ENTBUS PLUS ENERJİ İZLEME WEB UYGULAMASI KULLANIM KILAVUZU

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "ENTBUS PLUS ENERJİ İZLEME WEB UYGULAMASI KULLANIM KILAVUZU"

Transkript

1 ENTBUS PLUS ENERJİ İZLEME WEB UYGULAMASI KULLANIM KILAVUZU

2 Önsöz Entbus servisleri, bilgi toplanması, bu bilgilerin veritabanına kaydedilmesi işlemlerini yürütür. Servisler, önerilen kurulum sırası ile aşağıdaki gibidir: 1. Distributor 2. VTS Veri Toplama Sunucusu Sahadan toplanan veriler MS SQL veritabanında saklanmaktadır. Bu veriler kullanıcı talebine göre aylık, günlük ve saatlik (xls formatında) raporlar halinde derlenir ve kullanıcıya sunulur.

3 İçindekiler 1. Minimum Sistem Gereksinimleri Kurulum Kurulumu Kaldırma: İşletim Sistemlerinde Standart Kullanıcıda Yetki Problemi ve Çözümü Genel Ayarlar: Giriş Ekranı: a. Bağlantı Noktaları b. Cihazlar c. Alarmlar d. Bölgeler e. Kullanıcılar f. Sistem Parametreleri: g. Cihaz Modelleri: İzleme a. Panel İzleme Raporlama: a. Enerji ve Kompanzasyon Raporu: a. Toplam Enerji ve Kompanzasyon Raporu: b. Periyodik Değerler Raporu: c. Log Raporu: d. Alarm Raporu: e. İşletme Raporu: Yardım: a. Hakkında... 47

4 1. Minimum Sistem Gereksinimleri CPU Hafıza İşletim Sistemi Versiyonu Intel Core 2 Duo 3.0 GHz. 4 GB Windows XP Professional SP3 İşletim Sistemi Mimarisi.Net Framework Versiyonu 4 Sabit Disk Windows 7 Professional, Ultimate, Home Premium SP1 Windows Server 2008 Windows Server 2008 R2 SP1 Windows 8 Pro Windows 8.1 Windows 10 Windows Server 2012 SP1 32 bit/64 bit 20 GB (Yıllık)

5 2. Kurulum Programı açtığımızda karşımıza ilk önce kurulum ekranı gelir. Bu ekranda dil seçimi yapılır. Kuruluma başla butonuna tıklanır.

6 Kuruluma başla butonuna tıkladıktan sonra yukarıdaki sayfa ekrana gelir. Bu sayfada program için gerekli olan modüllerin seçimleri yapılır. Eğer sadece bilgisayar üzerinde program çalıştırılmak isteniyorsa Entbus Plus Client Uygulaması seçilir. Eğer sadece web modülü üzerinden program çalıştırılmak isteniyorsa Web Sunucu modülü seçilir. Tüm modüllerin kurulumu için ise en üstte yer alan ENTBUS PLUS KURULUM seçeneği aktif hale getirilir ve İleri butonuna tıklanır.

7 Bu aşamada EntBus Plus kurulumu sonrasında sorunlar yaşanmaması için sistem gereksinimlerinin tümüyle sağlanması gerekir. Gerekli olan koşullar sağlandığında Sistem gereksinimleri karşılanmaktadır. Kuruluma devam edebilirsiniz. İfadesi yeşil renkte gözükmektedir. İleri butonuna basılarak kuruluma devam edilir.

8 Sistem gereksinimlerinin karşılanmadığı durumlarda Sistem gereksinimleri karşılanmamaktadır. Kuruluma devam etmemeniz önerilir ifadesi kırmızı renkte görüntülenir. Bu durumda EVET butonuna basılarak kuruluma devam edilebilir ancak bilinmelidir ki eksik olan koşulların giderilmemesi EntBus Plus yazılımını kullanmaya başlandıktan sonra sorun oluşturabilir. HAYIR seçeneği seçilirse kurulum devam etmez ve sonlanır.

9 Kullanıcı sözleşmesi kabul edildikten sonra İleri butonuna basılır.

10 Kurulum adım adım gerçekleştirilir. Bu ekranda sol tarafta kurulacak bileşenler yer alır. Sağ tarafında ise bileşenlerle ilgili ayarlar ve kurulumun devam edeceği süre görüntülenir. Bu kısımda kullanıcının bilgisayarında olması gereken Framework ve IIS bileşenlerininde kontrolü yapılır. Eğer yoksa yüklenir.

11 Kurulum sırasında bileşenler yüklenirken program tarafından kullanıcıdan bilgisayarın yeniden başlatılması istenir. Bu işlem birkaç defa olur. Kullanıcının böyle bir uyarı ile karşı karşıya kaldığında Yeniden Başlat tuşuna tıklaması gerekmektedir. Not: Program bilgisayarı yeniden başlattığında eğer kurulum ekranı tekrar gelmiyorsa kullanıcının Setup.exe ye çift tıklayarak kurulumu kaldığı yerden devam ettirmesi gerekir.

12 Kurulum başarı ile gerçekleştirildiğinde aşağıdaki ekranı görmeniz gerekir.

13 3. Kurulumu Kaldırma: Setup programı tekrar çalıştırılıp, Kurulumu Kaldır butonuna basılır.

14 Kaldırılmak istenen bileşenler seçildikten sonra İleri butonuna basılır.

15 Kurulum güvenli bir şekilde kaldırıldıysa üstte bulunan ekran gelmelidir.

16 4. İşletim Sistemlerinde Standart Kullanıcıda Yetki Problemi ve Çözümü İşletim sistemlerinde standart kullanıcılarla Entbus Plus setup kurulumu yapılırken Administrator yetkisi gereken bir ekran karşınıza çıkabilir. Bu durumda, çıkan ekrana Administrator yetkili kullanıcının adı ve şifresi girilip Tamam butonuna basılır. 5. Genel Ayarlar: Analizörleri sisteme tanıtabilmek için EntBus_Distribütör ve Entbus_VTS servisinin kurulu ve çalışır olması gerekmektedir. Kurulum sonrasında EntBus_Distribütör ve Entbus_VTS servisinin başarılı ile kurulduğundan emin olunuz. EntBus Plus programı çalıştırılmadan önce Windows -> Denetim Masasından Bölgesel Ayarlar menüsünden Basamak gruplama için virgül(,) ondalık ayırıcısı nokta(.) olmalıdır.

17 6. Giriş Ekranı: İlk çalıştırmada programın varsayılan kullanıcı adı: admin, şifresi: 1234 dir.

18 7. Ayarlar: Ayarlar menüsü, kullanıcıların, Bağlantı noktası Cihaz Alarm Bölge Kullanıcılar Sistem parametreleri Cihaz Modelleri alt menüleri yer alır. Cihazların, bilgisayarda internet/intranet (MODBUS-RTU, MODBUS TCP) aracılığı ile elektriksel şebeke parametrelerinin izlemesi, kayıt edilmesi ve raporlaması için yapılması gereken ayarlardır.

19 a. Bağlantı Noktaları Analizör eklerken seçilecek bağlantı adıdır. Uygulama, kendi içinde tanımlanan ethernet konvertörü (emg/gem vs.) bu isimle tanır. Bağlantı Noktaları ekranında + Yeni butonuna tıklanır. Açılan Bağlantı Noktaları: Yeni Bağlantı ekranında aşağıdaki bağlantı noktası ayarları yer alır. Bu ayarlar programın bağlantı noktasını tanıması için gereklidir. Ayarlar sekmesinden Bağlantı Noktaları seçilir. Yeni bağlantı noktası ekle seçildikten sonra aşağıdaki boşluklar doldurulur. Bağlantı Adı: Bağlantı noktasının adıdır. Bağlantı Tipi: Gateway in cihazlarla hangi tip haberleşme yapacağı ile ilgili seçimler burada yapılır. Burada TCP / IP ya da Seri Port olmak üzere iki seçim vardır. Varsayılan TCP dir. Okuma Aralığı(s): Kullanıcının isteğine göre 0 sn. den başlayan okuma aralığıdır. IP Adresi: Network ip adresidir. TCP Portu: İletişimin gerçekleşeceği TCP Port numarası. Standart modbus port u 502 dir. Zaman Aşımı(ms): Gateway in cihaz bilgilerini ne kadar sürede okuması gerektiği bilgisi burada belirlenir. Varsayılan 2000 milisaniyedir.

20 Gecikme(ms): Networkün cevap verme süresidir.(tavsiye edilen 250 ms. dir.) Deneme Sayısı: Gateway in cihazları okurken başarısız okuma denemesinin maksimum sayısı burada belirlenir. Varsayılan değer 10 dur. Yeşil tikli butona basılarak ekleme işlemi gerçekleştirilir. Eğer bağlantı tipi Seri Port seçilirse TCP/IP den farklı olarak İletişim portu, bant genişliği, veri bitleri, durma biti ve parite bölümleri seçilmelidir. İletişim portu: USB konvertörü ya da Ares 32 könvertörün bağlı olduğu seri port numarasıdır. Bant Genişliği(bps): Saniyede akan bit sayısıdır. Veri bitleri: Mesaj büyüklüğüdür. Durma biti: Durma bitidir. Parite: Hata kontrol yöntemidir.

21 b. Cihazlar Kullanıcının parametrelerini gözlemlemek istediği cihazlardır. Ayarlar sekmesinden Cihazlar seçilir. Cihaz eklemeden önce bölge ve bağlantı noktası eklenmiş olması gerekir. Yeni cihaz ekle seçildikten sonra aşağıdaki boşluklar doldurulur. Cihaz Adı: Cihaz için seçilen ad. Cihaz Modeli: Listeden istenen cihaz seçilir. Bağlantı Noktası: Listeden bağlantı noktası seçilir. Bölge Adı: Hangi bölgeye bağlanacaksa o bölge seçilir. NAD: arası bir sayı girilir. Denetleme Aralığı (dk): Ayar registerlarının denetlenme sıklığıdır. Kaydetme Aralığı (dk): Data registerlarının kaydetme sıklığıdır. Yeşil tikli butona basılarak ekleme işlemi gerçekleştirilir.

22 c. Alarmlar Kullanıcının tanımladığı koşullar altında kullanıcıyı mail gönderim ya da uyarı penceresi şeklinde uyaran yapıdır. Ayarlar sekmesinden Alarmlar seçilir. İki tip Alarm vardır: Kurma Noktası Alarmı; Tanımlanan parametrenin, belirlenen eşik değerinin, büyüklük veya küçüklük koşuluna göre oluşturulan alarmdır. Alarm Tanımı: Alarm tablosunda ve mesaj penceresinde görüntülenecek alarm tanımı. Alarm Tipi: Kurma Noktası seçilir. Cihaz: Alarm kurulmak istenen cihaz seçilir. Parametre: Alarmın gözlemlenmek istendiği parametre. Operatör: Alarmın oluşmasını istediğimiz durumdur. Kurma noktası baz alınarak ayarlanır. Kurma noktasının üstündeki durum için alarm oluşturmak istersek > seçilir. Kurma noktasının altında alarm oluşturmak istersek < seçilir. Eğer ve Açıklama doldurulup yeşil tik işaretlenirse alarm oluştuğunda mail üzerinden bilgilendirme yapılır. Kurma Noktası: Alarmın ayarlandığı eşik değeri. E-posta Gönder: Alarm oluştuğunda uyarının gideceği mail adresi.

23 Pencere Alarmı; Tanımlanan parametrenin, belirlenen aralığın içinde ya da dışında olması durumunda oluşan alarm türüdür. Alarm Tanımı: Alarm tablosunda ve mesaj penceresinde görüntülenecek alarm tanımı. Alarm Tipi: Pencere Alarmı seçilir. Cihaz: Alarm kurulmak istenen cihaz seçilir. Parametre: Alarmın gözlemlenmek istendiği parametre. Operatör: Eğer pencere içi seçilirse seçilen parametre min-max değerleri dışında ise alarm oluşur. Pencere dışı seçilirse seçilen parametre min-max değerleri içinde ise alarm oluşur. Min: Parametrenin minimum değeridir. Max: Parametrenin maximum değeridir. Yeşil tikli butona basılarak ekleme işlemi gerçekleştirilir.

24 d. Bölgeler Kullanıcının isteğine göre cihazların gruplandırıldığı sanal yapılardır. Ayarlar sekmesinden Bölgeler seçilir. Yeni Bölge Ekle ye basılır. Bölge Adı: Tanımlamak istediğiniz bölgenin adı. Bölge adı verildikten sonra yeşil renkli tik tıklanır. Böylelikle bölge oluşturulur.

25 e. Kullanıcılar İstenen yetki seviyesine göre kullanıcının oluşturulduğu sayfadır. Ayarlar sekmesinden Kullanıcılar seçilir. Daha sonra Yeni kullanıcı ekle butonuna basılır. Kullanıcı Adı: Yeni kullanıcının ismi Şifre: Yeni kullanıcının şifresi. E-posta Adresi: Sistem kullanıcılarına ait adresi bilgisi buraya yazılır. Yetki Seviyesi: Kullanıcının yetkilerini belirler. (Varsayılan değeri Yöneticidir.) Bunlar yönetici ve operatör yetki seviyesine sahip kullanıcılardır. Yönetici yetki seviyesindeki kullanıcılar sistemin tüm menü ve alt menülerine ulaşıp istediği ayarları yapabilen kullanıcılardır. Operatör seviyesindeki kullanıcılar sistemin tüm menü ve alt menülerine ulaşamayıp, herhangi bir ayar yapamayan kullanıcılardır. Operatör seviyesindeki kullanıcılar sadece izleme amaçlı sistemi kullanabilirler. Yeşil tikli butona basılarak ekleme işlemi gerçekleştirilir.

26 f. Sistem Parametreleri: Sistem Parametreleri alt menüsüne tıklandığında Sistem Parametreleri ekranı görüntülenir. Bu ekranda, sisteme ait bazı ekranların varsayılan özelliklerini içerir. Bu özelliklerin kullanıcının isteğine göre değişebilir. Aktivasyon Kodu: Sisteme ait aktivasyon kodu burada görüntülenir. Alarm Kontrol Periyodu: Sistem ayarlarının hangi sıklıkta denetlendiğini gösterir.birimi milisaniyedir. Aritmetik Hassasiyet: Sistemin izleme ekranındaki parametre değerlerinin virgülden sonra maksimum kaç değer görüneceği buradan belirlenir. Cihaz Komutları Şifre Doğrulama: Cihazlarla ilgili silme işlemlerinde şifreli mesajların gelmesi bu anahtarda sağlanır. Kullanıcı şifresine bağlı olarak silme işlemleri ekranının çıkması bu anahtarda gerçekleşir. e-posta Çıkış Portu: Giden sunucusuna ait port buraya yazılır. e-posta Gönderen Adres: Mailin gönderileceği hesap adresi buraya yazılır. e-posta Kullanıcı Adı: Kullanıcının adresi buraya yazılır. e-posta SMTP Adres: SMTP ye ait adres buraya yazılır. e-posta SSL: SSL aktif/pasif durumu buradan belirlenir. e-posta Şifre: Kullanıcının inin şifresi buraya yazılır.

27 İşletme Raporu Cihaz Modelleri: İşletme raporuna dahil edilecek cihaz model IDleri buraya yazılır. Cihaz model ID leri SQL Server Managementda tutulur. Sistem parametreleri ekranındaki ayarlar varsayılan ayarlardır. Uygun ayarlar değiştirildikten sonra kaydet butonu ile program Sistem Parametreleri ekranına ilgili ayarları kaydeder. Otomatik Güncelleme Kontrolü: Program açıldığında programın güncellemesinin olup olmadığının kontrolü sağlanır. ON olduğu durumda kontrol eder, OFF olduğu durumda ise kullanıcı Yardım kısmında Güncellemeleri Denetle alt menüsüne tıklayarak güncellemeyi denetler. Varsayılan Tema:Sistemin arkaplan rengi buradan değiştirilir. Değişiklik yapıldıktan sonra sistem kapatılıp tekrar açıldığında arkaplan renginin değiştiği görülebilir. Veritabanı Komut Zaman Aşımı: SQL komutları için süre zaman aşımını buradan ayarlanır.

28 g. Cihaz Modelleri: Bu ekranda sistemde bulunan firmamıza ait cihaz modelleri bulunur. Farklı cihaz modelleri de aynı ekran üzerinden sisteme dahil edilebilir. Gözat kısmı tıklanır ve eklenecek cihaza ait ent uzantılı dosya seçilerek cihaz modeli ekle butonuna tıklanır.

29 6.İzleme İzleme menüsünde Panel İzleme, Tek Cihaz İzleme alt menüleri görüntülenir. Panel izleme; Oluşturulan panele eklenen cihazın anlık verilerinin okunduğu sayfadır. Burada, istenen cihazın öncelik verilen parametreleri cihaz kutularından okunur. Okuma işleminin gerçekleştirilebilmesi için cihazın aktif olması gerekir. Tek cihaz izleme; Kullanıcının yetkisinde bulunan bir cihaza tanımlı tüm parametrelerinin anlık okunma değerlerinin gösterildiği sayfadır.

30 a. Panel İzleme İzleme menüsünden Panel İzleme seçilirse aşağıdaki ekran görüntülenecektir. Bu ekran cihazların anlık parametre değerlerini verir. Alarm bilgisi ekranın alt bölümünde gösterilir. Alarmın oluşturulması durumunda her cihaza ait bilgilendirme ekranının sol üst kösesinde kırmızı uyarı işareti gözlemlenir. Solda Cihazlar bölümünden istenen cihazlar tıklanarak seçilir. Panel içinde, seçilen tüm cihazlara ait, öncelik sırasına konulmuş toplam 6 parametrenin anlık değerlerini gösterilir. Sağdaki Kaydet butonu panele verdiğimiz ismin kaydedilmesini sağlar. Ekli cihaz ekranının sağ üst köşesindeki Göster sembolüne tıklanırsa sırasıyla şu seçenekler gelir.

31 Parametreler: Parametreler Panel Görünümünde gösterilecek, öncelik sırasındaki toplam 6 parametreyi belirlememizi sağlar (Detayı için Parametreler başlığına bakınız.) Tek cihaz izleme: Tek Cihaz İzleme seçilen bir cihazın tüm parametrelerinin anlık olarak izlenmesini sağlar. (Detayı için Tek Cihaz İzleme başlığına bakınız.) Cihaz Ayarı: Bu sayfa ile cihaza komut gönderilmesi sağlanır. Bu sayfa cihazın özelliklerine göre değişiklik gösterir (Detayı için Cihaz Ayarları başlığına bakınız.) Panelden kaldır ise cihazın panelden kaldırılmasını sağlar. Parametreler

32 İzlenecek parametreler öncelik sırasına göre seçilir ve Kaydet ve Kapat tuşuna basılır. Sıra belirlemenin amacı, panel izleme ekranında kullanıcının talebine göre istenen sırada parametrelerin izlenmesidir. Panele eklenmiş bir cihazın parametreleri kaydedilen sırada ekrana gelir.

33 Tek Cihaz İzleme İzleme ekranından Tek Cihaz İzleme seçilirse seçilen cihazın tüm parametrelerinin o anki değerleri gözlenir. Bu işlem için soldaki Cihaz listesinden seçim yapılır. Cihaza tanımlı tüm parametreler buradan okunur.

34 Cihaz Ayarı Bu sayfa ile cihaza komut gönderilmesi sağlanır. Bu sayfa cihazın özelliklerine göre değişiklik gösterir. Örneğin; *Bir RG3-12CS cihazı için: Bu cihazda Genel Ayarlar dışında, Röle Ayarları Kademe Ayarları Alarm Ayarları Alarm Silme Oran Sıfırla Enerji Sıfırla ayarları yapılabilmektedir.

35 *MPR-63 v1.67 cihazı için: Kullanıcı eli ile girdiği değerleri cihaz üzerinden gözlemleyebilir. Bu cihazda Genel Ayarlar dışında, Röle Ayarları Log Parametre Ayarları Pals Ayarları Enerji değerleriyle ilgili ayarları yapılabilmektedir. Bu sayfalar kullanıcının cihaza komut gönderip, yapılan değişikliği cihaz üzerinde gözlemlediği sayfalardır.

36 8. Raporlama: Raporlar menüsünde alınabilecek tüm raporlar görüntülenir. Enerji ve Kompanzasyon Raporu Toplam Enerji ve Kompanzasyon Raporu Periyodik Değerler Raporu Log Raporu Alarm Raporu İşletme Raporu Bu raporlar türüne göre kullanıcıdan Başlangıç Tarihi ve/veya Bitiş Tarihi alınarak oluşturulan, cihaz/cihazlara veya bölgeye özgü enerji parametre değerlerinin gözlendiği raporlardır.

37 a. Enerji ve Kompanzasyon Raporu: Enerji Raporları bir cihazın belirli tarihlerdeki Export Aktif Enerji(ExWh) Import Aktif Enerji( ImWh) İndüktif Reaktif Enerji( IndVarh) Kapasitif Reaktif Enerji(CapVarh) enerji değerlerinin gözlemlendiği raporlardır. Raporlar menüsünden Enerji ve Kompanzasyon Raporu seçildiğinde kullanıcıdan rapor alacağı tarih aralığı ve cihazı seçmesi istenir. Başlangıç Tarihi ve Bitiş Tarihi aralığında kaydedilen enerji parametreleri ekrana yazdırılır.

38 a. Toplam Enerji ve Kompanzasyon Raporu: Bu raporda birden fazla cihaz seçilebilir. Seçilen bir ya da birden fazla cihazın belirlenen zaman aralığı için tüm toplam enerji parametre değerlerinin listelendiği rapordur.

39 b. Periyodik Değerler Raporu: Periyodik değerler raporu için rapor alınmak istenen tarih aralığı ve cihaz seçilmelidir. Seçilen bir cihazın belirlenen zaman aralığı içinde tüm tanımlı listelendiği rapordur. Seçilen cihazın sistemde tanımlı tüm parametrelerinin periyodik değerlerinden rapor oluşturulur.

40 Başlangıç Import Aktif Enerji(Başlangıç ImWh) Başlangıç Export Aktif Enerji(Başlangıç ExWh) Başlangıç Indüktif Reaktif Enerji(Başlangıç IndVarh) Başlangıç Kapasitif Reaktif Enerji(Başlangıç CapVarh) Bitiş Import Aktif Enerji(Bitiş ImWh) Bitiş Export Aktif Enerji(Bitiş ExWh) Bitiş İndüktif Reaktif Enerji(Bitiş IndVarh) Bitiş Kapasitif Reaktif Enerji(Bitiş CapVarh) Tüketim Import Aktif Enerji(Tüketim ImWh) Tüketim Export Aktif Enerji(Tüketim ExWh) Tüketim İndüktif Reaktif Enerji(Tüketim IndVarh) Tüketim Kapasitif Reaktif Enerji(Tüketim CapVarh) parametreleri Başlangıç Tarihi ve Bitiş Tarihine göre oluşturulur.

41 c. Log Raporu: Bu raporun oluşturulabilmesi için raporu alınmak istenen cihazın, log okuma özelliğinin bulunması ve seçili olması gerekir. Bunun için uygun cihazın ayarlarına girilip Gölge Log Okuma özelliğinin seçilmesi gerekir. Raporlardan Log Okuma seçildikten sonra raporlanmak istenen Cihaz, Başlangıç Tarihi ve Bitiş Tarihi bilgileri girilmelidir. Bu raporla cihazın log bilgilerine ulaşılır.

42 MPR63 ve MPR60S modellerinde önceden kaydedilen parametrelerin loglarından oluşan rapordur.

43 d. Alarm Raporu: Raporu alınmak istenen cihazın alarm başlangıç ve bitiş tarihleri girilerek rapor oluşturulur. Seçilen bir cihazın belirlenen zaman aralığında gerçekleşmiş olan alarmlarının listelendiği rapordur.

44 e. İşletme Raporu: Raporu istenen tarih seçilir.

45 Bu rapor MPR63 modeli cihazların günlük olarak saat başlarındaki: Toplam Güç Toplam Akım Toplam Reaktif Güç Faz-Faz Arası Gerilim değerlerini ve bunların Max-Min değerlerini içeren raporu oluşturur.

46 9. Yardım: Yardım menüsünde Hakkında alt menüsü görüntülenir.

47 a. Hakkında Yazılım sürümü ve lisans bilgileri hakkında özet bilgilerin aktarıldığı ekrandır. Ayrıca Lisans durumu, Sisteme tanımlanabilecek cihaz limiti Lisans bitiş tarihi bilgileri Buradan gözlemlenebilir.

ENTBUS+ ENERJİ İZLEME VE KAYIT YAZILIMI KULLANIM KILAVUZU

ENTBUS+ ENERJİ İZLEME VE KAYIT YAZILIMI KULLANIM KILAVUZU ENTBUS+ ENERJİ İZLEME VE KAYIT YAZILIMI KULLANIM KILAVUZU Önsöz Entbus servisleri, bilgi toplanması, bu bilgilerin veritabanına kaydedilmesi işlemlerini yürütür. Servisler, önerilen kurulum sırası ile

Detaylı

ENTBUS PLUS ENERJİ İZLEME VE KAYIT YAZILIMI KULLANIM KILAVUZU

ENTBUS PLUS ENERJİ İZLEME VE KAYIT YAZILIMI KULLANIM KILAVUZU ENTBUS PLUS ENERJİ İZLEME VE KAYIT YAZILIMI KULLANIM KILAVUZU Önsöz Entbus servisleri, bilgi toplanması, bu bilgilerin veritabanına kaydedilmesi işlemlerini yürütür. Servisler, önerilen kurulum sırası

Detaylı

Kurulum Kılavuzu. www.entes.com.tr

Kurulum Kılavuzu. www.entes.com.tr ENTES 1983 yılından bu yana enerji kalitesi, kompanzasyon, ölçme, koruma & kontrol ve uzaktan izleme alanlarında ürettiği cihaz ve yazılımlarla Türkiye de lider firma konumundadır. Kurulum Kılavuzu ENTES

Detaylı

SQL Uyarı Programı Kurulum ve Kullanımı

SQL Uyarı Programı Kurulum ve Kullanımı SQL Uyarı Programı Kurulum ve Kullanımı Kurulum 1. SQL Uyarı.zip dosyası açılır. 2. SQL Uyarı.exe programı çalıştırılır. 3. Üstteki ekran açılır ok. Butonuna basılır. 4. Ayarlar ekranı seçilir. 4.1 Server

Detaylı

Kullanıcı Kılavuzu. Ürün : Değişiklik tarihi: 26.07.2012 Versiyon: 1,0 Özet: TradeMasterFX Platformları. TradeMasterFX Platformları Kullanıcı Kılavuzu

Kullanıcı Kılavuzu. Ürün : Değişiklik tarihi: 26.07.2012 Versiyon: 1,0 Özet: TradeMasterFX Platformları. TradeMasterFX Platformları Kullanıcı Kılavuzu İŞ YATIRIM MENKUL DEĞERLER A.Ş. Kullanıcı Kılavuzu TradeMasterFX Platformları Ürün : TradeMasterFX Platformları Değişiklik tarihi: 26.07.2012 Versiyon: 1,0 Özet: TradeMasterFX Platformları Kullanıcı Kılavuzu

Detaylı

DESTEK DOKÜMANI. Ürün : Tiger Enterprise/ Tiger Plus/ Go Plus/Go Bölüm : Kurulum İşlemleri

DESTEK DOKÜMANI. Ürün : Tiger Enterprise/ Tiger Plus/ Go Plus/Go Bölüm : Kurulum İşlemleri LOGO PROGRAM KURULUMU VE AYARLARI Logo programlarının yüklemesi için kullanılacak,setup dosyaları ftp://download.logo.com.tr/ adresinden indirilerek yapılır. Örneğin Kobi ürünleri için; ftp://download.logo.com.tr/windows/kobi/guncel/go_plus/klasöründen

Detaylı

www.elektrikogretmenleri.com

www.elektrikogretmenleri.com FIREWORKS (MENU OLUŞ TURMA) 1 Önce Başlat menüsü Programlar Adobe Web Premium CS3 Adobe Fireworks CS3 kısayol simgesi ile Fireworks programı açılır. 2 Fireworks programı açıldığında Karşımıza gelen Yeni

Detaylı

PERKON PDKS Kurulum ve hızlı başlangıç rehberi

PERKON PDKS Kurulum ve hızlı başlangıç rehberi Oluşturma 02.11.2015 Revizyon: 19.01.2016 Rev. No: 03 Yazan: Süleyman FAKİR Düzenleyen: F. DELİRİ PERKON PDKS Kurulum ve hızlı başlangıç rehberi 1) PDKS Kurulumu, Lisans Onaylaması Ve Veri Tabanı Ayarları

Detaylı

Coslat Monitor (Raporcu)

Coslat Monitor (Raporcu) Coslat Monitor (Raporcu) Coslat Monitor, Coslat Firewall, Hotspot ve Mirror uygulamalarında oluşturulan zaman damgalı kayıtların analiz edilmesini ve raporlanmasını sağlayan uygulamadır. Coslat Monitor

Detaylı

Kets DocPlace LOGO Entegrasyonu

Kets DocPlace LOGO Entegrasyonu Kets DocPlace LOGO Entegrasyonu Kets DocPlace Kurulumu Öncesinde Yapılması Gereken İşlemler Windows 7, Windows 8, Windows Server 2008 R2, Windows Server 2012 veya daha yeni işletim sistemlerinde Programlar

Detaylı

1. Zamanbaz Hakkında Zamanbaz Kurulumu Zamanbaz Sistem Gereksinimleri Zamanbaz Kurulumu... 3

1. Zamanbaz Hakkında Zamanbaz Kurulumu Zamanbaz Sistem Gereksinimleri Zamanbaz Kurulumu... 3 İÇİNDEKİLER 1. Zamanbaz Hakkında... 3 2. Zamanbaz Kurulumu... 3 2.1. Zamanbaz Sistem Gereksinimleri... 3 2.2. Zamanbaz Kurulumu... 3 3. Zamanbaz İlk Çalıştırma ve Kullanımı... 6 3.1. İlk Çalıştırma...

Detaylı

MAKİNA BAKIMLARINIZI NASIL TAKİP EDERSİNİZ?

MAKİNA BAKIMLARINIZI NASIL TAKİP EDERSİNİZ? MAKİNA BAKIMLARINIZI NASIL TAKİP EDERSİNİZ? 1- www.myvisionlink.com Adresi size tanımlı olan Kullanıcı Adı ve Şifre ile ziyaret edilir. 2- Ana sayfadaki Filo sekmesinden istenilen makinanın satırına çift

Detaylı

KULLANIM KILAVUZU. Reserve Online Reservation Systems www.reserve.com.tr

KULLANIM KILAVUZU. Reserve Online Reservation Systems www.reserve.com.tr KULLANIM KILAVUZU Reserve Online Reservation Systems www.reserve.com.tr RESERVE ONLİNE REZERVASYON YAZILIMI KULLANIM KİTABI...3 ADMİN PANELİ... 3 Admin Panel Giriş (Login)... 3 Yönetim Paneli... 3 OTEL

Detaylı

Tellcom.net.tr ve Quiknet.com.tr Eposta Servisleri Aktivasyonu

Tellcom.net.tr ve Quiknet.com.tr Eposta Servisleri Aktivasyonu Tellcom.net.tr ve Quiknet.com.tr Eposta Servisleri Aktivasyonu 1) http://webislem.superonline.net adresinden müşteri numarası ve şifresi ile giriş yapılır. Servislerim sekmesi altından Tellcom Posta menüsüne

Detaylı

WINDOWS VE PARDUS İÇİN İMZAGER KURULUM TALİMATI

WINDOWS VE PARDUS İÇİN İMZAGER KURULUM TALİMATI Doküman Kodu Yayın Numarası Yayın Tarihi TALM-001-053 0 03.01.2012 DEĞİŞİKLİK KAYITLARI Yayın No Yayın Nedeni Yayın Tarihi 0 İlk Çıkış 03.01.2012 TALM-001-053 03.01.2012 2/15 İÇİNDEKİLER 1 Giriş...4 2

Detaylı

Ortam İzleyici Kullanım Kılavuzu

Ortam İzleyici Kullanım Kılavuzu Ortam İzleyici Kullanım Kılavuzu BARAN ELEKTRONİK SİSTEMLERİ SAN. TİC. LTD. ŞTİ İçindekiler Ana Ekran... 2 Mail kurulum Ekranı... 3 Cihaz Ekleme ve Otomatik Tarama Ekranı... 4 Manuel Cihaz Ekleme ve Adlandırma...

Detaylı

YFTRADEFX iphone KULLANIM KILAVUZU

YFTRADEFX iphone KULLANIM KILAVUZU YFTRADEFX iphone KULLANIM KILAVUZU PLATFORMA GĐRĐŞ App Store aracılığı ile iphone üzerine MetaTrader 4 uygulaması indirilir. Đndirildikten sonra ekrana gelen MetaTrader 4 kısayolu tıklanır. MetaTrader

Detaylı

Ana Sayfaya Git. Yukarıdaki adrese tıklayıp, sizlere e-posta ile iletilen, «Kullanıcı adı» ve «Şifre» bilgileriniz ile giriş yapınız.

Ana Sayfaya Git. Yukarıdaki adrese tıklayıp, sizlere e-posta ile iletilen, «Kullanıcı adı» ve «Şifre» bilgileriniz ile giriş yapınız. Yukarıdaki adrese tıklayıp, sizlere e-posta ile iletilen, «Kullanıcı adı» ve «Şifre» bilgileriniz ile giriş yapınız. Sisteme giriş yapıldıktan sonra karşımıza bu ekran gelir. Burada sol üstte bulunan

Detaylı

SUPERVISOR (YETKİLİ KULLANICI) KAMPANYA YÖNETİMİ EĞİTİM DOKÜMANI

SUPERVISOR (YETKİLİ KULLANICI) KAMPANYA YÖNETİMİ EĞİTİM DOKÜMANI SUPERVISOR (YETKİLİ KULLANICI) KAMPANYA YÖNETİMİ EĞİTİM DOKÜMANI Sürüm 1.3.5 Ağustos 2013 TegsoftCC Supervisor (Yetkili Kullanıcı) Kampanya Yönetimi Eğitim Dokümanı Sayfa 2 / 14 İÇİNDEKİLER A. SES KAMPANYASI

Detaylı

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ. Bütünleşik Kalite Yönetim Sistemi İç Tetkik Kılavuzu

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ. Bütünleşik Kalite Yönetim Sistemi İç Tetkik Kılavuzu 2015 İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ Bütünleşik Kalite Yönetim Sistemi İç Tetkik Kılavuzu GİRİŞ... 2 1.1 AMAÇ...2 2. SİSTEME GİRİŞ... 2 DOKÜMAN YÖNETİMİ... 4 3.1 İÇ TETKİK EKRANI...4 İÇ TETKİK... 5 4.1 İÇ TETKİK

Detaylı

Kullanıcı Kılavuzu. Ġġ YATIRIM MENKUL DEĞERLER A.ġ. TradeMasterFX Meta. Ürün : Değişiklik tarihi: 20.12.2011 Versiyon: 1,0 Özet: TradeMasterFX Meta

Kullanıcı Kılavuzu. Ġġ YATIRIM MENKUL DEĞERLER A.ġ. TradeMasterFX Meta. Ürün : Değişiklik tarihi: 20.12.2011 Versiyon: 1,0 Özet: TradeMasterFX Meta Ġġ YATIRIM MENKUL DEĞERLER A.ġ. Kullanıcı Kılavuzu TradeMasterFX Meta Ürün : TradeMasterFX Meta Değişiklik tarihi: 20.12.2011 Versiyon: 1,0 Özet: TradeMasterFX Meta Kullanıcı Kılavuzu Gizlilik, Uyarı ve

Detaylı

EKOM WEB DESIGNER PROGRMI KULLANMA KILAVUZ. 1 - Web Sayfası Tasarımı Oluşturma / Var Olan Tasarımı Açma:

EKOM WEB DESIGNER PROGRMI KULLANMA KILAVUZ. 1 - Web Sayfası Tasarımı Oluşturma / Var Olan Tasarımı Açma: EKOM WEB DESIGNER PROGRMI KULLANMA KILAVUZ 1 Web Sayfası Tasarımı Oluşturma / Var Olan Tasarımı Açma 2 Web Sayfasına Yeni Element Ekleme Ve Özelliklerini Belirleme Değişiklik Yapma 3 Web Sayfası Tasarımını

Detaylı

Ürün Ekleme Kitapçığı

Ürün Ekleme Kitapçığı Ürün Ekleme Kitapçığı İÇİNDEKİLER 1. ÜRÜN EKLEME 3 1.1.KULLANICI GİRİŞİ 3 2.Ürün Menüleri 5 2.1.Genel 5 2.2.Veri 5 2.3. Bağlantılar 8 2.4. Özellik 8 2.5. Seçenek 9 2.7. İndirim 10 2.8. Kampanya 11 2.9.

Detaylı

Bilgi ve Olay Yönetim Sistemi

Bilgi ve Olay Yönetim Sistemi 1 Bilgi ve Olay Yönetim Sistemi Kurulum Kılavuzu Ağustos 2017 Versiyon Sürüm 2.2.5 2 İçindekiler Bilgi ve Olay Yönetim Sistemi... 1 1. Sistem Gereksinimleri... 3 2. Kurulum... 3 3. Lisanslama... 7 4. Windows

Detaylı

AKINSOFT. Eofis NetworkAdmin. AKINSOFT EOfis NetworkAdmin Kurulumu Bilgi Notu. Doküman Versiyon : 1.01.01 Tarih : 10.01.2008. Copyright 2008 AKINSOFT

AKINSOFT. Eofis NetworkAdmin. AKINSOFT EOfis NetworkAdmin Kurulumu Bilgi Notu. Doküman Versiyon : 1.01.01 Tarih : 10.01.2008. Copyright 2008 AKINSOFT AKINSOFT EOfis NetworkAdmin Kurulumu Bilgi Notu Doküman Versiyon : 1.01.01 Tarih : 10.01.2008 1 - Çalışma Şekli Hakkında Kısa Bilgi modülü kısaca aşağıdaki işlemleri yapar. Bu özelliklerin çalışabilmesi

Detaylı

1. Mutabakat.zip dosyası açılır. 2. Mutabakat klasörü içindeki Mutabakat.exe dosyası çalıştırılır.

1. Mutabakat.zip dosyası açılır. 2. Mutabakat klasörü içindeki Mutabakat.exe dosyası çalıştırılır. BA&BS MUTABAKAT PROGRAMI Kurulumu 1. Mutabakat.zip dosyası açılır. 2. Mutabakat klasörü içindeki Mutabakat.exe dosyası çalıştırılır. 3. Server ayarlarının yapılacağı pencere açılır. 3.1 Server Adı\instance

Detaylı

YEDEKLEME PROGRAMI KURULUM VE KULLANIMI

YEDEKLEME PROGRAMI KURULUM VE KULLANIMI YEDEKLEME PROGRAMI KURULUM VE KULLANIMI Kurulum 1..zip dosyasını açınız. 2. Açılan dosyanın içindeki Yedekleme klasörünü açınız. 3. Yedekleme.exe dosyasını açınız. 4. Üst pencerede ki ekran gözükecektir.

Detaylı

1. Hafta MS SQL Server 2008 Kurulum ve Tanıtımı BPR255 Veritabanı. Bu Derste Öğrenecekleriniz: Kurulum:

1. Hafta MS SQL Server 2008 Kurulum ve Tanıtımı BPR255 Veritabanı. Bu Derste Öğrenecekleriniz: Kurulum: Bu Derste Öğrenecekleriniz: 1- MS SQL Server 2008 Kurulumu ve Tanıtımı 2- Komut Kullanarak Veritabanı Oluşturma ve Silme 3- SQL Yazım Kuralları Kurulum: Sistem gereksinimleri: Desteklenen işletim sistemleri:

Detaylı

ONLINE BORSA (WEBFX+) KULLANIM KILAVUZU

ONLINE BORSA (WEBFX+) KULLANIM KILAVUZU ONLINE BORSA (WEBFX+) KULLANIM KILAVUZU 1. Şifre Oluşturma İşlemi 2. Online Borsa Erişim 3. Online Borsa Uygulamasında Portföy e Bağlantı 4. Portföy Bilgileri Görüntüleme 5. Emir İletimi 6. Hazır Emirler

Detaylı

MapCodeX MapLand Kullanım Kılavuzu

MapCodeX MapLand Kullanım Kılavuzu MapCodeX MapLand Kullanım Kılavuzu Versiyon Numarası: 1.0 ------------------------------- Kullanım Kılavuzu 2015 info@ www. MapCodeX MapLand İşlem Araçları Çalışma Dosyası Aç Haritanın ve son çalışma dosyasının

Detaylı

E-FATURA LOGO ENTEGRATÖRLÜK UYGULAMASI

E-FATURA LOGO ENTEGRATÖRLÜK UYGULAMASI E-FATURA LOGO ENTEGRATÖRLÜK UYGULAMASI Bu doküman E-Fatura Logo Özel Entegratörlük sipariş ve satış aşamaları tamamlandıktan sonra yapılması gerekelenleri kapsar(özel Entegratörlük Satış İşlemleri için

Detaylı

E-Mükellef Kontrol Programı Kullanım Kılavuzu

E-Mükellef Kontrol Programı Kullanım Kılavuzu E-Mükellef Kontrol Programı Kullanım Kılavuzu E-Mükellef Kontrol programı bir Windows Servis Uygulaması olarak çalışmaktadır. Sistem gereksinimleri; 1..Net Framework 4.6.2 veya üzeri 2. Microsoft Windows

Detaylı

GAP COTTON GAPCOTTON LAB PORTALI. Kullanım Kılavuzu.

GAP COTTON GAPCOTTON LAB PORTALI. Kullanım Kılavuzu. GAP COTTON GAPCOTTON LAB PORTALI Kullanım Kılavuzu www.gapcotton.org İçindekiler İÇİNDEKİLER GAP COTTON... 1 GAPCOTTON LAB PORTALI... 1 Kullanım Kılavuzu... 1 İçindekiler... 2 A. Sunuş... 4 1. Kayıt İşlemi...

Detaylı

TEMEL BAŞLANGIÇ KILAVUZU

TEMEL BAŞLANGIÇ KILAVUZU TEMEL BAŞLANGIÇ KILAVUZU İLK YAPILMASI GEREKENLER Web sitenizi çok kısa bir sürede, kendiniz, kolayca düzenleyebilirsiniz. Yönetim Paneline Giriş...2 Tasarım ve Modül Tercihleri...3 Genel Ayarların Yapılması...

Detaylı

PRUSA İSG KULLANIM KILAVUZU

PRUSA İSG KULLANIM KILAVUZU PRUSA İSG KULLANIM KILAVUZU Sürüm 0.0.1 İçindekiler Firma İşlemleri :. 1. Firmalar Firma Kayıt Firma Bilgisi Değiştirme 2. Tesisler Tesis Ekle Tesis Düzenle 3. Bölümler Bölüm Ekle Bölüm Düzenle 4. Birimler

Detaylı

SQL 2005 SQL STUDIO MANAGER ACP YAZILIMI KURULUM KILAVUZU

SQL 2005 SQL STUDIO MANAGER ACP YAZILIMI KURULUM KILAVUZU SQL 2005 SQL STUDIO MANAGER ACP YAZILIMI KURULUM KILAVUZU Sayfa 1 / 18 KURULUMA BAŞLANMADAN ÖNCE YAPILMASI GEREKENLER : Sistem Özelliklerinden işletim sisteminin 32-bit mi yoksa 64-bit mi olduğu kontrol

Detaylı

Kullanıcı Kılavuzu. Ürün : Değişiklik tarihi: 25.07.2012 Versiyon: 1,0 Özet: TradeMasterFX iphone. TradeMasterFX iphone Kullanıcı Kılavuzu

Kullanıcı Kılavuzu. Ürün : Değişiklik tarihi: 25.07.2012 Versiyon: 1,0 Özet: TradeMasterFX iphone. TradeMasterFX iphone Kullanıcı Kılavuzu İŞ YATIRIM MENKUL DEĞERLER A.Ş. Kullanıcı Kılavuzu TradeMasterFX iphone Ürün : TradeMasterFX iphone Değişiklik tarihi: 25.07.2012 Versiyon: 1,0 Özet: TradeMasterFX iphone Kullanıcı Kılavuzu Gizlilik, Uyarı

Detaylı

HİTİT Muhasebe Aktarım Kurulum ve Kullanım Kılavuzu (Netsis Modülü)

HİTİT Muhasebe Aktarım Kurulum ve Kullanım Kılavuzu (Netsis Modülü) HİTİT Muhasebe Aktarım Kurulum ve Kullanım Kılavuzu () 24.10.2011 İÇİNDEKİLER 1. Kurulum... 1 2. Uygulamayı çalıştırma... 1 3. Ayarlar... 3 3.1. Netsis Bağlantı Ayarları... 4 3.2. Şube Eşleştirme... 5

Detaylı

Turkcell Hizmetleri LOGO KASIM 2011

Turkcell Hizmetleri LOGO KASIM 2011 Turkcell Hizmetleri LOGO KASIM 2011 içindekiler Turkcell Hizmetleri...3 Toplu Mesaj Gönderimleri...4 Sicil Kartları Listesi nden SMS Gönderimleri...5 Raporlar...7 Durum Bilgisi...7 Başvurular...9 Turkcell

Detaylı

UZAKTAN EĞİTİM SİSTEMİ ÖĞRENCİ EKRANLARI KULLANIM KILAVUZU

UZAKTAN EĞİTİM SİSTEMİ ÖĞRENCİ EKRANLARI KULLANIM KILAVUZU UZAKTAN EĞİTİM SİSTEMİ ÖĞRENCİ EKRANLARI KULLANIM KILAVUZU 1 GİRİŞ Bu doküman içerisinde, hizmete sunulan Uzaktan Eğitim Sistemi (UZEM) öğrenci ekranlarının kullanımına yönelik yardım içeriği bulunmaktadır.

Detaylı

ETA:MOBİL KURULUM TALİMATI

ETA:MOBİL KURULUM TALİMATI ETA:MOBİL KURULUM TALİMATI ETA:Mobil Kurulum Adımları Kuruluma başlamadan önce ana bilgisayarınızda kontrol etmeniz gereken minimum gereksinimler aşağıda belirtilmiştir. 1. Microsoft Windows Versiyon Kurulum

Detaylı

[TOPLU TAŞIMA SİSTEMİ YARDIM DÖKÜMANI]

[TOPLU TAŞIMA SİSTEMİ YARDIM DÖKÜMANI] 2015 Kart-Sis Kart Sistemleri Ticaret A.Ş. [TOPLU TAŞIMA SİSTEMİ YARDIM DÖKÜMANI] Toplu Taşıma Sistemi SQL Server 2008 ve üzeri ile birlikte kullanılmak üzere tasarlanmıştır. SQL Server ın Sürümü nün(microsoft

Detaylı

ROKAY. Robot Operatör Kayıt Cihazı KULLANMA KILAVUZU V:1.0

ROKAY. Robot Operatör Kayıt Cihazı KULLANMA KILAVUZU V:1.0 ROKAY Robot Operatör Kayıt Cihazı KULLANMA KILAVUZU V:1.0 1 İÇİNDEKİLER SAYFA Cihazın Genel Özellikleri... 3 Programın Kurulumu... 4 Windows-7 Sürücülerin Yüklenmesi... 5 Windows-Vista Sürücülerin Yüklenmesi...

Detaylı

EKOM MANAGER PROGRAMI KURULUM VE KULLANMA KILAVUZU

EKOM MANAGER PROGRAMI KURULUM VE KULLANMA KILAVUZU EKOM MANAGER PROGRAMI KURULUM VE KULLANMA KILAVUZU 1 Programın Kurulumu 2 Programın Kullanımı 2-1 Kullanıcı Girişi ve Şifre Değitirme 2-2 Yeni Proje Oluşturma 2-3 Varolan Proje Üzerinde Değişiklik Yapma

Detaylı

Okul Web Sitesi Yönetim Paneli Kullanımı

Okul Web Sitesi Yönetim Paneli Kullanımı Millî Eğitim Bakanlığı Bilgi İşlem Grup Başkanlığı tarafından ortak web sitesi tasarım çalışması yapılmıştır. Çalışmanın amacı tüm kurumlarımızın standart bir web sayfasına sahip olmalarını sağlamaktır.

Detaylı

MapCodeX Cloud Server. Kullanım Kılavuzu

MapCodeX Cloud Server. Kullanım Kılavuzu MapCodeX Cloud Server Kullanım Kılavuzu İçindekiler MapCodeX Cloud Server... 4 MapCodeX Cloud Server Hakkında... 5 MapCodeX Cloud Server Genel Özellikleri... 6 MapCodeX Cloud Server'ın Kullanıcı Arayüzü...

Detaylı

I PHONE İÇİN META TRADER 4 KULLANIM KILAVUZU

I PHONE İÇİN META TRADER 4 KULLANIM KILAVUZU I PHONE İÇİN META TRADER 4 KULLANIM KILAVUZU Öncelikle itunes ya da Apple Store da arama kısmına Meta Trader 4 yazılır. Arama sonuçlarında aşağıdaki gibi programın logosu ve adı görünecektir. İlgili sayfaya

Detaylı

e-fatura Portalı Kullanım Kılavuzu

e-fatura Portalı Kullanım Kılavuzu e-fatura Portalı Kullanım Kılavuzu İçindekiler 1. Giriş... 2 1.1 DocPlace e-fatura Portalı Nedir?... 3 1.2 Sistem Gereksinimleri... 4 2. Başlarken... 5 2.1 Uygulamanın Başlatılması... 6 2.2 DocPlace e-fatura

Detaylı

Kullanıcı Kılavuzu. Ürün : Değişiklik tarihi: 25.07.2012 Versiyon: 1,0 Özet: TradeMasterFX Android. TradeMasterFX Android Kullanıcı Kılavuzu

Kullanıcı Kılavuzu. Ürün : Değişiklik tarihi: 25.07.2012 Versiyon: 1,0 Özet: TradeMasterFX Android. TradeMasterFX Android Kullanıcı Kılavuzu İŞ YATIRIM MENKUL DEĞERLER A.Ş. Kullanıcı Kılavuzu TradeMasterFX Android Ürün : TradeMasterFX Android Değişiklik tarihi: 25.07.2012 Versiyon: 1,0 Özet: TradeMasterFX Android Kullanıcı Kılavuzu Gizlilik,

Detaylı

ELEKTRONİK BELGE YÖNETİM SİSTEMİ KULLANIM KILAVUZU 2 EBYS KULLANICI MODÜLÜ ÜST MENÜ - GİRİŞ SAYFASI YAZI OLUŞTURMA ADIMLARI

ELEKTRONİK BELGE YÖNETİM SİSTEMİ KULLANIM KILAVUZU 2 EBYS KULLANICI MODÜLÜ ÜST MENÜ - GİRİŞ SAYFASI YAZI OLUŞTURMA ADIMLARI ELEKTRONİK BELGE YÖNETİM SİSTEMİ KULLANIM KILAVUZU 2 EBYS KULLANICI MODÜLÜ ÜST MENÜ - GİRİŞ SAYFASI YAZI OLUŞTURMA ADIMLARI KÜTÜPHANE ve DOKÜMANTASYON DAİRE BAŞKANLIĞI 2018 Üst Menü Menü butonlarının,

Detaylı

HYS KANITLAYICI BELGE KILAVUZU. TEMMUZ-2014 Uygulama Geliştirme ve Destek Şubesi

HYS KANITLAYICI BELGE KILAVUZU. TEMMUZ-2014 Uygulama Geliştirme ve Destek Şubesi HYS KANITLAYICI BELGE KILAVUZU TEMMUZ-2014 Uygulama Geliştirme ve Destek Şubesi İçindekiler Tablosu GİRİŞ...2 I. BÖLÜM...3 HARCAMA BİRİMİ TARAFINDAN YAPILACAK İŞLEMLER...3 A. Kanıtlayıcı Belge Ekleme...3

Detaylı

HSE Radar İş Sağlığı ve Güvenliği Yazılımı

HSE Radar İş Sağlığı ve Güvenliği Yazılımı HSE Radar İş Sağlığı ve Güvenliği Yazılımı E-Reçete Uygulaması Kullanım Kılavuzu Versiyon 1.2.45.0 Doküman No: AGR.GUI.O.002E/T.REV1 Doküman Tipi: Eğitim Dokümanı Başlık: HSE Radar Eğitim Yönetimi Modülü

Detaylı

Proje Takip Platformu Kullanım Kılavuzu

Proje Takip Platformu Kullanım Kılavuzu Proje Takip Platformu Kullanım Kılavuzu Uygulamaya giriş yapabilmek için https://iskop.istanbul.edu.tr/ adresine girilir. Proje Takip Platformu adlı bölümden Proje Takip Platformu linkine tıklanır. Açılan

Detaylı

Navigator Smart. Kullanıcı El Kitabı NETSİS

Navigator Smart. Kullanıcı El Kitabı NETSİS Kullanıcı El Kitabı NETSİS İçindekiler Navigator Smart... 3 Kurulum ve İlk Kullanım... 3 Navigator Smart Menüleri... 6 Bağlı Veritabanları Menüsü... 6 Netsis Modelleri Menüsü... 7 Yeni Rapor Menüsü...

Detaylı

ÇANKAYA ÜNİVERSİTESİ WEBMAIL KULLANIM KLAVUZU

ÇANKAYA ÜNİVERSİTESİ WEBMAIL KULLANIM KLAVUZU ÇANKAYA ÜNİVERSİTESİ WEBMAIL KULLANIM KLAVUZU Üniversitemiz Webmail servisi yenilenmiş olup Roundcube webmail üzerinden servis vermeye başlamıştır. Daha önce kullanılan SquirrelMail servisi https://oldwebmail.cankaya.edu.tr/

Detaylı

İÇİNDEKİLER 1. E-DEVLET SİSTEMİNE GİRİŞ... 2 2. KULLANICI İŞLEM MENÜSÜ... 6

İÇİNDEKİLER 1. E-DEVLET SİSTEMİNE GİRİŞ... 2 2. KULLANICI İŞLEM MENÜSÜ... 6 İÇİNDEKİLER. E-DEVLET SİSTEMİNE GİRİŞ.... KULLANICI İŞLEM MENÜSÜ... 6.. YENİ DÖNEM AÇMA... 6.. EĞİTİM DÖNEMLERİ LİSTELE... 7.3. DÖNEME DERS EKLEME/SİLME... 8.4. DERS LİSTELEME... 9.5. DÖNEME KURSİYER EKLEME/SİLME...

Detaylı

Birim Gezici Hizmet Lokasyon Atama İşlemleri. Sağlık Bilgi Sistemleri Genel Müdürlüğü. Proje Geliştirme Daire Başkanlığı

Birim Gezici Hizmet Lokasyon Atama İşlemleri. Sağlık Bilgi Sistemleri Genel Müdürlüğü. Proje Geliştirme Daire Başkanlığı YÖNETİM WEB UYGULAMALARI EĞİTİM DOKÜMANI Birim Gezici Hizmet Lokasyon Atama İşlemleri Tarih: 11.06.2015 Sağlık Bilgi Sistemleri Genel Müdürlüğü Proje Geliştirme Daire Başkanlığı Hazırlayan: Uğur KAYA Versiyon

Detaylı

MEB E-Posta Hizmetleri ve Outlook Programı

MEB E-Posta Hizmetleri ve Outlook Programı MEB E-Posta Hizmetleri ve Outlook Programı İçindekiler Bakanlık E-Posta Hizmetleri ve Sistem Ara yüzü E-posta Hizmetlerinin Outlook Programına Bağlanması Outlook 2010 Kullanımına ilişkin temel bilgiler

Detaylı

ML TFT 5 ARAYÜZ KULLANIM KILAVUZU

ML TFT 5 ARAYÜZ KULLANIM KILAVUZU ML TFT 5 ARAYÜZ KULLANIM KILAVUZU İçindekiler 1 ML TFT 5 Genel Özellikleri... 3 2 Arayüz... 3 2.1 Arayüz Hakkında... 3 2.2 Cihaz Haberleşmesi... 4 2.3 Kat Görselleri ve Ok Tipi Seçenekleri... 4 2.4 Tema

Detaylı

Vodafone Akıllı Bas Konuş Servisi Masaüstü Uygulaması Kullanım Kılavuzu

Vodafone Akıllı Bas Konuş Servisi Masaüstü Uygulaması Kullanım Kılavuzu Vodafone Akıllı Bas Konuş Servisi Masaüstü Uygulaması Kullanım Kılavuzu Versiyon 1 Güncelleme Tarihi 29 Ocak 2013 Güncelleme Nedeni - PC Uygulaması, Windows platformundaki masaüstü PC ler üzerinde çalışır.

Detaylı

FATURA ŞABLONU TASARLAMA KILAVUZU

FATURA ŞABLONU TASARLAMA KILAVUZU FATURA ŞABLONU TASARLAMA KILAVUZU Şubat 2015 FATURA ŞABLONLARI Alıcının faturalarını istediğiniz formatta görüntüleyebilmesi için hazırlamanız gereken şablonu Yönetim Şirket Tanımları Fatura Şablonları

Detaylı

İçindekiler Tablosu Talep Destek Yönetim Sistemi Programı...3

İçindekiler Tablosu Talep Destek Yönetim Sistemi Programı...3 İçindekiler Tablosu Talep Destek Yönetim Sistemi Programı...3 1. Özellikler.3 2. Kullanım..3 2.1. Ana Sayfa..5 2.2. Talep Modülü.7 2.3. Takibim Modülü 9 2.4. Takipte Modülü..11 2.5. Silinen Talepler Modülü...11

Detaylı

CLOGGER YAZILIMI KURULUM YÖNERGESİ

CLOGGER YAZILIMI KURULUM YÖNERGESİ CLOGGER YAZILIMI KURULUM YÖNERGESİ 1.ADIM 2.ADIM 3.ADIM 4.ADIM 5.ADIM 6.ADIM 1 Ana Ekran ve Bildirim İkonları Yazılımı bilgisayarınıza yükleyip çalıştırdıktan sonra, bu ekranda cihazlardan gelen sıcaklık

Detaylı

LST 0036 - TIPON KURULUM KILAVUZU

LST 0036 - TIPON KURULUM KILAVUZU Sayfa : 1/17 LST 0036 - TIPON Sayfa : 2/17 İMZA SAYFASI HAZIRLAYAN/LAR İsim Unvan İmza Tarih Hunain Durrani Takım Lideri 16.07.2012 GÖZDEN GEÇİREN/LER İsim Unvan İmza Tarih Türkay Yoldar Kalite Mühendisi

Detaylı

MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ MUWİS. Web İçerik Sistemi. Bilgi İşlem Daire Başkanlığı-WEB GRUBU

MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ MUWİS. Web İçerik Sistemi. Bilgi İşlem Daire Başkanlığı-WEB GRUBU MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ MUWİS Web İçerik Sistemi -WEB GRUBU 2013 B i l g i İ ş l e m D a i r e B a ş k a n l ı ğ ı MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ BİLGİ İŞLEM DAİRE BAŞKANLIĞI BİRİM BÖLÜM DAİRE

Detaylı

DÖNER KANAT TEKNOLOJİ MERKEZİ (DKTM) PROJE SİSTEMİ

DÖNER KANAT TEKNOLOJİ MERKEZİ (DKTM) PROJE SİSTEMİ DÖNER KANAT TEKNOLOJİ MERKEZİ (DKTM) PROJE SİSTEMİ KULLANICI KILAVUZU Versiyon Numarası V-04 SUNAN Bilgi Yönetimi Sistemleri Müdürlüğü İÇİNDEKİLER 1. Amaç... 1 2. Kapsam... 1 3. Kısaltmalar

Detaylı

TachoMobile Web Uygulaması v1.00.

TachoMobile Web Uygulaması v1.00. TachoMobile Yönetim Sistemi Proje Destek Dokümanı / Web Uygulaması v1.00.01 İÇİNDEKİLER Web Uygulaması 1. TANIMLAMALAR 1.1 Araçlar 1.2 Sürücüler 2. TAKOGRAF VERİLERİ 2.1 Veri İndirme 2.2 Gelen Kutusu 2.3

Detaylı

INDEX Standart yazıcı kurulum işlemleri : Sayfa 2 Print server özelliği ile yazıcı kurulum işlemleri : Sayfa 3,4,5,6 Com port dönüştürücü kurulum ve kullanımı : Sayfa 7,8,9,10 Uzman parametreleri ve birlikte

Detaylı

HAL KAYIT SİSTEMİ HAL HAKEM HEYETİ İŞLEMLERİ KULLANICI KILAVUZU

HAL KAYIT SİSTEMİ HAL HAKEM HEYETİ İŞLEMLERİ KULLANICI KILAVUZU HAL KAYIT SİSTEMİ HAL HAKEM HEYETİ İŞLEMLERİ KULLANICI KILAVUZU Ekim 2015 İçindekiler 1. HAL KAYIT SİSTEMİ NE GİRİŞ... 2 2. HAL HAKEM HEYETİ BAŞVURU OLUŞTURMA SÜRECİ... 2 2.1. BAŞVURU İÇİN GEREKLİ BİLGİLERİN

Detaylı

Kurulum Dökümanı. v

Kurulum Dökümanı. v Kurulum Dökümanı v1.0 04.02.2017 Ön Gereksinimler FortiLogger ı bilgisayarınıza kurmak için aşağıdaki ön gereksinimlere ihtiyaç duyulmaktadır: 1. Min. 8 GB Bellek, çift çekirdek işlemci, cihaz başına min.

Detaylı

FABREKA YAZILIM ELEKTRONİK DANIŞMANLIK TİC. LTD. ŞTİ.

FABREKA YAZILIM ELEKTRONİK DANIŞMANLIK TİC. LTD. ŞTİ. FABREKA YAZILIM ELEKTRONİK DANIŞMANLIK TİC. LTD. ŞTİ. VEBIAN V1.6 KURULUM DOKÜMANI 29.08.2015 İçindekiler Amaç ve Kapsam... 2 Sistem Gereksinimleri... 3 Kurulum Adımları... 4 Başlamadan Önce... 4 Kurulum

Detaylı

Zoru Kolay Yapmak İçin...

Zoru Kolay Yapmak İçin... Zoru Kolay Yapmak İçin... 3308 Mesleki Eğitim Okullarında Öğrenci Takip Programı KURULUM Programı http://www.cetasey.com/userfiles/file/setup.exe adresinden bilgisayarınıza indirip kurun. Daha sonra programın

Detaylı

Vega Ayarları. Vega Programının kurulu olduğu veritabanı ve web servisi için bağlantı ayarlarının yapıldığı menüdür.

Vega Ayarları. Vega Programının kurulu olduğu veritabanı ve web servisi için bağlantı ayarlarının yapıldığı menüdür. Vega Ayarları Vega muhasebe sistemini kullanan müşterilemizin, muhasebe sistemleri ile E Ticaret sitesi arasındaki entegrasyon parametrelerini tanımladıkları menüdür. Bu menü altındaki alt menüler kullanılarak

Detaylı

Q-Biz Kurulum Aşamaları ve Yönetim Ekranları

Q-Biz Kurulum Aşamaları ve Yönetim Ekranları 1 İçindekiler Q-Biz Kurulum Aşamaları... 2 MSTUDİO... 5 1. Veri Tabanı Sunucusu Bağlantı Yönetimi... 6 2. Uygulama Yönetimi... 7 3. Portal Parametre Yönetimi... 8 4. Portal Bağlantı Yönetimi... 9 UPDATER...

Detaylı

ArCloud Müşteri Müracat Elemanı. Arçelik Bulut Servis İletişim Merkezi. Kullanım Kılavuzu

ArCloud Müşteri Müracat Elemanı. Arçelik Bulut Servis İletişim Merkezi. Kullanım Kılavuzu Arçelik Bulut Servis İletişim Merkezi Kullanım Kılavuzu 1 İÇİNDEKİLER 1. ArCloud 3 2. ArCloud Ekranları 3 2.1. Ana Sayfa 3 2.2. Online İzleme 4 2.2.1. MME Operasyon Paneli 4 2.2.2. Kayıp Çağrılar 5 2.2.3.

Detaylı

İ ZMİ R KÂ Tİ P ÇELEBİ Ü Nİ VERSİ TESİ ÜZÂKTÂN EĞ İ Tİ M Sİ STEMİ Ö Ğ RENCİ KÜLLÂNİM KİLÂVÜZÜ

İ ZMİ R KÂ Tİ P ÇELEBİ Ü Nİ VERSİ TESİ ÜZÂKTÂN EĞ İ Tİ M Sİ STEMİ Ö Ğ RENCİ KÜLLÂNİM KİLÂVÜZÜ İ ZMİ R KÂ Tİ P ÇELEBİ Ü Nİ VERSİ TESİ ÜZÂKTÂN EĞ İ Tİ M Sİ STEMİ Ö Ğ RENCİ KÜLLÂNİM KİLÂVÜZÜ İçindekiler 1. Giriş... 3 2. Portal / Ana sayfa... 3 2.1 Sisteme Giriş Yapılması... 3 2.2 Sisteme Giriş Yapılamaması...

Detaylı

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ BAŞVURU KILAVUZU A) LİSANSÜSTÜ BAŞVURU SİSTEMİNE GİRİŞ...2 B) LİSANSÜSTÜ BAŞVURU İŞLEMLERİ...

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ BAŞVURU KILAVUZU A) LİSANSÜSTÜ BAŞVURU SİSTEMİNE GİRİŞ...2 B) LİSANSÜSTÜ BAŞVURU İŞLEMLERİ... T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ BAŞVURU KILAVUZU İçindekiler A) LİSANSÜSTÜ BAŞVURU SİSTEMİNE GİRİŞ...2 B) LİSANSÜSTÜ BAŞVURU İŞLEMLERİ... 3 1.Profil Bilgilerini Düzenleme Ve Lisansüstü Başvuru Modülü..

Detaylı

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI YENİ EPOSTA SİSTEMİ HAKKINDA MEB

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI YENİ EPOSTA SİSTEMİ HAKKINDA MEB İçindekiler MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI YENİ EPOSTA SİSTEMİ HAKKINDA... 3 MEB Yeni E-posta Sistemi Kullanım Detayları;... 4 MEBBİS ile Giriş... 5 E-posta Şifresi İle Giriş... 6 Şifre Hatırlatma Ekranında Karşılaşılan

Detaylı

ecyber Kullanıcı Kılavuzu 1 / 1 1. ecyber hakkında... 1 2. Sistem gereksinimleri:... 2 Donanım:... 2 Yazılım:... 2 3. Kullanım Rehberi...

ecyber Kullanıcı Kılavuzu 1 / 1 1. ecyber hakkında... 1 2. Sistem gereksinimleri:... 2 Donanım:... 2 Yazılım:... 2 3. Kullanım Rehberi... ecyber Kullanıcı Kılavuzu 1 / 1 1. ecyber hakkında... 1 2. Sistem gereksinimleri:... 2 Donanım:... 2 Yazılım:... 2 3. Kullanım Rehberi... 3 İndirme... 3 Sunucu yazılım kurulumu... 3 Kurulum sayfası çıkacaktır...

Detaylı

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü. Hasta Hakları ve Tıbbi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü. Hasta Hakları ve Tıbbi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı HASTA BAŞVURU BİLDİRİM SİSTEMİ (HBBS) KULLANIM KILAVUZU İÇİNDEKİLER (Başlık üzerine CTRL + Mouse sol tıklama ile ilgili sayfaya gidilir.) 1. HASTA BAŞVURU BİLDİRİM SİSTEMİ (HBBS) 3 2. PERSONEL GİRİŞİ/PERSONEL

Detaylı

BELGENET. ELEKTRONİK BELGE YÖNETİM SİSTEMİ (Zaman Damgası Kurulum Dokümanı) Hazırlayan: Fatih AYDOĞAN

BELGENET. ELEKTRONİK BELGE YÖNETİM SİSTEMİ (Zaman Damgası Kurulum Dokümanı) Hazırlayan: Fatih AYDOĞAN BELGENET ELEKTRONİK BELGE YÖNETİM SİSTEMİ (Zaman Damgası Kurulum Dokümanı) Hazırlayan: Fatih AYDOĞAN 2 İçindekiler ÖZET... 3 TÜBİTAK GEREKSİNİMLERİ... 3 Zaman Damgası Servisi Kurulum Adımları... 4 Adım

Detaylı

ARLAB ARaştırma LABoratuvar Projesi Kullanım Kılavuzu

ARLAB ARaştırma LABoratuvar Projesi Kullanım Kılavuzu 2014 ARLAB ARaştırma LABoratuvar Projesi Kullanım Kılavuzu İ.Ü. KURUMSAL OTOMASYON PROJESİ 1. GİRİŞ... 2 1.1 AMAÇ... 2 2. KULLANICI OLUŞTURMA VE SİSTEME GİRİŞ... 2 3. BİLGİ İŞLEMLERİ... 4 3.1 LABORATUVAR

Detaylı

ENERJİ TAKİP YAZILIMI. elektrometre, elektropan ın tescilli markasıdır.

ENERJİ TAKİP YAZILIMI. elektrometre, elektropan ın tescilli markasıdır. ENERJİ TAKİP YAZILIMI elektrometre, elektropan ın tescilli markasıdır. Giriş Değerli Müşterimiz, Yazılımınızı verimli bir şekilde kullanmak için bu kılavuzun tamamını dikkatle okumanızı ve bir başvuru

Detaylı

30 Mayıs ETASQLMNG Programına giriş

30 Mayıs ETASQLMNG Programına giriş 30 Mayıs 2018 İlgili Versiyon/lar : ETA:SQL, ETA:V.8-SQL, ETA:SB İlgili Modül/ler : ETASQLMNG ETASQLMNG İLE ZAMANLANMIŞ YEDEKLEME Girişi yapılan bilgilerin belirli zamanlarda yedeklenmesi, bu yedeklerin

Detaylı

Yardım Masası Ekran Kullanım Kılavuzu

Yardım Masası Ekran Kullanım Kılavuzu 1 Yardım Masası Ekran Kullanım Kılavuzu 1. Giriş Ekranı Yardım Masası uygulamasına, http://yardimmasasi.anadolusigorta.com.tr linki üzerinden, Self Servis kullanıcı adı ve tek şifre ile giriş yapılmaktadır.

Detaylı

İSGBYS (İş Sağlığı Güvenliği Bilgi Yönetim Sistemi Yazılımı) OSGB/Firma Yetkilisi Kullanım Kılavuzu

İSGBYS (İş Sağlığı Güvenliği Bilgi Yönetim Sistemi Yazılımı) OSGB/Firma Yetkilisi Kullanım Kılavuzu İSGBYS (İş Sağlığı Güvenliği Bilgi Yönetim Sistemi Yazılımı) OSGB/Firma Yetkilisi Kullanım Kılavuzu 1. Sisteme Giriş Sisteme, AKY Bilişim, ISGBYS Yazılımı Yetkilisi tarafından size verilen Kullanıcı Adı

Detaylı

İlgili sayfa ulaşmak için metnin üzerine TIKLAYINIZ.

İlgili sayfa ulaşmak için metnin üzerine TIKLAYINIZ. 1 - GİRİŞ 1 2 - PORTAL / ANA SAYFA 1 2.1 Sisteme Giriş Yapılması 2 İlgili sayfa ulaşmak için metnin üzerine TIKLAYINIZ.! SİSTEM YÖNETİMİ 1 - GİRİŞ Bu doküman içerisinde, hizmete sunulan Sistem Yönetiminin

Detaylı

CLIENT MAKİNELERE IBM SPSS Statistics 21 nin KURULMASI

CLIENT MAKİNELERE IBM SPSS Statistics 21 nin KURULMASI CLIENT MAKİNELERE IBM SPSS Statistics 21 nin KURULMASI License manager ile lisanslamanın tamamlandığına emin olunduktan sonra son kullanıcıların makinalarına IBM SPSS Statistics 21 client kurulumu yapılabilir.

Detaylı

Kurulum Dökümanı * v * Bu döküman FortiLogger versiyonu için hazırlanmıştır.

Kurulum Dökümanı * v * Bu döküman FortiLogger versiyonu için hazırlanmıştır. Kurulum Dökümanı * v1.4.3 9.11.2017 * Bu döküman FortiLogger 3.1.7 versiyonu için hazırlanmıştır. Ön Gereksinimler FortiLogger ı bilgisayarınıza kurmak için aşağıdaki ön gereksinimlere ihtiyaç duyulmaktadır:

Detaylı

HĠTĠT ÜNĠVERSĠTESĠ REKTÖRLÜĞÜ BĠLGĠ ĠġLEM DAĠRE BAġKANLIĞI

HĠTĠT ÜNĠVERSĠTESĠ REKTÖRLÜĞÜ BĠLGĠ ĠġLEM DAĠRE BAġKANLIĞI HĠTĠT ÜNĠVERSĠTESĠ REKTÖRLÜĞÜ BĠLGĠ ĠġLEM DAĠRE BAġKANLIĞI Üniversitemiz FTP sunucusuna bağlanma, Windows 8 ve Office 2013 (Ġngilizce) kurulum dosyalarının indirilmesi ve Windows 7 ve Office 2010 un Windows

Detaylı

NİTELİKLİ ELEKTRONİK SERTİFİKA KURULUM AŞAMALARI

NİTELİKLİ ELEKTRONİK SERTİFİKA KURULUM AŞAMALARI NİTELİKLİ ELEKTRONİK SERTİFİKA KURULUM AŞAMALARI Kurulum Aşamaları: 1. Java Kurulumu 2. E-imza Sürücülerinin İndirilmesi 3. Kart Okuyucu Kurulumu 4. Akıllı Kart Kurulumu 5. Sertifikayı Kullanıma Açma Bilgisayarların

Detaylı

Bilgi ve Olay Yönetim Sistemi

Bilgi ve Olay Yönetim Sistemi 1 Bilgi ve Olay Yönetim Sistemi Kurulum Kılavuzu Nisan 2016 Versiyon Sürüm 2.1.3 2 İçindekiler Bilgi ve Olay Yönetim Sistemi... 1 1. Sistem Gereksinimleri... 3 2. Kurulum... 3 3. Lisanslama... 10 4. Windows

Detaylı

FAKS SUNUCU EĞİTİM DÖKÜMANI

FAKS SUNUCU EĞİTİM DÖKÜMANI FAKS SUNUCU EĞİTİM DÖKÜMANI 1. Faks Tanımlama 1.1. Uygulamalar Santral Yönetimi Faxlar Fax Ayarları Ekranı açılır. 1.2. Yeni bir faks tanımlamak için Navigasyon Çubuğundaki Ekle düğmesi tıklanarak yeni

Detaylı

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ. Kalite Yönetim Sistemi Kullanım Kılavuzu

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ. Kalite Yönetim Sistemi Kullanım Kılavuzu 2017 İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ Kalite Yönetim Sistemi Kullanım Kılavuzu İÇİNDEKİLER 1. GİRİŞ... 2 1.1 AMAÇ...2 2. SİSTEME GİRİŞ... 2 3. YÖNETİM... 7 3.1 SÜREÇ TANIM...7 3.2 VERİ GİRİŞİ...8 4. DOKÜMAN YÖNETİMİ...

Detaylı

Sisteme daha önce kayıt olmuş yazar giriş ekranında (Resim 1) kullanıcı adı (kayıt olduğu

Sisteme daha önce kayıt olmuş yazar giriş ekranında (Resim 1) kullanıcı adı (kayıt olduğu EMANUSCRIPT YAZAR İÇİN KULLANIM KILAVUZU 1. Sisteme Giriş Sisteme Kayıtlı Yazar ise Sisteme daha önce kayıt olmuş yazar giriş ekranında (Resim 1) kullanıcı adı (kayıt olduğu e-mail adresidir) ve şifresini

Detaylı

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ BAŞVURU KILAVUZU A) LİSANSÜSTÜ BAŞVURU SİSTEMİNE GİRİŞ...2 B) LİSANSÜSTÜ BAŞVURU İŞLEMLERİ...

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ BAŞVURU KILAVUZU A) LİSANSÜSTÜ BAŞVURU SİSTEMİNE GİRİŞ...2 B) LİSANSÜSTÜ BAŞVURU İŞLEMLERİ... T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ BAŞVURU KILAVUZU İçindekiler A) LİSANSÜSTÜ BAŞVURU SİSTEMİNE GİRİŞ...2 B) LİSANSÜSTÜ BAŞVURU İŞLEMLERİ... 3 1.Profil Bilgilerini Düzenleme Ve Lisansüstü Başvuru Modülü..

Detaylı

NPratik Yazılım Kurulum Kılavuzu. Yedekleme İşlemi

NPratik Yazılım Kurulum Kılavuzu. Yedekleme İşlemi NPratik Yazılım Kurulum Kılavuzu Herhangi bir neden ile bilgisayarınızı formatlamadan önce NPratik Yazılım Verilerinizi yedeklemeniz gerekmektedir. Programı ilk defa kuruyorsanız NPratik Yazılım Kurulum

Detaylı

OKUL SPORLARI BİLGİ YÖNETİM SİSTEMİ İŞLEM VE AKIŞ SIRASI (Ana Sayfa)

OKUL SPORLARI BİLGİ YÖNETİM SİSTEMİ İŞLEM VE AKIŞ SIRASI  (Ana Sayfa) OKUL SPORLARI BİLGİ YÖNETİM SİSTEMİ İŞLEM VE AKIŞ SIRASI http://www.okulsportal.gsb.gov.tr (Ana Sayfa) http://okulsporbilgi.gsb.gov.tr (Okul Giriş) 1.AŞAMA: SİSTEME GİRİŞ http://okulsportal.gsb.gov.tr

Detaylı

TURKCELL HİZMETLERİ. Kullanım Bilgileri. LOGO Kasım 2014

TURKCELL HİZMETLERİ. Kullanım Bilgileri. LOGO Kasım 2014 TURKCELL HİZMETLERİ Kullanım Bilgileri LOGO Kasım 2014 İçindekiler TURKCELL HİZMETLERİ... 3 Online Turkcell Fatura Aktarımı... 4 Fatura Eşleştirme Tabloları... 5 Online Fatura Aktarımları... 6 Toplu Mesaj

Detaylı

YAYINLANAN RAPORLAR FORMU EĞİTİM DOKÜMANI

YAYINLANAN RAPORLAR FORMU EĞİTİM DOKÜMANI YAYINLANAN RAPORLAR FORMU 1905.023.2015 İÇİNDEKİLER 1. DOKÜMAN SÜRÜMLERİ... 4 2. YAYINLANAN RAPORLAR... 5 2.1 Yayınlanan Raporlar Formu Ana Ekranı... 5 2.2 Yayınlanan Raporları Listeleme... 5 2.3 Yayınlanan

Detaylı