Sağlıkta Dış İlişkiler ve Avrupa Birliği Bülteni

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Sağlıkta Dış İlişkiler ve Avrupa Birliği Bülteni"

Transkript

1 twitter.com/disabgm / disab.saglik.gov.tr Aralık Sayı: 21 Ayda bir yayınlanır. -İSEDAK 30. Bakanlar Toplantısı -1. Uyuşturucu ile Mücadele Şurası -İslam İşbirliği Teşkilatı Ebola ile Uluslararası Mücadeleye Kaynak Sağlama Toplantısı

2 1 İslam İşbirliği Teşkilatı Ekonomik ve Ticari İşbirliği Komitesi (ISEDAK) 30. Bakanlar Toplantısı İslam İşbirliği Teşkilatı Ekonomik ve Ticari İşbirliği Komitesi (ISEDAK) 30. Bakanlar Toplantısı 25 Kasım 28 Kasım 2014 tarihleri arasında İstanbul da gerçekleştirildi. İSEDAK 30. Bakanlar Toplantısı açılış oturumuna katılan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, İslam dünyasının ekonomik açıdan ciddi bir güce ulaşmasına rağmen insani ve siyasi bakımdan uluslararası arenada yeteri kadar etkin olmadığına işaret ederek, Mescid-i Aksa gözlerimizin önünde barbarların postallarıyla çiğneniyor. Sesimiz çıkıyor mu? Hayır. Bizim sorunlarımızı dışarıdan birileri gelip çözmeyecek; bunları İslam dünyası olarak sadece ve sadece biz çözebiliriz dedi yılında düzenlenecek olan İslam İşbirliği Teşkilatı 5. Sağlık Bakanları Toplantısında Bakanlığımız tarafından ev sahipliği yapılacak olması nedeniyle organizasyon ve işleyişe ilişkin gözlemlerde bulunmak üzere toplantıya Genel Müdürlüğümüzden katılım sağlandı.

3 2 1. Uyuşturucu ile Mücadele Şurası Bakanlığımızın koordinasyonunda tertip edilen Uyuşturucu ile Mücadele Şurası Kasım 2014 tarihleri arasında Ankara da gerçekleştirildi. Başbakanımız Sayın Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu, Sağlık Bakanımız Sayın Dr. Mehmet Müezzinoğlu ile birlikte pek çok Bakan, bürokrat ve sivil toplum kuruluşunun iştirak ettiği Şura Ankara da toplandı. Protokol hizmetleri Genel Müdürlüğümüzce sağlanan Şura'da son dönemde Türkiye de uyuşturucu ile mücadelede artan hassasiyet kapsamında atılması planlanan adımlar ele alındı.

4 3 Türkiye-Macaristan Karma Ekonomik Komisyon (KEK) III. Dönem Toplantısı Türkiye-Macaristan Karma Ekonomik Komisyon (KEK) III. Dönem Toplantısı, Sayın Bakanımız Dr. Mehmet Müezzinoğlu ve Macaristan Dışişleri ve Dış Ticaret Bakanı Sayın Peter Szijjarto eş başkanlıklarında, Kasım 2014 tarihlerinde, Ankara da gerçekleştirildi. Söz konusu KEK Toplantısında; ikili ekonomik ilişkiler, küçük ve orta ölçekli işletmeler, endüstri, tarım, su yönetimi, çevre koruma ve şehirleşme, bilimsel ve teknolojik işbirliği, inşaat, taahhüt ve danışmanlık hizmetleri alanlarında işbirliği, ulaşım, metroloji, turizm ve kültür konularında müzakerelerde bulunuldu.

5 4 İki ülke heyetleri arasında gerçekleştirilen görüşmeler sonucunda, üzerinde mutabık kalınan hususları içeren Türkiye-Macaristan KEK III. Dönem Protokolü, Sayın Bakanımız Dr. Mehmet Müezzinoğlu ve Macaristan Dışişleri ve Dış Ticaret Bakanı Sayın Peter Szijjarto tarafından 14 Kasım 2014 tarihinde Ankara da imzalandı.

6 5 Ebola ile Uluslararası Mücadeleye Kaynak Sağlama Toplantısı İİT ve İslam Kalkınma Bankası (İKB) tarafından Kasım 2014 tarihinde Suudi Arabistan ın Cidde kentinde düzenlen Ebola ile Uluslararası Mücadeleye Kaynak Sağlama Toplantısı na Sayın Bakanımız Dr. Mehmet Müezzinoğlu ve beraberindeki heyet katıldı. Batı Afrika da ortaya çıkan ve hızla yayılan Ebola ile mücadele için ihtiyaç duyulan kaynakların sağlanmasının amaçlandığı toplantıya, salgınla mücadele için yeterli deneyime sahip olan ülkelerin temsilcileri, Sivil Toplum Kuruluşları, Vakıflar, İİT Kuruluşları ve DSÖ yetkilileri iştirak etti. Toplantı gündeminde şu başlıklar yer aldı: Ebola Virüs Hastalığının etkilenen ülkelere yönelik potansiyel etkileri ve önemi, İhtiyaçlara ve yeterli mukabelenin sağlanmasına ilişkin tartışma, Kaynak havuzunun oluşturulmasına ilişkin yöntemler ve kaynakların yönetimi.

7 6 Sayın Bakanımızın Japon ITEC Firmasını Kabulü Sayın Bakanımız Dr. Mehmet Müezzinoğlu, Japon ITEC (International Total Engineering Corporation) firması yetkililerinde oluşan heyeti 11 Kasım 2014 Salı günü saat te makamında kabul etti. Görüşmede, sağlık kampüsleri, Kamu Özel Ortaklığı (PPP) Projeleri ile Japonya hükümeti desteğinde hazırlanan ihale dokümanları konuları ele alındı.

8 7 7. Uluslararası Balkan Formu 7. Uluslararası Balkan Forumu Sağlık Diplomasisi ve Sağlık Turizmi Teması ile Kasım 2014 tarihinde Edirne de düzenlendi. Bakanlığımız, TASAM ve Edirne Valiliği işbirliğinde düzenlenen toplantıya çok sayıda yerli ve yabancı katılımcı forma iştirak etti. Sayın Müsteşarımız Prof. Dr. Eyüp GÜMÜŞ, foruma iştirak eden yerli ve yabancı katılımcılara hitap etti.

9 8 Uluslararası İlaç ve Eczacılık Kongre ve Fuarı Uluslararası İlaç ve Eczacılık Kongre ve Fuarı Kasım 2014 tarihleri arasında İstanbul da Haliç Kongre Merkezi nde düzenlendi. Arnavutluk, Azerbaycan, Yemen ve Kosova'dan üst düzey yabancı katılımcıların da katıldığı kongreye Genel Müdürlüğümüzden katılım sağlandı. Sayın Müsteşarımız Prof. Dr. Eyüp GÜMÜŞ'ün de teşrif ettiği kongrenin protokol hizmetleri Genel Müdürlüğümüzce sağlandı.

10 9 Piyasa Gözetimi, Denetimi ve Ürün Güvenliği Değerlendirme Kurulu Toplantısı 04 Kasım 2014 tarihinde ilgili Bakanlıkların üst düzey bürokratlarının katılımı ile Ekonomi Bakanlığı nda Piyasa Gözetimi, Denetimi ve Ürün Güvenliği Değerlendirme Kurulu nun üçüncü toplantısı gerçekleştirildi. Müsteşar Yardımcısı Sayın Dr. Ekrem Atbakan ve Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu Başkanı Dr. Saim Kerman tarafından üst düzey temsil edilen toplantıya Genel Müdürlüğümüzden de katılım sağlandı. Toplantıda, Piyasa Gözetimi ve Denetimine (PGD) ilişkin Mevcut Strateji ( ) değerlendirilmiş olup Yeni Dönem Stratejisi ( ) Kurul Üyeleri ile paylaşılarak kabul edildi.

11 10 Uluslararası Tıp Eğitimi Kongresi- ICME 2015 Hazırlık Toplantısı Bakanlığımız, Pakistan Riphah Üniversitesi ve Medipol Üniversitesi işbirliğinde Kasım 2015 tarihleri arasında İstanbul da düzenlenmesi planlanan Uluslararası Tıp Eğitimi Kongresi- ICME 2015 hazırlık toplantısı 18 Kasım 2014 tarihinde Bakanlığımız A Blok Toplantı Salonu nda Müsteşar Yardımcısı Dr. Şuayip Birinci başkanlığında gerçekleştirildi.

12 11 Türkiye-Moritanya 2. Sağlık Haftası Türkiye-Moritanya 2. Sağlık Haftası, yurtdışına yönelik insani ve teknik yardım faaliyetleri çerçevesinde genel cerrahi, KBB, plastik cerrahi, kadın hastalıkları ve doğum, anestezi, radyoloji, kalp damar cerrahisi, kardiyoloji ve yanık konularında uzman doktorlarımızın katılımlarıyla Kasım 2014 tarihleri arasında Moritanya'da gerçekleştirildi. Moritanya Sağlık Haftasında toplam 89 ameliyat, 412 muayene, 67 müdahale ve 23 eğitim gerçekleştirildi.

13 12 KBB Genel Cerrahi Plastik Cerrahi Kadın Hastalık Yeni Doğan Anestezi Radyoloji Yanık Cerrahisi KVC Ameliyat Muayene Müdahale Yatış Kardiyoloji Toplam uyutma 19 tomografi 412 Eğitim Notlar 2 saat infüzyonsonografi eğitimi 2 saat ventilatör stajyer eğitimi 7 adet USG 18 saat eğitim 1 saat Dermatom kullanımı eğitimi 12 adet Konsey 1 stent 2 anjiyo 67 23

14 13 Türkiye Körfez İşbirliği Konseyi Acil Sağlık Hizmetleri Eğitimi Kursu Ülkemiz ve Körfez İşbirliği Konseyi (KİK) arasında imzalanmış olan stratejik ortaklık kapsamında yürütülen sağlık alanındaki işbirliği çalışmaları takviminde yer alan Türkiye Körfez İşbirliği Konseyi Acil Sağlık Hizmetleri Eğitimi Kursu 30 Kasım 13 Aralık 2014 tarihleri arasında Urla Uluslararası Acil Afet Eğitim ve Simülasyon Merkezi nde gerçekleştirildi. KİK üyesi Suudi Arabistan, Kuveyt, Katar, Birleşik Arap Emirlikleri, Oman ve Bahreyn temsilcilerinin iştirak ettiği kursa Genel Müdürlüğümüzden de katılım sağlandı.

15 14 D-8 Ülkeleri Yeni Doğan Canlandırma, Anne Sütü ve Anne-Çocuk Sağlığı Eğitimi D-8 üyesi ülkelerinden İran, Pakistan, Malezya, Endonezya, Nijerya, Türk Halk Sağlığı Kurumu ve Genel Müdürlüğümüz yetkililerinin katılımıyla Kasım 2014 tarihleri arasında Ankara da Yeni Doğan Canlandırma, Anne Sütü ve Anne-Çocuk Sağlığı Eğitimi verildi. 14 Kasım 2014 tarihinde Genel Müdürümüz Sayın Dr.Öner Güner tarafından katılımcılara sertifikaları verildi.

16 15 Sağlık 2020 Uygulamalarına İlişkin Üst Düzey Alt Bölge Toplantısı Özbekistan Cumhuriyeti ve DSÖ Avrupa Bölgesinin ortaklaşa düzenlediği Sağlık2020 Uygulamaları Üst Düzey Alt-Bölge Toplantısı Taşkent'te Kasım 2014 tarihlerinde gerçekleştirildi. Toplantıya Bölge ülkelerinden Özbekistan, Azerbeycan, Kazakistan, Kırgızistan, Tacikistan ve Türkmenistan, komşu ülkeler olarak Türkiye, Letonya ve Romanya katıldı. DSÖ yanısıra UNICEF, UNFPA, UNESCO ve UNDP gibi BM yapısı altındaki diğer bazı uluslarararası kuruluşların da katıldığı toplantının gündemini Sağlık 2020 uygulamaları konusunda katılımcı ülkelerin deneyimlerinin paylaşımı ve BM kuruluşlarının uzmanlarınca verilen kısa brifingler oluşturdu. Genel Müdürlümüz ve THSK'dan katılım sağlanan toplantıda 2 oturumda sunum yapıldı ve bir oturumda davetli uzman katkısı olmak üzere çok sayıda oturumda görüş bildirildi. Sağlık2020 uygulamalarında katılımcılık, kararlılık ve hesapverirlik konulu 3.oturumda ülkemizde geliştirilmiş olan "Çok Paydaşlı Sağlık Sorumluluğu Programı" anlatıldı. Sağlık 2020 uygulamalarında AnneÇocuk sağlığına çoksektörlü yaklaşım konulu 7.oturumda ülkemizde yürütülmekte olan anne ve çocuk sağlığı programları diğer sektörlerin sağlık sonuçlarına yaptığı katkılar da göz önünde bulundurularak anlatıldı. Tüm konuşmalarda bölge ülkelere Sağlık2020 uygulamaları ve çok sektörlü çalışmalar alanında deneyim paylaşımına ve ortak çalışmalara hazır olduğumuz mesajı iletildi ve katılımcılar ülkemizde 2015 yılında çok sektörlü sağlık alanında yapılması planlanan iki uluslararası toplantıya (Nisan ve Kasım) davet edildi.

17 16 Belçika Kralllığı Ankara Büyükelçiliği nden Başkatip in Genel Müdürlüğümüzü Ziyareti: Belçika Krallığı nın Ankara Büyükelçiliği nden Başkatip Marie Neyrinck, 12 Kasım 2014 tarihinde saat te Dış İlişkiler ve AB Genel Müdürü Dr. Öner Güner ve Sağlık Yatırımları Genel Müdürlüğü Kamu Özel Ortaklığı Daire Başkanı Ahmet Dostbil ile ülkemizdeki PPP projeleri konusunda görüşmelerde bulundu. Bahreyn Krallığı nın Ankara Büyükelçiliği Müsteşarı nın Genel Müdürlüğümüzü Ziyareti: Bahreyn Krallığı nın Ankara Büyükelçiliği Müsteşarı Arwa Al-Sayed, 14 Kasım 2014 tarihinde Genel Müdürlüğümüzü ziyaret ederek, Bahreyn Krallığı Savunma Bakanı ve Sağlık Yüce Divan Başkanı Korgeneral Shaikh Dr. Mohammed bin Abdullah Al-Khalifa nın Türkiye'nin sağlık sigortası alanındaki tecrübelerini öğrenmek amacıyla Aralık 2014 tarihlerinde 10 kişilik bir uzman heyetle yapacağı ziyaretin programı hakkında görüşmelerde bulundu. Kan ve Kan Bileşenleri Yetkili Otoriteler Toplantısı Kasım 2014 tarihinde, Avrupa Komisyonu tarafından Brüksel de gerçekleştirilen Kan ve Kan Bileşenleri Yetkili Otoriteler Toplantısına Genel Müdürlüğümüz ile Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından katılım sağlandı. AB üyesi ülkelerin kan ve kan bileşenlerinden sorumlu yetkili otoritelerinin katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda, kan transfüzyonu aşamasında bulaşıcı hastalıklar riski, ciddi advers etki ve olaylara ilişkin hususlar, kan ve kan bileşenlerinin yasal çerçevesi ile AB kapsamında yürütülen kan ve kan bileşenleri projelerine ilişkin hususlar görüşüldü.

18 17 AB ve Türkiye Arasında Sivil Toplum Diyaloğu-III Programı/ Diyalog Seminerleri İçerik Belirleme Çalıştayı AB Bakanlığı tarafından yürütülen AB ve Türkiye Arasında Sivil Toplum Diyaloğu-III Programı kapsamında Kasım 2014 tarihinde gerçekleştirilen Diyalog Seminerleri İçerik Belirleme Çalıştayı na Genel Müdürlüğümüz tarafından katılım sağlandı. Söz konusu Çalıştay da kamu kurumları, STK lar ve medya arasındaki ilişkinin güçlendirilmesi ve işbirliğinin sağlanması amacıyla ilgili tüm paydaşların görüşleri alınmış olup, Çalıştay çıktıları daha sonra düzenlenecek bir dizi seminerin içeriğini oluşturacaktır. Değerlendirme Süreci Hazırlık Toplantısı Kasım 2014 tarihlerinde ECDC tarafından Stockholm de gerçekleştirilen Değerlendirme Süreci Hazırlık Toplantısı na Genel Müdürlüğümüz ve THSK tarafından katılım sağlandı. Söz konusu toplantıda, Değerlendirme Süreci kapsamında doldurularak ECDC ye iletilmiş olan Değerlendirme Soru Formu ve bu Form un ekinde sunulmuş olan tüm belgeler incelendi.

19 18 Ulusal Halk Sağlığı ve Acil Durum Yönetimi Eğiticilerin Eğitimi Kasım 2014 tarihlerinde Urla da (URLASİM) Ulusal Halk Sağlığı ve Acil Durum Yönetimi Eğiticiler Eğitimi gerçekleştirildi. Acil durum yönetimi ve eğitim programları alanlarında sorumluluğu olan sağlık ve sağlıkla ilişkili sektörlerden üst düzey yöneticilere yönelik olarak düzenlendi. Söz konusu eğitime Bakanlığımızın ilgili birimlerinden yetkiler ile Genel Müdürlüğümüzden katılım sağlandı. DSÖ ve Türk uzmanlarının birlikte verdikleri eğitim programı İstanbul da kurulacak GDO'nun Urla ile yapılacak işbirliğinin öncülüğünde olup, Urla'nın DSÖ İşbirliği Merkezi olma çalışmaları kapsamında gerçekleştirildi. Ayrıca aynı eğitimin uluslararası versiyonunun diğer ülkelerden temsilcilerin katılımıyla DSÖ uzmanları ve Türk eğiticiler tarafından Genel Müdürlüğümüz koordinasyonunda Mart 2015'te Urla'da yapılması planlanıyor. Organ Bağışında Uyum için Teknik Yardım Projesi Kasım 2014 tarihlerinde Organ Bağışında Uyum için Teknik Yardım Projesi kapsamında Londra da yapılan çalışma ziyaretine Genel Müdürlüğümüz ve Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından katılım sağlandı. Proje faaliyetlerinden biri olan çalışma ziyareti kapsamında Organ Bağışı konusunda İngiltere deki durum analizi yapılarak, ülkemizde yürütülen faaliyetler ile İngiltere de yürütülen faaliyetler ve sonuçları karşılaştırıldı. Türk Tıp Dünyası Kurultayı Değerlendirme Toplantıları Genel Müdürlüğümüz ev sahipliğinde 29 Ekim 02 Kasım 2014 tarihleri arasında İstanbul da düzenlenen Türk Tıp Dünyası Kurultayı nın sonuçlarına ilişkin bilgilendirme ve değerlendirme toplantıları 24 Kasım 2014 tarihinde Müsteşarlık Makamı nda, 25 Kasım 2014 tarihinde ise Bakanlık Makamı nda gerçekleştirildi.

20 19 Eğitimler: 30 Kasım 2014 tarihi itibarıyla ülkemizde; Eğitimi tamamlanmış Yabancı Sağlık Personeli : Eğitimi devam eden Yabancı Sağlık Personeli : Eğitimi planlanan Yabancı Sağlık Personeli : Toplam : 363 (243 D / 120 YSP) 24 (14 D / 10 YSP) 41 ( 26 D / 15 YSP) 428 (283 D / 145 YSP) Devam eden eğitimler; Tarih 1 Ekim Mart Ekim Ekim Ekim Aralık Kasım Aralık Kasım Aralık Kasım Aralık 2014 Ülke Kişi Eğitim Konusu Filistin 1 Kişi Pediatri Azerbaycan 1 Kişi Kardiyoloji Azerbaycan 1 Kişi Filistin Dr. Öner GÜNER Genel Müdür Bakırköy Sadi Konuk EAH Ankara Atatürk EAH Böbrek Ankara Numune EAH Transplantasyonu İstanbul Haseki EAH 1Kişi Kadın Doğum Kardiyoloji, Acil Numune EAH, Türkiye Yardım Yüksek İhtisas EAH Dr. Sami Ulus Çocuk Pediatrik Afganistan 10 Kişi Sağlığı ve Hastalıkları EAH, Kardiyoloji Türkiye Yüksek İhtisas EAH Türkmenistan 10 Kişi Danışma Kurulu T.C. Sağlık Bakanlığı Dış İlişkiler ve Avrupa Birliği Genel Müdürlüğü Adına Eğitim yeri Arif ÇETİN Dr. Elif EKMEKÇİ Dr. Selami KILIÇ Dt. Abdullah SERT AB Uz. Seyhan ŞEN Muzaffer ZENGİN Yayın Kurulu Arif ÇETİN AB Uz. Azmi EKMEN Arif Bilgihan ÖZBEY Atınç ATALAY Taner YAVUZDEMİR Fahrullah KULALI Dr. Muzdalifa SULİMAN Harun ÜNLER

Gambiya Cumhurbaşkanı ülkemizi ziyaret etti. (10-13 Şubat 2014)

Gambiya Cumhurbaşkanı ülkemizi ziyaret etti. (10-13 Şubat 2014) MART 2014 Sayı: 12 Nyala Sudan-Türkiye Eğitim ve Araştırma Hastanesi Açılışı Özel Eki İlaveli DUYURU: Bültenimiz bu sayıdan itibaren İngilizce ve Arapça olarak da yayınlanacaktır. Gambiya Cumhurbaşkanı

Detaylı

Türkiye-Gana Karma Ticari ve Ekonomik Komitesi (KEK) 4. Dönem Toplantısı

Türkiye-Gana Karma Ticari ve Ekonomik Komitesi (KEK) 4. Dönem Toplantısı MAYIS 2014 Sayı: 14 Türkiye-Gana Karma Ticari ve Ekonomik Komitesi (KEK) 4. Dönem Toplantısı Sayın Bakanımız, ayrıca Gana Devlet Başkan Yardımcısı Kwesi Amissah-Arthur ve Gana tarafı KEK Eşbaşkanı ve Gana

Detaylı

Sayın Bakanımız Prof. Dr. Recep Akdağ ın Suudi Arabistan Ziyareti

Sayın Bakanımız Prof. Dr. Recep Akdağ ın Suudi Arabistan Ziyareti Azerbaycan Zorunlu Sağlık Sigortası Kurumu Başkanı Zaur Aliyev in Ülkemizi Ziyareti Moldova Sağlık Bakanı Ruxanda Glavan ın Ülkemizi Ziyareti T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI DIŞ İLİŞKİLER VE AVRUPA BİRLİĞİ GENEL

Detaylı

Pakistan Pencab Eyaleti Başbakanı Sayın Shehbaz Sharif ve Beraberindeki Heyetin Ülkemizi Ziyareti

Pakistan Pencab Eyaleti Başbakanı Sayın Shehbaz Sharif ve Beraberindeki Heyetin Ülkemizi Ziyareti KKTC Sağlık Bakanı Dr. Faiz Sucuoğlu nun Ülkemizi Ziyareti Arap Turizm Örgütü Başkanı Dr. Bağdar Bin Fahd Al-Fuhaid ve Beraberindeki Heyetin Ülkemizi Ziyareti T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI DIŞ İLİŞKİLER VE AVRUPA

Detaylı

İSLAM İŞBİRLİĞİ TEŞKİLATI

İSLAM İŞBİRLİĞİ TEŞKİLATI İSLAM İŞBİRLİĞİ TEŞKİLATI Eski adıyla İslam Konferansı Örgütü (İKÖ) günümüzde nüfusunun çoğunluğu veya bir kısmı Müslüman olan ülkelerin üye olduğu ve üye ülkeler arasında politik, ekonomik, kültürel,

Detaylı

Medikal Turizmde Tanıtım, Pazarlama Stratejileri ve Hedef Ülkeler

Medikal Turizmde Tanıtım, Pazarlama Stratejileri ve Hedef Ülkeler Medikal Turizmde Tanıtım, Pazarlama Stratejileri ve Hedef Ülkeler Oğuzhan KAYA TKHK Kaynak Geliştirme Daire Başkanlığı khk.kaynakgelistirme@saglik.gov.tr www.tkhk.gov.tr Slayt1/28 Bakanlığımızın 2013-2017

Detaylı

Sağlıkta Dış İlişkiler ve Avrupa Birliği Bülteni

Sağlıkta Dış İlişkiler ve Avrupa Birliği Bülteni disab.ed@saglik.gov.tr twitter.com/disabgm / www.disab.saglik.gov.tr Kasım 2015 - Sayı: 32 Ayda bir yayınlanır. 1. Türkiye - Özbekistan Ortak Sağlık Haftası, 14-25 Ekim 2015, Fergana-Özbekistan 1 1. Türkiye

Detaylı

Uluslararası 15. MÜSİAD Fuarı ve 18. IBF Kongresi Lansmanı 03.06.2014. Yazın başlangıcını hissetmeye başladığımız Haziran ayının bu ilk

Uluslararası 15. MÜSİAD Fuarı ve 18. IBF Kongresi Lansmanı 03.06.2014. Yazın başlangıcını hissetmeye başladığımız Haziran ayının bu ilk Uluslararası 15. MÜSİAD Fuarı ve 18. IBF Kongresi Lansmanı Değerli Basın Mensupları, 03.06.2014 Yazın başlangıcını hissetmeye başladığımız Haziran ayının bu ilk günlerinde, size, Türk insanının aklından,

Detaylı

Yurtdışı Sağlık Hizmetlerinde Yönetimsel Süreçler. Arif ÇETİN Daire Başkanı Dış İlişkiler ve AB Genel Müdürlüğü

Yurtdışı Sağlık Hizmetlerinde Yönetimsel Süreçler. Arif ÇETİN Daire Başkanı Dış İlişkiler ve AB Genel Müdürlüğü Yurtdışı Sağlık Hizmetlerinde Yönetimsel Süreçler Arif ÇETİN Daire Başkanı Dış İlişkiler ve AB Genel Müdürlüğü arif.cetin@saglik.gov.tr DİABGM Koordinasyonu Yasal Dayanak ve Görev Tanımı: 663 KHK 14. madde

Detaylı

İKİLİ İLİŞKİLER VE PROTOKOL DAİRESİ BAŞKANLIĞI

İKİLİ İLİŞKİLER VE PROTOKOL DAİRESİ BAŞKANLIĞI İKİLİ İLİŞKİLER VE PROTOKOL DAİRESİ BAŞKANLIĞI BAŞKANLIĞIMIZIN GÖREVLERİ 639 Sayılı KHK kapsamında; Bakanlığın yabancı ülkeler ve uluslararası kuruluşlar ile ilişkilerini yürütmek ve bu konuda koordinasyonu

Detaylı

TURKLAB Bülten Ocak-Şubat-Mart. Metot Validasyonu Eğitimi Şubat 2018

TURKLAB Bülten Ocak-Şubat-Mart. Metot Validasyonu Eğitimi Şubat 2018 TURKLAB Bülten 2018 Ocak-Şubat-Mart Metot Validasyonu Eğitimi 13-14 Şubat 2018 13-14 Şubat 2018 tarihlerinde Metot Validasyonu konulu eğitim gerçekleştirilmiştir. Katılımcılara, TS EN ISO/IEC 17025 standardı

Detaylı

ÖZEL EK. 3. Türkiye - Kosova Sağlık Haftası Şubat 2016 Priştine / KOSOVA

ÖZEL EK. 3. Türkiye - Kosova Sağlık Haftası Şubat 2016 Priştine / KOSOVA ÖZEL EK 3. Türkiye - Kosova Sağlık Haftası 20-28 Şubat 2016 Priştine / KOSOVA Kosova Hakkında Kısa Bilgiler Başkent : Priştine Resmi Dili : Arnavutça ve Sırpça (Türkçe ve Boşnakça da yaygın olarak konuşulur)

Detaylı

BATI AKDENİZ KALKINMA AJANSI (BAKA) SAĞLIK TURİZMİ SEKTÖRÜNE YÖNELİK DESTEKLER

BATI AKDENİZ KALKINMA AJANSI (BAKA) SAĞLIK TURİZMİ SEKTÖRÜNE YÖNELİK DESTEKLER BATI AKDENİZ KALKINMA AJANSI (BAKA) SAĞLIK TURİZMİ SEKTÖRÜNE YÖNELİK DESTEKLER Esra ALAGÖZ KAYA Şubat 2015 SUNUM PLANI I. SAĞLIK TURİZMİ SEKTÖRÜNE YÖNELİK DESTEKLER II. DESTEKLEMELERDE TEMEL HUSUSLAR III.

Detaylı

AVRUPA BİRLİĞİ VE DIŞ İLİŞKİLER GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

AVRUPA BİRLİĞİ VE DIŞ İLİŞKİLER GENEL MÜDÜRLÜĞÜ AVRUPA BİRLİĞİ VE DIŞ İLİŞKİLER GENEL MÜDÜRLÜĞÜ AVRUPA BİRLİĞİ VE DIŞ İLİŞKİLER GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İKİLİ İLİŞKİLER VE PROTOKOL DAİRE BAŞKANLIĞI İKİLİ İLİŞKİLER VE PROTOKOL DAİRE BAŞKANLIĞI İKİLİ İLİŞKİLER

Detaylı

(LÜTFEN FORMU EKSİKSİZ DOLDURUNUZ)

(LÜTFEN FORMU EKSİKSİZ DOLDURUNUZ) Türkiye- KİK 2. İş ve Yatırım Forumu, TOBB, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK), FGCCC, Bahreyn Ticaret ve Sanayi Odası (BCCI) ve KİK işbirliğinde, Bahreyn Başbakanı Şeyh Khalifa bin Salman Al Khalifa

Detaylı

2014 MART-NİSAN FAALİYET RAPORU

2014 MART-NİSAN FAALİYET RAPORU 2014 MART-NİSAN FAALİYET RAPORU 04 Mart 2014 VII. Türkiye Sektörel Ekonomi Şurası VII. Türkiye Sektörel Ekonomi Şurası, 4 Mart 2014 tarihinde TOBB Başkanı Sayın Rıfat Hisarcıklıoğlu ev sahipliğinde ve

Detaylı

Sağlık Bakanlığı'nda Devir Teslim Töreni

Sağlık Bakanlığı'nda Devir Teslim Töreni Birleşmiş Milletler Dünya İnsani Zirvesi Kırgızistan Sağlık Bakanı Prof.Dr. Talantbek Batıraliyev in Ülkemizi Ziyareti T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI DIŞ İLİŞKİLER VE AVRUPA BİRLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Sayı:39 http://disab.saglik.gov.tr

Detaylı

Türk Akreditasyon Kurumu. Dr. Halil İbrahim ÇETİN Genel Sekreter (13 Ekim 2016)

Türk Akreditasyon Kurumu. Dr. Halil İbrahim ÇETİN Genel Sekreter (13 Ekim 2016) Türk Akreditasyon Kurumu Dr. Halil İbrahim ÇETİN Genel Sekreter (13 Ekim 2016) 1 Deney/Kalibrasyon/Muayene Personel Cihazlar Süreçler Belgelendirme Ürün/Hizmet Uluslararası Ticaret Yetkin Uygunluk Değerlendirme

Detaylı

ENERJİ, SU KAYNAKLARI ve ÇEVRE HABER BÜLTENİ ENERJİ

ENERJİ, SU KAYNAKLARI ve ÇEVRE HABER BÜLTENİ ENERJİ T.C. DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI Enerji, Su ve Çevre İşleri Genel Müdür Yardımcılığı SAYI: V OCAK 2013 MART 2013 İKİLİ İLİŞKİLER: ENERJİ 5 7 Ocak 2013 tarihlerinde Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Sayın Taner

Detaylı

ADANA SANAYİ ODASI MECLİS TOPLANTISI

ADANA SANAYİ ODASI MECLİS TOPLANTISI ADANA SANAYİ ODASI MECLİS TOPLANTISI 25.08.2016 2016 Ağustos Ayı Faaliyet Raporu 25 Temmuz 25 Ağustos 2016 Tarihleri Arasında Odamızca Gerçekleştirilen Faaliyetler 15 Temmuz da milli iradeye yönelik yapılan

Detaylı

RAPOR TPS-OIC TİCARET MÜZAKERELERİ KOMİTESİ (TMK) GÖZDEN GEÇİRME TOPLANTISI. (Ankara, 17-19 Haziran 2008)

RAPOR TPS-OIC TİCARET MÜZAKERELERİ KOMİTESİ (TMK) GÖZDEN GEÇİRME TOPLANTISI. (Ankara, 17-19 Haziran 2008) Aslı: İngilizce RAPOR TPS-OIC TİCARET MÜZAKERELERİ KOMİTESİ (TMK) GÖZDEN GEÇİRME TOPLANTISI (Ankara, 17-19 Haziran 2008) 1. TMK Gözden Geçirme Toplantısı 17-19 Haziran 2008 tarihleri arasında Ankara da

Detaylı

Vizyon Siyasi Kalkınma Merkezi tarafından düzenlenen Filistin Ulusal Projesi Görüşler ve Perspektifler Sempozyumu Filistin in çeşitli kesimlerinden

Vizyon Siyasi Kalkınma Merkezi tarafından düzenlenen Filistin Ulusal Projesi Görüşler ve Perspektifler Sempozyumu Filistin in çeşitli kesimlerinden Neler Yaptık? Vizyon Siyasi Kalkınma Merkezi, Başbakanlık Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanlığı ve Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ın himayesinde 15 16 Eylül 2015 tarihleri

Detaylı

2012/4 SAYILI DÖVİZ KAZANDIRICI HİZMET TİCARETİNİN DESTEKLENMESİ HAKKINDA TEBLİĞ (SAĞLIK TURİZMİ SEKTÖRÜ)

2012/4 SAYILI DÖVİZ KAZANDIRICI HİZMET TİCARETİNİN DESTEKLENMESİ HAKKINDA TEBLİĞ (SAĞLIK TURİZMİ SEKTÖRÜ) 2012/4 SAYILI DÖVİZ KAZANDIRICI HİZMET TİCARETİNİN DESTEKLENMESİ HAKKINDA TEBLİĞ (SAĞLIK TURİZMİ SEKTÖRÜ) DÜNYADA HİZMET TİCARETİ SAĞLIK TURİZMİ Dünya ticaret hacmi yaklaşık 100 milyar ABD Doları Her yıl

Detaylı

T.C. Sağlık Bakanlığı Dış ilişkiler ve Avrupa Birliği Genel Müdürlüğü

T.C. Sağlık Bakanlığı Dış ilişkiler ve Avrupa Birliği Genel Müdürlüğü T.C. Sağlık Bakanlığı Dış ilişkiler ve Avrupa Birliği Genel Müdürlüğü Görevleri (663 sayılı KHK ya istinaden) MADDE 14- (1) Dış İlişkiler ve Avrupa Birliği Genel Müdürlüğünün görevleri şunlardır: a) Sağlık

Detaylı

ZİYARETÇİ ARAŞTIRMASI ÖZET SONUÇLARI

ZİYARETÇİ ARAŞTIRMASI ÖZET SONUÇLARI ZİYARETÇİ ARAŞTIRMASI ÖZET SONUÇLARI 12 17 Ocak 2016 İÇİNDEKİLER SAYFA 1. ARAŞTIRMANIN KONUSU 3 1.1. FUAR KÜNYESİ 3 1.2. ARAŞTIRMANIN AMACI 3 1.3. ARAŞTIRMANIN YÖNTEMİ VE ÖRNEK YAPISI 3 2. FUAR SONUÇ ÖZET

Detaylı

page 1 TOBB, IDB GRUBU İŞBİRLİĞİ KAPASİTE GELİŞTİRME PROGRAMLARI (2009-2013)

page 1 TOBB, IDB GRUBU İŞBİRLİĞİ KAPASİTE GELİŞTİRME PROGRAMLARI (2009-2013) page 1 TOBB, IDB GRUBU KAPASİTE GELİŞTİRME PROGRAMLARI (2009-2013) page 2 TOBB ile İslam Kalkınma Bankası arasındaki İşbirliğinin çerçevesini oluşturan Mutabakat Zaptı, Cumhurbaşkanı Sayın Abdullah Gül

Detaylı

Türkiye İle Yabancı Ülkeler Arasında Kültür, Eğitim, Bilim, Basın-Yayın, Gençlik Ve Spor Alanlarında Mevcut İşbirliği Anlaşmaları

Türkiye İle Yabancı Ülkeler Arasında Kültür, Eğitim, Bilim, Basın-Yayın, Gençlik Ve Spor Alanlarında Mevcut İşbirliği Anlaşmaları Türkiye İle Yabancı Ülkeler Arasında Kültür, Eğitim, Bilim, Basın-Yayın, Gençlik Ve Spor Alanlarında Mevcut İşbirliği Anlaşmaları - Türkiye ile Afganistan arasında 7 Kasım 1959 tarihinde Ankara'da "Kültür

Detaylı

T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI İhracat Genel Müdürlüğü PAZARA GİRİŞ KOORDİNASYON YAPISI VE HEDEF ÜLKELER

T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI İhracat Genel Müdürlüğü PAZARA GİRİŞ KOORDİNASYON YAPISI VE HEDEF ÜLKELER T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI İhracat Genel Müdürlüğü PAZARA GİRİŞ KOORDİNASYON YAPISI VE HEDEF ÜLKELER 4 Haziran 2012 SUNUŞ GÜNDEMİ Pazara Giriş Koordinasyon Yapısı Yeni Yaklaşım Pazara Giriş Komitesi Ülke Masaları

Detaylı

Sağlıkta Dış İlişkiler ve Avrupa Birliği Bülteni

Sağlıkta Dış İlişkiler ve Avrupa Birliği Bülteni disab.ed@saglik.gov.tr twitter.com/disabgm / www.disab.saglik.gov.tr Aralık 2015 - Sayı: 33 Ayda bir yayınlanır. İslam İşbirliği Teşkilatı 5. Sağlık Bakanları Toplantısı (17-19 Kasım 2015, İstanbul) Ülkemiz

Detaylı

T.C. AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI Haftalık Türkiye - AB Gündemi 11. Hafta (11-17 Mart 2013)

T.C. AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI Haftalık Türkiye - AB Gündemi 11. Hafta (11-17 Mart 2013) T.C. AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI Haftalık Türkiye - AB Gündemi 11. Hafta (11-17 Mart 2013) 11 MART 2013 PAZARTESİ 09:45-17:00 Avrupa Birliği Bakanlığı Mali İşbirliği Başkanı M. Süreyya Süner ve beraberindeki

Detaylı

9. Uluslararası İlişkiler

9. Uluslararası İlişkiler 9. Uluslararası İlişkiler 9.1. Çifte Vergilendirmeyi Önleme Anlaşmaları (ÇVÖA) Çifte Vergilendirmeyi Önleme Anlaşmaları, 03.11.1970 tarihinde Avusturya ile imzalanarak başlamış olup, bugüne kadar 76 ülke

Detaylı

İSEDAK TOPLANTISI HABERLERİ 31 MART 2015 SALI YENİŞAFAK 17 PROJEYE İSEDAK DESTEĞİ İSEDAK, hazırlanan 17 projeye destek kararı verdi. Türkiye ile birlikte 11 ülkenin yaralanacağı finansmanda, işbirliği

Detaylı

YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU ( )

YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU ( ) Sayın Meclis Üyeleri, YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU (29.09.2017-26.10.2017) Oda Meclisimizin 26 Ekim 2017 tarih ve 56 sayılı toplantısının gündeminde yer alan, Yönetim Kurulumuzun 29.09.2017-26.10.2017

Detaylı

BURSA İNŞAAT FUARI ve RISING CITY BURSA GAYRİMENKUL FUARI 2018 FUAR RAPORU

BURSA İNŞAAT FUARI ve RISING CITY BURSA GAYRİMENKUL FUARI 2018 FUAR RAPORU BURSA İNŞAAT FUARI ve RISING CITY BURSA GAYRİMENKUL FUARI 2018 FUAR RAPORU 2 3 4 5 BAŞARI BİLGİ GÜVEN TECRÜBE TEKNOLOJİ 2018 yılında 4 Katılımcı Ülke 195 Firma ve Firma Temsilciliği 34 Ziyaretçi Ülke 46.014

Detaylı

EKİM AYI MECLİS TOPLANTISI / YÖNETİM KURULU FALİYET RAPORU SUNUMU. YÖNETİM KURULU AYLIK FAALİYET RAPORU 27 Ekim 2014

EKİM AYI MECLİS TOPLANTISI / YÖNETİM KURULU FALİYET RAPORU SUNUMU. YÖNETİM KURULU AYLIK FAALİYET RAPORU 27 Ekim 2014 YÖNETİM KURULU AYLIK FAALİYET RAPORU 27 Ekim 2014 Ekim ayı içerisinde Odamız tarafından; üyelerimizce talep edilen 37 adet Kapasite Raporu, 15 adet Ekspertiz raporu ve 6 adet de Fiili Tüketim Belgesi düzenlenmiştir.

Detaylı

YÜRÜRLÜKTE BULUNAN ÇİFTE VERGİLENDİRMEYİ ÖNLEME ANLAŞMALARI. ( tarihi İtibariyle) Yayımlandığı Resmi Gazete

YÜRÜRLÜKTE BULUNAN ÇİFTE VERGİLENDİRMEYİ ÖNLEME ANLAŞMALARI. ( tarihi İtibariyle) Yayımlandığı Resmi Gazete YÜRÜRLÜKTE BULUNAN ÇİFTE VERGİLENDİRMEYİ ÖNLEME ANLAŞMALARI (21.01.2016 tarihi İtibariyle) Taraf Devlet Anlaşmanın İmza Edildiği Tarih Yayımlandığı Resmi Gazete Tarih No Yürürlük Tarihi Vergiler Açısından

Detaylı

ideas for today and tomorrow

ideas for today and tomorrow ideas for today and tomorrow Hakkımızda Regata Events, on yıllardır Ankara ve Türkiye çapında kazandığımız tecrübelerin birikimiyle kurulmuştur. Uzun yıllar yaptığımız etkinlik, açılış, konser ve kongrelerin

Detaylı

KASIM AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTIMIZA HOŞ GELDİNİZ

KASIM AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTIMIZA HOŞ GELDİNİZ KASIM AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTIMIZA HOŞ GELDİNİZ YÖNETİM KURULU AYLIK FAALİYET RAPORU 27.11.2015 Kasım ayı içerisinde üyelerimizin talep ettiği 39 üyeye Kapasite Raporu, 11 üyemize Ekspertiz Raporu ve

Detaylı

TÜRKİYE DEKİ YABANCI ÜLKE TEMSİLCİLİKLERİ

TÜRKİYE DEKİ YABANCI ÜLKE TEMSİLCİLİKLERİ Ülke TÜRKİYE DEKİ YABANCI ÜLKE TEMSİLCİLİKLERİ Temsilcilik Türü Şehir Telefon Faks e-posta A.B.D. Başkonsolosluk Adana (0322) 346 62 62 (0322) 346 79 16 A.B.D. Büyükelçilik Ankara 455 55 55 467 00 19 A.B.D.

Detaylı

ZİYARETÇİ ARAŞTIRMASI ÖZET SONUÇLARI 9 12 Ocak 2013

ZİYARETÇİ ARAŞTIRMASI ÖZET SONUÇLARI 9 12 Ocak 2013 ZİYARETÇİ ARAŞTIRMASI ÖZET SONUÇLARI 9 12 Ocak 2013 TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi Büyükçekmece İstanbul 1 İÇİNDEKİLER SAYFA 1. ARAŞTIRMA KONUSU 3 1.1. FUAR KÜNYESİ 3 1.2. ARAŞTIRMANIN AMACI 3 1.3. ARAŞTIRMANIN

Detaylı

AFYONKARAHİSAR TİCARET VE SANAYİ ODASI

AFYONKARAHİSAR TİCARET VE SANAYİ ODASI AFYONKARAHİSAR TİCARET VE SANAYİ ODASI E- BÜLTEN 2017 YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU (24.02.2017-30.03.2017) Oda Meclisimizin 30 Mart 2017 tarih ve 49 sayılı toplantısının gündeminde yer alan, Yönetim

Detaylı

HALI SEKTÖRÜ 2015 YILI İHRACATI

HALI SEKTÖRÜ 2015 YILI İHRACATI HALI SEKTÖRÜ 2015 YILI İHRACATI Ülkemizin halı ihracatı 2014 yılında % 7,3 oranında bir artışla kapanmış ve 2,4 milyar dolar olarak gerçekleşmişti. 2015 yılında ise halı ihracatımız bir önceki yıla kıyasla

Detaylı

TÜRKİYE RÜZGAR ENERJİSİ KONGRESİ

TÜRKİYE RÜZGAR ENERJİSİ KONGRESİ TÜRKİYE RÜZGAR ENERJİSİ KONGRESİ (TÜREK 2014 ) 5-6 Kasım 2014, İstanbul Fotoğraf: Emrah TAŞKIRAN TÜRKİYE RÜZGAR ENERJİSİ KONGRESİ / 5-6 KASIM Türkiye Rüzgar Enerjisi Birliği (TÜREB) tarafından üçüncüsü

Detaylı

ZİYARETÇİ ARAŞTIRMASI ÖZET SONUÇLARI 2 7 Ekim 2012

ZİYARETÇİ ARAŞTIRMASI ÖZET SONUÇLARI 2 7 Ekim 2012 ZİYARETÇİ ARAŞTIRMASI ÖZET SONUÇLARI 2 7 Ekim 2012 TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi Büyükçekmece İstanbul İÇİNDEKİLER SAYFA 1. ARAŞTIRMANIN KONUSU 3 1.1.ARAŞTIRMANIN AMACI 3 1.2.ARAŞTIRMANIN YÖNTEMİ VE ÖRNEK

Detaylı

HALI SEKTÖRÜ. Ocak Ayı İhracat Bilgi Notu. TDH AR&GE ve Mevzuat Şb. İTKİB Genel Sekreterliği. Page 1

HALI SEKTÖRÜ. Ocak Ayı İhracat Bilgi Notu. TDH AR&GE ve Mevzuat Şb. İTKİB Genel Sekreterliği. Page 1 2018 HALI SEKTÖRÜ Ayı İhracat Bilgi Notu TDH AR&GE ve Mevzuat Şb. İTKİB Genel Sekreterliği Page 1 HALI SEKTÖRÜ 2018 OCAK AYI İHRACAT PERFORMANSI 2017 yılında Türkiye nin toplam ihracatı 2016 yılına kıyasla

Detaylı

ODA YÖNETİM KURULU FAALİYETLERİ

ODA YÖNETİM KURULU FAALİYETLERİ ODA YÖNETİM KURULU FAALİYETLERİ 25.03.2014 22.04.2014 ALANYA BELEDİYE BAŞKANI ADEM MURAT YÜCEL E HAYIRLI OLSUN TİCARETİ-09 OCAK 2014 30 MART 2014 TARİHİNDE GERÇEKLEŞEN SEÇİMLER SONUCUNDA HİZMET BAYRAĞINI

Detaylı

İSLAM ÜLKELERİNDE MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİM KONGRESİ SONUÇ DEKLARASYONU

İSLAM ÜLKELERİNDE MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİM KONGRESİ SONUÇ DEKLARASYONU 18-20 Haziran 2009 İSLAM ÜLKELERİNDE MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİM KONGRESİ 1 İslam Konferansı Örgütü (İKÖ) üyesi 57 ülkeye yönelik düzenlenen İslam Ülkelerinde Mesleki ve Teknik Eğitim Kongresi 18-20 Haziran

Detaylı

8.1. Gelirler Genel Müdürlüğü Eğitim Merkezi Çalışmaları

8.1. Gelirler Genel Müdürlüğü Eğitim Merkezi Çalışmaları 8. EĞİTİM. 8.1. Gelirler Genel Müdürlüğü Eğitim Merkezi Çalışmaları 01.01.2001 31.12.2001 tarihleri arasında Gelirler Genel Müdürlüğü Eğitim Merkezi nce merkez ve taşra teşkilatlarında çalışan çeşitli

Detaylı

TÜ ROFED TÜRİ ZM BÜ LTENİ

TÜ ROFED TÜRİ ZM BÜ LTENİ TÜ ROFED TÜRİ ZM BÜ LTENİ Eylül - 2018 Hazırlayan: Aslı VAZ İçindekiler 1. TÜRKİYE'YE VE DÖRT İLİMİZE GELEN ZİYARETÇİLERİN YILLARA VE AYLARA GÖRE DAĞILIMI... 1 1.1. TÜRKİYE YE GELEN ZİYARETÇİLERİN YILLARA

Detaylı

HALI SEKTÖRÜ. Nisan Ayı İhracat Bilgi Notu. TDH AR&GE ve Mevzuat Şb. İTKİB Genel Sekreterliği. Page 1

HALI SEKTÖRÜ. Nisan Ayı İhracat Bilgi Notu. TDH AR&GE ve Mevzuat Şb. İTKİB Genel Sekreterliği. Page 1 2017 HALI SEKTÖRÜ Nisan Ayı İhracat Bilgi Notu TDH AR&GE ve Mevzuat Şb. İTKİB Genel Sekreterliği Page 1 HALI SEKTÖRÜ 2017 NİSAN AYI İHRACAT PERFORMANSI 2017 yılı Ocak-Nisan döneminde Türkiye nin toplam

Detaylı

TürkiyeEnerjiForumu. Enerji profesyonellerinin vazgeçilmez doruğu 12.yaşında! ANTALYA. 15-19 Nisan 2014. Club Med Palmiye, Kemer

TürkiyeEnerjiForumu. Enerji profesyonellerinin vazgeçilmez doruğu 12.yaşında! ANTALYA. 15-19 Nisan 2014. Club Med Palmiye, Kemer Uluslararası 06 TürkiyeEnerjiForumu 12. Yıl Club Med Palmiye, Kemer 2014 ANTALYA 15-19 Nisan 2014 Enerji profesyonellerinin vazgeçilmez doruğu 12.yaşında! Antalya da unutulmuz tarihi zirve için geriye

Detaylı

9. Dubai Uluslararası Gayrimenkul ve Emlak Fuarı (İPS) en yeni projemiz olan Dubai Sustainable City yi duyurmak için mükkemmel ve en doğru ortamdi.

9. Dubai Uluslararası Gayrimenkul ve Emlak Fuarı (İPS) en yeni projemiz olan Dubai Sustainable City yi duyurmak için mükkemmel ve en doğru ortamdi. 8,000 m 2 FUAR ALANI 291 KATILIMCI 77 YERLİ KATILIMCI 214 ULUSLARARASI KATILIMCI 37 MEDYA ORTAĞI 7,637 MEDYA ORTAĞI IPS (INTERNATIONAL PROPERTY SHOW) 2013, Dubai Arazi ve İskan Departmanı nın katkılarıyla

Detaylı

EYLÜL AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTIMIZA HOŞ GELDİNİZ

EYLÜL AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTIMIZA HOŞ GELDİNİZ EYLÜL AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTIMIZA HOŞ GELDİNİZ YÖNETİM KURULU AYLIK FAALİYET RAPORU 28.09.2015 Eylül ayı içerisinde üyelerimizin talep ettiği 25 üyeye Kapasite Raporu, 5 üyemize Ekspertiz Raporu ve

Detaylı

SIRA SAYISI: 587 TÜRKÝYE BÜYÜK MÝLLET MECLÝSÝ. Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Kuveyt Devleti Hükümeti Arasında Yükseköğretim ve Bilimsel

SIRA SAYISI: 587 TÜRKÝYE BÜYÜK MÝLLET MECLÝSÝ. Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Kuveyt Devleti Hükümeti Arasında Yükseköğretim ve Bilimsel TÜRKÝYE BÜYÜK MÝLLET MECLÝSÝ YASAMA DÖNEMİ YASAMA YILI 24 4 SIRA SAYISI: 587 Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Kuveyt Devleti Hükümeti Arasında Yükseköğretim ve Bilimsel Araştırma Alanında İşbirliği Anlaşmasının

Detaylı

20. RİG TOPLANTISI Basın Bildirisi Konya, 9 Nisan 2010

20. RİG TOPLANTISI Basın Bildirisi Konya, 9 Nisan 2010 T.C. BAŞBAKANLIK AVRUPA BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ Siyasi İşler Başkanlığı 20. RİG TOPLANTISI Basın Bildirisi Konya, 9 Nisan 2010 - Reform İzleme Grubu nun (RİG) 20. Toplantısı, Devlet Bakanı ve Başmüzakerecimiz

Detaylı

TÜ ROFED TÜRİ ZM BÜ LTENİ

TÜ ROFED TÜRİ ZM BÜ LTENİ TÜ ROFED TÜRİ ZM BÜ LTENİ Şubat - 2019 Hazırlayan: Aslı VAZ İÇİNDEKİLER 1. TÜRKİYE'YE VE DÖRT İLİMİZE GELEN ZİYARETÇİLERİN YILLARA VE AYLARA GÖRE DAĞILIMI... 1 1.1 TÜRKİYE YE GELEN YABANCI ZİYARETÇİLERİN

Detaylı

TÜ ROFED TÜRİ ZM BÜ LTENİ

TÜ ROFED TÜRİ ZM BÜ LTENİ TÜ ROFED TÜRİ ZM BÜ LTENİ Mayıs - 2018 Hazırlayan: Aslı VAZ İÇİNDEKİLER 1. TÜRKİYE'YE VE DÖRT İLİMİZE GELEN ZİYARETÇİLERİN YILLARA VE AYLARA GÖRE DAĞILIMI... 1 1.1. TÜRKİYE YE GELEN YABANCI ZİYARETÇİLERİN

Detaylı

İSLAM İŞBİRLİĞİ TEŞKİLATI (İİT) EKONOMİK VE TİCARİ İŞBİRLİĞİ DAİMİ KOMİTESİ YİRMİ YEDİNCİ OTURUMU RAPORU. (İstanbul, 17-20 Ekim 2011)

İSLAM İŞBİRLİĞİ TEŞKİLATI (İİT) EKONOMİK VE TİCARİ İŞBİRLİĞİ DAİMİ KOMİTESİ YİRMİ YEDİNCİ OTURUMU RAPORU. (İstanbul, 17-20 Ekim 2011) Aslı İngilizce İSLAM İŞBİRLİĞİ TEŞKİLATI (İİT) EKONOMİK VE TİCARİ İŞBİRLİĞİ DAİMİ KOMİTESİ YİRMİ YEDİNCİ OTURUMU RAPORU (İstanbul, 17-20 Ekim 2011) 1. İslam İşbirliği Teşkilatı Ekonomik ve Ticari İşbirliği

Detaylı

Türk Dünyası Transplantasyon Derneği ile Türkiye Organ Nakli Derneğinin Ortak Kongresi

Türk Dünyası Transplantasyon Derneği ile Türkiye Organ Nakli Derneğinin Ortak Kongresi Türk Dünyası Transplantasyon Derneği ile Türkiye Organ Nakli Derneğinin Ortak Kongresi Prof. Dr. Mehmet Haberal ın kurucusu olduğu Türk Dünyası Transplantasyon Derneği nin, Türkiye Organ Nakli Derneği

Detaylı

46.Yıl. 2009 Yılı Faaliyet Raporu HEYET ZİYARETLERİ. ASO I.Organize Sanayi Bölgesi

46.Yıl. 2009 Yılı Faaliyet Raporu HEYET ZİYARETLERİ. ASO I.Organize Sanayi Bölgesi 13 HEYET ZİYARETLERİ 13.1. Cibuti Cumhurbaşkanı Ziyareti: Cibuti Cumhurbaşkanı ve Cumhurbaşkanlığı üst düzey yetkililerinden oluşan 100 kişilik heyet Başkan Vekilimiz Sn.Fahrettin KÜRKLÜ nün evsahipliğinde

Detaylı

BRÜKSEL, NİSAN 2016 Burs Programı

BRÜKSEL, NİSAN 2016 Burs Programı JEAN MONNET BURS PROGRAMI 2015-2016 AKADEMİK YILI İZLEME VE ÇALIŞMA ZİYARETİ BRÜKSEL, 21-22 NİSAN 2016 Burs Programı JEAN MONNET BURS PROGRAMI 2015-2016 AKADEMİK YILI İZLEME VE ÇALIŞMA ZİYARETİ BRÜKSEL,

Detaylı

OTOMATİK OLMAYAN İTHAL LİSANSI

OTOMATİK OLMAYAN İTHAL LİSANSI ANTALYA İHRACATÇILAR BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ Sayı : TİM.AİB.GSK. ARGE/ 000340 04/02/2013 Konu : Sirküler. ANTALYA İHRACATÇILAR BİRLİĞİ ÜYELERİNE SİRKÜLER 2013 / 50 Sayın Üyemiz, 1. Otomatik olmayan

Detaylı

Ağustos ayı içerisinde üyelerimizin talep ettiği 45 üyeye Kapasite Raporu, 6 üyemize Ekspertiz Raporu ve 4 adette Fiili Tüketim Belgesi

Ağustos ayı içerisinde üyelerimizin talep ettiği 45 üyeye Kapasite Raporu, 6 üyemize Ekspertiz Raporu ve 4 adette Fiili Tüketim Belgesi 1 Ağustos ayı içerisinde üyelerimizin talep ettiği 45 üyeye Kapasite Raporu, 6 üyemize Ekspertiz Raporu ve 4 adette Fiili Tüketim Belgesi düzenlenmiştir. Yine bu zaman zarfında Odamıza 9 adet yeni üye

Detaylı

2012/4 SAYILI DÖVİZ KAZANDIRICI HİZMET TİCARETİNİN DESTEKLENMESİ HAKKINDA TEBLİĞ

2012/4 SAYILI DÖVİZ KAZANDIRICI HİZMET TİCARETİNİN DESTEKLENMESİ HAKKINDA TEBLİĞ 2012/4 SAYILI DÖVİZ KAZANDIRICI HİZMET TİCARETİNİN DESTEKLENMESİ HAKKINDA TEBLİĞ SUNUM PLANI Hizmet Sektörünün Desteklenmesi Vizyonu Dünya da ve Türkiye de Sağlık Turizmi Film, Bilişim ve Eğitim Sektörlerine

Detaylı

HALI SEKTÖRÜ. Mayıs Ayı İhracat Bilgi Notu. TDH AR&GE ve Mevzuat Şb. İTKİB Genel Sekreterliği. Page 1

HALI SEKTÖRÜ. Mayıs Ayı İhracat Bilgi Notu. TDH AR&GE ve Mevzuat Şb. İTKİB Genel Sekreterliği. Page 1 2017 HALI SEKTÖRÜ Mayıs Ayı İhracat Bilgi Notu TDH AR&GE ve Mevzuat Şb. İTKİB Genel Sekreterliği Page 1 HALI SEKTÖRÜ 2017 MAYIS AYI İHRACAT PERFORMANSI 2017 yılı Ocak-Mayıs döneminde Türkiye nin toplam

Detaylı

KASIM 2018 ÇALIŞMA RAPORU

KASIM 2018 ÇALIŞMA RAPORU KASIM 2018 ÇALIŞMA RAPORU Adres Telefon Elektronik Posta Web Mesudiye mah. 112. cad. 0 324 336 20 30 (PBX) yonetim@mersineo.org.tr www.mersineo.org.tr No:39/B Kat:3 MERSİN 14. TÜRKİYE ECZACILIK KONGRESİ

Detaylı

HALI SEKTÖRÜ. Mart Ayı İhracat Bilgi Notu. TDH AR&GE ve Mevzuat Şb. İTKİB Genel Sekreterliği. Page 1

HALI SEKTÖRÜ. Mart Ayı İhracat Bilgi Notu. TDH AR&GE ve Mevzuat Şb. İTKİB Genel Sekreterliği. Page 1 2018 HALI SEKTÖRÜ Mart Ayı İhracat Bilgi Notu TDH AR&GE ve Mevzuat Şb. İTKİB Genel Sekreterliği Page 1 HALI SEKTÖRÜ 2018 MART AYI İHRACAT PERFORMANSI 2018 yılı Ocak-Mart döneminde Türkiye nin toplam ihracatı

Detaylı

2014 OCAK-ŞUBAT FAALİYET RAPORU

2014 OCAK-ŞUBAT FAALİYET RAPORU 2014 OCAK-ŞUBAT FAALİYET RAPORU 08 Ocak 2014 - (A. Murat Ersoy - Hande Tibuk) 2014 CATHIC organizasyonu PR hazırlıklarını yürüten Alkaş firmasından Esra Dalgıç ile Dernek Başkanımız Sayın Murat Ersoy ve

Detaylı

TÜ ROFED TÜRİ ZM BÜ LTENİ

TÜ ROFED TÜRİ ZM BÜ LTENİ TÜ ROFED TÜRİ ZM BÜ LTENİ Haziran - 2018 Hazırlayan: Aslı VAZ İçindekiler 1. TÜRKİYE'YE VE DÖRT İLİMİZE GELEN ZİYARETÇİLERİN YILLARA VE AYLARA GÖRE DAĞILIMI... 1 1.1. TÜRKİYE YE GELEN ZİYARETÇİLERİN YILLARA

Detaylı

YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU

YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU ŞUBAT 2012 ADANA SAĞLIK TURĠZMĠ DERNEĞĠ ġubat AYI FAALĠYET RAPORU 1. Sektörel Brifingler, GerçekleĢtirilen Toplantılar ve Bilgilendirmeler Göreve yeni gelmiş olan Çukurova

Detaylı

2011 YILI FAALİYET RAPORU Batı Akdeniz Ekonomisini Geliştirme Vakfı

2011 YILI FAALİYET RAPORU Batı Akdeniz Ekonomisini Geliştirme Vakfı 2011 YILI FAALİYET RAPORU Batı Akdeniz Ekonomisini Geliştirme Vakfı YÖNETİM KURULU 2011 FAALİYETLERİ 13.07.2011 Batı Akdeniz bölgesinin istihdam sorununa çözüm yaratmak amacıyla Akdeniz Radyo Televizyon

Detaylı

MAYSI AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTIMIZA HOŞ GELDİNİZ

MAYSI AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTIMIZA HOŞ GELDİNİZ MAYSI AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTIMIZA HOŞ GELDİNİZ YÖNETİM KURULU AYLIK FAALİYET RAPORU 28.04.2015 Mayıs ayı içerisinde Odamız tarafından; üyelerimizce talep edilen 37 adet Kapasite Raporu, 14 adet Ekspertiz

Detaylı

SGK nın Uluslararası Başarısı

SGK nın Uluslararası Başarısı SGK nın Uluslararası Başarısı Dünya Sosyal Güvenlik Forumu nda Başkan Yadigar Gökalp İlhan, Uluslararası Sosyal Güvenlik Teşkilatı nın en üst yürütme organı olan BÜRO ya üye seçildi. Kurumumuz ayrıca ISSA

Detaylı

Haber Bülteni. Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü CİRİT Sayıştayı Ziyaret Etti

Haber Bülteni. Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü CİRİT Sayıştayı Ziyaret Etti Sayı: 238 Yıl: 20 Ekim 2016 Adres : T.C. Sayıştay Başkanlığı 06520 Balgat/Ankara Tel : 0 312 295 30 00 Faks : 0 312 295 40 94 e-mail : sayistay@sayistay.gov.tr web : www.sayistay.gov.tr 1 Yargıtay Başkanı

Detaylı

TÜRKİYE NİN İHTİYAÇ DUYDUĞU FUAR 3.ELECTRONIST FUARI

TÜRKİYE NİN İHTİYAÇ DUYDUĞU FUAR 3.ELECTRONIST FUARI TÜRKİYE NİN İHTİYAÇ DUYDUĞU FUAR 3.ELECTRONIST FUARI Sektörlerindeki ürünlerin, en son teknolojik gelişmelerin, dünyadaki trendlerin ve son uygulamaların sergilendiği, 25-28 Eylül 2014 tarihleri arasında

Detaylı

TÜ ROFED TÜRİ ZM BÜ LTENİ

TÜ ROFED TÜRİ ZM BÜ LTENİ TÜ ROFED TÜRİ ZM BÜ LTENİ Ekim - 2018 Hazırlayan: Aslı VAZ İÇİNDEKİLER 1. TÜRKİYE'YE VE DÖRT İLİMİZE GELEN ZİYARETÇİLERİN YILLARA VE AYLARA GÖRE DAĞILIMI... 1 1.1.TÜRKİYE YE GELEN ZİYARETÇİLERİN YILLARA

Detaylı

2011 YILI ULUSLARARASI EĞİTİM

2011 YILI ULUSLARARASI EĞİTİM 2011 YILI ULUSLARARASI EĞİTİM Konu: Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Çölleşme ve Erozyonla Mücadele Genel Müdürlüğü (ÇEM) ve Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TIKA) ile işbirliği içerisinde

Detaylı

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Sayın Egemen Bağış ve Avrupa Birliği Genel Sekreterliği. Haftalık Türkiye - AB Gündemi 6. Hafta (7 14 Şubat 2010)

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Sayın Egemen Bağış ve Avrupa Birliği Genel Sekreterliği. Haftalık Türkiye - AB Gündemi 6. Hafta (7 14 Şubat 2010) Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Sayın Egemen Bağış ve Avrupa Birliği Genel Sekreterliği Haftalık Türkiye - AB Gündemi 6. Hafta (7 14 Şubat 2010) 7 ŞUBAT 2010, PAZAR 17:00 Devlet Bakanı ve Başmüzakereci

Detaylı

HAZİRAN AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTIMIZA HOŞ GELDİNİZ

HAZİRAN AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTIMIZA HOŞ GELDİNİZ HAZİRAN AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTIMIZA HOŞ GELDİNİZ YÖNETİM KURULU AYLIK FAALİYET RAPORU 28.06.2015 Haziran ayı içerisinde Odamız tarafından; üyelerimizce talep edilen 42 adet Kapasite Raporu, 10 adet

Detaylı

3 Temmuz 2009 İngiltere Büyükelçiliği Konutu, Ankara Saat: 16:00. Çevre ve Orman Bakanlığı nın Saygıdeğer Müsteşar Yardımcısı,

3 Temmuz 2009 İngiltere Büyükelçiliği Konutu, Ankara Saat: 16:00. Çevre ve Orman Bakanlığı nın Saygıdeğer Müsteşar Yardımcısı, Türkiye nin İklim Değişikliği Ulusal Eylem Planı nın Geliştirilmesi Projesi nin Açılış Toplantısında Ulrika Richardson-Golinski a.i. Tarafından Yapılan Açılış Konuşması 3 Temmuz 2009 İngiltere Büyükelçiliği

Detaylı

Yönetim Kurulu Strateji Belgesi

Yönetim Kurulu Strateji Belgesi Yönetim Kurulu Strateji Belgesi AĞUSTOS 2017 1 "Kamu Yönetiminin Yapısal ve İşlevsel Sorunlarına Çözüm Üreterek Katkı Sağlamak amacıyla yola çıkan Kamu Yönetimi Araştırma Derneğinin Haziran 2017 döneminde

Detaylı

2016 FUAR KAPANIŞ RAPORU

2016 FUAR KAPANIŞ RAPORU 2016 FUAR KAPANIŞ RAPORU BAŞARILARLA DOLU BİR YILI DAHA GERİDE BIRAKIRKEN 12. TÜRKİYE NİN AYDINLATMA VE ELEKTRİK FUARLARI LED, Aydınlatma, Elektrik ve Elektronik Yan Sanayi alanlarında dünyanın nadir fuar

Detaylı

TÜ ROFED TÜRİ ZM BÜ LTENİ

TÜ ROFED TÜRİ ZM BÜ LTENİ TÜ ROFED TÜRİ ZM BÜ LTENİ Kasım - 2018 Hazırlayan: Aslı VAZ İÇİNDEKİLER 1. TÜRKİYE'YE VE DÖRT İLİMİZE GELEN ZİYARETÇİLERİN YILLARA VE AYLARA GÖRE DAĞILIMI... 1 1.1.TÜRKİYE YE GELEN ZİYARETÇİLERİN YILLARA

Detaylı

18 20 EYLÜL 2015 BAKÜ / AZERBAYCAN

18 20 EYLÜL 2015 BAKÜ / AZERBAYCAN BIHE 21.ULUSLARARASI AZERBAYCAN SAĞLIK FUARI ŞEMSİYE STAND ORGANİZASYONU RAPORU 18 20 EYLÜL 2015 BAKÜ / AZERBAYCAN Aykut TERZİOĞLU Uluslararası İlişkiler Müdürlüğü Fuarcılık Şefi 1 BIHE 21.ULUSLARARASI

Detaylı

YAPI FUARI TURKEYBUILD İSTANBUL FUARI ZİYARET ORGANİZASYONU SONUÇLARI

YAPI FUARI TURKEYBUILD İSTANBUL FUARI ZİYARET ORGANİZASYONU SONUÇLARI YAPI FUARI TURKEYBUILD İSTANBUL FUARI ZİYARET ORGANİZASYONU SONUÇLARI Övgü PINAR-Nurel KILIÇ Yapı fuarları; mal ve hizmet üreten kuruluşlar ile yine bu sektörde çalışan yöneticiler, mimarlar, mühendisler,

Detaylı

ARAŞTIRMA ÖZET SONUÇLARI 24-28 Mart 2015

ARAŞTIRMA ÖZET SONUÇLARI 24-28 Mart 2015 ARAŞTIRMA ÖZET SONUÇLARI 24-28 Mart 2015 KTO Tüyap Konya Uluslararası Fuar Merkezi İÇİNDEKİLER SAYFA 1. ARAŞTIRMANIN KONUSU 3 1.1. FUAR KÜNYESİ 3 1.2. ARAŞTIRMANIN AMACI 3 1.3. ARAŞTIRMANIN YÖNTEMİ VE

Detaylı

KÜTAHYA TİCARET VE SANAYİ ODASI LOBİ FAALİYETLERİ TAKİP LİSTESİ

KÜTAHYA TİCARET VE SANAYİ ODASI LOBİ FAALİYETLERİ TAKİP LİSTESİ S.NO TARİH KONU İLETİŞİME GEÇİLEN/GÖRÜŞ BİLDİRİLEN MAKAM SONUÇ GÖZDEN GEÇİRMEYE YÖNELİK DEĞERLENDİRME 1 10/01/2017 6802 Sayılı Gider Vergisi Kanunu Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Hukuk Müşavirliğimiz

Detaylı

AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI. 17 Ocak 2013 Bartın

AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI. 17 Ocak 2013 Bartın Valiliklerde AB İşleri İçin ç Kapasite Oluşturulması Projesi Tanıtım Toplantısı 17 Ocak 2013 Bartın SUNUMUN İÇERİĞİ 1. SEI Nedir? 2. Valiliklerde AB İşleri için Kapasite Oluşturulması Projesi Hakkında

Detaylı

Afyonkarahisar Chamber E- BÜLTEN of Commerce and Industry

Afyonkarahisar Chamber E- BÜLTEN of Commerce and Industry Afyonkarahisar Chamber E- BÜLTEN of Commerce and Industry EYLÜL 2015 Afyonkarahisar AFYONKARAHİSAR Chamber of Commerce TİCARET VE and Industry SANAYİ ODASI YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU (28.08.2015-18.09.2015)

Detaylı

DIŞ EKONOMİK İLİŞKİLER GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

DIŞ EKONOMİK İLİŞKİLER GENEL MÜDÜRLÜĞÜ DIŞ EKONOMİK İLİŞKİLER GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Temel Bilgiler G20 Nedir? G-20 (Group of 20) platformunun kuruluş amacı küresel ekonomik istikrarın sağlanması ve teşvik edilmesi için gayri resmi bir görüş alışverişi

Detaylı

HALI SEKTÖRÜ. Mart Ayı İhracat Bilgi Notu. TDH AR&GE ve Mevzuat Şb. İTKİB Genel Sekreterliği. Page 1

HALI SEKTÖRÜ. Mart Ayı İhracat Bilgi Notu. TDH AR&GE ve Mevzuat Şb. İTKİB Genel Sekreterliği. Page 1 2017 HALI SEKTÖRÜ Mart Ayı İhracat Bilgi Notu TDH AR&GE ve Mevzuat Şb. İTKİB Genel Sekreterliği Page 1 HALI SEKTÖRÜ 2017 MART AYI İHRACAT PERFORMANSI 2017 yılı Ocak-Mart döneminde Türkiye nin toplam ihracatı

Detaylı

İZMİR TİCARET ODASI LONDRA İŞ VE İNCELEME GEZİSİ ZİYARET RAPORU

İZMİR TİCARET ODASI LONDRA İŞ VE İNCELEME GEZİSİ ZİYARET RAPORU İZMİR TİCARET ODASI LONDRA İŞ VE İNCELEME GEZİSİ ZİYARET RAPORU 6-8 MART 2012 LONDRA İŞ VE İNCELEME GEZİSİ ZİYARET RAPORU Odamızın 2012 yılı Çalışma Programı nda yer alan Londra İş ve İnceleme gezisi 06-08

Detaylı

MACARİSTAN ÜLKE PROFİLİ

MACARİSTAN ÜLKE PROFİLİ MACARİSTAN ÜLKE PROFİLİ Mayıs 2013 Dış Ekonomik İlişkiler ve Uluslararası Organizasyonlar Müdürlüğü AB ve Uluslararası Organizasyonlar Masası 1. GENEL BİLGİLER Resmi adı : Macaristan Cumhuriyeti Başkenti

Detaylı

2013 KASIM FAALİYET RAPORU

2013 KASIM FAALİYET RAPORU 2013 KASIM FAALİYET RAPORU www.howtoistanbul.com Tanıtım Toplantısı 12 Kasım 2013 A. Murat Ersoy İstanbul Valiliği'nin, İstanbul Kalkınma Ajansı desteği ile İl Kültür Turizm Müdürlüğü Ortaklığı, TÜRSAB

Detaylı

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Sayın Egemen Bağış ve Avrupa Birliği Genel Sekreterliği. Haftalık Türkiye - AB Gündemi 40. Hafta (4-10 Ekim 2010)

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Sayın Egemen Bağış ve Avrupa Birliği Genel Sekreterliği. Haftalık Türkiye - AB Gündemi 40. Hafta (4-10 Ekim 2010) Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Sayın Egemen Bağış ve Avrupa Birliği Genel Sekreterliği Haftalık Türkiye - AB Gündemi 40. Hafta (4-10 Ekim 2010) 4 EKİM 2010, PAZARTESİ Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Sayın

Detaylı

HALI SEKTÖRÜ. Ekim Ayı İhracat Bilgi Notu. TDH AR&GE ve Mevzuat Şb. İTKİB Genel Sekreterliği. Page 1

HALI SEKTÖRÜ. Ekim Ayı İhracat Bilgi Notu. TDH AR&GE ve Mevzuat Şb. İTKİB Genel Sekreterliği. Page 1 2015 HALI SEKTÖRÜ Ekim Ayı İhracat Bilgi Notu TDH AR&GE ve Mevzuat Şb. İTKİB Genel Sekreterliği Page 1 HALI SEKTÖRÜ 2015 EKİM AYI İHRACAT PERFORMANSI Ülkemizin halı ihracatı 2014 yılını % 7,3 oranında

Detaylı

HALI SEKTÖRÜ. Eylül Ayı İhracat Bilgi Notu. TDH Ar&Ge ve Mevzuat Şb. İTKİB Genel Sekreterliği. Page 1

HALI SEKTÖRÜ. Eylül Ayı İhracat Bilgi Notu. TDH Ar&Ge ve Mevzuat Şb. İTKİB Genel Sekreterliği. Page 1 2015 HALI SEKTÖRÜ Eylül Ayı İhracat Bilgi Notu TDH Ar&Ge ve Mevzuat Şb. İTKİB Genel Sekreterliği Page 1 HALI SEKTÖRÜ 2015 EYLÜL AYI İHRACAT PERFORMANSI Ülkemizin halı ihracatı 2014 yılını % 7,3 oranında

Detaylı

A.ERDAL SARGUTAN EK TABLOLAR. Ek 1. Ek 1: Ek Tablolar 3123

A.ERDAL SARGUTAN EK TABLOLAR. Ek 1. Ek 1: Ek Tablolar 3123 Ek 1: Ek Tablolar 3123 Ek 1 EK TABLOLAR Tablolar, - (129) Dünya Sağlık Örgütü: WHO Dünya Sağlık Raporu - (123) Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı: UNDP İnsani Gelişme Raporu - (128) Dünya Bankası: WB

Detaylı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ın, Saray Engelsiz Yaşam, Bakım ve Rehabilitasyon Merkezini Ziyareti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ın, Saray Engelsiz Yaşam, Bakım ve Rehabilitasyon Merkezini Ziyareti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ın, Saray Engelsiz Yaşam, Bakım ve Rehabilitasyon Merkezini Ziyareti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan eşi Emine Erdoğan ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur

Detaylı

TÜ ROFED TÜRİ ZM BÜ LTENİ

TÜ ROFED TÜRİ ZM BÜ LTENİ TÜ ROFED TÜRİ ZM BÜ LTENİ Şubat - 2017 Hazırlayan: Sezin Ulusoy İÇİNDEKİLER 1. TÜRKİYE'YE VE DÖRT İLİMİZE GELEN ZİYARETÇİLERİN YILLARA VE AYLARA GÖRE DAĞILIMI... 1 1.1. TÜRKİYE'YE GELEN ZİYARETÇİLERİN

Detaylı