransa ve Pisa yı rehberlerimiz eşliğinde keşfedeceğiz. İlk durağımız

Detaylı

S C.F.

S C.F. Rif. 1449 Lionard Luxury Real Estate Via dei Banchi, 6 - ang. Piazza S. Maria Novella 50123 Firenze Italia Tel. +39 055 0548100 Fax. +39 Floransa - Hills Floransa yakın satılık muhteşem lüks villa satılık

Detaylı

İTALYA GEZİLECEK YERLER

İTALYA GEZİLECEK YERLER Başkenti: Roma İTALYA GEZİLECEK YERLER İklimi:Akdeniz İklimi Ne Yenir? Lazanya, pizzalar, deniz mahsullü makarnalar 1. Kolezyum İtalya'nın başkenti Roma'da bulunan Flavianus Amfitiyatro olarak da bilinen

Detaylı

Yeni Yerler keşfetmek lazım

Yeni Yerler keşfetmek lazım Yeni Yerler keşfetmek lazım Dans, Eğlence Diyorsanız! Rio Sizi Bekliyor Rio Hakkında Rio de Janeiro, Brezilya'nın 26 eyaletinden birisinin başkenti ve Brezilya'nın en büyük ikinci kentidir. Ekvatoral iklimin

Detaylı

İtalya Fransa. Ne Yapmalı? Vatikan da ters duran Adem i görün. Lavanta sabunlarından sevdiklerinize hediye alın. Türk Hava Yolları 11 18 Ekim

İtalya Fransa. Ne Yapmalı? Vatikan da ters duran Adem i görün. Lavanta sabunlarından sevdiklerinize hediye alın. Türk Hava Yolları 11 18 Ekim İtalya Fransa Türk Hava Yolları 11 18 Ekim Roma (2) Floransa (2) Venedik (1) Nice (2) 7 gece 8 gün Neden Gitmeli? Orta Çağ izlerinin aynen yaşandığı, günlük yaşamın stresinden uzakta yavaş akan bir hayatı

Detaylı

Serra Yılmaz ile TOSCANA. 24 Mayıs 2017 / 4 Gece 5 Gün

Serra Yılmaz ile TOSCANA. 24 Mayıs 2017 / 4 Gece 5 Gün Serra Yılmaz ile TOSCANA 24 Mayıs 2017 / 4 Gece 5 Gün 1. Gün 24 Mayıs 2017 / Çarşamba İstanbul- Bologna- San Gimignano Siz değerli misafirlerimiz ile 06:30 da buluşmamızın ardından pasaport işlemlerimizi

Detaylı

YAZ 2015 SAYI: 305. şehir tanıtımı

YAZ 2015 SAYI: 305. şehir tanıtımı YAZ 2015 SAYI: 305 58 59 şehir tanıtımı Çin in fuar şehri: Guangzhou GUANGZHOU, ZİYARETÇİLERİNE HEM TİCARET HEM ZİYARET İMKANLARINI BİR ARADA SUNUYOR. BAŞAR KURTBAYRAM TUR REHBERİ şehir tanıtımı 60 61

Detaylı

Görsel İletişim Tasarımı Öğr.Gör. Elif Dastarlı

Görsel İletişim Tasarımı Öğr.Gör. Elif Dastarlı SANAT TARİHİ I Görsel İletişim Tasarımı Öğr.Gör. Elif Dastarlı RÖNESANS (15. yüzyıl) Düşünce alanında, ilkçağ anlayışının etkileri görülmeye başlanır.(yeni Platonculuğun etkisi) Sanatçının başlıca amacı

Detaylı

Klasik İtalya Milano- Venedik-Floransa-Roma

Klasik İtalya Milano- Venedik-Floransa-Roma Floransa da Dünyaca ünlü, dünyanın da en eski sanat müzelerinden olan, Palazzo degli Uffizi deki dev Uffuzi Galerisi'ne gitmelisiniz. Raphael, Michelangelo, Botticelli, Caravaggio Klasik İtalya Milano-

Detaylı

Pegasus Tarifeli Seferi ile. İtalya. Roma-Floransa-Venedik-Verona. Napoli/Pompei-Pisa-Portofino-Sirmione/Garda-Verona/Murano-Burano Adalar-Outlet turu

Pegasus Tarifeli Seferi ile. İtalya. Roma-Floransa-Venedik-Verona. Napoli/Pompei-Pisa-Portofino-Sirmione/Garda-Verona/Murano-Burano Adalar-Outlet turu Pegasus Tarifeli Seferi ile İtalya Roma-Floransa-Venedik-Verona Napoli/Pompei-Pisa-Portofino-Sirmione/Garda-Verona/Murano-Burano Adalar-Outlet turu 27 Mayıs - 03 Haziran 2016 (8 gün - 7 gece) Tur Programı

Detaylı

S C.F.

S C.F. Rif. 0515 Lionard Luxury Real Estate Via dei Banchi, 6 - ang. Piazza S. Maria Novella 50123 Firenze Italia Tel. +39 055 0548100 Fax. +39 Venedik İTALYA VENEDİK'TE SATILIK L ÜKS DAİRE Muhteşem ve eşi benzeri

Detaylı

EUROPANORAMIC.COM İTALYA TURU

EUROPANORAMIC.COM İTALYA TURU EUROPANORAMIC.COM EP İTALYA TURU Euro Panoramic, dünyanın farklı coğrafyalarını, dillerini ve kültürlerini yeniden keşfetmek ve de unutulmayacak yol hikayeleri biriktirmek isteyen herkese, en iyi fiyat

Detaylı

S C.F.

S C.F. Rif. 3549 Lionard Luxury Real Estate Via dei Banchi, 6 - ang. Piazza S. Maria Novella 50123 Firenze Italia Tel. +39 055 0548100 Fax. +39 Roma Merkezi Roma'da satılık olağanüstü çatı katı Roma'nın tarihi

Detaylı

PULLMANTUR HORIZON İLE PORTOFINO DA AŞK

PULLMANTUR HORIZON İLE PORTOFINO DA AŞK 1 - VALETTA PULLMANTUR HORIZON İLE PORTOFINO DA AŞK EKSTRA TUR PAKETİ Tur süresi: 4 saat 55 Varışımız takiben otobüslerimize biniyoruz ve Valetta turumuza başlıyoruz. İlk durağımız Barakka Bahçeleri, burada

Detaylı

Klasik İtalya ve Como Roma(2)-Floransa(2)-Milano-Como(1)-Venedik(1)

Klasik İtalya ve Como Roma(2)-Floransa(2)-Milano-Como(1)-Venedik(1) Klasik İtalya ve Como Roma(2)-Floransa(2)-Milano-Como(1)-Venedik(1) Pegasus Hava Yolları ile 14-21 Ekim 6 gece 8 gün Bir şehre nasıl aşık olunur? sorusunu sordurur insana Roma. İnsana kendini evden uzak

Detaylı

S C.F.

S C.F. Rif. 0435 Lionard Luxury Real Estate Via dei Banchi, 6 - ang. Piazza S. Maria Novella 50123 Firenze Italia Tel. +39 055 0548100 Fax. +39 Lucca LUCCA'DA SATILIK VİLLA İtalya'nın Toskana Bölgesi'nin mükemmel

Detaylı

FİYATLAR EURO DEĞİL TL İSTANBUL ÇIKIŞLİ İNANILMAZ ama GERÇEK ÇOCUKveYETİŞKİN-2150 TL

FİYATLAR EURO DEĞİL TL İSTANBUL ÇIKIŞLİ İNANILMAZ ama GERÇEK ÇOCUKveYETİŞKİN-2150 TL Fırsat Turları-06-13-27 Aralık 2014, 10-17 Ocak, 07-14-21 Şubat, 07-14-21-28 Mart, 11 Nisan 2015 çıkışlı turlar için geçerlidir. FİYATLAR EURO DEĞİL TL İSTANBUL ÇIKIŞLİ İNANILMAZ ama GERÇEK ÇOCUKveYETİŞKİN-2150

Detaylı

PAZARTESİ SALI

PAZARTESİ SALI ESKİŞEHİR TEKNİK ÜNİVERSİTESİ MİMARLIK VE TASARIM FAKÜLTESİ 2018-2019 ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ ENDÜSTRİYEL TASARIM BÖLÜMÜ BÜTÜNLEME SINAV PROGRAMI VE BÜTÜNLEME SINAV HAKKI OLMAYAN DERSLER İÇİN DÖNEM SONU

Detaylı

Türk Hava Yolları Tarifeli Seferi ile. İtalya. Roma-Floransa-Venedik-Verona-Milano

Türk Hava Yolları Tarifeli Seferi ile. İtalya. Roma-Floransa-Venedik-Verona-Milano Türk Hava Yolları Tarifeli Seferi ile İtalya Roma-Floransa-Venedik-Verona-Milano Como-Sirmione/Garda-Adalar-Pisa-Siena/Napoli/Pompei-Castel Gondolfu/Castel Romano 18 Haziran - 25 Haziran 2016 (8 gün -

Detaylı

FİYATLAR EURO DEĞİL TL İSTANBUL ÇIKIŞLİ İNANILMAZ ama GERÇEK ÇOCUKveYETİŞKİN-1750 TL

FİYATLAR EURO DEĞİL TL İSTANBUL ÇIKIŞLİ İNANILMAZ ama GERÇEK ÇOCUKveYETİŞKİN-1750 TL Fırsat Turları-01-08-15-22 Mart, 18-25 Nisan, 02-09-23 Mayıs, 27 Haziran, 04-11-12-18-25 Temmuz, 01-08-15-22-29 Ağustos, 19-20-26 Eylül, 03-10- 17-24 Ekim, 07-21 Kasım, 05-19-26 Aralık 2015Hareketli turlarda

Detaylı

Paskalya Roma Onur Havayolları 3 Gece 08/03/2013

Paskalya Roma Onur Havayolları 3 Gece 08/03/2013 Paskalya Roma Onur Havayolları 3 Gece 08/03/2013 Bu pakette 7 veya daha fazla kişi kontenjan mevcuttur. 1.GÜN - İSTANBUL - ROMA Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminalinde saat 03:00'te tur yetkilileriyle

Detaylı

PULLMANTUR SOVEREİGN İLE CAZİBELİ SARDUNYA

PULLMANTUR SOVEREİGN İLE CAZİBELİ SARDUNYA PULLMANTUR SOVEREİGN İLE CAZİBELİ SARDUNYA 1 - BARSELONA EKSTRA TUR PAKETİ Tur süresi: 4 saat 50 Saat 09:00 gemiden ayrılıyoruz ve Barselona yı panoramik görebileceğimiz Mont Juic tepesine doğru yola çıkıyoruz.

Detaylı

09:00 ENT206 Üretim Yöntemleri (A) Mavi Salon, ENT1

09:00 ENT206 Üretim Yöntemleri (A) Mavi Salon, ENT1 ESKİŞEHİR TEKNİK ÜNİVERSİTESİ 2018-2019 GÜZ DÖNEMİ ENDÜSTRİYEL TASARIM BÖLÜMÜ FİNAL SINAV PROGRAMI 1.SINIF 2.SINIF 3.SINIF 4.SINIF 15:00 ENT228 Dijital Ortamda Görselleştirme (A) LAB2 12:00 ARK105 Anadolu

Detaylı

Toscana. Toscana (03-08 Mayıs 2011)

Toscana. Toscana (03-08 Mayıs 2011) arkanızda ayak izi bırakmayın! Toscana Toscana (03-08 Mayıs 2011) Unesco Dünya Mirası listesinde yer alan İtalya nın merkezi diyebileceğimiz Toscana Bölgesinde, tarihi ve kültürel mirasın yanı sıra Rönesans

Detaylı

BAMBOO URLA. Yolu keyiften geçenlerin yeni durağı!

BAMBOO URLA. Yolu keyiften geçenlerin yeni durağı! BAMBOO URLA Yolu keyiften geçenlerin yeni durağı! Dört mevsim yolunuz kazançtan geçsin... Bamboo Urla, İzmir de lüks yaşamın yeni merkezi olan Urla nın lokasyon ayrıcalığıyla, sadece yaz mevsimi değil,

Detaylı

KISA TARİHÇE : ŞEHİR ÖZELLİKLERİ :

KISA TARİHÇE : ŞEHİR ÖZELLİKLERİ : KISA TARİHÇE : Plato Meslek Yüksek Okulu sanat, medya ve tasarım alanlarında nitelikli insan kaynağı yetiştirmek amacıyla sanatçı, iş adamı ve akademisyenler tarafından kurulmuştur. Plato Meslek Yüksek

Detaylı

Işık Bayramı Hakkına:

Işık Bayramı Hakkına: O A S İ S T U R İ Z M İ Ş L. L T D. Ş T İ. Işık Bayramı Hakkına: 1852 yılından beri süregelen bu ışık bayramının başlangıç öyküsü kısaca şöyledir : 1850 de din adamları, Fourvière tepesinin zirvesine yerleştirilecek,

Detaylı

Türk Hava Yolları Tarifeli Seferi ile. İtalya. Venedik-Verona-Milano-Floransa-Roma

Türk Hava Yolları Tarifeli Seferi ile. İtalya. Venedik-Verona-Milano-Floransa-Roma Türk Hava Yolları Tarifeli Seferi ile İtalya Venedik-Verona-Milano-Floransa-Roma Sirmione/Garda- Como-Adalar-Pisa-Siena/Napoli/Pompei-Castel Gondolfo/Castel Romano 14 Ağustos - 21 Ağustos 2016 (8 gün -

Detaylı

Makedonya Cumhuriyeti ; 1991 yılında Yugoslavya Sosyalist Federatif Cumhuriyeti nin iç savaşlara girdiği dönemde bağımsızlığını ilan etmiştir.

Makedonya Cumhuriyeti ; 1991 yılında Yugoslavya Sosyalist Federatif Cumhuriyeti nin iç savaşlara girdiği dönemde bağımsızlığını ilan etmiştir. Makedonya Cumhuriyeti ; 1991 yılında Yugoslavya Sosyalist Federatif Cumhuriyeti nin iç savaşlara girdiği dönemde bağımsızlığını ilan etmiştir. Kuzeyde Sırbistan ve Kosova batıda Arnavutluk, güneyde Yunanistan,

Detaylı

KLASİK İTALYA TURU KIŞ DÖNEMİ (MİLANO-ROMA) PEGASUS HAVAYOLLARI İLE

KLASİK İTALYA TURU KIŞ DÖNEMİ (MİLANO-ROMA) PEGASUS HAVAYOLLARI İLE KLASİK İTALYA TURU KIŞ DÖNEMİ (MİLANO-ROMA) PEGASUS HAVAYOLLARI İLE 1.gün:İSTANBUL - BERGAMO-MİLANO Sabiha Gökçen Havalimanı Dış Hatlar gidiş terminali Pegasus Hava Yolları kontuarı önünde siz değerli

Detaylı

S C.F.

S C.F. Rif. 0198 Lionard Luxury Real Estate Via dei Banchi, 6 - ang. Piazza S. Maria Novella 50123 Firenze Italia Tel. +39 055 0548100 Fax. +39 Lucca İTALYA NIN LUCCA ŞEHRİNİN TEPELERİNDE SATILIK TARİHİ VİLLA

Detaylı

6. ULUSLARARASI FOLKLOR, KORO & ORKESTRA FESTİVALİ R I M I N I- S A N M A R I N O- F I R E N Z E Gioiello dell'adriatico

6. ULUSLARARASI FOLKLOR, KORO & ORKESTRA FESTİVALİ R I M I N I- S A N M A R I N O- F I R E N Z E Gioiello dell'adriatico MEDITERANIAN ORGANIZATION Adres: Balkanska 14, 11000 Beograd PIB: 107929227 Kayıt numarası: 20899026 Lisans numarası: 37/2013 Tel: +381114076490 e-mail: mediteranian.folklor.festival@gmail.com web: www.mediteranian-folklore-festivals.org

Detaylı

Türk Hava Yolları nın TK 1793 sefer sayılı uçuşu ile saat 08:15 de Atatürk Havalimanı ndan hareket ediyor ve yerel saatle 10:45 de Stockholm

Türk Hava Yolları nın TK 1793 sefer sayılı uçuşu ile saat 08:15 de Atatürk Havalimanı ndan hareket ediyor ve yerel saatle 10:45 de Stockholm Mappa Tour Türk Hava Yolları nın TK 1793 sefer sayılı uçuşu ile saat 08:15 de Atatürk Havalimanı ndan hareket ediyor ve yerel saatle 10:45 de Stockholm havalimanına varıyoruz. Bizi bekleyen özel aracımız

Detaylı

S C.F.

S C.F. Rif. 0129 Lionard Luxury Real Estate Via dei Banchi, 6 - ang. Piazza S. Maria Novella 50123 Firenze Italia Tel. +39 055 0548100 Fax. +39 Toskana Floransa Floransa'da satılık tarihi rezidans Muhteşem satılık

Detaylı

Vizesiz gidilebilecek 10 popüler ülke

Vizesiz gidilebilecek 10 popüler ülke On5yirmi5.com Vizesiz gidilebilecek 10 popüler ülke İşte vize alma telaşı olmadan sadece pasaportunuzu yanınıza alarak gidebileceğiniz 10 popüler ülke. Yayın Tarihi : 3 Eylül 2015 Perşembe (oluşturma :

Detaylı

Hakkımızda. Vizyonumuz. Misyonumuz

Hakkımızda. Vizyonumuz. Misyonumuz Hakkımızda Yaşam alanlarını estetik ve zarafetle buluşturan Zavinna ailesi olarak 40 yıllık tecrübeyle mobilya kulpu ve aksesuarları üretiyoruz. Modern teknolojiyi ve güncel tasarım trendlerini yakından

Detaylı

PULLMANTUR MONARCH İLE BALTIK BAŞKENTLERİ BERLİN

PULLMANTUR MONARCH İLE BALTIK BAŞKENTLERİ BERLİN PULLMANTUR MONARCH İLE BALTIK BAŞKENTLERİ BERLİN EKSTRA TUR PAKETİ 1 - STOCKHOLM ŞEHİR TURU Tur süresi: 4 saat 60 Limandan ayrılıp Stockholm u gezmek üzere yola çıkacağız. Otobüsle Fjallgatan a gidip güzel

Detaylı

Gezdikçe Gördükçe İzlen Şen Toker. Gençlerin yaşadığı yaşlı kent:

Gezdikçe Gördükçe İzlen Şen Toker. Gençlerin yaşadığı yaşlı kent: Gezdikçe Gördükçe İzlen Şen Toker Pavia Gençlerin yaşadığı yaşlı kent: Gençliğin enerjisiyle yaşlılığın bilgeliği buluşabilseydi, yaşamlarımız ve dünya acaba ne kadar farklı olurdu? Pavia kentinin yüzyıllar

Detaylı

Tur Programı. Van Gogh'un tablolarından çıkmış gibi, rüya gibi bir yolculuk

Tur Programı. Van Gogh'un tablolarından çıkmış gibi, rüya gibi bir yolculuk Toskana - Portofino - Cinque Terre Van Gogh'un tablolarından çıkmış gibi, rüya gibi bir yolculuk Tarih : 03-10-2016-08-10-2016 Şehirler : Cenova, La Spezia, Lucca, Siena Otel : 4* Ulaşım : Türk Hava Yolları

Detaylı

İstanbul un en seçkin semti denildiğinde akla önce Etiler gelir. Etiler i bu kadar benzersiz kılan, semte girdiğinizde size yaşattıkları ve

İstanbul un en seçkin semti denildiğinde akla önce Etiler gelir. Etiler i bu kadar benzersiz kılan, semte girdiğinizde size yaşattıkları ve 8 B E N Z E R S İ Z H A Y A T 4 A Y R I C A L I K L A R S E M T İ E T İ L E R 8 Y E N İ B İ R Y A Ş A M K O N S E P T İ A P A R T M E N T S 10 E L Y S I U M A P A R T M E N T S L A L E E T İ L E R 14 8

Detaylı

TEKSTİL TEKNOLOJİLERİ VE TASARIMI FAKÜLTESİ

TEKSTİL TEKNOLOJİLERİ VE TASARIMI FAKÜLTESİ TEKSTİL TEKNOLOJİLERİ VE TASARIMI FAKÜLTESİ TEKSTİL MÜHENDİSLİĞİ MODA TASARIMI (UOLP) TEKSTİL GELİŞTİRME VE PAZARLAMA (UOLP) İSTANBULTEKNİKÜNİVERSİTESİ www.itu.edu.tr TEKSTİL TEKNOLOJİLERİ VE TASARIMI

Detaylı

Danışmanlık ve Dışgöz Hizmetleri

Danışmanlık ve Dışgöz Hizmetleri Danışmanlık ve Dışgöz Hizmetleri ZEYNEP ATASOY KİMDİR? Zeynep Atasoy 1970 İzmir doğumlu Zeynep Atasoy, profesyonel hayatına 1992 yılında Unilever Algida firmasında başladı. Satış Temsilcisi, Özel Satış

Detaylı

HighLight Aydınlatma

HighLight Aydınlatma HighLight Aydınlatma İçindekiler Hakkımızda 3 Showroom-Ofis-Üretim Merkezi 5 İş Ortaklarımız 7-22 Hakkımızda Highlight; Fark yaratan aydınlatma tasarımları ile yaşam alanlarınıza canlılık katıyor... İstanbul-Büyükçekmece

Detaylı

Müze eğitiminin amaçları nelerdir?

Müze eğitiminin amaçları nelerdir? Müze eğitiminin amaçları nelerdir? Sergilenen nesnelerle insanlar arasında köprü kurarak nesnelerin onların yaşantıları ile bütünleşmesini sağlamak; Nesnelerin maddi ve ideal değerleri ile algılanması

Detaylı

Akademik Yılı Taban Puan ve Kontenjan Tablosu

Akademik Yılı Taban Puan ve Kontenjan Tablosu 2017-2018 Akademik Yılı ve Kontenjan Tablosu Burası öğrenerek, keşfederek, paylaşarak, hayatı dolu dolu yaşayacağın yer. 21 yıldır akademik ortamı ve kadrosuyla öncü ve yenilikçi olan BİLGİ, sana 7 fakülte,

Detaylı

S C.F.

S C.F. Rif. 2223 Lionard Luxury Real Estate Via dei Banchi, 6 - ang. Piazza S. Maria Novella 50123 Firenze Italia Tel. +39 055 0548100 Fax. +39 Arezzo TOSKANA'DA SATILIK PRESTİJLİ GAYRİ MENKUL Arezzo'nun iç kısmında

Detaylı

Noelde Brugge ve Gent Turu

Noelde Brugge ve Gent Turu Noelde Brugge ve Gent Turu 22.12.2017'den itibaren kalkışlı 767,00 EUR 2.998,43TL TUR ÖZELLİKLERİ 1.Gün İstanbul Brüksel Gent Brüksel Şehir Turu Belçika nın başkenti olan Brüksel de şehir turu yapıyoruz.

Detaylı

Hem Müslüman hem Hıristiyan dünyasının izlerini, ve Flamenko nun doğuşunu sağlayan bir coğrafya...

Hem Müslüman hem Hıristiyan dünyasının izlerini, ve Flamenko nun doğuşunu sağlayan bir coğrafya... Endülüs Hem Müslüman hem Hıristiyan dünyasının izlerini, ve Flamenko nun doğuşunu sağlayan bir coğrafya... Tarih : 25-04-2017-30-04-2017 Şehirler : Cordoba, Granada, Malaga, Sevilla Otel : 4* Ulaşım :

Detaylı

DESIGN WEEK ANTALYA İÇ MEKAN TASARIMI VE MOBİLYA Kasım 2017 Antalya Expo Center

DESIGN WEEK ANTALYA İÇ MEKAN TASARIMI VE MOBİLYA Kasım 2017 Antalya Expo Center Antalya... Profesyonel etkinliklerin, uluslararası ticaretin, turizm mimarisinin, modern kentleşmenin ve tasarımın yeni odağı. Tasarım dünyası, mobilya sektörü, projeciler ve kullanıcılar buluşuyor...

Detaylı

TARAFTAR REHBERİ UEFA EURO 2012 ELEMELERİ AVUSTURYA TÜRKİYE 06.09.2011

TARAFTAR REHBERİ UEFA EURO 2012 ELEMELERİ AVUSTURYA TÜRKİYE 06.09.2011 TARAFTAR REHBERİ UEFA EURO 2012 ELEMELERİ AVUSTURYA TÜRKİYE 06.09.2011 İÇİNDEKİLER Sayfa 1. Maç Bilgisi 2 2. Ernst Happel Stadyumu 3-6 3. Yasaklı Maddeler ve Davranışlar 7-8 4. Viyana 9 1. MAÇ BİLGİSİ

Detaylı

"Gerçek tasarımcı elinde firca ile doğar" iç mimar Anna Malyakina'yı tam anlamıyla tanımlayan bir ifade. Anna çizim yapmaya konuşmayı öğrenmeden

Gerçek tasarımcı elinde firca ile doğar iç mimar Anna Malyakina'yı tam anlamıyla tanımlayan bir ifade. Anna çizim yapmaya konuşmayı öğrenmeden O O LY F RT L Kİ Ş E İS PO "Gerçek tasarımcı elinde firca ile doğar" iç mimar Anna Malyakina'yı tam anlamıyla tanımlayan bir ifade. Anna çizim yapmaya konuşmayı öğrenmeden başlamıştır. Çocukluk döneminde,

Detaylı

ST. PETERSBURG&MOSKOVA

ST. PETERSBURG&MOSKOVA BEYAZ GECELERDE ST. PETERSBURG&MOSKOVA 20 Haziran 2015 27 Haziran 2015 (7 gece 8 gün) St. Petersburg(5gün) Moskova (3gün) 1.GÜN: 20 Haziran 2015 Cumartesi İstanbul St. Petersburg Sabah saat 08:30 itibari

Detaylı

ÇAVDARHİSAR KAYMAKAMLIĞI AİZANOİ ANTİK KENTİ TANITIM ÇALIŞMALARI RAPORU

ÇAVDARHİSAR KAYMAKAMLIĞI AİZANOİ ANTİK KENTİ TANITIM ÇALIŞMALARI RAPORU ÇAVDARHİSAR KAYMAKAMLIĞI AİZANOİ ANTİK KENTİ TANITIM ÇALIŞMALARI RAPORU Ömer BİLGİN Çavdarhisar Kaymakamı 2011 AIZANOI Binlerce yıl öncesine dayanan tarihi, eşsiz mimari eserleri, dünyanın pek çok ilklerini

Detaylı

Tur Programı. Van Gogh'un tablolarından çıkmış gibi, rüya gibi bir yolculuk

Tur Programı. Van Gogh'un tablolarından çıkmış gibi, rüya gibi bir yolculuk Toskana - Portofino - Cinque Terre Van Gogh'un tablolarından çıkmış gibi, rüya gibi bir yolculuk Tarih : 15-05-2017-20-05-2017 Şehirler : Bologna, La Spezia, Lucca, Siena Otel : 4* Ulaşım : Türk Hava Yolları

Detaylı

SIRADIŞI FRANSIZ ŞATOLARI

SIRADIŞI FRANSIZ ŞATOLARI SIRADIŞI FRANSIZ ŞATOLARI 25 Mayıs 2017 itibariyle Her Perşembe / 3 Gece 4 Gün Loire, Fransa nın gözbebeği Şatoları, tarihsel dokusu ve şaraplarıyla ünlü bölgesi. Zamanın Rönesans döneminde donup kaldığı,

Detaylı

MEHMET İHSAN MERMERCİ OTELCİLİK VE TURİZM MESLEK LİSESİ COMENIUS PROJESİ A TRIP ACROSS EUROPE FAALİYET RAPORU

MEHMET İHSAN MERMERCİ OTELCİLİK VE TURİZM MESLEK LİSESİ COMENIUS PROJESİ A TRIP ACROSS EUROPE FAALİYET RAPORU MEHMET İHSAN MERMERCİ OTELCİLİK VE TURİZM MESLEK LİSESİ COMENIUS PROJESİ A TRIP ACROSS EUROPE FAALİYET RAPORU PROJE : A Trip Across Europe TOPLANTI NO : 5 TOPLANTI YERİ : Chaumont-FRANSA TOPLANTI TARİHİ

Detaylı

Türk Hava Yolları Tarifeli Seferi ile. İtalya. Roma-Floransa-Venedik-Verona-Milano

Türk Hava Yolları Tarifeli Seferi ile. İtalya. Roma-Floransa-Venedik-Verona-Milano Türk Hava Yolları Tarifeli Seferi ile İtalya Roma-Floransa-Venedik-Verona-Milano Como-Sirmione/Garda-Adalar-Pisa-Siena/Napoli/Pompei-Castel Gondolfu/Castel Romano 10 Temmuz - 17 Temmuz 2016 (8 gün - 7

Detaylı

1. Gün / 19 Nisan Cuma İstanbul - Bologna - Floransa

1. Gün / 19 Nisan Cuma İstanbul - Bologna - Floransa 1. Gün / 19 Nisan 2019 - Cuma İstanbul - Bologna - Floransa 06:30 Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Giden Yolcu Salonu nda buluşma 08:30 Türk Hava Yolları, TK 1321 seferi ile Bologna ya hareket Uçuşumuzdan

Detaylı

En İyi Üniversite Kampüsleri

En İyi Üniversite Kampüsleri On5yirmi5.com En İyi Üniversite Kampüsleri Üniversitenizi seçtiniz ve öğrencilik hayatınıza başladınız. Üniversite seçimi yaparken şüphesiz en önemli şey üniversitenin eğitimdeki başarısıdır. Peki yıllarca

Detaylı

LEONARDO DA VINCI. Ders Sayısı 52+ atölye ziyaret. Fiyat (euro) Süre. 3 Hafta. 5 Ders 175 10 Ders 300. 24 Hafta. 12-16 Hafta. 2-4 Hafta.

LEONARDO DA VINCI. Ders Sayısı 52+ atölye ziyaret. Fiyat (euro) Süre. 3 Hafta. 5 Ders 175 10 Ders 300. 24 Hafta. 12-16 Hafta. 2-4 Hafta. LEONARDO DA VINCI Akdeniz renkleri Yeşil, Beyaz, Kırmızı ile Diyet İtalyanca Dil Dersi SKYPE 'da 2 Ders Sayısı 52+ atölye ziyaret 820 5 Ders 175 10 Ders 300 1 2-4 5-10 12-16 24 48 Yoğun İtalyanca Kursu

Detaylı

KIRILL ISTOMIN in. renkli dünyası ve DEKO TASARIM

KIRILL ISTOMIN in. renkli dünyası ve DEKO TASARIM DEKO TASARIM Senem ÖZTÜRK / senem.ozturk@alem.com.tr Biliyorum ki dekoratör sözcüğü bugün pek de popüler değil, hatta modası geçmiş bir ifade fakat yine de kendimi dekoratör olarak tanımlamak bana daha

Detaylı

GAZİ ÜNİVERSİTESİ SANAT VE TASARIM FAKÜLTESİ GÖRSEL SANATLAR BÖLÜMÜ LİSANS PROGRAMI

GAZİ ÜNİVERSİTESİ SANAT VE TASARIM FAKÜLTESİ GÖRSEL SANATLAR BÖLÜMÜ LİSANS PROGRAMI GAZİ ÜNİVERSİTESİ SANAT VE TASARIM FAKÜLTESİ GÖRSEL SANATLAR BÖLÜMÜ LİSANS PROGRAMI I. YARIYIL TEORİ UYG./LAB. KREDİ TAR-101 Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi-I 0 TÜR-101 Türk Dili-I 0 İNG-101 İngilizce-I

Detaylı

STRATEJİK PLAN, AMAÇ, HEDEF VE FAALİYET TABLOSU

STRATEJİK PLAN, AMAÇ, HEDEF VE FAALİYET TABLOSU FAKÜLTE/BÖLÜM ADI: STRATEJİK PLAN, AMAÇ, HEDEF VE FAALİYET TABLOSU Stj. Amaç No Hedef No Faaliyet No Performans no Stratejik Amaç / Hedef / Faaliyet Tanımı 2008 mevcut durum 2009 2010 2011 2012 2013 Faaliyet

Detaylı

SAGALASSOS TA BİR GÜN

SAGALASSOS TA BİR GÜN SAGALASSOS TA BİR GÜN Çoğu zaman hepimizin bir düşüncesi vardır tarihi kentlerle ilgili. Baktığımız zaman taş yığını der geçeriz. Fakat ben kente girdiğim andan itibaren orayı yaşamaya, o atmosferi solumaya

Detaylı

Neden Prontoitalia? Neden Ġtalya?

Neden Prontoitalia? Neden Ġtalya? Neden Prontoitalia? 16 senedir yurtiçinde italyanca, İspanyolca eğitimde lider kurum arasında olan Latin dillerinde 2 kurda konusturan tek kurum olan Prontoitalia, İtalya da öğrencilere sunduğu ücretsiz

Detaylı

Toskana. Bağlardan Vadilere Sonbahar Renkleri Eylül - 01 Ekim 2017 Katılımcı sayısı 24 kişi ile sınırlıdır. Murat YANKI

Toskana. Bağlardan Vadilere Sonbahar Renkleri Eylül - 01 Ekim 2017 Katılımcı sayısı 24 kişi ile sınırlıdır. Murat YANKI Toskana Bağlardan Vadilere Sonbahar Renkleri... 27 Eylül - 01 Ekim 2017 Katılımcı sayısı 24 kişi ile sınırlıdır. Murat YANKI Toscana geçmişten beri, Floransa ve Siena'nın sahip olduğu kültürel zenginlikler

Detaylı

Türk Hava Yolları Tarifeli Seferi ile. İtalya. Roma - Floransa - Venedik - Verona - Milano

Türk Hava Yolları Tarifeli Seferi ile. İtalya. Roma - Floransa - Venedik - Verona - Milano Türk Hava Yolları Tarifeli Seferi ile İtalya Roma - Floransa - Venedik - Verona - Milano Roma - Floransa - Venedik - Verona - Milano Como - Sirmione/Garda-Adalar - Pisa - Siena/Napoli/Pompei - Castel Gondolfu/Castel

Detaylı

2 FIRSAT 1 ARADA, Önce Dil Kursu, Sonra Kamp

2 FIRSAT 1 ARADA, Önce Dil Kursu, Sonra Kamp 2 FIRSAT 1 ARADA, Önce Dil Kursu, Sonra Kamp Dil eğitimindeki en büyük sorun KONUŞ (ama) MAK. Bu kampanya sizleri KONUŞTURACAK! Yalnızca GENÇTUR da bulabileceğiniz bu kampanya ile okula gidip eğitim alıyorsunuz,

Detaylı

Türk Hava Yolları Tarifeli Seferi ile. İtalya. Roma - Floransa - Venedik - Verona - Milano

Türk Hava Yolları Tarifeli Seferi ile. İtalya. Roma - Floransa - Venedik - Verona - Milano Türk Hava Yolları Tarifeli Seferi ile İtalya Roma - Floransa - Venedik - Verona - Milano Roma - Floransa - Venedik - Verona - Milano - Como - Sirmione/Garda - Adalar - Pisa - Siena - Napoli/Pompei - Castel

Detaylı

EĞİTİM FAKÜLTESİ İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ

EĞİTİM FAKÜLTESİ İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ Geleceğin eğitimcileri Medipol de yetişiyor Nitelikli öğretmenler, yeni nesiller üzerinde ömürlük değişim ve etkiler yaratıyor. Yeni nesillere öğretmenlik

Detaylı

Michelangelo Buonarroti Adem'in Yaratılışı Tasviri

Michelangelo Buonarroti Adem'in Yaratılışı Tasviri Özel Hayatı Eserleri Adem'in Yaratılışı Tasviri Kıyamet Günü Tablosu Davut Heykeli Pieta Heykeli Doni Tondosu Lorenzo (6 Mart 1475 18 Şubat 1564) Ünlü İtalyan rönesans dönemi ressam, heykeltraş, mimar

Detaylı

S C.F.

S C.F. Rif. 3807 Lionard Luxury Real Estate Via dei Banchi, 6 - ang. Piazza S. Maria Novella 50123 Firenze Italia Tel. +39 055 0548100 Fax. +39 Poggio a Caiano Floransa manzaralı satılık daire Prato'nun hemen

Detaylı

Bodrum Profesyonel Gastronomi Atölyesi Denizden-Bahçeden-Tarladan (1)

Bodrum Profesyonel Gastronomi Atölyesi Denizden-Bahçeden-Tarladan (1) Karya Akademi, Profesyonel Gastronomi Atölyeleri kapsamında, Bodrum Profesyonel Gastronomi Atölyesi Denizden-Bahçeden-Tarladan (1) çalışmasını Bodrum Ticaret Odası iş birliğinde, 9-14 Mayıs 2016 tarihleri

Detaylı

MÜZELERİ. Prof. Dr. ORHAN ŞENER Yrd. Doç. Dr. EMİNE YÜKSEL. Editör: Heykeltıraş Elçin Şener (Brera Akademisi)

MÜZELERİ. Prof. Dr. ORHAN ŞENER Yrd. Doç. Dr. EMİNE YÜKSEL. Editör: Heykeltıraş Elçin Şener (Brera Akademisi) 1 A V R U P A MÜZELERİ Prof. Dr. ORHAN ŞENER Yrd. Doç. Dr. EMİNE YÜKSEL Editör: Heykeltıraş Elçin Şener (Brera Akademisi) Yayın No. : 3445 İletişim Dizisi : 127 1. Baskı - Ağustos 2016 - İSTANBUL ISBN

Detaylı

BRAND ENTERTAINMENT. Art Gallery and Project House

BRAND ENTERTAINMENT. Art Gallery and Project House BRAND ENTERTAINMENT Art Gallery and Project House Brand Entertainment; bir markanın pazarlama stratejisini tamamlayıcı bir eğlence tabanlı araçtır. Amacı, kitle ve marka arasında olumlu bağlantılar oluşturarak,

Detaylı

Türk Hava Yolları Tarifeli Seferi ile. İtalya. Milano-Verona-Venedik-Floransa-Roma

Türk Hava Yolları Tarifeli Seferi ile. İtalya. Milano-Verona-Venedik-Floransa-Roma Türk Hava Yolları Tarifeli Seferi ile İtalya Milano-Verona-Venedik-Floransa-Roma Como-Sirmione/Garda-Adalar-Pisa-Siena/Napoli/Pompei-Castel Gondolfo/Castel Romano 10 Temmuz - 17 Temmuz 2016 (8 gün - 7

Detaylı

Türk Hava Yolları Tarifeli Seferi ile. İtalya. Milano-Verona-Venedik-Floransa-Roma

Türk Hava Yolları Tarifeli Seferi ile. İtalya. Milano-Verona-Venedik-Floransa-Roma Türk Hava Yolları Tarifeli Seferi ile İtalya Milano-Verona-Venedik-Floransa-Roma Como-Sirmione/Garda-Adalar-Pisa-Siena/Napoli/Pompei-Castel Gondolfo/Castel Romano 12 Haziran - 19 Haziran 2016 (8 gün -

Detaylı

Türk Hava Yolları Tarifeli Seferi ile. İtalya. Milano-Verona-Venedik-Floransa-Roma

Türk Hava Yolları Tarifeli Seferi ile. İtalya. Milano-Verona-Venedik-Floransa-Roma Türk Hava Yolları Tarifeli Seferi ile İtalya Milano-Verona-Venedik-Floransa-Roma Como-Sirmione/Garda-Adalar-Pisa-Siena/Napoli/Pompei-Castel Gondolfo/Castel Romano 24 Temmuz - 31 Temmuz 2016 (8 gün - 7

Detaylı

MODA YÖNETİMİ KURS PROGRAMI

MODA YÖNETİMİ KURS PROGRAMI T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı MODA YÖNETİMİ KURS PROGRAMI ANKARA 2012 1/6 KURUMUN ADI : KURUMUN ADRESİ : KURUCUNUN ADI : PROGRAMIN ADI PROGRAMIN DAYANAĞI PROGRAMIN DÜZEYİ

Detaylı

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ MİMARLIK FAKÜLTESİ - MİMARLIK BÖLÜMÜ EĞİTİM VE ÖĞRETİM PROGRAMI

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ MİMARLIK FAKÜLTESİ - MİMARLIK BÖLÜMÜ EĞİTİM VE ÖĞRETİM PROGRAMI DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ MİMARLIK FAKÜLTESİ - MİMARLIK BÖLÜMÜ EĞİTİM VE ÖĞRETİM PROGRAMI 1.YARIYIL GÜZ DÖNEMİ MİM 1501 TEMEL TASARIM (*)(+) 4 4 6 10 MİM 1601 YAPIM BİLGİSİNE GİRİŞ I (+) 2 2 3 5 MİM 1503

Detaylı

S C.F.

S C.F. Rif. 0909 Lionard Luxury Real Estate Via dei Banchi, 6 - ang. Piazza S. Maria Novella 50123 Firenze Italia Tel. +39 055 0548100 Fax. +39 Montecatini Kaplıcası TOSKANA'DA SATILIK ŞIK VİLLA Bu satılık Toskana

Detaylı

AYA THEKLA YERALTI KİLİSESİ

AYA THEKLA YERALTI KİLİSESİ AYA THEKLA YERALTI KİLİSESİ Thekla, genç ve güzel bir kadın... Hem de bakire... Aynı Meryem gibi.. Halk bu yüzden, Thekla nın yaşadığı yeraltı kilisesine, Meryemlik demiş. Thekla nın yaşadığı, sonunda

Detaylı

Bir Destinasyon Olarak Edirne ve Durum (Swot) Analizi

Bir Destinasyon Olarak Edirne ve Durum (Swot) Analizi Bir Destinasyon Olarak Edirne ve Durum (Swot) Analizi Planlama Süreci Durum Analizi (SWOT-GFTZ) Vizyon, Misyon, Amaçların Belirlenmesi Stratejilerin Belirlenmesi Uygulanacak Planın Seçimi Denetim ve Düzeltme

Detaylı

GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ İLETİŞİM FAKÜLTESİ NE HOŞGELDİNİZ

GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ İLETİŞİM FAKÜLTESİ NE HOŞGELDİNİZ NE HOŞGELDİNİZ Sevgili Öğrencilerimiz; 2008 yılında kurulan Gümüşhane Üniversitesi nin dünyaya açılan penceresi sloganıyla kısa sürede büyük gelişim sağlayan Gümüşhane Üniversitesi İletişim Fakültesi,

Detaylı