RİSK KAYIT FORMU Birim Adı: OF Teknoloji Fakültesi Tarih: Risk Puanı

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "RİSK KAYIT FORMU Birim Adı: OF Teknoloji Fakültesi Tarih: Risk Puanı"

Transkript

1 Sıra Referans No Stratejik Hedef No Gösterge No RİSK KAYIT FORMU Birim Adı: OF Teknoloji Fakültesi Tarih: Tespit Edilen Risk Olasılık Puan Etki Puanı Risk Puanı Riske verilen cevap Başlangıç Tarihi Riskin sahibi Açıklamal ar Risk: Yeterli boş kadro temin edilememesi. Sebep: Yeterli boş kadro temin edilemezse hedeflenen artış sağlanamaz Personel Daire Başkanlığı ve üst yönetime konu hakkında bilgi verilip, tedbirlerin alınması sağlanacak ve yeterli kadro temin edilip edilmediği takip edilecek Risk: İlan edilen kadrolara yeterli başvuru olmaması. Sebep: Yeterli başvuru olmazsa hedeflenen sayıda alım yapılamaz İlan edilen kadrolara yeterli başvurunun yapılabilmesi için, ilanların basın yayın organlarında yayınlanması ve hedef kitleye ulaşmasının sağlanması Risk: Mevcut öğretim elemanlarının ve idari personelin fakülteden ayrılması. Sebep: İstenen sayıda yeni öğretim elemanı ve idari personel temin edilse bile mevcut öğretim elemanları ve idari personel ayrılırsa hedefe ulaşılamaz Personel Daire Başkanlığı ve üst yönetime konu hakkında bilgi verilip, personellerimizin fakülteden ayrılmaması için gerekli sorunların ortadan kaldırılmasının sağlanması Risk: İşyerine iş sağlığı ve güvenliği hizmetleri Üniversitemiz İSGB ile irtibata geçilerek fakültemizde İSG uzmanı görevlendirmesinin yapılmasının sağlanması.

2 verilmemesi Sebep : Çalışanlar arasından iş güvenliği uzmanı ve işyeri hekimi personeli görevlendirilmemesi Risk: Ders araç gereçlerinin yetersiz Olması Sebep: Üniversite imkânlarının kısıtlı olması Risk: İdari işlemlerin etkili ve verimli yürütülememesi. Sebep: Fiziki ortamın yetersiz olması. Nitelikli idari personel sayısının yetersiz olma Risk: Fakülte Bütçesi nin ihtiyaçları karşılamaması Sebep: Fakülte bütçesinin yetersizliği Ders araç gereçlerinin temin edilebilmesi ve üniversite dışı kaynak sağlanabilmesi için gerekli girişimlerde bulunulması Nitelikli idari personel sayısını artırmak ve personellerimiz için gerekli hizmet içi eğitimin verilmesinin sağlanması. Fakülte bütçesine fakülte derneği vasıtasıyla ek ödenek sağlanması Risk: Engelli bireyler için fiziki koşulların uygun olmaması. Sebep: Bina kullanım alanlarının engelli bireylere göre yapılmaması Bina kullanım alanlarının engelli bireylere göre yapılması için gerekli çalışmalara başlanılması nın sağlanması Risk: Sivil savunma hizmetlerinin yetersiz olması Fakültemizce oluşturulan Sivil savunma ekiplerinin yeterli eğitim alması için Sivil Savunma birimiyle iletişime geçilmesi sağlanacak.

3 Sebep: Sivil savunma ekiplerinin yeterli eğitiminin olmayışı Risk: Çalışan idari personelin motivasyon ve verimliliğinin düşmesi. Sebep: İdari personellerin taleplerinin karşılanmaması ve İdari personellerin üniversitelerde üst yönetimce yeterince temsil edilmemesi. Risk: İdari ve Teknik birimlerdeki işlemlerin aksaması Sebep: Nitelikli idari ve teknik personel sayısının yetersiz olması Risk: Temizlik hizmetlerinin aksaması Sebep: Eleman yeterli ancak kalifiye değil İdari personellerin taleplerinin karşılanmaması ve İdari personellerin üniversitelerde üst yönetimce yeterince temsil edilmesinin sağlanması için gerekli görüşmelerin yapılması. Nitelikli idari ve teknik personel sayısının artırılması için Personel Daire Başkanlığı ve üst yönetime konu hakkında bilgilendirme yapılması. Mümkün mertebede kalifiye eleman çalıştırılmansın sağlanması Risk: Web sayfasının güncellenememesi. Sebep:Sorumlu bir kişinin olmaması Web sorumlusu belirlenerek fakülte web sayfasının sürekli güncellenmesinin sağlanması Risk: Sınav değerlendirme imkânlarının yetersizliği Sebep: Optik okuyucu ve baskı odasının olmaması Fakültemize 1 adet optik okuyucunun alınması için gerekli işlemlerin yapılmasının sağlanması.

4 Risk: Öğrencilerin uygulama becerilerinin istenilen düzeyde olmaması. Sebep:Fakültedeki uygulama laboratuarlarının yetersiz olması Fakültedeki uygulama laboratuarlarının istenilen düzeyde olması için gerekli çalışmaların yapılması sağlanacak Risk: Personelin yazışma kuralları hakkında yeterli bilgiye sahip olmaması Sebep: İdari personellere gerekli hizmet içi eğitim verilmemesi Üniversitemiz S.E.M birimiyle iş birliği dahilinde İdari personellere gerekli hizmet içi eğitim verilmesinin sağlanması Risk: Muhteviyatı gereği gizli bilgi içeren dosyaların güvenliğinin ve korunmasının sağlanamaması Sebep: Büro içersinde muhafazası sağlanacak kilitli ve doğal afetlere karşı korunaklı yerin bulundurulmaması Büro içersinde muhafazası sağlanacak kilitli ve doğal afetlere karşı korunaklı yerin bulundurulması sağlanacak Risk: Acil çıkışların belirlenmemesi Sebep:Acil durum etki şiddetini artmasına neden olması Acil çıkışların belirlenmesi sağlanacak.

5 Risk: Merdivenler ve zeminin kaygan olması Sebep:Kayma,düşme sonucu kırık,çıkık oluşması Merdivenler ve zeminin kaygan olmaması için gerekli önlemlerin alınması Risk: Güvenlik görevlisi ve ekipman yetersizliği Sebep :Sabotaj,can ve mal kaybı Güvenlik görevlisi ve ekipman yetersizliği mümkün mertebede giderilecek Risk: İkaz,uyarı işaretleri olmayan kumanda panosu Sebep: Yetkisiz yanlış kullanım sonucu yaralanmalar İkaz,uyarı işaretleri olmayan kumanda panosu varsa eksiklerin giderilmesi sağlanacak. Risk: Acil durumlarda toplanma yeri olarak bir alanın tanımlanmaması Sebep: Olası acil durumlar da risk şiddetinin ve paniğin artması Acil durumlarda toplanma yeri olarak kapalı otopark belirlenecek Risk: Yangın söndürme tüpünün kullanımının bilinmemesi Sebep: Yangın anında müdahale edememe, yaralanma ve can kaybının artması Sivil savunma eylem planında belirlediğimiz yangın söndürme ekibimize yangın söndürme tüpünün kullanımının öğretilmesi sağlanacak

6 Risk: Sürekli oturarak ve ekranlı araçlarla çalışmalar Sebep: Kas ve iskelet rahatsızlıkları, göz rahatsızlığı Personellerimize gerekli uyarıların yapılması Risk:Bakımsız asansör Sebep :Yaralanma ve ölüm Asansörlerin bakımının her ay düzenli olarak yaptırılması Risk: Önemli idari iş ve pozisyonlar için yetişmiş yedek eleman eksikliği Sebep: Önemli işlerin aksaması Eleman eksikliğinin giderilmesi için gerekli görüşmeler yapılacak Risk: Laboratuarlarda kullanılan yüksek maliyetli ve kullanımı riskli cihazların sorumluluğunu alabilecek eğitilmiş teknik eleman eksikliği nedeniyle istenmeyen aksaklıkların doğması Teknik eleman eksikliğinin giderilmesinin sağlanması. Sebep: Laboratuarlardaki yüksek maliyetli aletlerin kullanım hatası nedeniyle arızalanması, işlerin yürümemesi

7 Risk: Malzeme depolarının yangın, hırsızlık ve rutubetten kaynaklanan riskleri Sebep : Depoların güvenliğinin azami ölçüde sağlanması Gerekli güvenlik önlemlerinin alınması Risk: Gizli kalması gereken bilgilerin ifşası sonucu istenmeyen durumların oluşması Sebep: Personele ait gizli şifrelerin gizliliğine riayet edilmemesi Gizli kalması gereken bilgilerin 3. Şahısların ulaşımının engellenmesi için önlemlerin alınması Risk: İşlerin zamanında gerçekleşmemesi Sebep Gerekli özen gösterilmemesi Risk: Fakültemiz Elektronik ve Haberl. Müh. Bölümü nün eğitim öğretim faaliyetlerine başlamaması Yapılacak işlerin plan dahilinde zamanında bitirilmesinin sağlanması Rektörlük birimleriyle iletişime geçilip gerekli kadro ilanına çıkılması sağlanacak Sebep: Gerekli sayıda öğretim üyesin olmaması Risk: Gerekli bilgi birikimine sahip olmayan mezunların oluşması Sebep Fakültemize ait bölümleri düşük puanlı öğrencilerin tercih etmesi neticesinde Günümüz teknolojisine uygun şekilde öğrencilerin yetiştirilmesi sağlanacak.

8 istenilen müfredatın verilmesinde zorluklar had safhada yaşanmaktadır Risk: Herhangi bir tehlike anında acil müdahale edilememesi riski Sebep: Fakültemize ait laboratuarlarda ilk yardım dolabı bulunmamaktadır. Ayrıca ilk yardım eğitimi almış çalışan eksikliği de bulunmaktadır İlkyardım malzemelerinin temin edilmesi ve personele ilkyardım eğitimi verilmesi sağlanacak. Risk: Fakültemiz tarafından kontrol edilemeyen ihtiyaç dışı personel atanması veya sorunlu personel görevlendirilmesi Sebep: Fakültemize ait değişik bürolarda çalışan istenilen vasıflarda olmayan personel nedeniyle diğer personelin motivasyonunun bozulması Fakültemiz sorunlu personel görevlendirilmesi yapılmaması için gerekli görüşmelerin yapılması Risk: Laboratuarlarda kullanılan yüksek maliyetli ve kullanımı riskli cihazların sorumluluğunu Laboratuarlarda kullanılan yüksek maliyetli ve kullanımı riskli cihazların kullanımı teknik eleman gözetiminde yapılması.

9 alabilecek eğitilmiş teknik eleman eksikliği nedeniyle istenmeyen aksaklıkların doğması Sebep: Laboratuarlardaki yüksek maliyetli aletlerin kullanım hatası nedeniyle arızalanması, işlerin yürümemesi Risk: Danışman öğretim elemanlarının kayıt sürecinde Eğitim Birimimizde hazır bulunmamaları Sebep: Öğrencinin kayıt sürecinde danışman hocaya ulaşamaması Danışman öğretim elemanlarının kayıt sürecinde Eğitim Birimimizde hazır bulunmaları mümkün mertebede sağlanacak Risk: Çıkışı yapılan malzemenin kontrol edilmemesinden dolayı eksik veya fazla verilen malzeme Sebep: Malzemenin çıkış işlemi yapılmadan önce mevcut malzemeler ile sisteme girilen sayıların tutarsızlığı Malzemelerin giriş-çıkış kayıtlarının güncellenmesi sağlanacak Risk: Kişi üzerine eksik veya fazla zimmet yapılması Sebep: Personelin zimmetleri imzalarken kontrol ederek alıp veya Kişi üzerine eksik veya fazla zimmet yapılmaması için rutin kontroller yapılacak.

10 vermeleri sağlanamaması Risk: Kaygan zemin /Zemind edefomasyonlar (çökme,erime) nedeniyle düşme Zeminin kaygan olmayan maddeden yapılması sağlanacak Sebep:Yaralanma Risk: Elektrikli aletlerin kullanım talimatlarına uygun güvenli kullanılmaması Sebep:Yaralanma, Ölüm maddi kayıp Elektrikli aletlerin kullanım talimatlarına uygun güvenli kullanılması için gerekli tedbirler alınacak Risk: Komisyonların teşekkülü aşamasında yeterlilik kriterlerinin (uzman üye vb.) dikkate alınmaması Komisyonlar kurulurken üye seçimine özen gösterilecek. Sebep: İş yavaşlaması, Maddi kayıp, Risk:Ofis ortamındaki dolapların ve rafların duvara sabitlenmemesinden kaynaklı tehlikeler (olası bir doğal afette düşme devrilme tehlikesi vb.) Ofis ortamındaki dolapların ve rafların duvara sabitlenmemesi yapılacak. Ölüm, Maddi Kayıp

11 Risk: Çalışanların, temizlikte kullanılan kimyasalların tehlikeleri ve kullanımı konusunda bilgilendirilmiş olmaması Çalışanların, temizlikte kullanılan kimyasalların tehlikeleri ve kullanımı konusunda gerekli bilgilendirme yapılacak Sebep: Hastalık Risk: Projektörlerin tavana iyi monte edilememesi sonucu düşmesi Projektörlerin tavana iyi monte edilerek sağlamlaştırılacak Ölüm, Maddi Kayıp Risk: Şebeke suyu kullanımı dolayısıyla bakteri ve virüs bulaşma riski bulunması Şebeke suyu kullanımı belli aralıklarla tahlil ettirilerek, dezenfektan yapılacak. Sebep: Bulaşıcı hastalık Risk: Yemek dağıtım işlemi yapılan yemekhanenin genel hijyen kurallarına uygun olmaması Yemek dağıtım işlemi yapılan yemekhanenin hijyen kurallarına uygunluğu denetlenecek. Sebep: Hastalık Risk: Kazanın bakımının, Bacaların temizliği ve kontrolünün periyodik olarak yapılmaması Kazan dairesinin periyodik bakımının yapılıp yapılmadığı denetlenecek. Sebep:Yaralanma, Uzuv kaybı, Ölüm, Maddi

12 kayıp Risk: Kazan dairesi havalandırma ve aydınlatmasının yeterli olmaması Uzuv kaybı, Ölüm, Maddi kayıp Kazan dairesi havalandırma ve aydınlatmasının yeterli değilse gerekli düzenlemelerin yapılması sağlanacak Risk: Sıvı yakıtlı ve doğalgazlı sistemlerde yangın, deprem ve statik elektrik ile ilgili güvenlik sistemleri olmaması Güvenlik önlemleri üst seviyede tutulacak Uzuv kaybı, Ölüm, Maddi kayıp Risk: Bozuk, eğimli zeminli bahçe sonucu hem çalışanların hem öğrencilerin takılıp düşmesi Çevre düzenlemensin uygun şekilde yapılmasının sağlanması Sebep: Yaralanma Risk: Acil kaçış yollarını gösteren uyarı levhalarının olmaması, acil durumlarda ışıklandırmanın sağlanamaması Acil kaçış yollarını gösteren uyarı levhalarının ve acil durumlarda ışıklandırmanın sağlanaması. Ölüm Risk: Binanın periyodik olarak bakımının yaptırılmamasından kaynaklanabilecek Binalarımızın deprem dayanıklılık testlerinin yaptırılması sağlanacak.

13 sorunlar, Binanın depreme dayanıklılığı nn bilinmemesi Sebep:Hastalık,Yaralan ma, Ölüm Risk :Sabotaj ve sel, yıldırım, deprem gibi doğal afet sonucu meydana gelebilecek nasıl davranılması gerektiğinin bilinmemesi Fakültemizde her yıl İl AFED Müdürlüğü işbirliğinde gerekli eğitim verilmektedir. Ölüm, Maddi kayıp Risk : Çalışanların karşı karşıya kaldıkları önceden olmuş kazalar veya işe bağlı hastalıkların incelenmemesi Çalışanların karşı karşıya kaldıkları önceden olmuş kazalar veya işe bağlı hastalıkların bilinmesi Ölüm, Maddi kayıp Risk : Soyunma odalarının ergonomik açıdan yetersiz oluşu Sebep:Ergonomik rahatsızlıklar Soyunma odalarının ergonomik açıdan yeterli hale getirilecek Risk : Spor tesisi Duş içinde kaygan zemin oluşması sonucu düşme Ölüm, Maddi kayıp Spor tesisi Duş içinde kaygan zemin olmamasına özen gösterilecek.

14 Risk : Kütüphane çalışan personeli masası, öğrenci masaları,sandalyelerinin ergonomik olmaması Sebep: Kas ve iskelet sistemi rahatsızlıkları, Hastalık Kütüphane çalışan personeli masası, öğrenci masaları,sandalyelerinin ergonomik olması sağlanacak Risk : Kırık veya dengesiz duran mobilyalar değiştirilmemesi Kırık veya dengesiz duran mobilyalar yenisiyle değiştirilecek. Maddi Kayıp Risk: Personel/ Öğrenci Wc lerin genel temizliğinin yapılmaması, havalandırmanın yetersiz oluşu Personel/ Öğrenci Wc lerin genel temizliğinin düzenli olarak yapılması, havalandırmanın yeterli hale getirilmesi sağlanacak. Sebep: Mikrobik rahatsızlıklar, Hastalık Risk: Elektrik tesisatının, topraklama hattının periyodik kontrolünün yapılmaması Ölüm Elektrik tesisatının, topraklama hattının periyodik kontrolünün yapılması denetlenecek MUSTAFA KABAHASANOĞLU

15

RİSK KAYIT FORMU. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 Tespit Edilen Risk Riske Verilen Cevaplar:Mevcut Kontroller. Birim/Alt Birim. Etki.

RİSK KAYIT FORMU. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 Tespit Edilen Risk Riske Verilen Cevaplar:Mevcut Kontroller. Birim/Alt Birim. Etki. Sıra No Referans No Stratejik Hedef Birim/Alt Birim Hedefi Olasılık Etki Risk Puanı Değişim RİSK KAYIT FORMU İdare: Birim / Alt Birim : Tarih: / / 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 Tespit Edilen Risk Riske

Detaylı

RİSK KAYIT FORMU. Birim/Alt Birim. Etki. Stratejik Hedef. Risk Puanı. Sıra No. Değişim. Olasılık. Hedefi. Referans No.

RİSK KAYIT FORMU. Birim/Alt Birim. Etki. Stratejik Hedef. Risk Puanı. Sıra No. Değişim. Olasılık. Hedefi. Referans No. Sıra No Referans No Stratejik Hedef Birim/Alt Birim Hedefi RİSK KAYIT FORMU İdare: Birim / Alt Birim : Tarih: 04/01/2016 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 Tespit Edilen e Verilen e Verilecek Cevaplar: Başlangıç

Detaylı

RİSK KAYIT FORMU. İdare: Birim / Alt Birim : Tarih: 04/01/ Etki. Risk Puanı. Değişim. Olasılık

RİSK KAYIT FORMU. İdare: Birim / Alt Birim : Tarih: 04/01/ Etki. Risk Puanı. Değişim. Olasılık Sıra No Referans No Stratejik Hedef Birim/Alt Birim Hedefi RİSK KAYIT FORMU İdare: Birim / Alt Birim : Tarih: 04/01/2016 1 2 3 4 5 6 7 8 9 1 0 11 12 13 14 Tespit Edilen Risk Riske Verilen Riske Verilecek

Detaylı

OFİSLER İÇİN KONTROL LİSTESİ

OFİSLER İÇİN KONTROL LİSTESİ OFİSLER İÇİN KONTROL LİSTESİ Zemin kayma veya düşmeyi önleyecek şekilde uygun malzeme ile kaplı ve iç zeminler düzenli olarak kontrol ediliyor mu? Zemindeki çökme, erime vb. deformasyonlar giderilmiş Cam

Detaylı

RİSK KAYIT FORMU HAZIRLAMA REHBERİ

RİSK KAYIT FORMU HAZIRLAMA REHBERİ RİSK KAYIT FORMU HAZIRLAMA REHBERİ AÇIKLAMALAR * Bilindiği gibi, 01.01.2015 tarihinden itibaren yürürlüğe giren Üniversitemiz İç Kontrol Standartlarına Uyum Eylem Planı kapsamında birimler tarafından hazırlanan

Detaylı

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI TÜRKİYE KAMU HASTANELERİ KURUMU Artvin İli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği Artvin Devlet Hastanesi

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI TÜRKİYE KAMU HASTANELERİ KURUMU Artvin İli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği Artvin Devlet Hastanesi Sayfa No: 1/6 RİSK BÖLÜMLER OLUŞMA NEDENİ KORUYUCU ÖNLEMLER ENFEKSİYON Yoğun bakım, Diyaliz Ünitesi, Laboratuvarlar Ameliyathane, Yoğun bakım, Yeni doğan Yoğun bakım Vücut kan ve sıvı sıçraması Kişisel

Detaylı

İş Sağlığı ve Güvenliği Kurulu Faaliyet Değerlendirilmesi. Ankara Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Eğitim ve Araştırma Hastanesi Ocak-Kasım 2015

İş Sağlığı ve Güvenliği Kurulu Faaliyet Değerlendirilmesi. Ankara Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Eğitim ve Araştırma Hastanesi Ocak-Kasım 2015 İş Sağlığı ve Güvenliği Kurulu Faaliyet Değerlendirilmesi Ankara Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Eğitim ve Araştırma Hastanesi Ocak-Kasım 2015 O İş Sağlığı ve Güvenliği Risk Değerlendirilmesi Yönetmeliği

Detaylı

RİSK PUANI (MATRİKS) OLASILIK. Fakültenin kontenjan sayılarının YOK e bildirmesi DEKAN

RİSK PUANI (MATRİKS) OLASILIK. Fakültenin kontenjan sayılarının YOK e bildirmesi DEKAN SIRA REFERRANS STRATEJİK HEDEF ETKİ OLASILIK RİSK PUANI (MATRİKS) DEĞİŞİM (RİSK YÖNÜ) BAŞLANGIÇ TARİHİ HUKUK FAKÜLTESİ BİRİM HEDEFİ TESPİT EDİLEN RİSK RİSKE VERİLEN CEVAP MEVCUT KONTROLLER RİSKE VERİLECEK

Detaylı

ÇAĞRI MERKEZLERİ İÇİN KONTROL LİSTESİ

ÇAĞRI MERKEZLERİ İÇİN KONTROL LİSTESİ ÇAĞRI MERKEZLERİ İÇİN KONTROL LİSTESİ Zemin kayma veya düşmeyi önleyecek şekilde uygun malzeme ile kaplanmış olup ve iç ve dış zeminler (salon girişi, merdivenler vs.)düzenli olarak kontrol ediliyor mu?

Detaylı

ÖZEL GÜVENLİK FAALİYETLERİ İÇİN KONTROL LİSTESİ

ÖZEL GÜVENLİK FAALİYETLERİ İÇİN KONTROL LİSTESİ ÖZEL GÜVENLİK FAALİYETLERİ İÇİN KONTROL LİSTESİ ÖZEL GÜVENLİK BÜROLARI VE ÖZEL GÜVENLİK GÖREVLİLERİNİN HİZMET VERDİĞİ ALANLAR İÇİN GENEL DURUMLAR zemin, kayma veya düşmeyi önleyecek şekilde tasarlanmış

Detaylı

FEN FAKÜLTESİ RİSK DEĞERLENDİRME TABLOSU

FEN FAKÜLTESİ RİSK DEĞERLENDİRME TABLOSU FEN FAKÜLTESİ RİSK DEĞERLENDİRME TABLOSU Tehlikeler Riskler O E RS Fiili durum O E RS Ne yapmalı Alınacak önlemler Personellerin izin, sağlık Önemli idari iş ve 2 2 4 İzinlerin sık kullanıldığı 3 2 6 Fakülteye

Detaylı

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ YÖNETİM SİSTEMİNDE DÖKÜMANTASYON

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ YÖNETİM SİSTEMİNDE DÖKÜMANTASYON *İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Sağlık Daire Başkanlığı, İş Sağlığı ve Güvenliği Müdürlüğü 'İstanbul Gedik Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, İş Güvenliği ve Sağlığı Doktora Programı İŞ SAĞLIĞI VE

Detaylı

AVUKAT BÜROSU RİSK DEĞERLENDİRME FORMU

AVUKAT BÜROSU RİSK DEĞERLENDİRME FORMU AVUKAT BÜROSU RİSK DEĞERLENDİRME FORMU İşveren Büro Adresi Yapılan İş Çalışan Sayısı Toplam: Hukuki Danışmanlık, Dava ve İcra İşlemleri Takibi Erkek Kadın Çocuk Stajyer Öğrenci RİSK DEĞERLENDİRMESİ YAPILMASININ

Detaylı

KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ

KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ KARADENİZ TEKNİK ÜNİRSİTESİ İKTİSADİ İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ KURUM BİRİM DERSLİK, SALON, AMFİ, SEMİNER EĞİTİM SALONLAR İÇİN LİSTESİ FAALİYET ALANI TEHLİKE SINIFI BİLGİLERİ AÇIKLAMA Karadeniz Teknik Üniversitesi

Detaylı

RİSK DEĞERLENDİRMESİ PROCEDÜRÜ. İçindekiler. Sayfa. Doküman NO Yayın Tarihi Revizyon No Revizyon Tarihi KRY

RİSK DEĞERLENDİRMESİ PROCEDÜRÜ. İçindekiler. Sayfa. Doküman NO Yayın Tarihi Revizyon No Revizyon Tarihi KRY İçindekiler 1. GİRİŞ... 2 2. AMAÇ... 2 3. METOT... 2 4. TANIMLAR... 2 5. RİSK ANALİZİNİN YAPILMASI... 4 5.1. Bilgilendirme... 5.2. Tehlike Kaynaklarının Belirlenmesi... 4 5.2.1. İşin Düzenlenmesi ve Organizasyona

Detaylı

T.C. BANAZ KAYMAKAMLIĞI İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü. Sayı : 56748813/10.07/9876869 05.10.2015 Konu: Eğitim Öğretim Faaliyetleri ve Güvenlik Tedbirleri

T.C. BANAZ KAYMAKAMLIĞI İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü. Sayı : 56748813/10.07/9876869 05.10.2015 Konu: Eğitim Öğretim Faaliyetleri ve Güvenlik Tedbirleri T.C. BANAZ KAYMAKAMLIĞI İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Sayı : 56748813/10.07/9876869 05.10.2015 Konu: Eğitim Öğretim Faaliyetleri ve Güvenlik Tedbirleri...MÜDÜRLÜĞÜNE BANAZ İlgi : Uşak İl Milli Eğitim Müdürlüğünün

Detaylı

İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI HİZMETLERİ

İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI HİZMETLERİ İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI BİLİŞİM İŞ SAĞLIĞI VE İŞ GÜVENLİĞİ, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yetkilendirilmiş olup, iş yerlerinde iş sağlığı ve güvenliği ile ilgili gereken tüm hizmetleri

Detaylı

RİSK DEĞERLENDİRMESİ

RİSK DEĞERLENDİRMESİ SKORU SINIFI DEĞERLENDİRMESİ DEĞ. TARİHİ İLK DEĞ. BÖLÜM FAALİYET İLK FOTOGRAF TANIMI M-1 Kıyma makinesinde Kıyma çekilmesi Kıyma Makinesi Et Besleme Noktası El Girecek Genişlikte Olması Kıyma Makinesine

Detaylı

BİNGÖL ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ RİSK OYLAMA FORMU ETKİ D ETKİ B ETKİ C ETKİ E

BİNGÖL ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ RİSK OYLAMA FORMU ETKİ D ETKİ B ETKİ C ETKİ E SIRA STRATEJİK HEDEF TESPİT EDİLEN RİSK ETKİ A ETKİ B ETKİ C ETKİ D ETKİ E TOPLAM ETKİ İHTİMAL A İHTİMAL B İHTİMAL C İHTİMAL D İHTİMAL E TOPLAM İHTİMAL RİSK PUANI BİNGÖL ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ

Detaylı

T.C. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı

T.C. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı T.C. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Ak Uzay OSGB (Ortak Sağlık Güvenlik Birimi) 1. TEKLİF TALEBİNDE BULUNAN FİRMANIN BİLGİLERİ TEKLİF ALANIN Kurum Ünvanı Mersin Diş Hekimleri Odası Telefon (0324)

Detaylı

APARTMANLAR KONTROL FORMU

APARTMANLAR KONTROL FORMU SORU E H ÖNERİ 1. Apartmanın sokak numarası gece ve gündüz görülebilecek durumda mı? 2. Apartman dairelerinin numaraları var mı? 3. Apartmana giren kişiler için geçiş kontrolü var mı? 4. Apartman, site

Detaylı

T.C. HİTİT ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU MÜDÜRLÜĞÜ HASSAS GÖREV RAPORU

T.C. HİTİT ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU MÜDÜRLÜĞÜ HASSAS GÖREV RAPORU T.C. HİTİT ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU MÜDÜRLÜĞÜ HASSAS GÖREV RAPORU Standart :Misyon Organizasyon Yapısı ve Görevler Hassas Görev (Tanım).6. İdare Yöneticileri faaliyetlerin yürütülmesinde

Detaylı

ÇALIŞAN GÜVENLİĞİ PLANI

ÇALIŞAN GÜVENLİĞİ PLANI 1 2 3 Enfeksiyon risklerinin Sağlık taramaları Koruyucu ekipman ve giysilerin kullanılması -El yıkama alışkanlıklarının, el hijyeninin artırılması -Kesici delici alet yaralanmalarını önlemeye yönelik düzenlemeler

Detaylı

MUTFAK/LOKANTA/PASTANELER İÇİN KONTROL LİSTESİ

MUTFAK/LOKANTA/PASTANELER İÇİN KONTROL LİSTESİ MUTFAK/LOKANTA/PASTANELER İÇİN KONTROL LİSTESİ Zemin kayma veya düşmeyi önleyecek şekilde uygun malzeme ile kaplı olup ve iç ve dış zeminler (mekân girişi, merdivenler vs.)düzenli olarak kontrol ediliyor

Detaylı

6331 SAYILI İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ KANUNU BİLGİLENDİRME TOPLANTISI 8 OCAK 2013 ÖNDER KAHVECİ

6331 SAYILI İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ KANUNU BİLGİLENDİRME TOPLANTISI 8 OCAK 2013 ÖNDER KAHVECİ 6331 SAYILI İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ KANUNU BİLGİLENDİRME TOPLANTISI 8 OCAK 2013 ÖNDER KAHVECİ T Ü R K İ Y E K A M U - S E N G E N E L S E K R E T E R İ T Ü R K S A Ğ L I K - S E N G E N E L B A Ş K A N

Detaylı

GÜNDEM. Risk Analizi Yasal Durum Adım Bazlı Risk Analizi Rutin Olmayan İşler için Risk Analizi

GÜNDEM. Risk Analizi Yasal Durum Adım Bazlı Risk Analizi Rutin Olmayan İşler için Risk Analizi 1 GÜNDEM Risk Analizi Yasal Durum Adım Bazlı Risk Analizi Rutin Olmayan İşler için Risk Analizi 2 RİSK ANALİZİNDE YASAL DURUM 6311 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu, Risk değerlendirmesi, kontrol,

Detaylı

ECZANELER İÇİN KONTROL LİSTESİ

ECZANELER İÇİN KONTROL LİSTESİ ECZANELER İÇİN KONTROL LİSTESİ Zemin kayma veya düşmeyi önleyecek şekilde uygun malzeme ile kaplanmış ve iç ve dış zeminler düzenli olarak kontrol ediliyor mu? Zeminde çökme, erime, engebe vb. deformasyonlar

Detaylı

BAKKAL, MARKET VE SÜPERMARKETLER İÇİN KONTROL LİSTESİ

BAKKAL, MARKET VE SÜPERMARKETLER İÇİN KONTROL LİSTESİ BAKKAL, MARKET VE SÜPERMARKETLER İÇİN KONTROL LİSTESİ Zemin kayma veya düşmeyi önleyecek şekilde uygun malzeme ile kaplanmış ve iç ve dış zeminler düzenli olarak kontrol Zeminde çökme, erime, engebe vb.

Detaylı

TEHLİKE/ RİSK DEĞERLENDİRME FORMU

TEHLİKE/ RİSK DEĞERLENDİRME FORMU 1 3 4 Akenna Tekstil Çalışan Girişi Haberleşmenin sağlanamaması Güvenliği biriminin Güvenliği biriminin Fabrika içi haberleşmede telsiz kullanılmaması, yalnızca telefon kullanılması Güvenliği Uzmanının

Detaylı

AHMET DEMİR ÖRTÜN GENEL RİSK DEĞERLENDİRME RAPORU FULYA MAH.MEVLUT PEHLİVAN.SOK.NO8/1 D.10 ŞİŞLİ-İSTANBUL

AHMET DEMİR ÖRTÜN GENEL RİSK DEĞERLENDİRME RAPORU FULYA MAH.MEVLUT PEHLİVAN.SOK.NO8/1 D.10 ŞİŞLİ-İSTANBUL Risk Değerlendirme No: 1 S.M.M.M AHMET DEMİR ÖRTÜN GENEL RİSK DEĞERLENDİRME RAPORU Tarih: 31.12.2012 İşveren: Risk Değerlendirilmesinin Geçerlilik Tarihi İşyeri Adresi: Yapılan İş Nedir? AHMET DEMİR ÖRTÜN

Detaylı

DERİ VE TENASÜL HASTALIKLARI BİRİMİ İZLEME VE DEĞERLENDİRME FORMU

DERİ VE TENASÜL HASTALIKLARI BİRİMİ İZLEME VE DEĞERLENDİRME FORMU DERİ VE TENASÜL HASTALIKLARI BİRİMİ İZLEME VE DEĞERLENDİRME FORMU İli/İlçesi: Tarih :././... Birim Adı:.. Birim Kodu: Adresi : Telefon / Faks :... / Deri ve Tenasül Hastalıklar Birim Sorumlusu : Personel

Detaylı

RİSK BÖLÜMLER OLUŞMA NEDENİ KORUYUCU ÖNLEMLER. Vücut kan ve sıvı sıçraması. İzolasyon önlemlerine dikkat edilmemesi. Sterilizasyona dikkat edilmemesi

RİSK BÖLÜMLER OLUŞMA NEDENİ KORUYUCU ÖNLEMLER. Vücut kan ve sıvı sıçraması. İzolasyon önlemlerine dikkat edilmemesi. Sterilizasyona dikkat edilmemesi Doküman Kodu: KRY.PL.01 Yürürlük Tarihi: 03.2015 Revizyon No/Tarihi: 01/07.2015 Sayfa No: 1 / 5 Vücut kan ve sıvı sıçraması Eldiven ve koruyucu ekipman kullanılması için personelin uyarılması ve eğitim

Detaylı

DEPOLAMA TALİMATI. Doküman No: İlk Yayın Tarihi: Revizyon Tarihi: Revizyon No: Toplam Sayfa Sayısı: TYG_T01 07.06.2012 02.05.

DEPOLAMA TALİMATI. Doküman No: İlk Yayın Tarihi: Revizyon Tarihi: Revizyon No: Toplam Sayfa Sayısı: TYG_T01 07.06.2012 02.05. REVİZYON DURUMU Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No 02.05.2013 Madde 5.3.6 eklendi. 01 Hazırlayan: Onaylayan: Onaylayan: Tesis Yönetimi ve Güvenliği Kurulu Adem Aköl Kalite Konseyi Başkanı Sinan Özyavaş

Detaylı

LİCEO İTALİANO I.M.I. ÖZEL İTALYAN LİSESİ

LİCEO İTALİANO I.M.I. ÖZEL İTALYAN LİSESİ Tarih: 27/ 12 / 2017 LİCEO İTALİANO I.M.I. ÖZEL İTALYAN 29.12.2012 Tarih, 28512 Sayılı Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren " Sağlığı ve Hizmetleri Yönetmeliği" 13/1-d. Madde, 20.07.2013 Tarih,

Detaylı

Ders No: 29 Hoş Geldiniz

Ders No: 29 Hoş Geldiniz Acil Durum Planları Ders No: 29 Hoş Geldiniz Eğitimimizin Amacı Katılımcıların, işyerlerinde acil durumlarda uygulanacak planlar ve bu planlamanın yapılması hakkında bilgi edinmelerini sağlamaktır. Öğrenim

Detaylı

«İş Güvenliğine Dair Herşey»

«İş Güvenliğine Dair Herşey» Akut Özel Sağlık Hiz. Tur. ve Sos. Hiz. San. Ltd. Şti. Akut Ortak Sağlık ve Güvenlik Birimi «İş Güvenliğine Dair Herşey» Vizyonumuz Profesyonel, tecrübeli ve çözüm odaklı A, B ve C sınıfı iş güvenliği

Detaylı

Acil Durum, Yangınla Mücadele ve İlkyardım. Mümkün. Orta. TEHLİKEYE MARUZ KALANLAR KİŞİLER VE BÖLÜMLER: İşyerinde çalışan personel, ziyaretçiler

Acil Durum, Yangınla Mücadele ve İlkyardım. Mümkün. Orta. TEHLİKEYE MARUZ KALANLAR KİŞİLER VE BÖLÜMLER: İşyerinde çalışan personel, ziyaretçiler DİŞ PROTEZ LABORATUVARI DEĞERLENDİRMESİ Acil Durum, Yangınla Mücadele ve İlkyardım ÖNCEKİ TEHLİKE ŞİDDET OLASILIK 1.1. İşyerinde acil çıkış yönlendirmesinin yapılmamış olması. 1.2. İşyerinde bulunan yangın

Detaylı

T.C ÇANAKKALE ONSEKİZMART ÜNİVERSİTESİ ARAŞTIRMA VE UYGULAMA HASTANESİ ÇALIŞAN GÜVENLİĞİ PROSEDÜRÜ

T.C ÇANAKKALE ONSEKİZMART ÜNİVERSİTESİ ARAŞTIRMA VE UYGULAMA HASTANESİ ÇALIŞAN GÜVENLİĞİ PROSEDÜRÜ T.C ÇANAKKALE ONSEKİZMART ÜNİVERSİTESİ ARAŞTIRMA VE UYGULAMA HASTANESİ ÇALIŞAN GÜVENLİĞİ PROSEDÜRÜ KODU: YÖN.PR.09 YAYINLAMA TARİHİ: 21.04.2014 REVİZYON TARİHİ: 00 REVİZYON NO: 00 SAYFA SAYISI:05 1. AMAÇ:

Detaylı

ÇALIŞMA MEVZUATI İLE İLGİLİ BİLGİLER

ÇALIŞMA MEVZUATI İLE İLGİLİ BİLGİLER ÇALIŞMA MEVZUATI İLE İLGİLİ BİLGİLER 30.06.2012 Resmi Gazete 01.01.2013 yürürlüğe girdi KAPSAM Kamu ve özel bütün işyerleri Memur ve işçi bütün çalışanlar Çırak ve stajyerler de dahil İLGİLİ MEVZUAT 6331

Detaylı

YILLIK EĞİTİM PLANI-2017

YILLIK EĞİTİM PLANI-2017 2 Hafta Ilgili Birim Sözel Anlatım,Uygulamalar Birim Dokümanları 1 Gün Toplantı Salonu Projektör+ Bilgisayar Yönte m Değ. i Gereçle Sayfa No: 1 / in Adı in Konusu ci Amaç/Hedef Hedef Grup Ayda 1 Kere Olmak

Detaylı

RİSK ANALİZİ. X X 12 4 Lisans ile birlikte kullanıldıklarından dersliklerdeki yoğunluk. X X 6 5

RİSK ANALİZİ. X X 12 4 Lisans ile birlikte kullanıldıklarından dersliklerdeki yoğunluk. X X 6 5 MALZEME YÖNETİMİ VE BİNA EĞİTİM-ÖĞRETİM SÜRECİ RİSK ANALİZİ No 1 2 3 Alanları Yüksek Lisans ve doktora programlarının açılabilmesi veya açık olan programların öğrenci alabilmesi için gerekli olan asgari

Detaylı

ACİL DURUM PLANI ACİL DURUM PLANI

ACİL DURUM PLANI ACİL DURUM PLANI ACİL DURUM PLANI 6331 Sayılı Kanun: Madde:11-12 Acil durum planları, yangınla mücadele ve ilk yardım Acil durum: İşyerinin tamamında veya bir kısmında meydana gelebilecek yangın, patlama, tehlikeli kimyasal

Detaylı

İSG PLANLAMA RİSK DEĞERLENDİRME PROSEDÜRÜ

İSG PLANLAMA RİSK DEĞERLENDİRME PROSEDÜRÜ SAYFA NO 1/6 AMAÇ KAPSAM: Hastanede yeni bir bölüm açarken veya devam eden bölümlerin tehlikelerinin belirlenmesi, risklerin değerlendirilmesi, İSG programlarının oluşturulması ve gerekli kontrol ölçümlerinin

Detaylı

HASSAS GÖREV TESPİT FORMU

HASSAS GÖREV TESPİT FORMU okulu Müdürü Risk Düzeyi Riskler Kontroller veya Tedbirler Harcama Yetkililiği Müdür Eğitim-öğretim işleyişinin, öğrencilerin ve akademik personelin sorunlarını çözüme kavuşturmak Ödenek üstü harcama,

Detaylı

RİSK PUANI (MATRİKS) OLASILIK RİSKE VERİLEN CEVAP MEVCUT KONTROLLER

RİSK PUANI (MATRİKS) OLASILIK RİSKE VERİLEN CEVAP MEVCUT KONTROLLER ARTAN ARTAN SIRA REFERRANS STRATEJİK HEDEF ETKİ OLASILIK RİSK PUANI (MATRİKS) DEĞİŞİM (RİSK YÖNÜ) BAŞLANGIÇ TARİHİ HUKUK FAKÜLTESİ BİRİM HEDEFİ TESPİT EDİLEN RİSK RİSKE VERİLEN CEVAP MEVCUT KONTROLLER

Detaylı

İşçi ve İşveren Tanımları

İşçi ve İşveren Tanımları Kanun un Amacı Bu Kanunun amacı; işyerlerinde iş sağlığı ve güvenliğinin sağlanması ve mevcut sağlık ve güvenlik şartlarının iyileştirilmesi için işveren ve çalışanların görev, yetki, sorumluluk, hak ve

Detaylı

İSG PLANLAMA RİSK DEĞERLENDİRME PROSEDÜRÜ

İSG PLANLAMA RİSK DEĞERLENDİRME PROSEDÜRÜ SAYFA NO 1/6 1. AMAÇ KAPSAM: Hastanede yeni bir bölüm açarken veya devam eden bölümlerin tehlikelerinin belirlenmesi, risklerin değerlendirilmesi, İSG programlarının oluşturulması ve gerekli kontrol ölçümlerinin

Detaylı

KONAKLAMA HİZMETLERİNDE RİSK DEĞERLENDİRMESİ REHBERİ

KONAKLAMA HİZMETLERİNDE RİSK DEĞERLENDİRMESİ REHBERİ Konaklama Hizmeti Veren İşyerinin; Ünvanı: Adresi: Değerlendirmenin; Yapıldığı : Geçerlilik i : GENEL Binanın iç ve dış zeminleri (bina girişi, katlar, merdivenler vs.) kayma veya düşmeyi önleyecek şekilde

Detaylı

AVUKATLIK BÜROLARINDA RİSK DEĞERLENDİRMESİ

AVUKATLIK BÜROLARINDA RİSK DEĞERLENDİRMESİ İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ RİSK DEĞERLENDİRMESİ YÖNETMELİĞİ Çerçevesinde AVUKATLIK BÜROLARINDA RİSK DEĞERLENDİRMESİ OFİS/BÜRO Unvanı:. (AVUKATLIK BÜROSU) Adresi:.. Konak/İZMİR DEĞERLENDİRMENİN YAPILDIĞI TARİH

Detaylı

ARA VE DÖNEM SONU SINAVLARI RİSK DEĞERLENDİRMESİ

ARA VE DÖNEM SONU SINAVLARI RİSK DEĞERLENDİRMESİ RİSK ARA VE DÖNEM SONU SINAVLARI RİSK DEĞERLENDİRMESİ Salonların sınavlara hazır duruma getirilmemesi Kargaşa. Zaman kaybı. Başarısızlık. Stres. Sinirlilik. Kontrol Et Sınav salonları, sınavlar başlamadan

Detaylı

HAZIRLAYAN KONTROL EDEN ONAYLAYAN

HAZIRLAYAN KONTROL EDEN ONAYLAYAN DAMAR CERRAHİSİ EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ Sayfa No : 01 KALİTE KOMİTESİ HEDEF 1. Enerji Kesilmesinin önlenmesi PLANLANAN FAALİYETLER SORUMLU UYGULAMA İZLEME YÖNTEMİ TERMİN 1.a)Jenaratörün Devreye Girmesi

Detaylı

GENEL RİSK DEĞERLENDİRMESİ ÖRNEK FORMU

GENEL RİSK DEĞERLENDİRMESİ ÖRNEK FORMU GENEL RİSK DEĞERLENDİRMESİ ÖRNEK FORMU Risk Değerlendirme No: Tarih: İşveren: İşyeri Adresi: Yapılan İş Nedir? (Kısaca açıklayınız) İşçi sayısı: Erkek Kadın Çocuk Çırak Öğrenci RİSK DEĞERLENDİRMESİ YAPILMASININ

Detaylı

Turizmin gelişmesi konaklama tesislerinden beklenen hizmetin artmasına neden olmuştur. Misafirler gece konaklamasının yanında farklı sosyal

Turizmin gelişmesi konaklama tesislerinden beklenen hizmetin artmasına neden olmuştur. Misafirler gece konaklamasının yanında farklı sosyal Turizmin gelişmesi konaklama tesislerinden beklenen hizmetin artmasına neden olmuştur. Misafirler gece konaklamasının yanında farklı sosyal faaliyetleri yapabileceği tesisleri tercih etmektedirler. Bu

Detaylı

KONAKLAMA HİZMETLERİ İÇİN KONTROL LİSTESİ

KONAKLAMA HİZMETLERİ İÇİN KONTROL LİSTESİ KONAKLAMA HİZMETLERİ İÇİN KONTROL LİSTESİ Binanın iç ve dış zeminleri (bina girişi, katlar, merdivenler vs.) kayma veya düşmeyi önleyecek şekilde uygun malzeme ile kaplanmış mı? Zeminde çökme, erime vb.

Detaylı

İSG Risklerinin Değerlendirilmesi ve Yaşanan Sorunlar. Ali TURAN CMSE Certified Machinery Safety Expert A Sınıfı İG Uzmanı, İSG Eğitmeni

İSG Risklerinin Değerlendirilmesi ve Yaşanan Sorunlar. Ali TURAN CMSE Certified Machinery Safety Expert A Sınıfı İG Uzmanı, İSG Eğitmeni İSG Risklerinin Değerlendirilmesi ve Yaşanan Sorunlar Ali TURAN CMSE Certified Machinery Safety Expert A Sınıfı İG Uzmanı, İSG Eğitmeni Yasal Süreç İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetmeliği: RG 09.12.2003/25311

Detaylı

3. HAFTA İŞ GÜVENLİĞİ MÜHENDİSLİĞİ (Risk ve Tehlike)

3. HAFTA İŞ GÜVENLİĞİ MÜHENDİSLİĞİ (Risk ve Tehlike) 3. HAFTA İŞ GÜVENLİĞİ MÜHENDİSLİĞİ (Risk ve Tehlike) Tehlike: İşçi sağlığını ve iş güvenliğini tehdit eden, zora sokan büyük zarara yol açabilecek durumlardır. Tehlike: ortadan kaldırılmadığında kaza,

Detaylı

İlk Yayın Tarihi HASSAS GÖREV RAPORU. Revizyon Tarihi Eğitim Fakültesi Dekanlığı

İlk Yayın Tarihi HASSAS GÖREV RAPORU. Revizyon Tarihi Eğitim Fakültesi Dekanlığı T.C. Doküman No Hg.Form.1 AMASYA ÜNİVERSİTESİ İlk Yayın Tarihi HASSAS GÖREV RAPORU Revizyon Tarihi Eğitim Fakültesi Dekanlığı Revizyon No Standart 2: Misyon, 2.6. İdare yöneticileri faaliyetlerin yürütülmesinde

Detaylı

Yüksekokulu Müdürü ERBAA MESLEK YÜKSEKOKULU HASSAS GÖREV TESPİT FORMU. Hizmeti/ Görevi Yapacak Olan Personel

Yüksekokulu Müdürü ERBAA MESLEK YÜKSEKOKULU HASSAS GÖREV TESPİT FORMU. Hizmeti/ Görevi Yapacak Olan Personel ERBAA MESLEK YÜKSEKOKULU HASSAS GÖREV TESPİT FORMU Hassas Görev Tanımı : Kurum / organizasyonların hizmet ve faaliyetlerinin yürütülmesi esnasında kurum imajını sarsacak, itibar kaybına sebep olacak iş

Detaylı

HALK SAĞLIĞI LABORATUVARI İZLEME VE DEĞERLENDİRME FORMU

HALK SAĞLIĞI LABORATUVARI İZLEME VE DEĞERLENDİRME FORMU HALK SAĞLIĞI LABORATUVARI İZLEME VE DEĞERLENDİRME FORMU İli/İlçesi: Birim Adı:.. Tarih :././... Birim Kodu:. Adresi : Telefon / Faks :... / Laboratuvar Tipi: L1 (.) L2 ( ) HSL Sorumlusu: Personel Durumu

Detaylı

GÖREV/İŞ TANIMI FORMU. Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı/Satın Alma Bürosu STATÜSÜ [ X ] MEMUR [ ] SÖZLEŞMELİ PERSONEL

GÖREV/İŞ TANIMI FORMU. Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı/Satın Alma Bürosu STATÜSÜ [ X ] MEMUR [ ] SÖZLEŞMELİ PERSONEL Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı/Satın Alma Bürosu UNVANI BİLGİSAYAR İŞLETMENİ VEYA 1 Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığının her türlü satın alma ve ayniyat işlemlerinin yerine getirilmesi. Sağlık

Detaylı

Çalışma Ortamı Gözetiminin Tanımı

Çalışma Ortamı Gözetiminin Tanımı Çalışma Ortamı Gözetiminin Tanımı Çalışma ortamı gözetimi; işyerlerinde çalışanların maruz kalabilecekleri endüstriyel kirlenmelerin (Ör: gürültü, kimyasal gazlar, tozlar vb.) iş sağlığı ve güvenliği mevzuatları

Detaylı

ACİL DURUM YÖNETİMİ PROSEDÜRÜ

ACİL DURUM YÖNETİMİ PROSEDÜRÜ Sayfa No 5/1 Hazırlayan İnceleyen Onaylayan Hastane Müdürü Kalite Yönetim Direktörü Başhekim 1.AMAÇ Bu Prosedürünün amacı; Özel Çevre Hastanesi birimlerini etkileyecek acil durumları tespit etmek, acil

Detaylı

İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI UYGULAMA RAPORU

İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI UYGULAMA RAPORU İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI UYGULAMA RAPORU A. STAJYER BİLGİLERİ B. İŞYERİ BİLGİLERİ Adı ve Soyadı:. Mesleği: Kimyager Staj süresi:5 gün(40 saat) 14-15-16-19-20 Mart 2012 Adresi:.. Telefon:0236 Faks:0236 E-posta...

Detaylı

BOYA İŞLERİ İÇİN KONTROL LİSTESİ

BOYA İŞLERİ İÇİN KONTROL LİSTESİ BOYA İŞLERİ İÇİN KONTROL LİSTESİ GENEL& İŞYERİ DÜZENİ VE HİJYEN Zemin, kayma veya düşmeyi önleyecek şekilde tasarlanmış ve iç ve dış zeminler düzenli olarak kontrol ediliyor Zeminde çökme, erime vb. deformasyonlar

Detaylı

7.Hafta: Risk ve Risk Analizi. DYA 114 Çevre Koruma. BÜRO YÖNETİMİ ve YÖNETİCİ ASİSTANLIĞI PROGRAMI Yrd.Doç.Dr. Sefa KOCABAŞ

7.Hafta: Risk ve Risk Analizi. DYA 114 Çevre Koruma. BÜRO YÖNETİMİ ve YÖNETİCİ ASİSTANLIĞI PROGRAMI Yrd.Doç.Dr. Sefa KOCABAŞ 7.Hafta: Risk ve Risk Analizi DYA 114 Çevre Koruma BÜRO YÖNETİMİ ve YÖNETİCİ ASİSTANLIĞI PROGRAMI Yrd.Doç.Dr. Sefa KOCABAŞ RİSK ve RİSK ANALİZİ Risk Belirli bir tehlikeli olayın meydana gelme olasılığı

Detaylı

HAZİRAN 2013 MEVZUAT BÜLTENİ. Çevre & İş Güvenliği

HAZİRAN 2013 MEVZUAT BÜLTENİ. Çevre & İş Güvenliği HAZİRAN 2013 MEVZUAT BÜLTENİ Çevre & İş Güvenliği MEVZUATIN ADI : ÇOK TEHLİKELİ İŞLERDE GÖREVLENDİRİLEBİLECEK (C) SINIFI İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLARI HAKKINDA TEBLİĞ R. G. TARİHİ / SAYISI : 14.06.2013 / 28677

Detaylı

YALOVA ÜNİVERSİTESİ BİREYSEL İSTEK VE MEMNUNİYET SİSTEMİ PERFORMANS DEĞERLENDİRME RAPORU

YALOVA ÜNİVERSİTESİ BİREYSEL İSTEK VE MEMNUNİYET SİSTEMİ PERFORMANS DEĞERLENDİRME RAPORU 23/08/2013 YALOVA ÜNİVERSİTESİ BİREYSEL İSTEK VE MEMNUNİYET SİSTEMİ PERFORMANS DEĞERLENDİRME RAPORU Rektörlük makamının 03.01.2011 tarih ve 11 no lu Olur u ile oluşturulan Yalova Üniversitesi Bireysel

Detaylı

SITMA BİRİMİ İZLEME VE DEĞERLENDİRME FORMU

SITMA BİRİMİ İZLEME VE DEĞERLENDİRME FORMU SITMA BİRİMİ İZLEME VE DEĞERLENDİRME FORMU İli/İlçesi: Tarih :././... Birim Adı:.. Birim Kodu: Adresi : Telefon / Faks :... / Sıtma Birim Sorumlusu : Personel Durumu : Uzman Hekim (...) Doktor ( ) Psikolog

Detaylı

Vaatler kağıt üzerinde kalmasın, kaliteli hizmet alayım diyorsanız, İş güvenliği uzmanınız ve işyeri hekiminiz işyerinize gelsin istiyorsanız.

Vaatler kağıt üzerinde kalmasın, kaliteli hizmet alayım diyorsanız, İş güvenliği uzmanınız ve işyeri hekiminiz işyerinize gelsin istiyorsanız. DİKKAT!!!! İŞ GÜVENLİĞİ HİZMETİ ALMAYA BAŞLAMADINIZ MI???? İşyeriniz Çok Tehlikeli ve Tehlikeli işler kapsamında ise ya da, İşyeriniz Az Tehlikeli İşler kapsamında ancak çalışan sayınız 50 nin üstünde

Detaylı

Çalışma yerlerinin, barakaların ve yolların aydınlatılması

Çalışma yerlerinin, barakaların ve yolların aydınlatılması 1 Çalışma yerlerinin, barakaların ve yolların aydınlatılması 40. Yapı alanındaki çalışma yerlerinin, barakaların ve yolların aydınlatılmasında aşağıdaki hususlara uyulur: a) Yapı işlerinin gündüz yapılması

Detaylı

RİSK DEĞERLENDİRMESİ. Necati İLHAN Makina Mühendisi A Sınıfı İş Güvenliği Uzmanı

RİSK DEĞERLENDİRMESİ. Necati İLHAN Makina Mühendisi A Sınıfı İş Güvenliği Uzmanı RİSK DEĞERLENDİRMESİ Necati İLHAN Makina Mühendisi A Sınıfı İş Güvenliği Uzmanı YASAL DAYANAK İşyerinde Çalışanların Sağlık ve Güvenliklerini İyileştirmeye Yönelik Tedbirler Alınmasına İlişkin 12.06.1989

Detaylı

TOPLUM RUH SAĞLIĞI MERKEZİ İZLEME VE DEĞERLENDİRME FORMU. Tarih :././... Birim Adı:. Adresi :.

TOPLUM RUH SAĞLIĞI MERKEZİ İZLEME VE DEĞERLENDİRME FORMU. Tarih :././... Birim Adı:. Adresi :. TOPLUM RUH SAĞLIĞI MERKEZİ İZLEME VE DEĞERLENDİRME FORMU İli/İlçesi: /. Tarih :././... Birim Adı:. Adresi :. Telefon / Faks : /.. TRSM Sorumlusu : TRSM Personeli: Psikiyatrist(.)Tabip ( ) Psikolog( ) Sosyal

Detaylı

GENEL SAHA ÇALIŞMALARINDA TEHLİKELER

GENEL SAHA ÇALIŞMALARINDA TEHLİKELER GENEL SAHA ÇALIŞMALARINDA TEHLİKELER FAALİYET ALT FAALİYET NO TEHLİKE Araç Hareketleri 1 Toz emisyonu Araç Hareketleri 2 Trafik kazası Aydınlatma Yetersizliği 3 Takılma, düşme Aydınlatma Yetersizliği 4

Detaylı

ALTYAPI PROJE ÖNERİSİ PROJE SÜRESİ: 24 ay PROJE BÜTÇESİ: 2.8 milyon TL. 8 Kasım 2013

ALTYAPI PROJE ÖNERİSİ PROJE SÜRESİ: 24 ay PROJE BÜTÇESİ: 2.8 milyon TL. 8 Kasım 2013 ECZACILIK FAKÜLTESİNDE EĞİTİM KALİTESİNİN ARTIRILMASI İÇİN EĞİTİM ALANLARININ MODERNLEŞTİRİLMESİ VE ÖĞRENCİ VE AKADEMİSYEN SAĞLIĞININ KORUNMASI İÇİN LABORATUVARLARIN YENİDEN YAPILANDIRILMASI ALTYAPI PROJE

Detaylı

GEÇERLİLİK TARİHİ. Evet. Hayır

GEÇERLİLİK TARİHİ. Evet. Hayır OFİS/BÜRO Unvanı: Adresi: DEĞERLENDİRMENİN YAPILDIĞI TARİH GEÇERLİLİK TARİHİ Zemin kayma veya düşmeyi önleyecek şekilde uygun malzeme ile kaplanmıştır ve iç zeminler düzenli olarak kontrol edilmektedir.

Detaylı

DESTEKEGE OSGB İş Sağlığı ve Güvenliği Bilgilendirme Kitapçığı

DESTEKEGE OSGB İş Sağlığı ve Güvenliği Bilgilendirme Kitapçığı DESTEKEGE OSGB İş Sağlığı ve Güvenliği Bilgilendirme Kitapçığı 1 İÇİNDEKİLER İş Sağlığı ve Güvenliği nedir?... Kurum tehlike sınıfı belirleme... Çalışan temsilcisi belirleme. İş Sağlığı ve Güvenliği Kurulu

Detaylı

Nuh Naci Yazgan Üniversitesi İş Sağlığı ve Güvenliği Uygulamaları

Nuh Naci Yazgan Üniversitesi İş Sağlığı ve Güvenliği Uygulamaları Nuh Naci Yazgan Üniversitesi İş Sağlığı ve Güvenliği Uygulamaları Bahadır Kılıç İş Sağlığı ve Güvenliği Sorumlusu Bilgi İşlem Sorumlusu 06.06.2016 NUH NACİ YAZGAN ÜNİVERSİTESİ 1 Sunu Planı 1 2 3 4 İş Sağlığı

Detaylı

Çalışanların yükümlülük ve sorumlulukları MADDE 6

Çalışanların yükümlülük ve sorumlulukları MADDE 6 XXIII İşyerlerinde Acil Durumlar Hakkında Yönetmelik b) Acil durumların olumsuz etkilerini önleyici ve sınırlandırıcı tedbirleri alır. c) Acil durumların olumsuz etkilerinden korunmak üzere gerekli ölçüm

Detaylı

ERPİLİÇ ENTEGRE TESİSLERİ

ERPİLİÇ ENTEGRE TESİSLERİ ERPİLİÇ ENTEGRE TESİSLERİ ACİL EYLEM PROSEDÜRÜ REVİZYON REVİZYON NO AÇIKLAMA TARİH 0 YENİ YAYIN 27.12.2013 FİRMA GENEL BİLGİ Konum: Bölge: Üretim kapasitesi: Personel: Erkek Kadın Toplam ACİL DURUM EYLEM

Detaylı

HİTİT ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ DEKANLIĞI HASSAS GÖREV RAPORU

HİTİT ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ DEKANLIĞI HASSAS GÖREV RAPORU Standart 2:Misyon Organizasyon Yapısı ve Görevler Hassas Görev (Tanım) T.C. HİTİT ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ DEKANLIĞI HASSAS GÖREV RAPORU 2.6. İdare Yöneticileri faaliyetlerin yürütülmesinde

Detaylı

KUAFÖRLER İÇİN KONTROL LİSTESİ

KUAFÖRLER İÇİN KONTROL LİSTESİ KUAFÖRLER İÇİN KONTROL LİSTESİ Zemin kayma veya düşmeyi önleyecek şekilde uygun malzeme ile kaplı ve iç ve dış zeminler (salon girişi, merdivenler vs.)düzenli olarak kontrol ediliyor mu? Zemindeki çökme,

Detaylı

Selçuk Üniversitesi İş Sağlığı ve Güvenliği Hizmetleri. Dr. Yaşar Ali SULAK SİSAM Müdürü

Selçuk Üniversitesi İş Sağlığı ve Güvenliği Hizmetleri. Dr. Yaşar Ali SULAK SİSAM Müdürü Selçuk Üniversitesi İş Sağlığı ve Güvenliği Hizmetleri Dr. Yaşar Ali SULAK SİSAM Müdürü Selçuk Üniversitesi Toplam 120 birim var: 27 birim > 50 (50 den çok çalışanlı) 50 birim 10 < < 50 (10 50 arası çalışanlı)

Detaylı

İK-6/6.3. Standart 6 - Risklerin Belirlenmesi ve Değerlendirilmesi. Riskli Kabul Edilen İş ve İşlemler (Genel)

İK-6/6.3. Standart 6 - Risklerin Belirlenmesi ve Değerlendirilmesi. Riskli Kabul Edilen İş ve İşlemler (Genel) Lİ İŞ VE İŞLEMLER O E LERİ ARTIRABİLECEK LERİN AZALTILMASI İÇİN 1 02 03 04 05 06 07 Fotokopi ve Baskı Birimi 4 5 20 Yüksek MYO Web Sitesi, Bilgi Sistemleri 4 5 20 Yüksek Taşınır Mal Depoları Laboratuvarlar

Detaylı

Enerji dağıtım tesisleri ve elektrikle çalışma

Enerji dağıtım tesisleri ve elektrikle çalışma 1 Enerji dağıtım tesisleri ve elektrikle çalışma 13. Enerji dağıtım tesisleri, yangın veya patlama riski oluşturmayacak şekilde tasarlanarak kurulur ve işletilir. Kişilerin, doğrudan veya dolaylı teması

Detaylı

T.C. ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ. Burhanettin KURT, İSG Uzmanı

T.C. ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ. Burhanettin KURT, İSG Uzmanı T.C. ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Burhanettin KURT, İSG Uzmanı Mayıs, 2013 Büyük zarar veya yok olmaya yol açabilecek durum; gerçekleşme ihtimali bulunan

Detaylı

GİRİŞ Ağustos 2005 tarihinde Belediyemizde İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanı istihdam edilerek, gerek yasal zorunluluğumuz olan çalışmalar ve gerekse

GİRİŞ Ağustos 2005 tarihinde Belediyemizde İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanı istihdam edilerek, gerek yasal zorunluluğumuz olan çalışmalar ve gerekse GİRİŞ Ağustos 2005 tarihinde Belediyemizde İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanı istihdam edilerek, gerek yasal zorunluluğumuz olan çalışmalar ve gerekse OHSAS 18001 Yönetim Sistemi çalışmaları paralel yürütülmüştür.

Detaylı

Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı

Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı Birimi: Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı Risk Düzeyi Prosedürü ( Alınması Gereken Önlemler veya Kontroller) Kataloglama ve Sınıflama İşlemleri Muhammed ÖKSÜZ Kataloglama ve sınıflama girişi

Detaylı

İLKER KIYAK Makine Müh. A Sınıfı İSG UZMANI

İLKER KIYAK Makine Müh. A Sınıfı İSG UZMANI İŞ SAĞLIĞI ve İŞ GÜVENLİĞİ RİSK DEĞERLENDİRME ve DERECELENDİRME İLKER KIYAK Makine Müh. A Sınıfı İSG UZMANI İŞ SAĞLIĞI ve GÜVENLİĞİ YÖNETİM SİSTEMİ İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemi : İşletmemizdeki

Detaylı

KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ARAKLI ALİ CEVAT ÖZYURT MESLEK YÜKSEKOKULU

KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ARAKLI ALİ CEVAT ÖZYURT MESLEK YÜKSEKOKULU MESLEK OKULU İÇ KONTROL Risklerin Belirlenmesi ve Değerlendirilmesi Riskli Kabul Edilen İş ve İşlemler (Genel) YAYIN TARİHİ: REV. TARİHİ: REV. NO: SAYFA NO: Standart 6. RİSK NO RİSKLİ İŞ VE İŞLEMLER O

Detaylı

İŞ GÜVENLİĞİ DANIŞMANLIĞI HİZMETLERİMİZ

İŞ GÜVENLİĞİ DANIŞMANLIĞI HİZMETLERİMİZ İŞ GÜVENLİĞİ DANIŞMANLIĞI HİZMETLERİMİZ İŞ GÜVENLİĞİ MEVZUATI DANIŞMANLIĞI İŞYERİ TEHLİKE SINIFININ TESPİTİ RİSK ANALİZİ İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ EĞİTİMLERİ ACİL DURUM PLANI RİSK ANALİZİ - Tesisin tüm çalışma

Detaylı

Görevin Yerine Getirilmeme Sonucu

Görevin Yerine Getirilmeme Sonucu Standart :Misyon Organizasyon Yapısı ve Görevler Hassas Görev (Tanım) T.C. HİTİT ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ HASSAS GÖREV RAPORU.6. İdare Yöneticileri faaliyetlerin yürütülmesinde

Detaylı

HASSAS GÖREV TESPİT FORMU

HASSAS GÖREV TESPİT FORMU okulu Müdürü Risk Düzeyi Riskler Kontroller veya Tedbirler Harcama Yetkililiği Ödenek üstü harcama, Ödeneklerin etkili, ekonomik ve verimli kullanılmaması, Bütçelerden bir giderin yapılabilmesi için iş,

Detaylı

İŞYERLERİNDE ACİL DURUMLAR HAKKINDA YÖNETMELİK TASLAĞI

İŞYERLERİNDE ACİL DURUMLAR HAKKINDA YÖNETMELİK TASLAĞI Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından: İŞYERLERİNDE ACİL DURUMLAR HAKKINDA YÖNETMELİK TASLAĞI BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 - (1) Bu Yönetmeliğin amacı, işyerlerinde acil

Detaylı

Yangın Söndürme Sistemleri

Yangın Söndürme Sistemleri Yangın Söndürme Sistemleri Sabit boru tesisatı, yangın dolapları sistemi gibi söndürme sistemleri için gerekli debi ve su miktarı karşılanamıyorsa, Kapasiteyi karşılayacak yangın pompa istasyonu ve deposu

Detaylı

OKUL VE KURUMLARIMIZDA ACİL OLARAK ALINMASI GEREKEN TEDBİRLER

OKUL VE KURUMLARIMIZDA ACİL OLARAK ALINMASI GEREKEN TEDBİRLER OKUL VE KURUMLARIMIZDA ACİL OLARAK ALINMASI GEREKEN TEDBİRLER 1- Okul bahçe kapılarının önüne kara yolları şube şefliği ile irtibata geçilerek OKUL GEÇİDİ TABELASIkonulmalıdır. Okul önünde Okul Geçidi

Detaylı

İşverenin yükümlülükleri YÖNETMELİK. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından: İŞYERLERİNDE ACİL DURUMLAR HAKKINDA YÖNETMELİK

İşverenin yükümlülükleri YÖNETMELİK. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından: İŞYERLERİNDE ACİL DURUMLAR HAKKINDA YÖNETMELİK 18 Haziran 2013 SALI Resmî Gazete Sayı : 28681 YÖNETMELİK Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından: İŞYERLERİNDE ACİL DURUMLAR HAKKINDA YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE

Detaylı

T.C. ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ GEMLİK ASIM KOCABIYIK MESLEK YÜKSEKOKULU BİRİM GÖREV TANIMLARI

T.C. ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ GEMLİK ASIM KOCABIYIK MESLEK YÜKSEKOKULU BİRİM GÖREV TANIMLARI BİRİM: T.C. Meslek Yüksekokulu Müdürü Rektörlük Uludağ Üniversitesi üst yönetimi tarafından belirlenen amaç ve ilkelere uygun olarak; Meslek Yüksekokulunun vizyonu, misyonu doğrultusunda eğitim ve öğretimi

Detaylı

Bilgi Teknolojisi Çözümleri

Bilgi Teknolojisi Çözümleri Bilgi Teknolojisi Çözümleri ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ İdari ve Mali İşler Daire Başkanlığı KİMYASAL, BİYOLOJİK, RADYOLOJİK VE NÜKLEER TEHLİKELERE DAİR GÖREV YÖNERGESİ ADANA Ç. Ü. İ d a r i v e M a l i İ ş

Detaylı

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ TEMEL EĞİTİMİ SIKÇA SORULAN SORULAR. 1 İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitiminin Temel Amacı Nedir? CEVAP:

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ TEMEL EĞİTİMİ SIKÇA SORULAN SORULAR. 1 İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitiminin Temel Amacı Nedir? CEVAP: İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ TEMEL EĞİTİMİ SIKÇA SORULAN SORULAR 1 İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitiminin Temel Amacı Nedir? 1 İş Sağlığı ve Güvenliğinin Tanımı. 2 İş Sağlığı ve Güvenliği faaliyetlerinin yürütülmesi.

Detaylı