SUPERVISOR (YETKİLİ KULLANICI)

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "SUPERVISOR (YETKİLİ KULLANICI)"

Transkript

1 SUPERVISOR (YETKİLİ KULLANICI) INBOUND ÇAĞRI MERKEZİ EĞİTİM DOKÜMANI Sürüm Ağustos 2013

2 TegsoftCC Supervisor (Yetkili Kullanıcı) Inbound Çağrı Merkezi Eğitim Dokümanı Sayfa 1 / 24 İÇİNDEKİLER A. SİSTEME GİRİŞ Sisteme Giriş Sistem Açılış Ekranı...2 B. KUYRUK İŞLEMLERİ Çağrı Kuyruğu Tanımlama Çağrı Kuyruğu Düzenleme / Silme...6 C. MÜŞTERİ TEMSİLCİSİ TANIMLAMA İŞLEMLERİ Kullanıcı Tanımlama Yeni Müşteri Temsilcisi (MT) Atama Müşteri Temsilcisi (MT) İzinlerini Atama Müşteri Temsilcisini (MT) Çağrı Kuyruğuna Atama Çağrı Kuyruğundaki MT Atamasını İptal Etme Supervisor ın yetkili olacağı MT lerin Atanması Supervisor ın yetkili olduğu MT lerin İptal Edilmesi Müşteri Temsilcisi (MT) Atamasını İptal Etme Anlık MT Çağrısı Dinleme Anlık MT Çağrısı Dinleme İşleminin İptal Edilmesi D. SES KAYIT İŞLEMLERİ Ses Kayıt Raporu Alma Ses Kaydını Sistem Üzerinde Dinleme Bir Ses Kayıt Dosyası İndirme Çok Sayıda Ses Kayıt Dosyası İndirme... 23

3 TegsoftCC Supervisor (Yetkili Kullanıcı) Inbound Çağrı Merkezi Eğitim Dokümanı Sayfa 2 / 24 A. SİSTEME GİRİŞ 1. Sisteme Giriş Sistem giriş ekranında kullanıcı adı ve şifre bölümüne Supervisor için tanımlanmış olan bilgiler girilir. 2. Sistem Açılış Ekranı Sisteme giriş yapıldıktan sonra gelen ilk ekran çağrılarla ilgili tüm detay bilgilere erişilebilecek Call Detail Reports (CDR) rapor ekranıdır.

4 TegsoftCC Supervisor (Yetkili Kullanıcı) Inbound Çağrı Merkezi Eğitim Dokümanı Sayfa 3 / 24 B. KUYRUK İŞLEMLERİ 1. Çağrı Kuyruğu Tanımlama 1.1. Çağrı kuyruklarını tanımlamak için gereken ekran, Çağrı Merkezi Ayarları Çağrı Kuyrukları menüsünden açılır Açılan ekranda hali hazırda tanımlı olan çağrı kuyrukları varsa bunların isimlerinin listelendiği bir alan ile çağrı kuyrukları ile ilgili tanımlamaların yapıldığı aşağıdaki sekmeler yer alır: Temel Gelişmiş Müşteri Temsilcileri Yetkili Kullanıcılar NOT: Eğer önceden tanımlanmış çağrı kuyrukları bulunmuyorsa ekranda sadece navigasyon düğmeleri ve filtreleme alanı görüntülenmektedir.

5 TegsoftCC Supervisor (Yetkili Kullanıcı) Inbound Çağrı Merkezi Eğitim Dokümanı Sayfa 4 / Yeni bir çağrı kuyruğu tanımlamak için Ekle ( ) düğmesi tıklanır. Bu işlem ile birlikte Çağrı Kuyrukları listesine yeni bir boş satır açılmış olur. Bu satırda, Kuyruk alanına tanımlaması yapılmak istenen Kuyruk Numarası ve Ad alanına da Kuyruk Adı bilgileri girilir Temel sekmesinde yer alan seçenekler ile temel kuyruk tanımlamaları belirlenir. Bu alanda belirlenmesi gereken özellikler ve açıklamaları aşağıda yer almaktadır: Alan Adı Açıklama Kuyruk : Kuyruk tanımlanırken girilen kuyruk numarasının bulunduğu alandır. Ad : Kuyruk tanımlanırken girilen kuyruk adının bulunduğu alandır. Sunucu : Sistemin çalıştığı sunucunun bilgisinin tutulduğu alandır, sistem tarafından otomatik olarak atanır. Eğer birden fazla sunucu varsa, kuyruğun hangi sunucuda tanımlı olacağının seçilmesi gerekir. Çaldırma Tipi : Kuyruğa gelen çağrı için yanıtlama senaryosunun belirlendiği alandır. Seçenek olarak; Tümünü Çaldır, En Geçten Başlayarak, En Az Çağrı Alan, Rastgele, Dairesel Turlayarak, Sıralı seçenekleri yer almaktadır. Max Bekleme Süresi : Bir çağrının kuyrukta en fazla bekleyeceği sürenin saniye cinsinden atandığı alandır. Bu alandaki değer 0 ya da boş girildi ise, max. Sınır atanmamıştır. Max Bekleyen : Kuyrukta en fazla kaç çağrının bekleyeceğinin atandığı alandır. Bu alandaki değer 0 ya da boş girildi ise, max. Sınır atanmamıştır. Bekleme Tipi : Çağrının kuyrukta beklediği süre içerisinde nasıl bekleyeceğinin seçildiği alandır. Bu alanda değer olarak; Bekleme Müziği ya da Çalma seçenekleri yer almaktadır.

6 TegsoftCC Supervisor (Yetkili Kullanıcı) Inbound Çağrı Merkezi Eğitim Dokümanı Sayfa 5 / 24 Bekleme Müziği : Çağrının kuyrukta beklediği süre içerisinde dinletilecek olan bekleme müziğinin atandığı alandır. Agent Bekleme Müziği : Çağrı Agent a düştükten sonra, Agent ın çağrıyı beklemeye alması durumunda dinletilecek olan müziğin atandığı alandır. Bu alanın boş olması durumunda standart olarak atanan bekleme müziği dinletilmektedir. Tahmini Bekleme Süresi : Kuyrukta bekleyen çağrının tahmini bekleme süresi bilgisinin verilip verilmeyeceğinin seçildiği alandır. Bu alanda değer olarak; Kapalı, Açık ve Bir Defa seçenekleri yer almaktadır. Sıra Söyleme : Kuyrukta bekleyen çağrının kaçıncı sırada olduğu bilgisinin verilip verilmeyeceğinin seçildiği alandır. Bu alanda değer olarak; Kapalı ve Açık seçenekleri yer almaktadır Anons Frekansı : Sıra Söyleme ve Tahmini Bekleme Süresi alanları seçili ise, bu anonsların saniye cinsinden ne sıklıkta okutulacağının belirlendiği alandır. Giriş Anons : Kuyruğa girişte okunacak olan anonsun seçildiği alandır. Çıkış Anons : Kuyruktan çıkışta okunacak olan anonsun seçildiği alandır. Alarm süresi (dak) : MT tarafından yapılan görüşmenin bu alanda belirlenen süreyi aşması durumunda Supervisor a uyarı verilmesini sağlayan değerdir. Son görüşülene aktarma : Gelen bir çağrı, daha önceden aramış olan bir numaradan geliyorsa son görüşülen MT ye aktarımı ile ilgili atamanın yapıldığı alandır. Seçenek olarak Sadece bu kuyruk ve Tüm kuyruklar seçenekleri bulunmaktadır. Deneme süresi (sn) : Son görüşülene aktarma alanında bir seçim yapıldıysa, ilgili MT ye çağrının aktarılması için denenecek olan sürenin saniye cinsinden belirlendiği alandır. Eğer, Son görüşülene aktarma alanında bir seçim yapılmadıysa bu alana herhangi bir değer ataması yapılmaz. Değ. zaman dilimi (gün) : Değerlendirme zaman dilimi alanı. Bu alanda belirtilen süre, son görüşülen MT ye çağrının aktarılması için geçmişe dönük kaç günlük veriye bakılacağını beleyen değerdir. MT Çalma Süresi : Bir MT ye gelen çağrının cevaplanması için verilen max. sürenin saniye cinsinden atandığı alandır. MT çağrıyı bu alanda atanan süre içerisinde cevaplamaz ise, çağrıyı kaçırmış olacaktır. Standart süre 15 sn olarak sistem tarafından otomatik atanmaktadır. Otomatik Molaya Alma : Bir MT ye atanan çağrının belirlenen süre içerisinde cevaplanmaması durumunda, MT nin otomatik olarak molaya alınması isteniyorsa seçilen alandır. Bu alan standart olarak seçili gelmektedir. Otomatik cevaplama : Bu alanın seçili olması durumunda, gelen çağrı otomatik olarak cevaplanmakta ve MT direkt görüşmeye başlamaktadır. Ulaşılamama Hedefi : Zorunlu alandır; çağrının karşılanamaması durumunda yapılacak olan

7 TegsoftCC Supervisor (Yetkili Kullanıcı) Inbound Çağrı Merkezi Eğitim Dokümanı Sayfa 6 / 24 yönlendirme işleminin belirlendiği alandır. Profil : Sistemde tanımlaması yapılmış olan profillerin yer aldığı alandır. Bu alan Müşteri Temsilcisi santral dışı bir MT ise, arama yapacağı profili belirler Gelişmiş sekmesinde yer alan seçenekler için standart tanımlamalar kayıtlıdır. İstek doğrultusunda bu seçeneklerde değişiklikler yapılabilir. Bu alanda yer alan seçenekler şunlardır: Boş olsa da Çağrı Alır (Standart atama: Seçili) MT Kalmaz İse Çık (Standart atama: Seçili Değil) Ses Kayıt (Standart atama: Seçili) CTI Tipi (Standart atama: Arayan Numarayı Göster) Servis Seviyesi (Standart atama: 60) Ses Kayıt için önek (Standart atama: Seçili Değil) Çağrı Arası Zaman (Standart atama: 2) Ağırlık (Standart atama: 5) Meşgul MT Çaldır (Standart atama: Seçili Değil) Paralel Dağıtım (Standart atama: Seçili) 1.6. Müşteri Temsilcileri sekmesinde, bu kuyrukta bulunacak olan MT lerin atamaları gerçekleştirilmektedir Yetkili Kullanıcılar sekmesinde, bu kuyruk için yetkili olacak kullanıcıların atamaları gerçekleştirilmektedir Tüm seçenekler belirlendikten sonra, Çağrı Kuyruğu ekleme işlemini tamamlamak için Kaydet ( ) düğmesi tıklanır. 2. Çağrı Kuyruğu Düzenleme / Silme 2.1. Tanımlı bir çağrı kuyruğu üzerinde değişiklik yapılmak ya da silme işlemi geçrekleştirmek için gereken ekran, Çağrı Merkezi Ayarları Çağrı Kuyrukları menüsünden açılır Çağrı Kuyrukları ekranında yer alan listeden, üzerinde düzenleme ya da silme işlemi yapılmak istenen kuyruk seçilir Çağrı kuyruğu tanımlamaları üzerinde değişiklik yapılacak ise; ilgili sekmelerde değişilikler yapıldıktan sonra yeni bilgilerin geçerli olması için navigasyon çubuğundaki Kaydet ( ) düğmesi tıklanır Çağrı kuyruğu silinecek ise; navigasyon çubuğundaki Sil ( ) düğmesi tıklanır.

8 TegsoftCC Supervisor (Yetkili Kullanıcı) Inbound Çağrı Merkezi Eğitim Dokümanı Sayfa 7 / 24 C. MÜŞTERİ TEMSİLCİSİ TANIMLAMA İŞLEMLERİ 1. Kullanıcı Tanımlama Sisteme Müşteri Temsilcisi (MT) tanımlaması yapılabilmesi için öncelikle MT lerin birer kullanıcı olarak tanımlanması gerekmektedir. Kullanıcı Tanımlama işlemi Yönetici yetkisi ile gerçekleştirilmektedir. Bu işlem için Bilgi İşlem departmanı ile iletişime geçilmelidir. 2. Yeni Müşteri Temsilcisi (MT) Atama 2.1. MT tanımlaması işlemi için gereken ekran, Çağrı Merkezi Ayarları Müşteri Temsilcileri menüsünden açılır Ekran, Müşteri Temsilcileri Ayarları sekmesi aktif olacak şekilde açılır. Kullanıcı Listesi sekmesinde ise, sistemdeki mevcut tüm kullanıcıların listesi görüntülenmektedir Sisteme yeni bir Müşteri Temsilcisi tanımlanmak isteniyorsa, Kullanıcı Listesi sekmesine tıklanarak, atanmak istenen kullanıcı listeden seçillir.

9 TegsoftCC Supervisor (Yetkili Kullanıcı) Inbound Çağrı Merkezi Eğitim Dokümanı Sayfa 8 / Seçili kullanıcının Müşteri Temsilcisi olarak atanması için, navigasyon çubuğundaki Müşteri Temsilcisi Olarak Ata ( ) düğmesi tıklanır. İlgili kullanıcı listeden çıkarak Müşteri Temsilcisi Ayarları sekmesinde yer alan Müşteri Temsilcileri listesine düşer. 3. Müşteri Temsilcisi (MT) İzinlerini Atama 3.1. Müşteri Temsilcisi ile ilgili izinleri belirlemek için Müşteri Temsilcisi Ayarları sekmesi tıklanır. NOT: Eğer Müşteri Temcilsileri ekranı açık değil ise, bu ekran Çağrı Merkezi Ayarları Müşteri Temsilcileri menüsünden açılır Listeden ayarları belirlenecek olan Müşteri Temsilcisi seçilir. Bu seçim yapıldığında ekranın sağ tarafında MT ile ilgili atanmış değerlerin bulunduğu sekmeler görüntülenmektedir Seçilen MT nin Kampanya ve Molada Arama izinleri standart olarak seçili gelmektedir. Kampanya seçeneği, MT nin Kampanya araması gerçekleştirebilmesine izin verir. Molada Arama seçeneği ise, MT nin molada dahi olsa arama yapabilmesine izin verir.

10 TegsoftCC Supervisor (Yetkili Kullanıcı) Inbound Çağrı Merkezi Eğitim Dokümanı Sayfa 9 / Temel sekmesinde, MT için gerekli diğer izinlerin ataması gerçekleştirilir. Bu alandaki seçenekler aşağıdaki gibidir: Profil: Eğer MT, Santral dışı bir MT olarak çalışıyor ise, bu MT nin aranması için gereken dış arama profilinin tanımlandığı alandır. Web-Chat (Standart atama: Seçili) (Standart atama: Seçili) Kampanya (Standart atama: Seçili) Molada Arama (Standart atama: Seçili) 3.5. İzinler belirlendikten sonra yapılan değişikliklerin geçerli olabilmesi için Kaydet ( ) düğmesi tıklanır. 4. Müşteri Temsilcisini (MT) Çağrı Kuyruğuna Atama Çağrı Kuyruğuna MT ataması yapmak için iki farklı yol izlenebilir: 4.1. Müşteri Temsilcileri Menüsünden: Müşteri Temsilcisinin bağlı olacağı çağrı kuyruğunu belirlemek için Müşteri Temsilcisi Ayarları sekmesi tıklanır. NOT: Eğer Müşteri Temcilsileri ekranı açık değil ise, bu ekran Çağrı Merkezi Ayarları Müşteri Temsilcileri menüsünden açılır Listeden ilgili Müşteri Temsilcisi seçilir. Bu seçim yapıldığında ekranın sağ tarafında MT ile ilgili atanmış değerlerin bulunduğu sekmeler görüntülenmektedir. Çağrı Kuyrukları (Inbound) sekmesi tıklanır Bu sekmede Atanmamış ve Atanmış adı altında iki ayrı liste bulunmaktadır. Atanmamış listesinde seçili MT nin atanabileceği çağrı kuyruklarının adları listelenmektedir. Atanmış listesinde ise seçili MT nin atandığı çağrı kuyruklarının adları listelenmektedir Atanmamış listesinden MT nin atanmak istediği Çağrı Kuyruğunun adı seçilir ve ardından Aktar ( ) düğmesi tıklanarak işlem tamamlanmış olur.

11 TegsoftCC Supervisor (Yetkili Kullanıcı) Inbound Çağrı Merkezi Eğitim Dokümanı Sayfa 10 / 24 NOT: Eğer MT Atanmamış listesinde yer alan tüm kuyruklara atanacaksa, herhangi bir çağrı kuyruğu seçimi yapılmadan Tümünü Aktar ( ) düğmesine tıklamak yeterlidir Çağrı Kuyrukları Menüsünden: İlgili ekran, Çağrı Merkezi Ayarları Çağrı Kuyrukları menüsünden açılır Açılan ekrandaki Kuyruk listesinde yer alan kuyruklardan MT ataması yapılacak olan kuyruk seçilir. Seçim işlemi yapıldığında ekranın sağında yer alan sekmeler otomatik olarak seçilen kuyruğa ait seçenekleri görüntülemektedir Müşteri Temsilcileri sekmesi tıklanır. Bu sekmede Atanmamış ve Atanmış adı altında iki ayrı liste bulunmaktadır. Atanmamış listesinde seçili kuyruğa ataması yapılmamış olan MT lerin adları listelenmektedir. Atanmış listesinde ise seçili kuyruğa ataması yapılmış olan MT lerin adları listelenmektedir.

12 TegsoftCC Supervisor (Yetkili Kullanıcı) Inbound Çağrı Merkezi Eğitim Dokümanı Sayfa 11 / Çağrı kuyruğuna ataması yapılacak olan MT nin adı seçilir ve ardından Aktar ( ) düğmesi tıklanarak işlem tamamlanmış olur. NOT: Atanmamış listesinde yer alan tüm MT ler bu kuyruğa atanacaksa, herhangi bir MT seçimi yapılmadan Tümünü Aktar ( ) düğmesine tıklamak yeterlidir. 5. Çağrı Kuyruğundaki MT Atamasını İptal Etme Çağrı Kuyruğundaki MT atamasını iptal etmek için iki farklı yol izlenebilir: 5.1. Müşteri Temsilcileri Menüsünden: İlgili ekran, Çağrı Merkezi Ayarları Müşteri Temsilcileri menüsünden açılır Açılan ekrandaki Müşteri Temsilcisi Ayarları alanında yer alan MT listesinden çağrı kuyruğundan çıkarılacak olan MT seçilir Çağrı Kuyrukları (Inbound) sekmesine tıklanılır. Bu sekmede Atanmamış ve Atanmış adı altında iki ayrı liste bulunmaktadır. Atanmamış listesinde seçili MT nin atanabileceği çağrı kuyruklarının adları listelenmektedir. Atanmış listesinde ise seçili MT nin atandığı çağrı kuyruklarının adları listelenmektedir Atanmış listesinden atamanın iptal edileceği Çağrı Kuyruğunun adı seçilir ve ardından Geri Aktar ( ) düğmesi tıklanarak işlem tamamlanmış olur.

13 TegsoftCC Supervisor (Yetkili Kullanıcı) Inbound Çağrı Merkezi Eğitim Dokümanı Sayfa 12 / 24 NOT: Eğer MT Atanmış listesindeki tüm çağrı kuyruklarından çıkarılacaksa, herhangi bir çağrı kuyruğu seçimi yapılmadan Tümünü Geri Aktar ( ) düğmesine tıklamak yeterlidir Çağrı Kuyrukları Menüsünden: İlgili ekran, Çağrı Merkezi Ayarları Çağrı Kuyrukları menüsünden açılır Açılan ekrandaki Kuyruk listesinde yer alan kuyruklardan MT ataması iptal edilecek olan kuyruk seçilir. Seçim işlemi yapıldığında ekranın sağında yer alan sekmeler otomatik olarak seçilen kuyruğa ait seçenekleri görüntülemektedir Müşteri Temsilcileri sekmesine tıklanılır. Bu sekmede Atanmamış ve Atanmış adı altında iki ayrı liste bulunmaktadır. Atanmamış listesinde seçili kuyruğa ataması yapılmamış olan MT lerin adları listelenmektedir. Atanmış listesinde ise seçili kuyruğa ataması yapılmış olan MT lerin adları listelenmektedir Çağrı kuyruğundaki ataması iptal edilecek olan MT nin adı seçilir ve ardından Geri Aktar ( ) düğmesi tıklanarak işlem tamamlanmış olur. NOT: Atanmış listesinde yer alan tüm MT ler bu kuyruktan çıkarılacaksa, herhangi bir MT seçimi yapılmadan Tümünü Geri Aktar ( ) düğmesine tıklamak yeterlidir.

14 TegsoftCC Supervisor (Yetkili Kullanıcı) Inbound Çağrı Merkezi Eğitim Dokümanı Sayfa 13 / Supervisor ın yetkili olacağı MT lerin Atanması 6.1. İlgili ekran, Çağrı Merkezi Ayarları Müşteri Temsilcileri menüsünden açılır Açılan ekrandaki Kullanıcı Listesi alanından dinleme yapacak olan kullanıcı (Supervisor) adı seçilir ve Müşteri Temsilcisi Olarak Ata ( aktarılır. ) düğmesi tıklanarak Müşteri Temsilcisi Ayarları listesine 6.3. Açılan Müşteri Temsilcileri Ayarları sekmesinden, supervisor olan kullanıcı seçilir ve Yetkili Olduğu Müşteri Temsilcileri (Supervisor oldukları) sekmesi tıklanır Bu sekmede Atanmamış listesinde, seçili supervisor kullanıcısının yetkili olmadığı MTlerin adları; Atanmış listesinde ise seçili supervisor kullanıcısının yetkili olduğu MT lerin adları listelenmektedir Supervisor ın üzerinde yetkili olacağı MT nin adı seçilir ve ardından Aktar ( ) düğmesi tıklanarak işlem tamamlanmış olur. NOT: Atanmamış listesinde yer alan tüm MT ler bu Supervisora atanacaksa, herhangi bir MT seçimi yapılmadan Tümünü Aktar ( ) düğmesine tıklamak yeterlidir.

15 TegsoftCC Supervisor (Yetkili Kullanıcı) Inbound Çağrı Merkezi Eğitim Dokümanı Sayfa 14 / Supervisor ın yetkili olduğu MT lerin İptal Edilmesi 7.1. İlgili ekran, Çağrı Merkezi Ayarları Müşteri Temsilcileri menüsünden açılır Açılan Müşteri Temsilcileri Ayarları sekmesinden, supervisor olan kullanıcı seçilir ve Yetkili Olduğu Müşteri Temsilcileri (Supervisor oldukları) sekmesi tıklanır Bu sekmede Atanmamış listesinde, seçili supervisor kullanıcısının yetkili olmadığı MTlerin adları; Atanmış listesinde ise seçili supervisor kullanıcısının yetkili olduğu MT lerin adları listelenmektedir Supervisor ın yetkisinin kaldırılacağı MT nin adı seçilir ve ardından Geri Aktar ( ) düğmesi tıklanarak işlem tamamlanmış olur. NOT: Atanmış listesinde yer alan tüm MT ler bu Supervisor ın yetkisinden alınacaksa, herhangi bir MT seçimi yapılmadan Tümünü Geri Aktar ( ) düğmesine tıklamak yeterlidir.

16 TegsoftCC Supervisor (Yetkili Kullanıcı) Inbound Çağrı Merkezi Eğitim Dokümanı Sayfa 15 / Müşteri Temsilcisi (MT) Atamasını İptal Etme 8.1. MT atamasını iptal etmek için gereken ekran, Çağrı Merkezi Ayarları Müşteri Temsilcileri menüsünden açılır Açılan ekranda Müşteri Temsilcisi Ayarları alanı, sistemde MT olarak tanımlı olan kullanıcıların isimlerinin yer aldığı bir listeyi içerir MT ataması iptal edilecek olan kullanıcı seçildikten sonra Sil ( ) düğmesi tıklanarak atama iptali gerçekleştirilmiş olur..

17 TegsoftCC Supervisor (Yetkili Kullanıcı) Inbound Çağrı Merkezi Eğitim Dokümanı Sayfa 16 / Anlık MT Çağrısı Dinleme Anlık Çağrı Dinleme işlemi, Telefondan Telefona gerçekleşen bir işlem olduğundan dahili telefon tanımlaması olmadan çalışmamaktadır. Bu işlem, Supervisor olarak yetkili olunan MT lerin dahilileri için yapılabilmektedir. Dinleme işleminin gerçekleşebilmesi için hem dinlenecek telefonun tanımlandığı kişinin (MT) hem de dinleme yapılacak olan telefonun tanımlandığı kişinin (Supervisor ya da MT) sisteme giriş yapmış olması gerekmektedir. Anlık Çağrı Dinleme işlemi için gereken tanımlamanın yapılması için aşağıdaki adımlar izlenmelidir: 9.1. Çağrı Merkezi Ayarları Müşteri Temsilcileri menüsü açılır Açılan ekrandaki Kullanıcı Listesi alanından dinleme yapacak olan kullanıcı (Supervisor) adı seçilir ve Müşteri Temsilcisi Olarak Ata ( ) düğmesi tıklanarak Müşteri Temsilcisi Ayarları listesine aktarılır. NOT: İşlem daha önceden yapılmışsa, bu adımın uygulanması gerekmemektedir Açılan Müşteri Temsilcileri Ayarları sekmesinden, supervisor olan kullanıcı seçilir ve Yetkili Olduğu Müşteri Temsilcileri (Supervisor oldukları) sekmesi tıklanır Bu sekmede Atanmamış ve Atanmış adı altında iki ayrı liste bulunmaktadır. Atanmamış listesinde Anlık Çağrı Dinleme ataması yapılmamış olan MT lerin adları listelenmektedir. Atanmış listesinde Anlık Çağrı Dinleme ataması yapılmış olan MT lerin adları listelenmektedir. Atanmamış listesinden dinleme yapılacak olan MT nin adı seçilir ve Aktar ( işlem tamamlanmış olur. ) düğmesi tıklanarak

18 TegsoftCC Supervisor (Yetkili Kullanıcı) Inbound Çağrı Merkezi Eğitim Dokümanı Sayfa 17 / 24 Anlık Çağrı Dinleme işlemi için gereken kullanıcı tanımları yapıldıktan sonra dinleme işlemi aşağıdaki adımlar takip edilerek gerçekleştirilir: 9.5. Dinleme yapacak olan kullanıcı (Supervisor), Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi menüsünden Müşteri Temsilcisi ekranını açar Açılan Müşteri Temsilcisi ekranı aşağıdaki şekilde görüntülenir Anlık dinleme yapılacak olan MT çağrıyı aldıktan sonra Supervisor kendi telefonundan 556(MT_Dahili_No) tuşlayarak dinleme işlemini başlatmış olur. NOT: Eğer gerekli tanımlamalar yapılmadan, 556(MT_Dahili_No) tuşlanırsa, kullanıcı telefonda şifre girişi ile ilgili bir hata mesajı duyacaktır.

19 TegsoftCC Supervisor (Yetkili Kullanıcı) Inbound Çağrı Merkezi Eğitim Dokümanı Sayfa 18 / Anlık MT Çağrısı Dinleme İşleminin İptal Edilmesi Anlık Çağrı Dinleme işlemi için gereken tanımlamanın iptali için aşağıdaki adımlar izlenmelidir: Çağrı Merkezi Ayarları Müşteri Temsilcileri menüsü tıklanır Açılan ekrandaki Müşteri Temsilcisi Ayarları alanındaki listeden Anlık Çağrı Dinleme tanımları iptal edilecek olan kullanıcı seçilir Yetkili Olduğu Müşteri Temsilcileri (Supervisor oldukları) sekmesine tıklanılır. Bu sekmede Atanmamış ve Atanmış adı altında iki ayrı liste bulunmaktadır. Atanmamış listesinde Anlık Çağrı Dinleme ataması yapılmamış olan MT lerin adları listelenmektedir. Atanmış listesinde Anlık Çağrı Dinleme ataması yapılmış olan MT lerin adları listelenmektedir Atanmış listesinden dinleme işlemi iptal edilecek olan MT nin adı seçilir ardından Geri Aktar ( ) düğmesi tıklanarak işlem tamamlanmış olur.

20 TegsoftCC Supervisor (Yetkili Kullanıcı) Inbound Çağrı Merkezi Eğitim Dokümanı Sayfa 19 / 24 D. SES KAYIT İŞLEMLERİ 1. Ses Kayıt Raporu Alma 1.1. Ses kayıt raporunun alınması için Raporlar Çağrı Detay Kayıtları (CDR) menüsü tıklanır. NOT: Çağrı Detay Kayıtları (CDR) ekranı, Supervisor sisteme giriş yapıldığında otomatik olarak açılmaktadır Açılan Çağrı Detay Kayıtları (CDR) ekranında Ses Kayıtları rapor sekmesi tıklanır Raporu alınmak istenen ses kayıtları için filtreleme işlemi yapılmalıdır. Ses kayıtları, aşağıdaki kriterlere göre sorgulanarak listenebilir: Temel Filtre Alanı Tarih : Ses kayıtlarının belirtilen tarih aralığı ve saat bilgisine göre sorgulama Müşteri Tems. : Sistemde tanımlı Müşteri Temsilcilerinin adlarına göre sogrulama Çağrı Yönü : Aşağıda belirtilen çağrı yönlerine göre sorgulama

21 TegsoftCC Supervisor (Yetkili Kullanıcı) Inbound Çağrı Merkezi Eğitim Dokümanı Sayfa 20 / 24 Gelen Çağrı (Tümü) Gelen Çağrı (Çağrı Kuyruğuna Düşen) Gelen Çağrı (Çağrı Kuyruğu Dışı) Dış Arama (Tümü) Dış Arama (Kampanya) Dış Arama (Kampanya Harici) Dahili Arama Transit Trafik Topl. Süre : Çağrının süresine göre sorgulama (90 sn ile 180 sn arasında olanlar gibi), bu alan Görüşm. Süre seçeneği ile Görüşme Süresine göre ya da Çalma seçeneği ile çalma süresine göre de sorgulama yapılabilen bir alandır. Arayan (*123*) : Arayan numaraya göre sorgulama; bu alanda aşağıdaki şekillerde numara sorgulaması yapılabilir: Arayan (*123*): Yazılan numaraların içinde geçtiği tüm telefon numaralarını sorgular. Arayan (123*): Yazılan numaralar ile başlayan tüm telefon numaralarını sorgular. Arayan (*123): Yazılan numarala ile biten tüm telefon numaralarını sorgular. Arayan (123): Sadece yazılan numarayı içeren telefon numarasını sogrular. Aranan (*123*) : Aranan numaraya göre sorgulama; bu alanda aşağıdaki şekillerde numara sorgulaması yapılabilir: Gelen Arama Filtre Alanı Aranan (*123*): Yazılan numaraların içinde geçtiği tüm telefon numaralarını sorgular. Aranan (123*): Yazılan numaralar ile başlayan tüm telefon numaralarını sorgular. Aranan (*123): Yazılan numarala ile biten tüm telefon numaralarını sorgular. Aranan (123): Sadece yazılan numarayı içeren telefon numarasını sogrular. Gelen Çağrı Dış Bağlantı : Sistemde tanımlı olan dış bağlantılara göre sorgulama Çağ. Kuyruğu : Sistemde tanımlı olan çağrı kuyruklarına göre sorgulama Kuyruk Durumu : Kuyruktaki çağrının durumuna göre aşağıdaki kriterler bazında sorgulama; Kaçan Cevaplanan Transfer Arayan Kapattı Bağlandı

22 TegsoftCC Supervisor (Yetkili Kullanıcı) Inbound Çağrı Merkezi Eğitim Dokümanı Sayfa 21 / 24 MT Kapattı Gelen Arama Rotası : Sistemde tanımlanmış olan gelen arama rotalarına göre sogrulama Dış Arama Filtre Alanı Çıkış Dış Bağlantı : Sistemde tanımlı olan dış bağlantılara göre sorgulama Dış Rota : Sistemde tanımlı olan dış rotalara göre sorgulama Profil : Sistemde tanımlı olan profillere göre sorgulama Çıkış Patern : Sistemde tanımlı olan çıkış paterni belirterek sorgulama Kampanya : Sistemde tanımlı olan kampanyalara ve bu kampanyadaki çağrıların kampanya sonuçlarına göre sorgulama Gelişmiş Filtre Alanı Kişi : Sistemde kayıtlı olan kişi adına göre sorgulama Durum : Aramanın sonucuna göre (Cevaplandı Meşgul Başarısız Cevapsız) sorgulama No : Tekil çağrı numarasına göre sogrulama Hesap Kodu : Dahililerdeki hesap koduna göre sorgulama Sunucu : Sistemde tanımlı olan sunuculara göre sorgulama 1.4. Kriterler belirtildikten sonra Ses Kayıtları sekmesindeki Navigasyon Çubuğunda ( ) yer alan Yenile ( ) düğmesi tıklanarak rapor üretilir.

23 TegsoftCC Supervisor (Yetkili Kullanıcı) Inbound Çağrı Merkezi Eğitim Dokümanı Sayfa 22 / Ses Kaydını Sistem Üzerinde Dinleme Sistem üzerinden gerçekleştirilen tüm görüşmeler kayıt altına alınmaktadır. Bu kayıtlar sistem tarafından.wav uzantılı ses dosyaları olarak kaydedilerek saklanmaktadır. Ses kayıtlarına erişmek ve dinlemek için aşağıdaki adımlar izlenmektedir Raporlar Çağrı Detay Kayıtları (CDR) menüsü tıklanır Çağrı Detay Kayıtları (CDR) ekranında Ses Kayıtları sekmesi tıklanır Kriterler belirtildikten sonra Ses Kayıtları sekmesindeki Navigasyon Çubuğunda ( ) yer alan Yenile ( ) düğmesi tıklanarak rapor üretilir Sorgu sonucu oluşan ses kayıtları raporda görüntülenir. İlgili ses kaydı listeden seçildikten sonra, sistem üzerinden dinleme işlemini yapmak için Ses dosyasını dinle ( dinleme başlatılır. ) düğmesi tıklanarak 3. Bir Ses Kayıt Dosyası İndirme 3.1. Raporlar Çağrı Detay Kayıtları (CDR) menüsü tıklanır Çağrı Detay Kayıtları (CDR) ekranında Ses Kayıtları sekmesi tıklanır Kriterler belirtildikten sonra Ses Kayıtları sekmesindeki Navigasyon Çubuğunda ( ) yer alan Yenile ( ) düğmesi tıklanarak rapor üretilir Sorgu sonucu oluşan ses kayıtları raporda görüntülenir. İlgili ses kaydı listeden seçildikten sonra, dosyayı indirmek için Ses dosyasını indir ( ) düğmesi tıklanır İndirilen dosya tarayıcı üzerinde görüntülenir, dinlemek için üzerine tıklanır.

24 TegsoftCC Supervisor (Yetkili Kullanıcı) Inbound Çağrı Merkezi Eğitim Dokümanı Sayfa 23 / Çok Sayıda Ses Kayıt Dosyası İndirme 4.1. Raporlar Çağrı Detay Kayıtları (CDR) menüsü tıklanır Çağrı Detay Kayıtları (CDR) ekranında Ses Kayıtları sekmesi tıklanır Kriterler belirtildikten sonra Ses Kayıtları sekmesindeki Navigasyon Çubuğunda ( ) yer alan Yenile ( ) düğmesi tıklanarak rapor üretilir Sorgu sonucu oluşan ses kayıtları raporda görüntülenir. Dosyaların tümü, sıkıştırılmış olarak bir seferde indirilebilir. Bu işlem için navigasyon çubuğunda yer alan Ses dosyalarını paket olarak indir ( ) düğmesi tıklanır İndirilen dosya tarayıcı üzerinde görüntülenir, dosyalara erişmek için üzerine tıklanır.

SUPERVISOR (YETKİLİ KULLANICI) KAMPANYA YÖNETİMİ EĞİTİM DOKÜMANI

SUPERVISOR (YETKİLİ KULLANICI) KAMPANYA YÖNETİMİ EĞİTİM DOKÜMANI SUPERVISOR (YETKİLİ KULLANICI) KAMPANYA YÖNETİMİ EĞİTİM DOKÜMANI Sürüm 1.3.5 Ağustos 2013 TegsoftCC Supervisor (Yetkili Kullanıcı) Kampanya Yönetimi Eğitim Dokümanı Sayfa 2 / 14 İÇİNDEKİLER A. SES KAMPANYASI

Detaylı

MÜŞTERİ TEMSİLCİSİ EĞİTİM DOKÜMANI

MÜŞTERİ TEMSİLCİSİ EĞİTİM DOKÜMANI MÜŞTERİ TEMSİLCİSİ EĞİTİM DOKÜMANI Sürüm 1.3.5 Ağustos 2013 TegsoftCC Müşteri Temsilcisi Eğitim Dokümanı Sayfa 1 / 15 İçindekiler A. SİSTEME GİRİŞ... 2 1. Sisteme Giriş... 2 B. ÇAĞRI İŞLEMLERİ... 2 1.

Detaylı

TALEP YÖNETİMİ MODÜLÜ KULLANICI EĞİTİM DOKÜMANI

TALEP YÖNETİMİ MODÜLÜ KULLANICI EĞİTİM DOKÜMANI TALEP YÖNETİMİ MODÜLÜ KULLANICI EĞİTİM DOKÜMANI Kasım 2013 Sürüm 1.4.0 Tegsoft Talep Yönetimi Modülü Kullanıcı Eğitim Dokümanı Sayfa 2 / 6 İçindekiler 1. Genel Bilgi... 3 2. Tegsoft Sistemine Giriş...

Detaylı

TALEP YÖNETİMİ MODÜLÜ YETKİLİ KULLANICI (SUPERVISOR) EĞİTİM DOKÜMANI

TALEP YÖNETİMİ MODÜLÜ YETKİLİ KULLANICI (SUPERVISOR) EĞİTİM DOKÜMANI TALEP YÖNETİMİ MODÜLÜ YETKİLİ KULLANICI (SUPERVISOR) EĞİTİM DOKÜMANI Kasım 2013 Sürüm 1.4.0 Tegsoft Talep Yönetimi Modülü Yetkili Kullanıcı (Supervisor) Eğitim Dokümanı Sayfa 2 / 25 İçindekiler 1. Genel

Detaylı

FAKS SUNUCU EĞİTİM DÖKÜMANI

FAKS SUNUCU EĞİTİM DÖKÜMANI FAKS SUNUCU EĞİTİM DÖKÜMANI 1. Faks Tanımlama 1.1. Uygulamalar Santral Yönetimi Faxlar Fax Ayarları Ekranı açılır. 1.2. Yeni bir faks tanımlamak için Navigasyon Çubuğundaki Ekle düğmesi tıklanarak yeni

Detaylı

IP PBX ve ÇAĞRI MERKEZİ ÜRÜNLERİ SIKÇA SORULAN SORULAR(FAQ) DOKÜMANI

IP PBX ve ÇAĞRI MERKEZİ ÜRÜNLERİ SIKÇA SORULAN SORULAR(FAQ) DOKÜMANI IP PBX ve ÇAĞRI MERKEZİ ÜRÜNLERİ SIKÇA SORULAN SORULAR(FAQ) DOKÜMANI İÇİNDEKİLER Konu Başlığı 1. SSH ile sisteme bağlanmaya çalışıldığında hata alıyorum ve bağlantı kuramıyorum. 3 Sayfa No 2. Telefon üzerinden

Detaylı

ArCloud Müşteri Müracat Elemanı. Arçelik Bulut Servis İletişim Merkezi. Kullanım Kılavuzu

ArCloud Müşteri Müracat Elemanı. Arçelik Bulut Servis İletişim Merkezi. Kullanım Kılavuzu Arçelik Bulut Servis İletişim Merkezi Kullanım Kılavuzu 1 İÇİNDEKİLER 1. ArCloud 3 2. ArCloud Ekranları 3 2.1. Ana Sayfa 3 2.2. Online İzleme 4 2.2.1. MME Operasyon Paneli 4 2.2.2. Kayıp Çağrılar 5 2.2.3.

Detaylı

Tele Satış Temsilcisi Eğitim Dökümanı

Tele Satış Temsilcisi Eğitim Dökümanı Tele Satış Temsilcisi Eğitim Dökümanı İçindekiler 1. Giriş Ekranı 2. Genel Görünüm 3. Dosyalar 4. Firmalar 5. Aramalar 6. Randevular 1. Giriş Ekranı RedCRM sistemine giriş için kullanılacak linkler: PC

Detaylı

Birim Gezici Hizmet Lokasyon Atama İşlemleri. Sağlık Bilgi Sistemleri Genel Müdürlüğü. Proje Geliştirme Daire Başkanlığı

Birim Gezici Hizmet Lokasyon Atama İşlemleri. Sağlık Bilgi Sistemleri Genel Müdürlüğü. Proje Geliştirme Daire Başkanlığı YÖNETİM WEB UYGULAMALARI EĞİTİM DOKÜMANI Birim Gezici Hizmet Lokasyon Atama İşlemleri Tarih: 11.06.2015 Sağlık Bilgi Sistemleri Genel Müdürlüğü Proje Geliştirme Daire Başkanlığı Hazırlayan: Uğur KAYA Versiyon

Detaylı

Satış Destek Personeli Eğitim Dökümanı

Satış Destek Personeli Eğitim Dökümanı Satış Destek Personeli Eğitim Dökümanı İçindekiler 1. Giriş Ekranı 2. Genel Görünüm 3. Dosyalar 4. Firmalar 5. Aktivasyon 1 6. Aktivasyon 2 1. Giriş Ekranı Redcrm sistemine giriş için kullanılacak linkler

Detaylı

LOGO TURKCELL AKILLI FAKS ENTEGRASYONU BİLGİ DOKÜMANI

LOGO TURKCELL AKILLI FAKS ENTEGRASYONU BİLGİ DOKÜMANI LOGO TURKCELL AKILLI FAKS ENTEGRASYONU BİLGİ DOKÜMANI Logo Turkcell Akıllı Faks Entegrasyonu Logo Turkcell Akıllı Faks entegrasyonu ile, faks cihazına ihtiyaç duymadan, GO Plus, GO 3, Tiger Plus ve Tiger

Detaylı

Kurumsal Satış Temsilcisi Eğitim Dökümanı

Kurumsal Satış Temsilcisi Eğitim Dökümanı Kurumsal Satış Temsilcisi Eğitim Dökümanı İçindekiler 1. Giriş Ekranı 2. Genel Görünüm 3. Dosyalar 4. Takvim 5. Firmalar 6. Randevular 7. Mobil Kullanım 1. Giriş Ekranı RedCRM sistemine giriş için kullanılacak

Detaylı

TachoMobile Web Uygulaması v1.00.

TachoMobile Web Uygulaması v1.00. TachoMobile Yönetim Sistemi Proje Destek Dokümanı / Web Uygulaması v1.00.01 İÇİNDEKİLER Web Uygulaması 1. TANIMLAMALAR 1.1 Araçlar 1.2 Sürücüler 2. TAKOGRAF VERİLERİ 2.1 Veri İndirme 2.2 Gelen Kutusu 2.3

Detaylı

Bulut Santral Online İşlem Merkezi Kolay Kullanım Kılavuzu 03.10.2013

Bulut Santral Online İşlem Merkezi Kolay Kullanım Kılavuzu 03.10.2013 Bulut Santral Online İşlem Merkezi Kolay Kullanım Kılavuzu 03.10.2013 Millenicom Telekomünikasyon Hizmetleri A.Ş. Tüm hakları saklıdır. 2013 Millenicom Telecommunication Services Inc. All rights reserved.

Detaylı

VET ON KULLANIM KLAVUZU

VET ON KULLANIM KLAVUZU VET ON KULLANIM KLAVUZU TEMEL KULLANIM BİLGİLERİ Sürüm: Ön İzleme.1 Not: Ön İzleme sürümü için oluşturulmuş dokümandır. Release sürüm notlarını içermez. Zaman içerisinde klavuz içerisinde yer alan bilgiler

Detaylı

Tegsoft Çağrı Merkezi Raporları

Tegsoft Çağrı Merkezi Raporları IIİ,c Tegsoft Çağrı Merkezi Raporları TEGSOFT Tegsoft Çağrı Merkezi Raporları TegsoftCC Çağrı Merkezi ürünü, anlık ve geçmişe yönelik detaylı raporları ile Çağrı Merkezi yönetiminizi kolaylaştırmaktadır.

Detaylı

e-fatura Portalı Kullanım Kılavuzu

e-fatura Portalı Kullanım Kılavuzu e-fatura Portalı Kullanım Kılavuzu İçindekiler 1. Giriş... 2 1.1 DocPlace e-fatura Portalı Nedir?... 3 1.2 Sistem Gereksinimleri... 4 2. Başlarken... 5 2.1 Uygulamanın Başlatılması... 6 2.2 DocPlace e-fatura

Detaylı

Chronos Yönetim ekranları kullanım Kılavuzu

Chronos Yönetim ekranları kullanım Kılavuzu Chronos Yönetim ekranları kullanım Kılavuzu Döküman Bilgisi Hazırlayan: Burcu Altay Ünvan: Yazılım Geliştirme Danışmanı Döküman versiyonu: 1.1 Versiyon Geçmişi Ver. No. Ver. Tarihi Revize Eden Açıklama

Detaylı

Çağrı Merkezi Nedir?

Çağrı Merkezi Nedir? Çağrı Merkezi Nedir? Call Center (Çağrı Merkezi), kurumların temasta oldukları kişi veya kurumlarla olan iletişimlerini yürüttükleri, yazılım, donanım, insan kaynakları ve iş akışlarından oluşan etkileşim

Detaylı

Adres sorgu ekranında harita üzerindeki katmanların listelendiği Katman Listesi ve bu katmanlara yakınlaşmak için Git düğmesi bulunmaktadır.

Adres sorgu ekranında harita üzerindeki katmanların listelendiği Katman Listesi ve bu katmanlara yakınlaşmak için Git düğmesi bulunmaktadır. YARDIM DOKÜMANI 1. Giriş Ekranı Kent Rehberi uygulaması ara yüzünde, sorgulama işlemleri bölümü, haritacılık araçları bölümü, temel araçlar bölümü, sağ tık menüsü ve navigasyon işlemleri bölümleri bulunmaktadır.

Detaylı

İçindekiler Tablosu Talep Destek Yönetim Sistemi Programı...3

İçindekiler Tablosu Talep Destek Yönetim Sistemi Programı...3 İçindekiler Tablosu Talep Destek Yönetim Sistemi Programı...3 1. Özellikler.3 2. Kullanım..3 2.1. Ana Sayfa..5 2.2. Talep Modülü.7 2.3. Takibim Modülü 9 2.4. Takipte Modülü..11 2.5. Silinen Talepler Modülü...11

Detaylı

MT4 Platformu u Kullanıcı Kılavuzu ARALIK 2011

MT4 Platformu u Kullanıcı Kılavuzu ARALIK 2011 MT4 Platformu u Kullanıcı Kılavuzu ARALIK 2011 Platformun Başlat latılması Program indirme linki: http://www.gedik.com/liveupdate liveupdate/gedikforex4setup. /gedikforex4setup.zip Program çift tıklayarak

Detaylı

GAP COTTON GAPCOTTON LAB PORTALI. Kullanım Kılavuzu.

GAP COTTON GAPCOTTON LAB PORTALI. Kullanım Kılavuzu. GAP COTTON GAPCOTTON LAB PORTALI Kullanım Kılavuzu www.gapcotton.org İçindekiler İÇİNDEKİLER GAP COTTON... 1 GAPCOTTON LAB PORTALI... 1 Kullanım Kılavuzu... 1 İçindekiler... 2 A. Sunuş... 4 1. Kayıt İşlemi...

Detaylı

SQL Uyarı Programı Kurulum ve Kullanımı

SQL Uyarı Programı Kurulum ve Kullanımı SQL Uyarı Programı Kurulum ve Kullanımı Kurulum 1. SQL Uyarı.zip dosyası açılır. 2. SQL Uyarı.exe programı çalıştırılır. 3. Üstteki ekran açılır ok. Butonuna basılır. 4. Ayarlar ekranı seçilir. 4.1 Server

Detaylı

Turkcell Hizmetleri Logo Ocak 2016

Turkcell Hizmetleri Logo Ocak 2016 Turkcell leri Logo Ocak 2016 İçindekiler j-guar TURKCELL HİZMETLERİ... 3 Fatura Eşleştirme Tabloları... 4 Online Fatura Aktarımları... 6 Fatura Şifre Talebi... 7 Turkcell leri 2 TURKCELL HİZMETLERİ j-guar

Detaylı

Vodafone Akıllı Bas Konuş Servisi Masaüstü Uygulaması Kullanım Kılavuzu

Vodafone Akıllı Bas Konuş Servisi Masaüstü Uygulaması Kullanım Kılavuzu Vodafone Akıllı Bas Konuş Servisi Masaüstü Uygulaması Kullanım Kılavuzu Versiyon 1 Güncelleme Tarihi 29 Ocak 2013 Güncelleme Nedeni - PC Uygulaması, Windows platformundaki masaüstü PC ler üzerinde çalışır.

Detaylı

İş Akış Yönetimi LOGO KASIM 2012

İş Akış Yönetimi LOGO KASIM 2012 İş Akış Yönetimi LOGO KASIM 2012 içindekiler İş Akış Yönetimi...3 İş Akış Rol Tanımları...4 İş Akış Rol Tanımı...5 Sicil İş Akış Rol Tanımları...6 İş Akış Rol Tanımı...7 İş Akış Kartları...8 İş Akışı...9

Detaylı

MT4 Platformu Kullanıcı Kılavuzu

MT4 Platformu Kullanıcı Kılavuzu MT4 Platformu Kullanıcı Kılavuzu OCAK 2012 PLATFORMUN BAŞLATILMASI Program indirme linki: http://www.gedik.com/liveupdate/gedikforex4setup.zip Program çift tıklayarak başlatılır. Açılan pencere İleri butonu

Detaylı

SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞINDAN MEDULA YETKİ SİSTEMİ HAKKINDA DUYURU

SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞINDAN MEDULA YETKİ SİSTEMİ HAKKINDA DUYURU SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞINDAN MEDULA YETKİ SİSTEMİ HAKKINDA DUYURU MEDULA Hastane Uygulaması ve Şahıs Ödemeleri Sisteminde kullanıcı tanımlanması ve mevcut kullanıcıların yetkilerinde değişiklik

Detaylı

1) HĐZMET TAKĐP EŞLEŞTĐRME

1) HĐZMET TAKĐP EŞLEŞTĐRME S a y f a 1 1) HĐZMET TAKĐP EŞLEŞTĐRME Hizmet Takip Eşleştirme formu; hizmet ile takibin eşleştirilme veya takibe eklenmiş bir hizmeti, ilgili takipten çıkarma işlemleri için kullanılmaktadır. Hizmet bilgilerini

Detaylı

Kariyer Yönetimi Logo Haziran 2015

Kariyer Yönetimi Logo Haziran 2015 Kariyer Yönetimi Logo Haziran 2015 İçindekiler Kariyer Yönetimi... 4 Rol Tanımları... 5 Rol Tanımı Genel Bilgileri... 7 Rol Tanımı Yabancı Dil Bilgileri... 8 Rol Tanımı Öğrenim Bilgileri... 9 Rol Tanımı

Detaylı

Uzaktan Öğretim Sistemi Öğrenci Kullanım Kılavuzu

Uzaktan Öğretim Sistemi Öğrenci Kullanım Kılavuzu Uzaktan Öğretim Sistemi Öğrenci Kullanım Kılavuzu İçindekiler 1- Sisteme Giriş Yapılması... 2 2- Canlı Derslere Katılma... 4 3- Kaynakları Görüntüleme... 5 4- Ödevleri Görüntüleme... 7 5- Ders Tartışma

Detaylı

IOSİS SOS BAYIPUAN BAYI KULLANICI KILAVUZU

IOSİS SOS BAYIPUAN BAYI KULLANICI KILAVUZU IOSİS SOS BAYIPUAN BAYI KULLANICI KILAVUZU Revizyon numarası: 0 Revizyon tarihi: 03.04.2013 Sistek Bilgisayar Yazılım ve Danışmanlık San. Tic. Ltd. Şti. REVİZYON TAKİBİ Revizyon No Tarih Açıklama veya

Detaylı

Chronos Yönetici için Kullanım Kılavuzu

Chronos Yönetici için Kullanım Kılavuzu Chronos Yönetici için Kullanım Kılavuzu Döküman Bilgisi Hazırlayan: Beste Öztamur Ünvan: Proje Yön Döküman versiyonu: 2.3 Versiyon Geçmişi Ver. No. Ver. Tarihi Revize Eden Açıklama 1.0 19.11.2013 Beste

Detaylı

YAYINLANAN RAPORLAR FORMU EĞİTİM DOKÜMANI

YAYINLANAN RAPORLAR FORMU EĞİTİM DOKÜMANI YAYINLANAN RAPORLAR FORMU 1905.023.2015 İÇİNDEKİLER 1. DOKÜMAN SÜRÜMLERİ... 4 2. YAYINLANAN RAPORLAR... 5 2.1 Yayınlanan Raporlar Formu Ana Ekranı... 5 2.2 Yayınlanan Raporları Listeleme... 5 2.3 Yayınlanan

Detaylı

efinans Finansal İşlemler Modülü Kullanım Kılavuzu

efinans Finansal İşlemler Modülü Kullanım Kılavuzu 1 efinans Finansal İşlemler Modülü Kullanım Kılavuzu 2015 2 İÇİNDEKİLER 1 GİRİŞ...3 2 UYGULAMAYA ERİŞİM...4 3 YETKİLENDİRME...5 3.1 Kullanıcı Rol Tanımları... 5 Firma Finansman Kullanıcı Rolü... 5 efinans

Detaylı

efinans Finansal İşlemler Modülü Kullanım Kılavuzu

efinans Finansal İşlemler Modülü Kullanım Kılavuzu efinans Finansal İşlemler Modülü Kullanım Kılavuzu İÇİNDEKİLER 1. GİRİŞ... 3 2. UYGULAMAYA ERİŞİM... 4 3. YETKİLENDİRME / KULANICI ROL TANIMLARI... 4 3.1 Kullanıcı Rol Tanımları... 5 3.1.1. Firma Finansman

Detaylı

Kets DocPlace LOGO Entegrasyonu

Kets DocPlace LOGO Entegrasyonu Kets DocPlace LOGO Entegrasyonu Kets DocPlace Kurulumu Öncesinde Yapılması Gereken İşlemler Windows 7, Windows 8, Windows Server 2008 R2, Windows Server 2012 veya daha yeni işletim sistemlerinde Programlar

Detaylı

TÜRKİYE İLAÇ VE TIBBİ CİHAZ KURUMU (TİTCK) ELEKTRONİK BAŞVURU YÖNETİMİ (EBS) TALEP BİLDİRİM KULLANICI KILAVUZU

TÜRKİYE İLAÇ VE TIBBİ CİHAZ KURUMU (TİTCK) ELEKTRONİK BAŞVURU YÖNETİMİ (EBS) TALEP BİLDİRİM KULLANICI KILAVUZU TÜRKİYE İLAÇ VE TIBBİ CİHAZ KURUMU (TİTCK) ELEKTRONİK BAŞVURU YÖNETİMİ (EBS) TALEP BİLDİRİM KULLANICI KILAVUZU 1 / 14 VERSİYON TARİHÇESİ VERSİYON DEĞİŞİKLİK YAPILAN DEĞİŞİKLİK TANIMI TARİH BÖLÜM/SAYFA

Detaylı

AYDES PROJESİ NAKLİYE HİZMET GRUBU EĞİTİM DOKÜMANI

AYDES PROJESİ NAKLİYE HİZMET GRUBU EĞİTİM DOKÜMANI AYDES PROJESİ NAKLİYE HİZMET GRUBU İÇİNDEKİLER 1. ŞEKİLLER LİSTESİ... 3 2. DOKÜMAN SÜRÜMLERİ... 4 3. NAKLİYE HİZMET GRUBU... 5 3.1 NAKLİYE İŞLEMLERİ SEÇİM... 5 3.1.1 Nakliye Hizmet Grubu Talep - Cevap

Detaylı

Kariyer Yönetimi Logo Nisan 2016

Kariyer Yönetimi Logo Nisan 2016 Kariyer Yönetimi Logo Nisan 2016 İçindekiler Kariyer Yönetimi... 3 Rol Tanımları... 4 Rol Tanımı Genel Bilgileri... 5 Rol Tanımı Yabancı Dil Bilgileri... 6 Rol Tanımı Öğrenim Bilgileri... 7 Rol Tanımı

Detaylı

ELEKTRONİK BELGE YÖNETİM SİSTEMİ (EBYS)

ELEKTRONİK BELGE YÖNETİM SİSTEMİ (EBYS) ELEKTRONİK BELGE YÖNETİM SİSTEMİ (EBYS) AGENT KULLANIM DOKÜMANI HİZMETE ÖZEL 1/21 Rev. 1 İÇİNDEKİLER 1 İÇİNDEKİLER 2 1.1. AYARLAR... 3 1.2. YENİLE... 7 1.3. BİLDİRİM VE GÖREVLER... 9 1.4. ENVİSİON ANA

Detaylı

TAPU VE KADASTRO BİLGİ SİSTEMİ

TAPU VE KADASTRO BİLGİ SİSTEMİ TAPU VE KADASTRO BİLGİ SİSTEMİ MEKÂNSAL GAYRİMENKUL SİSTEMİ (MEGSİS) BAŞVURU, E-ÖDEME VE FEN KAYIT İŞLEMLERİ DOKÜMANI Sürüm: 0.1 Revizyon Bilgileri Revizyon No: Revizyon Tarihi Revizyonu Yapan Revizyon

Detaylı

ASELSAN TEDARİKÇİ PORTALI KALİTE SÜREÇLERİ DOKÜMANI

ASELSAN TEDARİKÇİ PORTALI KALİTE SÜREÇLERİ DOKÜMANI ASELSAN TEDARİKÇİ PORTALI KALİTE SÜREÇLERİ DOKÜMANI Versiyon: 2 Tarih: 28.09.2017 1 İçindekiler 1. Sisteme Giriş... 3 2. Geri Bildirim Süreci... 4 2.1. Geri bildirim oluşturma... 6 3. Denetim Talebi...

Detaylı

Proje Takip Platformu Kullanım Kılavuzu

Proje Takip Platformu Kullanım Kılavuzu Proje Takip Platformu Kullanım Kılavuzu Uygulamaya giriş yapabilmek için https://iskop.istanbul.edu.tr/ adresine girilir. Proje Takip Platformu adlı bölümden Proje Takip Platformu linkine tıklanır. Açılan

Detaylı

DESTEK DOKÜMANI ANKET YÖNETİMİ. Kurum tarafından yapılacak anketlerin hazırlandığı, yayınlandığı ve sonuçların raporlanabildiği modüldür.

DESTEK DOKÜMANI ANKET YÖNETİMİ. Kurum tarafından yapılacak anketlerin hazırlandığı, yayınlandığı ve sonuçların raporlanabildiği modüldür. Bölüm ANKET YÖNETİMİ Kurum tarafından yapılacak anketlerin hazırlandığı, yayınlandığı ve sonuçların raporlanabildiği modüldür. Anket uygulaması için aşağıdaki işlem adımlarını uygulamak gerekmektedir.

Detaylı

Okul Sorumlusu/Müdürü İçin Mobil Kreş Yönetim Paneli Kullanım Dokümanı

Okul Sorumlusu/Müdürü İçin Mobil Kreş Yönetim Paneli Kullanım Dokümanı Okul Sorumlusu/Müdürü İçin Mobil Kreş Yönetim Paneli Kullanım Dokümanı 1. Okul yönetim paneline giriş yapmak için www.mobilkres.com/web-admin adresine gidilir. 2. Açılan sayfada kullanıcı adı ve şifre

Detaylı

Ġġ YATIRIM MENKUL DEĞERLER A.ġ. Bilgi Teknolojileri Müdürlüğü. Kullanıcı Kılavuzu. TradeMaster FX - iphone. Sinem Yiğit

Ġġ YATIRIM MENKUL DEĞERLER A.ġ. Bilgi Teknolojileri Müdürlüğü. Kullanıcı Kılavuzu. TradeMaster FX - iphone. Sinem Yiğit Ġġ YATIRIM MENKUL DEĞERLER A.ġ. Bilgi Teknolojileri Müdürlüğü Kullanıcı Kılavuzu TradeMaster FX - iphone Ürün : TradeMaster FX - iphone Hazırlayan: Sinem Yiğit Değişiklik tarihi: 07.02.2012 Versiyon: 1,0

Detaylı

Akademisyen Kullanıcı Kılavuz Dokümanı

Akademisyen Kullanıcı Kılavuz Dokümanı MOS BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ YAZILIM VE DANIŞMANLIK HİZMETLERİ LTD.ŞTİ. Akademisyen Kullanıcı Kılavuz Dokümanı Sayfa 1 / 13 İçindekiler Tablosu 1 Giriş... 3 1.1 Belgenin Amacı... 3 1.2 Belgenin Kapsamı...

Detaylı

VAKIFBANK SANAL POS PANELİ KULLANICI KILAVUZU

VAKIFBANK SANAL POS PANELİ KULLANICI KILAVUZU VAKIFBANK SANAL POS PANELİ KULLANICI KILAVUZU DEĞERLİ ÜYE İŞYERİMİZ! Vakıfbank Sanal POS Ekibi olarak, sizlere daha iyi hizmet verebilmek için çalışmaya devam ediyoruz. İlerleyen dönemlerde panelimizin

Detaylı

Turkcell Hizmetleri LOGO KASIM 2011

Turkcell Hizmetleri LOGO KASIM 2011 Turkcell Hizmetleri LOGO KASIM 2011 içindekiler Turkcell Hizmetleri...3 Toplu Mesaj Gönderimleri...4 Sicil Kartları Listesi nden SMS Gönderimleri...5 Raporlar...7 Durum Bilgisi...7 Başvurular...9 Turkcell

Detaylı

AYDES PROJESİ HIZLI RAPORLAR FORMU EĞİTİM DOKÜMANI

AYDES PROJESİ HIZLI RAPORLAR FORMU EĞİTİM DOKÜMANI AYDES PROJESİ HIZLI RAPORLAR FORMU 2005.0203.2015 İÇİNDEKİLER 1. DOKÜMAN SÜRÜMLERİ... 4 2. HIZLI RAPORLAR... 5 2.1 Hızlı Raporlar Formu Ana Ekranı... 5 2.2 Hızlı Raporları Listeleme... 5 2.3 Hızlı Rapor

Detaylı

Firma Kullanıcı Kılavuz Dokümanı

Firma Kullanıcı Kılavuz Dokümanı MOS BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ YAZILIM VE DANIŞMANLIK HİZMETLERİ LTD.ŞTİ. Firma Kullanıcı Kılavuz Dokümanı Sayfa 1 / 13 İçindekiler Tablosu 1 Giriş... 3 1.1 Belgenin Amacı... 3 1.2 Belgenin Kapsamı... 3 1.3

Detaylı

Programlama Kılavuzu. IPV Serisi IP Santralleri IPV10 IPV20 IPV50

Programlama Kılavuzu. IPV Serisi IP Santralleri IPV10 IPV20 IPV50 Programlama Kılavuzu IPV Serisi IP Santralleri IPV10 IPV20 IPV50 İçindekiler AMAÇ... 3 KARELPORT CİHAZ KAYIT İŞLEMİ... 3 1. Yeni Santral Ekleme... 3 2. Santral Bilgilerinin Girilmesi... 3 3. Lisans Anahtarlarının

Detaylı

TÜRKİYE ESNAF VE SANATKARLARI KONFEDERASYONU Online İşlemler (Basılı Evrak Stok Takip Sistemi ) Kullanma Kılavuzu

TÜRKİYE ESNAF VE SANATKARLARI KONFEDERASYONU Online İşlemler (Basılı Evrak Stok Takip Sistemi ) Kullanma Kılavuzu 1. Giriş Bu kılavuz; Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu Online İşlemler sisteminde, Basılı Evrak Stok Takip Sisteminin kullanımını anlatmak amacı ile hazırlanmıştır. Bu sistem ile; - Basılı Evrak

Detaylı

Kullanım Kılavuzu DEPO AMBAR MODÜLÜ

Kullanım Kılavuzu DEPO AMBAR MODÜLÜ Kullanım Kılavuzu DEPO AMBAR MODÜLÜ Sarus Hastane Bilgi Yönetim Sistemleri tarafından geliştirilmiş olan Depo Ambar Modülü kullanım fonksiyonlarını içermektedir. TEKNORİTMA Koray Tolga DURMUŞ 1.09.2016

Detaylı

İçindekiler. 1. Cep Anahtar Başvuru

İçindekiler. 1. Cep Anahtar Başvuru İçindekiler 1. Cep Anahtar Başvuru... 1 2. Cep Anahtar Aktivasyon... 3 3. Login (Giriş) Ekranı Çift İleri Güvenlik Aracı (İGA) Olan Kullanıcı... 4 4. Cep Anahtar Ayarlar... 5 a. Çoklu Kapama Bireysel ve

Detaylı

ELEKTRA LOGO AKTARIM PROGRAMI...3

ELEKTRA LOGO AKTARIM PROGRAMI...3 İçindekiler Tablosu ELEKTRA LOGO AKTARIM PROGRAMI...3 1. Özellikler.. 3 2. Kullanım...4 2.1. Elektra Fatura Aktarım Modülü.5 2.2. Mahsup Fişi Modülü.7 2.3. Bavel Fatura XML Modülü.9 2 ELEKTRA LOGO AKTARIM

Detaylı

AYNİ BAĞIŞ HİZMET GRUBU EĞİTİM DOKÜMANI

AYNİ BAĞIŞ HİZMET GRUBU EĞİTİM DOKÜMANI 14.07.2015 İÇİNDEKİLER 1. DOKÜMAN SÜRÜMLERİ... 4 2. AYNİ BAĞIŞ ÖZELLİKLERİ... 5 2.1. Ayni Bağış Hizmet Grubu Ana Ekranı... 5 2.2.1. Ayni Bağış Depo Bilgileri... 5 2.2.1.1. Ayni Bağış Depo Bilgileri Listeleme...

Detaylı

Öğrenci İşleri Bilgi Sistemi Yaz Öğretimi Süreci Eş Değer Ders Tanımlama

Öğrenci İşleri Bilgi Sistemi Yaz Öğretimi Süreci Eş Değer Ders Tanımlama Öğrenci İşleri Bilgi Sistemi Yaz Öğretimi Süreci Tanımlama Yaz öğretiminde açılacak dersler; enstitülerde anabilim dalının olumlu görüşü üzerine, fakülte, konservatuar ve yüksekokullarda ise ilgili birim

Detaylı

OPERATÖR SERVİSLERİ. Kullanıcı Kılavuzu

OPERATÖR SERVİSLERİ. Kullanıcı Kılavuzu OPERATÖR SERVİSLERİ Kullanıcı Kılavuzu Versiyon Tarih Yazan Tanım 1.0 01-08-2013 Burcu Kayacık Yalman Turkcell Servisleri 2.0 08-10-2014 Burak Şanlı Vodafone Servisleri 2.1 17-10-2014 Gül GÖNLÜBEYAZ Düzenlemeler

Detaylı

Hazırlayan Tarih İmza Özge Bakülüer. Gözden Geçiren Tarih İmza Devrim Erdönmez. Onaylayan Tarih İmza İDARE SİSTEM YÖNETİM

Hazırlayan Tarih İmza Özge Bakülüer. Gözden Geçiren Tarih İmza Devrim Erdönmez. Onaylayan Tarih İmza İDARE SİSTEM YÖNETİM Hazırlayan Tarih İmza Özge Bakülüer Gözden Geçiren Tarih İmza Devrim Erdönmez Onaylayan Tarih İmza İDARE Sayfa No:2/16 Revizyon Takip Tablosu Güncel Revizyon Yayımlanma Tarihi Açıklama 1.0 İlk revizyon

Detaylı

TURKCELL HİZMETLERİ. Kullanım Bilgileri. LOGO Kasım 2014

TURKCELL HİZMETLERİ. Kullanım Bilgileri. LOGO Kasım 2014 TURKCELL HİZMETLERİ Kullanım Bilgileri LOGO Kasım 2014 İçindekiler TURKCELL HİZMETLERİ... 3 Online Turkcell Fatura Aktarımı... 4 Fatura Eşleştirme Tabloları... 5 Online Fatura Aktarımları... 6 Toplu Mesaj

Detaylı

YEDEKLEME PROGRAMI KURULUM VE KULLANIMI

YEDEKLEME PROGRAMI KURULUM VE KULLANIMI YEDEKLEME PROGRAMI KURULUM VE KULLANIMI Kurulum 1..zip dosyasını açınız. 2. Açılan dosyanın içindeki Yedekleme klasörünü açınız. 3. Yedekleme.exe dosyasını açınız. 4. Üst pencerede ki ekran gözükecektir.

Detaylı

MİCRODESTEK E-SMM UYGULAMASI TANITIM DOKÜMANI

MİCRODESTEK E-SMM UYGULAMASI TANITIM DOKÜMANI MİCRODESTEK E-SMM UYGULAMASI TANITIM DOKÜMANI İçindekiler Yeni Kullanıcı Tanımlama... 2 Giriş... 4 Ana Ekran (E-SMM Hazırlama)... 6 Müvekkil Tanımlama ve Düzenleme... 7 E-SMM Hazırlama... 9 E-SMM Listesi...

Detaylı

Cep T Para Ekranları. Cep T Para SIM Menü İşlem Ekranları

Cep T Para Ekranları. Cep T Para SIM Menü İşlem Ekranları Cep T Para Ekranları Cep T Para SIM Menü İşlem Ekranları Cep T Para ya Erişim Cep T Para, SIM kartlar üzerinde çalışan bir uygulama olduğu için, uygulamaya erişim için, müşterilerimizin kullandıkları telefonun

Detaylı

ASELSAN TEDARİKÇİ PORTALI SRM- Sipariş Yönetimi Tedarikçi Dokümanı

ASELSAN TEDARİKÇİ PORTALI SRM- Sipariş Yönetimi Tedarikçi Dokümanı ASELSAN TEDARİKÇİ PORTALI SRM- Sipariş Yönetimi Tedarikçi Dokümanı Versiyon : 2 Tarih : 28.09.2017 1 1 SİPARİŞ PORTALİ... 3 2. SEVK BEKLEYEN SİPARİŞLER... 4 2.1. Sevk Bekleyen Siparişin Revize Edilmesi...

Detaylı

Bu doküman Oda/Borsaların uygulamayı kullanmaya başlamadan önce izlemesi gereken adımları ve yapması gereken tanımlamaları içermektedir.

Bu doküman Oda/Borsaların uygulamayı kullanmaya başlamadan önce izlemesi gereken adımları ve yapması gereken tanımlamaları içermektedir. ODA/BORSA AÇILIŞI Bu doküman Oda/Borsaların uygulamayı kullanmaya başlamadan önce izlemesi gereken adımları ve yapması gereken tanımlamaları içermektedir. 1. Birim Ağacı Yönetim menüsü altında bulunan

Detaylı

BAĞIMSIZ DEĞERLENDİRİCİ KAYIT İŞLEMLERİ

BAĞIMSIZ DEĞERLENDİRİCİ KAYIT İŞLEMLERİ TÜBİTAK - BİLGEM YAZILIM TEKNOLOJİLERİ ARAŞTIRMA ENSTİTÜSÜ (YTE) T.C. KALKINMA BAKANLIĞI İZLEME, DEĞERLENDİRME VE ANALİZ DAİRESİ BAŞKANLIĞI KALKINMA AJANSLARI YÖNETİM SİSTEMİ PROJESİ BAĞIMSIZ DEĞERLENDİRİCİ

Detaylı

AYAKTAN HASTA İLAÇ MUAFİYET RAPORU

AYAKTAN HASTA İLAÇ MUAFİYET RAPORU S İS O F T S AĞ L I K BİL G İ S İS T E ML E R İ 2019 - ANK AR A 1. SUNUM 1.1. Genel Hususlar İlaç Muafiyet Raporu, hastanın muayenesi sonrasında uzun süreli ilaç kullanımına karar verildiği durumlarda

Detaylı

Bu ekrana Kullanıcı adı ve şifre ile giriş yapıldığında ekranda giriş yapabilmeniz için yetki almanız

Bu ekrana Kullanıcı adı ve şifre ile giriş yapıldığında ekranda giriş yapabilmeniz için yetki almanız MHRS (MERKEZİ HASTANE RANDEVU SİSTEMİ) Kurum üzerinden MHRS entegrasyonunun yapılabilmesi için ; WEB Tabanlı Sistemimizi kullanan Kurumlar WebHBYS ekranından Menü / Program Parametreleri ekranından Sağlık

Detaylı

Broker, Acente, Banka Online Sigortacılık Portali

Broker, Acente, Banka Online Sigortacılık Portali Broker, Acente, Banka Online Sigortacılık Portali www.neosinerji.com.tr / www.babonline.com.tr TEKNİK DESTEK e-mail: acentedestek@mapfregenelsigorta.com tel: 212 334 90 90 MAPFRE GENEL SİGORTA SİSTEME

Detaylı

ICATT ÇEVİRİ UYGULAMASI SİSTEM MİMARİSİ VE VERİTABANI TASARIMI

ICATT ÇEVİRİ UYGULAMASI SİSTEM MİMARİSİ VE VERİTABANI TASARIMI ICATT ÇEVİRİ UYGULAMASI SİSTEM MİMARİSİ VE VERİTABANI TASARIMI İÇİNDEKİLER 1. GİRİŞ 1.1. KAPSAM 1.2. SİSTEM ÖZETİ 1.3. DOKÜMAN ÖZETİ 2. ÇALIŞMA KONSEPTİ 2.1. Yeni Kullanıcı Oluşturmak 2.2. Şirket Bilgilerini

Detaylı

Ġġ YATIRIM MENKUL DEĞERLER A.ġ. Bilgi Teknolojileri Müdürlüğü. Kullanıcı Kılavuzu. TradeMaster FX - Ipad. Sinem Yiğit

Ġġ YATIRIM MENKUL DEĞERLER A.ġ. Bilgi Teknolojileri Müdürlüğü. Kullanıcı Kılavuzu. TradeMaster FX - Ipad. Sinem Yiğit Ġġ YATIRIM MENKUL DEĞERLER A.ġ. Bilgi Teknolojileri Müdürlüğü Kullanıcı Kılavuzu TradeMaster FX - Ipad Ürün : TradeMaster FX - Ipad Hazırlayan: Sinem Yiğit Değişiklik tarihi: 07.02.2012 Versiyon: 1,0 Özet:

Detaylı

1) Personel Bilgi Girişi... 4. 2) Resmi Tatil Tanımlama... 23. 3) Đzin Türü Tanımlama... 24. 4) Personel Đzin Tahakkuk Girişi...

1) Personel Bilgi Girişi... 4. 2) Resmi Tatil Tanımlama... 23. 3) Đzin Türü Tanımlama... 24. 4) Personel Đzin Tahakkuk Girişi... yo SUNUŞ Türkiye de pek çok alanda olduğu gibi sağlık sektörünün de kendine özgü çözüm bekleyen sorunları bulunmaktadır. Hastanelerde tutulacak düzenli kayıtlar, doğru analizler ve sistemli bir çalışma

Detaylı

MÜŞTERİ BİLGİ SİSTEMİ KULLANICI KILAVUZU. Türkiye Kömür İşletmeleri Kurumu

MÜŞTERİ BİLGİ SİSTEMİ KULLANICI KILAVUZU. Türkiye Kömür İşletmeleri Kurumu MÜŞTERİ BİLGİ SİSTEMİ KULLANICI KILAVUZU Türkiye Kömür İşletmeleri Kurumu 2015 Sayfa No : 1 / 16 İçindekiler GİRİŞ SAYFASI... 2 E-İmza ile Giriş... 2 Mobil İmza ile Giriş... 3 Kullanıcı Adı ve Şifre ile

Detaylı

MERKEZ KAYD S STEM KULLANICI KILAVUZU KÜPÜR MHA LEMLER

MERKEZ KAYD S STEM KULLANICI KILAVUZU KÜPÜR MHA LEMLER MERKEZİ KAYDİ SİSTEM KULLANICI KILAVUZU KÜPÜR İMHA İŞLEMLERİ İÇERİK VI. KÜPÜR İMHA İŞLEMLERİ... 1 A. Küpür İmha Durumunun Bildirilmesi Genel İlkeleri... 1 B. Küpür İmha Uygulamaları İşlem Akışı... 2 1.

Detaylı

TAPU VE KADASTRO BİLGİ SİSTEMİ

TAPU VE KADASTRO BİLGİ SİSTEMİ TAPU VE KADASTRO BİLGİ SİSTEMİ MEKÂNSAL GAYRİMENKUL SİSTEMİ (MEGSİS) VERİ İŞLEMLERİ DOKÜMANI Sürüm: 0.1 Revizyon Bilgileri Revizyon No: Revizyon Tarihi Revizyonu Yapan Revizyon Nedeni 0.1 15.07.2013 Yazılım

Detaylı

ML TFT 5 ARAYÜZ KULLANIM KILAVUZU

ML TFT 5 ARAYÜZ KULLANIM KILAVUZU ML TFT 5 ARAYÜZ KULLANIM KILAVUZU İçindekiler 1 ML TFT 5 Genel Özellikleri... 3 2 Arayüz... 3 2.1 Arayüz Hakkında... 3 2.2 Cihaz Haberleşmesi... 4 2.3 Kat Görselleri ve Ok Tipi Seçenekleri... 4 2.4 Tema

Detaylı

GTS KULLANIM KLAVUZU

GTS KULLANIM KLAVUZU GTS KULLANIM KLAVUZU Sayfa 1 Gts sistemi tanımlandığında Mağaza kodu (üye numarası) admin kullanıcı kodu ve parolası email ile Garanti Bankasından tarafınıza iletilecektir. Şifreniz SMS olarak gelecektir.

Detaylı

PERSONEL BANKA IBAN BİLGİSİ DEĞİŞİKLİĞİ UYGULAMA KILAVUZU

PERSONEL BANKA IBAN BİLGİSİ DEĞİŞİKLİĞİ UYGULAMA KILAVUZU PERSONEL BANKA IBAN BİLGİSİ DEĞİŞİKLİĞİ UYGULAMA KILAVUZU ŞUBAT - 2014 PERSONEL ÖDEMELERİ UYGULAMA GELİŞTİRME VE DESTEK ŞUBESİ 1 İçindekiler GİRİŞ......3 1. HARCAMA BİRİMLERİNCE YAPILACAK İŞLEMLER..3 1.1.

Detaylı

LUCA BİLGİSAYARLI MUHASEBE PROGRAMI DERS NOTLARI

LUCA BİLGİSAYARLI MUHASEBE PROGRAMI DERS NOTLARI KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ BEŞİKDÜZÜ MESLEK YÜKSEKOKULU LUCA BİLGİSAYARLI MUHASEBE PROGRAMI DERS NOTLARI ÖĞR. GÖR. COŞKUN ALİYAZICIOĞLU EYLÜL 2017 - TRABZON SLAYT 2 Hesap Planı Penceresinde Alt Hesap

Detaylı

Öğrenci İşleri Bilgi Sistemi Yaz Öğretimi Süreci Diğer Birimden Ders Alma

Öğrenci İşleri Bilgi Sistemi Yaz Öğretimi Süreci Diğer Birimden Ders Alma Öğrenci İşleri Bilgi Sistemi Yaz Öğretimi Süreci Diğer Birimden Ders Alma Yaz öğretiminde açılacak dersler; enstitülerde anabilim dalının olumlu görüşü üzerine, fakülte, konservatuar ve yüksekokullarda

Detaylı

1. Zamanbaz Hakkında Zamanbaz Kurulumu Zamanbaz Sistem Gereksinimleri Zamanbaz Kurulumu... 3

1. Zamanbaz Hakkında Zamanbaz Kurulumu Zamanbaz Sistem Gereksinimleri Zamanbaz Kurulumu... 3 İÇİNDEKİLER 1. Zamanbaz Hakkında... 3 2. Zamanbaz Kurulumu... 3 2.1. Zamanbaz Sistem Gereksinimleri... 3 2.2. Zamanbaz Kurulumu... 3 3. Zamanbaz İlk Çalıştırma ve Kullanımı... 6 3.1. İlk Çalıştırma...

Detaylı

Küresel personel takip programı bordro, mesai hesaplama sürenizi ve alacağınız raporları en kısa sürede almanız için hazırlanmıştır.

Küresel personel takip programı bordro, mesai hesaplama sürenizi ve alacağınız raporları en kısa sürede almanız için hazırlanmıştır. Personel Takip Yazılımı Küresel Personel Devam Kontrol Programı Küresel personel takip programı bordro, mesai hesaplama sürenizi ve alacağınız raporları en kısa sürede almanız için hazırlanmıştır. İçindekiler

Detaylı

ISTCELL. Kullanım Bilgileri

ISTCELL. Kullanım Bilgileri ISTCELL Kullanım Bilgileri 12/14/2010 İçindekiler ISTCELL... 3 Ekip Mobil... 4 Mobil Bilgi ve Mobil Eğitim... 9 Mobil Bilgilendirme... 13 Mesaj Şablonları... 15 Toplu Mesaj Gönderimleri... 16 Turkcell

Detaylı

Seçmeli Ders Değişikliği seçimiyle YKK nın girileceği Yönetim Kurulu Kararları paneli açılır (Ekran 2).

Seçmeli Ders Değişikliği seçimiyle YKK nın girileceği Yönetim Kurulu Kararları paneli açılır (Ekran 2). Öğrenci İşleri Bilgi Sistemi Yönetim Kurulu Kararları Menüsü Değişikliği Değişikliği işleminin yapılması için ilgili Yönetim Kurulu Kararının (YKK) sisteme girilmesi gerekir. Bunun için Temel İşlemler

Detaylı

Usta Aritmetik Bayi Kontrol Programı Kullanım Kılavuzu (V.1.3.0)

Usta Aritmetik Bayi Kontrol Programı Kullanım Kılavuzu (V.1.3.0) Usta Aritmetik Bayi Kontrol Programı Kullanım Kılavuzu (V.1.3.0) A. Öğretmen Girişi a b c d B. Ana Menü a. Kullanıcı bilgisi : Bu alana yazılacak bilgiyi size Usta Aritmetik firması sağlamaktadır. b. Şifre

Detaylı

SAĞLIK KURULU ENGELLİ SAĞLIK KURULU RAPORU

SAĞLIK KURULU ENGELLİ SAĞLIK KURULU RAPORU ENGELLİ RAPORU S İ SO F T S AĞ L I K BİLGİ Sİ S T EMLERİ 2 0 1 9 - AN K AR A ENGELLİ RAPORU Sayfa No : 2 / 18 DEĞİŞİKLİK NO TARİH YAYIN VE DEĞİŞİKLİK İÇERİĞİ DEĞİŞİKLİK YAPAN 00 28.03.2019 Doküman oluşturuldu.

Detaylı

Seri Takibi Yenilikleri

Seri Takibi Yenilikleri Seri Takibi Yenilikleri Ürün Grubu [X] Fusion@6 [X] Fusion@6 Standard [X] Entegre@6 Kategori Versiyon Önkoşulu [X] Yeni Fonksiyon @6 Uygulama Yardımcı Programlar/ Şirket/Şube/Parametre Tanımlamaları bölümünde

Detaylı

1. GK Blokaj Mektubu Temsilcisi Tanımlama Đşlemleri

1. GK Blokaj Mektubu Temsilcisi Tanımlama Đşlemleri MERKEZĐ KAYDĐ SĐSTEM KULLANICI KILAVUZU GENEL KURUL BLOKAJ MEKTUBU TESLĐM TEMSĐLCĐSĐ TANIMLAMA VE GENEL KURUL BLOKAJ MEKTUBU TALEP ĐLETĐMĐ Đçindekiler Đçindekiler... 2 1. GK Blokaj Mektubu Temsilcisi Tanımlama

Detaylı

SAĞLIK KURULU ÖZÜRLÜ SAĞLIK KURULU RAPORU

SAĞLIK KURULU ÖZÜRLÜ SAĞLIK KURULU RAPORU ÖZÜRLÜ RAPORU S İS O F T S AĞ L I K BİL G İ S İS T E ML E R İ 2019 - ANK AR A ÖZÜRLÜ RAPORU 1. SUNUM 1.1. Genel Hususlar Özürlü Sağlık Kurulu Raporu adlı formda, özürlü raporu verilmesi için yönlendirilmiş

Detaylı

Talep ve Şikayet Geri Dönüş Ekranı Kullanım Kılavuzu

Talep ve Şikayet Geri Dönüş Ekranı Kullanım Kılavuzu - SAMBA Uygulaması - Talep ve Şikayet Geri Dönüş Ekranı Kullanım Kılavuzu Türkçe İstanbul, 16.01.2012 Doküman Değişim Takibi Tarih Versiyon Değişikliği Yapan Değişiklik Tanımı 16.01.2012 1 Dilek Güzel

Detaylı

BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ TAKİP SİSTEMİ PROJE YÜRÜTÜCÜLERİ KULLANICI KILAVUZU

BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ TAKİP SİSTEMİ PROJE YÜRÜTÜCÜLERİ KULLANICI KILAVUZU BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ TAKİP SİSTEMİ PROJE YÜRÜTÜCÜLERİ KULLANICI KILAVUZU Ankara Üniversitesi Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinasyon Birimi Koordinatörlüğü 2013 BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ TAKİP

Detaylı

DERS AÇMA İŞLEMLERİ DERS AÇMA EKRAN KULLANIMI Ders Bilgileri Yeni ders açma işlemi nasıl yapılır?

DERS AÇMA İŞLEMLERİ DERS AÇMA EKRAN KULLANIMI Ders Bilgileri Yeni ders açma işlemi nasıl yapılır? DERS AÇMA İŞLEMLERİ... 2 1.DERS AÇMA EKRAN KULLANIMI... 3 1.1.Ders Bilgileri... 5 1.1.1.Yeni ders açma işlemi nasıl yapılır?... 6 1.2.Ders Öğrenci Listeleri... 13 DERS AÇMA İŞLEMLERİ Ders açma işlemleri

Detaylı

2017 Eylül & Ekim Yenilikleri

2017 Eylül & Ekim Yenilikleri 2017 Eylül & Ekim Yenilikleri Uyap Sorgulama 1- Uyap Sorgu Safahat ve Duruşma sekmelerine Daralt/Genişlet butonu eklenmiştir. Listedeki kayıtlar durumuna göre gruplandığında butonlar görünecek ve liste

Detaylı

Mio Tool. Mio Tool Kullanım Klavuzu, Nisan 15, 2017 V 1.0 1

Mio Tool. Mio Tool Kullanım Klavuzu, Nisan 15, 2017 V 1.0 1 Mio Tool Mio Tool Kullanım Klavuzu Versiyon 1.0 Nisan 15, 2017 Mio Tool Kullanım Klavuzu, Nisan 15, 2017 2007-2017 Mioplus. Tüm hakları saklıdır. V 1.0 1 İçindekiler Genel Bakış...3 Giriş...3 Açıklama...3

Detaylı

Doküman: EUP Revizyon No: R-02 Tarih: 21.10.2014

Doküman: EUP Revizyon No: R-02 Tarih: 21.10.2014 Sayfa: 0/11 Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No 12.08.2011 Kılavuzun ilk yayınlanma tarihi - 05.06.2012 Kurumsallaşma kapsamında minör değişiklikler R-01 21.10.2014 e-başvuru formundaki değişikliklere

Detaylı

Öğrenci İşleri Bilgi Sistemi Öğretim Elemanı - Sınav Sonuç Giriş İşlemleri

Öğrenci İşleri Bilgi Sistemi Öğretim Elemanı - Sınav Sonuç Giriş İşlemleri Öğrenci İşleri Bilgi Sistemi Öğretim Elemanı - Sınav Sonuç Giriş İşlemleri Öğrenci İşleri Bilgi Sisteminde, Öğretim Elemanı yetkisi kapsamında aşağıdaki ekran (Ekran 1) açılır. Bu belgede genel kullanım

Detaylı

TÜRKİYE NOTERLER BİRLİĞİ

TÜRKİYE NOTERLER BİRLİĞİ NOTERLİK BİLGİ SİSTEMİ Değişiklik Numarası: 1.2 02/11/2011 İÇİNDEKİLER 1 İÇİNDEKİLER... 2 ŞEKİL LİSTESİ... 3 TANIMLAR LİSTESİ... 4 KISALTMALAR LİSTESİ... 4 1.... 5 2. NA GİRİŞ... 6 3. YENİ DEFTER ONAY

Detaylı