TÜRKİYE İŞÇİ KÖYLÜ PARTİSİ TÜZÜK VE PROGRAMI

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "TÜRKİYE İŞÇİ KÖYLÜ PARTİSİ TÜZÜK VE PROGRAMI"

Transkript

1 TÜRKİYE İŞÇİ KÖYLÜ PARTİSİ TÜZÜK VE PROGRAMI TÜZÜK 1- Ad, Nitelik, Bayrak ve Amblem Türkiye İşçi Köylü Partisi; işçi sınıfının, köy emekçilerinin ve sosyalist aydınların siyasal partisidir. Parti devrimci bir kolektiftir. Kısaltılmış adı; TİKP dir. Genel Merkezi; Ankara dır. Partinin bayrağı kırmızı zemin üzerinde sarı yıldız, çark ve başaktır. Çark işçi sınıfını, başak köy emekçilerini, yıldız ise Bilimsel Sosyalizm i ifade eder. Partinin amblemi yıldız, çark ve başak altında TİKP yazısıdır. 2- Amaç Türkiye İşçi Köylü Partisi nin amacı; işçi sınıfı önderliğinde, işçi-köylü temel ittifakı ekseninde, Bilimsel Sosyalizm in rehberliğinde, emperyalizme karşı olan bütün sınıf ve tabakaları seferber ederek Demokratik Halk Devrimi ni gerçekleştirmek ve durmaksızın sosyalizmin inşasına önderlik etmektir. 3- Örgütlenmenin Temel tikesi TİKP nin temel örgütlenme ilkesi demokratik merkeziyetçiliktir. TİKP, demokratik yapısını organlarının ve üyelerinin emekçi karakterine dayandırır. Bütün yönetim kademelerinde, yönetici üyelerin ve kongre delegelerinin çoğunluğu işçilerden ve emekçilerden oluşur. TİKP çalışmalarında eleştiri ve özeleştiri ilkesini uygular. TİKP nin hiçbir yöneticisi eleştiriden muaf değildir. Karar ve görevlerin yerine getirilmesinde; birey partiye,azınlık çoğunluğa, alt kademeler üst kademelere ve bütün parti Merkez Komitesi ne, Merkez Komitesi ise Genel Kongre ye karşı sorumludur. Alt kademeler üst kademelere rapor verir; üst kademeler ise raporları inceleyerek yanıtlar. Parti içinde İki Çizgi Mücadelesi esastır. Disiplinin temel amacı; sınıf mücadelesini korumak ve geliştirmektir. 4- Parti İçi Açıklık Parti içindeki tartışmalar, görüş ayrılıkları, öneri ve kararlar tüm üyelere açıktır, gizlenemez. Partide demokratik merkeziyetçilik esastır. Demokrasi partinin tartışma platformudur. Merkeziyetçilik ise alman kararların merkezi düzeyde uygulanmasıdır. Partinin gelir ve giderleri de üyelerin denetimine açıktır. Bütün kademelerdeki parti yöneticileri görevlerinin başlangıç ve bitiminde - birinci derecedeki yakınları dahil- mal beyanında bulunurlar.

2 5- Üyelik Üyeliğin koşulları; parti program ve tüzüğünü benimsemek, temel örgütlerden birinde görev almak ve ödenti ödemeyi kabul etmektir. Üyelik için başvuruda bulunan aday üyelerin asıl üyeliğe kabul veya reddedilmesi en geç altı ay içinde karara bağlanır. Parti üyeliğine müracaat bireysel olarak yapılır. Grup olarak müracaatlar kesinlikle kabul edilmez. Asıl üyeliğinin uygun olduğuna karar verilen parti üyeleri şu sözü verirler: TİKP nin örgütlü üyesi olarak devrime, halka ve partime karşı sorumlu davranacağıma, sınıfsız toplum için mücadele edeceğime, parti disiplinine uyacağıma, emekçi halka ve yurduma daima bağlı kalacağıma söz veririm. 6- Üye Ödentisi Aylık üye ödentisi, asgari ücretin en az yüzde biri kadardır. 7- Üyenin Görevleri Parti programı doğrultusunda kitlelere önderlik eder. Bir temel örgütte görev alır. Ödentisini düzenli olarak verir. Üye kazanır. Dilediğinde üyelikten çekilmek parti üyesinin en doğal hakkıdır. 8-Parti Örgütleri ve Kongreler a) Temel Örgüt Parti örgütlenmesinin temelidir. Fabrikalarda, köylerde, mahallelerde ve diğer bütün çalışma alanlarında kurulan birimlerdir. En az üç kişiden oluşur. Temel örgütler partinin üretim alanları esasına göre kurulan birimleridir. Ayda en az bir kez toplanırlar. Her temel örgütte başkan, sekreter, sayman ve yayın sorumlusu olmak üzere görevler belirlenir. b) Mahalle-Köy Temsilcilikleri ve Köy Halk Meclisleri Mahalle veya köy üyelerinin seçtiği başkan ile birlikte en az üç kişiden oluşur. Mahalle-köy temsilciliklerinin ve Köy Halk Meclisleri nin kongreleri bir üst örgütünün önderliğinde gerçekleştirilir. c) Belde Örgütü Üç asıl üç yedek üyeden oluşur. d) İlçe Örgütü İlçe Örgütü; yönetim kurulu başkanı ile birlikte beş asıl, üç yedek üyeden oluşur İlçe kongreleri, üye sayısı 400 e kadar olan ilçelerde üyelerin katılımı ile toplanır. Üye sayısı 400 ün üzerindeyse seçilecek en az 400 delege ile toplanır. İlçenin partili belediye başkanı ve ilçe yönetim kurulu üyeleri ilçe kongresinin doğal delegeleridir. İlçe kongresi iki yılda bir yapılır.

3 e) İl Örgütü İl Yönetimi; il başkanı dahil yedi asıl, dört yedek üyeden oluşur. İl kongreleri en çok 600 delege ile toplanır. İki yılda bir yapılır. Üye sayısı 600 ü geçmiyorsa bütün üyeler il kongresinin delegesidir. Üye sayısı 600 den fazla ise; seçilecek delegelerin sayısının üye sayısına oranını il yönetim kurulu belirler. İlçe ve il yönetim kurullarının üyeleri, il disiplin kurulu üyeleri ve ilin partili milletvekilleri il kongresinin doğal delegesidirler. f) İl Disiplin Kurulu İl Kongresince seçilen üç asıl ve bir yedek üyeden oluşur. Partiden çıkarılma dışındaki suçlarla ilgili karar verir. Bir üyenin İl Disiplin Kurulu na sevk edilmesi; il yönetim kurulunun üçte iki çoğunluğunun kararıyla olur. Disiplin kuruluna sevk edilecek üye hakkında disiplin kurulu komisyonunca iddianame hazırlanır ve yüzüne karşı okunur, savunması istenir. Hakkında karar verilen üye ve yöneticinin merkez disiplin kuruluna itiraz hakkı vardır. İtiraz en geç bir ay içinde sonuçlanır. 10-Genel Kongre Genel Kongre partinin en yüksek organıdır. Genel Kongre delegeleri sayısı Merkez Komite tarafından belirlenir. Merkez komite her kongre öncesi hazırlayacağı yönetmelikle delegelerin kaç üyeyi temsilen seçileceğini belirler. Genel kongre her iki yılda bir yapılır. Olağanüstü kongreler ise; genel başkanın, merkez komitesinin kararıyla ve Genel Kongre delegelerinin veya tüm parti üyelerinin en az beşte birinin yazılı istemi üzerine yapılır. Genel kongreyi toplantıya genel başkan çağırır. Merkez Komitesi, en az üçte iki çoğunluk kararıyla zorunlu gördüğü durumlarda ilçe ve il kongreleri ile Genel Kongre yi ileri bir tarihe erteleyebilir. Erteleme en fazla bir yıldır. 11-Genel Başkan Partiyi temsil eder. Bütün parti örgütünün başkamdir. Genel Başkan; parti yönetim organlarını toplantıya çağırabilir, görev verir ve denetler. Genel Başkan; Genel Kongre tarafından, üye tam sayısının salt çoğunluğu ile ve gizli oyla seçilir. İlk iki oylamada sonuç alınamaması durumunda üçüncü turda en çok oy alan aday genel başkan seçilir. Herhangi bir nedenle genel başkanlık görevinin boşalması halinde Merkez Komitesi kendi içinden bir Genel Başkan seçer. 12-Merkez Komitesi Merkez Komitesi; seçilmiş olan Genel Başkan ile Genel Kongre tarafından seçilen 15 asıl, 3 yedek üyeden oluşur. Merkez Komitesi; Genel Kongreden sonra en yetkili organdır. Merkez Komitesi kendi içinden, Genel Sekreter, Genel Sayman ve 4 başkanlık kurulu üyesini seçer.

4 Genel ve yerel seçimlere katılıp katılmamayı, seçim bildirgesinin hazırlanmasını, tüzük hükümleri doğrultusunda adayların saptanma yöntemlerini belirler. Yıllık bütçeyi görüşür, karara bağlar, kesin hesabı onaylar. Merkez Komitesi; Genel Başkan ın onayıyla ve Genel Sekreter tarafından, önceden bildirilen gündemle toplantıya çağırılır. İki Merkez Komite toplantısı arasındaki süre üç ayı geçemez. 13-Başkanhk Kurulu Başkanlık Kurulu; Genel Başkan ile Merkez Komitesi nin kendi arasından seçtiği Genel Sekreter, iki Genel Başkan yardımcısı, Genel Sayman ve iki üye olmak üzere yedi kişiden oluşur. Başkanlık Kurulu partinin en üst yürütme organıdır. Genel Kongre ve Merkez Komitesi kararlarını yerine getirir ve denetler. Partinin siyasal ve hukuki işlerini düzenler. Genel Kongre ile ilgili gerekli hazırlıkları yapar. İl ve ilçe kongrelerinin delege seçimlerinin tüzüğe uygun gerçekleşmesini sağlar. Yıllık bütçeyi hazırlar, Merkez Komitesi nin onayına sunulması ve yürürlüğe sokulması işlerini düzenler. Partinin uluslar arası ilişkilerini düzenler ve sürdürür. Merkez Komitesi ne sunulacak raporları, Genel Kongre ye sunulacak rapor ve karar tasarılarını hazırlar. Başkanlık Kurulu nun yapacağı iki toplantı arasındaki süre bir ayı geçemez. 14-Genel Sekreterlik Genel Sekreterlik görevini yapan Genel Başkan Yardımcısı, Merkez Komite ve Başkanlık Kurulu kararlarım uygular ve denetler. Merkez Komite üyelerini bilgilendirir. Resmi işlemlerde Genel Başkan a vekalet eder. 15-Genel Sayman Genel Sayman; parti gelirlerinin toplanmasından, harcamaların yapılmasından ve gerekli projelerin hazırlanmasından yükümlüdür. Partiye gelir kaynakları yaratır, harcamaların ihtiyaçlara uygun olmasını sağlar. Genel Sayman; gelir - gider, demirbaş defterlerinin ve kesin hesapların düzenli ve süresinde tutulmasını sağlamak için gerekli önlemleri almak ve denetimleri yapmaktan sorumludur. 16-Yurtdışı Temsilcilikleri, Yan Kuruluşlar ve Bürolar Parti; Gençlik Kolu, Kadın Kolu, Kültür - Sanat Kolu, Bilim Kolu ve diğer gerekli bulduğu bürolarla yan kuruluş ve kolları kurar. Yabancı ülkelerin başkentlerinden gerekli olanlarda yurtdışı temsilcilikler açar. 17- Disiplin Cezaları Parti tüzük ve programına aykırı davrananlar, eylemlerinin ağırlığına göre cezalandırılır.

5 Disiplin cezaları; uyarı, kınama, görevden alma, geçici çıkarma ve kesin çıkarmadır. Partinin bütün kademe ve örgütleri kendilerine bağlı üyelerine uyarıda bulunabilirler. Geçici çıkarma cezası verilenler, cezayı veren disiplin kurulunun belirleyeceği en az bir, en çok iki yıllık sınama süresi içinde yöneticilik yapamazlar. Seçilme ve seçme hakkını kullanamazlar. Sınama süresi sonunda ilgili disiplin kurulu, üyenin bağlı bulunduğu parti örgütünün raporunu değerlendirerek üye hakkında karar verir. Parti görevini yerine getirmeyen ve disipline uymayan üyelere uyarı cezası verilir. Disiplinsizliği sürdürenler kınama cezasına çarptırılır. Parti örgütünün çalışmasını engelleyenlere görevden alma cezası uygulanır. Parti tüzük ve programına, organ kararlarına aykırı davranışını sürdürenlere geçici çıkarma cezası verilir. Kesin çıkarma cezası, sosyalizm ile parti tüzük ve programını temelden reddedenlere, hizip kuranlara ve parti disiplinini çiğnemekte ısrarcı olanlara verilir. İl ve TBMM disiplin kurullarının verdiği çıkarma ve geçici çıkarma cezalan Merkez Disiplin Kurulu nun onayı ile kesinleşir. Onaylanmaması halinde ilgili disiplin kurulu konuyu yeniden ele alır. Ancak bu kez reddedilen cezayı veremez. Daha önce partiden kesinleşen disiplin cezası ile çıkarılmış bir üyenin partiye yeniden üye yazılması ancak Başkanlık Kurulu nun onayı ile mümkündür. Kesinleşen disiplin cezalan Genel Kongre de kaldınlabilir. 18- Parti Lokalleri Genel Merkez; il, ilçe, belde, mahalle ve köy temsilciliklerinin parti lokallerini açabilir. 19-Partinin Gelir ve Giderleri Partinin gelirleri; üyelik ödentisi, üyeliğe giriş ücreti ve bağışlardan; Merkez Komitesi nin onayı ile yayın, rozet, takvim, kimlik belgesi ve faaliyet gelirlerinden oluşur. Her yılın bilanço ve kesin hesabı mali büro tarafından hazırlanır ve merkez komitesinin imzasına sunulur. TÜRKİYE İŞÇİ KÖYLÜ PARTİSİ NİN PROGRAMI Türkiye İşçi Köylü Partisi nin nihai amacı; herkesin yeteneğine göre çalıştığı ihtiyacına göre pay aldığı sınıfsız sömürüsüz toplumu gerçekleştirmektir. ULUSAL DEMOKRATİK HALK DEVRİMİ TİKP, proletarya önderliğinde, işçi köylü temel ittifakı ekseninde emperyalizmin ve işbirlikçilerinin Türkiye üzerindeki her türlü baskı,

6 sömürü ve denetimine son verecek olan Ulusal Demokratik Halk Devrimi ni ve devamında Demokratik Halk İktidarı nı gerçekleştirir. Türkiye nin 150 yıllık Demokratik Devrim mücadelesi birikiminin savunucusudur. TİKP Milli Kurtuluş Savaşı ve Cumhuriyet Devrimi nin bağımsızlık, demokrasi ve aydınlanma yönündeki bütün ant-emperyalist kazanımlarmı savunur ve emekçi halk yararına yeniden hayata geçirir. Aynı zamanda bu değerleri sosyalizme ilerlemenin tarihsel birikimi olarak değerlendirir. DEVLETLER BAĞIMSIZLIK, MİLLETLER KURTULUŞ, HALKLAR DEVRİM İSTİYOR Dünya da pek çok ülke emperyalizmin saldırganlığına karşı devletlerini savunuyor. Yine işgale karşı Irak ve Afgan halklarının direnişini milletlerin kurtuluş mücadelesine örnek olarak gösterebiliriz. Demokratik Devrim hareketleri, sadece emperyalizmle bağlarını koparmakla yetinmeyip, sosyalizme yönelmedikçe kısır kalmak ve yeniden emperyalizmin kucağına düşmek durumundadır. Halkların devrim mücadelesi ise tıpkı işaret fişeği gibi A sya,afrika ve Latin Amerika ülkelerinin ufuklarında parlıyor. EMPERYALİST-KAPİTALİST SİSTEM İFLAS ETMİŞTİR İnsanlık Emperyalist-Kapitalist sistemle cephe cepheye gelmiştir. Lenin in Çürüyen kapitalizm, Mao nun Emperyalizm kağıttan kaplandır tespitleri bugünler için de geçerlidir. Nükleer silahlarıyla, kontrgerilla örgütleriyle, silah tekelleriyle dünyayı kana bulayan ABD emperyalizminin yıkılması kaçınılmazdır. Kapitalist sistem çöküşe gidiyor. Onun içindir ki; kapitalist sistemin tek alternatifi, yaşamın merkezine insanı koyan, tarımda sanayide ve tüm alanlarda piyasa sisteminin her türlü sömürü ilişkilerine son vererek toplumsal ekonomik sistemi hayata geçirecek olan Sosyalizm dir. Büyük Proleter Kültür devrimi bilimsel sosyalizmin zirvesidir. O nedenle Mao Zedung un düşüncesi gelinen aşamada Marksizm ve Leninizm in en yüksek aşaması olup dünya devrimlerine ışık tutacaktır. Gelişmeler yeni sosyalist atılımların bu tarihi birikimler üzerinden gerçekleşeceğini gösteriyor. Dünya halkları sömürü ve baskıdan kurtulmak, savaşlara son vermek ve doğanın daha fazla tahribatını önlemek için emperyalizmi yenerek sosyalist uygarlığa geçmek zorundadır. DEVRİMCİ DURUM Türkiye gelip geçici olmayan yapısal bir krizle karşı karşıya. Parlamenter sistem çürüdü. Burjuva demokrasisinin de sonu geldi. Artık bu aşamada seçimler, Emperyalist-Kapitalist sistemin ve işbirlikçilerinin kendisini dayatma ve onaylatma aracı olmaktan öteye gidememektedir. Dolayısıyla emperyalizmin gösterdiği bu kulvarda yarışanlar yapsa yapsa demokrasi budalalığı yaparlar. Çürüyen ve can çekişen sistemin önünde halka saldırmaktan başka bir seçenek gözükmüyor.

7 Bunun adı Faşizmdir. Önümüzde tek bir yol kalıyor; o da devrim! EMPERYALİST SALDIRI PÜSKÜRTÜLECEK? Halkın mücadelesi yükseliyor. Türkiye emperyalizmle hesaplaşmada kritik bir döneme girdi. Rejim iflas ediyor ve onu tarihe gömecek dinamikler de bir bir ortaya çıkıyor; İşçi sınıfının önderliğinde Emek Eksenli Mücadele esastır. Başta Tekel işçileri daha sonrada hava işçilerinin mücadelesi bütün Türkiye nin gündemine girdi ve emperyalizme karşı mücadelenin kıvılcımını çaktı. Sımf mücadelesi bitmiştir diyenlere en etkili cevabı verdi. Özellikle, "Tekel vatandır, vatan satılmaz" diye haykıran işçiler vatan savunmasında da önder ve öncü rolünü tekrar tekrar hatırlattı. Emeği ve Vatanı savunacak temel gücün işçi sınıfı olduğunu gösterdiler. Emperyalizm tarafından etnik köken ve dini inançların ayrıştıncı birer unsur olarak kullanıldığı bir süreçte,türk ve Kürdüyle, Alevi ve Sünnisiyle, farklı siyasi eğilimleriyle bütün toplumsal kesimleri ortak bir mücadele zemininde birleştirdiler. Emperyalizmin iç savaş planlarının nasıl bozulacağını gösterdiler. Halkı birleştirecek biricik değerin sınıf kimliği olduğunu ortaya koydular. En önemlisi de kendisi dışındaki toplumsal güçlere önderlik ederek Emperyalist saldırının nasıl püskürtüleceğim pratikte ispatladılar. TARIM VE KÖY POLİTİKASI Toprak işleyenin su kullananındır. Büyük toprak sahiplerinin arazileri bir toprak ve tarım devrimiyle yoksul ve topraksız köylüye bedelsiz olarak dağıtılacaktır. Tarım işçilerinin sosyal güvenlik, sendika ve bütün demokratik hakları sağlanacaktır. Tarım işletmeleri verimlik esasına göre yeniden yapılandırılacak, bu amaçla kooperatifçilik desteklenecek, ortak teknoloji kullanımı ve üretimin geliştirilmesi sağlanacaktır. Çiftçinin eğitimi devlet tarafından yapılacaktır. Çiftçilerin mazot, gübre, tarım aleti, tohum, damızlık ve benzeri girdileri de desteklenecek, çiftçi borçları silinecek, ipotekler kaldırılacaktır. Tarımda gübre, tohum ve diğer alanlarda her türlü bağımlılığa son verilecek, AB, IMF, DB, DTÖ nün dayatmaları reddedilecektir. Tarım alanları ve ürünleri yerli ve yabancı sermayenin genetik kirlenmesinden korunacaktır. Başta ormanlar ve sularımız olmak üzere doğal kaynaklarımız sıkı şekilde korumaya alınacaktır. Yabancılara toprak satışı yasaklanacak, 2B alanları orman köylüsüne tahsis edilecektir Kürt Gerçeği Kürt sorununda temel çözüm; ağalığın, beyliğin, aşiret reisliğinin kısacası; feodalizmin Ulusal Demokratik Halk Devrimi yle tasfiyesidir. Emek eksenli gelişecek olan bu mücadele Kürt halkının tam hak eşitliği, özgürlük ve gönüllü birlik talebini yanma alarak başarıya ulaşacaktır.

8 20. yy m başında hem Çin de, hem de Türkiye de feodal sistem hakimdi. Her iki ülkede de devrim gerçekleşti. Çin, feodal sistemi tasfiye etmeyi başardı. Türkiye ise başaramadı. Niçin? Çünkü; Çin devrimi Komünist Parti nin önderliğinde oldu. Kurtuluş Savaşı ise milli buıjuvazinin önderliğinde gerçekleşti. Milli burjuvazi karakteri gereği emperyalizmle uzlaştı; bu yüzden devrim yarım kaldı. Onun içindir ki; Ulusal Demokratik Halk Devrimi ancak işçi sınıfı önderliğinde, işçi köylü temel ittifakı ile kesin başarıya ulaşır. Emperyalizmin emrinde BOP a hizmet edenler yalnızca Kürtlere değil Ortadoğu dahil bütün dünya halklarına da ihanet ediyorlar. Fakat en önemli gerçek; çıkarların da, düşmanların da ortak olduğu anlaşıldı. Onun içindir ki; bu sorunun çözümünde tek seçeneğimiz var. Aynı partide ortak örgütlenme ve mücadele damarını yakalamalıyız. Köylüyü feodalizmin her türlü dayanağına karşı uyandırmak ve harekete geçirecek bir mücadele başlatmalıyız. Emperyalizmin ittifak halinde olduğu feodal sistemin bir kültürü olan etnik politikaların değil, Tek seçenek olan Emekçi Cumhuriyeti nin devrimci politikalarını hayata geçirmeliyiz. EMPERYALİZM YENİLECEK İktidar Seçeneği Yaratmak Dünya Halklarının baş düşmanı ABD emperyalizmi yenilecek. Bugün temel sorun iktidar seçeneği yaratmak ve bu iktidar seçeneğinin programını oluşturmaktır. Türkiye nin devrimci birikimini bu program etrafında birleştirmek, Türkiye İşçi Köylü Partisi ni bilimselliğin, namusun, fedakarlığın, cesaretin kalesi yapmaktır. Türkiye İşçi Köylü Partisi; bu topraklarda yaşayan halkların ortak vicdanıdır. Türkiye nin Dinamikleri -İşçi sınıfı -Topraksız ve yoksul köylü -Kamu çalışanları -Gençlik -Milli Burjuvazi Zemin Elverişli Türkiye; emperyalizmin en zayıf halkası olup hakim sınıf klikleri arasında çelişmelerin derinleştiği ve her geçen gün Demokratik devrime ihtiyacın daha yoğunlaştığı bir sürece girdi. Tek çözüm Ulusal Demokratik Halk Devrimi dir. Herkese İş Ve Refah ] Dış ve iç düşmanlara karşı halkçı, planlı, Karma Ekonomi hayata geçirilecek ] Bölgeler arası dengesizlikler giderilecek

9 İç ve dış borçlar Devrimle tasfiye edilecek IMF ile ilişkilere son verilecek Dolar ve Euro nun egemenliğine son verilecek İMKB kapatılacak Bankalar Millileştirilecek. Özelleştirilen kurumlar yeniden kamulaştırılacak Ortaçağ kalıntıları temizlenecek Tarımda her türlü bağımlılığa son verilecek. AB, IMF,DB, DTÖ nün dayatmaları reddedilecek Beslenme,giyim,gübre,tohum,kendine yeterli hale getirilecek Çiftçiler mazot, gübre, tarım aleti, tohum, damızlık v.b. girdilerde desteklenecek. Çiftçi borçları silinecek, ipotekler kaldırılacak Tarım işçilerinin sosyal güvenlik, sendika ve bütün demokratik hakları sağlanacak Grev yasallaşacak, Lokavt yasaklanacak. ] Çiftçinin eğitimi devlet tarafından yapılacak ] Tarım alanları ve ürünleri yabancı sermayenin genetik kirlenmesinden korunacak ] Tarım işletmeleri verimlilik esasına göre yeniden yapılandırılacak. Bu amaçla kooperatifçilik desteklenecek ] Başta ormanlar ve sularımız olmak üzere doğal kaynaklarımız korunacak. ] Ağa, bey ve şeyhlere ait kayıtlı kayıtsız bütün taşınmazlar, hazine toprakları ve mayından temizlenmiş araziler topraksız ve az topraklı köylülere bedelsiz olarak dağıtılacak

10 ] 2B Alanları orman köylüsüne tahsis edilecek I I I I Yabancıya toprak satışı yasaklanacak Çiftçiler kooperatiflerde örgütlenecek Yeteri kadar üretilen tarım ürünleri dışarıdan alınmayacak. Sağlık ve eğitim parasız olacak I Erkekle kadın arasındaki her türlü eşitsizliğe karşı etkili mücadele yürütülecektir. Engelliler ve Yaşlılar Korunacak Hayatın bütün alanlarında özürlülerin ve yaşlıların yaşamını kolaylaştıracak önlemler alınacak. Psikotik özürlülerin üretime ve topluma kazandırılması için Ruh Sağlığı Yasası çıkarılacak. Ahlaki Çürümeye Son İnsanı vatanına, topluma ve kendisine yabancılaştıran emperyalist kültüre karşı sürekli mücadele edilecek. Bencillik, köşe dönmecilik, aç gözlülük, havadan kazanma, başkalarının sırtına basarak yükselme, vurgunculuk, fuhuş, uyuşturucu, alkol bağımlılığı v.b. ni kışkırtan emperyalist - kapitalist yozlaşmaya karşı sosyalizmin toplumcu ahlakı ve değerlerinin yayılması ve hayata geçirilmesi için mücadele edilecek.

11 TÜZÜK DEĞİŞİKLİĞİ Tüzüğün 1. maddesine aşağıdaki metin eklendi: TİKP, 22 Eylül 1919 tarihinde kurulan ve daha sonra TKP adını alan Türkiye İşçi Çiftçi Sosyalist Fırkası nın devamıdır. İsmail DURNA TİKP Genel Başkanı

İşçi Partisi. Tüzük ve Program TBMM KUTUPHANESI

İşçi Partisi. Tüzük ve Program TBMM KUTUPHANESI İşçi Partisi Tüzük ve Program Baskı: Sistem Ofset Şubat 2002 İşçi Partisi Yayınları: 40 Genel Merkez: Mithatpaşa Cad. 10/8 06410 Sıhhiye - ANKARA Tel: (0312) 435 29 99 Faks: (0312) 434 33 86 http://www.ip.org.tr

Detaylı

GENÇLİK KOLLARI YÖNETMELİĞİ

GENÇLİK KOLLARI YÖNETMELİĞİ GENÇLİK KOLLARI YÖNETMELİĞİ 195 BÖLÜM I GENEL HÜKÜMLER KURULUŞ Madde 1 - Cumhuriyet Halk Partisi Tüzüğü nde ifadesini bulan amac a yönelik olarak, Genel Merkez, il, ilçe ve gerek görülen beldelerde örgüt

Detaylı

T Ü Z Ü Ğ Ü. www. i s t a n b u l c d m b. o r g

T Ü Z Ü Ğ Ü. www. i s t a n b u l c d m b. o r g www. i s t a n b u l c d m b. o r g www. i s t a n b u l c d m b. o r g G R U P G E N E L K U R U L U KARAR ORGA NI YÜR ÜTME KURULU ÜYE DE ĞE RL EN DİRM E KO Mİ TES İ İLÇE M ECLİS İ İLÇ E S E K R E T

Detaylı

TARIM ORKAM-SEN SENDİKA MERKEZ GENEL MECLİSİ YÖNETMELİĞİ ( ANKARA) (TARIM VE ORMANCILIK HİZMETLERİ KAMU EMEKÇİLERİ SENDİKASI)

TARIM ORKAM-SEN SENDİKA MERKEZ GENEL MECLİSİ YÖNETMELİĞİ ( ANKARA) (TARIM VE ORMANCILIK HİZMETLERİ KAMU EMEKÇİLERİ SENDİKASI) TARIM ORKAM-SEN (TARIM VE ORMANCILIK HİZMETLERİ KAMU EMEKÇİLERİ SENDİKASI) SENDİKA MERKEZ GENEL MECLİSİ YÖNETMELİĞİ (2014 - ANKARA) 1 Amaç BÖLÜM I GENEL HÜKÜMLER Madde 1- Bu yönetmeliğin amacı Tarım ve

Detaylı

TOPLANTI TARİHİ TOPLANTI SAAT OTURUM NO 27/09/ İSTİNYE ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNERGESİ

TOPLANTI TARİHİ TOPLANTI SAAT OTURUM NO 27/09/ İSTİNYE ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNERGESİ TOPLANTI TARİHİ TOPLANTI SAAT OTURUM NO 27/09/2017 11.00 18 İSTİNYE ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNERGESİ Amaç ve kapsam MADDE 1 (1) Bu yönergenin amacı, İstinye Üniversitesinin ön lisans, lisans ve lisansüstü

Detaylı

YENİMAHALLE KENT KONSEYİ ENGELLİ MECLİSİ ÇALIŞMA YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak Ve Tanımlar

YENİMAHALLE KENT KONSEYİ ENGELLİ MECLİSİ ÇALIŞMA YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak Ve Tanımlar YENİMAHALLE KENT KONSEYİ ENGELLİ MECLİSİ ÇALIŞMA YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak Ve Tanımlar Amaç Madde 1- Bu yönergenin amacı; Yenimahalle Kent Konseyi Engelli Meclisi oluşumunu, organlarını,

Detaylı

TARIM ORKAM-SEN (TARIM VE ORMANCILIK HİZMETLERİ KAMU EMEKÇİLERİ SENDİKASI) SENDİKA DİSİPLİN YÖNETMELİĞİ

TARIM ORKAM-SEN (TARIM VE ORMANCILIK HİZMETLERİ KAMU EMEKÇİLERİ SENDİKASI) SENDİKA DİSİPLİN YÖNETMELİĞİ TARIM ORKAM-SEN (TARIM VE ORMANCILIK HİZMETLERİ KAMU EMEKÇİLERİ SENDİKASI) SENDİKA DİSİPLİN YÖNETMELİĞİ (05.09.2001 - ANKARA) (25/27 NİSAN 2014 MERKEZ GENEL KURULU DEĞİŞİKLİKLERİNİ İÇEREN SON HALİ) 1 I-GENEL

Detaylı

SÖKE KENT KONSEYİ ENGELLİLER MECLİSİ ÇALIŞMA YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

SÖKE KENT KONSEYİ ENGELLİLER MECLİSİ ÇALIŞMA YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar SÖKE KENT KONSEYİ ENGELLİLER MECLİSİ ÇALIŞMA YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar AMAÇ Madde 1- (1) Bu yönerge, Söke Kent Konseyi Engelli Meclisi nin oluşumunu, organlarını, görevlerini

Detaylı

ANTALYA SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI ODA İÇ YÖNETMELİĞİ

ANTALYA SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI ODA İÇ YÖNETMELİĞİ Amaç ANTALYA SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI ODA İÇ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM AMAÇ VE KAVRAMLAR Madde 1- Bu Yönetmeliğin amacı; Antalya Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası nın, Yönetim Kuruluna

Detaylı

T.C. İSTANBUL ŞİŞLİ MESLEK YÜKSEKOKULU ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNERGESİ BİRİNCİ KISIM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

T.C. İSTANBUL ŞİŞLİ MESLEK YÜKSEKOKULU ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNERGESİ BİRİNCİ KISIM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar T.C. İSTANBUL ŞİŞLİ MESLEK YÜKSEKOKULU ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNERGESİ BİRİNCİ KISIM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 - (1) Bu Yönergenin amacı, İstanbul Şişli Meslek Yüksekokuluna kayıtlı öğrencilerin

Detaylı

KONAK KENT KONSEYİ ÇALIŞMA YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

KONAK KENT KONSEYİ ÇALIŞMA YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç (13.04.2015 düzenlendi) KONAK KENT KONSEYİ ÇALIŞMA YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Madde 1 (1) Bu Çalışma Yönergesi nin amacı; İzmir İli Konak İlçesi kent yaşamında, kent

Detaylı

Sayı : GMY.2012/77 24.04.2012 Konu : XI.KK Kongreleri GENELGE 2012/77

Sayı : GMY.2012/77 24.04.2012 Konu : XI.KK Kongreleri GENELGE 2012/77 Sayı : GMY.2012/77 24.04.2012 Konu : XI.KK Kongreleri GENELGE 2012/77 CUMHURİYET HALK PARTİSİ İL VE İLÇE BAŞKANLIKLARI NA (İl ve İlçe Kadın Kolu Başkanlıkları na) Cumhuriyet Halk Partisi Merkez Yönetim

Detaylı

TÜZÜK VE YÖNETMELİKLER BASIN YAYIN KOMİSYONLARI YÖNETMELİĞİ

TÜZÜK VE YÖNETMELİKLER BASIN YAYIN KOMİSYONLARI YÖNETMELİĞİ TÜZÜK VE YÖNETMELİKLER A.6.2 BASIN YAYIN KOMİSYONLARI YÖNETMELİĞİ 2 BASIN YAYIN KOMİSYONLARI YÖNETMELİĞİ Madde 1. Amaç: Bu yönetmelik, Birleşik Metal İşçileri Sendikası nın merkez ve şubelerinde faaliyet

Detaylı

T.C. İstanbul Arel Üniversitesi ÖĞRENCİ KULÜPLERİ BİRLİĞİ KURULUŞ VE ÇALIŞMA ESASLARI YÖNERGESİ

T.C. İstanbul Arel Üniversitesi ÖĞRENCİ KULÜPLERİ BİRLİĞİ KURULUŞ VE ÇALIŞMA ESASLARI YÖNERGESİ T.C. İstanbul Arel Üniversitesi ÖĞRENCİ KULÜPLERİ BİRLİĞİ KURULUŞ VE ÇALIŞMA ESASLARI YÖNERGESİ Madde 1: KURULUŞ İstanbul Arel Üniversitesi Öğrenci Kulüpleri kuruluş ve çalışma esasları hükümlerini temel

Detaylı

ONUR KURULU VE DANIŞMA KURULTAYLARI YÖNETMELİĞİ

ONUR KURULU VE DANIŞMA KURULTAYLARI YÖNETMELİĞİ ONUR KURULU VE DANIŞMA KURULTAYLARI YÖNETMELİĞİ 213 BÖLÜM I GENEL HÜKÜMLER AMAÇ MADDE 1- Onur Kurulu ve Danışma kurultayları (Küçük Kurultay ile Gençlik ve Kadın Danışma Kurultayları) partinin siyasal,

Detaylı

Mahir Çayan Son Gençlik Hareketleri Üzerine SON GENÇLİK HAREKETLERİ ÜZERİNE (*)

Mahir Çayan Son Gençlik Hareketleri Üzerine SON GENÇLİK HAREKETLERİ ÜZERİNE (*) Mahir Çayan Son Gençlik Hareketleri Üzerine SON GENÇLİK HAREKETLERİ ÜZERİNE (*) SON GENÇLİK HAREKETLERİ ÜZERİNE (*) İçinde Bulunduğumuz Evre Ve Gençliğin Durumu Türkiye gibi yarı sömürge ve az gelişmiş

Detaylı

ELEKTRONİK DEMOKRASİ PARTİSİ TÜZÜĞÜ

ELEKTRONİK DEMOKRASİ PARTİSİ TÜZÜĞÜ ELEKTRONİK DEMOKRASİ PARTİSİ TÜZÜĞÜ BİRİNCİ BÖLÜM TANIM VE İLKELER PARTİNİN ADI VE TANIMI Madde 1 Elektronik Demokrasi Partisi, halkın karar alma, yönetim ve denetim mekanizmalarına etkin bir biçimde katılarak

Detaylı

SANKO ÜNİVERSİTESİ ÇALIŞMA ESASLARI ÖRNEĞİ

SANKO ÜNİVERSİTESİ ÇALIŞMA ESASLARI ÖRNEĞİ SANKO ÜNİVERSİTESİ..... ÖĞRENCİ KULÜBÜ ÇALIŞMA ESASLARI ÖRNEĞİ Dayanak Madde 1-:. Kulübü SANKO Üniversitesi Öğrenci Kulüpleri Ana Yönergesi doğrultusunda kurulur ve faaliyette bulunur. Kulübün Adı Madde

Detaylı

TÜZÜK VE YÖNETMELİKLER SOSYAL ETKİNLİKLER BÜROLARI YÖNETMELİĞİ

TÜZÜK VE YÖNETMELİKLER SOSYAL ETKİNLİKLER BÜROLARI YÖNETMELİĞİ TÜZÜK VE YÖNETMELİKLER A.6.4 SOSYAL ETKİNLİKLER BÜROLARI YÖNETMELİĞİ SOSYAL EKİNLİKLER BÜROLARI YÖNETMELİĞİ Madde 1. Amaç: Bu yönetmelik, Birleşik Metal İşçileri Sendikası nın merkez ve şubelerinde faaliyet

Detaylı

KADIN KOLLARI YÖNETMELİĞİ

KADIN KOLLARI YÖNETMELİĞİ KADIN KOLLARI YÖNETMELİĞİ 165 BÖLÜM I GENEL HÜKÜMLER KURULUŞ MADDE 1 - Cumhuriyet Halk Partisi Tüzüğü nde ifadesini bulan amac a yönelik olarak, Genel Merkez, il, ilçe ve gerek görülen beldelerde örgüt

Detaylı

BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ SOSYAL HİZMET KULÜBÜ ÖĞRENCİ FAALİYETLERİ TÜZÜĞÜ MADDE 1 İSİM

BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ SOSYAL HİZMET KULÜBÜ ÖĞRENCİ FAALİYETLERİ TÜZÜĞÜ MADDE 1 İSİM BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ SOSYAL HİZMET KULÜBÜ ÖĞRENCİ FAALİYETLERİ TÜZÜĞÜ MADDE 1 İSİM Boğaziçi Üniversitesi Sosyal Hizmet Kulübü, Boğaziçi Üniversitesi Öğrenci Faaliyetleri Ana Tüzüğü uyarınca, Boğaziçi

Detaylı

NİLÜFER KENT KONSEYİ ÇALIŞMA YÖNERGESİ

NİLÜFER KENT KONSEYİ ÇALIŞMA YÖNERGESİ NİLÜFER KENT KONSEYİ ÇALIŞMA YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1 - (1) Bu Çalışma Yönergesi nin amacı; Bursa İli Nilüfer İlçesi kent yaşamında, kent vizyonunun ve hemşehrilik

Detaylı

T.C. EGE ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNERGESİ

T.C. EGE ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNERGESİ T.C. EGE ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve Kapsam Madde 1 Bu yönerge; Ege Üniversitesine kayıtlı öğrencileri temsil etmek, haklarını gözetmek,

Detaylı

Dayanak Madde 3- Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı'nın tarih ve 4703/26903 sayılı yazısı esas alınarak hazırlanmıştır.

Dayanak Madde 3- Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı'nın tarih ve 4703/26903 sayılı yazısı esas alınarak hazırlanmıştır. T.C. ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ ARAŞTIRMA GÖREVLİSİ TEMSİLCİLİĞİ YÖNERGESİ Amaç, Kapsam, Dayanak Amaç Madde 1. Bu yönergenin amacı; Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi ndeki demokratik yönetim

Detaylı

İYİ PARTİ GENÇLİK KOLLARI YÖNETMELİĞİ

İYİ PARTİ GENÇLİK KOLLARI YÖNETMELİĞİ 1 İYİ PARTİ GENÇLİK KOLLARI YÖNETMELİĞİ 2 BÖLÜM I GENEL HÜKÜMLER KURULUŞ Madde 1 : İYİ Parti nin Tüzük ve Programında yer alan amaç ve hedeflere yönelik olarak; Genel Merkez, il, ilçe, belde ve gerekli

Detaylı

T.C. HALİÇ ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNERGESİ

T.C. HALİÇ ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNERGESİ T.C. HALİÇ ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Dayanak Amaç MADDE 1 Bu yönergenin amacı, Haliç Üniversitesi öğrencilerini üniversitenin çeşitli organlarında temsil eden

Detaylı

ÖN SÖZ... XI KISALTMALAR... XIII KAYNAKLAR VE ARAŞTIRMALAR... XV GİRİŞ... 1 I. ARNAVUTLUK ADININ ANLAM VE KÖKENİ...

ÖN SÖZ... XI KISALTMALAR... XIII KAYNAKLAR VE ARAŞTIRMALAR... XV GİRİŞ... 1 I. ARNAVUTLUK ADININ ANLAM VE KÖKENİ... İçindekiler ÖN SÖZ... XI KISALTMALAR... XIII KAYNAKLAR VE ARAŞTIRMALAR... XV GİRİŞ... 1 I. ARNAVUTLUK ADININ ANLAM VE KÖKENİ... 5 I.1. Arnavutluk Adının Anlamı... 5 I.2. Arnavutluk Adının Kökeni... 7 I.3.

Detaylı

İSTANBUL TAHKİM MERKEZİ KANUNU

İSTANBUL TAHKİM MERKEZİ KANUNU 12265 İSTANBUL TAHKİM MERKEZİ KANUNU Kanun Numarası : 6570 Kabul Tarihi : 20/11/2014 Yayımlandığı R.Gazete : Tarih: 29/11/2014 Sayı : 29190 Yayımlandığı Düstur : Tertip : 5 Cilt : 55 Amaç ve kapsam MADDE

Detaylı

ANTALYA SERBEST MUHASEBECĐ MALĐ MÜŞAVĐRLER ODASI ODA ĐÇ YÖNETMELĐĞĐ

ANTALYA SERBEST MUHASEBECĐ MALĐ MÜŞAVĐRLER ODASI ODA ĐÇ YÖNETMELĐĞĐ ANTALYA SERBEST MUHASEBECĐ MALĐ MÜŞAVĐRLER ODASI ODA ĐÇ YÖNETMELĐĞĐ BĐRĐNCĐ BÖLÜM AMAÇ VE KAVRAMLAR Amaç Madde 1- Bu Yönetmeliğin amacı; Antalya Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası nın, Yönetim Kuruluna

Detaylı

ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK DANIŞMA MECLİSİ TOPLANTISI İLE ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI YÖNETMELİĞİ

ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK DANIŞMA MECLİSİ TOPLANTISI İLE ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI YÖNETMELİĞİ ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK DANIŞMA MECLİSİ TOPLANTISI İLE ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI YÖNETMELİĞİ (15.12.2011 - R.G. 213 - EK III - A.E. 652 Sayılı Yönetmelik) ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK DANIŞMA MECLİSİNİN

Detaylı

TKP Tüzük Taslağı. Partinin Adı Madde 1: Partinin adı, Türkiye Komünist Partisi dir. Kısaltılmış adı, TKP dir. Merkezi Ankara dadır.

TKP Tüzük Taslağı. Partinin Adı Madde 1: Partinin adı, Türkiye Komünist Partisi dir. Kısaltılmış adı, TKP dir. Merkezi Ankara dadır. TKP Tüzük Taslağı Partinin Adı Madde 1: Partinin adı, Türkiye Komünist Partisi dir. Kısaltılmış adı, TKP dir. Merkezi Ankara dadır. Partinin Tanımı Madde 2: TKP, işçi sınıfının; şehir ve köy emekçilerinin;

Detaylı

ZEYTİNBURNU KENT KONSEYİ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI UYGULAMA YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

ZEYTİNBURNU KENT KONSEYİ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI UYGULAMA YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar ZEYTİNBURNU KENT KONSEYİ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI UYGULAMA YÖNERGESİ Amaç BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar MADDE 1: Zeytinburnu Kent Konseyi Yönergesi, kent yaşamında, kent vizyonunun ve

Detaylı

T.C. KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ KULÜBÜ KURULUŞ VE ÇALIŞMA ESASLARI YÖNERGESİ

T.C. KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ KULÜBÜ KURULUŞ VE ÇALIŞMA ESASLARI YÖNERGESİ T.C. KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ KULÜBÜ KURULUŞ VE ÇALIŞMA ESASLARI YÖNERGESİ MADDE-1 Kulübün İsmi, Logosu ve Adresi a. Kulübün ismi Kocaeli Üniversitesi Makine Mühendisliği Kulübü ve kısa

Detaylı

Resmi Gazete Tarihi: 08.10.2006 Resmi Gazete Sayısı: 26313

Resmi Gazete Tarihi: 08.10.2006 Resmi Gazete Sayısı: 26313 Resmi Gazete Tarihi: 08.10.2006 Resmi Gazete Sayısı: 26313 Amaç MADDE 1 KENT KONSEYİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar (1) Bu Yönetmeliğin amacı; kent yaşamında, kent vizyonunun

Detaylı

TMMOB JEOFİZİK MÜHENDİSLERİ ODASI ÖĞRENCİ KOMİSYONU ve ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNETMELİĞİ

TMMOB JEOFİZİK MÜHENDİSLERİ ODASI ÖĞRENCİ KOMİSYONU ve ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNETMELİĞİ TMMOB JEOFİZİK MÜHENDİSLERİ ODASI ÖĞRENCİ KOMİSYONU ve ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNETMELİĞİ TMMOB Jeofizik Mühendisleri Odası Öğrenci Komisyonu ve Öğrenci Konseyi Yönetmeliği BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak

Detaylı

Öğrenci Üyelik Koşulları, Üyelik Belgesi Verilmesi, Üyeliğin Sürdürülmesi, Üyelik Hak ve Sorumlulukları Öğrenci Üyelik koşulları

Öğrenci Üyelik Koşulları, Üyelik Belgesi Verilmesi, Üyeliğin Sürdürülmesi, Üyelik Hak ve Sorumlulukları Öğrenci Üyelik koşulları TMMOB İNŞAAT MÜHENDİSLERİ ODASI Öğrenci Üye Yönetmeliği BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı, ülkemizdeki üniversitelerin inşaat mühendisliği bölümlerinde

Detaylı

6360 sayılı Kanun un 1 inci maddesine göre büyükşehir belediyesi bulunan illerdeki il özel idarelerinin tüzel kişiliği kaldırılmıştır.

6360 sayılı Kanun un 1 inci maddesine göre büyükşehir belediyesi bulunan illerdeki il özel idarelerinin tüzel kişiliği kaldırılmıştır. 1 2 6360 sayılı Kanun un 1 inci maddesine göre büyükşehir belediyesi bulunan illerdeki il özel idarelerinin tüzel kişiliği kaldırılmıştır. 3 İl çevre düzeni plânı; valinin koordinasyonunda, büyükşehirlerde

Detaylı

AKİŞ GAYRİMENKUL YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş. 28 ARALIK 2016 TARİHLİ İMTİYAZLI PAYSAHİPLERİ ÖZEL KURULU TOPLANTISI GÜNDEMİ

AKİŞ GAYRİMENKUL YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş. 28 ARALIK 2016 TARİHLİ İMTİYAZLI PAYSAHİPLERİ ÖZEL KURULU TOPLANTISI GÜNDEMİ AKİŞ GAYRİMENKUL YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş. 28 ARALIK 2016 TARİHLİ İMTİYAZLI PAYSAHİPLERİ ÖZEL KURULU TOPLANTISI GÜNDEMİ 1. Açılış ve toplantı başkanlığının oluşturulması; 2. Şirket Yönetim Kurulu ve Saf Gayrimenkul

Detaylı

Toplumcu Kurtuluş Partisi Tüzüğü

Toplumcu Kurtuluş Partisi Tüzüğü Toplumcu Kurtuluş Partisi Tüzüğü Partinin Adı Madde 1: Partinin adı, Toplumcu Kurtuluş Partisi dir. Kısaltılmış adı, 1920 TKP dir. Merkezi Ankara dadır. Partinin marşı, TKP Marşı dır. Partinin Tanımı Madde

Detaylı

ODTÜ BİLGİSAYAR TOPLULUĞU

ODTÜ BİLGİSAYAR TOPLULUĞU ODTÜ BİLGİSAYAR TOPLULUĞU TÜZÜK 1. Kuruluş: Orta Doğu Teknik Üniversitesi Bilgisayar Topluluğu, Orta Doğu Teknik Üniversitesi Ankara yerleşkesinde, Kültür İşleri Müdürlüğünün denetiminde çalışmak üzere

Detaylı

Yrd. Doç. Dr. Tevfik Sönmez KÜÇÜK Yeditepe Üniversitesi Hukuk Fakültesi Anayasa Hukuku Anabilim Dalı Öğretim Üyesi PARTİ İÇİ DEMOKRASİ

Yrd. Doç. Dr. Tevfik Sönmez KÜÇÜK Yeditepe Üniversitesi Hukuk Fakültesi Anayasa Hukuku Anabilim Dalı Öğretim Üyesi PARTİ İÇİ DEMOKRASİ Yrd. Doç. Dr. Tevfik Sönmez KÜÇÜK Yeditepe Üniversitesi Hukuk Fakültesi Anayasa Hukuku Anabilim Dalı Öğretim Üyesi PARTİ İÇİ DEMOKRASİ İÇİNDEKİLER ÖNSÖZ... IX İÇİNDEKİLER...XIII KISALTMALAR...XXI TABLOLAR

Detaylı

Madde 3 - (1) Bu Yönetmelik; 3/7/2005 tarihli ve 5393 sayılı Belediye Kanununun 76 ncı maddesine dayanılarak hazırlanmıştır.

Madde 3 - (1) Bu Yönetmelik; 3/7/2005 tarihli ve 5393 sayılı Belediye Kanununun 76 ncı maddesine dayanılarak hazırlanmıştır. KENT KONSEYİ YÖNETMELİĞİ İçişleri Bakanlığından: Resmi Gazete Tarihi : 08/10/ 2006 Resmi Gazete Sayısı : 26313 BİRİNCİ BÖLÜM : Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1 - (1) Bu Yönetmeliğin amacı;

Detaylı

Gaziosmanpaşa Üniversitesi Öğrenci Kulüpleri Yönergesi. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve İlkeler

Gaziosmanpaşa Üniversitesi Öğrenci Kulüpleri Yönergesi. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve İlkeler Amaç ve kapsam Gaziosmanpaşa Üniversitesi Öğrenci Kulüpleri Yönergesi BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve İlkeler MADDE 1 (1) Bu Yönergenin amacı, Gaziosmanpaşa Üniversitesi öğrencilerinin

Detaylı

SÖKE KENT KONSEYİ ÇOCUK MECLİSİ ÇALIŞMA YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

SÖKE KENT KONSEYİ ÇOCUK MECLİSİ ÇALIŞMA YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar SÖKE KENT KONSEYİ ÇOCUK MECLİSİ ÇALIŞMA YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar AMAÇ Madde 1- Bu yönerge, Söke Kent Konseyi Çocuk Meclisi nin oluşumunu, organlarını, görevlerini ve çalışma

Detaylı

SAKARYA ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNERGESİ

SAKARYA ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNERGESİ SAKARYA ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç- Kapsam- Dayanak-Tanımlar Amaç Madde 1- Bu Yönergenin amacı; Sakarya Üniversitesine kayıtlı öğrencilerin eğitim, sağlık, spor ve kültürel

Detaylı

İZMİR YÜKSEK TEKNOLOJİ ENSTİTÜSÜ.TOPLULUĞU TÜZÜĞÜ

İZMİR YÜKSEK TEKNOLOJİ ENSTİTÜSÜ.TOPLULUĞU TÜZÜĞÜ İZMİR YÜKSEK TEKNOLOJİ ENSTİTÜSÜ.TOPLULUĞU TÜZÜĞÜ MADDE 1- DAYANAK Topluluğu İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Öğrenci Toplulukları Yönergesi doğrultusunda kurulur ve faaliyette bulunur. MADDE 2- TOPLULUĞUN

Detaylı

TÜRK DİŞHEKİMLERİ BİRLİĞİ

TÜRK DİŞHEKİMLERİ BİRLİĞİ TÜRK DİŞHEKİMLERİ BİRLİĞİ TURKISH DENTAL ASSOCIATION GENELGE Sayı : 001-1.1507 Tarih: 18.11.2011 Konu : TDB Öğrenci Kolu Yönergesi DİŞHEKİMLERİ ODASI BAŞKANLIĞINA, 21 Nisan 2000 tarihli Türk Dişhekimleri

Detaylı

SAKARYA ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNERGESİ ( tarih ve 246 sayılı Üniversite Senato Kararı) BİRİNCİ BÖLÜM Amaç- Kapsam- Dayanak-Tanımlar

SAKARYA ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNERGESİ ( tarih ve 246 sayılı Üniversite Senato Kararı) BİRİNCİ BÖLÜM Amaç- Kapsam- Dayanak-Tanımlar SAKARYA ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNERGESİ (22.09.2005 tarih ve 246 sayılı Üniversite Senato Kararı) BİRİNCİ BÖLÜM Amaç- Kapsam- Dayanak-Tanımlar Amaç MADDE 1-Bu Yönergenin amacı; Sakarya Üniversitesine

Detaylı

T.C. NUH NACİ YAZGAN ÜNİVERSİTESİ BİLİM, KÜLTÜR VE SANAT KULÜBÜ TÜZÜĞÜ

T.C. NUH NACİ YAZGAN ÜNİVERSİTESİ BİLİM, KÜLTÜR VE SANAT KULÜBÜ TÜZÜĞÜ T.C. NUH NACİ YAZGAN ÜNİVERSİTESİ BİLİM, KÜLTÜR VE SANAT KULÜBÜ TÜZÜĞÜ 1. KURULUŞ GEREKÇESİ Kulüp, Nuh Naci Yazgan Üniversitesi, Bilim-Kültür-Sanat Kulübü ismi ile anılır. Nuh Naci Yazgan Üniversitesi

Detaylı

YÖNERGE NAMIK KEMAL ÜNİVERSİTESİ SPOR BİRLİĞİ YÖNERGESİ

YÖNERGE NAMIK KEMAL ÜNİVERSİTESİ SPOR BİRLİĞİ YÖNERGESİ 04/10/2010 SKS Daire Bşk. YÖNERGE NAMIK KEMAL ÜNİVERSİTESİ SPOR BİRLİĞİ YÖNERGESİ Kuruluş ve Kapsam MADDE 1 - Bu Yönerge, 2547 Sayılı Kanunun 4 üncü ve 47 nci maddeleri ile Yüksek Öğretim Kurumları Mediko-Sosyal,

Detaylı

TOPLUMSAL CİNSİYET EŞİTLİĞİ DANIŞMA VE İZLEME KONSEYİ NİN OLUŞUMU, TOPLANMASI VE ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI TÜZÜĞÜ

TOPLUMSAL CİNSİYET EŞİTLİĞİ DANIŞMA VE İZLEME KONSEYİ NİN OLUŞUMU, TOPLANMASI VE ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI TÜZÜĞÜ TOPLUMSAL CİNSİYET EŞİTLİĞİ DANIŞMA VE İZLEME KONSEYİ NİN OLUŞUMU, TOPLANMASI VE ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI TÜZÜĞÜ (3.2.2015 - R.G. 20 - EK III - A.E. 107 Sayılı Tüzük) TOPLUMSAL CİNSİYET EŞİTLİĞİ DAİRESİ

Detaylı

OMÜ TOPLULUKLARI TÜZÜĞÜ

OMÜ TOPLULUKLARI TÜZÜĞÜ OMÜ TOPLULUKLARI TÜZÜĞÜ Tanım Madde 1- Omü... Topluluğu 2547sayılı yüksek öğretim kanununun 47 nci maddesi esas alınarak hazırlanan Ondokuz Mayıs üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığına bağlı

Detaylı

EGE ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNERGESİ

EGE ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNERGESİ EGE ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve Kapsam Madde 1 Bu yönerge; Ege Üniversitesine kayıtlı öğrencileri temsil etmek, haklarını gözetmek, etkili

Detaylı

ESNAF VE ÇİFTÇİ PARTİSİ İKİNCİ BÖLÜM

ESNAF VE ÇİFTÇİ PARTİSİ İKİNCİ BÖLÜM BİRİNCİ BÖLÜM ESNAF VE ÇİFTÇİ PARTİSİ Mad.1) Partinin adı, kısaltılmıģ adı Genel merkezi ve amblemi Partinin adı Esnaf ve Çiftçi Partisi kısaltılmıģı EÇP merkezi ANKARA amblemi sarı Zemin üzerine ÇeĢmedir.

Detaylı

GİRESUN ÜNİVERSİTE-KENT İŞBİRLİĞİ PLATFORMU YÖNERGESİ (GÜKİP) BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak Ve Tanımlar

GİRESUN ÜNİVERSİTE-KENT İŞBİRLİĞİ PLATFORMU YÖNERGESİ (GÜKİP) BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak Ve Tanımlar GİRESUN ÜNİVERSİTE-KENT İŞBİRLİĞİ PLATFORMU YÖNERGESİ (GÜKİP) BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak Ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1)Bu Yönergenin amacı; Giresun Üniversite-Kent İşbirliği Platformu'nun amaçlarına,

Detaylı

CUMHURİYET HALK PARTİSİ GENEL MERKEZİ EMEK BÜROLARI YÖNETMELİĞİ

CUMHURİYET HALK PARTİSİ GENEL MERKEZİ EMEK BÜROLARI YÖNETMELİĞİ CUMHURİYET HALK PARTİSİ GENEL MERKEZİ EMEK BÜROLARI YÖNETMELİĞİ İÇİNDEKİLER I.GENEL HÜKÜMLER A- Amaç... 2 B- Kapsam 2 C- Dayanak. 2 D- Tanımlar 2 II. EMEK BÜROLARININ AMACI, OLUŞUMU, İŞLEYİŞİ, ORGANLARI

Detaylı

ÖRNEK 3-TOPLULUK TÜZÜĞÜ DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ TOPLULUĞU TÜZÜĞÜ. BİRİNCİ BÖLÜM Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

ÖRNEK 3-TOPLULUK TÜZÜĞÜ DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ TOPLULUĞU TÜZÜĞÜ. BİRİNCİ BÖLÜM Kapsam, Dayanak ve Tanımlar ÖRNEK 3-TOPLULUK TÜZÜĞÜ DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ TOPLULUĞU TÜZÜĞÜ BİRİNCİ BÖLÜM Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Kapsam MADDE 1- (1) Bu tüzük, Dokuz Eylül Üniversitesi Öğrenci Topluluğunun kuruluş (

Detaylı

SÖKE KENT KONSEYİ EMEKLİ MECLİSİ ÇALIŞMA YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç-Kapsam-Dayanak ve Tanımlar

SÖKE KENT KONSEYİ EMEKLİ MECLİSİ ÇALIŞMA YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç-Kapsam-Dayanak ve Tanımlar SÖKE KENT KONSEYİ EMEKLİ MECLİSİ ÇALIŞMA YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç-Kapsam-Dayanak ve Tanımlar AMAÇ MADDE 1- (1) Bu yönerge, Söke Kent Konseyi Emekli Meclisi nin oluşumunu, organlarını, görevlerini ve

Detaylı

Türkiye Çocuk ve Medya Kongresi Yönergesi

Türkiye Çocuk ve Medya Kongresi Yönergesi Türkiye Çocuk ve Medya Kongresi Yönergesi v AMAÇ VE KAPSAM Madde 1: Bu Yönerge, Türkiye Çocuk ve Medya Kongresi nin düzenli ve verimli bir ortamda gerçekleşmesi için Kongre öncesi ve Kongre nin açılışından

Detaylı

T.C. NUH NACİ YAZGAN ÜNİVERSİTESİ FOTOĞRAFÇILIK KULÜBÜ TÜZÜĞÜ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

T.C. NUH NACİ YAZGAN ÜNİVERSİTESİ FOTOĞRAFÇILIK KULÜBÜ TÜZÜĞÜ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar T.C. NUH NACİ YAZGAN ÜNİVERSİTESİ FOTOĞRAFÇILIK KULÜBÜ TÜZÜĞÜ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- (1) Kulüp, Nuh Naci Yazgan Üniversitesi, Fotoğrafçılık Kulübü ismi ile anılır.

Detaylı

ÖĞRENCİ TOPLULUKLARI İŞLEYİŞİ

ÖĞRENCİ TOPLULUKLARI İŞLEYİŞİ ÖĞRENCİ TOPLULUKLARI İŞLEYİŞİ Topluluklar, her eğitim ve öğretim yılı başında ve sonunda olmak üzere yılda en az 2 (iki) defa genel kurul toplantılarını yapmak zorundadır. Genel kurul, katılma hakkı bulunan

Detaylı

1) KISALTMALAR. m. : madde f. : fıkra. : Merkez Yürütme Kurulu : Merkez Karar ve Yönetim Kurulu

1) KISALTMALAR. m. : madde f. : fıkra. : Merkez Yürütme Kurulu : Merkez Karar ve Yönetim Kurulu TÜZÜK Ocak - 2019 2 4 1) KISALTMALAR Parti Tüzük BKK KKK SPK m. : madde f. : fıkra MYK MKYK : Adalet ve Kalkınma Partisini : Adalet ve Kalkınma Partisi Tüzüğünü : Büyük Kongre Kararı : Kurucular Kurulu

Detaylı

Tüzük ve Millî Hükümet Programı Onerisi

Tüzük ve Millî Hükümet Programı Onerisi İŞÇİ PARTİSİ Tüzük ve Millî Hükümet Programı Onerisi İşçi Partisi Başkanlık Kurulu tarafından, 7.Genel Kongre hazırlığı kapsamında, İşçi Partisi il ve ilçe kongrelerinin ve İP Ulusal Strateji Merkezi'nin

Detaylı

ODTÜ G.V. ÖZEL LĠSESĠ SOSYAL BĠLĠMLER ZÜMRESĠ. 2011-2012 Eğitim-Öğretim Yılı. Ders Adı : Siyaset ÇalıĢma Yaprağı 13 SĠYASET

ODTÜ G.V. ÖZEL LĠSESĠ SOSYAL BĠLĠMLER ZÜMRESĠ. 2011-2012 Eğitim-Öğretim Yılı. Ders Adı : Siyaset ÇalıĢma Yaprağı 13 SĠYASET ODTÜ G.V. ÖZEL LĠSESĠ SOSYAL BĠLĠMLER ZÜMRESĠ 2011-2012 Eğitim-Öğretim Yılı Ders Adı : Siyaset ÇalıĢma Yaprağı 13 Adı Soyadı : No: Sınıf: 11/ SĠYASET Siyaset; ülke yönetimini ilgilendiren olayların bütünüdür.

Detaylı

T.C. İSTANBUL AREL ÜNİVERSİTESİ EKONOMİ VE FİNANS KULÜBÜ TÜZÜĞÜ

T.C. İSTANBUL AREL ÜNİVERSİTESİ EKONOMİ VE FİNANS KULÜBÜ TÜZÜĞÜ T.C. İSTANBUL AREL ÜNİVERSİTESİ EKONOMİ VE FİNANS KULÜBÜ TÜZÜĞÜ MADDE 1. Kuruluş Bu tüzük T.C. İstanbul Arel Üniversitesi nde planlı ve programlı çalışma yapmak üzere bir araya gelen öğrenciler tarafından

Detaylı

ÖMER HALİSDEMİR ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KULÜP TÜZÜĞÜ ŞABLONU

ÖMER HALİSDEMİR ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KULÜP TÜZÜĞÜ ŞABLONU ÖMER HALİSDEMİR ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KULÜP TÜZÜĞÜ ŞABLONU İtalik yazıyla belirtilen ifadeler kulüp üyeleri tarafından kulüp amaçlarına uygun olarak doldurulacaktır. Normal yazı tipi ile yazılmış diğer

Detaylı

ADALET PARTİSİ. Parti Tüzüğü. Büklüm Sok. Akkoç Apt. No:7, D.4 Kavaklıdere - ANKARA. www.ap.org.tr

ADALET PARTİSİ. Parti Tüzüğü. Büklüm Sok. Akkoç Apt. No:7, D.4 Kavaklıdere - ANKARA. www.ap.org.tr ADALET PARTİSİ Parti Tüzüğü Büklüm Sok. Akkoç Apt. No:7, D.4 Kavaklıdere - ANKARA www.ap.org.tr I İÇİNDEKİLER BİRİNCİ KISIM 11 GENEL ESASLAR Madde 1 - Partinin Adı Madde 2 - Kuruluşun Temel Dayanakları

Detaylı

Madde 9 Odanın organları şunlardır: a) Oda Genel Kurulu, b) Oda Yönetim Kurulu, c) Oda Onur Kurulu, ç) Oda Denetleme Kurulu, d) Oda Danışma Meclisi.

Madde 9 Odanın organları şunlardır: a) Oda Genel Kurulu, b) Oda Yönetim Kurulu, c) Oda Onur Kurulu, ç) Oda Denetleme Kurulu, d) Oda Danışma Meclisi. MEVCUT MADDE ÖNERİLEN GEREKÇE Madde 9 Odanın organları şunlardır: a) Oda Genel Kurulu, b) Oda Yönetim Kurulu, c) Oda Onur Kurulu, ç) Oda Denetleme Kurulu, d) Oda Danışma Kurulu. Madde 15 Genel Kurul görüşmeleri

Detaylı

ADALET VE KALKINMA PARTİSİ TÜZÜK PROGRAM

ADALET VE KALKINMA PARTİSİ TÜZÜK PROGRAM ADALET VE KALKINMA PARTİSİ TÜZÜK PROGRAM (Kalkınma ve Demokratikleşme Programı) OCAK - 2016 TÜZÜK AK PARTİ TÜZÜK 1) KISALTMALAR Parti : Adalet ve Kalkınma Partisini Tüzük : Adalet ve Kalkınma Partisi Tüzüğünü

Detaylı

DARÜŞŞAFAKA CEMİYETİ DENETİM KOMİSYONU OLUŞUM, GÖREV, ÇALIŞMA USUL VE ESASLARINA DAİR YÖNETMELİK 1

DARÜŞŞAFAKA CEMİYETİ DENETİM KOMİSYONU OLUŞUM, GÖREV, ÇALIŞMA USUL VE ESASLARINA DAİR YÖNETMELİK 1 DARÜŞŞAFAKA CEMİYETİ DENETİM KOMİSYONU OLUŞUM, GÖREV, ÇALIŞMA USUL VE ESASLARINA DAİR YÖNETMELİK 1 1 Darüşşafaka Cemiyeti Yönetim Kurulunun 16.10.2012 tarih / 58 sayılı kararı ile kabul edilmiş olup, Yönetmelikte

Detaylı

DARÜŞŞAFAKA CEMİYETİ VARLIK YÖNETİMİ KOMİSYONU OLUŞUM, GÖREV, ÇALIŞMA USUL VE ESASLARINA DAİR YÖNETMELİK 1

DARÜŞŞAFAKA CEMİYETİ VARLIK YÖNETİMİ KOMİSYONU OLUŞUM, GÖREV, ÇALIŞMA USUL VE ESASLARINA DAİR YÖNETMELİK 1 DARÜŞŞAFAKA CEMİYETİ VARLIK YÖNETİMİ KOMİSYONU OLUŞUM, GÖREV, ÇALIŞMA USUL VE ESASLARINA DAİR YÖNETMELİK 1 DARÜŞŞAFAKA CEMİYETİ 1 Darüşşafaka Cemiyeti Yönetim Kurulu nun 16.10.2012 tarih ve 58 sayılı kararı

Detaylı

HÜRRİYET GAZETECİLİK VE MATBAACILIK A.Ş. KURUMSAL YÖNETİM KOMİTESİ GÖREV VE ÇALIŞMA ESASLARI

HÜRRİYET GAZETECİLİK VE MATBAACILIK A.Ş. KURUMSAL YÖNETİM KOMİTESİ GÖREV VE ÇALIŞMA ESASLARI HÜRRİYET GAZETECİLİK VE MATBAACILIK A.Ş. KURUMSAL YÖNETİM KOMİTESİ GÖREV VE ÇALIŞMA ESASLARI 1. AMAÇ Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş. (Şirket) Kurumsal Yönetim Komitesi (Komite), Şirketin kurumsal

Detaylı

TÜRK TORAKS DERNEĞİ ÇALIŞMA GRUPLARI YÖNERGESİ (29 Ekim 2009 tarihinde TTD GYK ve MYK onayı ile yürürlüğe girmiştir.)

TÜRK TORAKS DERNEĞİ ÇALIŞMA GRUPLARI YÖNERGESİ (29 Ekim 2009 tarihinde TTD GYK ve MYK onayı ile yürürlüğe girmiştir.) TÜRK TORAKS DERNEĞİ ÇALIŞMA GRUPLARI YÖNERGESİ (29 Ekim 2009 tarihinde TTD GYK ve MYK onayı ile yürürlüğe girmiştir.) 1. Çalışma Grupları Türk Toraks Derneği (TTD) tüzüğünde belirtilen amaçları gerçekleştirmek

Detaylı

Başbakanlık Mevzuatı Geliştirme ve Yayın Genel Müdürlüğünce Yayımlanır

Başbakanlık Mevzuatı Geliştirme ve Yayın Genel Müdürlüğünce Yayımlanır Başbakanlık Mevzuatı Geliştirme ve Yayın Genel Müdürlüğünce Yayımlanır Kuruluş : 7 Ekim 1920 2 Ocak 2000 Sayı : 23924 Harran Üniversitesinden : Harran Üniversitesi Spor Birliği Yönetmeliği Kuruluş ve Kapsam

Detaylı

İhtisas komisyonları

İhtisas komisyonları İhtisas komisyonları Belediye meclisi, üyeleri arasından en az üç en fazla beş kişiden oluşan ihtisas komisyonları kurabilir. Komisyonların bir yılı geçmemek üzere ne kadar süre için kurulacağı aynı meclis

Detaylı

T.C MUŞ ALPARSLAN ÜNİVERSİTESİ DOĞA, KÜLTÜR VE İZCİLİK TOPLULUĞU TÜZÜĞÜ

T.C MUŞ ALPARSLAN ÜNİVERSİTESİ DOĞA, KÜLTÜR VE İZCİLİK TOPLULUĞU TÜZÜĞÜ TOPLULUĞUN ADI T.C MUŞ ALPARSLAN ÜNİVERSİTESİ DOĞA, KÜLTÜR VE İZCİLİK TOPLULUĞU TÜZÜĞÜ Muş Alparslan Üniversitesi Doğa, Kültür ve İzcilik Topluluğudur. TOPLULUĞUN AMACI (1) Doğa, Kültür ve İzcilik Topluluğu

Detaylı

YURTDIŞI TEMSİLCİLİKLERİ YÖNETMELİĞİ

YURTDIŞI TEMSİLCİLİKLERİ YÖNETMELİĞİ YURTDIŞI TEMSİLCİLİKLERİ YÖNETMELİĞİ 307 KURULUŞ MADDE 1- Merkez Yönetim Kurulu kararıyla Genel Merkeze bağlı olarak çalışacak Yurtdışı Temsilcilikleri ve buralarda ihtiyaç halinde, alt birimler oluşturulabilir.

Detaylı

1: İNSAN VE TOPLUM...

1: İNSAN VE TOPLUM... İÇİNDEKİLER Bölüm 1: İNSAN VE TOPLUM... 1 1.1. BİREYİN TOPLUMSAL HAYATI... 1 1.2. KÜLTÜR... 3 1.2.1. Gerçek Kültür ve İdeal Kültür... 5 1.2.2. Yüksek Kültür ve Yaygın Kültür... 5 1.2.3. Alt Kültür ve Karşıt

Detaylı

YÜKSEK ÇEVRE KURULU VE MAHALLİ ÇEVRE KURULLARININ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARINA İLİŞKİN YÖNETMELİK

YÜKSEK ÇEVRE KURULU VE MAHALLİ ÇEVRE KURULLARININ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARINA İLİŞKİN YÖNETMELİK Çevre ve Şehircilik Bakanlığından: YÜKSEK ÇEVRE KURULU VE MAHALLİ ÇEVRE KURULLARININ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARINA İLİŞKİN YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve kapsam MADDE 1

Detaylı

KOMİSYON VE BÜRO YÖNETMELİKLERİ

KOMİSYON VE BÜRO YÖNETMELİKLERİ BİRLEŞİK METAL İŞ SENDİKASI KOMİSYON VE BÜRO YÖNETMELİKLERİ ÖRGÜTLENME KOMİSYONLARI YÖNETMELİĞİ 3 BASIN YAYIN KOMİSYONLARI YÖNETMELİĞİ 9 GENÇ İŞÇİLER BÜROLARI YÖNETMELİĞİ 15 SOSYAL ETKİNLİKLER BÜROLARI

Detaylı

DEMOKRASİ VE SAYDAMLIK ENSTİTÜSÜ www.dse.org.tr

DEMOKRASİ VE SAYDAMLIK ENSTİTÜSÜ www.dse.org.tr DEMOKRASİ VE SAYDAMLIK ENSTİTÜSÜ www.dse.org.tr YENİ ANAYASA DEĞİŞİKLİK ÖNERİLERİMİZ (TCBMM Başkanlığı na iletilmek üzere hazırlanmıştır) 31.12.2011 İletişim: I. Anafartalar Mah. Vakıf İş Hanı Kat:3 No:

Detaylı

Vekiller Heyeti Kararı, Sıkıyönetim Komutanlığı ve Milli Güvenlik Konseyi'nce Kapatılan Siyasi Partiler

Vekiller Heyeti Kararı, Sıkıyönetim Komutanlığı ve Milli Güvenlik Konseyi'nce Kapatılan Siyasi Partiler Vekiller Heyeti Kararı, Sıkıyönetim Komutanlığı ve Milli Güvenlik Konseyi'nce Kapatılan Siyasi Partiler Açılış Tarihi Kapanış Tarihi Sona Eriş Nedeni 1 Terakkiperver Cumhuriyet Fırkası 17.11.1924 05.06.1925

Detaylı

Türkiye Bilişim Derneği (TBD) Genel Kurulu, 5 Ekim 2013 te Ankara Balgat taki dernek merkezinde

Türkiye Bilişim Derneği (TBD) Genel Kurulu, 5 Ekim 2013 te Ankara Balgat taki dernek merkezinde TBD Tüzüğü değişti 4 Ekim de olağanüstü toplanan TBD, Tüzüğü nün 7 maddesini değiştirdi. Değişiklikle üyelikten çıkartılma, şubeler arasında üyelik nakli, merkez organları ve dernek gelirleri gibi konular

Detaylı

İSTANBUL TEKNİK ÜNİVERSİTESİ KÜLTÜR VE SANAT BİRLİĞİ İTÜ HAVACILIK KULÜBÜ TÜZÜĞÜ

İSTANBUL TEKNİK ÜNİVERSİTESİ KÜLTÜR VE SANAT BİRLİĞİ İTÜ HAVACILIK KULÜBÜ TÜZÜĞÜ İSTANBUL TEKNİK ÜNİVERSİTESİ KÜLTÜR VE SANAT BİRLİĞİ İTÜ HAVACILIK KULÜBÜ TÜZÜĞÜ 1. İsim İSTANBUL TEKNİK ÜNİVERSİTESİ HAVACILIK KULÜBÜ - İTÜHAVK 2. Amaç Kulübün amacı İTÜ bünyesinde yamaç paraşütü sporu

Detaylı

TÜRKİYE TİPİ BAŞLANLIK SİSTEMİ MODEL ÖNERİSİ. 1. Başkanlık Sistemi Tartışmasının Temel Gerekçeleri

TÜRKİYE TİPİ BAŞLANLIK SİSTEMİ MODEL ÖNERİSİ. 1. Başkanlık Sistemi Tartışmasının Temel Gerekçeleri TÜRKİYE TİPİ BAŞLANLIK SİSTEMİ MODEL ÖNERİSİ Mehmet Uçum 1. Başkanlık Sistemi Tartışmasının Temel Gerekçeleri a. Tartışmanın Arka Planı Ülkemizde, hükümet biçimi olarak başkanlık sistemi tartışması yeni

Detaylı

SAĞLIK KÜLTÜR VE SPOR DAİRE BAŞKANLIĞI

SAĞLIK KÜLTÜR VE SPOR DAİRE BAŞKANLIĞI SAĞLIK KÜLTÜR VE SPOR DAİRE BAŞKANLIĞI Öğrenci topluluklarının kurulmasındaki amaç; öğrencilerin ders dışı sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif faaliyetleri yapmasına, değerlendirmesine, tanıtım ve

Detaylı

GİRNE AMERİKAN ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNETMELİĞİ

GİRNE AMERİKAN ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNETMELİĞİ GİRNE AMERİKAN ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNETMELİĞİ Amaç ve Kapsam: Madde 1- Bu yönergenin amacı Girne Amerikan Üniversitesi nin önlisans ve lisans programlarına kayıtlı öğrencilerin eğitim, sağlık,

Detaylı

MALTEPE KENT KONSEYİ YÖNERGESİ

MALTEPE KENT KONSEYİ YÖNERGESİ I. BÖLÜM AMAÇ, KAPSAM, DAYANAK AMAÇ Madde 1. Bu yönergenin amacı, Maltepe Kent Konseyi nin çalışma usul ve esaslarını belirlemektir. KAPSAM Madde 2. Bu yönerge, Maltepe Kent Konseyi nin kuruluşunu, amaçlarını,

Detaylı

HASAN KALYONCU ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNERGESİ (Üniversitemiz Senatosunun 20/10/2010 Tarih ve 10 Sayılı Kararı)

HASAN KALYONCU ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNERGESİ (Üniversitemiz Senatosunun 20/10/2010 Tarih ve 10 Sayılı Kararı) HASAN KALYONCU ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNERGESİ (Üniversitemiz Senatosunun 20/10/2010 Tarih ve 10 Sayılı Kararı) BİRİNCİ KISIM Amaç, Kapsam ve Tanımlar Amaç Madde 1 Bu Yönergenin amacı; Hasan Kalyoncu

Detaylı

BİLGESAM GENÇLİK PLATFORMU TÜZÜĞÜ

BİLGESAM GENÇLİK PLATFORMU TÜZÜĞÜ BİLGESAM GENÇLİK PLATFORMU TÜZÜĞÜ Madde 1: Topluluğun Adı Ve Merkezi a)topluluğun Adı : Bilgesam Gençlik Platformu dur. b)topluluğun Merkezi : İstanbul dur. Madde 2: Topluluğun Kurulma Amacı 1-BİLGESAM

Detaylı

Madde 4- Bölüm/Program Öğrenci Kurulu, her Bölüm veya Program bünyesinde, Sınıf Öğrenci Temsilcilerinin bir araya gelmesinden oluşan bir kuruldur.

Madde 4- Bölüm/Program Öğrenci Kurulu, her Bölüm veya Program bünyesinde, Sınıf Öğrenci Temsilcilerinin bir araya gelmesinden oluşan bir kuruldur. IŞIK ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNERGESİ Amaç Madde 1- Bu Yönergenin amacı, Işık Üniversitesi nin önlisans ve lisans düzeyindeki öğrencilerinin eğitim, sağlık, spor, sosyal ve kültürel ihtiyaçlarının

Detaylı

KURUMSAL YÖNETİM KOMİTESİ GÖREV VE ÇALIŞMA ESASLARI

KURUMSAL YÖNETİM KOMİTESİ GÖREV VE ÇALIŞMA ESASLARI KURUMSAL YÖNETİM KOMİTESİ GÖREV VE ÇALIŞMA ESASLARI 1. AMAÇ Petkim Petrokimya Holding A.Ş. Yönetim Kurulu bünyesinde 22/01/2010 tarih ve 56-121 sayılı Yönetim Kurulu kararı ile kurulan Kurumsal Yönetim

Detaylı

T.C. YAŞAR ÜNİVERSİTESİ. Öğrenci Toplulukları Kurulma ve Çalışma İlkeleri Yönergesi

T.C. YAŞAR ÜNİVERSİTESİ. Öğrenci Toplulukları Kurulma ve Çalışma İlkeleri Yönergesi T.C. YAŞAR ÜNİVERSİTESİ Öğrenci Toplulukları Kurulma ve Çalışma İlkeleri Yönergesi GENEL İLKELER Madde 1 - Yaşar Üniversitesi Öğrencilerinin Atatürk İlkeleri doğrultusunda toplumsal ve kültürel gelişmelerine

Detaylı

ESTETİK VE SANAT KURULU YÖNETMELİĞİ SAKARYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ SAKARYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ SAKARYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ

ESTETİK VE SANAT KURULU YÖNETMELİĞİ SAKARYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ SAKARYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ SAKARYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ SAKARYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ SAKARYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ SAKARYA BÜYÜKŞEHİR ESTETİK VE BELEDİYESİ SANAT KURULU YÖNETMELİĞİ 2011 SAKARYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ SAKARYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ESTETİK VE

Detaylı

-Üniversite çapında, Fakülte çapında, bölüm çapında, etkinlik gösterecek şekilde sınıflandırılırlar.

-Üniversite çapında, Fakülte çapında, bölüm çapında, etkinlik gösterecek şekilde sınıflandırılırlar. Kocaeli Üniversitesi Öğrenci Kulüpleri Yönetmeliği KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ FAKÜLTE, YÜKSEKOKUL ve MESLEK YÜKSEKOKUL ÖĞRENCİ KULÜPLERİ YÖNERGESİ AMAÇ VE KAPSAM Bu Yönerge Kocaeli Üniversitesi nde, Fakülte,

Detaylı

DARÜŞŞAFAKA CEMİYETİ VARLIK YÖNETİMİ KOMİSYONU

DARÜŞŞAFAKA CEMİYETİ VARLIK YÖNETİMİ KOMİSYONU DARÜŞŞAFAKA CEMİYETİ VARLIK YÖNETİMİ KOMİSYONU OLUŞUM, GÖREV, ÇALIŞMA USUL VE ESASLARINA DAİR YÖNETMELİK DARÜŞŞAFAKA CEMİYETİ VARLIK YÖNETİMİ KOMİSYONU OLUŞUM, GÖREV, ÇALIŞMA USUL VE ESASLARINA DAİR YÖNETMELİK

Detaylı

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNERGESİ

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNERGESİ YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNERGESİ Amaç Madde 1 Bu Yönergenin amacı; YTÜ ne kayıtlı öğrencilerin eğitim, sağlık, spor ve kültürel ihtiyaçlarının karşılanması ve geliştirilmesinde haklarını

Detaylı

TMMOB JEOFİZİK MÜHENDİSLERİ ODASI TEMSİLCİLİKLER YÖNETMELİĞİ

TMMOB JEOFİZİK MÜHENDİSLERİ ODASI TEMSİLCİLİKLER YÖNETMELİĞİ TMMOB JEOFİZİK MÜHENDİSLERİ ODASI TEMSİLCİLİKLER YÖNETMELİĞİ TMMOB Jeofizik Mühendisleri Odası Temsilcilikler Yönetmeliği BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde1- Bu yönetmeliğin amacı;

Detaylı

YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNERGESİ

YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNERGESİ YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNERGESİ Amaç Madde 1 - Bu yönergenin amacı; Yüzüncü Yıl Üniversitesine kayıtlı öğrencilerin eğitim, sağlık, spor ve kültürel ihtiyaçlarının

Detaylı

3 Ağustos 2013 CUMARTESİ Resmî Gazete Sayı : 28727

3 Ağustos 2013 CUMARTESİ Resmî Gazete Sayı : 28727 3 Ağustos 2013 CUMARTESİ Resmî Gazete Sayı : 28727 YÖNETMELİK Çevre ve Şehircilik Bakanlığından: YÜKSEK ÇEVRE KURULU VE MAHALLİ ÇEVRE KURULLARININ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARINA İLİŞKİN YÖNETMELİK BİRİNCİ

Detaylı