MEZOPOTAMYA KALKINMA PROJESİ

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "MEZOPOTAMYA KALKINMA PROJESİ"

Transkript

1 MEZOPOTAMYA KALKINMA PROJESİ

2 2 İNSANLIĞIN BAŞLANGIÇ NOKTASI VE İNSANLIĞIN YERLEŞMEYE BAŞLADIĞI, 3 KUTSAL KİTAPTA ADI GEÇEN DÜNYANIN MERKEZİ MEZOPOTAMYA YA HOŞGELDİNİZ

3 3 TARİHÇE Adıyaman Gaziantep Şanlıurfa Dünya tarihinin en etkili medeniyeti: MEZOPOTAMYA M.Ö ile 3000 yılları arasında ortaya çıkan bir dizi sosyal değişim ve teknik ilerleme, küçük neolitik yerleşim yerlerinin şehirlere dönüşmesini sağladı. Bugün dünyada kutsal kabul edilen üç büyük semavi din olan Yahudilik, Hıristiyanlık ve İslamiyet in kutsal kitapları Tevrat, İncil ve Kuran da ifadesini bulan Mezopotamya toprakları, Dicle ve Fırat Nehirleri arasında kalan ve bu nehirlerle sulanarak insanlığa bereket sunan mümbit topraklardır.

4 KÜLTÜR MİRASI Adıyaman 4 Şanlıurfa Gaziantep Zeugma Antik Kenti / Belkıs Köyü Tarih boyunca askeri bakımdan stratejik bir bölge olan Zeugma'da Roma ve Bizans kalıntıları bulunur. Özellikle Roma döneminde en zengin çağının yaşamıştır. Zeugma Mozaik Müzesi 1700 metrekarelik mozaik ile Dünya'nın en büyük mozaik müzesi olma özelliğini taşıyan müzedir. Gerek mimarisi, gerekse teknolojik açıdan dünyanın önde gelen müzesidir. Ayrıca Dünyaca ünlü "Çingene Kızı" mozaiği burada sergilenmektedir. Bakırcılar Çarşısı Gaziantep'te 500 yıla aşkın bir geçmişe sahip olan bakır işletmeciliği, günümüzde de devam etmekte ve bakırcı ustaları tarafından hala üretilmektedir. Şehrin en eski alışveriş alanıdır.

5 5 Adıyaman KÜLTÜR MİRASI Şanlıurfa Gaziantep Balıklı Göl Rivayete göre; İbrahim Peygamber, dönemin hükümdarı Nemrut ile mücadele ederken kalenin bulunduğu tepede ateşe atılır. Bunun üzerine Allah tarafından ateşe Ey ateş İbrahim'e karşı serin ve selamet ol emri verilir. Böylece ateş suya dönüşür ve odunlarda balıklara. İbrahim Peygamber, sağ bir şekilde suya düşer. İşte o düştüğü nokta Halil-ür Rahman gölü olarak adlandırılır. Göbekli Tepe Dünyanın bilinen en eski kült yapılar topluluğudur. MÖ yani günümüzden en azından yıl öncesine dayandığı ileri sürülmektedir. Anıtsal yapılara bakıldığında Paleolitik Çağ'a kadar uzanan, birkaç binyıl daha eskiye, epipaleolitike kadar giden bir tarihçesi olduğu düşünülmektedir. Rumkale / Halfeti Dünyanın bilinen en eski kült yapılar topluluğudur. Kalede bugün görünen mimarı eserler arasında, Osmanlılar döneminde yapılmış mescit, Aziz Nerses Kilisesi, Barşavma Manastırı, çok sayıda yapı kalıntısı, su sarnıçları ve bir helezonik su kuyusu vardır. Hz. İsanın havarilerinden Yuhanna'nın Roma döneminde Rumkale'yi mesken yaparak kayadan oyma bir odada incilin nüshalarını çoğalttığı rivayet edilir.

6 KÜLTÜR MİRASI Adıyaman 6 Şanlıurfa Gaziantep Nemrut Dağı Milli Parkı Kommagene kralı Antiochus Theos, MÖ 62 yılında bu dağın tepesine, pek çok Yunan ve Pers tanrısının heykelinin yanı sıra kendi mezar-tapınağını da yaptırmıştır. Mezarda, bir kartalın başı gibi, tanrıların taş oymaları bulunur. Heykellerin diziliş şekli hiyerotesyon olarak bilinir.

7 7 YATIRIMCI Harun Sevimli; Aslen Gaziantep li olan Harun Sevimli, 39 yıllık Avrupa ve Amerika geçmişiyle, 65 farklı ülkede birbirinden farklı iş alanlarında yapmış olduğu girişimlerle, en başarılı 12 girişimci listesinde yer almaktadır. Amerika da sahibi olduğu AMERTURK A.S. ve yatırım yaptığı birçok şirketlerle halen turizm, sinema, teknoloji, genetik, kozmetik gibi birçok alanda aktif olarak yer almaktadır. İş hayatındaki başarılarıyla ve yatırımlarıyla tanınan Harun Sevimli Türk-Amerikan toplumuna katkıları dolayısıyla sayısız ödül ve başarıya sahiptir. Sevimli, sahip olduğu vizyonu ile vatanının, doğup büyüdüğü toprakların kalkınmasına katkıda bulunabilmek amacıyla Mezopotamya projesi ile bölgeye yatırımlarda bulunmak istiyor. Bu proje ile 5000 kişilik bir istihdam sağlamayı düşünen Harun Sevimli, bölgedeki turizm faaliyetlerine büyük bir hareket getirmeyi planlıyor.

8 ORTAK 8 Yatırımcımız ortağı bulunduğu Bel Air Uçak Okulunun bir şubesini bölgenin hizmetine sunarak turizm faaliyetlerine farklı bir bakış açısı getirmeyi planlamaktadır. ( Bölgede bir yandan yerli ve yabancı hava turizmi canlandırılırken aynı zamanda sunulacak olanpilot eğitim kurslarıyla bölge insanına ekstra bir hizmet olanağı sağlanacaktır. Böylesi bir faaliyet aynı zamanda iç turizmi de canlandıracak ve yerli turistlerin de ilgisini çekmeyi başaracaktır.

9 9 ORTAK Yatırımcımızın ortağı bulunduğu Hollywood'taki Aegean Entertainment (aegeanentertainmentllc.com) şirketinin imkanları sayesinde; Hem Hollywood yıldızlarının bölgeyi tanımaları ve ziyaret etmeleri sağlanacak Hem de ilerleyen süreçte bölgenin uluslar arası film endüstrisiyle buluşturulmasına ön ayak olunacaktır.

10 AMAÇ kişilik istihdam Turizm alanında Ulaşım alanında Eğlence alanında Konaklama alanında Gıda alanında Adıyaman Gaziantep Şanlıurfa Uygarlıkların beşiği olan bu kıymetli toprakları dünyaya tanıtmak, eğitimli ve kaliteli turistleri bu bölgeye çekmek. Öncelikli ziyaretçi profilini akademik personeller, eğitimciler ve araştırmacılardan seçerek tanıtım daha hızlı yayılmasını sağlamak. Rum kalesinde ışıklandırma çalışmaları yaparak, teleferik sistemleri gibi alternatif ulaşım araçlarıyla bölgeyi canlandırmak. Fırat Nehri ve kıyısıyla kalmayıp çevresindeki diğer kıymetli bölgeleri de turizme açmak ve bölgeyi toplu bir şekilde kalkındırmak. Özel uçaklarla Fırat havzalarında hava turları planlamak, butik otellerde konaklama sağlamak ve kısa turlarla bölgeyi tanıtmak.

11 11 ULAŞIM Adıyaman Şanlıurfa Gaziantep Tüm özel giderler (uçak, servis, personal vs.) yatırımcı tarafından karşılanacaktır. Bölgede ulaşım genellikle kara ve havadan gerçekleşecektir. Ziyaretçiler Gaziantep havaalanına indikten ve şehir turları bittikten sonra kara yolu ile bölgeye ulaşabilecekler. Havadan yapılan gezinti sonrasında küçük havaalanlarına ya da Fırat Nehri üzerinde belirtilmiş özel koylara inecek, iskeleden direk antik evlerden oluşturulmuş butik hotellere yerleştirilecekler. Uluslararası hava sahasına sahip Gaziantep ilimizdeki havalimanı, dünyanın her kıtasından gelecek ziyaretçileri ağırlayacaktır.

12 MİSYONUMUZ 12 Adıyaman Gaziantep Şanlıurfa Uluslararası turizm kanallarında bölgeyi tanıtmak, Avrupa ve Kuzey Amerika da bölgeyi ve yaptığımız yatırımları pazarlamak, Web sitelerimizde online tanıtım dünyaca ünlü turizm şirketlerin turistik yerler listesine girmek, Gaziantep ve çevresindeki kurumlar ile sürekli irtibat halinde olarak projenin devamlılığını sağlamak, Bölgede uygun görülen evleri butik otellere çevirmek ve alternatif mekânlar oluşturmak, Fırat nehri üzerinde hava ve deniz turları düzenlemek, Rum Kalesini aydınlatıp, karşıya teleferik ile bağlamak, Bu ve buna benzer, tur ve gezilerle diğer dünya ülkeleri ile köprüler kurarak 39 yıllık dünya tecrübemizin yardımıyla bölgemize fayda sağlayıp kazançlı çıkacağımızı ümit etmekteyiz.

13 13 YATIRIM Adıyaman Gaziantep Şanlıurfa Yatırımın tamamı tarafımızdan yapılacak ve ülkemize en ufak bir maddi zarar oluşturulmayacaktır. İlk aşamada 2M $ (İki Milyon Dolar) toplam yatırım öngörülmektedir. Daha sonraki süreç içerisinde toplamda 20M $ (Yirmi Milyon Dolar) toplam yatırım yapılması planlanmaktadır. Bu ölçekteki bir yatırımın aktif hale getirilebilmesi için bölge insanına yaklaşık 5000 kişilik istihdam sunulması planlanmaktadır.

14 DESTEK 14 Öngörülen arazinin tahsis edilmesi, DHMİ ile ilgili prosedürlerin yürütülmesinde destek verilmesi, Otel, restoran vb. işletmelerin faaliyete geçirilmesi için gerekli bürokratik destek, Bölgenin güvenliğinin sağlanması.

15 15 İLETİŞİM MEZOPOTAMYA KALKINMA PROJESİ Değerli vaktinizi bize ayırdığınız için sizlere teşekkür ediyoruz. Dileriz ki sizler aracılığıyla vatanımıza bu ve bunun gibi bir çok yatırım ve katkılarda bulunmak bizlere nasip olacaktır. Bir Sevtron projesidir.

16

MEZOPOTAMYA KALKINMA PROJESİ

MEZOPOTAMYA KALKINMA PROJESİ MEZOPOTAMYA KALKINMA PROJESİ İNSANLIĞIN BAŞLANGIÇ NOKTASI VE İNSANLIĞIN YERLEŞMEYE BAŞLADIĞI, 3 KUTSAL KİTAPTA ADI GEÇEN DÜNYANIN MERKEZİ MEZOPOTAMYA YA HOŞGELDİNİZ TARİHÇE Dünya tarihinin en etkili medeniyeti:

Detaylı

MEZOPOTAMYA KALKINMA PROJESİ

MEZOPOTAMYA KALKINMA PROJESİ MEZOPOTAMYA KALKINMA PROJESİ İNSANLIĞIN BAŞLANGIÇ NOKTASI VE İNSANLIĞIN YERLEŞMEYE BAŞLADIĞI, 3 KUTSAL KİTAPTA ADI GEÇEN DÜNYANIN MERKEZİ MEZOPOTAMYA YA HOŞGELDİNİZ TARİHÇE Dünya tarihinin en etkili medeniyeti:

Detaylı

Antik Medeniyetlerin İzinde GAP Turu

Antik Medeniyetlerin İzinde GAP Turu Dünya Mirası Gezginleri Derneği ve Sultan Tur Organizasyonu (TÜRSAB A-752) ile 1 Kabul edilen 3 Aday olarak önerilen UNESCO Dünya Miraslarının görüleceği Antik Medeniyetlerin İzinde GAP Turu 17 Mayıs 2013

Detaylı

demir ve bronz çağlarının kalıntılarına ulaşılmış, medeniyetlerin doğup yıkıldığı Mezopotamya toprakları üzerindeki Ürdün de, özellikle Roma ve

demir ve bronz çağlarının kalıntılarına ulaşılmış, medeniyetlerin doğup yıkıldığı Mezopotamya toprakları üzerindeki Ürdün de, özellikle Roma ve İsrail - Ürdün Turu Büyük manzaraları görmek için plan yapın, ancak, sokaklarda dolaşmak ve böylesine eski ve kutsal bir yerin gündelik hayatına kendinizi kaptırmak için biraz zaman ayırın. Tarih : 12-09-2016-16-09-2016

Detaylı

RENKLİ TAŞLARIN İZİNDE GAZİANTEP-ANTAKYA

RENKLİ TAŞLARIN İZİNDE GAZİANTEP-ANTAKYA RENKLİ TAŞLARIN İZİNDE GAZİANTEP-ANTAKYA 23-25 Kasım 2012 / 2 gece 3 gün Gaziantep den Antakya ya, Samsatlı mozaik ustalarının binlerce yıllık eserlerinin izinde Anadolu nun şüphesiz en verimli topraklarında

Detaylı

ŞANLIURFA YI GEZELİM

ŞANLIURFA YI GEZELİM ŞANLIURFA YI GEZELİM 3. Gün: URFA NIN KALBİNDEN GÜNEŞİN BATIŞINA GEZİ TÜRKİYE NİN GURURU ATATÜRK BARAJI Türkiye de ki elektrik üretimini artırmak ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi ndeki 9 ili kapsayan tarım

Detaylı

T.C. BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ GÖNEN MESLEK YÜKSEKOKULU TURİZM VE OTELCİLİK BÖLÜMÜ İNANÇ TURİZMİ

T.C. BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ GÖNEN MESLEK YÜKSEKOKULU TURİZM VE OTELCİLİK BÖLÜMÜ İNANÇ TURİZMİ T.C. BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ GÖNEN MESLEK YÜKSEKOKULU TURİZM VE OTELCİLİK BÖLÜMÜ İNANÇ TURİZMİ DANIŞMAN:Özer YILMAZ HAZIRLAYAN: Erşad TAN,Tacettin TOPTAŞ İÇİNDEKİLER GİRİŞ I-İNANÇ TURİZMİ A- İnanç Kavramı

Detaylı

Masallar Kenti Mardin i Nükhet Everi ile Geziyoruz!

Masallar Kenti Mardin i Nükhet Everi ile Geziyoruz! Masallar Kenti Mardin i Nükhet Everi ile Geziyoruz! 16-18 Kasım 2018 Sokaklarında gezerken Doğu nun ünlü 1001 Gece Masalları nı yaşatan bir şehir düşünün! Gündüzleri güneşin sarı sıcak tonları ile çölün

Detaylı

Adıyaman'ın İsmi Nereden Geliyor?

Adıyaman'ın İsmi Nereden Geliyor? ADIYAMAN Adıyaman'ın İsmi Nereden Geliyor? Rivayete göre; Adıyaman şehrini doğu, batı ve güney yönlerinde derin vadiler çevirmiştir. Bu vadilerin yamaçları zengin meyve ağaçları ile kaplı olduğu gibi,

Detaylı

Makedonya Cumhuriyeti ; 1991 yılında Yugoslavya Sosyalist Federatif Cumhuriyeti nin iç savaşlara girdiği dönemde bağımsızlığını ilan etmiştir.

Makedonya Cumhuriyeti ; 1991 yılında Yugoslavya Sosyalist Federatif Cumhuriyeti nin iç savaşlara girdiği dönemde bağımsızlığını ilan etmiştir. Makedonya Cumhuriyeti ; 1991 yılında Yugoslavya Sosyalist Federatif Cumhuriyeti nin iç savaşlara girdiği dönemde bağımsızlığını ilan etmiştir. Kuzeyde Sırbistan ve Kosova batıda Arnavutluk, güneyde Yunanistan,

Detaylı

T.C. İZNİK KAYMAKAMLIĞI Kılıçaslan İlkokulu Müdürlüğü İLÇEMİZİ TANIYOR, TANITIYORUZ

T.C. İZNİK KAYMAKAMLIĞI Kılıçaslan İlkokulu Müdürlüğü İLÇEMİZİ TANIYOR, TANITIYORUZ T.C. İZNİK KAYMAKAMLIĞI Kılıçaslan İlkokulu Müdürlüğü İLÇEMİZİ TANIYOR, TANITIYORUZ ŞUBAT 2015 1. PROJENİN TANIMI 1 2. PROJENİN İSMİ. 1 3. PROJE ALANI 1 4. PROJENİN AMACI.. 1 5. PROJENİN DAYANAĞI 1 6.

Detaylı

TÜRK TURİZMİ. Necip Boz TOBB Turizm Meclisi Danışmanı

TÜRK TURİZMİ. Necip Boz TOBB Turizm Meclisi Danışmanı TÜRK TURİZMİ Necip Boz TOBB Turizm Meclisi Danışmanı 2 45.000.000,00 40.000.000,00 35.000.000,00 30.000.000,00 25.000.000,00 20.000.000,00 15.000.000,00 10.000.000,00 5.000.000,00 Turizm Gelirleri ve Turist

Detaylı

Rumkale Gaziantep İli, Yavuzeli İlçesi, Kasaba köyünün yakınında bulunan Rumkale; Gaziantep şehir merkezinden 62 km. Yavuzeli nden ise 25 km. uzaklıkta, Merzimen Çayı nın Fırat Nehri ile birleştiği yerde,

Detaylı

HALFETİ Yİ GEZDİĞİNİZDE SAŞIRACAKSINIZ! Şaşırarak gezdim Halfeti yi. Abdullah Öcalan ın doğduğu yer olan Halfeti ye, Acaba güvenli mi?

HALFETİ Yİ GEZDİĞİNİZDE SAŞIRACAKSINIZ! Şaşırarak gezdim Halfeti yi. Abdullah Öcalan ın doğduğu yer olan Halfeti ye, Acaba güvenli mi? HALFETİ Yİ GEZDİĞİNİZDE SAŞIRACAKSINIZ! Şaşırarak gezdim Halfeti yi. Abdullah Öcalan ın doğduğu yer olan Halfeti ye, Acaba güvenli mi? sorusunu sorarak gitmiştim halbuki. Fırat Fotoğrafçılar buluşması

Detaylı

Defne Rotary Kulübü TOPLANTI BİLGİLERİ. U.R. Başkanı : Kalyan BANERJEE. U.R Bölge Guvernörü : İsmail KAHYAOĞLU

Defne Rotary Kulübü TOPLANTI BİLGİLERİ. U.R. Başkanı : Kalyan BANERJEE. U.R Bölge Guvernörü : İsmail KAHYAOĞLU U.R. Başkanı : Kalyan BANERJEE U.R. 2430. Bölge Guvernörü : İsmail KAHYAOĞLU 8.Grup Guvernör Yardımcısı : Emine PEHLİVAN Defne Rotary Kulübü TOPLANTI BİLGİLERİ TARİH : 06-09-2011 TOPLANTI SAYISI : 786

Detaylı

2019 GÖBEKLİTEPE YILI*

2019 GÖBEKLİTEPE YILI* 2019 GÖBEKLİTEPE YILI* 15 16 17 MART 2019 CUMA CUMARTESİ PAZAR 2 GECE 3 GÜN ŞANLIURFA GÖBEKLİTEPE HALFETİ 1.GÜN 15 MART 2019 CUMA İstanbul Şanlıurfa İstanbul Havalimanı İç Hatlar Terminalinde SOFOS a ayrılmış

Detaylı

Travel is Life K.BAYRAMI BUTİK ANTEP URFA NEMRUT TURU. 4-7 Ekim 2014 3 GECE 4 GÜN

Travel is Life K.BAYRAMI BUTİK ANTEP URFA NEMRUT TURU. 4-7 Ekim 2014 3 GECE 4 GÜN K.BAYRAMI BUTİK ANTEP URFA NEMRUT TURU 4-7 Ekim 2014 3 GECE 4 GÜN UÇUŞ DETAYLARI Gidiş (04.10.2014 Cumartesi) PEGASUS HAVA YOLLARI İstanbul Sabiha Gökçen H. - Gaziantep Havaalanı 08:00 kalkış - 09:35 varış

Detaylı

Sektör paydaşı seçkin bir davetli grubu ile gerçekleştirilen Çalıştayda, aşağıdaki soruların yanıtları aranmıştır:

Sektör paydaşı seçkin bir davetli grubu ile gerçekleştirilen Çalıştayda, aşağıdaki soruların yanıtları aranmıştır: Likya Yolunun Turizme Kazandırılması Projesi, Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) 2015 Yılı Proje Teklif Çağrısı Alternatif Turizmin Desteklenmesi Mali Destek Programı kapsamında, TR61/15/TRZMK/0022 sözleşme

Detaylı

HALFETİ İLÇEMİZ. Halfeti

HALFETİ İLÇEMİZ. Halfeti HALFETİ İLÇEMİZ Halfeti Şanlıurfa merkez ilçesine 112 km mesafede olan ilçenin yüzölçümü 646 km² dir. İlçe; 3 belediye, 1 bucak, 36 köy ve 23 mezradan oluşmaktadır. Batısında Gaziantep iline bağlı Araban,

Detaylı

AR&GE BÜLTEN. Kültür Turizmi ve İzmir

AR&GE BÜLTEN. Kültür Turizmi ve İzmir Kültür Turizmi ve İzmir Ümit ÇİÇEK Ege Bölgesi, Anadolu nun batısında, tarihin akışı içerisinde birçok farklı medeniyete ev sahipliği yapmış, suyun hayat verdiği nehirleri ile bereketli ovalara sahip bir

Detaylı

UNESCO DÜNYA MİRAS ALANLARI - TÜRKİYE

UNESCO DÜNYA MİRAS ALANLARI - TÜRKİYE UNESCO DÜNYA MİRAS ALANLARI - TÜRKİYE İÇERİK Dünya Kültürel ve Doğal Mirasının Korunmasına Dair Sözleşme Dünya Miras Listesi Türkiye nin Dünya Miras Listesi ndeki Yeri Geçici Liste Dünya Miras Listesine

Detaylı

TÜRKİYE TURİZM STRATEJİSİ 2023 VE MALATYA İLİ TURİZMİ

TÜRKİYE TURİZM STRATEJİSİ 2023 VE MALATYA İLİ TURİZMİ TÜRKİYE TURİZM STRATEJİSİ 2023 VE MALATYA İLİ TURİZMİ Dr. ADNAN ASLAN 27 MART 2013 ANKARA KÜLTÜR ve TURİZM BAKANLIĞI YATIRIM ve İŞLETMELER GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İÇERİK 1.Dünyada ve Türkiye de Turizm 2. Türkiye

Detaylı

Yenilikçi Turizm Projeleri: Berlin, Almanya da Alman Demokratik Cumhuriyeti Müzesi

Yenilikçi Turizm Projeleri: Berlin, Almanya da Alman Demokratik Cumhuriyeti Müzesi .NEWS Yenilikçi Turizm Projeleri: Berlin, Almanya da Alman Demokratik Cumhuriyeti Müzesi ADC Müzesi, Berlin in etkileşimli müzesi olup; yıllık 500.000 ziyaretçi çekme kapasitesi ile Alman sermayesindeki

Detaylı

2014-2023 BÖLGE PLANI SÜRECİ Eskişehir Turizm İhtisas Komisyonu Toplantısı. 10.04.2013 Anadolu Üniversitesi

2014-2023 BÖLGE PLANI SÜRECİ Eskişehir Turizm İhtisas Komisyonu Toplantısı. 10.04.2013 Anadolu Üniversitesi 2014-2023 BÖLGE PLANI SÜRECİ Eskişehir Turizm İhtisas Komisyonu Toplantısı 10.04.2013 Anadolu Üniversitesi Küresel Turizm Sektörü Dünya daki turist sayısı 2011 yılında bir önceki yıla göre % 4,6 ve 2012

Detaylı

Turizmde Arz (Tarihsel Çekicilikler)

Turizmde Arz (Tarihsel Çekicilikler) Turizmde Arz (Tarihsel Çekicilikler) TARİH Miras ilişkileri T O P L U M MİRAS K Ü L T Ü R DOĞA ÇEVRE MİRASIN KAPSAMI MİRAS ÇEKİCİLİKLERİ ÇEVRE MEKAN YER İNSAN PEYZAJLAR YAPISAL UNSURLAR ÇALIŞMA ALANLARI

Detaylı

MEDENİYETLER DİYALOĞU ULUSLARARASI SEMPOZYUM

MEDENİYETLER DİYALOĞU ULUSLARARASI SEMPOZYUM MEDENİYETLER DİYALOĞU ULUSLARARASI SEMPOZYUM 3-9 MAYIS 2014 TÜRKİYE MEDENİYETLER DİYALOĞU ULUSLARARASI SEMPOZYUMU İSTANBUL - TÜRKİYE AÇILIŞ OTURUMU 4 MAYIS 2014 PAZAR, 10.00-13.00 CEMAL REŞİT REY KONSER

Detaylı

Tablo 37 - İllerdeki Konaklama Tesislerinin Kapasiteleri

Tablo 37 - İllerdeki Konaklama Tesislerinin Kapasiteleri TURİZM Manisa ili tesis sayısı ve yatak kapasitesi bakımından çevresinde bulunan illerin gerisinde kalmaktadır. Kültür ve Turizm Bakanlığı nın 2011 yılı konaklama istatistikleri incelendiğinde Manisa ilinin

Detaylı

Antik Medeniyetlerin İzinde GAP Turu

Antik Medeniyetlerin İzinde GAP Turu Dünya Mirası Gezginleri Derneği & Sultan Tur Organizasyonu (TÜRSAB A-1344) ile 1 Kabul edilen 4 Aday olarak önerilen 5 UNESCO Dünya Mirasının görüleceği Antik Medeniyetlerin İzinde GAP Turu 26 Eylül 2013

Detaylı

için yola çıkıyoruz. Dubrovnik e varışımıza istinaden akşam yemeğimizi yiyoruz ve otelimize transfer oluyoruz. Konaklama otelimizde. 2.

için yola çıkıyoruz. Dubrovnik e varışımıza istinaden akşam yemeğimizi yiyoruz ve otelimize transfer oluyoruz. Konaklama otelimizde. 2. Dalmaçya Kıyıları Adriyatik le İtalya ya karşıdan bakan tüm kıyıyı kendi zenginliği olarak yaşayan bir ülke Hırvatistan'dan Avrupa nın en büyük kültürel zenginliği İtalya'ya... Tarih : 10-10-2016-15-10-2016

Detaylı

[vc_row][vc_column][vc_column_text css=.vc_custom_ {marginbottom: 10px!important;} ]

[vc_row][vc_column][vc_column_text css=.vc_custom_ {marginbottom: 10px!important;} ] Çok ucuz fiyatlarla Artvin Elazığ uçak bileti de TatilCity.NET de. Ucuz uçak bileti satın almak için en doğru adrestesiniz. Artvin den Elazığ a en az iki uçuş yapılmaktadır. Uçuş süresi aktarma dahilinde

Detaylı

YAZ 2015 SAYI: 305. şehir tanıtımı

YAZ 2015 SAYI: 305. şehir tanıtımı YAZ 2015 SAYI: 305 58 59 şehir tanıtımı Çin in fuar şehri: Guangzhou GUANGZHOU, ZİYARETÇİLERİNE HEM TİCARET HEM ZİYARET İMKANLARINI BİR ARADA SUNUYOR. BAŞAR KURTBAYRAM TUR REHBERİ şehir tanıtımı 60 61

Detaylı

İDARECİNİN SESİ / NİSAN - MAYIS - HAZİRAN DOĞANIN, TARİHİN, SANATIN VE KÜLTÜRÜN BULUŞTUĞU YER NEVŞEHİR

İDARECİNİN SESİ / NİSAN - MAYIS - HAZİRAN DOĞANIN, TARİHİN, SANATIN VE KÜLTÜRÜN BULUŞTUĞU YER NEVŞEHİR İDARECİNİN SESİ / NİSAN - MAYIS - HAZİRAN DOĞANIN, TARİHİN, SANATIN VE KÜLTÜRÜN BULUŞTUĞU YER NEVŞEHİR 91 RÖPORTAJ 92 İDARECİNİN SESİ / NİSAN - MAYIS - HAZİRAN Nevşehir Valisi Sayın Mehmet CEYLAN Doğanın,

Detaylı

BİRECİK İLÇEMİZ Fırat ta Gün Batımı

BİRECİK İLÇEMİZ Fırat ta Gün Batımı BİRECİK İLÇEMİZ Fırat ta Gün Batımı Birecik ilçesi Şanlıurfa Merkez ilçesine 80 km uzaklıkta olup, yüzölçümü 852 km2 dir. İlçe merkez belediye ile birlikte 3 belediye ve bunlara bağlı 70 köy ve 75 mezradan

Detaylı

ŞANLIURFA ARKEOLOJİ MÜZESİ

ŞANLIURFA ARKEOLOJİ MÜZESİ MERKEZDEKİ MÜZELER ŞANLIURFA ARKEOLOJİ MÜZESİ Şanlıurfa'da müze kurma girişimleri 1948 yılında, müzelik eserlerin toplanması ve Atatürk İlkokulu'nda depolanmasıyla başlar ve daha sonra bu eserler Şehit

Detaylı

MALİ DESTEK PROGRAMI SAMSUN

MALİ DESTEK PROGRAMI SAMSUN Yeşil Yol Güzergâhındaki Kültür-Turizm ve Altyapı Yatırımlarının Desteklenmesi MALİ DESTEK PROGRAMI SAMSUN (Kar Amacı Gütmeyen Kurum ve Kuruluşlar için) KAYS Üzerinden Son Başvuru: 26.03.2018 Saat 23:59

Detaylı

İPEKYOLU KALKINMA AJANSI KÜLTÜR, TURİZM ve TANITIMKOMİSYONU 2. TOPLANTI TUTANAĞI

İPEKYOLU KALKINMA AJANSI KÜLTÜR, TURİZM ve TANITIMKOMİSYONU 2. TOPLANTI TUTANAĞI İPEKYOLU KALKINMA AJANSI KÜLTÜR, TURİZM ve TANITIMKOMİSYONU 2. TOPLANTI TUTANAĞI Toplantı Tarihi 09.06.2014 Toplantının Gerçekleştiği İl Gaziantep Toplantı Yeri İpekyolu Kalkınma Ajansı Hizmet Binası Ajans

Detaylı

SANAT TARİHİ SANAT TARİHİ NEDİR? Sanat Tarihi, geçmişte varlık göstermiş uygarlıkların ortaya koyduğu her tür taşınır ve taşınmaz maddi kültür varlıklarını inceleyen bir bilim dalıdır. Güzel Sanatlar ve

Detaylı

DEMRE DEMRE. Demre Myra Antik Kenti. Dünden Bugüne Antalya

DEMRE DEMRE. Demre Myra Antik Kenti. Dünden Bugüne Antalya D E M R E DEMRE DEMRE Demre Myra Antik Kenti 259 A L T I N C I B Ö L Ü M 260 D E M R E 4. DEMRE 1. Tarihçesi Myra (Demre) her zaman Likya nın en önemli şehirlerinden birisi olarak bilinir. Şehrin M.Ö.5.yy

Detaylı

BİRECİK REHBER KİTAP. Birecik Turizm Envanteri Projesi T.C. BİRECİK KAYMAKAMLIĞI 2011

BİRECİK REHBER KİTAP. Birecik Turizm Envanteri Projesi T.C. BİRECİK KAYMAKAMLIĞI 2011 Birecik Turizm Envanteri Projesi Bu kitabın içeriğinden sadece Birecik İlçesi ve Köylerine Hizmet Götürme Birliği sorumludur ve bu içeriğin herhangi bir şekilde DPT'nin veya Karacadağ kalkınma Ajansı'nın

Detaylı

Travel is Life 29 EKİM BUTİK ANTEP URFA MARDİN TURU. 26-29 Ekim 2013 TUR SÜRESİ

Travel is Life 29 EKİM BUTİK ANTEP URFA MARDİN TURU. 26-29 Ekim 2013 TUR SÜRESİ TUR SÜRESİ 3 GECE 4 GÜN 29 EKİM BUTİK ANTEP URFA MARDİN TURU 26-29 Ekim 2013 1.GÜN / CUMARTESİ GAZİANTEP Türk Hava Yolları ile uçak bileti dahil paket satın alan misafirlerimiz için buluşma noktamız ve

Detaylı

Yunanistan - Santorini

Yunanistan - Santorini Yunanistan - Santorini Yunanistan - Santorini Milattan önce meydana gelen volkanik patlama sonucunda bugünkü krater görüntüsüne kavuşmuş, her yıl 1 milyonu aşkın turisti ve balayı çiftini ağırlayan, beyaz

Detaylı

KÜLTÜR VARLIKLARI, ANITSAL YAPILAR, SİTLER vb. ÇEVRE VE PEYZAJ TASARIMI

KÜLTÜR VARLIKLARI, ANITSAL YAPILAR, SİTLER vb. ÇEVRE VE PEYZAJ TASARIMI KÜLTÜR VARLIKLARI, ANITSAL YAPILAR, SİTLER vb. ÇEVRE VE PEYZAJ TASARIMI Kültür varlıkları ; tarih öncesi ve tarihi devirlere ait bilim, kültür, din ve güzel sanatlarla ilgili bulunan veya tarih öncesi

Detaylı

Türkiye nin Dünyaya Açılan Kapısı: Yeryüzü Cenneti Mersin

Türkiye nin Dünyaya Açılan Kapısı: Yeryüzü Cenneti Mersin Türkiye nin Dünyaya Açılan Kapısı: Yeryüzü Cenneti Mersin 80 81 de taçlandırmaktadır. Nitekim Mersin Serbest Bölgesi; 9 bine yakın istihdamı ve Türkiye de faaliyet gösteren 19 Serbest Bölge içerisinde

Detaylı

Yeni Yerler keşfetmek lazım

Yeni Yerler keşfetmek lazım Yeni Yerler keşfetmek lazım Dans, Eğlence Diyorsanız! Rio Sizi Bekliyor Rio Hakkında Rio de Janeiro, Brezilya'nın 26 eyaletinden birisinin başkenti ve Brezilya'nın en büyük ikinci kentidir. Ekvatoral iklimin

Detaylı

BAMBOO URLA. Yolu keyiften geçenlerin yeni durağı!

BAMBOO URLA. Yolu keyiften geçenlerin yeni durağı! BAMBOO URLA Yolu keyiften geçenlerin yeni durağı! Dört mevsim yolunuz kazançtan geçsin... Bamboo Urla, İzmir de lüks yaşamın yeni merkezi olan Urla nın lokasyon ayrıcalığıyla, sadece yaz mevsimi değil,

Detaylı

SERDA BÜYÜKKOYUNCU İLE NORMANDİYA & BRETONYA

SERDA BÜYÜKKOYUNCU İLE NORMANDİYA & BRETONYA SERDA BÜYÜKKOYUNCU İLE NORMANDİYA & BRETONYA Giverny - Saint Michel St.Malo Deauville Trouville Honfleur Rouen 26-29 Nisan 2018 3 gece 4 gün Normandiya Sahilleri, Fransa nın tarihine kattığı önemin yanı

Detaylı

İzmir den İstanbul a akşamüstü uçağı.

İzmir den İstanbul a akşamüstü uçağı. TUR 10 - TRUVA ve GELĠBOLU (Anzaklar) Sabah erken saatlerde Isparta Kraliçesi güzel Helen ve Truva Prensi Paris zamanından kalan efsanevi Truva Atı ile ünlü Truva Antik Kenti ni ziyaret için yola çıkış.

Detaylı

AFRİKA DAKİ AKDENİZLİ TUNUS Türk Hava Yolları ile - 3 Gece 4 Gün

AFRİKA DAKİ AKDENİZLİ TUNUS Türk Hava Yolları ile - 3 Gece 4 Gün AFRİKA DAKİ AKDENİZLİ TUNUS Türk Hava Yolları ile - 3 Gece 4 Gün 04 07 Ekim 2014 Kurban Bayramı Turu Neden Gitmeli? Hem Afrika hem de Akdeniz in havasını teneffüs edebileceğiniz, kendine has kültürü ile

Detaylı

ZEUGMA. Çingene Kızı na ziyaret. Göbeklitepe yi Keşfetmek Yeryüzündeki, en eski uygarlıkla tanışmak,

ZEUGMA. Çingene Kızı na ziyaret. Göbeklitepe yi Keşfetmek Yeryüzündeki, en eski uygarlıkla tanışmak, ZEUGMA 23-25 Mayıs 2014 Çingene Kızı na ziyaret Dünya nın en muhteşem Mozaik Müzesi Zeugma'ya yolculuk, Göbeklitepe yi Keşfetmek Yeryüzündeki, en eski uygarlıkla tanışmak, Gaziantep ve Şanlıurfa Medeniyetlere

Detaylı

Fransa ile İspanya sınırı boyunca uzanan Pirene Sıra dağlarının, Fransa sınırları içerisindeki kasabalarında doğa ve tarih ile iç içe bir gezi

Fransa ile İspanya sınırı boyunca uzanan Pirene Sıra dağlarının, Fransa sınırları içerisindeki kasabalarında doğa ve tarih ile iç içe bir gezi Fransa'da Pirene Kasabaları Fransa ile İspanya sınırı boyunca uzanan Pirene Sıra dağlarının, Fransa sınırları içerisindeki kasabalarında doğa ve tarih ile iç içe bir gezi Tarih : 11-09-2016-15-09-2016

Detaylı

6.15 TURİZM. 6.15.1 Ana Konular

6.15 TURİZM. 6.15.1 Ana Konular 6.15 TURİZM 6.15 TURİZM 334 6.15 TURİZM Başkent Lefkoşa çeşitli dönemlere ait tarihi, mimari, ve kültürel değerler açısından oldukça zengindir. Ayrıca Başkent olması nedeniyle ülkenin yönetsel, iş ve alışveriş

Detaylı

Dr. Müge ŞANAL. Ziraat Mühendisi Antalya

Dr. Müge ŞANAL. Ziraat Mühendisi Antalya Dr. Müge ŞANAL Ziraat Mühendisi 06.04.2017 Antalya 1 Ülkemiz binlerce yıllık kültürel birikimi ve doğal güzellikleri ile dünyanın önemli kültür ve turizm merkezleri arasında yer almaktadır. 2 Kültür ve

Detaylı

İçindekiler. Edinburgh da okul gezisi. 5 gün/ 4 gece 2014/15... sayfa 2 *** Edinburgh da Eğitici Tatil. 7 gün/ 6 gece 2014/15...

İçindekiler. Edinburgh da okul gezisi. 5 gün/ 4 gece 2014/15... sayfa 2 *** Edinburgh da Eğitici Tatil. 7 gün/ 6 gece 2014/15... İçindekiler Edinburgh da okul gezisi 5 gün/ 4 gece 2014/15... sayfa 2 *** Edinburgh da Eğitici Tatil 7 gün/ 6 gece 2014/15... sayfa 5 ( Kursuyla beraber) *** Edinburgh da Yaz Okulu 8 gün/ 7 gece 2014/15

Detaylı

YENİ ŞEHİR ARNAVUTKÖY / 2. İSTANBUL. Daha İyi Bir Gelecek İçin Bugün`den Harekete Geçin

YENİ ŞEHİR ARNAVUTKÖY / 2. İSTANBUL. Daha İyi Bir Gelecek İçin Bugün`den Harekete Geçin Daha İyi Bir Gelecek İçin Bugün`den Harekete Geçin İstanbul'dan yeni bir şehir doğuyor. Proje alanı büyüklügü 453 milyon metrelik bölgeye 7 milyonluk nüfusun yaşayacağı Yeni Şehir, 2. İstanbul planlanıyor.

Detaylı

ÇAVDARHİSAR KAYMAKAMLIĞI AİZANOİ ANTİK KENTİ TANITIM ÇALIŞMALARI RAPORU

ÇAVDARHİSAR KAYMAKAMLIĞI AİZANOİ ANTİK KENTİ TANITIM ÇALIŞMALARI RAPORU ÇAVDARHİSAR KAYMAKAMLIĞI AİZANOİ ANTİK KENTİ TANITIM ÇALIŞMALARI RAPORU Ömer BİLGİN Çavdarhisar Kaymakamı 2011 AIZANOI Binlerce yıl öncesine dayanan tarihi, eşsiz mimari eserleri, dünyanın pek çok ilklerini

Detaylı

BÜYÜK ÜRDÜN TURU NİSAN 2018 AMMAN ÖLÜDENİZ WADI MUJIB PETRA WADI RUM AQABE 1350 USD. (çift kişilik odada kişi başı konaklama)

BÜYÜK ÜRDÜN TURU NİSAN 2018 AMMAN ÖLÜDENİZ WADI MUJIB PETRA WADI RUM AQABE 1350 USD. (çift kişilik odada kişi başı konaklama) Ürdün Turu yapmaya karar vermeden önce 2017 yılı içinde gittik gördük ve Ürdün'ün sonsuz güzelliklerine hayran kaldıktan sonra sizler için Büyük Ürdün Turu yapmaya karar verdik. Tabi her zaman olduğu gibi

Detaylı

SPONSORLUK DOSYASI 4-5 EKİM 2012 ŞANLIURFA

SPONSORLUK DOSYASI 4-5 EKİM 2012 ŞANLIURFA MEKANİZE TÜNELCİLİK VE MİKROTÜNELCİLİK KISA KURSU SPONSORLUK DOSYASI 4-5 EKİM 2012 ŞANLIURFA Düzenleyen Kuruluş: ALTYAPI VE KAZISIZ TEKNOLOJİLER DERNEĞİ Kurs Danışmanları: Prof. Dr. Nuh Bilgin (İTÜ) Prof.

Detaylı

KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI. 2008 Yılı Kurumsal Mali Durum Ve Beklentiler Raporu

KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI. 2008 Yılı Kurumsal Mali Durum Ve Beklentiler Raporu KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI 2008 Yılı Kurumsal Mali Durum Ve Beklentiler Raporu Temmuz 2008 GİRİŞ 5018 sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanununun 30 uncu maddesinde, genel yönetim kapsamındaki idarelerin,

Detaylı

TÜRKİYE DE MÜZECİLİK VE MÜZECİLİK TARİHİ

TÜRKİYE DE MÜZECİLİK VE MÜZECİLİK TARİHİ TÜRKİYE DE MÜZECİLİK VE MÜZECİLİK TARİHİ Müze Nedir? Sanat ve bilim eserlerinin veya sanat ve bilime yarayan nesnelerin saklandığı, halka gösterilmek için sergilendiği yer veya yapılara müze denir. Müzeler,

Detaylı

İRAN GEZİ PROGRAMI 10 GECE 11 GÜNLÜK BİR TARİH VE KÜLTÜR GEZİSİ

İRAN GEZİ PROGRAMI 10 GECE 11 GÜNLÜK BİR TARİH VE KÜLTÜR GEZİSİ GEZİ PROGRAMI 10 GECE 11 GÜNLÜK BİR TARİH VE KÜLTÜR GEZİSİ 1.GÜN 24 Mayıs 2015 Pazar Ankara Tahran 2. GÜN 25 Mayıs 2015 Pazartesi Tahran Tebriz Saat 18.00 de Ankara Esenboğa Havalimanı Dış hatlar servisinde

Detaylı

KONURALP TEKNİK GEZİ RAPORU

KONURALP TEKNİK GEZİ RAPORU KONURALP TEKNİK GEZİ RAPORU Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü lisans programında yer alan Arch 471 - Analysis of Historic Buildings dersi kapsamında Düzce nin Konuralp Belediyesi ne 8-14 Ekim 2012 tarihleri

Detaylı

Tur Programı. Ortaçağ'a doğru bir zaman yolculuğu

Tur Programı. Ortaçağ'a doğru bir zaman yolculuğu Belçika Kasabaları Ortaçağ'a doğru bir zaman yolculuğu Tarih : 18-05-2017-21-05-2017 Şehirler : Brüksel, Maillen, Namur Otel : 4* Ulaşım : Türk Hava Yolları tarifeli seferi ile Ücret : 1090 EURO Tek Kişilik

Detaylı

Travel is Life KURBAN BAYRAMI GÜNEYDOĞU TURU (UÇAK DAHİL VE HARİÇ ) 13-19 Ekim 2013

Travel is Life KURBAN BAYRAMI GÜNEYDOĞU TURU (UÇAK DAHİL VE HARİÇ ) 13-19 Ekim 2013 KURBAN BAYRAMI GÜNEYDOĞU TURU (UÇAK DAHİL VE HARİÇ ) 13-19 Ekim 2013 TUR SÜRESİ 6 GECE 7 GÜN UÇUŞ DETAYLARI Gidiş (13.10.2013 Pazar) TÜRK HAVA YOLLARI İstanbul Atatürk H. - Gaziantep Havaalanı 06:00 kalkış

Detaylı

1) 3.Yaş turizmi nedir? 2)3.Yaş turizmi nasıl yapılır? 3)Türkiye 3.Yaş turist sayıları (Vasco Turizm) 4) 3.Yaş Turizmi davranışsal özellikleri

1) 3.Yaş turizmi nedir? 2)3.Yaş turizmi nasıl yapılır? 3)Türkiye 3.Yaş turist sayıları (Vasco Turizm) 4) 3.Yaş Turizmi davranışsal özellikleri İÇİNDEKİLER 1) 3.Yaş turizmi nedir? 2)3.Yaş turizmi nasıl yapılır? 3)Türkiye 3.Yaş turist sayıları (Vasco Turizm) 4) 3.Yaş Turizmi davranışsal özellikleri 5)Birleşmiş Milletler ve Dünya Yaşlanma Örgütü

Detaylı

HABERLER ÖZBEKİSTAN-TÜRKİYE ULUSLARARASI ARKEOLOJİK ÇALIŞMALAR PROJESİ: ÖZBEKİSTAN DA YERKURGAN MERKEZ TAPINAĞI 2013 YILI ARKEOLOJİK KAZI ÇALIŞMASI

HABERLER ÖZBEKİSTAN-TÜRKİYE ULUSLARARASI ARKEOLOJİK ÇALIŞMALAR PROJESİ: ÖZBEKİSTAN DA YERKURGAN MERKEZ TAPINAĞI 2013 YILI ARKEOLOJİK KAZI ÇALIŞMASI HABERLER ÖZBEKİSTAN-TÜRKİYE ULUSLARARASI ARKEOLOJİK ÇALIŞMALAR PROJESİ: ÖZBEKİSTAN DA YERKURGAN MERKEZ TAPINAĞI 2013 YILI ARKEOLOJİK KAZI ÇALIŞMASI İlk Özbekistan-Türkiye uluslararası arkeolojik çalışmalar

Detaylı

Vizesiz gidilebilecek 10 popüler ülke

Vizesiz gidilebilecek 10 popüler ülke On5yirmi5.com Vizesiz gidilebilecek 10 popüler ülke İşte vize alma telaşı olmadan sadece pasaportunuzu yanınıza alarak gidebileceğiniz 10 popüler ülke. Yayın Tarihi : 3 Eylül 2015 Perşembe (oluşturma :

Detaylı

KARADENİZ HAVZASINDAKİ TURİZM GÜZERGAHLARI Projesi

KARADENİZ HAVZASINDAKİ TURİZM GÜZERGAHLARI Projesi KARADENİZ HAVZASINDAKİ TURİZM GÜZERGAHLARI Projesi TR11C1.01-02/354 3.04.2015 Turizm Platformu Toplantısı/ EDİRNE Karadeniz Havzası Sınırötesi İşbirliği Programı Text PROJE ORTAKLARI ENPI Ortakları: Orta

Detaylı

Tur Programı. İlginç bir şekilde sakin ve mütevazi, fiyortlar, dağlar ve kuzey ışıkları ile masalsı bir diyar

Tur Programı. İlginç bir şekilde sakin ve mütevazi, fiyortlar, dağlar ve kuzey ışıkları ile masalsı bir diyar Norveç Fiyortları İlginç bir şekilde sakin ve mütevazi, fiyortlar, dağlar ve kuzey ışıkları ile masalsı bir diyar Tarih : 02-08-2017-06-08-2017 Şehirler : Bergen, Flam, Hardanger, Oslo Otel : 4* Ulaşım

Detaylı

İZMİR BALÇOVA ANADOLU LİSESİ İSTANBUL ÜNİVERSİTE TANITIM VE KÜLTÜR GEZİSİ

İZMİR BALÇOVA ANADOLU LİSESİ İSTANBUL ÜNİVERSİTE TANITIM VE KÜLTÜR GEZİSİ İZMİR BALÇOVA ANADOLU LİSESİ İSTANBUL ÜNİVERSİTE TANITIM VE KÜLTÜR GEZİSİ 3 GÜN 2 GECE 23-27 NİSAN 2014 İSTANBUL "Orada, Tanrı ve insan, doğa ve sanat hep birlikte, yeryüzünde öylesine mükemmel bir yer

Detaylı

TURİZM FAKÜLTESİ mezunları iş olanakları. İzmir

TURİZM FAKÜLTESİ mezunları iş olanakları. İzmir TURİZM FAKÜLTESİ mezunları iş olanakları İzmir İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Turizm Fakültesi bünyesinde ; Turizm İşletmeciliği, Turizm Rehberliği, Rekreasyon Yönetimi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları

Detaylı

TRAC TÜRKİYE RADYO AMATÖRLERİ CEMİYETİ

TRAC TÜRKİYE RADYO AMATÖRLERİ CEMİYETİ TRAC TÜRKİYE RADYO AMATÖRLERİ CEMİYETİ ARDF TURKEY 2018 ARDF Nedir? Amatör Radyo Yön Bulma (ARDF) yada radyo amatörleri arasındaki popüler adı ile TİLKİ AVI (FOX HUNTİNG) sınırları önceden belirlenmiş

Detaylı

Çankırı da 2012 yılı verilerine göre 366 köy bulunmaktadır ve bunların 258 i orman köyüdür.

Çankırı da 2012 yılı verilerine göre 366 köy bulunmaktadır ve bunların 258 i orman köyüdür. Çankırı İstatistiki Bölge Birimleri Sınıflandırılmasına (İBBS) göre Türkiye, 26 düzey-2 bölgesine ayrılmıştır. TR82 Bölgesi Kastamonu, Çankırı ve Sinop tan oluşmaktadır. Harita 1: Düzey 2 Bölgeleri İdari

Detaylı

Saffet Emre Tonguç eşliğinde Ramazan Bayramında FRANSIZ ŞATOLARI VE PARİS 25 Haziran 2017 / 4 gece-5 gün

Saffet Emre Tonguç eşliğinde Ramazan Bayramında FRANSIZ ŞATOLARI VE PARİS 25 Haziran 2017 / 4 gece-5 gün Saffet Emre Tonguç eşliğinde Ramazan Bayramında FRANSIZ ŞATOLARI VE PARİS 25 Haziran 2017 / 4 gece-5 gün Loire, Fransa nın gözbebeği Şatoları, tarihsel dokusu ve şaraplarıyla ünlü bölgesi. Zamanın Rönesans

Detaylı

CAPPADOCIA ULTRA TRAIL

CAPPADOCIA ULTRA TRAIL CAPPADOCIA ULTRA TRAIL Günümüzden milyonlarca yıl önce Erciyes, Hasandağ ve Güllüdağ ın püskürttüğü lavların doğal etkenlerle aşınması sonucu ortaya çıkan peribacası oluşumlarıyla olağanüstü bir coğrafya

Detaylı

Dünya'nın En Yoksul Ama Kültürel Olarak Dünya'nın En Zengin Ülkelerinden Bir Ay ve Güneş Simgeli Nepal...

Dünya'nın En Yoksul Ama Kültürel Olarak Dünya'nın En Zengin Ülkelerinden Bir Ay ve Güneş Simgeli Nepal... Nepal - Hızlı Ve Kolay Keşifler Turu Dünya'nın En Yoksul Ama Kültürel Olarak Dünya'nın En Zengin Ülkelerinden Bir Ay ve Güneş Simgeli Nepal... Tarih : 14-04-2017-20-04-2017 Şehirler : Çitvan, Katmandu

Detaylı

Travel is Life 29 EKİM BUTİK URFA MARDİN NEMRUT TURU. 26-29 Ekim 2013

Travel is Life 29 EKİM BUTİK URFA MARDİN NEMRUT TURU. 26-29 Ekim 2013 29 EKİM BUTİK URFA MARDİN NEMRUT TURU 26-29 Ekim 2013 TUR SÜRESİ 3 GECE 4 GÜN UÇUŞ DETAYLARI Gidiş (26.10.2013 Cumartesi) TÜRK HAVA YOLLARI İstanbul Atatürk H. - Adıyaman Havaalanı 10:40 kalkış - 11:45

Detaylı

Travel is Life K. BAYRAMI GÜNEYDOĞU TURU. 1-7 Ekim 2014 6 GECE 7 GÜN

Travel is Life K. BAYRAMI GÜNEYDOĞU TURU. 1-7 Ekim 2014 6 GECE 7 GÜN K. BAYRAMI GÜNEYDOĞU TURU 1-7 Ekim 2014 6 GECE 7 GÜN UÇUŞ DETAYLARI Gidiş (1.10.2014) PEGASUS HAVA YOLLARI İstanbul Sabiha Gökçen H. - Gaziantep Havaalanı 08:00 kalkış - 09:35 varış Dönüş (7.10.2014) ANADOLU

Detaylı

3 ŞEHİR & 3 HARİKA MÜZE

3 ŞEHİR & 3 HARİKA MÜZE 3 ŞEHİR & 3 HARİKA MÜZE Antakya, Zeugma, Gaziantep, Göbeklitepe, Urfa 21 Eylül - 24 Eylül 2017 Katılımcı sayısı 24 kişi ile sınırlıdır. Son senelerde, Mezopotamya kapılarında, tesadüfen bulunan höyüklerde

Detaylı

Etna Yanardağı nın tüm heybetini hissettirdiği topraklar suların çarşaf gibi olduğu dinginliğin adresi...

Etna Yanardağı nın tüm heybetini hissettirdiği topraklar suların çarşaf gibi olduğu dinginliğin adresi... Sicilya Etna Yanardağı nın tüm heybetini hissettirdiği topraklar suların çarşaf gibi olduğu dinginliğin adresi... Tarih : 29-08-2017-03-09-2017 Şehirler : Agrigento, Katanya, Palermo, Siracussa, Taormina

Detaylı

İzmir Katip Çelebi Üniversitesi. Turizm Fakültesi

İzmir Katip Çelebi Üniversitesi. Turizm Fakültesi İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Turizm Fakültesi Çiğli/İzmir Temmuz 2012 İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Turizm Fakültesi; 14.07.2010 tarihinde kabul edilen ve 22.07.2010 tarihinde Resmi Gazete de yayınlanan

Detaylı

Orta Doğu'nun Gizli Hazinesi: Ramazan Bayramı'nda Ürdün Haziran 2019

Orta Doğu'nun Gizli Hazinesi: Ramazan Bayramı'nda Ürdün Haziran 2019 Orta Doğu'nun Gizli Hazinesi: Ramazan Bayramı'nda Ürdün 05 09 Haziran 2019 Orta Doğu'nun puslu havasını dağıtan bir enerjiye sahip olan Ürdün... Dünyanın en büyüğüymüş hissini veren en küçük ülkesi Ürdün'de

Detaylı

Ücret Sistemleri ve Verimlilik Arastırması. 2008463065 Tuğçe Karaçevirgen 2007463085 Seçil Terk 2007463019 Hatice Çağan 2008463037 Şebnem Demiröz

Ücret Sistemleri ve Verimlilik Arastırması. 2008463065 Tuğçe Karaçevirgen 2007463085 Seçil Terk 2007463019 Hatice Çağan 2008463037 Şebnem Demiröz Ücret Sistemleri ve Verimlilik Arastırması 2008463065 Tuğçe Karaçevirgen 2007463085 Seçil Terk 2007463019 Hatice Çağan 2008463037 Şebnem Demiröz Görüşme Yapılan Kişi Eğitim ve Kalite Müdürü Deniz ERSUBASI

Detaylı

22 25 NİSAN 2013 DOHA ( 3 GECE İSTANBUL ÇIKIŞLI ) AY DAN TURİZM

22 25 NİSAN 2013 DOHA ( 3 GECE İSTANBUL ÇIKIŞLI ) AY DAN TURİZM http://www.worldchamberscongress.com/ 22 25 NİSAN 2013 DOHA ( 3 GECE İSTANBUL ÇIKIŞLI ) Sayın Yetkili, 28 Şubat 2013 Ekte, grubunuza özel olarak hazırlamış olduğumuz 3 gecelik 8. Dünya Ticaret Odaları

Detaylı

Kahramanmaraş Otelleri

Kahramanmaraş Otelleri Çok ucuz bilet fiyatları ile Antalya Kahramanmaraş uçak bileti de TatilCity.NET de. Ucuz uçak bileti bulmak için en doğru adrestesiniz. Antalya dan Kahramanmaraş a pek çok uçuş yapılmaktadır. Uçuş süresi

Detaylı

COĞRAFYA BÖLÜMÜ NDEN EDREMİT KÖRFEZİ KUZEY KIYILARINA ARAZİ ÇALIŞMASI

COĞRAFYA BÖLÜMÜ NDEN EDREMİT KÖRFEZİ KUZEY KIYILARINA ARAZİ ÇALIŞMASI COĞRAFYA BÖLÜMÜ NDEN EDREMİT KÖRFEZİ KUZEY KIYILARINA ARAZİ ÇALIŞMASI Fen Edebiyat Fakültesi, Coğrafya Bölümü 4. Sınıf öğrencilerine yönelik olarak Arazi Uygulamaları VII dersi kapsamında Yrd. Doç. Dr.

Detaylı

Moskova ya uçuyoruz ve Rusya gümrüğünü geçip tekrar uçağa binip Ulan Ude ye varıyoruz. Geceyi uçakta geçiriyoruz.

Moskova ya uçuyoruz ve Rusya gümrüğünü geçip tekrar uçağa binip Ulan Ude ye varıyoruz. Geceyi uçakta geçiriyoruz. Kafkasların Muhteşem Coğrafyası Gürcistan ve Ermenistan 10 GECE / 11 GÜN TUR PROGRAMI: 1. GÜN: İSTANBUL - MOSKOVA - ULAN UDE Moskova ya uçuyoruz ve Rusya gümrüğünü geçip tekrar uçağa binip Ulan Ude ye

Detaylı

MALATYA KONFEKSİYON YATIRIMLARI REHBERİ

MALATYA KONFEKSİYON YATIRIMLARI REHBERİ MALATYA KONFEKSİYON YATIRIMLARI REHBERİ Nüfus Malatya, Doğu Anadolu Bölgesinin ekonomik açıdan en gelişmiş ilidir. 2010 ADNKS verilerine göre il nüfusu 740.643, il merkezi nüfusu 400 binin üzerinde, şehirleşme

Detaylı

1. Gün 30 Eylül 2016, Cuma Istanbul - Midilli

1. Gün 30 Eylül 2016, Cuma Istanbul - Midilli MİDİLLİ Lesvos Ege Denizi'nin kuzeydoğusunda bulunan, dağlık bir Yunan adası. Girit ve Eğriboz'dan sonra Yunanistan'ın en büyük üçüncü adasıdır. Başkenti Mytilene'dir. Ünlü Yunan şairleri Alcaeus ve Sappho'nun

Detaylı

Güneydoğu Anadolu Bölgesi nde Yenilenebilir Enerji Kaynaklarının Kullanımı ve Enerji Verimliliğinin Arttırılması Projesi

Güneydoğu Anadolu Bölgesi nde Yenilenebilir Enerji Kaynaklarının Kullanımı ve Enerji Verimliliğinin Arttırılması Projesi Güneydoğu Anadolu Bölgesi nde Yenilenebilir Enerji Kaynaklarının Kullanımı ve Enerji Verimliliğinin Arttırılması Projesi Dr. Muhyettin SĐRER Saha Koordinatörü GAP Bölge Kalkınma Đdaresi Başkanlığı / Birleşmiş

Detaylı

Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin doğal güzellikleri

Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin doğal güzellikleri On5yirmi5.com Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin doğal güzellikleri Ülkemizin en küçük coğrafi bölgesi olan Güneydoğu Anadolu Bölgesi doğal ve tarihi güzellikler açısından eşsiz güzellikler sunmaktadır. Yayın

Detaylı

ATM Dubai Turizm Fuarı

ATM Dubai Turizm Fuarı ATM Dubai Turizm Fuarı Ortadoğu da gerçekleştirilen en önemli fuarlar arasında gösterilen ATM Turizm Fuarı Birleşik Arap Emirlikleri nin Dubai şehrinde 30 Nisan-3 Mayıs 2012 tarihleri arasında kapılarını

Detaylı

2015-2016 ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ ARKEOLOJİ BÖLÜMÜ KESİNLEŞMİŞ HAFTALIK DERS PROGRAMI GÜN SAAT

2015-2016 ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ ARKEOLOJİ BÖLÜMÜ KESİNLEŞMİŞ HAFTALIK DERS PROGRAMI GÜN SAAT CUMA PERŞEMBE ÇARŞAMBA SALI PAZARTESİ 2015-2016 ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ ARKEOLOJİ BÖLÜMÜ KESİNLEŞMİŞ HAFTALIK DERS PROGRAMI GÜN SAAT 1.SINIF 2.SINIF 3.SINIF 4.SINIF 08.00-09.00 ARK437 Arkeoloji Uygulamaları

Detaylı

Dinlerin Buluşma Noktası. Antakya

Dinlerin Buluşma Noktası. Antakya 80 Dinlerin Buluşma Noktası Antakya 81 82 Bu ay sizlere Anadolu nun en güzel yerlerinden biri olan Antakya yı tanıtacağız. Antakya Hatay ilimizin şehir merkezi. Hristiyanlığın en eski kiliselerinden biri

Detaylı

AKSARAY ÜNİVERSİTESİ SABİRE YAZICI FEN-EDEBİYAT FAKÜLTESİ ARKEOLOJİ BÖLÜMÜ LİSANS DERS KATALOĞU I.SINIF 1.YARIYIL ZORUNLU DERSLER (1.

AKSARAY ÜNİVERSİTESİ SABİRE YAZICI FEN-EDEBİYAT FAKÜLTESİ ARKEOLOJİ BÖLÜMÜ LİSANS DERS KATALOĞU I.SINIF 1.YARIYIL ZORUNLU DERSLER (1. AKSARAY ÜNİVERSİTESİ SABİRE YAZICI FEN-EDEBİYAT FAKÜLTESİ ARKEOLOJİ BÖLÜMÜ LİSANS DERS KATALOĞU I.SINIF 1.YARIYIL ZORUNLU DERSLER (1.DÖNEM) ARK 101 Prehistorik Arkeoloji Terminolojisi I 2 0 2 3 ARK 103

Detaylı

TÜRK TURİSTİN İLGİSİNİ ÇEKEN OSMANLI MİRASINA SAHİBİZ

TÜRK TURİSTİN İLGİSİNİ ÇEKEN OSMANLI MİRASINA SAHİBİZ İ Bu yılki fuarda iyi bir tanıtım gerçekleştiren Kosovalılar, ülkelerine daha fazla turist gelmesiyle ekonomilerinin daha da gelişeceğine vurgu yaptılar. Sona eren Travel Turkey İzmir fuarının bu yılki

Detaylı

2010-2013 İZMİR BÖLGE PLANI İLÇE LANSMAN SÜRECİ FOÇA SONUÇ RAPORU

2010-2013 İZMİR BÖLGE PLANI İLÇE LANSMAN SÜRECİ FOÇA SONUÇ RAPORU 1 2010-2013 İZMİR BÖLGE PLANI İLÇE LANSMAN SÜRECİ FOÇA SONUÇ RAPORU Tarih: 12 Ocak 2011 Yaklaşık Katılımcı Sayısı: 25 Katılımcı listesindeki Sayı: 23 Katılımcı Düzeyi ve Profili: 2 3 4 Dağıtılan Belgeler:

Detaylı

Latmos Dağları / Beşparmak Dağları Benzersiz bir doğal/kültür alanı kaybolmanın eşiğinde

Latmos Dağları / Beşparmak Dağları Benzersiz bir doğal/kültür alanı kaybolmanın eşiğinde Latmos Dağları / Beşparmak Dağları Benzersiz bir doğal/kültür alanı kaybolmanın eşiğinde 1. Ege kıyılarından bir görünüş. 2. Bafa Gölü nün güneyinden göle bakış. Önde MS 13. yy Bizans Dönemi ne ait bir

Detaylı

İstanbul Otellerinin 360 Derece Değerlendirmesi

İstanbul Otellerinin 360 Derece Değerlendirmesi İstanbul Otellerinin 360 Derece Değerlendirmesi Boğaziçi Üniversitesi Turizm İşletmeciliği Bölümü Burçin Hatipoğlu Maria Dolores Alvarez Kıvanç İnelmen Dilek Ünalan Değerlendirme... İnsan Kaynağına Yatırım

Detaylı

KUZEY İTALYA GEZİSİ VENEDİK / COMO / MİLANO / FLORANSA / PISA MAYIS GECE 4 GÜN

KUZEY İTALYA GEZİSİ VENEDİK / COMO / MİLANO / FLORANSA / PISA MAYIS GECE 4 GÜN KUZEY İTALYA GEZİSİ VENEDİK / COMO / MİLANO / FLORANSA / PISA 18 21 MAYIS 2017 3 GECE 4 GÜN 1. GÜN 18 MAYIS 2017 İSTANBUL BOLONYA PISA - FLORANSA 06.00: İstanbul Atatürk Havalimanı nda CampusORG yetkilileri

Detaylı

T.C. Doğu Marmara Kalkınma Ajansı Düzce Yatırım Destek Ofisi Yatırıma Uygun Turizm Alanları Raporu Sektörel Raporlar Serisi IX

T.C. Doğu Marmara Kalkınma Ajansı Düzce Yatırım Destek Ofisi Yatırıma Uygun Turizm Alanları Raporu Sektörel Raporlar Serisi IX T.C. Doğu Marmara Kalkınma Ajansı Düzce Yatırım Destek Ofisi Yatırıma Uygun Turizm Alanları Raporu Sektörel Raporlar Serisi IX AĞUSTOS 2014 DÜZCE TURİZM YATIRIM ALANLARI T.C. DOĞU MARMARA KALKINMA AJANSI

Detaylı