İL EĞİTİM BAŞARISININ ARTTIRILMASI AMACIYLA, MÜDÜRLÜĞÜMÜZCE OLUŞTURULARAK, EĞİTİM ÖĞRETİM YILINDAN BUGÜNE YÜRÜRLÜLÜKTE OLMAKLA BİRLİKTE,

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "İL EĞİTİM BAŞARISININ ARTTIRILMASI AMACIYLA, MÜDÜRLÜĞÜMÜZCE OLUŞTURULARAK, 2008-2009 EĞİTİM ÖĞRETİM YILINDAN BUGÜNE YÜRÜRLÜLÜKTE OLMAKLA BİRLİKTE,"

Transkript

1

2 İL EĞİTİM BAŞARISININ ARTTIRILMASI AMACIYLA, MÜDÜRLÜĞÜMÜZCE OLUŞTURULARAK, EĞİTİM ÖĞRETİM YILINDAN BUGÜNE YÜRÜRLÜLÜKTE OLMAKLA BİRLİKTE, KISA ADI İLBAP OLAN İLKÖĞRETİM VE LİSE BAŞARI ARTTIRMA PROJESİ, T.C. TÜRK PATENT ENSTİTÜSÜ NÜN MARKA NO LU MARKA TESCİL BELGESİ İLE DE TESCİLLENMİŞ OLUP, İL GENELİNDE SINIFLAR DÜZEYİNDEKİ TÜM RESMİ-ÖZEL OKUL VE KURUMLARIMIZDA UYGULANMAKTADIR.

3 İLBAP İL YÜRÜTME KURULU S.N ADI SOYADI ÜNVANI GÖREV YERİ 1 Mehmet KARAKAŞ Müdür Yardımcısı Antalya Milli Eğitim Müdürlüğü 2 İzzet ÖZDEMİR Eğitim Müfettişleri Başkan V. Eğitim Müfettişliği Başk. 3 Memduh Sami TANER Öğretim Üyesi Yrd.Doç.Dr. Akdeniz Ün.Eğt.Fak. 4 Tolga ÇAKMAKLI Ar-Ge Birimi İlbap Sorumlusu Antalya Milli Eğitim Müdürlüğü 5 Bilge ARSLAN DynEd İl Koordinatörü Antalya Milli Eğitim Müdürlüğü 6 Vahap ERDOĞDU İlköğretim Koordinatörü Özbilgi Dershanesi 7 Hakan ÇORTANCIOĞLU Ortaöğretim Koordinatörü Ekol Dershanesi 8 Osman Nuri BATMAZ Okul Müdürü Muratpaşa Hanım Ömer Çağıran İ.Ö.O. 9 Fatma Münire YILDIZ Okul Müdürü Muratpaşa Özel Antalya Koleji İ.Ö.O. 10 Bekir MOTOR Okul Müdürü Muratpaşa 75. Yıl Cumhuriyet Lisesi 11 Ahmet ÖZ Okul Müdürü Kepez Karatay Lisesi 12 Mustafa ÖZDEM Okul Müdürü Konyaaltı Lisesi 13 Metin KINACI Okul Müdürü Kepez Atatürk End.Mes.Lis. 14 Şakir ŞEN Kurum Müdürü Azize Kahraman Halk Eğt.Mer.Md. 15 Ramazan SARIGÖL Müdür Yardımcısı Muratpaşa Rehberlik ve Araştırma Merkezi 16 Emine ÇADIRCI Müdür Yardımcısı Muratpaşa Başöğretmen Atatürk İ.Ö.O. 17 Durali SÜSLÜ Müdür Yardımcısı Antalya Anadolu Lisesi 18 Hürol ÖTEN Müdür Yardımcısı Kepez Akev Koleji 19 Eyüp DEMİRÖZ Matematik Öğrt. Yusuf Ziya Öner Fen Lis. 20 Bünyamin GÜMÜŞ Matematik Öğrt. Özel Antalya Toros Akdeniz Koleji 21 Şerife ÇİÇEK Rehber Öğretmen M.N.Çakallıklı And. Lisesi 22 Yasemin Begün TÜRKOĞLU Rehber Öğretmen Gazi Anadolu Lisesi 23 Süleyman GÖKÇEN Sendika Temsilcisi Eğitim Bir-Sen 24 Nurettin SÖNMEZ Sendika Temsilcisi Eğitim-Sen 25 Yücel KAŞTAN Sendika Temsilcisi Türk Eğitim Sen 26 Özcan Ordu ATAŞ Türk Dili ve Edb. Öğrt.-Yazman Muratpaşa Saime Salih Konca Lisesi 27 Ayla AYKURT Türk Dili ve Edb. Öğrt.-Yazman Muratpaşa 75. Yıl Cumhuriyet Lisesi

4 İLBAP İLÇE YÜRÜTME KURULU İlçe Milli Eğitim Müdürü Başkanlığında; İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü, varsa Anadolu Lisesi Müdürü, Genel Lise Müdürü, Meslek Lisesi Müdürü, İlköğretim Okulu Müdürü, Halk Eğitim Merkezi Müdürü, Okul ve Dershanelerden seçilecek birer rehber öğretmen, okul aile birliği başkanı varsa özel okul müdürü ve en az iki dershane müdüründen oluşur.

5 İLBAP OKUL YÜRÜTME KURULU Okul Müdürü Başkanlığında; Müdür Yardımcısı, Rehber...Öğretmen, okul bünyesinde okutulmakta olan derslerin Zümre Başkanları, Okul Öğrenci Meclisi Başkanı ve Okul Aile Birliği Başkanından oluşur. AÇIKLAMA: İlçelerde ve Okullarda İlbap, Ölçme Değerlendirme, İlköğretimde Yapılandırmacı Yaklaşımlar ve Değerler Eğitimi komisyonlarının oluşturulmasında, komisyonların daha etkin ve verimli çalışabilmesi amacıyla, komisyonların mümkün olduğunca aynı üyelerden oluşturulması, gerektiğinde ek görevlendirilmelerle komisyonların takviye edilmesi sağlanacaktır.

6 PROJENİN ANA TEMALARI 1- İL GENELİNDE ORTAK YILLIK PLAN UYGULAMASI 2-20 DK. LIK GÜNLÜK KİTAP OKUMA SEANSLARI 3- ÜNİTE SONU KAZANIM İZLEME SINAVLARI 4- OKUL LABORATUVAR,KÜTÜPHANE,SINIF KİTAPLIKLARI VE TEKNOLOJİ SINIFLARININ ETKİN VE VERİMLİ KULLANIMI 5- ÖLÇME DEĞERLENDİRME BİRİMİ 6- EĞİTİCİLERİN EĞİTİMİ BİLGİLENDİRME TOPLANTILARI 7- SATRANÇ, MEKTUP YAZMA,KOMPOZİSYON VE GÜNLÜK TUTMA GİBİ ETKİNLİKLER

7 1-ORTAK YILLIK PLAN UYGULAMASI ORTAK YILLIK PLAN ÇALIŞMASININ TEMEL AMACI; İL GENELİNDE BULUNAN TÜM RESMİ-ÖZEL İLK VE ORTA DERECELİ OKULLARIMIZ İLE ÖZEL DERSHANELERDE YÜRÜTÜLMEKTE OLAN EĞİTİM ÇALIŞMALARI ÇERÇEVESİNDE, PROGRAM BİRLİKTELİĞİNİN SAĞLANMASIDIR. İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜNCE OLUŞTURULAN İL ZÜMRE KOMİSYONLARINCA;

8 İLKÖĞRETİM 4, 5, 6, 7, 8. SINIFLAR DÜZEYİNDE TÜRKÇE, MATEMATİK, FEN VE TEKNOLOJİ, SOSYAL BİLGİLER, DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ, İNGİLİZCE, ORTAÖĞRETİM 9, 10, 11, 12. SINIFLAR DÜZEYİNDE EDEBİYAT, MATEMATİK, FİZİK, KİMYA, BİYOLOJİ, TARİH, COĞRAFYA, FELSEFE, DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ, İNGİLİZCE, ALMANCA BRANŞLARINDA MÜFREDATA GÖRE HAZIRLANAN YILLIK PLANLAR İNTERNET ADRESİNDE YAYINLANMIŞ OLUP, RESMİ YAZI EKİNDE TALİMATLI OLARAK AYRICA TÜM İLÇELERİMİZEDE GÖNDERİLMİŞTİR.

9 AÇIKLAMA: İL ZÜMRE KOMİSYONLARINCA HAZIRLANAN YILLIK PLANLAR ÖRNEK PLANLARDIR. KONU DİZİNİ BOZULMAMAK KAYDIYLA, OKUL ZÜMRE ÖĞRETMENLERİ OKULUN, ÇEVRENİN, İLÇENİN ŞARTLARI VE ÖZELLİKLERİNE GÖRE; HEDEF VE KAZANIMLAR, YÖNTEM VE TEKNİKLER, KULLANILACAK ARAÇ VE GEREÇLER, GEZİ, GÖZLEM, DENEY vb. GİBİ AYRINTILARI KENDİLERİ BELİRLEYECEKLERDİR. HAZIRLADIKLARI YILLIK PLANI ZÜMRE ÖĞRETMENLERİ İMZALADIKTAN SONRA OKUL MÜDÜRÜNÜN ONAYINA SUNACAKLARDIR.

10 OKUL MÜDÜRLERİ; ZÜMRE ÖĞRETMENLERİNCE HAZIRLANAN YILLIK PLANLARI İL ZÜMRELERİNCE HAZIRLANAN YILLIK PLAN ÖRNEKLERİNDE BELİRTİLEN KONU DİZİNİNE UYULUP UYULMADIĞI VE DİĞER KONU BAŞLIKLARINA UYGUN PLAN OLUP OLMADIĞI KONUSUNDA DETAYLI OLARAK İNCELEDİKTEN SONRA (UYGUN İSE) ONAYLAYACAKLARDIR.

11 BİRAZ ÖNCE DE İFADE EDİLDİĞİ ÜZERE, YILLIK PLANLARDA TEMEL AMAÇ; İL GENELİNDE UYGULAMADA BİRLİK BERABERLİĞİ SAĞLAMAK, ÖĞRENCİLERİMİZİN SINAV HAZIRLIKLARINA YARDIMCI OLMAK, İL EĞİTİM DENETMENLERİNCE YÜRÜTÜLEN REHBERLİK VE DENETİMLER ESNASINDA OLUŞABİLECEK OLASI KARGAŞAYI ORTADAN KALDIRMAKTIR. BU BAKIMDAN, İL ZÜMRELERİNCE HAZIRLANAN YILLIK PLAN ÖRNEKLERİNDEKİ KONU DİZİNİNE KESİNLİKLE UYULACAKTIR.

12 ZÜMRE ÇALIŞMALARI İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜNCE OLUŞTURULAN ZÜMRE KOMİSYONLARINCA, OKULLARIMIZDA YAPILACAK OLAN ZÜMRE TOPLANTILARININ GENEL ÇERÇEVESİ ÇİZİLMİŞ, ZÜMRE TOPLANTILARINDA DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HUSUSLAR BELİRLENMİŞ VE ÖRNEK GÜNDEM OLUŞTURULMUŞ OLUP KİTAPÇIK HALİNDE TÜM İLÇELERİMİZE VE OKULLARIMIZA, 20/08/2009 TARİH, SAYILI YAZIMIZLA GÖNDERİLMİŞTİR.

13 OKUL MÜDÜRLERİMİZ, ZÜMRE TOPLANTILARININ TAKİPÇİSİ OLMALIDIRLAR. ZİRA BRANŞLARDA GÖRÜLEN BAŞARISIZLIKLAR, ÖĞRENCİ BAŞARISIZLIKLARI İLE İLGİLİ HUSUSLAR ZÜMRELERCE DEĞERLENDİRİLDİĞİ VE TAKİP EDİLDİĞİ TAKDİRDE BAŞARIYA DÖNÜŞECEKTİR. BİREYSEL BAŞARILARIN ARTTIRILMASI, OKUL BAŞARISINI, DOLAYISIYLA İLÇE VE İL EĞİTİM BAŞARISINI OLUMLU YÖNDE ETKİLEYECEKTİR.

14 BİLHASSA; PERFORMANS TAKİP SINAV SONUÇLARI İLE ÜNİTE SONLARINDA YAPILMASI GEREKEN KAZANIM İZLEME SINAVLARININ SONUÇLARI ÇOK İYİ DEĞERLENDİRİLMELİ, ANLAŞILMAYAN VE BAŞARISIZLIK GÖRÜLEN KONULAR MUTLAKA TEKRAR EDİLMELİDİR. YAPILAN BU ÇALIŞMALAR MUTLAK SURETTE SINIF DEFTERİNE İLGİLİ ÖĞRETMEN TARAFINDAN İŞLENİLMELİDİR. OKUL YÖNETİMLERİ, BU KONULARIN DA TAKİPÇİSİ OLMALIDIR.

15 2-KİTAP OKUMA SAATLERİ ÖĞRENCİLERİMİZİN; ARAŞTIRAN, SORGULAYAN, SAĞLIK ANALİZ YAPABİLEN, ENGİN DÜNYA GÖRÜŞÜNE SAHİP, AKLIN VE BİLİMİN AYDINLIĞINDA HAREKET EDEBİLEN BİREYLER OLARAK YETİŞTİRİLMELERİ İÇİN MUTLAKA OKUMA ALIŞKANLIĞINA SAHİP BİREYLER OLMALARI TEMEL HEDEFLERİMİZDENDİR.

16 İLBAP KAPSAMINDA TÜM OKULLARIMIZDA UYGULANMAKTA OLAN KİTAP OKUMA SAATLERİNİN PLANLAMASI, MÜFREDATI AKSATMAYACAK ŞEKİLDE, OKUL MÜDÜRLÜKLERİNCE YAPILACAKTIR. YAPILAN BU PLANLAMADA AYNI BRANŞ ÖĞRETMENİNİN DERSİNE İSABET ETMEYECEK ŞEKİLDE TIPKI HAFTALIK DERS PROGRAMI YAPILIR GİBİ, OKUMA SAATLERİ İÇİN DE AYRI BİR PROGRAM YAPILACAKTIR.

17 YAPILACAK OLAN BU PROGRAM AYLIK YA DA DAHA FAZLA SÜREYİ KAPSAYACAK ŞEKİLDE OKUL MÜDÜRLÜKLERİNİN İNSİYATİFİNDE OLACAKTIR. HER NE ŞEKİLDE OLURSA OLSUN, GÜNLÜK EN AZ 20 DK. ŞARTINA UYULACAKTIR. YAPILAN PLANLAMA SINIFLAR VE OKUL GENELİNDE İLAN EDİLEREK, TÜM ÖĞRETMEN VE ÖĞRENCİLERE AYRICA RESMİ OLARAK DUYURULACAKTIR. PLANLANAN SAATLERDE ÖĞRETMEN VE ÖĞRENCİLERİMİZİN HAZIRLIKLI OLMALARI SAĞLANACAKTIR.

18 OKUNAN KİTAPLAR, PLANLI BİR ŞEKİLDE VE DÖNÜŞÜMLÜ OLARAK, AYNI SINIF İÇERİSİNDE OLDUĞU GİBİ, DİĞER SINIFLARDAKİ ÖĞRENCİLERİN DE OKUMALARI SAĞLANACAKTIR. NOT: 17/01/2011 TARİH, 1735 SAYILI YAZIMIZIN DİKKATE ALINMASI. KİTAP OKUMA SAATLERİNDE, ÖĞRENCİLERİMİZE ROL MODEL TEŞKİL ETMESİ BAKIMINDAN TÜM ÖĞRETMENLERİMİZ DE ÖĞRENCİLERLE BİRLİKTE KİTAP OKUYACAKLARDIR. OKUNAN KİTAPLAR, GECİKMEKSİZİN (AYLIK OLARAK) MUTLAKA E-OKUL ORTAMINA İŞLENECEKTİR.

19 3-ÜNİTE SONU KAZANIM İZLEME SINAVLARI İLGİLİ ZÜMRELER ÜNİTE BİTİMİNDEN ÖNCE TOPLANARAK, HAZIRLAYACAKLARI MİNİ TESTLERLE, KONULARIN ANLAŞILIP ANLAŞILMADIĞINI TESPİT EDECEKLERDİR. KAZANIM İZLEME SINAVI OLARAK ADLANDIRILAN BU SINAVLAR ZÜMRELERİN PLANLAMASI DAHİLİNDE AYNI SEVİYEDEKİ ŞUBELERDE UYGULANACAK VE SONUÇLARI BİRLİKTE DEĞERLENDİRİLECEKTİR. EKSİKLİK YA DA BAŞARISIZLIK OLDUĞU TESPİT EDİLEN KONULAR MAKUL BİR SÜRE İÇERİSİNDE, YİNE ZÜMRELERİN ALACAĞI KARARLAR DOĞRULTUSUNDA TELAFİ EDİLECEKTİR. YAPILAN BU ÇALIŞMALAR ZÜMRELERCE KARAR ALTINA ALINDIKTAN SONRA İMZA EDİLEREK TUTANAKLARI MUHAFAZA ALTINA ALINACAK, YAPILAN KAZANIM İZLEME SINAVLARI SINIF DERS DEFTERİNE İLGİLİ ÖĞRETMEN TARAFINDAN İŞLENECEKTİR.

20 4-OKUL LABORATUVAR, KÜTÜPHANE, SINIF KİTAPLIKLARI VE TEKNOLOJİ SINIFLARININ ETKİN VE VERİMLİ KULLANIMI ÖĞRENCİLERİMİZİN; BİLGİ VE BECERİLERİNİN ARTTIRILMASI, KOLAY ANLAMA KABİLİYETLERİNİN GELİŞTİRİLMESİ, GÖRSEL MATERYALLERİN EĞİTİM FAALİYETLERİNE DAHİL EDİLMESİ, UYGULAMALI EĞİTİM VASITASIYLA BİLGİLERİNİN ARTTIRILMASI AMACIYLA;

21 OKUL VE ÇEVRE ŞARTLARI ARAŞTIRILARAK VE ZORLANARAK MÜMKÜN OLDUĞU ÖLÇÜLERDE, OKUL MÜDÜRLÜKLERİNCE YAPILACAK BİR PLANLAMA ÇERÇEVESİNDE; BRANŞ ÖZELLİĞİNE GÖRE, OKULDA GÖREV YAPAN TÜM ÖĞRETMEN VE ÖĞRENCİLERİN LABORATUVAR, KÜTÜPHANE, SINIF KİTAPLIKLARI VE TEKNOLOJİ SINIFLARI VE DİĞER BİRİMLERİN ETKİN VE VERİMLİ KULLANIMI SAĞLANMALIDIR. MUTLAKA HER BİRİMİN (ATÖLYE, LABORATUVAR, KÜTÜPHANE VB.) KULLANIM PLANI VE TALİMATI KAPILARINA ASILMALIDIR.

22 5-ÖLÇME DEĞERLENDİRME BİRİMİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BAŞINDA OLUŞTURULAN, ÖLÇME DEĞERLENDİRME BİRİMİNİN TEMEL AMACI; ÖĞRENCİLERİMİZİN SINAV KAYGILARININ GİDERİLMESİ, EKSİKLİK YA DA BAŞARISIZLIK GÖRÜLEN KONULARIN TELAFİSİ, GEREK SBS, GEREKSE YGS-LYS BAZINDA, BİREYSEL BAŞARILARLA, OKUL, İLÇE, İL EĞİTİM BAŞARISININ DAHA ÜST SEVİYELERE TAŞINMASIDIR. İLKÖĞRETİM OKULLARIMIZIN 6, 7, 8, ORTA DERECELİ OKULLARIMIZIN 9, 10, 11, 12. SINIFLARI DÜZEYİNDE HER KANAAT DÖNEMİNDE SBS, YGS-LYS SEVİYESİNDE PERFORMANS TAKİP SINAVLARI ADI ALTINDA YAPILAN SINAVLARIN SONUÇLARI AYRINTILI OLARAK TÜM İLÇELERİMİZE GÖNDERİLMEKTEDİR.

23 OKUL MÜDÜRLERİMİZ, KENDİLERİNE GÖNDERİLEN OKUL SONUÇ ANALİZ RAPORLARINI ÖNCELİKLE GENEL ÖĞRETMENLER KURULUNDA GÖRÜŞEREK, OKULUN GENEL BİR DEĞERLENDİRMESİNİ YAPACAKLARDIR. OKUL BAŞARISININ ARTTIRILMASINA YÖNELİK ALINACAK TEDBİRLERİ KARAR ALTINA ALACAKLARDIR. DAHA SONRA, ALINAN BU KARARLAR ÇERÇEVESİNDE; ZÜMRE ÖĞRETMENLERİ TOPLANARAK, BRANŞLARINDA BAŞARISIZLIK GÖRÜLEN KONULARI, SINIFLARI VE ÖĞRENCİLERİ AYRI AYRI TESPİT EDECEKLERDİR. ZÜMRE KARARLARINI ALDIKTAN SONRA, BRANŞ ÖĞRETMENLERİ SINIFLARINDA BAŞARISIZLIĞIN GİDERİLMESİNE YÖNELİK OLARAK, KENDİLERİNE DÜŞEN GÖREVLERİ YERİNE GETİRECEKLERDİR.

24 * PERFORMANS TAKİP SINAVLARINDA ÇIKAN SORULAR, BRANŞ ÖĞRETMENLERİNCE, MUTLAKA SINIF ORTAMINDA ÖĞRENCİLERLE BİRLİKTE ÇÖZÜMLENECEKTİR. * BAŞARISIZLIK GÖRÜLEN KONULAR MUTLAK SURETLE TELAFİ EDİLECEK, BAŞARISIZ ÖĞRENCİLERLE İLGİLİ ÖZEL BİR ÇALIŞMA YAPILACAKTIR. BU ÇALIŞMAYA, GEREKİRSE OKUL REHBERLİK SERVİSİ, OKUL YÖNETİMİ, ÖĞRENCİNİN AİLESİ İLE MÜŞTEREK ÇALIŞMA İÇERİSİNDE OLUNACAKTIR. * ÖLÇME DEĞERLENDİRME SONUÇLARI MUTLAKA OKUL MÜDÜRLÜKLERİNCE TAKİP EDİLECEK, BAŞARISIZLIK GÖRÜLEN KONULARIN TELAFİSİ İÇİN OKUL GENELİNDE HER TÜRLÜ TEDBİR ALINACAKTIR.

25 *PERFORMANS TAKİP SINAVLARININ ÖNCESİ, ESNASI VE SONRASINDA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜNCE GÖNDERİLEN TALİMATLAR, SINAV UYGULAMA TALİMATI, SINAV YÖNERGESİNDE BELİRTİLEN HUSUSLARA MUTLAK SURETTE UYULACAKTIR. *GEREK PERFORMANS TAKİP SINAVLARI, GEREKSE SBS VE YGS-LYS BAZINDA MÜDÜRLÜĞÜMÜZCE HAZIRLANAN SONUÇ ANALİZ RAPORLARINDA YER ALAN OKUL SIRALAMALARININ AMACI, OKULLARIMIZDA YÜRÜTÜLECEK OLAN ÇALIŞMALARA IŞIK TUTMAKTIR.

26 OKULLARIMIZIN İÇİNDE BULUNDUĞU ŞARTLARA GÖRE, DEĞERLENDİRME YAPILMAKTADIR. HERHANGİ BİR OKULUMUZUN, İL SIRALAMASINDAKİ YERİNDEN ZİYADE, OKUL PUANLARINDAKİ ARTIŞLAR VE AZALMALAR DİKKATE ALINMAKTADIR. BİR SONRAKİ SINAVDA ALINACAK PUAN, BİR ÖNCEKİ SINAVDA ALINAN PUANDAN DAHA YÜKSEK İSE, İSTENİLEN HEDEFE ULAŞILMIŞTIR. İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜNCE, OKULLAR ARASI BİR KIYASLAMA KESİNLİKLE SÖZ KONUSU DEĞİLDİR. TEMEL AMAÇ, OKUL BAŞARISINA BAĞLI OLARAK, İL EĞİTİM BAŞARISININ ARTTIRILMASIDIR.

27 6-EĞİTİCİLERİN EĞİTİMİ AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ İŞBİRLİĞİNDE, YÖNETİCİ VE ÖĞRETMENLERİMİZİN VİZYONLARINI GELİŞTİRMELERİ, YENİ ÖĞRETİM PROGRAM VE TEKNİKLERİNİ TANITMAK, FORMASYON YÖNÜNDEN YENİLİKLERİ AKTARMAK, YENİ SINAV SİSTEMLERİ HAKKINDA BİLGİLENDİRMEK V.B AMAÇLARA YÖNELİK SEMİNERLER 2 YILDAN BU YANA DÜZENLİ OLARAK DEVAM ETMEKTEDİR.

28 7- SATRANÇ, MEKTUP YAZMA,KOMPOZİSYON VE GÜNLÜK TUTMA ETKİNLİKLERİ *ÖĞRENCİLERİMİZİN MUHAKEME VE ANALİZ BECERİLERİNİN GELİŞTİRİLMESİ, SOSYAL, KÜLTÜREL ETKİNLİKLERE KATILIMLARI İLE SOSYAL YÖNDEN GELİŞMELERİNİN SAĞLANMASI AMACIYLA, TÜM OKULLARIMIZDA SATRANÇ KULÜPLERİ OLUŞTURULMALIDIR. OKUL MÜDÜRLÜKLERİNCE YAPILACAK PLANLAMA ÇERÇEVESİNDE, OKULDA ÖĞRENİM GÖREN TÜM ÖĞRENCİLERİN, MÜMKÜN OLDUĞU ÖLÇÜDE SATRANÇ ÖĞRENMELERİ VE BU YÖNDEKİ BECERİLERİNİ GELİŞTİRMELERİ AÇISINDAN HER TÜRLÜ ÇABA SARF EDİLMELİDİR. *YAPILAN PLANLAMALAR, ÇALIŞMALAR VE SONUÇLARI DOKÜMAN HALİNDE MUHAFAZA EDİLMELİDİR.

29 *ÖĞRENCİLERİMİZİN SOSYAL VE BEŞERİ İLİŞKİLERİNİ GELİŞTİRMEK, ÖZGÜVEN KAZANMALARINI SAĞLAMAK KİŞİLİK GELİŞİMLERİNE YARDIMCI OLMAK AMACIYLA; *OKUL MÜDÜRLÜKLERİNCE YAPILACAK PLANLAMA ÇERÇEVESİNDE; MÜMKÜN OLDUĞUNCA OKUL SINIRLARI İÇERİSİNDE KALMAK KAYDIYLA TÜM ÖĞRENCİLERİMİZİN MEKTUP YAZMA, GÜNLÜK TUTMA, KOMPOZİSYON YAZMA, MAKALE, ŞİİR YAZMA, RESİM YAPMA GİBİ ETKİNLİKLERE KATILIMLARI SAĞLANACAKTIR.

30 *BU FAALİYETLERİN TAKİBİ İLGİLİ BRANŞ ÖĞRETMENLERİ BAŞTA OLMAK ÜZERE SINIF REHBER ÖĞRETMENLERİ VE GÖREVLENDİRİLECEK KOMİSYONLARCA YAPILACAKTIR. *AYRICA İL GENELİNDE VE ÜLKE GELİNDE YAPILAN YARIŞMALARA KATILIM AZAMİ DERECEDE SAĞLANACAKTIR.

31 REHBERLİK VE İZLEME İlbap ın okullarımızda, dershanelerde ve ilçelerde sağlıklı yürütülmesinin temini bakımından; İlbap İl Değerlendirme Ekibi, İlçe Değerlendirme Ekibi, Eğitim Denetmenleri, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları ve Şube Müdürleri, İlçe Milli Eğitim Müdürleri ve Şube Müdürlerince; *İlçelerde ikişer kişilik denetim ekiplerinin oluşturulup oluşturulmadığı, *Okul İlbap Ekibi nin oluşturulup oluşturulmadığı, *Öğretmenlere, ailelere ve öğrencilere proje tanıtımının yapılıp yapılmadığı, *Öğretmenler Kurulu Toplantılarında İlbap ın bir gündem maddesi olarak görüşülüp, görüşülmediği,

32 *İlbap web sayfasında yayınlanan duyuruların takip edilip edilmediği, bu sayfada bulunan formların süresi içerisinde sağlıklı ve doğru bilgilerle doldurulup doldurulmadığı, *İl Milli Eğitim Müdürlüğü Zümre Komisyonlarınca hazırlanan; Yıllık Planlar, Zümre Kararları, Anket Sonuç Raporları, Sınav Sonuç Analiz Raporları ve diğer dokümanların sağlıklı olarak uygulanıp uygulanmadığı ve takibi konusunda gösterilen hassasiyet, *Branşlar bazında, her ünite bitiminde konuların ne derece sağlıklı anlaşılıp anlaşılmadığının tespiti amacıyla Ünite Sonu Kazanım İzleme Sınavları yapılıp yapılmadığı, ilgili zümrelerce tüm bu çalışmaların değerlendirilip değerlendirilmediği, *Sınıf Öğretmenlerince; sınıflar düzeyinde İlbap çalışmalarının takip edilip edilmediği,

33 *Okuma Seanslarının planlı bir şekilde yürütülüp yürütülmediği, *Okul Müdürlüklerince imkanlar dâhilinde Başarı Değerlendirme Sınavları yapılıp yapılmadığı, *Sosyal, sportif, kültürel aktivitelere ne derece yer verildiği, *İlköğretim okullarında 7. ve 8. sınıf öğrencilerine okul tanıtımı, ortaöğretim çağındaki öğrencilere de meslek seçimlerine yön verebilecek tanıtım ve bilgilendirme faaliyetlerinin yapılıp yapılmadığı, *İlbap çalışmaları ile ilgili tüm doküman ve evrakın bulunduğu ayrı bir dosyalama sisteminin olup olmadığı,

34 *İlbap ın okul ortamında; başta okul yöneticileri olmak üzere, öğretmenler, öğrenciler ve velilerce sahiplenilip, sahiplenilmediği, uygulamada birlik beraberlik içerisinde hareket edilip edilmediğinin, *İlbap ın okul ortamında; başta okul yöneticileri olmak üzere, öğretmenler, öğrenciler ve velilerce sahiplenilip, sahiplenilmediği, uygulamada birlik beraberlik içerisinde hareket edilip edilmediğinin, Tespitine bağlı olarak, görülen aksaklıkların giderilmesi ve bilgilendirme amacı ile her türlü rehberlik yapılır.

35 BÜYÜK BİR ÖZVERİ VE TİTİZLİKLE YÜRÜTÜLMEKTE OLAN PROJEMİZ; T.C. TÜRK PATENT ENSTİTÜSÜ TARAFINDAN 10 YIL SÜRE İLE TESCİLLENMİŞTİR.

36 PROJE, HAZIRLANAN ÖZGÜN TASARIMLI AFİŞLERLE TANITILMIŞ, VELİ VE ÖĞRENCİLERİN PROJEYİ BENİMSEMELERİ VE KATILIMLARI HEDEFLENMİŞTİR.

37 İLBAP WEB SAYFASI PROJE WEB SAYFASI GELİŞTİRİLEREK ADRESİ, TÜM ÖĞRETMEN-ÖĞRENCİ VE VELİLERİN YARARLANABİLECEĞİ HALE GETİRİLMİŞTİR.

38 SBS VE ÖSS SONUÇ ANALİZ RAPORLARI,İL ZÜMRE RAPORU 2008, 2009, 2010 YILINDA ÖSS VE SBS YE YÖNELİK İLİMİZDE BULUNAN TÜM OKULLARIN DERSLER BAZINDAKİ BAŞARI DURUMLARININ ANALİZLERİNİN YERALDIĞI 4 KİTAP YAYIMLANARAK OKULLARIN İNCELEMESİNE SUNULMUŞTUR.AYRICA ZÜMRELERİN KARŞILAŞTIĞI SORUNLAR VE ÇÖZÜM ÖNERİLERİNE YER VERDİĞİMİZ İL ZÜMRE RAPORU KİTAPÇIĞI VE ANKET SONUÇLARI KİTAPÇIĞI İLE İLBAP KAPSAMINDA TOPLAM 6 KİTAP YAYIMLAYARAK OKULLARIMIZIN İNCELEMESİNE SUNULMUŞTUR.

39 Türkiye genelinde öğrenim gören öğrenci toplam Adet kitap okumuş olup, öğrenci başına düşen kitap sayısı 4 tür. Antalya İl genelinde öğrenim gören öğrencimiz, toplam adet kitap okumuş olup, öğrenci başına düşen kitap sayısı 10 dur. Antalya İli Kitap Okuma Oranında Türkiye Birincisidir. Önümüzdeki eğitim öğretim yıllarında da İlimizde bu başarının devam ettirilmesi amacıyla, İlbap kapsamında yürütülmekte olan Kitap Okuma Seansları ile ilgili çalışmalarımıza, tüm okullarımızda büyük bir titizlikle devam edilecektir.

40 Müdürlüğümüzce hazırlanan ve uygulanan her proje; * Anayasa, 430 Sayılı Tevhid-i Tedrisat Kanunu, 1739 Sayılı Milli Eğitim Temel Kanunu, 222 Sayılı İlköğretim ve Eğitim Kanunu ile Kalkınma Plan ve Programları, İlköğretim Kurumları Yönetmeliği, Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği, Genelge ve Talimatlar a dayalı olarak, *İl Eğitim Başarısının arttırılması, *İl genelinde uygulamada birlik beraberliğin sağlanması ve eğitimde kalıcı başarının yakalanması, *Çocuklarımızın ve gençlerimizin, yarınlara çağdaş normlar çerçevesinde hazırlanması, *Yönetici ve öğretmenlerimizin; «Ufku geniş, yeniliğe açık, engin dünya görüşüne sahip, mesleğin formasyonuna uygun davranan ve bu davranışları süreklilik arz eden, sevgi, sabır ve hoşgörü sahibi, vizyonlu» eğitimciler olarak görevlerini sürdürmelerinin sağlanması içindir.

41 «İlbap, Ölçme Değerlendirme, Değerler Eğitimi, İlköğretimde Yapılandırmacı Yaklaşımlar» ile ilgili olarak ilçelerimizde ve okullarımızda oluşturulacak komisyonların, daha etkin ve verimli çalışabilmesi amacıyla, komisyon üyelerinin gönüllülük esası öncelikli olmak üzere, mümkün olduğunca aynı kişilerden oluşturulmasına özen gösterilecektir. Komisyonlar gerektiğinde ek görevlendirilmelerle takviye edilecektir.

42 Gerek İlçe Milli Eğitim Müdürlerimiz, gerekse Okul Müdürlerimiz; komisyon üyelerinin ve diğer katılımcılar başta olmak üzere, projelere ve çalışmalara dahil herkesin motivasyonunda azami derecede gayret gösterecekler, kendileri de bizzat faaliyetlerin içerisinde olmakla beraber, konunun takipçisi olacaklardır.

43 Tüm bunlar, birlikte incelendiğinde ve değerlendirildiğinde, hazırlanan projelerin; yasa, yönetmelik ve talimatlar başta olmak üzere, İl in, çevrenin öğretmen, öğrenci ve velilerin sosyo-ekonomik ve kültürel yapıları ile ihtiyaçları göz önüne alınarak hazırlandığı ve yürütülmesi gerekliliği anlaşılacaktır. Bu nedenle; tüm bu çalışmaların kurumsal olarak düşünülmesi, yönetici, öğretmen, personel, öğrenci ve velilerimizin bir bütünlük içerisinde görev ve sorumluluk bilinci ile hareket etmesi gerekmektedir.

44 TEŞEKKÜRLER

4. Okul Laboratuar, Kütüphane, Sınıf Kitaplıkları Ve Teknoloji Sınıflarının Etkin Ve Verimli Kullanımı.

4. Okul Laboratuar, Kütüphane, Sınıf Kitaplıkları Ve Teknoloji Sınıflarının Etkin Ve Verimli Kullanımı. ARTVİN MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ İLKÖĞRETİM VE LİSE BAŞARI ARTTIRMA PROJESİ (ARTBAP) İl eğitim başarısının arttırılması amacıyla, müdürlüğümüzce oluşturulacak, 2011-2012 eğitim öğretim yılı ikinci döneminde,

Detaylı

ANTALYA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİM

ANTALYA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİM ANTALYA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİM 14/11/2013 1 ( MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI / TÜRKİYE GENELİ) 2012-2013 EĞİTİM ÖĞRETİM YILINDA ÖĞRENİM GÖREN ÖĞRENCİLERİN, E-OKUL SİSTEMİNDE YER ALAN

Detaylı

T.C. BULANCAK KAYMAKAMLIĞI Bulancak Bahçelievler Anadolu Lisesi Müdürlüğü

T.C. BULANCAK KAYMAKAMLIĞI Bulancak Bahçelievler Anadolu Lisesi Müdürlüğü T.C. BULANCAK KAYMAKAMLIĞI Bulancak Bahçelievler Anadolu Lisesi Müdürlüğü -2013 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÖSYS YILLIK ÇALIŞMA PLANI SN İL ÇALIŞTAY KONULARI BULANCAK BAHÇELİEVLER ANADOLU LİSESİ 3 4 Okullarda,

Detaylı

TED Kayseri Koleji Vakfı Okulları Öğretim Yılında Uygulanacak Akademik Etüt Programı için tıklayınız

TED Kayseri Koleji Vakfı Okulları Öğretim Yılında Uygulanacak Akademik Etüt Programı için tıklayınız TED Kayseri Koleji Vakfı Okulları 2015-2016 Öğretim Yılında Uygulanacak Akademik Etüt Programı için tıklayınız TED KAYSERİ KOLEJİ VAKFI ÖZEL LİSESİ 9,10,11 ve 12. SINIF ÖĞRENCİLERİ İÇİN 2015-2016 EĞİTİM

Detaylı

AİLE KATILIMINA YÖNELİK ETKİNLİKLER DEĞERLER ALT DEĞERLER OKULA AİT İŞ VE İŞLEMLER SINIFLARA YÖNELİK ETKİNLİKLER YARDIMSEVERLİK VE İŞBİRLİĞİ

AİLE KATILIMINA YÖNELİK ETKİNLİKLER DEĞERLER ALT DEĞERLER OKULA AİT İŞ VE İŞLEMLER SINIFLARA YÖNELİK ETKİNLİKLER YARDIMSEVERLİK VE İŞBİRLİĞİ YARDIMSEVERLİK VE İŞBİRLİĞİ 1. MERHAMET 2. FEDAKARLIK 3. DAYANIŞMA 4. CÖMERTLİK 5. İMECE 6. KOMŞULUK İLİŞKİLERİ OKUL PROJE YÜRÜTME KURULUNUN OLUŞTURULMASI. İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ TARAFINDAN GÖNDERİLEN

Detaylı

T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI Öğretmen Yetiştirme Ve Geliştirme Genel Müdürlüğü DAĞITIM YERLERİNE

T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI Öğretmen Yetiştirme Ve Geliştirme Genel Müdürlüğü DAĞITIM YERLERİNE T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI Öğretmen Yetiştirme Ve Geliştirme Genel Müdürlüğü Sayı : 3501582-77.01.02-E.821723 26.08.2015 Konu: Mesleki lar DAĞITIM YERLERİNE İlgi: a) Millî Eğitim Bakanlığı Okul Öncesi

Detaylı

T.C İZMİT KAYMAKAMLIĞI 7. BORU İLKÖĞRETİM OKULU MÜDÜRLÜĞÜ

T.C İZMİT KAYMAKAMLIĞI 7. BORU İLKÖĞRETİM OKULU MÜDÜRLÜĞÜ T.C İZMİT KAYMAKAMLIĞI 7. BORU İLKÖĞRETİM OKULU MÜDÜRLÜĞÜ OKULUMUZUN TEŞKİLAT ŞEMASI VE İŞ AKIŞI OKUL İDARESİ Hakan KOÇAR Okul Müdürü Zeki ZENGİN Müdür Yardımcısı Mehtap TOKAT Müdür Yardımcısı Zeki ZENGİN

Detaylı

T.C. MALATYA VALİLİĞİ İl Milli Eğitim Müdürlüğü

T.C. MALATYA VALİLİĞİ İl Milli Eğitim Müdürlüğü T.C. MALATYA VALİLİĞİ İl Milli Eğitim Müdürlüğü Projenin Adı: Projenin Sahibi: Okuyan Malatya Yazıyor Malatya Valiliği Projenin Yürütücüsü: İl Milli Eğitim Müdürlüğü Projenin Uygulama Dönemi: 2015-2016Eğitim

Detaylı

SARILAR ZEKİ VARGÜN İLKÖĞRETİM OKULU. MEVCUT DURUM Mevcut Durum Devam Eden Çalışmalar Hedefler

SARILAR ZEKİ VARGÜN İLKÖĞRETİM OKULU. MEVCUT DURUM Mevcut Durum Devam Eden Çalışmalar Hedefler SARILAR ZEKİ VARGÜN İLKÖĞRETİM OKULU MEVCUT DURUM Mevcut Durum Devam Eden Çalışmalar Hedefler OKUL MÜDÜRÜ AHMET İYİOL MEVCUT DURUM Mevcut Durum Devam Eden Çalışmalar Hedefler MEVCUT DURUM Okulumuz Manavgat

Detaylı

PEKER MAHALLESİ ORTAOKULU YÖNETİCİLERİMİZİN GÖREV DAĞILIMI. Ramazan BULUŞ (Okul Müdürü) Görev Yetki Ve Sorumlulukları

PEKER MAHALLESİ ORTAOKULU YÖNETİCİLERİMİZİN GÖREV DAĞILIMI. Ramazan BULUŞ (Okul Müdürü) Görev Yetki Ve Sorumlulukları PEKER MAHALLESİ ORTAOKULU YÖNETİCİLERİMİZİN GÖREV DAĞILIMI Ramazan BULUŞ (Okul Müdürü) Görev Yetki Ve Sorumlulukları İlköğretim Kurumları Yönetmeliği Madde 60: İlköğretim okulu, demokratik eğitim-öğretim

Detaylı

T.C. TRABZON VALİLİĞİ EĞİTİM KURUMLARI EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ

T.C. TRABZON VALİLİĞİ EĞİTİM KURUMLARI EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ T.C. TRABZON VALİLİĞİ EĞİTİM KURUMLARI 0 0 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ AÇIKLAMALAR : -Çalışma takviminde yapılacak olan değişiklikler, www.trabzon.meb.gov.tr adresinde ilan edilecektir. -Bu çalışma

Detaylı

ÇANKAYA İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ Mesleki ve Teknik Eğitimi Tanıtma ve Yöneltme 2015 Eylem Planı

ÇANKAYA İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ Mesleki ve Teknik Eğitimi Tanıtma ve Yöneltme 2015 Eylem Planı ÇANKAYA İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ Mesleki ve Teknik Eğitimi Tanıtma ve Yöneltme 205 Eylem Planı NO ETKİNLİĞİN TÜRÜ ETKİNLİĞİN KONUSU ETKİNLİK NO ETKİNLİĞİN ADI SORUMLU KURUM/KİŞİ TARİH İŞBİRLİĞİ YAPILACAK

Detaylı

DİN ÖĞRETİMİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ EYLÜL 2017 DÖNEMİ MESLEKİ ÇALIŞMA PROGRAMI

DİN ÖĞRETİMİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ EYLÜL 2017 DÖNEMİ MESLEKİ ÇALIŞMA PROGRAMI DİN ÖĞRETİMİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ EYLÜL 2017 DÖNEMİ MESLEKİ ÇALIŞMA PROGRAMI İlgi: a) Millî Eğitim Bakanlığı Okul Öncesi ve İlköğretim kurumları Yönetmeliği. b) Millî Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları

Detaylı

E-MÜFREDAT PROJESİ YILLIK PLAN MODÜLÜ EĞİTİM KURUMLARI İŞLEMLERİ

E-MÜFREDAT PROJESİ YILLIK PLAN MODÜLÜ EĞİTİM KURUMLARI İŞLEMLERİ E-MÜFREDAT PROJESİ YILLIK PLAN MODÜLÜ EĞİTİM KURUMLARI İŞLEMLERİ Öğretmenler Kurulu Sınıf/Şube Öğretmenler Kurulu Eğitim Kurumu Sınıf/Alan Zümre Başkanları Kurulu Eğitim Kurumu Sınıf/Alan Zümreleri Rehberlik

Detaylı

T.C. ETİMESGUT KAYMAKAMLIĞI Etimesgut Şehit Salih Helvacı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürlüğü. Sayı : / /09/2017

T.C. ETİMESGUT KAYMAKAMLIĞI Etimesgut Şehit Salih Helvacı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürlüğü. Sayı : / /09/2017 T.C. ETİMESGUT KAYMAKAMLIĞI Etimesgut Şehit Salih Helvacı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürlüğü Sayı : 15637725-903/14806965 25/09/2017 Konu: Görevleriniz. Sayın, MAKBULE YILMAZ Müdür Yardımcısı Okulumuzdaki

Detaylı

8. OKUL REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMA ÖRGÜTLENMESİ. Abdullah ATLİ

8. OKUL REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMA ÖRGÜTLENMESİ. Abdullah ATLİ 8. OKUL REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMA ÖRGÜTLENMESİ Rehberlik hizmetleri planlı, programlı ve sistemli yürütülmesi gereken hizmetlerdir. Bu nedenle programların hazırlanması, uygulanması ve değerlendirilmesi

Detaylı

KİTAP OKUYORUM OKUTTURUYORUM PROJESİ

KİTAP OKUYORUM OKUTTURUYORUM PROJESİ KİTAP OKUYORUM OKUTTURUYORUM PROJESİ PROJENİN ADI: KİTAP OKUYORUM OKUTTURUYORUM PROJENİN AMAÇLARI: Genel Amaç(lar): Projenin temel amacı, Gaziosmanpaşa ilçesindeki dört lise ve altı imam hatip ortaokuldaki

Detaylı

O L U R../02/2018 Okul Müdürü

O L U R../02/2018 Okul Müdürü .. İLKOKULU MÜDÜRLÜĞÜ NE 2017-2018 öğretim yılı 2.Dönem 3.Sınıflar zümre öğretmenler kurulu toplantısını../02/2018 saat 14.45 de Müdür Yardımcısı..... başkanlığında aşağıdaki gündemle yapmak istiyoruz.

Detaylı

TED Kayseri Koleji Vakfı Okulları 2015-2016 Öğretim Yılında Uygulanacak Akademik Etüt Programı için tıklayınız

TED Kayseri Koleji Vakfı Okulları 2015-2016 Öğretim Yılında Uygulanacak Akademik Etüt Programı için tıklayınız TED Kayseri Koleji Vakfı Okulları 2015-2016 Öğretim Yılında Uygulanacak Akademik Etüt Programı için tıklayınız TED KAYSERİ KOLEJİ VAKFI ÖZEL LİSESİ 9,10,11 ve 12. SINIF ÖĞRENCİLERİ İÇİN 2015-2016 EĞİTİM

Detaylı

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI SAMSUN / İLKADIM HALK EĞİTİM MERKEZİ VE AKŞAM SANAT OKULU EĞİTİMİ YILLIK ÇALIŞMA PLANI

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI SAMSUN / İLKADIM HALK EĞİTİM MERKEZİ VE AKŞAM SANAT OKULU EĞİTİMİ YILLIK ÇALIŞMA PLANI 2016-2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI SAMSUN / İLKADIM HALK EĞİTİM MERKEZİ VE AKŞAM SANAT OKULU EĞİTİMİ YILLIK ÇALIŞMA PLANI DEĞERLER EĞİTİMİ KOMİSYONU ADI SOYADI GÖREVİ KONUM İMZA EMİNE ALBAYRAK Mdr. Yrd. Başkan

Detaylı

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖĞRETMENLERİN MESLEKİ GELİŞİM ÇALIŞMALARI

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖĞRETMENLERİN MESLEKİ GELİŞİM ÇALIŞMALARI MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖĞRETMENLERİN MESLEKİ GELİŞİM ÇALIŞMALARI İlgi: a) Milli Eğitim Bakanlığı Okul Öncesi ve İlköğretim kurumları Yönetmeliği. b) Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği.

Detaylı

*Öğrencilere adaptasyonlarının ilk aşamasında destek ve öğretimin düzenli bir şekilde yürümesini sağlamak

*Öğrencilere adaptasyonlarının ilk aşamasında destek ve öğretimin düzenli bir şekilde yürümesini sağlamak 2012 2013 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BİL DERSHANELERİ REHBERLİK HİZMETLERİ YILLIK ÇERÇEVE PROGRAMI AY HAFTA YAPILACAK FAALİYETLER AMAÇLAR YÖNTEM- TEKNİKLER KAYNAKLAR SINIFLAR EYLÜL *Oryantasyon amaçlı Rehberlik

Detaylı

ÖZEL ANTALYA ENVAR ORTAOKULU. İLBAP ve TEOG BİLGİLENDİRME SUNUMU

ÖZEL ANTALYA ENVAR ORTAOKULU. İLBAP ve TEOG BİLGİLENDİRME SUNUMU ÖZEL ANTALYA ENVAR ORTAOKULU İLBAP ve TEOG BİLGİLENDİRME SUNUMU TÜRKİYE DE SINAV SİSTEMİ 1997-2004 Yılları Arasında Liselere Geçiş Sistemi (LGS) 2005-2008 Yılları Arasında Ortaöğretim Kurumları Sınavı

Detaylı

TED MALATYA KOLEJİ ÖZEL ORTAOKULU HAFTA İÇİ HAFTA SONU TAKVİYE ETÜT YÖNERGESİ

TED MALATYA KOLEJİ ÖZEL ORTAOKULU HAFTA İÇİ HAFTA SONU TAKVİYE ETÜT YÖNERGESİ TED MALATYA KOLEJİ ÖZEL ORTAOKULU HAFTA İÇİ HAFTA SONU TAKVİYE ETÜT YÖNERGESİ AMAC: Madde l. Yonergenin amaci, TED Malatya Koleji Akademik başarının sağlanması kapsamında okulumuzda etkin egitim almak

Detaylı

OKULA DÖNÜŞÜM PROGRAMI VE YIL SONU YGS KURS PROGRAMI BİLGİLENDİRME SUNUMU FEN BİLİMLERİ EĞİTİM KURUMLARI GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

OKULA DÖNÜŞÜM PROGRAMI VE YIL SONU YGS KURS PROGRAMI BİLGİLENDİRME SUNUMU FEN BİLİMLERİ EĞİTİM KURUMLARI GENEL MÜDÜRLÜĞÜ OKULA DÖNÜŞÜM PROGRAMI VE YIL SONU YGS KURS PROGRAMI BİLGİLENDİRME SUNUMU FEN BİLİMLERİ EĞİTİM KURUMLARI GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 1 FEN BİLİMLERİ LİSESİ GENEL AÇIKLAMALAR Fen Bilimleri Lisesi ni farklı kılan, Fen

Detaylı

BARIŞ MANÇO ANISINA MERHABA KONSERİ

BARIŞ MANÇO ANISINA MERHABA KONSERİ BARIŞ MANÇO ANISINA MERHABA KONSERİ YAZA 46.Dönem Mezuniyet Töreni Resim Sergisi Lise ye Geçiş Töreni ORTAK SINAV PROGRAMI DUYURUSU TED KAYSERİ KOLEJİ ÖZEL LİSESİ 2017-2018 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 2.DÖNEM

Detaylı

DÖNEM SONU İTİBARİYLE YAPILMASI GEREKENLER

DÖNEM SONU İTİBARİYLE YAPILMASI GEREKENLER DÖNEM SONU İTİBARİYLE YAPILMASI GEREKENLER 1) 4.sınıflar için yazılı sınav ve ders etkinliklere katılım puanları aşağıdaki gibi olmalıdır. ( nin 22. maddesinin 1. Ve 3. fıkraları) Ders Yazılı Sayısı Ders

Detaylı

DİN ÖĞRETİMİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ MESLEKİ ÇALIŞMA PROGRAMI Haziran 2018 GENEL İLKELER

DİN ÖĞRETİMİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ MESLEKİ ÇALIŞMA PROGRAMI Haziran 2018 GENEL İLKELER DİN ÖĞRETİMİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ MESLEKİ ÇALIŞMA PROGRAMI 09-22 Haziran 2018 GENEL İLKELER A. PROGRAMIN DAYANAĞI: Okul Öncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliği, Millî Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim

Detaylı

MENEMEN HALDUN KOŞAY ANADOLU LİSESİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI OKUL GELİŞİM PLANI

MENEMEN HALDUN KOŞAY ANADOLU LİSESİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI OKUL GELİŞİM PLANI MENEMEN HALDUN KOŞAY ANADOLU LİSESİ 2016-2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI OKUL GELİŞİM PLANI AMAÇ VE HEDEFLER AMAÇ 1: Kaliteli bir eğitim öğretim ortamı için okulun fiziki yapısını, araç - gereç ve donanımını

Detaylı

REHBERLİK ÇALIŞMALARI

REHBERLİK ÇALIŞMALARI Mükail KOPARAL Koordinatör Rehber Öğretmen Funda BİÇER Rehber Öğretmen 2012-2013 REHBERLİK ÇALIŞMALARI OKUL REHBERLİK SERVİSİ Okulumuz 2012-2013 eğitim ve öğretim yılı rehberlik programında yer verilen

Detaylı

OSMANGAZİ İMAM HATİP ORTAOKULU Stratejik Planı DÖRDÜNCÜ BÖLÜM - 1 -

OSMANGAZİ İMAM HATİP ORTAOKULU Stratejik Planı DÖRDÜNCÜ BÖLÜM - 1 - OSMANGAZİ İMAM HATİP ORTAOKULU Stratejik Planı 201-201 DÖRDÜNCÜ BÖLÜM - 1 - İZLEME VE DEĞERLENDİRME Okulumuz bünyesinde hedeflerin gerçekleşmesine yönelik yürütülecek faaliyet ve projelerin izleme ve değerlendirme

Detaylı

T.C. TOROSLAR KAYMAKAMLIĞI TOROSLAR LİSESİ MÜDÜRLÜĞÜ 2012-2013 BRİFİNG DOSYASI

T.C. TOROSLAR KAYMAKAMLIĞI TOROSLAR LİSESİ MÜDÜRLÜĞÜ 2012-2013 BRİFİNG DOSYASI T.C. TOROSLAR KAYMAKAMLIĞI TOROSLAR LİSESİ MÜDÜRLÜĞÜ 2012-2013 BRİFİNG DOSYASI... - 2013 Okul /Kurum Haritası I. BÖLÜM KURUMUN ADI : TOROSLAR LİSESİ MÜDÜRLÜĞÜ İLİ : MERSİN İLÇESİ : TOROSLAR ADRES : AKBELEN

Detaylı

ŞAPHANE ANADOLU LİSESİ MÜDÜRLÜĞÜ VİZYON BELGESİ

ŞAPHANE ANADOLU LİSESİ MÜDÜRLÜĞÜ VİZYON BELGESİ ŞAPHANE ANADOLU LİSESİ MÜDÜRLÜĞÜ VİZYON BELGESİ MEVCUT DURUM Öğretim Çalışmaları: Destekleme ve yetiştirme kursları düzenlendi. Pansiyon etüt ve kursları düzenlendi Deneme sınavları uygulandı. Sınavlara

Detaylı

T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI Özel Eğitim, Rehberlik ve Danışma Hizmetleri Genel Müdürlüğü

T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI Özel Eğitim, Rehberlik ve Danışma Hizmetleri Genel Müdürlüğü T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI Özel Eğitim, Rehberlik ve Danışma Hizmetleri Genel Müdürlüğü AFYONKARAHİSAR REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ MÜDÜRLÜĞÜ 1 MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMA

Detaylı

YEMEKTE DENGE EĞİTİM PROJESİ İYİ UYGULAMALAR" YARIŞMA ŞARTNAMESİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI

YEMEKTE DENGE EĞİTİM PROJESİ İYİ UYGULAMALAR YARIŞMA ŞARTNAMESİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI YEMEKTE DENGE EĞİTİM PROJESİ İYİ UYGULAMALAR" YARIŞMA ŞARTNAMESİ 2017-2018 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI Sevgili Öğretmenimiz, Çocuklarımızın yeterli ve dengeli beslenme alışkanlığı geliştirmelerine katkı sağlamak

Detaylı

T.C. TORBALI KAYMAKAMLIĞI Necip Fazıl Kısakürek Ġmam Hatip Ortaokulu Müdürlüğü. KARDEġ ÖĞRENCĠ PROJESĠ

T.C. TORBALI KAYMAKAMLIĞI Necip Fazıl Kısakürek Ġmam Hatip Ortaokulu Müdürlüğü. KARDEġ ÖĞRENCĠ PROJESĠ T.C. TORBALI KAYMAKAMLIĞI Necip Fazıl Kısakürek Ġmam Hatip Ortaokulu Müdürlüğü KARDEġ ÖĞRENCĠ PROJESĠ TORBALI-2015 T.C. TORBALI KAYMAKAMLIĞI Necip Fazıl Kısakürek Ġmam Hatip Ortaokulu Müdürlüğü KARDEġ

Detaylı

HOPA NURİ VATAN ANADOLU LİSESİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BRİFİNG DOSYASI

HOPA NURİ VATAN ANADOLU LİSESİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BRİFİNG DOSYASI HOPA NURİ VATAN ANADOLU LİSESİ 2012-2013 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BRİFİNG DOSYASI 1.BÖLÜM Okulun; Adı :Hopa Nuri Vatan Anadolu Lisesi Adresi :Sundura Mahallesi Lise Caddesi Hopa Telefon ve Faks Numaraları:

Detaylı

T.C ALTINDAĞ KAYMAKAMLIĞI YILDIRIM BEYAZIT MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ MÜDÜRLÜĞÜ

T.C ALTINDAĞ KAYMAKAMLIĞI YILDIRIM BEYAZIT MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ MÜDÜRLÜĞÜ T.C ALTINDAĞ KAYMAKAMLIĞI YILDIRIM BEYAZIT MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ MÜDÜRLÜĞÜ 2017-2018 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ ANKARA 2017 SUNUŞ 2017-2018 Eğitim ve öğretim yılı örgün ve yaygın eğitim

Detaylı

T.C. TOROSLAR KAYMAKAMLIĞI AKŞEMSETTİN ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ AKŞEMSETTİN İMAM HATİP ORTAOKULU 2014-2015 BRİFİNG DOSYASI

T.C. TOROSLAR KAYMAKAMLIĞI AKŞEMSETTİN ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ AKŞEMSETTİN İMAM HATİP ORTAOKULU 2014-2015 BRİFİNG DOSYASI TC TOROSLAR KAYMAKAMLIĞI AKŞEMSETTİN ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ AKŞEMSETTİN İMAM HATİP ORTAOKULU 2014-2015 BRİFİNG DOSYASI 2014-2015 Okul /Kurum Haritası I BÖLÜM KURUMUN ADI : AKŞEMSETTİN ANADOLU İMAM HATİP

Detaylı

Eylül Ayı tatil olduğundan sadece planlama ve koordinasyon çalışmalarına yer verilmiştir.

Eylül Ayı tatil olduğundan sadece planlama ve koordinasyon çalışmalarına yer verilmiştir. T.C. DENİZLİ VALİLİĞİ 2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI RAŞİT ÖZKARDEŞ İLKU REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMA YILLIK ÇERÇEVE PLANI AY Program Geliştirme, Araştırma, Müşavirlik ve Profesyonel Gelişim 1-4 EYLÜL

Detaylı

ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ

ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ 1 2013-2014 ÖĞRETİM YILI İLKOKULLARDA ÖĞRENCİ KAYITLARI UYGULAMALI ANAOKULU VE OKUL ÖNCESİ EĞİTİM KURUMLARINDA ÖĞRENCİ KAYITLARI Bakanlıkça belirlenen süre içinde ve e-kayıt ortamında yapılacaktır. 2 a)

Detaylı

REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK BİRİMİ ÇALIŞMALARI

REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK BİRİMİ ÇALIŞMALARI REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK BİRİMİ ÇALIŞMALARI PDR Bülteni 2017-2018 Sayı: 07 YÖNDER OKULLARI 2017-2018 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK BİRİMİ ÇALIŞMALARI Yönder Okulları

Detaylı

T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI FETHİYE KEMAL MUMCU ANADOLU LİSESİ BİYOLOJİ, SAĞLIK BİLGİSİ VE PROJE HAZIRLAMA DERSİ ZÜMRE TOPLANTI TUTANAĞIDIR

T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI FETHİYE KEMAL MUMCU ANADOLU LİSESİ BİYOLOJİ, SAĞLIK BİLGİSİ VE PROJE HAZIRLAMA DERSİ ZÜMRE TOPLANTI TUTANAĞIDIR T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI FETHİYE KEMAL MUMCU ANADOLU LİSESİ BİYOLOJİ, SAĞLIK BİLGİSİ VE PROJE HAZIRLAMA DERSİ ZÜMRE TOPLANTI TUTANAĞIDIR Zümre No 6 Dersin Adı Biyoloji Sağlık Bilgisi Proje Hazırlama

Detaylı

DAYANAK Tekirdağ ilindeki sınavsız öğrenci alan meslek Liseleri

DAYANAK Tekirdağ ilindeki sınavsız öğrenci alan meslek Liseleri Projenin Adı: Projenin Sloganı TEKİRDAĞ MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ PROJENİN GEREKÇESİ PROJENİN ÖZETİ Çatışmadan kaynaklanan disiplin sorunlarının çokluğu. Meslek Liselerinde disiplin sorunlarının önüne geçebilmek,

Detaylı

Yapılan çalışmalar Eylül Haziran Yapılan çalışmalar Eylül Ekim Yapılan çalışmalar. Öncelik haritası. Yapılan Çalışmalar

Yapılan çalışmalar Eylül Haziran Yapılan çalışmalar Eylül Ekim Yapılan çalışmalar. Öncelik haritası. Yapılan Çalışmalar KUMLUCA CUMHURİYET ORTAOKULU EĞİTİM ORTAMLARINDA ŞİDDETİN ÖNLENMESİ VE AZALTILMASI STRATEJİ VE EYLEM PLANI ÇALIŞMA TAKVİMİ ( - 2014 EĞİTİM -ÖĞRETİM YILI) S.N FAALİYETLER EĞİTİM ORTAMI VE ÇEVRESİ GÖSTERGELER

Detaylı

ÜNİVERSİTEYE HAZIRLIK ÇALIŞMALARI

ÜNİVERSİTEYE HAZIRLIK ÇALIŞMALARI ÜNİVERSİTEYE HAZIRLIK ÇALIŞMALARI Öğrencilerimizin üniversite sınavlarına hazırlanma süreçlerine katkıda bulunmak amacıyla, okulumuzda sınava hazırlık çalışmaları planlanır ve yürütülür. 9. sınıftan itibaren;

Detaylı

Oyunlar çocuklara hayatı öğretir

Oyunlar çocuklara hayatı öğretir T.C. 30 AĞUSTOS İLKOKULU MÜDÜRLÜĞÜ Oyunlar çocuklara hayatı öğretir PROJE ADI (GELENEKSEL OYUNLARIMIZI ÖĞRENİYORUM) HAZIRLAYANLAR Recep ARABACI İslim YERLİKAYA Okul Müdürü Rehber Öğretmen Bafra Kaymakamlığının

Detaylı

"YEMEKTE DENGE EĞİTİMİ PROJESİ EN İYİ UYGULAMA" YARIŞMA ŞARTNAMESİ

YEMEKTE DENGE EĞİTİMİ PROJESİ EN İYİ UYGULAMA YARIŞMA ŞARTNAMESİ "YEMEKTE DENGE EĞİTİMİ PROJESİ EN İYİ UYGULAMA" YARIŞMA ŞARTNAMESİ GİRİŞ Sevgili Öğretmenimiz, Çocuklarımızın yeterli ve dengeli beslenme alışkanlığı geliştirmelerine katkı sağlamak için, Millî Eğitim

Detaylı

BUCA ANADOLU LİSESİ REHBERLİK SERVİSİ ORTAÖĞRETİM KURUMLARI YÖNETMELİĞİNDE SINIF GEÇME VE DERS BAŞARISININ ÖLÇÜLMESİ PUANLAR VE DERECELERİ

BUCA ANADOLU LİSESİ REHBERLİK SERVİSİ ORTAÖĞRETİM KURUMLARI YÖNETMELİĞİNDE SINIF GEÇME VE DERS BAŞARISININ ÖLÇÜLMESİ PUANLAR VE DERECELERİ 1 BUCA ANADOLU LİSESİ REHBERLİK SERVİSİ ORTAÖĞRETİM KURUMLARI YÖNETMELİĞİNDE SINIF GEÇME VE DERS BAŞARISININ ÖLÇÜLMESİ PUANLAR VE DERECELERİ YAZILI VE UYGULAMALI SINAVLAR Puan 85,00-100,00 Pekiyi 70,00-84,99

Detaylı

Değerlendirme ve Sınav Ekibi Ş.İlker KARAKAŞLAR Mehmet KARA Halim YAZICI Huri DİZEL Serpil YAZICI Okul Yürütme Ekibi Nazım ELMAS

Değerlendirme ve Sınav Ekibi Ş.İlker KARAKAŞLAR Mehmet KARA Halim YAZICI Huri DİZEL Serpil YAZICI Okul Yürütme Ekibi Nazım ELMAS Sayfa 1 / 7 1. PROJENİN ADI Ailemle Okuyorum Projesi 2. PROJENİN SLOGANI Birlikte okuyalım... 3. PROJENİN AMACI 4. YASAL DAYANAK Mahalle Genelinde Okul Öğrencilerinin Akademik Başarılarını, Yeterliliklerini

Detaylı

oranında arttırmak Diploma notu ortalamasını her yıl % 2 oranında arttırmak (76.069 )

oranında arttırmak Diploma notu ortalamasını her yıl % 2 oranında arttırmak (76.069 ) EĞİTİME DESTEK HİZMETLERİ KURUMSAL YAPININ İYİLEŞTİRİLMESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM EĞİTİM-ÖĞRETİM 1 ÖĞRENCİLERİN AKADEMİK BAŞARILARINI ARTTIRMAK DUMLUPINAR İLKÖĞRETİM OKULU PLAN- HEDEF LUK TABLOSU TEMA AMAÇ HEDEFLER

Detaylı

TED ANTALYA KOLEJİ ÖZEL LİSESİ PDR BİRİMİ

TED ANTALYA KOLEJİ ÖZEL LİSESİ PDR BİRİMİ TED ANTALYA KOLEJİ ÖZEL LİSESİ PDR BİRİMİ TED Antalya Koleji PDR Birimi olarak öncelikli amacımız; kişilik özellikleri ve gelişimsel özellikleri göz önünde bulundurarak sorun ortaya çıkmadan öğrencilerimize

Detaylı

YUNUS EMRE İLKÖĞRETİM OKULU

YUNUS EMRE İLKÖĞRETİM OKULU YUNUS EMRE İLKÖĞRETİM OKULU 2011 BRİFİNG DOSYASI Zeytiinlik Mahallesi Burhanettin Gazi Sk.No:37 İlkadım / SAMSUN Tel: (0362) 4312523 Faks: (362) 4319530 www.yunusemre55.k12.tr İÇİNDEKİLER 1. KURUM KİMLİK

Detaylı

T.C. TOROSLAR KAYMAKAMLIĞI OSMANGAZİ ORTAOKULU MÜDÜRLÜĞÜ 2012-2013 BRİFİNG DOSYASI

T.C. TOROSLAR KAYMAKAMLIĞI OSMANGAZİ ORTAOKULU MÜDÜRLÜĞÜ 2012-2013 BRİFİNG DOSYASI TC TOROSLAR KAYMAKAMLIĞI OSMANGAZİ ORTAOKULU MÜDÜRLÜĞÜ 2012-2013 BRİFİNG DOSYASI 2012-2013 Okul /Kurum Haritası I BÖLÜM KURUMUN ADI : Osmangazi Ortaokulu Müdürlüğü İLİ : Mersin İLÇESİ : Toroslar ADRES

Detaylı

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü Sayı : B.08.0.ETG.0.65.01.00-604.99-6400 Konu : ThinkQuest Eğitim Portalı Proje Yarışması. 06/04/2009 Bakanlığımız ile Oracle Eğitim Vakfı

Detaylı

Bu evrak güvenli elektronik imza ile imzalanmıştır. http://evraksorgu.meb.gov.tr adresinden 8d28-1222-330b-9b07-d4e1 kodu ile teyit edilebilir.

Bu evrak güvenli elektronik imza ile imzalanmıştır. http://evraksorgu.meb.gov.tr adresinden 8d28-1222-330b-9b07-d4e1 kodu ile teyit edilebilir. Bu evrak güvenli elektronik imza ile imzalanmıştır. http://evraksorgu.meb.gov.tr adresinden 8d28-222-330b-9b07-d4e kodu ile teyit edilebilir. EK - MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Din Öğretimi Genel Müdürlüğü Din

Detaylı

.. ORTAOKULU.EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 6/B SINIFI ŞUBE ÖĞRETMENLER KURULU I. DÖNEM TOPLANTI TUTANAĞI GÜNDEM MADDELERİ

.. ORTAOKULU.EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 6/B SINIFI ŞUBE ÖĞRETMENLER KURULU I. DÖNEM TOPLANTI TUTANAĞI GÜNDEM MADDELERİ .. ORTAOKULU.EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 6/B SINIFI ŞUBE ÖĞRETMENLER KURULU I. DÖNEM TOPLANTI TUTANAĞI KARAR NO : 1 TOPLANTI TARİHİ : 26/09/2012 TOPLANTI YERİ : Öğretmeler Odası TOPLANTI SAATİ : 15:30 GÜNDEM MADDELERİ

Detaylı

2012-2013 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 5-A SINIFI SENE SONU ŞUBE ÖĞRETMENLER KURULU TOPLANTISI. 2 Sınıf Rehber Öğretmeni. 6 Sosyal Bilgiler Öğretmeni

2012-2013 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 5-A SINIFI SENE SONU ŞUBE ÖĞRETMENLER KURULU TOPLANTISI. 2 Sınıf Rehber Öğretmeni. 6 Sosyal Bilgiler Öğretmeni 2012-2013 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 5-A SINIFI SENE SONU ŞUBE ÖĞRETMENLER KURULU TOPLANTISI Toplantı Tarihi : Toplantıda Bulunanlar : SIRA NO TOPLANTIYA KATILAN ÖĞRETMENİN ADI SOYADI BRANŞI 1 Müdür Yardımcısı

Detaylı

T.C. TOROSLAR KAYMAKAMLIĞI 19 MAYIS ORTAOKULU MÜDÜRLÜĞÜ DOSYASI

T.C. TOROSLAR KAYMAKAMLIĞI 19 MAYIS ORTAOKULU MÜDÜRLÜĞÜ DOSYASI TC TOROSLAR KAYMAKAMLIĞI 19 MAYIS ORTAOKULU MÜDÜRLÜĞÜ 2012- BRİFİNG 2013 DOSYASI 2012-2013 Okul /Kurum Haritası I BÖLÜM KURUMUN ADI : 19 Mayıs Ortaokulu Müdürlüğü İLİ : Mersin İLÇESİ : Toroslar ADRES :

Detaylı

11.SINIF VELİ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI ÜNİVERSİTEYE HAZIRLIK ÇALIŞMALARI REHBER ÖĞRETMEN- SELMA ÖZER

11.SINIF VELİ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI ÜNİVERSİTEYE HAZIRLIK ÇALIŞMALARI REHBER ÖĞRETMEN- SELMA ÖZER 11.SINIF VELİ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI ÜNİVERSİTEYE HAZIRLIK ÇALIŞMALARI REHBER ÖĞRETMEN- SELMA ÖZER ÜNİVERSİTEYE HAZIRLIK ÇALIŞMALARI - SINAV SİSTEMİ BİLGİLENDİRME - HIZLANDIRMA PROGRAMLARI - DENEME SINAVLARI

Detaylı

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖĞRETMENLERİN MESLEKİ GELİŞİM ÇALIŞMALARI

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖĞRETMENLERİN MESLEKİ GELİŞİM ÇALIŞMALARI MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖĞRETMENLERİN MESLEKİ GELİŞİM ÇALIŞMALARI İlgi: a) Millî Eğitim Bakanlığı Okul Öncesi ve İlköğretim kurumları Yönetmeliği. b) Millî Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği.

Detaylı

TÜM ÖĞRETMEN VE İDARECİLERE

TÜM ÖĞRETMEN VE İDARECİLERE T.C KOZAN KAYMAKAMLIĞI 50.Yıl Anadolu Lisesi Müdürlüğü Sayı: 10167268-776/272 14.08.2015 Konu: Mesleki lar TÜM ÖĞRETMEN VE İDARECİLERE İlgi: a)milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği b)ortaöğretim

Detaylı

İLKOKULLAR, ORTAOKULLAR VE BÜTÜN ORTAÖĞRETİM KURUMLARI DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ ÖĞRETMENLERİ

İLKOKULLAR, ORTAOKULLAR VE BÜTÜN ORTAÖĞRETİM KURUMLARI DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ ÖĞRETMENLERİ İLKOKULLAR, ORTAOKULLAR VE BÜTÜN ORTAÖĞRETİM KURUMLARI DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ ÖĞRETMENLERİ (Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, Kur'an-ı Kerim, Peygamberimizin Hayatı, Temel Dini Bilgiler ve Arapça) Katılımcılar

Detaylı

İLKÖĞRETİM GENEL MÜDÜRLÜĞÜNÜNÜN 2008 YILINA AİT HİZMETİÇİ EĞİTİM FAALİYETLERİ. KATILACAK OLANLAR KATILACAK OLANLAR YERİ TARİHİ gün Katılımcı

İLKÖĞRETİM GENEL MÜDÜRLÜĞÜNÜNÜN 2008 YILINA AİT HİZMETİÇİ EĞİTİM FAALİYETLERİ. KATILACAK OLANLAR KATILACAK OLANLAR YERİ TARİHİ gün Katılımcı İLKÖĞRETİM GENEL MÜDÜRLÜĞÜNÜNÜN 2008 YILINA AİT HİZMETİÇİ EĞİTİM FAALİYETLERİ SIRA NO 1 27 e Okul uygulamaları yardımcıları 18/02/2008 22/02/2008 2 37 İlköğretim Yatırımları İl milli eğitim müdürlüklerinde

Detaylı

PINAR KOLEJİ TEOG TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ

PINAR KOLEJİ TEOG TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ PINAR KOLEJİ TEOG TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ Temel Öğretimden Ortaöğretime Geçiş Modeli (TEOG) 2013-2014 eğitim-öğretim yılından başlayarak 6 temel ders için 8.sınıf öğretmenleri tarafından

Detaylı

EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI BİRİNCİ DÖNEM DEĞERLENDİRMESİ

EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI BİRİNCİ DÖNEM DEĞERLENDİRMESİ 2015-2016 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI BİRİNCİ DÖNEM DEĞERLENDİRMESİ Birinci dönem 14 EYLÜL 2015 günü başladı ve 22 Ocak 2016 tarihinde sona erdi. Tatillerin normalden fazla olduğu birinci dönemin öğrenci ve

Detaylı

MUŞ İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ DEĞERLER EĞİTİMİ PROJESİ UYGULAMALARI

MUŞ İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ DEĞERLER EĞİTİMİ PROJESİ UYGULAMALARI MUŞ İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ DEĞERLER EĞİTİMİ PROJESİ UYGULAMALARI Toplumsal hayatı oluşturan, insanları birbirine bağlayan, gelişmeyi, mutluluğu ve huzuru sağlayan, risk ve tehditlerden koruyan insani,

Detaylı

Okul Yöneticiliği Meslek Olsun Anket Raporu

Okul Yöneticiliği Meslek Olsun Anket Raporu Okul Yöneticiliği Meslek Anket Raporu Giriş Derneğimiz öncülüğünde yürütülen Okul Yöneticiliği Meslek Kampanyası kapsamında bir dizi anket yapılmaktadır. Anketlerin amacı, okul yöneticiliği görevinin meslekleşmesine

Detaylı

T.C BURSA VALİLİĞİ İl Milli Eğitim Müdürlüğü OKUL ÖNCESİNDE SATRANÇ OYUNUNU TANITMA VE YAYGINLAŞTIRMA PROJESİ

T.C BURSA VALİLİĞİ İl Milli Eğitim Müdürlüğü OKUL ÖNCESİNDE SATRANÇ OYUNUNU TANITMA VE YAYGINLAŞTIRMA PROJESİ T.C BURSA VALİLİĞİ İl Milli Eğitim Müdürlüğü OKUL ÖNCESİNDE SATRANÇ OYUNUNU TANITMA VE YAYGINLAŞTIRMA PROJESİ BURSA İLİ OKUL ÖNCESİNDE SATRANÇ OYUNUNU TANITMA VE YAYGINLAŞTIRMA PROJESİ 2018 / 2019 ÖĞRETİM

Detaylı

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ T.C ALTINORDU KAYMAKAMLIĞI ZUVER KAYA MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ MÜDÜRLÜĞÜ 2017 2018 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ ALTINORDU-2017 SUNUŞ İddialı okullar öğrenci merkezlidir, zengin akademik

Detaylı

T.C. KORGAN KAYMAKAMLIĞI ÇAYIRKENT ÇOK PORGRAMLI ANADOLU LİSESİ MÜDÜRLÜĞÜ

T.C. KORGAN KAYMAKAMLIĞI ÇAYIRKENT ÇOK PORGRAMLI ANADOLU LİSESİ MÜDÜRLÜĞÜ T.C. KORGAN KAYMAKAMLIĞI ÇAYIRKENT ÇOK PORGRAMLI ANADOLU LİSESİ MÜDÜRLÜĞÜ OKUL TEMELLİ ŞİDDETİ ÖNLEME EYLEM PLANI (SALDIRGANLIK, ŞİDDET, ZORBALIK OKUL TEMELLİ ÖNLEME ÇALIŞMALARI BİLEŞENLERİ) Temel Yaklaşım

Detaylı

DENGELİ BESLENİYORUM RESİM YARIŞMASI ŞARTNAMESİ

DENGELİ BESLENİYORUM RESİM YARIŞMASI ŞARTNAMESİ DENGELİ BESLENİYORUM RESİM YARIŞMASI ŞARTNAMESİ ÖNSÖZ Değerli Öğretmenler, Millî Eğitim Bakanlığı ile Sabri Ülker Gıda Araştırmaları Enstitüsü Vakfı iş birliğinde yürütülen Yemekte Denge Eğitim Projesi

Detaylı

ÖZEL ANTALYA ENVAR ORTAOKULU 2015-2016 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA PLANI TARİH KONU SORUMLU

ÖZEL ANTALYA ENVAR ORTAOKULU 2015-2016 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA PLANI TARİH KONU SORUMLU ÖZEL ANTALYA ENVAR ORTAOKULU 2015-2016 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA PLANI AY TARİH KONU SORUMLU EKİM EYLÜL AĞUSTOS 01.07.2015 14.08.2015 Okulda çalışan veya çalışacak personelden görevden ayrılan ya da

Detaylı

SÜLOĞLU ALİ AYAĞ ÇOK PROGRAMLI ANADOLU LİSESİ MÜDÜRLÜĞÜ BRİFİNG DOSYASI

SÜLOĞLU ALİ AYAĞ ÇOK PROGRAMLI ANADOLU LİSESİ MÜDÜRLÜĞÜ BRİFİNG DOSYASI 2015 SÜLOĞLU ALİ AYAĞ ÇOK PROGRAMLI ANADOLU LİSESİ MÜDÜRLÜĞÜ BRİFİNG DOSYASI Fikret TİRFİL Okul Müdürü 28.09.2015 Sayfa 1 / 8 İçindekiler Tablosu BİRİNCİ BÖLÜM... 3 GENEL BİLGİLER... 3 İKİNCİ BÖLÜM...

Detaylı

NAMIK KEMAL ORTAOKULU

NAMIK KEMAL ORTAOKULU T.C. ÇİNE KAYMAKAMLIĞI NAMIK KEMAL ORTAOKULU -SOSYAL OKUL, SOSYAL İNSAN- 2014 201 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 2014 201 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI NAMIK KEMAL ORTAOKULU PSİKOLOJİK DANIŞMA VE REHBERLİK HİZMETLERİ ÇERÇEVE

Detaylı

KİLİS İLİ ÖRGÜN VE YAYGIN ÖĞRETİM KURUMLARI EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ

KİLİS İLİ ÖRGÜN VE YAYGIN ÖĞRETİM KURUMLARI EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ KİLİS İLİ ÖRGÜN VE YAYGIN ÖĞRETİM KURUMLARI 2014-2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ S.NO KONU TARİH 1. 2. 3. 2014-2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI AÇIK ÖĞRETİM ORTAOKULU, AÇIK LİSE VE MESLEKİ AÇIKÖĞRETİM

Detaylı

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖĞRETMENLERİN MESLEKİ GELİŞİM ÇALIŞMALARI

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖĞRETMENLERİN MESLEKİ GELİŞİM ÇALIŞMALARI MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖĞRETMENLERİN MESLEKİ GELİŞİM ÇALIŞMALARI İlgi: a) Millî Eğitim Bakanlığı Okul Öncesi ve İlköğretim kurumları Yönetmeliği. b) Millî Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği.

Detaylı

SINAVIN AMACI SINAV DAYANAĞI SINAV TAKVİMİ KATILIM ŞARTLARI

SINAVIN AMACI SINAV DAYANAĞI SINAV TAKVİMİ KATILIM ŞARTLARI SINAVI DÜZENLEYEN KURUM/KURULUŞ SINAV KONUSU SINAVIN AMACI SINAV TÜRÜ HEDEF KİTLE SINAV DAYANAĞI SINAV TAKVİMİ KATILIM ŞARTLARI ÖZEL GEBZE HİSAR İLKOKULU Bursluluk Sınavı HİSAR OKULLARI bursluluk sınavının

Detaylı

BURSA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

BURSA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ BURSA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ BURSA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ HEP BİRLİKTE BAŞARILI OLALIM PROJESİ UYGULAMA YÖNERGESİ GİRİŞ Ulusal düzeyde yapılan ortaöğretim ve yükseköğretime giriş sınavlarında ilimizin

Detaylı

2014 /2015 Eğitim Öğretim Yılı, (Tam gün tam yıl) Yıllık Çalışma Planı

2014 /2015 Eğitim Öğretim Yılı, (Tam gün tam yıl) Yıllık Çalışma Planı 2014 /2015 Eğitim Öğretim Yılı, (Tam gün tam yıl) Yıllık Çalışma Planı EYLÜL 2014 Sorumluluk Sınavları Öncesi Senebaşı Öğretmenler Kurulu 1-15 Eylül Eğitim- Öğretim Hazırlık Seminerleri; Uygulama Anasınıfı

Detaylı

KAVAK İMAM HATİP ORTAOKULU MÜDÜRLÜĞÜ Eğitim-Öğretim Yılı. Brifing Dosyası

KAVAK İMAM HATİP ORTAOKULU MÜDÜRLÜĞÜ Eğitim-Öğretim Yılı. Brifing Dosyası KAVAK İMAM HATİP ORTAOKULU MÜDÜRLÜĞÜ 2012 2013 Eğitim-Öğretim Yılı Brifing Dosyası Kavak İmam Hatip Ortaokulu Müdürlüğü Tel: 362 741 32 39 Adres : Yaşar Doğu Mah. Adnan Menderes Cad. Nu:128 Kavak/SAMSUN

Detaylı

Tüm idareci ve öğretmenlerimizin faydalanmasını temenni ederiz. Ertuğrul ERARSLAN Okul Müdürü

Tüm idareci ve öğretmenlerimizin faydalanmasını temenni ederiz. Ertuğrul ERARSLAN Okul Müdürü MELİKGAZİ HÜRRİYET MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ 2016-2017 ÖĞRETİM YILI HAZİRAN DÖNEMİ MESLEKİ ÇALIŞMALAR PROGRAMI MADDE 87- (1) Ortaöğretim kurumlarında görevli yönetici ve öğretmenler, derslerin kesimi

Detaylı

2. DÖNEM YAZILI YOKLAMA TARİHİ 2. DÖNEM YAZILI YOKLAMA TARİHİ 2. DÖNEM YAZILI YOKLAMA TARİHİ 2. DÖNEM YAZILI YOKLAMA TARİHİ

2. DÖNEM YAZILI YOKLAMA TARİHİ 2. DÖNEM YAZILI YOKLAMA TARİHİ 2. DÖNEM YAZILI YOKLAMA TARİHİ 2. DÖNEM YAZILI YOKLAMA TARİHİ 4. SINIF 4. YAZILI DERS TARİHİ SAATİ TÜRKÇE 12.03.2013 2.DERS 02.05.2013 2.DERS 30.05.2013 2. DERS MATEMATİK 26.03.2013 2.DERS 30.04.2013 2.DERS 21.05.2013 2. DERS FEN VE TEKNOLOJİ 05.03.2013 2.DERS 04.04.2013

Detaylı

PROJEMİZİN AMACI: Velilerimize ve öğrencilerimize kitap okuma sevgisini kazandırmak. Kitap okumayı bireyin hayatının her döneminde kalıcı kılmak ve

PROJEMİZİN AMACI: Velilerimize ve öğrencilerimize kitap okuma sevgisini kazandırmak. Kitap okumayı bireyin hayatının her döneminde kalıcı kılmak ve PROJEMİZİN AMACI: Velilerimize ve öğrencilerimize kitap okuma sevgisini kazandırmak. Kitap okumayı bireyin hayatının her döneminde kalıcı kılmak ve kitap okuma alışkanlığı oluşturmak. Ailelerin çocuklarıyla

Detaylı

AFETLERDE UYGULANACAK REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMA HİZMETLERİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM GENEL HÜKÜMLER. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

AFETLERDE UYGULANACAK REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMA HİZMETLERİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM GENEL HÜKÜMLER. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar AFETLERDE UYGULANACAK REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMA HİZMETLERİ YÖNERGESİ Tebliğler Dergisi : EKİM 1999/2505 BİRİNCİ BÖLÜM GENEL HÜKÜMLER Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1- Bu Yönergenin

Detaylı

2014-2015 ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ

2014-2015 ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ 1 ZAFER BAYRAMI 30 Ağustos 2014 2 OLGUNLAŞMA ENSTİTÜSÜ ÖN KAYITLARI 18 Ağustos - 12 Eylül 2014 3 BAĞIMSIZ OKUL ÖNCESİ EĞİTİM KURUMU, İLKÖĞRETİM VE ORTAÖĞRETİM KURUMLARINDA GÖREVLİ ÖĞRETMENLERİN 2014-2015

Detaylı

EK-1 BEDEN EGİTİMİ DERSİNDE ÖĞRENCİ BAŞARISININ DEĞERLENDİRİLMESİ

EK-1 BEDEN EGİTİMİ DERSİNDE ÖĞRENCİ BAŞARISININ DEĞERLENDİRİLMESİ BEDEN EGİTİMİ DERSİNDE ÖĞRENCİ BAŞARISININ DEĞERLENDİRİLMESİ EK-1 Beden eğitimi dersinde öğrencilerin başarıları; sınavlar, varsa projeler, öğrencilerin performanslarını belirlemeye yönelik çalışmalardan

Detaylı

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖĞRETMENLERİN MESLEKİ GELİŞİM ÇALIŞMALARI

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖĞRETMENLERİN MESLEKİ GELİŞİM ÇALIŞMALARI MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖĞRETMENLERİN MESLEKİ GELİŞİM ÇALIŞMALARI İlgi : a) Milli Eğitim Bakanlığı Okul Öncesi ve İlköğretim kurumları Yönetmeliği. b) Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği.

Detaylı

AFYONKARAHİSAR İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ HER TÜRLÜ BAĞIMLILIKLA MÜCADELE PROJESİ UYGULAMA YÖNERGESİ

AFYONKARAHİSAR İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ HER TÜRLÜ BAĞIMLILIKLA MÜCADELE PROJESİ UYGULAMA YÖNERGESİ AFYONKARAHİSAR İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ HER TÜRLÜ BAĞIMLILIKLA MÜCADELE PROJESİ UYGULAMA YÖNERGESİ PROJENİN TANIMI; Bu proje, bağımlılıkla mücadele alanında paydaşlarımızla etkin bir işbirliği çerçevesinde

Detaylı

ÖZEL ATA İLKÖĞRETİM OKULU SBS SEVİYE BELİRLEME SINAVI SİSTEMİ

ÖZEL ATA İLKÖĞRETİM OKULU SBS SEVİYE BELİRLEME SINAVI SİSTEMİ ÖZEL ATA İLKÖĞRETİM OKULU SBS SEVİYE BELİRLEME SINAVI SİSTEMİ SBS NEDİR? İlköğretimin 6, 7 ve 8inci sınıflarında öğrencinin derslerden, o yılın müfredatında belirtilen kazanımları elde etme seviyesinin

Detaylı

DR.BİNNAZ-DR.RIDVAN EGE ANADOLU LİSESİ ÖĞRETİM YILI 1.DÖNEM REHBERLİK SERVİSİ ÇALIŞMA RAPORU

DR.BİNNAZ-DR.RIDVAN EGE ANADOLU LİSESİ ÖĞRETİM YILI 1.DÖNEM REHBERLİK SERVİSİ ÇALIŞMA RAPORU DR.BİNNAZ-DR.RIDVAN EGE ANADOLU LİSESİ 2016-2017 ÖĞRETİM YILI 1.DÖNEM REHBERLİK SERVİSİ ÇALIŞMA RAPORU Sene başında 9.sınıf velileri ile tanışma toplantısında rehberlik servisi Ergenlik dönemi ve olumlu

Detaylı

ÖZEL ARI ANADOLU LİSESİ VE ÖZEL ARI FEN LİSESİ 2018 TEMEL YETERLİLİK TESTİ (TYT) ZÜMRELERE AİT DEĞERLENDİRME RAPORU

ÖZEL ARI ANADOLU LİSESİ VE ÖZEL ARI FEN LİSESİ 2018 TEMEL YETERLİLİK TESTİ (TYT) ZÜMRELERE AİT DEĞERLENDİRME RAPORU 2018 TEMEL YETERLİLİK TESTİ (TYT) ZÜMRELERE AİT DEĞERLENDİRME RAPORU Üniversiteye giriş yolunda önemli bir adım olan Yükseköğretim Kurumları Sınavı nın ilk oturumu olan Temel Yeterlilik Testi (TYT), 30

Detaylı

TERCİH DANIŞMANLIĞI KOMİSYONLARI KILAVUZU

TERCİH DANIŞMANLIĞI KOMİSYONLARI KILAVUZU 2016-2017 TERCİH DANIŞMANLIĞI KOMİSYONLARI KILAVUZU 1 İÇİNDEKİLER 1.TERCİH DANIŞMANLIĞI... 5 1.1.Tercih Danışmanlığı Komisyonlarının Amaçları... 5 2. KOORDİNASYON KURULLARININ OLUŞTURULMASI VE GÖREVLERİ...

Detaylı

T.C. ADIYAMAN VALİLİĞİ Dumlupınar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürlüğü

T.C. ADIYAMAN VALİLİĞİ Dumlupınar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürlüğü T.C. ADIYAMAN VALİLİĞİ Dumlupınar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürlüğü SAYI : 80909313-774.01-15.06.2016 KONU : Haziran 2016 Mesleki Çalışma Programı ADIYAMAN DUMLUPINAR MTAL YÖNETİCİ VE ÖĞRETMENLERİNE

Detaylı

ÖZEL ANTALYA ENVAR İLKOKULU VE ORTAOKULU 2013-2014 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA PLANI

ÖZEL ANTALYA ENVAR İLKOKULU VE ORTAOKULU 2013-2014 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA PLANI EYLÜL AĞUSTOS AY ÖZEL ANTALYA ENVAR İLKOKULU VE ORTAOKULU 2013-2014 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA PLANI TARİH KONU SORUMLU 01.08.2013 23.08.2013 Okulda çalışan veya çalışacak personelden görevden ayrılan

Detaylı

MİLLÎ EĞİTİM UZMAN YARDIMCILIĞI GÜNCELLENMİŞ TEZ KONULARI LİSTESİ

MİLLÎ EĞİTİM UZMAN YARDIMCILIĞI GÜNCELLENMİŞ TEZ KONULARI LİSTESİ MİLLÎ EĞİTİM UZMAN YARDIMCILIĞI GÜNCELLENMİŞ TEZ KONULARI LİSTESİ (Not: Tez konuları listesi 25 yeni tez konusu da ilave edilerek güncellenmiştir.) 1. Öğretmen yetiştirme sisteminde mevcut durum analizi

Detaylı

ÇEŞME REHBERLİK ve ARAŞTIRMA MERKEZİ MÜDÜRLÜĞÜ ÖĞRETİM YILI REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMA HİZMETLERİ

ÇEŞME REHBERLİK ve ARAŞTIRMA MERKEZİ MÜDÜRLÜĞÜ ÖĞRETİM YILI REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMA HİZMETLERİ ÇEŞME REHBERLİK ve ARAŞTIRMA MERKEZİ MÜDÜRLÜĞÜ 2013 201 ÖĞRETİM YILI REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMA HİZMETLERİ İLKOKULLAR İÇİN ÇERÇEVE PROGRAMI Bu program Çeşme Rehberlik Araştırma Merkezi Müdürlüğü tarafından

Detaylı

T.C. BURSA VALİLİĞİ İl Millî Eğitim Müdürlüğü 1. SINIFLARA OYUN ALANLARI OLUŞTURMA PROJESİ [1]

T.C. BURSA VALİLİĞİ İl Millî Eğitim Müdürlüğü 1. SINIFLARA OYUN ALANLARI OLUŞTURMA PROJESİ [1] T.C. BURSA VALİLİĞİ İl Millî Eğitim Müdürlüğü 1. SINIFLARA OYUN ALANLARI OLUŞTURMA PROJESİ 2016 BURSA 2016 [1] İL ÇALIŞMA KURULU VELİ SARIKAYA ARZU AYYILDIZ BERRİN ZEYTİNGÖZ İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ İL MİLLİ

Detaylı

EĞİTİM PROSEDÜRÜ. Aday Memur: 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu na tabi olarak ilk defa Devlet Memurluğuna atananları kapsar.

EĞİTİM PROSEDÜRÜ. Aday Memur: 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu na tabi olarak ilk defa Devlet Memurluğuna atananları kapsar. 1. AMAÇ Bu prosedür, Ahi Evran Üniversitesi nde görevli akademik ve idari personelin kuruma uyumunu sağlamak, mevcut ve/veya değişen iş akışını mümkün olan en kısa sürede öğrenmesini sağlamak, kurum kültürü

Detaylı

2014-2015 ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ

2014-2015 ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ 1 ZAFER BAYRAMI 30 Ağustos 2014 2 OLGUNLAŞMA ENSTİTÜSÜ ÖN KAYITLARI 18 Ağustos - 12 Eylül 2014 3 BAĞIMSIZ OKUL ÖNCESİ EĞİTİM KURUMU, İLKÖĞRETİM VE ORTAÖĞRETİM KURUMLARINDA GÖREVLİ ÖĞRETMENLERİN 2014-2015

Detaylı