Kullanma Kllavuzu H

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Kullanma Kllavuzu H10-20-180-078"

Transkript

1 Kullanma Kllavuzu TR H

2 Değerl Müşter m z, S mfer ürünler n terc h ett ğ n z ç n teşekkür eder z. Amacımız, toplam kal te anlayışına uygun olarak, modern tes sler m zde, t t z b r çalışma ortamında, doğaya zarar vermeden üret lm ş olan bu ürünü en y ver mle kullanmanızı sağlamaktır. Almış olduğunuz S mfer fırınınızın lk günkü özell kler n uzun süre koruyab lmes ve s ze en ver ml şek lde h zmet edeb lmes ç n fırını kullanmadan önce kullanma kılavuzunu d kkatle okumanızı ve da m olarak muhafaza etmen z tavs ye eder z. NOT: Bu Kullanma Kılavuzu b rden fazla model ç n hazırlanmıştır. Kılavuzda bel rt len bazı özell kler s z n c hazınızda bulunmayab l r. Bu özell kler * le bel rt lm şt r. C hazlarımız ev t p kullanım amaçlıdır. T car kullanım amaçlı değ ld r. BU C HAZI TES S ETMEDEN VEYA KULLANMADAN ÖNCE TAL MATLARI OKUYUNUZ. Bu ürün doğaya zarar vermeden çevreye saygılı modern tes slerde üret lm şt r. EEE Yönetmel ğ ne Uygundur

3 Ç NDEK LER: GÜVENLİK BİLGİLERİ ÜRÜN DONANIMI ÜRÜNÜN KURULUMU Elektr k bağlantısı ve Güvenl k Gaz bağlantısı ve Güvenl k GAZ OCAKLARININ TİP AYARLAMASI PİŞİRME TABLOSU P ş rme Öner ler KONTROL PANELİ Ocak Bölümü ç n Fırın Bölümü ç n PROGRAM TÜRLERI ÜRÜNÜN KULLANIMI Ocak Bölümü Kullanımı D j tal Saat GARANTI BELGESİ GARANTİ KUPONLARI

4 Güvenl k B lg ler Bu c haz güvenl k yönetmel kler ne uygun olarak üret lm şt r. Tal matlara aykırı b r kullanım k ş ye veya ürüne zarar vereb l r. C hazı çalıştırmadan önce kullanma kılavuzunu d kkatl ce okuyunuz. Kullanma kılavuzu çer s nde montaj, güvenl k, kullanım ve bakım hakkında öneml b lg ler yer almaktadır. Bu tal matlara uyarak hem kend n z korumuş hem de c hazın zarar görmes n önlem ş olursunuz. Kurulum ve tam r şler n her zaman yetk l serv se yaptırın. Yetk l olmayan k ş ler tarafından yapılan şlemler neden yle doğab lecek zararlardan üret c f rma sorumlu tutulamaz. Ambalajını açtıktan sonra c hazı kontrol ed n z. Nakl ye hasarı varsa c haz elektr ğe bağlanmamalıdır. C hazın elektr k bağlantısı, sadece eğ t ml b r uzman tarafından yapılmalıdır. Hatalı bağlantıdan kaynaklanan hasarlarda garant hakkı ortadan kalkar. Herhang b r hasar durumunda c hazı kapatın ve elektr k bağlantısını kes n. Montaj,bakım ve tam r şler sırasında c hazın elektr k bağlantısı şebekeden ayrılmalıdır. C hazın şebekeden ayrılması ç n c hazın f ş pr zden çıkarılmalıdır. F ş pr zden çıkarmak ç n kablodan çekmey n z. Bu c haz sadece evde kullanım ç n tasarlanmıştır. C hazı sadece yemek hazırlama amacıyla kullanınız. Yet şk nler ve çocuklar, eğer bedensel ve z h nsel olarak yeterl değ llerse veya c hazı doğru ve emn yetl b r şek lde çalıştıracak b lg ve deney me sah p değ llerse, c hazı gözet ms z şek lde kullanmamalıdırlar. Çocukların c hazla oynamalarına asla z n ver lmemel d r. C hazın yüzey henüz sıcak ken teps ye veya fırının ç ne soğuk su dökmey n z. oluşan su buharı haşlanmalara neden olab l r. An ısı değ ş m sonucunda c haz yüzey zarar göreb l r. Yemekler n zde alkol kullanırken d kkatl olun. Alkol yüksek sıcaklıkta buharlaşır ve sıcak yüzeylere temas ett ğ nde alev alarak yangın çıkmasına neden olab l r. Kapalı konserve kutularını ve cam kavanozları ısıtmayın. Oluşacak basınç kavanozun patlamasına neden olab l r. B r gaz p ş rme c hazının kullanımı, bulunduğu odada nem ve ısı ortaya çıkarır. Mutfağın y havalandırıldığından em n olunu: doğal havalandırma del kler n muhafaza ed n z veya b r mekan k havalandırma tert batı taktırınız. Örneğ n; fırın üstü asp ratör. C hazın uzunca b r müddet yoğun kullanımı lave b r havalandırma steyeb l r, örneğ n;b r penceren n açılması veya daha etk l b r havalandırma, örneğ n; varsa mekan k havalandırma sev yes n n yükselt lmes.

5 C hazı kullanmaya başlamadan önce perde, tül, kağıt ya da yanıcı (alev alab l r) maddeler c hazdan uzak tutunuz. Kolay tutuşab len ya da yanıcı maddeler c hazın ç ne veya üzer ne koymayınız. C hazın üret ld ğ gaz c ns (LPG veya doğal gaz) c hazın arkasında bulunan tekn k özell kler gösteren et kette bel rt lm şt r. C hazın gaz hortumu ve elektr k kablosunun c hazın sıcak bölgeler ne temas etmes ne z n vermey n z. Bunun ç n gaz hortumunun gereğ nden uzun kullanılması tavs ye ed lmez. Aynı şek lde gaz hortumu ve elektr k kablosunu kesk n kenar ve köşeler n uzağında muhafaza ed n z. C hazı yerleşt rmeden önce, yerel dağıtım şartlarından (gaz c ns ve gaz basıncı) c haz ayarının uygun olduğundan em n olun. Bu c haz b r yanma ürünler n tahl ye tert batına bağlanmamıştır. Bu c haz geçerl olan montaj yönetmel kler ne göre bağlanmalı, tes s ed lmel d r. Havalandırmaya büyük özen göster lmel d r. DİKKAT: Ulaşılab l nen kısımlar ızgara kullanıldığında sıcak olab l r. Küçük çocuklar ısınan yerlerden uzak tutulmalıdır. Beslenme kordonu hasar görürse, tehl kel b r duruma engel olmak ç n bu kordonu malatçısı, onun serv s acentes ya da aynı derecede eh l b r personel tarafından değ şt r lmel d r. D j tal zamanlayıcılı modellerde enerj kes lmes durumunda zamanlayıcınızı tekrardan doğru b r şek lde ayarlayınız. Aks takt rde fırın çalışmayacaktır. Fırınınızın çalışmadığı durumlarda dah olası r sklere karşı fırın çer s ne yanıcı, tutuşab len, er yeb len veya ısıyla bozulab lecek herhang b r şey koymayınız. Hasar Nedenler P ş rme alanı tabanı üzer ndek kap, aksesuar, folyo, p ş rme kağıdı: P ş rme alanı tabanı üzer ne herhang b r aksesuar koymayınız. P ş rme alanı tabanını herhang b r tür folyo veya yağlı kağıtla kaplamayınız. Sıcak p ş rme alanındak su: Sıcak p ş rme alanına su dökmey n z. Sıcaklık değ ş m nden dolayı fırının emaye kaplamasında hasar meydana geleb l r. Meyve suyu: Fırın teps s ne çok sulu meyvel kekten fazla doldurmayınız. Meyve suyu fırın teps s nden damlayarak çıkartılması mümkün olmayan lekeler bırakab l r. Fırın kapısı yüzey : Açık fırın kapısının üzer ne herhang b r şey koymayın ve oturmayın. Fırın kapısının üzer ne herhang b r ağırlık bırakmayınız. Cİhazın taşınması: C hazı kapak kolundan taşımayınız. Kapak kolu c hazın ağırlığını taşımaz ve kırılab l r.

6 Yen Fırınınız Genel Bakış * Opsiyondur Üst Kazan Alt Kazan Üst kapak 2- Üst Tabla 3- Kontrol Panel 4- Tel Izgara 5-Üst Fırın Kapağı 6- Tutamak 7- Teps 8- Ana Fırın Kapısı 9- Plast k Ayak 10- Lamba 11- Raf Konumu * Ops yondur (Tr able Bek)

7 Tekn k Özell kler Cihazın Teknik Özellikleri Özellik 50X60 60X60 Dış genişlik Dış derinlik Dış yükseklik Alt iç genişlik Üst iç genişlik Alt iç derinlik Üst iç derinlik Alt iç yükseklik Üst iç yükseklik Alt Fırın Hacmi Üst Fırın Hacmi 48 Lt. 26 Lt. 61 Lt. 33 Lt. Lamba Gücü 15W 15W 15W 15W Üst ısıtıcı 1000W 600W 1200W 700W Alt ısıtıcı 800W 500W 1000W 700W Gril ısıtıcı 1800W 1400W 2200W 1600W Turbo ısıtıcı 1500W W --- Besleme Voltaj 220V-240V AC 50-60Hz veya 230V-400V AC 50-60Hz Hot plate 145 mm HP Rapid 145 mm 1000W 1500W 1000W 1500W Hot plate 180 mm HP Rapid 180 mm 1500W 2000W 1500W 2000W Ocak Kısmı Doğru Yanlış Yanlış Yanlış Gazlı ocakları kullanırken olab ld ğ nce ocak yüzey ne tam olarak oturan uzun saplı tencereler kullanınız. Bu sayede enerj y daha ver ml kullanmış olursunuz.

8 Kontrol Panel C hazınızın kontrol panel nde bulunan semboller n anlamları aşağıda ver lm şt r. Her sembol her modelde yoktur; sadece c hazınızda bulunan semboller d kkate alınız Üst Fırın İkaz Lambası 2- Isı Gösterges (Termostat) ve Üst fırın fonks yon düğmes 3- Ana Fırın İkaz Lambası 4- Isı Gösterges (Termostat) ve Ana fırın fonks yon düğmes D j tal Saat 6- Orta bek sol arka 7- Büyük bek sol ön 8- Küçük bek sağ ön 9- Orta bek sağ arka Ocak kısmı Düğmeye bastırılınca çakmak otomatik olarak devreye girerek ateşleme yapar, düğme çevrilerek ocak yakılır. Fırın Kısmı Sembol Program Türler Açıklamalar Alt ve Üst Isıtıcı Alt Isıtıcı Üst Isıtıcı Gril ısıtıcı Gril ısıtıcı ve fan Alt ve üst ısıtıcı ve fan Turbo ısıtıcı ve fan Fan Elektrikli ocaklar için kullanılan düğmelerin üzerindeki sembollerdir. Modellere göre farklılık gösterir. 3 konumludan 9 konumluya kadar çeşitleri vardır. Kek, taze pizza, bisküvi ve kurabiye gibi yiyecekleri pişirmek için kullanılabilecek bir programdır. Pişmekte olan yiyeceğin altı da kızaracaksa pişme süresinin sonuna doğru bu programı seçiniz. Çok küçük parça yiyecekleri sonradan ısıtmak veya kızartmak için kullanılır. B ftek, sos s ve balık parçaları g b et türü y yecekler ç n uygundur. Gr l yaparken alt rafa teps ve teps n n ç ne su konulmalıdır. Et türü y yecekler p ş rmek ç n uygundur. Gr l yaparken alt rafa teps ve teps n n ç ne su konulmalıdır. Kekler,bas t kuru pastalar ve lazanya g b y yecekler p ş rmek ç n uygun olan programdır. Fırında p ş rme ve kızartma ç n uygundur (Kurab yeler,yufka börekler ).Isının hava akımı le hemen yemeğe ulaşması neden yle ısı ayarını alt ve üst ısıtıcı programına göre daha düşük tutunuz. Donmuş gıdaların çözülmes n sağlamak ç n kullanılır. Buz çözücü Donmuş gıdaların çözülmes n sağlamak ç n kullanılır.

9 C hazın Kurulumu: Elektr k Bağlantısı ve Güvenl k 1-C hazı yerleşt rmeden önce, yerel dağıtım şartlarından (gaz c ns ve gaz basıncı) ve c haz ayarının uygun olduğundan em n olun. 2-Bu c hazın ayar şartları et kette veya ver plakasında bel rt lm şt r. 3-Bu c haz b r yanma ürünler n tahl ye tert batına bağlanmamıştır. Bu c haz geçerl olan montaj yönetmel kler ne göre bağlanmalı ve tes s ed lmel d r. Havalandırma le lg l şartlara özel özen göster lmel d r. 4-C hazınızın elektr k gücüne göre 16 Amper l k b r s gortaya bağlanmalıdır. Eğer gerek rse, kurulumun yetk l serv s tarafından yapılması tavs ye ed lmekted r. 5-C hazınız 230 V, 50 Hz l k elektr k beslemes ne uygun şek lde ayarlanmıştır. Eğer ana elektr k şebekes bel rt len bu değerlerden farklıysa yetk l serv s n zle rt bata geç n z. 6-C hazın elektr k bağlantıları sadece kurallara uygun şek lde döşenen topraklama s stem ne sah p (topraklı) f şlerle yapılmalıdır. Eğer c hazın yerleşt r leceğ yerde topraklı s steme uygun f ş yoksa derhal yetk l serv sle rt bata geç n z. Üret c f rma c haza bağlanan topraklaması yapılmamış f şler n sebeb yet vereceğ hasarlardan kes nl kle sorumlu değ ld r. 7-Besleme kordonu (f şl kablo) hasar görürse, bu kordon, tehl kel b r duruma engel olmak ç n malatçısı veya onun serv s acentes yada aynı derecede eh l b r personel tarafından değ şt r lmel d r. Gaz Bağlantısı ve Güvenl k: 1-LPG bağlantısı ç n; metal kelepçey LPG tüpünden gelen hortuma takınız. Kaynar suda ısıtmak suret yle hortumun b r ucunu c hazın arkasındak hortum g r ş rekoruna sonuna dek terek takınız. Ve kelepçey hortumun uç kısmına doğru get rerek tornav da le sıkınız. Bağlantı ç n gerekl conta ve hortum g r ş rekoru yandak şek lde göster lm şt r. 2-Doğalgaz bağlantısını yetk l serv s yapmalıdır. Doğalgaz bağlantısı ç n; Doğalgaz bağlantı hortumunun ucundak somunun ç ne contayı yerleşt r n z. Hortumu, anagaz borusuna takmak ç n somunu çev r n z. Gaz kaçak kontrolünü yapıp bağlantıyı tamamlayınız. NOT: LPG tüpüne takılacak regülatör 300 mm özell ğ nde olmalıdır.

10 ana gaz borusu conta hortum giriş rekoru metal kelepçe LPG bağlantı hortumu ana gaz borusu conta somun doğalgaz bağlantı hortumu C hazın gaz hortumunun ve elektr k kablosunun özell kle c hazın arka tarafı g b sıcak alanların yanından geçmemes n sağlayınız. Gaz bağlantısı yapılmış olan b r c hazı hareket ett rmey n z. Herhang b r zorlama hortumu gevşeteb leceğ nden gaz kaçağına sebep olab l r. Doğru Yanlış Doğru Doğru 3-C hazınızı şebeke gaz musluğuna en kısa yoldan ve herhang b r sızıntı olmayacak şek lde bağlayınız. 4-Sızdırmazlık ve conta güvenl ğ kontrolü ç n, kontrol panel ndek düğmeler n kapalı, gaz s l nd r n n açık olmasını sağlayınız. 5-Gaz kaçak kontrolü yaparken asla herhang b r çakmak, k br t, s gara ateş yada benzer yanıcı madde kullanmayınız. 6-Bağlantı noktasına sabun köpüğü uygulayınız. Eğer b r sızıntı/kaçak varsa, sabunlanmış bölgede köpürme oluşacaktır. 7-C hazınızı yer ne yerleşt r rken c hazın tezgah sev yes nde olmasını sağlayınız. Eğer gerek rse ayaklardan ayar yapmak suret yle c hazı tezgah sev yes ne get r n z. 8-C hazınızı düz b r zem nde ve y havalandırılmış b r ortamda kullanınız.

11 9-C hazınız, kurulacağı yerde d ğer eşyalara olan uzaklığına d kkat ed lerek kurulmalıdır. Özell kle perde, tül, kağıt g b yanıcı maddeler c hazınızın uzağında tutulmalıdır. Aşağıdak res mde montaj mesafeler ayrıntılı olarak ver lm şt r. NOT:C hazınızın, yerleşt r leceğ yerde çevres ndek c s mlerle arasındak mesafe en az 20 mm olmalıdır. Gazlı Ocakların Gaz T p ne Göre Ayarlanması C hazınızın üret ld ğ gaz c ns (LPG veya Doğalgaz) ürünün arkasında bulunan tekn k özell kler gösteren et kette bel rt lm şt r. Eğer c hazınızın gaz t p ayarı şebeken z n gaz t p ayarı le aynı değ lse yetk l serv s tarafından değ ş kl k yapılarak ayarlanması gerek r. Yandak tabloda gaz t p ne göre c hazın enjektör, gaz akışı ve güç değerler yer almaktadır. Yetk l serv s tarafından yapılacak değ ş kl kte bu tablo d kkate alınmalıdır. Yapılacak hatalı değ ş m sonucu oluşacak sorunlardan üret c f rma sorumlu tutulamaz. Büyük Bek Wok Bek Orta Bek Küçük Bek Enjektör Gaz akışı Güç Enjektör Gaz akışı Güç Enjektör Gaz akışı Güç Enjektör Gaz akışı Güç LPG (tüp) Doğalgaz G30-30 mbar G20-20 mbar mm 0,850 mm 1,150 g/h 236 m3/h 0,253 kw 3,000 kw 2,770 mm 0,96 mm 1,30 g/h 283 m3/h 0,300 kw 3,600 kw 3,35 mm 0,650 mm 0,970 g/h 140 m3/h 0,167 kw 1,78 kw 1,78 mm 0,500 mm 0,720 g/h 70 m3/h 0,092 kw 0,88 kw 0,990 Doğalgazdan LPG ye veya LPG den Doğalgaza dönüşüm ç n: 1-C hazın gazını ve elektr k bağlantısını kes n. C haz sıcak se soğumasını bekley n. 2-Enjektör değ ş kl ğ ç n ucu res m 1 dek g b olan b r tornav da kullanın. 3-Res m 2 de görüldüğü g b ocağın bek kapağını ve bek n çıkartıp enjektörün görüleb l r olmasını sağlayın. 4-Tornav dayla, enjektörü res m 3 tek g b çev rerek çıkartıp yen s yle değ şt r n.

12 Kurulum ç n doğru yer Ürünün alt kısmında hava açıklarından dolayı, ürünü sert zem n üzer ne yerleşt rmen z tavs ye ed l r. Ürün ayakları halı vb. yumuşak yüzeylere batmamalıdır. Mutfak zem n ün ten n ağırlığı ve buna ek olarak fırında kullanılacak mutfak gereçler ve y yecekler taşıyab lecek güçte 400mm m n. Chimney Hood 750mm m n. 65mm m n. 65mm m n. olmalıdır. Ürün mutfak mob lyası ç nde, üst ocak yüzeyler le d ğer yüzeyler arasında en az 400mm mesafe ve yan yüzeylerden 65mm mesafe kalacak şek lde kullanılab l r. Ürün, herhang b r kab ne konulmaksızın, her k yan duvarında da, herhang b r destek b u l u n m a k s ı z ı n k u l l a n ı m a uygundur. Ocak yüzey üzer nde 750mm mesafe bırakılmalıdır. Eğer ürünün üzer nde asp ratör ya da davlumbaz kullanılması durumunda, üret c s tarafından ver len kurulum ölçüler ne d kkat ed lmel d r. Ürün, ön kısmından kaldırılarak ve ler ye doğru çek lerek kolayca taşınab l r. Üst ve alt fırın kapakları açılarak, fırın ç-üst kısmından tutularak taşınmalıdır. Taşıma sırasında fırının ç-üst kısmında bulunan ısıtıcı elemanlara zarar ver lmemel d r. Ürün, arkasından ve b r kenarından mutfak duvarları, mutfak mob lyaları ya da herhang b r boyutta k ürünle yan yana yerleşt r leb l r. D ğer kenardak mutfak mob lyası veya ürünler aynı büyüklükte veya daha küçük olmalıdır. Ürünün yanındak her türlü mutfak mob lyası mutlaka ısı geç rmez olmalıdır. (en az 100C) Z nc r Bağlantı Şeması Güvenl kullanımını sağlamak amacıyla, c hazı kullanmadan önce, c hazın devr lmes n engellemek ç n ver len kancalı v dayı kullanarak c hazı duvara sıkıca sab tley n z. Kancanın duvara sıkıca sab tlend ğ nden em n olunuz.

13 Doğalgazdan LPG ye veya LPG den Doğalgaza dönüşüm ç n: 1-C hazın gazını ve elektr k bağlantısını kes n. C haz sıcak se soğumasını bekley n. 2-Enjektör değ ş kl ğ ç n ucu res m 1 dek g b olan b r tornav da kullanın. 3-Res m 2 de görüldüğü g b ocağın bek kapağını ve bek n çıkartıp enjektörün görüleb l r olmasını sağlayın. 4-Tornav dayla, enjektörü res m 3 tek g b çev rerek çıkartıp yen s yle değ şt r n. Res m 1 Res m 2 Res m 3 5-Enjektörler değ şt rd kten sonra gaz musluklarını da yen gaz t p ne göre ayarlamak gerek r. Bunun ç n öncel kle c hazınızın kontrol panel ndek ocak düğmeler n çıkartın. 6-Gaz musluklarının ortasındak v dayı res m 4 te göster ld ğ g b ufak b r tornav dayla döndürmek suret yle ayarlama yapınız. Döndürme m ktarı ve yönü aşağıdak tabloda bel rt lm şt r. Bu tabloda ver len değerler yaklaşık değerlerd r. Tavs ye ed len kısık alev boyu, tam alev boyunun üçte b r kadar olması yeterl b r ayarlamadır. 7-Eğer c hazınızda gaz sönme emn yet varsa alev ayar yer res m 5 te göster ld ğ g b gaz musluğunun hemen yanındadır. Y ne ufak b r tornav dayla tabloyu d kkate alarak gaz musluğunu yen gaz t p ne göre ayarlayınız. Bu tabloda ver len değerler yaklaşık değerlerd r. Tavs ye ed len kısık alev boyu, tam alev boyunun üçte b r kadar olması yeterl b r ayarlamadır. LPG den Doğalgaza Büyük Bek Orta Bek Küçük Bek Büyük Bek Orta Bek Küçük Bek saat yönünün tersine yaklaşık 3 tur saat yönünün tersine yaklaşık 2,5 tur saat yönünün tersine yaklaşık 2 tur Doğalgazdan LPG ye saat yönünde yaklaşık 3 tur saat yönünde yaklaşık 2,5 tur saat yönünde yaklaşık 2 tur

14 PİŞİRME TABLOSU Aşağıdak tabloda y yecek çeş tler n n p ş rme b lg ler n bulab l rs n z. P ş rme süreler şebeke voltajı, p şecek malzeme n tel ğ, m ktar ve sıcaklığa bağlı olarak farklılık göstereb lmekted r. Bu değerler kullanarak p ş receğ n z yemekler damak tadınıza uygun olmayab l r. Denemeler yaparak farklı lezzetler ve damak tadınıza uygun sonuçlar elde etmek ç n farklı değerler kend n z bel rleyeb l r s n z. DİKKAT YANMA TEHLİKESİ! Fırın çalışırken yada çalışmaya başladıktan kısa süre sonra oldukça sıcak olacaktır; ısıtıcı yüzeyler ne dokunmayınız, çocukların dokunmasına z n vermey n z. Yemeğ fırına koymadan önce fırının 5-10 dak ka ön ısıtma yapılması gerek r. Yemekler Kremalı kek Pasta B sküv Sıcaklık ( C) Raf Poz syonu P ş rme Süres (dk.) Kurab ye Kek Örgülü kurab ye Börek Poğaça Kuzu et Dana et Koyun et Tavuk (parça) Balık Buz çözme Buzu çözülecek malzemey kabından çıkararak tel ızgaranın üzer ne yerleşt r n z. Izgaranın altına çözülen suyun akması ç n kare teps y sürünüz. Program düğmes n ( ) alt ve üst ısıtıcı ve turbo fan konumuna ayarlayınız.

15 P ş rme le lg l öner ler Kek Kalıbı P ş rd ğ n z kekte/pastada çöküntü var. Kek/pastanın ortası daha çok kenarları daha az kabardı. Kek n (veya pastanın) üstü aşırı karardı. Kek n veya pastanın her tarafı aynı kızarmamış. Kek n veya pastanın dışı y p şm ş fakat ç p şmem ş. Mayalı hamurdan hazırlanan kurab yeler b rb rler ne yapışıyor Kek p ş r rken kek kalıbı kullanmanız daha y sonuç ver r. B r sonrak p ş rmey malzemey daha yumuşak kıvamda veya fırın sıcaklığını 10 C daha düşük ayarlayarak yapınız. Yemeğ n hazırlanışı sırasında karıştırma süreler ne d kkat ed n z. Kek n kalıbının kenarlarını yağlamayınız, p şt kten sonra pastayı kalıptan ayırırken özen göster n z. Sonrak p ş rmen zde pastayı b r alt rafta, daha düşük b r sıcaklıkta ve daha kısa süre seçerek p ş r n z. B r sonrak denemen zde sıcaklığı b raz düşürünüz, böylece kek veya pasta eş t ölçüde p şer. Hassas kekler Alt ve Üst ısıtıcı programıyla p ş r n. Fazla büyük olan teps den sarkan yağlı kağıt da hava dolaşımını etk leyeb l r. Yağlı kağıdı da ma teps ye göre kes n z. Daha az sıvı kullanarak sıcaklığı b raz düşük tutunuz ve sürey uzatınız. Yaş kaplamalı keklerde lk önce pasta tabanını p ş r n z. Her kurab yen n çevres nde en az 2 cm mesafe bırakılarak teps ye d z lmel d r. Böylece kurab yeler kabardıktan sonra kenarları da y kızarır. Kek veya pastanın alt tarafı çok beyaz kalmış. B r sonrak denemen zde b r alt rafta p ş rerek süre dolmadan kontrol ed n z. Fırında k ayrı teps de aynı anda kek p ş rd n z, üst raftak alttak nden daha koyu ve daha y kızarmış. Fırında b rden fazla teps de p ş rme yapılacağı zaman da ma d ğer ısıtıcıların yanında fan da kullanılmalıdır. Ayrıca, aynı anda fırına sürülen y yecekler aynı anda p şmeyeb l r.

16 AKSESUARLAR Hamur şler, büyük kızartmalar, sulu y yecekler ç n kullanılır.kek, dondurulmuş yemekler ve et yemekler ç n, doğrudan ızgara üzer nde kızartma yapmanız durumunda yağ toplama kabı olarak da kullanılab lmekted r. Hamur şler (kurab ye,b sküv vb.),donmuş gıdalar ç n kullanılır. Kızartma yapmak ç n ya da fırınlanacak, kızartılacak ve donmuş y yecekler n sten len rafa yerleşt r lmes ç n kullanılır. Teleskob k raylar sayes nde teps ler veya tel raf, kolayca takılıp çıkarılab l r. Kahve cezves ç n kullanılab l r.

17 SMF-20, fırına sürülen yemeğ n sten len zamanda serv se hazır olmasını sağlayan b r elektron k zamanlama modülüdür. Bunun ç n yapılması gereken sadece yemeğ n p şme süres n ve hazır olması sten len zamanı programlamaktan barett r. Ayrıca fırından bağımsız olarak dak ka programlı b r alarm saat olarak da kullanılab l r. Zamanlayıcı Gösterge İkonları Otomat k P ş rme Durumu Yanıyor = otomat k veya yarı otomat k p ş rme akt f Yanıp Sönüyor = otomat k p ş rme b tt veya power on koşulu Yanmıyor = otomat k p ş rme akt f değ l Fırın Durumu Yanıyor = fırın saat röles n n kontağı kapalı Yanmıyor = fırın saat röles n n kontağı açık Manuel P ş rme Durumu Yanıyor = Manuel p ş rme konumu Yanmıyor = Otomat k p ş rme konumu ( auto konu yanar ) Yarı Otomat k P ş rme Ayar Modu Gösterges Yanıp Sönüyor = P ş rme süres ayarı akt f, + veya tuşu kullanılarak ayar yapılab l r Tam Otomat k P ş rme Ayar Modu Gösterges Yanıp Sönüyor = P ş rme b t m zamanı ayarı akt f, + veya tuşu kullanılarak ayar yapılab l r Alarm Durumu Gösterges Yanıyor = alarm akt f Yanıp Sönüyor = alarm ayarı akt f, + veya tuşu kullanılarak ayar yapılab l r veya alarm süres doldu Yanmıyor = alarm akt f değ l Çocuk K l d Durumu Yanıyor = Çocuk k l d akt f Yanmıyor = Çocuk k l d akt f değ l

18 ELEKTRİK GELDİĞİNDE Elektr k lk geld ğ anda fırın devre dışıdır, ekranda saat ve AUTO yazısı flaşlar durumdadır. Ekranda gözüken saatte doğru değ ld r. Bu durumda ken, tuşuna basılarak fırın devreye alınır ve saat ayarlanır. SAAT AYARI Saat ayarı, ancak devam eden b r otomat k p ş rme programı yokken yapılab l r. ve tuşuna basılarak saat ayar moduna g r l r. Ekranda saat ve dak ka arasındak nokta yanıp sönmeye başlar, tuşları kullanılarak doğru zaman ayarlanır. Bu tuşlara uzun basılarak hızlı ayar yapılab l r. tuşuna basılarak saat ayarı sonlandırılab l r. Bu tuşa basılmaz se yaklaşık 5 san ye sonra ayar modu kend l ğ nden sona erecekt r. HATIRLATMA ZAMANLAYICISI KURMA Bu fonks yon le hatırlatma zamanlayıcısı kurulab l r, ayarladığınız süre sonunda fırın saat n n alarmı çalarak kurulan süren n geçt ğ n haber ver r. tuşuna basılarak hatırlatma zamanlayıcısı ayar moduna g r l r, göstergede konu yanıp sönmeye başlar. ve tuşları kullanılarak stenen süre ayarlanır. Maks mum ayarlanab len alarm süres 23 saat 59 dak kadır. tuşuna basılarak ayar sonlandırılab l r. Bu tuşa basılmaz se yaklaşık 5 san ye sonra ayar modu kend l ğ nden sona erecekt r. HATIRLATMA ZAMANLAYICISINI İPTAL ETME Hatırlatma zamanlayıcısı kuruluyken tuşuna yaklaşık 3 san ye basılarak hatırlatma zamanlayıcısı ptal ed l r konu ekrandan kaybolur. ÇALMAKTA OLAN ALARMI SUSTURMA Ayarlanan hatırlatma süres sonunda alarm çalmaya başlar. konu göstergede yanıp söner. Herhang b r tuşa basılarak hatırlatma alarmı susturulab l r. Alarm susturulmaz se 7 dak ka sonunda kend l ğ nden sonlanacaktır. Fakat konu herhang b r tuşa basılmadığı sürece yanıp sönmeye devam edecekt r. ELEKTRİK KESİLİP GELDİĞİNDE Şebeke elektr ğ n n kes lmes hal nde, fırınınız emn yet gerekçes le devre dışı kalacaktır. Bu durum ekrandak saat ve konunun yanıp sönmes le fade ed l r. Ekranda saat 0:00 gözükür, saat n ayarlanması gerekecekt r. (Bknz. Elektr k Geld ğ nde)

19 YARI OTOMATİK PİŞİRME Bu yöntem p ş rmen n hemen başlamasının stend ğ durumda kullanılır, sten len p ş rme süres g r l r. Fırın stenen fonks yon ve ısıya ayarlandıktan sonra: 1. tuşuna basılır göstergede konu flaşlamaya başlar. 2. ve tuşları kullanılarak gerekl p ş rme süres ayarlanır. konu göstergede görünür. konu göstergede kaybolur. 3. tuşuna 2 kere basılarak ayar sonlandırılır. Bu tuşa basılmaz se yaklaşık 5 san ye sonra ayar kend l ğ nden sonlanır. konu ekranda kaybolur, ayar tamamlanmış olur. TAM OTOMATİK PİŞİRME Bu yöntem y yeceğ n gelecektek bell b r zamanda hazır olması sten ld ğ nde kullanılır. Bu nedenle bu yöntem aynı zamanda gec kmel p ş rme olarak da adlandırılır. 1.Yarı otomat k p ş rmen n 1-2 basamakları tak p ed l r(p şme süres ayarlama). 2. tuşuna tekrar basılır, konu flaşlamaya başlar. 3. ve tuşları kullanılarak p şme b t m saat ayarlanır. konu ekrandan kaybolur, konu göster lmeye devam eder. Bu gec kmel p ş rme programlandı fakat p ş rme henüz başlamadı anlamına gel r. 4. tuşuna tekrar basılarak ayar sonlandırılır. Bu tuşa basılmaz se yaklaşık 5 san ye sonra ayar kend l ğ nden sonlanır. konu ekrandan kaybolur, ayar tamamlanmış olur. MANUEL MODE Otomat k p ş rme kuruluyken tuşuna yaklaşık 3 san ye basılarak otomat k p ş rme ptal ed l r, manuel moda g r l r. konu kaybolur, konu yanar. Manuel modda fırın devreded r. OTOMATİK PİŞİRME BİTİMİ P ş rme otomat k olarak b tt kten sonra, konu yanıp sönmeye başlar. Herhang b r tuşa basılarak alarm ses susturulab l r. konunun yanıp sönmes se sadece tuşuna basılarak durdurulab l r. Herhang b r tuşa basılmaz se sesl alarm 7 dak ka boyunca çalacaktır.

20 ELEKTRİK KESİLİP GELDİĞİNDE Şebeke elektr ğ n n kes lmes hal nde, fırınınız emn yet gerekçes le devre dışı kalacaktır. Bu durum ekrandak saat ve konunun yanıp sönmes le fade ed l r. Ekranda saat 0:00 gözükür, saat n ayarlanması gerekecekt r. (Bknz. Elektr k Geld ğ nde) NOT: EKRANDA YANIP SÖNEN İKONU, FIRININ DEVRE DIŞI OLDUĞUNU VE NORMAL KONUMA DÖNMEK İÇİN 'MANUEL MODA' GEÇMENİZ GEREKTİĞİNİ İFADE EDER. ÇOÇUK KİLİDİ FONKSİYONU Bu fonks yon, fırın saat n zde, s z n yapmış olduğunuz ayarların stem dışı değ şt r lmes n engellemek ç nd r. Çocuk k l d devrede ken, bu tuş dışında h çb r tuş basımı geçerl olmayacaktır. Tuş k l d ptal ed ld ğ nde tuşlar tekrar kullanılab l r duruma get r l r. Çocuk k l n akt f etmek ç n tuşuna ekranda konu görününceye kadar yaklaşık 3 san ye basılır. Çocuk k l d n deakt f etmek ç n aynı tuşa, konu ekrandan kayboluncaya kadar basılır. Not: Çocuk k l d devrede ken alarm çalar se, herhang b r tuşa basılarak alarm susturulab l r. K l t devrede kalmaya devam edecekt r. PROGRAMLANABİLİR OPSİYONLAR 1- Alarm Ses Ş ddet Ayarı Herhang b r ayar modu akt f değ lken tuşuna, ayarlı alarm ses ş ddet duyuluncaya kadar yaklaşık 1 san ye basılır. Aynı tuş bırakılıp tekrar basılı tutularak sonrak alarm ses ş ddetler duyulur. 3 farklı alarm tonundan en son d nlenen ses ş ddet geçerl ses ş ddet olarak kayded l r. Not: Fabr ka çıkışı alarm ses ş ddet en yüksek sev yed r. NOT: Programlanab l r ops yonlar elektr k kes lse dah sürekl hafızada kalacaktır.

21 ÜRÜN SERİ NO Garanti Belgesi Garanti Belgesi Garanti Şartları Müşterinin Firmamız nitelikleri belirtilmiş bu ürünü, fabrikasyon hataları nedeniyle oluşabilecek arızalara karşı belirtilen koşul ve süreler için garanti eder. Ürünü alan kişi, bu sözleşme şartlarını kabul etmiş sayılır. Adı Soyadı Adresi :... : Garanti süresi, cihazın teslim tarihinden itibaren başlar ve 2 (iki) yıl boyunca devam eder. Ürünün tüm parçaları dahil olmak üzere tamamı firmamızın 2 (iki) yıl garanti kapsamındadır. Cihazın garanti süresi içerisinde arızalanması durumunda tamirde geçen süre garanti süresine eklenir, ürünün tamir süresi en fazla 20 (yirmi) iş günüdür. Ürün arızasının 10 (on) iş günü içerisinde giderilememesi halinde üretici firma ürünün tamiri tamamlanıncaya kadar benzer özelliklere sahip başka bir ürünü müşterinin kullanımına tahsis edecektir. Ürünün teslim tarihinden itibaren garanti süresi içerisinde kalmak kaydıyla; bir yılda aynı arızayı üç kere veya faklı arızaların dörtten fazla ortaya çıkması sonucu üründen yararlanamamanın süreklilik kazanması veya tamiri için geçen azami sürenin aşılması veya yetkili servisin, servis olmaması halinde sırasıyla; ürünün satıcısı, bayisi, acentası, temsilcisi, ithalatçısı veya imalatçısından birisinin düzenleyeceği raporla arıza tamirinin mümkün bulunmadığının belirlenmesi durumlarında ücretsiz olarak değiştirme işlemi yapılacaktır. Ürünün, kullanma kılavuzunda yer alan hususlara aykırı kullanılmasından kaynaklanan arızalar garanti kapsamı dışındadır. Garantinin geçerli olması için ürüne yetkili servis elemanları dışındaki şahıslarca bakım, onarım yada başka bir nedenle müdahale edilmemesi gerekmektedir. Üzerinde tahrifat yapıldığı görülen garanti belgeleri geçersiz olup ürün üzerindeki orijinal seri numarasının kaldırılması veya tahrif edilmesi durumunda ürün garanti hükmünden düşer. Garanti kapsamı dışındaki arızaların giderilmesi ücrete tabidir. Garanti belgesi ile ilgili olarak çıkabilecek sorunlar için sanayi ve ticaret bakanlığı, tüketicinin ve rekabetin korunmasını genel müdürlüğü ne başvurulabilir. Ürününüz pişirme amaçlıdır, maksadı dışında kullanmayınız.... Telefonu E-posta Ürünün Cinsi Markası Modeli Seri No. Teslim Tarihi Ve Yeri Fatura Tarihi Fatura No. :... :... :... :... :... :... :... :... :... Yetkili Satıcı Unvanı - Adresi - Yetkilinin İmzası Ve Kaşesi aşağıda belirtilen hususlar; Nakliye muhafaza şartlarından dolayı meydana gelen hasar ve arızalar, Kullanma hatalarından meydana gelen hasar ve arızalar, Anormal voltaj düşüklüğü veya fazlalığı, hatalı elektrik veya gaz tesisatı nedeniyle oluşacak hasar ve arızalar, Yıldırım düşmesi, yangın veya sel nedeniyle meydana gelen hasar ve arızalar, Darbeye bağlı kırılma - ezilme ve çizilme gibi arızalar garanti kapsamı dışındadır. Bu garanti belgesi nin kullanılmasına; 4077 sayılı tüketicinin korunması hakkında kanun ve bu kanuna dayanılarak yürürlüğe konulan garanti belgesi uygulama esaslarına dair tebliğ uyarında, T.C GÜMRÜK VE TİCARET BAKANLIĞI, tüketicinin korunması genel müdürlüğü tarafından izin verilmiştir. İmalatçı Firmanın Unvanı: Sersim Dayanıklı Tüketim Malları Sanayi ve Ticaret Kollektif Şirketi Merkez Adresi: Kayseri Serbest Bölge 12. Cad. No: 18 KAYSERİ Tel: Faks: İstanbul Tel: Faks: servis e-posta: servis@simfer.com.tr Belge Onay Tarihi: Belge Numarası : Firma Yetkilisinin İmzası - Kaşesi

22 GARANTİ KUPONU -1 Müşterinin Adı Soyadı:... Adresi : Telefonu :... Ürünün Cinsi :... Markası :... Modeli :... Seri No :... Teslim tarihi ve yeri :... Fatura tarihi :... Fatura No :... GARANTİ KUPONU -2 Müşterinin Adı Soyadı:... Adresi : Telefonu :... Ürünün Cinsi :... Markası :... Modeli :... Seri No :... Teslim tarihi ve yeri :... Fatura tarihi :... Fatura No :... GARANTİ KUPONU -3 Müşterinin Adı Soyadı:... Adresi : Telefonu :... Ürünün Cinsi :... Markası :... Modeli :... Seri No :... Teslim tarihi ve yeri :... Fatura tarihi :... Fatura No :... ÜRÜN SERİ NO ÜRÜN SERİ NO ÜRÜN SERİ NO YETKİLİ SATICI Unvanı - Adresi - Yetkilinin imzası ve kaşesi Unvanı Merkez adresi İmalatçı Firmanın : SERSİM DAYANIKLI TÜKETIM MALLARI SANAYİ VE TİCARET KOLLEKTİF ŞİRKETİ : Kayseri Serbest Bölge 12. Cad.No: 18 Melikgazi / Kayseri Tel: Faks: İstanbul tel: faks: servis e-posta: servis@simfer.com.tr Firma Yetkilisinin imzası - kaşesi YETKİLİ SATICI Unvanı - Adresi - Yetkilinin imzası ve kaşesi Unvanı Merkez adresi İmalatçı Firmanın : SERSİM DAYANIKLI TÜKETIM MALLARI SANAYİ VE TİCARET KOLLEKTİF ŞİRKETİ : Kayseri Serbest Bölge 12. Cad.No: 18 Melikgazi / Kayseri Tel: Faks: İstanbul tel: faks: servis e-posta: servis@simfer.com.tr Firma Yetkilisinin imzası - kaşesi YETKİLİ SATICI Unvanı - Adresi - Yetkilinin imzası ve kaşesi İmalatçı Firmanın Unvanı : SERSİM DAYANIKLI TÜKETIM MALLARI SANAYİ VE TİCARET KOLLEKTİF ŞİRKETİ Merkez adresi : Kayseri Serbest Bölge 12. Cad.No: 18 Melikgazi / Kayseri Tel: Faks: İstanbul tel: faks: servis e-posta: servis@simfer.com.tr Firma Yetkilisinin imzası - kaşesi

ankastre ve setüstü ocak

ankastre ve setüstü ocak ankastre ve setüstü ocak İÇİNDEKİLER Güvenlik Tedbirleri 5 Ocağınızın Kurulumu 6 Elektrik bağlantısı ve güvenlik 8 Gaz bağlantısı ve güvenlik 9 Gazlı Ocakların Gaz Tipine Göre Ayarlanması 10 Kumanda

Detaylı

ENERJİMİZİ GÜNEŞTEN ALIYORUZ

ENERJİMİZİ GÜNEŞTEN ALIYORUZ ENERJİMİZİ GÜNEŞTEN ALIYORUZ MiniSolar-2012 SOLAR KUTU Kullanma Kılavuzu **Önemli** Ürünlerimizi tercih ettiğiniz için çok teşekkür ederiz. Cihazın doğru çalışmasını sağlamak ve etkili kullanmak için lütfen

Detaylı

Yen Nes l Oto Koltuğu Kurulum ve Kullanma Kılavuzu

Yen Nes l Oto Koltuğu Kurulum ve Kullanma Kılavuzu Yen Nes l Oto Koltuğu Kurulum ve Kullanma Kılavuzu ALL n 9-36 kg yen nes l oto koltuğu, ECE R44/04 standardı uyarınca I, II ve III yaş grupları ç n oto çocuk koltuğu olarak kullanımına z n ver lm şt

Detaylı

ENERJİMİZİ GÜNEŞTEN ALIYORUZ

ENERJİMİZİ GÜNEŞTEN ALIYORUZ ENERJİMİZİ GÜNEŞTEN ALIYORUZ MiniSolar-5A PWM Solar Şarj Kontrol Cihazı Kullanma Kılavuzu **Önemli** Ürünlerimizi tercih ettiğiniz için çok teşekkür ederiz. Cihazın doğru çalışmasını sağlamak ve etkili

Detaylı

Ani Su Isıtıcısı Kullanma Kılavuzu

Ani Su Isıtıcısı Kullanma Kılavuzu Ani Su Isıtıcısı Kullanma Kılavuzu B 151 EK 01M-8851261200 Bu ürün çevreye saygılı modern tes slerde doğaya zarar vermeden üret lm şt r. AEEE Yönetmel ğ ne Uygundur. PCB çermez. Elektr k devres ne,beyan

Detaylı

MONTAJ KILAVUZU INSTALLATION GUIDE

MONTAJ KILAVUZU INSTALLATION GUIDE MONTAJ KILAVUZU INSTALLATION GUIDE İÇİNDEKİLER 1 - TEKNİK ÖZELLİKLER...1 2 - MEKANİZMA TİPİ SEÇİM TABLOSU...1 3 - DUVAR İÇİ TAŞIYICI PROFİL ÖLÇÜLENDİRMESİ...2 4 - SİSTEM GENEL GÖRÜNÜMÜ...3 5 - HARİCİ AKSESUARLAR

Detaylı

THS MÜHENDİSLİK İNŞAAT TAAHHÜT MAKİNA Isıtma - Soğutma - Klima - Havalandırma Sistemleri VI. BÖLÜM HAVA KONTROL ELEMANLARI

THS MÜHENDİSLİK İNŞAAT TAAHHÜT MAKİNA Isıtma - Soğutma - Klima - Havalandırma Sistemleri VI. BÖLÜM HAVA KONTROL ELEMANLARI THS MÜHENDİSLİK İNŞAAT TAAHHÜT MAKİNA Isıtma - Soğutma - Klima - Havalandırma Sistemleri VI. BÖLÜM HAVA KONTROL ELEMANLARI HAVA KONTROL ELEMANLARI Çok Yönlü D füzör Havalandırma s stemler nde yüksek tavan

Detaylı

TESLİM TARİHİ VE YERİ: FABRİKA AZAMİ TAMİR SÜRESİ : 30 (OTUZ) GÜN

TESLİM TARİHİ VE YERİ: FABRİKA AZAMİ TAMİR SÜRESİ : 30 (OTUZ) GÜN İMALATÇI FİRMANIN ÜNVANI: AKAY ASANSÖR İML. İNŞ. TEKS. İTH. İHR. SAN. VE TİC. LTD. ŞTİ. İSTİKLAL MAH. YILDIRIM BEYAZIT CAD. NO:11 / B KIRAÇ-ESENYURT / İSTANBUL TELEFON : 0212 624 32 15 16 FAKS : 0212 424

Detaylı

KULLANICI KILAVUZU T-BOSS

KULLANICI KILAVUZU T-BOSS Erdemir Ar-Ge Elektrik Elektronik Makine Ltd.Şti. KULLANICI KILAVUZU Otomat k Tankerl Sulama S stem TR 0600078 Tip/Type:TBOSS-CNJV Model/Model: Rev:0 Erdem r Ar-Ge TÜm Hakları Saklıdır-06 Tanıtım park

Detaylı

(AE-4 V1 Model) Gaz Alarm Panosu Tanıtım ve Kullanma Kılavuzu

(AE-4 V1 Model) Gaz Alarm Panosu Tanıtım ve Kullanma Kılavuzu (AE-4 V1 Model) Gaz Alarm Panosu Tanıtım ve Kullanma Kılavuzu AE-4 V1 gaz alarm panosunun montajı Şekil-1 deki bağlantı şemasına göre yapılmalıdır. Selenoid Valf () L N L N N L Siren () Kontaktör Kontaktör

Detaylı

HT 150 SET ODA TERMOSTATI

HT 150 SET ODA TERMOSTATI DİJİTAL ODA TERMOSTATI HT 150 SET ODA TERMOSTATI KULLANIM KILAVUZU GENEL ÖZELLİKLER HT 150 SET kablosuz oda termostatıdır. Kullanıcı oda termostatını ihtiyacı olan sıcaklığa ayarlayıp daha konforlu ve

Detaylı

STL-2 SICAKLIK VE NEM TAKİP SİSTEMİ KULLANMA KILAVUZU

STL-2 SICAKLIK VE NEM TAKİP SİSTEMİ KULLANMA KILAVUZU STL SICAKLIK VE NEM TAKİP SİSTEMİ KULLANMA KILAVUZU ÖNEMLİ UYARILAR C hazı çalıştırmadan önce bu kılavuzu d kkatl ce okuyunuz ve daha sonra da faydalanmak ç n saklayınız. Kullanma kılavuzunda bel rt len

Detaylı

EEE Yönetmeligine Uygundur. PCB içermez

EEE Yönetmeligine Uygundur. PCB içermez 2104 A+ DS EEE Yönetmeligine Uygundur PCB içermez UYARI! Tümüyle çevre dostu bir soğutucu gaz olan R600a (yaln ızca belirli kosullar alt ında yan ıc ıd ır) ile çal ısan soğutucu cihaz ın ız ın normal bir

Detaylı

TUBTARA somun perç nler

TUBTARA somun perç nler TUBTARA somun perç nler güven l r bağlantı elemanınız! Belçika Malı EN 9100 Sertifikalı Somun perç n ned r? Tubtara somun perç n, levha veya prof l çer s nde güçlü b r bağlantı sağlayan, arka yüzeyden

Detaylı

D j tal Muhasebe Okuryazarlığı

D j tal Muhasebe Okuryazarlığı 06.10.2018 D j tal Muhasebe Okuryazarlığı İsma l Tekbaş Serbest Muhasebec Mal Müşav r tekbas333@hotma l.com D j tal Muhasebe Okuryazarlığı 1. GİRİŞ Y rm b r nc yüzyılın s h rl kavramlarında b r s de tartışmasız

Detaylı

HT 150 SET ODA TERMOSTATI

HT 150 SET ODA TERMOSTATI DİJİTAL ODA TERMOSTATI HT 150 SET ODA TERMOSTATI KULLANIM KILAVUZU GENEL ÖZELLİKLER HT 150 SET kablosuz oda termostatıdır. Kullanıcı oda termostatını ihtiyacı olan sıcaklığa ayarlayıp daha konforlu ve

Detaylı

CenmaX. Akıllı kapı kontağı. Kullanım kılavuzu. Model: WL-ZSPDBPW-MT-01

CenmaX. Akıllı kapı kontağı. Kullanım kılavuzu. Model: WL-ZSPDBPW-MT-01 CenmaX by Akıllı kapı kontağı Model: WL-ZSPDBPW-MT-01 Kullanım kılavuzu Akıllı Kapı Kontağı Kullanım Kılavuzu -Bu kılavuzu d kkatle okumanızı ve ler de başvurmak ç n saklamanızı öner r z. -Bu ürün mutlaka

Detaylı

EEE Yönetmeliğine Uygundur.

EEE Yönetmeliğine Uygundur. Değerli Müşterimiz, Simfer ürünlerine göstermiş olduğunuz güvenden dolayı teşekkür ederiz. Amacımız, toplam kalite anlayışına uygun olarak, modern tesislerimizde, titiz bir çalışma ortamında, doğaya zarar

Detaylı

DAŞ 04 MANUEL AKÜ ŞARJ REDRESÖRÜ KULLANMA KILAVUZU

DAŞ 04 MANUEL AKÜ ŞARJ REDRESÖRÜ KULLANMA KILAVUZU DAŞ 04 MANUEL AKÜ ŞARJ REDRESÖRÜ KULLANMA KILAVUZU ÜRETİCİ : DEMİRİZ ELEKTRİK SAN. TİC. LTD.ŞTİ. ADRES : Ortaköy Sanayi Bölgesi Kumru Sk. No:3 Selimpaşa Silivri / İstanbul TEL : 0 212 610 10 13 GSM : 0

Detaylı

EKSTENT. Model ATS-W KULLANMA KILAVUZU. Dokunmat k Ekranlı Ağrılık Tak p S stem. Hasta Ağırlığı Tak b HBS Uyumlu

EKSTENT. Model ATS-W KULLANMA KILAVUZU. Dokunmat k Ekranlı Ağrılık Tak p S stem. Hasta Ağırlığı Tak b HBS Uyumlu EKSTENT Model ATS-W KULLANMA KILAVUZU Dokunmat k Ekranlı Ağrılık Tak p S stem Hasta Ağırlığı Tak b HBS Uyumlu Ürün Tanımı Öncel kl hedefi yoğun bakım serv sler nde yatmakta olan hastaların ağırlıklarını

Detaylı

TURBO 250 ARK KAYNAK MAKİNASI KULLANMA KILAVUZU

TURBO 250 ARK KAYNAK MAKİNASI KULLANMA KILAVUZU TURBO 250 ARK KAYNAK MAKİNASI KULLANMA KILAVUZU ÜRETİCİ : DEMİRİZ ELEKTRİK SAN. TİC. LTD.ŞTİ. ADRES : Ortaköy Sanayi Bölgesi Kumru Sk. No:3 Selimpaşa Silivri / İstanbul TEL : 0 212 610 10 13 GSM : 0 532

Detaylı

Akrilik Küvet. Garanti Belgesi

Akrilik Küvet. Garanti Belgesi Akrilik Küvet Garanti Belgesi KÜVET GARANTİ BELGESİ Ece ürününü seçtiğiniz için teşekkür ederiz. ECE KÜVETİNİZİN BÜTÜN PARÇALARI DAHİL TAMAMI ÜRETİM HATALARINA KARŞI 2 (İKİ) YIL SÜRE İLE GARANTİ ALTINDADIR.

Detaylı

Bu ürün doğaya zarar vermeden çevreye saygılı modern tesislerde üretilmiştir.

Bu ürün doğaya zarar vermeden çevreye saygılı modern tesislerde üretilmiştir. fırın Sayın Müşterimiz, Simfer ürünlerine göstermiş olduğunuz güvenden dolayı teşekkür ederiz. Amacımız, toplam kalite anlayışına uygun olarak, modern tesislerimizde, titiz bir çalışma ortamında, doğaya

Detaylı

Sofram Semaver. Kullanım Kılavuzu ve Garant Belges

Sofram Semaver. Kullanım Kılavuzu ve Garant Belges Sofram Semaver Kullanım Kılavuzu ve Garant Belges 2 Ürün Tanıtım Şeması 2 1 3 5 4 7 6 8 9 10 11 1- Deml k 2- Deml k Kapağı 3- Buhar Halkası 4- Taşıma Kulbu 5- Maks mum İşaret 6- Paslanmaz Çel k Gövde 7-

Detaylı

Davlumbaz Kullanma kılavuzu P 38

Davlumbaz Kullanma kılavuzu P 38 Davlumbaz Kullanma kılavuzu P 38 Lütfen önce bu kılavuzu okuyun! Değerli Müşterimiz, Modern tesislerde üretilen ve titiz kalite kontrolünden geçirilmiş olan ürününüzün size en iyi verimi sunmasını istiyoruz.

Detaylı

DAŞ 01 MANUEL AKÜ ŞARJ REDRESÖRÜ KULLANMA KILAVUZU

DAŞ 01 MANUEL AKÜ ŞARJ REDRESÖRÜ KULLANMA KILAVUZU DAŞ 01 MANUEL AKÜ ŞARJ REDRESÖRÜ KULLANMA KILAVUZU ÜRETİCİ : DEMİRİZ ELEKTRİK SAN. TİC. LTD.ŞTİ. ADRES : Ortaköy Sanayi Bölgesi Kumru Sk. No:3 Selimpaşa Silivri / İstanbul TEL : 0 212 610 10 13 GSM : 0

Detaylı

HT 300 ODA TERMOSTATI

HT 300 ODA TERMOSTATI DİJİTAL ODA TERMOSTATI HT 300 ODA TERMOSTATI KULLANIM KILAVUZU GENEL ÖZELLİKLER HT 300 kablolu oda termostatıdır. Kullanıcı oda termostatını ihtiyacı doğrultusunda programlayıp daha konforlu ve ekonomik

Detaylı

ELGE 380V AC Sürücüleri Kullanım Klavuzu ELD110 Sürücüleri (3,7...11 kw) elge control products. elge

ELGE 380V AC Sürücüleri Kullanım Klavuzu ELD110 Sürücüleri (3,7...11 kw) elge control products. elge ELGE 380V AC Sürücüleri Kullanım Klavuzu ELD0 Sürücüleri (3,7... kw) elge control products elge Güvenl k Uyarı! ELD0 AC sürücüler n n tüm montaj şlemler SADECE uzman tekn k personel tarafından gerçekleşt

Detaylı

DIGITURK Kullanma K lavuzu

DIGITURK Kullanma K lavuzu DIGITURK Kullanma K lavuzu AS 900 DIGITURK Lütfen önce bu kılavuzu okuyun! Değerli Müşterimiz, Modern tesislerde üretilmiş ve titiz kalite kontrol işlemlerinden geçirilmiş olan ürününüzün size en iyi verimi

Detaylı

Set Üstü ve Ankastre Ocak Kullanma Kýlavuzu

Set Üstü ve Ankastre Ocak Kullanma Kýlavuzu Set Üstü ve Ankastre Ocak Kullanma Kýlavuzu Ürün Kodlarý 2013 2113 2213 2075 2175 2265 2245 2240 2260 2375 2060 2055 2275 2050 2250 2080 2280 2475 2122 2255 2285 2040 2085 2045 2065 Değerli Müşterimiz,

Detaylı

PLUSSMART HT 350 ODA TERMOSTATI KULLANIM KILAVUZU

PLUSSMART HT 350 ODA TERMOSTATI KULLANIM KILAVUZU GENEL ÖZELLİKLER PLUSSMART HT 350 ODA TERMOSTATI KULLANIM KILAVUZU HT 350 kablolu dijital oda termostatıdır. Kullanıcının oda termostatını ihtiyacı doğrultusunda programlayıp daha konforlu ve ekonomik

Detaylı

Derin - Dondurucu Kullanma Kılavuzu

Derin - Dondurucu Kullanma Kılavuzu Derin - Dondurucu Kullanma Kılavuzu AL 214 A+ Derin Dondurucu Kullanma Kılavuzu EEE Yönetmeligine Uygundur PCB içermez UYARI! Tümüyle çevre dostu bir soğutucu gaz olan R600a (yalnızca belirli kosullar

Detaylı

HV 71XX SERİSİ ARAÇ İÇİ GÖRÜNTÜLEME VE KAYIT SİSTEMİ KURULUM VE KULLANMA KILAVUZU

HV 71XX SERİSİ ARAÇ İÇİ GÖRÜNTÜLEME VE KAYIT SİSTEMİ KURULUM VE KULLANMA KILAVUZU HV 71XX SERİSİ ARAÇ İÇİ GÖRÜNTÜLEME VE KAYIT SİSTEMİ KURULUM VE KULLANMA KILAVUZU 1)GENEL KURULUM Açıklama Kamera, mon tör ve mob l kayıt c hazına güç vereb lmen z ç n tek b r elektr k kablosu le aküden

Detaylı

LBX-0601. www.loobex.com

LBX-0601. www.loobex.com LBX-0601 www.loobex.com İÇERİK Giriş.2 Kullanma Talimatları 2 Temizleme Talimatları 4 Kireç Temizleme Talimatları..4 Cihaz Parçaları.5 Sorun Giderme 6 BUHARLI STERİLİZATÖR KURUTUCU - BEBEK MAMASI ISITICISI

Detaylı

set üstü ocak kullanma kılavuzu

set üstü ocak kullanma kılavuzu set üstü ocak kullanma kılavuzu İÇİNDEKİLER Güvenlik Tedbirleri... 4,5,6 Teknik Özellikler ve Kumanda Paneli... 7 Gaz bağlantısı ve Güvenlik... 8 Elektrikli Ocağın Hotplate kullanımı...9 Ocağınızın Kullanımı...10

Detaylı

Enler tablosu Genel bakış. Haftanın günler ne göre rapor. En çok kullanılan programlar Performans tablosu. Ayın günler ne göre rapor

Enler tablosu Genel bakış. Haftanın günler ne göre rapor. En çok kullanılan programlar Performans tablosu. Ayın günler ne göre rapor OFİS Zaman değerlidir... O nu boşa harcamayın. Eğ l mler Haftanın günler ne göre rapor Enler tablosu Genel bakış Ayın günler ne göre rapor En çok kullanılan programlar Performans tablosu Yılın aylarına

Detaylı

CenmaX. Akıllı nfrared kumanda. Kullanım Kılavuzu. SR-ZTPWBPW Ser s

CenmaX. Akıllı nfrared kumanda. Kullanım Kılavuzu. SR-ZTPWBPW Ser s CenmaX by Akıllı nfrared kumanda SR-ZTPWBPW Ser s Kullanım Kılavuzu -Bu kılavuzu d kkatle okumanızı ve ler de başvurmak ç n saklamanızı öner r z. -Bu ürün mutlaka uyumlu z gbee ağ geç d le beraber kullanılmalıdır.

Detaylı

ELEKTRİKLİ SU OTOMATLARI

ELEKTRİKLİ SU OTOMATLARI ELEKTRİKLİ SU OTOMATLARI ÜRETİM ADRESİ İkitelli O.S.B. Atatürk Cad. Pik Dökümcüler San. Sit.A-3 Blok No: 2 İkitelli Başakşehir / İSTANBUL Basım Tarihi : 01 Temmuz 2015 ONS KALIP MEKANİK MATBAA SAN. TİC.

Detaylı

Aspiratör Kullanma kılavuzu P 275 P 280

Aspiratör Kullanma kılavuzu P 275 P 280 Aspiratör Kullanma kılavuzu P 275 P 280 Lütfen önce bu kılavuzu okuyun! Değerli Müşterimiz, Modern tesislerde üretilen ve titiz kalite kontrolünden geçirilmiş olan ürününüzün size en iyi verimi sunmasını

Detaylı

ne.com

ne.com nfo@fakomak ne.com +90 216 307 66 99 Vel baba Mahalles, M mar S nan Caddes, Temaşa Sokak, Dolayoba Sanay S tes, C Blok, No:3/3, D:2, Pend k, İstanbul, Türk ye HAKKIMIZDA Et ketleme alanında talepler doğrultusunda

Detaylı

ELEGAM ASANSÖR MAKİNASI. kullanım & bakım klavuzu

ELEGAM ASANSÖR MAKİNASI. kullanım & bakım klavuzu ASANSÖR MAKİNASI kullanım & bakım klavuzu Hasmak Asansör Makine ve Motor Sanayi Ticaret Ltd. Şti 2014 - Tüm Hakları Saklıdır. Kullanım & Bakım Klavuzu Sayfa 03 İÇİNDEKİLER Sayfa 1. ÜRETİCİ VE SERVİS İRTİBAT

Detaylı

Derin Dondurucu Kullanma Kılavuzu BK 3101 A+ CF

Derin Dondurucu Kullanma Kılavuzu BK 3101 A+ CF Derin Dondurucu Kullanma Kılavuzu BK 3101 A+ CF EEE Yönetmeligine Uygundur PCB içermez UYARI! Tümüyle çevre dostu bir soğutucu gaz olan R600a (yaln ızca belirli kosullar alt ında yan ıc ıd ır) ile çal

Detaylı

Kılavuzumuz en son teknoloji kullanılarak üretilmiş olan cihazınızı güven ve maksimum verimle kullanmanıza yardımcı olmak amacıyla hazırlanmıştır.

Kılavuzumuz en son teknoloji kullanılarak üretilmiş olan cihazınızı güven ve maksimum verimle kullanmanıza yardımcı olmak amacıyla hazırlanmıştır. Değerli Müşterimiz, Hedefimiz, modern tesislerimizde, dikkatli bir şekilde üretilen, özel olarak test edilen, beklentilerinizin de ötesinde kaliteli ürünler üretmektir. Kılavuzumuz en son teknoloji kullanılarak

Detaylı

HT 250 ODA TERMOSTATI

HT 250 ODA TERMOSTATI DİJİTAL ODA TERMOSTATI HT 250 ODA TERMOSTATI KULLANIM KILAVUZU GENEL ÖZELLİKLER HT 250 kablolu oda termostatıdır. Kullanıcı oda termostatını ihtiyacı olan sıcaklığa ayarlayıp daha konforlu ve ekonomik

Detaylı

HT 300 SET ODA TERMOSTATI

HT 300 SET ODA TERMOSTATI DİJİTAL ODA TERMOSTATI HT 300 SET ODA TERMOSTATI KULLANIM KILAVUZU GENEL ÖZELLİKLER HT 300 SET kablosuz oda termostatıdır. Kullanıcı oda termostatını ihtiyacı doğrultusunda programlayıp daha konforlu ve

Detaylı

midi fırın kullanma kılavuzu

midi fırın kullanma kılavuzu midi fırın kullanma kılavuzu Sayın Müşterimiz, Simfer ürünlerine göstermiş olduğunuz güvenden dolayı teşekkür ederiz. Amacımız, toplam kalite anlayışına uygun olarak, modern tesislerimizde, titiz bir çalışma

Detaylı

EEE Yönetmeligine Uygundur. PCB içermez

EEE Yönetmeligine Uygundur. PCB içermez 2595 A+ D EEE Yönetmeligine Uygundur PCB içermez UYARI! Tümüyle çevre dostu bir soğutucu gaz olan R600a (yalnızca belirli kosullar altında yanıcıdır) ile çalısan soğutucu cihazınızın normal bir sekilde

Detaylı

HARİCİ SİREN AS 240/250/260/282/290 HARİCİ SİREN AS 240/250/260/282/290. Kullanım Kılavuzu.

HARİCİ SİREN AS 240/250/260/282/290 HARİCİ SİREN AS 240/250/260/282/290. Kullanım Kılavuzu. HARİCİ SİREN Kullanım Kılavuzu www.eds.com.tr 1 Giriş Harici Sirenler, harici ortamlarda kullanılmak üzere tasarlanmış, tüm güvenlik sistemlerine uyumlu, her türlü hava şartlarına ve darbeye dayanıklı

Detaylı

Pompalı ve Pompasız Kab nl. Tezgahaltı RO S stem 5 Aşamalı

Pompalı ve Pompasız Kab nl. Tezgahaltı RO S stem 5 Aşamalı 6T-75 WOP Pompalı ve Pompasız Tezgahaltı RO S stem 6 Aşamalı - 10 Şeffaf Haus ng (Ç ft Or ng) - 10 Beyaz Mat Haus ng (Ç ft Or ng) - 10 PP Spun 5µ Sed ment F ltre - 10 UDF Akt f Karbon F ltre - 10 CTO Blok

Detaylı

7 Tüketici Hizmetleri Değerli Müșterimiz, Sizlere iyi ürün vermek kadar, iyi hizmet vermenin de önemine inanıyoruz. Bu nedenle siz bilinçli tüketicile

7 Tüketici Hizmetleri Değerli Müșterimiz, Sizlere iyi ürün vermek kadar, iyi hizmet vermenin de önemine inanıyoruz. Bu nedenle siz bilinçli tüketicile 7 Tüketici Hizmetleri Değerli Müșterimiz, Sizlere iyi ürün vermek kadar, iyi hizmet vermenin de önemine inanıyoruz. Bu nedenle siz bilinçli tüketicilere çok geniș kapsamlı yeni hizmetler sunmaya devam

Detaylı

CenmaX. Kablosuz PIR hareket sensörü. WL-ZSPWBPW ser s YJ-ZSPCBW ser s. Kullanım Kılavuzu

CenmaX. Kablosuz PIR hareket sensörü. WL-ZSPWBPW ser s YJ-ZSPCBW ser s. Kullanım Kılavuzu CenmaX by Kablosuz PIR hareket sensörü WL-ZSPWBPW ser s YJ-ZSPCBW ser s Kullanım Kılavuzu -Bu kılavuzu d kkatle okumanızı ve ler de başvurmak ç n saklamanızı öner r z. -Bu ürün mutlaka uyumlu z gbee ağ

Detaylı

FRİTÖZ KULLANMA KILAVUZU FRİTÖZÜ ÇALIŞTIRMADAN ÖNCE LÜTFEN DİKKATLİCE OKUYUNUZ

FRİTÖZ KULLANMA KILAVUZU FRİTÖZÜ ÇALIŞTIRMADAN ÖNCE LÜTFEN DİKKATLİCE OKUYUNUZ FRİTÖZ KULLANMA KILAVUZU FRİTÖZÜ ÇALIŞTIRMADAN ÖNCE LÜTFEN DİKKATLİCE OKUYUNUZ AEF 490 AEF 890 İÇİNDEKİLER I Fritözün Tanımı ve Kullanım Alanları 3 4 II Genel Uyarılar ve Güvenlik Önlemleri 5 III Teknik

Detaylı

EEE Yönetmeliğine Uygundur.

EEE Yönetmeliğine Uygundur. Sayın Müşterimiz, Simfer ürünlerine göstermiş olduğunuz güvenden dolayı teşekkür ederiz. Amacımız, toplam kalite anlayışına uygun olarak, modern tesislerimizde, titiz bir çalışma ortamında, doğaya zarar

Detaylı

HT 150 ODA TERMOSTATI

HT 150 ODA TERMOSTATI DİJİTAL ODA TERMOSTATI HT 150 ODA TERMOSTATI KULLANIM KILAVUZU GENEL ÖZELLİKLER HT 150 kablolu oda termostatıdır. Kullanıcı oda termostatını ihtiyacı olan sıcaklığa ayarlayıp daha konforlu ve ekonomik

Detaylı

Aspiratör Kullanma Kılavuzu A 37 I

Aspiratör Kullanma Kılavuzu A 37 I Aspiratör Kullanma Kılavuzu A 37 I Lütfen önce bu kılavuzu okuyun! Değerli Müşterimiz, Modern tesislerde üretilmiş ve titiz kalite kontrol işlemlerinden geçirilmiş olan ürününüzün size en iyi verimi sunmasını

Detaylı

Derin - Dondurucu Kullanma Kilavuzu AL 212 A+

Derin - Dondurucu Kullanma Kilavuzu AL 212 A+ Derin - Dondurucu Kullanma Kilavuzu AL 212 A+ EEE Yönetmeligine Uygundur PCB içermez UYARI! Tümüyle çevre dostu bir soğutucu gaz olan R600a (yaln ızca belirli kosullar alt ında yan ıc ıd ır) ile çal ısan

Detaylı

Duvara Monte Edilebilen Verimli Isı İstasyonları. Copyright 2017 VEDS Substations VEDS FX SERİSİ VERİMLİ ISI İSTASYONLARI MONTAJ VE KULLANIM KILAVUZU

Duvara Monte Edilebilen Verimli Isı İstasyonları. Copyright 2017 VEDS Substations VEDS FX SERİSİ VERİMLİ ISI İSTASYONLARI MONTAJ VE KULLANIM KILAVUZU Duvara Monte Edilebilen Verimli Isı İstasyonları Copyright 2017 VEDS Substations FX Serisi VEDS FX SERİSİ VERİMLİ ISI İSTASYONLARI MONTAJ VE KULLANIM KILAVUZU İçindekiler Genel Bakış ve Ürün Tanıtımı 1

Detaylı

AKE GAZLI SABİT TABANLI FIRIN KONTROL KARTI (7 TFT DOKUNMATİK) KULLANIM KILAVUZU

AKE GAZLI SABİT TABANLI FIRIN KONTROL KARTI (7 TFT DOKUNMATİK) KULLANIM KILAVUZU AKE.370.502.01.03 GAZLI SABİT TABANLI FIRIN KONTROL KARTI (7 TFT DOKUNMATİK) KULLANIM KILAVUZU AKE.370.502.01.03 GAZLI SABİT TABANLI FIRIN KONTROL KARTI (7 TFT DOKUNMATİK) KULLANIM KILAVUZU 1 AKE.370.502.01.03

Detaylı

(FXD-T Model) Pilli El Dedektörü Tanıtım ve Kullanma Kılavuzu

(FXD-T Model) Pilli El Dedektörü Tanıtım ve Kullanma Kılavuzu (FXD-T Model) Pilli El Dedektörü Tanıtım ve Kullanma Kılavuzu Cihaz Hakkında: FXD-T model gaz dedektörü, havadaki patlayıcı gazları algılayabilen(doğalgaz ve LPG) bir cihazdır. Bu tür tehlikeli gazların

Detaylı

Televizyon Kullanma Kılavuzu F 49-209 LED TV

Televizyon Kullanma Kılavuzu F 49-209 LED TV Televizyon Kullanma Kılavuzu F 49-209 LED TV Lütfen önce bu kılavuzu okuyun! Değerli Müşterimiz, Modern tesislerde üretilen ve titiz kalite kontrol işlemlerinden geçirilen üründen en iyi verimi almanızı

Detaylı

YÖNETMELİK KİMYASALLARIN ENVANTERİ VE KONTROLÜ HAKKINDA YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

YÖNETMELİK KİMYASALLARIN ENVANTERİ VE KONTROLÜ HAKKINDA YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar 26 Aralık 2008 CUMA Resmî Gazete Sayı : 27092 (Mükerrer) YÖNETMELİK Çevre ve Orman Bakanlığından: KİMYASALLARIN ENVANTERİ VE KONTROLÜ HAKKINDA YÖNETMELİK Amaç BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

Detaylı

3 4 5 6 7 8 9 10 11 6 Tüketici Hizmetleri Değerli Müșterimiz, Sizlere iyi ürün vermek kadar, iyi hizmet vermenin de önemine inanıyoruz. Bu nedenle siz bilinçli tüketicilere çok geniș kapsamlı yeni hizmetler

Detaylı

LED-Çalışma masası lambası

LED-Çalışma masası lambası LED-Çalışma masası lambası tr Kullanım Kılavuzu ve Garanti Bilgileri Tchibo GmbH D-22290 Hamburg 82458AS5X5V 2015-07 Güvenlik uyarıları Bu ürün çeşitli emniyet tertibatlarına sa hiptir. Buna rağmen güvenlik

Detaylı

SmartRoom. Akıllı Su Sensörü. Kullanım Kılavuzu. SR-ZSSMBPW ser s

SmartRoom. Akıllı Su Sensörü. Kullanım Kılavuzu. SR-ZSSMBPW ser s SmartRoom Akıllı Su Sensörü Kullanım Kılavuzu SR-ZSSMBPW ser s Akıllı Su Sensörü Kullanım Kılavuzu -Bu kılavuzu d kkatle okumanızı ve ler de başvurmak ç n saklamanızı öner r z. -Bu ürün mutlaka uyumlu

Detaylı

MONTAJ VE BAKIM TALİMATI

MONTAJ VE BAKIM TALİMATI düşten gerçeğe... SG 1001 SPIDER GROUP MONTAJ VE BAKIM TALİMATI CEMER KENT EKİPMANLARI SAN. ve TİC. A.Ş. Bahçelievler Mah. 430 Sokak No:16 35375 TORBALI / İZMİR Tel: 0232 853 87 04 / Fax: 0232 853 97 58

Detaylı

(HSS2000 EX PROOF) Model Gaz Alarm Dedektörü Tanıtımı

(HSS2000 EX PROOF) Model Gaz Alarm Dedektörü Tanıtımı (HSS2000 EX PROOF) Model Gaz Alarm Dedektörü Tanıtımı (4-20mA) 1 HSS2000 EX PROOF GAZ ALARM DEDEKTÖRÜ HSS-2000 Ex-proof gaz alarm cihazının alevsızdırmazlık özelliği ve Alsz sertifikasının geçerliliği

Detaylı

Gebrauchsanleitung Operatinginstruction Kullanmatalimatı KDN53A00NE

Gebrauchsanleitung Operatinginstruction Kullanmatalimatı KDN53A00NE de en tr Gebrauchsanleitung Operatinginstruction Kullanmatalimatı KDN53A00NE tr tr tr tr 17* E - Nr FD - Nr 14 A B A B 15* SW 22 16* De erli Müflterimiz Bosch

Detaylı

Kol saati. Kullanım Kılavuzu ve Garanti Bilgileri. Tchibo GmbH D Hamburg 69407AB3X3III

Kol saati. Kullanım Kılavuzu ve Garanti Bilgileri. Tchibo GmbH D Hamburg 69407AB3X3III Kol saati Kullanım Kılavuzu ve Garanti Bilgileri Tchibo GmbH D-22290 Hamburg 69407AB3X3III Değerli Müşterimiz! Yeni renkli saatiniz size gerçek yaz hissi sunar. Saatinizi güle güle kullanın. Tchibo Ekibiniz

Detaylı

Bizim İşimiz Sizin Gücünüz

Bizim İşimiz Sizin Gücünüz Bizim İşimiz Sizin Gücünüz ÜRÜN KATAOĞU GRUP ÖZEİKERİ PRIME STANDBY Güç KVA 245 275 Güç KW 196 220 Standart Ger l m V Dak ka Başına Dönüş Sayısı r.p.m. 1500 Güç Faktöründek Dönüş Cos Ph 0,8 400/230 STANDBY

Detaylı

MONOFAZE SERVO OTOMATİK VOLTAJ REGÜLATÖRÜ KULLANMA KILAVUZU

MONOFAZE SERVO OTOMATİK VOLTAJ REGÜLATÖRÜ KULLANMA KILAVUZU MONOFAZE SERVO OTOMATİK VOLTAJ REGÜLATÖRÜ KULLANMA KILAVUZU ÜRETİCİ : DEMİRİZ ELEKTRİK SAN. TİC. LTD.ŞTİ. ADRES : Ortaköy Sanayi Bölgesi Kumru Sk. No:3 Selimpaşa Silivri / İstanbul TEL : 0 212 610 10 13

Detaylı

Ç NDEK LER 1. GENEL KURALLAR 2. ÇALI TIRMA 3. ÖN PANEL 4. AYARLAR 5. TIG KURULUMU

Ç NDEK LER 1. GENEL KURALLAR 2. ÇALI TIRMA 3. ÖN PANEL 4. AYARLAR 5. TIG KURULUMU Ç NDEK LER 1. GENEL KURALLAR 2. ÇALI TIRMA 3. ÖN PANEL 4. AYARLAR 5. TIG KURULUMU 5.1 TIG DC UYGULAMA ADIMLARI 5.2 TIG AC UYGULAMA ADIMLARI 5.3 AYARLAMA 5.4 KULLANIM TAL MATLARI 6. ÇUBUK KURULUMU 6.1 ARK

Detaylı

OTOMATİK SİGORTALAR B TİPİ C TİPİ D TİPİ TÜRKÇE KULLANIM KILAVUZU

OTOMATİK SİGORTALAR B TİPİ C TİPİ D TİPİ TÜRKÇE KULLANIM KILAVUZU OTOMATİK SİGORTALAR B TİPİ C TİPİ D TİPİ TÜRKÇE KULLANIM KILAVUZU OTOMATİK SİGORTALAR Legrand otomatik sigortalar, bağlı bulunduğu elektrik devresini aşırı akım ve kısa devrelere karşı korurlar. Devrenin

Detaylı

GARANTİ SÜRESİ : 2 YIL KULLANIM ÖMRÜ : 10 YIL GARANTİ ŞARTLARI 1-) Garanti süresi,malın teslim tarihinden itibaren başlar ve.yıldır. 2-) Malın bütün parçaları dahil olmak üzere tamamı Firmamızın garanti

Detaylı

Antares AVM Kurumsal K ml k Kılavuzu

Antares AVM Kurumsal K ml k Kılavuzu Antares AVM Kurumsal K ml k Kılavuzu Antares AVM Kurumsal K ml k Kılavuzu 01. Antares AVM Kurumsal K ml k Unsurları 01.01 01.02 01.03 01.04 01.05 01.06 Logo Güvenl Alan Logo Vers yonları Logo Kullanım

Detaylı

Authorized Steel Service Center for. DEMİR ÇELİK SAN. ve TİC. A.Ş.

Authorized Steel Service Center for. DEMİR ÇELİK SAN. ve TİC. A.Ş. Soğuk şek lleneb l r yüksek mukavemetl özel yapısal çel k kullanımı sonucu S355'le mukayese ed ld ğ nde elde ed len kalınlık azalması Kamyon üret m, gros yükü azaltarak daha fazla yük taşınmasını sağlayacak

Detaylı

Uydu Alıcısı Kullanma Kılavuzu. BS-820 Smart CI

Uydu Alıcısı Kullanma Kılavuzu. BS-820 Smart CI Uydu Alıcısı Kullanma Kılavuzu BS-820 Smart CI Lütfen önce bu kılavuzu okuyun! Değerli Müşterimiz, Modern tesislerde üretilmiş ve titiz kalite kontrol işlemlerinden geçirilmiş olan ürününüzün size en iyi

Detaylı

ELEKTRONİK ÜCRET TOPLAMA SİSTEMLERİ SELF SERVİS ÖDEME VE İŞLEM KİOSKU. Genel Özell kler

ELEKTRONİK ÜCRET TOPLAMA SİSTEMLERİ SELF SERVİS ÖDEME VE İŞLEM KİOSKU. Genel Özell kler L ELEKTRNİK ÜCRET TPLAA SİSLERİ -KISK ÖDEE RİNALİ -GEÇİŞ KNTRL SİSLERİ RFID PLAKA TANIA BARİYER KNTRL - ELEKTRNİK ÜCRET TPLAA SİSLERİ L Uygulama Alanları odüler yapısı sayes nde ödeme noktası çeren tüm

Detaylı

DİKKAT! EEE Yönetmeliğine Uygundur. Değerli Müşterimiz,

DİKKAT! EEE Yönetmeliğine Uygundur. Değerli Müşterimiz, Değerli Müşterimiz, Simfer ürünlerine göstermiş olduğunuz güvenden dolayı teşekkür ederiz. Amacımız, toplam kalite anlayışına uygun olarak, modern tesislerimizde, titiz bir çalışma ortamında, doğaya zarar

Detaylı

YÜKLEME KÖRÜĞÜ MONTAJ&KULLANIM&BAKIM KILAVUZU

YÜKLEME KÖRÜĞÜ MONTAJ&KULLANIM&BAKIM KILAVUZU YÜKLEME KÖRÜĞÜ MONTAJ&KULLANIM&BAKIM KILAVUZU Sayın Müşter m z; Öncel kle GOXU eder z. markasını seçt ğ n z ç n teşekkür Aşağıda bel rtt ğ m z amaçlar doğrultusunda bu k tapçığı hazırlamak ht yacı duyulmuştur.

Detaylı

Mutfakta ustalığınızı tamamlamak için ürünlerimiz tasarımı ve kullanımıyla yenilendi, güzelleşti.

Mutfakta ustalığınızı tamamlamak için ürünlerimiz tasarımı ve kullanımıyla yenilendi, güzelleşti. www.adisel.com.tr Mutfakta ustalığınızı tamamlamak için ürünlerimiz tasarımı ve kullanımıyla yenilendi, güzelleşti. Adisel daha modern ve daha kullanışlı tasarıma sahip yepyeni fırınlar ve ocaklar tasarladı.

Detaylı

MRL-200. Dijital Oda Termostatı Kullanma Kılavuzu

MRL-200. Dijital Oda Termostatı Kullanma Kılavuzu Dijital Oda Termostatı Kullanma Kılavuzu www.intherm.com.tr Türk Malı İÇİNDEKİLER 3 4 5 5-6 6 7 8 Açıklama Teknik Özellikler Emniyet İle İlgili Önemli Uyarılar Kurulum ve Montaj Ekran Detayları Kullanım

Detaylı

EEE Yönetmeliğine Uygundur.

EEE Yönetmeliğine Uygundur. Değerli Müşterimiz, Simfer ürünlerine göstermiş olduğunuz güvenden dolayı teşekkür ederiz. Amacımız, toplam kalite anlayışına uygun olarak, modern tesislerimizde, titiz bir çalışma ortamında, doğaya zarar

Detaylı

YANGIN ÖNLEMENİN YENİLİKÇİ TEKNOLOJİSİ

YANGIN ÖNLEMENİN YENİLİKÇİ TEKNOLOJİSİ YANGIN ÖNLEMENİN YENİLİKÇİ TEKNOLOJİSİ FIPRON Teknolojis ile üret len çeş tl şekil ve ebattaki ürünler, "bekleme modu"nda yıllarca kalabilir ve alev, otomatik olarak, büyümes ne z n vermeden, meydana geldiği

Detaylı

AKE ELEKTRİKLİ TAŞ TABANLI FIRIN KONTROL KARTI KULLANIM KILAVUZU

AKE ELEKTRİKLİ TAŞ TABANLI FIRIN KONTROL KARTI KULLANIM KILAVUZU AKE.343.502 ELEKTRİKLİ TAŞ TABANLI FIRIN KONTROL KARTI KULLANIM KILAVUZU AKE.343.502 ELEKTRİKLİ TAŞ TABANLI FIRIN KONTROL KARTI KULLANIM KILAVUZU 1 1.CİHAZ ÖLÇÜLERİ 2.RÖLE KARTI VE ÖLÇÜLERİ AKE.343.502

Detaylı

Sınavı Kazanan Adaylar İç 봑 n Staja Başlama Evrak L 봑 stes 봑

Sınavı Kazanan Adaylar İç 봑 n Staja Başlama Evrak L 봑 stes 봑 Sınavı Kazanan Adaylar İç 봑 n Staja Başlama Evrak L 봑 stes 봑 STAJA GİRİŞ SINAVINI KAZANAN ADAYLARIN STAJ BAŞLATMA BAŞVURU İŞLEMLERİ Staja G 봑 r 봑 ş sınavını başarmanız, staja başlamaya hak kazandığınız

Detaylı

ÇGE 330 YAZ STAJI TALİMATLARI. Staj süres nce aşağıdak hususlara t t zl kle uymanızı r ca eder; başarılar d ler z.

ÇGE 330 YAZ STAJI TALİMATLARI. Staj süres nce aşağıdak hususlara t t zl kle uymanızı r ca eder; başarılar d ler z. ÇGE 330 YAZ STAJI TALİMATLARI Staj süres nce aşağıdak hususlara t t zl kle uymanızı r ca eder; başarılar d ler z. A. Staj Önces Hazırlıklar 1. Yaz stajınızı öncel k sırasına göre danışman öğret m elemanın

Detaylı

MODEL HCC SICAK YOLLUK KONTROL MODÜLLERİ KULLANMA KILAVUZU

MODEL HCC SICAK YOLLUK KONTROL MODÜLLERİ KULLANMA KILAVUZU MODEL HCC SICAK YOLLUK KONTROL MODÜLLERİ KULLANMA KILAVUZU OPKON OPTİK ELEKTRONİK KONTROL SAN.TİC.LTD.ŞTİ. Terazidere Mah.60.Yıl Cad.No:46 Kat:3 Bayrampaşa / İstanbul Tel:0212 501 48 63 Faks:0212 501 48

Detaylı

Kullanım kılavuzu MWE 22 EGL MWE 22 EGR

Kullanım kılavuzu MWE 22 EGL MWE 22 EGR Kullanım kılavuzu TR MWE 22 EGL MWE 22 EGR Fırınınızın açıklaması 6 1 2 3 4 5 1. Kilit mangalları 4. Seramik taban 2. Kapı pencere camı 5. Kontrol paneli 3. Açılır ızgara 6. Raf 1. Start/Stop düğmesi 5.

Detaylı

Model Kodu. Maks mum Ağırlık kg

Model Kodu. Maks mum Ağırlık kg Model Kodu Motor Gücü 197 PS (145 kw) Maks mum Ağırlık 17 710 kg Kova Kapas tes 3.3 m³ % 20'ye Varan Yakıt Tasarrufu *Öncek ser 80ZV-2 model ne kıyasla Yen Kawasak 80Z6 last kl yükley c, yakıt tasarrufu

Detaylı

Kusursuz bir onarım ancak cihazın tamamı gerekli olduğu her zaman zarar verilmeden sökülebiliyorsa mümkündür.

Kusursuz bir onarım ancak cihazın tamamı gerekli olduğu her zaman zarar verilmeden sökülebiliyorsa mümkündür. Kurulum yalnızca uzman personel tarafından yapılabilir. Tüm iş adımları sırasıyla eksiksiz olarak uygulanmalı ve kontrol edilmelidir. Geçerlilik kapsamı Bu kurulum kılavuzu aşağıdakiler için geçerlidir:

Detaylı

EEE Yönetmeligine Uygundur. PCB içermez

EEE Yönetmeligine Uygundur. PCB içermez 2335 A+ D EEE Yönetmeligine Uygundur PCB içermez UYARI! Tümüyle çevre dostu bir soğutucu gaz olan R600a (yalnızca belirli kosullar altında yanıcdr)ile ı ı çalısan soğutucu cihazınızın normal bir sekilde

Detaylı

Ankastre Kış Fırsatları

Ankastre Kış Fırsatları Ankastre Kış Fırsatları Ankastre Setler 3.769 7060 Multi Turbo Fırın 1.361 3904 Vitroseramik Ocak 972 8743 Davlumbaz 1.436 0+15 Fonksiyon Dijital programlanabilir dokunmatik kontrol paneli Fırın içi sökülebilir

Detaylı

AKE GAZLI DÖNER TABANLI FIRIN KONTROL KARTI (7 TFT DOKUNMATİK) KULLANIM KILAVUZU

AKE GAZLI DÖNER TABANLI FIRIN KONTROL KARTI (7 TFT DOKUNMATİK) KULLANIM KILAVUZU AKE.370.502.01.02 GAZLI DÖNER TABANLI FIRIN KONTROL KARTI (7 TFT DOKUNMATİK) KULLANIM KILAVUZU AKE.370.502.01.02 GAZLI DÖNER TABANLI FIRIN KONTROL KARTI (7 TFT DOKUNMATİK) KULLANIM KILAVUZU 1 1.CİHAZ ÖLÇÜLERİ

Detaylı

10. Sınıf Matemat k Ders İşleme Defter. Altın Kalem Yayınları

10. Sınıf Matemat k Ders İşleme Defter. Altın Kalem Yayınları 10. Sınıf Matemat k Ders İşleme Defter OLASILIK Altın Kalem Yayınları KOŞULLU OLASILIK Bas t olayların olma olasılıklarını 9. sınıf matemat k konularında şlem şt k. Ş md yapacağımız se daha karmaşık olayların

Detaylı

Tartı Kullanma Kılavuzu BKK 2195

Tartı Kullanma Kılavuzu BKK 2195 Tartı Kullanma Kılavuzu BKK 2195 Lütfen önce bu kılavuzu okuyun! Değerli Müşterimiz, Modern tesislerde üretilmiş ve titiz kalite kontrol işlemlerinden geçirilmiş olan ürününüzün size en iyi verimi sunmasını

Detaylı

Derin - Dondurucu Kullanma Kilavuzu

Derin - Dondurucu Kullanma Kilavuzu Derin - Dondurucu Kullanma Kilavuzu AL 214 A+ Buzdolabı Kullanma Kılavuzu EEE Yönetmeligine Uygundur PCB içermez UYARI! Tümüyle çevre dostu bir soğutucu gaz olan R600a (yaln ızca belirli kosullar alt ında

Detaylı

CS20-6. Fonksiyon. Seçenekler. Ana fırın. Küçük fırın KUZİNE OPERA - ÇELİK ENERJİ SINIFI A (ANA FIRIN) ENERJİ SINIFI A (KÜÇÜK FIRIN)

CS20-6. Fonksiyon. Seçenekler. Ana fırın. Küçük fırın KUZİNE OPERA - ÇELİK ENERJİ SINIFI A (ANA FIRIN) ENERJİ SINIFI A (KÜÇÜK FIRIN) CS20-6 KUZİNE OPERA - ÇELİK ENERJİ SINIFI A (ANA FIRIN) ENERJİ SINIFI A (KÜÇÜK FIRIN) EAN13: 8017709108656 Cihaz Ölçüsü (y x e x d) mm: 895+55 x 1000 x 600 78 litre toplam hacim, Analog LED elektronik

Detaylı

Çalar saat. Kullanım Kılavuzu ve Garanti Bilgileri. Tchibo GmbH D Hamburg 69427FV05XIII01GS

Çalar saat. Kullanım Kılavuzu ve Garanti Bilgileri. Tchibo GmbH D Hamburg 69427FV05XIII01GS Çalar saat Kullanım Kılavuzu ve Garanti Bilgileri Tchibo GmbH D-22290 Hamburg 69427FV05XIII01GS Değerli Müşterimiz! Yeni çalar saatiniz, uykunuzda sizi rahatsız etmeyecek kadar sessiz çalışan bir mekanizma

Detaylı

Elektriğimizi artık güneşten üretiyoruz.

Elektriğimizi artık güneşten üretiyoruz. Elektriğimizi artık güneşten üretiyoruz. www.bfijahasolar.com 2000 yılında Almanya'nın Stuttgart şehr nde kurulan ve Baden Württemberg eyalet nde faal yetler ne başlayan Enerj Loj st k GES (Güneş enerj

Detaylı

Installationsanvisning J Köksfläkt DIPQ10/DIPQ13 Frihängande fläktar Driftsätt: Frånluft/återcirkulation

Installationsanvisning J Köksfläkt DIPQ10/DIPQ13 Frihängande fläktar Driftsätt: Frånluft/återcirkulation Kurulum yalnızca uzman personel tarafından yapılabilir. Tüm iş adımları sırasıyla eksiksiz olarak uygulanmalı ve kontrol edilmelidir. Geçerlilik kapsamı Bu kurulum kılavuzu aşağıdakiler için geçerlidir:

Detaylı