1/C SINIFI KASIM AYI BÜLTENİ

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "1/C SINIFI KASIM AYI BÜLTENİ"

Transkript

1 Sayı 2 1/C SINIFI KASIM AYI BÜLTENİ KASIM 2015

2 ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI 1. SINIF BÜLTENİ Sayı : 2 Kasım 2015 İÇİNDEKİLER Başlarken Anabilim Eğitim Programı KGP Etkinlikleri YGP Etkinlikleri Anabilim Akrostiş/Değerler Özel Gün ve Kutlamalar Düşünme Becerileri Programı Uygulamalı Dersler Bülteni Yabancı Diller Bülteni Anabilim Eğitim Kurumları nın eğitim öğretim yılında birinci sınıflar için hazırladığı ikinci bültenle, öğrenci ve velilerimizi sevgi ve saygıyla selamlıyoruz. Yıl içinde, her ayın başında sizlere ulaştıracağımız bültenlerde; ay boyunca yapacaklarımız, her ayın sonunda ise yaptıklarımız ve ilgileneceğinizi düşündüğümüz diğer konulara yer vereceğiz. Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Bülteni Okulumuzun Yürüttüğü Projeler Hepinize sağlıklı, huzurlu, başarılı ve iyi bir eğitim öğretim yılı diliyoruz. Ayın Nazik Sınıfı ANABİLİM DEĞERLERİ Anabilim değerlerine göre bu ayın en nazik sınıfı: 1C sınıfı ayın en nazik sınıfı seçilmiştir. Sınıfımızı tebrik ederiz. Arkadaş ilişkilerinde iyi olma, mantıklı davranabilme, sorun çözme becerisi yüksek olma, merdivenlerde, serbest alanlarda kurallara uygun davranma, ödev ve sorumluluklarını gereğine uygun olarak yapma ve bunların öneminin bilincinde olma davranışlarına bakılarak seçilmiştir.

3 Anabilim Eğitim Programı Konu, Kavram ve Etkinlikleri Ay boyunca Türkçe, Matematik ve Hayat Bilgisi dersleri konu kavram ve kazanımlarıyla ilişkili olarak planlamalarımız doğrultusunda ders kitapları ve çalışma kitaplarımız, Anabilim fasiküllerimiz, akıllı tahta uygulamalarımız ve sınıf çalışmalarımızın yapılmasının yanı sıra; TÜRKÇE/ ANA- LİTİK OKUMA Türkçe 1. sınıflarımızda doğru kalem tutma ve çizgi çalışmaları yaptık. Bu çalışmalarla öğrencilerin el ve bilek kaslarını geliştirmeyi hedefledik. Yazı yazmak okumaktan daha zor gelişen bir süreç olduğu için bu çalışmaları zaman yaydık. İkinci ses grubundan r ve m, üçüncü ses grubu olan u,k,ı,y,s,d seslerine ek olarak dördüncü ses grubundan da ö,b,ü seslerini öğrendik. Bunlar kendi içinde bilimsel geçerliği olan bir mantık çerçevesinde öğrencilerimize tanıtıldı. Sesi öncelikle hissettik. Sonra, tanıdık, ayırt ettik, okuduk, yazdık. Öğrendiğimiz seslerle ilgili hikayeler okuduk. Yapılandırmacı yaklaşımla öğrenme gerçekleştirdik. Resim ve fotoğraf yorumlama kazanımına yer verdik. Topluluk önünde konuşabilme, kendini tanıtabilme gibi sosyal kazanımlar üzerinde durduk. Noktalama işaretlerinden nokta, virgül, soru işareti ve ünlem işaretini öğrendiler. Sınıflarda yapılan Ben bir noktayım. Çümlelerin sonunda. cümlesine benzer ifadelerle bir noktalama işaretinin yerine geçerek noktalama işaretlerini anlattılar. Eş anlam, zıt anlam kelimeleri fırsat eğitimi ile öğrencilere sezdirilmeye başlandı. Analitik Okuma ve Yaratıcı Yazma dersinde, Seçim Zamanı ve Mustafa Kemal Atatürk Üyep çalışmalarını yaptık. Çalışmalarda demokrasi, aday, seçmen, oy kavramlarını pekiştirerek Seçim zamanı metni üzerinden adaletli olmak, adil olmak, vicdanlı olmak gibi kavramları üzerinde durduk. Öğrenciler metindeki karakterlerin yerine koyarak kişisel analojiler kurdular. Sen olsaydın ne yapardı? Sorusuna cevap aradılar. Bir birinden güzel cevaplar verdiler. Metinde geçen Gözden Düşmek deyiminin anlamını öğrendiler. Sınıfta yaptığımız başkanlık seçimini görsellerle ifade ettiler.

4 Anabilim Eğitim Programı Konu, Kavram ve Etkinlikleri MATEMATİK/ MATEMATİK DÜNYASI Matematik Rakamları öğrendik. Sayı ve rakam kavramlarının ayrımına vardık. Birer, ikişer, beşer ve onar ileri ve birer, ikişer, beşer ve onar geri sayma yapmayı öğrendik. Bu çalışmalarımızı yaparken; boncuk, ponpon gibi materyaller kullanarak eğlendik. Sayıları onluk ve birliklerine ayırarak basamak evlerimizi oluşturduk. Bu çalışmalar sırasında öğrencilerimiz yaşantısal süreçlerini ortaya koymada çok başarılı oldu. Onluk taban blokları ile yüze kadar olan sayıları öğrencilerimiz başarı ile yaptı. Hikayelerle sıra sayılarını okunuşlarını ve yazılışlarını öğrendik. HAYAT BİLGİSİ/ YAŞAM BİLGİSİ Matematik Dünyası dersinde, Kendoku, Sudoku ve Elif in Rüyası, Brüksel Lahanası Üyep etkinlik planlarını yaptık. Brüksel lahanasında öğrenciler ritmik saymaları iş birliği yaparak pekiştirdiler. Hem oyun oynayarak hem de sayı sayarak öğrendiler. Elif in Rüyası çalışmalarımızda öğrenciler sayıların onluk birlik kavramlarını yapılandırarak öğrenirken; metin üzerinden konunun mantığını analiz ederek etkinliği tamamladılar. Hayat Bilgisi dersinde, Okul ve sınıf kuralları ile ilgili yaratıcı drama çalışması yaparak öğrencilerimizin okul kurallarını öğrenmelerini pekiştirdik. Atatürk ün hayatı ile ilgili video izleme etkinliği yaparak Atatürk ün hayatı hakkında bilgi sahibi olmalarına yardımcı olduk. 10 Kasım törenimiz ile Atatürk ün ölüm yıldönümünü andık. Sorun çözme kazanımımız ile ilgili etkinlikler yaparak aile, arkadaş ve okulla ilgili sorunlarımız olduğunda nasıl ve kimlerden yardım alarak sorunlarımızı çözebileceğimizi öğrendik. Sağlık konumuzda kişisel bakımın ve aşının sağlığımız için önemini kavradık. Meslekler ile ilgili olarak mesleklerin ortaya çıkış nedenini ve her mesleğin hayatımızda önemli bir yeri olduğunu öğrendik. Yaşam Bilgisi; Sınıfta Sorun Var, Atatürk, Arkadaşlığa ilk adım, Kurallar Taba ve Veri Formu Üyep etkinlik planlarını yaptık. Sınıfta Sorun Var, Üyep çalışması ile sınıfta oluşabilecek sorunlar üzerinde konuştuk ve Yaratıcı Problem Çözme Yöntemi ile sorunlarımıza

5 Anabilim Eğitim Programı Konu, Kavram ve Etkinlikleri Bilim ve Ben dersimizde bu ay, Su döngüsü öğrenildi. Suyun doğadaki yolculuğu konusunda öğrenciler hikayeler anlattılar. Yağmur Yağıyor deneyi yapıldı. Katı ve sıvı maddelerin özellikleri öğrenildi. Tablolara yazılan bazı katı ve sıvı maddelerin şekillerinin ve kokularının olup olmadığı, esneklik, sertlik, suda yüzüp batmaları açısından değerlendirilmesi yapıldı. BİLİM VE BEN Suyun Belirli Bir Şekli Var mı? Deneyi yapılarak sıvıların belirli bir şekle sahip olmadığı öğrenildi. Hangi Kapta Daha Çok Su Var? deneyi ile sıvıların bulunduğu kabın şeklini aldığı vurgulandı.

6 Anabilim Eğitim Programı Eğitim Rutinleri, Görsel Okuma Görsel okuma çalışmaları kapsamında, öğrencilerimizin yaratıcı ve eleştirel düşünme, özgün metin oluşturma, temel dil becerilerini geliştirme, öz yeterlik algısı oluşturma ve geliştirme, düşüncelerini akıcı bir şekilde sıralama, farklı ve değişik EĞİTİM RUTİNLERİ GÖRSEL OKUMA KÜTÜPHANE sonuçlara varabilme, görsel okur yazarlık oluşturma becerilerini geliştirmek hedeflenir. Bu ay Türkçe dersinde öğrenilen seslerle ilgili olarak verilen görsellerden yararlanarak yazılı veya sözlü olarak cümle kurma çalışması yapıldı. Cümlelerden öncesi ve sonrası hakkında konuşuldu. Kütüphane Uygulamaları KİTAP KURDU Haftalık ders planında belirlenen saate uygun olarak öğrencilerimizle kütüphaneye gidilerek serbest okuma çalışmaları yapılır. Bu çalışmalar sırasında kütüphane kuralları dahilinde öğrencilerimizin ilgi alanına göre kitap seçme, kitabı okuyup bitirme ve kitap hakkında düşünme süreçlerini uygulamaları beklenir. Bizler 1.sınıf okuma-yazma setimizde olan hikaye kitapları ile kütüphanede okuma dersimizi yaptık. Belirlenen sayfa sayısına ulaşan öğrenciler tören sırasında diğer arkadaşlarına ilan edilir. Sınıf İçi Kitap Kurdu Uygulaması Kitap kurdu uygulaması, öğrencilerimizin okuduğu sayfa sayıları takip edilerek yapılır. Kitap kurdu olan öğrenci bir gün süreyle okula serbest kıyafet ile gelme hakkı kazanır. Kitap kurdu uygulamasına ekim ayında küçük hikayelerimizle başladık, kasım ayında da sürdürmekteyiz. Bunda sonraki süreçte öğrencilerimizin okula serbest kıyafetle gelme ödülünü kazanmak için sürekli kitap okumaya yöneldiğini ve motivasyonunun arttığını gözlemleyeceksiniz.

7 Düşünme Becerileri Eğitimi Programı EĞİTİM RUTİNLERİ Kırkambar Çalışmaları KIRKAMBAR SİHİRLİ SÖZLER Ders esnasında yapılan çalışmaları erken tamamlayan öğrencilerimize verilmek üzere öğrencinin ilgisini çekebilecek, öğrencide merak uyandıracak, öğrenciyi farklı düşünmeye yönlendirebilecek çalışmalar hazırlanır. Çalışmalar kırkambar kutusunda bulunur. Öğrenci, çalışmasını tamamladıktan sonra buradan ek çalışma alabilir. Sihirli Sözler Çalışmaları Kasım ayı içinde okuldaki günlük yaşantımız içinde sıklıkla; Merhaba, Rica ederim. Teşekkür ederim. Afiyet olsun. Kolay gelsin sözcüklerini kullanmaya özen gösterdik.

8 KGP ve YGP (Kişilik ve Yetenek Geliştirme Programları) YARATICI DRAMA YÖNTEMİ İLE KİŞİLİK GELİŞİMİ KGP Temalar Kendini Tanıma Güvenli Ve Sağlıklı Hayat Özyeterlilik Gelişimi Etkili İleitşim Kişilerarası Çatışma ve Çatışma Çözme Kişilik Değerleri Sosyal Yaşam Becerileri Kendini Tanıma temasından yola çıkarak, fiziksel özelliklerinin farkına varmasını aynı zamanda fiziksel özellikler açısından kişiler arası farklılıkları kabul etmesini çocuklarla oyunsu süreçte kazanmalarını sağladık. Güvenli ve Sağlıklı Hayat temasından yola çıkarak, kişisel bakım ve temizliğin önemini kavramalarını ve geliştirmelerini sağladık. Aynı temadan devam ederek, arkadaşlığın anlam ve önemini kavramalarını sağlayarak, arkadaşlık ilişkilerinde olması gereken değer ve kurallar üzerinde durarak canlandırmalar yaptık. UYGULAMALI DERSLER YGP Branşlar Oyun ve Fiziki Etkinlikler BEDEN EĞİTİMİ ATAŞEHİR KAMPÜSÜ 1-C Sınıfı: Kasım ayı boyunca cimnastik branşı yapılacaktır. Temel cimnastik becerilerini içeren çalışmalarda hayvan taklidi yürüyüşler, temel cimnastik duruşları, köprü, yerde salınım, öne-geriye takla, yardımlı atlayış çalışmaları yapılacaktır. SANCAKTEPE KAMPÜSÜ 1-C Sınıfı: Kasım ayı boyunca Beceri Koordinasyon ve Yüzme branşı yapılacaktır. Beceri Koordinasyon dersinde; öğrencilerin motorik özelliklerini geliştirici çalışmalar ağırlıklı olmak üzere, toplu sporların temelini oluşturan top alıştırmaları çalışmaları, eğlenceli parkur ve oyunlara da yer verilecektir. Seviye gruplarına ayrılan öğrenciler yüzme derslerinde temel ayak vuruşları ile serbest ve sırtüstü stilde kol çekme tekniklerini öğreneceklerdir.

9 KGP ve YGP (Kişilik ve Yetenek Geliştirme Programları) MÜZİK / ORFF ETKİNLİKLERİ UYGULAMALI DERSLER YGP Branşlar Müzik/Orff Görsel Sanatlar Yeşil ördek şarkısı çalıştırıldı ve bu şarkıya uygun hareketler oluşturularak müzik eşliği ile seslendirildi. Piyano enstrümanı tanıtıldı ve özellikleri ile ilgili konuşuldu. Piyano enstrümanı dinletilirken verilen piyano boyaması yapıldı. 24 Kasım Öğretmenler günü ile ilgili Sevgili öğretmenim şarkısı çalıştırıldı. GÖRSEL SANATLAR/YARATICI TASARIM Kasım ayında 1.sınıf öğrencilerimiz Hareketli İnsan Figürleri konulu çalışmalarıyla insan figürünün çeşitli resimlerinde nasıl kullanılacağını, görsel sanat çalışmasını oluştururken çeşitli tasarım ilkelerini kullanabilmeyi öğrendiler. Benim Sahnem konulu çalışma ile farklı materyal ve teknikleri tek bir çalışmada kullanabilmeyi öğrendiler. Benim Canım Öğretmenim konulu resim çalışması ile öğrencilerimiz hayal kurmayı, duygu ve düşüncelerini tasarıma dökebilmeyi, çeşitli anlatım dillerini görsel sanat çalışmasında kullanabilmeyi deneyimlediler.

10 ENGLISH BULLETIN Kasım ayı boyunca İngilizce derslerinde konu, kavram ve kazanımlara ilişkili olarak planlamalar doğrultusunda ders kitapları ve sınıf çalışmalarımız yapıldı. YABANCI DİL Ayrıca; 1. sınıflarımızda çeşitli etkinlikler ve eğitsel oyunlar aracılığıyla vücut bölümlerini öğrendik. Sınıfta uyulması gereken kurallar hakkında paylaşımda bulunduk. Body Zone ünitesi ve I looked through my window hikaye kitabıyla birlikte yeni kelime ve kalıplar öğrendik. Renkler ve 1-20 arası sayılarla eğitsel oyunlar oynadık. English Dossier etkinliği çerçevesinde Quest 1 isimli kitabımızın arkasında yer alan resimli kartları kesip onlarla kendimize taçlar yaptık ve öğrencilerimizin küçük kas gelişimini destekledik. Ünitelerimizle ilgili soru-cevap çalışmaları yaptık. I ve got, I haven t got, How many fingers? yapılarını öğrendik. 5 duyu organlarımızla ilgili eğitsel oyunlar oynayıp çalışmalar yaptık. Hikayelerle sıralama, tamamlama ve anlatım çalışmaları yaptık.

11 Bülten ÜSTÜN YETENEK AKADEMİK BAŞARIYI DA BERABERİNDE GETİRİR Mİ? Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık İlk bakışta üstün yetenekli çocukların başarısız olması şaşırtıcı ve inanılmaz bir durum olarak görülmekte ve kabul edilmemektedir. Hatta mantıksız bir varsayım olarak düşünülmektedir. Çünkü üstün zekânın her engeli yeneceği ve muhakkak başarıya ulaşabileceği düşüncesi hâkimdir. Üstün yetenekli öğrencilerin karşılaştığı risklerden biri de başarı düşüklüğüdür. Birkaç üstün öğrenci devamlı akademik test sonuçlarında ve başarılarda iyi puan alır fakat onların başarısızlığı-yetersizliği sınıftaki uygulamalarda, dikkatini vermede ya da ödevlerinde, eğitimsel ilerlemelerinde belirginleşir ve bu şekilde üstün öğrencilerde düşük başarı tanımlanır. Başarı düşüklüğünün en genel temel tanımı asıl başarı ve zekâ arasındaki bir çelişkidir. Yapılan çalışmalarda üstün zekâlıların zekâ düzeylerinden beklendiği kadar iyi başarı göstermedikleri görülmektedir. Üstün yetenekli öğrencilerde pek çok nedene bağlı olarak başarı düşüklüğü meydana çıkar. Üstünlerde düşük başarının belirlenmesi, tanılanması şu durumlarda kendini gösterir: Tek başına çalışırken verimli olamamakta ancak birebir ilgi gösterildiğinde başarılı olmaktadır. Görevlere başlamakta ve tamamlamakta sorun yaşarlar. Aile ve öğretmenler geribildirim verdiğinde dikkati uyanır. Konular ilgisini çekmediği zaman zihni dağılır. Diğer akranlarıyla olumlu ilişki kurmada güçlük yaşar. Ani sinir boşalmaları yaşar ve ruh hali hızla değişir. Sık sık tekrarlanan isteklerde bulunur fakat hiçbirinden uzun süre tatmin olmaz. Bazı görevlerde bazı yardımlara ihtiyaç duyar. Evde okul malzemeleri ve eşyalarını organize etmede güçlük çeker. Üstünlerde Düşük Başarıya Etki Eden Faktörler 1. Bireysel Faktörler Üstünlerin düşük başarılarının nedenleri bireysel faktörlerden kaynaklanabilmektedir: Özgüvenlerinin ve özsaygılarının düşük olması, güvensizlik ve kararsızlık, endişe ve üzüntü duygu durumları, agresif ve saldırgan olmaları, düzensizlik, sosyal olgunlaşmamışlık, başarısızlık korkuları, aşırı titiz ya da özeleştirili olmaları, iç denetim eksikliği, organize olamama gibi etmenler üstün yeteneklilerde düşük akademik başarıyı beraberinde getirmektedir.

12 2. Aile Yapısı ve Örüntüsü Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Başarısız olan üstün zekâlı çocukların ailesinde, ailenin çocuğu aşırı koruyucu ya da reddedici tutumlarla yetiştirmesi, çocuklarından çok şey beklemesi bu çocuklarda aşırı kaygıların oluşmasına yol açmaktadır. Anne babaların arasında sık sık çatışmalar yaşanması ve çocuk eğitimi konusunda fikir ayrılıklarına düşmesi, çocuğa karşı kararsız, tutarsız tutumlar geliştirmesi çocuğun öncelikle duygusal gelişimini sonrasında da akademik başarısını etkilemektedir. Üstün zekalı bireylerin, her yaşta karşılaştığı sorunlar için uygun çözüm yolu seçebilecek, çok yönlü üstün yeteneğe sahip olduklarını düşünmek hatalı olur. Onların da başarılı olması, mutlu bir yaşam içinde bulunmaları, yeteneklerini geliştirmek için daha zengin olanaklara sahip, teşvik edici, ödüllendirildikleri bir çevre içinde bulunmalarına bağlıdır. Gelişim için gerekli bu şartların hazırlanmadığı ailelerde bulunan üstün zekâlı çocuklar aile çevresine karşı büyük bir ihtimalle birkaç tür olumsuz tepki örüntüsü geliştirirler. Üstün zekâlı çocukların bazıları akademik, okul başarısını düşürme yolunu seçecektir. Bazıları kendini geri çekecek ve başarılı olmak için çaba harcamayacaktır. Diğer bir kısmı ise yarıştan ve mücadeleden vazgeçip kendi kendine başarısızlığa teslim olacaktır. Bu çocukların çoğu duruma isyan, muhalefet şeklinde cevap vereceklerdir. Başarısız üstün çocuklar genellikle bütün otoriteyi tehlikeli ve yıkıcı bulurlar. Üstün Yetenekli Öğrencilerde Düşük Başarının Çözüm Yolları Üstün yetenekli öğrencilerde başarı düşüklüğünün önlenebilmesi için öncelikle böyle bir problemin var olup olmadığı saptanmalıdır. Aşağıdaki sorular çocuğun bir başarısız öğrenci mi yoksa diğer türlü öğrenme veya duygusal problemler mi yaşadığını belirlemek için yararlıdır: Çocuğun başarısızlığı onun temel sorunu mudur veya diğer alanlarda sorunu var mı? Çocuğun başarısızlığı genel mi özel mi? Çocuğun düşük okul performansının ortaya çıkışı ani mi veya yavaş mıdır?

13 Onları başarısızlığa düşüren etmenleri üstün zekâlı çocukların kendi kendilerine zekâları ile etkisiz hale getirmelerini ve yüz yüze geldikleri sorunları kendi kendine çözümleyeceklerini bekleyemeyiz. Çevresinde onları başarısızlığa götüren sebepleri bulmak, ortadan kaldırmak için anne baba, okul, öğretmen ve başarısızlığa düşen öğrencilerle çalışarak işbirliği yaparak sorunları çözümleyecek önlemleri birlikte kararlaştırıp almak gerekir. Bu suretle üstün zekâlı çocukların zekâ düzeylerine yakın başarı göstermeleri sağlanabilir. Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık KAYNAKÇA: Çağlar, D. (2004). Okulda Başarısız Olan Üstün Zekâlı Çocuklar. 1. Türkiye Üstün Yetenekli Çocuklar Kongresi Seçilmiş Makaleler Kitabı. Çocuk Vakfı Yayınları: İstanbul White, P.H., Sanbonmatsu, D. M., Croyle, R. T., Smittipatana, S. (2002). Test of Socially Motivated Underachievement: Letting Up for Others. Journal of Experimental Social Psychology. 38, Rathvon, N. Ph. D. (1996). The Unmotivated Child. Sımon and Schuster: USA. Reis, S. M. & McCoach, D.B. (2000). The Underachievement of Gifted Students: What Do We Know and Where Do We Go?. Gifted Child Quarterly. National Association for Gifted Children. Reprinted with Permission. 44(3), Batdal Karaduman G., "Üstün Yetenekli Öğrencilerde Başarı Düşüklüğünü Önlemek İçin Örnek Bir Model", International Online Journal of Educational Sciences, vol.1, pp , 2009

14 KUTLU OLSUN! 29 Ekim-4 Kasım Kızılay Haftası Kasım Atatürk Haftası 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü 24 Kasım Öğretmenler Günü ÖZEL GÜN VE KUTLAMALAR BU AY DOĞANLAR Deniz Ada Ertürk e iyi ki doğdun diyor, iyi ki bizim öğrencimiz olmuşlar diyoruz.. Can Yücel den Mutlu Yıllar şiirini armağan ediyoruz.. Mutlu Yıllar Bugün dünyayi istediğin bir renge boya Rengârenk batan günü al karşına Bir renk de kendinden kat Çocuklar gibi saf, temiz ve berrak Kapat gözlerini bir hikâye yarat Vazgeçme hissedilir biraz da sıcaklığını kat Kalbindeki elleri bırakma sıkıca tut Çünkü varlıktır sevgiye en güzel kanıt Yalnızlığn saltanatını sür, sür ama Birikmiş sevginden, herkese bir parça ver Bir tebrik, bir arama bin umuttur insana Mutlu yıllar, mutlu yıllar sana Can Yücel

1/B SINIFI EKİM AYI BÜLTENİ

1/B SINIFI EKİM AYI BÜLTENİ Sayı 1 EKİM 2015 1/B SINIFI EKİM AYI BÜLTENİ ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI 1-B SINIF BÜLTENİ Sayı : 1 Ekim 2015 İÇİNDEKİLER Başlarken Anabilim Eğitim Programı KGP Etkinlikleri YGP Etkinlikleri Anabilim Akrostiş/Değerler

Detaylı

1/B SINIFI ARALIK AYI BÜLTENİ

1/B SINIFI ARALIK AYI BÜLTENİ Sayı 3 1/B SINIFI ARALIK AYI BÜLTENİ ARALIK 2015 ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI 1. SINIF BÜLTENİ Sayı : 3 Aralık 2015 İÇİNDEKİLER Kütüphane Dersleri Anabilim Eğitim Programı KGP Etkinlikleri 1.sınıflar olarak

Detaylı

1/C SINIFI KASIM AYI PROGRAM AÇILIMI

1/C SINIFI KASIM AYI PROGRAM AÇILIMI KASIM AYI BÜLTENİ DERSLER TÜRKÇE/ANALİTİK OKUMA VE YARATICI YAZMA KONU VE KAVRAMLAR Kalem tutma çalışmaları Topluluk önünde konuşma Resim ve fotoğraf yorumlama İkinci ses grubundan son iki ses r, m Üçüncü

Detaylı

1/A SINIFI ARALIK AYI BÜLTENİ

1/A SINIFI ARALIK AYI BÜLTENİ Sayı 3 1/A SINIFI ARALIK AYI BÜLTENİ ARALIK 2015 ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI 1. SINIF BÜLTENİ Sayı : 3 Aralık 2015 İÇİNDEKİLER Kütüphane Dersleri Anabilim Eğitim Programı KGP Etkinlikleri 1.sınıflar olarak

Detaylı

3. SINIF II. SORGULAMA ÜNİTESİ BÜLTENİ

3. SINIF II. SORGULAMA ÜNİTESİ BÜLTENİ 3. SINIF II. SORGULAMA ÜNİTESİ BÜLTENİ TEMA Kim Olduğumuz ÜNİTE ADI Bütünün Parçasıyım TARİH 28 Ekim 6 Aralık 2013 SORGULAMA HATLARI Ait Olduğumuz Gruplar İnanç ve Değerler İnanç ve Değerlerin Davranış

Detaylı

KASIM 2015 3C/D SINIFI KASIM AYI AY SONU BÜLTENİ

KASIM 2015 3C/D SINIFI KASIM AYI AY SONU BÜLTENİ Sayı:2 KASIM 2015 3C/D SINIFI KASIM AYI AY SONU BÜLTENİ ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI 3. SINIF BÜLTENİ Sayı : 2 Kasım 2015 İÇİNDEKİLER Anabilim Akrostiş/Değerler Anabilim Eğitim Programı 3C/D SINIFI SANCAKTEPE

Detaylı

İstek Kemal Atatürk İlkokulu Eğitim Öğretim Yılı 1. SINIFLAR BÜLTENİ

İstek Kemal Atatürk İlkokulu Eğitim Öğretim Yılı 1. SINIFLAR BÜLTENİ İstek Kemal Atatürk İlkokulu 2016-2017 Eğitim Öğretim Yılı 1. SINIFLAR BÜLTENİ Sayın Velilerimiz ve Sevgili Öğrencilerimiz, 2015-2016 eğitim öğretim yılının ilk dönemini bugün tamamlıyoruz. İlk dönem,

Detaylı

ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU KASIM AYI BÜLTENİ 3 YAŞ SINIFI

ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU KASIM AYI BÜLTENİ 3 YAŞ SINIFI ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU KASIM AYI BÜLTENİ 3 YAŞ SINIFI SINIF ETKİNLİKLERİ TÜRKÇE DİL Öğrencilerimiz kendilerini tanıtan oyuncaklar, giysiler, sevdiği eşyalarını anlatarak paylaşımlarda bulundular. Öğrenciler

Detaylı

Değerli Velilerimiz,

Değerli Velilerimiz, Değerli Velilerimiz, Bu hafta, ATATÜRK HAFTASI için hazırladığımız Şiir Dinletimizi gerçekleştirdik. Ata mızı sevgi ve saygıyla andık, onunla ilgili slayt sunumlar ve videolar izledik. Bir grup arkadaşımız

Detaylı

ÇİÇEK GRUBU EKİM AYI BÜLTENİ

ÇİÇEK GRUBU EKİM AYI BÜLTENİ ÇİÇEK GRUBU 2016-2017 EKİM AYI BÜLTENİ 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI DÜNYA HAYVANLAR GÜNÜ DÜNYA ÇOCUK GÜNÜ DÜNYA EL YIKAMA GÜNÜ KaLELER Atatürk ün hayatını öğrenme Atatürk ün ülkemize kazandırdıkları Cumhuriyet

Detaylı

ÖZEL OKAN İLKOKULU EĞİTİM ÖĞRETİM YILI

ÖZEL OKAN İLKOKULU EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÖZEL OKAN İLKOKULU 2016 2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI. Okan Koleji İlkokulu olarak; bu yılı oldukça yoğun geçirdik. Sanat, spor, sosyal etkinlikler ve akademik,açıdan birbirini izleyen birçok çalışma yaptık.

Detaylı

SINIF İÇİ ETKİNLİKLER

SINIF İÇİ ETKİNLİKLER ARALIK 2014 Sevgili Veliler; Bizler Aralık ayını da dolu dolu yaşadık. Önemli gün ve haftaları büyük bir coşku, sevinçle yaşadık. Sınıf içi etkinliklerimize tüm çocuklarımız keyifle katıldılar. Etkinliklerimizle

Detaylı

ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI ANAOKULLARI BÜLTENİ

ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI ANAOKULLARI BÜLTENİ ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI ANAOKULLARI BÜLTENİ Sayı : 1 Yaş Grubu : 5-6 EYLÜL 2014 İÇİNDEKİLER Merhaba, KGP etkinlikleri YGP Etkinlikleri Düşünme Becerileri Etkinlikleri 2014-2015 Eğitim ve Öğretim Yılı

Detaylı

Yaşamımızı sürdürebilmemiz için kullanıp attığımız bazı

Yaşamımızı sürdürebilmemiz için kullanıp attığımız bazı ANA SINIFI PYP VELİ BÜLTENİ (11 Mayıs -19 Haziran 2015 ) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca

Detaylı

TEMALARIMIZ KULELER DÜNYA ÇOCUK GÜNÜ HAYVANLARI KORUMA GÜNÜ DÜNYA EL YIKAMA GÜNÜ KURBAN BAYRAMI KIRMIZI GÜNÜ

TEMALARIMIZ KULELER DÜNYA ÇOCUK GÜNÜ HAYVANLARI KORUMA GÜNÜ DÜNYA EL YIKAMA GÜNÜ KURBAN BAYRAMI KIRMIZI GÜNÜ 2013-2014 EĞİTİM DÖNEMİ EKİM AYI KELEBEK GRUBU BÜLTENİ TEMALARIMIZ KULELER DÜNYA ÇOCUK GÜNÜ HAYVANLARI KORUMA GÜNÜ DÜNYA EL YIKAMA GÜNÜ KURBAN BAYRAMI KIRMIZI GÜNÜ Kule nedir? Kule resimlerini inceleme

Detaylı

Rutinler temamız kapsamında sabah sporu yaptık, grup sohbetleri ile paylaşımlarda bulunduk. Sabah sporunda reçel yaptık, hayali reçellerimizi

Rutinler temamız kapsamında sabah sporu yaptık, grup sohbetleri ile paylaşımlarda bulunduk. Sabah sporunda reçel yaptık, hayali reçellerimizi Rutinler temamız kapsamında sabah sporu yaptık, grup sohbetleri ile paylaşımlarda bulunduk. Sabah sporunda reçel yaptık, hayali reçellerimizi pişirdik. Topla tanışma oyunları oynadık. Heykel ol, adını

Detaylı

Bu hafta Aile İçi İletişimde Nezaket konusuna değindik. Aile yaşantılarımıza ilişkin nezaket örneklerini, drama yöntemi ile uyguladık.

Bu hafta Aile İçi İletişimde Nezaket konusuna değindik. Aile yaşantılarımıza ilişkin nezaket örneklerini, drama yöntemi ile uyguladık. Değerli Velilerimiz, Yılın sonuna yaklaştığımız günlerdeyiz. Bu hafta, her sınıf düzeyinde planlarımıza yer alan göre konuları kaynak kitaplardan, dijital içeriklerden, Fen laboratuvarımızdan, bahçemizdeki

Detaylı

lkokul Eğitim Koordinatörü

lkokul Eğitim Koordinatörü Değerli Velilerimiz, Yılın sonuna yaklaştığımız günlerdeyiz. Bu hafta, her sınıf düzeyinde planlarımıza yer alan göre konuları kaynak kitaplardan, dijital içeriklerden, Fen laboratuvarımızdan, bahçemizdeki

Detaylı

REHBERLİK POSTASI -1

REHBERLİK POSTASI -1 ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK VE REHBERLİK BİRİMİ REHBERLİK POSTASI -1 TARİH: 02.11.2012 Sayın Velimiz, Anaokullarımızda, öğrencilerimizin katılımlarıyla renklenen, çeşitli branş dersleri,

Detaylı

ÖZEL OKAN İLKOKULU EĞİTİM ÖĞRETİM YILI

ÖZEL OKAN İLKOKULU EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÖZEL OKAN İLKOKULU 2017 2018 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI Sayın Velilerimiz, Bu hafta da yeni konular ve etkinliklerle zamanın nasıl geçtiğini fark etmedik. Yönetici, öğretmen ve öğrencilerimizle oldukça yoğun

Detaylı

ÖZEL OKAN İLKOKULU EĞİTİM ÖĞRETİM YILI

ÖZEL OKAN İLKOKULU EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÖZEL OKAN İLKOKULU 2017 2018 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI Sayın Velilerimiz, Bu hafta kütüphane etkinlikleri kapsamında karikatürist Turgut Yüksel i konuk ettik. Karikatür atölyesi öğrencilerimizi çok mutlu etti.

Detaylı

REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK BİRİMİ ÇALIŞMALARI

REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK BİRİMİ ÇALIŞMALARI REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK BİRİMİ ÇALIŞMALARI PDR Bülteni 2017-2018 Sayı: 07 YÖNDER OKULLARI 2017-2018 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK BİRİMİ ÇALIŞMALARI Yönder Okulları

Detaylı

Nükhet YILMAZ HAYAT BİLGİSİ TÜRKÇE

Nükhet YILMAZ HAYAT BİLGİSİ  TÜRKÇE Değerli Velilerimiz, Bu hafta, planlanan konularımızı kaynak kitaplardan, dijital içeriklerden, sunum ve slaytlardan yararlanarak, bahçedeki yer çizimlerimizi kullanarak işledik. Gelecek hafta ele alacağımız

Detaylı

1C EKİM AYI PROGRAM AÇILIMI

1C EKİM AYI PROGRAM AÇILIMI EKİM AYI BÜLTENİ DERSLER TÜRKÇE/ANALİTİK OKUMA VE YARATICI YAZMA KONU VE KAVRAMLAR Kalem tutma çalışmaları Düzenli düzensiz çizgi çalışmaları Topluluk önünde konuşma Kendini tanıtma Resim ve fotoğraf yorumlama

Detaylı

Nükhet YILMAZ TÜRKÇE Ayın Kitabı: KÜTÜPHANE

Nükhet YILMAZ TÜRKÇE Ayın Kitabı: KÜTÜPHANE Değerli Velilerimiz, Yılın son haftasını geride bırakarak yeni yıla merhaba diyeceğiz bu hafta sonunda. 2018 de güzel günler yaşamayı planlıyoruz hepimiz. Bakalım yeni yıl neler getirecek bize, ailemize

Detaylı

Nükhet YILMAZ TÜRKÇE Ne ekersen onu biçersin. Karaca ile Yürüyen Köşk KÜTÜPHANE

Nükhet YILMAZ  TÜRKÇE Ne ekersen onu biçersin. Karaca ile Yürüyen Köşk KÜTÜPHANE Değerli Velilerimiz, Bu hafta, planlanan konularımızı kaynak kitaplardan, dijital içeriklerden, sunum ve slaytlardan yararlanarak, bahçedeki yer çizimlerimizi kullanarak işledik. Gelecek hafta ele alacağımız

Detaylı

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI OKULLARI İZMİR NESAN YERLEŞKESİ 2014-2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 1. VELİ BÜLTENİ

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI OKULLARI İZMİR NESAN YERLEŞKESİ 2014-2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 1. VELİ BÜLTENİ İTÜ GELİŞTİRME VAKFI OKULLARI İZMİR NESAN YERLEŞKESİ 2014-2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 1. VELİ BÜLTENİ ARILAR OKULDA! REHBERLİK Oryantasyon haftasında anaokulu Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Bölümü olarak:

Detaylı

İSTEK ÖZEL ACIBADEM İLKOKULU 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 1. SINIFLAR MAYIS-HAZİRAN AYI E-BÜLTENİ

İSTEK ÖZEL ACIBADEM İLKOKULU 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 1. SINIFLAR MAYIS-HAZİRAN AYI E-BÜLTENİ İSTEK ÖZEL ACIBADEM İLKOKULU 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 1. SINIFLAR MAYIS-HAZİRAN AYI E-BÜLTENİ TÜRKÇE Öğrencilerimizle metni takip ederek dinleme, bitişik eğik yazı harflerini kurallara uygun yazma,

Detaylı

ÇİÇEK GRUBU HAZİRAN AYI BÜLTENİ

ÇİÇEK GRUBU HAZİRAN AYI BÜLTENİ ÇİÇEK GRUBU HAZİRAN AYI BÜLTENİ 2014 2015 YAZ MEVSİMİ BABALAR GÜNÜ DÜNYA ÇEVRE GÜNÜ TATİL Yaz mevsiminde havada meydana gelen değişiklikler neler? Yaz mevsiminde hayvanlarda ne gibi değişiklikler olur?

Detaylı

ARI GRUBU EKİM AYI BÜLTENİ

ARI GRUBU EKİM AYI BÜLTENİ 2014 2015 ARI GRUBU EKİM AYI BÜLTENİ DÜNYA HAYVANLARI KORUMA GÜNÜ DÜNYA ÇOCUK GÜNÜ DÜNYA EL YIKAMA GÜNÜ ARKADAŞLIK HAFTASI CUMHURİYET BAYRAMI BU AY ÖĞRENDİKLERİMİZ Kale nedir? Kaleler ne için yapılır?

Detaylı

ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK VE REHBERLİK BİRİMİ REHBERLİK POSTASI 1

ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK VE REHBERLİK BİRİMİ REHBERLİK POSTASI 1 ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK VE REHBERLİK BİRİMİ REHBERLİK POSTASI 1 15 Kasım 2013 Sayın Velimiz, Anabilim Anaokulları Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Hizmetleri kapsamında, öğretim

Detaylı

ÖZEL OKAN İLKOKULU EĞİTİM ÖĞRETİM YILI

ÖZEL OKAN İLKOKULU EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÖZEL OKAN İLKOKULU 2017 2018 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI Sayın Velilerimiz, Bu hafta da yeni konular ve etkinliklerle zamanın nasıl geçtiğini fark etmedik. Yönetici, öğretmen ve öğrencilerimizle oldukça yoğun

Detaylı

1. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (08 Aralık 2014 23 Ocak 2015 )

1. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (08 Aralık 2014 23 Ocak 2015 ) 1. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (08 Aralık 2014 23 Ocak 2015 ) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca

Detaylı

Nükhet YILMAZ HAYAT BİLGİSİ Kaynaklarımız Üç Kumbara

Nükhet YILMAZ HAYAT BİLGİSİ Kaynaklarımız Üç Kumbara Değerli Velilerimiz, 2017 yılının son ayında, güneşin hafifçe ısıttığı günlerdeyiz. Havalar hala, öğrencilerimizin bahçede neşeyle oynamalarına müsait. Palto giyme koşuluyla teneffüslerde temiz havada

Detaylı

Bu hafta Hayat Bilgisi dersinde okulumuz çalışanlarının görevlerini tartıştık ve onlar için İyi ki varlar! dedik.

Bu hafta Hayat Bilgisi dersinde okulumuz çalışanlarının görevlerini tartıştık ve onlar için İyi ki varlar! dedik. Değerli Velilerimiz, Bu hafta, Cumhuriyetimizin kurucusu M. Kemal ATATÜRK Ü anma hazırlıklarımız, Dünya Çocuk Kitapları Haftası etkinlikleri kapsamında yazar Kaan ELBİNGİL söyleşisi, İngilizce PİRATES

Detaylı

ODTÜ GV. DANIŞMANLIĞINDA ÖZEL ÜLKEM ANAOKULU 4 YAŞ KASIM AYI BÜLTENİMİZ

ODTÜ GV. DANIŞMANLIĞINDA ÖZEL ÜLKEM ANAOKULU 4 YAŞ KASIM AYI BÜLTENİMİZ ODTÜ GV. DANIŞMANLIĞINDA ÖZEL ÜLKEM ANAOKULU 4 YAŞ KASIM AYI BÜLTENİMİZ MATEMATİK ETKİNLİKLERİMİZ Üçgen şeklini ve 4,5,6 rakamını öğrendik. Dinlediğimiz müzikte önceden belirlenen kelimeyi her duyduğumuzda,

Detaylı

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI OKULLARI İZMİR NESAN YERLEŞKESİ 2014-2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 2. VELİ BÜLTENİ

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI OKULLARI İZMİR NESAN YERLEŞKESİ 2014-2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 2. VELİ BÜLTENİ İTÜ GELİŞTİRME VAKFI OKULLARI İZMİR NESAN YERLEŞKESİ 2014-2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 2. VELİ BÜLTENİ REHBERLİK Uyum programı tamamlandıktan sonra öğrencilerimizin kendilerini ifade etme becerilerini geliştirmek

Detaylı

SİHİRLİ ELLER SINIFI HAFTALIK BÜLTENİ

SİHİRLİ ELLER SINIFI HAFTALIK BÜLTENİ ÖZEL ASÇAY ANAOKULU SİHİRLİ ELLER SINIFI HAFTALIK BÜLTENİ Hazırlayan: Ebru BAHADIR ÖĞRETMENİN MESAJI: MERHABA; 15.12.2014-19.12.2014 tarihleri arasında uygulanan etkinliklerin özetini sizlere sunmaktayım.

Detaylı

İlkokul Eğitim Koordinatörü TÜRKÇE

İlkokul Eğitim Koordinatörü TÜRKÇE 21 Eylül 2018 Değerli velilerimiz merhaba, Eğitim öğretim yılının başında heyecan ve yaz boyunca biriken enerjimizle işte okulumuzdayız. Yine kapılarımızı öğrencilerimize sevgiyle açtık. Ders araç gereçlerinin

Detaylı

BÜLTENİMİZDE NELER VAR?

BÜLTENİMİZDE NELER VAR? EKİM AYI BÜLTENİMİZ BÜLTENİMİZDE NELER VAR? SINIF ETKİNLİKLERİMİZ BRANŞ DERSLERİMİZ DEMOKRASİ SEÇİMİ SOSYAL ETKİNLİKLERİMİZ 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI TÖRENİ PARTİ TİYATRO GEZİ SİNEMA SINIF ETKİNLİKLERİMİZ

Detaylı

ÖZEL EFDAL ERENKÖY ANAOKULU PENGUEN GRUBU ŞUBAT AYI BÜLTENİ

ÖZEL EFDAL ERENKÖY ANAOKULU PENGUEN GRUBU ŞUBAT AYI BÜLTENİ ÖZEL EFDAL ERENKÖY ANAOKULU PENGUEN GRUBU ŞUBAT AYI BÜLTENİ 00.GÜN SEVGİ GÜNÜ GÜLEN DİŞLER TAŞITLAR-MESLEKLER Okulumuzun 00. Günü için ailemizle 00 parçalı ürünler hazırladık. Okulumuzda 00.gün sergimizi

Detaylı

MEB kitaplarının yanında kullanılacak bu kitap ve dijital kaynakların öğrencilerimize;

MEB kitaplarının yanında kullanılacak bu kitap ve dijital kaynakların öğrencilerimize; Sayın Veli, Yeni bir eğitim öğretim yılına başlarken, öğrencilerimizin yıl boyunca öğrenme ortamlarını destekleyecek, ders kitaplarını ve kaynak kitapları sizlerle paylaşmak istedik. Bu kaynakları belirlerken

Detaylı

ÖZEL EFDAL ANAOKULU YILDIZ GRUBU MART AYI BÜLTENİ

ÖZEL EFDAL ANAOKULU YILDIZ GRUBU MART AYI BÜLTENİ ÖZEL EFDAL ANAOKULU YILDIZ GRUBU MART AYI BÜLTENİ BU AY ÖĞRENDİKLERİMİZ SU- BİTKİLER Su ile ilgili bildiklerimiz kavram haritası oluşturduk. Su çeşitlerini listeledik. Suyu kullandığımız yerlere göre grupladık.

Detaylı

KENDİMİZİ DÜZENLEME BİÇİMİMİZ

KENDİMİZİ DÜZENLEME BİÇİMİMİZ 2. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ KENDİMİZİ DÜZENLEME BİÇİMİMİZ (24 Mart 9 Mayıs 2014) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında (24 Mart 2014-09 Mayıs 2014) tarihleri arasında işlediğimiz

Detaylı

YILMAZ HAYAT BİLGİSİ:

YILMAZ HAYAT BİLGİSİ: Değerli Velilerimiz, Yılın son haftasını geride bırakarak yeni yıla merhaba diyeceğiz bu hafta sonunda. 2018 de güzel günler yaşamayı planlıyoruz hepimiz. Bakalım yeni yıl neler getirecek bize, ailemize

Detaylı

ÖZEL GÖKYÜZÜ İLKÖĞRETİM OKULU 2011-2012 ÖĞRETİM YILI

ÖZEL GÖKYÜZÜ İLKÖĞRETİM OKULU 2011-2012 ÖĞRETİM YILI ÖZEL GÖKYÜZÜ İLKÖĞRETİM OKULU 2011-2012 ÖĞRETİM YILI 1/B SINIFI KASIM AYI E-BÜLTENİ 1 İÇİNDEKİLER 1. Mihver Dersler 2.Branş Dersler 3.Kulüpler 2 TÜRKÇE Kasım ayında Türkçe dersinden harfleri öğrenmeye

Detaylı

ÇİÇEK GRUBU NİSAN BÜLTENİ

ÇİÇEK GRUBU NİSAN BÜLTENİ 2016-2017 ÇİÇEK GRUBU NİSAN BÜLTENİ 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI DÜNYA KİTAP GÜNÜ DÜNYA ÇEVRE GÜNÜ Mustafa Kemal Atatürk ün Yaşamımızdaki Önemi Türk kültürü Bayrağımız Dünya çocukları İlkbahar

Detaylı

ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU NİSAN AYI BÜLTENİ 3 YAŞ SINIFI

ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU NİSAN AYI BÜLTENİ 3 YAŞ SINIFI ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU NİSAN AYI BÜLTENİ 3 YAŞ SINIFI SINIF ETKİNLİKLERİ TÜRKÇE DİL Nisan ayına Tohumlar teması ile giriş yaptık. Birçok bitkinin tohumunu inceledik. Tohumunu yediğimiz bitkileri öğrendik.

Detaylı

ARILAR OCAK AYI BÜLTENİ

ARILAR OCAK AYI BÜLTENİ ARILAR OCAK AYI BÜLTENİ GİRİŞ Sayın Velimiz, Sizlere öğrenci ve öğretmenlerimiz tarafından yapılan ve yapılacak olan çalışmalar / etkinlikler hakkında bilgi vermek üzere hazırlanan bu bülteni her ay için

Detaylı

5-6 YAŞ KASIM EĞİTİM PROGRAMI

5-6 YAŞ KASIM EĞİTİM PROGRAMI 02-06 Kasım 2015 AY GENELİNDE YAPILACAK ETKİNLİKLER Tema: Parmak İzleri (GEMS) Kavramlar Geometrik Şekil: Oval Sağ Sol, Sağında - Solunda Yaşlı Genç Kirli Temiz Aynı Farklı Benzer Eşit Dikey Yatay Başı

Detaylı

ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU ARALIK AYI BÜLTENİ 3 YAŞ SINIFI

ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU ARALIK AYI BÜLTENİ 3 YAŞ SINIFI ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU ARALIK AYI BÜLTENİ 3 YAŞ SINIFI SINIF ETKİNLİKLERİ TÜRKÇE DİL Bu ay mevsimler temamızı işledik. Kış mevsimine ait sunumumuzu izleyerek çeşitli paylaşımlarda bulunduk. Kıyafet

Detaylı

ÖZEL EFDAL GÖZTEPE ANAOKULU DENİZYILDIZI GRUBU MAYIS AYI BÜLTENİ

ÖZEL EFDAL GÖZTEPE ANAOKULU DENİZYILDIZI GRUBU MAYIS AYI BÜLTENİ ÖZEL EFDAL GÖZTEPE ANAOKULU DENİZYILDIZI GRUBU MAYIS AYI BÜLTENİ 2015 MAYIS AYINDA NELER ÖĞRENDİK? Taşıtlar konusunda neler bildiğimizi akıl haritasında resimledik. Trafik kurallarını ve işaretlerini öğrendik.

Detaylı

ÇİÇEK GRUBU HAZİRAN AYI BÜLTENİ

ÇİÇEK GRUBU HAZİRAN AYI BÜLTENİ ÇİÇEK GRUBU HAZİRAN AYI BÜLTENİ 2015 2016 YAZ MEVSİMİ BABALAR GÜNÜ DÜNYA ÇEVRE GÜNÜ TATİL Yaz mevsiminde havada meydana gelen değişiklikler neler? Yaz mevsiminde hayvanlarda ne gibi değişiklikler olur?

Detaylı

3. SINIF PYP VELİ BÜLTENİ (10 Eylül - 19 Ekim 2018 )

3. SINIF PYP VELİ BÜLTENİ (10 Eylül - 19 Ekim 2018 ) 3. SINIF PYP VELİ BÜLTENİ (10 Eylül - 19 Ekim 2018 ) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca her

Detaylı

ANA SINIFI PYP VELİ BÜLTENİ. (02 Mayıs -17 Haziran 2016 )

ANA SINIFI PYP VELİ BÜLTENİ. (02 Mayıs -17 Haziran 2016 ) ANA SINIFI PYP VELİ BÜLTENİ (02 Mayıs -17 Haziran 2016 ) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca

Detaylı

KASIM AYI BÜLTENİMİZ

KASIM AYI BÜLTENİMİZ KASIM AYI BÜLTENİMİZ BÜLTENİMİZDE NELER VAR? SINIF ETKİNLİKLERİMİZ DEMOKRASİ DUVARI EĞİTİMİMİZ SİNEMA GÜNÜMÜZ OKUMA-YAZMAYA HAZIRLIK ÇALIŞMALARIMIZ BRANŞ DERSLERİMİZ MUTFAK ETKİNLİKLERİMİZ AİLE KATILIMI

Detaylı

ODTÜ GVO DANIŞMANLIĞINDA ÖZEL ÜLKEM ANAOKULU 4 YAŞ GRUBU ARALIK AYI BÜLTENİMİZ

ODTÜ GVO DANIŞMANLIĞINDA ÖZEL ÜLKEM ANAOKULU 4 YAŞ GRUBU ARALIK AYI BÜLTENİMİZ ODTÜ GVO DANIŞMANLIĞINDA ÖZEL ÜLKEM ANAOKULU 4 YAŞ GRUBU ARALIK AYI BÜLTENİMİZ MATEMATİK ETKİNLİKLERİMİZ Üçgen şekli ile oyun etkinliklerine yer verdik. 1-10 arası rakamları tanıma ve 1-5 arası sayıları

Detaylı

TEMALARIMIZ UZAY VE GEZEGENLER DÜNYA GÖKYÜZÜ İNSAN HAKLARI VE DEMOKRASİ HAFTASI YERLİ MALLARI VE TUTUM HAFTASI YENİ YIL

TEMALARIMIZ UZAY VE GEZEGENLER DÜNYA GÖKYÜZÜ İNSAN HAKLARI VE DEMOKRASİ HAFTASI YERLİ MALLARI VE TUTUM HAFTASI YENİ YIL 2013-2014 EĞİTİM YILI KELEBEK GRUBU ARALIK AYI BÜLTENİ TEMALARIMIZ UZAY VE GEZEGENLER DÜNYA GÖKYÜZÜ İNSAN HAKLARI VE DEMOKRASİ HAFTASI YERLİ MALLARI VE TUTUM HAFTASI YENİ YIL Uzay ve gökyüzü panosu hazırlama

Detaylı

2012 2013 EĞİTİM VE ÖĞRETİM DÖNEMİ KELEBEK GRUBU MART AYI BÜLTENİ

2012 2013 EĞİTİM VE ÖĞRETİM DÖNEMİ KELEBEK GRUBU MART AYI BÜLTENİ 2012 2013 EĞİTİM VE ÖĞRETİM DÖNEMİ KELEBEK GRUBU MART AYI BÜLTENİ SU YEŞİL GÜNÜ DÜNYA SU GÜNÜ ÇANAKKALE ZAFERİ DÜNYA KADINLAR GÜNÜ YAŞLILARA SAYGI HAFTASI KÜTÜPHANELER HAFTASI DÜNYA TİYATROLAR GÜNÜ Suyun

Detaylı

ÖZEL ÜLKEM ANAOKULU OCAK-ŞUBAT AYI BÜLTENİ 3 YAŞ

ÖZEL ÜLKEM ANAOKULU OCAK-ŞUBAT AYI BÜLTENİ 3 YAŞ ÖZEL ÜLKEM ANAOKULU OCAK-ŞUBAT AYI BÜLTENİ 3 YAŞ Ocak Ayında Temamız MASALLAR Şubat Ayında Temamız TAŞITLAR Ocak ayında masallar, Şubat ayında taşıtlar temalarımızı işledik. Çeşitli masallar sunumlarımızı

Detaylı

2012-2013 EĞİTİM-ÖĞRETİM DÖNEMİ ÇİÇEK GRUBU EYLÜL AYI BÜLTENİ

2012-2013 EĞİTİM-ÖĞRETİM DÖNEMİ ÇİÇEK GRUBU EYLÜL AYI BÜLTENİ 2012-2013 EĞİTİM-ÖĞRETİM DÖNEMİ ÇİÇEK GRUBU EYLÜL AYI BÜLTENİ OKULUM VE ARKADAŞLARIM BEN KİMİM? Okulunu tanıma Okulunun ismini söyleme Öğretmen ve arkadaşlarını tanıma Okulda çalışanları gözlemleme Sınıfını

Detaylı

ODTÜ Geliştirme Vakfı Özel İlkokulu. 5 Yaş Ana Sınıfı Bülteni. Nisan sayfa. sayfa. sayfa. 15 de. 16 da. 14 de BEDEN EĞİTİMİ MÜZİK PDR

ODTÜ Geliştirme Vakfı Özel İlkokulu. 5 Yaş Ana Sınıfı Bülteni. Nisan sayfa. sayfa. sayfa. 15 de. 16 da. 14 de BEDEN EĞİTİMİ MÜZİK PDR ODTÜ Geliştirme Vakfı Özel İlkokulu Nisan 2016 5 Yaş Ana Sınıfı Bülteni sayfa 15 de BEDEN EĞİTİMİ sayfa 14 de MÜZİK sayfa 16 da PDR Öğrencilerimizle birlikte güzel bir bahar ayını tamamladık. Pek çok çalışmayı

Detaylı

ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU ARALIK AYI BÜLTENİ 3 YAŞ SINIFI

ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU ARALIK AYI BÜLTENİ 3 YAŞ SINIFI ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU ARALIK AYI BÜLTENİ 3 YAŞ SINIFI SINIF ETKİNLİKLERİ TÜRKÇE DİL Bu ay mevsimler temamızı işledik. Dört mevsime ait sunumumuzu izleyerek çeşitli paylaşımlarda bulunduk. Kıyafet

Detaylı

ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU KASIM AYI BÜLTENİ 3 YAŞ SINIFI

ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU KASIM AYI BÜLTENİ 3 YAŞ SINIFI ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU KASIM AYI BÜLTENİ 3 YAŞ SINIFI SINIF ETKİNLİKLERİ TÜRKÇE DİL Sonbahar mevsimi ile ilgili paylaşımlarda bulunarak sunumlar izledik. Aynadan ilk önce kendimizi daha sonra arkadaşlarımızı

Detaylı

EYLÜL-EKİM AYI BÜLTENİMİZ

EYLÜL-EKİM AYI BÜLTENİMİZ EYLÜL-EKİM AYI BÜLTENİMİZ BÜLTENİMİZDE NELER VAR? ORYANTASYON ETKİNLİKLERİMİZ SINIF ETKİNLİKLERİMİZ DEMOKRASİ DUVARI EĞİTİMİMİZ OKUMA-YAZMAYA HAZIRLIK ÇALIŞMALARIMIZ BRANŞ DERSLERİMİZ MUTFAK ETKİNLİKLERİMİZ

Detaylı

Kızılay Haftası nın önemini ve Türk Kızılay Derneği nin çalışma alanlarını öğrendik. Haftanın anlam ve önemini anlatan sınıf içi panomuzu oluşturduk.

Kızılay Haftası nın önemini ve Türk Kızılay Derneği nin çalışma alanlarını öğrendik. Haftanın anlam ve önemini anlatan sınıf içi panomuzu oluşturduk. Değerli Velilerimiz, Bu hafta, ATATÜRK HAFTASI için hazırladığımız Şiir Dinletimizi gerçekleştirdik. Ata mızı sevgi ve saygıyla andık, onunla ilgili slayt sunumlar ve videolar izledik. Bir grup arkadaşımız

Detaylı

5-6 YAŞ HAZİRAN AYI EĞİTİM PROGRAMI

5-6 YAŞ HAZİRAN AYI EĞİTİM PROGRAMI 1-5 HAZİRAN 2015 AY GENELİNDE YAPILACAK ETKİNLİKLER Tema: Hazine Sandığı (Gems) Kavramlar Eş anlamlılar Zıt Anlamlılar Sıra Sayılar 1-100 arası ritmik sayma Sağ - Sol Kavramı Yapı materyal Kavramı 1-20

Detaylı

. Sınıflar EKİM AYI BÜLTENİ

. Sınıflar EKİM AYI BÜLTENİ ÖZEL OKAN İLKOKULU 2016 2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI. Sınıflar EKİM AYI BÜLTENİ Sayın Velilerimiz, 19 Eylül de başladığımız yeni eğitim öğretim yılının ilk ayını dopdolu bir programla geçirdik. Her sınıf düzeyinde

Detaylı

Değerli Velilerimiz, Yılın son haftasını geride bırakarak yeni yıla merhaba diyeceğiz bu hafta sonunda de güzel günler yaşamayı planlıyoruz

Değerli Velilerimiz, Yılın son haftasını geride bırakarak yeni yıla merhaba diyeceğiz bu hafta sonunda de güzel günler yaşamayı planlıyoruz Değerli Velilerimiz, Yılın son haftasını geride bırakarak yeni yıla merhaba diyeceğiz bu hafta sonunda. 2018 de güzel günler yaşamayı planlıyoruz hepimiz. Bakalım yeni yıl neler getirecek bize, ailemize

Detaylı

DEĞERLER EĞİTİMİ (SORUMLULUK) YAŞAYAN DEĞERLER NEDİR?

DEĞERLER EĞİTİMİ (SORUMLULUK) YAŞAYAN DEĞERLER NEDİR? MERHABA; Uzun bir maratonun ardından dinlenme molasına girmek üzereyiz. Bizler çocuklarımıza ışık olmaya, yol göstermeye çalıştık. Emek verdik, sevgi dokuduk ilmik, ilmik, bilgiyi sunduk nakış, nakış Düştüler

Detaylı

Değerli Velilerimiz,

Değerli Velilerimiz, Değerli Velilerimiz, Değerli Velilerimiz, Bu hafta, Dünya Çocuk Hakları gününü ve Öğretmenler Gününü kutladık. Bu günlerin anlam ve önemi için farklı etkinlikler yaptık. Pankartlarımızla okul turu yaparak

Detaylı

Özel GOP ANASINIFI. Ekim 2018 EĞİTİM BÜLTENİ

Özel GOP ANASINIFI. Ekim 2018 EĞİTİM BÜLTENİ Özel GOP ANASINIFI Ekim 2018 EĞİTİM BÜLTENİ 1 ÖZEL GOP ANASINIFI EKİM 2018 BÜLTENİ Değerli velilerimiz Ekim ayını geride bırakıyoruz. Bu ay öğrencilerimize neler kazandırdık, hangi etkinlikleri yaptık,

Detaylı

16 KASIM Ekim 2018

16 KASIM Ekim 2018 16 KASIM 2018 05 Ekim 2018 Merhaba Sevgili velilerimiz, Kasım ayının ortalarına geldik, kış varlığını iyice hissettiriyor artık. Çocuklarımız sabahın erken saatlerinde evden çıktıkları için mutlaka palto

Detaylı

ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU EYLÜL EKİM AYI BÜLTENİ 3 YAŞ SINIFI

ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU EYLÜL EKİM AYI BÜLTENİ 3 YAŞ SINIFI ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU EYLÜL EKİM AYI BÜLTENİ 3 YAŞ SINIFI SINIF ETKİNLİKLERİ Eylül Ekim ayı etkinliklerimiz Oyun teması ile başladı. TÜRKÇE DİL Türkçe Dil Etkinliklerimizde ilk bir haftalık süreçte;

Detaylı

SINIF İÇİ ETKİNLİKLER OKUMA YAZMAYA HAZIRLIK ETKİNLİĞİ SANAT ETKİNLİĞİ TÜRKÇE DİL ETKİNLİĞİ MÜZİK-OYUN ETKİNLİĞİ. Sevgili Velilerimiz,

SINIF İÇİ ETKİNLİKLER OKUMA YAZMAYA HAZIRLIK ETKİNLİĞİ SANAT ETKİNLİĞİ TÜRKÇE DİL ETKİNLİĞİ MÜZİK-OYUN ETKİNLİĞİ. Sevgili Velilerimiz, Sevgili Velilerimiz, Bizler çocuklarımızla birlikte 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nı okulumuzda coşkuyla kutladık. Onlara vatan, millet sevgisini birliği, bütünlüğü yaşlarının alabildiği ölçüde aktarmaya

Detaylı

Öğr. Gör. Özlem BAĞCI

Öğr. Gör. Özlem BAĞCI Öğr. Gör. Özlem BAĞCI Çocuğun kas gelişimini sağlayan, enerjisinin boşalmasına yol açan oyun, arkadaşları ile iletişimi ve işbirliğini de sağlayarak onun dünyasını biçimlendirir. Piaget e göre oyun, çocuğun

Detaylı

EĞİTİM-ÖĞRETİM DÖNEMİ DENİZYILDIZI GRUBU EKİM AYI BÜLTENİ

EĞİTİM-ÖĞRETİM DÖNEMİ DENİZYILDIZI GRUBU EKİM AYI BÜLTENİ 2012-2013 EĞİTİM-ÖĞRETİM DÖNEMİ DENİZYILDIZI GRUBU EKİM AYI BÜLTENİ EKİM AYINDA ÖĞRENDİKLERİMİZ Hayvanları Koruma Günü nedeniyle okul bahçemizde yürüyüş yaptık. Hayvanlar sergisini oluşturduk ve inceledik.

Detaylı

ANA SINIFI PYP VELİ BÜLTENİ. (19 Aralık Şubat 2017)

ANA SINIFI PYP VELİ BÜLTENİ. (19 Aralık Şubat 2017) ANA SINIFI PYP VELİ BÜLTENİ (19 Aralık 2016-10 Şubat 2017) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca

Detaylı

1/C SINIFI AY SONU BÜLTENİ

1/C SINIFI AY SONU BÜLTENİ Sayı 1 EKİM 2015 1/C SINIFI AY SONU BÜLTENİ ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI 1. SINIF BÜLTENİ Sayı : 1 Ekim 2015 İÇİNDEKİLER Başlarken Anabilim Eğitim Programı KGP Etkinlikleri YGP Etkinlikleri Anabilim Akrostiş/Değerler

Detaylı

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 3 YAŞ GRUBU MAYIS AYI EĞİTİM PROGRAMI

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 3 YAŞ GRUBU MAYIS AYI EĞİTİM PROGRAMI 2016-2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 3 YAŞ GRUBU MAYIS AYI EĞİTİM PROGRAMI Beni de bir ana doğurmadı mı? Türk anaları daha nice Mustafa Kemal'ler doğurur. TÜM ANNELERİMİZİN ANNELER GÜNÜ KUTLU OLSUN 2016-2017

Detaylı

Nükhet YILMAZ İlkokul Akademik Koord. HAYAT BİLGİSİ TÜRKÇE Anlama Akıcı Okuma Söz Varlığı Dilbilgisi Kütüphane MATEMATİK

Nükhet YILMAZ İlkokul Akademik Koord. HAYAT BİLGİSİ TÜRKÇE Anlama Akıcı Okuma Söz Varlığı Dilbilgisi Kütüphane MATEMATİK Değerli Velilerimiz, Bu hafta, Dünya Çocuk Hakları gününü ve Öğretmenler Gününü kutladık. Bu günlerin anlam ve önemi için farklı etkinlikler yaptık. Pankartlarımızla okul turu yaparak ortaokul ve Liseli

Detaylı

2012-2013 EĞİTİM-ÖĞRETİM DÖNEMİ KELEBEK GRUBU EKİM AYI BÜLTENİ

2012-2013 EĞİTİM-ÖĞRETİM DÖNEMİ KELEBEK GRUBU EKİM AYI BÜLTENİ 2012-2013 EĞİTİM-ÖĞRETİM DÖNEMİ KELEBEK GRUBU EKİM AYI BÜLTENİ TEMALARIMIZ KALELER DÜNYA ÇOCUK GÜNÜ HAYVANLARI KORUMA GÜNÜ DÜNYA EL YIKAMA GÜNÜ KURBAN BAYRAMI KIRMIZI GÜNÜ 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI Kale

Detaylı

ARILAR ANAOKULU EYLÜL-EKİM AYI BÜLTENİ

ARILAR ANAOKULU EYLÜL-EKİM AYI BÜLTENİ ARILAR ANAOKULU EYLÜL-EKİM AYI BÜLTENİ GİRİŞ Sayın Velimiz, Sizlere öğrenci ve öğretmenlerimiz tarafından yapılan ve yapılacak olan çalışmalar / etkinlikler hakkında bilgi vermek üzere hazırlanan bu bülteni

Detaylı

ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU OCAK-ŞUBAT AYI BÜLTENİ 3 YAŞ SINIFI

ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU OCAK-ŞUBAT AYI BÜLTENİ 3 YAŞ SINIFI ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU OCAK-ŞUBAT AYI BÜLTENİ 3 YAŞ SINIFI SINIF ETKİNLİKLERİ TÜRKÇE DİL Ocak ayında kış mevsimi, Şubat ayında taşıtlar temalarımızı işledik.hava, deniz ve kara taşıtlarıyla ilgili

Detaylı

2.SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ

2.SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ 2.SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ Sayın Velimiz, 22 Ekim 2012-14 Aralık 2012 tarihleri arasındaki ikinci temamıza ait bilgiler bu bültende yer almaktadır. Böylece temalara bağlı düzenlediğimiz MEB kazanımlarına

Detaylı

1. SINIF PYP VELİ BÜLTENİ ( 18 Aralık 09 Şubat 2018 )

1. SINIF PYP VELİ BÜLTENİ ( 18 Aralık 09 Şubat 2018 ) 1. SINIF PYP VELİ BÜLTENİ ( 18 Aralık 09 Şubat 2018 ) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca her

Detaylı

ÇİÇEK GRUBU 2013-2014 HAZİRAN AYI BÜLTENİ YAZ MEVSİMİ BABALAR GÜNÜ DÜNYA ÇEVRE GÜNÜ TATİL Yaz mevsiminde havada meydana gelen değişiklikler neler? Yaz mevsiminde hayvanlarda ne gibi değişiklikler olur?

Detaylı

3. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (13 Mayıs Haziran 2013) Sayın Velimiz, 13 Mayıs Haziran 2013 tarihleri arasındaki temamıza ait bilgiler

3. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (13 Mayıs Haziran 2013) Sayın Velimiz, 13 Mayıs Haziran 2013 tarihleri arasındaki temamıza ait bilgiler 3. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (13 Mayıs 2013 21 Haziran 2013) Sayın Velimiz, 13 Mayıs 2013 21 Haziran 2013 tarihleri arasındaki temamıza ait bilgiler bu bültende yer almaktadır. Böylece temalara bağlı düzenlediğimiz

Detaylı

EĞİTİM DÖNEMİ DENİZYILDIZI GRUBU ŞUBAT AYI BÜLTENİ

EĞİTİM DÖNEMİ DENİZYILDIZI GRUBU ŞUBAT AYI BÜLTENİ 2012-2013 EĞİTİM DÖNEMİ DENİZYILDIZI GRUBU ŞUBAT AYI BÜLTENİ 1 BU AY ÖĞRENDİKLERİMİZ Okulumuzun 100. Günü için ailemizle 100 parçalı ürünler hazırladık. Okulumuzda 100.gün sergimizi hazırladık. Okulumuzda

Detaylı

Sevgili Velilerimiz, SINIF İÇİ ETKİNLİKLER

Sevgili Velilerimiz, SINIF İÇİ ETKİNLİKLER Sevgili Velilerimiz, Bizler Ocak ayında yaptığımız etkinliklerimizle çocuklarımızın tüm gelişim alanlarını baz alarak planladık ve uyguladık. 2014-2015 eğitim ve öğretim yılının 1. dönemini siz değerli

Detaylı

HAYAT BİLGİSİ Hayat Bilgisine Yolculuk TÜRKÇE Karşılaştırma Cümleler Konu Tarama Testini Akıllı Türkçe Atölyem Ayın kitabı: KÜTÜPHANE

HAYAT BİLGİSİ Hayat Bilgisine Yolculuk TÜRKÇE Karşılaştırma Cümleler Konu Tarama Testini Akıllı Türkçe Atölyem Ayın kitabı: KÜTÜPHANE Değerli Velilerimiz, Güzel dilekler ve hayallerle girilen yeni yılın ilk haftasında derslerin yanı sıra etkinlikler, sınavlar ve uygulamalarımız vardı. Yetenekler Sahnede performans gösterisi için hazırlıklar

Detaylı

ODTÜ GVO DANIŞMANLIĞINDA ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU 3 YAŞ B SINIFI EYLÜL EKİM AYI BÜLTENİ

ODTÜ GVO DANIŞMANLIĞINDA ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU 3 YAŞ B SINIFI EYLÜL EKİM AYI BÜLTENİ ODTÜ GVO DANIŞMANLIĞINDA ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU 3 YAŞ B SINIFI EYLÜL EKİM AYI BÜLTENİ SINIF ETKİNLİKLERİ Eylül Ekim ayı etkinliklerimiz Oyun teması ile başladı. TÜRKÇE DİL Türkçe Dil Etkinliklerimizde

Detaylı

Yazın gezdiğimiz yerleri ve evde hobi olarak yaptığımız etkinlikleri tanıttık. Bu çalışmalarımızı okul koridorumuzda sergiledik.

Yazın gezdiğimiz yerleri ve evde hobi olarak yaptığımız etkinlikleri tanıttık. Bu çalışmalarımızı okul koridorumuzda sergiledik. 21 Eylül 2018 Değerli velilerimiz merhaba, Eğitim öğretim yılının başında heyecan ve yaz boyunca biriken enerjimizle işte okulumuzdayız. Kapılarımızı öğrencilerimize sevgiyle açtık. Ders araç gereçlerinin

Detaylı

EĞİTİM DÖNEMİ KELEBEK GRUBU ŞUBAT AYI BÜLTENİ

EĞİTİM DÖNEMİ KELEBEK GRUBU ŞUBAT AYI BÜLTENİ 2012-2013 EĞİTİM DÖNEMİ KELEBEK GRUBU ŞUBAT AYI BÜLTENİ VÜCUDUMUZ DUYU ORGANLARIMIZ 100. GÜN KUTLAMALARI SEVGİ GÜNÜ GÜLEN DİŞLER PROJELERİ Vücudun bölümlerini resimlerle göstererek isimlerini söyleme.

Detaylı

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÇİÇEK GRUBU ARALIK AYI BÜLTENİ

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÇİÇEK GRUBU ARALIK AYI BÜLTENİ 2012-2013 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÇİÇEK GRUBU ARALIK AYI BÜLTENİ UZAY GERİ DÖNÜŞÜM YENİ YIL TUTUM VE YATIRIM HAFTASI İNSAN HAKLARI VE DEMOKRASİ HAFTASI Tutumlu olmak nedir? Nasıl tutumlu olabiliriz? Elektrik,su

Detaylı

ANASINIFI PYP VELİ BÜLTENİ. (18 Aralık Şubat 2018)

ANASINIFI PYP VELİ BÜLTENİ. (18 Aralık Şubat 2018) ANASINIFI PYP VELİ BÜLTENİ (18 Aralık 2017-09 Şubat 2018) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca

Detaylı

ÖZEL VEGA OKULLARI DÜNYANIN HAREKETLERİ SORGULAMA PROGRAMI BÜLTENİ Öğretim Yılı 1. SINIF

ÖZEL VEGA OKULLARI DÜNYANIN HAREKETLERİ SORGULAMA PROGRAMI BÜLTENİ Öğretim Yılı 1. SINIF ÖZEL VEGA OKULLARI DÜNYANIN HAREKETLERİ SORGULAMA PROGRAMI BÜLTENİ 2015-2016 Öğretim Yılı 1. SINIF BİLGİ TEMASI DÜNYA NIN İŞLEYİŞİ: Yer ve zaman hakkında sorgulama; kişisel tarihimiz, evler ve seyahatler,

Detaylı

ÖZEL OKAN İLKOKULU EĞİTİM ÖĞRETİM YILI

ÖZEL OKAN İLKOKULU EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÖZEL OKAN İLKOKULU 2016 2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI. Sayın Velilerimiz merhabalar, Okan Koleji İlkokulu 1. Dönemini gururla tamamladı. Öğrencilerimiz bu dönem boyunca sanat, spor, sosyal etkinlik ve akademik

Detaylı

MEB kitaplarının yanında kullanılacak bu kitap ve dijital kaynakların öğrencilerimize;

MEB kitaplarının yanında kullanılacak bu kitap ve dijital kaynakların öğrencilerimize; Sayın Veli, Yeni bir eğitim öğretim yılına başlarken, öğrencilerimizin yıl boyunca öğrenme ortamlarını destekleyecek, ders kitaplarını ve kaynak kitapları sizlerle paylaşmak istedik. Bu kaynakları belirlerken

Detaylı

ÖZEL ATAFEN İLKOKULU 1. SINIFLAR İNGİLİZCE VELİ BİLGİLENDİRME

ÖZEL ATAFEN İLKOKULU 1. SINIFLAR İNGİLİZCE VELİ BİLGİLENDİRME ÖZEL ATAFEN İLKOKULU 1. SINIFLAR İNGİLİZCE VELİ BİLGİLENDİRME Öğretmenlerimiz: Esra Akkoyun: 1 A/B Pelin Yaman: 1 C/D ATAFENDE İngilizce programı Avrupa Dil standartları ve çoklu zekâ kuramına uygun olarak

Detaylı