16. MÜSİAD EXPO KAPANIŞ YEMEĞİ , WOW. Sayın Bakanlarım, Dost ve Kardeş Ülkelerin Saygıdeğer. Sayın Milletvekillerim, Belediye Başkanlarım,

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "16. MÜSİAD EXPO KAPANIŞ YEMEĞİ , WOW. Sayın Bakanlarım, Dost ve Kardeş Ülkelerin Saygıdeğer. Sayın Milletvekillerim, Belediye Başkanlarım,"

Transkript

1 16. MÜSİAD EXPO KAPANIŞ YEMEĞİ , WOW Sayın Başbakanım, Bakanları, Sayın Bakanlarım, Dost ve Kardeş Ülkelerin Saygıdeğer Sayın Milletvekillerim, Belediye Başkanlarım, Oda Borsa ve Meslek Örgütlerinin Değerli Başkan ve Temsilcileri, Sivil Toplum Kuruluşlarının, Siyasi Partilerimizin, Kurum ve Kuruluşların Değerli Başkan ve Temsilcileri, Dünyanın Dört Bir Tarafından Gelen Değerli İş İnsanları, Değerli MÜSİAD Üyeleri ve MÜSİAD Dostları, Değerli Medya Mensupları,

2 16. MÜSİAD EXPO nun kapanış yemeğinde sizleri saygıyla selamlıyorum; hoş geldiniz, şeref verdiniz. Sayın, Başbakanım, Sayın Bakanlarımızla birlikte, aramıza, ayağınızın tozuyla, Ovit Tünelinin açılışından geldiniz. Ülkemize hayırlı olsun. Ama, şundan hiç şüpheniz olmasın: Çok emek verilen bir davete icabet ettiniz ve bu davet için emek veren herkesi de çok mutlu ettiniz. Biliyorsunuz; davet ve iddia kelimeleri aslında aynı kökten gelir. Bizim de bir iddiamız vardı. Sizi Fuarımıza bu nedenle davet ettik. Sizi, bir iddiayla davet ettik, MÜSİAD EXPO ya çağırırken, iş; burada dedik. İnsan, iddiasıyla imtihan olunur derler. Fuar gelip çattı; biz de iddiamızla imtihan olunduk. Elbette MÜSİAD EXPO, yarın da gün boyunca devam edecek.

3 Fakat ben, şimdiden bu imtihanı, bundan önceki 15 fuarımızda olduğu gibi, bir kere daha, başarıyla verdiğimizi düşünüyorum. Bunun en önmeli sebeplerinden birisi, 15.Temmuzdaki hain FETÖ darbe girişiminden sonra ve maalesef sonrasında devam eden hain terörist saldırılar sebebiyle, ülkemizde işlerin yolunda gittiğini gösteren en güzel cevaplardan birisini, bugün hep birlikte vermiş olmamızdır. Bana, "Bu yıl Fuarda kaç holü iptal ettiniz?" "Bu yıl Fuarınıza yurt dışından katılacakların ne kadarı rezervasyonlarını iptal etti?" Ve benzeri manidar sorular soranlara, CNR'ın 8 holünün tümünü dolduran 700 Firmanın ve onların birbirinden değerli ürünlerinin verdiği cevabı çok önemsiyorum. Her türlü algı operasyonuna rağmen, Güney Afrika'dan, Hollanda'ya, Güney Kore'den Romanyaya, Nijerya'dan Belçika'ya, Rusya'dan Sudan'a, Fransa'dan Pakistan'a, Malezya'dan Almanya'ya, Avustralya'dan, İngiltere'ye kadar, dünyanın 100'den fazla ülkesinden katılan 7.000'den fazla değerli işadamlarının buradaki varlıklarını, çok ama çok ama çok önemsiyorum.

4 Türkiye'nin dört bir yanından gelen onbinlerce işadamının Fuarımızdaki varlığını çok önemsiyorum. Hain FETÖ darbe girişimine ve terör saldırılarına, Türkiye'de işlerin yolunda gittiğini gösteren bundan daha güzel bir cevap olabilir mi? Bu bakımdan hem siz değerli misafirlerimize; hem de, onbinlerce iş adamını ağırladığımız bu büyük organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Sayın Başbakanım, Değerli Misafirler, Ayinesi iştir kişinin, lafa bakılmaz, derler. Bu nedenle, bizimle birlikte olanlar biliyor, fakat, bu hafta yaptığımız etkinlikleri kısaca hatırlatmak istiyorum: Pazartesi günü, Uluslararası İş Forumu IBF in Yönetim Kurulu toplantısıyla başlamıştık. Salı günü, Türkiye de 86, dünyada 65 ülkede 170 noktada faaliyet gösteren MÜSİAD Başkan ve Temsilcilerinin katıldığı toplantımız vardı.

5 Çarşamba günü, Sn. Cumhurbaşkanımızın teşrifleriyle, 16. MÜSİAD EXPO nun açılışını yaptık. Açılıştan sonra, dünyanın dört bir yanından gelen iş adamları, CNR daki 8 holün tamamını kaplayan stantları dolaşmaya, hafta boyunca sürecek görüşmelerine başlarken, Ekonomi Bakanlığımızın desteğiyle gelen 700 kişilik Alım Heyetiyle de, eşleştirilmiş B2B görüşmeleri vardı. Bu yıl MÜSİAD EXPO'da bir yeniliği daha hayata geçirdik. Fuarımıza Satın Alma Müdürlerini de davet ederek, onları da firmalarla eşleştirdik ve birebir görüşmeler yapmalarını sağladık. Bu yıl da, MÜSİAD ın teknolojiye verdiği önemin yanında, ülkemizin son yıllarda Savunma ve Havacılık alanında yaptığı atılımları da gösteren Hightech Port sergimizin yine çok dikkat çektiğini gördük. Hightech Port sergimizi gezmek için, 23 ülkenin askeri delegasyonunun katılmış olması, bizim için önemli bir gelişmeydi. İnşallah, önümüzdeki yıl Hightech Port'u, MSB'mız ve SSM desteğiyle Pakistan'da gerçekleştireceğiz. Perşembe, bizim için bir başka önemli gündü. İnovasyon Ekonomisi ve Yatırım Ekosistemi konulu IBF oturumlarını gerçekleştirdik. Programın ana konuşmacısı, Başbakan Yardımcımız Sn. Mehmet Şimşek, Türkiye nin Dirençli Ekonomisinin Arkasındaki Başarı ve Yatırım Fırsatlarını anlattı. Katar Ekonomi ve Ticaret Bakanı Sayın Thani de

6 konuşmacımız olarak aramızdaydı. Ardından, gün boyunca devam eden 3 ayrı paneldeki oturumlarda sunumlar yapıldı. Fuarımız boyunca, ülke sunumlarından sektörel değerlendirmelere kadar, farklı alanlarda ve konularda panellerimiz devam ediyor. MÜSİAD olarak, Ürdün, İran ve Rusya Federasyonundan iş örgütleriyle yeni anlaşmalar da imzaladık. Yeri gelmişken, Kasım tarihlerinde gerçekleştireceğimiz çok önemli bir başka etkinliğimizi de şimdiden not almanızı istiyorum. Ulaştırma Bakanlığımızın desteğiyle, Türksat ile birlikte, Avrupa- Ortadoğu ve Afrika Uydu Operatörleri Birliğiyle, Haliç Kongre Merkezinde düzenleyeceğimiz GLOBAL SATTELITE SHOW etkinliğimize hepinizi davet ediyorum. Bu sene, Afrika pazarına özellikle yöneldiğimizi söylemiştik. Nitekim fuarda toplam ziyaretçilerin %30 unu Afrika dan ağırladık. Bütün etkinliklerimize, neredeyse her ülkeden Bakanlar, çok sayıda üst düzey bürokratlar katıldı.

7 Hemen hatırlatayım. Gelecek sene Afrika da bir fuar açmak, önemli bir hedefimiz. Bundan sonra da, bütün ülkelerle, ama, daima gönül sınırlarımız içerisinde kalan Afrika ile ekonomik ve kültürel ilişkilerimizi geliştirmek üzere çalışmaya devam edeceğiz. Sn Cumhurbaşkanımızın Fuarımızın açılışındaki talimatı doğrultusunda, Afrika MÜSİAD'ın özel ilgi alanında olmaya devam edecek. Bugün, 16. MÜSİAD EXPO bütün hızıyla devam ederken, 20. IBF in sonuçlarını da kamuoyuyla paylaştık. Elbette tespit ve öneriler, eyleme dönüştüğü, yani yürürlüğe girdiği zaman yararlı olur. Biz, yürümek diye, adımların birbiri ardına atılmasına deriz. Türkiye de gelecek hedeflerine yürüdüğüne göre, beklentilerimizin karşılığını inşallah göreceğiz; bundan kuşku duymuyoruz. Sayın Başbakanım, Değerli Misafirler, 16. MÜSİAD EXPO, yarın akşam sona erecek.

8 Geçen yılki Fuarımızı, "Dünya Değiştirilebilir" diyerek ve bu yılki fuarımızın açılışını, dünya değiştirilmelidir diyerek yapmıştık. Değişimden söz ediyoruz. Ama bildiğimiz gibi; girişim olmadan değişim de olmaz. Bu nedenle, konuşmama, sürdürülebilir bir kalkınma için sıklıkla vurgu yapılan girişimcilik kavramı üzerinden devam etmek istiyorum. Sanılanın aksine, girişimcilik, yalnızca iş adamlarını ilgilendiren teknik bir mesele değildir. Girişimcilik aslında bir hâlet-i ruhiye meselesidir. Bu nedenle de, bizatihi insan olmanın bir konusudur. Bana kalırsa girişimcilik, aslında insanın en temel dürtülerinden birisi kabul edilen korkuyla ilgilidir. Hepimiz insanız. Ve insanlar, tehdit olarak gördükleri olaylar karşısında, korkuya kapılır.

9 Korku, aslında hem olağan, hem de gerekli bir savunma refleksidir. Bu duygu sayesinde, dışına çıktığımız takdirde zarar göreceğimize inandığımız, bazı sınırlar çizeriz. Fakat, tam da çizdiğimiz bu sınırlar yüzünden, korku, aynı zamanda çok tehlikelidir, fark ettirmeden bizi esir alabilir. Çünkü, haddini aşan, zıddına dönüşür. Bu nedenle, her korkunun 2 yüzü vardır: Biz, onu yönetirsek gelişiriz, o bizi yönetirse hapsoluruz. Hapsolduğumuz yer, bir zindandır. Psikolojide güvenli alan diye tabir edilen bu zindan, yönetemediğimiz korkularla örülür. arzusudur. İşte girişimcilik, her şeyden önce, bu zindanın dışına çıkmak Bu hapisten kurtulmak için, bir atılımda bulunma temayülüdür.

10 Girişimcilik, yalnızca kârlı ticari işletmeler kuran kişilerin enteresan hayat hikayelerindeki sıra dışı atılımlarla sınırlı değildir. Çünkü, zamanla ya da mekânla mukayyet değildir. İçerisinde herhangi bir tehlike bulunmadığı için kendimizi güvende hissettiğimiz konforlu alanlardan; öğrenmek, başarmak ve ilerlemek için, çıkmaya teşebbüs etmek gayretidir. dedim. İnsan belirsizlikten korkar, çünkü zarar görebileceğini düşünür, Öyleyse, bu düşünceyi, bu korkuyu yenmek de; girişimciliğin hem anlamı, hem amacı, hem de başlıca ödülü olmalıdır. Kısacası, Korkmamız gereken şey, aslında korkunun ta kendisidir. Bu yüzden girişimcilik, korkunun esaretini reddetmek, ilerlemeye cesaret etmektir. Kazanmak için, kaybetmeyi göze almaktır.

11 Bardağın dolu tarafına bakmaktır. Ya düşersem değil, ya uçarsam demektir. Neleri kazanabileceğini değil, neleri kaybedebileceğini düşünen insanlar, korkar. Ve 20. Yüzyıl ın neredeyse tamamı, bütün o savaşlar, çatışmalar ve krizler, adeta, yönetilemeyen korkuların dünyanın başına ne çoraplar örebileceğini bize gösteren olaylarla doludur. 21. yüzyıla geldik. Kimileri hâlâ; çarpıklıklar üzerine inşa ettikleri bu düzenin değişmesinden, sahip oldukları haksız ayrıcalıkların yitip gitmesinden korkuyor olabilir. Kimileri hâlâ; kendilerini merkeze alarak, geri kalan herkesi öteki sayarak, dünyanın onlar için yaratıldığını sanarak biçim verdikleri bu dünyanın değişmesinden korkuyor olabilir. Fakat biz, tam aksine, neleri kazanabileceğimizi düşünecek bir durumdayız.

12 Bu nedenle, varsın birileri korka dursun, dünyanın değişebileceğini düşünmek bile bizim hoşumuza gidiyor. Biz korkmuyoruz. Tam aksine, hainleri, alçakları ve korkakları, korkularıyla baş başa bırakıyor, ülkemize ve milletimize güveniyor, geleceğe umut ve güvenle bakıyoruz. Sayın Başbakanım, Sözlerime son verirken, organizasyonumuza destek veren başta Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan ve Zat-ı Alinize, Desteklerini esirgemeyen ve programımızı teşrif eden tüm Bakanlarımıza, Gücümüze güç katan değerli üyelerimize ve dostlarımıza, ülkeye, Kuzeyden güneye, doğudan batıya, MÜSİAD ın temsil edildiği 65 Fuarımıza katılan 100 ü aşkın ülkenin seçkin işadamlarına,

13 Bu güzel faaliyetleri gerçekleştirmemizde sponsor olarak bize destek olan firmalarımıza, Yaptıklarımızı kamuoyuyla paylaşmamıza yardımcı olan Değerli Basın Mensuplarına, Fuar Proje Ortağımız CNR Holding Yönetimine, Bu bereketli ortamı bizimle paylaşan siz değerli konuklarımıza, Yönetim Kurulu Üyelerime, Şube ve Sektör Kurulu Başkanlarıma, Profesyonel Kadroma, Fuardan sorumlu GBY Ümit Kiler, Fuar Komisyonu Üyelerim ve Komisyon Başkanımız değerli Kardeşim Burak Benşin e Teşekkür ediyor, saygılar sunuyorum. Nail Olpak MÜSİAD Genel Başkanı

Uluslararası 15. MÜSİAD Fuarı ve 18. IBF Kongresi Lansmanı 03.06.2014. Yazın başlangıcını hissetmeye başladığımız Haziran ayının bu ilk

Uluslararası 15. MÜSİAD Fuarı ve 18. IBF Kongresi Lansmanı 03.06.2014. Yazın başlangıcını hissetmeye başladığımız Haziran ayının bu ilk Uluslararası 15. MÜSİAD Fuarı ve 18. IBF Kongresi Lansmanı Değerli Basın Mensupları, 03.06.2014 Yazın başlangıcını hissetmeye başladığımız Haziran ayının bu ilk günlerinde, size, Türk insanının aklından,

Detaylı

2. GLOBAL SATELLITE SHOW HALİÇ KONGRE MERKEZİ Sayın Bakanlarım (Bilim Sanayi ve Teknoloji), (Vecdi Gönül),

2. GLOBAL SATELLITE SHOW HALİÇ KONGRE MERKEZİ Sayın Bakanlarım (Bilim Sanayi ve Teknoloji), (Vecdi Gönül), 2. GLOBAL SATELLITE SHOW HALİÇ KONGRE MERKEZİ 29.11.2016 Sayın Bakanlarım (Bilim Sanayi ve Teknoloji), (Vecdi Gönül), Bakanlıklarımızın, ESOA nın, TÜRKSAT'ın, Global Satshow'un, SSPI'ın Değerli Başkan

Detaylı

20. IBF KONGRESİ Açılışı. 10 Kasım Perşembe, İstanbul. Katar Ekonomi ve Ticaret Bakanı Sn. Sheikh Ahmed bin Jassim Al Thani

20. IBF KONGRESİ Açılışı. 10 Kasım Perşembe, İstanbul. Katar Ekonomi ve Ticaret Bakanı Sn. Sheikh Ahmed bin Jassim Al Thani 20. IBF KONGRESİ Açılışı 10 Kasım Perşembe, İstanbul Başbakan Yardımcım Sn. Mehmet Şimşek, Katar Ekonomi ve Ticaret Bakanı Sn. Sheikh Ahmed bin Jassim Al Thani Dost ve Kardeş Ülkelerin Değerli Bakanları,

Detaylı

MÜSİAD MÜSİAD KÜRESEL GÜÇ

MÜSİAD MÜSİAD KÜRESEL GÜÇ Yıl:2 Sayı:23 ARALIK 2014 KIBRIS MÜSİAD Ücretsizdir BÜLTEN KÜRESEL GÜÇ MÜSİAD 15. MÜSİAD ULUSLARARASI FUARI, 18. ULUSLARARASI İŞ FORMU KONGRESİ VE MÜSİAD DÜNYA GENEL İDARE KURULU 26-30 KASIM 2014`DE İSTANBUL`DA

Detaylı

BÖLGESEL TİCARET TOPLANTISI İZMİR

BÖLGESEL TİCARET TOPLANTISI İZMİR BÖLGESEL TİCARET TOPLANTISI İZMİR 13.01.2018 Sayın Valim, Sayın TOKİ Başkan Yardımcım, Sayın Ticaret Odası Başkanım, Sayın Rektörlerim, Değerli Yönetim Kurulu Üyelerim, Değerli MÜSİAD Üyeleri ve Dostları

Detaylı

Bursa İş Geliştirme Toplantısı. 28 Mayıs Cumartesi. Bursa

Bursa İş Geliştirme Toplantısı. 28 Mayıs Cumartesi. Bursa Bursa İş Geliştirme Toplantısı 28 Mayıs Cumartesi Bursa Sayın Bakanım (Mehmet Müezzinoğlu), Sayın Valim (Münir Karaloğlu), Sayın MV'lerim, Sayın Rektörüm, Sayın B.Belediye Bşk Vekilim Sayın Bursa Tic.San

Detaylı

MÜSİAD SEYDİŞEHİR AÇILIŞI KONYA. Sayın Kaymakamım (Regaip Ahmet Özyiğit), Ticaret ve Sanayi Odası Başkanım (Sn.

MÜSİAD SEYDİŞEHİR AÇILIŞI KONYA. Sayın Kaymakamım (Regaip Ahmet Özyiğit), Ticaret ve Sanayi Odası Başkanım (Sn. MÜSİAD SEYDİŞEHİR AÇILIŞI 18.11.2016 KONYA Sayın Bakan Yardımcım Harun Tüfekçi, Sayın Milletvekilim Uğur Kaleli, Sayın Kaymakamım (Regaip Ahmet Özyiğit), Sayın Belediye Başkanım (Mehmet Tutal), Ticaret

Detaylı

MÜSİAD YENİ GENEL MERKEZ KOMPLEKSİ TEMEL ATMA TÖRENİ İSTANBUL

MÜSİAD YENİ GENEL MERKEZ KOMPLEKSİ TEMEL ATMA TÖRENİ İSTANBUL MÜSİAD YENİ GENEL MERKEZ KOMPLEKSİ TEMEL ATMA TÖRENİ 06.01.2016 İSTANBUL Sn Başbakan Yardımcım, Sn. Belediye Başkanım, Genel Başkanlarım, Kurum ve Kuruluşlarımızın Bşk ve Tems, DEİK, TİM, İTO Başkanlarım,

Detaylı

Başbakan Sayın Binali YILDIRIM KANAAT ÖNDERLERİ VE STK İLE BULUŞMASI KAYSERİ

Başbakan Sayın Binali YILDIRIM KANAAT ÖNDERLERİ VE STK İLE BULUŞMASI KAYSERİ Başbakan Sayın Binali YILDIRIM KANAAT ÖNDERLERİ VE STK İLE BULUŞMASI KAYSERİ 02.04.17 Sayın Başbakanım, Sayın Bakanlarım, Sayın Valim, Milletvekillerim, Büyükşehir Belediyesi Başkanım, İş ve Siyaset Dünyasının,

Detaylı

15.Uluslararası MÜSİAD Fuarı Basın Toplantısı. Genel Merkez 20.11.2014. Basın toplantımızda sizleri aramızda görmekten dolayı mutluluk

15.Uluslararası MÜSİAD Fuarı Basın Toplantısı. Genel Merkez 20.11.2014. Basın toplantımızda sizleri aramızda görmekten dolayı mutluluk 15.Uluslararası MÜSİAD Fuarı Basın Toplantısı Genel Merkez 20.11.2014 Değerli Basın mensupları, hepinize günaydın. MÜSİAD Genel Merkezimize hoş geldiniz. Basın toplantımızda sizleri aramızda görmekten

Detaylı

Almanya Kuzey Ren Vestfalya Eyaleti Çalışma ve Uyum Bakanı Sayın Guntram Schneider, Değerli MÜSİAD Başkanları, MÜSİAD Üyeleri ve MÜSİAD Dostları,

Almanya Kuzey Ren Vestfalya Eyaleti Çalışma ve Uyum Bakanı Sayın Guntram Schneider, Değerli MÜSİAD Başkanları, MÜSİAD Üyeleri ve MÜSİAD Dostları, NAİL OLPAK MÜSİAD DORTMUND ŞUBE AÇILIŞI KONUŞMASI 13 NİSAN 2013, CUMARTESİ ALMANYA Almanya Kuzey Ren Vestfalya Eyaleti Çalışma ve Uyum Bakanı Sayın Guntram Schneider, T. C. Essen Başkonsolosu Sayın Şule

Detaylı

MÜSİAD AVUSTRALYA AÇILIŞI , Melbourne

MÜSİAD AVUSTRALYA AÇILIŞI , Melbourne MÜSİAD AVUSTRALYA AÇILIŞI 22.10.2016, Melbourne Sayın Melbourne Başkonsolosum Mehmet Küçükkayalı, Makedonya, Malezya, Endonezya, Birleşik Arap Emirlikleri Başkonsolosları, Sayın Milletvekilim, Avustralya

Detaylı

15 Ekim 2014 Genel Merkez

15 Ekim 2014 Genel Merkez ÇİN Yatırım Fırsatları Paneli 15 Ekim 2014 Genel Merkez İş Dünyamızın Saygıdeğer Mensupları, Değerli MÜSİAD üyeleri, Değerli Basın Mensupları, Toplantımıza katılımından dolayı teşekkür ediyor, Sizleri

Detaylı

MÜSİAD ŞIRNAK AÇILIŞ PROGRAMI 12 EKİM Sayın Valim, Belediye Başkanım, Değerli Rektörüm, Değerli Irak Nakliye Bakanlığı Türkiye Temsilcim,

MÜSİAD ŞIRNAK AÇILIŞ PROGRAMI 12 EKİM Sayın Valim, Belediye Başkanım, Değerli Rektörüm, Değerli Irak Nakliye Bakanlığı Türkiye Temsilcim, MÜSİAD ŞIRNAK AÇILIŞ PROGRAMI 12 EKİM 2018 Sayın Valim, Belediye Başkanım, Değerli Rektörüm, Değerli Irak Nakliye Bakanlığı Türkiye Temsilcim, İş Dünyası ve STK ların Değerli Başkan ve Temsilcileri, Değerli

Detaylı

SAVUNMA VE HAVACILIK SANAYİ İHRACATÇILARI BİRLİĞİ. SİRKÜLER (2014/ Savunma)

SAVUNMA VE HAVACILIK SANAYİ İHRACATÇILARI BİRLİĞİ. SİRKÜLER (2014/ Savunma) SAVUNMA VE HAVACILIK SANAYİ İHRACATÇILARI BİRLİĞİ Sayı: TİM.OAİB.26.ARG4.2014/106-16449 Ankara, 12/08/2014 Konu: HIGH TECH PORT by MÜSİAD Projesi Hk. SİRKÜLER (2014/ Savunma) Sayın Üyemiz, Müstakil Sanayici

Detaylı

TÜRKİYE - AFRİKA EKONOMİ FORUMU AÇILIŞ TÖRENİ KONYA 9 MAYIS İş Dünyası ve STK ların Değerli Başkan ve Temsilcileri,

TÜRKİYE - AFRİKA EKONOMİ FORUMU AÇILIŞ TÖRENİ KONYA 9 MAYIS İş Dünyası ve STK ların Değerli Başkan ve Temsilcileri, TÜRKİYE - AFRİKA EKONOMİ FORUMU AÇILIŞ TÖRENİ KONYA 9 MAYIS 2018 Afrika Ülkelerinin Değerli Büyükelçileri, Sayın Valim, Belediye Başkanım, İş Dünyası ve STK ların Değerli Başkan ve Temsilcileri, Değerli

Detaylı

DTİK TÜRK GİRİŞİMCİLER KURULTAYI. Gala Yemeği Konuşması. Ömer Cihad Vardan, DEİK Başkanı. 26 Mart 2016, İstanbul

DTİK TÜRK GİRİŞİMCİLER KURULTAYI. Gala Yemeği Konuşması. Ömer Cihad Vardan, DEİK Başkanı. 26 Mart 2016, İstanbul DTİK TÜRK GİRİŞİMCİLER KURULTAYI Gala Yemeği Konuşması Ömer Cihad Vardan, DEİK Başkanı 26 Mart 2016, İstanbul Sayın Başbakan Yardımcılarım; Bakanlarım; Saygıdeğer Protokol; Çok Değerli Başkanlar; Türk

Detaylı

3. Global SATELLITE SHOW HALİÇ KONGRE MERKEZİ STK, Kurum ve Kuruluşlarımızın Değerli Başkan ve Temsilcileri,

3. Global SATELLITE SHOW HALİÇ KONGRE MERKEZİ STK, Kurum ve Kuruluşlarımızın Değerli Başkan ve Temsilcileri, 3. Global SATELLITE SHOW HALİÇ KONGRE MERKEZİ 9.11.2017 Sayın Bakanım, STK, Kurum ve Kuruluşlarımızın Değerli Başkan ve Temsilcileri, 1 İş Dünyamızın Değerli Temsilcileri, Kıymetli Basın Mensupları, Global

Detaylı

Batman, 93. GİK Toplantısı. 15-16 Nisan 2016. Ekonomi Bakan Yardımcımız Sayın Fatih Metin, İş ve Siyaset Dünyamızın, Ekon. Bak. Değerli Temsilcileri,

Batman, 93. GİK Toplantısı. 15-16 Nisan 2016. Ekonomi Bakan Yardımcımız Sayın Fatih Metin, İş ve Siyaset Dünyamızın, Ekon. Bak. Değerli Temsilcileri, Batman, 93. GİK Toplantısı 15-16 Nisan 2016 Sayın Valim, Sayın Milletvekilim, Ekonomi Bakan Yardımcımız Sayın Fatih Metin, Sayın Ticaret ve Sanayi Odası Başkanım, İş ve Siyaset Dünyamızın, Ekon. Bak. Değerli

Detaylı

Kayıt Yer: WOW İstanbul Kongre Salonu Dünya Para Sisteminde Çoğulculuk ve Adalet Yer: WOW İstanbul Kongre Salonu

Kayıt Yer: WOW İstanbul Kongre Salonu Dünya Para Sisteminde Çoğulculuk ve Adalet Yer: WOW İstanbul Kongre Salonu TASLAK PROGRAM 14.00-17.30 IBF BOG İcra Kurulu Toplantısı (WOW Kongre Merkezi Azur Salonu) (sadece davetiye ile) 09.00 09.30 Kayıt Yer: WOW İstanbul Kongre Salonu 09.30 11.00 Dünya Para Sisteminde Çoğulculuk

Detaylı

Uydu Uzay ve Teknoloji Günleri, MÜSİAD-TÜRKSAT Haliç Kongre Merkezi 11.Aralık.2015

Uydu Uzay ve Teknoloji Günleri, MÜSİAD-TÜRKSAT Haliç Kongre Merkezi 11.Aralık.2015 Uydu Uzay ve Teknoloji Günleri, MÜSİAD-TÜRKSAT Haliç Kongre Merkezi 11.Aralık.2015 Sayın Bakanlarım, Sn Valim, MV'lerim, Belediye Başkan'larım, İş Dünyamızın Değerli Başkan ve Temsilcileri, Değerli MÜSİAD

Detaylı

Türkiye ve Dünya Ekonomisindeki Son Gelişmeler. 15 Ekim 2015, İzmir. Sayın Bakanlarım, Valim. Sayın MV'lerim,

Türkiye ve Dünya Ekonomisindeki Son Gelişmeler. 15 Ekim 2015, İzmir. Sayın Bakanlarım, Valim. Sayın MV'lerim, Türkiye ve Dünya Ekonomisindeki Son Gelişmeler Sayın Bakanlarım, Valim 15 Ekim 2015, İzmir Sayın MV'lerim, Değerli MÜSİAD Üyeleri ve MÜSİAD Dostları, Değerli Basın Mensupları, MÜSİAD İzmir Şubemizin düzenlediği

Detaylı

TÜRKİYE - ECOWAS EKONOMİ VE İŞ FORUMU Şubat 2018 İstanbul. Sponsorluk Dosyası.

TÜRKİYE - ECOWAS EKONOMİ VE İŞ FORUMU Şubat 2018 İstanbul. Sponsorluk Dosyası. TÜRKİYE - ECOWAS EKONOMİ VE İŞ FORUMU 22-23 Şubat 2018 İstanbul Sponsorluk Dosyası www.tebforum.org SPONSORLUK DOSYASI Türkiye-ECOWAS Ekonomi ve İş Forumu, 22-23 Şubat 2018, İstanbul DİL BEKLENEN KATILIMCI

Detaylı

EKİM AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTIMIZA HOŞ GELDİNİZ

EKİM AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTIMIZA HOŞ GELDİNİZ EKİM AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTIMIZA HOŞ GELDİNİZ YÖNETİM KURULU AYLIK FAALİYET RAPORU 26.10.2015 Ekim ayı içerisinde üyelerimizin talep ettiği 38 üyeye Kapasite Raporu, 3 üyemize Ekspertiz Raporu ve 3

Detaylı

MÜSİAD BARTIN AÇILIŞI , BARTIN. İş ve Siyaset Dünyamızın, Kurum ve Kuruluşların Değerli Bşk, Değerli MÜSİAD Üyeleri ve MÜSİAD Dostları,

MÜSİAD BARTIN AÇILIŞI , BARTIN. İş ve Siyaset Dünyamızın, Kurum ve Kuruluşların Değerli Bşk, Değerli MÜSİAD Üyeleri ve MÜSİAD Dostları, MÜSİAD BARTIN AÇILIŞI 05.12.2016, BARTIN Sayın Valim, MV'im, Belediye Başkanım, İş ve Siyaset Dünyamızın, Kurum ve Kuruluşların Değerli Bşk, Değerli MÜSİAD Üyeleri ve MÜSİAD Dostları, Değerli Basın Mensupları,

Detaylı

MÜSİAD VİZYONER 15 Basın Toplantısı 16.11.2015, Feriye Lokantası Değerli Basın Mensupları,

MÜSİAD VİZYONER 15 Basın Toplantısı 16.11.2015, Feriye Lokantası Değerli Basın Mensupları, MÜSİAD VİZYONER 15 Basın Toplantısı 16.11.2015, Feriye Lokantası Değerli Basın Mensupları, 18-19.Kasım tarihleri arasında, yani, bu hafta Çarşamba- Perşembe günü, İstanbul Yeşilköy Wow Otel de gerçekleştireceğimiz,

Detaylı

8. MÜSİAD BİLİM TEKNOLOJİ ÖDÜL TÖRENİ GENEL MERKEZ

8. MÜSİAD BİLİM TEKNOLOJİ ÖDÜL TÖRENİ GENEL MERKEZ 8. MÜSİAD BİLİM TEKNOLOJİ ÖDÜL TÖRENİ GENEL MERKEZ 09.06.2016 Sn.Rektörlerim, Değerli Basın Mensupları, Kıymetli Misafirler, Sözlerime başlamadan önce, önceki gün İstanbul da, dün de Mardin de gerçekleştirilen

Detaylı

15. MÜSİAD FUARI & 18. IBF KONGRESİ, GALA 28 KASIM 2014, CUMA

15. MÜSİAD FUARI & 18. IBF KONGRESİ, GALA 28 KASIM 2014, CUMA 15. MÜSİAD FUARI & 18. IBF KONGRESİ, GALA 28 KASIM 2014, CUMA Sayın Başbakanım, Sayın Bakanlarım, Dost ve Kardeş Ülkelerin Saygıdeğer Bakanları, Sayın Milletvekillerim, Belediye Başkanlarım, Oda Borsa

Detaylı

İzmir 13 Mayıs Saat 14:30 Çeşme Karareis Barajı Temel Atma Merasimi

İzmir 13 Mayıs Saat 14:30 Çeşme Karareis Barajı Temel Atma Merasimi İzmir 13 Mayıs Saat 14:30 Çeşme Karareis Barajı Temel Atma Merasimi Sayın Bakanım, Sayın Valim, Sayın Milletvekillerim, Sayın Belediye Başkanlarım, Saygıdeğer İzmir liler, değerli konuklar, hanımefendiler,

Detaylı

MÜSİAD, "Yeni Türkiye Vizyonu ve İş Dünyası" Kayseri, 25 Ekim 2014, Cumartesi. Değerli Bakanlarım, Sayın Valilerim, Büyükşehir Belediye Başkanım,

MÜSİAD, Yeni Türkiye Vizyonu ve İş Dünyası Kayseri, 25 Ekim 2014, Cumartesi. Değerli Bakanlarım, Sayın Valilerim, Büyükşehir Belediye Başkanım, MÜSİAD, "Yeni Türkiye Vizyonu ve İş Dünyası" Kayseri, 25 Ekim 2014, Cumartesi Sayın Başbakanım, Saygıdeğer Hanımefendi, Değerli Bakanlarım, Sayın Valilerim, Büyükşehir Belediye Başkanım, AK Parti'nin Sayın

Detaylı

UETD KK Ankara Çalıştayı. Raporu

UETD KK Ankara Çalıştayı. Raporu UETD KK Ankara Çalıştayı Raporu 02-05.02.2017 UETD Genel Merkez KK nın düzenlediği 2017 Ankara Çalıştayı, AK Parti GM KK himayesinde gerçekleşmiştir. Katılımcılar: UETD GM KK MYK Katılım sayısı: 150 UETD

Detaylı

Küresel Katılım Finans Zirvesi (GPAS) Haliç Kongre Merkezi Kurum ve Sivil Toplum Kuruluşlarımızın Değerli Başkan ve Temsilcileri,

Küresel Katılım Finans Zirvesi (GPAS) Haliç Kongre Merkezi Kurum ve Sivil Toplum Kuruluşlarımızın Değerli Başkan ve Temsilcileri, Küresel Katılım Finans Zirvesi (GPAS) Haliç Kongre Merkezi 16.11.2017 Kurum ve Sivil Toplum Kuruluşlarımızın Değerli Başkan ve Temsilcileri, Katılım Bankalarımızın Kıymetli Genel Müdürleri, Sayın İnceif

Detaylı

MÜSİAD İFTARI ANKARA

MÜSİAD İFTARI ANKARA MÜSİAD İFTARI ANKARA 06.06.2017 Sayın Bakanlarım, Milletvekillerim, Kurum ve Kuruluşlarımızın Başkan ve Temsilcileri, İş, Siyaset ve STK'larının Değerli Başkan ve Temsilcileri, Değerli Yönetim Kurulu Üyelerim

Detaylı

SEKTÖR KURULLARI ve İŞ GELİŞTİRME KOMİSYONU Bölgesel İş Geliştirme Forumu

SEKTÖR KURULLARI ve İŞ GELİŞTİRME KOMİSYONU Bölgesel İş Geliştirme Forumu SEKTÖR KURULLARI ve İŞ GELİŞTİRME KOMİSYONU Bölgesel İş Geliştirme Forumu 28 Kasım 2014 Tekirdağ Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD), MÜSİAD Tekirdağ Şubesi, ve Trakya Kalkınma Ajansı (TRAKYAKA)

Detaylı

ORTA ANADOLU İHRACATÇI BİRLİKLERİ GENEL SEKRETERLİĞİ

ORTA ANADOLU İHRACATÇI BİRLİKLERİ GENEL SEKRETERLİĞİ ORTA ANADOLU İHRACATÇI BİRLİKLERİ GENEL SEKRETERLİĞİ Sayı: 70430465-TİM.OAİB.GSK.2018/20256-22555 Ankara, 13/09/2018 Konu: II. Türkiye-Afrika Ekonomi ve İş Forumu Sayın Üyemiz, SİRKÜLER (G-2018) Afrika

Detaylı

Türkiye İstişare Toplantısı. Kıtalararası Lojistik Üssü Türkiye. Mersin

Türkiye İstişare Toplantısı. Kıtalararası Lojistik Üssü Türkiye. Mersin Türkiye İstişare Toplantısı Kıtalararası Lojistik Üssü Türkiye Mersin 27.01.2018 1 Sayın Bakanım, Sayın Valim, Sayın Milletvekilim, Uluslararası Nakliyeciler Derneği Genel Başkanı, İş ve Siyaset Dünyasının

Detaylı

Biz barışırken de savaşırken de ilkelerinden hiçbir zaman taviz vermeyen bir kültürden geliyoruz.

Biz barışırken de savaşırken de ilkelerinden hiçbir zaman taviz vermeyen bir kültürden geliyoruz. Saygıdeğer Meclis Başkanım, Değerli Meclis Üyesi Arkadaşlarım sizleri şahsım ve yönetim kurulu arkadaşlarım adına hürmetle selamlıyorum. 2017 yılı Kasım ayı olağan meclis toplantımızın iş dünyamıza ve

Detaylı

EYLÜL AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTIMIZA HOŞ GELDİNİZ

EYLÜL AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTIMIZA HOŞ GELDİNİZ EYLÜL AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTIMIZA HOŞ GELDİNİZ YÖNETİM KURULU AYLIK FAALİYET RAPORU 28.09.2015 Eylül ayı içerisinde üyelerimizin talep ettiği 25 üyeye Kapasite Raporu, 5 üyemize Ekspertiz Raporu ve

Detaylı

Maliye Bakanı Sayın Mehmet Şimşek in Konuşma Metni

Maliye Bakanı Sayın Mehmet Şimşek in Konuşma Metni GSO-TOBB-TEPAV Girişimcilik Merkezinin Açılışı Kredi Garanti Fonu Gaziantep Şubesi nin Açılışı Proje Değerlendirme ve Eğitim Merkezi nin Açılışı Dünya Bankası Gaziantep Bilgi Merkezi Açılışı 23 Temmuz

Detaylı

Yine yapmak istediklerimizden birisi olan, spesifik sektörlerde, belki daha az, ama daha etkin iş adamları seyahatlerini önemsiyoruz ve buna

Yine yapmak istediklerimizden birisi olan, spesifik sektörlerde, belki daha az, ama daha etkin iş adamları seyahatlerini önemsiyoruz ve buna MÜSİAD Cidde Temsilcisi Tanıtımı ve Türk Suud İş Forumu 23.05.2015 TC Cidde Başkonsolosu Fikret Özel, Cidde Tic Odası Başkan Yardımcısı, Mazeen Baterjee Türk-Suud İş Konseyi Başkanı, Mazan Ragap, Cidde

Detaylı

AK PARTi Genel Başkanı ve Başbakan Erdoğan Bosna-Hersek te

AK PARTi Genel Başkanı ve Başbakan Erdoğan Bosna-Hersek te AK PARTi Genel Başkanı ve Başbakan Erdoğan Bosna-Hersek te Mart 25, 2008-12:00:00 AK PARTi Genel Başkanı ve Başbakan Erdoğan Bosna-Hersek te Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bölücü terör örgütüne yönelik

Detaylı

ATM DUBAİ TURİZM FUARI DEĞERLENDİRME RAPORU

ATM DUBAİ TURİZM FUARI DEĞERLENDİRME RAPORU ATM -2017 DUBAİ TURİZM FUARI DEĞERLENDİRME RAPORU BURSA STAND. 24-27 Nisan 2017 tarihleri arasında Dubai de gerçekleşen Arabian Travel Market Turizm Fuarı na BTSO desteği ile ilk kez BURSA olarak katıldık.

Detaylı

2013 EYLÜL FAALİYET RAPORU

2013 EYLÜL FAALİYET RAPORU 2013 EYLÜL FAALİYET RAPORU 06 Eylül 2013- (Hande Tibuk) Kuzey Ren-Vestfalya Ekonomi Bakanlığı ve Nrw.Invest tarafından ikinci kez Türk firmalarına Kuzey Ren-Vestfalya da gerçekleştirdikleri başarılı ve

Detaylı

invest in Sustainable Future Together Turkey Africa

invest in Sustainable Future Together Turkey Africa Türkiye-Afrika İkinci Ekonomi ve İş Forumu, 10-11 Ekim tarihlerinde İstanbul da gerçekleştirilecek. Zirve T.C. Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan ın katılımıyla, T.C. Ticaret Bakanlığı nın koordinasyonunda,

Detaylı

MÜSİAD 96. Genel İdare Kurulu GİK. İnegöl, İş ve Siyaset Dünyasının, STK'ların Başkan ve Temsilcileri,

MÜSİAD 96. Genel İdare Kurulu GİK. İnegöl, İş ve Siyaset Dünyasının, STK'ların Başkan ve Temsilcileri, MÜSİAD 96. Genel İdare Kurulu GİK İnegöl, 05.05.2017 Sayın Milletvekilim, Sayın Kaymakamım, Belediye Başkanım, İş ve Siyaset Dünyasının, STK'ların Başkan ve Temsilcileri, Yönetim Kurulu Üyelerim, Şube

Detaylı

MÜSİAD Kayseri 91. Genel İdare Kurulu 25.Aralık.2015

MÜSİAD Kayseri 91. Genel İdare Kurulu 25.Aralık.2015 MÜSİAD Kayseri 91. Genel İdare Kurulu 25.Aralık.2015 Sn Bakanlarım, Sayın Valim, AKParti GBY'ım, MV'lerim, Büyükşehir Bel. Başkanım ve Belediye Başkan'larım, İş Dünyamızın Değerli Başkan ve Temsilcileri,

Detaylı

TÜRKİYE RÜZGAR ENERJİSİ KONGRESİ

TÜRKİYE RÜZGAR ENERJİSİ KONGRESİ TÜRKİYE RÜZGAR ENERJİSİ KONGRESİ (TÜREK 2014 ) 5-6 Kasım 2014, İstanbul Fotoğraf: Emrah TAŞKIRAN TÜRKİYE RÜZGAR ENERJİSİ KONGRESİ / 5-6 KASIM Türkiye Rüzgar Enerjisi Birliği (TÜREB) tarafından üçüncüsü

Detaylı

2011 YILI FAALİYET RAPORU Batı Akdeniz Ekonomisini Geliştirme Vakfı

2011 YILI FAALİYET RAPORU Batı Akdeniz Ekonomisini Geliştirme Vakfı 2011 YILI FAALİYET RAPORU Batı Akdeniz Ekonomisini Geliştirme Vakfı YÖNETİM KURULU 2011 FAALİYETLERİ 13.07.2011 Batı Akdeniz bölgesinin istihdam sorununa çözüm yaratmak amacıyla Akdeniz Radyo Televizyon

Detaylı

ZİYARETÇİ ARAŞTIRMASI ÖZET SONUÇLARI 2 7 Ekim 2012

ZİYARETÇİ ARAŞTIRMASI ÖZET SONUÇLARI 2 7 Ekim 2012 ZİYARETÇİ ARAŞTIRMASI ÖZET SONUÇLARI 2 7 Ekim 2012 TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi Büyükçekmece İstanbul İÇİNDEKİLER SAYFA 1. ARAŞTIRMANIN KONUSU 3 1.1.ARAŞTIRMANIN AMACI 3 1.2.ARAŞTIRMANIN YÖNTEMİ VE ÖRNEK

Detaylı

2 Ekim 2013, Rönesans Otel

2 Ekim 2013, Rönesans Otel 1 MÜSİAD Brüksel Temsilciliği Açı çılışı ışı 2 Ekim 2013, Rönesans Otel T.C. AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış,.... T. C. ve Belçika Krallığının Saygıdeğer Temsilcileri, 1 2 STK ların Çok Kıymetli

Detaylı

Nail OLPAK MÜSİAD 5. Biltronik Yarışması ve 3. Ar Ge Proje Pazarı 09 Mayıs 2013 İstanbul Sayın Bakanım, Sayın Rektörüm, Değerli Katılımcılar,

Nail OLPAK MÜSİAD 5. Biltronik Yarışması ve 3. Ar Ge Proje Pazarı 09 Mayıs 2013 İstanbul Sayın Bakanım, Sayın Rektörüm, Değerli Katılımcılar, Nail OLPAK MÜSİAD 5. Biltronik Yarışması ve 3. Ar Ge Proje Pazarı 09 Mayıs 2013 İstanbul Sayın Bakanım, Sayın Rektörüm, Değerli Katılımcılar, 5. Biltronik Yarışması ve 3. Ar Ge Proje Pazarı Ödülleri Gecesinde

Detaylı

Sudan'da Türk-Sudan İlişkileri Sempozyumu düzenlendi

Sudan'da Türk-Sudan İlişkileri Sempozyumu düzenlendi 28.11.2016-22:02 Sudan'da Türk-Sudan İlişkileri Sempozyumu düzenlendi Sudan'da Türk-Sudan İlişkileri Sempozyumu düzenlendi - Sudan Stratejik Çalışma ve Araştırmalar Merkezi Başkanı Dr. Hüseyin: - "Türkiye,

Detaylı

Avusturya AGİK Mayıs Viyana

Avusturya AGİK Mayıs Viyana Avusturya AGİK 19-22 Mayıs 2016 Viyana Sayın Bakanım, Sayın Başkonsolosum, Değerli şube başkanlarım, Değerli basın mensupları, Kıymetli misafirler, Avrupa Genel İdare Kurulu Toplantımıza hoş geldiniz.

Detaylı

Türkiye ve Dünya, Marakeş te (COP22) Beklediğini Bulamadı!

Türkiye ve Dünya, Marakeş te (COP22) Beklediğini Bulamadı! Türkiye ve Dünya, Marakeş te (COP22) Beklediğini Bulamadı! REC Türkiye tarafından, Almanya Büyükelçiliği desteğiyle düzenlenen geniş katılımlı konferansta; BM İklim Değişikliği Marakeş COP22 - Taraflar

Detaylı

YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU ( )

YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU ( ) Sayın Meclis Üyeleri, YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU (29.09.2017-26.10.2017) Oda Meclisimizin 26 Ekim 2017 tarih ve 56 sayılı toplantısının gündeminde yer alan, Yönetim Kurulumuzun 29.09.2017-26.10.2017

Detaylı

16. MÜSİAD EXPO AÇILIŞ İSTANBUL. Sayın Cumhurbaşkanım, Saygıdeğer Hanımefendi, KKTC'nin Değerli Başbakanı ve Değerli Eşi,

16. MÜSİAD EXPO AÇILIŞ İSTANBUL. Sayın Cumhurbaşkanım, Saygıdeğer Hanımefendi, KKTC'nin Değerli Başbakanı ve Değerli Eşi, 16. MÜSİAD EXPO AÇILIŞ 9.11.2016 İSTANBUL Sayın Cumhurbaşkanım, Saygıdeğer Hanımefendi, KKTC'nin Değerli Başbakanı ve Değerli Eşi, Sayın Bakanlarım, Dost ve Kardeş Ülkelerin Sayın Bakanları, Valilerim,

Detaylı

KAZAKİSTAN ISSA-TÜRK ÜNİVERSİTELERİ TANITIM GÜNLERİ RAPORU

KAZAKİSTAN ISSA-TÜRK ÜNİVERSİTELERİ TANITIM GÜNLERİ RAPORU KAZAKİSTAN ISSA-TÜRK ÜNİVERSİTELERİ TANITIM GÜNLERİ RAPORU ALMATI (20-23 KASIM 2015) 20 Kasım 2015 Cuma: İlk gün konu ile ilgili öğrenci haricinde konunun ilgililerinin katıldığı bir panel düzenlendi.

Detaylı

ANA SPONSORLAR POWERED BY

ANA SPONSORLAR POWERED BY ANA SPONSORLAR POWERED BY International MICE & Wedding Forum-IMWF, endüstride stratejik olarak yenilikçi fikirler ve ortaklıklar ile profesyonelleri, fikir liderlerini bir araya getirir. Katılımcılar,

Detaylı

MÜSİAD Başarılı Öğrenciler Ödül Töreni KARADENİZ EREĞLİ 7 HAZİRAN 2018 Sayın Kaymakamım, Sayın Milletvekilim, Sn Rektörüm, Belediye Başkanlarım,

MÜSİAD Başarılı Öğrenciler Ödül Töreni KARADENİZ EREĞLİ 7 HAZİRAN 2018 Sayın Kaymakamım, Sayın Milletvekilim, Sn Rektörüm, Belediye Başkanlarım, MÜSİAD Başarılı Öğrenciler Ödül Töreni KARADENİZ EREĞLİ 7 HAZİRAN 2018 Sayın Kaymakamım, Sayın Milletvekilim, Sn Rektörüm, Belediye Başkanlarım, İş Dünyası, STK ların Değerli Başkan ve Temsilcileri, Değerli

Detaylı

Türkiye ve Dünya, Marakeş te (COP22) Beklediğini Bulamadı!

Türkiye ve Dünya, Marakeş te (COP22) Beklediğini Bulamadı! Türkiye ve Dünya, Marakeş te (COP22) Beklediğini Bulamadı! REC Türkiye tarafından, Almanya Büyükelçiliği desteğiyle düzenlenen geniş katılımı konferansta; BM İklim Değişikliği Marakeş COP22 - Taraflar

Detaylı

MÜSİAD İFTARI MERSİN

MÜSİAD İFTARI MERSİN MÜSİAD İFTARI MERSİN 08.06.2017 Sayın Bakanlarım, Milletvekillerim, Sayın Valim, Kurum ve Kuruluşlarımızın Başkan ve Temsilcileri, İş, Siyaset ve STK'larının Değerli Başkan ve Temsilcileri, Değerli Yönetim

Detaylı

Vakfıkebir MYO 9. Dönem Mezunlarını Verdi

Vakfıkebir MYO 9. Dönem Mezunlarını Verdi Vakfıkebir MYO 9. Dönem Mezunlarını Verdi Karadeniz Teknik Üniversitesi Vakfıkebir Meslek Yüksekokulu nun Mezuniyet Töreni her yıl olduğu gibi bu yılda görkemli geçti. Törene, Vakfıkebir Kaymakamı Yıldıray

Detaylı

MÜSİAD İNGİLTERE ŞUBESİ AÇILIŞI , LONDRA. İş ve Siyaset Dünyasının, STK larının Başkan ve Temsilcileri,

MÜSİAD İNGİLTERE ŞUBESİ AÇILIŞI , LONDRA. İş ve Siyaset Dünyasının, STK larının Başkan ve Temsilcileri, MÜSİAD İNGİLTERE ŞUBESİ AÇILIŞI 09.09.2017, LONDRA Sayın Büyükelçim Abdurrahman Bilgiç, Değerli Yönetim Kurulu Üyelerimiz İş ve Siyaset Dünyasının, STK larının Başkan ve Temsilcileri, Değerli MÜSİAD Üyeleri

Detaylı

MÜSİAD KARLSRUHE ŞUBE AÇILIŞI Sayın Başkonsoloslarım, (Karlsruhe, Stuttgart) Değerli GBY'larım, YK Üyelerim, Şube Başkan'larım,

MÜSİAD KARLSRUHE ŞUBE AÇILIŞI Sayın Başkonsoloslarım, (Karlsruhe, Stuttgart) Değerli GBY'larım, YK Üyelerim, Şube Başkan'larım, MÜSİAD KARLSRUHE ŞUBE AÇILIŞI 29.09.2016 Sayın Başkonsoloslarım, (Karlsruhe, Stuttgart) Değerli GBY'larım, YK Üyelerim, Şube Başkan'larım, İş Dünyamızın değerli temsilcileri, Değerli MÜSİAD üyeleri ve

Detaylı

Başbakan Yıldırım, Ankara Sincan da halka hitap etti

Başbakan Yıldırım, Ankara Sincan da halka hitap etti Başbakan Yıldırım, Ankara Sincan da halka hitap etti Nisan 14, 2017-7:12:00 AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, Ankara Sincan ilçesi Lale Meydanı'nda mitinge katılarak vatandaşlara hitap

Detaylı

MANİSA'DAN KUDÜS İZLENİMLERİ

MANİSA'DAN KUDÜS İZLENİMLERİ MANİSA'DAN KUDÜS İZLENİMLERİ İlahiyat Fakültesi, Manisa İl Müftülüğü ve İlim Yayma Cemiyeti Manisa Şubesi işbirliği ile düzenlenen; Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, Rektörümüz Prof. Dr. A. Kemal Çelebi, Rektör

Detaylı

ORTA KARADENİZ BÖLGESİ SINIRÖTESİ İŞBİRLİĞİ İŞ FORUMU

ORTA KARADENİZ BÖLGESİ SINIRÖTESİ İŞBİRLİĞİ İŞ FORUMU ORTA KARADENİZ BÖLGESİ SINIRÖTESİ İŞBİRLİĞİ İŞ FORUMU www.oka.org.tr trbusinessforum@oka.org.tr facebook/trbusinessforum Bölgeler arası uluslararası işbirliklerini kurmak ve geliştirmek amacıyla düzenlenen

Detaylı

MÜSİAD TOKYO AÇILIŞI TOKYO. MÜSİAD Tokyo nun açılışında sizleri saygıyla selamlıyorum; hoş geldiniz, şeref verdiniz.

MÜSİAD TOKYO AÇILIŞI TOKYO. MÜSİAD Tokyo nun açılışında sizleri saygıyla selamlıyorum; hoş geldiniz, şeref verdiniz. MÜSİAD TOKYO AÇILIŞI 24.11.2016 TOKYO Sayın Misafirler, Değerli basın mensupları, MÜSİAD Tokyo nun açılışında sizleri saygıyla selamlıyorum; hoş geldiniz, şeref verdiniz. Koniçiva! (Merhaba) Kardeş üllke

Detaylı

MAYSI AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTIMIZA HOŞ GELDİNİZ

MAYSI AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTIMIZA HOŞ GELDİNİZ MAYSI AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTIMIZA HOŞ GELDİNİZ YÖNETİM KURULU AYLIK FAALİYET RAPORU 28.04.2015 Mayıs ayı içerisinde Odamız tarafından; üyelerimizce talep edilen 37 adet Kapasite Raporu, 14 adet Ekspertiz

Detaylı

Vergide son gün yarın

Vergide son gün yarın Vergide son gün yarın BEŞİKTAŞ Belediyesi vergi öemeleri konusunda vatandaşları bilgilendirdi. Son günün 30 Kasım olduğu hatırlatılan bilgilendirme notunda vergilerin nasıl ve nereye yatırılacağı konusunda

Detaylı

YILINDAKİ DEV YATIRIMLAR VE ESERLER

YILINDAKİ DEV YATIRIMLAR VE ESERLER 2016 YILINDAKİ DEV YATIRIMLAR VE ESERLER AK PARTİ GENÇLİK KOLLARI AR-GE VE EĞİTİM BAŞKANLIĞI KURUMSAL YAYINLAR SERİSİ 2016 YILINDAKİ DEV YATIRIMLAR VE ESERLER OCAK 2017 I ANKARA 2016 YILINDAKİ DEV YATIRIMLAR

Detaylı

Başbakan Yıldırım, İstanbul-Bursa-İzmir Otoyolu Gemlik-Bursa Kesimi Açılış Töreni nde konuştu

Başbakan Yıldırım, İstanbul-Bursa-İzmir Otoyolu Gemlik-Bursa Kesimi Açılış Töreni nde konuştu Başbakan Yıldırım, İstanbul-Bursa-İzmir Otoyolu Gemlik-Bursa Kesimi Açılış Töreni nde konuştu Mart 12, 2017-7:32:00 Başbakan Binali Yıldırım, İstanbul-Bursa-İzmir Otoyolu'nun Gemlik-Bursa kesimi açılış

Detaylı

BAŞBAKAN YARDIMCISI HAKAN ÇAVUŞOĞLU, BATI TRAKYALI GENÇLERLE YTB DE BULUŞTU Cuma, 13 Nisan :47

BAŞBAKAN YARDIMCISI HAKAN ÇAVUŞOĞLU, BATI TRAKYALI GENÇLERLE YTB DE BULUŞTU Cuma, 13 Nisan :47 Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığında, Batı Trakya Azınlığı Yüksek Tahsilliler Derneğinin girişimleriyle Yunanistan'dan gelen Batı Trakyalı öğrencilerle

Detaylı

DTİK TÜRK GİRİŞİMCİLER KURULTAYI. Açış Konuşması. Ömer Cihad Vardan, DEİK Başkanı. 26 Mart 2016, İstanbul

DTİK TÜRK GİRİŞİMCİLER KURULTAYI. Açış Konuşması. Ömer Cihad Vardan, DEİK Başkanı. 26 Mart 2016, İstanbul DTİK TÜRK GİRİŞİMCİLER KURULTAYI Açış Konuşması Ömer Cihad Vardan, DEİK Başkanı 26 Mart 2016, İstanbul Sayın Başbakan Yardımcılarım; Bakanlarım; Saygıdeğer Protokol; Çok Değerli Başkanlar; Dünyanın dört

Detaylı

MÜSİAD JAPONYA AÇILIŞI , TOKYO. Japonyanın Değerli Milletvekili Kiyoshi Ejima,

MÜSİAD JAPONYA AÇILIŞI , TOKYO. Japonyanın Değerli Milletvekili Kiyoshi Ejima, MÜSİAD JAPONYA AÇILIŞI 24.11.2016, TOKYO Sayın Büyükelçim A. Bülent Meriç, Japonyanın Değerli Milletvekili Kiyoshi Ejima, JETRO Başkan Yardımcısı Shigeki Maeda, Türkiye ve Japonya'nın Dışişleri Bakanlığı

Detaylı

TOBB GGK nın Onursal Başkanı Sayın M. Rifat Hisarcıklıoğlu ve Başkanı Sayın Ali Sabancı dır.

TOBB GGK nın Onursal Başkanı Sayın M. Rifat Hisarcıklıoğlu ve Başkanı Sayın Ali Sabancı dır. TOBB GGK, TOBB bünyesinde teşekkül ettirilen ve TOBB Yönetim Kurulu nun alacağı kararlara ışık tutan, genç girişimcilik konusunda genel politikalar geliştiren ve görüş oluşturulmasına katkıda bulunan istişari

Detaylı

HAKAN ÇAVUŞOĞLU: YUNANİSTAN İÇİN ELİMİZİ TAŞIN ALTINA KOYMAYA HER ZAMAN HAZIRIZ" Cumartesi, 04 Kasım :31

HAKAN ÇAVUŞOĞLU: YUNANİSTAN İÇİN ELİMİZİ TAŞIN ALTINA KOYMAYA HER ZAMAN HAZIRIZ Cumartesi, 04 Kasım :31 Video izle: http://www.dailymotion.com/video/x67kzj3 Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, Türkiye Cumhuriyeti olarak üzerimize düşen bir şey varsa bu noktada burası için, Yunanistan için elimizi taşın

Detaylı

ENDONEZYA MALEZYA TİCARET HEYETİ (27 Mayıs 1 Haziran 2012)

ENDONEZYA MALEZYA TİCARET HEYETİ (27 Mayıs 1 Haziran 2012) ENDONEZYA MALEZYA TİCARET HEYETİ (27 Mayıs 1 Haziran 2012) Ülkemiz ile Endonezya ve Malezya arasındaki ticari ilişkilerin gelişmesi amacıyla 27 Mayıs - Haziran 2012 tarihleri arasında Ekonomi Bakanlığı

Detaylı

ADANA SANAYİ ODASI MECLİS TOPLANTISI

ADANA SANAYİ ODASI MECLİS TOPLANTISI ADANA SANAYİ ODASI MECLİS TOPLANTISI 25.08.2016 2016 Ağustos Ayı Faaliyet Raporu 25 Temmuz 25 Ağustos 2016 Tarihleri Arasında Odamızca Gerçekleştirilen Faaliyetler 15 Temmuz da milli iradeye yönelik yapılan

Detaylı

Turkey Expo by Qatar Türkçe Katalog Ocak Doha Exhibition and Convention Center (DECC)DOHA ORGANIZED BY

Turkey Expo by Qatar Türkçe Katalog Ocak Doha Exhibition and Convention Center (DECC)DOHA ORGANIZED BY Turkey Expo by Qatar Türkçe Katalog TR 16-18 Ocak 2019 Doha Exhibition and Convention Center (DECC)DOHA ORGANIZED BY 1 16-18 Ocak 2019 Doha Exhibition and Convention Center (DECC) DOHA ORGANIZED BY 2 3

Detaylı

YILINDAKİ DEV YATIRIMLAR VE ESERLER

YILINDAKİ DEV YATIRIMLAR VE ESERLER 2016 YILINDAKİ DEV YATIRIMLAR VE ESERLER AK PARTİ GENÇLİK KOLLARI AR-GE VE EĞİTİM BAŞKANLIĞI KURUMSAL YAYINLAR SERİSİ 2016 YILINDAKİ DEV YATIRIMLAR VE ESERLER OCAK 2017 I ANKARA 2016 YILINDAKİ DEV YATIRIMLAR

Detaylı

ULAŞTIRMA BAKANI YILDIRIM: BAŞBAKAN IN İLETİŞİM VERGİSİNDE KAMUYA VERDİĞİ BEYANAT, BİZİM İÇİN BİR

ULAŞTIRMA BAKANI YILDIRIM: BAŞBAKAN IN İLETİŞİM VERGİSİNDE KAMUYA VERDİĞİ BEYANAT, BİZİM İÇİN BİR ULAŞTIRMA BAKANI YILDIRIM: BAŞBAKAN IN İLETİŞİM VERGİSİNDE KAMUYA VERDİĞİ BEYANAT, BİZİM İÇİN BİR Kasım 09, 2006-12:00:00 ULAŞTIRMA BAKANI YILDIRIM: ''BAŞBAKAN'IN İLETİŞİM VERGİSİNDE KAMUYA VERDİĞİ BEYANAT,

Detaylı

HAZİRAN AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTIMIZA HOŞ GELDİNİZ

HAZİRAN AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTIMIZA HOŞ GELDİNİZ HAZİRAN AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTIMIZA HOŞ GELDİNİZ YÖNETİM KURULU AYLIK FAALİYET RAPORU 28.06.2015 Haziran ayı içerisinde Odamız tarafından; üyelerimizce talep edilen 42 adet Kapasite Raporu, 10 adet

Detaylı

Şehit yakınları ve gaziler için iş kurası

Şehit yakınları ve gaziler için iş kurası Şehit yakınları ve gaziler için iş kurası Temmuz 15, 2015-4:50:00 Başbakan Ahmet Davutoğlu, salonda bulunanlara, "Bayrama ulaşmadan önce bir bayramı daha sizlerle yapabilmek için bu atama merasimi gerçekleştirme

Detaylı

ORTA KARADENİZ BÖLGESİ SINIRÖTESİ İŞBİRLİĞİ İŞ FORUMU

ORTA KARADENİZ BÖLGESİ SINIRÖTESİ İŞBİRLİĞİ İŞ FORUMU ORTA KARADENİZ BÖLGESİ SINIRÖTESİ İŞBİRLİĞİ İŞ FORUMU www.oka.org.tr trbusinessforum@oka.org.tr facebook/trbusinessforum Bölgeler arası uluslararası işbirliklerini kurmak ve geliştirmek amacıyla düzenlenen

Detaylı

NAİL OLPAK MÜSİAD ANKARA İFTARI KONUŞMASI. 26 Temmuz 2012 ATO CONGRESIUM

NAİL OLPAK MÜSİAD ANKARA İFTARI KONUŞMASI. 26 Temmuz 2012 ATO CONGRESIUM NAİL OLPAK MÜSİAD ANKARA İFTARI KONUŞMASI 26 Temmuz 2012 ATO CONGRESIUM Sayın Başbakan Yardımcım, Sayın Milletvekillerim, Siyasi Partilerimizin Değerli Başkan ve Yöneticileri, Sayın Büyükelçiler, Kamu

Detaylı

BAŞKAN ÇİĞDEM DEMİRALP : ANKARA YA SÖZ VERDİK, BODRUM BELEDİYESİ Nİ ALACAĞIZ

BAŞKAN ÇİĞDEM DEMİRALP : ANKARA YA SÖZ VERDİK, BODRUM BELEDİYESİ Nİ ALACAĞIZ BAŞKAN ÇİĞDEM DEMİRALP : ANKARA YA SÖZ VERDİK, BODRUM BELEDİYESİ Nİ ALACAĞIZ Bodrum Ak Parti İlçe Başkanı Çiğdem Demiral, önümüzdeki Belediye Başkanlığı seçimlerinde Bodrum Belediye Başkanlığını almak

Detaylı

Başbakan Yıldırım, Keçiören Metrosu nun Açılış Töreni nde konuştu

Başbakan Yıldırım, Keçiören Metrosu nun Açılış Töreni nde konuştu Başbakan Yıldırım, Keçiören Metrosu nun Açılış Töreni nde konuştu Ocak 05, 2017-4:11:00 Başbakan Binali Yıldırım, Keçiören Belediyesi önünde düzenlenen metro açılış töreninde yaptığı konuşmada, nüfusu

Detaylı

YÖNETİM KURULU BAŞKANI MUSTAFA GÜÇLÜ NÜN KONUŞMASI

YÖNETİM KURULU BAŞKANI MUSTAFA GÜÇLÜ NÜN KONUŞMASI KEMAL KILIÇDAROĞLU NUN KONUK KONUŞMACI OLDUĞU TOPLANTI YÖNETİM KURULU BAŞKANI MUSTAFA GÜÇLÜ NÜN KONUŞMASI 1 ARALIK 2014 İZMİR Cumhuriyet Halk Partisi nin çok değerli Genel Başkanı ve çalışma arkadaşları,

Detaylı

http://www.iha.com.tr/balikesir-haberleri/is-dunyasi-bso-iftarinda-bulustu-balikesir-1730409/ Balıkesir Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Uğur un ev sahipliğinde gerçekleştirilen iftar yemeğinde

Detaylı

İZMİR TİCARET ODASI MECLİS TOPLANTISI

İZMİR TİCARET ODASI MECLİS TOPLANTISI İZMİR TİCARET ODASI MECLİS TOPLANTISI 25.12.2013 Ekrem DEMİRTAŞ İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı 2013 yılının son Meclis toplantısında birlikteyiz Politik ve ekonomik açıdan son derece hareketli

Detaylı

Başbakan Yıldırım, Mersin Şehir Hastanesi Açılış Töreni nde konuştu

Başbakan Yıldırım, Mersin Şehir Hastanesi Açılış Töreni nde konuştu Başbakan Yıldırım, Mersin Şehir Hastanesi Açılış Töreni nde konuştu Şubat 03, 2017-5:56:00 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Binali Yıldırım, Mersin Şehir Hastanesi'nin ve yapımı tamamlanan

Detaylı

Hepinizi Şahsım, Yönetim Kurulum ve etkinliğe emeği geçenler adına selamlıyorum.

Hepinizi Şahsım, Yönetim Kurulum ve etkinliğe emeği geçenler adına selamlıyorum. 1.İZMİR KOBİLER VE BİLİŞİM KONGRESİ TÜRKİYE BİLİŞİM DERNEĞİ GENEL BAŞKANI RAHMİ AKTEPE NİN AÇILIŞ KONUŞMASI 3 KASIM 2018/İZMİR Sayın İzmir Sanayi Odası Başkanım, Sayın Ege Bölgesi Sanayi Odası 2.Başkanım,

Detaylı

KALKINMA BANKALARI ARASINDA İŞBİRLİĞİ

KALKINMA BANKALARI ARASINDA İŞBİRLİĞİ BASINDAN EKONOMİ HABERLERİ 24 MAYIS 2016 SALI KIBRIS GENÇ TV (23.05.2016) KALKINMA BANKALARI ARASINDA İŞBİRLİĞİ Kalkınma Bankası'nın Türkiye Kalkınma Bankası ile yürüttüğü Teknik İşbirliği Programı kapsamında;

Detaylı

MÜSİAD 2 EXPO BY QATAR DOHA Exhibition and Convention Center. Değerli Yönetim Kurulu Üyelerim, Sektör Kurulu Başkanlarım,

MÜSİAD 2 EXPO BY QATAR DOHA Exhibition and Convention Center. Değerli Yönetim Kurulu Üyelerim, Sektör Kurulu Başkanlarım, MÜSİAD 2 EXPO BY QATAR 17-19.01.2018 DOHA Exhibition and Convention Center Sayın Büyükelçim (Fikret Özer), Sayın TOBB Başkanım, Değerli Yönetim Kurulu Üyelerim, Sektör Kurulu Başkanlarım, İş Dünyasının

Detaylı

Hollanda Türkevi Topluluğu nun Ankara Ziyareti

Hollanda Türkevi Topluluğu nun Ankara Ziyareti H A B E R B Ü L T E N İ Hollanda Türkevi Topluluğu nun Ankara Ziyareti Hollanda Türkevi Topluluğu, geçtiğimiz hafta Ankara da hem yeni görevleri dolayısıyla dostları tebrik etmek, hem de gerek mevcut işbirliğinin

Detaylı

HAZİRAN 2018 OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI NA HOŞGELDİNİZ

HAZİRAN 2018 OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI NA HOŞGELDİNİZ HAZİRAN 2018 OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI NA HOŞGELDİNİZ KONYA SANAYİ ODASI FAALİYET RAPORU ÜYE TALEPLERİ Haziran ayında Odamızca; üyelerimizin talepleri doğrultusunda 48 Kapasite Raporu, 16 Ekspertiz Raporu,

Detaylı

T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI İhracat Genel Müdürlüğü PAZARA GİRİŞ KOORDİNASYON YAPISI VE HEDEF ÜLKELER

T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI İhracat Genel Müdürlüğü PAZARA GİRİŞ KOORDİNASYON YAPISI VE HEDEF ÜLKELER T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI İhracat Genel Müdürlüğü PAZARA GİRİŞ KOORDİNASYON YAPISI VE HEDEF ÜLKELER 4 Haziran 2012 SUNUŞ GÜNDEMİ Pazara Giriş Koordinasyon Yapısı Yeni Yaklaşım Pazara Giriş Komitesi Ülke Masaları

Detaylı

FUAR RAPORU Aralık 2017 Kazablanka FAS 3. ULUSLARARASI KOZMETİK, GÜZELLİK VE SAĞLIK FUARI

FUAR RAPORU Aralık 2017 Kazablanka FAS 3. ULUSLARARASI KOZMETİK, GÜZELLİK VE SAĞLIK FUARI 3. ULUSLARARASI KOZMETİK, GÜZELLİK VE SAĞLIK FUARI 08-10 Aralık 2017 Kazablanka FAS O.F.E.C. l'office des Foires et Expositions de Casablanca 33 ülkeye ihracat yapıyoruz fuar sayesinde artık Fas ta da

Detaylı

2013 KASIM FAALİYET RAPORU

2013 KASIM FAALİYET RAPORU 2013 KASIM FAALİYET RAPORU www.howtoistanbul.com Tanıtım Toplantısı 12 Kasım 2013 A. Murat Ersoy İstanbul Valiliği'nin, İstanbul Kalkınma Ajansı desteği ile İl Kültür Turizm Müdürlüğü Ortaklığı, TÜRSAB

Detaylı