31 Aralık 2011 FAALİYET RAPORU

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "31 Aralık 2011 FAALİYET RAPORU"

Transkript

1 Sayfa No: 1 31 Aralık 2011 FAALİYET RAPORU Afyon Çimento Sanayi T.A.Ş.

2 Sayfa No: 2 1-Genel : Rapor Dönemi : 01/01/ /12/2011 Ortaklığın Ünvanı : Afyon Çimento Sanayi Türk Anonim Şirketi Yönetim Kurulu : Yönetim Kurulu Başkanı : Francesco CARANTANI ( 30 Kasım 2011 tarihi itibari ile Genel Koordinatör ve İcra Müdürü görevinden ayrılmıştır.) Yönetim Kurulu Bşk.Vekili ve Genel Müdür : Abdülkadir BAYBURTLU Yönetim Kurulu Üyesi Yönetim Kurulu Üyesi Yönetim Kurulu Üyesi : Ceylan Bige CENGİZ : Atilla YILDIZ : Ali İhsan KÜÇÜKOĞLU Yönetim Kurulu Görev Süresi : 1 yıldır. Denetim Kurulu : Denetim Kurulu Üyesi Denetim Kurulu Üyesi Denetim Kurulu Üyesi : Recep BİLGİ : Zafer BÜYÜKER : Fatma Mine KAVAS Denetim Kurulu Görev Süresi : 1 yıldır.

3 Sayfa No: yılı Performansı : Şirket, 2011 yılında 394 k ton klinker ve 470 k ton çimento üretimini hedeflemiş ve bu hedeflerini gerçekleştirmiştir yılında toplam k ton klinker ve k ton çimento üretimi gerçekleştirilmiştir. Satılan çimento miktarı ise 480 k ton seviyesine ulaşmıştır. 3- Dönem içinde yapılan Ana Sözleşme Değişiklikleri : Şirket anasözleşmesinde bir değişiklik yapılmamıştır. 4- Şirketin Sermayesi, temettü oranları, sermayenin %10'undan fazlasına sahip ortaklar: a) Şirket kayıtlı sermaye sistemine tabi değildir. b) Son üç yılda dağıtılan temettü oranları (MKK formatına uygun olarak): Yıl Brüt % Net % ,25 0,2125 Toplam ödenmiş sermaye 2008 ve 2009 yıllarında 12,000,000, 2010 yılından itibaren ise 300,000,000 adet hisseden oluşmaktadır. c) Şirketin sermayesi ve ortaklık yapısı : 31 Aralık 2011 tarihi itibarı ile şirketin sermayesi aşağıdaki gibidir. Tutar (TL) % Ciments Français 1,530,000 51,00 Halka açık hisseler 1,469,975 49,00 Başbakanlık Özelleştirme İdaresi Başkanlığı 25 - Toplam ödenmiş sermaye ,00 5-Üretim: Şirketin faaliyet dönemlerine ait üretim bilgileri aşağıdaki gibidir. Üretim - Ton Klinker 382, ,327 Çimento 479, ,718

4 Sayfa No: 4 6-Yatırımlar : 2011 yılında toplam 2,256,144 TL tutarında sabit kıymet yatırım harcaması yapılmıştır. 7-Temel oranlar (%) Likidite oranları Cari oran Asit test oranı Nakit oranı Stoklar / Dönen varlıklar Finansal yapı oranları Kaldıraç oranı Özkaynaklar/Toplam Aktif oranı Dönen Varlıklar/Özsermaye oranı Nakit dönüş hızı Devir Hızları Stok devir hızı (7.17) (6.18) Alaacak devir hızı Çalışma sermayesi devir hızı Aktif devir hızı Karlılık oranları Netkar/Özsermaye oranı (0.13) 0.01 Karmarjı (0.14) 0.01 Aktiflerin verimliliği (0.12) Şirketin Yönetiminde Görevde Olan Kişiler Adı Soyadı Erdem GÖKKUŞ Hasan ÖZCAN Recep BİLGİ Zafer BÜYÜKER Güvenç CEYHAN Görevi Fabrika Direktörü İdari Müdür Üretim Müdürü Bakım ve Geliştirme Müdürü Satış ve Pazarlama Müdürü

5 Sayfa No: 5 9-Personel ve İşçi Hareketleri: -Personel Hareketleri 31 Aralık 2011 dönem sonu itibariyle ortalama personel mevcudu 128 kişi olmuştur. - Toplu Sözleşme Uygulamaları Muhatap Çimse-İş Sendikası ile Çimento Müstahsilleri İşverenleri Sendikası arasında 01 Ocak Aralık 2012 yıllarını kapsayacak Toplu İş Sözleşmesi görüşmeleri anlaşmayla sonuçlanmıştır. - Kapsam içi Personele Sağlanan Hak ve Menfaatler İmzalanan Toplu İş Sözleşmesi hükümleri doğrultusunda; yılları için geçerli olmak üzere; tarihinde işyerinde çalışan ve toplu iş sözleşmesinin imzası tarihinde de iş sözleşmesi devam eden işçilerin tarihinde almakta oldukları çıplak saat ücretlerine tarihinden geçerli olmak üzere % TL zam yapılmıştır. İkinci yıl için tarihinde işyerinde çalışan ve iş sözleşmesi devam eden işçilerin tarihinde almakta oldukları çıplak saat ücretlerine tarihinden geçerli olmak üzere T.C. Başbakanlık Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) 2003= 100 Temel Yılı Tüketici Fiyatları Genel Endeksi dönemi için bir önceki yılın aynı ayına göre değişim oranında (%) zam yapılacaktır. Bunun yanısıra, "çalışanlara sağlanacak sosyal yardımlarda da sözleşmenin birinci yılında her ay 165 TL Sözleşmenin ikinci yılında bu miktar T.C. Başbakanlık Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) 2003= 100 Temel Yılı Tüketici Fiyatları Genel Endeksi dönemi için bir önceki yılın aynı ayına göre değişim oranında (%) artırılmak suretiyle sosyal yardım ödenecektir Kurumsal Yönetim İlkeleri: Kurumsal Yönetim İlkelerine Uyum Beyanı Afyon Çimento Sanayi T.A.Ş. (Bundan böyle Şirket diye anılacaktır.) Sermaye Piyasası Kurulu tarafından yayınlanan Kurumsal Yönetim İlkeleri ne uymak için düzenli olarak bu yöndeki çalışmaları sürdürmektedir. Bu bağlamda 30/12/20011 tarihinde yayınlanarak yürürlüğe giren Kurumsal Yönetim İlkeleri nin Belirlenmesine ve Uygulanmasına İlişkin Tebliğ (Seri IV No:56 ) uyarınca zorunlu ilkelere uyum için gerekli çalışmalar başlatılmıştır.

6 Sayfa No: :Pay Sahipleri Pay Sahipleri İle İlişkiler Birimi Şirketimizde, Ortaklar Genel Kurul toplantılarının yapılması, pay sahipliği haklarının kullanılması ve hisse senedi işlemleri ile hissedarların bilgi taleplerinin karşılanması amacıyla görevlendirmeler yapılmıştır. Bu konuda sorumlu personelimiz, sermaye piyasası düzenlemelerinin takibi ile pay sahipleriyle ilişkilerin sağlanması doğrultusunda, sermaye artışlarından pay sahiplerine ilişkin kayıtların tutulmasına kadar, mevzuat kapsamında kamunun aydınlatılması ve pay sahiplerinin internet sitesi dahil Şirket ile ilgili bilgi taleplerinin karşılanması gibi hususlarda görev yapar. Pay sahiplerinin sermaye artırımı, kar payı dağıtımları, Genel Kurul toplantılarına katılımına ilişkin soruları, gizli ve ticari sır kapsamına giren bilgiler dışında, yazılı sözlü veya ile cevaplandırılmaktadır. 01/01/ /12/2011 yılı mali dönemi içinde 5 hissedarın hisse senedi değişim işlemi yapılmıştır. Yatırımcıların Şirket faaliyetleri ile ilgili daha düzenli bilgi alabilmeleri ve Şirket ile ilgili her türlü veriye ulaşabilmeleri için İnternet Sitesi yenilenmiştir. Yatırımcılardan gelen yazılı veya sözlü 100 ün üzerinde bilgi talebine zamanında cevap verilmiştir.. Sözkonusu birimde, Sn. Hasan ÖZCAN yetkili olup, afyoncimento@afyoncimento.com adresinden ile veya (0272) / 2210 dahili numarasından ulaşılarak bilgi alınabilir Pay Sahiplerinin Bilgi Edinme Haklarının Kullanımı En son Genel Kurul Toplantısı na ait hazır bulunanlar Hazirun cetveline adını yazdırarak kaydolan pay sahipleri, dönem içinde, telefon veya e-posta ile ulaşanlar ve bizzat Şirkete gelerek, bilgi talebinde bulunan pay sahipleri mali ve idari konularda bilgilendirilir. Ayrıca pay sahiplerinin ihtiyaç duydukları her türlü bilgi ve özel durum açıklamaları şeklinde Kamuyu Aydınlatma Platformu ( ) web sitelerinde yayınlanmaktadır. Bilgiler tam ve gerçeği yansıtacak şekilde zamanında ve özenli bir şekilde verilmektedir. Pay sahiplerinin bilgi edinme haklarının genişletilmesi ve haklarının sağlıklı olarak kullanılabilmesi amacıyla internet sitesi sürekli güncel tutulur. Ana Sözleşme de özel denetçi atanması bir hak olarak düzenlenmemiştir. Dönem içinde özel denetçi tayini konusunda Şirketimize herhangi bir talep yapılmamıştır. Şirketimiz, İtalcementi İç Denetim Departmanının yaptığı dahili denetimler dışında, kanuni olarak Bağımsız Dış Denetime tabi tutulmaktadır.

7 Sayfa No: Genel Kurul Bilgileri Şirket Genel Kurul davetini, Ticaret kanunu, SPK mevzuatları ve ana sözleşme hükümlerine uygun olarak yapar. Genel Kurula Çağrı ilanları Türkiye Ticaret Sicili Gazetesi yanısıra, Ortaklar Pay Defterine kayıtlı pay sahiplerine yazılı olarak ve diğer pay sahipleri için Türkiye çapında yayımlanan iki adet günlük gazetede, usulüne uygun bilgileri tümüyle içerecek şekilde ve yasal süreler dahilinde ilan edilir. Yatırımcıların Genel Kurula katılma talepleri, Merkezi Kayıt Kuruluşu (MKK) tarafından değerlendirilir ve oy kullanma hakkının kullanacak yatırımcılara MKK işlem ve prosedürleri uygulanarak gerekli belgeler verilir. Ayrıca, izleyici hüviyetinde katılmak isteyen ilgililerin toplantıya katılmalarına izin verilir. Genel Kurul toplanma usulü; Genel Kurul toplantılarına, Yönetim Kurulu başkanı veya onun hazır bulunmaması veya başkanlık edememesi halinde Genel Kurul'ca Yönetim Kurulu üyeleri arasından seçilecek bir üye başkanlık eder. Toplantı başkanı, hissedar olması şart olmayan bir Katip ile hissedarlar arasından iki oy toplama memuru seçer. Genel Kurul toplantısı Başkanı, toplantının Kanuna uygunluğunu sağlamakla yükümlüdür. Genel Kurul dan asgari 15 gün önce mali tablolar ve faaliyet raporları Şirket Merkezi nde hazır bulundurulur. Genel Kurul toplantı ilanlarının asgari 2 hafta öncesinden yapılması sağlanır. Gerek mali tabloların İMKB ye bildirilmesi, gerekse Faaliyet Raporu nun basımı sonrasında, Genel Kurul gündeminde ele alınacak her türlü bilgi ve rapor, posta, faks veya le talep edenlerin adreslerine, en hızlı gönderi olanağıyla ulaştırılır. Genel Kurullarımızda pay sahiplerinin soru sormaları ve konu hakkında söz alarak fikir beyan etmeleri en doğal haklarıdır. Dolayısıyla, Şirketimiz ortaklarının Genel Kurul da soru sorma hakları, Gündem maddeleriyle ilgili öneri sunmaları, verdikleri öneriler üzerinde konuşma yapmaları Divan tarafından usulüne uygun olarak sağlanmaktadır. Mali tablo ve bağımsız denetim raporları, kar dağıtım önerisi ve Genel Kurul Gündemi ile ilgili bilgiler ve dökümantasyon, sermayenin ortaklar arası dağılımı ve Kurumsal Yönetim Uyum Raporu da dahil olmak üzere tüm bilgiler, Şirket web sitesinde yer almaktadır. Yıllar itibariyle, Genel Kurul Tutanakları ve hazirun cetvellerinin tümüne web sitesinden ve Şirket Genel Merkezimizden ulaşmak mümkün olduğu gibi, bu kayıtlar İstanbul Ticaret Sicili Memurluğu nda Türkiye Ticaret Sicili Gazetesi arşivinde de mevcuttur yılı faaliyetlerinin görüşülmesi için Olağan Genel Kurul toplantısı 01/04/2011 tarihinde Pakpen Plaza, Halk Sokak, No:40-44 Kat:4 Sahrayıcedid/Kadıköy/İstanbul adresinde %51,21 katılım oranı ile gerçekleştirilmiştir. Pay sahipleri tarafından verilen öneriler doğrultusunda Yönetim ve Denetim Kurulu Üyeleri nin seçimi yapılmıştır.

8 Sayfa No: Oy hakları ve Azınlık Hakları Genel Kurullarda her hisse için bir oy hakkı sözkonusu olup, oy hakkında imtiyaz yoktur Genel Kurulda temsil ve oy kullanma şekline ilişkin düzenlemeler doğrultusunda (Ana Sözleşme nin 20. maddesi) oy hakları kullanılır. Sermaye Piyasası Kurulu nun vekaleten oy kullanmaya ilişkin düzenlemelerine uyulur. Ana Sözleşmemizde birikimli oy kullanımına yönelik bir düzenleme yapılmamıştır Kar Dağıtım Politikası ve Kar Dağıtım Zamanı Şirketin karına katılım konusunda herhangi bir imtiyaz bulunmamaktadır. Kar payı dağıtımıyla ilgili olarak Sermaye Piyasası Kurulu düzenlemeleri esas alınarak, Genel Kurulun onayına ve belirlenen yasal sürelere uyulmaktadır. Kar Dağıtım Politikası ekonomik şartlara göre Yönetim Kurulu tarafından her yıl gözden geçirilerek, Genel Kurul un bilgi ve onayı ile Genel Kurul Kararı ile belirlenmektedir. İç ve dış ekonomik koşullardaki gelişmeler ile Şirketimizin yatırım fırsatları ve finansman olanaklarına göre her yıl yeniden gözden geçirilmek suretiyle, Şirketimizin Kar Dağıtım Politikasının mevcut Sermaye Piyasası Kurulu nun kurallarına uygun olarak dağıtılması gereken zorunlu temettünün nakden ve/veya bedelsiz hisse senedi şeklinde verilmesi hususu Olağan Genel Kurul un bilgi ve tasvibine sunulmaktadır Payların Devri Hisselerin devri Türk Ticaret Kanunu hükümlerine tabidir. Şirket Ana Sözleşmesi nde pay devirlerini kısıtlayan herhangi bir hüküm bulunmamaktadır : Kamuyu Aydınlatma ve Şeffaflık Şirket Bilgilendirme Politikası Şirketimiz kamuyu aydınlatma ve şeffaflık ilkesi doğrultusunda zamanında, doğru, eksiksiz, anlaşılabilir, analiz edilebilir ve düşük maliyetle kolay erişilebilir bilgilerin ilgililere sunulmasını amaçlar. Ticari sır kapsamında olmaması kaydıyla, talep edilebilecek her türlü bilginin değerlendirmeye alınması sağlanır. Şirketimizin SPK Kurumsal Yönetim İlkeleri prensiplerine uygun olarak hazırlanmış Bilgilendirme Politikası bulunmaktadır. 11/08/2011 tarihli Özel Durum Açıklaması ile kamuya duyurulmuş ve adresinde yayınlanmıştır. Bilgilendirme Politikası, SPK Kurumsal Yönetim İlkeleri çerçevesinde Yönetim Kurulu nca oluşturularak onaylanmıştır. Afyon Çimento Sanayi Türk A.Ş. nin kamunun aydınlatılması ve bilgilendirme politikasının izlenmesi, gözetimi ve geliştirilmesi Yönetim Kurulu nun yetki ve sorumluluğu altındadır. Bilgilendirme Politikası kapsamında kamunun aydınlatılmasında SPK Kurumsal Yönetim İlkelerinin tavsiye ettiği şekilde web sitesi üzerinden erişim imkanı sağlanmıştır. Web sitesinde izlenebilecek önemli başlıklar aşağıda gösterilmiştir; Kurumsal kimliğe ilişkin detaylı bilgiler ( Şirket Temel Bilgileri, Ana Sözleşme, Ortaklık Yapısı, Yönetim Kurulu )

9 Sayfa No: 9 Finansal Veriler ( Faaliyet Raporları, Mali Tablolar ve Dipnotları ) Genel Kurul a Ait Bilgiler ( Genel Kurul Davet, Gündem ve Tutanakları,Vekaletname Örneği ) Hissedar Bilgileri ( Özel Durum Açıklamaları, Sermaye Artırımları Kronolojisi, Dağıtılan Kar Payları, Kurumsal Yönetim İlkeleri ne Uyum Raporu, İçerden Öğrenenlerin Listesi, Bilgilendirme Politikası ) Özel Durum Açıklamaları Özel durumlara ilişkin bilgilendirme, gerek yazılı olarak, gerekse KAP-BIY programı üzerinden İMKB ve SPK ya bilgisayar ortamında İdari Müdür Hasan Özcan tarafından yapılmaktadır. Sözkonusu açıklamalar, kapsamlı olarak mevzuat ile belirlenen süre içerisinde zaman geçirmeksizin kamuya duyurulur ve aynı zamanda Şirket web sitesinde de yer alır. Bu konuda, SPK tarafından herhangi bir uyarıyı gerektirecek gecikme sözkonusu olmamıştır. 01/01/ /12/2011 dönemi içinde Sermaye Piyasası ve IMKB Tebliğleri gereği 25 Özel Durum Açıklaması yapılmıştır. Yurtdışı borsalarda kote edilmiş hisse senedimiz bulunmamaktadır Şirket İnternet Sitesi ve İçeriği Şirketimizin bir internet sitesi mevcuttur. ( İnternet sitemizin içeriği hem SPK hem de kullanıcıların istekleri doğrultusunda geliştirilmektedir. Şirketimiz hakkında bilgi edinmek isteyen kişi ve kurumlar web sitemiz üzerinde bu bilgileri bulabilirler. SPK nın Seri IV No:56 sayılı tebliği uyarınca Kamuyu Aydınlatma Platformu nda da yayınladığımız son 5 yıllık raporlar ve dökümanlar web sitesinde Yatırımcı İlişkileri başlığı altında yer almaktadır. Elektronik ortamdaki bilgi taleplerine de gereken yanıtlar verilmektedir Gerçek Kişi Nihai Hakim Pay Sahibi/Sahiplerinin Açıklanması Şirketimiz ortaklık yapısında büyük ortağımız Ciments Français S.A, haricinde % 5 oranını geçen bilinen başka bir pay sahibi/sahipleri, gerçek kişi nihai hakim pay sahibi bulunmamaktadır. Yönetim Kurulu üyeleri, üst yönetim ve sermayenin doğrudan yada dolaylı olarak %5 ine sahip pay sahipleri, Şirketin sermaye piyasası araçları ve hisse senetleri üzerinde yapmış oldukları işlemleri ve sonuçlarını kamuya açıklarlar İçeriden Öğrenebilecek Durumda Olan Kişilerin Kamuya Duyurulması Sermaye Piyasası Kanunu nun 47.maddesinin A-1 bendi uyarınca; sermaye piyasası araçlarının değerini etkileyebilecek, henüz kamuya açıklanmamış bilgileri kendisine veya üçüncü kişilere menfaat sağlamak amacıyla kullanarak sermaye piyasasında işlem yapanlar arasındaki fırsat eşitliğini bozacak şekilde mameleki yarar sağlamak veya bir zararı bertaraf etmek, içerden öğrenenlerin ticaretidir. İçsel bilgiye ulaşmış kişiler bu bilgileri sermaye piyasası araçlarının ticaretinde kullanamazlar.

10 Sayfa No: 10 Şirketimiz içerden öğrenenlerin ticareti fiili ve içsel bilginin gizliliğinin korunmasına yönelik gerekli her türlü önlemi almıştır. İçerden öğrenebilecek durumda olan kişilerin listesi aşağıda belirtilmiştir; AD / SOYAD ÜNVAN DOĞUM TARİHİ VE YERİ Francesco Carantani Yönetim Kurulu Başkanı 06/06/ Bergamo Abdülkadir Bayburtlu Yön. Krl.Başkan Yrd./Gen.Müdür 05/03/ Trabzon Ceylan Bige Cengiz Yönetim Kurulu Üyesi 09/08/ İstanbul Atilla Yıldız Yönetim Kurulu Üyesi 22/06/ Ankara Ali İhsan Küçükoğlu Yönetim Kurulu Üyesi 24/09/ Tarsus Zafer Büyüker Denetim Kurulu Üyesi 27/08/ Afyonkarahisar Mine Kavas Denetim Kurulu Üyesi 13/02/ Afyonkarahisar Recep Bilgi Denetim Kurulu Üyesi 09/05/ Kavak Erdem Gökkuş Fabrika Direktörü 17/03/ Karaman Hasan Özcan İdari Müdür 01/01/ Sarız Güvenç Ceyhan Satış Pazarlama Müdürü 19/11/ Ankara Onur Eren Satın Alma Şefi 01/12/ Ankara Halil Yılmaz Muhasebe Şefi 02/03/ Saçıkara Mustafa Işık Personel Şefi 03/02/ Y.Sülemiş Yusuf Oğuz Kahraman Muhasebe Memuru 19/04/ Samsun Metin Akdemir Raporlama Analisti 24/08/ Piraziz Ebru Daylan Kurumsal Yönetim Uzmanı 26/03/ İstanbul Basri Utku Italcementi Group Danışmanı 20/04/ İstanbul Ümit Güngördü Muhasebe Koordinatörü 20/03/ İstanbul Melis Aritman Alp Aylin Aksun Tuğçe Yosmaoğlu Pakize Lale Giray Yıldırım Hande Hamevi Aya Hukuk Bürosu Aya Hukuk Bürosu Aya Hukuk Bürosu Aya Hukuk Bürosu Aya Hukuk Bürosu Ruşen Fikret Selamet Akis Bağımsız Den.ve SMMM A.Ş. ( KPMG ) Hayim Hasan Akis Bağımsız Den.ve SMMM A.Ş. ( KPMG ) Alper Palabıyık Akis Bağımsız Den.ve SMMM A.Ş. ( KPMG ) Betül Caldas Akis Bağımsız Den.ve SMMM A.Ş. ( KPMG ) Sadettin Semih Çetin Akis Bağımsız Den.ve SMMM A.Ş. ( KPMG ) Meryem Öcal Denet Bağımsız Den.ve Yeminli Mali Müşavirlik A.Ş. (BDO) Seda Kanal Denet Bağımsız Den.ve Yeminli Mali Müşavirlik A.Ş. (BDO) Ersin Tan Denet Bağımsız Den.ve Yeminli Mali Müşavirlik A.Ş. (BDO)

11 Sayfa No: : Menfaat Sahipleri Menfaat Sahiplerinin Bilgilendirilmesi Menfaat sahibi olarak, ortaklar, çalışanlar, tedarikçiler, müşteriler ve esas itibariyle Şirket ile doğrudan ilişki içindeki üçüncü şahısları ifade eden bir kavramdan bahsedilmektedir. Sözkonusu bütün menfaat sahipleri, kendilerini ilgilendiren konularda bilgilendirilmekte ve bu yönde gerekli organizasyonlar, bilgilendirme toplantıları ve gerekli açıklamalara yer veren düzenlemeler Şirketimizce yapılmaktadır. Şirket internet sitesinde gerekli olan tüm konulara detaylı yer verilmesi sureti ile güncel bilgiye kolay erişim sağlanmaktadır. Şirketin kurumsal yönetim uygulamaları, menfaat sahiplerinin mevzuat ile düzenlenen veya henüz düzenlenmemiş haklarının garanti altına alınmasını sağlar Menfaat Sahiplerinin Yönetime Katılımı Menfaat sahiplerinin idari konulardaki iyileştirme çalışmalarına katılımı ve bu yönde aktif olarak fikirlerini beyan edebilecekleri ve değerlendirmelerde bulunabilecekleri uygulamalar işletme bünyesinde hazırlanmış prosedürlere bağlı olarak yürütülmektedir. Satış ve müşteri taleplerinin takip edilerek yönetime yansıtıldığı ve bu doğrultuda düzenlemelerin yapılarak gerekli geri bildirimin sağlandığı bir sistem mevcuttur İnsan Kaynakları Politikası Şirketimizin insan kaynakları politikası oluşturulmuş ve uygulanmaktadır. Bu çerçevede belirlenmiş işe alım politikaları, kariyer planlaması, çalışanlara yönelik iyileştirme ve eğitim politikaları gibi hususlar Personel Yönetmeliği kapsamında uygulanmaktadır. İnsan Kaynakları Politikamız; Şirketin çalışanlarıyla şeffaf ve güvene dayalı ilişkiler kurulmasını sağlayacak politikaları oluşturmak ve yaymak. Kurum kültürü ve profiline uygun adayları şirkete kazandırmak ve mevcut çalışanlara da Italcementi Group değerlerini benimsetmek. Çalışanların hem mesleki hem de kişisel gelişimlerine katkıda bulunacak gerekli eğitimleri sağlamak. Yetkinliklere ve hedeflere dayalı performans yönetiminin beyaz yakalı personel için uygulanmasını ve koordinasyonunu sağlamak, performans ve yetkinlikleri ödüllendiren ücret sisteminin yürütülmesini temin etmek. İnsan hayatına verdiğimiz önemin bir göstergesi olarak sürekli izlenen, iyileştirilen sağlıklı ve güvenli bir iş ortamının oluşturulmasını sağlamak.

12 Sayfa No: 12 Çalışanların performans ve yetkinlikleri baz alınarak profesyonel gelişim planlarının ve kariyer haritalarının oluşturulmasını sağlamak şeklindedir. Şirketimizde uygulanmakta olan Performans Yönetimi Sistemi kapsamında her yılın başında şirket. çalışanlarına, ölçülebilir, zamanı belirli ve erişilebilir hedefler verilir. Hedefler çalışanın ve yöneticisinin katıldığı toplantılarda belirlenir. Yılın bitiminde de, çalışanın performansı, hedeflerin gerçekleşme oranı ve her kademe için belirlenmiş başarı kriterlerine göre değerlendirilir ve değerlendirme sonuçları performans değerlendirme görüşmelerinde ilk amiri tarafından çalışanla paylaşılır. Yapılan değerlendirmeler sonucunda kişinin yaptığı iş ile kendi yetkinlik ve becerileri arasında fark görülmesi durumunda kişisel gelişim planları hazırlanır. Çalışanların göstermiş oldukları performans, kişisel kariyer planları çerçevesinde çeşitli görevlere aday gösterebilmelerini sağlar ve aynı zamanda ücretlerini etkiler. Performans yönetim sistemi çerçevesinde amacımız şirket hedefleriyle, çalışanlarımızın kişisel hedeflerinin bütünleştirilmesini, kişisel başarının desteklenmesiyle, şirket başarısının arttırılmasını, şirket hedeflerine ulaşılmasında tüm çalışanlarımızın katkısının adil, sistemli ve ölçülebilir bir yöntemle değerlendirilmesini, çalışanların beklentilerinin belirlenerek şirkete bağlılıklarının arttırılmasını ve motive edici bir çalışma ortamı oluşturarak iş gücü verimliliğinin arttırılmasını sağlamaktır. Çalışanlar ile ilişkileri yürütmek üzere değişik komiteler sözkonusu olmakla beraber, herhangi bir temsilci seçimi yapılmamış ve atanmamıştır. İtalcementi nin hayata geçirdiği İnsan Kaynakları politikalarıyla uyumlu çalışmalar yürütülmekte ve gerek beyaz yakalı, gerekse mavi yakalı personelin hakları ve çalışma koşulları, herhangi bir ayrımcılık veya kötü muameleye maruz kalmayacak şekilde güvence altına alınmaktadır. Bu konuda dönem içinde hiç bir şikayet sözkonusu olmamıştır Müşteri ve Tedarikçilerle İlişkiler Hakkında Bilgi Şirketimiz tarafından mal ve hizmetlerinin pazarlanmasında, satışında ve satış sonrasında müşteri memnuniyetini sağlayıcı her türlü tedbir alınmakta ve uygulamalara yer verilmektedir. Müşterinin satın aldığı ürünümüze ilişkin talepleri süratle karşılanarak, müşteri bilgilendirilir. Kalite standartları ve yüksek kaliteye ilişkin garantiler sağlanır. Gerek tedarikçilere yönelik ilke ve politikalar, gerekse müşteri odaklı ürün ve hizmetlerdeki memnuniyet kriterleri düzenli olarak her sene Pazarlama ve Satış departmanı tarafından ölçülür ve ilgili birimlere aktarılır. ISO 9001/2008 Kalite Yönetim Sistemi miz kapsamında her yıl yapılmakta olan Müşteri Memnuniyeti Anketi sonuçları, müşterilerden gelen öneri, talep ve şikayetler düzenli olarak gerçekleştirilen Kalite ve Çevre İyileştirme Toplantılarında değerlendirilir; iyileştirmeye açık alanlar ve uygulanacak aksiyonlar belirlenir. Bu toplantılarda ayrıca önceki toplantılarda alınan kararlar doğrultusunda gerçekleştirilen faaliyetlerin etkinliği de değerlendirilir Sosyal Sorumluluk Gerek Fabrikamızın bulunduğu bölge ve gerekse genel olarak kamuya yönelik sosyal çalışmalar çerçevesinde kurumsal sosyal sorumluluk ve toplum üzerinde etki kriterlerine göre faaliyetler

13 Sayfa No: 13 düzenlenir. Dönem içinde çevreye zarardan dolayı hiç bir aleyhte bildirim sözkonusu olmayıp, başta çevresel etki değerlendirme raporları olmak üzere faaliyetlerimizle ilgili tüm raporlar mevcuttur. 01/01/ /12/2011 dönemi içinde sosyal sorumluluk çerçevesinde yaptığımız bağış ve yardımların toplamı 46,021-TL dir. Bu yardımların 25,969-TL si Afyon Çimento Spor Klübü ne yapılmış olup, 20,052-TL ise Belediyeler, Emniyet Müdürlüğü, Cezaevi Müdürlüğü, Köy Muhtarlıkları, Okul ve Cami yardımlarından oluşmaktadır. Tüm paydaşların davet edildiği İlgi Grupları Toplantısı her yıl düzenli olarak gerçekleştirilmektedir. Toplantı, şirket faaliyetleri ile ilgili tüm kamu kuruluşları, ana tedarikçiler ve müşterilerin temsilcileri ile fabrikaya yakın mahallelerin muhtarları ve sakinlerinin katılımıyla gerçekleştirilmektedir. Toplantıda katılımcılara yıl boyunca çevre konularında gerçekleştirilen faaliyetler, yatırımlar detaylı olarak anlatılmakta, fabrikanın tarihçesi ve prosesi hakkında özet bilgiler verilmektedir : Yönetim Kurulu Yönetim Kurulu nun Yapısı, Oluşumu ve Bağımsız Üyeler Şirketimiz Yönetim Kurulu, Kanun ve Ana Sözleşmemizde belirlenen kurallar doğrultusunda teşekkül eder. Ana Sözleşmemiz gereği, Yönetim Kurulu üyeleri belirli bir pay grubunu temsilen seçildikleri için, Kurumsal Yönetim İlkelerinde belirtilen bağımsız üye niteliğine haiz değillerdir. Yönetim Kurulumuz hali hazırda, Sn. Francesco CARANTANI (Başkan), Sn. Abdülkadir BAYBURTLU (Başkan Vekili ve Genel Müdür), Sn. Ceylan Bige CENGİZ (Üye), Sn. Atilla YILDIZ (Üye), Sn. Ali İhsan KÜÇÜKOĞLU (Üye), den oluşmaktadır. Yönetim Kurulu üyelerinin Şirket dışında başka görevler alması, her yıl Genel Kurul da karara bağlanan düzenlemeler ve kurallar haricinde bir sınırlamaya tabi değildir. Bağlı oldukları grup şirketlerinde de görev alabilmeleri ve diğer hususlar konusunda Türk Ticaret Kanunu düzenlemeleri çerçevesinde hareket edilir. Yönetim Kurulu üyelerine Genel Kurul Kararı ile Türk Ticaret Kanunu nun 334. ve 335. maddeleri doğrultusunda işlem yapma hakkı tanınmıştır.

14 Sayfa No: Yönetim Kurulu Üyelerinin Nitelikleri Yönetim Kurulu Üyeliği seçiminde aranılacak asgari niteliklerle ilgili Ana Sözleşme de herhangi bir hüküm bulunmamakla birlikte, Kurumsal Yönetim İlkelerinde yer alan hususlar gözetilerek, bu niteliklerle örtüşen ve yönetim konusuna hakim yetkinlikteki kişilerden müteşekkil bir Yönetim Kurulu teşekkülü esas alınmıştır. Yönetim Kurulu Üyeliğine atanacak şahıslarda aranan nitelikler itibariyle bu özelliklere sahip yöneticilerin gerekli bilgi birikimlerine sahip olacak şekilde donanımlı olmalarına dikkat edilir Şirketin Misyon ve Vizyonu ile Stratejik Hedefleri Şirketimiz dünya kalitesinde ulusal hizmet vizyonunu benimsemiştir. Misyonumuz çimento sektöründe teknik bilgimiz, tecrübemiz ve ürün kalitemiz ile sınırlı kalmayıp kalite, çevre ve iş sağlığı ve güvenliği konularında ki uygulamalar ile öncü rol üstlenmektir. Şirketimiz, dünya standardlarındaki ürünleri, çevreyle dost ve çevreye duyarlı tesisi, üstün hizmet anlayışı ve kurumsal yönetim ilkelerinin dikkatle uygulandığı organizasyon yapısıyla, sürdürülebilir büyüme prensiplerini benimseyerek ve paydaşlarına değer yaratarak gelişmektedir. Şirketimiz, OHSAS İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemi, ISO Kalite Yönetim Sistemi ve ISO Çevre Yönetim Sistemi sertifikalarına sahip bulunmaktadır. Şirketimiz sürdürülebilir büyümesine devam etmek ve mükemmele ulaşabilmek için organizasyonun her kademesinde uygulanan performans geliştirme programını da en etkin şekilde sürdürmeyi hedeflemiştir. Şirketimizin stratejik hedefleri Yönetim Kurulu tarafından, yıllık bazda ortaklarıyla birlikte tartışılarak 5 yılı kapsayacak şekilde belirlenir. Ayrıca belirlenen stratejik hedefler çerçevesinde yıllık bütçeler hazırlanarak yürürlüğe konulmaktadır Risk Yönetimi ve İç Kontrol Mekanizması Şirketimiz, Denetim Komitesi nin yanısıra, bağlı olduğu İtalcementi bünyesindeki iç denetim departmanı tarafından denetlenmektedir. Şirket ve yöneticilerimiz olabilecek muhtemel riskleri sınıflandırmış olup gerekli önlemler alınmıştır. Maddi ve doğal riskler sigortalanmıştır. İşletmemizde bilgisayar programı olarak SAP işletim sistemi kullanılmaktadır. Program merkezi ve online olarak çalıştığından dolayı insan faktöründen kaynaklanan hataların minimize edilmesini sağlamakta ve yedekleme olanakları ile herhangi bir aksaklık durumunda veri kaybını engellemektedir.

15 Sayfa No: Yönetim Kurulu Üyeleri ile Yöneticilerin Yetki ve Sorumlulukları Şirket Ana Sözleşmesi nin 10. maddesindeyönetim Kurulu nun Yetkilerine yer verilmiştir. Şirketin temsil ve ilzamına ilişkin esas olarak Türk Ticaret Kanunu hükümlerine göre Şirket Yönetimi belirlenir ve yetkilerini yasal düzenlemeler kapsamında icra eder Yönetim Kurulu nun Faaliyet Esasları Yönetim Kurulu Kararlarına ilişkin konu başlığı veya gündemler, ortaya çıkan gerekler çerçevesinde düzenlenerek hazırlanmaktadır. Ortaya çıkan ihtiyaçlara bağlı olarak Yönetim Kurulu Toplantı sayısı değişiklik gösterebilmektedir. Yönetim Kurulu toplantıları lüzum görüldükçe Yönetim Kurulu başkanı veya üyelerinden herhangi birinin yazılı talebi üzerine yapılır.yönetim Kurulu toplantıları genel olarak şirket merkezinin bulunduğu mahalde yapılır.ancak en az 3 üyenin mutabakatı ile verilecek karara göre, toplantı Türkiye'nin herhangi bir yerinde veya yurt dışında yapılabilir. Yönetim kurulu toplantılarına davet, gündem bildirilmek suretiyle, toplantı gününden en az 7 gün evvel üyelerin eline geçecek şekilde taahhütlü mektup ile yapılır. Yönetim Kurulu toplantılarında toplantı yeter sayısı toplantı tarihindeki üye tam sayısının basit çoğunluğudur. Yönetim Kurulunda kararlar toplantıda hazır bulunan üyelerin çoğunluğu ile alınır. Yönetim Kurulu toplantı tutanakları Türk Ticaret Kanunu'na göre düzenlenir, imzalanır ve saklanır yılında Yönetim Kurulu 28 kere toplanmış olup, gündemindeki konularla ilgili tüm kararlar katılanların oybirliğiyle alınmıştır Şirketle Muamele Yapma ve Rekabet Yasağı Şirket Yönetim Kurulu Üyelerinin, Şirketle işlem yapmaları ve rekabet etmeleri yasak olup, çıkar çatışmasına yol açabilecek bu gibi durumlarda yasal düzenlemelere bağlı olarak konunun uygulanması doğrultusunda gerekli tedbirler uygulanır Etik Kurallar Şirket genel anlamda etik kurallara uyulması ve uygulanması yönünde Italcementi Group şirketlerinin yaptığı çalışmalara paralel olarak gerekli çalışmaları yapmaktadır. Mevzuat ve düzenlemeler ile uygulamalar bütünü içinde genel kabul görmüş etik kurallara uyulur. Şirket çalışanları, menfaat sahipleri ve bilgilendirme politikası çerçevesinde, yapılacak yeni düzenlemeler oldukça kamuya açıklanır Yönetim Kurulu nda Oluşturulan Komitelerin Sayı, Yapı ve Bağımsızlığı Sermaye Piyasasında Bağımsız Denetim Hakkında Tebliğde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ'in 28/A maddesi; hisseleri Borsa'da işlem gören ortaklıkların en az iki üyeden oluşacak denetimden sorumlu komite kurulmasını zorunlu kılmıştır. Denetimden sorumlu komite; ortaklığın muhasebe sistemi, finansal bilgilerin kamuya açıklanması, bağımsız denetimi ve ortaklığın iç kontrol sisteminin

16 Sayfa No: 16 işleyişinin ve etkinliğinin gözetimi, bağımsız denetim kuruluşunun seçimini ve çalışmalarının gözetimini yapar. Ayrıca denetimden sorumlu komite, kamuya açıklanacak yıllık ve ara mali tabloların, ortaklığın izlediği muhasebe ilkelerine, gerçeğe uygunluğuna ve doğruluğuna ilişkin inceleme ve değerlendirmeyi yapar. Şirketimiz denetimden sorumlu komite üyeleri olarak Ali İhsan Küçükoğlu ve Atilla Yıldız ı seçmiştir. Denetim Komitesi üyeleri, konularındaki bilgi birikimlerinden ve sektördeki uluslararası deneyimlerinden yararlanılmak amacıyla seçilmişlerdir. Ayrıca ilgili Tebliğ doğrultusunda, mali konuların takibi, periyodik mali tablo ve dipnotlarının incelenmesi ve Bağımsız Dış Denetim Raporu na da dayanarak teklifini Yönetim Kurulu na sunmak üzere ilgili komite görev yapmaktadır. Şirketin Kurumsal Yönetim İlkeleri kapsamında henüz bir Kurumsal Yönetim Komitesi oluşturulmamıştır. Bu konuda ilgili mevzuat ve SPK nca yayımlanacak düzenlemeler doğrultusunda hareket edilecektir. Şirketin Kurumsal Yönetim İlkelerine uyumu bizzat Yönetim Kurulu Başkanlığı nca takip edilmektedir. Sözkonusu Komitelerde görev dağılımına göre yapılan çalışmalar Yönetim Kurulu na aktarılır. Gerek duyulduğunda Yönetim Kurulu üyesi olmayan, konusunda uzman kişilere de Komitelerde görev verilebilir. Komiteler sorumlulukları dahilinde hareket eder ve Yönetim Kurulu na tavsiyelerde bulunur. Nihai karar Yönetim Kurulu tarafından verilir Yönetim Kurulu na Sağlanan Mali Haklar Yönetim Kurulu Başkan ve Üyelerine ücret ödenip ödenmemesi Genel Kurulca kararlaştırılır. Genel Kurulumuz yönetim kurulu üyelerine ücret ödenmemesi yönünde karar almıştır.yönetim Kurulu na yönelik olarak performansa veya ödüllendirmeye dayalı herhangi bir uygulama yapılmamaktadır. Ayrıca dönem içinde herhangi bir Yönetim Kurulu Üyesine ve Şirket Üst Yöneticisine borç verilmemiş, kredi kullandırılmamış, üçüncü bir kişi aracılığıyla kredi adı altında menfaat sağlanmamış ve lehlerine kefalet gibi teminatlar verilmemiştir. 11- Yapılan Ar-Ge Faaliyetleri: Yoktur. 12- Çıkarılmış Sermaye Piyasası Araçları Niteliği ve Tutarı: Yoktur. 13- İşletmenin Faaliyet Gösterdiği Sektör ve Sektör İçindeki Yeri: Afyon Çimento Sanayi Türk Anonim Şirketi (Şirket), çimento üretip satmak ve ana faaliyet konusu ile ilgili her türlü yan sanayi kuruluşlarına iştirak etmek amacı ile 1954 yılında Afyon il merkezinde kurulmuştur. Şirket, Italcementi SpA (Italcementi) nin ortak olduğu Ciments Français S.A. tarafından yönetilmektedir.

17 Sayfa No: Hesap Döneminin Kapanmasından Sonra Ortaya Çıkan Olaylar: 14.1-Hisselerin Devri Şirketin çoğunluk hissedarı Ciments Français nin ve onun 100% iştiraki olan Parcip S.A.S in yaptığı bildirimlerde,ciments Français in şirketimizde sahip olduğu ve Şirketimiz toplam sermayesinin %51.00 ını temsil eden tüm hisselerini (beheri nominal değeri 0,01 TL ve toplam nominal değeri 1,530,000 TL olan toplam 153,000,000 adet hisse) 15 Şubat 2012 tarihinde Ciments Français in %100 iştiraki olan PARCIB S.A.S. a devrettiği, belirtilmiştir. Bu çerçevede, Şirketimiz hissedarlık yapısı aşağıdaki şekilde değişmiştir; Devir Öncesi Hissedarlık Yapısı Hissedar Hisse (TL) Oran (%) CIMENTS FRANÇAIS 1,530, Halka açık 1,470, Devir Sonrası Hissedarlık Yapısı Hissedar Hisse (TL) Oran (%) PARCIB S.A.S. 1,530, Halka açık 1,470, Hisselerin Satışı Ciments Francais in, Afyon Çimento Sanayi Turk A.Ş. deki ( Afyon ) hissedarlığının tamamının satışı için Ciments Francais tarafından başlatıldığı duyurulmuş olan satış işlemi sonucunda, Çimsa Çimento Sanayi ve Ticaret A.S. ( ÇİMSA ) ve Ciments Français ile Ciments Français nin tamamına sahip olduğu iştiraki PARCIB S.A.S arasında, Afyon un sermayesinin %51 ini temsil eden ve toplam 1,530,000 TL nominal değerde hisselerin satışı için 15 Şubat 2012 tarihinde bir hisse alım sözleşmesi imzalanmıştır. Kararlaştırılan alış fiyatı 57,530,000 TL dir. Satışa konu hisselerin ÇİMSA ya devri ve alış fiyatının ödenmesi, Rekabet Kurulu nun izninin alınmasından ve hisse alım sözleşmesinde öngörülen başka diğer işlemlerin yerine getirilmesinden sonra kapanışı takiben gerçekleştirilecektir. Alış Fiyatı, hisse alım sözleşmesi hükümleri çerçevesinde, kapanış öncesi ve sonrası düzeltmelere tabi olacaktır. Bu sözleşmenin kapanışı itibariyle, ve Set Grubu nun 2011 deki satışından sonra, Italcementi Grubu Türk çimento pazarında artık aktif bir üretici olmayacaktır.

18 Sayfa No: Geçici Faaliyet Belgesi Şirketimiz 30/01/2012 tarihli ve sayılı e-başvuru ile, 29/04/2009 tarih ve sayılı Resmi Gazete de yayımlanarak yürürlüğe giren Çevre Kanununca Alınması Gereken İzin ve Lisanslar Hakkında Yönetmelik in 6.maddesi gereğince Çevre ve Şehircilik Bakanlığı na Çevre İzin/Çevre İzin ve Lisansı başvurusunda bulunmuştur. Sözkonusu başvurumuzda Bakanlıkça Yönetmeliğin 6. ve 7. maddeleri ile EK-3A ve EK-3B kapsamında değerlendirilmesi sonucu eksik bilgi ve belge bulunmadığı tespit edilmiş ve 27/02/2012 tarihinde işletmemiz için Yönetmeliğin 7.maddesi gereğince Hava Emisyon konularında Geçici Faaliyet Belgesi verilmesi uygun bulunmuştur. İlgili yönetmeliğin 8 inci maddesinin birinci fıkrası hükmü gereğince geciçi faaliyet belgesi alınmasından itibaren 6 ay içinde Ek-3C de belirtilen bilgi,belge ve raporlar sunularak çevre izin e-başvuru süreci tamamlanacaktır.

31 MART 2011 FAALİYET RAPORU

31 MART 2011 FAALİYET RAPORU Sayfa No: 1 31 MART 2011 FAALİYET RAPORU Afyon Çimento Sanayi T.A.Ş. Sayfa No: 2 1)Genel : Rapor Dönemi : 01/01/2011-31/03/2011 Ortaklığın Ünvanı : Afyon Çimento Sanayi Türk Anonim Şirketi Yönetim Kurulu

Detaylı

KURUMSAL YÖNETİM İLKELERİ

KURUMSAL YÖNETİM İLKELERİ KURUMSAL YÖNETİM İLKELERİ Kurumsal Yönetim İlkelerine Uyum Beyanı Afyon Çimento Sanayi T.A.Ş. (Bundan böyle Şirket diye anılacaktır.) 01 Ocak 2008 31 Aralık 2008 döneminde Sermaye Piyasası Kurulu tarafından

Detaylı

KURUMSAL YÖNETİM İLKELERİ. Kurumsal Yönetim İlkelerine Uyum Beyanı

KURUMSAL YÖNETİM İLKELERİ. Kurumsal Yönetim İlkelerine Uyum Beyanı KURUMSAL YÖNETİM İLKELERİ Kurumsal Yönetim İlkelerine Uyum Beyanı Afyon Çimento Sanayi T.A.Ş. (Bundan böyle Şirket diye anılacaktır.) Sermaye Piyasası Kurulu tarafından yayınlanan Kurumsal Yönetim İlkeleri

Detaylı

31 Mart 2012 FAALİYET RAPORU

31 Mart 2012 FAALİYET RAPORU Sayfa No: 1 31 Mart 2012 FAALİYET RAPORU Afyon Çimento Sanayi T.A.Ş. Sayfa No: 2 1-Genel : Rapor Dönemi : 01-01-2012 31-03-2012 Ortaklığın Ünvanı : Afyon Çimento Sanayi Türk Anonim Şirketi Yönetim Kurulu

Detaylı

30 EYLÜL 2011 FAALİYET RAPORU

30 EYLÜL 2011 FAALİYET RAPORU Sayfa No: 1 30 EYLÜL 2011 FAALİYET RAPORU Afyon Çimento Sanayi T.A.Ş. Sayfa No: 2 1)Genel : Rapor Dönemi : 01/01/2011-30/09/2011 Ortaklığın Ünvanı : Afyon Çimento Sanayi Türk Anonim Şirketi Yönetim Kurulu

Detaylı

30 EYLÜL 2009 FAALĐYET RAPORU

30 EYLÜL 2009 FAALĐYET RAPORU Sayfa No: 1 30 EYLÜL 2009 FAALĐYET RAPORU Afyon Çimento Sanayi T.A.Ş. bir Set Group Kuruluşudur. Sayfa No: 2 1) Genel: Rapor Dönemi : 01/01/2009-30/09/2009 Şirket Ünvanı : Afyon Çimento Sanayi T.A.Ş. Yönetim

Detaylı

2015 YILI KURUMSAL YÖNETİM İLKELERİNE UYUM RAPORU

2015 YILI KURUMSAL YÖNETİM İLKELERİNE UYUM RAPORU 2015 YILI KURUMSAL YÖNETİM İLKELERİNE UYUM RAPORU 1. Kurumsal Yönetim İlkelerine Uyum Beyanı Şirket kurumsal yönetim ilkelerinin takipçisi ve uygulayıcısıdır. Şirket, kanunen öngörülen kurumsal yönetim

Detaylı

31 MART 2010 FAALĐYET RAPORU

31 MART 2010 FAALĐYET RAPORU Sayfa No: 1 31 MART 2010 FAALĐYET RAPORU Afyon Çimento Sanayi T.A.Ş. bir Set Group Kuruluşudur. Sayfa No: 2 1)Genel : Rapor Dönemi : 01/01/2010-31/03/2010 Ortaklığın Ünvanı : Afyon Çimento Sanayi Türk

Detaylı

2- KURUMSAL YÖNETİM İLKELERİ UYUM RAPORU: 2.1-Kurumsal Yönetim İlkelerine Uyum Beyanı

2- KURUMSAL YÖNETİM İLKELERİ UYUM RAPORU: 2.1-Kurumsal Yönetim İlkelerine Uyum Beyanı 2- KURUMSAL YÖNETİM İLKELERİ UYUM RAPORU: 2.1-Kurumsal Yönetim İlkelerine Uyum Beyanı Afyon Çimento Sanayi T.A.Ş. (Bundan böyle Şirket diye anılacaktır.) Sermaye Piyasası Kurulu tarafından yayınlanan Kurumsal

Detaylı

AFYON ÇİMENTO SANAYİ T.A.Ş. 2- KURUMSAL YÖNETİM İLKELERİ UYUM RAPORU: 2.1-Kurumsal Yönetim İlkelerine Uyum Beyanı

AFYON ÇİMENTO SANAYİ T.A.Ş. 2- KURUMSAL YÖNETİM İLKELERİ UYUM RAPORU: 2.1-Kurumsal Yönetim İlkelerine Uyum Beyanı 2- KURUMSAL YÖNETİM İLKELERİ UYUM RAPORU: 2.1-Kurumsal Yönetim İlkelerine Uyum Beyanı Afyon Çimento Sanayi T.A.Ş. (Bundan böyle Şirket diye anılacaktır.) Sermaye Piyasası Kurulu tarafından yayınlanan Kurumsal

Detaylı

Büyükdere cad No: 185 Kanyon ofis Binası 8. Kat Levent/ĐST. Görevi Öğrenim Durumu

Büyükdere cad No: 185 Kanyon ofis Binası 8. Kat Levent/ĐST. Görevi Öğrenim Durumu RAPORUN DÖNEMĐ : 01 OCAK 2012-31MART 2012 ORTAKLIĞIN ÜNVANI : J.P. MORGAN MENKUL DEĞERLER A.Ş. SERĐ : XI NO: 29 SAYILI TEBLĐĞE ĐSTĐNADEN HAZIRLANMIŞ YÖNETĐM KURULU FAALĐYET RAPORU A-Giriş 1-Raporlama Dönemi:

Detaylı

ALTERNATİF YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş. BİLGİLENDİRME POLİTİKASI. 1- Amaç

ALTERNATİF YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş. BİLGİLENDİRME POLİTİKASI. 1- Amaç ALTERNATİF YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş. BİLGİLENDİRME POLİTİKASI 1- Amaç Alternatif Yatırım Ortaklığı A.Ş., Sermaye Piyasası Mevzuatı, Türk Ticaret Kanunu ve ilgili diğer mevzuat kapsamında, tüm pay sahiplerimiz

Detaylı

31 MART 2009 FAALİYET RAPORU

31 MART 2009 FAALİYET RAPORU Sayfa No: 1 31 MART 2009 FAALİYET RAPORU Afyon Çimento Sanayi T.A.Ş. bir Set Group Kuruluşudur. Sayfa No: 2 Rapor Dönemi : 01/01/2009-31/03/2009 Ortaklığın Ünvanı : Afyon Çimento Sanayi Türk Anonim Şirketi

Detaylı

KURUMSAL YÖNETİM İLKELERİ BEYANI

KURUMSAL YÖNETİM İLKELERİ BEYANI KURUMSAL YÖNETİM İLKELERİ BEYANI İMKB de işlem gören şirketlerin Faaliyet Raporlarında ve İnternet sitelerinde Kurumsal Yönetim İlkelerine uyumla ilgili beyanlara yer vermeleri, SPK nın 10.12.2004 tarih

Detaylı

KURUMSAL YÖNETİM İLKELERİ

KURUMSAL YÖNETİM İLKELERİ KURUMSAL YÖNETİM İLKELERİ 1-KURUMSAL YÖNETİM İLKELERİNE UYUM BEYANI Afyon Çimento Sanayi T.A.S. (Bundan böyle Sirket diye anılacaktır.) 01 Ocak 2007 31 Aralık 2007 döneminde Sermaye Piyasası Kurulu tarafından

Detaylı

2010 YILI KURUMSAL YÖNETĐM ĐLKELERĐNE UYUM RAPORU

2010 YILI KURUMSAL YÖNETĐM ĐLKELERĐNE UYUM RAPORU Sayfa No: 1 2010 YILI KURUMSAL YÖNETĐM ĐLKELERĐNE UYUM RAPORU SPK nın 10.12.2004 tarih ve 48/1588 sayılı toplantı kararı gereğince, ĐMKB de işlem gören şirketlerin, faaliyet raporlarında ve internet sitelerinde

Detaylı

Telefon: Fax: /

Telefon: Fax: / 2014 YILI KURUMSAL YÖNETİM İLKELERİNE UYUM RAPORU 1. Kurumsal Yönetim İlkelerine Uyum Beyanı Şirket kurumsal yönetim ilkelerinin takipçisi ve uygulayıcısıdır. Şirket, kanunen öngörülen kurumsal yönetim

Detaylı

KURUMSAL YÖNETİM İLKELERİ ne UYUM RAPORU

KURUMSAL YÖNETİM İLKELERİ ne UYUM RAPORU KURUMSAL YÖNETİM İLKELERİ ne UYUM RAPORU 1. Kurumsal Yönetim İlkelerine Uyum Beyanı : 1 Ocak 2010 31 Aralık 2010 faaliyet dönemi içinde, Sermaye Piyasası Kurulu tarafından yayımlanan Kurumsal Yönetim İlkeleri

Detaylı

KURUMSAL YÖNETİM İLKELERİNE UYUM BEYANI

KURUMSAL YÖNETİM İLKELERİNE UYUM BEYANI KURUMSAL YÖNETİM İLKELERİNE UYUM BEYANI Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) tarafından yayınlanan Kurumsal Yönetim İlkeleri ne uyum sağlanması yönündeki çalışmalar 2010 yılında da sürdürülmüş olup, Rhea Girişim

Detaylı

KARKİM SONDAJ AKIŞKANLARI ENERJİ MÜHENDİSLİK HİZMETLERİ SANAYİ VE TİCARET A.Ş. BİLGİLENDİRME POLİTİKASI

KARKİM SONDAJ AKIŞKANLARI ENERJİ MÜHENDİSLİK HİZMETLERİ SANAYİ VE TİCARET A.Ş. BİLGİLENDİRME POLİTİKASI KARKİM SONDAJ AKIŞKANLARI ENERJİ MÜHENDİSLİK HİZMETLERİ SANAYİ VE TİCARET A.Ş. 1- Amaç BİLGİLENDİRME POLİTİKASI Karkim Sondaj Akışkanları Enerji Mühendislik Hizmetleri Sanayi ve Ticaret A.Ş., Sermaye Piyasası

Detaylı

SİGORTA ŞİRKETİ VE REASÜRANS ŞİRKETİ İLE EMEKLİLİK ŞİRKETLERİNDE KURUMSAL YÖNETİM İLKELERİNE İLİŞKİN GENELGE (2011/8)

SİGORTA ŞİRKETİ VE REASÜRANS ŞİRKETİ İLE EMEKLİLİK ŞİRKETLERİNDE KURUMSAL YÖNETİM İLKELERİNE İLİŞKİN GENELGE (2011/8) Hazine Müsteşarlığı ndan: 27/04/2011 SİGORTA ŞİRKETİ VE REASÜRANS ŞİRKETİ İLE EMEKLİLİK ŞİRKETLERİNDE KURUMSAL YÖNETİM İLKELERİNE İLİŞKİN GENELGE (2011/8) Bir şirketin yönetim kurulu, yöneticileri, ortakları

Detaylı

DOĞAN BURDA DERGİ YAYINCILIK VE PAZARLAMA A.Ş. KURUMSAL YÖNETİM KOMİTESİ GÖREV VE ÇALIŞMA ESASLARI

DOĞAN BURDA DERGİ YAYINCILIK VE PAZARLAMA A.Ş. KURUMSAL YÖNETİM KOMİTESİ GÖREV VE ÇALIŞMA ESASLARI DOĞAN BURDA DERGİ YAYINCILIK VE PAZARLAMA A.Ş. KURUMSAL YÖNETİM KOMİTESİ GÖREV VE ÇALIŞMA ESASLARI 1. AMAÇ Doğan Burda Dergi Yayıncılık ve Pazarlama A.Ş. ( Şirket veya Doğan Burda ) Kurumsal Yönetim Komitesi

Detaylı

KURUMSAL YÖNETİM İLKELERİ UYUM RAPORU

KURUMSAL YÖNETİM İLKELERİ UYUM RAPORU KURUMSAL YÖNETİM İLKELERİ UYUM RAPORU 1. KURUMSAL YÖNETİM İLKELERİNE UYUM BEYANI Şirketimiz Sermaye Piyasası Kurulu tarafından yayımlanan Kurumsal Yönetim İlkelerinde yer alan prensiplerin uygulanması

Detaylı

EURO TREND YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş BİLGİLENDİRME POLİTİKASI

EURO TREND YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş BİLGİLENDİRME POLİTİKASI EURO TREND YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş BİLGİLENDİRME POLİTİKASI 1 AMAÇ VE KAPSAM: Euro Trend Yatırım Ortaklığı A.Ş bilgilendirme politikasının amacı Sermaye piyasası Mevzuatı, ilke kararları ve Kurumsal Yönetim

Detaylı

KURUMSAL YÖNETİM İLKELERİ UYUM RAPORU

KURUMSAL YÖNETİM İLKELERİ UYUM RAPORU KURUMSAL YÖNETİM İLKELERİ UYUM RAPORU 1 - KURUMSAL YÖNETİM İLKELERİNE UYUM BEYANI ER-ÇİM-SAN HOLDİNG A.Ş. (Bundan böyle ortaklık diye anılacaktır) 1 Ocak 2014 31 Aralık 2014 döneminde "Kurumsal Yönetim

Detaylı

FAALİYET RAPORU HAZIRLAMA REHBERİ

FAALİYET RAPORU HAZIRLAMA REHBERİ FAALİYET RAPORU HAZIRLAMA REHBERİ Doğru mesajları farklı gruplara iletebilen en önemli kurumsal iletişim aracı Adres Nispetiye Cad. Levent İşhanı No: 6/2 34330 Levent - İstanbul www.tuyid.org Tel (212)

Detaylı

01 OCAK 2012 30 EYLÜL 2012 FAALİYET RAPORU

01 OCAK 2012 30 EYLÜL 2012 FAALİYET RAPORU 01 OCAK 2012 30 EYLÜL 2012 FAALİYET RAPORU Afyon Çimento Sanayi T.A.Ş. Sayfa No: 1 1-Genel: Rapor Dönemi :01 Ocak 2012 30 Eylül 2012 Ortaklığın Unvanı Şirketin Sermayesi :Afyon Çimento Sanayi Türk Anonim

Detaylı

KOMİTELER VE ÇALIŞMA ESASLARI

KOMİTELER VE ÇALIŞMA ESASLARI KOMİTELER VE ÇALIŞMA ESASLARI KURUMSAL YÖNETİM KOMİTESİ ÜYELER VE ÇALIŞMA ESASLARI 1- AMAÇ Bu düzenlemenin amacı Lokman Hekim Engürüsağ Sağlık, Turizm, Eğitim Hizmetleri ve İnşaat A.Ş. Yönetim Kurulu tarafından

Detaylı

DOĞAN ŞİRKETLER GRUBU HOLDİNG A.Ş. KURUMSAL YÖNETİM KOMİTESİ GÖREV ve ÇALIŞMA ESASLARI

DOĞAN ŞİRKETLER GRUBU HOLDİNG A.Ş. KURUMSAL YÖNETİM KOMİTESİ GÖREV ve ÇALIŞMA ESASLARI DOĞAN ŞİRKETLER GRUBU HOLDİNG A.Ş. KURUMSAL YÖNETİM KOMİTESİ GÖREV ve ÇALIŞMA ESASLARI 1. AMAÇ Doğan Şirketler Grubu Holding A.Ş. ( Şirket veya Doğan Holding ) (Komite), Şirketin kurumsal yönetim ilkelerine

Detaylı

Bilgilendirme Politikası:

Bilgilendirme Politikası: Bilgilendirme Politikası: AMAÇ Dentaş Ambalaj ve Kağıt Sanayi A.Ş. (Dentaş), sektörünün önde gelen saygın kuruluşlarından biri olarak ilgili kanunlara uyumlu olmak kaydıyla eşitlik, doğruluk, tarafsızlık,

Detaylı

ZİRAAT HAYAT VE EMEKLİLİK A.Ş YILI KURUMSAL YÖNETİM İLKELERİ NE UYUM RAPORU

ZİRAAT HAYAT VE EMEKLİLİK A.Ş YILI KURUMSAL YÖNETİM İLKELERİ NE UYUM RAPORU ZİRAAT HAYAT VE EMEKLİLİK A.Ş. 2014 YILI KURUMSAL YÖNETİM İLKELERİ NE UYUM RAPORU Mart 2014 1 RAPOR NO : 1 RAPOR TARİHİ : Mart 2014 İNCELEMEYİ YAPAN : Kurumsal Yönetim Komitesi İNCELEMENİN KONUSU : Kurumsal

Detaylı

ÇEMAŞ DÖKÜM SANAYİ A.Ş YILI OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTISINA İLİŞKİN BİLGİLENDİRME DOKÜMANI

ÇEMAŞ DÖKÜM SANAYİ A.Ş YILI OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTISINA İLİŞKİN BİLGİLENDİRME DOKÜMANI 2014 YILI OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTISINA İLİŞKİN BİLGİLENDİRME DOKÜMANI Şirketimizin 2014 yılı Olağan Genel Kurul toplantısı aşağıdaki gündemi görüşüp karara bağlamak üzere 21 Mayıs 2015 Perşembe günü

Detaylı

: Şerifali Çiftliği Tatlısu Mah. Ertuğrulgazi Sk. No:1 Yukarı Dudullu - Ümraniye / İstanbul. : Hayır

: Şerifali Çiftliği Tatlısu Mah. Ertuğrulgazi Sk. No:1 Yukarı Dudullu - Ümraniye / İstanbul. : Hayır Özel Durum Açıklaması (Genel) Tarih: 11/03/2014 Ortaklığın Adresi : Şerifali Çiftliği Tatlısu Mah. Ertuğrulgazi Sk. No:1 Yukarı Dudullu - Ümraniye / İstanbul Telefon ve Faks No. E-posta adresi : : 0 216

Detaylı

KATMERCİLER ARAÇ ÜSTÜ EKİPMAN SANAYİ VE TİCARET A.Ş.

KATMERCİLER ARAÇ ÜSTÜ EKİPMAN SANAYİ VE TİCARET A.Ş. KATMERCİLER ARAÇ ÜSTÜ EKİPMAN SANAYİ VE TİCARET A.Ş. 01 OCAK 2012 31 MART 2012 FAALİYET RAPORU Sayfa No:1 İÇİNDEKİLER Sayfa No 1. ORTAKLIK YAPISI VE SERMAYE DAĞILIMI... 1 2. DÖNEM İÇİNDE ESAS SÖZLEŞMEDE

Detaylı

SERMAYE PİYASASI KURULU'NUN (II-14.1) TEBLİĞİ NE İSTİNADEN HAZIRLANMIŞ SÖNMEZ FİLAMENT SENTETİK İPLİK VE ELYAF SANAYİİ A.Ş.

SERMAYE PİYASASI KURULU'NUN (II-14.1) TEBLİĞİ NE İSTİNADEN HAZIRLANMIŞ SÖNMEZ FİLAMENT SENTETİK İPLİK VE ELYAF SANAYİİ A.Ş. SERMAYE PİYASASI KURULU'NUN (II-14.1) TEBLİĞİ NE İSTİNADEN HAZIRLANMIŞ SÖNMEZ FİLAMENT SENTETİK İPLİK VE ELYAF SANAYİİ A.Ş. YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU Bu rapor, Sermaye Piyasası Kurulu nun II-14.1

Detaylı

Genel Kurul Bilgilendirme Dokümanı

Genel Kurul Bilgilendirme Dokümanı Genel Kurul Bilgilendirme Dokümanı Şirketimizin 2016 yılı faaliyet dönemi Olağan Genel Kurulu, Mahmutbey Mahallesi 2655..Sokak No:3 Bağcılar / İstanbul adresinde 28 Nisan 2017 günü saat 14:00 de aşağıda

Detaylı

Bilgilendirme Politikası

Bilgilendirme Politikası Bilgilendirme Politikası Bankamız ortaklarına, yatırımcılarına ve kamu dahil tüm menfaat sahiplerine bilgi aktarılmasını teminen Sermaye Piyasası Kurulu'nun II-15.1 sayılı "Özel Durumlar Tebliği" çerçevesinde

Detaylı

TARİHLİ OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTISINA İLİŞKİN BİLGİLENDİRME DÖKÜMANI

TARİHLİ OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTISINA İLİŞKİN BİLGİLENDİRME DÖKÜMANI İNDEKS BİLGİSAYAR SİSTEMLERİ MÜHENDİSLİK SANAYİ VE TİC. A.Ş. 14.05.2018 TARİHLİ OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTISINA İLİŞKİN BİLGİLENDİRME DÖKÜMANI Şirketimiz 2017 yılına ilişkin Olağan Genel Kurul Toplantısı,

Detaylı

2012 YILINA AİT 18 NİSAN 2013 TARİHİNDE YAPILACAK AIT ORTAKLAR OLAGAN GENEL KURUL TOPLANTISI NA DAVET

2012 YILINA AİT 18 NİSAN 2013 TARİHİNDE YAPILACAK AIT ORTAKLAR OLAGAN GENEL KURUL TOPLANTISI NA DAVET 2012 YILINA AİT 18 NİSAN 2013 TARİHİNDE YAPILACAK AIT ORTAKLAR OLAGAN GENEL KURUL TOPLANTISI NA DAVET Şirketimizin 2012 yılına ilişkin Ortaklar Olağan Genel Kurul Toplantısı 18 Nisan 2013 günü saat 11:00

Detaylı

TARİHLİ OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTISINA İLİŞKİN BİLGİLENDİRME DÖKÜMANI

TARİHLİ OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTISINA İLİŞKİN BİLGİLENDİRME DÖKÜMANI DATAGATE BİLGİSAYAR MALZEMELERİ TİCARET ANONİM ŞİRKETİ 15.05.2018 TARİHLİ OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTISINA İLİŞKİN BİLGİLENDİRME DÖKÜMANI Şirketimiz 2017 yılına ilişkin Olağan Genel Kurul Toplantısı, aşağıdaki

Detaylı

TARİHLİ OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTISINA İLİŞKİN BİLGİLENDİRME DÖKÜMANI

TARİHLİ OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTISINA İLİŞKİN BİLGİLENDİRME DÖKÜMANI İNDEKS BİLGİSAYAR SİSTEMLERİ MÜHENDİSLİK SANAYİ VE TİC. A.Ş. 16.05.2016 TARİHLİ OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTISINA İLİŞKİN BİLGİLENDİRME DÖKÜMANI Şirketimiz 2015 yılına ilişkin Olağan Genel Kurul Toplantısı,

Detaylı

ASYA KATILIM BANKASI A.Ş. BİLGİLENDİRME POLİTİKASI

ASYA KATILIM BANKASI A.Ş. BİLGİLENDİRME POLİTİKASI ASYA KATILIM BANKASI A.Ş. BİLGİLENDİRME POLİTİKASI 1. Amaç ve Kapsam Asya Katılım Bankası A.Ş., başta Bankacılık Kanunu ve söz konusu Kanuna ilişkin ikincil düzenlemeler olmak üzere, Sermaye Piyasası Mevzuatı,

Detaylı

AKSEL ENERJİ YATIRIM HOLDİNG A.Ş. KURUMSAL YÖNETİM KOMİTESİ

AKSEL ENERJİ YATIRIM HOLDİNG A.Ş. KURUMSAL YÖNETİM KOMİTESİ AKSEL ENERJİ YATIRIM HOLDİNG A.Ş. KURUMSAL YÖNETİM KOMİTESİ Sermaye Piyasası Kurulu Kurumsal Yönetim İlkeleri uyarınca şirketimiz bünyesinde Kurumsal Yönetim Komitesi kurulmuştur. Kurumsal Yönetim Komitesi

Detaylı

KATMERCİLER ARAÇ ÜSTÜ EKİPMAN SANAYİ VE TİCARET A.Ş.

KATMERCİLER ARAÇ ÜSTÜ EKİPMAN SANAYİ VE TİCARET A.Ş. KATMERCİLER ARAÇ ÜSTÜ EKİPMAN SANAYİ VE TİCARET A.Ş. 01 OCAK 2011-31 MART 2011 FAALİYET RAPORU ORTAKLIK YAPISI VE SERMAYE DAĞILIMI Esas Sermaye : 12.500.000 TL Ortaklar Hisse Tutarı (TL) % İsmail Katmerci

Detaylı

HÜRRİYET GAZETECİLİK VE MATBAACILIK A.Ş. KURUMSAL YÖNETİM KOMİTESİ GÖREV VE ÇALIŞMA ESASLARI

HÜRRİYET GAZETECİLİK VE MATBAACILIK A.Ş. KURUMSAL YÖNETİM KOMİTESİ GÖREV VE ÇALIŞMA ESASLARI HÜRRİYET GAZETECİLİK VE MATBAACILIK A.Ş. KURUMSAL YÖNETİM KOMİTESİ GÖREV VE ÇALIŞMA ESASLARI 1. AMAÇ Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş. (Şirket) Kurumsal Yönetim Komitesi (Komite), Şirketin kurumsal

Detaylı

BİZİM TOPTAN SATIŞ MAĞAZALARI A.Ş. 18 NİSAN 2013 TARİHLİ 2012 YILI OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTISINA İLİŞKİN BİLGİLENDİRME DOKÜMANI

BİZİM TOPTAN SATIŞ MAĞAZALARI A.Ş. 18 NİSAN 2013 TARİHLİ 2012 YILI OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTISINA İLİŞKİN BİLGİLENDİRME DOKÜMANI BİZİM TOPTAN SATIŞ MAĞAZALARI A.Ş. 18 NİSAN 2013 TARİHLİ 2012 YILI OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTISINA İLİŞKİN BİLGİLENDİRME DOKÜMANI Şirketimizin 2012 yılına ilişkin Ortaklar Olağan Genel Kurul Toplantısı

Detaylı

EULER HERMES SİGORTA A.Ş.

EULER HERMES SİGORTA A.Ş. EULER HERMES SİGORTA A.Ş. BİLGİLENDİRME POLİTİKASI 30 Mart 2015 V.03 1. AMAÇ... 3 2. TANIMLAR...3 3. YETKİ VE SORUMLULUK...3 4. BİLGİLENDİRME ARAÇLARI...4 4.1. Şirket İnternet Sitesi ve İçeriği 4.2. Faaliyet

Detaylı

ULAŞLAR TURİZM YATIRIMLARI VE DAYANIKLI TÜKETİM MALLARI TİCARET VE PAZARLAMA A.Ş. KURUMSAL YÖNETİM İLKELERİ UYUM RAPORU

ULAŞLAR TURİZM YATIRIMLARI VE DAYANIKLI TÜKETİM MALLARI TİCARET VE PAZARLAMA A.Ş. KURUMSAL YÖNETİM İLKELERİ UYUM RAPORU EK(1) ULAŞLAR TURİZM YATIRIMLARI VE DAYANIKLI TÜKETİM MALLARI TİCARET VE PAZARLAMA A.Ş. KURUMSAL YÖNETİM İLKELERİ UYUM RAPORU 2012 Sayfa 1 1.Kurumsal Yönetim İlkelerine Uyum Beyanı Kurumsal yönetim uygulamalarının

Detaylı

TARİHLİ OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTISINA İLİŞKİN BİLGİLENDİRME DÖKÜMANI

TARİHLİ OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTISINA İLİŞKİN BİLGİLENDİRME DÖKÜMANI İNDEKS BİLGİSAYAR SİSTEMLERİ MÜHENDİSLİK SANAYİ VE TİC. A.Ş. 24.05.2017 TARİHLİ OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTISINA İLİŞKİN BİLGİLENDİRME DÖKÜMANI Şirketimiz 2017 yılına ilişkin Olağan Genel Kurul Toplantısı,

Detaylı

3. Şirketin 2010 yılı faaliyetlerinden dolayı Yönetim Kurulu üyeleri ve Denetçilerin ayrı ayrı ibra edilmeleri,

3. Şirketin 2010 yılı faaliyetlerinden dolayı Yönetim Kurulu üyeleri ve Denetçilerin ayrı ayrı ibra edilmeleri, MARMARĐS ALTINYUNUS TURĐSTĐK TESĐSLER A.Ş. NĐN 22 MART 2011 TARĐHLĐ OLAĞAN GENEL KURUL GÜNDEMi 1. Açılış ve Başkanlık Divanı nın seçimi, 2. 2010 yılı faaliyet ve hesapları hakkında, Yönetim Kurulu ve Denetçi

Detaylı

BOROVA YAPI ENDÜSTRİSİ A.Ş.

BOROVA YAPI ENDÜSTRİSİ A.Ş. BOROVA YAPI ENDÜSTRİSİ A.Ş. 01.01.2011 31.12.2011 YILLIK FAALİYET RAPORU RAPORUN DÖNEMİ : 01.01.2011 31.12.2011 ORTAKLIĞIN ÜNVANI : Borova Yapı Endüstrisi A.Ş. YÖNETİM KURULU VE DENETİM KOMİTESİ: Şirketimizin

Detaylı

TARİHLİ OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTISINA İLİŞKİN BİLGİLENDİRME DÖKÜMANI

TARİHLİ OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTISINA İLİŞKİN BİLGİLENDİRME DÖKÜMANI DATAGATE BİLGİSAYAR MALZEMELERİ TİCARET ANONİM ŞİRKETİ 23.05.2017 TARİHLİ OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTISINA İLİŞKİN BİLGİLENDİRME DÖKÜMANI Şirketimiz 2016 yılına ilişkin Olağan Genel Kurul Toplantısı, aşağıdaki

Detaylı

TURCAS PETROL A.Ş. DENETİM KOMİTESİ GÖREV ALANLARI VE ÇALIŞMA ESASLARI

TURCAS PETROL A.Ş. DENETİM KOMİTESİ GÖREV ALANLARI VE ÇALIŞMA ESASLARI TURCAS PETROL A.Ş. DENETİM KOMİTESİ GÖREV ALANLARI VE ÇALIŞMA ESASLARI I- TANIM VE AMAÇ: Denetim Komitesi; Turcas Petrol A.Ş (Şirket) Yönetim Kurulu bünyesinde Sermaye Piyasası Kurulu'nun Seri X, No: 19

Detaylı

Bilgilendirme Politikası, SPK Kurumsal Yönetim İlkeleri çerçevesinde Yönetim Kurulu tarafından onaylanmıştır.

Bilgilendirme Politikası, SPK Kurumsal Yönetim İlkeleri çerçevesinde Yönetim Kurulu tarafından onaylanmıştır. Emek Elektrik Endüstrisi A.Ş. Bilgilendirme Politikası 1-Amaç Emek Elektrik Endüstrisi A.Ş. bilgilendirme politikasında amaç, Ortaklığın hissedarlarıyla şeffaf ve yakın bir iletişim kurarak Ortaklığa ilişkin

Detaylı

KURUMSAL YÖNETİM UYUM RAPORU

KURUMSAL YÖNETİM UYUM RAPORU KURUMSAL YÖNETİM UYUM RAPORU 1.KURUMSAL YÖNETİM İLKELERİNE UYUM BEYANI Bagfas Bandırma Gübre Fabrikaları A.Ş. (Şirket) 01.01.2009-31.12.2009 döneminde Sermaye Piyasası Kurulu tarafından yayınlanan 04.07.2003

Detaylı

KURUMSAL YÖNETİM İLKELERİ UYUM RAPORU

KURUMSAL YÖNETİM İLKELERİ UYUM RAPORU KURUMSAL YÖNETİM İLKELERİ UYUM RAPORU Kurumsal yönetimin; Şirket in başarıya ulaşması, bu başarının devamı ve Şirketimizin pay sahiplerine ekonomik değer sağlanması açısından önemli olduğuna inanmaktayız.

Detaylı

GARANTİ YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş. FAALİYET RAPORU

GARANTİ YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş. FAALİYET RAPORU Sayfa No: 1 GARANTİ YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş. FAALİYET RAPORU I- GİRİŞ 1. Raporun dönemi: 01/01/2008-30/06/2008 2. Ortaklığın ünvanı: Garanti Yatırım Ortaklığı A.Ş. 3. Dönem içinde yönetim ve denetleme kurullarında

Detaylı

IŞIKLAR ENERJİ VE YAPI HOLDİNG A.Ş YILI OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTISINA İLİŞKİN BİLGİLENDİRME DOKÜMANI

IŞIKLAR ENERJİ VE YAPI HOLDİNG A.Ş YILI OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTISINA İLİŞKİN BİLGİLENDİRME DOKÜMANI 2016 YILI OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTISINA İLİŞKİN BİLGİLENDİRME DOKÜMANI Şirketimizin 2016 yılı Olağan Genel Kurul Toplantısı 21 Nisan 2017 Cuma günü saat 14:00 de Beybi Giz Plaza. Dereboyu Cad. Meydan

Detaylı

KURUMSAL YÖNETİM KOMİTESİ GÖREV VE ÇALIŞMA ESASLARI

KURUMSAL YÖNETİM KOMİTESİ GÖREV VE ÇALIŞMA ESASLARI KURUMSAL YÖNETİM KOMİTESİ GÖREV VE ÇALIŞMA ESASLARI 1. AMAÇ Petkim Petrokimya Holding A.Ş. Yönetim Kurulu bünyesinde 22/01/2010 tarih ve 56-121 sayılı Yönetim Kurulu kararı ile kurulan Kurumsal Yönetim

Detaylı

PINAR SÜT MAMULLERİ SANAYİİ A.Ş. 30 MART 2016 TARİHLİ OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTISINA İLİŞKİN BİLGİLENDİRME DOKÜMANI

PINAR SÜT MAMULLERİ SANAYİİ A.Ş. 30 MART 2016 TARİHLİ OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTISINA İLİŞKİN BİLGİLENDİRME DOKÜMANI PINAR SÜT MAMULLERİ SANAYİİ A.Ş. 30 MART 2016 TARİHLİ OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTISINA İLİŞKİN BİLGİLENDİRME DOKÜMANI Şirketimiz 2015 yılına ilişkin Pay Sahipleri Olağan Genel Kurul Toplantısı, aşağıdaki

Detaylı

KURUMSAL YÖNETİM KOMİTESİ GÖREV VE ÇALIŞMA ESASLARI

KURUMSAL YÖNETİM KOMİTESİ GÖREV VE ÇALIŞMA ESASLARI KURUMSAL YÖNETİM KOMİTESİ GÖREV VE ÇALIŞMA ESASLARI Yönetim Kurulu nun 21/03/2012 tarih ve 103/184 numaralı kararı ile Sermaye Piyasası Kurulu tarafından yayınlanan Seri: IV, No: 56 sayılı Kurumsal Yönetim

Detaylı

KATMERCİLER ARAÇ ÜSTÜ EKİPMAN SANAYİ VE TİCARET A.Ş.

KATMERCİLER ARAÇ ÜSTÜ EKİPMAN SANAYİ VE TİCARET A.Ş. KATMERCİLER ARAÇ ÜSTÜ EKİPMAN SANAYİ VE TİCARET A.Ş. 01 OCAK 2011-30 HAZİRAN 2011 FAALİYET RAPORU ORTAKLIK YAPISI VE SERMAYE DAĞILIMI Esas Sermaye Ödenmiş Sermaye : 12.500.000 TL : 12.500.000 TL Şirketimizn

Detaylı

MARBAŞ B TİPİ MENKUL KIYMETLER YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş. BİLGİLENDİRME POLİTİKASI

MARBAŞ B TİPİ MENKUL KIYMETLER YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş. BİLGİLENDİRME POLİTİKASI MARBAŞ B TİPİ MENKUL KIYMETLER YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş. BİLGİLENDİRME POLİTİKASI Amaç: Marbaş B Tipi Menkul Kıymetler Yatırım Ortaklığı A.Ş. nin kamuyu bilgilendirme politikası, şirketin geçmiş performansının

Detaylı

YAPRAK SÜT VE BESİ ÇİFTLİKLERİ SANAYİ VE TİCARET A.Ş. BİLGİLENDİRME POLİTİKASI

YAPRAK SÜT VE BESİ ÇİFTLİKLERİ SANAYİ VE TİCARET A.Ş. BİLGİLENDİRME POLİTİKASI YAPRAK SÜT VE BESİ ÇİFTLİKLERİ SANAYİ VE TİCARET A.Ş. BİLGİLENDİRME POLİTİKASI Şirketin bilgilendirme politikası kurumsal internet sitesinde yayınlanmakta olup, bilgilendirme politikası ile ilgili işlerin

Detaylı

TURKCELL İLETİŞİM HİZMETLERİ ANONİM ŞİRKETİ NİN 29 MART 2018 TARİHİNDE YAPILACAK OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTISI BİLGİLENDİRME DOKÜMANI

TURKCELL İLETİŞİM HİZMETLERİ ANONİM ŞİRKETİ NİN 29 MART 2018 TARİHİNDE YAPILACAK OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTISI BİLGİLENDİRME DOKÜMANI TURKCELL İLETİŞİM HİZMETLERİ ANONİM ŞİRKETİ NİN 29 MART 2018 TARİHİNDE YAPILACAK OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTISI BİLGİLENDİRME DOKÜMANI Şirketimizin 2017 yılı Olağan Genel Kurul Toplantısı, 29 Mart 2018

Detaylı

NİĞBAŞ NİĞDE BETON SANAYİ VE TİCARET A.Ş YILI OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTISINA İLİŞKİN BİLGİLENDİRME DÖKÜMANI

NİĞBAŞ NİĞDE BETON SANAYİ VE TİCARET A.Ş YILI OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTISINA İLİŞKİN BİLGİLENDİRME DÖKÜMANI 2014 YILI OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTISINA İLİŞKİN BİLGİLENDİRME DÖKÜMANI Şirketimizin 2014 yılı Olağan Genel Kurul Toplantısı 9 Nisan 2015 Perşembe günü saat 11:30 da Çubuklu Mahallesi Orhan Veli Kanık

Detaylı

KURUMSAL YÖNETİM İLKELERİ BEYANI

KURUMSAL YÖNETİM İLKELERİ BEYANI KURUMSAL YÖNETİM İLKELERİ BEYANI Şirketimiz, Sermaye Piyasası Kurulu tarafından yayımlanan Kurumsal Yönetim İlkelerine uymayı ve gelişen koşullara bağlı olarak uyum sağlanacak konularda düzenlemeler yapmayı,

Detaylı

KURUMSAL YÖNETİM KOMİTESİ YÖNETMELİĞİ

KURUMSAL YÖNETİM KOMİTESİ YÖNETMELİĞİ KURUMSAL YÖNETİM KOMİTESİ YÖNETMELİĞİ 2014 zc KRM-Y-04/19.06.2014/Rev.00 Madde 1/Amaç ve Kapsam Kurumsal Yönetim Komitesi, Şirket te kurumsal yönetim ilkelerinin uygulanıp uygulanmadığını, uygulanmıyor

Detaylı

: Bu rapor 01 Ocak Aralık 2012 çalışma dönemini kapsamaktadır.

: Bu rapor 01 Ocak Aralık 2012 çalışma dönemini kapsamaktadır. Sayfa No: 1 Raporun Dönemi Ticaret Ünvanı : Bu rapor 01 Ocak 2012 31 Aralık 2012 çalışma dönemini kapsamaktadır. : Prim Menkul Değerler A.Ş. Ticaret Sicil No : 247130 Merkez Adresi : Levent Caddesi No.3

Detaylı

T. GARANTİ BANKASI A.Ş. BİLGİLENDİRME POLİTİKASI

T. GARANTİ BANKASI A.Ş. BİLGİLENDİRME POLİTİKASI T. GARANTİ BANKASI A.Ş. BİLGİLENDİRME POLİTİKASI Aralık 2018 İÇERİK I. AMAÇ... 2 II. BİLGİLENDİRME ARAÇLARI VE YÖNTEMLERİ... 2 Özel Durum Açıklamaları... 2 Yurtdışı Borsalarda Yapılan Açıklamalar... 3

Detaylı

İHLAS YAYIN HOLDİNG A.Ş. BİLGİLENDİRME POLİTİKASI. Halka Arz işlemleri ile birlikte, Şirket bilgilendirme politikası aşağıdaki gibi oluşturulmuştur.

İHLAS YAYIN HOLDİNG A.Ş. BİLGİLENDİRME POLİTİKASI. Halka Arz işlemleri ile birlikte, Şirket bilgilendirme politikası aşağıdaki gibi oluşturulmuştur. İHLAS YAYIN HOLDİNG A.Ş. BİLGİLENDİRME POLİTİKASI Halka Arz işlemleri ile birlikte, Şirket bilgilendirme politikası aşağıdaki gibi oluşturulmuştur. Amaç Şirketimiz bilgilendirme politikasının ana prensibi;

Detaylı

Denetim Komitesi Yönetmeliği BİRİNCİ BÖLÜM: GENEL ESASLAR

Denetim Komitesi Yönetmeliği BİRİNCİ BÖLÜM: GENEL ESASLAR BİRİNCİ BÖLÜM: GENEL ESASLAR MADDE 1: Amaç Bu yönetmelik; Şirketin 20.04.2012 tarih ve 922 sayılı Yönetim Kurulu toplantısında alınan 7039 no lu karara ilişkin kurulan Denetim Komitesi nin yapılanmasını,

Detaylı

BİRKO BİRLEŞİK KOYUNLULULAR MENSUCAT TİCARET VE SANAYİ A.Ş. KURUMSAL YÖNETİM İLKELERİNE UYUM RAPORU

BİRKO BİRLEŞİK KOYUNLULULAR MENSUCAT TİCARET VE SANAYİ A.Ş. KURUMSAL YÖNETİM İLKELERİNE UYUM RAPORU 3- ) KURUMSAL YÖNETİM İLKELERİNE UYUM RAPORU : BİRKO BİRLEŞİK KOYUNLULULAR MENSUCAT TİCARET VE SANAYİ A.Ş. KURUMSAL YÖNETİM İLKELERİNE UYUM RAPORU KURUMSAL YÖNETİM İLKELERİNE UYUM BEYANI Şirketimizce 2008

Detaylı

PEGASUS HAVA TAŞIMACILIĞI A.Ş. YÖNETİM KURULU DENETİM KOMİTESİ GÖREV VE ÇALIŞMA ESASLARI 1. AMAÇ

PEGASUS HAVA TAŞIMACILIĞI A.Ş. YÖNETİM KURULU DENETİM KOMİTESİ GÖREV VE ÇALIŞMA ESASLARI 1. AMAÇ PEGASUS HAVA TAŞIMACILIĞI A.Ş. YÖNETİM KURULU DENETİM KOMİTESİ GÖREV VE ÇALIŞMA ESASLARI 1. AMAÇ Komitenin başlıca amacı, Şirketin muhasebe sistemi ve muhasebe uygulamalarının, Pegasus'a ilişkin finansal

Detaylı

Dönem içinde 50 civarı pay sahibi ile telefon ile görüşülmüş ve gelen sorular cevaplandırılmıştır.

Dönem içinde 50 civarı pay sahibi ile telefon ile görüşülmüş ve gelen sorular cevaplandırılmıştır. 1. KURUMSAL YÖNETİM İLKELERİNE UYUM BEYANI Martı Otel İşletmeleri A.Ş. (Bundan böyle Şirket diye anılacaktır) 01 Nisan 2011 31 Mart 2012 döneminde Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) tarafından yayınlanan "Kurumsal

Detaylı

İŞ FİNANSAL KİRALAMA A.Ş. 2010 YILI OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTISI BİLGİLENDİRME DOKÜMANI

İŞ FİNANSAL KİRALAMA A.Ş. 2010 YILI OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTISI BİLGİLENDİRME DOKÜMANI İŞ FİNANSAL KİRALAMA A.Ş. 2010 YILI OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTISI BİLGİLENDİRME DOKÜMANI Şirketimizin 2010 yılına ilişkin Ortaklar Olağan Genel Kurul toplantısı, ekte sunulan gündem maddelerini görüşüp

Detaylı

---

--- TUĞÇELİK ALÜMİNYUM VE METAL MAMÜLLERİ SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ 2013 YILINA AİT 12/09/2014 TARİHLİ OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTISINA İLİŞKİN BİLGİLENDİRME DÖKÜMANI Şirketimizin 2013 faaliyet yılına

Detaylı

HEKTAŞ TİCARET T.A.Ş YILI GENEL KURUL BİLGİLENDİRME DOKÜMANI

HEKTAŞ TİCARET T.A.Ş YILI GENEL KURUL BİLGİLENDİRME DOKÜMANI HEKTAŞ TİCARET T.A.Ş. 21 YILI GENEL KURUL BİLGİLENDİRME DOKÜMANI Şirketimizin 21 yılı Hesap Dönemi ne ait 21 yılı Ortaklar Olağan Genel Kurulu, gündemindeki maddeleri görüşmek ve karara bağlamak üzere

Detaylı

01 OCAK 2012 30 HAZİRAN 2012 FAALİYET RAPORU

01 OCAK 2012 30 HAZİRAN 2012 FAALİYET RAPORU 01 OCAK 2012 30 HAZİRAN 2012 FAALİYET RAPORU Afyon Çimento Sanayi T.A.Ş. Sayfa No: 1 1-Genel: Rapor Dönemi :01 Ocak 2012 30 Haziran 2012 Ortaklığın Unvanı Şirketin Sermayesi :Afyon Çimento Sanayi Türk

Detaylı

LOGO YAZILIM SANAYİ VE TİCARET A.Ş. BİLGİLENDİRME POLİTİKASI

LOGO YAZILIM SANAYİ VE TİCARET A.Ş. BİLGİLENDİRME POLİTİKASI 1. Amaç, Yetki ve Sorumluluk LOGO YAZILIM SANAYİ VE TİCARET A.Ş. BİLGİLENDİRME POLİTİKASI Logo Yazılım Sanayi ve Ticaret A.Ş. (Logo, Şirket) Bilgilendirme Politikası, Türk Ticaret Kanunu, Sermaye Piyasası

Detaylı

KATMERCİLER ARAÇ ÜSTÜ EKİPMAN SANAYİ VE TİCARET A.Ş.

KATMERCİLER ARAÇ ÜSTÜ EKİPMAN SANAYİ VE TİCARET A.Ş. KATMERCİLER ARAÇ ÜSTÜ EKİPMAN SANAYİ VE TİCARET A.Ş. 01 OCAK 2012 30 EYLÜL 2012 FAALİYET RAPORU Sayfa No:1 İÇİNDEKİLER Sayfa No 1. ORTAKLIK YAPISI VE SERMAYE DAĞILIMI... 1 2. DÖNEM İÇİNDE ESAS SÖZLEŞMEDE

Detaylı

KURUMSAL YÖNETİM İLKELERİ BEYANI

KURUMSAL YÖNETİM İLKELERİ BEYANI KURUMSAL YÖNETİM İLKELERİ BEYANI Şirketimiz, Sermaye Piyasası Kurulu tarafından yayımlanan Kurumsal Yönetim İlkelerine uymayı ve gelişen koşullara bağlı olarak uyum sağlanacak konularda düzenlemeler yapmayı,

Detaylı

İMKB ve hisselerin işlem gördüğü uluslararası borsalara iletilen özel durum açıklamaları

İMKB ve hisselerin işlem gördüğü uluslararası borsalara iletilen özel durum açıklamaları İHEVA BİLGİLENDİRME POLİTİKASI Amaç: İhlas Ev Aletleri İmalat San. ve Tic. A.Ş. (İheva), ilgili kanunlar ve SPK Kurumsal Yönetim İlkeleri çerçevesinde, hissedarların eş zamanlı eksiksiz, şeffaf ve doğru

Detaylı

PINAR ENTEGRE ET VE UN SANAYİİ A.Ş. 30 MART 2018 TARİHLİ OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTISINA İLİŞKİN BİLGİLENDİRME DOKÜMANI

PINAR ENTEGRE ET VE UN SANAYİİ A.Ş. 30 MART 2018 TARİHLİ OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTISINA İLİŞKİN BİLGİLENDİRME DOKÜMANI PINAR ENTEGRE ET VE UN SANAYİİ A.Ş. 30 MART 2018 TARİHLİ OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTISINA İLİŞKİN BİLGİLENDİRME DOKÜMANI Şirketimiz 2017 yılına ilişkin Olağan Genel Kurul Toplantısı, aşağıdaki gündemdeki

Detaylı

EURO TREND YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş NİN 28.04.2015 TARİHİNDE YAPILACAK OLAN 2014 YILI OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTISI BİLGİLENDİRME DÖKÜMANI

EURO TREND YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş NİN 28.04.2015 TARİHİNDE YAPILACAK OLAN 2014 YILI OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTISI BİLGİLENDİRME DÖKÜMANI EURO TREND YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş NİN 28.04.2015 TARİHİNDE YAPILACAK OLAN 2014 YILI OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTISI BİLGİLENDİRME DÖKÜMANI 1 Genel Kurul İlanı EURO TREND YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş YÖNETİM KURULU

Detaylı

DOĞAN ŞİRKETLER GRUBU HOLDİNG A.Ş. YÖNETİM KURULU BAŞKANLIĞI NDAN OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTISI NA DAVET

DOĞAN ŞİRKETLER GRUBU HOLDİNG A.Ş. YÖNETİM KURULU BAŞKANLIĞI NDAN OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTISI NA DAVET DOĞAN ŞİRKETLER GRUBU HOLDİNG A.Ş. YÖNETİM KURULU BAŞKANLIĞI NDAN OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTISI NA DAVET Şirketimizin 2012 hesap dönemine ait Olağan Genel Kurulu, gündemindeki maddeleri görüşmek ve karara

Detaylı

MADDE 9 - YÖNETİM KURULUNUN SEÇİMİ, GÖREVLERİ, SÜRESİ VE YÖNETİM KURULU TOPLANTILARI

MADDE 9 - YÖNETİM KURULUNUN SEÇİMİ, GÖREVLERİ, SÜRESİ VE YÖNETİM KURULU TOPLANTILARI AKFEN HOLDİNG A.Ş. ESAS SÖZLEŞME TADİL METİNLERİ ESKİ METİN MADDE 9 - YÖNETİM KURULUNUN SEÇİMİ, GÖREVLERİ, SÜRESİ VE YÖNETİM KURULU TOPLANTILARI A. Yönetim Kurulunun Seçimi ve Görevleri Şirket in işleri

Detaylı

SERMAYE PİYASASI KURULU DÜZENLEMELERİ KAPSAMINDA EK AÇIKLAMALARIMIZ

SERMAYE PİYASASI KURULU DÜZENLEMELERİ KAPSAMINDA EK AÇIKLAMALARIMIZ SÖNMEZ FİLAMENT SENTETİK İPLİK VE ELYAF SANAYİİ A.Ş. 13.06.2017 YILI OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTISINA İLİŞKİN BİLGİLENDİRME DÖKÜMANI Şirketimizin 2016 yılına ilişkin Olağan Genel Kurul Toplantısı aşağıdaki

Detaylı

PINAR ENTEGRE ET VE UN SANAYİİ A.Ş. 29 MART 2016 TARİHLİ OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTISINA İLİŞKİN BİLGİLENDİRME DOKÜMANI

PINAR ENTEGRE ET VE UN SANAYİİ A.Ş. 29 MART 2016 TARİHLİ OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTISINA İLİŞKİN BİLGİLENDİRME DOKÜMANI PINAR ENTEGRE ET VE UN SANAYİİ A.Ş. 29 MART 2016 TARİHLİ OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTISINA İLİŞKİN BİLGİLENDİRME DOKÜMANI Şirketimiz 2015 yılına ilişkin Olağan Genel Kurul Toplantısı, aşağıdaki gündemdeki

Detaylı

2011 YILI KURUMSAL YÖNETİM İLKELERİ UYUM RAPORU

2011 YILI KURUMSAL YÖNETİM İLKELERİ UYUM RAPORU 2011 YILI KURUMSAL YÖNETİM İLKELERİ UYUM RAPORU 1. KURUMSAL YÖNETİM İLKELERİNE UYUM BEYANI Halka açık bir sermaye piyasası kurumu olan İş Yatırım Ortaklığı A.Ş. saydamlık, eşitlik, sorumluluk ve hesap

Detaylı

TÜRK TELEKOMÜNİKASYON A.Ş. DENETİM KOMİTESİ ÇALIŞMA ESASLARI

TÜRK TELEKOMÜNİKASYON A.Ş. DENETİM KOMİTESİ ÇALIŞMA ESASLARI TÜRK TELEKOMÜNİKASYON A.Ş. DENETİM KOMİTESİ ÇALIŞMA ESASLARI TÜRK TELEKOMÜNİKASYON A.Ş. İÇİNDEKİLER: BİRİNCİ BÖLÜM... 2 Kapsam ve Tanımlar... 2 Madde 1 - Kapsam... 2 Madde 2 - Tanımlar... 2 İKİNCİ BÖLÜM...

Detaylı

AYEN ENERJİ A.Ş. DENETİM KOMİTESİ TOPLANTI TUTANAĞI. Toplantı Yeri: Hülya Sokak No.37 GOP Çankaya/ANKARA

AYEN ENERJİ A.Ş. DENETİM KOMİTESİ TOPLANTI TUTANAĞI. Toplantı Yeri: Hülya Sokak No.37 GOP Çankaya/ANKARA Toplantı Gündemi: Çalışma Esas ve Usulleri hakkında TOPLANTI TARİHİ:06.07.2012 Sermaye Piyasası Kurulu nun Seri: IV, No:56 sayılı Kurumsal Yönetim İlkelerinin Belirlenmesine ve Uygulanmasına İlişkin Tebliğ

Detaylı

SASA POLYESTER SANAYİ A.Ş. YÖNETİM KURULU KOMİTELERİ İÇ TÜZÜKLERİ DENETİMDEN SORUMLU KOMİTE

SASA POLYESTER SANAYİ A.Ş. YÖNETİM KURULU KOMİTELERİ İÇ TÜZÜKLERİ DENETİMDEN SORUMLU KOMİTE SASA POLYESTER SANAYİ A.Ş. YÖNETİM KURULU KOMİTELERİ İÇ TÜZÜKLERİ DENETİMDEN SORUMLU KOMİTE NO DNT 2016/2 REVİZE NO REV 1 YÜRÜRLÜK TARİHİ 01.06.2011 REVİZYON TARİHİ 31.01.2017 1. GEÇERLİLİK TEYİDİ Faaliyetlerini

Detaylı

KATMERCİLER ARAÇ ÜSTÜ EKİPMAN SANAYİ VE TİCARET A.Ş.

KATMERCİLER ARAÇ ÜSTÜ EKİPMAN SANAYİ VE TİCARET A.Ş. KATMERCİLER ARAÇ ÜSTÜ EKİPMAN SANAYİ VE TİCARET A.Ş. 01 OCAK 2012 30 HAZİRAN 2012 FAALİYET RAPORU Sayfa No:1 İÇİNDEKİLER Sayfa No 1. ORTAKLIK YAPISI VE SERMAYE DAĞILIMI... 1 2. DÖNEM İÇİNDE ESAS SÖZLEŞMEDE

Detaylı

MARSHALL BOYA VE VERNİK SANAYİ AŞ BİLGİLENDİRME POLİTİKASI

MARSHALL BOYA VE VERNİK SANAYİ AŞ BİLGİLENDİRME POLİTİKASI MARSHALL BOYA VE VERNİK SANAYİ AŞ BİLGİLENDİRME POLİTİKASI A - AMAÇ Marshall Boya ve Vernik Sanayi A.Ş. (Şirket) nin kamuyu bilgilendirme politikası, şirketin geçmiş performansının ve gelecek beklentilerinin,

Detaylı

İstanbul, Ticaret Sicil No: / 46239

İstanbul, Ticaret Sicil No: / 46239 İstanbul, Ticaret Sicil No: 100324 / 46239 TOFAŞ TÜRK OTOMOBİL FABRİKASI A.Ş. YÖNETİM KURULU BAŞKANLIĞI NDAN 31.03.2016 TARİHLİ OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTISINA DAVET Şirketimiz 2015 yılı çalışmalarını

Detaylı

Kurumsal Yönetim ve Kredi Derecelendirme Hizmetleri A.Ş. Kurumsal Yönetim Derecelendirmesi

Kurumsal Yönetim ve Kredi Derecelendirme Hizmetleri A.Ş. Kurumsal Yönetim Derecelendirmesi Kurumsal Yönetim ve Kredi Derecelendirme Hizmetleri A.Ş. Kurumsal Yönetim Derecelendirmesi 14 Aralık 2012 İÇİNDEKİLER Ara Dönem Revizyon Notları........ 3 Derecelendirme Metodolojisi........ 5 Notların

Detaylı

KURUMSAL YÖNETİM İLKELERİ VE UYUM

KURUMSAL YÖNETİM İLKELERİ VE UYUM NUROL GAYRİMENKUL YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş. KURUMSAL YÖNETİM UYUM RAPORU 2015 KURUMSAL YÖNETİM İLKELERİ VE UYUM Nurol Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. 2014 yılında Sermaye Piyasası Kurulu tarafından revize

Detaylı

VARLIK YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş. Sayfa No: 1 SERİ:XI NO:29 SAYILI TEBLİĞE İSTİNADEN HAZIRLANMIŞ YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU

VARLIK YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş. Sayfa No: 1 SERİ:XI NO:29 SAYILI TEBLİĞE İSTİNADEN HAZIRLANMIŞ YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU Sayfa No: 1 I-GİRİŞ 1-Raporun Dönemi : 01.01.2008-31.03.2008 2-Ortaklığın Unvanı : Varlık Yatırım Ortaklığı A.Ş. 3-Dönem içinde yönetim ve denetleme kurullarında 31.03.2008 tarihi itibariyle aktif olarak

Detaylı

İŞ FİNANSAL KİRALAMA A.Ş. 2009 YILI OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTISI BİLGİLENDİRME DOKÜMANI

İŞ FİNANSAL KİRALAMA A.Ş. 2009 YILI OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTISI BİLGİLENDİRME DOKÜMANI İŞ FİNANSAL KİRALAMA A.Ş. 2009 YILI OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTISI BİLGİLENDİRME DOKÜMANI Şirketimizin 2009 yılına ilişkin Ortaklar Olağan Genel Kurul toplantısı, ekte sunulan gündem maddelerini görüşüp

Detaylı