Kırklareli: A Synthesis of Culture and Nature Hızırbey Camii / Hızırbey Complex

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Kırklareli: A Synthesis of Culture and Nature Hızırbey Camii / Hızırbey Complex"

Transkript

1 Kırklareli

2 Kültür ve Doğanın Bileşimi Kırklareli Kırklareli: A Synthesis of Culture and Nature Hızırbey Camii / Hızırbey Complex Yayla Mahallesi / Historic Centre Kent ve yakın çevresi, arkeolojik zenginliği, bozulmamış doğal güzellikleri ve uygun kültürel altyapısıyla bölgedeki metropol ve sanayi bölgeleri için bir çekim odağı olabilecek özelliktedir. Kırklareli, kültür tarihi açısından büyük bir öneme sahipse de yakın zamana kadar bu göz ardı edilmiş, kent gerekli ilgiyi görmemiştir. Son yıllarda kent ve yakın çevresinde gerçekleştirilen arkeolojik çalışmalardan elde edilen sonuçlar, Kırklareli nin Yakındoğu- Anadolu kültürleri ile Balkan-Avrupa kültürleri arasında ne kadar önemli bir yeri olduğunu tüm verileri ile açıkça göstermektedir. Arkeolojik çalışmaların The city and its immediate surroundings have the potential to become a center of attraction for the metropolises and industrial zones in the region with all the archaeological richness, unspoiled natural beauty and cultural infrastructure. Though Kırklareli has great importance in terms of cultural history, it has been overlooked far too long until recently and the city has not been able to attract interest it deserved. Recent archaeological work in and around the town has revealed clear evidence on the significance of this region in cultural interaction between the Near Eastern-Anatolian and European- Balkan cultures. In addition to archaeological research, new yanı sıra, kentin tarihi kimliği ile doğal zenginliklerini birlikte ele alan uygulamalar, Kırklareli nde kültür ve doğa turizmini canlandırmaya başlamıştır. Kırklareli kent merkezi özellikle Erken Osmanlı dönemi mimarisinin önemli örneklerini barındırmaktadır. Bunların arasında en önemlilerinden biri Hızırbey Camii ve külliyesidir. Kırklareli kentinin tarihi çekirdeğinin bir bölümünü oluşturan Yayla Mahallesi, bölgeye özgü taş mimarisi, geniş bir meydanın etrafında toplanan ve buradan açılan yolların kenarına serpiştirilmiş, birçoğu oldukça iyi korunmuş durumdaki konak türü yapılarıyla bir çekim noktasıdır. Son 2 3 initiatives addressing historical identity and natural richness jointly have started to enliven Culture and Nature tourism in Kırklareli. The historic centre of Kırklareli especially contains significant examples of the Early Ottoman architecture including Hızırbey Complex and Mosque. Yayla Neighborhood, which forms a part of the historical core of the city of Kırklareli, is a point of attraction with its peculiar stone architecture and well preserved mansion houses around a spacious square and the side streets. Some of those historical buildings are being restored in recent years.

3 Taştabya / Taştabya Bastion Seyfioğlu Tabyası / Seyfioğlu Bastion Yayla Mahallesi / Historic Centre yıllarda tarihi yapılardan bazılarının onarımına başlanmıştır. Kırklareli kentinin hemen batısında, 1877 yılında süvari kışlası olarak yapılmış ve çok iyi korunmuş durumda olan Taştabya bulunmaktadır.osmanlı İmparatorluğu nun son Taştabya (Taştabya Bastion), which is located to the west of Kırklareli, is a well preserved cavalry casern built in During the late Ottoman period many military facilities were built at various locations in Thrace. For instance, Seyfioğlu Bastion is a particular and well preserved zamanlarında Trakya nın çeşitli yerlerinde çok sayıda askeri tesis kurulmuştur. Bunların arasında Kırklareli kent merkezinin hemen doğusunda 1877 yılında yapılmış Seyfioğlu Tabyası, en iyi korunmuş ve en ilginç özellikler taşıyan örneklerden biridir. Kırklareli nin 20 km kadar güneybatısında yer alan Dokuzhöyük Köyü ndeki tümülüs mezarlığı, Kırklareli bölgesinin en özgün kültürel öğesi olan ve Trakya nın topoğrafyasını tamamlayan çok sayıdaki tümülüs ve tümülüs mezarlığından biridir. Tümülüs geleneği, Trakya Bölgesi nde MÖ 3. binyılın sonlarında başlamış ve Helenistik döneme kadar devam etmiştir. 4 5 structure built in 1877 right to the east of the centre of Kırklareli. The tumulus cemetery in Dokuzhöyük Village about 20 km to the south west of Kırklareli is the most picturesque cultural assets of the region and one of the many characteristic tumuli complementing the topography of Thrace. The tumulus tradition started in Thrace around the late third millennium BC and continued until the Hellenistic period.

4 Dupnisa Mağarası Dupnisa Cave 6 Dupnisa Mağarası, Kırklareli nin 50 km kadar kuzeydoğusunda, Demirköy İlçesi Sarpdere Köyü nün 6 km kadar güneyindedir. Birbiriyle bağlantılı, ancak gelişim özellikleri açısından birbirinden farklı üç birimden oluşan mağara, ilgi çekici oluşumlarıyla dikkati çekmiş ve son yıllarda düzenlemesi yapılarak ziyarete açılmıştır. 7 Dupnisa Cave is located 50 km to the north west of Kırklareli and 6 km to the south of Sarpdere Village in Demirköy District. Consisting of three interconnected units which are different from each other in terms of development characteristics, the cave is noteworthy for its interesting formation. Preparatory works have been completed recently and now it is open for to visitors.

5 Trakya nın İlk Kenti: Kanlıgeçit [MÖ ] The Earliest City in Thrace: Kanlıgeçit [ BC] Kanlıgeçit Mevkii, Kırklareli kentinin 300 m kadar güneyindedir. Babaeski- Kırklareli demiryolu yerleşmeyi yararak içinden geçmiştir. MÖ 3. binyıla, İlk Tunç Çağı na tarihlenen Kanlıgeçit, Balkanlar dan bilinen en eski kentsel yerleşim birimi ve Trakya daki tek İlk Tunç Çağı Anadolu koloni yerleşmesidir. Yerleşme, surla çevrili bir içkale ve geniş bir alana yayılan konut alanlarından oluşmaktadır. Kanlıgeçit te 1994 yılında başlayan kazı çalışmaları 2009 yılında sona ermiş ve aynı yıl içkale kısmı restore edilerek açık hava müzesi olarak düzenlenmiştir. Kanlıgeçit te MÖ 3200 yıllarında başlayan yerleşim, MÖ 2400 yılına kadar Kanlıgeçit is 300 m to the south of Kırklareli. Babaeski-Kırklareli railroad passes through this settlement. Kanlıgeçit dates back to the Early Bronze Age in the 3rd Millennium, being the earliest example of urbanization in the Balkans. It is also the only Anatolian colony settlement in Thrace in the Early Bronze Age. The settlement consists of a residential section over a large area, and a citadel surrounded by city walls. The excavations which started in Kanlıgeçit in 1994 were completed in 2009, and the citadel was restored and opened as an open-air museum that same year. Settlement in Kanlıgeçit dates back to 3200 BC and it has continued its existence as a large village in wooden architecture until 2400 BC similar Trakya ve Balkanlar ın diğer kesimlerinde de olduğu gibi ahşap mimarili, büyükçe bir köy olarak varlığını sürdürmüştür. Bu tarihte yerleşimin tümüyle yeniden biçimlendirildiği ve ilk kez Anadolu kültürlerinin etki alanı içine girdiği görülmektedir. Eski yapıların olduğu alan doldurularak yerleşim yeri höyük şekline getirilmiş ve böylelikle içkaleyi çevreleyen savunma duvarının oturabileceği bir yükselti elde edilmiştir. Yükseltinin yamaçları, Anadolu kentlerinde olduğu gibi taşla kaplanmıştır. Bu evrede, yerleşimin tümüyle çağdaşı olan Anadolu kentlerinde olduğu gibi planlandığı ve 8 9 to the other parts of the Balkans and Thrace. It has been understood that Kanlıgeçit was completely restructured around that date, and then was exposed to the influence of Anatolian cultures for the first time. The area where the former structures stood was filled to cover earlier remains and to raise the area of the new settlement, imitating the mounds of Anatolia. The citadel was encircled by an enclosure wall and the flanks of the hill were paved with cobbles, like in Anatolian towns. It has been understood that the settlement was planned and structured like the other contemporary Anatolian cities in that phase. The entrance to the citadel was transformed

6 Kanlıgeçit yapıların gene Anadolu örneklerine uygun bir şekilde inşa edildiği görülmektedir. İçkaleye giriş, dörtgen taş bir kuleyle anıtsal bir nitelik kazanmıştır. Kalenin içinde yalnızca, megaron adı verilen, birbirine koşut dört yapı ve bunların doğusunda törenler için ayrıldığı anlaşılan geniş bir avlu bulunmaktadır. Yerleşim, en iyi örneği Truva nın 2. kültür katından bilinen Anadolu kent modelinin küçültülmüş birebir örneğidir. Bu dönemde Balkanlar ın her yerinde ahşap yapılar görülürken, Kanlıgeçit taş temel üzerine kerpiç tuğla ile inşa edilmiş bilinen tek İlk Tunç Çağı yerleşimidir. Kanlıgeçit teki, 24 metre uzunluğundaki en büyük megaron, Truva 2. tabaka into a monumental gate with a stone tower. Within the citadel there are four buildings called megarons, set parallel to each other, and a large inner court reserved for ceremonies. This settlement is a smaller replica of the typical Anatolian city, the best model of which has been found at the second cultural level of Troy. While wooden buildings were widespread in the Balkans in that period, Kanlıgeçit is known to be the first Early Bronze Age settlement built by adobe on stone foundations. The biggest megaron of 24 meters in length in Kanlıgeçit is only 2 meters smaller than the big megaron on the second cultural level of Troy. Among the finds of this stage are wheel-made, red burnished vessels and clay büyük megaronundan yalnızca 2 metre daha küçüktür. Yerleşimin bu evresinde çok sayıda Anadolu ithali çanak çömlek, kil heykelcikler ve evcil at kemikleri bulunmuştur. Kanlıgeçit atın ilk evcilleştiği döneme ait, Türkiye de en fazla buluntu veren yer olmanın yanı sıra, İlk Tunç Çağı nda oluşmaya başlayan ve daha sonraları Kültepe-Kaniş-Karum dan da bilinen kervan yolunun en eski örneğidir. Kanlıgeçit, MÖ 2050 yılında tahrip edildikten sonra, bölgede binyıl boyunca yerleşme olmamıştır figurines, evidently imported from Anatolia, and domestic horse bones. Kanlıgeçit dates to the era when horse was first domesticated, revolutionizing long-distance travel. Kanlıgeçit excavations have revealed the richest collection of domestic horse bones in Turkey; as wild horses were not present in Thrace, their extensive presence surmise that the caravan trade system had already emerged by the Early Bronze Age followed later by the example seen in Kültepe- Kaniş-Karum. After Kanlıgeçit was destroyed in 2050 BC, the area was left uninhabited for a period of thousand years.

7 Trakya nın En Eski Köyü: Aşağı Pınar [MÖ ] The Earliest Village in Thrace: Aşağı Pınar [ BC] 12 13

8 Aşağı Pınar Açık Hava Müzesi / On site Open-Air Museum Aşağı Pınar Höyüğü, Kırklareli nin hemen güneyinde, Asılbeyli yolu üzerindedir yılında başlayan arkeolojik kazı çalışmaları halen sürmektedir. Trakya daki en eski çiftçiköy yerleşimi olan Aşağı Pınar, Neolitik devrim olarak da bilinen, besin üretimine dayalı yaşam biçiminin Anadolu dan Avrupa ya nasıl aktarıldığını gösteren en önemli kazı yeridir. Anadolu da MÖ yıllarında başlayan çiftçi yerleşik yaşam, Trakya Bölgesi ne MÖ 6400 yıllarında ulaşmış ve buradan Avrupa ya yayılmadan önce bölgenin özgün doğal çevre ortamına bir uyum süreci geçirmiştir. Bu nedenle Aşağı Pınar da ortaya çıkan kültür, Avrupa Aşağı Pınar mound is located along the road to Asılbeyli village, just to the south of Kırklareli. The archaeological excavation is underway since Aşağı Pınar is the settlement of the first farmers coming in to Thrace, bringing with them a new way of life which is also known as the Neolithic Revolution, was transferred from Anatolia to Europe. The sedentary farming, which started around BC in Anatolia, reached Thrace circa 6400 BC, and then underwent a process of adaptation to the temperature, forested habitat of this region before it spread into Europe. Therefore, the culture which emerged in Aşağı Pınar, represents the process of laying the foundation of European civilization. uygarlığının başlangıcını temsil etmektedir. Aşağı Pınar da MÖ 4800 yıllarına kadar devam eden kesintisiz yerleşimde 9 kültür katı saptanmıştır. Yerleşim ilk olarak alanın kuzeyinde kurulmuştur. MÖ 5600 yıllarına kadar aynı yerde gelişen Neolitik yerleşim, Anadolu etkilerinin belirgin olarak görüldüğü 4 yapı katıyla temsil edilir. Şiddetli bir yangınla tahrip olan yerleşim, daha sonra tepenin büyük bir kısmına yayılarak genişlemiş ve bu süreç içinde Balkanlar a özgü olan kültürel bir yapılanma ağırlık kazanmıştır. Aşağı Pınar yerleşiminin tüm süreci boyunca dal Nine cultural levels were recovered at Aşağı Pınar settlement, which continued uninterruptedly until 4800 BC. The first settlement was established at the north. The Neolithic settlement that flourished on the same location until 5600 BC is represented by the four architectural layers reflecting apparent Anatolian influences. After total destruction by fire, the settlement spread over a large part of the hill, and during this process cultural structuring that is peculiar to the Balkans became predominant. It is evident that the early communities arriving with the knowledge of mud-brick and stone as building material, here developed wooden

9 Aşağı Pınar Açık Hava Müzesi / On site Open-Air Museum örgü ahşap direkli bir mimari görülür. Anadolu dan kerpiç tuğla ve taş geleneği ile gelen toplulukların, daha sonra tüm Avrupa ya yayılacak olan ahşap mimariyi bu bölgede geliştirdikleri anlaşılmaktadır. Mimari ahşap olduğu için Aşağı Pınar dan günümüze kalan mimari izler, ancak kazı sırasında belgelenebilen ve korunması olanaksız olan kalıntılar şeklindedir. Bu nedenle Avrupa uygarlık tarihinin anlaşılması açısından çok büyük bir öneme sahip olan bu yerleşimi topluma yansıtabilmek için, modelleme şeklinde farklı bir sergileme düzeni yapılmıştır. architecture, which later spead to entire Europe. The remains of wooden architecture can be traced during archaeological excavation, but are impossible to preserve. Traditional buildings that are still present in the Istranca Mountains, due to their resemblance to the Neolithic architecture of Aşağı Pınar, have been used in modelling the exhibition. The Open-air Museum at Aşağı Pınar, at present consisting of three exhibition units, has been designed to develop awarenes and interest to public. The exhibition comprises of posters, replicas and models to Sergilemede Istranca dağlık bölgesinde günümüze kadar gelen ve Aşağı Pınar Neolitik mimarisine benzeyen yapılardan yararlanılmıştır. Geniş çaplı ve bütüncül bir planlamayla kurgulanan Aşağı Pınar Açık Hava Müzesi, şimdilik üç sergileme biriminden oluşmaktadır. Sergilemede anlatım panoları ve Aşağı Pınar ın çeşitli tabakalarını temsil eden farklı yapıların maketlerinin yanı sıra, yangın geçirmiş 6. tabaka Neolitik evi, mankenler, mimari öğeler ve dönemin öğütme, çanak yapımı gibi tanımlı işleriyle canlandırılmıştır display daily life, craftsmanship, technologies and subsistence in Neolithic Aşağı Pınar.

10 Aşağı Pınar Buluntu Topluluğu Findings of Aşağı Pınar Aşağı Pınar kazılarında yerleşmenin 1600 yıllık sürecini yansıtan çok zengin buluntular ortaya çıkmış ve bunlar Orta Tuna Havzası ile İç Anadolu kültürleri arasındaki ilişkinin anlaşılmasını sağlamıştır. Aynı zamanda kazı bulguları sayesinde doğal çevre ortamı ve bölgede o sırada var olan yabanıl yaşam da anlaşılabilmiştir. Aşağı Pınar da ortaya çıkan en ilginç yapılardan biri, takı yapımında uzmanlaşmış bir ustanın işliğidir. İşlikteki buluntular, işlenmemiş hammaddeden bitmiş örneklere kadar üretim sürecini, kullanılan aletlerle birlikte yansıtmıştır. İşlikte boncuk yapımında ithal deniz kabuğu, kaya kristali gibi hammaddeler kullanılmıştır. Aşağı Pınar da gerek gündelik kullanım kapları, gerekse beğeni eşyası olduğu anlaşılan çok sayıda kap kacak bulunmuştur. Beğeni kapları, biçimsel özellikleri ve üzerlerindeki bezemelerle bir yanda Tuna Havzası na kadar olan Balkan, öte yanda Ege ve Batı Anadolu etkilerini yansıtmaktadır. İlk dönemlerin özelliği boya bezeme iken, giderek oluk, yiv ve kabartma bezeme daha yaygınlaşmıştır. Kırklareli Müzesi nde sergilenen kapların bazıları, dönemin en seçkin örnekleridir. Aşağı Pınar da bulunan çift gövdeli, üçgen bir yüzü olan kadın biçimindeki kült kabının gövde kısmında Diverse findings representing 1600 years of settlement were unearthed during the excavations at Aşağı Pınar, enabling us to understand the interrelationship between the cultures of the Mid Danubian Basin and Central Anatolia. The findings also enabled us to understand the natural habitat and wild life of the time. One of the most interesting structures unearthed at Aşağı Pınar is the workshop of a craftsman specialized in manufacturing beads and pendants. The findings at the workshop reflect the tools as well as the whole production process from raw materials to finished products. Imported sea shells, rock crystallite, and malachite used in bead making were among the raw materials found at the workshop. A great variety of pottery vessels have been recovered, some for daily usage and others as stature objects Even though most of the prestige vessels reflect characteristic shapes and decoration of the Balkans, the impact of Danubian, Aegean and West Anatolian cultures are also evident. While painted ornaments were characteristic of the early periods, grooved and relief decoration became widespread afterwards. Some of those on display at Kırklareli Museum are the most select examples of the period. Among the most important cult vessels is a double globu-

11 Aşağı Pınar Buluntuları / Findings of Aşağı Pınar kabartma olarak mitolojik bir sahne işlenmiştir. İnanç sisteminin göstergeleri arasında, törenlerde kullanılan büyük boyutlu kapların özgün örnekleri ile kült masası olarak tanımlanan örnekler çok sayıdadır. Bunların üzerleri genellikle kazıma, oyma ve çizi yöntemiyle bezenmiştir. Bunların yanı sıra insan yüzü ve kadın şeklinde kült kapları da Aşağı Pınar ın seçkin buluntuları arasındadır. Aşağı Pınar, döneminin inanç sistemi ile ilgili çok zengin ve çeşitli buluntular vermiştir. Bunların arasında küçük kadın heykelcikleri önemli bir yer tutar. İlk dölar bodied anthropomorpic vessel shaped as a female deity, depicting mythological scene in relief. Among the cult objects, there are a number of cult-tables, decorated by incised, excised or grooved decoration; also unique among the finds, face-pots and anthropomorpic vessels are worth noting. Aşağı Pınar provides rich and diverse findings related to the belief system of the period including numerous clay female figurines; while in earlier levels the figurines are flat-bodied, later they take cylindrical shapes. It is evident that the figurines were intentionally broken for use. nemlerde yassı gövdeli olan heykelcikler, daha sonraları silindirik biçim almıştır. Heykelciklerin bilinçli olarak kırılarak kullanıldığı anlaşılmaktadır. Önemli buluntuların arasında kilden mühür gibi basma kalıpları vardır. Üzerlerindeki bezekler, Orta Anadolu dan Tuna Havzası na kadar olan kültür bölgesinin ortak özelliklerini yansıtır. Günlük kullanım eşyaları arasında yüzeyleri sürtülerek parlatılmış taş balta ve keskiler, besin hazırlamayla ilgili araçlar, kemik aletler ve kilden yapılan nesnelere ait çok zengin bir çeşitleme bulunmuştur Clay pitaderras or stamp-seals are also among the significant findings. The ornaments on them reflect the common characteristics of the cultural area extending from the Danubian Basin to Central Anatolia. A great variety of ground and polished stone artefacts, celts chisels and food preparing tools such as grinding-stones, bone tools, and clay artifacts were unearthed.

12 Kırklareli Müzesi Kırklareli Museum 22 23

13 Müze de tarih öncesinden 20. yüzyıla kadar uzanan döneme ait 3500 ün üzerinde eser bulunmaktadır. Neolitik dönemden beri olağanüstü çeşitlilik gösteren Trakya kültürü müzeye de yansımıştır. Müze, Trakya da tarihi çağların ilk yerleşik halkı olan Traklar a ait önemli bir koleksiyona sahiptir. Müze nin etnografya bölümünde ise bölge halkının yaşam kültüründen kesitler sunulmaktadır. There are over 3500 artifacts from prehistoric ages until the 20th century in the Kırklareli museum. Amazing variety of the Thracian culture since the Neolithic age is reflected in the museum. The museum has a significant collection of artifacts from the Thracians who are the first settlers in Thrace during the historic era. Various cross-sections from the lives of the local people are displayed at the ethnography section of the museum

14 Vize Antik Tiyatro Trakya nın bilinen tek tiyatrosudur yılında başlayan kazılar halen sürmektedir. Ayasofya Kilisesi Altıncı yüzyılda Iustinianus dönemine tarihlenen kilisenin yapımında taş ve tuğla birlikte kullanılmıştır. Kilisenin duvarlarındaki özgün fresk kalıntıları görülebilmektedir. The Ancient Theater The Ancient Theater in Vize is the only one in Thrace. Excavation at the theatre has been going on since Hagia Sophia Church Built in the 6th century during the reign of Justinian. The remains of authentic frescos on the church walls built of Stone and brick are still visible

15 Babaeski Tarihi yolların önemli bir kavşak noktası olan kent, Roma döneminde önemli bir merkezdi. Alpullu (Sinanlı) Köprüsü Mimar Sinan ın en görkemli köprüsüdür. Geniş kemer taşları ile dikkat çeker. As a significant crossroads where ancient roads met, the town was an important center in the Roman and Otoman periods. Alpullu (Sinanlı) Bridge Alpullu (Sinanlı) Bridge is one of the most magnificent bridges built by Architect Sinan. It is characterized by its broad arches. İğneada Bulgaristan a 15 km mesafede, kilometreler uzunluğunda İğneada sahili uzanmaktadır. Only 15 kilometers to Bulgaria, İğneada is a fantastic coast with its beach extending for many kilometers

16 Kıyıköy Antik eserler bakımından zengin bu doğa harikası kıyıda hem tatlı hem tuzlu suda yüzmek mümkündür. Aya Nikola Manastırı 6. yy da kayalara oyularak oluşturulan manastır üç katlıdır. It is possible to swim both in fresh and salty water on this coast, which is a wonder of nature, and is rich with ancient structures. Hagia Nicholas Monastery Carved in the rock in the 6th century the monastery has three floors

17 Bu broşür İstanbul Rehberler Odası - İRO nun bir sosyal sorumluluk çalışmasıdır. Kırklareli Kültür Varlıkları Derneği ile Kırklareli İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü nün katkıları ile İRO tarafından bastırılmıştır.

Gökçeada Uğurlu Zeytinlik

Gökçeada Uğurlu Zeytinlik T.C. Ç AN AKKALE VALİLİĞİ ÇANAKKALE VALİLİĞİ Guide To Excavations in ÇANAKKALE Kazı Rehberi Gökçeada Uğurlu Zeytinlik 1 Gökçeada Uğurlu Zeytinlik Kazı Broşürü ing-trk..indd 1 GÖKÇEADA UĞURLU-ZEYTİNLİK

Detaylı

MOZAİK SANATI ANTAKYA VE ZEUGMA MOZAİKLERİNİN RESİM ANALİZLERİ MEHMET ŞAHİN. YÜKSEK LİSANS TEZİ Resim Ana Sanat Dalı Danışman: Doç.

MOZAİK SANATI ANTAKYA VE ZEUGMA MOZAİKLERİNİN RESİM ANALİZLERİ MEHMET ŞAHİN. YÜKSEK LİSANS TEZİ Resim Ana Sanat Dalı Danışman: Doç. MOZAİK SANATI ANTAKYA VE ZEUGMA MOZAİKLERİNİN RESİM ANALİZLERİ MEHMET ŞAHİN Yüksek Lisans Tezi Eskişehir 2010 MOZAİK SANATI ANTAKYA VE ZEUGMA MOZAİKLERİNİN RESİM ANALİZLERİ MEHMET ŞAHİN YÜKSEK LİSANS TEZİ

Detaylı

(1971-1985) ARASI KONUSUNU TÜRK TARİHİNDEN ALAN TİYATROLAR

(1971-1985) ARASI KONUSUNU TÜRK TARİHİNDEN ALAN TİYATROLAR ANABİLİM DALI ADI SOYADI DANIŞMANI TARİHİ :TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI : Yasemin YABUZ : Yrd. Doç. Dr. Abdullah ŞENGÜL : 16.06.2003 (1971-1985) ARASI KONUSUNU TÜRK TARİHİNDEN ALAN TİYATROLAR Kökeni Antik Yunan

Detaylı

This empire began in 330 and lasted until 1453, for 1123 years.

This empire began in 330 and lasted until 1453, for 1123 years. This empire began in 330 and lasted until 1453, for 1123 years. The Byzantine Empire began with the Emperor Constantine who reigned for thirteen years a total of 88 emperors were to reign during the course

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ Kasım, 2017

ÖZGEÇMİŞ Kasım, 2017 ÖZGEÇMİŞ Kasım, 2017 KİŞİSEL BİLGİLER Adı: Güzel Soyadı: ÖZTÜRK Doğum Yeri ve Tarihi: Aralık, 05.01.1985 Mesleği: Araştırma Görevlisi/Arkeolog. Adres: Ankara Üniversitesi, Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi,

Detaylı

MAĞARALARI VE YERLEŞİM ALANI

MAĞARALARI VE YERLEŞİM ALANI TÜRKİYE DOĞAL VE KÜLTÜREL VARLIKLARI ENVANTERİ ENV. NO. 58.01.0.02 ÇİMENYENİCE KÖYÜ, KÖROĞLU TEPELERİ, I39-a4 MAĞARALARI VE YERLEŞİM ALANI İL SİVAS İLÇE HAFİK MAH.-KÖY VE MEVKİİ Çimenyenice Köyü GENEL

Detaylı

The Byzantine-Era Daily Use Pottery Found in the Thermal Spring in Allianoi

The Byzantine-Era Daily Use Pottery Found in the Thermal Spring in Allianoi ALLIANOI ANTİK ILICASI NDA ÜRETİLEN ERKEN BİZANS DÖNEMİ GÜNLÜK KULLANIM KAPLARI* **Hande YEŞİLOVA Öz Allianoi antik ılıcası içersinde, Geç Roma Erken Bizans Dönemi yerleşiminde bulunan, seramik fırınlarında

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ Temmuz 2018

ÖZGEÇMİŞ Temmuz 2018 ÖZGEÇMİŞ Temmuz 2018 KİŞİSEL BİLGİLER Adı: Güzel Soyadı: ÖZTÜRK Doğum Yeri ve Tarihi: Iğdır/Aralık, 05.01.1985 Mesleği: Araştırma Görevlisi/Arkeolog. Adres: Ankara Üniversitesi, Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi,

Detaylı

HAKKIMIZDA. Zaman her zamankinden daha değerli...

HAKKIMIZDA. Zaman her zamankinden daha değerli... HAKKIMIZDA Zaman her zamankinden daha değerli... Asya Kent Saatleri, sürekli değişen kentsel dinamiklere karşı, kültürel ve tarihsel bir bağ, bir diyalog kurmaktadır. Saatler sadece zamanı göstermez, mekanın

Detaylı

MÜZİĞİN RESİM SANATINDA TARİHSEL SÜRECİ 20.yy SANATINA ETKİSİ VE YANSIMASI. Emin GÜLÖREN YÜKSEK LİSANS TEZİ. Resim Anasanat Dalı

MÜZİĞİN RESİM SANATINDA TARİHSEL SÜRECİ 20.yy SANATINA ETKİSİ VE YANSIMASI. Emin GÜLÖREN YÜKSEK LİSANS TEZİ. Resim Anasanat Dalı MÜZİĞİN RESİM SANATINDA TARİHSEL SÜRECİ 20.yy SANATINA ETKİSİ VE YANSIMASI YÜKSEK LİSANS TEZİ Resim Anasanat Dalı Danışman: Doç. Rıdvan COŞKUN Eskişehir Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Enstitüsü Haziran

Detaylı

İŞLETMELERDE KURUMSAL İMAJ VE OLUŞUMUNDAKİ ANA ETKENLER

İŞLETMELERDE KURUMSAL İMAJ VE OLUŞUMUNDAKİ ANA ETKENLER ANKARA ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ HALKLA İLİŞKİLER VE TANITIM ANA BİLİM DALI İŞLETMELERDE KURUMSAL İMAJ VE OLUŞUMUNDAKİ ANA ETKENLER BİR ÖRNEK OLAY İNCELEMESİ: SHERATON ANKARA HOTEL & TOWERS

Detaylı

Konforun Üç Bilinmeyenli Denklemi 2016

Konforun Üç Bilinmeyenli Denklemi 2016 Mimari olmadan akustik, akustik olmadan da mimarlık olmaz! Mimari ve akustik el ele gider ve ben genellikle iyi akustik görülmek için orada değildir, mimarinin bir parçası olmalı derim. x: akustik There

Detaylı

ANTİK ÇAĞDA ANADOLU ANATOLIA AT ANTIQUITY KONU 3 FRİGLER 1

ANTİK ÇAĞDA ANADOLU ANATOLIA AT ANTIQUITY KONU 3 FRİGLER 1 ANTİK ÇAĞDA ANADOLU ANATOLIA AT ANTIQUITY KONU 3 FRİGLER 1 Frigler Frigler Troya VII-a nın tahribinden (M.Ö. 1190) hemen sonra Anadolu ya Balkanlar üzerinden gelen Hint Avupa kökenli kavimlerden biridir.

Detaylı

Parça İle İlgili Kelimeler

Parça İle İlgili Kelimeler History of Venice History of Venice Venice is one of the most beautiful cities of the world.it lies on over a hundred islands in a lagoon in the northern part of the Adriatic Sea.Venice is a cultural and

Detaylı

NOKTA VE ÇİZGİNİN RESİMSEL ANLATIMDA KULLANIMI Semih KAPLAN SANATTA YETERLİK TEZİ Resim Ana Sanat Dalı Danışman: Doç. Leyla VARLIK ŞENTÜRK Eylül 2009

NOKTA VE ÇİZGİNİN RESİMSEL ANLATIMDA KULLANIMI Semih KAPLAN SANATTA YETERLİK TEZİ Resim Ana Sanat Dalı Danışman: Doç. Leyla VARLIK ŞENTÜRK Eylül 2009 NOKTA VE ÇİZGİNİN RESİMSEL ANLATIMDA KULLANIMI SANATTA YETERLİK TEZİ Resim Ana Sanat Dalı Danışman: Doç. Leyla VARLIK ŞENTÜRK Eylül 2009 Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Enstitüsü Eskişehir RESİMSEL

Detaylı

Duvar Resimleri. Pişmiş Toprak. Eserlerin Restorasyonu. Baked Clay Artefacts. Restoration

Duvar Resimleri. Pişmiş Toprak. Eserlerin Restorasyonu. Baked Clay Artefacts. Restoration Duvar Resimleri Fresco Metal Eserlerin Metal Artefacts Resim Painting Çini Tile Fosil Fossil Mozaik Mosaic Taşınmaz Kültür Varlıkları Immovable Cultural Heritage Taş ve Mermer Eserlerin Stone and Marble

Detaylı

Sınır Ötesi Uyum ve Refah İçin Kültürel Miras Varlığı CCI No: 2007CB16IPO008-2011-2-022

Sınır Ötesi Uyum ve Refah İçin Kültürel Miras Varlığı CCI No: 2007CB16IPO008-2011-2-022 Lider Partner Haskova Bölgesel ve Sivil İnsiyatifler Birliği (ARCI) Proje Partneri VİZE BELEDİYESİ BULGARİSTAN TÜRKİYE SINIR ÖTESİ İŞ BİRLİĞİ PROGRAMI CCI NO: 2007CB16IPO008 Sınır Ötesi Uyum ve Refah İçin

Detaylı

Konya İli Beyşehir İlçesi Fasıllar Anıtı ve Çevresi Yüzey Araştırması 2013 Yılı Çalışmaları

Konya İli Beyşehir İlçesi Fasıllar Anıtı ve Çevresi Yüzey Araştırması 2013 Yılı Çalışmaları Konya İli Beyşehir İlçesi Fasıllar Anıtı ve Çevresi Yüzey Araştırması 2013 Yılı Çalışmaları Yrd. Doç. Dr. Yiğit H. Erbil, Hacettepe Üniversitesi Arkeoloji Bölümü Konya İli Beyşehir İlçesi Fasıllar Anıtı

Detaylı

Gulnara KANBEROVA 1 Serap BULAT 2 İSHAK PAŞA İLE ŞEKİ HAN SARAYI MİMARLIK DESEN ve FORMLARININ GEOMETRİK KURULUŞLARI

Gulnara KANBEROVA 1 Serap BULAT 2 İSHAK PAŞA İLE ŞEKİ HAN SARAYI MİMARLIK DESEN ve FORMLARININ GEOMETRİK KURULUŞLARI Akademik Sosyal Araştırmalar Dergisi, Yıl: 3, Sayı: 9, Mart 2015, s. 48-56 Gulnara KANBEROVA 1 Serap BULAT 2 İSHAK PAŞA İLE ŞEKİ HAN SARAYI MİMARLIK DESEN ve FORMLARININ GEOMETRİK KURULUŞLARI Özet Sultanlar,

Detaylı

Argumentative Essay Nasıl Yazılır?

Argumentative Essay Nasıl Yazılır? Argumentative Essay Nasıl Yazılır? Hüseyin Demirtaş Dersimiz: o Argumentative Essay o Format o Thesis o Örnek yazı Military service Outline Many countries have a professional army yet there is compulsory

Detaylı

CORPORATE PRESENTATION FILE. Marble, Granite, Travertine, Project, Design, Manufacturing. Dealer Technistone Aegean region

CORPORATE PRESENTATION FILE. Marble, Granite, Travertine, Project, Design, Manufacturing. Dealer Technistone Aegean region CORPORATE PRESENTATION FILE Marble, Granite, Travertine, Project, Design, Manufacturing. Dealer Technistone Aegean region Asiye KURT Coordinator Mehmet AVCI Foreign Trade Manager INDEX ABOUT US SHOWRROM,

Detaylı

About Us. Hakkımızda. ve artan üretim kapasitesi ile hedefler de büyüdü.

About Us. Hakkımızda. ve artan üretim kapasitesi ile hedefler de büyüdü. Hakkımızda İkram Gıda A.Ș, 1998 yılında Rami Kuru Gıda Sitesi'nde ticari hayatına bașladı. Gemlik Zeytin Halinde bulunan üretim yerinde imal ettiği ürünlerle İstanbul piyasasında faaliyet gösteren firmamız

Detaylı

ISSN: Yıl /Year: 2017 Cilt(Sayı)/Vol.(Issue): 1(Özel) Sayfa/Page: Araştırma Makalesi Research Article. Özet.

ISSN: Yıl /Year: 2017 Cilt(Sayı)/Vol.(Issue): 1(Özel) Sayfa/Page: Araştırma Makalesi Research Article. Özet. VII. Bahçe Ürünlerinde Muhafaza ve Pazarlama Sempozyumu, 04-07 Ekim 206 ISSN: 248-0036 Yıl /Year: 207 Cilt(Sayı)/Vol.(Issue): (Özel) Sayfa/Page: 54-60 Araştırma Makalesi Research Article Suleyman Demirel

Detaylı

U.D.E.K. Üniversite Düzeyinde Etkisi. M Hëna e Plotë Bedër Universitesi. ÖZET

U.D.E.K. Üniversite Düzeyinde Etkisi. M Hëna e Plotë Bedër Universitesi. ÖZET U.D.E.K Üniversite Düzeyinde Etkisi M Hëna e Plotë Bedër Universitesi mehmetarslantas1907@hotmail.com ÖZET Türk dizilerine ilginin far Buna paralel olarak duyan genç izleyiciler Arnavutça- ABSTRACT The

Detaylı

YOZGAT ŞEHİR MERKEZİNDE ANTİK BİR KENT: MERCİMEKTEPE HÖYÜK

YOZGAT ŞEHİR MERKEZİNDE ANTİK BİR KENT: MERCİMEKTEPE HÖYÜK YOZGAT ŞEHİR MERKEZİNDE ANTİK BİR KENT: MERCİMEKTEPE HÖYÜK Özet Aslı KAHRAMAN ÇINAR 1 Mercimektepe Höyük Yozgat şehir merkezi içerisinde bulunan önemli bir antik dönem yerleşim yeridir. Kültür ve Turizm

Detaylı

TÜRKİYE CUMHURİYETİ KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI

TÜRKİYE CUMHURİYETİ KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI TÜRKİYE CUMHURİYETİ KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü O. Murat SÜSLÜ Arkeolog Genel Müdür 1 SÜRDÜRÜLEBİLİR GELİŞME Dünya Çevre ve Gelişme Komisyonu, sürdürülebilir

Detaylı

Roma ve Bizans Dönemi Tarihi Eserleri. Ahmet Usal - Edirne Vergi Dairesi Başkanlığı

Roma ve Bizans Dönemi Tarihi Eserleri. Ahmet Usal - Edirne Vergi Dairesi Başkanlığı Roma ve Bizans Dönemi Tarihi Eserleri Ahmet Usal - Edirne Vergi Dairesi Başkanlığı Aralık 25, 2006 2 İçindekiler 0.1 Antik Yerleşimler......................... 4 0.2 Roma - Bizans Dönemi Kalıntıları...............

Detaylı

T.C. SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ ISPARTA İLİ KİRAZ İHRACATININ ANALİZİ

T.C. SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ ISPARTA İLİ KİRAZ İHRACATININ ANALİZİ T.C. SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ ISPARTA İLİ KİRAZ İHRACATININ ANALİZİ Danışman Doç. Dr. Tufan BAL YÜKSEK LİSANS TEZİ TARIM EKONOMİSİ ANABİLİM DALI ISPARTA - 2016 2016 [] TEZ

Detaylı

ÖZEL İÇEL ORTAOKULU. A Visit to the old houses in Tarsus/Mersin 2013-2015 LLP COMENIUS PROJECT

ÖZEL İÇEL ORTAOKULU. A Visit to the old houses in Tarsus/Mersin 2013-2015 LLP COMENIUS PROJECT ÖZEL İÇEL ORTAOKULU A Visit to the old houses in Tarsus/Mersin 2013-2015 LLP COMENIUS PROJECT ESKİ TARSUS EVLERİ Gerek iklim ve coğrafyanın, gerekse sosyo-ekonomik yapının sağladığı zenginlik

Detaylı

İstanbul a Hoşgeldiniz

İstanbul a Hoşgeldiniz Welcome To Istanbul İstanbul a Hoşgeldiniz CHIC Accessories Administration Office CHIC Tekstil ve Metal would like to welcome you to Turkey! Our company s aim is to offer our clients complete branding

Detaylı

ANTĠK EGE MĠMARLIĞI MĠNOS MĠMARLIĞI

ANTĠK EGE MĠMARLIĞI MĠNOS MĠMARLIĞI ANTĠK EGE MĠMARLIĞI MĠNOS MĠMARLIĞI ANTĠK EGE MĠMARLIĞI MĠNOS MĠMARLIĞI GĠRĠT ADASI Eski Minos Çağı M.Ö. 2700-2100 Orta Minos Çağı M.Ö. 2100-1600 Yeni Minos Çağı M.Ö. 1600-1200 ANTĠK EGE MĠMARLIĞI MĠNOS

Detaylı

Turkish and Kurdish influences in the Arabic Dialects of Anatolia. Otto Jastrow (Tallinn)

Turkish and Kurdish influences in the Arabic Dialects of Anatolia. Otto Jastrow (Tallinn) Türk Dilleri Araştırmaları, 21.1 (2011): 83-94 Turkish and Kurdish influences in the Arabic Dialects of Anatolia Otto Jastrow (Tallinn) Özet: Anadolu Arapçası, ayrı lehçeler (Sprachinseln) biçiminde ortaya

Detaylı

MM103 E COMPUTER AIDED ENGINEERING DRAWING I

MM103 E COMPUTER AIDED ENGINEERING DRAWING I MM103 E COMPUTER AIDED ENGINEERING DRAWING I ORTHOGRAPHIC (MULTIVIEW) PROJECTION (EŞLENİK DİK İZDÜŞÜM) Weeks: 3-6 ORTHOGRAPHIC (MULTIVIEW) PROJECTION (EŞLENİK DİK İZDÜŞÜM) Projection: A view of an object

Detaylı

WEEK 11 CME323 NUMERIC ANALYSIS. Lect. Yasin ORTAKCI.

WEEK 11 CME323 NUMERIC ANALYSIS. Lect. Yasin ORTAKCI. WEEK 11 CME323 NUMERIC ANALYSIS Lect. Yasin ORTAKCI yasinortakci@karabuk.edu.tr 2 INTERPOLATION Introduction A census of the population of the United States is taken every 10 years. The following table

Detaylı

04 www.borpanel.com.tr

04 www.borpanel.com.tr BANYO MOBiLYALARI 04 Kalite Yönetim Modern yaşamın koşuşturmasında Belgeleri klasikten vazgeçemeyenlere konfor ve estetiği bir arada sunan Efes, banyolarınızın atmosferini değiştirecek. 05 06 KURUMSAL

Detaylı

%100 Zeytinyağı ÜRÜN KATALOĞU / PRODUCT CATALOGUE.

%100 Zeytinyağı ÜRÜN KATALOĞU / PRODUCT CATALOGUE. %100 Zeytinyağı ÜRÜN KATALOĞU / PRODUCT CATALOGUE www.bozluyag.com Our company Our company has been built since 2003 and it is a family company. The place of our facility is in Torbalı,İzmir(Smyrna) where

Detaylı

ARPAÇAY DA TARİHİ VE ARKEOLOJİK ARAŞTIRMALAR Historical and Archaeological Research in Arpacay

ARPAÇAY DA TARİHİ VE ARKEOLOJİK ARAŞTIRMALAR Historical and Archaeological Research in Arpacay Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi Journal of the Institute of Social Sciences Sayı Number 1, Bahar Spring 2008, 57-71 ARPAÇAY DA TARİHİ VE ARKEOLOJİK ARAŞTIRMALAR Historical and Archaeological Research

Detaylı

Sokak Hayvanları yararına olan bu takvim, Ara Güler tarafından bağışlanan fotoğraflardan oluşmaktadır. Ara Güler

Sokak Hayvanları yararına olan bu takvim, Ara Güler tarafından bağışlanan fotoğraflardan oluşmaktadır. Ara Güler Sokak Hayvanları yararına olan bu takvim, Ara Güler tarafından bağışlanan fotoğraflardan oluşmaktadır. Ara Güler All the photographs used in this calendar have been donated by Ara Güler for the benefit

Detaylı

The Otonomi of First The epicenter of investments with the latest technological equipments and strategic location

The Otonomi of First The epicenter of investments with the latest technological equipments and strategic location www.otonomi.com.tr BİR İLKİN OTONOMİSİ Son Teknoloji Donanımlar ve Stratejik Konum ile Yatırımların Merkez Üssü The Otonomi of First The epicenter of investments with the latest technological equipments

Detaylı

HÜRRİYET GAZETESİ: 1948-1953 DÖNEMİNİN YAYIN POLİTİKASI

HÜRRİYET GAZETESİ: 1948-1953 DÖNEMİNİN YAYIN POLİTİKASI T.C. ANKARA ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ GAZETECİLİK ANABİLİM DALI HÜRRİYET GAZETESİ: 1948-1953 DÖNEMİNİN YAYIN POLİTİKASI Doktora Tezi Selda Bulut Tez Danışmanı Prof.Dr.Korkmaz Alemdar Ankara-2007

Detaylı

2013 Collection Polikarbonat kýrýlmaz bardaklar Unbreakable polycarbonate drinkware Metplas Ltd. Þti. 1990 yýlýnda, mühendislik plastikleri iþleme konusunda faaliyetlerine baþlamýþ olup, ilk yýllarýnda

Detaylı

15. MÜZE ÇALIŞMALARI ve KURTARMA KAZILARI SEMPOZYUMU

15. MÜZE ÇALIŞMALARI ve KURTARMA KAZILARI SEMPOZYUMU T.C. KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü 15. MÜZE ÇALIŞMALARI ve KURTARMA KAZILARI SEMPOZYUMU 24-26 NİSAN 2006 ALANYA T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Yayın No : 3082

Detaylı

Erol KAYA Yönetim Kurulu Başkanı Chairman Of The Board

Erol KAYA Yönetim Kurulu Başkanı Chairman Of The Board Arifiye Fidancılık 1989 yılında Adapazarı Arifiye ilçesinde kurulmuştur. Kuruluşumuz 300 m2 alanda mevsimlik çiçek üretimi ve satışı ile faaliyet göstermeye başlamıştır. Geçen süre içersinde marka haline

Detaylı

Yüz Tanımaya Dayalı Uygulamalar. (Özet)

Yüz Tanımaya Dayalı Uygulamalar. (Özet) 4 Yüz Tanımaya Dayalı Uygulamalar (Özet) Günümüzde, teknolojinin gelişmesi ile yüz tanımaya dayalı bir çok yöntem artık uygulama alanı bulabilmekte ve gittikçe de önem kazanmaktadır. Bir çok farklı uygulama

Detaylı

a, ı ı o, u u e, i i ö, ü ü

a, ı ı o, u u e, i i ö, ü ü Possessive Endings In English, the possession of an object is described by adding an s at the end of the possessor word separated by an apostrophe. If we are talking about a pen belonging to Hakan we would

Detaylı

Mobilya kulpları konusunda Türkiye nin önde gelen üreticilerinden olan Marca, 2000 yılında İstanbul da kuruldu. Meydan Mobilya Aksesuarları Sanayi ve

Mobilya kulpları konusunda Türkiye nin önde gelen üreticilerinden olan Marca, 2000 yılında İstanbul da kuruldu. Meydan Mobilya Aksesuarları Sanayi ve 2012 Mobilya kulpları konusunda Türkiye nin önde gelen üreticilerinden olan Marca, 2000 yılında İstanbul da kuruldu. Meydan Mobilya Aksesuarları Sanayi ve Ticaret Limited Șirketi unvanıyla kurulan firma,

Detaylı

Makedonya Cumhuriyeti ; 1991 yılında Yugoslavya Sosyalist Federatif Cumhuriyeti nin iç savaşlara girdiği dönemde bağımsızlığını ilan etmiştir.

Makedonya Cumhuriyeti ; 1991 yılında Yugoslavya Sosyalist Federatif Cumhuriyeti nin iç savaşlara girdiği dönemde bağımsızlığını ilan etmiştir. Makedonya Cumhuriyeti ; 1991 yılında Yugoslavya Sosyalist Federatif Cumhuriyeti nin iç savaşlara girdiği dönemde bağımsızlığını ilan etmiştir. Kuzeyde Sırbistan ve Kosova batıda Arnavutluk, güneyde Yunanistan,

Detaylı

MİMARİ TASARIM 7 / ARCHITECTURAL DESIGN 7 (Diploma Projesi / Diploma Project) 2015 2016 Öğrenim Yılı Bahar Yarıyılı / 2015-2016 Academic Year Spring

MİMARİ TASARIM 7 / ARCHITECTURAL DESIGN 7 (Diploma Projesi / Diploma Project) 2015 2016 Öğrenim Yılı Bahar Yarıyılı / 2015-2016 Academic Year Spring MİMARİ TASARIM 7 / ARCHITECTURAL DESIGN 7 (Diploma Projesi / Diploma Project) 2015 2016 Öğrenim Yılı Bahar Yarıyılı / 2015-2016 Academic Year Spring Term Gr.1 ZEYTİNBURNU ODAKLI MİMARİ / KENTSEL YENİLEME

Detaylı

MİMARİ YÖNLENDİRME SİSTEMLERİ ARCHITECTURAL WAYFINDING SYSTEMS KİMLİKLENDİRMELER IDENTIFICATIONS

MİMARİ YÖNLENDİRME SİSTEMLERİ ARCHITECTURAL WAYFINDING SYSTEMS KİMLİKLENDİRMELER IDENTIFICATIONS MİMARİ YÖNLENDİRME SİSTEMLERİ ARCHITECTURAL WAYFINDING SYSTEMS KİMLİKLENDİRMELER IDENTIFICATIONS KİMLİK- LENDİRME PROJELERİ Kurumsal kimlik, hedef kitleye kendini doğrudan anlatmayı, yüzünü görünür kılmayı

Detaylı

HEARTS PROJESİ YAYGINLAŞTIRMA RAPORU

HEARTS PROJESİ YAYGINLAŞTIRMA RAPORU HEARTS PROJESİ YAYGINLAŞTIRMA RAPORU BOLU HALKIN EGITIMINI GELISTIRME VE DESTEKLEME DERNEGI TARAFINDAN ORGANİZE EDİLEN YAYGINLAŞTIRMA FAALİYETLERİ - TURKİYE Bolu Halkın Egitimini Gelistirme ve Destekleme

Detaylı

Araştırma Enstitusu Mudurlugu, Tekirdag (Sorumlu Yazar)

Araştırma Enstitusu Mudurlugu, Tekirdag (Sorumlu Yazar) VII. Bahçe Ürünlerinde Muhafaza ve Pazarlama Sempozyumu, 04-07 Ekim 2016 ISSN: 2148-0036 Yıl /Year: 2017 Cilt(Sayı)/Vol.(Issue): 1(Özel) Sayfa/Page: 161-167 Derleme Review 1Bagcılık Araştırma Enstitusu

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ. Telefon : 03862804582 : kmatsumura@ahievran.edu.tr. 2. Doğum Tarihi : 16.02.1959. 3. Unvanı : Yrd. Doç. Dr.

ÖZGEÇMİŞ. Telefon : 03862804582 : kmatsumura@ahievran.edu.tr. 2. Doğum Tarihi : 16.02.1959. 3. Unvanı : Yrd. Doç. Dr. ÖZGEÇMİŞ 1. Adı Soyadı : Kimiyoshi Matsumura İletişim Bilgileri : Ahi Evran Üniversitesi, Bağbaşı Kampüsü, FenEdebiyat Fakültesi, Arkeoloji Bölümü, N. Adres 174, Bağbaşı Mah. Kırşehir 40100. Telefon :

Detaylı

A UNIFIED APPROACH IN GPS ACCURACY DETERMINATION STUDIES

A UNIFIED APPROACH IN GPS ACCURACY DETERMINATION STUDIES A UNIFIED APPROACH IN GPS ACCURACY DETERMINATION STUDIES by Didem Öztürk B.S., Geodesy and Photogrammetry Department Yildiz Technical University, 2005 Submitted to the Kandilli Observatory and Earthquake

Detaylı

Marmara ve Ege bölgesinde yaygın satış

Marmara ve Ege bölgesinde yaygın satış HAKKIMIZDA Marmara ve Ege bölgesinde yaygın satış ağına sahip olan ASİSTAL ALÜMİN- YUM, 1994 yılından bu yana hizmet vermektedir. Fabrikamız Kırklareli Organize Sanayi bölgesi içinde yer almakta olup,

Detaylı

Profiling the Urban Social Classes in Turkey: Economic Occupations, Political Orientations, Social Life-Styles, Moral Values

Profiling the Urban Social Classes in Turkey: Economic Occupations, Political Orientations, Social Life-Styles, Moral Values Profiling the Urban Social Classes in Turkey: Economic Occupations, Political Orientations, Social Life-Styles, Moral Values Presentation of the Basic Findings of a Public Opinion Survey Supported with

Detaylı

ANMED. ANADOLU AKDENİZİ Arkeoloji Haberleri News of Archaeology from ANATOLIA S MEDITERRANEAN AREAS

ANMED. ANADOLU AKDENİZİ Arkeoloji Haberleri News of Archaeology from ANATOLIA S MEDITERRANEAN AREAS ANMED ANADOLU AKDENİZİ Arkeoloji Haberleri 2011-9 News of Archaeology from ANATOLIA S MEDITERRANEAN AREAS Suna - İnan Kıraç Akdeniz Medeniyetleri Araştırma Enstitüsü Suna & İnan Kıraç Research Institute

Detaylı

ANMED. ANADOLU AKDENİZİ Arkeoloji Haberleri News of Archaeology from ANATOLIA S MEDITERRANEAN AREAS. (Ayrıbasım/Offprint)

ANMED. ANADOLU AKDENİZİ Arkeoloji Haberleri News of Archaeology from ANATOLIA S MEDITERRANEAN AREAS. (Ayrıbasım/Offprint) ANMED ANADOLU AKDENİZİ Arkeoloji Haberleri 2013-11 News of Archaeology from ANATOLIA S MEDITERRANEAN AREAS (Ayrıbasım/Offprint) Suna - İnan Kıraç Akdeniz Medeniyetleri Araştırma Enstitüsü Suna & İnan Kıraç

Detaylı

AB surecinde Turkiyede Ozel Guvenlik Hizmetleri Yapisi ve Uyum Sorunlari (Turkish Edition)

AB surecinde Turkiyede Ozel Guvenlik Hizmetleri Yapisi ve Uyum Sorunlari (Turkish Edition) AB surecinde Turkiyede Ozel Guvenlik Hizmetleri Yapisi ve Uyum Sorunlari (Turkish Edition) Hakan Cora Click here if your download doesn"t start automatically AB surecinde Turkiyede Ozel Guvenlik Hizmetleri

Detaylı

2007-2010 İzmir İli Arkeolojik Yüzey Araştırmaları

2007-2010 İzmir İli Arkeolojik Yüzey Araştırmaları 2007-2010 İzmir İli Arkeolojik Yüzey Araştırmaları Menderes İlçesi: Menderes ilçesine bağlı Oğlananası Köyü ne yakın, köyün 3-4 km kuzeydoğusunda, Kısık mobilyacılar sitesinin arkasında yer alan büyük

Detaylı

PANAZTEPE- MENEMEN KAZISI

PANAZTEPE- MENEMEN KAZISI PANAZTEPE- MENEMEN KAZISI 1982 yılında Manisa Müzesine satılan bir grup eser bilim dünyasının dikkatini çekti. Bu eserler bir mezarlık soygununa işaret ediyordu. Soyulan mezarlar açıkça M.Ö. 2. binyılın

Detaylı

Yrd.Doç.Dr. MURAT ÇEKİLMEZ

Yrd.Doç.Dr. MURAT ÇEKİLMEZ Yrd.Doç.Dr. MURAT ÇEKİLMEZ Arkeoloji Bölümü Klasik Eğitim Bilgileri Arkeoloji Bölümü 2001-2005 Lisans Adnan Menderes Üniversitesi Arkeoloji Pr. 2005-2008 Yüksek Lisans Adnan Menderes ÜniversitesiSosyal

Detaylı

KRONOLOJİK İSLAM MİMARİSİ

KRONOLOJİK İSLAM MİMARİSİ KRONOLOJİK İSLAM MİMARİSİ 1 632-1258 HALİFELER DÖNEMİ (632-661) Hz. Ebubekir, Hz. Ömer, Hz. Osman ve Hz. Ali, her biri İslam ın yayılması için çalışmıştır. Hz. Muhammed in 632 deki vefatından sonra Arap

Detaylı

Profil Boru Demir Çelik

Profil Boru Demir Çelik Profil Boru Demir Çelik Hakkımızda Fabrikamız; BORSAN PROFİL BORU DEMİR ÇELİK SAN. VE TİC. LTD. ŞTİ. 2007 Yılında Hatay'ın Payas İlçesinde 21.000 m2 açık, 10.000 m2 kapalı alan üzerine kurulmuştur. Bölgenin

Detaylı

ANMED. ANADOLU AKDENİZİ Arkeoloji Haberleri 2013-11. News of Archaeology from ANATOLIA S MEDITERRANEAN AREAS. (Ayrıbasım/Offprint)

ANMED. ANADOLU AKDENİZİ Arkeoloji Haberleri 2013-11. News of Archaeology from ANATOLIA S MEDITERRANEAN AREAS. (Ayrıbasım/Offprint) ANMED ANADOLU AKDENİZİ Arkeoloji Haberleri 2013-11 News of Archaeology from ANATOLIA S MEDITERRANEAN AREAS (Ayrıbasım/Offprint) Suna - İnan Kıraç Akdeniz Medeniyetleri Araştırma Enstitüsü Suna & İnan Kıraç

Detaylı

CODE DESCRIPTION DIMENSIONS HEIGHT CAPACITY CASE QUANTITY PACKAGING MATERIAL COLOUR WEIGHT MC.06 Mini Cup 48 x 48 mm 45 mm 60 ml 600 pcs 24 pack x 25

CODE DESCRIPTION DIMENSIONS HEIGHT CAPACITY CASE QUANTITY PACKAGING MATERIAL COLOUR WEIGHT MC.06 Mini Cup 48 x 48 mm 45 mm 60 ml 600 pcs 24 pack x 25 Metplas Ltd. 1990 yılında mühendislik plastikleri işleme konusunda faaliyetlerine başlamış olup, 1994 den itibaren Rubikap markası ile bilinen endüstriyel polikarbonat masaüstü servis ekipmanlarıyla hizmet

Detaylı

PROTOHİSTORYA VE ÖNASYA ARKEOLOJİSİ ANABİLİM DALI 2015-2016 LİSANS EĞİTİM PROGRAMI

PROTOHİSTORYA VE ÖNASYA ARKEOLOJİSİ ANABİLİM DALI 2015-2016 LİSANS EĞİTİM PROGRAMI ANADAL EĞİTİM PROGRAMI ZORUNLU DERSLERİ 1. SINIF 1. YARIYIL 1 2 YDİ 101 YDA 101 YDF 101 GUS 101 GUS 103 HYK 101 BED 101 3 ATA 101 Temel Yabancı Dil İngilizce/ Basic English Temel Yabancı Dil Almanca/ Basic

Detaylı

INDEX. Hakkımızda / About Us Fabrika / Factory Ürünler / Products

INDEX. Hakkımızda / About Us Fabrika / Factory Ürünler / Products www.altarmarble.com INDEX Hakkımızda / About Us... 5 Fabrika / Factory... 6-9 Ürünler / Products Moon Cream... 12-13 Beach Cream... 14-15 Vanilla Ice... 16-17 Galaxy Silver... 18-19 Light Travertine...

Detaylı

BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ FEN-EDEBİYAT FAKÜLTESİ ARKEOLOJİ BÖLÜMÜ

BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ FEN-EDEBİYAT FAKÜLTESİ ARKEOLOJİ BÖLÜMÜ Malzeme Çalışması : Çanak Çömlek Öğretim Üyesi: Yrd. Doç. Dr. Murat Türkteki Ders Planı ve Okuma Listesi I.Ders Bu dersin amacı arkeolojide prehistorik dönemler süresince karşılaştırmalı tarihlemenin oluşturulmasında

Detaylı

YAPI ATÖLYESİ. make difference.. DESIGN & CONSTRUCTION ENGINEERING ARCHITECTURE CONTRACTING. Design & Construction

YAPI ATÖLYESİ. make difference.. DESIGN & CONSTRUCTION ENGINEERING ARCHITECTURE CONTRACTING. Design & Construction ENGINEERING ARCHITECTURE CONTRACTING Design & Construction DESIGN & CONSTRUCTION make difference.. ABOUT US Our company is specialized in four main subjects; CONSTRUCTION, INTERNATIONAL TRADE, NATURAL

Detaylı

The person called HAKAN and was kut (had the blood of god) had the political power in Turkish countries before Islam.

The person called HAKAN and was kut (had the blood of god) had the political power in Turkish countries before Islam. The person called HAKAN and was kut (had the blood of god) had the political power in Turkish countries before Islam. Hakan was sharing the works of government with the assembly called kurultay.but the

Detaylı

ŞANLIURFA İLİ MERKEZ İLÇESİ NEOLİTİK ÇAĞ VE ÖNCESİ 2015 YILI YÜZEY ARAŞTIRMASI RAPORU

ŞANLIURFA İLİ MERKEZ İLÇESİ NEOLİTİK ÇAĞ VE ÖNCESİ 2015 YILI YÜZEY ARAŞTIRMASI RAPORU ŞANLIURFA İLİ MERKEZ İLÇESİ NEOLİTİK ÇAĞ VE ÖNCESİ 2015 YILI YÜZEY ARAŞTIRMASI RAPORU Şanlıurfa İli, Merkez İlçesi, Neolitik Çağ ve Öncesi adlı yüzey araştırması projesi, Türk Tarih Kurumu Başkanlığı ve

Detaylı

THE CHANNEL TUNNEL (MANŞ TÜNELİ) 278829 Hilmi Batuhan BİLİR 278857 Deniz Göksun ATAKAN 278899 İlayda YEĞİNER

THE CHANNEL TUNNEL (MANŞ TÜNELİ) 278829 Hilmi Batuhan BİLİR 278857 Deniz Göksun ATAKAN 278899 İlayda YEĞİNER THE CHANNEL TUNNEL (MANŞ TÜNELİ) 278829 Hilmi Batuhan BİLİR 278857 Deniz Göksun ATAKAN 278899 İlayda YEĞİNER The Tunnels The Channel Tunnel is the longest undersea tunnel in the world. This tunnel was

Detaylı

Pileki Mağarası ve Jeokültürel Değeri. Pileki Cave and Its Geocultural Value

Pileki Mağarası ve Jeokültürel Değeri. Pileki Cave and Its Geocultural Value ***Ahi Evran University Faculty of Arts and Sciences Geography Department Kirsehir Turkey e-mail: lutfinazik@gmail.com Pileki Mağarası ve Jeokültürel Değeri Pileki Cave and Its Geocultural Value Fuat Şaroğlu*,

Detaylı

FATİH SULTAN MEHMET VAKIF ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK VE FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ

FATİH SULTAN MEHMET VAKIF ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK VE FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ FATİH SULTAN MEHMET VAKIF ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK VE FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ ÜSKÜDAR HACI SELİM AĞA KÜTÜPHANESİ RESTORASYON PROJESİ VE ÇEVRE YERLEŞİMİ YÜKSEK LİSANS TEZİ AHMET BURAK FINDIKOĞLU Anabilim

Detaylı

by Karin Şeşetyan BS. In C.E., Boğaziçi University, 1994

by Karin Şeşetyan BS. In C.E., Boğaziçi University, 1994 A PROBABILISTIC ASSESSMENT OF THE SEISMIC HAZARD IN THE CAUCASUS IN TERMS OF SPECTRAL VALUES by Karin Şeşetyan BS. In C.E., Boğaziçi University, 1994 Submitted to Kandilli Observatory and Earthquake Research

Detaylı

The Australian Aborigines have lived in Australia for over 40,000 years. Avustralyalı Aborjinler 40,000 yıldan fazladır Avustralya da yaşamaktadırlar.

The Australian Aborigines have lived in Australia for over 40,000 years. Avustralyalı Aborjinler 40,000 yıldan fazladır Avustralya da yaşamaktadırlar. İş Hayatı İçin İngilizce Dersi 1. Hafta Çevirileri ABORIGINES 'Aborigines' are the first or original inhabitants of a country. First: ilk Inhabitant: Yerli, yerleşik Country: Ülke Aborjinler, bir ülkenin

Detaylı

Göller Bölgesi Aylık Hakemli Ekonomi ve Kültür Dergisi Ayrıntı Cilt 5 Sayı 63 Haziran 2018/ 5

Göller Bölgesi Aylık Hakemli Ekonomi ve Kültür Dergisi Ayrıntı Cilt 5 Sayı 63 Haziran 2018/ 5 ÖZET: Müze Müdürü Hacı Ali EKİNCİ: Burdur İlinde müzecilik çalışmaları 1957 yıllarında İngiliz Arkeolog James MELLART tarafından yapılan Hacılar Kazısıyla başladı. 1957-1961 yılları arasında 4 sezon ilin

Detaylı

ALTINTEPE KALESİNDEN GÜNÜMÜZE YANSIMALAR THE REFLECTIONS FROM ALTINTEPE FORTRESSTO PRESENT DAY

ALTINTEPE KALESİNDEN GÜNÜMÜZE YANSIMALAR THE REFLECTIONS FROM ALTINTEPE FORTRESSTO PRESENT DAY Uluslararası Sosyal Araştırmalar Dergisi The Journal of International Social Research Cilt: 6 Sayı: 25 Volume: 6 Issue: 25 -Prof. Dr. Hamza GÜNDOĞDU Armağanıwww.sosyalarastirmalar.com Issn: 1307-9581 ALTINTEPE

Detaylı

T.C. İSTANBUL AYDIN ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ BİREYSEL DEĞERLER İLE GİRİŞİMCİLİK EĞİLİMİ İLİŞKİSİ: İSTANBUL İLİNDE BİR ARAŞTIRMA

T.C. İSTANBUL AYDIN ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ BİREYSEL DEĞERLER İLE GİRİŞİMCİLİK EĞİLİMİ İLİŞKİSİ: İSTANBUL İLİNDE BİR ARAŞTIRMA T.C. İSTANBUL AYDIN ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ BİREYSEL DEĞERLER İLE GİRİŞİMCİLİK EĞİLİMİ İLİŞKİSİ: İSTANBUL İLİNDE BİR ARAŞTIRMA DOKTORA TEZİ Cafer Şafak EYEL İşletme Ana Bilim Dalı İşletme

Detaylı

Siz Gençler Gibi Biz de Farklıyız

Siz Gençler Gibi Biz de Farklıyız Siz Gençler Gibi Biz de Farklıyız Grubumuz,dekorasyon,inşaat taahhüt,ve turizim sektörlerinde uzun yıllardan beri hizmet vermektedir. Geçmişteki bilgi ve deneyimlerimizi modüler mobilya sistemine dönüştürerek

Detaylı

PRELIMINARY REPORT. 19/09/2012 KAHRAMANMARAŞ PAZARCIK EARTHQUAKE (SOUTHEAST TURKEY) Ml=5.1.

PRELIMINARY REPORT. 19/09/2012 KAHRAMANMARAŞ PAZARCIK EARTHQUAKE (SOUTHEAST TURKEY) Ml=5.1. PRELIMINARY REPORT 19/09/2012 KAHRAMANMARAŞ PAZARCIK EARTHQUAKE (SOUTHEAST TURKEY) Ml=5.1 www.deprem.gov.tr www.afad.gov.tr REPUBLIC OF TUKEY MANAGEMENT PRESIDENCY An earthquake with magnitude Ml=5.1 occurred

Detaylı

OSMANLI İLE DE İGİLİ ÇOK İLGİNÇ BİR YAPI

OSMANLI İLE DE İGİLİ ÇOK İLGİNÇ BİR YAPI OSMANLI İLE DE İGİLİ ÇOK İLGİNÇ BİR YAPI M.Ö 48 yıllarında Suriyeli Astronom Andronikos KYRRHESTOS tarafından yapıldığı biliniyor. İçinde su ile çalışan bir saat var. Sekizgen olan kulede rüzgârlarla ilgili

Detaylı

AHLAT ARKEOLOJİK KAZISI ÇİNİ ÖRNEKLERİ VE EL SANATLARI SERGİSİ ÜZERİNE

AHLAT ARKEOLOJİK KAZISI ÇİNİ ÖRNEKLERİ VE EL SANATLARI SERGİSİ ÜZERİNE AHLAT ARKEOLOJİK KAZISI ÇİNİ ÖRNEKLERİ VE EL SANATLARI SERGİSİ ÜZERİNE Özet Selçukluların kültür ve sanat merkezlerinden Ahlat ta 50 yılı aşkın bir süredir arkeolojik kazılar yapılmaktadır. Bu kazılarda

Detaylı

RESULOĞLU YERLEŞİMİ VE MEZARLIK ALANI 2013 YILI KAZI RAPORU

RESULOĞLU YERLEŞİMİ VE MEZARLIK ALANI 2013 YILI KAZI RAPORU RESULOĞLU YERLEŞİMİ VE MEZARLIK ALANI 2013 YILI KAZI RAPORU Resuloğlu yerleşimi ve mezarlık alanı Çorum / Uğurludağ sınırları içinde, Resuloğlu (Kaleboynu) Köyü nün kuş uçumu 900 m kuzeybatısındadır. Yerleşim

Detaylı

Frigler Frigler Troya VII-a nın tahribinden (M.Ö. 1190) hemen sonra Anadolu ya Balkanlar üzerinden gelen Hint Avupa kökenli kavimlerden biridir. Frig tarihini Frigler in yeterli sayıda yazılı belge bırakmamış

Detaylı

KONURALP TEKNİK GEZİ RAPORU

KONURALP TEKNİK GEZİ RAPORU KONURALP TEKNİK GEZİ RAPORU Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü lisans programında yer alan Arch 471 - Analysis of Historic Buildings dersi kapsamında Düzce nin Konuralp Belediyesi ne 8-14 Ekim 2012 tarihleri

Detaylı

arina INDEX YER KAROLARI DUVAR & YER KAROLARI WALL & FLOOR TILES Mine Atlas Minuto Stone Lisbon Movito Ekstra Karizma Budak Figura Planets Roma Madrid

arina INDEX YER KAROLARI DUVAR & YER KAROLARI WALL & FLOOR TILES Mine Atlas Minuto Stone Lisbon Movito Ekstra Karizma Budak Figura Planets Roma Madrid arina Osmanlı İmparatorluğu nun temellerinin atıldığı Bilecik ili Söğüt ilçesinde Söğüt Seramik A.Ş. adı altında 1973 yılında 335 dönüm arazi üzerinde 270 çalışanı ile 1.200.000 m 2 /yıl üretim kapasitesi

Detaylı

GÜNCEL ARKEOLOJİK BULGULAR IŞIĞINDA GİRESUN İLİNİN DAĞLIK KESİMİNİN PREHİSTORYASI * Salih KAYMAKÇI

GÜNCEL ARKEOLOJİK BULGULAR IŞIĞINDA GİRESUN İLİNİN DAĞLIK KESİMİNİN PREHİSTORYASI * Salih KAYMAKÇI 2017 3 / 4 (15-29) 1234567 GÜNCEL ARKEOLOJİK BULGULAR IŞIĞINDA GİRESUN İLİNİN DAĞLIK KESİMİNİN PREHİSTORYASI * Salih KAYMAKÇI ** Yrd. Doç. Dr., Erzincan Üniversitesi, Fen-Edebiyat Fakültesi, Tarih Bölümü,

Detaylı

TÜRKİYE DOĞAL VE KÜLTÜREL VARLIKLARI KORUMA ENVANTERİ ENV. NO. SİT ADI

TÜRKİYE DOĞAL VE KÜLTÜREL VARLIKLARI KORUMA ENVANTERİ ENV. NO. SİT ADI TÜRKİYE DOĞAL VE KÜLTÜREL VARLIKLARI ENVANTERİ ENV. NO. ZARA ŞEHİTLİĞİ İL SİVAS İLÇE ZARA MAH.-KÖY VE MEVKİİ GENEL TANIM: Sivas ili, Zara ilçe merkezinde bulunan ve Milli Savunma Bakanlığı, Zara Askerlik

Detaylı

ANKARA ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI

ANKARA ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI A PROGRAM ADI : SANAT TARİHİ 1. SINIF / 1. YARIYIL* ANADAL EĞİTİM PROGRAMI ZORUNLU DERSLERİ Dersin ön koşulu var mı? ***** İntibak Dersi mi? **** TOPLAM SAAT ** AKTS Kredisi ** 1 YDİ101 YDF101 YDA101 Temel

Detaylı

sağladıkları katkılar belirtilmiştir. Sikkelerin birimleri belirlenmiş dolayısıyla ağırlık ve alaşımlarındaki değişiklikler, ekonomik yapının geçirdiğ

sağladıkları katkılar belirtilmiştir. Sikkelerin birimleri belirlenmiş dolayısıyla ağırlık ve alaşımlarındaki değişiklikler, ekonomik yapının geçirdiğ ÖZET Messogis Dağ sırasının güney çıkıntılarından biri üzerindeki yüksek plato temel alınarak Argive ve Tralliler tarafından kurulan Tralleis Antik Kenti, Asya nın iç kısmında yer alan diğer şehirlerin

Detaylı

Turizmde Arz (Tarihsel Çekicilikler)

Turizmde Arz (Tarihsel Çekicilikler) Turizmde Arz (Tarihsel Çekicilikler) TARİH Miras ilişkileri T O P L U M MİRAS K Ü L T Ü R DOĞA ÇEVRE MİRASIN KAPSAMI MİRAS ÇEKİCİLİKLERİ ÇEVRE MEKAN YER İNSAN PEYZAJLAR YAPISAL UNSURLAR ÇALIŞMA ALANLARI

Detaylı

Gezici Tanıtım & Fuar Araçları Mobile Showroom & Fair Vehicles

Gezici Tanıtım & Fuar Araçları Mobile Showroom & Fair Vehicles Gezici Tanıtım & Fuar Araçları Mobile Showroom & Fair Vehicles Gezici Tanıtım & Fuar Araçları Şasiden iç donanıma kadar Alkan Solution üretimi olan treylerlerimiz ile Dünya ve Türkiye nin en değerli markalarına

Detaylı

İRONİ KAVRAMININ POSTMODERN DÖNÜŞÜMÜ VE POSTMODERN SERAMİK ESERLERDE İRONİ

İRONİ KAVRAMININ POSTMODERN DÖNÜŞÜMÜ VE POSTMODERN SERAMİK ESERLERDE İRONİ İRONİ KAVRAMININ POSTMODERN DÖNÜŞÜMÜ VE POSTMODERN SERAMİK ESERLERDE İRONİ Gamze BOZ YÜKSEK LİSANS TEZİ Seramik Anasanat Dalı Danışman: Yrd. Doç. Cemalettin SEVİM Eskişehir Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar

Detaylı

www.oba1221.com Hayatın tam merkezinde yeni bir hayat New life at the heart of the city

www.oba1221.com Hayatın tam merkezinde yeni bir hayat New life at the heart of the city 2 www.oba1221.com Hayatın tam merkezinde yeni bir hayat New life at the heart of the city OBA 1221 Yetkin Tur. İnş. ve Tic. A.Ş 1988 yılında kurulmuş olup, 28 yıldır Turizm ve İnşaat alanında faaliyet

Detaylı

AKIS continues manufacturing the products with an integrated system in its facilities which are located in Konya Organized

AKIS continues manufacturing the products with an integrated system in its facilities which are located in Konya Organized HAKKIMIZDA Üretim hayatına 1978 yılında başlayan AKIŞ, zaman içerisinde elde ettiği deneyim ve bilgiyi, yeni teknoloji yatırımları ile buluşturarak, Asansör sektörünün ülkemizdeki ve dünyadaki önemli temsilcilerinden

Detaylı

ÇAVLUM ORTA TUNÇ ÇAĞI NEKROPOLÜ NDE ELE GEÇEN LÜLETAŞI MÜHÜR

ÇAVLUM ORTA TUNÇ ÇAĞI NEKROPOLÜ NDE ELE GEÇEN LÜLETAŞI MÜHÜR ÇAVLUM ORTA TUNÇ ÇAĞI NEKROPOLÜ NDE ELE GEÇEN LÜLETAŞI MÜHÜR ÖZET Doç. Dr. A. Nejat BİLGEN Dumlupınar Üniversitesi, Fen-Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Kütahya/Türkiye anbilgen@dumlupinar.edu.tr Eskişehir

Detaylı

43x40 / h: 92 cm ÖLÇÜLER / DIMENSIONS RENKLER / COLORS. İstiflenebilir Özellik / Stackable Feature. Çift Taraflı Kullanılabilen İsimlik Alanı.

43x40 / h: 92 cm ÖLÇÜLER / DIMENSIONS RENKLER / COLORS. İstiflenebilir Özellik / Stackable Feature. Çift Taraflı Kullanılabilen İsimlik Alanı. Hakkımızda YÜCEL A.Ş.; 1985 yılında ticari faaliyetine, 2002 yılında ise plastik bahçe mobilyaları üretimine başlamış olup, toplam 50.000 m2 kapalı alana yayılmış entegre tesislerinde tescilli Delta, Rainbow

Detaylı

ESTETİK, FONKSİYONEL dogˇası geregˇi...

ESTETİK, FONKSİYONEL dogˇası geregˇi... ESTETİK, FONKSİYONEL dogǎsı geregǐ... Porselen Hakkında 2.000 yıl önce Çinliler tarafından geliştirilen porselen, hammadde, üretim şekilleri ve pişirme sıcaklığıyla (yaklaşık 1.400 C) seramik ürünlerden

Detaylı

TÜRKÇE ÖRNEK-1 KARAALİ KÖYÜ NÜN MONOGRAFYASI ÖZET

TÜRKÇE ÖRNEK-1 KARAALİ KÖYÜ NÜN MONOGRAFYASI ÖZET TÜRKÇE ÖRNEK-1 KARAALİ KÖYÜ NÜN MONOGRAFYASI ÖZET Bu çalışmada, Karaali Köyü nün fiziki, beşeri, ekonomik coğrafya özellikleri ve coğrafi yapısının orada yaşayan insanlarla olan etkileşimi incelenmiştir.

Detaylı