T.C. KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİ SINAVI (KTÜYÖS) KILAVUZU

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "T.C. KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ 2014-2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİ SINAVI (KTÜYÖS) KILAVUZU"

Transkript

1 5.1 Ön Kayıt ĠĢleminin yapılması Adaylar KTÜYÖS 2015 e internet üzerinden 16 ġubat 10 NĠSAN 2015 tarihleri arasında başvurabilirler. KTÜYÖS 2015 e başvuracak adayların öncelikli olarak adresinden kayıt işlemlerini yaptırmaları gerekmektedir. Bunun için ilgili sayfanın sol tarafında yer alan menüde bulunan 2015 Başvuru linkine tıklayarak açılana sayfadaki KTÜYÖS Kayıt Formu nda istenen bilgileri doldurarak kayıtlarını yapabilirler. Kayıt işlemleri için adayların geçerli bir e-posta adresine ve mobil telefon numarasına sahip olması gereklidir. Aday başvuru formunda istenilen e-posta, adayın kendisine ait olmalı ve bu e-posta ile başka adaylar adına yazışma / işlem yapılmamalıdır. Aday başvuru Formu üzerindeki ilgili alana, adayın elektronik ortama aktarılmış fotoğrafı eklenmelidir. Bu fotoğraf, Sınava Giriş Belgesi ve Sınav Sonuç Belgesi üzerinde yer alacağından, adayın kolaylıkla tanınmasını sağlayacak şekilde yüzü açık ve ön cepheden, son üç ay içinde çekilmiş olmalıdır. Bu şekilde çekilmiş bir adet fotoğrafı jpeg formatında sisteme yüklemesi gerekmektedir. Sınav günü bu fotoğraftaki tanınmada önemli rol oynayabilecek görünüm özelliklerinde bir değişiklik bulunmamalıdır. Salon Başkanının fotoğraftan adayın kimliğini belirlemede güçlük çektiği takdirde, adayı sınava almayabileceği göz önünde tutulmalıdır. Başvuru süresi içerisinde, ön kayıt işlemleri için adresinden Ön Kayıt Formunu çevrimiçi (online) olarak dikkatle doldurup kaydeden adayların e-posta adreslerine kullanıcı adı ve şifre, ve bir doğrulama mesajı gönderilecektir. Adaylar e-posta adreslerine gelen bu mesajdaki linke tıklayarak ön kayıtlarını aktive ettiklerinde ön kayıtları tamamlanacak ve onlara KTÜYÖS 2015 aday numarası verilecektir. Adaylara sadece bir kez Aday Numarası verilir. Aday Numarası, hem bu sınavda hem de adayın KTÜ ile yapacağı bütün işlemlerde ve yazışmalarda gerekli olacağından, aday tarafından özenle saklanmalıdır. Aday Numarası belirtilmeyen dilekçeler işleme konulmayacaktır. Bu aşamadan sonra adaylar Kesin Kayıt aşamasına geçeceklerdir.

2 5.2 Kesin Kayıt ĠĢleminin yapılması Ön kayıt işlemlerini tamamlayan adaylar, kendilerine verilen aday numarasını da kullanarak KTÜYÖS 2015 ücretini aşağıdaki tabloda belirtilen banka ve hesap numaralarına en geç 17 NĠSAN 2015 tarihine kadar yatırmaları gerekmektedir. Yurtdışından sınava başvuracak adaylar, sınav ücretini muhabir bir banka veya uluslararası işlem yapan bankalar aracılığı ile yatırabileceklerdir. Adaylar bu bankalardan Sınav başvuru Ücretini yukarıda verilen banka hesabına havale, EFT veya internet bankacılığını kullanarak da ödeyebilirler. Sınav ücretinin ödenmesi sırasında, adaylar banka dekontunun açıklama bölümüne KTÜYÖS 2015 ve KTÜYÖS NO bilgilerini mutlaka yazdırarak ödeme yapmaları gerekmektedir. Adayların gönderdikleri paralar transfer edildikten ve hesaba aktarıldıktan sonra yatırılmış sayılır. Sınav ücretini yatıran adayların banka şubesinden ayrılmadan önce, kendilerine verilen banka dekontunu dikkatle incelemeleri, bilgilerinde yanlışlık varsa mutlaka bankadan ayrılmadan düzelttirmeleri gerekmektedir. Türk Lirası (Türkiye'de sınava girecekler için) 150 TL SINAV ÜCRETĠ ABD Doları (Diğer ülkelerde sınava girecekler için) 100 USD ($) BANKA ADI TÜRKİYE VAKIFLAR BANKASI SWIFT KODU TVBATR2A HESAP TL NUMARASI USD IBAN NUMARASI TL TR USD TR HESAP ADI KTÜ UZAKTAN EĞĠTĠM ARAġTIRMA VE UYGULAMA MERKEZĠ AÇIKLAMA KTÜYÖS 2015 ve adayın KTÜYÖS No su mutlaka yazılacak. Sınav baģvuru ücretini yatırdıkları bilgiler ilgili banka hesapları kontrol edilip, KTÜYÖS Koordinatörlüğü tarafından onaylandıktan sonra adayları baģvuruları kesinleģecektir. Adaylar Sınav Başvuru Ücreti için özel çek, zarf içinde para, posta çeki ve benzeri kesinlikle göndermemelidirler. Bankanın masraf olarak alacağı para sınav ücretinin dışında hesaplanmalıdır. Aday başvuru formuna girilecek bilgilerdeki yanlışlıklardan doğacak sonuçların bütün sorumluluğu adaylara aittir. Formun kimlik ile ilgili bilgi alanlarına, adayın pasaportundaki kimlik bilgileri değiştirilmeden, kısaltma yapılmadan yazılmalıdır. Bütün bilgilerini sisteme yükledikten sonra adaylar, bilgilerini mutlaka kontrol ederek sisteme kayıt etmeli ve kesin kayıt işlemini tamamlamalıdırlar. KTÜYÖS 2015 sınavına internet üzerinden yapılan başvurularda bilgilerin doğruluğundan aday sorumludur. Bir öğrenci sınava giriş için gerekli olan koşulları herhangi bir şekilde yerine getirmezse, sınav başvurusu geçersiz sayılacaktır. Ayrıca, adayların online başvuruda verdikleri ve onayladıkları bilgileri, KTÜYÖS sınavını kazanıp tercih ettikleri KTÜ programlarına kesin kayıt sırasında sundukları belgelerdeki

3 bilgilerle uyuşmadığı durumlarda kesin kayıt hakları geri alınarak, başvuruları iptal edilecektir. Adaylardan alınan sınav ücretleri gelecek yıllara devredilmez. Başvuru ücretini yatırdığı halde sınava başvurmaktan vazgeçen, başvurusu geçersiz sayılan, her ne nedenle olursa olsun sınava girmeyen veya giremeyen, sınava alınmayan veya sınavdan çıkarılan, sınavda başarı sağlayamayan veya sınavı geçersiz sayılan, ücret gerektirmeyen bir işlem için ücret yatıran veya aynı işlem için birden fazla ödeme yapmış olan adayların ücretleri geri verilmez. 5.3 Sınav GiriĢ Belgesinin Düzenlenmesi KTÜ de KTÜYÖS Koordinatörlüğü tarafından adayın başvurusu onaylandıktan sonra, sınava girmeye hak kazanan adayların Sınava giriş için tüm bilgilerini (Sınav dili, Sınav merkezi adres ve iletişim bilgileri) Kayıtlı Kullanıcı Girişi bağlantısından, sisteme girildiği taktirde görülebilecek, bilgilerini ve Sınav Giriş Belgesinin çıktısı alınabilecektir. Sınava Giriş Belgesinde adayın sınava gireceği bina ve salon belirtilecektir. Adaylar, sınava gelirken bu belgeyi mutlaka yanlarında bulundurmaları zorunludur. Sınava Giriş Belgesini kaybedenler, Aday Numarasıyla sisteme tekrar giriş yaparak bu belgelerini yeniden çıkarabilirler. 6. KTÜYÖS Dili ve Ġçeriği KTÜYÖS 2015 sınavı Türkiye ve Türkiye dışındaki sınav merkezlerinde tamamen denetimli olarak Türkçe veya Ġngilizce olarak yapılacaktır. KTÜYÖS te Temel Öğrenme Becerileri Testi uygulanacaktır. Temel Öğrenme Becerileri Testi 80 sorudan oluşmakta olup, adayların soyut düşünme güçlerini ölçmeyi amaçlayan sorular ile matematik sorularından oluşmaktadır. Bu test, dile çok az dayanmakta, bununla birlikte soruların Türkçe ve İngilizce açıklamaları da bulunmaktadır. Temel Öğrenme Becerileri Testi için sınav süresi 90 dakikadır. Soru kitapçığındaki bütün sorular çoktan seçmeli tipte sorulardır. Her soru için beģ farklı seçenek verilmiş olup bunlardan yalnızca biri sorunun doğru cevabıdır.

4 6.2 Sınavda Uyulacak Kurallar Sınav, 02 Mayıs 2015 günü KTÜYÖS koordinatörlüğü tarafından belirlenen merkezlerde Türkiye deki yerel saat itibariyle saat de fakat diğer ülkelerde bu saate karģılık gelen saatlerde yapılacaktır. Sınava girmeye hak kazanan adaylar; sınava gelirken, Sınava GiriĢ Belgesi ile pasaportlarını ve pasaportlarının kimlik bilgileri bulunan sayfasının fotokopisini yanlarında bulundurmak zorundadırlar. Adaylar, sınav günü, saat da kimlik kontrolleri yapılarak sınav salonuna alınacaklardır. Sınav, yerel saat da başlayacak ve tek oturum şeklinde yapılacaktır. Adayların en az bir saat önce sınavın yapılacağı bina önünde bulunmaları, sınav salonlarına zamanında alınabilmeleri açısından son derece önemlidir. Adaylar, sınava gelirken yanlarında, yumuşak uçlu kurşun kalem(ler), silgi, kalem açacağı bulundurmak zorundadırlar. Adayların sınavda yanlarında her türlü ses ve görüntü kayıt etmeye yarayan araçlar ile cep telefonu ve hesap makinası bulundurmaları kesinlikle yasaktır. Adaylara 80 sorudan oluşan Temel Öğrenme Becerileri Testi için 90 dakikalık sınav süresi verilecektir. Cevapların Cevap Kâğıdına işaretlenmiş olması gerekir. Soru Kitapçığına işaretlenen cevaplar geçersiz sayılacaktır. Sınav süresince adayların, konuşmaları, kopya çekmeleri ve kopya vermeleri sınav kurallarına aykırıdır. Böyle davrandığı herhangi bir yolla saptanan adayların sınavları geçersiz sayılacaktır. Sınav sonunda her aday, kullandığı soru kitapçığını ve cevap kâğıdını salon görevlilerine teslim edecektir. Sınav kurallarına uymadıkları veya sınav sonunda gerekli belgeleri teslim etmedikleri için sınavları geçersiz sayılan adayların cevap kâğıdı değerlendirmeye alınmayacak ve bu adaylar için Sınav Sonuç Belgesi düzenlenmeyecektir. 6.3 Sınav Sonuçlarının Değerlendirilmesi ve Duyurulması Adayların, KTÜYÖS te uygulanacak testteki sorulara verdikleri doğru ve yanlış cevapları ayrı ayrı sayılacaktır. Doğru cevap sayısı, ham puan olarak değerlendirilecektir. Ham puanlar, ortalaması 50, standart sapması 10 olan standart puanlara dönüştürülecektir. Adaylar sınav sonuçlarını aday numaraları ile adresinden çevrimiçi (online) öğrenebileceklerdir. Sınava giren ve sınavı geçerli sayılan her aday, Sınav Sonuç Belgesi nin bir çıktısını yazıcıdan alabileceklerdir. Sınav Sonuç Belgesi, Karadeniz Teknik Üniversitesi yabancı uyruklu öğrenci kontenjanlarına kesin kayıt sırasında istenecektir.

5 6.4 Sınav Sonuçlarına Ġtiraz Süresi Sınav sonuçlarının üniversitenin internet sayfasında ilanından itibaren üç (3) iş günüdür. Adaylar, 100 TL lik İtirazları Değerlendirme Ücretini bu kılavuzda verilen banka hesabına yatırdıktan sonra aldıkları makbuzla birlikte sınav sonuçlarına itiraz dilekçelerini bireysel müracaat, posta, faks veya e-posta ile (İmzalanmış dilekçeler tarandıktan sonra) KTÜYÖS Koordinatörlüğü ne bildirmek zorundadırlar. İtirazlar, Sınav Sonuçlarına İtirazları İnceleme Komisyonu tarafından karara bağlanır ve adaylara bildirilir.

2011-2012 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI NİĞDE ÜNİVERSİTESİ YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİ SINAVI (NÜYÖS) KILAVUZU

2011-2012 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI NİĞDE ÜNİVERSİTESİ YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİ SINAVI (NÜYÖS) KILAVUZU 2011-2012 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI NİĞDE ÜNİVERSİTESİ YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİ SINAVI (NÜYÖS) KILAVUZU 1. GENEL BİLGİLER, TEMEL İLKE VE KURALLAR 1.1. Niğde Üniversitesi Yabancı Uyruklu Öğrenci Sınavı (NÜYÖS),

Detaylı

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ YURTDIŞINDAN VEYA YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİ SINAVI İÜYÖS KILAVUZU

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ YURTDIŞINDAN VEYA YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİ SINAVI İÜYÖS KILAVUZU 2012 İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ YURTDIŞINDAN VEYA YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİ SINAVI İÜYÖS KILAVUZU 1 BAŞVURU İŞLEMİ NASIL YAPILACAKTIR? Başvuru Süresi: 2 20 Nisan 2012 2012 İÜYÖS Kılavuzunu http://yos.istanbul.edu.tr

Detaylı

İZMİR KÂTİP ÇELEBİ ÜNİVERSİTESİ

İZMİR KÂTİP ÇELEBİ ÜNİVERSİTESİ İZMİR KÂTİP ÇELEBİ ÜNİVERSİTESİ 2014 YURTDIŞINDAN VEYA YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİ SINAVI İKÇÜYÖS KILAVUZU BAŞVURU İŞLEMİ NASIL YAPILACAKTIR? Başvuru Süresi: 7 Nisan 2 Mayıs 2014 2014 İKÇÜYÖS Kılavuzunu http://ikc.edu.tr

Detaylı

2014 ANKARA ÜNİVERSİTESİ YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİ SINAVI (AYÖS) KILAVUZU

2014 ANKARA ÜNİVERSİTESİ YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİ SINAVI (AYÖS) KILAVUZU 2014 ANKARA ÜNİVERSİTESİ YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİ SINAVI (AYÖS) KILAVUZU 1. GENEL BİLGİLER, TEMEL İLKE VE KURALLAR 1.1. Ankara Üniversitesi Yabancı Uyruklu Öğrenci Sınavı (AYÖS), Ankara Üniversitesi ve

Detaylı

EGE ÜNİVERSİTESİ YURTDIŞINDAN KABUL EDİLECEK ÖĞRENCİ SEÇME VE YERLEŞTİRME SINAVI (EGEYÖS) KILAVUZU 2014 (ÖN LİSANS ve LİSANS ÖĞRENİMİ)

EGE ÜNİVERSİTESİ YURTDIŞINDAN KABUL EDİLECEK ÖĞRENCİ SEÇME VE YERLEŞTİRME SINAVI (EGEYÖS) KILAVUZU 2014 (ÖN LİSANS ve LİSANS ÖĞRENİMİ) EGE ÜNİVERSİTESİ YURTDIŞINDAN KABUL EDİLECEK ÖĞRENCİ SEÇME VE YERLEŞTİRME SINAVI (EGEYÖS) KILAVUZU 2014 (ÖN LİSANS ve LİSANS ÖĞRENİMİ) Bu kılavuz, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı nın 21.01.2010, 17.03.2010

Detaylı

EGE ÜNİVERSİTESİ YURTDIŞINDAN KABUL EDİLECEK ÖĞRENCİ SEÇME VE YERLEŞTİRME KILAVUZU 2015 (ÖN LİSANS ve LİSANS ÖĞRENİMİ)

EGE ÜNİVERSİTESİ YURTDIŞINDAN KABUL EDİLECEK ÖĞRENCİ SEÇME VE YERLEŞTİRME KILAVUZU 2015 (ÖN LİSANS ve LİSANS ÖĞRENİMİ) EGE ÜNİVERSİTESİ YURTDIŞINDAN KABUL EDİLECEK ÖĞRENCİ SEÇME VE YERLEŞTİRME KILAVUZU 2015 (ÖN LİSANS ve LİSANS ÖĞRENİMİ) Bu kılavuz, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı nın 21.01.2010, 17.03.2010, 13.02.2013

Detaylı

GENEL BİLGİLER, TEMEL İLKE VE KURALLAR

GENEL BİLGİLER, TEMEL İLKE VE KURALLAR GENEL BİLGİLER, TEMEL İLKE VE KURALLAR Manisa Celal Bayar Üniversitesi Uluslararası Öğrenci Sınavı (MCBÜYÖS), Üniversitemizde öğrenim görmek isteyen yurtdışından veya yabancı uyruklu öğrenci adaylarının

Detaylı

Başvuru Tarihi ERÜYÖS Sınav Tarihi Sınav Sonuçları Sınav/Başvuru Ücreti : Türkiye: 250,00 TL : Almanya: 100 : Azerbaycan: 100 $

Başvuru Tarihi ERÜYÖS Sınav Tarihi Sınav Sonuçları Sınav/Başvuru Ücreti : Türkiye: 250,00 TL : Almanya: 100 : Azerbaycan: 100 $ BAŞVURU TAKVİ Mİ Başvuru Tarihi : 16 Şubat 21 Nisan 2017 ERÜYÖS Sınav Tarihi : 20 Mayıs 2017 Cumartesi Türkiye Saati ile 13.00 Sınav Sonuçları : 10 Haziran 2017 Sınav/Başvuru Ücreti : Türkiye: 250,00 TL

Detaylı

1.TEMEL BİLGİLER, İLKE VE KURALLAR - Uluslararası Öğrenci Giriş Sınavı (SDÜ-YÖS), Türkiye deki Süleyman Demirel Üniversitesinde (SDÜ) okumak isteyen

1.TEMEL BİLGİLER, İLKE VE KURALLAR - Uluslararası Öğrenci Giriş Sınavı (SDÜ-YÖS), Türkiye deki Süleyman Demirel Üniversitesinde (SDÜ) okumak isteyen 1.TEMEL BİLGİLER, İLKE VE KURALLAR - Uluslararası Öğrenci Giriş Sınavı (SDÜ-YÖS), Türkiye deki Süleyman Demirel Üniversitesinde (SDÜ) okumak isteyen yurt dışı öğrencilerin girecekleri ve sonuçlarını SDÜ

Detaylı

ULUSLARARASI ÖĞRENCİ BİRİMİ İSTANBUL KÜLTÜR ÜNİVERSİTESİ YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİ SINAVI (İKÜYÖS-2013) KILAVUZU

ULUSLARARASI ÖĞRENCİ BİRİMİ İSTANBUL KÜLTÜR ÜNİVERSİTESİ YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİ SINAVI (İKÜYÖS-2013) KILAVUZU ULUSLARARASI ÖĞRENCİ BİRİMİ İSTANBUL KÜLTÜR ÜNİVERSİTESİ YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİ SINAVI (İKÜYÖS-2013) KILAVUZU 2013-2014 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI Şubat 2013 İstanbul Kültür Üniversitesi/İSTANBUL 1. GENEL BİLGİLER,

Detaylı

2013 YILI ULUSLARARASI ÖĞRENCİ GİRİŞ SINAVI (OMU- YÖS 2013) BAŞVURU ve KAYIT TAKVİMİ

2013 YILI ULUSLARARASI ÖĞRENCİ GİRİŞ SINAVI (OMU- YÖS 2013) BAŞVURU ve KAYIT TAKVİMİ 1 2013 YILI ULUSLARARASI ÖĞRENCİ GİRİŞ SINAVI (OMU- YÖS 2013) BAŞVURU ve KAYIT TAKVİMİ 1 Ocak - 24 Nisan 2013 OMU- YÖS 2013 Sınavı Başvurusu ile Sınav yeri ve Sınav Dili Tercih Başvurusu (on-line) 18 Mayıs

Detaylı

YABANCI ÖĞRENCİ BİRİMİ İSTANBUL KÜLTÜR ÜNİVERSİTESİ YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİ SINAVI (İKÜYÖS) KILAVUZU

YABANCI ÖĞRENCİ BİRİMİ İSTANBUL KÜLTÜR ÜNİVERSİTESİ YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİ SINAVI (İKÜYÖS) KILAVUZU YABANCI ÖĞRENCİ BİRİMİ İSTANBUL KÜLTÜR ÜNİVERSİTESİ YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİ SINAVI (İKÜYÖS) KILAVUZU 2011-2012 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI Mart 2011 İstanbul Kültür Üniversitesi/İSTANBUL 1. GENEL BİLGİLER, TEMEL

Detaylı

T.C. MUSTAFA KEMAL ÜNĐVERSĐTESĐ YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCĐ SEÇME VE YERLEŞTĐRME SINAVI 2012-2013 EĞĐTĐM ÖĞRETĐM YILI MKÜYÖS KILAVUZU

T.C. MUSTAFA KEMAL ÜNĐVERSĐTESĐ YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCĐ SEÇME VE YERLEŞTĐRME SINAVI 2012-2013 EĞĐTĐM ÖĞRETĐM YILI MKÜYÖS KILAVUZU T.C. MUSTAFA KEMAL ÜNĐVERSĐTESĐ YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCĐ SEÇME VE YERLEŞTĐRME SINAVI 2012-2013 EĞĐTĐM ÖĞRETĐM YILI MKÜYÖS KILAVUZU 1. BAŞVURU, SINAV VE KAYIT TARĐHLERĐ Başvuru tarihleri:. 04-22 - Haziran

Detaylı

2017 YILI HAYAT DIŞI SİGORTA HAKEMİ SINAVI BAŞVURU VE UYGULAMA KILAVUZU

2017 YILI HAYAT DIŞI SİGORTA HAKEMİ SINAVI BAŞVURU VE UYGULAMA KILAVUZU 2017 YILI HAYAT DIŞI SİGORTA HAKEMİ SINAVI BAŞVURU VE UYGULAMA KILAVUZU SİGORTACILIK EĞİTİM MERKEZİ 2017 ADRES : SİGORTACILIK EĞİTİM MERKEZİ Esentepe Mahallesi, Harman Sokak, TOBB Plaza, No: 10 K:3 Şişli

Detaylı

YABANCI ÖĞRENCİ BİRİMİ İSTANBUL KÜLTÜR ÜNİVERSİTESİ BAKÜ YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİ SINAVI 29.05.2011 (İKÜYÖS BAKÜ) KILAVUZU

YABANCI ÖĞRENCİ BİRİMİ İSTANBUL KÜLTÜR ÜNİVERSİTESİ BAKÜ YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİ SINAVI 29.05.2011 (İKÜYÖS BAKÜ) KILAVUZU YABANCI ÖĞRENCİ BİRİMİ İSTANBUL KÜLTÜR ÜNİVERSİTESİ BAKÜ YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİ SINAVI 29.05.2011 (İKÜYÖS BAKÜ) KILAVUZU 2011-2012 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI Mart 2011 İstanbul Kültür Üniversitesi/İSTANBUL 1.

Detaylı

ULUSLARARASI İLİŞKİLER BİRİMİ İSTANBUL KÜLTÜR ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI ÖĞRENCİ BURSLULUK SINAVI (İKÜYÖS-2019) KILAVUZU

ULUSLARARASI İLİŞKİLER BİRİMİ İSTANBUL KÜLTÜR ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI ÖĞRENCİ BURSLULUK SINAVI (İKÜYÖS-2019) KILAVUZU ULUSLARARASI İLİŞKİLER BİRİMİ İSTANBUL KÜLTÜR ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI ÖĞRENCİ BURSLULUK SINAVI (İKÜYÖS-2019) KILAVUZU 2019-2020 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI Ocak 2019 İstanbul Kültür Üniversitesi/İSTANBUL 1.

Detaylı

T.C. DÜZCE ÜNİVERSİTESİ 2018 YURTDIŞINDAN ÖĞRENCİ SEÇME SINAVI

T.C. DÜZCE ÜNİVERSİTESİ 2018 YURTDIŞINDAN ÖĞRENCİ SEÇME SINAVI T.C. DÜZCE ÜNİVERSİTESİ 2018 YURTDIŞINDAN ÖĞRENCİ SEÇME SINAVI 2018 DÜ-YÖS KILAVUZU 1. GENEL BİLGİLER, TEMEL İLKE VE KURALLAR 1.1. Bu kılavuz, 2017-2018 eğitim-öğretim yılı için Düzce Üniversitesinde veya

Detaylı

T.C. DÜZCE ÜNİVERSİTESİ YURTDIŞINDAN ÖĞRENCİ SEÇME SINAVI 2019 DÜ-YÖS KILAVUZU

T.C. DÜZCE ÜNİVERSİTESİ YURTDIŞINDAN ÖĞRENCİ SEÇME SINAVI 2019 DÜ-YÖS KILAVUZU T.C. DÜZCE ÜNİVERSİTESİ YURTDIŞINDAN ÖĞRENCİ SEÇME SINAVI 2019 DÜ-YÖS KILAVUZU 1. GENEL BİLGİLER, TEMEL İLKE VE KURALLAR 1.1. Bu kılavuz, 2019-2020 eğitim-öğretim yılı için Düzce Üniversitesinde veya Düzce

Detaylı

T.C. MUSTAFA KEMAL ÜNİVERSİTESİ 2013-2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİ SINAVI VE YERLEŞTİRME BAŞVURU KILAVUZU

T.C. MUSTAFA KEMAL ÜNİVERSİTESİ 2013-2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİ SINAVI VE YERLEŞTİRME BAŞVURU KILAVUZU T.C. MUSTAFA KEMAL ÜNİVERSİTESİ 2013-2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİ SINAVI VE YERLEŞTİRME BAŞVURU KILAVUZU 1. BAŞVURU, SINAV VE KAYIT TARİHLERİ MKÜYÖS Başvuru Tarihleri : 03-28 - Haziran

Detaylı

2019 ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI ÖĞRENCİ SINAVI (ÇUÖS) BAŞVURU KILAVUZU VE GENEL KURALLAR

2019 ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI ÖĞRENCİ SINAVI (ÇUÖS) BAŞVURU KILAVUZU VE GENEL KURALLAR 2019 ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI ÖĞRENCİ SINAVI (ÇUÖS) BAŞVURU KILAVUZU VE GENEL KURALLAR 1. ÇUÖS Başvurusu 1.1 Kayıt Olunuz /Register İlk defa giriş yapıyorsanız 1/6 giriş kısmından e-posta ve

Detaylı

A S Y M ASYM DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI GÖREVDE YÜKSELME SINAVI UYGULAMA KILAVUZU

A S Y M ASYM DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI GÖREVDE YÜKSELME SINAVI UYGULAMA KILAVUZU ANKARA ÜNİVERSİTESİ SINAV YÖNETİM MERKEZİ A S Y M ASYM DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI GÖREVDE YÜKSELME SINAVI UYGULAMA KILAVUZU DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI GÖREVDE YÜKSELME SINAVI UYGULAMA KILAVUZU 1) GENEL BİLGİLER

Detaylı

ULUSLARARASI İLİŞKİLER BİRİMİ İSTANBUL KÜLTÜR ÜNİVERSİTESİ YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİ SINAVI (İKÜYÖS-2017) KILAVUZU

ULUSLARARASI İLİŞKİLER BİRİMİ İSTANBUL KÜLTÜR ÜNİVERSİTESİ YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİ SINAVI (İKÜYÖS-2017) KILAVUZU ULUSLARARASI İLİŞKİLER BİRİMİ İSTANBUL KÜLTÜR ÜNİVERSİTESİ YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİ SINAVI (İKÜYÖS-2017) KILAVUZU 2017-2018 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI Ocak 2017 İstanbul Kültür Üniversitesi/İSTANBUL 1. GENEL BİLGİLER,

Detaylı

24 MAYIS 2014 SINAV UYGULAMA DUYURUSU

24 MAYIS 2014 SINAV UYGULAMA DUYURUSU 24 MAYIS 2014 SINAV UYGULAMA DUYURUSU SINAVIN ADI Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü İşyeri Hekimliği ve İş Güvenliği Uzmanlığı için 4 ayrı sertifika alanında

Detaylı

23 MAYIS 2015 SINAV UYGULAMA DUYURUSU

23 MAYIS 2015 SINAV UYGULAMA DUYURUSU 23 MAYIS 2015 SINAV UYGULAMA DUYURUSU SINAVIN ADI Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı 2015-İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü İş Yeri Hekimliği ve İş Güvenliği Uzmanlığı Sınavı" için 5 ayrı sertifika

Detaylı

EGE ÜNİVERSİTESİ YURTDIŞINDAN KABUL EDİLECEK ÖĞRENCİ SEÇME VE YERLEŞTİRME KILAVUZU 2017 (ÖN LİSANS ve LİSANS ÖĞRENİMİ)

EGE ÜNİVERSİTESİ YURTDIŞINDAN KABUL EDİLECEK ÖĞRENCİ SEÇME VE YERLEŞTİRME KILAVUZU 2017 (ÖN LİSANS ve LİSANS ÖĞRENİMİ) EGE ÜNİVERSİTESİ YURTDIŞINDAN KABUL EDİLECEK ÖĞRENCİ SEÇME VE YERLEŞTİRME KILAVUZU 2017 (ÖN LİSANS ve LİSANS ÖĞRENİMİ) Bu kılavuz, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı nın 21.01.2010, 17.03.2010 tarihli Genel

Detaylı

A S Y M ASYM GTHB-GKGM BİTKİ KORUMA ÜRÜNLERİ BAYİ VE TOPTANCILIK SINAVI UYGULAMA KILAVUZU

A S Y M ASYM GTHB-GKGM BİTKİ KORUMA ÜRÜNLERİ BAYİ VE TOPTANCILIK SINAVI UYGULAMA KILAVUZU ANKARA ÜNİVERSİTESİ SINAV YÖNETİM MERKEZİ A S Y M ASYM GTHB-GKGM BİTKİ KORUMA ÜRÜNLERİ BAYİ VE TOPTANCILIK SINAVI UYGULAMA KILAVUZU GTHB-GKGM BİTKİ KORUMA ÜRÜNLERİ BAYİ VE TOPTANCILIK SINAVI UYGULAMA KILAVUZU

Detaylı

YURT DIŞINDAN ÖĞRENCİ SEÇME SINAVI KOORDİNATÖRLÜĞÜ YURT DIŞINDAN ÖĞRENCİ SEÇME SINAVI BAŞVURU KILAVUZU

YURT DIŞINDAN ÖĞRENCİ SEÇME SINAVI KOORDİNATÖRLÜĞÜ YURT DIŞINDAN ÖĞRENCİ SEÇME SINAVI BAŞVURU KILAVUZU YURT DIŞINDAN ÖĞRENCİ SEÇME SINAVI KOORDİNATÖRLÜĞÜ 2014 YURT DIŞINDAN ÖĞRENCİ SEÇME SINAVI BAŞVURU KILAVUZU SELÇUK ÜNİVERSİTESİ YURT DIŞINDAN ÖĞRENCİ SEÇME SINAVI KOORDİNATÖRLÜĞÜ SELÇUK ÜNİVERSİTESİ YURT

Detaylı

YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI YABANCI DİL (YÖKDİL) SINAVI BAŞVURU KILAVUZU

YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI YABANCI DİL (YÖKDİL) SINAVI BAŞVURU KILAVUZU YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI YABANCI DİL (YÖKDİL) SINAVI BAŞVURU KILAVUZU 1. GENEL BİLGİ 2. YENİ ÜYELİK / GİRİŞ İŞLEMLERİ 3. BAŞVURU İŞLEMLERİ 3.1 Kimlik Bilgileri 3.2 İletişim Bilgileri 3.3 Eğitim Bilgileri

Detaylı

ZİRAAT TEKNOLOJİ UZMAN YARDIMCISI İŞE ALIM SINAVI SINAV KAYIT KILAVUZU

ZİRAAT TEKNOLOJİ UZMAN YARDIMCISI İŞE ALIM SINAVI SINAV KAYIT KILAVUZU ZİRAAT TEKNOLOJİ UZMAN YARDIMCISI İŞE ALIM SINAVI SINAV KAYIT KILAVUZU 1. GENEL BİLGİ 2. YENİ ÜYELİK / GİRİŞ İŞLEMLERİ 3. BAŞVURU İŞLEMLERİ 3.1 Kimlik Bilgileri 3.2 İletişim Bilgileri 3.3 Eğitim biglileri

Detaylı

son 6 ayda 03 Aralık 2017 Pazar günü saat 14:00 de

son 6 ayda 03 Aralık 2017 Pazar günü saat 14:00 de Üniversitemiz personelinin görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavlarının Yükseköğretim Üst Kuruluşları ile Yükseköğretim Kurumları Personeli Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmeliğinin 12.maddesi

Detaylı

AKDENİZ YÖS-2018 BAŞVURU KILAVUZU

AKDENİZ YÖS-2018 BAŞVURU KILAVUZU AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI (YABANCI) ÖĞRENCİ SINAVI (AKDENİZ YÖS) AKDENİZ YÖS-2018 BAŞVURU KILAVUZU İÇİNDEKİLER 1. Önlisans ve Lisans Programlarına Uluslararası Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Takvimi

Detaylı

ZİRAAT SİGORTA / ZİRAAT EMEKLİLİK SERVİS GÖREVLİSİ İŞE ALIM SINAVI İNTERNET KAYIT KILAVUZU

ZİRAAT SİGORTA / ZİRAAT EMEKLİLİK SERVİS GÖREVLİSİ İŞE ALIM SINAVI İNTERNET KAYIT KILAVUZU ZİRAAT SİGORTA / ZİRAAT EMEKLİLİK SERVİS GÖREVLİSİ İŞE ALIM SINAVI İNTERNET KAYIT KILAVUZU 1. GENEL BİLGİ 2. YENİ ÜYELİK / GİRİŞ İŞLEMLERİ 3. BAŞVURU İŞLEMLERİ 3.1 Kimlik Bilgileri 3.2 İletişim Bilgileri

Detaylı

KPSS başvurusu nasıl yapılır?

KPSS başvurusu nasıl yapılır? On5yirmi5.com KPSS başvurusu nasıl yapılır? KPSS başvuruları için ÖSYM kılavuz satışı veya dağıtımı yapmayacak.adaylar kılavuzu sadece internetten inceleyebilecek. Kılavuz her zamanki gibi yine çok karışık.

Detaylı

A S Y M ASYM TÜRKİYE KALKINMA BANKASI UZMAN YARDIMCILIĞI GİRİŞ SINAVI UYGULAMA KILAVUZU

A S Y M ASYM TÜRKİYE KALKINMA BANKASI UZMAN YARDIMCILIĞI GİRİŞ SINAVI UYGULAMA KILAVUZU ANKARA ÜNİVERSİTESİ SINAV YÖNETİM MERKEZİ A S Y M ASYM TÜRKİYE KALKINMA BANKASI UZMAN YARDIMCILIĞI GİRİŞ SINAVI UYGULAMA KILAVUZU TÜRKİYE KALKINMA BANKASI UZMAN YARDIMCILIĞI GİRİŞ SINAVI UYGULAMA KILAVUZU

Detaylı

A S Y M ASYM İÇİŞLERİ BAKANLIĞI GÖÇ İDARESİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İL GÖÇ UZMAN YARDIMCILIĞI GİRİŞ SINAVI UYGULAMA KILAVUZU

A S Y M ASYM İÇİŞLERİ BAKANLIĞI GÖÇ İDARESİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İL GÖÇ UZMAN YARDIMCILIĞI GİRİŞ SINAVI UYGULAMA KILAVUZU ANKARA ÜNİVERSİTESİ SINAV YÖNETİM MERKEZİ A S Y M ASYM İÇİŞLERİ BAKANLIĞI GÖÇ İDARESİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İL GÖÇ UZMAN YARDIMCILIĞI GİRİŞ SINAVI UYGULAMA KILAVUZU İÇİŞLERİ BAKANLIĞI GÖÇ İDARESİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

Detaylı

Sevgili Öğrencilerimiz,

Sevgili Öğrencilerimiz, Sevgili Öğrencilerimiz, Günümüzde üniversitelerin; bilgi üretme ve yayma, bireysel beceri ve yeterlilik geliştirme işlevleri, toplumların uluslararası alanda rekabet güçlerini belirleyen temel faktörlerdir.

Detaylı

ULUDAĞ ÜNĠVERSĠTESĠ YURTDIġINDAN ÖĞRENCĠ KABUL SINAVI (UÜYÖS) KILAVUZU 2012

ULUDAĞ ÜNĠVERSĠTESĠ YURTDIġINDAN ÖĞRENCĠ KABUL SINAVI (UÜYÖS) KILAVUZU 2012 ULUDAĞ ÜNĠVERSĠTESĠ YURTDIġINDAN ÖĞRENCĠ KABUL SINAVI (UÜYÖS) KILAVUZU 2012 Sınava Başvuru Adresi (Exam Application Address) www.uludag.edu.tr Başvuru Süresi (Application Period) 04 Haziran 2012 / 17 Haziran

Detaylı

RESİM- İŞ EĞİTİMİ ANABİLİM DALI ÖZEL YETENEK SINAVI

RESİM- İŞ EĞİTİMİ ANABİLİM DALI ÖZEL YETENEK SINAVI ÖZEL YETENEK SINAVI Sınav ve sınav sonrası işlemlere ilişkin kurallar bu kılavuzda yer almaktadır. Başvuru formunu teslim ettikten sonra, kayıt ve yerleştirme işlemleri tamamlanıncaya kadar kılavuzu İNTERNET

Detaylı

YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI YABANCI DİL (YÖKDİL) SINAVI BAŞVURU KILAVUZU

YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI YABANCI DİL (YÖKDİL) SINAVI BAŞVURU KILAVUZU YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI YABANCI DİL (YÖKDİL) SINAVI BAŞVURU KILAVUZU 1. GENEL BİLGİ 2. YENİ ÜYELİK / GİRİŞ İŞLEMLERİ 3. BAŞVURU İŞLEMLERİ 3.1 Kimlik Bilgileri 3.2 İletişim Bilgileri 4. BAŞVURU SÜRECİ 5.

Detaylı

A S Y M ASYM TÜRKİYE CUMHURİYETİ DANIŞTAY BAŞKANLIĞI PERSONEL ALIMI SINAVI UYGULAMA KILAVUZU

A S Y M ASYM TÜRKİYE CUMHURİYETİ DANIŞTAY BAŞKANLIĞI PERSONEL ALIMI SINAVI UYGULAMA KILAVUZU ANKARA ÜNİVERSİTESİ SINAV YÖNETİM MERKEZİ A S Y M ASYM TÜRKİYE CUMHURİYETİ DANIŞTAY BAŞKANLIĞI PERSONEL ALIMI SINAVI UYGULAMA KILAVUZU TÜRKİYE CUMHURİYETİ DANIŞTAY BAŞKANLIĞI PERSONEL ALIMI SINAVI 1) GENEL

Detaylı

SINAV UYGULAMA DUYURUSU

SINAV UYGULAMA DUYURUSU SINAV UYGULAMA DUYURUSU SINAVIN ADI Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü (CTE) Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Sınavı. SINAV ÜCRETİ Aday; 80 (seksen) TL KDV dahil sınav ücretini

Detaylı

AKUS-2016 BAŞVURU KILAVUZU

AKUS-2016 BAŞVURU KILAVUZU AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI ÖĞRENCİ SINAVI (AKUS) AKUS-2016 BAŞVURU KILAVUZU Sevgili Öğrencilerimiz, Günümüzde üniversitelerin; bilgi üretme ve yayma, bireysel beceri ve yeterlilik geliştirme işlevleri,

Detaylı

ASY M TÜRKİYE İSTATİSTİK KURUMU GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ SINAVI UYGULAMA KILAVUZU

ASY M TÜRKİYE İSTATİSTİK KURUMU GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ SINAVI UYGULAMA KILAVUZU ASY M TÜRKİYE İSTATİSTİK KURUMU GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ SINAVI UYGULAMA KILAVUZU SINAV TARİHİ: 19.11.2017 1) GENEL BİLGİLER BAŞVURU TARİHLERİ: ÖN BAŞVURU: TÜRKİYE İSTATİSTİK KURUMU (TÜİK)

Detaylı

T.C. BAŞBAKANLIK HAZİNE MÜSTEŞARLIĞI 2009 YILI AKTÜERLİK SINAVLARI BAŞVURU VE UYGULAMA KILAVUZU

T.C. BAŞBAKANLIK HAZİNE MÜSTEŞARLIĞI 2009 YILI AKTÜERLİK SINAVLARI BAŞVURU VE UYGULAMA KILAVUZU T.C. BAŞBAKANLIK HAZİNE MÜSTEŞARLIĞI 2009 YILI AKTÜERLİK SINAVLARI BAŞVURU VE UYGULAMA KILAVUZU 1. GENEL BİLGİLER, TEMEL İLKE VE KURALLAR 1.1. 2009 yılı aktüerlik sınavları (2009-AS) aşağıdaki tarihlerde

Detaylı

2013 YILI AKTÜERLİK SINAVLARI BAŞVURU VE UYGULAMA KILAVUZU

2013 YILI AKTÜERLİK SINAVLARI BAŞVURU VE UYGULAMA KILAVUZU T.C. BAŞBAKANLIK HAZİNE MÜSTEŞARLIĞI 04/03/2013 2013 YILI AKTÜERLİK SINAVLARI BAŞVURU VE UYGULAMA KILAVUZU 1. GENEL BİLGİLER, TEMEL İLKE VE KURALLAR 1.1. 2013 yılı aktüerlik sınavları (2013-AS) aşağıdaki

Detaylı

GÜNCELLENMİŞ UYGULAMA KILAVUZU

GÜNCELLENMİŞ UYGULAMA KILAVUZU ANKARA ÜNİVERSİTESİ SINAV YÖNETİM MERKEZİ A S Y M ASYM TÜRKİYE CUMHURİYETİ DANIŞTAY BAŞKANLIĞI GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ SINAVI GÜNCELLENMİŞ UYGULAMA KILAVUZU TÜRKİYE CUMHURİYETİ DANIŞTAY BAŞKANLIĞI

Detaylı

T.C. ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI. Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü İnsan Kaynakları Dairesi Başkanlığı

T.C. ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI. Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü İnsan Kaynakları Dairesi Başkanlığı 1 / 5 MERKEZ BİRİMLER + BÖLGE MÜDÜRLÜKLERİNE İlgi : 31/12/2014 tarihli ve 26608920-902.03/104254 sayılı yazı. İlgi yazımız ile yapılan duyuru üzerine; Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü merkez ve taşra teşkilatında

Detaylı

a) 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48. maddesinde sayılan genel şartları taşımak,

a) 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48. maddesinde sayılan genel şartları taşımak, İLETİŞİM BAŞKANLIĞINA SINAVLA İLETİŞİM UZMAN YARDIMCISI ALINACAKTIR I- GENEL BİLGİLER (1) İletişim Uzman Yardımcısı unvanıyla atama yapılabilecek azami kadro sayısı 29 (yirmi dokuz) adettir. Giriş sınavını

Detaylı

POLİS AMİRLERİ EĞİTİMİ MERKEZİ EMNİYET MENSUBU ÖĞRENCİ ADAYI YAZILI SINAVI İNTERNET KAYIT KILAVUZU

POLİS AMİRLERİ EĞİTİMİ MERKEZİ EMNİYET MENSUBU ÖĞRENCİ ADAYI YAZILI SINAVI İNTERNET KAYIT KILAVUZU POLİS AKADEMİSİ BAŞKANLIĞI POLİS AMİRLERİ EĞİTİMİ MERKEZİ EMNİYET MENSUBU ÖĞRENCİ ADAYI YAZILI SINAVI İNTERNET KAYIT KILAVUZU 1. GENEL BİLGİ 2. YENİ ÜYELİK / GİRİŞ İŞLEMLERİ 3. BAŞVURU İŞLEMLERİ 3.1 Kimlik

Detaylı

T.C. BAŞBAKANLIK HAZİNE MÜSTEŞARLIĞI 2011 YILI AKTÜERLİK SINAVLARI BAŞVURU VE UYGULAMA KILAVUZU

T.C. BAŞBAKANLIK HAZİNE MÜSTEŞARLIĞI 2011 YILI AKTÜERLİK SINAVLARI BAŞVURU VE UYGULAMA KILAVUZU T.C. BAŞBAKANLIK HAZİNE MÜSTEŞARLIĞI 2011 YILI AKTÜERLİK SINAVLARI BAŞVURU VE UYGULAMA KILAVUZU 1. GENEL BİLGİLER, TEMEL İLKE VE KURALLAR 1.1. 2011 yılı aktüerlik sınavları (2011-AS) aşağıdaki tarihlerde

Detaylı

DENEYAP TEKNOLOJİ ATÖLYELERİNE ÖĞRENCİ SEÇME YAZILI SINAVI 17 MART 2019 İNTERNET BAŞVURU KILAVUZU

DENEYAP TEKNOLOJİ ATÖLYELERİNE ÖĞRENCİ SEÇME YAZILI SINAVI 17 MART 2019 İNTERNET BAŞVURU KILAVUZU DENEYAP TEKNOLOJİ ATÖLYELERİNE ÖĞRENCİ SEÇME YAZILI SINAVI 17 MART 2019 İNTERNET BAŞVURU KILAVUZU 1 1. GENEL BİLGİ 2. YENİ ÜYELİK / GİRİŞ İŞLEMLERİ 3. BAŞVURU İŞLEMLERİ 3.1 Kimlik Bilgileri 3.2 İletişim

Detaylı

T.C. BAŞBAKANLIK HAZİNE MÜSTEŞARLIĞI 2015 YILI AKTÜERLİK SINAVLARI BAŞVURU VE UYGULAMA KILAVUZU

T.C. BAŞBAKANLIK HAZİNE MÜSTEŞARLIĞI 2015 YILI AKTÜERLİK SINAVLARI BAŞVURU VE UYGULAMA KILAVUZU T.C. BAŞBAKANLIK HAZİNE MÜSTEŞARLIĞI 2015 YILI AKTÜERLİK SINAVLARI BAŞVURU VE UYGULAMA KILAVUZU 1. GENEL BİLGİLER, TEMEL İLKE VE KURALLAR 1.1. 2015 yılı aktüerlik sınavları (2015-AS) aşağıdaki tarihlerde

Detaylı

T. HALK BANKASI A.Ş.

T. HALK BANKASI A.Ş. T. HALK BANKASI A.Ş. UZMAN YARDIMCISI, UZMAN YARDIMCISI (MÜHENDİS), SERVİS GÖREVLİSİ VE BANKO GÖREVLİSİ GİRİŞ SINAVI Bankamızın Genel Müdürlük Birimleri, Bölge Koordinatörlükleri ve Şubelerinde istihdam

Detaylı

A S Y M ASYM TÜRKİYE ELEKTRİK TİCARET VE TAAHHÜT A.Ş. GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ SINAVI UYGULAMA KILAVUZU

A S Y M ASYM TÜRKİYE ELEKTRİK TİCARET VE TAAHHÜT A.Ş. GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ SINAVI UYGULAMA KILAVUZU ANKARA ÜNİVERSİTESİ SINAV YÖNETİM MERKEZİ A S Y M ASYM TÜRKİYE ELEKTRİK TİCARET VE TAAHHÜT A.Ş. GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ SINAVI UYGULAMA KILAVUZU TÜRKİYE ELEKTRİK TİCARET VE TAAHHÜT A.Ş. GÖREVDE

Detaylı

SİLAH TAMİR YERİ AÇMA SINAV TALİMATI

SİLAH TAMİR YERİ AÇMA SINAV TALİMATI SİLAH TAMİR YERİ AÇMA SINAV TALİMATI 1. Sınav Takvimi 29 Eylül 2017 :Sınav başvurusu için son tarihtir. Bu tarihten sonra sistem kapatılacağından, il emniyet müdürlüğünce müracaat kabul edilmeyecek ve

Detaylı

AKUS/ AKDENİZ YÖS-2017 BAŞVURU KILAVUZU

AKUS/ AKDENİZ YÖS-2017 BAŞVURU KILAVUZU AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI ÖĞRENCİ SINAVI (AKUS/AKDENİZ YÖS) AKUS/ AKDENİZ YÖS-2017 BAŞVURU KILAVUZU İÇİNDEKİLER 1. Önlisans ve Lisans Programlarına Uluslararası Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Takvimi

Detaylı

2015-RTEÜYÖS KILAVUZU

2015-RTEÜYÖS KILAVUZU 2015-RTEÜYÖS KILAVUZU İÇİNDEKİLER BAŞVURU TAKVİMİ 2 GENEL BİLGİLER, TEMEL İLKE VE KURALLAR 5 BAŞVURU KOŞULLARI 6 BAŞVURU İŞLEMLERİ 8 SINAVA ÇAĞRI 10 SINAV 11 SINAV SONUÇLARININ DEĞERLENDİRİLMESİ 13 SINAV

Detaylı

AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI ÖĞRENCİ SINAVI (AKDENİZ YÖS) İŞLEMLERİ BİLGİSAYAR BİLİMLERİ ARAŞTIRMA VE UYGULAMA MERKEZİ

AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI ÖĞRENCİ SINAVI (AKDENİZ YÖS) İŞLEMLERİ BİLGİSAYAR BİLİMLERİ ARAŞTIRMA VE UYGULAMA MERKEZİ AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI ÖĞRENCİ SINAVI (AKDENİZ YÖS) İŞLEMLERİ BİLGİSAYAR BİLİMLERİ ARAŞTIRMA VE UYGULAMA MERKEZİ Akdeniz Üniversitesi Uluslararası Öğrenci Sınavına ilişkin bilgilere https://bys.akdeniz.edu.tr/akus/

Detaylı

ASY M TAPU VE KADASTRO GENEL MÜDÜRLÜĞÜ GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ SINAVI UYGULAMA KILAVUZU

ASY M TAPU VE KADASTRO GENEL MÜDÜRLÜĞÜ GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ SINAVI UYGULAMA KILAVUZU ASY M TAPU VE KADASTRO GENEL MÜDÜRLÜĞÜ GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ SINAVI UYGULAMA KILAVUZU SINAV TARİHİ: 11.11.2017 TAPU VE KADASTRO GENEL MÜDÜRLÜĞÜ GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ SINAVI

Detaylı

Uzaktan Eğitim Merkezi (UZEM) GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ GÖREVDE YÜKSELME SINAVI UYGULAMA KILAVUZU 2017 UZEM. uzem.omu.edu.tr

Uzaktan Eğitim Merkezi (UZEM) GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ GÖREVDE YÜKSELME SINAVI UYGULAMA KILAVUZU 2017 UZEM. uzem.omu.edu.tr Uzaktan Eğitim Merkezi (UZEM) GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ GÖREVDE YÜKSELME SINAVI UYGULAMA KILAVUZU 2017 UZEM uzem.omu.edu.tr GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ GÖREVDE YÜKSELME SINAVI UYGULAMA KILAVUZU 1) GENEL

Detaylı

ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ YURTDIŞINDAN ÖĞRENCİ KABUL SINAVI (UÜYÖS) KILAVUZU 2014

ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ YURTDIŞINDAN ÖĞRENCİ KABUL SINAVI (UÜYÖS) KILAVUZU 2014 ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ YURTDIŞINDAN ÖĞRENCİ KABUL SINAVI (UÜYÖS) KILAVUZU 2014 Sınava Başvuru Adresi (Exam Application Address) www.uludag.edu.tr Başvuru Süresi (Application Period) 12 Mayıs 2014 / 23 Mayıs

Detaylı

Uzaktan Eğitim Merkezi (UZEM) AMASYA ÜNİVERSİTESİ GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ SINAVI UYGULAMA KILAVUZU 2017 UZEM. uzem.omu.edu.

Uzaktan Eğitim Merkezi (UZEM) AMASYA ÜNİVERSİTESİ GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ SINAVI UYGULAMA KILAVUZU 2017 UZEM. uzem.omu.edu. Uzaktan Eğitim Merkezi (UZEM) AMASYA ÜNİVERSİTESİ GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ SINAVI UYGULAMA KILAVUZU 2017 UZEM uzem.omu.edu.tr 1) GENEL BİLGİLER BAŞVURU TARİHLERİ: AMASYA ÜNİVERSİTESİ GÖREVDE

Detaylı

T.C. BAŞBAKANLIK HAZİNE MÜSTEŞARLIĞI 2014 YILI AKTÜERLİK SINAVLARI BAŞVURU VE UYGULAMA KILAVUZU

T.C. BAŞBAKANLIK HAZİNE MÜSTEŞARLIĞI 2014 YILI AKTÜERLİK SINAVLARI BAŞVURU VE UYGULAMA KILAVUZU T.C. BAŞBAKANLIK HAZİNE MÜSTEŞARLIĞI 2014 YILI AKTÜERLİK SINAVLARI BAŞVURU VE UYGULAMA KILAVUZU 1. GENEL BİLGİLER, TEMEL İLKE VE KURALLAR 1.1. 2014 yılı aktüerlik sınavları (2014-AS) aşağıdaki tarihlerde

Detaylı

T.C. GAZİ ÜNİVERSİTESİ

T.C. GAZİ ÜNİVERSİTESİ T.C. GAZİ ÜNİVERSİTESİ SANAT VE TASARIM FAKÜLTESİ 2015 ÖZEL YETENEK SINAVI KILAVUZU ÖZEL YETENEK SINAVI KILAVUZU Sınav ve sınav sonrası işlemlere ilişkin kurallar bu kılavuzda yer almaktadır. Başvuru formunu

Detaylı

2018 ŞUBAT DÖNEMİ KILAVUZU

2018 ŞUBAT DÖNEMİ KILAVUZU ANKARA ÜNİVERSİTESİ SINAV YÖNETİM MERKEZİ TIPTA UZMANLIK İÇİN YABANCI DİL A S Y M ASYMM ANKARA ÜNİVERSİTESİ TÖMER TIPDİL SINAVI 2018 ŞUBAT DÖNEMİ KILAVUZU ANKARA ÜNİVERSİTESİ TÖMER TIPDİL SINAVI 2018 ŞUBAT

Detaylı

2015 AĞUSTOS DÖNEMİ KILAVUZU

2015 AĞUSTOS DÖNEMİ KILAVUZU ANKARA ÜNİVERSİTESİ SINAV YÖNETİM MERKEZİ TIPTA UZMANLIK İÇİN YABANCI DİL A S Y M ASYM ANKARA ÜNİVERSİTESİ TÖMER TIPDİL SINAVI 2015 AĞUSTOS DÖNEMİ KILAVUZU ANKARA ÜNİVERSİTESİ 2015 AĞUSTOS DÖNEMİ TÖMER

Detaylı

T.C. BAŞBAKANLIK HAZİNE MÜSTEŞARLIĞI 2010 YILI AKTÜERLİK SINAVLARI BAŞVURU VE UYGULAMA KILAVUZU

T.C. BAŞBAKANLIK HAZİNE MÜSTEŞARLIĞI 2010 YILI AKTÜERLİK SINAVLARI BAŞVURU VE UYGULAMA KILAVUZU T.C. BAŞBAKANLIK HAZİNE MÜSTEŞARLIĞI 2010 YILI AKTÜERLİK SINAVLARI BAŞVURU VE UYGULAMA KILAVUZU 1. GENEL BİLGİLER, TEMEL İLKE VE KURALLAR 1.1. 2010 yılı aktüerlik sınavları (2010-AS) aşağıdaki tarihlerde

Detaylı

ADAY KABUL ŞARTLARI YETENEK SINAVI TARİHİ VE YERİ

ADAY KABUL ŞARTLARI YETENEK SINAVI TARİHİ VE YERİ T.C. İnönü Üniversitesi Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Resim-İş Öğretmenliği Programı 2016 2017 Eğitim Öğretim Yılı Ön Kayıt ve Özel Yetenek Sınavı Kılavuzu ADAY KABUL ŞARTLARI a) Türkiye

Detaylı

GENEL BİLGİLER, TEMEL İLKE VE KURALLAR

GENEL BİLGİLER, TEMEL İLKE VE KURALLAR 1 GENEL BİLGİLER, TEMEL İLKE VE KURALLAR Uluslararası Öğrenci Giriş Sınavı (OMU-YÖS), Türkiye deki Ondokuz Mayıs Üniversitesi nde eğitim görmek isteyen yurt dışı öğrencilerin girecekleri ve sonuçlarını

Detaylı

T.C İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR VE TASARIM FAKÜLTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÖZEL YETENEK SINAV KILAVUZU

T.C İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR VE TASARIM FAKÜLTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÖZEL YETENEK SINAV KILAVUZU T.C İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR VE TASARIM FAKÜLTESİ 2017-2018 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÖZEL YETENEK SINAV KILAVUZU MALATYA- 2017 T.C. İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR VE TASARIM FAKÜLTESİ MÜZİK BÖLÜMÜ

Detaylı

A S Y M ASYM TÜRKİYE CUMHURİYETİ DANIŞTAY BAŞKANLIĞI PERSONEL ALIM SINAVI UYGULAMA KILAVUZU

A S Y M ASYM TÜRKİYE CUMHURİYETİ DANIŞTAY BAŞKANLIĞI PERSONEL ALIM SINAVI UYGULAMA KILAVUZU ANKARA ÜNİVERSİTESİ SINAV YÖNETİM MERKEZİ A S Y M ASYM TÜRKİYE CUMHURİYETİ DANIŞTAY BAŞKANLIĞI PERSONEL ALIM SINAVI UYGULAMA KILAVUZU TÜRKİYE CUMHURİYETİ DANIŞTAY BAŞKANLIĞI İKİ ALANDA PERSONEL ALIM SINAVI

Detaylı

2016 MART DÖNEMİ KILAVUZU

2016 MART DÖNEMİ KILAVUZU ANKARA ÜNİVERSİTESİ SINAV YÖNETİM MERKEZİ ANKARA ÜNİVERSİTESİ SINAV YÖNETİM MERKEZİ TIPTA UZMANLIK İÇİN YABANCI DİL A S Y M A S Y M ASYM M ANKARA ÜNİVERSİTESİ TÖMER TIPDİL SINAVI 2016 MART DÖNEMİ KILAVUZU

Detaylı

Aday Belirleme Sınavına Başvuru ve Yapılma Şekli

Aday Belirleme Sınavına Başvuru ve Yapılma Şekli Ek 1: Aday Belirleme Sınavına Başvuru ve Yapılma Şekli İç Denetçi olarak atanacaklarda aranan şartlar Tebliğin 17. maddesinde belirlenmiş olup bu şartlara haiz olanlar ve Hazine Müsteşarlığının belirlemiş

Detaylı

Sİ SINAV Y Ö ASYM ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ SINAVI UYGULAMA KILAVUZU

Sİ SINAV Y Ö ASYM ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ SINAVI UYGULAMA KILAVUZU ÜNİV ARA ER NK İM MERKE Z ET N Sİ SINAV Y Ö TE Sİ İ ASYM A ASYM ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ SINAVI UYGULAMA KILAVUZU ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI

Detaylı

GAZİ ÜNİVERSİTESİ GAZİ EĞİTİM FAKÜLTESİ

GAZİ ÜNİVERSİTESİ GAZİ EĞİTİM FAKÜLTESİ GAZİ ÜNİVERSİTESİ GAZİ EĞİTİM FAKÜLTESİ 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILINDA EĞİTİM GÖREN ÜNİVERSİTEMİZ ÖĞRENCİLERİ VE MEZUNLAR İÇİN (GAZİ ÜNİVERSİTESİ VE DİĞER ÜNİVERSİTELER) PEDAGOJİK FORMASYON EĞİTİMİ SERTİFİKA

Detaylı

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI DİRİLİŞ KOLEJİ. 4.,5.,6., ve 10 SINIFLAR İÇİN BURSLULUK SINAVI

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI DİRİLİŞ KOLEJİ. 4.,5.,6., ve 10 SINIFLAR İÇİN BURSLULUK SINAVI 17-18 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI DİRİLİŞ KOLEJİ 4.,5.,6.,7.8.9. ve SINIFLAR İÇİN BURSLULUK SINAVI Başvuru Süresi Sınav Tarihi ve Saati Sınav Yeri Sınav Ücreti Aralık 17 Ocak 18 13 Ocak 18 Cumartesi 8.9. ve. Sınıflar

Detaylı

T.C AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ 2012-2013 ÖĞRETİM YILI ÖN KAYIT - GİRİŞ SINAVLARI ve KESİN KAYIT ESASLARI

T.C AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ 2012-2013 ÖĞRETİM YILI ÖN KAYIT - GİRİŞ SINAVLARI ve KESİN KAYIT ESASLARI T.C AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ 2012-2013 ÖĞRETİM YILI ÖN KAYIT - GİRİŞ SINAVLARI ve KESİN KAYIT ESASLARI 2012 Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi (ÖSYS) sonuçlarına göre YGS

Detaylı

T.C. BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ 2015-2016 ÖĞRETİM YILI ÖZEL YETENEK SINAVI SINAV KILAVUZU

T.C. BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ 2015-2016 ÖĞRETİM YILI ÖZEL YETENEK SINAVI SINAV KILAVUZU T.C. BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ 2015-2016 ÖĞRETİM YILI ÖZEL YETENEK SINAVI SINAV KILAVUZU SAYIN ADAY: Bülent Ecevit Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanlığı tarafından

Detaylı

DÜZEY BELİRLEME SINAVI

DÜZEY BELİRLEME SINAVI ÖZEL KÜLTÜR LİSESİ 2014-2015 ÖĞRETİM YILI HAZIRLIK, 9, 10 VE 11. SINIFLAR DÜZEY BELİRLEME SINAVI BAŞVURU KILAVUZU 2015-İSTANBUL 1 KÜLTÜR LİSESİ HAZIRLIK-9-10-11. SINIFLAR OKUYACAK ÖĞRENCİLER İÇİN DÜZEY

Detaylı

EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI. 5, 6 ve 7. SINIF NAKİL SINAVLARI KILAVUZU

EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI. 5, 6 ve 7. SINIF NAKİL SINAVLARI KILAVUZU 2019-2020 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 5, 6 ve 7. SINIF NAKİL SINAVLARI KILAVUZU 2019-2020 Eğitim ve Öğretim yılı için 5, 6 ve 7. sınıflara Nakil Sınavı ile kontenjan dâhilinde öğrenci alınacaktır. Nakil Sınavı

Detaylı

TÜRKİYE VE ORTA DOĞU AMME İDARESİ ENSTİTÜSÜ T.C. ENERJİ PİYASASI DÜZENLEME KURUMU GÖREVDE YÜKSELME SINAVI UYGULAMA KILAVUZU

TÜRKİYE VE ORTA DOĞU AMME İDARESİ ENSTİTÜSÜ T.C. ENERJİ PİYASASI DÜZENLEME KURUMU GÖREVDE YÜKSELME SINAVI UYGULAMA KILAVUZU TÜRKİYE VE ORTA DOĞU AMME İDARESİ ENSTİTÜSÜ T.C. ENERJİ PİYASASI DÜZENLEME KURUMU GÖREVDE YÜKSELME SINAVI UYGULAMA KILAVUZU 2018 1. SINAV TARİHİ VE SAATİ Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu Görevde Yükselme

Detaylı

YABANCI ÜLKELERDE EKSPERLİK BELGESİ SAHİBİ OLUP TÜRKİYE DE EKSPERLİK YAPMAK İSTEYENLER İÇİN YAPILACAK

YABANCI ÜLKELERDE EKSPERLİK BELGESİ SAHİBİ OLUP TÜRKİYE DE EKSPERLİK YAPMAK İSTEYENLER İÇİN YAPILACAK YABANCI ÜLKELERDE EKSPERLİK BELGESİ SAHİBİ OLUP TÜRKİYE DE EKSPERLİK YAPMAK İSTEYENLER İÇİN YAPILACAK TÜRK SİGORTACILIK MEVZUATI SINAVI BAŞVURU ve UYGULAMA KILAVUZU SİGORTACILIK EĞİTİM MERKEZİ 2010 Bu

Detaylı

1-BAŞVURU İŞLEMLERİ ÖN KAYIT KOŞULLARI

1-BAŞVURU İŞLEMLERİ ÖN KAYIT KOŞULLARI BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ RESİM VE BASKI SANATLARI BÖLÜMLERİ 2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÖN KAYIT - YETENEK SINAVI UYGULAMA ESASLARI Üniversitemiz Güzel Sanatlar Fakültesi Resim

Detaylı

ASYM TÜRMOB-TESMER STAJA GİRİŞ SINAVI UYGULAMA KILAVUZU DÖNEM

ASYM TÜRMOB-TESMER STAJA GİRİŞ SINAVI UYGULAMA KILAVUZU DÖNEM ASYM TÜRMOB-TESMER STAJA GİRİŞ SINAVI UYGULAMA KILAVUZU 2017 1. DÖNEM SINAV TARİHİ: 25.02.2017 TÜRMOB-TESMER STAJA GİRİŞ SINAVI 2017 1.DÖNEM UYGULAMA KILAVUZU 1) GENEL BİLGİLER SON BAŞVURU TARİHİ : 02

Detaylı

AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI (YABANCI) ÖĞRENCİ SINAVI (AKDENİZ YÖS) AKDENİZ YÖS-2019 BAŞVURU KILAVUZU

AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI (YABANCI) ÖĞRENCİ SINAVI (AKDENİZ YÖS) AKDENİZ YÖS-2019 BAŞVURU KILAVUZU AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI (YABANCI) ÖĞRENCİ SINAVI (AKDENİZ YÖS) AKDENİZ YÖS-2019 BAŞVURU KILAVUZU İÇİNDEKİLER 1. Önlisans ve Lisans Programlarına Uluslararası Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Takvimi

Detaylı

08/03/2015 ÖDSGM SINAV(Ankara da, Pazar saat: 10.00 da tek oturum halinde)

08/03/2015 ÖDSGM SINAV(Ankara da, Pazar saat: 10.00 da tek oturum halinde) GİH SINIFI ŞEF UNVANLI KADRO İÇİN GÖREVDE YÜKSELME SINAVI DUYURUSU Türkiye Radyo-Televizyon Kurumunun merkez ve taşra teşkilatında, genel idare hizmetleri sınıfında münhal bulunan (00) adet şef unvanlı

Detaylı

A S Y M ASYM T.C. KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI DEVLET OPERA VE BALESİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ SINAVI UYGULAMA KILAVUZU

A S Y M ASYM T.C. KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI DEVLET OPERA VE BALESİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ SINAVI UYGULAMA KILAVUZU ANKARA ÜNİVERSİTESİ SINAV YÖNETİM MERKEZİ A S Y M ASYM T.C. KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI DEVLET OPERA VE BALESİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ SINAVI UYGULAMA KILAVUZU KÜLTÜR VE TURİZM

Detaylı

Sanatkar, toplumda uzun çaba ve çalışmalardan sonra alnında ışığı ilk duyan insandır.

Sanatkar, toplumda uzun çaba ve çalışmalardan sonra alnında ışığı ilk duyan insandır. Sanatkar, toplumda uzun çaba ve çalışmalardan sonra alnında ışığı ilk duyan insandır. İÇİNDEKİLER SAYFA 1- BAŞVURU İŞLEMLERİ 4 Ön Kayıt Koşulları 4 Ön Kayıt İçin Gerekli Belgeler 5 Önemli Uyarılar 6 2-

Detaylı

ASYM TÜRMOB-TESMER STAJA GİRİŞ SINAVI UYGULAMA KILAVUZU DÖNEM

ASYM TÜRMOB-TESMER STAJA GİRİŞ SINAVI UYGULAMA KILAVUZU DÖNEM ASYM TÜRMOB-TESMER STAJA GİRİŞ SINAVI UYGULAMA KILAVUZU 2018 1. DÖNEM SINAV TARİHİ: 03.03.2018 TÜRMOB-TESMER STAJA GİRİŞ SINAVI 2018 1.DÖNEM UYGULAMA KILAVUZU 1) GENEL BİLGİLER SON BAŞVURU TARİHİ : 02

Detaylı

T.C. GAZİ ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ 2014 ÖZEL YETENEK SINAVI KILAVUZU

T.C. GAZİ ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ 2014 ÖZEL YETENEK SINAVI KILAVUZU T.C. GAZİ ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ 2014 ÖZEL YETENEK SINAVI KILAVUZU GİRİŞ Sınav ve sınav sonrası işlemlere ilişkin kurallar bu kılavuzda yer almaktadır. Başvuru formunu teslim ettikten sonra,

Detaylı

Üniversiteye girişte uygulanan birinci aşama sınavı Yükseköğretime Geçiş Sınavı'na (YGS) başvurular, 15 Ocak'a kadar uzatıldı.

Üniversiteye girişte uygulanan birinci aşama sınavı Yükseköğretime Geçiş Sınavı'na (YGS) başvurular, 15 Ocak'a kadar uzatıldı. Üniversiteye girişte uygulanan birinci aşama sınavı Yükseköğretime Geçiş Sınavı'na (YGS) başvurular, 15 Ocak'a kadar uzatıldı. Bankaya parasını yatıranlar 15 Ocak Pazar günü saat 23:59'a kadar başvuru

Detaylı

Önemli Tarihler. 08 Aralık 2015 13 Aralık 2015 (saat 23:59 a kadar) Ön kayıt ve kontrol listelerinin kontrolü: Listeler.

Önemli Tarihler. 08 Aralık 2015 13 Aralık 2015 (saat 23:59 a kadar) Ön kayıt ve kontrol listelerinin kontrolü: Listeler. GAZİ ÜNİVERSİTESİ GAZİ EĞİTİM FAKÜLTESİ 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILINDA EĞİTİM GÖREN ÜNİVERSİTEMİZ 4. SINIF ÖĞRENCİLERİ VE MEZUNLAR İÇİN (GAZİ ÜNİVERSİTESİ VE DİĞER ÜNİVERSİTELER) PEDAGOJİK FORMASYON

Detaylı

ASYM GTHB-GKGM BİTKİ KORUMA ÜRÜNLERİ BAYİ VE TOPTANCILIK SINAVI UYGULAMA KILAVUZU

ASYM GTHB-GKGM BİTKİ KORUMA ÜRÜNLERİ BAYİ VE TOPTANCILIK SINAVI UYGULAMA KILAVUZU ASYM GTHB-GKGM BİTKİ KORUMA ÜRÜNLERİ BAYİ VE TOPTANCILIK SINAVI UYGULAMA KILAVUZU SINAV TARİHİ: 08.04.2017 GTHB-GKGM BİTKİ KORUMA ÜRÜNLERİ BAYİ VE TOPTANCILIK SINAVI UYGULAMA KILAVUZU 1) GENEL BİLGİLER

Detaylı

ADANA BİLİM VE TEKNOLOJİ ÜNİVERSİTESİ GÖREVDE YÜKSELME SINAVI 2018

ADANA BİLİM VE TEKNOLOJİ ÜNİVERSİTESİ GÖREVDE YÜKSELME SINAVI 2018 ADANA BİLİM VE TEKNOLOJİ ÜNİVERSİTESİ GÖREVDE YÜKSELME SINAVI 2018 "Yükseköğretim Üst Kuruluşları İle Yükseköğretim Kurumları Personeli Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmeliği" hükümlerine göre

Detaylı

T. C. İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR VE TASARIM FAKÜLTESİ 2016-2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÖZEL YETENEK SINAV KILAVUZU

T. C. İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR VE TASARIM FAKÜLTESİ 2016-2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÖZEL YETENEK SINAV KILAVUZU T. C. İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR VE TASARIM FAKÜLTESİ 2016-2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÖZEL YETENEK SINAV KILAVUZU MALATYA-2016 T. C. İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR VE TASARIM FAKÜLTESİ MÜZİK BÖLÜMÜ

Detaylı

UYGULAMA KILAVUZU GÜMRÜK VE TİCARET BAKANLIĞI GÜMRÜKLER GENEL MÜDÜRLÜĞÜ GÜMRÜK MÜŞAVİRLİĞİ VE GÜMRÜK MÜŞAVİR YARDIMCILIĞI YAZILI SINAVLARI ASYM

UYGULAMA KILAVUZU GÜMRÜK VE TİCARET BAKANLIĞI GÜMRÜKLER GENEL MÜDÜRLÜĞÜ GÜMRÜK MÜŞAVİRLİĞİ VE GÜMRÜK MÜŞAVİR YARDIMCILIĞI YAZILI SINAVLARI ASYM ÜNİV ARA ER NK İM MERKE ET Z N Sİ SINAV Y TE Ö Sİ İ ASYM A ASYM GÜMRÜK VE TİCARET BAKANLIĞI GÜMRÜKLER GENEL MÜDÜRLÜĞÜ GÜMRÜK MÜŞAVİRLİĞİ VE GÜMRÜK MÜŞAVİR YARDIMCILIĞI YAZILI SINAVLARI UYGULAMA KILAVUZU

Detaylı

ANADOLU ÜNİVERSİTESİ GÖREVLİ İŞLEMLERİ SİSTEMİ KULLANIM KILAVUZU

ANADOLU ÜNİVERSİTESİ GÖREVLİ İŞLEMLERİ SİSTEMİ KULLANIM KILAVUZU ANADOLU ÜNİVERSİTESİ GÖREVLİ İŞLEMLERİ SİSTEMİ KULLANIM KILAVUZU 1. GENEL BİLGİ 2. YENİ ÜYELİK / GİRİŞ İŞLEMLERİ 3. AUGİS İŞLEMLERİ 3.1 Özlük Bilgileri 1. GENEL BİLGİ Anadolu Üniversitesi Görevli İşlemleri

Detaylı

Tarım Sigortaları Havuz Eksperleri Performans Değerlendirme Sınav Kılavuzu

Tarım Sigortaları Havuz Eksperleri Performans Değerlendirme Sınav Kılavuzu Tarım Sigortaları Havuz Eksperleri Performans Değerlendirme Sınav Kılavuzu 2016 1 1. BÖLÜM: 2016 YILI SINAV UYGULAMASI Bu kılavuz, Tarım Sigortaları Havuzu Eksperi olarak faaliyet yürüten eksperlere uygulanacak

Detaylı

2014 YILI İTİRAZ HAKEMİ SINAVI BAŞVURU VE UYGULAMA KILAVUZU

2014 YILI İTİRAZ HAKEMİ SINAVI BAŞVURU VE UYGULAMA KILAVUZU 2014 YILI İTİRAZ HAKEMİ SINAVI BAŞVURU VE UYGULAMA KILAVUZU SİGORTACILIK EĞİTİM MERKEZİ 2014 Bu Kılavuz, 24 Temmuz 2013 tarihli ve 28717 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Sigortacılıkta Tahkime İlişkin

Detaylı