T. C. Başbakanlık Kanunlar ve Kararlar Tetkik Dairesi Sayı : /4201

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "T. C. Başbakanlık 9.9.1963 Kanunlar ve Kararlar Tetkik Dairesi Sayı : 71-2099/4201"

Transkript

1 Dtfntm : A A A Tplat: MÎLLET MECLİSİ S. sı : Q0\ Ankara Üniversitesi kuruluş kadrları hakkındaki sayılı Kanuna ek kanun tasarısı ve Millî Eğitim ve Plân Kmisynlar raprları (/) T. C. Başbakanlık.. Kanunlar ve Kararlar Tetkik Dairesi : -0/0 MİLLET MECLÎSİ BAŞKANLIĞINA Millî Eğitim Bakanlığınca hasırlanan ve Türkiye Büyük Millet Meclisine arzı Bakanlar Kurulunca.. tarihinde kararlaştırılan «Ankara Üniversitesi kuruluş kadrları hakkındaki sayılı Kanuna ek kanun tasarısı ve gerekçesi ilişikleriyle birlikte ekli larak 'sunulmuştur. Gereğinin yapılmasını rica ederim. İsmet İnönü Başbakan GEREKÇE Beş Yıllık Kalkınma Plânının yıllık prgramının sağlık bölümünün tedbirler kısmında tplum hekimliğine öncelik veren bir tıp fakültesi açılması yer almıştır. Başbakanlık Devlet Plânlama Teşkilâtı Müsteşarlığı Ssyal Plânlama Dairesi Başkanlığının. Ankara Üniversitesi Rektörlüğüne gönderdiği yazıda, yılı prgramında açılması öngörülen tıp fakültesinin, Ankara Üniversitesine bağlı bir ikinci tıp fakültesi kurulması hakkında lduğu bildirilmiştir. Ayrıca, Sağlık ve Ssyal Yardım Bakanlığından Ankara Üniversitesi Rektörlüğüne gönderilen Şubat tarih ve sayılı yazı ile de Beş Yıllık Plânın yılı tatbikat prgramı gereğince, Hacettepe Tıp Merkezinde ikinci bir tıp fakültesinin açılması teklif edilmiştir. Ankara Üniversitesi Senatsunda bu knu etraflıca görüşülmüş, salim bir karara varmak için seçtiği beş prfesörden kurulu bir kmisyn vasıtasiyle memleketin sağlık hamlesinde böyle bir kuruluşun ne derece yararlı ve zaruri lduğunu inceletmiştir. Kmisynun iki aylık sürekli bir araştırma ve incelemeye dayanarak hazırladığı raprda Hacettepe'de Ankara Üniversitesine bağlı ikinci bir tıp fakültesinin açılmasının, plânın uygulama icabı lması yanında yurdumuzun sağlık hamlesine ve bu arada eski ve yeni açılacak tip fakültelerine yön verme bakımından da yerinde ve yararlı lacağına ybirliği ile karar vermiştir. Ankara Üniversitesi Senatsu bu durum karşısında Haziran tarihinde aldığı kararla Sağlık Bilimleri Yüksek Okulu yanında, Hacettepe'de, bir tıp fakültesinin de açılmasını ve yeni teşekküle «Hacettepe Tıp ve Sağlık Bilümleri Fakültesi adı verilmesini kabul etmiş,, bu karar Haziran tarihinde de Millî Eğitim Bakanının tasdikine iktiran etmiştir. Hacettepe müessesesi başlangıçta tüzel kişiliği haiz bir Çcuk Sağlığı Bilimsel ve Ssyali Araştırma Enstitüsü larak kurulmuştur. Bu Enstitünün kadrları da.. tarilh ve sayılı Kanunla kabul edilmiştir.

2 Haziran tarihinde Hacettepe'de Ankara Üniversitesine bağlı ve içinde dört (bölümü ile bâzı enstitüleri bulunan Sağlık Bilimleri Yüksek Okulu kurulmuş ve bu teşekkülün kadrları da Şubat tarih ve sayılı Kanunla kabul edilmiştir. Bu yüksek kulun kurulması ile Çcuk Sağlığı Araştırma Entitüsü hizmetleri aksamamış, bilâkis gelişmiştir. Yeni kurulan Tıp Sağlık Bilimleri Fakültesi mevcut fakültelerden şu hususlarda ayrı özellikler göstermektedir : a) Burada yalnız hekim- yetiştirilmekle yetinilmiyecektir. Üç yıldan beri başlamış lan üniversite seviyesinde tıbbi teknlji uzmanları, diyetisyenler, fizyterapi ve rehabilitasyn uzmanları öğretim bölümleri ile vurdun birçk bölgelerinde kurulması öngörülen hemşire kullarına öğretim, kadrsu yetiştirecek Yüksek Hemşirelik Enstitüsünü de içine almaktadır. Aynı zamanda bu Fakültenin önemli bir özelliği de çcuk sağlığı ile ilgili knularda da öğretime ve araştırmalara geniş ölçüde yer vermeye devam edeceği hususudur. ıb) Halen Diyarbakır köylerinde çalışmalarda bulunan Köy Sağlığı Enstitüsünden başka Hacettepe Tıp ve Sağlık Bilimleri Fakültesi öğretim üyeleri diğer gelişmemiş bölgelerde de açılacak tıp fakültelerinin kadr ihtiyacını karşılamak için öğretim üyelerinden ve yardımcılarından bir kısmını buralarda bulunduracaktır. Yeni kurulan bu teşekkülün Tıp Fakültesi bölümünün yeni öğretim üyeleri ve yardımcıları ile idari persnele ihtiyacı lacağı gerçektir. Yeni fakültenin hizmet alanının genişliği ve bu arada eski fakültelerde düşünülmiyen diğer tıp teknlgları, fizik tedavi ve rehabilitasyn uzmanları ve diyetisyenler gibi yeni persnele de yer verilmiş lması dikkate alınırsa mevcut fakültelere kıyasla çk daha geniş kadrya ihtiyacı lacağı düşünülebilir. Ancak persnel kullanılmasında randıman esasları ile öğretim persnelinin bütün zamanlarını müessseseye vermeleri prensibi dikkate alınarak ve bir Öğretim üyesinin her hangi bir ek görev almadan yeni fakültenin çeşitli bölümlerinde öğretim yapması prensibi de göz önünde tutulmak suretiyle ve mevcut ptansiyelden âzami ölçüde faydalanma cihetine gidilerek, teklif edilen teşkilât kadrsunun, ileride bütün kadrları kullandığı takdirde dahi, bütçeye aksedecek para miktarı bugünkü Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi kadrlarının para larak.ndan daha fazla lmadığı dikkate değer. Tasarıda, :. tarih ve sayılı ve.. tarih ve sayılı kanunlarla alman kadrların kaldırılmış lduğu da dikkate alınırsa yeni eklenen kadrların bütçeye intikal edecek para nın çk daha düşük lduğu meydana çıkar. Ankara Üniversitesi Hacettepe Tıp ve Sağlık Bilimleri Fakültesinin Kasım ayından itibaren faaliyete geçmesini sağlamak maksadiyle bu kanun tasarısı hazırlanmış bulunmaktadır. M. Meclisi (S. sı ; )

3 S Millî Eğitim Kmisynu rapra Millet Meclisi Millî Eğitim Kmisynu il'.. Esas N : / Karar N ; Yüksek Başkanlığa Başkanlığınız tarafından 'Kmisynumuza havale edilen, Ankara Üniversitesi kuruluş kadrları hakkındaki sayılı Kanuna ek kanun tasarısı, Hükümet temsilcilerinin iştirakiyle tetkik ve müzakere edildi. Tasarının gerekçesinde izah edilen hususlar Kmiynumuzca da benimsenerek, maddelere geçilmiş ve ikinci maddede zikredilen () sayılı cetvelde; Fakülte Dekanına liralık ek görev tazminatı bulunduğu halde'bu Fakültede açılmış bulunan Diş Hekimliği Yüksek Okulu Müdürüne, tazminatın yer almadığı dikkati çekmiş lduğu cihetle bu müdüre de () liralık bir tazminat kadrsunun ilâvesi lüzum görüldüğünden- yeniden tanzim edilen () sayılı cetvel eklenmiştir. Tasarının diğer madde ve cetvelleri aynen kabul edilmiştir. öncelik ve ivedilikle görüşülmek temennisiyle Plân Kmisynuna havale edilmek üzere Yüksek Başkanlığa arz lunur. Başkan Başkan V. Sözcü Niğde Tunceli Tunceli Denizli M. Altınsy V. Kışğlu F. Ülkü R. Şenel Erzurum Ordu Sakarya Sivas C. Dursunğlu Ş. Pehlivariğlu B. Akdağ Â. Altay îmzada bulunamadı Bütçe ve Plân Kmisynu rapru Millet Meclisi Bütçe ve Plân Kmisynu.. Esas N. : / Karar N. : Millet Meclisi Yüksek Başkanlığına Ankara Üniversitesi kuruluş kadrları hakkındaki sayılı Kanuna ek kanun tasarısı ile Millî Eğitim Kmisynunun rapru kmisynumuza havale edilmiş lmakla Fakülte Dekanı ve Maliye Bakanlığı temsilcileri hazır ldukları halde incelendi ve görüşüldü. Teklif edilen kadr kanunu, bu yıl Ankara Üniversitesinde yeniden kurulmuş bulunan Hacettepe Tıp ve Sağlık Bilimleri Fakültesinin kadrları ile ilgilidir. Bu yeni Fakülte Başbakanlık Devlet Plânlama Teşkilâtının teklifi ile Ankara Üniversitesi Eektörlüğünce beş yıllık plânın yılı tatbikatı gereğince açılmış lup, Sağlık Bilimleri Yüksek Okulunun Tıbbi Teknlji, Fizyterapi ve Rehabilitasyn, Diyetetik ve Yüksek Hemşirelik Enstitüleri ile Hacettepe Diş Hekimliği Yüksek Okulu da bu Fakülteye bağlanmıştır. Kanun tasarısında.. tarih ve. sayılı ve.. tarih ve sayılı kanunlarla verilmiş lan kadrlar kaldırılmış ve yerine bu kanuna bağlı () sayılı cetvelde yazılı kadrlar knulmuştur. M. Meclisi (S, sı : )

4 Yeni Fakültenin Atatürk Üniversitesi Rektörlüğü ile yaptığı bir aiîlaşma da Millî Eğitim Bakanı tarafından tasdik edilerek buna göre öğretim üyeleri ve görevlileri n yıl süre ile Erzurum' da Atatürk Üniversitesinde öğretim görevine katılacaklardır. Bu suretle yılında Atatürk Üniversitesinin Tıp Fakültesine öğrenci alınması mümkün lacaktır. Bu sebeple de büyük bir ihtiyacı karşılıyacak lan tasarı kmisynumuzca yerinde görülerek maddelerin müzakeresine geçilmiş, Millî Eğitim Kmisynunca Diş Hekimliği Yüksek Okulu Müdürüne liralık tazminat kadrsu ilâve edilmek suretiyle yapılan değişiklikle beraber, ve nci maddeler aynen kabul edilmiştir. Hükümet gerekçesinde bu Fakültenin öğretim üyelerinin zamanlarının tamamını Fakültede ve nunla iş birliği yapan kliniklerde geçirecekleri yazılı lduğu halde kanunun metninde bununla ilgili bir maddeye raslanmamıştır. Bu müessesenin örnek bir özelliği lan bu durumun kanunda yer alması Fakülte Dekanı tarafından da tasvibedildiğiriden kanun metnine üçüncü madde kmisynumuzca ilâve edilmiştir. Bu madde ile, bu Fakülte mensuplarının Fakültede, enstitülerde veya Fakültenin iş birliği yaptığı müesseselerden başka yerlerde resmî bir görev alamadıkları gibi özel larak da çalışamıyacakları dlayısiyle, Fakültenin iş birliği yaptığı müesseselerde görev aldıkları takdirde Karadeniz Teknik Üniversitesi kanun tasarısında lduğu gibi Üniversite tazminatlarının kesilmemesi esas tutulmuştur. Diğer maddeleri numaraları değiştirilerek ve Millî. Eğitim Kmisynunca kabul edilen cetveller aynen kabul edilmiştir. Bu yıl Fakülteye öğrenci alınacağı göz önünde tutularak tasarının bir an evvel kanunlaşmasını temin maksadiyle öncelik ve ivedilikle görüşülmek ve Genel Kurulun tasvibine arz edilmek üzere Yüksek Başkanlığa sunulur. ' Başkan Başkan V. Sözcü Kâtip Hatay Balıkesir Ordu Yzgat Ş. İnal - F. Islimyeli A. H. Onat V. Uyar Aydın 0. Apaydın Hatay A.. Hcağlu Balıkesir A. A. Blak Kars K. Ohyay Çanakkale Ş. İnan Kırşehir A. Bilgin Diyarbakır R. Iskenderğlu imzada bulunamadı, Knya R. özal imzada bulunamadı. Maraş S. Kaplan Mardin. Aysan Trabzn A. Şener Sakarya İV. Bayar Sinp M. Alicanğlu M. Meclisi ( S. sı : m )

5 HÜKÜMETİN TEKLİFİ Ankara Üniversitesi Kuruluş kadrları hakkındaki sayılı Kanuna ek kanun tasarısı MADDE. Ankara Üniversitesi kuruluş kadrları hakkındaki sayılı Kanuna ek.. tarihli ve sayılı Kanun ve aynı kanunla' sayılı Kanuna eklenen () sayılı cetvelde yazılı (Ankara Üniversitesi Merkez örgütü Rektörlük kısmına ait iki kadr hariclmak üzere) kadrlar ile aynı kanuna ek.. tarihli ve sayılı Kanuna bağlı () sayılı cetvelden (Çcuk Sağlığı Bilimsel ve Ssyal Araştırma Enstitüsü Hacettepe Çcuk Hastanesi) başlığı altındaki kadrlar kaldırılmıştır. MADDE. sayılı Üniversiteler Kanununun nci maddesi gereğince Ankara Üniversitesinde açılan «Hacettepe Tıp ve Sağlık Bilimleri Fakültesi ne ait ilişik () ve () sayılı cetvellerde yazılı kadrlar sayılı Kanuna eklenmiştir. - - MILLET MECLİSİ MİLLÎ EĞİTİM KOMİSYONUNUN DEĞİŞTİRİŞİ Ankara Üniversitesi Kuruluş kadrları hakkındaki sayılı Kanuna ek kanun tasarısı MADDE. Tasarının ni maddesi aynen kabul edilmiştir. MADDE. Tasarının nci maddesi aynen kabul edilmiştir. M. MeclM ( S. sı : ) MİLLET MECLİSİ BÜTÇE VE PLÂN KOMİSYONUNUN DEĞİŞTİRİŞİ Ankara Üniversitesi Kuruluş kadrları hakkındaki sayılı Kanuna ek kanun tasarısı MADDE. Tasarının nci maddesi aynen kabul edilmiştir. MADDE. Tasarının nci maddesi aynen kabul edilmiştir. MADDE. Bu Fakültede ve buna bağlı kul ve enstitülerde görevli öğretim üyeleri ve görevlileri Prfesörler Kurulu kararı ile iş birliğine karar verilen klinik, lâbratuvar ve öğretim kurumlan dışında başka müesseselerde ek görevle çalışamazlar ve serbest hekimlik icra edemezler. Bu madde gereğince fakülte ile iş birliği yapılmasına karar verilen müesseselerden alman ek görev ücretleri, öğretim üyelerinin ve görevlilerinin bu fakülteden

6 Hü. GEÇÎCI MADDE Bu kanuna bağlı () sayılı cetvelde gösterilen kadrlar malî yılında kullanılamaz. MADDE. Bu kanun yayımı tarihinde yürürlüğe girer. MADDE. Bu kanun hükümlerini Millî Eğitim ve Maliye bakanları yürütür... Başbakan. İnönü Devlet Bakanı ve Başb. Yardımcısı E. Mican Devlet Bakanı ve Başb. Yardımcısı II. Dinçer Devlet Bakanı ve Başb. Yardımcısı T. Feyziğlu Devlet Bakanı V. Pirinçcipğlu Devlet Bakanı R. Aybar Devlet Bakanı İV. ökten - - Millî Eğitim K. GEÇÎCt MADDE Tasarının geçici maddesi aynen kabul edilmiştir. MADDE. Tasarının ncü maddesi aynen kabul edilmiştir. MADDE. Tasarının ncü maddesi aynen kabul edilmiştir. Adalet Bakanı A. K. Yörük Millî Savunma Bakanı /. Sancar içişleri Bakanı II. O. Bekata Dışişleri Bakanı F. C. Erkin Maliye Bakanı F. Melen Milî Eğitim Bakanı /. Öktem Bayındırlık Bakanı /. Geçkin Ticaret Bakanı A. Oğuz Bütçe ve Plân K. alacakları üniversite tazminatlarına halel getirmez. GEÇÎCI MADDE Tasarının geçici maddesi aynen kabul edilmiştir. MADDE. Tasarının ncü maddesi ncü madde larak aynen kabul edilmiştir. MADDE. Tasarının ncü maddesi nci madde larak aynen kabul edilmiştir. Sa. ve S0..Y. Bakanı Y. Azizğlu Güm. ve Tekel Bakanı O. öztrak Tarım Bakanı M. îzmen Ulaştırma Bakanı /. Ş. Dura Çalışma Bakanı B. Ecevit Sanayi Bakanı F. Çelikbaş Turizm ve Tanıtına Bakanı İV. Ardtçğlu tmar ve iskân Bakanı F. K. Gökay M. Meclisi (S. sı ; itei) )

7 < ) [] SAYILI CETVEL D. Görevin cesidi Sav D. Görevin çeşidi G (i 0 r> rr 0 Prfesöt Dçent Asistan a. Uzman Okutman a) Öğretim üyeleri b) Öğretim yardımcılar e) Memurlar Hastane Müdürü Hastane Persnel Müdürü Bageczacı Sekreter Hastane Müdür Muavini Hastane Müdür Muavini Kitaplık Müdürü Ayniyat ve Levazım Müdürü G Yurt, Müdürü Eczacı Kitaplık Müdür Muavini Kütüphaneci Eczacı Bür Şefi Bür Şefi (i!) L 0 0 (İOO 0 0 « () t Öğrenci İşleri Şefi Yurt Müdür Yardımcısı Ayniyat Saymanı Kütüphaneci Ayniyat ve Levazım Memuru Kütüphaneci I nci Mümeyyiz II nci Mümeyyiz Hesap Memuru Ambar Memuru Karantina Memuru Memur Eşya Ambar Memuru İaşe Ambar Memuru Hemşirelik İdaresi Uzmanı (İhtisas mevkii) Hemşirelik İdaresi Uzman Yardımcısı Başhemşire Hemşire Ebe Tıbbi Teknlg (Yüksek tahsil Tıbbi Teknlg (Yüksek tahsil Tıbbi Teknlg (Yüksek tahsil Tıbbi Teknlg (Yüksek Tahsil (Yüksek tah Fizyterapist sil M. Meclisi ( S. sı : ) C 00 00

8 D. Görevin çeşidi D. Görevin çeşidi Diyetisyen (Yüksek tahsil Diyetisyen (Yüksek tahsil Diyetisyen (Yüksek Tahsil Diyetisyen (Yüksek tahsil 00 [] SAYILI CETVEL Hacettepe Tıp ve Sağlık Bilimleri Fakültesi Görevin çeşiti Ücret Dekan [] SAYILI CETVEL D. Görevin çeşidi ' D. Görevin çeşidi ı Prfesör Dçent Uzman Okutman Asistan a) öğretim Üyeleri h) b) öğretim Yardtmcılan c) Memurlar Başeczacı Hastane Müdür Muavini Yurt Müdürü Eczacı Kitaplık Müdür Muavini Bür Şefi Öğrendi işleri Şefi Yurt Müdür Yardımcısı Ayniyat ve Levazım Memuru Kütüpaneci.0 L0 nci Mümeyyiz. II. nci Mümeyyiz,0 Hesap Memuru Ambar Memuru Karantina Memuru Memur iaşe Ambar Memuru (i Hemşirelik idaresi Uzmanı (İhtisas Mevkii) Hemşirelik İdaresi Uzman Yardımcısı Başhemşire Hemşire > - ' M. M«clM ( S. sı : ) 0 > 0 00

9 ). Görevin e e gidi I). Görevin çeşidi * Ebe Tıbbi Teknlg ; (Yüksek tahsil Tıbbi Teknlg tahsil Tıbbi Teknlg tahsil Tıbbi Teknlg tahsil (Yüksek (Yüksek (Yüksek. - Diyetisyen (Yüksek tahsil şarttır Diyetisyen (Yüksek tahsil Diyetisyen (Yüksek tahsil Diyetisyen (Yüksek tahsil Millî Eğilim Kmisynunun bağlı cetveller değiştiririne [] SAYILI CETVEL Görevin çeşidi Ücret Dekan Hacettepe Diş Hekimliği Okulu Müdürü ( ve sayılı cetveller aynen kabul edilmiştir.) Plân Kmisynunun değiştirişine bağlı cetveller CETVEL (Millî Eğitim Kmisynunca kabul edilen, ve sayılı cetveller aynen kabul edilmiştir. \>&<i M. MeclM ( S. sı : )

(Resmî Gazete ile yayımı : 23.2.1965 - Sayı : 11936)

(Resmî Gazete ile yayımı : 23.2.1965 - Sayı : 11936) 03 Ankara Üniversitesi kuruluş kadroları hakkındaki 5239 sayılı Kanuna ek Kanun (Resmî Gazete ile yayımı : 23.2.965 - Sayı : 936) No. Kabul tarihi 534 6. 2. 965 MADDE. 4936 sayılı Üniversiteler Kanununun

Detaylı

Döaem :i MİLLET MECLlSl S. Saym : Toplantı : 2

Döaem :i MİLLET MECLlSl S. Saym : Toplantı : 2 Döaem :i MİLLET MECLlSl S. Saym : Toplantı : istanbul Teknik Üniversitesine bağlı bir Teknik okulu açılmasına dair sayılı Kanuna bir madde eklenmesi hakkında kanun tasarısı ve Millî Eğitim ve Plân komisyonları

Detaylı

5247 sayılı İstanbul Üniversitesi Kuruluş kadroları Kanununa ek kanun tasarısı ve Millî Eğitim ve Plân komisyonları raporları (1/568)

5247 sayılı İstanbul Üniversitesi Kuruluş kadroları Kanununa ek kanun tasarısı ve Millî Eğitim ve Plân komisyonları raporları (1/568) Dönem : 1 Toplantı 3 MİLLET MECLlSl S. Sayısı : 737 5247 sayılı İstanbul Üniversitesi Kuruluş kadroları Kanununa ek kanun tasarısı ve Millî Eğitim ve Plân komisyonları raporları (1/568) T. a. Başbakanlık

Detaylı

istanbul Teknik Üniversitesi kuruluş kadroları Kanununa ek kanun tasarısı ve Millî Eğitim ve Plân komisyonları raporları (1/310)

istanbul Teknik Üniversitesi kuruluş kadroları Kanununa ek kanun tasarısı ve Millî Eğitim ve Plân komisyonları raporları (1/310) Dönem : Toplantı : MİLLET MECLİSİ S.'Sayışı : 9 istanbul Teknik Üniversitesi kuruluş kadroları Kanununa ek kanun tasarısı ve Millî Eğitim ve Plân komisyonları raporları (/30) T. a Başbakanlık Kanunlar

Detaylı

412 Hacettepe Üniversitesi kurulması hakkında Kanun. (Resmî Gazete ile yayımı : 8. 7. 1967 - Sayı : 12642)

412 Hacettepe Üniversitesi kurulması hakkında Kanun. (Resmî Gazete ile yayımı : 8. 7. 1967 - Sayı : 12642) 412 Hacettepe Üniversitesi kurulması hakkında Kanun (Resmî Gazete ile yayımı :.. 1 - Sayı : 1242) No. Kabul tarihi 2 4.. 1 MADDE 1. Merkezi Ankara'da olmak üzere «Hacettepe Üniversitesi adı ile tüzel haiz

Detaylı

İstanbul Teknik Üniversitesi Kuruluş kadroları Kanununa ek kanun tasarısı ve Millî Eğitim ve Plân komisyonları raporları (1/519)

İstanbul Teknik Üniversitesi Kuruluş kadroları Kanununa ek kanun tasarısı ve Millî Eğitim ve Plân komisyonları raporları (1/519) Dönem : Q0 / Toplantı 4 MlLLET MECLİSİ S. Sayısı : Oû4 Kuruluş kadroları Kanununa ek kanun tasarısı ve Millî Eğitim ve Plân komisyonları raporları (/59) T. C. Başbakanlık 9. 4. 968 Kanunlar ve Kararlar

Detaylı

(Saygılarımla. Sabit Osman Avcı Millet Melodisi Başkamı

(Saygılarımla. Sabit Osman Avcı Millet Melodisi Başkamı Toplantı : CUMHURİYET SENATOSU S. Sayısı : 60 sayılı Atatürk Üniversitesi Kuruluş Kanununa ek kanun tasarısının, Millet Meclisince kabul olunan metni ve Cumhuriyet Senatosu Millî Eğitim ve Bütçe ve Plân

Detaylı

5247 sayılı İstanbul Üniversitesi Kuruluş Kadroları Kanununa ek kanun tasarısı ve Millî Eğitim ve Plân komisyonları raporları 0/817)

5247 sayılı İstanbul Üniversitesi Kuruluş Kadroları Kanununa ek kanun tasarısı ve Millî Eğitim ve Plân komisyonları raporları 0/817) Dönem : 3 Topfentı. MİLLET MECLİSİ S. Sayısı : 886 57 sayılı İstanbul Üniversitesi Kuruluş Kadroları Kanununa ek kanun tasarısı ve Millî Eğitim ve Plân komisyonları raporları 0/817) T. C. Başbakanlık 30

Detaylı

Dönem : 3 Toplantı : 3 MÎLLET MECLİSİ S. Sayısı : T. C. Başbakanlık Kanunlar ve Kararlar Tetltik Dairesi 10. 3. 1972 Sayı : 71-1411/2037

Dönem : 3 Toplantı : 3 MÎLLET MECLİSİ S. Sayısı : T. C. Başbakanlık Kanunlar ve Kararlar Tetltik Dairesi 10. 3. 1972 Sayı : 71-1411/2037 Dönem : 3 Toplantı : 3 MÎLLET MECLİSİ S. Sayısı : 669 Ankara Üniversitesi Kuruluş Kadroları hakkındaki 539 sayılı Kanuna ve 54 sayılı Diyarbakır Tıp Fakültesi kuruluşu hakkındaki Kanuna ek kanun tasarısı

Detaylı

MİLLET MECLÎSİ S. Sayıaı : /I. T. a

MİLLET MECLÎSİ S. Sayıaı : /I. T. a MİLLET MECLÎSİ S. Sayıaı : /I Ankara Üniversitesi Rektörlük kadroları ile Sağlık Bilimleri ve Hemşirelik Yüksek Okulu kuruluş kadroları kanunu tasarısı ve Millî Eğitim ve Bütçe komisyonları raporları (/0)

Detaylı

Sosyal îşler Komisyonu raporu

Sosyal îşler Komisyonu raporu S. SAYISI : I Ankara Üniversitesi kuruluş kadroları hakkındaki 3 sayılı Kanuna eki kanun tasarısı ve Sosyal işler ve iktisat komisyonları raporları (/03) T. C. Başbakanlık. 0.0 Kanurâar ve Kararlar Tetkik

Detaylı

Dönem : 1 Toplası* : 6 CUMHURİYET SENATOSU S. Sayısı : (Not : Millet Meclisi S. Sayısı : 242)

Dönem : 1 Toplası* : 6 CUMHURİYET SENATOSU S. Sayısı : (Not : Millet Meclisi S. Sayısı : 242) Dönem : Toplası* : 6 CUMHURİYET SENATOSU S. Sayısı : Vakıflar Genel Müdürlüğü görev ve kuruluşu hakkındaki Kanuna bir ek ve bir geçici madde eklenmesine ve bu kanuna bağlı () sayılı cetvelde değişiklik

Detaylı

İstanbul Üniversitesi Kuruluş kadroları hakkında 5247 sayılı Kanuna ek Kanun tasarısı ve Millî Eğitim ve Bütçe Komiyonları raporları

İstanbul Üniversitesi Kuruluş kadroları hakkında 5247 sayılı Kanuna ek Kanun tasarısı ve Millî Eğitim ve Bütçe Komiyonları raporları S. sı: İstanbul Üniversitesi Kuruluş kadroları hakkında sayılı Kanuna ek Kanun tasarısı ve Millî Eğitim ve Bütçe Komiyonları raporları (/) T. C. Başbakanlık Muamelât Genel Müdürlüğü,. V. Tetkik Müdürlüğü

Detaylı

Toplantı : 9 CUMHURİYET SENATOSU S. Sayısı :

Toplantı : 9 CUMHURİYET SENATOSU S. Sayısı : Toplantı : 9 CUMHURİYET SENATOSU S. Sayısı : Ankara Üniversitesi kuruluş kadroları hakkındaki 239 ve 0 sayılı kanunlara ek kanun tasarısının Millet Meclisince kabul olunan metni ve Cumhuriyet Senatosu

Detaylı

Saygılarımla. Ferruh Bozbeyli Millet Meclisi Başkanı

Saygılarımla. Ferruh Bozbeyli Millet Meclisi Başkanı Toplantı : 9 CUMHURİYET SENATOSU S. Sayısı 30 Ankara Üniversitesi kuruluş kadroları hakkındaki 239 sayılı Kanuna ek Elâzığ Veteriner Fakültesi kuruluş kadroları hakkında kanun tasarısının Millet Meclisince

Detaylı

MÎLLET MECLÎSİ BAŞKANLIĞINA

MÎLLET MECLÎSİ BAŞKANLIĞINA DSnem : 1 Toplantı: ı MlLLETMECLlSl S. Sayısı : İstanbul'da Beşiktaş'da Vişnezade mahallesinde Teşvikiye ve Maçka meydanı sokaklarında kâin ve Hazineye ait iken parasız olarak İstanbul Belediyesine devredilmiş

Detaylı

Millî Eğitim Komisyonu raporu

Millî Eğitim Komisyonu raporu Toplantı : 7 CUMHURİYET SENATOSU S. Sayısı : Hacettepe Üniversitesi kurulması hakkındaki 892 sayılı Kanuna ek kanun tasarısının Millet Meclisince kabul olunan metni ve Cumhuriyet Senatosu Milli Eğitim

Detaylı

DANIŞMA MECLİSİ S. Sayısı : 467 Yabancı Dil Eğitimi ve Öğretimi Kanunu Tasarısı ve Millî Eğitim Komisyonu Raporu. (1/702)

DANIŞMA MECLİSİ S. Sayısı : 467 Yabancı Dil Eğitimi ve Öğretimi Kanunu Tasarısı ve Millî Eğitim Komisyonu Raporu. (1/702) DANIŞMA MECLİSİ S. Sayısı : 467 Yabancı Dil Eğitimi ve Öğretimi Kanunu Tasarısı ve Millî Eğitim Komisyonu Raporu. (1/702) i T.C. Başbakanlık Kanunlar ve Kararlar Tetkik 18 Mayıs 1983 Dairesi Başkanlığı

Detaylı

Gereğini arz ederim' Sadi İRMAK Danışma Meclisi Başkam

Gereğini arz ederim' Sadi İRMAK Danışma Meclisi Başkam MİLLÎ GÜVENLİK KONSEYİ S. Sayısı : 509 3.6. 1938 Tarihli ve 3423 Sayılı Millî Eğitim Bakanlığına Bağlı Ertik Okulları Mütedavil Sermayesi Hakkında Kanunun 1 inci Maddesine Bir fıkra Eklenmesine Dair Kanun

Detaylı

DANIŞMA MECLİSİ S. Sayısı : 393

DANIŞMA MECLİSİ S. Sayısı : 393 DANIŞMA MECLİSİ S. Sayısı : 393 1309 Sayılı Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü Kuruluşu Hakkında Kanunun Bir Maddesinin Değiştirilmesi ve Bu Kanuna Bir Ek Madde Eklenmesine Dair Kanun Hükmünde Kararname

Detaylı

Dönem : 1 i\f\ ı Toplantı: 2 CUMHURİYET SENATOSU S. Sayısı : JL%31

Dönem : 1 i\f\ ı Toplantı: 2 CUMHURİYET SENATOSU S. Sayısı : JL%31 Dönem : i\f\ ı Toplantı: CUMHURİYET SENATOSU S. Sayısı : JL% Karadeniz Teknik Üniversitesi adiyle Trabzon'da bir üniversite kurulması hakkındaki sayılı Kanuna ek kanun tasarısının Millet Meclisince kabul

Detaylı

Dışişleri Komisyonu raporu

Dışişleri Komisyonu raporu S.Sayısı: 161 Yabancı memleketlerle geçici mahiyette ticaret anlaşmaları ve Modüs vivendiler akdine ve bunların şümulüne giren maddelerin gümrük resimlerinde değişiklikler yapılmasına ve anlaşmaya yanaşmıyan

Detaylı

MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA Topiant, : ıs CUMHURİYET SENATOSU S, Sayısı : Fırat Üniversitesi Öğretim Üyeleri ve Öğretim Yardımcıları Kadro Kanunu Tasarısı ve Bütçe Karma Komisyonu Raporu (M. Meclisi : /; C. Senatosu : /9), C. Başbakanlık..

Detaylı

TBMM (S. Sayısı: 570)

TBMM (S. Sayısı: 570) Dönem: 23 Yasama Yılı: 5 TBMM (S. Sayısı: 570) Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Asya Kalkınma Bankası Arasında Asya Kalkınma Bankasının Bölgesel Ofisinin Kurulmasına İlişkin Anlaşmanın Onaylanmasının Uygun

Detaylı

Harp Akademileri Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı ve Millî Savunma Komisyonu Raporu (1/511)

Harp Akademileri Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı ve Millî Savunma Komisyonu Raporu (1/511) Dönem: 23 Yasama Yılı: 2 TBMM (S. Sayısı: 130) Harp Akademileri Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı ve Millî Savunma Komisyonu Raporu (1/511) T.C. Başbakanlık Kanunlar ve Kararlar 24/01/2008

Detaylı

Toplantı: 12 CUMHURİYET SENATOSU S. Sayısı : J&O

Toplantı: 12 CUMHURİYET SENATOSU S. Sayısı : J&O Toplantı: 12 *\{&G CUMHURİYET SENATOSU S. Sayısı : J&O Ege Üniversitesi Kuruluş Kadrolarına ait 6953 sayılı Kanuna ek kanun tasarısının Millet Meclisince kabul olunan metni ve Cumhuriyet Senatosu Millî

Detaylı

TBMM (S. Sayısı: 561)

TBMM (S. Sayısı: 561) Dönem: 23 Yasama Yılı: 5 TBMM (S. Sayısı: 561) Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Suriye Arap Cumhuriyeti Hükümeti Arasında Eğitim Alanında İşbirliğinin Güçlendirilmesine Dair Mutabakat Zaptının Onaylanmasının

Detaylı

Toplantı : 10 CUMHURİYET SENATOSU S. Sayısı :

Toplantı : 10 CUMHURİYET SENATOSU S. Sayısı : Toplantı : 0 CUMHURİYET SENATOSU S. Sayısı : İzmir Devlet Mühendislik ve Mimarlık Akademisinin Ege Üniversitesine bağlanması hakkındaki kanun tasarısının Millet Meclisince kabul olunan metni ve Cumhuriyet

Detaylı

657 Sayılı Devlet Memurları Kanununa Bir Ek Madde İlave Edilmesine Dair Kanun Tasarısı ve Plan ye Bütçe Komisyonu Raporu (1/567)

657 Sayılı Devlet Memurları Kanununa Bir Ek Madde İlave Edilmesine Dair Kanun Tasarısı ve Plan ye Bütçe Komisyonu Raporu (1/567) Dönem : 18 Yasama Yılı : 3 T. B. M. M. (S. Sayısı: 366) 657 Sayılı Devlet Memurları Kanununa Bir Ek Madde İlave Edilmesine Dair Kanun Tasarısı ve Plan ye Bütçe Komisyonu Raporu (1/567) T.C. Başbakanlık

Detaylı

TBMM (S. Sayısı: 548)

TBMM (S. Sayısı: 548) Dönem: 23 Yasama Yılı: 4 TBMM (S. Sayısı: 548) Türkiye Cumhuriyeti ile Maldivler Cumhuriyeti Arasında Kapsamlı İşbirliğine Dair Anlayış Muhtırasının Onaylanmasının Uygun Bulunduğuna Dair Kanun Tasarısı

Detaylı

Toplantı : 10 CUMHURİYET SENATOSU S. Sayısı : 1614

Toplantı : 10 CUMHURİYET SENATOSU S. Sayısı : 1614 Toplantı : 10 CUMHURİYET SENATOSU S. Sayısı : 1614 İstanbul Teknik Üniversitesine bağlı bir teknik okul açılmasına dair 10.3. 1954 tarihli ve 6374 sayılı Kanunun kaldırılmasına ve İstanbul Teknik Üniversitesi

Detaylı

TBMM (S. Sayısı: 674)

TBMM (S. Sayısı: 674) Dönem: 23 Yasama Yılı: 5 TBMM (S. Sayısı: 674) Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ve Kazakistan Cumhuriyeti Hükümeti Arasında Hoca Ahmet Yesevi Uluslararası Türk- Kazak Üniversitesinin İşleyişine Dair Anlaşma

Detaylı

MİLLÎ GÜVENLİK KONSEYİ GENEL SEKRETERLİĞİNE

MİLLÎ GÜVENLİK KONSEYİ GENEL SEKRETERLİĞİNE MİLLÎ GÜVENLİK KONSEYİ S. Sayısı : 661 11.8.1983 Tarih ve 2876 Sayılı Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Kanununun Geçici 4 üncü Maddesinin Değiştirilmesi Hakkında Kanun Tasarısının Danışma Meclisince

Detaylı

Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Ekvator

Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Ekvator TÜRKÝYE BÜYÜK MÝLLET MECLÝSÝ YASAMA DÖNEMİ YASAMA YILI 24 2 SIRA SAYISI: 295 Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Ekvator Cumhuriyeti Hükümeti Arasında İşbirliği Çerçeve Anlaşmasının Onaylanmasının Uygun Bulunduğuna

Detaylı

T. B. M. M. (S. Sayısı : 26) Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı ve Adalet Komisyonu Raporu (1/396) Dönem : 18 Yasama Yılı : 1

T. B. M. M. (S. Sayısı : 26) Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı ve Adalet Komisyonu Raporu (1/396) Dönem : 18 Yasama Yılı : 1 Dönem : 18 Yasama Yılı : 1 T. B. M. M. (S. Sayısı : 26) Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı ve Adalet Komisyonu Raporu (1/396) T. C, Başbakanlık Kanunlar ve Kararlar 18.2.1988 Genel

Detaylı

SIRA SAYISI: 379 TÜRKÝYE BÜYÜK MÝLLET MECLÝSÝ. Azerbaycan Cumhuriyeti Hükümeti Arasında Basın ve Enformasyon Alanlarında İşbirliği

SIRA SAYISI: 379 TÜRKÝYE BÜYÜK MÝLLET MECLÝSÝ. Azerbaycan Cumhuriyeti Hükümeti Arasında Basın ve Enformasyon Alanlarında İşbirliği TÜRKÝYE BÜYÜK MÝLLET MECLÝSÝ YASAMA DÖNEMİ YASAMA YILI 24 3 SIRA SAYISI: 379 Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ve Azerbaycan Cumhuriyeti Hükümeti Arasında Basın ve Enformasyon Alanlarında İşbirliği Protokolünün

Detaylı

5247 sayılı İstanbul Üniversitesi Kuruluş kadroları Kanununa ek kanun tasarısı hakkında Gerekçe

5247 sayılı İstanbul Üniversitesi Kuruluş kadroları Kanununa ek kanun tasarısı hakkında Gerekçe Dönem : *ff% I Toplantı MÎLLET MECLİSİ S. Sayısı : / Q \ 4 sayılı İstanbul Üniversitesi kuruluş kadroları Kanununa ek kanun tasarısı ve Millî Eğitim ve Plân komisyonları raporları (/4) T. C. Başbakanlık

Detaylı

Dönem : 2 Toplantı :2 MÎLLET MECLlSl S. Sayın :

Dönem : 2 Toplantı :2 MÎLLET MECLlSl S. Sayın : Dönem : Toplantı : MÎLLET MECLlSl S. Sayın : Ankara Üniversitesi kuruluş kadroları hakkındaki sayılı Kanuna ek Adana Ziraat Fakültesi kuruluş kadroları kanunu tasarısı ve Millî Eğitim ve Plân komisyonları

Detaylı

Toplantı : 11 CUMHURİYET SENATOSU S. Sayısı : (Not : Millet Meclisi S. Sayısı : 505)

Toplantı : 11 CUMHURİYET SENATOSU S. Sayısı : (Not : Millet Meclisi S. Sayısı : 505) Toplantı : 11 CUMHURİYET SENATOSU S. Sayısı : 13. 7. 1967 gün ve 904, 905 ve 906 sayılı Kanunlar uyarınca 4 Haziran 1972 Pazar günü yapılacak mahallî idare seçimlerinin yeniden düzenlenmesi hakkmda kanun

Detaylı

Ulaştırma Komisyonu raporu

Ulaştırma Komisyonu raporu S. Sayısı: 75 Posta Kanununa ek 2721 ve bu kanunun bazı maddelerinin değiştirilmesi hakkındaki 4646 sayılı kanunlarda değişiklik yapılmasına dair kanun tasarısı ve Ulaştırma ve Bütçe Komisyonları raporları

Detaylı

Ankara Üniversitesi Kuruluş kadroları hakkındaki 5239 sayılı Kanuna ek kanun tasarısı ve Millî Eğitim ve Plân komisyonları raporları (1/379)

Ankara Üniversitesi Kuruluş kadroları hakkındaki 5239 sayılı Kanuna ek kanun tasarısı ve Millî Eğitim ve Plân komisyonları raporları (1/379) Dönem : Toplantı 3 MlLLET MECLİSİ S. Sayısı : Ankara Üniversitesi Kuruluş kadroları hakkındaki 3 sayılı Kanuna ek kanun tasarısı ve Millî Eğitim ve Plân komisyonları raporları (/3) T. C. Başbakanlık Kanunlar

Detaylı

MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA Toplantı: 17 CUMHURİYET SENATOSU S. Sayısı :805 Kore Cumhuriyeti Hükümeti Arasında* Hakkında Kanun Tasarısının Millet Meclisince Kabul Olunan Metni ve Cumhuriyet Senatosu Bayındırlık, Ulaştırma ve İmar

Detaylı

II-5 5436 SAYILI KANUNLA İHDAS EDİLEN İÇ DENETÇİ KADROLARINDAN (720) ADEDİNİN SINIF VE DERECELERİNİN DEĞİŞTİRİLEREK KAMU KURUMLARINA TAHSİS EDİLMESİ

II-5 5436 SAYILI KANUNLA İHDAS EDİLEN İÇ DENETÇİ KADROLARINDAN (720) ADEDİNİN SINIF VE DERECELERİNİN DEĞİŞTİRİLEREK KAMU KURUMLARINA TAHSİS EDİLMESİ II-5 5436 SAYILI KANUNLA İHDAS EDİLEN İÇ DENETÇİ KADROLARINDAN (720) ADEDİNİN SINIF VE DERECELERİNİN DEĞİŞTİRİLEREK KAMU KURUMLARINA TAHSİS EDİLMESİ HAKKINDA KARAR 5436 SAYILI KANUNLA İHDAS EDİLEN İÇ DENETÇİ

Detaylı

İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyeleri ve Öğretim Yardımcıları Kadro Kanunu

İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyeleri ve Öğretim Yardımcıları Kadro Kanunu İstanbul Üniversitesi Öğrem Üyeleri ve Öğrem Yardımcıları Kadro Kanunu (Resmî Gazete ile yayımı :.. 9 - Sayı : 9) No. 0 Kabul tarihi.. 9 MADDE. İstanbul Üniversitesinin öğrem üyeleri ve öğrem yardımcıları

Detaylı

BAŞBAKANLIK TEŞKİLATI HAKKINDA KANUN HÜKMÜNDE KARARNAMENİN DEĞİŞTİRİLEREK KABULÜ HAKKINDA KANUNDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUN

BAŞBAKANLIK TEŞKİLATI HAKKINDA KANUN HÜKMÜNDE KARARNAMENİN DEĞİŞTİRİLEREK KABULÜ HAKKINDA KANUNDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUN BAŞBAKANLIK TEŞKİLATI HAKKINDA KANUN HÜKMÜNDE KARARNAMENİN DEĞİŞTİRİLEREK KABULÜ HAKKINDA KANUNDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUN Kanun No. 5508 Kabul Tarihi : 24/5/2006 MADDE 1-10/10/1984 tarihli ve

Detaylı

SIRA SAYISI: 618 TÜRKÝYE BÜYÜK MÝLLET MECLÝSÝ

SIRA SAYISI: 618 TÜRKÝYE BÜYÜK MÝLLET MECLÝSÝ TÜRKÝYE BÜYÜK MÝLLET MECLÝSÝ YASAMA DÖNEMİ YASAMA YILI 24 4 SIRA SAYISI: 618 Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Tunus Cumhuriyeti Hükümeti Arasında Şehircilik Alanında Mutabakat Zaptının Onaylanmasının Uygun

Detaylı

SIRA SAYISI: 483 TÜRKÝYE BÜYÜK MÝLLET MECLÝSÝ

SIRA SAYISI: 483 TÜRKÝYE BÜYÜK MÝLLET MECLÝSÝ TÜRKÝYE BÜYÜK MÝLLET MECLÝSÝ YASAMA DÖNEMİ YASAMA YILI 24 3 SIRA SAYISI: 483 Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Yemen Cumhuriyeti Hükümeti Arasında Sağlık Alanında İşbirliğine Dair Ek Protokolün Onaylanmasının

Detaylı

TBMM (S. Sayısı: 693)

TBMM (S. Sayısı: 693) Dönem: 23 Yasama Yılı: 5 TBMM (S. Sayısı: 693) Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Brezilya Federatif Cumhuriyeti Hükümeti Arasında Gümrük Konularında Karşılıklı İdari Yardım Anlaşmasının Onaylanmasının Uygun

Detaylı

TBMM (S. Sayısı: 563)

TBMM (S. Sayısı: 563) Dönem: 23 Yasama Yılı: 5 TBMM (S. Sayısı: 563) Türkiye Cumhuriyeti ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Hukukuna Göre Kurulmuş Olan Üniversitelerin Karşılıklı Tanınmasına Dair Milletlerarası Anlaşmanın Onaylanmasının

Detaylı

SIRA SAYISI: 679 TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ

SIRA SAYISI: 679 TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ YASAMA DÖNEMİ YASAMA YILI 24 5 SIRA SAYISI: 679 Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı Arasında Üçüncü Taraf Maliyet Paylaşımı Anlaşmasının

Detaylı

Not: Tasarı Başkanlıkça, Adalet ve Dışişleri komisyonlarına havale edilmiştir.

Not: Tasarı Başkanlıkça, Adalet ve Dışişleri komisyonlarına havale edilmiştir. Dönem : 22 Yasama Yılı: 2 T.B.M.M. (S. Sayısı: 459) Türkiye Cumhuriyeti Adalet Bakanlığı ile Moldova Cumhuriyeti Adalet Bakanlığı Arasında İşbirliği Protokolünün Onaylanmasının Uygun Bulunduğuna Dair Kanun

Detaylı

Plân Komisyonu rapora. Millet Meclisi Yüksek Başkanlığına

Plân Komisyonu rapora. Millet Meclisi Yüksek Başkanlığına Dönem : 1 Toplantı : 2 MİLLET MECLÎSİ S. Sayısı : 306 Y a e ^ Bursa Milletvekili Sadrettin Çanga ve 29 arkadaşının Gümrük Kanununun 17 nci maddesinin 7 numaralı bendine 5651 sayılı Kanunla eklenen (c)

Detaylı

T.B. M. M. (S. Sayısı : 248)

T.B. M. M. (S. Sayısı : 248) Dönem : 18 Yasama Yılı : 2 T.B. M. M. (S. Sayısı : 248) 2802 Sayılı Hâkimler ve Savcılar Kanunu ile 3221 Sayılı Hâkim ve Savcı Adayları Eğitim Merkezi Kuruluş ve Görevleri Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına

Detaylı

İSTANBUL MEDENİYET ÜNİVERSİTESİ PERSONELİNE DÖNER SERMAYE GELİRLERİNDEN YAPILACAK EK ÖDEMENİN DAĞITILMASINDA UYGULANACAK USUL VE ESASLAR BİRİNCİ BÖLÜM

İSTANBUL MEDENİYET ÜNİVERSİTESİ PERSONELİNE DÖNER SERMAYE GELİRLERİNDEN YAPILACAK EK ÖDEMENİN DAĞITILMASINDA UYGULANACAK USUL VE ESASLAR BİRİNCİ BÖLÜM İSTANBUL MEDENİYET ÜNİVERSİTESİ PERSONELİNE DÖNER SERMAYE GELİRLERİNDEN YAPILACAK EK ÖDEMENİN DAĞITILMASINDA UYGULANACAK USUL VE ESASLAR Amaç ve kapsam BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar MADDE

Detaylı

YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI TEŞKİLATI KANUNU İLE BAZI KANUN VE KANUN HÜKMÜNDE KARARNAMELERDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUN

YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI TEŞKİLATI KANUNU İLE BAZI KANUN VE KANUN HÜKMÜNDE KARARNAMELERDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUN YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI KANUNU İLE BAZI KANUN VE KANUN HÜKMÜNDE KARARNAMELERDE DEĞİŞİKLİK Kanun No. 6410 YAPILMASINA DAİR KANUN Kabul Tarihi: 22/1/2013 MADDE 1-28/3/1983 tarihli ve 2809 sayılı Yükseköğretim

Detaylı

(1/769) GENEL GEREKÇE

(1/769) GENEL GEREKÇE Dönem: 23 Yasama Yılı: 4 TBMM (S. Sayısı: 486) Yükseköğretim Kurumları Teşkilatı Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı ile Plan ve Bütçe Komisyonu

Detaylı

SIRA SAYISI: 338 TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ

SIRA SAYISI: 338 TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ YASAMA DÖNEMİ YASAMA YILI 26 1 SIRA SAYISI: 338 Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Sierra Leone Cumhuriyeti Hükümeti Arasında Ticari ve Ekonomik İşbirliği Anlaşmasının Onaylanmasının

Detaylı

TBMM (S. Sayısı: 721)

TBMM (S. Sayısı: 721) Dönem: 23 Yasama Yılı: 5 TBMM (S. Sayısı: 721) 2000 Tarihli Tehlikeli ve Zararlı Maddelerle Kirlenme Olaylarına Karşı Hazırlıklı Olma, Müdahale ve İşbirliği Protokolüne Katılmamızın Uygun Bulunduğuna Dair

Detaylı

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA Dönem : 18 Yasama Yılı : 3 T. B. M. M. (S. Sayısı: 383) Uyuşturucu Maddelerin Murakabesi Hakkında Kanunun Bir Maddesinin Değiştirilmesine Dair Kanun Tasarısı ve Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Raporu

Detaylı

SIRA SAYISI: 425 TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ

SIRA SAYISI: 425 TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ YASAMA DÖNEMİ YASAMA YILI 26 2 SIRA SAYISI: 425 674 Sayılı Olağanüstü Hal Kapsamında Bazı Düzenlemeler Yapılması Hakkında Kanun Hükmünde Kararname (1/760) ve İçtüzük ün 128

Detaylı

PERSONEL DAİRE BAŞKANLIĞI GÖREV TANIMLARI

PERSONEL DAİRE BAŞKANLIĞI GÖREV TANIMLARI Tarih: 21.03.2017 T.C. DÜZCE ÜNİVERSİTESİ PERSONEL DAİRE BAŞKANLIĞI GÖREV TANIMLARI Revizyn Tarihi: Revizyn N: PERSONEL DAİRE BAŞKANLIĞI GÖREV TANIMLARI A- PERSONEL DAİRE BAŞKANLIĞI GÖREV, YETKİ VE SORUMLULUKLARI

Detaylı

60 lı Yıllarda Sosyal Diyalog TÜRK-İŞ / BAKANLAR TOPLANTILARI

60 lı Yıllarda Sosyal Diyalog TÜRK-İŞ / BAKANLAR TOPLANTILARI 60 lı Yıllarda Sosyal Diyalog TÜRK-İŞ / BAKANLAR TOPLANTILARI Derleme: HASAN TAHSİN BENLİ TÜRK-İŞ yöneticileri ile bazı bakanlar arasında 16 Ekim 1963 tarihinde yapılan 4. toplantı, Konfederasyon dergisinin

Detaylı

SIRA SAYISI: 417 TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ

SIRA SAYISI: 417 TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ YASAMA DÖNEMİ YASAMA YILI 26 1 SIRA SAYISI: 417 668 Sayılı Olağanüstü Hal Kapsamında Alınması Gereken Tedbirler ile Bazı Kurum ve Kuruluşlara Dair Düzenleme Yapılması Hakkında

Detaylı

Dönem : 1 ^. To P iantı:4 MİLLET MECLÎSİ S. Sayısı :

Dönem : 1 ^. To P iantı:4 MİLLET MECLÎSİ S. Sayısı : Dönem : 1 ^. To P iantı:4 MİLLET MECLÎSİ S. Sayısı : 951 Türk Eğitim Derneğinin Türkiye Emlâk Kredi Bankasına olan borçlannın tasfiyesi hakkında kanun tasarısı ve Millî Eğitim ve Plân komisyonları raporları

Detaylı

Yüksek Öğrenim Öğrencilerine Burs, Kredi Verilmesine İlişkin Kanun Tasarısı ve Millî Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Raporu (1/755)

Yüksek Öğrenim Öğrencilerine Burs, Kredi Verilmesine İlişkin Kanun Tasarısı ve Millî Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Raporu (1/755) Dönem : 22 Yasama Yılı: 2 T.B.M.M. (S. Sayısı: 385) Yüksek Öğrenim Öğrencilerine Burs, Kredi Verilmesine İlişkin Kanun Tasarısı ve Millî Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Raporu (1/755) Not: Tasarı

Detaylı

Kat Mülkiyeti Kanununun Bir Maddesinde Değişiklik Yapılması Hakkında 431 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname ve Adalet Komisyonu Raporu (1/194)

Kat Mülkiyeti Kanununun Bir Maddesinde Değişiklik Yapılması Hakkında 431 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname ve Adalet Komisyonu Raporu (1/194) Dönem : 19 T. B. M. M. (S. Sayısı: 15) Yasama Yılı : 1 Kat Mülkiyeti Kanununun Bir Maddesinde Değişiklik Yapılması Hakkında 431 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname ve Adalet Komisyonu Raporu (1/194) TC. Başbakanlık

Detaylı

Toplantı : 9 CUMHURİYET SENATOSU S. Sayısı : T. C. Başbakanlık Kanunlar ve Kararlar Tetkik Dairesi Saıjı : /9448

Toplantı : 9 CUMHURİYET SENATOSU S. Sayısı : T. C. Başbakanlık Kanunlar ve Kararlar Tetkik Dairesi Saıjı : /9448 Toplantı : 9 CUMHURİYET SENATOSU S. Sayısı : 1306 1969 yılı Bütçe Kanununa bağlı cetvellerde değişiklik yapılması hakkında kanun tasarısı ve Bütçe Karma Komisyonu raporu (Millet Meclisi 1/22; Cumhuriyet

Detaylı

Gereğini emirlerine arz ederim. Bülend ULUSU Başbakan

Gereğini emirlerine arz ederim. Bülend ULUSU Başbakan DANIŞMA MECLİSİ S. Sayısı : 42 Organ ve Doku Almması, Saklanması, Aşılanması ve Nakli Hakkında Kanunun 14 ncü Maddesinin Son Fıkrasının Değiştirilmesine İlişkin Kanun Tasarısı ve Adalet ve Sağlık ve Sosyal

Detaylı

a) "Bakanlık" deyimi, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığını, b) "Bakan" deyimi, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanını,

a) Bakanlık deyimi, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığını, b) Bakan deyimi, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanını, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığından: ENERJİ VE TABİİ KAYNAKLAR BAKANLIĞI DİSİPLİN AMİRLERİ YÖNETMELİĞİ Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığında görev yapan memurların

Detaylı

SIRA SAYISI: 587 TÜRKÝYE BÜYÜK MÝLLET MECLÝSÝ. Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Kuveyt Devleti Hükümeti Arasında Yükseköğretim ve Bilimsel

SIRA SAYISI: 587 TÜRKÝYE BÜYÜK MÝLLET MECLÝSÝ. Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Kuveyt Devleti Hükümeti Arasında Yükseköğretim ve Bilimsel TÜRKÝYE BÜYÜK MÝLLET MECLÝSÝ YASAMA DÖNEMİ YASAMA YILI 24 4 SIRA SAYISI: 587 Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Kuveyt Devleti Hükümeti Arasında Yükseköğretim ve Bilimsel Araştırma Alanında İşbirliği Anlaşmasının

Detaylı

Posta Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı ile Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu Raporu (1/491)

Posta Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı ile Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu Raporu (1/491) Dönem: 23 Yasama Yılı: 2 TBMM (S. Sayısı: 230) Posta Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı ile Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu Raporu (1/491) Sayı: T.C. Başbakanlık Kanunlar

Detaylı

T.B.M.M. (S. Sayısı: 789)

T.B.M.M. (S. Sayısı: 789) Dönem : 22 T.B.M.M. (S. Sayısı: 789) Yasama Yılı: 3 Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı ile İspanya Krallığı Turizm ve Ticaret Devlet Sekreterliği Arasında Turizm Alanında işbirliği Mutabakat

Detaylı

Türk Malî Sisteminin Yeniden Düzenlenmesi Hakkında Yetki Kanunu Tasarısı ve Malî İşler Komisyonu Raporu. (1/592)

Türk Malî Sisteminin Yeniden Düzenlenmesi Hakkında Yetki Kanunu Tasarısı ve Malî İşler Komisyonu Raporu. (1/592) DANIŞMA MECLİSİ S. Sayısı : 345'e 1 inci Ek Türk Malî Sisteminin Yeniden Düzenlenmesi Hakkında Yetki Kanunu Tasarısı ve Malî İşler Komisyonu Raporu. (1/592) Malî tşler Komisyonu Raporu TC. Danışına Meclisi

Detaylı

SIRA SAYISI: 461 TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ

SIRA SAYISI: 461 TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ YASAMA DÖNEMİ YASAMA YILI 26 2 SIRA SAYISI: 461 Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği Arasında Ev Sahibi Ülke Anlaşması ile Anlaşmada

Detaylı

Dönem : 2 Toplantı :i MİLLET MECLİSİ S. Sayısı :

Dönem : 2 Toplantı :i MİLLET MECLİSİ S. Sayısı : Dönem : 2 Toplantı :i MİLLET MECLİSİ S. Sayısı : ıı Antalya Milletvekili İhsan AtaöVün, gece öğretimi yapan yüksek dereceli İstanbul Akşam Teknik Okulunda görevlendirilecek öğretmenler ile asistanlara

Detaylı

TBMM (S. Sayısı: 396)

TBMM (S. Sayısı: 396) Dönem: 23 Yasama Yılı: 3 TBMM (S. Sayısı: 396) Yükseköğretim Kurumları Teşkilatı Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı ve Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Raporu (1/712) Not:

Detaylı

İstanbul Teknik Üniversitesi hakkında kanun : Kanun No: 4619 Kabul tarihi: 12/7/1944

İstanbul Teknik Üniversitesi hakkında kanun : Kanun No: 4619 Kabul tarihi: 12/7/1944 hakkında kanun : Kanun No: 4619 Kabul tarihi: 12/7/1944 Madde 1 - İstanbul Yüksek Mühendis Okulu, bütün hak ve vecibeleriyle birlikte İstanbul Teknik Üniversitesi olarak bu kanun hükümlerine göre teşkilatlandırılmıştır.

Detaylı

- 2. Maarif Encümeni mazbatası. T. B. M. M. Maarif Encümeni Esas No. 1/602 Karar No. 22 26. II. 1957. Yüksek Reisliğe

- 2. Maarif Encümeni mazbatası. T. B. M. M. Maarif Encümeni Esas No. 1/602 Karar No. 22 26. II. 1957. Yüksek Reisliğe Devre : X I f " tçtima: S. SAYISI : 00 Ege Üniversitesi adiyle izmir'de bir üniversite kurulması hakkında ki sayılı Kanuna ek kanun lâyihası ve Maarif ve Bütçe encümenleri mazbataları (/) T. C. Başvekâlet.

Detaylı

TBMM (S. Sayısı: 464)

TBMM (S. Sayısı: 464) Dönem: 23 Yasama Yılı: 4 TBMM (S. Sayısı: 464) Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Avustralya Hükümeti Arasında Diplomatik Misyon ve Konsolosluklarda Çalışan Diplomatik ve Konsüler Kadro ile İdari ve Teknik

Detaylı

SIRA SAYISI: 650 TÜRKÝYE BÜYÜK MÝLLET MECLÝSÝ

SIRA SAYISI: 650 TÜRKÝYE BÜYÜK MÝLLET MECLÝSÝ TÜRKÝYE BÜYÜK MÝLLET MECLÝSÝ YASAMA DÖNEMİ YASAMA YILI 24 5 SIRA SAYISI: 650 176 Sayılı Maden İşyerlerinde Güvenlik ve Sağlık Sözleşmesinin Onaylanmasının Uygun Bulunduğuna Dair Kanun Tasarısı ve Dışişleri

Detaylı

İDARİ PERSONELE İLİŞKİN MAAŞ VERİLERİ. TAZMİNATLAR EK ÖDEME ORANI (%) Diğer Taz) (%)

İDARİ PERSONELE İLİŞKİN MAAŞ VERİLERİ. TAZMİNATLAR EK ÖDEME ORANI (%) Diğer Taz) (%) İDARİ PERSONELE İLİŞKİN MAAŞ VERİLERİ TAZMİNATLAR GENEL İDARİ HİZMETLER BÖLÜMÜ Genel Sekreter 1 200 185 1700 2000 3600 Genel Sekreter Yardımcısı 1 175 180 1700 3000 Hukuk Müşaviri 1 200 170 1775 3000 Daire

Detaylı

Toplantı : 8 1 AA ğ CUMHURİYET SENATOSU S. Sayısı : Z04

Toplantı : 8 1 AA ğ CUMHURİYET SENATOSU S. Sayısı : Z04 Toplantı : 8 1 AA ğ CUMHURİYET SENATOSU S. Sayısı : Z04 Ege Üniversitesi Tıp Fakültesinde görevli öğretim üyeleri ile öğretim yardımcılarına döner sermayeden ödenek ve prim, yardımcı tıp personeline prim

Detaylı

Dönem : 2 Toplantı :i MlLLET MECLlSl S. Sayısı :

Dönem : 2 Toplantı :i MlLLET MECLlSl S. Sayısı : Dönem : 2 Toplantı :i MlLLET MECLlSl S. Sayısı : 124 6974 sayılı Türkiye Kömür İşletmeleri Kurumu Kanununun 2 nci maddesinin (B) fıkrasının değiştirilmesine dair kanun tasarısı ve Ticaret, Enerji ve Tabiî

Detaylı

17/03/2006 Tarih ve Sayılı Resmi Gazete Yayınlanmıştır.

17/03/2006 Tarih ve Sayılı Resmi Gazete Yayınlanmıştır. 17/03/2006 Tarih ve 26111 Sayılı Resmi Gazete Yayınlanmıştır. YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI TEŞKİLATI KANUNU, YÜKSEKÖĞRETİM KANUNU, KAMU MALÎ YÖNETİMİ VE KONTROL KANUNU, TELSİZ KANUNU İLE 78 VE 190 SAYILI KANUN

Detaylı

SIRA SAYISI: 649 TÜRKÝYE BÜYÜK MÝLLET MECLÝSÝ

SIRA SAYISI: 649 TÜRKÝYE BÜYÜK MÝLLET MECLÝSÝ TÜRKÝYE BÜYÜK MÝLLET MECLÝSÝ YASAMA DÖNEMİ YASAMA YILI 24 5 SIRA SAYISI: 649 167 Sayılı İnşaat İşlerinde Güvenlik ve Sağlık Sözleşmesinin Onaylanmasının Uygun Bulunduğuna Dair Kanun Tasarısı ve Dışişleri

Detaylı

Ankara Üniversitesi kuruluş kadroları hakkındaki 5239 sayılı Kanıma ek kanım tasarısı (1/694)

Ankara Üniversitesi kuruluş kadroları hakkındaki 5239 sayılı Kanıma ek kanım tasarısı (1/694) Dönem : Toplantı : MÎLLET M ECLlSÎ S. sı : 3 Ankara Üniversitesi kuruluş kadroları hakkındaki 3 sayılı Kanuna ek kanun tasarıları ve Millî Eğitim ve Plân Komisyonları raporları (/, /, /) Ankara Üniversitesi

Detaylı

Not: Tasarı Başkanlıkça, tali olarak Adalet, esas olarak da Bayındırlık, İmar, Komisyonuna havale edilmiştir.

Not: Tasarı Başkanlıkça, tali olarak Adalet, esas olarak da Bayındırlık, İmar, Komisyonuna havale edilmiştir. Dönem: 23 Yasama Yılı: 2 TBMM (S. Sayısı: 252) Seyahat Acentaları ve Seyahat Acentaları Birliği Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı ile Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve T\ırizm Komisyonu

Detaylı

K.KODU KONTENJAN KONTENJAN PUAN PUAN KADRO UNVANI KURUM ADI 2157651 1 0 088.425 088.425 MEMUR (BOLU) ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ (MERKEZ) 2157653

K.KODU KONTENJAN KONTENJAN PUAN PUAN KADRO UNVANI KURUM ADI 2157651 1 0 088.425 088.425 MEMUR (BOLU) ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ (MERKEZ) 2157653 2157651 1 0 088.425 088.425 MEMUR (BOLU) ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ (MERKEZ) 2157653 1 0 081.206 081.206 MEMUR (BOLU) ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ (MERKEZ) 2157655 1 0 088.005 088.005 MEMUR (BOLU)

Detaylı

MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA Dönem : Toplantı MÎLLET MECLİSİ S. Sayısı: 7 Ege Üniversitesinde bir mühendislik bilimleri fakültesi kurulması ile ilgili Ege Üniversitesi kuruluş Kanununa ek kanun tasarısı ve Millî Eğitim ve Plân komisyonları

Detaylı

Ankara Üniversitesi 1968 yılı Bütçe Kanununa bağlı cetvellerde değişiklik yapılması hakkında Kanun

Ankara Üniversitesi 1968 yılı Bütçe Kanununa bağlı cetvellerde değişiklik yapılması hakkında Kanun _ 3 Ankara Üniversitesi 6 yılı Bütçe Kanununa bağlı cetvellerde değişiklik yapılması hakkında Kanun (Resmî Gazete ile yayımı : 0,. 6 - Sayı : 30) No. Kabul tarihi 06 4.. 6 HADDE. Ankara Üniversitesi 6

Detaylı

CUMHURİYET SENATOSU BAŞKANLIĞINA

CUMHURİYET SENATOSU BAŞKANLIĞINA Toplantı : ia 1 0 / CUMHURİYET SENATOSU S. Sayısı : 184 7.2.1967 tarih ve 828 sayılı Kanunun 2 nci maddesinin değiştirilmesi ve yürürlük süresinin uzatılmasına dair kanun tasarısının Millet Meclisince

Detaylı

TBMM (S. Sayısı: 93) Dönem: 23 Yasama Yılı: 2

TBMM (S. Sayısı: 93) Dönem: 23 Yasama Yılı: 2 Dönem: 23 Yasama Yılı: 2 TBMM (S. Sayısı: 93) Yükseköğretim Kurumları Teşkilatı Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı ve Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Raporu (1/478) Sayı:

Detaylı

YÖNETMELİK İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ HASTANELERİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

YÖNETMELİK İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ HASTANELERİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar 7 Temmuz 2012 CUMARTESİ Resmî Gazete Sayı : 28346 YÖNETMELİK İstanbul Üniversitesinden: İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ HASTANELERİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu

Detaylı

İSTANBUL KEMERBURGAZ ÜNİVERSİTESİ ANA YÖNETMELİĞİ

İSTANBUL KEMERBURGAZ ÜNİVERSİTESİ ANA YÖNETMELİĞİ 30 Mayıs 2011 PAZARTESİ Resmî Gazete Sayı : 27949 YÖNETMELİK İSTANBUL KEMERBURGAZ ÜNİVERSİTESİ ANA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı; İstanbul

Detaylı

İstiklâl Harbi malûllerine verilecek para mükâfatı hakkında kanun tasarısı ve Bütçe Komisyonu raporu {t/456 )

İstiklâl Harbi malûllerine verilecek para mükâfatı hakkında kanun tasarısı ve Bütçe Komisyonu raporu {t/456 ) S. Sayısı: 65 İstiklâl Harbi malûllerine verilecek para mükâfatı hakkında kanun tasarısı ve Bütçe Komisyonu raporu {t/456 ) T. e. Başbakanltk 25. VI. 1945 Mvametât Gemi Müdürlüğü İfelfcifc MüMimŞü ;^ '

Detaylı

- 746 Çalışma Bakanlığı kuruluş ve görevleri hakkında kanun

- 746 Çalışma Bakanlığı kuruluş ve görevleri hakkında kanun - 746 Çalışma Bakanlığı kuruluş ve görevleri hakkında kanun (Resmî Gazele ile Ham ; 27. VI. 194.5 - Sayı : 6042) üfo. Kabul tarihi 4763 22. VI. 1945 BİRİNCİ MADDE Çalışma Bakanlığı, iş hayatiyle ilgili

Detaylı

I- BAKANLIK MERKEZ TEŞKİLÂTI. 1- Şube Müdürü Müsteşar yardımcısı Müsteşar -

I- BAKANLIK MERKEZ TEŞKİLÂTI. 1- Şube Müdürü Müsteşar yardımcısı Müsteşar - EK1 A ÖZEL KALEM MÜDÜRLÜĞÜ I BAKANLIK MERKEZ TEŞKİLÂTI 1. SİCİL AMİRİ 2. SİCİL AMİRİ 3. SİCİL AMİRİ 1 Özel Kalem Müdürü Bakan 2 Şube Müdürü Özel Kalem Müdürü Müsteşar 3 Şef, araştırmacı, uzman, bilgisayar

Detaylı

İZMİR İLİ ÇİĞLİ BELEDİYESİ MECLİS KARARI

İZMİR İLİ ÇİĞLİ BELEDİYESİ MECLİS KARARI İZMİR İLİ ÇİĞLİ BELEDİYESİ MECLİS KARARI Karar Tarihi:03.06.2015 Karar Sayısı: 84516765-301-05/48 Meclis Başkan V.: Şeref BEKTAŞ Meclis Üyesi MECLİS TOPLANTISINA KATILAN ÜYELER: SEMRA AKSU, MEHMET TAŞTAN,

Detaylı

TBMM (S. Sayısı: 567)

TBMM (S. Sayısı: 567) Dönem: 23 Yasama Yılı: 5 TBMM (S. Sayısı: 567) Avrupa Konseyi Çocukların Cinsel Sömürü ve İstismara Karşı Korunması Sözleşmesinin Onaylanmasının Uygun Bulunduğuna Dair Kanun Tasarısı ile Dışişleri Komisyonu

Detaylı

TABLO-3B. B GRUBU KADROLARA ATANACAKLARDA ARANACAK KOŞULLAR Yerleştirme Yapılacak Kadrolar Koşul ve

TABLO-3B. B GRUBU KADROLARA ATANACAKLARDA ARANACAK KOŞULLAR Yerleştirme Yapılacak Kadrolar Koşul ve 50 ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ (BOLU) 8971 SANTRAL MEMURU (BOLU)... GİH 10 1... 13,17, 210 8981 DAKTİLOGRAF (BOLU)... GİH 12 1... 13, 17, 237, 242 8991 HEMŞİRELİK (BOLU)... SH 12 4... 13, 79, 216 9001

Detaylı