HOŞGELDİNİZ ERASMUS+ ÖĞRENCİ HAREKETLİLİĞİ TANITIM TOPLANTISI SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ ERASMUS KURUM KOORDİNATÖRLÜĞÜ

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "HOŞGELDİNİZ ERASMUS+ ÖĞRENCİ HAREKETLİLİĞİ TANITIM TOPLANTISI SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ ERASMUS KURUM KOORDİNATÖRLÜĞÜ"

Transkript

1 ERASMUS+ ÖĞRENCİ HAREKETLİLİĞİ TANITIM TOPLANTISI HOŞGELDİNİZ SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ ERASMUS KURUM KOORDİNATÖRLÜĞÜ 1 Süleyman Demirel Üniversitesi Erasmus Bilgilendirme Toplantısı ( )

2 Erasmus+ Programı Nedir? Erasmus+ programı, Avrupa daki yüksek öğretim kurumlarının birbirleri ile çok yönlü işbirliği yapmalarını teşvik etmeye yönelik bir Avrupa Birliği programıdır. Yüksek öğretim kurumlarının birbirleri ile ortak projeler üretip hayata geçirmeleri, kısa süreli öğrenci ve akademik personel değişimi yapabilmeleri için hibe niteliğinde karşılıksız mali destek sağlamaktadır. İsmini, değişik Avrupa ülkelerinde hem öğrenci, hem de akademisyen olarak bulunmuş olmasından dolayı Rönesans Hümanizminin önemli temsilcilerinden biri olan Hollandalı bilim adamı Erasmus tan ( ) almıştır. 2 Süleyman Demirel Üniversitesi Erasmus Bilgilendirme Toplantısı ( )

3 Erasmus+ Öğrenci Hareketliliği Nedir? Hareketlilik, 1 akademik yıl içinde 1 veya 2 dönemliğine başka bir Avrupa ülkesi Erasmus+ Üniversite Beyannamesi sahibi yüksek öğretim kurumunda, eğitim ücreti ödemeden, öğrenci olmak üzere yurt dışına gidebilme fırsatıdır. Avrupa Komisyonu değişimden faydalanan bireylere katkı sağlamak amacıyla öğrencilere hibe vererek değişime mali olarak da destek vermektedir. 3 Süleyman Demirel Üniversitesi Erasmus Bilgilendirme Toplantısı ( )

4 Erasmus+ Programı Ne Değildir? Erasmus+ programı bir yabancı dil öğrenme programı değildir. Erasmus+ programı tam anlamıyla bir burs programı değildir. Erasmus+ programı bir diploma programı değildir. Erasmus+ programı bir araştırma programı değildir. 4 Süleyman Demirel Üniversitesi Erasmus Bilgilendirme Toplantısı ( )

5 Erasmus+ Programının Amacı Avrupa da yüksek öğretimin kalitesini artırmak ve Avrupa boyutunu güçlendirmektir. Bu hedef, Avrupa nın değişik ülkelerindeki iyi uygulamaları Avrupa nın bütününün kullanımına sunmak olarak özetlenebilir. Erasmus programı; üniversiteler arasında ülkelerarası işbirliğini teşvik ederek, öğrencilerin ve eğitimcilerin Avrupa da karşılıklı değişimini sağlayarak ve programa katılan ülkelerdeki çalışmaların ve alınan derecelerin akademik olarak tanınmasına ve şeffaflığın gelişmesine katkıda bulunarak belirtilen amaçları gerçekleştirmeye çalışmaktadır. 5 Süleyman Demirel Üniversitesi Erasmus Bilgilendirme Toplantısı ( )

6 Erasmus ve Süleyman Demirel Üniversitesi Üniversitemiz 2004 yılından bu yana ERASMUS değişim programları ile AB Ülkelerinin birçok üniversitesi ile anlaşmalar yapmıştır dönem sonu planlanan dahil bugüne kadar toplam 2050 öğrencimiz eğitim ve 120 öğrencimiz staj amacıyla yurt dışına gönderilmiş durumda olacaktır. 6 Süleyman Demirel Üniversitesi Erasmus Bilgilendirme Toplantısı ( )

7 Erasmus+ Faaliyetinin Öğrencilere Kazandırdıkları: Yeni bir dil Farklı bir kültür ile tanışma Öğrenim gördükleri alanda farklı olanaklardan ve kaynaklardan yararlanma Farklı bir bakış açısı ve vizyon kazanma Özgüven kazanma 7 Süleyman Demirel Üniversitesi Erasmus Bilgilendirme Toplantısı ( )

8 Anlaşmalarımız Üniversitemiz bugüne kadar 25 AB ülkesindeki 182 farklı Üniversite ile 430 adet anlaşma sağlamış ve yurt dışına eğitime gidebilecek her sene için 830 a yakın öğrenci kontenjanına sahip duruma gelmiştir. İkili Anlaşmalar Listesi için: 8 Süleyman Demirel Üniversitesi Erasmus Bilgilendirme Toplantısı ( )

9 Trend Öğrenci kontenjan sayıları her sene yenilenmekte ve mevcut anlaşmalarımıza yenileri eklenerek kontenjanlarımız bir evvelki yıla göre artış göstermektedir. 9 Süleyman Demirel Üniversitesi Erasmus Bilgilendirme Toplantısı ( )

10 AVRUPA NIN 25 ÜLKESİNDE Süleyman Demirel Üniversiteli BİR ÖĞRENCİMİZ VAR.. 10 Süleyman Demirel Üniversitesi Erasmus Bilgilendirme Toplantısı ( )

11

12 SİZ DE ERASMUS+ ÖĞRENCİSİ OLABİLİRSİNİZ 12 Süleyman Demirel Üniversitesi Erasmus Bilgilendirme Toplantısı ( )

13 Erasmus+ öğrencisi olabilmek için; Üniversite bünyesinde ÖRGÜN EĞİTİM kademelerinin herhangi birinde eğitim alıyor olmanız gerekmektedir. Ön lisans, Lisans Lisans üstü 13 Süleyman Demirel Üniversitesi Erasmus Bilgilendirme Toplantısı ( )

14 Değerlendirme Ölçütleri ve Ağırlıklı Puanlar Şu Şekildedir Akademik başarı düzeyi : %50 Dil Puanı : %50 Daha önce yararlanma : -10 (Toplam 100 puan üzerinden) Vatandaşı olunan ülkeden hareketliliğe katılacak olanlardan : - 10 (Toplam 100 puan üzerinden) Şehit ve gazi çocukları : +10 (durumlarının belgelenmesi kaydıyla) Engelli öğrencilere : +10 (durumlarının belgelenmesi kaydıyla) 14 Süleyman Demirel Üniversitesi Erasmus Bilgilendirme Toplantısı ( )

15 Erasmus+ öğrencisi olabilmek için; Ön lisans ve Lisans öğrencilerimizin akademik not ortalaması (Genel Not Ortalaması GNO) SON NOT DÖKÜMÜNDE; en az 2.20/4.00 olmalıdır. Yüksek Lisans ve Doktora öğrencilerimizin akademik not ortalaması (Genel Not Ortalaması GNO) SON NOT DÖKÜMÜNDE; en az 2.50/4.00 olmalıdır. 15 Süleyman Demirel Üniversitesi Erasmus Bilgilendirme Toplantısı ( )

16 Erasmus+ öğrencisi olabilmek için; Yabancı Diller Yüksekokulu tarafından hazırlanan yabancı dil sınavından (İng. / Alm.) veya ÖSYM tarafından eşdeğerliği kabul edilmiş sınavlardan 100 üzerinden en az 50 puan alması gerekmektedir. 50 puanın altında olan öğrenciler değerlendirmeye alınmayacaktır. 16 Süleyman Demirel Üniversitesi Erasmus Bilgilendirme Toplantısı ( )

17 Erasmus+ programları çerçevesinde öğrenci değişimleri 2 farklı amaç kapsamında değerlendirilmektedir. 17 Süleyman Demirel Üniversitesi Erasmus Bilgilendirme Toplantısı ( )

18 1.Eğitim Amaçlı Değişimler Her yıl Erasmus Kurum Koordinatörlüğünün hazırlamış olduğu ERASMUS+ takvimi çerçevesinde bölümlerin anlaşmalı olduğu yurt dışı üniversitelerine ERASMUS BÜTÇESİNİN uygun olduğu ölçüde en az 3 ay en fazla 12 ay süre ile öğrenci gönderilmektedir. 18 Süleyman Demirel Üniversitesi Erasmus Bilgilendirme Toplantısı ( )

19 2.Staj Amaçlı Değişimler Erasmus Kurum Koordinatörlüğünün hazırlamış olduğu ERASMUS+ takvimi çerçevesinde bölümlerin anlaşmalı olduğu yurt dışı üniversitelerine veya öğrencilerin anlaştıkları kurumlara ERASMUS bütçesinin uygun olduğu ölçüde en az 2 ay en fazla 3 ay süre ile öğrenci gönderilmektedir. 19 Süleyman Demirel Üniversitesi Erasmus Bilgilendirme Toplantısı ( )

20 Önemli Öğrenci Öğrenim Hareketliliği; akademik başarı düzeyi % 50 + Dil seviye Notu % 50 Öğrenci Staj Hareketliliği; akademik başarı düzeyi % 55 + Dil seviye notu % 45 olarak hesaplanır. Öğrencinin gideceği kurumda alacağı derslerin Üniversitemizde ilgili yarıyıl/yılda almakla yükümlü olduğu derslerle isim olarak birebir örtüşmesi gerekmez, ancak içerik olarak en yakın derslerin seçilmesine özen gösterilmesi gerekir. 20 Süleyman Demirel Üniversitesi Erasmus Bilgilendirme Toplantısı ( )

21 Önemli Öğrencinin yurt dışındaki öğrenimini herhangi bir nedenle bırakan veya öğrenim anlaşmasında belirlenen ders programını takip etmeyen, derslere veya diğer çalışmalara katılım sağlamayarak başarısız olan öğrencinin kalan ödemesinin kısmen veya tamamen yapılmaması veya yapılmış bulunan ödemesinin iadesinin istenmesi hakkı saklıdır. Hibe hesaplamaları öğrencinin yurt dışında kaldığı fiili süreler (katılım belgesinde yer alan başlangıç ve bitiş tarih aralığı) esas alınarak yapılır. 21 Süleyman Demirel Üniversitesi Erasmus Bilgilendirme Toplantısı ( )

22 Önemli Öğrencinin yurt dışında aldığı ve başarılı olduğu derslerin notları Üniversitemizde uygulanan not ve kredi sistemine dönüştürülerek öğrencinin not belgesine (transkript) işlenir. Öğrenci başarısız olduğu derslerin yerine kendi Üniversitesinde ilgili birim yönetim kurulunca belirlenen dersleri alır. 22 Süleyman Demirel Üniversitesi Erasmus Bilgilendirme Toplantısı ( )

23 Önemli Öğrencinin başarılı olduğu derslerin kredi toplamı 30 AKTS kredisinin altında olduğu takdirde, döndükten sonra kendi biriminden alacağı derslerle 30 AKTS kredisini tamamlamalıdır. 30 AKTS kredisinin en az %75 inden (23 AKTS) başarılı olduğu taktirde toplam hibenin tamamını almaya hak kazanılır. 30 AKTS kredisinden %50 si ila %74 ü (15-22 AKTS) arasında başarı sağlandığı takdirde sadece toplam hibenin sadece %80 i ödenir. 30 AKTS kredisi %50 nin (0-14 AKTS) altında kaldığı taktirde toplam hibenin sadece %20 sini almaya hak kazanılır. Daha önceden öğrenciye yapılan fazla ödeme varsa öğrenci tarafından iade olunur. Yukarıdaki koşullar Learning Agreement ın 30 AKTS üzerinden düzenlenmediği koşullarda da geçerli olup, oranlar 30 AKTS üzerinden hesaplanacaktır. 23 Süleyman Demirel Üniversitesi Erasmus Bilgilendirme Toplantısı ( )

24 Önemli Zorunlu OLS sınavını gidiş öncesinde ve dönüşte almayan ve katılımcı anketini doldurmayan öğrencilere %20 den az olmamak üzere kesinti uygulanır. Hareketlilik öncesinde duyurulmamış ve öğrenciye tebellüğ ettirilmemişse OLS sınavı almayan ve katılımcı anketi doldurmayan öğrencilere %20 den fazla kesinti uygulanamaz. 24 Süleyman Demirel Üniversitesi Erasmus Bilgilendirme Toplantısı ( )

25 Erasmus Koordinatörlüğü Personeli Prof. Dr. Haluk SONGUR Erasmus Kurum Koordinatörü Tel: / 8202 /1623 Yrd. Doç. Dr.. Adem Ali İREN Erasmus Kurum Koordinatör Yrd. erasmus@sdu.edu.tr Tel: Süleyman Demirel Üniversitesi Erasmus Bilgilendirme Toplantısı ( )

26 Erasmus Koordinatörlüğü Personeli Uzman Hande ÖZDAMAR TIĞLI İkili Anlaşmalar ve Staj Öğrenciler Tel: Memur Meral KINAYTÜRK Giden Öğrenciler / Polonya erasmus@sdu.edu.tr Tel: Dilek GÜRLEVİK Giden Öğrenciler b_dilekgurlevik@sdu.edu.tr Tel: Süleyman Demirel Üniversitesi Erasmus Bilgilendirme Toplantısı ( )

27 Unutmayınız!!! Daha fazla bilgileri üniversitemizin Erasmus Koordinatörlüğü sayfasından öğrenebilirsiniz Süleyman Demirel Üniversitesi Erasmus Bilgilendirme Toplantısı ( )

28 Sizin için önemli tarihler!!! SON BAŞVURU TARİHİ: 08 Ekim 2017 ( de sistem başvuruya kapanacaktır) 28 Süleyman Demirel Üniversitesi Erasmus Bilgilendirme Toplantısı ( )

29 Energetic Research Oriented Active Succesful Motivated Universal Suleyman Demirel University 29 Süleyman Demirel Üniversitesi Erasmus Bilgilendirme Toplantısı ( )

30 Adresimiz. SDÜ Dış İlişkiler Koordinatörlüğü Erasmus Kurum Koordinatörlüğü Batı Yerleşke Isparta Tel: /02/1623 Fax: Süleyman Demirel Üniversitesi Erasmus Bilgilendirme Toplantısı ( )

31 31 Süleyman Demirel Üniversitesi Erasmus Bilgilendirme Toplantısı ( )

ERASMUS+ ÖĞRENCĠ YÖNERGESĠ Amaç MADDE 1 (1) Bu yönergenin amacı Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları arasında yer alan Erasmus öğrenci

ERASMUS+ ÖĞRENCĠ YÖNERGESĠ Amaç MADDE 1 (1) Bu yönergenin amacı Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları arasında yer alan Erasmus öğrenci ERASMUS+ ÖĞRENCĠ YÖNERGESĠ Amaç MADDE 1 (1) Bu yönergenin amacı Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları arasında yer alan Erasmus öğrenci değişimi kapsamında, Süleyman Demirel Üniversitesi nden programa

Detaylı

SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ ERASMUS YÖNERGESİ

SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ ERASMUS YÖNERGESİ SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ ERASMUS YÖNERGESİ AMAÇ Madde 1 Bu yönergenin amacı Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları arasında yer alan Erasmus öğrenci değişimi kapsamında, Süleyman Demirel Üniversitesi

Detaylı

T.C. İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Hayat Boyu Öğrenme Programı Erasmus Yönergesi * BİRİNCİ BÖLÜM

T.C. İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Hayat Boyu Öğrenme Programı Erasmus Yönergesi * BİRİNCİ BÖLÜM T.C. İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Hayat Boyu Öğrenme Programı Erasmus Yönergesi * BİRİNCİ BÖLÜM Amaç ve kapsam MADDE 1- (1)Bu yönergenin amacı Avrupa Birliği

Detaylı

YÜKSEKÖĞRETİM HAREKETLİLİĞİ AB & ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ UŞAK

YÜKSEKÖĞRETİM HAREKETLİLİĞİ AB & ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ UŞAK YÜKSEKÖĞRETİM HAREKETLİLİĞİ AB & ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ 2017 - UŞAK ERASMUS+ YÜKSEKÖĞRETİM HAREKETLİLİĞİ NEDİR? Yükseköğretim kurumlarının birbirleri ile işbirliği yapmalarını teşvik etmeye yönelik

Detaylı

SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ. Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları. Erasmus Öğrenci Değişimi Yönergesi

SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ. Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları. Erasmus Öğrenci Değişimi Yönergesi SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Erasmus Öğrenci Değişimi Yönergesi AMAÇ ve KAPSAM Madde 1 Bu yönergenin amacı Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları arasında

Detaylı

AKADEMİK YILI ERASMUS ÖĞRENİM VE STAJ HAREKETLİLİĞİ BAŞVURULARI

AKADEMİK YILI ERASMUS ÖĞRENİM VE STAJ HAREKETLİLİĞİ BAŞVURULARI 2014-2015 AKADEMİK YILI ERASMUS ÖĞRENİM VE STAJ HAREKETLİLİĞİ BAŞVURULARI ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ BAŞVURU KRİTERLERİ: Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Başka ülkelerin vatandaşı olmakla birlikte Türkiye'de

Detaylı

T.C. BATMAN ÜNİVERSİTESİ Erasmus Koordinatörlüğü 2017-2018 Akademik Yılı Öğrenci Staj Hareketliliği Başvuru İlanı BAŞVURU TARİHLERİ 30.11.2017 16.02.2018 Batı Raman Kampüsü Fen-Edb. Fak. Zemin Kat Uluslararası

Detaylı

Öğrenci Öğrenim Hareketliliği nden Yararlanma Süresi: En az 3 ay En fazla 12 ay

Öğrenci Öğrenim Hareketliliği nden Yararlanma Süresi: En az 3 ay En fazla 12 ay 2014-2015 ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ ERASMUS+ ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ 1 Erasmus+ Programı Erasmus programı, yükseköğretim kurumlarının birbirleri ile işbirliği yapmalarını tevsik etmeye yönelik bir Avrupa Birliği

Detaylı

Öğrenci Öğrenim Hareketliliği nden Yararlanma Süresi: En az 3 ay En fazla 12 ay

Öğrenci Öğrenim Hareketliliği nden Yararlanma Süresi: En az 3 ay En fazla 12 ay 2014-2015 ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ ERASMUS+ ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ 1 Erasmus programı, yükseköğretim kurumlarının birbirleri ile işbirliği yapmalarını tevsik etmeye yönelik bir Avrupa Birliği programıdır.

Detaylı

ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ İLAN TARİHİ 19 ARALIK 2016 SON BAŞVURU TARİHİ

ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ İLAN TARİHİ 19 ARALIK 2016 SON BAŞVURU TARİHİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ 2016-2017 ÖĞRETİM YILI ERASMUS+ STAJ HAREKETLİLİĞİ BAŞVURU KILAVUZU İLAN TARİHİ 19 ARALIK 2016 SON BAŞVURU TARİHİ 31 OCAK 2017 1 Erasmus+ Stajı Nedir? Staj, bir yararlanıcının

Detaylı

SENATO 2017/06-V T.C. BİTLİS EREN ÜNİVERSİTESİ ERASMUS+ DEĞİŞİM PROGRAMI YÖNERGESİ

SENATO 2017/06-V T.C. BİTLİS EREN ÜNİVERSİTESİ ERASMUS+ DEĞİŞİM PROGRAMI YÖNERGESİ 15.06.2017 SENATO 2017/06-V BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar AMAÇ T.C. BİTLİS EREN ÜNİVERSİTESİ ERASMUS+ DEĞİŞİM PROGRAMI YÖNERGESİ Madde 1 Bu yönergenin amacı Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik

Detaylı

PERSONEL HAREKETLİLİĞİNDE ŞEFFAFLIK VE ADİL OLMA. Uzm. Hande Özdamar Tığlı Süleyman Demirel Üniversitesi. erasmus@sdu.edu.tr

PERSONEL HAREKETLİLİĞİNDE ŞEFFAFLIK VE ADİL OLMA. Uzm. Hande Özdamar Tığlı Süleyman Demirel Üniversitesi. erasmus@sdu.edu.tr PERSONEL HAREKETLİLİĞİNDE ŞEFFAFLIK VE ADİL OLMA Uzm. Hande Özdamar Tığlı Süleyman Demirel Üniversitesi Erasmus Kurum Koordinatör Yrd. erasmus@sdu.edu.tr Amacımız: Komisyon tarafından yıllık olarak hazırlanan

Detaylı

T.C. BATMAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Genel Sekreterlik ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ KOORDİNATÖRLÜĞÜNE

T.C. BATMAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Genel Sekreterlik ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ KOORDİNATÖRLÜĞÜNE Evrak Tarih ve Sayısı: 06/06/2018-E.9955 T.C. BATMAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Genel Sekreterlik *BE8R3DMC8* Sayı : 24998744-050.01.04- Konu : Senato Kararı ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ KOORDİNATÖRLÜĞÜNE

Detaylı

GAZİ ÜNİVERSİTESİ Avrupa Birliği Hayatboyu Öğrenme Programı Erasmus Hareketlilik Yönergesi

GAZİ ÜNİVERSİTESİ Avrupa Birliği Hayatboyu Öğrenme Programı Erasmus Hareketlilik Yönergesi GAZİ ÜNİVERSİTESİ Avrupa Birliği Hayatboyu Öğrenme Programı Erasmus Hareketlilik Yönergesi Amaç ve Kapsam Madde 1. Bu yönergenin amacı, Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları kapsamında yer alan

Detaylı

KIRŞEHİR AHİ EVRAN ÜNİVERSİTESİ DIŞ İLİŞKİLER OFİSİ

KIRŞEHİR AHİ EVRAN ÜNİVERSİTESİ DIŞ İLİŞKİLER OFİSİ KIRŞEHİR AHİ EVRAN ÜNİVERSİTESİ DIŞ İLİŞKİLER OFİSİ 2018 PROJE YILI ERASMUS+ KA 107 PROGRAM ÜLKELERİ İLE ORTAK ÜLKELER ARASINDA YÜKSEKÖĞRETİM ÖĞRENCİ ve PERSONEL HAREKETLİLİĞİ (Uluslararası Kredi Hareketliliği)

Detaylı

Erasmus + Öğrenci Hareketliliği Başvuru İlanı

Erasmus + Öğrenci Hareketliliği Başvuru İlanı Erasmus + Öğrenci Hareketliliği Başvuru İlanı I. Başvuru Şartları, (Kimler Başvurabilir?) A: ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ Tüm adaylar, Trakya Üniversitesi bünyesinde bulunan eğitim kademelerinin (Ön Lisans, Lisans,

Detaylı

ERASMUS PLUS ÖĞRENCİ HAREKETLİLİĞİ PROGRAMI (STUDENT MOBILITY) 2014-2015 AKADEMİK DÖNEMİ 1 Haziran 2014-30 Eylül 2015

ERASMUS PLUS ÖĞRENCİ HAREKETLİLİĞİ PROGRAMI (STUDENT MOBILITY) 2014-2015 AKADEMİK DÖNEMİ 1 Haziran 2014-30 Eylül 2015 ERASMUS PLUS ÖĞRENCİ HAREKETLİLİĞİ PROGRAMI (STUDENT MOBILITY) 2014-2015 AKADEMİK DÖNEMİ 1 Haziran 2014-30 Eylül 2015 Erasmus plus programı nedir? Nereden bilgi alabilirim? Başvuru tarihleri nedir? Kimler

Detaylı

GAZİ ÜNİVERSİTESİ. Avrupa Birliği Erasmus+ Ana Eylem 1: Bireylerin Öğrenme Hareketliliği (KA 103) Yönergesi

GAZİ ÜNİVERSİTESİ. Avrupa Birliği Erasmus+ Ana Eylem 1: Bireylerin Öğrenme Hareketliliği (KA 103) Yönergesi Amaç ve Kapsam Madde 1. GAZİ ÜNİVERSİTESİ Avrupa Birliği Erasmus+ Ana Eylem 1: Bireylerin Öğrenme Hareketliliği (KA 103) Yönergesi Bu yönergenin amacı, Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları kapsamında

Detaylı

Değerlendirme ölçütleri ve ağırlıklı puanlar şunlardır:

Değerlendirme ölçütleri ve ağırlıklı puanlar şunlardır: Kimler Başvurabilir? Faaliyete katılacak öğrencilerin yükseköğretim kurumu bünyesinde örgün eğitim kademelerinin herhangi birinde (birinci, ikinci veya üçüncü kademe)[1] bir yükseköğretim programına kayıtlı,

Detaylı

AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Hayat Boyu Öğrenme Programı Yönergesi

AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Hayat Boyu Öğrenme Programı Yönergesi AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Hayat Boyu Öğrenme Programı Yönergesi Amaç ve kapsam MADDE 1- (1)Bu yönergenin amacı Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları arasında

Detaylı

MUNZUR ÜNİVERSİTESİ Erasmus+ Programı Yönergesi

MUNZUR ÜNİVERSİTESİ Erasmus+ Programı Yönergesi MUNZUR ÜNİVERSİTESİ Erasmus+ Programı Yönergesi Amaç ve kapsam MADDE 1- (1)Bu yönergenin amacı Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları arasında yer alan Erasmus+ Bireylerin Öğrenme Hareketliliği Programı-Yükseköğretim

Detaylı

TANIMLAR LLP-ERASMUS PROGRAMININ İŞLEYİŞİ. 3.1. LLP-Erasmus Programının işleyişinden aşağıdaki kişilerden oluşan kurul sorumludur.

TANIMLAR LLP-ERASMUS PROGRAMININ İŞLEYİŞİ. 3.1. LLP-Erasmus Programının işleyişinden aşağıdaki kişilerden oluşan kurul sorumludur. EK 1 27.11.2008 tarih ve 2008/198 sayılı Senato Kararı ile kabul edilmiştir. ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ AVRUPA BİRLİĞİ EĞİTİM VE GENÇLİK PROGRAMLARI HAYATBOYU ÖĞRENME PROGRAMI (LLP) ERASMUS ÖĞRENCİ ÖĞRENİM

Detaylı

GEBZE TEKNİK ÜNİVERSİTESİ Hayatboyu Öğrenme Programı Erasmus Yönergesi

GEBZE TEKNİK ÜNİVERSİTESİ Hayatboyu Öğrenme Programı Erasmus Yönergesi GEBZE TEKNİK ÜNİVERSİTESİ Hayatboyu Öğrenme Programı Erasmus Yönergesi Amaç ve Kapsam MADDE 1 Bu yönergenin amacı Hayatboyu Öğrenme Programları arasında yer alan Erasmus Programı kapsamında, Gebze Teknik

Detaylı

T. C. KĠLĠS 7 ARALIK ÜNĠVERSĠTESĠ ERASMUS ÖĞRENCĠ - PERSONEL DEĞĠġĠMĠ YÖNERGESĠ AMAÇ, KAPSAM VE TANIMLAR

T. C. KĠLĠS 7 ARALIK ÜNĠVERSĠTESĠ ERASMUS ÖĞRENCĠ - PERSONEL DEĞĠġĠMĠ YÖNERGESĠ AMAÇ, KAPSAM VE TANIMLAR T. C. KĠLĠS 7 ARALIK ÜNĠVERSĠTESĠ ERASMUS ÖĞRENCĠ - PERSONEL DEĞĠġĠMĠ YÖNERGESĠ Amaç AMAÇ, KAPSAM VE TANIMLAR MADDE 1 (1) Bu yönerge, Kilis 7 Aralık Üniversitesi öğrencileri ile akademik ve idari personelin

Detaylı

ERASMUS+ PROGRAMI ERASMUS ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ BİLGİLENDİRME SEMİNERİ

ERASMUS+ PROGRAMI ERASMUS ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ BİLGİLENDİRME SEMİNERİ ERASMUS+ PROGRAMI ERASMUS ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ BİLGİLENDİRME SEMİNERİ 2018-2019 Merve AKINTÜRK, Erasmus Kurum Koordinatörü Uluslararası İlişkiler ve Programlar Ofisi Şefi 28.11.2018 http://erasmus.yasar.edu.tr

Detaylı

Öğrenim Hareketliliği Nedir?

Öğrenim Hareketliliği Nedir? Öğrenim Hareketliliği Nedir? Faaliyet, yükseköğretim kurumunda kayıtlı öğrencinin öğreniminin bir bölümünü kurumlararası anlaşma ile ortak olunan yurtdışındaki yükseköğretim kurumunda gerçekleştirmesidir.

Detaylı

KIRŞEHİR AHİ EVRAN ÜNİVERSİTESİ DIŞ İLİŞKİLER OFİSİ

KIRŞEHİR AHİ EVRAN ÜNİVERSİTESİ DIŞ İLİŞKİLER OFİSİ KIRŞEHİR AHİ EVRAN ÜNİVERSİTESİ DIŞ İLİŞKİLER OFİSİ 08 PROJE YILI ERASMUS+ KA 07 PROGRAM ÜLKELERİ İLE ORTAK ÜLKELER ARASINDA YÜKSEKÖĞRETİM ÖĞRENCİ ve PERSONEL HAREKETLİLİĞİ (Uluslararası Kredi Hareketliliği)

Detaylı

Erasmus Öğrencileri için Oryantasyon Konferansı. Gazi Üniversitesi Dış İlişkiler Ofisi Erasmus Kurum Koordinatörlüğü

Erasmus Öğrencileri için Oryantasyon Konferansı. Gazi Üniversitesi Dış İlişkiler Ofisi Erasmus Kurum Koordinatörlüğü 2012-2013 Erasmus Öğrencileri için Oryantasyon Konferansı Gazi Üniversitesi Dış İlişkiler Ofisi Erasmus Kurum Koordinatörlüğü 2 Erasmus öğrencilerinin sorumlulukları Gidecekleri üniversitenin son başvuru

Detaylı

T.C. İSTANBUL ŞİŞLİ MESLEK YÜKSEKOKULU ERASMUS KOORDİNATÖRLÜĞÜ

T.C. İSTANBUL ŞİŞLİ MESLEK YÜKSEKOKULU ERASMUS KOORDİNATÖRLÜĞÜ T.C. İSTANBUL ŞİŞLİ MESLEK YÜKSEKOKULU ERASMUS KOORDİNATÖRLÜĞÜ 2018-2019 AKADEMİK YILI BAHAR DÖNEMİ İÇİN HAREKETLİLİĞİ BAŞVURULARI BAŞLADI 2018-2019 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ VE YAZ DÖNEMİ İÇİN

Detaylı

TARSUS ÜNİVERSİTESİ ERASMUS+ PROGRAMI ÖĞRENCİ VE PERSONEL HAREKETLİLİĞİ ÇALIŞMA KURULU ESASLARI. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

TARSUS ÜNİVERSİTESİ ERASMUS+ PROGRAMI ÖĞRENCİ VE PERSONEL HAREKETLİLİĞİ ÇALIŞMA KURULU ESASLARI. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar TARSUS ÜNİVERSİTESİ ERASMUS+ PROGRAMI ÖĞRENCİ VE PERSONEL HAREKETLİLİĞİ ÇALIŞMA KURULU ESASLARI BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve kapsam MADDE 1 - (1) Bu Esasların amacı, Tarsus Üniversitesine

Detaylı

GEBZE TEKNİK ÜNİVERSİTESİ Erasmus+ Öğrenci ve Personel Değişim Yönergesi

GEBZE TEKNİK ÜNİVERSİTESİ Erasmus+ Öğrenci ve Personel Değişim Yönergesi GEBZE TEKNİK ÜNİVERSİTESİ Erasmus+ Öğrenci ve Personel Değişim Yönergesi Amaç ve Kapsam Madde 1 Bu yönergenin amacı Erasmus+ Programı kapsamında, Gebze Teknik Üniversitesinden programa dâhil olan yükseköğretim

Detaylı

ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ İLAN TARİHİ 20 ARALIK 2018 SON BAŞVURU TARİHİ

ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ İLAN TARİHİ 20 ARALIK 2018 SON BAŞVURU TARİHİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ 2018-2019 ÖĞRETİM YILI ERASMUS+ STAJ HAREKETLİLİĞİ BAŞVURU KILAVUZU İLAN TARİHİ 20 ARALIK 2018 SON BAŞVURU TARİHİ 4 ŞUBAT 2019 1 Erasmus+ Stajı Nedir? Staj, bir yararlanıcının

Detaylı

ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ İLAN TARİHİ 8 MART 2018 SON BAŞVURU TARİHİ

ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ İLAN TARİHİ 8 MART 2018 SON BAŞVURU TARİHİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ 2017-2018 ÖĞRETİM YILI ERASMUS+ STAJ HAREKETLİLİĞİ 2. ÇAĞRI BAŞVURU KILAVUZU İLAN TARİHİ 8 MART 2018 SON BAŞVURU TARİHİ 11 NİSAN 2018 1 Erasmus+ Stajı Nedir? Staj, bir yararlanıcının

Detaylı

AMAÇ VE KAPSAM TANIMLAR

AMAÇ VE KAPSAM TANIMLAR TÜRKİYE CUMHURİYETİ GİRESUN ÜNİVERSİTESİ AVRUPA BİRLİĞİ EĞİTİM VE GENÇLİK PROGRAMLARI HAYATBOYU ÖĞRENME PROGRAMI ERASMUS ÖĞRENCİ - PERSONEL DEĞİŞİMİ USUL ve ESASLARI AMAÇ VE KAPSAM Madde 1 Aşağıdaki yönerge,

Detaylı

İSTANBUL GELİŞİM ÜNİVERSİTESİ ERASMUS+ YÖNERGESİ ( ) BİRİNCİ BÖLÜM

İSTANBUL GELİŞİM ÜNİVERSİTESİ ERASMUS+ YÖNERGESİ ( ) BİRİNCİ BÖLÜM İSTANBUL GELİŞİM ÜNİVERSİTESİ ERASMUS+ YÖNERGESİ (2017-2020) BİRİNCİ BÖLÜM Amaç ve Kapsam Madde 1. Bu yönergenin amacı, Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları kapsamında yer alan Erasmus+ Program

Detaylı

AĞRI İBRAHİM ÇEÇEN ÜNİVERSİTESİ AVRUPA BİRLİĞİ EĞİTİM VE GENÇLİK PROGRAMLARI LLP/ERASMUS ÖĞRENCİ DEĞİŞİMİ YÖNERGESİ

AĞRI İBRAHİM ÇEÇEN ÜNİVERSİTESİ AVRUPA BİRLİĞİ EĞİTİM VE GENÇLİK PROGRAMLARI LLP/ERASMUS ÖĞRENCİ DEĞİŞİMİ YÖNERGESİ AĞRI İBRAHİM ÇEÇEN ÜNİVERSİTESİ AVRUPA BİRLİĞİ EĞİTİM VE GENÇLİK PROGRAMLARI Amaç ve Kapsam LLP/ERASMUS ÖĞRENCİ DEĞİŞİMİ YÖNERGESİ Madde 1. Bu yönergenin amacı Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları

Detaylı

ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ

ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ 08.02.2018 2018-2019 ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ ERASMUS+ ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ BAŞVURU KILAVUZU 1 ERASMUS+ Programı ERASMUS+ öğrenci öğrenim hareketliliği, Standart veya Genişletilmiş

Detaylı

Hacettepe Üniversitesi. UNI 101 Üniversite Yaşamına Giriş Dersi. İngiliz Dilbilimi Bölümü ERASMUS PROGRAMI TANITIMI. Yrd. Doç. Dr.

Hacettepe Üniversitesi. UNI 101 Üniversite Yaşamına Giriş Dersi. İngiliz Dilbilimi Bölümü ERASMUS PROGRAMI TANITIMI. Yrd. Doç. Dr. Hacettepe Üniversitesi UNI 101 Üniversite Yaşamına Giriş Dersi İngiliz Dilbilimi Bölümü ERASMUS PROGRAMI TANITIMI Yrd. Doç. Dr. Evren ALPASLAN 21.09.2017 1 Erasmus Programı nedir? Katılımcı ülkeler arasında

Detaylı

MİSYON VİZYON ORGANİZASYON ŞEMASI AKADEMİK/ İDARİ YAPI YÜRÜTÜLEN PROGRAMLAR ERASMUS DEĞİŞİM PROGRAMLARI MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMLARI FARABİ DEĞİŞİM

MİSYON VİZYON ORGANİZASYON ŞEMASI AKADEMİK/ İDARİ YAPI YÜRÜTÜLEN PROGRAMLAR ERASMUS DEĞİŞİM PROGRAMLARI MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMLARI FARABİ DEĞİŞİM MİSYON VİZYON ORGANİZASYON ŞEMASI AKADEMİK/ İDARİ YAPI YÜRÜTÜLEN PROGRAMLAR ERASMUS DEĞİŞİM PROGRAMLARI MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMLARI FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMLARI HAREKETLİLİK SAYILARI AKREDİTASYON FİZİKİ

Detaylı

BAYBURT ÜNĐVERSĐTESĐ

BAYBURT ÜNĐVERSĐTESĐ BAYBURT ÜNĐVERSĐTESĐ 2016-2017 AKADEMĐK YILI ERASMUS+ PROGRAMI YÜKSEK ÖĞRETĐM ÖĞRENCĐ STAJ HAREKETLĐLĐĞĐ DUYURUSU Erasmus+ Programı, Öğrenci Yerleştirme Hareketliliği (Staj) (Student Mobility for Placements-SMP)

Detaylı

2019/2020 AKADEMİK YILI GÜZ/GÜZ+BAHAR/BAHAR YARIYILLARI İÇİN ERASMUS+ ÖĞRENİM VE/VEYA STAJ HAREKETLİLİĞİ BAŞVURULARI

2019/2020 AKADEMİK YILI GÜZ/GÜZ+BAHAR/BAHAR YARIYILLARI İÇİN ERASMUS+ ÖĞRENİM VE/VEYA STAJ HAREKETLİLİĞİ BAŞVURULARI /2020 AKADEMİK YILI GÜZ/GÜZ+BAHAR/BAHAR YARIYILLARI İÇİN ERASMUS+ ÖĞRENİM VE/VEYA STAJ HAREKETLİLİĞİ BAŞVURULARI -2020 Dönemi Erasmus+ Öğrenim ve Staj Hareketliliği Başvuruları 11 Şubat -9 Mart tarihleri

Detaylı

Erasmus+ Programı Avrupa Birliğinin yılları arasında eğitim, gençlik ve spor alanlarında uyguladığı hibe destek programıdır.

Erasmus+ Programı Avrupa Birliğinin yılları arasında eğitim, gençlik ve spor alanlarında uyguladığı hibe destek programıdır. Erasmus+ Programı Avrupa Birliğinin 2014-2020 yılları arasında eğitim, gençlik ve spor alanlarında uyguladığı hibe destek programıdır. İZÜ ve Erasmus+ Yükseköğretim Hareketlilik KA-103 Projesi Personel

Detaylı

AKADEMİK YILI BAHAR DÖNEMİ ERASMUS+ ÖĞRENCİ ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ İLANI

AKADEMİK YILI BAHAR DÖNEMİ ERASMUS+ ÖĞRENCİ ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ İLANI 2018-2019 AKADEMİK YILI BAHAR DÖNEMİ ERASMUS+ ÖĞRENCİ ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ İLANI Erasmus+ Programı kapsamında 2018-2019 Akademik Yılı Bahar Dönemi Öğrenci Öğrenim Hareketliliği çerçevesinde Üniversitemizden

Detaylı

Erasmus+ Öğrenci Öğrenim Hareketliliği Hakkında Genel Bilgi Erasmus+ Öğrenci- Öğrenim Hareketliliği Hibe Miktarları

Erasmus+ Öğrenci Öğrenim Hareketliliği Hakkında Genel Bilgi Erasmus+ Öğrenci- Öğrenim Hareketliliği Hibe Miktarları 2019-2020 Erasmus+ Öğrenci Öğrenim Hareketliliği Hakkında Genel Bilgi Erasmus+ Öğrenci Öğrenim Hareketliliği ile Türkiye'de örgün eğitim veren Erasmus Üniversite Beyannamesi (EÜB) sahibi bir yüksek öğretim

Detaylı

T.C. TURGUT ÖZAL ÜNİVERSİTESİ AVRUPA BİRLİĞİ HAYAT BOYU ÖĞRENME PROGRAMI / ERASMUS PROGRAMI YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

T.C. TURGUT ÖZAL ÜNİVERSİTESİ AVRUPA BİRLİĞİ HAYAT BOYU ÖĞRENME PROGRAMI / ERASMUS PROGRAMI YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar T.C. TURGUT ÖZAL ÜNİVERSİTESİ AVRUPA BİRLİĞİ HAYAT BOYU ÖĞRENME PROGRAMI / ERASMUS PROGRAMI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve Kapsam Madde 1-(1) Bu Yönerge üç bölümden oluşmaktadır:

Detaylı

PROJE DÖNEMİ ERASMUS+ PERSONEL DERS VERME / EĞİTİM ALMA HAREKETLİLİĞİ BAŞVURU DUYURUSU

PROJE DÖNEMİ ERASMUS+ PERSONEL DERS VERME / EĞİTİM ALMA HAREKETLİLİĞİ BAŞVURU DUYURUSU 2018-2019 PROJE DÖNEMİ ERASMUS+ PERSONEL DERS VERME / EĞİTİM ALMA HAREKETLİLİĞİ BAŞVURU DUYURUSU Kontenjan: Eğitim Alma Hareketliliği Kapsamında: 4 kişi Ders Verme Hareketliliği Kapsamında: 6 Kişi Başvuru

Detaylı

ERASMUS + PROGRAMI Erasmus + Programı ÖĞRENCİ ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ Bilgilendirme Sunumu. Dr. Sıla Turaç BAYKARA İYTE-UİO

ERASMUS + PROGRAMI Erasmus + Programı ÖĞRENCİ ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ Bilgilendirme Sunumu. Dr. Sıla Turaç BAYKARA İYTE-UİO ERASMUS + PROGRAMI 2017-18 Erasmus + Programı ÖĞRENCİ ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ Bilgilendirme Sunumu Dr. Sıla Turaç BAYKARA İYTE-UİO 11.04.2017 Erasmus Değişim Programı nedir? Erasmus Değişim Programı, Avrupalı

Detaylı

AKADEMİK YILI YAZ DÖNEMİ ERASMUS+ STAJ HAREKETLİLİĞİ SEÇİM İLANI BAŞVURU TARİHLERİ: MART 2017

AKADEMİK YILI YAZ DÖNEMİ ERASMUS+ STAJ HAREKETLİLİĞİ SEÇİM İLANI BAŞVURU TARİHLERİ: MART 2017 2017-2018 AKADEMİK YILI YAZ DÖNEMİ ERASMUS+ STAJ HAREKETLİLİĞİ SEÇİM İLANI BAŞVURU TARİHLERİ: 13-28 MART 2017 Staj (yerleştirme), bir yararlanıcının programa katılan başka bir ülkedeki bir işletme veya

Detaylı

BEYKOZ LOJİSTİK MESLEK YÜKSEKOKULU Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları

BEYKOZ LOJİSTİK MESLEK YÜKSEKOKULU Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları BEYKOZ LOJİSTİK MESLEK YÜKSEKOKULU Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Hayatboyu Öğrenme Programı (LLP - Lifelong Learning Programme) Erasmus Programı Yönergesi (Yüksekokul Kurulu Toplantı Tarihi:

Detaylı

AKADEMİK YILI GÜZ DÖNEMİ ERASMUS+ ÖĞRENCİ ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ İLANI

AKADEMİK YILI GÜZ DÖNEMİ ERASMUS+ ÖĞRENCİ ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ İLANI 2018-2019 AKADEMİK YILI GÜZ DÖNEMİ ERASMUS+ ÖĞRENCİ ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ İLANI Erasmus+ Programı kapsamında 2018-2019 Akademik Yılı Güz Dönemi Öğrenci Öğrenim Hareketliliği çerçevesinde Üniversitemizden

Detaylı

Öğrenim hareketliliğinde dönem araları (sömestr tatilleri) ve resmi tatiller, kesinti olarak kabul edilmez.

Öğrenim hareketliliğinde dönem araları (sömestr tatilleri) ve resmi tatiller, kesinti olarak kabul edilmez. Erasmus+ Programı Öğrenci Hareketliliği-Öğrenim (SMS) Üniversitemizde öğrenim hareketliliği için seçimler yılda iki kez,sonbahar ve ilkbahar olarak yapılmaktadır. İlkbahar döneminde hareketlilik gerçekleştirecek

Detaylı

2018/2019 AKADEMİK YILI BAHAR YARIYILI İÇİN

2018/2019 AKADEMİK YILI BAHAR YARIYILI İÇİN 2018/2019 AKADEMİK YILI BAHAR YARIYILI İÇİN ERASMUS+ ÖĞRENCİ ÖĞRENİM VE STAJ HAREKETLİLİĞİ BAŞVURULARI 2018-2019 Dönemi Erasmus+ Öğrenci Öğrenim ve Staj Hareketliliği Başvuruları 26 Eylül-19 Ekim 2018

Detaylı

T.C. ORDU ÜNİVERSİTESİ MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI KURUM KOORDİNATÖRLÜĞÜ MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI 2014 2015 AKADEMİK YILI ÖĞRENCİ DEĞİŞİMİ

T.C. ORDU ÜNİVERSİTESİ MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI KURUM KOORDİNATÖRLÜĞÜ MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI 2014 2015 AKADEMİK YILI ÖĞRENCİ DEĞİŞİMİ T.C. ORDU ÜNİVERSİTESİ MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI KURUM KOORDİNATÖRLÜĞÜ MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI 2014 2015 AKADEMİK YILI ÖĞRENCİ DEĞİŞİMİ Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı nın başlatmış olduğu Mevlana Değişim

Detaylı

ERASMUS PROGRAMI 2013-2014 AKADEMİK YILI HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ AVRUPA BİRLİĞİ BİRİMİ

ERASMUS PROGRAMI 2013-2014 AKADEMİK YILI HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ AVRUPA BİRLİĞİ BİRİMİ ERASMUS PROGRAMI 2013-2014 AKADEMİK YILI HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ AVRUPA BİRLİĞİ BİRİMİ Ulusal Ajans Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı (Türk Ulusal Ajansı), Türkiye de AB Eğitim

Detaylı

DEĞİŞİM PROGRAMLARI. ULUSLARARASI İŞBİRLİĞİ OFİSİ (UİO) INTERNATIONAL COOPERATIONS OFFICE (ICO) -Aralık 2015-

DEĞİŞİM PROGRAMLARI. ULUSLARARASI İŞBİRLİĞİ OFİSİ (UİO) INTERNATIONAL COOPERATIONS OFFICE (ICO) -Aralık 2015- DEĞİŞİM PROGRAMLARI ULUSLARARASI İŞBİRLİĞİ OFİSİ (UİO) INTERNATIONAL COOPERATIONS OFFICE (ICO) -Aralık 2015- AVRUPA DIŞI DEĞİŞİM PROGRAMLARI OVERSEAS EXCHANGE (Hibesiz) MEVLANA (Hibeli) ERASMUS+ INTERNATIONAL

Detaylı

Erasmus+ Programı Hakkında Sıkça Sorulan Sorular 1. Erasmus Değişim Programı Nedir?

Erasmus+ Programı Hakkında Sıkça Sorulan Sorular 1. Erasmus Değişim Programı Nedir? Erasmus+ Programı Hakkında Sıkça Sorulan Sorular 1. Erasmus Değişim Programı Nedir? Erasmus değişim programı, yükseköğretim kurumu öğrencilerinin bir akademik yıl içerisinde eğitimlerinin bir veya iki

Detaylı

T.C. CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ AVRUPA BİRLİĞİ HAYATBOYU ÖĞRENME PROGRAMLARI ERASMUS ÇALIŞMA KURULU YÖNERGESİ

T.C. CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ AVRUPA BİRLİĞİ HAYATBOYU ÖĞRENME PROGRAMLARI ERASMUS ÇALIŞMA KURULU YÖNERGESİ T.C. CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ AVRUPA BİRLİĞİ HAYATBOYU ÖĞRENME PROGRAMLARI ERASMUS ÇALIŞMA KURULU YÖNERGESİ Amaç ve kapsam MADDE 1 Bu yönergenin amacı, Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları kapsamında

Detaylı

ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ 5 EKİM 2016

ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ 5 EKİM 2016 ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ 5 EKİM 2016 2016-2017 ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ ERASMUS+ ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ BAŞVURU KILAVUZU 1 Erasmus+ Programı Erasmus öğrenci öğrenim hareketliliği, Standart veya Genişletilmiş

Detaylı

BİTLİS EREN ÜNİVERSİTESİ DIŞ İLİŞKİLER OFİSİ ERASMUS KOORDİNATÖRLÜĞÜ ERASMUS ÖĞRENCİ ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ HAKKINDA BAŞVURU ÇAĞRISI

BİTLİS EREN ÜNİVERSİTESİ DIŞ İLİŞKİLER OFİSİ ERASMUS KOORDİNATÖRLÜĞÜ ERASMUS ÖĞRENCİ ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ HAKKINDA BAŞVURU ÇAĞRISI BİTLİS EREN ÜNİVERSİTESİ DIŞ İLİŞKİLER OFİSİ ERASMUS KOORDİNATÖRLÜĞÜ ERASMUS ÖĞRENCİ ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ HAKKINDA BAŞVURU ÇAĞRISI of Polonya Bahar Technology and Life Scieces of Lodz Polonya Bahar Vytautas

Detaylı

25/01/2017 Senato Kararı 2017/08-02

25/01/2017 Senato Kararı 2017/08-02 25/01/2017 Senato Kararı 2017/08-02 T.C. BAYBURT ÜNİVERSİTESİ AVRUPA BİRLİĞİ EĞİTİM VE GENÇLİK PROGRAMLARI ERASMUS+ ÖĞRENCİ DEĞİŞİMİ PROGRAMI UYGULAMA USUL VE ESASLARI BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak

Detaylı

2012-2013 Akademik Yılı Erasmus Öğrenci Öğrenim Hareketliliği ve 2011-2012 Akademik Yılı Staj Hareketliliği Başvuru Duyurusu

2012-2013 Akademik Yılı Erasmus Öğrenci Öğrenim Hareketliliği ve 2011-2012 Akademik Yılı Staj Hareketliliği Başvuru Duyurusu 2012-2013 Akademik Yılı Erasmus Öğrenci Öğrenim Hareketliliği ve 2011-2012 Akademik Yılı Staj Hareketliliği Başvuru Duyurusu Öğrenci Seçim Takvimi 20 Şubat 8 Mart 2012: Adayların online başvuru sürecini

Detaylı

AVRUPA VE ULUSLARARASI İLİŞKİLER MERKEZİ

AVRUPA VE ULUSLARARASI İLİŞKİLER MERKEZİ ERASMUS+ KA107 ÖĞRENCİ SEMİNERİ 2016-2017 BAHAR DÖNEMİ AVRUPA VE ULUSLARARASI İLİŞKİLER MERKEZİ (AVUMER) Özellikle yurtdışında bulunan kurum ve üniversitelerle ilişki kurmak ve bu kurumlarla Üniversitemiz

Detaylı

ERASMUS + Avrupa Birliği Eğitim, Öğretim, Gençlik ve Spor Programı 2017/2018. Mersin Üniversitesi, Dış İlişkiler Şube Müdürlüğü-

ERASMUS + Avrupa Birliği Eğitim, Öğretim, Gençlik ve Spor Programı 2017/2018. Mersin Üniversitesi, Dış İlişkiler Şube Müdürlüğü- ERASMUS + Avrupa Birliği Eğitim, Öğretim, Gençlik ve Spor Programı Mersin Üniversitesi, Dış İlişkiler Şube Müdürlüğü- 2017/2018 Okt. Banu ES YILMAZ (Kurum Koordinatörü) Okt. Banu AKDOĞAN Öğr. Gör. Ayça

Detaylı

Düzce Üniversitesi Dış İlişkiler Koordinatörlüğü. ERASMUS+ PROGRAMI VE HAREKETLİLİKLER ÇALIŞTAYI 27 Eylül 2018

Düzce Üniversitesi Dış İlişkiler Koordinatörlüğü. ERASMUS+ PROGRAMI VE HAREKETLİLİKLER ÇALIŞTAYI 27 Eylül 2018 Düzce Üniversitesi Dış İlişkiler Koordinatörlüğü ERASMUS+ PROGRAMI VE HAREKETLİLİKLER ÇALIŞTAYI 27 Eylül 2018 Erasmus+ Yükseköğretim Türkiye Ulusal Ajans http://www.ua.gov.tr/ KA-103 Yükseköğretim Öğrenci

Detaylı

BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Tanımlar. Amaç ve Kapsam

BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Tanımlar. Amaç ve Kapsam KARABÜK ÜNİVERSİTESİ AVRUPA BİRLİĞİ EĞİTİM VE GENÇLİK PROGRAMLARI (LIFELONG LEARNING PROGRAMME-LLP) / HAYAT BOYU ÖĞRENME PROGRAMI ERASMUS DEĞİŞİMİ YÖNERGESİ Amaç ve Kapsam BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve

Detaylı

BİRİNCİ BÖLÜM. b) Birim: Erasmus Hareketliliğinden yararlanan ya da mensuplarının yararlanıcı olarak katıldığı akademik ya da idari birimleri

BİRİNCİ BÖLÜM. b) Birim: Erasmus Hareketliliğinden yararlanan ya da mensuplarının yararlanıcı olarak katıldığı akademik ya da idari birimleri AKSARAY ÜNİVERSİTESİ AVRUPA BİRLİĞİ EĞİTİM VE GENÇLİK PROGRAMLARI ERASMUS+ PROGRAMI ÖĞRENCİ ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ VE STAJ HAREKETLİLİĞİ UYGULAMA YÖNERGESİ Amaç BİRİNCİ BÖLÜM Madde 1 Bu yönergenin amacı,

Detaylı

ERASMUS TOPLANTISI 2017

ERASMUS TOPLANTISI 2017 ERASMUS TOPLANTISI 2017 Erasmus+ Nedir? Erasmus programı üniversite öğrencilerinin Avrupa ülkelerinde eğitim almasını sağlayan bir değişim programıdır. Erasmus+ Nedir? Daha önceki dönemde Türkiye sadece

Detaylı

ERASMUS + PROGRAMI ÖĞRENCİ HİBESİZ STAJ HAREKETLİLİĞİ İLANI

ERASMUS + PROGRAMI ÖĞRENCİ HİBESİZ STAJ HAREKETLİLİĞİ İLANI ERASMUS + PROGRAMI 2017-2018 ÖĞRENCİ HİBESİZ STAJ HAREKETLİLİĞİ İLANI İLAN TARİHİ: 14.08.2017 29.09.2017 BİRİMLERE SON BAŞVURU TARİHİ: 29.09.2017 GENEL HÜKÜMLER: Uygun katılımcı kurum/kuruluşlar Gönderen

Detaylı

ESOGÜ ERASMUS + PROGRAMI YÖNERGESİ (ÖĞRENCİ VE PERSONEL HAREKETLİLİĞİ)

ESOGÜ ERASMUS + PROGRAMI YÖNERGESİ (ÖĞRENCİ VE PERSONEL HAREKETLİLİĞİ) ESOGÜ ERASMUS + PROGRAMI YÖNERGESİ (ÖĞRENCİ VE PERSONEL HAREKETLİLİĞİ) 28.09.2016 Tarihli ve 19/3 sayılı Senato Kararı ile kabul edilmiş olup, 2017-2018 akademik yıllından itibaren geçerlidir. İçerik;

Detaylı

T.C. NEVŞEHİR HACI BEKTAŞ VELİ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Uluslararası İlişkiler Ofisi

T.C. NEVŞEHİR HACI BEKTAŞ VELİ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Uluslararası İlişkiler Ofisi T.C. NEVŞEHİR HACI BEKTAŞ VELİ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Uluslararası İlişkiler Ofisi 2015 2016 AKADEMİK YILI ERASMUS + PROGRAMI ÖĞRENCİ ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ BAŞVURULARI Erasmus + Programı Öğrenci Öğrenim

Detaylı

T.C. KIRIKKALE ÜNİVERSİTESİ DIŞ İLİŞKİLER VE AB KOORDİNASYON BİRİMİ AKADEMİK YILI ERASMUS+

T.C. KIRIKKALE ÜNİVERSİTESİ DIŞ İLİŞKİLER VE AB KOORDİNASYON BİRİMİ AKADEMİK YILI ERASMUS+ T.C. KIRIKKALE ÜNİVERSİTESİ DIŞ İLİŞKİLER VE AB KOORDİNASYON BİRİMİ 2017-2018 AKADEMİK YILI ERASMUS+ ÖĞRENCİ STAJ HAREKETLİLİĞİ SEÇİM PROSEDÜRÜ VE TAKVİMİ Erasmus+ öğrenci staj hareketliliğine başvurabilmek

Detaylı

AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ ERASMUS+ KA107 ORTAK ÜLKELER PROGRAMI 2017 YILI HİBESİ ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ BAŞVURU TAKVİMİ Başvuru Şartları

AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ ERASMUS+ KA107 ORTAK ÜLKELER PROGRAMI 2017 YILI HİBESİ ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ BAŞVURU TAKVİMİ Başvuru Şartları AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ ERASMUS+ KA107 ORTAK ÜLKELER PROGRAMI 2017 YILI HİBESİ ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ BAŞVURU TAKVİMİ Başvuru Şartları 1. Başvuru yapabilecek ilgili bölümler ve kontenjanlar bu ilanın

Detaylı

MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI

MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI T.C. YÜKSEKÖĞRETİM KURULU MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI Yrd. Doç. Dr. Erdem ÖZLÜK erdem.ozluk@yok.gov.tr Sunum Planı 1.Mevlana Değişim Programı 2.Mevlana Değişim Programı nın Amacı 3.Mevlana Öğrencisi 4.Diğer

Detaylı

Mevlana Değişim Programı. Mevlana Koordinatörleri Toplantısı 05.12.2013 Fen Fakültesi Cemil Bilsel Konferans Salonu

Mevlana Değişim Programı. Mevlana Koordinatörleri Toplantısı 05.12.2013 Fen Fakültesi Cemil Bilsel Konferans Salonu Mevlana Değişim Programı Mevlana Koordinatörleri Toplantısı 05.12.2013 Fen Fakültesi Cemil Bilsel Konferans Salonu Akış Mevlana Değişim Programının tanıtılması Süreç ile ilgili bilgiler Birim Koordinatörlerinin

Detaylı

ERASMUS+ ÖĞRENCİ ÖĞRENİM VE STAJ HAREKETLİLİĞİ BİLGİLENDİRME SUNUMU

ERASMUS+ ÖĞRENCİ ÖĞRENİM VE STAJ HAREKETLİLİĞİ BİLGİLENDİRME SUNUMU 2018-2019 ERASMUS+ ÖĞRENCİ ÖĞRENİM VE STAJ HAREKETLİLİĞİ BİLGİLENDİRME SUNUMU 2019-2 0 1 8 E Ğ İ T İ M Y I L I N DA G E R Ç EK L EŞTİRİLECEK Ö Ğ R E N C İ H A R E K E T L İ L İ Ğ İ BAŞVURULARI 12 MART

Detaylı

BĠLECĠK ÜNĠVERSĠTESĠ ERASMUS PROGRAMI ÖĞRENCĠ DEĞĠġĠM HAREKETLĠLĠĞĠ. BĠLECĠK ÜNĠVERSĠTESĠ ULUSLARARASI ĠLĠġKĠLER OFĠSĠ

BĠLECĠK ÜNĠVERSĠTESĠ ERASMUS PROGRAMI ÖĞRENCĠ DEĞĠġĠM HAREKETLĠLĠĞĠ. BĠLECĠK ÜNĠVERSĠTESĠ ULUSLARARASI ĠLĠġKĠLER OFĠSĠ BĠLECĠK ÜNĠVERSĠTESĠ ERASMUS PROGRAMI ÖĞRENCĠ DEĞĠġĠM HAREKETLĠLĠĞĠ BĠLECĠK ÜNĠVERSĠTESĠ ULUSLARARASI ĠLĠġKĠLER OFĠSĠ ERASMUS NEDĠR? Erasmus programı, yükseköğretim kurumlarının birbirleri ile işbirliği

Detaylı

T.C SELÇUK ÜNİVERSİTESİ Farabi Kurum Koordinatörlüğü Anlaşmalar Birimi İş Akış Süreci

T.C SELÇUK ÜNİVERSİTESİ Farabi Kurum Koordinatörlüğü Anlaşmalar Birimi İş Akış Süreci T.C SELÇUK ÜNİVERSİTESİ Koordinatörlüğü İş Akış Süreci İş Akış Şeması Mevzuat Ve Anlaşma Olunan un Bölüm, ve Rektör Birimlerden ve programa dahil üniversitelerden gelen talepler BAŞLA İki üniversite koordinatörlüklerince

Detaylı

Bahar Dönemi

Bahar Dönemi 2012-2013 Bahar Dönemi İLAN TARİH : 17 Eylül 2012 SON BAŞVURU TARİH : Kastamonu Üniversitesi 2012-2013 AKADEMİK YILI BAHAR DÖNEMİ LLP/ERASMUS ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ BAŞVURULARI Başvuru yapmadan önce tüm

Detaylı

ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ 21 ŞUBAT 2017

ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ 21 ŞUBAT 2017 ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ 21 ŞUBAT 2017 2017-2018 ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ ERASMUS+ ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ BAŞVURU KILAVUZU 1 Erasmus+ Programı Erasmus öğrenci öğrenim hareketliliği, Standart veya Genişletilmiş

Detaylı

Akademik Yılı Erasmus+ Duyuru ve Etkinlik Takvimi

Akademik Yılı Erasmus+ Duyuru ve Etkinlik Takvimi T.C. KARATAY ÜNİVERSİTESİ Erasmus+ Kurum Koordinatörlüğü 2016 2017 Akademik Yılı Erasmus+ Duyuru ve Etkinlik Takvimi ERASMUS+ İngilizce Sınavı 01-21 Ekim 2016 Erasmus+ İngilizce Sınavı Başvuruları 27 Ekim

Detaylı

ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ 13 MART 2015

ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ 13 MART 2015 ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ 13 MART 2015 2014-2015 ÖĞRETİM YILI ERASMUS+ STAJ HAREKETLİLİĞİ BAŞVURU KILAVUZU SON BAŞVURU TARİHİ 30 MART 2015 1 Erasmus Stajı Nedir? Staj, bir yararlanıcının programa katılan

Detaylı

KÜTAHYA DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ DIŞ İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ

KÜTAHYA DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ DIŞ İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ KÜTAHYA DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ DIŞ İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ 2017-2019 PROJE DÖNEMİ ERASMUS+ ANADOLU STAJ KONSORSİYUMU PERSONEL HAREKETLİLİĞİ BAŞVURU DUYURUSU Avrupa Birliği Bakanlığı na bağlı olarak

Detaylı

ERASMUS PROGRAMI YÖNERGESİ

ERASMUS PROGRAMI YÖNERGESİ AMAÇ ERASMUS PROGRAMI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Madde 1 Bu yönergenin amacı Avrupa Birliği Hayatboyu Öğrenme Programları arasında yer alan Erasmus Programı kapsamında, Ataşehir

Detaylı

MerlonErasmus Otomasyon Sistemi

MerlonErasmus Otomasyon Sistemi MerlonErasmus Otomasyon Sistemi MerlonErasmus Modülleri Öğrenci Hareketliliği Gelen Gelen Öğrenim Formu Gelen Staj Formu Giden Giden Öğrenim/Staj Formu Personel Hareketliliği Gelen Personel Formu Giden

Detaylı

Hacettepe Üniversitesi. UNI 101 Üniversite Yaşamına Giriş Dersi. İngiliz Dilbilimi Bölümü ERASMUS+ PROGRAMI TANITIMI. Dr. Öğr. Üyesi Evren ALPASLAN

Hacettepe Üniversitesi. UNI 101 Üniversite Yaşamına Giriş Dersi. İngiliz Dilbilimi Bölümü ERASMUS+ PROGRAMI TANITIMI. Dr. Öğr. Üyesi Evren ALPASLAN Hacettepe Üniversitesi UNI 101 Üniversite Yaşamına Giriş Dersi İngiliz Dilbilimi Bölümü ERASMUS+ PROGRAMI TANITIMI Dr. Öğr. Üyesi Evren ALPASLAN 04 Ekim 2018 1 Erasmus Programı nedir? ØKatılımcı ülkeler

Detaylı

AHİ EVRAN ÜNİVERSİTESİ ERASMUS DEĞİŞİM PROGRAMI USUL VE ESASLARI. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Hukuki Dayanak, Tanımlar

AHİ EVRAN ÜNİVERSİTESİ ERASMUS DEĞİŞİM PROGRAMI USUL VE ESASLARI. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Hukuki Dayanak, Tanımlar Amaç ve Kapsam Madde 1. AHİ EVRAN ÜNİVERSİTESİ ERASMUS DEĞİŞİM PROGRAMI USUL VE ESASLARI BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Hukuki Dayanak, Tanımlar Bu Usul ve Esasların amacı Erasmus Değişim Programına ilişkin

Detaylı

ERASMUS + HEMŞİRELİK FAKÜLTESİ ERASMUS+ PROGRAMI ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ GİDEN ÖĞRENCİ BİLGİLENDİRME PAKETİ

ERASMUS + HEMŞİRELİK FAKÜLTESİ ERASMUS+ PROGRAMI ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ GİDEN ÖĞRENCİ BİLGİLENDİRME PAKETİ ERASMUS + HEMŞİRELİK FAKÜLTESİ ERASMUS+ PROGRAMI ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ GİDEN ÖĞRENCİ BİLGİLENDİRME PAKETİ Erasmus+ Programı, Avrupa Birliği tarafından eğitim ve gençlik alanında 2007-2013 yılları arasında

Detaylı

ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI Akademik Yılı Giden Öğrenci Başvuru Duyurusu

ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI Akademik Yılı Giden Öğrenci Başvuru Duyurusu ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI 2018-2019 Akademik Yılı Giden Öğrenci Başvuru Duyurusu Farabi Değişim Programı kapsamında, 2018-2019 Akademik

Detaylı

1- Erasmus programı bir "yabancı dil öğrenme programı" değildir.

1- Erasmus programı bir yabancı dil öğrenme programı değildir. Erasmus programı nedir? Erasmus programı, Avrupa daki yüksek öğretim kurumlarının birbirleri ile çok yönlü işbirliği yapmalarını teşvik etmeye yönelik bir Avrupa Birliği programıdır. Yüksek öğretim kurumlarının

Detaylı

Erasmus Öğrenci Staj Hareketliliği (Yerleştirme) - Student Mobility for Placement

Erasmus Öğrenci Staj Hareketliliği (Yerleştirme) - Student Mobility for Placement Erasmus Öğrenci Staj Hareketliliği (Yerleştirme) - Student Mobility for Placement 1. Staj Hareketliliği Nedir? Faaliyet, yükseköğretim kurumunda kayıtlı öğrencinin yurtdışındaki bir işletmede veya organizasyonda

Detaylı

SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ ERASMUS+ PERSONEL HAREKETLİLİĞİ BAŞVURULARI

SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ ERASMUS+ PERSONEL HAREKETLİLİĞİ BAŞVURULARI SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ 2019-2020 ERASMUS+ PERSONEL HAREKETLİLİĞİ BAŞVURULARI GENEL BİLGİLENDİRME 2018-2019 ve/ veya 2019-2020 Akademik yılı için Erasmus+ değişim programına başvurular sadece Süleyman

Detaylı

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Uluslararası Akademik İlişkiler Kurulu Başkanlığı

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Uluslararası Akademik İlişkiler Kurulu Başkanlığı Tarih ve Sayı: 15/01/2015-12581 T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Uluslararası Akademik İlişkiler Kurulu Başkanlığı *BEL937UHY* Sayı :37567810-109.07- Konu :Diğer (109.99) 2015-2016 Erasmus Staj Başvurusu

Detaylı

T.C.BİRUNİ ÜNİVERSİTESİ ERASMUS ÖĞRENCİ DEĞİŞİM PROGRAMININ YÜRÜTÜLMESİNE İLİŞKİN USUL VE ESASLAR

T.C.BİRUNİ ÜNİVERSİTESİ ERASMUS ÖĞRENCİ DEĞİŞİM PROGRAMININ YÜRÜTÜLMESİNE İLİŞKİN USUL VE ESASLAR T.C. BİRUNİ ÜNİVERSİTESİ ERASMUS ÖĞRENCİ DEĞİŞİM PROGRAMININ YÜRÜTÜLMESİNE İLİŞKİN USUL VE ESASLAR BİRİNCİ BÖLÜM Amaç- Tanımlar- Dayanak Amaç Madde 1 (1) Bu düzenlemenin amacı, Erasmus+ Programı ile ilgili

Detaylı

T.C. EGE ÜNİVERSİTESİ DEĞİŞİM PROGRAMLARI YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

T.C. EGE ÜNİVERSİTESİ DEĞİŞİM PROGRAMLARI YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar T.C. EGE ÜNİVERSİTESİ DEĞİŞİM PROGRAMLARI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1-(1) Bu yönerge, Ege Üniversitesi nde uluslararası ikili anlaşmalar, Erasmus+, Erasmus, Mevlana

Detaylı

T.C. EGE ÜNİVERSİTESİ DEĞİŞİM PROGRAMLARI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

T.C. EGE ÜNİVERSİTESİ DEĞİŞİM PROGRAMLARI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar T.C. EGE ÜNİVERSİTESİ DEĞİŞİM PROGRAMLARI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 - (1) Bu yönerge, Ege Üniversitesi nde uluslararası ikili anlaşmalar, Erasmus+, Erasmus,

Detaylı

Başvuru duyuru metninde aşağıdaki konularla ilgili ayrıntılı bilgi verilmektedir.

Başvuru duyuru metninde aşağıdaki konularla ilgili ayrıntılı bilgi verilmektedir. KÜTAHYA DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ DIŞ İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ 2017 PROJE YILI ERASMUS+ ULUSLARARASI KREDİ HAREKETLİLİĞİ (KA107 Avustralya ve Ukrayna) PERSONEL DERS VERME VE EĞİTİM ALMA HAREKETLİLİĞİ BAŞVURU

Detaylı

MANİSA CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ ERASMUS+ PROGRAMI KOORDİNATÖRLERİ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI

MANİSA CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ ERASMUS+ PROGRAMI KOORDİNATÖRLERİ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI MANİSA CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ ERASMUS+ PROGRAMI KOORDİNATÖRLERİ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI ULUSLARARASI İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ 9-10 ŞUBAT 2019 KUŞADASI Gündem Erasmus+ Programı için Genel Yapısı Öğrenci

Detaylı

DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ DIŞ İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ 2015-2016 AKADEMİK YILI ERASMUS+ PERSONEL HAREKETLİLİĞİ BAŞVURU DUYURUSU

DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ DIŞ İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ 2015-2016 AKADEMİK YILI ERASMUS+ PERSONEL HAREKETLİLİĞİ BAŞVURU DUYURUSU DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ DIŞ İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ 2015-2016 AKADEMİK YILI ERASMUS+ PERSONEL HAREKETLİLİĞİ BAŞVURU DUYURUSU Avrupa Birliği Bakanlığı na bağlı olarak görev yapmakta olan Avrupa Birliği

Detaylı

ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ. Erasmus+ 2015-2016 Öğrenci Staj Hareketliliği Başvuruları

ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ. Erasmus+ 2015-2016 Öğrenci Staj Hareketliliği Başvuruları Başvuru Yöntemi ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ Erasmus+ 2015-2016 Öğrenci Staj Hareketliliği Başvuruları 21 Mart 2016 15 Nisan 2016 tarihleri arasında online alınacaktır. http://www.kimoerasmus.com/erzincan/default.aspx?id=1

Detaylı

ERASMUS PLUS PROGRAMI. 2016-2017 AKADEMİK DÖNEMİ 1 Haziran 2016-30 Eylül 2017

ERASMUS PLUS PROGRAMI. 2016-2017 AKADEMİK DÖNEMİ 1 Haziran 2016-30 Eylül 2017 ERASMUS PLUS PROGRAMI 2016-2017 AKADEMİK DÖNEMİ 1 Haziran 2016-30 Eylül 2017 Erasmus plus programı nedir? Nereden bilgi alabilirim? Başvuru tarihleri nedir? Kimler başvurabilir? Seçim nasıl yapılıyor?

Detaylı